PDA

View Full Version : El yapımı örgüler ve el işleri

akçabardak
27-12-2014, 19:28
Yazın bahçe ve bitkiler,
Kışın el işleri ve örgüler.

15 Aralık en küçük (kız) torunumun doğum günü için örmüş olduğum örgü bebek, yelek ve şapkası.
530725

Eşim ve ben arabaya atladığımız gibi kızımın doğum günü partisi için soluğu Ankara'da aldık.
Doğum günü bir pastahanede kutlandı
530727

530726

Sıra hediyelere gelince, çocuk şaşkın şaşkın ördüğüm bebeğe bakakaldı, bir anlam veremedi,
e ne de olsa çağın çocukları parayla satılan oyuncaklar daha cazip onlar için.

Paralara ise hiç bakmadı bile, şimdilik...
Parayla ilgilenmesi için biraz daha büyümesi gerekecek :)
530728

Ankara'da 10 gün kaldık, 10 gün boyunca bol bol vaktim oldu
ben de vaktimi bol bol patik örerek geçirdim.
530730
Patik desenlerimin örnekleri yanımda olmadığı için attım kafadan.

Milla
28-12-2014, 07:44
Sayın Akçabardak,
Torununuzun doğum günü kutlu olsun. Belli ki güzel bir gün olmuş. Ne mutlu size.
Bu arada ördükleriniz çok güzel. Özellikle bebek nefis. Bere ve yelek de çok tatlı olmuş. Mümkünse berenin tarifini paylaşabilir misiniz? Ellerinize sağlık.

Sûz-i Dilârâ
28-12-2014, 09:49
Maşallah o minik prensese;) Allah hayırlı ve uzun bir ömür versin, ömrü güzelliklerle, iyiliklerle, başarılarla dolu olsun. ;)

Darısı ecişimle böcüşümün sonra da bütün o masum meleklerin başına olsun. ;)
Allah bütün çocuklarımızı kötülüklerden ve kötülerin şerrinden korusun.

Sevgili akçabardak;

Elinize sağlık özellikle örgü bebeğinize bayıldım. Torununuz için çok harika bir hediye olmuş, tabii minik prenses kıymetini büyüdüğünde takdir edecektir muhakkak.;)

Ben örgü özürlüsü biri olarak böyle on parmağında on marifet kadınları hep çok takdir ve gıpta etmişimdir.

Bu arada o örgü bebekten yapıp sitede satmayı düşünmez misiniz? Çocuklarımın uyduruk barbilerle ya da silah sıkıp duran, vahşi sesler çıkaran robot oyuncaklarla oynamalarını istemiyorum. Alternatif oyuncaklar araştırırken sizin ördüğünüz bebeği gördüm. Hem el emeği hem sağlıklı bir oyuncak olurdu.

akçabardak
28-12-2014, 14:09
Sayın Akçabardak,
Torununuzun doğum günü kutlu olsun. Belli ki güzel bir gün olmuş. Ne mutlu size.
Bu arada ördükleriniz çok güzel. Özellikle bebek nefis. Bere ve yelek de çok tatlı olmuş. Mümkünse berenin tarifini paylaşabilir misiniz? Ellerinize sağlık.

Teşekkür ederim sevgili Milla, güzel bir gündü kızım çok eylendi yeni oyuncaklarını görünce.

Örgülerimi beğendiğiniz için de ayrıca teşekkür ediyorum.

Berenin tarifini dilimin döndüğünce paylaşmaya çalışayım:

Bere 3 parçadan oluşuyor:
1- Önce ortadaki parçayı ördüm, toplam 22 ilmekle başladdım,
2. sırasında 7 ilmek ters, 8 ilmek düz, 7 ilmek ters, sıra bitti
Örgünün arka kısmı bütün ilmekler ters örülecek.
Bu şekilde 5 sıra örüldükten sonra, örgünün ortasında düz olan 8 ilmeği
burgu yapıyoruz (saç örgüsü gibi) örgünün arkası hep ters örülecek.

- 2 burgu arasında 8-9 sıra örülerek 2. burguyu oluşturuyoruz, bu şekilde toplam 9 burgu ile ilk parçayı tamamlamış oluyoruz. (9. burgudan sonra başta yaptığımız gibi 5 sıra örüp ilmekleri keserek bitiriyoruz ve ipi koparmadan...
(Yaklaşık yarım metre kadar bir parça elde etmiş oluyoruz)

2- ipi koparmadan dönüyoruz ve parçanın eninden ilmek çıkara çıkara şişlere
diziyoruz (kaç ilmek çıkardım şu an aklımda değil) bütün ilmekler
düzgün bir şekilde sıralandıktan sonra, örmeye başlıyoruz.

Yine berenin ön kısmı bütün ilmekler düz olarak örülürken, örgünün arkasını ters örüyoruz.
Bu şekilde 10-15 sıra (berenin büyüklüğüne göre değişiyor) ördükten sonra tepesi oluşması için her 9 ilmekte bir(10.ve 11. ilmekleri bir alarak)
ilmek sayısını azalttım ve sıra tamamlanmış oldu.
Arka sıraya döndüğümde ponpon ipi geçecek şekilde örerken delikler oluşturdum, bu sıra da tamamlandıktan sonra 7-8 sıra hem önden hem arkadan ters örmeye devam ettim, en son sırasında ilmekleri keserek, örgünün 2. kısmı da tamamlanmış oldu.

3- İpi kopartıp geçtik orta parçanın diğer tarafına, tekrar eninden ilmek çıkartarak şişlere sıraladım ve düz olarak 8-10 sıra ördükten sonra alın kısmı kıvrılmasın diye 2-3 sıra hem arkadan hem önden ters ördüm ve bere tamamlandı.
Oluşan tek parçayı yanlardan birleştirerek dktim.

Tepesinde bırakmış olduğumuz deliklerden ponpon ipini geçirerek sım sıkı
büzüp düğüm attım, ipin iki ucuna ponponlarını bağladım
Çiçeğini de kafadan attım.

Çok uzunca bir tarif ortaya çıktı, umarım anlaşılabilecek şekilde yazabilmişimdir.
Okadar çok örgü örmeme rağmen ilk defa örgü tarifi veriyorum, yemek tarifi vermek daha kolaymış :D :D :D

Not: Örgü, ipin kalınlığına, berenin büyüklüğüne ve örme (sıkı, gevşek) şekline göre ilmek sayı ve sıralar değişebilir.

Örmek isteyenlere şimdiden kolay gelsin, anlaşılmayan yerde yardımcı olmaya hazırım.

Milla
28-12-2014, 14:32
Çok teşekkür ederim, ben de ip alıp deneyeceğim. Acaba şiş numaranızı ve ip cinsinizi de öğrenebilir miyim?

akçabardak
28-12-2014, 15:51
Çok teşekkür ederim, ben de ip alıp deneyeceğim. Acaba şiş numaranızı ve ip cinsinizi de öğrenebilir miyim?

Rica ederim, önemli olan tarifi anlatabilmem, anlatabildiysem ne mutlu bana.

Şişlerim 3.5 numara
ipim ise lif ipi ince iki katlısı olan yumaklardan iki yumaktan yürüttüm, yani 4 kat oldu biraz daha tok durdu.
Elimde olanları değerlendirdim açıkçası, ama tüysüz bebe yünlerinden de olabilir. Kolay gelsin.

Milla
28-12-2014, 15:58
Çok teşekkür ederim. İlk fırsatta ip alıp deneyeceğim. O zaman anlamadığım yer olursa yine sorarım :))

akçabardak
28-12-2014, 16:42
Maşallah o minik prensese;) Allah hayırlı ve uzun bir ömür versin, ömrü güzelliklerle, iyiliklerle, başarılarla dolu olsun. ;)

Darısı ecişimle böcüşümün sonra da bütün o masum meleklerin başına olsun. ;)
Allah bütün çocuklarımızı kötülüklerden ve kötülerin şerrinden korusun.

Sevgili akçabardak;

Elinize sağlık özellikle örgü bebeğinize bayıldım. Torununuz için çok harika bir hediye olmuş, tabii minik prenses kıymetini büyüdüğünde takdir edecektir muhakkak.;)

Ben örgü özürlüsü biri olarak böyle on parmağında on marifet kadınları hep çok takdir ve gıpta etmişimdir.

Bu arada o örgü bebekten yapıp sitede satmayı düşünmez misiniz? Çocuklarımın uyduruk barbilerle ya da silah sıkıp duran, vahşi sesler çıkaran robot oyuncaklarla oynamalarını istemiyorum. Alternatif oyuncaklar araştırırken sizin ördüğünüz bebeği gördüm. Hem el emeği hem sağlıklı bir oyuncak olurdu.

Sevgili Sûz-i Dilârâ öncelikle torunum için kıymetli temenni ve dilekleriniz için yürekten teşekkürler ediyorum, Allah cümlemizin çocuklarına ve torunlarına böyle bir ömür boyu sağlıklı yaşam biçimi nasip etsin, kötülüklerden uzak tutsun. Amiin.

Örgülerimi beğenmenize sevindim, dediğiniz gibi prensesim de bir gün babaannesinin örmüş olduğu bebeğe kıymet verir...

En zor sorunuza da nasıl cevap vereceğimi bilemedim, şimdiye kadar hiç böyle bir şey aklımdan geçmedi doğrusu, seneler evvel bir kaç kez dantel örüp satmıştım ama, bu tür örgülerde hiç deneyimim yok, ilk defa bu bebeği ördüm, becerebilirmiyim bilemedim.

Çevreme şöyle bir göz attığımda bir çok kişi oyuncaklar konusunda sizin gibi düşünmekteler, dediğiniz gibi hem doğal hem de sağlıklı oluyor.

Sitede satıp satmama konusunda ise hiç bir fikrim yok, nasıl olur ne biter, aslında iyi olur ama biraz düşünmem gerekecek sanırım, biraz araştırıp incelemem lazım.
Yaşım epey ilerlediği için kendimde o gücü bulamıyorum, sorumluluklar gerektiren bir yükün altına girebileceğimi düşünemiyorum.
Belki hatır için bir iki tane olabilir. Sevgilerimle.

akçabardak
31-12-2014, 16:48
Tığ ile örülen kız çocuğu elbisesi.

Geçen sene örmüştüm bu iki elbiseyi
Kızım bu sene giymeye başladı.

531156

531160

531157

akçabardak
18-01-2015, 13:29
Torunlara çeyiz.

Seneler çok çabuk geçiyor, torunlar büyüyor.
Bizler de Anneanne, Babaanne olarak ta onlara elimizden
geldiğince çeyiz için bir şeyler yapmamız gerekiyor, öyle değil mi?
Ben de ufaktan ufaktan torunlarıma havlu kenarlarından başladım.
Nasıl becere bilmişmiyim arkadaşlar?

533245

münevver48
18-01-2015, 18:47
sevgili akçabardak,elinizde sihirli asa mı var? dokunduğunuz her iş maşallah bu kadar güzel olur.bu dantel modelinin bir adı yok mu?bir isim verelim yelpaze çiçeği olsun mu?bir bakış da yelpazeyi andırıyor görüntüsü.ellerine sağlık devamını da bekleriz.belki modelde isteriz canım. sevgiler.

hira
18-01-2015, 18:59
Çok güzel olmuşlar maşallah ablacığım. Allah nazardan korusun seni.

Bu başlığı çok sevdim, mutlaka katkım olur. Elişlerini çok severim, son zamanlarda pek ilgilenmesemde.

akçabardak
18-01-2015, 19:13
sevgili akçabardak,elinizde sihirli asa mı var? dokunduğunuz her iş maşallah bu kadar güzel olur.bu dantel modelinin bir adı yok mu?bir isim verelim yelpaze çiçeği olsun mu?bir bakış da yelpazeyi andırıyor görüntüsü.ellerine sağlık devamını da bekleriz.belki modelde isteriz canım. sevgiler.

Sevgili münevver, ellerimde sihirli asa mı var ne var ben de bilemedim valla, dantel örmesini seviyorum, bitmesine çok az kaldı bitsin bir güzel ütülensin model kendini daha güzel gösterecek o zaman, yelpazeye de benziyor aslında Yelpaze örneği diyebiliriz adını siz koymuş olursunuz, belki adı vardır ama ben bilmiyorum, bu dantel aslında iğne oyasıyla yapılmış ben onu tığ örgüsüne çevirdim.

Devamı elbette gelecek bundan sonra malum 3 tane torun, hepsine azar azar yapmak gerekir Allah ömür verirse. Sevgilerimle

samur
18-01-2015, 19:22
Ellerine saglik pek guzeller.Prensese de masallah barekallah

akçabardak
18-01-2015, 19:24

Bu başlığı çok sevdim, mutlaka katkım olur, elişlerini çok severim, son zamanlarda pek ilgilenmesemde.

Teşekkür ederim hiracığım, başlığı sevmeniz beni mutlu etti.

akçabardak
18-01-2015, 19:25
Ellerine saglik pek guzeller.Prensese de masallah barekallah

Teşekkürler sevgili samur.

münevver48
18-01-2015, 20:04

Bu başlığı çok sevdim, mutlaka katkım olur, elişlerini çok severim, son zamanlarda pek ilgilenmesemde.

sevgili hira,ben sizin elinizin de çok marifetli olduğunu biliyorum. bir ara sizinkileri de görsek ne güzel olur.

münevver48
18-01-2015, 20:23
Sevgili münevver, ellerimde sihirli asa mı var ne var ben de bilemedim valla, dantel örmesini seviyorum, bitmesine çok az kaldı bitsin bir güzel ütülensin model kendini daha güzel gösterecek o zaman, yelpazeye de benziyor aslında Yelpaze örneği diyebiliriz adını siz koymuş olursunuz, belki adı vardır ama ben bilmiyorum, bu dantel aslında iğne oyasıyla yapılmış ben onu tığ örgüsüne çevirdim.

Devamı elbette gelecek bundan sonra malum 3 tane torun, hepsine azar azar yapmak gerekir Allah ömür verirse. Sevgilerimle

sevgili akçabardak, evet modelin iğne oyasından yapıldığını görmüştüm. o ellerde sihir olmazsa, bir teknikten diğer bir tekniğe, bu kadar muntazam uygulama yapılır mı? üstelik ütüsüz olduğunu söylüyorsunuz.birde ütü yapıldı mı, aman onu ören eller, gören gözler dert görmesin;)sevgiler..

uzman16
25-01-2015, 23:09
Elinize sağlık. Bu aralar ben de örgü örmeye ve tığ işine başladım.Özlemişim uzun zaman ara vermiştim, nasıl da keyif veriyor... :cool:

akçabardak
26-01-2015, 07:33
Teşekkür ederim sevgili uzman16, sizin de ellerinize sağlık ördüklerinizi biz de görmek isteriz burada :)

akçabardak
26-01-2015, 11:05
sevgili akçabardak, evet modelin iğne oyasından yapıldığını görmüştüm. o ellerde sihir olmazsa, bir teknikten diğer bir tekniğe, bu kadar muntazam uygulama yapılır mı? üstelik ütüsüz olduğunu söylüyorsunuz.birde ütü yapıldı mı, aman onu ören eller, gören gözler dert görmesin;)sevgiler..

Sevgili münevver48 şimdi fark ettim mesajını kusura bakma nasıl da gözümden kaçmış, geç cevap verdiğim için çok özür dilerim.
Övgü dolu sözlerin beni çok mutlu etti çok teşekkür ediyorum sağ olasın, örgüyü bitirdim ama daha ütüsü yapılacak ve havlusuyla buluşturulacak, araya başka işler girdi. Selamlar

akçabardak
26-01-2015, 19:21
Kıyıda köşede arta kalmış yünleri değerlendirerek işe koyuldum. Mavinin tonlarını birleştirerek
koyu renkle açık rengi birleştirip günlük evde, bağda bahçede giymek için bir yelek örmeye başladım.
Örgü koyu renkten başlayarak giderek açık renklerle tamamlanmış olacak.

Örgünün örneği:
534628

Örgü aşağıdan başlayarak misinalı şişlerle yanlardan dikiş olmadan tüm örülecektir
Cepsiz yelek olur mu? ... olmaz tabi ki, günlük evde, bağda bahçede giyileceği için
her an her yerde karşına çıkan tohumları koymak için cep şart :D
534629

Örgünün dikişsiz ve açık hali, bu şekilde kol altına kadar örülecek.
534630

sumeyra47
26-01-2015, 21:24
Maşallah on parmağınızda on mağrifet.. Bende örgü örmeyi çok severim şimdi yeğenim için yelek örüyorum. Sizin kadar başarılı değilim idare eder işte. Pembe elbiseye bayıldım çok yakışmış prensese.

akçabardak
27-01-2015, 11:46
Maşallah on parmağınızda on mağrifet.. Bende örgü örmeyi çok severim şimdi yeğenim için yelek örüyorum. Sizin kadar başarılı değilim idare eder işte. Pembe elbiseye bayıldım çok yakışmış prensese.

Sevgili sumeyra47 güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Ben sizin kadar başarılı değilim idare eder sözünüze katılmıyorum, yeğeninize yelek ördüğünüzü yazmışsınız bence bu da bir başarı sayılır ellerinize sağlık, yapılan her iş güzeldir. Paylaşırsanız seviniriz. Sevgiler

gülenmelek
04-02-2015, 12:30
Anne; ben de ördüklerimin paylaşımını yapsam olur mu :p

akçabardak
04-02-2015, 15:52
Anne; ben de ördüklerimin paylaşımını yapsam olur mu :p

Bu başlık herkese açık olduğuna göre neden olmasın ki? memnun oluruz.

gülenmelek
04-02-2015, 21:56
Paylaştım.
Ama maalesef bu sayfaya kısmet olmadı :( Anne (akçabardak ;) )
Çünkü benim yaptığım örgünün teknik bir adı var ; Amigurumi (http://www.agaclar.net/forum/1353558-post35.htm).
Ve forumda konusu olduğu için orada paylaştım ;)

akçabardak
05-02-2015, 09:23
Paylaştım.
Ama maalesef bu sayfaya kısmet olmadı :( Anne (akçabardak ;) )
Çünkü benim yaptığım örgünün teknik bir adı var ; Amigurumi (http://www.agaclar.net/forum/1353558-post35.htm).
Ve forumda konusu olduğu için orada paylaştım ;)

Kediyle kalbi hangi ara yaptın? yılbaşı ağacını da tamamlamış bitirmişsin o da ayrı bir güzel olmuş
maşallah diyeyim de ellerine nazar değmesin, çok güzel olmuşlar ellerine emeklerine ve gözlerine sağlık :cool: gülenmelek (kızım)
Ben bu kadarını beceremem çok ince ve sabırlı iş, seni tebrik ediyorum.

hira
14-03-2015, 01:53
:confused::confused:

hira
15-03-2015, 01:56
:confused::confused:

hira
15-03-2015, 02:03
:dilli::confused::confused:

hilalll
08-04-2015, 00:42
Maşallah torununuza çok şeker bi kız bahtı güzel olsun İnşeAllah

Bende son çalışmamı ekleyeyim fikir olsun artik ipleri degerlendirmek için başladım o kadar degerlendirdimki tek benim degil konu komşu eş dostunda ipleri degerlendi hatiralarla dolu bi battaniye olacak ...

akçabardak
08-04-2015, 11:17
Sevgili hira ne güzel örneklerin varmış daha yeni fark ettim, ellerinize sağlık. Pembe güllü olan örnekten ben de yapmıştım.

akçabardak
08-04-2015, 11:26
Maşallah torununuza çok şeker bi kız bahtı güzel olsun İnşeAllah

Benim torunum olmayacak olsa ne güzel olurdu:rolleyes:

Bende son çalışmamı ekleyeyim fikir olsun artik ipleri degerlendirmek için başladım o kadar degerlendirdimki tek benim degil konu komşu eş dostunda ipleri degerlendi hatiralarla dolu bi battaniye olacak ...

Sevgili hilalll torunuma güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim.

Battaniyeniz çok güzel, kıyıda köşede kalan ipleri değerlendirmişsiniz çok güzel bir fikir bence ellerinize sağlık, konu komşudan da allah razı olsun, güle güle kullanın, sevgiler kolay gelsin.

aleydi
02-07-2015, 23:13
Bu başlığı yeni gördüm.Ellerinize sağlık hepsi çok güzel olmuş. Hele o elbise torununuza pek yakışmış maşallah. Sevgiler.

hira
03-07-2015, 08:22
Benim ekledigim fotograflar netten alıntıdır

akçabardak
03-07-2015, 09:00
Bu başlığı yeni gördüm.Ellerinize sağlık hepsi çok güzel olmuş. Hele o elbise torununuza pek yakışmış maşallah. Sevgiler.

Teşekkür ederim sevgili aleydi, küçük kızıma pek yakıştı 10 gün sonra tatil için gelecekler çok özledim kızımı.

Sevgi Durul
03-07-2015, 09:11
Kızımın el yapımlarından bir kaçı.

563627

563628

563629

akçabardak
03-07-2015, 09:39
Kızımın el yapımlarından bir kaçı.

563627

563628

563629

Sevgili SDurul Kızınızın ellerine sağlık, el emeği göz nuru sanırım çiçekler de el sanatı, bir dönem ben de pul, payet boncuklardan
çiçekler yaptım, evimin her köşesinde yapma çiçekler hala vardır.

Dikkatimi çeken bir de sehpanın üzerindeki örtü, ne tesadüf ki aynı örtüden ben de yapmışım ama ben biraz süsü püsü daha çok sevdiğim için
süslemişim, güllerini ön plana çıkarmışım.

563648

aleydi
03-07-2015, 10:24
Hepsi çok güzel Sdurul ablacım. Yastığa bayıldım. Şablonu var mıdır internette ?Çok severim işlemeyi. Yazın vakit olmazda, ancak kışın. Ellerine sağlık kızınızın.

münevver48
04-07-2015, 23:58
sevgili arkadaşlar ne marifetler ne el emekleri göz nurları hepsi bir birinden güzel ellerinize sağlık bu sayfayı nasıl atlamışım. bahçelerde balkonlarda dolaşırken neyse ki geçte olsa el emeklerinizi gördüm hepinizin ellerine sağlık. bir ara bende kurdela nakışı işlerimi sizinle paylaşırım.

Sevgi Durul
05-07-2015, 01:52
Sevgili aleydi, aynı yastıktan bir tane daha işliyordu, yarım kaldı.:(

Bir karıştırayım eşyalarını modeli varsa ulaştırırım.

Aslında çok işlemeleri var, sandığı açmaya katlanabilirsem bir ara fotoğraflarım.:)

Sevgili akçabardak, elinize sağlık süslüsü daha güzel olmuş.

hira
05-07-2015, 03:59
sevgili arkadaşlar ne marifetler ne el emekleri göz nurları hepsi bir birinden güzel ellerinize sağlık bu sayfayı nasıl atlamışım. bahçelerde balkonlarda dolaşırken neyse ki geçte olsa el emeklerinizi gördüm hepinizin ellerine sağlık. bir ara bende kurdela nakışı işlerimi sizinle paylaşırım.

Özellikle havlularda harika oluyor ablacım :)

hira
09-07-2015, 18:59
Bunlar benden.. Kendim yaptım.

akçabardak
09-07-2015, 21:23
Ellerinize sağlık sevgili hira çok güzel olmuşlar, Kanal D örneğinden ben de çok yaptım.

Jakin
09-07-2015, 23:49
565079

Geçen yıldan tutacak örneği.. Unutamadığım, anneme gösterdiğimdeki "Çok güzel" deyişi.. :(

hira
31-08-2015, 19:39
Şu günlerde elişim bu. Daha evvel beyaz pamuklu iple örmüşüm, örnek elime geçince, çok açık renkli yeşil naylon iplikle başladım. Şu an ördüğümde o kadar çok yanlış var ki, hep düzelterek ilerliyorum. Çok zahmet verdi bana.

akçabardak
31-08-2015, 21:01
Sümbüller dantellrde nakışlanarak kendini buluyorlar ne güzel, ellerine sağlık.

hira
31-08-2015, 22:14
Bakış açısı :) Ben lale olduğunu düşünüyordum :) teşekkür ederim akçabardak ablacım.

akçabardak
03-09-2015, 14:56
Örgüden çiçek sepeti yapımı
Kızım gülenmelğim orüp bana hediye etti.

573744

Aslında Takı toka v.s sepeti de olabilir ama
573745

ben bir dönem çok moda olan pul payetlerden yaptığım minyatür
gül buketini koymayı tercih ettim :)
573746

hira
20-09-2015, 16:13
Komşumda görüp o çok beğendiğim kurdele oyasının yapımı çok basitmiş meğer. Bir günde hallettim bunları. Sıra yazmayla buluşturmakta

hira
28-09-2015, 10:07
Bu oyada çok hoşuma gitti, nette buldup örnegi çıkardım hemen

hira
28-09-2015, 10:14
Kurdele oyasınıda çok sevdim.. Begendiğim renkleri alıp denemeler yaptım.

hira
30-09-2015, 09:29
Buna ba-yıl-dım.. Gece uykum gelmeyince oturdum örnek çıkardım :o

akçabardak
02-10-2015, 11:52
Deve kuşu yumurtasını matkapla delerek 5 cm. çapında bir delik açıldı.

Deniz kenarında yetişen süs bitkilerini topladım ve kurutarak kuru çiçeklerle birlikte.
Elde yaptığım market paket tabaklarından çiçek yaprakları şeklinde kesilerek renkli çiçekler elde ettim
ve bir buket şeklinde yumurtanın içine yerleştirdim.

Süslenmiş örgüden askı yaparak yumurtayı örgünün içine yerleştirdikten sonra
tavana asılarak sarkıtıldı.

579603

579604

Yumurtanın içinden çıkan malzeme ile sebzeli omlet yapıldı ;)

hira
02-10-2015, 12:20
Yeni oyalarım

alaoğlu
03-10-2015, 01:59
Lale devriiii çocuklarıyııız biiiiz , zamanımııız geçmiiiş. Sibel Can güzel söylüyordu. Bi daha dinleyelim mi? :)) VALLAHİ ÇOK GÜZELLER, ELİNİZE SAĞLIK.

sevgihoca
22-10-2015, 21:13
Sevgili jakin,teşekkür ederim.Aradığım sayfamı sayenizde buldum.Ben hobilerimiz bölümüne bakmıştım.Başka başlıklarla girebileceğim bölümler varsa bildirirseniz sevinirim.Arkadaşlarımız maşallah çok başarılı,çok hamarat.Ben de fena sayılmam.Kızımın kot pantolonundan yaptığım runnerim.Kenarlarını tülbentleri yuvarlak keserek yoyo çalışması ile bütünleştirdim.Zevkle kullanıyorum.Diğeri küçük kızıma ördüğüm kırkyama battaniye.Umarım beğenirsiniz.Hepinize sevgiler.

Mücevher Çalısı
23-10-2015, 12:40
Battaniye ve kırlente bayıldım, elinize sağlık...

sevgihoca
23-10-2015, 14:37
Teşekkür ederim,Mücevher Çalısı.Kot pantolondan da yapmıştım.Geçen kış akşam okuldan gelince bunlarla uğraşıyordum.Renkli ipliklerle bir şeyler yapmak beni dinlendiriyor.

Mücevher Çalısı
23-10-2015, 15:38
...Kot pantolondan da yapmıştım.Geçen kış akşam okuldan gelince bunlarla uğraşıyordum.Renkli ipliklerle bir şeyler yapmak beni dinlendiriyor.

Çok güzeller, elinizden de düzgün çıkmış, hem kullanışlı hem zarif...
Güle güle kullanın;)
Sevgiler...

sevgihoca
28-10-2015, 18:53
Merhabalar,beğenileriniz için teşekkür ederim Mücevher Çalısı.Battaniyeleri ördükten sonra elimde bir sürü ip kaldı.İnternette görüp çok beğendiğim bu çalışmayı kendime göre düzenledim.Her gören bayılıyor.Salonuma da yakıştı,sıcak bir hava kattı.Ağaç dallarını okul çıkışı belediyenin kestip bıraktığı çöp bidonundan aldım,boyadım.Tabii halime çok güldüm.Arayan bulur derler,çok şükür aradığım şeyleri buluyorum.Sonra da böyle değerlendiriyorum. Küpü evimiz boyanırken eşim boyadı. Benim için güzel bir çalışma oldu.Herkese sevgiler.

sevgihoca
01-11-2015, 19:20
Deli gibi keçe nerelerde satılır diye çırpınırken Resim öğretmeni arkadaşım bir gün kullanmadığı keçeleri bana getirmiş.Nasıl sevindim anlatamam.Acemiliğimi attıktan sonra en beğendiğim çalışmalarım bunlar oldu.Deriler kızımın çantasıydı.Ben bunu bir şeyler yaparım kızım,dedim ve sakladım.Sonra sehpa örtüsü olarak değerlendirdim.Kış temizliği yapınca bu örtülerimi serdim.Şimdi de kocaman siyah bir çantası var.Evlenince götürmedi.Bakalım bu kış bir şeyler yaparım belki.Sevgiler.

sevgihoca
16-11-2015, 16:49
Merhabalar,elişlerine karşı hep merakım olmuştu.Bu karyola takımını üniversiteye giderken örmüştüm.Kendim kullandım,şimdi kızıma hazırladım.Sadece yastıkların kumaşını yeniledik.Ben iyi günlerde kullandım,kızım da iyi günlerde kullanır inşallah.

sevgihoca
16-11-2015, 16:53
Çok basit birkaç model.Mutfak önlüğü ve seccade.

sevgihoca
17-11-2015, 17:48
Bu konuda sakın gençleri dinlemeyin.Kızımın yanına gidince ördüğüm dantelleri divanın altına koyduğunu görünce sinirlendim.Kendisi evde yokken,ördüğüm mutfak takımını serdim.Şöyle bir her tarafa anne elimi değdirdim.Eve gelince bana biraz kızdı.Biz döndükten sonra da resimlerini çekmiş,kayınvalidesine göndermiş.Tabii güzel oldu,mutfak yeni gelin mutfağına benzedi.İyi ki örmüşüm dedim.

sevgihoca
22-11-2015, 12:34
salon takımı , yatak odası ve oturma odası için yaptıklarım.

akçabardak
22-11-2015, 13:55
Dantel örmesini ben de çok severim, el emeği göz nuru ellerinize emeklerinize sağlık sevgili sevgihoca, güle güle kullanın.

Bunlarda benim el emeğim.

Balkon kapısına ördüğüm dantel perde :)
586408

Mutfak penceresine ürdüğüm dantel perdem.
586409

Arka balkona açılan kapıya ördüğüm perde.
586410

sevgihoca
22-11-2015, 19:14
Hepsini iyi günlerde kullanın Akçabardak.Çok zevklisiniz,maşaallah.Ortadaki resimde mutfak perdenizin şablonu var mı acaba?Ya da bir parçasını yakından fotoğraflarsanız çok sevinirim.Sevgiler.

aerosol
22-11-2015, 19:18
sayın akçabardak sayın sevgihoca emeğinize sağlık elleriniz dert görmesin gerçekten herbiri ben sabırdan doğdum diyor ...

sevgihoca
22-11-2015, 19:31
Teşekkür ederim Sayın Aerosol,eski sabırlar artık pek kalmadı ama gene de boş durulmuyor.Şu sıralar yoğun olduğum için elişi sezonunu daha açmadım.Birkaç yarım işim var,bağ düzenlenecek derken daha sonra yeni işlerimi de sergilerim inşallah.Saygılar.

akçabardak
22-11-2015, 19:34
Hepsini iyi günlerde kullanın Akçabardak.Çok zevklisiniz,maşaallah.Ortadaki resimde mutfak perdenizin şablonu var mı acaba?Ya da bir parçasını yakından fotoğraflarsanız çok sevinirim.Sevgiler.

Çok teşekkür ederim sevgili sevgihoca. Ortada ki perdenin şablonu vardı ama sanırım model kitaplarımın arasında Ankara'daki evimizde, perdeleri yaklaşık 13 sene önce örmüştüm, yakından fotoğraflamaya çalışacağım.

akçabardak
22-11-2015, 19:36
sayın akçabardak sayın sevgihoca emeğinize sağlık elleriniz dert görmesin gerçekten herbiri ben sabırdan doğdum diyor ...

Teşekkür ederim sayın aerosol, beğenmenize sevindim.

sevgihoca
22-11-2015, 19:46
Acelesi yok Akçabardak,uygun bir zamanda fotoğraflarsınız.Sanki örümü daha kolay gibi göründü gözüme.Kaç numara iple örmüştünüz acaba?

akçabardak
22-11-2015, 20:59
Ortadaki resimde mutfak perdenizin şablonu var mı acaba?Ya da bir parçasını yakından fotoğraflarsanız çok sevinirim.Sevgiler.

Perde asılıyken yakından çekmeye çalıştım ama parça parça olarak çektim daha belirgin olsun diye.
Naylon 50 numara iplerden ördüm. Örgü bitince yıkamadan ütüledim sonra yıkadım. Bir defa ütü yetiyor,
her yıkamadan sonra ütülemeden makinadan çıktığı gibi yerine asıyorum.

Yakından ancak bu kadar görüntüleyebildim, umarım sizin için yeterli olur.
Olmazsa yıkamak için indirdiğimde daha yakından çekebilirim.

Önce tüm parça, 6 ayrı dilimler halinde örülerek yanlarından birleştirildi.
586464

586465
586466
586467
586468

sevgihoca
22-11-2015, 21:13
Teşekkür ederim Akçabardak.Ben naylon iplikle örmekte niyeyse zorlanıyorum.Ama ütü açısından rahat tabii.Zahmet oldu.

EAkpınar
23-11-2015, 10:53
Çiçek böcek diye üye olmuştum. Hergün yeni birşeyler görüp öğreniyorum. Bunlar ne güzel şeyler böyle. Herkesin ellerine sağlık. Ben de çanta örmeye başladım.Eğer düzgün birşey çıkartabilirsem buradan paylaşıcam. Ama kızıma yaptığım battaniyeyi paylaşayım.

sevgihoca
25-11-2015, 17:42
Maşallah ne güzel örmüşsünüz öyle.Elinize sağlık.Sitede gezdikçe yeni yerler öğreniyoruz Eakpınar.Elişlerinizi bekleriz.Ayrıca yemek sayfası da var.Oraya da bekleriz.Sevgiler.

EAkpınar
26-11-2015, 14:36
[QUOTE=sevgihoca;1422693]Maşallah ne güzel örmüşsünüz öyle.Elinize sağlık.Sitede gezdikçe yeni yerler öğreniyoruz Eakpınar.Elişlerinizi bekleriz.Ayrıca yemek sayfası da var.Oraya da bekleriz.Sevgiler.

Sayın Sevgihoca teşekkür ederim. Yemek sayfasına da uğradım. Çiçekleri, hayvanları çok seviyorum. Ancak evde hayvan bakmak apartman hayatında oldukça sorun. Muhabbet kuşu denememiz de hüsranla sonuçlandı acımız hala geçmedi. Çiçeklerim için yeterli yerim yok diye onlara da doyamıyorum, sizlerin sayfalarını gezdikçe içim eriyor. Elişileri de ayrı bir zevk ancak ben çok sabırsız bir insanım elime aldığım iş hemen bitecek. Bu battaniyeyide her gece 8-1 arası örüyordum. Sonra belim tutuldu inanmayacaksınız yattığım yerde inatla 10 gün tavana bakarak ördüm ve bitti. Gün boyunca işyerimde akşam olsa da eve gitsem, örgümü örsem, dikişimi diksem, balkonda çiçeklerimle oturabilsem diye hayallenip duruyorum. Hepinizin emeklerine ellerine sağlık. :rolleyes:

sevgihoca
02-12-2015, 18:13
Merhaba arkadaşlar,bağ evimizle uğraşıyorum kaç gündür.Teyzemin ördüğü dantel yastıkları işim çok olduğundan eşime diktirdim.Ben temizlik yapıyorum,o oturuyor,olmaz dedim,eline iğneyi ipliği verdim.Diğerlerini de ben yaptım,cam önlerini süsledim.İnşallah sağlık ve mutlulukla oturmak nasip olur.

sevgihoca
02-12-2015, 18:21
Evdeki halı kaydırmazları değerlendirmek istedim.Böyle bir şey çıktı ortaya.

mavi eylul
02-12-2015, 19:22
Sonunda bitti 9 ay gibi bir sürede ama güzel oldu :))

sevgihoca
02-12-2015, 20:03
Bence harika mavi eylül.

mavi eylul
03-12-2015, 11:04
Teşekkürederim sevgi hoca çocuklardan vakit buldukça yapıyorum...

hira
08-12-2015, 13:09
Çiçekler dinlenmeye çekilince yapacak fazla bir şey kalmadı.. Bende dantellere sardım.. Karışık görünse de eğlenceli giden bir örnek.. Dayımın kızına hep bir elden çeyiz yapıyoruz :)

sevgihoca
08-12-2015, 17:01
Elinize sağlık Hira,güle güle kullansınlar.

aleydi
24-12-2015, 22:50
Perdeler, örtüler kırlent. Emeğinize sağlık arkadaşlar çok güzeller.

sevgihoca
24-12-2015, 23:04
Sağol Sevgili Aleydi,her zaman bekleriz.Ama eli boş olmaz:p:Sizin de oraların güzel işleri vardır.Benim daha iki kızım var,çeyizlerine örnek bekliyorum.

A_NOMAD
25-12-2015, 11:23
Annemin örüp-kargolayıp gönderdiği yeleklerimiz, burada (http://www.agaclar.net/forum/1428723-post267.htm) sevgili aleydi görmek istemişti ben de hemen fotoğrafladım ;)

İlk fotoğraftakiler eşimin, ikinci fotoğraftakiler benim ;)

590219

590220

sevgihoca
25-12-2015, 11:41
Hepsini iyi günlerde kullanın A-NOMAD,hepsinde ayrı bir sıcaklık var,hepsi sevgiyle dokunmuş..Duygulanmamak elde değil.Allah onların da güçlerini,kuvvetlerini arttırsın.

aleydi
25-12-2015, 12:25
Çok güzeller annenin eline sağlık sevgili Nomad. Oh kış günü sıcacık sıcacık:). Anne eli deyince bir başka oluyor. İyi günlerde kullanın.

aleydi
25-12-2015, 12:30
Sağol Sevgili Aleydi,her zaman bekleriz.Ama eli boş olmaz:p:Sizin de oraların güzel işleri vardır.Benim daha iki kızım var,çeyizlerine örnek bekliyorum.

Sevgihocam her işi yaparımda tığ işi maalesef:). Onu bir sevemedim gitti. Ben kızınızı soracaktım yeni mi evlendi. Allah mesut etsin. Diğerleri kaç yaşındalar:confused:Ne güzel danteller örmüşsünüz. Kızlar çok şanslı. O mutfaktakilere bayıldım. Elinize sağlık. Hepsi güzelde kırlent çok şirin olmuş. Kotla yaptığınız çalışmalar çok güzel. Ben de eski kotlardan Kumanda toplayıcı yaptım bir ara paylaşırım.

Akçabardak ablamın perdelerde şahane, bayıldım.

Hepinizi emeğine sağlık. Güle güle iyi günlerde kullanın.

Jakin
25-12-2015, 17:06
Annemin örüp-kargolayıp gönderdiği yeleklerimiz, burada (http://www.agaclar.net/forum/1428723-post267.htm) sevgili aleydi görmek istemişti ben de hemen fotoğrafladım ;)

Sevgili A_NOMAD anne-babaya sevgi saygılar, elleri dert görmesin.
Güzel günlerde sağlıkla eskitin, sevgiler.. :)

sevgihoca
25-12-2015, 18:28
Teşekkür ederim Aleydi,Büyük kızım dört ay önce evlendi.19 yaşında ve 15 yaşında iki kızım daha var.Fotoğrafladıklarım büyük kızımın dantelleri.Diğerlerininki sandıkta.Şimdi ortanca kızıma mutfak takımı örüyorum.Boş vakitlerimi değerlendiriyorum böylece.

Mücevher Çalısı
25-12-2015, 18:37

590219

590220

Yeleklerini güle güle kullan sevgili A_NOMAD. El işinin değeri bir başka oluyor, ben yıllarca parçalanana kadar giyerim mesela:) Üzerinde paralansın...

A_NOMAD
25-12-2015, 19:02
Hepinize beğenileriniz ve güzel sözleriniz için teşekkürler ;)

...El işinin değeri bir başka oluyor, ben yıllarca parçalanana kadar giyerim mesela:) Üzerinde paralansın...

Çok teşekkürler ;)
Kesinlikle hem daha güzel hem de daha kıymetli oluyorlar haliyle, üstünde bir sürü emek ve göz nuru olduğu için... Ben de aynen 'artık giyilemeyecek hale gelene kadar' giyerim, sonra da sökerek iplerinden başka bir şey örerim, iplerine bile kıyamam yani :rolleyes:

unutmabeni
25-12-2015, 19:04
Ölmeye yüz tutmuş çiçeğime çözüm aramak için üye olduğum yerden tamamiyle define buldum. Elişi tutkunu olarak hayran hayran baktım resimlerinize, her şey çok güzel, o danteller, patikler, yelekler, örtüler... beni benden aldı. Ellerinize yüreğinize sağlık. Naçizane bende görümcemin torunlarına yaptıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Sevgiler...

sevgihoca
25-12-2015, 19:08
Süper olmuş,Unutma beni.

A_NOMAD
25-12-2015, 19:13
...Naçizane bende görümcemin torunlarına yaptıklarımı sizlerle paylaşmak istedim...

İçimden tam küçük hanımın pembişlerine 'ooo' diyorken aniden küçük beyin örgü smokinini görünce bayılmaya karar verdim :D ne güzel şeyler yapmışsınız, ellerinize sağlık ;)

akçabardak
25-12-2015, 21:00
Akçabardak ablamın perdelerde şahane, bayıldım.

Hepinizi emeğine sağlık. Güle güle iyi günlerde kullanın.

Teşekkür ederim perdelerimi beğendiğin için sevgili aleydi, çok severim tığ, örgü, dikiş ve nakış işlerini, kızımın ve oğlumun çeyizlerini hep kendi ellerimle yaptım.

akçabardak
25-12-2015, 21:07
Ölmeye yüz tutmuş çiçeğime çözüm aramak için üye olduğum yerden tamamiyle define buldum. Elişi tutkunu olarak hayran hayran baktım resimlerinize, her şey çok güzel, o danteller, patikler, yelekler, örtüler... beni benden aldı. Ellerinize yüreğinize sağlık. Naçizane bende görümcemin torunlarına yaptıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Sevgiler...

Sevgili unutmabeni maşallah pek tatlı, pembişler de pek yakışmış, çok güzel olmuş, diğer örgüler de çok harika ellerinize sağlık, güle güle giyinsinler.

akçabardak
25-12-2015, 21:11

590219

590220

Sevgili A_NOMAD annenizin ördüğü yelekler çok güzel olmuş, el emeği göz nuru ellerine kollarına sağlık, güle güle iyi günlerde giyinin.

A_NOMAD
25-12-2015, 21:55
Teşekkür ederim sevgili akçabardak, anne elinden çıktığından olsa gerek giyince içimizi ısıtıyorlar ;)

Bu arada daha önce sadece beğeni yapmıştım, yazmak kısmet olmamıştı ama o perdelere bakmaya doyamıyor insan, en azından ben doyamadım...
Komple tığ işi olmaları ise gerçekten çok emek gerektiriyor, ellerinize sağlık ;)

Yıllar önce bekar evime perde olarak beyaz çarşaf kumaşının (patiska mı deniyordu :D) kenarlarına ve birleşim yerlerine iş orlonuyla çok basit şekilde de olsa tığ işi yapmıştım ben de... :cool: :p
(Sizinkilerle yan yana getirilemez elbette ama sabrım yetse çok seviyorum o tip perdeleri, yapabilmeyi isterdim)

Tamamını sıfırdan yaptığım ilk perdelerim olduğundan, çok eskimiş olmalarına rağmen hala bir kenarda saklarım onları. Yerlerinden çıkarıp fotoğraflayayım da benim acemi işi ve emektar, üstelik de kendi başıma tuttuğum ilk evimin ilk perdelerini sizlere göstereyim bir ara...

Azıcık güleriz, iyi olur :D :D

akçabardak
25-12-2015, 22:28
Teşekkür ederim sevgili akçabardak, anne elinden çıktığından olsa gerek giyince içimizi ısıtıyorlar ;)

Bu arada daha önce sadece beğeni yapmıştım, yazmak kısmet olmamıştı ama o perdelere bakmaya doyamıyor insan, en azından ben doyamadım...
Komple tığ işi olmaları ise gerçekten çok emek gerektiriyor, ellerinize sağlık ;)

Yıllar önce bekar evime perde olarak beyaz çarşaf kumaşının (patiska mı deniyordu :D) kenarlarına ve birleşim yerlerine iş orlonuyla çok basit şekilde de olsa tığ işi yapmıştım ben de... :cool: :p
(Sizinkilerle yan yana getirilemez elbette ama sabrım yetse çok seviyorum o tip perdeleri, yapabilmeyi isterdim)

Tamamını sıfırdan yaptığım ilk perdelerim olduğundan, çok eskimiş olmalarına rağmen hala bir kenarda saklarım onları. Yerlerinden çıkarıp fotoğraflayayım da benim acemi işi ve emektar, üstelik de kendi başıma tuttuğum ilk evimin ilk perdelerini sizlere göstereyim bir ara...

Azıcık güleriz, iyi olur :D :D

Elbette ki anne elinden çıktığı için sıcacık sıcacık içinizi ısıtıyor Allah onlara sağlıklı uzun ömürler versin, o yüzden anne ve babanızın kıymetini bilin, sayfanızda da yazmıştım okurken gözlerim doldu taştı diye, ben annemi ve babamı 35 sene önce kaybettim, mesajınızı okurken yüreğim cız etti.

Perdelerime gelince beğenmenize sevindim, çok teşekkür ederim. Biz bu evi aldığımızda bir heves bir heves salon perdesi hariç bütün odaların kapı ve pencerelerine tığ ile perde ve fiskos örtüsü ördüm.

Sizin yaptığınız perde de eminim çok güzel olmuştur, işin iyisi kötüsü olmaz, önemli olan içinizden gelerek yapmış olmanız, ellerinize sağlık, o yaşlarda hepimizin elinden gelen oydu. Seve seve görmek isteriz.

unutmabeni
26-12-2015, 14:19
Sn sevgihoca,Sn A_NOMAD, Sn akçabardak, beğenileriniz için çok teşekkürler..ruh eşlerimi buldum burda, sizlerle tanışmak çok hoş.....

sonkez
26-12-2015, 14:56
salon takımı , yatak odası ve oturma odası için yaptıklarım.

Maşallah size emeklerinize sağlık hepsi çok guzel olmuş.Bizimde 23 nisanda düğünümüz var kızım el isi istemem diye tutturdu.Bakalım anlasabilecekmiyiz :)

sevgihoca
26-12-2015, 16:18
Babam rahatsız olunca kızımın evini sermeye gidememiştim.Kızım da kendince yerleşmiş evine.Bohçalar hiç açılmamış,çekyatların altında.Eve bir arkadaşı gelmiş,senin hiçbir şeyin yokmuş demiş.Tabii çok bozulmuş.Ben de kendisi okula gidince çıkardım herşeyini yerleştirdim.Bütün çekmecelerini Yaptığım çeyizlerle doldurdum.Şallarını,yazmalarını ,liflerini çekmecelere dizdim.Gelince kızdı filan ama sonra kendisi de beğendi.Ev yeni gelin evine benzedi çok şükür.Sevgili sonkez ben kızınızı dinlememenizi öneririm.Sade bir şekilde çeyizler de serildi mi güzel oluyor.

aleydi
28-12-2015, 23:21
Kottan yaptığım toparlayıcı. Koltuğun kenarına iliştirdim. Kumandaları topluyor.

590595

duy-gu
29-12-2015, 08:11
Kottan yaptığım toparlayıcı. Koltuğun kenarına iliştirdim. Kumandaları topluyor.

590595

Çok güzel olmuş sevgili aleydi, her eve lazım :) Kumanda arayıp duruyoruz sonra :)

aleydi
29-12-2015, 11:04
Çok güzel olmuş sevgili aleydi, her eve lazım :) Kumanda arayıp duruyoruz sonra :)

Teşekkür ederim sevgili duy-gu. Evet o yönden baya işe yaradı. Alışkanlık oldu. TVyi kapatınca oraya kaldırmak. Kumanda arama derdine son:)

sevgihoca
29-12-2015, 11:06
Çok cici olmuş Aleydi.Güle güle kullan.

sonkez
29-12-2015, 11:14
Babam rahatsız olunca kızımın evini sermeye gidememiştim.Kızım da kendince yerleşmiş evine.Bohçalar hiç açılmamış,çekyatların altında.Eve bir arkadaşı gelmiş,senin hiçbir şeyin yokmuş demiş.Tabii çok bozulmuş.Ben de kendisi okula gidince çıkardım herşeyini yerleştirdim.Bütün çekmecelerini Yaptığım çeyizlerle doldurdum.Şallarını,yazmalarını ,liflerini çekmecelere dizdim.Gelince kızdı filan ama sonra kendisi de beğendi.Ev yeni gelin evine benzedi çok şükür.Sevgili sonkez ben kızınızı dinlememenizi öneririm.Sade bir şekilde çeyizler de serildi mi güzel oluyor.

Bende sizin gibi düşünüyorum :)

A_NOMAD
30-12-2015, 12:29
Yardımınıza ihtiyacım var, kendime özene bezene bir kazak ördüm ama yakasını nasıl bitireceğime bir türlü karar veremiyorum :rolleyes:

Kazağımın ön kısmı:
590748

Arkadan görünüşü:
590749

Yaka oyuntusu:
590750

Önerilerinizi bekliyorum ;)

Sevgi Durul
30-12-2015, 12:58
Sevgili A_NOMAD, yakayı toparlamak için ilmek alarak, saç örgüsü ya da iki ters iki düz ya da bir ters üç düz örgü kullanabilirsiniz. Yüksekliğini 10-12 cm, kendinize ölçerek ayarlayabilirsiniz.:)

Bu arada, ellerinize sağlık, güzel olmuş.:)

A_NOMAD
30-12-2015, 13:27
İlmek alarak daha önce hiç yapmamıştım, saç örgüsü fikri de cazip geldi, bir deneyeyim bakalım...

Çok teşekkür ederim ;)

sevgihoca
04-01-2016, 19:33
Anasına bak kızını al diye boşa dememişler A-NOMAD. Kazağınıza bayıldım,iyi günlerde kullanın.

sevgihoca
04-01-2016, 19:42
Mutfak perdem.Geçen yıl okuldan gelince bunlarla uğraşıyordum.Ben ne kadar çok geriliyormuşum ki bunları yapıyormuşum:(Ah,bu öğrenciler.Şimdi evdeyim,hiçbir şey yapmıyorum.:cool:

Sevgi Durul
26-01-2016, 15:43
Bu kış yeğenim için ördüklerim.:) Sadece evdeki yünleri kullandım.

593567

593568

593569

593570

Sevgi Durul
26-01-2016, 15:45
Devamı.

593574

593571

593572

593573

akçabardak
26-01-2016, 17:27
Sevgili SDurul çok güzel olmuşlar ellerinize sağlık, güle güle iyi günlerde giyinsin yeğeniniz. 118. mesajın en sonda ki beyazdan aynısını ben de torunuma örmüştüm.

sevgihoca
26-01-2016, 18:25
Maşallah SDurul,ne kadar güzel örmüşsünüz.Bebişimiz iyi günlerde giysin.

duy-gu
26-01-2016, 18:58
Mutfak perdem.Geçen yıl okuldan gelince bunlarla uğraşıyordum.Ben ne kadar çok geriliyormuşum ki bunları yapıyormuşum:(Ah,bu öğrenciler.Şimdi evdeyim,hiçbir şey yapmıyorum.:cool:

Ben bunu çok beğendim Sevgi Hocam :-) Rengarenk insanın içi açılıyor :-) Fırsat bulursam ben de denemeyim ya da anneme ısmarlayayım :-)

sevgihoca
26-01-2016, 20:45
Örneği çok basit zaten Duygucuğum,örmesi de çok zevkli.Anneciğin çarçabuk yapar.

Jakin
27-01-2016, 09:19
Yardımınıza ihtiyacım var, kendime özene bezene bir kazak ördüm ama yakasını nasıl bitireceğime bir türlü karar veremiyorum :rolleyes:

Yaka oyuntusu:
590750

Önerilerinizi bekliyorum ;)

Sevgili A_NOMAD ellerinize sağlık.
Ben de geçen yıl kızıma bir kazak örmüştüm, yaka genişliği benziyor.
İçinden gömleklerle giyiyor.

593649

Sevgili SDurul'un önerdiği gibi ilmek alarak örmüştüm.
İstediğim kalınlığın iki katı kadar örüp, içe katlayıp dikmiştim.

Sevgili SDurul saç örgüsü de önermiş. Geniş bir saç örgüsünü yatayda da kullanabilirsiniz.

sevgihoca
27-01-2016, 10:30
Sevgili Jakin,demeseniz hazır kazak sanırdım.Çok düzgün örmüşsünüz.Kızınız güle güle kullansın.

Jakin
27-01-2016, 10:53
Sevgili Jakin,demeseniz hazır kazak sanırdım.Çok düzgün örmüşsünüz.Kızınız güle güle kullansın.

Teşekkür ederim, ederiz Sevgihoca'm. Geçen yıl yün kazak aradık, istediği gibi bulamayınca örmüştüm. Sevgili A_NOMAD'a yararlı olur umarım.

kelebek çalısı
31-01-2016, 01:00
Bu bölümü görünce rahmetli anneannemin ben bebekken bana ördüğü ve şimdi oğlumun yatağında kullandığım battaniyeyi paylaşmak istedim. Ben örgü bilmiyorum ama büyük bir keyifle örgü çeşitlemelerini takip ediyorum.

594031

Bu hırka yine çocukluğumda çok severek giydiğim rahmetli anneannemin el emeği.

594032

Örgü yün elbisem, içine beyaz gömlekle giydirirdi annem, hatırlıyorum biz o zaman babamın görevi için Merzifon' da bulunuyorduk. Örüp, kolileyip gönderirdi taa İzmir' den.

594033 594034

Bu kazak da yine rahmetlinin el emeği. Nasıl muntazam bir örgü beni hayrete düşürüyor.

594035

kelebek çalısı
31-01-2016, 01:08
Bunlar da 70' li yıllarda anneme örülmüş, ama yeşil olanı giymek bana da kısmet oldu.

Ben de kendi kızım olursa giydiririm diyerek tümünü saklamıştım. Oğluma ancak üstteki battaniye kısmet oldu. ;)

594036

594037

594038

akçabardak
31-01-2016, 09:29
Bu bölümü görünce rahmetli anneannemin ben bebekken bana ördüğü ve şimdi oğlumun yatağında kullandığım battaniyeyi paylaşmak istedim. Ben örgü bilmiyorum ama büyük bir keyifle örgü çeşitlemelerini takip ediyorum.

594031

Bu hırka yine çocukluğumda çok severek giydiğim rahmetli anneannemin el emeği.

594032

Örgü yün elbisem, içine beyaz gömlekle giydirirdi annem, hatırlıyorum biz o zaman babamın görevi için Merzifon' da bulunuyorduk. Örüp, kolileyip gönderirdi taa İzmir' den.

594033 594034

Bu kazak da yine rahmetlinin el emeği. Nasıl muntazam bir örgü beni hayrete düşürüyor.

594035

El emeği göz nuru, nurlar içinde yatsın anneanneniz sevgili kelebek çalısı. Çok özenerek yapılan bu güzel örgüleri hatıra olarak saklamanıza hayran kaldım.

Desenleri hem çok güzel hem de çok ağır, nasıl işlenmiş ilmek ilmek büyük bir marifet gerçekten, ben de yaparım ama bukadarını yapamazdım, gerçekten paha biçilemez, hepsi de biribirinden değerli örnekler.

Battaniye de çok güzel, sıcacık sıcacık sarınsın oğlunuz, güle güle büyüsün yavrunuz.

kelebek çalısı
31-01-2016, 09:52
El emeği göz nuru, nurlar içinde yatsın anneanneniz sevgili kelebek çalısı. Çok özenerek yapılan bu güzel örgüleri hatıra olarak saklamanıza hayran kaldım.

Desenleri hem çok güzel hem de çok ağır, nasıl işlenmiş ilmek ilmek büyük bir marifet gerçekten, ben de yaparım ama bukadarını yapamazdım, gerçekten paha biçilemez, hepsi de biribirinden değerli örnekler.

Battaniye de çok güzel, sıcacık sıcacık sarınsın oğlunuz, güle güle büyüsün yavrunuz.

Çok teşekkür ederim sevgili akçabardak. :) Gercekten öyle değerli ki hepsi. Beden olarak üstüme olmasa da çıkarıp çıkarıp seyrederim, incelerim dönem dönem. Dokunur ve çocukluğumun mutlu günlerine dönerim. Rahmetli çok maharetli bir kadındı. Elbiselerini, tayyörlerini kendi diktiği de olurdu, o zamanlar hele ki ülke şartlarında malzeme temin etmek de sıkıntılı olmasına raģmen bir sekilde şıklık yaratmak ne kadar da önemli bir yer tutuyormuş hayatlarında. Muhteşem bir insandı, Allah rahmet eylesin. Bir çok parçayı daha saklarım boyle ben, yadigar. ;)

Ne varsa eskilerde varmış. Tüketim insanları olduk. Sizler gibi üretebilmeyi ben de isterdim. Ama bana düşen muhafaza etmek oldu.

Sizlerin de elinize, emeģinize sağlık, hayatlarımıza kattığınız sıcaklık ve mutluluk için. Hazır alınan hiç bir üründe bu mutluluk ve sıcaklığı bulamayız.

duy-gu
31-01-2016, 10:01
Hepsi çok güzelmiş sevgili Kelebek çalısı, Allah rahmet eylesin...

Ben de el örgüsü giymeyi çok seviyorum. Sağolsun, Allah uzun ömür versin, ananem hala örer :) Ne güzel saklamışsınız, ben de öyle yapayım, hatıra olur...

sevgihoca
31-01-2016, 11:36
Sevgili Kelebek Çalısı,anneannenizin yaptıklarına bayıldım.hepsi antika değerinde.Allah rahmet eylesin.Gerçekten özel bir insanmış.

hilalll
12-03-2016, 20:30
http://i.hizliresim.com/4r0GQY.jpg

Bir bayram günü fazlaca sıkılıp aldım rengarenk iplerimi yanıma...

Herşey böyle başladı :)

hilalll
12-03-2016, 20:33
http://i.hizliresim.com/6Pmyyl.jpg

Sepetimi doldurdum.Hatta hızımı alamayıp sepetimi birkac defa doldurdum...

http://hizliresim.com/3LApZ4
http://i.hizliresim.com/3LApZ4.jpg (http://hizliresim.com/3LApZ4)

Eklemeye basladim...

http://i.hizliresim.com/a3XzjB.jpg (http://hizliresim.com/a3XzjB)
Sonuç kocaman neşeli bir battaniyemiz oldu.

hilalll
12-03-2016, 21:09
http://i.hizliresim.com/Yk4ggZ.jpg (http://hizliresim.com/Yk4ggZ)

Yeni kaktüs krizim tutmuştu...Bulamayınca örüvermiştim birtane :-)

sevgihoca
12-03-2016, 21:44
Sevgili Hilal,battaniyeniz ne kadar güzel olmuş öyle.Güle güle kullanın.

hilalll
12-03-2016, 22:04
Sevgili Hilal,battaniyeniz ne kadar güzel olmuş öyle.Güle güle kullanın.

Tesekkür ederim...

Eski kotlarla bende bir calismaya basladim perde dusunuyordum.Kalın igne ile kenarlarını toparlarken zor zorlandim kuvvet gerektiriyor biraktim.Siz direkt tıg ilemi basladiniz kotlarin etrafini yoksa dikis makinası yardimimı aldiniz ?
Bu konuda yardiminizi bekliyorum.

sevgihoca
13-03-2016, 18:34
Sevgili Hilal,direkt tığla trabzan yaptım.Hatta kalın tığ kota batmayınca ince tığla ipi çıkardım,sonra kalın tığla ördüm..Kottan perde de hoş olur,nasıl yapmayı düşünüyordun merak ettim.

hilalll
13-03-2016, 18:48
Sevgili Hilal,direkt tığla trabzan yaptım.Hatta kalın tığ kota batmayınca ince tığla ipi çıkardım,sonra kalın tığla ördüm..Kottan perde de hoş olur,nasıl yapmayı düşünüyordun merak ettim.
Bende tigla yapmaliyim ...
25 cm lik kareler kestim acik mavi simli iple igne oyasi seklinde kenarlarini toparliyordum bir sira acik renk bir sira koyu renk verev birlestirmeyi dusunuyorum. Uc kısımlara ponpon **** puskul ,ust kisma trabzanla rustik boru icin uygun kısımlar aklımdaki tasarım boyleydi.

duy-gu
16-03-2016, 10:26
http://i.hizliresim.com/Yk4ggZ.jpg (http://hizliresim.com/Yk4ggZ)

Yeni kaktüs krizim tutmuştu...Bulamayınca örüvermiştim birtane :-)

Ayy çok cici elinize sağlık:) Çok beğendim ben de istiyorum :) Anneme sipariş geçeceğim :))

sevgihoca
16-03-2016, 12:34
Bende tigla yapmaliyim ...
25 cm lik kareler kestim acik mavi simli iple igne oyasi seklinde kenarlarini toparliyordum bir sira acik renk bir sira koyu renk verev birlestirmeyi dusunuyorum. Uc kısımlara ponpon **** puskul ,ust kisma trabzanla rustik boru icin uygun kısımlar aklımdaki tasarım boyleydi.

Sevgili Hilal,güzel düşünmüşsün.Bitince görmek isterim.Kolay gelsin.

Kelebek
07-04-2016, 11:41
Patikler....

Kelebek
07-04-2016, 20:43
......

Kelebek
07-04-2016, 20:46
-------

Kelebek
07-04-2016, 21:00
Oğlum için ördüğüm convers patik...

Kelebek
10-04-2016, 11:52
Az önce bitirdim...

Kelebek
10-04-2016, 11:54
Oğluma ördüğüm yelek...Modeli biraz farklı ama güzel bir model...

Kelebek
10-04-2016, 11:56
Fotoğrafta rengi tam belli olmamış, gül kurusu kız babet...

sevgihoca
18-04-2016, 18:32
Bahar temizliği derken salondaki örtüleri de yazlık pozisyona geçirdim.Beyaz kocaman bir yazmayı keçelerle süsledim.

606367

606368

606369

606370

sevgihoca
18-04-2016, 18:37
Geçen yıl okuldan gelip yaptıklarım.

606371

606372

606373

Bu yıl ne mi yaptım?Bol bol uyudum,keyifli kahvaltılar.Biraz da ahşap boyama.

EAkpınar
22-04-2016, 14:20
DR Who dizisinin tardis çantası. Kızım çok istedi ben de kendi yorumumla ördüm. :rolleyes:

A_NOMAD
22-04-2016, 16:27
...ben de kendi yorumumla ördüm...

Yorumunuza hayran kaldım, ellerinize sağlık ;)

Size anne diyebilir miyim? :D :D

asyaa
24-04-2016, 22:33
Arkadaşlar sitede burayı yeni keşvettim bende kızımla oğluma yaptıklarımı paylaşmak istemiştim umarım beğenirsiniz bunları daha tamamlayamadım

asyaa
24-04-2016, 22:35
Bunlarda bitenlerim

EAkpınar
26-04-2016, 10:02
:D Çok teşekkür ederim sayın ANOMAD ;) çok hoşsunuz. Beğenilerini sunan tüm arkadaşlara da çok teşekkür ederim.

Kelebek
04-09-2016, 10:12
Pembe Patika

Kelebek
04-09-2016, 10:14
Şirin bir bot patik

Kelebek
10-09-2016, 21:23
Yeni bir model....

NesliSezgin
28-09-2016, 09:18
Merhabalar,
Bunlar da benden gelsin o zaman..

sevgihoca
30-09-2016, 22:18
Pek ciciler,Nesli Hanım.İyi günlerde giysinler.

sevgihoca
30-09-2016, 22:19
Seramik el yapımı köy hayatı insan maketleri.

Çok başarılı,sanırım siz yaptınız.

hira
18-11-2016, 00:58
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161117/210268e334a4fe67096175a054bd5a1e.jpg

SM-G600F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

hira
18-11-2016, 01:03
Oya yapıyorum arkadaşlar 😊 tapatalk ile sayfalar normalinden çok farklı görünüyor. Düzenleme yapamadım. Ayrıca buraya yazmak zorunda kaldım. Zamanla alışacagız artik ne yapalım 🤗

SM-G600F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

akçabardak
23-02-2017, 21:33
Tığ ile motif motif oyuncak

Küçük kız torunuma ;)

Motifler:
1 adet üçlü
639365

burnu için
639366

bir kaç tane beşli
639369

bir kaç tane altılı
639367

ve iki tane yedili motif karnı için
639368

Not: fotoğraflamaya unutmuşum
Poposu için bir tane dörtlü motif ve kulaklar.

akçabardak
23-02-2017, 21:34
devamı

Motifler birleşmeye başlayınca biraz biraz şekil almaya başladı

639371

ve bitmiş hali
639370

A_NOMAD
24-02-2017, 22:42
...ve bitmiş hali
639370

Aşık oldum galiba ben buna :( :rolleyes:

sevgihoca
25-02-2017, 20:54
Elinize sağlıkSevgili Akçabardak,oyuncağınız çok güzel olmuş.

akçabardak
25-02-2017, 21:04
Aşık oldum galiba ben buna :( :rolleyes:

Eyvaaah ne olacak şimdi? :D Teşekkür ederim ;)

akçabardak
25-02-2017, 21:05
Elinize sağlıkSevgili Akçabardak,oyuncağınız çok güzel olmuş.

Teşekkür ederim sevgili sevgihoca, sevgiler.

iynk
09-07-2017, 20:49
İyi aksamlar, sizleri kizlarimla tanistirayim 😊

Selma_321
09-07-2017, 23:41
İyi aksamlar, sizleri kizlarimla tanistirayim 😊

Çok güzellerrrr.Siz mi yaptınız?Nasıl birşey bu bebişler

iynk
10-07-2017, 20:16
Evet, ben yaptım. Bezbebek. Cok tesekkur edeim begeniniz için.

akçabardak
16-11-2017, 12:34
Torunumun doğum günü için ördüğüm takım.

660841

660842

660843

akçabardak
27-11-2017, 12:28
Hırkamızın bitmiş hali.

661699

akçabardak
27-11-2017, 12:39
Kızıma bir de evde tek tük kalan örgü iplerini değerlendirerek, organik bir oyuncak tavşan ördüm ;)

Elbisemiz,
661700

Tavşanımız
661701

ve giyinmiş halimiz.
661702

sevgihoca
27-11-2017, 21:05
Ellerinize sağlık Sevgili Akçabardak.Torunlarınız güle güle giysinler,oynasınlar.Hepsi harika olmuş.Kış balkonunuz ne alemde?Soba kuruldu mu yine?Sevgiler.

akçabardak
27-11-2017, 21:46
Teşekkür ederim sevgili sevgihocam,

Kış balkonumun her köşesi bitkilerle doldu taştı, balkonda epey bi değişiklikler yaptım, balkonuma güzel bir Rattan oturma gurubu aldım, sobayı da kurdum, tam bir kış balkonu oldu.
Sobayı yakıp, üzerinde yemekler pişirmek, oturup çay kahve içmek çok harika oluyor, müsait bir zamanda fotoğraflar yüklerim bahçe sayfamda.

akçabardak
03-02-2018, 13:18
Bu sene kışı torunuma örgüler örerek geçirdim :)

Eteğimiz
665413

Şapkamız
665414

ve artan iplerden eldivenlerimiz.
665415

A_NOMAD
04-03-2018, 14:54
Eller amigurumi yöntemiyle harikalar yaratadursun, ben kabiliyetsiz, en sağlam becerisi beş şiş ile patik örebilmek (ki onu da canım babaannem çocukluğumda öğretmişti, mekanı cennet olsun) olan bir zat olmamdan mütevellit, ördükleri bebekleri kuru kuru yutkunarak seyretmekle yetiniyordum :D

Geçenlerde bir gece aniden oyuncak bebek örme hevesine kapıldım!

Ancak amigurumi yöntemini bir türlü beceremediğim için dedim ki 'beş şişle de gayet örülebilir, üstelik tek parça olur' ve bismillah diyerek elimdeki söküntü iplerle başlayıverdim.

666905

İlk bacağımız şekillenmeye başladığında hala tereddütlerim vardı.

666906

İkinci bacak da oluşmaya başladığında biraz rahatladım.

666907

Bacakları birleştirip doldurunca örmeye devam etmek biraz zorlaşsa da artık şişlerimde sallanan bir alt beden vardı ve devamı için beni motive etti.

666908

Kolları da birleştirip omuzlara kadar gövdeyi tamamladığımda ise yüksek sesle kendimi tebrik ettim. Aslında ayağa kalkıp alkışlamak da istedim ama eşim delirdiğimden emin olamasın diye o kadarını yapmadım :D

666909

A_NOMAD
04-03-2018, 16:59
İş, saçlarını yapmaya geldiğinde anladım ki meğer örme kısmı bu işin en kolay aşamasıymış, ne zormuş tek tek saç ekmek ama bitince çok beğendim yaptığım işi :rolleyes:

666920

666921

Kızçem çıplak kalmasın diye bir de minik elbise dikiverdim, yakıştı da kerataya :D

666922

Ardından yeğenime de benzer bir bebek yaptım zira kendi kızçemi ona kaptırma riskini göze alamazdım :D

(Buraya daha sonra bahsi geçen bebeğin fotoğrafı eklenecek. Bağlantı sorunlu sanırım, saatlerdir fotoğrafı yükleyemedim, biraz ara verip tekrar deneyeceğim. Belki de yeni mesaj olarak eklerim, şu an karar veremedim... :mad:)

*Şükür ki bugün fotoğraf yüklen(ebil)di, işte bu da küçük kızımız ;)

667036

akçabardak
05-03-2018, 13:33
Ellerinize emeklerinize sağlık , çok güzel olmuşlar.

A_NOMAD
05-03-2018, 13:38
Ellerinize emeklerinize sağlık , çok güzel olmuşlar.

Teşekkürler sevgili akçabardak, siz beğendiyseniz güzel olmuşlar demektir ;)

Sûz-i Dilârâ
05-03-2018, 14:00
Tam bir beceriksizim bu konuda, eksikliğini hissetmedim ama annem "öğrenin unutun, zamanı gelince hatırlarsınız" der, beynimin bir kenarcığı da bu işle iştigal etse sevinirdim doğrusu :))

A_Nomadım ellerine sağlık, bebişlerin çok güzel olmuş, onlara bir saç düzleştirici de lâzım şimdi :)
İlkinin elbise modelini çok beğendim bu arada :))

A_NOMAD
05-03-2018, 14:32
...İlkinin elbise modelini çok beğendim bu arada :))

Ne de olsa ilk göz ağrım, haliyle biraz fazla özen göstermiş olabilirim :rolleyes:

Sorma düzleştirici lazım, değişik kıyafetler lazım, neyse ki okula göndermek gerekmeyecek :p

Kelebek
10-05-2018, 12:25
Merhabalar,

Minik makosenlerim....

Taban çift kat, ipim nako pırlanta, tığ numaram: 2 mm

Kelebek
10-05-2018, 12:26
Spor modelim...

İp: Nako pırlanta

münevver48
17-05-2018, 11:41
:)bunlarda benim ördüğüm bebek yelekleri

674025

674026

674027

674028

akçabardak
17-05-2018, 11:46
Ellerine emeklerine sağlık sevgili münevver, çok güzel olmuşlar, güle güle iyi günlerde giyinsin sahibi.

Kelebek
15-08-2018, 12:02
Bu da pembe bebek....

Kelebek
15-08-2018, 12:04
Severek ördüğüm Pembe Gül Bebek

Kelebek
15-08-2018, 12:06
Çiçekler kadar turkuazı da sevdiğim bir gerçek....

elifaydin
16-08-2018, 09:46
Bu da pembe bebek....

Bebeklere bayıldımmm...

Kelebek
19-02-2019, 14:28
Selamlar...

Kelebek
19-04-2019, 15:58
Palamut patik....

Kelebek
09-07-2019, 12:23
Yeşil saçlı güzel...

arkarianjj
20-10-2019, 17:55
Amigurumi sever olarak size yaptığım bir kaç örneği göstermek isterim.

akçabardak
06-12-2020, 16:36
Torunum için ördüklerim.

714933

714934

714935