View Full Version : fatitoo/Kaktüs ve Sukulentlerim
Delosperma çiçekleri diğer illerdeki arkadaşlarınki güzel güzel açarken benimki o serinliği ancak eylülde yakalayıp teker teker açmaya başladı:)
Buda benim sonbahar çocuğum:)
Tek gecelik gelinim büyüdü, büyüdü kocaman oldu. Henüz çiçek falan yok.
Mersinden kız kardeşimden getirdiğim sukulent yapraklarını diktim. her gün fıs fısla su püskürtüyorum. Ancak 1 hafta bayram tatilinde olacağım. Bu bebişlerde ofisimde. İnşallah güzel bakarlar da döndüğümde kötü bir sürpriz yaşamam. Zaten ne kaybettiysem bu tatillerde kaybettim:)
Bence e milii suyu seviyor. Hem fıs fısı hem de sık sık sulanmayı...
Bu günlerde yeni merakım fotografçılık. Yeni bir makine alıp kursa bile başladım. Model olarak ta ****** çiçeklerimi kullanıyorum. Onlardan güzel model olur mu? Ancak halen çok acemiyim:)
Bu pembe çiçekli güzelin adı şu an aklıma gelmedi ama ben çok seviyorum. Sevgili Berçin'e teşekkürlerimle...
Urfa mevsimsel olarak diğer illerden bir ay geç geliyor. Bu kışlık sedum ve delosperma da havaların soğumasıyla canlandı şükür. Ancak halen istediğim gibi güzel değiller özellikle sedum palmeri...
Çiçeklerimin çoğunu ofise götürdüm. Artık eve sığamaz duruma geldiler.
Opuntialar dikilelei henüz 1 ay oldu ama maşallah hemencik yavru verdiler. Bunlar balkonda duruyor. Serin hava iyi geldisanırım...
Urfa bu hafta epey soğuk olacak anlaşılan. Buradaki bazı türler 10 dereceye kadar dayanabiliyormuş. İlerleyen günlerde içeriye almayı düşünüyorum. Gece don olabilir...
Sanırım bunlar çiçek tomurcuğu:)
Büyümelerini görmek öyle zevkli ki:)
GuneSunar
21-11-2014, 20:10
263. mesajınızdaki gibi benimkilerde aynı oldu, inşallah çiçeklerini görürüz :)
İnşallah görecek gibiyiz sevgili GuneSunar.Ani bir dona kurban vermezsek...
Nurtenese
27-12-2014, 19:49
Güzellerinize maşallah, ellerinize sağlik sevgi gübresin den bolca dökmüşsünüz...
Hepsi uzun ömürlü olur inşallah...
meryem güman
03-01-2015, 09:49
Fatih bey kaktusleriniz ve diger cicekleriniz masallah cok sagliklli gorunuyorlar elllrinze saglik
Ev değişimimden sonra tüm menekşelerimi ve kaktüslerimin çoğunu kaybettikten sonra arda kalanlar işte bunlar oldu. Şimdi tekrardan kah satın alarak, kah arkadaşlarımdan toparlayarak tekrar o güzel türlere sahip olmaya gayret ediyorum. Evimde ne bir pencere kenarı ne de bir balkonum var, ancak ofisimin balkonu Allaha şükür işimi görüyor.
Ve o kadar zormuş ki yaşayan, büyüttüğünüz bir şeyin elde olmayan nedenlerle yok olması...
Kalan sağlar bizimdi deyip devam ediyorum:)
Kalancho manginimi yılbaşı donlarında kaybetmiştim. İnternetten tekrar satın aldım. Yalnız epey bir aradım, zor buldum. Gelişimi iyi maşallah.
612446
Bunun bir yaprağını toprağa koymuştum. Filiz vermiş:)
612447
Mesut Duvarcı
16-05-2016, 16:09
kalan sağların sağlıklı büyümeleri ve yenilerini eklemeniz dileğiyle maşallah formları iyi görünüyor.
sevgihoca
16-05-2016, 21:24
Uzun bir aradan sonra hoşgelmişsiniz Fatitoo.Yeni çiçeklerle yola devam.Kolay gelsin.
kalan sağların sağlıklı büyümeleri ve yenilerini eklemeniz dileğiyle maşallah formları iyi görünüyor.
Çok teşekkür ederim. Bu aşk hiç bitmiyor, artarak devam ediyor:)
Uzun bir aradan sonra hoşgelmişsiniz Fatitoo.Yeni çiçeklerle yola devam.Kolay gelsin.
Evet aynen öyle sevgihoca, hoşbuldum:)
Anneme verdiğim tek gecelik gelin neyse ki ölmemiş. Benimki ölünce Mersin'e gittiğimde bir çelik aldım. Köklenmeyi başarmış:)
614081
Bir yaprağını toprağa koymuştum. Echeveria da tutmuş:)
614082
Çiçek rengini o kadar merak ediyorum ki.
614083
614084
Gymnocalcıum baldanium sonunda yavru vermeye karar vermiş. Çok mutlu oldum.
614085
Her sabah ofise geldiğimde ilk işim balkona çıkıp büyümelerini izlemek oluyor. Az az da olsa her gün gelişmeler var.
Saksıları ne zaman dolu dolu olacak acaba:)
Benim tüylü, kara, çirkin ördek yavrusu meğer bir kuğu imiş:)
Sn. fatitoo, kaktüs ve sukulentleriniz harika..
11 Haziran'da Mersin'de toplantımız var. Katılımınızı bekleriz..
Görüşmek dileğiyle..
http://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/39591-3.htm
Çok isterim ancak gelebilir miyim bilmiyorum.
Bu yeni türleri sevgili loveforlife'ın "Pati Kaktüs&Succulent &Flower" facebook sayfasından aldım. Hepsi de çok sağlıklı ve güzeller. Saksılarını doldurmalarını sabırsızlıkla bekliyorum.
Açtı açacak da adını hatırlayamadım:)
Kocakafa ve iki kafadar yavrularını büyütüp bir yandan da çiçek vermeye devam ediyorlar:)
Sevgili SDurul ve sevgili Loveforlife'a teşekkürlerimle...
İçeriye, serine aldığım korumadaki türler:) Baştaki pamuklu hariç:)
4 yıl aradan sonra tekrar merhabalar.
710059
710060
710061
fotoğraf yüklemeyi bile unutmuşum. neden yatay yüklüyor anlamış değilim.
710080
adını bilmediğim bir tür.
712380
712381
712382
712383
712384
712385
Tomurcuk mu bilemedim...
712386
712387
712388
Cylindropuntia Caribea. Çiçeğini en çok merak ettiğim...
712389
Sami bey merhabalar. sizi tekrar görmek çok güzel. evet çiçek insanın içindeki hiç bitmeyen aşk bence. menekşelerimin hepsini kaybettim malesef, tekrar öldürmemek için de yenilerini edinmedim. Mersine taşınınca inşallah tekrardan toparlayacağım.bu arada urfa iklimine uygun diye sadece kaktüs yetiştiriyorum... sağlıkla kalın.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.