PDA

View Full Version : Alacalı kızılcık

Tohumcu Nılgun
17-10-2013, 21:52
Bu Kizilcik turunu ilk kez, yasadigim sehirdeki bir Cin Sarayinin bahcesinde gordum.
Agacin genel formu cok hosuma gitti. Ilk gordugumde meyveleri yesildi,
bu meyvelerin olgunlasmis halini de gorunce hayranligim iyice artti.
Alacali yapraklarina kirmizi meyveleri de eklenince harika bir goruntu olmus.
Meyve tadinin bildigimiz yesil yaprakli kizilciktan hic bir farki yok.

Tohumcu Nılgun
17-10-2013, 21:56
Bunlar da Alacali Kizilcik tohumlari.

hira
17-10-2013, 22:34
çok güzel görünüyor yapraklar.. ilk defa görüyorum bende. teşekkür ederiz paylaşımınız için.

Muda
18-10-2013, 00:49
Nilgün hanım. Görüntü çok güzel. Normal kızılcıklar çekirdekten çıkıyorlar. Baharda tohumları çimlendirdiğiniz zaman çıkan yapraklar alacalı çıkmaz ise mecburen aşı ile çoğaltılması gerekecek.

gokselcetin
19-10-2013, 23:03
Bu Kizilcik turunu ilk kez, yasadigim sehirdeki bir Cin Sarayinin bahcesinde gordum.
Agacin genel formu cok hosuma gitti. Ilk gordugumde meyveleri yesildi,
bu meyvelerin olgunlasmis halini de gorunce hayranligim iyice artti.
Alacali yapraklarina kirmizi meyveleri de eklenince harika bir goruntu olmus.
Meyve tadinin bildigimiz yesil yaprakli kizilciktan hic bir farki yok.

Nilgün hanım araştırdım ve sanırım buldum. Yapraklarından dolayı Cornus Controversa 'Variegata' sanmıştım fakat biraz daha inceleyince özellikle de meyveli fotoğraflarınızdan sonra Cornus Mas 'Variegata' olduğu kanısına vardım. Bildiğimiz kızılcığın bir varyetesi.
Çiçeklenme dönemi şubat-mart ayları, çiçek rengi sarı. 10 yılda 2 metre boya ulaşıyor.

Forestfarm (http://www.forestfarm.com/)
http://www.forestfarm.com/images/products/1362/coma097v1.jpghttp://www.forestfarm.com/images/products/1362/coma097v4.jpg

Tohumcu Nılgun
28-10-2013, 16:13
Nilgün hanım araştırdım ve sanırım buldum. Yapraklarından dolayı Cornus Controversa 'Variegata' sanmıştım fakat biraz daha inceleyince özellikle de meyveli fotoğraflarınızdan sonra Cornus Mas 'Variegata' olduğu kanısına vardım. Bildiğimiz kızılcığın bir varyetesi.
Çiçeklenme dönemi şubat-mart ayları, çiçek rengi sarı. 10 yılda 2 metre boya ulaşıyor.

Goksel Bey,
ilgilenip arastirdiginiz icin cok tesekkur ederim.
Bu Kizilcigin tùr ismini bilmedigim icin yazamamistim.
Sizin belirttiginiz tùrù internette iyice inceledikten sonra
Cornus Mas 'Variegata' olduguna kanaat getirdim.
Basliktaki Turkce isminin yanina Latince ad ve tùrùnù de,
gonul rahatligiyla yazdim. :)

Tohumcu Nılgun
14-03-2014, 15:08
Alacali Kizilcik agaci Mart ayinda ciceklendi.
Agac bu aylarda pek gosterisli olmasada yazin yeserip meyveleri olgunlastiginda
seyrine doyum olmuyor. Simdiye kadar gordùgùm en zarif agac tùrù diyebilirim.
Fotograflari 13-03-2014 tarihinde cektim.

gokselcetin
14-03-2014, 18:37
Hem formu hem de yapraklarının güzelliği bir de üzerine meyvesinin yenilebilir olması bu ağacı ilgiyle takip etmem için fazlasıyla yeterli.

Nilgün hanım bu ağaçla bizi yakından tanıştırdığınız için teşekkür ederim. Çimlendirme çalışmalarınızdan da edindiğiniz bilgi ve tecrübeleri sabırsızlıkla bekliyorum.

Tohumcu Nılgun
15-03-2014, 19:38
Hem formu hem de yapraklarının güzelliği bir de üzerine meyvesinin yenilebilir olması bu ağacı ilgiyle takip etmem için fazlasıyla yeterli.

Nilgün hanım bu ağaçla bizi yakından tanıştırdığınız için teşekkür ederim. Çimlendirme çalışmalarınızdan da edindiğiniz bilgi ve tecrübeleri sabırsızlıkla bekliyorum.
Goksel Bey, ben de bu zarif agaci cok begeniyorum.
Ne zaman Cin evinin bahcesinde dolassam agacin yanina mutlaka ugruyorum.
Dediginiz gibi hem estetik olusu, hem de meyvelerinin yenilebilir olmasi cok gùzel.
Gecen sene tohum icin agacin dokùlen meyvelerinden cok fazla olmasada biraz toplamistim.
Tohumlarin bir bolùmùnù soguk katlama yaptim, bir bolùmùnù de kurutup serin bir yere koydum.
Henùz tohumlari ekmedim fakat ektigimde cimlenme evrelerini fotograflarim.
Aslinda ben de cok merak ediyorum tohumlar kac gùnde cimlenecek, ilk yapraklari ne renk olacak,
hizli mi, yavas mi gelisecek...?
Gecen sene fazla firsatim olmadi ama bu yaz insaAllah daha fazla tohum toplamak istiyorum.
Agacin gecen seneki tohumlari yerlere dokùlùp heba oldu gitti :(

hukukdatça
10-05-2014, 21:09
Rahmetli anneannemle dağdan kızılcık topladığımız günler geldi aklıma. Marmelatının lezzeti inanılmazdır.

dinise
06-06-2015, 20:07
Merhaba arkadaşlar, geçen yıl kızılcık tohumları ekmiştim.1-2 tane çıktı çok mutlu etti beni.diğerlerinin olgunlaşmamış meyve çekirdekleri olduğunu düşünmüştüm ama bu yıl onlar da rötarlı olarak çıktı.Bu deneyimi sizlerle paylaşmak istedim. Umarım güzel yurdum da yetişen kızılcık ağaçlarının yok olmaması için çok gönüllü insan yetişir.sevgilerle

Ziraat.Mühendis
05-03-2016, 08:27
Bu ağaçı tohumdan ekseniz aynı yaprağı vereceğini sanmıyorum.Çelikten aşı iyi olur.