View Full Version : SDurul / Teras
Sûz-i Dilârâ
02-05-2016, 14:37
Kargon hayırlı olsun ablacım, güle güle yetiştir bitkilerini, çiçeklerini gör;)
Ben kapıya kargo gelince çok heyecanlananlardanım (bu kelimeyi ne zor yazdım). Beklediğim paketin elime ulaşması, çocuklarla birlikte paketi açmak, içindekileri incelemek, bayılıyorum.
Hele bir de içinde ne olduğunu bilmediğimiz kargolar var ya, o daha heyecanlı oluyor. Bir dünya sürpriz bitki. Beni sevindirenleri de Allah sevindirsin;)
Bir de abla, senin kargo kutunu görünce eskilerden aklıma şu geldi.
Benim çocukluğumda biz kışın ilçeye yazın köye giderdik. Yazın o cırcır böcekli, biçilmiş buğdayın tarlada kalan o kök kısmının (biz "firez" deriz) sıcakla yayılan kokusu, o bayıltıcı öğle sıcağı sessizliğinde, terden kokmuş vaziyette, küçücük, esmer çocuğu bir kolunda çalını, diğer kolunda bohçasını taşıyan ve hep de iki kişi dolaşan bohçacı kadınlar olurdu ve bebek de hep bir tanesinde, ikisinde de bebeğe hiç rastlamadım.
Bazen bizim kapının önündeki çardağın altına açarlardı bohçalarını. Ev sahibinden soğuk su isterlerdi.
Çocuk da sanki oyuncak bir bebek gibi gıkını çıkarmadan bir kenarda atılı vaziyette annesinin onunla ilgilenmesini beklerdi. Şimdi bizim çocuklarla onları kıyaslıyorum da hayrette kalıyorum.Bizimkiler bayağı şımarık çocuklar.:D
Sonra aniden oradan buradan kadınlar çıkmaya başlar, o öğlen sessizliğini ve huzurunu hararetli konuşmalar, çekişmeli pazarlıklar ve bazen de bağırış çağırışlarla dağıtırlardı. Ben bir kenarda bohçanın içindekileri sevinçle izlerdim. Neden bilmiyorum ama o bohça içimde hep sevinç uyandırmıştır. Nevresimler, yatak örtüleri, yastık kılıfları, gelinlik kızlar için pek cafcaflı çeyizlikler, ne anlama geldiğini sonradan öğrendiğim rengarenk kaçak kumaşlar (Türkiye'ye kaçak sokulurmuş, Ortadoğu ülkelerinden Antep'e oradan da bizlere kadar gelirmiş)
Para bulunalı bilmem kaç yüzyıl olmuştur ama cebinde nakit bulundurmayan köylü kadını (bu kısmın öyküsü de ayrı ve acıdır) ve bohçacı hanım için geleneksel alışveriş yöntemi olarak takas usulü halen devam etmektedir.
Bazen bir horoza, bazen yarım çuval bulgura, varsa üzüm, cevize, köylü kadın elinde kızının çeyizlik yatak örtüsü, bohçacı hanım da ucuza gittiğini söylene söylene alışverişlerini noktalardı. Anneciğim de bu bohçalardan epey malzeme almıştır:D Bazen köye gittiğimde annemin ceviz sandığını açtırır içini bir yoklarım, işime yarar bir şeyler çıkar mı diye:)
Nereden nereye, içimde aynı sevinci duydum nedense ve bunları seninle de paylaşmak istedim:cool:
Hatıralar işte insanı nerede, nasıl yakalar belli olmuyor. Derler ki bir insan hatıralarıyla avunmaya başlamışsa yaşlanmaya da başlamış demektir. Ben de artık yaşlanıyorum herhal :)
Sevgi Durul
05-05-2016, 16:17
Sûz-i Dilârâ'cım, teşekkür ederim.
Ben de kargo alacağım zaman çok meraklanıp, sabırsızlanırım. Hele paketi açarken ki sevinç, heyecan yaşamaya değer.:p
Biz 1976-1987 yılları arasında köyde yaşadığımız için bir satıcı geldiğinde, kestanesini, fasulyesini, cevizini kapıp gelen kadınları çok iyi bilirim. Büyük olasılıkla, alacakları malın değerinden fazla ürün vermek umurlarında bile değildi. Yeter ki o cicili bicili çeyizlikleri alsınlardı. Bak şimdi ben de eskilere gittim.:)
O eskilerdeki bohçacıların bohçasındakiler kadar hoş değil, bu (http://www.agaclar.net/forum/1458679-post505.htm) bohçadan çıkan koku. Sanırım bu saatten sonra öldüğünde üzülmediğim bitki olur kendisi. Aman aman, bir daha koklamak mı? Eşim bu leş kokulu bitkiyi fark etse, sanırım terastan aşağı atar. Bak ne güzel açtı diye gösterdim, kokusundan hiç söz etmedim.:)
Yaşlanmak mı? Yok öyle bir şey. Yeter ki, içimizdeki çocuk yanımız yaşlanmasın. Sevgiyle...
Sûz-i Dilârâ, anlatımınız öylesine hoş ki, beni de çocukluğuma götürdünüz. Şehirleri bilmem ama eskilerde köyde yaşayıpta bohçacının ne olduğunu bilmemek imkansız.
SDurul, "Yaşlanmak mı? Yok öyle bir şey." demişsin ya, ben de var öyle bir şey. :) Keşke olmasa ama var işte.
Sevgi Durul
07-05-2016, 14:54
Biraz da terastan.:)
Etkinlik tohumlarından domates ve biber fideleri.
Maniye domates-Sn. Atılgan.
610409
Boşnak biberi-Sn. Muda.
610410
Clematisler henüz çiçeklenmedi, Jackmaniide tomurcuk var galiba.:p
610412
Saksı lazım olunca sökecektim, kıyamadım. İyi ki de sökmemişim.
610411
Sardunyalar çatı balkonundan inemediler henüz, tomurcuklanmışlar.
610413
Sevgi Durul
16-05-2016, 09:32
Şu anda temizlik yapıyorum, arada bakıp kaçıyorum, aynı anda kargo bekliyorum. Günüm çok hareketli. İçimdeki enerjiye güzelleriniz iyi geldi, Sevgili A_NOMAD. Teşekkürler...
Zili duymam diye süpürgeyi de çalıştıramıyorum, şu kargo bir an önce gelse.
Beklediğim kargo o gün geldi. Hoş geldi safa geldi. Kargoyu paylaşmaya nereden ve nasılla başlayayım.
Geldiği adres, agaclar.net sayesinde tanıdığım, arkadaşım, dostum, kardeşim, kızım dediğim, hakkında çoğunuzun benimle aynı duyguları paylaştığı Sevgili loveforlife'ın facebookta kurmuş olduğu Pati Cactus Succulent (https://www.facebook.com/groups/944629068969706/) sayfası.
Oradan yapmış olduğumuz alışverişle, hem sağlıklı güzel bitkilere sahip olup, hem sokak hayvanları için bir şeyler yapmanın hazzını yaşıyoruz.:)
Bu sadece bir alışveriş değildi, aynı zamanda Sevgili loveforlife'ın paylaşımı çeliklerden de vardı.
agaclar.net'in İstanbul toplantısında dağıttığı kendi yaptığı kalemliklerden bana da ayırmış.:)
612352
612351
612354
612355
Sempervivum çeşitlerimi, bu sayede arttırdım.:)
612363
Sevgi Durul
16-05-2016, 10:15
Sempervivum.
612366
612367
612368
612369
Cumartesi geldi, Pazartesi açtı. Rebutia. Teşekkürler, loveforlife.
612370
Sevgili loveforlife bir an önce elindekileri erit, tekrar Yalova'ya git. Hayırlı satışlar dilerim. Sevgilerimle...
Sevgi Durul
16-05-2016, 10:38
Bitmemiş. Bunlar da diğerleri.
612389
612387
Heucheraları geçirince yeni saksısında paylaşırım.
Tradescantia sillamontana, zorla tutturdum, çiçeğini bekliyorum.
612390
612391
Kanayan kalplerde son durum. Diğer tomurcuklar açacak mı, kurumuş mu anlayamadım. Bekleyip göreceğiz.
612388
Sevgi Durul
21-05-2016, 15:17
Clematis jackmanii açacak, diğer ikisinde tık yok.:)
613560
Gelin teli büyüye büyüye bu kadarcık büyüyebildi. Ölmediğine şükür.:p
613561
Mavi yaseminin saksısı dar geliyordu. Dün yeni büyük saksısına taşındı.:)
613563
Pasiflora aldı başını gidiyor, bakalım açabilecek mi?:confused:
613564
Saksıların birinde çıkan hercai menekşe usul usul açmaya çalışıyor.:rolleyes:
613562
Sevgi Durul
31-05-2016, 11:22
İlk ve tek orkidem. Hediye. Görünen kök kısımları uçlardan kurumuş. Bakımı hakkında hiç bir bilgim yok.:rolleyes: Orkide başlığını okumalıyım.:) Anlaşırız umarım.:rolleyes:
615434
615435
615436
615437
Sevgi Durul
02-06-2016, 09:33
Günceller...
Üretim kutusu.:rolleyes:
615704
Menekşe, sardunya. Sardunyaların tadı tuzu pek yok, iki saksı bu renkten açtı. Ben bunların geçen sene kırmızı açmış olduğunu hatırlıyorum. Böyle durduk yerde renk değişimi mümkün müdür ki?:eek:
615703 615701
Chamaecereus silvestrii, kendilerini pek çok severim.:rolleyes:
615702
Gün güzelinin sarısı. Pati Kaktüs Sukulent (PATİ CACTUS&SUCCULENT&FLOWER)'ten yaptığım alışverişten bu ve dona dayanıklı pek çok yeni bitkim oldu. Teşekkürler, Sevgili loveforlife.
615700
Sevgi Durul
02-06-2016, 09:48
Aynı alışverişten, Rudbeckia hirta 'moreno'.
615710
Kaç kez edinip bir türlü yeşertemediğim oxalis deppei soğanlarım bu sefer başarıyla hayata tutundular.:p Edinemezsem aklımda özür bulunacaktı.:rolleyes:
615711
615712
615713
615714
Sevgi Durul
07-06-2016, 01:24
Dünden bir kaç görüntü.:)
Clematis jackmani dev saksıda ve orada ipek çiçeği, kasımpatı, hercai menekşe, sedum sieboldii, graptopetalum, pasiflora, datura sandığım bir bitki, son olarak ta cosmos gibi gelen bir şey büyüyor. Saksı tam arap saçı. Bütün bunlar clematisin kökünü güneşten korumak içindi, bazıları kendi kendine izinsiz çimlenmişti. Şimdi de clematis sıkıldı galiba, çok küçük çiçekler açtı.
616649
İki gün önce çekmiştim, bugün biraz daha açmışlardı.
616646
Coreopsis grandiflora 'Little Red Hen'
616647
616648
Phlox subulata.
616650
YeniGine
07-06-2016, 23:49
Maşallah sardunyanın rengine bayıldım sevgili SDurul'um, ne kadar güzel bir renge dönüşmüş... Güngüzelinin sarısını da ilk sende gördüm ve çok da güzelmiş. Emeklerine sağlık...
Sevgi Durul
10-06-2016, 22:14
YeniGine'cim, dönüşmüş mü, ben mi yanlış hatırlıyorum bilemedim. Eski mesajlara baksam gerçeği görürüm de üşendim.:)
Gün güzelinin sarısını yeni aldım. Şimdilik güzelliğini doya doya seyreylemek için saksıda. Sonbaharda bahçe düzene girsin, taşımayı düşünüyorum. Saksıda soğanlı ve yumrulularda başarı oranım düşük çünkü.:rolleyes:
Birkaç güncel görüntü.:)
617346
617344
617345
617342
617343
Sevgi Durul
11-06-2016, 23:33
Güzellerim, bugün ki görüntüleri.
617483
617480
617481
617482
Adalet Yağcı
13-06-2016, 11:13
İlk ve tek orkidem. Hediye. Görünen kök kısımları uçlardan kurumuş. Bakımı hakkında hiç bir bilgim yok.:rolleyes: Orkide başlığını okumalıyım.:) Anlaşırız umarım.:rolleyes:
615434
615435
615436
615437
Sevgili Durul'cuğum, orkiden Phallenopsis cinsi, renkli kabından çıkarıp şeffaf saksısıyla, saksı harcının, saksı içindeki dışındaki köklerin ve yaprakların yakın çekimini net bir şekilde fotoğraflarsan yardımcı ola bilirim.
Bu arada, teras başlığına bayıldım, uygun bir zamanda inceleyeceğim ;)
Sevgi Durul
13-06-2016, 15:38
Sayende orkide işkenceden kurtulacak, Sevgili Adalet hanım. İlgilendiğin için teşekkür ederim.:)
Fotoğrafları ekliyorum.
617852
617853
617854
617855
617856
Sevgi Durul
13-06-2016, 15:41
Bu mesajı daha sonra silerim, değişik kısımlardan görmen için ekliyorum. İstediğim netlikte olmadı maalesef.
617858
617857
617859
Adalet Yağcı
13-06-2016, 16:03
Merak etme Orkiden sağlam :)
Son mesajındaki fotoğraflarda görünen kurumuş siyahlaşmış kısımları temiz bir makasla yeşil kısımlara kadar kesebilirsin.
Bir sürü kök var orkidende, kolay kolay ölmez merak etme.
Benim yaşlı bitkim fazla sulanmaktan dolayı hemen hemen tüm köklerini çürütmüştü, hemen ölmüş kökleri temizledim, harcını değiştirdim, kısa kısa iki kök ile hayata yeniden tutundu.
Bence en kolay bitkiler Orkideler :)
Adalet Yağcı
13-06-2016, 16:08
Canım, yazmayı unuttum, bitkini bol ışık alan ama direk güneş görmeyen bir yere yerleştir, ve sık sık yer değişikliği yapma.
Akşamları sadece yapraklarına fıs fıs ile nem ver,(çiçekleri sakınarak)bu arada biraz havalandır, yani kapı pencere gibi bir yerleri aç, bol oksijen girsin içeri.
Yaprak diplerine su birikirse kağıt peçeteyi kıvırarak suyu emdir.
Sevgi Durul
16-06-2016, 00:31
Sevgili Adalet hanım, teşekkür ederim, içime su serptiniz. Şimdi daha bir güvenle orkideme yaklaşabilirim.:)
Saksıda kendiliğinden çimlenen ve katmerli datura olmasını umduğum bu bitki şöyle açtı. Göz göre göre ot büyütmüşüm. Daha da sökmedim.
618361
Sevgili akçabardak, bahsettiğim Meksika petunyası olmasını umduğum bitkiyi ekliyorum. Sizce sevineyim mi? Yorumunuzu bekliyorum.
618362
Renklerine hayran olduğum sempervivumlar.
618363
618364
618365
Sevgili akçabardak, bahsettiğim Meksika petunyası olmasını umduğum bitkiyi ekliyorum. Sizce sevineyim mi? Yorumunuzu bekliyorum.
Sayın SDurul, naçizane fikrimi belirtmek isterim sizin bitkinizin mexika petunyası olduğunu düşünmüyorum. Onun yaprakları daha ince ve uzun sivri uçlu oluyor.
akçabardak
16-06-2016, 13:13
618362
Sevgili SDurul, bana kalırsa yüksek ihtamalle meksika petünyası, karşılaştırmak için hemen gidip bahçeden bir tane sizin bitkinizin büyüklüğünde bir filiz söktüm, ikisinde de ben bir fark göremedim.
Yeni oluşan filizlerin ilk yapraklarına bakılırsa ikisinin de aynı gibi, bana kalırsa biraz daha bekleyelim boyu uzadıkça daha belirginleşir.
Daha boylu olan anaçların yapraklarına bakılırsa evet daha büyük ve uzun.
Sizin için fotoğrafladım, siz de bir değerlendirme yapın istedim :)
Siz gördükten sonra bu mesajımı silerim
618442
Sevgi Durul
16-06-2016, 22:01
Sevgili SDurul, bana kalırsa yüksek ihtamalle meksika petünyası, karşılaştırmak için hemen gidip bahçeden bir tane sizin bitkinizin büyüklüğünde bir filiz söktüm, ikisinde de ben bir fark göremedim.
Sevgili akçabardak, öncelikle silmeyin diye alıntıladım.
Bana da sizin fideye benziyor gibi geldi. Yaprağın sert bir yapısı var. Pek otsu değil. Biraz daha bekleyip tekrar görüşürüz.:)
Bir bakmışsınız, bir sabah o mor çiçeğini açmış, bize gülümsüyor. Hayali bile güzel.:)
akçabardak
16-06-2016, 22:49
Evet yaprağın yapısı biraz sert sevgili SDurul, inşallah en kısa zamanda dediğiniz gibi çiçeğinin gülümsediğini de görmüş oluruz.
YeniGine
17-06-2016, 00:00
Sevgili SDurul'um 'Göz göre göre ot büyütmüşüm' dediğin otun çiçeğini ben patatesin çiçeğine benzettim, yapraklar belli olmadığı için emin de değilim...
ceydoruk
20-06-2016, 14:23
Sayın SDurul,
Bahçe ve balkonunuzu keyifle geziyorum, sizin btkileriniz ve uygulamalarınızı da örnek alıyorum sayfalarınızda gezerken notlar alıyorum... Bir sorum olacak fitilli sulama diye birşeyden bahsediyorsunuz (muhtemelen cevabı vardır sayfalarınızda ama ben sondan başa doğru gittiğim için sabredemedim) tam olarak ne demek nasıl bir uygulama rica etsem bilgi alabilir miyim?
Sevgi Durul
20-06-2016, 22:09
'Göz göre göre ot büyütmüşüm' dediğin otun çiçeğini ben patatesin çiçeğine benzettim, yapraklar belli olmadığı için emin de değilim...
YeniGine''cim, patates olmadığından eminim, saksıya hiç patates ya da kabuğu koymadım. Biraz araştırınca Solanum nigrum (https://www.google.com.tr/search?q=solanum+nigrum&espv=2&biw=1366&bih=667&source=lnms&tbm=isch&sa=X&sqi=2&ved=0ahUKEwi_2YHiqrfNAhUF5xoKHZ6_CE8Q_AUIBigB#imgr c=gHoCsDuM9pxO2M%3A) (Köpek üzümü) olabileceğini düşündüm.:)
Evet yaprağın yapısı biraz sert sevgili SDurul, inşallah en kısa zamanda dediğiniz gibi çiçeğinin gülümsediğini de görmüş oluruz.
Yeni yapraklar giderek Meksika petunyasına benzemeye başladı.
Sevgili akçabardak, ilk çiçeğimizle size teşekküre geliriz.:)
Sayın SDurul,
Bahçe ve balkonunuzu keyifle geziyorum, sizin btkileriniz ve uygulamalarınızı da örnek alıyorum sayfalarınızda gezerken notlar alıyorum... Bir sorum olacak fitilli sulama diye birşeyden bahsediyorsunuz (muhtemelen cevabı vardır sayfalarınızda ama ben sondan başa doğru gittiğim için sabredemedim) tam olarak ne demek nasıl bir uygulama rica etsem bilgi alabilir miyim?
Öncelikle teşekkür ederim, Sayın ceydoruk.
Afrika menekşelerinden esinlenerek ve bir tesadüf sonucu sukulentlerin fitilli sulamada gayet güzel sonuçlar verdiğini gördüm. Ayrıntılı olarak bu (http://www.agaclar.net/forum/sukulent/38254.htm) başlıkta anlatmıştım. İsterseniz bir göz atın. Konuya ilişkin sorularınız olursa severek cevaplarım.:)
Mesaj yazmışken bir kaç fotoğraf.
Bu sefer başarmayı umuyorum. Solanım rantonettii ve meleklerin boruları çeliklerim. Sevgili Adalet hanım'a teşekkürlerimle...
619132
Her saksıda bir şeyler çimleniyor.
619133
Testere dişli Arslan pençesi (Allchemilla vulgaris) (https://www.google.com.tr/search?q=aslan+pen%C3%A7esi+bitkisi&espv=2&biw=1366&bih=667&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiR7_uPtbfNAhVGQBoKHd_iD78Q_AUIBigB)
619136
Ve Sideritis (Dağ çayı).
(http://davesgarden.com/guides/pf/go/112381/#b)
619135
Clematis saksısında hazeran çimlenmiş, açmış, bütün gün başlarında olduğum halde yeni fark ettim. Bu saksıda yok yok.:rolleyes:
619134
Sevgi Durul
22-06-2016, 15:06
Dün, Zengarden siparişlerim geldi. Oldukça iyi durumdalar, yeni siparişler verebilirim.
619412
619410
619411
619413
Bir tane de katmerli beyaz kalibroşa var.
Sevgili akçabardak'a sorumdur.:) Hepsini ayrı saksılara mı, yoksa ikişerli mi dikmeliyim?
Sevgi Durul
22-06-2016, 15:11
Hiç ummadığım zamanda çimlenen selluka. Arap yasemini saksısında.
619414
İstanbul toplantısından yeşil telgraf.
619415
Her saksıda ipek çiçeği, önce sarılar açmış.
619416
Güneşi çok seven rudbeckia.
619417
akçabardak
22-06-2016, 17:42
Dün, Zengarden siparişlerim geldi. Oldukça iyi durumdalar, yeni siparişler verebilirim.
619412
619410
619411
619413
Bir tane de katmerli beyaz kalibroşa var.
Sevgili akçabardak'a sorumdur.:) Hepsini ayrı saksılara mı, yoksa ikişerli mi dikmeliyim?
Sevgili SDurul yeni gelen bitkileriniz hayırlı, bol çiçekli olsun, güle güle iyi günlerde büyütün.
Askılı büyük boy saksıya 3 renk çok güzel olur diye düşünüyorum ben, ama tek tek te olabilir:) sevgili Adalet Yağcı nın sayfasında 4498 ve 4499. mesajlarında tek tek olarak örnekleri var, isterseniz bir göz atın ve nasıl hoşunuza gideceğine karar sizin.
Ben sarısını daha önce tek olarak aldığım için onu tek başına dikmiştim, yeni aldıklarım biri beyaz biri de kırmızı (2 tane olduğu için) tek saksıya diktim.
Üç ayrı renk bir arada çok daha güzel olacak gibi geliyor bana, hem de yer sorunu açısından, ama rahatsız olurlar mı... onu kestiremiyorum:) yine de tercih sizin.
Çok uzun yazıyorum ama yine de yazmadan edemedim:) sevgili Güler hanımın bir mesajında şöyle bir yazısı kalmış aklımda sanırım petunya ya da sardunya da olabilir, ''üçü bir arada olduğunda birinden biri mutlaka baskın çıkıyor ve birinden birini yiyor'' diye yanlış hatırlamıyor isem.
Sûz-i Dilârâ
22-06-2016, 17:54
Yeni bitkilerin hayırlı olsun ablacım. Merakım gitmiş oldu. Demek kalibrocha istemiştin:D
Adalet Yağcı
22-06-2016, 19:44
Durul'cuğum, bu başlık bahçe başlığını sollayacak gibi görünüyor :)
Calibrochialar bir arada çok da güzel bir görüntü verirler, renklerin iç içe girmesi müthiş keyif verir.
Ancaaakkk, içlerinden biri hastalanırsa diğerlerini de hastalandırır.
Nitekim benim mor çiçekli olan hastalandı, böceklendi, toprak üzerinden 5 cm. yukarıdan budama yapmak zorunda kaldım, yaşarsa sevinirim, ölürse yenilemekn için sera yollarına düşerim :)
Seralardan aldığımız tüm bitkilere çok dikkat etmeliyiz, 1. neden, bitki tamamen torfa dikildiği için suyunu ayarlamak problem oluyor.
2. ve daha önemlisi, serada el bebek gül bebek dünyadan habersiz yaşarken aniden balkonlarımıza teşrif ettiklerinde şoka giriyorlar.
Açık hava, kontrol edemediğimiz yakıcı güneş, rüzgar vb. etkenler elimize son derece sağlıklı ulaşan bitkilerimizin canına okuyor.
Sana tavsiyem, Zengarden'den aldığın bitkileri kesinlikle sadece torfa dikme, %50 oranında bahçe toprağı karıştır, böylece daha dirençli olacaklardır.
beşiktaşlı
25-06-2016, 02:24
bitkilerinizi çeliklemi çoğaltıyorsunuz
Sevgi Durul
25-06-2016, 14:53
bitkilerinizi çeliklemi çoğaltıyorsunuz
Bazılarını çelikle, bazılarını tohumla çoğaltıyorum.
Sevgili akçabardak, Sevgili Adalet hanım, yardımlarınız için teşekkür ederim.:) Kalibroşhanın ikisini aynı saksıya diktim. Beyazı da açtığında bayrağımızın rengini temsil edecekler. Bakopaları ayrı saksılara diktim. Bakalım nasıl olacaklar? Ayrıca torfa değil kendi toprak karışımıma diktim. Şu anda tam güneşteler, hemen gidip gölgeye alayım.;) Kavrulmasınlar.
619859
Sevgili Sûz-i Dilârâ, şimdi de Mavi Kelebeğimi sipariş ettim. Gelmesini sabırsızlıkla bekliyorum. Yanında da çok değişik bir sedum istedim. Bu, şimdilik sondu.:rolleyes:
Adalet hanım'cım, sarı melekler köklendi. Biraz daha kök salsın mı, yoksa dikeyim mi?
619861
Haseki küpesi yaprakların altında tekrar açmış.:)
619857
Rudbeckia, kırmızısını da mı alsam ne? Çok sevdim bunu.
619860
Gül sardunyam.
619858
Sevgi Durul
25-06-2016, 14:57
Bir iki fotoğraf daha.
619862
619863
619864
619865
Sûz-i Dilârâ
25-06-2016, 15:02
Ablacım, sen sayfama "akçabardak ve senin sayende ..." diye başlayan mesajını yazdıktan bir iki gün sonra dayanamayıp mavi kelebek çiçeğini sipariş etmiştim. Yıllar sonra bu çiçeğe de kavuştum. :D Şu ylang ylang işini nasıl halledeceğim bilmiyorum. :D Yok mu sadamın ulaştığı bir yer :D:D
Not: Senin mavişin hayırlı olsun. Değişik sedumunu merak ettim. :)
Sevgi Durul
28-06-2016, 22:23
Sûz-i Dilârâ'cım, çok sevinçliyim, Mavi kelebeğim yarın geliyor.:p İkimiz de bol bol çiçeklerini görürüz umarım.:)
Sedum da şöyle bir şey. Sedum dasyphyllum (http://davesgarden.com/guides/pf/go/37069/#b) Hem -39 lara (http://davesgarden.com/guides/pf/go/37069/#b) dayanıklıymış.
Fotoğraflar buradan (http://www.zengardentr.com/Sedum-dasyphyllum-burnatii-minor,PR-8810.html) alıntıdır.
620332
620333
Ben çok beğendim. Çoğaltabilirsem gönderilerime eklemeyi amaçlıyorum.
Yok mu sadamın ulaştığı bir yer :D:D
Mesajının bu kısmını anlayamadım. Hım, mesajı düzelttikten sonra anladım. Sesimi duyan var mı, diyorsun yani.:D
Sevgi Durul
30-06-2016, 01:45
Mavi kelebeğim geldi, hem de üzerinde iki adet çiçeğiyle.
Öyle sağlam paketlenmiş ki, kılına dahi zarar gelmemiş.:p
620590
620586
620587
Sukulent sarmaşığım. (Senecio tamoides-Sencio angulatus (https://www.google.com.tr/search?q=senecio+tamoides&espv=2&biw=1366&bih=667&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwi6kJPxtM7NAhWMQBQKHdHfCqoQsAQIGQ#imgrc= _)) Saksısını büyütünce coştu.:) Açarsa sarı açacakmış.
620588
Etkinlik tohumlarından (Sn. TCM'den), süs ay çiçeği.
620589
zehra evin
30-06-2016, 02:55
Çok kıskandım şimdi Sayın SDurul:( Benimde iki gün önce mavi kelebeğim geldi zengarden den ama hem çiçeği yok hem de bu büyüklükte değil.Üstelik her ay da sipariş veririm.Güle güle büyütün kelebeğinizi inşallah hep kelebekleri olsun üstünde.
günebakan
30-06-2016, 11:59
Yeni bitkilerini güle güle büyüt sevgili Sdurul umarım terasın da bir sürü bir sürü mavi kelebekler uçuşur:)
Sevgi Durul
01-07-2016, 10:59
Çok kıskandım şimdi Sayın SDurul:
Sayın zehra evin, ne olur kıskanmayınız. Aslında hiç şanslı değilimdir. Kırk yılda bir şans yüzüme güldü. Dilerim hepimizin kelebekleri bol bol açar da bizleri çokça sevindirir.:)
Teşekkür ederim, günebakan'cım. Çok istediğim bir bitkiydi, sonunda kavuştum.:rolleyes: Sevgiler...
münevver48
01-07-2016, 13:32
:)sevgili SDurul abla, yeni bitkilerin hayırlı olsun. dilerim mavi kelebekler terasında uçuşur . ne denir inşallah darısı benim başıma;)
Sûz-i Dilârâ
03-07-2016, 21:37
Sûz-i Dilârâ'cım, çok sevinçliyim, Mavi kelebeğim yarın geliyor.:p İkimiz de bol bol çiçeklerini görürüz umarım.:)
Sedum da şöyle bir şey. Sedum dasyphyllum (http://davesgarden.com/guides/pf/go/37069/#b) Hem -39 lara (http://davesgarden.com/guides/pf/go/37069/#b) dayanıklıymış.
Fotoğraflar buradan (http://www.zengardentr.com/Sedum-dasyphyllum-burnatii-minor,PR-8810.html) alıntıdır.
620332
620333
Ben çok beğendim. Çoğaltabilirsem gönderilerime eklemeyi amaçlıyorum.
Mesajının bu kısmını anlayamadım. Hım, mesajı düzelttikten sonra anladım. Sesimi duyan var mı, diyorsun yani.:D
Ablacım, sen değişik bir sedum sipariş ettim deyince ben yine baktım siteye. Kesinlikle bu diye tahmin yürütmüştüm. Sevinçliyim tahminim tuttu.:D Güle güle büyüt.
Hani bazı bitkilerle özdeşleşen üyeler var ya sitede; echeveria mı sempervium mu karıştırıyorum ve sedum deyince aklıma direkt sen geliyorsun :D
Mavi kelebek çiçeğin de hayırlı olsun beklemeden çiçeğini görmüşsün şanslısın. Paketleme konusunda da şanslısın benimki geldiğinde saksısından topraklar boşalmıştı.
Bir de kargocu öyle özensiz taşıyordu ki ben yurtiçi istemiştim onlar mng'yle göndermişler. Aşağıdan zile basınca kapıda beklemeye başladım, kutuyu sallaya sallaya merdivenlerden çıkardı. Kapıya geldi "buyrun bu sizin" ne imzalatacak kâğıt ne başka bir şey. "İmza atmayacak mıyım" dedim, elini havaya sallayıp "gerek yok" dedi, döndü, geldiği gibi sallana sallana gitti. Arkasından bakarken sesli gülmemek için dudağımı ısırdım ilk defa böyle bir kargo hizmeti aldım:D
Yurtiçi kargo Van'dayken de burada da favorim. Dağıtıcıları da aynı olunca bir süre sonra tanış oluyoruz:D Onlardan rica ediyorum paketlerimi bekletmeyin getirin lütfen diye. Hem çabuk hem sağlam getiriyorlar.
Sevgi Durul
03-07-2016, 22:26
Sevgili Sûz-i Dilârâ, galiba haklısın, yine sempervivumdan söz edeceğim.:)
Tüylü sempervivum saksısında çimlenen sabah sefası ve ipek çiçekleri. Sökmeyip büyümelerini izleyeceğim.:)
621004
621005
Bir ipek de sarıkız kabında büyüyor.:rolleyes:
621003
Bu (http://www.agaclar.net/forum/1471356-post557.htm) mesajımda müjdelediğim sempervivum iyice açtı.:rolleyes:
621001
621002
Sevgi Durul
03-07-2016, 22:39
:)sevgili SDurul abla, yeni bitkilerin hayırlı olsun. dilerim mavi kelebekler terasında uçuşur . ne denir inşallah darısı benim başıma;)
Teşekkür ederim, inşallah.:)
Bu bahar kendiliğinden çimlenen şebboy büyümüş de çiçek açacakmış.:rolleyes:
621006
Habire yaprak çıkaran pasifloranın açmaya niyeti hiç yok. Hem yaprak şekli hem bu spiral şeklindeki sarıcıları çok hoş.:)
621007
Mavişimi geçen sene npk ye boğmuş, ölümüne sebep olmaktan iki kökle kurtarabilmiştim. Açmaya başladı ve hemen sabırsız ben fotoğraflamaya başladı.:rolleyes:
621008
621009
Çok ekledim ama o kadar güzel ki. Geldiğinden beri aralıksız açıyor. Son hali.:)
621010
Sevgi Durul
11-07-2016, 23:35
Melek borazanları Joker gibi, her mevsimde çelikleri köklenebiliyor.
Güle güle sağlık içinde kazasız büyüsünler :)
Sevgili Adalet hanım'cım, umarım ve dilerim bu sefer olsunlar. Biliyorsun kaçıncı çelik denemem. Çeşitli elimde olmayan sebeplerden köklendirsem de yaşatamamıştım. Olmuyor bu deyip pes etmiyor, inatla üzerlerine gidiyorum.:rolleyes:
Unutmadan pembenin birini bugün diktim.:)
621640
Sardunyalar azar azar açıyor. Galiba evin konumu dolayısıyla çok güneş fazla geliyor.
621641
Ful yasemin de tomurcuklarını gösterdi.
621642
Gelinim hiç olmadığı kadar neşeli. Çıkan bu körpe yaprakları, çiçek niyetine seviyorum.
621643
Sempervivum arachnoideum yani pamuklu kızım, bu sene de açıyor. Bu arada arkadaşlara gönderdiklerimi de merak etmiyor değilim.:rolleyes:
621644
bistritz
12-07-2016, 08:43
Merhaba,
Çiçekleriniz şahane :) Yorum yapmadan geçemedim :) Bu güzellikler için beğenmek yetmez. Bir de merak ettim Hoya'larınızın çiçeklenmesi nasıl gidiyor. Sayfanın ilk başlarında bol bol Hoya gördüm ama sonra 1 2 sayfa boyunca göremeyince merak ettim. Bende de var bir tane yaramaz ve bir türlü çiçeklendiremedim. :)
sevgihoca
13-07-2016, 02:30
Bana gönderdiğiniz sempervivumlar iyi ama pamuklu olan birden bire kurumuş,nasıl ve niye olduğunu anlayamadım.Epey zaman oldu dikeli,keyifleri de iyiydi.Diğerlerinde şimdilik açma yok.Balkondalar ama güneş almıyorlar.Bir sorun olur mu?
Sevgi Durul
13-07-2016, 12:12
Merhaba,
Çiçekleriniz şahane :) Yorum yapmadan geçemedim :) Bu güzellikler için beğenmek yetmez. Bir de merak ettim Hoya'larınızın çiçeklenmesi nasıl gidiyor. Sayfanın ilk başlarında bol bol Hoya gördüm ama sonra 1 2 sayfa boyunca göremeyince merak ettim. Bende de var bir tane yaramaz ve bir türlü çiçeklendiremedim. :)
Çok teşekkür ederim, Sayın bistritz. Beğendiğinize sevindim.:)
Hoyaları sormasanız. Hoya maceram fiyaskoyla sonuçlandı. Değil çiçek o baş sayfada gördüklerinizin çoğunu kaybettim. Yaşayanlar da kaç kez sil baştan yaparak yaşamaya çalışıyorlar. Sonuç olarak hiç çiçek göremedim.:rolleyes:
Hoya sayfamı kaldırmasını malina'ya rica ettiğimde, Teras sayfanla birleştireyim dedi, ben de tamam dedim.:)
Hoya carnosa dışındaki hoyalarımın bu günü.
Hoya australis ve hoya cv chouke.
621767
Hoya pubycalix gps 282, bana yetişmiş olarak gelmişti. Bu bahar kötüledi, ben de kestim kestim çelik yapıp arkadaşlara dağıttım. Ben de kalan ve hoya kerii. Dördü de fitilli sulamada.
621768
Sevgi Durul
13-07-2016, 12:48
Bana gönderdiğiniz sempervivumlar iyi ama pamuklu olan birden bire kurumuş,nasıl ve niye olduğunu anlayamadım.Epey zaman oldu dikeli,keyifleri de iyiydi.Diğerlerinde şimdilik açma yok.Balkondalar ama güneş almıyorlar.Bir sorun olur mu?
Benimkiler ikindiden sonra güneş alıyorlar. Hemen açmasını beklemeyin, 3-4 yıl geçmesi gerekir, en azından ben de öyle oldu. Enzim veriyorsanız hemen de bekleyebilirsiniz.;)
Kuru olan tamamen mi kurudu? Yoksa fotoğraftaki gibi mi?
621771
Dağıtımdan sonra, aynı zamanlarda dikilenlerden, yukarıdakiler kuru gibi görünüyorken, diğerleri de böyle. Bazısı açtı.:)
621772
621773
621774
Son fotodakilerin ben de ikinci yılları. Ancak toparlanıp yavru veriyorlar.
621775
Sizdekini tamamen kurumadıysa topraktan alıp kuru yerlerini temizleyin. Nemli toprağın üzerinde gölgede toparlayacaktır. Olmazsa da çare buluruz. Gördüğünüz gibi yeniler yetişiyor.;)
bistritz
13-07-2016, 14:33
Çok teşekkür ederim, Sayın bistritz. Beğendiğinize sevindim.:)
Hoyaları sormasanız. Hoya maceram fiyaskoyla sonuçlandı. Değil çiçek o baş sayfada gördüklerinizin çoğunu kaybettim. Yaşayanlar da kaç kez sil baştan yaparak yaşamaya çalışıyorlar. Sonuç olarak hiç çiçek göremedim.:rolleyes:
bunu duyduğuma çok üzüldüm. siz de benim gibisiniz desenize. Bakımı kolay çiçeklerde başarısızlık benimde kaderim. Kaktüslerimi yaşatmayı bir türlü başaramam mesela bende :) eşim sürekli takılır, bugün hangisini soldurdun diye :) umarım bir gün çiçek görürüz hep beraber :)
sevgihoca
13-07-2016, 16:54
Sevgili Durul,sanki soğuk vurmuş gibi olmuştu,ben de söküp şöyle bir baktım,yapraklarında su kalmamış gibiydi,bilseydim atmazdım.İlginiz için teşekkür ederim.
Sevgi Durul
25-07-2016, 00:19
Bu kadar üzüntünün içinde, Allah insanı sevindirmek isteyince pasiflorasını tomurcuklandırırmış.:rolleyes: Pek çok tomurcuk var.
Darısı hoyalar ve atlasların başına.:p
622880
Yaşasın, yaşasınn diye diye, gece gece o sevinçle çektiğim fotoğraflar.:rolleyes: Daha önce çektiklerimi yükleyemeden gece çekimlerini ekleyelim.:rolleyes:
Bu, kabak mı kavun mu bilemedim. Ektiğimi hatırlamıyorum.
622881
Meksika petunyası olduğuna karar verdim.:rolleyes:
622882
Rüzgâr terasın her köşesine mis gibi Ful yasemin kokusunu dağıtıyor.:)
622878
622879
Sevgi Durul
27-07-2016, 13:29
En son görüntüler.
Bu nohut kadar yumruları, Balıkesir toplantısında Sevgili zehra evin vermişti. Öylece toprağın üzerine bıraktım, yanlış hatırlamıyorsam öyle demişti. Şimdilik bir kıpırtı yok.
623115
Bu yıl sarıya boyandık. Her saksıda bir iki ipek çiçeği çimlendi, hepsi de sarı açıyor.
623111
Sadece bu pembe çıktı ve bugün açmaya başladı.
623116
Kaynanalar yine atakta. Topuzu yeniden üç tomurcuk çıkardı. Ayrıca yavru vermeye de başladı. Dili ise ben buradayım dercesine tek çiçek açtı.
623112
623113
Sevgi Durul
27-07-2016, 13:34
Bu arada bazı zararlılar gelmeye yeltenince hemen tedbir alınıyor.:rolleyes: Fakat bu yumurta paketini adeta ellerimle büyüttüm. İçinden ne çıkacak merak etmiştim fakat yakalayamadım.
623117
623118
623119
623120
Yukarıdakilerin işi bittikten sonra yeniden görüldü. Bu sefer hemen uzaklaştırdım ama öldürmeyip bahçeye attım. Uğur böceğidir belki.:rolleyes:
623121
Sevgi Durul
27-07-2016, 13:43
Güncel görüntülerin devamı.
623123
623124
623122
Arkadaşımın sempervivumları, ben vermiştim.
623126
623125
Sevgi Durul
27-07-2016, 13:58
Naçizane aranjmanlarım.
623127
623128
Meşhur kırmızı atlasım. Bir açsa...
623129
Yumurta paketi olan bitkide gördüğüm örümcek.
623131
Şu an ki en çılgın bitkim. Mavi yasemin. Çiçekleri aynı kareye asla sığmaz.:rolleyes:
623130
esemeral
27-07-2016, 16:26
Sayın Sdurul muhteşem çiçekleriniz arasında insan resmen kendini kaybediyor. Sanki elinizde sihirli bir suluk var ve sevginizi akıtıyorsunuz çiçeklerinize. Bizlerde şanslıyız ki çiçeklerden aldığınız karşılıkları bizimle de buradan paylaşıyorsunuz. sayfalar arasında gezdikçe insanın içi açılıyor. Hevesi artıp coşkuya dönüyor resmen. Allah bana da böyle güzellikleri paylaşmayı nasip etsin. Sizlerin sayesinde bende çeşitleri artırmaya başladım. Ama acemiliğimden olsa gerek bir iki kayıp (pamuklu sempervivum çok üzüldüm ) verdim maalesef. Ben pek hoş bakamadım sanırım. Neyse başınızı daha fazla ağrıtmayayım iyi ki varsınız iyi ki bu forumla karşılaşmışım. Bol çiçekli günler dilerim.
zehra evin
29-07-2016, 00:21
Passiflora çiçeğiniz için çok sevindim.çiçeği bir günlük bile alsa çok sevindim abla.
Sevgi Durul
30-07-2016, 01:44
Çok teşekkür ederim, Sayın esemeral. Beğendiğinize sevindim. Onlar benim terapistlerim.:rolleyes: Hem burada gelişmelerini paylaşmayı hem de bitki paylaşmayı seviyorum. Size gönderdiğimi hatırlamıyorum.:) İsterseniz Ağustos sonu, Eylül başı istediklerinizden gönderirim.
İyi ki siz de varsınız, forum katılımcılarıyla güzel.
Zehra'cım, pasifloranın açacak olmasına ben de çok seviniyorum.:) Katmerli datura da açacak ve ben hep aynı şeyleri paylaşmaktan kurtulup, değişik bitkiler paylaşmanın keyfini yaşayacağım.:rolleyes:
Tomurcuklar oldukça büyüdü. Yarın açarlar belki.
623379
623380
623378
Katmerli olmasını umduğum datura. Bunu da yarın yani bugün açmış olarak görmek istiyorum.:rolleyes:
623377
Güler clematis, sevindirenlerden.:cool:
623376
zehra evin
31-07-2016, 02:14
Sen neden aynı şeyleri paylaşıyormuşsun bakalım,senin sayfaların tıklanma rekoru kırıyor. Benim mütevazi naif anacım benim:)
Sevgi Durul
31-07-2016, 23:04
Güne duygulandıran mesajınla başlamak güzeldi. Hâlâ Balıkesir toplantısına iyi ki de katılmışım diyorum, güzel kızım.
Ama tıklanma rekoru falan beni aşar.:o:o:o Rekor, Sevgili Güler hanım'ın.:)
Zehra'cım, pasifloranın açacak olmasına ben de çok seviniyorum. Katmerli datura da açacak ve ben hep aynı şeyleri paylaşmaktan kurtulup, değişik bitkiler paylaşmanın keyfini yaşayacağım.
Katmerli datura mutasyona uğramış galiba.:( Akşam üzeri bahçeden gelince ilk işim daturaya bakmak oldu. Katmerli güzelliği göreceğim için çok sevinçliydim. Tam bir hayal kırıklığı yaşadım. Yine de kokusuyla birlikte güzel sayılır.:rolleyes:
Sabah saatlerinde böyleydi.
623530
Akşam üzeri uçlarını bile eflatun görmeye başlamıştım.:rolleyes:
623531
Ve mutsuz son. Ne yapıp edip katmerliyi yetiştirmeye and içtim. Tohum satan yerlere müracaat ederim sanırım.
623532
623533
Pasiflora da bugün açmamış, belki yarın.
623534
Sevgi Durul
03-08-2016, 14:25
Günlerden beri yolunu gözlediğim,
623794
Pasiflora sonunda açabildi, hem de iki tane.
623796
623797
Fotoğraf makinasını elime almışken çekim yapmasam olmazzz.:rolleyes:
623795
623793
Aslında hiç vaktim yok, teras temizliği var ama canlı yayınla pasifloramın açtığını müjdelemek istedim.:rolleyes:
Sevgiler... Saygılar...
Sevgi Durul
06-08-2016, 15:37
624154
Bu (http://www.agaclar.net/forum/1475100-post4018.htm) mesajımda bahsettiğim salça, terasta sinide. Bir kaç gün içerisinde kavanoza konulacak hale gelir. Epey bir zaman, teras salça sinisiz kalmaz.:rolleyes:
624156
Geli teli bu kadarcık oldu. Bu sefer öldürmedim.:rolleyes:
624155
Menekşeler atakta. Mutfak penceresini süslüyorlar.
624157
624158
Sevgi Durul
06-08-2016, 15:47
Açanların üçü de pembe.:)
624159
Pasiflora kafasına göre takılıyor. Sardırdığım yere değil de çamaşır ipine sarılmaya başlamış.:mad:
624160
Çiçeği yirmi dört saat dayanmadı, kapandı. Şimdi sıra tohum tutmakta.;)
624163
Epey zaman üzerinde hep çiçeği olacak.:p
624164
sardunya18
06-08-2016, 18:28
Sevgili sdurul terasınız yine muhteşem silvestrii pasiflora aranjmanlarınız hangisini saysam şaşırdım .Hele mavi kelebek çiçeği güle güle büyütün .Ellerinize sağlık harikasınız maşallah size ve çiçeklerinize ;)
Sevgi Durul
11-08-2016, 17:10
Bu (http://www.agaclar.net/forum/1475268-post566.htm) mesajdaki salça oldu, kavanozdaki yerini aldı.
624689
624690
Sevgili sardunya18, hoş gelmişsiniz, beğendiğinize sevindim.
Sizin için aranjmanlar ve mavi kelebeğin bugününü ekleyim. Henüz tomurcuk yok, kendini büyütüyor.
624692
624687
624688
Sevgi Durul
11-08-2016, 17:21
Baharda çimlendirdiğim iki demirhindi, mavi yasemin saksısında büyüyor.
624693
Kalanchoe delagoensis benzeri, tam adını bilmiyorum.
624694
Değişik sempervivumlar saksıyı doldurdu.
624696
Kalan sağlar, açmaya başladı.
624697
624695
Sevgi Durul
20-08-2016, 22:42
Sıcaklardan bazı bitkiler yandı kavruldu. Neyse ki bugün yağmur yağdı da rahatladılar. İlginç görüntüler ortaya çıktı. Fotoğraflamayı çok istediğim gökkuşağını yemek hazırlığı arasında görmemiş kaçırmışım. Neyse ki benim kızlar kaçırmamışlar.:)
Evin güney doğusunda.
625663
Bu da batıdan. Adı üstünde gün batımı.
625664
625665
625666
Korkulukların tozunu görmeyiniz. İki gündür çok rüzgar vardı.:rolleyes:
Sevgi Durul
26-08-2016, 23:28
Domates kurutmayı kafasına koyan eşim yumurta şeklindeki domateslerden almış. Yıkadım, dildi, tuzladı, tepsiye yerleştirdi. Sayesinde domatesler baş köşeye yerleşti.:rolleyes:
626191
626192
Üç günde kurumalı oldular.
626193
626194
Eltimin verdiği mor biberler. Henüz tatmadık. Galiba çok acılar.:dilli:
626195
Sevgi Durul
26-08-2016, 23:38
Gelişmeler...
Balıkesir toplantısında Güler hanım'ın verdiği atlas çelikleri tuttu.
626196
Aeonium, yağmur sonrası.
626197
Graptosedum.
626198
Hoyalarımın ve menekşelerimin keyfi yerinde.
626199
626200
Sevgi Durul
26-08-2016, 23:48
Yakında mavi kelebekler uçuşacak.:)
626206
Sarı ve pembelerden sonra mavi yasemin saksısında kırmızı ipek çiçeği tek çiçekle açmaya başladı. Bundan böyle nazlı bitkilerle hiç uğraşmayıp ipekler ve uzun süredir açan mavi yaseminle yetineceğim sanırım.
626207
626208
Saksının diğer tarafında da mavi yaseminler bolca açmış.
626209
626210
YeniGine
26-08-2016, 23:53
Sevgili SDurul'um eşinin gönlüne ve emeğine sağlık. Ağız tadı ile tüketin inşallah... İstanbul'da maalesef olmuyor. Bir komşum denedi günün sıcağında güzel, fakat gecenin nemi hep küflendirdi... :(
Güler atlasına da maşallah!..
Sevgi Durul
26-08-2016, 23:59
Tradescantia sillamontana.
626213
Sedeveria letizia.
626214
Sarıkızın gelişimi güzel fakat tek tük açtı. (Lysimachia nummularia)
626215
Açan menekşelerden.
626216
626217
günebakan
27-08-2016, 19:54
Hepsi de çok güzel Sevgili Sdurul mavi yasemini budadınızmı o yüzdenmi böyle bodur benimki almış başını gidiyor da:)
Abla senden gelen menekşelerim çok güzel yapraklandı. Israrla çiçek açmıyorlar. Çok merak ediyorum çiçeklerini.Diğer menekşelerim tek tek açıyor. Umarım bu furyaya onlarda katılır. Sevgiler.
İremsıla
30-08-2016, 09:19
Ne çok özlemişim bu aileyi aranızda olmayı SDurul hocam çiçekleriniz ve sizi kutluyorum emeğinize yüreğinize sağlık.
Sevgi Durul
30-08-2016, 16:48
mavi yasemini budadınızmı o yüzdenmi böyle bodur benimki almış başını gidiyor da:)
Sevgili günebakan, mavi yasemini geçen çiçekleri dışında budamadım. Sadece bu baharda üç litrelik saksıdan epey büyük bir saksıya aldım. Fakat bu ısrarla boya gitmedi, enine genişledi. Ve bazı dalları yerlere sarktı. Sanırım kendini maviş sanıyor bu.:rolleyes: Genel görünüşü.
626610
Yakından çiçekler top top.
626611
Clematislerimin yaprakları kararıp kuruyunca budamıştım. Sevgili Adalet hanım'ın önerisiyle aspirinli su ile suladım. Sonuç.
Jackmaninin sürgünü sanki örümcek ağı gibi bir şeyle kaplanmış. İlaçlamak gerekecek sanırım. Bir de piilu uyansa.
626612
626613
Euphorbia milii çeliğim çiçeklendi. Bu tuttuğunu gösteriyor galiba.
626614
NesliSezgin
30-08-2016, 17:07
Sevgili günebakan, mavi yasemini geçen çiçekleri dışında budamadım. Sadece bu baharda üç litrelik saksıdan epey büyük bir saksıya aldım. Fakat bu ısrarla boya gitmedi, enine genişledi. Ve bazı dalları yerlere sarktı. Sanırım kendini maviş sanıyor bu.:rolleyes: Genel görünüşü.
626610
Yakından çiçekler top top.
626611
Clematislerimin yaprakları kararıp kuruyunca budamıştım. Sevgili Adalet hanım'ın önerisiyle aspirinli su ile suladım. Sonuç.
Jackmaninin sürgünü sanki örümcek ağı gibi bir şeyle kaplanmış. İlaçlamak gerekecek sanırım. Bir de piilu uyansa.
626612
626613
Euphorbia milii çeliğim çiçeklendi. Bu tuttuğunu gösteriyor galiba.
626614
Merhaba sayfanız bir harika emeğinize sağlık, Euphorbia benim de çok sevdiğim bir bitki ama çiçekleri dokunduğumda hatta sularken bile düştü. Son bir kaç aydır çiçeksiz ama yaprak gelişimi güzel gidiyor. Acaba ben bir yerde yanlış bir şey mi yapıyorum yoksa çiçekleri genel olarak hassas mı Sevgili SDurul. Saygılarımla.
Sevgi Durul
30-08-2016, 17:16
Abla senden gelen menekşelerim çok güzel yapraklandı. Israrla çiçek açmıyorlar. Çok merak ediyorum çiçeklerini.Diğer menekşelerim tek tek açıyor. Umarım bu furyaya onlarda katılır. Sevgiler.
Hatırlayamadım, çelik mi göndermiştim, aleydi. Ne güzel tutmuşlar, ben menekşelerin yarısını kışın kaybettim. Bende olmayanlardan açarsa ben de senden isterim artık. Yavru menekşelerin çiçeklenmeleri için bir yıl gerekiyor. Biraz sabır açarlar.:)
Menekşe demişken, kalan menekşelerimden açanlar.
626615
Katmerlinin tam açmamış hali de güzel. Hem kenarları fırfırlı.
626616
Açan sempervivum bir yandan çiçek, bir yandan yavru vermiş. Çiçekler epey geçti.:)
626618
Sedum autmn joy, çiçeklenecek.
626619
Mavi kelebeklerin uçuşmasına az kaldı.
626617
günebakan
30-08-2016, 18:17
Teşekkür ederim sevgili Sdurul benimkide deli gibi boya gidiyor o yüzden sordum böylede güzel görünüyor ama güle güle büyüt:)
Sevgi Durul
02-09-2016, 17:43
Merhaba sayfanız bir harika emeğinize sağlık, Euphorbia benim de çok sevdiğim bir bitki ama çiçekleri dokunduğumda hatta sularken bile düştü. Son bir kaç aydır çiçeksiz ama yaprak gelişimi güzel gidiyor. Acaba ben bir yerde yanlış bir şey mi yapıyorum yoksa çiçekleri genel olarak hassas mı Sevgili SDurul. Saygılarımla.
Teşekkür ederim, Sevgili NesliSezgin.
Bildiğim kadarıyla Euphorbia miliinin çiçekleri, dokununca düşecek kadar hassas değil.:)
Sayfanızda da belirtmiştim, toprağınızın torf olması buna sebep olabilir. En kısa zamanda toprağınızı değiştirmeniz gerekiyor. Aksi halde çok su tutan torf, bitki kayıplarına bile yol açar.
Sevgiyle...
Salçaların kimisi yeni geçirilmiş, kimisi olmak üzere. Dün biber salçası da halloldu. Salça işi bitti. Bundan sonraki domateslerle domates suyu yapılacak.:)
626787 626788
Bu arada açmayan kırmızı atlasım, yalancıktan da olsa birden bire açtı.:rolleyes: Hem de sarı ve pembe.
626784
626785
İlk kez açan menekşelerimden.
626786
[QUOTE=SDurul;1477908]Hatırlayamadım, çelik mi göndermiştim, aleydi. Ne güzel tutmuşlar, ben menekşelerin yarısını kışın kaybettim. Bende olmayanlardan açarsa ben de senden isterim artık. Yavru menekşelerin çiçeklenmeleri için bir yıl gerekiyor. Biraz sabır açarlar.:)
Yapraktı abla, ben sabırsız merakla bekliyorum çiçeklerini :) . Tabi ki seve seve açanları sayfama eklerim. Sevgiler
Sevgi Durul
20-09-2016, 22:20
Burayı çok ihmal etmişim.:rolleyes: Terastan günceller.
Hava biraz serinleyince kurudu sandıklarım yeniden uyandılar. Örneğin; Clematis piilu. Ölseydi en üzüleceklerimden.
628092
Gülsardunya saksısında çimlenen.
628093
Yaşatabildiğim tek kohleriam. Daha açmadı ama şimdilik iyi gidiyor.
628094
Yazdan beri çiçek açıp meyve tutmayan, süs kabağı olduğunu sandığım kabak, meyve yapmaya karar vermiş.:rolleyes:
628095
628096
Sevgi Durul
20-09-2016, 22:35
Bugün bir fırtına, bir yağmur, terasta saksılar yerlere serildi. Sonbahar hızlı bir giriş yaptı gibi. Akşam üzeri gökyüzünün durumu.:dilli:
628097
628098
Menekşeler içeride sakin. Standart, minyatür, semiminyatür menekşe yan yana.
628099
Ve sonunda uçuşmaya başlayan mavi kelebekler. Yalnız bu kelebekler beyaz biraz.:rolleyes:
628100
628101
Sevgi Durul
03-10-2016, 14:22
Sarı ipekler renk değiştirdi.:rolleyes:
629079
Süs narı bol bol açıyor. Balıkesir toplantısı hatırası.:)
629080
İlkbaharda aldığım sempervivumlar saksıyı doldurdu.
629083
Tüylü telgraf bugün sürpriz yaptı.:rolleyes:
629081
629082
Sevgi Durul
03-10-2016, 14:31
Bugünlerde açan menekşelerimden.:)
629088
629085
629084
629086
629087
Sevgi Durul
03-10-2016, 15:00
Etkinlik tohumlarından, adını karıştırdım, bilmiyorum, tomurcuklanmış.
629089
Fesleğen, mis kokulu. Clematis, öldü sanmıştım, hava serinleyince atak yaptı. Beyaz amaryllis, İnegöl'lü.
629090
Sedum rubrotinctum.
629091
Sedum autumn joy.
629092
629093
Bereketli olsun SDurul masallah kisliklar hazirlanmis.Rabbim sihhatle huzurlu gunlerde tüketmek nasip etsin..Ama cicekleriniz bir harika emeklerinize saglik ❤❤❤
Sevgi Durul
06-10-2016, 13:40
Geçen sene yüksek dozlu gübre beyaz mavişimi yakmıştı. Arkadaşım çelik verdi, bakalım köklenecek mi?
629369
Sonunda muradıma erdim. Açmış bir brugmansia sahibi oldum.:rolleyes::):)
629365
629366
629367
629368
Sevgi Durul
06-10-2016, 14:19
Son bir poz.
629370
Tohum Paylaşım Etkinliğinden, kırmızı adaçayı tomurcuklandı. Çimlenen pek çok fideden iki tanesi yaşıyor. Paylaşan arkadaşa teşekkürler...
629371
Meksika petunyası tomurcuk yapmış. Biraz geç kaldı ama olsun.
629372
Edindiğim ve aldığım tüm kohlerialardan sonra bunu öldürmem umarım.
629373
629374
Sevgi Durul
12-10-2016, 12:37
Güncel.
630054 630051
630053 630052
630050
Sevgi Durul
12-10-2016, 12:50
Kırmızı çiçekli ada çayı açtı.
630063
630064
Kalp kalbe karşı, çok şeker.
630065
Menekşelerin son hali.
630066
Yakından.
630067
Sevgi Durul
12-10-2016, 12:52
Menekşeler, yakın görüntü.
630073
630069
630070
630071
630072
Sevgi Durul
12-10-2016, 12:58
Menekşe saksısında çimlenen. Ot da olabilir fakat çok sevimli.
630074
Bundan çok güzel bir şey çıkacak.
630075
Minyatür menekşe standart menekşe yaprak karşılaştırması.
630076
Sukulent sarmaşığım tomurcuklanmış. Bende ilk kez açacak. Adını senecio tamoides olarak öğrenmiştim. Bazı yerlerde, Senecio angulatus olarak paylaşılmış. Doğrusu hangisi ya da iki adda kullanılıyor mu, bilemedim.
630077
Sedum autumn joy muhteşem çiçekleriyle uzun süredir terası şenlendiriyor.
630078
Sevgi Durul
27-10-2016, 11:21
Echinopsis oxygona, yine açacakmış.:rolleyes:
631307
631308
631309
Ruellia brittoniana. (Meksika petunyası)
631310
631311
çamkokusu
28-10-2016, 11:45
Yaptığınız salça kaç ay gitti? :D
Sevgi Durul
08-11-2016, 09:11
Yaptığınız salça kaç ay gitti? :D
Salça komiğinize gitti galiba.:rolleyes: Daha kullanmaya başlamadık. Bir kış yeter.:rolleyes:
Menekşelerden günceller.
632495
632496
632497
632498
632499
Sevgi Durul
08-11-2016, 09:50
Terastan günceller...
632500
632501
632502 632503
632504
çamkokusu
13-11-2016, 16:55
Salça komiğinize gitti galiba.:rolleyes: Daha kullanmaya başlamadık. Bir kış yeter.:rolleyes:
Menekşelerden günceller.
632495
632496
632497
632498
632499
Haşa,sorduğum soru anlamsız gelebileceği için gülücük koydum.
Bende kısmetse ekeceklerimi değerlendirmek istiyorum.
Sevgi Durul
18-11-2016, 23:18
Terasta güncellerden...
Trabzon hurması kurutuluyor. İlk günü.
633675
13 gün sonrası. Epey küçüldüler ama henüz tam kurumadılar.
633676
Kış güneşi, saksıda şebboy. Mis gibi de kokuyor.
633672
Kafkas gülü yine açacakmış. Pek fazla büyümedi, yazı sağlam geçirdiği için sevinçliyim.
633673
Gün batımı ve sedum rubrotintum. Bu bitli kız tecrit edildi. Sıfırın altındaki sıcaklıkta unlu bitlerin ölmesini umuyorum.:rolleyes:
633674
Sevgi Durul
18-11-2016, 23:22
Nostaljik menekşeler... Asılları az sonra...
633678 633679
633680 633682
633681
Sevgi Durul
18-11-2016, 23:26
Asılları...
633683 633684
633685 633687
Kendini gloxinya sanan menekşem.:rolleyes:
633686
Sevgi Durul
28-11-2016, 10:23
Defalarca edindim, akrabalarımdan arkadaşlarımdan geldi, satın aldım, sarısını bile. Ne oldu, ne öldüler ve öylesine duruyordu. Atmak istedim, atamadım. Geçen gün bir baktım, zıp çıkmış. Adını değiştirdim, zıpçıkmış oldu.:rolleyes:
Tek çiçek bile çok sevindirmeye yetti.:rolleyes:
634435
634436
Sevgi Durul
15-12-2016, 13:12
Günceller...
Mammillaria prolifera açtı, çok sevindim. Dün çektiklerimi buraya (http://www.agaclar.net/forum/1489643-post594.htm) ekledim. Bugün çiçeği daha bir açılmış ve güzelleşmişti.:rolleyes:
635483
Yapraktan çoğalan yavru menekşe.:p
635486
Diğerleri kimi açık, kimi tomurcuk.;)
635484
635485
İyi ki varlar, hayata daha pozitif bakabilme nedenlerim, sığınaklarım.:)
Sevgi Durul
29-12-2016, 13:14
Dışarıda kar var, içeride menekşeler.
636428
636429
636430
636431
636432
Sevgi Durul
29-12-2016, 13:24
Uzun yapraklı menekşe.:)
636437
Kar altında sarkız. (Lymachia nummullaria):p
636438
Kafkas gülü sağ salim yazı geçirdi. Şimdi üç dalında da tomurcuk var.;)
636439
Bu sefer ki orkide çok hızlı çıktı. Yeni çiçek ve tomurcuklar geliyor.:rolleyes:
636440
Fotoğraf 1 Kasım tarihli, eklemeyi atlamışım. Şu anda tam kurumasalar da yemeye başlandı.:rolleyes:
636441
Sevgi Durul
12-01-2017, 13:21
Dışarısı karlı.:) Bana mısın demeyen sarıkız. (Lymachia nummullaria)
637214
İçerideki keyifliler.:rolleyes:
637217
637213
Hediye...:p
637215
637216
Sevgi Durul
12-01-2017, 13:24
Dışarıdan...
637218
637219
İçeriden...
637220
637221
637222
Sevgi Durul
19-01-2017, 11:32
Sedum rubrotinctum, son hali. Unlu bitlerden kurtuldu.;)
637486
Adını unuttuğum sukulent.
637487
Gasteria çiçeği. Gösterişsiz ama bence güzel.:rolleyes:
637484
Hediye saksısında menekşe.:p
637485
sardunya18
19-01-2017, 13:14
Elinize sağlık yine muhteşem yine harika bayıldım .Menekşeler süper ,unlu bitten kurtulan güzeliniz çok tatlı .Demek kaynana dilinin üstüne kar yağsa birşey olmuyor? Peki gece eksi kaça iniyor sıcaklık sizin balkonda ? Bol çiçekli günler dilerim .
Sevgi Durul
20-01-2017, 09:19
Teşekkür ederim, sardunya18. Kaynana dili dona oldukça dayanıklı. Bizde en fazla -20 lerin de altına düşebiliyor. Buradaki (http://davesgarden.com/guides/pf/go/62234/#b) bilgiye göre de ne kadar dayanıklı olduğu görülebilir.:)
Bir kaç fotoğraf daha.:rolleyes:
Hoya cv chouke. Henüz çiçek göremedik.
637534
Euphorbia milii. Çiçek içinden çiçek çıkıyor.
637535
Yeniden çiçek açıyoruz.
637536
637537
Gasterianın çiçeği.
637538
Sevgili SDurul,
Güzelliklerden başım döndü, maşallah hepsine Allah nazarlardan saklasın, Henüz tamamına bakamadım yine geleceğim. Menekşelerinize bayıldım, hiç yetiştirmediğim halde menekşelere merak sardım sayenizde.
Huzurla doldum, teşekkürler...
Sevgi Durul
24-02-2017, 14:16
Sevgili zelish, agaclar.net ailesinden yüz yüze tanışma mutluluğuna eriştiğim güzel insan.)
Çok sağ olun, beğenileriniz için teşekkür ederim, yine beklerim.
Menekşeleri fitilli sulamada yetiştirmeyi denerseniz, çok seveceksiniz onları.:)
Sevgilerimle...
Terasta bahar kıpırtıları başladı. İlkini clematis jackmani gösterdi.:)
639403
Arkadaşların ki açmış, benimki hâlâ tomurcuklu.:)
639404
639405
Ben senin balkon ve terasını bahçenden daha çok sevdim.
Sevgi Durul
21-03-2017, 09:07
Ben senin balkon ve terasını bahçenden daha çok sevdim.
Çok sevindim.:) Geç cevabım için özür.:o Fotoğraflı cevaplamak istedim. Sevgili Güler hanım, sizin için.:) Sevgilerimle...
Eski evimizin bahçesinden getirdiğim kardelenler.
641286
Sedum sarmentosum.
641285
Hiç bir zaman saksılarımda eksilmeyen şebboy.:)
641288
Kafkas gülü. Benol Hazaroğlu'na sevgilerimle...
641287
Hiç çiçeksiz bırakmayan menekşelerimden bir kare.
641289
Sevgi Durul
18-04-2017, 08:46
Bahar geldi ama kara bulutlar dağılmadı. Hava yağmurlu. Birkaç gün önce çektiğim, eklemediklerim.:(
644565
644566
644568
644569
644570
Hepsinin maşallahı var, ellerine sağlık.
günebakan
19-04-2017, 08:17
Günaydın sevgili SDurul hepsi harika görünüyor hiç çiçeksiz bırakmayın menekşe çiçek açmasa bile yaprakları yeter bence çok güzel hepsini de güle güle büyüt:)
cörekotu
20-04-2017, 00:26
Menekşenin yapraklrıda ayrı bir güzel
Sevgi Durul
30-04-2017, 10:33
Çok teşekkür ederim, arkadaşlar. Beğendiğinize sevindim. :)
Güncellerden...
Aynı bitkinin değişik yönlerden çoklu pozlarının paylaşımı bazen sıkıcı olabiliyor. Fakat, gözüme açmaya başladığında ayrı güzel, çiçeği arttıkça daha bir güzel gelince, çoklu pozlar kaçınılmaz oldu.:rolleyes: Rahatsızlık verdi isem affola. :p
646094
646095
646096
646097
Sevgi Durul
30-04-2017, 10:40
Çoktaaan beridir kargo almamıştım. Kayıplarımın olduğunu duyan arkadaşım boş saksıları doldurmak istedi, sağ olsun. Geleceği gün, evin içerisinde çocuklar gibi; ''yaşasınnn... yaşasınnn...'' diyerek dolandım durdum. Bana ulaştığında ise her bir peçeteyi açtığımda yeni bir sürprizle karşılaştım.:) Teşekkürler, sevgili arkadaşım. Sevgiler...
646098
646099
646100
646101
646102
Sevgi Durul
30-04-2017, 10:48
Hepsini yerlerine özenle diktim, gelişmeleri sukulent sayfamda paylaşırım.:)
646104
646105
646108
Bu da geçen sene İnegöl'den beraberimde getirdiğim, sevindiren güzellik.:) Aldıklarımı çürütünce epey üzülmüştüm.:rolleyes:
646106
646107
akçabardak
30-04-2017, 11:11
Yeni gelen bitkilerinizi güle güle sağlıkla büyütün sevgili SDurul, çok güzel çeşitler görüyorum aralarında, gönderenler sağ olsun.
zehra evin
30-04-2017, 13:15
Eee ne ekersen onu biçersin.Sen herkesi mutlu ediyorsun sevdiklerin de seni unutmuyor.Hepsini güle güle büyüt anacım.Ne coşturursun sen şimdi onları.
YeniGine
30-04-2017, 23:26
Sevgili SDurul'um yeni bebişlerini güle güle büyüt inşallah.
646163
Bu güzel benim aradığım echeveria mı acaba?
Sevgi Durul
02-05-2017, 16:41
Sevgili akçabardak, Sevgili Zehra, çok teşekkürler, güzel yorumlarınız için. Sevgiler...
Sevgili YeniGine tam da aynı bitki. Benim vardı, çok güzel gelişmişti, kışın içeri alma gafletine düştüm. İçeriyi sevmedi, günden güne kötü oldu, kurudu, bir türlü kurtaramadım. Deneye yanıla bitkilerin dillerini çözeriz umarım.:)
Bu (http://www.agaclar.net/forum/1481398-post579.htm) mesajın ikinci fotoğrafında yer almıştı. Bu (http://www.agaclar.net/forum/1485409-post585.htm) mesajın ikinci ve üçüncü fotoğrafında da var, görünce üzüldüm.
Bir kaç fotoğraf.:)
646487
646488
Güler clematis başı çekti. (Nelly moser) Darısı Jackmanii ve piilunun başına.:rolleyes:
646489
YeniGine
02-05-2017, 22:47
Amarallis ve ceylan maşallahları var SDurulcum, çok güzel bir fotoğraf. Emeklerine sağlık.
Sevgi Durul
17-05-2017, 08:57
Teşekkürler, YeniGine'cim. Sevgiler...
Ceylangözü tüm tomurcuklarını açtı.:)
648305
Dibindeki oxalis de tek tük açmaya başladı. Bu saksı olduğu gibi kayınvalidemden.
648306
Sevgili Berçin defalarca gönderdi, bir türlü yaşatamadım. Son kargosunda gönderdikleri epeyce keyifli. Bu sefer olacak. İlk çiçeğini gördüğümde sevindirik bir halde poz poz fotoğrafladım. Çiçeklerin hepsi açtığında gözüme pek hoş göründü. Uçuşan kelebekler mi desem, hediye paketini süsleyen güzel bir fiyonk mu?:rolleyes: Taşkıran, Gelin teli (Saxifraga stolonifera). (http://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/23776.htm)
648307
648308
648309
Sevgi Durul
31-05-2017, 16:36
Teras ve evden son görüntüler. :)
Çok istediğim yüksük otuna kavuştum ama böceklenmişler. :) Bulaşık deterjanı ile temizledim. Tekrarlamaz umarım.:)
649948
649949
649950
649951
649952
Sevgi Durul
31-05-2017, 16:42
Azra'dan anneler günü hediyem. :) Dresena fragrans.
649953
Yine çok istediğim, son siparişimle aldığım taşkıran.
649955
649956
Yeni heucheram, bir diğerini çekmedim. :) Yenilerin saksısını bugün değiştirdim. :)
649954
Gül sardunya. :)
649957
Sevgi Durul
31-05-2017, 16:49
Hiç bu kadar açmamıştı. Sarı kızım coştu.
649958
649959
649960
Menekşeler tam gaz açmaya devam ediyorlar. :)
649961
649962
Sevgi Durul
14-06-2017, 14:08
Bir kaç güncel görüntü. :)
Sarı şebboy tomurcuk yaparken, bir yandan yeniden açıyor. :)
651447
Clematis jackmani, ilk açtığında rengi çok koyuydu. Renk değiştirdi sandım ama aslına döndü. :)
651448
651449
Geçen sene aldığım oxalis deppei soğanlarım maalesef çürümüştü. Sağlam kalan ufaklıkları toprağa gömmüşüm. Bir de ne göreyim, bir tanesi direnmiş. Dünyanın bütün çiçeklerini getirseler bu kadar sevinmezdim. Çoğalır umarım.:rolleyes:
651450
Menekşe.
651451
Sevgi Durul
14-06-2017, 14:17
Bir kaç renk daha.
Sukulentler yağmuru çok seviyor. Aeonium tutma aşamasında, yağmurdan sonra gözüme pek bir güzel göründü.:rolleyes:
651454
Saksıda soğanlı başaramadığımdan tümünü bahçeye götürmüştüm. Yasemin saksısında kalmış, çürümemiş, bir de açtı.:rolleyes:
651460
Sardunyalar tek tük açıyor.
651456
651457
Terasımızın medarı iftiharı, chamaecereus silvestrii.:)
651453
Sevgi Durul
01-07-2017, 11:29
Terastan bir kaç küçük ayrıntı.
Ful yasemin saksısında kendiliğinden çimlenenler.:)
653025
Kolyoz.
653026
Echeveria.
653027
Amaryllis (http://www.agaclar.net/forum/1505471-post628.htm) bol miktarda tohum yaptı. Tohum paylaşım etkinliği için tohumlar alındı.
653028
Saksılarda kendiliğinden çimlenip büyüyen ipek çiçekleri, sarı ağırlıklı çıktı. Bu, sempervivum red rubinle aynı saksıyı paylaşıyor.:rolleyes:
653029
Sevgi Durul
01-07-2017, 11:32
Mavi yasemin.
653030
Oxalis.
653031
Sarıkız.
653033
Sempervivum red rubin.
653034
Ruj çiçeği.
653032
Batı Rüzgarı
01-07-2017, 19:37
amaryllis tohumları uzun süre beklemez. tohum ektinliğine sanırım 6 aydan fazla var. çimlenme özelliklerini kaybedebilir...
İlknur44
07-07-2017, 10:53
Merhaba sevgili Sdurul çiçekleriniz çok güzel maşallah, özelden size mesaj yolluyorum ama hata oluşuyor mesajlarım iletilmiyor mesaj kutunuz mu dolu. Teşekkür ederim sağlıcakla kalın.
Sevgi Durul
08-07-2017, 16:43
Teşekkür ederim, Sayın Batı Rüzgarı, hiç bilmiyordum. Boşuna paylaşmayayım o zaman.
Sevgili bahçe-mimarı, mesaj kutusunda yer açtım. :)
Sevgi Durul
14-07-2017, 10:00
13 Haziran günü yağmur sonrası, güney balkonundan. :)
653797
Bir türlü yetiştirmeyi başaramadığım kohleriayı fitilli sulamaya aldım. Sonuç güzel, şu an tomurcuk yaptı. :)
653798
Çizgili telgrafım.
653800
Beyaz tradescantia andersoniana.:p
653796
Maviş.
653799
Sevgi Durul
14-07-2017, 10:09
Echeveria setosa.:)
653801
Echinopsis oxygona.:)
653805
Kalan sağlar. :rolleyes: 8-9 tane de mutfak penceresinde var. :)
653802
653803
653804
Teras ve evden son görüntüler. :)
Çok istediğim yüksük otuna kavuştum ama böceklenmişler. :) Bulaşık deterjanı ile temizledim. Tekrarlamaz umarım.:)
649948
649949
649950
649951
649952
Sn. SDurul;
Ben de kaç yıldır yüksük otu yetiştirmeye çalışıyordum. İki yıl saksıda durup geçtiğimiz yıl bahçeye dikmiş olduğum yüksük otları bu yıl çiçeklerini nihayet açtılar. Koku olmasa da görsel olarak çok güzeller. Bendekiler çoğunlukla pembe bir tanesi ise açık pembe oldu. Başlarına bir şey gelmez ise tohumlarını toplayıp tohum paylaşım etkinliğinde paylaşmayı düşünüyorum. Sizdeki farklı renkli olanın tohumlarını ayrı şekilde saklayabilir misiniz. Bende ayrıca burada bulunan doğal bejimsi renkli olan yeni çiçek açacak.
http://www.agaclar.net/forum/1329855-post23.htm
Sevgi Durul
17-07-2017, 22:51
Sayın Muda, tohumları maalesef karışık topladım. :( Aldığım bitkiler tamamen öldü, kuruyan kısmını budamıştım, yeniden sürmedi. Aldığım tohumlardan seneye çoğaltmayı umuyorum.
Saksı kalabalığından çok bıktığım için açıp geçenleri, açmaya hiç niyeti olmayanları çatı balkonuna taşıdım.
654000
Bilir bilmez budama ful yasemine yaramış, tomurcuğu çok. Geçen sene tek tek açmıştı.
654001
Epeydir bekliyoruz. Önce tek tomurcuk çıkardı sonra birden tomurcuk sayısı çoğaldı ve ilkine yetiştiler. Bekliyoruz bakalım. Echinopsis subdenudata.
654004
Sabah saatlerinde sulama yapıyordum. İşim bitmişti, içeri girerken pencere önündekileri unuttuğumu fark ettim. Bir de ne göreyim rebutia turuncu çiçekleriyle ''günaydın'' diyor.:) Sabah sabah iyi geldi. :)
654002
654003
Sevgi Durul
25-07-2017, 09:50
Hava çok sıcak, terastaki bitkiler perişan. Unlu bit ve kırmızı örümcekle savaşımız var. :) Buna rağmen küçük küçük renkler moral veriyor. :)
Sarıkız saksısında çimlenen commelina communis ve minik çiçeği. Hediye paketindeki fiyonk adeta. :rolleyes:
654408
Clematis nely moser sıcaktan bayağı hırpalandı, çiçeği küçük bu sefer.
654407
Kohlerianın fitilli sulamada olanı açacak.:rolleyes:
654409
Yeni hediye mini orkidem. :)
654410
654411
Meltemoznr
26-07-2017, 01:33
Sayfanızı tek tek inceledim
Hayran kaldım ciceklerinize bitkilerinize. Tebrik ediyorum sizi büyük bi sabır ve sevgiyle büyütmüsünüz hepsini. Bol cicekli günler dilerim :) takipteyim sizi
Sevgi Durul
28-07-2017, 18:35
Çok teşekkür ederim, Sevgili Meltemoznr, beğendiğinize sevindim. :) Çok seviyorum onları. :) Kışın soğuktan, yazın sıcaktan etkilenseler de geçinip gidiyoruz kendileriyle. :)
Sempervivum red rubin, diğer sempervivumlardan daha nazlı. Benim sulama düzenime dayanamadı ve anaç rozetler öldü. Yavrularla devam edilecek. Bu arada yavru rozetin biri minicik açmış. :)
654616
Menekşeler açmaya devam ediyor. Eklemiyorum. Bu ilginç açtığı için sayfada yer almaya hak kazandı. :)
654615
Ful yasemin güney balkonda mis kokulu çiçeklerini açmaya devam ediyor. :)
654613
654612
Çatı balkonuna attıklarım çiçeklerini göstermeye başladı. :)
654614
Sevgi Durul
22-08-2017, 09:05
Küçük ama sevindiren gelişmeler. ;)
Clematis nelly moser, ölmüyormuş meğer. Tüm yaprakları sıcaktan yanmış, kapkara olmuş ve dökülmüştü. Dün fark ettim, yeşeriyor yeniden. :)
655967
Annemden kalan aspidistra da atağa geçmiş. :)
655966
C. Jackmani saksısında kendiliğinden çimlenip büyüyen ezan çiçeği tomurcuklanmış.:rolleyes:
655968
Bu sezon çelikten büyüttüğüm beyaz sardunya açmaya niyetlenmiş. :)
655969
Mutfak penceremden.:p
655970
Sevgi Durul
30-08-2017, 00:27
Dökülen tohumlardan büyüyen ezan çiçeği bu gece ilk çiçeğini açtı. :)
656312
Bayram temizliği terasa da uğradı. Toz toprak olmayınca graptopetalum gözüme pek bir hoş göründü.:rolleyes:
656313
Yine dökülen tohumlardan horozibiği. Hemen her saksıda çıktılar. Kırmızı örümcek yüzünden pek gelişemediler.
656314
Alt türünü bilmediğim leş kaktüsü. loveforlife, senden gelen minik. Açmasını dört gözle bekliyorum.:)
656315
Yaşatabildiğim iki kök lisianthustan ilki açacak. Uç aldığım halde tek dal büyüdü, diğer dalı küçücük kaldı.:(
656316
esemeral
30-08-2017, 12:32
Sayın SDURUL çiçeklerle olan etkileşiminize onlara vermiş olduğunuz sevgiye karşılık onların sizlere çiçeklerler teşekkür etmesine hayranım. Umarım ileride bende sizin kadar güzel çiçeklerle güzel bağlar kurabilirim. şu an öğrencilik dönemindeyim.
Hayırlı Bayramlar VEE
Bol çiçekli günler dilerim.
Masallah muhtesemler emeklerinize saglik
Sevgi Durul
14-09-2017, 12:27
Teşekkür ederim arkadaşlar. :) Terastan bazı günceller. :)
Bebeklikten yetiştirdiğim adını bilmediğim kaktüs. Çok güçlü dikenleri var. Bu sene açmasını bekliyordum, açmadı. :rolleyes:
657238
Cotyledon orbiculata, kırmızı biyelerine hayranım.:rolleyes:
657236
İpek çiçeklerinde sarı renk hakim, hemen her saksıda varlar. :p
657237
Clematis nely moser, yeniden yeşerdi diye sevinirken bu sefer tomurcuk va çiçekleriyle şaşırttı.
657234
657235
Sevgi Durul
14-09-2017, 12:34
Sedum sieboldii, şölene hzırlanıyor.:)
657242
Sedum autumn joy da öyle. :)
657243
Kalp kalbe karşı.
657239
Mammillaria cowpeare, şaşırtmaya devam ediyor.
657240
Mutfak penceresinden...
657241
Sizin eve sonbahar ne kadar güzel gelmiş maşallah ;)
Sevgi Durul
21-09-2017, 16:30
Hafta başında çoook uzaklardan bir kargo aldım. Çeşit çeşit heucheralarım oldu.:cool:
657674
Ayrıca sukulentlerim, tricolor domates tohumlarım. Sukulentler kargoda biraz hırpalanmışlar, kendilerini toparladıklarında paylaşırım. Hepsi için çok teşekkür ederim, Sevgili gilan. :)
657675
Güncellerden.
657680
657678
Stapelia gigantea tomurcuklandı. :) Üzerinde ondan fazla tomurcuk saydım.
657681
Sevgi Durul
21-09-2017, 16:42
Sedum autumn joy.
657687
Lisianthuslar beni sevmedi. Onbir fideden ikisini yaşatabildim, uç aldığım halde tek dalda çiçek açtılar.
657684
657685
Köklendirme kabında çiçek açan melisa. Bu kadarcık çiçek geceleri terası kokuya boyuyor.:rolleyes:
657686
[QUOTE=SDurul;1518444]Hafta başında çoook uzaklardan bir kargo aldım. Çeşit çeşit heucheralarım oldu.:cool:
657674
Ayrıca sukulentlerim, tricolor domates tohumlarım. Sukulentler kargoda biraz hırpalanmışlar, kendilerini toparladıklarında paylaşırım. Hepsi için çok teşekkür ederim, Sevgili gilan. :)
657675
QUOTE]
Yeni bitkileriniz hayırlı olsun. Umarım hep birlikte yetiştiklerini de görürüz. Özellikle heuchera çeşitlerinin büyümüş hallerini merakla bekleyeceğim.
Sevgi Durul
01-10-2017, 13:50
Yağmurlu bir günden....
658259
658260
658261
658262
658263
Sevgi Durul
01-10-2017, 13:53
Devamı...
658264
658265
658266
658267
Bu sefer unlu bit menekşelere dadanmış.:mad: İlaçladım.:rolleyes:
658268
Sevgi Durul
24-10-2017, 14:01
Hava yağmurlu, giderek soğuyacak gibi görünüyor. Henüz hiç bir bitkimi içeri almadım.
659780
659783
Bir türlü saksıda başaramadığım kohleria, mini saksıda ve fitilli sulamada. Gelişimi güzel, açmaya da başladı, daha geniş bir saksaıya alıp normal sulama düzenine geçsem diyorum, cesaret edemiyorum. :)
659781
659782
Sevgi Durul
13-12-2017, 11:04
Böyle kış geçirmemiştik, hâlâ içeri almadığım bitkiler var. Terastan ve içeriden bazı görüntüler.:)
662575
662576
662578
662579
662577
Mahmut Tebir
15-12-2017, 16:45
Sayfanızı ve bitkilerinizi çok sevdim. İnşallah bitkileriniz uzun ömürlü olur. Bizlerle paylaşırsınız.
Pamuklu sempervivumlarınızı çok beğendim. Keşke bende de olsa. ;)
Sevgi Durul
19-12-2017, 09:13
Sayfanızı ve bitkilerinizi çok sevdim. İnşallah bitkileriniz uzun ömürlü olur. Bizlerle paylaşırsınız.
Pamuklu sempervivumlarınızı çok beğendim. Keşke bende de olsa. ;)
Çok teşekkür ederim. :) Aslında zaman zaman paylaşım yapıyorum. Bu (http://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/37849.htm) sayfayı takip ederseniz, neden olmasın? Söz vermiş olayım. :)
Sevgi Durul
01-01-2018, 11:10
Dün yılın son günü, gözlerime inanamadığım bir görüntü ile karşılaştım ve çok sevindim. Bir türlü açtıramadığım hoyalardan Hoya australis tomurcuk yapmış ve epeyce de büyütmüş. Şimdilik bir tane. 2018'in güzel geçeceği belli oldu.:p
663608
Bu kış hafif geçiyor, bitkilerin çoğunu içeri almadım henüz. Sardunyalar çatı balkonunda kendi kendilerine açmaya başlamışlar.
663610
Sedum sieboldiinin Sonbaharı.
663609
Bu da kışın evi renklendiren kaktüsüm. :rolleyes:
663607
İlknur44
05-02-2018, 20:00
Terastaki bitkilerden korunması gerekenlerden bazılarının kış mekanı, tavan arası.
584369
Biraz erken kaldırdım galiba ama bu üçgen pencereden ışık alıyorlar.
584367
Ful yasemin orada tomurcuklanmış ve açmış. Bir sürü tomurcuğu var.
584368
Baharda kullanılacak enzim hazır, gaz çıkışı azaldı ama üzerine durmadan yeni meyve kabukları ekliyorum. İçindekileri saysam şaşırırsınız. Pırasa kokar sanmıştım fakat hiç de kokmadı.
584371
Uğur böceği yine gelmiş. Adını bilmediğim bitkiye. Bitki atmak adetim değil fakat bunu attım. Hem adını öğrenemedim, fotoğraftan sonra üzerinde zararlı olduğunu düşündüm, hem de hiç gelişmiyordu.
584370
Merhaba ablacım bu yaptığın enzimlerin tarifini verirmisn ya da linkini. iyi akşamlar Sağlıcakla kalın.
İlknur44
05-02-2018, 20:14
Maşallah çiçeklerinize nazar deymez inşallah. çiçekleriniz uzun ömürlü olurlar.
Sevgi Durul
06-02-2018, 15:05
Teşekkürler, Sevgili İlknur44. Enzim konusu burada (http://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/18541-76.htm). Kolay gelsin. :) Konu biraz uzun, daha basit anlatımı burada (http://www.agaclar.net/forum/1002844-post2160.htm) mevcut. Sevgiler...
İlknur44
07-02-2018, 10:09
Teşekkürler, Sevgili İlknur44. Enzim konusu burada (http://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/18541-76.htm). Kolay gelsin. :) Konu biraz uzun, daha basit anlatımı burada (http://www.agaclar.net/forum/1002844-post2160.htm) mevcut. Sevgiler...
Sağol ablacım.sağlıcakla kalın.
İlknur44
08-02-2018, 11:38
Selam ablacım birşey sormak istiyorum, bazen bir sayfada başka bir sayfa gösteriyorsunuz. onu nasıl yapıyorsunuz. Anlatabildim mi biraz karışık oldu.Kusura bakma.
Sevgi Durul
08-02-2018, 12:06
bir sayfada başka bir sayfa gösteriyorsunuz. onu nasıl yapıyorsunuz.
Bu (http://www.agaclar.net/forum/sik-sorulan-sorular-forum-kullanma-kilavuzu/28730.htm) linkte çok güzel anlatılmış. :) Kolay gelsin. :)
İlknur44
08-02-2018, 13:15
Bu (http://www.agaclar.net/forum/sik-sorulan-sorular-forum-kullanma-kilavuzu/28730.htm) linkte çok güzel anlatılmış. :) Kolay gelsin. :)
Çok teşekkür ederim ablacım,
Sevgi Durul
20-02-2018, 13:12
Güncel görüntüler. :)
Şimdi kalanchoe zamanı. İlk fotoğraf, Kalanchoe daigremontiana.
666619
Kalanchoe kewensis. Hepsi açtığında çok güzel olacak.
666620
666621
Kalanchoe fedtschenkoi.
666622
Senecio rawleyanus ve karanfil kokulu çiçeği.
666623
Sevgi Durul
20-02-2018, 13:15
Ve minik çiçekleriyle sevindiren orman menekşesi.
666626
Aeoniumlar. :rolleyes:
666624
Kış ortancası.
666625
Sevgi Durul
04-03-2018, 21:32
Hava yağmurlu, bahçeye gidemiyoruz. Site açık değil, bir sıkıntı bir sıkıntı, patladık. Sitenin açıldığını fark edince sevinçten bir sürü fotoğraf çektim. :) Sanki herkes merak ediyor? Neyse, sevindirik halde çektiğim fotoları ekleyim, ziyan olmasınlar. :rolleyes:
Geçtiğimiz hafta elime geçen Zengarden siparişlerimden bir kısmı.
Sempervivum eliane. :)
666946
Kırmızı haseki küpesi, bakalım nasıl açacak?
666947
Heuchera çeşitlerim de çoğaldı.:rolleyes:
666948
Çok istediğim renkli yapraklı sardunyalar. :)
666949
666950
Ayrıcafotoğrafını çekmediğim bir renkli yapraklı ve elma çiçekli sardunya fidelerim de var. Umarım ölmezler, güzel çiçeklerini de hep birlikte görürüz.:rolleyes:
Sevgi Durul
04-03-2018, 21:55
Dona dayanıklı bitkileri ayrı bir seviyorum.:)
Sarı kız küllerinden doğuyor.
666955
Heucheralar yağmuru sevdi, yeni yapraklar çıkarıyorlar.
666952
666953
666954
Clematisler bu sene erken filizlendi. Kupkuru dalların yeşermesi umudumuzu kaybetmememiz gerektiğini hatırlatıyor. ;)
666951
Sevgi Durul
04-03-2018, 22:05
Dona dayanıklılarla devam edelim. :)
666960
666959
666958
666957
666956
Şimdilik bu kadar.:) Sitemiz bir daha bu kadar uzun süre kapanmaz inşallah.:eek:
Sevgi Durul
27-03-2018, 16:28
Güncel görüntüler. :)
Bu sene tohum paylaşım etkinliğine katılamadım ama geçen sene etkinlikten gelen süs ay çiçeklerini ekmiştim. (Sn TCM'den) Çimlenmiş bir tanesi. :)
669119
Sedum sieboldii saksıyı doldurmuş. :)
669118
Bahçemin ve terasımın en vefalısı. Sarı şebboy. Sedum autumn joy saksısının en kenarında kendiliğinden çimlenmişti.:)
669120 669121
Veee Clematis nelly moser tomurcuklu. Çok sayıda tomurcuk var fakat en net bu fotoğrafı çekebilmişim.:rolleyes:
669117
Sevgi Durul
31-03-2018, 00:18
Bahçede istenmeyen süs ağaçlarımın başına iş getirilince bu sefer aldıklarımı saksıda yetiştirmeye karar verdim. :rolleyes:
669465
Altın çanak ve ağaç hatmi.
669464 669463
Geçen yaz sonlarında bir saksımda böyle bir bitki büyümüştü. Çiçeğini göremeden donar bu demiştim ama kışı sağlam geçirdi. Açınca ne olduğunu anlayabileceğiz. :)
669467
Heucheralardan biri açmaya karar vermiş.
669466
Sevgi Durul
10-04-2018, 12:14
Havalar yavaş yavaş ısınıyor, bitkiler hareketlendi. :) Bir kaç gelişme.
Tohumlarını dağıttığım için kökü kazınmıştı. İki yıl aradan sonra clematis jackmani saksıısında nakkaş sarmaşığı çimlenmiş. :)
670461
Stapelia gigantea tomurcuklanmış. Bu sefer dökmeden açar umarım.
670462
Echeveria lilacina açmış. :)
670460
Sempervivumlardan. Bir yandan büyüyor, bir yandan yavruluyorlar. :p
670463
670464
Sevgi Durul
10-04-2018, 12:21
Sedum palmeri.
670465
670466
Sedum kamsaytikum variegata.
670467
Süt ağacım büyüyor.
670468
Sellukaları kırmızı örümcek yüzünden kaybetmiş, sadece ilk ektiğim yıl bir tanecik çiçek açmıştı. Geçenlerde tohumları karıştırırken o yıllardan kalan üç selluka tohumu buldum. Üçünü de ektim. Bir tanesi çimlenmiş, bu sefer öldürmek yok. İnşallah büyütürüm. :) Çok kıymetli.
670469
sardunya18
10-04-2018, 14:57
Bahçede istenmeyen süs ağaçlarımın başına iş getirilince bu sefer aldıklarımı saksıda yetiştirmeye karar verdim. :rolleyes:
669465
Altın çanak ve ağaç hatmi.
669464 669463
Geçen yaz sonlarında bir saksımda böyle bir bitki büyümüştü. Çiçeğini göremeden donar bu demiştim ama kışı sağlam geçirdi. Açınca ne olduğunu anlayabileceğiz. :)
669467
Heucheralardan biri açmaya karar vermiş.
669466
Merhabalar ablacım kendi kendine çimlenen hatmi çiçeği değil mi ? .Bana öyle geldi .Bu sene çiçek açar büyük ihtimal Sevgiler
Sevgi Durul
10-04-2018, 15:00
Merhabalar, Sevgili sardunya18. Kışın ölmediğine bakılırsa hatmi olabilir fakat bunun yaprakları daha küçük ve pek benzemiyor. Bugün fark ettim, üzerinde tomurcuk oluşmuş, yakında anlaşılır ne olduğu. :)
meryem12
10-04-2018, 21:35
çiçeklerin hepsine bayıldım. Ben de bir çiçek sevdalısıyım. Beceribildiğim kadarıyla amatörce yetiştirmeye çalışıyorum. Özellikle sarıkız çiçeğinizi ve menekşelerinizi çok sevdim.
meryem12
10-04-2018, 21:43
Menekşelerden birer yaprak ve sarıkızda bir dal istesem göndermeniz mümkün mü acaba? Çok sevinirim doğrusu.
Sevgi Durul
17-04-2018, 01:20
Menekşelerden birer yaprak ve sarıkızda bir dal istesem göndermeniz mümkün mü acaba? Çok sevinirim doğrusu.
Bu tür istekleri forumun bu (http://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/) bölümünde yapıyoruz. Menekşelerim kötüledi, yeniden köklendirip tazeledim, şu anda gönderime uygun değil. Sarıkız için adres bilgilerinizi alırsam göndermeye gayret ederim.
Bende ilk kez açacak. Yeni aldığımda tomurcuklanmış, açmayı başaramamıştı. Bu sefer olacak. Mammillaria marcosii, nam-ı diğer, havuç kafa.
671096
Heucheralar çiçeklenmeye başladı.
671095
Graptopetalumlar da öyle.
671093
671094
Geçen sene aldığım pembe acem borusu hiç gelişmemiş ve neredeyse kurumuştu. Neyse ki yaşamaya karar vermiş. :rolleyes:
671097
Sevgi Durul
17-04-2018, 01:26
Buna minyatür sempervivum diyorum ben. Rozetleri çok minik. Ancak toparlıyor.
671102
Orman menekşesi saksıyı doldurdu. Clemetis jackmaniye koruyuculuk yapıyor.
671101
Geçen yaz ektiğim avakado çekirdeklerinden bir tanesi çimlenmiş, büyüyor.
671098
Clematis nelly moser, ilk çiçeklerini gösterdi. :)
671099
671100
Sevgi Durul
23-04-2018, 01:21
669467
Ebegümeciymiş. :)
671507
671508
Bir saksının kenarına iliştirdiğim çizgili telgraf tutmuş, bir de açmış. :)
671509
Uzun zamandır hoyalarımı paylaşmamıştım. Yenileri eklendi. Hoya verticillata ve nummullarioides tuttular, sürgün bekliyorum.
Hoya autralis tomurcuklanmış ve açamamıştı. Çiçek sapı sağlam, belki açar.
671510
En sevdiğim, Hoya kerri.
671511
Ne güzel döktürmüşsün yine. Eee Teras bitkileri güzel, bahçe ayrı bir güzel. Bize de bu güzellikleri zevkle seyretmek kalıyor. Ellerine sağlık.
Sempervivumlardan. Bir yandan büyüyor, bir yandan yavruluyorlar. :p
670463
670464
Merhaba SDurul. Bana gönderdiğiniz sempervivumdan bu sanırım. Yanındaki minik yavru sapından kopup anneden ayrıldı. Öylece toprağa diksem tutar mı, yoksa suda bekletmem gerekir mi?
Sevgi Durul
24-04-2018, 00:15
Çok teşekkür ederim, Güler hanım. Eh işte, küçük mutluluklar bunlar. :) Sizi burada gördüğüme sevindim. :)
Sevgili cleryaa, kopan yavru pek miniktir, tutacağını sanmıyorum ama yine de toprağın üzerine bırakın, suda bekletmeye gerek yok. :) Ana rozet yeniden yavru üretecektir. En kaprissiz bitkilerdendir sempervivumlar. Dondan etkilenmezler, kolay kolay ölmezler. :)
Bugün dikebildim sempervivumları. Kenarda duruyorken bir sürü çiçek sapı vermiş ikiside, oldukça şaşırdım. Gerçekten dediğiniz doğru kaprissiz ve dayanıklılar. Çok sevdim :) Yavru için şansımı deneyeceğim :)
yardimcierhan
25-04-2018, 11:38
SDurul, ne güzel bir sayfa bu...
Hayranlıkla izledim.
Ellerinize sağlık : ' )
Sevgi Durul
26-04-2018, 13:06
SDurul, ne güzel bir sayfa bu...
Beğenmenize sevindim. Teşekkür ederim. :)
Biraz önce çektiğim bir kaç fotoğrafı ekleyelim. :)
Sevgili gilan'ın gönderdiği iki renkli domates fideleri.
671831
Mammillaria bombycina, bol tomurcuklu. Diğer bazı kaktüsler de hareketlendi, çoğunda tomurcuk var.:rolleyes:
671834
Clematis jackmani çok güçü sürgünler verdi bu yıl. Tomurcuklanmış. :) Clematis nelly moser ise çıldırmış durumda. :)
671833 671832
Sevgi Durul
04-05-2018, 16:14
Sempervivum red saksısında çimlenen, çiçek olmasını umduğum bitki açmış. Sanırım yabani bir ot, çok sevimli. :)
672727
Eltimden getirdiğim 5-6 kök kanarya gülü üzerinin tomurcuklarıyla birlikte kurumuştu. Diplerinden sürgün vermiş, çok sevindim. :)
672728
Tek çimlenen sellukayı en büyük saksıma şaşırttım, bu saksıda neler yok ki? Bir yerden duymuştum, zararlılar, bilhassa kırmızı örümcek gelmez umuduyla etrafına sarımsak diktim. Umarım yararı olur.:rolleyes:
672729
Sardunyalar sezonu açtı. Bu tomurcuklu ve yeni açmış halini çok seviyorum.
672730
672731
Sevgi Durul
04-05-2018, 16:17
Devamı. :)
672733
672734
672735
672736
Heuchera. :)
672732
Sevgi Durul
04-05-2018, 16:20
Bugün dikebildim sempervivumları. Kenarda duruyorken bir sürü çiçek sapı vermiş ikiside, oldukça şaşırdım. Gerçekten dediğiniz doğru kaprissiz ve dayanıklılar. Çok sevdim :) Yavru için şansımı deneyeceğim :)
Mesajı atlamışım, özür dilerim. :) Sevgili cleryaa, sempervivumlar şimdi çiçek sapı vermemişlerdir, çiçeğe vakit var. Yavru olacak onlar. :) Sevgilerimle...
Sevgi Durul
09-05-2018, 00:34
Bir kaç fotoğraf. Eklemeyince eksiklik hissediyorum. Minik fakat sevindiren gelişmeler.:rolleyes:
Siyah yapraklı sardunya ilk çiçeğini gösterdi. Tomurcuk çıkarmasa canlılığından şüphe duyacağım. Hiç gelişmiyor. :D
673164
Beş çeşit heucheramdan biri.:rolleyes:
673163
Bunlar da yeni cicilerim. Bayındır'dan alındılar. Gazanyalar ve hüsnüyusuflar var daha, eklemiyorum, açsınlar öyle. :rolleyes:
Stevia.
673166
Üçüncü alışım, bahçede su ayağında olduğundan öncekileri yaşatamamıştım. Bu sefer saksıda kalacak. Pervane çiçekli yasemin.
673165
Çok istediğim altın küreyi buldum. Gördüğüm gibi kucaklamışım sarı kızımı.:rolleyes:
673162
esemeral
09-05-2018, 10:27
Sayın Sdurul Emeğinize sevginize sağlık. Gıpta ile bakıyorum terasınıza. Elinizin değdiği çiçek Maşallah coşuyor sanki (lisianthus ile kohlerialar biraz naz yapmış olsada)
Semperviumlarınıza zaten hayranım minik rozet gibi olan bile nasıl da sevginize karşılık vereyim diye çabalıyor. Sizde görüp hayran kalınca bende almıştım onun için terarıum bile hazırladım fakat o beni sevmedi.
Bayındırdan aldığınız çiçekleriniz güle güle büsüyüsünler diğer çiçeklerinizi de görmek için sabırla bekleriz. Altın küre nasıl da sevgiye meraklıymış ki kendini size göstermiş.
Boll Çiçekli günler dilerim.
Sevgi Durul
28-05-2018, 00:31
Teşekkür ederim, Sevgili esemeral.
Terastan güncel görüntüler.
Amaryllis doludan etkilenmiş, yine de güzel. :)
675030
Aranjman. :rolleyes:
675031
Kaz boynu olan menekşelerimi yani hepsini yeniden köklendirmiştim. Yavaştan açmaya başladılar. :)
675034
Clematisler saksıda mutlu değil. Bir çare düşünmek gerekiyor. :confused:
675032
Jackmani şaşırmış, dört taç yaprağı olması gerekirken bu çiçekte beş taç yaprak var. :)
675033
Sevgi Durul
28-05-2018, 00:38
Zengarden'dan aldığım siyah yapraklı sardunyaların ikisi de pembe açtı. Oysa biri kırmızı olması gerekiyordu.:mad: Bir de hiç büyümüyorlar. :eek:
675036
Elma çiçekli sardunyam.:)
675037
675038
Gül sardunyam.
675035
Alt türünü bilmediğim mammillaria açtı. :)
675039
esemeral
28-05-2018, 15:30
Merhabalar Maşallah herbiri formda güzelliklerin. Sevgi Hanım benim sardunyamda büyümüyor. Sayfanız sayesinde tüyo veren üyelerden umarım yardımcı olan olur bende yararlanabilirim. Bu arada bende heyecan had safhada.
Bol çiçekli günler dilerim.
Maşallah sanat eseri olmuş
Sevgi Durul
07-06-2018, 15:13
Teşekkürler...
Tohumdan yetişen yüksükotu fidelerim. :p
675864
Sarıkız çiçeklerini göstermeye başladı.
675863
Nakkaş sarmaşığı.
675861
675862
Baylıyorum şu heucheraların renk geçişlerine.
675860
Sûz-i Dilârâ
11-06-2018, 20:23
Abla, senden dört sene önce gelen pubycalix (?) var ya şu numaralı hoya, o çiçek açtı. :) Bilgisayar yüzünden fotoğraf ekleyemiyorum, çok güzelmiş çiçeği.
Bir de çiçek hikâyesini anlatayım. Son zamanlarda bu hoyalara kafayı takmıştım, "hadi carnosa açtı, bu numaralı arkadaş açmamakta ısrarlı en iyisi onu götürüp kaynanamın evine bırakayım, orada kalsın" diye içimden birkaç kere geçirdim.
Yeminle söylüyorum abla ne ara tomurcuğa durdun, hemen tomurcuk yapmış ama tomurcuk ben gittikten sonra açacak gibi, içimden "köye gideceğim, açılışı bana yetişmez" diye düşünürken bu akşamüstü şok şok şok bizimki alelacele çiçeğini açmış, güzelliğini bana gösterip benim köye yollama fikrimden vazgeçirmek ister gibi. :D
Sonuç mu bu güzelliğe ben kıyamam, çok çok güzel çiçeği varmış, aşık oldum bildiğin. :p
Farklı bir yolla fotoğraf eklemeyi deneyeceğim, başarırsam bu güzelliği görmeni çok istiyorum.
Başardım yuhii:D
Sevgi Durul
11-06-2018, 20:29
Çok sevindim, vatsaptan yollasan. Ben buraya aktarırım. :) Benimkiler yerinde sayıyor. Australis kışın tomurcuk yapmıştı ama bir türlü açamadı. En azından tomurcuk sağlam.:rolleyes: Bu arada GPS 282.
Tebrikler... Vay vay vay, bu ne güzellik? Verme kimselere. Çabuk açsın benimki de.
Kokulu mu?
Sûz-i Dilârâ
11-06-2018, 20:35
Ekledim abla ilk mesaja. Sayfa güncellensin diye yeni mesaj yazıyorum :) Bu arada whatsap (böyle mi yazılıyordu) :P yok bende. Telefonum perişan, cam kırık, hafıza dolu, güncelleme yapamıyor, vatsap silindi :))
Sûz-i Dilârâ
11-06-2018, 20:45
Akşam üzeri kokladığımda hafifti kokusu şimdi yoğunlaşmış. Bunun kokusu carnosadan hem daha yoğun hem de daha güzelmiş.
Daha vazgeçmem mumlarımdan. :)) İyi ki göndermişsin abla, hatırlarsan sen teklif etmiştin, sukulentlerle beraber gönderirken. :)
Sûz-i Dilârâ
11-06-2018, 20:53
:D Şu an elimde altı çeşit oldu.
Jezebel abla, hoya kerii (kalp gibi yaprağı olanın adı bu muydu) gönderdi, İstanbul'dan manolya_ ablam da mini bella, bir pubycalix çeşidi ve bir adet daha ismini unuttuğum göndermişti önceden. Mini bella tomurcuk vermişti ama yer değişiminde kurudu.
Sen gönderecek olduktan sonra neden olmasın, şu köye gidip dönme işim hallolsun hele bir iki buçuk ay yokum:cool: açtırırız bir de australis:D:dilli: Bir dört sene de onu mu bekleriz bilmem gayri. :)
Mahmut Tebir
11-06-2018, 23:57
Valla SDurul ablam eğer varsa bende mum çiçeğinden isterim. Kokusunun çok güzel olduğunu söylüyorlar. Ama burada ki hiç bir çiçekçide yok. Burada kokusuz türleri getiriyorlar.
Daha önceki gönderdiğin sukulentler bir harikaydı. Gelişip çoğaldılar. Hatta birisiyle bile paylaşım yaptım. Onlar için tekrar teşekkür ederim.
Sevgi Durul
13-06-2018, 11:24
Valla SDurul ablam eğer varsa bende mum çiçeğinden isterim. Kokusunun çok güzel olduğunu söylüyorlar. Ama burada ki hiç bir çiçekçide yok. Burada kokusuz türleri getiriyorlar.
Daha önceki gönderdiğin sukulentler bir harikaydı. Gelişip çoğaldılar. Hatta birisiyle bile paylaşım yaptım. Onlar için tekrar teşekkür ederim.
Aslında dağıtılacak kadar yok hoyalar. Bir çok kez kök çürümesinden sil baştan oldular. Bir kaç göndereceğim yer var, biraz daha gelişsinler, Sonbahar'da olabilir. Bu yazışmalar alışveriş bölümünde olmalı, Sevgili malina'yı kızdırmayalım.
Kilerdeki raflardan birine el koydum. Sevinmiştim, çok saksı alacak, etraf toparlanacak diye. Yüksekliği uygun gelmedi. Ya tekrar monte edilip raf yüksekliği ayarlanacak ya da sadece küçük saksılar yerleştirilecek. :)
676331
Yaprakları kötü olunca dipten kesmiştim. Tekrar büyüdü. :) Seviyorum nazsız bitkileri. :)
676332
Ful yasemin, mis kokulu.
676333
Gazanyalar şöyle dolu dolu açamadılar. :rolleyes:
676334
676335
celalim01
13-06-2018, 20:05
Güzellikleri gördük ve çok memnun olduk.Başarılar.
Sevgi Durul
29-06-2018, 22:16
Birlikte aldıklarımdan altın çanak yaşamadı, ağaç hatminin neşesi iyi. Tomurcuk yapmış.:)
677438
Aeonium dallanıp budaklanacak diye beklerken küçük bir tırtıl yaprakları yemiş. :mad:
677439
677440
Maviş bu kadarcık açtı. :rolleyes:
677441
Süs ayçiçeği, yaprakları kötü oldu, yapraksız kaldı desem yalan olmaz. Bakalım tohum yapabilecek mi?
677442
Sevgi Durul
29-06-2018, 22:20
Menekşeler atakta. :)
Suda köklenenler.
677443
677444
677445
677446
677447
İlknur44
29-06-2018, 22:57
Birlikte aldıklarımdan altın çanak yaşamadı, ağaç hatminin neşesi iyi. Tomurcuk yapmış.:)
677438
Aeonium dallanıp budaklanacak diye beklerken küçük bir tırtıl yaprakları yemiş. :mad:
677439
677440
Maviş bu kadarcık açtı. :rolleyes:
677441
Süs ayçiçeği, yaprakları kötü oldu, yapraksız kaldı desem yalan olmaz. Bakalım tohum yapabilecek mi?
677442
İyi akşamlar maşallah hepsi birbirinden güzeller Beğen butonu az bile bu prenseslere ablacm . maviş çok tatlı maşallah benimkininde bir çiçeğini görmek nasip oldu . Neden olduğunu bilmiyorum ama iki günde kurudu 😢 .Bu aralar çok sıcak ondan kaynaklandı galiba.
Cosmoslar coştu maşallah 3 ayrı tohum çıktı, tekrar teşekkür ederim. Sağlıcakla kalın.
archangel
30-06-2018, 00:58
Sayin SDurul terasiniz harika herbirine ayri ayri imrendim , bayildim :) masallah diyeyim cok guzeller hepsi .. Yolladiginiz celikleri Kisa zamanda fotograf cekip yukleyecegim foruma sagliklari iyi memnunlar yerlerinden :) iyi geceler dilerim sevgiler .
Sevgi Durul
30-06-2018, 17:11
Teşekkür ederim, Sayın archangel. Bebeklerin hayata tutunmasına sevindim. :)
Sevgili İlknur, maviş tamamen mi öldü? Güneşte bırakmasaydın keşke. Gölgeye alıp sulamaya devam edersen sürer belki.
Senecio rawleyanus fitilli sulama ile yaşama döndü. Biraz daha kök yapsın, saksıya alınacak.
677464
Adını bilmediğim sedumun çiçeği.
677463
Altın küre budandıktan sonra yeni çiçekler vermeye başladı. :)
677462
İlknur44
30-06-2018, 20:28
Teşekkür ederim, Sayın archangel. Bebeklerin hayata tutunmasına sevindim. :)
Sevgili İlknur, maviş tamamen mi öldü? Güneşte bırakmasaydın keşke. Gölgeye alıp sulamaya devam edersen sürer belki.
Senecio rawleyanus fitilli sulama ile yaşama döndü. Biraz daha kök yapsın, saksıya alınacak.
677464
Adını bilmediğim sedumun çiçeği.
677463
Altın küre budandıktan sonra yeni çiçekler vermeye başladı. :)
677462
Ablacım gölgeye aldım suluyorum ,inşallah canlanır.
Sevgi Durul
18-07-2018, 01:19
Bir kaç güncel görüntü.
Yüksük otu fidelerimi yaşatamadım ama horoz ibiği her saksıda çıktı. :rolleyes:
678514
Commelina communis de her saksıda, çoğunu söktüm. Fiyonk şeklindeki çiçeği çok zarif.
678513
Clematis nelly moser yeniden tomurcuklandı.
678512
Ağaç hatmi de açtı.
678510
678511
Sevgi Durul
20-07-2018, 10:31
Kırmızı örümcekten kurtulunca yeniden açan Clematis nely moser. :)
678604
Crassula, tam adını şimdi unuttum, Zengarden'dan almıştım. :rolleyes:
678605
Hoya carnosam tomurcuklandı desem de inanmayınız. :) Bir türlü yüzümü güldürmeyen hoyaları çift kap yöntemine geçirmek isteyince, Sevgili yeşillim'e özelden yazmış, bilgi istemiştim. Hem bilgi verdi, hem tomurcuklu bir Hoya carnosa hediye etti, sağ olsun. Kendisine bir kez de buradan teşekkür ediyorum.
Pamuklara sarmış, sapasağlam geldi. :)
678606
678607
678608
Hoyalarımın tümünü çift kaba aldım, hayırlısıyla açacaklar artık. :rolleyes:
Sevgi Durul
20-07-2018, 10:36
Çizgili telgraf.
678613
Bugünlerde sardunyalar çiçeksiz, sadece elma çiçekli sardunyam açtı.
678612
Menekşeler. :)
678611
678609
678610
Sevgi Durul
23-07-2018, 21:56
Hoya carnosam tomurcuklandı desem de inanmayınız. :) Bir türlü yüzümü güldürmeyen hoyaları çift kap yöntemine geçirmek isteyince, Sevgili yeşillim'e özelden yazmış, bilgi istemiştim. Hem bilgi verdi, hem tomurcuklu bir Hoya carnosa hediye etti, sağ olsun. Kendisine bir kez de buradan teşekkür ediyorum.
Pamuklara sarmış, sapasağlam geldi. :)
Hoyalarımın tümünü çift kaba aldım, hayırlısıyla açacaklar artık. :rolleyes:
Biz açtık. Bunca yıl açmış hoya özlemi çekildiğinden midir, nedir, fotoğraf pek bol. :) Diğer hoyalarım da açarsa forumu bıktırmaktan korkarım. :rolleyes: Ne de olsa çift kap yöntemine geçtim.:rolleyes:
20 Temmuz'da hareketlenme başladı.
678840
21 Temmuz.
678841
21 Temmuz gecesi işlem tamamlanmış gibiydi.
678842
678843
Sevgi Durul
23-07-2018, 21:59
Şunun güzelliğine bakar mısınız? Kokusu da çabası. Sadece gece kokuyor. :)
678844
678845
678846
Tekrar teşekkürler, Sevgili yeşillim.
yeşillim
23-07-2018, 23:05
Ne demek efenim.
Bu durumda ben de çok mutluyum.
Fotoğraf kareleri de harika. :)
Darısı diğer hoyalarınıza dileklerimle..
Sevgi Durul
31-07-2018, 10:35
Güncel. :)
Tricolor çeri domates çiçeği.
679224
Sedum sieboldii saksısında büyüyen, kendiliğinden çimlenmiş ve şaşırtma yapılmamış domates. Sökmeye kıyamamıştım, şaşırttı. :rolleyes:
679225
Her saksıda sarı ipek.
679226
Echeveria lilacina.
679227
Huernia boleana (https://www.google.com.tr/search?q=huernia+boleana&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=2ahUKEwjE0K219sjcAhVFLZoKHWagB1YQsAR6BAgGEAE&biw=1366&bih=635) olduğunu düşünüyorum. Değilse de bilen biri vardır belki.:)
679228
Fotoğraflardan bazısı makine, bazısı telefonla çekilince boyutları sorunlu oldu. Fotoğraf makinesi pert, bundan böyle çekimler telefondan olacak. Alışabilir miyim bilmem.
Mahmut Tebir
31-07-2018, 12:41
Buda sizin gönderdiğimiz leş kaktüsü çiçek açmıştı. Ama çok küçük daha büyümüyormu bu çiçek.
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-balkon-ve-teraslari/678998d1532642788-2018-07-27-00.59.20.jpg
Sevgi Durul
02-08-2018, 13:23
Buda sizin gönderdiğimiz leş kaktüsü çiçek açmıştı. Ama çok küçük daha büyümüyormu bu çiçek.
Yok daha fazla büyümüyor. Yani bitkinin büyümesinde sorun yok, saksıyı doldurdu ama çiçekleri bir liradan küçük, elli kuruştan büyük. Tomurcukları çoğaldı bu arada.
679291
Mesaj yazmışken bir kaç güncel görüntü.:)
679295
Menekşe tarlam.
679294
679292
679293
havlayanPapatya
02-08-2018, 13:44
leş kaktüsünün çiçeğini koklamayı düşündünüz mü? :)
Mahmut Tebir
02-08-2018, 14:34
leş kaktüsünün çiçeğini koklamayı düşündünüz mü? :)
Ben kokladım. Adı gibi leş kokarmı diye ama bir koku alamadım. Neden adı leş kaktüsü anlamadım.
Sevgi Durul
14-08-2018, 10:42
5 Ağustos, Gökkuşağı.
679742
Güncel.
679740 679741
679743
Sevgi Durul
28-08-2018, 22:45
Clematis saksısında büyüyen dev yapraklı bitkinin biber olduğu kesinleşti.:rolleyes: Bakalım hangi cins biber olacak?
680169
Fitilli sulamadaki kohleria.
680171
680170
Menekşeler. :)
680172
680173
Merhaba Sevgi Durul renkli yapraklı sardunyaları nereden temin ettiniz?
Sevgi Durul
04-09-2018, 13:19
Merhaba Sevgi Durul renkli yapraklı sardunyaları nereden temin ettiniz?
Zengarden'dan almıştım.
Sevgi Durul
14-09-2018, 10:40
Bir kaç güncel görüntü. Terastan. :)
680733
680731
680732
680729
Tek çiçeğini bahardakinden güzel açtı. Serin havayı sevdi sanırım. :)
680730
birol baser
21-10-2018, 15:08
Ellerinize sağlık yagmurlu Ankara gününde baştan sona sayfanızı gezdik. Ablam büşra'yla muhteşemdi nasıl koruyacağız nereye koyacagız dedigimiz bazı çiceklerimizin meğerse kışı dısarda geçirdigini öğrendik.Balkondaki yerlerini sevmişlerdi tekrar yerine koyduk sizden gelenler kendilerini toparladı biz burdayız diyorlar onlara henüz kıyamadık içerdeler.Sevgi Durul abla Çicekler muhteşem güzel bol çicekli günleriniz olsun.
Sevgi Durul
18-11-2018, 10:06
Çok teşekkür ederim, Sevgili Birol ve Büşra kardeşlerim. Bitkilerinizin kendilerini toparlamasına sevindim. :)
Çekip ekleyemediklerimden bir kaç fotoğraf.
Bu sene terasta pek iç açan görüntüler elde edemedik. :mad:
Bitlendik, böceklendik.
683880
683884
Fırtınalara yenik düştük.
683881
683882
Neyse ki içerideki menekşeler sevindirmeye devam etti.
683883
Sevgi Durul
18-11-2018, 10:15
İki seneden beri yerinde sayan kurdele çiçeği canlandı.
683887
Crassula ovata hâlâ dışarıda, -6 lara kadar dayanıklı.
683890
Güz sardunyaları. :rolleyes:
683889
683888
Aster, bahçeye gidecek.
683886
Hımırnur
04-12-2018, 14:32
Ve son Sevgi hanım iki gündür sayfanızdayım ve mükemmel gerçekten hoyalar sardunyalar sempervivumlar başımı döndürdü. Ben yeni başlayanlardanım ve takipteyim[emoji3166][emoji854]
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Nilüfercem
31-01-2019, 20:08
SevgiDurul hepsi çok güzeller, özellikle hoyalar ...
Sevgi Durul
17-02-2019, 11:49
Sevgili Hımırnur, Nilüfercem, teşekkürler. :)
Fotoğraf aktarmada sorun yaşadığım için uzun zamandır paylaşım yapamıyordum. Dolayısıyla cevap vermekte de geciktim. :) Neyse ki çözüm bulundu ve tekrar buralardayım.:rolleyes:
Bir kaç güncel fotoğraf.
Aeonium, şu anda unlu bitten muzdarip.:mad:
687314
Sedeveria letizia.
687316
Kış ortancası. (Bergenia)
687313
Anne hatırası Hoya carnosa, açtı açacak. Çift kap yöntemi çok işe yaradı. Her yer fıkır fıkır tomurcuk.:rolleyes:
687312
Veee menekşeler. :cool:
687315
Sûz-i Dilârâ
17-02-2019, 12:34
oy oy menekşelere bak :)) abla ne güzel olmuşlar ellerine sağlık. :)Bayıldım.
Hoyana çok sevindim, gözlerin (hem de bizimki)bayram edecek. Ama benim hoyalarım yazın açmıştı, bu mevsimde iyi açmış seninki. :)
Sevgi Durul
24-02-2019, 22:37
Bugün çamaşır sererken farkettim, clematisler uyanmış. Buz gibi havada içimi ısıttı, umutlu olmayı hatırlattı. ;)
Bu Aysel. :)
687688
Bu Güler. :)
687689
Sevgili Sûz-î Dilârâ, hoyalar öyle çok bekletti ki, paylaşmasam çatlardım.:D Fotoğraf makinası bozulacak zaman buldu, telefonla bu kadar oluyor.:rolleyes:
687690
687691
687692
Sûz-i Dilârâ
25-02-2019, 08:49
Güle güle keyfini sür ablacım. Carnosanın ferah, beyaz-pembe arası rengini çok seviyorum. Bendeki açınca da bol bol izlemiştim. ;) Darısı ötekilerin başına.
Hoyalarınıza bayıldım. Benim canım hoyam henüz 9 aylık. Merakla ve heyecanla çiçeğini ve kokusunu bekliyorum.
Sevgi Durul
22-03-2019, 19:22
Hoyalarınıza bayıldım. Benim canım hoyam henüz 9 aylık. Merakla ve heyecanla çiçeğini ve kokusunu bekliyorum.
Teşekkür ederim. Hoyanızı çift kap yöntemine geçirirseniz daha çabuk açacaktır. :)
Clematis nely moser tomurcuklanmış. Bugün fark ettim.:)
689535
Heucheralardan,
689536
689537
Clematisin dibinde oeman menekşesi. Mis kokulu.
689538
Menekşeler atakta.;)
689539
Sûz-i Dilârâ
23-03-2019, 06:33
Abla heucheran dışarıda mı kışladı?
Üzerine kar yağdı mı? Bütün yaprakları çürüdü mü? Benimkiler de köyde ne oldularsa artık, soğuk seviyorlar diye götürdüm yakınlarda bir köy turu düşünüyorum.
Sevgi Durul
29-03-2019, 08:57
Abla heucheran dışarıda mı kışladı?
Üzerine kar yağdı mı? Bütün yaprakları çürüdü mü? Benimkiler de köyde ne oldularsa artık, soğuk seviyorlar diye götürdüm yakınlarda bir köy turu düşünüyorum.
Evet kışı dışarıda geçirdiler. Soğuğu seviyorlar, sıcaktan ise hiç hoşlanmıyorlar, kayıplarım bu yüzden oldu.
Seninkilerin rahatı iyidir köyde, emin ol. :)
Mesaj yazmışken, hep tomurcuklanıp hiç açamayan ruj çiçeğim bu sefer başaracak galiba. Birlikte başaracağız. :rolleyes:
20 Mart
690025
27 Mart
690026
Acmasını sabırsızlıkla bekliyorum.
Ablacım, clematislerin saksıda idi değil mi?
Nihayet bir saksı clematisim oldu, bahçeye diye aldım ama sürgünleri o kadar canlı ve neşeli ki, toprağa aktarırken keyfini kaçırırım diye korkuyorum. Ne önerirsin?
Sevgi Durul
04-04-2019, 15:37
Ablacım, clematislerin saksıda idi değil mi?
Nihayet bir saksı clematisim oldu, bahçeye diye aldım ama sürgünleri o kadar canlı ve neşeli ki, toprağa aktarırken keyfini kaçırırım diye korkuyorum. Ne önerirsin?
Sevgili sakdag, evet clematisler bizim bitki canavarının yüzünden saksıdalar.:rolleyes:
Yok sorun olmaz, havalar iyice ısınmadan toprağa geçir. Diktiğin yerde dibini Güneşten koru ama. :) Kolay gelsin.
Sevgi Durul
07-04-2019, 15:13
Acmasını sabırsızlıkla bekliyorum.
Son sayımlara göre dört tomurcuktan sadece biri açtı. :(
Tomurcukların ikisi gelişmiş, ikisi küçücük kalmıştı.
690660
İki tane açacak derken, ne göreyim biri saksının dibine düşmüş.
690664
Neyse ki sonunda görebildim.:rolleyes:
690661
İyi ki menekşeler var.;)
690662
690663
Sevgi Durul
25-04-2019, 13:20
20 Nisan günü kar yağdı. Fotoğrafa bu kadar yansımış.:rolleyes:
691946
Clematis saksısında yeniden yeşeren sedumlar ve kendiliğinden çimlenen nakkaş sarmaşıkları. Saksıyı kapladılar.
691944
İçeriden.
691945
Sardunyalar kışı terasın kapalı bölümünde geçirdiler. Tek içeri aldığım siyah yapraklı sardunyam açmaya başladı. Dışarıda olanların bazıları öldü, bazıları çok hırpalandı ama toparlıyorlar.
691947
691948
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.