View Full Version : Kamelya (Camellia japonica fiore bianco)
bonsaisever
27-05-2006, 12:57
Benden bu kadar. Gerisi uzmanların işi :)
1572
Camellia japonica
Kamelya çayının kahveden daha popüler olduğunu biliyor muydunuz? Tüm dünyada, yılda 860 milyar fincan kahve içilmesine karşılık, 100 milyar fincan kamelya çayı tüketiliyor. Bu, 2 milyon ton kamelya tomurcuğunun sıcak suya atılması anlamına geliyor. Gerçekten de, türün yüzde 5 tein içeren tek örneği Camellia sinensis, çay olarak içiliyor. Camellia japonica gibi kültür kamelyalarının yapraklarının suda çözünebilir kısmı, bu miktarda tein barındırmıyor. Öte yandan, 200 tür ve 32.000 kültür ürününe yayılan bu egzotik Asya bitkisi, bahçelerin kraliçesi gülü de tahtından indirmiş bulunuyor.
Bahçe kamelyaları, Avrupa'ya 18. yüzyılda diplomatik bir oyunla girdi. Eğer söz konusu olay yaşanmasaydı, olasılıkla, Avrupalılar uzun süre bu bitkileri tanıyamayacaklardı. O çağda, Doğu Hindistan Kumpanyası tarafından ithal edilen çayın erdemleri keşfedilmiş ve aranan bir içecek olmuştu. Ama, demleme yoluyla içimi çok pahalıya çıkıyordu ve Çin'e önemli miktarda paralar ödeniyordu. İngilizler, bu değerli bitkiyi elde etmek için Çinlileri aradan çıkarmak istiyorlardı. Bu amaçla, çay bitkisini kendi iklimlerine alıştırma ya da egemenlikleri altındaki Hint adalarında yetiştirme çalışmalarına giriştiler. Sonunda, afyonla değiş tokuş edilen kamelya fidanları, "Majesteleri"nin bayrağını taşıyan bir gemiye yüklendi. Yolculuk, altı ay kadar sürdü; ama, bitkiler dayanıklı çıkmıştı. Fidanlar İngiltere'de çiçek açtı; ancak bu çay (Camellia sinensis) değil, muhteşem çiçekler veren Camellia japonica idi. Başta düş kırıklığına uğrayan İngilizler, bu ender güzellikteki çiçeklerin karşısında öfkelerini çabuk unuttular. Hemen, Asya içlerinden yeni bahçe çeşitleri getirtmek üzere gemilerini seferber ettiler. Kraliçe Victoria neşeyle, "Dağlarımız yok, ama kamelyalarımız var" diyordu. Söylentiye göre, Fransa'daki tekel, saray bahçıvanının Napoli kraliçesi için çalışmaya giderken, yanında değerli kamelya fidanlarını götürmesiyle kırıldı. Napoli'nin elverişli iklimi, kraliçeye, eltisi Fransa imparatoriçesi Josephine'in çiçeklerinden çok daha görkemlilerini sunmuştu.
http://www.focusdergisi.com.tr/doga/00055/
-------------------------------------------------------------------------------
80 kadar türü bulunan, herdemyeşil çalı ve ağaçlardır. Gözalıcı çiçekleri vardır. Çaygülü ve Japongülü olarak da bilinen Kamelyalar, güle benzeyen, düz veya katmerli, beyaz, pembe ya da kırmızı renklerde harikulade gösterişli, büyük çiçekler açarlar. Parlak, koyu-yeşil ve dolgun yapraklar bütün bir sene boyunca alımlıdır. Anavatanları Çin, Japonya, Hindistan ve Endonezya olan bu bitkilrin 3000 in üzerinde kültivarı bulunmaktadır.
Şiddetli soğuklardan büyük ölçüde zarar gören Kamelyalar, sıcak ve ılıman iklimlerde bir başka gül olurlar. Ilıman sahil kesimlerimizde dışarıda yetiştirilebilen bu bitkiler, diğer soğuk bölgelerde kapta yetiştirilip, kışın içeri alınmalıdır.
Kamelyalar çok nazlı bitkilerdir. Bakımlarında yapılacak en ufak bir hata ya da ihmal onları küstürebilir. Hafif gölge yerlere ve organik maddelerce zengin, iyi drene olan, hafif nemli ve hafif asit topraklara dikin. Çok fazla ya da az yapılan bir sulama sorun olabilir. Saman ya da yaprak döküntüleri ile yapılacak 5 cm. kalınlıkta bir malçlama çok güzel sonuçlar verir.
Üretilmeleri; yaprak tomurcukları veya kök çelikleri ile olur
------------------------------------------------------------------------------
http://www.bahce.biz/bitki/icmekan/katalog/icmekan5/pages/camellia_jpg.htm[/url] ]
Anavatanı:Doğu Asyadır.
10 000 den fazla çeşidi bulunup buda çiçek çeşitliliğini arttırır.çiçekleri kremden beyaza koyu, pembeden açığa ve kırmızıya ayrıca büyüklüklerive katmerli
oluşlarıyladaçok çeşitlilik gösterirler.
Çiçeklenme zamanıEkim Mart arası çiçek açarlar.
yer seçimi:Yıl boyunca havadar,aydınlık ve serin bir yer ister.direk güneş almamalıdır.kışın 12 derecenin üzerine çıkmamalıdır.mayısda dışarıda gölge bir yere konmalıdır..
Su ve besin ihtiyacı:kökleri sürekli ıslak tutulmalı,asla sert su kullanılmamalıdır.
gelişme dönemi boyunca açelyalar için hazırlanan besinelerden vermelidir.
bakım:kışın yapraklarına su püskürtülmelidi fakat çiçekkerine değdirmemeye özen gösterilmelidir. Gerekirse çiçeklenme döneminden sonra saksı değiştirilebilir..
üretim: yeşi,tomurcuksuz dallarından kesilerek Ağustos ayında üretilebilir.8 haftada köklenir.
hastalık ve zararlılar:sıcak kış geçirince tomurcuklanmada az su verilirse,kireçli su kullanılırsa **** kök fazla su içinde kalırsa tomurcuklarını döker.yaprak bitleri **** mildiyö görülebilir. http://www.ada.net.tr/adabahce/kesme/bahce13.html
Sevgili Mine Hanım benimde iki yıldır açmayan daha doğrusu tomurcuklanıp düşük yapan bir kamelyam var yapraklarının sağlık durumu iyi görünüyor ama tomurcuk yaptığı halde açmıyor.Nerede yanlış yapıyorum bilgilendirirseniz sevinirim.Saksıda bakıyorum.Şimdiden teşekkür ederim
Mine Pakkaner
21-12-2006, 11:24
Hatice Hanım,kamelyada tomurcuk dökümü genelde fizyolojik bir olay sonucudur. Kamelyalar sıcağı sevmezler, gonca dönemindeyken 15 derecenin üzerindeki sıcaklıklar döküme sebep olabilir. Ayrıca rutubet eksikliği ve toprak kuruluğu da tomurcuk dökümüne yol açar. Goncalanma zamanı, fosfor ve potası yüksek bir gübre ile gübrelemenizi öneririm.
BenBen1967
02-03-2007, 17:08
bu çiçek nedir aldım ama nasıl birşeydir bilmiyorum tek bildiğim japon gülünün 2 katlı açan hali beyaz bir çiçeği var evin içinde bakabilirmiyim nasıl bakılır MİNE HANIM İMDATTTTT
BenBen1967
06-03-2007, 11:11
her dalından bir sürü beyaz çiçek açtı ama kokusu filan yok çokta güzel bir görüntüsü var dalları tomurcuk dolu
BenBen1967
07-03-2007, 11:48
Genel Özellikler
Anavatanı Kore, Kuzey Çin, Japonya ve Endonezya olan iç mekan süs bitkisidir. Yaprakları oval, sert yapılı ve parlak yeşil renklidir.
Çiçekleri yalıtkan veya katmerli renkleri beyaz, pembe, kırmızı ve ebruli olabilir. Sürekli yeşil çalı formunda bitkilerdir.
Tabiatta 82 türü bulunan Camellia cinsinin süs bitkileri yetiştiriliciliğinde önemli tek türü C.japonica’dır.
İklim Özellikleri
Kış döneminde asıl çiçeklenme dönemi olduğundan Mayıs ayına değin bitki sıcaklığı 4-7 C olan yerlerde bulundurulur. Mayıs-Kasım ayları arasında dışarıda yarı gölgeli bir yerde tutulabilir.
Özellikle çiçeklenme döneminde yüksek orantılı nem ister. Yarı gölge yerleri sever. Yoğun gölge yerlerde bulundurulmaları halinde, çiçek tomurcukları derhal dökülür.
Toprak İstekleri
Hacim olarak 4 kısım kireçsiz tınlı toprak, 2 kısım turba ve 1 kısım kaba kumun karışımıyla elde edilir.
Ayrıca hacim olarak 2 kısım kum, 2 kısım tınlı toprak, 2 kısım turba, 1 kısım yaprak çürüntüsü ve ½ kısım yanmış ahır gübresinin karışımıyla oluşan harç da kullanılabilir.
Üretim Tekniği
Camellia Çiçeği’nin üretimi tohum, çelik aşı ve daldırma ile yapılabilir. Bununla birlikte çelik ve aşı en çok kullanılan üretim şekilleridir. Çelikler yarı olgunlaşmış yan süngülerin uçlarından 10 cm uzunluğunda olmak üzere Haziran-Ağustos ayları arsında hazırlanır. Alınan çeliklerin dipleri yaralanır ve 24 saat süreyle 20 ppm’lik IBA’te tutulduktan sonra, hacim olarak eşit miktarlardaki turba ve kum karışımına dikilmelidir.
Köklendirme sislemede veya orantılı nemi yüksek bir yerde yapılmalı ve ortam sıcaklığı 22 C olmalıdır. Bu koşullarda çelikler 2-3 ayda köklenir. Fazla sayıda çelikleri ile yine Haziran-Ağustos aylarında ve aynı koşullarda üretim yapılabilir. Öte yandan, yarma aşı en çok kullanılan aşı yöntemi olup,bu yöntemle hızlı şekilde üretim yapılabilir.Ayrıca İlkbaharda adi daldırma ile de üretim söz konusudur.
Gübreleme
Saksı değiştirme her 2-3 yılda bir Temmuz-Haziran aylarında yapılır. Aralık-Haziran ayları arası 2 haftada -1.5g/1 Açelya gübresi verilir.
Sulama
Bütün kış boyunca ve çiçeklenme döneminde yeknesak şekilde nemli tutulur. İlkbahar ve yazın bol su verilir. Temmuz’dan itibaren sürgünlerin daha iyi gelişebilmesi ve çiçek tomurcuğu oluşumu için 4-5 hafta süreyle verilen su azaltılır.
Orantılı nemi yüksek tutmak için, yazın sıcak ve kuru havalarda bitkinin yapraklarına su püskürtülmelidir. Sulamanın oda sıcaklığında kireçsiz su-en iyisi yağmur suyu-ile yapılmasına özellikle dikkat edilmelidir. Çünkü Camellia’lar asit topraklarda yetişir ve kireçten hiç hoşlanmaz.
Budama
Düzensiz büyüyen sürgünler torlu görünüşü muhafaza etmek için çiçeklenme bittikten sonra Nisan ayında kısaltılmalıdır.
Hastalık ve Zararlıları
Önemli hastalıkları Kloroz, Ödem, Tomurcuk dökülmesi ve Kök çürüklüğü,
Kloroz, yaprakların açık yeşilden sarıya değin değişen bir renk alması, kısaca “sararma” dır. Genel olarak bitkinin sürgün uçlarından geriye doğru ilerler. Yaprak damarları arasında oluşur.
Kloroz, özellikle kışın saksı toprağının gereğinden fazla nemli tutulması, saksı toprağının çok kuru kalması ve çok fazla kil içermesi, saksı değiştirmede geç kalınmış olması dolayısıyla bitki köklerinin keçeleşmesiyle beraber, azot, magnezyum, demir, mangan gibi besin maddelerinin noksanlıkları sebebiyle oluşur.
Tomurcuk dökülmesi; Bazı koşullarda bitkilerde çiçek tomurcuklarının oluşmasına rağmen açmadan döküldükleri gözlenir. Bunu nedenleri;
Saksı toprağının çok nemli tutulması ve çok kuru kalması
Azotça zengin gübreleme sonucu sağlanan hızlı gelişme, fosfor noksanlığı,
Doğrudan güneş ışığının altına bırakılması, yüksek ve düşük sıcaklık, ani sıcaklık değişmeleri, bitkinin çok gölge yerlerde bırakılması,
Hava orantılı neminin düşüklüğü
Tomurcukta olan bitkinin yerinin değiştirilmesi,
Yetersiz havalandırma ve cereyana maruz bırakma
Siyah kök çürüklüğü; bu hastalıktan etkilenen bitkilerde gerilmeler, yaşlı yapraklardan başlayan kloroz ve çoğunlukla solgunluk belirtileri görülür. Köklerde çürümeler olur. Korteks (kabuk tabakası) genellikle açık kahverengi, bazı hallerde siyah renk alır. Hastalık etmeni olan fungus toprakta uzun süre yaşama yeteneğinde olan çok sayıda klamidosporlar oluşturur.
Mücadelesi, saksı toprağının patogen ile bulaşık olmamasına dikkat edilmeli ve saksı toprağının çok nemli bırakılmamalıdır
Zararlıları ise Nematodlar, Yaprak bitleri ve Unlu Bitler’dir.
Kök Ur Nematodları;
Süs bitkilerinin köklerinde dişisi armut şeklinde, erkeğinde ince uzun iplik şeklindedir.
Toprak altında bitkinin kökleri içinde beslenirler. Bitkiyi emer ve emme sonucu gelişerek irili ufaklı urlar oluşur. Bitkinin su ve besin maddesini engeller. Bu sayede bitkide bodurlaşma, sararma ve geişmede gerilemeler görülür.
Mücadelesi;
Nematodlara karşı kullanılan ilaçlar bitkiye zarar verdiği için, bitkinin ekim ve dikiminden önce Dichloropropene ile plastik örtü altında fümigasyonu yapılmalıdır.
Buharlı toprak sterilizasyonunda nematodlar ortalama 15 dk 55 C’de yapılan ilaçlı mücadelede 1m3 harca 3 g katılmak suretiyle Aldicarb 15 kullanılmaktadır.
Yaprak bitleri,
Püseron, ballık adları ile tanınırlar. Vücutları yumuşak bazen hafif tozlu veya bir mum salgısı ile örtülü olabilirler. Renkleri yeşil, siyah, sarı, kırmızı, beyaz ve kahverengimsidir.
Yaprak bitleri bitkileri sokup bitki öz suyunu emerek yaşar. Emme sırasında salgıladıkları toksik ve tahriş edici maddelerle yaprak kıvrılması veya şişkinlik gibi anormal oluşumlara neden olurlar. Yaprak sararır ve kurur. Virus hastalıklarını taşıyarak önemli zararlara yol açarlar.
Mücadelesi, aşağıda adı ve kullanım dozu verilen ilaçlardan birisi su ile karıştırarak uygun bir pülvizatörle bitkiye püskürtülmelidir.
Parathion-methyl 35 E.C. ( sıvı görünümünde % 20-50 arasında etkili madde içeren) 10 cc’lik 10/1 suya preparat veya Malathon 20 E.C. ( sıvı görünümünde % 20-50 arasında etkili madde içeren) 25 cc’lik 10/1 suya preparat kullanılabilir.
Unlu bitler;
Kabuklu bitlerle akraba olmalarına rağmen süs bitkilerindeki önemleri dolayısıyla farklılık göstermektedir. Sarımsı renkte olan vücudun üzeri una benzer mumlu maddelerden oluşmuş bir örtü tabakasıyla kaplı olduğundan beyaz renkte görünür.
Kabuklu bitlerle bitkilerde benzer zararlar göstermeleriyle birlikte ilaçlarla mücadelesi şu şekilde yapılmaktadır;
Azinphos-methyl 35, E.C. (Sıvı görünümünde, genellikle % 20-50 arasında etkili madde içeren), 10/1 dozda 10 cc preparat,
Dichlorvos 50, E.C. (Sıvı görünümünde, genellikle % 20-50 arasında etkili madde içeren), 10/1 dozda 20 cc preparat,
Diazinon 20, E.C. (Sıvı görünümünde, genellikle % 20-50 arasında etkili madde içeren), 10/1 dozda 20 cc preparat,
Malathion 50, , E.C. (Sıvı görünümünde, genellikle % 20-50 arasında etkili madde içeren), 10/1 dozda 20 cc preparat seklinde hazırlanıp bitkiye verilir.
BenBen1967
07-03-2007, 11:49
sonunda kendim buldum bari paylaşayım dedim;)
sonunda kendim buldum bari paylaşayım dedim;)
Bir de resmini görebilseydik.:p
BenBen1967
07-03-2007, 23:12
7927
7928
7929
7930
sonunda başardım bendeki bayaz ve tüm dalları çiçekli tomurcuklu;)
ceyda_sct
11-03-2007, 10:47
kamelya hangi bitkiye aşılanır veya çeliklerken neler yapmamız gerekir yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim..
richirich2
12-03-2007, 22:49
Camellia nasıl aşı yapılıyor. Bilen varsa lütfen yardımcı olun??:confused:
BenBen1967
13-03-2007, 10:27
Üretim Tekniği
Camellia Çiçeği’nin üretimi tohum, çelik aşı ve daldırma ile yapılabilir. Bununla birlikte çelik ve aşı en çok kullanılan üretim şekilleridir. Çelikler yarı olgunlaşmış yan süngülerin uçlarından 10 cm uzunluğunda olmak üzere Haziran-Ağustos ayları arsında hazırlanır. Alınan çeliklerin dipleri yaralanır ve 24 saat süreyle 20 ppm’lik IBA’te tutulduktan sonra, hacim olarak eşit miktarlardaki turba ve kum karışımına dikilmelidir.
Köklendirme sislemede veya orantılı nemi yüksek bir yerde yapılmalı ve ortam sıcaklığı 22 C olmalıdır. Bu koşullarda çelikler 2-3 ayda köklenir. Fazla sayıda çelikleri ile yine Haziran-Ağustos aylarında ve aynı koşullarda üretim yapılabilir. Öte yandan, yarma aşı en çok kullanılan aşı yöntemi olup,bu yöntemle hızlı şekilde üretim yapılabilir.Ayrıca İlkbaharda adi daldırma ile de üretim söz konusudur.
Gübreleme
http://www.bahcenet.com/modules.php?...=print&sid=111 (http://www.bahcenet.com/modules.php?name=News&file=print&sid=111)
richirich2
13-03-2007, 18:45
Üretim Tekniği
Çanta Çiçeği’nin üretimi tohum, çelik aşı ve daldırma ile yapılabilir. Bununla birlikte çelik ve aşı en çok kullanılan üretim şekilleridir. Çelikler yarı olgunlaşmış yan süngülerin uçlarından 10 cm uzunluğunda olmak üzere Haziran-Ağustos ayları arsında hazırlanır. Alınan çeliklerin dipleri yaralanır ve 24 saat süreyle 20 ppm’lik IBA’te tutulduktan sonra, hacim olarak eşit miktarlardaki turba ve kum karışımına dikilmelidir.
Köklendirme sislemede veya orantılı nemi yüksek bir yerde yapılmalı ve ortam sıcaklığı 22 C olmalıdır. Bu koşullarda çelikler 2-3 ayda köklenir. Fazla sayıda çelikleri ile yine Haziran-Ağustos aylarında ve aynı koşullarda üretim yapılabilir. Öte yandan, yarma aşı en çok kullanılan aşı yöntemi olup,bu yöntemle hızlı şekilde üretim yapılabilir.Ayrıca İlkbaharda adi daldırma ile de üretim söz konusudur.
Gübreleme
anlamadğım; çanta çiçeği ile camellia arasında çok fark var yanlış mı yazıldı acaba? Ayrıca bu açıklamada aşıyla ilgili ayrıntı yok. Aşı yapılacak anaç hangi bitki olmalı?? Paylaşımın için sağol.
Mine Pakkaner
16-03-2007, 00:16
Çanta çiçeği Calceolaria sp. üstelik de çalı değil, tohumla üretilen, tek yıllık gibi yetiştirilen ama doğal ortamında iki yıllık olan bir bitki. Bir hata var burada...
BenBen1967
16-03-2007, 12:46
bulduğum sitede aynen bunlar yazıyordu benimde dikkatimi çekti fakat sizide bulamadım tüm sitelerde aynı şey yazıyordu eğer hatalıysa kaldırayım ozaman yanlış bir bilgilendirme olmasın
Mine Pakkaner
16-03-2007, 12:48
Bulduğunuz sitenin linkini verir misiniz? Bilgiyi yerinde kontrol edelim. Malum arama motorları bizi her zaman doğru bilgilere ulaştırmıyor. Daha önce de arama motoruna dayalı bilgiden kaynaklanan hatalar olmuştu.
BenBen1967
16-03-2007, 19:57
http://www.bahcenet.com/modules.php?name=News&file=print&sid=111
sitenin linki bu
Mine Pakkaner
16-03-2007, 21:57
Kamelya yerine çanta çiçeği yazılmış. Verdiğiniz linki mesajınızın altına ekleyeceğim, alıntılarda kaynak belirtmek gerek.
BenBen1967
19-03-2007, 16:16
Uyarınız üstüne hatalı yeri düzelttim
maktas61
06-04-2007, 09:13
Mine Hanım, öncelikle herkese cevap yetiştirdiğiniz için teşekkür ederim. Bende 70 cm civarında bir kamelya var, geçen yıl Hatice Hanım'ın bahsettiği sorunla karşılaştım, bir çiçeği bile açmadan tomurcukları döküldü. Bu yıl saksısını değiştim ve kestane toprağı kullandım, aşırı tomurcuk verdi fakat bu sefer tomurcuklar birkaç yaprak (çiçek yaprağı) açtıktan sonra ortadaki yapraklar çürümeye (belkide kuruma) başlıyor, sağlıklı bir çiçek oluşamıyor. Trabzon'da yağmur bol olduğu için çiçeklerine su değmesin diye saçak altına aldım ama birşey değişmedi, vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekürler.
sadiyeyavuz
09-04-2007, 15:58
tohumlarından varsa benimlede paylaşabilirmisiniz....kargo ücretini karşılarımmmm
BenBen1967
09-04-2007, 20:28
Tohum oluşursa paylaşırım şu anda herhangi bir tohum emaresi yok olunca haber veririm
Ben de japon kamelyası var. Evin içinde değil Bahçede ekili. Şubat ayında çiçek açıyor. Fazla güneş istemiyor. Evin kuzey bölümünde duruyor.
Bilginize.
Fotoğrafları kendim çektim.
merhaba arkadaşlar çelikten kamelya yetiştirmek istiyorum ama bu işlemin ağustos-eylülde yapıldığını duydum , çeliği şuan ekersem tutmama ihtimali var mı ? bir de kamelyayı çelikten üretmem zor olur mu çünkü köklendirme hormonu kullanmayacağım. teşekkür ederim.
acemi bitkici
08-07-2007, 12:03
Herkese selam
Geçenlerde forumda görüpte özendiğim kamelya(camellia) adında bir bitki aldım.Bitkinin boyu 25 cm kadar ve 15 Ytl ye aldım.Forumda kamelyalar hakkında tüm yazılanları okudum;)
1)Fiyatı acaba uygun mu?
2)Türü tam olarak nedir?
http://www.netstate.com/states/symb/flowers/images/camellia.jpg
Kamelyam bunun küçüğü.
Ali H. ALI
08-07-2007, 13:58
Acemi bitkici selamlar, verdigin linkteki resim, Camelliya japonica cinsidir ve C. rosiflora[gul cicekli kamelya] olabilir.
Fiyatinin uygun olup olmadigini soruyorsun, onu aldigina gore artik uygundur.
Simdi onu saglikli yetistirmeye dikkat etmelisin.
Kamelyalar surekli gunes goren yerleri sevmez, tapraginin nemli[camurlasmis deyil] olmasini ve serin yerleri sever.
Kamelyanin sana bol cicekler vermesini dilerim.
beyaz orkide
15-08-2007, 09:17
merhaba arkadaslar,
Benim kamelyamla ilgili bir sorunum var.yeni aldıgım kamelyamın yaprakları kararıp dökülmeye basladı ve kurudu ne yapmalıyım acaba.cicekcinin verdigi mantar ilacını kullandım ama kurumaya devam etti.Acaba iyilesirmi ne yapmalıyım bana yardımcı olabilirseniz cok sevinirim.ilginize simdiden tesekkürler.
Acemi bitkici selamlar, verdigin linkteki resim, Camelliya japonica cinsidir ve C. rosiflora[gul cicekli kamelya] olabilir.
Fiyatinin uygun olup olmadigini soruyorsun, onu aldigina gore artik uygundur.
Simdi onu saglikli yetistirmeye dikkat etmelisin.
Üzerinden zaman geçmiş ama mesajınızı çok beğendim Ali Bey :)
Kamelyam tomurcuk dolu. Bu yıl minik bir kamelya daha almıştım o da iyi görünüyor. Yalnız kış boyu serin ama az ışık alan bir yer de olacaklar umarım çiçek açtırabilirim. Geçen yıl açan çiçeklerden biri:
merhaba,
Uzun süredir içim içimi yiyor kamelya için, bu sene mutlaka bir kaç tane kamelya edinmek istiyorum.
Adana'nın sıcağına dayanabilmeli.Kuzey cephesinde sürekli gölge bir alanda tutacağım kamelyaları ama yine de yazları çok sıcak ve nemli bir hava olacak.Buna uygun bir kamelya olması gerekiyor.Ne önerebilirsiniz?
Bir de nereden alabilirim acaba kamelya, internet sitesi olan ve çok çeşit bulunduran bir fidanlık öneriniz var mı?
Teşekkürler.
celalsungur
14-12-2007, 11:24
Benimkini 1 ay oldu alalı üzerindeki tomurcuklarda hiç bir gelişme yok. Humik asit verdim, yarı gölgede duruyor. Map verdim, özel gübresinden verdim Başka ne yapayım? Camekanlı balkonda duruyor, Yalova'da.
Buket Aknar
26-01-2008, 16:34
Ben de bugün bir çiçekcide Kamelya olduğunu öğrendiğim muhteşem bir bitki gördüm. Sicilyadan getirmişler. Yaklaşık 180 cm boyda olanın fiyatını duyduğumda kulaklarıma inanamadım. 900 YTL , biraz daha kısa olanı 700 YTL ve yaklaşık 70 Cm boyda olan ise 120 YTL İdi.
Kamelya'lar böyle pahalı mı? Bu kadar para verdikten sonra ben onu herhalde bahçede bırakmamam gerekiyor, evde bir yerde saklamalıyım değil mi? Ne dersiniz oralarda kamelyaların fiyatı ne?
BenBen1967
27-01-2008, 01:54
Fiyatları aşağı yukarı öyle .Ben geçen yıl almıştım 55 ytl vermiştim .;)
50-60 cm kadar tam hatırlamıyorum boyu vardı.Tam hatırlamıyorum diyorum çünkü geçen yaz ki korkunç sıcaklarda kurudu:(
Buket Aknar
27-01-2008, 08:49
50-60 cm 50 ytl ise bizdeki oldukça pahalı. İthal eden çiçekci bana doğrudan güneş ışığı görmemesi gerektiğini söyledi.
Buket hanım ben yaklaşık 1 ay önce bauhausdan 29 YTL ye aldım kamelyamı, aldığım da üzeri tomurcuk doluydu. Bir aydır salonda güneş görmiyen cam kenarında duruyor, yaprakları çok sağlıklı ama hemen hemen bütün tomurcuklarını döktü. Şimdi üzerinde 2,3 tomurcuk var ama benim onların açacağına dair bütün ümitlerim bitti. Herhalde istediği ısıyı sağlıyamıyorum. Malum kaloriferli evlerde 15 derece ısısı olan bir yer bulmak çok zor. Uygun bir fiyata bulursanız alın, Kıbrısta olduğunuza göre siz dışarda bakabilir ve çiçek açtırabilirsiniz. Sevgiler
Buket Aknar
28-01-2008, 17:16
Sizin aldığınızın fiyatı oldukça mantıklı.Sizlerden aldığım bilgiler doğrultusunda anladım ki buradakiler çok pahalı. Üstüne üstlük yetiştirebilme konusunda garanti de yok. Oldukça hassas bir bitki.
Buket hanım evet haklısınız çok nazik çiçek. Benimki nasılsa açmıyacak, şayet bitkiyi öldürmezsem (bütün çiçeklerini döktükten sonra ****** ) budayınca çelikle yetiştirmeyi deniyeceğim. Becerebilirsem ve yollayabilirsem size yollamaya söz veriyorum. Belki Kıbrısda daha iyi bakılır. ( Biraz Nasreddin Hoca'nın eşşeği gibi oldu ama...)
Buket Aknar
28-01-2008, 18:08
Çok teşekkür ederim. Ben de en yakın zamanda Türkiye'den gelecek bir akrabama bu konuyu iletmeyi düşünüyorum. Siz Ankara Bauhaus'tan mı aldınız?
Kusura bakmayın Buket hanım dün gece Ankarada büyük bir elektrik kesintisi oldu ben de birdaha nete bağlanmadım bu yüzden sorunuzu görmemişim. Evet Ankara Bauhausdan aldm, fiyatına o zaman da hayret etmiştim. Benim bildiğim de kamelyalar bayağı pahalı çiçeklerdi. (Açmadığı için uzuza satmış olmasınlar...)
Buket Aknar
29-01-2008, 20:23
Ben de bu arada araştıracağım. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
merhaba Buket hanım,
Adana'da bana verilen fiyat da 140ytl, boyu 1m. civarı ve hiç çiçeği falan yok üzerinde.Yalnız bitki gerçekten çok güzeldi :)
Buket Aknar
01-02-2008, 10:14
Demek ki Adana ile Kıbrıs ayni zaten mesafe de yakın ya!!!
Ben dayanamadım aldım kamelyayı, hiç çiçek yok demişim yukarıda ama üzeri tomurcuk dolu şimdi, o zaman gördüğümde yok muydu, uzaktan bakınca mı göremedim bilmiyorum.
Üzerindeki etikette "Japonica Temptation - f.medio rosso venato bianco" yazıyor, internette bakındım ama temptation cinsi kamelya göremedim, bilgi bulamadım.
Bu cins üzerine bilgisi olan varsa, paylaşırsa çok sevinirim.
aysemelike
04-02-2008, 15:30
Kamelya Asya kökenli, gölge ve yarı gölgede yatişen, herdem yeşil, soğuğa dayanıklı 1-1.5 m boylanan bir çalı türüdür ancak kardan korunması gerekir. Beyaz, kırmızı ve pembe tonlarında çiçekleri vardır.
Son zamanlarda saksıda yetiştirilme oranı artmıştır ancak saksıda biraz nazlıdır.
Nerde yetiştirirseniz yetiştirin, iyi geçirgen humuslu toprak ister, toprağı nemli ama çok ıslak olmayacak, suyu sever...
Direk güneş ışığında yanar, bu nedenle bahçede yarı gölge-gölgede saksıda ise iyi ışık alan güneş görmeyen bir yerde yetiştirebilirsiniz.
Budama istemez, sadece düzensiz görünen **** kurumuş dalları temizlemeniz yeterlidir.
Yaz ortasında sıcaklarla birlikte tomurcuklanır, tomurcukları kış ortasına kadar sessiz kalır ve soğuklarla birlikte açmaya başlar...
İç mekanda saksıda olanlarda bu nedenle sıcak içi ortamlarda tomurcuk dökülmesi olabilir. Kışın saksınızı serin verandaya **** balkona alabilirsiniz...
Tomucuklu ve çiçekli iken gübrelememenizi öneririm....
Fiyatları çok değişken ama katmerlileri özellikle büyük şehirlerde oldukça pahalıya satıyorlar...
Selamlarımla....
Bunlarda benim kamelyalarımdan bir iki örnek...
Buket Aknar
04-02-2008, 19:50
Ben de kamelya aldım. Benimki beyaz. Üzerinde 2 tane tomurcuğu da var.
Nette araştırdığımda tomurcuklu iken yer değiştirmemek gerektiği yazıyor. Acaba bir zarar görür mü?
Bu arada saksısını değiştirmem gerektiğini de düşünüyorum.
Direk bahçeye değil de önce daha büyük bir saksıya mı eksem.
Buket Hanım, sonunda yine bahçeye alacaksanız doğrudan oraya almak uygun olmaz mı acaba?
Melike Hanım, kırmızı, katmerli kamelyanız çok çok güzelmiş, güle güle büyütün.
aysemelike
06-02-2008, 08:56
Buket hanım,
Bence de direk bahçeye ekmeniz daha uygun olabilir ama kıbrıs da gölgede olmasına ve mümkünse toprağının kuru kalmamasına dikkat etmelisiniz....
Buket Aknar
06-02-2008, 10:36
Sevgili dostlar; Ben de, önce uygun boyda bir saksı ile bahçede ekmeyi düşündüğüm yere ekmeyi, eğer yazı geçirebilirsem de oralarda bir yere toprağa dikmeyi düşünmüştüm.
Saksı ile olursa; durumu kötüleşirse uygun olabilecek başka yerlere de taşıyabileceğimi düşünmüştüm. Kaybetmekten korkuyorum da!!! Yukarıda sevgili Beniben, geçen yazki aşırı sıcaklarda kendisininkini kaybettiğini yazınca, aklıma bizim kavurucu sıcaklar geldi!!!
Buket Aknar
06-02-2008, 13:19
Aldığım kamelya'mın fotoğrafı. Tomurcuklarını da eklemeyi uygun gördüm. İnşallah açtıklarını da görüntüleyebileceğim (ölmezse).
aysemelike
07-02-2008, 09:36
Sevgili Buket hanım,
Kamelyanızın saksısı bence boyuna göre çok küçük ve yan dallanması da çok az.
Bahçede kuruma riski madem bu kadar çok o zaman tomurcukları açar açmaz, çiçek solunca hemen en az iki boy büyük saksıya alın, serin bir yere koyun derim. Yerini fazla oynatmayacağınız bir bölge seçin. Yazı tamamen gölgede ama açık havada geçirsin, kışın zaten sizin oralarda korumanıza bile gerek yok...
İki boy büyük saksıya alınca hemen gelişmesini beklemeyin, önce köklerini büyütecektir, sonra dallanacaktır...Hatta üste uzamış dalı keserseniz yan dallanma da artacaktır....
Suyunu eksik etmeyin..
Güle güle büyütün...
Buket Aknar
07-02-2008, 14:21
Melike hanım, verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyorum. Bahçede kurumasından korkmamın sebebi yaz aylarında Kıbrıs'ta hava sıcaklığının 43-45 dereceye kadar çıkmasındandır. Araştırdığımda Kamelya'nın sıcağı sevmediğini öğrendim.
Bu arada kamelya'mı akşam bahçeye çıkardım. Bebek gibi, yavaş yavaş ve alıştıra alıştıra bahçeye almaya çalışıyorum. Saksısına gelince, aslında ben hemen değiştirmeyi düşünüyordum. Bu durumda biraz daha bekleyeceğim.
Bunların yanı sıra kesmem gereken yeri fotoğraf üzerinde işaretleyebilir misiniz?
Tekrardan çok teşekkür ediyorum.
Buket Aknar
20-02-2008, 20:13
Ben cevap beklerken, Kamelya'm çiçek açtı. Buradan paylaşmak istedim. MSaygın, doğrusu sizinkini de merak ettim. Fotoğraf ekleyebilirmisiniz?
BenBen1967
21-02-2008, 11:12
Sıcaklar bastırdığı zaman gölgelik bir yere taşımanızda fayda görüyorum.Malum geçen yıl bendeki aşırı sıcaklar yüzünden kurudu.;)
merhaba,
Aldığım gün çektiğim bir fotoğrafı ekliyorum.Ne yazık ki eve geldikten sonra, havaların soğuğundan mı bilmiyorum biraz hırpalandı.Yapraklar da hafif bükülmeler ve biraz sararma var.Fırsat bulunca yeni bir fotoğraf da eklerim.
30657
Buket Aknar
21-02-2008, 20:39
MSaygın; sizinki maşallah bol tomucuklu. Çiçekleri ne renk ?
Buket Aknar
21-02-2008, 20:42
Sıcaklar bastırdığı zaman gölgelik bir yere taşımanızda fayda görüyorum.Malum geçen yıl bendeki aşırı sıcaklar yüzünden kurudu.;)
Sevgili Benben1967, sizin edindiğiniz bu acı tecrübeyi okuduktan sonra ben de korkumdan kamelya'mı saksıya dikmeye karar verdim. Amacım bizdeki kavurucu sıcaklarda kamelya'yı uygun ve gölge yere taşımaktır.
Evet, çok fazla tomurcuk var, fotoğrafta göründüğünden de fazla.Rengini bilmiyorum henüz açan yok, muhtemelen beyaz, etiketinde "bianco" yazıyor, İtalyanca beyaz anlamında.
denizakvaryumu
11-04-2008, 18:13
http://www.greennurseries.com/wintergarden/index.html#112
http://www.duncannurseries.com/camellias.htm
Bu linkten kamelyanızın hibrit isimlerini bulabilirsiniz.
Bu da kamelyam şimdilik sadece yapraklanıp gelişiyor...
Herkese merhaba;
Yaklaşık bir yıl önce almış olduğum kamelyam ölüyor ve nedenini çözemedim :(. Yapraklarının üstünde kahverengi lekeler var ve yeşilken dökülüyorlar. Fotoğrafları yolluyorum yardımcı olursanız çok mutlu olcam :(
yeşiLmavi
31-12-2008, 18:49
Şubat-Mayıs ayları arasında büyük gösterişli çiçek açar. Çiçekleri katmerli, yarı katmerli **** yalın kattır. Beyaz, pembe, kırmızı renktedir. Rüzgarsız, gölge, yarı gölge alanlarda yetişir.
Asitli toprağı sever. Yavaş büyür.Yakıcı güneş, kar ve don çiçeklerine zarar verir. (-10 dereceye kadar dayanır)
Melek Altınay
28-01-2009, 11:08
Kamelya severler merhaba;
Ben de iki gün önce bir beyaz kamelya aldım. Şimdilik mutlu, gardenia ile yanyana duruyorlar. Bakımları benzediği için bir sorun yaşamadan bakabileceğimi düşünüyorum, bakalım kısmet. Üzerinde epey tomurcuğu var. Çiçeklerinden biri ikiz gibi **** iki tomurcuk çok yakındı; dün akşam açmıştı ve sırtında bir tane daha çiçek var. Sanki açarken onu biraz bozmuş ama olsun yine de güzel. En kısa sürede resmini çekip koymayı düşünüyorum.
Adalet Yağcı
28-01-2009, 11:59
Kamelyaların yapraklarına bakarak cinslerini anlamak mümkünmü acaba.
Yüklenen bütün kamelya fotoğraflarını inceledim, kamelya olduğundan emin olduğum bitkimin yaprakları sanki daha ince ve uzun gibi(sayın Basbahcivan göndermişti)
Benim tahminim, yalınkat olduğu hakkında.
Melek Altınay
01-02-2009, 14:20
Merhabalar;
İşte benim kamelyam:
61028
61029
61030
İklimsiz
06-02-2009, 11:49
Tomurcuklar 3 aydan uzun bir süre açmadan bekledi:cool:
61715
Çok güzel bir çiçek, kokusuna da bayılırım ama fırsat olup da bir tane edinemedim. Çoğaltılması nasıl oluyor acaba?
Koyu yeşil
17-02-2009, 10:43
Bu yaz aldığım kamelyamın yaz boyunca tomurcukları üzerindeydi. Sabırla, nerdeyse 8 ay boyunca iyi su verip, gölgede tuttum. Şimdi ilk goncasını açıyor. Bu kadar uzun zaman tomurcuklu bekleyen çiçek görmemiştim gerçekten. Daha epey goncası var üzerinde. Bu sabah eşim balkonda saksıyı elinden balkon zeminine düşürünce attığım çığlık sokakta yankılandı. Biraz utandım o çığlıktan tabii ama düşünsenize bunca zaman beklemişsiniz tam çiçek açarken darmadağın olacak...Neyse ki sapasağlam atlattı kazayı.
Melek Altınay
02-03-2009, 09:38
Merhabalar;
Benim kamelyam bir tanecik çiçek açtı. Sonra o çiçeği geçti. Bir sürü tomurcuğu var, bunlardan iki tanesi çok olgunlaştı; oh dedim açacaklar. Onların açmasını beklerken başka bir tomurcuğu açmaya başladı ama bunların dış yaprakları kuruyup kahverengi oluyor. Olgunlaşan bütün tomurcukların dış yaprakları kahverengi. Tomurcuk dökülmesi yok. Toprağını sürekli nemli tutuyorum, yapraklarına su sıkıyorum. Su sıkarken bozulmasın diye çiçeklerini kapatıyorum. Anlamadım gitti. Vitaminli mineralli su veriyorum. Arkadaşlar bu durumla ilgili bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim...
Merhaba arkadaşlar. Benim kamelyam aylardır oldukça sağlıklı ve üstü tomurcuk dolu bir vaziyette bekliyordu. Yeni yeni açmaya başladı. Ama çiçekler dış yapraklarından başlayarak kararmaya başladı. Açamadan kuruyacaklar gibi bir görünümleri var. Bunun sebebi nedir? Bilen varsa acil yardım bekliyorum.
Mehmet Çetin
07-03-2009, 17:15
merhabalar. çelik alabileceğim 20 adet büyük kamelya fidanım var. ürütimini deneyen arkadaşların bana ne yapmam gerektiği tavsiyelerini bekliyorum. tutarlılık konusnda çelik, tohum **** daldırma, hangisinde tutma oranını yüksek sağlayabilrim. birde çelik ile üretimde lider sürgünlermi kullanılıyo. uzun bir dal kesip 10 ar cm lik çelikler yapsam **** gözlerine göre kesip yapsam olurmu. isteyen arkadaşlara çelikte gönderebilrim.
Melek Altınay
09-03-2009, 10:03
Sevgili susam aynı problem benim kamelyamda da var. Ne yapacağız biz bilemiyorum????
Bilen arkadaşlarımız mutlaka vardır. Bu sıkıntımızı en kısa zamanda bir tanesi farketse de yardım etse...
Mehmet Çetin
10-03-2009, 20:06
merhabalar. çelik alabileceğim 20 adet büyük kamelya fidanım var. ürütimini deneyen arkadaşların bana ne yapmam gerektiği tavsiyelerini bekliyorum. tutarlılık konusnda çelik, tohum **** daldırma, hangisinde tutma oranını yüksek sağlayabilrim. birde çelik ile üretimde lider sürgünlermi kullanılıyo. uzun bir dal kesip 10 ar cm lik çelikler yapsam **** gözlerine göre kesip yapsam olurmu. isteyen arkadaşlara çelikte gönderebilrim.
arkadaşlar bu konuda bana yardımcı olan olursa çok sevinicem...
Adalet Yağcı
27-03-2009, 11:40
Geçen hafta Pazar günü Koçtaş'ta Kamelyalar gördüm, kocaman saksılarda bir hayli gelişmişlerdi, kırmızısı pembesi ve beyazı vardı, bitkiyi incelerken bir yandan da görevli bilgi veriyordu, bir ara kırmızı kamelyanın alt gövdesinde kırılmak üzere olan 10cm. uzunluğunda bir dal gördüm, dururmuyum " aaa bakın yazık kırılmış" dedim, sonra da hemen ekledim "bunu alabilirmiyim" tabi dedi görevli, hemen dalı çıkartıp verdi.
Aslında bitkinin kendisini almak isterdim, fiyatı 90 tl. hem çok pahalı hem de arabaya sığmayacak kadar büyüktü.
Eve gelir gelmez, köklendirici hormon uygulayarak bitkinin alt yapraklarını koparıp diktim.
Şu ana kadar bitki sağlıklı görünüyor, bu başlıktan öğrendiğime göre, köklenme 8 hafta sürermiş, kaldı yedi hafta, yaşatabilirsem çok mutlu olacağım.
Koyu yeşil
27-03-2009, 13:56
Mehmet Çetin dilerseniz, üretim teknikleri başlığına bir gözatın, belki orada sağlıklı bir cevap bulabilirsiniz, fikrimce çelik alarak üretim yapmanız en mantıklısı ama siz gene de o başlığa bakın.
Adalet Yağcı
30-03-2009, 14:13
Bu gün tam 8 gün oldu kamelyamı çelikleyeli.
Çok iyi görünüyor, yapraklarda sararma yok, tutarmı dersiniz?
Alt yaprakların ucunu ben kesmiştim.
mormenekşe
17-04-2009, 00:29
merhabalar. çelik alabileceğim 20 adet büyük kamelya fidanım var. ürütimini deneyen arkadaşların bana ne yapmam gerektiği tavsiyelerini bekliyorum. tutarlılık konusnda çelik, tohum **** daldırma, hangisinde tutma oranını yüksek sağlayabilrim. birde çelik ile üretimde lider sürgünlermi kullanılıyo. uzun bir dal kesip 10 ar cm lik çelikler yapsam **** gözlerine göre kesip yapsam olurmu. isteyen arkadaşlara çelikte gönderebilrim.
Sayın Mehmet Çetin bende kamelya ile ilgili konulara bakıyorum.Şimdilik yeterli bilgiye sahip olmadığım için size yardımcı olamıyorum, ama kamelyalarınızdan gönderebileceğiniz çelik varsa talibim.Benim bulunduğum yerde bir kişide var bütün cesaretimi toplayıp utanarak çelik istedim ama olumsuz yanıt aldım :(
bi kamelyam olsun çok istiyorum ama çok pahalı olduğunu duydum siz çelik gönderirseniz ücretli olarak almak isterim.
Merhaba arkadaşlar
Ben de bugün bir Kamelya bitkisi sahibi oldum; hem de bu bitkiyi hiç tanımadan ve plansız bir şekilde meyve-sebze pazarından aldım.
Pazar alışverişine çıkmıştık; bir amcabey satmak için saksısıyla yolun ortasına koymuş ama tek bir çiçek başka yok.
Geçerken dikkatimi çekti üzerinde bir sürü goncası vardı adını sordum Kamelya, çok güzel çiçeği açar gül gibi dedi. Evde kendim yetiştirdim diye de ekledi.
Bu arada başka biri ile pazarlık yapıyorlardı. Neyse dedim yürüdüm.
Beş on adım sonra eşime çiçek hoşuma gitti satılmadıysa alayım dedim döndük aldık.
Hiç pazarlık yapmadım (ilk defa :-) ) zira 18 TL'ye bırakmamıştı benden önceki talipliye 20 TL'ye aldım gitti.
Yapraklarının yaz kış yeşil kaldığını, kendisinin balkonda baktığını bir sene evde tuttuğunu ama çiçek açmadığını bana da balkonda bakmamı tavsiye etti. Bende şimdilik balkona koydum.
Baktıkça daha da sevdim yeni nebatımı. Bedeni odunsu yaprakları koyu yeşil bu bile yeter bana zira ben daha çok yeşil salon bitkilerini seviyorum çiçek şart değil benim için. Evde tohumdan fıstık çamı yetiştiriyorum, bir adet benjamin, bir top şeklinde kaktüs ve bir tane de palmiye ağacım var.
Bu arada az önce ölçtüm de geldim Kamelyamın boyu 3,5 karış kadar yani yarım metreden fazlaca.
Pahalı mı aldım bi çiçekçiden falan mı baksaydım diye düşünürken forumda okuduklarımdan sonra ucuza aldığıma kanaat getirdim.
Lafı çok uzattım zannedersem kusura bakmayın arkadaşlar benim Kamelya maceram böyle başladı.
İnşaallah uzun yıllar yaşamasına vesile olurum sizin de desteklerinizle zira bakımı hakkında sizlerin paylaşımlarını takip edeceğim.
İyi akşamlar.
Adalet Yağcı
09-05-2009, 21:07
78 Nolu mesajımdaki kamelyam hâlâ yemyeşil ve diri yaprakları ile duruyor, neredeyse altı hafta oldu dikeli, sadece ortasındaki tomurcuk kısmı kurudu ve düştü, geri kalan kısmı sağlam görünüyor, sanırım tutturmayı başardım.
İklimsiz
09-05-2009, 21:08
Sayın Nebat, Trabzon' da çiçekçilerde kamelya bulamazsınız. Birkaç fidancıda ve bazen Moloz' da minibüs duraklarına yakın bir satıcı getirip satıyor. Bu satıcı 40 TL. den aşağı inmiyor, fidancılarda da boyuna göre aşağı yukarı aynı fiyatlardan satılıyor.
Sonuç, kamelyanızı gayet uygun almışsınız.
Yaz kış balkonda kalsın kamelyanız, yazın sulamaya dikkat edin. Yani sulamada cimri davranmayın. Yaprakların duruşundan anlayacaksınız zaten ne zaman su istediğini.
Güle güle büyütün.
Teşekkür ederim Sayın İklimsiz.
Söylediklerini okuyunca daha da sevindim fiyat konusunda.
Aslında aldığım amcabey de daha kıymetli bir çiçektir, çiçekçilerden falan bu fiyata alamazsın demişti.
Yarın resmini de ekleyeceğim inşaallah.
Saksı değişimi hakkında fikirlerinizi rica edeceğim daha büyük bir saksıya alsam mı diye düşünüyorum tabi çiçek açma zamanı geçtikten sonra.
İklimsiz
09-05-2009, 21:37
Saksınızın boyunu bilmiyorum ama çiçekliyken rahatsız etmeyin olur mu? Değişime karar verirseniz de bahçe toprağı kullanın.
delete61
09-05-2009, 21:37
Hayırlı akşamlar sayın Mehmet Çetin. Kamelyalarınızdan çelik alabildinizmi. Alabildiyseniz acaba banada gönderme imkanınız varmı. Şimdiden çok teşekkür ederim.
Sayın İklimsiz ''bu çiçeğin adı ne'' forumunda çiçeğimin cinsinin kamelya olduğunu netleştirdikten sonra size bir sorum daha olacak izninizle. Kamelya çiçeğinin yeni yaprakları kahverengimi çıkar yoksa benimkinde bir sorunmu var. Çiçeğim nisan başından beri sabah güneşi alan cam önünde duruyor. Sulamasını toprağı kurur gibi olunca yapıyorum. Hafta sonu yaprak gübresi aldım yapraklarını spreyledim bunun bir zararı faydası olurmu?
Paylaşımlarınız için çok teşekkürler.
Sevgiler
77930
77931
İklimsiz
12-05-2009, 11:48
Yeni çıkan yapraklarda görülen bu renk gayet normal, içinizi ferah tutun:)
Diğer uygulamalaranız da yerinde.
Koyu yeşil
12-05-2009, 11:52
Bence bitkiniz gayet sağlıklı görünüyor. O yapraklar çok taze olduğundan rengi farklı sanırım, olgunlaştıkça yeşil olacak gibi duruyor. (Limonda bu şekil yaprak veriyor mesela) Kamelyanızı açık havaya, direkt güneş almayacağı bir yere çıkarın ve yaz kış orda tutun, dış mekan bitkisidir. Kireçli sulardan hiç hoşlanmaz, sulamayı iyi su ile yapmalısınız.
Teşekkürler syn İklimsiz ve syn Koyu yeşil.
İçim rahatladı şimdi. Bütün çiçeklerimin sulamasını içme suyuyla yapıyorum zaten ama balkonum çok rüzgar alıyor ve Bursa'da kışlar bayaa soğuk geçiyor. Balkona çıkarmakta kararsızım. Geçen sene tomurcuklarının bir kısmı en ufak sarsında dökülüyordu :(. Bakalım bu sene nasıl olacak?
Tekrar merhaba arkadaşlar
Bugün internetten öğrendiklerim doğrultusunda gübre niyetiyle Kamelyamın toprağına bol miktarda yeşil çam iğnelerini bıçakla küçük parçalar haline getirerek üstünden ekledim ve köklerine zarar vermemeye özen göstererek iyice karıştırdım.
Bunun yanısıra Koçtaş'tan çiçekli bitkiler için satılan sıvı bitki besini aldım ama bundan henüz vermedim. Bunların etkisi üzerine bir tecrübem olmadığı için kullanmakta tereddüt ettim doğrusu. Bu tür besinleri tavsiye eder misiniz?
Ayrıca ben de kamelyamın resimlerini paylaşmak istedim. Lütfen maaşallah deyin :)
kopshtar
13-05-2009, 09:44
Sn Nebat;
20 tl ye aldığınız kamelya buysa bedavaya almış sayabilirsiniz kendinizi. Bursada bu boyda ve formda kamelyaya 60 dan aşağı kapı açmaz kimse.
Maaşallah ve güle güle büyütün kamelyanızı diyorum :)
Sn Nebat;
20 tl ye aldığınız kamelya buysa bedavaya almış sayabilirsiniz kendinizi. Bursada bu boyda ve formda kamelyaya 60 dan aşağı kapı açmaz kimse.
Maaşallah ve güle güle büyütün kamelyanızı diyorum :)
Teşekkürler Kalbara darısı başına diyorum ben de.
Dedim ya tamamen tesadüf eseri ve bitkiyi daha önceden hiç tanımazken pazardan aldım.
Araya taraya alsam bu fiyata ve bu güzellikte bir Kamelya alamazdım tabi.
Bunu sonradan araştırdıkça anladım.
Çiçekleri açınca resimlerini eklerim yine..
İklimsiz
13-05-2009, 16:28
Trabzon' da hangi semtte oturuyorsunuz Nebat? Sizin pazara mı gelsek acaba?:D
Trabzon'da Ayasofya Müzesi'nin yakınında cumartesi pazarından aldım iklimsiz.
Bu cumartesi yine gidip bakacağım satın aldığım amcabey getirirse sizin için alabilirim.
Ama elinde başka var mıdır bilmiyorum.
kopshtar
22-05-2009, 19:25
Sn Nebat;
Bugün sizin kamelyanın neredeyse sadece 2 dalı kadar açmak üzere olan kamelyanın fiyatını sordum 50 tl dedi vatandaş. Açmamış 1 daldan ibaret kamelyalar 30 tl. Daha önce olsaydı alırdım belki ama Sizin Kamelyayı gördükten sonra bize kamelya almak harammm... :)
Merhaba Kalbara
Bu sene itibariyle içimde defaten depreşip çevreye tesirli bir şekilde nükseden nebat sevgimden mütevellit hayranlık uyandıran bir Kamelyı iktisadi bir şekilde edinmem hususunda hayli talihli bir halde olduğumu kabul ediyorum.
Tekrar darısı başına diyorum.
Herkese ihtiramlarımı takdim ediyorum.
ve Kamelyamın yarı açmış olan goncalarının resimlerini ekliyorum...
Aziz Fayda
29-05-2009, 22:24
Aman Allah'ım bu ne güzellik, nazar değmesin diyelim. Sanırım devamlı iç mekanda.
Ben dış mekanda hangi çeşitlerini bulup yetiştirebilirim diye araştırıyorum.
Koyu yeşil
01-06-2009, 12:21
Sayın Nebat, ne kadar şanslısınız, kamelyanız müthiş! Maşallah, eminim bilgi edinmişsinizdir ama bu güzelliği görünce dayanamadım, bildiğim 1-2 şeyi paylaşmak isterim. Kamelya dış mekan bitkisi ve yazın yarı gölge bir yerde tutabilirsiniz, kışın içeri almayınız, soğuk seviyor ve kışın çiçek açıyor. Ama dikkatimi çeken sizin goncalar şimdiden açmaya başlamış, bu ilginç. Kamelyanıza şebeke suyu vermeyin, eğer İzmir'deki gibi kireçliyse tabi suyunuz. Kamelya kireçten hiç hoşlanmıyor.
Teşekkür ediyorum Koyu yeşil
Zannedersem Kamelyamı çok sevdim ve nazar değdi.
O güzelim goncalar açmaya başlamıştı en son eklediğim resimlerde göründüğü gibi.
Ancak daha sonra taç yapraklar dıştan birkaç kat daha açtıktan sonra çoğunluğu henüz açmamış olan goncalar kendiliğinden dökülmeye başladı. (Takriben goncaların 1/3'i döküldü)
Kamelyam ilk günden beri balkonda hep aynı yerde ve sabah güneşini hiç görmeyen tam batı yönünde bir yerde duruyor. Sulamaya da çok dikkat ediyorum iki akşamda bir hazır su ile suluyorum. İki kez de kullanma talimatına uygun olarak sulandırılarak kullanılan çiçekli bitki besininden verdim. Bilemiyorum belki yerini yadırgadı belki de toprağı verimsiz kaldı.
Henüz açmayan epeyce goncası var inşaallah onlar sağ sağlim açarlar.
kopshtar
04-06-2009, 08:55
Tüh, o kadar da maaşallah demiştik halbuki :(
Üzülmeyin bence mevsimsel olarak bu tür durumlar olabilir.
İklimsiz
04-06-2009, 10:32
Kamelyalar bu mevsimde açmaz zaten, üzülmeyin.
Bulunduğu yerde tutmaya devam edip sulamaya çok dikkat edin. Susuz kalmasın. Yapraklar azıcık kurumaya yüz tuttuğunda toparlanamayabiliyorlar. Böyle oluyor diye abartıya da kaçmayın.
serdarulusoy
14-10-2009, 20:54
5 yaşındakı kamelya
kamelya bitkisine ihtiyacı olan okurlara bu konuda yardımcı olabilirim
Bu da benim kamelyam. Dün aldım. Şimdilik balkonda duruyor. Yerini belirleyince bahçeye alacağım. 35 TL'ye aldım. 4 dalı çiçekli.
kamelyavadisi
25-03-2010, 08:21
arkadaşlar merhaba.Ben foruma Rize'den katılıyorum. Öğretmenim. İki Yıldır kamelya yetiştiriciliği üzerine çalışmalarım var. teşekkür ederim.
www.kamelyavadisi.com
kamelyavadisi
25-03-2010, 08:34
yetiştirdiğim kamelyalardan iki farklı tür.
merkürvenüs
27-03-2010, 13:07
Merhaba,
Çok uzun süredir kamelya almak istiyordum bugün Bauhaus'ta yaklaşık 50 cm boyunda ve 20 liraya görünce dayanamadım aldım. (Almak isteyen arkadaşlarıma fikir vermesi açısından )
İyiki almamışım burda bir fidanlık 70 TL dedi. 40-50 cm.
Ben de geçen hafta 25tlye Bauhause'tan aldım pembe benimki birde kırmızı alsam çok iyi olacak.Benimki 80cm var
İzmirde yetişir mi acaba ?
Buket Aknar arkadaşımız Girnede başarılı olduysa olur gibi geliyor .
Kış aylarında açıyor olması çok güzel .
merkürvenüs
27-03-2010, 20:02
Merhaba,
Sevgili Hhatice ben koyu pembe aldım açık pembe ve pembe-beyaz ebruli vardı, çiçekleri katmerli. Sn.Oğuzhan ben bugüne kadar 30 liranın altında kamelya görmediğim için hemen aldım, 70 lira o boy için gerçekten pahalı.
merkürvenüs
27-03-2010, 20:16
Merhaba Jezebel,
Bu ilk kamelyam yetiştirilmesi konusunda başlığı incelemeye başladım henüz bitiremedim ama ve incelerken Buket hanımın Girne'de, MSaygin'ın Adana'da yetiştirdirdiğini okudum sanırım sizde İzmir'de yetiştirebilirsiniz:)))
kamelyavadisi
02-04-2010, 09:01
kamelya tarlamdan görüntüler
kamelyavadisi
02-04-2010, 20:07
Arkadaşlar, kamelya üretimi yapıyorum. elimde çok sayıda kamelya çelikleri var. Bir kaç ay sonra türlerini belirleyeceğim. Sizlerle paylaşırım.
kamelyavadisi
02-04-2010, 21:30
Tarlam, kamelyalarım ve kamelya çeliklerimden bir demet
Sayın kamelyavadisi kamelya çelikleriniz ne zaman dikildi. Kamelyalarınız kaç yaşında:confused:
kamelyavadisi
02-04-2010, 22:30
Sayın.K
kamelya çeliklerini temmuz-ağuztos aylarında diktim. Tarladakiler ise bir yıllık fidelerdir.
kamelyavadisi
02-04-2010, 22:32
Bir başka tarlamda ise iki yıllık fidelerim var. onlar daha büyükçe
Sayın kamelyavadisi teşekkürler. Renkleri konusunda bilgi verebilir misiniz:confused:. Sadece kırmızı ve beyaz mı var. İki renk fotoğrafı ekli sanırım
Sevgili kamelyavadisi
Gerçekten çok güzel bir tarla hele açınca daha güzel olur.Etrafında da mis gibi çaylar görünüyor.Tebrikler .Başarılar.
Yetişkinleride görmek isteriz.
Sevgiler
Yedi renk tonu var bildiğim kadarıyla .
Açdıkça yayınlıyor sanırım .
Başarılar dilerim .
kamelyavadisi
03-04-2010, 20:15
Sayın kamelyavadisi teşekkürler. Renkleri konusunda bilgi verebilir misiniz:confused:. Sadece kırmızı ve beyaz mı var. İki renk fotoğrafı ekli sanırım
Bendeki kamleyalar 8 farklı türdedir. . Birde her rengin katmerlisi,ebruli si var. Kamelyalar genelde beyaz,kırmızı ve pembe renklerinin ağırlıkta olduğu türlerdendir. Bendeki renk türlerini sizinle paylaşabilirim.
kamelyavadisi
03-04-2010, 20:17
Sevgili kamelyavadisi
Gerçekten çok güzel bir tarla hele açınca daha güzel olur.Etrafında da mis gibi çaylar görünüyor.Tebrikler .Başarılar.
Yetişkinleride görmek isteriz.
Sevgiler
kamelya bahçesinin kenarında buluna çay bahçeleri dikkatınız çektiğine göre ,yöreye yabancı olmamalısınız sanırım. Kamelyalarım baharın gelmesiyle filizlenmeye başladılar. Çay toplama zamanı da geliyor.
kamelyavadisi
03-04-2010, 20:20
Yedi renk tonu var bildiğim kadarıyla .
Açdıkça yayınlıyor sanırım .
Başarılar dilerim .
kamelyaların çok sayıda renk ve türü olduğunu okumuştum. Benim elimde 8 farklı türde olanları var. Zaman içinde het türü elde etmek için çalışıyorum.
kamelyavadisi
03-04-2010, 20:42
Benim vadide var olan türlerin fotoğraflarını paylaşmak istiyorum.
merkürvenüs
18-04-2010, 09:57
Merhaba,
Yaklaşık 20 gün önce kamelya almıştım ama hiç ilgilenemedim hala salonda duruyor, direk güneş ışığı almıyor ama çok iyi ışık alıyor. Üzerindeki bütün tomurcuklar çiçek açtı neredeyse ölmek üzereler. Çok sayıda yeni sürgün verdi, neredeyse her daldan sürgün verdi diyebilirim ve saksısı çok küçük.
Sizce şu aşamada saksı değiştirmelimiyim? Ve dışarı almalımıyım? (bulunduğu yerde keyfi iyi gibi ama dışarıda daha iyi mi gelişirdi?)
kamelyavadisi
22-04-2010, 05:52
Bence saksısını değiştirmelisin. Bu arada çiçekler hangi renk açmışlar.
merkürvenüs
25-04-2010, 13:18
Merhaba sn. kamelyavadisi çiçekler koyu pembe ve katlı açtı, görünümleri çok güzel. Tavsiyenize uyup saksısını değiştirecem.
kamelyavadisi
26-04-2010, 17:15
Bu yıl aldığım çeliklerin, baharın gelmesiyle filizlenmeye başladılar.
merkürvenüs
26-04-2010, 21:16
Sn.kamelyavadisi bende bir çelik diktim ve köklenip filiz vermesini bekliyorum. Sizin çelikleriniz kaç günde köklendi ve filiz verdi, yukarıdaki resimdeki gibi oldu?
kamelyavadisi
28-04-2010, 22:18
Sn.kamelyavadisi bende bir çelik diktim ve köklenip filiz vermesini bekliyorum. Sizin çelikleriniz kaç günde köklendi ve filiz verdi, yukarıdaki resimdeki gibi oldu?
Ne zaman diktiğini bilemiyorum. Fakat şunu söyleyebilirim ki, ben çelikleri eylül ayında diktim. Bu günkü 27-04-2010 itibarıyla durumları böyle.
merkürvenüs
28-04-2010, 22:25
27/03'te diktim yani ancak bir ay oldu. Anladığım kadarıyla çok beklemem lazım çoook:(((
kamelyavadisi
01-05-2010, 22:00
kamelyaların köklenmesi için yaklaşık 100-120 gün beklemelisin. Bu arada kamelya çeliklerinin fofoğrafını görmek isterim. Kolay gelsin.
kamelyaların köklenmesi için yaklaşık 100-120 gün beklemelisin. Bu arada kamelya çeliklerinin fofoğrafını görmek isterim. Kolay gelsin.
Sevgili kamelyavadisi biraz bilgilendirirmisin bizleri nasıl bir toprak kullandın her gün mü suladın ısıyı nasıl ayarladın kaç derecede tuttun ,benim anladığım eylül gibi ekilirse baharda filizleniyor .
kamelyavadisi
02-05-2010, 21:35
Sevgili kamelyavadisi biraz bilgilendirirmisin bizleri nasıl bir toprak kullandın her gün mü suladın ısıyı nasıl ayarladın kaç derecede tuttun ,benim anladığım eylül gibi ekilirse baharda filizleniyor .
Merhaba;
Ben kamelya çeliklerinde torf,perlit ve derekumu kullandım. Bizim bölgede hava sıcaklığı o aylarda 20-25 derece dolayında olur. Sulama için ise şunu söyleyebilirim. Yöremiz yağmurlu ve rutubetli olduğu için her gün sulamadım. İlk zamanlar iki günde bir suladım. Daha sonraları haftada iki gün suladım. Şu an için ise haftada bir gün sulamam yeterli oluyor. Sizin memleketi bilmediğim için. Ne söylesem sizi yanıltmış olurum. Ama şunu önerebilirim. Sabah veya akşam serininde gün aşırı sularsan yeterli olur sanırım. Kolay gelsin. Bu arada www.kamelyavadisi. com adresini ziyaret edersen bahçem hakkında görsel bilgi alabilirsin. Teşekkür ederim.
Sayın Kamelyavadisi harika bayıldım ne kadar çok kamelya var .Bunları satıyorsunuz sanırım .Toptan mı veriyorsunuz?
kamelyavadisi
14-05-2010, 23:09
Sayın Kamelyavadisi harika bayıldım ne kadar çok kamelya var .Bunları satıyorsunuz sanırım .Toptan mı veriyorsunuz?
Merhaba Hatice Hanım;
Kamelyalardan hoşlanmanız ne güzel. Evet elimde çok miktarda kamelya var. Henüz satış yapmadım. Zamanı gelince parakende ve toptan satmayı düşünüyorum. Sonuçta elimde 20.000 adet dikilmiş fide var. Bunlar parekende satmakla bitmez.. :)
benim de yaklaşık 20 cm boyunda bir kamelya fidem var..1.5 ay önce almıştım..birkaç gündür yapraklarını dökmeye başladı.. önce hafif siyah lekeler çıkıyor,sonra yaprak düşüyor...camın önünde yeterince ışık alıyor, suyunu veriyorum...sorun ne anlamadım..bugün 3. yaprak gitti..yardımcı olur musunuz?
Haklısınız kamelyavadisi ama buradan kamelya sevenlerin özellikle benim :)Siparişlerimi de dikkate alırsınız umarım .Kamelya sevmeyen varmıdır ? sanırım yoktur sadece yaprağı bile çok gösterişli her renginden olsa ne çok sevinirim :))
sevgili Funda dışarı çıkarın saksıyı ,burada W otelin önünde çok çok büyük saksılarda 2 tane kırmızı var o kadar güzel ki üzerine kar bile yağdı birşey olmadı hala çiçekleri var .Gelen geçen elliyor yapma bu sahi değil diyorlar .Sonra gerçek olduğunu anlıyorlar .
delete61
17-05-2010, 13:50
Umarım toptan satıpta bizleri üzmezsiniz sayın kamelyavadisi, özellikle katmerli va ebruli olanlardan almak isterim. Acaba açan çiçeklerin resimlerini ekleme imkanınız varmı.
kamelyavadisi
18-05-2010, 09:51
Umarım toptan satıpta bizleri üzmezsiniz sayın kamelyavadisi, özellikle katmerli va ebruli olanlardan almak isterim. Acaba açan çiçeklerin resimlerini ekleme imkanınız varmı.
Kesinlikle parekende alanlar üzülmeyecek. Elimde 8-9 farklı kamelya var. hepside birbirinden güzel.
k_donmez
10-06-2010, 18:51
Bahçede saksısıyla birlikte bir çok yer gezdikten sonra şimdiki yerini bulan kamelya, burada taze sürgünlerini vermeye devam ediyor. Etiketinde kışın dondan korunması yönünde uyarı bulunduğundan bahçeye dikemedim. Kış gelince ne yapacağımı bilemiyorum.
Bahçede saksısıyla birlikte bir çok yer gezdikten sonra şimdiki yerini bulan kamelya, burada taze sürgünlerini vermeye devam ediyor. Etiketinde kışın dondan korunması yönünde uyarı bulunduğundan bahçeye dikemedim. Kış gelince ne yapacağımı bilemiyorum.
Aynı durumdayım :(
Yalnız oturduğum yerde Beşiktaş'ta W otel var .Onun hızasında bir Cafenin önünde 2 tane fıçıda kışı geçirdiler üzerlerine kar da yağdı .İstanbul bu kış çok soğuk geçti .Gayet sağlıklılar baharda üzerleri kırmızı çiçekler doluydu .Hatta kaç kez rastladım .Yanından geçen insanlar yapma zannettip ellediler.
kamelyavadisi
22-06-2010, 09:14
Bahçede saksısıyla birlikte bir çok yer gezdikten sonra şimdiki yerini bulan kamelya, burada taze sürgünlerini vermeye devam ediyor. Etiketinde kışın dondan korunması yönünde uyarı bulunduğundan bahçeye dikemedim. Kış gelince ne yapacağımı bilemiyorum.
Arkadaşım;
Kamelyanın saksısını bir büyük boy yaparsan daha iyi sonuç alırsın sanırım.
Güzel görünümlü bir kamelyan var.
k_donmez
22-06-2010, 11:14
Arkadaşım;
Kamelyanın saksısını bir büyük boy yaparsan daha iyi sonuç alırsın sanırım.
Güzel görünümlü bir kamelyan var.
Sayın Kamelyavadisi
Bu mevsimde saksı değiştirmek uygun mudur?
shark2072
03-07-2010, 23:43
tohumlarından varsa benimlede paylaşabilirmisiniz....kargo ücretini karşılarım teşekkürler
kamelyavadisi
02-08-2010, 15:12
tohumlarından varsa benimlede paylaşabilirmisiniz....kargo ücretini karşılarım teşekkürler
kamelyanın tohumdan üretiminde iyi bir performans alacağınızı sanmıyorum.
ÇElik ile üretilen fideleri almalısın.
Görüntüsü çok güzel.Balıkesirde eski fuar alanında gördüm 3 tane 1 tanesi koyu pembe 2 tanesi açık pembe.Hamurdan yapılmış güllere benzeyen çiçekleri vardı.Bi ara bi kaç çiçekçiye sordum ama sanırım salon çiçekleri sattıkları için kamelya getirmiyorlarmış.Konuyu görünce Kamelya alma isteğim tekrar başladı umarım bu kez bulabilirim.
kamelyavadisi
12-08-2010, 10:46
Evet kamelyalar çok güzel dış mekan bitkileridir.
www.kamelyavadisi.com adresinden farklı türlerinide görmek fırsatınız vardır.
Kamelyanın kokulu olan cinsleri varmıdır .
Kokusu olsa güle müthiş bir rakip olurdu ;)
Sevgi Durul
24-08-2010, 21:04
Evet, bende ki beyaz ve kokulu.
Teşekkürler , kırmızı ve kokulu bir Kamelya almayı ben de istiyorum .
kamelyavadisi
09-09-2010, 22:45
Bu yıl için çelikleme çalışmalarına başladım.
Özel olarak aldığım cocopeat ve perlit kullandım.
Sonucunu bekliyorum.
Önümde sabırsızlıkla bekleyeceğim 90 gün var.
kopshtar
14-09-2010, 14:24
Evet, bende ki beyaz ve kokulu.
Kokulu kamelya ilk defa duyuyorum. Gardenya ile karıştırmış olmayasınız :confused:
Sevgi Durul
14-09-2010, 15:03
Ben kamelya diye aldım ve çok güzel kokuyordu. Şimdi çiçekleri geçti. Fotoğrafını çekip yüklerim, o zaman gerçekten kamelya mı değil mi anlaşılır.
kamelyavadisi
15-09-2010, 14:29
Kamelya ..............
kamelya vadisi merhaba. Önce forumdaki yazılarınızı, sonra kendi sitenizdekileri tek tek inceledim ve hayran kaldım. Emeğinize sağlık. Binlerce kamelyayı çıplak gözle görebilmeyi tasavvur bile edemiyorum. Perakende satış yapacağınızdan bahsetmişsiniz. Çok sevindim :) Satışlar başladı mı? Ben şiddetle talibim kamelyaya ;) Bilgi verirseniz sevinirim hocam. Sağlıklı günler dilerim.
kamelyavadisi
16-09-2010, 08:47
kamelya vadisi merhaba. Önce forumdaki yazılarınızı, sonra kendi sitenizdekileri tek tek inceledim ve hayran kaldım. Emeğinize sağlık. Binlerce kamelyayı çıplak gözle görebilmeyi tasavvur bile edemiyorum. Perakende satış yapacağınızdan bahsetmişsiniz. Çok sevindim :) Satışlar başladı mı? Ben şiddetle talibim kamelyaya ;) Bilgi verirseniz sevinirim hocam. Sağlıklı günler dilerim.
Sn nimehnu;
Yaklaşık 2 yıl önce başladığım kamelya yetiştiriciliğinde belli bir aşama kaydettim. Evet, binlerce kamelya fidelerim var. Yöremizde yabani otların bolca olmasından kamelya yetiştirmede zorluklarla karşılaştım. Başara bilirsem binlerce kamelya fidesini söküp başka bir teknikle dikmeyi düşünüyorum.
****** ilk hedefin toptan satış yapmaktır. Fakat sizlerin kamelyayla ilgilenmeniz beni mutlu etmiştir. Yöremize günün birinde gelirseniz size ikramımız olur. Kuşkunuz olmasın. Sağlıklı günler diliyorum.
kamelyavadisi
16-09-2010, 13:40
kamelya tarlasından bir görüntü..
Hocam üzülmedim dersem yalan olur :( siz toptan satışınızı yapın tabi. Fakat perakende olarak bize de ayırın lütfen. Forumdan benim gibi almak isteyen arkadaşların da olduğunu düşünüyorum. Saygılar...
kamelyavadisi
16-09-2010, 13:57
Merhaba;
Sanırım yanlış anlaşıldım. Parakende satış yapmıyorum demedim. Şu an için elimdeki fidelerin parakende satış için uygun olmadığını hatırlatmak isterim.
Bir fidenin fiatı 5 Tl . kargosu daha fazla olur. Bu teklifi hiç bir kamelya sevene layık görmem.
Yinede tepkin için teşekkür ederim.
kamelyavadisi
16-09-2010, 22:25
Tarladaki kamelya ve yabani otlar kardeşçe büyüyorlar.
kamelyavadisi
18-09-2010, 22:46
Kamelyalarımı otlardan korumak için yeni bir yöntem kullanıyorum..
Çok güzel olmuş ellerinize saglık.
kamelyavadisi
23-09-2010, 14:18
Çok güzel olmuş ellerinize saglık.
Sevim Hanım;
Temennileriniz için teşekkr ederim. Elimden geldiğince en güzelini yapmaya çalışıyorum.
kamelyavadisi
02-10-2010, 21:42
Haftasonu çalışması....
(http://www.kamelyavadisi.com)
kamelyavadisi
21-10-2010, 20:01
Dikime hazır kamelya fidelerim....
Harikasınız tebrik ediyorum sizi .Maşallah emeğinize sağlık .Bana her renginden yollayın aylar önce sipariş vermiştim zaten .
kamelyavadisi
22-10-2010, 13:55
Harikasınız tebrik ediyorum sizi .Maşallah emeğinize sağlık .Bana her renginden yollayın aylar önce sipariş vermiştim zaten .
Merhaba;
Kamelya yetiştirmek istemen beni mutlu etti. elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım. Sağlıcakla kalınız...
kamelyavadisi
24-10-2010, 22:56
Kamelya tarlasının bakımı tamamlandı....
k_donmez
28-10-2010, 20:15
Saksısı büyüyen kamelya kışı böyle geçirecek. Bol tomurcuk oluştu. Pembe beyaz çiçekleri gelecek yılın başlarında kendini gösterecek.
Sevgili Hhatice ' nın gönderdiği çelikler hiç ummadığım halde köklendi ;)
Renklerini bilmiyorum .
İki gün önce kibarca kulaklarını çektim , gelmiyorlar .
Şimdilik taşyünü tabletlerinde , seradalar , birer yaprak çıkarsınlar saksılarına alacağım .
Birinin tepesinde tomurcuk vardı , hala duruyor .
Sevgili jezebel tutmaz demiştin :) Ben tutacağını biliyordum .Bu hem benim hem senin başarın .Benim başarım çünkü çok uygun bir çeliği çok güzel kargoladım .Su kaybetmeden yerine vardı .Daha önemlisi bunu tuttursa tuttursa sevgili jezebel tutturur demiştim :)
Rengi pembe çok güzel bir pembe katmerli gül gül açıyor .Ben hepsi açtığında karşısında saatlerce oturuyorum .Çok seviyorum kamelyaları .Bana tüm çiçeklerin kraliçesi gibi geliyor .
Canım tevecühün ;)
Bakalım devamı nasıl olacak , ben umutluyum ...
kamelyavadisi
07-11-2010, 20:51
Haftasonunu fırsat bildim.
Tarlamın kalan kısmını yabani otlardan korumak için örtüledim.
bettyycim
07-11-2010, 21:08
Çok güzeller teşekkür ederim :)
kamelyavadisi
08-11-2010, 17:03
Çok güzeller teşekkür ederim :)
Sn Bettyycim;
Bu çalışmalar benim amatörce yaptığım çalışmalardır. İyi bir performans sergileyebilirsem kamelya yetiştirme işini geliştirmeyi düşünüyorum.
Beğeniniz bizlere moral vermiştir.
Teşekkür ederim.
Kokulu hibritlerin de olduğunu duymuşsunuzdur .
Belki , onlardan birkaçını getirtmek mümkün olursa , sizin tecrubelerinize dayanarak Türkiye 'de üretmek mümkün olur .
Kokuluların bazıları :
Hallstone Spicey
Kramer's Supreme
Sweet Emily Kate
High Fragrance
Marina Mist
Asian Moon
Küçük bir katalog (http://www.camelliagrove.com.au/show-fragrant-camellias-developed.php) .
Saygılar .
Sayın Hocam,
Yüreğinizi koymuşsunuz bu işe. Emeklerinize sağlık. Başarılarınız daim olsun.
Kamelya hem çiçek formu hem de yaprak yapısı nedeniyle beğendiğim bir çiçektir. Ama tabi bahçe şart.:(
Kolay gelsin...
kamelyavadisi
09-11-2010, 09:21
Kamelyalardan elde edilen çeliklerin köklenmeleri büyük bir hızla devam ediyor.
Sevgi Durul
10-11-2010, 19:52
Sayın kamelyavadisi, baharda aldığım ekteki kamelyamı, havalar soğuyunca içeri almıştım.
Şimdi yaprakları kararıp, dökülmeye başladı. Gördüğüm kadarıyla sizin kamelyalarınız dış ortamdalar. Yeniden dışarı alıp almamakta tereddüt ediyorum. Kamelyalarınızı don olayından nasıl koruyorsunuz? Teşekkürler...
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=146787&d=1274736242
k_donmez
10-11-2010, 21:39
Sayın SDurul,
Kamelya bir dış ortam bitkisi. Soğuk havayı seviyor. Ben bahçenin her yeri yazın tam gün güneş aldığından kalıcı bir yere dikemedim. Şimdi hava serinleyince de saksısı ile birlikte toprağa gömdüm. Baharda tekrar çıkarıp gölge ve serin bir yerde korumaya devam etmeyi düşünüyorum.
Sayın S.Durul,
Ekteki resim gardenya .Gardenya başlığında gerekli bilgiyi alabilirsiniz.
Sevgi Durul
10-11-2010, 21:41
Sayın k_donmez, teşekkür ederim. O zaman hemen dışarı almalıyım demektir.
Sevgi Durul
10-11-2010, 21:47
Sayın S.Durul,
Ekteki resim gardenya .Gardenya başlığında gerekli bilgiyi alabilirsiniz.
Sayın Oğuzhan, bitkimin gardenya olabileceği, bahçe sayfamda bir arkadaş tarafından söylenmişti. Satın aldığımda, çiçekçi kamelya olduğunu söyledi.
Ben her iki bölümü de inceledim. Bana, daha çok kamelya gibi geldi. Daha sonra, son halinin fotoğrafını ekleyip, bu ikilemden kurtulmak için sizlerden yardım alırım.
kamelyavadisi
10-11-2010, 22:53
Sayın kamelyavadisi, baharda aldığım ekteki kamelyamı, havalar soğuyunca içeri almıştım.
Şimdi yaprakları kararıp, dökülmeye başladı. Gördüğüm kadarıyla sizin kamelyalarınız dış ortamdalar. Yeniden dışarı alıp almamakta tereddüt ediyorum. Kamelyalarınızı don olayından nasıl koruyorsunuz? Teşekkürler...
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=146787&d=1274736242
Merhaba;
Yanılmıyorsam gördüğüm çiçek kamelya değildir.
Bizim yörede kış mevsiminde don olayı pek olmadığından dış ortamda yetişebiliyor.
Şu an tarlalarımdaki kamelyaların tamamı dış ortamdadır.
Üzerlerinden 2 kış geçti. Büyümeleri devam ediyor.
Sağlıcakla kalınız.
Sevgi Durul
10-11-2010, 23:26
Teşekkürler... Bitkim kamelya değilse, arkadaşların söylediği gibi gardenya olabilir sanırım.
bettyycim
11-11-2010, 08:38
Bende çok bilgin değilim ama sizin çiçeğiniz gardenya, bende de var ve bu mevsimde yaprak döküyorlar ama benim gardenyamda yaz kış balkonda duruyor, geçen sene İzmit'te don olmasına rağmen, gardenyama hiç bir şey olmadı ve mayısta açtı şu anda yeniden tomurcukta :) sevgiler. Sayın Oğuzhan, bitkimin gardenya olabileceği, bahçe sayfamda bir arkadaş tarafından söylenmişti. Satın aldığımda, çiçekçi kamelya olduğunu söyledi.
Ben her iki bölümü de inceledim. Bana, daha çok kamelya gibi geldi. Daha sonra, son halinin fotoğrafını ekleyip, bu ikilemden kurtulmak için sizlerden yardım alırım.
Sevgi Durul
11-11-2010, 09:38
Teşekkür ederim, sevgili bettyycim, ben de öyle sanıyorum. Bir de bu çiçeğin adı nedir bölümünde sorup kesinleştiririm. Sevgiler...
Sayın Oğuzhan, bitkimin gardenya olabileceği, bahçe sayfamda bir arkadaş tarafından söylenmişti. Satın aldığımda, çiçekçi kamelya olduğunu söyledi.
Ben her iki bölümü de inceledim. Bana, daha çok kamelya gibi geldi. Daha sonra, son halinin fotoğrafını ekleyip, bu ikilemden kurtulmak için sizlerden yardım alırım.
Üzgünüm ama çiçeğiniz gardenya.Çiçek yapıları farklı olan bir çok gardenya vardır.Yalın kat katmerli vs...
Fideleri, torf ve perlit karışımına dikip, sabah güneşini göreceği yere yerleştirdim. Biriktirdiğim yağmur suyu ile suluyorum.
Fideler gayet sağlıklılar. Hep beraber, çiçek açtığını da göreceğiz inşallah. Emeğinize sağlık, teşekkür ederim.
kamelyavadisi
17-11-2010, 07:46
fideleri fazla soğuk olmayan serince bir yerde tutarsanız büyümelerinde bir sorun yaşamazsınız.
Sıcaklar geldiğinde direk güneş ışığı almayan gölge ve yarı gölge ortamlarda büyütürseniz gelişmelerini kısa sürede tamamlar.
Bahçenizde kamelyaların daha iyi gelişeceğini de unutmayın.
Sulama
Bütün kış boyunca ve çiçeklenme döneminde toprak nemli tutulur. İlkbahar ve yazın bol su verilir. Temmuz’dan itibaren sürgünlerin daha iyi gelişebilmesi ve çiçek tomurcuğu oluşumu için 4-5 hafta süreyle verilen su azaltılır. Orantılı nemi yüksek tutmak için, yazın sıcak ve kuru havalarda bitkinin yapraklarına su püskürtülmelidir. Sulamanın oda sıcaklığında kireçsiz su-en iyisi yağmur suyu-ile yapılmasına özellikle dikkat edilmelidir. Çünkü Camellia’lar asit topraklarda yetişir ve kireçten hiç hoşlanmaz.
İklim Özellikleri
Kış döneminde asıl çiçeklenme dönemi olduğundan Mayıs ayına değin bitki sıcaklığı 4-7 C olan yerlerde bulundurulur. Mayıs-Kasım ayları arasında dışarıda yarı gölgeli bir yerde tutulabilir. Özellikle çiçeklenme döneminde yüksek orantılı nem ister. Yarı gölge yerleri sever. Yoğun gölge yerlerde bulundurulmaları halinde, çiçek tomurcukları derhal dökülür.
kamelyavadisi
17-11-2010, 09:30
agaclar.net üyelerinin bayramını kutlar, sağlıklı nice bayramlar dilerim.
Kamelyavadisi Ailesi
kamelyavadisi
21-11-2010, 17:26
Kamelya çeliklerimi kış için hazırlıklarını yaptım.
Gübrelerini ve üzerlerine çam talaşlarından bir örtü yaparak yağmurlama şeklinde suladım.
Artık fideler kışı bu şekilde geçirecekler.
bahtiyar02
21-11-2010, 17:42
Kamelya çeliklerimi kış için hazırlıklarını yaptım.
Gübrelerini ve üzerlerine çam talaşlarından bir örtü yaparak yağmurlama şeklinde suladım.
Artık fideler kışı bu şekilde geçirecekler.
Ellerinize sağlık çok güzel ve canlılar.Fidan satışınız varmı?
kamelyavadisi
21-11-2010, 19:42
Merhaba Bahtiyar02;
Satışla ilgili bilgileri Kamelya Fide konusundan öğrenebilirsin. Sağlıcakla kalınız.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=22571
kamelyavadisi
23-11-2010, 14:24
Kamelya fidelerinin yabani otlardan korumak için örtü kullandım.
Fidelerin gelişim süreci hızlanarak toprağın nem kaybı önlenmiş olacak.
kasap.94
26-11-2010, 18:01
bahara kadar bahçede bu saksılarda kalsınlarmı.yoksa korunaklı bir yere almam gerekirmi
birde saksılara birer tatlı kaşığı demir oksit (saçı kıbrısı) vereyim mi .
kamelyavadisi
27-11-2010, 21:20
İşte kamelya çelikleme çalışmalarımdan bir kesit...
kamelyavadisi
27-11-2010, 21:29
bahara kadar bahçede bu saksılarda kalsınlarmı.yoksa korunaklı bir yere almam gerekirmi
birde saksılara birer tatlı kaşığı demir oksit (saçı kıbrısı) vereyim mi .
Merhaba;
Kamelyalar bahçende çok güzel görünüyorlar.
Dışarda kalmalarının bir zararı olmaz. Fakat aşırı güneş ışıkları ve çok soğuk günlerde zarar görebilirler.
toprağının nemli kalmasına dikkat edin. Ben gübrelerini vermiştim. Arzu ederseniz çok az verebilirsiniz.
kamelyavadisi
08-12-2010, 07:08
Bu mevsimde kamelyalar tomurcuklanır ve ardından rengarenk çiçeklerini açmaya başlar.
İşte onlardan iki örnek:....
Sevgili kamelya vadisinin bana yolladığı fidelerin şimdiki hali. kuruyan fidenin yanındaki fide kadardı hepsi. açık renk yapraklar bana geldikten sonra oluştu.
kamelyavadisi
15-12-2010, 07:00
Sevgili kamelya vadisinin bana yolladığı fidelerin şimdiki hali. kuruyan fidenin yanındaki fide kadardı hepsi. açık renk yapraklar bana geldikten sonra oluştu.
Baharın gelmesiyle yeni filizler oluşacak. Seneye kocaman kamelyaların olacak.
KAPTANzst
15-12-2010, 11:41
Burada saksıda oluşan yosunun zararı varmı . Önlem alınmalımı.
Bu mevsimde kamelyalar tomurcuklanır ve ardından rengarenk çiçeklerini açmaya başlar.
İşte onlardan iki örnek:....
çok güzeller tebrikler
kar-topu
15-12-2010, 18:18
Arkadaşlar benim kamelyamın tomurcukları kararmaya başladı, dondan korumak için merdiven boşluğuna aldım sizce sorun ne olabilir?
kamelyavadisi
15-12-2010, 21:32
Arkadaşlar benim kamelyamın tomurcukları kararmaya başladı, dondan korumak için merdiven boşluğuna aldım sizce sorun ne olabilir?
Merhaba kar-topu;
Kamelya tomurcuklarının kararması fosfat eksikliğnden olabilir.
Kamelyalar normal şartlarrda dış mekan bitkileridr. Saksılarda büyütmek bazen sorun yaratabiliyor. saksıda iken 5 derecenin altında etkilenebilir. Tedbirinizi ona gör almalısınız.
kamelyavadisi
kamelyavadisi
17-12-2010, 18:48
Kamelyalarımın tamamını dış ortamlarda yetiştirmekteyim.
Kışın soğuğundan, yazın sıcağından etkilenmiyorlar.
184680
Pembe açıyor .O kadar güzel ki saatlece seyredebilirim .
kamelyavadisi
19-12-2010, 20:02
İşte benim pembe kamelyam....
Çok güzel sayın kamelyavadisi .
Çok güzelmiş.Çiçek yapısı ve rengide süper.
kamelyavadisi
20-12-2010, 07:12
Çok güzel sayın kamelyavadisi .
Bende sizin kamelyanın çiçeğini sabırsızlıkla bekliyorum.
bettyycim
20-12-2010, 08:58
Rüzgardan korkup içeri aldığım kamelyalardan biri yeni yapraklar verecek sanırımırm üç-dört yerden tomurcuklu, çok mutluyum :D
Sayın Kamelyavadisi
Fidelerim küçük saksılarda dışarıda durmakta. Kar yağınca etkilenir mi fideler. Korunaklı bir yere almam gerekir mi. Toprağa dikili büyük olanlar eksi derecelerden etkilenmiyor ama bunlar fide.
kamelyavadisi
20-12-2010, 11:56
Sayın Kamelyavadisi
Fidelerim küçük saksılarda dışarıda durmakta. Kar yağınca etkilenir mi fideler. Korunaklı bir yere almam gerekir mi. Toprağa dikili büyük olanlar eksi derecelerden etkilenmiyor ama bunlar fide.
Merhaba;
Kardan etkilenmelerini sanmıyorum. Gülegüle büyütün.
kamelyavadisi
20-12-2010, 11:57
Rüzgardan korkup içeri aldığım kamelyalardan biri yeni yapraklar verecek sanırımırm üç-dört yerden tomurcuklu, çok mutluyum :D
Filizlenmeleri baharı bulur. Güle güle büyütün.
bettyycim
20-12-2010, 13:09
Teşekkür ederim, Sayın kamelyavadisi ;)
Merhaba. Kamelya çiçeği ile ilgili bir site'de bilgiler buldum. sabah güneşi almayan yerler diyor. bu ne kadar doğru bilemiyorum. sayın Kamelyavadisi sizin dediğiniz sabah güneşi alsın. ama burada sabah güneşi almasın diyor kafam karıştı.
Kamelya Çiçeği Ortamı
Kamelya yarı gölgeli özellikle sabah güneşi almayan, poyraza kapalı ortamlarda iyi gelişebiliyor. Yazın fazla sıcak, kurak olmayan, rutubetli, özellikle ormansı asitli topraklarda yetişiyor
kamelyavadisi
21-12-2010, 17:49
Merhaba. Kamelya çiçeği ile ilgili bir site'de bilgiler buldum. sabah güneşi almayan yerler diyor. bu ne kadar doğru bilemiyorum. sayın Kamelyavadisi sizin dediğiniz sabah güneşi alsın. ama burada sabah güneşi almasın diyor kafam karıştı.
Kamelya Çiçeği Ortamı
Kamelya yarı gölgeli özellikle sabah güneşi almayan, poyraza kapalı ortamlarda iyi gelişebiliyor. Yazın fazla sıcak, kurak olmayan, rutubetli, özellikle ormansı asitli topraklarda yetişiyor
Tekrar merhaba;
Aslında her ikimizde doğruyu söylüyoruz.
Yapılan yorumlar bölgeye göre değişebiliyor. Ben kamelyaları yarı gölgeli yerlerde büyütmeye çalıştım. İyi bir performans alamadım. Çünkü rize'nin iklimi o yoruma uygun değildi.
Gaziantep için şunu söyleyebilirim, Şu an kış mevsimindeyiz. Sabah güneşinin hiç bir zararı olmaz. Hatta faydası olur. Yaz mevsimi için aynı şeyi söyleyemem. Yaz mevsiminde yarı gölgeli yere alırsanız daha iyi olur.
Her zaman için toprağını nemli tutmak gerekiyor. Çiçeklenme döneminde fazl su vermek doğru değil. 2-3 güne bir. Yazın ise elinizden geldiğince gün aşırı su vermeye çalışın. Birde kamelyalar kireçli toprağı ve kireçli sudan hoşlanmaz. En güzeli yağmur suyudur. Baharda filizlenme bşladığında çok az fosfat ve asit içerikli gübre verebilirsiniz.
Sorunları paylaırsanız yardımcı olmaya çalışırım. Teşkkür ederim.
Not: O yöreyi bildiğim için böyle bir açıklmada bulundum.
İyi geceler Kamelyavadisi. Ben bu gün kamelyalarımı yeni saksılara diktim ama bir kaç tane solucan vardı saksının içinde kaldı. solucanlar zarar verirmi çiçeklere. solucanları temizlemelimiyim?
kamelyavadisi
22-12-2010, 07:15
İyi geceler Kamelyavadisi. Ben bu gün kamelyalarımı yeni saksılara diktim ama bir kaç tane solucan vardı saksının içinde kaldı. solucanlar zarar verirmi çiçeklere. solucanları temizlemelimiyim?
Merhaba;
Kamelyaların yeni durumlarını saksılarda görmek isterim.
Solucanları rahatsız etme:)
Sağlıcakla kalınız.
gilaburu
24-12-2010, 22:53
Bu çeliklerdeki tek yaprak dökülüyor mu ? Yoksa çelik köklenene kadar duruyor mu ?
Tamamen yapraksız olarak dikince tutmuyor mu ?
iyi akşamlar
kamelyavadisi
27-12-2010, 07:17
Kamelyalar bu aydan itibaren tomurcuklanarak çiçeklerini göstermeye başlarlar.
Her Eve Bir Kamelya
kamelyavadisi
27-12-2010, 18:21
Kamelyalar kireçli toprağı ve kireçli suyu sevmeyen bir çiçektir. Elinizden geldiğince bunlara dikkat etmelisiniz
kamelyavadisi
09-01-2011, 15:55
Haziran ayında çelik olarak diktiğim kamelyalar kök gelişimini büyük bir hızla yerine getiriyorlar.
Yarın üst kısımlarına saman ve hindistan ceviz parçalarından malç yapacam.
Kamelyaya neden malçlama yapıyorsun Oğuzhan. Malçlamadan önce gübre koyuyormusun. Malçlama soğuk ve sıcaktan koruma amaçlı değil mi, ben yanlış mı biliyorum.
Hazır gübreleri yeni konulmuş.O yüzden şu an için gübre koymuyorum.Malüm benimkiler saksıda topraktaki asit düzeyini ve nemini korumak için malçlama yapıyorum.Hemde soğuktan korumak için.
Benim saksıda fidelerim var, onları malçlıyayım o halde. Teşekkürler Oğuzhan.
kamelyavadisi
10-01-2011, 21:43
Yakında çiçekleri açacak olan kamelyam...
Merhaba;
Kardan etkilenmelerini sanmıyorum. Gülegüle büyütün.
Ben korktum .Küçükleri korumaya aldım .Bu sene havalar güzel gidiyor ama geceleri soğuk oluyor.
Rica ederim.Malçlamaya genelde her bitki olumlu cevap veriyor.
kamelyavadisi
29-01-2011, 11:46
Bu aylarda kamelyalar çiçeklerini açmaya başlıyorlar.
Farklı renkteki kamelyaları bir arada görmek insana huzur veriyor.
Bizim bitkiler ne zaman açar?
Bu sene bekliyelim mi sn.hocam?
190807
190808
Benimkiler henüz açmadılar.Bekliyoruz.
kamelyavadisi
30-01-2011, 17:46
Bizim bitkiler ne zaman açar?
Bu sene bekliyelim mi sn.hocam?
Sizinkiler henüz fide oldukları için bu sene açmazlar. Baharda yeni filizler açacak. Seneye açmaya başlarlar.
kamelyavadisi
30-01-2011, 17:47
190807
190808
Benimkiler henüz açmadılar.Bekliyoruz.
Merhaba Oğuzhan Bey;
Bende sizin gibi sabırsızlıkla bekliyorum.
Bu arada kamelyaların çok sağlıklı görünüyorlar.
kamelyavadisi
30-01-2011, 22:36
Fideleri aşırı güneş alan ortamlara dikmezseniz iyi olur. Bunun yanıda kamelyalar kireçli toprağı ve kireçli suyu pek sevmezler. Toprağının nemli kalması gerekiyor.
İyi bir ortam bulduklarında çok güzel gelişim gösterirler.
Fideler saksıda oldukları için bahara kadar evinizde kalabilirler. Havalar ısınmaya başladığında dikimini gerçekleştirirsiniz.
kamelyavadisi
30-01-2011, 22:41
Çiçeğini yeni açan bir kamelyam
Sn. Kamelyavadisi, katmerli ve yalınkat çiçekli kamelyaların gelişimi, çiçeklenmeleri farklı mı? Genelde katmerli çiçekler az sadıda ve güzel olur, yalınkatlar daha çok çiçek açar, kamelyalarda da böyle midir?
ciceksever70
31-01-2011, 08:13
Ben kisin bahcede ekili olanlarin üstünü örttüm. Merakla sonucu bekliyorum. Bu kisi cikarirsa yeni ilavelerim olabilir, cok cok asil duruslu bir bitki cünkü.
Sayın Kamelyavadisi, kamelyaların çiçek açması için gübreleme konusunda ne önerirsiniz? Ben maalesef 3 senedir çiçek açtıramadım, tomurcuklar çiçek açamadan dökülüyorlar.
191095
Çok tomurcuk var .Bir iki tane açtı .Şimdi bu tomurcukların açmasını bekliyorum .
Katmerli çok güzel bir pembe
Merhabalar bisey sorucam sizlere.kamelya lar dan disari ortamda cicekli iken alip cogaltmak olurmu. yani bitki yasarmi yasamaz mi. kokden cogaltim ciceksiz zamanda yesil iken mi yapilmalidir.
tesekkurler
kamelyavadisi
01-02-2011, 20:47
Sn. Kamelyavadisi, katmerli ve yalınkat çiçekli kamelyaların gelişimi, çiçeklenmeleri farklı mı? Genelde katmerli çiçekler az sadıda ve güzel olur, yalınkatlar daha çok çiçek açar, kamelyalarda da böyle midir?
Merhaba; Katmerli ve ebruli kamelyaların çiçekleri daha büyükçe olurlar. Benim sayfaya koyduğum kamelyalar katmerli ve ebruli türlerdendir. Genelde katmerlilerin sayısı az olmakla beraber çiçekleri daha alımlıdır.
Yalınkatlar pek tercih edilen türden değildir.
Sağlıcakla kalınız.
kamelyavadisi
01-02-2011, 20:50
Ben kisin bahcede ekili olanlarin üstünü örttüm. Merakla sonucu bekliyorum. Bu kisi cikarirsa yeni ilavelerim olabilir, cok cok asil duruslu bir bitki cünkü.
Merhaba; Kamelyanı resimleyip bizimle paylaşırsan çok memnun olurum.
Benimde çok miktarda ve farklı türlerde çiçek açan kamelyalarım vardı.
www.kamelyavadisi.com sitemden görme fırsatınız vardır.
Sağlıcakla kalınız.
kamelyavadisi
01-02-2011, 20:51
Sayın Kamelyavadisi, kamelyaların çiçek açması için gübreleme konusunda ne önerirsiniz? Ben maalesef 3 senedir çiçek açtıramadım, tomurcuklar çiçek açamadan dökülüyorlar.
Merhaba;
Kamelyalar çiçek açmadan dökülüyorsa fosfat ağırlıklı gübre vermeni öneririm.
kamelyavadisi
01-02-2011, 20:53
191095
Çok tomurcuk var .Bir iki tane açtı .Şimdi bu tomurcukların açmasını bekliyorum .
Katmerli çok güzel bir pembe
Merhaba;
Kamelyan harika görünüyor. Bende çiçek açmasını bekliyorum.
kamelyavadisi
01-02-2011, 20:56
Merhabalar bisey sorucam sizlere.kamelya lar dan disari ortamda cicekli iken alip cogaltmak olurmu. yani bitki yasarmi yasamaz mi. kokden cogaltim ciceksiz zamanda yesil iken mi yapilmalidir.
tesekkurler
Merhaba;
Şayet kamelyaları çelikten(sürgün) çoğaltmak istiyorsanız, mayıs ve haziran aylarında budama yaptığınızda elde ettiğiniz sürgünleri toprağa dikerek oluşturmalısınız.
Üretimle ilgili görsel resimlerimi www.kamelyavadisi.com siteme koydum. Oradan da takip edebilirsiniz.
kamelyavadisi
01-02-2011, 21:02
Çiçek açmış bir kamelyam...
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.