PDA

View Full Version : Yaprak Güzeli / Balkon

Yaprak Güzeli
23-05-2014, 00:07
Merhaba sevgili agaclar.net üyeleri,
Sizlerin açmış olduğu sayfaları gördüm ve her birini çok beğenip, kendim de bir sayfa açarak balkonumu ve çiçeklerimi sizlerle paylaşmak istedim. ;)

Minicik balkonumuza sığdırabildiğimiz çiçekler şöyle:

Bolca sardunya
Mor Telgraf Çiçeği
Kanarya Gülü
Mine Çiçeği
Petunya
Lampranthus
Orman Sarmaşığı
Dam Koruğu
Zambak
Kalanchoe

İşte bunlar da bizim balkonumuzdan güneşli ve gölgeli anlara dair iki kare:

497233

497234

Şubat ayından kalma, çiçekli bir fotoğrafla dam koruğu (sedum palmeri):
497237

Sonbaharda açmış bir kanarya gülü:
497236

Yaprak Güzeli
23-05-2014, 00:16
Hepsi birbirinden güzel sakız sardunyalar:

497017

497018

497028

497022

497023

münevver48
23-05-2014, 00:22
sevgili yaprak güzeli,sayfanız hayırlı olsun. çiçekleriniz maşallah çok güzel ve bakımlı sakızların özellikle bordo olanını çok beğendim.çiçeklerinin hep böyle coşkulu açması dileğimle sevgiler........

Yaprak Güzeli
23-05-2014, 00:37
Annemle ikimizin birer sardunya delisi ve koleksiyoncusu olduğumuzu söylesem inanırsınız herhalde. :dilli:

497083

497084

497085

497086

497087

Yaprak Güzeli
23-05-2014, 00:39
sevgili yaprak güzeli,sayfanız hayırlı olsun. çiçekleriniz maşallah çok güzel ve bakımlı sakızların özellikle bordo olanını çok beğendim.çiçeklerinin hep böyle coşkulu açması dileğimle sevgiler........

Teşekkür ederim sevgili Münevver, aynı dilekleri en içten şekilde iade ediyorum. :)

Yaprak Güzeli
23-05-2014, 00:44
Diğer renklerle devam edelim:

497091

497097

497098

497101

497102

Yaprak Güzeli
23-05-2014, 00:50
497138

497139

497137

497140

İşte tüm renkleriyle sardunyalarımız bunlar. :rolleyes:

Yaprak Güzeli
23-05-2014, 01:01
İnternette yaptığım bir araştırmadan sonra bu güzel çiçeğin Türkçe bir isminin olmadığını fark ettim. Buna karşın buz çiçeği ve acem halısı ile sıkça karıştırılıyormuş kendisi.

ÖNEMLİ: Evet karıştırılması da tevekkeli değilmiş zaten buzçiçeğigiller familyasındanmış kendisi. Bakımını merak edenler buradan bilgi edinebilirler: Buzçiçeğigiller – Aizoaceae | Süs Bitkileri ve Çiçek Bakımı (http://www.bitkivecicek.com/buzcicegigiller-aizoaceae)

Not: Ben yazın bol bol suladım toprak hafif kurudukça; çünkü birkaç gün bahsedildiği gibi şiddetli kurusa yapraklarında hafif bozulmalar oluyordu. Artık siz çiçeğin durumuna göre ayarlarsınız su dengesini.

İşte bu açık pembesi:
497965

497966

Bu da koyu pembesi:
497963

497964

Yaprak Güzeli
23-05-2014, 01:12
Bu tatlı çiçeğimizin bir özelliği var ki aynı bitki bize hem çarkıfelek gibi mor-beyaz, hem de saf beyaz olmak üzere iki farklı renk çiçek açarak görsel şölen yaşatıyor. ;)

İşte mine çiçeğimizin iki farklı dalındaki iki çiçeği:

497253

497254

Yaprak Güzeli
23-05-2014, 01:25
İşte bunlar da kalandivalarımız. Katmerli olanlarına böyle dendiğini öğrendim. :D

497251

497252

Bunlar kıştan kalan fotoğraflar. Bir de açık pembesi ve koyu pembesi var; fakat henüz açtıklarına şahit olmadık.
Koyu pempe olanı da şu anda tomurcuklu. Umarım yakında açar da onu da paylaşırım sizlerle en kısa zamanda. ;)

Yaprak Güzeli
23-05-2014, 01:31
Bunlar da orkidem ve evimize yeni gelen Afrika menekşem; fakat ne yazık ki ikisinin de sağlığı pek iyi değil. Ne yazık ki evimizin havasını bir türlü beğendiremedik bu nazlı güzellere. :(

Orkide:
497284

Bu da Afrika menekşesi:
497285

münevver48
23-05-2014, 06:02
sevgili yaprak güzeli, çiçeklerin hepsi birbirinden güzel harika.hepimizin kolleksiyonluk bir çiçeği mutlaka vardır.onun her rengine ve türüne sahip olmak için çabalarız.bazen o kadar ileri giderizki kimsecikler görmeden aşırıveririz. çok masumca birşey gibi.işte bu bir hastalık bizi bu çatının altında toplayanda bu sevgiler......

Yaprak Güzeli
23-05-2014, 06:20
Kesinlikle katılıyorum Münevver Hanım. :) Bu site de o aşırma isteğini insanların birbirine gönderdiği çeliklerle ve tohumlarla dizginlemekte epey başarılı gördüğüm kadarıyla.

Beğendiğinize sevindim çiçeklerimi. Ben de sizler için sabah sabah yeni fotoğraflar çektim. Birazdan paylaşacağım.

Bu arada sizin sayfanıza da girdim ve bütün çiçeklerinize, özellikle o yılbaşı çiçeğine bayıldım. Ellerinize sağlık, çok iyi bakmışsınız. Bol çiçekli günler... ;)

Yaprak Güzeli
23-05-2014, 06:32
Dayanamadım sabah sabah sizler için balkonumun son halini ve çiçeklerimin yepyeni fotoğraflarını çektim.
Kendisi aşık olunca insan başkalarıyla da paylaşma hevesine düşüyor bu tür güzellikleri. ;)

İşte yaprak güzelim, nam-ı diğer kolyoz:
496952

Bu da mor telgraf çiçeğim, sabah sabah ne de güzel su damlacıkları birikmiş yaprak kenarlarında:
496987

496986

Biraz daha yakından bakalım:
496988

Ve çiçeklenmesi bitmiş; fakat boyu da epey uzamış haliyle dam koruğum:
496953
Kışın tekrar gösterir o narin, yıldız çiçeklerini. Yaprakları bile ne kadar güzel. :rolleyes:

Yaprak Güzeli
23-05-2014, 06:36
Kenarda kendi halinde duvara tırmanan sarmaşığımız:
495408

Yaprak Güzeli
23-05-2014, 06:42
497419

497418

497420

497422

497421

Yaprak Güzeli
23-05-2014, 06:46
497423

497424

497425

497426

497427

Yaprak Güzeli
23-05-2014, 06:50
497967

497968

Yaprak Güzeli
23-05-2014, 07:10
5-6 yıldır bizdeler ve ben hep zambak sanmıştım bu güzelleri. Meğer amaryllismiş kendileri. Kimse de uyarmamış beni bunlar zambak değil diye. ;) Tesadüfen sevgili YeniGine'nin sayfasında aynını görünce araştırıp öğrendim. :D
498190

498192

498191

496951

Yaprak Güzeli
23-05-2014, 07:22
Ve bugünlük son olarak salondan bir kare:

495437

nejannart
25-05-2014, 01:55
sayın yaprak güzeli bu çiçek bana yeni geldi ismini bulamamıştım sayenizde öğrendim teşekkürler sardunyalarınız da harika bendekileri
de en kısa zamanda ilk defa paylaşmak istiyorum çok heyecanlıyım ama(lampranthus için yazmıştım bu mesajı)

Yaprak Güzeli
26-05-2014, 06:18
Sevgili Nejannart, bir faydam olmasına çok sevindim. Teşekkür ediyorum beğeniniz için. Ben de sizinle aynı heyecanla bekleyeceğim çiçeklerinizi görmeyi. ;)

gokcegokce
26-05-2014, 08:15
Maşallah sevgili Yaprak Güzeli. Bayılıyorum böyle sardunyalı balkonlara. Mor telgrafınız derli toplu büyümüş. Benimki uzadıkça uzuyor formunu toplamak için buduyorum. Size kolay gelsin, takip ettiğim balkonlardan olacaksınız. Sevgiler...

sevoş
26-05-2014, 12:41
sayın yaprak güzeli çiçekler harika.Ben böyle balkonlar yüzünden boynumu ağrıttım.kafam yukarıda geziyorum.birde benimde beyaz sardunyam vardı ikinci yıl pembe açtı.Tozlaşma ile rengimi bozuldu acaba?Sende böyle sorunlar var mı?

bay tömürcek
26-05-2014, 13:41
Sayfanız hayırlı uğurlu bol çiçekli olsun maşallahı var sardunyalarınızın ;)

Yaprak Güzeli
27-05-2014, 12:55
Maşallah sevgili Yaprak Güzeli. Bayılıyorum böyle sardunyalı balkonlara. Mor telgrafınız derli toplu büyümüş. Benimki uzadıkça uzuyor formunu toplamak için buduyorum. Size kolay gelsin, takip ettiğim balkonlardan olacaksınız. Sevgiler...

Teşekkür ederim sevgili gockegocke.
Mor telgrafımızı geçen sene sığdıracak yer bulamıyorduk. Gelen giden hayran kalıyordu. ;) Kışa girerken her sene budadığımız için henuz yeni yeni büyüyor. Yaz ortalarına doğru yine yere göğe sığmaz bu. ;)

Yaprak Güzeli
27-05-2014, 13:13
sayın yaprak güzeli çiçekler harika.Ben böyle balkonlar yüzünden boynumu ağrıttım.kafam yukarıda geziyorum.birde benimde beyaz sardunyam vardı ikinci yıl pembe açtı.Tozlaşma ile rengimi bozuldu acaba?Sende böyle sorunlar var mı?

Evet sayın sevoş, ben de böyle balkonlar yüzünden sık sık düşme tehlikesi yaşarım. ;)

Benim beyazımda tamamen renk değişimi hiç olmadı; fakat ara ara bir çiçeğinin pembe kırçıllı açtığı oluyor. Yine de yoğunluk beyaz oluyor. Bahsettiğin konuyla ilgili bir başlık açılmış. Bu linkte: http://www.agaclar.net/forum/sardunya-pelargonium/29328.htm

Anladığım kadarıyla sardunyalarını aynı saksıya dikenler daha sık karşılaşmış bu durumla. Benim sardunyalarımın hepsi ayrı saksılarda; ama yine de pembe kırçıllı sardunyam yazın aşırı sıcaklarda koyu kırmızıya dönüyor. Ne yazık ki nedenini bilemiyorum. Bu linkte de kimse belli bir cevap verememiş. Sanırım daha uzman kişilerden öğrenmemiz gerekecek.

Yaprak Güzeli
27-05-2014, 13:15
Sayfanız hayırlı uğurlu bol çiçekli olsun maşallahı var sardunyalarınızın ;)

Çok teşekkür ederim sayın bay tömürcek. ;)

fatitoo
27-05-2014, 13:21
Sayfanız hayırlı olsun. Maşallah hepsi çok sağlıklı ve güzeller. devamını dilerim...

Yaprak Güzeli
27-05-2014, 13:29
Sayfanız hayırlı olsun. Maşallah hepsi çok sağlıklı ve güzeller. devamını dilerim...

Teşekkürler sayın fatitoo. Bugün birkaç tane daha paylaşmayı düşünüyorum bakalım. Gerçi şu anda bunlardan başka bir çiçeğim yok ama büyüyüşlerini dahi paylaşacağım böyle giderse. ;)

Yaprak Güzeli
27-05-2014, 15:30
Bu güzel kız gül olmaya özeniyor. ;)

496969

496970

Yaprak Güzeli
27-05-2014, 15:40
Sevgili arkadaşlar, bu bitkiyi annem bir komşudan çelik olarak aldı. Diktiğimiz gibi tuttu. Veren kadın mum çiçeği dediği için epey sevinmiştim tuttuğuna; fakat biraz büyüyünce mum çiçeği olmadığını fark ettik. Annem parlak mustafaya benzetti. Acaba bilen biri var mı?

h_dogan
27-05-2014, 17:01
Kalanchoe ;) yaprakları gayet sağlıklı görünüyor.

Bu balkonda o kadar sardunya varken neden ceylan hiç göremedim. :D

Güzel günlerde keyfini sürün çiçekleriniz harika.

Yaprak Güzeli
27-05-2014, 18:36
Kalanchoe ;) yaprakları gayet sağlıklı görünüyor.

Bu balkonda o kadar sardunya varken neden ceylan hiç göremedim. :D

Güzel günlerde keyfini sürün çiçekleriniz harika.

4 tane kalanchoe var bizde ama hepsinin yaprak yapıları farklı olduğu için aklımdan bile geçmemişti. Muhtemelen haklısınız. Yalnız bu sarkacak gibi duruyor şayet gövdesi kalınlaşmazsa. Yana doğru meyilli. Fotoğrafta pek belli değil. ;) Tabi kalanchoe'nun da sarkan türleri var.

Ceylangözü konusuna hiç gelmeyelim. ;) İki üç denememiz oldu ama çelikten tutturamayınca pes ettik. Şimdi ise yalnızca moruna denk gelirsek alacağız; zira hiç yerimiz kalmadı koyacak. :( Mor bulursak ben yer yaratırım ama. :P

Bu arada hem övgünüz, hem iyi dileğiniz, hem de cevabınız için çok teşekkürler. ;)

Yaprak Güzeli
27-05-2014, 19:25
Bunlar da minik muhabbet kuşlarımız. Sarı olan daha ürkek olduğu için pek poz vermiyor; ama mavi model mübarek. :dilli:

496961

496962

Camın ardından çiçeklere pek bir hasretle baktı yavrum. :(
496963

496964

Şu gözlere bakın! :rolleyes:
496965

Yaprak Güzeli
27-05-2014, 19:40
Bu bıcırık lampranthus da minicik bir fide olduğunu unutup böyle çiçekler açtı. Bu rengini annemle Barbie pembesi olarak adlandırdık. ;)

496973

496974

Yaprak Güzeli
28-05-2014, 09:03
Arkadaşlar çok mutsuzum. Bu sabah kalktım ve güzelliklere bakmak için balkona çıktım; ama ne göreyim? Sardunyaların yaprakları tırtıl yenikleriyle dolu. Birkaç tanesini suç üstü yakaladım. O kadar ufaklar ki kendileri zor görünüyorlar; ama yedikleri yerler gayet güzel görünüyor. Her sene oluyor bu fakat bu kez erken oldu. Şimdi ne tomurcuk bırakırlar ne yaprak! :(

Önerisi olan varsa çok memnun olurum. Özellikle doğal yoldan savaş açabilirsem. Biraz tırtıl başlıklarını gezeyim. :(

Bu da bordo sardunyamın yenmiş yaprağı:
497204

Not: Bugün erken saatte balkonu gezdim tırtıl aradım yaprak altlarında; fakat dün gördüklerimi öldürdüğümden olsa gerek bulamadım. Gelgelelim ilginç bir gözlemim oldu ki o da şu; sinek ve arının karışımı gibi görünen üç beş tane böcek sardunyalarımın tırtıl yemiş olan her bir yaprağının altını kolaçan etti. Tırtıl ile beslendiklerini ve kokularına geldiklerini düşündürdü bu durum bana. Resmen aradılar. Sağlam yapraklara bakmadılar bile. Ne çiçekleri ellediler ne başka bir şey. Sadece didik didik aradılar; ama ne yazık ki yaprağa konar konmaz alt tarafına (tırtılların saklandığı kısma) geçtikleri için fotoğraf çekemedim.

ngr33
28-05-2014, 09:28
maşallah bir balkon gezeyim dedim sardunya cennetine düştüm..

balkonunuz ne zaman gunes aliyor? benimde balkonda çiçeklerim var ama balkon çok güneşli üstelik siirtte yasiyorum coook sicak..sardunya aldim uç tane çiçeklenir mi merak ediyorum..

emeklerinize sağlık..sevgiler ;)

fatitoo
28-05-2014, 10:06
Ben de bu güzellikleri olağanüstü çeken fotoğraf makinanızı merak ettim...

Yaprak Güzeli
28-05-2014, 10:48
maşallah bir balkon gezeyim dedim sardunya cennetine düştüm..

balkonunuz ne zaman gunes aliyor? benimde balkonda çiçeklerim var ama balkon çok güneşli üstelik siirtte yasiyorum coook sicak..sardunya aldim uç tane çiçeklenir mi merak ediyorum..

emeklerinize sağlık..sevgiler ;)

Çok teşekkür ederim. ;)

Balkonumuzun iç tarafları sabahtan öğleye kadar güneş alıyor; ama kenarlara koyduğumuz çiçekler öğleden sonra üçe dörde kadar güneş görüyor.

Sizin sardunyalarınıza gelince; eğer yerlilerse yani sakız ya da başka bir tür değillerse emin olun bol bol güneş onları daha çok bile mutlu eder. Hem sıcağa hem soğuğa oldukça dayanıklılar. Umarım en kısa zamanda çiçeklenirler de siz de paylaşıp gözlerimizi şenlendirirsiniz. ;)

Sevgiler... ;)

Yaprak Güzeli
28-05-2014, 10:55
Ben de bu güzellikleri olağan üstü çeken fotoğraf makinanızı merak ettim...

Bu sorunuz beni çok sevindirdi; çünkü ben bu fotoğrafları Samsung Galaxy s4 telefonumla çekiyorum ve yine telefonda bir uygulamada genişliklerini 650 olarak ayarlayıp (yani fotoğrafı bayağı küçültüp) buraya yüklüyorum; fakat hiç bilgisayarda nasıl durduğuna bakma fırsatım olmadığı için endişe ediyordum acaba çok mu flu görünüyordur diye. Sorunuzdaki övgü beni rahatlattı. ;)

Bu telefonu almadan önce fotoğraf makinesi almak istiyordum; ama artık ihtiyacım kalmadı. Gerçekten çekim kalitesi epey iyi. ;)

Yaprak Güzeli
29-05-2014, 13:47
Manolyam olmadığı için bu şarkıyı petunyaya uyarlamam gerekti. :dilli:

Aynı saksıya diktiğim iki fideyi de pembe diye aldım. Biri açtı ve pembe. Diğeri de büyük ihtimal pembe; ama sanırım tonları farklı olacak.

İşte sabah sabah ikisinin de açmak üzere olan çiçeklerini fotoğrafladım:
497527

497528

Veee üstteki öğlen baktığımda açmıştı. ;)
497529

İşte diğeri de açtı. Küçük bir ton farkı var sadece.
497879

Yaprak Güzeli
30-05-2014, 11:01
Bugün bir güzel yıkandı benim kızlarım. Her biri nasıl mutlu. ;)

Bir avuç sardunya...
497887

497888

497889

497890

497891

Yaprak Güzeli
30-05-2014, 11:07
Sardunyalarım ilk tırtıl dalgasını atlattı. Hem kendi elimle toplamam hem de şu gelen böceklerin faydası oldu sanırım. Ama biliyorum ki yaz boyunca yeniden türeyecekler.

lusoari
30-05-2014, 11:29
Sevgili Yaprak Güzeli, bütün hepsi çok güzeller gerçekten ama siz nasıl mor ceylana kafaya taktınızsa, bende o ebruli renkli sakıza taktım kafayı. :D Güle güle büyütün, kim bilir belki bir gün değiş tokuş yaparız.
İyi günler diliyorum size, saygılarımla.

Yaprak Güzeli
30-05-2014, 11:47
Sevgili Yaprak Güzeli, bütün hepsi çok güzeller gerçekten ama siz nasıl mor ceylana kafaya taktınızsa, bende o ebruli renkli sakıza taktım kafayı. :D Güle güle büyütün, kim bilir belki bir gün değiş tokuş yaparız.
İyi günler diliyorum size, saygılarımla.

Eğer isterseniz elbette yaparız. ;) Sizin için şimdiden bir köklendirme çalışmasına başlarım. Biraz zor kökleniyor ya da ben pek beceremedim. Şimdiye kadar bir tane köklendirmiştim:cool: onu da annem başka saksıya geçireyim derken dip kısmından kırmış yanlışlıkla. :(
O kız 4. senesine giriyor bizde. Yaşlandı artık o eski coşkusu kalmadı; ama yine de renklendiriyor balkonumuzu. Bakalım dediğiniz nasip olur inşallah.

Siz de güle güle büyütün, sağolun. ;)

lusoari
30-05-2014, 12:37
Seve seve yaparız. Ben de normal sardunyalar hariç diğerlerini köklendirmekte pek başarılı değilim. Mor ceylanın annesini arkadaşım zorla elimden aldı, bana da sus payı iki tane dalını verdi ama herhalde ikisi de köklenmiş gibi görünüyor, tekini size ayırdım. :D

Yaprak Güzeli
30-05-2014, 13:37
Seve seve yaparız. Ben de normal sardunyalar hariç diğerlerini köklendirmekte pek başarılı değilim. Mor ceylanın annesini arkadaşım zorla elimden aldı, bana da sus payı iki tane dalını verdi ama herhalde ikisi de köklenmiş gibi görünüyor, tekini size ayırdım. :D

Hadi bakalım ben de üç tane çelik aldım bundan. İnşallah birinden biri tutar umuduyla. Birini toprağa dikeceğim, diğer ikisini suya koydum. Hafiften sıvı besin de verdim. O tutturduğum tek bir tane suda tutmuştu o yüzden bundan daha fazla umudum var; ama aslında tam zıttıdır. Yani sardunyalar toprakta daha iyi köklenir.
Mevsim de sonbahar olsa daha iyiydi; ama gölgeye koyarım bir şeycik olmaz (İnşallah). :dilli: Kural tanımadım zira tutacak olan tutuyor her şekil. ;)

Olmazsa artık sonbaharda tekrar denerim. ;) Bu güzelin bir yavrusunu da ona sevgiyle bakacak biriyle paylaşmak beni çok mutlu eder. Elimden geleni yapayım.

Sevgiler... ;)

özlemsoylu
30-05-2014, 15:02
İnternette yaptığım bir araştırmadan sonra bu güzel çiçeğin Türkçe bir isminin olmadığını fark ettim. Buna karşın buz çiçeği ve acem halısı ile sıkça karıştırılıyormuş kendisi.

İşte bu açık pembesi:
495386

495387

Bu da koyu pembesi:
495388

495389
sevgili Yaprakgüzeli ,harika çiçekleriniz var maşşalh diyelimm hiç bu kadar renkde sardunya görmemişdim bende cok severim ama sizinkiler ayrı bi güzell ilk bakdığımda lampranthus çiçeğinize bayıldım hemen halk pazarına çiçekcime gittim fakat bulamadım üstelik çiçekcim bilemedi bile :D nerden bulabilirim acaba ? sevgilerr...

Yaprak Güzeli
30-05-2014, 15:19
sevgili Yaprakgüzeli ,harika çiçekleriniz var maşşalh diyelimm hiç bu kadar renkde sardunya görmemişdim bende cok severim ama sizinkiler ayrı bi güzell ilk bakdığımda lampranthus çiçeğinize bayıldım hemen halk pazarına çiçekcime gittim fakat bulamadım üstelik çiçekcim bilemedi bile :D nerden bulabilirim acaba ? sevgilerr...

Buna üzüldüm sevgili Özlem Soylu çünkü biz de bunları pazardaki bir çiçekçiden aldık geçen sene. Hatta şimdi keşke turuncu ve sarısından da almış olsaydık diye hayıflanıyoruz; çünkü bu sene sadece pembesinden bulabildik. Pazarda da tek bir kişi satıyordu zaten. Yaygın bir çiçek değil anladığım kadarıyla. Zaten öyle olsa Türkçe bir ismi olurdu mutlaka.

Denk geldiğiniz çiçekçilere bakının siz yine de. Acem halısı diye de sorun çünkü çok karıştırılıyor. Bir de internet üzerinden satışı var mı bakalım. Olmadı ben de denk gelirsem alırım birkaç fide ve bir şekilde size ulaştırmaya çalışırım. Bir de açık pembesinden tohum almaya çalışacağım. Artık nasıl tutturursak. ;) Bu güzellik için değer...

Sevgiler size de. ;)

resimsel
30-05-2014, 15:32
Sevgili Yaprak Güzeli,bu yaşta doğa sevgisi ve yetiştirdiğin çiçekler için yürekten kutlarım,ellerine gönlüne sağlık.

özlemsoylu
30-05-2014, 15:39
Buna üzüldüm sevgili Özlem Soylu çünkü biz de bunları pazardaki bir çiçekçiden aldık geçen sene. Hatta şimdi keşke turuncu ve sarısından da almış olsaydık diye hayıflanıyoruz; çünkü bu sene sadece pembesinden bulabildik. Pazarda da tek bir kişi satıyordu zaten. Yaygın bir çiçek değil anladığım kadarıyla. Zaten öyle olsa Türkçe bir ismi olurdu mutlaka.

Denk geldiğiniz çiçekçilere bakının siz yine de. Acem halısı diye de sorun çünkü çok karıştırılıyor. Bir de internet üzerinden satışı var mı bakalım. Olmadı ben de denk gelirsem alırım birkaç fide ve bir şekilde size ulaştırmaya çalışırım. Bir de açık pembesinden tohum almaya çalışacağım. Artık nasıl tutturursak. ;) Bu güzellik için değer...

Sevgiler size de. ;)

kesinlikle değer, çok zahmetli değil gibi şöle arsız arsız da duruyor nasıl içim kaynadı anlatamam belki tohumlarınızdan tutar dua edelim benim balkona uygun olurmu gerçi bilmiyorumda olur olur ümitliyim :D ben hala arayış içindeyim dediğiniz gibi birde acem halısı olarak soruyum..çok teşekkürler...

Yaprak Güzeli
30-05-2014, 16:17
kesinlikle değer, çok zahmetli değil gibi şöle arsız arsız da duruyor nasıl içim kaynadı anlatamam belki tohumlarınızdan tutar dua edelim benim balkona uygun olurmu gerçi bilmiyorumda olur olur ümitliyim :D ben hala arayış içindeyim dediğiniz gibi birde acem halısı olarak soruyum..çok teşekkürler...

Rica ederim yardımcı olabilirsem sevinirim. Tek istediği bolca güneş ve bolca su. Cayır cayır güneşin altına bırakın ama toprağını da nemli tutun tamamdır. Nisan-mayıs ve belki haziranda dahi çiçekli kalabilir. Benimkilerden bol güneş göreni hala tomurcuk veriyor. Bir de kışın dondan, kardan koruyun. İstanbul'un kışı yumuşak geçtiği için bu kış hep dışarıda, balkonun iç kısmındaki pencerede durdu ve sapasağlam geldi.

Bu arada az önce burada feci dolu yağdı. Onu 5 dakika önce geçmiş çiçeklerini toplamak için içeri almasaydım gidiyordu. :( Allah korudu resmen.

Yaprak Güzeli
30-05-2014, 16:25
Sevgili Yaprak Güzeli,bu yaşta doğa sevgisi ve yetiştirdiğin çiçekler için yürekten kutlarım,ellerine gönlüne sağlık.

Çok teşekkür ederim sayın resimsel. ;) Annemden ve küçüklüğümde her yaz gittiğimiz köyümüzden bir miras oldu bana doğa sevgisi. Kendimi bildim bileli hayvanları da, bitkileri de severim. Son dört beş yıldır da balkonu tamamen ele geçirdim. ;) İleride kendi çocuklarıma da aşılayacağım tıpkı sizler gibi...
Sizlerin de ellerinize ve gönlünüze sağlık. ;)

özlemsoylu
30-05-2014, 16:34
Rica ederim yardımcı olabilirsem sevinirim. Tek istediği bolca güneş ve bolca su. Cayır cayır güneşin altına bırakın ama toprağını da nemli tutun tamamdır. Nisan-mayıs ve belki haziranda dahi çiçekli kalabilir. Benimkilerden bol güneş göreni hala tomurcuk veriyor. Bir de kışın dondan, kardan koruyun. İstanbul'un kışı yumuşak geçtiği için bu kış hep dışarıda, balkonun iç kısmındaki pencerede durdu ve sapasağlam geldi.

Bu arada az önce burada feci dolu yağdı. Onu 5 dakika önce geçmiş çiçeklerini toplamak için içeri almasaydım gidiyordu. :( Allah korudu resmen.

aman allah esirgesin nazarımız değmesin kıyamam...benim balkon bol güneş alırr camekanlı camekan dışına askıya koyarım ne güzel olurr buldum sanki de :D bulamazsam sizden tohum isterim **** fide önce arayım sizi zora sokmadan şimdiden teşekkür ederim..

Yaprak Güzeli
30-05-2014, 18:43
aman allah esirgesin nazarımız değmesin kıyamam...benim balkon bol güneş alırr camekanlı camekan dışına askıya koyarım ne güzel olurr buldum sanki de :D bulamazsam sizden tohum isterim **** fide önce arayım sizi zora sokmadan şimdiden teşekkür ederim..

Bu linkte bakımı hakkında bilgi de buldum: Buzçiçeğigiller – Aizoaceae | Süs Bitkileri ve Çiçek Bakımı (http://www.bitkivecicek.com/buzcicegigiller-aizoaceae)

Tohumdan kolay yetiştiği yazmış. Öyle olursa herkese dağıtırım herhalde. :D Hadi hayırlısı. Yine de anneme de söylerim, ben de dikkat ederim de denk gelirsek alırız fidesinden.
Ben teşekkür ederim. ;)

özlemsoylu
31-05-2014, 12:05
[QUOTE=Yaprak Güzeli;1290197]Bu linkte bakımı hakkında bilgi de buldum: Buzçiçeğigiller – Aizoaceae | Süs Bitkileri ve Çiçek Bakımı (http://www.bitkivecicek.com/buzcicegigiller-aizoaceae)

Tohumdan kolay yetiştiği yazmış. Öyle olursa herkese dağıtırım herhalde. :D Hadi hayırlısı. Yine de anneme de söylerim, ben de dikkat ederim de denk gelirsek alırız fidesinden.
Ben teşekkür ederim. ;)[/QU

linkdeki yazıyı okudum toprağa serpişdirmeniz yeterli diyorr inşallah sizin tohumlar olurda serpişdiririz :D annenize selamlar...

resimsel
31-05-2014, 15:52
Sevgili Yaprak Güzeli,dün yağan dolu bizim bahçemize oldukca büyük hasar verdi,tam üzülme moduna girmişken sizin çiçeklere ve kuşlara rastladım,keyifle gezdim balkonunuzu,ama sanki bizi kandırmışsın gibi geldi bu kadar güzellik bir balkona nasıl sığmış:))şaka tabii ki, harika bir balkon, çiçekler ve onları yetiştiren eller hepsi harika.

-Esin-
31-05-2014, 16:20
Merhaba Yaprak Güzeli,

Övgüye değer bir sardunya koleksiyonunuz var. Çift renkli olan ne kadar da güzelmiş ayrıca, o çeşidine daha önce rastlamamıştım. Pembe beyaz renkli ve bir dalı beyaz açan minenin aynısı bizde de vardı. Yaklaşık 3 yıl kadar mutlu mesut yaşadı ama sonra birden soldu. O kadar hızlı oldu ki ne olduğunu anlayıp da kurtaramadık. 2-3 günde tamamen kurudu gitti. Çok üzüldük ardından. Siz onu çoğaltmayı hiç denediniz mi? Çoğaldığında da acaba beyaz çiçekli dalı oluyor mu merak ediyorum.

Kuşlarınız da çok şeker bu arada :)

Sevgiler..

aheste
31-05-2014, 20:29
Sevgili Yaprak güzeli, öncelikle sayfanız hayırlı olsun, bu yaşta bu çiçek sevgisi hayran kaldım tebrik ederim. Bende bir sardunya delisi olarak, sardunyalarınıza bayıldım, o çeşitliliğe, o güzelliklerne, hele iki çeşit varki onlar çok hoşuma gitti, hiç bu kadar çeşiti bir arada görmemiştim maşallah.
Ellerinize yüreğinize sağlık...

Tubay
31-05-2014, 21:18
Sayfanız hayırlı olsun.Bol çiçekli nice sayfalar.

Yaprak Güzeli
01-06-2014, 10:29
Sevgili Yaprak Güzeli,dün yağan dolu bizim bahçemize oldukca büyük hasar verdi,tam üzülme moduna girmişken sizin çiçeklere ve kuşlara rastladım,keyifle gezdim balkonunuzu,ama sanki bizi kandırmışsın gibi geldi bu kadar güzellik bir balkona nasıl sığmış:))şaka tabii ki, harika bir balkon, çiçekler ve onları yetiştiren eller hepsi harika.

Ne iyi etmişsiniz o halde gezmekle. ;)

Bahçeniz için üzüldüm sevgili resimsel. :( Bizimkiler rüzgarın ters yönde esmesi sayesinde hiç zarar görmeden atlattı ama söz konusu bahçe olunca tabi... İnşallah en kısa zamanda kendilerini toparlayıp, daha gür ve bereketli büyürler.

Sığmak konusunu ise hiç sormayın. Onları sığdıralım derken bize oturup keyif sürecek yer kalmadı ama olsun kapıdan izlemeye bile değer tahmin edersiniz ki. ;)

Yaprak Güzeli
01-06-2014, 10:42
Merhaba Yaprak Güzeli,

Övgüye değer bir sardunya koleksiyonunuz var. Çift renkli olan ne kadar da güzelmiş ayrıca, o çeşidine daha önce rastlamamıştım. Pembe beyaz renkli ve bir dalı beyaz açan minenin aynısı bizde de vardı. Yaklaşık 3 yıl kadar mutlu mesut yaşadı ama sonra birden soldu. O kadar hızlı oldu ki ne olduğunu anlayıp da kurtaramadık. 2-3 günde tamamen kurudu gitti. Çok üzüldük ardından. Siz onu çoğaltmayı hiç denediniz mi? Çoğaldığında da acaba beyaz çiçekli dalı oluyor mu merak ediyorum.

Kuşlarınız da çok şeker bu arada :)

Sevgiler..

Teşekkür ederim sevgili Esin. ;) Maalesef sorunuzun cevabını bilemiyorum çünkü hiç çoğaltmayı denemedik; ama ben yine olacağını düşünüyorum. Bu bize geçen sene geldi ve tek daldı. Beyaz falan yoktu ortada ama biraz büyüyüp dallanınca bir çiçek, sonra bir dal derken bayağı beyaz açmaya başladı. Şimdi bir yarısı beyaz, bir yarısı morlu. ;)
Dediğiniz sorunu ben de birkaç minede yaşadım. Birinde yazın bir süreliğine şehir dışındaydım ve geldiğimde bütün yaprakları yanmış gibi çıtır çıtırdı. Sanırım aşırı sıcaklarda kısacık bir susuzluk bile o narin kılcal köklerini yakıyor. Öyle olunca da bir daha kendine gelemiyor. Tabi sizin sorununuz bundan olmayabilir de bilemem. :o

Yaprak Güzeli
01-06-2014, 10:59
Sevgili Yaprak güzeli, öncelikle sayfanız hayırlı olsun, bu yaşta bu çiçek sevgisi hayran kaldım tebrik ederim. Bende bir sardunya delisi olarak, sardunyalarınıza bayıldım, o çeşitliliğe, o güzelliklerne, hele iki çeşit varki onlar çok hoşuma gitti, hiç bu kadar çeşiti bir arada görmemiştim maşallah.
Ellerinize yüreğinize sağlık...

Çok teşekkür ederim sevgili aheste. Takdirleriniz beni çok mutlu etti. ;) 16 yaşımdan beri ilgilenirim bitkilerle evde ama itiraf etmeliyim ki daha küçükken annemin sardunyalarını sevmez, kokusuzlar diye öyle çiçek mi olur diye düşünürdüm. Ne zaman ki kıştan yaza nasıl da coştuklarını gördüm, bir su vermenin karşılığı rengarenk çiçekler oldu işte o zamandan beri bağımlıyım hepsine. Ömür boyu da sürecek belli ki. ;) Bu arada sardunyaların da kokusuz olmadığını öğrendim tabi. Buram buram doğa aroması var o yapraklarında. ;)

Özel ilginize tabi olan o iki çeşidi de merak ettim doğrusu.

Sizin de ellerinize ve yüreğinize sağlık, tekrar teşekkürler. ;)

Yaprak Güzeli
01-06-2014, 11:05
Sayfanız hayırlı olsun.Bol çiçekli nice sayfalar.

Teşekkür ediyorum sayın Tubay. Aynı dilekleri ben de size sunuyorum. ;)

Yaprak Güzeli
02-06-2014, 08:50
Eveeet bu da o kadar sardunya arasında gözleri ceylan arayanlara gelsin. :dilli:
Ve sardunya koleksiyonumuzun 23. saksı, 17. çeşit sardunyası Bauhaus'dan alındığı haliyle sizlerle. ;)
498692

Rengine bayıldım.
498693

Yaprak Güzeli
02-06-2014, 08:58
Eh Bauhaus'a kadar gitmişken bir de kokulu çiçeğim olsun istedim. Hele ki sizlerin o güzel karanfillerinizi gördükçe içim gidiyordu ve ben de aldım bir tane. Umarım iyi bakabilirim. ;)

498694

Bu rengi sevdiğim yine aşikar. ;)
498695

O güzel tomurcukları açtığında da sizlerle paylaşırım.

lusoari
02-06-2014, 17:04
Sevgili Yaprak Güzeli, bana göre ikimizinde beğendiğimiz renk tarzları aynısı, ben de olsaydım aynı renkleri alırdım, çünkü bu tarz renklere baktığım zaman kendimi daha bir mutlu hissediyorum, içim açılıyor. Benden sana tavsiye bu rengin yanına birde beyaz dene, göreceksin birbirlerine ne kadar çok yakışıyorlar. :D
Bu arada tekrar söylemek istiyorum güle güle büyüt, sana her zaman güzel çiçekler açsınlar.

Yaprak Güzeli
02-06-2014, 18:37
Sevgili Yaprak Güzeli, bana göre ikimizinde beğendiğimiz renk tarzları aynısı, ben de olsaydım aynı renkleri alırdım, çünkü bu tarz renklere baktığım zaman kendimi daha bir mutlu hissediyorum, içim açılıyor. Benden sana tavsiye bu rengin yanına birde beyaz dene, göreceksin birbirlerine ne kadar çok yakışıyorlar. :D
Bu arada tekrar söylemek istiyorum güle güle büyüt, sana her zaman güzel çiçekler açsınlar.

İnanmazsın bunları alıp çıktıktan sonra bir de beyaz karanfil neden almadım diye içime oturdu. Gerçi bunları bile koyacak yeri nasıl bulacağım bilmem saksı değişimi yapınca. :D Ben de bu yoğun pembe ve mor tonlarına bakınca canlanıyorum ve mutlu oluyorum aynı şekilde. ;) Beyaz da buna biraz dinginlik katıp mükemmel dengelerdi.

Amin seninkiler de bol bol çiçeklensin inşallah. ;)

tarla kuşu
02-06-2014, 19:14
Çiçekleriniz çok güzel. Güle güle büyütün...

tarla kuşu
02-06-2014, 19:20
Çiçekleriniz ve kuşlarınız harikalar. Maşallah ne kadar çok çeşidiniz var......

YeniGine
02-06-2014, 23:58
Sevgili Yaprak Güzeli; sayfan hayrlı ve bol çiçekli olsun inşallah. (Zaten maşallah balkon bol çiçekli.) 'Annemle' sözünden dolayı yaşını merak ettim öğrenince de gurur duydum, fotoğrafların, yorumların, içtenliğin çok güzel, çok sevimli; gönlüne sağlık, maşallah sana.
İlk fotoğrafını görünce şaşırdım nasıl sığdırmış bu kadar sardunyayı helal olsun dedim. Sardunyalarına, sakızlarına maşallah, hepsi birbirinden güzel. Tam acaba neden ceylan yok diye düşünürken ceylan da almışsın, rengi de çok güzel. Eminim daha da çoğalacaktır artık. Ellerine, emeklerine, gönlüne sağlık.
Lampranthus çiçeğini ben de Delosperma diye bilirim.

Yaprak Güzeli
03-06-2014, 09:57
Çiçekleriniz ve kuşlarınız harikalar. Maşallah ne kadar çok çeşidiniz var......

Çok teşekkürler sevgili tarla kuşu. ;) Aslında çok farklı çeşitler değiller ama sardunyaların farklı renkleriyle doldurduk balkonu.

Yaprak Güzeli
03-06-2014, 10:06
Sevgili Yaprak Güzeli; sayfan hayrlı ve bol çiçekli olsun inşallah. (Zaten maşallah balkon bol çiçekli.) 'Annemle' sözünden dolayı yaşını merak ettim öğrenince de gurur duydum, fotoğrafların, yorumların, içtenliğin çok güzel, çok sevimli; gönlüne sağlık, maşallah sana.
İlk fotoğrafını görünce şaşırdım nasıl sığdırmış bu kadar sardunyayı helal olsun dedim. Sardunyalarına, sakızlarına maşallah, hepsi birbirinden güzel. Tam acaba neden ceylan yok diye düşünürken ceylan da almışsın, rengi de çok güzel. Eminim daha da çoğalacaktır artık. Ellerine, emeklerine, gönlüne sağlık.
Lampranthus çiçeğini ben de Delosperma diye bilirim.

Övgüleriniz beni çok mutlu etti, çok teşekkür ederim. ;) Hepimizin eline, emeğine ve gönlüne sağlık. Küçücük beton binaların arasını yeşillendirip canlandıran ve orada kendinden başka canlılara da yaşam alanı sağlayan herkesin...

Sizden görüp delosperma olarak aradım internette ve dediğiniz gibi aynı görünüyor ama sanırım minik bir fark var. Benimkiler lampranthus görsellerine daha çok benziyor. Sarkmaları vs. Delospermalar yukarı doğru ve kısa boylu gibi geldi bana. Açıkçası zaten ismiyle bulamadığım için pek işime yaramadı isimler. :/ Çiçekçiler bilmiyor. Delosperma desem de bilmezler herhalde.

Yaprak Güzeli
03-06-2014, 10:23
Millet bunalıma girer, kendini içkiye vurur. Bizim gibiler bunalıma girer ve nereye koyacağını bilmeden gidip çılgınca çiçek alır. İşte benim bunalımımın dünkü sonuçları (doludan sonra Eyüp'e çiçek almaya gittik):
499090

Bir tane de beyaz sakız aldık ama çiçeği de kalmamış üzerinde yolda gelirken. Tekrar açınca çekerim.

O beyaz sakız sevgili Lusoari'ye selam eder. :p

Not: Çiçeği satan amca benim o neşemi ve ilgimi görünce kırmızı mineyi kendisi hediye etti sağolsun. ;)

aheste
03-06-2014, 17:53
Aynen dediğin gibi sevgili Yaprak Güzeli, bunalıma girince çiçek alasım geliyo ama benim oturduğum yerde bu pek mümkün olmuyor, sanırım hepimiz aynıyız . Yeni güzellerini güle güle büyüt, çok güzeller. Bu arada senin lampranthus benim damat mendiline çok benziyo, türkçe adı budur belki...

lusoari
03-06-2014, 19:58
Beyaz sakızın çiçeklerini paylaştığında, içim gidecek bunu biliyorum.
Şimdiden maşallah demek istiyorum. :D

Yaprak Güzeli
04-06-2014, 08:22
Aynen dediğin gibi sevgili Yaprak Güzeli, bunalıma girince çiçek alasım geliyo ama benim oturduğum yerde bu pek mümkün olmuyor, sanırım hepimiz aynıyız . Yeni güzellerini güle güle büyüt, çok güzeller. Bu arada senin lampranthus benim damat mendiline çok benziyo, türkçe adı budur belki...

Bize ne iyi gelecekse onu yapma eğiliminde oluyoruz işte sevgili aheste. ;) Çok teşekkür ederim.

Evet Türkçe adı olabilir bu dediğiniz gibi. Sevgili YeniGine de delosperma olarak biliyormuş. Sanırım birbirine benzer bir çok da alt türü var. Ben de bile iki türü var. Her şey aynı, sadece yaprak boyutları ve yaprakların renk tonları farklı.

resimsel
04-06-2014, 09:14
Sevgili Yaprak Güzeli,böyle bunalıma can kurban:),keşke her bunalıma giren sizin gibi davransa, yer gök çiçeklerle bezenir.

Yaprak Güzeli
04-06-2014, 13:42
Sevgili Yaprak Güzeli,böyle bunalıma can kurban:),keşke her bunalıma giren sizin gibi davransa, yer gök çiçeklerle bezenir.

Haklısınız sevgili resimsel. ;) Üstelik hem kendi ruhlarına iyi gelir hem de doğaya. Bunalım diye bir şey kalmaz dünyada herhalde.

Yaprak Güzeli
05-06-2014, 10:49
Bunalımı bahane edip aldığım yeni sakızlar:
499766
Bu yukarıdaki renkten vardı ama dikdörtgen saksıya yan yana iki tane dikeriz diye bir tane daha aldık.

499767
Bu da daha morumsu ama rengini tam vermedi kamera.

499768

Anladım ki benim derdim bunalım değil. Ben çiçek almak için bahane yaratmışım. :D Bunları alınca bir şeyim kalmadı. 4 günde 3 mine, 5 petunya, 6 sakız sardunya, 1 ceylangözü ve bir karanfil almamın başka bahanesi olamazdı. Koyacak yer de hala bakıyoruz nereye ne yaptırsak diye.

Yaprak Güzeli
05-06-2014, 16:01
Şimdi böyle keller ama bu kızları bir ay sonra görelim biz. :cool:

499823

499824

499825

Yaprak Güzeli
05-06-2014, 16:07
Bunları da bir ay sonra görmek lazım tabi. ;)

499831

hira
05-06-2014, 16:17
Petunyaları çok severim.. Renkleride çok güzelmiş. sayfanız hayırlı, neşeniz daim olsun.

Yaprak Güzeli
05-06-2014, 16:18
Hepsini saksılarına diktim bugün. Epey yoruldum ama değdi de değecek de. ;)

Karanfilim:
499840

Ceylangözüm:
499842

Minelerim:
499841

Yaprak Güzeli
05-06-2014, 16:20
Petunyaları çok severim.. Renkleride çok güzelmiş. sayfanız hayırlı, neşeniz daim olsun.

Teşekkür ederim sevgili Hira. ;) Hepimizin neşesi daim olsun inşallah.

YeniGine
06-06-2014, 00:24
:D Sevgili Yaprak Güzeli güldürdün beni. "Bunalımı bahane edip aldığım yeni sakızlar:",^ sonra "Bu yukarıdaki renkten vardı ama dikdörtgen saksıya yan yana iki tane dikeriz diye bir tane daha aldık." Çok hoşuma gitti bu sözlerin.

Sonra demişsin ki; 1 ay sonra görelim. Mutlaka bildiğin birşeyler var ki 1 ay sonra görelim diyorsun. İnşallah bizlerle de paylaşırsın bu bildiklerini.

Yaprak Güzeli
06-06-2014, 17:48
:D Sevgili Yaprak Güzeli güldürdün beni. "Bunalımı bahane edip aldığım yeni sakızlar:",^ sonra "Bu yukarıdaki renkten vardı ama dikdörtgen saksıya yan yana iki tane dikeriz diye bir tane daha aldık." Çok hoşuma gitti bu sözlerin.

Sonra demişsin ki; 1 ay sonra görelim. Mutlaka bildiğin birşeyler var ki 1 ay sonra görelim diyorsun. İnşallah bizlerle de paylaşırsın bu bildiklerini.

Gülmeniz beni de mutlu etti sevgili YeniGine. ;)

Bir aya kadar coşup büyürler demek istedim. Gerçi petunyalarda bazen ani ölümler yaşanabiliyor ama yaşanmazsa 2 hafta sonra bile kocaman olurlar. ;)

Yaprak Güzeli
08-06-2014, 15:47
İşte beyaz sakızımızın ilk çiçeği açtı. Minik bir melek gibi... ;)

500638

Yaprak Güzeli
16-06-2014, 18:14
Artık benim de bir lobelyam var. Ben bir sardunya ve bir maviş istedim sevgili aheste (ablacığım) sağolsun bana üç sardunya, maviş ve bir de çok istediğimi belirttiğim ama tohumdan yetişiyormuş diye ondan istemediğim lobelyadan göndermiş sürpriz olarak. Beni o kadar mutlu etti ki... ;) Sevgilerimi sunuyorum ona.

Büyüyüp çiçeklendikleri zaman diğerlerinin de fotoğraflarını paylaşırım sizlerle.

İşte yeni kızım: ;)

502547

lusoari
17-06-2014, 08:06
Güle güle büyütmen dileğiyle, inşallah sana bol bol çiçekler açıp mutlu ederler. :)

aheste
17-06-2014, 22:41
Artık benim de bir lobelyam var. Ben bir sardunya ve bir maviş istedim sevgili aheste (ablacığım) sağolsun bana üç sardunya, maviş ve bir de çok istediğimi belirttiğim ama tohumdan yetişiyormuş diye ondan istemediğim lobelyadan göndermiş sürpriz olarak. Beni o kadar mutlu etti ki... ;) Sevgilerimi sunuyorum ona.

Büyüyüp çiçeklendikleri zaman diğerlerinin de fotoğraflarını paylaşırım sizlerle.

İşte yeni kızım: ;)

502547

Güle güle büyüt canım hepsini, beni kırmayıp beğendiğim o sardunyalardan gönderdiğin için çok çok teşekkür ederim, bu gün diktim onları, tutma belirtileri gösrediklerinde bende fotoğraflarını paylaşırım :)
Bende sevgilerimi gönderiyorum:)...

Yaprak Güzeli
20-06-2014, 13:38
503615

503616

503617

503618

503619

Yaprak Güzeli
20-06-2014, 13:47
503621

503622

resimsel
20-06-2014, 14:13
Yine hepsi birbirinden güzel çiçeklerle yüzümüzü güldürüyorsun sevgili Yaprak Güzeli.
Turkuaz ojeli çiçek çok güzel, bir ressam olarak dokularını çok özel buldum, ellerinize sağlık.

Yaprak Güzeli
20-06-2014, 14:27
Yine hepsi birbirinden güzel çiçeklerle yüzümüzü güldürüyorsun sevgili Yaprak Güzeli.
Turkuaz ojeli çiçek çok güzel, bir ressam olarak dokularını çok özel buldum, ellerinize sağlık.

Teşekkür ederim sevgili resimsel. ;)
O çiçeğe mikro çekim yapmayı çok isterdim profesyonel bir makineyle. ;) Gerçekten çok harika bir görünüm oluşturuyor mor damarları.

-Esin-
20-06-2014, 15:22
Makro çekim :)

Petunyalar sevilmeyecek gibi değiller, hem görüntüleri çok güzel hem kokuları, hem de çok hızlı büyürler. Bir çiçekten daha fazla ne beklenebilir? :) Açık pembe rengini yeni görüyorum, çok hoşmuş. Damarlı mor benim de favorim bu arada.
Güle güle büyütün, bize de bol çiçekli fotoğraflarını yükleyin sevgili Yaprak Güzeli :)

Yaprak Güzeli
20-06-2014, 18:56
Makro çekim :)

Petunyalar sevilmeyecek gibi değiller, hem görüntüleri çok güzel hem kokuları, hem de çok hızlı büyürler. Bir çiçekten daha fazla ne beklenebilir? :) Açık pembe rengini yeni görüyorum, çok hoşmuş. Damarlı mor benim de favorim bu arada.
Güle güle büyütün, bize de bol çiçekli fotoğraflarını yükleyin sevgili Yaprak Güzeli :)

Nikonlarda "mikro", diğerlerinde "makro" olarak geçiyormuş. Sayenizde öğrenmiş oldum sevgili Esin, teşekkürler.
Tabi övgülerinizle iyi dilekleriniz için de teşekkür ediyorum.... ;)

-Esin-
20-06-2014, 21:52
Siz lensi diyorsunuz ya şimdi anladım neden böyle bir karışıklık oldu :) Nikonun makro çekim yapan lenslerinin adı mikro ama kullandığı çekim tekniği makro :) Bir fotoğrafçılık terimi olarak makro; küçük nesnelerin büyütülerek çekilmesi, mikro çekim de onun tam tersi olarak çok büyük nesnelerin uzaktan çekilerek küçük gösterilmesi anlamındadır. Her neyse, zaten sizin çiçeklerinizin güzelliği fotoğraflarına da gayet iyi yansıyor, aynen devam :)

Sevgiler...

YeniGine
20-06-2014, 23:28
Sevgili Yaprak Güzeli maşallah; petunyaların renkleriyle, fotoğraflamanla birlikte harika götünüyorlar. Maşallah çok güzeller!..

Yaprak Güzeli
25-06-2014, 17:42
Siz lensi diyorsunuz ya şimdi anladım neden böyle bir karışıklık oldu :) Nikonun makro çekim yapan lenslerinin adı mikro ama kullandığı çekim tekniği makro :) Bir fotoğrafçılık terimi olarak makro; küçük nesnelerin büyütülerek çekilmesi, mikro çekim de onun tam tersi olarak çok büyük nesnelerin uzaktan çekilerek küçük gösterilmesi anlamındadır. Her neyse, zaten sizin çiçeklerinizin güzelliği fotoğraflarına da gayet iyi yansıyor, aynen devam :)

Sevgiler...

Tekrar teşekkürler, size de sevgiler... ;)

Yaprak Güzeli
25-06-2014, 17:45
Sevgili Yaprak Güzeli maşallah; petunyaların renkleriyle, fotoğraflamanla birlikte harika götünüyorlar. Maşallah çok güzeller!..

Çok teşekkür ediyorum sevgili YeniGine. ;) Maalesef pembe olanları sebebini bilmediğim bir şekilde soldu. Petunyalarda hep bununla karşılaşıyorum. Bende mi sorun var bunlar mı narin bilemedim. :/

lusoari
25-06-2014, 19:10
Belki sorununa ben yardımcı olabilirim.
Petunyaların saksılarını değiştirirken köklerine zarar vermemeye, toprağını çok dağıtmamaya çalış. Saksı değişimi sırasında eğer toprağı dağılırsa bir kaç gün yalancı sera etkisi yaratman yeterli olacaktır.
Petunyaların suyunu ve güneşini eksik etmezsen hiç bir sorun yaşamazsın, mesela benim saksıda dikili olanları sabah akşam sulamam gerekiyor ( normal bahçe toprağında dikili oldukları ve toprağın yapısından kaynaklandığı için hemen kuruyor ) yoksa hemen büzülüyorlar ve hemen arkasındanda yaprakları sararık kuruyor, toprakta dikili olanlar bir iki gün susuz kalabilselerde sulandıkları zaman daha güzel oluyorlar hem saksıdakiler hem topraktakiler sabahtan akşama kadar güneş altındalar ve hepsi kocaman.
Bugün hava karardı, yarın sabah resim çekip genel görüntülerini paylaşırım.

ULDUZ
24-08-2016, 21:23
Merhaba Yaprak Guzeli ne kadar guzel bir balkon delisiyim su sarduslarin. Masallah her rengide var. Sedum palmeriniz,petunyalariniz,amarillisleriniz,mor telegrafiz mukemmel gule-gule buyutun. Ama uzun zamandir sayfaniza ugramamissiniz. Bir sikinti yokdur umarim. Bu guzel balkonu gormek isteriz bizi merakta birakmayin. Paylasimlariniza devam edin.sevgiler..

Yaprak Güzeli
04-07-2017, 19:30
On gün öncesinden bir kare,

Yaprak Güzeli
20-07-2017, 13:08
Bu minikler daha dün geldi. Kargoda bazıları hasar görmüş ama yapacak bir şey yok, kalan sağlar bizimdir deyip diktim hepsini yerlerine. Sukulente özel toprağa da dikmedim gerçi mevcut olan torflara diktim ya hayırlısı...

İlk olarak senecio rowleyanus ile başlayalım:

Yaprak Güzeli
20-07-2017, 13:12
Pachyveria Blue Mist

Yaprak Güzeli
20-07-2017, 13:14
Pachyphytum Oviferum:

Yaprak Güzeli
20-07-2017, 13:19
Şu an epey kötü durumda görünse de, ileride şatafat konusunda çoğunu geride bırakacağını düşündüğüm Sedum Burrito:

Yaprak Güzeli
20-07-2017, 13:21
Sedum Rubrotinctum:

Yaprak Güzeli
20-07-2017, 13:26
Bu da bizim en az üç yıllık olan yaşlı kızımız (Sedum Palmeri):

654193

Bu da bir tanıdığa çiçek sevgisi aşılama uğruna ayırdığım yavrusu:

654194

Yaprak Güzeli
20-07-2017, 13:31
Ve son olarak da kopmuş yapraklara da kıyamayıp böyle oturttum:

654195

Hatta ortadakinin yavrusu bile var. Pek net çıkmadı ama o kadar şeker ki... :p

654196

Yaprak Güzeli
21-12-2017, 00:35
Merhaba Yaprak Guzeli ne kadar guzel bir balkon delisiyim su sarduslarin. Masallah her rengide var. Sedum palmeriniz,petunyalariniz,amarillisleriniz,mor telegrafiz mukemmel gule-gule buyutun. Ama uzun zamandir sayfaniza ugramamissiniz. Bir sikinti yokdur umarim. Bu guzel balkonu gormek isteriz bizi merakta birakmayin. Paylasimlariniza devam edin.sevgiler..

Düşündüğüz için teşekkür ederim. Bu yaz biraz hastalıklarla boğuştu çiçeklerimiz. O yüzden azıcık şevkim kaçtı; ama sonbahar iyi geldi onlara. Önümüzdeki yaz nasip olursa bol bol uğrayacağım buralara yepyeni fotoğraflarla ve yeni çiçeklerimle. Size de sevgiler... ;)