View Full Version : f.okan / Bahçe
494752
494753
494754
494755
494756
494757
494758
494759
494760
494761
Maymun Orkidesi, harika bir kokusu var.
494762
494763
Begenileriyle destek veren tüm arkadaslarima sonsuz tesekkürler, hepinizi seviyorum ;)
YeniGine
21-05-2014, 01:09
Nasıl beğenemeyebiliriz ki? Maşallah hepsi birbirinden güzel, ellerine, gönlüne sağlık.
Merak ettim, kızımızın kuş evlerine kuşlar gelirler mi acaba? Zira özel gayretlerim içersindedir.
Nasıl beğenemeyebiliriz ki? Maşallah hepsi birbirinden güzel, ellerine, gönlüne sağlık.
Merak ettim, kızımızın kuş evlerine kuşlar gelirler mi acaba? Zira özel gayretlerim içersindedir.
Merhaba Sayin YeniGine,
begendiginize sevindim. Kus evlerimizin bir tanesinde dört tane yavru var, ama digeri simdilik bos. Sanirim yuvanin kapisinin boyutuyla alakali, birtanesininki digerine göre daha kücük, o boyutlardaki delikten gecebilecek kus cinslerinden bu cevrede olmayabilir. Yavrularini korumak icin sadece kendilerinin gecebilecegi darlikta olan yerleri seciyorlar. Yinede umutluyuz bekliyoruz ;)
Hepsine maşallah, emeklerinize sağlık
Tesekkür ederim Sayin akcabardak, bahceme hosgeldiniz sefalar getirdiniz.
California Gelincigi
495005
495006
495007
Napolyon kirazi diye aldigimiz fidanimiz iki tane cicek acti :)
495014
münevver48
21-05-2014, 20:44
sevgili f.okan harika bir bahçe yaratmişsınız.seçmiş oldugunuz çiçek çeşitleriyle zevkinizide ortaya koymuş ve mükemmel bir görüntü yakalamışsınız.ellerinize emeğinize ve gönlünüze sağlık.bundan sonra sık sık bahçenizi zevkle ziyaret ederim.size bol çiçekli güzel günler diliyorum.sevgilerimle selamlar...
Yavru kuslarin annesi ;)
495015
495016
495019
495020
Ice Cream lale
495021
sevgili f.okan harika bir bahçe yaratmişsınız.seçmiş oldugunuz çiçek çeşitleriyle zevkinizide ortaya koymuş ve mükemmel bir görüntü yakalamışsınız.ellerinize emeğinize ve gönlünüze sağlık.bundan sonra sık sık bahçenizi zevkle ziyaret ederim.size bol çiçekli güzel günler diliyorum.sevgilerimle selamlar...
Selamlar Sayin münevver48,
bu güzel sözleriniz icin cok tesekkür ederim,
elimden geldigince birseyler yapmaya calisiyorum, bahcede yapilmasi gereken cok is var hala, bir kösesinde toprak yigini var, kepce kiralayip kazilmasi ve atilmasi lazim, yere dikilmesi gereken bir cok bitki saksilarda bekliyor. Insallah bu yaz düzene sokabiliriz biraz. Gelismeleri eklemeye devam edicem, ziyaretinize memnun olurum herzaman, sevgiyle kalin.
münevver48
21-05-2014, 21:45
kuş yuvalarınız çok güzel olmuş.el becerisindede hamaratsınız.maşallah. bende kuş evi boyadım. balkonuma astım. daha gelen giden yok.fotoğrafını çekip en kısa zamanda balkon sayfamda görüntülerim.susak kabaklarındanda kuş evi çalışmam oldu onuda bahçe sayfamda bir örneğini görüntüledim.emek verilmiş çalışmalara bayılıyorum....
Adalet Yağcı
22-05-2014, 15:47
Sevgili f.okan;
Bahçe sayfanız hayırlı olsun, epeyce geç kalmışım keşfetmekte.
İlk sayfadan başlayıp hızlıca bir göz attım bahçenize, o ne...? Waaoooooowwww......!!!
Tüm kalbimle tebrik ediyorum sizi ve tabii ki en büyük yardımcınız olan eşinizi.
Tohum sevdanıza bayıldım, aşamaları kaydetmeniz büyük kolaylık ve yardım olacaktır üyelere.
Bir çok güzel bitkiyle de tanıştım sayenizde, benim 10 yıldır didinip uğraşıp bir türlü yapamadıklarımı bir kaç yılda siz başarmışsınız.
Alkışlıyorum :)
Ayrıca; Mükemmelliyetçiliğiniz de gözümden kaçmadı, fotoğraflar ustaca açılardan, net ve çok keyifle seyrettiriyor kendilerini.
Yani iyi ki burayı buldunuz, iyi ki üye oldunuz ve bahçenizin güzelliklerini bizlerle paylaştınız.
Hoş geldiniz.
Sevgili f.okan;
Bahçe sayfanız hayırlı olsun, epeyce geç kalmışım keşfetmekte.
İlk sayfadan başlayıp hızlıca bir göz attım bahçenize, o ne...? Waaoooooowwww......!!!
Tüm kalbimle tebrik ediyorum sizi ve tabii ki en büyük yardımcınız olan eşinizi.
Tohum sevdanıza bayıldım, aşamaları kaydetmeniz büyük kolaylık ve yardım olacaktır üyelere.
Bir çok güzel bitkiyle de tanıştım sayenizde, benim 10 yıldır didinip uğraşıp bir türlü yapamadıklarımı bir kaç yılda siz başarmışsınız.
Alkışlıyorum :)
Ayrıca; Mükemmelliyetçiliğiniz de gözümden kaçmadı, fotoğraflar ustaca açılardan, net ve çok keyifle seyrettiriyor kendilerini.
Yani iyi ki burayı buldunuz, iyi ki üye oldunuz ve bahçenizin güzelliklerini bizlerle paylaştınız.
Hoş geldiniz.
Cok tesekkür ederim Adalet Hanim,
begendiginize cok sevindim, cok icten ve Samimi biri oldugunuzu hissettim. Böyle yorumlar alinca insan kendini cok iyi hissediyo, tamam diyorum Dogru insanlarla Dogru yoldayim. Birbirini tanimayan bir cok kisiyle ayni Sevda ugruna burada tanisiyoruz, farkinda olmadan koskoca bir ailenin üyeleri oluyoruz. Begeni ve yorumlar büyük motivasyon oluyor gercekten. Bu yolda uzun zamandir yol alanlardan ögrenecek daha cok seyim var. Insallah hersey gönlümüzce olur, Allah hepimize bu güzelliklerin sefasini sürebilecegimiz nice uzun saglikli yillar nasip etsin.
Yürekten söylüyorum; HOSBULDUM ;)
haseki küpelilerim
496155
Yagmurdan basini kaldiramiyo zavallilarim, rengi bile solmus, cok canli bir sari rengi var aslinda
496156
496157
Tränendeherz (aglayan kalp), türkce Ismini bilmiyorum :)
496158
Bunlarda sans yoncalarim, bu yil diktim soganlarini, soguklardan dolayi iki defa yandilar bu ücüncü yesermesi, hayata tutunma cabasi bu olsa gerek :)
496159
496162
496163
496164
496165
496166
Tohumdan kendim yetistirdigim fidelerimi aniden gelen soguklar yüzünden kaybettim, sonra gidip fide satin aldim, onlarda serada olmalarina ragmen bir gece -2 derece olunca kaynar suda haslanmis gibi oldu :( bunlar ücüncü posta fideler, ciceklenme basladi, insallah bunlar verimli olur;)
496167
496168
Bunlar bu yil edindigimiz yeni tür cileklerimiz.
Beyaz orman cilegi
496169
Ananas Cilek
496170
Tarcin cilek
496171
Gustavia Augusta-Baumlotus- Lotus agaci.
Bu hafta internetten acik arttirmayla bu bitkinin fidesini aldim ;)
496173
496174
496175
YeniGine
25-05-2014, 00:51
496162
496163
496164
496165
496166
Sevgili f.okan önce küpeliyi görünce gayri ihtiyarı nasıl yani bu nasıl küpeli derken sonradan yanındakini gördüm. Maşallah ikisi de ayrı bir güzellik.
Sizin oralarda yağmur yağıyormuş aman yağsın şükredin, zira bizlere yağmur çok lazım çok.
Ellerinize, gönlünüze sağlık.
Güzel zakkumum Purpureum Grandiflorum ( Rhododendron )
496176
496177
496178
Sevgili f.okan önce küpeliyi görünce gayri ihtiyarı nasıl yani bu nasıl küpeli derken sonradan yanındakini gördüm. Maşallah ikisi de ayrı bir güzellik.
Sizin oralarda yağmur yağıyormuş aman yağsın şükredin, zira bizlere yağmur çok lazım çok.
Ellerinize, gönlünüze sağlık.
Iyi geceler Sayin YeniGine,
begeniniz icin tesekkür ederim,
sanirim bi yanlis anlama oldu, alinti yaptiginiz fotograflarda küpeli olduklarini yazmamistim.
Yagmur konusuna gelince, cok yagisli olmasida hic iyi olmuyo, güllere pas hastaligi geldi, acan cicekler yagmurdan eriyip gidiyo, tabii bu ise en cok salyangozlar seviniyor :) önümüzdeki günler nasil olur Allah Bilir, herseyin hayirlisi.
Sevgili fokan, bahçenizi daha evvel gezinmemiş olmam büyük kayıpmış doğrusu.. Bir girdim pir girdim, çıkmam mümkün olmadı.. :) Ne muhteşem bir kolleksiyonuz mevcutmuş, varlığından bile haberdar olmadığım çeşitlerle tanıştım, sayfalarda ilerledikçe beğen butonuna basmayı dahi unuttum, fotoğrafların netliğine, yakaladığınız karelere, azminize ve zoru başarmanıza hayran kaldım gerçekten.. Evvela yüz bin milyon kere maşallah, elinize, yüreğinize, emeğinize sağlık, eşiniz ve güzel yavrunuzla huzur içinde yaşayacağınız uzun bir ömür diliyorum cennet bahçenizde. İnce zevkinizi, yaratıcılığınızı ve tertip düzeninizi takdir etmeden geçemeyeceğim, bahçe dergilerinde gördüklerimden bile güzel düzenlemeler yapmışsınız, maşallah diye diye, şaşkınlıkla gezindim sayfalarda, iklim şartlarına meydan okumuş, muhteşem bir bahçe yaratmışsınız. Tebrik ve takdirlerimle..
Not: Ben de bitki yetiştiriyorum, bahçem var çok şükür diye seviniyordum, çok çalışmam lazımmış çok.. :p Sevgilerimle..
cörekotu
25-05-2014, 13:37
Sevgili f.okan sizi yeniden görmek ne güzel...
Ah bu Almanya'nin yagmurlari soguklari yokmu, agiz tadiyla birsey ekip dikemiyoruz :(
Adalet Yağcı
25-05-2014, 17:05
Tohumdan kendim yetistirdigim fidelerimi aniden gelen soguklar yüzünden kaybettim, sonra gidip fide satin aldim, onlarda serada olmalarina ragmen bir gece -2 derece olunca kaynar suda haslanmis gibi oldu :( bunlar ücüncü posta fideler, ciceklenme basladi, insallah bunlar verimli olur;)
496167
496168
Almanya kadar olmasa da Türkiye'de de benzer durumlar yaşanıyor sevgili f.okan.
Bizler baharı çok özlediğimizden güneşi görür görmez harekete geçiyoruz, ısıtmalı seralarda sorun olmaz ama ısıtma yoksa kayıp kaçınılmaz gibi.
En doğrusu uygun zamanı beklemek.
Acele edip Nisan başında bahçeye diktiğim sebze fidelerimde hiç bir gelişme olmuyor.
Bunun yanında Mayıs sonu diktiklerim çabucak gelişiyor, Nisanda diktiklerime yetişiyor.
Sülük dediğiniz kabuksuz salyangoz olmalı, sümüklüböcek yani.
Bizler de kabuklusuna çok sık rastlıyoruz, minicik halleriyle yeni yaprakları çiçekleri bir güzel yiyorlar.
Sevgili fokan, bahçenizi daha evvel gezinmemiş olmam büyük kayıpmış doğrusu.. Bir girdim pir girdim, çıkmam mümkün olmadı.. :) Ne muhteşem bir kolleksiyonuz mevcutmuş, varlığından bile haberdar olmadığım çeşitlerle tanıştım, sayfalarda ilerledikçe beğen butonuna basmayı dahi unuttum, fotoğrafların netliğine, yakaladığınız karelere, azminize ve zoru başarmanıza hayran kaldım gerçekten.. Evvela yüz bin milyon kere maşallah, elinize, yüreğinize, emeğinize sağlık, eşiniz ve güzel yavrunuzla huzur içinde yaşayacağınız uzun bir ömür diliyorum cennet bahçenizde. İnce zevkinizi, yaratıcılığınızı ve tertip düzeninizi takdir etmeden geçemeyeceğim, bahçe dergilerinde gördüklerimden bile güzel düzenlemeler yapmışsınız, maşallah diye diye, şaşkınlıkla gezindim sayfalarda, iklim şartlarına meydan okumuş, muhteşem bir bahçe yaratmışsınız. Tebrik ve takdirlerimle..
Not: Ben de bitki yetiştiriyorum, bahçem var çok şükür diye seviniyordum, çok çalışmam lazımmış çok.. :p Sevgilerimle..
Selamlar Sayin Sudenur,
bahceme hosgelmis sefalar getirmissiniz, iyi dilekleriniz icin cok sagolun. Sevgilerimi sunarim.
Sevgili f.okan sizi yeniden görmek ne güzel...
Ah bu Almanya'nin yagmurlari soguklari yokmu, agiz tadiyla birsey ekip dikemiyoruz :(
Merhaba Sayin cörekotu,
bende sizlerle yeniden bulusmaktan cok mutluyum. Almanya`nin havasi :) ne desem bilemedim, sükürler olsun yinede ;) cesit bakimindan cok sansliyiz fakat cogu bitki cok yillik olmasina ragmen burdaki hava sartlarinda tek yillik olarak satiliyor. Dayanamayip aliyorum sonbahar geldigindeyse onlari kellere tasiyip korumaya calisorum, bahar geldiginde yine tek tek bahceye cikariyorum. Kediler yavrularini tasir ya o misal :) Artik napalim, oldugu Kadar olmadigi kader ;)
Almanya kadar olmasa da Türkiye'de de benzer durumlar yaşanıyor sevgili f.okan.
Bizler baharı çok özlediğimizden güneşi görür görmez harekete geçiyoruz, ısıtmalı seralarda sorun olmaz ama ısıtma yoksa kayıp kaçınılmaz gibi.
En doğrusu uygun zamanı beklemek.
Acele edip Nisan başında bahçeye diktiğim sebze fidelerimde hiç bir gelişme olmuyor.
Bunun yanında Mayıs sonu diktiklerim çabucak gelişiyor, Nisanda diktiklerime yetişiyor.
Sülük dediğiniz kabuksuz salyangoz olmalı, sümüklüböcek yani.
Bizler de kabuklusuna çok sık rastlıyoruz, minicik halleriyle yeni yaprakları çiçekleri bir güzel yiyorlar.
Merhaba Adalet Hanim,
cok haklisiniz, Dogru Zamani beklemek en iyisi.
Bizim salyangozlar pekte minicik degiller :) baya bi büyük kahverengi ve kabuksuzlar. Yakalarsam birgün fotografini cekerim, bu sene Sabah erken sulama yapiyorum, faydasini gördüm diyebilrim. Gecen yil aksamlari sulama yaptik sabaha Kadar uzun zamanlari oldu bi güzel yiyip ictiler, bu yil sayi olarakta fazla yoklar, bakir bant kullandim bazi saksilarda, birde mavi bir ilac var mercimek gibi ondan kullaniyorum.
YeniGine
25-05-2014, 23:08
Sevgili f.okan alıntı yaptığım fotoğraflardan en alttaki küpeli değil mi? Ben mi yanlış yaptım acaba?
Sevgili f.okan alıntı yaptığım fotoğraflardan en alttaki küpeli değil mi? Ben mi yanlış yaptım acaba?
Evet o küpeli, ben begonvil resimlerini küpeli ismi altinda yükledim sandim, ama yazmamisim onu demek istedim ama anlatamadim sanirim :) sizden yana bi yanlislik yok yani, türkcem bazen tam Düzgün olmuyor.
Adalet Yağcı
26-05-2014, 09:58
...bu sene Sabah erken sulama yapiyorum, faydasini gördüm diyebilrim. Gecen yil aksamlari sulama yaptik sabaha Kadar uzun zamanlari oldu bi güzel yiyip ictiler, bu yil sayi olarakta fazla yoklar, bakir bant kullandim bazi saksilarda, birde mavi bir ilac var mercimek gibi ondan kullaniyorum.
Bahsettiğiniz 'bakır bantlar' ve 'mavi ilaç' hakkında biraz daha açıklama yapabilir misiniz?
Kabuklu olan salyangozlara da etki eder mi acaba?
Fotoğraflayabilirseniz bizler de buradan araştırabiliriz.
Her sene çoğalarak bahçeyi istilâ ediyorlar, bu gidişle birkaç yıl sonra teslim alacaklar :(
Bahsettiğiniz 'bakır bantlar' ve 'mavi ilaç' hakkında biraz daha açıklama yapabilir misiniz?
Kabuklu olan salyangozlara da etki eder mi acaba?
Fotoğraflayabilirseniz bizler de buradan araştırabiliriz.
Her sene çoğalarak bahçeyi istilâ ediyorlar, bu gidişle birkaç yıl sonra teslim alacaklar :(
Fotograflarinida yüklerim tabi ama Allah nasip ederse haftaya Türkiye yolcusuyuz insallah, size bir paket getiririm kargoyla yollarim. Özelden adresinizi yazin bana.
Bugün bahceye cikamadim, hava soguk ve yagmurlu, üzerinize afiyet biraz hastayim, ilk firsatta fotograf yüklerim.
Ne kadar uzun zaman olmuş, özlemişim❤️
Dutlubahçe
31-08-2016, 07:28
Evet, paylaşımların devamını bekliyoruz.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.