Bağlan

View Full Version : Sac Kavurma




fyodor
21-07-2014, 23:53
Malzemeler

-1 kg dana büftek ya da sırt,
-İki adet soğan,
-İki diş sarımsak,
-Yarım çay bardağı sıvı yağ,
-Yarım çay bardağı süt ya da yoğurt,
-Kekik,
-Defne yaprağı,
-Kimyon, tuz

Hazırlanışı : Dana etimizi ince uzun doğrayarak süt, sıvı yağ ile rendelediğimiz iki adet soğanı ilave ederiz. Bir gün dolapta bekletilerek marine edilir. Buradaki amaç etin yumuşak ve lezzetli olmasını sağlamaktır. Odun ateşinde ısınan sacımıza malzemeleri ilave ederiz ve yapışmaması için gerektiği kadar karıştırırız.
Not: Genellikle bahçede uyguladığım bu yemeği, Babaanne' me özel olarak, onun terasında yaptım. Manzara fotoğrafı oraya aittir. Afiyet olsun efendim...

Etin marine edilmesi.
510298
510294
510295
510296
İmkanlar dahilinde, mangal üzerinde yapabildim.
510297




fyodor
21-07-2014, 23:57
510299
510300
Bu manzaranın seyriyle yapıldı kavurmamız.
510301

sonkez
22-07-2014, 00:42
Çok güzel görünüyor.Ellerinize sağlık,afiyet olsun...

fyodor
22-07-2014, 09:10
Çok güzel görünüyor.Ellerinize sağlık,afiyet olsun...

teşekkür ederim, beraber olsun efendim.

sakagun
23-07-2014, 08:41
Tarifinizi dana biftekle denedim. Favori tariflerime ekledim. :p

TCM
23-07-2014, 13:05
Koyun eti kavurma için daha iyi olur. Koyun ile sorununuz yoksa deneyin. Biraz domates ve biber de olaya renk katacaktır.

fyodor
20-08-2014, 13:08
sakagun ;

fotoğraf çok lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık. Eti, tadıyla yeme taraftarıyım.