View Full Version : akçabardak / Kaktüs ve Sukulentlerim
akçabardak
11-05-2014, 10:29
Kaktüs ve Sukulentlerim
Senesini bile hatırlayamadığım bir tane yaşlı kaktüsüm vardı, 4-5 sene önce bir de kaynana topuzum olmuştu, bu iki kaktüsle beraber yola devam ederken, hiç farkında olmadan sessizce birde sukulentlerim oluvermiş.
Madem ki bu sevimli bitkiler benim hayatıma girdiler ben de onlara yeni bir sayfa açmaya karar verdim, şimdi hepsini bu sayfada toparlamak istiyorum.
Sukulentlerin dilinden pek anlamam, çoğunun isimlerini bilmem ama ilerleyen zaman içerisinde yavaş yavaş öğrenmeye gayret edeceğim.
En yaşlı kaktüsümle başlayalım, şu sıralarda çiçeklenmeye başladı,
bayılıyorum onun çiçeğine, hele de üzerine biraz güneş geldiğinde
çiçekleri nasıl da parlıyorlar.
Yaşlı kaktüsümün adını da şu andan itibaren öğrenmiş bulunuyorum,
Sevgili hnd76 arkadaşımıza teşekkür ediyorum ismini yazdığı için.
Chamaecerus Silvestri
akçabardak
11-05-2014, 10:37
Kaynana Topuzu
Geçen sene 3 tomurcuk vermişti 2 si açtı
Bu sene 6 tane tomurcuğu var bakalım kaç
tanesi çiçek açacak.
akçabardak
11-05-2014, 12:03
Bu adını bile bilmediğim sukulentle yıllar önce tanışmıştım, Ankara'da iken çok güzel sanki minik bir ağaç şeklindeydi, gövgesi 7-8 cm. çapında bir bonzai gibiydi, son baharda minik minik beyaz çiçek açardı.
Ayvalık'a getirdiğimde o minik ağacı neredeyse kaybedecektim gün günden kötülemeye başladığını anlayınca hemen bir kaç tane çeliklerinden yeniledim ama nafile bir türlü eski halini almıyordu ama ölmüyordu da, geçen sene susuzluğa dayanıklı bir bitki olduğu için yazlıkta bırakıp Ankara'ya gittik, dönüşümüzde baktım yine kötülemiş, kurtarabildiğim çok minik 3 tane çeliği hemen bir saksıya diktim, şimdi durumları iyi sayılır sanırım yerini beyenmedi şimdi dışarıya aldım.
491657
Günlerce susuz kalsa banamısın demez, zahmetsiz bir bitkidir
güneşi çok seviyor, Kasım, Aralık gibi beyaz minik çiçek açıyor.
Esin arkadaşımızın yardımı ile ismini şu an öğrenmiş oldum
Teşekkürler
Crassula ovata (Para ağacı olarak ta bilinirmiş)
Artık yaşamıyor
akçabardak
11-05-2014, 12:06
Kalanşoelerim
akçabardak
11-05-2014, 12:11
Sedum
Sedum palmeri
artık çiçekleri solup kurumaya başladı
491662
Automn joy umarım doğru yazmışımdır
491663
akçabardak
11-05-2014, 12:14
Yılbaşı çiçeğim, balerin gibi kollarını açmış ;)
Öldü
akçabardak
11-05-2014, 12:15
Atlas
akçabardak
11-05-2014, 12:26
Bir gecelik gelin
Donarak öldü
491666
akçabardak
11-05-2014, 12:28
Delosperma cooperi
akçabardak
11-05-2014, 12:30
Stapelia Gatteffii (Leş kaktüsü)
akçabardak
11-05-2014, 12:32
Graptopetalum
Bu sayfayı açmakla ne iyi ettiniz sevgili akçabardak :) Hepsi çok güzel bitkilerinizin, özellikle sedum palmeriyle autumn joy saksılarını ne güzel doldurmuşlar, bayıldım! Adını bilmediğiniz bitki Crassula ovata, para ağacı da derler. Çiçek açtıran zengin oluyormuş. Siz çiçekleri gördüğünüze göre şimdiye kadar parayı bulmuş olmanız lazım :p
akçabardak
11-05-2014, 12:35
Senecio herreianus
altintasna
11-05-2014, 12:36
Sayfanız hayırlı olsun. Yılbaşınızın maaşallahı var =)
akçabardak
11-05-2014, 12:42
Binlerin anası
Annesi öldü, sağ salim kalan yavrularından :(
491672
akçabardak
11-05-2014, 12:45
Opuntia Subulata
akçabardak
11-05-2014, 12:47
Yapraktan yetişen graptopetalum
yavruları
akçabardak
11-05-2014, 12:51
YAPRAKTAN YETİŞEN MİNİKLER
Anacampseros arachnoides
akçabardak
11-05-2014, 12:52
?????
akçabardak
11-05-2014, 12:56
.....
akçabardak
11-05-2014, 12:58
:( ???
akçabardak
11-05-2014, 13:01
Gasteria cv. LİTTLE WARTY
akçabardak
11-05-2014, 13:02
... ???
akçabardak
11-05-2014, 13:07
Arkadaşlar, daha doğrusu Sukulentçi arkadaşlar yorumlarınızı ve isimleri konusunda sizlerden yardımcı olmanızı rica ediyorum, Şimdiden teşekkürler.
YAPRAKTAN YETİŞEN MİNİKLER
İsimsiz miniklerim
Gövdesinde beyaz tüyler varsa Anacampseros rufescens
?????
Bir çeşit kalanşo ama çiçeğini görmeden tam türünü bilemeyeceğim.
??? :(
Gasteria türlerinden, Gasteria hogwarts kültivarı olabilir.
:( ???
Echeveria pulidonis yaprağına benzettim.
... ???
Bu da bir çeşit sedum, yer örtücü ve hızlı büyüyenlerden. Bende de çok benzeri var, alt türü belirsiz.
Benden bu kadar :)
akçabardak
11-05-2014, 13:49
Bu sayfayı açmakla ne iyi ettiniz sevgili akçabardak :) Hepsi çok güzel bitkilerinizin, özellikle sedum palmeriyle autumn joy saksılarını ne güzel doldurmuşlar, bayıldım! Adını bilmediğiniz bitki Crassula ovata, para ağacı da derler. Çiçek açtıran zengin oluyormuş. Siz çiçekleri gördüğünüze göre şimdiye kadar parayı bulmuş olmanız lazım :p
Sevgili esin çok teşekkür ediyorum, sayfayı açarken biraz tereddüt ettim, sayfa açacak ne kadar bitkim var ki demiştim ama hepsini bir araya toparladıktan sonra kararımı değiştirip yeni sayfa açmam gerektiğini düşündüm.
Sedumnar evet saksılarını doldurdular hele de çiçeklenince çok daha hoş görüntüleri oluyor.
Crassula ovatanın adını sizden öğrenir öğrenmez hemen notumu alıp fotoğrafın altına adını yazdım, çok teşekkür ederi.
Çiçek açtıran zengin olduğunu yazmışsınız. Hiç duymamıştım şimdiye kadar onu da öğrenmiş oldum, pek zengin sayılmayız ama çok şükür başımızı sokacak bir ev, yazlık bir de arabamız olduktan sonra daha ne olsun, zenginlikte hiç gözüm yok, çocuklarım, torunlarım ve bitkilerimle daha zenginim onlar beni mutlu ediyorlar. Allah bu kadarını herkese her isteyene nasip etsin dilerim.
Daha sizlerden çok şeyler öğrenecemiz var. Sevgiler
akçabardak
11-05-2014, 13:53
Sayfanız hayırlı olsun. Yılbaşınızın maaşallahı var =)
Sayın altıntasna hoş gelmişsiniz,
Yılbaşı çiçeğimi beğendiğiniz için çok teşekkür ederim. Saygılar
akçabardak
11-05-2014, 14:06
Gövdesinde beyaz tüyler varsa Anacampseros rufescens
Bir çeşit kalanşo ama çiçeğini görmeden tam türünü bilemeyeceğim.
Gasteria türlerinden, Gasteria hogwarts kültivarı olabilir.
Echeveria pulidonis yaprağına benzettim.
Bu da bir çeşit sedum, yer örtücü ve hızlı büyüyenlerden. Bende de çok benzeri var, alt türü belirsiz.
Benden bu kadar :)
Teşekkür ederim sevgili Esin hemen isimleri not edeyim.
Sevgili esin çok teşekkür ediyorum, sayfayı açarken biraz tereddüt ettim, sayfa açacak ne kadar bitkim var ki demiştim ama hepsini bir araya toparladıktan sonra kararımı değiştirip yeni sayfa açmam gerektiğini düşündüm.
Sedumnar evet saksılarını doldurdular hele de çiçeklenince çok daha hoş görüntüleri oluyor.
Crassula ovatanın adını sizden öğrenir öğrenmez hemen notumu alıp fotoğrafın altına adını yazdım, çok teşekkür ederi.
Çiçek açtıran zengin olduğunu yazmışsınız. Hiç duymamıştım şimdiye kadar onu da öğrenmiş oldum, pek zengin sayılmayız ama çok şükür başımızı sokacak bir ev, yazlık bir de arabamız olduktan sonra daha ne olsun, zenginlikte hiç gözüm yok, çocuklarım, torunlarım ve bitkilerimle daha zenginim onlar beni mutlu ediyorlar. Allah bu kadarını herkese her isteyene nasip etsin dilerim.
Daha sizlerden çok şeyler öğrenecemiz var. Sevgiler
Para konusu işin şaka kısmı :) Nasıl kılıç çiçeğiyle ilgili boyu bir metreyi geçerse çiçeğin sahibi ev alır diye bir efsane varsa crassula ovata ile de ilgili böyle bir söylence var. Maksat gırgır olsun tabii :) Yoksa sizin de dediğiniz gibi en büyük zenginlik aile ;)
GuneSunar
11-05-2014, 15:09
Sayfanız hayırlı olsun, hoşgeldiniz ;)
akçabardak
11-05-2014, 17:04
Para konusu işin şaka kısmı :) Nasıl kılıç çiçeğiyle ilgili boyu bir metreyi geçerse çiçeğin sahibi ev alır diye bir efsane varsa crassula ovata ile de ilgili böyle bir söylence var. Maksat gırgır olsun tabii :) Yoksa sizin de dediğiniz gibi en büyük zenginlik aile ;)
Elbette sevgili Esin çok doğru söylüyorsunuz, ben de inanırım zira sizin de dediğiniz gibi seneler evvel bir tane kılıcım vardı ve bir metreyi geçmişti, onu gören arkadaşlarım bana dediler ki içinden bir dilek tut dileğin gerçekleşene dek kimseye söyleme dileğini, dileğin gerçekleşirse eğer o kılıç ölür demişlerdi ve inanırmısınız gerçekten de böyle oldu, ve kılıcım öldü.
Bir dileğim daha vardı, çalıştığım yerde ki arkadaşlar arasında biribirimize ufak ta olsa 7-8 arkadaş bir araya gelip doğum günlerimizde hediye alırdık. Sıra bana geldiğinde yine bana bir dilek tut hediyeni öyle aç demişlerdi, aldıkları hediye ise, yedi taneden oluşan minik fillerdi, bunları kapıdan içeriye doğru dizersen dileğin kabul olur ve dileğin kabul olduktan sonra bir tanesi kaybolur demişlerdi, aynen öyle de oldu, o fillerimi şimdi hala 6 tane olarak saklıyorum.
Bu tuttuğum dilekler gerçek miydi, zaten olacağı mı vardı bilemem ama ben içimden çok inandın. Sevgiler selamlar.
akçabardak
11-05-2014, 17:07
Sayfanız hayırlı olsun, hoşgeldiniz ;)
Teşekkür ederim sayın GüneSunar.
MKurtoglu
11-05-2014, 17:30
Sayfanız hayırlı olsun. Başlangıç olmasına rağmen oldukça hacimli bireylere sahipsiniz. Saygılarımla,
akçabardak
11-05-2014, 18:02
Sayfanız hayırlı olsun. Başlangıç olmasına rağmen oldukça hacimli bireylere sahipsiniz. Saygılarımla,
Çok teşekkür ederim Sayın MKurtoğlu, hepsi iki üç sene zarfında hiç farkında olmadan diğer bitkilerime katılıvermişler :)
Sayfanız hayırlı olsun Sn. akçabardak. Daha ne olsun sayfa açmak için, zaten siz bunların sayısını artırırsınız merak etmeyin. :)
Siz artıramazsanız biz arttırırız hele bir büyüsünler. :)
Hoşgeldiniz akçabardak, ilk-yaşlı kaktüsünüz Chamaecereus Silvestri. Kışı ne kadar dışarıda geçirirse o kadar çok çiçeklenir. Dona dayanıklıdır.
Bol çiçekli günler...
akçabardak
11-05-2014, 20:44
Sayfanız hayırlı olsun Sn. akçabardak. Daha ne olsun sayfa açmak için, zaten siz bunların sayısını artırırsınız merak etmeyin. :)
Siz artıramazsanız biz arttırırız hele bir büyüsünler. :)
Teşekkür ederim sayın h_doğan dediğim gibi hiç farkında olmadan kendimi sukulentlerin arasında buluverdim, artmalarına gelince ondan hiç şüphem yok,
şimdi echeveriyaların peşindeyim, sizin de dediğiniz gibi biraz büyüsünler gerisi kolay.
akçabardak
11-05-2014, 20:59
Hoşgeldiniz akçabardak, ilk-yaşlı kaktüsünüz Chamaecereus Silvestri. Kışı ne kadar dışarıda geçirirse o kadar çok çiçeklenir. Dona dayanıklıdır.
Bol çiçekli günler...
Hoş buldum, sayfama siz de hoşgeldiniz sevgili hnd76, yaşlı kaktüsümün ismini nemen not ediyorum nekadar uzun ve zor bir adı varmış aklımda biraz zor kalır ama neyse çiçeğini seven dikenlerine de adına da katlanır değil mi ;)
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. Sevgiler kolay gelsin
gülenmelek
13-05-2014, 12:54
16. mesaj.....Opuntia subulata
18. mesaj.....Anacampseros arachnoides
20. mesaj..... Tacitus Bellus olabilir. Emin olamadım, boyu uzamış gibi :p
22. mesaj.....Büyük ihtimalle Gasteria cv. LITTLE WARTY
Öpüldünüz ;)
akçabardak
13-05-2014, 22:49
Teşekkür ederim gülenmelekçiğim
Ben de öptüm.
YeniGine
13-05-2014, 23:21
Sevgili akçabardak sayfan hayrlı, bol kaktüs ve sukulentli olsun inşallah. Rastgelsin.
Chamaecerus Silvestri, yani benim bildiğim yılan kaktüs maşallah çok güzel olmuş ama hepsi aynı boyda hiçbirisi uzamamış bendeki biri uzun, biri daha uzun, biri kısa sanırım saksı genişliğinden kaynaklanıyor. Eğer öyle ise ben de saksılarını genişleteyim, zira senin yılanlar daha güzel görünüyor, hepsi bir boyda maşallah çoklar da.
:D Burada yine sevgili hdoğan'ın sözüne geldik: Senin yılanlar çökertme oynuyor, Sn. akçabardak'ınkiler zeybek o yüzden.
akçabardak
14-05-2014, 00:41
Sevgili akçabardak sayfan hayrlı, bol kaktüs ve sukulentli olsun inşallah. Rastgelsin.
Chamaecerus Silvestri, yani benim bildiğim yılan kaktüs maşallah çok güzel olmuş ama hepsi aynı boyda hiçbirisi uzamamış bendeki biri uzun, biri daha uzun, biri kısa sanırım saksı genişliğinden kaynaklanıyor. Eğer öyle ise ben de saksılarını genişleteyim, zira senin yılanlar daha güzel görünüyor, hepsi bir boyda maşallah çoklar da.
:D Burada yine sevgili hdoğan'ın sözüne geldik: Senin yılanlar çökertme oynuyor, Sn. akçabardak'ınkiler zeybek o yüzden.
Allah iyiliğini versin sevgili YeniGinem gecenin bu saatinde kahkayı bastırttın bana, h_doğanın kulaklarını çınlatmış olduk bu arada.
Demek benim yılanlarım zeybek oynuyorlar, eee ne de olsa az biraz Egeliyiz ondan mıdır nedir.
İşin aslı benim yılanlarımın cinsi böyle kısalardan, en uzunu en fazla 3-4 cm. civarındadır.
Mesajını okuyunca gülmekten teşekkür etmem sona kaldı, sağ olasın bütün kaktüs ve sukulentlerimi ayrı bir sayfada toplamak istedim. Teşekkür ederim
akçabardak
16-05-2014, 18:59
Chamaecerus Silvestri
Çiçekleri gün günden artmaya başladı.
Bir de tam açmış hallerini yakalayabilsem...
Hepsi harikaydı sevgili akçabardak. Yılan kaktüsünüzün çiçeklerini açtığı zamanı sabırsızlıkla bekliyorum.
YeniGine
16-05-2014, 23:50
Çok güzel olmuşlar sevgili akçabardak. Evet hepsinin birden açtığını yakalayabilirsen muhteşem olacak. Maşallah o zeybeklere...
akçabardak
17-05-2014, 11:29
Hepsi harikaydı sevgili akçabardak. Yılan kaktüsünüzün çiçeklerini açtığı zamanı sabırsızlıkla bekliyorum.
Teşekkür ederim sayın lusori, yılan kaktüsümün açmış hallerini gördüğüm anda sizler için hemen görüntüleyeceğim.
Sevgili Akçabardak, ben sayfanızı okuyana dek epey mesaj birikmiş. İyi ki açmışsınız sayfayı. Bu güzellikler ayrı bir sayfayı hakediyorlar. Çok iyi görünüyor bitkileriniz.
Yılan kaktüsün açık hallerini resimleyin lütfen, ben bir türlü yakalayamıyorum bu yıl çiçekli hallerini.
akçabardak
18-05-2014, 13:27
Silvestrii (Yılan kaktüsü)
Bu gün açmış hallerini yakalayabildim nihayet...
ve sizlerin isteği üzerine görüntülemeyi başardım arkadaşlar,
her seferinde tam açmış hallerini göremeden kaçırıyordum ama
bu sefer görüntülenmekten kaçamadılar :D
Bu güzel bütün AĞAÇLAR NET için ;)
493651
Sevgili lusoari için :)
493652
Çok güzel olmuşlar sevgili akçabardak. Evet hepsinin birden açtığını yakalayabilirsen muhteşem olacak. Maşallah o zeybeklere...
Bu sıra sıra zeybekler sevgili YeniGine için :)
493653
Yılan kaktüsün açık hallerini resimleyin lütfen, ben bir türlü yakalayamıyorum bu yıl çiçekli hallerini.
Bu güzel de sevgili sakdag için olsun :)
493654
GuneSunar
18-05-2014, 13:55
Darısı benim yılancıkların başına ;)
akçabardak
18-05-2014, 15:26
Darısı benim yılancıkların başına ;)
Sayın günerSunar güneşi çok seviyor, inşallah sizin yılancıklarınız da açar.
Akçabardakcığım bayıldım bu ne güzellik, benim kayınbabamında var kocaman bir saksı acaba açmışmıdır merak ettim. Resmini çekebilirsem mutlaka paylaşırım ama bence sizdeki muhteşem gözüküyor, paylaştığınız için çok teşekkür ederim. :-)
akçabardak
18-05-2014, 20:41
Akçabardakcığım bayıldım bu ne güzellik, benim kayınbabamında var kocaman bir saksı acaba açmışmıdır merak ettim. Resmini çekebilirsem mutlaka paylaşırım ama bence sizdeki muhteşem gözüküyor, paylaştığınız için çok teşekkür ederim. :-)
Beyendiğiniz için teşekkür ederim sevgili lusoari, açınca gerçekten çok güzel görünüyor ama çiçeklerinin ömürleri çok kısa oluyor, allahtan biri biterken diğerleri açıyor, öyle olunca çiçeklenmesi epey uzamış oluyor.
Kayınbabanızın kaktüsü de açmaya başlamıştır umarım, inşallah sizde yakalayabilirsiniz açmış halini.
YeniGine
18-05-2014, 23:49
Sevgili akçabardak maşallah o yılan kaktüse. Sağolsun hepimiz için çiçek açmış. Çok sevdim o Silvestrii'yiii. Hele benim için olan o zeybeklere maşallah!..
Gönlüne sağlık arkadaşım...
akçabardak
19-05-2014, 12:32
Sevgili akçabardak maşallah o yılan kaktüse. Sağolsun hepimiz için çiçek açmış. Çok sevdim o Silvestrii'yiii. Hele benim için olan o zeybeklere maşallah!..
Gönlüne sağlık arkadaşım...
Sen de sağ ol arkadaşım, senin yılan kaktüsünü (çökertmeni) de gördüm sonunda.
akçabardak
27-05-2014, 23:12
Senecio herreianus
Seneciom hızla gelişiyor, haliyle pet bardak küçük gelmeye başladı,
bu gün saksısını değiştirdim
eski hali
497141
Şimdiki hali
497142
Tek dal halindeydi diktiğimde, çok hızlı gelişmeye başladı tek filiz halinde
uzamaya başlamıştı, o tek filizi uzadıkça ben hep toprağın üzerine koydum
toprağa değdiği için bir kaç yerden kok saldı tutunduğu yerlerden yeni filizler çıkardı,
filizlerin saksının üzerini kapatacak şekilde tutmaya çalıştım, nekadar kök attıysa
okadar filiz verdi, artık saksıdan sarkmasına izin vereceğim.
cörekotu
28-05-2014, 00:02
Sevgili akcabardak sayfaniz hayirli olsun, yasli kaktüsünüz göz kamastiriyor, artik merakla takip edecegim bir sayfa daha var cok mutlu oldum, devamini bekliyoruz sevgiler...
akçabardak
28-05-2014, 06:33
Sevgili akcabardak sayfaniz hayirli olsun, yasli kaktüsünüz göz kamastiriyor, artik merakla takip edecegim bir sayfa daha var cok mutlu oldum, devamini bekliyoruz sevgiler...
Sevgili çörekotu teşekkür ederim evet yaşlı kaktüsüm bu sene beni çok mutlu etti sağ olsun, her sene çiçeğini göremiyordum.
Farkında olmadan baktım kaktüs ve sukulentlerimin sayısı bir bir artmaya başlamış, ben de onlara yeni bir sayfa açmaya karar verdim, umarım devamı gelir bundan sonra. Sevgiler Selamlar
akçabardak
06-06-2014, 23:50
Yılan kaktüsümün son çiçekleri
Bu sene beni oldukça memnun etti.
akçabardak
07-06-2014, 00:42
Binlerin anası- Aşkın gözyaşları
Kışı Yazlıkta geçirdi, döndüğümde annelerinin öldüğünü gördüm
Lakin iki üç yavru yaşama tutunmuşlar, çok miniklerdi
şimdi maşallah çok güzel geliştiler, yavru bile vermrye başladılar
500259
Yanındaki bitki ise soğanlı bir bitki, geçen sene 3 tane olan
soğanlar bu sene öldüklerini düşünmüştüm
Bu soğanlı bitki Ornithogualum arabicum-Hollanda zmbağı
3 tane yavru bir saksıya fazla gelir düşüncesiyle
bir kaşık yardımıyla kökünü oynatmadan alıp :confused:
500260
Bu saksıya aktardım
Bu saksıda da kohleria çiçeğim vardı
kışın maalesef o da ölmüştü :(
500267
Aradan bir iki hafta sonra gördüklerime inanamadım
ölüp ölüp dirilenler olmaz mı...:D
3 soğanlıdan ikisi ortaya çıktılar
Aşkın gözyaşının birini ayırırken soğanlının birirsi de
ikinci saksıya gelmiş, tam onlara sevinirken
bir de baktım küçük saksının kenarından kohleria
ben de buradayım demez mi :D
500268
Garibim aşkın gözyaşına gene yol gözüktü
ortadan söküp aldım, şimdi
kohleria ile soğanlı başbaşa kaldılar :D
Kohleria'nın muhteşem dönüşü! Ne kadar güzel bir sürpriz olmuş size, artık bitkilerim beni çok sevdikleri için ölümden bile dönüp geliyorlar diye hava atsanız yeridir :p Üç bitki de sizden ayrılmak istememiş baksanıza :)
Herşey çok güzel ablacım, hayırlı olsun sayfan. Sedum palmeri'nin çiçekleri solunca kesmiyormusun ? ben kesmiştim ama hata mı ettim acaba. Yılan kaktüsün muhteşem olmuş.
akçabardak
08-06-2014, 11:04
Kohleria'nın muhteşem dönüşü! Ne kadar güzel bir sürpriz olmuş size, artık bitkilerim beni çok sevdikleri için ölümden bile dönüp geliyorlar diye hava atsanız yeridir :p Üç bitki de sizden ayrılmak istememiş baksanıza :)
Sevgili -Esin- bu sabah bir sürpriz daha yaşadım :cool:
Aslında kohlerialarım 3 saksıydı üçü birden ölmüştü ama 3 saksıdan bir tanesine hiç dokunmadan öylece mutfak camın önüne köşeye koydum, bir kaç minik saksım daha var yanında tohum ekmiştim, bu sabah tohumları sularken gözüme takıldı, saksıyı elime aldığımda bir sürprizin daha olduğunu gördüm, saksının kenarından bana merhaba dedi ;) neden hep bu kohlerialar saksı kenarından çıkarlar acaba...
Senin de dediğin gibi gerçekten beni çok sevmişler ama ben onları sevmekte zorlanıyorum, çok nazlılar neyi sevip neyi sevmediklerini bir türlü anlayamadım, daha önce de bir başka türü vardı elimde o da çok güzeldi ama maalesef ben onu ya şa ta ma dım :(
İşte benim bu sabah ki sevimsiz sürprizim :cool:
akçabardak
08-06-2014, 11:18
Herşey çok güzel ablacım, hayırlı olsun sayfan. Sedum palmeri'nin çiçekleri solunca kesmiyormusun ? ben kesmiştim ama hata mı ettim acaba. Yılan kaktüsün muhteşem olmuş.
Sevgili hira çok teşekkür ederim, çok sağol, sedum palmerinin çiçekleri kuruduktan sonra kesilip kesilmediklerini hiç bilmiyorum, şimdiye kadar hiç kesmedim kendiliğinden zamanla dökülüyorlar diye hiç üzerinde durmamıştım ama kesilse daha mı gürleşir acaba diye ben de tereddütte kaldım şimdi, öyleyse hemen bir el atayım ozaman bakalım ne değişecek.
Evet yılan kaktüsüm bu sene beni çok mutlu etti, her sene açıyordu ama ben açtığını hiç yakalayamıyordum, bu sene özellikle takip ettim ve ilk defa bu kadar muhteşem olduğunu gördüm.
akçabardak
08-06-2014, 15:22
Kaynana topuzum
Tomurcukları gittikçe irileşiyor :D
500619
Annesinin yanındaki en büyük yavru da yavru vermiş
ayırabilsem sadece üç tane bırakacağım, hem de saksısı
değişmesi gerekiyor ama dokunmaya korkuyorum
şu an tam anneyle birlikte 7 tane oldular, toprak çok azalmış
keşke uyku dönemlerinde dikenlerini de yok etseler de
rahat bakım yapabilsek, ilgilensek dermişim :D :D :D
500620
akçabardak
09-06-2014, 19:51
ALOE Striata
Bu gün Edremit'e hastaneye gittim hastanede işim bitince KOÇTAŞ'a uğradım
gördüğüm bu miniği alıp geldim, adını henüz bilemiyorum saksısında da yazmıyor.
500940
Sol tarafta ki yaprağını silikonla çiçek yapıştırmışlardı,
söküp aldım
akçabardak
11-06-2014, 16:57
Bir kaç tane bebişimi pet bardaktan kurtardım çok şükür.
biraz daha büyük saksılara aldım, çok mutlu oldular :cool:
Saksısı değişenler;
501405
Anacmprseros arachnoides
501406
Bunun daha kolay bir ismi yokmuymuş
yazarken çok zorlanıyorum :confused:
Biraz büyüdük te yavru bile vermeye başladık
501407
akçabardak
11-06-2014, 17:10
Ve diğerleri
Bunun adı daha koyulmadı
kısmetse iki tane olacaklar
501408
Stapelia Gattefii (Leş kaktüsü)
Yeni dikmiştim tuttu ve yavru bile vermiş
yavruyu bende bu gün fark ettim ;)
501409
Gasteria cv. LİTTLE WARTY
501410
Bu da yer örtücülerden ama
adı nedir bilmiyorum, bilen varsa
yazarlarsa memnun olurum.
501411
Bu bir kalançhoe sanırım ama türünü bilmiyorum
501412
akçabardak
11-06-2014, 17:18
Kaynana topuzumun gün gün değişmesi
http://www.agaclar.net/forum/1282554-post2.htm
http://www.agaclar.net/forum/1293533-post64.htm
ve bu günkü hali
501413
Açtı açacak
akçabardak
11-06-2014, 18:15
Bu gün bir minik kaktüsüm daha oldu
Boyu 3 cm.
501422
Aslında dikenlilerden çok korkuyorum ve korktuğum da bu gün başıma geldi
Kaynana topuzuna biraz toprak ilave etmek istedim, bakımını yaparken yüzük parmağıma dikenleri battı
parmağım kızardı ve şişti, sancı da yapıyor üstelik te okadar dikkat
etmeye çalıştım ama olan oldu.
Kaynana topuzumun gün gün değişmesi
http://www.agaclar.net/forum/1282554-post2.htm
http://www.agaclar.net/forum/1293533-post64.htm
ve bu günkü hali
501413
Açtı açacak
Bu gece açacak Sevgili Akçabardak, ne güzel. Keyifle izleyin.:cool:
akçabardak
11-06-2014, 19:00
Bu gece açacak Sevgili Akçabardak, ne güzel. Keyifle izleyin.:cool:
Evet sevgili sakdag, şimdi baktım neredeyse tomurcuklar açılmaya başlamış hihi
Oturup izlemenizi tavsiye ederim. Gece karanlığı çökene kadar açması bitmiş oluyor.
akçabardak
11-06-2014, 20:36
Bir saat 20 dakikalık bir heyecan sona erdi.
Saat 20.10
501467
Saat 20.25
İki tanesi aralandı
501468
Saat 20.36
Diğer iki tanesi de aralandı
501469
Saat 20.50
501470
Saat 21.07
501471
akçabardak
11-06-2014, 20:40
Ve mutlu son,
Kaynana topuzumun 4 tanesi bu gece açtı ;)
501473
Bir tanesi sanırım yarın akşam açamayı düşünüyor.
akçabardak
11-06-2014, 20:43
Oturup izlemenizi tavsiye ederim. Gece karanlığı çökene kadar açması bitmiş oluyor.
Sevgili sakdag tavsiyenize uyup, dakika dakika oturup izledim, çok mutluyum
bu mutluluğu sizlerle de paylaşmak istedim.
Kare kare paylaştığınız için biz teşekkür ederiz. ;) Arka planda bir gecelik gelin görüyorum, onunda çiçeğini görmeyi, koklamayı nasip etsin Allah inşalllah. Büyüleyici bir kokusu var, o da aynen bu kaktüs gibi gece açıyor.
Kontrol ettiniz mi? Belki tomurcuk vardır yaprak kenarlarında, şimdi tam zamanı. ;)
akçabardak
11-06-2014, 21:39
Kare kare paylaştığınız için biz teşekkür ederiz. ;) Arka planda bir gecelik gelin görüyorum, onunda çiçeğini görmeyi, koklamayı nasip etsin Allah inşalllah. Büyüleyici bir kokusu var, o da aynen bu kaktüs gibi gece açıyor.
Kontrol ettiniz mi? Belki tomurcuk vardır yaprak kenarlarında, şimdi tam zamanı. ;)
Sürekli kontrol ediyorum ama ilk defa çiçeğini göreceğim için nasıl ve neresinden tomurcuk vereceğini kestiremiyorum sevgili sakdag, kaktüsler hep böyle gece mi açar? onu bilmiyordum, ben de diyordum ki bu kaktüs geçen sene de gece açmıştı
bu sene de geceye denk geldi...bir gecelik gelinin de inşalla çiçeğini görmek nasip olur, çünkü çok istiyorum. Hoşça kalın, sevgilerimle.
cörekotu
11-06-2014, 22:13
Sevgili akcabardak harikalar, iyi seyirler :)
akçabardak
11-06-2014, 22:41
Teşekkür ederim sevgili çörekotu.
Sadece bu kaktüs ve bir gecelik gelin gece açıyor Sevgili Akçbardak. ;) Akşam size bir gecelik gelinin nasıl ve nerden tomurcuk vereceğini gösteren fotoğraflar ekleyeceğim. Benden de size sevgiler. ;)
akçabardak
12-06-2014, 17:51
Sadece bu kaktüs ve bir gecelik gelin gece açıyor Sevgili Akçbardak. ;) Akşam size bir gecelik gelinin nasıl ve nerden tomurcuk vereceğini gösteren fotoğraflar ekleyeceğim. Benden de size sevgiler. ;)
Çok teşekkür ederim sevgili sakdag, biraz evvel kontrol edip inceledim ama hiç bir kıpırtı yok daha ama faal durumda çok güzel yeni yapraklar verdi ve yukarıya doğru uzuyor, hem yaprak veriyor hem de yeni sürgün bayağı bir kalın sürgünler.
Aslında aynı saksıda iki kök birden var biri beyaz diğeri pembe olması lazım ayırsam mı diye düşünüyorum ama bir şey olacak diye de korkuyorum, ikisi de şu anda faal durumda.
akçabardak
14-06-2014, 22:28
Kaynana topuzumun son hali
akçabardak
01-07-2014, 16:33
Binlerin anası
Binlerin anası hızlı hızlı gelişiyor ve bir sürü de yavuları oldu ;)
506010
Kendi yavruları yetmezmiş gibi bir de (Omithogualum arabicum) Hollanda zambağına annelik yapıyor, ikisi de çok sağlıklılar.
506011
Şu yavrulara bakarmısınız ne kadar tatlı ve şirinler
çiçek açmasa da bu haliyle de çok beğeniyorum,
çok güzeller sıra sıra dizilişleri beni mest ediyor.
506012
akçabardak
01-07-2014, 16:42
Stapelia Gattefii (Leş kaktüsüm)
Bir yavrudan sonra gövdesinde 2 tane tomurcuğa benzettim ama
yavru olabilir mi acaba, keşke tomurcuk olsalar çiçeğini de
görmüş olurum.
akçabardak
18-07-2014, 09:36
Leş kaktüsümün dibinden gelen minikler yavru mu çiçek mi derken,
çıka çıka yavru çıktılar, oysa çiçek olmalarını ne kadar istemiştim :(
akçabardak
07-08-2014, 14:42
Bahçeye diktiğim kalançhoem hala çiçek açıyor ;)
akçabardak
15-08-2014, 15:03
Sukulent ailesine yeni katılanlar:
Ankara'dan kızım ve torunlarım tatil için geldiler
gelirken de elleri boş gelmemiş bana bir koli hazine getirmiş
513547
Hazine kutusundan çıkan bir kısmı;
513546
Miniklerimin bazıları köksüz olduğu için şimdilik
bir saksıda topladım bakalım sonuç ne olacak.
akçabardak
15-08-2014, 15:24
Aileye yeni katılanlardan sırasıyla;
Aloe-Juvenna
513562
akçabardak
15-08-2014, 15:26
Aloe vera
513568
akçabardak
15-08-2014, 15:30
Agave Victoria Reginae
513578
akçabardak
15-08-2014, 15:34
Aenium-Atropurpureum
513581
akçabardak
15-08-2014, 15:37
Crassula-Capitella-Thyrsflora
513583
Maaşallah Hepsi çok güzeller
akçabardak
17-08-2014, 17:47
Maaşallah Hepsi çok güzeller
Teşekkür ederim sayın dexar.
akçabardak
17-08-2014, 21:35
Koliden çıkanlara devam
Taveresia barklyi
513842
Çiçek açarsa böyle olacak inşallah
513843
Öldü
akçabardak
17-08-2014, 21:40
Echeveria-Set Oliver
513844
akçabardak
17-08-2014, 21:44
Adenium
akçabardak
17-08-2014, 21:48
Bu bitkimin adını bilmiyorum
akçabardak
17-08-2014, 22:13
Crassula Kapitela
YeniGine
17-08-2014, 23:07
:) Maşallah maşallah hediyelerle birlikte saksılar, çeşitler çoğalmış. Hepsi de harika görünüyor sevgili akçabardak'ım. Güle güle büyüsünler inşallah.
akçabardak
17-08-2014, 23:18
Saksıda bulunan miniklerim
513859
1- Kalanchoe-fedchenkoi
513858
akçabardak
17-08-2014, 23:23
2- Crassula-Morgan's-Beauty
513867
Netten alıntı (açtığında böyle çiçeği olacak)
513868
akçabardak
17-08-2014, 23:36
3- Caralluma dummeri
513872 513873
akçabardak
17-08-2014, 23:40
4- Echeveria-Topsy-Turvy
513874
akçabardak
18-08-2014, 08:30
:) Maşallah maşallah hediyelerle birlikte saksılar, çeşitler çoğalmış. Hepsi de harika görünüyor sevgili akçabardak'ım. Güle güle büyüsünler inşallah.
Çok teşekkür ederim YeniGinem sağolasın, kızım bana sürprizlerle dolu geldi sağ olsun, bir anda bayağı bir çeşidim oluverdi ve beni çok mutlu etti.
Hepsini sağlıklı günlerde büyütün inşallah..
akçabardak
18-08-2014, 23:42
Hepsini sağlıklı günlerde büyütün inşallah..
Çok teşekkür ederim sevgili sonkez. Sevgiler
Sn Akçabardak sayfanızda kayboldum.... müthiş güzeller bayıldımmmmm vallahi
Güle güle büyütün ,bol çeşitli günler. (Gerçekten Harikasınız)
akçabardak
01-09-2014, 09:34
Sn Akçabardak sayfanızda kayboldum.... müthiş güzeller bayıldımmmmm vallahi
Güle güle büyütün ,bol çeşitli günler. (Gerçekten Harikasınız)
Merhaba sevgili nothing, iyi dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum, siz sayfamda kaybolmuşsunuz ben ise bu sayfamı tamamen unutmuşum, dolayısıyla size de geç cevap verdiğim için özür dilerim kusura bakmayın malum torunlarım tatil için gelmişlerdi fazla fazla foruma giremedim sadece tohum takas sayfasını takip etmek için girip çıktım. Tekrar çok teşekkür ederim sevgiler
akçabardak
01-09-2014, 11:26
Silvestrii kaktüsümün bu günkü hali
akçabardak
01-09-2014, 12:00
3 hafta önce aileye katılanların son durumları.
Stapelia-gigantea
köksüz olarak gelenlerden bir iki gün koparılan yerlerinin kuruması
beklendikten sonra toprakla buluşturuldu, hala yumuşak yumuşak
umarım tutar ve toparlanır.
515710
Sempervivum
515711
Bunun ismini de bilmiyorum
515712
Lenophllum guttatum
bir tane yaprağı kopmuş, daha yeni fotoğrafta fark ettim
515713
akçabardak
01-09-2014, 12:08
Çok üzgünüm bu leş kaktüsümü çok sevmiştim,
yavru bile vermeye başlamıştı ama ben onu ne yazık ki
çok sulama hatası yüzünden çürütüp kaybettim :( :( :(
515717
akçabardak
01-09-2014, 12:44
Koliden çıkanların son durumları
Japon balığı çiçeğim ölüyor :(
elimden hiç bir şey gelmiyor, taze fizlerinden
diktim onlar da tutmadı
515718
Echeveria-Topsy-Tturvy
3 hafta önceki hali
http://www.agaclar.net/forum/1313642-post104.htm
Bu günkü hali
515719
umarım yaşatabilirim, sanırım sıcakların da biraz etkisi oldu
biraz hırpalandı.
Caralluma dummeri
3 hafta önceki hali
http://www.agaclar.net/forum/1313640-post103.htm
Bu günkü hali, mayışık ve gövde de yumaşaklık
inşallah tutar ve toparlanır
515720
akçabardak
01-09-2014, 13:04
Kalanchoe-fedchenkoi
Yeni gelenlerden
515724
en alttan bir tane yaprağı toprağga değmiş
ve 2 minik yavru yapmış, sevindim
515725
akçabardak
01-09-2014, 14:41
Kızımın getirmiş olduğu sukulentlerin devamı
http://www.agaclar.net/forum/1313090-post87.htm
Bu saksıya diktiklerimden bir kaç tanesi
515733
515734
Kalanchoe-erombopilosa
515735
515736
Tacitus bellus
515737
3 hafta önce aileye katılanların son durumları.
Stapelia-gigantea
köksüz olarak gelenlerden bir iki gün koparılan yerlerinin kuruması
beklendikten sonra toprakla buluşturuldu, hala yumuşak yumuşak
umarım tutar ve toparlanır.
515710
Bunun adını bilmiyorum, bilen arkadaşlardan yardım alırsam sevinirim.
515711
515712
bir tane yaprağı kopmuş, daha yeni fotoğrafta fark ettim
515713
2. fotoğraf sempervivum
4. foto Lenophyllum guttatum
Çok üzgünüm bu leş kaktüsümü çok sevmiştim,
yavru bile vermeye başlamıştı ama ben onu ne yazık ki
çok sulama hatası yüzünden çürütüp kaybettim :( :( :(
515717
Çürüyen kısmı kesip atın, geri kalanı yaklaşık 1 hafta toprağa ekmeden açıkta bekletin. Kesik kısım tamamen kuruduğunda ekebilirsiniz, tutacaktır:)
akçabardak
01-09-2014, 22:09
2. fotoğraf sempervivum
4. foto Lenophyllum guttatum
Teşekkür ederim sevgili -Esin- hemen dediğiniz gibi düzelttim. Sevgilerimle
akçabardak
01-09-2014, 22:28
Çürüyen kısmı kesip atın, geri kalanı yaklaşık 1 hafta toprağa ekmeden açıkta bekletin. Kesik kısım tamamen kuruduğunda ekebilirsiniz, tutacaktır:)
Sevgili -Esin- aynen sizin dediğiniz gibi çürüyen kısmı kestik kızımla birlikte ve bir kenarda açıkta beklemesi için koyduk, koyduk koymasına da biz ana kız onları unutuverdik ve olan oldu bir kere, hava da çok sıcak tamamen kurumuşlardı, hem de 3 paçaydı 3ü de finiş, anne kız bir araya gelince laf sohbet derken daldık derin denizlere sağlık olsun devamı nasıl olsa kızımda var tekrar alırım ondan.
Evde misafirlerim olduğunda bitkilerimi biraz ihmal ediyorum sanırım ne zaman sulandılar ne zaman ne yapıldı unutuyorum.
akçabardak
06-09-2014, 16:24
Automn joy
Tomurcuklanmaya başladı
akçabardak
09-09-2014, 16:51
Echeveria setosa
koliden çıktığında böyleydi :( :( :(
516772
çok sevmiştim onu ama ne yazık ki gövdesi çürüdü
yaprakları teker teker döküldü, ve en son yaprağı
toprağa değdiği yerden kök atmaya başlamış,
işte bukadarcık
516773
ısrarla yaşama tutunmaya çalışıyor garibim,
yaprak çok minik 1 cm. bile yok umarım yaşar ve beni
mutlu eder.
516774
Yaşamak ne kadar tatlı ve güzel, bu minik bile yaşam savaşı veriyor.
akçabardak
12-09-2014, 19:45
Sukulent ve kaktüs ailesinden bazıları,
517186
517187
517188
517189
517190
akçabardak
12-09-2014, 19:47
...
akçabardak
26-09-2014, 17:11
Crassula-Capitella-Thyrsflora
Önceki hali
518888
Şu an ki hali, minik minik boncuk gibi çiçekleriyle
neşhe saçıyor güzelim.
518889
Crassula Kapitela
Tomurcuklandık
518890
Çiçek açacağız
518891
akçabardak
26-09-2014, 17:22
Ceropegia stapeliiformis
518892 518893
Çiçeğimiz açarsa böyle olacak
akçabardak
13-10-2014, 22:54
Sedum Autumn Joy
Sedum Palmeriiden sonra Sedum Automn joy la tanıştım,
şimdi sıra Sedum Sieboldii de, onu da çok istiyorum bakalım
ne zaman tanışma şansım olacak :dilli:
Bu istekler ne zaman bitecek çok merak ediyorum :confused: :confused::confused:
İstekler hiç bitmez sevgili akçabardak, bizimkisi sadece bir hobi değil, aynı zamanda bir tutku :) Bende yeni bitkileri koyacak yer kalmadı ama bıraksan daha o kadar çok edinmek istediğim tür var ki..
Sedum autumn joy harika görünüyor bu arada. Geçen gün teyzemde gördüm bu bitkiyi, adına anne çiçeği diyor :) Bahçesine ekmiş, üstünde inanılmaz miktarda tohum vardı. Seneye çimlendirmeyi denemek istiyorum ben de. Tam sonbaharda diğer çiçeklerin solduğu vakitlerde açması çok güzel, adına yaraşır bir bitki :)
Sevgiler..
akçabardak
14-10-2014, 13:36
İstekler hiç bitmez sevgili akçabardak, bizimkisi sadece bir hobi değil, aynı zamanda bir tutku :) Bende yeni bitkileri koyacak yer kalmadı ama bıraksan daha o kadar çok edinmek istediğim tür var ki..
Sedum autumn joy harika görünüyor bu arada. Geçen gün teyzemde gördüm bu bitkiyi, adına anne çiçeği diyor :) Bahçesine ekmiş, üstünde inanılmaz miktarda tohum vardı. Seneye çimlendirmeyi denemek istiyorum ben de. Tam sonbaharda diğer çiçeklerin solduğu vakitlerde açması çok güzel, adına yaraşır bir bitki :)
Sevgiler..
Sevgili -Esin- çok haklısınız istekler hiç bitmiyor, dediğiniz gibi benim de koyacak yerim yok şimdiden kara kara düşünmeye başladım kış geliyor. Sukulentlerin bazılarını içeriye almam gerekir ama ben daha hangisi kışa dayanıklı hangisi değil onu bile bilmiyorum, yazın gözünü seveyim ne kadar rahattık, kapalı yere girecekler bozulan olur mu olmaz mı tam alışacaklar bahar gelecek hadi tekrar dışarıya al hiç te kolay iş değil aslında...
Sedum autumn joy gerçekten çok harika o çok rahat, yerinden de çok memnun bir tek su verilirse çok mutlu oluyor ama bazen ben onu bile unutuyorum :mad: yine de şikayeti yok en kolay bitki diyebilirim, mekanı da greyfurt ağacının iki dalın arası :D yerden bir metre yüksekte ikamet ediyor.
Yaz kış hep orada kalıyor, soğuktan etkilenmez sıcaktan etkilenmez, geçen sene Bulgaristan'a gittiğimde kız kardeşimin bahçesinde gördüm sıra sıra 5-6 yere dikmiş kışın üzerine kar yağıyormuş ve kışı rahatlıkla çıkarıyormuş.
Tohumlarına gelince hiç farkında değilim, tohum yaptığını da şimdi sizden öğreniyorum, takip edeyim bakalım ben de merak ettim, köklerden ayrılarak çoğaldığını biliyorum ama tohum yaptığını bilmiyordum, siz denersiniz de olmaz mı... hem de çok güzel çimlendirirsiniz, şimdiden başarılar dilerim kolay gelsin. Sevgiler Selamlar
akçabardak
24-10-2014, 14:34
Grassula-Capitella-Thyrsflora
Bir aydan fazla hep çiçekliyiz
daha da uzun süre çiçekli kalacağa benziyor
çok sevdim ben bu Grassulayı ;)
akçabardak
24-10-2014, 14:41
Crassula Kapitela
522628
Bir ay boyunca açmaya çalışıyoruz
hala açamadık, biraz ağırdan mı alıyoruz ne...:o
522629
Diğer taraftan da yeni sürgünler veriyoruz.
522630
Grassula-Capitella-Thyrsflora
Bir aydan fazla hep çiçekliyiz
daha da uzun süre çiçekli kalacağa benziyor
çok sevdim ben bu Grassulayı ;)
Crassula capitella thyrsiflora bu kadar güzel oluyor mu yahu :eek: Bitki tamamen çiçeğe dönmüş ve hepsi de aynı anda açmışlar, harika bir görüntü ;) Eline sağlık sevgili akçabardak'ım :) Çiçekler çok uzun süre kalıyor ve sürekli aynı yerden yeni tomurcuklar çıkarmaya devam ediyor. Bendeki çiçek sapından yavrular da vermeye başladı. Seninki de eminim ileride aynısını yapacak, çok güzel!
akçabardak
25-10-2014, 09:37
Crassula capitella thyrsiflora bu kadar güzel oluyor mu yahu :eek: Bitki tamamen çiçeğe dönmüş ve hepsi de aynı anda açmışlar, harika bir görüntü ;) Eline sağlık sevgili akçabardak'ım :) Çiçekler çok uzun süre kalıyor ve sürekli aynı yerden yeni tomurcuklar çıkarmaya devam ediyor. Bendeki çiçek sapından yavrular da vermeye başladı. Seninki de eminim ileride aynısını yapacak, çok güzel!
Evet sevgili Esinciğim bu şirin mi şirin minik çiçekli Crassula bu kadar güzel oluyormuş, senin de ellerine sağlık maşallah kim bilir senin ki de ne kadar güzel olmuştur, beğendiğin için teşekkür ederim.
Bitkim önce sağ tarafta 3/1 kısmı açtı dikkatli bakınca biraz daha solgun görünümde, sola doğru 3/2si ise daha canlı daha beyaz görünümde olan bölge daha sonra açtı. Ayrıca dip kısmından yeni bir sürü de yavru veriyor ama çiçeklerden yavruları görünmemiş, dediğiniz gibi o minik yavruların ucunda bile tek tük tomurcuklar var, bu gidişle bizim Crassula uzun bir müddet çiçekli mi kalacak ne :D
Şu anda bütün sukulentlerim dışarıda açık balkonda duruyorlar üşüteceğim diye de korkuyorum ama keyifleri de pek yerindeler hallerinden memnunlar hani ;) içeri alırsam bozulacaklar diye korkuyorum kalabildikleri kadar dışarıda kalsınlar istiyorum, kapalı yerde ne kadar az kalırlarsa o kadar iyi olur diye düşünüyorum.
Sevgili Akçabardak variagata yılbaşı çiçeğinin yaprakları alacalı olma durumunu koruyor mu? Bitkinin çok gölge veya çok güneşte kaldığında oluşan değişimlerini gözlemleyebildiniz mi acaba?
akçabardak
26-10-2014, 22:12
Sevgili Akçabardak variagata yılbaşı çiçeğinin yaprakları alacalı olma durumunu koruyor mu? Bitkinin çok gölge veya çok güneşte kaldığında oluşan değişimlerini gözlemleyebildiniz mi acaba?
Sevgili sakdag evet gözlemleyebildim, ilk baharda dışarı çıkardığımda yapraklar yem yeşilken bir müddet sonra alacalanmaya başladı, ilerleyen günlerde yani Temmuz Ağustos sıcaklarında daha da koyu alaca kırmızımsı bir renk aldı, şu anda hala balkonda ve koyu alaca renklerini koruyor, uçlarında minik minik çiçek tomurcukları oluşmaya başlamış, şimdi ikilemde kaldım içeriye alsam mı almasam mı diye.
akçabardak
27-10-2014, 21:03
Sevgili sakdag sizin için canlı canlı görüntüledim,
demek istediğiniz alacalık bumudur... bir göz atıp fikrinizi alabilirmiyim.
523098
523099
akçabardak
06-11-2014, 19:51
Beklediğim koli, kendimi bitkilere okadar kaptırmışım ki gelen koliyi
görünce çocuklar gibi sevinip mutlu oluyorum :D
Zenfide'den sipariş ettiğim bebişlerimi sizlerle paylaşmak istedim
İşte beni sevindiren o koli
525353
Açalım bakalım neler varmış içinde
525354
Voaaav Zenfidenin ellerine sağlık, nasıl güzel paketlemiş.
525355
Paket açıldı ama bir tanesi çift gelmiş, telefon açıp söyledim
ama ben heyecandan çift tıklamışım, aynı türün zebrası olacaktı
hata benim :( :( :(
525356
salihcan
06-11-2014, 19:53
umarım ki sizin yüzünüzü güldürürler :)
akçabardak
06-11-2014, 20:03
umarım ki sizin yüzünüzü güldürürler :)
Teşekkür ederim sayın salihcan.
lilpar76
06-11-2014, 20:33
Bu sene aldıklarımın bir tanesi benim de dipten çürüdü, ilgili başlıkta sorduğumda fazla suladığımı söylemişlerdi, acaba sizin kisi de çok mu sulandı da çürüdü bilemiyorum ki...:([/QUOTE]
İyi akşamlar, sevgili akşabardak ablacım. Evet, benimkiler kiraz ağacının dibindeydiler, yanlarında da dahlia çiçeyi olunca olan onlara oldu. Bende, üstelik toprak ta killi.
Bugün hava burda da çok iyiydi, ben de bahçede biraz çalıştım, şimdi kendi bahçe sayfama keçicem, paylaşmayı düşünüyorum.
YeniGine
06-11-2014, 22:57
:) Ne kadar mutlu oluyoruz ne kadar... Gelsin çiçekler, açılsın koliler. İşte mutluluk... Güle güle büyütesin yeni çiçeklerini sevgili akçabardak'ım... Sevgili Güler Hanım'da gönderecekmiş, oh oh maşallah!..
münevver48
07-11-2014, 07:24
sevgili akçabardak, evimizi baştan aşağı yenilesek,bu kadar mutlu olamayız.yeni bir çiçek edinmenin sevinci hiç bir şeye benzemiyor.çiçeklerinizi(evlatlarınızı) güle güle büyütün.sevgiler
günebakan
07-11-2014, 07:59
Güle güle büyütün bitki alınca çocuk gibi sevinmek hepimizin huyu oldu galiba:)
Sevgili akçabardak'ım, yeni bitkilerin ne güzel öyle :) O kırmızılı yapraklı olan değişik bir sedum galiba. Bitki kolisi gelince sevindirik olma halini hepimiz yaşadığımızdan seni çok iyi anlıyoruz :) Güle güle büyüt hepsini.
Sevgiler..
akçabardak
07-11-2014, 22:16
:) Ne kadar mutlu oluyoruz ne kadar... Gelsin çiçekler, açılsın koliler. İşte mutluluk... Güle güle büyütesin yeni çiçeklerini sevgili akçabardak'ım... Sevgili Güler Hanım'da gönderecekmiş, oh oh maşallah!..
Aynen öyle YeniGinem gelsin çiçekler açılsın koliler, çok doğru söylüyorsun. Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim sağolasın.
akçabardak
07-11-2014, 22:20
sevgili akçabardak, evimizi baştan aşağı yenilesek,bu kadar mutlu olamayız.yeni bir çiçek edinmenin sevinci hiç bir şeye benzemiyor.çiçeklerinizi(evlatlarınızı) güle güle büyütün.sevgiler
Teşekkür ederim Sevgili minevver48, darısı başınıza diyorum, sevgilerimle
akçabardak
07-11-2014, 22:24
Güle güle büyütün bitki alınca çocuk gibi sevinmek hepimizin huyu oldu galiba:)
Teşekkür ederim sevgili günebakan, Ağaçlar nette olup ta huy edinmemek olur mu hiç...
akçabardak
07-11-2014, 22:40
Sevgili akçabardak'ım, yeni bitkilerin ne güzel öyle :) O kırmızılı yapraklı olan değişik bir sedum galiba. Bitki kolisi gelince sevindirik olma halini hepimiz yaşadığımızdan seni çok iyi anlıyoruz :) Güle güle büyüt hepsini.
Sevgiler..
Teşekkür ederim sevgili -Esin- Kırmızı yapraklı olan evet değişik bir sedum, Sedum Spurium kırmızı çiçekler açıyormuş.
Yeni gelen sukulentlerimin hepsini tek tek isimleriyle birlikte paylaşacağım Esinciğim, biraz zamana ihtiyacım var bu aralar biraz işlerim sıkışık durumda.
münevver48
08-11-2014, 19:32
Teşekkür ederim Sevgili minevver48, darısı başınıza diyorum, sevgilerimle
sevgili akçabardak ,sizlerin sayfalarını gördükçe hastalık bana da bulaştı. biraz daha çoğalsınlar.kimbilir yakında benimde sayfam olabilir.
akçabardak
08-11-2014, 23:47
Sadece bir özel mesaj yeterdi :)
Buraya taşıdım.
Teşekkür ederim sevgili malina, çok haklısınız bir özel mesaj yeterdi inanın işlerimin yoğunluğundan dolayı mesaj yazmak hiç aklıma bile gelmedi :)
Biraz heyecan biraz dalgınlık, şu sıralarda birde tohumlarla boğuşuyorum yardım eden de yok kafam resmen ambalaj oldu sizin anlayacağınız, beni böyle idare edersiniz artık :) Saygılar Sevgiler.
akçabardak
09-11-2014, 00:05
sevgili akçabardak ,sizlerin sayfalarını gördükçe hastalık bana da bulaştı. biraz daha çoğalsınlar.kimbilir yakında benimde sayfam olabilir.
Hadi bakalım sabırsızlıkla yeni sayfanı açmanı bekliyeceğim, kimbilir ne güzelliklerin vardır senin şimdi. Bu hastalık bulaşıcı bir hastalık maalesef münevverciğim, ben sukulentin s'esini bile bilmezken isimlerini bile ezberlemeye başladım, komşularımın bazıları beğendikleri sukulentin adını soruyorlar bu ne çiçeği diye, valla türkçesini bilmiyorum ama adı böyle böyle dediğimde aa yabancıymış diyorlar... sonra da soruyorlar senin yabancı dilin de mi var diye :D
Görüyorsun değil mi Ağaçlar nette olmanın farkını, nerden nereye cancazım.
Sevgili sakdag sizin için canlı canlı görüntüledim,
demek istediğiniz alacalık bumudur... bir göz atıp fikrinizi alabilirmiyim.
523098
523099
Aşağıda netten aldığım fotoğraftaki gibi bir alacalanmayı kastetmiştim Sevgili Akçabardak.
Sizin bitkiniz kırmızı açacağını belli etmiş size, ne kadar hoş.
525794
akçabardak
11-11-2014, 21:22
Aşağıda netten aldığım fotoğraftaki gibi bir alacalanmayı kastetmiştim Sevgili Akçabardak.
Sizin bitkiniz kırmızı açacağını belli etmiş size, ne kadar hoş.
525794
Anladım sevgili sakdag, nette ki alacalanma gerçekten çok değişikmiş,ilk defa görüyorum,
o nasıl o hale gelmiş bir dalı yeşil bir dalı beyaza bürünmüş :confused:
Benim kızım evet kırmızı açıyor, tomurcuklar epey irileşti yılbaşını bekleyemiyecek sanırım, sabırsız :)
Sevgili akçabardak, düzenli foruma uğramadığımdan mı yoksa körlüğümden mi bilinmez bu güzel sayfayı fark etmemişim :(. Hayırlı olsun demek için geç kalmışım affet beni :(. Meğer gizli bir hazine varmış da haberimiz yokmuş, ne kadar çok ve güzel çeşitleriniz var maşallah :). Bu akşam gözlerim kamaştı, hayran kaldım elinize emeğinize sağlık :)...
akçabardak
11-11-2014, 22:15
Geçen hafta içinde gelen yeni bitkilerim
Bulbine-frutescens
526031
Çiçeği de böyle açıyormuş
526030
Bulbine Latince'de soğanlı demek olmasına rağmen bitki soğanlı bir bitki değildir. Kaktüs benzeri sukulent yapıda olan bitki dikensizdir.
Aloe vera gibi yapraklarının içinde şifalı antibakteriyel bir jel barındıran bitki bu eşsiz özelliği ile yüzyıllardır tedavi amaçlı kullanılan bir bitkiymiş. Saksıda da yetiştirilebilen bitkinin taze yapraklarından koparıldığında içinden jel akıtıyormuş.
İşte bu jel: Yanık, kaşıntı, yara, böcek ısırığı, çizik, çatlamış dudaklar, akne, uçuk, ağız yaraları ve çatlamış kurumuş cilde ihtiyaç olan yere sürülür. Etkisi hızlı ve şaşırtıcı derecede etkili olduğ belirtilmiş.
Antibakteriyel özelliği sayesinde yaraların hızla iyileşmesini sağlayan bu bitki elimizin altında bulunmasında faydalı olacağını umuyorum. Özellikle can yakan ya da uygulaması zor olan kimyasallar yerine çocukların günlük yaralanmalarında hemen kullanılabilecek eşsiz bir bitkiymiş.
Bitki genelde yaz ayları uykuda olup, çiçeklenme bahar aylarında gözlemlendiği. Şifalı özellikleri yanında görsel olarak ta derli toplu, parlak yeşil yaprakları ile göz dolduran bir bitkidir.
Kışın çok soğuk geçtiği bölgelerde üst aksam yaprak kısmı soğuktan zarar görse de hava ısınır ısınmaz yeniden yeni sürgünler gelir. Kök kısmı - 5 derecenin altında soğuklardan korunmalıdır.
Akıllı Granül Gübre ile sezon başında yapacağınız tek bir uygulama sezon boyu bitkinin gelişimini destekler, çiçeklenmesini artırır.
Sıvı gübrelerle gübrelemede bitkiyi yakmamaya özen gösterilmeli mümkünse kaktüs ve sukulent bitkiler için geliştirilmiş sıvı gübrelerden yararlanılmalıdır.
akçabardak
11-11-2014, 22:37
Sedum spurium
526033
Bu fotoğraf netten.
526034
Sadece 15 cm boylanan bodur yer örtücü sedum varyetesidir. Kışa, soğuğa ve aşırı sıcaklara dayanıklı sukulent olup, bronz renkli yapraklar yaz kış yeşildir. Bahar ve sonbahar boyunca çiçeklenir. Koyu kırmızıya yakın bir pembe tonunda çiçeklenen bitki, kendi sürgün ve sezon boyu döktüğü tohumlarından hızla ilerleyerek içinde bulunduğu alanı doldurur.
Sedum bitkisi hiç bakım yapmadan hatta koca bir sezon sulamadan kendi kendine bakabilen ve coşan bitki ise aradığınız sedum türlerinin en kolay yetiştirilen bitkilerdir. Bir avuç toprakta dahi koca bir saksıyı doldururacak kadar güçlüdür.
Günümüzde popüler olan dikey duvar bahçeleri içinde biçilmiş kaftandır bu bitkiler. Duvara aplike edilmiş saksılara tutunarak gelişen yaz kış yeşil ve uzun süre çiçekli kalabilen zahmetsizce dikey alanlarda hatta bir duvar çatlağında dahi yetişebilirler.
Bu benzersiz dayanıklılıklarında ki sır ihtiyaçları olan besin ve suyu yapraklarının etli kısmında biriktirmeye ve kötü zamanlarda çok uzun bir süre kendilerini hiçbir ek besin ya da suya ihtiyaç duymadan ayakta tutabilmelerine borçludurlar.
Neredeyse hiç toprak olmadan dahi yetişebilen yegane süs bitkisi olarak kendilerini gösterirler.
akçabardak
11-11-2014, 23:08
Haworthia glauca
Yeni saksısına alındı.
526036
Kolay yetiştirilen Haworthia düzgün yaprakları ile derli toplu, hoş ve aynı zamanda çiçeklenen bir bitkidir. Kış aylarında uykuya yatan bitki az hatta toprağında çok az nemle hiç sulanmadan soğuk ayları geçirir.
Baharla birlikte düzenli sulama yapılmalı ama yine genel sukulent sulama kurallarının dışına çıkılmamalıdır. Sulama aralarında toprağın tamamen kurumasına izin verin.
Hızlı gelişen ve dipten verdiği sürgünlerle kolayca çoğaltılan tür, yazın öğlen yakıcı güneşi dışında bol güneş ve aydınlık havadar ortamları sever.
Genelde yeşilin tonları olan gövde rengi, aşırı güneş ışığında koyu kahve kırmızıya döner. Kuraklığa, susuzluğa dayanıklılık gösteren bir bitki olup, güneşli ve yarı gölge alanda sağlıklı gelişir. Aşırı gölgede yapısı bozulacağından mutlaka aydınlık ortamları sever.
Türkiye genelinde yetiştirilmeye uygundur. Donlara karşı yarı dayanıklı. İzmir gibi ılıman sahil kuşağında kışın yağmur altında kalmamak şartıyla dış mekanda yaz kış yetiştirilebilir.Gübreleme bahar başında yapılmalıdır.
Sulama derinlemesine ve bol sulanmalıdır. Daha sonra toprağı kuruyana dek sulama yapılmamalıdır. Toprağı kuruduktan sonra yeniden sulanır.
akçabardak
11-11-2014, 23:12
Sempervivum
Bunların üçü de ayrı tür olduğu söylendi,
bekleyip göreceğiz inşallah.
526046
akçabardak
11-11-2014, 23:31
Bir koli daha
Sevgili Güler Hanımın gönderdiği leş kaktüsleri
ve iki tane minik köklü çelik.
Kendilerine buradan çok teşekkür ediyorum.
sumeyra47
12-11-2014, 09:19
Ooo ailenize yeni üyeler katılmış hayırlı uğurlu olsun güle güle büyütmeniz dileği ile.
Anladım sevgili sakdag, nette ki alacalanma gerçekten çok değişikmiş,ilk defa görüyorum,
o nasıl o hale gelmiş bir dalı yeşil bir dalı beyaza bürünmüş :confused:
Benim kızım evet kırmızı açıyor, tomurcuklar epey irileşti yılbaşını bekleyemiyecek sanırım, sabırsız :)
Aşağıdaki fotoğrafta bitkiniz kenarları beyaz alacalı(variegata) gibi duruyor, buna istinaden alacalanmayı sormuştum Akçabardak Ablacım.
Ama sizdeki en son fotoğrafına göre normal yapraklı bir yılbaşı sanırım. Sizinde kafanızı karıştırdım. Variegata oluşumlar mutasyonlar sonucu oluşur.
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/517191d1410544025-dscf5803.jpg
akçabardak
12-11-2014, 12:45
[QUOTE=sakdag;1333035]Aşağıdaki fotoğrafta bitkiniz kenarları beyaz alacalı(variegata) gibi duruyor, buna istinaden alacalanmayı sormuştum Akçabardak Ablacım.
Ama sizdeki en son fotoğrafına göre normal yapraklı bir yılbaşı sanırım. Sizinde kafanızı karıştırdım. Variegata oluşumlar mutasyonlar sonucu oluşur.
Sevgili sagdag o beyazlıklar sanırım içeriden dışarıya çıkarınca oluştu, biraz da güneş alıyordu haliyle biraz renk değişimi olmuş.
Yaklaşık iki hafta kadar önce tekrar içeriye aldım, merak ettim son durumuna bir bakayım dedim yavaş yavaş eski halini almaya başlamış sanki...
İşte yeni hali tomurcukları hızla büyüyor, saksının içinde iki ayrı kök var sanıyorum bir tanesi pembe açacak öyle görünüyor, geçen sene dalın bir tanesi açmamıştı, kırmızı olan dalı açmıştı, şimdi fark ettim ki pembenin tomurcukları daha iri ve önce açacak, diğer kökteki dalların tomurcukları daha ufak, biraz daha geç açacak gibi görünüyor.
Son durumu
526067
Pembe açacak olan dalı
526068
akçabardak
12-11-2014, 12:49
Ooo ailenize yeni üyeler katılmış hayırlı uğurlu olsun güle güle büyütmeniz dileği ile.
Teşekkür ederim sevgili sümeyra47, darısı sizlere inşallah.
akçabardak
14-11-2014, 12:41
Crassula capitela-Thyrsflora
Yavaş yavaş çiçeklerimiz solmaya başladı ve
dipten yeni filizler vermeye başladık ;)
526229
Crassula Kapitela
nihayet açabildik :D
526230
526231
akçabardak
14-11-2014, 12:48
Gasteriacv. LİTTLE WARTY
İki tane minik bebişimiz geliyor,
çok mutluyu.
526232
akçabardak
17-11-2014, 13:28
Senecio herreianus
6 ay önceki hali
http://www.agaclar.net/forum/1288974-post55.htm
Uzun zamandır seneciomu hiç görüntülememişim
yavrum nasıl da uzamaya başladı saçları ;)
Son hali
526610
akçabardak
17-11-2014, 14:25
Agave Victoria reginae
526614
Agav’lar Meksika, ABD, ve Orta Amerika ülkelerinde doğal olarak bulunan 250 kadar türü kapsamaktadır. Ortak özellikleri, etli yapraklı (sukulent) olmaları ve yaprakların rozet şeklinde dağılımıdır.
Agav'lar çok yavaş büyümektedirler, bitki genelde soliter (tek gövdeli) dir, bazen de kardeşlenme gösterir.
Bitkinin çapı genelde 50 cm.i geçmez ender olarak 70 cm.i geçtiği bildirilmiştir. Koyu yeşil yaprakları 4–5 cm kalınlığında ve 15–20 cm uzunluğundadır. Üçgen şeklindeki yaprakların kenarları beyazdır. Yapraklar rozet şeklinde, sık olarak dizilmişlerdir.
Genelde 20 yaştan sonra, 3–4 m uzunluğunda bir sap üzerinde çok sayıda, kenarları kırmızı-mor çizgili, krem renkli çiçekler açar. Çiçekler meyve ve tohuma dönüştükten sonra bitki ölmektedir :(
Viktorya Agav’ının en büyük isteği güneştir, susuzluğa dayanıklıdır. Kışın kısa süreli -12° C soğuğa da dayanır.
Kaynak:
http://www.palmiyemerkezi.com/Agave_victoriae_reginae.htm
akçabardak
22-11-2014, 13:10
Ümidini yitirmiş bitkiler saksısı
Buruşmuş, kurumuş, atılmalık ve büyümeye çalışan bir de soğanlı.
527207
3-4 ay önceydi gelişi, öldüm öleceğim kaldım kalacağım, sıcaklardan bayıldık derken,
şimdi kendimize geldik ve dim dik ayaktayız der gibi ince, uzun, zarif, kıvrak bir yılan kaktüsü...
527204
Atlas ta 3-4 ay önce geldi, bir ara ümidimi tamamen kesmiştim,
neredeyse kuruma noktasına gelmişti, söküp atsam mı diye düşündüm,
ama nasılsa bana bir zararı yok deyip dursun dedim.
İyi ki dursun demişim, ne oldu ne bitti köklenip yeniden canlanıverdi.
527206
Bir ölüp bir dirilenlerden kohleria ne uzuyor ne kısalıyor
anlamadım gitti, o bana ısınamadı ben de ona, biribirimizden elektrik alamadık :( ne olacak bizim halimiz :confused:
527208
Ve bir de soğanlı ne büyüyor, ne küçülüyor
vakti gelince yeşeriyor, vakti bitince sararıyor.
Omithogualum arabicum Hollanda zambağı,
bir tane de aşkın gözyaşı saksısında ikamet ediyor.
527205
Artık bunların biribirnden ayrılma zamanı geldi sanırım
üç tanesi kışı dışarıda geçirebilir ama kohleria geçiremez değil mi...
Sevgili akçabardak, bahar aylarında kohleriayı ayrı bir saksıya dik öğleden sonra güneş alan bir cam önüne koyabilirsin, ya da mayıs ayından itibaren bahçede sabah çok erken güneş alan sonrasında ise bol aydınlık bir köşede bekletir isen seni çiçekleriyle çok mutlu edecektir. :D
akçabardak
22-11-2014, 13:40
Sevgili akçabardak, bahar aylarında kohleriayı ayrı bir saksıya dik öğleden sonra güneş alan bir cam önüne koyabilirsin, ya da mayıs ayından itibaren bahçede sabah çok erken güneş alan sonrasında ise bol aydınlık bir köşede bekletir isen seni çiçekleriyle çok mutlu edecektir. :D
Sevgili lusoari 2-3 senedir bu çiçek bende, ilk senesinde çiçeklerini gördüm bir daha göremedim, bitki ölüyor ama toprağın içinde uzunca yumru şeklinde kökleri kalıyor onları yeniden güzel bir saksı yapıp dikiyorum ama nedense bir tülü fazla gelişmiyorlar, yıldızımız bir türlü barışmadı, ölüp ölüp diriliyorlar ama ötesi yok.
Her türlü denedim, toprağın içinden çıkan 3-4 minik yumruları ayrı ayrı saksılara dikip farklı yerlere koydum ama sonuç bu kadar.
Kışın doğuya bakan mutfak penceresinin önüne koyuyorum çok güzel gelişiyor, yaz gelince yerinde kalsa sıcaktan ölüyor, yerini değiştirip dışarı alıyorum yukarıda gördüğünüz fotoğrafta ki gibi kalıyor, şaşırdım kaldım.
akçabardak
23-11-2014, 08:45
Yılbaşı çiçeğim ilk çiçeklerini açtı.
Tomurcuklar pembe, tam açınca renk kırmızıya dönüşüyor.
Bazı yapraklarda buruşukluklar oluştu nedense...
527321
akçabardak
04-12-2014, 09:46
Sedum Autumn Joy da gördüğüm değişik bir vaka :confused:
528523
Detayları bu başlıkta paylaştım
http://www.agaclar.net/forum/1337679-post284.htm
Sayın Akçabardak; Sedum Autumn Joy çok fazla hayata bağlanan bir çeşit. Ne şekilde kesip dikerseniz dikin arada suyunu alınca hemen yeni bir bitki meydana getiriyor. Alt kısım kuruyunca üstteki canlı doku hemen yeni bitkiler oluşturmaya köklenmeye başlamış. Siz gerekirse dalı toprak üzerine yan yatırarak üzerine az bir şey toprak atarak köklerin ve tomurcukların büyümesini sağlayabilirsiniz. Ben her yıl çiçekleri bittikten sonra çiçekleri keserek altta kalan bölümünden çelikler yapmayı düşünüyorum. Ancak ben yapamadan soğuklarda üst kısım ölüyor. Toprak altından daha güçlü bir şekilde tomurcuklanıyorlar. Sizde bir dal kendiliğinden bu olayı gerçekleştirmiş.
akçabardak
04-12-2014, 15:58
Sayın Akçabardak; Sedum Autumn Joy çok fazla hayata bağlanan bir çeşit. Ne şekilde kesip dikerseniz dikin arada suyunu alınca hemen yeni bir bitki meydana getiriyor. Alt kısım kuruyunca üstteki canlı doku hemen yeni bitkiler oluşturmaya köklenmeye başlamış. Siz gerekirse dalı toprak üzerine yan yatırarak üzerine az bir şey toprak atarak köklerin ve tomurcukların büyümesini sağlayabilirsiniz. Ben her yıl çiçekleri bittikten sonra çiçekleri keserek altta kalan bölümünden çelikler yapmayı düşünüyorum. Ancak ben yapamadan soğuklarda üst kısım ölüyor. Toprak altından daha güçlü bir şekilde tomurcuklanıyorlar. Sizde bir dal kendiliğinden bu olayı gerçekleştirmiş.
Sayın Muda dediğiniz gibi çok ilgi istemeyen, kendi halinde nazsız bir bitki gerçekten,
arada bir su verilirse ona bile razı garibim.
Bıcır bıcır dala gelince ben tomurcukları tek tek diktim. Yatırarak hiç aklıma gelmedi siz yazmadan önce dikmiştim.
Nasıl olsa tomurcukların hepsi de köklü kolayca toprağa tutunurlar.
Yer gök saksıyla doldu, artık koyacak yerim kalmadığı için
Lisianthus saksısının kenarına bu şekilde sıraladım.
Lisilerin ikinci senesi bu sene çiçeklerini açtıktan sonra
nasılsa kuruyacaklar, saksı da ağutumn joy'a kalacak diye düşündüm.
528598
Sukulentleriniz çok güzel, güle güle büyütün.
Bu sukulent merakı çok fenaymış, insan bir kere başladımı duramıyor.
Benim senecio m İstanbul'da balkonda, bir de çiçek açtı. Sizinki içeride sanırım. Dışarıda soğuktan etkilenir mi acaba?
akçabardak
08-12-2014, 21:54
Sukulentleriniz çok güzel, güle güle büyütün. ��
Bu sukulent merakı çok fenaymış, insan bir kere başladımı duramıyor.
Benim senecio m İstanbul'da balkonda, bir de çiçek açtı. Sizinki içeride sanırım. Dışarıda soğuktan etkilenir mi acaba?
Teşekkür ederim sevgili Phin, daha önce sukulentlerin s'esini bile bilmezdim, sağ olsunlar sukulentçi arkadaşlar bu sevgiyi bana da aşıladılar.
Sukulentlerim çoğaldıkça çoğalsın istiyorum artık, kendimi zor frenliyorum bakalım nereye kadar.
Seneciom şimdilik dışarıda duruyor, çok soğuklarda risk alamam geceleri 2-3 dereceye düşmeye başladığı zaman içeriye alırım, ilk kışımızı yaşayacağız bu sene.
Teşekkür ederim sevgili Phin, daha önce sukulentlerin s'esini bile bilmezdim, sağ olsunlar sukulentçi arkadaşlar bu sevgiyi bana da aşıladılar.
Sukulentlerim çoğaldıkça çoğalsın istiyorum artık, kendimi zor frenliyorum bakalım nereye kadar.
Seneciom şimdilik dışarıda duruyor, çok soğuklarda risk alamam geceleri 2-3 dereceye düşmeye başladığı zaman içeriye alırım, ilk kışımızı yaşayacağız bu sene.
Senecio yu ço ksevdim, bozulmasını hiç istemiyorum. Ben de hava keskinleşince içeri alayım en iyisi :)
meryem güman
29-12-2014, 21:26
Sayin akcabardak sizin ilk ve yasli kaktusum dediginiz o kaktus benim de sahib oldugum ilk kaktus bir arkafasim hediye etmisti inanilmaz guzel aciyor sizin kaktus ve sukulentleriniz de cok guzel acmislar umarim uzun yillar da cicek verirler
akçabardak
30-12-2014, 13:32
Sayin akcabardak sizin ilk ve yasli kaktusum dediginiz o kaktus benim de sahib oldugum ilk kaktus bir arkafasim hediye etmisti inanilmaz guzel aciyor sizin kaktus ve sukulentleriniz de cok guzel acmislar umarim uzun yillar da cicek verirler
Sevgili meryem güman öncelikle sayfama hoş geldiniz.
Seneler evvel edinmiştim o yaşlı kaktüsümü ve çiçek açtığını bile bilmiyordum edindiğimde, iyi ki edinmişiz diyorum, sonrası malum gördüğünüz gibi gerisi çorap söküğü gibi geldi, ondan da olsun bundan da olsun derken evde saksıdan geçilmez oldu.
Dilerim sizin kaktüsünüzün de üzerinden çiçekleri hiç eksik olmasın. Sevgiyle kalın.
akçabardak
02-01-2015, 13:08
Aileye yeni katılan bir sukulent
adını henüz öğrenemedim
Bilen arkadaşlar yazarlarsa sevinirim.
531310
vetman996
09-01-2015, 10:12
Sayın akçabardak merhaba.
Agaclar.net deryasında başka sayfaların derinliklerine dalarken kaktüs hastalığına kapıldım bende ve sayfanızı yeni keşfettim. Bu güzellikleri bizimle paylaştığınız için ayrıca teşekkür ediyorum.
Bitkileri severim ama yanıbaşında seninle yaşayacak, seninle yaşlanacak, uzun ömürlü bitkileri ayrı bir severim. Bonsai iyi bir seçenek belki ama kaktüs ve sukulentler bu konuda daha iyi bir karar diye düşünüyorum.
Kaktüsler bizim canlarımız, onları çok seviyoruz ve onların kaybında da üzülüyoruz. Kaktüsleri yetiştirdiğimiz toprağın özelliği ile diğer bitkileri yetiştirdiğimiz toprak farklı olmadığı zaman bu kaybı daha çok yaşıyoruz sanırım.
Daha anlaşılır bir ifade ile kaktüs toprağı daha geçirgen olmalı; torf, cocopeat, pomza gibi materyaller de içermeli. Bunlar bulunamıyorsa dere kumu, çakıl taşı olmalı mesela saksı içeriğinde.
Ünal Kaktüsün sahibi Ünal VURAL Bey solucan gübresini kaktüslerde kullandıklarını ve çok güzel sonuç aldıklarını aktarmıştı bana. Sürekli kullanmaya da devam edecekler. Biz de çok iyi sonuçlar aldık kendi denememizde.
Sizin kaktüslerinizdeki kaybı öğrenince, resimlerdeki kaktüs harcını da görünce bu yazıyı paylaşıyorum. Bilgiçlik taslamış gibi olduysam beni affedin lütfen. Ben de bir çok şeyi yeni yeni öğreniyorum. Bilgi paylaşıldıkça büyür..
Bir ömür sizlerle yaşayacak kaktüsler dileğiyle... Selamlar... Saygılar...
akçabardak
09-01-2015, 11:48
Sayın akçabardak merhaba.
Agaclar.net deryasında başka sayfaların derinliklerine dalarken kaktüs hastalığına kapıldım bende ve sayfanızı yeni keşfettim. Bu güzellikleri bizimle paylaştığınız için ayrıca teşekkür ediyorum.
Bitkileri severim ama yanıbaşında seninle yaşayacak, seninle yaşlanacak, uzun ömürlü bitkileri ayrı bir severim. Bonsai iyi bir seçenek belki ama kaktüs ve sukulentler bu konuda daha iyi bir karar diye düşünüyorum.
Kaktüsler bizim canlarımız, onları çok seviyoruz ve onların kaybında da üzülüyoruz. Kaktüsleri yetiştirdiğimiz toprağın özelliği ile diğer bitkileri yetiştirdiğimiz toprak farklı olmadığı zaman bu kaybı daha çok yaşıyoruz sanırım.
Daha anlaşılır bir ifade ile kaktüs toprağı daha geçirgen olmalı; torf, cocopeat, pomza gibi materyaller de içermeli. Bunlar bulunamıyorsa dere kumu, çakıl taşı olmalı mesela saksı içeriğinde.
Ünal Kaktüsün sahibi Ünal VURAL Bey solucan gübresini kaktüslerde kullandıklarını ve çok güzel sonuç aldıklarını aktarmıştı bana. Sürekli kullanmaya da devam edecekler. Biz de çok iyi sonuçlar aldık kendi denememizde.
Sizin kaktüslerinizdeki kaybı öğrenince, resimlerdeki kaktüs harcını da görünce bu yazıyı paylaşıyorum. Bilgiçlik taslamış gibi olduysam beni affedin lütfen. Ben de bir çok şeyi yeni yeni öğreniyorum. Bilgi paylaşıldıkça büyür..
Bir ömür sizlerle yaşayacak kaktüsler dileğiyle... Selamlar... Saygılar...
Merhaba sayın vetman 996, Sayfama hoş geldiniz.
Ağaçlar net deryasında olup ta kaktüs ve sukulent hastalığına ben de dahil olmak üzere yakalanmamak elde değil maalesef, ki sukulentin s'esini bile bilmezken ben de kendimi sukulentlerin içinde buldum kendimi.
Kaktüs ve sukulentler hakkında iyi bir karar olduğu konusunda kesinlikle size katılıyorum, diğer bitkileri ben de seviyorum ama sukulentlere hayranlığım gün günden daha da artmaya başladı :)
Kayıplara gelince, sukulentler konusunda daha çok yeni olduğumdan dolayı bir kaç kaybım oldu evet, bir ikisini sulama hatamdan kaynaklandı, toprak istekleri konusunda pek bilgim yok ama araştırma içerisindeyim, bakımları kolay görünse de işin derinliğine inildiğinde pek göründüğü gibi kolay değil :confused: ama sanırım zamanla deneme yanılmalarla bu işin de üstesinden gelip başarabiliriz.
Gübre konusunda hiç bir fikrim olmadığı için şimdiye kadar her hangi bir gübre kullanmadım, vermiş olduğunuz toprak harcı konusunda olsun, gübre konusunda olsun değerli bilgileriniz için size ayrıca teşekkür ediyorum. Bilgiçlik tasladığınızı asla düşünmüyorum, sizin de dediğiniz gibi bilgi paylaşıldıkça çoğalır düşünecesindeyim.
Tekrar değerli bilgileriniz için çok teşekkür ediyorum, kaktüs ve sukulentler konusunda size de kolay gelsin diyerek Saygılar selamlarımı iletiyorum.
akçabardak
18-02-2015, 13:14
Senecio Herreianus
:( :( :(
Arkadaşlar bu seneciom artık yokkk :(
Soğuklardan, donlardan koruyalım derken... salyangozlardan koruyamadım...
Bir salyangoz ikinci katın balkonuna tırmanır ve bula bula bu saksıyı bulmuş ve toprağa yumurtalarını bırakmayı başarmış vicdansız...
tabi bu yazın oluyor.
Havaların iyice serinlemesine kadar balkonda kalıyordu, ilk donlardan önce içeriye aldım, gelişimi gayet iyiydi,
yeni sürgünler veriyordu, gözüm hep üzerindeydi... taaa ki mercimek büyüklükteki yavru salyangozların ortaya çıkana kadar.
Bir gün dikkatimi çekti çok iyi giderken bir gariplikler olmaya başladı, saksıyı elime aldım dikkatlice bakınca durum anlaşıldı (s.yavruları şeffaf oldukları için önce fark edemedim) 15-20 tane yavru s. bitkimin üzerine koyun sürüsü gibi yayılmışlar otluyorlardı, sözüm ona bu bitki zehirli :confused: o anda ben bittim, pinçik pinçik etmişler bitkimi, sağlam olan filizlerden kesip yeniden diktim ama nafile kur-ta-ra-ma-dım :(
Ben onu çok sevmiştim neden hep çok sevdiklerim zarar görüyor bir anlam veremiyorum?
Duyarlı arkadaşlarım belki halimden anlarlar... görürler... :)
537555
Halinizi gördüm ve anladım Sevgili Akçabardak. ;) ;) ;)
akçabardak
18-02-2015, 15:48
Halinizi gördüm ve anladım Sevgili Akçabardak. ;) ;) ;)
Teşekkür ederim sevgili sakdag çok sağolun.
münevver48
18-02-2015, 16:49
inan çok üzüldüm.sevgili akçabardak,bu salyangozların bir düşmanı yok mu?kurbağaların yediğini duymuştum sanki ne kadar doğru bilmiyorum.ben ilaçla öldürmeyi de kıyamıyorum.
akçabardak
18-02-2015, 21:24
inan çok üzüldüm.sevgili akçabardak,bu salyangozların bir düşmanı yok mu?kurbağaların yediğini duymuştum sanki ne kadar doğru bilmiyorum.ben ilaçla öldürmeyi de kıyamıyorum.
Sorma sevgili münevver48, üzülmemek elde mi ki olan oldu işte, öyle çok kızdım ki bu salyangozlara bu sene bahçede gördüğüm salyangozları toplayıp gidip denize dökeceğim, yengeçlere yem olsunlar :D
Başa çıkabilecekmiyim peki... hiç sanmıyorum çevrede ki bahçelerde kaynıyor topla topla bitmezler :D sağlık olsun yapacak bir şey yok arkadaşım.
Acaba tavuk veya ördek yer mi salyangoz bilmiyorum da
akçabardak
18-02-2015, 22:06
Hiç sanmıyorum sevgili samur...
YeniGine
18-02-2015, 23:39
Sevgili akçabardak'ım belki kökünden yeniden yeşerir. (İnşallah.)
Valla mavi renkte bir ilaç varmış; sayesinde salyangozlar gelmezlermiş.
akçabardak
19-02-2015, 00:01
Sevgili akçabardak'ım belki kökünden yeniden yeşerir. (İnşallah.)
Valla mavi renkte bir ilaç varmış; sayesinde salyangozlar gelmezlermiş.
Sevgili YeniGineciğim kök diye bir şey bırakmamışlar, önce köklerden başlamışlar yemeye daha sonra bitkinin üzerine çıkmışlardı, bitkinin boncuklarından yiyememişler, boncukların arasında olan sapları yemişler bir de taze filizleri yemişler, fark etmeseydim belkide boncukları da yiteceklerdi bilemiyorum.
Biraz araştırma yaptım bahçeden uzaklaşmaları için odun külü serpilmesi gerektiğini okudum, bir de aliminyon bir kap içine ince dilimlenmiş salatalık koyulursa etrafa sadece bu tür hayvanların alabileceği bir koku yaydığı için börtü böcek, salyangozları kaçırıyormuş.
Denemekte fayda var diye düşünüyorum.
Bir de böyle bir haber buldum.
Sümüklüböceklerden Bira ile Kurtulun ~ KüçükBahçem'den... (http://www.kucukbahcem.net/2011/07/sumukluboceklerden-bira-ile-kurtulun.html#axzz3S8n7d0ZK)
YeniGine
19-02-2015, 00:20
:( Ben çiçeklerimi hep kaybettiğim için ne kadar üzüldüğünü anlayabiliyorum. Çook haklısın. Odun külünü duydum, salatalık hiç duymamış idim. Ama 2 sene önce burada bir komşum o dediğim mavi renkte ki ilaçtan atmış ve yan komşular hep şikâyet ediyorlardı, 'İlaçladı bahçeyi, şimdi bütün sümüklüböcekler bizim bahçelere geliyor' diyee...
Bal Kaktüs
19-02-2015, 01:46
Sayfanızı okudum. ilk mesajdaki kaybınızı görünce acı acı güldüm. Ben bahçede açık alanda yapıyorum. Çok ot olan bir bahçe ve salyangozlar sanki fabrikada üretiliyormuş gibi yerden fışkırıyor. Ve en çok sevdikleri çeşitlerden biri de Chamecereus silvestri. Sonra bir gecelik gelin, yılbaşı ve testere atlas çeşitleri. sonrada taze yumuşak bazı çeşitler.
Salyangozlar yüzünden bir gecelik gelin, atlas ve yetiştiremiyorum.
537679
537680
537681
537682
537683
Vaziyet böyle. tabi böyle olunca sizin yaşadığınızı anlıyorum.
Birde üstüne don vurdu. Sadece aloe vera olarak 17 tane anaç bitkim dondu.
Ama bunlar bu baharda daha çok saldırgan davranıp. Daha çok üretmeye niyetliyim.
Neyse size geçmiş olsun. Benim sorunlarımla daha fazla vakit almayayım.
Her şeye rağmen sayfanız çok güzel. Ellerinize sağlık.
Ben de alfabetik sırayla bitkilerimi sıraladığım bir sayfa başalttım. Orada çeşitlerimi resimliyorum.
Bal Kaktüs
19-02-2015, 01:54
Gübre konusunu yazacaktım unuttum. Sayın vetman996 nın firmasından ben de 20 kg.lık bir çuval solucan gübresi aldım. Bahara doğru saksı değişiminde kullanacaktım. Sabredemedim, sukulentlere kullandım. Henüz yeni sonuçların iyi olacağını bekliyorum. İlk önce solucan gübresinin en faydalı gübre olduğunu biliyorum. İkincisi Sayın vetnam996 yı daha önceki yıllardan. İlk çilek denemelerini yaptığı zamandan. Ben başka bir isimle üye ikenden tanıyorum. Takdir ediyorum ve güveniyorum. Ayrıca gelen üründe ben iyi bir malım diye kendini belli ediyor. Sayfasının adresi
solucan Gübresi satışı : Madrasol (http://www.madrasol.com)
Sanıyorum sitemizin departmanında da sayfası vardır.
Ben onu çok sevmiştim neden hep çok sevdiklerim zarar görüyor bir anlam veremiyorum?537555
Evet evet evet, aynen öyle oluyor ablacım. Çok üzüldüm, umarım aynından bulursun. Takma kafana, neler neler kaybettik bu kış. İçimizdeki yeşil aşkıyla daha da fazlasını elde ederiz biz:rolleyes:
Salyangozlar nemli ortamları severler ve buralarda çoğalırlar. Bahçenizde fazla miktarda bitki sıkışık biçimde bulunuyorsa ve saklanacakları beton zeminlerin altı da varsa değmeyin keyiflerine.
Bahçenizde tavuk ve ördek varsa salyangozları afiyetle yerler. Ördekler daha fazla seviyor, 1-2 sene önce evde ördek varken ceviz kırar gibi kırıp kırıp yiyorlardı.
vetman996
19-02-2015, 08:09
Gübre konusunu yazacaktım unuttum. Sayın vetman996 nın firmasından ben de 20 kg.lık bir çuval solucan gübresi aldım. Bahara doğru saksı değişiminde kullanacaktım. Sabredemedim, sukulentlere kullandım. Henüz yeni sonuçların iyi olacağını bekliyorum. İlk önce solucan gübresinin en faydalı gübre olduğunu biliyorum. İkincisi Sayın vetnam996 yı daha önceki yıllardan. İlk çilek denemelerini yaptığı zamandan. Ben başka bir isimle üye ikenden tanıyorum. Takdir ediyorum ve güveniyorum. Ayrıca gelen üründe ben iyi bir malım diye kendini belli ediyor. Sayfasının adresi
solucan Gübresi satışı : Madrasol (http://www.madrasol.com)
Sanıyorum sitemizin departmanında da sayfası vardır.
Değerli Kardeşim merhaba.
İltifatlarınız için çok teşekkür ediyorum. Sizlerin güvenine layık olmaya çalışacağız. Çalışacağız diyorum çünkü sipariş takibi ve kargolama ile ilgilenen arkadaşlarım var. Benim başka işlerim de olunca bir çok şeyden haberim olmuyor. Sizin solucan gübresi aldığınızdan haberim olmadığı gibi.
Bizler insanız ve mutlaka hatalarımız olacaktır doğamız gereği. Eğer hatamız olursa da telafisi için mesajlarınızı bekliyor olacağım.
Bu arada sizi tanıyamadım üye isminizi değiştirdiğiniz için. Ama zamanla daha yakından tanışırız sizde ve bende bu kaktüs sevdası oldukça.
Sevgili Akçabardak'ın sayfasını daha fazla meşgul etmiyeyim isterseniz.
Her şey gönlünüzce olsun. Selamlar...
akçabardak
19-02-2015, 14:50
Sayfanızı okudum. ilk mesajdaki kaybınızı görünce acı acı güldüm. Ben bahçede açık alanda yapıyorum. Çok ot olan bir bahçe ve salyangozlar sanki fabrikada üretiliyormuş gibi yerden fışkırıyor. Ve en çok sevdikleri çeşitlerden biri de Chamecereus silvestri. Sonra bir gecelik gelin, yılbaşı ve testere atlas çeşitleri. sonrada taze yumuşak bazı çeşitler.
Salyangozlar yüzünden bir gecelik gelin, atlas ve yetiştiremiyorum.
537679
537680
537681
537682
537683
Vaziyet böyle. tabi böyle olunca sizin yaşadığınızı anlıyorum.
Birde üstüne don vurdu. Sadece aloe vera olarak 17 tane anaç bitkim dondu.
Ama bunlar bu baharda daha çok saldırgan davranıp. Daha çok üretmeye niyetliyim.
Neyse size geçmiş olsun. Benim sorunlarımla daha fazla vakit almayayım.
Her şeye rağmen sayfanız çok güzel. Ellerinize sağlık.
Ben de alfabetik sırayla bitkilerimi sıraladığım bir sayfa başalttım. Orada çeşitlerimi resimliyorum.
Sayın Bal Kaktüs Sayfama hoş geldiniz, halimi anladığınız için çok teşekkür ederim.
Gerçekten bu salyangozlar bahçelerimize çok zarar veriyorlar ve hiç bir çare bulamıyorum, kimyevi ilaç ta ben atmak istemiyorum, her yer salyangoz kaynıyor sizin dediğiniz gibi topraktan fışkırıyorlar.
Sizin bitkilerinize de yazık olmuş, üzücü bir durum emekler veriyoruz, uğraşıyoruz, didiniyoruz ama yapacak bir şey yok... size de geçmiş olsun.
akçabardak
19-02-2015, 15:14
Salyangozlar nemli ortamları severler ve buralarda çoğalırlar. Bahçenizde fazla miktarda bitki sıkışık biçimde bulunuyorsa ve saklanacakları beton zeminlerin altı da varsa değmeyin keyiflerine.
Bahçenizde tavuk ve ördek varsa salyangozları afiyetle yerler. Ördekler daha fazla seviyor, 1-2 sene önce evde ördek varken ceviz kırar gibi kırıp kırıp yiyorlardı.
Sayın h_doğan bu salyangozlar her yerde ayrıca çok iyi tırmanıcıdırlar o yüzden kafanı çevirdiğin her yerde görebiliyorsunuz, gece bahçeye iniyorlar gündüz hep yukarılarda, ağaç dallarında, duvarlarda, geniş yapraklı bitkilerin yaprak arkalarında her yerde :D
Tavuk ve ördeklerin onları yediklerini ilk defa duyuyorum ama bahçemde tavuk ve ördeğim maalesef yok, olsaydı ne iyi olurdu ben çok seviyorum tavuğum olsun, ördek, kuzularım olsun... :)
akçabardak
28-02-2015, 17:32
Binlerin anası (Aşkın gözyaşları)
Bu halden,
538781
Dondurucu soğuklar yüzünden
bu hale geldi :(:(
538782
Geriye kalanlar ise bu yavrucaklar (göz yaşları)
bakalım yaşama tutunabilecekler mi...
538783
günebakan
01-03-2015, 07:28
Sevgili akçabardak o yavrulardan bir sürü binlerin annesi bitkiniz olur bence:)
akçabardak
01-03-2015, 12:43
Sevgili akçabardak o yavrulardan bir sürü binlerin annesi bitkiniz olur bence:)
Sevgili günebakan yavruların hepsini tek tek diktim, umarım yeniden hayata tutunurlar.
Sevgili günebakan yavruların hepsini tek tek diktim, umarım yeniden hayata tutunurlar.
Geçmiş olsun. Maalesef bu seneki soğuklar/donlar bitkileri epey zorladı. Balkonumdaki serada tuttuğum sukulentlerimin başına aynı şey geldi. Şimdi toparlamaya çalışıyorlar.
akçabardak
02-03-2015, 20:19
Geçmiş olsun. Maalesef bu seneki soğuklar/donlar bitkileri epey zorladı. Balkonumdaki serada tuttuğum sukulentlerimin başına aynı şey geldi. Şimdi toparlamaya çalışıyorlar.
Sayın mclog sayfama öncelikle hoş geldiniz der teşekkür ederim.
Bu sene Türkiye genelinde çok kayıplar oldu yapacak bir şey yok olan oldu size de çok geçmiş olsun, kolay gelsin.
akçabardak
02-03-2015, 20:46
Bu gün saksılarını değiştirdiğim sukulentlerim.
Graptopetalum
Büyük saksıda olanlar tomurcuklanmaya başladılar,
küçük saksıda olanlar yapraktan yetiştirdiklerim bir senedir
büyümeye çalışıyorlar, çok ağır büyüyorlar.
Yaprakları da pek çıt kırıldım bana dokunma diyorlar :D
539022
Katmerli pembe kalanchoem bir türlü açamadı.
539023
Echeveris Set Oliver
539024
Echeveria-Topsy-Turvy
539025
sardunya aşkı
14-03-2015, 23:55
sayın akçabardak geçmiş olsun umarım ufaklıklar hayata tunurlar.bu seneki kış herkesden az **** çok birşeyler aldı hayırlısı inşallah daha güzellerini yetiştiririz.
samet123
15-03-2015, 00:01
Çok güzeller.
akçabardak
15-03-2015, 12:21
sayın akçabardak geçmiş olsun umarım ufaklıklar hayata tunurlar.bu seneki kış herkesden az **** çok birşeyler aldı hayırlısı inşallah daha güzellerini yetiştiririz.
Öncelikle sayfama hoş geldiniz sevgili sardunya aşkı, teşekkür ederim.
Maalesef bu sene kış biraz çetin geçti dediğiniz gibi bir çok kişilerden bir şeyleri alıp götürdü, bazılarına üzülmedim desem yalan olur, her birinin hatırası vardı bende ne diyelim sağlık olsun kalanlarla yetinmek zorundayız. Teşekkürler.
akçabardak
26-03-2015, 23:19
Sedum Automn Joy
Keyfi yerinde :)
543130
akçabardak
28-03-2015, 14:09
Bu gün ilk defa bütün sukulenetlerime ve kaktüslerime sıvı besin verdim,
edindiğimden beri hiç besin vermemiştim bakalım bundan sonra
nasıl bir gelişim gösterecekler.
Daha sonra da bütün yaz boyunca kalacakları yerlerine yavaş yavaş
dışarıya çıkartmaya başladım.
Soğuklardan kurtulanlar
Kırmızı kalanchoe
hala açamadık
543548
Pembe katmerli kalanchoe
543549
akçabardak
28-03-2015, 14:15
Stapelia-Gigantea
543558
akçabardak
28-03-2015, 14:27
Aloe-Juvenna
543559
Aloe Vera
Dondurucu soğuklardan kurtulanların arasında
tek bir tanesi kurtulabildi :(
hala yaşam savaşı vermekte.
543560
akçabardak
28-03-2015, 14:31
Bunlar sanırım bir çeşit kalanchoe ama ikisi de aynı tür mü bilemedim,
Sevgili Güler hanımdan gelmişlerdi.
543572
543573
akçabardak
28-03-2015, 14:36
Echeveria-Set-Oliver
543575
Echeveria-Topsy-Turvy
543576
akçabardak
28-03-2015, 14:38
Sempervivum
543577
akçabardak
28-03-2015, 14:40
Crassula Kapitela
543579
akçabardak
28-03-2015, 14:45
Ceropegia stapeliiformis
Aylardır ne uzuyor ne de kısalıyor :D
hiç bir gelişme göstermedi ama ölmedi de...
543580
akçabardak
28-03-2015, 14:54
Echeveria setosa
Öldürmeyen allah ölmezmiş, canım benim
nasıl da yaşamak için savaş veriyor garibim
aylardır gıdım gıdım ilerleyip canlanmaya çalışıyor
Böyleyken
http://www.agaclar.net/forum/1318381-post121.htm
Şimdi azilmli bir şekilde yaşama tutunmaya çalışıyor.
4 minik yaprak oluştu.
543585
akçabardak
28-03-2015, 16:07
Sedum Palmeri
543601
akçabardak
30-03-2015, 14:25
Bir gecelik gelin
Dondurucu soğuklardan önceki hali
544034
Dondurucu soğuklardan sonraki hali :( :( :(
544035
Gövdesi yeşil ama nereden sürgün vereceğini bilemediğim için
şimdilik dokunmuyorum, sürgün verip vermiyeceği de belli değil, bir ümit.
Bir gecelik gelin
544034
544035
Yazık olmuş.Bir an önce kuruyan kısımlarından arındırıp ona bir fırsat vermek lâzım.
akçabardak
30-03-2015, 19:10
Yazık olmuş.Bir an önce kuruyan kısımlarından arındırıp ona bir fırsat vermek lâzım.
Teşekkür ederim sayın emmi, bu gün fırsatım olmadı ama yarın inşallah budamasını yaparım, soğuklara dayanıklı diye dışarıda bıraktım ama yanılmışım.
akçabardak
01-04-2015, 20:15
Senecio Herreianus
Arkadaşlar bu seneciom artık yokkk :(
Soğuklardan, donlardan koruyalım derken... salyangozlardan koruyamadım...
Bir salyangoz ikinci katın balkonuna tırmanır ve bula bula bu saksıyı bulmuş ve toprağa yumurtalarını bırakmayı başarmış vicdansız...
tabi bu yazın oluyor.
Havaların iyice serinlemesine kadar balkonda kalıyordu, ilk donlardan önce içeriye aldım, gelişimi gayet iyiydi,
yeni sürgünler veriyordu, gözüm hep üzerindeydi... taaa ki mercimek büyüklükteki yavru salyangozların ortaya çıkana kadar.
Bir gün dikkatimi çekti çok iyi giderken bir gariplikler olmaya başladı, saksıyı elime aldım dikkatlice bakınca durum anlaşıldı (s.yavruları şeffaf oldukları için önce fark edemedim) 15-20 tane yavru s. bitkimin üzerine koyun sürüsü gibi yayılmışlar otluyorlardı, sözüm ona bu bitki zehirli :confused: o anda ben bittim, pinçik pinçik etmişler bitkimi, sağlam olan filizlerden kesip yeniden diktim ama nafile kur-ta-ra-ma-dım :(
Ben onu çok sevmiştim neden hep çok sevdiklerim zarar görüyor bir anlam veremiyorum?
Duyarlı arkadaşlarım belki halimden anlarlar... görürler... :)
537555
Senecio herreianus ve salyangoz hikayesi böyle başladı, hikayenin altına şöyle demiştim '' Duyarlı arkadaşlarım belki beni anlar... görürler'' ve
Bir duyarlı arkadaşım halimi anladı... gördü :o
Şimdi bu duyarlı arkadaşıma buradan çooooook teşekkür ediyorum beni çok mutlu ettiği için, bir tek senecio mu... dahası da vardı kolide.
Tek tek onlar için hazırladığım toprak ve minik saksılarda yerlerini aldılar ;)
Koliden çıkan senecio herreianus ve diğer isimlerini henüz bilemediğim
sukulentlerim. Teşekkürler sevgili sakdag.
Bir ara yavrucakların isimlerini de belirtirseniz size duacı oluruz.
Toplu halimiz
544344
Senecio herreianus
544345
Stapelia grandiflora
544346
huernia pendula
544347
Delosperma echinatum
544348
akçabardak
01-04-2015, 20:19
Devam
Rhipsalis eliptica
Merhabaaa el sallıyoruz
544353
Opuntia subulata
544354
Huernia macocarpa
544355
Delosperma cooperi
544356
Ceropegia sandersonii
544357
Yaşatamadım:(
akçabardak
01-04-2015, 20:21
Ve son iki tane daha
Crassula lycopodioides
544363
Ockularia deltoides
544364
Çok severek istememe rağmen yaşatamadım:(
Dilerim hiç birisini kaybetmeden tutturabilirim,
çünkü hepsi de pek sevimliler.
B e t ü l
01-04-2015, 21:28
Yeni bebekleriniz güzel güzel büyüyecekler bence.
Ne de olsa usta bir elden diğer bir usta ele geçmişler.
akçabardak
01-04-2015, 22:24
Yeni bebekleriniz güzel güzel büyüyecekler bence.
Ne de olsa usta bir elden diğer bir usta ele geçmişler.
Teşekkür ederim sevgili B e t ü l, inşallah beni severler ve güzel güzel büyüyecekler, yeter ki hayata tutunabilsinler tek isteğim.
YeniGine
01-04-2015, 23:02
Çok güzeller sevgili akçabardak'ım, güle güle büyüsünler inşallah...
akçabardak
01-04-2015, 23:13
Çok güzeller sevgili akçabardak'ım, güle güle büyüsünler inşallah...
Teşekkür ederim sevgili YeniGinem sağolasın.
münevver48
03-04-2015, 14:50
sevgili akçabardak,kayıplarınız için üzülmüştüm.ama gönlü zengin paylaşımcı arkadaşlar sağ olsunlar, telafisi edilmiş.bir gecelik gelininiz de inşallah yeşerir. yeni bebişlerinizi güle güle büyütün.sevgiler...
akçabardak
03-04-2015, 16:05
sevgili akçabardak,kayıplarınız için üzülmüştüm.ama gönlü zengin paylaşımcı arkadaşlar sağ olsunlar, telafisi edilmiş.bir gecelik gelininiz de inşallah yeşerir. yeni bebişlerinizi güle güle büyütün.sevgiler...
Teşekkür ederim sevgili münevver48, dediğin gibi gönlü zengin paylaşımcı arkadaşlarımız sağ olsunlar beni çok mutlu etti, dilerim allahtan herkes mutlu olsun, daha güzelleri sizlerin olsun dileğimle sevgiler.
Güle güle büyüt Akçabardak Ablacım,
isimlere gelince Stapelia grandiflora, 2 çeşit huernia(biri pendula diğeri marcocarpaydı galiba), oscularia deltaoides, delosperma cooperi, delosperma echinatum, opuntia subulata, ceropegia sandersonii, rhipsalis elliptica, crassula lycopoides var.
akçabardak
03-04-2015, 23:21
Güle güle büyüt Akçabardak Ablacım,
isimlere gelince Stapelia grandiflora, 2 çeşit huernia(biri pendula diğeri marcocarpaydı galiba), oscularia deltaoides, delosperma cooperi, delosperma echinatum, opuntia subulata, ceropegia sandersonii, rhipsalis elliptica, crassula lycopoides var.
Tekrar tekrar teşekkürler sevgili sakdag, sevgiler selamlar.
Kayıplar hepimizi çok üzdü bu yıl sevgili akçabardak ama bazıları var ki ''evlat acısı gibi oturdu''derler ya öyle oldu sanki. Bir gecelik gelinin haline çok üzüldüm umarım yeni filizlerle sevindirir sizi ve yeni bebekleriniz hayırlı olsun güle güle büyütün. Sevgi ve selamlar :)...
akçabardak
05-04-2015, 19:49
Kayıplar hepimizi çok üzdü bu yıl sevgili akçabardak ama bazıları var ki ''evlat acısı gibi oturdu''derler ya öyle oldu sanki. Bir gecelik gelinin haline çok üzüldüm umarım yeni filizlerle sevindirir sizi ve yeni bebekleriniz hayırlı olsun güle güle büyütün. Sevgi ve selamlar :)...
Uzun bir zamandan sonra sizi burada görmek beni çok mutlu etti sevgili berçin, özlemişim hoş geldiniz sefalar getirdiniz.
Kayıplaraaar kayıplar onları hiç hatırlamak bile istemiyorum ama sayfamda görünce içimden ah çekmeden geçemiyorum, dönüp dönüp geriye bakıyorum gerçekten içim yanıyor, ''evlat acısı gibi oturdu'' lafına yürekten katılıyorum onlar bizim evlatlarımız gibiydi sevgili berçin.
En çok ta bir gecelik gelinim ve crassula ovata'ma üzüldüm, bir gecelik gelinimin bu sene çiçeklendiğini görürüm diye beklerken...:( :( :(
Crassula ovatanın ayrı bir anıları vardı bende, bir anda yok olup gitti :(
Bir gecelik gelini kuruyan yapraklarını budadım, gövdesi yeşil bir ümit belki yeniden uykudan uyanır diye ümitliyim, bakalım hayırlısı.
Yeni bebişlerim için teşekkür ederim çok sağ olun. Sevgiyle kalın
akçabardak
05-04-2015, 20:02
Dondurucu soğuklarda kaybettiğim Binlerin anası (Aşkın gözyaşları) nın
geride kalan gözyaşları hayata tutunmaya başladılar, yeni yapraklarını
vermeye başladılar.
Hepsi de hayata tutunduklarını alkışlar gibiler sanki,
baksanıza şunlara nasıl da mutlular :)
545062
akçabardak
05-04-2015, 20:19
Sukulentlerimin çoğunu artık yaz boyu kalacakları yere taşıdım
Yer bulabilirsem kalan diğerleri ve yeni gelen bebişleri de taşıyacağım
hayırlısıyla.
Sukulentin ''S''sini bile bilmez iken bir iki, bir iki derken meğer
ne çok sukulentim oluvermiş, bir de bunların saksılar küçük boy
hepsi de büyük saksıda olsa... aman allahım... yer sorunu olacak...:dilli:
Balkon duvarına 3 kat raf yapıldı
bütün raflar doldu
545075
545076
545077
545078
545079
akçabardak
27-04-2015, 20:52
Sedum spurium
Geniş saksıya alındıktan sonra kendini toparladı.
549149
2-3 hafta önce ilaçlarımı yazdırmak için sağlık ocağına gitmiştim.
Sıramı beklerken pencerede bu bitki gözüme takıldı.
O bitkiden 3cm.lik bir filiz kopardım eve gelince sedum saksısına
geçici olarak diktim, tuttu ve büyüdü sanırım çiçek açacak ama
ben onun adını bilmiyorum, bilen varsa yazarsa sevinirim.
549150
loveforlife
28-04-2015, 07:30
2-3 hafta önce ilaçlarımı yazdırmak için sağlık ocağına gitmiştim.
Sıramı beklerken pencerede bu bitki gözüme takıldı.
O bitkiden 3cm.lik bir filiz kopardım eve gelince sedum saksısına
geçici olarak diktim, tuttu ve büyüdü sanırım çiçek açacak ama
ben onun adını bilmiyorum, bilen varsa yazarsa sevinirim.
549150
Sedum sarmentosum bu Sevgili Akçabardak... Hazırlan, her yeri sarar seneye...
akçabardak
28-04-2015, 09:09
Sedum sarmentosum bu Sevgili Akçabardak... Hazırlan, her yeri sarar seneye...
Teşekkür ederim Sevgili loveforlife, desenize ona da şimdiden geniş bir saksı ayarlamam gerektiğini ve onu oradan alıp kendi saksısına dikmem şart oldu.
akçabardak
06-05-2015, 19:53
Graptopetalum
Kışı sapa sağlam atlatmayı başardı ama salyangozların
hışmından bir türlü kurtulamamıştı :mad: yapraklarını
yiye yiye bitiremediler, baktım bahçede salyangozlar
rahat bırakmayacaklar... ben de saksıya aldım, kendini
toparladı ve geç te olsa çiçek açmaya başladı,
gövdelerinde yavru oluşturuyorlar, çok mutluyum :)
550985
550986
milaca2010
06-05-2015, 23:04
Bir gecelik gelin
544034
544035
Sevgili akçabardak Bir gecelik gelininiz ne hale gelmiş, çok üzüldüm, bence donmuş kısımlarından arındırın.
akçabardak
06-05-2015, 23:30
Sevgili akçabardak Bir gecelik gelininiz ne hale gelmiş, çok üzüldüm, bence donmuş kısımlarından arındırın.
Sevgili milaca hiç sormayın gelinime ben de çok üzüldüm, üzüntümü paylaştığınız için çok teşekkür ederim.
Evet donmuş kısımlarını budadım bir tek gövde kaldı öylece bekliyor hiç bir hareket yok şu ana kadar, umutla bekliyorum bende.
Bu sene çiçek açmasını beklerken şimdi ne halde, hayırlısı diyelim.
milaca2010
07-05-2015, 00:06
Sevgili akçabardak; Sn.Zafer inandıklı beyin gönderdiği bir gecelik gelinimde sizinki kadar olmasada soğuklardan oldukça etkilendi, ayrıca evde olmadığımız bir zamanda çıkan fırtınada devrilip bir kaç saksıyıda beraberinde devirmiş, bu aralar biraz düzelip sürgünler vermeye başladı, iki yıllık oldu daha çiçek açmadı bekliyoruz o güzel gelini, tekrar üzüntülerimi bildiririm, kayıp ederseniz üzülmeyin arzu ederseniz gönderebilirim, ****** temennimiz düzelmesi, sevgiler.
akçabardak
07-05-2015, 09:41
Sevgili akçabardak; Sn.Zafer inandıklı beyin gönderdiği bir gecelik gelinimde sizinki kadar olmasada soğuklardan oldukça etkilendi, ayrıca evde olmadığımız bir zamanda çıkan fırtınada devrilip bir kaç saksıyıda beraberinde devirmiş, bu aralar biraz düzelip sürgünler vermeye başladı, iki yıllık oldu daha çiçek açmadı bekliyoruz o güzel gelini, tekrar üzüntülerimi bildiririm, kayıp ederseniz üzülmeyin arzu ederseniz gönderebilirim, ****** temennimiz düzelmesi, sevgiler.
Sevgili milaca bu sene çok kayıplar verdik hepimiz, ben bukadarını beklemiyordum soğuktan etkileneceğini bilseydim içeriye almazmıydım, ne olduysa o bir gecede olan oldu o gece -7 lere düşünce dayanamadı sonrasında battniyelerle sardım ama olan olmuştu, çok geç kalmıştım.
Gövdesi şu anda çok sağlıklı gibi duruyor belki dibinden yeni sürgünler verir diye bekliyorum, hala ümidimi kesmedim.
Bahçedeki limon ağacım bile donma tehlikesi atlattı ama çok şükür şimdi yeni sürgünler vermeye başladı.
Biraz daha bekleyelim bakalım durum ne olacak ona göre hareket edelim olurmu... çok teşekkür ediyorum, inşallah dediğiniz gibi düzelir ve bir mucize olur. Selamlar sevgiler.
Garibim köşesinde öylece duruyor, yerini pek sevmişti o yüzden yerinden oynatmak istememiştim, bu sene 3. senesinde olacaktı... :(
Şu anki durumu:
551107
münevver48
11-05-2015, 08:03
sevgili akçabardak, bir gecelik gelininize en az sizin kadar üzüldüm. inşallah sıcaklar arttıkça gelininiz bir sürpriz yapar. gövdesi sağlıklı görünüyor. tabi siz yakından daha iyi bilirsiniz.hani diyorum ki saksıdaki toprağını biraz üstten boşaltsanız çok az incitmeden ve yeni toprak ilave etseniz,oda size yeni sürgünler vererek ilginize karşılık verir mi? acaba en kısa zamanda filizlenmesini diliyorum sevgiler....
akçabardak
11-05-2015, 12:17
sevgili akçabardak, bir gecelik gelininize en az sizin kadar üzüldüm. inşallah sıcaklar arttıkça gelininiz bir sürpriz yapar. gövdesi sağlıklı görünüyor. tabi siz yakından daha iyi bilirsiniz.hani diyorum ki saksıdaki toprağını biraz üstten boşaltsanız çok az incitmeden ve yeni toprak ilave etseniz,oda size yeni sürgünler vererek ilginize karşılık verir mi? acaba en kısa zamanda filizlenmesini diliyorum sevgiler....
Sevgili münevver48 her an filizlenir diye bekliyorum ama şu ana kadar hiç bir belirti görünmüyor. Saksıya yeni toprak ilavesi de hiç aklıma gelmedi doğrusu, akıl akıldan üstün derler ya, benim aklıma bile gelmedi iyi ki hatırlattın ben en iyisi öyle yapayım bakalım, onu öylece gördükçe içim sızlıyor iki yıl büyütmeye çalışmıştım ben onu. İki yıllık emek bir gecede gitti, kısmette var ise tekrar yeşerir yoksa fotoğraflarda hatıra olarak kalacak. Sevgiler
münevver48
11-05-2015, 16:20
Sevgili münevver48 her an filizlenir diye bekliyorum ama şu ana kadar hiç bir belirti görünmüyor. Saksıya yeni toprak ilavesi de hiç aklıma gelmedi doğrusu, akıl akıldan üstün derler ya, benim aklıma bile gelmedi iyi ki hatırlattın ben en iyisi öyle yapayım bakalım, onu öylece gördükçe içim sızlıyor iki yıl büyütmeye çalışmıştım ben onu. İki yıllık emek bir gecede gitti, kısmette var ise tekrar yeşerir yoksa fotoğraflarda hatıra olarak kalacak. Sevgiler
sevgili akçabardak, ne demiş büyüklerimiz ''çıkmadık canda umut vardır'' diye benim yeşereceğine dair ümidim var. sizinde olduğunu biliyorum. tabi önce Allah onun izniyle yeşermesi bekleyeceğiz sevgiler.
cörekotu
14-05-2015, 10:17
Sevgili akcabardak ahh ahhh ne kadar üzüldüm birgecelik gelininize icim yandi :(
Ama hala hayat var gibi insallah daha güzel sürgünler verip en kisa zamanda ciceklerde sizi yeniden sevindirir... Sevgiler...
akçabardak
14-05-2015, 11:00
Sevgili akcabardak ahh ahhh ne kadar üzüldüm birgecelik gelininize icim yandi :(
Ama hala hayat var gibi insallah daha güzel sürgünler verip en kisa zamanda ciceklerde sizi yeniden sevindirir... Sevgiler...
Sevgili çörekotu atlatırız diye düşündüm ama olmadı :( bu bölgede bu kadar soğuk olabileceğini tahmin bile edemedim, 15 senedir bu bölgedeyim ilk defa böyle bir dondurucu soğukla karşılaştım, bahçede limon mandalin ağaçları bile etkilendi, mandalinlerde çiçek neredeyse yok derecede az görülmekte, limon ağacım üzerinde limonlarıyla dondu, çok şükür şimdi yeniden yeni sürgünler verdi ama birgecelik gelinde henüz hiç bir belirti yok, öylece bekliyorum, hayırlısı deyip ümidimi kesmedim. Sevgiler
akçabardak
23-05-2015, 20:28
Emektar kaynana topuzum tomurcuklanmaya başladı
554797
Silvestrii - Yılan kaktüsüm çiçeklerini göstermeye başladı.
Her bir parçasında tomurcuklar var.
554798
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.