View Full Version : thunderon / Bahçe
thunderon
25-03-2016, 14:39
Bahçenin bulunduğu şehir :Sakarya
Bahçenin büyüklüğü : 100m2
Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları : Güney , batı ve kuzey cepheleri açık. Kuzey ve güney rüzgarlarını alıyor. Güzel yağış alıyor.
Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri :8b
Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) : Konut
Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? : Geçen yıl ev yeni bitti daha önceden tarlaymış.
Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? :ilk defa geçen yıl uğraştım bu sene 2. yılım olacak.
Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? : Geçen sene çok dağınık bir bahçe yaptım bu sene daha düzenli bir bahçe yapmayı planlıyorum.
Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz : yok
Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel): kişisel çabalarımla yapıyorum
Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? Oturduğum yerde kiracı olduğumdan dolayı ilave yatırımlar yapamıyorum. İnşallah tarlama ypacağım.
Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? : Tarla için çok büyük hayallerim var. Burası benim acemilik yerim:)
Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) : Gölgelik için söğüt diktim. 2 ceviz , dut ve elma fidanları var.
Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? : Özellikle ilgilendiğim bir bitki yok amatör ruhla yetiştireblecek her türlü bitkiyi arştırıyorum.
Varsa çok özel bir bitkinizin adı? : Hurma
Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? : Elimdeki tohumlardan fide ve fidan üretmeye çalışıyorum . Tamamen amatör bir şekilde:)
Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? : Balkondan bahçeyi sulayabiliyorum:)
Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? :
Toprak özellikleri : Toprak çok sert ve kuruyunca taş gibi oluyor. Toprağın genel özelliklerini bilmiyorum.
Kompost yapıyor musunuz? : Yolduğum otları bir kenarda topluyorum. Özellikle kompost yapmıyorum.
Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? : Bir çok hata yapmışımdı yapa yapa öğreniyorum:)
Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz? : Herhangi bir laç kullanmıyorum. Organiz bir bahçe yapmaya çalışıyorum.
Bahçeniz organik mi? : evet
Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? : Koyun ve inek gübresi
Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? : Bir kaç defa fare görmüştüm.
Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz? : vahşi sulama
Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu? : Şehir içinde çok soğuk almıyor.
İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? : İyi istanbuldan kaçmışım:)
Tetanoz aşısı oldunuz mu? : Hayır
thunderon
25-03-2016, 14:45
Ekim ayında ektiğim soğanlar çok büyüdü hepsini toplayıp kolu komşuya dağıttım bu sene daha az soğan ekeceğim. Çok kullanmadığımdan ziyan oluyor.
sevgihoca
25-03-2016, 19:32
Sayfanız hayırlı olsun,bol çiçekli ve bol ürünlü olsun.
thunderon
28-03-2016, 12:50
Hafta sonu bahçeye sebze tohumlarını attım. Yaptığım bölmelere sırasıyla roka , tere , maydanoz ,havuç, dere otu (geçen sene ektiklerimi seyrelttim) , reyhan ektim. Son bölmede de lalelerim var. Laler çıkınca da buraya ekecek birşeyler buluruz artık.
thunderon
28-03-2016, 12:54
elimdeki laleleri dikeyim dedim ama belediyenin diktiklerine hiç benzemedi nerede yanlış yaptım acaba:(
thunderon
29-03-2016, 16:00
eimdeki tahta kutunun orta bölmesine şebboy ve karanfi ektim. yanlarda da fesleğen ve kekik var.
Hoş geldiniz aramıza; bahçe sayfanız hayırlı olsun...
thunderon
30-03-2016, 07:11
Bu köşeye geçen sene ektiği nane dağılmaya başladı dağılan kökleri yolmaya çalışıyorum.Nasıl önüne geçeceğim bilemiyorum:(
thunderon
31-03-2016, 10:40
bu alan deneme yanılma tahtam:) Buraya buldum çelikleri sokuyorum geçen sene ektğim gül çelikleri tuttu baya yaprak açtılar. Lavanta çelikleri de ektim soldu gibi görünüyor ama bakalım belki açar diye umudum var.
thunderon
02-05-2016, 14:49
fidelerde toprakla buluştu:)
Bu sene acı sivri biber , kandıra biberi , dolma biber , top acı biber pembe domatesi 2 çeşit salatalık ve sakız kabağı ektim.
Bölmelere ayırdığım kısımlara da sırayla roka , tere , maydanoz ,havuç, dere otu ve reyhan ekmiştim. Tere , reyhan ve havuç olmadı onlara tekrar tohum atmayı deneyeceğim.
thunderon
10-05-2016, 15:20
Burası da balkon bahçem:)
Pembe domatesleri ben filizlendirdim. Bir kısmını bahçeye ktim bunları da isteyen arkadaşlara veriyorum.
Bim ve A101'den aldığım tohumları da burada filizlendiriyorum.
burada Zinya , Şebboy , lavanta fidelerim var. Bir kısmınında adını bilmiyorum:(
ayrıca evde filizlendirdiğim palmiye ve yucca filizlerimde burada.
thunderon
10-05-2016, 15:22
zinyaların çok güzel büyüdü ama çok sık mı anlamadım.
thunderon
10-05-2016, 15:23
bunların ne çiçeği olduğunu bilmiyorum bilen varsa söylesin lütfen:)
zinyaların çok güzel büyüdü ama çok sık mı anlamadım.
Kesinlikle çok sık. O kadar saksıya 3-4 adet yeterli.
ibocandan
10-05-2016, 18:47
Kadife çiçeği,yıldız ve ateş çiçeğidir.
thunderon
11-05-2016, 10:12
Kadife çiçeği,yıldız ve ateş çiçeğidir.
Teşekkürler ibocandan :)
thunderon
11-05-2016, 10:13
Kesinlikle çok sık. O kadar saksıya 3-4 adet yeterli.
Fazla büyümeden seyreltmem lazım o zaman desteğiniz için teşekkürler h_dogan
thunderon
11-05-2016, 10:26
bunlarda tohumdan filizlendirdiğim fesleğen ve karanfillerim. Fesleğenlerin yaprağı çok büyük cinsinden mi yoksa çok güneş gördüğünden mi böyle oldu anlamadım.
thunderon
11-05-2016, 10:51
burası da kaktüs köşesi kışın evde baktığım kaktüsleri yazın dışarı çıkarıyorum.
Bol yavrulu olanı esnaf bi abimizin saksısından koparmıştım cinsini bilmiyorum ama çok hızlı büyüyor. Çıkan yavruları yeni saksılara ekiyorum onlarda seneye yeni yavrular veriyor böylece ailemiz büyüyor:)
Kahverengi saksıda da biber tohumlarım vardı onları bahçeye ektim. Hurmam yalnız kalmasında diyede yanına palmiye tohumları ektim bakalım çıkacaklar mı?
Elbereth
11-05-2016, 12:22
Bahçeniz hayırlı, bereketli, bol çiçekli olsun inşallah :)
thunderon
13-05-2016, 09:19
bunlarda maydanoz dere otu ve roka bahçem:) aynı anda reyhan , tere ve havuçta ekmiştim ama onlar çıkmadı. onları tekrar ektim neden çıkmadı anlamadım.
thunderon
13-05-2016, 09:22
burası da sebze bahçem 4 çeşit biber ektim. Patlıcanlarda ilk başta boyun büktü ama ancak düzeldiler. Bu seferde sümüklü böcekler yapraklara sardı. Bunlarla nasıl başedebiliri?
thunderon
24-06-2016, 14:49
kabaklar hızla büyüyor ve etrafa yayılmaya başladı. 15 günde bu hale geldiler. hergün 2-3 kabak alıyorum. Yaz boyunca tüm kabak yemeklerini deneyeceğiz artık:)
thunderon
24-06-2016, 14:51
2 hafta önce pırasa diktim. kendilerine gelemediler halen acaba bir yerde eksik bir şeymi yaptım bilemedim.
thunderon
24-06-2016, 14:53
sarmaşık güllerim çok güzel açıyorlar. Geçen sene Samsun'dan getirdiğim çelikten yetiştirdim yeni çeliklerimde var bakalım tutacaklar mı?
thunderon
24-06-2016, 14:56
kabak çiçeğinin dolması da çok güzel oluyor herkese tavsiye ederim. Fırsat buldukça sabah erkenden topluyorum. Topladıktan sonra çok beklememek lazım Aksi takdirde ağzı kapanıyor.
thunderon
24-06-2016, 15:00
geçen sene eksikliğini en çok hissettiğim bitki karalahan olu bu sene aralara ektim. herhafta 1 kiloya yakın yaprak topluyorum ne zaman kadar hasadı yapılır acaba bilen var mı?
thunderon
28-06-2016, 08:53
burası da balkon bahçem. Tüm çiçekleri tohumdan kendim yetiştirdim. Lavantini de çelik alarak yetiştirdim:)
Dutlubahçe
28-06-2016, 15:57
Karalahana hasadına, havalar iyice soğuyup kırağı düşünceye kadar devam edebilirsiniz.
tarla kuşu
28-06-2016, 16:31
kabak çiçeğinin dolması da çok güzel oluyor herkese tavsiye ederim. Fırsat buldukça sabah erkenden topluyorum. Topladıktan sonra çok beklememek lazım Aksi takdirde ağzı kapanıyor.
Her şey çok güzel. Afiyetle tüketin. Kabak çiçeklerini sabah erken toplayıp hemen buzdolabına koyarsanız, 2. gün de topladıklarınızla birlikte kullanabilirsiniz.
thunderon
11-07-2016, 11:12
Pembe domateslerimden bir türlü randıman alamadım. Aynı yerde çeri domateslerde problem yokken pembe domateslerde alt dallar kuruyor. Çiçek açmasına rağmen halen domates bağlamadı. Ne problem var anlamadım.
thunderon
27-07-2016, 08:29
Salatalık ve brokoliler üzerinde bu böceklerden görmeye başladım. Bu böceğin adı nedir zararı var mıdır acaba?
Mücevher Çalısı
27-07-2016, 15:51
Salatalık ve brokoliler üzerinde bu böceklerden görmeye başladım. Bu böceğin adı nedir zararı var mıdır acaba?
http://www.agaclar.net/forum/genel-bitki-koruma/10807.htm
Bu konunun kahramanına benzettim ben yavrucakları:)
thunderon
04-08-2016, 15:14
http://www.agaclar.net/forum/genel-bitki-koruma/10807.htm
Bu konunun kahramanına benzettim ben yavrucakları:)
Bugün ziraata uğradım bu böceğin halk dilindeki adı osurganımış. Daha falza çoğalmadan önlemi almak lazımmış. Bana dedel EC2.5 adında bir ilaç verdi. Daha önce bahçede hiç ilaç kullanmadım:( hayırlısı bakalım
thunderon
09-08-2016, 08:36
cumartesi günü ilacı kullandım. Sonrasında gözle yaptığım kontrollerde böcek göremedim. Böceklerin mesken ttutuğu yerler solmuş durumda. Bakalım Bundan sonra sebzelerden verim alabilecek miyim?
thunderon
19-08-2016, 13:41
bahçemin son hali:)
2 aydır pazara gidip sebze almıyorum bahçeden çıkan sebzeler ihtiyacımızı gideriyor. G
Geçen sene çok amatördüm bu sene biraz daha planlıyım ama daha gidecek çok yolum var. Değerli yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar...
thunderon
19-08-2016, 13:42
Maydanozlarım kestikçe daha gür çıkıyorlar salatada vazgeçilmezim...
thunderon
19-08-2016, 13:44
En sevdiğim sebze domates ama 2 yıldır bir türlü randıman alamadım. Bahçede tek beceremediğim sebze o oldu. Bu senede böcek istilası kuruma derken birkaç tane domates aldım. Nerede yanlış yaptığımı da bulamadım. Muhtelemen aldığım tohumlar iyi değildi.
thunderon
22-08-2016, 09:21
biberlerim şekil şekil hepsi de birbirinden lezzetli :D
Kırmızı olanları tohumluk bıraktım. Dün kopartıp güneşe bıraktım seneye onlardan yeni biberler alacağım.
thunderon
25-08-2016, 09:44
Pırasalarım 2 ay oldu hiç gelişmedi son baharın gelmesini bekliyorum belki yağmurlarla birlikte gelişmeye başlarlar.
thunderon
31-08-2016, 09:40
fesleğenlerimi çok toparlamayamadım. Onlar da güneşi görünce hemen tohuma kaçtı fesleğen tohumu isteyen varsa bol miktarda gönderebilirim:)
thunderon
01-09-2016, 13:50
2 farklı lavantam var. Küçük olanını çeliktne ben yetiştidim. Baharda çok güzel kokuyor ama sürekli budamak gerekiyor aksi takdirde çok büyüyor. Bu sene yeni çelikler ile çoğaltacağım.
Mücevher Çalısı
01-09-2016, 14:42
2. fotoğraftaki türü Lavantalar arasında "tek geçerim", tek yetiştirdiğim de diyebilirim. Diğer çeşitlerinden bihaber olduğumdan olabilir ama çok yoğun bir kokusu var bu türün ve Lavantayı kokusu için yetiştirdiğimden iltifatta torpil geçiyorum:cool:
Bu arada fotoğraf yan çıkmış hemen düzeltilmeli, karizmamız çizilmesin:p
thunderon
02-09-2016, 10:56
2 fotoğraftaki türü Lavantalar arasında "tek geçerim", tek yetiştirdiğim de diyebilirim. Diğer çeşitlerinden bihaber olduğumdan olabilir ama çok yoğun bir kokusu var bu türün ve Lavantayı kokusu için yetiştirdiğimden iltifatta torpil geçiyorum:cool:
Bu arada fotoğraf yan çıkmış hemen düzeltilmeli, karizmamız çizilmesin:p
Yan fotoların nasıl düzeltildiğini bilmiyorum açıkcası:) Paintte kesip düzelttim kolay yolu varsa öğretin karizma önemli değil:D
Mücevher Çalısı
02-09-2016, 11:15
Fotoğrafı paintte düzeltiyseniz daha kolay yolu bana göre yok, elinize sağlık...
Kolay gelsin, Saygılar...
thunderon
06-09-2016, 12:39
forumdan öğrendiğim şekilde çelikten üretim çalışmalarına da başladım:rolleyes:
Cocopeat ve perlit karışımına leylandi , mazı , ardıç kartopu çalısı çeliklerini diktim. Açık alanda tutuyorum. Bakalım bu işi başarabilecek miyim?
thunderon
07-11-2016, 09:49
Dün bahçeyi kazarken fotoğraftaki böcekleri gördüm. Bunalrı ne olduğu hakkında bilgisi olan var mıdır? Önlem almam gerekir mi acaba?
Sevgi Durul
07-11-2016, 10:01
Dün bahçeyi kazarken fotoğraftaki böcekleri gördüm. Bunalrı ne olduğu hakkında bilgisi olan var mıdır? Önlem almam gerekir mi acaba?
Bitki köklerini yiyen zararlılar (Manas, Kadılokması, Haziran böceği, Mayıs böceği) (http://www.agaclar.net/forum/genel-bitki-koruma/2540-6.htm)
thunderon
07-11-2016, 11:16
Okudukça tüylerim ürperdi:) Artık gördükçe toplayıp uzaklaştırmak lazım bunları .
Bilgi için teşekkürler Sdurul.
thunderon
07-11-2016, 11:22
bu sene ektiğim fidanlar.
Yeni dünya bir bahçeden sökmüşlerdi. Çöpe atıyorları ben toprakla bulşturdum:)
Cevizi Bu sene tohumdan ektim biraz daha büyüyünce aşılarım diye düşünüyorum.
Kuru olan ağaç trabzon hurması. 1 ay önce diktim tüm yaprakları döküldü. Tutar diye umut ediyorum
thunderon
08-11-2016, 09:48
Bu sene deneme amaçlı brokoli diktim ama hiç verim alamadım. Uç sürgünleri ufak ufak çıkıyor ama yemek yapacak yer kadar toplayamadım daha. Seneye ekmem bir daha:)
thunderon
10-11-2016, 09:19
bahçeye kurduğum sera. BAhçem kuzey güney istikametinde çok rüzgar alıyor Rüzgar almasın diye kaldırım üzerine kurdum. İçerisinde fidelerimi yetiştireceğim.
thunderon
10-11-2016, 09:22
burası da seranın içi. BAharda çimlendirdiğim palmiyelerimi sera altına aldım. Bunların saksını değiştirmek için ne kadar bekleme gerekir acaba? Ayrıca besin vermek gerekir mi bilgisi olan var mıdır?
Viyollerdeki fideleri de eyülül ayında ekmiştim. Leylandilerin büyük kısmı öldü ilkbaharda bir daha deneyeceğim.
thunderon
14-11-2016, 08:19
pırasalarım gelişti büyüdü. Bir posta toplayıp yemek yaptık. İkinci içinde biraz daha büyümelerini bekliyorum.
thunderon
14-11-2016, 08:20
güllerini budayan komşumuzdan çelikler aldım. Ekeli 10 gün falan oldu ama gözlerden patlayanlar var bakalım köklenme oranı ne kadar olacak.
thunderon
18-11-2016, 09:27
Kasımpatı lar coştu. Sonbaharın güzelleri kuzey tarafta olmasına rağmen çok güzel çiçek açtılar. Bu çiçekleri çelkik alarak çoğaltabilir miyim acaba?
sevgihoca
19-11-2016, 21:33
Dallarını kırıp,dikerseniz tabii ki tutar.Ama bu mevsimde olur mu bilemem.Ben dikip tuttuktan sonra herkes dikebilir yani.:p
thunderon
23-11-2016, 14:32
bahçemin son hali. Kar yağmadığından halen yeşil domates ve patlıcanların zamanı geçti ama biber almaya devam ediyorum
thunderon
24-11-2016, 07:33
karalahana dolmasına doyamadım:) bahçenin en verimli sebzesi
thunderon
28-11-2016, 10:04
Geçen sene ektiğim lavanta çok büyüdü. Biberiyeleri de geçen sene çelikten ekmiştim. Bu hafta sonu budadım.çıkan çelikleri de farklı yerlerde ektim bakalım tutacak mı?
thunderon
30-11-2016, 05:58
Bu fındıktan tohumdan kendiliğinden çıkmıştı. Söküp farklı bir noktaya gömdüm tomurcuklar patladı baharda karşımıza ne çıkacak göreceğiz.
thunderon
01-12-2016, 10:01
bu kaktüsü mayıs ayında yol kenarında bulmuştum. bir parçasını koparıp saksıya ektim yaz boyunca büyüdü. cinsini bilmiyorum ama baya büyüyr sanırım.
thunderon
07-12-2016, 14:27
bu sene ektiğim böğürtlen ve yasemin. Bu dikim işleri çok zevkli her diktiğim bitki benim çocuğum gibi sanki:)
thunderon
25-01-2017, 07:35
Yılbaşındaki kar yağışından önce çok şiddetli lodos vardı.Benim sera bu lodosa falzda dayanamdı havalandı gitti:( yaklaşık 300m ilerde boş arazide buldum. Şükür hiç kimseye zarar vermemiş. Çok üzüldüm ama bu sene bir daha kuramam artık. Seneye daha korunaklı bir yer bulup tekrar kuracağım İnşallah.
thunderon
25-01-2017, 07:42
Bu da bahçeden kış manzarası
Bahçemde şu an sarımsak ve karalahadan başka birşey yok. Onlar da büyümüyor zaten.
thunderon
06-03-2017, 14:12
Sezon açılışına başladım. Bahçenin sonundaki alanı kullanmıyordum bu sene orayı açıp paylaşımdan aldığım domatesler ekmeyi düşünüyorum.
Ayrık otları her yeri sardığı için kazıp temizlemek çok zaman alıyor. Bu hafta bu alanı tamamlamış olurum sanırım haftaya da kalan yerleri kazarım artık.
thunderon
06-03-2017, 14:15
Paylaşımdan aldığım tohumları evde çimlendirdim. Güneş ışığını almayan fideler hızlıca uzadı bu şekilde uzayanların da çoğunu kaybettim. Acemilik işte. Diğerleri tutar İnşallah.
thunderon
20-03-2017, 09:18
Çıkan fidelerde çok kayıp verdim. Kaplardan viyollere şaşırtmayı düşünüyorum. İnşaallah elimdekileride bu arada kaybetmem.
Bu arada fidelere su ile karıştırılmış leonardit versem sıkıntı olur mu acaba? Büyümeleri çok yavaş şu an belki besin desteğiyle daha da hızlanır.
thunderon
07-04-2017, 08:32
Bahçe sezona hazır. Bu sene bahçe alanını daha da genişlettim. Geçen sene yaptığım palmiye fidelerini saksıya ektim onları da duvar kenarına sıraladım.
havlayanPapatya
07-04-2017, 14:54
bol verimli bir sezon dilerim, ağaçları dikerken güneşin yönüne dikkat edin, büyüyünce ışığı kesiyorlar ve sebzelerin verimini düşürüyorlar, şu anda bizim bahçede öyle, eski ev sahibi hep kenarlara ağaç dikmiş, sebze verimi o yüzden düşük.
thunderon
12-04-2017, 15:30
Siteden gilabunudan aldığım yediveren ahududu fidesinde tormucuklar patladı bakalım bu sene meyve alabilecek miyim?
sevgili thunderon;
Bahçeniz, seranı ve anlatımınız çok güzel. Umarım daha sık görürüz sizleri burada.
Deneyimlerinizden istifade etmek isterim.
thunderon
14-04-2017, 14:57
sevgili thunderon;
Bahçeniz, seranı ve anlatımınız çok güzel. Umarım daha sık görürüz sizleri burada.
Deneyimlerinizden istifade etmek isterim.
Selamlar g.c bizde herşeyi burda öğrendik birilerine yardım edebilirsek ne mutlu bize:)
thunderon
14-04-2017, 15:01
Bu sene ilk defa diktiğim Ranunculus çiçeği. Örümceğe benzeyen kurumuş tohumlar vardı. Umutsuzca diktim ama çok güzel filizlendiler.
thunderon
14-04-2017, 15:03
Paylaşımdan aldığım çiprisa tohumları filizlendi.Biraz daha büyüdükten sonra şaşırtacağım. Naıl kullanılacağına dair bir fikrim yok bakalım yemeklere nasıl bir lezzet verecek.
ibrahimes
14-04-2017, 15:37
Paylaşımdan aldığım çiprisa tohumları filizlendi.Biraz daha büyüdükten sonra şaşırtacağım. Naıl kullanılacağına dair bir fikrim yok bakalım yemeklere nasıl bir lezzet verecek.
Biraz abartılı gibi gelecek ama biz nerdeyse her şeyde kullanıyoruz. Tarhanaya ve köfteye çok yakışıyor. Et marine ederken kullanıyorum herkes soruyor ne var içinde diye. Biz daha önceden adını bilmeden pazardan alıyorduk ama şimdi kendi yetiştirdiğimiz daha bir güzel oldu. Benim geçen sene fideleme yaptıklarım istediğim gibi olmadı, direk toprağa ektiklerim çok daha güzel oldu.
Benim bir sorum olacaktı. Geçen sene biberiye çelikleriniz tuttu mu? Kışı nasıl geçirdi şu an canlandılar mı? Eskişehir karasal iklimine dayanırlar mı acaba? Biberiye yetiştirme düşüncem varda o yüzden sordum.
thunderon
17-04-2017, 14:17
Biraz abartılı gibi gelecek ama biz nerdeyse her şeyde kullanıyoruz. Tarhanaya ve köfteye çok yakışıyor. Et marine ederken kullanıyorum herkes soruyor ne var içinde diye. Biz daha önceden adını bilmeden pazardan alıyorduk ama şimdi kendi yetiştirdiğimiz daha bir güzel oldu. Benim geçen sene fideleme yaptıklarım istediğim gibi olmadı, direk toprağa ektiklerim çok daha güzel oldu.
Benim bir sorum olacaktı. Geçen sene biberiye çelikleriniz tuttu mu? Kışı nasıl geçirdi şu an canlandılar mı? Eskişehir karasal iklimine dayanırlar mı acaba? Biberiye yetiştirme düşüncem varda o yüzden sordum.
Geçen sene ektiğim biberiyelerin hepsi tuttu .bu sene mart ayında da çelik ekmiştim onlarda tuttu. Bütüm kışı dışarda geçirdiler ama herhangi bir problem olmadı. Çelikle çok kolay çoğalabiliyor. Şu sıralar üretebilirsiniz sanırım.
thunderon
17-04-2017, 14:20
Bu şebboyları da geçn sene tohumdan ürettim. 1 yıl boyunca büydü bu sene de ilk çiçeğini açtım. Çiçeklerinin rengi çok hoşuma gitti.
thunderon
17-04-2017, 14:21
Paylaşımdan aldığım kadife çiçekleri. Çimlenme oranı çok düşük oldu ama bana bunlar bile fazla:)
Bu sene saksılarımda bu çiçekler olacaklar.
thunderon
18-04-2017, 15:51
Bu da bizim yaramazların çim adamı:)
thunderon
18-04-2017, 15:52
Geçen sene çelikten yetiştirdiğim lavantinler.
Lavantinleri çelikten yetiştirme aşamalarını ve zamanını yazabilirmisiniz? Zamanını tam olarak ayarlayamadığım için sanırım köklendirmede sıkıntı yaşadım.
thunderon
19-04-2017, 13:25
Lavantinleri çelikten yetiştirme aşamalarını ve zamanını yazabilirmisiniz? Zamanını tam olarak ayarlayamadığım için sanırım köklendirmede sıkıntı yaşadım.
Geçen sene nisan ayında alıp bahçede toprağa gömmüştüm arada bir suladım çok fazla önemsememiştim tuttular.
Eylül ayında toprağa ve cocopeat'e diktiklerim de tuttu. Odunlaşmış kısımlardan çelik almak önemli. Toprak nemli olursa tutuyor farklı bir işlem yapmaya gerek yok.
thunderon
19-04-2017, 13:28
sol tarafta çelikten yetiştirdiğim kekikler. Geçen sene budadığım kekiklerin odunsu dalları ekmiştim gübreli toprakta bu sene coştular.
Çeşidini bilmiyorum ama tanıyan varsa bizi aydınlatabilir:)
Sağ tarafta da geçen bu saksıya ektiğim dahlia(Yıldız çiçekleri) 3 tane ekmiştim 2 si tekrar çıktı bir tanesi kurudu sanırım.
thunderon
20-04-2017, 08:44
Bunları sahilde dolaşırken bir saksıdan koparıp toprağa ekmiştim. sukkulent çeşidi sanırım ama bitkinin adını bilmiyorum.
thunderon
24-04-2017, 13:58
Bahçemarketten aldığım clematis'im.
Star of india rengindeymiş bakalım nasıl çiçek açacaklar.
thunderon
24-04-2017, 13:59
2 hafta önce ektiğim fide tohumları çimlenmeye başladı. Geçen yazın bu tohumlardan atmıştım ama çimlenme oranı çok düşüktü serin havada daha iyi çimleniyor demekki.
thunderon
24-04-2017, 14:00
Tohuma kaçan devasa rokalarım:)
thunderon
26-04-2017, 08:52
Geçen sene diktiğim yeni dünya fidanı yeni yapraklarını verdi.
thunderon
26-04-2017, 08:53
çayır çimen gelincik doldu:)
thunderon
27-04-2017, 10:43
Eylül ayında ektiğim gül çelikleri %50 oranında tutmuş durumda. Bu yazı toprakta geçirsinler sonbaharda yerlerini değiştiririz artık.
thunderon
28-04-2017, 09:16
Tohumdan yetiştirdiğim ceviz fidanım. Bu sene 2. yılı.
thunderon
02-05-2017, 08:24
Adını bende bilmiyorum geçen sene bir arkadaşın bahçesinden almıştım
thunderon
03-05-2017, 14:43
Ranunculus ve süsen açtı çok ta iyi yaptı:)
thunderon
03-05-2017, 14:45
Leziz organik çileklerim kızarmaya başladı:)
thunderon
04-05-2017, 10:41
Hanıma süpriz yapalım dedik:)
thunderon
12-05-2017, 10:49
Süsen çiçeklerim de açtım.
thunderon
15-05-2017, 10:03
Bahçemarketten aldığım cleamtis çiçek açtı. Star of india rengi böyle oluyormuş:)
thunderon
15-05-2017, 10:05
renk cümbüşü devam ediyor. Yaşasın bahar:)
thunderon
16-05-2017, 10:59
Bu da turuncu ranunculus.
thunderon
17-05-2017, 13:01
Turuncu renkli zambaklarım, tabi şu an hala yeşil açınca turuncu olacak İnşallah:)
thunderon
24-05-2017, 13:25
Çiprisalar büyüyor. Kokuları çok güzel bakalım yemeklere nası lezzet verecekler.
thunderon
24-05-2017, 13:26
Onlarca melisa tohumundan sadece bu tuttu. Onun için özel saksıda yetiştiriyorum:)
thunderon
24-05-2017, 13:36
Bu da bizim yaramazların çim adamı:)
Bizim adamın saçlı hali:p
thunderon
30-05-2017, 07:11
margaret curtain cinsi domates. Bir güneş görse büyüyecek ama günlerdir hava puslu bakalım domateslerini yemek nasip olacak mı?
thunderon
30-05-2017, 07:14
Turpları yanlış zaman ektim sanırım. Kök yapması gereken bitki tohuma kalkmaya başladı. HAngi ayda dikilmesi gerekiyor acaba?
kerkenez
30-05-2017, 08:44
Turpları yanlış zaman ektim sanırım. Kök yapması gereken bitki tohuma kalkmaya başladı. HAngi ayda dikilmesi gerekiyor acaba?
Ben Nisan başı gibi ekmiştim bende de durum aynı. Kök yapmadan çiçek açıyor. Mart başı ve sonbaharda dikmek gerekiyor herhalde.
Resulgur
30-05-2017, 10:37
Çiprisalar büyüyor. Kokuları çok güzel bakalım yemeklere nası lezzet verecekler.
Sn. thunderon fideleriniz çok sağlıklı görünüyor.
Seyrekleştirebilir ya da 5 Lt lik saksılara alabilirsiniz. Taze yapraklarını toplayıp salatasını yapın mutlaka, salatası çok güzel oluyor. Sayfamda resimleri atmıştım. Sofranıza yeni bir salata türü girecek çok şanslısınız ;)
Melisalarda benimde durum aynı onca tohumdan bir iki kök fide oluştu, şanslıyım ki doğal ortamda bir melisa öbeği buldum kısmet olursa onları hasat eder tohum alırım bu sene ;)
Buradaki arkadaşın yaptığı uygulama gündönümünden sonra turp tohumlarını ekiyor.
thunderon
31-05-2017, 09:34
Turp yapraklarını topladım büyük olan birkaç tane turpu da aldım ve akşam iftarda afiyetle yedik. Salatası gerçekten güzel oluyormuş;)
thunderon
31-05-2017, 09:43
Ben Nisan başı gibi ekmiştim bende de durum aynı. Kök yapmadan çiçek açıyor. Mart başı ve sonbaharda dikmek gerekiyor herhalde.
Mevcut turpları mart gibi dikmiştim zaten havalarda çok sıcak gitmedi buna rağmen tohuma kalktılar. Kalan tohumları sonbahara sakladım bakalım son baharda olacakalar mı?
thunderon
31-05-2017, 09:43
Buradaki arkadaşın yaptığı uygulama gündönümünden sonra turp tohumlarını ekiyor.
Yazın eksem yine tohuma kaçar gibi geliyor son baharda ekmek daha mantıklı sankıi.
thunderon
31-05-2017, 09:45
Sn. thunderon fideleriniz çok sağlıklı görünüyor.
Seyrekleştirebilir ya da 5 Lt lik saksılara alabilirsiniz. Taze yapraklarını toplayıp salatasını yapın mutlaka, salatası çok güzel oluyor. Sayfamda resimleri atmıştım. Sofranıza yeni bir salata türü girecek çok şanslısınız ;)
Melisalarda benimde durum aynı onca tohumdan bir iki kök fide oluştu, şanslıyım ki doğal ortamda bir melisa öbeği buldum kısmet olursa onları hasat eder tohum alırım bu sene ;)
bu akşam iftara salatasını yapalım o zaman;)
Kurutma işini ne zaman yapıyoruz acaba tohumlar oluştuktan sonra mı toplanmalı?
thunderon
31-05-2017, 09:46
Geçen sene ormadan getirip bahçeye ektiğim dağ çilekleri hızla dağılıyor. Nahoş bir tadı var her gün tadımlık veriyor Maşallah:)
Yazın eksem yine tohuma kaçar gibi geliyor son baharda ekmek daha mantıklı sankıi.
Turp tohumu ekmenin zamanı gündönümünden sonra anladığım kadarı ile. Bu şekilde lezzetli ve tohum yapmayan turplar ortaya çıkıyor. Birkaç senedir komşumda yetişen turpları görüyorum. Turp bir de genelde kışın tüketilen bir yumru kök. Bir ay sonra ekin. Nasıl olsa denemeden zarar gelmez.
94 nolu mesajınızdaki bitki SABIRLIK (Agave Americana) galiba. bir tür kaktüs.
Resulgur
31-05-2017, 16:30
bu akşam iftara salatasını yapalım o zaman;)
Kurutma işini ne zaman yapıyoruz acaba tohumlar oluştuktan sonra mı toplanmalı?
Kurutma işini her daim yapabilirsiniz.
Bir kaç kök tohumluk bırakın, bıraktığınız tohumluklara dokunmadan diğerlerinden bol bol hasat edin dallı bir şekilde hasat ettiklerinizi havadar bir yerde yaptığınız demetleri asar kurutursunuz . ;)
YeniGine
31-05-2017, 23:47
Sayın thunderon maşallah bahçenize; harika... Size de maşallah belli ki yeşil ellisiniz ektiğiniz-diktiğiniz tutmuş. Emeklerinize sağlık, rastgelsin inşallah!..
Turpların kök yapmadığını nasıl anlıyorsunuz, ben de 1 ay önce turp tohumlarını ekmiş idim.
thunderon
02-06-2017, 08:03
Sayın thunderon maşallah bahçenize; harika... Size de maşallah belli ki yeşil ellisiniz ektiğiniz-diktiğiniz tutmuş. Emeklerinize sağlık, rastgelsin inşallah!..
Turpların kök yapmadığını nasıl anlıyorsunuz, ben de 1 ay önce turp tohumlarını ekmiş idim.
İltifatlarınız için teşekkür ederim:)
Yumru kökler toprak yüzeyine çok yakın gövdeyi az bişey oynattığınızda kök yapıp yapmadığını görebilirsiniz.
thunderon
05-06-2017, 15:51
Mis kokulu yasemin çiçeğim.
thunderon
05-06-2017, 16:13
Tereleri tohuma kaçmadan tüketmemiz gerekecek:)
thunderon
07-06-2017, 11:14
Adını bilmediğim bir çiçek. Zambak mı desem bilemedim:) Komşu teyze hediye vermişti çok güzel açtı.
thunderon
07-06-2017, 11:15
devasa irislerim:)
thunderon
07-06-2017, 11:19
Bahçe sezona hazır. Bu sene bahçe alanını daha da genişlettim. Geçen sene yaptığım palmiye fidelerini saksıya ektim onları da duvar kenarına sıraladım.
bahçemin son durumu , soldaki da benim eleman:)
Bu sene fidelerin tamamı ağaçlar.net ailesinden aldığım tohumlardan. havalar çok serin gittiğinden henüz beklenen büyümeyi göremedim ama lezzetli günler yakındır:)
thunderon
07-06-2017, 14:09
burası da seranın içi. BAharda çimlendirdiğim palmiyelerimi sera altına aldım. Bunların saksını değiştirmek için ne kadar bekleme gerekir acaba? Ayrıca besin vermek gerekir mi bilgisi olan var mıdır?
Viyollerdeki fideleri de eyülül ayında ekmiştim. Leylandilerin büyük kısmı öldü ilkbaharda bir daha deneyeceğim.
ilkbaharda ektiğim çeliklerinde hepsi öldü. Sonbahardan kalan arizona servilerde de görüntüde canlı gibi ama hiç kök yapmamış. Birkaç tanesini poşete alıp diğelerini söktüm. Bu işi beceremedik anlaşılan:(
thunderon
07-06-2017, 14:10
Bir fidancıdan aldığım bilgiyi dipnot olarak buraya yazayım belki birilerinin işine yarar;
Leylandi çeliklerinde nemlendirme ile ilgili duruma çok dikkat etmelisiniz, minumum %80 civarında olmalı ve kuru ortamlarda bulunmamalıdır. Soğuk ortamlarda belirli bir düzeyde tutmak için alttan ısıtma kullanılabilir.
YeniGine
07-06-2017, 16:45
Komşu teyzenizin hediyesinin ismi amarallis, çoban çiçeği de diyorlar. Maşallah pek de güzelmiş...
thunderon
09-06-2017, 10:53
Tam adını bilmediğim çiçek , adını dev papatya koydum:)
thunderon
09-06-2017, 10:57
Domateslere bir sinek dadandı ne yapmalıyım acaba?
thunderon
13-06-2017, 10:25
Turuncu renkli zambaklarım, tabi şu an hala yeşil açınca turuncu olacak İnşallah:)
Zambaklarım açtı , turuncu renk çok gözalıcı
thunderon
15-06-2017, 09:54
Şu ana kadar kokladığım en güzel gül. Rengi de enfes.
thunderon
15-06-2017, 09:54
Bu da aynı gülün kırmızısı
thunderon
15-06-2017, 09:55
Bunları sahilde dolaşırken bir saksıdan koparıp toprağa ekmiştim. sukkulent çeşidi sanırım ama bitkinin adını bilmiyorum.
adını bilmediğim bitki çiçekte açtı:)
thunderon
16-06-2017, 07:08
Geçen sene bi abimiz vermişti bu ortancayı. Kuzey tarafına ektiğimden midir bilemiyorum ama biraz neşesiz ve küçük kaldı.
thunderon
16-06-2017, 13:48
Güller yağmurda ayrı güzel oluyor.
thunderon
16-06-2017, 13:48
Bu da ayrı bir güzel:)
thunderon
19-06-2017, 07:06
Sarımsak hasatını da yaptık:)
thunderon
19-06-2017, 07:08
Domateslerin son durumu. Bu hafta yine yağmur var. Yağmur öncesinde gübreleme işini tamamladım sonrasında hızlı bir büyüme bekliyorum ***.
thunderon
20-06-2017, 08:54
2 gün boyunca aralıksız yağmur yağdı. Bu yaz yağmurları bahçeye iyi gelecek.
thunderon
03-07-2017, 10:44
Tohumdan ektiğim çarkıfelek yavaş yavaş büyüyor.
thunderon
03-07-2017, 10:47
Tahta kasa içerisinde yaptığım çiçek bahçesi. içerisinde zinnia , kadife çiçekleri ve papatya var.
thunderon
07-07-2017, 09:00
Bahçemden manzaralar
thunderon
07-07-2017, 09:05
Sarı gülüm.
thunderon
07-07-2017, 09:06
Güler hanımdan aldığım atlas çiçek açtı.
thunderon
14-07-2017, 13:45
Güzelliklere devam
thunderon
14-07-2017, 13:47
Yağmur ve güneşle birlikte bahçe coştu ama domateslerim halen kızarmadı. Bu yöredeki köylüler ağustos gelmeden domates kızarmaz diyor. Bekliyoruz bakalım
thunderon
19-07-2017, 16:07
domateslerde son durum:
thunderon
20-07-2017, 09:19
Tadına ilk defa baktığım bir lezzet. Erik tadında ama domates şeklinde karşınızda tomatillo:)
thunderon
21-07-2017, 10:27
glayörlerim renk renk
thunderon
31-07-2017, 14:59
İlk domateslerime kavuştuk. Bunlar russian cossak cinsi domatesler. 2 metreden uzun sııklara sardım verimi yüksek bir cins. Çekirdekleri yeşil biraz ekşi ama lezzetli bir cinsmiş.
thunderon
31-07-2017, 15:00
Bu da margaret curtain. Elimdeki tohumlardan sadece 1 kök fide labildim . Onun da verimi yüksek görünüyor. Lezzetli bir cinsmiş.
thunderon
02-08-2017, 15:29
Karadeni salatalıklarımda çok çiçek var ama şu ana kadar 2 adet salatalık yiyebildim. Salatalık alabilmek için ne yapabilirim acaba?
thunderon
02-08-2017, 15:49
Emcelli biberi tohumluk ayırdım
thunderon
03-08-2017, 08:55
Bahçeye ekmek için aldığım siyah ve kırmızı frenk üzümleri
thunderon
03-08-2017, 08:56
Bunun adı da ıtırmış. Çok güzel konusu var. Çiçekte açıyormuş. Bahçede bakmak için aldım ama kışı dışarıda geçirebilir mi bilemiyorum.
thunderon
04-08-2017, 10:14
Tohumdan yetiştirdiğim pırasalar. Bu seneki pırasalarım güzel yetişti.
thunderon
04-08-2017, 10:17
tohumdan yetiştirdiğim gülhatmi. Bu sene çimlendiği için henüz boya gitmedi seneye çiçek açr sanırım.
thunderon
04-08-2017, 10:18
Tohumdan yetiştirdiğim defne ağaçları.
thunderon
04-08-2017, 10:20
Bu çınarları geçen son baharda yol kenarında ufak halde bulup sökmüştüm. Bu sene canlandılar. Biaz daha büyüyünce söküp kendi yerine ekmek gerekecek. Yine son baharda çıkarıp eksem tutar sanırım.
thunderon
07-08-2017, 09:50
Bu çiçeğin adı da gazania sanırım. Geçen sene tek kök olarak bahçeden koparmıştım bu sene çok neşelendi.
thunderon
07-08-2017, 10:02
bahçemdeki diğer çiçekler. KAdife çiçeği haricindekilerin ismini bilmiyorum.
thunderon
10-08-2017, 12:05
Çiçeklere devam
thunderon
14-08-2017, 09:53
goji berry fidesinde ufak ufak tomurcuklar var. Bu sene meyve tutmasına ümidim yoktu çıkarsa tadına bakarız artık.
thunderon
21-08-2017, 08:48
Maniye domateslerinin Maşallahı var. Kaynatıp sosluk olarak kavanozlara doldurduk.
Diğer fotodakiler russian cossak . Şu ana kadar yediğim en lezzetli domates.
thunderon
21-08-2017, 08:51
Bunlar da jalapeno biberleri. Etli acı biberler. Tohumlardan ancak 2 kök fide alabildim. Seneye daha fazla ekeceğim.
thunderon
12-09-2017, 12:53
BLUE BEAUTY DOMATES
Tadı beklediğim gibi çıkmadı. Seneye tekrar ekmeyi düşünmüyor.
thunderon
12-09-2017, 12:54
Pembe domateslerim devasa boyutlara geldi. Bu ara bahçede tırtıl ve sinek bolluğu var. Domatesleri bekletmeye gelmiyor hemen kenarın yemeye başlıyorlar.
thunderon
12-09-2017, 12:54
Benim değerli garnet domateslerim. Şu ana kadar yediğim en güzel çeri domatesler. Kahvaltımın vazgeçilmezi oldu.
thunderon
12-09-2017, 12:55
Tomatillo çok kese yaptı ama içleri boş. Sulamayı arttırdım bakalım büyüyecekler mi?
serdarbey33
13-09-2017, 05:20
Bahçeniz hayırlı olsun . Turp tohumlarını şu günlerde atın soğuk havalarda daha iyi gelişir diye tahmin ediyorum yanlarına marulda ekleyin.
thunderon
13-09-2017, 21:37
Bahçeniz hayırlı olsun . Turp tohumlarını şu günlerde atın soğuk havalarda daha iyi gelişir diye tahmin ediyorum yanlarına marulda ekleyin.
Turpları çimlendirip geçen haftaki yağmularda 2 sıra ektim kalanlarıda havalar biraz daha serinleyince ekeceğim. Bu sefer kök yapacak mı bakaılm?
Sayın thunderon; turp için şuan tam ideal zaman bu sıcaklarla birlikte yeşil aksam oluşması gerekiyor sonrasında kök oluşumu meydana geliyor... Bu mevsimde ekimi ideal ama tırtıllardan korumak gerekir.
thunderon
02-10-2017, 14:11
Sayın thunderon; turp için şuan tam ideal zaman bu sıcaklarla birlikte yeşil aksam oluşması gerekiyor sonrasında kök oluşumu meydana geliyor... Bu mevsimde ekimi ideal ama tırtıllardan korumak gerekir.
Tavsiyelerinize uyarak turplarımızı ektik bakalım bu sefer verim alabilecek miyiz:)
thunderon
02-10-2017, 14:13
Son bahar tüm hızıyla ilerliyor. Bahçemiz domates ve biber dolu. Domatesler bu saatten sonra artık kızarır mı bilemiyoruz. Sizce bunları yeşil toplayıp turşu mu yapalım yoksa beklesem kızarır mı?
kerkenez
03-10-2017, 08:39
Başka bir şey ekmeyi düşünmüyorsanız bence bu ay sonuna kadar bırakın. Kızaranlar kızarır kalanlarla turşu kurarsınız.
thunderon
04-10-2017, 09:04
Başka bir şey ekmeyi düşünmüyorsanız bence bu ay sonuna kadar bırakın. Kızaranlar kızarır kalanlarla turşu kurarsınız.
Selam kerkenez,
Ekmek için boş yerlerim var. Ay sonuna kadar bırakabilirim. ama şu an çok tırtıl ve böcek var. Ay sonuna domatesleri bırakırlar mı bilemiyorum:)
Musa Gündoğan
04-10-2017, 09:57
bence topraktan hepsini sökün ekmek istemiyorsanız bile torağı rahatlatmak için güzelçe bi ters düz edin en azından toprak kendine gelmiş olur. hatta mümkünse birazda organik atık **** gübreyle kışa kadar zenginleştirin.
Çiçek ucunda hafif pembeleşme varsa kızarır yoksa biraz daha beklemeniz lazım.
thunderon
25-10-2017, 10:01
Sapancada bir arkadaşın bahçesinden söktüğüm muz fidanını saksıya ektim. Yaşatabilecek miyim bakalım?
thunderon
21-12-2017, 13:39
Bahçede kış ürünleri almaya devam. bu sene henüz don olmadığından biber bile vermeye devam ediyor.
thunderon
21-12-2017, 13:40
Turpları eylülde ektim am çok ilgilenemedim ot içinde kalmışlar bir tane söktüm gövde yapmaya başlamışlar ama henüz küçük daha
thunderon
16-01-2018, 12:35
Geçen sene evde çimlendirdiğim tohumların yeterli güneş ışığı alamasından dolayından fide sayısı az olmuştu. Bu sene evin karanlık bir köşesinde ıstıcı mat ve bitki ışığıyla çimlendirme yapıyorum. Şu an için sonuç çok iyi. Fesleğenler 3. yapaklarını açtı. Turplar 2. yapraklarını açıyor. Alttan ısıtma olduğundan dolayı çimlendirme oranıda iyi henüz çürüme veya mantar olmadı.
Geçen sene evde çimlendirdiğim tohumların yeterli güneş ışığı alamasından dolayından fide sayısı az olmuştu. Bu sene evin karanlık bir köşesinde ıstıcı mat ve bitki ışığıyla çimlendirme yapıyorum. Şu an için sonuç çok iyi. Fesleğenler 3. yapaklarını açtı. Turplar 2. yapraklarını açıyor. Alttan ısıtma olduğundan dolayı çimlendirme oranıda iyi henüz çürüme veya mantar olmadı.
Bence çok güzel başarılı bir çalışma tebrik ederim...
led olarak ne kullandınız ve maliyeti ne kadar?
thunderon
17-01-2018, 09:09
Merhaba,
Lambayı aliexpressden 23 dolara aldım. 30w gücünde. Deneme amaçlı almıştım sonuç gayet güzel oldu. Darısı tohum paylaşımından gelecek tohumların başına:)
Lambanın ve ısıtıcı matın linkini paylaşır mısınız?
GM 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
thunderon
22-01-2018, 08:15
Lambanın ve ısıtıcı matın linkini paylaşır mısınız?
GM 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Benim aldığım ürünler kaldırılmış. Seadling heat mat ve led grow light diye aratırsanız bir sürü ürün çıkıyor. Ben evde ufak bir alanda kullanacağım için düşük güçlü olanları seçtim.( Isıtıcı 45W lamba 30W)
thunderon
22-01-2018, 13:52
Kışın balkondaki bitkilerler idare ediyoruz:)
thunderon
22-01-2018, 13:52
Çiçek açan kaktüsüm
thunderon
22-01-2018, 13:53
Bizim çocuğun terraryum çalışması
thunderon
22-01-2018, 13:54
Donan etkilenmesin diye ıtır ve çarkıfelek çiçeklerini balkona almıştım. Tekar bahçeye indirsem mi bilemedim. Burada çok cansız kaldılar.
thunderon
22-01-2018, 13:56
Bu muz fidanını mısır çarşısından almıştım. Bu sene doğru dürüst don olmadı ama bu havalarda bile soldu. Baharı bekliyorum belki canlanıp yeni sürgün verebilir diye hal umudum var.
thunderon
22-01-2018, 13:57
Sapancada bir arkadaşın bahçesinden söktüğüm muz fidanını saksıya ektim. Yaşatabilecek miyim bakalım?
aldığım bu muz fidanıda ilk başta soldu ama sonrasında alttan yeni sürgün çıkardı. Baharda canlanacak sanırım.
thunderon
30-01-2018, 07:37
Bahçeden çoğalttığım çilek fideleri ekilmeyi bekliyor. MArt ta bunları bahçeye ekkmeyi planlıyorum.
thunderon
30-01-2018, 07:38
Tohumdan büyüttüğüm defnelerim bunlarda ekilmeyi bekliyor.
thunderon
30-01-2018, 07:41
Çelikten çoğlatmaya çalıştığım iğde ağacım. Ekim ayında toprağa koydum. YAprak açtı ama donlardan etkilenir mi bilmiyorum.
thunderon
30-01-2018, 07:42
Tohumdan yetiştirdiğim palmiyelerim. Bu sene 2.yılları bazıları taç yapraklarını açmaya başladı. bunlara da ekecek yer bulmak lazım:)
thunderon
30-01-2018, 07:45
Bunlarda bahçede ekilmeyi bekleyenler. Oya ağacı , yalancı akasya,
, çınar, badem bahçede yer bekliyor.
thunderon
30-01-2018, 07:49
Bu hafta hava soğuktu. Beklenen kış geçte olsa kendini göstermeye başladı. Yılın ilk donu desem yeridir. Don öncesinde bahçede hala biber vardı.
thunderon
19-02-2018, 14:10
Göz alıcı turplarım. Yerken iyi temizlemek gerekiyor. İçinden solucan çıkabiliyor:)
thunderon
22-02-2018, 08:35
Bu senenin ilk açan güzellerinden. Adını bilmiyorum bir arkadaşdan çelik almıştım geçen sene çok güzel renkleri var.
thunderon
22-02-2018, 08:39
Siteteden sn. tabustan aldığım nergisler açmaya başladı. ilk sırada diktiğim ilk açan güzelin resmi burada. çeşidini tam bulamadım ama aşağıdaki ikisinden biri olmalı.
STRONG GOLD
Kokusuzdur ama görünüm olarak güzel ve gösterişli bir çeşit. Vazoda bozulmadan kalma süresi uzundur.
DUTCH MASTER
Erken açan ''trumpet'' türüdür. Tek sap tek çiçek..65 cm ye kadar boylanabiliyor. Kokusuzdur ama görünüm olarak güzel ve gösterişlibir çeşite Vazoda bozulmadan kalma süresi uzundur.
thunderon
26-03-2018, 09:50
Marul yemeye devam. Marulları keserken kökünden kesmemeye çalışıyorum aynı yerden tekrar çıkıyorlar
thunderon
26-03-2018, 09:51
Bunlarda mor lahanalarım havaların ısınmasıyla beraber büyümeye başladır.
thunderon
26-03-2018, 09:55
Orman haftası nedeniyle geçen hafta bizim çocuğa fıstık çamı fidanı vermişler. Bardağa dikmişlerdi bizde onlaır daha büyük bir saksıya aldık. Yer bulursak bahçemizde sonrasında kendi yerlrine alacağız.
thunderon
26-03-2018, 09:59
Son baharda çelik olarak ektiğim asma , gül ve iğdeler yapraklandı. İğdenin yanına ektiğim sarı çiçekli bir çalıydı ama adını bilmiyorum. Çiçeklerini görürsek sizlere soracağım:)
thunderon
26-03-2018, 10:01
Tohumdan büyüttüğüm çarkıfelek çiçeği. Bu en küçük olanıydı. Yakında toprakla buluşturacağım.
thunderon
26-03-2018, 10:14
Son baharda ektiğim muzlar uykudan uyanmaya başladı. Bir süre saksı içerisinde yetiştirmeye devam edeceğim.
thunderon
26-03-2018, 10:50
Çocuklarlar ormanda topladığımız meşe palamutlarını toprağa gömmüştük. Baharla birlikte onlarda filizlenip büyümeye başladılar. Her gün eve girmeden ağaçlarına bakıyorlar. bakalım boylarını ne zaman geçecek:)
thunderon
26-03-2018, 11:21
Bu sene bahçede çok örümcek var. Bunların cinsi nedir bir zararı var mı acaba?
Bu sene bahçede çok örümcek var. Bunların cinsi nedir bir zararı var mı acaba?
Bildiğim kadarıyla Türkiye'de insan derisini dişleri ile geçirerek zehir salabilen bir örümce türü bulunmuyor. Bu sebeple endişe edilecek bir durum yok. Fotoğraftaki ise pholcidae familyasına ait bir tür olsa gerek ancak amatör bilgim bu kadar.
Son baharda çelik olarak ektiğim asma , gül ve iğdeler yapraklandı. İğdenin yanına ektiğim sarı çiçekli bir çalıydı ama adını bilmiyorum. Çiçeklerini görürsek sizlere soracağım:)
http://www.agaclar.net/forum/calilar/32600.htm
its_just_a_ride
26-03-2018, 17:44
Bizim ufaklık ne durumda? Merak ettik son durumunu :)
thunderon
29-03-2018, 13:56
Bizim ufaklık ne durumda? Merak ettik son durumunu :)
Selamlar,
Sizinki yolcuğun yorgunluğunu hala atlatamadı gibi güneş bi çıksa kendine gelecek ama:)
its_just_a_ride
29-03-2018, 17:26
Hakikaten çok hırpalanmış. 3 yaprağı da kırılmış görünüyor. Olabilecek en kötü lojistiği sağlamışlar sağolsunlar. Umarım kısa sürede toparlar ve merkezden yeni sürgünlerini atmaya başlar.
thunderon
30-03-2018, 11:58
Hakikaten çok hırpalanmış. 3 yaprağı da kırılmış görünüyor. Olabilecek en kötü lojistiği sağlamışlar sağolsunlar. Umarım kısa sürede toparlar ve merkezden yeni sürgünlerini atmaya başlar.
Büyük bir heyacanla bekliyorum yeni sürgünlerini:) Paylaşımınız için tekrar teşekkür ederim.
thunderon
30-03-2018, 13:23
Bu servileri 2 yıl önce tohumdan çıkardım. Mezarlık Servisi (Cupressus sempervirens) olarak almıştım ama henüz anlaşılmıyor cinsi sanırım.
thunderon
30-03-2018, 13:41
Baçede adını bilmediğim çelikten yetiştirdiğim bir sürü bitki var. Onlardan bazıları aşağıdaki gibi . Bildiğiniz varsa bilgilendirin lütfen:)
thunderon
06-04-2018, 14:34
fındık turbu ve ılgın ağacının çiçekleri.
Ilgın ağacıyla ilgili çok olumlu bilgiler( Toprağın tuzlanmasına ve dip suyunun çekilmesine sebep oluyormuş) bulamadım ama bahardaki çiçeklenmesi çok hoşuma gidiyor bu nedenle evin önüne diktim.
thunderon
06-04-2018, 14:38
lalelerin vakti geçti artık yaprakları tamamen kuruyunca yerinden çıkaracağım.
thunderon
06-04-2018, 14:42
söğüt ve tamarix çeliklerim burada duvar kenarında nemini çok kaybetmiyor ve köklenme oranı dah fazla oluyor
thunderon
09-04-2018, 13:42
Selamlar,
Sizinki yolcuğun yorgunluğunu hala atlatamadı gibi güneş bi çıksa kendine gelecek ama:)
Dipten yeni sürgünler gelmeye başladı yupy:)
its_just_a_ride
09-04-2018, 18:26
Dipten yeni sürgünler gelmeye başladı yupy:)
Çok sevindim. Hep aklımdaydı o ufaklık. 3 yaprağı da kırılınca rizom o gücü kendinde bulabilir mi emin değildim. o kırılan yaprakları kırılan yerlerinden bağ makasıyla kesip alabilirsiniz artık. İster kendi saksısının dibine koyun ister başka bitkinin. Toprağın süzekliğine dikkat edin, hatta mümkünse dipten 20-25 dakika kadar sulayabilirsiniz kurudukça.
Aklınıza geldikçe güncellersiniz bizi. Kolay gelsin.
thunderon
16-05-2018, 10:42
Karakafes bahçeye ekilince hızla büyümeye başladı. Dev gibi yaprakları var
its_just_a_ride
16-05-2018, 12:06
Çok güzel büyümüş. Baktıkça bakasım geldi gerçekten.
Ben de 21 Mart'taki fotosunu paylaşayım öyleyse. Çok güzel oluyor böyle önce sonralar.
673948
thunderon
16-05-2018, 12:22
Aynen ,istekleri karşılanınca çok hızlı büyüyen bir bitki. Yapraklarını hangi ay hasat etmeliyim acaba?
its_just_a_ride
16-05-2018, 14:07
Aynen ,istekleri karşılanınca çok hızlı büyüyen bir bitki. Yapraklarını hangi ay hasat etmeliyim acaba?
Ocak'ta ayırmıştım ben onu. Henüz çok genç bitki. Aceleniz olmadığını varsayarak en erken 2019 baharına kadar beklemenizi tavsiye ediyorum. 2019 Eylül gibi hafif kökleyip rizomların durumunu paylaşırsanız bölünmesi konusunda da istişare ederiz.
thunderon
17-05-2018, 08:39
Bahçede yazlıks sebzelerin tamamı ekildi. Kıştan kalan mor lahana ve marullar salatada değerledirliyor.
Sezona ilk lahanayla başlıyacağız gibi. Bu sene çin lahanası , kara lahana , kale gibi çeşitlerle zenginleştirdim.
Domatesleri 1mayısda toprakla buluşturdum. Onların gelişmesi haziran sonlarını bulur sanırım.
thunderon
17-05-2018, 08:40
Geçen sene ektiğim böğürtlen çiçek vermeden sadece büyümüştü. Bu sene çok çiçek var bakalım böğürtlenlerin tadı nasıl olacak.
thunderon
17-05-2018, 08:41
Gül hatmi çiçeğini geçen sene tohumdan fidelemiştim. Bu sene 3 metreyi buldu
thunderon
21-05-2018, 11:27
Çilekleri toplamaya başladık. Dağ çilekleri enfes.
Bu sene ektiğim beyaz çilekde çok güzelmiş.
its_just_a_ride
21-05-2018, 18:47
Gül hatmi çiçeğini geçen sene tohumdan fidelemiştim. Bu sene 3 metreyi buldu.
Hatmi çok fonksiyonlu müthiş bir çiçek. Sizden aldığım tohumlardan ben de 5 tane fideledim bu sene.
thunderon
22-05-2018, 08:30
Hatmi çiçeği farklı sanırım bu ektiğim gül hatmi çiçeği. Hatmi çiçeğinin tam olarak farkı nedir bilmiyorum açıkcası.
ben yaz boyunca fideleri saksıda baktım. Son baharda toprağa ektim. Bu sene don olmadığından kış boyunca ufak ufak büyüdü baharla birlikte ağaç gibi oldu:)
its_just_a_ride
22-05-2018, 11:57
Hatmi çiçeği farklı sanırım bu ektiğim gül hatmi çiçeği. Hatmi çiçeğinin tam olarak farkı nedir bilmiyorum açıkcası.
ben yaz boyunca fideleri saksıda baktım. Son baharda toprağa ektim. Bu sene don olmadığından kış boyunca ufak ufak büyüdü baharla birlikte ağaç gibi oldu:)
Evet hatmi farklı oluyor sanırım. Ben Gül hatmi'yi kastetmiştim. Baharda ekilirse de çiçeklenebilir aynı sezon diyor ama bakalım. Mantar hastalığına yakalanmazsa çok yıllık olarak yetiştirilebiliyor(muş).
thunderon
23-05-2018, 09:14
Latin çiçekleri çiçek açmaya başladı. Büyüsünler biraz salataları süslemeye başlayacaklar.
thunderon
30-05-2018, 17:54
Domateslere kazıklar dikildi. Artık güneşi bekliyoruz.
thunderon
30-05-2018, 18:00
Pak choi( Çin lahanası) ve kale(Siberian ve red russian kale) bitkilerim. Bu sene ilk defa deneyeceğim. Yeşillikleri çok severim bunlarında tadı bana hitap ediyor.
thunderon
30-05-2018, 18:01
Biftek otu-perilla . Tadı bana çok hitap etmedi. Belki çiğ olarak kullanmamak gerekiyordur. Kullan varsa önerileri alabilirim.
thunderon
30-05-2018, 18:03
Malabar ıspanağı. Şubat ayında çimlendirdi nisan ayında toprağa diktim ama gram büyümedi. Sıcakların artmasıyla beraber büyümeye başladı. Anlaşılan sıcağı çok seviyor.
its_just_a_ride
31-05-2018, 00:51
Pak choi( Çin lahanası) ve kale(Siberian ve red russian kale) bitkilerim. Bu sene ilk defa deneyeceğim. Yeşillikleri çok severim bunlarında tadı bana hitap ediyor.
Kaleler tohuma kalkınca muhakkak birkaç kök bırakın. Çok güzel oluyor çiçekleri. Hem faydalı böcekler de ziyaret eder.
Malabar ıspanağı. Şubat ayında çimlendirdi nisan ayında toprağa diktim ama gram büyümedi. Sıcakların artmasıyla beraber büyümeye başladı. Anlaşılan sıcağı çok seviyor.
Kesinlikle sıcağı seviyorlar. Bizim kırmızı ve yeşil malabalar da aşağı yukarı sizinki kadar. Tropik iklimlerde çok yıllık olarak tüketiliyor diye biliyorum.
thunderon
05-06-2018, 13:48
İlk domatesler göründü bayram kahvaltısına yetişcekler mi bakalım:)
Ramazana yetişmezler de kurbana kesin :)
thunderon
19-06-2018, 13:08
Geçen sene ektiğim yerde dökülen tohumlardan tomatillolar yeniden çıktı.
Muz fidesini de kışın söküp saksıya ekmiştim sıcakla beraber hızla büyümeye başladı.
thunderon
19-06-2018, 13:19
rhubarb tohumlarını sn meyvelitepeden almıştım. saksıda büyütüp son bahada toprağa ekmeyi düşünüyordum ama saksıda çok duramayacak sanırım artık ekme vakti geldi:)
Tatlı papatesleri marketten alıp fidelemiştim. çuvala ektim hızlıca büyüyor. bakaım ürün alabilecek miyim?
thunderon
19-06-2018, 13:20
bahçedeki biberiye ve lavantaların 2 sene önce çelikleyip ekmiştim güzel büyüdüler.
thunderon
19-06-2018, 13:22
Avusturalya karadut çeliklerim tutmayacak sanırım diğer 2 saksıdakiler kurudu bunlar hala yapraklı ama çok cansızlar
thunderon
19-06-2018, 13:30
bahçedei son durum. Ağustos ayında orman oluyor burası:)
thunderon
19-06-2018, 13:31
alabar ıspanağının yaprakları çok küçük. cinsi mi böyle yoksa zamanla büyüyecek midir acaba?
Sn. thunderon;
Avusturalya karadut çeliklerinde nerede ise dutlar olgunlaşmış durumda. Gözlere zarar vermeden onları kopartırsanız onlar için verecekleri enerjiyi büyümek, köklenmek için kullanacaklar. Durumları iyi gözüküyor. Umarım siz köklendirebilirsiniz.
Malabar ıspanağı henüz küçük. Büyüdükçe kök, gövde güçlendikçe yaprakları da büyüyor. Bende ancak ikinci yılında büyük yapraklı ve çiçekli olmuşlardı. Saksı içinde kışı geçirmişlerdi.
kerkenez
20-06-2018, 08:47
Muz bitkisini saksıda mı tutuyorsunuz?
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.