View Full Version : RaJeV / Etoburlar
Merhaba arkadaşlar,
Uzun ve yorucu etobur bitki eğitimimden sonra tekrar aranızdayım. Eğitimim konusunda yardımcı olan etobur severlere teşekkürlerimi borç bilirim. (Her ne kadar burayı görmeyecek olsalarda)
Elimde koleksiyonu abartılı bir şekilde genişletme çabasındayım :p Bir kaç tane resim ekledim devamı da zaman gelecek.
565855
565856
565857
565858
565859
Dionaea (VFT)
´Fuzzy teeth´
´Fused teeth´
´Wiky´ - ´Wiky´, very nice clone of Andrea Fontana
`Fire mouth´ - `Fire mouth´
`010´ - - long teeth nice clone,
´Cross Teeth´
´Wacky traps´
´Alien´
`Akai Ryu´
´Microdent´
´Triton´
'Long Petiole'
Maroon Monster
Freaky Star
Trichterfalle
Crested Pétioles
Giant Peach
Degeneration
Dark Red form
3K
Mirror
Clayton's Vulcanic Red
Charly Mandon Spotted
Clone I3 BCP
Schuppenstiel 1
Olive Green
Heterophylla
SL 15
Blezers Giant Form Dm 06
Haircomb
Fondue
Petite Dragon
Akai Riu" Clone F15 BCP,
Bohemaian Garnet
Akai Riu Clone F5 BCP,
Cup Trap
Coquillage
Red Shark Teeth
Creeping Deeth
ARPC
B52
Funnel Trap
Whale
Cross Teet China
Green Sawtooth
Fused Tooth Extreme
Big Mouth
Dentate
Fake Dracula
Tiger Fangs
Yellow Fused Tooth Clone
Cerberus
Rogue Sombre
Spotty
Red Fused Petiols BCP
Space
Louchapates
PINGCUICULA
TEMPRATE PINGUICULA
Pinguicula dertosensis {Tortosa, Spain}
Pinguicula orchidioides {=P. stolonifera, true}
Pinguicula leptoceras {near San Bernardino, Switzerland}
Pinguicula grandiflora {Circo de Goriz, NP Ordesa, Spain}
Pinguicula longifolia subsp. longifolia {NP Ordesa, France}
Pinguicula grandiflora {near road D118, France, 1611m}
Pinguicula corsica f. Pallidula
Pinguicula vallisneriifolia {Sierras de Cazorla-Segura , Prov. de Jaen, Spain}
Pinguicula balcanica {Pirin NP, Bulgaria, 2851m}
Pinguicula vulgaris f. Maculata {Theys, Isere, France}
MEXICAN PINGUICULA
Pinguicula Aphrodite
Pinguicula Tina
Pinguicula Ehlersiae
Pinguicula Gypsicola
Pinguicula Moctezumae
Pinguicula Rectifolia
Pinguicula Reticulata
Pinguicula Cyclosecta
Pinguicula Crystallina
Pinguicula Esseriana
Pinguicula Kondoi
Pinguicula emarginata
Pinguicula hemiepiphytica
Pinguicula agnata x Pinguicula gypsicola (= P. x Agnicola)
Pinguicula jaumavensis {75}
Pinguicula moranensis {near Santiago Juxtlahuaca, Oaxaca, Mexico, 1851 m}
Pinguicula nivalis {=P. spec. Zaragosa, Mex.}
Pinguicula cv. Marciano (P. heterophylla x P. cv. Wesser)
Pinguicula spec. ANPA D {= P. moranensis, between Toluca and Temascaltepec, Mexico; 3000m}
Pinguicula laueana {CP3; = P. moranensis}
Pinguicula Sethos
Pinguicula laueana {Sierre Mixe}
OTHER
Pinguicula primuliflora
Pinguicula lusitanica
Pinguicula megaspilaea {= P. habilii, Marmaris, Southwestern Anatolia, Turkey}
Pinguicula chilensis
SARRACENIA
Sarracenia flava var. flava Dinwiddie County,Virginia
Flava var. flava, Dahlia bog, Virginia, Tall slender pitchers to 3feet tall
Sarracenia leucophylla 'Cronus'/"Titan"
Sarracenia alata mobile co alabama
Sarracenia minor var minor Way Cross, Georgia
Sarracenia Minor fargo, clinch Co, georgia
Judith Hindle
xFarnhamii
xStevensii
xExcellens
Sarracenia purpurea purpurea
Sarracenia purpurea venosa
Sarracenia purpurea hybride
S. flava var. rubricorpora, rugelii style throat patch, Apalachicola, W, Mike King F22
S. flava var. rubricorpora, Apalachicola Red Tube Fl32
sarracenia leucophylla schnell's ghost yellow flowered clone
S. flava var. rubricorpora Red Burgundy
S. flava var. flava very large form 1m F32 Mike King
S. flava var. flava Santa Rosa CO Black Water River Florida USA
S. flava var. flava - Honeysuckle Lane Hurleyville South Carolina F46
Sarracenia alata Jackson Co., Mississippi sandhill crane nwr usa
HELIAMPHORA
H. purpurascens (Ptari Tepui)
H. Hetorodoxa x Minor
H. Nutants
HELIAMPHORA PULCHELLA (CHIMANTA TEPUI
Heliamphora exappendiculata CHIMANTA
heliamphora chimantensis
H. Minor
DROSERA
Drosera Alicae
Drosera Dielsiana
Drosera Trinervia
Drosera Tomentosa var. glabrata - ´Serra da Canastra, Delfinópolis, Minas Gerais, Brasil´
Drosera Oblanceolata - ´Sunset Peak, Hong Kong, 2 - 4 cm´
Drosera Admirabilis - Ceres, intermediate
Drosera Admirabilis - type location, Palmiet River
Drosera Prolifera
Drosera Adelae
Drosera Spatulata
Drosera Spatulata Lovellae
Drosera Capensis
Drosera Capensis Albino
Drosera Capensis All Red
Drosera Burmannii
Drosera Tokaiensis
Drosera Burmannii Hong Kong
Drosera Nidiformis
D. graomogolensis
NEPENTHES
LOWLAND
Nepenthes Rebecca Soper
Nepenthes Ventrata
Nepenthes Ventricosa Madja Plant
Nepenthes ampullaria ´Williams Red x Harlequin´
Nepenthes ampullaria Red Clone
Nepenthes ampullaria Lime Twist
Nepenthes ampullaria bronze nabire
Nepenthes Belli
Nepenthes albomarginata
Nepenthes mirabilis var globosa
Nepenthes bicalcarata | Orange - Brunei
Nepenthes ampullaria | Brunei green
Nepenthes ampullaria | Brunei Red Speckled
Nepenthes bellii | Mindanao |
Nepenthes reinwardtiana 2| Sumatra
Nepenthes reinwardtiana 1| Sumatra
Nepenthes gracilis | Brunei |
Nepenthes Bloody Merry
Nepenthes Ventrata
INTERMEDIATE
Nepenthes burbidgeae x campanulata
Nepenthes talangensis x macfarlanei
Nepenthes maxima x aristolochioides
Nepenthes ventricosa x dubia
Nepenthes ventricosa x glandulifera
Nepenthes spathulata x gymnamphora
Nepenthes sibuyanensis x Lady Pauline
Nepenthes ampullaria x aristolochioides
Nepenthes spectabilis x aristolochioides
Nepenthes densiflora x aristolochioides
Nepenthes ventricosa x hamata
Nepenthes sibuyanensis x hamata
Nepenthes burkei x hamata
Nepenthes veitchii x platychila
Nepenthes aristolochioides x burkei
Nepenthes singalana x burkei
Nepenthes aristolochioides x ventricosa
Nepenthes densiflora x robcantleyi
HIGHLAND
Nepenthes sibuyanensis
Nepenthes boschiana
Nepenthes fusca | flared peristome
Nepenthes glabrata
Nepenthes spectabilis 'Sibuatan
Nepenthes chaniana | Gunung Batu Lawi, Borneo
Nepenthes stenophylla = N. fallax | Bareo |
Nepenthes maxima | Wavy leaf |
CEPHALOTUS
BigBoy
Hummer's Giant (Origin Giovanni Schöber)
Wilhelma
Marston Exotics 1985
Typical
Darlingtonia Californica
[B]Sphagnum Moss Live and Dead :D
Agaçlar.net satış ilanım:
http://www.agaclar.net/forum/fide-fidan-celik-saksili-bitki-kesme-cicek-kaktus-sukulent-satis/37665.htm
Web sitem: www.etoburbitkim.com
Web sitem: www.sinekkapan.com
Videolarım : https://www.youtube.com/channel/UCP5GjCmO1Mn15vQS0m2QrUg
Facebook Sayfam: https://www.facebook.com/etoburbitkisatinal
lost_raven
25-03-2015, 11:16
Dediklerinizi yapmanız uygundur. Saksı değişimi yaptıktan sonra direk güneşe koymayın 3-4 gün hafif güneşli bir yerde dursun sonra alıştırarak direk güneşe alın.
Tomurcuğu kesin dediğiniz gibi güç harcamasın. tomurcuktan çelik tutması ihtimali görece düşük ama deneyebilirsiniz belki tutar tutması için yapmanız gerekenleri forumda bulabilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin :)
Forester
25-03-2015, 18:49
RaJev merhaba
Etoburlarıma farklı türler katmak adına sık sık bauhause uğrarım.
Ne yazıkki uyarılara rağmen hiç umurlarında değil, kısa sürede öldürüyorlar bitkileri
Ben kendi adıma sadece Perşembe günleri gidiyorum, CEPA bauhausa bitkiler o gün geliyor. Hem çeşit olarak hem de sağlık olarak iyi oluyorlar.
Yaklaşık 1 ay önce bende bir VFT almıştım. Hemen bol miktarda yağmur suyu ile toprağını yıkayıp altına su koyup güneş alan pencere yanına koydum. Şu anda çoşmuş vaziyette üzerindekilerden çok büyük yaprak ve 2 tanede çiçek tomurcuğu verdi.
Eğer bitkilerin toprağını değiştirmek konusunda yeterli tecrübeniz yoksa bence torf değişim olayına girmeyin. Yukarıdaki işlemleri uygulayın. Çünkü bu bitkiler ithal olarak geliyor ve şu anda bunun stresi altındalar. birde toprak değişimi onları iyice yoracaktır. Kısaca ben alır almaz torf değiştirmiyor bitkinin alışmasını bekliyorum.
Diğer yazdığınız işlemler doğrudur. Kararan kapanları diplerinden dikkatlice kesip uzaklaştırabilirsiniz
Eğer yinede değiştirmek isterseniz torflarının özel olduğunu piyasadaki torfları kullanmamanız gerektiğini ve Lost raven ın yazdıklarını uygulamanızı hatırlatıyım
Not. Bende daha hiç çiçek sapından köklendirme gerçekleştiremedim. Bu konuda pek umutlu olmayın.
Lütfen, fotoğrafları çevirip foruma öyle yükler misiniz?
Forester
30-03-2015, 09:48
Önerileriniz için teşekkür ederim. Torfunu beğenmedim pek o yüzden gelince değişteceğim. Değiştirmeden önce bir kaç video izlerim muhakkak. Bu arada sizde Ankara'dasınız sanırım. Ben bir ara koçtaşa da bakmak istiyorum gelmiş mi diye? Siz son zamanlarda gittiniz mi?
Tekrar merhaba.
Evet ankaradayım
Koctasta bana hiç denk gelmedi bauhause a düzenli olarak geliyor,
Birde karşıyaka da dallioglu serasinda guzel formda sarr purpurea lar vardı, kaldı mı bilmem,
Denk gelirse paylasirim bulunan yerleri
Çoğaltma Örnekleri
565085
565086
lost_raven
30-03-2015, 22:29
Drenaj için pomza koymasanız daha iyiydi çünkü drenaja gerek yok zaten hepsi suyun içine oturmuş şekilde duracaklar (nepenthes hariç). Nepenthesin de üzerini tamamen kapatıp dış ortama yavaş yavaş alıştırın. Aksi halde büyümesi çok yavaşlayabilir, hatta kuruma yapabilir.
Forester
08-04-2015, 10:08
Tekrar merhaba ,
Sizde arastirmissinizdir ama bu konuda genellikle akvaryumlar kullanılıyor, hem fiyat olarak uygun ,hem görünüş olarak ayrica ışıklandırma sistemleri var ,uygun boyutta bir akvaryum alabilirsiniz, ışıklandırma konusu biraz karışık tasarruflu ampul kullananda var ozel bitki floresanlarida osize kalmis, hava sirkülasyonu için fan kullanmayı unutmayın, bende anlattığıma benzer bir sistem kullanıyorum
Burdaki sorun bitkilerimin hepsini bir arada tutamamak cunku her turun nem istegi farklı bu yuzden bir büyük akvaryum yerine 2~3 orta boy kullanmak bana daha mantikli geliyor,
Pinguicula
565091
Spaghnum Moss
565092
Seranızın resimlerini de paylaşır mısınız?
Serayı bugün tamamladım. Tamamladım paylaşmak istemedim.
Önce bitkilerimi paylaşayım
Nepenthes Ventrata
565095
ayhanykaya
25-04-2015, 10:31
Merhaba RaJev
Çok faydalı bilgiler, paylaştığın için teşekkür ederim.
Seranı kuralı neredeyse bir kaç ay geçmiş. Floresanlardan memnun musun? Çiçeklerde hızlı ya da yavaş büyüme gibi şeyler gözlemledin mi?
Yapay ışık sistemlerini kullanmanın tek yolu kapalı sera mıdır? Ben cam kenarında ya da odanın bir tarafında, sera gibi kapatmadan açık şekilde duran çiçeğin üstünden ışık vermeyi planlıyordum. Böyle bir uygulama var mıdır?
Merhaba RaJev
Seranı kuralı neredeyse bir kaç ay geçmiş. Floresanlardan memnun musun? Çiçeklerde hızlı ya da yavaş büyüme gibi şeyler gözlemledin mi?
Yapay ışık sistemlerini kullanmanın tek yolu kapalı sera mıdır? Ben cam kenarında ya da odanın bir tarafında, sera gibi kapatmadan açık şekilde duran çiçeğin üstünden ışık vermeyi planlıyordum. Böyle bir uygulama var mıdır?
Floresanlardan memnunum ama kapalı serada bazı sıkıntılar yaratıyor. En büyük sorun benim için sıcaklık oldu. 40 dereceye kadar yükseldi. Bunun önüne geçmek için seranın önünü açtım bu sefer nem düştü. Kapalı iken %70 olan nem açıkken %35 civarı oluyor. Sorunu çözmek için bugün buhar makinesi aldım. Sıcaklık 30 derece civarı nemde %60 civarı. Baya sıkıntılı bir durum anlayacağınız.
Açık olarak kullanabilirsiniz ama nem yaşadığınız ildeki nem oranı neyse o olacaktır. Bakacağınız tür nem istemiyorsa sorun olmayacaktır
lost_raven
25-04-2015, 21:08
Merhaba RaJev
Sera gibi kapalı olmasına gerek yok tabii, cam kenarında duran ve zaten güneş gören bitkilere; yeterli ışık gelmediğini düşünüyorsanız güneş ışığına destek olarak açık ortamda da kullanabilirsiniz hatta az da olsa güneş ışığı alıyorsa basit tasarruflu ampuller dahi sizin işinizi görür pahalı sistemlere gerek yok ;)
Sadece floresan kullanacaksanız hiç güneş ışığı görmeyecekse 1 daylight + 1 grolüx floresan işinizi görecektir bunları da akvaryumculardan bulabilirsiniz :cool:
ayhanykaya
26-04-2015, 19:13
Bakım yaptığım çiçekler etobur bitkiler. Özellikle Sarranecia gibi çok ışık istiyen türlerin bakımını yapmak istiyorum. Zaten pencere önünde duracaklar fakat sadece 3 saat sabah güneşi veya 2 saat akşam güneşi alan pencerelerim var. Genel olarak etoburlar ve özellikle Sarranecia vb türler için kaynaklar en az 6 saat güneş görmeleri gerektiği söylüyor dolayısıyla ben de pencereden gelen kısıtlı güneşe yapay ışıkla destek vermek istiyorum. Led teknikleri gerçekten karmaşık ve ''her kafadan ses çıkıyor'' türünde kaynaklar. Benim de kafam karıştı o konuda ve ben de tavsiye ettiğiniz gibi floresant kullanacağım. Söylediğiniz floresanların etobur bitkiler için hangi mesafede tutmamı tavsiye edersiniz?
Okuduğum kaynaklarda genel olarak 15 ile 30 cm arası tutulması gerektiği yazıyor. Benimkiler yaklaşık 15cm civarında duruyor.
eneskrky
01-05-2015, 21:04
sayın RaJeV:
Etoburlarınızı nerden ediniyorsunuz bazı almak istediğim türler varda ,özel değilse banda yardımcı olurmusunuz :)
sayın RaJeV:
Etoburlarınızı nerden ediniyorsunuz bazı almak istediğim türler varda ,özel değilse banda yardımcı olurmusunuz :)
Özel mesaj attım.
Genel cevap olarak da forumda elinde fazla etobur bitkisi olan çoğu arkadaşlar mesaj attığınızda yardımcı olacaktır. (Ben dahil :dilli: )
Tohumlar için hindistan cevizi torfu ile karışım hazırlıyorum. Bunu da peat moss ve sphagnum moss ile karşılaştıracağım. Tohumlar elime ulaşınca 3 farklı torfa aynı tür ve oranda drosera tohumu koyacağım. Aynı ortamda gelişimlerini inceleyeceğim. Yakında resimleri paylaşırım buradan.
lost_raven
03-05-2015, 23:17
Tohumlar için hindistan cevizi torfu ile karışım hazırlıyorum. Bunu da peat moss ve sphagnum moss ile karşılaştıracağım. Tohumlar elime ulaşınca 3 farklı torfa aynı tür ve oranda drosera tohumu koyacağım. Aynı ortamda gelişimlerini inceleyeceğim. Yakında resimleri paylaşırım buradan.
Hindistancevizi torfları genelde tuzluluk oranı yüksek ve gübre eklenmiş oluyorlar kullanmanızı tavsiye etmem.
Hindistancevizi torfları genelde tuzluluk oranı yüksek ve gübre eklenmiş oluyorlar kullanmanızı tavsiye etmem.
Tuzluluk oranı için 10 kere en az 10 saat olmak üzere saf suda dinledirdim. PPM şu an 35'e düşmüş durumda yani sorun olmayacaktır. Ayrıca bir çok forumda karışımlarda hindistancevizi torfu geçiyor
1.5 aylık vft tohumları
565100
Pinguicula Aphrodite
565098
Merhaba arkadaşlar,
Uzun ve yorucu etobur bitki eğitimimden sonra tekrar aranızdayım. Eğitimim konusunda yardımcı olan etobur severlere teşekkürlerimi borç bilirim. (Her ne kadar burayı görmeyecek olsalarda)
Elimdeki koleksiyonu abartılı bir şekilde genişletme çabasındayım :p Bir kaç tane resim ekledim devamı da zamanla gelecek.
566102
Venus Fly Trap:
VFT B52
VFT Finetooh x Red
VFT All Red
VFT Dentate
VFT Sawtooth
VFT Royal Red
VFT Red Dragon
VFT Akai Ryu
VFT Bohemian Garnet
VFT Pink Venüs
VFT Dingley Giant
VFT Big Mouth
VFT Low Giant
VFT Coquillage
VFT Typcial
VFT Dentate x Tiger Fangs
VFT Dingley Giant
VFT Heterophylla
VFT Harmony
VFT Microdent
VFT Red Green
VFT Spider
VFT Cup Trap
DROSERA:
drosera Capensis
drosera Aliciae
drosera Scorpioides
drosera Oblanceolata
drosera Peltata
drosera Adelae
drosera Regia
Drosera binata
Drosera dielsiana
Drosera nidiformis
Drosera natalensis
Drosera sp. Botswana
Drosera spatulata
Drosera x snyderi
NEPENTHES
Nepenthes Ventrata
Nepenthes Tobaica
Nepenthes Hookeriana
Nepenthes Bloody Merry
Nepenthes Rebecca Soper
Nepenthes albomarginata Red
Nepenthes ventricosa
Nepenthes alata
Sarracenia
Sarracenia Farnhamii
Sarranecia Purpurea
Sarracenia Flava
Sarracenia Jutha Tip Soper
Sarracenia alata | Red mouth
Sarracenia psittacina
Sarracenia Eva
Sarracenia Lucky Leuco
Sarracenia Mitchelliana
Sarracenia San Giant
Sarracenia Smoorie
Sarracenia Swaniana
Sarracenia Fire
Sarracenia Stevensi
Sarracenia Fiona
Sarracenia Catesbaei
Sarracenia Chelsonii
Sarracenia purpurea ssp. venosa
sarracenia Barbapapa
Pinguicula
Pinguicula Gigantea
Pinguicula Aphrodite
Pinguicula Cherry Blossom
Pinguicula Tina
Pinguicula Weser
Pinguicula Agnata
Pinguicula Carnisana Gnome
Pinguicula Ehlersiae
Pinguicula Gracilis
Pinguicula Medusina x Moctezumae
Pinguicula Moctezumae
Pinguicula Reticulata
Pinguicula Tempa
Heliamphora
Heliamphora Midoxa
Heliamphora Minor
Heliamphora Nutans
Cephalotus
Cephalotus Follicularis
Sphagnum Moss Live and Dead :D
otuzbeşbuçuk
15-07-2015, 06:30
Merhaba
Geçenler bauhauseden 1 adet drosera 3 adet de farklı türlerde sarracenia aldım bazı yerleri kurumuş gibiydi. Şimdi daha iyi durumdalar ancak sanki saksıları biraz ufak gibi geliyor saksı değişimini ne zaman yapmalıyım ve ankarada uygun torfu nerde bulabilirim.
Forester
15-07-2015, 14:52
Tebrikler kısa zamanda çok güzel bir koleksiyon olmuş,,,
heliamphoraları gormemiz mümkün. Mü acaba
Merhaba
Geçenler bauhauseden 1 adet drosera 3 adet de farklı türlerde sarracenia aldım bazı yerleri kurumuş gibiydi. Şimdi daha iyi durumdalar ancak sanki saksıları biraz ufak gibi geliyor saksı değişimini ne zaman yapmalıyım ve ankarada uygun torfu nerde bulabilirim.
Saksıları ufak değildir diye düşünüyorum ama bauhaus'takiler genellikle derin olmuyor. Saksı değişimi drosera için her zaman yapabilirsiniz ama sarracenia'yı bahar başlangıcı değiştirirseniz daha iyi olur.
Peat moss mağazada falan bulamazsanız. Ankara'da ben varım ama :D
Ağaçlar.net satış bölümüne bakabilirsiniz hocam: http://www.agaclar.net/forum/fide-fidan-celik-saksili-bitki-kesme-cicek-kaktus-sukulent-satis/37647.htm#post1396165
Tebrikler kısa zamanda çok güzel bir koleksiyon olmuş,,,
heliamphoraları gormemiz mümkün. Mü acaba
Hocam heliamphoraların hepsini elimden çıkarttım. :( Tatile gideceğim 2 haftalık ben yokken ölürler diye elimdekilerin hepsini sattım :( :( :(
Drosera yapraktan çoğaltma
566340
hocam tebrikler gerçekten çok güzel koleksiyon. sormak istediğim 1-2 soru var.
Eğitimi nerden aldınız?
Ayrıca bende yurtdışından birkaç çeşit vtf ve drosera tohumları aldım. Araştırmalarıma göre tohumdan yetiştirmek 1 yıl sürebiliyormuş eğer ki bu doğruysa hazır almak daha iyi sanırım.
Eğitimi nerden aldınız?
Ayrıca bende yurtdışından birkaç çeşit vtf ve drosera tohumları aldım. Araştırmalarıma göre tohumdan yetiştirmek 1 yıl sürebiliyormuş eğer ki bu doğruysa hazır almak daha iyi sanırım.
Eğitim yurt dışından aldım.
Tohumdan sinekkapan yetiştirmek 2-3 yılı buluyor hocam :)
Aşağıdaki resimdeki bitkiler 6 aylık tohumdan yetişmeler:
566348
Droseralar, sinekkapana göre tohumdan daha hızlı büyürler.
Bu hobiye yeni başladıysanız kesinlikle canlı bir bitki almalısınız :dilli:
lost_raven
15-07-2015, 18:38
Eğitimi nerden aldınız?
Yurtdışı tohumları umarım çinden almamışsınızdır. Çünkü sürekli Çin'den tohum alıp kandırılanlar oluyor özellikle bu aralar. Droseraların hepsi değil ama çoğunun çiçek açacak boya gelmesi 1-2 yıl ama venüslerde yetişkinliğe ulaşması ortalama 4 yıl sürüyor. Bu süre nepentheslerde daha da uzun sürebiliyor. Yeni başladıysanız tohumdan venüs tavsiye etmem, tohumdan nepenthes yetiştirmeyi ise gördüğünüz anda kaçın :D
Yurtdışı tohumları umarım çinden almamışsınızdır. Çünkü sürekli Çin'den tohum alıp kandırılanlar oluyor özellikle bu aralar. Droseraların hepsi değil ama çoğunun çiçek açacak boya gelmesi 1-2 yıl ama venüslerde yetişkinliğe ulaşması ortalama 4 yıl sürüyor. Bu süre nepentheslerde daha da uzun sürebiliyor. Yeni başladıysanız tohumdan venüs tavsiye etmem, tohumdan nepenthes yetiştirmeyi ise gördüğünüz anda kaçın :D
Aliexpress'te falan 100 adet tohumu 1 dolara satılıyor. :) Satıcılarında puanları yüksek oluyor çünkü insanlar ürünleri eline geçince direk 5 yıldızı veriyor. Bir kaç kişi anca yetiştirdikten sonra yorum yazıyor. O yüzden de insanlar kanıp alıyor :)
evet tohumları çinden almıştım.:( Onun haricinde birkaç değişik çiçek türüde almıştım artık onlara yöneleyim. En iyisi canlı bitki alıp işi öğrenmek lazım.
Aliexpress'te falan 100 adet tohumu 1 dolara satılıyor. :) Satıcılarında puanları yüksek oluyor çünkü insanlar ürünleri eline geçince direk 5 yıldızı veriyor. Bir kaç kişi anca yetiştirdikten sonra yorum yazıyor. O yüzden de insanlar kanıp alıyor :)
Peki hocam siz bu bitkiler için ne kadar süredir bekliyorsunuz, yok mu bunları daha hızlı yetiştirme taktiği :)
evet tohumları çinden almıştım.:( Onun haricinde birkaç değişik çiçek türüde almıştım artık onlara yöneleyim. En iyisi canlı bitki alıp işi öğrenmek lazım.
Peki hocam siz bu bitkiler için ne kadar süredir bekliyorsunuz, yok mu bunları daha hızlı yetiştirme taktiği :)
Hızlı yetiştirmek için besleyebilirsiniz ama yinede yetişkin bitki için en az 2 yıl beklemeniz gerekli
Sarracenia Psittacina
567777
Sarracenia Chelsonii:
S. Rubra ve S. Purpurea melezlenmesiyle oluşur. Muhteşem kırmızı bir renge sahiptir ;)
567776
Rebecca Soper
Kırmızı rengin muhteşem uyumu:
569482
eneskrky
07-08-2015, 16:03
sayın RaJeV :
Her bir türünüzü itina ile inceledim sayfalarınızıda dolaştım çok başarılı takdire şayan .
Tek kelimeyle mükemmeller tür sayınız bayada çokmuş maşallah :D mesajlarınızı ve sayfanızı itina ile inceliyorum :)
eneskrky
07-08-2015, 16:11
Eğer kusura bakmazsanız bir kaç soru sorabilirmiyim ,bir acemi olarak ?
Eğer kusura bakmazsanız bir kaç soru sorabilirmiyim ,bir acemi olarak ?
Teşekkür ederim.
Her zaman istediğiniz soruyu sorabilirsiniz :)
Cevaplamaktan mutluluk duyarım ;)
eneskrky
07-08-2015, 21:24
:) bende türlerimi geliştirmeye çalışıyorumda ama daha başlangıç tabi:D türlerim arasında : Cephalotus ,Venüs,Sarracenia var (ama türünü bilmiyorum) ve asıl sorumun nedeni olan nepenthes lerim var bol miktarda :D bi serada çalışan komşumuz atacaklarmış ban getirdi baya var elimde ancak ibre oluşturmuyolar artık bunun nedeni nedir ?
:) bende türlerimi geliştirmeye çalışıyorumda ama daha başlangıç tabi:D türlerim arasında : Cephalotus ,Venüs,Sarracenia var (ama türünü bilmiyorum) ve asıl sorumun nedeni olan nepenthes lerim var bol miktarda :D bi serada çalışan komşumuz atacaklarmış ban getirdi baya var elimde ancak ibre oluşturmuyolar artık bunun nedeni nedir ?
Nem ve sıcaklıktan kaynaklanıyordur.
Bitkileri baktığınız ortamı tarif edebilir misiniz?
Yapraklarında bir sıkıntı yok değil mi?
eneskrky
07-08-2015, 22:05
Yaprakları çıkıyor sürekli ama hiç ibre oluşturmadı.
Ortamı güneş alan ama nemli bir ortamda .
Yaprakları çıkıyor sürekli ama hiç ibre oluşturmadı.
Ortamı güneş alan ama nemli bir ortamda .
Sıcaklık 30 derecenin üzerine çıkıyorsa ibrik oluşumu oldukça yavaşlayacaktır.
Ayrıca sera ortamından sizin ortama yeni geldiyse zaten ibrik oluşmaması normal. Sizin ortama alışması için en az 1-2 ay gerek.
İbrik oluşması ve ibriklerin hızlı gelişmesi için bitkiye gün içerisinde 2-3 kere su püskürtüyorum. Bu yöntemle çok güzel sonuçlar elde ettim ;)
eneskrky
07-08-2015, 22:10
tamamdır inşallah başarılı olurum çok teşekkürler :D
Bu arada youtube da videolarınızın devamını merakla bekliyorum ;)
tamamdır inşallah başarılı olurum çok teşekkürler :D
Bu arada youtube da videolarınızın devamını merakla bekliyorum ;)
Olursunuz nepenthes çok dayanıklı bir etobur bitki türüdür :D
Vakit buldukça çekmeye çalışacağım :)
Hoşuma giden değişik bir Pinguicula fotoğrafını sizinle paylaşmak istiyorum.
Benim ortama çabuk uyum sağladı çok dayanıklı bir tür. Rengi yaprak yapısı oldukça değişik ve hoş bir Pinguicula:
Pinguicula Reticulata
570244
Sanki üstüne su dökmüşüm gibi :dilli:
eneskrky
08-08-2015, 22:32
Şahane bir görsel sunmuş :D mükemmel bi türr :cool:
Pinguicula Cron
Küçük sevimli bir pinguicula. Karışık renkleri var. Pek fazla büyümüyor ama görsel olarak çok tatlı bir tür
571563
Pinguicula Agnata
573428
Pinguicula Moctezumae
573430
Pinguicula Ehlersiae
Favori Pinguicularımdan biri. :D Gittikçe güzelleşiyor.
573429
Nepenthes Blood Mary
574955
Nepenthes Hookerina
574956
Nepenthes Rebacca Soper
574957
eneskrky
14-09-2015, 20:35
Sayın RaJeV yeni türlerinize bayıldım harika görünüyorlar :D
eneskrky
14-09-2015, 20:36
-Bide bir sorun olacaktı size: malum önümüz sonbahar kış etoburlarımı nasıl muhafaza etmeliyim napmam gerektiğini biraz anlatabilirmisiniz ?
-Bide bir sorun olacaktı size: malum önümüz sonbahar kış etoburlarımı nasıl muhafaza etmeliyim napmam gerektiğini biraz anlatabilirmisiniz ?
Elinizde sanırım sadece cephalotus ve venus fly trap vardı. Bunları kışa doğru ısıtmadığınız ışık gören bir odaya koyun. Ortam eksi derecelere düşmemeli. Şu an sulama göre daha az sulama yapacaksınız. Toprak asla kurumayacak ama asla ıslak da olmayacak. Sürekli hafif nemli tutmalısınız
eneskrky
15-09-2015, 09:33
elimde:
-Cephalotus
-klasik Pinguicula
-venüsler 4 tane
-Nepenthes
-Sarracenia 2 tür
Bunları şey dediler bana aldığım yerdeki kişi sıfır ışıkta 5 derecenin üzerinde geçirecekler kışı dedi doğrumu bilmiyorum
_ısıtmadığınız oda demişsiniz :) birşey olmaz değilmi 5 dereceye kadar dayanırlar heralde ?
lost_raven
15-09-2015, 19:29
Nepenthes kış uykusuna alınmaz venüslerle aynı yerde tutarsanız ölecektir. Klasik pinguicula diye bir tür yok tabii ki muhtemelen sizdeki mexican pingulardan o da kış uykusuna alınmaz.cephalotusu kış uykusuna alabilirsiniz ama sıcaklık 5in altına düşmemeli. Venüs ve sarr larda 10 derecenin altında 0 derecenin üstünde kalmalı. Hafif eksi derecelere dayanıklıdırlar. Bunların hepsi sıfır ışık gören yerde olmayacak yani ışık görecekler venüs ve sarrları buzdolabında kışuykusuna alma şekli var onda ışık görmezler ama tavsiye etmem.
eneskrky
15-09-2015, 19:44
Nepenthes kış uykusuna alınmaz venüslerle aynı yerde tutarsanız ölecektir. Klasik pinguicula diye bir tür yok tabii ki muhtemelen sizdeki mexican pingulardan o da kış uykusuna alınmaz.cephalotusu kış uykusuna alabilirsiniz ama sıcaklık 5in altına düşmemeli. Venüs ve sarr larda 10 derecenin altında 0 derecenin üstünde kalmalı. Hafif eksi derecelere dayanıklıdırlar. Bunların hepsi sıfır ışık gören yerde olmayacak yani ışık görecekler venüs ve sarrları buzdolabında kışuykusuna alma şekli var onda ışık görmezler ama tavsiye etmem.
-Çok teşekkürler sayın lost raven ;)
peki Nepenthes kış bakımı nasıl baya zahmetli şuanda bile zaten ?
-Çok teşekkürler sayın lost raven ;)
peki Nepenthes kış bakımı nasıl baya zahmetli şuanda bile zaten ?
İsterseniz ben cevap vereyim.
Nepentheslerde yaz kış diye ayrı bakım yoktur. Yazın yaptığınız bakımı kışın da yapmalısınız ya da en azından taklit etmelisiniz. Bol güneş alan (kış güneşi yakıcı değildir) bir yere koymalısınız. Sıcaklık oda sıcaklığı olmalıdır.
Minor Heliamphora
580294
Drosera Madagascariensis
580295
Favori sinek kapan bitkim :)
TRITON
http://etoburbitkim.com/images/Magaza/VFT/TRITON2.jpg
Pinguicula Rectifolia
Çok güzel bir şekilde çiçek açmaya başladı :)
Çiçekleri çiçek sapı bile avcı :)
http://www.sinekkapan.com/wp-content/uploads/2016/02/Pinguicula-Rectifolia-flow.jpg
Pinguicula Tina
http://www.sinekkapan.com/wp-content/uploads/2016/02/Pinguicula-Tina.jpg
Bu deneyiniz nasıl sonuçlandı? Üç farklı torf karışımında en iyi çimlenme ve büyüme hangisinde oldu?
Bu deneyiniz nasıl sonuçlandı? Üç farklı torf karışımında en iyi çimlenme ve büyüme hangisinde oldu?
Sphagnum moss'dan elde ettim.
Pinguicula Rectifolia
Çok güzel bir şekilde çiçek açmaya başladı :)
Çiçekleri çiçek sapı bile avcı :)
http://etoburbitkim.com/images/Magaza/pinguicula/reczifolia.jpg
Çiçekleri döllendirmeyi başardım. Tohumlar geliyor ;)
http://etoburbitkim.com/images/pinguicula/rectifolia-tohum-dolleme.jpg
Aphrodite:
http://www.etoburbitkim.com/wp-content/uploads/2016/04/Pinguicula-Aphrodite.jpg
Sinek Kapan Red Green
http://www.etoburbitkim.com/wp-content/uploads/2016/04/Sinek-Kapan-Satın-Al.jpg
Nepenthes Ventrata
http://www.etoburbitkim.com/wp-content/uploads/2016/04/Nepenthes-Ventrata-Satın-Al.jpg
Bakımı ile ilgili kısa anlatımlar için:
YouTube Videoları (https://www.youtube.com/channel/UCP5GjCmO1Mn15vQS0m2QrUg)
eneskrky
16-01-2016, 22:08
RaJeV abi :D nepenthesin maşallahı var o nasıl boy bol ibrik :D :D ellerine sağlık çok iyi bakmışsın
Mutant Sinek Kapan (http://www.sinekkapan.com/mutant-sinek-kapan/)
http://www.sinekkapan.com/wp-content/uploads/2016/03/mutant-sinek-kapan.jpg
Tohumdan çok kolay yetişen drosera türleri. Fotoğraftaki bitkiler maksimum 1 yaşındadır.
Drosera Capensis (http://www.etoburbitkim.com/drosera-capensis/)
http://etoburbitkim.com/wp-content/uploads/2016/03/drosera-capensis.jpg
Drosera Spatulata (http://www.etoburbitkim.com/drosera-spatulata/)
http://etoburbitkim.com/wp-content/uploads/2016/03/Drosera-Spatulata.jpg
Drosera Nidiformis (http://www.etoburbitkim.com/drosera-nidiformis/)
http://etoburbitkim.com/wp-content/uploads/2016/03/drosera-nidiformis.jpg
Çiçeklenmenin stresini iyice atan sinek kapanlarım :)
http://www.sinekkapan.com/wp-content/uploads/2016/03/böcek-yiyen-bitki.jpg
Sarracenia Purpurea Venosa
http://www.etoburbitkim.com/wp-content/uploads/2016/04/Sarracenia-purpurea-venosa.jpg
http://www.etoburbitkim.com/wp-content/uploads/2016/04/Sarracenia-purpurea.jpg
Capensis için time lapse çalışmam. İlk defa denedim telefon ile ancak bu kadar oluyor. İleride profesyonal kamera ile yaparsam daha güzel olacaktır:
Drosera Capensis Besleme (http://www.youtube.com/watch?v=yemxLz6OxFc)
Bir kaç Pinguicula fotoğrafı taze taze yeni çekilmiş :)
Pinguicula Cyclosecta
http://www.sinekkapan.com/wp-content/uploads/2016/04/Pinguicula-crystallinae.jpg
Pinguicula gypsicola
http://www.sinekkapan.com/wp-content/uploads/2016/04/Pinguicula-gypsicola.jpg
Pinguicula cyclosecta
http://www.sinekkapan.com/wp-content/uploads/2016/04/Pinguicula-cyclosecta.jpg
Wacky Trap
http://www.sinekkapan.com/wp-content/uploads/2016/04/wacky-trap-venus.jpg
Dionaea Red Sawtooh
http://www.sinekkapan.com/wp-content/uploads/2016/04/Red-Sawtooth.jpg
http://www.sinekkapan.com/wp-content/uploads/2016/04/Red-Sawtooth-3.jpg
http://www.sinekkapan.com/wp-content/uploads/2016/04/Red-Sawtooth-2.jpg
http://www.sinekkapan.com/wp-content/uploads/2016/04/Bohemian-Garnet.jpg
http://www.sinekkapan.com/wp-content/uploads/2016/04/Bohemian-Garnet-2.jpg
Long Teeth
http://www.sinekkapan.com/wp-content/uploads/2016/05/long-teeth.jpg
Saw Tooth ve türevleri
http://www.sinekkapan.com/wp-content/uploads/2016/05/saw-tooth-2.jpg
http://www.sinekkapan.com/wp-content/uploads/2016/05/saw-tooth.jpg
Fuzzy tooth
http://www.sinekkapan.com/wp-content/uploads/2016/05/Fuzzy-tooth.jpg
Microdent
http://www.sinekkapan.com/wp-content/uploads/2016/05/microdent.jpg
Drosera Capensis Red
http://www.sinekkapan.com/wp-content/uploads/2016/05/drosera-capensis-red.jpg
Cephalotus Big Boy
http://www.etoburbitkim.com/wp-content/uploads/2016/05/Big-Boy.jpg
Cephalotus Wilhelma
http://www.etoburbitkim.com/wp-content/uploads/2016/05/Wilhelma.jpg
Cephalotus Marston Exotics
http://www.etoburbitkim.com/wp-content/uploads/2016/05/Marston-Exotics.jpg
Cephalotus Hummer Giant
http://www.etoburbitkim.com/wp-content/uploads/2016/05/Hummer-Giant.jpg
Cephalotus Unkown Clone
http://www.etoburbitkim.com/wp-content/uploads/2016/05/Cephalotus.jpg
Heliamphora Purpurascens
http://www.etoburbitkim.com/wp-content/uploads/2016/05/Heliamphora.jpg
Sarracenia Çeşitleri
http://www.etoburbitkim.com/wp-content/uploads/2016/05/Sarracenia.jpg
Dionaea (VFT)
´Fuzzy teeth´
´Fused teeth´
´Wiky´ - ´Wiky´, very nice clone of Andrea Fontana
`Fire mouth´ - `Fire mouth´
`010´ - - long teeth nice clone,
´Cross Teeth´
´Wacky traps´
´Alien´
`Akai Ryu´
´Microdent´
´Triton´
'Long Petiole'
Maroon Monster
Freaky Star
Trichterfalle
Crested Pétioles
Giant Peach
Degeneration
Dark Red form
3K
Mirror
Clayton's Vulcanic Red
Charly Mandon Spotted
Clone I3 BCP
Schuppenstiel 1
Olive Green
Heterophylla
SL 15
Blezers Giant Form Dm 06
Haircomb
Fondue
Petite Dragon
Akai Riu" Clone F15 BCP,
Bohemaian Garnet
Akai Riu Clone F5 BCP,
Cup Trap
Coquillage
Red Shark Teeth
Creeping Deeth
ARPC
B52
Funnel Trap
Whale
Cross Teet China
Green Sawtooth
Fused Tooth Extreme
Big Mouth
Dentate
Fake Dracula
Tiger Fangs
Yellow Fused Tooth Clone
Cerberus
Rogue Sombre
Spotty
Red Fused Petiols BCP
Space
Louchapates
PINGCUICULA
TEMPRATE PINGUICULA
Pinguicula dertosensis {Tortosa, Spain}
Pinguicula leptoceras {near San Bernardino, Switzerland}
Pinguicula grandiflora {Circo de Goriz, NP Ordesa, Spain}
Pinguicula longifolia subsp. longifolia {NP Ordesa, France}
Pinguicula grandiflora {near road D118, France, 1611m}
Pinguicula corsica f. Pallidula
Pinguicula vallisneriifolia {Sierras de Cazorla-Segura , Prov. de Jaen, Spain}
Pinguicula balcanica {Pirin NP, Bulgaria, 2851m}
Pinguicula vulgaris f. Maculata {Theys, Isere, France}
MEXICAN PINGUICULA
Pinguicula Aphrodite
Pinguicula Tina
Pinguicula Ehlersiae
Pinguicula Gypsicola
Pinguicula Moctezumae
Pinguicula Rectifolia
Pinguicula Reticulata
Pinguicula Cyclosecta
Pinguicula Crystallina
Pinguicula Esseriana
Pinguicula Kondoi
Pinguicula emarginata
Pinguicula hemiepiphytica
Pinguicula agnata x Pinguicula gypsicola (= P. x Agnicola)
Pinguicula jaumavensis {75}
Pinguicula moranensis {near Santiago Juxtlahuaca, Oaxaca, Mexico, 1851 m}
Pinguicula nivalis {=P. spec. Zaragosa, Mex.}
Pinguicula cv. Marciano (P. heterophylla x P. cv. Wesser)
Pinguicula spec. ANPA D {= P. moranensis, between Toluca and Temascaltepec, Mexico; 3000m}
Pinguicula laueana {CP3; = P. moranensis}
Pinguicula Sethos
Pinguicula laueana {Sierre Mixe}
OTHER
Pinguicula primuliflora
Pinguicula lusitanica
Pinguicula megaspilaea {= P. habilii, Marmaris, Southwestern Anatolia, Turkey}
Pinguicula chilensis
[B]SARRACENIA
Sarracenia flava var. flava Dinwiddie County,Virginia
Flava var. flava, Dahlia bog, Virginia, Tall slender pitchers to 3feet tall
Sarracenia leucophylla 'Cronus'/"Titan"
Sarracenia alata mobile co alabama
Sarracenia minor var minor Way Cross, Georgia
Sarracenia Minor fargo, clinch Co, georgia
Judith Hindle
xFarnhamii
xStevensii
xExcellens
Sarracenia purpurea purpurea
Sarracenia purpurea venosa
Sarracenia purpurea hybride
S. flava var. rubricorpora, rugelii style throat patch, Apalachicola, W, Mike King F22
S. flava var. rubricorpora, Apalachicola Red Tube Fl32
sarracenia leucophylla schnell's ghost yellow flowered clone
S. flava var. rubricorpora Red Burgundy
S. flava var. flava very large form 1m F32 Mike King
S. flava var. flava Santa Rosa CO Black Water River Florida USA
S. flava var. flava - Honeysuckle Lane Hurleyville South Carolina F46
Sarracenia alata Jackson Co., Mississippi sandhill crane nwr usa
HELIAMPHORA
H. purpurascens (Ptari Tepui)
H. Hetorodoxa x Minor
H. Nutants
HELIAMPHORA PULCHELLA (CHIMANTA TEPUI
Heliamphora exappendiculata CHIMANTA
heliamphora chimantensis
H. Minor
DROSERA
Drosera Alicae
Drosera Dielsiana
Drosera Trinervia
Drosera Tomentosa var. glabrata - ´Serra da Canastra, Delfinópolis, Minas Gerais, Brasil´
Drosera Oblanceolata - ´Sunset Peak, Hong Kong, 2 - 4 cm´
Drosera Admirabilis - Ceres, intermediate
Drosera Admirabilis - type location, Palmiet River
Drosera Prolifera
Drosera Adelae
Drosera Spatulata
Drosera Spatulata Lovellae
Drosera Capensis
Drosera Capensis Albino
Drosera Capensis All Red
Drosera Burmannii
Drosera Tokaiensis
Drosera Burmannii Hong Kong
Drosera Nidiformis
D. graomogolensis
NEPENTHES
LOWLAND
Nepenthes Rebecca Soper
Nepenthes Ventrata
Nepenthes Ventricosa Madja Plant
Nepenthes ampullaria ´Williams Red x Harlequin´
Nepenthes ampullaria Red Clone
Nepenthes ampullaria Lime Twist
Nepenthes ampullaria bronze nabire
Nepenthes Belli
Nepenthes albomarginata
Nepenthes mirabilis var globosa
Nepenthes bicalcarata | Orange - Brunei
Nepenthes ampullaria | Brunei green
Nepenthes ampullaria | Brunei Red Speckled
Nepenthes bellii | Mindanao |
Nepenthes reinwardtiana 2| Sumatra
Nepenthes reinwardtiana 1| Sumatra
Nepenthes gracilis | Brunei |
Nepenthes Bloody Merry
Nepenthes Ventrata
INTERMEDIATE
Nepenthes talangensis x macfarlanei
Nepenthes maxima x aristolochioides
Nepenthes ventricosa x dubia
Nepenthes ventricosa x glandulifera
Nepenthes spathulata x gymnamphora
Nepenthes sibuyanensis x Lady Pauline
Nepenthes ampullaria x aristolochioides
Nepenthes spectabilis x aristolochioides
Nepenthes densiflora x aristolochioides
Nepenthes ventricosa x hamata
Nepenthes sibuyanensis x hamata
Nepenthes burkei x hamata
Nepenthes veitchii x platychila
Nepenthes aristolochioides x burkei
Nepenthes singalana x burkei
Nepenthes aristolochioides x ventricosa
Nepenthes densiflora x robcantleyi
HIGHLAND
Nepenthes sibuyanensis
Nepenthes boschiana
Nepenthes fusca | flared peristome
Nepenthes glabrata
Nepenthes spectabilis 'Sibuatan
Nepenthes chaniana | Gunung Batu Lawi, Borneo
Nepenthes stenophylla = N. fallax | Bareo |
Nepenthes maxima | Wavy leaf |
CEPHALOTUS
BigBoy
Hummer's Giant (Origin Giovanni Schöber)
Wilhelma
Marston Exotics 1985
Typical
Darlingtonia Californica
Bazı bitkiler adetli varken bazılarından sadece 1 er adet var. Her ay bu listeye 20-30 etobur bitki ekleniyor. :D
Elimde olmayan bitkilerinizden varsa takas tekliflerine her zaman açığım :cool:
Sarracenia Schnell Ghost
http://www.sinekkapan.com/wp-content/uploads/2016/07/Schnell-Ghost.jpg
Heliamphora Pulchella Black
http://www.sinekkapan.com/wp-content/uploads/2016/07/pulchella-black.jpg
Pinguicula Grandiflora
http://www.sinekkapan.com/wp-content/uploads/2016/07/Pinguicula-grandiflora.jpg
Pinguicula Agnicola
Pinguicula agnata x Pinguicula gypsicola
http://www.sinekkapan.com/wp-content/uploads/2016/07/Pinguicula-agnata-x-Pinguicula-gypsicola.jpg
Nepenthes Ventricosa x Glandulifora
http://www.sinekkapan.com/wp-content/uploads/2016/07/Nepenthes-Ventricosa-x-Glandulifora.jpg
çok güzeller..
Teşekkürler :)
Nepenthes Sphatluta x Gymnaphora
http://www.sinekkapan.com/wp-content/uploads/2016/07/Nepenthes-Sphatluta-x-Gymnaphora.jpg
Nepenthes Fusca Flared Flame
http://www.sinekkapan.com/wp-content/uploads/2016/07/Nepenthes-Fusca-Flared-Flame.jpg
Nepenthes Boschiana
http://www.sinekkapan.com/wp-content/uploads/2016/07/Nepenthes-boschiana.jpg
Heliamphora ionasi ilu tupei
http://www.sinekkapan.com/wp-content/uploads/2016/07/heliamphora-ionasi-ilu-tupei.jpg
http://www.etoburbitkim.com/wp-content/uploads/2016/10/Dionaea-B52-2.jpg
http://www.etoburbitkim.com/wp-content/uploads/2016/10/Cerberus-2.jpg
http://www.etoburbitkim.com/wp-content/uploads/2016/10/venus-fly-trap-crested-petioles.jpg
http://www.etoburbitkim.com/wp-content/uploads/2016/10/Sinek-Kapan-Freaky-Star-1.jpg
Daha fazla çeşidi video içinde görmek için izleyiniz:
Venus Özel Türler (http://www.youtube.com/watch?v=OUX_OZ88yLI)
Rajev hocam bravo emeğine sağlık.
Ben de sizin müşterinizim daha da devam edeceğim
İyi çalışmalar.
https://www.etyiyenbitki.com/wp-content/uploads/2016/11/Drosera-Petiolaris-11.jpg
https://www.etyiyenbitki.com/wp-content/uploads/2016/11/Drosera-Petiolaris-12.jpg
https://www.etyiyenbitki.com/wp-content/uploads/2016/11/Drosera-Petiolaris-13.jpg
https://www.etyiyenbitki.com/wp-content/uploads/2016/11/Drosera-Petiolaris-14.jpg
http://www.etoburbitkim.com/wp-content/uploads/2016/11/cobra-lily-4.jpg
http://www.etoburbitkim.com/wp-content/uploads/2016/11/cobra-lily-6.jpg
http://www.etoburbitkim.com/wp-content/uploads/2016/11/darlingtonia-californica.jpg
http://www.etoburbitkim.com/wp-content/uploads/2016/11/cobra-lily-1.jpg
http://sinekkapan.com/forum/attachment.php?thumbnail=310
http://sinekkapan.com/forum/attachment.php?thumbnail=311
https://www.etyiyenbitki.com/wp-content/uploads/2016/12/doku-kültürü-2.jpg
https://www.etyiyenbitki.com/wp-content/uploads/2016/12/doku-kültürü.jpg
köklendirme hormonu mu kullanıyosunuz
http://www.etoburbitkim.com/wp-content/uploads/2017/01/Drosera-Petiolaris-5.jpg
http://www.etoburbitkim.com/wp-content/uploads/2017/01/Drosera-Dilatato-petiolaris-1.jpg
http://www.etoburbitkim.com/wp-content/uploads/2017/01/Drosera-Falconeri-1.jpg
http://www.etoburbitkim.com/wp-content/uploads/2017/01/Drosera-Falconeri-4.jpg
http://www.etoburbitkim.com/wp-content/uploads/2017/01/Drosera-Lanata-1.jpg
http://www.etoburbitkim.com/wp-content/uploads/2017/01/Drosera-Paradoxa-11.jpg
http://www.etoburbitkim.com/wp-content/uploads/2017/01/Drosera-Kenneally.jpg
http://www.etoburbitkim.com/wp-content/uploads/2017/01/Drosera-Caduca.jpg
http://www.etoburbitkim.com/wp-content/uploads/2017/01/Drosera-Darwiniensis-1.jpg
https://www.etyiyenbitki.com/wp-content/uploads/2017/02/Pinguicula-ehlersiae-x-P.-immaculata-2.jpg
https://www.etyiyenbitki.com/wp-content/uploads/2017/02/Pinguicula-Ehlersiae-3.jpg
https://www.etyiyenbitki.com/wp-content/uploads/2017/02/Pinguicula-emarginata-2.jpg
https://www.etyiyenbitki.com/wp-content/uploads/2017/02/Pinguicula-gracilis.jpg
https://www.etyiyenbitki.com/wp-content/uploads/2017/02/Pinguicula-gypsicola-x-P.-hemiepiphytica-3.jpg
https://www.etyiyenbitki.com/wp-content/uploads/2017/04/cobra-lily-4.jpg
https://www.etyiyenbitki.com/wp-content/uploads/2017/04/cephalotus-3.jpg
https://www.etyiyenbitki.com/wp-content/uploads/2016/11/Nepenthes-spathulata-x-campanulata-2.jpg
https://www.etyiyenbitki.com/wp-content/uploads/2017/03/Nepenthes-Ventricosa-x-Glandulifera.jpg
https://www.etyiyenbitki.com/wp-content/uploads/2017/02/nepenthes-bicaltrata-2.jpg
Aşağıdaki fotoğraflar kendi üretimimizdir:
http://sinekkapan.com/forum/attachment.php?thumbnail=777
http://sinekkapan.com/forum/attachment.php?thumbnail=778
http://sinekkapan.com/forum/attachment.php?thumbnail=779
http://sinekkapan.com/forum/attachment.php?thumbnail=780
http://sinekkapan.com/forum/attachment.php?thumbnail=781
şenol dalkıran
02-05-2017, 10:40
fotolar görünmüyor
emmrecan
20-05-2017, 23:54
Nepentheslerinizin nem ortamını nasıl sağlıyorsunuz? Birçok vft ve drosera türlerini sağlıklı bir şekilde yetiştirdim. Hatta 6-7 senedir sadece bu ikisiyle uğraşıyordum fakat bir arkadaşımdan Nepenthes ampullaria alıp denemek istedim, karadenizde olmama rağmen evimin içinde boş peteksiz odada bahar ayında aldıktan 1-2 ay sonra ibrikleri gitti 1-2 ay sonra da kendi gitti. Sizinkileri görünce içim gitmedi değil Maaşallah. vft ve dc leriniz de sağlıklı görünüyorlar onlara da Maaşallah.
Nepentheslerinizin nem ortamını nasıl sağlıyorsunuz? Birçok vft ve drosera türlerini sağlıklı bir şekilde yetiştirdim. Hatta 6-7 senedir sadece bu ikisiyle uğraşıyordum fakat bir arkadaşımdan Nepenthes ampullaria alıp denemek istedim, karadenizde olmama rağmen evimin içinde boş peteksiz odada bahar ayında aldıktan 1-2 ay sonra ibrikleri gitti 1-2 ay sonra da kendi gitti. Sizinkileri görünce içim gitmedi değil Maaşallah. vft ve dc leriniz de sağlıklı görünüyorlar onlara da Maaşallah.
Kendi ortamınıza geçirmeden önce aylarca süren bir alıştırma periyodu var. Onu atladığınız için olabilir.
Ayrıca ampullaria sıcak seven bitki, boş peteksiz oda derken soğuk bir yere mi koydunuz anlamadım?
Örnek alıştırma için:
İlk Nephentes'im - Forum (http://sinekkapan.com/forum/showthread.php?tid=866)
funda medet
24-03-2018, 02:59
Selam buetoburdan nerde bulabilirim. ******
Uzun süredir sarracenia flava ve türevlerinden arıyorum elinde olan varsa satın almak için sabırsızlanıyorum
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.