View Full Version : Carolina reaper acı biberi
samet1466
15-06-2019, 12:34
elinde Carolina reaperin tohumu olan varmı?
Merhaba,carolina hatırına bu siteye yeni üye oldum.34 sayfayıda okuyarak.Türkiyedeki çok bilindik bir siteden tohum aldım,çimlendirip büyüttüm lakin sivri bir biber çıktı.şimdide Amerikadaki bir siteye sipariş verdim (carolina ve maruga tohumu) gelmesi çok uzun zaman alacak ve sezonu kaçıracağım.Sizden ricam elinde carolina ve ya maruga ,ve ya her ikiside (ikisinide bulabilirsem duble olur) olan varsa ücreti karşılığında rica ediyorum.şimdiden ilginize teşekkür ederim..
Biber oldugunu tahmin ettigim carolina Emin olmamakla beraber büyümeye devam ediyor 696538696539696540696538
Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
muhammet akın
17-07-2019, 07:48
Günaydın arkadaşlar.Acı biber sevdası yüzünden bende carolina yetiştirmek istedim ama internetten aldığım biberlerin hepsi sivri biber çıktı.Elinde carolina reaper biber tohumu (veya kurutulmuş carolina reaper biberi)olan varsa ücreti karşılığında bana gönderebilirmi.İlginize şimdiden teşekkür ederim.İyi günler.
Merhaba arkadaşlar. Orjinal Carolina Reaper tohumu **** biberi **** üstü meyveli fide isteyen benimle irtibata geçebilir. Özel mesaj ile ulaşabilirsiniz...
erkanbey
28-07-2019, 19:12
Uzunca uğraşlar sonunda bu yıl isdediğim verimi alıyorum şükür.Bu yıl 3 saksı ektim,32 lt.lik saksılar,daha küçük saksı olabilir mi derseniz,olabilir ama 20 lt nin altını tavsiye etmem.
Geçen yıldan kalan gövde olsun,ocak ayında cam kenarına ektiğim fidelerim olsun hepsi temmuz 10 gibi meyveye dönmeye başladı,haziran ayı boyunca çiçek döktü,tutmayacak diye çok korktum ama şu an herşey yolunda.
Bu yıl inadına fırça ile döllemeye vs uğraşmadım,her gün sulamasını yapıyorum ve kendi kendine dölleniyor,ama mayıs ayından beri yaprak bitleri ile mücadele veriyorum hiç eksilmediler,bende hiçbir ilaç kullanmadım,inadına eşimle birlikte elle temizledik,yaprakları seyrelttik,şu an nadiren rastlıyoruz.
Benim edindiğim tecrübeye göre bu biberler,en azından samsun iklimine göre diyeyim,temmuz ayında meyve vermeye başlıyor,yani çok strese gerek yok vakti gelince veriyor,vaktide bizim biberlere göre az geç geliyor.
Bu yıl şimdiden yüzlerce biberim olacak gibi görünüyor.İlerleyen zamanlarda olgunlaştıklarında da resim eklerim.
ben evi taşıdım 4. kat. balkon açılıp kapanabiliyor. 2 tane 8 numara saksıya dikim yaptım yarasa gübresi bile attım ama henüz biber yok. elimde fırça her gün uğraşmaktan sıkıldım kendi hallerine bıraktım.
erkanbey
30-07-2019, 12:23
ben evi taşıdım 4. kat. balkon açılıp kapanabiliyor. 2 tane 8 numara saksıya dikim yaptım yarasa gübresi bile attım ama henüz biber yok. elimde fırça her gün uğraşmaktan sıkıldım kendi hallerine bıraktım.
Yahu ben senden bişey anlamadım 😄 geçen yıl çılgınlar gibi vermişlerdi seninkiler.Bu arada bende 4 kattayım.8. Numara dediğin 30 lt var sanırım,numaradan anlayamıyorum.
Yahu ben senden bişey anlamadım 😄 geçen yıl çılgınlar gibi vermişlerdi seninkiler.Bu arada bende 4 kattayım.8. Numara dediğin 30 lt var sanırım,numaradan anlayamıyorum.
geçen sene giriş kattaydım ve ev yeşillikler içindeydi ve ufak arılar bol bol ziyaret ediyorlardı. kasım ayında taşındım.
kuzukardes
20-08-2019, 12:56
Öncelikle herkese merhaba derken ve iyi dileklerimi sunuyorum…
Yıllardır acı biber ve soslarla olan birlikteliğimiz zaman içerisinde bir tutkuya dönüştü. Deneme üzerine aldığım naga ghost sosların lezzeti ile acıseverlik başka bir mecraya yol aldı.Ne zaman yurtdışına giden bir dostumuzu görsem sipariş ile biraz bu zevkimi tatmin etmeye çalıştım.Yurtiçindende ulaşmaya çalıştım .Ancak bu scoville açısından bulabildiğim biberler 100.000 bandına bile zor ulaşıyor istediğim acılıkta olmuyordu…Siteyi görünce epeyce boşa zaman geçirdiğimi anlamış bulundum ancak zararın neresinden dönsek kardır diye düşünüyorum…
Benim sorularım ise şu mihvalde olacaktır.Kendi kapalı balkonumda saksıda acı biber yetiştirmek isterim ki tüketimimi üreterek kendim yapayım..
Bunun için kaç saksı ( tohum) ile başlamak yeterli olacaktır?
Tohum ekmek için bu mevsim uygun mudur yoksa Mart Nisanı mı beklemek lazım?
Tahmini ürün alma süresi nedir ?
Güvenli tohum için önereceğiniz bir site var mıdır?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim…
erkanbey
20-08-2019, 18:11
Öncelikle herkese merhaba derken ve iyi dileklerimi sunuyorum…
Yıllardır acı biber ve soslarla olan birlikteliğimiz zaman içerisinde bir tutkuya dönüştü. Deneme üzerine aldığım naga ghost sosların lezzeti ile acıseverlik başka bir mecraya yol aldı.Ne zaman yurtdışına giden bir dostumuzu görsem sipariş ile biraz bu zevkimi tatmin etmeye çalıştım.Yurtiçindende ulaşmaya çalıştım .Ancak bu scoville açısından bulabildiğim biberler 100.000 bandına bile zor ulaşıyor istediğim acılıkta olmuyordu…Siteyi görünce epeyce boşa zaman geçirdiğimi anlamış bulundum ancak zararın neresinden dönsek kardır diye düşünüyorum…
Benim sorularım ise şu mihvalde olacaktır.Kendi kapalı balkonumda saksıda acı biber yetiştirmek isterim ki tüketimimi üreterek kendim yapayım..
Bunun için kaç saksı ( tohum) ile başlamak yeterli olacaktır?
Tohum ekmek için bu mevsim uygun mudur yoksa Mart Nisanı mı beklemek lazım?
Tahmini ürün alma süresi nedir ?
Güvenli tohum için önereceğiniz bir site var mıdır?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim…
Merhabalar,Saksının miktarını bizim belirlemek gibi bir durumumuz olamaz takdir ederseniz.Siz kaç saksıya ihtiyacınız varsa o kadar ekiniz.
Benim size tecrübelerimden söyleyebileceğim şunlar,her bir saksınız 20 lt den aşşağı olmasın,bir saksıya 1 veya en fazla 2 kök dikin.
Ocak ayının başında iç mekana ışık gören bir yere( tercihen cam kenarı)tohumlarınızı ekin,temmuz ayında biber verecektir,mayıs ,haziran ayında dökeceği çiçeklere aldırış etmeyin.
Benim şu anda balkonda baktığım,32 lt lik 3 saksım var,birini az önce saydım 80 kadar biberi var,kızarmaya başladılar,onları hasat edince üsdündeki tomurcuklarda verecektir.
Aslında bütün bu sorularınız,bu sayfada ve gerideki sayfalarda bolca yazdık,dikkatli okursanız faydanıza olacağını düşünüyorum.
Tohumu temin konusunda sitesi burası https://puckerbuttpeppercompany.com/collections/carolina-reaper-worlds-hottest-pepper/products/smokin-eds-carolina-reaper.
Ayrıca benden temin edebilirsiniz,öyle bir niyetiniz varsa özelden mesaj atarsınız.
kuzukardes
21-08-2019, 09:50
Merhabalar,Saksının miktarını bizim belirlemek gibi bir durumumuz olamaz takdir ederseniz.Siz kaç saksıya ihtiyacınız varsa o kadar ekiniz.
Benim size tecrübelerimden söyleyebileceğim şunlar,her bir saksınız 20 lt den aşşağı olmasın,bir saksıya 1 veya en fazla 2 kök dikin.
Ocak ayının başında iç mekana ışık gören bir yere( tercihen cam kenarı)tohumlarınızı ekin,temmuz ayında biber verecektir,mayıs ,haziran ayında dökeceği çiçeklere aldırış etmeyin.
Benim şu anda balkonda baktığım,32 lt lik 3 saksım var,birini az önce saydım 80 kadar biberi var,kızarmaya başladılar,onları hasat edince üsdündeki tomurcuklarda verecektir.
Aslında bütün bu sorularınız,bu sayfada ve gerideki sayfalarda bolca yazdık,dikkatli okursanız faydanıza olacağını düşünüyorum.
Tohumu temin konusunda sitesi burası https://puckerbuttpeppercompany.com/collections/carolina-reaper-worlds-hottest-pepper/products/smokin-eds-carolina-reaper.
Ayrıca benden temin edebilirsiniz,öyle bir niyetiniz varsa özelden mesaj atarsınız.
İlginiz ve verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim..
benim biberlerde nihayet olmaya başladı. 10 gündür yoktum şimdi baktım minik minik biberler var.
Merhaba,bu yazım carolina **** maruga tohumu arayanların dikkatine..Aylar önce bende bu tohumlara ulaşmak için yanıp tutuşuyordum.Hepimizin bildiği G ile başlayan siteden ve ayrıca N ile başlayan siteden hatta garanti olsun diye birkaç satıcıdan sipariş verdim.Gelen tüm tohumlar pazarda satılan cin biberi süs biberi olarak çıktı.Amerikaya orjinal carolina tohumu satan o bilindik siteye sipariş verdim iki ay oldu hala Amerikan postanelerinde gözüküyor.Bu arada Erkan bey ile temasa geçtim,bir gün içinde tohumlarım elime ulaştı,ilk etapta 2 carolin 2 moruga ektim ve 4 tohumda çimlendi ,şimdi sağlıkla büyüyorlar.Yani yüzde yüz başarılı sonuç.Sözün özü diyeceğim şu ki,hiç macera aramayın,Erkan Beye özelden yazın ,tohumlarınız gelsin ve üretime başlayın.(gerçi sezon bitti artık ,mahsul seneye inşallah).Hiç başınızı ağrıtmayın bu tohumların güvenilir kaynağı sağolsun Erkan Bey dir.Hepinize saygı ve sevgiler.Nokta.
erkanbey
26-08-2019, 18:39
Merhaba,bu yazım carolina **** maruga tohumu arayanların dikkatine..Aylar önce bende bu tohumlara ulaşmak için yanıp tutuşuyordum.Hepimizin bildiği G ile başlayan siteden ve ayrıca N ile başlayan siteden hatta garanti olsun diye birkaç satıcıdan sipariş verdim.Gelen tüm tohumlar pazarda satılan cin biberi süs biberi olarak çıktı.Amerikaya orjinal carolina tohumu satan o bilindik siteye sipariş verdim iki ay oldu hala Amerikan postanelerinde gözüküyor.Bu arada Erkan bey ile temasa geçtim,bir gün içinde tohumlarım elime ulaştı,ilk etapta 2 carolin 2 moruga ektim ve 4 tohumda çimlendi ,şimdi sağlıkla büyüyorlar.Yani yüzde yüz başarılı sonuç.Sözün özü diyeceğim şu ki,hiç macera aramayın,Erkan Beye özelden yazın ,tohumlarınız gelsin ve üretime başlayın.(gerçi sezon bitti artık ,mahsul seneye inşallah).Hiç başınızı ağrıtmayın bu tohumların güvenilir kaynağı sağolsun Erkan Bey dir.Hepinize saygı ve sevgiler.Nokta.
Değerli yorumlarınız için teşekkürler,bu yıl ürün alacağınızı düşünüyorum,malesef başınıza gelenleri ben dahil bu sitede çok insan yaşadı,ama artık bunlar minimum seviyede olur diye düşünüyorum.
AkisSoftware
26-08-2019, 19:53
Degerli uyemiz @erkanbey.
Sizin gibi uyelerimizin artmasi dileklerimle. Yardimlariniz icin tesekkurler
Arkadaşlar *** çiçeklerim meyve tutmuyor ne yapmam gerek her akşam az miktarda su veriyorum tam gün güneş görüyor saksı ama çiçekler sapıyla Beraber düşüyorlar sadece bir tane tuttu budamammı lazım suyu 2-3 gündebirmi vermem lazım birşeydende anlamıyorum okuduğum yazılarla birşeyler yapmaya çalışıyorum
Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi698198698203
Gübreli toprak ile biraz diplerini doldurup alttan su çıkacak şekilde saksılarınızı sulayın. Toprağı kuruduğu zaman yeniden alttan su çıkacak şekilde sulayın. Toprağı biraz kazdığınızda kuru ise su verebilirsiniz. Verdiğiniz su yeterli gelmiyor olabilir.
Arkadaşlar *** çiçeklerim meyve tutmuyor ne yapmam gerek her akşam az miktarda su veriyorum tam gün güneş görüyor saksı ama çiçekler sapıyla Beraber düşüyorlar sadece bir tane tuttu budamammı lazım suyu 2-3 gündebirmi vermem lazım birşeydende anlamıyorum okuduğum yazılarla birşeyler yapmaya çalışıyorum
Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi698198698203
Merhaba,internette potasyumun bitkiler için ne işe yaradığını incele,bu incelemeden sonra potasyum takviyesi yapmak istersen muz kabuklarını doğra suyun içinde çürümelerini bekle ve bu suyu sulamada kullan.Potasyum bitkilerde güçlü ve yoğun çiçek oluşumunu destekler.Yasemin bitkimi bahar başında toprak ve saksı değişiminde toprağa çürümüş muz kabukları karıştırmıştım,yaz boyunca çiçek açmaktan yaprak veremedi.Ve çiçekler uzun süre kalıcı.
benim biberlerin ilk 4-5 tanesi tamamen carolina reaper formunda idi. iki saksımda da sonraki biberler carolina repaere hiç benzemiyor. tohum için bir adet biber ayırmıştım tüm çimlendirmeleri o biberden yaptım iki kök babamın bahçeye diktim. babamın bahçedeki biberlerin hepsi carolina reaper formunda. sonradan olan biberler neden benzemiyor anlamadım.
benim biberlerin ilk 4-5 tanesi tamamen carolina reaper formunda idi. iki saksımda da sonraki biberler carolina repaere hiç benzemiyor. tohum için bir adet biber ayırmıştım tüm çimlendirmeleri o biberden yaptım iki kök babamın bahçeye diktim. babamın bahçedeki biberlerin hepsi carolina reaper formunda. sonradan olan biberler neden benzemiyor anlamadım.
Merhaba,çiçeklerin tozlaşması,döllenmesi esnasında yakın çevredeki diğer biber çeşitlerinden dölleme olması durumunda bu söylediğiniz olabilir kanaatindeyim.
Arkadaşlar benim carolina birtane çıkmıştı kızrmadan yeşilken sapıyla beraber aynen çiçekler gibi düştü içini açtım baktım kahverengi gibi tozlar vardı bu havalarda hergün suluyordum birtane nem ölçer aldım 4 gündür sulamıyorum birtane daha biber çıktı alet hala fazla nemli gösteriyor son ibrede derecesi 4 gün sulamadığım halde başka hiç sulanmayan saksılara koyuyorum aleti nem yokdiyor sulamadığımız için doğru gösteriyor sulama işine bu aletle devam etsem faydasını görürmüyüm çünkü topraktan nemden bitki ile hiç alakam olmadı ilkkez uğrştığım bir hobi
Merhaba,çiçeklerin tozlaşması,döllenmesi esnasında yakın çevredeki diğer biber çeşitlerinden dölleme olması durumunda bu söylediğiniz olabilir kanaatindeyim.
4. kat kapalı balkon ve yakında hiç bahçe yok. yani çapraz dölleme yok. babamın bahçedeki biberler çarliston biberlerin içinde, çapraz dölleme olsa onlar olurdu.
ayrıca bu biber suyu seviyor .ben günde 3 defa otomatik sulama yaptırıyorum . suyu azaltınca biber tutma oranı düşüyor ve tutan biberlerde minik minikken kızarmaya başlıyor. en azından benim tespitim bu yönde. başkasında farklı sonuçlar olabilir.
venusflytraper
25-09-2019, 20:10
Bu biberin tohumlarını nerden n satın alabilirim acaba. İnternette çok varda uyduruk şeyler çıkmasın içinden. Siz nerden aldınız?
erkanbey
29-09-2019, 17:11
Dört,beş yıldır devam eden carolina reaper maceramız bu yıl mutlu sona ulaştı çok şükür.Bu yıl toplamda 3 adet 32 şer lt lik saksı yaptım,istediğim verimide aldım.İki ,üç kez hasat yaptım,kurutup pul biberimide çektim.Hasattan sonra büyük ve sağlıksız tüm yaprakları kopardım,bitki meyveye kuvvet versin diye,öylede oldu zaten.Şu anda onlarca yeni biber tutmaya başladı.
Bu biberi artık iyi tanıdığıma inanıyorum,yetiştirecek kişilere tavsiyelerim şunlardır.Büyük saksıya dikin(en az 20 lt),hergün sulayın(mümkünse sabahları),Ocak ayında tohumları iç ortama ekin,biraz büyüyünce mart ayı gibi tekli saksılara alın,boyu bir karışa yaklaşınca,altta 5-6 yaprak kalacak şekilde bitkinin tepesini kesin(bu işlem verimde çok fark ediyor).Mümkünse hayvan gübresi kullanın(ben başka hiçbirşey kullanmadım).Çiçek açsın döksün sorun deil, siz hergün sulamaya devam edin,güneş gören yerde dursun,zamanı gelince meyve verecektir.
Biberler kızardıktan,4-5 gün sonra toplayın,içinden tohumlarını çıkarın,tohumları içerde gölge bir yerde kurutun,biberleri dışarda güneş gören yerde.15-20 gün sonra tohumları paketlerine alın(ben nişan kınası koyulan tülbentlerden aldım).Bir kavonozun dibine kağıt havlu koyun ve bu tohumları içine koyun ağzını iyice kapayın(Kağıt havlu içerde nemi almak için).Buz dolabının yumurtayı koyduğunuz kısımına veya o soğukluktaki başka biryere koyun(böylece uzun yıllar tohumlar sağlam kalacaktır).
Pul biberi baharat öğütücüsü aldım onunla çekiyorum,mutfak robotuyla deneyeceksiniz muhtemelen, ama verimli olmuyor malesef.
Not:Tüm anlattıklarım,bugüne kadar yaşadıklarım ve öğrendiğimi düşündüğüm doğrularımdır.Yanlış bir bilgi verdiysek üstatlarımız düzeltecekdir zaten.
Tohumları alırken eldiven taktım fakat tek kat eldivenden biberin suyunun geçebileceğini hiç düşünmemiştim.O günü ve ertesi günü zonklayan bir elle,ve dokunduğu yer yanan bir vaziyette geçirdik.Kesinlikle 2 kat eldiven takın.
Bu cins biberler çok tohum vermiyor,bazı biberlerin hiç tohumu çıkmıyor içi çürük gibi,bazıları ise iyi tohum verebiliyor,zaten resimlerde ikisinide göreceksiniz.
erkanbey
29-09-2019, 17:17
En sağdaki saksımız,bu yıl üçüncü yılını kutladı,bidahaki seneyede kesmemeyi düşünüyorum.
Baharat öğütücümde böyle birşey.
Hasadınız bol olsun,inşallah herkes isdediğini elde eder.
tropikalist
30-09-2019, 16:21
merhaba ya sizin biberlere bayıldım maşallah acaba bu güzellikler tohum paylaşım etkinliklerinde paylaşacak olan güzel insan yok mu bende bu tohumu aradım ama bulamadım aslında buldum ama pek güvenemiyorum eğer forumdan biri paylaşırsa alabilirim hadi Hayırlısı ...
dalperen
01-10-2019, 21:17
En sağdaki saksımız,bu yıl üçüncü yılını kutladı,bidahaki seneyede kesmemeyi düşünüyorum.
Baharat öğütücümde böyle birşey.
Hasadınız bol olsun,inşallah herkes isdediğini elde eder.
acaba carolinanın öğütülmüş biberi güzel oluyor mu
tropikalist
02-10-2019, 07:19
merhaba ya sizin biberlere bayıldım maşallah acaba bu güzellikler tohum paylaşım etkinliklerinde paylaşacak olan güzel insan yok mu bende bu tohumu aradım ama bulamadım aslında buldum ama pek güvenemiyorum eğer forumdan biri paylaşırsa alabilirim hadi Hayırlısı ...
Galiba paylaşacak yokmuş. 😅
Bu sezon herşey gönlünüzce olmuş.Paylaşımlarınız çok faydalı.Başarılarınızın ve hasadınızın devamını dilerim.
erkanbey
03-10-2019, 17:46
acaba carolinanın öğütülmüş biberi güzel oluyor mu
Bence harika oluyor.
dalperen
03-10-2019, 18:23
Bence harika oluyor.
O zaman bana da karışık tohumlar satmanız lazım Erkan Bey.
erkanbey
03-10-2019, 18:58
O zaman bana da karışık tohumlar satmanız lazım Erkan Bey.
Özelden yazıyorum.
Bence harika oluyor.
******* harika oluyor.Erkan bey tohumlarla beraber biraz çekilmiş carolina yolladı,zaten o biber başka türlü yenemez.Acı dayanıklılığınıza göre serpeceksiniz yiyeceklere.Onu yemenin tek yolu bence pul biber şeklinde olur.
tropikalist
04-10-2019, 18:44
Babada tohum satabilecek tohum var mı **** nereden alabilirim internette güvenli sitelerde
Arkadaşlar benim carolinalar çıkmaya devam ediyor ama yeşil olarak kalıyor kızarmıyor Yeşilken koparayımmı
erkanbey
11-10-2019, 08:52
Arkadaşlar benim carolinalar çıkmaya devam ediyor ama yeşil olarak kalıyor kızarmıyor Yeşilken koparayımmı
Koparma,sabret az daha.Acılık farkeder.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20191021/899cf5c09579970c12fe537aa0868dd1.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20191021/52d28146fa70d4c9980132c6e41527ce.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20191021/100ec036c58abad4222f3df645bfaee4.jpg
Biberlerim bu şekilde 6 -7 tane var kızarma ihtimali varmı hala çürümesinler tohumlarını alsammı
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20191112/19413014c74fad4ad1dc9cf29fd11aca.jpg
Sonunda kızarmaya başladılar
Arkadaşlar merhaba.Tohumundan paylaşıcak ya da satıcak olan var mı? Özellikle İstanbuldan da olursa bilgi ve tecrübelerinden de nasiplenmek isterim :)
tropikalist
14-11-2019, 16:13
An erkanbey satıyor
Arkadaşlar son biberide kopardım tohumlarını aldım seneye aynı saksıdan biber alabilirmiyim alabilirsem korumak için neler yapabilirim
bahcedenn
23-12-2019, 20:21
Arkadaşlar son biberide kopardım tohumlarını aldım seneye aynı saksıdan biber alabilirmiyim alabilirsem korumak için neler yapabilirim
Resimde gördüğünüz gibi sert bir budama yapıp kışı da kollayarak geçirdik. Mümkünse içeride, değilse en azından kuzey rüzgarı yemeyeceği, don ve kar görmeyeceği korunaklı bir yerde muhafaza edin. Sulamasını çok az bir şekilde yapın.
İlk resim 1 Nisan'da diğeri ise 19 Mayıs'taki hali. Üzeri tomurcuk dolu.
701979
701980
Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için bende budayıp içeri koyacağım ve nemine dikkat edicem
Bakalım bende bitki kabininde yetiştirmeyi deneyeceğim. Yetiştirme günlüğümü ayrı bir konuda paylaşmayı düşünüyorum.
gktrkhan
21-03-2020, 10:18
İnşallah orjinal tohum bulabilrsem bende deneyeceğim.
ishak027
02-08-2020, 17:11
Carolina reaper tohumundan bulamıyorum yardımcı olacak arkadaşlar varmi
ishak027
02-08-2020, 17:33
Mübarek Kurban Bayramınızı en içten dileklerimle kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim
Bu hayırlı günde dualarınız kabul olsun
rahatsızlık verdiysem özür dilerim carolina reaper tohumunu nerden bulabilirim sitelerdeki tatli çıkıyor acısını bir türlü bulamıyorum yardımcı olursanız sevinirim saygılarımla numaram 0507 034 12 99
Carolina reaper tohumundan bulamıyorum yardımcı olacak arkadaşlar varmi
Evet ben yardımcı olabilirim.Salı günü tohumlardan gönderebilirim size.
tropikalist
03-08-2020, 12:05
Evet ben yardımcı olabilirim.Salı günü tohumlardan gönderebilirim size.
sayın devrann acaba bana da tohum gönderebilir misiniz benim de aldığım hiç bir şey carolina reaper değil maalesef rica etsem sizden alabilir miyim
sayın devrann acaba bana da tohum gönderebilir misiniz benim de aldığım hiç bir şey carolina reaper değil maalesef rica etsem sizden alabilir miyim
Evet yarın gönderebilirim.
aliakin28
08-08-2020, 12:01
Merhaba erkan bey,
Aliexpressten tohum aldim ama mendille bile cimlenmedi. Sizden ucreti mukabilinde tohum almam mumkun mudur?
tropikalist
14-08-2020, 16:08
merhaba tohumu sayın devrann'dan temin ettim ana bunu ekmek için mevsimini bekleyeceğim neredeyse tüm mesajları okudum ama hiçbir yerde ne boyutta bir saksı kullanacağımı kestiremedim toprak yapısı da direkt bahçe toprağına koyacağım
cevaqplayanlara teşekkürler hiç kimse çekinmesin herkesten cevap alabiliriz :D
iyi günler dilerim herkese
tropikalist
16-08-2020, 08:25
Cevap yok mu acaba ?
Alpagu_Dumrul
21-08-2020, 12:20
selamün aleykümarkadaşlar elinde Caroline reaper tohumu olan varmı
yaz_yeşili
02-09-2020, 11:21
Merhaba erkan bey,
Aliexpressten tohum aldim ama mendille bile cimlenmedi. Sizden ucreti mukabilinde tohum almam mumkun mudur?
Aliexpressten gelen carolina reaper biberleri içindeki tohumlarıyla birlikte fırınlanıyor kurutulup bu sebepten dolayı tohunlar aşırı ısıdan dolayı çimlendirme pek mümkün olmayabilir.
yaz_yeşili
02-09-2020, 11:34
merhaba tohumu sayın devrann'dan temin ettim ana bunu ekmek için mevsimini bekleyeceğim neredeyse tüm mesajları okudum ama hiçbir yerde ne boyutta bir saksı kullanacağımı kestiremedim toprak yapısı da direkt bahçe toprağına koyacağım
cevaqplayanlara teşekkürler hiç kimse çekinmesin herkesten cevap alabiliriz :D
iyi günler dilerim herkese
Merhaba
Benim yetiştirdiğim carolina reaper biberleri saksı olarak yaklaşık 10 litre kadar güzel sonuç alınıyorum şahsen
toprak olarak bahçe toprağında olur ama en iyisi fidancılar da **** peyzajcılar da hazır toprak alıp kullanıla bilir
toprağa ek olarak gübrede eklerseniz gayet iyi ürünler alırsınız
melihcevik
04-09-2020, 10:26
Selamlar,
Elinde tohum olan varsa ücreti karşılığında gönderebilir mi? İnternetten sipariş vermek istemiyorum çünkü daha önce sipariş verenlerin farklı tohumlar ile karşılaştıklarını gördüm. İstanbul içi elden alabilirim.
legendrams
04-09-2020, 17:14
Selamlar, bende tohum arıyorum elinde olan var ise ücreti ile birlikte belirtirseniz alabilirim.
Ankara içi olur ise elden alabilirim.
melihcevik
06-09-2020, 21:27
Ben Erkanbey'den siparişi verdim, yarın kargoya verecek. Tohumların bir kısmını içeride yapay ışık ve ısı ile deneyeceğim. Büyük kısmı gelecek bahara hazırlık olacak. Şimdiden teşekkürler erkanbey.
yaz_yeşili
17-09-2020, 10:19
Ben Erkanbey'den siparişi verdim, yarın kargoya verecek. Tohumların bir kısmını içeride yapay ışık ve ısı ile deneyeceğim. Büyük kısmı gelecek bahara hazırlık olacak. Şimdiden teşekkürler erkanbey.
Merhaba Melih Bey bir sonraki dönem için ocak sonu şubat başı çimlendirme yaparsanız
eylül ayında tüm biberler hasat yapılacak olgunluğa ve tohumluğa ulaşırsınız
ev ortamında peteklere yakın yerde ( fazla ısıdan zara görmeyecek şekilde )ve güneşli havalarda en çok güneşi alan odaya koyarsanız haziran ayı başında **** ortasında çiçeklenme başlar
ben önceki senelerde mart sonu nisan başı çimlendirme işlemini yaptığımda
temmuz ayından çiçeklenip ekim ayında sonbahar dönemi dolayısıyla biberler çoğu yeşil kaldı tam olgunluğa erişemediler.
bu sene 8 fidandan yaklaşık 400 gram kadar biber aldım geçen hafta tümünü hasat ettim
biberleri tohumluk olarak ayırdım kurutmaya bıraktım
gereken ilgi ve bakım gösterildiğinde herkes iyi sonuçlar alır
son olarak çok sık karşılaşacak ve herkesin sorun yaşadığı ( yaprak piti , unlu bit , veya pamuklu bit ) kısaca yaprak bitlerin her çeşidi karşına çıkabilir erken tedavi ile sorun ortadan kalkar.
melihcevik
17-09-2020, 23:09
Merhaba Melih Bey bir sonraki dönem için ocak sonu şubat başı çimlendirme yaparsanız
eylül ayında tüm biberler hasat yapılacak olgunluğa ve tohumluğa ulaşırsınız
ev ortamında peteklere yakın yerde ( fazla ısıdan zara görmeyecek şekilde )ve güneşli havalarda en çok güneşi alan odaya koyarsanız haziran ayı başında **** ortasında çiçeklenme başlar
ben önceki senelerde mart sonu nisan başı çimlendirme işlemini yaptığımda
temmuz ayından çiçeklenip ekim ayında sonbahar dönemi dolayısıyla biberler çoğu yeşil kaldı tam olgunluğa erişemediler.
bu sene 8 fidandan yaklaşık 400 gram kadar biber aldım geçen hafta tümünü hasat ettim
biberleri tohumluk olarak ayırdım kurutmaya bıraktım
gereken ilgi ve bakım gösterildiğinde herkes iyi sonuçlar alır
son olarak çok sık karşılaşacak ve herkesin sorun yaşadığı ( yaprak piti , unlu bit , veya pamuklu bit ) kısaca yaprak bitlerin her çeşidi karşına çıkabilir erken tedavi ile sorun ortadan kalkar.
Değerli bilgiler ve tecrübe paylaşımı için teşekkürler yaz_yeşili, 3 tohumu ayrı ayrı ektim ve kışı geçirmesi için gerekli sıcaklık ve ışığı sağlamak için akvaryum hazırladım. İlk deneme olacağı için özel ilgi görecekler. Diğer tohumlar için tavsiyelerinizi dikkate alacağım.
Bit sorununu ise bu yıl çok kolay çözdüm. Gelecek yıl aynı yönteme devam :)
Sezon başında çıkan bitler için sigara izmaritlerini suda beklettim ve sprey ile belli aralıklarla bitlerin olduğu yerlere sıkarak çoğalmalarını engelledim. Havaların ısınmasıyla Tekirdağ'dan getirdiğim uğur böcekleri kesin çözüm oldu. Toplayıp getirdiğim böcekleri gece vakti saksılara ( bitlerin olduğu alanlara ) saldım. Daha ilk dakikadan avlanmaya başladılar ve bütün yazı bit sorunu olmadan geçirdim. Kesinlikle tavsiye ederim. Gelecek yaz için imkanı olmayanlara hatırlatmaları halinde ( İstanbul içi ) getirebilirim.
Baruthane
29-09-2020, 16:59
bu biber türünde zamanında bulmuştum ama meyveler dökülüyor neden olduğunu anlayamadım saksısı yeterince genişti ama besin yetersizdi sanırım oysa besin de vermişitim sonra da öldü gitti belki de orijinal biber değildi ama ya öyleyse sağlık olsun
erkanbey
11-10-2020, 19:36
Merhabalar,bu yılında yaz mevsiminin sonuna geldik,carolinayı yetiştirmeye başladığımdan beri en az bu yıl verim aldım sanırım,sebeplerini edindiğimiz tecrübelerle açıklamaya çalışalım.
Bu sene hariç her sene ocak,şubat gibi tohumları toprakla buluştururdum,cam kenarında yetiştirirdim,bu sene nisan ayında toprakla buluşturdum.Erken ektiğimde her sene,yaprak bitleri fazlasıyla oluyordu,ama bu yıl çok az miktarda oldu.Fidenin tam çiçekleme dönemi yaz sıcaklarına geldiği için,bu bitlerde çok sıcağı sevmediği için yaprak biti az oldu.Erken ektiğimde fide tam gelişim çağındayken,serin nemli zamanlara denk geliyordu ve inanılmaz bir yaprak biti popülasyonu oluyordu.
Bu biberi ocak şubat gibi toprakla buluşturursanız,temmuz ayında verim almaya başlıyorsunuz ve gayet iyi verim alabiliyorsunuz.Nisan gibi toprakla buluşturursanız ağustosun sonlarında veya eylülde verim alıyorsunuz ve çok az alıyorsunuz.Tam çiçekleme dönemi eylül,ekime denk geliyor ve ekim ayının geceleri soğuk olduğu için meyve bağlaması baya zor oluyor.
Şimdi bitler için ev yapımı ilaçlar vs öneren olacakdır,emin olun nemazaal da kullandım,arap sabunuda bu böcekcikleri yok etmek çok kolay deil,en iyisi imece usulü elle temizlemek :) ,neyse o kısım bir şekilde halledilir.
Resimlerde de göreceğiniz gibi,bu yıl 32 lt lik bir saksının içindeki iki kök ten toplam 10-15 biber alabildim.Önceki yıllarda bu sayı yüzden fazlaydı.
Bitki gelişimini çok iyi tamamladı,gövde çiçeklenme herşey çok iyiydi ama bizim biberlere göre geç verdiği için zamanlamadan dolayı,verim nerdeyse hiç olmadı.Aynı anda dikdiğim kıl biberlerimin de resmini koyacağım,onlar hala veriyor,bugün 4 üncü hasadımı yaptım.
Özet olarak,bu biberi ocak,şubat ayı gibi iç mekanda toprakla buluşturun,hayvan gübresiyle destekleyin,saksılar 15 lt nin altında olmasın,dışarı birden çıkarmayın,alıştıra alıştıra çıkarın ki yaprakları yanmasın,her gün az az sulayın(mümkünse sabahları),bunları uyguladığınızda temmuz ayı gibi çok güzel verim alırsınız.Kulak pamuğuyla dölleme vs bunların hiçbirine gerek yok(zamanında hepsini uyguladık).
Bu arada benim bulunduğum yer Samsun,karadeniz iklimi için bu söylediklerim,akdeniz de ege de nasıl olur bilmem...
Saygılar,iyi mahsuller...
carolina reaper kadar acı bir şeyi böcek yiyorsa... :) Bu arada bunu yiyebilen var mı ya ne yapıyorsunuz yetiştirip :D
Resulgur
12-10-2020, 08:56
Merhabalar,bu yılında yaz mevsiminin sonuna geldik,carolinayı yetiştirmeye başladığımdan beri en az bu yıl verim aldım sanırım,sebeplerini edindiğimiz tecrübelerle açıklamaya çalışalım.
Bu sene hariç her sene ocak,şubat gibi tohumları toprakla buluştururdum,cam kenarında yetiştirirdim,bu sene nisan ayında toprakla buluşturdum.Erken ektiğimde her sene,yaprak bitleri fazlasıyla oluyordu,ama bu yıl çok az miktarda oldu.Fidenin tam çiçekleme dönemi yaz sıcaklarına geldiği için,bu bitlerde çok sıcağı sevmediği için yaprak biti az oldu.Erken ektiğimde fide tam gelişim çağındayken,serin nemli zamanlara denk geliyordu ve inanılmaz bir yaprak biti popülasyonu oluyordu.
Bu biberi ocak şubat gibi toprakla buluşturursanız,temmuz ayında verim almaya başlıyorsunuz ve gayet iyi verim alabiliyorsunuz.Nisan gibi toprakla buluşturursanız ağustosun sonlarında veya eylülde verim alıyorsunuz ve çok az alıyorsunuz.Tam çiçekleme dönemi eylül,ekime denk geliyor ve ekim ayının geceleri soğuk olduğu için meyve bağlaması baya zor oluyor.
Şimdi bitler için ev yapımı ilaçlar vs öneren olacakdır,emin olun nemazaal da kullandım,arap sabunuda bu böcekcikleri yok etmek çok kolay deil,en iyisi imece usulü elle temizlemek :) ,neyse o kısım bir şekilde halledilir.
Resimlerde de göreceğiniz gibi,bu yıl 32 lt lik bir saksının içindeki iki kök ten toplam 10-15 biber alabildim.Önceki yıllarda bu sayı yüzden fazlaydı.
Bitki gelişimini çok iyi tamamladı,gövde çiçeklenme herşey çok iyiydi ama bizim biberlere göre geç verdiği için zamanlamadan dolayı,verim nerdeyse hiç olmadı.Aynı anda dikdiğim kıl biberlerimin de resmini koyacağım,onlar hala veriyor,bugün 4 üncü hasadımı yaptım.
Özet olarak,bu biberi ocak,şubat ayı gibi iç mekanda toprakla buluşturun,hayvan gübresiyle destekleyin,saksılar 15 lt nin altında olmasın,dışarı birden çıkarmayın,alıştıra alıştıra çıkarın ki yaprakları yanmasın,her gün az az sulayın(mümkünse sabahları),bunları uyguladığınızda temmuz ayı gibi çok güzel verim alırsınız.Kulak pamuğuyla dölleme vs bunların hiçbirine gerek yok(zamanında hepsini uyguladık).
Bu arada benim bulunduğum yer Samsun,karadeniz iklimi için bu söylediklerim,akdeniz de ege de nasıl olur bilmem...
Saygılar,iyi mahsuller...Çok güzel bir çalışma olmuş elinize sağlık, aynı tecrübeyi bu yıl biz de yaşadık . Ekolojik Kent Bahçesi youtube kanalımız için video çekmeyi düşünüyordum ama olmadı malesef bahsettiğiniz gibi geç çiçeklenme oldu, bizde bu yıl verim alamadık. Seneye daha güzel olacak inşallah .. selamlar. [emoji2323]
Saygılar,iyi mahsuller...
Merhaba
Aslında saksıda kırmızı örümcek sorunu yaşamanız daha muhtemel,ben sürekli kırmızı örümeklerle ve bitlerle uğraştım bu yüzden iyi tecrübe edindim.Organik ilaçlarla veya başka bir ilaçla bu sorunu çözmeniz çok zor balkonda çünkü ortam müsait hava çok sıcak ve sulama düzensizliği var ya ıslak ya kuru ortasını ayarlamak çok zor.Bu durumda bitkiyi strese soktuğu için bitki gardını düşürüyor ne verim alınıyor ne de zararlılarla mücadele ediyor.
Benim tavsiyem potasmag isminde bir gübre .Bu gübre potasyum ve mağnezyum içermekte.Direk kayaçtan üretildiği için ekotar sertifikalı ve organik tarımda kullanılabiliyor.Mağnezyum bitkide yaprakları epey kalınlaştırıyor ve renkleri son derece koyu hale geliyor.Yapraklar kalınlaştığı ve mekanik olarak dayanımı arttığı için yaprak biti ve örümcek beslenmesi duruyor ve kısa sürede kayboluyor zararlılar.
Şu anda bende biber yetiştiriyorum balkonda ve sıcak havalarda uzun süre çiçek açmadı bunda örümcek ve bitlerinde etkisi var ama şimdi üzerinde belki yüz tane biber var.Reaper geç bir çeşit bu yüzden çiçek açma zamanını serin havaya denk getirecek olursanız daha iyi bir verim alabilirsiniz.
ihsnbyln
24-12-2020, 16:13
Arkadaşlar merhaba. Elinde tohum olan varsa sipariş vermek istiyorum
erkanbey
26-12-2020, 10:15
Arkadaşlar merhaba. Elinde tohum olan varsa sipariş vermek istiyorum
Bana mesaj Atmışsınız ama ben size atamıyorum,mesaj limitinizin dolu olduğunu söylüyor,dikkat edin mesaj kutunuza.
enes turan
30-12-2020, 08:39
merhaba ben de yeni üyelerdenim bu biber ilgimi çekti bende 1. sayfadan okumaya başladım ve 36. yani son sayfaya kadar okudum öncelikle hepinizi tebrik etmek istiyorum bu biberi bulmak için yıllarınızı vermişsiniz umarım bu biberden hep yüksek verim alırsınız umarım bu biber yüzünüzü hep güldürür bunca yıllık tecrübelerinizi burda herkesle paylaştığınız içi size çok teşekkür ederim çünkü siz burya doğru yanlış herşeyi aktardığınız için belki bu biberi ekmek isteyen başka biri o hatalardan birini yapıp elindeki tohumu veya fideyi kaybedecekti ama sizin tecrübelerinizi burda okuyunca sizin zamanın da deneyimleyerek yaptığınız hataları o yapmayacak ve büyük bir zaman israfında kurtulaca sizin sayenizde:D
melihcevik
30-12-2020, 22:07
@erkanbey , sizden aldığım tohumun son hali. Yaklaşık 2 ay içerisinde geldiği durum. Havaların da sıcak gitmesiyle sanırım iyi durumda.
erkanbey
31-12-2020, 05:45
@erkanbey , sizden aldığım tohumun son hali. Yaklaşık 2 ay içerisinde geldiği durum. Havaların da sıcak gitmesiyle sanırım iyi durumda.
Süper görünüyor,tepe alma işlemi yapın ki boşa uzayıp gitmesin.
melihcevik
01-01-2021, 17:17
Süper görünüyor,tepe alma işlemi yapın ki boşa uzayıp gitmesin.
tepeden kaç yaprak almalıyım **** ne kadar kesmeliyim sizce?
erkanbey
02-01-2021, 18:13
tepeden kaç yaprak almalıyım **** ne kadar kesmeliyim sizce?
En alttan 4-5 buyuk yaprak birakin yeter,o resmin bize bakan buyuk yapragin sol ustundekide kalsin gerisini kesin,internette bunla ilgili bilgi bulursunuz aslinda.
Reaper için çokta gerekli olmayan bir uygulama reaper kaplumbağa hızında büyüyen bir bitki.Şimdi tepeden keseceksiniz yanlardan dal çıkarmak için uğraşacak,havalar çok soğuk değil ama ev ortamında kapalı balkonunuz yoksa çok fazla güneş görmeyecek.Tepeden kesmeyin bence bırakın bitki 40-50 cm yukardan yine sizin yapmaya çalıştığınız gibi üç dala ayrılıp büyümeye devam etsin.Bu sayede bitkinin ana gövdesi daha kalınlaşacak o şekilde herhangi bir askı ya da başka birşeye gerek kalmadan ayakta durabilecek ve üstten çıkan dallar büyüyünce çok güzel bir görüntüye sahip oluyor o şekilde.
Ben ikisinide denedim,küçük bitkinin tepesini kesip çıkan dallarını büyütmeye çalışan bitkiyle belli bir büyüklüğe ve kök aşamasına gelmiş bitki aynı olmuyor.Tepesini yazın kaç ay önce kestiğim seradaki bitkiler 50-60 cm büyüklükte anca.Balkonda büyümesine izin verdiğim bitki 1 metreden fazla boyda yeni çiçeklerini tutuyor ama görünütüsü çok hoş bence.Bir daha da tepe kesme uygulamam reaper ve diğer acı biberler için.Tepe kesmenin bir tek artısı olur biraz erken çiçek açar ama çiçeklerin çoğunu döker kök zayıf olduğu için.
Reaper'ın bir özelliği ise kök sistemi hastalıklara dayanıklıdır bu bitkinin tek istediği bol gübreli,besinli ve nemli bir toprak.Bu bitkiyi sulamaktan korkmayın.Bu sayede iyi sonuç alırsınız.
Ama tabi ki sizde deneyebilirsiniz tepe kesmeyi farkı görmüş olursunuz başka bir bitkiniz varsa onuda bırakırsınız.Birde bitkiyi en son koyacağınız saksıya koysanız iyi olur büyükçe vakti gelmiş.
melihcevik
03-01-2021, 23:14
@erkanbey ve @devrann yorumlarınız için teşekkürler. Ektiklerimin bir kısmında tepe alıp diğerlerinde oldukları gibi bırakacağım.
Şu anda havaların güneşli ve iyi gitmesiyle günde en az 5 saat direk güneş alıyor ve oda sıcaklığında.
Saksı değişimini de bu hafta içerisinde yaparım. Sonuçları paylaşmaya devam ederim.
SAYKOTURK
04-02-2021, 20:06
Üstadlar merhaba bunlarda benim (bildiğim kadarıyla) carolina reaper lerim. Kış mevsiminden dolayı içeriye aldım Güney cephe iyi güneş görüyor ama kış diye az sulamaya başlamıştım ama bu başlık altında okuduğum yorumların neticesinde sulamayı bende sıklaştırmaya karar verdim.
bunların hepsi aynı anda tohumlarından çıktı ama büyüme hızları çok farklı gördüğünüz gibi hele sol öndeki güdük kaldı hep aynı yerinde sayıyor.
Bir ara yaprak bitleriyle başım dertteydi zirai ilaç satan arkadaşın tavsiyesi üzerine mavi toz ve kungfu karıştırıp fıs fıs ile ilaçladıktan sonra bitlerden kurtuldum birde şeker gübresi diye bir gübre verdi 15 günde bir diplerine döküp sula dedi 2 defa yaptım sonra bıraktım ona devam etmelimiyim ? @devrann isimli arkadaşımızın önerdiği potasmag gübresinden kullanmayı düşünüyorum. Sizlerin öneri ve yorumlarınız doğrultusunda devam etmek isterim.
Saygılarımla
Üstadlar merhaba bunlarda benim (bildiğim kadarıyla) carolina reaper lerim. Kış mevsiminden dolayı içeriye aldım Güney cephe iyi güneş görüyor ama kış diye az sulamaya başlamıştım ama bu başlık altında okuduğum yorumların neticesinde sulamayı bende sıklaştırmaya karar verdim.
bunların hepsi aynı anda tohumlarından çıktı ama büyüme hızları çok farklı gördüğünüz gibi hele sol öndeki güdük kaldı hep aynı yerinde sayıyor.
Bir ara yaprak bitleriyle başım dertteydi zirai ilaç satan arkadaşın tavsiyesi üzerine mavi toz ve kungfu karıştırıp fıs fıs ile ilaçladıktan sonra bitlerden kurtuldum birde şeker gübresi diye bir gübre verdi 15 günde bir diplerine döküp sula dedi 2 defa yaptım sonra bıraktım ona devam etmelimiyim ? @devrann isimli arkadaşımızın önerdiği potasmag gübresinden kullanmayı düşünüyorum. Sizlerin öneri ve yorumlarınız doğrultusunda devam etmek isterim.ularanız uygulayın bir
Saygılarımla
Merhaba
Gördüğüm kadarıyla sadece toprak içine ekim yapmışsınız ve kökler sıkışmış ve bu durum bitkiye yansımış.Bu durumda hangi gübreyi uygularsanız uygulayın bir sonuç almanız çok zor.
Bitkiler şu an için daha geniş saksılar ve toprak dışında hayvan gübresi ve koko peat karışımına ihtiyaç duyuyor.Potasmag isimli gübreyi bitkiler yeni yerlerine geçtikten sonra uygulayabilirsiniz.
SAYKOTURK
05-02-2021, 09:09
Merhaba
Gördüğüm kadarıyla sadece toprak içine ekim yapmışsınız ve kökler sıkışmış ve bu durum bitkiye yansımış.Bu durumda hangi gübreyi uygularsanız uygulayın bir sonuç almanız çok zor.
Bitkiler şu an için daha geniş saksılar ve toprak dışında hayvan gübresi ve koko peat karışımına ihtiyaç duyuyor.Potasmag isimli gübreyi bitkiler yeni yerlerine geçtikten sonra uygulayabilirsiniz.
Şubat ayının sonu gibi büyük saksılara aktarmayı düşünüyorum zaten yeri değişmiş olucak hem saksıları büyümüş olucak. İlk saksısı bu. Saksı değiştirirken neler yapmam gerek önerileriniz nedir ? Çünkü benim o konuda tecrübem çok zayıf. Önceden 7 veren yetiştirirken saksı değişimlerinde yıpratıyordum biraz bi geri düşüp tekrar toparlanmaları gerekiyordu
erkanbey
07-02-2021, 11:08
Şubat ayının sonu gibi büyük saksılara aktarmayı düşünüyorum zaten yeri değişmiş olucak hem saksıları büyümüş olucak. İlk saksısı bu. Saksı değiştirirken neler yapmam gerek önerileriniz nedir ? Çünkü benim o konuda tecrübem çok zayıf. Önceden 7 veren yetiştirirken saksı değişimlerinde yıpratıyordum biraz bi geri düşüp tekrar toparlanmaları gerekiyordu
http://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/2146-11.htm
Şu sayfaya biz göz atın bakalım.
SAYKOTURK
18-02-2021, 06:51
http://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/2146-11.htm
Şu sayfaya biz göz atın bakalım.
Verimli bir bahçe toprağı ve torf ile bu işi çözücez konudan anladığım kadarıyla 👍
Saksı değişimi yaparken köklerine zarar vermeden nasıl sökebilriim peki ? Önceki yetiştirdiğim yediveren biberimde ne yaparsam yapim saksıdan ayırırken patır patır köklerin kopuşunu hissedebiliyordum için cız ediyordu
Verimli bir bahçe toprağı ve torf ile bu işi çözücez konudan anladığım kadarıyla 👍
Saksı değişimi yaparken köklerine zarar vermeden nasıl sökebilriim peki ? Önceki yetiştirdiğim yediveren biberimde ne yaparsam yapim saksıdan ayırırken patır patır köklerin kopuşunu hissedebiliyordum için cız ediyordu
Saksıyı kesin (uygunsa) sökümden önce toprağın kuru olduğundan emin olun, ıslak ise dağılır.
SAYKOTURK
20-02-2021, 18:55
Tavsiyeniz için teşekkürler banada tam tersini söylüyorlardı
https://i.hizliresim.com/Jtva2E.jpg (https://hizliresim.com/Jtva2E)
https://i.hizliresim.com/Nq5ANO.jpg (https://hizliresim.com/Nq5ANO)
Ben bu yavruların kuyrukları filan çıkacak diye beklerken renkleri sarıya dönmeye başladı :)
https://i.hizliresim.com/TUqtZV.jpg (https://hizliresim.com/TUqtZV)
Bu yeşil biber serada olanlardan ve en son sayın erkanbey'den geldi tohumlar.Sanırım sayın Mahirbjk'dan gelen reaperlarda karışma olmuş,birde daha önce hüseyin005 isimli üyeden bhut almıştım.
Sonuçta biberler farklı bir biber,bilen tanıyan var mı bu biberi sarı olanları.
Resulgur
21-02-2021, 22:03
https://i.hizliresim.com/Jtva2E.jpg (https://hizliresim.com/Jtva2E)
https://i.hizliresim.com/Nq5ANO.jpg (https://hizliresim.com/Nq5ANO)
Ben bu yavruların kuyrukları filan çıkacak diye beklerken renkleri sarıya dönmeye başladı :)
https://i.hizliresim.com/TUqtZV.jpg (https://hizliresim.com/TUqtZV)
Bu yeşil biber serada olanlardan ve en son sayın erkanbey'den geldi tohumlar.Sanırım sayın Mahirbjk'dan gelen reaperlarda karışma olmuş,birde daha önce hüseyin005 isimli üyeden bhut almıştım.
Sonuçta biberler farklı bir biber,bilen tanıyan var mı bu biberi sarı olanları.Çapraz tozlaşma gibi görünüyor. [emoji4]
SM-A720F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
SAYKOTURK
22-02-2021, 12:48
Ben şimdi her fidanı bir saksıya aktarıcam sizce kaç numara saksı kullanmalıyım.
erkanbey
22-02-2021, 17:10
Ben şimdi her fidanı bir saksıya aktarıcam sizce kaç numara saksı kullanmalıyım.
Numarasını bilmem ama,en az 15 lt olmalı,20-25 lt ideal.
SAYKOTURK
23-02-2021, 07:18
Erkan bey ilginiz için teşekkürler bir sekmede konuyu okuyorum (24. sayfada kolcay beyin biberlerini izliyorum) bir yandan son sekmede cevap bekliyorum. Konuyu incelerken hop oturup hop kalkıyorum :) ben smokin' ed's den haberim yoktu, tohumdünyasi.com.tr den almıştım. Merakla bekliyorum bakalım konuyu incelerken gözüme çarpan şey benim fidanların daha hiç çiçek açmaması kimisinin boyu daha küçükken bile maşallah açıp açıp dökmüşler.
Saygılarımla
SAYKOTURK
23-02-2021, 07:21
Erkan abim birde imla hatası yaptım galiba
her fidanın kendi saksı sı olucak yani 4 fidan 4 saksı
Tdoganay
23-02-2021, 16:27
Merhaba 37 sayfalık bu carolina reaper yetiştirme maceranızı zevkle okudum rica etsem bana da ücreti karşılığın da fide ya da tohum gönderme şansınız var mı acaba.
erkanbey
23-02-2021, 16:43
Merhaba 37 sayfalık bu carolina reaper yetiştirme maceranızı zevkle okudum rica etsem bana da ücreti karşılığın da fide ya da tohum gönderme şansınız var mı acaba.
Mesaj kutunuz dolu.
erkanbey
23-02-2021, 16:50
Erkan abim birde imla hatası yaptım galiba
her fidanın kendi saksı sı olucak yani 4 fidan 4 saksı
Tamam işte 4 tane 20 lt lik saksı alın,benim profildeki saksı 32 lt mesela,o kadar büyük almanıza gerek yok gerçi,ilk başda 20 lt iyi olur.
Tdoganay
23-02-2021, 17:13
Mesaj kutunuz dolu.
Şuan boşalttım Erkanbey geri dönüş yaparsanız sevinirim
erkanbey
23-02-2021, 18:31
Şuan boşalttım Erkanbey geri dönüş yaparsanız sevinirim
Malesef mesaj alamiyorsunuz su an
Tdoganay
23-02-2021, 18:37
Erkanbey forum da yeniyim kusura bakmayın şuan mesaj listem boş olarak görünüyor burada numara paylaşmamın bir sakıncası var mıdır öyle konuşabiliriz.
SAYKOTURK
26-02-2021, 07:30
Erkan bey merhaba şuan çam ağaçları vs ile dolu ormanlıl bir bölgede çalışmaktayım. 20 lt lik saksılarıma Buradan alacağım orman toprağı ile torf karıştırsam bir sıkıntı olurmu ?
erkanbey
26-02-2021, 11:58
Erkan bey merhaba şuan çam ağaçları vs ile dolu ormanlıl bir bölgede çalışmaktayım. 20 lt lik saksılarıma Buradan alacağım orman toprağı ile torf karıştırsam bir sıkıntı olurmu ?
Toprak topraktir diyecem de,çam agacının dibinde ki toprağa bişey diyemiyorum,çam iğnesinin düştüğü yerde ot bile büyümüyor(asitli yani) ama topragi etkilermi bilemem.
SAYKOTURK
14-03-2021, 13:40
Toprak topraktir diyecem de,çam agacının dibinde ki toprağa bişey diyemiyorum,çam iğnesinin düştüğü yerde ot bile büyümüyor(asitli yani) ama topragi etkilermi bilemem.
Sonunda işten güçten bir boşluk bulupta fidanlarımın saksılarını (No. 6 20 lt.) değiştirdim.
%50 bahçe toprağı %50 green garden çiçek toprağı kullandım.
Fidanlarımın bir tanesi özellikle gövdesinde kararmalar mevcut ve yaprak renkleri diğer fidanlara göre daha açık yeşil. Babam hastalanmış olabilir dedi ama sizlerede bir göstermek fikir danışmak istedim. Daha detaylı resim gerekirse çekebilirim.
Saygılarımla
casperia
02-05-2021, 13:38
Bende tohum paylaşım etkinliğinden tohum almıştım.
(Sayın rana58'ten)
http://www.agaclar.net/forum/2020-2021-tohum-paylasim-etkinligi-kataloglar/44502.htm#post1600100
5-6 tane çimlendi. şimdilik durumları güzel. Bakalım becerebilecek miyim? eğer becerirsem bende bi sayfa oluşturacağım :)
Arkadaşlar elimde 40 lt gartengold toprak var 20 lt lik saksılara carolina ekmek için sadece bu toprağımı kullanayım yoksa bahçe toprağıyla ikisini hangi oranda karıştırmam gerekiyor
erkanbey
17-05-2021, 19:21
Evet dostlar yaz geliyor,buraların hareketlenme zamanı gelmiştir artık,yeni sezona hazırlıklarımız tamam.
Arkadaşlar elimde 40 lt gartengold toprak var 20 lt lik saksılara carolina ekmek için sadece bu toprağımı kullanayım yoksa bahçe toprağıyla ikisini hangi oranda karıştırmam gerekiyor
SAYKOTURK
10-06-2021, 09:21
Evet dostlar yaz geliyor,buraların hareketlenme zamanı gelmiştir artık,yeni sezona hazırlıklarımız tamam.
Erkanbey maşallah kalabalık bir aile sizinkisi 😊
Bende bir aile kurmuya çalışıyorum 4 fidanım var biri hasta ikisi kocaman oldu ama sadece çiçek açıp döküyor biber e dönmedi bir türlü sadece bir tanesi boyu kısa ama iri yapraklı olan mevye vermeye başladı.
Büyük iki tanesinin cinsimi farklı nedir anlamadım hepsi aynı yerde yetişiyor.
tohumlarfidana sitesinden aldım tohumları
SAYKOTURK
14-06-2021, 15:04
şimdiden buruş buruş oldular bir sıkıntı olmaz umarım.
Selam arkadaşlar gartengold toprak ve çiçekçiden aldığım açık satılan gübreli bahçe toprağını yarı yarıya karıştırdım faka saksı gördüğü güneşe göre fazla kurumuyor fazla su dökünce alttanda çıkmıyor toprak suyu emiyor kökleri çürürmü nasıl bir yol izlemeliyim
Babooo20
13-07-2021, 01:54
Erkan Abi tohum icin gec kaldimmm 1-2 für alma Imkanim varmi 5 senedir yetisdiriyorum 2 sene yalan baska tohum göndermisler bosa gitdi sonra fide olarak aldim 2 sene yetisdirdim cogaltdimda sonra 1 sene mecbur yurtdisina gitmem lazimdi herseyim yok olmus
SAYKOTURK
13-07-2021, 10:40
Üstad lar merhaba yetiştirdiğim biberlerin alt kısmı carolina reaper biberlerinin alt kısımları gibi değil bu bendeki biber hibrit mi yoksa farklı bir biber mi ?
Merhaba.Ben tohumdan fide yetiştirdim ama bunların cinsini bilmiyorum. Yardımcı olmanız mümkünümdür?
https://www.hizliresim.com/deymbfi https://www.hizliresim.com/rizw9zs
https://www.hizliresim.com/rizw9zs
https://www.hizliresim.com/q3e0sbm
Büyüyüp renklendikleri zaman yakın plan biberlerinizin fotoğraflarını siteye yükleyin. Halen küçükler.
http://www.agaclar.net/forum/sik-sorulan-sorular-forum-kullanma-kilavuzu/6256-12.htm
metin0147
15-10-2021, 12:10
Selam arkadaslar
Cok nadir buraya bakiyorum
Birinin onerisiyle buradan bulabilecegim soylendi bana
Elinde carolina reaper dahil en aci biber tohumundan yollayabilecek var mi bana
0 505 79 79 8 79 numaram
BesYuzBesYetmisDokuzYetmisDokuzSekizYetmisDokuz
Adanadayim ve cogaltmak istiyorum anlayarak.
Yetistirme usulleri ozelse bu konuda da bilgi lazim olacak. Simdiden sagolun
Ilgilenen arkadaslara tsk ederim.
Emekleriniz bereketli ve bol olsun.
Merhaba arkadaşlar bu sene geç ektim tohumları şu anda 40 civarı biber var ama yeşiller bu aylarda biberler kızarırmı brekliyeyimmi kızarmasa yeşilken tohumlarını alsam sağlıklı olur mu
2 cins biber var habanero ve carolina reaper sanırım dogrumudur?
Merhaba carolina reaper, bhut ve trinidad tohumlarını viyollere ektim. Şu an kombi peteğinin yanındalar. viyolleri üstten ısı tabancası ile ölçtüğümde 26 C.
Kaç derece olması gerekiyor? Siz kaç derecede çimlendirdiniz?
İkinci sorum evim malesef çok az güneş alıyor ve malum zaten kış ayındayız. Büyütme ledleri kullanan var mı?
Şöyle bir şey işe yarar mı?
https://tr.banggood.com/Ultra-Thin-81-or-169LEDs-Plant-UV-Grow-Light-Full-Spectrum-Veg-Lamp-For-Indoor-Hydroponic-Plant-Flower-110-240V-p-1738602.html?rmmds=detail-left-hotproducts&cur_warehouse=CN&ID=471846294645&trace_id=56561644767363152
Corolina reaper ler ürün vermeye başladı 3 saksım var 2 si meyve veriyor birtanesinde çiçekleri hep dökülüyor meyve tutmuyorhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20220818/79ee7f2d69254d35af10f0e460fc16ef.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220818/a560af272bf37b23c6b105e1d09663d8.jpg
tropikalist
21-08-2022, 23:33
Gerçekten harika bir biber. Emeğinize sağlık çok güzel gelişmişler ;) ben de birkaç kere aldım tohumları ama hep sıradan biber türleri çıktı :( sizin biberlerinize hayran kaldım gerçekten
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20221001/5512e6d402fd699b7a2226d61152fe92.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20221008/f9780a08bcf1a827e3f8e509c84bf6d9.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20221008/5684fb64f3e23c02210a24bbb5739f9c.jpg
Bu haftaki ürünler
Dadaloğlu
09-10-2022, 21:15
Etkinlikte paylaşmayı düşünürseniz çok sevinirim.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20221022/eda6bbe6619b4ca2cc43164c6e4a4da7.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20221022/af4f51e0fd7a7a27839e598eed5cff15.jpg
Serdars1
24-10-2022, 06:59
Etkinlikte paylaşırniz çok isterim
casperia
24-10-2022, 14:41
Merhaba. Ücreti mukabilinde tarafıma carolia reaper tohumu gönderen olursa çok sevinirim.
bana ucuza taze carolina reaper tohumu lazım ama taze kurutulmuşlar embiryosu öldüğü için büyümüyor
carolina reaper tohumu satan veya verebilecek varsa 05523847438 yazabilirmi
hayla fide verebilecek imkanı olan varmıdır acaba
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.