PDA

View Full Version : Resulgur / Balkon

Sayfalar : 1 [2] 3

Mücevher Çalısı
07-12-2015, 20:28
Nasıl izleyeceğiz, youtube'dan bu kod ile aradım mı başka birşey çıkıyor.

Bu sayfaya link veremiyormusun.

Youtube yazan yere tek tıkla açılıyor. Sizde olmuyor mu ki acaba?

telato
07-12-2015, 20:36
Yok olmuyordu ama Resulgur kardeş sayfasında düzeltmiş, şimdi açılıyor. teşekkür ederim.

Resulgur
07-12-2015, 20:38
Yok olmuyordu ama Resulgur kardeş sayfasında düzeltmiş, şimdi açılıyor. teşekkür ederim.

Açıldı mı telat abi.

telato
07-12-2015, 20:43
Tamamdır, bende bir müsait zamanda hepsini izleyeyim.

Resulgur
08-12-2015, 13:15
Ateş çiçeğimizin üçüncü çiçek açması yaz kış demeden sürekli çiçek açıyor Normal bir durum mu acaba ..

Resulgur
08-12-2015, 13:40
Bu ufaklık aylar sonra çiçek açtı yılbaşı yaklaşıyor anlaşılan :D

Resulgur
08-12-2015, 13:44
Yapraklar aşağı eğdi:o ben mi bakamadım hava mı soguk anlamadım.

Mücevher Çalısı
08-12-2015, 14:03
Yapraklar aşağı eğdi:o ben mi bakamadım hava mı soguk anlamadım.

SoğuK hava ve çiçekler içeri alındı. Başka sebep arama...

Ben içeri almadan yetiştiriyorum malum Antalya... Benimkilerin de rengi (bana göre) çirkinleşiyor, formu bozuluyor. Sıcağı seviyorlar işte yapacak bir şey yok, biz ve onlar bahara kadar dinleneceğiz...

Gözyaşılar 2. sene kışın çiçek açıyor. Güzel çiçeklerinin bedelini daha sonra çirkinleşmek ile ödüyor ve çoğunlukla ölüyor. Sonra gelsin yavrular dönsün dünya...

Resulgur
08-12-2015, 19:26
SoğuK hava ve çiçekler içeri alındı. Başka sebep arama...

Ben içeri almadan yetiştiriyorum malum Antalya... Benimkilerin de rengi (bana göre) çirkinleşiyor, formu bozuluyor. Sıcağı seviyorlar işte yapacak bir şey yok, biz ve onlar bahara kadar dinleneceğiz...

Gözyaşılar 2. sene kışın çiçek açıyor. Güzel çiçeklerinin bedelini daha sonra çirkinleşmek ile ödüyor ve çoğunlukla ölüyor. Sonra gelsin yavrular dönsün dünya...

Daha çiçeğini görmedik ilk senemiz . Dışarısı -12 derece her yer tuz buz oldu .. Çeşmelerde akan su havada donuyor, borular tıkanıyor. Merdiven boşluğunda bu çiçeklerimiz. Seneye kısmet artık yeniden doğacaklar kış uykusundalar. Ateş çiçeğinin durumu başka kıpkırmızı çiçeklerle donatıyor etrafı Bu senenin şampiyonu o oldu. ;)

Bu güzellere bir karışım vereceğim yakında hümik asit + gübre şerbeti ve limon tuzu biraz güçlensinler , onları sert bir kış bekliyor .. :cool:

Resulgur
11-12-2015, 21:05
Yetiştirdiğimiz kabak tatlı oldu ..

Kabakları kesip doğramak baya bir uğraştırdı bizi .. 3 kilo ağırlığındaki dilimlenmiş kabaklar bir gün kireçli suda bekletildi sonra büyük bir tencerede üzerine sıcak su dökülerek yaklaşık 3 saat kaynadıktan sonra 3 kg şeker ilave edilerek kaynama devam edildi.
1,5 saat daha kaynadıktan sonra rengi de gelene kadar pişirildi. Buyrun yiyelim :D

akçabardak
11-12-2015, 21:41
Görüntüsü çok güzel, yutkuna yutkuna bir müddet bakakaldım:) afiyetler olsun, bizde yemiş kadar olduk.

sevgihoca
11-12-2015, 22:42
Ya,niye böyle uzağız ki,şöyle yakın olsak,hemen toplaşıp yesek fena mı olurdu?:pAilecek afiyetle yiyin,benimki küçük bir şaka.

Resulgur
12-12-2015, 06:33
Tatmak isteyenler adres bilgilerini mesaj atabilir fazla geç kalmayın ama , dün bir tabak yedim çıtır çıtır mis gibi yok böyle bir şey :D

Milla
12-12-2015, 06:56
Ateş çiçeğimizin üçüncü çiçek açması yaz kış demeden sürekli çiçek açıyor Normal bir durum mu acaba ..

Sayın Resulgur,
Ateş çiçeği bende 2. yaşında ve üzeri ilk çiçeğe geçtiğinden beri hiç çiçeksiz kalmadı. Bu yazdan beri dediğiniz gibi 3. çiçeklenmeyi yaşıyor. Aklıma takılan bir soruyu siz sormuşsunuz :)

Resulgur
12-12-2015, 07:22
Sayın Resulgur,
Ateş çiçeği bende 2. yaşında ve üzeri ilk çiçeğe geçtiğinden beri hiç çiçeksiz kalmadı. Bu yazdan beri dediğiniz gibi 3. çiçeklenmeyi yaşıyor. Aklıma takılan bir soruyu siz sormuşsunuz :)

Sn. Milla demek ki ateş çiçeği hakkında aynı düşüncelere sahibiz ;)

Resulgur
21-12-2015, 21:26
Babamlara hediye almıştım Adanada balkonda bakıyorlar son haliyle resmini gönderdiler. Sağlık durumu nasıl sizce ? yapılacak bir şey var mı .. :confused:

Resulgur
24-12-2015, 13:41
Pencereden aşağı bakan yılbaşımın son hali , ne yazık ki çiçeği kaybettik eridi bozuldu çiçek kısmı :o

Resulgur
01-01-2016, 15:14
Manavdan aldığımız pırasadan deneme amaçlı 10 cm lik kök kısmını kesip bir bardakta suya koydum yaklaşık 1 hafta 10 gün sonra köklenme başarılı oldu . köklenmeyle kalmamış yeşil olan üst kısmı 5-7 cm uzamış bile ..

Soğan sarımsak pırasaların vb. kesilen kök kısımlarını atmayın bir saksıya dikin çok çabuk köklendiğini göreceksiniz . ;)

Resulgur
10-01-2016, 06:37
Geçtiğimiz sezonda agaclar net le tanıştık ve çok şey öğrendik. Buradan öğrendiğimiz bilgilerle çok güzel bitkiler yetiştirdik ..

2015-2016 Tohum Paylaşım Etkinliğinde paylaştığımız tohumlar. Paylaşmak güzeldir :D

YeniGine
11-01-2016, 00:10
Emeklerinize sağlık sayın Resulgur. Paylaşmak güzeldir, görüntü de harika...

Resulgur
11-01-2016, 09:32
Emeklerinize sağlık sayın Resulgur. Paylaşmak güzeldir, görüntü de harika...

Sn. YeniGine çok teşekkür ederim.

Bakın yukarıda ektiğim bitkiler donarak ölmüşler, şimdi o bahçenin üzeri tamamen karla kaplı durumda baharla birlikte yeniden hayat bulacak çiçeklerimiz. Ben hiç üzülmedim bu duruma çünkü yeni canlar hayat bulacak o toprakta ve yeni sürprizleri olacak , sizde üzülmeyin .

Merakla bekliyoruz yeni sezonda neler olacak ;)

Resulgur
22-01-2016, 19:21
Önümüzdeki günlerde hava durumu yine -28 dereceleri gösteriyor. Bu soğuklar daha uzun sürecek gibi ..

İçeri aldığımız bitkilerden iki tanesinin durumu kötüye gidiyor. Bugün kışı geçirebilsinler diye bir karışım hazırladım. Burada bahar mayıs ta başlıyor. Kim ölecek kim kalacak hep birlikte göreceğiz..

Karışım : 5Lt su içerisine 2 adet aspirin+iki yemek kaşığı harnıp pekmezi+2 yemek kaşığı hümik asit

Mücevher Çalısı
22-01-2016, 19:34
Siz bu dopingi topraktan mı uyguluyorsunuz? "Aspirini topraktan uygulamak kötü sonuç verir" denir, bu sebeple sordum:)

Resulgur
22-01-2016, 20:27
Siz bu dopingi topraktan mı uyguluyorsunuz? "Aspirini topraktan uygulamak kötü sonuç verir" denir, bu sebeple sordum:)

Evet topraktan .. hazırlanan karışımın içerisine eritilip konuldu. Bir sorun olur mu ki ;)

Mücevher Çalısı
22-01-2016, 21:00
Yaptığınız karışımın bilgisini nereden aldığınızı ve kullanıp kullanmadığınızı merak ettiğim için sordumuştum aslında. Ben bir kere "sade aspirinli suyu" topraktan uyguladım, fazla gelmiş olabilir bilmiyorum da çiçeklerimi kuruttum:(

Burada (http://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/19808.htm) ve burada (http://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/12870.htm) konu biraz biraz işlenmiş:)

Burada (http://azbitki.com/yapraklardan-besin-vermek) ise yapraktan uygulamanın doğru bir uygulama olduğu yazıyor.

Bu konu hep kafa karıştırıcı olarak mı kalacak merak ediyorum:confused:

Resulgur
22-01-2016, 21:49
Yaptığınız karışımın bilgisini nereden aldığınızı ve kullanıp kullanmadığınızı merak ettiğim için sordumuştum aslında. Ben bir kere "sade aspirinli suyu" topraktan uyguladım, fazla gelmiş olabilir bilmiyorum da çiçeklerimi kuruttum:(

Burada (http://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/19808.htm) ve burada (http://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/12870.htm) konu biraz biraz işlenmiş:)

Burada (http://azbitki.com/yapraklardan-besin-vermek) ise yapraktan uygulamanın doğru bir uygulama olduğu yazıyor.

Bu konu hep kafa karıştırıcı olarak mı kalacak merak ediyorum:confused:

Aslında bende deneme yapıyorum bir nevi ..

Tohum çimlendirme ve çelik köklendirme de kullanıldığını uygun ortamlarda tohumların daha sağlıklı çimlendiğini ve çeliklerin daha iyi köklendiğini okumuştum. Görelim bakalım neler olacak :D

sevgihoca
22-01-2016, 22:09
Ben aspirini su şişesinde eritip,bütün çiçeklerime azar azar verip,şişeyi bitiriyorum.Olumsuz bir sonuçla karşılaşmadım.

Mücevher Çalısı
22-01-2016, 22:11
Ben aspirini su şişesinde eritip,bütün çiçeklerime azar azar verip,şişeyi bitiriyorum.Olumsuz bir sonuçla karşılaşmadım.

Ya olumlu?

sevgihoca
22-01-2016, 22:25
Ne diyim Mücevher Çalısı fena da değiller.Bazen vitamin ilacını eritip veriyorum,bazen maden suyunu bekletip ,suyla karıştırıyorum.Bazen yaptığım enzimden veriyorum.İdare edip gidiyoruz.Her yolculuğa çıktığımda bunlardan birini uygulayıp gidiyorum,gelince bakıyorum kocaman olmuşlar.

Resulgur
22-01-2016, 22:55
Ne diyim Mücevher Çalısı fena da değiller.Bazen vitamin ilacını eritip veriyorum,bazen maden suyunu bekletip ,suyla karıştırıyorum.Bazen yaptığım enzimden veriyorum.İdare edip gidiyoruz.Her yolculuğa çıktığımda bunlardan birini uygulayıp gidiyorum,gelince bakıyorum kocaman olmuşlar.
Sn hocam ..

Şu maden soda sı benimde aklıma geliyor. Nasıl bir etkisi oluyor neden soda kullandınız ?

sevgihoca
22-01-2016, 23:03
Episkiya,kohlera çiçeklerim hayatlarından memnun olmadıkları için denemeye karar verdim.Yaprakları içe doğru kıvrılıyordu.Episkiyada olumlu sonuçlar aldım,yaprakları havaya doğru kalkıp canlandı.Kohlerada olmadı.Bir müddet sonra episkiya gene eski haline dönüyor,bu seferde vitamin eritiyorum.Onda da yaprakları hemen canlanıyor.

Resulgur
22-01-2016, 23:10
Episkiya,kohlera çiçeklerim hayatlarından memnun olmadıkları için denemeye karar verdim.Yaprakları içe doğru kıvrılıyordu.Episkiyada olumlu sonuçlar aldım,yaprakları havaya doğru kalkıp canlandı.Kohlerada olmadı.Bir müddet sonra episkiya gene eski haline dönüyor,bu seferde vitamin eritiyorum.Onda da yaprakları hemen canlanıyor.
Hocam siz ilaçlarla işi çözmüş sünüz. Bitkiler için reçete de yazarsanız artık [emoji4]

sevgihoca
22-01-2016, 23:13
Ne yapayım,güzel olsunlar diye uğraşıyorum:p

Resulgur
29-01-2016, 17:45
Bu alanda Mor Fesleğen Domates , Biber , Maydanoz , Roka , Tere , Nane , Salatalık , Zinnia , Ateş çiçeği ve ayçiçeği yetiştirmiştik ..

Etkinlikte Paylaştığım : Roka , Tere , Mor Fesleğen tohumlarını buradan aldık ..

Resulgur
01-02-2016, 00:27
Bitkiler için kullanılan Aspirin .. ile ilgili bir yazı buldum. Ayrıca soda ve tarçın da var.

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160131/c32fc6b6888e6daeac95b85e82c0554e.jpg

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160131/514d874129e6f853a400263f8ec66881.jpg

sevgihoca
01-02-2016, 08:15
Bilgiler için teşekkürler.Bir de çiçeklere reçete yazarsınız diyordunuz.:p Reçete uzmanlar tarafından yazılmış bile.:p

Resulgur
01-02-2016, 15:30
Bilgiler için teşekkürler.Bir de çiçeklere reçete yazarsınız diyordunuz.[emoji14] Reçete uzmanlar tarafından yazılmış bile.[emoji14]
Rica ederim. Bilgi sabit fakat uygulama farklı hocam. Her doktorun kendi reçetesi var. Bu da sizin farkınız [emoji4]

Resulgur
13-02-2016, 17:21
Etkinlikten gelen tohumlarımız . Hayırlı bereketli olsun inşallah..

Kendime bir tohum bankası oluşturdum. ;)

Excel dosyasına stokta bulunan tüm tohumlarımız listelendi tohumların kimden geldiği, tohum ekim takvimi, fidelerin genel bakımı vs. gerekli bilgiler de dosyamıza eklenecek.. :cool:

Resulgur
15-02-2016, 15:52
Tohumlarımız listelendi emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. :cool:

Daha devamı var tabi ki de .. onlarda ilerde sürpriz olacak .. Tüm paylaşımcıların göndermiş olduğu tohumların gelişim süreçlerini hasata kadar sayfamda paylaşmayı düşünüyorum.

Resulgur
19-02-2016, 19:30
Çin'den 4.68 $ a aldığımız ürünü teslim aldık .. Çiftlik kurmaya bir adım daha yaklaştık sayılır :D

1* dijital lcd termometre higrometre
1* kullanım kılavuzu( ingilizce)

Iç/dış mekan sıcaklık, kapalı nem göstergesi.

Jakin
20-02-2016, 12:56
Tohumlarımız listelendi emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. :cool:

Daha devamı var tabi ki de .. onlarda ilerde sürpriz olacak .. Tüm paylaşımcıların göndermiş olduğu tohumların gelişim süreçlerini hasata kadar sayfamda paylaşmayı düşünüyorum.

Sn. Resulgur elinize sağlık.
Excel tablosunu ekleseniz de biz de kullansak, olabilir mi acaba?
(Tembelliğim tuttu. ;))

Resulgur
20-02-2016, 19:23
Sn. Jakin çok teşekkür ederim. Tabi ki gönderim size de .. güncellersiniz kafanıza göre [emoji4]

Resulgur
21-02-2016, 16:01
Sn. Jakin ;

Hazırlamış olduğumuz Tohum Bankası excell dosyasını paylaşıyorum.
İndirmek isteyenler için içerisinde faydalı bilgiler Tohum ekim tablosu ve zamanı , gübre şerbeti hakkında bilgiler de mevcuttur.

İndirme Linki : R@Gur (http://www.dosya.tc/server7/966bmw/Tohum_Bankasi.xlsx.html)

Jakin
21-02-2016, 16:35
Sn. Jakin ;

Hazırlamış olduğumuz Tohum Bankası excell dosyasını paylaşıyorum.
İndirmek isteyenler için içerisinde faydalı bilgiler Tohum ekim tablosu ve zamanı , gübre şerbeti hakkında bilgiler de mevcuttur.

İndirme Linki : R@Gur (http://www.dosya.tc/server7/966bmw/Tohum_Bankasi.xlsx.html)

Teşekkürler..

Resulgur
25-02-2016, 18:06
Diğer ürünümüzü de 3.77$ a yurt dışından getirttik .. Pek anlamam fakat bir kaç ölçüm yaptım. :D Termometre çok işime yaradı baktım oturma odamız 15°C hemen diğer odaya aldım tohumları 18°C oldu .. iki tane biber tohumunu deneme amaçlı çimlendirdim bile .. Resimleri bugün yarın atarım.

3 1 çok fonksiyonlu nem, ph ve ışık ölçer.

Bu aletle yaptığım ölçümlerde hazırlamış olduğum toprak Ph ı 7.1 civarlarında bitkiler o yüzden rahat çimleniyor demek ki .. Yani toprak hazırlama konusunda başarılı olmuşum :p

Resulgur
27-02-2016, 12:22
Kilitli poşetlerin içerisine yerleştirdiğim peçetelerin içerisine bir kaç tohum atarak oda sıcaklığında 6 çeşit tohum ..

Bu uygulamada kereviz ve fasulye tohumları çimlenmedi. Diğer tohumlar çimlendi ve sadece biber tohumlarını saksıya aldım. Diğerlerini ekecek yerim olmadığı için ve havalar geceleri -5 lerde olduğu için sadece inceledim. ;)

597479

597480

597481

597482

ibrahimes
27-02-2016, 15:01
Diğer ürünümüzü de 3.77$ a yurt dışından getirttik .. Pek anlamam fakat bir kaç ölçüm yaptım. :D Termometre çok işime yaradı baktım oturma odamız 15°C hemen diğer odaya aldım tohumları 18°C oldu .. iki tane biber tohumunu deneme amaçlı çimlendirdim bile .. Resimleri bugün yarın atarım.

3 1 çok fonksiyonlu nem, ph ve ışık ölçer.

Bu aletle yaptığım ölçümlerde hazırlamış olduğum toprak Ph ı 7.1 civarlarında bitkiler o yüzden rahat çimleniyor demek ki .. Yani toprak hazırlama konusunda başarılı olmuşum :p

Sayfanız ve ürünleriniz bereketli olsun. 2008-2011 yılları arasında bende Muş - Bulanıkta çalıştım. Hatta eşimle de orada tanıştık. Anıları çok bizde :)

Bu aletten almayı çok düşündüm ama doğru çalışır mı çalışmaz mı diye vazgeçmiştim. Sizin düşünceleriniz nasıl? Özellikle ph için?

Resulgur
28-02-2016, 14:38
Sayfanız ve ürünleriniz bereketli olsun. 2008-2011 yılları arasında bende Muş - Bulanıkta çalıştım. Hatta eşimle de orada tanıştık. Anıları çok bizde :)

Bu aletten almayı çok düşündüm ama doğru çalışır mı çalışmaz mı diye vazgeçmiştim. Sizin düşünceleriniz nasıl? Özellikle ph için?

Sn. ibrahimes çok teşekkür ederim. Demek bu mahrumiyet bölgesinde sizde yaşadınız. Bizi en iyi siz anlarsınız o zaman .. :D Çok şükür zorunlu hizmet süremizi bitirdik , bu aralar tercih işleriyle uğraşıyoruz.

Yukarıda paylaştığım bu ürünü bir kaç defa kullandım. Aslında pek anladığımı söyleyemem. Satın aldığım sitede binlerce kişi tercih etmiş ve yorumlarda genelde olumlu olunca fiyatı zaten cüzi bir miktar, deneme amaçlı satın aldım. İlerde daha sağlıklı ölçümler yaparsam sayfamda paylaşmaya devam ederim. Saygılar

Resulgur
29-02-2016, 13:07
Evimizin oda sıcaklığı ortalama (15 °C) .. Termometrenin probunu toprağa daldırıp ölçtüğümüzde iç ortamla toprak arasında genelde ortalama 3 °C farklı ölçüm yapıyoruz.

Resimde gördüğünüz gala çiçeği 21.01.2016 da sn. telato tarafından kargolandı o günden buyana hiçbir gelişim göstermedi bende onu yoğun bakıma aldım. Toprak ve saksısı değişti düzenli olarak tansiyonunu ölçüyoruz. :D Oda sıcaklığında bir müddet gelişim süreci takip edilecek bakalım yaşayacak mı ölecek mi .. :rolleyes:

Resulgur
29-02-2016, 13:19
Bugün saksılara göz atayım dedim bir de baktım ne göreyim ..

Üstteki saksıyı düzenli olarak suluyordum dipten dökülen su saksının altına denk gelen çiçek soğanını da beslemiş büyütmüş kendine bir çıkış yolu aramış yanlardan dışarı atmış kendini, yeni fark ettim .. ;)

Resulgur
29-02-2016, 13:22
Bizim -bardak içerisine koyduğumuz suyla köklenen- sap pırasa büyümüş te adam olmuş .. :D yaklaşık 30 cm boyunda

Resulgur
29-02-2016, 13:29
Ayrıca oda sıcaklığımız (15 °C) marul ve dere otu tohumları için uygun olduğundan küçük bir kaba bir kaç tohum serpiştirdim. Bakalım ne zaman çimlenecekler. ;)

Resulgur
29-02-2016, 13:44
Şebboy lar geçen seneden kalma, tohumdan yetiştirdiğim ve ilk defa çiçek açan 5 - 6 kök var elimde .. Yetiştirdiğim çiçekler arasında soğuk havalara dayanabilen şebboylar her dem yeşil kaldı ve kışı çok iyi atlattılar. Hava biraz değişince hemen çiçek tomurcukları oluşmuş ..

Resulgur
02-03-2016, 09:40
Türkiye geneli don risk haritasında kuvvetli don riski olan tek yerde yaşamak ta güzel. :D

Resulgur
06-03-2016, 11:57
Burası Muştur yolu yokuştur giden gelmiyor acep ne iştir. :D

Bugünlerde takip ettiğim sayfalarda Türkiye'nin bir çok ilinde tohumlar ekildi çimlendi , bizlerde imrenerek beğen butonuna basıyoruz. Yapacak bir şey yok :o

hilalll
06-03-2016, 15:50
Bir kader ortaginiz olarak keyifle dolastim tum sayfalarinizda siz hep soguktan sikayet etmissiniz bende sicaktan dolayi verim alamadim... az kaldi ...(mart sayilmaz, temmuz sayilmaz, haziran zaten ramazan guzel gecer) ;-) yeni hayatlarimizda guzel bahcelerimiz ve etrafımızda güzel insanlar bolca olsun inşaAllah

Resulgur
07-03-2016, 13:12
Sn. hilalll inşallah dediğiniz gibi olur. Sayfanıza şöyle kısa bir göz attım tikenlilere merakınız çok anlaşılan ;) açık konuşmak gerekirse ben biraz uzağım kaktüslere ..

Aslında soğuktan çok ta şikayetçi değilim, sadece bitki yetiştirmek istiyorum o yüzden sitem ediyorum. Ramazan ayı dediğiniz gibi çok güzel geçiyor buralarda, Adana lı biri olarak o sıcaklardan bin kat iyidir. Kısmetse yaz ortaları göç başlar. Hakkımız da hayırlısı olsun diyelim :rolleyes:

Resulgur
14-03-2016, 12:35
Tamda kaybettik dediğimiz ateş çiçeğimizi hayatta tutmayı başardık. Zorlu bir kış macerası olumlu sonuçlandı diyebiliriz. Tek yıllık olan bitkiyi ikinci yılda filizlendirmeyi başardım. Yukarıda paylaşmış olduğum vitamin deposu karışımı bitki üzerinde başarılı bir sonuca ulaştırdı, işte tekrar filizlenen çiçeğimiz. :D

Resulgur
14-03-2016, 13:04
Geçtiğimiz günlerde görev gereği Van a gitmiştik .. İhtiyaç gidermek için yol üstü bir petrole uğradık içeride baktım bir saksı içerisinde portakal mı limon mu bilemedim , saksı toprağına söyle bir göz attım kupkuru bir toprak var.

Dayanamayıp sordum ;

- Bitkinin limon olduğunu söylediler , dışarısı kar buz iç mekanda orta büyüklükte bir saksı içerisinde yetişen ağaç yaprakları yeni yeni filiz vermişti ..

Toprağın değişmesi gerektiğini söyledim .. 1/1 oranında en az iki sene üzerinden geçmiş inek gübresi ve toprak karıştırıp içerisine 2 3 tane yumurta kabuğu ezip koymalarını ve 1 adet muz kabuğu dilimlemelerini ve bulabilirlerse küçük dal parçalarını ve dökülen yapraklardan da karıştırıp çok gevşek yapılı bir toprak olması gerektiğini söyledim. Şöyle garip garip baktılar ve güldüler :) mühendis misin nerden biliyon dediler. Ses etmedim bende güldüm ve araca geçtim..

Buradan öğrendiklerimizi söyledik sadece büyütecek bir şey yok :D

Resulgur
14-03-2016, 13:22
Görev dönüşü Van Erciş te bulunan inci kefali göç güzergahında bulunan sosyal tesise uğradık .. Dolaşırken kenarlarda kar altından göz kırpan soğanlar dikkatimi çekti kimisinin yarısı dışarıda kalmış şekildeydi .. Dayanamayıp bir kaç tanesini çıkardım.

- Görevlilere bir kaç soğan aldığımı söyleyip haber verdim. Önemli değil alabilirsin dediler biraz muhabbet edip teşekkür ettim.

Soğanların cinsini bilmiyorum bakalım ne çıkacak .. Tahmin yürütebilen varsa yazabilir. :rolleyes:

Milla
14-03-2016, 13:37
Tamda kaybettik dediğimiz ateş çiçeğimizi hayatta tutmayı başardık. Zorlu bir kış macerası olumlu sonuçlandı diyebiliriz. Tek yıllık olan bitkiyi ikinci yılda filizlendirmeyi başardım. Yukarıda paylaşmış olduğum vitamin deposu karışımı bitki üzerinde başarılı bir sonuca ulaştırdı, işte tekrar filizlenen çiçeğimiz. :D

Benimkiler de 3. senesine girdiler ve çok kuvvetliler :)

Resulgur
14-03-2016, 13:39
Benimkiler de 3. senesine girdiler ve çok kuvvetliler :)

Sn. Milla öyle olması gerekiyor zaten, bu çiçeğin annesi de siz siniz ;) sayenizde çok şey öğrendim. Saygılar

Not: Ama şunu belirteyim buralar -40 dereceleri gördü ve geceler halen -9 larda ..

Resulgur
14-03-2016, 13:48
Aradan bir yıl geçti ve sonunda çiçeğimiz açtı .. Tohum ekiminden sonra yaklaşık bir yıl sonra gelen güzellikler. :p

telato
15-03-2016, 22:00
600427

Soğanların cinsini bilmiyorum bakalım ne çıkacak .. Tahmin yürütebilen varsa yazabilir. :rolleyes:

Güngüzeli yumrularına benziyor, turuncu olanı türkiyede çok yaygın...

Resulgur
16-03-2016, 13:51
600427

Güngüzeli yumrularına benziyor, turuncu olanı türkiyede çok yaygın...

Sn. telato merakla bekliyorum. Daha şimdiden filizlerde bir hareketlenme var çiçekleri açacak tahmin ediyorum ve hep birlikte göreceğiz ;)

Milla
19-03-2016, 09:18
Sn. Milla öyle olması gerekiyor zaten, bu çiçeğin annesi de siz siniz ;) sayenizde çok şey öğrendim. Saygılar

Not: Ama şunu belirteyim buralar -40 dereceleri gördü ve geceler halen -9 larda ..

Bu durumda asıl başarı sizde :) Tebrikler.

Resulgur
21-03-2016, 23:01
Adana da biraz gezdik bahar kendini göstermiş [emoji4] http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160321/1a823d4e9011e8fe56a0e0777b26c019.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160321/ea8b55f10fce5de6b35fae50c577393f.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160321/7f9330c2f9f902d4388898c05b12fd93.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160321/af02756e1c32ab7300e92688b58097cd.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160321/c17757acd7df59143a7c82d1fbf0c396.jpg

Resulgur
21-03-2016, 23:03
Resimlere devam .. http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160321/88ea9db8c761ed56ac0e2db8f0f1114c.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160321/408a9b568e3042bc6b0377d90b6a53bb.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160321/15b739f3821accee534ae9c4d8bf2093.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160321/e385ffd24073391fffc8da54dbfa7cea.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160321/7a71e0a8b6bae6ea39d48e9549068101.jpg

YeniGine
21-03-2016, 23:12
Harika, Adana'ya yaz gelmiş sayın resulgur... Gelinciklere bayıldım.

Resulgur
21-03-2016, 23:18
Harika, Adana'ya yaz gelmiş sayın resulgur... Gelinciklere bayıldım.
Sn. YeniGine benimde çok dikkatimi çekti ilk defa gördüm karışık renkte bir arada gelincikleri .. [emoji4]

YeniGine
21-03-2016, 23:22
:) Ben de gelincik deyince hep kırmızı bilirim. İlk kez gördüm diğer renklerini. Bakalım ben de bir sürü gelincik tohumu serpiştirdim tarlalarıma. İnşallah çiçeklerini görebilirim.

akçabardak
22-03-2016, 12:14
Sn. Resulgur, beğeni tuşuna basacaktım ama fotoğraflar televizyon ekranı gibi büyük olunca Alıntıla tuşundan başka hiç bir tuş görünmüyor, o yüzden yazmak istedim, hepsi bir harika.

Fotoğraflar çok güzel Adana'da portakallar çiçeklerini açmışlar, bizde daha yeni yeni tomurcuk ve yeni filizler veriyor, kuşlar, papatyalar, gelincikler, ateş çiçekleri ne kadar güzel açmışlar öyle.

Bir de eğri büğrü bir ağaç sanırım ters dut nasıl güzel bir form oluşturmuş kendine bayıldım ona, bir müddet gözümü ondan ayıramadım, fotoğraflar da tam ekran olunca belgesel izler gibi izledim, içim açıldı doğrusu iyi ki paylaştınız.

Resulgur
22-03-2016, 12:24
Sn. Resulgur, beğeni tuşuna basacaktım ama fotoğraflar televizyon ekranı gibi büyük olunca Alıntıla tuşundan başka hiç bir tuş görünmüyor, o yüzden yazmak istedim, hepsi bir harika.

Fotoğraflar çok güzel Adana'da portakallar çiçeklerini açmışlar, bizde daha yeni yeni tomurcuk ve yeni filizler veriyor, kuşlar, papatyalar, gelincikler, ateş çiçekleri ne kadar güzel açmışlar öyle.

Bir de eğri büğrü bir ağaç sanırım ters dut nasıl güzel bir form oluşturmuş kendine bayıldım ona, bir müddet gözümü ondan ayıramadım, fotoğraflar da tam ekran olunca belgesel izler gibi izledim, içim açıldı doğrusu iyi ki paylaştınız.
Sn. Akcabardak telefondan paylaştığım için öyle oldu resimler. Dut ağaçlarına çok güzel Form vermişler onlarca ağaç var çeşit çeşit eğilip içten baktım arap saçı gibi dallar birbirine dolanmış forumdaki bonzai ağaçları gibi .. Bizde az önce babamla Saksılar tenekelerdeki toprakları boşalttık güvercin gübresi karıştırdıktan sonra 3 4 gün havalandiracagiz ve fideler ekilecek . tohumlarını z çimlen di bile .. paylaşımlar devam edecek [emoji4]

akçabardak
22-03-2016, 12:34
Bizde az önce babamla Saksılar tenekelerdeki toprakları boşalttık güvercin gübresi karıştırdıktan sonra 3 4 gün havalandiracagiz ve fideler ekilecek . tohumlarını z çimlen di bile .. paylaşımlar devam edecek [emoji4]

Çok mutlu oldum çimlendiklerine, sağlıkla büyüsünler, bol bol mahsullerini almanızı diliyorum, paylaştıkça çoğalsın, kolay gelsin.

Resulgur
22-03-2016, 14:35
Adana da biraz işlerimiz vardı çıktık geldik .. Babam dam da sebzeler yetiştiriyor elimdeki tohumlar dan biraz getirdim bir kaç çeşit ekim yaptık , bir kaç resim atalım.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160322/edc09f5044a5f21d2f71223a6d70a968.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160322/4ab88923461c37313cc471e314c9c6e7.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160322/631b892409495d0a087d38d440adc0ea.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160322/aecdbd47b973420f6b42c8ab5dafb264.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160322/5f55faf53bdc50ba61599b63c14eb958.jpg

Resulgur
22-03-2016, 14:37
Resimlere devam .. http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160322/9a422bdd6a75b161c730428f30453bde.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160322/edf84b7a92b592406efcda999d8bb18b.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160322/8e113216bb5dcf3e2c487a55a89dbccf.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160322/4a6c54a1c79ddff94d42655d6c83f40d.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160322/54c446c068f70b8fad769344bc52b10f.jpg

Resulgur
22-03-2016, 14:41
Bugün topraklar serildi .. Saksılar dan çıkanlar fesleğen taze ısırgan .. Biraz kuş gübresi karıştırdıktan sonra .. http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160322/66af834c10cc779ee77cea5cda9ae2aa.jpg http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160322/95884098aeece8a0d4fc7631bff1b2b1.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160322/4faf42666279d3bdac9ffb0b12f543b9.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160322/fb29c3b482517cebe4648030ce4abe29.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160322/c06e3f08cf88e271fc7895c980575525.jpg

Resulgur
22-03-2016, 14:45
Dikkatimi çekti .. Akdeniz iklimi ne uyumlu agaclar bir arada .. Muhteşem üçlü diyelim. Zeytin incir ve dut ağacı aynı yerde kökler birbirine sarılmış mutlu mesutlar. [emoji4]

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160322/00a032d5b264f7daf181b6901e4b498c.jpg

Resulgur
25-03-2016, 16:14
Bugün siparişler geldi ..

1 cocopeat ve 50 lt perlit +50 ml humik asit sn. İsmail Kuzucu nun tarifi ile karışım hazırlandı .. Biraz ini fideler için bardaklara ayırdık geri kalanı mevcut toprak içerisine karıştırdıktan sonra tenekelere ve Saksılara doldurduk . Bir kaç gün sonra fideleri şaşırtmaya başlarız. . Hazırlamış olduğumuz toprak çok zengin içerikli oldu ..
Ayrıca ; pazı , kara domat , armut domates ve kırmızı çiçekli adaçayı tohumu ekim yapıldı. .

bahçe toprağı +kum+60lt cocopeat +50 lt perlit+humik asit +bir çuval kuş gübresi
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160325/9d2e2d8d94dc8e732aaf98404f9453f1.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160325/5aa0ca9849346311adf842006a507555.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160325/5e8e372811d4488f4a5e53490b8be21e.jpg

Resulgur
25-03-2016, 16:23
Bu nasıl bir ağaç .. [emoji4]

Halamlara gezmeye gitmiştik bahçeye baktığımda üzerinde yapraktan çok çiçek var. Fidanın boyu yaklaşık 60 Cm.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160325/d9affb5245251b2da21a82d535b2b77d.jpg

Portakal çiçekleri [emoji6]

eneskrky
25-03-2016, 17:59
sayın Resulgur :
Her şey muhteşem naneler ısırganlar bahçen :D emeklerine sağlık ,gezine gelince bu güzellikler için nediyeceğimi bilemedim :D
En sondaki Mayer limona benzettim kim bilir nasıl kokuyordur :))

Resulgur
25-03-2016, 20:02
Sn. eneskrky çok teşekkür ederim. Babamın eserleri bunlar tatile geldim Adana'ya. . Etkinlikten gelen tohumları ektik biraz .. toprak hazırladım babama buradan öğrendiğim bilgileri ogretiyorum bizimkilere merakla dinliyor lar .. ;)

O minik fidan meyve de veriyor muş mis gibi kokuyor [emoji4]

nebil1505
25-03-2016, 20:14
içlerine espri olsun diye biber ektim bakalım neler olacak .. Şimdilik bir sıkıntı yok gibi kardeş kardeş büyüyorlar .. :cool:
Resul kardeş resimdeki tere mi yok sa roka mı?

Resulgur
25-03-2016, 20:23
Resul kardeş resimdeki tere mi yok sa roka mı?
Tere ekmiştim ortak .. O tere lerin tohumlarını tohum paylaşım etkinliğinde dağıtmıştım .. [emoji4]

nebil1505
25-03-2016, 20:24
Resul hakikaten Baharla yaz birlikte gelmiş Adana ya Burda ağaçlar hala küs doğaya hala hava sıcaklığı 2-3 derece ve sürekli yağmur sürekli gri hava. :(

dongyul
25-03-2016, 20:27
Vallahi sayfanıza göz attım çok canlı, anlatımınız içtenliğiniz çok güzel ve doğal ^^

Ayrıca portakal ağacının çiçeklerine bayıldım kokusunu hissettim. Adana'ya yaz gelmiş belli..

eneskrky
25-03-2016, 20:46
Bodur bir tür evet bol meyve verir hayal ettimde bir an :D :D Ama ben hala limon da ısrar ediyorum portakala içim ısınmadı :))

nebil1505
25-03-2016, 21:05
Resul ortak bende tarla alınca bende tohum bekliyorum senden şimdiden söyleyeyim.

Resulgur
25-03-2016, 21:20
Resul ortak bende tarla alınca bende tohum bekliyorum senden şimdiden söyleyeyim.
Tabi ki de ayarlarız lafı olmaz kardeşim ..

Resulgur
31-03-2016, 13:22
20 mart da atılan tohumlar ve kök yapısı http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160331/994eb9296efac63b117b78417f39bd38.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160331/c648183c06e317bec837610f5768e029.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160331/b681261608425378c0627ec96c1d0702.jpg

Resulgur
31-03-2016, 13:25
Babamın yetiştirdiği süs biberlerine 4 gün arayla 2 kez humik asit uygulaması yaptık. . Son durum ..

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160331/e81fdb7aa75c8d68371c0bb17658863f.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160331/f0166deaf3d5c48f9abaa949185192c7.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160331/d4f76908ae0fa93a7454bbffac11e2ed.jpg

Resulgur
10-04-2016, 21:14
Resimleri telefondan paylaştığımdan ebatı büyük olmuş kusuruma bakmayın. Bu yüzden paylaşımlara ara verdim. Kaldığımız yerden devam edelim isterseniz ...

Bugünlerde yukarıda paylaşmış olduğumuz biber fideleri 15 -20 cm i geçtiler. Bir kısmı bardaklarda köklendirilip kalıcı yerlerine ekilecekler. Elimizde çok fazla fide var babam yıllardır eşe dosta kolu komşuya da ücretsiz fide dağıtıyor. Gittiğimiz yerleri de bilgilendirip fideleri teslim ediyoruz. Bir kaç yere de ben götürüp fide dikimlerini yaptım. ;)

Resulgur
10-04-2016, 21:30
Tohumdan yetiştirip bardağa aldığımız diğer fideler.

6 adet Kornişon Salatalık , 5 adet F1 Salatalık , 3 adet organik köy domatesi , 3 adet sandık domates , 12 adet sırık çeriler. :D

YeniGine
10-04-2016, 23:40
:) Maşallah maşallah sayın Resulgur, ne kadar güzel büyümüşler, emeklerinize sağlık, rastgelsin inşallah...

Resulgur
13-04-2016, 11:27
:) Maşallah maşallah sayın Resulgur, ne kadar güzel büyümüşler, emeklerinize sağlık, rastgelsin inşallah...

Sn. YeniGine çok teşekkür ederim. Bu manzara sizlerden öğrendiklerim sayesinde ortaya çıktı, buradaki herkesin emeği var üzerinde. Saygılar ;)

Resulgur
13-04-2016, 11:54
Tohumdan yetiştirdiğimiz biber fideleri artık kalıcı yerlerine alındı. Ayrıca sn. dongyul tarzı diyelim .. karma ekim de yapıldı .. 15 adet sarı turşuluk biber, 8 adet boğa kanı kırmızı pancar, bir çimdik :p pazı 2 adet f1 salatalık 1 adet cennet meyvesi .. Bereketli olması dileğiyle .. ;)

11.04.2016 Pazartesi .. Adana

Resulgur
13-04-2016, 12:19
Sırık Çeriler de kalıcı yerlerine alındılar toplam 13 adet . 2 adet de farklı bir cins domates var. 1 adet de salatalık ekmiş babam ;)

akçabardak
13-04-2016, 12:27
Sayın Resulgur emeklerinizin karşılığı bol bol mahsuller vererek almanızı diliyorum, babanızın da ellerine emeklerine sağlık.

Resulgur
13-04-2016, 12:45
Son olarak kısa bir gezinti yapalım istedim. Babamla birlikte yetiştirdiğimiz ürünlerden bir kaç kare daha ..

Mentollü Nane .. kullandığınız nefes açıcı ilaçları mentollü şekerleri unutturacak bir bitki .. kurusunu sıcak suda 3 dk demleyip içiyoruz. Rahat bir nefes alıyoruz :D

605278

Sn. akçabardak tan gelen tohumlardan .. Bize bu mutluluğu tattırdığı için Kendisine çok teşekkür ederim. ;)

605279

Yemeklerde , cacık ve salatalarda kullandığımız yeşil nanelerimiz.

605280

Favori adaylardan süs biberlerimiz. Bu yıl baya bir dağıtım yaptık halen dağıtıma devam ediyoruz.

605281

Fesleğenler olmazsa olmazımız. Mis gibi kokusuyla neşelendiriyor bizleri ..

605282

Resulgur
13-04-2016, 12:57
Sayın Resulgur emeklerinizin karşılığı bol bol mahsuller vererek almanızı diliyorum, babanızın da ellerine emeklerine sağlık.

Sn. akçabardak iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Bizi izlemeye devam edin diyorum .. Saygılar efendim ;)

akçabardak
13-04-2016, 20:50
Sn. akçabardak iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Bizi izlemeye devam edin diyorum .. Saygılar efendim ;)

Rica ederim, çok güzel çimlenmişl fideleriniz, benim en çok ilk fotoğrafta ki nefes açıcı naneler dikkatimi çekti, ilk defa duyuyorum bu naneyi, tohum yapıyor mu yoksa kökten mi çoğalıyor? çok merak ettim. Saygılarımla

Resulgur
13-04-2016, 21:42
Rica ederim, çok güzel çimlenmişl fideleriniz, benim en çok ilk fotoğrafta ki nefes açıcı naneler dikkatimi çekti, ilk defa duyuyorum bu naneyi, tohum yapıyor mu yoksa kökten mi çoğalıyor? çok merak ettim. Saygılarımla
Sn. akçabardak mentollü nane diyoruz biz ona .. normal nane gibi çoğaltmak için çelikler alıp toprağa saplıyoruz .. Bakımı çok basit kolayca kökten uzayıp sürgünler veriyor. Naneli sakız ve naneli şekerlerin aroması var içerisinde .. Soğuk algınlığına birebir.[emoji4]

YeniGine
13-04-2016, 23:40
:) Görüntüler süper Sayın Resulgur, maşallah, ürünleriniz bol olsun inşallah... Babanızın ellerine sağlık, sağolsunlar.

Şimdi bütün bu fideler balkonda mı?

tarla kuşu
14-04-2016, 00:39
Sayın Resulgur, fideleriniz çok sağlıklı görünüyor. Maşallah...
Afiyetle yemeniz dileğiyle...

Resulgur
14-04-2016, 21:55
:) Görüntüler süper Sayın Resulgur, maşallah, ürünleriniz bol olsun inşallah... Babanızın ellerine sağlık, sağolsunlar.

Şimdi bütün bu fideler balkonda mı?
Çok teşekkür ederim. Sn. YeniGine .. Babamla birlikte dam da ve balkonda yetiştiriyoruz bu ürünleri .. Ben Muş ta görev yapıyorum, tatile gelmiştim biraz yardımcı oldum , birlikte elimizden geldiğince bişeyler yapmaya çalıştık .. Artık Muş tan devam edeceğim paylaşımlarà , şu anda yolculuk yapıyoruz Maraştayız [emoji4]

Resulgur
14-04-2016, 21:57
Sayın Resulgur, fideleriniz çok sağlıklı görünüyor. Maşallah...
Afiyetle yemeniz dileğiyle...
Sn. tarla kuşu çok teşekkür ederim. Saygılar [emoji4]

Resulgur
25-04-2016, 13:32
03.04.2016 tarihinde gezmiş olduğumuz yerlerden bir kaç kare paylaşmak istedim. İleriki zamanlarda kurmak istediğim sera böyle olacak kısmetse .. :D

Resulgur
25-04-2016, 13:35
Resimlere devam ..

Resulgur
25-04-2016, 13:56
İzin dönüşü evimizde bulunan bitkilerin genel durumunu paylaşalım. ;)

Sn. telato dan gelen galamız uçuşa geçmiş .. Şu anda göbekten bir filiz daha geliyor.
607976
Nanelerimiz kendini dışarı atma telaşında :rolleyes:
607977
Salon bitkimizi ilk defa böyle gördüm çok hızlı bir bitki bir parça kopar toprağa temas ettir yeter
hemen kökleniyor. :p Şimdide bir sürü çiçek vermiş vay yaramaz :D
607978
Evimizin oda sıcaklığı ..
607979

Resulgur
25-04-2016, 14:04
Resimlere devam ..

Van Erciş'te topraktan söktüğüm soğanlar. isimlerini Erciş 1 - Erciş 2 kattım.
607983
Çiçekler gelince ne olduğunu anlarız. Beklemedeyiz :D
607984
Bizim Kavun içi renkli lilium bu .. toprak içerisindeki çiçek soğanının üzerine yanlışlıkla saksı koymuştum. Alttan sızan sularla beslenmiş büyümüştü şimdi baya bir adam olmuş :D
607985
Kök sürgünlerinden aldığım leylak ağacı sürgünleri 2 tane saksıda tuttu şimdi daha iriler. ;)
607986
Deneme amaçlı yediğimiz pırasanın kök kısmından 10 cm kesmiştim. Yıkılmadım ayaktayım diyor ;)
607987

sevgihoca
25-04-2016, 17:36
Maraş'tan da geçmişsiniz,o tarihlerde İstanbul toplantısı için İstanbul'daydım.İnşallah başka bir zaman beklerim Resulgur.
Çiçekler evden gidince daha güzel büyüyorlar,hepsi serpilmiş siz yokken.Çiçek açmış olan telgraf çiçeği sanırım,çok güzel açmış maşallah.

brkntkrmz
25-04-2016, 20:58
merhabalar
burada ki ilk yazım.Herkese iyi akşamlar dilerim.Forumu kullanmayı yeni öğreniyorum.belki çok alakasız bir yerde yazıyorum ama acemiliğime verin.
balkonumda geçen seneden itibaren grand duke bakmaya başladım.KIŞIN İÇERİYE ALDIM VE BAHARDA toprağını değiştirdim ve yeniden balkonuma aldım.FAKAT fotoğrafta da görüldüğü gibi yaprakları buruştu ve uçlarında sararmalar yaşandı.
gğbre olarak güvercin gübresi verdim.Buruşmalar gübreden önce oluştu.
NEYE İHTİYACI olduğunu bilemiyorum
acaba bu çiçeğin bakımını nasıl yapablirim.GÜVERCİN GÜBRESİ UYGUN MU?
şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim

brkntkrmz
25-04-2016, 21:31
buda ancizane benim minyatür balkon

Resulgur
25-04-2016, 23:12
Maraş'tan da geçmişsiniz,o tarihlerde İstanbul toplantısı için İstanbul'daydım.İnşallah başka bir zaman beklerim Resulgur.
Çiçekler evden gidince daha güzel büyüyorlar,hepsi serpilmiş siz yokken.Çiçek açmış olan telgraf çiçeği sanırım,çok güzel açmış maşallah.
Sn. Hocam çok teşekkür ederim. net den baktım evet telgraf çiçeğine benziyor. Maraş ta mola vermiştik yol üzeri Pazarcık ta 24 saat açık bir dondurmacı var oradan dondurmamizi alıp yola koyulduk kısmet olursa geliriz bir gün .. Bitkilerim dediğiniz gibi biz yokken çok güzel büyümüşler şaşırdım açık söylemek gerekirse . Saygılar [emoji4]

Resulgur
26-04-2016, 19:56
Bugün biraz çalıştım

Havalandırdığım toprakları gübreyle karıştırıp saksılara doldurdum. Elim değmişken saksısı dar gelen Gala çiçeğimizi büyük saksıya aldım. Köpük içerisine 3 adet sırık çeri domates 3 adet çuvalda fişkermiş deriz biz filizlenmiş soğan 3 adet te Adana dan getirdiğimiz süs biberleri dikildi.

Ayrıca 5 çeşit tohum ekimi yapıldı ..

( Patlıcan - Fındık Domates - Tatlı kıl biber - limon fesleğen - Bulanık Domates ( konserve yapıyorlar burada bu domatesten mis kokulu ve lezzetli ) bakalım tohumlar yeşerecek mi .. )

Resulgur
06-05-2016, 15:14
26 Nisanda Ekilen Tohumlarımız . 3 5 Günde çimlendiler.

Fındık Domates
610134
Bulanık ta konservelik domateslerden satın almıştım. Deneme amaçlı tohum almıştım. Çimlenme oranı baya bir yüksek oldu .. Verimi de güzel olursa demeyin keyfime :D
610135
Fesleğen tohumlarından çok az çıktı .. 4 tane den biri mefta oldu bile .. ;)
610136

Resulgur
06-05-2016, 15:17
Adana da yaptığımız çalışmaların karşılığını almaya başladık bile .. Tohumdan yetiştirdiğimiz ürünler

Pazılar , Boğa kanı kırmızı pancarlar , çeşit çeşit biberler , domatesler ve fesleğenler

Resulgur
06-05-2016, 16:09
Kekikler, salatalıklar, domatesler, gümüş düğmesi çiçekleri, kadife çiçekleri, fesleğenler, aster çiçeği ve şeker otu

Resulgur
06-05-2016, 16:54
Yukarıda paylaşmış olduğumuz resimlerde neler var şöyle bir göz atalım ..

Hatay dan gelen susuz yetişen domates
Hatay dan gelen hatay acı biberi
Hatay dan gelen patlıcan
Sırık çeri domatesler
Sandık domates
Organik köy domatesi
Abu Rawan domates
Kara Domat domates / Taşlıbahçe den
Karışık turşuluk biberler ( sarı yeşil siyah isot )
Bhut joloika acı biber / oz26 dan
Bursa Dağ Köyü Biber / birnefestoprak tan
Mini Gül Biber / sevoş dan
Peter Pepper Biber
Dolmalık Peynir Biber / sevoş dan
Kornişon Salatalık / kader_bpkp den
F1 Salatalık , Acur, Pazı
Kırmızı Boğa Kanı Pancar / heyyamola dan
Malabar ıspanak / Meyvelitepe den
Şeker otu / iskenderun ziraat bahçesinden aldım
Aster çiçeği
Gümüş Düğmesi Çiçeği / akçabardak tan
Biberiye , Kekik
Mor fesleğen, Limon fesleğen, Minik yapraklı fesleğen

Resulgur
07-05-2016, 20:09
Elimizdeki 5lt lik pet şişeleri değerlendirelim dedik ..

Şişenin taban kısmından 4 tahliye deliği açıp ortadan ikiye bölünen şişenin üst kısmını içe geçecek şekilde makasla kesip saksı içerisine oturttuk .. Çok ta güzel oldu .. Kendinden sera etkisi yapan bir saksımız oldu .

Mutlu tohumlar
Mutlu çiftçi :D

Resulgur
07-05-2016, 20:19
Bugün bir kaç çeşit tohum ekimi daha yapıldı ..

6 Adet Dilimli Bal Kabağı / telato dan
6 Adet Karpuz
8 Adet Yeşil Topak Kabak
8 Adet Kavun
Biraz da Kara Lahana ve Brokoli tohumlarını toprakla buluşturduk ..

Toprak Karışımı : Cocopeat (Hindistan Cevizi torfu ) Perlit Kum Bahçe toprağı ve Büyükbaş hayvan Gübresi karışımı .. (atom) :D

YeniGine
07-05-2016, 23:59
Sayın Resulgur, Adana'ya maşallah, ne kadar güzel olmuşlar; babanızın ellerine sağlık... Ürününüz bol olsun inşallah!..

Resulgur
08-05-2016, 09:54
Sayın Resulgur, Adana'ya maşallah, ne kadar güzel olmuşlar; babanızın ellerine sağlık... Ürününüz bol olsun inşallah!..

Sn. YeniGine çok teşekkür ederim. Bizim buralarda hayat yeni başlıyor soğuk nedeniyle .. Biraz tohum ekimi yaptık geçen seneki tohum aldığımız yerlere havaları takip ediyoruz geceleri ortalama 5 derece bitkilerin çimlenme sıcaklıklarına göre tohum attık ..

Tere Roka Tohumları , Yeşil Taze Soğan Sarımsak Nane (dış ortamda)

Kadife Çiçeği ve Mor Fesleğen (domates biber aralarına dikilmek üzere),

Biber ve Domates fideleri (iç ortamda )

Çimlendirildiler.

Az önce kahvaltıda salata yapmak üzere dalından Nane Yeşil Soğan ve Sarımsak topladım.
Çok güzel bir duygu herkese tavsiye ederim. ;)
Fotoğrafları yakında paylaşırım. Saygılar

Resulgur
10-05-2016, 13:18
Şebboy çiçeğimiz yaklaşık 1 metre boy yaptı .. o küçüçük kök yapısıyla bu kadar uzamasına şaşırdım. ;)

Yerinden söküp hediye edilmek üzere teslim edildi. Yavaş yavaş çiçeklerimizi eşe dosta dağıtmaya başlıyoruz. Göç yakındır.

Resulgur
10-05-2016, 13:27
Evimizde oda sıcaklığında çimlendirdiğimiz tohumlarımız.

Tatlı kıl biber / telato dan
610997
PAtlıcanlar
610998
Sarı Kadife çiçeği
610999
Fındık domatesimiz
611000

Resulgur
10-05-2016, 13:35
sn. akçabardak tan gelen haseki küpesi tohumlarından bir kaç tanesi çimlendi elimizde kalan bu nazlı çiçek yaklaşık 2 ay oldu .. Gelişimi normal midir. Neyi eksik yapıyoruz anlamadım. :o

akçabardak
10-05-2016, 18:18
sn. akçabardak tan gelen haseki küpesi tohumlarından bir kaç tanesi çimlendi elimizde kalan bu nazlı çiçek yaklaşık 2 ay oldu .. Gelişimi normal midir. Neyi eksik yapıyoruz anlamadım. :o

Sayın Resulgur, bence normal, durumları iyi yalnız biraz toprak kuru gibi geldi bana, nemli olmaktan çok hoşlarınıyorlar. Alt yapraklarında sanki hafif sararmalar görüyorum, yaşlanmış yaprakları da olabilir, kırmızı örümcek te, kırmızı örümcekler baş düşmanıdır.

Hasekiler çimlendikten sonra gelişimleri biraz ağır oluyor, ilk senesinde daha çok köklere çalışıyorlar ve güçlü yumrular oluşturuyorlar, yani 2 ay gibi bir zamanda çok iyiler. İkinci senesinde de çiçeklerini açıyorlar.

Ben ilk tohumdan yetiştirdiklerime bir göz attım, durum aynı, örnek olsun diye 2 aylık gelişmiş durumlarının linklerini veriyorum fikir açısından.

14 Şubatta ekmişim tohumları.
http://www.agaclar.net/forum/1112683-post120.htm

Burada bir aylık ken ki halleri.
http://www.agaclar.net/forum/1135366-post236.htm

Burada ise iki aylık falan.
http://www.agaclar.net/forum/1143827-post275.htm

İyi günlerde büyütün, kolay gelsin.

dongyul
10-05-2016, 21:48
Sayın Resulgur; her şey çok güzel görünüyor domates biberlerin maşallahı var.

Ayrıca mentollü nanelerinizi merak ettim ^^

Jakin
11-05-2016, 11:46
Adana da yaptığımız çalışmaların karşılığını almaya başladık bile .. Tohumdan yetiştirdiğimiz ürünler

Pazılar , Boğa kanı kırmızı pancarlar , çeşit çeşit biberler , domatesler ve fesleğenler

Sn. Resulgur herşey çok güzel olmuş, devamı da bereketli olsun..
Pancarlar ne kadar zamanda yumru yaparlar acaba? Çok sevdiğim ve kullandığım bir sebzedir.
Ne diye yetiştirmiyorum diye sorguladım da.. :)

Resulgur
11-05-2016, 12:38
Sayın Resulgur, bence normal, durumları iyi yalnız biraz toprak kuru gibi geldi bana, nemli olmaktan çok hoşlarınıyorlar. Alt yapraklarında sanki hafif sararmalar görüyorum, yaşlanmış yaprakları da olabilir, kırmızı örümcek te, kırmızı örümcekler baş düşmanıdır.

Hasekiler çimlendikten sonra gelişimleri biraz ağır oluyor, ilk senesinde daha çok köklere çalışıyorlar ve güçlü yumrular oluşturuyorlar, yani 2 ay gibi bir zamanda çok iyiler. İkinci senesinde de çiçeklerini açıyorlar.

Ben ilk tohumdan yetiştirdiklerime bir göz attım, durum aynı, örnek olsun diye 2 aylık gelişmiş durumlarının linklerini veriyorum fikir açısından.

14 Şubatta ekmişim tohumları.
http://www.agaclar.net/forum/1112683-post120.htm

Burada bir aylık ken ki halleri.
http://www.agaclar.net/forum/1135366-post236.htm

Burada ise iki aylık falan.
http://www.agaclar.net/forum/1143827-post275.htm

İyi günlerde büyütün, kolay gelsin.

Sn. akçabardak emeğinize sağlık verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Gerçekten de içime su serptiniz biraz rahatladım. O zaman seneyi bekleyeceğiz çiçekleri görmek için , haseki küpesi çiçeğinin 2. yılında çiçeklenen bitki olduğunu da öğrendim. Zamana bırakmak gerekiyor demek ki acele etmeyelim. :D

Resulgur
11-05-2016, 12:50
Sayın Resulgur; her şey çok güzel görünüyor domates biberlerin maşallahı var.

Ayrıca mentollü nanelerinizi merak ettim ^^

Sn. dongyul çok teşekkür ederim. Sayenizde çok şey öğrendim. Sizin karma ekim tekniğiniz ve yaptıklarınız çok işime yaradı yukarıda paylaşmış olduğum,

Pazı Pancar Biber Cennet Meyvesi Salatalık ekili olan tekneyi bitkilerin uyumlu uyumsuz olmasına bakmaksızın deneme amaçlı karma ekim yaptım. Gelişimleri çok güzel Pazılar dan sarma yemeği bile yapıldı .. Sadece iki kök pazı tohumluk bırakıldı. Diğer sebzeler de çok mutlular gelişimleri çok güzel ..

Mentollü nane çok güzel bir çeşit gerçekten Sakız ve şekerler de kullanılan nane türü bu , babam mentollü nane kurusundan biraz vermişti demledim içtim nefesinizi açıyor çok hoş bir içimi var. Bu nane türü hakkında sloganımızı da paylaşalım.

Mentollü Nane .. kullandığınız nefes açıcı ilaçları metollü şekerleri unutturacak bir bitki .. kurusunu sıcak suda 3 dk demleyip içiyoruz. Rahat bir nefes alıyoruz :D

Sayfamdaki tüm katılımcılar öncelikli olarak sizlerle ilerde köklendirip paylaşmayı düşünüyorum. ;)

Resulgur
11-05-2016, 13:03
Sn. Resulgur herşey çok güzel olmuş, devamı da bereketli olsun..
Pancarlar ne kadar zamanda yumru yaparlar acaba? Çok sevdiğim ve kullandığım bir sebzedir.
Ne diye yetiştirmiyorum diye sorguladım da.. :)

Sn. Jakin size de ilginizden dolayı çok teşekkür ederim :D

Sn. heyyamola dan gelen Kırmızı Boğa Kanı Pancar tohumlarını %100 verimle çimlendirmeyi başardım. Alanımızdaki en müsait alana şaşırtma yaptık ve sonuç gördüğünüz gibi ortada .. Sn. heyyomola ya çok teşekkür ediyorum benim sayfasından vazgeçemediğim attığı her adımı izlediğim bir yetiştirici ! İlk defa yetiştirdiğim bu bitki yapısı ve görüntüsü ile her bahçede olması gerekir bence , Ne zaman yumru yapar ve hasata gelir açık söylemek gerekirse bende bilmiyorum :D uzmanlarımız daha iyi bilir ..

Siz neler yapıyorsunuz bu sebzeyle , yaprakları yenir mi bize biraz bilgi verir misiniz .
Yazmanız da iyi oldu babam da sormuştu yaprakları yenir mi diye :p

Saygılar.

Jakin
11-05-2016, 13:13
Sn. Jakin size de ilginizden dolayı çok teşekkür ederim :D

Sn. heyyamola dan gelen Kırmızı Boğa Kanı Pancar tohumlarını %100 verimle çimlendirmeyi başardım. Alanımızdaki en müsait alana şaşırtma yaptık ve sonuç gördüğünüz gibi ortada .. Sn. heyyomola ya çok teşekkür ediyorum benim sayfasından vazgeçemediğim attığı her adımı izlediğim bir yetiştirici ! İlk defa yetiştirdiğim bu bitki yapısı ve görüntüsü ile her bahçede olması gerekir bence , Ne zaman yumru yapar ve hasata gelir açık söylemek gerekirse bende bilmiyorum :D uzmanlarımız daha iyi bilir ..

Siz neler yapıyorsunuz bu sebzeyle , yaprakları yenir mi bize biraz bilgi verir misiniz .
Yazmanız da iyi oldu babam da sormuştu yaprakları yenir mi diye :p

Saygılar.

Sn. Resulgur biz genelde yumrularını haşlar, sarımsaklı limonlu salata olarak, ya da yoğurtla karıştırıp (Muhteşem bir rengi olur) tüketiriz. Yaprakları da yenir. En son gittiğimiz bir düğünde (Büyük bir otelde) nefis bir sebzeli börek yapıp, üstünü de pancar yaprağı ile süslemişlerdi.

Resulgur
13-05-2016, 18:19
Biberiye fidanımız bu yıl yeni sürgünler verdi. Sürgünlerin gövdesi biraz kalınlaştıktan sonra 8-10 cm boyutunda küçük çelikler oluşturup saksımızdaki nemli toprağa sapladık ..

Bakalım hazırlamış olduğumuz biberiye çelikleri köklenecek mi ? ;)

Resulgur
13-05-2016, 18:30
Telgraf çiçeğimiz çiçek açmış .. çiçek kapsülleri kuruyor ve açılıyor . Tohum mu döküyor acaba ? Dal köklendirmeyle ve dip sürgünlerden ayırma yöntemiyle çoğaltılabiliyor sanırım.

Resulgur
15-05-2016, 16:00
612212

Geçen sene denemesini yaptığımız ısırgan otu özütünden tekrar yaptık ..

Isırganotu fermente Özütü hazırlanması

Tohuma kalkmamış büyük ısırgan otları toplayın. Topladığınız ısırgan otu yapraklarını kabaca kıyıp, plastik veya bulabilirseniz tahta kabın (kesinlikle metal olmasın) içine yerleştirin.

Dozaj:

Her bir kilo taze ısırgan otunu 10 litre suyla karıştırın (veya 100 gr kuru ısırgan otu).
Kabın üstünü kapatıp, iki günde bir karıştırın. Karıştırdıkça köpürcüklerin oluşması, fermantasyon sürecinin devam ettiğini gösterir. Bu süreç, oda sıcaklığına göre 1 ilâ 2 hafta arası sürer (havanın ısınmasıyla birlikte hızlanır)
Fermentasyon kabarcıkları yok olduktan sonra • genelde 8 ilâ 12 gün sonra • ilk etapta en büyük parçaları almak için bir süzgeçle süzün. İkinci kez, süzgecin içine bir külotlu çorap yerleştirin ! Gübre suyunu ışık ve hava geçirmez bir kapta bodrumda bir kaç hafta saklayabilirsiniz.

Kullanımı:

* Bitki özütünü sulama kabıyla dökerseniz, kaba bir filtre yeterli olabilir. Ancak mevcut olan bitki atıklarından dolayı onu saklamak imkânsızdır.
* Bir püskürtücü kullanmayı düşünüyor ya da hazırlamış olduğunuz bitki özünü birkaç hafta saklamayı düşünüyorsanız, onu daha ince bir süzgeçten süzmeniz gerek.
* Elde edilen madde çok yoğunsa veya fazla dökmekten korkuyorsanız, onu suyla seyreltin.
* Yaprak bitine karşı da etkili olan bu bitki özü, %10 oranında seyreltilerek kullanılır (1 litre bitki özü için 10 litre su).
Önemli bilgi: Bitki özütleri yapımında tercihen yağmur suyu kullanılır. (eğer musluk suyu kullanmak zorundaysanız, onu üstü açık -metal olmayan- bir kaba döküp, arada bir karıştırarak üç gün bekletiniz)

Aslında Isırgan otu için, ‘mucize’ sıfatı zayıf kalıyor. Düşünün ki; bir bitki özsuyu içinde, Gübre, Canlandırıcı, Fungisit, İnsektisit, Arıların düşmanı Varroa öldürücü, yüksek azot içerdiği için toprağa azot takviyesi yapıcı başka bir bitki ? Aslında organik tarım yapmak isteyen amatör bahçeciler için bulunmaz bir nimet...
Isırgan otu özütünün 2 temel işlevi vardır. Azot bakımından zengin olduğundan, herşeyden önce bitkilerin gelişimini teşvik eden ve bazı hastalıklara karşı dirençlerini artıran etkili bir gübredir. Bununla beraber tarımda ortaya çıkan hemen hemen bütün zararlıları uzaklaştırıcı bir etkiye sahiptir.
1-Domates ekerken, taze ısırganları, parçalayarak toprağa karıştırın, üzerine domates fidinizi dikin... İnanılmaz bir etki gösterecek, fideniz ölmek bilmeyecek... Fide, hem zararlılara karşı etkin savunma sistemine sahip olacak, hem de azotla beraber çoşan fidede, en yüzde 30 oranında verim artışı olacak.
2- Isırgan otuyla hazırlayacağınız bitki özütü, hemen hemen bütün zaralılar için kullanabilirsiniz. Bitkinin savunma sistemini arttırdığı için de, hastalıklara karşı direnci yüksek olacaktır. Isırgan otu bitki özütü hem fungisit (Mantar öldürücü), hem de İnsektisittir (zararlı böcek öldürücü).

Isırgan otunda kimyasal madde olarak;

Acarisit (Akarlara karşı öldürücü) 4 adet
Antibakteriyel (Bakterilerin oluşmasını önleyeci) 48 adet
Antimikrobiyal (Mikropların oluşmasını önleyici) 1 adet
Bacterisit (Bakterilerin oluşmasını önleyici) 1 adet
Fungisit (Mantarları öldürmeye yarayan madde) 40 adet
Herbisit (Yabancı ot öldürücü) 9 adet
İnsektisit (Zararlı böcek öldürücü) 11 adet
Larvisit (Larva öldürücü) 4 adet
Mollusit (Yumuşakça öldürücü) 3 adet
Rodentisit (Fare, sıçan kemirici öldürücü) 2 adet
Termisit (karınca kovucu) 3 adet
Varovasit (Arı zararlısı Varroa öldürücü) 3 adet bulunur.

Sûz-i Dilârâ
15-05-2016, 16:12
Bir çingene atasözü der ki:

"Isırganı senede bir kez yersen o yıl hastalanmazsın, iki kere yersen o yıl ölmezsin"

Resulgur
15-05-2016, 16:24
Bir çingene atasözü der ki:

"Isırganı senede bir kez yersen o yıl hastalanmazsın, iki kere yersen o yıl ölmezsin"

Sn. Sûz-i Dilârâ bu sözü daha önce duymamıştım. Bizleri aydınlattığınız için çok teşekkür ederim. Ben de arada ısırgan kurusunu sabah aç karnına sıcak suda 5 dk demleyip içiyorum.

Saygılar ;)

Resulgur
15-05-2016, 16:34
İskenderun ziraat bahçesinden satın aldığımız stevia- şekerotu- bitkisi dış ortama uyum sağlayıp dalları güçlendikten sonra küçük çelikler halinde saksıdaki yerlerini aldılar. Köklenme durumu bakalım nasıl olacak ?

"1 gram Stevia, 30 gram şekere eşdeğer. Şekerden 200-300 kat daha tatlı olan bitkinin Paraguay'da 1500 yıldır kullanıldığı, Brezilya, Japonya ve Hindistan gibi ülkelerde de kullanımının yaygın olduğu bildirildi. "

Tadına baktım hoş bir tadı var fakat şeker oranı bana söylendiği gibi gelmedi . Bir de kurusunu deneyelim bakalım. ;)

Resulgur
15-05-2016, 16:41
Sayın Resulgur ben de domates tohumlarımı ekerken hazırlamıştım.
Yalnız ısırganları (hem de eldivensiz) ıspanak yıkar gibi iyice yıkadım, sonra suyu kaynatıp içine ısırganları atıp sabaha kadar bekletmiştim.
Yıkamaya gerek yok muydu acaba?

Sn. Jakin alemsiniz nasıl becerdiniz eldivensiz yıkamayı , biçerken elim değmişti halen canım acıyor benim. :D

Ben yıkamadan direkt olarak doğradım. Pek bir fark olacağını düşünmüyorum amaç özünü çıkarmak , siz yemek yapar gibi yapmışsınız ama olsun oda olur diye düşünüyorum ;)

Resulgur
15-05-2016, 16:56
Geçen yıl iş yerinden ekim yaptığımız küçük bir alan vardı. Bu yıl biraz ileri gittik sanki :D Taze yumurta deposu için kümes yapalım dedik .. Tavuklar ardı ardına kümese doluştular , çokta mutlular. ;)

Sûz-i Dilârâ
15-05-2016, 17:31
Sn. Jakin alemsiniz nasıl becerdiniz eldivensiz yıkamayı , biçerken elim değmişti halen canım acıyor benim. :D

Ben yıkamadan direkt olarak doğradım. Pek bir fark olacağını düşünmüyorum amaç özünü çıkarmak , siz yemek yapar gibi yapmışsınız ama olsun oda olur diye düşünüyorum ;)

Üstünüze alınmayın ama sayın Resulgur, ben titiz çalışmayı ve çalışanları severim. Kendi ısırgan özütümü de sevgili Jakin gibi yıkadıktan doğradıktan ve bir gece suda bekletip çamurunu iyice saldıktan sonra hazırlamıştım. Tabii yıkama sularının tamamını da bitkilerimi sulamak için kullandım.

cengizildas
15-05-2016, 22:33
Ben, ısırgan otunu bu şekilde kullanıldığını ilk defa duyuyorum. Biz, her mevsiminde, önce bir güzel yıkarız, daha sonra üzerine bol limon sıkar ve biraz tuz biraz da acı biber atarak salata niyetine yeriz.

dongyul
15-05-2016, 22:37
Sayın Resulgur; bende ısırgan özütünü tohum çimlendirme de çok sık kullanıyorum ayrıca aspirin suyu ve ısırganı karıştırıp özüt hazırlıyorum. Tohum çimlendirme de çok faydasını gördüm. Çimlenme sırasında mantari hastalık mücadelelerin de çok başarılı.

Ancak şu sorun var her tohum için ısırgan özütü faydalı değil bazı tohumların çimlenmesini inhibe edebiliyor. Domates, salatalık ve biber için problem yok. Ancak karpuz, maydanoz ve soğan gibi tohumları denediğimde çimlenmeleri çok az oldu hatta uzun süre yaşayamadılar.

Resulgur
16-05-2016, 20:34
Sayın Resulgur; bende ısırgan özütünü tohum çimlendirme de çok sık kullanıyorum ayrıca aspirin suyu ve ısırganı karıştırıp özüt hazırlıyorum. Tohum çimlendirme de çok faydasını gördüm. Çimlenme sırasında mantari hastalık mücadelelerin de çok başarılı.

Ancak şu sorun var her tohum için ısırgan özütü faydalı değil bazı tohumların çimlenmesini inhibe edebiliyor. Domates, salatalık ve biber için problem yok. Ancak karpuz, maydanoz ve soğan gibi tohumları denediğimde çimlenmeleri çok az oldu hatta uzun süre yaşayamadılar.

Sn. dongyul verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.

Sayfanızda hazırladığınız aspirinli su karşımı ve ısırganlı su tarifini notlarım arasına almıştım. Paylaştığınız değerli bilgileri büyük bir hayranlıkla kaydediyorum. :D

Bende özüt hazır olduktan sonra belli oranlarda su karıştırıp bitkilerin üzerine fısfıslama yöntemiyle uygulamak için hazırlıyorum. Hem gübre hem de bitkilerin üzerinde pamuklu bit dedikleri yaprak bitleri ile mücadele etmek istiyorum.

Resulgur
16-05-2016, 20:42
2015 - 2016 yılı tohum paylaşım etkinliğinde paylamış olduğum ;

Roka
612571
Tere
612572
Mor Fesleğen
612573
Dere Otu
612574

Attığımız tüm tohumlar çimlenmiş ..:D

abk
16-05-2016, 20:50
Geçen yıl iş yerinden ekim yaptığımız küçük bir alan vardı. Bu yıl biraz ileri gittik sanki :D Taze yumurta deposu için kümes yapalım dedik .. Tavuklar ardı ardına kümese doluştular , çokta mutlular. ;)

Bu fotograf bana da mutluluk verdi. Mutlu tavukların fotografı olduğu için mi acaba? ;)

Resulgur
16-05-2016, 21:45
Bu fotograf bana da mutluluk verdi. Mutlu tavukların fotografı olduğu için mi acaba? ;)

Sn. abk mutluluğunuz daim olsun inşallah ..

Herkesin bir mutluluk kaynağı vardır. Belki sizin kaynağınız da tavuklardır kim bilir :D

YeniGine
16-05-2016, 23:39
:) Maşallah, gezen tavuklar, çimlenen rokalar, tereler harika... Gönlünüze, emeklerinize sağlık Sayın Resulgur...

Resulgur
22-05-2016, 18:02
Tohumdan yetişen fındık domateslerimiz. ;)
613829
Şaşırtma yapıldı.
613830

Resulgur
22-05-2016, 18:09
Eğitim Fasulyesi

Geçtiğimiz günlerde sınav görevi için bir okula gitmiştim. Sınıfları dolaşırken gözüme bu fasulyeler çarptı, hemen fotoğrafladım.

O küçücük kutunun içerisinde çimlenmiş te meyve vermiş, çok iyi ya :D

Resulgur
22-05-2016, 18:24
Sn. Meyvelitepe den gelen malabar ıspanağımız. Kendisine teşekkürlerimizi sunuyoruz. ;)

Resulgur
22-05-2016, 18:31
Hazırlamış olduğumuz ısırgan özütümüz kullanıma hazır hale gelmiştir. Bize 1 ay yetecek kadar gübremiz de oldu ..

Yaklaşık 20 lt elde ettik. Bir kısmını bitkilere topraktan uyguladık bile .. ;)

Resulgur
27-05-2016, 10:06
Tohumlarımızı 7 Mayıs ta atmıştık .. 20 günlük fidelerimiz.

Top Kabak ( yemeklik )

614768

Brokoli

614769

Resulgur
27-05-2016, 20:41
Adana da tohumdan yetiştirdiğimiz domateslerimiz ..

Sandık domates, köy domatesi , sırık çeri domates , tinytim domates

Resulgur
27-05-2016, 20:46
Adana da tohumdan yetiştirdiğimiz biberlerimiz ..

karışık turşuluk , ve naneler .. ;)

dongyul
27-05-2016, 21:29
Tohumlarımızı 7 Mayıs ta atmıştık .. 20 günlük fidelerimiz.

Brokoli

614769

Sayın Resulgur; biberler, domatesler çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.

Brokoliler biraz erken değil mi? tohuma kalkar diye düşünüyorum...

YeniGine
27-05-2016, 23:25
Tekrarlıyorum, Adana'ya maşallah ne kadar güzel olmuşlar öyle Sayın Resulgur. Emeklerinize sağlık (Babanızın da), ürününüzü ağız tadı ile tüketesiniz inşallah!..

akçabardak
28-05-2016, 11:17
Hey maşallah, emeklerinize sağlık, ağız tadında olsunlar hepside, biberler çok güzel görünüyorlar.

Resulgur
28-05-2016, 19:19
Sayın Resulgur; biberler, domatesler çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.

Brokoliler biraz erken değil mi? tohuma kalkar diye düşünüyorum...

Sn. dongyul çok teşekkür ederim.

Evet erken gibi , bende deneme amaçlı hayatımda ilk defa bu ürünleri yetiştiriyorum. Bulunduğumuz yer sert karasal iklim şu an halen montla geziyoruz. Geceleri çok soğuk 4 derecelerde ..

Zamanla görselleri paylaşmaya devam edeceğim. Hep birlikte tecrübe etmiş oluruz. ;)

Resulgur
28-05-2016, 19:25
Sn. YeniGine ve akçabardak çok sağolun efendim. Damda yetişen bu domatesler ; ilk defa bu kadar çok çeşit oldu, buradan edindiğimiz tohumlarla , babamın iyice kafası karıştı onunda ilk defa yetiştireceği sebze türlerini ben oradayken çimlendirip teslim ettim ve kaçtım .. :p

Adamın kafası karıştı daha önce telefonla 2 dk dan fazla konuşmayan babamla 40 45 dk muhabbete dalıyoruz. Başıma bela ettin diyor :D
Yukarıda paylaşmış olduğumuz karma ekim (dongyul tekniği ile) yapılan küvetin içerisine fesleğen kadife ektiremedim gitti .. Edememiş fesleğen kadife saksısını koymuş kenarına .. Tamam burdan kovsun böcekleri diyor :D

Biberler de turşu olacak her sene 5 aileye yetecek kadar topluyoruz. Babam sağolsun :D

Resulgur
28-05-2016, 19:41
Etkinlikte paylaşmış olduğumuz tohumlarımız da çimlendi çimlenme oranları çok yüksek ..

Attığımız her tohum çimlenmiş sanki ;)

dongyul
28-05-2016, 19:43
Ben bugün Jersey lahanası (erkenci piramit beyaz lahana) ve brüksel lahanasını ektim bunların tam zamanı..

Karasal iklim ise o zaman sizde beyaz lahana, mor lahana, brüksel lahanası, havuç gibi sebzeleri ekebilirsiniz. (Ekebiliyorsanız bu saydıklarımı mutlaka ekin karşılaştırması yaparız) ^_&

ama sıcaklıktan etkilenen brokoli ve karnabahar biraz daha beklemeli bence karasal iklim olsa da tohumları 10-15 temmuzdan önce ekilmemeli.

Deneyimlerinizi mutlaka takip edeceğim ^^

Resulgur
28-05-2016, 19:48
Roka ve Tere kardeşliği .. ;)

Yine etkinlikte paylaştığımız tohumlardan ..

Resulgur
28-05-2016, 19:59
Ben bugün Jersey lahanası (erkenci piramit beyaz lahana) ve brüksel lahanasını ektim bunların tam zamanı..

Karasal iklim ise o zaman sizde beyaz lahana, mor lahana, brüksel lahanası, havuç gibi sebzeleri ekebilirsiniz. (Ekebiliyorsanız bu saydıklarımı mutlaka ekin karşılaştırması yaparız) ^_&

ama sıcaklıktan etkilenen brokoli ve karnabahar biraz daha beklemeli bence karasal iklim olsa da tohumları 10-15 temmuzdan önce ekilmemeli.

Deneyimlerinizi mutlaka takip edeceğim ^^

Sn. dongyul ;

Mor lahanamız da var evet onun sayısı az olunca resim çekmedim, duyarlı bir arkadaş sağolsun her gün sulamış dip çürüklüğünden gittiler 3 5 tane kaldı elimde . Artık ekim dikim işlerine gittiğimiz yerde bakacağız şimdilik elimizdekiler yeterli olacaktır.

Biz bu sene kısmet olursa tayinciyiz bugün yarın yeni yerlerimiz açıklanacak, bu arada ilk tercihim de Niğde :D

Adana Karaisalı'nın bir köyünde 30 dönüm tapulu 60 dönüm hazine içerisinde ev 1000 adet zeytin 1000 adet şeftali ve karışık meyve ağaçları olan bir yere internetten baktım imkanım olsaydı satın alıp mesleği bırakırdım. Bakalım ilerde böyle bir düşüncem var Salma tavukçuluk sera v.b planlarım var. Hayırlısı diyelim ;)

dongyul
28-05-2016, 20:09
Bunları duymak çok güzel hayırlısı ise mutlu olacağınız bir yer olur. Salma tavukçuluk ve sera kulağa hoş geliyor. İlerleyen zamanlarda sizden çok güzel tecrübeler öğreneceğiz eminim.

YeniGine
28-05-2016, 23:42
Sayın Resulgur izninizle paylaşmadan geçemeyeceğim... Zira nereden, nerelere ne kadar güzel yol katettiniz maşallah!..
Gelişmeler çok güzel olduğu için paylaşayım istedim. İlk balkon fotoğrafınız...

615010

Resulgur
29-05-2016, 13:51
Sayın Resulgur izninizle paylaşmadan geçemeyeceğim... Zira nereden, nerelere ne kadar güzel yol katettiniz maşallah!..
Gelişmeler çok güzel olduğu için paylaşayım istedim. İlk balkon fotoğrafınız...

615010

Sn. YeniGine anılarımız tazelendi çok teşekkür ederim eksik olmayın ..

Dediğiniz gibi nereden nerelere gelmişiz sizlerin sayesinde baya bir yol almışız. Tere ve Rokalar o zaman pet şişelerde çimlenmişti kimisi ışıksızlıktan boy atıp ölmüş kalanlarıda iş yerindeki alana şaşırtma yapmıştım :D işte o tere ve roka lardan alınan tohumlar tohum paylaşım etkinliğinde , eşe dosta isteyen herkese dağıtım yaptık maşallah bereketli oldu , halen elimde var. Ramazan ayında bol bol yeşillik yeriz artık .. Saygılar

Resulgur
07-06-2016, 02:10
Kornişon salatalık verimi az gibi ..

616671

Domatesler Formunda kızarmaya başladılar.

616672

616673
Tiny timler verimde ;)
616674
Acur gelişimi güzel ..
616675

Resulgur
07-06-2016, 02:15
Acur çiçekleri

616676
Bu senenin de favorisi sırık çeriler.
616677

616678
Gül biber gibi bohça gibi .. ;)
616679

616680

Resulgur
07-06-2016, 16:05
Bugün tohumdan yetiştirdiğimiz ..

Patlıcan Brokoli Kırmızı lahana ve domates fideleri esas yerlerine ekildi ..

Yeşilliklerimizi dediğimiz gibi ramazan ayına yetiştirdik .. Tazecik değmeden çıtlayıp kopuyor.

Akşam iftar için biraz nane roka ve tereler el ile hasat edildi .. ;)

Resulgur
10-06-2016, 19:56
İftar için part part hasat edilenler. Günlük ihtiyaç kadarıyla toplanıyor.

617324

Bir yandan da açan çiçeklerimiz.

617325

Resulgur
13-06-2016, 11:32
Dış ortama atmış olduğumuz tohumlar toprak ısısı 15 derecelere ulaştığı bu günlerde patladı ve fişkin verdiler. Havalar da ısınmadı gitti, dün gece 3 dereceyi gördük bu yüzden tohumlar geç çimlendi fidelerin gelişimleri çok yavaş .. :o

Ocaklara 3 5 tane tohum attığımız için tekleme işlemi yapıldı. Çimlenen fidelerden en güçlü ve sağlıklı olanlar bırakıldı diğerleri söküldü .. Atılan tohum toprakta kalmaz derler ya doğruymuş kaç tane tohum attıysak hepsi çimlenmiş .. :rolleyes:

Resulgur
13-06-2016, 11:46
Kavun bu sene ilk defa yetiştiriyorum.

617801

Sn. telato nun dilimli bal kabakları ve tatlı kıl biberleri

617802

617803

Lohman Brown yarka tavuklarımız da klavuz yumurtalarını verdiler artık yumurtlama dönemi başladı ;)
617804

Resulgur
13-06-2016, 12:12
Bu güzelin soğanını unutmuştuk ta saksı dibinden aldığı su ile çimlenmişti.Şimdi çiçek açmış ta şov yapıyor, bak sen şu işe :D

Resulgur
13-06-2016, 16:58
İftara yeşillik toplamak için bugün bahçemize gittik .. Bugün paylaşmış olduğum sivri biberber damlama sistemi kurduğumuz kalıcı yerlerine alındı. Biraz nane roka topladık ..

Hazır gelmişken sizler için biraz resim çekeyim dedim. :D

Salatalık , roka birarada

617861

Bu marul kendiliğinden çıktı .. Dereotları roka ve mor fesleğenlerin arasında ön planda :cool:

617862

Nanelerimiz her zaman ki gibi formunda ..

617863

Etkinlikte dağıtılan tohumlardan mor fesleğenimiz :D

617864

Mor süs biberimiz çiçeklenmiş .. ;)

617865

Resulgur
17-06-2016, 22:20
Muş'un ilçelerinde ve özellikle Korkut ilçesinde tarlalarda her yıl kendiliğinden yetişen Meşhur muş lalesi .. ;)

Bir kaç kök vardı bu yıl sap yapmış , tohum kapsülü (olduğunu düşünüyorum) koruma altına aldım. Sap dipleri tamamen kurumuş kapsülleri tam kurumamış vaziyette idi ..

Gölgede kurutmuş olduğum bu tohum kapsülleri çimlenir mi dersiniz ?

YeniGine
18-06-2016, 00:27
Sayın Resulgur, sanırım hâlâ tayinlerden bir ses yok, benim de burada tayin bekleyen komşularım var. :) Hep diyorum Resulgur'un tayini bir de bizim buraya çıkar mı?..
Tabi öncelikle hayrlısı, nasip bakalım...

akçabardak
18-06-2016, 10:37
Gölgede kurutmuş olduğum bu tohum kapsülleri çimlenir mi dersiniz ?

Denemesi bedava :D tohumlar sizin elinizde, ben olsaydım denemek için en minik kapsülden bir kaç tane tohum ekerdim mesela :) hep birlikte çimlenip çimlenmeyeceğini öğrenmiş olurduk değil mi? :)

Resulgur
18-06-2016, 10:41
Sayın Resulgur, sanırım hâlâ tayinlerden bir ses yok, benim de burada tayin bekleyen komşularım var. :) Hep diyorum Resulgur'un tayini bir de bizim buraya çıkar mı?..
Tabi öncelikle hayrlısı, nasip bakalım...

Sn. YeniGine aynen daha ses yok bizim tayinler askıda kaldı, bugün yarın açıklanır inşallah ..

Hayırlısı bakalım nereye çıkacak şuradan bir kurtulalım da 2 yıllık görev süresi 4 yıl oldu tüm şark süreleri uzadı Allah'tan ilk şarkımı yaptım çok şükür. :D

Resulgur
18-06-2016, 10:45
Denemesi bedava :D tohumlar sizin elinizde, ben olsaydım denemek için en minik kapsülden bir kaç tane tohum ekerdim mesela :) hep birlikte çimlenip çimlenmeyeceğini öğrenmiş olurduk değil mi? :)

Zaten hep birlikte görüyoruz deneyimlerimi Sn. akçabardak sadık takipçilerimdensiniz , tüm takipçiçerime hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum :D ..

Tohum kapsüllerinin içlerine baktım da daha yeşil kurumamışlar . Artık seneye baharda denemeyi düşünüyorum tamamen kuruması lazım sanırım. ;)

Bu arada Van Erciş ten İnci kefallerinin geçiş noktasından söküp getirdiğimiz soğanlarımız dan bir tanesi çiçek açtı oda turuncu renkte ismini bilmiyorum onu da yarın paylaşırım artık çok güzel bir çiçeğimiz daha oldu, merak edin biraz ;)

marjinalmenekse
18-06-2016, 11:22
muş lalesini de merak ettim valla .... bi deneyin çoğaltırsanız isteriz bir kapsül :) ihtiyacınız varsa burdan temin edelim :)

abk
18-06-2016, 13:51
Bu güzelin soğanını unutmuştuk ta saksı dibinden aldığı su ile çimlenmişti.Şimdi çiçek açmış ta şov yapıyor, bak sen şu işe :D

Ben gözlerinin icine bakıyorum büyüyüp acsınlar diye, sizinki saksının altında büyüyüp cicek aciyor. :) Gercekten de cok ustune varmamak lazim bitkilerin galiba. :)

Resulgur
19-06-2016, 02:02
muş lalesini de merak ettim valla .... bi deneyin çoğaltırsanız isteriz bir kapsül :) ihtiyacınız varsa burdan temin edelim :)

Sn. marjinalmenekse sayfamda ilk yorumunuz sanırım , çok teşekkür ederim.

Evet kapsülleri deneyelim çoğaltabilirsem ilk fırsatta sizlerle paylaşırım. Zaten sayfamda paylaştığım ürünlerin yarısını sizler için yetiştiriyorum. Paylaşmayı seviyorum :D

Resulgur
19-06-2016, 02:05
Ben gözlerinin icine bakıyorum büyüyüp acsınlar diye, sizinki saksının altında büyüyüp cicek aciyor. :) Gercekten de cok ustune varmamak lazim bitkilerin galiba. :)

Sn. abk aynen dediğiniz gibi , doğanın kanunu böyle her yıl kendiliğinden yer edinip çimlenen binlerce ot ağaç sebze vb. tohumları Allah'ın izniyle yemyeşil bir doğaya dönüşüyor.

Böyle güzel sürprizler de hoş oluyor hani, insan mutlu oluyor. ;)

Resulgur
19-06-2016, 13:08
Yeni çiçeğimiz de açtı , dün bahsetmiştim bugün paylaşacağımı, ismini bilen var mı ? ;)

Çiçeğimizin ismini öğrendim.

Güngüzeli (Hemerocallis)

Resulgur
19-06-2016, 14:01
Tohumdan yetiştirdiğim son kalan fidelerimizi de sevdiğim bir abime hediye ettim.

Brokoli , Patlıcan ve Fındık Domatesler, gitti ;)

bahtiyar02
19-06-2016, 23:03
Harika bilgiler için çok teşekkür ederim. Birde Isırganotunu bulursam çok güzel olacak. Kurusu dediğinizde oranlarınız aynı miktardamı?
saygılar

Resulgur
20-06-2016, 02:05
Harika bilgiler için çok teşekkür ederim. Birde Isırganotunu bulursam çok güzel olacak. Kurusu dediğinizde oranlarınız aynı miktardamı?
saygılar

Sn. bahtiyar02 aramıza tekrar hoş geldiniz ;)

Isırgan özütü edindiğim bilgilere göre taze toplanmış ısırgandan yapılıyor genelde, kurusu ile yapılan özüt ile karşılaşmadım. Taze ısırgan otları su içerisinde kaldığında fermente olarak yumşayıp erime yapıyor. 1 - 2 hafta beklediğinizde gerekli koşullar sağlandığında koyulaşmış yeşil bir sıvı elde ediyorsunuz.

Kurusu ile deneyimim olmadı fakat yararlı olacağını düşünüyorum. Denemek te fayda var :rolleyes:

Resulgur
22-06-2016, 17:12
Bahçemizden bir kaç kare .. :D

Yaz ortasına geldik neredeyse havalar biraz düzeldi gece 10 - 12 derecelerde bitkiler gelişmeye başladı.

3 Sıra Domates ektik - sonuna 15 20 kök süs biberi ekmiştik 5 6 kök kaldı

619435

Göbek marullarımız

619436

Bolca salatalık ektik - 1 sırada acur var

619437

Soğan Marul Roka Fasulyeler ot içinde kalmış

619438

Yakın çekim

619439

Selma_321
22-06-2016, 20:48
İftar için part part hasat edilenler. Günlük ihtiyaç kadarıyla toplanıyor.

617324

Bir yandanh da açan çiçeklerimiz.

617325
Harika gözüküyorlar ellerinize sağlık

Resulgur
22-06-2016, 21:24
Harika gözüküyorlar ellerinize sağlık

Çok teşekkür ederim Sn. Selma_321 .. Saygılar ;)

Selma_321
22-06-2016, 21:44

Çok güzel bence hele öyle bitki ağacın az olduğu biryerlerde ilaç gibi geliyor. En azından beni çok mutlu ederdi

Selma_321
22-06-2016, 21:48
Yeni çiçeğimiz de açtı , dün bahsetmiştim bugün paylaşacağımı, ismini bilen var mı ? ;)

Çiçeğimizin ismini öğrendim.

Güngüzeli (Hemerocallis)

Cahilliğimi okuyan herkes mazur görsün ama ben hala güngüzeli zambak ve lilyumu ayırt edemiyorum hepsine zambak diyordum.
Kusura bakmayın sayfanızı epey işgal ettim

Resulgur
22-06-2016, 22:34
Sn. Selma_321 ilginize çok teşekkür ederim. Buralarda yaşayan biri olarak bizi daha iyi anlıyorsunuz eminim.

Tayin işleri uzadı ve belirsizlik bizleri bıktırdı, hayırlısı olsun diyelim.

Dediğiniz gibi yaz aylarında kasa kasa konservelik lezzetli sulu mis gibi kokan bir domates çeşidinden geçen yıl tohum aldım. Bu yıl yetiştiriyorum hatta elimde kalan tohumlarda var .. Tohumların çimlenme oranı çok yüksek oldu verimine göre değerlendirmeyi düşünüyorum.

Muş lalesi ayrı bir güzellik zaten paha biçilmez , yöreye ait bir endemik bitki ..

Zambak türlerine gelince bende yeni yeni öğreniyorum ve hayatımda ilk defa böyle çiçekler yetiştirdim. Forum sayesinde çok şey öğreniyoruz ;)

YeniGine
23-06-2016, 00:02
:( Bizim buradaki lojman bahçeleri ottan, pislikten geçilmiyor maalesef... Eken-diken yok, olanı da maalesef çoluk-çocuk zarar veriyorlar.

Selma_321
23-06-2016, 00:11
Sn. Selma_321 ilginize çok teşekkür ederim. Buralarda yaşayan biri olarak bizi daha iyi anlıyorsunuz eminim.

Tayin işleri uzadı ve belirsizlik bizleri bıktırdı, hayırlısı olsun diyelim.

Dediğiniz gibi yaz aylarında kasa kasa konservelik lezzetli sulu mis gibi kokan bir domates çeşidinden geçen yıl tohum aldım. Bu yıl yetiştiriyorum hatta elimde kalan tohumlarda var .. Tohumların çimlenme oranı çok yüksek oldu verimine göre değerlendirmeyi düşünüyorum.

Muş lalesi ayrı bir güzellik zaten paha biçilmez , yöreye ait bir endemik bitki ..

Zambak türlerine gelince bende yeni yeni öğreniyorum ve hayatımda ilk defa böyle çiçekler yetiştirdim. Forum sayesinde çok şey öğreniyoruz ;)

Sayın Uğur oralarda yaşamış biriyim eşimin görevi icabı ordaydık .Müthiş karı , buzu olur Muşun

Resulgur
23-06-2016, 01:52
:( Bizim buradaki lojman bahçeleri ottan, pislikten geçilmiyor maalesef... Eken-diken yok, olanı da maalesef çoluk-çocuk zarar veriyorlar.

Sn. YeniGine biz 1 metrekare yerde olsa ekip biçmek değerlendirmek için can atarız ama elinde olupta dönüp bakmayan çok insan var.

Kimisinin eline geçmez kimisi de kıymet bilmez malesef bu böyle :o

Resulgur
23-06-2016, 10:40
Adana dan kareler .. Domatesler

Tiny timler ve armut domateslerin verimi çok güzel, hava sıcaklığı 45 derecelerde bazı domateslerde güneş yanığı oluşmakta .. ;)

Kasa domates 32 cm çaplı domates saksımız.

619519

Hatay dan gelen yöreye ait susuz yetişen domates .. ama biz suluyoruz

619520

Maşallah ..

619521

Maşallah ..

619522

Resulgur
23-06-2016, 10:43
Adanadan kareler .. Biberler

Biberlerimiz gayet sağlıklı 45 derece sıcaklık hoşlarına gitmiş sanki ;)

619523

619524

619525

619526

619527

Resulgur
24-06-2016, 10:17
Göbek atan marul hasadımızı da yaptık çok şükür. :D

Yükseklik 35cm eni 40 cm civarında kocaman göbeği olan marulumuz.

619644

Resulgur
24-06-2016, 10:31
Ramazan ayı için yetiştirdiğimiz yeşilliklerin maydanoz hariç zamanlaması çok güzel oldu. Taze dalından çıtlatıp tüketiyoruz. :D

Roka Dereotu Kıvırcık marul (kendiliğinden çıktı) Mor fesleğen Tere Salatalık Fındık domateslerin keyfi yerinde .. Fazla karıştırmışım sanırım :rolleyes:

619647

Rokalar çiçeğe çabuk döndüler. Yaprakları halen tüketiliyor.

619648

Birim alana fazla düşen tohumlar sık olunca terelerde çiçeklendi. Domates biberler aralarında gizli ;)

619649

Duvar dibine 3 5 tane atalık tohumlardan mısır atmıştım.

619650

Maydanozlar biraz gecikti 20 güne kadar hasat edilir tahminen. :cool:

619651

Resulgur
24-06-2016, 17:42
Hayırlısı olsun bakalım. Yeni yerimiz tokat ta sebze çiçek yetiştirmeye devam edeceğiz kısmetse :D

619713

almira
24-06-2016, 21:52
Yeni görev yeriniz hayırlı uğurlu olsun. Başarılar dilerim.
Bitki aşkı başkadır; yer ve mekan tanımaz. Siz yine kendinize yetiştirecek bir yerler bulursunuz. Kolay gelsin.

akçabardak
24-06-2016, 22:05
Sayın Resulgur yeni görev yeriniz hayırlı olsun, başarılar diliyorum.

dongyul
24-06-2016, 22:08
Sayın Resulgur; yeni görev yeriniz hayırlı olsun Tokat güzel yerdir, bol bol ceviz, üzüm yersiniz, bana kalırsa yeni yerinizde çok daha güzel bahçeler yapacaksınız ^^

sevgihoca
24-06-2016, 23:00
Çok sevindim Resulgur,hayırlı olsun.Tokat,çok güzel ve şirin bir yer.Sebzesi,meyvesi bol.Tokat yaprağı çok meşhurdur.Sivas'a sebze Tokat'tan gelir.Eşim Sivaslı olduğu için biliyorum.İyi olur inşallah.

YeniGine
24-06-2016, 23:42
Sayın Resulgur ben hep tayininizin bizim buraya çıkacağını umuyordum nedense... Ama daha iyi olmuş Tokat. Merkez mi acaba?
O halde ekmeye-dikmeye devam hayrlısı ile inşallah!..

beşiktaşlı
24-06-2016, 23:49
elinize sağlık imrendim doğrusu

Resulgur
25-06-2016, 01:55
Değerli forum dostlarım hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Burada olduğu gibi oralarda da beni yalnız bırakmayacağınıza eminim.

Yeni yerimizde paylaşımlarımıza devam edeceğiz inşallah yepyeni maceralar bizi bekliyor. Hayırlara vesile olması dileğiyle .. Bizi izlemeye devam edin :D

evdeçiçek
25-06-2016, 07:51
Sn.Resulgur,

Yeni görev yeriniz hayırlı olsun. Umarım orada daha çok bitki yetiştirme şansınız olur.

YeniGine
25-06-2016, 23:25
:) Bizim buraya olmasa da, benim memleketime çıkmış tayininiz... Onun için merkez mi diye sormuş idim... Hayrlı olsun inşallah!..

Jakin
26-06-2016, 09:56
Sn. Resulgur yeni görev yeriniz hayırlı olsun, size bol şans getirsin..
Ürünleriniz çok güzel olmuş, güle güle tüketin..
Tokat'ta daha güzellerini yetiştirirsiniz inşallah!.. :)

Selma_321
26-06-2016, 10:29
Hayırlı uğurlu olsun sayın uğur .polis memuru sayfasına yazmıştım Tokat güzeldir şirindir insanlarıda iyidir gerçekten. Bu arada Tokat yaprağıda harikadır bat adındaki yemekleri ve baklalı sarmaları ımmmmmm harikadır

Erdinç Tümer
27-06-2016, 23:00
Sn. Resulgur,2011 yılında emekli olmuş bir meslektaşın olarak yeni görev yeriniz hayırlı olsun,Allah yar ve yardımcınız olsun.Selamlar.

Resulgur
28-06-2016, 02:19
Sn. Resulgur,2011 yılında emekli olmuş bir meslektaşın olarak yeni görev yeriniz hayırlı olsun,Allah yar ve yardımcınız olsun.Selamlar.

Sn. Erdinç Tümer çok teşekkür ederim. Kısmet olursa belki bizlerde bir gün emekli olabiliriz . :D Aramıza hoş geldiniz.

sevgihoca
28-06-2016, 13:42
Olursunuz,olursunuz,hiç merak etmeyin.Bak ben emekli oldum.Sağlıkla inşallah.

Resulgur
29-06-2016, 03:01
Bulanık ta fidelerimizin sonunda havaların ısınması - özellikle gece sıcaklıkları 10 derecenin üzerine çıkmasıyla- ve güneşli gün sayısının artmasıyla birlikte gelişimleri hızlandı.

Domateslerimiz ve biberlerimiz meyve tuttu hatta hıyarlar yenmeye başlandı bile .. :D Güneş ışığının kıymeti burada daha iyi anlaşılıyor. Çünkü güneşli gün sayısı çok az ..

Tohum Paylaşım etkinliğinde dağıttığımız sarı ve düz yapılı bal kabağı .. tatlı yapmıştık

620441

Fasulyelerimiz

620442

Brokoli halinden gayet memnun

620443

Top yeşil kabak -yemeklik-

620444

Domatesler :cool:

620445

Not : Dış ortamda biberler için gece ısısının çok önemli olduğunu anladım gündüz sıcaklık 25 derece de olsa gece
10 derecenin altındaysa gelişme çok yavaş oldu, domatesler daha iyi gelişim gösterdi..

Biberlerimiz bu yüzden fazla gelişmediler.

ParlakYıldızlar
29-06-2016, 19:14
Syn;Resulgur Rabbim sizinle olsun,bahçede çok güzel hani bir uçtan başlayıp diğer uca giderken karnı doyar insanın :) bol bereketli olsun yeni bahçeniz de inşallah.

Resulgur
30-06-2016, 01:43
Sn. ParlakYıldızlar sayfama hoş gelmişsiniz, iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

Bahçe dediğiniz öyle olmalı zaten içinde gezinirken küçük atıştırmalıklar mutlaka olmalı , geçtiğimiz yıllarda bol bol hıyar tüketildi bu bahçeden dalından koparıp yemenin tadı bambaşka :) Bu sene biraz gecikti ama olsun. Bahçe işleri ile uğraşmak çok güzel bir duygu, mutlu oluyor insan :D

Resulgur
02-07-2016, 01:50
Gece çekimleri

Resulgur
02-07-2016, 01:52
Gece çekimleri devam ..

Resulgur
02-07-2016, 01:54
Gece çekimleri devam ..

Resulgur
12-07-2016, 13:02
Anne ve kızı öğle uykusunda .. sürekli uyuyorlar çok miskinler ;)

Bir buçuk yıl önce anne avuç içi kadar bir şeydi, bu ikinci yavrulaması ve kalan tek yavrusu ..

Resulgur
12-07-2016, 13:36
09.07.2016 da bahçemize genel bir bakış attık .. ;)

Ay çekirdekleri boylandı çiçek başları oluşmak üzere ..

621664

Sol taraftaki domatesler hazır fide olarak tarım firmasından alındı. Çalı gibi yapısı var ilk başlarda bir kaç koltuk sürgünleri temizlendi daha sonra kendi haline bırakıldı .. Pek hoşuma gitmedi bu tür. :o

621665

İşte benim tohumdan yetiştirdiğim fidelerim maşallah ..

Ön tarafta Kırmızı Lahana , Brokoli , arka tarafta ise Muş un Bulanık ilçesine her yaz kasa kasa gelen konservelik mis kokulu domateslerden deneme amaçlı çıkardığım tohumlardan fideler gelişimleri ve tip olarak çok güzeller .. :D
Sol da oturak fasulye ve atalık tohumdan mısırlar var.

621666

Yabancı ot temizliği yapıldı ..

621667

Yakın çekim ..

Sapı yeşil olan brokoli sapı mor olan ise kırmızı lahana gelişimleri çok iyi :rolleyes:

621668

Resulgur
12-07-2016, 13:56
Marul bu sene favori ürünümüz oldu. Boyutu benim gövdemden büyük oldu, keşke fazla ekseydik diyoruz.

621670

Sn. telato dan gelen dilimli bal kabağı gayet sağlıklı bir kaç tane meyve tuttu bile ;) .. sn telato ya tekrar teşekkür ederim.

621671

Ramazan ayında gurk olan tavuğumuzun altına sürdüğümüz köylülerden aldığımız 10 adet döllü köy tavuğu yumurtasından 8 Temmuzda 7 adet civciv çıkmış 4 tanesi -tecrübesiz anne tarafından altında ezildiğini düşünüyoruz- ölü bulundu. Kalan 3 taneden göğüs kısmında sarı olan siyah civciv kaybolmuş olup geriye 2 civciv kalmıştır. :o

621672

Bu minikler 1 günlük bile değiller ;)

Kümeste bulduğum 4 tane yumurtayı haşladım ve 1 tanesini anne ve civcivlere verdim. 1 tanesini diğer güne civcivlere verilmek üzere sakladım , diğer 2 yumurtayı da tuzlayıp ekmeksiz yedim :D

621673

YeniGine
12-07-2016, 22:57
Maşallah Maşallah Sayın Resulgur kedisiyle, tavuğu-civciviyle, ekip-dikip ürünüyle gerçekten çok güzellikler başardınız.
Bahçemiz dediğiniz yer sanırım işyerinin bahçesi ve tayin çıktığı için bu güzellikleri Tokat'ta devam ettireceksiniz inşallah!..

Greant64
12-07-2016, 23:17
Arada kudret narı var :) Tebrikler helal olsun

Resulgur
13-07-2016, 22:04
Maşallah Maşallah Sayın Resulgur kedisiyle, tavuğu-civciviyle, ekip-dikip ürünüyle gerçekten çok güzellikler başardınız.
Bahçemiz dediğiniz yer sanırım işyerinin bahçesi ve tayin çıktığı için bu güzellikleri Tokat'ta devam ettireceksiniz inşallah!..

Sn. YeniGine çok teşekkür ederim. Aynen dediğiniz gibi iş yerindeki lojmanların bahçesi .. Gözünüzden bir şey de kaçmıyor hani :D

Tokat maceramız sonbaharda başlar gibi .. Hayırlısı bakalım zaman ne gösterecek :cool:

Resulgur
13-07-2016, 22:09
Arada kudret narı var :) Tebrikler helal olsun

Sn. Greant64 hoş geldiniz. Çok teşekkür ederim.

Kudret Narı taa yıllar önce amip hastalığının tedavisi için tavsiye üzerine bal içinde bekletip ilaç yapma macerası ile babam yetiştirmeye başlamıştı .. O günden bu yana yetiştiriyoruz.

Gece karanlığında çok hoş bir görüntüsü oluyor. bu turuncu ampüllerin ;)

Resulgur
23-07-2016, 19:09
Herkes hasat resimleri atıyor biz de atalım dedik :D

Yemeklik kabak , badem salatalık , taze baş soğan , acur ve cacıklık semizotu ..

Resulgur
23-07-2016, 20:33
1 yıldır baktığım çiçeklerden kurdelamızın çiçeği açtı ilk defa gördüm.

Çok zarif çiçek sapı üzerinde ki minik çiçekler ;)

Resulgur
23-07-2016, 20:39
İnat ettim bu yıl balkonda biber yetiştireceğim diye ..
Geçen yıl pamuklu bitler balkondaki bütün biberleri telef etmiş ve sökmüştüm.
Bu yıl da aynı şekilde hergün onlarca bit geliyor nerden geliyorlar anlamadım bir türlü ilaç sıktım tazyiki su ile temizledim olmadı olmuyor :o
aynı saksıya fesleğen ektim faydası yok

Hemen hemen her gün inat ettim elimle yapraklarını temizliyorum. O biber büyüyecek o kadar :D

Resulgur
23-07-2016, 20:44
Soğanlı bitkilerle aramız genel anlamda iyi gibi ..

Tohum kapsülleri Muş lalesi -tohum olduğunu sanıyorum- Kıska soğan Muş lalesinin ta kendisi 1 tane araklayabildim diyelim :D

Köklü olan kavun içi renkli sürprizci liliumumuz. küçük kıska tipi soğanlar Gs li Frezyalar :p

Resulgur
24-07-2016, 13:16
Balkonda yetiştirmiş olduğum 2 çeşit domatesten en verimlisi sırık çeri domatesler.

Her salkım arası 15-20 cm ve salkımda 6-8 adet domates var. Tohum paylaşımına açmayı düşünüyorum. ;)

622808

Fındık domates olarak gelen domatesler gelişimleri fena değil, kuş gübresi şerbeti ile besin takviyesi yapıyorum.

622809

Resulgur
27-07-2016, 13:04
Tohum Etkinliğinde Paylaşmış Olduğumuz Tohumlardan

Kahkaha Çiçekleri bu yıl da neşemize neşe katıyor ;)

Resulgur
30-07-2016, 11:56
ilk Tohumlar geliyor. :D

Tohum saplarından sıyrılarak kaba alınan tohumlar

623387

Üflenerek temizlendi

623388

Paketlendi ;)

623389

MustafaTepe
05-08-2016, 09:23
Merhaba Sayın Resulgur

Bu kadar müsait yeriniz var ugraş da veriyorsunuz bunu bir de topraksız düşünseydiniz.

ben 10 m2 den 100 kg alacağımı düşünüyorum.
İnanın daha yüksek verim alırsınız.

Saygılarımla

624014

Resulgur
10-08-2016, 11:26
Merhaba Sayın Resulgur

Bu kadar müsait yeriniz var ugraş da veriyorsunuz bunu bir de topraksız düşünseydiniz.

ben 10 m2 den 100 kg alacağımı düşünüyorum.
İnanın daha yüksek verim alırsınız.

Saygılarımla

624014

Sn. MustafaTepe ilginize çok teşekkür ederim.

Artık burada son günlerimizi yaşıyoruz. Tokat a gidince durum değerlendirmesi yapılacak ve neler yapabileceğimize karar vereceğiz. Mesleğimiz gereği stresli bir işimiz var , toprakla uğraşmak iyi geliyor insana ..

Topraksız tarımla ilgili araştırmalar da yaptım . İleriki zamanlarda söylediklerinizi de düşünmüyor değilim neden olmasın ;)

Resulgur
10-08-2016, 11:41
Tohum paylaşımına açmayı düşündüğümüz domatesler.

Yaklaşık 2 3 metre boylanabilen domateslerden 3 kök balkonuma ekmiştim. Artık taşınacağımızdan 1.5 metre boyuna ulaştığında tepe kesimi yaptım. -meyveler biz gitmeden olgunlaşsın diye- 3 kök domates 100 den fazla meyve oluşumu yaptı .. Balkonda olmasına rağmen!

Bir kaç gündür hasat ediyoruz. ;)

624582

624583

Yufka ekmeğin arasına sar yanına da soğuk ayran buz gibi .. başka bir şeye gerek yok :D

624584

Resulgur
10-08-2016, 12:21
Zor hava koşullarında yetişen fazla gelişmeyen biber fidelerinden.. ;)

isot biber ve telato kıl biber

624592 624593

Atalık tohumlardan mısırlar ve Brokoli

624594 624598

YeniGine
10-08-2016, 23:45
Sayın Resulgur, Tokat'a gittiğinde o domatesler çok iyi olacak, bat yapmayı öğreneceksin. Sonra asma dikeceksin yine bat için...
Hayrlısı olsun, rastgelsin inşallah!..

Selma_321
11-08-2016, 08:34
Salata muhteşem gözüküyor ellerinize emeğinize sağlık afiyet olsun.Adanalı oluncada bol acılı (tabi bana göre) bir salata olmuş.
Isot biber demişsiniz ya isot o biberlerden mi yapılıyor acep.)))

Selma_321
11-08-2016, 08:35
He bu arada sevgili yeni ginenin dediği gibi bata alışırsınız.ımmmm harika olur bay

Resulgur
11-08-2016, 12:33
Sn. YeniGine ve Selma_321 çok teşekkür ederim. Tokat ta her şey daha güzel olacak eminim :D

O salatayı Fırında balığın ve ciğer kebabının yanında sürekli yaparım. Ne de olsa Adanalıyık kebab ciğer şırdan kelle paça ve dahası .. ;)

Ben İsot bu biberlerden yapılıyor diye biliyorum yanlış olmasın. Acısı gayet yerinde ..

Sizin bu bat yapmak dediğiniz ne olaki ben bilmiyorum ?

Resulgur
11-08-2016, 13:01
Geçen sene satın aldığımız konservelik mis kokulu aroması güzel domateslerden deneme amaçlı aldığım tohumlardan ..

Sırık tip bir domates olduğunu anladık fide yapısı gayet düzgün ve canlı olduğu gözlemlendi . Meyveleri yuvarlak düzgün orta irilikte iyi bakılmadığından ve oturak yetiştirmeye çalıştığımızdan olduğunu tahmin ediyorum fazla meyve tutumu olmadı .. Hiç bir kimyasal ilaç ve doğalda olsa gübre kullanılmadı

Geriye tadına bakmak kaldı ;)

624681 624682

Selma_321
11-08-2016, 14:52
Sizin bu bat yapmak dediğiniz ne olaki ben bilmiyorum ?[/QUOTE]

Tokatlı değilim ama kabaca anlatayım yöresel bir lezzet kiminin kısırı Mersin in batırığı gibi.Sulu olup içinde kara mercimek ,düğür ,çeşitli baharatlar,maydonoz,domates , salça v.s konulup asma yaprağıyla dileyeninde kaşıkla yediği harika(bana göre) bir lezzet.

YeniGine
11-08-2016, 23:05
Tokat'ın batı, asma yaprağı

624734

ve kebabı meşhurdur...

624735

Onun için artık daha çok domates, biber, patlıcan yetiştirmeniz gerekecek Sayın Resulgur...
Salçayı da domatesi kaynatarak yaparlar...

Selma_321
12-08-2016, 08:25
Offf bat ve kebap harika gözüküyor

Resulgur
12-08-2016, 09:43
Tokat'ın batı, asma yaprağı

624734

ve kebabı meşhurdur...

624735

Onun için artık daha çok domates, biber, patlıcan yetiştirmeniz gerekecek Sayın Resulgur...
Salçayı da domatesi kaynatarak yaparlar...
Maşallah çok lezzetli görünüyor . Gidince artık bol bol yeriz, kebab a devam [emoji4]