Bağlan

View Full Version : BalKabaklı Börek




telato
17-07-2015, 13:36
Bayramda gelen misafirlere verdiğimiz kabaklı böreği bugün sizlerle paylaşmak istedim, yapım aşamasında 4 kişinin el emeğinin
olduğu kollektif bir çalışma oldu, bu işlerden hiç anlamadığım için umarım gereksiz ayrıntılara girmemişimdir...

MALZEMELER:

-Un
-Sıvı yağ
-Tuzlu su
-Toz şeker

566658

İlk olarak bahçenizde yetiştirdiğiniz bir balkabağına ve sizi adım adım takip eden ve ne yapmaya çalıştığınızı anlamaya çalışan bir kediye sahip olmanız gerekiyor:D




telato
17-07-2015, 13:42
566663

566664

566665

566666

Balkabağı kesilir, kabukları soyulur ve rendelenir..

telato
17-07-2015, 13:44
566667

566668

566669

566670

2 Tepsi için 1.5 kg un, 4 kaşık yağ ve tuzlu su ile yoğrulur.

telato
17-07-2015, 13:46
566671

566672

566673

566674

Son aşamada yumruklanarak hamur elde edilir, hamur bezelere ayrılır ve her beze oklava yardımıyla açılır.

telato
17-07-2015, 13:48
566675

566676

566677

566678

Açılan hamurun üzerine kaşıkla sıvı yağ dökülür ve şeker ile balkabağı rendesi serpilerek rulo yapılır.

telato
17-07-2015, 13:50
566679

566680

566681

566682

Daha sonra tepsi sıvı yağla yağlanır ve hazırlamış olduğumuz rulo şeklindeki hamurlar tepsiye dizilirek üzerine sıvı yağ dökülür.
Fırında 45 dk pişirilir...

telato
17-07-2015, 13:51
566683

Afiyet Olsun..

Jakin
17-07-2015, 13:52
Nefis görünüyor.. İlk fırsatta yapılacak.. :) Teşekkürler.. :)

hira
17-07-2015, 15:59
Ellerize sağlık, Namını çok duydum ama tatma fırsatım olmadı henüz. Ben gibi hamur açma kabilyeti olmayanlar hazır yufka ile yapsa Nası olur acaba?

telato
17-07-2015, 17:01
Sayın Hira; Annem ve ablama sordum aynı lezzeti vermiyormuş, yavan oluyormuş:(

loveforlife
18-07-2015, 06:50
Ellerize sağlık, Namını çok duydum ama tatma fırsatım olmadı henüz. Ben gibi hamur açma kabilyeti olmayanlar hazır yufka ile yapsa Nası olur acaba?

Sevgili Hira,

Bu şekilde yapılanı da bizimkini de defalarca yedim. Açıkçası bizim yaptığımız (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/36504.htm) benim damak zevkime çok daha fazla uyuyor. Bizimkinin içindeki ceviz, üzerine dökülen kabak suyu çok farklı bir lezzet katıyor. Biz de eskiden bizim tarifi baklavalık yufka açarak (tek tek) yapıyorduk ama şimdi hazır baklavalık yufkalarla yapıyoruz. Böreklik yufka ile değil ama bizim yaptığımızı baklavalık yufkayla denemenizi tavsiye ederim, vazgeçemeyeceğiniz bir lezzet olacaktır.

Sayın Telato,

Annenizin ellerine sağlık. Anne eli değdi mi lezzet ayrı güzel oluyor. Bayramların olmazsa olmazlarından kabak böreği. Biz bu kadar yaza kalınca bayram kabak bulamıyoruz maalesef.

Afiyetle yemek nasip olsun inşallah...

telato
18-07-2015, 09:43
Teşekkür ederim Sayın Loveforlife; Söylediklerinize katılmamak mümkün mü? Anne eli değince herşey bir başka oluyor:D

566771

murer
21-07-2015, 08:02
Çocukluğumdan beri evde yapılır çok güzel olur..Hiç denemeyenlere tavsiye ederim değişik bir tat.Bu böreğe şerbet dökülürse tatlı da oluyor..Emeğinize sağlık güzel tarif.