Bağlan

View Full Version : Sevgihoca / Balkon

Sayfalar : 1 [2] 3 4

sevgihoca
10-01-2016, 13:17
Koçtaş'a üç çeşit sukulent gelmiş,ikisine yapıştım hemen,biraz pahallıydı,kızım elimden birini aldı,bıraktı.Ama ben birkaç gün sonra gidip alacağım.Aaa,bunlarla rahat alışveriş edilmiyor.İyisi mi kendi başına gitmek.Sukulentlerin yaprakları yerlere dökülmüştü,güzelce topladım,böyle durumlarda kızlarım beni tanımıyormuş pozisyonu takılırlar.(Şakadan)Satış elemanları yüzüme karşı bir şey demediler ama içlerinden bir şey dedilerse bilemiyorum artık.Eve gelince yaprakları sıraladım,bakalım ne kadarı tutacak.Bu konuda çok başarılı olduğum söylenemez.

Sedum sermentosum,bir iş yerinden istemiştim.Baksanıza bahara hazırlanıyor gibi.

sevgihoca
10-01-2016, 13:27
Yaprağı güzelim,kapalı balkonda donmak üzereydi ki içeri aldım.Yaprakları buruş buruş olmuştu.Neyse düzeldi,şimdilik salonda.Süt ağacım da bitlenmişti.Nasıl oldu anlamadım,hemen sinek ilacı sıkmıştım.Arada bulaşık deterjanını köpürtüp yapraklarını yıkadım.Tabii biraz yaprakları döküldü.Sevgili Jakin sinek ilacıyla olacak mı sonucu bildirin demişti.İdare ediyoruz işte,biti fazla kalmadı.

Mücevher Çalısı
10-01-2016, 13:46
Kalanşolarım pek güzel oldular...

Gerçekten çok güzel olmuş kalanşolarınız. Aslında tüm çiçekleriniz bakımlı ve güzel;)

Benim kalanşoların katlısı-katsızı hepsi yaprak kızarttı, soğuk havadan olması gerekiyor. Bir araştırmalı kaç dereceye kadar dayanıyormuş dedim baktım "burada (http://davesgarden.com/guides/pf/go/591/#b)" "-1", "burada da (http://davesgarden.com/guides/pf/go/91511)" katlı çeşidine" -6"diyor bu site. Demek ki sıcak iklimde kırmızı, soğuk iklimde yeşil olacak bu güzelliğin yaprakları:p Bir terslik var burada ama olsun:D

Resulgur
10-01-2016, 14:04
Sn. Hocam emeğinize sağlık çok iyi bakmışsınız çiçeklerinize .. Resimlerde çok başarılı tebrik ederim.;)

aleydi
10-01-2016, 15:56
Sepetlerden beri hep yazıcam:). Çok tatlı olmuşlar sevgihocam güle güle kullan.
Bende kalanchoeleri çok seviyorum. Bu yıl benimkiler hiç çiçeklenmediler. Bir şeyleri eksik bakamadım. Sıra gelmedi onlara:).

Yaprak güzeli ve sedumda çok güzel, güle güle büyütün.

sevgihoca
10-01-2016, 17:46
Sevgili Mücevher Çalısı,kalanşolarım soğuklara kadar dışardaydı,sonra içeri aldım.Balkonda saksının birine bir dal sıkıştırmıştım,donmuş.Dipten verir belki,bilemiyorum.Ben de yaprakları kızarmış kalanşoyu daha çok beğeniyorum.Çiçek açtılar ya önemli değil.

sevgihoca
10-01-2016, 17:50
Sn Resul,beğenileriniz için teşekkür ederim.Aslında fotoğrafçılığı öğrenmek istiyorum,merakım var.Belki de bir fotoğraf makinesiyle başlamak lazım.

sevgihoca
10-01-2016, 17:58
Sevgili Aleydi teşekkür ederim.Sizde çiçek çok olunca,bahçe derken her şeye yetişmek zor oluyordur.Toprağı kurudukça sulamanızı öneririm.Sizin bütün çiçekleriniz çok güzel,kalanşolar da nazarınız olsun.

Mücevher Çalısı
10-01-2016, 18:01
Sevgi hocam beyaz kalanşonuz yeni mi, geçmiş yıl(lar)dan mı? Neden sordum; yıllar önce ben de sizinkine benzer bir tane almıştım, bir süre sonra renk değiştirdi, pembe oldu. O gün bu gündür beyazlarına bakıp geçiyorum. Sizinki çok güzel açmış kar beyazı maşaallah:)

Ayrıca beyaz sardunyanıza da bayıldım;)

flaneuse
10-01-2016, 18:02
Sevgihocam, arsızlık edip o dünya güzeli uyku çiçeğinizden bir dal da ben rica edeceğim. Artık ne zaman uygun olursanız...

Yalnız ona yol arkadaşı lazım, belki yaprağı güzelim dediğinizden de eklemeyi düşünürsünüz yanına biraz :)

sevgihoca
10-01-2016, 18:19
Sevgili Mücevher Çalısı,beyaz kalanşoyu yaz başı dikmiştim,ilk defa açtı.Ben de merak ettim şimdi,çiçeklerde renk değişikliği olabiliyor.Pembe açmasında da mahsur yok.Beğendiğiniz için teşekkür ederim.

sevgihoca
10-01-2016, 18:30
Sevgili Flaneuse,ne demek,uygun bir zamanda memnuniyetle gönderirim.Çok haklısınız,göndermişken tek çiçek olmaz tabii ki.Haberleşiriz.Kaktüsçülere ne olmuş böyle,çiçeğe mi başlıyorsunuz?:p:p

flaneuse
10-01-2016, 18:47
Sizin şenlikli balkonları, bahçeleri, terasları görünce ister istemez canımız çekiyor hocam :p

engin koç
10-01-2016, 19:36
Sevgi hocam merhaba.
Bu ne güzel sayfa böyle emeğinize sağlık.
Hepsi çok güzeller.
Benim favorim 261 in 2. resmi euphorbia trigona.
Ona bir kargı takmanızı ve ağır bir saksı kullanmanızı öneririm.
Sağlıcakkla.

sevgihoca
10-01-2016, 19:38
Teşekkür ederim Flaneuse.Birkaç gün sonra uyku çiçeğini çekirdeğiyle kazasız belasız ayırmayı düşünüyorum.İlk defa büyüttüğüm için ben de çiçeğin acemisiyim.Sizin balkonları da şenlendirmek lazım,haklısınız.

sevgihoca
10-01-2016, 19:45
Sayfama hoşgeldiniz Engin Hocam.Çiçeklerimi beğenmenize sevindim,teşekkür ederim.Dediğiniz resme baktım,o zaman seramik ya da toprak saksı gerekir.Bitten kurtarırsam bahara doğru saksısını değiştiririm hocam.Siz de sağlıcakla kalın.

engin koç
11-01-2016, 19:38
Yaprağı güzelim,kapalı balkonda donmak üzereydi ki içeri aldım.Yaprakları buruş buruş olmuştu.Neyse düzeldi,şimdilik salonda.Süt ağacım da bitlenmişti.Nasıl oldu anlamadım,hemen sinek ilacı sıkmıştım.Arada bulaşık deterjanını köpürtüp yapraklarını yıkadım.Tabii biraz yaprakları döküldü.Sevgili Jakin sinek ilacıyla olacak mı sonucu bildirin demişti.İdare ediyoruz işte,biti fazla kalmadı.
bu iki varya bu iki inanılmaz
İlla kargı lazım ama ip bağlarken sakın dikenlere değdirmeden
dal vermesi in ben duaya başlayayım

:-(
Denge olsun diye dibi ağır olsun istemiştim ..

sevgihoca
11-01-2016, 20:21
İnşallah bu bahar dal verir hocam,yazın dikmiştim.Dediklerinizi yapacağım,diktiğim de çok küçüktü,saksısı da küçük oldu.Eğer dal verirse çok mutlu olacağım.Dal vermesi duaya mı kaldı,yılbaşı da çiçek açmadı,çook dua etmem gerek çok hocam.

engin koç
11-01-2016, 20:23
hocam dua et da dal vermesin ;-)

sevgihoca
11-01-2016, 20:42
Niye acaba,büyümesi mi duruyor?

pınar59
11-01-2016, 21:07
Sevgi ablacım sıklamen çiçeğim düzeldi kapalı balkona koymak hiç aklıma gelmemişti orayı sevdi sabah güneşi görüyor kaybetseydim üzülürüdüm sağolun.

sevgihoca
11-01-2016, 21:28
Çok sevindim Pınarcığım,Sıklamen ev ortamında yetişmiyor,konuştuğumuz iyi olmuş.Sevgiler.

putko
11-01-2016, 21:37
Çok güzel çiçekleriniz var sevgi hanım, elinize sağlık

sevgihoca
12-01-2016, 13:29
Teşekkür ederim Putko.Ben de şimdi sizin sayfanızdaydım.Sayfama hoşgeldiniz,işte yeni yeni bir şeyler yapmaya çalışıyorum.Ama sizdeki terası görünce çok iyi işler çıkaracağınıza inanıyorum.Kolaylıklar dilerim.

sevgihoca
20-01-2016, 21:08
Cam güzeli çiçeğini ilk defa büyütüyorum,çok çabuk gelişiyorlar.Beyaz açar gibime geliyordu ama tomurcuklar büyüyünce açık pembe açtı ve de katmerli.Asmalıtepe'ye teşekkürler.Diğeri yaprakları daha koyu renk,belki kırmızı açar.Şimdilik onda çiçek telaşı yok.Toprağı kurudukça suluyorum.Sivas'a gidince komşudan büyütemem diye almamıştım,bu gidişimde birkaç çelik almayı düşünüyorum.

592883

592884

592885

sevgihoca
20-01-2016, 21:20
Soğuklarda büyük episkiyanın keyfi kaçmış,yapraklarında hafif sararmalar olmuştu.Ben de sarkan dalları kesip suya koymuştum.Yedek çiçeğim de soğuklarda kapalı balkonda dondu.Allahtan bunlar içerideydi.Bu episkiyaları değerli üyelerimiz için dikip çoğaltıyorum.Sayfamı gezip isteyenler olabilir diye.

Saksılarına gelince yoğurt kovalarını kesip boylarını biraz kısaltmış oldum.Saksısını boşalttığımda bu çiçeğin çok az kökü oldoğunu farkettim.Yayvan bir saksıda iyi olacağını düşündüm.Yoğurt kovalarımı yapışkanlı kağıtla kaplayıp,saplarını taktım.Saplarını da evdeki malzemelerle süslemeye çalıştım.

sevgihoca
20-01-2016, 21:34
Koçtaş'tan bitmeden bir eçeverya türü sukulent daha aldım.Sukulent merakı tabi ki bu sitede gezinmeye başlayınca oluştu.Ben de bulabildikçe almaya çalışıyorum.Sedum palmeri gerçekten çok rahat yetiştirilebilecek bir sukulent.Tek sorun büyümelerini beklemek.

Duygucuğum,uyku çiçeğini sana diktim(Resmide küçültmeyi unutmuşum)

sevgihoca
20-01-2016, 21:42
Menekşeler yeniden çiçeklenmeye başlıyor.İçimiz renklensin.

sevgihoca
20-01-2016, 22:01
Engin Hocam,süt ağacını daha ağır bir saksıya alın demişti,bir de çubuğa bağla demişti.Bağladım çok çirkin oldu.Uzadıkça eğrilirse o zaman bağlarım mecbur.

592906

Prenses çamım,sarkacın içinde iki tane saksı var.

592907

Final de çiçekli olsun.Hayırlı akşamlar.

592915

sevgihoca
20-01-2016, 22:18
Sevgili Flaneuse,dün uyku çiçeğime bir operasyon yaptım,çok başarısızdı.Toprağın içinde iki büyük çekirdek vardı ,bir dal alabilmem imkansızdı.Üç tane küçük çekirdek bulabildim,onları da küçük bir saksıya diktim.Dalları çıkınca göndereceğim.Ben dalıyla dikerim diye düşünmüştüm.İlk Duygu istediği için dalıyla dikebildiğimi ona ayırdım.Kusura bakmazsın değil mi?Galip duymasın ama düşüncem ona da bir dal dikmekti.Olmadı,çekirdekler küçük sarımsak dişi gibiydi,ayrılmadı.:(

sevgihoca
21-01-2016, 00:14
Bu menekşemi unutmuşum.

592950

Açmayan yılbaşı çiçeğim.Çok suçlu,belki biraz utanır da açar diye fotoğrafladım.

592951

Sevgili A-NOMAD,çiçeğin dalları uzuyor.Bu şekilde uzasın mı?

592952

Jakin
21-01-2016, 04:51
Hepsi çok güzeller. Yoğurt kovasından saksılara, prenses çamı ismine ve sarkaçtaki güzelliğine bayıldım. Menekşeler, kalanşolar, çiçeklerin renkleri, tüm sukulentlerin ve diğerlerinin görüntüleri çok güzel, ellerinize sağlık.

Yılbaşının dibinde küçük taşlar var, ben de yapayım böyle. Bahçe toprağından seçilmiş taşlar mı bunlar? Hiç aklıma gelmemişti. Benimkinin de küçücük tomurcukları var fakat çok yavaş büyüyorlar, sanki açmayacak gibi geliyor.

Sık sık bu güzelleri paylaşın bizimle, içim açıldı.. :)

duy-gu
21-01-2016, 09:21
Koçtaş'tan bitmeden bir eçeverya türü sukulent daha aldım.Sukulent merakı tabi ki bu sitede gezinmeye başlayınca oluştu.Ben de bulabildikçe almaya çalışıyorum.Sedum palmeri gerçekten çok rahat yetiştirilebilecek bir sukulent.Tek sorun büyümelerini beklemek.

Duygucuğum,uyku çiçeğini sana diktim(Resmide küçültmeyi unutmuşum)

Sevgi Hocam çok teşekkür ederim :)
Yılbaşı çiçeğiniz ne renk ? Ben de beyazı var. Çiçekleri bitsin çoğaltıp size ayıracağım :)
Cam güzelleriniz de çok tatlı, ben de çok severim bu çiçeği. Annemde kırmızı katlı olanından var, gül gibi açıyor. Ama şuan çiçekli değil :)
Echeverialar da süper :) Marul gibi maşallah :)

A_NOMAD
21-01-2016, 10:55
...Sevgili A-NOMAD,çiçeğin dalları uzuyor.Bu şekilde uzasın mı?

592952

Ne güzel işte, böyle uzayıp sarkacak, hızlı gelişmiş ellerinize sağlık ;)

eneskrky
21-01-2016, 11:39
Yine döktürmüşsünüz sevgi hocam :D şahaneler her biri ,ama bu sayfanın yıldızı Episkiya olsun .Biraz üşümüş sadece çok güzel olacaktır eminim :))
-O crassula nasıl form almış şahane gözüküyor :D Ellerine emeklerine sağlık ablacım

sevgihoca
21-01-2016, 11:45
Sevgili Jakin,bu yaramazları beğenmenize sevindim.Saksıdaki taşlar yollardan topladığım taşlar.Saksıların altına da koyuyorum.Ben doğal saksıları da seviyorum.Aslında eskinin uzun zeytin yağı tenekeleri ya da konserve kutuları da güzel oluyor.Bakalım benim yılbaşı ne zaman tomurcuklanacak.

sevgihoca
21-01-2016, 11:52
Duygucuğum,teşekkür ederim.Yılbaşı çiçeğim,pembe.Bu marul gibi sukulenti çok seviyorum.İstediğim birkaç tür daha var.Çoğaltmaya çalışıyorum.Sizinki kadar olmaz tabii.Cam güzelini sevdim,bugün de ikinci çiçeğini açmış.Yazın sıcaklara dayanırsa çoğaltmayı düşünüyorum.Çiçeğin iyice tutsun öyle göndereceğim.

sevgihoca
21-01-2016, 11:54
Teşekkür ederim A-NOMAD.Sayenizde sevdiğim birçok çiçeğe sahip oldum.İnşallah saçları çabuk uzar.

sevgihoca
21-01-2016, 12:00
Teşekkür ederim Eneskrky,çiçeklerimi beğenmene sevindim.İnşallah episkiyalar büyür de paylaşımda bulunurum.Crassulayı çok seviyorum ,yaşlandıkça birkaç dalını dikip tazeliyorum.

duy-gu
21-01-2016, 12:42
Duygucuğum,teşekkür ederim.Yılbaşı çiçeğim,pembe.Bu marul gibi sukulenti çok seviyorum.İstediğim birkaç tür daha var.Çoğaltmaya çalışıyorum.Sizinki kadar olmaz tabii.Cam güzelini sevdim,bugün de ikinci çiçeğini açmış.Yazın sıcaklara dayanırsa çoğaltmayı düşünüyorum.Çiçeğin iyice tutsun öyle göndereceğim.

Cam güzeli çabuk çoğalıyor, farklı renklerini bulabilirseniz uzun saksıya renk renk ekebilirsiniz :) Yazın bol suyu seven bir çiçek.
Sukulentlerim çoğalsın, orada bulamadıklarınızdan yollarım :) Benim uyku çiçeğim de uyusun büyüsün :)

sevgihoca
21-01-2016, 13:04
Büyüsün,büyüsün.Flaneuse'ninki sadece çekirdek.Şöyle yeni yapraklar çıkınca gönderirim inşallah.Evet,sukulentlerin daha küçük,biraz büyüsünler,çoğalsınlar.

engin koç
21-01-2016, 15:02
Niye acaba,büyümesi mi duruyor?
Sevgi hocam.
Bu trigona tek dal iken dengeli ve dik büyümesi için illa kargı ile desteklemek lazım.
Kargıya bağlamada pamuk ip kullanmanızı ve dikenlerin kırılmamasına özen göstermeniz gerekir. (Kırılan dikenlerden süzülen süt gövde de lekelere neden olabilmekte. Kağıt mendil bastırılarak sütün akması önlenebilir.)
Kargı takma işlemini toprak değiştirme sırasında yapmanız ve kargının toprak içindeki kısmını iri çakıllarla desteklenmesi yerinde olacaktır.
Dal vermesin derken de ; taliplisi çok olacaktır :D
Sevgiler, sağlıklar..

sevgihoca
21-01-2016, 15:31
Teşekkür ederim Engin Hocam,anladım bu kargı meselesi mutlaka olmalı,hem de sağlam olmalı.Tamam hocam halledeceğim.Ağacımın dal verme meselesine gelince çok güldüm.Ne yapayım büyüsün de isteyenlere veririm.

sevgihoca
23-01-2016, 18:03
Evi temizledim,ufak tefek değişiklikler,yerinden memnun olmayan çiçekler,yemek derken,sizlere hazırladığım bir tepsi çiçek.Alanları genişlesin istedim.Cam güzelim de bu arada 3.çiçeğini açtı.

593209

Toplu görünümler

593210

593211

Bir sepet mutluluk

593212

Keyif köşem

593213

(Sevgili Jakin inşallah içini açabilmişimdir:p.Sevgiler)

Jakin
23-01-2016, 18:28
Hem de nasıl!.. ;) Bayıldım sevgili Sevgihoca'm.
Koltuğunuz çok güzel, davetkar. Oturup çiçeklerinizle sohbet ettiğinizi hayal ettim.
Keyifle oturup, seyredin güzelliklerini..

sevgihoca
23-01-2016, 18:33
Evet,oturup güzellerime bakıyorum.Zaten oturunca aklıma geldi fotoğraf çekmek.Teşekkür ederim.

pınar59
23-01-2016, 19:06
Sevgi abla bitkileri sevdiğiniz koltuğun döşemesinden belli oluyor sağlıkla huzurla mutlu bir emeklilik geçirmenizi dilerim.

sevgihoca
23-01-2016, 19:18
Teşekkür ederim Pınarcığım.Ne güzel farketmişsiniz.Perdelerim de çiçekli.Ne yapayım çiçekli şeyleri seviyorum.

sardunya18
23-01-2016, 19:45
Sevgi hocam elinize sağlık çiçeklerinizde saksıları da çok güzel maşallah güzel büyüyorlar. Çiçek sevmek böyle bir şey herhalde ben dizi izlerken bile aa şu çiçek ne güzelmiş bekar evin de böyle çiçek olur mu . Kim bakıyor bunlara diye söyleniyorum. Çiçekli koltuğunuzda çok güzel keyifle oturun.

sevgihoca
23-01-2016, 19:54
Çok teşekkür ederim,Sardunya18.Ademin fikri neyse zikri de oymuş.Aklımız çiçeklerde olunca baktığımız her yerde çiçekleri görüyoruz.Bir koltuğum da kapalı balkonumda.Yani çiçekler nerde ben orda.Sevgiler.

cengizildas
23-01-2016, 20:24
Sn. Sevgihoca'm, çiçekleriniz, köşeniz, koltuğunuz , her şeyiniz çok güzel. İşler bittikten sonra , o manzara karşısında kahve keyfi güzel olsa gerek.
Ben bağınız için kamelya tavsiye edeceğim. Karlara dayanıklı, değişik renkleri olan, ancak kışın açan bir ağaç. Ağaç diyorum çünkü 3-4 m.yi bulabiliyor. Şu anda yetişmiş bir fideyi 5-6Tl. gibi bir fiyata Kamelyavadisi.com sitesinden alabilirsiniz. Meleklerin borusu da var. Akşamları nefis kokar, ama soğuğa tahammülü yok. Sağlıcakla kalın.

sevgihoca
23-01-2016, 23:19
Teşekkür ederim,Cengiz Bey.Kamelya olabilir,hiç aklımda yoktu.Zakkum düşünüyordum,kamelyayı da araştırayım.Artık evde olunca kendime yeni oturum yerleri bulmaya çalısıyorum.Orayı da yeni keşfettim.Koltuğu cama doğru çevirdim,oturdum,baktım dışarısı görünüyor,tamam dedim,burası tam bana göre.Sağolun.

flaneuse
24-01-2016, 14:31
(Uzun zamandır foruma uğrayamamıştım, sayfanızda gezinirken sevgili Duygu'ya diktiğiniz uyku çiçeğini görünce 'hani bana hani bana' yazacaktım ki biraz alttaki şu mesajınızı gördüm :p)

Sevgili Flaneuse,dün uyku çiçeğime bir operasyon yaptım,çok başarısızdı.Toprağın içinde iki büyük çekirdek vardı ,bir dal alabilmem imkansızdı.Üç tane küçük çekirdek bulabildim,onları da küçük bir saksıya diktim.Dalları çıkınca göndereceğim.Ben dalıyla dikerim diye düşünmüştüm.İlk Duygu istediği için dalıyla dikebildiğimi ona ayırdım.Kusura bakmazsın değil mi?Galip duymasın ama düşüncem ona da bir dal dikmekti.Olmadı,çekirdekler küçük sarımsak dişi gibiydi,ayrılmadı.:(

Estağfurullah Sevgihocam. Hiç acelem yok- bitki işi sabır işiymiş, hiç bir şey öğrenmedimse bunu öğrendim. Siz ve uyku çiçeğiniz ne zaman müsait olursanız. Saygılar, sevgiler...

sevgihoca
24-01-2016, 16:55
Sevgili Flaneuse,çiçek iki sarımsak gibi soğandan oluşmuş.Ben daha küçük ,bol çekirdekli bir şey diye düşünmüştüm.Size de üç tane küçük soğan buldum,onları diktim.En kötü ihtimal baharı bulur çıkmaları diye düşünüyorum.Yapraklar çıkınca gönderirim inşallah.Sevgiler.

melekv.
28-01-2016, 19:11
görmeyeli çiçek sayınız çoğalmış sevgihocam hangisini beğeneceğimi şaşırdım :)

sevgihoca
28-01-2016, 21:38
Teşekkür ederim Melekciğim.Sukulent türlerini çoğaltmaya çalışıyorum.Şu anki hedeflerim onlar.Ama daha çuhalar çıkmadı.Renk renk alasım var.

sevgihoca
11-02-2016, 20:05
Balkonda hayatını devam ettirenler.Kasımpatıyı kış başı budamıştım.Şöyle bir bakayım dedim,bir de ne göreyim,içinde saklanmış küçücük bir pat.

595328

Sevgili asmalıtepe'nin tohumdan büyüttüğü sanırım hüsnüyusuf.Şebboyla karıştırıyorum.

595329

Tohumdan Şebboy.Ya da tam tersi.

595330

595331

Yazın çelikten diktiğim sarı kasımpatı

595332

Karakışa rağmen ayaktalar.

sevgihoca
11-02-2016, 20:16
Gene balkonumdan.Çok ağırdan giden,muskarin,sümbül ve laleler.Yani sizinkilere göre berbat bir durum:(.İnşallah rezil olmuyorumdur.:p

595333 595334

595335

sevgihoca
11-02-2016, 21:00
Sivas'tan aldığım Sedum burrito.Çok sevdiğim bir tür.

595344

595350

Sivas'tan evin bodrumundan getirdiğim çiçeklik

595346

Küçük menekşem

595347

Bu da küçük çetemiz.Yarın 12 Şubat,K.maraş'ın kurtuluşu.Yani Çete Bayramı.Gençler,çoluk çocuk hatta yaşlılar çete kıyafetlerini giyerek hafta boyunca davul eşliğinde yürüyüşe çıkarlar.Bu güzel bayram hepimize kutlu olsun.Yarın bu sebeple okullar tatil.

595348

aleydi
11-02-2016, 22:42
Çetede acaip yakışıklı:). Sivas hatıraları çok güzel güle güle büyütün.Sevgihocam nasıl sabırsızlandığınızı tahmin ediyorum. Hepimiz baharı dört gözle bekliyoruz. Sizinki daha farklı, yeni bahçe , fideler , tohumlar. Umarım her şey, o güzel gönlünüzce olur. Bayramınız kutlu olsun, sevgiler.

sevgihoca
11-02-2016, 23:14
Teşekkürler Aleydi.Evet,çalışmalar insanı heyecenlandırıyor.Şimdi eşime saksıları boyayalım diyordum,bahar için.Siz de çok yoğunsunuz.Toplantınızı takip ediyorum,inşallah her şey çok güzel olur yani düşündüğünüzden de.Dışarıdan da misafirleriniz gelecek.Harika bir toplantı bekliyoruz,kolay gelsin.

YeniGine
11-02-2016, 23:28
Sevgili Sevgihocam öncelikle çetenize maşallah.

Hüsnüyusuf, şebboy ve soğanlılarınızın gelişimleri gayet güzel maşallah belli ki çok güzel olacaklar. Emeklerinize sağlık, rastgelsin inşallah...

sevgihoca
12-02-2016, 09:17
Teşekkür ederim YeniGine.İlk defa yetiştirdiğim için tecrübem yok.Ama Şebboy ve Hüsnüyusufun soğuğa dayanıklı olması hoşuma gitti.Güzelde açarlarsa benim için rahat olur.Sürekli balkondaki çiçekleri düşünmek,içeri al,dışarı çıkar yorucu oluyor.

sevgihoca
17-02-2016, 23:02
Bana sürpriz yapan mor telgraf çiçeğim.

596155

596156

596157

Maşallah sıklamenle aramız iyi.Bakalım yazın ne olacak.

596158

Çiçek açan minik palmerim.Tabii kocaman sedum palmeri olanlar halime gülebilir.Zaten zar zor buldum,bakımı çok kolay olan bir bitki.Bir an önce büyümesini bekliyorum.

596159

sevgihoca
17-02-2016, 23:16
Mutfaktaki episkiyam.Mutfağı sevdi,halbuki balkon kadar aydınlık değil,nemli mi ortam acaba,yemek buharı,çay suyu buharı,belki de iyi geldi diye düşünüyorum.Şimdilik yerini değiştirmeyeceğim.

596160

Bunlar oturma odasındaki kızlarım.

596161

Beni sinir edip dipten budadığım fittonya.

596162

Veee gecenin sürprizi Sevgili Sonkez'in gönderdiği Efe püskülüm.Çiçek açmaya hazırlanıyor.Merakla bekliyorum.

596163

sevgihoca
17-02-2016, 23:29
Bu ciciler de gün geçtikçe büyüyorlar.Açmaları bir hayal gibi ama zamanı gelince açacaklardır.Bunları da bekliyoruz.

596164

596165

Açelyam,kapalı kuzey balkonumdaydı.Çiçekleri bitti,yeni tomucuklar gelişmiyor diye bu gün açık balkona çıkardım.Bakalım bir faydası olacak mı?

596166

Çiçek tohumlarım.Bağa hazırlık yapıyorum.Hertaraf güneş olduğu için güneşi seven,bakımı kolay çiçekler seçtim.Beyaz ve mor alisyum,kirli hanımlar.

596167

Duyguş bu ufaklık da sana.

596168

cengizildas
18-02-2016, 11:32
Sn. Sevgihoca'm, bağınızın yeşil görünmesi için Fare Kulağı (Dichondra) önereceğim. Çimden daha iyi, hızla yayılıcı (hatta önünü alamıyorsunuz), minik çiçekler açan bir yer örtüsü.
Zengarden Ev ve Bahçe (http://www.zengardentr.com/) burada gerekli bilgiler var.

sevgihoca
18-02-2016, 15:12
Teşekkür ederim Cengiz Bey,siteye baktım,sağolun ilginiz için.Fare kulağını ben de seviyorum edinmeye çalışacağım.Sevgili Aleydi'de tohum gönderecek,ona göre kafamda bir düzenleme yapacağım.Gazanya da aklımda.

lusoari
18-02-2016, 22:02
Evet Sevgili Sevgihoca efe püskülünden çiçek geliyor tahminimce bir hafta on gün içinde açar gibime geliyor ama ben sizin episcialarınıza bittim doğrusu bana en güzel anılarımı hatırlattı ve burada sizin sayfanızda görünce sanki yeniden 6-7 yaşıma geri döndüm heyecanlanarak, yıllar sonra onu görmek buruk ve bir o kadarda güzel bir duygu bana bu güzel dakikaları yaşattığınız için çok ama çok teşekkür ederim. :)

sevgihoca
18-02-2016, 23:08
Balkonuma hoşgeldiniz Lusoari.Efepüskülünün açmaya başladığı müjdesini sayfanıza yazmıştım.Dediklerinizi uygulayınca açası da varmış sanırım,sürpriz yaptı.Diktiğimden beri öylece duruyordu.Oturma odası iyi geldi.Bilgileriniz için ayrıca teşekkür ederim.Çiçeğimin açmasına vesile oldunuz.

Gelelim episkiyaya,çocukluğunuzun çiçeğiydi herhalde.Mutlu olduysanız ne mutlu bana,sevindim.Görüşmek üzere.

mandalinleerik
18-02-2016, 23:48
Hocam hepsi çok güzel. Keşke yakın otursaydık ben size saksı yapardım siz de çiçek verirdiniz :) içimden öyle geçirdim bir an :)

sevgihoca
19-02-2016, 16:02
Gene veririm ne olacak.Düğün dernek olursa İzmir'e geliyorum.Siz ne istediğinizi yazın özelden bildirin.Ama siz saksıyı nasıl gönderirsiniz bilemem.:p:p Gerçekten şaka yapıyorum.Saksıyı bağda yapacağız.

abk
20-02-2016, 16:18
Çiçekleriniz ne kadar guzel, ne kadar sağlıklı. Ben evde kucuk saksılarda bakmayı beceremiyorum. Ya kuruyor ya çürüyor. Bana bahce ya da balkonda buyuk saksılar olmali. Hatta o buyuk saksıları sulamak bile zor geliyor bazen. Hele bu gunlerde dayanamayip aldigim fidanlar, erkenden ektiğim tohumlarla dolu kapali balkonum ve mutfağım. Nolur artik yaz gelsin, diyorum. :)

sevgihoca
20-02-2016, 17:47
Ben de balkondan bahçeye geçiş yapacağım Sevgili abk.Evde çiçek yetiştirmek zor oluyor aslında.Yer bulamıyorsun,evi daraltıyor.Tabii evin,balkonun uygunsa sorun değil.Benimki de fazlalaştı artık.Bahar gelince dışarı çıkanlarla ev biraz rahatlar diye düşünüyorum.

sevgihoca
20-02-2016, 18:02
Mutfak balkonumda havaların ısınmasıyla birazcık ortaya çıkanlar.Ceylan sardunya daha çok küçük.

596568

Sedum Sermantosum

596569

Çok şükür benim de tesbihleri sallanan sedumum var.
596570

596571

Buz çiçeğim.Açık balkondaki donarsa diye yedeklemiştim.Ama şimdilik o da sağlam.

596572

sevgihoca
20-02-2016, 18:12
Arapsaçım biraz canlandı.

596573

Eçeverya ikinci bir göbek oluşturdu.

596574

Sedum palmeri ve bir sukulentim.

596575

Sedum Angelina.Balkona çıkardım ama soğuklarda güzelliği gitti.Ben de dayanamayıp kapalı balkonuma aldım.Çoğaltınca dişarıda bırakabilirim o zaman.

596576

sevgihoca
20-02-2016, 18:29
Damat pijaması telgrafım,kapalı balkonda olmasına rağmen formu bozuldu,yaprakları sarardı.Ben de güzelce budadım,çelikleri dikip tazeledim.Fazla çelikleri köklenmeleri için suya koydum.İstanbul toplantısına inşallah.

596580

Yaprağı güzelim o kadar boylandı ki sabit duramaz oldu.Onu da budadım,suya koydum.Bir tanesi Asmalıtepe'ye,bir tanesi Begony'e.Diğerleri de benim üzgünüm, çoğaltıp sonra dağıtmaya başlayacağım.

596581

596582

Bu telgraf çiçeğimi de budayıp kalan dalları İstanbul toplantısına düşünüyorum.Tabii kısmet olursa.

596583

Bu kohlera beni öldürecek.Olmuyor,atacaktım kıyamadım,kopardığım dalları yine diktim.Bu sefer de mutfakta dursun bakalım.

596584

A_NOMAD
20-02-2016, 18:36
...Çok şükür benim de tesbihleri sallanan sedumum var.
596570...

Doğrucu Davut olduğum için müdahale etmesem duramazdım :D
O bir sedum değil, senecio rowleyanus...
Bu arada harika görünüyor, elinize sağlık. :rolleyes:

sevgihoca
20-02-2016, 18:36
Kendimi kaptırıp çektiklerim.

596585

596586

596587

596588

596589

sevgihoca
20-02-2016, 18:48
Efe püskülüm,merakla bekliyorum çiçeğini.Yaprakları çok sert,bir estetiği yok.Çiçeği çok güzel,hedefim büyütüp,çoğaltmak,sonra da paylaşmak.

596590

Kaktüslerim,sıkıntı yok.

596591

Açelyam,daha iki gün oldu balkona çıkaralı.Tomurcukları açmıyor,üzerinde kuruyordu.Sanki olumlu yönde değişiklik gözlemledim.

596592

Açık balkondaki dağ menekşem,yeni yapraklar veriyor.Bir de açarsa değmeyin keyfime.

596593

sevgihoca
20-02-2016, 18:53
Bu günlerde beni hep mutlu eden mor telgrafım.Çiçekleri bir günlük,her sabah balkona çayımı içmeye çıktığımda bakıyorum açmışlar.Dayanamıyorum çekiyorum.Kapanış çiçekli olsun.Sevgiler.

596594

596595

596596

sevgihoca
20-02-2016, 18:58
Pardon A-NOMAD,seneico rowleyanus.:(Teşekkür ederim.

A_NOMAD
20-02-2016, 19:03
Pardon A-NOMAD... :( ...

Pardon denecek bir durum yok, hem o somurtan surat ne öyle? :D
İsimleri karıştırmışsınız ya da şekline bakınca sedumlara benzetmişsiniz doğal olarak, ben de dayanamadım düzelttim :D :D

sevgihoca
20-02-2016, 19:33
Saksısında dursun mu A-nomad.Baharı bekleyeyim mi?

A_NOMAD
20-02-2016, 19:36
Mart ayını bekleyin bence, ondan sonra daha büyük bir saksıya alabilirsiniz. Saksı çok derin olmazsa daha iyi olur.

sevgihoca
20-02-2016, 19:51
Tamam,teşekkür ederim.

sevgihoca
28-02-2016, 16:41
Sümbülüm açmak için uğraşıyor.Bu haliyle bile mis gibi kokuyor.

597612

Açelyama yer değişikliği iyi geldi,güzel güzel açıyor.

597613

597614

Muskarinlerim tomurcuklanmış.

597615

Küçücük dağ menekşem açmış.

597616

Milla
28-02-2016, 17:21
Küçücük dağ menekşem açmış.

597616[/QUOTE]

Maşallah çiçeklerini çok güzel sayın sevgihoca ama bu güzele bittim ben 💚

Jakin
28-02-2016, 17:32
Ben görmeyeli balkonunuz iyice güzelleşmiş, çiçekler coşmuş sevgili sevgihocam.. :)
Nasıl böyle coşup gelişiyorlar, biraz sır verseniz! ;)

sevgihoca
28-02-2016, 18:27
Sevgili Milla balkonuma hoş geldiniz.Teşekkür ederim,dağ menekşem daha çok küçük.Bir açsa diyordum açtı çok şükür.Çok güzel kokuyor.Çoğalınca bağa dikmeyi düşünüyorum.Çok hoşuma giderse götürmem belki de.Sevgiler.

sevgihoca
28-02-2016, 18:37
Ben de sizin balkonu ve çiçeklerinizi beğeniyorum Jakin.:eek:Çiçeklere bir şey yapmıyorum,sizlerin balkonlarını gezerken inşallah benim çiçeğim de böyle güzel olur diyorum:p.Allahım benimki de çabucak büyüsün diyorum.:p Ne yapayım elimden başka bir şey gelmiyor.Beğendiğiniz için teşekkür ederim.

YeniGine
28-02-2016, 23:45
:) Sevgili sevgihocam maşallah maşallah muskari tomurcuklanmış, açelyanız açmaya başlamış. Harika!.. Darısı başıma olsun inşallah!..

sevgihoca
29-02-2016, 09:04
İnşallah YeniGine'ciğim.Açık balkon Açelyama iyi geldi.Aman açsınlar,açınca mutlu oluyoruz.Soğanlılar bir hayal gibiydi açmaları,güzel güzel açarlarsa bundan sonra bağa da dikerim.Sevgiler.

sevgihoca
04-03-2016, 16:27
Açelyam daha güzelleşti.

598467

598468

Sümbülüm birdi iki oldu.

598469

Muskarim açmaya başladı.

598470

sevgihoca
04-03-2016, 16:36
Dağ menekşem birdi üç oldu.

598476

598471

Sanırım Şebboy,ne renk bilmiyorum.

598473

Pembe çiçekli yonca çiçeğim uyandı.

598474

Açanlar

598475

sevgihoca
04-03-2016, 16:42
Çuhalarım

598477

598478

598479

Bir türlü yer bulamadığım menekşelerim.

598480

598481

sevgihoca
04-03-2016, 16:47
Genel görüntüler

598482

598483

598484

598485

598486

sevgihoca
04-03-2016, 17:06
Lahanam çiçek açmaya hazırlanıyor.

598487

Çiçek tohumlarım.Papatya,hatmi,aslanağzı,aynısefa,zinnia ,alisyum.

598488

Morum pek mutlu.

598489

Uyku çiçeğim yeni toparlanıyor.Sevgiler.

598490

Bu da acemilik tepsim.

598492

dongyul
04-03-2016, 18:06
Sevgi Hocam tepsinize bayıldım^^

Jakin
04-03-2016, 18:13
Tepsi şahane.. Ayrıca uyku çiçeğinin saksısı da aynen yapraklardaki ebruli tonlarda boyanmış..
Bakmaktan kendimi alamadım.. Ellerinize sağlık Sevgihocam.. :)

sevgihoca
04-03-2016, 21:50
Sevgili Dongyul,ilk çalışmam olduğu için biraz acemi işi.Şuncağız tepsiyi boyayana kadar
Kendimi nasıl kastıysam akşam erkenden uyudum.Aslında tiner kokusundan dolayı meğer uyunurmuş.Sağol bana moral verdin.

sevgihoca
04-03-2016, 21:55
Teşekkür ederim Jakin.Beğenmenize sevindim.Uyku çiçeğinin saksısını benim küçük kızın akrilik boyalarıyla boyamıştım.Lacivertle pembeyi kariştırdım,çiçekle rengini tam tutturdum.Neyse artık işin eğitimini alıyorum.Daha güzellerine inşallah.

banusemiha
04-03-2016, 22:59
Teşekkür ederim Jakin.Beğenmenize sevindim.Uyku çiçeğinin saksısını benim küçük kızın akrilik boyalarıyla boyamıştım.Lacivertle pembeyi kariştırdım,çiçekle rengini tam tutturdum.Neyse artık işin eğitimini alıyorum.Daha güzellerine inşallah.

Eğitim alırken oluşturduğunuz güzellikleri de görmek isteriz.Vaktinizi ayırır paylaşırsanız çok seviniriz..

sevgihoca
04-03-2016, 23:27
Sayfama hoşgeldiniz Banusemiha.İnşallah bir şeyler yaptıkça paylaşırım.Sevgiler.

sevgihoca
10-03-2016, 13:45
Sevgili Aleydi tohumlar biraz önce geldi,çok teşekkür ederim.Saksılarım hazırdı,ne olduklarını bilemiyorum ama ektim.Hatmi ve kendimce cosmos tahmin ettiklerimi bağa ekeceğim.Bu yaz senin çiçeklerinle vakit geçireceğim.Kısmet işte nerden nereye.Çiçeklerin ismini yazarsan sevinirim.1.ve 2. tohumları bilemedim.Domatesleri peçeteye ıslattım çimlenmeleri için.

599554 599555

599556 599557

599558

sevgihoca
10-03-2016, 13:55
Renkli olan cosmos olabilir diye saksıya ekmedim.Emeklerin için çok teşekkür ederim Aleydi'ciğim.Sağol.

599559 599560

sevgihoca
10-03-2016, 14:01
Başlamışken devam edelim.Açık balkonum,ben bu muskarilere bayıldım arkadaşlar.Seneye de devam.

sevgihoca
10-03-2016, 14:13
Mutfak balkonum

599566

599567

Ben bu sıklameni de sevdim.Bütün kış çiçek açtı maşallah.

599568

Yaprağı güzeli budamıştım,tekrar diktim,rengine bayılıyorum.

599569

Her zamanki yaprağı güzelim.Kalyos türlerini çok seviyorum,sorunsuz,çabuk büyüyor.Onu da budayıp tazelemiştim,yeni yeni şekilleniyor.İçinde iki farklı cins var.
599570

sevgihoca
10-03-2016, 14:24
Genel görüntüler,bu camın önünü seviyorum,dışardan güzel görünüyor.

599571

599572

599575

Menekşelerim bir kere açtı bu sene,annelarinin üzerinde hiç çiçek eksık olmazdı,analarına çekmemişler.
599574

sevgihoca
10-03-2016, 14:33
Kuzey balkonum.Sardunyalar dışarı çıkmak için burada bekliyorlar.

599576

Kapanış çiçekli olsun.

599577

aleydi
11-03-2016, 22:24
Sevgihocam amaranthus, sarı papatya, aynısafa,hatmi, domates, Sarı pembe bodur kadife, cosmos bu kadar mı göndermişim ? Rica ederim. Salatalık domates karışık yok mu bütün türlerden koymuştum. İnşallah kargolar karışmadı :).

sevgihoca
11-03-2016, 22:58
Daha ne olsun Aleydi,hepsi yeter de artar bile.Çok teşekkür ederim,düşünmeniz yeter.İnşallah pazar günü bağda 1.çiçek seferine başlayacağım.

sevgihoca
25-03-2016, 16:37
Bu balkonda neler yok ki.Önce sardunyalar.

601829

601830

601831

601832

Yavruağzı yaprağı güzelim.Büyümesini bekliyorum.

601833

sevgihoca
25-03-2016, 16:47
Ahşap boyama çalışmalarım.Bazıları verniksiz.

601834

Gördüğünüz gibi bu balkonda bir de valiz çıkmış.Yolculuk kısmetse cuma günü.

601835

Evet,yakında balkona sığmayacağım.Geçen yıl sardunyaları dondurduğum için bu yıl daha çıkarmadım.
Hoş balkonumda da yazın sardunyalar bozuluyor.Güneş ve rüzgar formlarını bozuyor.O yüzden eylül sonları buduyorum.

sevgihoca
25-03-2016, 16:56
Sardunyaları çekip,Cengiz Bey'in gönderdiği arapsaçını çekmezsem olmaz.Çok teşekkür ederim Cengiz Bey.İyi bakmaya çalışıyorum.

601837

Çiçekleniyoruz.

601838

601839

Yaprağıgüzelim renkleri harika oldu.

601840

601841

sevgihoca
25-03-2016, 17:04
Sevgili Aleydi'nin gönderdiği domates tohumları.Hayatımda ilk kez yaptığım bir iş.Umarım başarılı olurum.

601842

601843

Alisyum olması gerekiyor.

601844

Keditırnağı geçen senedeki saksıdan.

601845

Sedum Sieboldi büyüyor.Saksıyı doldurmasını
dört gözle bekliyorum.
601846

sevgihoca
25-03-2016, 17:21
Muskariler sanırım geçiyor,ama onları büyütmek
çok zevkliydi.

601852

601853

Bugün arkadaşlarım bu görüntüye çok şaşırdılar.
Ne yapayım,pratik çözümler.
601857

Yeni kalanşom,bir arkadaştan.

601858

Salon cam önü.

601859

Şimdilik bu kadar.Çocuklar yemek bekler.

sevgihoca
16-04-2016, 21:17
Bugün Sevgili Durul'un göndermiş olduğu kargoyu almak üzere evden çıktım,biraz uzaktı.Yolda adını bilmediğim bu ağaçlardan gözlerimi alamadım,fotoğrafladım.

605913

605914

605915

sevgihoca
16-04-2016, 21:23
Sonra kargomu aldım,kızımla bir cafeye girdik.Paketimi çalışanların yardımıyla açtık.En üstteki hoya biraz boynunu bükmüştü.Garson hiç haberim yokken bir bardak suyu almış geldi,çiçeğiniz canlansın dedi.Sağolsun,ben de çektim,halimizi görün diye.

605918 605919

sevgihoca
16-04-2016, 21:27
Eve gelirken apartmanımızdaki irisler çok güzel açmıştı,dayanamadım birkaç poz çektim.

605920

605921

605922

Mücevher Çalısı
16-04-2016, 21:30
Bugün Sevgili Durul'un göndermiş olduğu kargoyu almak üzere evden çıktım,biraz uzaktı.Yolda adını bilmediğim bu ağaçlardan gözlerimi alamadım,fotoğrafladım.

605913

605914

605915

Pembe Çiçekli Akasya (Robinia hispida):)

sevgihoca
16-04-2016, 21:37
Eve geldiğimde çok yorgundum,pakette ne var ne yok çıkardım,sağolsun Sevgili Durul,tohumlar, sedumlar,bahçesinden köklediği yavru çiçekler,adlarını bilemiyorum,birazdan öğreniriz sanırım,hepsini büyük bir zevkle diktim.Yorgunluğumu unuttum.

605927 605928

605929 605930

605931

sevgihoca
16-04-2016, 21:59
Çok teşekkür ederim Sevgili Durul,isimlerini yazabilirsen çok sevinirim.
Evet gelelim bugün balkonumdaki güzellere.

Bir aranjman yaptım,geri kalan mor telgraf çiçeğimi
komşum kaptı,biraz saksı azaltıyorum.
605945

Sevgili Enes'in İstanbul toplantısına getirdiği minik güzel
gelin teli.
605946

Cam güzelim,bitlendiği için ayrı tutuyordum,artık iyileşti,mutfak balkonuna getirdim.Çok sorunsuz ama üstünde bir ya da iki çiçek oluyor.
605947

605948
Menekşem de nazlılardan.

605949

sevgihoca
16-04-2016, 22:08
Sardunyaları artık güney balkona çıkardım,çünkü kuzey balkonumun manzarası çok güzel,parktaki akasya ağaçları açtığı için kokusu balkonuma kadar geliyor.

605950

605951

605952

605953

605954

sevgihoca
16-04-2016, 22:15
Bu bölümü acem halısına ayırdım,çok üzgünüm beşi de acem halısı
ama harikalar.

605956

605957

605958

605959

605960

sevgihoca
17-04-2016, 18:48
Pembe Çiçekli Akasya (Robinia hispida):)

Teşekkür ederim,Mücevher Çalısı.Yaprakları akasya ağacına benziyordu,demek ki pembe akasyaymış.Kızım bizim okulda eflatun akasya ağacı var diyordu.Ben de kızım o mor salkımdır diyordum,bu durumda bir de eflatun akasya da var demek ki.

sevgihoca
20-04-2016, 13:45
Herkese iyi günler.Her gün biraz biraz çiçekleri derleyip toparlıyorum,sukulentleri düzenleyip dışarı çıkarttım.
Her gün bir şeyler çıkıyor.

Büyümekte olan yaprağı güzelim.
606825

Size bakıyorlar.
606826

606827

606828

Vazgeçemediklerimden,çelik alıp sürekli tazeliyorum.

606829

sevgihoca
20-04-2016, 13:50
...

606830

606831

606832

606833

sevgihoca
20-04-2016, 13:57
Sevgili Begony'nin beyaz menekşesi.Bugün tomurcukları gördüm,daha akşam düşünmüştüm açmadılar diye.Diğerlerine de baktım ama malasef yoktu.

606834

606835

Çok istediğim Parlakmustafam.Arkadaşım dün getirdi.
606836

Sevgili Aleydi'nin domates tohumları,gidişat fena değil.
Pet bardaklara alacağım.

606837

sevgihoca
20-04-2016, 14:01
...
606838

606839

606840

606841

606842

sevgihoca
20-04-2016, 14:05
İstanbul toplantısından.Gelseydiniz sizin de olurdu.

606843

606844

606845

606846

606847

sevgihoca
20-04-2016, 14:12
...

606848

606849

Sevgili Duruldan gelen sempervivumlar.
Yerim ben onları.:p
606850

Gene İstanbul toplantısından.
Bir güzeller ki.;)
606851

606852

sevgihoca
20-04-2016, 14:14
Bugün de güzel sedumumla bitirelim.

606853

606854

606855

abk
20-04-2016, 14:39
Sedum gerçekten çok güzelmiş.

sevgihoca
20-04-2016, 17:32
Teşekkür ederim,abk.Çoğalmasını bekliyorum,bağa da dikmeyi düşünüyorum.

fdogru
21-04-2016, 07:43
Bütün çiçekleriniz çok güzel. sağlıkla büyütün.

fdogru
21-04-2016, 10:24
Sardunyaları çekip,Cengiz Bey'in gönderdiği arapsaçını çekmezsem olmaz.Çok teşekkür ederim Cengiz Bey.İyi bakmaya çalışıyorum.

601837

Ellerinize sağlık.
Çiçeklerinize maşallah. Hepsi birbirinden güzel.

Ben arapsaçı ile ilgili nasıl bir bakım uyguladığınızı soracağım. Yeni fideler aldım. Nasıl ekiliyor, ne tür bir toprağa ekmeliyim? fısfıs yapıyor musunuz? ne sürelerde sulama yapıyorsunuz? bilgi verirseniz çok sevinirim.

sevgihoca
21-04-2016, 18:02
Sevgili fdogru,sayfama hoş geldiniz.Arapsaçı kapalı balkonumda ,direk güneş almıyor,camın önünde.Toprağı kurumaya yakın suluyorum,yapraklarını da zaman zaman fısfıslıyorum.Bu sefer lavaboda hafif hafif bütün yapraklarını ıslattım.

Bahçe toprağı ile Koçtaş'ta satılan perlit karışımlı toprak kullandım.Yapraklarından bir tutam koparıp dikseniz bile tutuyor.Zor bir çiçek değil,ama ben de başlangıçta biraz tedirgindim.Gözünün içine bakıyordum,şimdi rahatladım.Sevgiler.

tarla kuşu
21-04-2016, 23:43
Maşallah sukulentleriniz harika .....

tarla kuşu
21-04-2016, 23:46
Ahşap boyama çalışmalarım.Bazıları verniksiz.

601834

Gördüğünüz gibi bu balkonda bir de valiz çıkmış.Yolculuk kısmetse cuma günü.

601835

Evet,yakında balkona sığmayacağım.Geçen yıl sardunyaları dondurduğum için bu yıl daha çıkarmadım.
Hoş balkonumda da yazın sardunyalar bozuluyor.Güneş ve rüzgar formlarını bozuyor.O yüzden eylül sonları buduyorum.

Ahşap çalışmalarınız çok güzel... Ellerinize sağlık...

sevgihoca
22-04-2016, 00:12
Teşekkür ederim tarla kuşu.Sukulentler için de,ahşap boyamalar için de daha yolun başındayım.Zaman zaman videolar izliyorum.Sizin çalışmalarınızın yanında lafı bile olmaz.Güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim.

fdogru
22-04-2016, 13:01
sipariş ettiğim fideler geldi. 5 adet fidenin ikisini arkadaşlarımla paylaştım. diğer renklerinden de sipariş ettim.
Çok mutluyum :)

resim aşağıdaki linkte!

http://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/3933-12.htm#post1456076

sevgihoca
22-04-2016, 23:10
Arapsaçının başka renkleri de mi varmış?Onları da görmek isterim.Güle güle büyütün.Mutlu kalın.

fdogru
25-04-2016, 07:08
Arapsaçının başka renkleri de mi varmış?Onları da görmek isterim.Güle güle büyütün.Mutlu kalın.

3 farklı rengini görmüştüm. onlar da gelince fotoğraflarını eklerim :)

fdogru
26-04-2016, 16:45
işte arapsaçının diğer renkleri...

fdogru
26-04-2016, 16:46

yukarıdaki mesajda renkleri paylaştım. ilk fotoğraf geçen hafta paylaştıklarımla aynı. diğer renklerini de fotoğrafladım.

sevgihoca
26-04-2016, 18:29
Teşekkür ederim,fdogru.Ben de şimdi arapsaçımın resmini koyacaktım,çok güzel büyüdü.

sevgihoca
26-04-2016, 18:33
Mevzu arapsaçından açılmışken,kızını Cengiz Bey'e ve sizlere gösterelim.Rüya gibi.

608282

608283

608284

sevgihoca
26-04-2016, 18:37
Balkonda masamın üzerinde,top gibi.Tam güzel zamanı.

Şimdilik üçü birarada.

608285

608286

608287

sevgihoca
26-04-2016, 18:50
Enes,gelinteli tomurcuklandı.Yeni favorilerimden.

608293

608294

Beyaz menekşe(Begony'den)
608295

608296

Camgüzeli,mutfağa gelince,bir de sepette asılınca
mutlu oldu sanırım.Üzeri tomurcuk doldu,açmasını
dört gözle bekliyorum.Bu çiçeğim de Asmalıtepe'den.
Bu bölüm hep sizden gelenler oldu.Teşekkürler.

608297

sevgihoca
26-04-2016, 19:01
Gelelim tohumlara.Alisyumlar açmaya başlıyor.Önce beyaz açtı.

608303

608304

Beyaz yonca.Yeni buldum,yaprakları pörsüdü,ama çiçeği açtı.

608305

Aleydi'nin bodur kadifeleri.

608306
S.Durul'un papatyaları,çok küçükler ama tomurcuklandılar.
Bir dahaki gidişimde bağa dikeceğim.

608307

sevgihoca
26-04-2016, 19:09
Aleydi,domateslerin.Dongyul seninkiler çimlenmek üzere.

608309

Bu kesinlikle benim.İki saksıydı,bozuldular,ben de tazeledim.
Crasulla

608310

Mor menekşelerle bitirelim.

608311

608312

608313

dongyul
26-04-2016, 19:14
Sayın Sevgi Hocam uzun zamandır sayfanıza bakamamıştım, bir güzel gezdim.
Sedumlarınıza bayıldım.

Salça kutusunu da boyamışsınız gözümden kaçmadı değil hani :p

Umarım tohumların hepsi çimlenir ^^

sevgihoca
26-04-2016, 19:28
Teşekkür ederim Dongyul.Elime geçenleri boyuyorum,bazen mutfaktaki kartonpiyeri bile boyamak aklımdan geçiyor.:p
Çeri domates ve kemer patlıcanı peçete arasında çimlendirdim.Domatesler birazcık çimlenmiş.Eşim bağa dikmiş ama ben sizinkilerle özel olarak ilgileneceğim.

İstanbul toplantısından bir sürü sedum,sukulentle döndüm,siz ne aldınız?Hiç farketmemişim.Çok güzeldi ya.Bahçe sayfama da bak Dongyul,gül biraz.

eneskrky
26-04-2016, 21:20

608293

Ne güzel olmuş hocam ellerinize sağlık :D çiçekleri geçtikten sonra çok şımarıcak kollar atmaya başlayacak çıldıracak 'atarlanacak' :D :D :D
Toplantıdan sonra baya tür edinmişsiniz hocam çok güzel olmuşlar emeklerinize sağlık :)) benimde sizin getirdiklerinizden aldığım episcia tuttu çok sevinçliyim :cool:
Saksılarınız da şahane renklenmiş çiçekleriniz güzel form aldıkça kendilerini daha da göstereceklerdir eminim :))

Sevgi Durul
26-04-2016, 22:13
S.Durul'un papatyaları,çok küçükler ama tomurcuklandılar.
Bir dahaki gidişimde bağa dikeceğim.

Sevgihoca'm, bana kalırsa papatyaları biraz kök salana kadar yer değiştirmeyin. Zaten kargoda bir hafta kadar kaldılar, epey sarsıldılar, Sonbahar'a kadar bekleyin derim ben.

Sevgili Durul,isimlerini yazabilirsen çok sevinirim.

Aklımda kalanları yazayım. Tradescantia andersoniana (http://www.agaclar.net/forum/1155636-post2678.htm), Ajuga reptans (http://www.agaclar.net/forum/1375618-post3555.htm), iki (http://www.agaclar.net/forum/1169475-post2768.htm) değişik tür papatya (http://www.agaclar.net/forum/1149092-post2640.htm), sarıkız (http://www.agaclar.net/forum/988101-post2068.htm) (son fotoğraf), soğanlar muskari ki sizin varmış, sanırım bir tane de güz çiğdemi (http://www.agaclar.net/forum/1324427-post3460.htm) olacak. Sedum ve sempervivumları biliyorsunuz zaten. Hepsi de dona dayanıklı bitkiler. Güle güle büyütünüz.

fdogru
27-04-2016, 07:01
Teşekkür ederim,fdogru.Ben de şimdi arapsaçımın resmini koyacaktım,çok güzel büyüdü.

rica ederim. inşallah büyür güzelleşir. belki sizlerle bile paylaşırım diğer renklerini :)

sonkez
27-04-2016, 07:42

608293

608294

Beyaz menekşe(Begony'den)
608295

608296

Camgüzeli,mutfağa gelince,bir de sepette asılınca
mutlu oldu sanırım.Üzeri tomurcuk doldu,açmasını
dört gözle bekliyorum.Bu çiçeğim de Asmalıtepe'den.
Bu bölüm hep sizden gelenler oldu.Teşekkürler.

608297

Hayirli sabahlar. Sevgi hocam çicekleriniz harika ❤
Yanliz cam güzelini gözden geçirmenizi tavsiye ederim.Sanki beyaz bücüler var üstünde gibi geldi.Umarim yanlis görmüsümdür !

sevgihoca
27-04-2016, 17:48
Teşekkür ederim Enes,gelin teli atarlansın bakalım,ben atarlıları seviyorum biliyorsun:p.Episkiyanın tutmasına sevindim.Sen de beni hatırlarsın.Arada fotoğraflarsan sevinirim.

Sevgili Durul,çiçeklerin sararan yapraklarını temizleyip diktim,sadece eğer oysa güz çiğdemi tutmadı,kurudu .Diğerleri tuttular.Sempervivumlara diyecek yok zaten,çok teşekkür ederim.

Sevgili Sonkez, o beyaz bücüler çiçeğe ait bir şey,başka bir arkadaşınkinde de görmüştüm.Yapraklardaki beyazlıklar daha önceki bitlerin yediği yerler.Şu an sürekli kontrol ediyorum,şimdilik bir şey yok.Uyarınız için teşekkür ederim.Daha sonra yakından fotoğraflarım,bakalım neymiş.:eek:

sevgihoca
29-04-2016, 17:31
Çiçeklerimdeki bazı değişiklikler üzerine telefonu aldım elime.Begonyamla başlayalım.

608865

Çiçekleri birbirine küs.

608866

Gelin telimin çiçeğinin sapı hızla uzuyor.

608867

Telgraf çiçeğimin yaprakları devleşiyor.

608868

Sevgili Sonkez uyarmıştı beni ,camgüzelini yakından çektim.
Böcek değil,dala incecik sapla bağlı ışıltılı,yuvarlak bir şey.Böcek diyorsanız beni uyarınız.
608869

sevgihoca
29-04-2016, 17:41
Klasiklerim

608871

608872

Itırımı dışarı balkona sardunyalarla beraber çıkardım ama
hemen boynunu büktü,içeri aldım,çok kıymetlim.Yaklaşık
bir yılda bu kadar oldu,daha hiç açmadı.Bekliyoruz.

608873

608874

Sadece rengi için büyütüyorum,henüz düzgün bir form tutturamadık.
Bu 2.nesil,inşallah gösterişli büyür.
608875

evdeçiçek
29-04-2016, 17:44
...............

Sevgili Sonkez uyarmıştı beni ,camgüzelini yakından çektim.
Böcek değil,dala incecik sapla bağlı ışıltılı,yuvarlak bir şey.Böcek diyorsanız beni uyarınız.
608869

Sn.Sevgihoca o bahsetiklerinizi bende ilk önce böcek zannetmiştim. Ama inceleyince gördüm ki bitkinin bir parçası. Sanki su damlası gibi duruyor.

sevgihoca
29-04-2016, 17:53
...

608877

608878

Bence şuraya Sevgili Tanerege'ninki gibi küçük bir havuz gerekli.
Uğraşması zor mu Tanerege?

608879

Sanki çiçeklerim mor ağırlıklı,ben de anlamadım.

608880

Geleneksel cam önüm.Mevsime göre çiçekler değişiyor.

608881

cengizildas
29-04-2016, 17:55
Konya'da olduğumuz için foruma giremiyordum.
MaaşAllah ev de coşmuş çiçekler de. Hepsi biribirinden güzel.

sevgihoca
29-04-2016, 18:05
Sempervivum yavruluyor.

608882

608883

İnşallah bu saksım alisyum tarlası olacak ama şimdilik beyazlar açıyor,
pembeler nerde anlamadım.

608884

Küpüm

608885

Efe püskülüm yavruluyor sanırım.Artık balkona çıkardım,
hiç bir gelişme göstermiyor diye.Zaten çiçeği de açmadan
üzerinde kurudu.Sanırım farketmeden çarpmışım.Biraz gelişirse mutlu olacağım.Sevgili Sonkez göndermişti.
Çiçeğinize bir şey söyleyin Sevgili Sonkez,çabuk büyüsün.

608886

sevgihoca
29-04-2016, 18:16
Keditırnaklarım sabah yerindeydi,şimdi yok,rüzgar köklemiş,
birtane sağlam kalmış:(

608892

608893

608894

608895

608896

A_NOMAD
29-04-2016, 18:24
Keditırnaklarım sabah yerindeydi,şimdi yok,rüzgar köklemiş,
birtane sağlam kalmış...

Bunun sorumlusunun rüzgar olduğundan emin misiniz? Bendekileri kumrular itinayla söküp söküp atmıştı, rüzgarın toprağa tutunmuş minik fideleri sökebileceğini sanmıyorum, çevrenizdeki kuşları gözleyin bence...

tanerege
29-04-2016, 18:51
Hocam ellerinize sağlık,, bütün çiçekleriniz çok güzel...

sevgihoca
29-04-2016, 22:30
Sevgili Nomad,balkonumda klimanın arkasına kuşlar yavrulamış,buranın rüzgarı şiddetli olur ama dediğiniz de olabilir.İlk defa başıma geldiği için bir şey diyemeyeceğim,ama dikkat edeceğim,teşekkürler.

sevgihoca
29-04-2016, 22:34
Sevgili Tanerege,423 nolu resimde seni anmıştım,farkettin mi bilemiyorum.Bir açıklama yaparsın diye bekliyordum.Teşekkür ederim.

sevgihoca
29-04-2016, 22:44
Sn.Sevgihoca o bahsetiklerinizi bende ilk önce böcek zannetmiştim. Ama inceleyince gördüm ki bitkinin bir parçası. Sanki su damlası gibi duruyor.

Teşekkür ederim Evdeçiçek.Su damlası değil ama ışıltısı var.Çiçeğe has bir şey.Cam güzeli çok çabuk büyüyen bir çiçekmiş,kaybetmek istemem,bitlendiği halde uğraştım.Bir de şöyle dolu dolu açarsa çok mutlu olacağım.Sevgiler.

sevgihoca
29-04-2016, 22:49
Konya'da olduğumuz için foruma giremiyordum.
MaaşAllah ev de coşmuş çiçekler de. Hepsi biribirinden güzel.

Teşekkür ederim Cengiz Bey.Arkadaşların desteğiyle de epey bir çeşidim oldu.Çiçekler keyifli olunca ben de mutlu oluyorum.Sevgiler.

YeniGine
29-04-2016, 23:44
Sevgili Nomad,balkonumda klimanın arkasına kuşlar yavrulamış,buranın rüzgarı şiddetli olur ama dediğiniz de olabilir.İlk defa başıma geldiği için bir şey diyemeyeceğim,ama dikkat edeceğim,teşekkürler.

Rüzgârdır, rüzgâr...

Sevgili sevgihoca'm maşallah çeşitler çoğaldı ve hepsi de sağlıklı görünüyorlar. Emeklerinize sağlık...

sevgihoca
30-04-2016, 01:28
Teşekkür ederm YeniGine.Çeşitler İstanbul toplantısı sonucu oldu.Bir de Sevgili Durul gönderince istediğim pek çok türe sahip oldum.İnşallah büyüyüp çoğaldıklarını da görürüz.

Rüzgar meselesine gelince şu an hayli şiddetli rüzgar var.Bakalım takip edeceğim,bizim serçeler mi yedi?Balkonu çok pisletiyorlar,bir de çiçeklerimi yerlerse çok bozuşuruz.Sevgiler.

tanerege
30-04-2016, 09:00
...

608877

608878

Bence şuraya Sevgili Tanerege'ninki gibi küçük bir havuz gerekli.
Uğraşması

608879

Sanki çiçeklerim mor ağırlıklı,ben de anlamadım.

608880

Geleneksel cam önüm.Mevsime göre çiçekler değişiyor.

608881

Hocam iyiki uyardınız şimdi gördüm :) evet güneşte alıyor orası küçük bir havuz iyi fikir... Bence Uğraşması en kolaylardn ve zevkli,, ikide balık oldu mu :)) bir ikide su bitkisi,, ufak bir tropik ortam :)

sevgihoca
30-04-2016, 12:59
Su değişimini nasıl yapıyorsunuz,akvaryum için hava akımnı saglayan bir makinemiz var,öyle bir şeye gerek var mı Tanerege?

tanerege
30-04-2016, 13:16
Hocam sadece ısıtıcı var... Bir de üç günde bir eksilen suyu kontrol ediyorum,, genelde 2 lt eksilmiş oluyor... Başka fazladan birşey yapmıyorum...

blume13
30-04-2016, 14:58
bende küçük tropik bir havuz yapmak istiyorum. eğer siz yaparsanız fotoğrafları görmek isterim. :)

sevgihoca
30-04-2016, 19:30
Teşekkür ederim Tanerege.Dediğiniz gibi çok zahmeti yokmuş.

Sevgili Blume13,Yapsam çok iyi olur da burada sucul bitkileri bulabileceğimi sanmıyorum,sormam gerek.Sonra balkonum çok rüzgarlı,gene de deli gönlüm ne derse.Daha bağı düzenleyemedik,bakalım kısmet.Ayrıca sayfama misafir olduğunuz için memnun oldum.Sevgiler.

sevgihoca
04-05-2016, 11:01
Sevgili Nomad'ın gönderdiği atlaslar tomurcuklanmış:eek:,bugün tesadüfen farkettim.Aslında her zaman bakıyorum ama somon renkli olan epeyce büyümüş.Tabii Sevgili Nomad, kendi atlaslarının telaşında.:pAma burdaki yavrularını da unutmamıştır herhalde.Hepberaber el sallıyoruz.Teşekkürler.

609697 609698

609699 609700

Kılçık atlasım,İstanbul toplantısından.Acaba kimindi?Teşekkür ediyorum.

sevgihoca
04-05-2016, 11:07
Ben bunu yerim ya,çok çabuk büyüyor.Masanın yan tarafını göstermiyoruz,çünkü çalışmalar var.

609705 609706

sevgihoca
04-05-2016, 11:20
Menekşelerim herhalde hala kök yapmakla uğraşıyor olmalı ki açmadı.Bir umut salona hafif güneşli bir ortama götürdüm.İnşallah faydalı olur.

609712

Episkiyam da açmadı.Bekliyorum,bir aklım da mutfağa eski yerine sepetle as diyor.Onun yerine cam güzelini koymuştum.

609714

Dongyul'ün marullarını aratmıyor yani.;)

609715

sevgihoca
04-05-2016, 11:37
Pembe alisyumları beklemedeyiz.Markası farklıydı acaba ondan mı?

609716

Sevgili Aleydi'den gelen cosmos tohumları.Ne tohumu olduğunu
bilmeden uzun saksıya ekmiştim.Biraz büyüyünce bağa dikmem gerekecek.

609717

Dün farkettim,sevindim,çoğalsınlar bakalım.

609718

Sempervivum 2.dalını uzatıyor.Maşallah diyeyim.
609719

Eçeverya,sessiz,sakin büyümesine devam ediyor.
609720

A_NOMAD
04-05-2016, 11:40
Sevgili Nomad'ın gönderdiği atlaslar tomurcuklanmış:eek:...

Bir an evvel size çiçek göstermek istemiş, çok çok sevindim, ellerinize sağlık ;)
Böyle haberler almak ne kadar güzel ;)

sevgihoca
04-05-2016, 11:43
...

609721

609722

609723

609724

sevgihoca
04-05-2016, 11:50
Minik gelinimiz.

609731

609732

Evimi çekirgeler bastı,İki kapalı balkonumda da var.

609733

İlle de çiçekli kapanış.

609734

sevgihoca
04-05-2016, 12:33
Bir an evvel size çiçek göstermek istemiş, çok çok sevindim, ellerinize sağlık ;)
Böyle haberler almak ne kadar güzel ;)

Bir an yerlerini mi değiştirsem acaba diye düşünmüştüm.Hiç umudum yoktu,bana iyi bir sürpriz,hem de iyi bir moral oldu.Hem de sizi de mutlu ettiler.Bu arada sizinkileri de zevkle takipteyim.Sevgiler.

çuha
04-05-2016, 13:38
Sevgi hanım çiçekleriniz çok güzel güle güle büyütün balkonunuzun rüzgarlı olduğunu yazmışsınız hangi mevkide oturuyorsunuz bende aynı şeyden şikayetçiyim çiçekleri bir oraya bir buraya taşıyorum.

sevgihoca
04-05-2016, 15:25
Kültür Merkezinin o civarda oturuyorum,Sevgili Çuha.Balkonum batıya baktığı için çok rüzgarlı.Önce önemsemiyordum,ama şimdi çiçekler olunca kapatmak gerekecek.O zaman da sıcaklarda durulmaz diyorum.Balkona çıkardığım çiçekler pek randımanlı olmuyor ama idare ediyoruz işte.Görüşelim İnşallah.

çuha
04-05-2016, 16:12
İnşallah hocam görüşelim bende park civarında oturuyorum sanki benim liseden de edebiyat öğretmenimsiniz:p içime doğdu.Bende sizdeki kadar çiçek yok ama olanlarda kapalı balkonda havasızlık dan ve sıcak dan gelişmiyor açık balkona alırsam da resmen havada uçuyorlar.

çuha
04-05-2016, 16:36
Çiçekleri daha iyi incelemek için tekrar bakarken resminizi gördüm gerçekten benim öğretmenimsiniz

sevgihoca
04-05-2016, 17:17
Öğrencimle burada karşılaşacağım hiç aklıma gelmezdi doğrusu.Çok sevindim,özelden mesajlaşalım.Öpüyorum.

tarla kuşu
04-05-2016, 17:36
Maşallah sevgihocam çiçekleriniz coşmuş. Ne güzel öğrencinizle burada karşılaşmanız...

sevgihoca
04-05-2016, 17:40
Evet şu an güzel kızımla(öğrencimle) mesajlaşıp birbirimizi bulmuş olduk.İnşallah en kısa zamanda da görüşürüz.Canlı haber bu kadar.

sevgihoca
04-05-2016, 17:45
Maşallah sevgihocam çiçekleriniz coşmuş. Ne güzel öğrencinizle burada karşılaşmanız...

Evet Sevgili Tarlakuşu.Mesleğimizin en güzel tarafı.Çiçeklerim için teşekkür ederim.Hepsi bahar müjdecisi.Çiçeklerimle vakit geçirirken hem sizleri tanıyorum,hem de eski öğrencilerimi bile bulabiliyorum:eek:.Ne iyi bir siteymiş burası.

sevgihoca
06-05-2016, 16:58
Aldım sazı elime.Bakalım şöyle güzellere.Dallanıp budaklananlar.
Leş kaktüsüm.İstanbul toplantısından.

610163

610164

Sempervivumlar,her geçen gün yavruları artıyor.
610165

Şu inceciğe ne demeli.

610166

610167

sevgihoca
06-05-2016, 17:12
Kızımız sizi selamlıyor,Sevgili Loveforlife

610168

610169

Ajuga reptans,hastalandı Sevgili Durul.

610170

610171

Tradescantia ander
SDurul'dan.Biraz içerde büyüttüm,toparlanınca balkona çıkardım.

610172

sevgihoca
06-05-2016, 17:24
Uzun saksıma sadece keditırnağı tohumu ekmiştim.Daha çıkmadılar.Çıkana
bakar mısınız,bana horoz ibiği gibi geldi.Keditırnaklarım ne zaman çıkacak?

610173
SDurul'dan.Açmasını bekiyorum.

610174
Geçen yıldan keditırnağı,saksıda sadece bir kök var.

610175

Pembe sakızım,ama rengi değişime uğramış.

610176

sevgihoca
06-05-2016, 17:31
...

610177

610178

610179

610180

610181

sevgihoca
06-05-2016, 17:41
Bir arkadaş için ayırdım.Kök yapısı.

610182

610183

Farklı bir yaprağı güzelim.Bir dükkandan istemiştim.
Yeni yeni büyüyor..
610184

Parlakmusafam,kıymetlim,biraz dallansın onu da asıp,sizi bıktırana kadar fotoğraflayacağım.

610185

sevgihoca
06-05-2016, 17:45
Itırımsız olmaz,tazecik.Balkona çıkarmaya kıyamıyorum.

610187

610188

610189

sevgihoca
06-05-2016, 17:49
Yeni gözdemiz,camgüzelimiz.Bütün cephelerden.

610190

610191

610192

610193

610194

begony
06-05-2016, 18:19
Sevgi hocam maşallah çok güzel olmuş cam güzelin beyaz çingene pembe yavru agzı kırmızıbeyaz katmerli cam güzellerin benden birde küpeli ****** asmalı tepeyede.

sevgihoca
06-05-2016, 22:52
Sevgili Begony,camgüzelini hatırladın değil mi,Bir parçasını da sana vermişti Asmalıtepe.Aman Allahım ciddi misin,o kadar renk,çok sevindim.En kısa zamanda görüşmek dileğiyle.

sevgihoca
08-05-2016, 20:02
Soman atlasım tomurcuklanmıştı,şimdi de yavrulamış.
Bütün kış öylece durdular,bir ara büyümeyeceklermiş gibi geldi.

610636

Sakız sardunyam,rengi açık pembeydi.Bu sene kafasına göre takılıyor sanırım.
610637

610638

İstanbul toplantısından,çiçeğin adını bilmiyorum.
Müjgan Hanımdı sanırım,çok güzel çiçek açtığını söylemişti.Haklıymış.

610639

610640

sevgihoca
08-05-2016, 20:19
Semizotu çiçeğim.Yeni aldım,harika bir şey.

Bol güneş seviyor,kışa kadar açıyor,çok arsız,yayılıcı,her sene
kendi kendine çıkıyor.Tam benlik ve de balkonumluk.
Yaprakları da yeniyormuş,daha ne olsun.:p

610642

610643

610644

610645

610646

YeniGine
09-05-2016, 00:10
Sevgili Sevgihoca'm semizotu çiçeğiniz çok güzel olmuş. Benim de bir saksımda ekmediğim halde bir sürü fideler çıktı, içimden inşallah çiçeğidir diyordum. Fakat semizotunun kendisi imiş.

sevgihoca
09-05-2016, 17:11
Evet YeniGineciğim,semiz otlarını gördüm,afiyetle salatısını yapıp yersiniz.Ben de bu çiçeği yeni aldım,sorunsuz görünüyor ama bakalım,rüzgara ne kadar dayanacak.İsterseniz uygun bir zamanda gönderebilirim.Çabuk büyüyormuş.

dongyul
09-05-2016, 19:58
Sevgi hocam annemle birlikte size hayran kalıyoruz ^^

Annemle birlikte sayfanıza ara ara bakıyoruz kendisi biraz dikkatlidir.

Annem: Görüyor musun her yeri çiçek doldurmuş nasıl suluyor bunları anlamıyorum. Aklına bak saksıları nerelere koymuş :p

- Her gün öğle kahvesinde komşulara da anlatıyor sizi, buralarda çok meşhur oldunuz, bilginize ^^

- Ayrıca bunu söylemeden geçemeyeceğim;

Bahçenizi de gösterdim;

Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? : Almak

Bu yorumlara katılarak güldük aklımıza geldikçe de gülmeye devam ediyoruz.

- Bahçenizi görünce ilk tepkisi o taşlar toplamakla biter mi oldu :D

:cool: :eek:

sevgihoca
09-05-2016, 21:43
Aman Dongyul,ne güzel yazmışsın,okudukça güldüm.

Nasıl suladığımı anlatayım,yemek yaparken soğan kavrulana kadar bir kısmını,sonra yemeği koyuyorum,gidiyorum bir kısmını suluyorum,sonra da çok yoruluyorum.Hele bir de saksıdan su taşarsa,kendime söylenmeye başlıyorum.

Ay şimdi,ben saksıları nereye koyuyormuşum,merak ettim.:pNe bileyim,işte her tarafa farklı bakmaya çalışıyorum,yoksa çiçekler ortada kalıyor.Biraz önce balkona çıktım,çiçekler için çözüm üretmeye çalıştım.Yarın deneyeceğim,böyle işte.

Annenle kulağımı çınlatmanıza sevindim,sağolsun.Güzel yorumları için çok teşekkür ederim.Senin gibi harika bir evlat yetiştirmiş,kendisini kutluyorum.Sevgiler.

sevgihoca
10-05-2016, 19:05
Balkon sezonunu birazcık açmış bulunuyoruz.

611085

611086

611087

611088

611089

sevgihoca
10-05-2016, 19:13
...

611093

611095

611096

611097

611098

sevgihoca
10-05-2016, 19:26
Arı vız vız vız.Çekirgelerden sonra bir arımız eksikti.

611099

Bu üçlüye bayılıyorum.

611100

Güzel güvecim.

611101

611102
Rüzgardan uçuşan semizotu çiçeğim.Bugün saksısını değiştirdim.

Toprak diye bir şey kalmamış,sırf köktü.
611103

sevgihoca
10-05-2016, 19:51
Episkiyamı çiçek açması için mutfak balkonuna getirdim.İnşallah faydası olur.

611104

611105

Gelin telimizin gelinleri büyüyor.Onu da astım.
Her taraf doluyor,daha parlakmustafa asılacak.:(

611109

Bu menekşenin cinsi mi böyle,yaprakları aşağı doğru.

Ben mi bilemiyorum acaba?Yardımcı olursanız sevinirim.

611107

611108

sevgihoca
10-05-2016, 20:02
Menekşeleri çiçek açması için salona götürmüştüm.
Sanırım perdeden süzülen güneş iyi geldi.İlk defa açacaklar.
İkisi tomurcuklanmış.Hepsi aynı renk,bakalım nasıl olacak.

611115

611116

611117

Atlasımda bir tomurcuk,bir yavru.

611118

Çiçekli kapanış.Sevgiler.

611119

çuha
10-05-2016, 20:16
Hocam harikasınız başka bir şey diyemiyorum bu nasıl bir emek güzellik:p

sevgihoca
10-05-2016, 22:18
Teşekkür ederim Çuha'cığım.Senin arapsaçını,begonvilini gördükten sonra,benimkiler neyki.Ev işi olmasa,hep çiçeklere baksam ne iyi olur diyorum.Çiçeklerle temizlik iki katına çıkıyor.

İleriki günlerde siteden Maraşlı arkadaşlarla toplanacağız.Seni de çağıracağım.Öpüyorum.

sumeyra47
11-05-2016, 03:02
Atlasınız da ki tomurcuğun ta kendisi. Boyuna bakmadan açmak istemiş maşallah.

sevgihoca
11-05-2016, 11:06
Evet,teşekkür ederim.Beni sevindirdi,yoksa hiç umudum yoktu,yerini değiştirmeyi düşünüyordum.İnşallah kazasız belasız açar.Efe püskülü tam açacakken dalı kırıldı,açtığını göremedik.

sevgihoca
13-05-2016, 12:41
Episkiyam tomurcuklanıyor.Üç dört tane gördüm.

611688

611689

sevgihoca
13-05-2016, 12:50
Buz çiçeğim,bir tanecik açtı.

611712

Eçeverya

611713

Alisyumlar iyi.Saksı dolmaya başlıyor.

611714

611715

Bodur kadifeler.

611716

sevgihoca
13-05-2016, 12:59
Acem halısının çiçekleri bitti,çiçekler tohum haline dönüştü.

Bir tanecik de açtı.

611717

Oscularia deltoides(Bakarak yazdım.)Minnacık şey çiçekleri çoğaltıyor.

611718

Semiz otu çiçeğimiz.

611719

611720

sevgihoca
13-05-2016, 13:08
...

611722

Bir dalda üç kiraz oldu.Neyse bundan sonra da episkiya açar,bu güzelin resimlerinden kurtulursunuz.Sevgiler.

611723

611724

611725

611726

Mücevher Çalısı
13-05-2016, 13:28
...

Bir dalda üç kiraz oldu.....

611725

Bu güzele maşaallah demekten başka bir şey kalmamış:cool:;)...

Resulgur
13-05-2016, 14:34
Sn. Hocam Maşallah ne kadar güzel çiçekleriniz olmuş , adınız gibi bakmışsınız anlaşılan .. O yukardaki nasıl bir semizotudur ilk defa gördüm. Başka bir bitki olmasın sakın :D

Ha bir de 482. mesajda "Episkiyam tomurcuklanıyor.Üç dört tane gördüm." demişsiniz ya gözünüzden de bir şey kaçmıyor ;) En küçük ayrıntıları dahi yakalıyorsunuz tebrik ederim. Başarılarınızın devamı olsun inşallah .. Saygılar

sevgihoca
13-05-2016, 18:36
Teşekkür ederim,Mücevher Çalısı.İlk kez büyütüyorum,o yüzden heyecanlanıyorum.Bol bol da resim çekiyorum.Beğenmenize sevindim.

sevgihoca
13-05-2016, 18:47
Sevgili Resulgur,Semizotu çiçeğimin adı Portulaca Yubi.Ya da semizotu yapraklı ipek çiçeği.Aynı familyadanmış ikisi de.Yaprakları da semizotu gibi yeniyormuş,ama yemedim.Yayılıcı,sarkıcı.Bağda yerde yayılıcı olarak güzel olur diye düşünüyorum.Çok da güzel açıyor.

Episkiyayı zaten tomurcuklansın diye mutfak balkonuna götürmüştüm.Bütün gün evdeyim,üç balkon her gün geziyorum.Yani bütün gün evdeyim dedim ama hiç de evde durduğum yok.Teşekkürler.

sonkez
14-05-2016, 21:15
Episkia çicekleniyor ne güzel.Gözlerimiz bayram yapacak..Sizin gönderdiginizi maalesef tutturamadim.Demekki nadipte yokmus.Saglik olsun,

sevgihoca
14-05-2016, 21:36
Aklımdasınız Sonkez,üç saksı episkiyam vardı,ikisini İstanbul toplantısına götürdüm.Biraz büyüsün size dikip göndereceğim,üzülmeyin.

eneskrky
14-05-2016, 21:45
Hocamm sizinde balkonunuzun maşallahı var coştukça coşmuş :D Benim kaybolmamı bekliyorlar çiçek açmak için heralde :D şaka bir tarafa şahane olmuşlar hocam ,Episkiyanızın çiçeğini merakla bekliyorum benimki de yavru verdi :)) O toplantıdan gelen sukulent ne çabuk açmış :D :D maşallah emeklerinize sağlık

sevgihoca
14-05-2016, 22:26
Episkiyadan almış olmana sevindim.Yavru vermesine de ayrıca sevindim.Güle güle büyüt.

Evet o sukulent minicik bir şey ama çok güzel açıyor.Üstelik açalı epey oldu,akşam kapanıyor,gündüz açıyor.Birkaç parça da İstanbul'da kızıma dikmiştim,onunkiler de açmış.

Baharla birlikte çiçekler de coştu Eneskrky.Teşekkür ederim.

tanerege
14-05-2016, 22:35
Sevgi Hocam bütün çiçekleriniz güzel açmışlar maşallah. Eçeverya çok ilginç bir çiçekmiş ilk defa gördüm, müthiş.

sevgihoca
14-05-2016, 22:59
Aa durun daha,bu sayfaları gezerken,bir de bakmışsınız,sukulent hastası olmuşsunuz.

Ben de bu sitede görmüştüm,ilk defa.Şimdi sağolsun sitedeki arkadaşlar sayesinde pek çok türe sahip oldum.

Size de öncelikle Japon şemsiyesi göndereceğim.Çiçeklerin büyümesini bekliyorum.

tanerege
14-05-2016, 23:11
Çok teşekkür ederim hocam :) havuz kenarlarına çok yakıştırıyorum japon şemsiyelerini...sukulentler gerçekten başka gezegenden gibi bana çok değişik geliyor görünümleri. Çiçeklerine hep hayretle ve hayranlıkla bakmışımdır.

sevgihoca
14-05-2016, 23:35
Evet,havuzunuza çok yakışır.Herhalde Sevgili Abk ile konuşmuştunuz japon şemsiyesini.Ben de birkaç gün önce uçları sararan dalları kesip atmıştım.Ne bileyim sizin Japon şemsiyesi aradığınızı.Attığıma üzüldüm.

tanerege
14-05-2016, 23:51
Evet hep heves ettiğim bir çiçek :) Sayın Abk de köklendirmeye çalışıyor sanırım...

abk
14-05-2016, 23:56
Sayın sevgihoca, benim isyerimin disinda bulduğum sararmış Japon şemsiyesi sizin attıklarınız olmasin. :) O kadar cok istemistim ki, belki Kahramanmaraş'tan Tekirdag a kadar ucup gelmişlerdir. :)
Çiçekleriniz cok guzel. Bazen ayni çiçeğin fotograflarını bir kac kez paylasinca, sanirim takip edenler sıkılacak gibi geliyor, ama inanın ben her fotografı keyifle izliyorum. Diger arkadaşlarında ayni sekilde düşündüğüne eminim.

sevgihoca
15-05-2016, 00:04
Heves ettiğimiz çiçeklere bakar mısınız,kimse de çiçek olmayınca bulamıyoruz.İstediğimiz çiçekleri bulana kadar canımız çıkıyor.

YeniGine
15-05-2016, 00:09
Sevgili Sevgihoca'm zaten biliyorsunuz semizotu çiçeğiniz favorim maşallah. Oscularia deltoides (Ben de kopyaladım) maşallah ne kadar güzel çiçeği varmış.
Emeklerinize sağlık, çiçekleriniz harika görünüyor...

sevgihoca
15-05-2016, 00:14
Teşekkürler Abk,biz de sizin kulağınızı çınlatıyorduk Tanerege'yle.Bir şeyi çok isteyince oluyor,özellikle çiçek konusunda.Allah bir yerde yolumuza çıkartıyor.Neyse bir daha çöpe atmadan söyleyin.

Çiçeklerimden sıkılmadığınıza sevindim.Ben de arkadaşların resmine bakmaktan hiiiç sıkılmıyorum.

sevgihoca
15-05-2016, 00:22
Teşekkürler YeniGine'ciğim.Bu site sayesinde Latinceyi de sökeceğiz inşallah.Not alıp,masamda tutuyorum isimleri.Ne yapayım,gelmediniz İstanbul toplantısına.Bu güzelleri 40 yıl arasam bulamazdım.

sevgihoca
15-05-2016, 22:05
Atlaslarım. Her geçen gün sürgünleri büyüyor.Balık kılçığı atlasın kılçıkları belirginleşti.

612297

612298

612299

612300

612301

sevgihoca
15-05-2016, 22:13
İlle de mor.

612302

Kurdela çiçeğim,2.nesil.Yeni büyüyor,bakalım kol atacak mı?

612303

Bütün kış açan sıklamenim.Yaprakları kurudu.Az suluyorum.Uyutursam uyanmaz diye korkuyorum.Minik yapraklar veriyor.

612304

sevgihoca
15-05-2016, 22:16
Menekşeler,tomurcuklarını büyütüyor.

612317

612318

612319

sevgihoca
15-05-2016, 22:35
Sedum sermantosum.Geçen yıl zar zor buldum,kışı da geçirdi,
ilk defa büyüyecek.Saksıyı doldurup taşırmasını bekliyorum
ama ağır gidiyor gibi.Ya da ben sabırsızlanıyor olabilirim.

612324

Tradescantia ander.tomurcuklandı.

612323

İstanbul toplantısında Sevgili Loveforlife minik bir saksıda elime tutuşturuverdi.Autumn Joy dedi.Çok istediğim bir sukulentti
kavuştum çok şükür.Bu minik ,ne zaman büyüyecek?
612325

Saksımız doluyor,taşar inşallah.
612326

612327

sevgihoca
15-05-2016, 22:45
Sempervivumlar,farkedilir şekilde büyüyorlar.

612329

612330

Güvecime laf yok.Afiyet olsun.

612331

612332

612333

sevgihoca
15-05-2016, 22:54
...

612334

Çiçeklerin güneşe bakışına bakar mısınız.

612335

Pembe sakızımız.Çok sevmeme rağmen sardunya almıyorum.
Çünkü güneş ve rüzgardan,yaprakları küçülüyor.Yoksa sardunyayla doldururdum bütün balkonu.
Sevgiler.

612336

begony
16-05-2016, 12:31
Sevgi hocam maşallah çiçekler sizi çok sevmişler atlaslarınıza bayıldım özellikle kılçık atlasa pembe cam güzeli asmalı tepenin verdigi senin cam güzelinin yavrusu nazik düşüncelerin için teşekkür ederim en kısa zamanda sayfa açacagım saygılar.

sevgihoca
16-05-2016, 17:15
Teşekkür ederim Begony.Kılçık atlastan bana geldiğinizde birini veririm.Sen daha çabuk büyütürsün.
Sayfanı açmazsan zaten sana geldiğimizde çiçeklerini çekip sayfanı açacağım.Sevgiler.

cengizildas
16-05-2016, 22:43
Sn. Sevgihoca'm, yine ellerinize sağlık diyeceğim. Nasıl güzellikler onlar. Emeklerinize sağlık. Bu arada evi hala büyütmediniz mi? Bu gidişle ev çökecek, benden söylemesi.