View Full Version : Kamelya (Camellia japonica fiore bianco)
kamelyavadisi
02-02-2011, 07:10
Merhaba ,
İlk aldığım fidelerde yapraklar dökülmeye başladı neden olabilir.
Havaların soğumasıyla etkilenmiş olabilirler. Gövdelerinde kuruma yoksa baharda yeni tomurcuklarını gösterirler. Beklemeliyiz.
Sn Kamelyavadisi, fidelerimin bazılarının yaprakları daha acık renk almaya başladı. Ne yapmam gerekir acaba. Dikerken bahce toprağı, perlit ve yanmış hayvan gübresi kullanmıştım.191202
Bu kamelya gecen sene bahceye diktiğim. Üzerinde bol tomurcuk var, yakında acacak gibi.191203
kamelyavadisi
02-02-2011, 11:32
Sn Kamelyavadisi, fidelerimin bazılarının yaprakları daha acık renk almaya başladı. Ne yapmam gerekir acaba. Dikerken bahce toprağı, perlit ve yanmış hayvan gübresi kullanmıştım.191202
Bu kamelya gecen sene bahceye diktiğim. Üzerinde bol tomurcuk var, yakında acacak gibi.191203
Merhaba;
Fideler sağlıklı görünüyorlar. Havaların ısınmasıyla bahçeye dikebilirsin. Renkleri ve yapraklarının farklı oluşları türlerinden kaynaklanabilir. Elimden geldiğince farklı türlerden gönderdim.
Toparlanacaklarını umuyorum. Yakında yeni filizlenmeler olacak. O zaman eski yapraklarını dökmeleri normaldır.
Bendeki kamelyaların da açmalarını bekliyorum.
Sağlıcakla kalınız.
Teşekkürler Sn Kamelyavadisi.
Fazla yaprak dökülmesi olmadı fidelerimde. Yanlız 2 fidem kurudu, sanırım köklere zarar verdim dikerken:(
Fidelerden bir tanesi, yeni sürgün ucu cıkmaya başlamış.
Acık renk yapraklar, sonradan cıkan yapraklar..
kamelyavadisi
02-02-2011, 15:07
Teşekkürler Sn Kamelyavadisi.
Fazla yaprak dökülmesi olmadı fidelerimde. Yanlız 2 fidem kurudu, sanırım köklere zarar verdim dikerken:(
Fidelerden bir tanesi, yeni sürgün ucu cıkmaya başlamış.
Acık renk yapraklar, sonradan cıkan yapraklar..
Fidelerinin büyümelerini buradan takip ediyorum. Yeni açan yaprakların açık renkte olmaları gerekiyor. Elindeki büyük kamelyadan zamanı gelince çelik alıp çoğaltabilirsin. O konuda da size yardımcı olurum.
kamelyavadisi
05-02-2011, 17:22
Sayın Kamelyavadisi
Fidelerim küçük saksılarda dışarıda durmakta. Kar yağınca etkilenir mi fideler. Korunaklı bir yere almam gerekir mi. Toprağa dikili büyük olanlar eksi derecelerden etkilenmiyor ama bunlar fide.
Karlar altındaki kamelyalar
kamelyavadisi
09-02-2011, 22:53
Kamelyalar karlar altında bir başka güzel görünüyorlar.
kamelyavadisi
15-02-2011, 16:03
Her kamelya fide safhasında birbirine çok benzerler.
Büyümeye başladığında farklılıklar ortaya çıkar. Herbiri farklı renk ve görünümde çiçeklerini bize sunarlar.
Bahçelerimizin vaz geçilmez çiçeklerindendirler.
kamelyavadisi
19-02-2011, 19:46
193373
193374
193375
k_donmez
03-03-2011, 22:54
Kamelya Ankara'da kışı dışarıda geçirdi. Saksısıyla birlikte toprağa gömmüştüm. Ancak yapraklarında sararmalar oluştu. Tomurcuklar da canlılığını kaybediyor gibi. Bir hata mı yapıyorum?:(
kamelyavadisi
04-03-2011, 15:44
Kamelya Ankara'da kışı dışarıda geçirdi. Saksısıyla birlikte toprağa gömmüştüm. Ancak yapraklarında sararmalar oluştu. Tomurcuklar da canlılığını kaybediyor gibi. Bir hata mı yapıyorum?:(
Kamelyanın Ankara'da yetişmesinin zor olduğunu biliyorum. Çevrenizde başka yetiştiren var mı?
k_donmez
04-03-2011, 17:28
Seracılar geçen kış korunaklı bölgede çiçeklendiğini söylediler.
nurguldk
04-03-2011, 18:59
Kamelyanın Ankara'da yetişmesinin zor olduğunu biliyorum. Çevrenizde başka yetiştiren var mı?
Merhaba,
Ben de Ankarada dışarıda yetiştirmek istiyorum ama bu görüntü beni üzdü..Acaba saksısıyla değil de direk toprağa diksek, kışın dibine yaprak vs atıp üzerine de naylon geçirsek nasıl olur?
merhabalar,kamelyanın çeliğini aspirinli suya koyup üstüne poşet geçirdim yanlışmı yaptım acaba.bilgi verirseniz sevinirim.ilk kez gördüğüm bitki acil yardım lütfen,formada toprağa dikin **** suya koyun deniliyor ben hangisini yapmalıyım.
kamelyavadisi
09-03-2011, 21:35
Merhaba,
Ben de Ankarada dışarıda yetiştirmek istiyorum ama bu görüntü beni üzdü..Acaba saksısıyla değil de direk toprağa diksek, kışın dibine yaprak vs atıp üzerine de naylon geçirsek nasıl olur?
Ankara'nın ikim şartlarına uyum sağlayacağı hakkında bilgim yok. Belkide denemekta fayda vardır.
Sağlıcakla...
kamelyavadisi
09-03-2011, 21:37
merhabalar,kamelyanın çeliğini aspirinli suya koyup üstüne poşet geçirdim yanlışmı yaptım acaba.bilgi verirseniz sevinirim.ilk kez gördüğüm bitki acil yardım lütfen,formada toprağa dikin **** suya koyun deniliyor ben hangisini yapmalıyım.
Merhaba;
Ben çelikle üretim yaparken çelikleri direk toprağa dikerek üretimi gerçekleştiriyorum. Suya koyman hususunda bilgim yok ve denemedim.
Bence ikisinide denemelisiniz.
Sağlıcakla
ciceksever70
14-03-2011, 08:20
Sayin kamelya vadisi, kamelyam kislik örtünün altindan bu sekilde cikti. Genelde saglikli görünüp üzerinde goncalari olsa da oldukca kahverengilesmis yaprak var üzerinde. O yapraklari ayiklamalimiyim yoksa simdilik dokunmayayim mi? Gübrelemek icin simdi uygun zaman midir? Tesekkürler.
kamelyavadisi
14-03-2011, 18:48
Sayin kamelya vadisi, kamelyam kislik örtünün altindan bu sekilde cikti. Genelde saglikli görünüp üzerinde goncalari olsa da oldukca kahverengilesmis yaprak var üzerinde. O yapraklari ayiklamalimiyim yoksa simdilik dokunmayayim mi? Gübrelemek icin simdi uygun zaman midir? Tesekkürler.
Kamelyalarını inceledim. Bu kamelyalar benim olsaydı resimde olduğu gibi budama yapardım. Havaların ısınmasıyla yeni filizlenmeler başlar. Daha iyi bir görünüm alır. Karar sizin. Gübrelemeyi yapmanızda bir sorun yok. Sağlıcakla.
kamelyavadisi
17-03-2011, 19:29
Merhaba,
Kamelyaları çok seviyorum. Ancak rüzgarlı ve güneşli bir terasım var.
Merhaba;
Kamelya aşırı derecede güneş ortamının altında büyümede zorluk çekebilir. Fakat saksıdaki toprağı nemli tuttuğunuz sürece bir problem yaşayacağınızı ummuyorum.
Sağlıcakla
kamelyavadisi
18-03-2011, 08:57
Kamelyalar baharın gelmesiyle tekraradan filizlenmeye başlayacaklar.
Merhaba Kamelya çiçeklerim çiçeklerini bozuk açıyor sararmış bir şekilde. birde yaprakları çok sağlıksız çok kuru. acaba budama yapıp tekrarmı gelişmesini beklemeliyim? yanmış çiftlik gübresi verdim geçtiğimiz hafta çiçek açması hızlandı bu seferde çiçeğini çabuk döktü. galiba kamelya ile anlaşamıyoruz..:)
Kamelya ve orman gülleri cok revacta şu sıra.
cok bol cicek muhteşem albenisiyle. bu 2 degerli bitki karedeniz iklimi istiyor.
cok denedim olmuyor.
her yıl ufak bir fliz getirtiyorum kışın cok saglıklı yazın kuruyor. kamelyanın kökleri kılcal toprak yüzeyinde sanırım donda en cabuk etkilenen yeri kökleri . sıcaklar başlıyıncada yaprakları nem kaybedip dogal güzeligi gidiyor .bir süre sonrada cansız cirkin bir bitki kalıyor .
kamelyavadisi
26-03-2011, 23:25
Merhaba Kamelya çiçeklerim çiçeklerini bozuk açıyor sararmış bir şekilde. birde yaprakları çok sağlıksız çok kuru. acaba budama yapıp tekrarmı gelişmesini beklemeliyim? yanmış çiftlik gübresi verdim geçtiğimiz hafta çiçek açması hızlandı bu seferde çiçeğini çabuk döktü. galiba kamelya ile anlaşamıyoruz..:)
Merhaba;
Kamelyaların aslında güzel görünüyorlar. Gerekli gördüğün yerleri budama yapabilirsen baharda yeni filizlenmeler olacak. Birde iklim değişikliğinden etkilenmiş olabilirler.
Umarım baharda çok daha güzel olurlar. Sağlıcakla kalınız.
kamelyavadisi
26-03-2011, 23:28
Kamelya ve orman gülleri cok revacta şu sıra.
cok bol cicek muhteşem albenisiyle. bu 2 degerli bitki karedeniz iklimi istiyor.
cok denedim olmuyor.
her yıl ufak bir fliz getirtiyorum kışın cok saglıklı yazın kuruyor. kamelyanın kökleri kılcal toprak yüzeyinde sanırım donda en cabuk etkilenen yeri kökleri . sıcaklar başlıyıncada yaprakları nem kaybedip dogal güzeligi gidiyor .bir süre sonrada cansız cirkin bir bitki kalıyor .
Merhaba;
Kamelya en güzel karadeniz ikliminden hoşlanır. Fakat yurdumuzun pek çok yerinde yetiştiriliyor.
Hatta İstanbul yıldız parkında ve farklı yerlerde görmüştüm. Kamelyalar nemli ortamları çok severler. Elinizden geldiğince nemli tutabilirseniz problem olmaz sanırım. Sağlıcakla kalınız.
Kamelya İstanbul'da da çok güzel yetişiyor. Bu günlerde, bahçelerde tamamen çiçek açmış, kocaman kamelyalar görüyorum. Benimki de ilk tomurcuğunu yakında açacak gibi, pembe renk belirmeye başladı.
kamelyavadisi
27-03-2011, 18:30
Kamelya İstanbul'da da çok güzel yetişiyor. Bu günlerde, bahçelerde tamamen çiçek açmış, kocaman kamelyalar görüyorum. Benimki de ilk tomurcuğunu yakında açacak gibi, pembe renk belirmeye başladı.
Merhaba;
Çiçekleri açtığında bizimle paylaşırsan çok memnun olurum.
Kamelyaların çok farklı türleri olduğunu biliyorum. Bu farklı türler faklı zamanlarda çiçeklerini gösteriyorlar.
Umarım sizinki katmerli türdendir.
Sağlıcakla
kamelyavadisi
27-03-2011, 18:36
Pembe çiçek açan kamelyalarımdan bir örnek...
kamelyavadisi
06-04-2011, 06:51
Kamelyaların gelişimleri
Sayın kamelya vadisi . nem cok önemli kesinlikle kamelya fazla yakıcı güneşi sevmiyor yaprakları kavrulup kıvırcıklaşıp dökülüyor bol fısfıs şart . pembe kamelyanız cok hoş . gecen yıl getirttigim sarı kokulu orman gülü yine olmadı . bu 2 bitki icin karedenizde yaşamayı göze alıcam sanırım :p
ciceksever70
09-04-2011, 08:30
Kamelyam kistan biraz sarsilip tomurcuklarinin cogunu dökse de ilk cicegini acti. Iki tane acmak üzere olan tomurcuk daha var. Demek ki -20 derece sogukta bile üzerini sarip sarmalayinca bahcede yasayabiliyor. Umarim zamanla güclenir de.
kamelyavadisi
09-04-2011, 18:09
Kamelyam kistan biraz sarsilip tomurcuklarinin cogunu dökse de ilk cicegini acti. Iki tane acmak üzere olan tomurcuk daha var. Demek ki -20 derece sogukta bile üzerini sarip sarmalayinca bahcede yasayabiliyor. Umarim zamanla güclenir de.
Kamelyalar güzel görünüyorlar. Bu mevsimde budama yaparsanız çok daha gür bir şekilde filizlenirler.
Renkleride çok güzel.
Sağlıcakla
www.kamelyavadisi.com sitesini incelerseniz bilgi alabilirsiniz.
k_donmez
22-04-2011, 10:56
Kamelyada bolca tomurcuk oluştu, ancak henüz çiçek göremedim. Genel durum, solan tomurcuklar ve açacağını umduğum en iri tomurcuk aşağıda. Bu bitkinin derdini bir türlü çözemedim.
arzu_peri
11-05-2011, 21:42
Merhaba , benim kamelyam var 30-40 cm civarı ama malesef 3 senedir çiçek alamıyorum. Buraya sizin bilginiz vardır diye yazıyorum. Üzeri her sezon 40-50 arası tomurcuk tutuyor yomurcuklar fındık büyüklüğüne geliyor ve ondan sonra çüremeye başlıyor... Bu sene de aynı şey oldu ve şuan yapraklarıda çürümeye solmaya başladı , bı konuda bana yardımcı olabilirmisin? Kamelyamı kurtarmak istiyorum :( Acaba budasammı budama işleminide nasıl yapmam lazım onuda bilemiyorum :(
kamelyavadisi
13-05-2011, 22:23
Merhaba , benim kamelyam var 30-40 cm civarı ama malesef 3 senedir çiçek alamıyorum. Buraya sizin bilginiz vardır diye yazıyorum. Üzeri her sezon 40-50 arası tomurcuk tutuyor yomurcuklar fındık büyüklüğüne geliyor ve ondan sonra çüremeye başlıyor... Bu sene de aynı şey oldu ve şuan yapraklarıda çürümeye solmaya başladı , bı konuda bana yardımcı olabilirmisin? Kamelyamı kurtarmak istiyorum :( Acaba budasammı budama işleminide nasıl yapmam lazım onuda bilemiyorum :(
Merhaba;
Kamelyanızın tomurcuk tutması çok güzel. Kamelyalarda tomurcukların çiçek açmamasının en önemli sebeplerinde biri fosfor eksikliğindendir. Önümüzdeki yıllarda çiçek aça mevsimine yakın fosfor ağırlıklı gübre ile desteklerseniz iyi sonuç alacağınıza inanıyorum.
Sağlıcakla kalınız.
Bu arada , kamelyanızın fotoğrafını bizimle paylaşırsanız budama konusunda size yardımcı olabilirim.
kamelyavadisi
13-05-2011, 23:23
Kamelyada bolca tomurcuk oluştu, ancak henüz çiçek göremedim. Genel durum, solan tomurcuklar ve açacağını umduğum en iri tomurcuk aşağıda. Bu bitkinin derdini bir türlü çözemedim.
Kamelyalar sanırım fosfor eksiği var. fosfor ağırlıklı gübre verirsen çiçekleri çok daha gür açacaktır.
k_donmez
14-05-2011, 00:05
Sayın Kamelya Vadisi,
Bütün tomurcuklar kurudu. Sayın Zeki Yağlı'nın bahçesindeki Kamelyanın tomurcuklarını seyrelttiğini öğrendim. Sizin tavsiyenizi de yerine getireceğim. Şu anda yeni sürgünler ve yapraklar geliyor. Çiçekler gelecek yıla kaldı. Güzel çiçek resimlerini sizden bekliyoruz.
kamelyavadisi
15-05-2011, 20:21
Sayın Kamelya Vadisi,
Bütün tomurcuklar kurudu. Sayın Zeki Yağlı'nın bahçesindeki Kamelyanın tomurcuklarını seyrelttiğini öğrendim. Sizin tavsiyenizi de yerine getireceğim. Şu anda yeni sürgünler ve yapraklar geliyor. Çiçekler gelecek yıla kaldı. Güzel çiçek resimlerini sizden bekliyoruz.
Merhaba;
Benim kamelyalar da filizlenmeye başladılar. Önümüzdeki yılda yeni çiçekleri paylaşırım.
Koray ERKAN
18-05-2011, 21:46
Kamelyalarda budama işleminin ne kadar verimli olacağını göstermek için kendi kamelyamın bir kaç fotografını paylaşmak isterim. Bitki için bakım şartlarım basit, kamelyamı her gün bol su ile suluyorum, çiçeği her gün akşam saatlerinde fısfıslıyorum. haftada iki kere bitkiyi bol su ile yıkıyorum. Çelik zamanının verimli geçmesini bekliyorum.
kamelyavadisi
23-05-2011, 15:38
215096
215097
Merhaba;
Yeni Filizlenmeler olduğunda eski yapraklarını dökecek. Sanırım İklim değişikliğinden oluşmuştur.
Biraz daha beklemekte fayda var diye düşünüyorum.
kamelyavadisi
07-06-2011, 12:13
Kamelyalarda budama işleminin ne kadar verimli olacağını göstermek için kendi kamelyamın bir kaç fotografını paylaşmak isterim. Bitki için bakım şartlarım basit, kamelyamı her gün bol su ile suluyorum, çiçeği her gün akşam saatlerinde fısfıslıyorum. haftada iki kere bitkiyi bol su ile yıkıyorum. Çelik zamanının verimli geçmesini bekliyorum.
Merhaba;
Kamelyanız harika görünüyor. Umarım çiçeklenme mevsiminde bol çiçek açar.
Oluşan filizlerden çelik alma şansınız var. Kolay gelsin.
www.kamelyavadisi.com
Koray ERKAN
09-06-2011, 11:57
Merhaba;
Kamelyanız harika görünüyor. Umarım çiçeklenme mevsiminde bol çiçek açar.
Oluşan filizlerden çelik alma şansınız var. Kolay gelsin.
www.kamelyavadisi.com
Sayın Kamelyavadisi
Özellikle sizden bu şekilde iltifatlar duymak çok güzel, bir saksıya 7 li çelik aldım eğer kayıpsız büyütebilirsem ne mutlu bana,
Teşekkürler
kamelyavadisi
09-06-2011, 16:44
Sayın Kamelyavadisi
Özellikle sizden bu şekilde iltifatlar duymak çok güzel, bir saksıya 7 li çelik aldım eğer kayıpsız büyütebilirsem ne mutlu bana,
Teşekkürler
Kamelyalarının çiçek açmasını sabırsızlıkla bekleyeceğim.
emeklerinize sağlık.
Sn. Kamelyavdisi, benim kamelyam tüm çiçeklerini döktü ve sararmaya başladı, aldığımda çok sağlıklıydı. Yerine alışmaması kadar toprağının da uygun olmadığını düşünüyorum, müdahale etmezsem kuruyacak gibi.
Bu mevsimde budayıp, yerini değiştirsem problem olur mu? Şimdilik saksıya dikmeyi düşünüyorum (toprağını ayarlamak için), uygun olur mu? Ya da ne önerirsiniz?
Çayım, yeni filiz vermedi ama yaşıyor belki onu da saksıya almam daha uygun olur.
kamelyavadisi
10-06-2011, 07:56
Sn. Kamelyavdisi, benim kamelyam tüm çiçeklerini döktü ve sararmaya başladı, aldığımda çok sağlıklıydı. Yerine alışmaması kadar toprağının da uygun olmadığını düşünüyorum, müdahale etmezsem kuruyacak gibi.
Bu mevsimde budayıp, yerini değiştirsem problem olur mu? Şimdilik saksıya dikmeyi düşünüyorum (toprağını ayarlamak için), uygun olur mu? Ya da ne önerirsiniz?
Çayım, yeni filiz vermedi ama yaşıyor belki onu da saksıya almam daha uygun olur.
Merhaba;
Bu mevsimde budamanın zararı olmaz. Hemen budarsanız yeni filizlenmeler olur. Suyunu eksik etmemeye çalışın. Kamelya, saksıdan çok bahçe ortamında daha iyi büyür. Karar sizin.
Sağlıcakla..
kamelyavadisi
27-06-2011, 14:20
Kamelyaların filiz atma zamanı.
kamelyavadisi
29-06-2011, 14:29
Kamelyaların İstanbul'da sağlıklı büyüdüğünü biliyorum. Yer değişikliğinden dolayı bazen yaprak dökmeleri olabiliyor. Şayet yapraklarını döken fidenin gövdesi sertleşmişse kurudu demektir. Biraz daha bekleyin , şayet tomurcuklanma olmuyorsa yapacak bir şey yoktur.
Sağlıcakla kalınız.
merhaba ben konya da yaşıyorum kışa doğru 90 cm boyunda kamelya aldım çiçekli ve sağlıklıydı şimdi yaprakların rengi açıldı ve yapraklarda lekeler oluştu. bu bitkinin konya da yetişeceğini de bilemiyorum.fotoğraf koymaya çalışacağım.yapraklar için ne yapabilirim ve konya şartları soğuk oldugundan hala saksıda tutuyorum toprağa alsam olurmu.teşekkür ederim
pardon kış sonu almıştım şimdi ilk kışı geçirecek konya da
kamelyavadisi
29-08-2011, 09:27
merhaba ben konya da yaşıyorum kışa doğru 90 cm boyunda kamelya aldım çiçekli ve sağlıklıydı şimdi yaprakların rengi açıldı ve yapraklarda lekeler oluştu. bu bitkinin konya da yetişeceğini de bilemiyorum.fotoğraf koymaya çalışacağım.yapraklar için ne yapabilirim ve konya şartları soğuk oldugundan hala saksıda tutuyorum toprağa alsam olurmu.teşekkür ederim
Merhaba;
Kamelyalardaki kurumalar pek de iyi gözükmüyor. Bu kamelyalar benim olsaydı derhal yarı gölgeli bir yere toprağa dikerdim ve budamasını yaparsın. kamelyaları nemli tutmaya çalışırdım.
kamelyavadisi
01-09-2011, 20:52
28 ağustos itibarıyla kamelyaların durumu.
kamelyavadisi
01-10-2011, 18:19
1 Ekim tarihinden başlamak üzere;
Çelikleme yöntemi ile kamelya üretimine başladım.
kamelyavadisi
10-10-2011, 15:24
Ekim ayı itibariyle yeni dönem çelikleme yöntemi ile üretim çalışmalarımıza başlamış bulunmaktayız.
Kamelyada çelikle üretim safhalarını daha detaylı görmek için
Kamelya Vadisi (http://www.kamelyavadisi.com) u ziyaret edebilirsiniz.
crazytutor
20-10-2011, 10:09
Sayın kamelyavadisi bende birtane kamelya vardı. Öğretmen olduğum için yazın memlekete giderken arkadaşa bıraktmıştım . O da uzun süre su verememiş. Şu anda bütün yapraklarını döktü. Sizce hala yaşayabilir mi. Baharda tekrar canlanır mı?
kamelyavadisi
20-10-2011, 13:32
Sayın kamelyavadisi bende birtane kamelya vardı. Öğretmen olduğum için yazın memlekete giderken arkadaşa bıraktmıştım . O da uzun süre su verememiş. Şu anda bütün yapraklarını döktü. Sizce hala yaşayabilir mi. Baharda tekrar canlanır mı?
Merhaba öğretmenim,
Kamelyalar suyu seven bir bitki türüdür. Suzus kaldığında söylediğin gibi kurumalar olur. Toprağını nemli tutarak bir müddet daha beklemenizi, canlanma olmazsa .....
Sn.kamelyavadisi,sn.esracer in fotoğraflarındaki gibi benim 2 minik de tomurcuklandı(3.kamelyam maalesef kurudu).Daha iyi gelişmesi için fosfor ağırlıklı gübre kullanın diyorsunuz.Elimde npk 10.40.10 yaprak gübresi var,kullanabilir miyim?kullanabilirsem nasıl kullanmalıyım?(Ayrıca npk 20.20.20 de var) Vereceğiniz bilgi için şimdiden teşekkürler.
kamelyavadisi
24-10-2011, 09:29
Sn.kamelyavadisi,sn.esracer in fotoğraflarındaki gibi benim 2 minik de tomurcuklandı(3.kamelyam maalesef kurudu).Daha iyi gelişmesi için fosfor ağırlıklı gübre kullanın diyorsunuz.Elimde npk 10.40.10 yaprak gübresi var,kullanabilir miyim?kullanabilirsem nasıl kullanmalıyım?(Ayrıca npk 20.20.20 de var) Vereceğiniz bilgi için şimdiden teşekkürler.
Merhaba;
Biktilerin herzaman kuruma riskleri vardır. Kamelyanın İstanbul'da iyi geliştiğini biliyorum. Umarım elindekilerde bir sorun olmaz. Yaprak gübresini velilen dozaj kadar kullanmanızda bir problem yok. En önemlisi yapraklarını ve toprağını nemli tutmanız olacaktır. Çiçekler açtığında paylaşırsanız memnun olurum.
kamelyavadisi
26-12-2011, 21:30
kamelya tarlasından görüntü
Kamelya Vadisi (http://www.kamelyavadisi.com)
kar-topu
19-02-2012, 22:30
Benim kamelyamda hiç tomurcuk oluşmadı geçen sene açmıştı bu sene hareket yok bu durum normal mi?
Merhaba kamelya çiçeğim tomurcuklu halini burada paylaşmıştım. ama şimdi bulamıyorum sanki sır oldu gitti ilginç. kaldırıldımı paylaşımım anlayamadım. hatta sn kamelyavadisi de cevaplamıştı.
Kamelya çiçeklerim 2. senesinde çok güzel tomurcuk oluşturdular. sağlıklı görünüyorlar. çiçek lerinin sağlıklı iri açabilmesi için nasıl bir yol izlemeli yim? şu anda balkonda öğlen güneşi alan bir yerde duruyorlar. gübre olarak yanmış çiftlik gübresi şu dönemde verebilirmi yim?
aburcuburs
05-03-2012, 12:33
Sn Kamelya vadisi
acaba kargomu cumartesi günü yollayacaktınız herhangi bir aksilik olmadıysa kargo firması ve gönderi takip kodunu öğrenebilir miyim?
teşekkürler
Kamelya çiçeklerimin son durumu. çiçek açmasına çok az kaldı sanırım. çok güzel görünüyorlar.
kamelyavadisi
17-03-2012, 18:30
Kamelya çiçeklerimin son durumu. çiçek açmasına çok az kaldı sanırım. çok güzel görünüyorlar.
Sayın Esra Hanım;
Kamelyanız gerçekten çok güzel. Yakında çiçeklerini gösterecekler. Sanırım bu kamelya ebruli açacak. Benim favori rengim. Emeklerine sağlık. Ben de kamelya çiçeklerinin açmasını bekliyorum. Açan çiçekleri www.kamelyavadisi .com da yayınlıyorum.
Sayın kamelyavadisi; sizden aldığım kamelyalar çok sağlıklıydı,saksıya aldıktan 1.5 ay sonra yaprakları kahverengi lekelerle doldu. Yaprakları döküldü. Kamelyalarım ölüyor mu yoksa? Buna bir çözüm bulabilir miyim? Resimlerini yarın yüklerim.
kamelyavadisi
20-03-2012, 10:17
Sayın kamelyavadisi; sizden aldığım kamelyalar çok sağlıklıydı,saksıya aldıktan 1.5 ay sonra yaprakları kahverengi lekelerle doldu. Yaprakları döküldü. Kamelyalarım ölüyor mu yoksa? Buna bir çözüm bulabilir miyim? Resimlerini yarın yüklerim.
Bitkiler saksı değiştiğinde bazen etkilenebiliyorlar. Havaların ısınmasıyla yeni tomurcuklar oluşursa büyümelerine devam ederler. Resimlerini paylaşırsan memnun olurum.
Kamelya larım bahara merhaba dediler :)
kamelyavadisi
22-03-2012, 13:55
Merhaba;
Bu kamelyalar benim gönderdiklerim mi?Kamelyaların çiçeklerine hayran kaldım.
Bu bahar yeni filizlenmeler olacak. Seneye daha çok çiçek açarlar.
Emeklerine sağlık.
Evet sn kemalyavadisi. teşekkürler bu çiçeği tanımamı sağladığınız için.
Sayın kamelyavadisi işte size bahsettiğim kamelyalarım. Ne hayal etmiştim ne oldular :(
Koray ERKAN
26-03-2012, 16:23
Kamelyalar Karadeniz iklimini çok seviyor, Bursada yakın bir ortam yakalamaya çalıştım.
Kışın çok kar yağdığında bile dışarıda bıraktım, bir sorun olmadı, bahar gelmeden az öncede kuvvetli gübre verdim, yazında bol bol su püskürtüyorum, sonuç ortada...
Koray ERKAN
26-03-2012, 16:27
Sayın vehibe
Gördüğüm kadarı ile kamelyalarınızın toprağı çok kuru, kamelyalar suyu çok seven bitkiler.
maysan80
30-03-2012, 15:59
harika bir çiçek
kamelyavadisi
02-04-2012, 07:41
Sayın kamelyavadisi işte size bahsettiğim kamelyalarım. Ne hayal etmiştim ne oldular :(
Merhaba;
Elinizden geldiğince gölgeli yerde tutmaya çalışın. Toprağı ve yapraklarını nemli tutmalısınız.
Gölgedeler zaten, daha öce nemlendirmiyordum artık sık sık su püskürtürüm.
Merhaba,
Ben de kamelya aşığıyım fakat yetiştirmesi zor diye cesaret edemedim şimdiye kadar. Evin terası güney cephesinde, acaba saksıda bu bitkiyi yetiştirebilirmiyim. Kamelya yetiştiren arkadaşlar bana bu konuda fikir verirse sevinirim.
Kamelya çiçeği resimlerin devamı. ve kırmızı kamelya
Merhaba,
Ben de kamelya aşığıyım fakat yetiştirmesi zor diye cesaret edemedim şimdiye kadar. Evin terası güney cephesinde, acaba saksıda bu bitkiyi yetiştirebilirmiyim. Kamelya yetiştiren arkadaşlar bana bu konuda fikir verirse sevinirim.
merhaba kamelya yetiştirmek okadar da zor değil. insanlara zor diye daha da zor gösteriyorlar bazı bilgi kaynaklarında. sadece dikkat edilmesi gereken kuralları var. toprak karışımı, sulama, ve bulunduğu ortama dikkat edilirse problem olmaz. ilk mesaj lara baktınızmı?
Merhaba arkadaşlar,
Yıllardır bahçemde yetiştirdiğim kamelyamla ilgili bir sorum olacak. Bitki sağlıklı bir şekilde büyüyor, zamanı gelince de çiçeklerini açıyor. Ancak bu çiçekler nedense en fazla 2 gün dalında kalıp düşüyor. Düşen çiçekler tam bir çiçek halinde ve taptaze olarak dağılmadan düşüyor. Resimde de görüleceği gibi düşen çiçekler su dolu bir çanağa konsa bir kac gün daha durabilecek kadar tazeler. Bu durum normalmi, yoksa bir eksiklikten mi kaynaklanıyor acaba?
Teşekkürler.
kamelyavadisi
15-04-2012, 18:57
Kamelya çiçeği resimlerin devamı. ve kırmızı kamelya
Merhaba esracer;
Kamelyaların mükemmel görüntülerle bahara merhaba dediler. Gaziantepte kamelyayı bu şekilde yetiştirdiysen yurdumuzun pek çok yöresinde de yetişir diye düşünüyorum. Gerçekten çok mutlu oldum. Emeklerine sağlık.
Her Eve Bir Kamelya
kamelyavadisi
15-04-2012, 19:02
Merhaba arkadaşlar,
Yıllardır bahçemde yetiştirdiğim kamelyamla ilgili bir sorum olacak. Bitki sağlıklı bir şekilde büyüyor, zamanı gelince de çiçeklerini açıyor. Ancak bu çiçekler nedense en fazla 2 gün dalında kalıp düşüyor. Düşen çiçekler tam bir çiçek halinde ve taptaze olarak dağılmadan düşüyor. Resimde de görüleceği gibi düşen çiçekler su dolu bir çanağa konsa bir kac gün daha durabilecek kadar tazeler. Bu durum normalmi, yoksa bir eksiklikten mi kaynaklanıyor acaba?
Teşekkürler.
Kamelya çiçeklerinin erken dökülmesi fosfat eksikliğinden olabilir. Çiçekleme dönemine yakın fosfat ağırlıklı gübre ile desteklerseniz sanırım biraz daha fazla kalırlar. Kamelyalar çok fazla tomurcuk ve çiçek açan bir bitkidir. Çiçeklerin bir bölümü dökülür diğerleri açmaya devam eder. Bahçende hem kamelyada hem de yerdeki çiçekler farklı bir kompozisyon oluşturur.
Emeklerine sağlık.
kamelyavadisi
15-04-2012, 19:05
Kamelyalar Karadeniz iklimini çok seviyor, Bursada yakın bir ortam yakalamaya çalıştım.
Kışın çok kar yağdığında bile dışarıda bıraktım, bir sorun olmadı, bahar gelmeden az öncede kuvvetli gübre verdim, yazında bol bol su püskürtüyorum, sonuç ortada...
Koray Bey;
Kamelyan harika görünüyor . Karadeniz iklimini sevdiği doğrudur. Siz bunu Bursa'da da başardınız. Emeklerine sağlık.
ciceksever70
15-04-2012, 19:32
Sayin kamelyavadisi gazetede yazilarini takip ettigim bahce bölümünde kamelyalara haftada bir gübre takviyesi yapilmasi öneriliyordu. Bu biraz kafami karistirdi ben hep bahar basinda bir kez gübreliyorum. Siz ne düsünüyorsunuz bu konuda?
kamelyavadisi
15-04-2012, 20:49
Sayin kamelyavadisi gazetede yazilarini takip ettigim bahce bölümünde kamelyalara haftada bir gübre takviyesi yapilmasi öneriliyordu. Bu biraz kafami karistirdi ben hep bahar basinda bir kez gübreliyorum. Siz ne düsünüyorsunuz bu konuda?
Merhaba;
Haftada bir verilen gübre kamelyaların gelişmesini sağlayan özel sıvı gübrelerdir. Ben ise sizin gibi bahar başlarında azot ağırlıklı gübre veriyorum. Aynı gübreyi bir de kışa girereken tekrarlıyorum. Çiçewklenmeye yakın ise fodfat ağırlıklı gübre ile takviye ediyorum.
Kamelya çiçeklerinin erken dökülmesi fosfat eksikliğinden olabilir. Çiçekleme dönemine yakın fosfat ağırlıklı gübre ile desteklerseniz sanırım biraz daha fazla kalırlar. Kamelyalar çok fazla tomurcuk ve çiçek açan bir bitkidir. Çiçeklerin bir bölümü dökülür diğerleri açmaya devam eder. Bahçende hem kamelyada hem de yerdeki çiçekler farklı bir kompozisyon oluşturur.
Emeklerine sağlık.
Sayın Kamelyavadisi, cevabınız için çok teşekkür ederim.
Bu durumda seneye çiçeklenmeden evvel fosfat takviyesi yapıcam.
Saygılarımla
Merhaba esracer;
Kamelyaların mükemmel görüntülerle bahara merhaba dediler. Gaziantepte kamelyayı bu şekilde yetiştirdiysen yurdumuzun pek çok yöresinde de yetişir diye düşünüyorum. Gerçekten çok mutlu oldum. Emeklerine sağlık.
Her Eve Bir Kamelya
Teşekkürler evet katılıyorum size her yerde kamelya yetiştirilebilir. yeni sürgünler oluştu. seneye daha yoğun olacak sanıyorum.
kamelyavadisi
16-04-2012, 09:38
Kamelyalar çiçeklerini göstermeye başladı.
ciceksever70
16-04-2012, 10:48
Sevgili kamelyavadisi sorularimla sizin basinizi cok agritiyorum biliyorum ama bir tanecik kamelyam var bu zor iklimde yasatmaya calisiyorum. Gecen yil 8 Nisan`da ciceklenmis, henüz cicek acmadi goncalarin görünüsü de bir garip. Bir de bu son resimde ekledigim olusum yaprak mi gonca mi? Eger öyle ise bir sürü yeni gonca olusturuyor belki daha gec acar. Yardimlariniz icin tesekkür ederim.
kamelyavadisi
16-04-2012, 14:27
Sevgili kamelyavadisi sorularimla sizin basinizi cok agritiyorum biliyorum ama bir tanecik kamelyam var bu zor iklimde yasatmaya calisiyorum. Gecen yil 8 Nisan`da ciceklenmis, henüz cicek acmadi goncalarin görünüsü de bir garip. Bir de bu son resimde ekledigim olusum yaprak mi gonca mi? Eger öyle ise bir sürü yeni gonca olusturuyor belki daha gec acar. Yardimlariniz icin tesekkür ederim.
Merhaba;
Havaların soğuk geçmesi çiçek açma zamanını bir müddet öteleyebilir. Çiçek açma döneminden yaklaşık 2-3 ay önce fosfat ağırlıklı gübre ile desteklerseniz sanırım tomurcuklar daha sağlıklı kendini gösterir. O gonca gibi görünenler yeni dönemin filizlenmeleridir. Seneye daha sağlıklı bir şekilde çiçeklerini açma umuduyla sağlıcakla kalınız.
Sayın Kamelyavadisi; ben çiçekler açsın da öyle fotoğraflayayım derken tomurcuklar bilmediğim bir sebeple çiçeklerini açmadan dökülüyorlar.:(
Yine de mutluyum. Rengini görebildim.:D İkinci kamelyam.
kamelyavadisi
17-04-2012, 07:03
Sayın Kamelyavadisi; ben çiçekler açsın da öyle fotoğraflayayım derken tomurcuklar bilmediğim bir sebeple çiçeklerini açmadan dökülüyorlar.:(
Yine de mutluyum. Rengini görebildim.:D İkinci kamelyam.
Merhaba;
Fideler küçük, çiçekleri büyük olduğu için yeterli besini tomurcuklara yetiştiremiyor. Haliyle dökülmeler oluyor. Çiçek döneminde fosfat ağırlıklı gübre verilirse tomurcuklar biraz daha dayanıklı olabilir.
Yinede kamelyanız harika görünüyor. Emeklerine sağlık.
kamelyavadisi
17-04-2012, 12:28
Kamelya tarlasının görüntülerini Nisan ayı itibariyle güncelledim.
Kamelya seven dostlar ziyaret ederek gelişim süreçlerini yakinen takip edebilirler.
Herşey gönlünüzce olsun.
kamelyavadisi
17-04-2012, 19:37
Kamelyanın Nisan ayı görünümü....
www.kamelyavadisi.com
kamelyavadisi
28-04-2012, 21:43
kamelyaların 2012 sürgünlerini göstermeye başladılar.
ciceksever70
28-04-2012, 22:21
Kamelyamin tomurcuklari ne yazik ki acmadan döküldü. Bütün kis donmasin diye koruduktan ve yil boyunca cicegini bekledikten sonra cok büyük hayal kirikligi oluyor. Ama ne yapalim dogaya karsi yapabileceklerimiz sinirli.
tatlı bezelye
01-05-2012, 10:57
Merhaba,
Yaklaşık bir ay önce Bauhouse dan kamelya almıştım. (O zaman da bazı yaprakları açık yeşildi) Arka bahçeye, doğu cephesine diktim. Öğlene kadar güneş alıyor. Ancak bu ara yaprak uçları sarardı. Acaba çevresindeki tohumları fıfsfıslarken bu çiçek de mi nasibini aldı, yoksa güneşten mi kavrulmulş sormak istedim.Yorumunuz nedir acaba.
Çok selamlar, kolay gelsin herkese.
ciceksever70
01-05-2012, 12:21
Kamelyamin fazla günes ve rüzgar alan bir yerde kaldigini düsünüyorum. Belki de bu ciceklenmeyi negatif olarak etkiliyordur. Yerini degistirmek icin simdi uygun zaman midir? Nelere dikkat etmem gerekiyor? Tesekkürler.
kamelyavadisi
02-05-2012, 22:39
Merhaba,
Yaklaşık bir ay önce Bauhouse dan kamelya almıştım. (O zaman da bazı yaprakları açık yeşildi) Arka bahçeye, doğu cephesine diktim. Öğlene kadar güneş alıyor. Ancak bu ara yaprak uçları sarardı. Acaba çevresindeki tohumları fıfsfıslarken bu çiçek de mi nasibini aldı, yoksa güneşten mi kavrulmulş sormak istedim.Yorumunuz nedir acaba.
Çok selamlar, kolay gelsin herkese.
Merhaba;
Kamelyalar bu aylarda yeni sürgünlerini açmaya başlarlar. Sizin aldığınız kamelya büyük bir ihtimalle serada yetiştirilmiş. Güneşli ortama aldığınızda yaeni sürgünlerde yanmalar olabilir. Bu aylarda oluşacak olan yeni sürgünlerde böyle bir problem olacağını sanmıyorum. Elinizden geldiğince toprağını nemli tutmaya çalışın. Önümüzdeki dönemde aynı sorunu yaşamayacağınızı umuyorum.
kamelyavadisi
02-05-2012, 22:42
Kamelyamin fazla günes ve rüzgar alan bir yerde kaldigini düsünüyorum. Belki de bu ciceklenmeyi negatif olarak etkiliyordur. Yerini degistirmek icin simdi uygun zaman midir? Nelere dikkat etmem gerekiyor? Tesekkürler.
Merhaba;
Kamelyalar yarı gölgeli ortamları daha çok seviyorlar. Çiçeklerini dökmesi beslenmeyle ilgili olabilir. Kamelyalar bu mevsimde yeni sürgünlerini süreceğinden yer değiştirmenin doğru olmadığını düşünüyorum. 11 veya 12. aylarda yer değişikliği yapabilirsiniz.
kamelyavadisi
06-05-2012, 08:46
Bahar döneminde yeni sürgünler kendini göstermeye başladı. Yapraktan gübre uygulaması ile onlara destek vermeye çalışıyorum.
kamelyavadisi
08-05-2012, 15:35
Kamelyalarda kök gelişimi önemli unsurlardan biridir.
tabiata dair
17-05-2012, 19:33
iyi günler, kamelya çok güzel bir çiçek. Anladığım kadarıyla Karadeniz bölgesinde ve özellikle de Rize'de yetişiyor. Bu çiçeği nereden temin edebiliriz. Rize'de satışı yapılan bir sera varsa, geçerken uğrayıp almayı isterim. Bana yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler.
kamelyavadisi
17-05-2012, 22:12
iyi günler, kamelya çok güzel bir çiçek. Anladığım kadarıyla Karadeniz bölgesinde ve özellikle de Rize'de yetişiyor. Bu çiçeği nereden temin edebiliriz. Rize'de satışı yapılan bir sera varsa, geçerken uğrayıp almayı isterim. Bana yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler.
Merhaba, ben kamelya çiçeğini çok seviyorum. Bu amaçla elimden geldiğince yetiştirmeye çalışıyorum. Kamelya, uygun şartlar temin edilirse her yörede yetişebilir. Tabi ki ılıman ve nemli ortamlarda gelişmeleri daha iyi olur. Yolunuz Rize'ye düşerse kamelya bahçemi gezebiliriz. Sağlıcakla kalınız.
tabiata dair
18-05-2012, 13:12
Selamlar;
seranızdan yeni haberdar oldum, teşekkür ederim. Yaz tatilinde ailecek Rize'de olacağız, seranızı bulabilir miyim bilemiyorum. Coğrafyayı fazla tanımıyoruz çünkü. Bulabilirsem mutlaka uğrayıp kamelya çeliği veya köklü olarak fidesini almak isterim. İlginiz için teşekkürler, iyi çalışmalar..
kamelyavadisi
23-05-2012, 10:19
Selamlar;
seranızdan yeni haberdar oldum, teşekkür ederim. Yaz tatilinde ailecek Rize'de olacağız, seranızı bulabilir miyim bilemiyorum. Coğrafyayı fazla tanımıyoruz çünkü. Bulabilirsem mutlaka uğrayıp kamelya çeliği veya köklü olarak fidesini almak isterim. İlginiz için teşekkürler, iyi çalışmalar..
Merhaba;
Sera ve kamelya bahçesi Çayeli ilçesindedir. İlçe Rize'ye yakındır. bahçeye ulaşmanızda problem çıkmaz. Rize'ye geldiğinizde haberim olursa yardımcı olurum.
Sağlıcakla kalınız.
tabiata dair
25-05-2012, 16:29
Sayın kamelyavadisi,
teşekkürler, haritadan baktım, yolumuz üzerinde Çayeli, geçerken uğrayıp seranızı görmek istiyorum. Geldiğimizde bulamazsak, en kötü ihtimalle civardaki insanlara sorarız. Karadeniz insanı yardımcı olma konusunda çok duyarlılar. 10 sene önce de Rize'ye geldiğimde, insanlarının sıcakkanlı ve yardımsever oluşundan çok memnun olmuştum. İyi çalışmalar..
kamelyavadisi
28-05-2012, 07:52
Sayın kamelyavadisi,
teşekkürler, haritadan baktım, yolumuz üzerinde Çayeli, geçerken uğrayıp seranızı görmek istiyorum. Geldiğimizde bulamazsak, en kötü ihtimalle civardaki insanlara sorarız. Karadeniz insanı yardımcı olma konusunda çok duyarlılar. 10 sene önce de Rize'ye geldiğimde, insanlarının sıcakkanlı ve yardımsever oluşundan çok memnun olmuştum. İyi çalışmalar..
Size yardımcı olacak birileri muhakkak çıkacaktır.
kamelyavadisi
28-05-2012, 10:51
Kamelyalar bu mevsimde yeni sürgünlerini göstermeye başlarlar. Yılda 3 kez sürgün verirler.
kamelyavadisi
28-05-2012, 20:47
Bu yılın sürgünleri
Sevgi Durul
11-06-2012, 14:37
Sayın kamelyavadisi, bitkileriniz çok sağlıklı görünüyorlar. Emeğinize sağlık.
Bu bahar çiçekçiden ben de aldım. Fakat yaprak kenarları önce kurumuş bir hâl alıp daha sonra dökülüyor. Direk güneş ışığı altında olmadığını belirteyim. Fotoğraf ekliyorum.
Cevap için teşekkürler...
307433
307434
kamelyavadisi
11-06-2012, 15:01
Sayın kamelyavadisi, bitkileriniz çok sağlıklı görünüyorlar. Emeğinize sağlık.
Bu bahar çiçekçiden ben de aldım. Fakat yaprak kenarları önce kurumuş bir hâl alıp daha sonra dökülüyor. Direk güneş ışığı altında olmadığını belirteyim. Fotoğraf ekliyorum.
Cevap için teşekkürler...
307433
307434
Merhaba;
Kamelyalarımı beğendiğiniz için teşekkür ederim. Bu mevsimde yörenizde aşırı sıcak olduğunda gölle ortamda ve nemli hava ihtiyacı olabilir. Elinden geldiğince yağmurlama şeklinde sulama yaparsın. Saksılarda kamelyayı büyütmek zor olduğunu hatırlatmak isterim.
Sağlıcakla kalınız.
Hillbilly
15-06-2012, 13:37
http://e1206.hizliresim.com/y/h/7yvr8.jpg
Sorun sadece yeni çıkan yapraklarda ve bitki direk güneş ışığına maruz kalmıyor. Sebebi ne olabilir acaba?
Sayın KamelyaVadisi,
Yeni aldığım kamelya fidesinde ki yaprakların kararma problemine yorumlarınızı rica ediyorum.
Saygılarımla,
http://www.agaclar.net/forum/987669-post3797.htm
kamelyavadisi
22-06-2012, 12:59
Sayın KamelyaVadisi,
Yeni aldığım kamelya fidesinde ki yaprakların kararma problemine yorumlarınızı rica ediyorum.
Saygılarımla,
http://www.agaclar.net/forum/987669-post3797.htm
Merhaba;
Beslenme sorunu olabilir. kararan yaprakları gövdeden uzaklaştırırsan çok daha iyi olur. Yeni çıkan yapraklarda aynı problem gözükmeyebilir.
Sağlıcakla kalınız.
kamelyavadisi
28-06-2012, 13:10
Merhaba kamelya aşıkları,
Mayıs ve Haziran ayı kamelyavadisi görüntüleri şu an için sayfamda güncel durumdadır. Zamanınız olduğu nispette ziyaret ederseniz memnun olurum.
Herşey gönlünüzce olsun.
camelyalarım ısrarla açmıyor
kamelyavadisi
02-07-2012, 15:17
camelyalarım ısrarla açmıyor
Merhaba;
Kamelyalarınız sağlıklı görünüyorlar. Çiçek açmaları daha sonra olacağından bu mevsimde yeni sürgünlerini göstermeye başlarlar. Toprağını ve yapraklarını nemli tutmaya çalışın.
Sn. kameliyavadisinden gelen 13 adet Camellia'dan hayatta kalan tek cengaver;)
323155
.
athenari
04-09-2012, 19:59
sevgılı kamelya vadısı almak ıstesek bı kactane ne kadara verebılırsınız yavru kamelyalarınızı?
esracer hanım gercekten kamelyalarınızın cıceklerı cok guzel ınsallah hep boyle guzel buyurler.
milaca2010
29-09-2012, 14:19
merhaba arkadaslar,
Kırmızı renkli kamelyam:)))) Pazarda bir çiçekçiden aldığımda ufacık bir daldı, şimdi 5 yaşında küçük bir ağaç formunda. Hirbit adı (Popepius) kamelyamı en basit şekilde nasıl çoğaltabilirim, yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
kamelyavadisi
01-10-2012, 09:53
Ekim ayı kamelyavadisi görüntüleri güncellenmiştir. İlgililere duyurulur.
Hillbilly
15-10-2012, 18:36
Hocam bizim kamelya yaprakları nokta nokta çürüyüp delik delik oluyor sonra da dökülüyor. Eski yapraklarında bir sorun yok sorun yeni çıkan yapraklarda. Acep fungu mungu türü bişey mi kemiriyor zavallıyı. Askerde mantardan az çekmediydim acıyom zavallıya. Ağzı yok dili yok yardım etmek lazım sevaptır da....
kamelyavadisi
29-10-2012, 19:41
Hocam bizim kamelya yaprakları nokta nokta çürüyüp delik delik oluyor sonra da dökülüyor. Eski yapraklarında bir sorun yok sorun yeni çıkan yapraklarda. Acep fungu mungu türü bişey mi kemiriyor zavallıyı. Askerde mantardan az çekmediydim acıyom zavallıya. Ağzı yok dili yok yardım etmek lazım sevaptır da....
O halde bırak kemirsin yavrucaklar. Sevaptır.
Hillbilly
31-10-2012, 07:43
İyi de burada sevap olan bitkiye yardım edebilmek sanıyordum, kemiren yavrucaklara değil.(Sevabın göreceli bir kavram olduğunu anladım) Üstelik biber gazı da kullandım yine de barikatı aşıp diğer yaprağa geçtiler. Ama senden bişey daha öğrendim sayın kamelyavadisi o da demokrasi. Fungularında yaşam hakkı var, açlıktan ölsünler mi çoluk çocuk haklısın. Etkilenen yaprakları dallardan budar ve üzerindeki funguslarla yaşayabilecekleri yeni bir ortam hazırlarım. Kötü fungus yoktur, çalışkan fungus vardır.
kamelyavadisi
12-12-2012, 10:06
kamelyalara budama yapıldığında yeni filizler daha olgun olarak kendilerini gösterirler.
3 adet tomurcuğu var 3 senedir 3 tomurcuk yapıyor ama açamadan atıyor üstünden, bu sene yine 3 tomurcuğu var atmaması için ne yapmalıyım
kamelyavadisi
14-12-2012, 12:48
3 adet tomurcuğu var 3 senedir 3 tomurcuk yapıyor ama açamadan atıyor üstünden, bu sene yine 3 tomurcuğu var atmaması için ne yapmalıyım
Merhaba;
Kamelyaların çiçeklerini açması için iyi beslenmeleri gerekiyor. Sizin kamelya saksıda mı yoksa bahçede mi?
kamelyavadisi
24-12-2012, 10:36
Kış sezonunda kamelyalar çiçeklerini açmaya başladılar.
tohumunu veya fidesini satanvarmi
kamelyavadisi
02-01-2013, 08:57
tohumunu veya fidesini satanvarmi
Kamelya Vadisi (http://www.kamelyavadisi.com) sitesini ziyaret ederseniz konu ile ilgili bilgi alabilirsiniz.
kamelyavadisi
07-01-2013, 12:12
Ocak 2013 kamelyavadisi'nden görüntü örnekleri
kamelyavadisi
04-02-2013, 09:26
Kamelyavadisi'nin Şubat 2013 görüntüleri.
Sayın kamelyavadisi,
Buradaki diğer kamelya severler gibi benim de size bir sorum olacak. İstanbul'da demirciköyde, karadenize 1 kilometre mesafede yaşıyoruz ve bahçemizde 5 yaşlarında bir kamelyamız var. normalde bu civarda kamelyalar çok güzel yetişiyor. zekeriyaköyde pek çok bahçede 5-6 metre boylarında inanılmaz heybetli kamelyalar var. bahçemiz için en büyük hayallerimden biri, o boyda ve o görkemde bir kamelyaya sahip olmak. bizim küçük kamelyamızı biz dikmedik, evi aldığımızda bahçede halihazırda dikiliydi ve hatta kamelyanın dikili olduğunu görünce çok mutlu olduk. bizim sorunumuz, kamelyanın bir senedir hiç boy atmaması, büyümemesi. yaklaşık 1,5-2 ay önce tomurcuklanmaya başladı, şu an üzerinde 7-8 tane tomurcuğu var ama inanın açmasın, boya gitsin istiyorum. sizin filizlenmiş kamelyalarınızın fotoğraflarını görünce ayıptır söylemesi dilimi ısırdım, keşke bizimki de öyle olsa büyüyüp gelişse. oysa bizimki için zaman durmuş gibi görünüyor. yaprakların rengi kou yeşili oldukça sağlıklı ama dediğim gibi, büyümüyor, oldu yerde sayıyor. biz evi 1 sene önce aldık ama bahçeyle 5 senedir aynı arkadaş ilgileniyor. o, kamelyamızın etraftaki yüksek ağaçlar sebebiyle hiç güneş almadığını, bu yüzden senelerdir aynı boyda kaldığını söylüyor. sizce kendisinin haklılık payı nedir? kamelyayı taşımalı mıyız? ya da bu sene toprağına tork karıştırıp bir de öyle mi denemeliyiz? bana yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim. şimdiden çok teşekkürler.
Kamelya lar aynı geçen seneki gibi. Tomurcuklar açmaya başlıyor. Yeni filizlenmeler oldu. Ama artık saksı toprağı değişmesi zamanı geliyor sanırım...
kamelyavadisi
21-02-2013, 20:43
Sayın kamelyavadisi,
Buradaki diğer kamelya severler gibi benim de size bir sorum olacak. İstanbul'da demirciköyde, karadenize 1 kilometre mesafede yaşıyoruz ve bahçemizde 5 yaşlarında bir kamelyamız var. normalde bu civarda kamelyalar çok güzel yetişiyor. zekeriyaköyde pek çok bahçede 5-6 metre boylarında inanılmaz heybetli kamelyalar var. bahçemiz için en büyük hayallerimden biri, o boyda ve o görkemde bir kamelyaya sahip olmak. bizim küçük kamelyamızı biz dikmedik, evi aldığımızda bahçede halihazırda dikiliydi ve hatta kamelyanın dikili olduğunu görünce çok mutlu olduk. bizim sorunumuz, kamelyanın bir senedir hiç boy atmaması, büyümemesi. yaklaşık 1,5-2 ay önce tomurcuklanmaya başladı, şu an üzerinde 7-8 tane tomurcuğu var ama inanın açmasın, boya gitsin istiyorum. sizin filizlenmiş kamelyalarınızın fotoğraflarını görünce ayıptır söylemesi dilimi ısırdım, keşke bizimki de öyle olsa büyüyüp gelişse. oysa bizimki için zaman durmuş gibi görünüyor. yaprakların rengi kou yeşili oldukça sağlıklı ama dediğim gibi, büyümüyor, oldu yerde sayıyor. biz evi 1 sene önce aldık ama bahçeyle 5 senedir aynı arkadaş ilgileniyor. o, kamelyamızın etraftaki yüksek ağaçlar sebebiyle hiç güneş almadığını, bu yüzden senelerdir aynı boyda kaldığını söylüyor. sizce kendisinin haklılık payı nedir? kamelyayı taşımalı mıyız? ya da bu sene toprağına tork karıştırıp bir de öyle mi denemeliyiz? bana yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim. şimdiden çok teşekkürler.
Merhaba;
Kamelyaya olan sevginiz beni de memnun etmiştir. Yapraklarının koyu yeşil olması sağlıklı olduğunun göstergesidir. Kamelyaların filizlenmesi bahar aylarında kendini göstermeye başlar. Bu dönemde azot ağırlıklı gübre vermenizi öneririm. Yüksek ağaçların ve tamamen gölge yerde olması büyümesini yavaşlatır. İmkanınız varsa yarı gölgeli bir alana dikmeniz büyümesini gözle görünür şekilde hızlandıracaktır.
kamelyavadisi
21-02-2013, 20:45
Kamelya lar aynı geçen seneki gibi. Tomurcuklar açmaya başlıyor. Yeni filizlenmeler oldu. Ama artık saksı toprağı değişmesi zamanı geliyor sanırım...
Sayın esraecer;
Kamelyalarınız sağlıklı görünüyor. Toprağını değiştirmeyi düşünüyorsanız bu mevsim en uygun zamandır. Azot ağırlıklı gübre veya hayvan gübresi ile takviye yapmanız filizlendirmelerini artıracaktır. Kamelyalarınızı bu şekilde gördükçe bende mutlu oluyorum. Emeklerinize sağlık.
kamelyavadisi
21-02-2013, 21:08
Kış güzeli ve fidesi...
kamelyavadisi
23-02-2013, 23:53
Kamelyalar yarış içindeler. Bakalım hangisi kazanacak :)
Kamelya çiçeği Devam - Bu sene kamelya çiçeğime hiç ilgi gösteremedim... Ama artık saksı değişimini ve toprağını yenilemem gerek.
kamelyavadisi
24-03-2013, 07:39
Kamelya çiçeği Devam - Bu sene kamelya çiçeğime hiç ilgi gösteremedim... Ama artık saksı değişimini ve toprağını yenilemem gerek.
Sayın esraecer Hanım;
Kamelya çiçeğini çok güzel gösterdi. Emeklerine sağlık.
Teşekkürler. Saksılarını ne zaman değişim yapmalıyım? Toprağını çam altından almayı düşünüyorum sizce ne yapmalıyım? Sayın kamelyavadisi
kamelyavadisi
30-03-2013, 19:17
Teşekkürler. Saksılarını ne zaman değişim yapmalıyım? Toprağını çam altından almayı düşünüyorum sizce ne yapmalıyım? Sayın kamelyavadisi
Kamelyalar harika görünüyor. Kireçli topraktan hoşlanmazlar. Ona göre tedbirinizi alın.
kamelyavadisi
18-04-2013, 09:13
Bu sene satış yok mu?
Merhaba;
Şu an kamelyalar filizlenme dönemine girdi. Bu aylarda söküm yapmak riskli oluyor.
Sanırım 11.aydan itibaren söküm yapabilirim.
neslihan0602
22-04-2013, 08:01
Sayın kamelya vadisi,size bir sorum olacak;kamelya kışın kaç dereceye kadar dayanabilir,ankara'da bahçeye eksem olur mu acaba?-12C oluyorr burası.. yabancı kaynaklarda-17c ye kadare dışarı ekileblir diyor ama bu konuda sizden başkasına güvenmem,bu konudaki tecrübeleriniz çok önemli benim için...Şimdiden teşekkür ederim;)
kamelyavadisi
22-04-2013, 08:27
Sayın kamelya vadisi,size bir sorum olacak;kamelya kışın kaç dereceye kadar dayanabilir,ankara'da bahçeye eksem olur mu acaba?-12 C oluyor burası.. yabancı kaynaklarda-17 c ye kadare dışarı ekileblir diyor ama bu konuda sizden başkasına güvenmem,bu konudaki tecrübeleriniz çok önemli benim için...Şimdiden teşekkür ederim;)
Merhaba; Öncelikle kamelya sevginiz beni mutlu etmiştir.
Kamelya dış ortamlarda soğuğa dayanıklı bir bitki türüdür. O söylediğiniz soğukluğa dayanabilir. Beni asıl ilgilendiren kamelya Ankara'da yetişir mi? Çevrenizde dış ortamda yetiştiren var mı?
Bulunduğum yörede o dereceye kadar sıcaklık düşmediği için böyle bir sorunum olmadı. Umarım başarılı olursun.
Sağlıcakla kalınız.
kamelyavadisi
06-05-2013, 08:30
Mayıs ayı geldiğinde kamelyalarda yeni sürgünleri sıkça görürüz.
İşte bunlardan örnekler.
sayın kamelyavadisi sizden aldığım kamelyalar yeni yeni yaprak sürgünleri vermeye başladı size bir sorum olacak kamelyalar için üre gübresi olurmu bilgi verirseniz sevinirim.
kamelyavadisi
23-08-2013, 12:07
sayın kamelyavadisi sizden aldığım kamelyalar yeni yeni yaprak sürgünleri vermeye başladı size bir sorum olacak kamelyalar için üre gübresi olurmu bilgi verirseniz sevinirim.
Merhaba;
Saksıdaki kamelyalara aşıraya kaçmadan verebilirsin.
Temmuzda iyice kurumuş gibiydi.
Gölgeye alıp sulamaya devam ettim.
Canlandı hatta bu kış açar gibi:)
443546
Camellia japonica 'White Perfection'
Beyazmış, bakalım nasıl bir şey.
Teşekkür ederim.
Merhabalar kamelyaseverler,
Antalya da bahçeme uyum sağlarmı endişesi ile haziran ayında tek fidan diktim. Pekde nazlı görünüyorlar aralık ayı başından beri tomurcuk kurulları ha patladı ha patlayacak ailecek heyecanla izliyoruz.
kamelyavadisi
03-02-2014, 14:55
Fideden büyük boya kamelya resimleri...
İlk çiçeklerim 1 günlük:D
kamelyavadisi
07-02-2014, 13:08
İlk çiçeklerim 1 günlük:D
Çiçekler sağlıklı görünüyor. Emeklerine sağlık.
Merhaba Sn.Kamelyavadisi,
Eylul 2013 te sizin kamelya bahçenizi ziyaret ettiğimiz günden bu güne kadar olumlu gelişmeler olmuş. Çiçekli hallerini görmemiştik ama şu an çiçeklenmişler, çelikler köklenmiş ve büyümüş. Ellerinize ve emeğinize sağlık. Bu arada, kamelyayı sabitlemek için kullandığınız mandal oldukça yaratıcı olmuş.
Saygılar.
kamelyavadisi
12-02-2014, 12:05
Merhaba Sn.Kamelyavadisi,
Eylul 2013 te sizin kamelya bahçenizi ziyaret ettiğimiz günden bu güne kadar olumlu gelişmeler olmuş. Çiçekli hallerini görmemiştik ama şu an çiçeklenmişler, çelikler köklenmiş ve büyümüş. Ellerinize ve emeğinize sağlık. Bu arada, kamelyayı sabitlemek için kullandığınız mandal oldukça yaratıcı olmuş.
Saygılar.
Merhaba,
Bu yıl yine bekliyorum. Kamelyavadisi'nde çok gelişmeler oldu.
kamelyavadisi
04-03-2014, 19:33
Köyümden görüntü ve kamelya.....
turkanatalay
05-03-2014, 15:16
Merhabalar kamelyaseverler,
Antalya da bahçeme uyum sağlarmı endişesi ile haziran ayında tek fidan diktim. Pekde nazlı görünüyorlar aralık ayı başından beri tomurcuk kurulları ha patladı ha patlayacak ailecek heyecanla izliyoruz.
En güzel heyecanlardan birisi. :)
Tohumcu Nılgun
08-03-2014, 21:46
Ah birde koksalar... :)
Tohumcu Nılgun
08-03-2014, 21:48
Fotograflarin devami...
aysungümüş
09-03-2014, 19:10
Tüm kamelya severlere merhabalar,
Ben forumda yeniyim, hatta bu ilk mesajım. Sayın Kamelya vadisi tebrikler. Hayran kaldım çalışmalarınıza. Bahçem olmadığı için camekanlı ve geniş balkonumda yetiştiriyorum bitkilerimi. Benim kamelyam 100-110 cm boyda, bol dallı, sağlıklı yapraklara sahip üzerinde sayısız tomurcuk var. Ancak tomurcuklar bir miktar açılıyor. En dıştaki yapraklar biraz serpiliyor ama sonra öylece kalıyor ve dökülüyor. Her gün defalarca başına gidip içlerinden biri açtı mı diye bakıyorum. Balkon sabah güneşi alıyor. Toprağı nemli tutuyorum, kireçsiz su (içme suyu) kullanıyorum. Nerede yanlış yapıyorum? Bana kim yardımcı olabilir?
kamelyavadisi
18-03-2014, 09:13
Tüm kamelya severlere merhabalar,
Ben forumda yeniyim, hatta bu ilk mesajım. Sayın Kamelya vadisi tebrikler. Hayran kaldım çalışmalarınıza. Bahçem olmadığı için camekanlı ve geniş balkonumda yetiştiriyorum bitkilerimi. Benim kamelyam 100-110 cm boyda, bol dallı, sağlıklı yapraklara sahip üzerinde sayısız tomurcuk var. Ancak tomurcuklar bir miktar açılıyor. En dıştaki yapraklar biraz serpiliyor ama sonra öylece kalıyor ve dökülüyor. Her gün defalarca başına gidip içlerinden biri açtı mı diye bakıyorum. Balkon sabah güneşi alıyor. Toprağı nemli tutuyorum, kireçsiz su (içme suyu) kullanıyorum. Nerede yanlış yapıyorum? Bana kim yardımcı olabilir?
Merhaba,
Kamelya yetiştirmeniz çok güzel. Kamelyalar aslında dış mekanda gelişip çiçeklerini tüm muhteşemliğiyle gösteren bir bitkidir.
Siz zor olanı seçmiş, balkonda yetiştiriyorsunuz. Tebrik ederim.
Çiçek açma döneminde saksı ortamında besininin yeterince alamamasında kaynaklanan çiçek dökülmeleri olması gayet doğal bir süreçtir. Tarım müdürlüklerinde verilecek besinlerle ilgili size bilgi verirler umuyorum.
Bu arada kamelyanızın resmini de paylaşırsanız memnun olurum.
kamelyavadisi
02-04-2014, 15:07
30 Mart 2014 'te ansızın başlayan kar yağışından kamelyavadisi'de nasibini aldı.
Kamelyalar kar ortamında zarar görmedikleri için gelişmelerine devam ettiler.
kamelyavadisi
17-04-2014, 10:05
Sera Ortamında Kamelya Fideleri
Kayınvalidemin balkonundan ölmeye yakın halde bu kamelya aldım inşallah diriltebi
diriltebilirim
Sizce saksısı büyümesi miyim
kamelyavadisi
23-09-2014, 19:06
Kayınvalidemin balkonundan ölmeye yakın halde bu kamelya aldım inşallah diriltebi
diriltebilirim
Sizce saksısı büyümesi miyim
Budama yaparsanız çok daha iyi gelişim gösterir.
Budama yaparsanız çok daha iyi gelişim gösterir.
Budama hakkında kısa bir bilgi verir misiniz? (kesin sayfalar arasında vardır ama bulması zor olur diye :rolleyes:
kamelyavadisi
24-09-2014, 19:51
İşaretli yerlerden kesebilirsin
Geçen yıl çok derin budadığım Kamelyam bu sene daha canlı görünüyor.
Resimde gördüğünüz gibi
520041
Görünenler tomurcuk mu, merak ediyorum.
kamelyavadisi
16-10-2014, 22:06
Geçen yıl çok derin budadığım Kamelyam bu sene daha canlı görünüyor.
Resimde gördüğünüz gibi
520041
Görünenler tomurcuk mu, merak ediyorum.
Derin budaman iyi oldu. bu yıl bembeyaz çiçekler açacağını umuyorum. Görünenler çiçek tomurcuğudur.
Ben bu sene budamıyacağım, hiç kıyamam çok da tomurcuğu var.
Derin budaman iyi oldu. bu yıl bembeyaz çiçekler açacağını umuyorum. Görünenler çiçek tomurcuğudur.
Teşekkür ederim.
İzmirde anca çok gelişmiş olanlar hayatta kalıyor sanırım.
Bir tane daha çok cılız var, yarın resim yüklerim, bir türlü toparlanmadı :(
kamelyavadisi
03-01-2015, 22:32
Aralık-Ocak döneminde açan kamelya türlerinden örnekler
Selamlar, 6 ay önce kamelya almıştım.Üzeri fazla sayıda tomurcuk doluydu ama zaman içinde tomurcukları döküldü. Bu arada biraz yaprak dökümü de oldu.Çok sağlıksız değil ama daha canlı olması için neler yapmalıyım sizce?540219
540220
540221
Herkese Merhaba,
Çok sevdiğim Kamelyamın çiçekleri bu ay açmaya başladı.
Ancak nedenini bilmediğim bir sebepden dolayi çiçekleri kuruyor.
Ne yapabilirim? Yardimci olursaniz sevinirim.
Son çiçeklerimiz
545951
Belki 40, belki daha da fazla çiçeğimiz oldu.
Yağmurlardan hoşlanmadı ama.
Benim güzel, kışı bahçede kuytu bir alanda geçirdi ve ben geldiğimde çiçekleri açmaya başlamıştı.
545966
lilpar76
07-05-2015, 10:53
Benim kamelyamın yaprakları hem açık renkli, hem de başkalarına nazaran daha küçük kibi, nedeni ne olur, aceba?
Saksıda tek yaprak olarak aldığım kamelyam harekete geçti :o Balkonun güneşli bir köşesinde mutlu sanırım.. İki kez sıvı besin verdim ve şuan 4 yaprak oldu.. Ne zaman çiçeklenir tahmini? Kaç yıl lazım yani :o :o
Yaklasik 15 cm boyunda pembe ve beyaz japonica kamelya aldim bugun. Fiyatlarida 3 er euro. Kutularinin uzerinde ki resimlerde anladigim kadari ile; buyuk saksiya dikmem gerektigi, budama yapilmamasi, -5 derecede saksisiyla birlikte iceri alinmasi gerektigi yaziyor.
Ben bahcemdeki golge alanlar icin almistim acaba bu halleriyle direk yerlerine diksem sikinti olur mu?
Bahçedeki kamelyam hiç keyifli görünmüyor. Çok cılız yaprakları var.
Gübre eksikliği midir dersiniz?
Yoksa güneş mi fazla geliyor? Ama henüz bu mevsim itibariyle güneş çok yakıcı değil... Yağmurlar sayesinde de iyi sulandı.
602822
Mahmut Tebir
21-03-2018, 11:09
Kamelyam 8 ay üstünde tomurcukla durdu. Ama tam açacakken kurumaya dökülmeye başladı. Acaba neden olabilir? Fazla güneşte görmüyor. 1-2 saat sabah güneşi görüyor. Yinede çiçekleri kurumaya başladı. Bir yardım edin nedendir. O kadar bekle çiçeklerini şimdide çiçeklerini kurutarak veriyor hediyesini.
Mahmut Tebir
24-03-2018, 13:49
Yardım edecek kimse yokmu ne? Bu kamelyanın çiçekleri neden kuruyup dökülüyor?
Doku_Kültürcü
24-03-2018, 14:28
Fazla sulamadan veya az sulamadan dökülebiliyormuş. Kırmızı örümcek de dökülmeye neden olabiliyormuş. En son olarak da bitki gerekli besini alamazsa çiçeklerini dökebiliyormuş. Gübreleyin (fosfor ağırlıklı bir gübre kullanın), sulamaya dikkat edin. Resimde farkedilmiyor, kırmızı örümcek varmı yok mu bilemedim. Eğer varsa, kırmızı örümcekler için de ilaçlama yapın. Bayer firmasının Envidor isimli ilacı kullanılabilir: https://urun.n11.com/bitki-besini-ve-vitamin/bayer-envidor-sc-240-kirmizi-orumcek-ilaci-25-ml-P240098905?cid=604001&gclid=EAIaIQobChMI7KP81YeF2gIVh5PtCh07TAlKEAYYASAB EgJYx_D_BwE&gclsrc=aw.ds
Mahmut Tebir
24-03-2018, 16:06
Fazla sulamadan veya az sulamadan dökülebiliyormuş. Kırmızı örümcek de dökülmeye neden olabiliyormuş. En son olarak da bitki gerekli besini alamazsa çiçeklerini dökebiliyormuş. Gübreleyin (fosfor ağırlıklı bir gübre kullanın), sulamaya dikkat edin. Resimde farkedilmiyor, kırmızı örümcek varmı yok mu bilemedim. Eğer varsa, kırmızı örümcekler için de ilaçlama yapın. Bayer firmasının Envidor isimli ilacı kullanılabilir: https://urun.n11.com/bitki-besini-ve-vitamin/bayer-envidor-sc-240-kirmizi-orumcek-ilaci-25-ml-P240098905?cid=604001&gclid=EAIaIQobChMI7KP81YeF2gIVh5PtCh07TAlKEAYYASAB EgJYx_D_BwE&gclsrc=aw.ds
Kırmızı örümcek yok.Bitki gayet sağlıklı. Ama çiçekler büyümeye ve açmaya başladıklarında çiçekler kurumaya başladı. Tomurcuklar 8 aydan beri başındalar.
Solucan gübresi versem etkili olur mu? Ya da 20-20-20 NPK. 15-15-15 de olabilir. Çünkü şu an elimde bu gübreler var.
Sevkibey
19-03-2021, 00:03
Kamelyam 8 ay üstünde tomurcukla durdu. Ama tam açacakken kurumaya dökülmeye başladı. Acaba neden olabilir? Fazla güneşte görmüyor. 1-2 saat sabah güneşi görüyor. Yinede çiçekleri kurumaya başladı. Bir yardım edin nedendir. O kadar bekle çiçeklerini şimdide çiçeklerini kurutarak veriyor hediyesini.
Aynı problem bende de var, bahçede 2 adet beyaz kamelyam var, 5 senede yalnız bir defa doğru düzgün çiçek verebildi. (Verdiği sene hava sıcaklığı dengeli gitmişti.)
Pembe kamelyalarımdan birinde de yapraklar sarımsı açık yeşil renkte. Kar soğuğu yiyen çiçekleri de bu sene çok sağlıksız oldu.
Her iki bitki de 1 m civarı, İstanbul'da yarı gölge ortamdalar. Çiçeklenme öncesi ortanca gübresi veriyorum. Ama sorun çözülmedi .Acaba budama fayda sağlar mı?
Sevkibey
19-03-2021, 00:09
Aynı problem bende de var, 2 adet beyaz kamelyam var, 5 senede yalnız bir defa doğru düzgün çiçek verebildi. (Verdiği sene hava sıcaklığı dengeli gitmişti.)
Pembe kamelyalarımdan birinde de yapraklar sarımsı açık yeşil renkte. Kar soğuğu yiyen çiçekleri de bu sene çok sağlıksız oldu.
Her iki bitki de 1 m civarı, İstanbul'da yarı gölge ortamdalar. Çiçeklenme öncesi ortanca gübresi veriyorum. Ama sorun çözülmedi .Acaba budama fayda sağlar mı?
Bu da gayet sağlıklı olan üçüncü kamelyanın çiçeği, diğer pembeyle yan yanalar, aynı suyu aynı besini alıyorlar. Bunun yaprakları canlı, çiçekleri kocaman açıyor.
E.Kahraman
19-03-2021, 18:32
Aynı problem bende de var, bahçede 2 adet beyaz kamelyam var, 5 senede yalnız bir defa doğru düzgün çiçek verebildi. (Verdiği sene hava sıcaklığı dengeli gitmişti.)
Yaprağının etrafı sarımsı olanda demir eksikliği var gibi.
Sevkibey
19-03-2021, 20:04
Teşekkür ediyorum, haklısınız sanırım, toprağın ph kontrolünü yaparak (anladığım kadarıyla toprağın yeterince asitli olmaması demir ve diğer minerallerin emilimini azaltıyormuş) sonrasında demir takviyesini deneyeceğim.
Mahmut Tebir
16-04-2021, 21:09
Kamelyamın yaprakları bu şekil olup dökülüyor. yeni çıkan yapraklar döküldü. Eskilerde de kararmalar var. Yanlış bir şey mi yaptım bilmiyorum. Lütfen yardım edin. Ne yapmalıyım.
718185
718186
Sevkibey
18-04-2021, 13:39
Kamelyamın yaprakları bu şekil olup dökülüyor. yeni çıkan yapraklar döküldü. Eskilerde de kararmalar var. Yanlış bir şey mi yaptım bilmiyorum. Lütfen yardım edin. Ne yapmalıyım.
718185
718186
Emin olamamakla birlikte, aşırı sulama ve drenaj eksikliği nedeniyle sorun olabileceğini düşünüyorum, lekeler pütürlüyse mantardan ziyade aşırı su tutmadan kaynaklı yaprak ödemi olabilir.
Sevkibey
24-04-2021, 17:37
Önce Saçıkıbrıs ile fısfıs yaptım, sonra saçıkıbrıs eritilmiş su ile suladım. Akabinde ara ara 1 lt'ye 2 parça limon tuzu atılmış su ile suladım. Bu şekilde hazırlanmış suyun ph'ı 5 seviyelerine düşüyor. Netice itibariyle toprak Ph ı 7,5 seviyelerinden, 6,5'a düştü. Ama bir faydası olmadı. Son olarak 100 gr civarı Fe EDDHA'yı sulama suyuna katarak gece suladım. Anladığım kadarıyla 2-3 gün içinde düzelme olması lazım idi. Ama hiçbir faydası olmadı.
Sararma üst yapraklarda daha yoğun, alta indikçe azalıyor ve normale dönüyor. Bu arada demir eksikliğine bağlı klorosisten farklı olarak yapraklarda damarların arası değil, önce damarlar sararıyor. Sebebi başka ne olabilir? Yan yana 3 bitki var, sadece bunda klorosis mevcut. Üstten alta sıralı olarak resimleri gönderiyorum:
E.Kahraman
24-04-2021, 18:36
Önce Saçıkıbrıs ile fısfıs yaptım, sonra saçıkıbrıs eritilmiş su ile suladım. Akabinde ara ara 1 lt'ye 2 parça limon tuzu atılmış su ile suladım. Bu şekilde hazırlanmış suyun ph'ı 5 seviyelerine düşüyor. Netice itibariyle toprak Ph ı 7,5 seviyelerinden, 6,5'a düştü. Ama bir faydası olmadı. Son olarak 100 gr civarı Fe EDDHA'yı sulama suyuna katarak gece suladım. Anladığım kadarıyla 2-3 gün içinde düzelme olması lazım idi. Ama hiçbir faydası olmadı.
Sararma üst yapraklarda daha yoğun, alta indikçe azalıyor ve normale dönüyor. Bu arada demir eksikliğine bağlı klorosisten farklı olarak yapraklarda damarların arası değil, önce damarlar sararıyor. Sebebi başka ne olabilir? Yan yana 3 bitki var, sadece bunda klorosis mevcut. Üstten alta sıralı olarak resimleri gönderiyorum:
Buradaki (http://www.agaclar.net/forum/1589513-post2391.htm) mesajımda gardenyamdaki demir eksikliği olan halini ve değişimini paylaşmıştım. Demir uygulamasından 12 gün sonra hafif hafif yeşil rengine dönmeye başlamıştı yapraklar. Damarlar konusunda haklısınız bir çoğunda yeşil renk ama tamamen yaprakla aynı sarılığa bürünmüş damarlar da mevcut.
Sevkibey
19-05-2021, 16:14
Buradaki (http://www.agaclar.net/forum/1589513-post2391.htm) mesajımda gardenyamdaki demir eksikliği olan halini ve değişimini paylaşmıştım. Demir uygulamasından 12 gün sonra hafif hafif yeşil rengine dönmeye başlamıştı yapraklar. Damarlar konusunda haklısınız bir çoğunda yeşil renk ama tamamen yaprakla aynı sarılığa bürünmüş damarlar da mevcut.
Demir şelatı (Fe Eddha) uyguladıktan sonra önceden sararmış olan yapraklar düzelmedi, ama yeni sürgünler çok daha gür ve yeşil çıkıyor. Sanırım Fe Eddha vermek olayı çözdü. Daha azaltılmış dozda diğer kamelyalara da veriyorum.
manolya100
13-05-2022, 09:59
Kamelyam geçen yıl açmadı. ilk senesi yerini yadırgamıştır dedim. Bu sene 1,5 yıldır baktığım halde yine açmadı. Balkonda saksı içinde hazır toprakta duruyor. Geldiğinde üzerinde olan bahçe toprağını da muhafaza ettim. Yeni yaprak veriyor sadece. Arada asit takviyesi de yapıyorum. Saksıda olduğu için desem ben bu çiçeği ilk defa saksıda görmüştüm.
Kamelyam neden çiçek açmıyor?
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.