View Full Version : Etkinlik ile ilgili genel yazışmalar (2014-2015)
burda en alttaki resimde cameo yapmissiniz :)
Evet, yapmış :D
528356
Emeklerinize sağlık, çok isterdim yakın bir yerde olup yardım etmeyi.
Ellerinize, emeğinize sağlık. Fotoğrafları görünce, o tohumların ne kadar değerli olduğunu herkes bir daha anlamıştır eminim. Güzel insanlar, güzel değerler... Dünya sizler ve sizin gibiler sayesinde güzel. Teşekkürler...
kerkenez
02-12-2014, 08:51
Başta bu muhteşem organizsayonu yapanlar olmak üzere tüm paylaşımcıların ellerine sağlık, hepinize sonsuz teşekkürler. Önümüzdeki yıl paylaşıma katılabilmek dileğiyle tohum ekenlere de bol ve keyifli hasatlar dilerim.
Sevgiyle kalın...
Etkinlikte emeği geçen herkese teşekkürler , yüreklerinize sağlık.
herkesin ellerine sağlık. o kadar zaman ve emek harcamışsınız...
yarenimex
02-12-2014, 12:01
Ancak sevgiyle verilebilecek bir çaba ve emek.. Hepinizin ellerine yüreklerine sağlık. Kolaylıklar diliyorum ve teşekkür ediyorum..
salihcan
02-12-2014, 16:17
Diğer paketler ne zaman kargoya verilecek sn Güler :)
Yurt içi kargo ile olanları Zafer İnandıklı arkadaşımız ya bu gün ya yarın kargoya verecek,
ptt ile olanları da A_NOMAD yarın gönderecek.
salihcan
02-12-2014, 16:37
Cevabınız için Teşekkürler sn Güler :)
Murat_Gezer
02-12-2014, 16:41
Emeğinize sağlık arkadaşlar.Teşekkür ve övgüyü hak ediyor bu çalışma.
Gönülden teşekkürler.
Emeğinize, ellerinize sağlık. Umarım bizlerde gelecek yıl muvaffak olabilirsek aynı heyecanı ve şevki burada sizlerle paylaşabiliriz. Tüm paylaşımcılara tekrar teşekkürler.
Tohumlar zarflara dağıtılmıştı. Yanlışlık yapıldıysa düzeltmek için zarflar tek tek boşaltılıp içleri tekrar kontrol edildi.
Son dakikalar...
Zarflar yapıştırıldı ve her ihtimale karşı zımbalanıyor :)
528403
Geçmiş olsun :)
akçabardak
02-12-2014, 20:57
Orada olup bizler için canla başla emek verenlerin ellerine sağlık, herkes için hayırlı olmasını dilerim.
İstanbul'da olup bir ucundan tutamadığım için çok üzüldüm. Umarım bir sonraki etkinlikte gerek katılımcı olarak gerekse fiilen yardım ederek yanınızda olabilirim. Vakit ayıran, emek veren herkesin ellerine sağlık.
loveforlife
02-12-2014, 22:27
Emeklerinize sağlık... Milyonlarca tohum, sizin çabalarınızla kim bilir nerelerde can bulacak. Çok teşekkür ederiz.
Bende orada olmak gerekeni yapmak isterdim, emeği geçen herkese teşekkürler hakkınızı helal ediniz.
Agaclar.net'in gururu tohum paylaşımını gerek gönderdikleri tohumlarla ve gerekse organize ederek vaktini, emeğini veren tüm doğaseverler, artık sözlüklerde kalan "imece" bu fotoğraflarda yeniden can bulmuş, ellerinize sağlık.
Ben de aranızda olmayı gönülden isterdim. Sevgiler, en kısa zamanda buluşmak dileği ile..
Kargosunu alanlar (http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi/36044.htm) bir cümle ile bu başlık altında yazarlarsa daha kolay takip edebiliriz...
alef blue
03-12-2014, 17:24
herkese çok çok teşekkürler hakkınız ödenmez gerçekten, ama size söz gözüm gibi bakacağım tohumlarınızın hepsine (:
Tum paylasimcilara ve organ8zasyonda emegi gecenlere tesekkur ederim. Simdi bekle de subat gelsin :))
Emek verdiniz vakit harcadınız hakkınız geçti bizlere hakkınızı helal edin
Umarım gelecek yılda bende bu tohumlardan yeni tohumlar üretebilir ve
Paylaşmanın zevkine ulaşırım
Aranızda olmaktan onur duydum birkez daha
YeniGine
04-12-2014, 00:17
Etkinlik ile ilgili; herşeyden önce ellerinize, gönlünüze, emeklerinize sağlık. Ben tohumlar toplanmaya başlayana kadar hiç ilgilenmedim etkinlik sayfaları ile. Sevgili SDurul'un uyarısı ile (Zira kendisi biliyor katlı gülhatmilerden özellikle kırmızısı çok istediğimi. Kendisine tekrar çok teşekkür ediyorum.) kendi paylaşımında bir tek onu beğendim, o kadar.
Ama sonrası her mesai saati başlangıcımda merakla; paylaşımcılar, genel yazışmalar yani ilgili ne varsa takip etmeye. Maşallah, o güzel paylaşımlar, o güzel çalışmalar, yorumlar, gönderdim, göndereceğim, geldi, gelmedi, zarflar, tohumlar; o mutluluk, o heyecan gerçekten harika, süper.
Ve bana göre gerçekten arkadaşlar daha da güzeli Sayın malina'nın devamlı yorumlarda bulunması, yorumlarından devamlı aramızda olduğunu hissetmem gerçekten harika bir duygu. Anasayfada bakıyorum en son Sayın malina yazmış hemen konunun son sayfasını okumak mutlu etti beni açıkçası.
Sayın malina bence gerçekten çok güzel ara ara sitemizde bizlere katılın. Tüm üyeler mutlu olacaktır diye düşünüyorum.
Saygılarımla.
Makinistt
04-12-2014, 12:35
Bütün paylaşımcı ve lojistik merkezinde emeği geçen arkadaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum hepinizden allah razı olsun
Herkese merhabalar,
Çok uzun zamandır aranızda olamadım.
Uzun zamandır hayalini kurduğumuz kendimize kırsalda bir yaşam alanı kurma hedefimizi gerçekleştirmek üzere İstanbul defterini kapatmış bulunuyoruz.
Aradaki tüm işler ve koşuşturmadan dolayı bu seneki tohum paylaşım etkinliğine de katılamadık.
Bu etkinliğin arkasında ne kadar büyük bir emek olduğunun hepimiz farkındayızdır ama ben yine tek tek emeği geçen tüm katılımcılara, paylaşımcılara ve özellikle ne kadar meşakkatli bir iş olduğunu geçen sene birebir yaşamış biri olarak Lojistik Merkezine ve Kayıt Merkezine tekrar tekrar teşekkür etmek istedim.
Hepinizi çok özledim.
Bundan sonra eski günlerdeki gibi daha aktif olabilmek ümidiyle.
Sevgiyle...
blackice
04-12-2014, 18:41
inanın dostlar etrafımdaki insanlara sizden bahsedince hayretle dinliyorlar.karşılıksız bu kadar emek olurmu altında ne var acaba diyorlar.herkese çok teşekkürler
etkinlik bünyesindeki tohumlar an itibarı ile elime ulaşmıştır.emeği geçen tüm arkadaşlara sonsuz teşekkür ediyorum.ALLAH hepinizden razı olsun.
Saygılar
Tohumlar dün itibariyle elime ulaştı.İsim isim teşekkür etmek isterdim ama unuttuklarım olabilir.Onun için ; üretip paylaşan ,organizasyonu organize eden ve dağıtımda rol alan tüm gönüllü dostlara selam ve teşekkürlerimi sunuyorum.Mevla benim gibi yeni tohum sahiplerininde önümüzdeki sene paylaşan , veren el olan halini nasip etsin.
(Not:Bu arada şunu sormak istiyorum.Gelen tohumlar geldikleri poşetlerde mart sonuna kadar durabilirler mi? yoksa havalandırmak gerekir mi?)
Eron2014
05-12-2014, 08:30
Benim de tohumlarım dün elime ulaştı. Çocuk gibi sevinmeyeli ne kadar uzun zaman olmuş onu fark ettim. Organizasyonda emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler. Elinize, gönlünüze sağlık.
MeyveliTepe
05-12-2014, 10:18
Tohumlar dün itibariyle elime ulaştı.İsim isim teşekkür etmek isterdim ama unuttuklarım olabilir.Onun için ; üretip paylaşan ,organizasyonu organize eden ve dağıtımda rol alan tüm gönüllü dostlara selam ve teşekkürlerimi sunuyorum.Mevla benim gibi yeni tohum sahiplerininde önümüzdeki sene paylaşan , veren el olan halini nasip etsin.
(Not:Bu arada şunu sormak istiyorum.Gelen tohumlar geldikleri poşetlerde mart sonuna kadar durabilirler mi? yoksa havalandırmak gerekir mi?)
Tohumlar poşetlerde durabilir, iyice kurutulmuş ise sorun olmaz. Bakliyat tohum poşetlerini buzdolabına koyun ki böceklenmesin.
Kalemi kagıdı elime alınca fark ettim ki 25 kişiden toplam 76 çeşit tohum almışım. Aslında niyetim sadece en fazla 20 çeşit tohum talebinde bulunmaktı ama aç gözlü hira bunu başaramadı :) Gelecek yıl elimden ne gelirse yaparak tohum paylaşım etkinliginde paylaşımcı olarak yer almak istiyorum insallah.
Tohumları detaylı inceleyince, sayın h_dogan'ın yörükbeyi03 adlı üyeye yolladığı selluka tohumlarının bana geldiğini gördüm. Bu konuda ne yapabilirim?
Yörükbeyi03'e mesajla durumu anlatıp ve eğer istiyorsa tohumları ona yollamaktan başka ne yapılabilirki Yağmur'cum.
birnefestoprak
07-12-2014, 19:31
Bu seneki etkinlige tohum gondererek katilip, talep ettigi tohum kendisine gonderilmeyen var mi?
İki çeşit. Birisi kargoya takıldı. Diğeri, büyük olasılık, tarihe göre talep karşılama sıralamasına.
birnefestoprak
07-12-2014, 21:47
Bir sekilde daha soracaktim, atlamisim. Etkinlige tohum gonderip benden talep ettigi tohumu benim gondermedigim kimse var mi?
Bu seneki etkinlige tohum gondererek katilip, talep ettigi tohum kendisine gonderilmeyen var mi?
Limonsever'den 2 çeşit gelmedi. Limonsever'in durumu malum.
Efor'dan maniye domates gelmedi.
Keza mükerrer taleplerim nedeni ile ve fazla tohum çeşit istediğim için iptal ettiğim bir kaç tohumda iptal olmadan gelmiş.
Sadece sorduğunuz için bilgi olsun diye yazdım.
Efor'dan maniye domates gelmedi.
Efor kimseye göndermedi.
Sizlerden talep ettikleri tohumlar ise hem efor'a, hem oğlu dogayisev'e gönderildi...
İnci Akalp
10-12-2014, 13:02
Sevgili arkadaşlar,
Tohumlarım elime ulaştı. Emeği geçen herkese çok çok teşekkür ederim. Bana bu ülke için, gelecek için umut veriyorsunuz, sağolun, varolun.. Sayın Meyvelitepe'lilere ise özel olarak teşekkür etmek istiyorum, tamam pes ediyorum noktasına her geldiğimde, yeni bir paylaşımla içime yeniden umut ışığı verdikleri için. Malina sana da çok teşekkür ediyorum, küçük bir girişimden bir dünya yarattın. İyi ki varsın.
Herkese sevgiler
birnefestoprak
11-12-2014, 20:17
Daha ne olsun, dusunmeniz yeter; katkinizdan dolayi tesekkur ederiz.
Ben teşekkür ederim sayın Milla keşke daha fazla paylaşımda bulunabilseydik.
MeyveliTepe
12-12-2014, 00:38
Değerli Katılımcılar,
2014-2015 Dönemi Ağaçlar.net Tohum Paylaşım Etkinliğinde,
42 Paylaşımcı 504 çeşit tanıtmış,
Bunlara 11.907 adet geçerli talep yapılmış,
41 Paylaşımcı talepleri karşılamak üzere fiilen tohumlarını hazırlamış ve Lojistik Merkezine göndermiş,
Bu taleplerden 11.459 adedi fiilen karşılanmıştır.(*)
Etkinliğin Talep Karşılama Oranı bu yıl daha da artarak %96,24 seviyesine çıkmıştır.
Başta paylaşımcılar olmak üzere, bir ekip halinde bir araya gelerek bu kadar çok tohum poşetini tasnif ederek zarflara yerleştiren ve kargoya veren Lojistik Merkezi ekibine, talep edenler de dahil olmak üzere etkinliğe destek veren tüm katılımcılara ağaçlar.net adına teşekkür ederim.
Etkinliğe ait tüm kayıtlar ileriki yıllarda bize ışık tutması amacıyla muhafaza edilmektedir.
İlerleyen zamanda, gelecek yıl düzenlenecek etkinliğin daha da geliştirebilmesine yardımcı olmak amacıyla ilave istatistikler yayınlanacaktır.
(*) Fiilen karşılanan talep sayısı;
1.Paylaşımcıların gönderdikleri işaretli excel tablolarından,
2.Lojistik Merkezinde yapılan işaretlemelerden
3.Bazı paylaşımcıların excel göndermeyip, mesajlar ile neyi gönderemedikleri hakkındaki bildirimlerinden
belirlenmiştir.
Lojistik merkezinde yapılan işaretlemelerde sayı çok yüksek olduğu için işaretleme hataları olmuş olabilir. Liste göndermeyen veya mesaj ile gönderemediklerini bildirmeyen paylaşımcılara gelen talepler, şayet lojistik merkezinde de "göndermedi" olarak işaretleme yapılmadı ise, %100 karşılandığı var sayılmıştır.
Tilki Mete
12-12-2014, 21:36
İyi akşamlar
Bazı tohumlar şu anda ekebilirmi ? Sn bahcedenden gelen kıvırcık marul ve kalıcı ıspanak şimdi ekilip yetiştirilebilirmi ? Marul tohumunda verdiği bilgiye göre soğuga dayana biliyormuş bu kışında yetiştirilebileceği anlamına gelirmi ?
Sevgi Durul
13-12-2014, 12:41
İlgili bitkilerin başlıklarını inceleyip sorularınıza cevap bulabilirsiniz. Bulamadığınız cevaplara arkadaşlar yardımcı olacaklardır.:)
Forumda yeniyim kusura bakmayın bu tohum nasıl isteniyor ve kim gönderiyor bana yardımcı olurmusunuz? lütfen.
Forumda yeniyim kusura bakmayın bu tohum nasıl isteniyor ve kim gönderiyor bana yardımcı olurmusunuz? lütfen.
Seneye artık... Çünkü bu yılki etkinlik bitti. Yazışmalara göz atarsanız bunu farkedersiniz.
Aşağıdaki bölümü takip edebilirsiniz.
Ücretsiz Tohum, Çelik, Fidan vs. Paylaşımı ve Takas (http://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/)
Öncelikle yerel bitkilerimizin tohumlarını, çelik ve fidanları, ücret talep etmeden agaclar.net üyelerle paylaşabilirsiniz. Bu bölüme, sadece dağıtacak olanlar yazabilir, arayanlar değil...
birnefestoprak
30-12-2014, 20:19
ANATOHUM Projesi'yle ilgili yanitlarini merak ettiginiz butun sorularinizi gonderebilirsiniz (yonetimce bir sakincasi yoksa buraya yazabilirsiniz ya da ozel mesaj gonderebilirsiniz). Proje tohumlariyla ilgili baslik altinda, siklikla sorulan sorulari derleyip (her soru degil de tekrar edip cok merak edilen sorular) gibi bir bolum acip yanitlamaya calisacagim.
MeyveliTepe
01-01-2015, 23:23
531281
resim: Navdanya (http://www.navdanya.org/)
“Tohum yaşamın kaynağı, yaşamın kendisini açığa çıkarma, yenileme, çoğalma, özgürce daima evrimleşme dürtüsüdür. (http://blog.meyvelitepe.org/2015/01/02/ozgur-tohumlar/)”
birnefestoprak
02-01-2015, 02:02
ANATOHUM 2014/2015 kapsamindaki bazi tohumlar icin kisitli sayida tohum dagitimi yapacagim.
Bu sene tohum paylasim etkinligine tohum gondererek katilanlar
http://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/36254.htm#post1344517 adresinde talepte bulunabilirler.
birnefestoprak
06-01-2015, 18:42
Sn oma1453,
Bu mesaj (http://www.agaclar.net/forum/1320318-post8.htm)iniz dikkatimden kacmis.
Tatlı biber olarak paylaşıldı ama ne var ki benim elde ettiğim biberler hafif acıydı bilginize.
Bunun hakkinda ek bilgi verebilir misiniz? Ayni durumla baska karsilasan oldu mu?
bu paylaşımdan bende 4 kök dikmiştim. hiçbirinde acılık gözlenmedi
Sn oma1453,
Bu mesaj (http://www.agaclar.net/forum/1320318-post8.htm)iniz dikkatimden kacmis.
Bunun hakkinda ek bilgi verebilir misiniz? Ayni durumla baska karsilasan oldu mu?
adem61300
13-01-2015, 12:58
ben yeni üyeyim tohum istemi kime ve nasıl yapılıyor yardımınız için teşekkür ediyorum
ben yeni üyeyim tohum istemi kime ve nasıl yapılıyor yardımınız için teşekkür ediyorum
Tanıtımlar yapılıp tohumlar dağıtıldı. Önümüzdeki sezon yeni etkinlik kapsamında siz de katılabilirsiniz.
Zaman zaman arkadaşların bireysel paylaşım yaptığı kısmı takip edebilirsiniz.
Ücretsiz Tohum, Çelik, Fidan vs. Paylaşımı ve Takas - agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/)
Tilki Mete
16-01-2015, 14:14
Sn ismail kuzucudan gelen köy börülcelerini kontrol edin benimkiler böceklendi :( :( fasulyeleri balkondaki dolaba koymuştum onları , atım direk çok üzüldüm , keşke buz dolabına koysaydım.. ( o kadarda dediniz dolaba koyun diye )
http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/01/16/5b24228406725f270a62f32cee66386d.jpg
Fasulye börülce gibi tohumlarda bu sorun görünür. Tohumları üyelerin zarflarına koyarken de gördüğümüz böceklenmeler vardı, onları temizledik.
Meyvelitepe'ye sormuştum, böceklenen tohumların bazılarının çimlenebileceğini söyledi.
Tilki Mete
16-01-2015, 20:29
Ben attım fasulyeleri 1 hafta oldu çünkü sarmasından korktum. Börülceninde için tuzz döktüm böcekleri uzaklaştırmak için ancak tohumların içleri oyulmuş yenmiş. Şöyle yorumlayayım tohum kabuğu delinmiş , kotiledon ( çanak ) yenmiş belki emriyo yenmiş bile ola bilir.. dış tan gözlemle bu kadar söyleye bildim ama emriyo zarar görmediysede toprağa eksemde çimlene kadar beslene bileceği besi alanı olmadığı için tohumu çimlendirmek çok zor olucaktır . Bunları gözlem ile söylüyorum tohumları ikiye bölüp incelemedim çünkü paketi elime aldım böcekler pakette hareket ettigi için hala kaşınıyorum ikiye yarıp bir tane incelersem gelişmeleri söylerim tabi daha profosyonel üyeler daha iyi yorum yaparlar ( benim bilğim çok kısıtlıdır yerleri bile yanlış hatırlıyor olabilirim geçen sene öğrenmiştim ) ....
Tilki Mete
17-01-2015, 11:05
Tohumları attım malina abla , böcekler hızla çoğaldı tuzladım büyükler yok oldu bazılarını öldürdüm . Ama sabah küçük böceklerin olduğunu gördüm . Ben kaybettim diğer arkadaşlar kaybetmesin ...
birnefestoprak
17-02-2015, 02:40
Gecen haftanin sonu itibariyle ANATOHUM 2014/2015 basliklarindaki tum tohumlari proje gonullulerine bir istisnayla postaladim. Tamaminin Subat sonu elinize gecmesi gerekiyor. Talepte bulunan gonulluler, kendilerine ulasmayan tohumlar icin lutfen bana ozel mesaj gondersin; mumkunse telafi etmeye calisacagim.
Bahsettigim istisna Kara Isali. Su anda uretimde olan bu cesidin ana stogu cok kisitliydi. Bu yuzden, tohumunu cogaltmak uzere tek bir istasyona gonderdim. Bir sorun cikmasi halinde, kendi uretimimden takviye edecegim.
Ozellikle tecrubeli yetistiriciler, kavun ve karpuz tohumlarinin tohumluk kalitesinin degisken oldugunu gorecekler. Bir cimlenme sorunu cikmasi halinde lutfen benimle iletisime gecin. Su andaki amacimiz, ana tohum stogunu arttirmak oldugu icin, basariyla yetistirilmis, aslina uygun meyveler veren, saglikli tek bir bitkiden hasat edilen tek bir meyve de yeterli olacaktir.
Dagittigim cesitler arasinda Mollakoy ve 10 Dilimli Bitlis aciliyet tasiyor.
Gonulluler arasi yetistirme planlarini koordine etmem cok zor oldugu icin herkes birbiriyle iletisim halinde kalarak bahcesini planlarsa cok sevinirim (ornegin bir kisi bu sene Mollakoy ekecekse, digeri 10 Dilimli Bitlis ekebilir). Lutfen cesit izolasyonuna cok ozen gosterin. Bir kisim cesidin ana dagitimi agaclar.net araciligiyla gerceklesecegi icin, ana stogumuzu mumkun oldugu kadar saf tutmamiz gerekiyor. Cesit tanitimlarinin yapildigi basliklardaki tanimlara uymayan ve benden kaynaklanmis olabilecegini dusundugunuz tohum safligi sorunlari icin lutfen benimle iletisime gecin ki tohumlar elinizden cikip genis capli bir dagitim soz konusu olmadan sorunu cozmeye calisalim. Yardimlariniz icin tekrar cok tesekkur ederim.
Sn ismail kuzucudan gelen köy börülcelerini kontrol edin benimkiler böceklendi :( :( fasulyeleri balkondaki dolaba koymuştum onları , atım direk çok üzüldüm , keşke buz dolabına koysaydım.. ( o kadarda dediniz dolaba koyun diye )
http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/01/16/5b24228406725f270a62f32cee66386d.jpg
Buraya bayadır bakmamıştım.
Sorun baklagil tohum böceği.
Foruma baktım da herhalde böyle bir sayfa yok ya da ben bulamadım. Biraz araştırayım bir sayfa açalım.
ekwebtasarim
03-03-2015, 00:34
Ankara'da böyle etkinlikler olursa kesinlikle katılmak isterim
Ankara'da böyle etkinlikler olursa kesinlikle katılmak isterim
Ülke hatta dünya genelinde oluyor bizim etkinliğimiz, şehir kısıtlaması yok :)
birnefestoprak
07-03-2015, 18:11
Subat ayi icinde gonderdigim tohumlar eline gecmeyenler bana mesaj atabilirlerse sevinirim.
birnefestoprak
12-05-2015, 18:23
ANATOHUM 2014/2015 katalogundan 2015 yili uretimi icin kendisine tohum gonderilen gonullu yetistiriciler:
Ozellikle domatesler icin; ektiginiz tohumun benim hazirladigim tohum kunyesinde belirtilen ozelliklerden farkli sonuclar vermesi (meyve buyuklugunun/renginin sistematik sekilde farkli olmasi, patates yaprakli denen cesidin normal yaprakli cikmasi ya da tersi gibi) durumlarda lutfen aykiri sonuc veren fideleri gormezden gelmeyin; aksine mumkun oldugunca izole ederek yetistirmeye calisin ve bitkiyle ilgili onemli asamalari lutfen resimlerle ve mumkunse notlarla belgelemeye calisin.
Dagitimini yaptigim kimi tohumlar, oldukca eski kokenli tohumlarin devamidir. Benden kaynaklanabilecek capraz tozlasma senaryolarinin yaninda bu tohumlarda acilim da soz konusu olabilir. Bu tohumlari, henuz kapsami olgunlasma asamasinda olan (belli kriterleri saglayan yerli domateslerden olusan bir havuz olusturma calismasi devam ediyor) Gelecegin Geleneksel Yerli Domateslerinin Uretimi Projesi kapsaminda, simdilik ANATOHUM-Deneysel alt basligiyla bir on calisma olarak ve ileriye donuk bir fikir vermesi icin degerlendirmek isterim.
Ilk olarak Sn Taslibahce'nin Heybetli tohumlarindan elde ettigi normal yaprakli fideleri takip ederek baslayabilecegiz.
birnefestoprak
27-05-2015, 19:27
Asagidaki cesitlerin cimlenmesinde herhangi bir sorun var mi?
http://www.agaclar.net/forum/1314539-post4.htm
http://www.agaclar.net/forum/1333134-post6.htm
http://www.agaclar.net/forum/1338541-post8.htm
Asagidaki cesitlerin cimlenmesinde herhangi bir sorun var mi?
http://www.agaclar.net/forum/1314539-post4.htm
http://www.agaclar.net/forum/1333134-post6.htm
http://www.agaclar.net/forum/1338541-post8.htm
Çekirdeği oyalı altı veya yedi tohum gelmişti bana. Tamamı sorunsuz çimlendi ve halen toprakta gelişiyor...
birnefestoprak
12-07-2015, 22:57
ANATOHUM Projesi kapsaminda ANATOHUM Mutbak isimli bir alt icerik icin veritabani olusturulacaktir (bu bolum, veritabaninin bu yaz sonu/sonbahar basi acacagim yeni internet adresinde yayinlanacak). Icerigin amaci, proje kapsaminda dagitilan tohumlarin mutfaktaki kullanimini/degerini on plana cikarmak.
Eger bu mesajin en altindaki adreslerde verilen tohumlardan yetistirip yemegini yaptiysaniz ve ANATOHUM Mutfak icin yayinlanmasini istiyorsaniz, tariflerinizi yemek resimleriyle birlikte iletisim@anatohum.org adresine gonderebilirsiniz. Tarifler, kabul etmeniz halinde isminizle birlikte isminizin kullanilmasini istemiyorsaniz, tarifin geldigi sehir/yerlesim adi verilerek yayinlanacaktir (ornegin kunyede "Istanbul'dan Falanca Filanca'nin tarifi" olarak gececek). Tarifleri ayni zamanda bu forumun Mutfak bolumunde de yayinlarsaniz cok sevinirim. Cerceveyi belirlemek icin birkac not duseyim:
- Tarifler icin mahsulun bir sekilde donusum gecirmesi gerekiyor (or. farkli tatlari iceren diger sebze/meyve/etle birlikte kullanilmasi ve/veya soslanmasi, kozlenmesi, kizartilmasi, firinlanmasi veya bu islemlerin hep birlikte gerceklestirilmesi vs). Ornegin patlicani sadece mangalda kozleyip, "kozlemesi cok guzel oluyor" demeniz yetmiyor. Kozlenmis halinden salata yapacaksaniz, onu tariflemeniz gerek.
- Tarifler geleneksel anlayisinizla/yoresel mutfak kulturunuzle uyumlu olabilecegi gibi deneysel de olabilir. "Acaba bunu soyle pisirsem/hazirlasam nasil olur?" sorusunu kendinize sorup, alisilmisin disinda bir tarifle de gelebilirsiniz. Kavunu bile kullanip salata hazirlayabilirsiniz. Tursu tarifleriniz de icerige uygun.
- Yemek icin bu mesajin en altinda yer alan cesitlerden en az birini kullanmaniz gerekli ve yeterli. Ornegin proje kapsaminda tohumu dagitilan ve sizin o tohumdan yetistirdiginiz bir patlicana ek olarak henuz proje kapsaminda tohumu dagitilmamis bir sebze/meyve cesidini de tarife ekleyebilirsiniz.
- Tarifler etli/etsiz olabilir ya da soguk/sicak servis edilebilecek nitelikte olabilir.
- Yemegi pisirdikten sonra fotografini cekebilirseniz, cok iyi olur. Fotograflarin en az 640x480, en fazla 1024x768 cozunurlukte olmasini rica ederim.
- Bahsettigim konuya en guzel orneklerden birisi, Sn Lonicera tarafindan Kars Yumurtasi (http://www.agaclar.net/forum/1389495-post51.htm)icin verilmis. Buna ek olarak tarif ve yemegin son halinin resmi gerekiyor.
http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi/32945.htm
http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi/35177.htm
http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi/36273.htm
birnefestoprak
21-08-2015, 17:45
Burdaki etkinlikte ilk kez Sn bahcedenn'in tohumunu paylastigi Golden Bantam (Improved) misir cok begenildigine gore, size birsey gostereyim. Sn bahcedenn'in paylastigi tohum, ilkin 1902 yilinda Burpee tohum sirketi (ABD'nin en eski tohum sirketlerinden birisi-kurulus yili 1881) tarafindan piyasaya surulen Golden Bantam'in dane dizilimi seleksiyon yoluyla gelistirilip 1922 yilinda baska bir sirket tarafindan piyasaya surulmus varyasyonu.
Asagidaki resim, Burpee'nin 1921 yilinda yayinladigi tohum katalogunun on kapagina ait. Kapakta Golden Bantam resmedilmis (soz konusu katalog yayinlandiginda, Golden Bantam 19 yasinda). Fotograf makinesi kullanilmaya baslanmadan ya da yaygin kullanima girmeden cok onceleri, meyveler, ilustrasyon sanatcilari tarafindan elle resmediliyordu. Ozellikle renkli ilustrasyonlar muhtesem ve belli sirketlerin ilustrasyonlari digerlerine gore daha on plan cikiyor.
*Kapakta dik duran misir kocaninin sag alt kosesinde soyle yaziyor: Burpee'nin Golden Bantam'i. Dunyanin en meshur tatli misiri.
Sayın @bahcedenn ekim(tohum) veya dikim(fide) sezonu geldiğinde nasıl temin edebiliriz.
bahcedenn
17-09-2015, 20:43
Sayın @bahcedenn ekim(tohum) veya dikim(fide) sezonu geldiğinde nasıl temin edebiliriz.
Forum başlıklarını takip edin Sn. sinbas. Yakında 2015-2016 Agaclar.Net Tohum Takas Etkinliği başlıkları açılacaktır. Bu çeşit te mutlaka paylaşıma açılacaktır. Eğer paylaşan arkadaşımız olmazsa ben tekrar paylaşırım.
Teşekkürler sayın @bahcedenn;
Takip edeceğim.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.