View Full Version : BalKabaklı Börek
Bayramda gelen misafirlere verdiğimiz kabaklı böreği bugün sizlerle paylaşmak istedim, yapım aşamasında 4 kişinin el emeğinin
olduğu kollektif bir çalışma oldu, bu işlerden hiç anlamadığım için umarım gereksiz ayrıntılara girmemişimdir...
MALZEMELER:
-Un
-Sıvı yağ
-Tuzlu su
-Toz şeker
566658
İlk olarak bahçenizde yetiştirdiğiniz bir balkabağına ve sizi adım adım takip eden ve ne yapmaya çalıştığınızı anlamaya çalışan bir kediye sahip olmanız gerekiyor:D
566663
566664
566665
566666
Balkabağı kesilir, kabukları soyulur ve rendelenir..
566667
566668
566669
566670
2 Tepsi için 1.5 kg un, 4 kaşık yağ ve tuzlu su ile yoğrulur.
566671
566672
566673
566674
Son aşamada yumruklanarak hamur elde edilir, hamur bezelere ayrılır ve her beze oklava yardımıyla açılır.
566675
566676
566677
566678
Açılan hamurun üzerine kaşıkla sıvı yağ dökülür ve şeker ile balkabağı rendesi serpilerek rulo yapılır.
566679
566680
566681
566682
Daha sonra tepsi sıvı yağla yağlanır ve hazırlamış olduğumuz rulo şeklindeki hamurlar tepsiye dizilirek üzerine sıvı yağ dökülür.
Fırında 45 dk pişirilir...
Nefis görünüyor.. İlk fırsatta yapılacak.. :) Teşekkürler.. :)
Ellerize sağlık, Namını çok duydum ama tatma fırsatım olmadı henüz. Ben gibi hamur açma kabilyeti olmayanlar hazır yufka ile yapsa Nası olur acaba?
Sayın Hira; Annem ve ablama sordum aynı lezzeti vermiyormuş, yavan oluyormuş:(
loveforlife
18-07-2015, 06:50
Ellerize sağlık, Namını çok duydum ama tatma fırsatım olmadı henüz. Ben gibi hamur açma kabilyeti olmayanlar hazır yufka ile yapsa Nası olur acaba?
Sevgili Hira,
Bu şekilde yapılanı da bizimkini de defalarca yedim. Açıkçası bizim yaptığımız (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/36504.htm) benim damak zevkime çok daha fazla uyuyor. Bizimkinin içindeki ceviz, üzerine dökülen kabak suyu çok farklı bir lezzet katıyor. Biz de eskiden bizim tarifi baklavalık yufka açarak (tek tek) yapıyorduk ama şimdi hazır baklavalık yufkalarla yapıyoruz. Böreklik yufka ile değil ama bizim yaptığımızı baklavalık yufkayla denemenizi tavsiye ederim, vazgeçemeyeceğiniz bir lezzet olacaktır.
Sayın Telato,
Annenizin ellerine sağlık. Anne eli değdi mi lezzet ayrı güzel oluyor. Bayramların olmazsa olmazlarından kabak böreği. Biz bu kadar yaza kalınca bayram kabak bulamıyoruz maalesef.
Afiyetle yemek nasip olsun inşallah...
Teşekkür ederim Sayın Loveforlife; Söylediklerinize katılmamak mümkün mü? Anne eli değince herşey bir başka oluyor:D
566771
Çocukluğumdan beri evde yapılır çok güzel olur..Hiç denemeyenlere tavsiye ederim değişik bir tat.Bu böreğe şerbet dökülürse tatlı da oluyor..Emeğinize sağlık güzel tarif.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.