View Full Version : Resulgur / Balkon
Resulgur
12-05-2015, 22:48
Herkese merhabalar .
Aranıza Muş Bulanık tan katılıyorum aslen Adanalıyım benden başka da katılımcı yok sanırım.. Burada sosyal hayat neredeyse sıfır hiçbir imkan yok bu yüzden zamanımızın çoğu işe gidip gelmekle geçiyor. Doğayı seven biri olarak burada evimin balkonunda çiçekler ve sebzeler yetiştirmek çok hoşuma gidiyor. Muş ta hava şartları bitki yetiştirmek için pek uygun olmasa da bakımlı bir bahçeniz varsa yaz aylarında güzel verim alınabilir . Hava sıcaklık haritasında 4b konumundayız.
Şimdi sizlere balkonda yetiştirmeye çalıştığım ve aylarca uğraştığım bitkilerden resimler atayım. Yorumları size bırakıyorum. Herkese bereketli ürünler dilerim.;)
552377
bay tömürcek
12-05-2015, 22:56
Sayfanız hayırlı olsun hoş geldiniz :)
Resulgur
12-05-2015, 22:59
Tohumdan yetiştirdiğim tiny tim domateslerim. Çok yavaş büyüyorlar. 1 Aydan fazla oldu ekim yapılalı .. Yorum sizlerin :confused:
552378
552379
552380
Resulgur
12-05-2015, 23:03
Süs biberlerim. Adanadan gelen biberlerimi bu kaplara ekim yaptım diplerine azar azar kuş gübresi koydum.
Bakalım zaman ne gösterecek ;)
552381
Resulgur
12-05-2015, 23:06
İnternetten sipariş verdiğim tohumlardan ekilen rokalar.
Resulgur
12-05-2015, 23:08
içlerine espri olsun diye biber ektim bakalım neler olacak .. Şimdilik bir sıkıntı yok gibi kardeş kardeş büyüyorlar .. :cool:
Resulgur
12-05-2015, 23:11
a101 den aldığım frezya Soğanı buda çok yavaş büyüyor. Soğuktan mı anlamadım :confused:
Resulgur
12-05-2015, 23:15
Sayfanız hayırlı olsun hoş geldiniz :)
Çok teşekkür ederim efendim saygılar ;)
akçabardak
12-05-2015, 23:26
Sayfanız hayırlı olsun, aramıza hoş geldiniz. Ürünleriniz bol olması dileğimle her şey gönlünüzce olsun.
Resulgur
12-05-2015, 23:30
1.Kirli hanım karışık renkler ( çok olanlar -ince )
2.Selluka( kahverengiye benzer -mercimek büyüklüğüne yakın )
3.Şebboy farklı renklerde( sarı gibi olan küçük sarı ve turuncu -kahverengi gibi olan küçük mor renkli )
4su kabağı( büyük sarı çekirdek )
5.Lif kabağı(siyah karpuz çekirdeğine benzer )
6.Beyaz papatya(küçük ince krem -sarı gibi )
7.Hanım küpesi ( kahverengi yuvarlak küçük )
8.Balık ağzı çok küçük nokta gibi siyah
9.Sabah sefası (siyah- yuvarlak-)
10.Mavi çiçek ( küçük ,siyah balık ağzından büyük -sabah sefasından küçük ) 11.Kadife çiçeği ( ince uzun sarı siyah renkte )
12.Gazanya ( tüy gibi olanlar )
13.Börülce ( fasulye yapısında kahverengi )
14.Bezelye araka ( pembe renk olanlar )
15.Biberiye kağıda sarılı )
16.Aster eflatun çiçek ( kağıda sarılı )
Demiş ve göndermiş kargoyu kendisine çok teşekkür ederim. :rolleyes:
Bakalım bu çiçekler evimize nasıl bir hava katacak ekim yapınca paylaşırım.
Resulgur
12-05-2015, 23:32
Sayfanız hayırlı olsun, aramıza hoş geldiniz. Ürünleriniz bol olması dileğimle her şey gönlünüzce olsun.
Çok teşekkür ederim efendim sizin paylaşımlarınızıda takip etmekteyim siz üstatlardan çok şey öğreniceğimize eminim.;)
akçabardak
12-05-2015, 23:44
Yeni gelen kargonuz hayırlı olsun, oldukça zengin bir koli görünüyor, sizde bu doğa sevgisi olduğu müddetçe eminim ki çok güzel şeyler çıkacak ortaya. Size kolay gelsin, başarılar dilerim. Ben de takipte olacağım
Bahçe sayfanız hayırlı olsun.
Resulgur
13-05-2015, 12:29
Yeni gelen kargonuz hayırlı olsun, oldukça zengin bir koli görünüyor, sizde bu doğa sevgisi olduğu müddetçe eminim ki çok güzel şeyler çıkacak ortaya. Size kolay gelsin, başarılar dilerim. Ben de takipte olacağım
Çok teşekkür ederim efendim. Inşallah zamanla daha çok bilgi sahibi olurum bende ileriki zamanlarda doğayla iç içe kocaman bahçesi olan içerisinde şirin bir ev hayalim var. Kısmet olursa .. [emoji4]
Resulgur
13-05-2015, 12:31
Bahçe sayfanız hayırlı olsun.
Teşekkürler telato sizin bahçenizi de gezmiştim daha önce güzel paylaşımlariniz vardı. Bereketli ürünler dilerim ... [emoji4]
Ömer Bey
13-05-2015, 13:23
Hayırlı olsun .Hepimiz biraz daha fazla bilgi için buradayız.Siz yetiştirip büyüttükçe bizlerde sizlerden gelişmeleri öğrenip bilgi alacağız ve paylaşacağız.
Sayın Resulgur,
Sayfanız hayırlı olsun. Bu gün kuşlar size bir şey getirmek üzere yola çıkmışlar :)
gokcegokce
13-05-2015, 14:11
Merhaba, daha önce Karsta yaşarken hissettiklerimi paylaşıyorsunuz. Uzak bir iklim ve yaşam koşullarında insan yine toprağa sarılıyor. Sebze yetiştirmiyorum şimdilerde ama elimde olan diğer bitkiler konusunda yardımcı olabilirim. Kolay gelsin...
Resulgur
13-05-2015, 20:10
Sayın Resulgur,
Sayfanız hayırlı olsun. Bu gün kuşlar size bir şey getirmek üzere yola çıkmışlar :)
Çok teşekkür ederim. Sayın Milla sonunda sizin oradan kuşlar bana bir şeyler getiriyor. Bakalım kuşlar bana ne getirecek Kismet .. [emoji4]
Resulgur
13-05-2015, 20:24
Hayırlı olsun .Hepimiz biraz daha fazla bilgi için buradayız.Siz yetiştirip büyüttükçe bizlerde sizlerden gelişmeleri öğrenip bilgi alacağız ve paylaşacağız.
Teşekkür ederim. Ömer Bey saygılar efendim. [emoji4]
Resulgur
13-05-2015, 20:27
Merhaba, daha önce Karsta yaşarken hissettiklerimi paylaşıyorsunuz. Uzak bir iklim ve yaşam koşullarında insan yine toprağa sarılıyor. Sebze yetiştirmiyorum şimdilerde ama elimde olan diğer bitkiler konusunda yardımcı olabilirim. Kolay gelsin...
Hayat bizi bir yerlere sürüklüyor ister istemez. Nerde olursak olalım hayata bir şekilde tutunuyoruz. Bazı küçük şeyler vardır insanı mutlu eden , o ona yeter bence topragi doğayı sevelim sevilelim.. [emoji4]
Tilki Mete
13-05-2015, 23:28
Sayfanız hayırlı olsun :D çiçeğiniz bol toprağınız hiç bitmesin inşaAllah :D :0
Tinny tim ler çok yavaş büyüyorlar ben hala çimlendirenedim :D zaten tür olarak bordürler a normal bişi olmadığı sürece fazla uzamayacaklardır ..
Tekrardan, aramıza hoşgeldiniz :D
tarla kuşu
14-05-2015, 01:26
Sayfanız hayırlı, sebzeleriniz bol ürünlü olsun...
Resulgur
14-05-2015, 11:54
Sayfanız hayırlı olsun :D çiçeğiniz bol toprağınız hiç bitmesin inşaAllah :D :0
Tinny tim ler çok yavaş büyüyorlar ben hala çimlendirenedim :D zaten tür olarak bordürler a normal bişi olmadığı sürece fazla uzamayacaklardır ..
Tekrardan, aramıza hoşgeldiniz :D
Teşekkür ederim. Aynen tinytim yetiştirmek zor gibi bakalım zaman neyi gösterecek [emoji4]
Resulgur
14-05-2015, 20:01
1.Kirli hanım karışık renkler ( çok olanlar -ince )
2.Selluka( kahverengiye benzer -mercimek büyüklüğüne yakın )
3.Şebboy farklı renklerde( sarı gibi olan küçük sarı ve turuncu -kahverengi gibi olan küçük mor renkli )
4su kabağı( büyük sarı çekirdek )
5.Lif kabağı(siyah karpuz çekirdeğine benzer )
6.Beyaz papatya(küçük ince krem -sarı gibi )
7.Hanım küpesi ( kahverengi yuvarlak küçük )
8.Balık ağzı çok küçük nokta gibi siyah
9.Sabah sefası (siyah- yuvarlak-)
10.Mavi çiçek ( küçük ,siyah balık ağzından büyük -sabah sefasından küçük ) 11.Kadife çiçeği ( ince uzun sarı siyah renkte )
12.Gazanya ( tüy gibi olanlar )
13.Börülce ( fasulye yapısında kahverengi )
14.Bezelye araka ( pembe renk olanlar )
15.Biberiye kağıda sarılı )
16.Aster eflatun çiçek ( kağıda sarılı )
Demiş ve göndermiş kargoyu kendisine çok teşekkür ederim. :rolleyes:
Bakalım bu çiçekler evimize nasıl bir hava katacak ekim yapınca paylaşırım.
Bu güzeller için kendi tasarladığım basit bir sera yaptım bakalım beğenecek misiniz :rolleyes:
http://www.agaclar.net/forum/attachments/balkon-bahceciligi/552839d1431625260-3.jpg
http://www.agaclar.net/forum/attachments/balkon-bahceciligi/552846d1431626049-6.jpg
Resulgur
22-05-2015, 22:56
Aramıza yeni katılan üyeler sevgili Milla nın hediyesidir .. [emoji4] http://images.tapatalk-cdn.com/15/05/22/e0a11cf5c7da4722a7412da94ffcec2f.jpg
Resulgur
22-05-2015, 23:03
Börülce ve kabak çekirdekleri torfu delip geçti resmen yaklaşık bir hafta önce ekim yapıldı .. http://images.tapatalk-cdn.com/15/05/22/bbd835a98a8d962c897549dd3107bf87.jpg
Resulgur
22-05-2015, 23:04
http://images.tapatalk-cdn.com/15/05/22/0c5e65b11c89dc1c02e30ddbf27031a4.jpg
Aramıza yeni katılan üyeler sevgili Milla nın hediyesidir .. [emoji4] http://images.tapatalk-cdn.com/15/05/22/e0a11cf5c7da4722a7412da94ffcec2f.jpg
Güle güle büyütün :)
Resulgur
23-05-2015, 11:03
Güle güle büyütün :)
Çok teşekkür ederim o küçükler kendini topladı saksı aldım internetten onlara taşıyacam bitkileri .. :D
Laleci_03
23-05-2015, 11:34
Sayfanız hayırlı olsun Sayın Resulgur, hoş geldiniz. Maşallah taa nerelerde, zor şartlar altında neler yapıyorsunuz, başarılar dilerim size, Allah kolaylık versin... ;)
akçabardak
23-05-2015, 13:03
Sayın Resulgur aramıza hoş geldiniz, sayfanız hayırlı bitkileriniz bol olsun. Başarılar dileğimle size kolay gelsin.
Resulgur
23-05-2015, 19:39
Sayfanız hayırlı olsun Sayın Resulgur, hoş geldiniz. Maşallah taa nerelerde, zor şartlar altında neler yapıyorsunuz, başarılar dilerim size, Allah kolaylık versin... ;)
Aynen çok soğuk bir yer burası işimiz baya zor. Ama bitki yetiştirmek çok güzel bir duygu şartlar ne olursa olsun insanın içinden geliyorsa hiç bir engel tanimaz .. Saygılarımla [emoji4]
Resulgur
23-05-2015, 19:40
Sayın Resulgur aramıza hoş geldiniz, sayfanız hayırlı bitkileriniz bol olsun. Başarılar dileğimle size kolay gelsin.
Çok teşekkür ederim. Sayın Akçabardak .. saygılar efendim [emoji5]
Sûz-i Dilârâ
23-05-2015, 20:42
Allah kolaylık versin şartlarınız zor, zor olduğu oranda da güzel. Van'da yedi sene yaşadık. Hayatıma çok şeyler kattı diyebilirim. ;)
Van'dayken hep heveslenip Akdeniz iklimine uyumlu bitkiler yetiştirmeye çalışıyordum. Tabi ki bir kısmı yaşamıyordu bir kısmı da zor bela yaşama savaşı veriyordu. Keşke soğuk seven bitkilere ağırlık verseymişim diyorum, daha tatmin edici sonuçlar alırdım. :( Açelya, cyclamen, hercai menekşe ilk aklıma gelenler. Tavsiye ederim, oldukça da güzel sonuçlar alırsınız Muş'ta. ;)
Resulgur
24-05-2015, 08:44
Allah kolaylık versin şartlarınız zor, zor olduğu oranda da güzel. Van'da yedi sene yaşadık. Hayatıma çok şeyler kattı diyebilirim. ;)
Van'dayken hep heveslenip Akdeniz iklimine uyumlu bitkiler yetiştirmeye çalışıyordum. Tabi ki bir kısmı yaşamıyordu bir kısmı da zor bela yaşama savaşı veriyordu. Keşke soğuk seven bitkilere ağırlık verseymişim diyorum, daha tatmin edici sonuçlar alırdım. :( Açelya, cyclamen, hercai menekşe ilk aklıma gelenler. Tavsiye ederim, oldukça da güzel sonuçlar alırsınız Muş'ta. ;)
Bu iklimde yaşamış biri olarak tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Bu aralar domates biber patlıcan fide satışları başladı buralarda havalar biraz ısınınca bostan ekmeye başladı millet . İş yerime de bir kaç fide ektim resimlerini atarım sizlere birazdan ... ;)
Resulgur
24-05-2015, 09:06
Bunlar da iş yerinden görüntüler ..
Demet halinde (ortalama 15 -20 adet) demeti 1TL satılan açık köklü dolmalık ve sivri biber fideleri ..
554882
Yine aynı şekilde demet halinde (ortalama 15 -20 adet) demeti 1TL ye satılan açık köklü domates fideleri, cinsi ne bilmiyoruz . Zaten satıcıda sallıyor oda bilmiyor :D
554883
554884
Bu rokalarda evde tohumdan yetiştirmiştim sonra buraya şaşırtma yaptım. Gelişimleri çok güzel ..
554885
Bu ağaçta bahçeye renk kattı ve mis gibi kokuyor. beyaz ve mor çiçekleri var forumdan edindiğim bilgiye bakılırsa cinsi Ligustrum.
554886[/CENTER]
Sonuç olarak aylarca kar altında kalan topraktan alınan verim bakım yapıldığında baya fazla ürün bırakıyor burada fakat güneşli gün sayısı çok az ve mevsim genelde çok soğuk !..
akçabardak
24-05-2015, 11:25
Sayın Resulgur biber, domates ve rokalarınız çok güzel ve sağlıklı görünümdeler ellerinize sağlık bol bol ürün almanız dileklerimle.
Benim merak ettiğim son fotoğrafta sağda mor açmış olan Leylak ağacıdır, ligustrum demişsiniz ama netten baktığımda başka bir şey çıkıyor, ben mi yanlış biliyorum acaba diye tereddütte kaldım. Kolay gelsin
Resulgur
24-05-2015, 19:17
Sayın Resulgur biber, domates ve rokalarınız çok güzel ve sağlıklı görünümdeler ellerinize sağlık bol bol ürün almanız dileklerimle.
Benim merak ettiğim son fotoğrafta sağda mor açmış olan Leylak ağacıdır, ligustrum demişsiniz ama netten baktığımda başka bir şey çıkıyor, ben mi yanlış biliyorum acaba diye tereddütte kaldım. Kolay gelsin
Çok teşekkür ederim. Ben resimlere bakarak söyledim aslında tam emin değilim leylak olabilir.. [emoji4]
Resulgur
24-05-2015, 19:20
Tohumdan yetiştirdiğim Tiny tim domateslerim büyüdü , bir tanesini büyük saksıya şaşırtma yaptım yaprakları açık yeşil ve taptaze insanın yiyesi geliyor. 554938
YeniGine
24-05-2015, 23:59
Sayın Resulgur merhaba, aramıza hoşgelmişsiniz... Sayfanız hayrlı olsun, emekleriniz boşa gitmesin, herşey gönlünüzce. Rastgelsin...
Resulgur
25-05-2015, 19:13
Sayın Resulgur merhaba, aramıza hoşgelmişsiniz... Sayfanız hayrlı olsun, emekleriniz boşa gitmesin, herşey gönlünüzce. Rastgelsin...
Çok teşekkür ederim YeniGine .. Saygılar ;)
Resulgur
25-05-2015, 19:22
Soldaki 7 fide Kabak çekirdeğinden çıktı .. Sağdaki iki fide de börülce çok çabuk büyüyor bunları durduramıyorum ne yapmam lazım ? :D
Tohumları Celalim01 göndermişti ayrıca gönderdiği çiçek tohumlarıda çimlendi resimleri ileriki zamanlarda atarım kendisine buradan tekrar çok teşekkür ederim.;)
Tilki Mete
25-05-2015, 19:34
Soldaki 7 fide Kabak çekirdeğinden çıktı .. Sağdaki iki fide de börülce çok çabuk büyüyor bunları durduramıyorum ne yapmam lazım ? :D
Tohumları Celalim01 göndermişti ayrıca gönderdiği çiçek tohumlarıda çimlendi resimleri ileriki zamanlarda atarım kendisine buradan tekrar çok teşekkür ederim.;)
Ya çok az güneş görüyor ya da çok suluyorsunuz çok uzamışlar ..
Resulgur
25-05-2015, 21:44
Ya çok az güneş görüyor **** çok suluyorsunuz çok uzamışlar ..
Normal değil mi yani büyümesi bu şekilde ..:(
Tilki Mete
25-05-2015, 21:56
Normal değil mi yani büyümesi bu şekilde ..:(
Şöyle göstereyim diyecektim :D benim kabakların fotosunu silmişim :D Tp sayfasında olucaktı ordan bak'arsınız' istiyors"anız" birden bu kadar uzayıp gövde yapması buna işaret muhtemelen güneşten uzak da duruyor ya da az güneş alıyor evdeyse çıkartın dışarıya zaten havalar sıcak ama benim gibi ihmal edip sarartma bütün fideleri :D
Sûz-i Dilârâ
25-05-2015, 22:00
Fidecikler belli bir yöne doğru eğilerek ve anormal gövde uzatarak büyümüşler. Bu da demek olur ki yeterli güneş ışığı alamamışlar.
Yeterli güneş ışığı alan fidecikler daha kısa olur, gövdeleri de türü öyle değilse sizdeki kadar şeffaf olmaz. :o
Direk öğle güneşi almayan ya da cam arkası olmayan bir yeriniz varsa bitkilerinizi oraya bırakmanızı tavsiye ederim. Yeterli güneş ışığı gelişimlerini de normale döndürecektir. Ancak güneş ışığının yakıcı şekilde gelmemesine dikkat etmeniz gerek. :o
Resulgur
25-05-2015, 22:09
Fidecikler belli bir yöne doğru eğilerek ve anormal gövde uzatarak büyümüşler. Bu da demek olur ki yeterli güneş ışığı alamamışlar.
Yeterli güneş ışığı alan fidecikler daha kısa olur, gövdeleri de türü öyle değilse sizdeki kadar şeffaf olmaz. :o
Direk öğle güneşi almayan ya da cam arkası olmayan bir yeriniz varsa bitkilerinizi oraya bırakmanızı tavsiye ederim. Yeterli güneş ışığı gelişimlerini de normale döndürecektir. Ancak güneş ışığının yakıcı şekilde gelmemesine dikkat etmeniz gerek. :o
Anladım cam önündeydi bunlar dışarı çıkardım bugün bakalım zamanla ne olacak .. :)
Resulgur
03-06-2015, 18:09
Aramıza yeni katılan mor fesleğenler. Çarşıda demet halinde demetini 1 tl ye aldım 5 tanesini iş yerindeki yere ektik , 4 tanesini bir abime hediye ettim geriye kalan 9 tanesini de saksıya ektim. Toplam 18 kök !.. http://images.tapatalk-cdn.com/15/06/03/b3679891ee4a04827d26a10e463e4a7a.jpg
Resulgur
03-06-2015, 19:41
A101 den aldığım frezya soğanı son hali bu .. Ne zaman çiçek verir acaba bilginiz var mı ? http://images.tapatalk-cdn.com/15/06/03/856e6be8ed3a48359a3e767236b72fda.jpg
celalim01
03-06-2015, 23:20
Sayın resul gür merhaba ,kolaylıklar dilerim. Son günlerde çok aktif olamadım. 29. mesajda görünen fideler selluka olması lazım. Arkadaşlarında dediği gibi güneşi az aldıklarından boyları uzamış güneşe bakmaya çalışıyorlar.
1996 yıllarında muş -Hasköy yolu üzerinde tekkeyol köyünde görev yaptım. Bulunduğunuz yerin hava şartları mutlaka bitkiler üzerinde etkilenme yapmaktadır. Bulanık biraz daha soğuk bölgedir muş merkeze göre.
Benim çalıştığım köyde. Karpuzdan tutunda domates ,patlıcan ,fasulye gibi her ürün yetişmekteydi topraklarda.Denemekten zarar çıkmaz belki ürün az olur ,biraz daha normalden küçük olur ama başarırsınız.
Dediğiniz gibi sosyal hayat ev iş arasında gidip gelmek. Biraz bahçe ,çiçekler varsa en güzel yapılacak iş odur. Görüşürüz kolay gelsin. İhtiyaç olduğunda biliyorsun bir tık ötedeyiz. Araman yeterlidir.
Resulgur
03-06-2015, 23:28
Sayın resul gür merhaba ,kolaylıklar dilerim. Son günlerde çok aktif olamadım. 29. mesajda görünen fideler selluka olması lazım. Arkadaşlarında dediği gibi güneşi az aldıklarından boyları uzamış güneşe bakmaya çalışıyorlar.
1996 yıllarında muş -Hasköy yolu üzerinde tekkeyol köyünde görev yaptım. Bulunduğunuz yerin hava şartları mutlaka bitkiler üzerinde etkilenme yapmaktadır. Bulanık biraz daha soğuk bölgedir muş merkeze göre.
Benim çalıştığım köyde. Karpuzdan tutunda domates ,patlıcan ,fasulye gibi her ürün yetişmekteydi topraklarda.Denemekten zarar çıkmaz belki ürün az olur ,biraz daha normalden küçük olur ama başarırsınız.
Dediğiniz gibi sosyal hayat ev iş arasında gidip gelmek. Biraz bahçe ,çiçekler varsa en güzel yapılacak iş odur. Görüşürüz kolay gelsin. İhtiyaç olduğunda biliyorsun bir tık ötedeyiz. Araman yeterlidir.
Çok teşekkür ederim hocam iyi dilekleriniz için aynen dediginiz gibi .. Sizin gönderdiğiniz çiçek tohumları hep çimlendi büyüdükçe resimleri paylaşırım , onları gördükçe mutlu oluyorum eve ne zaman gelsem genelde ilk yaptığım iş bitkileri kontrol etmek oluyor. [emoji5]
celalim01
03-06-2015, 23:32
Çok mutlu oldum. Elimde daha fazlası olsaydı da gönderebilseydim. Oralarda aradığını bulamamayı bilirim.
Resulgur
04-06-2015, 23:16
http://www.agaclar.net/forum/attachments/balkon-bahceciligi/557218d1433452285-bhc.jpg
http://www.agaclar.net/forum/attachments/balkon-bahceciligi/557219d1433452285-bhc1.jpg;)
YeniGine
04-06-2015, 23:39
Sayın Resulgur maşallah çok güzel çimlenmişler. Sanırım bazılarını şaşırtmanız gerekiyor artık, hâlâ torftalar değil mi?
akçabardak
05-06-2015, 00:53
;)
Sayın Resulgur çokgüzel ve sağlıklı görünüyorlar, iyi günlerde sağlıkla büyütmeniz dileğimle, kolay gelsin.
ahmetondul
05-06-2015, 09:49
Sayfanız hayırlı olsun .MAŞALLAH emeğinize sağlık.
Resulgur
05-06-2015, 13:29
Sayfanız hayırlı olsun .MAŞALLAH emeğinize sağlık.
Sağolun efendim çok teşekkür ederim.
Resulgur
05-06-2015, 13:44
Sayın Resulgur maşallah çok güzel çimlenmişler. Sanırım bazılarını şaşırtmanız gerekiyor artık, hâlâ torftalar değil mi?
Cocopeat + torf + perlit + az kuş gübresi leonardit + candem organik sıvı gübre den karışım yapmıştım o harcı hazırlarken .. Şu an iyiler bitkiler , bir avuç kuş gübresi 5lt suya karıştırdım suyu eksildikçe ekliyorum sulama yapiyorum arada .. ne yapmamı önerirsiniz bu aşamadan sonra ?
Resulgur
05-06-2015, 13:49
Sayın Resulgur çokgüzel ve sağlıklı görünüyorlar, iyi günlerde sağlıkla büyütmeniz dileğimle, kolay gelsin.
Çok teşekkür ederim. [emoji4]
Resulgur
05-06-2015, 15:57
Frezyalar tomurcuk verdi sonunda ne zaman çıkacak diye merak ediyordum artık çiçekler geliyor . Dibini kurcalarken bir şey takıldı bir baktım dipte soğan yapmış 3 4 tane çıktı ne kadar sevindim bilemezsiniz .. [emoji5] Şimdi bu Soğanları kurutayim mi hangi aşamalardan geçmesi gerekiyor ??
http://images.tapatalk-cdn.com/15/06/05/9535be01dc6b2468d2d9560942a22e09.jpg
Sayfanız hayırlı olsun, fideleriniz çok sağlıklı görünüyor. Çiçeklendiklerini görmenizi dilerim.
Resulgur
05-06-2015, 20:52
Sayfanız hayırlı olsun, fideleriniz çok sağlıklı görünüyor. Çiçeklendiklerini görmenizi dilerim.
Çok teşekkür ederim efendim inşallah ..
celalim01
05-06-2015, 20:57
Yakında bazıları çiçek açmaya başlayacak duruma gelmişler. Şuan aşamalar güzel gidiyor. Frezyaları sökmek gerekli değil. En azından ben öyle yapıyorum. Ama toprağını ıslak bırakmıyorum. Sökersen soğanlarını 15 gün gölge bir yerde kurut nemini al sonra sakla. Zaten o bölgede hava şartları Adana gibi olmadığı için serin yerde saklamak sorun olmaz.
Resulgur
05-06-2015, 21:00
Yakında bazıları çiçek açmaya başlayacak duruma gelmişler. Şuan aşamalar güzel gidiyor. Frezyaları sökmek gerekli değil. En azından ben öyle yapıyorum. Ama toprağını ıslak bırakmıyorum. Sökersen soğanlarını 15 gün gölge bir yerde kurut nemini al sonra sakla. Zaten o bölgede hava şartları Adana gibi olmadığı için serin yerde saklamak sorun olmaz.
Hmm tamam hocam aynen öyle yapacağım. teşekkür ederim[emoji4]
YeniGine
06-06-2015, 00:37
Sayın Resulgur, freyzanız henüz tomurcukta yeni çiçek açacak merak ettim o soğanları ne zaman, nasıl yapmış isterseniz Freyza sayfasında da bu soğanları bir paylaşın hocalarımız ne diyecekler bakalım.
Tohumları attığınız toprak güzelmiş; gördüğüm kadarı ile kadifeleri şaşırtabilirsiniz artık eğer ki o saksıda bırakmayacak iseniz bırakacak iseniz bile bir tane bırakın. Zinnialar az biraz daha büyüsünler sonra şaşırtırsınız şaşırtıp kendini toparladıktan sonra onlardan uç alın (En üstteki iki minik yaprağı iki tırnak arası tık koparın), sabah sefalarınız da biraz daha büyüsünler, sonra artık nereye dikecekseniz alırsınız. Şimdilik görebildiklerim bunlar. Rastgelsin, inşallah çiçeklerini göresiniz...
Resulgur
08-06-2015, 18:32
Paylasimlarimi kim siliyor acaba .. :-)
celalim01
08-06-2015, 21:09
Resimler mi silinmiş ,anlamadım. sayfanın diğer taraflarına bakmadım geri. Yoksa mesajlar mı ?
Resulgur
08-06-2015, 21:09
Tohumdan yetiştirdiğim Roka Tere ve yanında Nane yi ihtiyaç kadar hasat ettim çok güzel bir duygu ..:D
Resulgur
08-06-2015, 21:11
Resimler mi silinmiş ,anlamadım. sayfanın diğer taraflarına bakmadım geri. Yoksa mesajlar mı ?
Hocam en son sizin tohumların çimlenmiş en son halini atmıştım mesajda yazdım üstüne silmişler . :(
Resulgur
08-06-2015, 21:35
Çiçeklerimiz büyüyor. :rolleyes:
akçabardak
09-06-2015, 11:02
Sayın Resulgur yeni fideleriniz çok güzel çimlenmişler oldukça da sağlıklı görünüyorlar, belki siz de bilirsiniz ama ben yine de şaşırtma zamanı gelmiş diye yazayım istedim.
Çiçeklerinizin iri olanlarını şaşırtma yapabilirsiniz yavaş yavaş,
İlk fotoğrafta 6 tanesi kadife çiçeği, bir tanesi de 2. fotoğraftakilerden sanırım Zinnia
3. fotoğrafta 2 tane en boylusu sabah sefası, 1 tane kına çiçeği diğer minikleri bilemedim
4. fotoğrafta olanlar da kına çiçeği.
3. fotoğrafta ki minikler hariç hepsi de şaşırtılabilir mümkün olduğu kadar fideleri topaklı alıp şaşırtırsanız yaşama şansları artar. Güle güle büyütün hepsini kolay gelsin.
Resulgur
09-06-2015, 14:30
Sayın Resulgur yeni fideleriniz çok güzel çimlenmişler oldukça da sağlıklı görünüyorlar, belki siz de bilirsiniz ama ben yine de şaşırtma zamanı gelmiş diye yazayım istedim.
Çiçeklerinizin iri olanlarını şaşırtma yapabilirsiniz yavaş yavaş,
İlk fotoğrafta 6 tanesi kadife çiçeği, bir tanesi de 2. fotoğraftakilerden sanırım Zinnia
3. fotoğrafta 2 tane en boylusu sabah sefası, 1 tane kına çiçeği diğer minikleri bilemedim
4. fotoğrafta olanlar da kına çiçeği.
3. fotoğrafta ki minikler hariç hepsi de şaşırtılabilir mümkün olduğu kadar fideleri topaklı alıp şaşırtırsanız yaşama şansları artar. Güle güle büyütün hepsini kolay gelsin.
Çok teşekkür ederim Sayın Akçabardak tavsiyelerinizi en kısa zamanda uygulicam sağolun [emoji4]
B e t ü l
09-06-2015, 15:05
Çok güzel çimlenmişler. Şaşırtılınca şaşırıp coşmalarını dilerim.
Ustalar daha iyi bilir ama bence 3. Fotodaki minnaklar şebboy. :)
Resulgur
09-06-2015, 20:11
Çok güzel çimlenmişler. Şaşırtılınca şaşırıp coşmalarını dilerim.
Ustalar daha iyi bilir ama bence 3. Fotodaki minnaklar şebboy. :)
Çok teşekkür ederim efendim sağolun. Evet tohumlarımın içinde şebboy da vardı büyüsünler biraz daha netleşir tam olarak o zaman atarım yine resim :rolleyes:
happygarden
12-06-2015, 09:36
Sayfanız hayırlı olsun Resulgur
Resulgur
13-06-2015, 07:29
Sayfanız hayırlı olsun Resulgur
Çok teşekkür ederim happygarden sağolun efendim ;)
Emineyyüp
13-06-2015, 08:16
Maşallah eliniz bereketliymiş benim tohumlarda daha tık yok.Bakalım ne zaman güldürecekler yüzümü .
Resulgur
13-06-2015, 09:34
Maşallah eliniz bereketliymiş benim tohumlarda daha tık yok.Bakalım ne zaman güldürecekler yüzümü .
Çok teşekkür ederim. Sizlerinde en kısa zamanda bu mutluluğu yakalamanız dileğiyle .. ;)
Resulgur
13-06-2015, 10:54
Rokalarımız çiçek açtı tohum yatakları oluştu bile , tohum nasıl alırım bekleyeyim mi daha ? [emoji4] http://images.tapatalk-cdn.com/15/06/13/38f2ec754fa88368c11a9fc4ef17d21c.jpg
Resulgur
13-06-2015, 10:57
Domateslerinde keyfi yerinde onlarda çiçek açtı ilk çiçekleri koparsam mı ? Bu fideden 2 3 tanede koltuk aldım doğru mu yaptım acaba .. :rolleyes:
http://images.tapatalk-cdn.com/15/06/13/a3eec97540c2a5023e4795dc6ce3d7a1.jpg
akçabardak
13-06-2015, 11:10
Rokalarımız çiçek açtı tohum yatakları oluştu bile , tohum nasıl alırım bekleyeyim mi daha ? [emoji4] http://images.tapatalk-cdn.com/15/06/13/38f2ec754fa88368c11a9fc4ef17d21c.jpg
Roka tohumlarının kapsülleri iyice sarardıktan sonra alabilirsiniz, tohumların rengi sarı kahverengi arası olmalı. Kolay gelsin
Domatesiniz gayet iyi durumda iştahlı bana kalırsa çiçeklerini almayın derim, sanırım oturak domates koltuk almanıza gerek yok, sırık olursa koltuk alabilirsiniz.
Siz yine de domates başlığında bir sorun türlerinden anlayan ustalar sizi daha iyi bilgilendirirler.
Resulgur
13-06-2015, 11:33
Roka tohumlarının kapsülleri iyice sarardıktan sonra alabilirsiniz, tohumların rengi sarı kahverengi arası olmalı. Kolay gelsin
Domatesiniz gayet iyi durumda iştahlı bana kalırsa çiçeklerini almayın derim, sanırım oturak domates koltuk almanıza gerek yok, sırık olursa koltuk alabilirsiniz.
Siz yine de domates başlığında bir sorun türlerinden anlayan ustalar sizi daha iyi bilgilendirirler.
Tamam mesaj alındı efendim , sizler olmasanız ben napardım acaba çok teşekkür ederim Saygılar :D
celalim01
14-06-2015, 13:02
Hocam en son sizin tohumların çimlenmiş en son halini atmıştım mesajda yazdım üstüne silmişler . :(
Sayfada hata oluşmuş gitmemiş olabilir resim. **** yazılar nedeniyle başka alana taşınmış olabilir. Bazı yazılar başka konuyla alakalı durumda olunca taşınma yapılıyor.
Resulgur
14-06-2015, 18:35
Bu istilacılar biber fidelerinin tepe sürgünlerini mahvetti şimdi de rokalara geçmiş gitti o güzelim biberler [emoji20] http://images.tapatalk-cdn.com/15/06/14/21e77ce24d9ed95f67e98f5fba1fcfc0.jpg
Resulgur
14-06-2015, 18:36
Gitti biberler napacam şimdi [emoji20] http://images.tapatalk-cdn.com/15/06/14/537d543ef934f5b5e4cc95b3c4ac31fe.jpg
akçabardak
14-06-2015, 18:59
Sayın Resulgur bu istilacılar pamuklu bit acilen o roka yapraklarını koparıp imha etmeniz gerekir, biberleri ıslak bir bezle yapraklarını silerek arındırabilirsiniz, tepesini de çok az cimcikleyerek kopartın belki yaprak aralarından yeni sürgünler verirler ve kurtulur diye düşünüyorum.
Rokalar tohumluk bırktıklarınız mı yoksa yeni mi ekmiştiniz? o bitler temizlenmez ise her yeri istila ederler.
http://www.agaclar.net/forum/genel-bitki-koruma/10740.htm
Resulgur
15-06-2015, 12:14
Tamam hemen uyguluyorum. Topraktan mı geldi acaba bunlar toprağı da döküp karıştırsam sonra fırına versek mikrobu kırılsa saksıları da çamaşır suyu ile dezenfekte etsek olur mu acaba ...
Rokalarda evde saksıda ki tohumdan yetişmişlerdi fazla büyümediler. [emoji20]
celalim01
15-06-2015, 14:11
Topraktan ,havadan ,çevredeki bitkilerden hastalık her yerden gelebiliyor.
Resulgur
15-06-2015, 18:17
Bu istilacılar balkonda ki biberlerimi mahvetti biber fidelerinin taze tepe sürgünlerini hedef alıyorlar. Siyahımsı bir leke oluşuyor tepelerde sonra bükülüp kopuyor yapraklar çok zarar gören fideleri söktüm, az zarar görenlerini de tepe kısmını kestim, alt yapraklardan sürgün verir umuduyla .. Saksıları boşaltıp sıcak suyla temizledim toprağı da (Mine hanımın seminerinde izlemiştim ) fırına attım 20 dk 100 150 derecede zararlardan arınması için .. :(
Resulgur
18-06-2015, 14:26
Balkonumuzun son hali çiçekler açmaya başladı [emoji4] http://images.tapatalk-cdn.com/15/06/18/fcd7a19e456683c77416dce18cbdb449.jpg
Resulgur
18-06-2015, 14:33
Mor fesleğenler çiçek açtı .. Forumda okumuştum yapraklarını salataya katıyorlarmış bende denedim çok hoş bir aroma verdi deneyin mutlaka [emoji4] yemeklere de konuyor mu acaba onuda denemem lazım .. http://images.tapatalk-cdn.com/15/06/18/9033ec558565cb4dc7a93c7253a61020.jpg
Resulgur
18-06-2015, 14:34
Milla Hanımdan gelen misafirimiz de çiçek açtı şimdi görünce oda mutlu olacaktır eminim [emoji4] http://images.tapatalk-cdn.com/15/06/18/afcaaec5f405e56f0473cc45c128116c.jpg
Resulgur
18-06-2015, 14:36
Frezya tomurcukları ne renk açacaklarını çok merak ediyorum [emoji4] http://images.tapatalk-cdn.com/15/06/18/0e5e36a108b348f5fb2d051c88ea58c5.jpg
Resulgur
18-06-2015, 14:40
Zambak tomurcukları tek soğandan toplam 5 tane çanak oluştu ne renk olduğunu bilmiyorum bekleyelim görelim [emoji4] o yan tarafta küçük kapta da bir kök ısırgan otu kendiliğinden Frezyaların olduğu saksı dan çıktı bende şaşırttım keyfi yerinde belki ilerde suyundan ilaç yaparım [emoji4] http://images.tapatalk-cdn.com/15/06/18/db46edbaccdbcf34faec5a3121c9b8b5.jpg
Resulgur
18-06-2015, 14:46
Tinytim domatesim saksı da baya forumlu ilk çiçekler gelmeye başladı , bu cinste dal koparma ve koltuk almaya gerek yok sanırım yardımcı olursanız sevinirim. Aklıma gelmişken sorayım tinytim domateslerin yaprakları derli toplu olması gerekmiyor mu .. bizimki fazla yayvan gibi tinytim diyorumda başka bir cins çıkmasın rezil olmayalım şimdi [emoji4] http://images.tapatalk-cdn.com/15/06/18/1046a9142c491a69543e54197b722526.jpg
Resulgur
18-06-2015, 14:53
Buda son resim .. celalim01 in gönderdiği bal kabağı tohumundan balkonda yetistiriyorum , tecrübe etmek için . Diğerlerinide başka yere ektim .. Balkonda yetiştiren varsa tecrübelerini paylasirsa bizimle sevinirim. Nasıl yapmam lazim ipe asmak mı yoksa balkon demirine mi dolasam ? [emoji4] http://images.tapatalk-cdn.com/15/06/18/a332fc1238b02d38f91cdac6d4a47a34.jpg
Tilki Mete
18-06-2015, 16:24
Buda son resim .. celalim01 in gönderdiği bal kabağı tohumundan balkonda yetistiriyorum , tecrübe etmek için . Diğerlerinide başka yere ektim .. Balkonda yetiştiren varsa tecrübelerini paylasirsa bizimle sevinirim. Nasıl yapmam lazim ipe asmak mı yoksa balkon demirine mi dolasam ? [emoji4] http://images.tapatalk-cdn.com/15/06/18/a332fc1238b02d38f91cdac6d4a47a34.jpg
Camdan aşşagı salın gitsin:o meyve tutmu olan kısmı içeride tutarsınız zaten pek meyve tutmaz saksı küçük :D
Resulgur
18-06-2015, 22:36
Camdan aşşagı salın gitsin:o meyve tutmu olan kısmı içeride tutarsınız zaten pek meyve tutmaz saksı küçük :D
Naptin Mete sende [emoji4] o küçük dediğin saksı boyu 28 cm çapı da 32 cm kocaman ağaç saksı sı . .
Emineyyüp
18-06-2015, 22:49
Maşallah emeklerinizin karşılığını almaya başlamışsınız .
Tilki Mete
18-06-2015, 23:26
Naptin Mete sende [emoji4] o küçük dediğin saksı boyu 28 cm çapı da 32 cm kocaman ağaç saksı sı . .
Ama özgür değil sonuçta sınırlı bir toprak :D ip de bağlaya bilirsiniz :)
SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Resulgur
19-06-2015, 21:17
Maşallah emeklerinizin karşılığını almaya başlamışsınız .
Çok teşekkür ederim . Saygılar efendim :D
Resulgur
19-06-2015, 21:18
Ama özgür değil sonuçta sınırlı bir toprak :D ip de bağlaya bilirsiniz :)
SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Halat mı bağlasak veya çamaşır ipi mi anca çeker bu balkabağını meyvesi 10 -15 kg gelir herhalde :D
Tilki Mete
19-06-2015, 21:38
Halat mı bağlasak veya çamaşır ipi mi anca çeker bu balkabağını meyvesi 10 -15 kg gelir herhalde :D
15 kg meyveyi şu saksıdan bekliyormusunuz ?
Resulgur
19-06-2015, 23:50
15 kg meyveyi şu saksıdan bekliyormusunuz ?
Bilmem olmaz mı ki suyunu gübresini veriyoruz işte belki olur :D
Resulgur
22-06-2015, 14:54
Sonunda Frezya çiçeklerimiz bizlere merhaba dedi o güzel rengi ve kokusuyla muhteşemler.
Hemen ona isim verdim bende adı da ŞAMPİYOn olsun dedim .. :D
560947
560948
akçabardak
22-06-2015, 16:52
Çok güzel açmışlar adına laik, oyuncak ördekler de renk katmış, sanırım bir cimbomlu daha oldu :D
Resulgur
22-06-2015, 16:58
Çok güzel açmışlar adına laik, oyuncak ördekler de renk katmış, sanırım bir cimbomlu daha oldu :D
Evet ördekler ve tavuklar çok sevindiler, onlar içinde bir oyun alanı oldu doğadaki bitkilerle hayvanlar çok uyumlular. Salonuma aldım saksıyı renk kattılar evimize, bugün birlikte iftar edeceğiz onlarla mis Gibi kokuyor evin içi .. Çok Mutluyum :D
celalim01
23-06-2015, 17:00
Renkleri çok güzel açmış.
Resulgur
23-06-2015, 17:45
Renkleri çok güzel açmış.
Aynen abi çok beğendim bende .. [emoji4]
Resulgur
25-06-2015, 14:50
Kına çiçeğimin son hali
Resulgur
25-06-2015, 15:00
Çelikten yetişen çiçekler sonunda tomurcuklanıp yaprak açtı ama çiçek isimlerini bilmiyorum. :o
Resulgur
25-06-2015, 15:10
Domatesler çiçek açtı ön taraftakiler le arka kısımdakilerin cinsi farklı çapraz tozlanma olur mu acaba sıkıntı olur mu bu konuda ??
Soldaki Tilki Mete nin bal kabağı pembe bir ip bağladım yukarı yön vereceğim. :D
Resulgur
25-06-2015, 15:19
Yeşil saksıdaki çiçek adı ne bilmiyorum iki tane çelik olarak gelmişlerdi biri öldü bununda alt yaprakları eridi kopardım sonra bu domestos kutusundan yaptığım saksıya aldım şimdi iki yaprak sürdün verdi hayata tutunmayı başardı ;)
Ortadaki kendi yaptığım saksıda ise berberde traş olurken gözüme çarpan ismini bilmediğim bu çiçek sürgün vermişti taze sürgünlerinden istedim kırmadılar sağolsunlar .:rolleyes:
Sağdaki ise bir bambu A101 in yan tarafına atmışlar bambu çubuğunun yarısından fazlası sararmış uç kısmıda yeşil ve sürgün vermiş halde buldum saksısıda yanındaydı biraz çekindim almaya aslında ama dayanamadım orada kuruyup ölmesine gidip aldım yeşil kısmını kesip saksıya yerleştirdim. Şimdi durumu iyi gibi :D
Laleci_03
25-06-2015, 15:28
Yeşil saksıdaki çiçek adı ne bilmiyorum...
Resulgur ağabeyim, fotoğraf tam net değil ama ben bu çiçeği http://www.agaclar.net/forum/sukulent/15937.htmna benzettim :rolleyes:
Resulgur
25-06-2015, 15:33
Resulgur ağabeyim, fotoğraf tam net değil ama ben bu çiçeği http://www.agaclar.net/forum/sukulent/15937.htmna benzettim :rolleyes:
Bilmem ki bakalım başka diyen olacak mı .. Büyüsün az daha anlarız nasılsa :D
Resulgur
25-06-2015, 15:50
Zinnia lar arada bir tane de kadife var ;)
Resulgur
25-06-2015, 15:50
Sayın Resulgur, freyzanız henüz tomurcukta yeni çiçek açacak merak ettim o soğanları ne zaman, nasıl yapmış isterseniz Freyza sayfasında da bu soğanları bir paylaşın hocalarımız ne diyecekler bakalım.
Tohumları attığınız toprak güzelmiş; gördüğüm kadarı ile kadifeleri şaşırtabilirsiniz artık eğer ki o saksıda bırakmayacak iseniz bırakacak iseniz bile bir tane bırakın. Zinnialar az biraz daha büyüsünler sonra şaşırtırsınız şaşırtıp kendini toparladıktan sonra onlardan uç alın (En üstteki iki minik yaprağı iki tırnak arası tık koparın), sabah sefalarınız da biraz daha büyüsünler, sonra artık nereye dikecekseniz alırsınız. Şimdilik görebildiklerim bunlar. Rastgelsin, inşallah çiçeklerini göresiniz...
Selam YeniGine hanım ;
Çiçeklerin resimlerini paylaştım burda Zinnialar hakkında uç alın demiştiniz zamanı gelmişmi tekrar bakar mısınız ne yapmalıyım. Saygılar efendim
celalim01
26-06-2015, 11:15
Öyle sağda solda atılmış çiçek görünce hele saksıda varsa hemen yer değiştirme operasyonu yapacaksın. Çiçeklere bakamıyorlar sonra biraz soldu diye uğraşmayıp atıyorlar. Büyük marketlerin işi bu.
Resulgur
28-06-2015, 13:04
Adana dan nane göndermişlerdi bende saplarını kesip saksıya diktim . Son durumları iyi bakalım ne zaman kök tutacak :cool:
YeniGine
28-06-2015, 23:28
Sayın Resulgur maşallah bitkiler maşallah iyi gidiyorlar, ellerinize sağlık. Yeşil saksıdaki bence de aşkın gözyaşları çabuk gelişir, gözyaşlarının döküldü her yerden, kolayca çimlenir.
Zinnialar sanki birkaç tanesinden uç almışsınız gibi geldi bana, ya da yaşlılık çok minikler ben göremiyorum. Minikken almanız gerekiyor idi, kadifenin hemen önündeki uç alınacak gibi. Sonra kadifeyi de o saksıdan alıp, zinnialarınızı da seyreltin derim.
Kınanız beyaz açacak inşallah. Domatesleriniz de maşallah güzel gelişiyorlar... Rastgelsin...
Resulgur
29-06-2015, 07:27
Sayın Resulgur maşallah bitkiler maşallah iyi gidiyorlar, ellerinize sağlık. Yeşil saksıdaki bence de aşkın gözyaşları çabuk gelişir, gözyaşlarının döküldü her yerden, kolayca çimlenir.
Zinnialar sanki birkaç tanesinden uç almışsınız gibi geldi bana, ya da yaşlılık çok minikler ben göremiyorum. Minikken almanız gerekiyor idi, kadifenin hemen önündeki uç alınacak gibi. Sonra kadifeyi de o saksıdan alıp, zinnialarınızı da seyreltin derim.
Kınanız beyaz açacak inşallah. Domatesleriniz de maşallah güzel gelişiyorlar... Rastgelsin...
Tamam mesaj alınmıştır çok teşekkür ederim sizler olmasanız ben ne yapardım bilemiyorum[emoji4] O kına çiçeğini nasıl beyaz olduğunu anladınız ya [emoji3]
YeniGine
30-06-2015, 00:24
Sayın Resulgur yine sizin kınalarınızdan; dikkat ederseniz birisinin çiçek sapı beyaz, diğerinin renkli. Beyaz açacakların çiçek sapı beyaz oluyor.
563008
Resulgur
30-06-2015, 06:51
Sayın Resulgur yine sizin kınalarınızdan; dikkat ederseniz birisinin çiçek sapı beyaz, diğerinin renkli. Beyaz açacakların çiçek sapı beyaz oluyor.
563008
Vay anasını hiç aklıma gelmemişti hakikaten de öyle [emoji4] Valla süper yerinde bir tespit sizden bir şey daha öğrenmiş olduk efendim saygılar[emoji4]
Resulgur
30-06-2015, 21:03
Sonunda lilliumlarda açtı kavun içi renginde ve beş tane çiçek sapı oluştu vatana millete hayırlı olsun ;)
Resulgur
01-07-2015, 09:48
Iş yerinden çiçekler tellere tırmanıyorlar çok arsız bunlar [emoji4]
Tilki Mete
01-07-2015, 10:10
Iş yerinden çiçekler , bir sürü tomurcuk var [[/IMG]
Bunlar yeniyor mu :D :D :D
fotoğraflar siteye yüklenmeli :P öğreteyim hani öğrendim artık bu işi.. :D telefondan yüklemek de kolaymış :cool:
Resulgur
01-07-2015, 21:50
tarla sarmaşığıymış yenir mi zehirler mi bilmem hocalara sormak lazım :D
a_fan_of_barca
01-07-2015, 22:17
Merhaba, sn Lalaeci_03'ün balkon sayfasından sonra ikinci gezdiğim balkon sayfasi sizin sayfaniz oldu sn Resulgur. Sonuncu mesajı okuyunca dayanamayıp cevap vermek istedim :) Resimdeki bitki sabah sefasinin yakın akrabası olan bir tür. Tür ismini bilmiyorum, ama sabah sefasinin bir kaç akrabasi yenilebilir. Ama çoğu zehirli maddeler içerir. O yüzden, muhtemelen bu tür de zehirlidir. Yenilmemesinde fayda var :) Hem de sabahsefasigillerden yabani türler genelde zehirli oluyor.
Tilki Mete
01-07-2015, 23:45
Merhaba, sn Lalaeci_03'ün balkon sayfasından sonra ikinci gezdiğim balkon sayfasi sizin sayfaniz oldu sn Resulgur. Sonuncu mesajı okuyunca dayanamayıp cevap vermek istedim :) Resimdeki bitki sabah sefasinin yakın akrabası olan bir tür. Tür ismini bilmiyorum, ama sabah sefasinin bir kaç akrabasi yenilebilir. Ama çoğu zehirli maddeler içerir. O yüzden, muhtemelen bu tür de zehirlidir. Yenilmemesinde fayda var :) Hem de sabahsefasigillerden yabani türler genelde zehirli oluyor.
O yenilme kısmı çok yanlış anlaşılmış.. En iyisi ufaktan kaçayım:D
İnceyi anlayanlar ses çıkarmadan güülüşüyorlar her hal :D :) :D
Laleci_03
02-07-2015, 00:02
...İnceyi anlayanlar ses çıkarmadan güülüşüyorlar her hal :D :) :D
Kesinlikle Mete :D:D
Resulgur
02-07-2015, 07:30
Bizi aydınlattiginiz için çok teşekkür ederim hocam ayrıca sayfamada hoş geldiniz ve çok mutlu olduk sizleride görmekten, yine bekleriz ne zaman isterseniz .. Tecrübelerinizden bizlerde faydalanabiliriz bu sayede .. Tilki bey de o bitkileri yemez artık bu saatten sonra da isabetli oldu zehirlenmesin adam :D
celalim01
03-07-2015, 20:48
Tilkinin işi bu belli mi olur ? . O kavun içi zambak ne hoş duruyormuş.
a_fan_of_barca
04-07-2015, 00:11
Bizi aydınlattiginiz için çok teşekkür ederim hocam ayrıca sayfamada hoş geldiniz ve çok mutlu olduk sizleride görmekten, yine bekleriz ne zaman isterseniz .. Tecrübelerinizden bizlerde faydalanabiliriz bu sayede .. Tilki bey de o bitkileri yemez artık bu saatten sonra da isabetli oldu zehirlenmesin adam :D
Çok teşekkür ederim sn. Resulgur, ama daha hoca olmaya çok var :) Şimdilik öğrenciyim;) Ama bu zehirli bitkiler konusunda çok hassasım. Nerede zehirli bir bitki görsem, hemen uyarmak istiyorum.
Resulgur
04-07-2015, 09:04
Çok teşekkür ederim sn. Resulgur, ama daha hoca olmaya çok var :) Şimdilik öğrenciyim;) Ama bu zehirli bitkiler konusunda çok hassasım. Nerede zehirli bir bitki görsem, hemen uyarmak istiyorum.
Sayın a_fan_of_barca ;
Sonuçta hepimiz bu hayatta birer öğrenciyiz ve öğrenecek çok şey var , doğa bize ders veriyor .. Burada bilgi paylaşımı yapıyoruz buna da değer biçilmez bence çok iyi işler çıkarıyor tüm arkadaşlar hepsine çok teşekkür ederim buradan ;)
Resulgur
04-07-2015, 09:06
Tilkinin işi bu belli mi olur ? . O kavun içi zambak ne hoş duruyormuş.
Evet hocam aynen çok sade ve tatlı bir rengi var diğer çiçek tomurcukları da çiçek açtılar her biri başka bir yöne bakıyor çok hoş bir görüntü oldu gerçekten görülmeye değer ;)
Resulgur
04-07-2015, 09:16
Artık bende tohum üretiyorum. ilk ürettiğim tohumlarım.
Toplamak için biraz daha beklesem mi acaba dalında mı kuruyacak tohumlar ? :D
celalim01
05-07-2015, 14:58
Evet dalında kurusun yaş alırsan tohumlar sonra işe yaramaz olurlar.
Resulgur
05-07-2015, 15:50
Evet dalında kurusun yaş alırsan tohumlar sonra işe yaramaz olurlar.
Uzun zaman oldu tohum tutalı halen yeşiller ne zaman kuruyacak bu sürekli su veriyoruz diye mi böyle yeşil kaldı acaba hocam :eek:
Resulgur
08-07-2015, 13:56
Aramıza katılan yeni misafirler .. :cool:
Resulgur
08-07-2015, 14:00
Bal kabağı mız balkonun duvarını aştı gidiyor :D
Marullar da aramıza yeni katılanlardan ..
a_fan_of_barca
09-07-2015, 00:25
Uzun zaman oldu tohum tutalı halen yeşiller ne zaman kuruyacak bu sürekli su veriyoruz diye mi böyle yeşil kaldı acaba hocam :eek:
Başkalarına sorulan sorulara cevap vermek benim huyum:D Sn. Resulgur, tohum keseleri kuruyana kadar normal sulamasını yapın. Böylece tohumlar iyi beslenmiş olur ve o tohumlardan büyüyen bitkiler güçlü ve sağlıklı olur. Tohum kesesi yeşilken tohumlar hiç alınmaz, çünkü o tohumlar olgun değil ve çimlenmez. Tohum kesesinin kuruması bazen çok uzun süre bilir(bazı bitkilerde sonbahara kadar). Ama en iyi sonuç için ben her zaman tohum keselerinin tamamen kurumasını bekliyorum.
Resulgur
09-07-2015, 00:31
Başkalarına sorulan sorulara cevap vermek benim huyum:D Sn. Resulgur, tohum keseleri kuruyana kadar normal sulamasını yapın. Böylece tohumlar iyi beslenmiş olur ve o tohumlardan büyüyen bitkiler güçlü ve sağlıklı olur. Tohum kesesi yeşilken tohumlar hiç alınmaz, çünkü o tohumlar olgun değil ve çimlenmez. Tohum kesesinin kuruması bazen çok uzun süre bilir(bazı bitkilerde sonbahara kadar). Ama en iyi sonuç için ben her zaman tohum keselerinin tamamen kurumasını bekliyorum.
Hm anladım sorumu yanitlamaniz çok iyi oldu aslında zamanında ve yerinde .. tohum Kapsülleri hafif sararmaya başladılar ben biraz sabırsızım da .. [emoji4] Bekleyelim biraz daha kurusunlar o zaman .. teşekkür ederim.
celalim01
09-07-2015, 09:58
Sorun değil ben yoktum. Cevaplamanız iyi oldu.En azından tohumların hayatını kurtardınız )).
Cevap gelmedi diye Resulgur tohumları kesmemiş oldu. ))
Emineyyüp
09-07-2015, 10:45
O yenilme kısmı çok yanlış anlaşılmış.. En iyisi ufaktan kaçayım:D
İnceyi anlayanlar ses çıkarmadan güülüşüyorlar her hal :D :) :D
Kahveye uğrayanlar bilir
Resulgur
12-07-2015, 17:18
565661
LATİN ÇİÇEĞİ
Latin Çiçeği; Latin çiçeğigiller ailesindendir. Anavatanı Güney Amerika’dır. Bodur ve sarılıcı olan bu otsu bitkilerin boyları, türlerine göre 40 santimetreden başlayarak, metrelerce uzayabilir ve yine türlerine göre, bir ya da çok yıllık olabilir. Bitkinin yaz dönemi boyunca açan hoş kokulu güzel çiçekleri sarı, turuncu, kırmızı ya da krem renkli olabilir. Üretimi, yetiştirilmesi ve bakımı oldukça kolaydır. Her tip toprakta yetiştirebilirsiniz. Serin ortamları sever. Bitki fazla su ve gübre verildiğinde çiçek vermez. Bu gibi durumlarda bol yaprak üretir. Tohumları ilkbaharda toprağa ekilir ve kısa bir süre sonra çimlenir.
Süs bitkisidir, tadı tere veya hardalını andırır, ama familyası başkadır.
Bol idrar söktürür, cinsel gücü artırır.
Kanı temizler, yüzdeki sivilceleri giderir.
Regl söktürür.
Yeterli kanamayı sağlar.
İştah açar.
Pekliği giderir.
Kronik Bronşit, Verem, Enfizem ve nezleyi geçirrneye yardım eder, balgam söktürür.
Alkol içerisine ıslatılan yaprakları ile baş friksiyon yapılırsa, saç dökülmesini durdurur. Saçları gürleştirir.
Resulgur
12-07-2015, 17:21
Ruj çiçeği epifit bir bitkidir. Bitkinin kalın, canlı parlak yeşil yaprakları vardır. Çiçek görseli bir ruju andırır ve bu nedenle ruj çiçeği olarak adlandırılır. 23°-26° sıcaklıkları sever, en düşük 15°-18° önerilir (örneğin geceleri). Ev yetiştiriciliği için uygundur. İç mekanda genellikle sarkıcı formda yetiştirilir.;)
Resulgur
12-07-2015, 17:26
Ateşçiçeği; Ballıbabagillerden bir yıllık otsu bitkidir. Anayurdu Güney Amerika’ dır. Dünyanın hemen her bölgesinde, bu arada Türkiye’de de park ve bahçelerde süs bitkisi olarak yetiştirilir. Yaprakları yumurtamsı, genişçe, sivri uçlu ve kenarları dişlidir. Yazın açan çiçekleri, genellikle genç sürgünlerin uç kısımlarında salkımlar biçiminde toplanmıştır. Bitki adını, çiçeklerinin kımızı renginden alır.;)
Resulgur
12-07-2015, 17:28
Ortaya Karışık Çiçekler :D
Resulgur
14-07-2015, 17:14
Tere tohumları sarardı kökten söküp kurutalım mı şimdi , içini açtım bir tanesinin yaş tohum daha üzerinde mi kuruyacaklar acaba :D
a_fan_of_barca
14-07-2015, 17:42
Tere tohumları sarardı kökten söküp kurutalım mı şimdi , içini açtım bir tanesinin yaş tohum daha üzerinde mi kuruyacaklar acaba :D
Bitki kendisi hala yeşilse, bırakın öyle kalsın. Yanılmıyorsam, tere bitkisi, tohum verdikten sonra ölüyor. O yüzden, bitki ölene kadar kalsın. En azından tohumlar kuruyana kadar. Tohumlar kuruyunca kolayca alına bilecek duruma geliyor. Hatta dikkat etmelisiniz, tohumlar siz toplamadan yere dökülebilir. O yüzden, gözünüz üzerinde olsun :) Ama bence, eğer, bu gün aldığınız yaş tohumlar olgun tohum renkteydise, o zaman tohumlar olgunlaşmıştır. Ala bilirsiniz. Ama kurutmadan ekmenizi tavsiye etmem. Çıkmaya bilir. Eğer hala olgun tohum rengini almadıysa, bir az daha bekleyin. Aslında en garanti yol kurumasını beklemek :)
Resulgur
14-07-2015, 18:32
Bitki kendisi hala yeşilse, bırakın öyle kalsın. Yanılmıyorsam, tere bitkisi, tohum verdikten sonra ölüyor. O yüzden, bitki ölene kadar kalsın. En azından tohumlar kuruyana kadar. Tohumlar kuruyunca kolayca alına bilecek duruma geliyor. Hatta dikkat etmelisiniz, tohumlar siz toplamadan yere dökülebilir. O yüzden, gözünüz üzerinde olsun :) Ama bence, eğer, bu gün aldığınız yaş tohumlar olgun tohum renkteydise, o zaman tohumlar olgunlaşmıştır. Ala bilirsiniz. Ama kurutmadan ekmenizi tavsiye etmem. Çıkmaya bilir. Eğer hala olgun tohum rengini almadıysa, bir az daha bekleyin. Aslında en garanti yol kurumasını beklemek :)
Tamam hocam mesaj alınmıştır . Söylediklerinizi aynen uygulayacağım. Çok teşekkür ederim .. ;)
Resulgur
27-07-2015, 12:40
Son günlerde ülkemizde yaşanan terör olayları nedeniyle aranızdan ayrılmak zorunda kaldım. Hepimiz zor günler geçiriyoruz bu vatan hainlerinin arasında yaşamak çok zor gerçekten Allah yardımcımız olsun . Dualarınızı eksik etmeyin ..
Laleci_03
27-07-2015, 12:46
Allah yardımcınız olsun Resulgur ağabeyim, gerçekten çok zor...Rabbim polisimize, askerimize, devletimize zeval vermesin, her daim korusun sizleri... Şehitlik mertebesine ulaşan polis ve askerlerimizin hepsinin ruhları şad, mekanları cennet olsun... Rabbim o hain domuz sürüsü teröristlere de her türlü zilleti musallat kılsın inşallah, gebersinler..!
Resulgur
09-08-2015, 09:50
Allah razı olsun hepinizden Sayın; Laleci_03 ilginize çok teşekkür ederim. Temennimiz en kısa zamanda ülkemizin huzura kavuşması ..
Resulgur
17-08-2015, 11:46
Herkese selamlar, uzun bir aradan sonra foruma tekrar dönmeye karar verdim. Hiç değilse burada gördüğümüz sevgi saygı arkadaşlık ve doğa ile bir nevi kendimizi avutabiliriz diye düşündüm. Böyle güzellikler görüldükçe ve paylaşıldıkça daha bir güzel oluyor gerçekten .. Biraz memlekette idim ve dün evime geldim. Geçici olarak bir ağabeyden ben yokken balkondaki bitkileri sulamasını istemiştim oda sağ olsun yardımını esirgemedi bizden. Geldim baktım ki balkondaki bitkiler ne kadar düzenli sulansa da sulamanın yanında ilgi ve sevgi istediğini gözlerimde tanık oldum. Kimisinin yaprakları kurumuş kimisine örümcekler ağlarını kurmuş yuva yapmış kimini bitler böcekler yemiş talan etmiş , gördüğüm manzara çok kötü olduğu için resim paylaşmak istemedim. Bayağı bir söküm yapıp saksıları boşalttım. Balkondaki bitkilerin sadece 1/3 ü kadarı kaldı geriye .. Bu işin kötü tarafı iyi yanıysa balkonda yer açıldı bize dün akşam hanımla çay demledik serin balkonumuzda doyasıya çay içtik ;)
Resulgur
17-08-2015, 12:14
Söktüğüm saksılardan çıkan domates kökü dikkatimi çekti ne kadar çok köklenmiş hayrat ettim. Normal mi acaba bu durum merak ettim. Hazırladığım cocopeat perlit toprak gübre karışımı içerisinde çok rahat köklenmiş bitki coşmuş resmen. Sizlerle paylaşmak istedim ve fotoğrafladım. ;)
Resulgur
17-08-2015, 12:59
Geriye kalan domateslerin son hali çeri de salkımda 6 adet diğerinde ise daha iri ve 4 adet domates var.;)
Resulgur
17-08-2015, 13:04
Adana dan getirdiğim küçük saksıdaki babamın damda yetiştirdiği reyhan dan bir kök aldım. Diğeri de Akça tekir yaylasında Habib amcanın ormanla bütünleşmiş evinin bahçesinden gelen bir kök biberiye bakalım yeni yerlerini sevecekler mi ;)
...Normal mi acaba bu durum merak ettim...
Bildiğim kadarıyla domates, uygun ortamı bulduğunda metrelerce kök yapabiliyor yani bu durum normal :)
Resulgur
18-08-2015, 16:32
Bildiğim kadarıyla domates, uygun ortamı bulduğunda metrelerce kök yapabiliyor yani bu durum normal :)
Neyse öğrenmiş olduk rahat zemini bulunca kökler gidebildiği en uç noktalara ulaşabiliyor demek ki :rolleyes:
Resulgur
21-08-2015, 12:33
Bunlar da bizim hasat ettiklerimiz. Çalışmalarımızın emeklerimizin karşılığı , insana mutluluk veriyor.
Resulgur
21-08-2015, 12:35
Seneye ekecek olduğum ve ilk defa yetiştirdiğim tere den tohum aldım. Çok güzel bir duygu :D
a_fan_of_barca
21-08-2015, 15:06
Seneye ekecek olduğum ve ilk defa yetiştirdiğim tere den tohum aldım. Çok güzel bir duygu :D
Sonunda tere'den tohum almışsınız sn. Resulgur :) İlk defa bir bitkiyi yetiştiren biri için ilk defadan tohum almak iyi bir başarı. Ben yaprak güzeli'nden tohum almak için bir kaç kez deneme yaptım ve sonunda geçen yıl başardım :) Şimdi elimde neredeyse tohumların tamamı duruyor. Gerçekten güzel bir hiss, hele o tohumlardan yeni bitkiler büyüdüğü zaman insan daha da mutlu oluyor. Zaten tohumdan bitki büyütmek çok zor olmadığı sürece keyif verici bir iş. İnşallah seneye bu tohumlardan büyüyecek olan bitkileri de burada görmek için şimdiden sabırsızlanıyorum :)
YeniGine
21-08-2015, 23:20
Sayın Resulgur hasata maşallah; gerçekten çok güzel bir duygu. Seneye de inşallah bol bol kendi tohumunuzdan yetiştirdiğiniz terelerinizi afiyetle yiyin... :) Çok güzel valla...
Resulgur
22-08-2015, 01:32
Çok teşekkür ederim efendim söylemeniz yeter. Seneye kısmet olursa hep beraber göreceğiz inşallah .. Bunlarda roka tohumlarımız içini çıkarmaya üşendim baya bir uğraştırıyor. Bende Kapsülleriyle plastik kavanoza koydum. Olmuştur herhalde .. [emoji4] http://images.tapatalk-cdn.com/15/08/21/6ab56722752b3cc2c06d1e1977bdc60b.jpg
onurrcett
22-08-2015, 14:13
çok kıskandım maşallah güle güle büyütün :)
Resulgur
22-08-2015, 17:42
çok kıskandım maşallah güle güle büyütün :)
Çok teşekkür ederim sn. onurrcett darısı da sizlere olsun ;) Sayfama hoş geldiniz.
YeniGine
22-08-2015, 23:31
Sayın Resulgur, pek bilmiyorum ama Sayın telato geçenlerde kışlık marul tohumlarını ekti. Sanırım roka da ekilebilir isterseniz kendisine bir sorun derim.
Söktüğüm saksılardan çıkan domates kökü dikkatimi çekti ne kadar çok köklenmiş hayrat ettim. Normal mi acaba bu durum merak ettim. Hazırladığım cocopeat perlit toprak gübre karışımı içerisinde çok rahat köklenmiş bitki coşmuş resmen. Sizlerle paylaşmak istedim ve fotoğrafladım. ;)
Domates kökü yaklaşık 60 cm genişliğinde kılcal kökler ve 1,5 - 2 metreye kadar da kazık kök yapabiliyor.
Demek ki karışım hoşuna gitmiş.
Resulgur
23-08-2015, 07:28
Domates kökü yaklaşık 60 cm genişliğinde kılcal kökler ve 1,5 - 2 metreye kadar da kazık kök yapabiliyor.
Demek ki karışım hoşuna gitmiş.
Demek ki bu işi öğreniyorum. [emoji4]
Resulgur
23-08-2015, 20:39
Buradan öğrendiğim bilgileri uygulayarak Muş un Bulanık ilçesinde ( yaklaşık beş ay kış yaşayan çok soğuk bir yer ) deste halinde satılan bir deste de 17- 20 adet fideyi 1TL ye satın alarak ilk defa böyle bir domates yetiştirdim. Bu benim ilk rekorum koparınca bakalım kaç gram gelecek .. :D
Resulgur
23-08-2015, 20:45
Kirli hanımları bu hale getirene kadar baya bir uğraştım. Balkonda 3 tane var onlar daha açmadılar resimdekileri iş yerine domateslerin arasına iki tane ekmiştim onlar çiçek açtı. Zinniaların çiçeklenme dönemi burada sert karasal iklimdeki hava koşulları nedeniyle mi artık bilmiyorum çok geç oldu ama bu emeğe gayrete değdi çiçeklerimize hoş geldin diyelim :D
Resulgur
23-08-2015, 20:53
Celalim01 den gelen kabak çekirdeklerinden doğan mucizeler. 3 kök Lojmanın bahçesine ekmiştim. Damlama sistemi ile sulanan kabakların son hali , hasada baya uzun bir süre var en son hasatta yine resimlerini çekerim. 3 kök te 6 adet kabak meyve verdi 1 tanesi yeşil diğer 5 tanesi de resimdeki renkten. anaçları farklı olabilir. Celalim01 sayfama geldiğinde açıklama yapacaktır eminim. :D
akçabardak
23-08-2015, 21:13
Ellerinize emeklerinize sağlık, kabaklar, zinnialar ve domatesleriniz çok güzel görünüyorlar.
Resulgur
24-08-2015, 19:57
Sayın Resulgur, pek bilmiyorum ama Sayın telato geçenlerde kışlık marul tohumlarını ekti. Sanırım roka da ekilebilir isterseniz kendisine bir sorun derim.
Hadi ya ekim zamanı mı geldi tekrar eksek çıkar mı bu tohumlar acaba .. bu sene aldık tohumları olursa ekeyim bende tmm . ;)
Resulgur
24-08-2015, 19:59
Ellerinize emeklerinize sağlık, kabaklar, zinnialar ve domatesleriniz çok güzel görünüyorlar.
Çok teşekkür ederim sn. akçabardak sizlerde çok iyisiniz bu konuda benim bu sene ilk denemelerim. ;)
Mücevher Çalısı
24-08-2015, 22:14
Hadi ya ekim zamanı mı geldi tekrar eksek çıkar mı bu tohumlar acaba .. bu sene aldık tohumları olursa ekeyim bende tmm . ;)
Roka tohumları olgunlaştığı gibi ekilebiliyor, hemen çimleniyor.
Tere tohumları olgunlaştığı gibi ekilebilir fakat hemen çimlenmiyor, çimlenmek için sonbaharı bekliyor yaramazlar:)
YeniGine
25-08-2015, 00:06
Sayın Resulgur önce bir sorun demiş idim, fakat çok şükür sevgili Mücevher Çalısı'ndan onay almışız. Ekebilirmişsiniz; rastgelsin inşallah!..
Resulgur
25-08-2015, 10:17
Roka tohumları olgunlaştığı gibi ekilebiliyor, hemen çimleniyor.
Tere tohumları olgunlaştığı gibi ekilebilir fakat hemen çimlenmiyor, çimlenmek için sonbaharı bekliyor yaramazlar:)
Sn. Mücevher Çalısı çok teşekkür ederim bilgi için , bende ekim yapayım bakalım tohumlar çimlenecek mi ..
Resulgur
25-08-2015, 10:21
Sayın Resulgur önce bir sorun demiş idim, fakat çok şükür sevgili Mücevher Çalısı'ndan onay almışız. Ekebilirmişsiniz; rastgelsin inşallah!..
Sn. YeniGine sordum telato ya o ekim yapmamış elinde tohumu yokmuş oda aynı şekilde ekim yapabilirsin dedi .. Mücevher Çalısı sağolsun ne zaman bir yardıma ihtiyacım olsa sağ olsun hemen yetişiyor
Resulgur
31-08-2015, 14:32
Mor fesleğenlerimiz çiçek açtı , tohum tuttu seneye tekrar ekelim bakalım rengi yine mor olarak mı çıkacak merak ediyorum.:D
Tohumları çıkarırken sapından tutarak sıyırma işlemi yaparak uyguladım kabukları çok oldu , araştırmalarımda sıyrılan kabuklu tohumları üfleme ile ayırılıyormuş başka nasıl bir yöntem uygulanır bilgisi olan var mı ?
Resulgur
31-08-2015, 14:35
Hasatımızı da yaptık :D Bu aralar taze biber fesleğen nane domateslerimizi ve salatalıklarımızı sabah kahvaltıda menemen yaparak ve salatalarımızda organik olarak tüketyoruz.
celalim01
01-09-2015, 21:53
Artık Adana'da hepsi geçmeye başladı.Bugün salatalık bir adet aldım. Domatesler kurumaya başladı.Biber ,patlıcan ürüne devam ediyor.
Malum bu sıcağa ne dayanır.Güzel olan ürünlerin tohumlarını al ,sakla seneye ekersin.
Mor fesleğenlerimiz çiçek açtı , tohum tuttu seneye tekrar ekelim bakalım rengi yine mor olarak mı çıkacak merak ediyorum.:D
Tohumları çıkarırken sapından tutarak sıyırma işlemi yaparak uyguladım kabukları çok oldu , araştırmalarımda sıyrılan kabuklu tohumları üfleme ile ayırılıyormuş başka nasıl bir yöntem uygulanır bilgisi olan var mı ?
Fesleğen diğer Türkülere konu olmuş adı ile Reyhan'dır, Mor ise mor, yeşil ise yeşil devam eder, renk değiştirmez bol güneşli ve sulak yerde bir de toprağını severse iri yapraklı ve gür olur. her biçmede bir iki göz bırakırsanız minyatür ağaç gibi genişler.
Tohumları dalında tam kuruduktan sonra kabuklarda yavaş yavaş açılmalar başlar, dökülme başlamadan sıyırma veya ufalama yöntemi ile alırsınız, sonra üfleyerek kabuk ve tozlarını temizlersiniz. kışı da serin kuru bir yerde geçirirse bahara ekilmek üzere hazır olurlar.
Resulgur
02-09-2015, 15:59
Artık Adana'da hepsi geçmeye başladı.Bugün salatalık bir adet aldım. Domatesler kurumaya başladı.Biber ,patlıcan ürüne devam ediyor.
Malum bu sıcağa ne dayanır.Güzel olan ürünlerin tohumlarını al ,sakla seneye ekersin.
Burada yaz bitmeden kış geldi diyebiliriz havalar iyice soğumaya başladı kızarmayan domatesler halen üzeri çiçekli biber , salatalık ve kabaklar var meyve tutar mı bu saatten sonra bilmem. Kış kendini erken gösterdi ve çok sert geçeceğe benziyor.
Aynen dediğiniz gibi yaptım hocam seneye baharda ekmek için fesleğen tere roka çiçek soğanlarını ve diğer tohumlardan stokladım. Haziran ayında tayinimiz çıkar büyük ihtimal , zaten Bulanık ta yaza kadar bahar aylarında da havalar soğuk seyrediyor , bu yüzden domates biber vs. pek ekmeyi düşünmüyorum hasat edemicez nasılsa .. Bunu zaman gösterecek ;)
Resulgur
02-09-2015, 16:03
Fesleğen diğer Türkülere konu olmuş adı ile Reyhan'dır, Mor ise mor, yeşil ise yeşil devam eder, renk değiştirmez bol güneşli ve sulak yerde bir de toprağını severse iri yapraklı ve gür olur. her biçmede bir iki göz bırakırsanız minyatür ağaç gibi genişler.
Tohumları dalında tam kuruduktan sonra kabuklarda yavaş yavaş açılmalar başlar, dökülme başlamadan sıyırma veya ufalama yöntemi ile alırsınız, sonra üfleyerek kabuk ve tozlarını temizlersiniz. kışı da serin kuru bir yerde geçirirse bahara ekilmek üzere hazır olurlar.
Sn. sinbas aynen dediğinizi uyguladım. Yeni bir şey daha öğrenmiş oldum sizlerden teşekkür ederim. Seneye çimlenen tohumların resimlerini atarız bu mutluluğu hep birlikte paylaşırız inşallah ;)
Görüyorum ki son zamanlarda hep tohum alma işlemiyle uğraşıyorsun;) marul-kıvırcık için yer açılmıştır sanırım. Hiç balkon kıvırcıksız kalır mı:D hadii artık renklensin şu balkon:D
(tohumun yoksa gönderebilirim;) nasıl teşvik ediyorum ama:D)
Resulgur
03-09-2015, 12:25
Sezonu kapatmayı düşünüyordum abi kar düşer buralara fazla sürmez .. [emoji4] yer olarak domatesleri sokecegiz onların yerine bir şeyler ekilebilir çok mantıklı .. [emoji4] Çok pis gaza geldim ha ha ..
[emoji4]
Resulgur
06-09-2015, 12:02
Havalardan mıdır bilinmez domatesler geç kızarıyordu bende söküm işlemini yaptım. Çıkan domatesleri 3 5 tane fasulye ve biberlerden büyük küçük demeden yeşillerden ne varsa topladım. Kendi yetiştirdiğim ürünlerden ilk defa olacak acılı eşkili bir domates turşusu yapmaya karar verdim. Bakalım tadı nasıl olacak :D
akçabardak
06-09-2015, 12:11
Ellerinize sağlık, çok güzel bir turşu olacak, ağız tadıyla tüketmeniz dileğimle.
Resulgur
06-09-2015, 16:29
Ellerinize sağlık, çok güzel bir turşu olacak, ağız tadıyla tüketmeniz dileğimle.
Çok teşekkür ederim Sn. akçabardak , olunca sunumunu sizlere de yaparım hep beraber yeriz inşallah ;)
YeniGine
06-09-2015, 23:33
:) Çok güzelleer, hasata ve turşuya maşallah... Hep beraber ağız tadı ile yiyelim inşallah!..
Resulgur
10-09-2015, 09:31
:) Çok güzelleer, hasata ve turşuya maşallah... Hep beraber ağız tadı ile yiyelim inşallah!..
Çok teşekkür ederim sn. YeniGine ilk sizlerle paylaşacam zaten sonra yicem :D
Resulgur
10-09-2015, 10:23
Çeri domateslerin son görüntüsü onlarla kapanışı yapacağız. Halen dalında duruyorlar bir kahvaltılık domates kaldı :D
celalim01
17-09-2015, 23:15
Sezon sonu indirim yapmış domates. Bende geçen gün artık dalları ve yaprakları sararmış domateslerden bir adet domates alınca şaşırmıştım.Senin domates aynı olayı yapmış ,kapanış hediyesi.Artık alıştın ,önümüzdeki sezon daha iyi verim alırsın.
Resulgur
18-09-2015, 01:23
Sezon sonu indirim yapmış domates. Bende geçen gün artık dalları ve yaprakları sararmış domateslerden bir adet domates alınca şaşırmıştım.Senin domates aynı olayı yapmış ,kapanış hediyesi.Artık alıştın ,önümüzdeki sezon daha iyi verim alırsın.
Aynen hocam , sanırım tozlanma yapamadı balkonda bir tanesi tuttu diğerleri döküldü ama yinede sağ olsun bir tane domates verdi Allah bin bereket versin :D
YeniGine
18-09-2015, 23:38
Sayın Resulgur çeri domateslerle birlikte fotoğraf da çok güzel.
Resulgur
19-09-2015, 08:01
Sayın Resulgur çeri domateslerle birlikte fotoğraf da çok güzel.
Sn YeniGine Çok teşekkür ederim. Profesyonel makineyle çektim resimleri ondandır. [emoji4]
Resulgur
21-09-2015, 14:46
Merhaba arkadaşlar. Latin çiçeğimin önceki ve sonraki hali bu şekilde ne yapmam gerekiyor ?? Sadece dalları kaldı , Kurtara bilir miyiz. :o
Resulgur
21-09-2015, 14:49
Turşumuz da olmuş buyurun hep birlikte yiyelim. ;)
akçabardak
21-09-2015, 17:05
Ayy pek te güzel görünüyorlar, ben dememişmiydim çok güzel olacak bu turşu diye... ellerinize sağlık, yemiş kadar olduk afiyetler olsun.
Resulgur
21-09-2015, 18:02
Ayy pek te güzel görünüyorlar, ben dememişmiydim çok güzel olacak bu turşu diye... ellerinize sağlık, yemiş kadar olduk afiyetler olsun.
Sn. akçabardak çok teşekkür ederim aynen dediğiniz gibi oldu. Tadı da çok güzel olmuş içinde şeker ve sıvı yağ da var :cool:
YeniGine
21-09-2015, 23:07
:D Şimdi de benim ağzım sulandı Sayın Resulgur. Maşallah çok güzel görünüyorlar, afiyet olsun.
Resulgur
22-09-2015, 13:16
:D Şimdi de benim ağzım sulandı Sayın Resulgur. Maşallah çok güzel görünüyorlar, afiyet olsun.
He yav acılı eşkili bir turşu olmuş her baktığımda ağzım sulanıyor. :D
SambaMustafa
25-09-2015, 09:40
Resul bey cok keyifli bir baslık olmus ve keyifle okudum.guzel urunler almıssınız ve finalide turrsu ile guzel olmus dostlarda destek vermiş ve bu guzel olay bilgi paylasımı ile dahada guzellesmiş.bu keyfi yasadıgınız ve bizede yasattıgınız için tesekkurler
Resulgur
25-09-2015, 13:04
Resul bey cok keyifli bir baslık olmus ve keyifle okudum.guzel urunler almıssınız ve finalide turrsu ile guzel olmus dostlarda destek vermiş ve bu guzel olay bilgi paylasımı ile dahada guzellesmiş.bu keyfi yasadıgınız ve bizede yasattıgınız için tesekkurler
Sn. SambaMustafa çok teşekkür ederim efendim. Sağolsunlar buradaki insanlar çok yardımsever ve cömert insanlar. Bir sorunun varsa hemen yardımcı oluyor lar onlardan çok şey öğrendim. Herkese çok teşekkür ederim. Sizlerinde bu güzel yorumunuz çok mutlu etti çok sağolun. Herkese iyi bayramlar dilerim. 🍬
Resulgur
25-09-2015, 17:18
Merhaba arkadaşlar. Latin çiçeğimin önceki ve sonraki hali bu şekilde ne yapmam gerekiyor ?? Sadece dalları kaldı , Kurtara bilir miyiz. :o
Ne yapmam gerek bu çiçeği :o
Resulgur
28-09-2015, 19:33
Komşunun bahçesini gezinirken bir kaç tane tohuma yatmış hıyar gördüm ve aldım. Bir tanesini deneme amaçlı tecrübe edinmek için buradan öğrendiklerimle tohumu çıkarmak için kolları sıvadım. :D
579196
Tohum alma olgunluğuna yetişmiştir umarım ?
579197
Burada tel süzgeçte yıkanan tohumları su dolu kabın içine bırakarak suyun üzerinde kalan tohumları çıkarıp attım. Dibe çöken tohumları kurutmak üzere çay tabağının içine koydum.
579198
579199
Bu tohumlarla seneye ekim yapıp gerekli notları sizlerle paylaşmak istiyorum. Bakalım başarılı olabilecekmiyim ilk defa hıyar tohumu çıkarıyorum. :p
Komşunun bahçesini gezinirken bir kaç tane tohuma yatmış hıyar gördüm ve aldım. Bir tanesini deneme amaçlı tecrübe edinmek için buradan öğrendiklerimle tohumu çıkarmak için kolları sıvadım. :D
Bu tohumlarla seneye ekim yapıp gerekli notları sizlerle paylaşmak istiyorum. Bakalım başarılı olabilecekmiyim ilk defa hıyar tohumu çıkarıyorum. :p
Sayın @Resulgur;
Komşuya sordunuz mu? hıyarları hibrit mi değil mi hibrit ise emeğiniz ve beklentileriniz boşa çıkacaktır.
Çünkü hibritten tohum alınmaz alsanız bile verim olmaz açılmış tohum olur beklentileriniz boşa çıkar.
Komşudan alacağınız cevap "bilmiyorum" olursa kesinlikle yine uğraşmayın derim.
579196
Tohum alma olgunluğuna yetişmiştir umarım ?
579197
:p
Ayrıca tohumluk olarak sağlıklı bir görüntü vermiyor.
Tohumluk dediğin son derece sağlıklı ve ilk döllerden olmalıdır.
Resulgur
28-09-2015, 21:30
Sayın @Resulgur;
Komşuya sordunuz mu? hıyarları hibrit mi değil mi hibrit ise emeğiniz ve beklentileriniz boşa çıkacaktır.
Çünkü hibritten tohum alınmaz alsanız bile verim olmaz açılmış tohum olur beklentileriniz boşa çıkar.
Komşudan alacağınız cevap "bilmiyorum" olursa kesinlikle yine uğraşmayın derim.
Hmm anladm bunu söylediğiniz iyi oldu , . Sn. Sinbas hıyar meyve vermese de aldığım tohumlar çimlenecek mi diye denemek istedim elimde yeterince hıyar tohumu var zaten öğrenmek amaçlı yaptm. Kısmet diyelim artık bakalım ne olacak ,
Peki tohumluk hıyar a örnek bir resim gösterebilir misiniz .. [emoji4]
akçabardak
28-09-2015, 22:13
Tohumluk örnek resim.
Devreye ben girdim hazır resmi elimde varken yükleyeyim dedim.
Siz Sn. Simbas'a sormuşsunuz ama özür dilerim.
579237
Hmm anladm bunu söylediğiniz iyi oldu , . Sn. Sinbas hıyar meyve vermese de aldığım tohumlar çimlenecek mi diye denemek istedim elimde yeterince hıyar tohumu var zaten öğrenmek amaçlı yaptm. Kısmet diyelim artık bakalım ne olacak ,
Tohum illaki çimlenir yeter ki uygun saklama koşullarında saklayın. ben tam kurutup kağıt peçeteye sarıyor buz dolabının sebzeliği veya kapısın da muhafaza ediyorum daha sonra kış geldiğinde don tehlikesi olmayacak şekilde balkonda ahşap dolabın çekmecesine bırakıyorum.
Örnek bir resme gerek yok zira her cinsin kendine has kalınlığı ve boyutu olmakla birlikte renk olarak sayın @akçabardağın eklemiş olduğu resimdeki gibi tam olgunlaşmış olmalı.
Daha önceki mesajımda belirttiğim gibi ilk döllerden bırakılır ve şekli gayet düzgün olmalı ve (virüs, külleme, mildiyö vs.) hastalıklı bitkiden olmamalı.
Kısaca Tohumluk bırakacağınız hıyar ilk döl, son derece sağlıklı ve güçlü kökenden olmalı.
Tohumluk örnek resim.
Siz Sn. sinbas'a sormuşsunuz ama özür dilerim.
579237
Teşekkürler sayın @akçabardak
Resulgur
29-09-2015, 06:25
Tohumluk örnek resim.
Siz Sn. Simbas'a sormuşsunuz ama özür dilerim.
579237
Sn. akçabardak ilginize çok teşekkür ederim. Çok isabetli oldu sayenizde bunuda öğrenmiş olduk hem sayfama göz gezdiren arkadaşlar içinde faydalı bir paylaşım oldu sanırım. sn. sinbas a da huzurlarınızda ayrıyeten çok teşekkür ederim. Eksik olmayın efendim ;)
Resulgur
02-10-2015, 16:43
Çiçekler döküldü ve yerine tohum kapsülleri oluştu sanırım , aradan aylar geçti fakat kapsül kurumadı neden böyle oldu ne zaman söküm yapmalıyım. Tohum çıkar mı bana buradan ???
579621
579622
CEVAP : Lilium soğanları yaprakları sarardıktan sonra Ekim-Kasım gibi sökülürler. Sökülen soğanlar kurutulmadan hemen toprağından temizlenir. Yavrular ve çiçek verecek soğanlar ayrılır. Yavrular sökümden sonra tarlalara irileştirmek üzere (Kasım) hemen dikilir. Kasalar içine delikli nylon poşetler yayılır. Bu poşetlere nemli torf, perlit, veya rende talaşı gibi materyaller doldurulur. Soğanlar bir kat materyal, bir kat soğan şeklinde kasanın içine 4-6 sıra dizilir. En üste yine materyal konarak naylon poşetin ağzı bağlanır. Böylece naylon deliklerinden hava alır ama kurumaz. Nemli materyal içindeki lilium soğanları da kurumaz.
bUNU da öğrenmiş olduk .. Daha erken miş Ekim Kasım ayına kadar duracak kapsüller :D
YeniGine
03-10-2015, 00:08
Sayın Resulgur bence yapar ama yine de siz bir sayfasında sorun.
http://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/12928-17.htm
Resulgur
03-10-2015, 01:19
Tmmdr sn. Yenigine bir inceleyelim sayfayı bakalım neler var :)
Resulgur
04-10-2015, 14:06
Ayrıca tohumluk olarak sağlıklı bir görüntü vermiyor.
Tohumluk dediğin son derece sağlıklı ve ilk döllerden olmalıdır.
Sn. sinbas dedikleriniz aynen çıktı , bahçeyi görüp bilen bir arkadaş tohumluk salatalıkları görmüştü oda dedi onun tohumları çıkmaz diye hastaydı onlar dedi bunu öğrendiğim çok iyi oldu böylece netleştirmiş olduk. Teşekkür ederim. :rolleyes:
Resulgur
04-10-2015, 14:30
Tohumdan Hasat dönemine kadar yapılanlar.
Kabak çekirdekleri Mayıs ayının başlarında perlit torf humik asit karışımlı toprağın ( sn. @İsmail Kuzucu'nun sitesinden aldım tarifi uyguladım.) içine ekildi. 7 adet kabak çekirdeğinin 1 tanesini balkonuma ekmiştim ondan bir kabak olmadı yaprakları çürüdü gitti söküldü , torfta yetişen fidelerden 2 tanesini sevdiğim bir abime hediye ettim bayramda bahçesine bakmıştım ondada bir tane kabak vermiş. Geriye kalanları da bir tanıdığın küçük bir bahçesi vardı damlama sulama sistemi kuruluydu o bahçede deneme amaçlı leonardit uygulaması yapmıştık , oraya ekildi . Bahçedeki kabaklardan her bir fide 2 3 tane meyve tuttu bende içlerinden bir tanesini kopardım kalanlar daha çok büyüsün diye .. 4 Ekim itibariyele hasat edilen kabakları fotoğrafladım ve sizlere sunmak üzere forumda paylaşıyorum.:cool:
579784
579785
579786
Bu Kabak daha tam sarı değil tam yetişmemiş dediler.
579795
Not : Hasatı erken yapmış olabilirim. Yağmur yağmıştı her yer çamur su , çürümesin diye 3 tanesini kopardım. Fidelerin üzerlerinde 4 5 tane daha kabak var . İlk defa böyle bir uygulama yaptım hayatımda , başımdan geçen en ilginç olay ise kabakları koparamadım sapında küçük tikenler var tutamadım ve sapı odunsulaşmış iyice bıçak kesmiyor , bende kabağın sapını bıçakla hafif kestim ve sonra döndererek koparmayı denedim. Değişik bir tecrübe oldu bana :D
Bu kabakların tohumları olmuş ise arkadaşlarla paylaşmak isterim. içini açınca göreceğiz artık ;)
akçabardak
04-10-2015, 16:15
Sn. Resugur sizi çok tebrik ediyorum, bu bence büyük bir başarı elde etmişsiniz ve kabaklar çok düzgün ve iyi gelişmişler, yalnız sanki birazcık daha koparmak için vakitleri varmış gibi geldi bana, sapları biraz yeşil hafif kahve rengine dönüşmesi gerekirdi sanki, ben annemden hep duyardım kabakların üzerine ilk kırağ düştükten sonra toplanmalı daha lezzetli olurlar diye aklımda kalmış.
Tohum için kabaklar açıldığında belli olacaklar, şöyle de bir anım var onu da anlatmadan edemedim. Seneler evvel gençliğimde çalışırken iki arkadaş sohbet sırasında bir konu üzerinde tartışırken, (konu bizlerden yaşça daha küçük bir kişiden fikir alış verişiydi) ben dedim ki ama onun yaşı bizden çok küçük ona nasıl inanır, fikir alırsın diye sorduğumda, bana ozaman demişti ki ben bazen (örnek olarak) ben yeşil kabaktan da tohum alırım benden 8-10 yaş daha büyüktü ve ben hala ne demek istediğini çözemedim:D biliyormusunuz.
Diyeceğim o ki bu arkadaş kendinden yaşça küçük insanlardan akıl aldığını söylemek mi istedi de yeşil kabak örneğini verdi...
Yoksa Tam olgunlaşmamış kabaklardan gerçekten tohumluk alınır mı...
Bu aklımda kalan soru işaretini sizin kabaklar çözecek sanırım. Kafanızı şişirdim ama kabakları görünce yazmadan geçemedim affola.
Ağız tadıyla tüketmeniz dileğimle.
Resulgur
04-10-2015, 17:49
Sn. Resugur sizi çok tebrik ediyorum, bu bence büyük bir başarı elde etmişsiniz ve kabaklar çok düzgün ve iyi gelişmişler, yalnız sanki birazcık daha koparmak için vakitleri varmış gibi geldi bana, sapları biraz yeşil hafif kahve rengine dönüşmesi gerekirdi sanki, ben annemden hep duyardım kabakların üzerine ilk kırağ düştükten sonra toplanmalı daha lezzetli olurlar diye aklımda kalmış.
Tohum için kabaklar açıldığında belli olacaklar, şöyle de bir anım var onu da anlatmadan edemedim. Seneler evvel gençliğimde çalışırken iki arkadaş sohbet sırasında bir konu üzerinde tartışırken, (konu bizlerden yaşça daha küçük bir kişiden fikir alış verişiydi) ben dedim ki ama onun yaşı bizden çok küçük ona nasıl inanır, fikir alırsın diye sorduğumda, bana ozaman demişti ki ben bazen (örnek olarak) ben yeşil kabaktan da tohum alırım benden 8-10 yaş daha büyüktü ve ben hala ne demek istediğini çözemedim:D biliyormusunuz.
Diyeceğim o ki bu arkadaş kendinden yaşça küçük insanlardan akıl aldığını söylemek mi istedi de yeşil kabak örneğini verdi...
Yoksa Tam olgunlaşmamış kabaklardan gerçekten tohumluk alınır mı...
Bu aklımda kalan soru işaretini sizin kabaklar çözecek sanırım. Kafanızı şişirdim ama kabakları görünce yazmadan geçemedim affola.
Ağız tadıyla tüketmeniz dileğimle.
sn. akçabardak verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Geçmişte yaşamış olduğunuz bir anıyı da paylaşmanız bizleri mutlu etti gerçekten .. Kabaklara gelince ileriki zamanlarda belli olacak akıbetleri bir tanesi yemek yapılacak diğer ikisini de kabak tatlısı yaparız diye düşünüyorum. O zaman çekirdeklerin durumunu hep beraber gözlemleriz :cool:
celalim01
04-10-2015, 18:17
Mesela alınan tohumun olgunlaşması. He ürün aynı değildir. Her meyvenin kendine özgü özellikleri vardır. Ben ne kadar uğraşsam da yer minesinden tohum almayı başaramadım. ( bir elin parmaklarının sayısını geçmez alabildiğim.) Oradan aldığım topraklara başka bir çiçek diktiğimde ve suladığımda orada mine çiçeğinin çıktığını gördüm. Saksılara düşen üzümleri almamıştım orada çimlendi ve üzüm fidesi oluştu. Doğa bu konuda bizden başarılı. Biz bir şeyleri yanlış yapıyoruz. Benim arka bahçede fırlattığım bir karpuz çekirdeği çimlendi ,boylandı. Şuan üzerinde karpuz bile var.
Her ne kadar daha tohum alınacak seviyeye gelmemiş görünse de kayda değer bir başarı olmuş, Bende süs kabağı çok meyve vermesine rağmen aşırı sıcak nedeniyle yaşamadı. Şuan sadece bir adet süs kabağı hayatta. Su kabağı ve lif kabağı ise meyve tutmadı. Bir şeyleri eksik yaptık ,tabi sıcak havaların önemini de unutmamak lazım. Bütün memlekette aşırı sıcaklar varken Adana bölgesinde aşırı nemi hesaba katarsak gerekenden fazla sıcak hava oluştu,dolaysıyla bitkilerin verimini etkiledi.
Tohumdan Hasat dönemine kadar yapılanlar.
Kabak çekirdekleri Mayıs ayının başlarında perlit torf humik asit karışımlı toprağın ( sn. @İsmail Kuzucu'nun sitesinden aldım tarifi uyguladım.) içine ekildi. 7 adet kabak çekirdeğinin 1 tanesini balkonuma ekmiştim ondan bir kabak olmadı yaprakları çürüdü gitti söküldü , torfta yetişen fidelerden 2 tanesini sevdiğim bir abime hediye ettim bayramda bahçesine bakmıştım ondada bir tane kabak vermiş. Geriye kalanları da bir tanıdığın küçük bir bahçesi vardı damlama sulama sistemi kuruluydu o bahçede deneme amaçlı leonardit uygulaması yapmıştık , oraya ekildi . Bahçedeki kabaklardan her bir fide 2 3 tane meyve tuttu bende içlerinden bir tanesini kopardım kalanlar daha çok büyüsün diye .. 4 Ekim itibariyele hasat edilen kabakları fotoğrafladım ve sizlere sunmak üzere forumda paylaşıyorum.:cool:
579784
579785
579786
Bu Kabak daha tam sarı değil tam yetişmemiş dediler.
579795
Not : Hasatı erken yapmış olabilirim. Yağmur yağmıştı her yer çamur su , çürümesin diye 3 tanesini kopardım. Fidelerin üzerlerinde 4 5 tane daha kabak var . İlk defa böyle bir uygulama yaptım hayatımda , başımdan geçen en ilginç olay ise kabakları koparamadım sapında küçük tikenler var tutamadım ve sapı odunsulaşmış iyice bıçak kesmiyor , bende kabağın sapını bıçakla hafif kestim ve sonra döndererek koparmayı denedim. Değişik bir tecrübe oldu bana :D
Bu kabakların tohumları olmuş ise arkadaşlarla paylaşmak isterim. içini açınca göreceğiz artık ;)
Tohum olayını dert etmeyin kabakları ne kadar geç keserseniz tohumları o kadar çok olgunlaşır. bekleme sürecinde tohumlar yani çekirdekler kabağın öz suyu ile beslenmeye devam edeceklerdir. bu bekleme sürecinde kabaklarınızı güneş alan bir cepheye koyarsanız iyice pişeceklerdir.
ayrıca önemli bir durum yok ise kabaklar bahçenin en son hasat gurubuna girerse daha iyi olur en azından ekim ayını toprak üzerinde üstü güneş altında kendi kökeninde geçirsinler. kabukların tam olgunlaşması ve kalınlaşması lazım aksi taktirde kışa dayanamazlar çok çabuk çürürler.
Yukarıda bahsettiğim gibi tam olgunlaşmamış olan kabağınızı en son kesin çekirdekleri olgunlaşmaya devam edecektir.
Kabaktan fide yetiştirmeye gerek yok direk toprağa ekerseniz fideden daha hızlı ve sağlıklı gelişeceklerdir. fidelerin uyum süreci uzun sürebilir bu zaman zarfında da toprak altı zararlılarının hedefi olmazsa.
Tohum ocaklarına 3-5 tohum atarsanız 3-4 yaprak olduktan sonra en güçlü ve sağlıklı olan bir tanesini bırakırsınız. Çapalama esnasında hayvan gübresi ile zenginleştirmiş toprağı köklerine ne kadar çok doldurursanız o kadar güçlü saçak kök atacaktır.
Resulgur
06-10-2015, 13:37
Mesela alınan tohumun olgunlaşması. He ürün aynı değildir. Her meyvenin kendine özgü özellikleri vardır. Ben ne kadar uğraşsam da yer minesinden tohum almayı başaramadım. ( bir elin parmaklarının sayısını geçmez alabildiğim.) Oradan aldığım topraklara başka bir çiçek diktiğimde ve suladığımda orada mine çiçeğinin çıktığını gördüm. Saksılara düşen üzümleri almamıştım orada çimlendi ve üzüm fidesi oluştu. Doğa bu konuda bizden başarılı. Biz bir şeyleri yanlış yapıyoruz. Benim arka bahçede fırlattığım bir karpuz çekirdeği çimlendi ,boylandı. Şuan üzerinde karpuz bile var.
Her ne kadar daha tohum alınacak seviyeye gelmemiş görünse de kayda değer bir başarı olmuş, Bende süs kabağı çok meyve vermesine rağmen aşırı sıcak nedeniyle yaşamadı. Şuan sadece bir adet süs kabağı hayatta. Su kabağı ve lif kabağı ise meyve tutmadı. Bir şeyleri eksik yaptık ,tabi sıcak havaların önemini de unutmamak lazım. Bütün memlekette aşırı sıcaklar varken Adana bölgesinde aşırı nemi hesaba katarsak gerekenden fazla sıcak hava oluştu,dolaysıyla bitkilerin verimini etkiledi.
Aynen dediğiniz gibi hocam hava şartları çok önemli bu sene Adana da sıcaklar halen gitmedi klima vantilatör çalışıyor evlerde bitkiler nasıl dayansın .. İnşallah sene ye daha güzel bir sezon geçirirsiniz . Bu kabaklarrı ben Muş Bulanık ta yetiştirdim hava şartları çok ser gece ile gündüz arasındaki sıcaklık farkı çok fazla sadece yaz ayında bir şeyler yapılıyor kısa bir döngü var. Sayenizde ilk tecrübem oldu kabak konusunda .. Teşekkür ederim.;)
Resulgur
06-10-2015, 13:43
Tohum olayını dert etmeyin kabakları ne kadar geç keserseniz tohumları o kadar çok olgunlaşır. bekleme sürecinde tohumlar yani çekirdekler kabağın öz suyu ile beslenmeye devam edeceklerdir. bu bekleme sürecinde kabaklarınızı güneş alan bir cepheye koyarsanız iyice pişeceklerdir.
ayrıca önemli bir durum yok ise kabaklar bahçenin en son hasat gurubuna girerse daha iyi olur en azından ekim ayını toprak üzerinde üstü güneş altında kendi kökeninde geçirsinler. kabukların tam olgunlaşması ve kalınlaşması lazım aksi taktirde kışa dayanamazlar çok çabuk çürürler.
Yukarıda bahsettiğim gibi tam olgunlaşmamış olan kabağınızı en son kesin çekirdekleri olgunlaşmaya devam edecektir.
Kabaktan fide yetiştirmeye gerek yok direk toprağa ekerseniz fideden daha hızlı ve sağlıklı gelişeceklerdir. fidelerin uyum süreci uzun sürebilir bu zaman zarfında da toprak altı zararlılarının hedefi olmazsa.
Tohum ocaklarına 3-5 tohum atarsanız 3-4 yaprak olduktan sonra en güçlü ve sağlıklı olan bir tanesini bırakırsınız. Çapalama esnasında hayvan gübresi ile zenginleştirmiş toprağı köklerine ne kadar çok doldurursanız o kadar güçlü saçak kök atacaktır.
Sn. sinbas verdiğiniz bilgiler tam 12 den vurdu gerçekten tam işime yarayacak bilgiler çok teşekkür ederim. Ben o beyaz kabağı hemen yemek yapim diye düşünüyordum iyi ki bilgi verdiniz yoksa kesecektim:eek: Hemen uygulamaya başlıyorum kabakları güneşe koyayım evde odamda bekliyordu birazda beklesinler iyice çekirdekler olgunlaşsın. Kabak çekirdeklerini dediğiniz gibi yapacağım inşallah bir daha ki sefere direkt toprağa ekerim. Burada tohum çimlendirmek hava şartlarından ötürü zor , geceleri çok soğuk oluyor ve hava mayıs sonlarında haziran başlarında anca ısınıyor bu yüzden yukarıda belirtmiş olduğum karışımdan hazırlayıp viyollere ekim yaptım ve oda sıcaklığında evimde çimlendirdim.
Resulgur
10-10-2015, 14:09
Artık geceleri sıcaklık 1 Santigrat °C ye düştü balkonumuzda son kalan çiçeklerimizi fotoğrafladım. Umarım beğenirsiniz :cool:
Resulgur
11-10-2015, 13:54
Resimlere dikkatli bakıldığında sarı renk kadife çiçeğimiz , başını yana eğmiş kollarını kucak açmış bir insanı andırıyor gibi geldi bana , gel seni bir öpeyim diyor sanki .. Ben mi öyle gördüm yoksa :D
Hatta ona yeni isim buldum Semazen Çiçeği :cool:
Resulgur
20-10-2015, 16:38
Sayfamda ekimden hasata kadar süreçte yetiştirdiğim bitkilerden alabildiğim tohumlardan ekip deneme yaptıktan sonra sayenizde %90 başarı elde ettim ve bende tohum paylaşım etkinliğine katılmaya karar verdim. Elimdeki bütün tohumlarımı paylaşmak istiyorum, inşallah beni utandırmazlar. :D
Resulgur
20-10-2015, 16:42
Sayfamda paylaştığım ateş çiçeklerini kurumuş halde buldum ve içine baktım sert bir şey var ve ovuşturdum birde ne göreyim tohum! . Tamda bu çiçekler kuruyup gidecek mi kışı geçirebilecek mi diye düşünürken, tohum olduğunu tahmin ettiğim ateş çiçeğinin bir hediyesi karşıma çıkıverdi ..:cool:
Resulgur
20-10-2015, 16:50
Balkonda kalan 2 kök zinnia dan tomurcuğa yatan zinnia yeni rengi ile balkonumuza renk kattı, gerçekten çok hoş bir sürpriz oldu benim için. Çok mutlu oldum ;)
akçabardak
20-10-2015, 18:23
Yukarıda zinnia ve boylu kadifenin tohumlarını da almışınızdır umarım, çiçekleri kuruyunca onların da tohumları oluyor.
Sizin adınıza ben de mutlu oldum ateş çiçeğinizin tohumları için, ne güzel bir kökten seneye 10 kök demek, ellerinize sağlık. En son açan zinnia da çok güzelmiş, yaprakları falan çok canlı çiçeği de öyle, bir tomurcuk daha oluşuyor orada.
Resulgur
20-10-2015, 18:47
Yukarıda zinnia ve boylu kadifenin tohumlarını da almışınızdır umarım, çiçekleri kuruyunca onların da tohumları oluyor.
Sizin adınıza ben de mutlu oldum ateş çiçeğinizin tohumları için, ne güzel bir kökten seneye 10 kök demek, ellerinize sağlık. En son açan zinnia da çok güzelmiş, yaprakları falan çok canlı çiçeği de öyle, bir tomurcuk daha oluşuyor orada.
Sn. akçabardak çok teşekkür ederim efendim. Ben saymamıştım o tohumları dikkatinizden bir şey kaçmıyor bakıyorum da :D
Çiçeklerin kurumasını beklicez o sarı kadife kocaman oldu iki kat büyüdü şimdi kuruyunca tohum taçlarını alıcaz inşallah .. Kirli hanımlardan 3 farklı renk oldu elimde Kırmızı Turuncu ve Pembe renk .. Ha birde Zambak çiçeğimizin tohum kapsulleri kurumaya başladı gibi onuda tohum bankamıza ekleriz kısmetse saygılar. ;)
Resulgur
24-10-2015, 21:07
Çiçek açan zinnialar sonunda kurudu iki adet pembe renk bir adet kırmızı renk tohum tacı elde ettim. Yeterli kuruma olmuştur diye düşünüyorum.;)
YeniGine
25-10-2015, 00:02
Kurusunlar iyice Sayın Resulgur...
Resulgur
25-10-2015, 00:06
Kurusunlar iyice Sayın Resulgur...
3 adet çiçek sapını dışarı balkona serin havalı bir yere koydum daha iyi kurumasi için. Bu saplardan tohum çıkar mı , sn. YeniGine ?
YeniGine
25-10-2015, 00:24
Pek kurumamışlar gibi sayın Resulgur. Ama tohum çıkar... Kurusunlar iyice.
celalim01
25-10-2015, 06:59
Evet ,daha kurumaya ihtiyaçları var. Tam olarak kuruduklarında çiçek yaprakları dökülmeli.Ortasında bulunan tohum bölümü sarıdan kahverengiye yakın bir renk alması gerekir.
Resulgur
26-10-2015, 01:19
Mesaj alınmıştır. Teşekkür ederim bekleyelim biraz daha ..
Resulgur
26-10-2015, 15:34
1 idik 3 olduk biz :D
celalim01
26-10-2015, 16:23
Halen açmaya çalışanlar var. Kendi tohumlarında düşerek çıkan kirli hanımlar var bende boyları ufak oluyor ama çiçek açmaya devam ediyorlar.
Resulgur
31-10-2015, 19:01
Etkinlikte paylaşacağım roka tohumlarını denedim %90 çıktılar. Çokta sağlıklılar ..
Resulgur
02-11-2015, 21:06
Bir tane Kafes yaptım balkonda bakmak isteyenler için :D http://www.agaclar.net/forum/kanatlilar/38240.htm#post1417738
Resulgur
17-11-2015, 19:08
Muş- Bulanıkta artık sabahları çoktandır don tutmaya başladı güzel Adanamda sıcakları 25 dereceyken buralarda kış erken kendini gösterdi. Resimler bir iki hafta önce çekildi en son zinnia tohum taçlarını almıştım sonra her şey buz tuttu sizler için fotoğrafladım. Sebzelerin don tutmuş halleri :rolleyes:
Biberler
585847
Rokalar
585848
Nane ve Maydonozlar
585849
Resulgur
17-11-2015, 19:19
#216 Nolu mesajımdaki zambak çiçeğini donlardan korumak için tohum kapsülleri kuruyuncaya kadar binanın merdiven boşluğunda muhafaza ettim ve tohum kapsülleri sonunda kurudu örnek olması için ve merak eden arkadaşlar için fotoğrafladım. ;)
Sayın Rerulgur beni en çok üzen sebzelerin donmuş halleri ve yangın sonrası ormanın görüntüsü bence bütün bitkiler insan kadar değerlidir acaba bitkilerinizin üzerine muşamba serseniz küçük bir sera gibi yinede donarmı çokmu soğuk oluyor . Selamlar.
Resulgur
17-11-2015, 19:32
Sayın Resulgur beni en çok üzen sebzelerin donmuş halleri ve yangın sonrası ormanın görüntüsü bence bütün bitkiler insan kadar değerlidir acaba bitkilerinizin üzerine muşamba serseniz küçük bir sera gibi yinede donarmı çokmu soğuk oluyor . Selamlar.
- Sn. pınar59 ;
Doğanın kanunu bu canlılar doğar, yaşar ve ölür. Her canlı ölümü tadacaktır. ;)
Buralar çok soğuk geceleri -9 larda şu an güneşlenme çok az, ölmese bile gelişmez büyümez bitkiler. Bu yüzden gerek duymadım baharda yeşeren tohumlar yenilenen filizler görmek ümidiyle artık veda ediyoruz. Saygılar efendim.
Sayın Resulgur cevabınız karşısında bende donup kaldım olaya hiç bu yönden bakmamıştım evet çok hakısınız ama ne diyeyim anne yüreği işte bitki olsun insan olsun hepsinin rahatını düşünmeye şartlanmışız birkere.Selamlar.
Resulgur
07-12-2015, 20:06
Değerli arkadaşlar internet te gezinirken bir videoya rastladım hayran kaldım. Sizlere de kılavuz olacağını düşünüyorum 28 bölümden oluşuyor ben tüm bölümleri baştan sona kadar soluksuz izledim ve siz değerli dostlarımla paylaşmak istedim.
https://www.youtube.com/watch?v=1Iz-pSlieCs
Nasıl izleyeceğiz, youtube'dan bu kod ile aradım mı başka birşey çıkıyor.
Bu sayfaya link veremiyormusun.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.