PDA

View Full Version : asmalıtepe / Bahçe

Sayfalar : 1 [2] 3 4

asmalıtepe
28-06-2014, 10:01
İkinci defa şaşırtarak asıl yerlerine naklettim.

asmalıtepe
28-06-2014, 10:14
Köküyle sökülüp getirilerek şimdiki yerine dikilen ama kuruyor sanılarak kesip kesip kuşa döndürülen Gül ağacımı tekrar filizlenmiş görünce çocuklar gibi sevindim. Aynı kaderi paylaşan diğerleri de hep canlandılar çok şükür.

asmalıtepe
28-06-2014, 10:25
Geçen yıl aşılım üzüm verdi. Bu yıl aşıladığım boya erdi..yanındaki yaban olan da önümüzdeki yıl aşılanacak.

asmalıtepe
28-06-2014, 10:38
Kimi çiçekte kimi meyvede kimi de rüzgara mağlubolmuş yerlerde...

asmalıtepe
28-06-2014, 10:47
Formu çok ilgimi çekti adına Yayılmacı Ardıç dediler üç adet birden aldım. Tepe kısımlarında bir tatlı açık yeşillik var, bir de Bonsai havası var sanki...

h_dogan
28-06-2014, 10:55
O kütükleri bilerek mi ince ince kestiniz?

asmalıtepe
28-06-2014, 11:16
Yaz Elması bir iki ağaç dondan kurtulmuş dediğim. Kurtulmuş ta ne olmuş hepsi yerdeler. Organik takıntısı böyle birşey sanırım. Bir damla ilaçlama yapmadan kaderine terketmek midir gerçekten bu konuda da bilgisizim. Bilen birileri vardır elbet..

asmalıtepe
28-06-2014, 11:24
Evet güya peyzaj projelerim var...

Milla
28-06-2014, 11:26

:))
Aynı şeyi ben de merak etmiştim.

asmalıtepe
30-06-2014, 18:39
Sayın Milla hoşgeldiniz. Sizi beğenilerinizle sayfamda görüyor mutlu oluyorum. Teşekkür ederim.

Bu kesilmiş kütüklerle biliyorsunuzdur çok güzel yürüme yolları, bahçe içinde mini oturum alanları falan düzenlenebiliyor. Aralarına çimleme yapılarak. Aynı Kayrak Taşı gibi..Bu da ahşap formatı..Geçenlerde sebzelere sırık çektirmek için gittiğimiz hızarda ilgimi çekti zaten aklımdaydı kestiriverdik. Ama dur bakalım ona sıra ne vakit gelebilir se.

Hayırla kalınız.

Milla
30-06-2014, 19:18
Çok teşekkürler sayın asmalıtepe, beni onure ettiniz :))
Kütükler çok estetik duruyor.Ağaç işlerini her zaman sevdim zaten.Tasarımlarınızı görmeyi çok isterim.İnşallah yakında yapar ve resimlerini eklersiniz.Kolay gelsin.

asmalıtepe
30-06-2014, 20:19
Bu Çam Ağaçlarının her türünü oldum olası çok sevmişimdir..Kendi diktiğimiz son çam Selvi'dir.

asmalıtepe
30-06-2014, 20:31
İki-üç yaşındaki zeytinlerim ve bu yıl diktiklerimiz..

asmalıtepe
30-06-2014, 20:52
Badem ağaçlarına benzeyen ama rengi ile ayrılan bir bitki. Çalı formunda canının istediği her yerde boy gösterebiliyor, her bitkinin yerini daraltabiliyorsa da ben bunları da çok seviyorum kesmeye kıyamıyorum..

asmalıtepe
30-06-2014, 21:09
Ama bakın ne kadar şirin. Sumak ekşi ağacı her yerden kol atabiliyor bunlar..
Taş duvarların içinden fırlamış.

Sumaklar da büyüyüp olgunlaşıyor. Biz de onların yıkama suyunu güneşte çektirip nar ekşisi gibi sıvı ekşisini alıyoruz, dolmalarda, çorba ve köftelerde kullanıyoruz.

asmalıtepe
30-06-2014, 21:18
Fotoğrafların üstündeki tarih için herkesten özür dilerim ama elimden birşey gelmiyor, tarihi güncelliyoruz tekrar bu tarihe giriyor. Tarih simgesini iptal de edemedik bir türlü. belki teknik servise falan götürmek gerek. Ne yapalım hoşgörünüz. Saygılar...

h_dogan
01-07-2014, 08:29
Elma iç kurdu- Cydia pomonella var elmalarınızda. Organik ilaçlar var halbuki onlarla ilaçlasaydınız elmalarınız yerde olacağına sofrada olabilirdi. ;)

Yaz Elması bir iki ağaç dondan kurtulmuş dediğim. Kurtulmuş ta ne olmuş hepsi yerdeler. Organik takıntısı böyle birşey sanırım. Bir damla ilaçlama yapmadan kaderine terketmek midir gerçekten bu konuda da bilgisizim. Bilen birileri vardır elbet..

asmalıtepe
01-07-2014, 13:12
Elma iç kurdu- Cydia pomonella var elmalarınızda. Organik ilaçlar var halbuki onlarla ilaçlasaydınız elmalarınız yerde olacağına sofrada olabilirdi. ;)
Sn.H dogan önereceğiniz bir organik ilaç ismi varmı?

Bir diğer konu organik olduğundan ne kadar emin olabiliriz?

Bu arada elmaların bir süngerimsi hali de var buna ne diyorsunuz?

Şimdiden teşekkür ederim.

h_dogan
01-07-2014, 13:27
Laser veya Delfin isimli ilaçlar kurtlarla mücadelede kullanılabilir. Organik tarımda da kullanılıyorlar. Delfin'i kullanmadım ama Laser kurtlar için oldukça etkili. Sadece elma iç kurdu değil salkım güvesi, yeşil kurt, prodenya, çizgili yaprak kurdu, tuta absoluta dahil tüm kurtlara ve tripslere karşı da etkili.

Yazlık elmaların et yapısı kışlık elmalara göre daha gevrek olduğundan dolayı hasat zamanı geçince samanlanma meydana gelebilir.

asmalıtepe
01-07-2014, 16:05
Laser veya Delfin isimli ilaçlar kurtlarla mücadelede kullanılabilir. Organik tarımda da kullanılıyorlar. Delfin'i kullanmadım ama Laser kurtlar için oldukça etkili. Sadece elma iç kurdu değil salkım güvesi, yeşil kurt, prodenya, çizgili yaprak kurdu, tuta absoluta dahil tüm kurtlara ve tripslere karşı da etkili.

Yazlık elmaların et yapısı kışlık elmalara göre daha gevrek olduğundan dolayı hasat zamanı geçince samanlanma meydana gelebilir.
Yani dökülmelerin nedeni hasadı geçtiğinden midir? İlaçlar için teşekkürler hemşehrim.

asmalıtepe
01-07-2014, 16:34
Çiçeklerin son durumları geldiklerinden çok iyi değiller ama en azından kuruyan yok sayılır. Seranın içinden, binbir türlü coşturucu v.b dopinglerden sonra alışık olmadıkları ortamda, iklim ve rüzgarda yine iyi sayılırlar. Sadece yer değiştirmekten biraz bıkmış olabilirlerse de tebdili mekanda fayda var dedik faydasını da bulduk.

Onları tanımak adına da iyi oluyor..şartlarını öğrenmek için sürekli sormak ta olmazdı. Biz de böyle bir yol izledik.

Daha da iyi olacaklarını umuyorum...

asmalıtepe
01-07-2014, 16:38
Bu çiçeği bir türlü isimlendiremedik..

h_dogan
01-07-2014, 16:39
Dökülmelerinin nedeni zamanında ilaçlama yapılmadığı için kurtçukların meyveyi oyması, doğal olarak erken olgunluk izlenimi verip meyvelerin dökülmesine neden olması. Sizin periyodik olarak ilaçlama yapmanız lazımdı.

Sadece elma için değil diğer sert ve yumuşak çekirdekli meyveler için de aynı durum söz konusu. Ben de bu sene kayısı da bir ilaçlamayı geciktirdiğim için malesef hepsi kurtlandı hiç yiyemedik.

asmalıtepe
01-07-2014, 16:44
Geçen yıldan kalıp kurudu sandığım; kendiliğinden uyanan bodur Dahilia..

Bol bol tomurcuk veriyorlar.

asmalıtepe
01-07-2014, 17:11
Çiçeklerin yer değişmekten başı döndü ama en çok ta merdivenleri sevdiler galiba..direk güneş, rüzgar, hava akımı cereyan..herşeyi yaşadılar.

Tabii son yerleri olmayacak ne yazık ki. Merdiven korkuluğu yapılana dek buradalar...

İki kez çiçekler yazdım başlıkta: Ben Ağaçlar.net'e yine teşekkür ediyorum.
Canlı çiçeklerle böyle yoğun tanışana dek yapma çiçeklerle yetiniyordum.

Şimdi nefes alan çiçeklerin başka olduğunu ben de öğrendim.

asmalıtepe
01-07-2014, 17:27
Kendi diktiklerimizin dışında kendiliğinden oluşanlardan biri..

Gitmiş kayısının yerlere inmiş kolunun altında büyümüş.

Ya kayısının kolu budanacak ya ceviz bebe oradan taşınacak.

asmalıtepe
01-07-2014, 20:51
Bizim bu yerlerde üzümlerin olgunlaşmasına çok var daha...

asmalıtepe
06-07-2014, 23:05
Verdiğim söz üzre birşeyler çektim bakalım beğenecekmiyiz..

Bu sene aşıladığım asmam boy attı bıyık burdu..işte isbatı.

asmalıtepe
06-07-2014, 23:16
İyiler iyiler..o rüzgarlar hepsinin boynunu vurabilirdi ama iyiler çok şükür.

Arada bazı küçük arazları saymazsak. Bilenlerden ricamızdır domateslerin ve benim. Ne ola ki bu lekeler?

asmalıtepe
06-07-2014, 23:27
İşte ilk hasadımız Dolmalık tatlı biberde. Daha da büyürmüydü bilmiyorum ama heyecanlanarak topladım..Şimdi bu elimin emeği gözümün nuru 8-10 biber için yarın dolma yapar mı yaparım inanın..Muhakkak bunlar da çok farklı lezzettedir.

asmalıtepe
06-07-2014, 23:37
Ortanca çoktan beri almak istediğim bir çiçekti de yarı gölge ve daha ziyade salon bitkisi olduğunu okumuştum. Kış gelirse sorun olur diye korkuyordum.

Ama sonunda aldım. Şimdilik o da iyi görünüyor. Hatta çiçekçinin toprağı da sıradan killi toprakmış ben de bozulmasın diye toprağını değişmedim. Yeni saksıya aynı toprakla geçirdim. Hayırlısı olsun.

YeniGine
06-07-2014, 23:50
:) Sevgili asmalıtepe elinizin emeği, gözünüzün nuru gerçekten o biberlerden yapılan dolmanın tadına doyum olmaz. Maşallah, afiyet bal şeker olsun inşallah... Dolma olmuş hallerini de görmek isteriz.

asmalıtepe
07-07-2014, 00:13
:) Sevgili asmalıtepe elinizin emeği, gözünüzün nuru gerçekten o biberlerden yapılan dolmanın tadına doyum olmaz. Maşallah, afiyet bal şeker olsun inşallah... Dolma olmuş hallerini de görmek isteriz.
Cansınız yaa, keşke o dolmaları yapınca sanalda değil gerçekte size ikram edeydim. Ne iyi olurdu sevgi dolu yenigine. Evet ben de öyle düşünerek bu kadarcık biberi dolma yapayım diyorum. Patlıcanlar da yolda aslında4-5 cm falan olmuşlar da biberler onları bekleyemez. Söz yaparsam çekip yükleyeceğim. sevgiler..

asmalıtepe
07-07-2014, 09:02
Alev, Medine ve adını bilmediğim köküyle söküp saksıya aldığım ama dün onbeş dakika açık kalan çiçeği..

asmalıtepe
07-07-2014, 09:10
ilk halleri gibi değilseler de yaşıyorlar en azından..

asmalıtepe
07-07-2014, 09:22
dört tane saksıda birtane de çiçeklikte. Hepsi de çok seri çiçekleniyorlar maaşallah. Gelecek yıl çiçekliğe daha da dikmeyi düşünüyorum. Ve şu kanıya vardım: Bitkiler de ortamlarına uyum sağlamak için çeşitli çileler çekiyor..ve sonrası iyi geliyor.

asmalıtepe
07-07-2014, 09:48
Birçok badirelerden sonra kendine gelen Gülağacım; İkisini çok yakıştırdığım Hanımeli ile sarmaşdolaş. Tabii ki şimdilik.

asmalıtepe
07-07-2014, 09:59
Bu ne hastalık ki onları yere göğe sığdıramıyorsunuz. Gerçi kısıtlı ölçüde bir salonda yer olmazsa da olmuyor..Artık heryere, merdivene mutfak tezgahına, nişe ve hatta yerlere bile...

Ah şu rüzgarımız olmasa da sere serpe dışarı bırakabilsem onlar da daha mutlu olur bence ya.. Yapacak birşey yok gibi.

münevver48
07-07-2014, 10:05
sevgili asmalıtepe rozetlerin çok güzel bende dün pazardan rozet amak istedim.eşim frene basınca bende almadım:(çok değişik ve güzel renkleri vardı. aklım rozetlerde bir yolunu bulup eşimi ikna etmeliyim;) yoksa :mad: şaka biryana çiçek dikilecek gibi değil her yer sıcaktan kavruluyor.eminim alsaydım kururdu.bende bunun için sesimi çıkartmadım:)neyse senin şu adını bilmediğin çiçek diye diktiğin aslında bir hindiba türü boşuna saksıyı işgal etmesine gerek yok bahçede her yerde oluyor. maşallah diğer çiçeçeklerinde çok güzel ve sağlıklı yerlerine bence alışmışlar.ataş çiçekleri ve rozetler her yıl dökülen tohumlarıyla tekrar çıkıyorlar.hiç zahmetsiz kendiliğinden yetişiyor. arada bir suyunu ihmal etmiyeceksin.güneşi çok seviyorlar.

06dilek
07-07-2014, 10:13
Çiçeklerin yer değişmekten başı döndü ama en çok ta merdivenleri sevdiler galiba..direk güneş, rüzgar, hava akımı cereyan..herşeyi yaşadılar.

Tabii son yerleri olmayacak ne yazık ki. Merdiven korkuluğu yapılana dek buradalar...

İki kez çiçekler yazdım başlıkta: Ben Ağaçlar.net'e yine teşekkür ediyorum.
Canlı çiçeklerle böyle yoğun tanışana dek yapma çiçeklerle yetiniyordum.

Şimdi nefes alan çiçeklerin başka olduğunu ben de öğrendim.

Merhaba sayın asmalıtepe; Negüzel yazmışsınız nefes alan çiçekler diye evet bende hoşlanmıyorum yapay çiçeklerden.

Ayrıce zeytin fidanlarınız çok güzel bayıldım ama malesef bizim buraların ikliminde yetişmiyor.

asmalıtepe
07-07-2014, 11:01
Merhaba sayın asmalıtepe; Negüzel yazmışsınız nefes alan çiçekler diye evet bende hoşlanmıyorum yapay çiçeklerden.

Ayrıce zeytin fidanlarınız çok güzel bayıldım ama malesef bizim buraların ikliminde yetişmiyor.
Hoşgeldiniz sevgili dilek.Teşekkür ediyorum. Evet ben herşeyin; Giydiğim kumaşın, oturduğum evin bile nefes alanını severdim..Çiçeklerin de nefes alanını az çok tanıyor olsam da şartlar gereği yakınlaşamıyordum. Ağaçlar net ve sizlerin sayesinde şartı şurtu bir kenara bırakınca şimdi daha iyi yakınlaştım çiçeklerle.

Zeytin fidanları evet ılıman iklim ağacı ama ben de diktim. Yayla, rüzgar serinlik hepsi var.
Biraz yüksek yerimiz Zeytine göre ama deniyorum. Siz de çok seviyorsanız bir deneyin derim. Sevgiyle yaşayabilirler..

Biraz da aşırı soğuklardan korunaklı bir ortam falan... Zeytinbilenler bana kızacak belki ama denemekten ne zarar?

sevgiler..

h_dogan
07-07-2014, 17:01
Yapraklarda tek tük leke gördüm ama tam çıkaramadım. Yalnız neden yaprakların üzeri kül serpilmiş gibi beyaz olmuş. Herhangi bir ilaç attınız mı?

Meyvelerdeki bozukluklar ise kalsiyum eksikliğine çok benziyor.

Arada bazı küçük arazları saymazsak. Bilenlerden ricamızdır domateslerin ve benim. Ne ola ki bu lekeler?

asmalıtepe
07-07-2014, 17:15
Yapraklarda tek tük leke gördüm ama tam çıkaramadım. Yalnız neden yaprakların üzeri kül serpilmiş gibi beyaz olmuş. Herhangi bir ilaç attınız mı?

Meyvelerdeki bozukluklar ise kalsiyum eksikliğine çok benziyor.
Yaprakların üstündeki beyaz lekeler toz kükürt kalıntısı. Meyvelerdeki kahverengi yumuşak lekeler(sanki ulgun gibi) birkaç tane idi. da ha ziyade biberlerde.

Kalsiyum eksiği olabilir dediğinize göre ne yapabiliriz acaba? teşekkür ederim.

h_dogan
07-07-2014, 17:22
Kalsiyum içerikli bir yaprak gübresi alıp yapraktan uygulayın. Yeni oluşacak meyveler sağlıklı olsun. Kalsiyum eksikliğinde çiçek burnu çürüklüğü belirgin bir eksiklik belirtisidir.

06dilek
08-07-2014, 08:35
Hoşgeldiniz sevgili dilek.Teşekkür ediyorum. Evet ben herşeyin; Giydiğim kumaşın, oturduğum evin bile nefes alanını severdim..Çiçeklerin de nefes alanını az çok tanıyor olsam da şartlar gereği yakınlaşamıyordum. Ağaçlar net ve sizlerin sayesinde şartı şurtu bir kenara bırakınca şimdi daha iyi yakınlaştım çiçeklerle.

Zeytin fidanları evet ılıman iklim ağacı ama ben de diktim. Yayla, rüzgar serinlik hepsi var.
Biraz yüksek yerimiz Zeytine göre ama deniyorum. Siz de çok seviyorsanız bir deneyin derim. Sevgiyle yaşayabilirler..

Biraz da aşırı soğuklardan korunaklı bir ortam falan... Zeytinbilenler bana kızacak belki ama denemekten ne zarar?

sevgiler..

Daha önce denemiştim ama kışın soğuna dayanamadı:(

asmalıtepe
08-07-2014, 12:39
Tomurcuk verirken, yaprak dal budak salarken hiç sorun yok herşey yolunda.

Amaa gül açılmayagörsün aynen dayak yemişe dönüyorlar..

Bizim ellerin rüzgarı fırtınası meşhurdu da birgün bana veya bitkilerime de uğrayacağı aklıma gelmezdi.

Maraş senin yazın var
Çekilmez poyrazın var

diyen ozanımız bile var, poyrazımızın şiiri bile var...

asmalıtepe
08-07-2014, 12:42
Böyle kötürüm kalıyorlar.

asmalıtepe
08-07-2014, 13:01
Ben Menekşeleri çok narin, kırılgan elleme küstüm bir çiçek sanırdım.

Oysa bu mazlum, mahzun ve zarif güzelliklerinin arkasında dayanıklı, güçlü ve direnen bir karakterleri varmış. Çok sevdim onları...

Dışarıda güneşin, rüzgarın altında hiç pes etmiyorlar sadece rüzgarın ittiği yöne boyunlarını yatırıp bekliyorlar ben gidince saksıyı aksi yöne çeviriyorum, devam..

İçeride saksıda olanlar da ha keza..oldukları heryeri sineye çeken bir çiçek.

münevver48
08-07-2014, 17:17
sevgili asmalıtepe,sizin güller hoyrat poyrazın elinden nasibini alırken,benim güllerim kızgın güneşin bakışlarından nasiplarini aldı.doğanın dilinden anlamak zor.böylece kurallarınıda bilemiyoruz.rüzgarın tozlaşmaya faydası olurken,kızgın güneşde ham meyveleri bal gibi tat vermekte olduğunuda galiba unutmamamız gerekiyor. en iyisi sizin ki gibi rüzgarlı bahçelere bodur çiçeklerden dikilebilinir. rüzgarın hızını kesmek için önlem almak gerekiyor. ya ben kavrulmuş çiçeklerime ne yapayım.kelin ilacı olsa kendi başına sürermiş.atasözü aklıma geldi. bunlarda yetmiyorsa elimizde kalan sağlarla idare edicez. hercayilerinizde çok güzel açmış.bizimkiler çiçeklerini iyice bir küçülttüler.yaseminlerinde bir harika olmuş kokularını duyar gibi oldum çok güzel. güzelliklerin bahçenden hiç eksik olmasın. sevgiler...

münevver48
09-07-2014, 00:53
sevgili asmalıtepe,evet çözüm üretme fikrine katılıyorum.öncelikle seçtiğimiz bitkinin isteklerini çok iyi bilmemiz gerekiyor.iyice araştırıpdan sonra edinmeliyiz.begonvil denilince akla ilk önce bodrum gelir. benim bahçemde binbir nazla oluyor.gözünün içine bakıyorum.mesele kışın bir iki gün eksileri görüyoruz.denize 35, 40km içeride oturuşumuz.öldürmemek için ne cefalar çekiyorum bilemessiniz.bunun gibi bir kaç örnek yaşadığım oldu.yolun altındaki bahçe ile üstündeki bahçede bile çok büyük farklar oluyor.işte bunları zamanla kendiniz tecrübelerinizle keşvk etmiş oluyorsunuz.şimdi sizin sorularınızı gelince ben hiç torf kullanmadım.ama dediğiniz gibi organizma olabilir.belki bu organizmaya alarjiniz vardır.eldiven kullanmıyormusunuz.benim alerjik astımım var.ben eldiven ve bazen duruma göre maske kullanıyorum.bahçemdeki her tür bitki çiçek ne varsa saksı çiçeklerimde yanmış çiftlik gübresi kullamaktayım.bir miktarda orman gübresi karıştırıyorum.öyle suni gübre falan hiç kullanmadım. sadece bu yıl gardenyama demir sülfat kullandım.çok az henüz bir iyileşme görmedim.sevgiler...

asmalıtepe
10-07-2014, 16:13
sevgili asmalıtepe,evet çözüm üretme fikrine katılıyorum.öncelikle seçtiğimiz bitkinin isteklerini çok iyi bilmemiz gerekiyor.iyice araştırıpdan sonra edinmeliyiz.begonvil denilince akla ilk önce bodrum gelir. benim bahçemde binbir nazla oluyor.gözünün içine bakıyorum.mesele kışın bir iki gün eksileri görüyoruz.denize 35, 40km içeride oturuşumuz.öldürmemek için ne cefalar çekiyorum bilemessiniz.bunun gibi bir kaç örnek yaşadığım oldu.yolun altındaki bahçe ile üstündeki bahçede bile çok büyük farklar oluyor.işte bunları zamanla kendiniz tecrübelerinizle keşvk etmiş oluyorsunuz.şimdi sizin sorularınızı gelince ben hiç torf kullanmadım.ama dediğiniz gibi organizma olabilir.belki bu organizmaya alarjiniz vardır.eldiven kullanmıyormusunuz.benim alerjik astımım var.ben eldiven ve bazen duruma göre maske kullanıyorum.bahçemdeki her tür bitki çiçek ne varsa saksı çiçeklerimde yanmış çiftlik gübresi kullamaktayım.bir miktarda orman gübresi karıştırıyorum.öyle suni gübre falan hiç kullanmadım. sadece bu yıl gardenyama demir sülfat kullandım.çok az henüz bir iyileşme görmedim.sevgiler...
Teşekkür ederim Sevgili Münevver cevaplarınız için.

Evet asıl mesele o galiba bitkileri iklime göre seçmek, Şartlara göre seçmek. Ama işte bilirsiniz çiçek sevgisi hepsinden olsun doyumsuzluğu.

Ben de suni gübre falan kullanmadım ama sadece torf ta yetmiyormuş hem okudum hem çiçeklerin durağanlığından anladım. Ve bu gün gene onlara müthiş bir kırılma noktası yaşatarak hepsini evin doğusundaki sofada duvar dibine yerleştirdim.

Amaç rüzgardan korunaklı açık hava yarım gün güneş. Alışırlar umudundayım hem de yanmış keçi gübresi şerbeti yaparak üç saat bekletip çiçeklere verdim. Dur bakalım ya çok iyileşecekler ya da..Düşünmek bile istemiyorum.

Bir sayfadan okumuştum demirtozu, yanmış gübre şerbetlenip çiçeklere verilebilirmiş.

Ben sade torfa güvenmekle hata yapmışım. Kesinlikle yanmış gübre de normal toprak ta eklemek lazımmış. Neyse düşe kalka öğreniyoruz.

Dediğiniz gibi benim de astımım, alerjim var. Bu yaşadıklarımdan sonra ömrüm olursa torfu ekarte ederim. Gelecek bahara inşallah.

Sevgiyle kalın.

asmalıtepe
13-07-2014, 13:45
Merdivenin yeni yerleşimcileri montajlanınca;

asmalıtepe
13-07-2014, 13:54
Şimdi artık sabit yeri bulduk gibi. Rüzgarı da var güneşi de, rüzgara kapalılığı da var gölgesi de.

İlk karedeki yer rüzgara açık ama hercai menekşeler bile alıştılar ve direniyorlar.

Ful Yasminler de iyilerdi bura da.. O halde yeni gelenler de alışır umuyorum.

tWoFuNN
14-07-2014, 08:43

Sayın asmalıtepe,
Öncelikle çalışmalarınız için sizi kutluyorum. Bu görünenler lekeler kalsiyum eksikliğinden kaynaklanıyor. Yapraktan kalsiyumlu gübre uygulayabilirsiniz. Dikkat ettim ki organik tarıma yatkınsınız. O zaman size tarım kirecini öneririm. İçeriğinde magnezyum ve molibden barındıran tarım kireçlerinden kullanmanızı tavsiye ederim. Organik tarım hakkında da size şunu söyleyeyim. Organik tarım asla bir ağacı veya bir bitkiyi dikip, haline terkedip, meyveleri olduğunda meyvelerini toplamak kesinlikle değildir. Organik tarım ; bitki bakımını ve beslemesini organik şekilde yaparak ürün yetiştirmektir. İlaçlar konusunda ise ev yapımı ilaçlara göz atmanızı öneririm. Ayrıca bahar başlangıcında meyve ağaçlarına özellikle elmalara %2, sebzelere de fide döneminde ve takibinden 1 ay sonra %1 lik bordo bulamacı uygulamanızı öneririm. Böylece daha sağlıklı ürün elde eder, mantari hastalıklara karşı koruyucu önleminizi almış olursunuz. Bereketli günler dilerim. Sağlıcakla kalın.

asmalıtepe
14-07-2014, 09:18
Sayın asmalıtepe,
Öncelikle çalışmalarınız için sizi kutluyorum. Bu görünenler lekeler kalsiyum eksikliğinden kaynaklanıyor. Yapraktan kalsiyumlu gübre uygulayabilirsiniz. Dikkat ettim ki organik tarıma yatkınsınız. O zaman size tarım kirecini öneririm. İçeriğinde magnezyum ve molibden barındıran tarım kireçlerinden kullanmanızı tavsiye ederim. Organik tarım hakkında da size şunu söyleyeyim. Organik tarım asla bir ağacı veya bir bitkiyi dikip, haline terkedip, meyveleri olduğunda meyvelerini toplamak kesinlikle değildir. Organik tarım ; bitki bakımını ve beslemesini organik şekilde yaparak ürün yetiştirmektir. İlaçlar konusunda ise ev yapımı ilaçlara göz atmanızı öneririm. Ayrıca bahar başlangıcında meyve ağaçlarına özellikle elmalara %2, sebzelere de fide döneminde ve takibinden 1 ay sonra %1 lik bordo bulamacı uygulamanızı öneririm. Böylece daha sağlıklı ürün elde eder, mantari hastalıklara karşı koruyucu önleminizi almış olursunuz. Bereketli günler dilerim. Sağlıcakla kalın.
Sayın tWoFuNN; İlgilendiğiniz ve bilgilendirdiğinizden dolayı teşekkür ederim. İyi tesbit etmişsiniz kimyasallara karşı fobi oluştu, organik delisi oldum ama bu çağda ne kadar organik imkanı..orası zor. Evet son günlerde araştırıp buldum sitede kalsiyum eksikliği olduğunu da kireçleme konusunda bilgisizdim. Okudum da hangi kireç noktasında çok yardımcı oldunuz. Kimbilir sönmüş inşaat kireciyle hepsini yakabilirdim :).

Bordo bulamacı güya yapılıyor da ne kadar ölçülü ne kadar bilinçli yapılıyor emin değilim.

Onu da bizzat kendim yapamadığımdan.

Şimdi bu tarım kirecini galiba ziraai satıcılarda bulabilirim. Allah sizden razı olsun. Sebze bahçem bir de güzel oldu ki pırıl pırıl ne sararma ne kararma var. Ama bazı domateslerin altındaki kara lekeler çok üzüyordu beni. Tekrar çok teşekkür ederim, sağlıkla kalın.

tWoFuNN
16-07-2014, 20:49
Moralim çok bozuk hem de çok.

Bu kadar çabuk hüsran beklemiyordum.

İki gün önce iki üç tane hasta domates görüp çok üzülmüştüm.

Bugün giderken tavsiyeler üzre Tarım kireci aradım. Yok öyle birşey dediler.

Çıktım bağa, balkona şöyle bir yüksekten baktım ki kızaranlar var. Bir iştiha ile koparmak için indim daldım aralarına elimi attığım her olgun domatesin altı kocaman çürük. Yani hasar oldukça hızlı ilerliyor.

fotoğraflamaya bile elim varmadı. çok üzüldüm ve korktum.

Bu bana bir işaretmi acaba diye ürktüm, ürperdim hem de.

Çekirdeği yere düşse yetişebilen domatesi ben neden başaramadım diye de kendime çok kızdım şevkim kırıldı desem yeridir.

Ben bu sorunu bir haftadan fazla oldu mesajladım. Sağolsun sn.H-doğan yanıtlamıştı, ilgili sayfaları da irdeledim sanırım bulamadım net bir çözüm açıklaması. Ama dün bir yardım aldım tam olarak mesajdan, bu defa da Tarım kireci diye bir kireç bulamadım. Derken..Yine iki gün ileriye vurdu sorun.

Vazgeçtim organik morganikten. Rica ederim bir zirai ilaç önersin ustalar çünki domateslerin hepsi gidiyor bu gidişle..:(

Sayın asmalıtepe,
Sonunda sorunun ne olduğunu bulabildim. Bu sayfaya yazmışsınız sorunun ne olduğunu. Sorun acı benek ve dip çürüklüğü. Yani kalsiyum eksikliğinden kaynaklanan bir sorun. Acilen tarım kireci kullanın, daha sonra da 20-20-0 gübresi ile çapa yapın. Yeni çiçeklerde bu sorun daha oluşmayacaktır. Kalsiyum ve Magnezyumlu Gübre - Bahçe Malzemeleri sahibinden.com'da - 171964747 (http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bahce-yapi-market-bahce-kalsiyum-ve-magnezyumlu-gubre-171964747/detay/) Buradan az önce söyleğim ilanıma bakabilirsiniz. Diğer ilanlarım bölümünden diğer ilanlarıma da bakabilirsiniz. Ayrıca belirtiyim. Tarım kireci organik bir üründür. Kolaylıklar diliyorum, bereketli günler.

asmalıtepe
16-07-2014, 21:00
Sayın asmalıtepe,
Sonunda sorunun ne olduğunu bulabildim. Bu sayfaya yazmışsınız sorunun ne olduğunu. Sorun acı benek ve dip çürüklüğü. Yani kalsiyum eksikliğinden kaynaklanan bir sorun. Acilen tarım kireci kullanın, daha sonra da 20-20-0 gübresi ile çapa yapın. Yeni çiçeklerde bu sorun daha oluşmayacaktır. Kalsiyum ve Magnezyumlu Gübre - Bahçe Malzemeleri sahibinden.com'da - 171964747 (http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bahce-yapi-market-bahce-kalsiyum-ve-magnezyumlu-gubre-171964747/detay/) Buradan az önce söyleğim ilanıma bakabilirsiniz. Diğer ilanlarım bölümünden diğer ilanlarıma da bakabilirsiniz. Ayrıca belirtiyim. Tarım kireci organik bir üründür. Kolaylıklar diliyorum, bereketli günler.
tekrar teşekkür ederim. İlgili sayfaya da ekledim. Fail leonardit olamaz demek ki.

asmalıtepe
03-12-2014, 17:14
Toprağın bakım vakti. Sonbahar sürümü karasabanla yapıldı.

asmalıtepe
03-12-2014, 18:40
Bu yaz; Asmalıtepe' den bir ay ayrı kalmama rağmen, herşey yolundaydı diyebilirim.

Domates biberler az hasarla, ihtiyaçları karşılayacak kadar iyiydiler.

Üzümler pekmeze dönüştü. Mahrabaşı denen cinsler ta ki kasım ayı sonuna dek asmalardaydı.

Ağaçlarda bir tane ceviz, kayısı, badem v.b olmadı.

Çiçekler iyi geliştiler. Umudu kestiğim Gül ağacı birden serpilip dallandı. Hanımeli, Ful Yasemin, Cezayir menekşesi güzel geliştiler. Onlar ve bazıları sabit çiçeklikte kaldı diğerlerini de yine kışlık evin kapalı balkonuna taşıdık donmasınlar diye.

münevver48
03-12-2014, 20:09
sevgili asmalıtepe,sizi tekrar aramızda görmekten çok mutlu oldum. çiçekleriniz oldukça sağlıklı görünüyor.inşallah kışı donmadan atlatırsınız.şimdilik hoşça kalın sevgiler.....

asmalıtepe
03-12-2014, 20:33
Sevgili Münevver48; Ben de dönmekten mutluyum. Kendimi; Asmalıtepe'ye haksızlık etmekle suçladım. Çünki; Biraz megolomanlık olsa da, güzelim bağlıbahçemi bu ortamdan, faydalı paylaşımlardan mahrum etmeye hakkım yoktu. Tabii sizin de samimi ve içten yaklaşımınız etkisiz kalmadı. teşekkür ederim. Devam ediyoruz..
Çiçekler önümüzdeki bahar daha iyi olacaklar inşallah. Yumru gönderebileceğinizi yazmıştınız. Hala bu şansım var mı? sevgiler..Son açan gazanya size gelsin.

asmalıtepe
04-12-2014, 07:39
Taşındılar yine..

asmalıtepe
04-12-2014, 15:21
Narlar ağaçta küpelenmiş..

asmalıtepe
04-12-2014, 15:23
Sevimli ortaklardan artanlar..

asmalıtepe
04-12-2014, 15:26
Koparılmasına çok üzüldüm, kuşların ağzından lokmasını almışız gibi...

münevver48
06-12-2014, 20:09
sevgili asmalıtepe,gazanyalarınız çok güzel açmışlar. ayrıca ince düşüncenizden dolayı teşekkür ederim.çok naziksiniz.soğanlarıma gelince hepsini dikmiştim.fazlasını komşuma verdim.inşallah önümüzdeki yıl için verebilirim. şimdi herbiri bir karıştan fazla büyüdüler canım.neyse yaseminin güneş görüyormu.birde havadar olması önemli yoksa yaprak bitleri bitkiye zarar verebiliyormuş.bende paylaşmak istedim.seninkini içeride görünce şimdilik hoşçakal sevgiler....

asmalıtepe
08-12-2014, 16:23
Selam münevver48; mesajınızı geç okudum. Kayseri'deyim, bakamadım. Özür dilerim.

Soğanları çok geç kaldığımı bilemediğim için istemiştim. Önemli değil. Ben bir boşluğa düştüm galiba. Şimdi bir koca kış bitkilerden, doğadan uzak kalacağımı düşününce, ufak tefek üretimler peşindeyim. Gezdiğim yerlerde gözlerim bitkilerden çiçeklerden başka birşey görmüyor. Hayırlısıyla şubat'ı bekliyorum dört gözle. Tabii zamanlar çabuk geçer mi acep diyerek geziyorum. sevgiler...

asmalıtepe
14-12-2014, 18:59
Asmalıtepe'den, bitkilerimden kuşlardan, kaplunbağalardan en beteri de güneşten uzak geçen günler..
Kış güneşini çok az alan biryerlerden herhese selamlar..
Zor ve çok zor oluyor. Ah bu zorunluluklar..
Yarın çıkıp bahçeler arayacağım, bitkiler çiçekler bulmaya çalışacağım. Hiç olsun azcık hasret gidermek için. İnsanın bulunduğu yerlerde fidancı,çiçekçi seraların olması dahi çok büyük nimetlermiş.
Burası Elbistan linyit kömür işletmelerinin ilçesi Elbistan.
Havada işletmenin dumanından, sisinden başka birşey yok gibi.
TAbii ki toprakta da ne ola ki. Bir anaokulunun bahçesinde rastladığım minyatür gülleri saymazsam. Onları yarın gidip fotoğraflamayı ve bir küçük kök dilenmeyi düşünüyorum.
Çok güzellerdi. Bataklıkta bitmiş gül gibi...

asmalıtepe
17-12-2014, 15:06
Üç gün gecikmeli gittiğimden güllerin bu hale gelişini çekebildim. Yenik düşmüşler kışa ve güneşsizliğe onlar da...

Bir küçük köklü ayraç rica etmiştim, Sağolsunlar onlar bana saksısıyla ikram ettiler.

Ben de şimdi eviçinde onun gözünün içine bakarak bitki hasretimi gidermeye çalışacağım.

asmalıtepe
21-12-2014, 19:25
Erken hüküm vermişim ve Elbistan'ın hakkını yemişim:

Bu gün güneş çok güzeldi, botanik bahçesi de..Hem de birden fazla sera ve bitki satıcısı buldum. Ha bu mevsimde nasıl olursa o kadardılar. Yaprakları sararıp dökülmüş güller, çiçekler..soğuktan titreyen fidanlar çamlar.

Yine de birazcık ta olsa özlem gidermek iyi oldu. Tohum sordum yok. Lale soğanı dikmişler henüz yeni. 1cm kadar başgöstermişler. 7-8 adet alıp getirdim eve.
Ağaçlar net.'in ilgili sayfasını okudum, öğrendim ve balkona soğuk yere bıraktım.

Allah ömür verirse inşaallah Şubat gibi Asmalıtepe'ye naklederiz.
El durmuyor, Menekşe'ye benzeyen bir çiçeğin üç rengini aldım.
Bunlarla teselli olacağım. Bir de Roka ekmek istiyorum tohum bulablirsem..

asmalıtepe
21-12-2014, 19:32
Bu minyatür gül fidanını anaokulu vermişti. Bahçede soğukta olduğundan dalları çıplaktı. Evde içeride tutuyorum, Yapraklanmaya başladı. Görünen o ki bahardan önce Gülünü de göreceğim. İnşallah.

asmalıtepe
22-12-2014, 08:30
teşekkür ederim teyidiniz için. Evet çuha. Çok sevdim ve beğendim onu. Kışa ve soğuğa karşı dimdik ayakta oluşu da başka güzel.

Bu da sarısı.

münevver48
22-12-2014, 08:53
sevgili asmalıtepe çuhalarını güle güle büyüt. renk olarak zengin bir yelpazeye sahip bende seviyorum zahmetsiz çiçekleri.
açık havada yetiştirilen bir çiçek bence lalelerin yanına güneş görebilecek şekilde koymanı tavsiye ederim.güllerinide unutma. sevgiler......

asmalıtepe
26-12-2014, 08:38
günaydınnn..sayın münevver48; Önerdiğiniz gibi hepsini balkona ve gecelerin sert soğuğuna bıraktım. Burada kapalı balkon yok çünki. Ama az da olsa güneş alacaklar. Şimdilik iyi görünüyorlar.

Şimdi tohum alma derdindeyim. Zengarden'e baktım. Çok uygun fiyatlar. Bir soru var kafamda; Toprağı da oradan almak, yetiştirebilmede daha iyi mi olur ki.

Müthiş bir tohumla üretme isteğim var şu günlerde. Biliyorum erken henüz. Hazırlanayım.
Denediniz mi bu sektörün tohumlarını veya fidelerini arkadaşım?

maya
26-12-2014, 09:11
Merhaba Sayın Asmalıtepe, siz her ne kadar Sayın Münevver48' e sormuş olsanız da yazmadan geçemedim ;) Ben bu bitki deliliğine tohumdan yetiştirme ile başladım (çünkü bitki üretme konusunda başka yolların olduğu konusunda hiçbir fikrim yoktu :o ) Her neyse, bahsettiğiniz siteden sıklıkla alışveriş yapıyorum. Toprak konusunda, özel toprak isteyen bir tür ise (kaktüs, sukulent gibi) kendi karışımlarından alabilirsiniz, gayet başarılı. Tohum çimlendirme için ise özel tohum çimlendirme torfları var, sadece çimlendirme aşamasında steril olması nedeniyle güzel sonuçlar almanızı sağlıyor. Tohumları ise gayet sağlıklı. Kısacası tavsiye ederim kendilerini. Sevgiyle kalın...

asmalıtepe
26-12-2014, 10:32
Teşekkür ederim Sayın maya.

Evet o sektörün sitesini inceledim. Beğendim. Henüz satış yok. Site yeniledikleri için.

asmalıtepe
30-12-2014, 16:11
Bu geçici ikametgahımda öyle bir delilik yaptım ki, Şubat başına kadarcık sürede hasretimi dindirme arayışlarıma çok fazlasını ekledim:

Hiç ayağım uğramadığı halde A101 markete baktım. Bir de ne göreyim elvani çeşit çiçek soğanları...Durur muyum hiç birden birkaçtan da öte , herbirinden üçer dörder derken 10 çeşitle çarpınca etti 20-30 paket. Ee..her pakette ortalama 5-6 yumru..Hani buna saksı.

Velhasılı kelam cebi deldiğimizin ziyanı yok aldığım onca saksı bile az gelecek.

Kulaklarınız çınlasın sn münevver48. Keşke sizin teklif ettiğinizde az sayıda başlasaydım.
Neyse hayırlısı olsun.

münevver48
30-12-2014, 18:30
günaydınnn..sayın münevver48; Önerdiğiniz gibi hepsini balkona ve gecelerin sert soğuğuna bıraktım. Burada kapalı balkon yok çünki. Ama az da olsa güneş alacaklar. Şimdilik iyi görünüyorlar.

Şimdi tohum alma derdindeyim. Zengarden'e baktım. Çok uygun fiyatlar. Bir soru var kafamda; Toprağı da oradan almak, yetiştirebilmede daha iyi mi olur ki.

Müthiş bir tohumla üretme isteğim var şu günlerde. Biliyorum erken henüz. Hazırlanayım.
Denediniz mi bu sektörün tohumlarını veya fidelerini arkadaşım?

sevgili asmalıtepe,bilgisayarımda ki sorun yüzünden cevap vermekte geciktim. umarım beni hoşgörüyle karşılarsınız.bazen teknolojinin esiri oluyoruz.
evet canım o sitenin tohumlarından çok memnun kaldığımı söyleyemem.soğanlarını ve toprağını denemedim.tanıdığım bir arkadaşımda memnum kalmadı. bu o siteyi kötülemek değil belki sorun benim hatam olabilir.çok sabırsızlanıp zamansız ekim yapmamdan kaynaklanabilir. büyük hayaller kurduğum tohumlardan sadece sellukayı yaşattım.tohumdan üretim gerçekten çok emek istiyor.bende ilk fırsatta fidanlarını denemek istiyorum.benim tavsiyem yaşadığın bölgeye uyum sağlayacak türlere dikkat edilerek bitki seçimi yapılması gerektiğini şartların çok zorlanmamasını önerebilirim.sevgiler....

Cumhur Tonba
30-12-2014, 18:46
Sayn Asmalıtepe,
Küçük çuhalarınızı ben de çok sevdim. Harika görünüşleri var.

Sayın münevver48 de siz çok güzel motive ediyor, yol gösteriyor. Sayfanızdan bir teşekkürde Sayın münevver48'e.

asmalıtepe
31-12-2014, 03:09
Selam münevver48 hoşgeldiniz. Artık meraklanmaya başlamıştım sağlığınızdan falan. İyi ki teknolojiden yana uzakmışsınız buralara. Aman iyi olun da cevap gecikmesi falan önemli mi.

O firmanın adını sitede çok okuduğumdan bir güven oluşmuştu. Sizin fikriniz önemliydi. Diğer firmalarla da karşılaştırınca fiatları da uygun geldiği için cevabınızı bekleyemeden epeyce bir tohum getirttim. Hayırlısı olsun, soğanları çok almışım saksı gereğinden dolayı ve tohumların zamanı geniş diye bahara bırakacağım ekmeyi. Ayrıca taşınması yeni ekilmişlerde mahzurlu olabileceğinden korktum.

Soğanlara dönersem; Fotoğraflar yolda. Çok fazla almışım.Acemiliğime de bakmadan. İnşallah başarırım. Bak onların derdinden uyku uyuyamadım. Sabah olsa da onları toprağına kavuştursam derdiyle..

Saksı yetersizliğinden dikemeyeceğim soğanları ne kadar bekletme şansım olabilir acaba?
Çok sık dikmek te olmazmış.

asmalıtepe
31-12-2014, 03:50
Sayn Asmalıtepe,
Küçük çuhalarınızı ben de çok sevdim. Harika görünüşleri var.

Sayın münevver48 de siz çok güzel motive ediyor, yol gösteriyor. Sayfanızdan bir teşekkürde Sayın münevver48'e.

Sağolun Sayın cumhur Tonba; Evet çuhalar bu kış gününde küçücük boylarıyla

öyle güçlü duruşları benim de hoşuma gitti de aldım.

Ama sayfalarımda çuhalara gelene dek beğenecek çok güzellikler de vardı.

Münevver48'in motivasyonumda elbette çok payı var ve daha onun gibi bazı bir çok arkadaşların. Allah onlardan razı olsun. Demek ki aramızda bir sinerji var.

Ne olacak bu dünyada ne kalmış ; Önyargılı, hoşgörüsüz, Kategorize eden,

İstihzalı ve iğneleyici iletişim yollarını seçmediğimiz sürece, Gruplaşarak birbiri

mizi tutup diğerlerini dışlamadığımız sürece, İnsana insan diye baktığımız ve

nezaket dilini esgeçmediğimiz sürece ; Böyle güzel bir sevgiyi, doğa ve ağaç,

çiçek böcek sevgisini paylaşmak çok güzel...

Sayfamı açtığım ilk günden beri ''Hoşgeldiniz,, diyen, demeyen beğenen beğenmeyen herkesin canı sağolsun. Herkese çok teşekkür ederim.

Uzman bahçelerin yanında;

Bizim bahçenin sözü mü olur ama bizim hayatımızda çok yeri var:

Karınca misali bu yolda ölürüz ya o da yeter.

Cumhur Tonba
31-12-2014, 09:19
Sayın Asmalı tepe,
Asmalı tepenin hem çevresi, hem de kendisi çıplakken bu hale getirmeniz takdire şayan bir durum. Fotoğraflarınıza bakıyordum. Bir yaşlı amcamız telefon etti. Zaten tansiyon, şeker ne ararsan var. Balkonna serdi,yseniz tarhana gelince bakacağım. Kar yağışı da devam ediyor. Bakalım gidebilecekmiyiz uzunköprü'ye.

asmalıtepe
31-12-2014, 13:11
Bu kadar çokla başlarsan ya cennet bahçesi olur dörtbir yanın,

Ya sükutu hayal olur hülyaların..

asmalıtepe
31-12-2014, 13:14
Saksılar yeterse..

asmalıtepe
31-12-2014, 13:20
Bunlar da Zengarden'den gelenler:

Acer kırmızı ağaç tohumu, katlı begonyalar, Engiar , Sarkan camgüzeli, Haseki küpelisi v.b

asmalıtepe
31-12-2014, 13:43
Bu gün soğanların derdinden uyuyamadım gecikiyorlar diye. Sabahın erkeninden şu saata kadar onları topraklarıyla buluşturdum. Bir ara toprak yetmeyince peyzajcıya gittim, derken hepsini diktim de rahatladımm diyemeyeceğim. Çünki okuduklarımdan anladım ki asıl tasa şimdi başlıyor... üşüdüler mi, dondular mı, yandılar mı.. Çıkacaklar mı, çıktılar çiçeklenecekler mi mi mi mi....

Ama işte biz de bunu sevmiyor muyuz. Bir filizin dünyaya selam verişini..

2014' ün bu son gününde; Herkese ve yurdumuza ve dünyaya Hayırlı, huzurlu bir 2015

diliyorum.

Muda
31-12-2014, 13:59
Sayın asmalıtepe;

Sizin aldığınız soğanlardan dayanamayıp ben de almıştım. Ben de ancak pazar günü bahçeye diktim. Vakti biraz fazla geçti. Kış geldi. Ancak toprakta daha iyi oluyorlar. Daha önce diktiklerim köklenmiş ve az da olsa yapraklandıkları için ilkbaharla birlikte çok daha güzel olacaklar. Saksıda toprak azlığından ve soğuklama ihtiyacından dolayı verim alma şansı biraz daha az. En azından soğanlarınız ölmez. Biraz büyüdükleri zaman yavaş yavaş soğuk yere alarak onların soğuklanma ihtiyaçlarının giderilmesini sağlarsınız.

Tohumlara gelince ben şu anda onları dikmedim. Bazı tohumlar soğuk ortamda bir süre bekletilerek soğuk katlama yapılması gerektiği için bir kısmı buzdolabında bekliyorlar. Kalanlardan da onların yanına koyacağım. Baharla birlikte ekmek en güzeli.

Umarım hepimiz uğraşılarımızın karşılığını görebiliriz.
Başarılar dilerim.

asmalıtepe
31-12-2014, 16:11
Sayın asmalıtepe;

Sizin aldığınız soğanlardan dayanamayıp ben de almıştım. Ben de ancak pazar günü bahçeye diktim. Vakti biraz fazla geçti. Kış geldi. Ancak toprakta daha iyi oluyorlar. Daha önce diktiklerim köklenmiş ve az da olsa yapraklandıkları için ilkbaharla birlikte çok daha güzel olacaklar. Saksıda toprak azlığından ve soğuklama ihtiyacından dolayı verim alma şansı biraz daha az. En azından soğanlarınız ölmez. Biraz büyüdükleri zaman yavaş yavaş soğuk yere alarak onların soğuklanma ihtiyaçlarının giderilmesini sağlarsınız.

Tohumlara gelince ben şu anda onları dikmedim. Bazı tohumlar soğuk ortamda bir süre bekletilerek soğuk katlama yapılması gerektiği için bir kısmı buzdolabında bekliyorlar. Kalanlardan da onların yanına koyacağım. Baharla birlikte ekmek en güzeli.

Umarım hepimiz uğraşılarımızın karşılığını görebiliriz.
Başarılar dilerim.

Hoşgeldiniz sayfama Sn.muda. İlk gelmiyorsunuz, beğenilerinizle hep vardınız ya. Teşekkür ederim.

Evet biraz geç kaldım soğanlara. Aslında botanikten dikilmişini almıştım epeyce. Bunları da uygun bulunca dikim zevki için aldım.

Ben balkonda tutuyorum hepsini de. Tek korkum donma ihtimali. Onun için de ilgili bölümleri kendime okul edindim okuyup duruyorm. Siyah poşetlerden örtü yapacağım. İnşaallah başarabiliriz. Yetiştirmemek başka yetiştirememek başka birşey. Şu an onların vebali benim boynumda. Kurutup çürütürsem çok üzülürüm. Hayırlı akşamlar..

akçabardak
31-12-2014, 16:24
Sevgili asmalıtepe hepsi de çok güzeller, açtıklarında tam bir renk cümbüşü olacaklar inşallah, güle güle sağlıkla büyütüp çiçeklenmelerini görmek nasip olsun dilerim.

Yeni gelenler de hahırlı olsun, almış olduğunuz siteden ben de çok tohum, fide getirttim ektiklerimin 1-2 si hariç hemen hemen hapsi de çimlenme gerçekleşmişti. Bence kendinizi bitkilere kaptırıp fazla yıpratmayın olduğu kadarıyla.
Size bol çiçekli günler dilerim. Kolay gelsin.

asmalıtepe
31-12-2014, 16:47
Sevgili asmalıtepe hepsi de çok güzeller, açtıklarında tam bir renk cümbüşü olacaklar inşallah, güle güle sağlıkla büyütüp çiçeklenmelerini görmek nasip olsun dilerim.

Yeni gelenler de hahırlı olsun, almış olduğunuz siteden ben de çok tohum, fide getirttim ektiklerimin 1-2 si hariç hemen hemen hapsi de çimlenme gerçekleşmişti. Bence kendinizi bitkilere kaptırıp fazla yıpratmayın olduğu kadarıyla.
Size bol çiçekli günler dilerim. Kolay gelsin.
Hoşgeldiniz sevgili akçabardak. Güzel temennileriniz ve dilekleriniz içi şükranlarımı sunarım.

Sizin bahçeniz de çok gezdiğim ve çok beğendiğim bahçelerden. Biz de karınca kaderince

zevkle uğraşıyoruz. Evet ben biraz fazla kaptırıyorum kendimi. Haklısınız. Acemi heyecanı deyin artık.

Benim tek handikapım bu sevgiyle bağ bahçemden uzak kalışım kış günleri. Hep içinde olmak isterdim.

Sizler de bunun tadını çıkarın güle güle sağlık ve sıhhatle yaşayın. Yeni yılınız hayırlar getirsin..sevgilerle...

akçabardak
31-12-2014, 16:56
Hoşgeldiniz sevgili akçabardak. Güzel temennileriniz ve dilekleriniz içi şükranlarımı sunarım.

Sizin bahçeniz de çok gezdiğim ve çok beğendiğim bahçelerden. Biz de karınca kaderince

zevkle uğraşıyoruz. Evet ben biraz fazla kaptırıyorum kendimi. Haklısınız. Acemi heyecanı deyin artık.

Benim tek handikapım bu sevgiyle bağ bahçemden uzak kalışım kış günleri. Hep içinde olmak isterdim.

Sizler de bunun tadını çıkarın güle güle sağlık ve sıhhatle yaşayın. Yeni yılınız hayırlar getirsin..sevgilerle...

Teşekkür ederim sevgili asmalıtepe, Yeni yıl hepimize, Türkiyemize hayırlar getirmesini dilerim. Sağlıkla kalın iyi yıllar.

münevver48
01-01-2015, 11:27
:)sevgili asmalıtepe,günaydın. eviniz soğan tarlası olmuş.hepsi çok güzel.yeni yıla yeni heyecan ve umutla başlamak,çok güzel hele çiçeklerinin açtığını düşün resimlerindeki gibi;)insanın sabırlarını ne kadar da zorluyor bu güzellikler,hatta sabırlı olmayı öğreniyoruz,tohumların, soğanların, çeliklerin filizlenmesini beklerken:)yeni yılın umut dolu sağlıklı huzurlu mutlu olsun.sevgiler:)

asmalıtepe
02-01-2015, 09:10
umut saksılarım yerini aldı.. Hepsi de soğanlılar, ekim yok şimdilik.

asmalıtepe
02-01-2015, 15:34
Kandillerimiz yeryüzünün nur yağmurlarıdır. Bu yağmurlardan hepimize ıslanmak nasibolsun.

Kandilimiz kutlu olsun, Dualarımız kabul olsun.

münevver48
08-01-2015, 08:27
sevgili asmalıtepe,dün kargoyu aldım.teşekkür ederim.soğanlar toprakla buluştu.inşallah çiçeklerini hep birlikte görürüz. bakalım iklim farkı önce hangimizin lalelerini çiçeklendirecek.iki gecedir don oluyor bakalım artık kayıplar olur mu?sizin bitkileriniz de inşallah zarar görmez.soğanlardan uzak olduğunuzu öğrendim sevgili yenigine'nin bahçesinden, inşallah her şey yolundadır.sevgilerimle selamlar.....

asmalıtepe
08-01-2015, 13:26
Sevgili münevver48 güle güle çiçeklerini görün. Sizin oralar da donabiliyorsa benim soğanlar Allah'a emanet.

geçen hafta sonundan beri Maraş'tayım. Maraş'a girdiğimiz an doğruca Asmalıtepe'ye çıkmıştım.Orada dışarıda kalan çiçekler çok iyilerdi sevinmiştim.Ama bu gecenin sonuçlarını bilmiyorum. Hem oranın hemElbistan'daki soğanların akibetinden habersizim.

Yapacak birşey yok gibi. Birkaç güne Elbistan'a dönünce korumaya çalışırım artık.
Sevgiyle kalın.

Aysel Yavuz
08-01-2015, 13:35
Merhaba, sayfanızı nerdeyse baştan sona gezdim. Asmalıtepe'ye bayıldım. Ellerinize sağlık..

münevver48
08-01-2015, 18:11
Sevgili münevver48 güle güle çiçeklerini görün. Sizin oralar da donabiliyorsa benim soğanlar Allah'a emanet.

geçen hafta sonundan beri Maraş'tayım. Maraş'a girdiğimiz an doğruca Asmalıtepe'ye çıkmıştım.Orada dışarıda kalan çiçekler çok iyilerdi sevinmiştim.Ama bu gecenin sonuçlarını bilmiyorum. Hem oranın hemElbistan'daki soğanların akibetinden habersizim.

Yapacak birşey yok gibi. Birkaç güne Elbistan'a dönünce korumaya çalışırım artık.
Sevgiyle kalın.

sevgili asmalıtepe, soğanların çok soğuktan etkileneceğini düşünmüyorum.daha topraktan bile çıkmadılar.Hollanda'nın parklarında lale çiçek açıyorsa, bizim ülkemizin dört bir köşesinde de çiçek açacaklarına inanıyorum. biraz önce İnternet de gezdim -40 dereceye kadar dayanma gücü varmış.sevgiler:)

asmalıtepe
11-01-2015, 06:32
Merhaba, sayfanızı nerdeyse baştan sona gezdim. Asmalıtepe'ye bayıldım. Ellerinize sağlık..

Hoşgeldiniz sayın Aysel Yavuz. Daha güzel bahçeler bağlar sizin de olsun.

Beğenileriniz sevindiriyor,çok teşekkürler...

aleydi
11-01-2015, 12:12
O kadar çok gezdim ki Asmalıtepeyi .tekrar tekrar gezdiğim çok olmuştur .Her defasında size yazdığımı düşünüyordum . Öğrenme heyecanıma verin aynı zamanda pekçok sayfayı takip edip bilgi edinmek istiyorum . Bahçe sayfanız hayırlı olsun .

Benimde tohum takastan edindiğim onlarca tohum yetmedi sanki .Yurtdışında bir siteden onlarca tohum daha aldım .Sebze tohumlarında hiç sıkıntı yaşamıyorum .Ama çok küçük çiçek tohumları biraz zorluyor. Birkaç tane haseki küpelisi ve menekşe diktim onlar çimlendi .Evde saksıda yetiştirmeyi düşünüyorum onları . Umarım hep birlikte çiçeklendiklerini görürüz tohumlarımızın .

Soğanlı çiçekleriniz beni bile heyecanlandırdı .Çiçekli hallerini sabırsızla bekliycem.

asmalıtepe
11-01-2015, 16:22
O kadar çok gezdim ki Asmalıtepeyi .tekrar tekrar gezdiğim çok olmuştur .Her defasında size yazdığımı düşünüyordum . Öğrenme heyecanıma verin aynı zamanda pekçok sayfayı takip edip bilgi edinmek istiyorum . Bahçe sayfanız hayırlı olsun .

Benimde tohum takastan edindiğim onlarca tohum yetmedi sanki .Yurtdışında bir siteden onlarca tohum daha aldım .Sebze tohumlarında hiç sıkıntı yaşamıyorum .Ama çok küçük çiçek tohumları biraz zorluyor. Birkaç tane haseki küpelisi ve menekşe diktim onlar çimlendi .Evde saksıda yetiştirmeyi düşünüyorum onları . Umarım hep birlikte çiçeklendiklerini görürüz tohumlarımızın .

Soğanlı çiçekleriniz beni bile heyecanlandırdı .Çiçekli hallerini sabırsızla bekliycem.

Teşekkür ederim sevgili aleydi. Aynen ben de hayran olduğum defalarca gezdiğim bazı bahçelerden şaşkınlıktan olsa gerek beğeni butonuna bile basmayı unuttup çıktığım oluyor. Hepimizde birbirimizin çabalarını tabii ki çok beğeniyoruz çünki ortak temamız onlar, bizleri buluşturan onlar zaten.

Şu an itibarıyla sizin bahçeyi gezeceğim veya balkonu terası. Muhakkak çok güzeldir eminim. Size dönerim. sevgiler..

aleydi
11-01-2015, 18:57
Bende teşekkür ederim sevgili asmalıtepe .Ben üye bahçemi bir süreliğine askıya aldım . Gerek forum kuralları , gerekse bitkiler konusunda öğrenmem gereken çok şey olduğunu gördüm . Umarım eksiklerimi tamamladığımda site yönetimi uygun görürse dönerim .sevgiler ..
.

malina
12-01-2015, 09:57
Bende teşekkür ederim sevgili asmalıtepe .Ben üye bahçemi bir süreliğine askıya aldım . Gerek forum kuralları, gerekse bitkiler konusunda öğrenmem gereken çok şey olduğunu gördüm. Umarım eksiklerimi tamamladığımda site yönetimi uygun görürse dönerim .sevgiler ...

Bahçe sayfanız yönetimin uygun görmesine değil, sizin tavrınıza ve isteklerinize bağlı...

aleydi / Bahçe (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/35715.htm)

asmalıtepe
12-01-2015, 11:57
Eveet..karlı dağları, buzlu yolları aşarak ogüzelim kar manzaralarını, büyük sedir çam ormanlarında karın duruşuna hayran kalarak geçici ikametgahıma ulaştım daha doğrusu
balkonda bıraktığım yeni dikim soğanlarıma.

Belli ki benim soğanlarım da dondan nasibini almışlar. yüzey toprakları gevşek(gündüzleri aldıkları güneştendir) ama 1-2 cm aşağısı kaskatı. Bu donduklarına işarettir sanıyorum.

Neyse olana çare yok bundan sonrasına bakalım diyerek üstülerini çok kat gazetelerle, daha üstten de naylon örtüyle örttüm. Sbahları naylonu açmayı, geceleri kapamaya devam etmeyi düşünüyorum.

Uygulamamda bir yanlış olabilir mi diye soğanlar sayfalarına sormak istedimse de bahçe sayfasında herkes aynı dertten muzdarip diye burada paylaşmakta mahzur görmedim.

Ben soğan dikiminde biraz geç kalmışlığımı biliyordum da, diker dikmez verdiğim cansuyu kurumadan donma olacağını, Benim de uzaklarda olacağımı hesabetmemiştim. Koruma altına alma şansım olmadı. Bundan sonraki korumam geri dönderebilir se ne mutlu bana.Allah'tan umut kesilmez.

münevver48
12-01-2015, 19:19
sevgili asmalıtepe. karlı dağları buzlu yolları aşıp, sağ salim ulaşmanıza sevindim.dondurucu soğuk hepimizin ortak sorunu oldu.dilerim Allah'tan en az zararla kurtuluruz.benim yaşadığım bölge bile nasibini almış durumda.artık umutla yeşermesini beklemekten başka çaremiz yok.Biliyormusunuz kendimi zor tutuyorum toprağı eşeleyip soğanların durumuna bakmamak için.sonra kendimi teselli ediyorum. bir şey olmaz bu çiçekler doğal yaşamlarında mutlaka yaşam savaşı veriyorlar ve yeşerecek çiçek açacaklar bizleri mutlu edecekler diye.bunun tersini düşünmek bile istemiyorum.sevgilerimle selamlar...

münevver48
13-01-2015, 18:19
sevgili asmlıtepe,tohumlarınla ilgili fikrimi sizin sayfanızda yazmak istedim.şimdi ne kadar sabırsızlandığını anlayabiliyorum.kendi tecrübelerimden yola çıkacak olursak sakın acele etmeyin en azından (eskilerin deyimiyle cemre toprağa düşsün.)toprak ısısın.mart 15, 20 olsun birde ablacım paketleri ikiye bölebilirsiniz.on gün arayla ekebilirsiniz.en azından tohumlarınızı iki ayrı tarih de ekerseniz hangisi daha başarılı olup olmadığını tecrübe etmiş olursunuz. sevgiler....

asmalıtepe
13-01-2015, 19:55
Zen' den gelen tohumlar:

Selluka,Begonya, Yeşil Enginar, Sedum, Haseki Küpesi, Cam Güzeli, Acer Rubrum(kırmızı Akçaağaç), Mavi bdur Peygamber çiçeği, Karışık Hercai Menekşe, Ballıca, Mor Rutabaga, Roka, Tere, Maydonoz, Kiraz domates.

Aralarından bir ikisini(ilk deneme için kolay çimleneni seçmeliyim) ekmeyi düşünüyorum diğerlerini Asmalıtepe'ye gittiğimizde ekeceğim.

Dilerim meçhule gitmezler soğanlar gibi.

münevver48
14-01-2015, 08:34
sevgili asmalıtepe,aldığın tohumlar hepsi çok güzel. hayırlı olsun.inşalla başarıyla çimlendirir,güle güle büyütürsün.tabi el birliği ile büyütürüz.ben de sizin kadar meraklanıyorum.birde şu aldığınız güzellerin fotoğraflarını paylaşsan ne iyi olacak.sevgiler...

Muda
14-01-2015, 11:26
Sayın asmalıtepe;

Siz soğanları saksıya diktiniz. Ben de aşağı yukarı aynı zamanda bahçeye diktim. Uzun yıllar sonra ikinci defa çok güzel kar yağdı. Biraz önce arkadaşın söylediğine göre - 26 derece olmuş en düşük sıcaklık. Muhtemelen benim orası en az 2 derece daha düşüktür. Çoğunun çıkacağını düşünüyorum. Bu kadar geç ekmeseydim çok daha fazla şansları olacaktı. Lale, çiğdem, nergis gibi soğanlar belirli bir soğukluk olmadan çiçek açamıyorlar. Bu yıl yaşarlar ise gelecek yıl çiçek açarlar.

Eveet..karlı dağları, buzlu yolları aşarak ogüzelim kar manzaralarını, büyük sedir çam ormanlarında karın duruşuna hayran kalarak geçici ikametgahıma ulaştım daha doğrusu
balkonda bıraktığım yeni dikim soğanlarıma.

Belli ki benim soğanlarım da dondan nasibini almışlar. yüzey toprakları gevşek(gündüzleri aldıkları güneştendir) ama 1-2 cm aşağısı kaskatı. Bu donduklarına işarettir sanıyorum.

Neyse olana çare yok bundan sonrasına bakalım diyerek üstülerini çok kat gazetelerle, daha üstten de naylon örtüyle örttüm. Sbahları naylonu açmayı, geceleri kapamaya devam etmeyi düşünüyorum.

Benim soğanlar tamamen kar altında. Bir defa girebildim. O da hava biraz düzeldiğinde. Çiçek açarlarsa hangi uygulama daha doğru öğrenmiş oluruz.

Muda
14-01-2015, 12:11
QUOTE=münevver48;1347387]sevgili asmlıtepe,tohumlarınla ilgili fikrimi sizin sayfanızda yazmak istedim.şimdi ne kadar sabırsızlandığını anlayabiliyorum.kendi tecrübelerimden yola çıkacak olursak sakın acele etmeyin en azından (eskilerin deyimiyle cemre toprağa düşsün.)toprak ısısın.mart 15, 20 olsun birde ablacım paketleri ikiye bölebilirsiniz.on gün arayla ekebilirsiniz.en azından tohumlarınızı iki ayrı tarih de ekerseniz hangisi daha başarılı olup olmadığını tecrübe etmiş olursunuz. sevgiler....[/QUOTE]

Benim ilk uygulamam da tohumların hepsini aynı anda dikmek olmuştu. Herhangibir şey olduğu zaman yeniden tohum almam gerekiyordu. O da pek mümkün olmuyor. Tohumları ikiye ayırıp farklı zamanlarda dikmek daha güzel. Bu şekilde risk azalıyor. Çiçek tohumlarında çiçek açma zamanları uzuyor. Sebzelerde de ürün alma dönemi biraz daha fazla oluyor.

Bendeki tohumların çoğunu ben buzdolabına koydum. Normal 4 civarı olan bölümüne. Bazı tohumlar soğuk katlama gerektiği için bu uygulamayı yapıyorum. Bu şekilde tohumların daha taze kalmasını da sağlıyorum.

asmalıtepe
14-01-2015, 14:05
Sayın Muda; Siz 2-0 öndesiniz:

1. soğanlarınızı derinliği olan bol toprak bahçeye diktiniz.

2. Sizin soğanlarınızı açık alan bahçede doğal kış yorganı KAR korudu donlardan. Kar soğuğu da zaten soğanların asıl ihtiyacı değil mi.

Tabii ki sizin soğanlar % 100 yaşayacaklar ve de çiçeklenecekler.

Benim soğanlarım da yaşayacaklar.. umudediyorum. Allah büyüktür!

Tohum konusunda verdiğiniz yönlendirme ve yardımlara teşekkür ederim. Evet bazı to

humların soğuk katlamasını okudum. Bendeki Akçaağaç tohumu sadece o işlemden geçecek sanıyorum.

Diğerlerini de ekmek isterdim ama en kritik zamanlarında taşımaktan korkarım, onunçin

Asıl yerimizde çimlendireyim diye düşünüyorum.

asmalıtepe
14-01-2015, 14:38
sevgili asmalıtepe,aldığın tohumlar hepsi çok güzel. hayırlı olsun.inşalla başarıyla çimlendirir,güle güle büyütürsün.tabi el birliği ile büyütürüz.ben de sizin kadar meraklanıyorum.birde şu aldığınız güzellerin fotoğraflarını paylaşsan ne iyi olacak.sevgiler...

Sevgili kardeşim Münevver, sizin gül hatırınız mı kalsın. Daha önce tohumların bir kısmını eklemiştim sayfama şimdi tamamını ekliyorum bütün hazırlıklarla..

Önerinizi bekliyorum hangisiyle başlarsam başarıyı yakalayabilirim. Ben bir roka- tere diyorum bir de Ballıca kolay diye yazıyor ne dersiniz?

asmalıtepe
14-01-2015, 15:09
Herzaman yüklediğim yoldan fotoğraf yükleyemedim. Bir sorun var sanırım. Beklemedeyim.

asmalıtepe
14-01-2015, 20:12
tohumların tamamı

asmalıtepe
14-01-2015, 20:17
çimlendirme kabı seçenekleri..

asmalıtepe
14-01-2015, 20:30
Her türlü çiçeğe bakıyorum ya, İşte bunlar da O çiçeklerin çiçeklerinden..

(Sen anladın onu sevgili Münevver)

Dilerim köklenir yılbaşı. Bebe kaktüs köklüydü.

münevver48
15-01-2015, 09:16
Her türlü çiçeğe bakıyorum ya, İşte bunlar da O çiçeklerin çiçeklerinden..

(Sen anladın onu sevgili Münevver)

Dilerim köklenir yılbaşı. Bebe kaktüs köklüydü.

sevgili asmalıtepe,evet canım bak bu çiçeklere bakılır. ayrıca çiçeklerin çiçekleri olması da güzelmiş.kaktüsün leş kaktüsü türünü bilemiyorum balkonumda var.çiçeği bronş gibi çok gösterişli ve güzel. kokusu biraz nahoş diğeri evet yılbaşı ama bunlarında türleri var.sizinki hangisinden olduğunu bilmiyorum.tohumlar da ekilecek yerlerde hazır.hadi bakalım kolay gelsin;).sevgiler.

münevver48
15-01-2015, 11:02
sevigili asmalıtepe, hastanıza çok geçmiş olsun diyorum.Allah şifasını versin.ablam önce sağlık diyoruz hep, sonrası bir şekilde oluyor. sevgilerimle selamlar

samur
15-01-2015, 16:24
Cok gecmis olsun Allah acil sifalar versin Sizin plan Mevla gorelim neyler neylerse guzel eyler akibetine ugramis

asmalıtepe
15-01-2015, 18:57
Cok gecmis olsun Allah acil sifalar versin Sizin plan Mevla gorelim neyler neylerse guzel eyler akibetine ugramis
Hak şerleri hayreyler

Ârif ânı seyreyler

Zan etme ki gayreyler

Mevla görelim neyler

Neylerse güzel eyler.

Erzurumlu İbrahim Hakkı hazretleri

Sevgili Samur teşekkür ederim şifa dilekleriniz için.

münevver48
15-01-2015, 19:21
sevgil asmalıtepe,her şeyin hakkında hayır vardır derler ya,birden karın bastırmasında vardır keramet .hastanızın daha iyi olduğuna sevindim. inşallah daha iyi haberler alırsın. sevgiler

asmalıtepe
16-01-2015, 13:16
Buralarda durum bu

münevver48
16-01-2015, 18:26
sevgili asmlıtepe,bu soğuk günlerde sokak hayvanlarına da bira daha duyarlı olmamız gerekiyor. ne iyi etmişsiniz sizin oralarda karda kış da hayvancıkların işi daha zor. Allah yardımcıları olsun.tohumlar ekilmiş. inşallah yeşerdiğini de görürüz. hadi hayırlısı olsun.sevgiler...

asmalıtepe
22-01-2015, 08:07
sevgili asmlıtepe,bu soğuk günlerde sokak hayvanlarına da bira daha duyarlı olmamız gerekiyor. ne iyi etmişsiniz sizin oralarda karda kış da hayvancıkların işi daha zor. Allah yardımcıları olsun.tohumlar ekilmiş. inşallah yeşerdiğini de görürüz. hadi hayırlısı olsun.sevgiler...

Teşekkürler kardeşim daha da güzellikleri hepimiz görürüz inşallah. Umutlar yeşerir, korkuları yaşamamışız gibi oluruz inşallah.

Çimlenmiş olarak aldığım soğanlılar büyümeye başladılar. Bir ayrıntı: yaprak uçlarındaki sarılığı saymazsak, sağlıklı görünüyorlar..

Kendim diktiğim soğanlarda da üç filiz var. Donmuş toprakta hayat olduğu emaresi. Çok şükür koruyana diyorum.

asmalıtepe
22-01-2015, 08:19
Filizlenen soğanlar...

asmalıtepe
22-01-2015, 08:24
Bunları soğanları dikilmiş olarak almıştım 1cm falan boydaydılar büyümeye başlamışlar....

münevver48
22-01-2015, 08:48
sevgili asmalıtepe, çok sevindim. benimkilerde filizlenmeye başladı. ama bilgisayarımda bir sorunum var fotoğraflarımı yüklemekte sıkıntı yaşıyorum. işin en zor tarafını geçtik.bizi korkuttular ama umutlarımız da filizleriyle birlikte yeşerdi. yaşasın umut,yaşasın hayat diyorum.sevgilerimle selamlar....

asmalıtepe
22-01-2015, 17:07
Sevgili arkadaşlarım; Münevver48, YeniGine, Akçabardak, Muda, Milla, Maya, aleydi, sonkez, İsmail Kuzucu, efeege, Loverforlife, Chimaera, Aysel yavuz, Cumhur tonba, Samur, Emre İlhan, Neşecan ve daha önceki sayfalarda kalan isimler hepinize sayfalarımı ziyaret ederek bıraktığınız beğeniler için çok çok teşekkür ediyorum. Bana moral ve motivasyon zerkediyorsunuz iyi ki varsınız..

asmalıtepe
22-01-2015, 17:21
Ha unutmadan reklam olmasın da Koçtaş'a çok torf ve tohum, kaktüs gelmiş. Pencere önü için hazırlanmış torflu, tohumlu saksılar, roka tere, maydonoz tohum saksıları..

Belki bakanlar olur diye duyurmak istedim. Benim de torf ihtyacım vardı 20 lt aldım.

ilgilenenlere duyuru..

asmalıtepe
24-01-2015, 18:23
Bugün iki aydan beri göremediğim, gidemediğim Asmalıtepeme çıktım:

Çok özlemişim, soğukuna ve rüzgarına rağmen pırıl pırıl güneşiyle harikaydı. Özlem giderdim, gözlerimle sevdim herşeyini.

Hatta sebze tarhına 1mk tohumluk düzenleyip yerel domates tohumu ektim üstünü de şeffaf naylonla örttüm. Tabandan nemleneceğini umuyorum bir ay sonra tekrar çıktığımda çimlenmişliğini görebileceğimi umuyorum. Denemeydi. Bakacağız.

Orada dışarıda dikili çiçeklerimin Ortanca dışında heder olanı yok çok şükür, hatta güllerim, Hanımellerim (üç-dört ayrı yerde) sarmaşık yıldızım, papatya, cezayir menekşesi, yasemenler sanki daha da yaramış soğuklar...Demekki çok yüksek donlar olmamış sanırım.

Velhasıl herşey iyi görünüyor. Ne yazık ki makinam yanımda yoktu, geldiğim yerlerin kışına bakınca memleketimin baharkışını unutup yükseklere çıkabileceğime ihtimal vermemiştim.

Asmalı'dan eve getirdiğim çiçeklerim de kapalı ve güneşli balkonda iyiler.

Şimdi hedefte bu hafta içi tekrar döneceğim karlı kışlı ilçede ev içinde yetiştirmeye çalışacağım Roka, maydonoz, tere gibi mutfak bitkilerim var. Onları fotoğraflar paylaşırım artık.

asmalıtepe
30-01-2015, 21:20
Asmalı'ya dün yine gittim. Neden gittiğim çok önemliydi.

Çoktan beridir sahibolmayı çok istediğim bir ağaç fidanı aldım ve hemen emaneti sahibine, yeni fidanını Asmalıtepe'ye teslim ettim.

Bir ACER RUBRUM-RED MAPLE yani KIRMIZI AKÇAAĞAÇ Fidanı: 1.65 boyunda gibi, 20 kg lık saksısında, 6-7 cm çapı gövdesi ve şu anda yapraklarını dökmüş özel form dallarıyla muhteşem birşey..özleyeceğim onu. mak. yanımda olmadı için çekemedim. İleride paylaşabilmek umuduyla...

Daha önce getirttiğim ACER Kırmızı AKÇAAĞAÇ tohumlarını da bugün ılıktan az sıcak suya ısladım 48 saatten sonra soğuk katlama için buzdolabına bırakacağım. Tabii steril torfa koyarak naylon ambalajda. Sabır istiyormuş en az bir kaç ay..

İşte o sabır bende zayıf olduğundan gidip fidan aldım. İnşallah rengi ve cinsi de istediğim gibi çıkarsa...

aleydi
30-01-2015, 21:51
Güle güle büyütün akçaağaç fidanınızı .Yeşeren her ağaç bir umuttur ,bir nefes ,yeni bir yaşam .Onu eken ellerinize sağlık . Sevdiklerinizle gölgesinde güzel günler geçirmenizi dilerim .

asmalıtepe
31-01-2015, 07:14
Çok incesiniz, çok teşekkür ederim içten dileklerinize..En güzel umutlar en güzel sonuçlarla sizin de olsun. Ben sizlerin sayesinde tanıştım bu güzelliklerle..

Bu sitenin kurucularına da, yardımcılarına da ve bütün üyelerine de sizin nezdinizde teşekkür etmek isterim.

asmalıtepe
31-01-2015, 10:20
Roka tohumları çimlenmiş, Cotyledonlar oluşmuş. Asıl yapraklar bekleniyor.

Biraz sık olmuş seyreltmeye çalıştım. Şimdi iyi ışık almaları için pencere önü yeterli midir, yoksa oda ısısı fazla olabilir mi diye tereddütlüyüm. İlgili sayfaya da sordum ya ben de biraz daha araştırıyorum.

asmalıtepe
31-01-2015, 10:25
Aslında az bile seyrelttim ama kıyamıyor insan.

Birdaha ekerken tek tek ve en az 5cm aralıkla koymalı tohumu sanırım.

Böyle hem için sızlamaz hem israf olmaz.

Muda
31-01-2015, 10:44
Keşke onları serin bir yere bırakıp tabi güneş de alabileceği gelişmelerini yavaşlatsaydınız. Yavaş yavaş soğuğa alıştırıp dışarı çıkarsaydınız. Roka maydanoz soğuğa dayanıklı bitkiler. Aralarından çıkarmadan üçlü beşli elinize ne gelirse dikseydiniz. Halen de yapabilirsiniz. Tere ve rokayı serpmek yerine birisi tarafından topluca beşerli altışarlı ara vererek dikmeyi önermişti. Bu şekilde daha güzel büyüme ve toplamak mümkün oluyormuş. Benim geçen yıldan diktiğim rokalar kendi tohumlarından çıkanlar yeniden büyüdüler. Bugün gidebilirsem fotoğraflayacağım. Maydanozları sonbahardan ekmiştim. Ancak bu yıl kar çok olunca benim diktiğim yeri sular nerede ise tamamen tahrip etmiş. Muhtemelen yeniden ekeceğim. Onunla beraber ektiğim kara nanelerde ise problem yok görünüyor. Geçen yıl ilkbaharda ektiklerim su alan bir yere ekemeyince istediğim gibi gelişmemişlerdi. Yağmurlarla beraber onlar da canlandılar.

asmalıtepe
31-01-2015, 12:56
Keşke onları serin bir yere bırakıp tabi güneş de alabileceği gelişmelerini yavaşlatsaydınız. Yavaş yavaş soğuğa alıştırıp dışarı çıkarsaydınız. Roka maydanoz soğuğa dayanıklı bitkiler. Aralarından çıkarmadan üçlü beşli elinize ne gelirse dikseydiniz. Halen de yapabilirsiniz. Tere ve rokayı serpmek yerine birisi tarafından topluca beşerli altışarlı ara vererek dikmeyi önermişti. Bu şekilde daha güzel büyüme ve toplamak mümkün oluyormuş. Benim geçen yıldan diktiğim rokalar kendi tohumlarından çıkanlar yeniden büyüdüler. Bugün gidebilirsem fotoğraflayacağım. Maydanozları sonbahardan ekmiştim. Ancak bu yıl kar çok olunca benim diktiğim yeri sular nerede ise tamamen tahrip etmiş. Muhtemelen yeniden ekeceğim. Onunla beraber ektiğim kara nanelerde ise problem yok görünüyor. Geçen yıl ilkbaharda ektiklerim su alan bir yere ekemeyince istediğim gibi gelişmemişlerdi. Yağmurlarla beraber onlar da canlandılar.

Teşekkürler Sn.Muda önerilerinizi uygulamaya çalışacağım. Balkona çıkarmıştım hatta, sonra bulunduğum yerin gündüz sıcaklığı 10 Cderecelerde olduğundan ve geceleri de hala don olabileceğinden korkarak geri aldım odaya. Şu an gördüğünüz yer azami 20 derece. Petek üstü ama pencere soğuk. Yani seyreltme yapmasam da olurdu diye anlıyorum. O zaman da kök ve gövde gelişmiyor deniyor ne dersiniz?

İsmail Kuzucu
31-01-2015, 16:38
Sayın Muda'nın dediği gibi önemli olan güneşleme süresi. Toprağın üst yapısı ile bitkinin ilk yaprağı arasındaki mesafe ne kadar kısa olur ise bitkiniz o denli kuvverli olur. Sıcaklık - derecelere düşse bile maydanoz, roka, tere, ıspanak soğuklardan zarar görmeyecektir.

Hatta yeni bir saksıya tohumları ekin ve dışarıda bırakın. Baharla birlikte fideler sağlıklı bir şekilde gelişecektir.

Bu fideleri domates, biber fideleri gibi aşılama yaparsanız (geniş aralıklarla asıl yerine ekme) bitkiler daha dolgun ve bereketli oluyor. Sene sonuna kadar yemekle bitiremezsiniz.

asmalıtepe
31-01-2015, 17:15
Sayın Muda'nın dediği gibi önemli olan güneşleme süresi. Toprağın üst yapısı ile bitkinin ilk yaprağı arasındaki mesafe ne kadar kısa olur ise bitkiniz o denli kuvverli olur. Sıcaklık - derecelere düşse bile maydanoz, roka, tere, ıspanak soğuklardan zarar görmeyecektir.

Hatta yeni bir saksıya tohumları ekin ve dışarıda bırakın. Baharla birlikte fideler sağlıklı bir şekilde gelişecektir.

Bu fideleri domates, biber fideleri gibi aşılama yaparsanız (geniş aralıklarla asıl yerine ekme) bitkiler daha dolgun ve bereketli oluyor. Sene sonuna kadar yemekle bitiremezsiniz.

Hoşgeldiniz oğlum İsmail Kuzucu. Size oğlum dedim kusura bakmayın. Çünki küçük oğlumdan 10 yaş küçüksünüz. Önce maaşallah diyerek; Hangi ara kazandınız bu kadar deneyimi. Bilgiyi demeyeceğim belki okulundan almışsınızdır. Ne mutlu size; Bizim menzile yaklaşırayak kuyruğundan yakaladığımız bu güzellikleri siz gençler çok erken tanıyorsunuz hem sevinin hem övünün, gururlanın. Keşke benim oğullarım da bilse, farkına varsa doğanın ve bitkilerin. Birgün olur inşallah diye umuyorum.

Rokalar kış sebzesi bilyorum soğukta olurlar zaten de, şu asıl yaprakları bir yakalayabilsem. Şimdi de saksının birindekiler boyun büktüler düzelirler diye umuyorum. Teşekkürler..sevgiler.

asmalıtepe
01-02-2015, 16:17
Önce toprak temini; Biraz Asmalıtepe'den yanmış koyun gübreli bahçe toprağı, biraz dere kumu, çok az perlit ve mikro element katkılı bitki torfu.

Sonra ekim kapları ve ekilecek tohumlar toparlandı ekim için hazırlık tamam.

asmalıtepe
01-02-2015, 16:37
İlk defa saksıya maydonoz, Tere, Dereotu ekimi yaptım. Roka'dan farklı olarak, onu kompost toprağa ekmiştim. Üstüne de toprağını biraz daha ince koymuştum. Özeleştiri yaptığımda, boyun bükmelerini biraz da köklerin yüzeye yakın olmasına bağladım. Güneş değilse de ışıktan yana iyilerdi.

Neyse son ekimlerimden daha umutluyum.

akçabardak
01-02-2015, 16:41
Hadi hayırlısı diyerek sağlıkla çimlenip, sevginizle büyütüp bol hasatlar yapmanız dileğimle.
Ellerinize emeklerinize sağlık.

asmalıtepe
01-02-2015, 16:48
Minicik bir çelikken gelişmeye başladı ve orda burdan baş uzatıyor beni de çek diye..ben de gönlü kalmasın istedim.

Diğerleri de gittiğim misafirliklerde dönerken aldığım son ikramlardan..sarımtrak görüneni sedum olsa gerek . Dilerim tutarlar.

münevver48
01-02-2015, 19:52
sevgili asmalıtepe,maşallah tohumlar ekilmiş hadi hayırlı filizler.çeliller de dikilmiş. sedum, kasımpatı ve aslanağzı çiçeği mi ?ablacım atlas dediğin de yılbaşı çiçeğine benziyor. sizde boş durmuyorsunuz.kendinizi ne güzel meşgul ediyorsunuz. benimde bahçede çok işim var.budama yapılacak .ama hava bir türlü müsait olmuyor. bir soğuk bir yağmur şimdi de şiddetli fırtına başladı. beklemekten başka çarem yok.sevgilerimle selam....

YeniGine
01-02-2015, 23:29
Maşallah maşallah sevgili asmalıtepe tohumlar ekilmiş, yeni filizler dikilmiş ellerine, emeklerine sağlık, rastgelsin inşallah!..

asmalıtepe
02-02-2015, 07:18
Sevgili Münevver48, Sevgili Yenigine, Sevgili Akçabardak yüreklendirmelerinize defalarca teşekkürler.

İşte birşeyler üretmeye uğraşıyorum ne kadar ürete yetiştirebilirsem diyerek..

Bağa uzağım, evdeki çiçeklere uzağım 200 km falan. Burada birşeyler oluşturmak ta güzel olacak.. Boyun büken Rokaları saymazsak fena değil gidiş.

Yalnız sizden uzak olsun Vertigo krizine girdim evvelki geceyi Acil'de geçirdim. Çok kötü bir geceydi. Müthiş bir başdönmesi ve istifra atakları... Ben önce anlamadım tansiyon sandım ama tansiyon müdahelesinden sonra ve ertesi sabaha aynen uyanınca kendim teşhisimi de nedenini de buldum. Ve hala hafif hafif sürüyor.

Bu rahatsızlığın birçok nedenleri olabilirmiş, birisi de bir alerjen sebeb olabiliyormuş.

Ekim yaptığım Torfu suçluyorum. Daha önce de hissediyordum bazı rahatsızlıklar. Neyse inşallah tesbitim doğru olsun da bunun altında daha kötü bir neden olmasın diye dilerim.

Bunları paylaşma nedenim konu ile doğrudan ilgilidir. Asmalıtepe' toprağına kavuşana kadar artık torfla haşırneşir olmamaya karar aldım.

Dün kendimi biraz iyi hissedince Akçaağaç tohumlarını da katlamaya alayım diye bir nebze yakınlaştığım torf yine vurdu ve öğleden sonra tekrar başdönmelerim başladı. Artık yukarıdaki kararımı kesinleştirdim.

Ha.. Tabii ki asıl suçlu benim alerjik bünyem. Torfun ne suçu var.

Sevgiler ve selamlar..

Acer Rubbrum AKÇAAĞAÇ Tohumlarını soğuk katlama hazırlıklarım da bir sonraki mesajdadır.

asmalıtepe
02-02-2015, 07:38
Soğuk katlama için önce 10 kadar tohumu okuduğum bilgiler doğrultusunda,

45-50 derece ılıktan sıcak suda 48 saat beklettim:

Ilık suyu takibederek hep aynı ısıda tutmak ta benim kendi fikrimdi. Isladığım çay bardağını daha sıcaksulu bir su bardağı içinde tuttum ikinci bardağın sıcaklığını sürekli yeniledim. Aksine tohumların bulunduğu bardağın suyu üç dak. da soğuyacaktı. Tohumlar ilk gün hepsi su yüzeyindeyken ikinci gün hepsi suyun dibine çöktüler.

asmalıtepe
02-02-2015, 07:50
Yumuşayan tohumları steril torfun arasına yerleştirerek şeffaf buzdolabı poşetlerine koyarak iki poşeti tekrar daha büyük bir poşete kapatıp buzdolabının buzluk olmayan en soğuk yerine bıraktım. Ayda bir kontrol edeceğim. Çünki tohumlar güzel yumuşamıştır, daha çabuk çimlenebilirler diye düşünüyorum.

Bu kadar umudu da nereden buluyorum diye düşünebilirsiniz.

asmalıtepe
02-02-2015, 08:00
Poşetlere herbirine 4 tohum koyup kapatarak buzdolabına. İki tohumu da deneme amaçlı steril çimlendirme torfu ile çimlendirme kabında ve oda sıcaklığında bekleteceğim. Zor olanı başarmak için. Gerçi genelde ve her şartta Akçaağaç tohumu çimlendirmek zor diyorlar ya. Allahım dilerse olur inşaalah.

samur
02-02-2015, 10:08
Cok gecmis olsun vertigo gercekten zor bir durum,hayat kalitesini cok dusuruyor, insaallah biran once duzelirsiniz.

asmalıtepe
02-02-2015, 13:07
Cok gecmis olsun vertigo gercekten zor bir durum,hayat kalitesini cok dusuruyor, insaallah biran once duzelirsiniz.

Teşekkür ederim Sevgili samur. İlk gece ve gün çok kötüydüm, çok şükür bugün hafifledi. Emareleri sürse de baş ve boyun hareketlerimi kısıtlayarak, karınca yürüyüşü ile falan biraz geçiştirdim başdönmelerini..ve dolayısıyla mide tepkimelerini.

Sizlere göstermesin. Sevgiler...

akçabardak
02-02-2015, 13:15
Çok çok geçmiş olsun sevgili asmalıtepe, kendinize dikkat edin sevgiler.

asmalıtepe
02-02-2015, 13:23
sevgili asmalıtepe,maşallah tohumlar ekilmiş hadi hayırlı filizler.çeliller de dikilmiş. sedum, kasımpatı ve aslanağzı çiçeği mi ?ablacım atlas dediğin de yılbaşı çiçeğine benziyor. sizde boş durmuyorsunuz.kendinizi ne güzel meşgul ediyorsunuz. benimde bahçede çok işim var.budama yapılacak .ama hava bir türlü müsait olmuyor. bir soğuk bir yağmur şimdi de şiddetli fırtına başladı. beklemekten başka çarem yok.sevgilerimle selam....

Canım kardeşim fırtınalar bütün doğa olaylarının en sevimsizidir. Ama yapacak birşey yok. Geçerler inşallah. Belki de bize doğru geliyorlardır. Allah afetinden korusun.

Dert etme kardeşim daha çok vakit var bahçelere çıkmaya. Yeter ki sağlık olsun. Beni okumuşsundur. İnan ki herşey olur, düzelir bahçeler de şenlenir ama sağlık sınavı zor oluyor.

Evet o çiçek Yılbaşı diye geçen de demiştiniz. Çabuk unutuyorum. Sizlerin Sedumu olur da benim olmaz mı? Senin Kaktüs Sedumları gezdim yine..

Sevgiler..

münevver48
02-02-2015, 16:09
:Canım kardeşim fırtınalar bütün doğa olaylarının en sevimsizidir. Ama yapacak birşey yok. Geçerler inşallah. Belki de bize doğru geliyorlardır. Allah afetinden korusun.

Dert etme kardeşim daha çok vakit var bahçelere çıkmaya. Yeter ki sağlık olsun. Beni okumuşsundur. İnan ki herşey olur, düzelir bahçeler de şenlenir ama sağlık sınavı zor oluyor.

Evet o çiçek Yılbaşı diye geçen de demiştiniz. Çabuk unutuyorum. Sizlerin Sedumu olur da benim olmaz mı? Senin Kaktüs Sedumları gezdim yine..

Sevgiler..

:)sevgili asmalıtepe, çok geçmiş olsun vertigo gerçekten zor bir rahatsızlık, Allah kimsenin başına vermesin .bir yıl önce annem de bizi çok korkuttu:(.bir hafta hastanede tedavi gördük. ayağa kalkması kendi başına yürüyebilmesi aylar sürdü. hala yürümesinde zaman zaman dengesizlikler oluyor. buna şükür ediyoruz.ablam kendine dikkat et. ani hareketlerden kaçın. gözlerini bile hareket ettirirken dikkat etmen gerekiyor. gerekirse dediğin torfu kullanmazsın. yanmış çiftlik gübresi ile toptağı karıştırırsın .sağlık her şeyden daha önemli.
ablacım,tabi dert etmiyorum. bitkilerin baharla birlikte bizlere yeşilin en güzelini sunmaları için, fırtınalar esecek ve eskiler giderilmiş olacak.işte doğanın kendi kendini nasıl da yenilemek için gösterdiği çaba kısaca bu da bir doğanın döngüsü diyebiliriz:). sukulentlerimi övücü kelimelerin karşısında biraz mahçup :o olurken sevindiğimide belirtmek isterim.şimdilik Allah'a emanet ol.tekrar Allah'dan şifa diliyorum.sevgilerimle selamlar:)..

sonkez
04-02-2015, 09:22
Çok geçmiş olsun sevgili asmalıtepe,ACİL ŞİFALAR DİLERİM..

asmalıtepe
04-02-2015, 18:54
Çok geçmiş olsun sevgili asmalıtepe,ACİL ŞİFALAR DİLERİM..

Çok sağolun Sevgili Sonkez. Dileğiniz çok değerli. Allah bütün dileklerinizi kabul etsin.

aleydi
04-02-2015, 21:39
Geçmiş olsun Sevgili Asmalıtepe ,inşallah en kısa süre de atlasınız bu durumu .Acil şifalar dilerim .

YeniGine
04-02-2015, 23:35
Sevgili asmalıtepe geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum.

asmalıtepe
05-02-2015, 09:05
:

:)sevgili asmalıtepe, çok geçmiş olsun vertigo gerçekten zor bir rahatsızlık, Allah kimsenin başına vermesin .bir yıl önce annem de bizi çok korkuttu:(.bir hafta hastanede tedavi gördük. ayağa kalkması kendi başına yürüyebilmesi aylar sürdü. hala yürümesinde zaman zaman dengesizlikler oluyor. buna şükür ediyoruz.ablam kendine dikkat et. ani hareketlerden kaçın. gözlerini bile hareket ettirirken dikkat etmen gerekiyor. gerekirse dediğin torfu kullanmazsın. yanmış çiftlik gübresi ile toptağı karıştırırsın .sağlık her şeyden daha önemli.
ablacım,tabi dert etmiyorum. bitkilerin baharla birlikte bizlere yeşilin en güzelini sunmaları için, fırtınalar esecek ve eskiler giderilmiş olacak.işte doğanın kendi kendini nasıl da yenilemek için gösterdiği çaba kısaca bu da bir doğanın döngüsü diyebiliriz:). sukulentlerimi övücü kelimelerin karşısında biraz mahçup :o olurken sevindiğimide belirtmek isterim.şimdilik Allah'a emanet ol.tekrar Allah'dan şifa diliyorum.sevgilerimle selamlar:)..

Sevgili Münevver48; Gerçekten dediğin gibi zor bir durum. Daha benimki hafif .. Hafif sayılır derken o geceyi unutamam. Sanki şiddetli bir deprem oldu başımda. Artçı şokları da hala sürüyor. Yastıkta başımın tam arkasını koyamıyorum ancak yan olarak tutabiliyorum. Adeta çalkalanıveriyor. Gezerken de hafif te olsa dönmeye devam..

Sevgili Samur çok doğru bir cümle kurmuştu:'' Bu hastalık yaşam kalitesini düşürür,, diye.

Ben evde çok seri hareket etmeliydim işlerimi yaparken, kafam estiği an çıkmalıydım. Aklıma geleni geldiği anda oluşturmalıydım, her işime bizzat kendim gitmeli dolayısıyla otomobilimi kullanabilmeliydim. Oysa şimdi evin içinde dahi ödüm kopuyor düşerim çarparım diye..

Sevindiğim şu ki; Beni bilgisayarımdan koparmadı, dolayısıyla Ağaçlar.net'ten. Otururken başım sabit belki faydası olmuştur bile.
Hatta arada ufak ufak ekim yaptım. Hem şu torfu tükettim. Ama torftan kurtulmam da ne kadar mümkün ki. Gidip gelip su isteğini kontrol ediyorum elimle.

Neyse bu güne binlerce kez şükürler diyorum.

Ha Rokaların devamını ektim.Çekimleri ekleyeceğim. Sevgiler..

asmalıtepe
06-02-2015, 14:15
Maydonoz saksısından kalan bahçe toprağı ve yanmış koyun gübresi, dere kumu, torf perlit karışımından son bir minik saksıya ektiğim Tere tohumları kendi kendine böyle bir grafi çizmiş. Vallahi ben böyle ekmemiştim suçum yok.

tam çimlenirken toprağı havalandırmış, patlatmışlardı sanki. Kabarmış bir katman oluşmuş, en üstte de Catyledonlar. Elimle müdahele ederek toprağı oturttum bozmadan ama ortalarda henüz çıkmamış tohumlar incinmesin diye itinayla...Yine de yoklar ortalarda.

Yeşil etiketliler Sayın İsmail Kuzucu'nun önerisi doğrultusunda yeniden ekilen (iki ayrı firmanın) Roka tohumlarıdır. ''Soğuk yere bırak ,, demişti, çimlenmelerini bekliyorum denemek için balkona bırakacağım. Gece hava eksilere düşerse geceleri içeri alacağım.

Arka köşedeki minik saksı da;

Satın alıp bağa bıraktığım ;giderken arabanın içine kırılıp düşen incecik dalını, çantamda buralara getirdiğim; Acer- Akçaağacımın çeliği :) dir. Göle bir yoğurt çaldım. Ya tutar sa..

asmalıtepe
06-02-2015, 14:19
Bakalım olacak mı...

asmalıtepe
06-02-2015, 14:35
Çok sevdim rengini ama adını bilmiyorum. Veren de bilmiyor.

Dedim se de mesajı saldıktan sonra tesadüf Sn. TCM' nin sayfasında gördüm, ve adını öğrenmiş oldum.

aleydi
06-02-2015, 22:53
Sevgili Asmalıtepe bu tür yayılıcı türler çok çabuk büyüyorlar .Benimde sevgili anneciğim Antalya'dan fidelerini getirmişti .Aptenia cordifolia (Buz çiçeği) .Bende bir kısmını bahçeye bir kısmını saksıya ekmiştim. 1-2 ay içinde her yere yayıldı ,saksıdakiler yerlere kadar sarktı . Ne yazık ki ilk donda saksıyı içeri almaya unuttuğum için hepsini kaybettim . Annemin hatırası olduğu için çok üzüldüm . Bir tanede çiçeksiz bir yayılıcım var. Bende bulabilirsem çiçekli bir tür edinmek istiyorum.

Çimleriniz çok güzel büyüyor .Kendinizi fazla yormayın .

asmalıtepe
07-02-2015, 07:06
Sevgili Asmalıtepe bu tür yayılıcı türler çok çabuk büyüyorlar .Benimde sevgili anneciğim Antalya'dan fidelerini getirmişti .Aptenia cordifolia (Buz çiçeği) .Bende bir kısmını bahçeye bir kısmını saksıya ekmiştim. 1-2 ay içinde her yere yayıldı ,saksıdakiler yerlere kadar sarktı . Ne yazık ki ilk donda saksıyı içeri almaya unuttuğum için hepsini kaybettim . Annemin hatırası olduğu için çok üzüldüm . Bir tanede çiçeksiz bir yayılıcım var. Bende bulabilirsem çiçekli bir tür edinmek istiyorum.

Çimleriniz çok güzel büyüyor .Kendinizi fazla yormayın .

Günaydın sevgili Aleydi. Gerçekten çabuk büyüyor ben de farkettim. Bir şey daha tesbit ettim minik kolları toprağa değdiğinde hemen tutunuyor sanırım kökleniyor. Şimdi bendeki çiçekli olanı mı? O vakit merak etmeyin biraz büyüsün ben bir dal göndereyim size.

Çimlenmeler çabuk oluyor da ondan sonrası çok yavaş...Bunlarla uğraşmak terapi gibi. SEVGİLER

asmalıtepe
14-02-2015, 11:02
Maydonozlar çimlenmiş, hem de on üç günde.

Hiç beklemiyordum bir ay' ı göze almıştım. Üç gündür hiç bakmamıştım yeterince nemli diye.

Bugün naylonu kaldırınca; Çimlendiklerini hatta birden uzadıklarını gördüm şaşırdım.
Bir de çok minik bir böcek birkaç tane birden geziniyorlar.

Sanırım çabuk çimlenmeleri de bu canlılar da çimlendirme torfuna eklediğim yanmış gübre ve bahçe toprağından olsa gerek.

İnşallah maydonozum oluşur.

asmalıtepe
14-02-2015, 12:03
İki ayrı firmanın tohumlarından biri daha geç ve zayıf, diğerler daha erken ve güçlü. Tabii ki önemli olan sonuç.

dongyul
15-02-2015, 22:05
gerçekten agaclarım cicekleri çok güzel görünüyor emeğinize sağlık

asmalıtepe
15-02-2015, 22:06
Maydonozlar önce sevindirdi, şimdi düşündürüyor:

Erken çimlendiler diye erken sevinmişim. Süratle büyüyorlar hemde. Ne yazık ki böcekleri de beraber büyüyor demeyeyim de, beraber çoğalıyorlar. Minicik pireye benzer çok küçük sıçrayan siyah bir canlı.

Evin içinde oluşları ayrı dert, bağışıklık bozuk zaten. Ne yapacağımı bilemiyorum.

Bugün tüm zamanımı ilgili sayfalarda araştırmakla geçirdim. Bir sonuca varamadım.

Ne olduğunu bilsem de müdahele edebilir miyim acaba? Çünki çimlenme yeni başladı. Cotyledonlar zarar görür diye düşünüyorum.

Balkona tamamen bırakamıyorum da çünki bulunduğum yerde bu hafta don bekleniyor.

Ne olacak maydonozlarım ve böcekleri arkadaşlar ? Yardım isteyeceğim yer burası değil biliyorum ama oralarda ses seda yok. Ortalık sakin.

YeniGine
15-02-2015, 23:06
Sevgili asmalıtepe belki faydalanabilirsiniz...

http://www.agaclar.net/forum/genel-bitki-koruma/5668.htm

http://www.agaclar.net/forum/ic-mekan-bitkilerinde-hastalik-ve-zararlilar/25866.htm

asmalıtepe
15-02-2015, 23:15
Çok teşekkür ederim sevgili YeniGine. Bakayım hemen. İyi geceler..

asmalıtepe
15-02-2015, 23:29
Sevgili asmalıtepe belki faydalanabilirsiniz...

http://www.agaclar.net/forum/genel-bitki-koruma/5668.htm

http://www.agaclar.net/forum/ic-mekan-bitkilerinde-hastalik-ve-zararlilar/25866.htm

Bakınca hatırladım canım. Bu sayfaları didik didik ettim, çok okudum hatta bir de toprak piresi diye bir isim geçiyor da..Diyelim bunlardan biri. Nasıl savaşacağımı da az çok ezberledim diyebilirim Fakat çimlenme çok yeni, hatta eski bile olsa yapraklar zarar görmez mi acaba? Mesela arap sabunu veya oksijenli su, sirkeli su gibi organik çözümler bile çimlenmeyi durdurabilir diye korkmasam.

Tek çözüm yolu balkona çıkarıp geceleri muhafaza ederek soğuktan korumak sizce doğru mu..

Ha balkon demişken geçenki donlardan benim soğanlar da nasibini almış gibiler. Sümbüller resmen küflenmişler.

Ne yapalım bunlar da dikeni sevdiğimiz gülün diyeceğiz artık. Yalnızca Süsenler başını çıkardı.

YeniGine
15-02-2015, 23:48
Evet sevgili asmalıtepe çimlenme çok yeni, çok minikler henüz. Evet en iyisi dışarı çıkarıp geceleri muhafaza, gündüzleri de fazlaca güneş.

:( Sümbüllerine üzüldüm. Hoş benim sümbüllerimde de pek hayr kalmadı gibi. :(

http://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/10833-8.htm
Bu sayfada küflü bir soğan gördüm.

asmalıtepe
25-02-2015, 12:38
Tam üç ay oldu salon ve balkonda birşeyler üretmeye başlayalı..

Roka tere maydonoz ekimleri çimlenmekle kaldı:

Çok itina ile takibettiğim ışık, su soğuk sıcak ihtiyaçlarını yerine getirdiğimi sanıyorum. Ama oldukları yerdeler üçüncü yaprak göremedim henüz.

Besin ihtiyacıdır diye de düşündüm ama, maydonoz ve bir kısım roka ve terelerde yanmış gübre vardır.

Sadece alamadıkları güneşe bağlıyorum. Güneşli günlerde hepi topu bir-iki saat görebiliyorlar.

asmalıtepe
25-02-2015, 13:00
19 Şubat itibarıyla dört çeşit domates tohumu, birazda biber tohumu ekildi :

Sıralama ile;

Red Robin , Zabotek Kızılderili, Cheri salkım kiraz

Küçük saksı da da yerli köy domatesi ve biberi

Şimdi de bunların çimlenmesini dört gözle beklerken rahatsızlığıma neden olan alerjik reaksiyonuma bile aldırmadan üstlerine eğilip hemen hergün çimlenip çimlenmediklerini kontrol ediyorum, bugün altı gün olsa da umudetmek istiyorum.

aleydi
25-02-2015, 16:01
Sevgili Asmalıtepe ortam serinse o yüzden çimlenme geçikmiş olabilir .Köy domatesi lezzeti çok farklı oluyor. Benim geçen yıl ,pembe domatesle yan yana ekmiştim ,köy dometesini ( cahillik işte ).Ağaçlar nette okuyunca durumu sonra farkettim . Tozlaşmadan dolayı minik sert , daha az lezzetli başka bir türe dönüştü .Tohumu da hiç ayırmamıştım ,tamamen kaybetmiş oldum .Domatesleri daha ekmedim .Biberler çok sıcak bir ortamda 6 günden sonra çimlendiler . Umudunuzu kaybetmeyin , kolay gelsin .

asmalıtepe
25-02-2015, 17:00
Sevgili Asmalıtepe ortam serinse o yüzden çimlenme geçikmiş olabilir .Köy domatesi lezzeti çok farklı oluyor. Benim geçen yıl ,pembe domatesle yan yana ekmiştim ,köy dometesini ( cahillik işte ).Ağaçlar nette okuyunca durumu sonra farkettim . Tozlaşmadan dolayı minik sert , daha az lezzetli başka bir türe dönüştü .Tohumu da hiç ayırmamıştım ,tamamen kaybetmiş oldum .Domatesleri daha ekmedim .Biberler çok sıcak bir ortamda 6 günden sonra çimlendiler . Umudunuzu kaybetmeyin , kolay gelsin .

Sevgili Aleydi oda ısısı 18 i düşmüyor. Ama tabi 20-22 ler sabit gerekliise haklısınız. Çimlenme gecikmiş sayılmaz da, çimlenmişlerin fideleşmesi çok gecikti. İki ay oldu neredeyse aynı durumdalar. Hala cotyledon sürecinde. Gidip gelip yaprak sayıyorum.

Köy domates tohumunun da ne durumunu, ne de cinsini falan bilmiyorum bir yıldan beri elimdeydi hadi ekeyim bari diyerek ektim küçük dikdörtgen saksıya. Hayırlısı artık. Asmalıtepe'de herşeyin yoluna gireceğini umuyorum. sevgiler.

münevver48
25-02-2015, 17:49
sevgili asmalıtepe, fidanların gelişmesi için sadece havaların ısınması ve güneşe ihtiyaçları var.ihtiyaçları olan ısı ve güneşi görünce nasılda büyüdüklerini göreceksiniz.sadece 1,2, haftalık zaman yeterli olacaktır diye düşünüyorum.cemre toprağa düşünceye kadar bekleseydiniz bu kadar yerinde saymazdı. hem günler de uzamakta bu bitkilerin daha çok gün yüzü göreceklerini gösteriyor.sevgiler

asmalıtepe
25-02-2015, 18:33
sevgili asmalıtepe, fidanların gelişmesi için sadece havaların ısınması ve güneşe ihtiyaçları var.ihtiyaçları olan ısı ve güneşi görünce nasılda büyüdüklerini göreceksiniz.sadece 1,2, haftalık zaman yeterli olacaktır diye düşünüyorum.cemre toprağa düşünceye kadar bekleseydiniz bu kadar yerinde saymazdı. hem günler de uzamakta bu bitkilerin daha çok gün yüzü göreceklerini gösteriyor.sevgiler

Huyum kurusun birşeyi kafaya koydummu onu mutlak yapmalıyım. Güya zamandan kazanırım sandım. Halbuki bizim orada fidelerin toprağa dikilmesi Mayıs ayı başını bulmalı.

Biliyorsun bu hastalık ha bire birşeyler ekip, dikmek isteği veriyor. Ne yapacağız nasıl edeceğiz de biraz sakinleşeceğiz. Şimdi bir an önce memlekete gittiğimde fidancıma atmak istiyorum kendimi başım döne döne...Doktora gitme sırasını ikinci sıraya koysam fidancıdan sonraya.. belkide rahatlarım başdönmelerim durur diyorum:)

İsmail Kuzucu
25-02-2015, 20:26
Bizim ocak ayında ektiğimiz tohumlar daha yeni çıkıyor. :) Fidelerde gözle görülür bir gelişme yok ama kök kısmını görseniz şaşarsınız. Erken ekim her zaman iyidir, birde soğuk havalara denk gelirse fide küçükken bulunduğunuz bölgeye erken uyum sağlar.

asmalıtepe
25-02-2015, 20:39
Bizim ocak ayında ektiğimiz tohumlar daha yeni çıkıyor. :) Fidelerde gözle görülür bir gelişme yok ama kök kısmını görseniz şaşarsınız. Erken ekim her zaman iyidir, birde soğuk havalara denk gelirse fide küçükken bulunduğunuz bölgeye erken uyum sağlar.

Haklısınız altı günde çimlenmezse çimlenmezler tabii. Yalnız Red Robinlerin ilgili sayfasında 3-4 günde çimlendiği mesajlarını okumuştum yanlış hatırlamıyorsam. Bir de compo sana'nın özel çimlendirme-fideleme toprağına ekmiştim de biraz da ondan dolayı erken çimlenmesini umuyorum.
sn.İsmail Kuzucu; Hazır sizi bulmuşken bu toprak çimlendirme-fideleme toprağı diye nitelendiriliyor. Buna göre şaşırtmaya gerek olmamalı sanırım. Fideleri 10-15 cm olana kadar burada tutabilir miyim sizce ? Yanlış bir terim kullandım toprak değil torf bu.

İsmail Kuzucu
25-02-2015, 20:50
Haklısınız altı günde çimlenmezse çimlenmezler tabii. Yalnız Red Robinlerin ilgili sayfasında 3-4 günde çimlendiği mesajlarını okumuştum yanlış hatırlamıyorsam. Bir de compo sana'nın özel çimlendirme-fideleme toprağına ekmiştim de biraz da ondan dolayı erken çimlenmesini umuyorum.
sn.İsmail Kuzucu; Hazır sizi bulmuşken bu toprak çimlendirme-fideleme toprağı diye nitelendiriliyor. Buna göre şaşırtmaya gerek olmamalı sanırım. Fideleri 10-15 cm olana kadar burada tutabilir miyim sizce ? Yanlış bir terim kullandım toprak değil torf bu.

180 cm2lik alana yaklaşık 750 adet tohum ekiyoruz. Fideler belirli seviyeye gelince mecburi almak zorunda kalıyoruz. Çıkmayan tohumlarda bir sonraki seneye kadar bu torf karışımında kalıyor. Bu torfu ben çeliklerde kullanıyorum,içlerinde biberler ve domatesler çıkıyor. Her tohum aynı zamanda çıkmayabiliyor. Tohumun çıkma isteği yoksa 1 senede bile çıkmıyor. :)

Tabii tutabilirsiniz, yapraklarda sararma gibi belirtiler görürseniz az bir gübreleme ile sorunu çözersiniz.

asmalıtepe
25-02-2015, 20:56
180 cm2lik alana yaklaşık 750 adet tohum ekiyoruz. Fideler belirli seviyeye gelince mecburi almak zorunda kalıyoruz. Çıkmayan tohumlarda bir sonraki seneye kadar bu torf karışımında kalıyor. Bu torfu ben çeliklerde kullanıyorum,içlerinde biberler ve domatesler çıkıyor. Her tohum aynı zamanda çıkmayabiliyor. Tohumun çıkma isteği yoksa 1 senede bile çıkmıyor. :)

Tabii tutabilirsiniz, yapraklarda sararma gibi belirtiler görürseniz az bir gübreleme ile sorunu çözersiniz.

Teşekkürler.

asmalıtepe
28-02-2015, 20:24
Zorlu kış şartlarından sonra çok şükür üç ay gibi bir süreci kapatıp, güneşli memleketime dönüş vakti geldi: Yolculuk başladı Haydarpaşa'dan..Yani kuzey ilçeden.

Başladı başlamasına da, bu kadar saksı ,bitki, toprak ve malzeme ile kimi çimlenmiş kimi başvermiş soğanlar, fidelerle bu yolculuk bir arabaya nasıl yerleşecek, nasıl sığacaklar düşünüp duruyorum.

Sabahı yakaladığım anda arabayı yüklemeye bütün hepsini sığdırmaya çalışacağım. Bir de Zen'den gelen torftu, ponzaydı, perlitti olmayaydı. Hiç bu kadar doludizgin alışveriş çılgınlığı yapmazdım ama sözkonusu bitki yetiştirme olunca böyle oluyor. Neyse asıl yerimize sağ salim varabilirsek bunca yükle..

Üç aydan beri gözlerinin içine baktım adeta. Domates ve biberler de patlamışlar. İnşallah yol titreşiminden zarar görmezler. Arka koltuğa oturtmayı düşünüyorum onları ve yeni çimlenmiş diğerlerini. Koltuk belki biraz
korur sarsıntılardan.

OOf çok iş var. Diğer çiçeklerin toprakları değişecek, budamalar, bordo bulamacı yapılacak, Asmaların sarılması, Aşılar, toprak ve gübre elemeleri..
bağ bahçe, sebze tarhı toprak işlemesi yapılacak, soğan, sarımsak, maydonoz ekimleri yapılacak... daha aklıma gelmeyen bir çok şey..hayırlısıyla olsun herşey olur inşallah...

akçabardak
28-02-2015, 22:11
Sevgili asmalı tepe mesajınızı baştan sona okudum beni bağışlayın ama ben hiç bir şey anlayamadım, ne bavulları ne yükü bu telaş nedir hayırdır bir yere mi göç ediyorsunuz... şaka bir yana size hem güldüm, hem de üzüldüm keşke size yakın olsaydım da bir elimi de ben uzatsaydım.

Heyecandan mı desem, mutluluktan mı desem çok telaş içindesiniz size kolaylıklar dilerim, yavaş yavaş her şey yoluna girer dert etmeyin kendinize.
Hayırlı yolculuklar dilerim size, hayırlısıyla gitmek nasip olsun inşallah.

asmalıtepe
28-02-2015, 22:40
Sevgili asmalı tepe mesajınızı baştan sona okudum beni bağışlayın ama ben hiç bir şey anlayamadım, ne bavulları ne yükü bu telaş nedir hayırdır bir yere mi göç ediyorsunuz... şaka bir yana size hem güldüm, hem de üzüldüm keşke size yakın olsaydım da bir elimi de ben uzatsaydım.

Heyecandan mı desem, mutluluktan mı desem çok telaş içindesiniz size kolaylıklar dilerim, yavaş yavaş her şey yoluna girer dert etmeyin kendinize.
Hayırlı yolculuklar dilerim size, hayırlısıyla gitmek nasip olsun inşallah.

Sevgili akçabardak; Sizin haberiniz yokmuş, üç aydan beri; Asmalıbahçe 'den uzak, memleketten uzak ikibuçuk saat mesafede bir ilçede, oğlumun bekar evinde idim. Sözümona sürgünde hissettim.

Ve bu ayrılığı bulunduğum yerde birşeyler ekip dikerek hafifletmeye çalıştım.
Şimdi bunları memlekete taşıma telaşındayım. Mesele bundan ibaret. Ama çok heyecanlıyım tabi, Çok oldu bir ay gibi asmalıtepe'yi son gördüğüme.

İyi dileklerin için bilmukabele diyorum.

münevver48
02-03-2015, 07:17
sevgili asmalıtepe, hayırlısıyla memleketine varmışsındır. ekilen tohumlar soğanlar zarar görmemiştir inşallah.şimdi asmalı tepeye çıkma zamanı balkondan kurtulmanın sevinci bir yana asmalıya kavuşmanın heyecanı bir başka güzeldir.Allah sağlık versin de asmalıdaki güzellikleri hep birlikte görelim.sevgilerimi selamlarımı gönderiyorum.

asmalıtepe
02-03-2015, 17:28
sevgili asmalıtepe, hayırlısıyla memleketine varmışsındır. ekilen tohumlar soğanlar zarar görmemiştir inşallah.şimdi asmalı tepeye çıkma zamanı balkondan kurtulmanın sevinci bir yana asmalıya kavuşmanın heyecanı bir başka güzeldir.Allah sağlık versin de asmalıdaki güzellikleri hep birlikte görelim.sevgilerimi selamlarımı gönderiyorum.

Sevgili Münevver48 evet dün çok güzel bir yolculuktan kar manzaralarını fotoğraflayarak memlekete vasıl olduk. Önce Asmalıtepe'ye uğrayarak; Arabaya zor zar yüklediğim güzel yüklerimizi indirdik asıl yerlerine.

Allah'a sığınırsan insana bütün zorlukları kolay aştırıyor çok şükür.

Arabadan indirince bir de baktım ki tohumların bir kısmı daha çimlenmişler. Soğanların da çoğu çoçıkarmış burnunu topraktan..Beni görmelydin sevinçten çılgına döndüm. Eşim şaşırdı ''nasıl sevindi kadın,, diyor.

Sevinmemmi kardeşim öyle güzeller ki.

Bir diğer sevinci de bugün gün sonunda hastanede aldığım sonuçlarla yaşadım.
Sabah erken gittim üç ayrı bölümde tetkik tahlil verdim,muayene oldum.

Dahiliye tam kan sonuçlarım çok güzel çıktı. Şu alerjik reaksiyonlarım virütik nedenlerdenmiş, K.B.B da yapılan ultrason muayenesi sonunda bir tek ilaç verdi. Eh şükrettim. İyi olacağım inşaalah.

İşte böyle ablacığım. Artık haftada iki kere asmalıya çıkıp uğraşmaya çalışırım inşaallah. Yağmurlardan fırsat buldukça.

Sevgiyle kal..

samur
02-03-2015, 18:00
Cok sevindim hem sagliginizin iyi olmasina hem de asmalitepede herseyin yolunda gitmesine, sevgiler..

asmalıtepe
02-03-2015, 19:26
Cok sevindim hem sagliginizin iyi olmasina hem de asmalitepede herseyin yolunda gitmesine, sevgiler..

Çok sağolun sevgili doktorum. Ben sizleri yani doktorları çok seviyorum.Allah yokluğunuzu vermesin.

asmalıtepe
05-03-2015, 15:54
Yine ayaklarım beni çiçek serasına yani fidancıma götürdü. İyi ki gitmişim o kadar güzel çiçekler hem de saksılarıyla birlikte 2,5-5 lira veya 7,5 lira. Yok kardeşim büyüklerin yine bir sözüne daha hak verdim. ''Mal ayağında ucuz,,
int. ten getirtirken verdiğimiz kargo da cabası. Fiyatlar da çok farklı.

Sakız sardunyaları çok istiyordum, Sevgili münevver48' den istemiştim o da büyük zahmetlerle kargoya verdi,henüz kargoda. Ama bugün gelişmişini görünce dayanamadım. Arkadaşımdan gelenin ayrı bir yeri olacak bende elbet.

Bakınca siz de hakvereceksiniz ki; Dostlara zahmet verdiğine değmezmiş.

Ya buna ne dersiniz veya adına ne dersiniz?

asmalıtepe
05-03-2015, 16:02
Küpeliler, Yeni çuhalar, kekik ve adını bilmediklerim..

münevver48
05-03-2015, 16:08
sevgili asmalıtepe,maşallah güle güle büyütün,hangisini bilemedin çiçeği tam görünmüyor ama şeker tabağına (çayır papatyası) benzettiğim bir saksı gördüm.2.resim sevgiler.

asmalıtepe
05-03-2015, 16:19
sevgili asmalıtepe,maşallah güle güle büyütün,hangisini bilemedin çiçeği tam görünmüyor ama şeker tabağına (çayır papatyası) benzettiğim bir saksı gördüm.2.resim sevgiler.

Sevgili Münevver48, ikinci saksı sedum değil mi? Aslında tek tek çekmeliydim o adını bilmediklerimi. Çektiklerim de var sayfasın da soracağım. Teşekkür ederim.

münevver48
05-03-2015, 16:33
Sevgili Münevver48, ikinci saksı sedum değil mi? Aslında tek tek çekmeliydim o adını bilmediklerimi. Çektiklerim de var sayfasın da soracağım. Teşekkür ederim.

:osevgili asmalıtepe özür dilerim ben bir alttaki mesajla karıştırmışım.küpeliyle kekiğin arasındaki resim evet o dediğiniz sedum.:)

Muda
05-03-2015, 16:38
Çiçekleriniz hayırlı olsun. Yeni aldığınız sedum palmeri. Bende soğuklar nedeni ile tam açamadı.

Geçen gittiğim zaman dikmiş olduğum sizin de alıp saksıya diktiğiniz bir kısım soğanların çıktığını gördüm. Umarım hepimizin diktikleri sağlıklı bir şekilde çiçeklerini açarlar.

asmalıtepe
05-03-2015, 16:59
Çiçekleriniz hayırlı olsun. Yeni aldığınız sedum palmeri. Bende soğuklar nedeni ile tam açamadı.

Geçen gittiğim zaman dikmiş olduğum sizin de alıp saksıya diktiğiniz bir kısım soğanların çıktığını gördüm. Umarım hepimizin diktikleri sağlıklı bir şekilde çiçeklerini açarlar.

Sayın Muda evet benim soğanların da hemen hepsi çıktılar çıkmayanlar da sanıyorum Frezyalarla Çiğdem ve ya Nergisler. Etiketlemediğim için şimdi neyin ne olduğunu tam bilemiyorum. Bağa çıktığımda çekip yükleyeceğim.

Sedum Palmeri ne kadar güzelmiş görünce hayran oldum. Zaten bu kırmızı yapraklara bir zaafiyetim vardır. Kırmızı çiçekleri de sevsem de kırmızı yapraklılar başka güzel. Bilgilendirmeniz için teşekkürler..

asmalıtepe
05-03-2015, 17:38
Şakayık saksım aradan tomurcuk kaldımış, Sakızın diğer saksısı arkada kalmış. Bir de küf yeşili yapraklı bir saksı var Gazanya dediler ama ben benzetemedim.

Küpelim de iki saksı. Birşey alırken iki iki almak huyumdan.

Geçen bahar da böyle çokça almıştım çiçek, sadece menekşelerim yok şu an. Diğerlerin hepsi yaşıyor ve iyiler çok şükür. Şu var ki benim ve çiçeklerimin tek sıkıntısı oradan buraya buradan oraya taşınmak. Şu an Sonbahar'dan bu yana kış evimin camlı balkonundalar. Balkon çok küçük yoksa hiç götürmeyeceğim bağa. Çünki bana burada da gerek onlar. Can yoldaşım arkadaşım, herşeyim oldular..Bana bu evi de değiştirirler bu gidişle.Şöyle kocaman güneşli bir balkonu olan bir ev olsa ne güzel olacak.Hayırlısı..

aleydi
05-03-2015, 17:54
Güle güle büyütün , hepsi çok güzeller sevgili Asmalıtepe . Bende geçen yıl sakız sardunyalara merak sarmıştım . Hatta bir tanesi pembe gül gibi katmerliydi . Bende sakızın ne renk açacağını merak ettim :) Çiçeklenmelerini merakla bekliyorum küpelilerin ve sakızın :)

asmalıtepe
05-03-2015, 18:07
Güle güle büyütün , hepsi çok güzeller sevgili Asmalıtepe . Bende geçen yıl sakız sardunyalara merak sarmıştım . Hatta bir tanesi pembe gül gibi katmerliydi . Bende sakızın ne renk açacağını merak ettim :) Çiçeklenmelerini merakla bekliyorum küpelilerin ve sakızın :)

Sağolun sevgili Aleydi; Tohumdan yetiştirmekten yana umudum suya düştü torf alerjim yüzünden. Çimlenirken de soluduğum zaman hemen tepki veriyor bağışıklığım. Elimde daha birçok çiçek tohumları var onları da ekersem artık fidandan yetiştirecem. sevgiler...

asmalıtepe
05-03-2015, 21:24
Bu fideyi adını bilmeden kırmızı yapraklı diye aldım. Çiçekçim '' O çok kıymetli bir bitki, 30-40 cm.likleri 50-60 tl. ona iyi bak abla ,, dedi. Dilerim bakabilirim.

İsmini de araştıracağım ama bilenlerden kolayca öğrenmek te fena olmaz.

asmalıtepe
05-03-2015, 21:47
İlk iki sıra Red Robinler, Üçüncü sıra Totem,

Sağdaki yoğun bölge Cheri salkım Kirazlar

Ortadaki boşluksa; Zabotek Kızılderili denen cinste hiç bir kıpırtı yok.

Karışık ekmenin, aynı kasaya ekmenin zorluğu tecrübelerimize eklenecek:

Çimlenenler ışık ister, az su ister, hafiften rüzgar ister, direk olmayan güneş ister..

Henüz çimlenmeyenler ısı ister, spreyleme su ister, toprak nemini kaybetmesin
diye şeffaf örtü ister v.b

Neyse ilk deneme yine de fena sayılmaz. Domates cinslerinde de bir nebze fikir oluştu.

Aşağıda dikdörtgen saksıda çimlenen bölge köylü komşudan alınan yerli tohumlardan.

Aksi yöndeki boşluk sa biber ama iki tanecik cotyledon sanırım domates karışmış olabilir.

asmalıtepe
06-03-2015, 17:07
Değerli bir arkadaşımın elinin emeği güzelim çiçeklerinden bana tahsis ettikleri:

Kokulu Güller, Pasifloren, Arap Yasemeni ve isimlerini bilemediklerim..

asmalıtepe
07-03-2015, 17:05
Belki paylaşmakta acele ediyorum. Çünki şu mevsimde tohumdan ve ya çelikten yetiştirme çalışmaları herkesin vardır. Onlar sanırım çimlendirdikten veya köklendirdikten sonra paylaşıyordurlar ama ben çömez olduğumdan heyecanımı yenemiyorum. Haa çimlenenlerimi de paylaşmadığım söylenemez tabii..

Ve.. can arkadaşımdan gelenleri bu gün toprakla buluşturdum. Çok saksılama yaptık.

Saksı harcım da; Çelikler için 0 numara ince kum ve 1/3 yanmış koyun gübresi

olarak uyguladım.

Köklü gelenlere de 1 ölçü kum, 2 ölçü bahçe toprağı, 2 ölçü yanmış k.gübresi

uyguladım. Harcın güzel olduğunu sanıyorum da Ponza gelmişti, aceleden unutmuşum. Kökler kurumasın, rüzgara maaruz kalmasın diye biraz koşuşturdum. İnşaAllah arkadaşımın da bizim de emeğimiz heba olmaz.

En önemlisi bitkilerim heba olmasın. Hayırlısı bakalım..

akçabardak
07-03-2015, 17:46
Sevgili asmalıtepe yeni bitkiler gelince nasıl heyecanlanıyoruz değil mi... hemen telaşa kapılıveriyoruz, inşallah hepsi de tutar ve çiçeklendiklerini görmek nasip olur.
Güle güle büyütün yeni gelen bitkilerinizi, hepsi de biribirinden güzeller. Sevgiler

asmalıtepe
07-03-2015, 17:59
Sakız Sardunyalar, Karanfiller, Arap Yasemen, Pasifloren, Maviş,Sümbüller ve adını bilemediğim fidecikler... Allah ne dileğin var sa versin kardeşim. Çok emek vermiş çok güzel hazırlamışsın.

münevver48
07-03-2015, 18:04
sevgili asmalıtepe, hepsi çok güzel görünüyor. sizin yüreğinizdeki bu sevgi ve yaşatma duygusu olduktan sonra,onlarda mutlaka hayata tutunmaya çalışarak size çiçekleriyle ödül olarak sunacaklardır. inşallah hep birlikte çiçeklerini de görmek dileği ile. sevgilerimle.

asmalıtepe
07-03-2015, 18:25
Sevgili Münevver48, sevgili Akçabardak gerçekten müthiş bir heyecan bu. Aynı duyguları paylaşıyoruz ve biribirimizi çok iyi anlıyoruz. Bu dahi çok büyük bir nimet. İnsanlar hayatta hangi konularda bu kadar iyi anlar biribirini ki.

Çok emek verilmiş çok şık bir ambalajı tek tek elimle açtım. Her çiçek kendi içinde de guruplanarak çok cici rengarenk kurdelalarla bağlanmış. Hatta güller kendi renklerinde kurdelalarla ayrı ayrı bağlanmış, sonra kağıt peçeteye daha sonra aleminyum folyoya sarılmış kökleri hiç kurumadan ıslatıldığı gibi gelmiş. İnşaAllah ben de özenerek diktim sanıyorum. Büyümelerini birlikte takip edeceğiz.

Yalnız bir merakım var bağışlayın. Çelikleri de köklüleri de Asmalıtepe' de üstü kapalı açık ortamda bırakıp geldik. Yarın gittiğimde çeliklere saksıya has bir sera yapacağım ama diğerleri açık durumda aynı yerde kalmaya devam edebilirler mi acaba? Gece ısısı tahminim 5-6 derece falandır.

sevgiler..

münevver48
07-03-2015, 19:44
sevgili asmalıtepe,anladığım kadarıyla açık balkon da bıraktınız. korkmanıza gerek yok.sakız sardunya - ye düşerse tehlikeli olabilir.ama diğerleri hiç bir şey olmaz gönlünüz rahat olsun sadece şiddetli rüzgardan koruyun.rüzgar yeni sürgün verecek gözlerdeki filizleri kurutur. yine açık ama kuytu bir yer seçerseniz işiniz daha garanti olur. birde çelik gülleri yarı gölgede tutarsanız özellikle ilerleyen aylarda sıcaklığın arttığı zamanlarda yine köklenme de şansınız daha çok olacaktır.köklüler için fark etmez. sevgiler.

YeniGine
07-03-2015, 23:36
Sevgili asmalıtepe maşallah kargonuz zengin gelmiş. Siz de hepsini biir güzel dikmişsiniz. İnşallah tutarlar ve bundan sonrası çiçeklerini görürüz hep beraber. Ellerinize sağlık.

asmalıtepe
08-03-2015, 19:05
Sevgili asmalıtepe maşallah kargonuz zengin gelmiş. Siz de hepsini biir güzel dikmişsiniz. İnşallah tutarlar ve bundan sonrası çiçeklerini görürüz hep beraber. Ellerinize sağlık.

Sevgili YeniGine evet kargom hem de çok zengin geldi. Hani seradan çiçekleri aldığım gün fiyatı da güzel diye sevinip arkadaşı yorduğuna değmezmiş falan dedim ya yok değermiş doğrusu. Seradan almakla bir değil inan çok güzel ve çok değerli oluyor arkadaştan gelenler..

Bugün ve dün onları yerine yaerleştirmeye, bir minik dalını bile zayii etmemeye çalıştım. Gönderenin itimam ettiği kadar da ben özenerek, değer vererek yerlerine, topraklarına emanet ettim çok şükür.

Sizlerin de ellerine sağlık. sevgiler...

asmalıtepe
08-03-2015, 19:21
sevgili asmalıtepe,anladığım kadarıyla açık balkon da bıraktınız. korkmanıza gerek yok.sakız sardunya - ye düşerse tehlikeli olabilir.ama diğerleri hiç bir şey olmaz gönlünüz rahat olsun sadece şiddetli rüzgardan koruyun.rüzgar yeni sürgün verecek gözlerdeki filizleri kurutur. yine açık ama kuytu bir yer seçerseniz işiniz daha garanti olur. birde çelik gülleri yarı gölgede tutarsanız özellikle ilerleyen aylarda sıcaklığın arttığı zamanlarda yine köklenme de şansınız daha çok olacaktır.köklüler için fark etmez. sevgiler.

Sevgili Münevver48; Biraz önce döndüm bağdan. Evet açık balkona bıraktım ama rüzgardan korunaklı ve sabahları güneş alacak şekilde yerleri.

Sakızları eve, Maviş'i, Karanfilleri eve, kapalı balkona getirdim.

Bu gün de çiçekliği budadım, çapasını yaptım. Saksılarda yıldızlar, Gazanyalar ve bazı çieklerin toprağını değişip budamasını yaptım.

Gül çeliklerinin saksısına minik sera yaptım, Üç aydan beri cotyledon durumundaki Tereyi torftan saksı harcına transfer ettim. Deste deste alıp kökleri silkeleyip, diğer saksıya diktim. Denek olarak kullandım tereleri ya yiyeceğiz ya hikaye kapanacak:)

İşte böyle, ama o kadar yoruldum ki anlatamam. Üç gün gitmem diyorum da gittiğimde de çok iş var.

Hep dediğimiz gibi sağlık olsun yapalım inşaALLAH. Sevgiler...

asmalıtepe
08-03-2015, 19:40
Çelik Gülleri mini sera ile kapattımsa da nem koruyuculuğundan kuşkuluyum.
Çünki kum hiç su tutmuyor, dün sulayıp gelmiştim bu gün kum kurumuştu.

Hergün sulanacakmıdır böyle acaba?

İsmail Kuzucu
08-03-2015, 20:07
Çelik olan saksının altına kalın ve alttan soğuğu geçirmeyecek bir ürün koyabilirsiniz. Alttan az bir soğuk gelse bile sıcaklığı etkileyecektir. Seranın içine küçük bir su kabı koyarsanız sıcaklık ile su buharlaşıp nem sağlayacaktır.

asmalıtepe
08-03-2015, 20:27
Çelik olan saksının altına kalın ve alttan soğuğu geçirmeyecek bir ürün koyabilirsiniz. Alttan az bir soğuk gelse bile sıcaklığı etkileyecektir. Seranın içine küçük bir su kabı koyarsanız sıcaklık ile su buharlaşıp nem sağlayacaktır.

Ben de saksı tabanı ganişliğinde tahta koymuştum ama doğru keşke bir paspas falan da serseymişim.

Açık havada nemlenecek kadar ısınırmı dersiniz. Bol güneşli bir oda var oraya mı taşısam acaba sn. Kuzucu ?

İsmail Kuzucu
08-03-2015, 20:37
Güneşli bir alan varsa daha iyi olacaktır. Üstüne tül gibi birşey yayarsanız direk güneşide engellersiniz.

asmalıtepe
08-03-2015, 21:15
Güneşli bir alan varsa daha iyi olacaktır. Üstüne tül gibi birşey yayarsanız direk güneşide engellersiniz.

Şu an üstündeki sera naylonu ile bırakarak dediğiniz gibi içine su yerleştirsem de güneşli ve kapalı alanda mahzuru olmaz sanıyorum.

aleydi
08-03-2015, 21:23
Sevgili asmalıtepe çeliklerinizi güle güle büyütün , büyüdüklerinde talip olucağım çünkü :)

Ben bu akçaağaç ,rubrum tohumunuzun durumunu merak ektim . İki şekil de ekim yapmıştınız . Bende bir tohum paylaşımından , bir arkadaştan bu tohum hediye geldi . Nasıl bir ekim yapacağıma karar veremedim . O yüzden sizinkilerin durumunu öğrenmek istedim .

Rengarenk soğanlar ekmiştiniz ,çiçeklenmiş hallerini görmek için sabırsızlanıyorum . Çiçeklendiklerin de lütfen hemen paylaşın sevgiler ..

asmalıtepe
08-03-2015, 21:29
Of..sanki yıllar oldu bu soğanları gömdüğüme..Daha da hiç kıpramayanlar da var yani. Donmuş olsalar hepsi donardı diye umudumu besliyorum yine de.

asmalıtepe
08-03-2015, 21:49
Sevgili asmalıtepe çeliklerinizi güle güle büyütün , büyüdüklerinde talip olucağım çünkü :)

Ben bu akçaağaç ,rubrum tohumunuzun durumunu merak ektim . İki şekil de ekim yapmıştınız . Bende bir tohum paylaşımından , bir arkadaştan bu tohum hediye geldi . Nasıl bir ekim yapacağıma karar veremedim . O yüzden sizinkilerin durumunu öğrenmek istedim .

Rengarenk soğanlar ekmiştiniz ,çiçeklenmiş hallerini görmek için sabırsızlanıyorum . Çiçeklendiklerin de lütfen hemen paylaşın sevgiler ..

Sevgili aleydi şimdi ben de soğanlara sokranıyordum. 4. ay'a girdi donmadıklarını da anladım ama bazıları başverdi büyümüyor, diğerleri de hiç görünmediler. Zaman deyip bekleyeceğiz artık.

Akçaağaç tohumlarından buzdolabında bekleyenler için çok erken daha. Birbuçuk ay olmadı bile. üç ay en azından beklenmesi gerek sanıyorum.

İki tane tohum da direk torfa ısıtmalı alanda dikmiştim bekliyoruz. Ben umudunu diri tutan biriyim ama Akçaağaç tohumlarının katlama yapmadan çimlenmesinin zorluğunu okumuştum. Ekim yaparken de mesajlarımın birinde göle yoğurt çalıyorum demiştim. Yine de çıkmadık canda umut vardır bekliyoruz. Henüz vakit var.

Arkadaşınızdan gelen tohumları ekme yöntemi için ilgili sayfaları öneririm. sevgiler...

asmalıtepe
08-03-2015, 21:53
...

YeniGine
08-03-2015, 23:12
Sevgili asmalıtepe ellerinize sağlık maşallah görüntü gerçekten çok güzel, hele bir de inşallah çiçeklerini de açınca daha da güzelleşecek bu görüntü. Rastgelsin!..

asmalıtepe
09-03-2015, 08:01
Sevgili asmalıtepe ellerinize sağlık maşallah görüntü gerçekten çok güzel, hele bir de inşallah çiçeklerini de açınca daha da güzelleşecek bu görüntü. Rastgelsin!..

Teşekkür ederim amaç görüntü değil tabi, elbette gelişim evrelerini görmektir umudumuz çiçeklendiklerini,büyüdüklerini..

İşte tam da bunu demek istiyorum. Gereken herşeyi yaptım sadece harici müdahele yok: Güçlendirici, coşturucu gibi yapay gübreleri falan kullanmıyorum. Bizim meselemiz soğanlılar çok geç dikildi.

Emek var, gerisi gelir inşaALLAH.

münevver48
10-03-2015, 19:58
Şakayık saksım aradan tomurcuk kaldımış, Sakızın diğer saksısı arkada kalmış. Bir de küf yeşili yapraklı bir saksı var Gazanya dediler ama ben benzetemedim.

Küpelim de iki saksı. Birşey alırken iki iki almak huyumdan.

Geçen bahar da böyle çokça almıştım çiçek, sadece menekşelerim yok şu an. Diğerlerin hepsi yaşıyor ve iyiler çok şükür. Şu var ki benim ve çiçeklerimin tek sıkıntısı oradan buraya buradan oraya taşınmak. Şu an Sonbahar'dan bu yana kış evimin camlı balkonundalar. Balkon çok küçük yoksa hiç götürmeyeceğim bağa. Çünki bana burada da gerek onlar. Can yoldaşım arkadaşım, herşeyim oldular..Bana bu evi de değiştirirler bu gidişle.Şöyle kocaman güneşli bir balkonu olan bir ev olsa ne güzel olacak.Hayırlısı..

sevgili asmalıteepe, şakayık dediğin çiçek şeker tabağı (çayır papatyası) bu bahçe dış mekan çiçeğidir. doğru çiçekten söz ediyoruzdur inşallah istersen bir fotoğrafını ekle daha emin oluruz. arkadaşlarda fikrini söyler.belki yerini de sevmemiş olabilir.içerideyse dışarıya koysan iyi edersin.sevgiler.

asmalıtepe
10-03-2015, 21:47
sevgili asmalıteepe, şakayık dediğin çiçek şeker tabağı (çayır papatyası) bu bahçe dış mekan çiçeğidir. doğru çiçekten söz ediyoruzdur inşallah istersen bir fotoğrafını ekle daha emin oluruz. arkadaşlarda fikrini söyler.belki yerini de sevmemiş olabilir.içerideyse dışarıya koysan iyi edersin.sevgiler.

sevgili Münevver48, Şeker tabağı beyaz çiçekli olan, şakayık denen kasanın arka tarafında Sakızların yanında. Görünürde değil. Yarın paylaşmaya çalışırım.

Evin içinde de değil, açıkhavada da dğiller. Kapalı ama havadar balkondalar.

Aslanağzı da aynı durumda.

münevver48
11-03-2015, 14:36
sevgili asmalıtepe bende sizin adınıza çok sevindim. az emek çekmediniz. ne güzel emeğin karşılığı böyle sevinçli coşkulu olması,bir fidanın, goncanın verdiği pozitif enerjiyi mutluluğu hiç bir depresif ilaç verebilir mi? acaba. ablacım passiflora çiçeğini 40 cm yukarıdan kesebilirsin daha çabuk gelişir. istediğin tohumlarını da eke bilirsin. sana kolay gelsin.sevgiler.

asmalıtepe
11-03-2015, 15:39
sevgili asmalıtepe bende sizin adınıza çok sevindim. az emek çekmediniz. ne güzel emeğin karşılığı böyle sevinçli coşkulu olması,bir fidanın, goncanın verdiği pozitif enerjiyi mutluluğu hiç bir depresif ilaç verebilir mi? acaba. ablacım passiflora çiçeğini 40 cm yukarıdan kesebilirsin daha çabuk gelişir. istediğin tohumlarını da eke bilirsin. sana kolay gelsin.sevgiler.

Çok sağol canım, sevincime katılman paylaşman çok mutlu kıldı beni hocam.

Evet Pasiflora'nın fazlasının kesilme vakti geldi. Keserim gittiğimde.

Aramızda kalsın)) domateslerim ve biberlerim de asıl yapraklarını vermeye başlamışlar.

İşte ben böyle çabuk korkup, çabuk sevinenlerdenim.

Biraz daha büyüsünler de çekeyim foto. Sevgiler...

asmalıtepe
12-03-2015, 16:21
Asmalı'ya çıkamayınca, oraya dair yaşamak adına yine ekim yaptım.

Ama burada çimlendirme ve fidelendirme kolaymış. Ev sıcak, yer müsait, bir odayı onlara tahsis ettim.

kaygılandığım domatesler ve biberler üçüncü yaprağa geçtiler.

Kasanın sağ yanı salkım Kiraz, sol yanı Red Robin onun yanı totem. Bunlarda durum iyi ortadaki boşluk Zabotek Kızılderili domates cinsi ama bir tane çimlenme var on tohumdan.

asmalıtepe
12-03-2015, 16:46
Elimde bulunan tohumları toprakla buluşturarak yeni heyecanlara yelken açtım:

Günlerimin bir amacı oldu. Bir tohumun uyanışını beklemek müthiş bir heyecan.

Bu alanda uğraştığımdan beri biraz değil çokça asosyal oldum. Ne gezmek ne eğlece herşeyden vazgeçtim.

'' Merdiven çıkarken sakız çiğneyememek,, diye bir espri vardır bizde. Direksiyon kullanırken muhabbeti sevmeyen bana çok derlerdi bunu ama bugünki bana da çok uydu: Bitkilere odaklanan ben, herbirşeyden el etek çektim desem yeridir.

Bu keyif bana çok yetiyor demekki.

Bugün saat 06:00 da başladım tohumlarımı toprağına koymaya, öğleyin anca bitti.

Bolca Allicium(Ballıca) ektim saksıya ve saksı harcına, toprak+kum+yanmış gübre

Begonya(katlı sarı) Coco pet' e iki paket

Sedum karışık Coco pet'e iki paket

Peygamber çiçeği mavi saksı toprağına ve saksıya

Limonlu Fesleğen kasaya ve saksı harcına iki paket

Cam güzeli saksı harcına

En son yine bir denek Enginar. Saksıya saksı harcına

Sanırım çimlenecekler, fidelenecekler Allah'ın izniyle.

Bir endişem bizim iklim Enginar'a uygun sayılmasa da bakacağız...

akçabardak
12-03-2015, 17:03
Sevgili asmalıtepe ellerinize emeklerinize sağlık, sevginizi de katarak bütün ektiğiniz tohumlar inşallah sağlıkla çimlensinler ve çiçeklendiklerini görmeniz dileğimle, sevgiler.

asmalıtepe
12-03-2015, 17:18
Sevgili asmalıtepe ellerinize emeklerinize sağlık, sevginizi de katarak bütün ektiğiniz tohumlar inşallah sağlıkla çimlensinler ve çiçeklendiklerini görmeniz dileğimle, sevgiler.

Teşekkür ederim Sevgili Akçabardak. Görüyorsunuz canımız azcık üstümüze gelince yola devam çok şükür.

Bir kaç kez Asmalıya çıkıp inmek diriltti inanın. Öyle bir enerji yüklüyor ki orası bana bunu ancak sizler anlarsınız canım. Sevgiler..

sonkez
12-03-2015, 17:25
Sevgili arkadasım kolay gelsın.ürünün,ciceğin bol olsun inşallah..

asmalıtepe
12-03-2015, 17:39
[QUOTE=sonkez;1362842]Sevgili arkadasım kolay gelsın.ürünün,ciceğin bol olsun inşallah..[/QUOT

Çok çok teşekkür ederim canım arkadaşım. İnşallah..

asmalıtepe
12-03-2015, 20:56
Zaman yok değil zaman çok ta yağmursuz zaman yok gibi..

Hava tahminleri haftaların üç günü açıksa dört günü yağışlı olacağını gösteriyor.

25 günlük bir tahmin sitesinde; Nisan ayı'nın da aynı düzen gideceği yönünde..

Bu rahmet yağmurlarını geçen yıl bu zamanlar çamla çırayla aramıştık. Çok şükür bu günlere..

İşte o ki bizim işler biraz toprağın kurumasını bekliyor.

Gözler açılmadan budamalar.. Hem bağda hem bahçede.

Tiyek (asma) boğazları, ağaç dipleri açılıp havalandırılacak.

Bağda bahçede Bordo bulamacı, sıvı kükürt uygulaması yapılacak.
Bağ ve bahçenin toprağı sürülecek yani işlenecek.
Yabani tiyeklere aşı yapılacak.

Birkaç meyve fidanı dikilecek.

Ağaçlara bazı organik ilaçlama yapılacak..

Bitkiler haricindeki işler de cabası.

Şebeke suyumuzda bazı onarımlar, küçük inşaat işimiz..

Hava tahminleri doğru işlerse bu işler Mayıs hazirana falan sarkacak dermişim.
Ne edelim Allah büyüktür.

münevver48
13-03-2015, 12:38
sevgili asmalıtepe, iş güç olunca, sadece onlara odaklanıyoruz.bak asmalı tepeye de kavuşunca maşallah sağlık şikayetleriniz de yok.inşallah bir daha olmaz. havalar burada da öyle dün öğleye doğru çiselemeye başladı. arada bir hızlanıyor.bugün sabah güneş doğdu hiç bulut yokken birden bulut ve fırtına şimdi yine sesiz ve sakin çiseliyor.biz ağaçların budamasını bitirdik.bordo bulamacını verdik.ama otlar duruyor. eşim makine ile biçecek. bende havalar düzelsin istiyorum. otlar da fazla suyu çekiyor. bizim toprak çok su tutuyor biraz sıkı her sene bir traktör çiftlik gübresi veriyoruz bana mısın demiyor.Allah dan parayla almıyoruz.köyden kendi hayvanlarımızdan.ben yinede her bahçeye inişimde bir çiçek dibinin otunu söküyorum. kendimi zorlamadan.duramıyorum ablacım sevgiler.

asmalıtepe
13-03-2015, 12:52
sevgili asmalıtepe, iş güç olunca, sadece onlara odaklanıyoruz.bak asmalı tepeye de kavuşunca maşallah sağlık şikayetleriniz de yok.inşallah bir daha olmaz. havalar burada da öyle dün öğleye doğru çiselemeye başladı. arada bir hızlanıyor.bugün sabah güneş doğdu hiç bulut yokken birden bulut ve fırtına şimdi yine sesiz ve sakin çiseliyor.biz ağaçların budamasını bitirdik.bordo bulamacını verdik.ama otlar duruyor. eşim makine ile biçecek. bende havalar düzelsin istiyorum. otlar da fazla suyu çekiyor. bizim toprak çok su tutuyor biraz sıkı her sene bir traktör çiftlik gübresi veriyoruz bana mısın demiyor.Allah dan parayla almıyoruz.köyden kendi hayvanlarımızdan.ben yinede her bahçeye inişimde bir çiçek dibinin otunu söküyorum. kendimi zorlamadan.duramıyorum ablacım sevgiler.

Sevgili Münevver48, Evet çok şükür Asmalıtepe'ye çıktığım gün enerji yükleniyorum ama çok fazla kalamıyoruz, yağmur ve soğuktan.

Bu gün üç günden beri çıkmıyoruz, pazara niyetliyim iş çok ama çamurlu toprakta birşey yapabileceğimizi sanmam. Ancak yağmadığı üç günden sonra girebiliyoruz.

Bu gün evdeki küçük saksılıların saksılarını büyüttüm. İyi ki onlar yanımda diye seviniyorum. Fakat balkon çok küçük adım atacak yer kalmadı.

Evet kardeşim sizin oralara bugün şiddetli yağmur haberi var.

Budama ve bordo bulamacını aradan çıkarmanız çok iyi olmuş. Öncelikli iş odur bu mevsimde. Çünki dallara su yürümek üzere..

Bizim de ilk yapmak istediğimiz o iş. Sevgiler...

asmalıtepe
15-03-2015, 15:25
Kışı burada geçirdiler. Balkonda çok sıkışıktılar. Bu gün onları asıl yerlerine taşıdım.

Onlar da rahatladı, mutfak balkonum da..

Sadece son alınanlar ve minik fideler kaldı. Onları bir süre daha yakından takibetmek için biraz daha tutmalıyım.

Yeni ekilen Ballıca, Cam güzeli, Limonlu Fesleğenler çimlenmişler iki günde.

Enginarda tık yok. Sedumlarda, Begonyalarda hareket yok.

Onlar da çimlenirse çimlenmişlerin hepsini çıkarmalı bu defa balkona.

Balkonun kalabalık hali böyleydi. Şimdi yerleri çok rahatladı Asmalıda..

münevver48
15-03-2015, 20:01
sevgili asmalıtepe, gerçek yerlerinde daha güzel çiçek açmalarını diliyorum. yer şakayığı erengül nasıl kendini topladı mı? sevgiler...

asmalıtepe
15-03-2015, 21:11
sevgili asmalıtepe, gerçek yerlerinde daha güzel çiçek açmalarını diliyorum. yer şakayığı erengül nasıl kendini topladı mı? sevgiler...

Evet canım, toparladılar. Çuhalar çok iyiler, saksılarını büyüttüm. Şeker tabağını da çözdüm çok çabuk susuyormuş. Günlük sulanmak istiyorlar. Erengül de iyi. Alt yapraklarda sararmalar olmuştu, onuda daha büyük saksıya aldım.

Bugün Asmalı'daki yeni çiçekleri(!) Kontrol ettim. Güllerin köklü olanları iyi gidiyorlar. Çelikleri tam anlayamadım ama erken onlar için sanırım..

Haseki fidelerim de canlıydılar.. ufak tefek sararmalar dışında.

Pasiflora'yı budadım inşallah bundan sonra göreceğiz durumunu.

Arap yasemen'i ayırdedemedim. Bir de sert yapraklı iki dal vardı. Ne olduğunu ve ya etiketini gözden kaçırmış olmalıyım.

Şimdilik durumlar iyi sayılır hayırlısıyla güneşi tekrar yakalayabilirsek, daha da iyi olacağız.. çiçekler açacağız.. Sevgiler.

münevver48
16-03-2015, 08:42
Evet canım, toparladılar. Çuhalar çok iyiler, saksılarını büyüttüm. Şeker tabağını da çözdüm çok çabuk susuyormuş. Günlük sulanmak istiyorlar. Erengül de iyi. Alt yapraklarda sararmalar olmuştu, onuda daha büyük saksıya aldım.

Bugün Asmalı'daki yeni çiçekleri(!) Kontrol ettim. Güllerin köklü olanları iyi gidiyorlar. Çelikleri tam anlayamadım ama erken onlar için sanırım..

Haseki fidelerim de canlıydılar.. ufak tefek sararmalar dışında.

Pasiflora'yı budadım inşallah bundan sonra göreceğiz durumunu.

Arap yasemen'i ayırdedemedim. Bir de sert yapraklı iki dal vardı. Ne olduğunu ve ya etiketini gözden kaçırmış olmalıyım.

Şimdilik durumlar iyi sayılır hayırlısıyla güneşi tekrar yakalayabilirsek, daha da iyi olacağız.. çiçekler açacağız.. Sevgiler.

sevgili asmalı tepe pervane yasemini iki köksüz dal,kök oluştutmamışdı.köklü sert yapraklı çalı pittosporum kokusu güzel ve soğuklara dayanıklı senin asmalıya yakışır diye düşündüm. sevgiler.

http://www.agaclar.net/forum/1275563-post43.htm

asmalıtepe
17-03-2015, 13:13
Hep saksılarıyla birlikte çekiyorum da, makinam yakın çekimlerde netlik vermiyor nedense..

Çuhaların saksılarını büyütünce yeniden yeniden açıyorlar.

Balıkağzı'nın en sevdiğim rengidir beyaz..

Şeker Tabağı dediğimiz güzelliklerin de saksısını büyüttüm bugün.

asmalıtepe
17-03-2015, 13:18
....

asmalıtepe
19-03-2015, 11:01
Hiç yokken bir çok Sakızım oldu: Arkadaşım sağolsun 5-6 kök ondan gelmişti her kökü ayrı diktim.

Çiçekçiden de bir kaç saksı almıştım. Henüz renklerini bilmiyorum.

Biri var ki onu alırken tomurcukları vardı, rengi belirsizdi. Çiçekçimin önerisi ve ısrarıyla aldım.

Bakınız ne renk çıktı : Bayılıyordum bu rengine..

asmalıtepe
20-03-2015, 12:23
Asıl yapraklar birer ikişer çıktı. Çimlendikleri ortam artık; Isıdan yana sıcak, ışıktan yana yetersiz geleceğini düşünerek 14-15 derecedeki yarı kapalı balkona 2-3 gün misafir etmek için çıkardım sonra Asmalıdaki açık balkona gidecekler.

Gecikmeli bile olduğunu düşünsem de yinede bazı endişelerim var.

Red Robinler, Cheriler, Totem ve yerli cinsler için iyi oldu da aynı sepete dikilen Zabotek cinsi tohumlar hiç çimlenmediler acaba onların daha vakti mi vardı diye endişeliyim.

On tohumu iki sıra yapmıştım. Tam o sırayı torfuyla beraber başka kaba nakletsemmi diye düşünmüyor değilim.

asmalıtepe
20-03-2015, 12:36
İklime uygunluk sıfır olduğunu bile bile ektim.

Enginar sebzesini çok istediğim halde hiç tatmışlığım yok.

Adana'da bulunduğumda görmeseydim görmüşlüğüm de yok. Çünki bizim ilimize hiç gelmiyor desem yeridir.

Silifke'de konservesi satılırsa da konserveye sıcak bakmadığımdan orada da almadım.

Ama bu sebzeye müthiş bir özlemim var. Artık bu sene int. den falan kargoyla getirtmeyi düşünüyorum.

Elimdeki tohumları da ekeyim de hiç olsun fide iken bitkisini göreyim dedim.

Fideleme evresine gelince de arkadaşlarıma gönderebilirim. İklim uygun bir yerlere..

asmalıtepe
21-03-2015, 07:55
Ballıca, Mavi bodur Peygamber çiçeği..

Sedumlar da baş göstermişler de çok küçükler diye paylaşmadım.

Katlı Begonyalar şimdilik görünmediler.

Bir de Limon kokulu Fesleğenler çimlendiler.

asmalıtepe
23-03-2015, 10:07
Domates fidelerimin çimlendiği 3-4 cm fide olduğu durumları konusunda bir tereddütüm vardır: Çimlendirme yaptığım Compa Sana toprak acaba fideleme evresinde, asıl yerlerine dikilene kadar yeterli midir arkadaşlar? Yoksa normal fide harcı yaparak şaşırtmalı mı yım?

Sorumu sayfasında da sordum ama gören olmadı sanırım. Sizlerden rica ediyorum çünki zamanı geçiriyor olabilirim. Teşekkür ederim.

akçabardak
23-03-2015, 10:45
Sevgili asmalıtepe domates fideleriniz sıkışık olmadığı için bana kalırsa asıl yerlerine dikene kadar yeterlidir, ama ille de şaşırtayım derseniz karar sizindir, şaşırtma durumuna gelmişler.
Ben olsam kendim için söylüyorum asıl yerlerine dikilene kadar bekletirdim.

Kolay gelsin bol ürünler dileklerimle.

asmalıtepe
23-03-2015, 13:26
Sevgili asmalıtepe domates fideleriniz sıkışık olmadığı için bana kalırsa asıl yerlerine dikene kadar yeterlidir, ama ille de şaşırtayım derseniz karar sizindir, şaşırtma durumuna gelmişler.
Ben olsam kendim için söylüyorum asıl yerlerine dikilene kadar bekletirdim.

Kolay gelsin bol ürünler dileklerimle.

Sevgili Akçabardak önce ilginize teşekkür ederim.

Bazan aciz kalabiliyor insan. Çok güzel çimlenmiş olsalar da bu torf kök tutmalarına yeterlimidir, yani besin değeri yeter mi diye kafayı yiyorum bir kaç günden beri.

Özel bir torf bile olsa, iki hafta sonra sıvı gübre önermiş firma. Çelişkide kaldım.

Çok sık olmasalar da gübre ihtiyaç sanırım. Yapay gübreyi de düşünmüyorum.

Doğal gübre için de şaşırtmak zorundayım ama, üç ayrı yerde yetişirken sonuç ne olur ki bu noktada zorlandım.

Doğru diyorsunuz aslında biraz daha bekleteyim bakalım.

sevgiler..

akçabardak
23-03-2015, 13:57
Sevgili asmalıtepe fidelerinizin gelişimi iyi gidiyorsa, yapraklarda hafif sararmalar yani renkte açılmalar yoksa 10 cm. boyuna gelene kadar idare eder, yeter ki açık hava ve bol güneş alıyorsalar keyifleri yerindedir.

Evet insanız sonuçta bocalayabiliyoruz bu da doğal hakkımız acaba öyle mi yapsam şöyle mi olsa diye heyecanlanmalar, paniklemeler hepimizde oluyor, yaşadıkça öğreniyoruz.

Daha çok küçükler ben şimdi size eliinizde var ise birazcık çiftlik gübresinden seyreltilmiş şerbet yapıp sulama suyu olarak verin desem ozaman da ben tereddüt ediyorum acaba yakar mı diye biraz bekleyin isterseniz.

Havalar ısındıkça gelişmeleri de hızlanacaktır.

asmalıtepe
23-03-2015, 14:59
Sevgili asmalıtepe fidelerinizin gelişimi iyi gidiyorsa, yapraklarda hafif sararmalar yani renkte açılmalar yoksa 10 cm. boyuna gelene kadar idare eder, yeter ki açık hava ve bol güneş alıyorsalar keyifleri yerindedir.

Evet insanız sonuçta bocalayabiliyoruz bu da doğal hakkımız acaba öyle mi yapsam şöyle mi olsa diye heyecanlanmalar, paniklemeler hepimizde oluyor, yaşadıkça öğreniyoruz.

Daha çok küçükler ben şimdi size eliinizde var ise birazcık çiftlik gübresinden seyreltilmiş şerbet yapıp sulama suyu olarak verin desem ozaman da ben tereddüt ediyorum acaba yakar mı diye biraz bekleyin isterseniz.

Havalar ısındıkça gelişmeleri de hızlanacaktır.

Sevgili Akçabardak işte tam da kaygılandığım noktaya dokundunuz. Renkte hafif açılma hissettim bir diğer konu da biliyorsunuz torf çabuk kuruyor, fazla da sulayamıyorum boya giderler diye..

Aslında ekimi erken yapmanın ceremeleri bunlar. Balkon domatesleri için farketmiyordu zaman ama dışarıya dikilecek fideler için erken ekim yaptım sanırım. Bunlar besinsiz bir ay daha geçiremezler değil mi..

İlk mesajınızı okumadan Asmalıya çıkıp inmiştim. Toprak, gübre, mil karışımı yaptım getirdim şaşırtma yapmak için. Sonra sizin de önerinizle biraz daha bekletmeye karar almıştım.

Şimdi de yerli cinsleri ve cherileri şaşırtayım, Red Robinleri ve Totemleri aynı yerde biraz daha tutayım diyorum. Onları gübreye dikmek için erken sanırım.

Yakın ilginiz beni çok sevindirdi. Allah razı olsun sizden. Dediğiniz gibi bu nasıl bir heyecan, endişe kardeşim Allah başka endişe vermesin hiç birimize..

Sevgiler...