View Full Version : Emires / Balkon, ev
Herkese merhabalar,
evdeki güzellerimin fotoğraflarını burada paylaşmak harika olur diye düşündüm. Paylaşanları çok beğendim, aranıza katılayım dedim. Sevgiler...
Hatay'dan selamlar..
560607
Aşk'tır Kohleria...
560626
Pembe prensesim; afrika menekşem
[ATTACH]560731[/ATTACH
Afrika menekşe güzelim
"Bir tutkudur Kohleria..."
Sayfaniz hayırlı olsun sevgili emires.Görüyorum ki tam benim sevdigim çiçeklerle baslamissiniz. Ne guzel.:) Bol paylaşımli ve bol cicekli gunler dilerim..
Teşekkür ederim sonkez. Daha güzelleri sizin olsun
💕...Bir tutkudur Kohleria...💕
İnsallah hepimixin olsun.Devamini bekliyoruz.
561779
Menekşe ekmeyi denemiştim ilk defa, çok tatlı yavrulamış. Mor-beyaz çizgili menekşemin yavrularına maşallah :)
münevver48
25-06-2015, 20:08
sevgili emires, sayfanız hayırlı olsun.
Bol cicekli ve misss kokulu olması dilegimle sevgiler...
sevgili emires, sayfanız hayırlı olsun.
Teşekkür ederim ilginiz için
Bol cicekli ve misss kokulu olması dilegimle sevgiler...
Çok teşekkürler, inşallah dediğiniz gibi olur ;)
Tilki Mete
26-06-2015, 04:22
Sayfanız hayırlı olsun, balkonu baştan sona gezdirmenizi bekliyoruz :D
💕Bir tutkudur toprak... 💕
💕Bir Aşktır orkide :D 💕
Sayfanız hayırlı olsun, balkonu baştan sona gezdirmenizi bekliyoruz :D
💕Bir tutkudur toprak... 💕
💕Bir Aşktır orkide :D 💕
Teşekkür ederim Tilki Mete, inşallah güzel şeyler paylaşırım.
Şu an taşınma arefesindeyim. Bir film klasiği gerçekleşti ve ev sahibi oğlunun evleneceğini belirterek kibarca çıkmamızı istedi. Ev 250 m2 + 3 balkon ve 1 teras. Taşınacağım ev ise bunun yarısı kadar bile değil. Haliyle sadeleştirme yoluna gidiyoruz. Balkon ufak olduğu için pek bişey bırakmadım. Taşınayım , yine bir bir çoğaltırım inşallah. Kısmet bakalım...
Bu arada imzamın taklitlerinden ısrarla sakınınız sayın seyirciler... [emoji1]
Gerçek tutku kohleriadır...
serkan_istanbul
26-06-2015, 08:24
Sayfanız hayırlı bol bol çiçekleriniz olsun. Sevgiler..
Sayfanız hayırlı bol bol çiçekleriniz olsun. Sevgiler..
Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için
Emineyyüp
28-06-2015, 14:44
Sayfanız hayırlı, uğurlu , bol çiçekli olsun.
Sayfanız hayırlı, uğurlu , bol çiçekli olsun.
Teşekkürler iyi dilekleriniz için. Sevgiler..
560607
Aşk'tır Kohleria...
Ama ben bundan istiyorum :(
http://images.tapatalk-cdn.com/15/08/18/8c706d08eeddf33b0cf6a80b9b5e53cc.jpg
Yeni evime taşındım. Yeni yerinde Kraton çiçeğim. Mutlu görünüyor gibi. Umarım iyi bakabiliyorumdur. Tüm acemiliklerimi o çekti :)
B e t ü l
19-08-2015, 16:49
Sayfanız bol çiçekli olsun. Kratonunuz hiç acemi birinin elinden geçmiş gibi durmuyor. Yeni evinizde çiçeklerinizin coşmasını, sağlıklı mutlu günler geçirmenizi dilerim.
Sevgili emires,
Sayfanız ve yeni eviniz hayırlı olsun. Sanırım şehir değişikliği olmadı, değil mi?
Sayfanız bol çiçekli olsun. Kratonunuz hiç acemi birinin elinden geçmiş gibi durmuyor. Yeni evinizde çiçeklerinizin coşmasını, sağlıklı mutlu günler geçirmenizi dilerim.
Teşekkür ederim. Kraton çiçeğim 4 yıllık arkadaşımdır. Ondan çiçekler hakkında çok şey öğrendim. En son çocukken çiçek bakmıştım. Çiçeklerin belirli periyotlarla sulanmasının lazım olduğunu, çiçek bakmanın bir sorumluluk istediğini, ışık ve sevgi olmazsa üzüldüğünü, banyo yapınca sevindiğini, uzun süre susuz kalınca yavru yaprakların gelişiminin durduğunu, bir çiçekle birlikte yaşamayı ondan öğrendim. Acemilik onda çıktı işte :)
Sevgili emires,
Sayfanız ve yeni eviniz hayırlı olsun. Sanırım şehir değişikliği olmadı, değil mi?
Sevgili Milla, teşekkür ederim. Senin de evin hayırlı olsun. Şimdilik mahalle değiştirdik. Eşim atanırsa il de değiştirebiliriz. Şimdilik bir haber yok. Eylülde başvurular var bakalım. Hayırlısı olsun inşallah...
http://images.tapatalk-cdn.com/15/08/20/5984e8e7cf96353c358509de26ef0101.jpg
http://images.tapatalk-cdn.com/15/08/20/3db9ab46d09c229e7c4b4e89d6358034.jpg
Mor beyaz menekşem yeniden açmaya karar verdi. Çok tatlıdır bu menekşem. Çiçeklere baskı yapan büyük bir yaprağı var, keseyim mi bilemedim. Ne tavsiye edersiniz. Yaprağı alayım mı kalsın mı??
cengizildas
06-10-2015, 22:10
Sayfanıza bakmakta biraz gecikmişim. Hayırlı olsun. Çiçek sevgisi oldukça en dar alanlarda bile onlarla olmak çok güzel. Çiçeklerinizin yeni yerleri de onlara hayırlı olsun.
Teşekkürler cengiz bey. Sizin kohleria ne alemde? Büyüttünüz inşallah??
SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
cengizildas
08-10-2015, 22:55
Benım kohlerıa şu an yaylada, arkadaşlar bakıyor. Şu an yaprak vermekle meşgul. Sadece 1 çiçek açtı, fakat ömrü uzun olmadı. Tecrübenizden istifade etmek için bir şey sormak istiyorum; alt yaprakları çok zayıf, ben 2 yaprak üstünden kesip dallanmasını istiyorum. Acaba doğru mu düşünüyorum. Cevap verirseniz sevinirim.
Bence bir fotoğraf atsanız ona göre düşünsek çok güzel olur
💕kohleriasever💕
cengizildas
09-10-2015, 10:20
Bugün yaylaya gideceğim. Çiçeklerimi getirmeyi düşünüyorum.
http://images.tapatalk-cdn.com/15/10/17/75773934d84954bab865092dbe2b76ca.jpg
Kırmızı klasik kohlerialar için yer ayarladım. Büyüsünler de çiçek açsınlar inşallah..
💕kohleriasever💕
http://images.tapatalk-cdn.com/15/10/17/2c1b878b840c54c85974b41f36182d01.jpg
Hadi bakalım minikler de büyüyor maşallah :)
💕kohleriasever💕
sevgihoca
17-10-2015, 20:18
Tam sayfamı buldum Emires.Sizin Kohlera çiçeği ile aranız iyi görünüyor.Benimkinde yaprakta dışa doğru kıvrılma ve açık kahverengi lekeler oluşuyor.Vitamin verdim olmadı,aspirin verdim olmadı,çivi gömdüm olmadı.Şu sıralar çay,bazen kahve veriyorum.Bir değişiklik yok.Anlayacağınız çok nazlı çiçeklerimden.Bakımıyla ıilgili neler yapıyorsunuz?Anlatırsanız sevinirim.Yülemek için resmini bulamadım.
Sayfama hoşgeldin sevgihoca. Ben de büyütmeyi çoğaltmayı sora sora deneye deneye öğreniyorum. Birkaç şey sorayım. Hangi ildesiniz? Eviniz hangi cephe? Kohleria evinizin neresinde? Mesela balkonda mı cam önünde mi ? Yaprak kurumaları düzensiz sulamadan olabilir mesela. Fotoğraf atabilseniz çok daha rahat yardımcı olabilirim.
💕kohleriasever💕
sevgihoca
18-10-2015, 09:55
Fotoğrafı şimdi buldum.Balkonum kapalı ,batı cephesi,üzerine direk güneş gelmiyor.Toprağı parmağımla kontrol edip suyunu veriyorum.Demlikteki çayı yeni vermeye başladım.Saplarına biraz renk geldi.Balkonum çok aydınlık.Sizin bakımı için yaptığınız bir şey var mı?Neyi seviyor anlamadım.
sevgihoca
18-10-2015, 11:50
Yaprakların resimlerini biraz önce çektim.Yükleyebilirsem göndereceğim.Bazen zor yükleniyor.Sevgiler.
sevgihoca
18-10-2015, 12:05
Yapraklardan bir kaç görüntü.
Selamlar, balkonunuz aydınlık ama yeterli gelmemiş. Kohleria ışığı az bulursa boy atar. İnce ince uzar gider. Yaprakları da çok büyümez minik kalır. Sizde de öyle olmuş. Bir de güneş yanıkları var. Sabah erken ya da gece sulayın. Suyu 1 gece önceden ağzı açık kapta bekletin. Yapraklarına değdirmeyin. Havası kuru bir şehirde yaşıyorsanız bazen çiçek fısfıslarıyla su fısfıslayabilirsiniz. Ama dediğim gibi oradaki ışık çok yetersiz gelmiş. Perde arkasından güneşi seviyor. Güle güle büyütün. Sevgiler...
💕kohleriasever💕
sevgihoca
18-10-2015, 22:18
Teşekkürler emires,iyisi mi yerini değiştireyim.İşte böyle oluyor,illede pencere önü,perde arkası güneş.Böyle yer olsa,her yer dolu.Ne yapalım,canı sağolsun,bulacağız bir yer.Sevgiler.
583615583616
Yeni evime uyum sağlamış kohleria kırmızı. Bazıları halen burun kıvırırken bazıları böyle gelişmeye başladı...
💕kohleriasever💕
Çiçek soğanlarım geldi,hoşgeldi. Zaman kaybetmeden ektim. İnşallah baharda mis gibi çiçekler görürüm.
Gidip taş topladım, yıkadım ve saksı dibine yerleştirdim. Umarım doğru yapmışımdır...http://images.tapatalk-cdn.com/15/11/08/c2d2a4dc669f149660b4895062e5a210.jpg
http://images.tapatalk-cdn.com/15/11/08/8c145b9ab008dc5d573000dab49e882f.jpg
http://images.tapatalk-cdn.com/15/11/08/b2cdf1751d3c71fcf39eb1532b2f477c.jpg
http://images.tapatalk-cdn.com/15/11/08/62fa44e19c82f49dc71c7499d59be9c4.jpg
Karaburun nergisi, ters lale, sümbül ve beyaz zambak. Hadi hayırlısı...
💕kohleriasever💕
cengizildas
08-11-2015, 18:52
http://images.tapatalk-cdn.com/15/10/17/2c1b878b840c54c85974b41f36182d01.jpg
Hadi bakalım minikler de büyüyor maşallah :)
💕kohleriasever💕
Sn. emires, bunların hepsi kohleria mı ve renk olarak kırmızı harici var mı? Ellerinize sağlık. Çok güzel yetiştirmişsiniz.
Yavrularimizda buyuyorlar maşallah...
Sn. emires, bunların hepsi kohleria mı ve renk olarak kırmızı harici var mı? Ellerinize sağlık. Çok güzel yetiştirmişsiniz.
Hepsi kohleria klasik kırmızı. Diğer renklerden de var ama bu kırmızı gibi çok çoğalmıyorlar. Nazlılar biraz
💕kohleriasever💕
Yavrularimizda buyuyorlar maşallah...
Evet çok seviyorum onları. Maşallah onlara...
💕kohleriasever💕
585236
Ektiğim kohleria brazil gem rizomları büyümeye başladı
💕kohleriasever💕
585237
Kendine gelip çiçek açmayı planlayan kohleria kırmızı klasik
💕kohleriasever💕
588770588771
Ben senin mevsimli mevsimsiz güzellik dağıtmanı seviyorum Kohleria...
💕kohleriasever💕
588774
Uğurlu misafirim, hoşgeldin evime, çiçeklerime...
💕kohleriasever💕
cengizildas
30-12-2015, 19:48
Sn. Emires, Yeni Yılınız kutlu olsun. Yeni yıl size ve ailenize mutluluk ve huzur getirsin.
Sn. Emires, Yeni Yılınız kutlu olsun. Yeni yıl size ve ailenize mutluluk ve huzur getirsin.
Çok ama çok teşekkürler. Sizin de yeni yılınız kutlu olsun, nice güzel yıllara inşallah...
💕kohleriasever💕
601985
Benekli orkidem güzellik saçıyor
Kohleria jessica güzelliği paha biçilmezlerden...💕
Kohlerialar "ben daha güzelim" yarışına girerken...
cengizildas
26-03-2016, 11:47
Çok çok güzeller. Nazar değmesin. Küçüklerinden ayırırsanız sevinirim.
Kohleria jessica yavrularını yakında ayıracağım.
Kohleria brazil gem bir çok rizom verdikten sonra öldü. Yavruları ektim ve şimdi epey büyüdüler. Kohleriada en gümrah ve canlı büyüyen yavru, annesiyle büyüyen yavrudur. Bu yüzden biraz geç büyüdüler...
cengizildas
26-03-2016, 20:47
Bana gönderdiğiniz onlardan daha küçüktü. Ben 2. saksıdakilere de razıyım.
O kadar küçük değildir cengizildas bey, resimdekiler de büyük görünüyor zaten :)
sumeyra47
27-03-2016, 10:33
Maşallah kohleria jesikanın çiçekleri çok tatlıymış. Çok nazlı olmasına rağmen açtırmayı başarabilmişsiniz. Ellerinize emeğinize sağlık.
Teşekkürler, evet bebek gibi nazlıyorum 😁
Amarillys açmaya karar verdi, mis gibi kokacak inşallah
Kohleria jester güzeli gülümserken...
cengizildas
07-04-2016, 19:12
Ben beklemedeyim Sn. Emires. Çocukları olunca talipliyim.
Jessica yakında satışa çıkacak inşallah, buradan yazarım
brazil gem ve jessica bol yavru verdi. çiçeklerini de çok beğendim. nice güzel çiçeklere inşallah :)
wolwerin
04-10-2016, 16:38
merhaba bu çiçekden bendede var ama henüz çok küçük bu çiçek kışında böyle yapraklı kalıyormu acaba
wolwerin
04-10-2016, 16:39
Güzellermerhaba bu çiçekten bendede var kışın yaprakları kalıyormu böyle yeşil
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.