View Full Version : Sevgihoca / Balkon
sevgihoca
09-10-2015, 21:26
Merhaba Değerli Arkadaşlar,aranıza katılmaktan mutluyum.Çok tecrübeli olmasam da çiçeklerimi sizlerle paylaşmak,iyi dostluklar kurmak için bu sayfayı açmaya karar verdim.Güzel paylaşımlar.Çizgili telgraf çiçeğim,burada Damat Pijaması diyorlar en sevdiklerimden.Çok çabuk büyüyor,balkonumu sevdi,ben de onu.
sevgihoca
09-10-2015, 21:35
Episkiya çiçeğim,biraz nazlı.Toprağı çok sıkı,bağdan getirdiğim toprağa öylesine dikivermiştim.Şimdi de bozulur diye ellemiyorum.
sevgihoca
09-10-2015, 21:45
Bu çiçeğimi de çok seviyorum.Mahallemizdeki şekerlemeciden Yaprağı Güzel çiçeği istedim.O da bu çiçeği verdi.Başka ismi var mı bilmiyorum.Suyu çok seviyor.Sıcaklarda her gün sulamazsam yaprakları buruşuyor.Çok sorunsuz bir çiçek.Ben en çok rengine bayılıyorum.
sevgihoca
09-10-2015, 21:58
Beğenen arkadaşlara teşekkür ederim ama sayfamı yanlışlıkla bahçe sayfasına açmışım.Sayın Malina üzgünüm.Sayfamı balkon bölümüne taşımama yardımcı olur musunuz? Sevgilerimle.
Sn. Sevgihoca sayfanız hayırlı olsun. Episkiya'ya bayıldım, hepsi çok güzeller, güle güle büyütün.
sevgihoca
10-10-2015, 10:53
Teşekkürler Jakin.Episkiya çiçeğim havalar serinleyince açmaya başladı.Fotoğrafı dün çektim,bugün üzeri çiçek dolmuş.Çiçek bakmayı da böyle tecrübelerle öğreniyorum.Sevgiler.
Sevgi Durul
10-10-2015, 11:33
Sevgili adaşım, meslekdaşım,
Güzellikleri bizlerle paylaştığınız için teşekkürler.:) Devamını dileriz.:)
Bu arada episkiaya ben de bayıldım.
Sevgiler...
sevgihoca
10-10-2015, 19:34
Teşekkürler Sevgili SDurul.Uygun zamanda bu çiçeğimden gönderebilirim.Malum emekli oldum ama henüz kendimi toparlayamadım.Güzel düşüncelerinize ayrıca teşekkürler.Mutlu kalın.
sevgihoca
11-10-2015, 19:12
Sarı çiçekli yonca ve yılbaşı çiçeğim.Yılbaşı çiçeğini baharda dikmiştim.Bu kış açarsa sevineceğim.Sanırım susuz bırakmam gerekiyor.Sitede öyle okumuştum.Diğeri adını bilmediğim bir kaktüs çeşidi.Cam kenarını ve güneşi seviyor.Yoksa yaprak formu bozuluyor.
sevgihoca
11-10-2015, 19:26
Oturma odası çiçek korosu.Çizgili telgraf çiçeği,kurdela çiçeği,süt ağacı ve fittonya çiçeği.Süt ağacı yine bizim şekerlemeciden sağolsun.Fittonyayı bu sitede bakımının kolay olduğunu öğrenince aradım ve Ankara'da Bahaustan aldım.Üç rengini bir araya diktim.Suyu ve güneşi sevdiği için cama yakın bir yere koydum.
Sayfanız hayirli olsun. Çiçekleriniz cok guzel ve sagliklilar. :)
sevgihoca
11-10-2015, 20:35
Teşekkürler abk.Sayfama hoşgeldiniz.Bu gördüğünüz çiçekler yok mu aslında çok şikayetçiyim.Böyle oldurana kadar canım çıkıyor,çocuklar bazen onları kıskanmıyor değil.Sadece suyunu ver olmuyor,bilmiyorum evin konumundan mı çiçeklerin gönlünü etmekte zorlanıyorum.Ama böyle beğenenler olunca da seviniyorum.Sağolun,sevgiler.
Sayfanız hayırlı olsun hocam
sevgihoca
12-10-2015, 11:24
Teşekkür ederim Sevdam,balkonuma uğramanıza sevindim.Beğenileriniz için de teşekkür ederm.Bahçeniz için hayli uğraş vermişsiniz.Bizim bağda inşaatı başlattık,toprak kısmını bahara ayarlayabilirsek bizde de bir çalışma başlar.Tabii ki bizimki küçük çapta olur.O zaman da bahçe sayfamı açarım diye düşünüyorum.Sizden ve sitedeki arkadaşlardan yardım isterim.Size kolay gelsin arkadaşım.
sevgihoca
14-10-2015, 11:55
İlk arajman çalışmam.Çok iddialı olmasa da idare eder.Yazın diktim,anca bu kadar oldular.Zaten burada sedum türlerini bulmak çok zor,hem de pahallı.Çoğaltmaya çalışıyorum ama çok arsız dense de ben de olmuyor.Çok nazlılar çok.
Sn. Sevgihoca sayfanız hayırlı bol çiçekli ve hoş sohbet paylaşımlı olsun inşallah.
şimdiden rengarenk görünüyor ellerinize emeğinize sağlık.
sevgihoca
14-10-2015, 22:00
Sağolun Efeege,balkonda olunca biraz sınırlı oluyor çiçek türleri.Ama açık balkonda da soğuya dayanıklı sıklemen,açelya türlerini düşünüyorum.Koçtaş' gidip bakıyorum sıklemenler solmuş,kasımpatı gelmiştir dedim,o da yok.Çiçekçiye sedum türü diyorum,hiç duymadım diyor.Yoldan geçerken benim çiçekçide çok şükür kasımpatı gördüm.Yarın ilk işim çiçekçiye gitmek olacak.Kasımpatıyı çoğaltıp bağa da dikmek istiyorum.Sizin de güzel bahçenizi görünce inşallah benim de olur diyorum.Sanırım epey içimi döktüm size.Sayfama gene beklerim.
sevgihoca
14-10-2015, 22:10
Ayrıca beğenen arkadaşlara da teşekkür ederim.Sevgili Jakin balkonuma uğramanıza seviniyorum.Episkiyayı beğenmiştiniz size de gönderebilirim.Sevgiler.
Hayırlı olsun balkon sayfanız. Kasımpatları şuan çok güzeller. Çokta kolay çoğalabilen bir çiçek. Çiçekleriniz hepsi bakımlı ve çok canlılar. Emeğinize sağlık.
...Yılbaşı çiçeğini baharda dikmiştim.Bu kış açarsa sevineceğim.Sanırım susuz bırakmam gerekiyor.Sitede öyle okumuştum...
Bir vakitler bu konuda kendimce kapsamlı bir yazı yazmıştım, eminim yardımı olacaktır...
Burada (http://www.agaclar.net/forum/1332406-post1267.htm)
sevgihoca
15-10-2015, 20:25
Ben de biraz önce size mesaj yazmıştım enzimle ilgili olarak,okuyorum tekrar okuyorum,enzimle ilgili bir şey bulamadım.Meğerse siz alıntı yapmışsınız ben görmemeşim.Kendi kendime güldüm.Gösterdiğiniz sayfayı okudum.Kesinlikle dikkate alacağım.Ayrıca enzim için de önerilerinizi bekliyorum.Teşekkürler.
YeniGine
15-10-2015, 23:55
Sevgili sevgihoca balkon sayfanız hayrlı olsun inşallah. Eminim bundan sonra balkonda adım atabilecek yer bulamayacaksınız.
İlk arajmanınız çok güzel olmuş, ellerinize sağlık. Rastgelsin inşallah!..
sevgihoca
16-10-2015, 11:15
Haklısınız YeniGine,biraz bağa güveniyorum.Orada maydanoz,soğan derken belki balkona fırsat kalmaz.Bazı çiçek türlerini çoğaltıp bağa dikmeyi düşünüyorum.Bağımız çok rüzgarlı,o yüzden endişeliyim.Ama her şey yolunda gider,çiçek vs.yetiştirebilirsem bağa ağırlık veririm.Bakalım görücez.Beğenileriniz için teşekkürler.
sevgihoca
16-10-2015, 11:38
Çok sevdiğim Yaprağıgüzelim,yapraktan saksısı görünmüyor.Balkon sıcak olduğundan hergün suluyorum.Her çiçek keşke böyle olsa.Kaç yıldır benimle,büyüdükçe çelik alıp yeniliyorum.
sevgihoca
16-10-2015, 11:49
Yeşil olanı İzmir'den bir kafenin bahçesinden almıştim.Her seyahatimde gittiğim yerlerden mutlaka çiçek bulurum.Yakında gene İzmir'e gideceğim.Bakalım bu sefer neler getireceğim.Çizgili olanı bir arkadaşın annesi vermişti.Nedense sallanan çiçekleri çok seviyorum.Yeni Gine'nin dediği gibi asacak yer bulmak da zorlanıyorum.
akçabardak
16-10-2015, 18:29
Sevgili sevgihoca aramıza hoş geldiniz.
Balkon sayfanız hayırlı, bitkileriniz bol, her şey gönlünüzce olsun.
sevgihoca
16-10-2015, 20:32
Teşekkürler Akçabardak,sağolun.Aranızda olmaktan gerçekten mutluyum.Burası da ayrı güzel bir dünya.Sayfaları gezdikçe sizleri tanımış oluyorum.İnşallah arkadaşlığımızı zamanla ilerletiriz.Sevgiler.
sevgihoca
16-10-2015, 21:48
Kasımpatı sevgim bu sayfalarda başladı.Çelikle tutması çok basitmiş diye apartmanımızın bahçesindeki kasımpatıdan çelik aldım.Gerçekten kolay tutuyor,ama iki kere diktim,her seferinde siyah böcek oldu.Israrla üçüncüyü diktim,şimdilik sorun yok.Bir de çiçekçiden aldım.Seneye bahara bağa dikmeyi planlıyorum,tabii kısmet olursa.Sıklemeni de ilk defa büyüteceğim becerebilirsem.
Kasimpatinin çelikler tuttuğunu bilmiyordum ben. Gecen gun kırılan dalını ektim ama hic umudum yoktu acikcasi. Daha bir gelişme de gormedim. Celigi direkt topraga mı ekiyorsunuz yoksa suda koklendirmek mı gerekli?
YeniGine
17-10-2015, 00:50
Haklısınız YeniGine,biraz bağa güveniyorum.Orada maydanoz,soğan derken belki balkona fırsat kalmaz.Bazı çiçek türlerini çoğaltıp bağa dikmeyi düşünüyorum.Bağımız çok rüzgarlı,o yüzden endişeliyim.Ama her şey yolunda gider,çiçek vs.yetiştirebilirsem bağa ağırlık veririm.Bakalım görücez.Beğenileriniz için teşekkürler.
:) Sizin de mi bağınız var? Maraş'ın bağlarının fazlaca rüzgârlı olduğunu, rüzgârdan fazlaca şikâyetçi olduğunu sevgili üyemiz asmalıtepe'den biliyoruz. Rastgelsin inşallah!..
sevgihoca
17-10-2015, 11:21
Sevgili abk,çeliği suda köklendirmeye hiç gerek yok.Direk toprağa dikin..Küçük çelikler daha kolay tutuyor.Ben bu yolla çoğaltmayı düşünüyorum.
sevgihoca
17-10-2015, 11:35
Ah.Sevgili Yeni Gine,yarama bastınız.Eşim Maraş manzaralı olsun diye Ahır Dağı'ndan bir yer aldı.Bağ hem çok eğimli,hem de çok rüzgarlı.Ağaçlarda meyve tutumu çok az oluyor.Meyvelerden geçtim,sebze de zor yetişiyor.Ama ben ısrarlıyım.Küçük bir hobi bahçesi yapmak istiyorum.Sizlerin de fikirleriyle rüzgarla mücadele edeceğim.O yüzden burdaki bahçeleri,çiçekleri görünce bizim bağda bu kadar olmaz diyorum.Rüzgarda yaşayacak çiçekler bulmam lazım.Biraz da arsız olmalı.Sizin de aklınıza gelen çiçekler olursa bana bildirin.Teşekkürler.
sevgihoca
18-10-2015, 12:26
Güney-Batı bepheli,tamamen güneş ve rüzgar.Burada rüzgar batıdan ve kuvvetli eser.Yani poyrazı meşhur.Çiçek yetişmesi çok zor.Sardunyalarım bir müddet sonra bozuluyor.Bu rüzgardan fazlası da bağda var.Ben de kalkıp orda bir şeyler yetiştireyim diyorum.Ne yapayım,yetiştiremezsem,sizin sayfalarla avunurum.1.resim sedum türü,2.resim kazayağı,diğeride buzçiçeği.Buz çiçeği saksılardaydı,yeni uzun saksıya aldım,çoğalması için.Bahara bağda birazını dikip deneyeceğim.Bütün yaz çiçekliydi.Çok severim kendilerini.Çok soğuklar dışında bunları balkonda tutmayı düşünüyorum.
münevver48
18-10-2015, 20:56
sevgili Sevgihoca, balkon sayfanız hayırlı ve bol çiçekli olsun. inşallah devamı bahçe (bağ) olarak gelir.
sevgihoca
18-10-2015, 21:30
Beğenileriniz için teşekkür ederim,balkonuma hoş geldiniz.Şimdilik balkonla idare ediyorum.Acemiliğimi atmaya çalışıyorum,bu siteden de çok şey öğreniyorum.Bu rüzgarlı bağda inşallah bir şeyler yapabilirim.Yoksa misafirlerimle kebap yelleyip çay içicem.Tabii sizleri de beklerim,çiçeksiz,miçeksiz olur ama ne yapalım.Ama hayalim sizinkiler bir bahçe.Allah büyük,belki korktuğum gibi olmaz.Sevgiler.
sevgihoca
20-10-2015, 17:09
Herkese iyi akşamlar.Burada sukulent türleri bulunmuyor ama bulabildiklerimizden.Bu türleri ben de bu siteden öğrendim.İl dışına çıktikça bulmaya çalışıyorum.2.resimdeki Sieboldiydi herhalde Ankara'dan Bauhaus'tan 50 kr'a aldım.Bozulan çiçekleri bir yere toplayıp 50 kr'tan satışa sunmuşlar.Bazı aldıklarım bozuldu ben de yapraktan üretmeye çaliştım.Çok başarılı olmasam da durum fena değil.Sioboldi tomorcukta ama bir türlü açmıyor normal mi acaba?Kaktüslerimi komşum taşınırken vermişti.Ben saksısını değiştirdim,birazını temizleyip düzenledim.Bahara açmasını bekliyorum.
sevgihoca
21-10-2015, 12:21
Kedi tırnağı çiçeğim.Gene bizim şekerlemeciden hem tohumlarını topladım,hem de 3-4 çelik almıştım.Çok güzel oldu,seneye kısmet olursa çoğaltacağım.Çünkü tam benim balkona göre,bütün gün güneş.Sardunyam sağolsun hiç büyümüyor,aramız fena değil,saksısını değiştirdim,o da utandı herhalde,çiçeğini açtı.İşte böyle küçük mutluluklar.
cengizildas
21-10-2015, 21:48
Sn. sevgihoca, balkon sayfanız hayırlı olsun. Ben de diğer arkadaşlar gibi episkiyaya bayıldım. Uzun zamandan beri bir dal bir yaprak arıyordum. Güle güle büyütün.
sevgihoca
21-10-2015, 22:24
Teşekkür ederim,Cengizildaş.Beğenileriniz için de ayrıca teşekkür ederim. .Mesajlardan adresinizi Yazarsanız uygun bir zamanda gönderirim.Bazı çiçekler zor bulunuyor.Ben de eşimin okul müdürüne yemeğe gitmiştik.O vesileyle 2-3 çeşit çiçek çeliği almıştım.1,5 senede kocaman oldu maşallah.Bazen farkında olmadan takılınca düşenleri oraya,buraya dikiveriyorum.Dediğim gibi adresinizi yazmanız yeterli.Görüşmek üzere.
eneskrky
21-10-2015, 22:27
Sayın sevgihoca sayfanız hayırlı olsun bol çiçekli olsun :) sukulentleriniz çok güzel görünüyor
sevgihoca
21-10-2015, 22:51
Teşekkürler Eneskrky,sukulentleri seviyorum,inşallah çoğaltmak mümkün olur.Çoğaltınca bağa dikmeyı düşünüyorum.Bağ eğimli olduğu için kayalarla doğal bir görünüm olur.Tabii her şey zamanla.Derslerin nasıl?Ben Türkçe öğretmeniyim,takıldığın şeyleri özelden sorabilirsin.Sevgiler.
sevgihoca
22-10-2015, 11:26
Minnoşum bugün de açmış.
sevgihoca
22-10-2015, 11:45
Mor telgraf çiçeğimi de çok seviyorum Arayan bulurmuş,ben de onu gittiğim bir düğünde bahçede buldum.Ben birden bahçeye atınca kendimi,böyle anlarda çoçuklarım beni tanımamazlıktan gelirler,3-4 dal koparıverdim.Büyüyünce uzun saksıya aldım.Geniş geniş büyüsün diye.Uyku çiçeklerim.Bir kuruyor ,bir çıkıyor.Mor olanı sağolsun dünürüm dikti ve kalanşolarım.Aramızı yeni düzeltiyoruz.Değerli bir üyemizin sayfasını okuduktan sonra bakımını öğrendim.Saksı tamamen kuruduktan sonra tabağına akacak kadar sulayacaksın ve tabağında biriken suyu dökeceksin.Benim gibi bilmeyenlere duyurulur..
sevgihoca
23-10-2015, 15:28
Bir çok menekşem vardı aslında.Çiçekleri hiç eksik olmazdı üzerlerinden.Birgün böyle anlatırken herhalde nazarım değdi,hastalanıverdiler.Şimdi minik yavrularını büyütmeye çalışıyorum ama eskisi gibi değiller.Bu menekşem Bauhaus'tan 50 kr'a aldıklarımdan.İşte biraz toparlandı,çiçeğini açtı.
sevgihoca
25-10-2015, 00:12
Akşam arkadaş ziyareti sonunda bahçesinden aldığım sedum ama adını bilemiyorum.Birazdan dikerim.Allahım baktığım her yerde çiçek görüyorum.Hiç normal bir durum değil bu.
YeniGine
25-10-2015, 00:22
Allahım baktığım her yerde çiçek görüyorum.Hiç normal bir durum değil bu.
:D Bu sözünüz çok hoşuma gitti hocam...
eneskrky
25-10-2015, 00:24
Aynı hastalıkta olan kaç kişi var tahmin edemezsiniz :))
YeniGine
25-10-2015, 00:31
:D Çok kişiyiz çok. Çok şükür!..
sevgihoca
25-10-2015, 12:56
Evet,YeniGine ve Eneskrky çok haklısınız.Çok şükür ki iyi bir hastalık.İstediğim çiçekleri Allah bir şekilde bulmama yardımcı oluyor.Gene bir arkadaş ziyaretinde Asteri buldum.Tesadüfen dağ menekşesi buldum.Hatay'a gittiğimde ıtırı buldum.Onları bir köşede büyütmeye çalışıyorum.Şimdilik çok zavallılar.Büyütünce fotoğraflarım.Çiçek maceralarım da böyle işte.Sanırım etrafa daha dikkatli bakmaya başladım.Boş bakmıyorum.Görüyorum artık.Aman güzel şeyler görelim.
sevgihoca
25-10-2015, 13:18
Balkonumdan sonbahar görüntüsü.Herkese iyi pazarlar.Bu arada ben kahve içiyorum.
Mücevher Çalısı
25-10-2015, 13:54
İyi pazarlar...
Manzaranız güzelmiş. Yeşilin her tonu var ve şimdi sonbahar renkleri de eklenince seyrine doyum olmuyordur;)
İyi oturmalar...
sevgihoca
25-10-2015, 14:20
Sağolun Mücevher Çalısı,uzak olsak da gönüller bir.Her zaman beklerim.Değerli üyelerimiz için 24 saat açığız.Sevgiler.
eneskrky
25-10-2015, 14:47
Mükemmel görüntü ..Kış gelsin dahada güzel olacak. Dallarında karlar toplanmış; beyaz perdeli harika görünümü olur :) Bunlar gibi
582560
582561
sevgihoca
25-10-2015, 15:35
Bu güzel manzaralar neresi Eneskrky?kar manzaralarını buralarda bulmak zor.Senede bir ya da iki yağar.Hemen okullar tatil olur,az yağdığı için de eğlenceli olur.Ben Erzurum' da okudum.Kar kısmı güzel de buz kısmı zor olurdu.
eneskrky
25-10-2015, 15:42
İstanbul geçen seneden bir görüntü :)
sevgihoca
26-10-2015, 15:45
Geçen kış donmuşlardı kendileri.Balkonum çok rüzgarlı olduğundan ancak bu kadar büyüyebildi.İnşallah gene dondurmam.Acemilik işte.
sevgihoca
26-10-2015, 16:08
Kauçuğum.Paşa kılıcım, su sevmiyor diye az sulamıştım.Neredeyse öldürüyordum garibimi.Farkedince sulamaya başladım,şimdi dört tane yaprak çıkarttı.Zor velhasıl.Japon semsiyemi yeni diktim sayılır.Biraz cansız gibi.Su ve güneşi severmiş ,ben de cama doğru yükselttim.Bakalım farkedecek mi?Kauçuğumun içinde kraton çiçeği var.Ne öldü ne büyüdü,ben de budadım.Yeni dallar verdi.En sonunda kauçuğun dibine diktim.Yani aramız pek yok.Üyelerimizdeki hastalıklar bana da sirayet etti ve limon çekirdeğini saksının kenarına gömdüm.O da çıkıvermiş böyle.Herkese sevgiler yemek zamanı.
sevgihoca
29-10-2015, 19:25
Herkese iyi akşamlar.Gene mutfak balkonumdan devam edeyim.Çiçeklerimin çoğu bu balkonumda.Odalara anca kendimiz sığıyoruz.Pencere önlerinde
kalorifer olunca çiçek koyacak yer azaliyor.İlk çiçeğim Barışçiçeği.Damadımın hediyesi.
Filamingo çiçeğim.Bu da damadımın hediyesi.Eee,kız almak kolay değil,yavrum her gelişinde bir çiçek,bir çikolata.Neyse evlendiler çok şükür,eylülde düğünleri oldu.Allahım mesut etsin.Artık çiçek getirir mi bilemiyorum.Filamingo yerini sevdi,rahatı iyi,sürekli yaprak çıkarıyor,şimdi de çiçek veriyor.
akçabardak
29-10-2015, 19:38
Allah mutlu, mesut bahtiyar etsin, bir ömür boyu mutlulukları olsun inşallah. Sizin de gözünüz aydın olsun, çiçek te gelir torun da gelir inşallah.
sevgihoca
29-10-2015, 19:44
ilk çiçeğim Aloevera,yazın açık balkonuma almıştım.Balkon çok güneşli olduğundan formu bozuldu.Bilseydim hiç çıkarmazdım.Allahtan yavruları vardı,annelerini budadım,şimdi yavrularıyla devam ediyoruz.Diğeri Yaprağıgüzel,bu çiçeğim de görümcemden.Yaprakları daha pembeydi,şimdi koyulaştı.Neden bilmiyorum.Kurdela çiçeğim de İzmir'den bir parktan.İnanmayacaksınız ama kurdelası küçük tırnağım kadardı.Maşallah büyüdü,kocaman oldu,yavrularını iki ayrı saksıya diktim.Dursun, isteyen olunca veririm.Şimdilik bu kadar.Galip Kuzucu'dan mesaj bekliyorum,lale dikeceğim.Sevgiler.
sevgihoca
29-10-2015, 19:54
Teşekkür ederim Akçabardak,İnşallah o günleri de görürüz.Güzel şeyler.Allahım herkese nasip etsin,yavrularımızı hayırlı insanlarla karşılaştırsın.Sevgiler.
asmalıtepe
30-10-2015, 06:09
Çiçekleriniz çok güzel ve bakımlı ellerinize sağlık.Darısı bağ sayfanıza..
Bende istediğiniz bir çiçek varsa canla başla çelik, yaprak verebilirim.Yakın olmamızın avantajını kullanabiliriz. Yanlış anlamayın benim talebim olacağını sanmıyorum çünki elimdekilerin sorumluluğu ağır gelmeye başladı.
Yadırgamayın ne olur. Onları o kadar seviyorum ki perişan olmasınlar diye ne yapacağımı şaşıyorum. Sürekli bağda kalamadığımız için onlar yukarıda ben aşağıda aklım yukarıda velhasılı kelam.Evveli gün yaprak güzelleri günlük su istiyor diye yükleyip aşağı indirdim bu defa evde koyacak yer yok, haydii salonun üstbaşını boşaltıp pencere önünü onlara verdim.3-4 metrekare alan onların oldu. Yukarıdakiler de ayrı kaygım.Karlar yağarsa çıkmam zorlaşabilir.
Bunları düşününce bir saksı daha bile olmasın diyorsam da seraları gezersem dayanamıyorum. Neyse sayfanızı çok işgal ettim kusura bakmayın.
Yani sizin istediğiniz olursa hiç çekinmeyin. Sevgiyle kalın...
sevgihoca
30-10-2015, 11:06
teşekkür ederim,değerli arkadaşım.Sizinle ve Maraştaki üyelerle tanışmak en çok istediğim şeylerden. İnşallah nasip olur.Bu pazar bağ evimize gideceğiz.Ordan fotoğraf çekimi yapıp sizlerle paylaşmak istiyorum.Bakalım ne durumda.Çiçekleri taşıma işinde çok haklısınız.Çok fazla çiçeğim olmasa da sürekli elim toprakta.Çiçeğe ben de dayanamıyorum.Siz merak etmeyin,ben kime gitsem elimde çiçekle dönerim.Tabii isteyene de bir o kadar veririm.Değerli hocam burada hangi seralara gidiyorsunuz?Merak ettim.Görüşmek dileğiyle.
asmalıtepe
30-10-2015, 15:08
teşekkür ederim,değerli arkadaşım.Sizinle ve Maraştaki üyelerle tanışmak en çok istediğim şeylerden. İnşallah nasip olur.Bu pazar bağ evimize gideceğiz.Ordan fotoğraf çekimi yapıp sizlerle paylaşmak istiyorum.Bakalım ne durumda.Çiçekleri taşıma işinde çok haklısınız.Çok fazla çiçeğim olmasa da sürekli elim toprakta.Çiçeğe ben de dayanamıyorum.Siz merak etmeyin,ben kime gitsem elimde çiçekle dönerim.Tabii isteyene de bir o kadar veririm.Değerli hocam burada hangi seralara gidiyorsunuz?Merak ettim.Görüşmek dileğiyle.
Tanışalım inşallah.
Seralarım birkaç tane. Bunalırsam Asmalı'ya kaçtığım gibi seralara da kaçarım..
İkisi çevre yolunda, biri şehrin içinde, bir tanesi benim bağyolunda...Detayları özelden vereyim de site kurallarını aşmayalım hocanım.
Hoşca kalınız.
sevgihoca
30-10-2015, 19:29
Sevgili Asmalıtepe ile bağ komşusu çıkınca bulunduğumuz yeri anlaması açısından bu yaz çektiğim fotoğrafı gönderiyorum.Bitince de inşallah bahçe sayfama geçerim.Herkese sevgiler.Son fotoğrafta Abdülhamithan Camii görünüyor.
asmalıtepe
30-10-2015, 20:09
Tam tahmin ettiğim gibi bağ komşusuymuşuz. Sevindim güle güle oturun aman benim gibi tutkuyla bağlanmayın bağa. Hiç bir yere kaçamıyorsunuz, kaçsanız da duramıyorsunuz ille de bağı-doğayı özlüyorsunuz.
Aslında benim hayalimde kışlı yazlı orada yaşamak var. Yolumuz yapılırsa bu da olur inşallah. Sürekli kalınca belki doyarız da ara sıra ayrılabiliriz.
Eviniz de iyi oldu, çok güzel büyütüldü. Gidip gelirken hep bakarım,beğenirim güle güle oturun.
sevgihoca
30-10-2015, 20:33
Dünya bazen gerçekten çok küçük.Evimize bakar geçermişsiniz.Allahın işi işte,kısmet bugüneymiş.Allahım cümlemize evinde sağlık sıhhatle oturmasını nasip etsin..Ben de evin bitmesini dört gözle bekliyorum.Sık sık da gitmeyi düşünüyorum.Çocukların okulu olduğu için sürekli kalamam ama yaza düşünüyorum.Tohumlarımı topladım.Eşim dikim yerlerini ayarlayacak.Arazi eğimli olduğu için sebze dikeceğim yer düzeltilecek.Epey bir iş var.Zamanla daha düzene girer diye düşünüyorum.Sevgiler.
Galip Kuzucu
30-10-2015, 20:36
Allah'ın izniyle birde insanın içinde merak ve heves olunca herşeyin üstesinden gelirsiniz sayın:sevgihoca :rolleyes: Şimdiden yeni yeriniz hayırlı olsun, heryer çiçeklerle, ağaçlarla, bitkilerle yemyeşil olsun...
sevgihoca
30-10-2015, 20:54
İnşallah Galipciğim.Daha güzelleri sizlerin olsun.Önemli olan çoluğumuzla çocuğumuzla sağlık,afiyet içinde yaşamak.Gerisi olur.Sevgiler.
celalim01
31-10-2015, 09:16
Merhaba ,uzun süredir sayfaları gezemedim. Kısa süreli girip çıkıyordum. Hem zaman açısında hemde işler yoğundu. Bayram görevleri ,bahçe işleri derken vakit ayırmak kolay olmuyor.Sayfanızı baştan sona baktım. Baktığım her sayfada tanıdık yerler gördüm. Uzun yıllar Kahramanmaraş'ta görev yaptığım için,hepsi tanıdık yerler.
Oldukça güzel çiçekleriniz var.Buralarda hiç sarı yonca kısmet olmadı ,göremedim. Bazı çiçeklerin albenisi çok fazla,bir ara gelip kaçırsak mı diye düşündüm ,sonra vazgeçtim .güzeller sevdikleri yerde kalsınlar daha hoş olur.
sevgihoca
31-10-2015, 10:11
Balkonuma hoş geldiniz,Sayın Celalim01.Çiçeklerimi beğenmenize sevindim.Biz Maraş'ı sevdik,kaldık.Gördüğünüz gibi bağ bile aldık.Şehirlerimiz yakın,şöyle bir geliverirsiniz,eski günleri yadeder,çiçeklerimi koparıverirsiniz.Biz Adana'ya zaman zaman geliriz.Mutlaka Hasan Usta'ya uğrarız.Sarı yoncayı bir AVM'nin önünden koparıverdim.Sizin de oralarda vardır belki.Saygılar.
cengizildas
31-10-2015, 10:24
[.Dediğim gibi adresinizi yazmanız yeterli.Görüşmek üzere.[/QUOTE]
Sn. Sevgihoca adresimi özelden yazacağım. Teşekkür ederim.
sevgihoca
31-10-2015, 21:41
Mesajınızı okudum Sayın İldaş.En kısa zamanda göndereceğim.Merak etmeyin.Gönderince sizi ararım.Sevgiler.
sevgihoca
31-10-2015, 22:20
Kasımpatıyı apartmanımızın bahçesinden çelik alıp diktim.Şimdi tomurcukta,seneye bağa götürmeyi düşünüyorum.Şimdilik bu kadar.Herkese iyi geceler.
Elinize sağlık hepsi çok güzel görünüyor. Soğanlı çiçekler insanı müptele yapıyor. Hem kokusu hemde gösterişli çiçekleriyle:)
asmalıtepe
01-11-2015, 07:07
Günaydın komşum. Yeni dikimler, yeni edinimler hepsi çok güzel...Yok öyle saksın falan bitmesin benden geleceklere de yer hazırlayın canım.
Görüşürüz sevgiler...
sevgihoca
01-11-2015, 10:42
Teşekkür ederim Asmalıtepe.Mesajınızı okuyunca çok güldüm.En kısa zamanda saksılarımı ve toprağımı alıp bekleyeceğim.Görüşmek dileğiyle.
sevgihoca
01-11-2015, 14:45
Hastalıktan yeni kurtulan menekşe yavrularım.Evimde ilk defa açan Filamingo çiçeğim.Formu bozulur.çiçekleri kırmızı açmaz diye düşünüyordum ama düşündüğüm gibi olmadı.Kedi tırnağı da maşallah açıp duruyor.Herkese iyi pazarlar.
Galip Kuzucu
02-11-2015, 20:14
Sayın:sevgihoca'nın birbirinden muhteşem çiçekleri :) İnşallah daha çok büyüyüp daha güzel olurlar...
sevgihoca
02-11-2015, 21:21
Beni gaza getiriyorsun Galip.Yarın Koçtaş'a gidip saksı ve toprak alacağım.Sümbülleri hala dikemedim.Seninkiler yakında açacak,ben daha dikeceğim.Senin sümbüllerin hemen filizlendiğini görünce,bir koşu gittim aldım.Halbuki ben kalyoz tohumu almıştım,onları ekecektim.Sırayla hepsini yola koymaya çalışacağım artık.Dur seni şöyle bir korkutayım.Çarşamba günü İstanbul'a geliyorum,yandın oğlum.Seni oralarda bulayım:eek:.Şaka:p.Gerçi böyle de olsun isterdim ama ilk defa geleceğim için evde kızımla vakit geçiririz.Sevgiler.
Galip Kuzucu
02-11-2015, 22:04
Gelirseniz kapım herkese açık sayın:sevgihoca :) Benimde saksılarım bitmek üzere ama daha bir sürü ekeceğim soğan var ek ek bitiremiyorum :) Çiçek açsınlar da soğanlarımız en güzelini seçelim :P
Kalyozda en sevdiğim çiçekler arasında çabuk büyüyorlar ve görüntüsü çok harika :D
YeniGine
02-11-2015, 22:26
Sevgili sevgihoca'm sümbül ve laleler nisan-mayıs gibi açması gerekiyor onun için acele etmeyin lütfen. Soğanları şimdi dikecek iseniz fazla sulamayın ve bırakın üşüsünler.
Rastgelsin inşallah!..
sevgihoca
03-11-2015, 09:12
Ben de öyle yaptım zaten YeniGine.Balkona yarı gölge bir yere koydum.Zamanı gelince açarlar diye düşünüyorum.Hele Galipçiğiminkiler büyüsün.O,genç,heyecanlı;ben de arkasından yavaş yavaş takip ederim.
Galipçiğim güzel davetin için teşekkür ederim.Ben oralarda yol bilmem,iz bilmem.Kızım çalışıyor,ben de ancak evini toparlarım.Ama yolum düşerse de burda bir oğlum var deyip,muhakkak gelirim.Sevgiler.
sevgihoca
03-11-2015, 16:58
Evet,bunlar da Horoz ibiği tohumlarım,belki benim gibi bilmeyenler olabilir.Yıkılmakta olan bir evin bahçesinden alıp dikmiştim tohum almak için.Demek ki tam zamaniymış.Tabii ki tohumu neresi bilmiyordum,onu da siteden araştırdım.Çiçeğindeymiş tohumları.Elimle dokununca döküldü,ben de hemen topladım.Sevgiler.
sevgihoca
11-11-2015, 10:38
Çok şükür İstanbul'dan kazasız belasız döndük.Çocuklarıma,evime,çiçeklerime kavuştum.Her şey çok güzeldi ama büyükşehir yaşantısı bir hayli yorucu.Anadolu yakasından Avrupa yakasına 2,5 satte geçtik.O sürede biz burdan Adana'ya çoktan varırız.Bu arada çiçeklerim de büyümüşler.Uyku çiçeğim açmış,Filamingom daha fazla çiçeklenmiş.Şöyle bir genel görüntü balkonumdan.
#87 / son fotoğrafta bir Cyclamen var Hiç gözden kaçacak gibi değil renk harika ...güle güle büyütün sayın sevgihoca
sevgihoca
11-11-2015, 10:52
Maşallah keyifleri iyi.Gitmeden yaptığım enzimden vermiştim.Gelince çiçekleri iyi buldum.Şimdi de parktaki kuru yaprakları toplayıp suyla ıslattım.Poşetin içinde bekliyor,bakalım o nasıl bir şey oacak.Enzim yapımını tavsiye ederim.Çiçek coşturana gerek kalmıyor gibi.
sevgihoca
11-11-2015, 10:59
Bu çiçeğimde beni çok özlemiş,çıkmış poz verivermiş.Ortanca kızım,Kamu yönetimi okuyor benim güzelim.Ben de özlemişim değil mi?
sevgihoca
11-11-2015, 11:21
Balkonuma hoşgeldiniz sayın Aerosol,memnun oldum.Bu siteyi takip edince Sıklamenin kış çiçeği olduğunu öğrendim.Ben de çiçekçimden aldım,aramız şu an itibariyle iyi.Yeni çiçekler veriyor.Önümüzdeki hedefim açelya,çuha ve hercai menekşesi.Bakalım hangilerini bulabileceğim.Sıklamenin bakımı kolay,sadece suluyorum o kadar.
YeniGine
11-11-2015, 23:49
Sevgili Sevgihoca'cığım maşallah çiçekler coşmuş, balkon renklenmiş. Sıklamen ve yelken çiçeğinize bayıldım, çok güzel olmuşlar. İnşallah istediğiniz çiçekleri bulabilirsiniz, benim de sevdiğim çiçeklerdir. Ah bir de her sene almak zorunda kalmasam geçen sene aldığım bu sene yok oluyor...
Rastgelsin inşallah!..
Galip Kuzucu
12-11-2015, 01:43
Maşallah keyifleri iyi.Gitmeden yaptığım enzimden vermiştim.Gelince çiçekleri iyi buldum.Şimdi de parktaki kuru yaprakları toplayıp suyla ıslattım.Poşetin içinde bekliyor,bakalım o nasıl bir şey oacak.Enzim yapımını tavsiye ederim.Çiçek coşturana gerek kalmıyor gibi.
Enzimi nasıl yapıyorsunuz sayın:sevgihoca :)Birde çiçeklere nasıl uyguluyorsunuz :)
sevgihoca
12-11-2015, 18:32
Galipciğim,ben de siteden okuyup bir şeyler yapmaya çalışıyorum.2-3 kaşık pekmez,1 patates kabuğu,1 adet elma kabuğu,1 adet yeşil biber,haşlanmış yumurta kabukları,bir parça ekmek,istersen muz kabuğu da koyabilirsin,şişenin gerisini suyla dolduruyorsun.Kapak yerine ucu delinmiş balon diyordu,ben streçflimle kapatıp deldim.Üç ay kadar bekledim,süzdüm,tekrar şişeye koydum.Sulama suyuna çok az,rengi hafif değişecek kadar koyup çiçeklerimi suladım.Birazdan resmini çeker gönderirim.Yoğurt suyu da koyabilirsin.Enzimin mayalanmasını sağlıyormuş,bana da A-NOMAD söylemişti.
sevgihoca
12-11-2015, 18:49
Teşekkür ederim YeniGine.Ben evden her ayrılışımda çiçeklere bir şeyler verip gidiyorum,geldiğimde kocaman buluyorum.Geçen gidişimde de aspirinli su vermiştim,geldiğimde hepsi çok güzeldi.Bu seferde ya Allah,ya bismillah dedim,yapmış olduğum enzimi verdim.Yaprağı güzelim çok güzel olmuş.Dayanamayıp fotoğrafladım,sizlerle paylaştım.
sevgihoca
12-11-2015, 19:13
Fittonyaya benzeyen çiçeklerim açmış.Boyları fazla uzadığından bazılarını buadamıştım.Sonra da böyle çiçeklenmişler.Süt ağacım da epey büyüdü.Diktiğimde küçücük birşeydi.Sıklemenimi beğenmişsiniz,bir de yakın çekim sizler için.
sevgihoca
12-11-2015, 19:46
Menekşeciklerim
Galip Kuzucu
12-11-2015, 23:07
Galipciğim,ben de siteden okuyup bir şeyler yapmaya çalışıyorum.2-3 kaşık pekmez,1 patates kabuğu,1 adet elma kabuğu,1 adet yeşil biber,haşlanmış yumurta kabukları,bir parça ekmek,istersen muz kabuğu da koyabilirsin,şişenin gerisini suyla dolduruyorsun.Kapak yerine ucu delinmiş balon diyordu,ben streçflimle kapatıp deldim.Üç ay kadar bekledim,süzdüm,tekrar şişeye koydum.Sulama suyuna çok az,rengi hafif değişecek kadar koyup çiçeklerimi suladım.Birazdan resmini çeker gönderirim.Yoğurt suyu da koyabilirsin.Enzimin mayalanmasını sağlıyormuş,bana da A-NOMAD söylemişti.
Teşekkürler sayın:sevgihoca :) Sabah kalkınca hemen yapayımda bende deniyeyim :D
sevgihoca
13-11-2015, 11:57
İşin azmış gibi,bir de enzim yapacaksın.Çiçeklerinin enzimli halini düşünemiyorum,sevgili Galip.Sümbülleri üç günde açtırtacaksın bu gidişle.:p
Galip Kuzucu
13-11-2015, 12:04
Dediğiniz gibi sayın:sevgihoca hastane işleri çok bir gün arayla hep nöbetçiyim evde işler var çiçek işleri var birde üstüneüslük beyaz eşya servisinin çamaşırmakinasını düzgün bağlayamaması sonucu evin yarısı su altinda kaldı birde gece gece onla uğraştım :(
muratcan0307
13-11-2015, 12:22
bu çiçekler harika!
Merhaba sevg hocam sayfanız hayırlı olsun.
sevgihoca
13-11-2015, 15:52
Galipçiğim evini su basmasına üzüldüm.Böyle durumlarda sakın şarteli indirmeden suya basma.Yani sen de biliyorsundur da ben hatırlatmış olayım.Sana kolay gelsin.
sevgihoca
13-11-2015, 15:55
Teşekkür ederim Muratcan0307.Balkonuma hoşgelmişsiniz.Saygılar.
sevgihoca
13-11-2015, 16:03
Sevgili hemşehrim,sayfama hoşgeldiniz.Çok şükür Kahramanmaraş'tan bir arkadaş daha buldum.Her zaman beklerim.Sevgiler.
Galip Kuzucu
13-11-2015, 18:12
Galipçiğim evini su basmasına üzüldüm.Böyle durumlarda sakın şarteli indirmeden suya basma.Yani sen de biliyorsundur da ben hatırlatmış olayım.Sana kolay gelsin.
****** sayın:sevgihoca Allahın izniyle bununda üstesinden geldim :)
sevgihoca
13-11-2015, 18:19
Hayat daha yeni başlıyor senin için daha nelerin üstesinden gelirsin Allah'ın izniyle.
Bu çiçeğimi de çok seviyorum.Mahallemizdeki şekerlemeciden Yaprağı Güzel çiçeği istedim.O da bu çiçeği verdi.Başka ismi var mı bilmiyorum.Suyu çok seviyor.Sıcaklarda her gün sulamazsam yaprakları buruşuyor.Çok sorunsuz bir çiçek.Ben en çok rengine bayılıyorum.
Çiçegin ismi çingene şalvarı.
sevgihoca
14-11-2015, 10:10
Sevgili Begony,ben de çingene şalvarı olabilir mi diye düşünmüştüm ama emin olamadığım için yazmamıştım.Benim Latince isimlerden çok böyle yöresel adlar daha hoşuma gidiyor.Zaten aklımda da tutamıyorum.Bir gün bana oturmaya beklerim Begony.
Mücevher Çalısı
14-11-2015, 10:24
Sevgili sevgihoca 'Çingene Şalvarınızın' Latincesi 'İresine herbstii (http://www.agaclar.net/forum/calilar/25034.htm)' (açıkçası ben bu ismini daha çok seviyorum). Türkçe ben başka ismini bilmiyorum dolayısıyla "Çingene Şalvarı" ismi yöresel olmamalı.
Sizinkinin yaprakları düzgün şalvara da pek benzemiyor:D
sevgihoca
14-11-2015, 10:51
Ben de şimdi sitede bakıyordum,yaprakları yuvarlak,belki benimki de çingene olmaktan vazgeçmiştir.Latince adları dediğim gibi aklımda tutmakta zorlanıyorum.Sanıyorum sizin bu konuda merakınız,bilginiz daha fazla.Ben Türkçe çiçek isimlerinde halkımızın ince zevkini,benzetişini görüyorum.Bu yüzden daha hoşuma gidiyor.Hatta bazen bu çiçeğin niye Türkçe bir ismi yok derim.Ama bilim dünyasında temel dil Latince.Sevgiler.
Mücevher Çalısı
14-11-2015, 16:17
...Latince adları dediğim gibi aklımda tutmakta zorlanıyorum.Sanıyorum sizin bu konuda merakınız,bilginiz daha fazla.Ben Türkçe çiçek isimlerinde halkımızın ince zevkini,benzetişini görüyorum.Bu yüzden daha hoşuma gidiyor.Hatta bazen bu çiçeğin niye Türkçe bir ismi yok derim.Ama bilim dünyasında temel dil Latince.Sevgiler.
Latince isimleri ben de aklımda tutakta zorlanıyorum, yöresel isimleri ben de seviyorum. 'Yörük Kızı' isminde bir bitki var mesela Latincesi "şu an" hiç aklımda değil ve "şu an" lazım da değil. Latincesini araştırma yapacağımda, lazım olduğunda kullanırım...
Forumda bu konu hassas bir konuymuş gibi tavır takılıyor. Nedenin pek anlamıyorum. Kimisi sadece Latince kullanıyor, kimisi Türkçe (yöresel vs). Halbuki dediğiniz gibi Latince bilimsel dil ve muhabbet içerisinde illa Latince isminin verilmesi gerekmiyor. Fakat bazı bitki türlerinin malesef Türkçe isimleri ya yok ya karıştırılıyor ya da pek bilinmiyor. Bu sebeple Latince isminin kullanılması gerekebiliyor...
Son olarak 'Çingene Şalvarı' bitkisinin Herbst's bloodleaf, Beefsteak Plant, Bloodleaf gibi İngilizce ismleri varmış ki ben İngiliz olsam Latincesini kullanırdım:D
Sevgiler, Saygılar...
Sayfanızı işgal ettiysem özür dilerim...
sevgihoca
14-11-2015, 16:43
Sayfamı işgal etmek ne demek Sevgili Mücevher Çalısı,sayfama her zaman beklerim.Birbirimizden birçok şey öğreniyoruz.Ben ne öğrendiysem sizlerden öğreniyorum.Birçok çiçek türlerini,adlarını,dediğiniz gibi latince isimlerini bu siteden öğreniyorum.Bu konuda çok hassas olmaya da gerek yok.Gönüller bir olsun_kafiyeli bitirelim_ çiçekler sevdamız olsun.:pSevgiler.
sevgihoca
14-11-2015, 16:47
Galipçiğim,bahsettiğim enzimin olmuş hali.
Galip Kuzucu
14-11-2015, 18:22
Enzimi bende yapcam ama bir türlü vakit bulamıyorum sayın:sevgihoca :(
Benimde bahçem olsada bende gül falan eksem sizin gibi bütün çiçekleriniz birbirinden harika :(
sevgihoca
14-11-2015, 20:15
Güller sitemizin bahçesinden.Daha benim de yok yani.Ama bağımız var,50 yaşında ancak bir bağ sahibi olabildik.Sen daha çok gençsin,elbet senin de birgün bahçen olur,inşalah bahçeli bir evin olur,hepimizin hayali gibi.Sevgiler.
Galip Kuzucu
14-11-2015, 20:48
Çok güzel bir hayalim var zaten sayın:sevgihoca inşallah gerçekleştirebilirim :)
sevgihoca
15-11-2015, 14:46
Sieboldi,nihayet açmaya hazırlanıyor.Tomurcukların çiçeğe dönüşmesi çok uzun sürdü.
Kasımpatılar çelikten,üçüncü denemem de nihayet başardım.Çelikler çok kolay tutuyor.Biraz geç dikildikleri için fazla büyümediler.Önemli olan seneye bahara çıkmaları.Çünkü bağa dikeceğim.Yapraktan tutan sukulentim,yaz başından beri bekliyorum.Arsız çiçekler bile benim evde nazlı.Neyse buna da şükür.İyi pazarlar.
cengizildas
15-11-2015, 20:34
Sn. Sevgihoca, adresimi özelden yazdım. İyi akşamlar. Haberinizi bekliyeceğim.
Sayın Sevgihoca balkon sayfanız hayırlı olsun.
sevgihoca
19-11-2015, 16:34
Teşekkür ederim Sayın Telato,balkonuma hoşgeldiniz.Siz yokken ben sayfamı açtım.Bahçenizi daha üye değilken gezmiştim.Maşallah çalışmalarınızı bilinçli bir şekilde sürdürüyorsunuz.Sertifikanız da hayırlı olsun.Saygılar.
Ben teşekkür ederim Sayın Sevgihoca; Benim yazacaklarımı yazmışsınız, maşallah sizde bu arada 5. sayfaya gelmişsiniz:)
sevgihoca
19-11-2015, 19:42
Yeni emekli oldum,Sayın Telato.Sizlerle paylaşım yaparak emekliliğimi güzel geçirmeye çalışıyorum.İnşallah 55.sayfalara diyelim.Görüşmek üzere.
İnşallah Sayın Sevgihoca; inşallah..
sevgihoca
19-11-2015, 19:54
Hazır çiçek almayı sevmiyorum ama bazen mecbur kalıyorum.Her türü bulup,çelikten yetiştirmek mümkün olmuyor.Şimdilik birbirimize ısınmaya çalışıyoruz.Çiçekçi altına tabak koyun içinde su bittikçe sularsınız dedi.Yani suyu seviyor.İnşallah iyi anlaşırız.Hedef 1-Sıklamendi.Hedef 2-Açelyaydı.Hedef 3-Çuha çiçeği.Hedef-4 Hercai menekşesi.Önce sağlık gerisi de olur inşallah.Sevgiler.
Galip Kuzucu
19-11-2015, 21:14
Ne güzelde bir açelya sayın:sevgihoca :) Dalları falanda çok artık çelik alıp çoğaltırsınız zamanı gelince :D Arkada da muhteşem bir telgraf çiçeği gözden kaçmıyor harika mükemmel gözüküyor :D
sevgihoca
19-11-2015, 21:33
Daha araştırmadım,Açelya çelikle çoğalıyor demek ki.Çelik almanın bir zamanı var mı Sevgili Galip?
zehra evin
19-11-2015, 22:28
Sayın Sevgihoca açelyanız çok güzel. Ben daha önce açelya çok yetistirdim .İnsan güzelliğine vurulup gözünün önünde ve ev içinde olsun istiyor.Ama bir zaman sonra ölüyorlar.Mümkünse balkonunuza yanı dışarıya alın eminim daha uzun ömürlü olurlar.Zaten hedefdeki çiçeklerinizin hepsi dış mekan çiçekleri.Şu an bende hepsi mevcut ve balkondalar,gayet sağlıklılar.Birde fotograflarini foruma koyabilsem.:((Kolay gelsin.
Galip Kuzucu
19-11-2015, 22:28
Ben sizin için bir kitaptan resim paylaşayım sayın:sevgihoca :D Bu resimdeki sayfada çoğaltma ile ilgili bilgiler yazıyor :D
sevgihoca
19-11-2015, 22:45
Sevgili Zehra balkonum kapalı,içeride ısıtma yok,sıklamene bir şey olmadı diye aynı yere koydum.Gene de dışarı balkona koyayım mı?Uyarınız için de teşekkür ederim.
sevgihoca
19-11-2015, 22:47
Sevgili Galip, notun için teşekkür ederim,bakalım bahara çok var.Büyürse deneriz inşallah.Sevgiler.
zehra evin
19-11-2015, 22:59
Sayın Sevgihoca balkonunuz kapalı ama serin bir ortam ise o zaman gerek yok ben ev içinde zannettim.Geceleri bir esinti alırsa iyi olur.Balkon camını arada açıp havalandırabilirsiniz.Yine de bir şey söylim bazı şeyler tecrübeyle elde ediliyor **** deneme yanılmayla diyelim.Siz bu bitki şunu sever bunu sevmez diyorsunuz bakıyorsunuz bitki yerine alışmış ve sevmiş oluyor yanı ters köşede yapabiliyor sizde yaşamışsınızdır eminim.Ben bu kış bir vapur dumanı yetiştirdim balkonumda inanın yazın böyle çiçekli olmadı o yüzden bol şans diliyorum .Allah size ve çiçeklerinize sağlık versin
sevgihoca
19-11-2015, 23:11
Teşekkür ederim Sevgili Zehra,dediklerinize aynen katılıyorum.Takibim altında,bir bozulma görürsem dediğiniz gibi yapacağım.Sevgiler.
Galip Kuzucu
19-11-2015, 23:18
Sevgili Galip, notun için teşekkür ederim,bakalım bahara çok var.Büyürse deneriz inşallah.Sevgiler.
Rica ederim sayın:sevgihoca :) Benim açelyam kurumazsa baharda çelikten üretmeyi deniyeceğim ben :D
YeniGine
19-11-2015, 23:42
Sevgili sevgihoca'm açelyanız maşallah çok güzel, güle güle büyütün, bol bol çiçeklerini görün inşallah!..
Açelya, çuha, hercai menekşe kış bitkileri ve dolayısı ile soğuğu seviyorlar. Rastgelsin inşallah!..
sevgihoca
20-11-2015, 12:36
Sevgili Yeni Gine,açık balkonum güneye bakıyor,her taraf güneş,evin içinden daha sıcak.Açelyaya uygun serin bir bulacağım.
Galipçiğim bakalım öldürmezsek sen ayırınca ben de ayırırım.Ben senin kadar cesaretli değilim.Senin açelyan nerede duruyor Galip?
Galip Kuzucu
20-11-2015, 13:16
Balkonda camın dış tarafında duruyor sayın:sevgihoca :)
sevgihoca
20-11-2015, 21:02
Bugün öğrencilerim ziyaretime gelerek beni çoook mutlu ettiler.Tabii gelirken de Kasımpatı buketi ile geldiler.Hep beraber çok güzel bir gün geçirdik.Şimdi ben bu güzel kasımpatıları diksem bu mevsim de olur mu?Yani kasımpatılar kışın ölüyor.Çelikler tutar mı,içerde yaşar mı?Ne dersiniz acaba?Aklınızı mı kaybettiniz demeyin de.
Nazik davetin için teşekkür ederim.Kısmet olursa inşallahsizinle tanışmayı isterim sevgiler.
sevgihoca
21-11-2015, 17:38
Özelden görüşüp mesajlaşır,bir gün belirleriz inşallah.Sevgiler.
cengizildas
24-11-2015, 10:39
Yüreği SEVGİ dolu, SEVGİli SEVGİhoca, öğretmenler gününüz kutlu olsun. Ne mutlu sizin gibi öğretmenler tarafından yetiştirilen gençlerimize. O gençler aydınlık Türkiye'mizin geleceği olacaklar. Bu arada Başöğretmen ATATÜRK'ümüzü de sevgi, saygı ve rahmetle anmak gerekir. Değerli kardeşim, şahsınızda tüm öğretmen arkadaşlarımızın Öğretmenler Gününü kutluyorum.
sevgihoca
25-11-2015, 16:57
Çok teşekkür ederim,Cengizildas.Tüm öğretmen üyelerimizin ve herkesin Öğretmenler günü kutlu olsun.Bugünüm bu şeker çocuklarla geçti.Hiç bu kadar mutlu olmamıştım.Mesleğimizin en güzel tarafı bu.Sevmek ve sevilmek.
asmalıtepe
25-11-2015, 17:19
Teşekkür ederiz sevgihocam, sizin gününüz de kutlu olmuş görünüyor. Evet dün güzel bir gün oldu. Onlar çok vefalı...
sevgihoca
25-11-2015, 17:32
Sürekli bağa gidiyorum Sevgili Hocam.Yorgun argın gelip erkenden yatıyoruz.İyi ki bugün gitmemişiz.Bugün TEOG sınavı olduğu için okul tatildi.Balkonda çamaşır asarken çocukları gördüm.Üstüm başım ev hali,koştum hemen giyindim.Sürpriz yapmışlar sağolsunlar.Mutluluğumu sizlerle paylaşmak istedim.Sayın hocam bağ evinin işini bitiremiyorum.Bitince güzel olacak ama epey yorucu.Sevgiler.
sevgihoca
30-11-2015, 10:38
Hepsi biraz daha serpildi.Kalanşolar tomurcuklandı,ıtır çiçeğim çok minikti,şimdi biraz daha toparlandı.Yalnız Kazayağımın yapraklarında beneklenme oldu.Hastalanmış mı acaba?Güneşten mi anlayamadım.
sevgihoca
30-11-2015, 10:48
Kalanşolarla aramızı artık düzelttik.3.denememden sonra nihayet tomurcuklarını gördüm.Artık büyütebilirim yani.
Acem halısını bir okulun bahçesinden kibarca kökledim.Eşim biraz sinirlense de hiç oralı olmadım.Şimdilik keyfi iyi.Sanki yağmur da iyi gelmiş gibi.
Sedum da saksısını doldurdu,toplarını sallandırmaya başladı.İşte böyle güzellerin durumu.
sevgihoca
30-11-2015, 11:06
Menekşeler camın önünde güzeldi ama güneşten rahatsız oldular.Oturma odasına aldım.Kohleram kökten yavrular durumunda.Anca gelişmeye başlıyor.Sitede okudum,haftada bir kahve telvesi verin diyor.Sinekler ıçuşuyordu toprağında,sigara külü döktüm biraz.Deneyerek,okuyarak bir şeyler yapmaya çalışıyorum.Japon şemsiyem çok cansızdı, yerini değiştirdim,camın önünde bol güneş alıyor,epeyce güçlendi.Zayıf dalları da kestim.
Arkadaşımın annesinden gelen cam güzelim tuttu,hatta kökleri saksıdan çıkmaya başlamış.Güzel bir saksıyı hakediyor.
Oturma odası cam önü dolunca telgraf çiçeğim de çocukların dolabının üstüne kondu.Şöyle saçlarını dışa doğru fönletip,sarkıttım.Yerine pek yakıştı.Evde yer kalmadı artık ,neyi nereye koyacağımı şaşırıyorum vallahi.
sevgihoca
30-11-2015, 11:14
Bu sitenin üyeleri maşallah çok hızlı.Nerdeyse benden hızlısınız diyeceğim:p.Daha sayfama dönüp bakayım derken beğenilerinizi gördüm.Şaka bir yana teşekkür ederim.;)
Kış kendini göstermeye başladı. Bugün bende çiçeklerimin kalanları içeriye aldım Sevgihocam. Bu yer sorununu nasıl çözeceğiz bakalım:). Gördüğümüz her çiçeği almak istiyoruz:). Hepsi çok güzeller emeğinize sağlık.
sevgihoca
30-11-2015, 21:16
Teşekkürler Aleydi,ben de bugün katmerli begonya aldım,daha fotoğraflayamadım.Koyacak yer yok ama bende olmadığı için almak istıyordum.Balkondakiler şimdilik yağmurun altında idare ediyor.Bizim burası iklim olarak yumuşak.İyice soğuklarda içeri alacağım mecburen.
Balkonmu çicek cennetimi belli değil ellerinize sağlık çok güzel çicekleriniz var. Sayfanızı zevkle dolaştım ^_^
sevgihoca
30-11-2015, 22:23
Beğendiğinize sevindim.Kendi çapımda uğraşmaya çalışıyorum.Mutfak balkonum botanik bahçesi gibi oldu.Bir de koltuğum var,her sabah çayımı ve kahvemi çiçeklerimle içiyorum.Emekliliğimin tadını çıkarmaya çalışıyorum.Siz maşallah bu genç yaşınızda çok başarılısınız.Sevgiler.
YeniGine
30-11-2015, 23:05
:) Maşallah gelişiyor ve güzelleşiyor çiçekleriniz sevgili sevgihoca'm.
Sizin saksıyı dolduran sedumunuz (Bir türlü öğrenemedim hep karıştırıyorum sedum-sukulent) benim geçenlerde komşumun bahçesine diktiğimden mi Sevgihoca'm.
sevgihoca
01-12-2015, 22:40
Evet,ondan olması gerek.Adını ben de bilemiyorum.Kıştan etkilenmiyormuş.Sizinki de çabuk büyür inşallah.
Sayın Sevgihocam affedilen geçiktim öğretmenler gününüzü kutlarım çok sabır isteyen bir meslek ama bir okadarda kutsal affedilen ciddi sağlık sorunları yaşıyorum. Selamlar.
sevgihoca
01-12-2015, 23:01
Çok teşekkür ederim Pınarcığım.Sağlık problemleri yaşamanıza çok üzüldüm.Hayırlı şifalar diliyorum.
sevgihoca
02-12-2015, 17:35
Geçen gün Migros'ta nihayet yeni gelmiş birkaç çiçek buldum.Begonyayı aldım.Hiç huyunu suyunu bilmiyorum ama anlaşmaya çalışacağız.Birkaç poz da begonyadan.Sevgiler.
sevgihoca
03-12-2015, 17:52
Kaktüsüm açmış,görünce fotoğrafını çektim hemen.Episkiyanın açmasını bekliyordum.Bugün açmış,sadece bir tane.Hep böyle yapıyor,şöyle bir dolu dolu açmıyor.Kırmızı saksıdaki kaktüsümü annem isteyince vermiştim.Kökleri zayıflamış,normalde top top olması gerekirken boya gitmişti.Ben de eve getirdim,şimdi de peri bacaları gibi garip bir hal aldı.Ama durumu iyi.
akçabardak
03-12-2015, 18:52
Bitkileriniz maşallah sağlıklı ve cap canlılar, episkiyanın rengi pek şekermiş tek te olsa çok yakışmış oraya, güle güle büyütün güzelliklerinizi.
sevgihoca
03-12-2015, 20:34
Teşekkür ederim Akçabardak.
cengizildas
03-12-2015, 21:15
Sn. Sevgihoca, gül begonyaya fazla su vermeyin, hele de kışa girerken. Ben sanırım bir tanesini fazla sudan dolayı kaybedecek gibiyim. Dal kökten koptu. Kopan dalın ucunu kestim ve tekrar toprağa yerleştirdim. Bakalım ne olacak. Bu arada sanırım eşiniz daha büyük bir ev almak zorunda kalacak. Allah O'na yardım etsin.
cengizildas
03-12-2015, 21:18
Sn. Sevgihoca, gül begonyaya fazla su vermeyin, hele de kışa girerken. Bu arada, eşiniz sanırım daha büyük bir ev almak zorunda kalacak. Allah O'na yardım etsin.
sevgihoca
03-12-2015, 21:31
Sağolun,söylediğiniz iyi oldu.Eve getirdiğimde çok ıslaktı zaten sulamadım.Toprak kurudukça sularım.Ev meselesine gelince şimdilik mutfak balkonumla idare ediyorum.Ama keşke alsa,belki de sizi Allah söyletmiştir.
sevgihoca
04-12-2015, 15:42
Evet, havalar soğudu,bütün kızlar mutfak balkonuna toplandık.Ayrıca komşumun yaprak güzelleri de ağaç gibi olmuş,çekmeden duramadım.Süs biberi ve begonyası.
cengizildas
04-12-2015, 22:03
Değerli kardeşim, bu güzel çiçeklerin rahat edebilmeleri için (sizin değil) en kısa zamanda daha geniş bir ev almanız dileği ile eşinize sağlık diliyorum.
Ablacım mesajını yanitlıyabildim mi bilmiyorum internetten pek anlamıyorum teşekkür ederim Sağolun iyi geceler.
sevgihoca
04-12-2015, 22:18
Ama ben rahat edersem,çiçeklerim de rahat olur,Cengizildas.Dileğinizin kabul olması temennisiyle.Teşekkür ederim.
sevgihoca
04-12-2015, 22:19
Pınarcığım,mesajın geldi.Teşekkür ederim.:p
sevgihoca
08-12-2015, 16:33
Nihayet Koçtaş'a çiçek gelmiş.Daha doğrusu ben üstüne gelmişim.Sümbül soğanları,kalanşo çoktu.Ben de kaktüs aldım.Her tarafımıza batırdık dikenleri.Kasadaki kız bunları niye alıyorsunuz dedi.Zar zor paketledik,neyse sağsalim eve getirdik.Birkaç gün bekledikten sonra saksılarını değiştirdim.Camın önünde menekşelerim bozulunca onları kaldırdım,kaktüsleri koydum ama gözüm üstlerinde.
sevgihoca
08-12-2015, 16:43
Bekliyorum,bekliyorum açmıyorlar,baharda dikmiştim.İlk kez açacaklar,açsalardı rahatlayacağım.Balkondalardı,soğuklar başlayınca içeri aldım.Sanki içerde birden çiçekli dallar uzadı.
asmalıtepe
08-12-2015, 17:48
Yeni kaktüsler de, süslenmiş saksılar da çok güzeller...Ellerine sağlık sevgihoca.
cengizildas
08-12-2015, 22:12
Sn. Sevgihoca, kalançolar bizde daha yeni yeni uç vermeye başladı. Sanırım çok az bir müddet sonra çiçeklerini göreceğiz. Bu arada benimkiler hala balkondalar ve bir şey olmadı.
sevgihoca
08-12-2015, 22:23
Asmalıtepe teşekkür ederim.Çiçeklerinize gözüm gibi bakıyorum.Hem de şöyle bir süsleyim dedim.Soğuktan bir şey olur diye kapalı balkonumdalar.O yaprakları kedi tırnağı gibi olan açık balkonda bir şey olur mu?Sizde evde durduğu için dışarı koymadım.
sevgihoca
08-12-2015, 22:31
Sn.Cengizildas,Havalar birkaç gün soğuk olunca içeri aldım.Baktım keyifleri iyi içerde duruyorlar.Geçen gün sitede okudum kalanşoları kışın içeri alın diye.Kimisi de yaz-kış balkondalar diyor.
Benim gül begonya aynen sizin dediğiniz gibi kökü çürümüş.Kökünü temizledim,yarın yeni bir toprağa dikeceğim.Siz ne yaptınız?
YeniGine
08-12-2015, 23:14
:) Merak ettim, kasadaki bayana ne cevap verdiniz sevgili sevgihoca'm. :)
Kaktüsleriniz hayrlı olsun, saksılarınız çok güzel olmuşlar, ellerinize sağlık...
sevgihoca
08-12-2015, 23:25
Teşekkür ederim Yenigine.Ne deyim,ben çiçek hastasıyım kızım,baksana ne güzeller dedim.Başkaları da gelince,kız bu kaktüsler niye geldi ki dedi ve güldük.Demek ki kaktüsler herkese sevimli görünmüyor,oysa ben onları çok beğenerek aldım.
YeniGine
08-12-2015, 23:45
:) Bayana, ağaçlar.net adresini verseydiniz... Eskiden ben de derdim kaktüsler için ve çiçek açtıklarını bile bilmezken aman bunlar da ne böyle diye. Fakat şimdi her biri farklı güzel görünüyor gözüme... :( Ama ne yapayım benim yerim dar oynayamıyorum. Ailedeki kaktüslerle mutlu oluyorum.
sevgihoca
09-12-2015, 00:13
Aynen öyle YeniGine.Ben kaynanadilinin açtığını bilmiyordum,sitede açmış halini görünce bayıldım.Benim aldıklarım açıyor mu acaba,bilmiyorum.Ya da bütün kaktüsler açıyor mu?
umutdunyasi
10-12-2015, 10:48
Sayfanız çok hoş sayın sevgihoca. Güzel arajmanlar yapmışsınız elinize sağlık...
sevgihoca
10-12-2015, 14:45
Teşekkür ederim Umutdünyası,sizinkiler gibi olmaz ama deneyim dedim.Ben de bugün sukulent sayfanızı gezmiştim.Güzel çalışmalar yapmışsınız.Şöyle dolu dolu olup tabağı doldurmuyorlar ki.Büyürler diye bekliyoruz.
umutdunyasi
10-12-2015, 14:57
Estağfurullah sayın sevgihoca. bizler sizlerin sayesinde bu güzel doğa harikası çiçeklerle buluştuk. Benimde sukulente ve terarryuma olan ilgim bu form sayesinde yaklaşık 2 aydır devam ediyor. Sizinde dediğiniz gibi ilerde inşallah dolu dolu olurlar... ;)
Öğretmenim çok güzel bir koleksiyon olmuş iş bitkiyi toprakla buluşturmakla bitmiyor oya gibi işlenen saksı lar sabırla açması beklenen çiçekler hepsi hepsi çok güzel ailenizle mutlu günler dilerim.
EAkpınar
10-12-2015, 16:21
:) Bayana, ağaçlar.net adresini verseydiniz... Eskiden ben de derdim kaktüsler için ve çiçek açtıklarını bile bilmezken aman bunlar da ne böyle diye. Fakat şimdi her biri farklı güzel görünüyor gözüme... :( Ama ne yapayım benim yerim dar oynayamıyorum. Ailedeki kaktüslerle mutlu oluyorum.
Ben de çiçek bakımı konusunda tereddüdü olan herkese ağaçlar.net diyorum. Hele bu sayfaları bir gezin de siz de bana hak vereceksiniz diyorum. Evet Yenigine kaktüsler benim nazarımda dikenli gereksiz bitkilerdi. Ama sitedekileri görünce benim de fikrim değişti.
sevgihoca
10-12-2015, 16:39
Teşekkür ederim,Umutdünyası.İnşallah çabuk büyürler,
Pınarcığım sana da teşekkür ederim.Çiçeklerimi beğenmene sevindim.
Sevgili EAkpınar,çiçekleri seviyordum ama bu sitede daha pekçok tür gördüm.Mesela sukulentler.Sırf sukulentlerim olsa yeter diyesim geliyor.
sevgihoca
18-12-2015, 14:04
Sevgili A-NOMAD'ın kargosu çok şükür bugün elime geçti.Heyecanla açtım,ben tesbih çiçeği bekliyordum,iki de harika atlas çıktı.Çok mutlu oldum,sevinçle atlasları hemen diktim.İçinde küçük bir not vardı,çiçekseverler için fotoğrafladım.Niyeyse atlaslara daha çok sevindim.Ama tesbih çiçeğim de çok güzel.İnşallah çabuk büyürler.Tekrar teşekkür ediyorum.:p
sevgihoca
18-12-2015, 14:13
Hazır elimi toprağa değdirmişken annemin sararan menekşesini de ameliyat ettim.Üçe böldüm,saksılara diktim.İnşallah kısa sürede toparlanırlar.Artık benim kızlarım oldu.Annem çiçekleri bozdukça geri bana veriyor.
sevgihoca
18-12-2015, 14:21
Hazır fotoğraf çekiyorken Sardunyaları da çektim.Tomurcuklu olanı ekim ayında budamıştım.Epeyce büyüdü,geçen yıl donmamıştı,kırmızı açan donmuştu.Bakalım bu sene ne olacak.
Lalelerimin son durumu.Birazcık görünmeye başlamışlar.Sukulentim de tomurcuklanmış,ilk defa açacak.
sevgihoca
18-12-2015, 14:38
Fotoğraf çekmeye başlamışken devam edelim.İki kızım epeyce oldular,saçlarını topladım.Kohlera çok kötüydü,yerini değiştirdim.Haftada bir kahve telvesi verin diye okumuştum,uyguluyorum.Sonuçtan memnunum.Sevgili Asmalıtepe'nin cam güzeli ve begonyası.Hediye olunca insan daha çok önemsiyor.Sağolsun.Fittonya çiçeğim de amaçsızca uzadı,yaprakları ufaldı.Ben de çok güzel bir biçimde budadım.Kestim,kestim attım.Ama sonuçtan memnun kaldım.Bazı çiçekler şiddetten hoşlanıyor demek ki.:pŞimdi akıllı akıllı büyüyor.
sevgihoca
18-12-2015, 14:51
Migros'tan aldığım begonyam,kök çürümesinden dolayı saksının içinde öylece kırılmış.Hemen saksısını boşalttım,tabiiki içinde küçüçük saksının izleri var,kökleri hiç yayılmamış.Kırıp tekrar diktim.Düzelmesini bekliyorum.
Mor telgraf çiçeğim,çiçekli,mutlu mesut gidiyoruz.Hep hediye çiçek gelecek değil ya,küçük kaktüslerimi bir arkadaşıma hediye olarak diktim.
Anlayacağınız,A-NOMAD iyi ki çiçek göndermiş,bahaneyle bir sürü resim gönderdim.Sağolasın A-NOMAD.Teşekkür ederim ,sevgiler.
Kavuşmanıza en az sizin kadar sevindim, malum yolları uzundu...
Senecionun toprağı biraz dağılmış ama kısa sürede zaten toprağı görünmeyecek kadar büyüyecektir, atlas çelikleri ise maşallah sanki hiç yolculuk yapmamış gibi sapasağlam görünüyorlar ;)
(Ben 3 atlas çeliği koydum diye hatırlıyorum ama 2 tane mi göndermişim, yoksa yolda telef mi olmuş? Eğer 2 göndermişsem, üçüncüsü ilkbaharda borcum olsun :rolleyes:)
Güle güle büyütün, sevgiler... ;)
sevgihoca
18-12-2015, 15:36
Ayy,çok güldüm,mesajınızı okuduktan sonra gidip çöpe baktım,sardığınız kağıdın içinde atlasımızı buldum,üzerinde sarı yazıyor.Hala gülüyorum,heyecandan paketi tam açmamışım.Kenarda gizlenmiş yavrucak,birazdan onu da dikeceğim.Teşekkürler.
Ayy,çok güldüm...
Ben de şimdi çok güldüm, kaçmaya çalışmış belli ki ama son anda yakaladık firariyi..
:D :D :D
sevgihoca
18-12-2015, 15:49
Çöpü karıştırışımı bir görseydiniz,deli gibi parmak uçlarımla üstüne koyduğum çöpleri ayırdım,sonra tek tek poşetleri,kağıtları,pet şişeyi,baktım ki sardığınız kağıdın en dibinde,neyse bulduk çok şükür.İlahi çok güldüm ama.
Ne güzel manayla diğerleride düzenlenmiş. Kargo geldiğinde hepimiz aynı mutluluğu yaşıyoruz. Güle güle büyüt Sevgimhocam çiçeklerini. Sevgiler.
YeniGine
18-12-2015, 23:59
:) İlahi, ben de sitenin genel çöpünde saksı aradığımı hatırladım şimdi... :D Neyse zaten tüm komşular biliyor artık beni...
Yeni bebişlerinizi güle güle büyütün inşallah Sevgili Sevgihoca'm..
sevgihoca
19-12-2015, 00:02
Teşekkür ederim Aleydi.İnşallah atlasları büyütebilirim.Hepsi çok özel.Hediyelerin farklı bir özelliği oluyor.Onlara daha çok sahip çıkmam gerekiyor gibi hissediyorum.
sevgihoca
19-12-2015, 00:08
Teşekkür ederim YeniGineciğim.Benim için güzel bir gün oldu.Çiçek sevgisi neler yaptırıyor insana,çöpü bile karıştırtıyor.Daha neler yapacağız bakalım.Bebişlerimi hep beraber büyütürüz inşallah.
YeniGine
19-12-2015, 00:32
:D Ben bazen saksıyı alıp bir yerden bir yere götürüyorum. :) Gören komşulara da çiçeği gezdirip, hava aldırıyorum diyorum.
Yani beni komşular artık çok iyi biliyor. :)
cengizildas
19-12-2015, 13:07
Sn. Sevgihoca, gül begonyanın kopan dalını tekrar saksısına dikmiştim, ama tutmadı. Diğerleri de çiçeklerini döküyorlar. Şimdi çiçeklerimin büyük bölümünü seraya aldım. Ancak aklıma takılan bir şey var;Gül begonya konusunda daha önce ( bu sitede sanırım), okuduğum bir yazıda gül begonyaların 1 yıldan fazla yaşamadığı söyleniyordu. Daha sonra, yaylada komşularla beraber yetiştirdiğimiz gelin-damatların hepsinin öldüğü aklıma geldi. Bakalım ne olacak.
sevgihoca
19-12-2015, 22:25
Teşekkür ederim Cengizildas,söylediğiniz iyi oldu.Ben de tekrar diktim tutmazsa üzülmeyeyim o zaman.Siteye bir göz atayım,ne kadar yaşıyormuş bakayım.
cengizildas
20-12-2015, 10:38
Sn. Sevgihoca, şimdi araştırırken ''Adan Zye Bitkiler Dünyası'' isimli sitede yumrulu begonya hakkında çok güzel bilgiler buldum. Okumanızı tavsiye ederim.
sevgihoca
21-12-2015, 22:08
Benim gül begonyanın bir dalı yumuşamış,bakalım ne olacak.Cengiz Bey okumuşsunuz madem kısaca özetleseydiniz bari.:p
cengizildas
21-12-2015, 22:26
Benim gül begonyanın bir dalı yumuşamış,bakalım ne olacak.Cengiz Bey okumuşsunuz madem kısaca özetleseydiniz bari.:p
Haklısınız Sn. Sevgihoca. İlk fırsatta özet çıkartıp yazacağım. Özet deyince aklıma okul yıllarım geldi. Siz çok yaşayın.
cengizildas
21-12-2015, 22:29
Bu arada ilk aklımda kalan bilgi olarak bu mevsimde suyu kesip dinlenmeye çekilmesini beklemek gerekirmiş. Yumuşama çok sudan kaynaklanabilir. Hemen sulamayı kesip kurutmaya bakın.
sevgihoca
21-12-2015, 22:51
Ay,ne sorunlu çiçekmiş,madem bu mevsimde uyuyacak,çiçekli çiçekli niye satıyorlar?Tamam söylediklerinizi dikkate alacağım.
cengizildas
23-12-2015, 19:56
Sn. Sevgihoca, yumrulu begonya hakkında bir özet çıkarttım. Şu an Soğanlı ve Yumrulu Bitkiler sayfasında. İlgilenen arkadaşların da bilgilerine sunarım.
sevgihoca
23-12-2015, 21:15
Tamam,Cengiz Bey şimdi bakarım,dersinize ne kadar çalışmışsınız bakalım.:p
cengizildas
30-12-2015, 19:39
Sn. Sevgihoca, size ve Sn. Jakin'e arapsaçı ayırdım. Özelden adres bilgilerinizi bekliyorum. Yılbaşından sonra gönderebilirim. Bu arada Yeni Yılınız kutlu olsun, eşinizle ve çocuklarınızla mutlu ve huzur içinde yaşayın.
sevgihoca
30-12-2015, 20:05
Çok teşekkür ederim Cengiz Bey,sağolun.Sizin de ailecek yeni yılınız kutlu olsun.Saygılar.
sevgihoca
30-12-2015, 20:56
Kalanşolar çiçek açmaya başladı.
akçabardak
30-12-2015, 20:58
Güle güle büyüsünler minikler.
sevgihoca
30-12-2015, 21:01
Sardunyalar bugüne kadar balkondaydı,bugün içeri aldım.Garipleri bu yıl da dondurmak istemiyorum.Sakızları da budamıştım ama onlar açmadılar,daha nazlılar.
sevgihoca
30-12-2015, 21:10
Geçen bir dükkanın önünden geçerken sedum palmerini gördüm,bir an için emin olamadım ama doğru görmüşüm.En çok istediğim türlerdendi,sağolsun Sonkez de gönderince mutlu oldum,inşallah çabucak büyürler.Sedum sieboldi nihayet yavruluyor.Bu da çok istediğim bir türdü.Bauhaus'tan gözden çıkarılmışlar bölümündeydi.50 kr a almıştım.Şöyle kocaman olsaydı.
sevgihoca
30-12-2015, 21:20
Gelelim Sevgili Asmalıtepe'nin diktiği begonyama,küçücük boyuyla açmış.
Kohleram da benim marifetim.Çiçekcağızım tam yeni toplanmıştı ki,süt ağacım bitlenince herhalde fazla hava almıyorlar dedim.Güzelce camı açtım,evet bol hava geldi ama direk güneş yapraklarını yakmış.Çok üzüldüm ama yapılacak bir şey yok.Sonuç sadece camın üstünden gelecek havaya devam.
Diğeri de arkadaşımın verdiği kertenkele çiçeği.İnternet'te yılan dersi diye de geçiyor.Herkese sevgiler,mutlu yıllar.
sevgihoca
30-12-2015, 21:23
Akçabardak teşekkür ederim.İnşallah çabuk büyürler.
Galip Kuzucu
30-12-2015, 23:10
Yeni çiçekleriniz hayırlı olsun sevgihoca'm :D çaydanlik saksıniza bayıldım :D
sevgihoca
31-12-2015, 09:56
Sağol Galipçiğim.Çiçeklerim için teşekkür ederim.Evde saksı olabilecek şeyleri atmıyorum.Çatıda daha var.Bizim en büyük hobimiz çaydanlık yakmak.Evde üç kız olunca biri altını açık bırakıyor,biri söndürmeyi unutuyor.Şu an kullandığım çaydanlık da yandı.Artık almıyorum,nasıl olsa yakıyoruz.İş böyle olunca çaydanlıklar birikiyor çatıda.Bağda değerlendirmeyi düşünüyorum.Sevgiler.
Mücevher Çalısı
31-12-2015, 12:41
Yeni yılınız kutlu olsun Sevgili sevgihoca...
ibocandan
31-12-2015, 13:11
Agaclar.net ailesinin yeni senenin ülkemize huzur barış ve en önemlisi sağlık sıhhat getirmesini Allahtan dilerim.
sevgihoca
31-12-2015, 14:05
Çok teşekkür ederim Mücevher Çalısı ve İbocandan.En önemli şeylerden biri de bu.Ülkemizde huzur ve barış ortamının oluşması.Sevgiler.
Her Yeni Yıl, yeni tazelenen umutların, çoğalan sevgilerin habercisidir. 2016 yılı da böyle olsun ama hep güzel olsun.. Nice Yıllara..
sevgihoca
31-12-2015, 22:01
Teşekkur ederim Umut,sayfama hoşgeldiniz.2016 inşallah hepimize hayır ve mutluluk getirir.
cengizildas
05-01-2016, 11:05
Sn. Sevgihoca, ''Bu karda kışta derken sanırsınız Mersin -30'larda. Şimdi en soğuk günlerimiz ama, +5 C. Arapsaçının yanındaki sanırım ezan çiçeği. Sarı sarı çiçek açıyor ve devamlı şekilde yavruluyor. Ancak, bu gündüz açıyor. Yaylada bizim kışa dayandı. Fakat, sizin bağda ne olur bilmiyorum. Güzel günlerde büyütün.
sevgihoca
05-01-2016, 16:15
Aynı saksıda mıydı ezan çiçeği,ben başka çiçek görmedim.Hay Allah koliyi çöpten aldım.Nerdeydi acaba Ezan çiçeği,yazarsanız sevinirim.
sevgihoca
05-01-2016, 16:26
Cengiz Bey,koliye tekrar baktım,bir şey bulamadım.
sevgihoca
05-01-2016, 17:37
Cengizildas'a sevgiler.Arapsaçı çiçeğini nedense çok seviyorum,sağolsun Değerli arkadaşım hemen göndermiş.Bir de ezan çiçeği demiş ama bulamadım.Saksının koliden çıkar çıkmaz ilk hali,toprakları dökülmüştü,sonra toplayıp tekrar saksısına koydum.Her tarafı didik ettim,yok.Nerede bu ezan çiçeği?Şimdi A-NOMAD'ın bana güldüğünü duyar gibi oluyorum.Çünkü onun çiçeğini de bulamamıştım,çöpten çıkarmıştım.
sevgihoca
05-01-2016, 17:44
Hazır bilgisayarın başına geçmişken,birkaç resim daha koyayım dedim.Sevgili A-NOMAD'ın tesbih çiçeği,çok tatlı,bunu da çok seviyorum,uçlarından büyümeye devam ediyor.Diğeri de görmeyip attığım sonra da çöpten çıkardığım sarı atlası,onların da durumu şimdilik iyi.Sıklamen,somon ve sarı büyümeden duruyorlar.İnşallah sağsalim köklenirler.
sevgihoca
05-01-2016, 17:52
Sevgili Asmalıpe'nin diktiği Cam güzelim epeyce cansızdı ama camın önünde güzel büyüdü ve tomurcuk yapmış.Cam güzelini ilk defa büyütüyorum.Sanki beyaz açacakmış gibi geldi.Diğeri de böyle bir çiçek,adını bilmiyorum.O kadar uzadı ki boyu mecbur tepesinden azıcık kırdım.Yanlardan şöyle fışkırmıyor.
sevgihoca
05-01-2016, 18:00
Arkadaşımın getirdiği katır kulağı.Yani biz böyle biliyoruz.Su şişesini değerlendirerek kapladım ve diktim.Kapalı balkonumda donan Episkiyam.Geçen yıl donmamıştı.Yedeği olduğu için çok üzülmedim.Balkondaki laleler,sümbüller ,kaktüsler kar altında.
cengizildas
05-01-2016, 18:34
Episkiyanıza üzüldüm.
sevgihoca
05-01-2016, 21:33
Sayın İldas,ben de üzüldüm,şaşırdım.Donmasını beklemiyordum.Yedektekini ilk fırsatta çoğaltacağım.
eneskrky
05-01-2016, 21:54
sevgi hocam yeni bitkileriniz hayırlı olsun :))
Bitkileriniz şahane ilerliyor
Ellerinize sağlık hepsi çok güzel görünüyor ^^
sevgihoca
06-01-2016, 16:15
Teşekkür ederim Eneskrky,sevdiğim türleri ,hatta hiç aklıma bile gelmeyenleri arkadaşlar gönderince mutlu oldum tabii.İyi bakmaya çalışıyorum ama hepsi zaman istiyor.Ortalıklarda yoktun,sanırım derslerin sıkı zamanı.Çook başarılar diliyorum.
sevgihoca
06-01-2016, 16:17
Sevgili Dongyul,teşekkür ederim.Hele onlar bir büyüsün çok güzel olacaklar inşallah.Sevgiler.
eneskrky
06-01-2016, 16:30
Evet sevgi hocam son 66 gün kaldı sınava :) çalışıyorum, pek giremedim bu aralar
Sn. Sevgihoca, size ve Sn. Jakin'e arapsaçı ayırdım. Özelden adres bilgilerinizi bekliyorum. Yılbaşından sonra gönderebilirim. Bu arada Yeni Yılınız kutlu olsun, eşinizle ve çocuklarınızla mutlu ve huzur içinde yaşayın.
Çok teşekkürler Sn. cengizildas, şu an Ankara'dayım, kısmetse dönünce artık.
Size, eşinize, Sn. Sevgihoca'm size ve ailenize mutlu, huzurlu, sağlıklı güzel bir yıl dilerim.. Sevgiler.. :)
sevgihoca
06-01-2016, 22:44
Sevgili Eneskrky,bol zihin açıklığı diliyorum.Ortanca kızım geçen yıl girdi sınava.Zor bir dönem,inşallah gönlüne göre olur.Seni özlemiştik,bir ara mesaj atsam diye düşündüm,sonra da sınava hazırlandığın için rahatsız etmeyeyim dedim.Görüşmek üzere.
sevgihoca
06-01-2016, 22:49
Sevgili Jakin,taa Ankaralardan sayfama ziyarete gelmişsiniz.Çok memnun oldum,Anıtkabir resimlerini gördüm.Ben gittiğimde çok etkilenmiştim.Her Türk gencinin mutlaka ziyaret etmesi gereken bir yer.Ben de size iyi yıllar dilerim.Ankara'nın simidini çok severim.Afiyetle benim yerime de yiyin.Sevgiler.
sevgihoca
07-01-2016, 00:05
Dün evden çıkınca çiçekçide aldım soluğu.Baktım bir şey yok,ben de çiçeklerime sepet aldım.Annem paranı boş şeylere harcıyorsun dese de ben mutlu,mesut eve geldim,çiçeklerimi içine yerleştirdim.Sonra annem gelip görünce çok beğendi.:pBen de sizler için fotoğrafladım.Nesi varmış sepetlerimin?Biri de salonda onu çekmemişim.
Sepetler süper sevgihocam :) Bir de sondan bir önceki fotoğraftaki mor yapraklı çiçeğinize bayıldım. Adı nedir acaba?
Sevgili Jakin,taa Ankaralardan sayfama ziyarete gelmişsiniz.Çok memnun oldum,Anıtkabir resimlerini gördüm.Ben gittiğimde çok etkilenmiştim.Her Türk gencinin mutlaka ziyaret etmesi gereken bir yer.Ben de size iyi yıllar dilerim.Ankara'nın simidini çok severim.Afiyetle benim yerime de yiyin.Sevgiler.
Sevgili hocam söz sizin için bugün çıktığımda simit alıp yiyeceğim. :)
Ankara'ya gelince hep gidiyoruz Ata'mıza.. :)
Çiçekler, sepetler şahne olmuşlar.. :)
Sevgiler.. :)
Diktikten sonraki halleri
Gule,gule sihhatli buyuyup,bol cicekli olsunlar.En bastaki sari aciyormus.Bendeki kocaman oldu ama acmadi insAllah sende cicegini goruruz sevgili Sevgi hocam
sevgihoca
07-01-2016, 17:37
Sevgili Duygu,mor yapraklı çiçeğimin adı uyku çiçeği.Onu ben de çok seviyorum.Kış başı dünürüm bir dal dikmişti.İki üç günde bir birer yaprak çıkara çıkara bu kadar oldu.İçindeki küçük çekirdekten çoğalıyor.İstersen bahara doğru sana küçük bir yere diker gönderirim.Sepelerimi beğendiğin için teşekkür ederim.
sevgihoca
07-01-2016, 17:39
Sevgili Jakin,sepetlerimi beğendiğin için teşekkür ederim.Küçük mutluluklar işte.Akşam oldu simidimi yemişsinizdir herhelde.Afiyet olsun.Sevgiler.
sevgihoca
07-01-2016, 17:45
Sevgili Sonkez,sayfama uğradığınıza sevindim.Sayenizde türlerimi çoğalttım.Kaynana dilinin çiçeğini ilk defa bu sitede gördüm.Sarı açıyor,göndermenize çok sevindim.Dediğiniz gibi inşallah açar.Benim de Sevgili Aerosol gibi 3-4 sene beklemem gerekirse hiç şaşmam.Efe püskülünü de çok seviyordum,çok teşekkür ederim.
Sn Sevgi öğretmenim bir hafta önce tavşan çiçeği aldım ama hiç memnun edemedim çiçekleri eğrildi yaprakları bozuldu sizin bitkiniz süper acaba nasıl mutlu edebilirim kaybetmek üzereyim yetiş doktor. Selamlar.
sevgihoca
07-01-2016, 18:40
Pınarcığım,sıklamen soğuyu seviyor,benimki kapalı balkonda.Ayrıca aydınlık camın önünde.Üzerine çok fazla güneş gelmiyor.Toprağına elimle bakıyorum kurumuşsa suluyorum.Bilmem yardımcı olabildim mi?Sevgiler.
Sevgili Duygu,mor yapraklı çiçeğimin adı uyku çiçeği.Onu ben de çok seviyorum.Kış başı dünürüm bir dal dikmişti.İki üç günde bir birer yaprak çıkara çıkara bu kadar oldu.İçindeki küçük çekirdekten çoğalıyor.İstersen bahara doğru sana küçük bir yere diker gönderirim.Sepelerimi beğendiğin için teşekkür ederim.
Çok sevinirim, şimdiden teşekkür ederim :)
sevgihoca
07-01-2016, 22:53
Rica ederim,Duygu.Sevgiler.
sevgihoca
10-01-2016, 12:52
Sardunyalı bir resimle herkese iyi pazarlar.Sardunyalar hava şartlarına göre bir içeri bir dışarı.Bugün hava güzel sardunyaları balkona çıkardım.
sevgihoca
10-01-2016, 12:58
Kalanşolarım pek güzel oldular.Onlara bakınca mutlu oluyorum.Çok önemli bir şey başarmışım sanki.Onlara bakmayı becerince değişik renklerini de edinmeyi düşünüyorum artık.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.