PDA

View Full Version : adskml / mugo

adskml
16-12-2013, 21:14
Bugün itibariyle aldım, sitenizden teorik olarak bayağı bilgi edindim, ancak uygulama olmayınca olmuyor; dallarını nasıl keseceğim konusunda biraz yardıma ihtiyacım var ya da nerelerini tellemeliyim?

(başlıkta da umarım yanlışlık yapmamışımdır)

adskml
16-12-2013, 21:24
Başlığı değil ama konuyu yanlış yere açmışım silme butonuda bulamadım :(

Sakaki
17-12-2013, 09:55
Sanırım ağacınızı tourkana'dan aldınız?
Mugolar konusunda kendisi daha bilgilidir ve size yardımcı olacaktır.

tourkana
17-12-2013, 10:25
Son birkaç haftadır ben mugo satmadım ama belki aracı birisinden almış olabilirsiniz. :)
Öncelikle mugo çamda eski yıl iğnelerini almanız gerekmekte ,daha sonra tomurcuk azaltımı yapmalısınız. (Güçlü bölgelerde güçsüz 2 tomurcuk- güçsüz bölgelerde güçlü 2 tomurcuk kalmalı).

Site içerisinde bulmanıza yardımcı olması açısından şu linklere bir bakın ;
http://www.agaclar.net/forum/istanbul-bonsai-atolye-calismalari/28715.htm
http://www.agaclar.net/forum/bicim-verme-teknikleri/7258.htm

adskml
17-12-2013, 18:23
konuyu doğru yere taşıdığınız için öncelikle teşekkür ederim :). inceleyeceğim tourkana'nın paylaşımlarını onun içinde ayrıca teşekkür ederim..

adskml
21-01-2014, 14:10
bu şekilde 23.12.2013 tarihinde düzenleme yapmaya çalıştım dediklerinizi uygulayama çalışarak ama uygun formu verebildiğimi sanmıyorum :( önerilerde bulunursanız sevinirim.

Harun Parlak
21-01-2014, 14:39
Bugün itibariyle aldım, sitenizden teorik olarak bayağı bilgi edindim, ancak uygulama olmayınca olmuyor; dallarını nasıl keseceğim konusunda biraz yardıma ihtiyacım var ya da nerelerini tellemeliyim?

(başlıkta da umarım yanlışlık yapmamışımdır)

İstanbu da en yakın zamanda bonsai atölye çalışması düzenleyeceğiz. Acele etmezseniz ve çalışmamıza katılma şansınız olursa orada bire bir çalışmayı izleyip sizin ağcınız üzerinde de beraber çalışma yapabiliriz.

Harun Parlak
21-01-2014, 14:41
Siz de tüm bonsaiciler gibi sabırsız davranmışsınız. :)

adskml
21-01-2014, 14:57
acele etme konusunda kesinlikle katılıyorum :) ama denemeden de yapamazdım sanırım gelmeye çalışacağım kesinlikle madur mugomla gelemesemde :)