PDA

View Full Version : SDurul / Teras

Sayfalar : [1] 2 3 4

Sevgi Durul
08-12-2013, 13:48
Aslında hiç bulaşmak istemiyordum. Biliyordum ki yerim olmadığı halde çeşit arttırmaktan geri kalmayacağım.:)

Annemden getirdiğim, ona da babamın amca kızından gelmiş, annemde defalarca açmış, bana geldiğinden beri hiç açmayan, hoya carnosam ile başlamak istiyorum.

Bu sayfa ile birlikte ondan çiçek bekliyorum artık.:rolleyes:

459378

Sanırım bir yıl kadar önceydi. Sevgili nevsune'nin benim için köklendirip gönderdiği, hoya lacunosam.

459379

Sevgi Durul
08-12-2013, 19:54
Bunlar da Balıkesir'li hoyalarım.

Hoya australis. Umarım adları doğru yazıyorumdur.

459402

Hoya lacunosam var dedimse de çiçek saplı olduğunu duyunca reddemediğim ikinci lacunosam.

459403

Çiçek sapı canlılığını koruyordur umarım, geleli sanki biraz büyüdü.:)

459404

Çelik olarak gelen hoya nummullarioidesi diatomitte köklendirmeme rağmen toprağa geçirince yaşatamadım.

Sevgi Durul
08-12-2013, 20:18
Bunlar da Adana'lı hoyalarım.

Hoya kerri.

459405

Hoya pubicalyx 282.

459406

Bir de yakından çektim.

459407

Hepsi bu kadar. Gelişmeleri paylaşabilmek umuduyla...:)

Sevgili arkadaşlarıma bir kez de buradan teşekkür ediyorum.

sonkez
08-12-2013, 21:17
Sevgili SDurul siz ve hoyalarınız hoşgeldiniz..Sefalar getirdiniz..Ne iyi ettinizde geldiniz...Gelişmeleri en güzelinden,en çiceklisinden görebilmek ve paylaşabilmek umuduyla...Hayırlı olsun...

edelvays58
08-12-2013, 23:12
Yanlış mı gördüm diye tekrar baktım:-)). Biraz da şaşırdım nedense. Kocaman bahçeniz, bir sürü çiçekleriniz ve şimdi de mum çiçekleri. Harika sevgili SDurul. İnanın çok sevindim. Gayet sağlıklılar ve serin iklime uygun olanlar çoğunlukta. Bol çiçeklerini görmemiz dileği ile.

Sevgi Durul
09-12-2013, 19:55
Sevgili sonkez, teşekkür ederim. Lacunosa başarıyla çiçeğini açarsa ben de ilk kez evimde bir hoya çiçeği görmüş olacağım.:)

Sevgili edelvays58, inanın beş çeşit hoyamla bu sayfayı nasıl açtığıma ben de şaşkınım.:) Aslında düşünmüyordum ama hem gelişimlerini bir sayfada takip etmek hem de sizlerle paylaşma isteği ile sayfamı açmış bulundum.:rolleyes: Bol çiçekli olur umarım.

Biraz sessiz sakin bir sayfa olacağı kesin. Sevgiyle...

loveforlife
15-12-2013, 21:02
Biraz sessiz sakin bir sayfa olacağı kesin. Sevgiyle...

Benim bu sayfanın sessiz kalmasına gönlüm razı olmaz! Hem çiçek açtıramıyorum deme bence. Yakındır çiçekleri de. Bak senin bana köklendirerek göndererek ilk kez bir hoya ile tanışmama vesile olduğun 3 yapraklı o minicik carnosam bu kadar kısa sürede nasıl güzel bir kız oldu. İşte benim sevgi mumum;)
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-balkon-ve-teraslari/460717d1387137292-img_4619.jpg

Sevgi Durul
26-12-2013, 18:54
Sevgili loveforlife teşekkür ederim. Ellerine, yüreğine sağlık. Sevginle çok güzel büyümüş. En kısa zamanda çiçeklerini görmeni dilerim.:)

Sayfamı sessiz bırakmadığın için de ayrıca teşekkürler... Sevgiler...

Çiçek sapı canlılığını koruyordur umarım, geleli sanki biraz büyüdü.:)

459404

Hoya lacunosanın, 23 Aralık'ta çektiğim çiçek sapında bir hareket var gibiydi.

462153

26 Aralık; Çiçek sapı canlıymış ve tomurcuklar oluşmaya başlamış. Benim için bundan daha büyük bir sevinç olamaz. Şimdi merak ettiğim, pembe mi, beyaz mı açacak?:)

462154

edelvays58
26-12-2013, 22:07
Oyy, bu ne:-)) Harika ya. Çiçek büyüyecek gibi duruyor. Üstelik çok güzel kokulu bir tür. Hoyalar sizi sevmiş Sdurul. Ama dikkat edin bağımlılık yapar bunlar:-))

sonkez
26-12-2013, 22:41
Umarım yakında açıp hepimizi sevindirir..:)

maki01
27-12-2013, 01:06
"Pembe" diyorum ve merakla bekliyorum çiçeğini :)

İremsıla
27-12-2013, 07:08
Günaydın SDurul abla,bende Hoya lacunosanın çiçek rengini çok merak ediyorum,inşallah tez zamanda açarda hep beraber görürüz.sevgiler..

Sevgi Durul
05-01-2014, 21:51
Türler hakkında tavsiye gelmeyince, kendimce yaptığım araştırmaya göre bazı türler ailemize katıldı.

Hoya Lobbi 2 Black Flowers, çiçeklerinin güzelliği ve nispeten çabuk geliştiği için seçtim. Geleli bir kaç gün oldu, üzerindeki iki minik yaprak hemen büyüdü.:)

463434

Hoya Carnosa Tricolor, yapraklarının güzelliği için tercih ettiğim tür.:)

463435

Bu da sevgili yeşillim'in hediye olarak gönderdiği Hoya cv Chouke. Bunu da sevdim.:)

Teşekkürlerimle...

463436

Şimdilik eve adaptasyon sürecini yaşıyorlar. Saksıya geçmeleri için biraz vakit var.:)

Sevgi Durul
05-01-2014, 22:00
Kış olmasına rağmen diğerlerinde de hareketlenmeler var.:)

Hoya Pubycalix 282.

463445

Hoya Kerri.

463447

Hoya Lacunosa.

463448

Vee Lacunosa tomurcuklarımızın son durumu.:)

463446

edelvays58
05-01-2014, 22:14
Sevgili Sdurul, güzel hoyalarınızı güle güle büyütün. Yeni gelen her 3 hoya da kolay büyüyen ve sorunsuz mum çiçekleri. Lobbii çabuk büyür, hiç dinlenmez:-)), yaprak verir. Durduğu anda çiçekle ödüllendirir. Suyu sever. Chouke de istikrarlı bir hoyadır. Yaprakları çok düzgün, parlak. Tricolor bende yok ama carnosa olduğuna göre o da kolay.

Narinkhn
06-01-2014, 08:08
Sevgili Sdurul çiçeklerinizi benimki açmadığı için heyecanla bekliyorum.Şöyle görünecek böyle büyüyecek diye avunuyorum.Güle güle koklayın ***.

yeşillim
06-01-2014, 08:31
Sevgili SDurul,

Hoya Lobbi 2 Black Flowers yapraklarını görmem, bana iyi geldi.
Gelişimine devam ediyorsa bitki o yaprakları dışlamayacağına işaret.

Bir renk daha var bende Lobii geç gelişiyor ve onun çiçeğini henüz görmedim.
Sizin Lobbii yaz mevsimine doğru çiçeklenir diye düşünmekteyim. Lacunosa çiçek öbeğini açması yakındır :)

Kolay gelsin

Sevgi Durul
08-01-2014, 20:05
Sevgili yeşillim, hoya lobbi çok hızlı çıktı, bir çift minik yaprak daha çıkarmaya başladı.:) Bu hızlı gelişeceği belli olan hoyayı, geçireceğim saksının boyutu hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim.

Arkadaşlar, ancak lacunosa açmayacak galiba. Bugün çektiğim fotoğrafta hiç umut veren gelişme olmadığı gibi, tomurcuklara bir şey olmuş. Sebebini anlayamadım. Hırs yaptım. Ya açacaklar, ya açacaklar.:rolleyes:

463833

Hoya kerrii ise yaprak çıkarmış.:) Günün tesellisi.:rolleyes:

463834

yeşillim
08-01-2014, 20:18
Sevgili SDurul,

Lobbii'nin kökleri oldukça gelişkin ve rahat 10'luk veya 12'lik saksıya alabilirsiniz.
Zaten saksısını büyütünce gelişimi daha da hızlanacaktır.

Kolay gelsin.

Sevgi Durul
13-01-2014, 23:44
Arkadaşlar, ancak lacunosa açmayacak galiba. Bugün çektiğim fotoğrafta hiç umut veren gelişme olmadığı gibi, tomurcuklara bir şey olmuş. Sebebini anlayamadım. Hırs yaptım. Ya açacaklar, ya açacaklar.:rolleyes:

463833

Tomurcuktaki bozulma hakkında yorum yapılmadı fakat bugün gözlerime inanamadığım bir gelişme oldu. Yine tomurcuklar belirmiş.:) Yine bozulacaklar diye korkmuyor değilim. Yorum bekliyorum arkadaşlar.

464706

Sevgili SDurul,

Lobbii'nin kökleri oldukça gelişkin ve rahat 10'luk veya 12'lik saksıya alabilirsiniz.
Zaten saksısını büyütünce gelişimi daha da hızlanacaktır.

Kolay gelsin.

Sevgili yeşillim, saksı değişimini yaptım. Aynen söylediğiniz gibi hız kazandılar. Hoya carnosa tricolor dışındaki bütün hoyalar yeni yapraklar çıkarıyorlar.

Hoya lacunosanın tomurcuklarının bozulup hemen akabinde yeni tomurcuklar çıkarması hakkındaki düşüncelerinizi öğrenmek isterim.

Hiç kimseye danışmadan humik asit vermiştim, sebep bu olabilir mi? Teşekkürler...

maki01
14-01-2014, 02:23
Sağlıklı bir lacunosa diyebilirim sevgili SDurul, çiçek biraz aceleci davranıyor olmalı. Fosfat ağırlıklı gübre verip, yaprakları sık sık nemlendirmeni öneririm.

Humik asit gübreli toprakta gübrenin hatta topraktaki tüm besinlerin bitki tarafından kolay emilimine destek oluyor. Daha önce gübre verdiysen ardından verilen humik asit süreci hızlandırmış olmalı.

sakdag
14-01-2014, 10:22
Sayın Sdurul, lacunosanın çiçek tomurcukları gelişme döneminde oldukça hassaslar, yılbaşı çiçekleri gibi çiçeğin yönünün değişmesi, ortam sıcaklığındaki dalgalanmalar ve sulama düzeni çok etkiliyor. Benim bitkimde mevcut çiçek saplarına ilaveten bir sürü yeni sap çıkarmıştı, bunların çoğunu döktü.
Mevsimsel etkiler nedeniyle açmasa bile bu çiçek sapı baharda muhakkak çiçeklerinin o muhteşem kokusunu size sunacaktır. ;)

Bu sefer ki tomurcuklar daha yeşil daha canlı görünüyor bu arada.

Sevgi Durul
17-01-2014, 13:55
Sevgili Maki, Sevgili sakdag, yorumlarınız için teşekkür ederim. Tomurcukları bugün yine çektim, eklemiyorum. Bozulma yok fakat gelişme de yok. Sabırla bekliyorum.:)

Benim için önce elimdeki hoyaları yaşatabilmek önemli.:) Çiçek nasılsa gelir.:) Ve yaşayıp geliştiklerine dair umut veren görüntüleri paylaşmak istiyorum.:)

465178

465177

465179

Sevgi Durul
17-01-2014, 13:59
Ve diğerleri.

465180

465181

465182

maki01
17-01-2014, 14:37
Son fotoğrafdaki Lobii'de çiçek sapı var sanki :)

yeşillim
17-01-2014, 15:13
Ben de öyle gördüm :)

Sevgi Durul
22-01-2014, 19:59
466354

Hoyacı arkadaşlar, bu çiçek sapı mıdır?

Lacunosada mevcut çiçek sapının yanı sıra bir kaç tane böyle oluşum fark ettim. Cevap için şimdiden teşekkürler...

yeşillim
22-01-2014, 22:06
Sevgili SDurul,

Çiçek sapı değil, yan filiz vermekteler.

Sevgi Durul
02-02-2014, 18:23
Sevgili yeşillim, saksı değişimini yaptım. Aynen söylediğiniz gibi hız kazandılar. Hoya carnosa tricolor dışındaki bütün hoyalar yeni yapraklar çıkarıyorlar.

Hoya carnosa tricolor da yaprak çıkarmaya başladı.:)

467840

Arkadaşlara sormak istediğim bir soru var. İçme suyu ile fısfıs yaptığım halde yapraklarda böyle beyaz lekeler kalıyor. Sizlerin fotoğraflarındaki yapraklar pırıl pırıl, bu beyazlıkları nasıl temizleyeceğim? Bu yüzden fotoğraf ekleme hevesim kalmıyor.:)

turkankaragoz
03-02-2014, 17:54
Ben yağmur suyu topluyorum. Tavsiye ederim. Kaynatıp soğutun şişeleyin lazım oldukça kullanın. Kar suyu ilede yapabilirsiniz. Arada birde 2 şişe maden suyunu bir kavanoza döküp iki gün boyunca kapağını açık olarak bekletiyorum. Arada fısfıs işlemini bununla yapmanızı tavsiye ederim. Hem yapraktan besinde vermiş olursunuz. Kolay gelsin güle güle büyütün.

Sevgi Durul
14-02-2014, 19:33
Hoyalarımdaki gelişmeleri paylaşmak istedim.

Hoya lacunosa ikinci tomurcuklarını da kuruttuktan sonra çiçek sapı sararıp düştü. Çiçek hevesi başka bahara kaldı.

Diğerleri çiçeği aratmayan güzellikte yeni yapraklar çıkarıyorlar. Birkaçı.

469592

469593

469594

Sevgi Durul
22-02-2014, 21:52
Hoya lacunosa ikinci tomurcuklarını da kuruttuktan sonra çiçek sapı sararıp düştü. Çiçek hevesi başka bahara kaldı.
[/ATTACH]

Derken, diğer lacunosa çiçek sapı çıkarmış.

Tomurcuğu fark etmeden önce cansızlaşan yaprakları nedeniyle topraktan çekip çıkarmıştım. Kökleri kararmış gibiydi sanki. Biraz temizleyip suya koydum. Bugün incelerken de tomurcuğu gördüm.

Şimdi ne yapmalıyım, suda bekletip kök geliştirmesini mi bekleyeyim yoksa yine toprağa mı dikeyim?

Tomurcuk görüp görüp çiçek açtıramamak, çok kötü bir duyguymuş.:rolleyes:

471352

yeşillim
23-02-2014, 06:41
Sevgili SDurul,

Tekrar toprağa alırsanız, suda bekletilmesinden daha iyi olur düşüncesindeyim.
Bu aşamada lacunosa'nın, enerjiye ihtiyacı var. Açıkcası bunu da sudan karşılayabileceğini düşünemiyorum.

Lacunosa'nın, akibetini merak ediyor ve zevkle takip edeceğim. Kolay gelin.

Sevgi Durul
01-07-2014, 15:44
Biraz önce terasta saksıların arkasında bir karaltı gördüm. Yanına gidip baktığımda bir kuş oturuyordu. Büyük olasılıkla bir kırlangıç. Buralarda çok var, geçen sene biz taşınmadan önce terası işgal etmişler bir kaç tane yuva (http://www.agaclar.net/forum/1160170-post2730.htm) yapmışlardı.

Bu kuşla birlikte teras ve evdeki bitkilerimi bir başlıkta toplamaya karar verdim.:)

Hem ölçüleri alındı, fırının olduğu bölüm önümüzdeki günlerde cam kaplanacak. Bu bitkilerimi kışın korumada kolaylık sağlayacağı gibi daha güzel ve sağlıklı bitklerle devam etmemi sağlayacak.

Uğur getirmesini dileyerek bu minicik kuşla, devamında bitkilerle sayfamızı açalım.:)

Bu arada kuş gelmezdi böyle, hasta mı ne, su falan getireyim diye düşünürken, pırr uçuverdi.:rolleyes:

506004

gokcegokce
01-07-2014, 16:53
Yeni sayfanız hayırlı olsun. Merakla bekliyoruz paylaşımlarınızı...

Sevgi Durul
01-07-2014, 22:17
Yeni sayfanız hayırlı olsun. Merakla bekliyoruz paylaşımlarınızı...

Teşekkürler... İlk konuğum oldunuz. Bu vesile ile bir açıklama yapmak isterim.

Bir teras sayfası eksikti diyenler olabilir, bazılarını bıktırmış olabilirim. Terastaki bitkilerimi bahçe sayfamda ve sukulent sayfamda paylaşıyordum zaten. Her bitki her sayfaya uygun olmayabiliyor ve ben hem bitkileri, hem de onları fotoğraflamayı seviyorum.:)

Amacım aaa bakın bende şu bitki var, bu da var demek değil. Beğeni toplamak asla değil, sadece paylaşmak.:) Bundan sonra bahçe fotoğrafları bahçe sayfasında, teras ve balkonlarımda büyüttüklerimi bu sayfada paylaşacağım.:)

Açıklamamızı da yaptıktan sonra bu gün akşam üzeri çektiğim bazı görüntüleri ekliyorum.

Uğur böceği buraya da gelmiş.:)

506132

506128

506129

506130

506131

Sevgi Durul
01-07-2014, 22:51
Yukka.

506157

Sayın Zafer İnandıklı'nın brugmansia çelikleri ile birlikte gönderdiği abutilon. Çok iyi paketlenmesine rağmen kargoda tomurcuklu tek dalı kopmuştu. Yeniden yapraklanıyor.

506152

Açmaması ile ünlü atlasımın genel görüntüsü. Bazı yaprakları yine buruştu.

506153

Lisianthuslarım, firesiz tuttu, büyüyorlar.

506155

İlk kez lobelyam oldu. 28 Mart'ta ektğim tohumlar çimlenmeyince aynı saksıya haseki küpesi ekmiştim. Hasekiler çimlendi sandım ama çimlenenler lobelyaymış.:rolleyes:

506156

Sevgi Durul
01-07-2014, 23:02
Çekirdekten yetişen yenidünya fidanım ve kendiliğinden çimlenen altın çilekler. Görünmeyen yerlerinde ortanca ve çuha fideleri var.

506175

Senecio kardeşler büyümeye karar vermişler.

506176

506177

Sardunyaların tomurcuklu hallerini çok seviyorum.

506178

506179

Sevgi Durul
01-07-2014, 23:05
Sardunyalarla kapatalım şimdilik.

506185

506186

506187

506188

Saksısı çürümüş, elimde kaldı.

506189

hozat
01-07-2014, 23:29
Yeni sayfanız hayırlı olsun,
Yaptığınız yenilik sizi mutlu ediyorsa gerisi teferruattır...

Şahsen ben ilgi ile izleyeceğim terasınızı,ayrıca bahçemde bir tek uğur böceği görmeye hasret biri olarak,sizde görüp çok mutlu oldum.
Yarın tekrar uğrayacağım,yeni güzelliklerinizi bekliyorum

Benol Hazaroğlu
01-07-2014, 23:30
Bir masal havasındaki anlatımınızla hiç bıkmayız. Takibe devam.

lusoari
02-07-2014, 11:42
Çok değerli SDurul, diğer sayfalarınız gibi bu da çok güzel olacak.
Bizler paylaşımı seven insanlarız, sizin sayfalarınızdan hiç sıkılmayız aksine çok huzur buluyoruz. :)

aheste
02-07-2014, 12:36
Sevgili SDurul, yeni sayfanız hayırlı olsun. Şunu bilmenizi isterimki ben fotoğraflarınızı zevkle izliyorum, sıkılmak ne demek!
Böyle bir sayfa açtığınız için çok sevindim. Sevgilerimle...

Seabert74
02-07-2014, 12:39
Sizi zaten takipte idim, burası da izlemeye alındı :)
Güzel şeyler göreceğiz , eminim :)

sakdag
02-07-2014, 20:19
Ben de çok sevindim bu başlığınızı görünce Sdurul Ablacım. Hayırlı uğurlu olsun.Uğur böcekli de kabulumuzdur.;)

loveforlife
02-07-2014, 22:06
Ablacığım,
Ne iyi yapmışsın yeni bir sayfa açmakla! Büyük bir merakla takip edeceklerden biri de benim. Her şey çok güzel olacak, biliyorum... ;)

Sevgi Durul
03-07-2014, 22:26
Sevgili hozat,
Sevgili Benol Hazaroğlu,
Sevgili lusoari,
Sevgili aheste,
Sevgili Seabert74,
Sevgili sakdag,
Sevgili loveforlife,

Paylaşımlarımdan sıkılıp bıkmadığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Öyleyse yola devam.:) Eklediğim iki bitki, sizler için olsun.:)

Tuhaf kohleriam (http://www.agaclar.net/forum/1282697-post235.htm) normale dönmeye başladı. Yaprak büyütüyor.:)

506652

Hazır aldıklarımı yaşatamıyordum. Şeker begonyadan bahsediyorum, ama katmerli.

İki ayrı arkadaşımdan iki çelik, ikisini de bu bahar suda köklendirdim. Aynı saksıda dikililer. Önce kuvvetli olan çelik açtı. Adı Firdevs.:)

506651

nothing
04-07-2014, 23:44
çiçeklerinizin maşallahı var Sn SDurul :) Kem gözlere kış kış :) Şaka bir yana bayıldım... Bol ve sağlıklı olmaları dileğimle...

münevver48
05-07-2014, 15:42
sevgili SDurul,balkon sayfanız hayırlı olsun. çiçeklerinizin güzel görüntülerini bekliyoruz.balkonunuzdan sıkılmak mı? bence kendinize boş yere eziyet etmişsiniz.tabi ki doğrusu her bitkiyi kendi bölümünde paylaşmak. bende başta balkon sayfamı açtığımda bahçe çiçeklerimide birlikte paylaştım..daha sonra ayırdım.çiçeklerle bezenmiş balkon diliyorum. sevgiler...

berçin
05-07-2014, 22:21
Bu bölümde de gördüğüme çok sevindim sevgili SDurul, bu sayfada da diğer sayfalarında olduğu gibi güzel bitkilerini görmeye devam edeceğiz. Büyük keyifle takip edeceğim, hayırlı olsun sevgiler:)...

Sevgi Durul
07-07-2014, 10:52
çiçeklerinizin maşallahı var Sn SDurul :) Kem gözlere kış kış :) Şaka bir yana bayıldım... Bol ve sağlıklı olmaları dileğimle...

Teşekkür ederim, sayın nothıng.

O kadar da değil de paylaşmayı seviyorum. Bir tohumun çimlenmesi, ufacık bir filiz, bir tomurcuk, beni çok sevindiriyor ve hemen paylaşıveriyorum.:rolleyes:

Yine bir kaç ayrıntı.

Ful yaseminim çatı arasındaki kiler balkonunda, her nedense her dalın tepesinde birer tomurcuk. Daha yoğun açacağını sanıyordum.:)

507344

Kar mı yağmış üzerinize?:)

507345

Zamansız aldığım sıklamenlerin bazıları yaprak sarartıp uykuya geçmeye çalışıyor.

507347

Bir tanesi de bu arada tomurcuk yapmış.:)

507346

Bu sayfamın ilk mesajındaki kırlangıç uğurlu geldi sanki. Hiç beklemediğim anda tomurcuklanan Güler atlasım.:p Çok sevindirdi çok.

507343

Sevgi Durul
07-07-2014, 11:07
sevgili SDurul,balkon sayfanız hayırlı olsun. çiçeklerinizin güzel görüntülerini bekliyoruz.balkonunuzdan sıkılmak mı? bence kendinize boş yere eziyet etmişsiniz.tabi ki doğrusu her bitkiyi kendi bölümünde paylaşmak. bende başta balkon sayfamı açtığımda bahçe çiçeklerimide birlikte paylaştım..daha sonra ayırdım.çiçeklerle bezenmiş balkon diliyorum. sevgiler...

Çok teşekkür ediyorum, sevgili münevver.

Madem paylaşımlarda bulunuyoruz, böylesi daha doğru olacak gibi geldi.

Çiçeklerle bezenmiş balkon dileğinize amin diyor, çok teşekkür ediyorum.:) Sevgiyle...

Açmaya devam ediyorlar, öyle yoğun değil, tek tük. ağaçlar.net'ten önce, çok sardunyayı suya boğup öldürdüm. En azından şimdi yaşamaya devam ediyorlar. Benim için büyük gelişme.:rolleyes:

Sevgili loveforlife'ın gönderdiği bir sürü bitkinin yanında iliştirdiği sakız hanım minicik boyuyla açıverdi.:)

507351

Diğer açmaya başlayanlar.

507352

507353

Gül sardunyam.

507354

507355

Sevgi Durul
07-07-2014, 11:18
Bu bölümde de gördüğüme çok sevindim sevgili SDurul, bu sayfada da diğer sayfalarında olduğu gibi güzel bitkilerini görmeye devam edeceğiz. Büyük keyifle takip edeceğim, hayırlı olsun sevgiler:)...

Teşekkür ederim, sevgili berçin. umarım daha güzel bitkileri paylaşmaya devam edebilirim. Sevgiyle...

Tradescantia cerinthoides.

507356

Pamuklu sempervivum, son bir iki fotoğrafı hak etti sanırım.:rolleyes:

507357

507358

Milla
07-07-2014, 11:27
Sayın SDurul,
Maşallah çiçeklerinizin hepsi çok güzel. Yazı da tam yakalamışlar gibi. Demek ki yerlerinden ve düzenlerinden memnunlar. Ellerinize sağlık. Yasemininiz için hayal kırıklığı yaşamayın çok iyi gidiyor. Benimki de günde bir bir başladı şimdi onar onar açmaya başladı. Her dökülenin yerine de yenisi geliyor.Bir iki hafta içinde sizinki de bol bol taçlanacak .Biz de keyifle izleyelim inşallah.

akçabardak
07-07-2014, 14:04
Sevgili SDurul yeni teras sayfanız hayırlı olsun, çiçeklerinizin hepsi de çok güzeller ama şu pamuklu sempervervivuma bayılıyorum gözlerim sürekli ona takılıyor, çok değişik çiçeği var maşallah diyeyim allah nazarlardan korusun ellerinize emeklerinize sağlık, elleriniz dert görmesin çok güzel bitkiler yetiştiriyorsunuz. Sevgiler Saygılar

-Esin-
07-07-2014, 15:04
Sempervivumunki ne kadar muhteşem bir ölüm! Tüm yaşam enerjisini son bir gösteri hazırlamak için toplaması ve çok görkemli bir sonla veda ediyor oluşu tam bir romantizm, izlemeye doyamaz insan!

Sevgi Durul
07-07-2014, 23:20
Sayın Milla, çok sağ olun.

Ful yaseminim geçen sene boş inşaat katının balkonunda yazı geçirdi. Balkonda fazla kalabalık istemeyen eşim yüzünden bu sene de çatı balkonunda garibim.

İçimi ferahlattınız, tek tomurcuk görünce aklım karışmıştı. Çünkü geçen sene bile böyle (http://www.agaclar.net/forum/1188763-post2977.htm) açmıştı. Bekleyelim bakalım.

Sevgili akçabardak, pamuklu sempervivumu bana sevgili cemo bir tane olarak göndermişti. Yaklaşık iki yıl içinde büyüdü, pek çok yavru verdi. Bazı arkadaşlarla da paylaştım. Dilerseniz şu yavrular biraz palazlansın size de gönderebilirim.:)

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Saygı Sevgi bizden...

Sempervivumunki ne kadar muhteşem bir ölüm! Tüm yaşam enerjisini son bir gösteri hazırlamak için toplaması ve çok görkemli bir sonla veda ediyor oluşu tam bir romantizm, izlemeye doyamaz insan!

Hüzünlendim şimdi, öleceğini biliyordum ama sevgisi ve güzelliği bu gerçeği unutturmuştu bana.

Anneleri de mi ölecek, sevgili -Esin-?

507514

Ölüm yaşamın bir gerçeği, her canlı tadacak.

Bizler ölmeden önce hep güzellik ve iyiliklerle olalım ki izimiz güzel kalsın.

Neyse, bu kolyoz aramıza bugün katıldı.:)

507515

Gelinimle aramızda geçen diyalog:

-Aaa bu ne kadar güzel büyümüş, çok güzelmiş hem de.

-Anne, al götür senin olsun.

-Ama olur mu sen de seviyorsun, biraz büyüsün bana da dikeriz.

-Al anne al, ben zaten çiçekleri biraz azaltacağım.

--Peki, teşekkür ederim.:)

YeniGine
08-07-2014, 00:38
Sevgili SDurul teras sayfan hayrlı ve inşallah bol çiçekli olsun. Maşallah terasın da harika. Paylaşmaktan kim sıkılır ki sevgili SDurul, bizlere göre paylaştıkça daha güzel ve daha mutlu oluyoruz elbette. Paylaşmaya devam; takipteyiz...

-Esin-
08-07-2014, 00:43
Anneleri ölmez sadece çiçeklenen ölüyor sevgili SDurul. Bugün yine düşündüm de ölmeden önce böyle güzelleşen hangi canlı var ki? Ömrünün son zamanlarında en güzel halini alan sempervivum bence bu yönüyle çok özel. Akıllarda hep güzel kalacak olmasıyla türünün devamına fayda sağlıyor bir bakıma. Ama hüzünlenmeyin yeni yavrular yetişiyor olmalı, kısa sürede tekrar yeri dolacaktır. Doğanın muhteşem döngüsü...

Kolyoz harikaymış, alacalı yaprakları gözlere ziyafet çekiyor. Tohum yaparsa almayı unutmayın :)

Milla
08-07-2014, 10:48
Sayın Milla, çok sağ olun.

Ful yaseminim geçen sene boş inşaat katının balkonunda yazı geçirdi. Balkonda fazla kalabalık istemeyen eşim yüzünden bu sene de çatı balkonunda garibim.

İçimi ferahlattınız, tek tomurcuk görünce aklım karışmıştı. Çünkü geçen sene bile böyle (http://www.agaclar.net/forum/1188763-post2977.htm) açmıştı. Bekleyelim bakalım.

Sevgili akçabardak, pamuklu sempervivumu bana sevgili cemo bir tane olarak göndermişti. Yaklaşık iki yıl içinde büyüdü, pek çok yavru verdi. Bazı arkadaşlarla da paylaştım. Dilerseniz şu yavrular biraz palazlansın size de gönderebilirim.:)

Hüzünlendim şimdi, öleceğini biliyordum ama sevgisi ve güzelliği bu gerçeği unutturmuştu bana.

Anneleri de mi ölecek, sevgili -Esin-?

507514

Ölüm yaşamın bir gerçeği, her canlı tadacak.

Bizler ölmeden önce hep güzellik ve iyiliklerle olalım ki izimiz güzel kalsın.

Neyse, bu kolyoz aramıza bugün katıldı.:)

507515

Gelinimle aramızda geçen diyalog:

-Aaa bu ne kadar güzel büyümüş, çok güzelmiş hem de.

-Anne, al götür senin olsun.

-Ama olur mu sen de seviyorsun, biraz büyüsün bana da dikeriz.

-Al anne al, ben zaten çiçekleri biraz azaltacağım.

--Peki, teşekkür ederim.:)

Sayın SDurul,
Verdiğiniz linkten resimlere baktım harikaymış geçen sene. Bu sene de en az o kadar harika görürünecekler eminim.
Yanlız bir şey dikkatimi çekti arap ful dediğiniz çiçeği ben ilk defa görüyorum. Bende ful dediğimiz vardı ama şimdi bakıma aldım. Yine de size internetten bir resim paylaşacağım.
Bendeki bu ama sizinki çok başka geldi gözüme. Değişik varyeteler mi acaba? Açmış resmi var mı şu anda elinizde.

akçabardak
08-07-2014, 21:42

Sevgili SDurul çok teşekkür ediyorum teklifiniz için, çok mutlu olurum ama sizi yormak, size zahmet vereceğim diye sıkılıyorum, siz ne zaman uygun görürseniz o zaman gönderirsiniz, Beni bağışlayın biraz utanarak istemiş oldum ama çok tatlı bir bitki dayanamadım, tekrar teşekkür ediyorum, Selamlar Sevgiler

Sevgi Durul
08-07-2014, 22:25
Zahmet olmaz, sevgili akçabardak, seve seve. Daha sonra haberleşiriz.

Sayın Milla, aslında bu iki bitkiyi ben de karıştırıyorum, haklarında yazmam gerektiğinde muhakkak ilgili başlıklara bakıyorum.

Öncelikle, sizin fotoğraf eklediğiniz bildiğim kadarıyla ful yasemin, diğer adı da arap yasemini. Ful, Arap yasemini (Jasminum sambac) (http://www.agaclar.net/forum/calilar/1270.htm)

Arap fulü ise, bendeki şu anda yeni tomurcuklanmaya başladı, geçen yılın fotoğrafları burada. (http://www.agaclar.net/forum/1192164-post2981.htm)

Forumdaki konu başlığı: Arap fulü, Ful (Clerodendrum Fragrans) (http://www.agaclar.net/forum/calilar/9156.htm)

Paylaşmaktan kim sıkılır ki sevgili SDurul, bizlere göre paylaştıkça daha güzel ve daha mutlu oluyoruz elbette. Paylaşmaya devam; takipteyiz...

YeniGine'cim doğru size ne denir ki? Çok teşekkür ederim. Sevgiler...

Anneleri ölmez sadece çiçeklenen ölüyor sevgili SDurul.

İşte buna üzüleyim mi, sevineyim mi, bilemedim.

Bilgi için teşekkürler, sevgili -Esin-.

Crocus-Crocus
09-07-2014, 09:50
Sayfanız hayırlı olsun sayın SDurul, çiçeklerinizi bir arada görebilmek güzel. Hele o üzerine karyağmış gibi olana bayıldım. Sempervivumun ise ayrı bir güzellik. Yeni paylaşımlarınızı merakla bekliyorum.Mutlu kalın...

Sevgi Durul
10-07-2014, 22:10
Sayfanız hayırlı olsun sayın SDurul, çiçeklerinizi bir arada görebilmek güzel. Yeni paylaşımlarınızı merakla bekliyorum.

Teşekkür ederim, sayın Crocus-Crocus. Elimden geldiği kadar paylaşımlarıma devam edeceğim, tabii bitkilerin katkılarıyla...:)

İşte bu bahar çeliğini arkadaşımdan aldığım ıtır. Suda köklendirip diktim. Gün boyu tam güneş altında, çiçek bekliyoruz artık.

508057

Aradan geçen kırk günlük süre zarfında epey gelişti. Yapraklarının kokusu çok hoş.

508058

Adını cotyledon orbiculata olarak düşündüğüm bitki. Yanlışsa düzeltilebilir.:)

508056

Ne olduğunu bilemediğim bebek sukulent.

508059

Sempervivumun ise ayrı bir güzellik. Mutlu kalın...

Evet sempervivum harika gerçekten ve hâlâ açmaya devam ediyor, bugün çektiğim son bir fotoğrafını daha ekleyelim.:)

Gübre şerbeti kovası için özür.

508060

Esen kalın...

loveforlife
10-07-2014, 23:28
Ne olduğunu bilemediğim bebek sukulent.

508059

Gübre şerbeti kovası için özür.

508060

Esen kalın...

Bu yaprağı gözüm ısırıyor bir yerden sanki...;) Yanılmıyorsam kalanchoe variegata.

Gübre şerbeti kovası olduğunu söylemesen anlamamıştım doğrusu. Benim fotoğraflarıma da bir sürü ıvır zıvır, dağınıklık ve pislikler giriyor. Çiçek olacak da çamur, pislik olmayacak, mümkün mü? Takma öyle şeyleri kafana ablacığım...

yağmur
11-07-2014, 23:03
O çiçeklere bakarken kimsenin gözü kovayı görmez bence :)

Sevgi Durul
13-07-2014, 22:45
O çiçeklere bakarken kimsenin gözü kovayı görmez bence :)

Çiçeklere öyle kendimizi kaptırmışız ki, başka hiç bir şeyi gözümüz görmüyor değil mi, sevgili yağmur?

Bugün ilk lisianthus tomurcuğu kendisini gösterdi. Bakalım açması için kaç gün geçmesi gerekecek? Bir de Güler atlasım var, dört gözle beklediğim. Gelip gidip fotosunu çekiyorum, açmadan eklemeyeceğim ama.:rolleyes: Görmemişin atlası.

Lisianthuslarla birlikte aldığım liliumlardan sadece birisi tomurcuklandı. Aynı şartlarda bakıldığı halde diğerlerinin durumu pek parlak değil. Seneye inşallah.

Üçü bu durumda.

508704

Bunun tomurcukları üzerinde kurudu.

508705

Açacak olanımız sarıymış.

508706

508707

Sevgi Durul
13-07-2014, 22:55
San marzano domates fidelerimi bugün bahçeye götürdüm.

508709

Diğer sayfalarıma da eklediğim delosperma uzun zamandan beri açmaya devam ediyor.

508708

Sarıkız (nummullaria lysimachia), seramik bardakta. :)

508711

Kırmızı sardunyam en keyiflileri.

508710

Sevgi Durul
23-07-2014, 14:49
Çiçek beklediklerim açmıyor, beklemediklerim sevindiriyor. Pamuklu sempervivum çiçeklerini göstermeye başlamış. Çok sevindim.:)

502499

502500

Alıntıladığım mesajı 16 Haziran'da yazmışım, yani Haziran'ın ortalarında açmaya başlamış. Pamuklum son bir gayretle açmaya devam ediyor. Böyle kanaatkâr bitki görmedim.

510566

510567

Sabır taşı olsa çatlardı, 15 Temmuz.

510568

16 Temmuz.

510569

Artık bugün açar diyordum, ama bu durumdayız. Güler atlasımın iki tomurcuğundan biri.:) Beklettiği kadar da açık kalsaydı keşke.:)

510570

Sevgi Durul
23-07-2014, 15:35
Ceropegia sandersonii, devamlı yaprak dökse de şimdilik sağ.

510581

Plumeria da öyle. İlk kez bu kadar yapraklı.

510578

Biber çimlendirme kabındaki güzellik.

510577

Lisianthuslar tomurcuklandı, açmaları için sabırsızlanıyorum.

510579

Lilium, çok hafif hoş bir kokusu var.

510580

Sevgi Durul
27-07-2014, 00:51
Sonunda açıyoruz. Huzurlarınızda Güler atlas. Bunca işimin arasında saat saat fotoğrafladım. Bakalım sabah nasıl bir görüntüyle karşılaşacağız?

16:04

510971

19:17

510972

00:13

510973

Ayrıca lobelyam da tomurcuklandı. Bunlar bayram hediyesi. Ayrıca dün öyle bir kargo aldım ki, asıl bayram hediyesi oydu.:) İlerleyen zamanlarda paylaşırım.

510974

Sevgi Durul
27-07-2014, 23:24
Atlastan haberlerin devamı.

27.07.2014- 12:07

511067

28.07.2014- 00:33

511068

lusoari
28-07-2014, 07:48
Ellerine sağlık ablacığım. İşte azmin zaferi :D ama galiba senin atlasında sıcaklardan buruşmaya başlamış, onu böyle görünce üzülüyorum sadece. Bu durumda sen ne yapıyorsun?

Sevgi Durul
30-07-2014, 01:06
Hava çok sıcak ve nemsiz olduğu için atlaslarım her yaz buruşup cansızlaşıyorlar adeta, sevgili lusoari. Sık sık fıs fıslıyorum. Havalar serinlediğinde bu durumda düzelme görülüyor.

Dört (http://www.agaclar.net/forum/729674-post46.htm) yıl beklettiği için, Güler atlasımın tek çiçeği sonuna kadar fotoğraflanmayı hak etti. Kim bilir bir daha ne zaman açacak?

28.07.2014- 13:29

511188

Bu kadar kısa mıydı ömrün?

29.07.2014- 14:17

511189

Bayram hediyelerimden ikisi. Sevgili Berçin'e teşekkürlerimle.

Kaynana dili (Opuntia vulgaris)

511190

Crssula ovata ''Ripple Jade''

511191

Sevgi Durul
01-08-2014, 10:46
Hâlâ açamadılar. :rolleyes:

511533

Günü aydınlatanlar.

511530

511532

İlk çiçeğimiz.

511531

Ayrıca lobelya da ilk çiçeğini göstermiş. Güzel bir poz yakalayamadığım için eklemiyorum.:)

Sevgi Durul
04-08-2014, 16:45
Ayrıca lobelya da ilk çiçeğini göstermiş. Güzel bir poz yakalayamadığım için eklemiyorum.:)

Çiçekleri çoğaldı ancak dağınık bir görüntüsü var. Sadece bu fotoğrafı ekleyebiliyorum. Lobelya tohumu için teşekkürler, sevgili nkutsay.

512091

Soğuğa dayanıklı bitkiler sıcaklardan pek hoşlanmıyorlar. Sempervivumlar soluk bir hal aldı.

512093

Mavişlerin de neşesi yok, bir yandan yaprakları sararırken bir yandan açmaya çalışıyorlar.

512092

Saksıdaki siyah süs biberi de çiçeklendi.

512094

Sonunda açtı. Lisianthus. Sırada diğer renklerin tomurcukları var.
512095

münevver48
05-08-2014, 08:57
sevgili SDurul,balkon sayfanızda her geçen gün,bahçe sayfanız gibi güzelleşmekte.beyaz mavişiniz çok hoş lobelyanız atlasınız hepsi çok güzel ama benin ilgimi çeken güzel pamuklu sempervivum oldu.çiçekleri kadar yaprak yapısıda ilgi çekecek kadar güzel.elerine sağlık

Sevgi Durul
14-08-2014, 21:50
Güzel yorumunuz için teşekkür ederim, sevgili münevver48.

Bunaltıcı sıcaklar bitkilere de iyi gelmedi. Yerinde sayanlar, geriye gidenler ve yaşamamaya karar verenler var. Sağlık olsun demekten başka yapacak bir şey yok.

Pamuklu sempervivum için sözüm olsun, çiçeklenmesi iyice bitince haberleşelim, size de göndereyim. Sevgiyle...

Hâlâ açmak için çaba sarf ediyor. Çiçeklilik süresi çok uzun.

513405

evdeçiçek
15-08-2014, 08:32
Sevgili SDurul Abla

Herkes size abla diye hitap ediyor bende öyle hitap edeceğim :D

Terasınızın güzelliklerine bayıldım. Paylaştığınız resimlerden aldığım pozitif enerji ile bugünümü mutlu geçireceğime inanıyorum. Sizde mutlu olun emi. Saygılarımla ...

Sevgi Durul
15-08-2014, 11:07
Teşekkür ederim, sevgili evdeçiçek.

Pozitif enerjiye devam o zaman.:)

513482

513483

513484

513485

513486

Sevgi Durul
15-08-2014, 11:21
Çatı balkonundan. Kaderine terkedilmiş gardenya saksısında büyüyen kalanchoe daigremontiana. Bu arada gardenyada da kıpırtılar var.

513495

Yine çatı balkonundan, mavi yasemin.

513491

513493

513494

Bu da terasımızın konuşan çiçeği.

513492

-Esin-
15-08-2014, 11:54
Mavi yasemini ilk kez sizde görüyorum, çok güzel bir bitkiymiş. Kokusu da diğer yaseminler gibi yoğun mu? Biraz bilgisiz kalmışım bu konuda :o Aynı tür binlerin anasından bende de var sevgili SDurul, tam da yükleyecektim sayfama ben de:) Fakat onun türü K. daigremontiana değil, gerçi adını henüz bulamadım.

Bu arada terasınızın konuşan çiçeği çiçeklerin en güzeli ;)

Sevgi Durul
15-08-2014, 22:54
Sevgili -Esin-, teşekkür ederim.

Mavi Yasemin (Plumbago Capensis) (http://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/22024.htm), maalesef kokulu değil ama çiçeklenmesi epey uzun.

Kalanchoe Daigremontiana çeşidi sandığım bitkinin adını bulmuşsunuz, ben de öğrenmiş oldum. Buraya da yazayım ki unutmayayım.:) Kalanchoe Laetivirens.

Bir de böyle binlerin anası çeşidi var bende. İnce yapraklı. Ona da daigremontiana deyip duruyorum. Ana bitkiyi bahçeye taşımıştım. Bunlar mavi yaseminin saksısında büyümüşler. Pek net bir çekim değil ama belki adını bulmada yardımcı olur.

513651

Kalanchoe Laetivirens de büyümüş saksıda.:)

-Esin-
16-08-2014, 03:09
Ah meğer siz buraya fotoğrafını yüklemişsiniz zaten :) Evet bendeki türle aynısı, Kalanchoe delagoensis. Eski adı da Kalanchoe tubiflora, bir çok yerde hala bu şekilde geçiyor. Saksıları istila etmede üstlerine yok, dikkat edin bahçeyi de ele geçirmesinler sevgili SDurul :D

cörekotu
18-08-2014, 02:56
Sevgili SDurul, gözünüz aydin atlasiniz nihayet acmis ama sizinde dediginiz gibi kisa ömürlü olmasi üzücü fakat bununda güzel tarafi onu bütün gün seyredebilirsiniz, yoksa bir gecelik gelin gibi bütün sene bekleyipte cicegini göremeden uyuyakalmakta var :)

-Esin-
18-08-2014, 19:59
Aslında sizin sayfaya yükleyecektim, sayfanızın güzelliğini bozmayayım, dedim.:)

Aşkolsun sevgili SDurul, hiç olur mu öyle şey? :)

Ben, bu ve diğer geniş yapraklısına daigremotiana muamelesi yapıyor ve her yerde bu şekilde yazıyordum. Adlarını öğrendiğime sevindim. Teşekkür ederim, sevgili Esin.

Evet hemen her saksımda çıkıyorlar ve ben söküp atmaya kıyamıyorum, bir yerlere gönderirim diye.

Bahçeyi ele geçirmelerinde sorun yok, geniş alan. Bir de kışın soğuğa dayanıp dayanmayacaklarını da öğrenmiş olurum. Gardenya saksısı kışın dışardaydı, onda büyüdüklerine göre belki de soğuğa dayanıklıdırlar. Ama belki baharın da saksıya yavru düşmüş olabilir.:)

Soğuğa dayanıksız diye geçiyor kaynaklarda ama toprak kuru olursa bence kısa süreli donları atlatabilir. Bakalım, deneyip görmek lazım. Ölürlerse de üzülmeyin bende bol bol mevcut, size gönderirim :)

Sevgi Durul
19-08-2014, 21:18
Sevgili SDurul, gözünüz aydin atlasiniz nihayet acmis ama sizinde dediginiz gibi kisa ömürlü olmasi üzücü fakat bununda güzel tarafi onu bütün gün seyredebilirsiniz, yoksa bir gecelik gelin gibi bütün sene bekleyipte cicegini göremeden uyuyakalmakta var :)

Sevgili cörekotu, atlasın çiçeğini tek de olsa gördüm ya ölsem gam yemem. Açık kaldığı iki gün boyunca başından hiç ayrılmadım dersem yalan olmaz. Saat saat fotoğraflar çekildi, abartmışım galiba.:rolleyes:

Bir gecelik gelin açacak olsa sanırım uyumaz açmasını beklerdim.:rolleyes:

Soğuğa dayanıksız diye geçiyor kaynaklarda ama toprak kuru olursa bence kısa süreli donları atlatabilir. Bakalım, deneyip görmek lazım. Ölürlerse de üzülmeyin bende bol bol mevcut, size gönderirim :)

Sevgili -Esin-,

Her saksıda bolca mevcut, sanırım bana rağmen ölmeyen bitkilerden kendileri. Mammillaria marcosii saksısında dikenlerin arasında bile büyümüşler. Bir ara fotoğraflarım.

İnce düşünceniz için yine de teşekkür ederim. Sevgiler...

Lisilerden,

Önlara hem lalem hem gülüm diyorum.

514047

514045

514046

YeniGine
19-08-2014, 23:23
Sevgili SDurul lisilere maşallah gerçekten çok güzel açmışlar, çok hoşuma gittiler.

Sevgi Durul
23-08-2014, 22:38
Teşekkür ederim YeniGine'cim. Aldığım bitkiler içinde en çok sevindiren lisiler oldu. Daha açmayan renkleri var fakat önümüzdeki günlerde evde olamayacağım için onları göremeyeceğim. Çiçeklerini kessem bir daha açacaklarmış, kıyamıyorum ki. Son halleri.

514573

Saksısında kalanchoe laetivirens büyüyen gardenyamın ana dalı kupkuru, dibinden sürgünleri var.

514577

Büyük ihtimâlle abutilonun açtığını da göremeyeceğim.

514578

Liliumların ikisi daha açmaya başladı fakat bir terslik var sanırım. Yaprakları pek canlı değil, çiçekleri de olması gerekenden küçük. Tesellileri kokuları.

514575

514574

Sevgi Durul
31-08-2014, 16:19
Senecio tamoides, atlas, hoya carnosa komşuluğu.

515629

Kaynana dili en çabuk gelişenlerden. 30 Temmuz'dan (http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-balkon-ve-teraslari/511190d1406674803-1.jpg) beri bu kadar büyüdü.

515630

Çizgili telgraf tutmuş ve sürgün vermiş. Sevgili Berçin'e teşekkürlerimle...

515631

Hâlâ açmak için çaba sarf ediyor. Çiçeklilik süresi çok uzun.

513405

Çiçekleri bitip kuru saplarını temizlemiştim. Bir kaç günlük yokluğumda yine tomurcuklanmış. Bu gidişle pamuklu sempervivum kalmayacak.:) Çiçeklenen öbek ölüyor çünkü.

515627

515628

Sevgi Durul
31-08-2014, 16:32
Bir süre önce süs yoncasını dipten budamıştım. Kısa sürede yapraklandı ve açtı.

515636

Yokluğumda mor lisi de açmış.:)

515637

Gün morların. Mor telgraf.

515635

Bende ilk kez açanlardan. Abutulion. Sayın Zafer İnandıklı'ya teşekkürlerimle.

515633

515634

akçabardak
31-08-2014, 16:34
Yaa tüh ölüyor olmasına kıyamam, bu güzelim çiçek neden ölmeyi tercih etmiş kii...
Sevgili SDurul hepsi çok harika ellerinize emeklerinize sağlık.

münevver48
01-09-2014, 08:48
sevgili SDurul.çiçeğinize çok üzüldüm inşallah kurtarırsınız.ben sizin o çiçeği kurtaracağınıza inanıyorum. isterseniz hemen sağlıklı bir iki kök dal veya yaprak nasıl üretiliyorsa yedekleyebilirsiniz. bazen kurtuluş yeniden üreterek oluyor.

münevver48
02-09-2014, 07:13
sevgili SDurul,çiçeğinizin özelliğindenmi kuruyor?bazı canlılar yavru verdikten sonra ölüyor. acaba bu çiçekte çiçeğinden sonra kuruyormu hiç araştırdınızmı belki çiçek açınca güç kaybediyordur.besinmi verilmesi gerekiyor.inşallah diğerleri birşey olmaz.ayrıca sözünüzü yerine getiremedim diye üzülmeyin.hele iyileşsinler ben onları sizin sayfanızdan izlemeyede razıyım.sevgiler.....

Sevgi Durul
06-09-2014, 13:50
Arap fulü düne kadar güneş görmeyen merdiven boşluğundaydı. Hem açmadı, hem pek cılızlaşmış.

516411

Lisanthus saksısında bir sürü domates çimleniyor. Domates yıkadığım suyla sulamışım.

516412

Sardunya saksısındaki akşam sefası tomurcuklanmış. Geçen sene açmamıştı, dolayısıyla tohum düşmüş olamaz. Akşam sefalarının yumrudan yetiştiğine inanmıyordum, artık inandım.:rolleyes:

516413

Saksıdaki siyah süs biberlerim. Tadına bakmadık.

516414

Sevgi Durul
06-09-2014, 14:24
Kendini kurtaranlar. Sevgili dağçiği göndereli bir sene oluyor, yaşasam mı ölsem mi derken hayata tutundu. Adını bilmiyorum.

516416

Graptosedumlar da öyle, ama yaşamı seçtiler. Teşekkürler, sevgili sakdag.

516417

Sedum sieboldii, bu sene erken tomurcuklandı.:)

516418

516419

günebakan
07-09-2014, 21:19
Sevgili Sdurul teras sayfanız hayırlı olsun bahçe,teras maşallah hepsine yetişebiliyorsunuz allah yardımcınız olsun siyah süs biberine bayıldım çok hoş görnüyor gerçi diğerleri de birbirinden güzel :)

Sevgi Durul
21-09-2014, 22:09
Sevgili günebakan, teşekkür ederim. Yetişmeye çalışıyorum. Gerçi bahçe işleri daha çok eşimin sorumluluğunda.:)

Siyah süs biberi şimdi de kızarmaya başladı.:)

518308

Begonyamın büyümediğini söyleyince arkadaşım saksısıyla verdi. Çeliğini de o vermişti.:)

518305

518306

518307

Terasımızdan günbatımı.
518309

berçin
26-09-2014, 00:26
Bahçede olduğu gibi terasta çok güzel sevgili SDurul, diğer arkadaşlar gibi bende çok üzüldüm tüylü sempervivuma... Hatırlarsanız bana da göndermiştiniz; Çok güzel gelişti, bir sürü yavru verdi ve birden kurumaya başladı. Özellikle sulamasına çok dikkat ettim, elimde küçük bir yavru kaldı. ''Gözünün içine bakıyorum'' tabiri sanıyorum böyle ortaya çıktı. :) Bulunduğu ortamla ilgili daha detaylı bilgi verirseniz yavrucağıza daha bilinçli yaklaşacağım,siz ne çeşit bir bakım uyguladınız merak ettim sevgi ve selamlar:)...

Sevgi Durul
26-09-2014, 21:42
Sevgili berçin, pamuklu sempervivum bana rağmen yaşayan nadir bitkilerden, özel bir uygulama yapmıyorum. Bulunduğu konum, güney balkonumda tomurcuklanmaya başlayınca daha göz önünde olsun diye batı yöndeki terasa getirdim. Tüm öğleden sonra güneş alıyor ve şimdilik halinden memnun görünüyor. Yazınki kadar coşkulu olmasa da yine açmaya çalışıyor.

Diğer sukulentler gibi nazlı değil açıkçası. Sizinki neden öyle oldu, bilemiyorum.

Fotoğraftaki yavrular biraz büyüsün, söz verdiğim diğer arkadaşlara gönderirken size de göndereyim.

518942

Seramik bardaktaki sarıkızın neşesi güzel fakat bu yıl açmadı.

518943

Mini kaktüs saksısında da domates çimlenmiş.:rolleyes:

518944

Sedum autumn joy sandığım bitki tomurcuklandı, yaprakları diğer cinsten küçük, bakalım çiçek rengi nasıl olacak?

518945

Bu da sedum autumn joy'un ta kendisi.

518946

loveforlife
27-09-2014, 19:12
Mini kaktüs saksısında da domates çimlenmiş.:rolleyes:

518944

Bu miniği tanıyorum sanki! Ne kadar güzel gelişmiş o öyle. ;)

Sevgi Durul
28-09-2014, 19:26
Sevgili loveforlife, o mini saksıdaki mammillaria proliferanın adı Firdevs.:)

Ama senden gelenler de çok güzel gelişti.;)

Mammillaria prolifera şu anda böyle.:)

519199

Yeni sürgünleriyle beni sevindiren Polonya'lı güzel.:p

519201

Yine sevindirenlerden, Opuntia Microdays.:p

519202

Ya buna ne dersin? Yavruların büyüdüğü günbegün fark ediliyor.

Bana ilk ulaştığında böyleydi.:) Bunun adını bilmiyorum.

519200

Şimdi de böyle.:p

519203

Hepsi için bir kez daha teşekkür ederim, sevgili kardeşim.

ayşegül bal
28-09-2014, 19:33
Bayildim... Hepsi birbirinden güzel ve özel. Masallahh

Sevgi Durul
28-09-2014, 19:41
Terasta son çektiiğim fotoğraflar. Hava çok soğudu ve bitkiler henüz dışarda kayıplar olmaz umarım.

Arap fulünün yeni sürgünleri.

519208

İpek çiçekleri adıyla müsemma.:) Geçiyorlar artık.

519209

519210

Abutilion tam benlik bir bitkiymiş. Üzeri tomurcuk dolu.

519207

Üç çiçeğini bir arada gördük.

519206

Sevgi Durul
28-09-2014, 20:13
Altın çilek (http://www.agaclar.net/forum/1301438-post5.htm) sandığım bitkiler daturaymış. Tomurcuk döküyorlar hep.

519227

Saksısında kalanchoe laetivirens büyüyen gardenyamın son hali. Bu arada laetivirens suya oldukça dayanıklı. Gardenyanın bol sulanmasından hiç rahatsız değil, yaprakları devleşti.

519231

Delosperma da hâlâ çiçekli.

519230

Ahtapot çiçeğimin saksısı rüzgârdan devrilip kırılmıştı. Yeniden köklendirip diktim. Bu sefer daha güçlü, yeni kollar uzatmakla meşgul.

519228

519229

Sevgi Durul
28-09-2014, 20:24
Senecio rawleyanus sadece saksı dolduruyor, şöyle uzayamadı gitti.

519236

Mavi yaseminin tek kalan çiçeği sedum saksısına uzanmış.

519235

Crassula ovataları ayırdım. Bir saksıda dört köktü. Diğerleri şimdi yeni sahiplerinde. Bunun adı jineop.

519234

Mavişlere bu sene bir haller oldu. Mavi maviş tek tük açtı geçti. Beyaz biraz daha iyi.

519233

519232

Sevgi Durul
04-10-2014, 22:42
Küçük bir saksıda olduğu için pek çoğalamadı. Geçen sene tek çiçeği vardı, bu sene iki. Sedum autumn joy.

519755

519756

Bu da sedum autumn joy sandığım bitki. Küçük yapraklı ve yaprak kenarları düz. Farklı renkte açması için dua etmiştim ama bu da pembe açacak.:)

519757

519758

519759

Sevgi Durul
10-10-2014, 23:30
Bugün aslında fotoğraf çekmeye hiç niyetim yoktu. Sedum albümün üzerinde bir tek minik çiçeği görünce çok mutlu oldum ve başladım teras ve balkonlardaki bitkileri dolaşmaya.:rolleyes:

Dört meleklerin boruları çeliklerimden tutan tek meleğim.:) Pembe beyaz gibi kalmış aklımda.

520666

Bayramda kayınvalidemden yapraklarını beğenerek getirdiğim sardunyam. Tomurcuğun açmasını sabırla bekliyorum. Farklı bir renkte açacak sanırım.

520665

Sedum autumn joylarla devam edelim. Yaprak yapısı ve büyüklüğü farklı iki ayrı bitki aynı renk açtı.

520664

520662

520663

Sevgi Durul
10-10-2014, 23:42
Küçük mutluluklar.

Sedum albüm. Çok açtığında bu (http://www.agaclar.net/forum/1303287-post18.htm)mesajdaki gibi üzeri bembeyaz oluyor.

520670

Lisanthusların dipleri sürgünle dolmuş.

520671

Saksılarında bir bitki çimlenmiş, belki de ottur.

520672

Menekşe saksımda çimlenen bir şey var. Sellukaya benzettim.:confused: Eğer öyleyse nasıl ayırabilirim ki?

520673

Mavişin tomurcukları hep kuruyordu. Bu sefer açmış.
520674

YeniGine
10-10-2014, 23:47
:D Sevgili SDurul sanırım hepimiz çimlenen herşeyi çiçek sanıyoruz, çok da seviniyor,mutlu oluyoruz. Az biraz büyüyünce belki ottur desek de yine de hani bir umut belli mi olur belki de çiçektir diye içteen içten mutlu oluyoruz. Ot bile olsa elimizde değil seviyoruz işte.

Sevgi Durul
11-10-2014, 00:10
Sevgili YeniGine, haklısın. Böyle çok ot büyütmüşlüğüm var. Bazen de çimlenmeyen tohumların toprağını başka saksılarda kullanınca ummadığım zamanda ummadığım bitkilerle karşılaşabiliyorum. Bakalım, ilerleyen zamanlarda ne olduğunu sorar öğrenirim.

Umut vadedenler.

Efe püskülü, yavrusu yeni belirdi.

520675

Yaşatamadığım bitkilerden biri de leş kaktüsü. Bitki buruşup duruyor fakat bir de tomurcuk yapmış.

520677

Kohleria atakta. Yazdan beri gözüne bakıyorum.:rolleyes:

520678

Sudan öldürüyordum, bu sefer de susuzluktan ölecekler. Adını bilmediğim bu sukulent buruşmuş gitmişti. Sulayınca kendine geldi.

520676

Sedum rubrotinctum ve komşusu graptopetalum.:)

520679

Sevgi Durul
11-10-2014, 00:19
Terasta fırın iyi güzel de, külü kurumu ortalığı fazlasıyla kirletiyor.

520682

Sedum saksısında mantar büyümüş.

520683

Sedum sieboldii çok bekletti, açması yakındır.

520685

520686

berçin
11-10-2014, 22:57
Bana gönderdiğiniz sedum sieboldii de bol tomurcuk yaptı ve açmasını dört gözle bekliyorum, tüm yaprakları neredeyse bordo bir renge döndü... En yakın zamanda paylaşacağım resimlerini :)

Sevgi Durul
16-10-2014, 21:59
Sevgili berçin, sedum sieboldiinin hem tutmasına hem tomurcuklarına sevindim. Fotoğraflarını merakla bekliyorum.

Bu gün fark ettim ki sedum siebodii açmaya başlamış. Hepsi açtığında çok güzel bir görüntü olacak.

521434

521435

521436

Mini kaktüs saksısında çimlenen domates değil, cosmosmuş.:)

521438

Sedum autumn joy. Çiçek cömertliğinden ve soğuğa olan dayanıklılıklarından dolayı sedumları çok seviyorum.

521437

Bugün adlarını öğrendiğim bazı bitkilerimin sedum olmasına ayrıca çok sevindim.

Sevgi Durul
16-10-2014, 22:09
Terastan, bugün çekilen bir kaç küçük renk.:)

521439

Serin hava sardunyalara yaradı.:)

521440

521441

521442

Menekşe saksısındaki selluka büyüyor. Ayırmamaya, kışı böyle geçirmesine karar verdim. Şimdiye kadar çimlendirdiklerimi yaşatamamıştım, belki bu yaşar.:)

521443

pembefil
17-10-2014, 13:04
Sayfanızı yeni farkettim. Hayırlı olmasını dileyerek bu güzellikleri bize ulaştıedığınız için çok teşekkür ediyorum. Bütün güzellikleri hayranlıkla takip edecğimi söylemek istedim. Elleriniz dert görmesin.

Sevgi Durul
24-10-2014, 13:28
Size pembelerle teşekkür etmek istiyorum, sevgili pembefil.:)

522616

522617

522618

Sevgi Durul
28-10-2014, 21:30
Fotoğraf makinam sizlere ömür.:rolleyes:

Dün çektiğim bir kaç görüntüyü ekleyeyim son kez. Tabii makine yapılana kadar, ya da yenisi alınana.:)

Terası uğur böcekleri istilâ etmiş. Dün hangisini içeri, hangisini merdiven boşluğuna alacam, hangisi dışarda kalacak diye bakarken gördüm yaramazları.:)

Umarım bahara kadar makinem düzelir.

523242

523243

523244

523245

Campanula aldığımdan beri açıyor,istediğim gibi budayamadım bir türlü.

523246

münevver48
30-10-2014, 20:33
sevgili SDurul,sayfanıza tesadüfen rasladım.maşallah hepsi çok sağlıklı çok güzel.çiçeklerinide yakında görürüz.hep sevmişimdir mum çiçeklerini sayfanı takip edeceğim.sevgiler....

Sevgi Durul
02-11-2014, 21:06
Sevgili yeşillim, hoyalarımda iç açıcı gelişmeler olmadığı için paylaşımda bulunamadım. İki lacunosamın biri sizlere ömür. Diğerinin de henüz açmak gibi bir düşüncesi yok.:(

Sizden gelenlerden, hoya lobbii ve hoya carnosa tricoloru da kaybettim maalesef. Sadece hoya chouke yaşamaya devam ediyor. Kaybettiklerim, sizden geldiğinde gayet sağlıklıydı ve bende yeni yapraklar vermişlerdi. Sonrasında tamamen kendi hatamla oldu bu kayıplar.:(

Sevgili münevver, yukarıda açıkladım, bu başlığı açmakta çok acele etmişim. Yaşayan hoyalarımda güzel gelişmeler olur da paylaşırım umarım. Sevgiyle...

münevver48
03-11-2014, 07:51
kayıplar elbette üzüyor.şimdi bende üzüldüm.umarım hevesiniz kırılmamıştır.kaldığınız yerden devam edersiniz.gözüm sizin hoya sayfanızda olacak. sevgiler..

yeşillim
03-11-2014, 22:26
Sevgili SDurul,
Ne desem ki bu durumda, şaşkınım..!
Yine de sayfanızı canlandırmak adına, olağanüstü bir durumum sözkonusu olmadıkça
Forumda hoyalarımla yanınızdayım. Sağlık olsun, gerisi gelir kolaydır telafisi.

sevgilerimle..

Sevgi Durul
22-11-2014, 09:00
Çok naziksiniz, sevgili yeşillim. Çok teşekkür ederim, moral desteğiniz için.:)

Ben bu sayfayı açmakta çok acele etmişim. Carnosa ve 282 dışında yaşayan diğer hoyalarımı da mutlu edemedim pek. Bir şeyleri yanlış yapıyorum ya da hoyalar beni sevmediler.

Dediğiniz gibi sağlık olsun. Ama moralim bozulmadı desem yalan olur.

Sayın malina'dan bu sayfamı kaldırmasını rica ediyorum. Sevgiyle...

sakdag
22-11-2014, 11:57
Sevgili Sdurul Ablacım, sayfanızın kalmasını istiyorum şahsen.
Baharda takviyelerle canlandıracağız sayfanızı inşallah.

İlk defa karşılaştığımız bir bitkinin bakımında hatalar yapmamız çok normal. Hatta hoyaların kendi içinde bile o kadar farklı bakım şartları var ki...

Size şunu söylebilirim ki, bu yaz bir sürü kaktüs-sukulent öldürdüm sulama dengesizliğinden, bazen aşırı sulamışım, bazen işten güçten sulamayı unuttum. İçlerinde en dirençli olanlar hoya grubu oldu. Bir çeşit dışında sapasağlam ayaktalar, hatta şu ana bile en nazik sayılan türlerim kapalı balkonda, ve sıcaklığı 10 derece civarında.

Yılmak yok bence... Hatalardan ders alalım sadece...
Sevgiler...

sakdag
22-11-2014, 12:02
Aklıma gelmişken hatalarımdan örnekler vereyim, geçen yıl kurban bayramı tatilinden önce hoya nummuroloidesimde 50-60 tane çiçek sapı vardı, açmalarına çok az kalmıştı. Bayram tatilinde memlekete gittim 5-6 günlüğüne. Geldiğimde susuzluktan tüm tomurcukları yerlerde dökülmüş buldum. Yaşadığım hayal kırıklığı ve moral bozukluğunu anlatamam.
Ya benim o bol bol açan lacunosama ne demeli.

20 tane açmış çiçek sapı varsa, emin olun bir o kadar da sap olarak veya tomurcuk olarak dökülen var.

maki01
22-11-2014, 13:22
Şimdilik 2 tür kalmış olsa da yılmak yok sevgili arkadaşım. Baharda yeni türlerde eklenir :)

yeşillim
22-11-2014, 14:31
Sevgili SDurul,

Erken karar vermesek, baharı beklesek olur mu? Ne dersiniz?
Hoya başlığınız kapanmamalı diye düşünüyorum.

Sevgiler

Sevgi Durul
23-11-2014, 20:01
Değerli arkadaşlarım sakdag, maki, yeşillim, destekleriniz için hepinize çok teşekkür ederim.:)

Moralimi düzelttiniz. Öncelikle şu an elimde kötü durumda olan lacunosa, chouke ve australisi kurtarmaya çalışayım. Eğer başarırsam diğer türler için kapınızı çalarım. Aksi halde yüzüm olmaz.:)

Hepinizi seviyorum.:)

maki01
24-11-2014, 00:36
Kötü durumlarını anlatırsan yardımcı olabiliriz :)

Hoyalar en kötü duruma kök çürümesi ile düşüyorlar. Önce gelişmeleri duruyor, sonra yapraklardan su çekilmeye başlıyor, incelip damarları belirginleşiyor. Tek çare saksıyı boşaltıp çürük kökleri temizlemek, sağlam kalan köklerle temiz toprağa yeniden dikmek. Tüm kökler çürümüşse çelikleyip albaştan başlamak :)

Çok sık başıma gelmiş bir durumdu, artık kuşku duyar duymaz saksıyı boşaltıyorum, kayıp vermiyorum.

Sevgi Durul
24-11-2014, 14:14
Sevgili maki, akşam mesajını okuduktan sonra durumu kötü olanları topraktan çıkardım. (Bu arada hoya kerri sağlam ama bende sadece iki yaprak çıkardı.)

Kökleri elimle temizledim, kalan köklerle birlikte suya koydum. Yapraklar biraz dirilmiş gibi şu anda. Sadece lacunosa da değişiklik yok.

En iyisi ben susayım fotoğraflar konuşsun.

Durumu en kötü olan lacunosa, kökleri iyice kesip yeniden mi köklendirmeliyim?

527435

Hoya australis.

527433

Hoya chouke.

527434

Peşin teşekkürler... Sevgiler...

edelvays58
24-11-2014, 15:45
Sevgi hanım,bu durumda ben ne yapardım yazayım. Diğer arkadaşlar da fikirlerini sunabilirler:[B]lacunosa kökleri işlevini tamamen kaybetmiş. Oradan yeni kökler çıkartması çok zor. Üst kısmının ne kadar büyük olduğunu bilemem ama yeniden köklendirirseniz türü kaybetmemiş olursunuz. Australis'te sağlam kökler var gibi görünüyor. Çürük kökleri iyice temizleyin, oksijenli suda bir süre tutun ve çok hafif nemli toprağa dikin. Uzun süre sulamayın,sadece fısfısla toprağı nemlendirin. Chouke'de de az da olsa kök çürüğü görebiliyorum. Australis gibi bir muameleden geçirin onu da. Kendilerine gelene kadar,yani sürgün uçları görünene kadar daha sıcak bir yerde bakımını yaparsanız iyi olur. Kolay gelsin. Tahmin ediyorum sorun toprak karışımınızdan kaynaklanıyor.

maki01
24-11-2014, 21:47
Sevgili edelvays58'in önerilerine katılıyorum. Oksijenli su mantar için güzel bir çözüm ek olarak toprak karışımına da odun kömürü ekleyebilirsin.

Perlit gibi su tutucu malzemeleri lacunosa dışında toprak harcına ekleme, hafif havadar ve suyu hızla drene eden karışıma dikip sera uygulayabilirsin.

Kerrii bu mevsimde dinlenme dönemine girebiliyor. Kış aylarında sulamayı azaltmanı öneririm.

Bol şans güzel arkadaşım :)

Sevgi Durul
26-11-2014, 15:12
Sayfamı ne kadar ihmal etmişim.:rolleyes:

Terasta sardunyalar, sedumlar, maviş çeşitleri ve soğuğa dayanıklı kaktüs ve sukulentler dışında pek bir şey kalmadı. Önümüzdeki günlerde daha soğuk günler geldiğinde, bunlardan bazıları da tavan arasındaki kiler odasına taşınacak (aydınlık).

Kışı kayıpsız atlatmayı diliyorum, kendim ve herkes için.:)

Evdeki bitkilerden iki fotoğraf.

Şeritli kılıcım çok yavaş büyüyor.:)

527712

Çiçekçiden bütün yaprakları güneş yanığı olmuş halde olan, bu menekşeyi bir liraya almıştım. Toparlandı ve açmaya hazırlanıyor.:)

527713

Sevgi Durul
08-12-2014, 12:41
Arkadaşlar, önerilerinizi dikkate alarak yaptığım kurtarma çalışmasında australis ve chouke kurtuldu sanırım. Lacunosa henüz bir köklenme belirtisi göstermedi. Bekliyorum.

Australis, bir kaç gün önce pet bardak büyüklüğündeki saksıya dikildi.

Chouke, henüz suda. Son durumu.:)

529019

Tahmin ediyorum sorun toprak karışımınızdan kaynaklanıyor.

Yanı sıra hemen büyük saksıya dikmek, etkenler arasında.

maki01
08-12-2014, 17:03
İşte budur :)

samur
08-12-2014, 20:10
Arkadaşlar, önerilerinizi dikkate alarak yaptığım kurtarma çalışmasında australis ve chouke kurtuldu sanırım. Lacunosa henüz bir köklenme belirtisi göstermedi. Bekliyorum.

Australis, bir kaç gün önce pet bardak büyüklüğündeki saksıya dikildi.

Chouke, henüz suda. Son durumu.:)

529019

Yanı sıra hemen büyük saksıya dikmek, etkenler arasında.
Sn durul suda tahmini kac gunde koklendi, ben de yeni suya koydum.

Sevgi Durul
10-12-2014, 11:52
Sayın samur, yaklaşık on günde köklenme gerçekleşti.:)

Sevgi Durul
20-12-2014, 23:35
Yaklaşık bir ay aradan sonra terastan bazı bitkiler. Şimdilik kayıp yok, kış ılıman geçiyor.

Sadece yağmurla sulanan nakkaş sarmaşığı saksıya dökülen tohumlardan çimlenmiş. Bugün fark ettim.:)

530177

Sarıkızda son durum.

530178

Kış ortancası açmış.:)

530179

Sardunyalarımın bir kısmı.

530180

Sadece bu tomurcuklanmış.

530181

Bu kadar.:)

YeniGine
20-12-2014, 23:43
:) Daha ne olsun; çok da güzeller sevgili SDurul. Şöyle kendiliğinden tohumları saksısına düşmüş, yağmurlarla kendiliğinden çimlenmiş; valla çok seviniyorum bu tür durumlarda.
Sevgili SDurul sende mi ben gibi kıyıp da sardunyalarını budayamadın? Ben üzerlerinde tomurcuklarını gördükçe budamaya kıyamadım. Artık sağ-salim kışı atlatabilir iseek bahara budarım diye düşündüm.

Sevgi Durul
21-12-2014, 14:43
Sevgili YeniGine, kıyamıyorum mu desem, bilemiyorum mu desem. Zaten zor büyütüyorum, ancak birilerine çelik verince budanıyor benim sardunyalar.:rolleyes: Umarım kayıpsız kışı atlatırlar.:)

Ne yalan söyleyeyim kendiliğinden çimlenenler beni de çok sevindiriyor. Zaten arsız demeye dilimin varmadığı nazsız bitkileri daha çok seviyorum.;)

Bir kaç fotoğraf.

Kalanchoe laetivirens yavruları.:)

530223

Kalanchoe manginii epeydendir tomurcuklu, henüz açamadı.

530224

Kolyoz mavi açtı.:)

530225

Yukarıda (http://www.agaclar.net/forum/1336238-post89.htm) tomurcuğunu eklediğim bir liralık menekşe çiçeğini açtı.:)

530226

Sevgi Durul
29-12-2014, 10:48
Çok güzel yağmur yağıyor. Terasta kalanlardan birkaç görüntü.

Haziran'dan (http://www.agaclar.net/forum/1296294-post328.htm)beri çiçekli (http://www.agaclar.net/forum/1308504-post37.htm).

530910

Heuchera.

530914

Chamaecereus silvestrii. Dört yılda (http://www.agaclar.net/forum/723004-post24.htm)tek daldan bu hale geldik.

530912

Sedum palmeri.

530911

Sardunya.

530913

maya
29-12-2014, 15:40
Sayın SDurul, bu teras işinde anlamadığım çok şey var. Mesela ben kaktüs ve sukulentlerimi içeri aldım ama siz üzerine yağmur yağdırıyorsunuz :p Şu aralar İstanbul'da yağan şiddetli yağmurları düşününce, acaba yağmur suyu olduğu için mi zarar görmüyorlar diye düşünüyorum. Çıkamadım ben bu işin içinden :o Hayır yani, evde adım atacak yer kalmadı, yoksa sorun değil :p

Sevgi Durul
01-01-2015, 12:31
Sayın maya, annemin sağlık sorunları nedeniyle geç cevap yazabildiğim için özür dilerim. Foruma ancak şöyle bakıp çıkabiliyorum. Kapsamlı cevap yazmak istediğim için geç kaldı.:)

Ben de kaktüs ve sukulentlerimin bir çoğunu içeri aldım. Fakat dona dayanıklılıklarından yüzde yüz emin olduğum ve geçtiğimiz senelerde dışarı bırakmayı bizzat deneyimlediğim bitkilerimi dışarda bırakıyorum.

Şu anda dışarda olanları yazayım, fikir vermesi açısından.

Sedum sieboldii (http://davesgarden.com/guides/pf/go/3289/),-45
Sedum albüm, (http://davesgarden.com/guides/pf/go/63651/),-39
Sedum palmeri, (http://davesgarden.com/guides/pf/go/37083/)-17,7
Graptopetalum (http://davesgarden.com/guides/pf/go/351/),-14,9
Sempervivum (http://davesgarden.com/guides/pf/go/637/),-37
Sedum autumn joy (http://davesgarden.com/guides/pf/go/637/),-37
Sedum sarmentosum (http://davesgarden.com/guides/pf/go/637/),-39,9
Gelin teli (http://davesgarden.com/guides/pf/go/53215/),-17,7
Mavişler,
Opuntia vulgaris,
Sardunyalarım,
Echeveria
Gardenya,
Süs yoncası,
Orman menekşesi vs.

Merak ettiğiniz bitkilerin soğuğa dayanıklılık durumlarını, Google'a Dave's Garden artı bitki adını yazarak öğrenebilirsiniz. Bir kısmının linkini verdim.

Fakat önümüzdeki günlerde ilçemiz için -18 i gösteren hava tahminleri (http://www.foreca.com/Turkey/Demirci?tenday)var. Buna göre saydıklarımdan bazılarını daha içeri taşımam gerekecek. Örneğin sardunyalar (http://davesgarden.com/guides/pf/go/168/).-6,6

Buna göre dayanmayacakları içeri alırsanız iyi olur, dayanıklılar da boşuna evleri işgal etmezler.:rolleyes:

Yararlı olmuşumdur, umarım.:)

münevver48
01-01-2015, 12:50
sevgili SDurul,bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.ayrıca annenize acil şifalar diliyorum.sevgiler..

Sevgi Durul
01-01-2015, 20:47
Sevgili münevver48, ben teşekkür ederim.:)

Bitkilerle ilgili bilgimin daha az olduğu dönemlerde sedum sieboldii, sedum palmeri, sempervivum, bergenia, maviş ve ayırım yapmaksızın tüm bitkiler, kışları koruma altına aldığım bitkilerdi.:rolleyes: Ki bergenia (http://davesgarden.com/guides/pf/go/149/) da -34 dereceye dayanıklıymış.

Hem ağaçlar.net sayesinde hem kendi araştırma ve deneyimlerimle bazı şeyleri öğrendim ve paylaşıyorum ki bilmeyenler öğrensin, evler de rahatlasın.:rolleyes:

Sevgiyle...

YeniGine
01-01-2015, 23:18
Sevgili SDurul paylaştığın bilgiler için teşekkürleer. Gönlüne, emeklerine sağlık.
Annene acil şifalar diliyorum.

maya
02-01-2015, 08:18
Sayın SDurul, verdiğiniz bilgiler gerçekten çok faydalı oldu. Çok incesiniz; çok teşekkür ederim. İki adet terasım var ve biri gerçekten oldukça büyük, ancak içeride saksıdan adım atacak yer yok :o Zamanla bu işi ben de çözeceğim inşallah ;)

Annenize de çok geçmiş olsun bu arada. En kısa zamanda eskisinden de sağlıklı olmasını dilerim. Sevgilerimle.

Sevgi Durul
07-01-2015, 15:02
Sevgili YeniGine, sağ olasın. Bilgi paylaştıkça değerli, yalnız bırakmadığın için ayrıca teşekkürler.

Sayın maya, teşekkür ederim. Ekleyeceğim görüntüler terasınız için fikir oluşturabilir umarım.

Cumartesi günü -21 (http://www.foreca.com/Turkey/Demirci?tenday)dereceyi göreceğiz. Saat 16:00 itibariyle terasımızda sıcaklık derecesi -7 (http://www.foreca.com/Turkey/Demirci?details=20150107).

Terasta kalanların hepsi buz tutmuş durumda. Ancak korkulacak bir şey yok, baharda hepsi güzel çiçeklerini bizlere gösterecekler. Çünkü hepsi soğuğa dayanıklı bitkiler.

Mavişler.

531768

531769

531770

Şebboy.

531771

531772

Sevgi Durul
07-01-2015, 15:07
Oxalis.

531775

Heuchera.

531773

Küçük çiçekli maviş, çiçekleri de donmuş.

531774

Sedum rubrotinctum ve graptopetalum.

531777

Sempervivum.

531776

Aysel Yavuz
07-01-2015, 15:11
Merhaba Sevgili SDurul ablacım. Karların arasında Graptopetalumu görünce sevindim. Benimki de dışarıda ve yaprakları su tutup donmuş gibi. Bir şey olur diye korktum. Daha öncede kışı dışarıda atlattı ama hiç kar yağmamıştı. İnşallah hiç bir şey olmaz. Sevgilerle..

YeniGine
07-01-2015, 23:24
Sevgili SDurul az önce sokakta idim, çiçeklerime baktım şöyle yapraklara dokununca hepsi buz kesmiş kaskatılar. :( Hemen senin terasın geldi aklıma. Nergisler, sardunyalar, şebboylar, mavişler (Geçen gün de mavişlere şöyle baktım yemyeşillerdi ah keşke yazın da böyle olabilseniz diye aklımdan geçirmiş idim.) galam, amarallislerimin yaprakları hâlâ yemyeşil duruyor idi hepsi inmiş yerlerde sürünüyorlar. Bunlar hemen gecenin karanlığında görebildiklerim. :(
Seninle dertleşeyim istedim.

Sevgi Durul
08-01-2015, 20:59
Merhaba, Sevgili Aysel Yavuz. Graptopetalum ve sedum rubrotinctum için endişelenmeye gerek yok. Geçen sene kar buz altında kalmıştılar ve baharda yeniden toparlandılar. Bu sene terasın kuytu bir yerine koydum ama yine de şu anda takır takır buz tutmuş durumda. Baharda aynı saksıyı tekrar görüntüler durumu ıspatlamış oluruz. Sevgiyle...

Sevgili YeniGine, nergis, şebboy ve mavişlerden hiç korkma. Diğerleri için bir şey diyemem. Hepimizin bu kışı en az kayıpla atlatmamızı dilerim.:) Kolay gelsin.

sumeyra47
09-01-2015, 22:05
Sedum rubrıtinchum dışarda idi donmuş. Ecverialarımda donmuş tek temennim bahara tekrar canlanmaları. :((

samur
09-01-2015, 22:41
Bizde bir telas donanlar geri gelir mi diye sevgili Sdurul siz daha metanetlisiniz, gidenler gitmistir kalan saglar bizimdir. Olanlar olmayanlara versin dimi. Bu arada anneniz nasil, acil sifalar dilerim.Dr olarak yapabilecegim birsey var mi

Sevgi Durul
10-01-2015, 23:58
Sevgili samur, metanetliyim çünkü eksi ısılara dayanıklılık derecelerine göre korumaya aldığıma ya da almadığıma güveniyorum. Gerisi onların (bitkilerin) bileceği iş.

Ayrıca ilginize teşekkür ederim, yakın olsanız yapacağınız bir şeyler olabilirdi. Annemin durumu maalesef pek iyi değil. Tedaviye evde devam ediyoruz.

YeniGine
11-01-2015, 01:06
Sevgili SDurul özel mesajla sormak istedim fakat mesaj yazamıyormuşum. Anneni merak ettim, nesi var, ne yapıyorsunuz, son durumlarınız nedir?

asmalıtepe
11-01-2015, 07:12
Anneniz için geçmiş olsun der şifalar dilerim. Çiçekleriniz de sizin usta ellerinizden yeniden can bulacaktır.

Bir konu var ki; Geçen yıl karlar yağmurlar yağmadı diye ne kadar üzülmüştük, hatta küresel ısınmadan dolayı artık hep kuraklar olacağından ne kadar korkmuştuk.
Çok şükür çok şükür ki bu gün biz sadece çiçeklerimiz için üzülüyoruz.

Bütün toprak örtüsünün bu karlara, soğuklara ve hatta dona bile ihtiyacı var. Doğanın dengesi böyle birşey sanırım ki; Eskiler '' Kar senesi, Var senesi,, diye boşuna dememişlerdir.

Hepimizin bahçelerine, balkon ve seralarına en az zararla baharlar nasibetsin inşaAllah
Sevgili SDurul.

samur
11-01-2015, 13:55
Acil sifalar diliyorum Allah tan. Anneniz Insaallah biran once iyilesir.

günebakan
11-01-2015, 14:27
Annenize acil sifalar diliyorum sevgili Sdurul çok geçmiş olsun

Gül Batur
12-01-2015, 01:02
Annenize acil şifalar dilerim.Şifa allahtan.

Sevgi Durul
12-01-2015, 05:05
Teşekkür ederim, arkadaşlar.

Dert bir değil, elvan elvan. Buna da şükür.

Soğuğun hastalığın üzerine bir de unlu bit gelmiş. Sadece bu yavru kalanchoe bitleri barındırmış. Amway ürünü doğal bulaşık deterjanı ile yıkadım. Tabii ilk önce elle temizleyerek. Saksıyı diğer bitkilerden uzaklaştırdım bu arada.

532332

Periş
15-01-2015, 18:23
Annenize acil şifalar dilerim. çok geçmiş olsun :(

berçin
20-01-2015, 22:12
Sevgili SDurul öncelikle annenize acil şifalar dilerim. Yazdıklarınızı okuduktan sonra biraz rahatladım umudum arttı. Baharda herşey netlecek hayırlısı diyelim:)...

Benim terasta da tam aksine unlu bit veya başka haşarat kalmadı, don onlarıda temizledi diye düşünüyorum.

nothing
21-01-2015, 13:23
Acil şifalar diliyorum annenize. Rabbim Ya Şafi ismi hürmetine şifalarını eksik etmesin üstünden...

Sevgi Durul
20-03-2015, 10:23
Sevgili arkadaşlar, ilginize ve iyi dileklerinize teşekkür ederim. Geçti gitti.:(

Dün yine çok sevindiğim, güzel bir hediye paketi aldım.:)

Sümbülteberlerim; mantar ilacını bahçeden getirince dikilecekler.

541817

Yılbaşılarım; ters mi dikmişim bilemedim, değiştirip duruyorum, böylesi doğru gibi geldi.

541818

Kalanchoelerimden sadece biri, diğerlerini eklemedim.

541819

Çoook teşekkür ederim, Sevgili Sûz-i Dilârâ. Sevgiler...

Saksı ve toprak değişimine başladım. Terasta şimdilik pek bir şey yok.

Hem bahçede hem burada yüz güldüren, şimdilik şebboylar var. Kimisi açmaya başladı kimisi tomurcukta.

Çok yıllık, soğuğa dayanıklı, hoş kokulu, daha ne olsun?:)

541816

Sûz-i Dilârâ
20-03-2015, 11:00
Ablacım güle güle büyüt, güzel çiçeklerini de görürsün inşallah.

Yılbaşılarını doğru dikmişsin. Yaprakların sivri uçları yukarı bakacak şekilde dikiliyor, bilmeyen için de buraya yazmış olalım.

aleydi
20-03-2015, 15:25
Sevgli SDurul siz şebboyları ilk yetiştirdiğiniz de tohumdan mı ektiniz. Çok minik fidecikler :) Daha öncede hazır tohumdan ekmiştim ,şaşırtma aşamasında hepsini kaybettim . Sizin tohumlarınız çok güzel filizlendi . Yine korkuyorum şaşırtırken kaybediceğim diye . Tohumdan yetişdirdiyseniz tavsiyelerinizi öğrenmek isterim . sevgiler .

B e t ü l
20-03-2015, 19:41
Bu şebboylardan rahmetli anneannemin bağ evinde vardı. Çok güzel kokardı. Uzun zamandan beri hiç bir yerde görmedim.
Benim yerime de koklayın

Sevgi Durul
25-03-2015, 00:14
Sevgili Sûz-i Dilârâ, bilgilendirdiğin için çok teşekkür ederim. Yılbaşı çeliklerini önce ters dikmişim. Ertesi gün evirip çevirirken doğruyu bulmuşum neyse.:rolleyes:

Sevgili aleydi, şebboyları tohumdan yetiştirmiştim. Şimdi dökülen tohumlardan çimlenip duruyorlar.:) Kendiliğinden çimlenenler şaşırtma olmaksızın büyüyüp açıyorlar.:)

Tohumdan yetiştirdiğim bitkilerin içersinde en zahmetsizi şebboylar oldu. Özel bir şey uygulamadım. Size söyleyebileceğim, şaşırtma için acele etmeyiniz. Bitki biraz kendine gelsin, kök ve gövde gelişimi iyi olursa şaşırtmada problem olmuyor.

Yardımcı olabilmişimdir, umarım. Sevgiyle...

Sevgili B e t ü l, işlem tamam, koku harika.:)

Sevgi Durul
11-04-2015, 23:09
Abla işler çok yoğun ilgilenmem zor oluyor, menekşelerimden göndersem yerin var mıdır deyince, yer sorun olmaz bulurum demiştim. Bilmiyordum ki 60-70 nadide menekşenin bana doğru yola çıktığını.:)

Bugün kargo gelince sevincim görülmeye değerdi. Eşimin, ''Allah akıl fikir versin'' söylemleri arasında kutudan özenle çıkardım canları.:) Kopan yaprakları da ziyan etmedim, hemen sera kutularına diktim.:cool:

Ve sizlerle de paylaşmadan geçemedim. Binlerce teşekkür derim, Sevgili asln. Umarım mahcup olmam.

546260

Kimisi çiçekli,

546261

Bazıları tomurcuklu,

546262

546263

Buda çok istediğim çeşitlerden,

546264

münevver48
12-04-2015, 09:18
:):)sevgili SDurul,sizin ev menekşe esirgeme kurumuna dönmüş.(şaka) ama çok şanslısınız hepsi pırıl pırıl bu yavruların.anneleri emin elleri biliyor.sizin elinizde nasıl da güzel açacaklar.bende bu yavrulara kocaman sevgilerimi gönderiyorum.tabi size de;)

günebakan
12-04-2015, 10:59
Bu nasıl menekşe kutusu böyle sevgili asln 'nin bakamadıkları bunlarsa baktıkları nasıl acaba çok güzeller sevgili Sdurul muhteşem görünüyor bayıldımmmm gerçekten:))) güle güle büyüt

sonkez
12-04-2015, 11:01
Sizin adiniza cok sevindim.Iyi gunlerde sevgiyle,huzurla buyutun ve bol ciceklerini gorun insallah...

Sevgi Durul
17-04-2015, 17:24
Sevgili münevver48, Sevgili günebakan, Sevgili sonkez,

Sevincime ortak olduğunuz için teşekkür ederim.:)

Umarım hakkınca yetiştirebilirim bu yavrucakları ve çiçeklerini de paylaşırım forumda. Bakalım fitilli sulamaya (http://www.agaclar.net/forum/afrika-meneksesi-saintpaulia-ionantha/23486-4.htm) uyum sağlayabilecek miyim?

Evin bahçesindeki kurtarabildiğim bitkileri saksılamaya başladım. (Çapa makinası ve ot biçme makinasından, yani eşimden.):rolleyes:

Bu sefer de balkonlar çok kalabalık olacak ama yapacak bir şey yok.

Biberiyeyi çelikten tutturmuştum.

547123

Veronika jineop'un hatırasıydı. Yemyeşil ve gürdü, nasıl da biçilmiş. Umarım saksıda rahat eder.

547121

Kış ortancası da annemden hatıra. Canım annem.

547122

Geçen yıl açmalara doyamayan sempervivum yavrulamaya başlamış.:)

547124

547125

Sevgi Durul
17-04-2015, 17:44
Açanlar, açacak olanlar.:)

547126

547127

547128

547129

547130

Sevgi Durul
17-04-2015, 18:00
Son olarak balkonda ve bahçede en üzmeyen şebboylar. Saksılarda kendiliklerinden çimlendiler, özellikle ekmedim. Mis kokulular.:)

547133

547134

547135

Sevgi Durul
30-04-2015, 23:03
Bugünden birkaç kare.

Sarı kız uyanıyor.

549750

Pembe yapraklı graptopetalum hâlâ açamadı.:rolleyes:

549751

Diğeri tek çiçeğini gösterdi. Bende ilk açışları.:rolleyes:

549752

549753

Heuchera çiçek sapı sayısını arttırdı. Tomurcuklar dolgunlaştı. Pek yakında açacak. Çiçeğini ilk kez göreceğim.:)

549754

aleydi
30-04-2015, 23:28
Heuchera nın çiçek açmamış hali bile güzel duruyor sevgili öğretmenim . Şebboy kaç kere tohumdan ektim şaşırtırken hepsini kaybettim . Bu yıl fide olarak aldım onlarda pek cılızlar : ) Sizinki kadar büyürlerse ektiğim yere sığmaycaklar , sevgiler .

Sevgi Durul
01-05-2015, 22:20
Sevgili aleydi, şebboylar şaşırtılmaktan pek hoşlanmıyorlar diyebilirim. Saksıdakiler ve bahçede kendiliğinden çimlenenler şaşırtılmadı ve gelişmelerinde, çiçeklenmelerinde hiç sorun olmadı. Uzun süredir açıyorlar.

549989

Sarı şebboyun saksısındaki sedumları söktüm. Bir an için şebboyu da söküp atayım dedim ama kıyamadım. Yerlerine bahçedeki hostayı geçirdim. Şimdi şebboy ve hosta aynı saksıda.

549988

Bahçedeki altuni taflanı da sökerek saksıya aldım. Aldığımda minicikti, epey büyümüş.

549985

Diplerine de bu karanfilleri diktim. Tohumdan yetişme.

549986

Heucheraya gidip dönüp bakıyorum henüz açmadı ama renginin çok güzel olduğu şimdiden belli.

549991

Sûz-i Dilârâ
01-05-2015, 22:33
Bu "Allah akıl, fikir versin" lâflarını bizlerin insanların ağızlarından duymamız ve söyleyemedikleri zaman gözlerinden okumamız çok garip gelmiyor bana artık. Gülüp geçiyorum. ;) Hep erkekler şikâyet eder ya kadın dırdırından, bizdeki tam tersi, konu da çiçeklerim. ;) Yıllarca konuştu, konuştu baktı ki işe yaramıyor o da sıkıldı. Artık balkona her gidip geldiğinde şöyle bir göz atıyor bitkilerime ve "şu çiçeğin de şöyle olmuş, susamış, yanından yeni bir dal çıkmış" vs. lerle döner oldu.

Geçenlerde biber, domates ektiğimi öğrenince de "nihayet işe yarar bir şey yapmaya karar verdin mi?" diyerek son noktayı koydu. ;)

Bu balkonların yoğunluğu, kiri, toprağı, çamuru konusunu azıcık ucundan konuşup dertleşmiştik ya ablacım, ben hiiiiiçç canımı sıkmama kararı aldım, varsın kirli kalsın ben temizleyene kadar, varsın çok olsunlar, topraktı, saksıydı bulmakta zorlanalım. Derdimiz bu olsun, kimsenin elindekine göz dikmiyoruz, aç gözlülük edip zayıfın elindekini almak için kanlar dökmüyoruz, savaşlar çıkarmıyoruz, dünyayı kirletmiyoruz.... Keşke herkesin derdi bizimki gibi olsa dünya ne sevimli bir yer olurdu;)

Çoook sevgilerimle canım ablam.;)

Sevgi Durul
03-05-2015, 22:04
Bizde de evdekilere pek ses çıkmaz oldu ama her an bir öfke patlaması yaşanabilir. Çünkü abartıyorum, bitkiler konusunda gözüm doymak bilmiyor.:rolleyes:

Yine siparişlerim var, achimenes(10 rizom), amaryllis minerva ve yanında yaz frezyaları hediye bitkilerim, ayrıca canım arkadaşımdan yeni çelikler. Haydi hayırlısı Sûz-i Dilârâ'cım.

Heucheranın zarif çiçeği senin için gelsin.:) Sevgiler...

550378

celalim01
03-05-2015, 23:20
Gerçekten zarif bir çiçek. Abartıyoruz ,farkındayız ama kendimizi tutamıyoruz. Ne yapalım. yapacak başka bir şey yok ,bizi çekecekler.

celalim01
03-05-2015, 23:23
Şebboyları şaşırtma yapacağımız zaman ben toprağıyla birlikte alıyorum. Almadan önce hafif su verip ,aldıktan sonra tekrar su veriyorum. Bende hiç kayıp olmadı şimdiye kadar.

berçin
04-05-2015, 21:44
Sdurul ablacığım sende başlamışsın hummalı çalışmalara, kolaylıklar diliyorum. Bu arada suz-i Dilara ne güzel özetlemiş durumu :). Selam ve sevgiler.

Sûz-i Dilârâ
05-05-2015, 11:14
Ablacım aklım çelindi şimdi, kaç gündür düşünüyorum achimenesleri nereden sipariş ettin? :)

Sevgi Durul
05-05-2015, 21:39
Gerçekten zarif bir çiçek. Abartıyoruz ,farkındayız ama kendimizi tutamıyoruz. Ne yapalım. yapacak başka bir şey yok ,bizi çekecekler.

Çekiyorlar da.:rolleyes:

Sdurul ablacığım sende başlamışsın hummalı çalışmalara, kolaylıklar diliyorum. Bu arada suz-i Dilara ne güzel özetlemiş durumu :). Selam ve sevgiler.

berçin'cim, sorma bugün çok yoruldum. Saat 16 dan akşam ezanına kadar terastan içeri giremedim. Hem siparişlerim hem hediye bitkilerim bir arada gelince işin içinden zor çıktım. Kağıt çiçeği rizomlarımı dikmeyi unutmuşum, yarına kaldı.:) Sevgiler...

Ablacım aklım çelindi şimdi, kaç gündür düşünüyorum achimenesleri nereden sipariş ettin? :)

Sûz-i Dilârâ'cım, Amaryllis Bahçesi (http://www.amaryllisbahcesi.com/anasayfa.html)'nden aldım. İncelemeni tavsiye ederim.:)

Gelelim ganimetlerime.:) Hepsini özenle diktim. Soğanlılara fungusit uyguladım.

550863

550864

550865

550866

550867

Bu güzel bitkiler için sayın alys'e ve kendi bitkilerinden ve hatta npk 20 20 20 ve perlit ekleyerek hepsini bana ulaştıran sevgili loveforlife'a çok çok teşekkür ederim.

Sevgi Durul
05-05-2015, 21:49
Kırlangıçlar terasa benden yanaşamayınca pencere köşelerine yuva yapmaya başladılar. Yuva boşken yakın çektim.

550870

Kuş yuvaya gelince yakın çekemedim, hemen kaçıyor. Yumurtlayınca çekebilecek miyim bakalım?

550871

Bahçeden kurtardıklarım, karışık dikildi. Saksının ortasında clematis jackmani var, piilu uyanmadı henüz, umarım kaybetmemişimdir.

550872

Nakkaş sarmaşığı her saksıda çıkmış bu bahar. Bir de çiçek açmış minicik boyuyla.

550873

loveforlife
05-05-2015, 22:41
Gelelim ganimetlerime.:) Hepsini özenle diktim. Soğanlılara fungusit uyguladım.

550863

550864

550865

550866

550867

Bu güzel bitkiler için sayın alys'e ve kendi bitkilerinden ve hatta npk 20 20 20 ve perlit ekleyerek hepsini bana ulaştıran sevgili loveforlife'a çok çok teşekkür ederim.
Canım Ablam,

Rica ederim. Sen mutlu oldun ya, bana bu yeter. Beni dostlarımın mutluluğu daha da keyiflendiriyor. Hepsi senin yüzünü daima güldürür umarım. Bizimle çiçeklenmiş, coşmuş hallerini paylaşacağın günleri şimdiden merakla bekliyorum. Sevgilerimle...

Sevgi Durul
15-05-2015, 22:53
Bugün içerdeki bazı bitkileri dışarı çıkardım, yapraklarını yıkadım, terasa yerleştiler. Bu arada yerlerin kurumasını beklerken bir kaç fotoğraf çekme fırsatım oldu.:)

553063

553064

553062

Yeni alındı, bu sefer yaşatabilecek miyim bakalım?

553065

553066

Sevgi Durul
15-05-2015, 23:03
Graptosedum ve graptopetalumlar.

553067

553068

Pembe yapraklı graptopetalumun çiçeği, jineop'tan.

553069

Silvestri bu sene bol açacağa benziyor.

553070

Önce çelik aldığım dalı tomurcuklanmış.

553071

Sevgi Durul
15-05-2015, 23:11
Sempervivum bu gidişle saksıyı dolduracak.:)

553076

Berçin'e sevgilerimle. Kalanchoe tomentosa ve Senecio serpens.

553077

553075

Kışın iç mekanda bütün yapraklarını döken yeşim ağacı yeniden yapraklanıyor.

553073

553074

Sevgi Durul
15-05-2015, 23:20
Opuntia vulgaris tomurcuk mu yapmış, sürgün mü anlayamadım. Çok sayıda bu oluşumdan var.

553082

Sarıkız, eski mikser rende kabında yerini aldı.

553079

Mammillaria bombycina ilk aldığım yıl açmıştı. Kışı soğukta geçirmek yaramış. Bol tomurcuklu.

553080

553081

Bahçeden kurtarılan haseki küpesi terasta.

553078

YeniGine
15-05-2015, 23:47
Sevgili SDurul, opuntia daha önce çiçek açmış mıydı? Geçenlerde sevgili Milla da sormuştu çiçek mi açıyor diye, ben de çiçek değil demiş idim aynı durum benim opuntiada da mevcut idi, fakat bugün dikkatimi çekti sanki üzerimizde tomurcuk var gibi... Onun için fazlaca heyecanlıyım, gerçekten çiçek mi açacak?.. İnşallah tomurcuktur. Yani anlayabilmek için biraz daha büyümesini beklemek lazım...

:D Yazdığımdan bir şey anlamaz iseeen sor sevgili SDurul, (Dedim ya heyecanlıyım diye. )

günebakan
16-05-2015, 08:10
Sevgili SDurul terasın maşallahı var ellerinize sağlık bu opuntialar bu sene ya hepimizi kandırıyor ya da çiçeklenecek bende Yeniginenin bitkisini görünce çok heyecanlanma tomurcuk olmaya bilir demiştim ben çok kanmıştım çünkü ama sonra benimkinde de böyle oluşumlar gördüm hemde birkaç tane bakalım heyecanlandığımıza değecek mi:)

loveforlife
16-05-2015, 11:07
Opuntia vulgaris tomurcuk mu yapmış, sürgün mü anlayamadım. Çok sayıda bu oluşumdan var.

Ben bunu opuntia humifusaya daha çok benzettiğimi söylemek istiyorum öncelikle. Gözlemlediğim kadarıyla sürgünler daha enli, tomurcuklar ise daha sivri oluyor. Bu tomurcuğa benziyor. Bendeki tomurcuklardan birinin gelişim süreci...

553127

553128

553129

kkale71
16-05-2015, 11:15
kesinlikle çiçek tomurcuğu bende de var maşallah

sonkez
16-05-2015, 11:19
Harika bahçe cennete dönmüş...

Sevgi Durul
19-05-2015, 22:05
Cumartesi günü aileye katılan yumrulu begonya olacak sanırım. Çiçeğinden çok yapraklarını sevdim. Fotoğraftakinden daha koyu, gerçek rengini yansıtamamışım.:rolleyes:

553870

553871

Ne güzel mevsim şu bahar. Tohumlar nazlanıyor fakat her saksıda bir şeyler çimleniyor. Belki ottur, gelişimini takipteyim.:rolleyes:

553872

Kaktüsüm açmaya başladı.:) (Mammillaria bombycina)

553874

553873

celalim01
20-05-2015, 09:35
Bende tohumdan Mammillaria ekmiştim. Şimdi ufacık bir şey. Bakalım nasıl gelişecek. İlk defa gördüm çiçeğini güzelmiş.

Sevgi Durul
21-05-2015, 20:44
Ben bunu opuntia humifusaya daha çok benzettiğimi söylemek istiyorum öncelikle. Gözlemlediğim kadarıyla sürgünler daha enli, tomurcuklar ise daha sivri oluyor. Bu tomurcuğa benziyor. Bendeki tomurcuklardan birinin gelişim süreci...

553127

553128

553129

Sevgili loveforlife, kaynana dili diye aratınca opuntia vulgaris çikmıştı önüme. Ne kadar da çok çeşitleri var ve ben artık aklımda tutamıyorum.;)

Benim tomurcuklar sürgünmüş meğer, sendekilerden ziyade ana bitkiye benzemeye başladılar giderek.:rolleyes:

Ayrıca Chamaecereus silvestriide de aynı durum söz konusu.

Sevgili YeniGine'ye duyurulur. O kadar da istemiştik hep birlikte.:)

554307

B e t ü l
21-05-2015, 20:58
Sukulentler ister açsın isterse açmasın her halleri de güzel. İnşallah çiçeğini de görür iki kat güzellik görürsünüz.

Emineyyüp
21-05-2015, 21:23
Maşallah çiçekleriniz çok güzelmiş .��

efeege
21-05-2015, 22:50
Sevgili Durul. benim kaynana dillerindede sürgün şeklinde oluşumlar vardı.
sonrasında sürgünlerin uçlarından tomurcuk verdiler yarın fırsatım olursa resmini paylaşırım.

YeniGine
21-05-2015, 23:41
Sevgili SDurul hep çiçeklensin istiyoruz ya, sürgün dediklerine ben hâlâ soldakini iyice incelemeye çalışıyorum acaba tomurcuk olabilir mi diye... İnşallah çiçeğini görebilmek nasip olsun.
Ben hergün dışarı çıkınca beni bir gör, hemen önce aklımda olanlara koşturuyorum şimdi en başta opuntianın tomurcukları var. Ve hâlâ tomurcuktalar uzun sürdü tomurcuklu halleri, inşallah çiçeğini görebilirim çünkü korkuyorum ya alıp götürürlerse, etrafta kedicikler, köpecikler dolanıp duruyor ya koparsa vs. vs. işte. Bakalım herşey nasip, kısmet.

Milla
22-05-2015, 08:22
Sevgili loveforlife, kaynana dili diye aratınca opuntia vulgaris çikmıştı önüme. Ne kadar da çok çeşitleri var ve ben artık aklımda tutamıyorum.;)

Benim tomurcuklar sürgünmüş meğer, sendekilerden ziyade ana bitkiye benzemeye başladılar giderek.:rolleyes:

Ayrıca Chamaecereus silvestriide de aynı durum söz konusu.

Sevgili YeniGine'ye duyurulur. O kadar da istemiştik hep birlikte.:)

554307

Ben diyecektim ama hevesler kırılmasın diye demedim :) Aynısı benim de başıma geldi. Klasik ikinci kat olayı :)

Sevgi Durul
22-05-2015, 17:06
Teşekkür ederim arkadaşlar. Biz üzerilerine düştükçe nazlanıyor bizimkiler.:rolleyes:

Bekleriz ne yapalım. Ama bazen de beklemediğimiz halde ansızın böyle bir görüntü karşısında sevinçten havalara uçabiliyorsunuz. Geçen sene almıştım, üzerindeki yapay çiçekleri çıkardığım yerden itibaren forum bozukluğu oldu. Sanırım bir mammillaria, alt türünü bilmiyorum.

Yakında taç takacak.:)

554491

Bu da üzerinden hatırlamadığım bir yere çelik gönderdiğim mammillaria gracilis çok sayıda yavru yapmış. iyi ki çelik almışım.:)

554492

Sayfanın ilk mesajındaki begonyanın ikinci çiçeği yalın kat açtı. Yoksa bu gelin damat çiçeği mi?

554490

sakdag
22-05-2015, 17:10
Eveeet :)

Sevgi Durul
27-05-2015, 21:04
Abla işler çok yoğun ilgilenmem zor oluyor, menekşelerimden göndersem yerin var mıdır deyince, yer sorun olmaz bulurum demiştim. Bilmiyordum ki 60-70 nadide menekşenin bana doğru yola çıktığını.:)

Bugün kargo gelince sevincim görülmeye değerdi. Eşimin, ''Allah akıl fikir versin'' söylemleri arasında kutudan özenle çıkardım canları.:) Kopan yaprakları da ziyan etmedim, hemen sera kutularına diktim.:cool:

Ve sizlerle de paylaşmadan geçemedim. Binlerce teşekkür derim, Sevgili asln. Umarım mahcup olmam.

Alıntıladığım mesajdan yaklaşık bir buçuk ay sonra sevgili Aslı'dan bir mesaj daha aldım.

Kısaca, kabul edersem elindeki diğer menekşeleri ve malzemeleri bana göndermek istediğini yazan bir mesaj. Tabii ki memnuniyetle başım gözüm üzerine aldım kabul ettim.

Menekşeler başımın tacı, agaclar.net'i menekşeler sayesinde bulmuşum ve tüm menekşelerimi kök çürüklüğünden kaybetmişim, aldığım diğerlerini de kaybetmeye devam ediyorum. Fitilli sulama sayesinde kayıplara son.

Gönderdiği tüm menekşeleri fitilli sulama sistemi ile birlikte gönderen Aslı'ya tüm içtenliğimle bir kez de buradan teşekkür ediyorum.

Fitilli sulama bana yabancı ve zor gelen bir sistemdi ama bundan sonra menekşelerimde fitilli sulamadan asla vazgeçmem. Hatta hoyalarda da düşünebilirim, oluyorsa.

Yeni menekşelerimden bir kaç kare.

555510

Sfagnum yosunu da göndermiş ve çıplak elle dokunulmaması gerektiğini söyledi. Bu yosunla ilgili forumda bu (http://www.agaclar.net/forum/57459-post5.htm) mesajı okuyunca tedirgin olmadım değil. Şimdilik kargoda kopan yaprakları köklendirmek için kutuya bıraktım.

555511

Bunun yanı sıra menekşe toprağı, perlit, vermikülit ve mini saksılar, pet bardaklar, hazırladığı fitiller, neem yağı, sulama kapları, bitki besinleri, ne var yoksa yollamış. Hatta dev iğneyi bile unutmamış.:)

İşte güzellerden bir kaçı.:)

555513

555512

555514

Sevgi Durul
27-05-2015, 22:05
Menekşelere sevinirken bahçeye indiğimde clematis piilu, deutzia ve filbahrinin filizlendiğini gördüm. Bir sevinç, bir sevinç. Hemen başlarına bir iş gelmeden topraktan söktüm. Biraz zor söküldüler, filbahri parçalandı çıkaramadım, yine sürer umarım.

Bu arada karşı komşum da kartopundan dip sürgünü çıkarıp verdi. Büyük saksılara diktim. Kayıplarım birer birer yerine geliyor.:)

555542

555543

555544

Clematis jackmani saksısında büyüyen bilemediğim bitki şebboymuş. O kadar da iyi tanışırız kendisiyle.:rolleyes: Sedum sarmentosumlar da clematisin kökünü güneşten koruyor. Şebboyu oradan söküp sökmemekte kararsız kaldım.

555545

Kaç kere arkadaşlar gönderdi de yaşatamadım. Çiçekçide görünce 5 liraya aldım, bu sefer kalıcı olur umarım.

555547

Tilki Mete
27-05-2015, 22:18
Alıntıladığım mesajdan yaklaşık bir buçuk ay sonra sevgili Aslı'dan bir mesaj daha aldım.

Kısaca, kabul edersem elindeki diğer menekşeleri ve malzemeleri bana göndermek istediğini yazan bir mesaj. Tabii ki memnuniyetle başım gözüm üzerine aldım kabul ettim.

Menekşeler başımın tacı, agaclar.net'i menekşeler sayesinde bulmuşum ve tüm menekşelerimi kök çürüklüğünden kaybetmişim, aldığım diğerlerini de kaybetmeye devam ediyorum. Fitilli sulama sayesinde kayıplara son.

Gönderdiği tüm menekşeleri fitilli sulama sistemi ile birlikte gönderen Aslı'ya tüm içtenliğimle bir kez de buradan teşekkür ediyorum.

Fitilli sulama bana yabancı ve zor gelen bir sistemdi ama bundan sonra menekşelerimde fitilli sulamadan asla vazgeçmem. Hatta hoyalarda da düşünebilirim, oluyorsa.

Yeni menekşelerimden bir kaç kare.

555510

Sfagnum yosunu da göndermiş ve çıplak elle dokunulmaması gerektiğini söyledi. Bu yosunla ilgili forumda bu (http://www.agaclar.net/forum/57459-post5.htm) mesajı okuyunca tedirgin olmadım değil. Şimdilik kargoda kopan yaprakları köklendirmek için kutuya bıraktım.

555511

Bunun yanı sıra menekşe toprağı, perlit, vermikülit ve mini saksılar, pet bardaklar, hazırladığı fitiller, neem yağı, sulama kapları, bitki besinleri, ne var yoksa yollamış. Hatta dev iğneyi bile unutmamış.:)

İşte güzellerden bir kaçı.:)

555513

555512

555514

Abla o yosuna iyi bak :D elle dokunmadan bir eldiven yardımıyla küçük bir saksı ya al istersen muazzamm bir köklendirici ( ben dokundum bişi olmadı ) minik orkidelerin diplerinde oluyor saksı değişimi yaparken kenara koydum unutmuşum kurudu gibi bişi oldu sarardı attım bende :o Nemi korumak gerekiyor galiba :D

Sevgi Durul
27-05-2015, 22:31
Son görüntüler...
Clematis jackmani saksıda keyifli.

555550

Echeveria pulidonis ve yapraktan yavrusu. Ad konusunda yanlışım varsa düzeltilebilir.

555551

Hosta hızla yapraklanıyor.

555552

Sardunyalar atakta.

555554

555553

günebakan
28-05-2015, 07:21
Sevgili sdurul herşey çok güzel görünüyor ellerinize sağlık ayrıca yeni menekşeleri güle güle büyütün menekşe yaprağı için bir ara müsaitseniz kapınızı çalmak isterim:)

Sevgi Durul
30-05-2015, 23:48
Sevgili günebakan,

Neden olmasın, yol yorgunluğunu atıp, yeni yapraklar verdiklerinde kapımızı çalabilirsiniz.

Öylesine güzeller ki, her biri tomurcuk dolu, önümüzdeki günlerde Afrika Menekşesi sayfalarında arz-ı endam ederler. Bu gece açanlardan bir kaçını (http://www.agaclar.net/forum/1383678-post12748.htm) ekledim.:)

Bardak menekşem olmazsa kusur kalırdım.:rolleyes: Çiçekçide görünce hemen alıverdim. Bir tane daha vardı, değişik renk olduğunu bilsem onu da alırdım, tomurcukluydu.

Ama benim bardağımda da çok tomurcuk var, iki de çiçek.

556254

556255

Yeni kaktüsüm,

556253

Çizgili telgraf açacak.

556252

Benim için en önemlisi sakız sardunyamın tomurcukları açtı açacak. Aldığımdan beri ilk kez açıyor.:rolleyes:

556251

günebakan
31-05-2015, 11:25
Açan menekşeler harika görünüyor gerçekten tabi diğer bitkileriniz de ayrı bir güzel maşallahları var
Bu arada bahçedeki fıstık ağaçını da gördü fıstıklar görünmeye başlamışlar acaba yeni olan fıstıklardan daha taze iken reçel yapmayı düşündünüzmü ben olsam kesin denerdim:)

Sevgi Durul
04-06-2015, 15:46
Sevgili günebakan, ben fıstık reçelini hiç duymamışım.:o

Sizden duyunca google'da şöyle bir araştırdım. Görsellerde şahane görüntüler ve değişik tarifler var. Bugün 1 kg. fıstık sipariş verdim bahçeye. Akşam üzeri gelir. Bildiğiniz ve denediğiniz tarif varsa burada (http://www.agaclar.net/forum/kiler/2319.htm) paylaşabilir misiniz? Ben de yaptıktan sonra ilgili bölümde paylaşırım.

Mesaj yazmışken terastan birkaç görüntü.

557129

Yaşasam mı, yaşamasam mı derken yaşamı seçti.:) Sevgili dağçiği'ne sevgilerimle...

557130

Sayın Zafer İnandıklı'nın gönderdiği atlaslardan biri, adını biliyordum, ilk eklediğim sayfaya bakmam lazım.

557131

557133

557132

günebakan
05-06-2015, 09:38
Ne yazıkki denediğim veya yaptığım hiçbir tarif yok ben sadece tadına bakmıştım çok hoşuma gitmişti sizde fıstık ağacını da görünce aklıma geldi. Umarım başarılı olursunuz:)

Sevgi Durul
06-06-2015, 09:48
Başarılı olmayı ben de istiyorum ve şimdilik araştırma evresindeyim. Sipariş ettiğim Antep fıstıklarının akıbetini burada (http://www.agaclar.net/forum/1385377-post3624.htm) yazdım.:rolleyes:

Terastan bir kaç görüntü.

557556

557557

En büyütemediklerimden tüylü telgraf. Burada arkadaşım köklü ve gayet canlı bir parça vermiş, diğer cılızların yanına dikmiştim. Bu sefer de kuşlar musallat olmuş, sökmüşler.:mad: Tabii yeniden diktim, çiçeğini merak ediyorum.

557558

Çizgili telgraf önce tek açtı.

557559

Sonra arttırdı. Aynı uçta çok sayıda tomurcuk oluşturuyormuş. Ben de yeni öğrendim.:rolleyes:

557560

Sevgi Durul
11-06-2015, 16:05
Menekşelere sevinirken bahçeye indiğimde clematis piilu, deutzia ve filbahrinin filizlendiğini gördüm. Bir sevinç, bir sevinç. Hemen başlarına bir iş gelmeden topraktan söktüm. Biraz zor söküldüler, filbahri parçalandı çıkaramadım, yine sürer umarım.

Aynı sevinci bugün yine yaşadım. Bu sefer kırmızı sarmaşık gül ve oya ağacı sürgün vermişler. Rutin kontrollerimde gördüm. Hemen söküp saksıladım. Şimdi, dua ediyorum gelintacı ve morsalkım için. Önümüzdeki günlerde inanıyorum ki onlar da beni sevindirecekler.:rolleyes:

558561

Oya ağacımı, (çok büyük boş saksım yoktu) orta boy bir saksıya diktim. Acaba biraz daha derin mi dikilmeliydi:confused:

558562

Sümbülteberlerden de ümidi kesmiştim, dün baktım uç vermişler. Son yağmurlar yaradı galiba.

558563

Bir hafta olmadı, kesin gününü aklımda tutmamışım, bazı tohumlar ekmiştim. Çimlenmişler...:)

558564

Biraz önce gördüğüm sarı güzellik. Sarıkız açmaya başlamış.:p

558565

Sevgi Durul
11-06-2015, 16:22
Amaryllis Bahçesi (http://www.amaryllisbahcesi.com/ilkbahar-soganlari-k-3.html)'nden aldığım amaryllis minerva çiçek sapı çıkarıyor. Buna çok sevindim, geçen sene aldığım ve kendimde olan amaryllis soğanlarımı çürütmüştüm. Çiçeğini dört gözle bekliyorum.

558575

Bardak menekşem.

558576

Kolyoz.

558577

Menekşelerim peşpeşe açmaya devam ediyor.:) Katmersiz, katmerli, değişik renkte tomurcuklar, her gün farklı renkler, sevinç kaynaklarım.:)

558578

558579

Sevgi Durul
12-06-2015, 10:41
Bu sefer tomurcuklar gerçek.:rolleyes:

558803

Fotoğrafı çektikten sonra masa tıklım tıklım doldu. Terasın camlı bölümünden. Perde tüm öğlenden sonra tüm gün gelen yakıcı güneşten korumak amaçlı.:rolleyes:

558804

Yılbaşı çok yavaş gelişiyor.

558805

Günü aydınlatanlardan. Picasso menekşe.

558807

Veronika açmaya başladı.

558806

Sevgi Durul
12-06-2015, 10:48
Pencere önü.:rolleyes:

558812

558811

558813

558814

Bu çelik ama çiçeğini koparmaya kıyamadım. Biraz gül sardunyayı andırıyor.:)

558815

aleydi
12-06-2015, 13:34
Veronika ayrı bir güzellik katmış. Mavi çiçekleri çocukluğumdan beri severim. Gelişmekte olanlar sevindirici. Menekşeler, sardunyalar çiçeklenmiş. Her zaman ki gibi hepsi çok güzel ablacım. Sevgiler.

Sevgi Durul
12-06-2015, 21:16
Sevgili aleydi, veronika bahçedeyken daha neşeliydi. Şimdi saksıya hapsolmak zorunda kaldı.:(

Malum geçenlerde ot biçme makinası bir güzel veronikayı da biçmişti. Şimdi yeni yeni kendine geliyor. Bu (http://www.agaclar.net/forum/1156740-post2710.htm) mesajın son iki fotoğrafında bahçedeki halini görebilirsin.:)

Çok yıllık ve donlara dayanıklı oluşu artı özelliği.;)

Teşekkürler... Sevgiler...

YeniGine
12-06-2015, 23:57
Sevgili SDurul'um maşallah terasın harika olmuş. Telgrafın çiçeklerini ne kadar güzel fotoğraflamışsın, meğerse ne kadar güzel çiçekleri varmış. Beyaz sardunyana bayıldım tabi diğerlerinin de hakkını yememek lazım çok güzeller çok... Ellerine, gönlüne sağlık.

Benim opuntia bugün çiçeklenmiiişş çok şükür, nasıl mutlu oldum anlatamam, çok da güzel bir çiçeği varmış; beklediğime değdi...

Seabert74
15-06-2015, 07:31
Allahım ben bu Picasso'ya bayıldım.. Yaprak rengi o kadar güzel ki, çiçek açmasa bile seyirlik..
Maşallah harikaymış..

Bu sefer tomurcuklar gerçek.:rolleyes:

558803

Fotoğrafı çektikten sonra masa tıklım tıklım doldu. Terasın camlı bölümünden. Perde tüm öğlenden sonra tüm gün gelen yakıcı güneşten korumak amaçlı.:rolleyes:

558804

Yılbaşı çok yavaş gelişiyor.

558805

Günü aydınlatanlardan. Picasso menekşe.

558807

Veronika açmaya başladı.

558806

Sevgi Durul
15-06-2015, 23:11
Sevgili YeniGine, teşekkürler. Opuntia için gözün aydın, darısı başıma. :) Pek yakında açar benimkiler de. Hava iyice ısındı, bitkiler kendilerine ancak geliyorlar.

Chamaecereus silvestrii çiçeğe davranıyor. Opuntiadan önce açacak.

10 Haziranda böyleymiş.

559443

Bugün böyle.

559444

Mammillaria gracilis yavruluyor galiba. Diken yapısı çok hoş, açmasa da olur.:)

559445

Pamuklu sempervivum yine açacakmış.:rolleyes:

559447

Adını yeni öğrendiğim güzelim, mammillaria matudea. Çiçekli hali epey uzun süreceğe benziyor, hep göreyim diye içeri aldım.:p

559446

Sevgi Durul
15-06-2015, 23:18
Allahım ben bu Picasso'ya bayıldım.. Yaprak rengi o kadar güzel ki, çiçek açmasa bile seyirlik..
Maşallah harikaymış..

Ben de çok seviyorum bu güzellikleri, sevgili Seabert74, biraz daha seyredelim mi?

559449

559450

559451

559452

günebakan
16-06-2015, 16:37
Hepsi çok güzel ama pisacco muhteşem:)

loveforlife
16-06-2015, 20:21
O masa üstündekiler yok mu, bayıldım! Ne güzel keyif kahvesi içilir o masanın başında...

Milla
16-06-2015, 21:24
Maşallah sayın SDurul,
Ben o kadar ülke, şehir, fidanlık, çiçek mağazası, pazar, çarşı arası seyyar satıcı, AVM vs gezdim şimdiye kadar yaprakları öyle beyazlı, alacalı tek bir menekşeye bile rastlamadım. Nereden edindiniz acaba?

sakdag
16-06-2015, 21:27
Sevgili Loveforlife'a katılıyorum. Masanın üstündeki tabloya bayıldım. Tablo diyorum özellikle, çok çok hoşuma gitti görüntüleri. Hele o sağ üst köşedeki süslü kız yok mu... Süper süper süper...Nazar boncuğu iliştirin derim Sdurul Ablacığım.

Ben Picasso falan anlamam, Picasso derken beyaz yapraklıları mı kastediyorsunuz acaba?

Milla
16-06-2015, 21:36
Sevgili Loveforlife'a katılıyorum. Masanın üstündeki tabloya bayıldım. Tablo diyorum özellikle, çok çok hoşuma gitti görüntüleri. Hele o sağ üst köşedeki süslü kız yok mu... Süper süper süper...Nazar boncuğu iliştirin derim Sdurul Ablacığım.

Ben Picasso falan anlamam, Picasso derken beyaz yapraklıları mı kastediyorsunuz acaba?

Sevgili sakdag,
Hakikaten o süslü kız çok güzel, çok işveli. Bence bir kaç nazar boncuğunu hak ediyor.

günebakan
17-06-2015, 12:55
Müsadenizle Sdurul'un yerine ben cevap vereyim evet sevgili Sakdağ beyaz yapraklı menekşelere picasso deniyor bazıları çiçek açmasa bile harika görünüyor:)

Sevgi Durul
18-06-2015, 22:12
Teşekkürler arkadaşlar.:)

O masa üstündekiler yok mu, bayıldım! Ne güzel keyif kahvesi içilir o masanın başında...

Şurada da bir bardak çay içilir ve keyifle tomurcuklar incelenir.:)

560164

Sayın milla, menekşelerimin bana geliş hikâyesini bu (http://www.agaclar.net/forum/1370234-post176.htm) ve bu (http://www.agaclar.net/forum/1382684-post215.htm) mesajlarımda anlatmıştım.:)

Sakdag'cım, sağolsun günebakan cevaplamış, bu picassoları ben de çok beğeniyordum. Sahip olabileceğim aklımın ucundan geçmezdi. Şimdi benden mutlusu yok.:)Yapraklar köklenmeye başladı.

Sevgi Durul
18-06-2015, 22:39
Şimdi açma zamanı.

Sırada ful yasemin var.:) İlk aldığım yıl çok yoğun açmıştı. Şimdi tek tük tomurcukları var. Budama hatası yapıyorum galiba.:rolleyes:

560192

Bugün baktığımda giderek pembeye dönmüş, bu halini çok sevmiştim.:rolleyes:

560193

Bu da bir başkası.

560194

Chamaecereus silvestrii sevindirenlerden.:)

560195

560196

Emineyyüp
18-06-2015, 22:52
Şimdi açma zamanı.

Sırada ful yasemin var.:) İlk aldığım yıl çok yoğun açmıştı. Şimdi tek tük tomurcukları var. Budama hatası yapıyorum galiba.:rolleyes:

560192

Bugün baktığımda giderek pembeye dönmüş, bu halini çok sevmiştim.:rolleyes:

560193

Bu da bir başkası.

560194

Chamaecereus silvestrii sevindirenlerden.:)

560195

560196Kaltüslerin bu kadar güzel çiçek açmasına halen şaşkınlıkla izliyorum .Çok güzel bir görüntü .

Sevgi Durul
24-06-2015, 22:21
Sardunyalar tohum yapıyor.

561580

Amaryllis minerva, dün.

561577

Ve bugün. Ne zaman açacak ki?

561578

Aynısafa, ekmemiştim ama onun tohumu bir şekilde gelmiş, süs yoncasının saksısında kendisine yer bulmuş.

561579
Kaltüslerin bu kadar güzel çiçek açmasına halen şaşkınlıkla izliyorum .Çok güzel bir görüntü .

Evet, çok güzeller ve chamaecereus silvestrii son bir fotoğrafı hak etti sanırım.:)

561576

Sevgi Durul
24-06-2015, 22:32
Bu (http://www.agaclar.net/forum/1382164-post77.htm) mesajda adını şebboy olarak öğrendiğim bitki giderek farklı bir bitki görünümünü aldı. Ezan çiçeği olabilir mi acaba? Bir ara tohumunu saksılardan birine atmıştım.:)

561583

Bu da üstten görünüşü.

561584

Pamuklum yine açacakmış.:)

561585

Menekşelerimden ikisi.

561586

561587

sonkez
24-06-2015, 22:37
Eviniz menekse tsrlasina dönmüş çok sevindim.Cicekli hsllerini çok merak ediyorum :)

Sevgi Durul
24-06-2015, 22:39
Terastan bir köşe.

561590

Köşeden detaylar.

561591

561592

Heuchera yine açacakmış.:)

561593

Muda
25-06-2015, 03:04
Bu (http://www.agaclar.net/forum/1382164-post77.htm) mesajda adını şebboy olarak öğrendiğim bitki giderek farklı bir bitki görünümünü aldı. Ezan çiçeği olabilir mi acaba? Bir ara tohumunu saksılardan birine atmıştım.:)

561583

Bu da üstten görünüşü.

561584

Sayın SDurul;
Bitkiniz bana göre ezan çiçeği. Yakında nasıl olsa çiçek açar.

http://www.agaclar.net/forum/1388610-post59.htm

http://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/14491-3.htm

Sevgi Durul
27-06-2015, 14:26
Sayın muda, teşekkür ederim, ilgili linkte gerekli düzeltmeyi yaptım.

Burası bugün çok yağışlı, yağmur suları rögarlardan taştı. Bahçe (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17576-123.htm) ne alemdedir, bilemiyorum.

562202

Selin geldiği yer.

562203

Saksılar yağmur altına çekildi, sulananlar tekrar yerine. Sonra diğerleri, epey uğraştırdı. Yağmur suyu, saksı bitkilerine de iyi geliyor.:)

Amaryllis minerva sonunda tomurcuklarının ikisini açtı. Açacak iki tomurcuk daha var.:)

562204

Aynısafa, oxalis saksısını istila etti, dev bir şey oldu. Saksıda domates de büyüyor. Aynı bitkide pek çok tomurcuk var. Biraz yağmur gelmiş üzerine.:)

562205

Sevgi Durul
02-07-2015, 13:46
Yağmurlar devam ediyor. Dün gündüz başlayan yağmur gece de sürdü. Buna en çok bitkiler sevindi.:)

Benim sevincim ise dün gelen kargoydu. Bütün gün yüzümde gülümseme ile sabırsızlıkla beklediğim kargo ve sonrasında itina ile hazırlanmış paketleri açarken zarar vermemek için gösterdiğim sabır.:) Yeni bitkilerim.

Değişik renklerde acimenesler.

563434

563435

Çok istediğim oxalis deppei. Biraz yol yorgunu, yeni yaprak ve çiçekleriyle fotoğraflamayı ümit ediyorum.

563436

Kaç kere elime geçen ve bir türlü yaşatamadığım kohleria. Bu sefer olacak umarım. Bu kırmızı açacak, diğer iki renk için beklemedeyim.

563437

Ayrıca fotoğraflamadığım kasımpatına benzettiğim bir bitkim daha var.

Amaryllis minerva dört çiçeğiyle pek heybetli.

563438

Bu mesajdaki bitkilerimin kaynağı Amaryllis Bahçesi (http://www.amaryllisbahcesi.com/anasayfa.html)'ne teşekkürlerimle.

Sevgi Durul
02-07-2015, 13:50
Menekşelerimden açmaya başlayanlar.

563440

563441

563442

563443

563444

Jakin
02-07-2015, 13:57
Hepsi birbirinden güzeller sevgili SDurul.. Çok güzel bakıyorsunuz onlara. Fotoğraflarınız da çok başarılı.. :)

Sevgi Durul
02-07-2015, 14:01
Ful yasemin bu sene de tek tek açıyor. Oysa aldığım sene böyle (http://www.agaclar.net/forum/1188763-post2976.htm) güzel ve yoğun açmıştı. Sebebini anlayamadım.:mad:

563446

Echeveriaların hayranıyım. Bakar mısınız şu yaprakların dizilişindeki ahenge.

563448

563449

Cereus epiphyllum oxpetalum, bu kadar büyütebildim. Çiçeğe çook var.:rolleyes:

563451

Delosparma cooperi de yavaş yavaş açmaya başladı.

563450

Sevgi Durul
02-07-2015, 14:11
Yağmur suyuyla coşanlar.:) Yanlış anlaşılmasın, sürekli yağmur altında değil, suya doyunca kenara çekiliyor.

563453

563454

563455

Varsın açmayanlar açmasın, pamuklu semperviumum bana yeter. (Bu sözüm atlaslar ve hoyalara.) Geçen sene biraz daha erken açmıştı,yanlış hatırlamıyorsam çiçeklenmesi altı aya yakın sürmüştü. Gösteriye başlıyor.:cool:

563456

563457

B e t ü l
02-07-2015, 16:03
Pamuklunuz çooook güzel. Çiçeğinin rengi çok tatlı. Baktıkça sakinleştiriyor.
K. Tomentosa yavaş mı büyüyor? Bendeki pek yavaş. Yoksa ben mi memnun edemedim acaba ?

Sevgi Durul
03-07-2015, 08:36
Çok daha güzel olacak ablası. Geçen sene bu (http://www.agaclar.net/forum/1304668-post67.htm) mesajın son fotoğrafındaki gibi açmıştı.:cool:

Kalanchoe tomentosa yaklaşık bir yıldır bende. Sadece uçlarındaki kahverengilikler belirgin olan yaprakları çıktı. Yavaş büyüyor gerçekten.:)

Hepsi birbirinden güzeller sevgili SDurul.. Çok güzel bakıyorsunuz onlara. Fotoğraflarınız da çok başarılı.. :)

Çok teşekkür ederim, sevgili Jakin. Beğenmenize sevindim ve o gazla hemen yeni fotoğraflar çektim. Ama yok eklemiyeceğim, bıktırıcı olmasın.;) Sevgiyle...

Sevgi Durul
07-07-2015, 11:49
Sûz-i Dilârâ'cım, senin tohumlar, inci taneleri gibi açmaya başladı.

564564

Dün temizlik vardı, onu oraya çek bunu buraya çek, biraz işkence haline geldi.:rolleyes:

564567

564566

Her saksıda bir domates, büyük ihtimalle meyve vermeyecekler ama sökmeye kıyamıyorum.:rolleyes:

564565

Bu (http://www.agaclar.net/forum/1375166-post185.htm) mesajımda sözünü ettiğim altuni taflan tüm yapraklarını dökmüş, kupkuuru dal olarak kalmıştı. Budadım ve sulamaya devam ettim. Sonuç...

564563