View Full Version : akçabardak / Kaktüs ve Sukulentlerim
akçabardak
23-05-2015, 20:34
Sevgili sagdak bak miniklerin biri hariç hepsi de tuttu, çok mutluyum
Senecio herreianus, uçlardan vermeye bile başladık.
Bu sefer salyangozların tırmanamayacağı bir yere astım :D
554799
akçabardak
23-05-2015, 20:51
Ve diğer miniklerin sevgili sagdak
Hepsi bir arada
554802
Tuttuk ta
554803
çiçek bile açtık
554804
Bu ikisinin saksısında birer tane mülteci çimlenmiş
önce ot diye söküp atacaktım ama sonra nedense
6. hissim bana bırak kalsınlar bakalım neymiş dedi :D
bende bıraktım çıka çıka sardunya çıkmaz mı...
sanırım hazırladığım toprağa tohum karışmış,
oysa dondurucu soğuklarda bütün sardunyalarım donmuştu...
bak şu allahın işine...
554805
Yavru bile verdik, sevgili sagdak bir kere daha çok teşekkür ediyorum buradan size iyi ki varsınız.
Keşke Ceropegia sandersonii de tutturabilseydim, çok değişik bir tür müş,
sizin kini görünce kıymetini daha iyi anladım, sağlık olsun.
554806
akçabardak
23-05-2015, 21:52
Sedum spurium
554823
ve Sedum sarmentosum
geldiğinde 2 cm. di büyüdü ve çiçek açtı, çıtı pıtı
554824
akçabardak
25-05-2015, 12:31
Zakkum çiçekleri eşliğinde, öğle saatinde tam açmış olarak yakalayabaildim
Silvestrii (yılan kaktüsümü), aslında pek yılan gibi bir formu da yok ama...
Küçük parmağımın büyüklünde her bir parçası, en küçüğü 2 cm. en büyüğü 5-6 cm.
parmak kaktüsü mü demeliyim acabaa...
555012
münevver48
25-05-2015, 17:32
Zakkum çiçekleri eşliğinde, öğle saatinde tam açmış olarak yakalayabaildim
Silvestrii (yılan kaktüsümü), aslında pek yılan gibi bir formu da yok ama...
Küçük parmağımın büyüklünde her bir parçası, en küçüğü 2 cm. en büyüğü 5-6 cm.
parmak kaktüsü mü demeliyim acabaa...
555012
:) sevgili akçabardak, çok güzel açmaya başlamış. yılan kaktüsün. çocukluğumda bir komşumuzun merdiveninde upuzun sarkan çiçek çok hoşuma giderdi. rengine bayılırdım. isminin yılan çiçeği diye söyleyince biraz ürperir uzaktan seyrederdim. çocukluk işte şimdi bulsam başıma taç yaparım herhalde.fakat o kaktüs böyle değildi. daha uzun gerçekten yılan gibi biraz da daha tüylü (dikenli) ve çiçekleri biraz yılbaşını andıran ve çok güzel pembesi vardı.tabi komşum onun kaktüs ailesine ait olduğunu bilmiyordu.senelerce açtı. bende bilmiyordum ta ki kaktüs hastalığına tutulana kadar. bu arada zakkumlar da çok güzel olmuş. sevgiler..
akçabardak
26-05-2015, 21:03
:) sevgili akçabardak, çok güzel açmaya başlamış. yılan kaktüsün. çocukluğumda bir komşumuzun merdiveninde upuzun sarkan çiçek çok hoşuma giderdi. rengine bayılırdım. isminin yılan çiçeği diye söyleyince biraz ürperir uzaktan seyrederdim. çocukluk işte şimdi bulsam başıma taç yaparım herhalde.fakat o kaktüs böyle değildi. daha uzun gerçekten yılan gibi biraz da daha tüylü (dikenli) ve çiçekleri biraz yılbaşını andıran ve çok güzel pembesi vardı.tabi komşum onun kaktüs ailesine ait olduğunu bilmiyordu.senelerce açtı. bende bilmiyordum ta ki kaktüs hastalığına tutulana kadar. bu arada zakkumlar da çok güzel olmuş. sevgiler..
Sevgili münevver çocukluk halimiz bambaşkaydı arkadaşım ya, keşke o günlere geri dönebilsek o masum, saf tertemiz duygular ne kadar güzeldi o günler.
Kim bilir belki o tacın başınıza takma zamanı gelmiştir. kaktüsüme ben de şaşırıyorum bu nasıl bir yılan kaktüsü diye ama olsun ben böylesini de sevdim.
Senin dediğin kaktüsten bir yerde gördüm ama şu an hatırlayamadım, senin dediğin gibi pembe ve yılbaşı çiçeği gibiydi, allah allah dedim bu nasıl bir yılan kaktüsüymüş böyle diye.
Zakkumlarım yeni yeni açmaya başladılar, tam olarak açtıklarında çok güzel oluyorlar fotoğraflarını çekerim yine, beğendiğin için çok teşekkür ederim. Sevgiler.
Bahsettiğiniz pembe yılbaşı çiçeği gibi çiçekleri olan yılan kaktüs ''aporocactus flagelliformis'' bitkisidir. Şahanedir, muhteşemdir ve benim yetiştirmeyi başaramadığım bitkilerden biridir. Defalarca defalarca denedim ama olmadı olmuyor...
Müsadenizle netten alıntı bir resim ekleyeyim..
555295
İnsan görünce ''keşke benim olsa'' demekten kendini alamıyor değil mi?;)
akçabardak
26-05-2015, 22:51
Çok güzel bir şeymiş bu ya bayıldım, bayıldım.
Sevgili sakdag fotoğrafı görünce gizli hazine nereden çıktıııı diyordum kiiii.... yazınızı okuyunca tüh dedim yanıldığımı gördüm
bir an sizin zannettim :) Bence pes etmeyin, azimle devam edin mutlaka bir gün olur diyorum.
Sevgili sakdag bende bir çeşit daha var bir seneyi geçti ama ne ölüyor ne de ilerliyor,
geldiğinden bu yana hep aynı durumda, ama türünü hiç bilmiyorum.
İşte benim Yılan kaktüsüm incecik 5 mm çapnda bir şey ama uzun uzun, eklediğiniz fotoğraftakinden olmasını
şimdi daha çok istiyorum.
555364
loveforlife
27-05-2015, 00:19
Çok güzel bir şeymiş bu ya bayıldım, bayıldım.
Sevgili sakdag fotoğrafı görünce gizli hazine nereden çıktıııı diyordum kiiii.... yazınızı okuyunca tüh dedim yanıldığımı gördüm
bir an sizin zannettim :) Bence pes etmeyin, azimle devam edin mutlaka bir gün olur diyorum.
Sevgili sakdag bende bir çeşit daha var bir seneyi geçti ama ne ölüyor ne de ilerliyor,
geldiğinden bu yana hep aynı durumda, ama türünü hiç bilmiyorum.
İşte benim Yılan kaktüsüm incecik 5 mm çapnda bir şey ama uzun uzun, eklediğiniz fotoğraftakinden olmasını
şimdi daha çok istiyorum.
555364
Sevgili Akçabardak,
Yanılıyor da olabilirim elbette ama ben bu güzeli Selenicereus grandiflorus (https://www.google.com.tr/search?q=selenicereus+grandiflorus&rlz=1C1TEUA_enTR483TR483&espv=2&biw=1093&bih=479&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=qfBkVb7EMqqu7gbZiICQCg&sqi=2&ved=0CAYQ_AUoAQ)a benzettim. O da harika bir tür bence...
Her bitkin ayrı güzel, keyfiniz daim olsun...
akçabardak
27-05-2015, 17:36
Sevgili Akçabardak,
Yanılıyor da olabilirim elbette ama ben bu güzeli Selenicereus grandiflorus (https://www.google.com.tr/search?q=selenicereus+grandiflorus&rlz=1C1TEUA_enTR483TR483&espv=2&biw=1093&bih=479&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=qfBkVb7EMqqu7gbZiICQCg&sqi=2&ved=0CAYQ_AUoAQ)a benzettim. O da harika bir tür bence...
Her bitkin ayrı güzel, keyfiniz daim olsun...
Teşekkür ederim sevgili loveforlife, evet verdiğiniz ismi biraz inceledim benziyor, çiçeği güzelmiş biraz bir gecelik gelinin çiçeğine benzettim ben.
Şansıma ne çıkarsa artık sevgili loveforlife, ama sevgili sakdag'ın fotoğrafındaki gerçekten bir harikaymış, bir yandan da gözüm hep o kaktüsü arar olacak.
münevver48
27-05-2015, 21:04
evet arkadaşlar bu kaktüs çocukluğumun aklımda kalan güzelliklerden bir kaçı, gerçekten unutamadığım kadar güzel bir kaktüsmüş. teşekkür ederim sevgili sakdag bu fotoğrafı paylaştığın için.inşallah kısa zamanda bizlerde ediniriz.
gülenmelek
06-06-2015, 22:41
Tam "Ceropegia sandersonii'yi sakın öldürme" diyecektim ki... :eek:
Mesajını gördüm anne :(
Neyse... kalan sağlar bizimdir değil mi, çok istesek de bazen olmuyor işte :o
akçabardak
06-06-2015, 22:47
Tam "Ceropegia sandersonii'yi sakın öldürme" diyecektim ki... :eek:
Mesajını gördüm anne :(
Neyse... kalan sağlar bizimdir değil mi, çok istesek de bazen olmuyor işte :o
Maalesef yaşatamadım gülenmeleğim (Kızım) sağlık olsun.
akçabardak
13-06-2015, 20:35
Crassula Kapitella
Çok sevdim ben bunu, geçen sene sadece tek dal olan
bu sene maşallah 4-5 dal oldular.
559016
ve yeni ayrılan yavrularımız, umarım tutarlar
kırılan yapraklar da atılmadılar onları da toprağın
üzerine yerleştirdim, 2 tanesi minik minik yavru bile vermiş.
559017
akçabardak
16-06-2015, 23:29
Crassula - Capitela - Thyrsflora
Saksımızı iyice doldurduk artık pek güzelleşti maşallah.
559727
akçabardak
16-06-2015, 23:41
Kalançhoe
Kırmızı kalançhoem hala çiçekte.
559733
Yaprakları toz toprak içinde kalmış gariplerin fırtına, rüzgardan
559734
Anneleri soğuklarda dondu, ben de her ihtimale karşı
bir tane daha yedekledim.
559735
Pembesi katmerli, yavaş yavaş çiçeklerini bitiriyor
559736
559737
akçabardak
16-06-2015, 23:50
Yılan kaktüsümde bir senedir hiç bir gelişme yok demiştim :o
Beni utandırdı, dibinden hem yavru veriyor hem de başında
hareketlilik olmuş.
559755
Baksanıza başı sanki yılan başı gibi olmuş.
559756
akçabardak
16-06-2015, 23:52
Sempervivum, galiba yavru veriyor...
559758
akçabardak
17-06-2015, 23:19
Kaynana topuzum köşesine çekilmiş bir tanesi acelesi varmış gibi
diğer tomurcukları sollayıp bu gece açmaya karar verdi.
559961
var gücünü tek tomurcuğa vermiş ;)
559962
Saniye saniye açılmasını seyrettim
559963
sonunda tam 21.00 da çiçeğimiz açıldı
ne harika bir çiçekmiş bu böyle,
keşke güzelliği kadar ömrü de biraz daha uzun
olsaydı da doya doya seyretseydik ne güzel olurdu,
gece açması da ayrı bir özellik.
559964
YeniGine
17-06-2015, 23:40
Maşallah sevgili akçabardak'ım ne güzel açmasını izleyebilmişsin. Az önce sayfamda paylaştım tomurcukta idiler, belki de şimdi açmışlardır bile...
akçabardak
18-06-2015, 10:29
Maşallah sevgili akçabardak'ım ne güzel açmasını izleyebilmişsin. Az önce sayfamda paylaştım tomurcukta idiler, belki de şimdi açmışlardır bile...
Kesinlikle açmışlardır, gördüm sayfanda tomurcuklu halleri bile ne kadar tatlılar.
Yeni yeni sedum ve sukulentlerim oldu. Arkadaşlarım sayesinde bu türlere sahip oldum:). Sonrasında beğenim arttı. Ne zamandır merak ettiğim bu bölümü gezme fırsatım oldu.Sayfanızı keyifle gezdim. Çiçekleriniz gibi hepsi birbirinden güzel sevgili Akçabardak.Özellikle türlerin özelliklerini alıntı yapmanız, çok yaralı olmuş. Sevgiler.
akçabardak
06-07-2015, 11:43
Yeni yeni sedum ve sukulentlerim oldu. Arkadaşlarım sayesinde bu türlere sahip oldum:). Sonrasında beğenim arttı. Ne zamandır merak ettiğim bu bölümü gezme fırsatım oldu.Sayfanızı keyifle gezdim. Çiçekleriniz gibi hepsi birbirinden güzel sevgili Akçabardak.Özellikle türlerin özelliklerini alıntı yapmanız, çok yaralı olmuş. Sevgiler.
Sukulent sayfama hoş geldiniz sevgili aleydi, beğenmenize sevindim her zaman beklerim, darısı sizlere olsun inşallah. Sukulentlere bir kere bulaştınız mı... gerisi geliyor demek ki, ben de sizin gibi ilk Sedum Palmeri ve iki yaşlı kaktüsle yola çıkmıştım, yol uzadıkça önüme neler neler çıktı, sonrası gördüğünüz gibi her şey ortada, geriye bir dönüp baktığımda bir sürü sukulentlerim oluvermiş çaktırmadan, hala daha sukulent peşindeyim, 2-3 gündür taktım kafaya sukulent sitelerini dolaşıyorum tam 16 çeşit biribirinden güzel sukulent işaretledim, sipariş vermek için kararımı bekliyorum :D
İnsan bu güzellikleri görünce ne yapacağını bilemiyor dolayısıyla beğenimiz haliyle artıyor, Kaktüsçüler bana kızmasın ama dikenlilerle pek geçinemiyorum, dikenleri batınca kızarıp şişiyor, uyuşuyor ve 3 gün boyunca ağrı yapıyor, kaynana topuzum zaman zaman canımı acıtıyor, bir tek ona katlanıyorum :D o yüzden sukulentleri daha çok sevdim.
Sukulentler hakkında hiç bir bilgim olmadığı için biraz araştırıyorum ve o yüzden alıntılayıp yazmaya çalışıyorum istekleri nedir ne değildir diye. Uğradığınız için teşekkür ederim, Sevgilerimle
:) 16 Tür daha mı. Hayranım valla sevgili Münevver48 ve size. Hem bahçe, sevgili Münevverin bir de balkonu var. Sonra kaktüs sukulentler. Nasıl zaman ayırabiliyorsunuz. Ben sadece bahçeyle günde 2 saat, en minumum ilgilenmem gerekiyor.Ot yol, zaralılarla mücadele, tek tek sohbet, hal hatır sorma:) Günde 1 saat sadece bunlar için geçiyor:).
İnternet siparişlerimin çoğundan memnun kalmadım. Rizozomlular bile büyümedi. Fideler burada serada aldıklarımdan çok minikler, haliyle zor büyüyorlar. Sukulentlerin internet satışları nasıl size sorayım dedim.Memnun kaldınız mı?Kaktüslerin çiçekleri çok güzel. Tabi dikenler can yakıcı. Sukulentler daha kanaatkarlar. Şimdi hiç sırası değil bu sohbetlerin:). Kışın dışarda da kalamaz bütün türler. Sonra ben onlarla evde naparım:). Sn Celalim01 in dediği gibi kaçak kat çıkmak zorunda kalırım:).Kolaylıklar diliyorum.
akçabardak
06-07-2015, 18:32
:) 16 Tür daha mı. Hayranım valla sevgili Münevver48 ve size. Hem bahçe, sevgili Münevverin bir de balkonu var. Sonra kaktüs sukulentler. Nasıl zaman ayırabiliyorsunuz. Ben sadece bahçeyle günde 2 saat, en minumum ilgilenmem gerekiyor.Ot yol, zaralılarla mücadele, tek tek sohbet, hal hatır sorma:) Günde 1 saat sadece bunlar için geçiyor:).
İnternet siparişlerimin çoğundan memnun kalmadım. Rizozomlular bile büyümedi. Fideler burada serada aldıklarımdan çok minikler, haliyle zor büyüyorlar. Sukulentlerin internet satışları nasıl size sorayım dedim.Memnun kaldınız mı?Kaktüslerin çiçekleri çok güzel. Tabi dikenler can yakıcı. Sukulentler daha kanaatkarlar. Şimdi hiç sırası değil bu sohbetlerin:). Kışın dışarda da kalamaz bütün türler. Sonra ben onlarla evde naparım:). Sn Celalim01 in dediği gibi kaçak kat çıkmak zorunda kalırım:).Kolaylıklar diliyorum.
Evet 16 tür daha sevgili aleydi, hayranınız için teşekkür ederim. Zaman ayırma konusunda pek fazla zaman istemiyorlar, çok kanatkarlar haftada bir sularını, besinlerini ve sevgini verirseniz değmeyin keyiflerine.
Çiçeklerden daha kolay bakımları, bahçenin işi zaten hiç bitmiyor, saksı çiçekleri de öyle hiç dertleri bitmiyor, sukulentler bana daha kolay geldi, tek sorun kışın yer meselesi, kışın ne su istiyorlar ne bakım, tek dertleri açık hava ama üşümemeleri gerekir, bazıları dışarıda kalabiliyor.
Yer meselesi yüzünden kararımı bekliyorum demiştim, yoksa hemen bir tıkla sukulentler elimde olacaklar sevgili aleydi. Artık kat mı çıkılacak, küçük bir odam var onlara o odayı mı tahsis edeceğim bilemiyorum hala düşünmedeyim.
İnternetten sukulent ilk defa sipariş vereceğim sevgili aleydi, tanınmış siteleri tercih ediyorum sorup soruşturma safhasındayım şu an, bir site buldum büyük ihtimalle oraya sipariş vereceğim, şimdilik beklemedeyim. Sevgiler
münevver48
06-07-2015, 21:57
[QUOTE=aleydi;1393871]:) 16 Tür daha mı. Hayranım valla sevgili Münevver48 ve size. Hem bahçe, sevgili Münevverin bir de balkonu var. Sonra kaktüs sukulentler. Nasıl zaman ayırabiliyorsunuz. Ben sadece bahçeyle günde 2 saat, en minumum ilgilenmem gerekiyor.Ot yol, zaralılarla mücadele, tek tek sohbet, hal hatır sorma:) Günde 1 saat sadece bunlar için geçiyor:).
:) birisi benden mi söz ediyor? kulaklarım çınladı sevgili aleydi.sevgili akçabardak arkadaşıma katılıyorum. ben de sukulentleri seviyorum. hiç beni yormuyor.aynen kaktüslere de pek sıcak bakamıyorum. bende taş kaktüslerin den istiyorum. şimdilik uzak durmaya çalışıyorum. atlaslar yılbaşılar hayranlık duyduklarım. aleydicim bahçen gün geçerek güzelleşiyor. keyifle bahçende geziyorum.
bahçe en yorucu olan bende çalıya ve güle ağırlık verdim. saksı çiçeklerim ve tabi balkon salon yılda bir kez gerek olursa toprak saksı değişiminde yoruluyorum.ne yaparsın ''gülü seven dikenine katlanırmış'' onlar için özel ormana gidiyorum gübre toplamaya, emeğimin karşılığını çiçeklerim de bana veriyor. gerçekten çok severek yapıyorum sevgili arkadaşım. yorgunluk olmuyor desem yalan olur. ama onların güzelliği her şeyi unutturuyor.
hayaller bitmiyor bitmesini de istemiyorum.hayal kurmalıyız da:rolleyes:, yoksa insanın hevesi biter. beynim sürekli çiçeklerim için yeni projeler üretiyor. ama şartlar şimdilik bizi zorluyor. önümüzdeki yıllarda kısmetse inşallah yapmak nasip olur.
:)sevgili akçabardağım, 16 çeşit hııım merak ettim. yeriniz yoksa hiç kendinizi üzmeyin derim ama küçük bir odanız olduğuna göre fazla düşünmeyin benim sukulentler açık balkonda kışı geçirdiler. yani ısıtıcıya gerek duymadan odada bakabilirsiniz. sevgi ve selamlar.
akçabardak
08-08-2015, 16:20
Sevgili sakdag, biz dallandık, budaklandık ve çiçek açtık ;)
570263
570264
akçabardak
14-08-2015, 16:16
26 Temmuz günü bana mutluluklar getirdi.
Ankara'dan tatil için gelen Kızım (gülenmelek) boş ellerle gelmemiş :cool:
Bakın neler nelerle gelmiş.
Evimiz tam bir neşe kaynağı oldu o gün.
571246
571247
571249
571250
571251
akçabardak
14-08-2015, 16:20
Devam
571252
571253
571254
571255
571256
bitkiseli
14-08-2015, 16:21
Çok güzeller güle güle büyütün
akçabardak
14-08-2015, 16:23
Devam ediyor
571257
571258
571259
571260
akçabardak
14-08-2015, 16:27
ve son olarak...
Kışın dondurucu soğuklarda kaybetmiş olduğum
Gasteriamın yerine 2 ayrı türü gelmiş oldu
571261
571262
Bu biraz fluğ çıkmış
571263
bitkiseli
14-08-2015, 16:42
Bi önceki resimdeki japon küpesi mi acaba?
akçabardak
14-08-2015, 16:44
Bi önceki resimdeki japon küpesi mi acaba?
Evet 3 ayrı renklerde Japon küpesi-Kohleria
bitkiseli
14-08-2015, 16:54
Bir türlü tutturamadığım çiçekler arasındadır japon küpesi, dilerim siz bol çiçeklerini görürsünüz
Laleci_03
14-08-2015, 17:08
Oh Oh maşallah, ne hayırlı evlatmış Sn. Gülenmelek :D Çeşitler artmış, hepsi de birbirinden değerli, güle güle büyüt Akçabardak ablam ;)
salihcan
14-08-2015, 17:20
Sevgili gülünmelek'in ne kadar Cömert olduğunu bilirim ve cömertliği fotolara yansımış :) Keşke o güzel hoyalarındanda getirseydi..
Hepsi hayırlı olsun :)
akçabardak
14-08-2015, 19:36
Oh Oh maşallah, ne hayırlı evlatmış Sn. Gülenmelek :D Çeşitler artmış, hepsi de birbirinden değerli, güle güle büyüt Akçabardak ablam ;)
Teşekkür ederim Laleci kardeşim, sizler de birer hayırlı evlatlarsınız hiç birinizi diğerinden ayırt edemem, evet şeşitlerim arttı ama şimdiden kara kara kışı düşünmekteyim, yazın dışarıda iyiler de kışın nerede konaklayacaklar bakalım :D
Geçtiğimiz kış gözümü bayağı kararttı anlayacağın.
eneskrky
14-08-2015, 19:39
Güle güle büyütmen dileğiyle ablacım hayırlı olsun :D senin ellerinde bambaşka bir form alacaklarını ve şahane görüneceklerine inanıyorum :D fotolarını merakla bekliyor olucam ;)
a_fan_of_barca
14-08-2015, 19:58
279 no'lu mesajdaki 3-cü resimde "zig-zag kaktüs" çok güzel. Büyüyünce daha da güzel olacak inşallah. Çok güzel bir tür. Bilimsel ismi: Selenicereus Anthonyanus. Umarım doğru söylemişimdir ismini, benzetip yanlış türün ismini söylememişimdir. Başka türe de benzemiyor ki:( İlk kez bu türün resimlerini internette gördüğümde çok sevmiştim :)
akçabardak
14-08-2015, 20:37
Sevgili gülünmelek'in ne kadar Cömert olduğunu bilirim ve cömertliği fotolara yansımış :) Keşke o güzel hoyalarındanda getirseydi..
Hepsi hayırlı olsun :)
Saoğasın salihcan, gülenmeleğin cömertliği biraz da hoyalardan kaynaklanmış durumda, şu sıralarda kendini tamamen hoyalara odaklamış durumda, buradayken bile sürekli hoyalarını düşünüdü durdu, acaba susuz mu kaldılar, çürüdüler mi, tomurcuklular vardı ben görmeden açtılar mı diye hop oturdu hop kalktı.
Ben tam bu mesajı yazarken telefon çaldı gülenmelek miş ne yapıyorsunuz deyince ben de seni çekiştiriyoruz dedim şakadan, hoyalar konusunda deyince, dur ozaman ben de sizi çatlatayım açan hoyalarımın fotolarını göndereyim dedi kapattı.
Gerçekten de bizleri çatlatacak kadar varmış :D
Hoya Bella
571277
Hoya blashernaezii
571278
Hoya Mathilde
571279
Hoya pachyclada
571280
Hoya pubicalyx royal hawaiian purple
571281
akçabardak
14-08-2015, 20:39
son bir tane daha
Hoya Sunrise
571282
salihcan
14-08-2015, 20:44
son bir tane daha
Hoya sp. EPC-301 Black leaves Prachinburi, East of Thailand
571282
Akçabardak ablam sunrice o Epc301 değil :)
akçabardak
14-08-2015, 20:55
Güle güle büyütmen dileğiyle ablacım hayırlı olsun :D senin ellerinde bambaşka bir form alacaklarını ve şahane görüneceklerine inanıyorum :D fotolarını merakla bekliyor olucam ;)
Teşekkür ederim enes kardeşim hayırlısıyla fire vermeden bir tutsunlar kendine gelsinler bakalım, durumları ne olacak ona göre tek tek fotolarını tekrar yüklerim.
akçabardak
14-08-2015, 21:01
Akçabardak ablam sunrice o Epc301 değil :)
Uyardığın için teşekkür ederim salihcan, hoyadan anlamadığım belli oldu işte, çok zor isimleri varmış :D
akçabardak
14-08-2015, 21:10
279 no'lu mesajdaki 3-cü resimde "zig-zag kaktüs" çok güzel. Büyüyünce daha da güzel olacak inşallah. Çok güzel bir tür. Bilimsel ismi: Selenicereus Anthonyanus. Umarım doğru söylemişimdir ismini, benzetip yanlış türün ismini söylememişimdir. Başka türe de benzemiyor ki:( İlk kez bu türün resimlerini internette gördüğümde çok sevmiştim :)
Çok teşekkür ederim a_fan_of_barca, sizin isminiz de hoyalar kadar zormuş yazana kadar akla karayı seçiyorum :D
Zig - zag dediğiniz sanırım bir atlas türü, tek başına fotosunu yüklediğimde vermiş olduğunuz bilimsel ismini de yazmış olurum, nasıl bir tür olduğunu daha incelemedim eminim çok güzeldir.
İyice tutunsunlar ona göre inceleme yaparım, sonra üzülüyorum kaybedince.
salihcan
14-08-2015, 21:19
Uyardığın için teşekkür ederim salihcan, hoyadan anlamadığım belli oldu işte, çok zor isimleri varmış :D
Hiçççç zor değil isimleri :) Insan sevsin hemen öğreni veriyor :) Bu arada Gülen melek ablamın Epc301 İ de açmıştı ;)
Sent from my iPhone using Tapatalk
akçabardak
14-08-2015, 21:36
Hiçççç zor değil isimleri :) Insan sevsin hemen öğreni veriyor :) Bu arada Gülen melek ablamın Epc301 İ de açmıştı ;)
Bu olabilir mi acaba ?
571302
Bu olacaktı sanırım, yalnışlıkla yukarıda kini yüklemişim.
571311
salihcan
14-08-2015, 21:38
Bu olabilir mi acaba ?
571302
Maalesef :( O hoya Bella ben fotografını bulabilirim ama Gülen melek ablamın izni olmadan koymam doğru olurmu diye düşünüyorum ...
sumeyra47
14-08-2015, 21:57
Sevgili akçabardak hediyeleriniz çok güzeller maşallah. Güle güle büyütmeniz dileğiyle. Bende annemlere bir koli dolusu çiçek götürdüm terasına ektim ama Diyarbakır'ın kavurucu sıcaklarına dayanamadılar. Bir kaç tane evin içinde zorda olsa yaşatabildik. Ne kadar mutlu olduğunuzu anlıyorum sevgiler.
akçabardak
14-08-2015, 22:48
Sevgili akçabardak hediyeleriniz çok güzeller maşallah. Güle güle büyütmeniz dileğiyle. Bende annemlere bir koli dolusu çiçek götürdüm terasına ektim ama Diyarbakır'ın kavurucu sıcaklarına dayanamadılar. Bir kaç tane evin içinde zorda olsa yaşatabildik. Ne kadar mutlu olduğunuzu anlıyorum sevgiler.
Teşekkür ederim sevgili sumeyra47, hediyeler gelince seviniyoruz ama sıcaklardan kaybettiklerimize de üzülüyoruz maalesef, sağlık olsun Diyarbakır da oldukça sıcak malum bitkiler zor dayanıyorlar ama yapacak pek bir şey kalmıyor.
a_fan_of_barca
14-08-2015, 23:19
Çok teşekkür ederim a_fan_of_barca, sizin isminiz de hoyalar kadar zormuş yazana kadar akla karayı seçiyorum :D
Zig - zag dediğiniz sanırım bir atlas türü, tek başına fotosunu yüklediğimde vermiş olduğunuz bilimsel ismini de yazmış olurum, nasıl bir tür olduğunu daha incelemedim eminim çok güzeldir.
İyice tutunsunlar ona göre inceleme yaparım, sonra üzülüyorum kaybedince.
:D tek tek yazmaktansa kopyala-yapıştır da yapabilirsiniz :)
Evet, zig zag cactus atlas çiçeği ile akraba, gerçekten güzel bir tür. İnşallah tutar da, büyüdüğü haliyle resimlerini görürüz burada
...Evet, zig zag cactus atlas çiçeği ile akraba...
Affınıza sığınarak düzeltme yapmak zorundayım, görmeseydim neyse ama gördüğüm zaman kendime engel olmam pek kolay olmuyor :D
Epiphyllum anguliger, Epiphyllum ric rac, zig zag kaktüs, zig zag atlas, balık kılçığı atlas gibi pek çok isimle anılabilen bu bitki atlaslar ile akraba değil, bilakis öz be öz bir atlas türüdür :)
Saygılar...
salihcan
15-08-2015, 08:52
Bu olabilir mi acaba ?
571302
Bu olacaktı sanırım, yalnışlıkla yukarıda kini yüklemişim.
571311
Ben daha yeni gördüm evet o :) Bol kokulu EPC-301 :D
günebakan
15-08-2015, 10:59
Hediyelerin hepside harika görünüyor sevgili Akçabardak güle güle büyüt:)
akçabardak
15-08-2015, 12:52
Hediyelerin hepside harika görünüyor sevgili Akçabardak güle güle büyüt:)
Teşekkür ederim sevgili günebakan ;)
akçabardak
15-08-2015, 13:14
Affınıza sığınarak düzeltme yapmak zorundayım, görmeseydim neyse ama gördüğüm zaman kendime engel olmam pek kolay olmuyor :D
Epiphyllum anguliger, Epiphyllum ric rac, zig zag kaktüs, zig zag atlas, balık kılçığı atlas gibi pek çok isimle anılabilen bu bitki atlaslar ile akraba değil, bilakis öz be öz bir atlas türüdür :)
Saygılar...
Teşekkür ederim arkadaşlar sanırım bu atlastan bahsediyorsunuz,
evet adını kızım da doğruladı,
Hazır öğrenmişken adını da yazayım.
Epiphyllum anguliger
umarım tutar ve kaybetmem bu değerli bitkiyi, devamı kızımda da yok çünkü.
571339
Sevgili akçabardak, çok kolay köklenir endişelenmeyin. Klasik atlas çeliği köklendirme yöntemi ile kısa sürede tutacaktır, sadece çiçek açma konusunda biraz nazlı bildiğim kadarıyla...
Ama memleketimin ikliminde size naz yapmayacağını düşünüyorum ;)
akçabardak
15-08-2015, 15:22
Sevgili akçabardak, çok kolay köklenir endişelenmeyin. Klasik atlas çeliği köklendirme yöntemi ile kısa sürede tutacaktır, sadece çiçek açma konusunda biraz nazlı bildiğim kadarıyla...
Ama memleketimin ikliminde size naz yapmayacağını düşünüyorum ;)
Teşekkür ederim Sevgili A_NOMAD, inşallah çiçeklerini de görmek nasip olur. Googleden baktım Bir gecelik gelinin çiçeğine çok benziyor, bu atlas ta gece mi açıyor acaba iyice meraklandım şimdi.
a_fan_of_barca
15-08-2015, 16:30
Saygılar...
Düzeltmeniz için çok çok teşekkür ederim, çok yerinde bir müdahele olmuş, yoksa yanlış bilgi vermiş olacaktım. Zig zag cactus diye bilinen iki farklı tür kaktüs var
1)Epiphyllum Anguliger (en bilindik zig zag cactus ve dediğiniz gibi bir atlas türü, çiçekleri krem rengi)
2)Selenicereus Anthonyanus (zig zag cactus diye bilinen ikinci bir tür, bir atlas türü değil, ama çok benziyor, çiçekleri de pembe)
Ben ilk olarak bitkiyi ikinci tür sanmıştım, o yüzden atlasla akraba olduğunu söylemiştim :) Düzeltmeniz doğrultusunda bitkiye dikkatlice baktım ve bitkinin aslında sizin söylediğiniz birinci tür olduğunu anladım. Bu tür de, sizin söylediğiniz gibi bir atlas türü.
a_fan_of_barca
15-08-2015, 16:39
...Googleden baktım Bir gecelik gelinin çiçeğine çok benziyor, bu atlas ta gece mi açıyor acaba iyice meraklandım şimdi.
Evet, çiçekleri gece açar, büyük ve kokuludur. Ama ne kadar süre bitki üzerinde kaldığını bilmiyorum
akçabardak
18-08-2015, 13:01
Delosperma Cooperi
Büyüdük ve çiçek açmaya başladık
571727
571728
Ben kendi adıma, gülenmelek'ten gelen kuzucuklarınızın dikilmiş hallerini merak ediyorum, ekleseniz de gözümüz şenlense biraz... ;)
akçabardak
18-08-2015, 17:35
En kısa zamanda kuzucuklarımı paylaşmaya çalışırım Sevgili A_NOMAD
akçabardak
21-08-2015, 11:10
Sedum Autumn Joy
Geçen sene anne sedumun çiçekleri solduktan sonra
bir tek çiçek sapında bu şekilde dizilmiş yavrucukları
571969
lisilerin saksısına bu şekilde sıralayıp dikmiştim
571972
Baharla birlikte hızla gelişip büyüdüler
ve erkenden çiçeklerini açtılar.
571970
Hala aralarında büyümeye çalışanlar ve tomurcuklananlar var.
571971
Anne sedum daha yeni yeni tomurcuklanmaya başladı :)
571973
B e t ü l
21-08-2015, 17:42
Maşallah ne kadar güzel gelişmişler.
akçabardak
23-08-2015, 23:48
26 Temmuz günü kızım (gülenmelek) ten gelenleri bu gün hepsini teker teker
fotoğraflayıp, sizler için paylaşıyorum ;)
Görücüye çıkacakmış gibi bir güzel duşumuzu aldık, temizlendik ve paklandık :D
malum yeni dikildikleri için toz, toprak ve hırpalanmışlardı,
şimdi misler gibi olduk.
Henüz adını öğrenemediğim bu uzun saçlarını omuzlarına dökülmüşçesine
bir güzellik, adını bilen varsa yazarsanız sevinirim.
572366
Daha yakından çekim.
572367
Ve ona eşlik eden bir diğer güzelim ;)
572368
Yakından, yapraklarında biraz pörsüme var ama umarım toparlar kendini.
572369
akçabardak
23-08-2015, 23:52
Tacitus Bellus
Yanındaki ablasının saçlarına uzanmaya çalışıyor sanırım :D
572395
Altından bakan yavruları da biz de varız diyorlar.
572396
akçabardak
23-08-2015, 23:56
Havorthialar sırada :D
572397
572398
572399
572400
akçabardak
23-08-2015, 23:59
Gasteria
Dondurucu soğuklarda kaybettiğim gasterianın annesi ;)
572401
Başka bir türü,
572402
akçabardak
24-08-2015, 00:06
En çok merak edilen atlaslar ;)
Yapraklarda biraz buruşma var ama umarım kendini toparlar
572403
Bu da bir çeşit atlas türüymüş,
bakalım ne çıkacak bahtımıza :D
572404
Tutmuş olacaklar ki 2 çelikte yeni sürgünler var.
572405
Ve zig zag mıdır nerir :D
572406
Onda da biraz kıpırdamalar var sanırım
572407
akçabardak
24-08-2015, 00:12
Bir çeşit Kalançhoe sanırım.
572408
Bu güzellik te gül şeklini alan Greenovia sanırım ama yaşatabilirsem tabi ki
biraz umutsuz vakaya benziyor da, ismi konusunda yalnışsam düzeltin lütfen.
572409
Ve 3 ayrı renklerde kohleria da onlara dahil ama onlar Bahçe sayfamda
yerlerini alacaklardır.
Hepsi bukadar
Bal Kaktüs
24-08-2015, 00:14
Teşekkür ederim arkadaşlar sanırım bu atlastan bahsediyorsunuz,
evet adını kızım da doğruladı,
Hazır öğrenmişken adını da yazayım.
Epiphyllum anguliger
umarım tutar ve kaybetmem bu değerli bitkiyi, devamı kızımda da yok çünkü.
571339
Sevgili akçabardak, sevgili A_NOMAD diğer isimleri yazmış. O isimlerin yanında bu türe birde "Testere" deniliyor.
Bal Kaktüs
24-08-2015, 00:37
Saoğasın salihcan, gülenmeleğin cömertliği biraz da hoyalardan kaynaklanmış durumda, şu sıralarda kendini tamamen hoyalara odaklamış durumda, buradayken bile sürekli hoyalarını düşünüdü durdu, acaba susuz mu kaldılar, çürüdüler mi, tomurcuklular vardı ben görmeden açtılar mı diye hop oturdu hop kalktı.
Ben tam bu mesajı yazarken telefon çaldı gülenmelek miş ne yapıyorsunuz deyince ben de seni çekiştiriyoruz dedim şakadan, hoyalar konusunda deyince, dur ozaman ben de sizi çatlatayım açan hoyalarımın fotolarını göndereyim dedi kapattı.
Gerçekten de bizleri çatlatacak kadar varmış :D
Hoya Bella
571277
Hoya blashernaezii
571278
Hoya Mathilde
571279
Hoya pachyclada
571280
Hoya pubicalyx royal hawaiian purple
571281
Bu resimleri gördükten sonra benim dükkanı kapatmam gerekir. Bayıldım az kalır. Öldüm.
Bal Kaktüs
24-08-2015, 00:44
Tacitus Bellus
572395
572396
Aman Tacitus a iyi bakın. Ben bir tane kaybettim. Şimdi arıyorum bulamıyorum.
B e t ü l
24-08-2015, 01:47
Maşallah hepsine. Hepsi de kıpır kıpır kıpırdanıp, saksıda kıpırdananacak yerleri kalmasın inşallah:))
Ablacım güle güle büyüt çiçeklerini. Hoyalara bayıldım, harikalar. Gülen meleği tebrik ederim. Benimde buradaki dostlarım sayesinde, bir kaç tane hoyam oldu:) . Dışarıya verandaya aldım dal çıkarmışlar. Galiba hemen açmıyorlar. Kışın ev ortamında sıcak mı seviyorlar,ılık bir yer mi. Ablamın ki kapalı balkonda donmuştu kışın. Bakımları konusunda biraz bilgi alabilir miyim sevgilerimle.
akçabardak
24-08-2015, 13:43
Sevgili akçabardak, sevgili A_NOMAD diğer isimleri yazmış. O isimlerin yanında bu türe birde "Testere" deniliyor.
Sayın Bal Kaktüs sayfama hoş gelmişsiniz.
Evet sevgili A_NOMAD yazmıştı isimlerini ama gecenin bir vaktinde fotoğrafları bir an önce yükleyeyim diye telaşı içindeydim, zaman geçirmemek için geriye dönüp bakmadım, sadece ezberimde kalanların isimlerini yazıp geçtim, daha sonra sakin bir zamanda tekrar yazarım.
Mum çiçeklerine gelince onları kızım yetiştiriyor, bende ise bir tane bile yok, bir de onlara sararsam kafayı hepten yerim herhalde, sonra aman diyeyim kendinize dikkat edin, bayılıp ölmeyin, dükkanı da kapatmayın, sonra başıma kalır, neme lazım akçabardakın yüzünden oldu diye... :D :D
Tacitusu kaybetmenize üzüldüm, bakalım ben başarabilecekmiyim bakmasını, görüntüsü çok güzel ben de çok beğendim. Kolay gelsin.
akçabardak
24-08-2015, 13:46
Maşallah hepsine. Hepsi de kıpır kıpır kıpırdanıp, saksıda kıpırdananacak yerleri kalmasın inşallah:))
Teşekkür ederim sevgili B e t ü l güzel yorumunuz için, daha güzelleri sizlerin olsun inşallah. Sevgiler.
akçabardak
24-08-2015, 14:00
Ablacım güle güle büyüt çiçeklerini. Hoyalara bayıldım, harikalar. Gülen meleği tebrik ederim. Benimde buradaki dostlarım sayesinde, bir kaç tane hoyam oldu:) . Dışarıya verandaya aldım dal çıkarmışlar. Galiba hemen açmıyorlar. Kışın ev ortamında sıcak mı seviyorlar,ılık bir yer mi. Ablamın ki kapalı balkonda donmuştu kışın. Bakımları konusunda biraz bilgi alabilir miyim sevgilerimle.
Teşekkür ederim sevgili aleydi darısı sizlere inşallah, hoyaları ben de çok seviyorum ama benim evim onlara uygun değil, evim üç katlı olduğu için ısıtma sistemim yok hem de onlara uygun ortamım yok, bildiğim kadarıyla kışa dayanıklı değiller.
Görmüş olduğun hoyalar kızım gülenmeleğe ait onun bir sürü çeşitleri var ama bakımlarını en iyi o biliyor, hoya konusunda benim hiç bir bilgim yok.
Çiçeklenme konusunda da sanırım tam bir sabır işi, bazıları çok nazlılar.
Bakımları konusunda sevgili Edelvays58 in sayfasına bir göz atabilirsin.
http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/36541.htm
münevver48
24-08-2015, 23:29
sevgili akçabardak,sukulent türlerine yenileri dahil olmuş. güle güle büyütürsünüz. galiba en zevklisi sukulent türleri. şimdi senin mutlu, meraklı, heyecanlı, bir o kadarda güzelliklerini görebilmek için sabırsız olduğunu tahmin ediyorum. sevgiler.
akçabardak
24-08-2015, 23:57
sevgili akçabardak,sukulent türlerine yenileri dahil olmuş. güle güle büyütürsünüz. galiba en zevklisi sukulent türleri. şimdi senin mutlu, meraklı, heyecanlı, bir o kadarda güzelliklerini görebilmek için sabırsız olduğunu tahmin ediyorum. sevgiler.
Evet sevgili münevverciğim sukulentlerime yenileri eklendi, senin de dediğin gibi merakla büyüyüp gelişmelerini, yeni sürgünler vermelerini görmek çok heyecan verici oluyor.
İki sene gibi bir zamanda bukadar sukulent sahibi olacağım hiç aklımın ucundan bile geçmiyordu, bu foruma girmeden önce ben sukulent ne olduğunu bile bilmiyordum, şimdi ise bir çok çeşidim olduğu için çok mutluyum ama önümüz kış bakalım onlarla nasıl baş edeceğim bilemiyorum her şeyin hayırlısı olsun :) Sevgilerimle
Tacitus Bellus
572395
572396
Merhaba.. tacitus bellusunuz maşallah pek güzel. bakımı hakkında biraz bilgi verebilirmisiniz? benim de ufak bir tane var yaprakları hep yumuşak :( suyunu ihmal etmiyorum güneş te görüyor ama ne istediğini anlayamadım. siz nasıl bakıyorsunuz? şimdiden teşekkürler
akçabardak
25-08-2015, 16:18
Merhaba.. tacitus bellusunuz maşallah pek güzel. bakımı hakkında biraz bilgi verebilirmisiniz? benim de ufak bir tane var yaprakları hep yumuşak :( suyunu ihmal etmiyorum güneş te görüyor ama ne istediğini anlayamadım. siz nasıl bakıyorsunuz? şimdiden teşekkürler
Sevgili gülin, hem sitemize hem de sayfama hoş geldiniz, beğendiğiniz için teşekkür ediyorum.
Tacitus bana geleli tam bir ay oldu o yüzden onun hakkında ben de pek bir şey bilmiyorum, ilerleyen zamanlarda nasıl bir gelişme göstereceğini hep birlikte göreceğiz sanırım.
Haftadan haftaya suyunu veriyorum şimdilik, başka bir bakım ayrıca uygulamadım, akşam saatlerine doğru biraz güneş alıyor hepsi bu kadar.
Umarım en kısa zamanda sizin tacitusunuz da toparlanır.
akçabardak
29-08-2015, 16:43
Ceropegia Woodi - Kalp kalbe karşı
Az güneş alır ve saksıdan sarkarsa pek mutlu olurmuş kendileri :)
Kışın evin içerisinde iken saksı dolu doluydu ve saçları 2 metreyi geçmişti.
Baharda dışarı çıkınca hepsi de kurudu, kaybettim diye çok üzülmüştüm ama
toprak altında misket şeklinde yumrular varmış 2 tanesi hayata geçti çok şükür.
Şu anda 55-60 cm. kadar uzadılar ama...
573141
çiçek açtığını bilmiyordum bu gün tesadüfen suyunu verirken gördüm
açtığını ve tomurcuklarını, tohum yaparsa uzantıları saksının içerisine topladım tohumlar toprağa dökülsün diye :)
573142
Bu da NET'ten alıntı 2cm. büyüklükte pek gösterişli olmayan bir çiçek
ama değişik ve yapraklarının güzelliği yeter.
573143
akçabardak
07-09-2015, 13:27
Crassula capitela-Thyrsflora
Yenin yeni çiçeklenmeye başladı
574255
Sevgili akçabardak, ''stapelia gigantea''nız hiç çiçek açtı mı acaba?
akçabardak
09-09-2015, 10:49
Sevgili akçabardak, ''stapelia gigantea''nız hiç çiçek açtı mı acaba?
Sevgili A_NOMAD şimdiye kadar 277. mesajımda kinden başka daha hiç birisi çiçek açmadı, çok ağır büyüyorlar, hele de Stapelia Grandiflora pek nazlı, azıcık suyunu fazla kaçırırsam ben öleyim diyor :D
...azıcık suyunu fazla kaçırırsam ben öleyim diyor :D
Edepsiz işte :D
Enzim verdiniz mi hiç? Benimki enzimi çok sevmişti, giganteanın huyu da çok farklı olmasa gerek...
akçabardak
09-09-2015, 19:59
Edepsiz işte :D
Enzim verdiniz mi hiç? Benimki enzimi çok sevmişti, giganteanın huyu da çok farklı olmasa gerek...
Enzim bir defa verdim o da korka korka ya bir şey olursa diye, hep derler ya sukulentler için kaktüs besini verin diye, bir kaç defa kaktüs besini verdim, biraz fark ettiklerini gördüm.
Gigantea geçen sene bir iki defa tomurcuklar vermişti ama çok küçük olduğu için sanırım beslsyemedi ve tomurcuklarını hep düşürdü, bu ilkbaharda saksısını değiştirdim dallandı budaklandı güzelleşti ama tembel teneke çiçek açmadı :D
Başına gidiyorum söyleniyorum sen daha çiçek açmayacak mısın diye ama tık yok, boyuna yeni dallar veriyor ve diğerlerine göre daha uyumlu, öyle nazı falan yok aslında.
Enzim bir defa verdim o da korka korka ya bir şey olursa diye, hep derler ya sukulentler için kaktüs besini verin diye, bir kaç defa kaktüs besini verdim, biraz fark ettiklerini gördüm...
...Başına gidiyorum söyleniyorum sen daha çiçek açmayacak mısın diye ama tık yok...
Ben Yıldıza sürekli 2-3 sulamada bir enzim verdim ve hiç besin takviyesi kullanmadım, haddinden fazla tomurcuklandı aslında ama tüm gün güneş altında duruyordu zavallım, çiçek açabilmiş olan 6-7 tomurcuğu dışında hepsini daha küçücükken döktü.
Sulama sıklığını ve miktarını tutturamadığımı sanmıştım, oysa sorun güneşle ilgiliymiş, güneşten biraz uzaklaştırınca tomurcuk kayıpları sona erdi.
Bence enzim vermekten korkmayın...
(Prensese ise uzun süre küs kaldım, bilerek... 'Çiçek açmazsan, en azından tomurcuk göstermezsen seninle konuşmayacağım' dedim ve 2 ay kadar da buna uygun davrandım. Hatta işi öyle abartmıştım ki yanından geçerken koluma yaprağı değse 'dokunma bana, ben seninle konuşmuyorum' diye trip atıyordum. Sonra küs kalmama dayanamadı ve tomurcuklanmaya başlayıverdi... :)
Kızmak kar etmiyorsa bence bu yöntem de aklınızda bulunsun :D)
akçabardak
10-09-2015, 21:04
Ben Yıldıza sürekli 2-3 sulamada bir enzim verdim ve hiç besin takviyesi kullanmadım, haddinden fazla tomurcuklandı aslında ama tüm gün güneş altında duruyordu zavallım, çiçek açabilmiş olan 6-7 tomurcuğu dışında hepsini daha küçücükken döktü.
Sulama sıklığını ve miktarını tutturamadığımı sanmıştım, oysa sorun güneşle ilgiliymiş, güneşten biraz uzaklaştırınca tomurcuk kayıpları sona erdi.
Bence enzim vermekten korkmayın...
(Prensese ise uzun süre küs kaldım, bilerek... 'Çiçek açmazsan, en azından tomurcuk göstermezsen seninle konuşmayacağım' dedim ve 2 ay kadar da buna uygun davrandım. Hatta işi öyle abartmıştım ki yanından geçerken koluma yaprağı değse 'dokunma bana, ben seninle konuşmuyorum' diye trip atıyordum. Sonra küs kalmama dayanamadı ve tomurcuklanmaya başlayıverdi... :)
Kızmak kar etmiyorsa bence bu yöntem de aklınızda bulunsun :D)
Bunu öğrendiğim iyi oldu, bundan sonra korkmadan enzim vereceğim artık.
Çiçek açmama konusunda güneşle alakalı olacağı da hiç aklıma gelmedi, aslında benim kiler ikindiden sonra güneş almaya başlıyorlar ama etkilenirler mi bilemiyorum.
Prensese küsmeniz işe yaramış, bazen bu gibi durumlar gerekiyor galiba :D
bazen ben de tehtit ediyorum, hem severim hem döverim hesabı.
Bazen çocuklarım mış gözüyle baktığımda çok rahat kızabiliyorum ama bazen de torunum muş gibi gözüyle bakarsam işte o zaman hiç kıyamam, mesela prensese torunum gözüyle bakardım her halde :D
...aslında benim kiler ikindiden sonra güneş almaya başlıyorlar ama etkilenirler mi bilemiyorum...
Bahsettiğiniz şekilde yani sadece ikindiden sonra güneş alıyorlarsa sorun yok, benim zavallı bütün gün güneşin altındaydı, o yüzden sıkıntı olmuştu...
akçabardak
17-09-2015, 12:17
Bu gün bütün sukulentlerime enzim verdim bakalım bir değişiklik olacak mı...
enzimli sularını verirken de bazı sürprizlerle karşılaştım
onlardan bir tanesi Stapelia Gigantea
bir kaç yerinde tomurcuklar verdiğini gördüm,
o tomurcukları dökmeyip açarsa ilk çiçeğini görmüş alacağım inşallah :)
Dallandı budaklandı...
577795
sonunda tomurcuklanmaya karar vermiş :D
577796
bu defa umarım artık çiçeğini görürüm :mad:
577797
akçabardak
17-09-2015, 12:25
Lenophyllum Guttatum
Bir sürpriz de buradan geldi,
sessiz sedasız çiçek açmaya karar vermiş, bunun da ilk çiçeği olacak,
sabırsızlıkla nasıl bir çiçek açacağını bekliyorum.
İki senedir bir türlü gelişemeyen, son günlerde birden serpildi maşallah.
577798
577799
akçabardak
17-09-2015, 12:30
Aşkın gözyaşları sanırım ama alt tütünü bilmiyorum,
geçen sene Sevgili Güler hanım gndermişti, geldiklerinde
çok küçücüklerdi 2-3 cm. boyundaydılar ama tuttular ve
çok güzel geliştiler, kocaman oldular şimdi.
577800
akçabardak
17-09-2015, 12:42
Birileri çok güzel gelişirken, birileri de ölmek üzere, sevinse mi üzülsem mi...
Yılbaşı çiçeğime bir türlü istediği şartları yerine getirmeyi beceremiyorum :(
fazla sulamadan mıdır, biraz güneş alıyor ondan mıdır anlayamadım gitti.
Bundan hayır gelir mi bilmiyorum ama hiç zannetmiyorum.
577801
Bir diğeri de Senecio herreianus geldiğinden beri iyiye gitmesi
gerekirken, hiç ilerleme göstermedi, gözünün içine bakıyorum ya
baktıkça gözüne çöp batıyor :(
577802
...Bundan hayır gelir mi bilmiyorum ama hiç zannetmiyorum...
Bir diğeri de Senecio herreianus...
Öncelikle ''stapelia gigantea''nızın tomurcuklanmasına çok sevindim, inşallah çiçeğini görürüz, ben sorunca utandı mı acaba diye geçti içimden :D
Senecio'nuz çok susuz kalmış, düzenli sularsanız toparlanır kısa sürede..
Yılbaşılarınız için ben de pek yapılabilecek bir şey olmadığını düşünüyorum ama eğer sağlam yaprak varsa onu köklendirebilirsiniz :(
akçabardak
17-09-2015, 15:36
Öncelikle ''stapelia gigantea''nızın tomurcuklanmasına çok sevindim, inşallah çiçeğini görürüz, ben sorunca utandı mı acaba diye geçti içimden :D
Senecio'nuz çok susuz kalmış, düzenli sularsanız toparlanır kısa sürede..
Yılbaşılarınız için ben de pek yapılabilecek bir şey olmadığını düşünüyorum ama eğer sağlam yaprak varsa onu köklendirebilirsiniz :(
Sanırım siz sorunca utanmış olmalı ki çöle bir silkelenmiş, kendine gelmiş, umarım tomurcuklarını düşürmez çiçeğini hep birlikte görmüş oluruz.
Yılbaşından bir iki yaprak köklenmesi için başka bir yere siktim ama kısmet artık.
Senecioya aslında su veriyorum ama kökleri çürüteceğim diye de biraz korkuyorum.
...Senecioya aslında su veriyorum ama kökleri çürüteceğim diye de biraz korkuyorum.
Toprağının nemli kalmasını seviyor onlar, çok vıcık vıcık ıslak olmayacak tabii ki biliyorsunuz. Hem bitkiniz açık havada olduğu için çürütmeniz biraz zor, bu konuda sevgili sakdag eminim daha iyi yardımcı olacaktır, ne de olsa anneannesi olur ;)
akçabardak
17-09-2015, 15:59
Arkadaşlar bu gün mutluluk mutluluk üstüne geldi çok sevinçliyim, sukulentlerimin bana sürpriz yapmaları,
daha sonra da bir kolinin bana gelmesi.
Hatırlarsanız benim bir metreyi geçmiş bir... bir gecelik gelinim vardı
ve kışın donmuştu, bu gün onun yerine yenisi geldi ve çok sevindim
Buradan Sevgili A_NOMAD'a çok teşekkür ediyorum, çok mutluyum
Eski bir gecelik gelinimin gövdesi yeşil gibi durduğu için belki bir ümit
yeni sürgünler verir diye bu güne kadar saksısından sökmemiştim ve
suyunu da hiç ihmal etmeden veriyordum.
Bu gün yenisi gelince sökmek zorunda kaldım, gördüm ki köklerde hiç
hayat belirtileri kalmamış, boşa kürek çekmişim, olsun ben fazifemi yaptım
o yüzden içim rahat bir şekildeeee.....
eski gelinime güle güle,
577839
Yeni gelinime hoş geldin
577840
ve kendi köşesinde yerini aldı
577841
Eski gelin bu köşeyi çok sevmişti, umarım yenisi de sever :)
577842
Şükür ki sağlam gelmiş, o köşeye de pek yakışmış, mutlu mutlu gülümseyişini görebiliyorum ufaklığın :)
Mutlu olmanız beni de çok mutlu etti, güle güle büyütün ;)
akçabardak
17-09-2015, 16:15
Şükür ki sağlam gelmiş, o köşeye de pek yakışmış, mutlu mutlu gülümseyişini görebiliyorum ufaklığın :)
Mutlu olmanız beni de çok mutlu etti, güle güle büyütün ;)
Çok teşekkür ederim, Allah hiç kimseyi mutluluktan ayırmasın hep mutlu olalım inşallah, ufaklık ta çok mutlu bu arada ufaklığın adı Kısmet oldu adıyla yaşasın inşallah. Sevgiler
eneskrky
17-09-2015, 18:07
Ablam :D
Bütün hepsini inceledim harika türler ellerine sağlık çok sağlıklı gözüküyorlar :D
Güle güle büyütmen dileğiyle ablacım resimlerini takipteyim ;)
akçabardak
17-09-2015, 20:24
Ablam :D
Bütün hepsini inceledim harika türler ellerine sağlık çok sağlıklı gözüküyorlar :D
Güle güle büyütmen dileğiyle ablacım resimlerini takipteyim ;)
Sağolasın, çok teşekkür ederim hepsini de çok severek edindim ama kış gelince biraz zorlanıyorum, şimdi hepsi de dışarıda temiz havada güzelleştikçe güzelleşiyorlar, takip etmene ve beğenmene sevindim, bir de ağırdan almayıp çabuk gelişseler, çoğunun çiçeklerini bile göremedim daha.
akçabardak
02-10-2015, 10:27
Stapelia Gigantea
Tomurcuklarımız hızla büyüyor
579597
akçabardak
02-10-2015, 11:05
Crassula Capitella
Yeni yeni çiçeklenmeye başladı
579598
579599
Crassula Capitella-Thyrsflora
Geçen seneye göre pek coşkulu açmadı,
dalları dağınık dağınık, keyifsiz biraz.
579600
akçabardak
02-10-2015, 11:16
Bu güzellik te çiçek açmaya karar vermiş
579601
579602
Öncelikle yeni bitkileri hayırlı olsun güle güle büyüt sevgili akçabardak, hepside birbirinden güzel ve bakımlı maşallah. Ayrıca kızınızın bitki sevdalısı olması da sizin için muhteşem olsa gerek, çünkü kurduğum empati öyle hissettiriyor :). Darısı başıma diyelim, sevgi ve saygılar :).
akçabardak
04-10-2015, 23:28
Öncelikle yeni bitkileri hayırlı olsun güle güle büyüt sevgili akçabardak, hepside birbirinden güzel ve bakımlı maşallah. Ayrıca kızınızın bitki sevdalısı olması da sizin için muhteşem olsa gerek, çünkü kurduğum empati öyle hissettiriyor :). Darısı başıma diyelim, sevgi ve saygılar :).
Hoş geldiniz sefalar getirdiniz sevgili berçin.
Teşekkür ederim bitkilerim çoğaldıkça çoğalıyor bunun sonu nereye kadar gidecek, her gördüğümü almak istiyorum, önümüz kış şimdiden kara kara düşünmekteyim.
Evet malesef kızım da bir bitki sevdalısıdır ama elindeki bütün bitki, sukulent ne varsa hepsini elden çıkardı, şimdi hoya meraklısı olarak hoyalarla yola devam ediyor, gördüğü bulduğu bütün hoya çeşitlerinden edinmiş, hele de çiçeklendiklerini görünce çok daha mutlu oluyor, arada fotoğraflarını bana da gönderiyor.
Sevgilerimle sevgili berçin.
akçabardak
08-10-2015, 15:14
Dün pazardan bu sukulenti aldım, fiyatı da çok uygun geldi bana 5Tl.
Sanırım echeveria shaviana büyük ihtimalle.
580380
Mücevher Çalısı
09-10-2015, 16:10
Sn akçabardak bu güzellik 'Echeveria shaviana' dır büyük ihtimalle...
Ben de dün bu türe benzer bir 'Echeveria' almıştım, google amcaya sordum, bana bu (https://www.google.com.tr/search?q=Echeveria+shaviana&rlz=1C1VASC_enTR501TR514&es_sm=122&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0CB0QsARqFQoTCK-b8vjItcgCFcIlcgodXHYAjg&biw=1024&bih=485) fotoğrafları gösterdi...
Güle güle büyütelim:)
Sevgi ve saygılarımla...
akçabardak
09-10-2015, 19:56
Sn akçabardak bu güzellik 'Echeveria shaviana' dır büyük ihtimalle...
Ben de dün bu türe benzer bir 'Echeveria' almıştım, google amcaya sordum, bana bu (https://www.google.com.tr/search?q=Echeveria+shaviana&rlz=1C1VASC_enTR501TR514&es_sm=122&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0CB0QsARqFQoTCK-b8vjItcgCFcIlcgodXHYAjg&biw=1024&bih=485) fotoğrafları gösterdi...
Güle güle büyütelim:)
Sevgi ve saygılarımla...
Teşekkür ederim Sn. Mücevher Çalısı, şimdi ben de baktım verdiğiniz linke, dediğiniz gibi Echeveria shaviana olarak kabul edeceğiz gibi görünüyor.
Siz de güle güle büyütün. Sevgiler
akçabardak
09-10-2015, 20:53
Sempervivum başlığında sukulentlerini bizimle paylaşıma açmış olan sevgili SDurul'a buradan tekrar çok teşekkürler ediyorum.
Ben de gelen miniklerimin bu günkü hallerini paylaşmak istedim.
Bakalım iyi bakabilmişmiyim, ilk geldiklerinde fotoğrafladım bir de bu
gün fotoğrafladım.
Bana gelişleri : 31.08.2015
580543
Bu günkü hallaeri
580544
Sedum sieboldii tomurcuklandı
en kısa zamanda onları ayrı saksılara almam gerekecek
580545
akçabardak
09-10-2015, 20:57
devam ediyoruz
Geldiği gün
580550
Bu gün
580551
akçabardak
09-10-2015, 20:59
devam
Geldiği gün
580553
Bu gün
580554
akçabardak
09-10-2015, 21:04
evet devam
Geldiği gün,
toprak yoğurt kasesi oldu saksı
580556
Bu gün
580557
Kolinin içinde kırılan dökülen ne vasa
bütün minikleri sempervivumların arasına
sokuşturdum hepsi de tutmuş :) boy bile vermişler :D
580558
akçabardak
09-10-2015, 21:07
ve son olarak ta sedum spurium
mini bir toprak saksı kalmış çok eskiden
o da ona nasip oldu şimdilik
580559
Yavru bile verdi
580560
Çok kısa bir süre geçmesine rağmen, hepsi de Maşallah, gözle görünür şekilde gelişmişler Sn.akçabardak.
akçabardak
09-10-2015, 21:20
Çok kısa bir süre geçmesine rağmen, hepsi de Maşallah, gözle görünür şekilde gelişmişler Sn.akçabardak.
Teşekkür ederim NMel, her gün başlarına gide gele ben geliştiklerini anlayamadım ama ilk fotoğraflarına bakınca gerçekten fark etmişler.
akçabardak
19-11-2015, 22:31
Lenophyllum Guttatum
Sonunda çiçeğini açabildi
586111
586112
586113
Crassula Sarmentosa
İlk çiçeklerini açacak bu sene
sabırsızlıkla çiçeklerini görmek istiyorum.
586114
586115
akçabardak
19-11-2015, 22:49
Stapelia Gigantea
Tam çiçek açmaya karar vermişken, çiçeğini göremeden bir tane saksağan
kuşu tarafından tomurcukları kurban edildi :(:(:(
Vijdansız saksağan çiçeklerime dadandı, bütün çiçeklerimi didikleyip beni
sinirlendiriyor, ah bir yakalasam diri diri tüylerini yolacağım ama beni görünce
taak, taak diye bir ses çıkararak uçup kaçıyor.
Turuncu liliumun bütün soğanlarını eşip çıkarıp taşımış.
İşte giganteanın ilk açamadan tomurcuğunu koparıp yere atmış, en çok ta ona
üzüldüm.
tomurcuğu ne kadar büyükmüş :(
586116
Stapelia Gigantea
Tam çiçek açmaya karar vermişken, çiçeğini göremeden bir tane saksağan
kuşu tarafından tomurcukları kurban edildi :(:(:(...
...Turuncu liliumun bütün soğanlarını eşip çıkarıp taşımış.
İşte giganteanın ilk açamadan tomurcuğunu koparıp yere atmış, en çok ta ona
üzüldüm...
Özellikle gigantea'ya içim cız etti, çok geçmiş olsun :(
Benim dağıtmak üzere ayırdığım güzelim atlas çeliklerimi de kargalar kaçırmıştı, hislerinizi anlayabiliyorum :(
Dadandıysa onu uzaklaştırmak maalesef artık çok zor, korkuluk falan belki olabilir ama çok zekiler, kısa sürede onun gerçek insan olmadığını çözebilirler...
akçabardak
19-11-2015, 23:18
Özellikle gigantea'ya içim cız etti, çok geçmiş olsun :(
Benim dağıtmak üzere ayırdığım güzelim atlas çeliklerimi de kargalar kaçırmıştı, hislerinizi anlayabiliyorum :(
Dadandıysa onu uzaklaştırmak maalesef artık çok zor, korkuluk falan belki olabilir ama çok zekiler, kısa sürede onun gerçek insan olmadığını çözebilirler...
Çok haklısınız sevgili A-NOMAD çok zekiler, mümkün olduğu kadar onun ulaşamayacağı şekilde korumaya çalışıyorum ama bu sefer de hıncını başka
bitkilerimden çıkarıyor bana inat, hiç bir şey yapamaz ise gidip saksıların toprağını eşeleyip yerlere döküyor:mad:
Hiç değilse çiçeğini görseydim, artık başka bahara kaldı, havalar iyiden iyiye serinlemeye başladı, durabildikleri kadar dışarıda kalsınlar diyorum ama bu gidişle yavaş yavaş içeriye taşımam gerekecek sanırım.
Resulgur
19-11-2015, 23:27
Bu saksağanlar çok yaramaz oluyor sn. akçabardak benimde yetiştirdiğim daha 3-5 cm olmuş ilk biberimi dalından koparıp yere atmıştı çok sinirlenmiştim. Onlar için bir sapan ayarladım attığım taşlardan bir kaç tanesine denk geldiyse bilmem bir tanesi topal geziyordu birinin de kuyruk tüyleri kopmuş, cobuk olmuş :D
akçabardak
20-11-2015, 00:08
Bu saksağanlar çok yaramaz oluyor sn. akçabardak benimde yetiştirdiğim daha 3-5 cm olmuş ilk biberimi dalından koparıp yere atmıştı çok sinirlenmiştim. Onlar için bir sapan ayarladım attığım taşlardan bir kaç tanesine denk geldiyse bilmem bir tanesi topal geziyordu birinin de kuyruk tüyleri kopmuş, cobuk olmuş :D
Gerçekten de çok sinir hayvanlar, nasıl baş edeceğiz bunlarla bilmem, kedilere bile kafa tutuyorlar, bazen balkonda oturuyorum kedi geçiyor tepesinde saksağan kendince kediye bir şeyler söylenip kedinin arkasından söylene söylene takip ediyor, zavallı kedicik miya miya, miya miya diyerek cevap veriyor garibim.
Ellerinden gelse kedinin üzerin çullanıp gözlerini oyacaklar, çok fenalar. Havada uçan martılara, güvercinlere bile kafa tutuyorlar, bir görseniz gülersiniz.
Benimde özene bezene günlerce uğraştığım tarhanamı bitirmişlerdi geçen yıl. Onların yüzünden yeniden yapmak zorunda kaldım:(. Annem taze cevizleri tepsiye koyup balkona koymuş. Hiç ceviz kalmamış. Ah bu saksağanlar ah, Çok yaramazlar.
akçabardak
23-11-2015, 13:28
Benimde özene bezene günlerce uğraştığım tarhanamı bitirmişlerdi geçen yıl. Onların yüzünden yeniden yapmak zorunda kaldım:(. Annem taze cevizleri tepsiye koyup balkona koymuş. Hiç ceviz kalmamış. Ah bu saksağanlar ah, Çok yaramazlar.
Vallaha üzüldüm o tarhana için, onca emek yazık olmuş sevgili aleydiciğim ama olan olmuş yapacak bir şey yok. Tam bir baş belasılar, unutmuyorlar da hiç çok akıllılar :mad:
akçabardak
26-11-2015, 13:58
Sedum Palmeri
O da açmaya hazırlananlardan.
Yaz kış hep dışarıda ve ilgisiz kalan ama yine de halinden memnu olan,
4-5 senedir aynı saksıda yaşlanan, artık beni tazele ve saksımı değiştir
bile diyemeyen benim tek fedakar sukulentim :o
586757
akçabardak
02-12-2015, 20:32
Bu gün gelen kargomun içinde bitkilerin arasında 2 adet sukulentim de vardı.
Bitkilerimi Bahçe sayfamda paylaştım.
Ceropegia ampliata
587479
Ceropegia ampliata yaprağı olmayan, sarıcı tırmanıcı bir sukulent bitkidir. Yapraksız bitki, koyu yeşil sürgünler halinde tutunabileceği desteklere tutunarak ve sürgünlerinden de destek alarak benzersiz bir gövde oluşturur.
Yaz kış yeşil olup yıl da iki kez görenleri hayrete düşürecek güzellikte bembeyaz fenerleri andıran iri çiçeklerle donanır. Çiçeklenme döneminde bitki gövdesinin her yerinden ve çömertçe sayısız çiçeği aynı anda açar.
Ceropegia en kolay ve güzel saksıda yetiştirilir. Saksısını kaktüs toprağı dolduracağınız bitki, bahar aylarında ve yaz döneminde çok hızlı gelişim gösterir.
14-18 cm çapında bir saksıya dikin ve yanlarına en az 3 adet ve bitkinin üzerinde bir çatı oluşturacak şekilde destek çubuğu saplayın. Bitki bir kez gelişim dönemine girip çubuğa sarılmaya başladı mı 1-2 ay içinde resimlerde görülen forma erişir.
Bahar gelene dek salonda bol ışık alan aydınlık bir cam yanında yetiştirebilir dilerseniz yıl boyu kapalı mekanda bakabilirsiniz. Dış mekana alacaksanız, üstü kapalı balkonlar, üstü kapalı verandalar gibi öğle güneşini tepeden almayacağı bir yere konumlandırın.
Çiçeklenme dönemi : Sonbahar ve bahar ayları
Dona dayanıklılık : Donlara yarı dayanıklı
Ömrü : Çok yıllık
Bilgiler Zeng. den alıntıdır
587480
Ve
Echeveria perle von nurnberk
587481
Echeveria Perle von Nurnberg, en canlı renkleri sergileyen echeveria lardan biridir. Yıl içinde koyu pembeden açık pembeye, liladan buz girisine renk geçişleri gösterir. Aşırı sıcaklarda kızıl mor renk alan göbek yılın her mevsimi renk değiştirerek yılboyu güzellik sergiler.
Perle von Nurnberg varyetesi 17-20 cm çapa erişebilen, dikili olduğu saksıya göre boyu gelişen bir bitkidir.
Echeveria hakkında genel:
-12 °C ye kadar soğuğa dayanıklı echeveria lar kısa süreli donlara dayanıklı, yetiştirilmesi kolay sukkulent bitkilerden biridir. Çok hızlı yayılır. Yeni yavrularını yanlardan veren bitki çiçeklendikten sonra tohum verir.
Yanlardan verdiği sürgünlerle toprağın üzerini hızla kaplayan bitki, sürgünleriyle bir arada çiçeklenme dönemine girdiğinde, görülmeye değer bir manzara yaratır.
Çanak şekilli yaprakları kesilip, diklemesine toprağa saplanarakta çoğaltılabilen, çok yıllık bitki ne kadar güneş alırsa performansını ve güzelliğini o denli sergileyebilir. Buna rağmen yarı gölge alanda da sıkıntısız yetiştirilebilir.
Kuraklığa yüksek derecede dayanıklı oldukları halde düzenli ama kararında sulama onları mutlu edecektir. Kış aylarında diğer sukulentler gibi çok az sulama isteyen bitkiyi bu aylarda dinlendirmek, kök çürümelerini önleyeceği gibi, baharda coşmasına da sebep olacaktır.
Çiçeklenme dönemi : Yaz ve sonbahar
Dona dayanıklılık : Donlara yarı dayanıklı
Ömrü : Çok yıllık
Mücevher Çalısı
02-12-2015, 21:38
Merhabalar Sn akçabardak...
Ne tesadüf tuhafıma gitti, sizinle 2 oldu pişti oluyoruz:) Hem de öyle böyle değil, ikisi de "Echeveria" üzerinden.
Almış olduğunuz "Echeveria Perle von Nurnberg"dan ben de 2-3 gün önce almıştım. Hatta son sorduğum sorudaki üzerinde su damlası bulunan sukulent çiçek (http://www.agaclar.net/forum/1423732-post6126.htm) oydu...
Yeni bitkilerinizi çok beğendim, güle güle yetiştirin...
Sevgiler, saygılar...
Sayın akçabardak iyi günlerde büyütün uzun ömürlü olsunlar ikiside çok güzeller ...
akçabardak
02-12-2015, 22:53
Merhabalar Sn akçabardak...
Ne tesadüf tuhafıma gitti, sizinle 2 oldu pişti oluyoruz:) Hem de öyle böyle değil, ikisi de "Echeveria" üzerinden.
Almış olduğunuz "Echeveria Perle von Nurnberg"dan ben de 2-3 gün önce almıştım. Hatta son sorduğum sorudaki üzerinde su damlası bulunan sukulent çiçek (http://www.agaclar.net/forum/1423732-post6126.htm) oydu...
Yeni bitkilerinizi çok beğendim, güle güle yetiştirin...
Sevgiler, saygılar...
Sevgili Mücevher Çalısı ne güzel biz hep böyle pişti olalım, ne mutlu hep echeveriadan gidiyoruz. Aslında echeveria konusunda ben daha yeni başlıyorum, deli gönül diyor ki gördüğün bütün echeveriaları al gitsin ama ah şu yer sıkıntısı yok mu... elim kolum bağlanıyor ama nereye kadar bakalım.
Ben teşekkür ediyorum, siz de güle güle büyütün echeverianızı, her ikisisninde çiçeklendiklerini görelim inşallah.
akçabardak
02-12-2015, 22:55
Sayın akçabardak iyi günlerde büyütün uzun ömürlü olsunlar ikiside çok güzeller ...
Teşekkür ederim Sn. aerosol, beğenmeniz ve güzel dilekleriniz beni mutlu ederim. Daha güzelleri sizlerin olsun inşallah.
akçabardak
04-12-2015, 21:19
Sempervivum
Küçük saksılarından bu uzun saksıya aldım, yavru vermeye başlamışlar
şimdi rahatladılar yavrularını daha rahat büyütebilecekler.
587751
Tam bir yıl olmuş bana geleli, geldiklerinde miniciklerdi.
Biraz büyümüşler, çok ağır büyüyorlar.
Bir yılda saksılarını ancak doldurmuşlardı.
587753
çok güzeller güzel bir aile olmuşlar ... sizin Perle von Nurnberg den bende edinmeye çelışacağım çok güzel görünüyor
akçabardak
04-12-2015, 21:54
çok güzeller güzel bir aile olmuşlar ... sizin Perle von Nurnberg den bende edinmeye çelışacağım çok güzel görünüyor
Teşekkür ederim Sn. aerosol evet bir aile oldular, üçü de ayrı türmüş.
Nunbergi bende severek aldım, çok iyi düşünmüşsünüz.
akçabardak
05-12-2015, 13:31
Ceropegia stapeliiformis
Bu iki çelik geçen sene Eylül sonunda bana çelik olarak gelmişlerti,
587802
587803
Çeliklerin ikisi de köklendiler, boyları uzadı ilk saksıda ki diğerinden
daha çabuk gelişti ve boyu 35 cm. buldu, diğeri daha kısa.
Uzun olan saksısında dik duramadığı için kırıldı kırılacak diye
bu gün saksılarını değiştirmeye karar verdim ama uzun olanını
bütün olarak çıkaramadım :( kırılacağı varmış ilk boğumdan kırıldı
Kırılmaması için okadar uğraştım ama :(:(:(
Şimdi 3 tane oldular ve üçünü de büyük saksıya aldım, inşallah kırılan da
köklenir.
587804
En uzun olanı sol taraftakinin ucundan kırıldı, ne güzel sardıracaktım
beceremedim :mad:
587805
Böyle de çiçeğimiz açacak inşallah
Çeliklerin annesinin çiçeği :)
587808
akçabardak
06-12-2015, 13:23
Bu sukulentimin çiçekleri artık soldular
ben de budadım ama iyi mi yaptım kötü mü yaptım bilemedim,
inşallah bozulmaz, atmaya kıyamadım budadıklarımdan 3-5 tane
çelik şeklinde saksının kenarına diktim bakalım tutacaklar mı.
587881
Bu sukulentimin çiçekleri artık soldular
ben de budadım ama iyi mi yaptım kötü mü yaptım bilemedim,
inşallah bozulmaz, atmaya kıyamadım budadıklarımdan 3-5 tane
çelik şeklinde saksının kenarına diktim bakalım tutacaklar mı.
587881
Önceki sayfadaki çiçekli haline baktım da pek güzelmiş, inşallah tutarlar sevgili akçabardak. :)
akçabardak
06-12-2015, 17:04
Önceki sayfadaki çiçekli haline baktım da pek güzelmiş, inşallah tutarlar sevgili akçabardak. :)
Evet sevgili Jakin çiçekleri minik minik çıtı pıtı çok sevimli bir sukulent, çiçekleri çok dayanıklı uzun bir süre üzerinde kalıyor bir aydan fazla gibi bir zaman neredeyse çiçekli kalıyor.
akçabardak
11-12-2015, 19:17
Bu güzellik çiçek açana kadar ne olduğunu bilmiyordum.
Yaklaşık bir ay kadar tomurcuklu bekledikten sonra, şu günlerde tek tük
çiçeklerini göstermeye başladı.
Araştırırken tesadüfen adını öğrenmiş oldum:) Kalanchoe Manginiymiş
Çıtı pıtı çiçekleriyle beni adeta mest etti, çok sevdim. Teşekkür ederim gülenmeleğim
İlk baharda dışarı çıkarırken yaprakları yem yeşildi, havalar serinlemeye başlayınca
yaprakları renk değiştirmeye başladı, şu günlerde iyice
koyulaştı, hala dışarıda duruyor, içeriye alsam tomurcuklarını döekr mi
bilemiyorum ama hava iyiden iyiye soğumaya başladı, dondurursam
kendimi affetmem her halde.:confused:
Öyle güzel oldu ki kıyamam bu güzelliğe
588523
Bakarmısınız şu çiçeklerinin güzelliğine, üzeri fıkır fıkır tomurcuk dolu
588524
Yetiştiren ve bilgisi olan arkadaşlar fikirlerinizi bekliyorum.
Çok güzelmiş çiçekleri, Sevgili Gülenmeleğinde gönlüne sağlık:).
akçabardak
14-12-2015, 22:30
Çok güzelmiş çiçekleri, Sevgili Gülenmeleğinde gönlüne sağlık:).
Teşekkür ederim aleydiciğim, mangini diye duyardım ve hep merak etmişimdir nedir, nasıldır bu kalanchoe mangini diye, meğer bir senedir bendeymiş te haberim yokmuş.
Gülenmelek artık hoyalarla ilgilendiği için evindeki bütün bitkilerini ne var ne yok toplayıp başıma yıktı, şimdi güzel güzel çiçek açtıklarını görünce, bak çiçeklerimi geri isteyebilirim demez mi, ben de he olur dedim :D
Teşekkür ederim aleydiciğim, mangini diye duyardım ve hep merak etmişimdir nedir, nasıldır bu kalanchoe mangini diye, meğer bir senedir bendeymiş te haberim yokmuş.
Gülenmelek artık hoyalarla ilgilendiği için evindeki bütün bitkilerini ne var ne yok toplayıp başıma yıktı, şimdi güzel güzel çiçek açtıklarını görünce, bak çiçeklerimi geri isteyebilirim demez mi, ben de he olur dedim :D
Hoyalarda çok güzel, gönül vermeyecek gibi değil .Ablamda bazen aldığı kıyafetlerini bana verir( hepsi marka, başkasınada vermek istemez). Ben güzel konbinleyip giyince, benim üzerimde görünce geri gelip alıyor:). Komşunun tavuğu kaz görünür misali:D.
Ne güzel süpriz olmuş. Sizlere gıptayla bakmaktayım. Ben normal kalanchoeleri yeni öğrendim:). Kalanchoeler eğer aynı özellikleri taşıyorsa ablacım. Saksını değiştirdim çiçekliyken. İlk önce biraz döktü çiçeklerini, şimdi yeniden çiçeklendi. Donmasından iyidir. Bozulurlarsa diye küpeliler çok güzel olmuştu içeriye almakta geciktim. Baya soğuk vurmuş. Bakalım toparlanabilecekler mi. Sevgilerimle.
akçabardak
14-12-2015, 23:16
Hoyalarda çok güzel, gönül vermeyecek gibi değil .Ablamda bazen aldığı kıyafetlerini bana verir( hepsi marka, başkasınada vermek istemez). Ben güzel konbinleyip giyince, benim üzerimde görünce geri gelip alıyor:). Komşunun tavuğu kaz görünür misali:D.
Ne güzel süpriz olmuş. Sizlere gıptayla bakmaktayım. Ben normal kalanchoeleri yeni öğrendim:). Kalanchoeler eğer aynı özellikleri taşıyorsa ablacım. Saksını değiştirdim çiçekliyken. İlk önce biraz döktü çiçeklerini, şimdi yeniden çiçeklendi. Donmasından iyidir. Bozulurlarsa diye küpeliler çok güzel olmuştu içeriye almakta geciktim. Baya soğuk vurmuş. Bakalım toparlanabilecekler mi. Sevgilerimle.
Çok haklısın sevgili aleydi, dediğin gibi komşunun tavuğu kaz gibi görünüyormuş, oh ne güzel hem veriyorlar hem de geri isterim ne alâ muallâ,
ne yapalım biz de onları öyle seveceğiz, verilen şey geri verilmezmiş :D bir bardak su içiversinler.
Kalanchoelerden şu hepimizin bildiği bir iki tane bende de var, onların dışında başka türlerini ben de yeni yeni öğreniyorum, 2 tane daha var değişik türden onlar da tomurcukta en kısa zamanda onları da görüntülerim, ben de merak ediyorum nasıl açacaklar.
Küpelilere gelince ben küpeli hiç yetiştiremiyorum nedense yaşatamıyorum, bir tane inci küpeli edinmiştim belki yaşatabilirim diye ama onu da öldürdüm.
Umarım sizin kiler fazla zarar görmemişlerdir, belkide dışarıdan içeriye aldığın için biraz tepki göstermiştir, inşallah yerine alışır ve düzelir diyorum. Sevgilerimle
günebakan
15-12-2015, 08:27
Günaydın Akçabardak demek bir çoğumuzda varmış bu huy bende bazen annemin bahçesine götürdğüm çiçekler bendeklerden daha güzelleşip çiçek açınca isyan ediyorum bende hemen bak alıcam geri çiçeklerimi neden bende açmıyorlar diye söyleniyorum tabi annemde gelen çiçek geri gitmez diyor neyse bizde bazen çiçeklerini ziyaret etmekle yetiniriz:)
akçabardak
15-12-2015, 12:05
Günaydın Akçabardak demek bir çoğumuzda varmış bu huy bende bazen annemin bahçesine götürdğüm çiçekler bendeklerden daha güzelleşip çiçek açınca isyan ediyorum bende hemen bak alıcam geri çiçeklerimi neden bende açmıyorlar diye söyleniyorum tabi annemde gelen çiçek geri gitmez diyor neyse bizde bazen çiçeklerini ziyaret etmekle yetiniriz:)
Sevgili günebakan, anneler evlatlara göre biraz daha sabırlı olmasından diye düşünüyorum ben. Kızımdan yola çıkarak düşünürsek, her konuda çok aceleci, sabırsız, hemen oluversin gibi, bu neden böyle, neden büyümüyor, neden çiçek açmıyor? gibi sürekli çiçeklerin başında, ya susuzlıktan öldürür, ya da çok sulamadan kaybeder bitkiyi, sonra da üzülür :dilli:
Sizin de dediğiniz gibi bitkiler bize gelince güzelleşir, çiçeklnirler, rahatlarlar çünkü biz onları rahat bırakıyoruz, karınlarını doyur, sula, arada bir bitlenip bitlenmediklerini takip et, biraz sohbet, biraz sevgi yeter.
Benim çiçeklerim şimdiye kadar hep dışardaydı, dün artık kademe kademe içeriye taşımaya başladım, hepsini gözden geçirip tozunu pasını aldıktan sonra sularını verdim hepsine dedim ki... iki ay kadar burada kalacaksınız uslu uslu, güzel güzel buraya alışın, sakın küsmeyin, biribirilerinizle iyi geçinin diye tembihledim :D :D :D
Gören de beni kiminle konuşuyor bu deli acaba der:) ama böyle işte sevgili günebakan, o yüzden size hak veriyorum, bu huy hepimizde var :)
günebakan
16-12-2015, 07:50
Sevgili akçabardak ben bazen balkonda büyütmekte zorlanacağım bitkilerde alıyorum ( ne yapalım dayanamıyorum serde delilik var).
Tabi onlar çiçeklerini gösteriyorlar ama bahçede olduğu gibi değil bu sefer bende onlara kıyamayıp annemin bahçesine götürüyorum tabı ki bahçeyi daha çok seviyorlar bende ziyaretlerine gidiyorum.
Daha yeni 3 tane clematis götürdüm bakalım onlar yaza ne hale gelecekler:)
akçabardak
16-12-2015, 09:07
Sevgili akçabardak ben bazen balkonda büyütmekte zorlanacağım bitkilerde alıyorum ( ne yapalım dayanamıyorum serde delilik var).
Tabi onlar çiçeklerini gösteriyorlar ama bahçede olduğu gibi değil bu sefer bende onlara kıyamayıp annemin bahçesine götürüyorum tabı ki bahçeyi daha çok seviyorlar bende ziyaretlerine gidiyorum.
Daha yeni 3 tane clematis götürdüm bakalım onlar yaza ne hale gelecekler:)
Doğru diyorsunuz sevgili günebakan, bahçede olunca daha güzel gelişiyorlar, bazı bitkiler dediğiniz gibi saksılarda çok zorlanıyorlar.
Benim de iki tane Clematisim vardı saksıda, geçen sene ben de bahçeye indirdim hemen farketti, sizin Clematisleriniz de güzel olacak inşallah. Güle güle büyüsünler, güzel çiçek açsınlar, sizi sevindirsinler dileklerimle.
akçabardak
17-12-2015, 15:23
Kalanchoe Fedchenkoi de tomurcuklanmaya başlamış
İlk çiçeğimiz, gülenmeleğim teşekkür ederim, sevgilerimle
589247
589248
akçabardak
17-12-2015, 15:29
Bu crassulamız da çiçeklenmek üzere tomurcuklanmaya başlamış
Yine ilk çiçeğimiz, yine gülenmeleğimden gelen,
geri isteme bak vermem :D
589249
589250
gülenmelek
17-12-2015, 15:53
Yeter ki açıp, seni sevindirsinler annem (akçabardak) ;) Ben uzaktan sevsem de olur...
Bükemediğin eli öpeceksin demişler, sukulentler beni yendi :( Ben de başka türlerle mutluyum artık ;)
Öpüldün... :p
akçabardak
17-12-2015, 16:05
Yeter ki açıp, seni sevindirsinler annem (akçabardak) ;) Ben uzaktan sevsem de olur...
Bükemediğin eli öpeceksin demişler, sukulentler beni yendi :( Ben de başka türlerle mutluyum artık ;)
Öpüldün... :p
Ayyyi pek te acıklı olmuş;) kıyamam sana, teşekkür ederim. Ben de seni öpüyorum meleğim.
akçabardak
27-12-2015, 21:25
Binlerin anası, aşkın gözyaşları.
Geçen sene Kasım gibi Güler Hanımın bana gönderdiği bu iki minnak
çelikler,
590526
İkisi de tuttu ve şimdi bu haldeler.
590527
Tam bir yıl oldu bana geleli, çok güzel gelişip minnakların yanında
dev gibi oldular :)
590528
İyi ki göndermişsiniz Güler Hanım, çok sevdim ben bunları.
İnşallah çiçeklerini de görmek nasip olur. Teşekkürler
590529
ne kadar büyümüşler bir yılda çok şaşırdım
akçabardak
27-12-2015, 21:31
Graptopetalum Paraguayense
Evde tadilat var, ustaların gazabına uğramaması için oradan oraya
taşırken yaprakların çoğu döküldü.
590533
akçabardak
27-12-2015, 21:33
ne kadar büyümüşler bir yılda çok şaşırdım
Evet sevgili melekv. çok hızlı geliştiler, o küçük saksıda köklendikten sonra ilkbaharda o kocaman saksıya alınca meydanı boş buldular demek ki :D
akçabardak
13-01-2016, 08:24
Kalanchoe Mangini
Tam 3 kez bitlendi garibim, bu bitler neden en çok kalanchoelere gelir
anlamış değilim, çok zor temizleniyor yapış yapış oluyor, hiç hoşuma
gitmiyor öyle olunca :(
Ev yapımı ilaç yapıyorum kurtaramıyorum, ikincisinde zirai ilaç
kullandım (korkudan fazla da sıkamıyorum) biraz etkili oldu gibi
ama yine bitlendi :mad: :mad: ben de ne mi yaptım
Bir tasın içine 2-3 damla bulaşık deterjanı damlattım, bir bardak suyla
iyice köpürttüm, bulaşık süngeri ile sulu sulu yıkadım, elimle saçlarının
arkasından destekleyerek deterjanlı süngerle iyice yıkadım, yapraklarını,
çiçeklerini sildirdim, arkadan da hemen suyla duruladım,
bütün bitler ve yapışkanlık gitti, temizlendi :D
Tertemiz olduk
592182
sumeyra47
14-01-2016, 00:33
Bu nasıl bir güzellik bayıldım Kalanchoe Manginii'ye maşallah sağlıkla büyütün. Ah bu bitler olmasa keşke bende oluyordu unlu bit en sonunda zirai ilaç kulandım bitti çok şükür ama yazın sıcağında tekrardan oluşacak biliyorum.
Crassula morgani's beauty de çok güzel bir tür bulursam bende alacağım netten araştırıyorum. Maşallah sizin ki çiçek açacak. Bol çiçekli günler sevgiler.
akçabardak
14-01-2016, 18:26
Bu nasıl bir güzellik bayıldım Kalanchoe Manginii'ye maşallah sağlıkla büyütün. Ah bu bitler olmasa keşke bende oluyordu unlu bit en sonunda zirai ilaç kulandım bitti çok şükür ama yazın sıcağında tekrardan oluşacak biliyorum.
Crassula morgani's beauty de çok güzel bir tür bulursam bende alacağım netten araştırıyorum. Maşallah sizin ki çiçek açacak. Bol çiçekli günler sevgiler.
Sevgili sümeyra beğenmenize memnun oldum, manginiyi ben de çok sevdim çiçekleri çok dayanıklı, uzun zaman üzerinde kalıyor.
Dediğiniz gibi bir de bitlenmeseler çok daha iyi olacak. Crassila morganisi heyecanla açmasını bekliyorum, çok ağırdan alıyorlar uzun zamandan beri tomurcuklu öylece bekliyor. Sevgiler
flaneuse
14-01-2016, 18:33
Kalanşonuza sıhhatler olsun demek istiyorum Sayın Akçabardak ;)
[Annem de bitlendiğimde kwell şampuan yapardı bana- Önce acımasız bir banyo, ardından ayıklanma- ne yalvarırdım "anne öldürmeyelim ben onlara kavanozda bakarım" diye.- o geldi aklıma :) ]
akçabardak
14-01-2016, 18:51
Kalanşonuza sıhhatler olsun demek istiyorum Sayın Akçabardak ;)
[Annem de bitlendiğimde kwell şampuan yapardı bana- Önce acımasız bir banyo, ardından ayıklanma- ne yalvarırdım "anne öldürmeyelim ben onlara kavanozda bakarım" diye.- o geldi aklıma :) ]
Teşekkür ederim sevgili flaneuse, adamakıllı bir banyo yaptık ama deydi, bir güzel bitlerden temizlendi :D pırıl pırıl oldu şimdi... pek mutlu halinden.
Sizin kisi de iyiymiş kavanozda bakmak... falan, o zamanki düşünceniz şimdi de geçerli midir acaba, yoksa Allah korusun falan mı?:D şaka bir yana düşüncesi bile insanın tüylerini dikenleştiriyor değil mi? Allah korusun.
flaneuse
14-01-2016, 18:56
Artık biliyorum ki ihtiyaç duydukları besin ve ortamı kavanozda sağlamak hayli güç :)
akçabardak
23-02-2016, 19:15
Chamaecerus Silvestri
Bu garibim şiddetli fırtına yüzünden 1.5 m. yüksekten tepe taklak düştü
saksısı kırıldı, bir tarafı biraz zarar gördü :(
Hemen saksı değişti hiç bir şey olmamış gibi yola devam.
Sağlam kalan tarafı
597079
Hasar gören tarafı
597080
akçabardak
23-02-2016, 19:18
Sedum Palmeri
Canım benim, nasıl güzel çiçeklendi.
597083
597084
Düşen kaktüs çok güzel görünüyor keşke yoldan ben geçseydim :)
akçabardak
23-02-2016, 20:29
Düşen kaktüs çok güzel görünüyor keşke yoldan ben geçseydim :)
Teşekkür ederim beğendiğiniz için. Yoldan geçen birisi vardı ama tanıyamadım, demek ki o sizdiniz.
Şükran45
24-02-2016, 09:38
Kaktüsünüz çok güzel, bayıldım. Benimki de bir gün böyle olur mu acaba? Saksısı küçük olmasına rağmen iki yıldır hala saksıyı dolduramadı. Sizin ki kaç yılda bu hale geldi? :)
akçabardak
24-02-2016, 18:46
Kaktüsünüz çok güzel, bayıldım. Benimki de bir gün böyle olur mu acaba? Saksısı küçük olmasına rağmen iki yıldır hala saksıyı dolduramadı. Sizin ki kaç yılda bu hale geldi? :)
Teşekküer ederim sevgili Şükran45, benim kaktüsümün senesini bile unuttum, nerden baksanız 10 seneden fazla, aslında daha büyüktü saksıdan sarkıyordu fakat bir kaç kere kazaya kurban gitti.
Yaz kış bahçede greyfurt ağacın kesilen kalın bir dalının üzerinde ikamet ediyor, çok şiddetli fırtınalarda top gibi aşağı yuvarlanıyor ama yine de hiçbir şey olmamış gibi ayakta kalmayı başarıyor.
YeniGine
24-02-2016, 23:28
Sevgili akçabardak'ım bilirsin senin bu silvestrine bayılıyorum. Maşallah!.. Yaz-kış ağaç dalında duruyor diyorsun yani kışın sulanıyor. Hani kışın kaktüslere su vermiyoruz ya; onun için soruyorum...
akçabardak
24-02-2016, 23:43
Sevgili akçabardak'ım bilirsin senin bu silvestrine bayılıyorum. Maşallah!.. Yaz-kış ağaç dalında duruyor diyorsun yani kışın sulanıyor. Hani kışın kaktüslere su vermiyoruz ya; onun için soruyorum...
Sevgili YeniGinem, evet yaz kış ağaç dalında duruyor, kışın yağan yağmurlar hep üzerinden geçiyor ne yazık ki, şimdi sen deyince ben de düşündüm de, fakat kaç senedir hep aynı şekilde ve şimdiye kadar hiç bozulmadı ne hikmetse.
Şöyle düşündüm, o parmaklar öyle biribirilerine kenetlenmiş ki saksıya hiç su girmiyor, saksı tam dolu olduğu için kenarlardan da su almıyor, bende anlamadım
YeniGinem.
YeniGine
24-02-2016, 23:49
:) Olabilir evet sevgili akçabardakım. Öyle ya da böyle maşallah çok güzel gelişti, bir de bir sürü çiçek açtığını düşünür isek harikaaa olacak... İnşallah!..
Bu arada kaktüslere artık fısfıs yapmak gerekiyor mu acaba?
engin koç
24-02-2016, 23:56
merhaba
405 deki kalanchoe harika ama mutlaka ayırmanız lazım
o zaman boya giderler..
sevgilerimle ..
akçabardak
25-02-2016, 09:54
:) Olabilir evet sevgili akçabardakım. Öyle ya da böyle maşallah çok güzel gelişti, bir de bir sürü çiçek açtığını düşünür isek harikaaa olacak... İnşallah!..
Bu arada kaktüslere artık fısfıs yapmak gerekiyor mu acaba?
Sevgili YeniGine ben kendi adıma söyleyeyim sukulentlerime neredeyse bütün kış hiç su bile vermedim, dün baktım çok kurumuşlar biraz azar azar verdim o da korkarak ya şimdi ölen olursa diye.
Fısfıslama işini ise büyük ihtimalle Mart başında hepsini dışarıya taşıyacağım ve o zaman yavaş yavaş fısfıslamaya başlarım.
akçabardak
25-02-2016, 10:00
merhaba
405 deki kalanchoe harika ama mutlaka ayırmanız lazım
o zaman boya giderler..
sevgilerimle ..
Sayın engin koç, çok güzel dediniz çok teşekkür ederim ama ben şimdi onlara nasıl kıyarım ki... ya bozulurlarsa... saksıları çok büyük, şu anda ikisi de o kadar mutlular ki anlatamam, çiçek açmazlar mı sizce? boyları şu anda 1 karış var yok gibi.
akçabardak
25-02-2016, 12:46
Kalanchoe ailesi
Katmerli pembe, sürekli bitler tarafından rahatsız edilen,
bitlenecek diye dışarıya çıkarmaya korkuyorum.
597285
Çok nazlı olan bu kırmızım, haftalardır tomurcuklu bekliyor :mad:
597286
Kalanchoe Fedchenkoi
Açmayı bekleyen bir tane daha nazlanan :mad:
açarsa ilk çiçeği olacak ama benim sabrım kalmadı artık
bir an evvel çiçeğini görmek istiyorum.
597287
akçabardak
25-02-2016, 12:49
Crassula-Morgani's- Beauty
Bu da ağırdan alanlardan, olsun nasılsa bir gün açacak
çiçeklerimiz artık iyice belirginleşti ;)
597288
akçabardak
25-02-2016, 12:52
Bu gün bir de sürprizle karşılaştım
Tacitus Bellus'um tomurcuk vermiş
hem de 3 tane, çok sevindim :cool:
597289
engin koç
25-02-2016, 17:55
Sayın engin koç, çok güzel dediniz çok teşekkür ederim ama ben şimdi onlara nasıl kıyarım ki... ya bozulurlarsa... saksıları çok büyük, şu anda ikisi de o kadar mutlular ki anlatamam, çiçek açmazlar mı sizce? boyları şu anda 1 karış var yok gibi.
Sn. akçabardak.
Bozulmazlar merak etmeyin.
Çiçek için yeterli büyüklüğe ulaşmamış sanırım.
Çünkü bunlar en geç şubatta açarlar. Öncesinde de uzun bir tomurcuk dönemi yaşar.
Şubat çıkıyor artık. Ayırmanızda sakınca yok. Aksine gelişmesini sağlamış olursunuz.
Sağlıcakla.
Sevgiler.
akçabardak
25-02-2016, 18:36
Sn. akçabardak.
Bozulmazlar merak etmeyin.
Çiçek için yeterli büyüklüğe ulaşmamış sanırım.
Çünkü bunlar en geç şubatta açarlar. Öncesinde de uzun bir tomurcuk dönemi yaşar.
Şubat çıkıyor artık. Ayırmanızda sakınca yok. Aksine gelişmesini sağlamış olursunuz.
Sağlıcakla.
Sevgiler.
Teşekkür ederim Sn. engin koç, öyle yapayım ozaman, şimdi tam saksı değiştirme zamanı, ne zaman çiçek açtıklarını bilmediğim için ben onlara çiçek açacak gözüyle bakıyordum.
Saygılar sevgiler efendim, sağ olunuz.
gülenmelek
25-02-2016, 19:00
Sevgili akçabardak, iyi ki sana vermişim hepsini diyorum ;) ... başka da bir şey demiyorum :eek:
Bu görüntülerden sonra ne denir ki zaten :p
Onlara güzel bakan ellerini öptüm bu sefer ;)
Kıvırcık atlasa da iyi bak olur mu :D
akçabardak
25-02-2016, 19:11
Sevgili akçabardak, iyi ki sana vermişim hepsini diyorum ;) ... başka da bir şey demiyorum :eek:
Bu görüntülerden sonra ne denir ki zaten :p
Onlara güzel bakan ellerini öptüm bu sefer ;)
Kıvırcık atlasa da iyi bak olur mu :D
Teşekkür ederim sevgili gülenmelek, beğendiğine göre demek ki kızlarına çok iyi bakmışım. Kıvırcık atlasta henüz bir hareket yok daha ama en azından hayatta şu an :D Stapeliaların dışında gözüm gibi bakıyorum hepsine merak etme.
Ben de gözlerinden öptüm.
akçabardak
02-03-2016, 15:19
Graptopetalum Paraguayense çiçek açmaya hazırlanıyor
598150
akçabardak
02-03-2016, 15:29
Sedum sarmentosum
Kış başında cılız ve kurumaya yüz tutan dallarını budayıp
balkondan aşağıya bırakıvermiştim.
Bütün kış dışarıda geçiren sedum sarmentosum bu günlerde
neşelenmeye başlamış, sedum palmeri de ona eşli ediyor.
598151
598160
Bu sabah fark ettim, budanan cılız ve kuru dallar
bahçeden biz de varız demez mi, pek te neşeliler.
Çuha çiçeği ile arkadaş olmuşlar :D
598152
...Kış başında cılız ve kurumaya yüz tutan dallarını budayıp
balkondan aşağıya bırakıvermiştim...
...budanan cılız ve kuru dallar
bahçeden biz de varız demez mi...
Sizin kaçak yolcular saksıdakilerden daha coşkulu görünüyorlar maşallah :D
akçabardak
02-03-2016, 17:06
Sizin kaçak yolcular saksıdakilerden daha coşkulu görünüyorlar maşallah :D
Eveet gerçekten de daha coşkulu duruyorlar, şimdi düşündüm de bunlardan çok güzel yer örtücüsü de olur, sarı sarı da açarlar ne güzel ama acaba çok istilacı olurlar mı diye de düşünmeden edemiyorum.
Bahçenin küçük bir köşesinden denemek lazım bakalım durum ne olacak.
akçabardak
03-03-2016, 18:10
Bu gün eşimle Ayvalık'a gezmeye gittik bir çay bahçesine oturduk
bir telefon görüşmesi yaparken kıyıda köşeye atılmışçasına
bakımsız bir kaktüs görüş alanıma girdi o bana baktı ben de ona, bit müddet
bakıştıktan sonra bu iki minnak benim oluverdi, dikensiz olduğu için
bu türden hep edinmek istiyordum, bu gün kendi ayağı ile elime geldi :D
Bu kadar minnaklar ;)
598347
Yakın çekim
598346
Sn. akçabardak bu duyguyu bilirim bir çuval altın olsa bu kadar mutlu olmaz insan bebeklerinizi seve seve büyütün benim telgraf çiçeğimde öyle elime gelivermişti.
akçabardak
03-03-2016, 18:46
Sn. akçabardak bu duyguyu bilirim bir çuval altın olsa bu kadar mutlu olmaz insan bebeklerinizi seve seve büyütün benim telgraf çiçeğimde öyle elime gelivermişti.
Doğru diyorsunuz pınar59 teşekkür ederim dediğiniz gibi o altın dolu çuval görüş alanımıza hiç girmez. İsimlerini henüz bilmiyorum ama çok tatlılar.
akçabardak
06-03-2016, 20:48
Minnaklarım
598952
gazoz kapağı yeterdi size minik minik birde kurulmuşlar saksıya yerim sizi
Mammillaria gracilis gibi görünüyor bu minikler
Bu gün eşimle Ayvalık'a gezmeye gittik bir çay bahçesine oturduk
bir telefon görüşmesi yaparken kıyıda köşeye atılmışçasına
bakımsız bir kaktüs görüş alanıma girdi o bana baktı ben de ona, bit müddet
bakıştıktan sonra bu iki minnak benim oluverdi, dikensiz olduğu için
bu türden hep edinmek istiyordum, bu gün kendi ayağı ile elime geldi :D
Bu kadar minnaklar ;)
598347
Yakın çekim
598346
Sevgili akçabardak,
Bu minnaklar Mammilliaria Vetula. Ve kesinlikle dikensiz değiller :) Onlar büyüdükçe dikenleri de onlarla birlikte büyüyor. Ama yayılmasını izlemek çok zevkli. Hayırlı olsun, bol çiçekli olsun :)
akçabardak
06-03-2016, 22:26
Sevgili akçabardak,
Bu minnaklar Mammilliaria Vetula. Ve kesinlikle dikensiz değiller :) Onlar büyüdükçe dikenleri de onlarla birlikte büyüyor. Ama yayılmasını izlemek çok zevkli. Hayırlı olsun, bol çiçekli olsun :)
Sn. BerfuÇ hem sayfama hem de Sitemize hoş geldiniz, ziyaretiniz için teşekkür ederim.
Bu minnakların anneleri kocamandı ve dikensizdi o yüzden bu minnakları tercih ettim, dikenli olanları pek tercih etmiyorum sebebine gelince dikenleri batınca çok canım yanıyor, allerjim olduğu için kızarıklar, şişmeler oluyor.
Bir tane çok dikenli olarak Kaynana topuzum var ve bir iki sefer canımı yaktı, çok dikkatli olmaya çalışıyorum o yüzden, Teşekkür ederim.
akçabardak
06-03-2016, 22:35
gazoz kapağı yeterdi size minik minik birde kurulmuşlar saksıya yerim sizi
Ben de çok sevdim onları dediğiniz gibi gazoz kapağı yeterdi evet, saksılarını bir görseniz mini minnacık onlarda :) en küçücük boylardan, her şeyin minii ne kadar tatlı oluyormuş.
Sn. BerfuÇ hem sayfama hem de Sitemize hoş geldiniz, ziyaretiniz için teşekkür ederim.
Bu minnakların anneleri kocamandı ve dikensizdi o yüzden bu minnakları tercih ettim, dikenli olanları pek tercih etmiyorum sebebine gelince dikenleri batınca çok canım yanıyor, allerjim olduğu için kızarıklar, şişmeler oluyor.
Bir tane çok dikenli olarak Kaynana topuzum var ve bir iki sefer canımı yaktı, çok dikkatli olmaya çalışıyorum o yüzden, Teşekkür ederim.
Çok teşekkür ederim mesajınız için :)
Ben de kaynana dilinden çok çekiyorum, inanın. Bende orta boy bir saksı Vetula var. Dikenleri sağlam.
Bir yerlerde okumuştum, özellikle ince dikenler ıslak deriye tutunmakta zorlanıyormuş. Bu yüzden yanlarına yaklaşmadan ellerimi yıkıyorum. Sizin de aklınızda bulunsun, belki işinize yarar.
Sevgiler,
akçabardak
06-03-2016, 22:38
Mammillaria gracilis gibi görünüyor bu minikler
Sevgili hilalll hoş geldiniz, bu miniklerin adını şimdilik ben de bilmiyorum, biraz büyüyünce sanırım daha iyi anlaşılacak.
akçabardak
06-03-2016, 22:56
Çok teşekkür ederim mesajınız için :)
Ben de kaynana dilinden çok çekiyorum, inanın. Bende orta boy bir saksı Vetula var. Dikenleri sağlam.
Bir yerlerde okumuştum, özellikle ince dikenler ıslak deriye tutunmakta zorlanıyormuş. Bu yüzden yanlarına yaklaşmadan ellerimi yıkıyorum. Sizin de aklınızda bulunsun, belki işinize yarar.
Sevgiler,
Benim miniklerin annesi bu fotoğrafta ki gibiydi, gövdesi kalınlaşmış ve boyu uzamış şekilsiz bir kaktüs,
özellikle dikenleri batıp batmadığını kontrol ettim ve diken gibi görünenler yumuşacıktı.
Fotoğraf Netten alıntıdır. Sanırım Sevgili hilalll'in dediği gibi Mammilaria gracilis olabilir.
598979
Ben şu an şok :D
Acemiliğime verelim bu seferlik, ama bu kadar da benzenmez ki :) Neyse siz ne olursa olsun kendinize dikkat edin, sevgiyle büyütün, bol çiçeğini görün inşallah.
akçabardak
16-03-2016, 18:20
Bu gün semt pazarından tanesi 3 Tl. den iki tane Kalanchoe aldım.
Çok istediğim iki renk, nihayet bulabildim.
600498
600499
akçabardak
16-03-2016, 20:37
Bir gecelik gelin/ Kısmet
Bu gelinimin adı Kısmet 19 Eylül 2015 günü
Kısmetim bana gelmişti.
Sevgili A_NOMAD yavrunuz tuttu ve sürgün bile verdik :cool:
Size buradan tekrar teşekkür ediyoruz.
Havalar biraz iyi gidince dışarı çıkarmıştım, bu gece ve yarın gece
don tehlikesi varmış ne olur ne olmaz diye tekrar içeriye aldım.
Bir kere sütten ağzım yandı, tekrar yanmasın
Geldiği gün :)
600513
ve bu gün ;)
600514
Maşallah sevgili akçabardak, onu çok mutlu etmişsiniz belli ki... Kısmet de annesi gibi hızla kocaman olacağa benziyor, taze sürgünlerin bu kızıl silindir haline bayılıyorum ;)
eneskrky
24-03-2016, 20:21
Bu sukulentlere anne sevgisini fazla veriyorsun ablacım bayağı şımarmışlar :D şahane gözüküyorlar hepsi çok güzel bakmışsın her birine maşallah :))
akçabardak
25-03-2016, 19:54
Bu sukulentlere anne sevgisini fazla veriyorsun ablacım bayağı şımarmışlar :D şahane gözüküyorlar hepsi çok güzel bakmışsın her birine maşallah :))
Teşekkür ederim enesciğim, annelik kolay değil bazıları çok nazlı olunca şımartmak onlara iyi geliyor.
akçabardak
31-03-2016, 23:09
Havalar ısınmaya başlayınca bitkilerde kıpırdamalar başladı.
Sedum Sarmantosu da onlardan birisi.
aralarında ki de sedum palmaeri.
602775
Bunlar da budadığım kuruyan dallarını bahçeye bırakmıştım
yeşerip yayılmaya başladılar.
602776
akçabardak
31-03-2016, 23:11
Graptopetalum paraguyense çiçekte.
602782
602783
602784
akçabardak
31-03-2016, 23:27
Sevgili SDurul'dan gelenlerde de biraz gelişmeler başladı
Sempervivumlar
602786
Yakından çekince yaramazlar yakalandı
Sevimsiz unlu bitler.
602787
Benim gözümden kaçtılar ama objektife yakalandılar.
En çok sevdiğim ve beğendiğim pamuklu sempervivum
Ona hiç kıyamam. Tekrar Sevgili SDurul'a teşekkür ediyorum
602788
Bu miniklerin adını henüz öğrenemedim ama onlar da çıtı pıtı
minik minik çok şirinler.
602789
Sedum Albüm
Sevgi Durul
31-03-2016, 23:54
Sedum album, olacak Sevgili akçabardak. Beyaz minik çiçekler açıyor. Bu (http://www.agaclar.net/forum/1301416-post36.htm) mesajın 2, 3 ve 4. fotoğrafındaki gibi.
Aman unlu bitleri ilaçlayın, yoksa bitkiyi kaybedebiliyoruz.
akçabardak
01-04-2016, 11:30
Sedum album, olacak Sevgili akçabardak. Beyaz minik çiçekler açıyor. Bu (http://www.agaclar.net/forum/1301416-post36.htm) mesajın 2, 3 ve 4. fotoğrafındaki gibi.
Aman unlu bitleri ilaçlayın, yoksa bitkiyi kaybedebiliyoruz.
Ne güzel çiçekler açıyormuş öyle beyaz beyaz pamuk gibi çıtı pıtı çok hoşuma gitti, ben onu öylece yeşillik diye düşünüyordum, adını da öğrenmiş oldum çok teşekkür ederim sevgili SDurul.
Adını bilmediğim bir çıtı pıtı daha var, o da sizden gelmişti sevgili SDurul.
602856
Unlu bitler çok az miktarda olduğu için şimdilik elimle temizledim ama yine de sık sık takip etmem lazım.
salihcan
01-04-2016, 11:52
Hepsi tabi ki de muhteşem. ;)
Unlu bitleri elle temizlemek onların üremelerine yardım etmektir! Çünkü; Unlu bitler patlarsa içindeki yumurtalar dökülür. :( Kurtulmanın en kolay yöntemi: Kolanyağı kulak çöpüne emdirip bitin üzerine bastırmaktır. Anında erir. Erimesini izlemek kötü ama mecburuz . :) (Sürgün ve çiçeklerde uygulanmamalı çünkü yakar... )
Toprakta muhtemelen yumurtaları vardır. Takibini bırakma ablacığım. :)
akçabardak
01-04-2016, 12:52
Teşekkür ederim salihcan, akıl akıldan üstündür derler ya her zaman aklımda bulunduracağım, sağ olasın.
Sevgi Durul
01-04-2016, 19:02
Adını bilmediğim bir çıtı pıtı daha var, o da sizden gelmişti sevgili SDurul.
Bu fotoğraftan tanıyamadım iyi mi, sevgili akçabardak?:rolleyes: Pembe çiçekler açarsa delosperma cooperi olabilir diye düşünüyorum. Eğer oysa koruma gerektirmeyen, soğuğa dayanıklı bir bitki.:)
Bu arada kızlarıma çok iyi bakmışsınız. Ellerinize sağlık. Sizin kızlarda iyi durumda, merak etmişsinizdir, diye yazıyorum.;) Sevgiler...
akçabardak
06-04-2016, 22:58
Bu fotoğraftan tanıyamadım iyi mi, sevgili akçabardak?:rolleyes: Pembe çiçekler açarsa delosperma cooperi olabilir diye düşünüyorum. Eğer oysa koruma gerektirmeyen, soğuğa dayanıklı bir bitki.:)
Bu arada kızlarıma çok iyi bakmışsınız. Ellerinize sağlık. Sizin kızlarda iyi durumda, merak etmişsinizdir, diye yazıyorum.;) Sevgiler...
Sevgili SDurul delospermanın yapraklarıyla karşılaştırdım ikisi de farklı, NETte biraz araştırdım ve Sedum Sediforme'ye benzettim,
bu isimde bir de siz bakın bakalım siz daha iyi tanırsınız.
Fotoğrafta kiyle çok benziyor sanki, sizde ki çiçek açıyor mu?
Ayrıca kızlarım için teşekkür ederim, elleriniz dert görmesin, sevgilerimle.
Bana geldiğinde büyük dalları bu saksıya dikmiştim adını bilmediğim için
kışın üşür diye içeri almıştım, fakat ev ortamını sevmedi ve bozuldu.
603938
Kölinin içine dökülen küçük parçacıkları da kıyıp atamamıştım :)
sempervivumların saksısına öylesine sokuşturdum.
Saksı kışın dışarıda geçirdiği için onlar yaşadı, iyi ki de atmamışım ;)
ufak tefekler ama gelişiyorlar.
Saksının alt ve üst kısmına olanlar.
603939
Bu fotoğraf NETten alıntı, bizim kilere çok benziyor.
603940
akçabardak
06-04-2016, 23:08
Sempervivum.
Daha 4-5 gün önce kıpırdamalar var diye sempervivumları fotoğraflayıp paylaşmıştım.
Bu gün ne göreyim :cool: benim Pamuklu sempervivum yavrulamaya karar vermiş, nasıl mutlu oldum anlatamam, hem de 3 tane yavru.
Çok teşekkür ediyorum sevgili SDurul, demek ki iyice tutunmuş çok mutluyum çooook.
Baksanıza annesi kızınızın üçüzlerine, torunlarınız geliyor :)
603942
akçabardak
09-04-2016, 21:15
Bütün sukulentlerim elden geçti, temizlendik paklandık ve
yazı geçirmek için açık alana çıktık ;)
Yeniden güncellenmek için hepsinin fotoğrafları çekildi ve
peyder pey paylaşılacak inşallah.
Havorthialardan başlayalım :)
604420
Agave Victoria reginae
604421
Anne ve yavrusu
Aloe türünden sanırım ama alt türü nedir bilmiyorum
604422
Anne ve yavrusu
Haworthia Limifolia
604423
Haworthia glauca
604424
akçabardak
09-04-2016, 21:16
devam
Adını bilemediğim, bilenler yardımcı olurlarsa sevinirim ;)
604425
Adını öğrenemeden öldü
Havorthia Zebrina
604426
Aloe Juvenna
dışarı çıkınca bu renge büründü.
604427
akçabardak
09-04-2016, 21:17
Leş kaktüslerim
Stapelia Gigantea
Yanında ki yavrusu sanmıştım ama Stapelia Grandifloraymış
604428
Stapelia Gattefii
604429
Bu Stapeliaların dilini ben bir türlü çözemedim:D
Bu garibim 2014 yılında Güler hanımdan bir sürü gelmişti, o dondurucu soğuklardan nasibini alanlardan, onca çeliğin arasında bir tek bu garibim soğuklara karşı koymuştu.
Koymasına koymuş da, o günden beri ne büyüyor ne de küçülüyor, ölmüyor da 2 senedir bu şekilde bekliyor garibim saksı ve toprağını değiştirdim bakalım bir gelişme gösterecek mi.
604430
Huernia Pendula
604431
akçabardak
09-04-2016, 21:17
Ceropegia Stapeliiformis
604432
Huernia macocarpa
604433
Adını bilmiyorum
604434
akçabardak
11-04-2016, 20:58
Anacmprseros arachnoides
Bu bitkim 2 senedir ne büyüyor ne küçülüyor:D buruşup duruyor:D
solunda ki onun yavrusu yapraktan yetiştirdim bakalım o da anası gibi
yüzünü buruşturacak mı, şimdilik diri duruyor bakalım.
604969
Bu da yukarda kinin tüysüz akrabası sanırım çok benziyorlar da... teyzesinin
kızı ama adını bilmiyorum:D
604970
akçabardak
11-04-2016, 20:59
Crassula-Morgan's-Beauty
Hala çiçekliyiz ama yavaş yavaş çiçekler renk değiştirdi, solmak üzereler;)
604972
Bu da onun akrabası sanki, halasının kızı ama onun da adını bilmiyorum:D
604973
akçabardak
11-04-2016, 21:00
Echeveria perle von nurnberk
Bunu yeni almıştım, sanırım evde varmış ama ben türlerinden pek
anlamadığım için, ya da üçü de ayrı bir tür müdür acaba...
Biribirilerine çok benziyorlar ama 3. sanki biraz daha farklı gibi :confused:
604976
Yapraktan yetiştirdim
604977
Bunu da yapraktan yetiştirdim.
604978
akçabardak
11-04-2016, 21:15
Echeveria_Set Oliver
Biz çiçekleniyoruz, ilk çiçeğimiz çok heyecanlıyım.
604992
604994
Echeveria shaviana
Kışı ev ortamında geçirdiği için boyu biraz uzadı, dışarı çıkınca normale döndü.
604993
akçabardak
11-04-2016, 21:33
Crassula Sarmentosa
605001
ve
yapraktan yetişmeye çalışan yavrusu, canım benim:cool:
605002
Crassula Kapitela
ve yavrusu
605003
Crassula-Capitella-Thyrsflora
605004
akçabardak
12-04-2016, 21:14
Kalançhoe ailesi
605173
605174
605175
Saksağan mağduru Aşkın gözyaşları, ne istedin yapraklarından :mad:
605176
Bu da yavrusu, her saksıda birer gözyaşı:)
605177
akçabardak
12-04-2016, 21:16
Devam ediyoruz
Sık sık bitlenen kalançhoem, diğerlerine gelmiyorlar
Pembeyi çok sevdiler sanırım bir türlü rahat bırakmıyorlar:mad:
Çiçeklerimiz artık soldu,
605178
Kuruyan çiçekler temizlendi
605179
Yeni açacak olan tomurcuklara yer açıldı:)
605180
Yeni alınanlar, toprak yoğurt kaseleri onların saksıları oldu:)
605181
Beyaza bayılıyorum ;)
605182
akçabardak
12-04-2016, 21:17
devam
Kalanchoe Fedchenkoi
Çiçeklerimiz artık bitti ve
605184
yeni sürgünler veriyoruz
ama anlayamadığım bu havayi kökler neyin nesi, bu normal midir?
sizce arkadaşlar...
605185
Kalançhoe Humulis
605186
ve çiçeğimiz, pek albenisi yok ama yine de güzel işte...
605187
Kalanchoe-erombopilosa
2 senede bukadarcık büyüyebildi :D
605188
akçabardak
12-04-2016, 21:18
ve son olarak,
Kalançhoe Mangini
605192
Yavrusu
605193
akçabardak
13-04-2016, 22:19
Atlaslarım
605366
2 yaşını doldurdular ama daha çiçeğini göremedim :mad:
sabırsızlıkla ne renk açacaklarını bekliyorum, çiçek yerine
sürekli yeni sürgünler veriyorlar.
605362
Bu da bir çeşit atlas, saksağan mağduru olanlardan yapraklarını didiklemişler:mad: ama artık cam balkonda oldukları için zarar
veremeyecekler.
605363
Tırtıklanan yapraklar temizlendi, saksısı ve toprak değişimi yapıldı ve
askıya alındı:)
605364
Kıvırcık atlasım, çok ağır gelişiyor.
605365
akçabardak
13-04-2016, 22:20
devam
Balık kılçığı atlasım
Çiçek açmasa da güzelliği yetiyor;)
605370
Pitaya
Sevgili münevver48 den geldi, tuttu ve yavru bile verdik
annesi kadar büyütmeyi başarabilecek miyim bakalım,
teşekkürler münevverciğim.
605371
Rhipsalis eliptika
605372
akçabardak
13-04-2016, 22:21
Sempervivumlar
Geçen sene Zengardenden aldıklarım.
605373
Gülenmeleğimin yavruları, büyüdüler ve yavru vermeye başladılar;)
605374
Sevgili SDuruldan gelenler, pamuklu yavru vermeye başlayınca
yavrular rahatlasın diye bu dörtlüyü ayırdım,
onlar da mutlu,
605375
pamuklu da mutlu oldu:)
605376
Teşekkür ediyorum sevgili SDurul
akçabardak
13-04-2016, 22:54
Sukulentlere devam
Yeşim ağacı
Sevgili SDurul'dan gelen, sevgili münevver48 den de gelmişti
ama onu yaşatamadım, bunun yaprakları da buruş buruş
umarım toparlanır.
605377
Crassula-Pallucida morginalis
Bunu kimden geldiğini hatırlayamıyorum
ya sevgili SDurul'dan ya da sevgili münevver48 den :(
ikinize de teşekkürler.
605378
Cotyledon orbiculata sanırım, yalnışım var ise düzeltin lütfen
Sevgili münevver48 den gelen
605379
Bu da sevgili SDuruldan gelen, her 2 kargo da aynı dönemde geldiği için
karıştırmamaya çalışıyorum ama yine de gözden kaçırdıklarım olmuş.
605380
İkisini yan yana getirdiğim zaman sanki her ikisi de aynı bitki gibi :confused:
değil mi arkadaşlar... yanılıyormuyum?, tutup tutmadıklarını da anlayamadım,
henüz bir gelişme göstermediler.
605381
akçabardak
13-04-2016, 23:09
Yılbaşı çiçeği
Sevgili münevver48 den gelenler
605385
Tuttuk ve yavru vermeye başladık bile;)
605386
Bunlar biraz farklı sanki, paskalyaya benzettim :)
605387
Bu çelimsiz de benim kaybettiğim yılbaşı çiçeğimin
ecüş bücüş kurumaya yüz tutmuş bir minik dal parçası
bir ümit diye topağa diktim aylarca öylece bekledi ama
sonunda sanki kendine gelmiş, yapraklar biraz dolgunlaştığını
fark ettim ;) umarım toparlanır.
605388
Teşekkürler sevgili münevverciğim
Sevgili akçabardak,
Yapraktan yetiştirdiğiniz Echeveria perle von nurnberk'ler çok güzel olmuş :) Benim de böyle ikiz kızlarım var. Kalanchoe-erombopilosa ' da çok değişikmiş, bazı türler böyle geç büyüyor ya çok üzülüyorum :)
akçabardak
14-04-2016, 17:16
Teşekkür ederim sevgili duy-gu, dediğiniz gibi çok geç büyüyorlar ve sabır gerektiriyorlar:) yapraktan yetiştirince genelde hep ikiz kızlar oluyor.
Siz de güle güle büyütün sevimli ikizlerinizi, sevgiler.
Sevgi Durul
14-04-2016, 17:32
Sevgili akçabardak, Cotyledon orbiculata ilk bir yıldan sonra istenilen gelişmeyi sağlıyor. En azından bende öyle oldu. Söylemek istedim. Sevgilerimle...
akçabardak
14-04-2016, 19:58
Sevgili akçabardak, Cotyledon orbiculata ilk bir yıldan sonra istenilen gelişmeyi sağlıyor. En azından bende öyle oldu. Söylemek istedim. Sevgilerimle...
Söylediğiniz iyi oldu sevgili SDurul, çünkü merakımdan söküp bakacaktım iyi ki yerinden oynatmamışım bu arada isminin devamını da öğrenmiş oldum hemen ilave edeyim:) teşekkür ederim sevgilerimle.
münevver48
14-04-2016, 21:58
Yılbaşı çiçeği
Sevgili münevver48 den gelenler
605385
Bunlar biraz farklı sanki, paskalyaya benzettim :)
605387
Bu çelimsiz de benim kaybettiğim yılbaşı çiçeğimin
ecüş bücüş kurumaya yüz tutmuş bir minik dal parçası
bir ümit diye topağa diktim aylarca öylece bekledi ama
sonunda sanki kendine gelmiş, yapraklar biraz dolgunlaştığını
fark ettim ;) umarım toparlanır.
605388
Teşekkürler sevgili münevverciğim
:)sevgili akçabardak, öncelikle yılbaşıların tutmasına çok sevindim. güle güle büyüt. çiçeklerini de açtığını görürsün inşallah. yılbaşılarda ayrı bir hastalık yapıyor insanda her rengine türüne özeniyorsun.yani bende öyle diyorum artık seni bilemiyeceğim. paskalya dediğiniz somon rengi olan yılbaşımdan diğeri de sanırım eski klasik olan yılbaşı türünden .paskalya biraz daha etli ve dolgun yapraklı oluyor. hangilerinden gönderdiğimi hatırlamıyorum.
crasullapallucida moranginalis çok güzel gelişmiş.birkaç ay sonra saksıdan sarktığını görür gibi oluyorum. kısmetiniz [B]cotyledon orbiculata[/B dan yana açıkmış. dilerim hep böyle açık olsun ablacım. tuttuklarını söyleyebilirim. sanırım güneşi biraz az geliyor. gelişimi onun için ağır gidiyor.azar azar güneşe alıştırın.güneşi seven bir tür. benim geçen yıl tam çiçek açacakken ikinci kattan rüzgar düşürmüştü. hepsini güle güle büyüt sevgilerimle:)
akçabardak
15-04-2016, 08:45
:)sevgili akçabardak, öncelikle yılbaşıların tutmasına çok sevindim. güle güle büyüt. çiçeklerini de açtığını görürsün inşallah. yılbaşılarda ayrı bir hastalık yapıyor insanda her rengine türüne özeniyorsun.yani bende öyle diyorum artık seni bilemiyeceğim. paskalya dediğiniz somon rengi olan yılbaşımdan diğeri de sanırım eski klasik olan yılbaşı türünden .paskalya biraz daha etli ve dolgun yapraklı oluyor. hangilerinden gönderdiğimi hatırlamıyorum.
crasullapallucida moranginalis çok güzel gelişmiş.birkaç ay sonra saksıdan sarktığını görür gibi oluyorum. kısmetiniz [B]cotyledon orbiculata[/B dan yana açıkmış. dilerim hep böyle açık olsun ablacım. tuttuklarını söyleyebilirim. sanırım güneşi biraz az geliyor. gelişimi onun için ağır gidiyor.azar azar güneşe alıştırın.güneşi seven bir tür. benim geçen yıl tam çiçek açacakken ikinci kattan rüzgar düşürmüştü. hepsini güle güle büyüt sevgilerimle:)
Teşekkür ederim sevgili münevverciğim, evet dediğin gibi tuttular ve yeni yapraklar bile verdiler, yılbaşı çiçeği sende olduğu gibi bende de hastalık yapıyor, benim yılbaşım öldüğünde nasıl üzülmüştüm ama sanırım bir parça dal yaşama çabasında.
Crasulla pallucida moranginalis'i de kimden geldiğini unutmuşum:) demek ki senden gelmiş, evet kışı dört duvar arasında geçirdikleri için biraz cılız geliştiler, şimdi cam balkona aldım hepsini, sabah güneşi alıyorlar toparlanmaya başladılar artık, bundan sonra yerleri değişmeyeceğine göre yeni yerlerine alışır ve severler umarım.
Cotyledon orbiculata'ya gelince evet ondan yana şansım açıkmış, senin kini hatırlıyorum düştüğünü, allahtan kendini çabucak toparlamış bana bile nasipmiş. Allah hepimizin şansını açık etsin. Çok teşekkür ederim sevgilerimle.
Elbereth
15-04-2016, 10:40
Sayın akçabardak,
Sayfalarınızı tek tek gezdim. Harika bitkileriniz var, ellerinize sağlık. Benim sukulentlere pek ilgim yoktu ama bu güzellikleri görünce hata yaptığımı anladım. Çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum, sevgiler...
akçabardak
15-04-2016, 14:06
Sayın akçabardak,
Sayfalarınızı tek tek gezdim. Harika bitkileriniz var, ellerinize sağlık. Benim sukulentlere pek ilgim yoktu ama bu güzellikleri görünce hata yaptığımı anladım. Çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum, sevgiler...
Sevgili Elbereth, öncelikle hem sitemize hem sayfama hoş geldiniz, güzel sözleriniz ve bitkilerimi beğenmeniz beni memnun etti, çok teşekkür ediyorum.
Sukulentler konusunda önceleri benim de pek ilgim yoktu fakat onları tanıdıktan sonra ilgim daha da arttı, bence siz de edinmeye başlamalısınız.
Diğer bitkilere göre bakımları daha kolay, fazla zahmet istemeyen nazsız bitkiler, eminim sizde seveceksiniz, size de kolaylıklar dilerim sevgiler.
akçabardak
15-04-2016, 22:15
Güncelleme Sedumlarla devam ediyor.
Sedum automn Joy
Sanırım mevsimleri şaşırmış:D çiçek açmak için aceleci davranmış.
Yaz sonuna doğru açması gerekirken benim kızım bahar ayında
açmak istemiş:D
605683
Sedum Palmeri
605684
Sedum Albüm
Sevgili SDurul'dan gelen
605685
Sedum sarmentosyum
605686
Sedum spurium
Sevgili SDurul'dan gelen, ben bu bitkiyi nedense yaşatamıyorum
bu edindiğim 3. olacak umarım bunu yaşatabilirim:)
küçücük bir çelikti geldiğinde, tuttu ve yavrular vermeye başladı.
605687
akçabardak
15-04-2016, 22:16
Sedum sieboldii
Sevgili SDurul'dan gelen, hepsi için teşekkürler:) ;)
Geldiğinde böyleydi, çiçek bile açmıştı, kışın üşümesin diye içeriye almıştım
huyunu suyunu bilmediğim için ama baktım kötülemeye başladı,
hemen attım dışarıya, allahtan yavru vermeye başlamıştı, anneleri öldü:(
yavrular şimdi büyümeye çalışıyorlarç
605694
Biraz cansızlar ama saksı ve toprağı değişti ve en kısa zamanda
toparlanırlar umarım.
605693
akçabardak
17-04-2016, 21:18
Gasteria
Gasteria cv. LİTTLE WARTY
606119
Gasteria brachyphylla variegata
606120
akçabardak
17-04-2016, 21:19
Tacitus bellus
Anne ve kızları
606129
Anne tomurcukta
606130
kız kardeşlerden birisi de tomurcukta,
bu iki kız aynı büyüklükte ve aynı gün dikildiler:)
aynı toprak, aynı büyüklükte saksı ama...
birisi gelişti diğeri neden gelişmedi anlamış değilim :dilli:
606131
Tembel teneke :D
606132
akçabardak
17-04-2016, 21:19
Lenophyllum Guttatum
Çiçeklenmiş hali
606137
Çiçekleri bittikten sonra ki hali
606138
akçabardak
17-04-2016, 21:20
Delosperma echinatum
Kışın biraz bozulur gibi oldu ama baharla birlikte açık alana çıkınca
epeyey toparlandı, bundan sonra daha da toparlanır umarım ;)
606146
YeniGine
18-04-2016, 00:16
:) Maşallah yavrular, tomurcuklar pek bir güzeller sevgili akçabardak'ım, emeklerine sağlık...
Hele Gasteria brachyphylla variegata (adını kopyaladım) yavruları çok hoşuma gittiler, maşallah...
akçabardak
18-04-2016, 21:04
Dikenli kaktüslerim
En yaşlısından başlıyayım, çiçeği çok güzel ama dikenlerini hiç sevmiyorum :(
allerjim olduğu için dikenleri battığında dokunuyor, kızarmalar, şişmeler oluyor,
çok canımı yakıyor :) o yüzden çok dikkatli olmam gerekiyor ;)
İlk edindiğim: Kaynana topuzu Çok can yaktığı için mi bu adı
vermişler acaba... :D
606402
İkinci edindiğim Chamaecerus Silvestri - yılan kaktüsü
606403
Adını bilmediğim kaktüsüm
606404
Bunun da adını bilemediğim kaktüsüm
606405
En son edindiğim bu minikler Mammilaria gracilis
606406
akçabardak
18-04-2016, 21:22
Opuntia subulata
606416
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.