Bağlan

View Full Version : Akvaryum için kızıl ağaç kozalağı

orcrist
05-11-2013, 12:49
Samsun'da Bu ağacı görmüş arkadaşlar varsa yerini söyleyebilirlerse sevinirim.

http://t1311.hizliresim.com/1h/5/u7pdb.jpg

http://k1311.hizliresim.com/1h/5/u7phq.jpg

tkorkunckaya
16-11-2013, 05:21
Sayın orcrist,

Su kenarlarında rhatlıkla bulabilirsiniz, özellikle balçık alanlar, göl kenarlarında Karadenizde doğal olarak yetişir. Sanırım akvaristsiniz, kozalaklarından faydalanacaksınız, yanılıyor muyum?

orcrist
16-11-2013, 08:23
Yanıtınız için teşekkür ederim, Evet doğru düşünmüşsünüz, yaprak ve kozalakları akvaryumlarımda sık sık kullanmaktayım, bu ağacı çok aramama rağmen henüz bulabilmiş değilim. Aramaya devam :)

drclnie
28-01-2014, 13:02
bu kozalaklardan istemediginiz kadar bulabilirim evimij arkasinda belki binlerce kizil agac var akvaryumda ne ise yariyo bunlar merak ettim :)?

Sent from my iPhone using Tapatalk

orcrist
28-01-2014, 14:26
Çok şanslısınız o halde :) kozalaklar suya tanem salgılanmasını sağlıyorlar, mantarlaşmayı önlüyor, ph düşürüyor, bakteri oluşumuna destek sağlıyor, karides, salyangoz gibi canlılar besin olarak da kulllanabiliyor..

drclnie
28-01-2014, 14:29
ooo baya bi faydasi varmis adresinizi yollayin ben size yollarim yazliga gidince istediginiz kadar ya da sileye gelirseniz buyrun toplayin poset poset :)

orcrist
28-01-2014, 14:33
Gerçekten çok sevinirim, gönderiyorum. Saygılar.

Yesilaşkı
24-11-2020, 12:21
ooo baya bi faydasi varmis adresinizi yollayin ben size yollarim yazliga gidince istediginiz kadar ya da sileye gelirseniz buyrun toplayin poset poset :)

şilede tam yer belirtirmisiniz ben gelip toplarım kozalakları

CilekFidesi
16-03-2021, 14:23
Çok şanslısınız o halde :) kozalaklar suya tanem salgılanmasını sağlıyorlar, mantarlaşmayı önlüyor, ph düşürüyor, bakteri oluşumuna destek sağlıyor, karides, salyangoz gibi canlılar besin olarak da kulllanabiliyor..

Bunu ilk defa duyuyorum. Acaba yapay göletlerde havuzlarda da işe yarar mı? Göletlere bolca kızılağaç yaprağı ve kozlağı döksek zararı olur mu?