Bağlan

View Full Version : Epiphyllum (Atlas Çiçeği)

Sayfalar : 1 2 3 [4] 5 6 7 8

sakdag
25-02-2014, 08:39
Benim atlasım çok güzel kocaman bir çiçek açtı ama çiçek 2 günde solup düştü. Bu normal mi? Bir yerde yanlış mı yaptım yoksa?

Sayın Tranquila, atlas çiçeklerinin ömrü bu kadar ne yazık ki. Keşke bu güzelliği daha uzun süre izlemek mümkün olsaydı.

drhegeli
25-02-2014, 09:22
... fakat arkadaslarin yazdiklarindan anladigim kadariyla celikleri kücülttügümüz zaman cikan sürgünler pek randumanli olmuyor galiba, simdide catallari ayirdigim icin üzüldüm, ...arkadaslar bilgi verebilirler mi acaba?

Okuduğum kaynaklar, ideal çelik boyunun 20-25cm olduğunu yazıyor. Bu kaynak (http://mattslandscape.com/rooting_cuttings/) da çelik boylarının 15-30cm olabileceğini, ancak orta değerlerin (20-25cm) en iyisi olduğunu yazıyor.

472218

Güler
02-03-2014, 19:00
Sevgili sakdag'dan bir mesaj aldım; Güler abla Manyas'da limonlukta bıraktığın ama güzel giden havalar yüzünden içerdeki ısının adeta atlasımı pişirmiş dediğin atlasın bir iki fotoğrafını koyabilirsen bizler de nasıl olduğunu öğrenmiş oluruz... demesi üzerine, beraberimde getirdiğim atlasın bir iki fotoğrafını basıyorum.

Aşağı yukarı bir haftada yavaş yavaş topralamaya başladı. İyice bronzlaşan yaprakları hafiften yeşile dönüyor, yumuşama daha tam geçmedi ama inşallah onu da halledecek, bitkide yaşama azmi var gibi.

Yeni sürgünler ve çiçek tomurcukları bir sürü.

Bozulmaya yüz tutmuş ve iyice pişmeye başlamış yaprakları....
yavaş yavaş düzelmeye başlamış şekli

Ve beraberimde getirdiğim, balkonumda yemyeşil, sağlıklı olan bir başka saksı.

473406

473407

Güler
02-03-2014, 19:02
473413

473414

473415

lusoari
02-03-2014, 21:26
Atlasınızın bu halini bile görmek çok sevindirici. Yavaşta olsa toparlanmasını bilmek güzel, en kısa zamanda eski gösterişine kavuşacağına ve hatta dahada güzel olacağına eminim.

Aysis
03-03-2014, 11:18
Çok değer verdiğim bir arkadaş bana tomurcuklu bir atlas çeliği gönderdi. Onu büyük bir itina ile saksıya yerleştirdim. Çiçekleri hemen büyümeye başladı bile.

473561

473562

Ben böyle sızlanırken sevgili edelvays58 halime dayanamamış bana atlas köklü atlas gönderdi.

473563

Ben bir tane atlas hayali kurarken güzel Allahım bana iki gün içinde iki tane atlas gönderdi. Ne kadar mutluyum ikinize de çok teşekkür ediyorum.

Umarım bana bahşettiğiniz bu güzellikleri sizlere layık olarak yetiştirebilirim.

Tekrar tekrar teşekkürler.

ıldır
03-03-2014, 11:57
Çiçeklerinizi saglıkla büyütün arkadaşlar...Bir gün benimde çiçek görmem temennisiyle....

olcim
03-03-2014, 13:54
Çok değer verdiğim bir arkadaş bana tomurcuklu bir atlas çeliği gönderdi. Onu büyük bir itina ile saksıya yerleştirdim. Çiçekleri hemen büyümeye başladı bile.

473561

473562

Ben böyle sızlanırken sevgili edelvays58 halime dayanamamış bana atlas köklü atlas gönderdi.

473563

Ben bir tane atlas hayali kurarken güzel Allahım bana iki gün içinde iki tane atlas gönderdi. Ne kadar mutluyum ikinize de çok teşekkür ediyorum.

Umarım bana bahşettiğiniz bu güzellikleri sizlere layık olarak yetiştirebilirim.

Tekrar tekrar teşekkürler.

Darısı başıma :)

sumeyra47
03-03-2014, 23:46
Güle güle büyütün çiçeklerini görün inşallah. Acaba hangi renk açıyor?

cemo
04-03-2014, 10:01
Yurt dışı çeliklerinden birinde, bu morarmayı gördüm bugün.
Bunun sebebi nedir? Ne yapmam gerekir?
Diğerinin tomurcuğu ve kendisi iyi.

sakdag
04-03-2014, 10:09
Sevgili sakdag'dan bir mesaj aldım; Güler abla Manyas'da limonlukta bıraktığın ama güzel giden havalar yüzünden içerdeki ısının adeta atlasımı pişirmiş dediğin atlasın bir iki fotoğrafını koyabilirsen bizler de nasıl olduğunu öğrenmiş oluruz... demesi üzerine, beraberimde getirdiğim atlasın bir iki fotoğrafını basıyorum.

Teşekkür ederim Güler Abla.

Neyse ki anne atlas iyileşme yoluna girmiş. Aşırı güneş ve biraz da susuzluk çekmiş galiba. Tez zamanda toparlanır sizin bakımınızla.

sakdag
04-03-2014, 10:15
Yurt dışı çeliklerinden birinde, bu morarmayı gördüm bugün.
Bunun sebebi nedir? Ne yapmam gerekir?
Diğerinin tomurcuğu ve kendisi iyi.

Ciddi bir sorun değil Cemo Abla, sizin fotoğraflarınızdan sonra, şu an bol tomurcuk halinde olan Güler atlasımı inceledim. Güneşi bol alan kısmdaki tomurcuk çıkış noktaları daha renkli, bordomsu renk almış. Güneş almayan yerdeki tomurcuk çıkış noktaları renklenmemiş. Güneş alan yerde çıkan tomurcuklar çiçek açtığında da çiçekleri daha canlı renk, daha koyu oluyor. Pigment üretimi ile ilgili sanırım.

Bu atlasların çiçeklerini merakla bekliyoruz. ;)

cemo
04-03-2014, 10:21
Bu atlasların çiçeklerini merakla bekliyoruz. ;)

İçime su serptin canım;)

Ödüm patladı görünce. Gözüne bakıyorum tomurcukların, inatla, bit kadarlar hala:mad: Bu gün gübre verdim, bakalım ne olacak.:confused:

Bir açsalardı da, kurtulsaydık meraktan.;)

Güler
04-03-2014, 10:31
Sevgili sakdag, buraya koyduğum fotoğraflar düzelmeye başlamış hali, Manyas'da limonluğa girdiğimde şok olmuştum, dik olarak kalmış yaprak hemen hemen hiç yoktu. 10-15 günde ancak bu kadar olabildi. Kendisi de yaşamaya çok azimli, beraberce halledeceğiz inşallah.

sakdag
04-03-2014, 10:34
Cemo Abla, hemen fotoğrafladım sizin için.

Güneş alan.............................................. ....... Güneş almayan

473826473827

cemo
04-03-2014, 10:43
Çok teşekkürler sakdağ. Yalnız, senin çiçekler süper. Halt etmiş bu yurt dışılar:)

savas84
05-03-2014, 19:31
sevgili jezebel bu Epiphyllum anguliger ve Epiphyllum antonianus türlerini nerden aldınız satın alabileceğim bir yer biliyormusunuz?

Aysis
06-03-2014, 19:53
Güle güle büyütün çiçeklerini görün inşallah. Acaba hangi renk açıyor?

Ben de bilmiyorum açınca göreceğim. sizlerle paylaşırım.

uzer
08-03-2014, 07:47
sevgili jezebel bu Epiphyllum anguliger ve Epiphyllum antonianus türlerini nerden aldınız satın alabileceğim bir yer biliyormusunuz?

BKZ.Sahibinden.com Atlas çiçeği ithal ve değişik renkleri var.Reklam olmasın da sonra...

cemo
11-03-2014, 09:30
Tomurcuklar büyüyor 2 tanesinde. Birinde daha küçük. 3 çelikte tomurcuk var şu an. Havalar soğudu, gelişimleri yavaşlamaz inşallah.

sakdag
14-03-2014, 08:15
Bu görüntülerde benim atlaslardaki gelişmeler... ;)

476041476042476043

sakdag
14-03-2014, 08:26
Ve bir de böyle bir gelişme var...:p;)

476044

Zülfinaz
14-03-2014, 09:43
Güler hanımdan aldığım atlas çeliğim büyüyor, tek sorunumum pamuklu bitler.

Güler
14-03-2014, 10:19
Oksijenli suyla temizleyemediniz mi?

cansuyu_yagmur
14-03-2014, 16:27
bende atlas çiçeği arıyorum fakat bulamıyorum yardımcı olabilecek arkadaş varmı?

Yenisu
19-03-2014, 22:22
Merhaba, sayın Güler hanım bana sözünüz vardı,Güler atlas için,adresimi gönderebilirmiyim acaba?Mart ayında hatırlatın demiştiniz.Şimdiden teşekkürler...

Güler
20-03-2014, 08:24
Merhaba, sayın Güler hanım bana sözünüz vardı,Güler atlas için,adresimi gönderebilirmiyim acaba?Mart ayında hatırlatın demiştiniz.Şimdiden teşekkürler...

Sevgili Yenisu, böyle taleplerimizi buradan (http://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/)yapıyoruz.

Size söz verdiğim gibi başka arkadaşlara da sözüm var ancak şu an atlasım biraz rahatsız ama toparlanacak inşallah.
Siz yine adresinizi özelime yazın, gönderime başladığımda gayret ederim.

Ben bu mesajımı sileceğim lütfen siz de talep mesajınızı silin ki başlığımız daha derli toplu olsun. ;)

Aysis
24-03-2014, 07:21
Bu sabah tomurcuklu olarak hediye aldığım Atlas ım bana günaydın bak nasıl olmuşum diye sordu.

Bir baktım gelinliğini giymiş gülümsüyor. Nasıl mutlu oldum bilemezsiniz. Hemen resmini çektim. Mutluluğumu sizlerle paylaşmak istedim.

Ancak geçen ay dikildi ya henüz tam olarak köklenmedi sanırım. Geldiği günkü gibi yaprağı diri değil. Çok sulamak da istemiyorum. çürütmekten korkuyorum. Ne yapmam lazım. Bu güzelliği kaybetmek istemiyorum.

478085

Güler
24-03-2014, 09:46
Siz yine çok su vermeyin ama atlasçı arkadaşlardan fikir almaya devam edin.

redbullah
04-04-2014, 06:44
Güler hanımın verdiği Atlas Çiçeklerim gayet güzel gelişiyor.Bir tanesinde bayağı çiçek var.Bu vesile ile kendisine tekrar teşekkür ediyorum.Çiçek ve dalların ek yerlerinde beyaz beyaz pamuklu böcekler vardı.Pratik bir çözüm buldum.Dişler için satılan ağız gargarasından(Colgate-plax) ufak bir kaba koydum.Suluboya fırçasıyla gördüğüm yerlere,böceklere sürdüm.Anında Dünya değiştirdiler.Hemde dişleri temiz ve beyaz olarak.:D480612

Güler
04-04-2014, 08:47
Çok sevindim, dağıtım yaptığım saksıda pamukçukları özenle temizlememe rağmen demek ki tam başarılı olamamışiım ki bir iki arkadaş bundan şikâyetçi olmuşlar.

(Yönteminizi buradan paylaşmışsınız teşekkür ederim. Bir de adını yazmış olsanız belki daha hoşlanırlar)

Seabert74
09-04-2014, 16:18
10.yıl kutlaması ile birlikte benim de Güler Atlas'ım oldu :)
Ben gübreli topraga diktim ve şu an dışarıda. Hava geçen hafta sonu çok güzeldi, ama şimdilerde biraz sogudu geceleri sanki..??
Sizin atlaslar kapalı yerde mi??
İstanbul'da gündüz gayet sıcak, gece biraz serin, ne yapayım dersiniz??

A_NOMAD
09-04-2014, 17:18
Sevgili Seabert74, ben de sizin gibi Güler Atlas sahibi olanlardanım, Güler Hanım sağolsun çocukluğumun güzeli ile beni de buluşturdu.
Ben balkonum rüzgarlı olduğu için içeride, direkt güneş almayan cam önünde muhafaza ediyorum, gündüzleri pencereleri açık bırakıyorum, şimdilik mutlu gibi ;)

Güler
09-04-2014, 17:35
Atlası İstanbul'da kapalı balkonda tutuyorum, şimdi benimle beraber Manyas'a geldi. Manyas'da açık balkonda duruyor.Yazın çok sıcaklarda yine açık alanda ama nisbeten güneşi az gören yere doğru çekiyorum.

Seabert74
10-04-2014, 07:27
Hemen içeri alayım o zaman,
teşekkürler

mmanager
10-04-2014, 08:31
İyi günler arkadaşlar.Atlas çiçeği 10 dereceye kadar düşük sıcaklıklara dayanabilir.Fakat havadar yerleri de severler.Ona göre siz ayarlayabilirsiniz.Şimdi kapalı havasız bir ortamda kaldığı zaman ve sularsanız çürüme görülebilir.Evin içinde bulunuyorsa da mekanı mutlaka havalandırılmalıdır.Eğer ki çiçeğinizi yeni diktiyseniz rüzgarlı bir balkona çıkarmanızı da tavsiye etmem gövdesi yerinden oynayabilir.....Kolay gelsin....

mmanager
10-04-2014, 09:57
Arkadaşlar bildiğim ,öğrendiğim tüm bilgileri burada sizlerle paylaşmak istiyorum.Atlas çiçeği gibi epiphtik bitkiler içerisinde tanen denilen madde olduğu için kestane toprağını çok severmiş.Hem de bu madde çürümeyi önlermiş.Kestane toprağı organik maddelerce çok zengin ve gözenekli yapısıyla toprağın havadar olmasını sağlarmış..Çam ve köknar ağacı kabuğu da olabilir fakat bunların içerisinde reçine olduğu için çürümüş olması gerekmektedir.

redbullah
10-04-2014, 23:49
Sayın mmanager,bildiğim kadarıyla çayda da bu Tanen denilen maddeden var.Demlikte kalan posayı kurutup saksıya karıştırsak acaba faydası olurmu?
Esenlikler diliyorum..

Benol Hazaroğlu
11-04-2014, 16:30
Çay posasını bazı çiçeklerimde denedim. Çok sinek yapıyor.

mmanager
12-04-2014, 09:45
Kompost yapımında kullanmak iyi diye düşünüyorum.Çünkü çay taneleri çürürken küfleniyor bu da çiçeğeküf mantarı bulaşmasına neden olacaktır çiçeği öldürebilir bile Ben ara sıra kalan içilmemiş çayın suyunu açıklaştırıp kullanılyorum.

redbullah
15-04-2014, 05:03
İnternette araştırdım.Çay ve diğer bazı bitkilerde bulunan TANEN maddesi esasında Tanik Asit denilen bir madde.Bu madde çaydan,bizim demlenme dediğimiz olayla ayrılarak suya karışıyor.Antiseptik özellikleri var.Malumunuz bitkiler,özelliklede Af.Menekşesi,Gloxinia gibi süs bitkileri asitli ortamı seviyorlar.Yani esasında bizim bitkiye dökeceğimiz çay posası,yapacağı toprağın havalanması,çeşitli minerallerin çözünmesi,nem tutma gibi faydalarından daha çok,mantar veya küf gibi oluşumlarla bitikiye zarar verebilecek atık madde oluyor.Çaydaki esas faydalı olan Tanen maddesi ise çay suyunda bulunduğundan sayın mmanager'in dediği gibi içilmemiş çayın suyunun daha faydalı olabileceği kanaatindeyim.
Esenlikler diliyorum.

redbullah
15-04-2014, 14:06
Güler Hanımın kızı ellerinden öpmeye geldi..

483395

483396

FatihBahce
16-04-2014, 06:36
Tekrar çiçeklendi :)

483474

mmanager
16-04-2014, 09:14
Atlas çiçeği denilince şöyle bir iç çekerek, çocukluğu aklına geliyor insanın sanki eksik kalan bir parçası gibi hayatının .Şimdi elinde olsa bile o zamanın eksikliğini gidermeye yetmiyor...

sakdag
16-04-2014, 21:09
Yurtdışı siparişlerimizden Epiphyllum Rasberry Ribbon çiçek açma yolunda ilerliyor. Umarım açar, merakla bekliyorum... Bitkinin yaprak yapısı fırfırlı.

483652

sakdag
24-04-2014, 10:56
Sanırım dökülecek, çiçek kökü sarardı gibi, hiç gelime yok. Başka bahara kaldı çiçek görmek...:(:(:mad:

485837

Güler
24-04-2014, 14:03
Beraberimde İstanbul'dan Manyas'a getirdiğim bu atlasımda 5 tane çiçek tomurcuğu vardı ama yolda bir tanesi kopmuş.

Çiçek boyutları diğer kırmızı atlasımın çiçeklerinden daha büyük acaba ne renk açacak merakla bekliyorum.

485887

485888

485889

sakdag
24-04-2014, 14:10
Güler Abla, bu harika bir görüntü. Çok çok beğendim. Çok heyecanlı bir bekleyiş olmalı. Açmaya çok yaklaşmışlar. ;)

Kopan çiçeği boylamasına ortadan kesip iç taç yapraklara bakın bir, belki rengi belli olmuştur.

A_NOMAD
24-04-2014, 14:12
İçimden bir ses beyaz ya da sarı diyor ama... ;)

sakdag
24-04-2014, 14:14
Bende ilk önce öyle düşündüm ama tomurcuğun uç kısmındaki kızıllık aklımı karıştırdı. Emin değilim.;)

Güler
24-04-2014, 14:45
Sevgili sakdag, dediğin gibi kopmuş tomurcuğu boylamasına kestim, sanki sarı gibi ama öyle jelli ki tam ayırt edemedim.
Bekleyeceğiz bakalım.;)

melek yüzlü
27-04-2014, 19:10
İyi Akşamlar Arkadaşlar,
Güler hanımın ekimde gönderdiği atlaslarım baya gelişti büyüdü çok teşekkür ederim. Bir tanesinde sekiz atlas yavrusu var. Boyları yaklaşık yirmi, yirmi beş santim civarında oldu fakat hala çiçeğini göremedim.Sabırla bekliyorum eninde sonunda açar inşallah. Benim sizlere sormak istediğim asıl soru atlasımı balkona çıkarayım mı? Balkonum güney cephe sabahtan akşama kadar tüm gün güneş alıyor. Sizce çıkarmam uygun olur mu, yoksa çiçek yanar mı?

Güler
27-04-2014, 19:17
Ben çıkardım atlasları balkona ama bu ara hava biraz soğudu, ne yapsam diye düşünüyorum.

Atlascılar arkadaşa cevap yazın lütfen.

Benol Hazaroğlu
27-04-2014, 20:51
Atlascı değilim ama Güler hanım sizin gönderdiğiniz ve yine çok değerli bir arkadaştan gelen çeliklerim kış boyunca korunaklı ama açık balkonda durdular.
Şu an filizlenmekle meşguller.

edelvays58
28-04-2014, 00:34
Ben çıkardım atlasları balkona ama bu ara hava biraz soğudu, ne yapsam diye düşünüyorum.

Atlascılar arkadaşa cevap yazın lütfen.
Benim 15-20 gündür dışarıda olan atlaslarım var ve sorun yok. Sürgün büyütüyorlar.

Benol Hazaroğlu
28-04-2014, 08:36
Benimkiler geçen yazdan beri sabah güneşi alan balkondalar.

edelvays58
28-04-2014, 09:47
Sevgili A_NOMAD, çoğu atlasım sabah güneşi alan balkondalar. Geçen yıl çelikten yetiştirdiğim ve kırmızı açacağını düşündüğüm atlasımda 3 tomurcuk bile var. Güler atlasım da burada ve habire sürgün veriyor. Bu yıl çiçek göremeyeceğim gibi onda.Ama dışarıda olan gölge bir yerde , çam ağcı altında, ara ara güneş yanına uğruyor. Yanında bir balık kılçığı ve bir gecelik gelin de var. Şu riski var:bir şeyler arada onu kemiriyor, ama yine de orada bırakıyorum. :-))

edelvays58
28-04-2014, 10:02
Bu çok iri çiçek açan kırmızı. İnşallah çiçeklerini göreceğim.
487080
Sevgili Güler hanımdan geçen baharda gelen çelikten yetiştirdiğim atlas.
487081

Bunlar da dışarıda olanlar. Yağmurdan çürümezler inşallah. Yoğun güneş görmüyorlar.
487082

A_NOMAD
28-04-2014, 13:30
Teşekkürler, iyi görünüyorlar ;)

mmanager
28-04-2014, 13:40
Merhaba Güler Hanım dışarıda hava soğuk olsa bile sanırım bir sakıncası olmayacaktır.15 derecenin altına düşmüyordur sanırım. Artık havalar bahar ayında çünkü don tehlikesi olmaz eğer üstünde tomurcukları varsa bir kaç gün daha geç açacaktır.Fakat hava soğuk ve aşırı rüzgarlıysa tomurcuklar bir yerlere çarpıp dökülebilir.Bazı atlas türlerinin çiçeği 15 cm çapında olabiliyormuş yani hibrit olanların.Bu vesile ile selamlar sunuyorum size....

yilmali
28-04-2014, 16:31
Merhaba sevgili Atlas Çiçeği dostları,

Atlas çiçeğinin çeliklerini **** tohumlarını, yurtdışından satın alabileceğimiz bir web sitesi varmıdır? Linkini paylaşırsanız şimdiden çok teşekkürler....

mmanager
29-04-2014, 08:01
Arkadaşlar hepinize günaydın.Atlaslar yağmurda kalsalar bile çürümezler fakat ev ortamında fazla sulanırlarsa çürürler ,özellikle kapalı havadar olmayan ortamlar en büyük risk altında olduğu yerledir.Hatta yağmur suyunu biriktirip sulama yapmanızı tavsiye edenler de var.Ayrıca köklerinin de temiz oksijen alması gerekirmiş yani üst köklerinin biraz dışarda olmasını severmiş ve böylece çiçek açarmış.Yani toprağına hava sağlayan perlit çürümüş çam ağacı kabuğu,hindistan cevizi kabuğu,pomza gibi şeyler karıştırmak şartmış.Çünkü doğal ortamları yağmur ormanlarıdır.Burada ağaç gövde ve dallarında çürümüş ağaç ve dallarına kök salarak yaşarlar..Bir tane doğal ortam resmi vardı sizlerle paylaşayım.Sizler de bu resme bakarak örümcek ağları bağlattırmayın etrafında sakın....

mmanager
29-04-2014, 08:23
Orkide toprağı dediğimiz ağaç kabuklarından da direk alıp karıştırabilirsiniz .Zaten çeşitli işlemlerden geçirilip içerisindeki zararlı maddeler temizlenmiş kullanıma hazır haldeler.Yoksa direkt çam ağacı kabuğunu küçültüp vermek içerisindeki reçineden dolayı zararlı olabilir.:p:p:p:p

sakdag
29-04-2014, 12:22
Güler Abla, açmadı mı daha atlasınız? Merakla bekliyoruz... ;)

melek yüzlü
29-04-2014, 13:33
Arkadaşlar Ankara'nın havası bir açık bir kapalı, bir yağmurlu bir güneşli ama genelde benim balkonum yakıcı güneş alıyor atlaslar da aşırı güneşi sevmiyor anladığım kadarıyla.

Benol Hazaroğlu
01-05-2014, 20:03
1 ay evvel alındı.

Güler
01-05-2014, 23:54
Güler Abla, açmadı mı daha atlasınız? Merakla bekliyoruz... ;)

Hayır daha gonca ama gittikçe irileşiyor, sanırım sarı değil rengi koyulaşıyor.

lusoari
02-05-2014, 06:20
Hayır daha gonca ama gittikçe irileşiyor, sanırım sarı değil rengi koyulaşıyor.

Hepimiz heyecanla bekliyoruz ablacığım, güle güle büyütebilmen dileğiyle.... :)

mmanager
02-05-2014, 07:50
1 ay evvel alındı.

Tavsiyeme uymanız çok iyi olmuş Benol Hanım bendeki de neredeyse aynı gibi ve ikinci parti çiçeklerine hazırlanıyor 3 tane tomurcuğu var.Güle güle büyütün....

Güler
02-05-2014, 08:52
Sizlerle paylaşımını yaptığım atlas sanırım toparlandı çiçek vermeye de başladı. Bunlar o atlasın çiçekleri. Bunun da çiçekleri iri iri açıyor ve renklerini daha bu boyutta iken belirtiyor.

Açmasını heyecanla beklediğimiz diğer atlasın çiçekleri de sarı değil ama bunun gibi kırmızı da değil, sanırım daha açık renk olacak.

Üzerinde 4 adet çiçek tomurcuğu var ve gün geçtikçe de daha büyüyorlar mı uzuyorlar mı pek anlamadım. Onu siz atlasçılar anlarsınız, ancak üşenmeden en uzun boylu çiçek oluşumunu ölçtüm 16.5 cm geliyor, daha da uzayacak mı?

488508

488509

488510

Benol Hazaroğlu
02-05-2014, 11:08
16.5 cm bayağı büyük bir çiçek olacak. Heyecan dorukta.

Güler
02-05-2014, 11:52
Sanırım ince uzunca bir çiçek olacak, diğer atlasınki gibi tombulca değil.

uzer
03-05-2014, 08:09
İyi günler Güler Hanım hibrit türlerin çiçeklerinin çapı bazen 15 cm yi bulabilirmiş bu da öyle olmalı dışı hala yeşil olduğuna göre çiçeğinin dış bir kaç yaprağı yeşil içe doğru beyaz krem rengi ya da sarı olabilir.Sarı diye tahmin ediyorum çünkü resimlerden gördüğüm kadarıyla sarıların dışında turuncumsu yaprakları oluyor.Neyse kısmet artık.....İyi günler dilerim.

efeege
03-05-2014, 08:45
benimde güler atlasım.
küçücük ballıca fidesi kalmıştı elimde dikecek yer bulamayınca atlas saksısına dikevermiştim. saksıyı istila etti.
garibim atlasım,arasında bende varım diye hiç durmadan açmaya çalışıyor.

Aysis
03-05-2014, 13:43
Cok güzel bir rengi var. Harika açmış. Güler hanım dan gelir de acmaz mı?

maki01
03-05-2014, 14:35
Bu da benim sevgili SDurul'un hediyesi olan atlasım, yaz-kış bol güneş alan balkonda bir seneyi doldurdu. Büyük olasılıkla elden elde dolaşan ve çoğumuzun balkonlarını süsleyen Güler atlasın torunlarından :)

489062

Çiçeklenme niyeti yok gibi, bol bol yeni dallar veriyor. Pek çok bitki gibi kökleriyle saksıyı doldurmayı mı bekliyor?

yeşillim
04-05-2014, 08:47
İlk kez atlas bakımına başladım. Ortak siparişte edindiğim W.C Clark sevdim Atlas bakımını. Bir de çiçeklerini görsebilsek, tam olacak keyifler.

Güler
04-05-2014, 09:03
Valla benim atlasım olsaydı.... bu boya kadar geldiğinde çoktaaaan onlarca çiçek vermiş olurdu, dayanamazdı ki çiçeksiz durmaya. :D :D

Bu çeliğin boyu 11 cm. kırılan bir dalı saksının kenarına daldırmıştım. Şimdi çiçek açmaya uğraşıyor. Dedim ya duramaz ki.... ;)

489274

Güler
04-05-2014, 09:09
Bu arada merakla beklediğimiz atlas çiçek tomurcukları, halâ yan yana uzamakta.

Bir arkadaşımız hibrit olanlarının boylarının 15 cm kadar olabildiklerini yazmış, ben de tekrar bir ölçeyim dedim 16,5 cm. Biraz daha düzletip de ölçersem belki biraz daha da uzun gelecek ama koparırım diye korktum. 4 tane çiçek oluşumu var, bir tanesi en uzunu.

489279

Fatih
05-05-2014, 00:54
Bu arada merakla beklediğimiz atlas çiçek tomurcukları, halâ yan yana uzamakta.

Bir arkadaşımız hibrit olanlarının boylarının 15 cm kadar olabildiklerini yazmış, ben de tekrar bir ölçeyim dedim 16,5 cm. Biraz daha düzletip de ölçersem belki biraz daha da uzun gelecek ama koparırım diye korktum. 4 tane çiçek oluşumu var, bir tanesi en uzunu.

489279

Güler Abla ip yöntemiyle ölçebilirsin diye duşunuyorum :) Hem tomurcuk zorlanmamış olur hem risk olmaz :)

Güler
05-05-2014, 17:16
Dediğinizi biraz evvel yaptım sevgili Fatih. İple ölçmek çok kolay oldu. Çiçek tomurcuğunun boyu, yapraktan çıkışından ucuna kadar 19.02cm.

Çok şaşırdım, daha da mı uzadı yoksa iplikle daha doğru mu ölçtüm bilemiyorum.

A_NOMAD
05-05-2014, 18:13
Maşallah... Sarı açacak o atlas, içime doğuyor :D

-Esin-
05-05-2014, 18:35
Güler Hanım, tomurcuğun boyu değil, açmış çiçeğin çapı 15 cm'i bulabiliyor ama zaten sizin atlasın çok büyük açacağı belli, 15'i zorlar bence :)

Güler
05-05-2014, 18:50
Ben kaktüsçü ve sukulentçi değilim, o yüzden fikir yürütemiyorum. Ama gördüğüm o ki tomurcuk uzuyor.
selenn'e sordum bana " teyze sana yolladıklarım özel kolleksiyondan aldıklarımdı, sanırım biri somon, biri sarı diğeri de beyaz olacaktı. Hollandalı satıcı bunları pek vermek istememişti ama ben razı edebildim. Önce bitki olarak istedim ama yokmuş ve bütün bunların tozlaşmasını kendisi yapıyormuş o yüzden kıymetlidir satmıyorum demişti" dedi.

Bekleyip de göreceğiz. ;)

Sizlere boşu boşuna demiyorum; ben kaktüslerle uğraşamam diye. Bu ne iştir yaa bekle bekle bir türlü açmıyor, valla ben sabırsızım sizler gibi dayanıklı değilim. :D

jojoba
05-05-2014, 18:54
Benim atlasım açmıyor.. siz atlasları dış mekandamı yetistiriyorosunuz?

sakdag
05-05-2014, 18:56
Bizde sabırsızlanıyoruz Güler Abla. Bu sayfada her mesajınızı gördüğümde açtı galiba deyip hemen okuyorum mesajınızı...;) ;)

Güler
05-05-2014, 19:06
Sevgili sakdag, kaktüsçü olan sizlersiniz o yüzden beni aydınlatın lütfen; bu çiçek oluşumunun boyu daha da uzayacak mı? Ana daldan ayrılıp kopmasın.

sakdag
05-05-2014, 19:09
En büyük tomurcuk için çok az zaman kalmış görünüyor Güler Ablacım. Belki yarın açar kim bilir. ;)

Güler
05-05-2014, 19:36
Tomurcukların 3 tanesi büyük bir tanesi küçük. Sanırım 2 tane daha tomurcuk baş gösteriyor.

mmanager
06-05-2014, 07:56
Bu da benim sevgili SDurul'un hediyesi olan atlasım, yaz-kış bol güneş alan balkonda bir seneyi doldurdu. Büyük olasılıkla elden elde dolaşan ve çoğumuzun balkonlarını süsleyen Güler atlasın torunlarından :)

489062

Çiçeklenme niyeti yok gibi, bol bol yeni dallar veriyor. Pek çok bitki gibi kökleriyle saksıyı doldurmayı mı bekliyor?
Günaydın maki 01 arkadaşlardan biri akıllı gübrelerden bahsetti akıllı gübrelerin 3 aylık olanıyla 6 aylık olanını karıştırdığımız zaman sezon boyunca çiçek açacağını söyledi.Ona da kaktüs üreticisi bir firmadaki arkadaşlar söylemiş.Çiçekçilerden alınan çiçekler ne kadar da iyi beslense bakılsa da
ilk geldiği günkü kadar güzel olmuyor ama akıllı yavaş salınımlı gübrelerle bu mümkünmüş.Elimdeki gübreler biter bitmez akıllı gübre alacağım ben. Selamlar saygılar

A_NOMAD
06-05-2014, 19:16
Güler Hanım, açmadı mı hala gizemli atlasınız? Meraktayız ;)

Güler
06-05-2014, 19:23
Bana da Yalova'dan altı aylık gübre diye granür bir gübre satmışlardı. Onu verince 6 ay bitki hiç gübreye veya başka besine ihtiyaç istemez demişlerdi. Kullanmasına kullandım ama bitkilerimde daha güzel bir gelişme gördüm desem yalan olur.
Bu akıllı gübre ile 6 aylık ki bunun bir de 3 aylığı da varmış, sizin bahsettiğinizle aynı kefede midir bilemem.

Yokk ya daha açmadı sevgili A_NOMAD, beni de fıtık etti. Arkadaşlar atlaslar balkonda havalar da biraz soğuk gidiyor, limonluk sıcak oraya alsam daha çabuk açar mı? Yoksa çiçek tomurcuklarını döker mi?

Yarın diğerinde olan mini çiçek oluşumlarının da fotoğrafını çekerim, onlar da bir acaip. Dalın uç yaprağında yan yana.

ıldır
06-05-2014, 23:11
Bence atlasınızı hıc yerinden oynatmayın..Çiçeklerini dökebilir.. Bir hafta gec acsın ama hiç açmamasından iyidir.. Yoksa gelecek yıla kadar hepimiz rengını merak edecegiz..Bu yıl kararsız gıden mevsim yüzünden hepimizin çiçekleri şaşkın durumdalar..Bu hafta yazlıgımda gördümki kışın acması gereken çiçekler şimdi tomurcukta..Bekleyelim görelim...

melek yüzlü
08-05-2014, 13:22
Sayın Güler Hanım,
İyi günler, elinizin kudretinden midir bilinmez küçük bir dalı çiçek açtırmayı bile başarabiliyorsunuz. Benimkiler kocaman oldular hala çiçek yok. Potasyum gübresi demiştiniz. Bir markası var mı? Ben çiçekçilere gittiğimde çiçekli bitkiler için gübre veriyorlar bu hepsine olur diyorlar ama güvenemedim.

Güler
08-05-2014, 20:49
Ben Peters kullanıyorum ithal bir gübre ama size şu an tam detayını yazamayacağım çünkü gübre depoda ancak yarın detaylı bilgi verebilirim, gerçi Forumda mutlaka paylaşmışımdır.

Güler
13-05-2014, 18:53
Sevgili kaktüs severler, benim adım Epiphyllum (Atlas Çiçeği).
İki sene önce Hollanda'dan yola çıktım ve kaktüs sever bir arkadaş tarafından pek de kaktüslerle ilgisi olmayan bir arkadaşa hediye edildim.
Pek ilgi görmesem de ihmal edilmedim, suyum verildi, zaman zaman bakımım yapıldı.
Kendimi sevdireyim diye bir atak yapayım dedim ve birkaç çiçek tomurcuğu oluşturdum.
Tomurcuklarım çok ilgi çekti, saksıdaki boyum pek de uzun değildi ama tomurcuklarım uzadıkça daha ilgi çeker oldum. Başladılar boyumu ölçmeye hakkımda yazılar yazmaya.
Herkes merakla bekliyordu elbisem ne renk olacaktı, uçuşan pililerim nasıl olacaktı?
Hıhh dedim, işte tam zamanı, sizleri biraz daha meraklandırayım.
Rengimi göstermekte gecikince bana " nazlı-nazende" diye ad da taktılar.

Ama haksız mıyım, böyle bir güzelliğim varken, böylesine ender bir boya bosa sahib olunur da naza çekilmez mi?

492312

492313

492314

492315

492316

Güler
13-05-2014, 18:54
Tomurcuklar...

492317

492318

492319

Güler
13-05-2014, 19:00
Çiçek çapı 24.5 cm.

492322

492323

edelvays58
13-05-2014, 19:06
Böyle güzel bir anlatımı hak etmiş bu güzeller güzeli. Çok hoş bir renk. Ellerinize sağlık Güler hanım. Güler atlas diye bir atlas var,bakalım buna ne isim verilecek.:-)) Gerçekten muhteşem.

ıldır
13-05-2014, 19:07
Yok böyle güzellik... beklediğimize değdi....

Güler
13-05-2014, 19:30
Arkadaşlar; siz kaktüs sukulentçiler, bunların dilinden benden çok daha fazla anlarsınız. İnanın isimleri bile benim aklımda kalmıyor. selenn beni alıştırmak adına bana 3-4 tane hediye etmişti. Bunlar kendisinde de yok, çok zor şartlarda alabilmişti bunları satıcıdan.
Teyze sende daha çabuk büyüyor, daha başka oluyor diye bana verdi.
Bir saat kadar önce ona telefon ederek harika sarı çiçekli atlasım var dediğimde sevinçten uçtu. Öyle detaylar sordu ki, şaşırdım.

Bakalım diğer atlasın tomurcukları ne renk açacak?

Balık sırtı gibi girintili çıkıntılı olan var bir de adını bilmiyorum. Onun da boyu bana geldiğince 5 cm kadardı şimdi sanırım boy uzunluğu 100 cm e yaklaştı ama onda daha çiçek oluşumu yok.

Ama bu sarı hakikaten bir başka güzel, güzel fotoğraf çekebilen biri olsa mükemmel kareler yakalardı.
Çiçeğin iç kısmı görülmeğe değer.

Gül Batur
13-05-2014, 19:42
Harika nazlandığı kadar varm

evdeçiçek
13-05-2014, 19:48
Sn. Güler Hanım;

Ben kendi adıma söyleyeyim, atlas çiçeğinin güzelliği sizin gönül güzelliğinizle birleşti ve takip ettiğim kadarıyla Türkiyenin her yerinde atlasın adı "güler atlası" olarak anılmaya başladı. Bence bu atlasın adını da yine sizin deyiminizle "nazende" koyalım.

Bu arada "Onuncu Yıl Kutlamasında" edindiğim Güler Atlasım, 2 tane tomurcuk verdi, çiçek olduklarını sanmıyorum ama beni çok mutlu etti.

Saygılarımı sunarım, bu mutlulukta sizin de payınız var unutmayın :D. Siz de hep mutlu kalın.

Güler
13-05-2014, 19:52
Sevgili atlasçılar, bu sarı atlasda tohum kapsülü oluşur mu?

sakdag
13-05-2014, 20:02
Güler Abla üzgünüm ama yazım kurallarını hiçe saymak zorundayım. Bu çiçek çooooook güzeeeeeel.;)

Ben de adını Nazende koyalım diyorum. ;)

Güler abla fırçayla tozlaşma yapın. Sarı çiçekle de yapabilirsiniz. Güler atlasla da yapabilirsiniz.

Çok beğendim, beklediğimize değmiş. Müthiş.

Güler
13-05-2014, 20:20
Tam da adamına söylüyorsun sevgili sakdag.
Nasıl yapacağım anlat bana.

İstanbul'dan getirirken bir tomurcuğu kopmuş demiştim ya bir de dalı kopmuş. Dalın koptuğunu iki-üç gün sonra farkettim. O zaman da ortadan bölüp başka bir kaktüs dibine batırdım. Eğer tutarsa onların biri senin, diğeri jezebel'in. Yoksa kapsül oluşursa beklersin.
Sanırım drhegeli de kapsüllere meraklı, dedim ya oluşursa ona da sana da gönderirim.

sakdag
13-05-2014, 20:32
Bir resmin üzerinde çalışayım nasıl yapacağınızı.

Ayrıca bu süprize de bayıldım. İnşallah tutarlar. (Lütfen tutsunlar Allahım.;))

sakdag
13-05-2014, 20:40
Siyah daire içindeki polenciklere firçayı gezdirin.Polencikler fırçaya yapışacaktır. Sonra kırmızı daire içindeki yıldız şeklindeki uzantının tam orta noktasına doğru getirmeye çalışın fırçadaki polenciklerden. Bu uzantı bir nevi boru gibidir. Polenlerden bir kaç tanesi girmeyi başarırsa tohum oluşturacaktır.

Veya bir cımbızla siyah daire içindeki iplikçiklerden bir tane koparıp kırmızı dairenin orta noktasına değdirin.

492347

yigit666
13-05-2014, 21:15
maşallah ne güzel açmış, rengi harika darısı bizimkilerin başına, epiphyllum'ların nadir olsada bazı türleri kokulu oluyor, sevgili güler hanım kokusu varmı ,onun mutlaka bir adı vardır aldığınız satıcıda.

Güler
13-05-2014, 22:03
Tamam yarın dediğinizi yaparım sevgili sakdag.

Sevgili yigit666, selenn Bursa'ya döndüğünde aldığı satıcının adını ve bununla ilgili bilgileri bildirecek.

Kokusu var mı yarın bakarım.

Yarın bakarım dedim ama dayanamadım balkona çıktım koklayayım diye, bir de ne göreğim, üçüncü de açmaya yüz tutmuş ve yavaş yavaş açılışını izledim.
Öyle büyülü bir andı ki anlatamam, hele kokusu.... muhteşem.

(gece karanlıkta fotoğraflar ancak bu kadar oldu, yarın tekrar üçünü birarada fotoğraflarım.)

492384

492385

492386

edelvays58
13-05-2014, 22:19
Muhteşem bir şey bu,üstelik kokulu. Ne diyeceğimi bilemiyorum.

A_NOMAD
13-05-2014, 22:20
Aman Allahım!!!
O ne güzelliktir öyle, hem de kokulu! Çok çok kere maşallah ;)

Ben demiştim sarı açacak diye :D
Gerçekten de beklediğimize değdi, gözlerimiz bayram yeri oldu ;)

Zafer İnandıklı
13-05-2014, 22:21
Güler abla, muhteşem görünüyor. Bizim için de koklayın.
sanırım fotoğraftaki cins.
Epiphyllum Yellow Jacket.

Muda
13-05-2014, 23:02
Kokulu ve bu büyüklükte olması hepimiz için beklemeye değmiş. Bir süre sonra yeni bir Güler atlas klasiği başlayacak sanırım. Umarım isteyen herkese her çeşidini yetiştirmek ve canlı olarak çiçeğini görmek nasip olur.

Güler
13-05-2014, 23:30
Sevgili Muda inşallah diyelim.
Yarını bekleyemedim, sakdag'ın tarifini bu akşam yaptım, ancak suluboya fırçası bulamadım, kulak pamuğu kullandım bir de cımbızla kopardığım püsküllülerden ortadaki beyaz çark içine koyabildiğim kadar koymaya gayret ettim ama becerebildim mi bilemiyorum.

Eğer başarılı da olamazsam yeni sürgünlerini takip ederiz, bende varsa sizlerde de var demektir.

Kokusu hakikaten muhteşem sanki biraz beyaz manolyayı mı andırıyor tam karar veremedim. Ama bu kadar iri çiçek hiç beklemiyordum. Ben, bendeki kırmızı atlasın çiçeklerine iri diyordum bu sarı inanın onları ikiye katlar ve kokulu.

İstanbul'dan geldiğimde açmış iki çiçekle karşılaştım, diğeri daha tomurcuk haldeydi. Daha sonra tomurcuk da yavaş yavaş açılmaya başladı, seyretmesi muhteşemdi. Hele kokulu mu diye arkadaşlar sorduğunda bir bakayım diye balkona çıktığımda açmış çiçeklerim üçlenmişti ve nefis kokusu vardı.

Dışarıda karanlıkta çektiğim fotoğraflar pek hoşuma gitmediği için çiçeği içeri aldım, ışıkları yakıp tekrar birkaç fotoğraf daha çektim ve bu arada tozlaşmasını da yapmaya çalıştım ama kısmet... diyelim.

Sakdag, buradaki sarı püsküllerin uçlarını, bu beyaz çark içine koymaya -tozlarını sürtmeye çalıştım, inşallah olmuştur.

492456

sakdag
14-05-2014, 05:31
Çiçeklerin ömrünü de takip edin Güler Ablacım.

Saksının tümünü çektiğiniz gece fotoğrafı şahane olmuş bu arada.
İnşallah tohum kesesi oluşur, sizin bitkiniz dışarda ve kokulu olduğu için gece kelebeklerinin ilgisini çekmiştir belki de.

Seabert74
14-05-2014, 07:24
Gözümüz aydın :)

Sabah sabah harika bir şölen izledim sayenizde.. Sakdag sayesinde ben de tozlaştırmayı öğrenmiş oldum, teşekkürler..
Sakdag'ı da kaktüs & sukulent profesörü ilan ediyorum :) Ayaklı ansiklopedisiniz benim için, bilesiniz :)

fatitoo
14-05-2014, 08:10
Güler ablacığım tek kelime ile şahane, sanki tek gecelik gelinle atlas arası bir şey, üstelik kokulu, tebrik ederim...

mmanager
14-05-2014, 08:15
Sevgili Muda inşallah diyelim.
Yarını bekleyemedim, sakdag'ın tarifini bu akşam yaptım, ancak suluboya fırçası bulamadım, kulak pamuğu kullandım bir de cımbızla kopardığım püsküllülerden ortadaki beyaz çark içine koyabildiğim kadar koymaya gayret ettim ama becerebildim mi bilemiyorum.

Eğer başarılı da olamazsam yeni sürgünlerini takip ederiz, bende varsa sizlerde de var demektir.

Kokusu hakikaten muhteşem sanki biraz beyaz manolyayı mı andırıyor tam karar veremedim. Ama bu kadar iri çiçek hiç beklemiyordum. Ben, bendeki kırmızı atlasın çiçeklerine iri diyordum bu sarı inanın onları ikiye katlar ve kokulu.

İstanbul'dan geldiğimde açmış iki çiçekle karşılaştım, diğeri daha tomurcuk haldeydi. Daha sonra tomurcuk da yavaş yavaş açılmaya başladı, seyretmesi muhteşemdi. Hele kokulu mu diye arkadaşlar sorduğunda bir bakayım diye balkona çıktığımda açmış çiçeklerim üçlenmişti ve nefis kokusu vardı.

Dışarıda karanlıkta çektiğim fotoğraflar pek hoşuma gitmediği için çiçeği içeri aldım, ışıkları yakıp tekrar birkaç fotoğraf daha çektim ve bu arada tozlaşmasını da yapmaya çalıştım ama kısmet... diyelim.

Sakdag, buradaki sarı püsküllerin uçlarını, bu beyaz çark içine koymaya -tozlarını sürtmeye çalıştım, inşallah olmuştur.

492456
Çok güzel açmış çiçeklerinize bayıldım.Çiçeklerinin devamını diliyorum.Bakın ben sarı açacağını tahmin etmiştim.Bir de şöyle bir durum var sarı ile kırmızıyı tozlayınca elde edilecek tohumlardan turuncu renkli atlaslar yeşerecektir.Keşke bir gecelik gelin çiçeğiniz de açmış olsaydı onunla tozlama yapsaydınız açıık bir sarı elde ederdiniz ve hemen bir gecede solmayan bir çiçeğiniz olurdu .Kendi rengiyle de tozlama yapabilirsiniz.Gerçi bu şekilde 3000 tane değişik atlas rengi üretilmiş diye okumuştum bir yazıda.Mutlu ve bol çiçekli günler dilerim...

Güler
14-05-2014, 08:43
Ben, aynı çiçekten aldığım tozları aynı saksıdaki başka bir sarı çiçeğin beyaz çarkının içine koymaya çalıştım.
Şu anda kırmızı atlas çiçeğimde de çiçekler var, sarıdan alıp ona da yapayım mı, veya kırmızıdan alıp sarıya yapayım mı, ne tavsiye edersiniz?
Maalesef bir gecelik gelinimde şu an çiçek yok.

Suluboya fırçası bulamıyorum, kulak pamuğu çubuklarını kullanıyorum veya makasla kestiğim püskülleri cımnızla beyaz çanağa koymaya çalışıyorum, başka ne yapabilirim?

yigit666
14-05-2014, 09:40
sevgili güler hanım. yeğeniniz Hollanda'dan aldı ise mutlaka paul shirley 'den diye düşünüyorum , epiphyllum WC Clark Paul'un sitesinde satılıyor, rengi sarı aynı sizdeki gibi kokulu bir tür olduğunu biliyorum .

yeşillim
14-05-2014, 10:36
İlk kez atlas bakımına başladım. Ortak siparişte edindiğim W.C Clark sevdim Atlas bakımını. Bir de çiçeklerini görsebilsek, tam olacak keyifler.

Sarı diye sipariş ettim. O halde bu mudur? Güler Hanım'ın güzel sarı atlası..!

Günüm
14-05-2014, 14:17
Güler Hanım atlasınız çok güzel. Renginin farklı olmasına ve sizi mutlu etmesine çok sevindim. Türü de benim yıllardır ebay'de peşinde koşmaktan yorulup, vazgeçtiğim "Going Bananas". Açık arttırmaya oldukça nadir çıktığı için çok yüksek fiyatlara çıkıyor maalesef.
Getirenden Allah razı olsun.
Sevgilerimle,

Güler
14-05-2014, 20:16
Tozlaşma tutar da kapsül yaparsa sanırım çoğunuzda olur bu güzel çiçek.
Biraz daha güçlenirse inşallah çelik dağıtımı da yaparım.

Diğer ikisi de tomurcuk veriyor. Birinin tomurcukları çok koyu renk, neredeyse siyaha yakın diğerin de ise daha çok küçük tomurcuklar, onlar da çok açık renk.

Güler
14-05-2014, 20:20
Çiçek ömrü.... bugün sanırım birtanesinin 2. günü, diğeri ise birinci günü tamamlandı ama çiçek dipdiri. Ancak dışarıda adeta fırtına var, saksı bir kere devrildi Allahtan bir şey olmadı. Şu an içeri aldım fırtına durursa yine balkona çıkartacağım, içerisi sıcak belki alışamaz.

A_NOMAD
14-05-2014, 20:23
Sevgili Güler Hanım, 'ben atlastan-kaktüsten vs anlamam' diye diye 'atlasçı' oldunuz ;)

Çeşitler arttıkça kendinizi daha da kaptıracaksınız, kaktüs dünyası böyle...
Hele bir de tozlaştırma denemeniz başarıya ulaşırsa o keyfi düşünemiyorum ;)

Kaldı ki hepimiz artık kesin olarak biliyoruz ki 'atlaslar sizi seviyor siz de atlaslarla çok iyi anlaşıyorsunuz' harika bir birlikteliğiniz var, yüreğinize sağlık ;)

Benol Hazaroğlu
14-05-2014, 20:32
Üfff çok güzelmiş. Daha denecek hiç bir söz yok.

Güler
14-05-2014, 20:32
Hıhh sanki karşımda selenn var.

O da aynı senin gibi söylüyor, atlaslar bana kendilerini sevdirmeye çalışıyorlarmış....
Ben çiçek açan bitkileri seviyorum, atlaslar kaktüsler çok da güzel çiçek açıyorlar ama ya dikenleri.... of ki offf.

Güllerin dikenleri bana yeter....

Güler
14-05-2014, 20:34
Üfff çok güzelmiş. Daha denecek hiç bir söz yok.

Sevgili Benol Hazaroğlu, keşke mümkün olsaydı da kokusunu da duyabilseydiniz.

Ancak arkadaşlar bu sarı çiçek geceleri kokuyor, sabah yine koklayayım da içim açılsın dedim, kokuyu alamadım, ama şimdi şu an yine miss mi misss.

Hayret, ne enteresan.

A_NOMAD
14-05-2014, 21:39
Ancak arkadaşlar bu sarı çiçek geceleri kokuyor

Öyleyse ismini 'gece kokan sarı gelin' yapalım ;)

Jezebel
14-05-2014, 21:44
Tam da adamına söylüyorsun sevgili sakdag.
Nasıl yapacağım anlat bana.

İstanbul'dan getirirken bir tomurcuğu kopmuş demiştim ya bir de dalı kopmuş. Dalın koptuğunu iki-üç gün sonra farkettim. O zaman da ortadan bölüp başka bir kaktüs dibine batırdım. Eğer tutarsa onların biri senin, diğeri jezebel'in. Yoksa kapsül oluşursa beklersin.
Sanırım drhegeli de kapsüllere meraklı, dedim ya oluşursa ona da sana da gönderirim.

Sevgili Güler,
Bu güzelliği yeni gördüm, nefesim kesildi.
Beni düşünmenize sevindim, çok sevindim.
Tohum oluşursa yetiştirme konusunda yardımcı olurum, paylaşırim.
Bu üzüntü dolu günde bu haber iyi geldi.
Saygılar.

lusoari
15-05-2014, 11:48
Güler ablacığım, bu nasıl bir güzellik nefesim kesilerek izledim ve okudum. Muhteşem, Allah nazarlardan saklasın, sizin harika bahçenize de böylesi yakışır. Gün gelir paylaşmak isterseniz hiç kimse hayır diyemez, upuzun bir listeniz olur inşallah.
Başarınızdan dolayı tekrar tebrik ederim, o güzel elleriniz hiç dert görmez inşallah. :D

Güler
15-05-2014, 21:36
Çiçeklerin ömrünü de takip edin Güler Ablacım.

Sevgili sakdag, ilk açan iki adet çiçek, boyunlarını büktü. Benim İstanbul dönüşü açılışını izlediğim daha diri.
Sanırım çiçek ömrü üç gün diyebiliriz.

Güler
16-05-2014, 14:07
Ayrı ayrı saksılarda olan atlasda da çiçek tomurcuklatı oluşuyor.
Biri çok koyu renk, diğeri çok açık. Açık olan büyük bir ihtimal beyaz ama tam kestiremiyorum. Somon da olabilir.
Kaktüsçüler fikir verebilirler.

493110

493111

ıldır
16-05-2014, 22:56
Yeni açılacak olanlarıda heyecanla beklıyoruz...Yeni sürprizler yakında....

Güler
17-05-2014, 07:57
Sarı atlas çiçekleri diri diri olarak üç gün yaşam veriyor ve sonra boyunlarını büküyorlar.

Aynı bitkideki yeni çiçek oluşumu büyümeye devam ediyor. Bakalım bu da kırmızı atlasım gibi hep çiçek verecek mi yoksa senede bir defa mı açacak, merak ediyorum.
Bilgisi olanlar var mı?

493333

493334

ıldır
17-05-2014, 16:31
Atlaslar senede bir kez açar dıye biliyorum ama siz bu sarıyıda devamlı açtırırsınız.. En azından evdeki ablasını kıskanıp acıcaktır...

Jezebel
18-05-2014, 06:34
Sarı atlas çiçekleri diri diri olarak üç gün yaşam veriyor ve sonra boyunlarını büküyorlar.

Aynı bitkideki yeni çiçek oluşumu büyümeye devam ediyor. Bakalım bu da kırmızı atlasım gibi hep çiçek verecek mi yoksa senede bir defa mı açacak, merak ediyorum.
Bilgisi olanlar var mı?

493333

493334

Umarım tohum oluşur. Buradan yüzlerce yeni bitki çıkar.
Gaza geldim, aklımda kalan atlası alayım, pahalı tamam da, çoğaltıp yaygınlaştırmayı düşünecek olursak, onlarca insanı mutlu edebilir ...

ıldır
18-05-2014, 11:43
Umarım tohum oluşur. Buradan yüzlerce yeni bitki çıkar.
Gaza geldim, aklımda kalan atlası alayım, pahalı tamam da, çoğaltıp yaygınlaştırmayı düşünecek olursak, onlarca insanı mutlu edebilir ...

Pahalı dedıgınız atlası nereden alıyorsunuz..Öyle bir imkanınız varsa fazla alabilirsiniz.. Kargo ucretını ve çiçek bedelini paylaşabiliriz...Özellikle bu sarı cok güzel..Başka renklerde olabilir...

Güler
18-05-2014, 12:11
Sarı atlas daha küçük ama sağdan soldan sürgünler vermeye başladı. Eğer koruyabilirsem sanırım seneye bundan da çelik göndermeye başlarım.

Sevgili jezebel, pazar günü sakdag bize gelecek. O kopan dalı toprağa daldırdım, sakdag anlar tutup tutmayacağını. İnşallah tutar, o zaman onun biri sizin. Satın alacağınız bununla aynı ise bir düşünün derim.

Benol Hazaroğlu
18-05-2014, 13:06
Sarıdan bana da piyango vurabilir umuduyla. Meşhur Güler atlas.

Benol Hazaroğlu
18-05-2014, 13:07
Güler atlas.

Jezebel
18-05-2014, 13:12
Sarı atlas daha küçük ama sağdan soldan sürgünler vermeye başladı. Eğer koruyabilirsem sanırım seneye bundan da çelik göndermeye başlarım.

Sevgili jezebel, pazar günü sakdag bize gelecek. O kopan dalı toprağa daldırdım, sakdag anlar tutup tutmayacağını. İnşallah tutar, o zaman onun biri sizin. Satın alacağınız bununla aynı ise bir düşünün derim.

Teşekkür ederim.
Almak istediğim dev çiçekli pembe renkte...

Epiphyllum Kiwi Candy Floss ( Pamuk şekeri) (http://www.agaclar.net/forum/1184431-post539.htm)

Bakıyorum ;)

Benol Hazaroğlu
18-05-2014, 13:17
Ortak sipariş açsan ne güzel olurdu. Ama uğraşabilirmisin bilemiyorum. İşte o zaman ne kadar çok kişi sevinirdi.
Belki bir hayırsever arkadaşta dağıtımı üstlenirdi. Biliyorum senin için zor ama.

ilksenozturk
20-05-2014, 12:39
güler atlas ve sevgi atlasından sonra 4 tane daha bebek atlasım oldu.
sitenin çok değerli bir üyesinden, kendisine çok teşekkür ediyorum tekrar

güler atlas ve sevgi atlası çiçek açmadılar ama güzel geliştiler. belki de hep iç mekanda bakmak durumunda kaldığım içindir.
yeni tanışacağım evde onları koyabileceğim daha uygun bir alanım da olacak.
inşallah hep beraber açarlar sonunda

n.yıldız
21-05-2014, 14:15
Arkadaşlar atlaslarınız çok güzel. Umarım benimki de çiçeklenir.
Ben sevgili gülsu'dan gelen atlasımı farklı bir yöntemle çoğalttım. Belki işinize yarar.
Atlasım bana geldiğinde köklenmiş bir yaprak halindeydi ve toprak içinden kısa zamanda sürgün vermeye başladı. Anaç yaprakta hiçbir değişiklik olmayınca, bu yaprağın üstten 5-6 cm. kadarını kesip çelikledim. Ya olur, ya ölür diyerekten. Üstelik bazı günler çok uzun süre direkt güneş aldı. 2 ay gibi uzunca bir zamandan sonra yaprakta sürgün görünce çok mutlu oldum.
Havalar sıcak olsa belki daha kısa sürede sürgün verebilirdi. Bizim buralar hala çok soğuk.

Orhan Özbilgiç
21-05-2014, 18:57
Benim ''Güler Atlas'' ım tam açmak üzereyken, iki gün önce İstanbul'a gelmek zorunda kaldım. Ne yazık ki, tam anlamıyla açtığını göremeyeceğim. :(

494941

494942

sakdag
21-05-2014, 20:13
2011 yılında foruma üye olma sebebimdir atlas çiçeği. Arayıp arayıp bulamadığım bir çiçekti. Forum başlığını incelediğimde, Güler Abla ve Sevgili Jezebel dışında bu bitkiyi yetiştiren çokta fazla kimse yoktu. Aradan üç yıl geçti, atlas sevdalıları çoğaldı, evlerimizde neredeyse artık bulunmayan bu güzel çiçeğin yaygınlaştığını görmek şahsım adına çok sevindirici.

Türkiye'de bulunan türler kırmızı klasik tür ve pembe açan türdü. Sonra somon Güler atlas yayıldı Türkiye'ye. Son bir iki yılda yurtdışı siparişlerle, binbir emekle çelikler yetiştirmeye çalışıyoruz her renkten.

Gelecek yıllarda çelik yetiştiren tüm arkadaşların saksılarının dolu dolu ve her renkten çiçeklerle dolmasını diliyorum şimdiden. Sarı muhteşem nazende atlasımızdan sonra balık kılçıklarımızın da çiçeklerini görmek istiyoruz artık.

Güler
21-05-2014, 20:33
Balık kılçığı bana gerldiğinde 5-6 cm boyundaydı, şimdi uzadı da uzadı, çok da sağlıklı görünüyor ama daha çiçek vermedi. Çiçeğe dönmesi için bir zamanı mı var, yani belirli bir boya mı gelmesi, yoksa belirli bir seneyi mi doldurması gerekiyor.

Bunun çiçeğini açtıran var mı? Nasıl bir çiçek?

sakdag
21-05-2014, 21:05
495035

http://i.ebayimg.com/00/s/NjY3WDUwMA==/z/MaMAAMXQWzNSgvRB/$_35.JPG
fotoğraflar alıntıdır.

2 türlü çiçeği var Güler Abla. Bu iki türden de bende var ama ne zaman açar hiç bilmiyorum. Bir tanesi epey büyüdü. 4-5 uzun dali var, 50 cm'i geçmiş olarak.

Güler
21-05-2014, 21:11
Aaaa değişik bir çiçek türü.
Benimkinin de boyu uzadı ama yukarıdaki gibi o kadar dallı budaklı değil, olsa olsa 30-35 kadar dalı vardır.

Bakalım ne renk açacak.

Bu fotoğraflar internetten mi?

sakdag
21-05-2014, 21:12
Evet internetten Güler Abla. Alıntıdır diye ekleyeyim mesajıma.

mmanager
22-05-2014, 11:05
Ben de de kılçık atlası var fakat 2 yıldır açamadı.Çiçek üreten bir abla atlasın köklerinin bir kısmı dışarda olacak ve taze oksijen alacak demişti.Hatta yanlış ekmişsiniz diye face de bir kaç kişiyi uyarmıştı.Mümkün olduğu kadar derin dikilmemesi gerekiyormuş.Kökleri taze oksijen alırsa çiçek açar özelliği o demişti.Ben de atlas çiçeği saksılarına bolca delik açıyorum bu yüzden.Acaba saksısının üstünden bir kısım toprağı alıp orkidelerde kullanılan iri taneli cocopeat ve çam ağacı kabuğuyla doldursam mı diye düşünüyorum... Selamlar herkese...

olcim
22-05-2014, 12:07
Ben de nihayet buldum ! Bu gün seminer için gittiğim okulda , hem de çiçeklenmiş görünce şok oldum , elbette hemen incelemeye başladım . Eh okul müdürü de çiçekten çalacaksanız göstermeden almalısınız deyince gülüştük . Diş sağlığı semineri bayağı verimli oldu . Artık benim de bir atlas çiçeğim var , üstelik eve gelince üzerinde minnacık bir tomurcuk olduğunu fark ettim , sevincim katlandı .

Sevgi Durul
22-05-2014, 21:44
Aslında açmadan paylaşmayacaktım, sabredemedim. Bunu tomurcuğa benzettim. Daha bir çok var. Açmamasıyla ünlü kırmızı atlasımda.:rolleyes: Umarım bu sefer kazasız belâsız açar.

495299

Çok değerli bir kardeşimizin gönderdiği yeni atlas çeliklerim.

Bunda etiket yoktu, rengini bilmiyorum.

495300

Bu iki fotoğraftakileri karıştırmış olabilirim. Biri epiphyllum atlantis, diğeri epiphyllum chi chi castenago.

495301

495302

Son fotoğraftaki köklü geldi. Kardeşimize bir kez de buradan teşekkür ederim.

yeşillim
23-05-2014, 06:33
Güler Hanım'cım, tekrar teşekkür ederim. Çiçeklerimiz açtığında görüşmek dileğiye..

ilksenozturk
23-05-2014, 06:48
[QUOTE=SDurul;1287071]Aslında açmadan paylaşmayacaktım, sabredemedim. Bunu tomurcuğa benzettim. Daha bir çok var. Açmamasıyla ünlü kırmızı atlasımda.:rolleyes: Umarım bu sefer kazasız belâsız açar.

Çok değerli bir kardeşimizin gönderdiği yeni atlas çeliklerim.

Bunda etiket yoktu, rengini bilmiyorum.
Bu iki fotoğraftakileri karıştırmış olabilirim. Biri epiphyllum atlantis, diğeri epiphyllum chi chi castenago.

Son fotoğraftaki köklü geldi. Kardeşimize bir kez de buradan teşekkür ederim

gözünüz aydın sevgili Sdurul.
bana da göndermiştiniz hatırlarsanız. çok güzel gelişti ve söz verdi, seneye çiçek açacak:) doğu cephe dış mekana taşıyacağım onu, yeni yerini sevecektir.
bana chi chi castenago'nın yaprak yapısı kılçığa daha çok benziyor diğerine göre gibi geldi. benimkiler daha bebecik oldukları için net bilemiyorum ama sanırım aynı değerli insan tarafından aldık bu hediyeleri sizinle :)

Güler
23-05-2014, 08:16
Köpek, atlas çiçeği tomurcuğunu yer mi yemez mi?

Valla gözüm gibi bakıyordum, beyaz açacak diye umut ediyordum bir de göreyim ŞİVA, hakkından gelmiş. Bu arada sanırım yan dal dikenleri de burnuna mı batmış ne, patisi ile burnunu temizlemeye uğraşıyor. Ama olan benim 2 adet mini çiçek tomurcuğuma oldu.

Mutfağa girip de komşulara çay getireyim derken, hiç müsade etmediğim balkona çıkmış. Halbuki her gelişinde balkona çıkmaması için tembihlerdim o da bahçe yolu üzerinde oturur sahibi kalkana kadar beklerdi.

Eğer sağlam kaldı ise bir tane mini tomurcuk var, eğer onu da zedelemediyse inşallah açar.

Seabert74
23-05-2014, 12:31
10.yıl kutlamasında edindiğim Güler atlasım...
İlk aldıgımda dışarıda tuttum, sanırım adapte olamadı ve tomurcugu kaybettim. Sonra eve almayı planladım ama, tüm gün dışarıda oldugum için gün içinde havasız kalacagını düşünerek, dışarıda tutmaya devam ettim.
Şimdi Güler atlasımın gelişimini açıkça görebiliyorum.
Teşekkürler Güler hanım :)
İlk fotograf geldiği zamana, ikincisi ise düne ait :)

A_NOMAD
26-05-2014, 13:43
Güler Atlasım sürgün verdi :p

Güler
26-05-2014, 14:24
Koyu kırmızı çiçek tomurcuğu olanın adı Paetz miş. Bakalım nasıl açacak. Sakdag'ın söylediğine göre dışı kırmızı orta çanağı beyaz çiçekli olabilirmiş.....

Muda
28-05-2014, 23:04
Güler hanımın atlaslarında sadece potasyumlu gübrenin dışında bir şey var. Yurt dışından gelen 30 atlastan sadece iki üç tanesinde filiz olduğu halde Güler hanımdan aldığım atlas çelikleri çok güzel geliştiği gibi çiçekler de açıyorlar.
Nerede ise aynı zamanda diktiğim atlas çeliklerindeki fark çok bariz.
Tekrar teşekkür ediyorum kendisine.

497381

Birkaç fotoğrafı da kaktüs sayfama atıyorum.

http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/33025-3.htm#post1285212

A_NOMAD
29-05-2014, 00:01
Güler hanımın atlaslarında sadece potasyumlu gübrenin dışında bir şey var. Yurt dışından gelen 30 atlastan sadece iki üç tanesinde filiz olduğu halde Güler hanımdan aldığım atlas çelikleri çok güzel geliştiği gibi çiçekler de açıyorlar.
Nerede ise aynı zamanda diktiğim atlas çeliklerindeki fark çok bariz.

Güler Atlas sihirli ;) O atlasa Sevgili Güler Hanım'ın enerjisi geçmiş sanırım :p

mmanager
29-05-2014, 08:02
Sayın Muda Atlas çiçeğinden gördüğüm kadarıyla küçük saksılara dikilenler daha çabuk gelişiyor ve sürgün veriyorlar.Büyük saksılara dikilenler ise önce saksıyı dolduracak kadar kök oluşturmaya çalışacağı için sürgün vermekte gecikiyorlar.Hatta kare saksının da etkili olduğunu söylüyorlar.Çünkü kare saksıda geliişen kökler köşeye gelip çarpınca kök gelişimi durup gövde ve sürgün gelişimine geçiyormuş.Yuvarlak saksıda ise kökler sürekli daire şeklinde büyümeye devam ederek gövde gelişimini yavaşlatıyormuş.Gerçi bu durum mum çiçekleri için de geçerlidir.Size bir tavsiyem olacak atlaslar diatomitle daha çabuk kök veriyor ve gelişiyorlar hem de çürüme riski daha az oluyor...Saygılar selamlar herkese...:eek::eek::eek:

Güler
29-05-2014, 08:30
Açmasını beklediğimiz diğer atlasda 2 adet tomurcuk daha küçük ama üçüncü olan bayağı yola girdi.

497453

497454

Güler
29-05-2014, 19:42
Sabahki tomurcuk beş dakika evvel açtı.
Çok koyu kırmızı, saat 20.45 hava karardı ama ne olur ne olmaz diye fotoğraflamaya çalıştım.
Sabah umarım daha güzel bir fotoğraf çekebilirim.

497619

Zafer İnandıklı
29-05-2014, 22:09
Güler ablama sonsuz teşekkürler.

Güler
30-05-2014, 07:21
Çoğunuzun, hele kaktüsçü dostların heyecanla bekledikleri çok koyu tomurcuklu atlas dün gece çiçeğini göstermeye başladı.
Geç vakit olduğu için fotoğraflamaya çalışsam da karanlıkta pek belirgin olmadı.
Bu sabah ben de heyecanla (beni de karıştırdınız ya bu işe, size ne demeli bilmem ki) bir iki kare yakalayayım diye balkona çıktım.

Çiçek boyutu iri. Dış çanak yaprakları çok koyu kırmızı ve ince ama iç yaprakları tamamen fuşya ve daha geniş. Çok güzel bir renk. Fotoğrafta belirgin gözükmüyor.

Çektiğim fotoğraflarda renk belirgin olsun istedim ama ne kadar başarabildim bilemem.

Bu da siz kolleksiyoncularda olması gereken bir tür. Ama biraz bekleyeceksiniz. Umarım sarı ile bunu ömrüm olursa seneye dağıtıma sokarım. ;)

497781

497782

497783

497784

Muda
30-05-2014, 08:04
Güler hanım bu da çok güzel. Sanırım kokusu yok. Bu şekilde giderse atlas ve maviş çeşitleri dışında diğerleri biraz daha geri planda kalacaklar. Üç dört yıla kalmaz atlasların çeşitli renkleri çoğu kişide olacak gibi görünüyor.

Güler
30-05-2014, 08:35
Sevgili Muda, mesajını okuyana kadar koklamak aklıma gelmemişti, okur okumaz hemen gidip kokladım. Bir koku alamadım ama belki de akşam kokar diye tekrar koklarım.
Bu arada koklarken burnunun ucu sapsarı oldu, o zaman da sakdag'ın tozlaşma dediği şey aklıma geldi. Hemen bana öğrettiği şeyi yaptım, belki de kapsül oluşturur.

A_NOMAD
30-05-2014, 09:24
Sabah sabah bu güzelliğe bakakaldım, rengi de pek alımlıymış, maşallah...
Kanınıza girebildiysek ne mutlu bizlere :D

Jezebel
30-05-2014, 12:37
Çoğunuzun, hele kaktüsçü dostların heyecanla bekledikleri çok koyu tomurcuklu atlas dün gece çiçeğini göstermeye başladı.
Geç vakit olduğu için fotoğraflamaya çalışsam da karanlıkta pek belirgin olmadı.
Bu sabah ben de heyecanla (beni de karıştırdınız ya bu işe, size ne demeli bilmem ki) bir iki kare yakalayayım diye balkona çıktım.

Çiçek boyutu iri. Dış çanak yaprakları çok koyu kırmızı ve ince ama iç yaprakları tamamen fuşya ve daha geniş. Çok güzel bir renk. Fotoğrafta belirgin gözükmüyor.

Çektiğim fotoğraflarda renk belirgin olsun istedim ama ne kadar başarabildim bilemem.

Bu da siz kolleksiyoncularda olması gereken bir tür. Ama biraz bekleyeceksiniz. Umarım sarı ile bunu ömrüm olursa seneye dağıtıma sokarım. ;)

497781

497782

497783

497784

Epiphyllum 'Klaus Paetz'

Çok, çok güzel. Nefes kesici :)

A_NOMAD
30-05-2014, 21:38
Sevgili Zafer İnandıklı'nın torunlarından, bendeki Epiphyllum curio...
Zafer Bey gelişmesine bir bakın, coştu coştu maşallah :D

sakdag
31-05-2014, 05:35
Bu curio ne renk açıyor, internette bilgi bulamıyorum hakkında, başka bir adı da olabilir mi acaba?

A_NOMAD
31-05-2014, 05:39
Tahmin edeceğiniz üzere henüz çiçeğini görmedim, curio olarak ben de bulamadım hatta acaba rio rosa olabilir mi diye de epey çelişkiye düştüm ama 'Zafer Bey curio dediyse öyledir' diyerek düşüncelerimi sakinleştirdim :D
Belki başka bir adı da vardır...

Fatih
31-05-2014, 07:54
Sevgili Sakdağ,
Bende sizinle aynı şeyi düşünüyorum. Nette araştırdım E. Curio olarak çıkan sonuçlarda Zafer Abinin siparişle getirdiği zamanın görselleri ve bilgisine ulaştım. Daha detaylı üstüne gittim ve ebaydan o dönemde aldığı kişinin listesini buldum. O listede de aynı isim yer alıyordu. Sanırım daha sonra benzer bir başka atlasla aynı olduğuna karar verilip ismi değiştirildi ya da bölgeden bölgeye ismi değişti. Yılmadan araştırmaya devam. :)

Bu da benim E. Curio:

http://www.agaclar.net/forum/1289834-post1541.htm

mmanager
31-05-2014, 16:27
Eeeee Fatihciğim sonuç olarak hangi renk oluyor bu merak ettim doğrusu bu curio.Sana zahmet olmazsa Epiphyllum L 3 ve L16 ya da bakabilir misin diyorum.Atlas çiçeğiyle ilgili olan her haber nazar i dikkatimi celb ediyor napayım.Sendeki curionun gelişiminden kıskanarak eski fakat gelişmemiş atlaslarımı daha küçük kare saksılara aldım cocopeat perlit ve hydroton karışımlı toprağa diktim.Çok iyi de etmişim kökleri hiç gelişememiş ve sıkışmış kalmıştı zavallıcıkların.Neyse kendine ve çiçeklerine iyi bak...

mmanager
31-05-2014, 17:57
L16 yı öğrendim şimdi kaldı sadece L 3 .

Güler
31-05-2014, 18:59
Benim Epiphyllum 'Klaus Paetz'ın çiçeği çok dayanmadı, 2. gününde boyun büktü.

Sarıdaki son tomurcuk da iyice şişti, bu da bu gece açacak gibi görünüyor. İnşallah yakalarım misafirlerim olacak, umarım çiçeğini kaçırmam.

498295

498296

Güler
31-05-2014, 21:05
Bizim gece kuşu da atağa geçti. Saat 22.05 de başladı nefis kokular saçarak güzelliğini nazlı nazlı gösteriyor.

Fotoğraflar karanlık, yarına kısmet.

498362

498363

498364

Fatih
31-05-2014, 21:59
Sayın mmanager, L-3 fotosu buldum. :) :)

l-3.jpg Photo by emese1 | Photobucket (http://s100.photobucket.com/user/emese1/media/epiphyllum/l-3.jpg.html?sort=4&o=12)

l--3.jpg Photo by emese1 | Photobucket (http://s100.photobucket.com/user/emese1/media/epiphyllum/l--3.jpg.html?sort=4&o=13)

ıldır
01-06-2014, 04:03
Hepsi diğerınden daha guzel ATLAS ların..Ömrü kısa olsada gösterişli çiçek ve beklemeye değiyor..Ama Güler hanımdaki sarı bir harika..Kokulu olmasıda artı bir güzellik..Kırmızı ve pembe olmak üzere bu güne kadar iki renk atlasım açtı..Yeni renklere ve türlere sahip olmayı isterdım..Toplu sipariş yaparsanız beni unutmayın lütfen...

Muda
01-06-2014, 06:48
Bu arada koklarken burnunun ucu sapsarı oldu, o zaman da sakdag'ın tozlaşma dediği şey aklıma geldi. Hemen bana öğrettiği şeyi yaptım, belki de kapsül oluşturur.

Sayın Güler Hanım; Bitkiler çiçeklerini açarken asıl istedikleri bize güzelliklerini göstermek, arılara veya diğer böceklere polen sağlamak amacını gütmüyorlar. Onlar için önemli olan nesillerini devam ettirecek tohumları oluşturabilmek. Ben amaryallisleri tozlaştırmak isterken hep bu aklıma geliyor. Acaba tozlaşmasını sağlamadan biraz daha uzun kalmasını sağlayamaz mıyım diye. Daha sonra polenler tam olgunluğa gelmeden zaten sizin söylediğiniz gibi değdiği yere bulaşmıyor. O safhada arılar devreye giriyor. O dönemde polenler ulaştığı zaman çiçek artık kapanmaya başlıyor. Siz tozlaşmayı yapmasaydınız biraz daha fazla çiçek açık durabilirdi. Tohum vermesi çiçeğin açık kalmasından bana göre daha önemli. Atlasların az bulunduğunu düşünürsek.

Zafer İnandıklı
01-06-2014, 20:46
Epiphyllum Curio ve epiphyllum Queen of the night. Bu bitkileri ısmarladığım zamanlar haklarında net bilgi edinememiş, tevekkel ısmarlamıştım.
Henüz Çiçeklerini görmedim. Çiçek verdiklerinde gerçek yüzlerini göreceğiz.

Zafer İnandıklı
01-06-2014, 20:49
Adam olacak çocuk misali. Kök yapmadan çiçek veriyor.

kazim polat
03-06-2014, 22:15
Sevgili Güler Abla'mızın kendisi kadar zarif ve harika sarı atlası, bizi karşılarcasına tam da gittiğimiz gün açmıştı. Görünüşü mü, yoksa kokusu mu daha güzeldi, bilemedik. :p

Jezebel
04-06-2014, 04:37

Sarıdaki son tomurcuk da iyice şişti, bu da bu gece açacak gibi görünüyor. İnşallah yakalarım misafirlerim olacak, umarım çiçeğini kaçırmam.

498295

498296

Güler hanım, keşke aynı anda açsalar da çapraz tozlaşma yapsanız.
Oluşan tohumlardan gelişen bitkinin çiçeği neye benzer merak ediyorum:)
Yeni türler bötke böyle ortaya çıkıyor.
Bizim için de seyredin.

sakdag
04-06-2014, 05:45
Çiçek şahane de; gözüm arka plandaki solmuş çiçeklerde. ;)
Tohum keseleri ne alemde diye. İkisi tamamen solmuş, biriyle yola devam ediyoruz galiba.;)

mmanager
04-06-2014, 07:37
Sayın mmanager, L-3 fotosu buldum. :) :)

l-3.jpg Photo by emese1 | Photobucket (http://s100.photobucket.com/user/emese1/media/epiphyllum/l-3.jpg.html?sort=4&o=12)

l--3.jpg Photo by emese1 | Photobucket (http://s100.photobucket.com/user/emese1/media/epiphyllum/l--3.jpg.html?sort=4&o=13)

Çok teşekkürler Fatihçiğim belki ben de bir hafta sonra rasbery ribbonum da bulunan tomurcuğun açtığını görürsem sizlere bir sürpriz yaparım.3 yıldır tomurcuk gibi bir çıkıntı oluyor sonra vazgeçiyordu.Zaten doğru düzgün bir gelişme de gösteremedi.Fakat bu yıl açar inşallah.Biliyorsun tomurcuk veriyorlar 2-3 cm olduktan sonra o tomurcuk ya düşüyor ya da buruşuyor.Ama bu defa epey büyüdü.Bakalım ne olacak...

mmanager
07-06-2014, 17:15
Arkadaşlar merak ediyorum da yılbaşı çiçekleri gibi atlas çiçekleri de tomurcukluyken yer değiştirilirse küsüp çiçeğini döker mi.Atlasımın bir tanesi çiçek açacak da tomurcuğu bir türlü açamadı.Açması için güneş alan bir yere koymayı düşünüyorum bu sebeple sormak istedim.Önce bayağı öyle tomurcuktu şimdi bakıyorum tomurcuğun sapı uzuyor.Hiç bu büyüklüğe ulaşmamıştı acaba açacak mı dersiniz.Bir de bitki besinlerinde NPK =DAL DÖL BAL yani AZOT FOSFOR POTASYUM olduğunu biliyorum da ama çiçek açtıran şey hangisi onu merak ediyorum.Kaktüslerin gelişimi için gerekli olan şeyin yüksek potasyum gereksinimi olduğunu biliyorum ama çiçeklenmesi için yine potasyum mu fosfor mu lazım onu ayırt edemiyorum.Forumdaki yazılardan birinde arkadaşlardan biri çiçeklenme zamanı süper fosfat verdiğini yazmış bir tavsiyeniz var mı bana ? sevgiler saygılar...:eek::eek::eek::eek:

A_NOMAD
07-06-2014, 17:57
Çiçek açmayı tetikleyen fosfor... Kaktüs türlerinde azot düşük besinleri tercih etmeniz uygun olur, yerini değiştirmenizi önermem.

Güler
08-06-2014, 23:49
Arkadaşlar bugün Bursa'dan döndüğümde 'Klaus Paetz'ın (heyyyt be neler de öğrendim) son tomurcuğunun da bu gece açacağını tahmin ettiğimden yorgun olmama rağmen bu saate kadar bekledim. Şu an saat bire on var ve tomurcuk açmaya başladı.

Size bir sürpriz vereyim mi harika kokuyor.Nedense daha evvelki çiçeklerde hiç koku alamamıştım acaba allerjik durumumdan mı kaynaklanıyordu. Bu akşam çiçeğin harika kokusunu duydum, bir meyve kokusuna benziyor ama tam adlandıramıyorum.
İnşallah yarın size daha güzel fotoğraflar koyabilirim.

Bakın kıymetimi anlayın; sırf size fotoğraf yükleyebilmek adına bu saate kadar uykusuz kaldım. :D :D

500753

A_NOMAD
09-06-2014, 00:31
Şahane görünüyor ;)

ahsenn
09-06-2014, 11:12
harika bişey bu Güler hanım.

lusoari
09-06-2014, 14:20
Güler ablacığım, ellerine sağlık sarı olan da, bu da harika görünüyor. Bunlar insanın uykularını kaçıran cinslerden. :D

hakiiki 06
10-06-2014, 17:01
Bir türlü çiçeklenemedik.:o

A_NOMAD
10-06-2014, 17:05
Siz onu 'Bay' diye severseniz çiçeklenmez tabii ki 'Kızım' diye sevmeye başlayın, bakın neler olacak ;)

Milla
10-06-2014, 17:24
Bir türlü çiçeklenemedik.:o

Çok güzel bir cinsmiş. Adını tam olarak biliyor musunuz acaba? Güle güle büyütün.

hakiiki 06
10-06-2014, 19:39
adı atlas olunca kızım diyemiyorum, bay atlas dedim:)

adını maalesef bilmiyorum, rengini de. yardım etmek isteyen olursa memnuniyetle kabul ederim.. bana geldiğinde serçe parmağım kadar bir çelikti.. atlas gillerin aşk merdiveni gibi..

A_NOMAD
10-06-2014, 20:01
Epiphyllum anguliger ya da Epiphyllum ric rac sanırım ismi...
Çiçek açınca da acaba 'oğlum' diyebilecek misiniz, bence diyemeyeceksiniz :D
Ayrıca ismine 'atlas' diyen bizleriz, orijinal ismi 'Epiphyllum...' sonuçta ve bu da oldukça dişil bir isim, saygılar.. ;)

hakiiki 06
10-06-2014, 21:46
O açsında tek ben ona kızıııım derim:) Yardımınız için teşekkür ederim Sayın A NOMAD. Baktımda her iki türde olabilir.

Saygılarımla ..

mmanager
11-06-2014, 08:18
adı atlas olunca kızım diyemiyorum, bay atlas dedim:)

adını maalesef bilmiyorum, rengini de. yardım etmek isteyen olursa memnuniyetle kabul ederim.. bana geldiğinde serçe parmağım kadar bir çelikti.. atlas gillerin aşk merdiveni gibi..

Aslında 3-4 çeşidi var.Sizdeki epiphyllum angular diye tahmin ediyorum.Çünkü en yaygın türü o .Hepsinin de ayrı ismi var latince ama burada isimler önemli değil pek.1 Beyaz çiçek açan 2 Sarı beyaz çiçek açan 3 Kenarı beyaz ortası kırmızı çiçek açan 4 Beyaz çiçek açan fakat yaprakları 15 cm genişiliğinde kılçık olan.Çiçek açması zor olduğunu söylüyorlar.Fakat kışın ısıtılmayan boş bir odada soğuklama yapılması gerekiyormuş.Ankara da balkonda olmaz ölür.10-12 derece arası sıcaklıkta olabilir.Kökleri taze oksijen almalıymış.Yani üstten kökleri biraz açıkta olacak şekilde toprağını biraz almak gerekir diye düşünüyorum.Kalan kısma da orkide torfu denilen ağaç kabukları ekleyebilirsiniz.Bir de yabancı bir sitede okudum çiçek açmıyorsa 5-50-17 ya da 6-40-10 gübre ile gübrelemek gerekirmiş.Yani çiçeklenmeyi tetikleyici fosfor gübresi veya süperfosfat verebilirmişiz.Kolay gelsin.Selamlar...

hakiiki 06
11-06-2014, 10:00
Yazınızı okudum Sayın Mmanager, gübre ve kök açıklığı tavsiyenizi deneyeceğim. Açabileceği herhangi bir renk efsane olacağından rengi çok mühim değil bence.

melek yüzlü
12-06-2014, 09:47
İyi Günler Güler Hanım,
Atlaslar sizin elinizde bir başka güzel. Dillere destan olmuş Güler atlasınızdan sonra pembe ve sarı atlasınız da muhteşem görünüyor. Elinize emeğinize sağlık. Güle güle büyütün.

çiçeksever
12-06-2014, 15:24
Atlasla ilgili bazı sitelerde çiçek açmadığı zaman kötü gözüktüğü için arka plana konduğu yazılmış.

A_NOMAD
12-06-2014, 15:44
Atlas severler genelde bitkinin çiçeksiz halini de sever oysa...

melek yüzlü
12-06-2014, 21:55
Arkadaşlar bana acilen kaktüs ve atlasım için gübre gerekiyor. Buradan kullanıp memnun kaldığınız gübrelerin ismini yazar mısınız?

mmanager
13-06-2014, 08:11
İsime gerek yok aslında çünkü içeriğine baktığınızda atlaslar ve kaktüsler için kullanılan gübreler aynı.3-5-7 gibi azot oranı düşük fosfor oranı yüksek potasyum oranı daha yüksek olması yeterli, iz elementlerin de olması şart.Benim aldığım tüm kaktüsler için olan tüm sıvı gübrelerde mevcuttu.Eğer ki yoksa genel tüm çiçekler için olur diye düşünürseniz veya satmaya çalışırlarsa almayın.Kesinlikle bu kurala uyarsanız sonuçtan memnun kalırsınız.Tabi atlası bol aydınlık öğle güneşi almayan bir yere koyarsanız ,sonuç daha müspet olur.Son olarak da mutlaka havadar bir yerde olmalılar.Kolay gelsin bol çiçekli günler dilerim...

huki
13-06-2014, 08:21
Sevgili atlasseverler...Uzunca bir süredir atlas arayıp duruyordum.İşyerine giden yolun üzerinde bir balkonda gördüm.Ancak bir türlü ev sahibini göremiyordum.Bakıcıma da bu konuyu anlatınca bana sağolsun istemiş.Bugün atlas çeliğim geldi ancak sanki bildiğiniz sapı var.Hemen suya koydum ama aklıma da takıldı,fotoğraflarda atlas çiçeğinde pek öyle sap görmedim.Akşam eve gittiğimde fotoğrafını da eklemeye çalışıcam ama sizce atlaslarda sap olur mu?

A_NOMAD
13-06-2014, 10:08
...Hemen suya koydum...
Hemen sudan çıkarın!

huki
13-06-2014, 11:19
Peki direkt toprağa dikmemi mi tavsiye edersiniz?

A_NOMAD
13-06-2014, 11:45
Birkaç gün hiçbir yere dikmeden ve sudan çıkardığınız için mümkünse gazete vs. üzerinde bekletin, kesilen yerin üstünde ince bir nasırlaşma olsun ondan sonra toprağa dikin ve bir hafta sulamayın derim ben.

Elbette bir an evvel de fotoğraf yükleyin ki neden bahsettiğimizden emin olalım.

Madem bir atlas sahibi oldunuz üşenmeyin ilk sayfadan itibaren konuyu okuyun ve emin olun hem çok keyif alacaksınız hem de bilgileneceksiniz benden önermesi ;)

huki
13-06-2014, 12:46
Birkaç gün hiçbir yere dikmeden ve sudan çıkardığınız için mümkünse gazete vs. üzerinde bekletin, kesilen yerin üstünde ince bir nasırlaşma olsun ondan sonra toprağa dikin ve bir hafta sulamayın derim ben.

Elbette bir an evvel de fotoğraf yükleyin ki neden bahsettiğimizden emin olalım.

Madem bir atlas sahibi oldunuz üşenmeyin ilk sayfadan itibaren konuyu okuyun ve emin olun hem çok keyif alacaksınız hem de bilgileneceksiniz benden önermesi ;)
Çok teşekkür ederim ilginize...

Jezebel
13-06-2014, 14:03
Adalet Yağcının organik gübre şerbeti acaba açtırma konusunda işe yarar mı?
Biraz yapıp deneyeceğim.:)
Keçi gübresiyle.

ıldır
13-06-2014, 18:29
Sevgili atlasseverler...Uzunca bir süredir atlas arayıp duruyordum.İşyerine giden yolun üzerinde bir balkonda gördüm.Ancak bir türlü ev sahibini göremiyordum.Bakıcıma da bu konuyu anlatınca bana sağolsun istemiş.Bugün atlas çeliğim geldi ancak sanki bildiğiniz sapı var.Hemen suya koydum ama aklıma da takıldı,fotoğraflarda atlas çiçeğinde pek öyle sap görmedim.Akşam eve gittiğimde fotoğrafını da eklemeye çalışıcam ama sizce atlaslarda sap olur mu?

Acaba sizinki bir gecelık gelinmı... sap onda olur....

Fatih
13-06-2014, 21:43
Peki direkt toprağa dikmemi mi tavsiye edersiniz?

Sevgili Huki, ben öyle bir yöntem kullanıyorum kaktüslerde kullandığım gibi bunu atlaslarda da kullanıyorum. Çeliği bir kaç gün dışarda bekletip kesilen yerin kabuk bağlamasını bekliyorum. Daha sonra nemli toprağa (ıslak olmayacak nemli olacak) dikiyorum ve bir hafta boyunca hiç sulamıyorum o toprağın nemi yetiyor ona. Hatta toprağı hazırlarken paketteki nemli hali yetiyor ve bu yöntemle hiç kayıp vermedim bu zaman kadar. Geçen haftalarda gelen rhipsalislerimi de bu yöntemle diktim ve oda yeni kökçüklerini göstermeye başlamış.

ıldır
13-06-2014, 22:36
Sevgili Huki, ben öyle bir yöntem kullanıyorum kaktüslerde kullandığım gibi bunu atlaslarda da kullanıyorum. Çeliği bir kaç gün dışarda bekletip kesilen yerin kabuk bağlamasını bekliyorum. Daha sonra nemli toprağa (ıslak olmayacak nemli olacak) dikiyorum ve bir hafta boyunca hiç sulamıyorum o toprağın nemi yetiyor ona. Hatta toprağı hazırlarken paketteki nemli hali yetiyor ve bu yöntemle hiç kayıp vermedim bu zaman kadar. Geçen haftalarda gelen rhipsalislerimi de bu yöntemle diktim ve oda yeni kökçüklerini göstermeye başlamış.

Fatıh bey yıne toplu sipariş yaparsanız banada mesaj atarmısınız....

huki
14-06-2014, 14:53
Arkadaşlar tekrar teşekkür ederim ilginize,ancak bir türlü fotoğraf yükleyemiyorum.Ama şöyle tarif edeyim;bildiğiniz odunsu sapı var ve etli kısmı yeşil değil de daha çok bordo ve yeşil karışık gibi...

A_NOMAD
14-06-2014, 15:06
'Güler Atlas'ımın son durumu ;)
Önceki görüntüsü burada (http://www.agaclar.net/forum/1288318-post919.htm)

501963

'Epiphyllum curio'mun (Sevgili Zafer İnandıklı'nın torunu) son durumu ;)
Önceki görüntüsü burada (http://www.agaclar.net/forum/1290304-post932.htm)

501964

sakdag
14-06-2014, 15:17
Çok iyi görünüyorlar Sevgili A_nomad.;)

Ben de öğlenden beri pet bardakların içinde diatomitte büyüttüğüm bebek atlasları daha büyük saksılara almakla uğraşıyorum. Yepyeni fotoğraflar azzz sonra. ;)

A_NOMAD
14-06-2014, 15:35
Çocuk gibi bakıyorum onlara ;)
Sizin takdirinizi almış olmak da içimi rahatlattı Sevgili Sakdağ, fotoğrafları heyecanla bekliyorum ;)

sakdag
14-06-2014, 15:39
Bu güzellerin hepsi pet bardaklarda büyüdüler bu kadar. Yer darlığından üçer dörder biraraya getirdim artık. Lav taşına ektim, diatomitlerini suda silkeleyip.
501974

Ah şu açmayan güzellik.(pembe çiçekli balıkkılçığı)Türkiye'de artık pek çok atlasseverde var ama açtıran olmadı bildiğim kadarıyla. Bizde bekliyoruz öyle. Kollar oldukça uzun, yer karoları 40cm, ona göre karşılaştırın.

501975

Milla
14-06-2014, 15:42
Elinize sağlık sakdağ, hepsi mükemmel görünüyor.Özelikle o tırtıklılar :)) çok güzel duruyor. Böyle bir bitki çiçek açmasa bile yine de çok güzel.

A_NOMAD
14-06-2014, 15:43
Çok çok güzeller ;)

O zig zag arkadaşın acaba biraz strese ihtiyacı olabilir mi ki? Rahatı görünce çiçek yapmaya üşenmiş olmasın diye düşündüm bir an...

Baktınız ısrarla çiçeğe durmuyor, birkaç hafta Güler Hanım'a misafirliğe yollayın onu, kesin çiçek açar :D Güler Hanım'ın atlas perileri var malumunuz :D

sakdag
14-06-2014, 15:45
Bu balkondan bir köşe, ''MY EPİPHYLLUM JUNGLE'' ;) Kıpırdatmaya korkuyorum, kırılacaklar diye....İçiçe yaşıyorlar, kendi hallerinde. ;)

501976

Milla
14-06-2014, 15:47
Süpeeeeeeeeeeeeeer........................

sakdag
14-06-2014, 15:48
Çok çok güzeller ;)

O zig zag arkadaşın acaba biraz strese ihtiyacı olabilir mi ki? Rahatı görünce çiçek yapmaya üşenmiş olmasın diye düşündüm bir an...

Baktınız ısrarla çiçeğe durmuyor, birkaç hafta Güler Hanım'a misafirliğe yollayın onu, kesin çiçek açar :D Güler Hanım'ın atlas perileri var malumunuz :D

Güler Abla'nın balıkkılçığı da açmamış maalesef. Merakla çiçek bekliyoruz bu türden.;)

A_NOMAD
14-06-2014, 15:51
Jungle'ınıza kelimenin tam anlamıyla bayıldım ;) Allah herkese böyle jungle'lar nasip etsin, fıs fıs saatlerinde atlas kardeşlerin toplu halde keyif gülüşmelerini hissettiğinizi düşündüm bir an... İnsan yanlarından ayrılmak istemez :)

sakdag
14-06-2014, 15:56
Bu şahane güzellik podyuma ilk kez çıkıyor olabilir. En arkalardaydı, bir yaprak verdiğini görünce,güneşten daha çok faydalansın diye önlere aldım. Geçen yıl bir tomurcuk verdi, tomurcuk büyüdü büyüdü, tam açmaya yakınlamışken bir sabah yerde buldum kendisini...:p

Adı da şeydi... İsim defterimi bulmam lazım, hatırlayamadım. Amerikalıların mahkumlara işkence yaptıkları ünlü bir hapishane var o ülkede, ona benziyor ismi.
Neyse bakıp yazıyorum hemen...;)

501977

hakiiki 06
14-06-2014, 16:09
alkadraz?

sakdag
14-06-2014, 16:11
İsmi : Epiphyllum guatemalense monstrosa. Guatemala'da keşfedilmiş olmalı.

Kendi etrafında dönen ve aynı zamanda daire oluşturan, sert çok sert yaprakları karakteristik özelliği.Zaman zaman kuruyup kaldı mı diye dokunma ihtiyacı duyuyorum, canlı mı diye. Yavaş büyüyor bir de.

Google'daki görsellerde saksıdan sarkıtmayı tercih etmişler genelde ama benim bitkim pek öyle olmadı.

hakiiki 06
14-06-2014, 16:12
not alkadraz!

:(

A_NOMAD
14-06-2014, 16:15
Pek süslü ve nazlı bir hanımmış o da fırfırlı yapraklar falan pek havalı... Sevgili balık kılçığı gibi ;)

Alcatraz, yaratıcı bir benzetme olmuş kutlarım :D

hakiiki 06
14-06-2014, 16:17
en ünlüsü oydu :D

sakdag
14-06-2014, 16:22
Sayın Hakiiki, sizin kılçık atlasında epey büyük. Ne kadar zamandır bakıyorsunuz?

Bir de meraktan soruyorum kusura bakmayın, yeni üye görünüyorsunuz ama balık kılçığınız var, bu bitkiyi nasıl keşfettiniz? ;)

ıldır
14-06-2014, 20:03
Atlaslarınıza bayıldım..Oldukca çeşit bulabilmişşiniz..Çiçeklerinide bekliyoruz hep birlikte...

sakdag
15-06-2014, 17:12
İnşallah Sayın Ildır, çiçek beklentimiz uzun sürmez. Kimi çeşitlerde 3 yıllık emeğim var. Edinmek için gösterdiğim çaba, zorluklar ve büyümeleri için gösterdiğim özeni de eklersek hepsi benim için kat ve kat değerli oluyor.
Şöyle koca koca saksılarda bol çiçeklerle arz-ı endam edecekleri günü hayal ediyorum. ;)

melek yüzlü
16-06-2014, 08:48
Iyi günler a-nomad,
bitkiniz çok güzel gelişmiş. Elinize emeğinize sağlık. Kaç yılda bu hale geldi ve nasıl bakıyorsunuz?

A_NOMAD
16-06-2014, 09:53
Çelik olarak elime geçtiğinden bu yana daha bir yıl olmadı, aman nazar etmeyin :D

Toprak karışımlarında torf+dere kumu+perlit+leonardit+yanmış gübre var, saksıları ihtiyaçlarından büyük değil, tüm gün güneş alıyorlar sadece öğlen güneşinden koruyorum, toprakları kurumadan su vermiyorum (suyumuz yağmur suyu) ve bol bol ama inanamayacağınız kadar bol konuşuyorum onlarla ;)

huki
16-06-2014, 10:24
işte benim atlasım...502382

Yagmur143
17-06-2014, 12:36
Bunlarda benim atlaslarım. Çok güzeller.

sakdag
17-06-2014, 12:38
Pembeler iki farklı tür mü acaba Sayın Yağmur143. Şahaneler gerçekten.;)

Yagmur143
17-06-2014, 12:40
Evet sayın Sakdağ. İki tür ama türlerini bilmiyorum.

sakdag
17-06-2014, 18:36
Son fotoğraftaki pembe ''epiphyllum deutsche kaiserin''.

lusoari
17-06-2014, 19:31
Sevgili Yağmur pembelerde, kırmızıda harika görünüyor tebrik ederim sizi.
İnanırmısınız bilmem ama bugün başım çok ağrıyordu akşam üstü biraz dinlenmek için uyumak istedim ve rüyamda bir sürü atlasım vardı değişik renklerde çiçeklerini açmışlardı ve tam koklamak için yanlarına gittiğimde uykumdan uyandım :D bunlar artık rüyalarıma girmeye başlıyorlar.
Bendekilerden biride tomurcuk oluşturdu sabırsızlıkla bekliyorum, bakalım ne olacak.

ıldır
17-06-2014, 19:44
Bunlarda benim atlaslarım. Çok güzeller.

Bunlar güzelden öte... şahane....

Yagmur143
18-06-2014, 06:45
Son fotoğraftaki pembe ''epiphyllum deutsche kaiserin''.

Sayın Sakdağ bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Atlasım bu yıl ilk defa açtı. Çiçekleri diğer türden daha narin.

Yagmur143
18-06-2014, 06:53
Sevgili Yağmur pembelerde, kırmızıda harika görünüyor tebrik ederim sizi.
İnanırmısınız bilmem ama bugün başım çok ağrıyordu akşam üstü biraz dinlenmek için uyumak istedim ve rüyamda bir sürü atlasım vardı değişik renklerde çiçeklerini açmışlardı ve tam koklamak için yanlarına gittiğimde uykumdan uyandım :D bunlar artık rüyalarıma girmeye başlıyorlar.
Bendekilerden biride tomurcuk oluşturdu sabırsızlıkla bekliyorum, bakalım ne olacak.

Teşekkür ederim sayın Lusoari. Bende çiçeklerle yatıp çiçeklerle kalkıyorum. Başım ağrıdığında **** moralim bozulduğunda çiçeklerim bana terapi gibi geliyor. Her sabah işe gitmeden önce onları izliyorum evden öyle çıkıyorum. Umarım sizin atlasınızda biran önce açar da bol bol seyredersiniz. Bu arada atlasları kokmak hiç aklıma gelmedi. Akşam eve gidince ilk işim onları koklamak olacak...

Yagmur143
18-06-2014, 06:55
Bunlar güzelden öte... şahane....

Çok teşekkür ederim Sevgili Ildır.

ahsenn
18-06-2014, 12:03
Atlaslarınıza bayıldım muhteşem olmuşlar sn. Yağmur.