View Full Version : f.okan / Bahçe
Bahçenin bulunduğu şehir :
Almanya / Oberallgäu- Immenstadt
Bahçenin büyüklüğü :
Ev, garaj,teras, sera ve bahce klübesi haricinde 400m2
Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları :
Sabahtan aksama Kadar günes gören , esintili , bol yagisli
Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri : 6
Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) : Konut
Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? :
2010 Mayis ayinda arsa olarak satin alindi , ayni yil Agustos ayinda ev insaati basladi , 2011 mayis ayinda evimize tasindik, ilk etapta bahcede yagmur kanali icin hendekler kazilmasi gerektigi ve bahcemizde büyük bir kaya parcasinin cikmasindan dolayi herhangi bir düzenleme yapilmadi. Bahce oldukca tasli bir yapiya sahip oldugu icin öncelikle taslar temizlendi ,Temiz toprak dökülüp freze edildi, garaj ve teras tabani cökmemesi icin tas dolgu yapildi.
Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? : 2
Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? :
Baslangicta aklimizda bir cok fikir vardi fakat sonrasinda aceleye getirip hata yapmaktan ya da pismanlik yasamaktan cekindigimiz icin (malum bahce düzenlemesi oldukca yüklü meblalarda ) adim adim ilerlemeye karar verdik. simdiye Kadar bahce düzenlemesi icin yardim almadik.
Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz : Su an yok
Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel): Kisisel
Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir?: Sera, sebzelik , teras, bahce klübesi.
Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? :
Öncelikle yarim kalan islerin bitmesi ( Garaj, Patika yol ,bahce kenarindaki bayir yerlerin düzeltilmesi ve teras üzerine cati ) Icinde su sümbüllerinin, nilüferlerin ve Koi baliklarinin olduyu yapay gölet , barbekü kösesi
Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) :
Porsuk cami
Pramit mazi
Gentiana clusii (Enzian )
Stephanotis Floribunda
Mandevilla
Hanimeli
Passiflora
Sari Yasemin
Clematis
Selluka
Hibiskus
Frenk Üzümü
Bektasi üzümü
Mürver
Yaban mersini
Sakayik
Ortanca
Begonvil
Kumquat
Japon Sago palmiyesi
Karanfil
Calla
Amarillys
Dut
Ayva
Kiraz
Kayisi
Trabzon hurmasi
Erik
üzüm
Ahududu
Gül
Manolya
Kirmizi akcaagac
Firca calisi
Lilium
Kanarya gülü
Yerelmasi
Küpeli
Karayemis
Türkcesini bilmediklerim ;
Agapanthus
Passiflora Mission dolares
Bolusanthus speciosus
Puya berteroniana
Puya dyckioides
Puya yakespala
Chorisia speciosa
Bauhinia tomentosa
Anigozanthus ( Kanguru ayagi )
Ipomoea alba
Sesbania tripetti
Echium candicans
Echium wildpretii
Gentiana clusii
ve isimlerini bilmedigim birkac cicek daha var.
Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? :
Hepsini cok severek yetistiriyorum ama bazilariyla ilgili cok daha profesyonel olmaya calisiyorum elimden geldigince.
Varsa çok özel bir bitkinizin adı? :
Clivia, Hibiskus ve Lilium ciceklerimle degisik denemeler yapiyorum ( Tohumdan üretme, capraz asilamayla yeni renk ve tür cikarma vb.)
Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? : Evet yapiyorum
Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? :
Su an bahce cesmesinden sulama yapiyoruz .
Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? :
Önümüzdeki yil Nisan ayinda yagmur suyu deposu ve tulumba yapmayi planliyoruz.
Toprak özellikleri :
ph derecesini ölcmedik , tasli bir yapiya sahip.
Kompost yapıyor musunuz? : Evet yapiyorum.
Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? :
Su ana Kadar cok fazla islem yapmadigimiz icin kayda deger bir hatayla karsilasmadik fakat ilerleyen zamanlarda acemiligin getirisi olabilir.
Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz? :Yapiyorum, mümkün oldugunca ekolojik ilaclari kullaniyorum , güllerimdeki fazla yagmurdan kaynaklanan pas hastaligi, sülükler ve liliumlarima gelen kirmizi böceklere karsi sprey ilaclar kullaniyorum.
Bahçeniz organik mi? : Pek sayilmaz
Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? :
Sebzelerim icin ilk dikimde kullanilan uzun Zaman gübresi kullaniyorum ve ciceklerim icin türlerine Uygun sivi gübreler kullaniyorum. Birde kendim isirgan gübresi yapmayi denemistim
Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? :
Cevre genelinde su sicanlari var, yer altindan tünel Kazan. Gecen yil 150 adetten fazla lale soganimi yemis bitirmisler, hala icim sizlar lalelerime.
Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz? :Yagmurlama
Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu? :
Yasadigimiz yer Alp daglarinin etekleri Isvicre sinirina cok yakin , yazlar cok sicak olmaz maksimum 35 derece ve cogu Zaman yagmurludur, o yüzden bitkiler soguk aldigi oluyor .Nisan ayinin sonlarinda havalar güzellesir Agustos sonuna Kadar devam eder fakat bu Zaman araliginda yagislar devam eder ara ara, bazen dolu yagdigida olur. Kisin -27 dereceye Kadar soguk oluyor.
İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? :
Iyiki bahceli bir ev yapmisiz
Tetanoz aşısı oldunuz mu? : Evet
Bu ilk fotograf yükleme denemem , kirmiziyla isaretli yer bahcenin bulundugu yer.
sayfanız hayırlı olsun.
çeşidiniz bol, güzel kareler bekliyoruz.
sayfanız hayırlı olsun.
çeşidiniz bol, güzel kareler bekliyoruz.
Tesekkür ederim sayin hira. Fotograf konusunda umarim basarili olurum. Ilk denemem Kücük oldu. Bahce hala tam bitmis durumda degil ama nacizane birseyler yapmaa calisiyorum.
Bahceyi ilk aldigimiz günden bu güne Kadar yasanan gelismelerden birkac fotograf
Evin temelleri atilmaya baslandi
Dogalgaz, Telefon, Elektrik, su baglantisi (hepsi özel bir baglanti sistemi kullanilarak ayni yerden yapildi ) ve yagmur suyu Kanal baglantisi
Hava sartlari zor zahmet agaclarimizi dikmemize müsade etti, kar yaginca herse durdu tabii ;)
Bahar aylari bizlere merhaba derken, karlar erimeye baslayip günes yüzünü gösterdigi nisan ayinda basladik kollari sivamaya. Zamanimiz oldugu günlerde bütcemizinde el verdigi kadariyla ufak tefek calismalarimiz oldu...
1. Evime ilk aldigim Amarillysim
2. 3. Kizim Mina'nin oyun alanini kuruldu
4. Laleler ve manolya
5. Kizim ve esim , ciceklerin fotograflarini cekerken beni izliyorlardi :)
1. Sebzelik yapildi ve baharatlik yapilmaya baslandi
2. 3.Clematis
4. 5. Giris kapinin iki yaninda biraz düzenleme yapildi
Sayin berrinb, sDurul, hira, nkutsay,bay tömürcek bahceme hosgeldiniz, begenileriniz icin tesekkür ederim.
helin-123
26-08-2013, 01:48
bahçeniz bol çiçekli olsun
1. Margerite (Leucanthemum) ve Begonvil
2. Annem ve kizim ortancalarin yaninda fotograf cekilmek istediler. Arkadakiler yer elmasi
3. Kizim ve ben yeni salincagimizda :)
bahçeniz bol çiçekli olsun
Tesekkür ederim Sayin helin-123, insallah dediginiz gibi güzel bir bahceye sahip olabilirim. agaclar.net ve cok kiymetli üyelerinin tecrübe ve yardimlariyla elimden geleni yapmaya calisiyorum.
Kurban bayraminda kar yaginca (annem, kizim ve kuzenlerim kartopu oynarken)
Sevgili f.okan bahçe sayfanız hayırlı olsun.Yeni eviniz ve bahçenizde güle güle oturun.Bol çiçekli,sağlıklı günler sizin olsun.
Alplerin eteklerinde meşhur Heidi gibisiniz.İyi geceler.
Sevgili f.okan bahçe sayfanız hayırlı olsun.Yeni eviniz ve bahçenizde güle güle oturun.Bol çiçekli,sağlıklı günler sizin olsun.
Alplerin eteklerinde meşhur Heidi gibisiniz.İyi geceler.
Sevgili mügem cok tesekkür ederim, Allah isteyen herkeze daha güzellerini nasip etsin insallah, önce saglik tabii ki herseyin basinda, umarim hersey güzel olur. Heidi benzetmesi cok hostu sagolun, hayirli geceler.
Biz kizimla Türkiye'deyken sevgili esim bahce klübemizi kurup bitirmis , üc hafta sonra süpriz yaparak o da yanimiza geldiginde fotograflari gösterince cok sevinmistim :)
Havalarin hala cok soguk olmasindan dolayi bahcede herhangi bir hareketlenme olmadi, iceride olduklarindan dolayi erkenden acan nergizlerimiz
Birazda evdeki güzellerimden eklemek istedim; orkidelerim ( Phalaenopsis) :)
4. resimdeki orkidem su an 6 yasinda, ilk geldiginde üzerinde olan cicekleri döktükten sonra ikinci kez bu ayda acti, 6yil boyunca bes tane yavru verdi
Hepsinin isimleri var aslinda :)
Bahçeniz, güzel eviniz ve bahçe sahifeniz hayırlı olsun.....Şubat ayından sonraki güzellikleri görmek dileği ile...selamlar....:)
hoşgeldiniz, yeni resimlerinizi bekliyoruz..
Bahçeniz, güzel eviniz ve bahçe sahifeniz hayırlı olsun.....Şubat ayından sonraki güzellikleri görmek dileği ile...selamlar....:)
Selam, tesekkür ederim sayin berrinb, resimlerin hepsini bir araya toplamaya calisiyorum, bazilari telefonda bazilari Fotograf makinesinde.
hoşgeldiniz, yeni resimlerinizi bekliyoruz..
En kisa zamanda ;)
Bu bahar gecen yilki diktigim lalelerin hicbiri cikmadi, fareler hepsini yemis malesef ama bu yil daha tedbirli davranip soganlari topraktan cikararak dinlendiricem...
Manolyam( Tulpen magnolia) kisin -27 derece soguguna dayanamadi ve bir cok dalini kaybetti, yerinden söküp derin budama yaptim ve uygun bir saksiya diktim, su an iki yeni dali var, sakin bir kösede iyilesmeye calisiyor
Ikisinin rengini bilmedigim 9 cesit sakayik siparis ettim internetten, bu yil ciceklerini beklemedim tabiiki, bahce tam düzene girmediginden önce saksilara diktim daha sonra ciceklik yapmaya karar verdigim uygun yerlere gecirdim, sakayik her yeri degistirildiginde kendini sifirdan baslatan bir cicek, ilk actigi cicek orjinaline pek benzemez, kis aylarinda üzerine bolca kar yagarsa yazin cok daha coskulu oluyor, cicekleri acana kadar paketteki resimleri yüklüyorum :)
1.Buckeye Bellehttp
2.Bouquet Perfeckt
3.Bowl of Beauty
4.Festiva Maxima
5.Inspecteur Lavergne
Clivia, halk arasinda Kafir zambagi denildigini duymustum. Ekstra ilgi alanim diyebilirim.
Su an bir tane 11 yasinda bir Clivia miniatam ve 8 yasinda Clivia citrinam var. Bu ikisi defalarca yavru verdiler, sayisini bende unuttum, her birini isteyenlere dagittim,
10 adet 3,5 yasinda miniata x citrina capraz asilama yaptigim tohumlardan ürettigim,
4 adet henüz 5 aylik, tohumlarini USA'dan getirdigim RO Tulip x Compact Red Tulip capraz asilanmis tohumdan cikardigim Clivialarim var.
10 tane de Clivia citrina tohumunu 1 Agustos'ta ektim, 22 gün sonra cimlenmeye basladilar su an ki durumlari iyi görünüyor.
Tohumdan cikan bir Clivianin cicegini görebilmek icin 4 ya da 5 yil, tohum kapsüllerinin olgunlasmasi icinde 9 ila 12 ay beklemeniz gerekiyor :)
oldukça zahmetli bir iş desenize
bi o kadarda sabır gerektiriyor.deger diyorsanız
ne diyeyim, kolay gelsin..
Bu da tohumdan ürettigim exotik bir bitki, tohumun cimlenmesi ve bu boya ulasmasi 15 ay sürdü, umarim önümüzdeki yil cicegini görmek mümkün olur :)
Afrika kökenli, sarilici cins degil, Bonsai icin uygun nitelikte.
Selam Sayin jojoba,
haklisiniz cok zahmetli bir is. Tohumlarin olgunlasmasi icin yaklasik bir yil bekledikten sonra kapsülün icindeki tohumlar dikkatlice cikarilip bir gece islak pecetenin arasinda bekletiliyor. Tohumlar topraga ekilecekse, toprak firinda 250 derecede 15 dakika bekletilip steril ediliyor, eger Perlite ekilecekse Perlit 100 derece kaynar suyla steril ediliyor. Daha sonra tohumlar resimdeki gibi üstte kalacak sekilde ekiliyor. Direk günes almayan aydinlik, 25-30 derecelik bir ortamda, küf olusmamasi icin hergün üzeri acilip bir kac saat havalandirdiktan sonra üzerine su püskürtülüyor ve tekrar kapatiliyor. ilk yapragini cikardiktan sonra üzeri tamamen aciliyor, ikinci yaprak cikmaya basladiginda sasirtma yapiliyor. Cicek acmasi yaklasik 4-5 yil sonra oluyor. Ama o kadar bekleyemem diyenler icin ana bitkinin yavrularindan cogaltma yapilabiliyor :)
Sayın f.okan,
Bahçe sayfanız hayırlı olsun.
Sayın f.okan, bahçe sayfanızı gezme fırsatını ancak buldum.
Eviniz de çiçekleriniz de çok güzel, sağlıkla, huzurla oturun.
Bahçenizi tanzim ettikçe bizlerle paylaşırsanız çok hoşumuza gider, çiçek çeşitleriniz ve orada bulma imkânınız daha çok olduğundan bunları da bizlerle paylaşın lütfen.
Her şey gönlünüzce olsun.
Sevgi Durul
27-08-2013, 09:58
Sevgili f.okan, öncelikle güzel bir bahçe, güzel bitkiler, kaliteli fotoğraflar, her şeyi çok beğendim. Küçük kızınız da çok tatlı. Allah bağışlasın.
Bir de, tohumdan yetiştirmeye meraklı bir kişi olarak clivialar çok ilgimi çekti. Firesiz büyümelerini dilerim. Gelişmelerini de paylaşırsınız değil mi? Sevgiyle...
Sayın f.okan,
Bahçe sayfanız hayırlı olsun.
Tesekkür ederim Sayin tturt, Sakarya'ya geldigimde bahcenizi ziyaret etmeyi cok isterim. :)
Sayın f.okan, bahçe sayfanızı gezme fırsatını ancak buldum.
Eviniz de çiçekleriniz de çok güzel, sağlıkla, huzurla oturun.
Bahçenizi tanzim ettikçe bizlerle paylaşırsanız çok hoşumuza gider, çiçek çeşitleriniz ve orada bulma imkânınız daha çok olduğundan bunları da bizlerle paylaşın lütfen.
Her şey gönlünüzce olsun.
Merhaba Güler Hanim, aslinda bende sizin bahcenizde dolasmaktan kendi bahceme cok fazla bakamiyorum :) iyi dilekleriniz icin cok tesekkür ederim, gelismeleri, buradaki yeni ve farkli cesit bitkileri ve edindigim bitkilerimi sizlerle paylasmaktan mutluluk duyarim. Iki yildir ufak tefek birseyler yapmaya calisiyorum bir hayli fotograf birikti, daha anlasilir olacagini düsündügümden bu güne kadar olanlari paylasip sonra kaldigim yerden düzenli olarak devam etmek istiyorum. Sevgiyle kaliniz derler ya ben size oldugunuz gibi kaliniz diyorum cünkü gercekten cok Sevgi dolu pozitif enerjisi olan birisiniz. Iyi aksamlar.
Sevgili f.okan, öncelikle güzel bir bahçe, güzel bitkiler, kaliteli fotoğraflar, her şeyi çok beğendim. Küçük kızınız da çok tatlı. Allah bağışlasın.
Bir de, tohumdan yetiştirmeye meraklı bir kişi olarak clivialar çok ilgimi çekti. Firesiz büyümelerini dilerim. Gelişmelerini de paylaşırsınız değil mi? Sevgiyle...
Sayin sDurul cok tesekkür ederim, ilginize sevindim, gelismeleri paylasicam, tabii eger kendinizde tecrübe etmek isterseniz su an kizarmasini bekledigim Clivia tohum kapsüllerim var, yilbasinda Türkiye'ye gelmeyi düsünüyorum, o zamana Kadar olgunlasirlar sanirim, gelirken yanimda getirip size ulastirabilirim. Burdan da yollarim hic sorun olmaz benim icin ama kaybolma ya da gümrük kontrolünde gecmeme ihtimali olabilir. iyi aksamlar
Ahmet Çetinkaya
27-08-2013, 22:20
F.OKAN bahçeniz çok güzel , maşallah diyelim nazar değmesin. Kulübede çok şirin olmuş.
F.OKAN bahçeniz çok güzel , maşallah diyelim nazar değmesin. Kulübede çok şirin olmuş.
Selamlar Ahmet bey, tesekkür ederim. Kulübeyi esim internetten aldi ve montajini kendisi yapti sagolsun.
Bu cicegin tohumlarini 2012 Eylül ayinda ektim, on tohumdan sadece bir tane cikartabildim, bir yillik olmasina az bi zaman kaldi, cok yavas büyüyor :) Büyük olan bu sene alindi, cicekcinin söyledigine göre 17 yasin üzerinde olabilirmis :)
Heyecanla cicek acmasini bekledigim tohum denemelerimden bir tanesi... Bu türlerde yaprak uclarindaki sararmalar normal karsilaniyor, büyüdükce altta kalan yapraklarin uclarinda sararmalar oluyor ama buna ragmen parlakligini hala koruyor.
Bu cicegimin keyfini bir türlü yerine getiremedim :mad: saksisi biraz büyük geldi sanirim, tekrar Kücük bir saksiya gecirmeyi düsünüyorum.
Büyümesi cok iyi gidiyor, dikenlerini olusturmaya basladi, bugün baktim boyu bir metreyi gecmis :)
Gecen yil cicekciden almistim o zaman daha cok kücüktü, saksisini degistirdikten sonra hem yapraklari cogaldi hem de cicek acti. Avusturalya kökenlidir. Havalar günesli gidiyo diye bahceye cikartmistim sümüklü böcekler yapraklarini kemirmisler, umarim iceri aldinca toparlanir
Tohumdan yetistirdiklerimden, aksam olunca yapraklarini kapatiyor, suyu ve domates gübresini cok seviyor :)
Çok değişik türleriniz var sevgili f.okan.Güle güle yetiştirin.
Pembeli güzel ;) Fuchsia ciceklerim zaman gectikce ya da havanin durumuna göre renk tonlarnii degistiriyor
Renkleri cok hos ama fotograflar pek güzel olmamis :)
Lila ve beyazin muhtesem uyumu :)
Çok değişik türleriniz var sevgili f.okan.Güle güle yetiştirin.
Tesekkür ederim sevgili mügem, umarim bu güzellikleri koruyabilirim, tohumdan yetistirdiklerimi cok merak ediyorum gercekten.
Bu renk digerlerine göre daha az acti, sebebini bilemedim
Tohum denemelerimden biri, cok hizli büyüyen, hava degisimlerine cabuk adapte olan gercekten cok dayanikli bir sarmasik. Cok yillik bir sarmasik, derin budama yapilip kisi icerde geciriyor, cicekleri bazen 20 cm capinda acabiliyo, hafif fakat muhtesem bir kokusu var. Isik vurdugunda sedefli gibi parliyor.
Iki farkli passifloranin capraz asilamayla elde edilmis tohumlarindan cikarttigim bir bitkim, cicegi gercekten cok güzel. Bu sene biraz naz etti kendileri, havalar haziran ayina kadar serin ve yagmurlu gectigi icin fazla gelisemedi. Ters dönmüs bir semsiyeyi andiran ciceginin rengi cok hos.
Bu da tohumdan cikardigim bir cicek, cok hizli büyüdü, gecen yil 11. ayda cimlendirdim, umarim seneye cicegini görebilirim. Harika bir rengi var, Tohumunu aldigim kisi ciceginin boyunun 2,5- 3 metreye Kadar cikabildigini söylemisti. Tabii bulundugumuz yerin kosullari buna müsade edermi orasini bilemem.
Sadece resimlerini paylasiyorum, son durumlarini yarin eger cok yagmur yagmazsa fotograflayip paylasirim, bir haftadir havalar 17 derece ve yagmurlu devam ediyor, sanirim artik yavas yavas Exotik ve diger soguga dayanamayan ciceklerimi iceri almanin zamani geldi.
1. Sesbania tripetti
2. Echium candicans
3. Echium wildpretti
4. Vellozia diamantina
5.Gentiana clusii albus
Mayis ayinda Türkiye'deydik, bes haftalik tatilimizin bir kismini Sakarya'da gecirdik. Annem bahcesine cicek dikmek istedi ve Sapanca'daki peyzajcilari gezdik. Hem annem hem ben güzel cicekler aldik. Aldigim cicekleri Almanya'ya götürmek icin aldigimi duyan yakinlarimizin yüz ifadelerini görmenizi cok isterdim :D
Köydeki inegimiz buzagiladi, cok sevimli bir kizimiz oldu :)
Bir an temelli Türkiye'ye yerlesme kararimizin düsündügümüzden cok daha önce olmasi gerektigini hissettim :)
1. Anthorium
2. 3. 4. Aechmea fasciata
5. Annemin Beyaz Calla'si , bana verdi :D
Bu iznimiz cok bereketli gecti :)
1.Annemin Amarillysi, kirmizisindan da verdi :D
2. Abutilon ( cicekci abi hediye etti ) :D
3.Yavruagzi renkteki gülüm
4. Abra kadabra gülüm
5.Adini bilmedigim gülüm
1. Tecoma Capensis ( Cape hanimeli )
2. Annemin 20 yillik karanfili, bana da dikmis dalindan
1. Pembe Anthorium
2.Spathiphyllum ( Annem bu cicegi kizim dünyaya geldigi gün dikmis, komsumuz kendi ciceginin yavrularindan vermis 4,5 yildir hic acmamis bizim eve getirdik iki tane cicek acti :) )
3.4.5. resimdekilerde karisik renklerdeki karanfiller, cok güzellerdi fakat yolda sicaktan cicekleri dökülmüs
Bunlari evde birakamazdim, beraberimde Türkiye'ye getirdim. Havanin daha sicak olmasi fayda sagladi.
Bahçeniz,eviniz hayırlı olsun...Ailenizle birlikte sıhhatle ve güzellikler içinde yaşayın inşallah..
loveforlife
28-08-2013, 11:48
Sevgili F.okan,
Bu ne güzel bir sayfadır böyle! Harikasınız... Tıpkı hayallerimdeki gibi. Bahçeli bir ev ve özel türler. Üstelik tohumdan üretmek. (Ben de çok seviyorum tohumdan üretimi ama tohum bulmak da sıkıntı olabiliyor bazen.)
Sözün özü, iyi ki açmışsınız bu güzel sayfayı. O güzel prenses de ne kadar şanslı, doğa sevgisini yaşayarak öğrenecek. Ailenizin mutluluğu daim olsun. Bereketi bol günler dilerim...
turkankaragoz
28-08-2013, 12:07
Çiçekleriniz çok güzel ve sağlıklı sn f.okan ellerinize sağlık. Nolina benimde en sevdiğim çiçeklerden biri. Tohumdan yetiştirmiş olmanız çok güzel. Ben altı tohum diktim ama olmadı. Sonrada gidip satın aldım. Ben ona bonus kafa diyorum. Bu güzelliklerin yanına birde Zamioculcas zamiifolia eklemenizi tavsiye ederim. Bol çiçekli güzel günleriniz olsun.
ilksenozturk
28-08-2013, 12:24
agaclar.net'e yeşilelli bir bahçe sahibi daha geldi :)
Sevgili f.okan hoşgeldiniz, bahçe sayfanız hayırlı olsun. Bahçeniz çooook güzel, çiçeklerinizde çok güzel ve sağlıklı maşallah, ellerinize sağlık. Çok özel ve zor türler yetiştimişsiniz, küçük kızınızda çok tatlı maşallah, Allah bağışlasın. Benim görümcemler de Almanyada oturuyorlar, onlarda tatil için burdalar şimdi, sizde Türkiye demisiniz misiniz şimdi? Evinizde, bahçenizde hayırlı olsun, sağlıkla, huzurla güle güle oturun.
Sevgiler...
Bahçeniz,eviniz hayırlı olsun...Ailenizle birlikte sıhhatle ve güzellikler içinde yaşayın inşallah..
Tesekkür ederim sayin sonkez, Allah herkeze saglik ve huzur versin, gerisi teferruat ;)
Sevgili F.okan,
Bu ne güzel bir sayfadır böyle! Harikasınız... Tıpkı hayallerimdeki gibi. Bahçeli bir ev ve özel türler. Üstelik tohumdan üretmek. (Ben de çok seviyorum tohumdan üretimi ama tohum bulmak da sıkıntı olabiliyor bazen.)
Sözün özü, iyi ki açmışsınız bu güzel sayfayı. O güzel prenses de ne kadar şanslı, doğa sevgisini yaşayarak öğrenecek. Ailenizin mutluluğu daim olsun. Bereketi bol günler dilerim...
Merhaba Sayin loveforlife, ne kadar güzel sözler bunlar böyle, insan böyle seyler okuyunca ya da duyunca kendisini daha da iyi hissediyor, tesekkür ederim. Kizimda tam bir doga hayrani, hayvanlari, cicekleri cok sever, yaprak, kozalak ve tas koleksiyonu var, hatta bahcede kendi elleriyle diktigi kocaman bir saksi süs aydogdu cicekleri var, actiklarini görünce cok seviniyo :) Tohum konusuna gelince, henüz bütün fotograflarimi yüklemedim, hepsi bitince begendiginiz türlerden secersiniz size de yollarim tohumlardan bulabildigim kadarini, cünkü bazilari seyahatlerimiz sirasinda edindigim tohumlar, ama internette ararim bulursam yollarim size de ;)
Çiçekleriniz çok güzel ve sağlıklı sn f.okan ellerinize sağlık. Nolina benimde en sevdiğim çiçeklerden biri. Tohumdan yetiştirmiş olmanız çok güzel. Ben altı tohum diktim ama olmadı. Sonrada gidip satın aldım. Ben ona bonus kafa diyorum. Bu güzelliklerin yanına birde Zamioculcas zamiifolia eklemenizi tavsiye ederim. Bol çiçekli güzel günleriniz olsun.
Merhaba Sayin turkankaragoz, cok tesekkür ederim. Zamioculcas zamiifolia cicegi is yerimde var, ama ben yapraklarindan aldim cogaltma deniyorum su an köklenmek üzereler, cok büyüdügü icin kücültmek amaciyla bir kac kökünü kesmislerdi, eger basarili olamazsam bir tane edinirim mutlaka cünkü güzel ve bakimi kolay olan bir bitki.
Sevgili f.okan hoşgeldiniz, bahçe sayfanız hayırlı olsun. Bahçeniz çooook güzel, çiçeklerinizde çok güzel ve sağlıklı maşallah, ellerinize sağlık. Çok özel ve zor türler yetiştimişsiniz, küçük kızınızda çok tatlı maşallah, Allah bağışlasın. Benim görümcemler de Almanyada oturuyorlar, onlarda tatil için burdalar şimdi, sizde Türkiye demisiniz misiniz şimdi? Evinizde, bahçenizde hayırlı olsun, sağlıkla, huzurla güle güle oturun.
Sevgiler...
Tesekkürler Sayin aheste, kendi capimda birseyler yapmaya calisiyorum, cogunda basarili olsamda bazen basarisizlikla da sonuclanabiliyor, ama pes etmek yok :) Görümcenize iyi tatiller dilerim, biz su an Almanya'dayiz iznimizi mayis ayinda kullandik bu yil. Esen kalin.
Her güzel sey gibi iznimizde cabucak gecti bitti, 8 Haziran'da evimizdeydik, biz yokken ciceklerimizle Ayse teyzemiz ilgilendi sagolsun. Gümrükten gecmemiz tam bir komediydi, normalde bitki cikisi yasaktir yurtdisina, tabii bizim arabada cicekler, fidanlar :) Allah'tan sorun cikmadi da bütün ciceklerimizi ve meyve fidanlarimizi getirebildik :)
Evdeki ciceklerim ve bahcedekilerin bazilari bize hosgeldiniz demek icin ciceklerini acmislardi bunlardan birtaneside Medinilla magnifica.
Evden ve bahceden bir kac fotograf
1. Anthurium scherzerianum rothschildianum
2. Sera
3. Lilium Casa Blanca
4. Lilium Landini
5. Lilium Royal Gold
1. Pembe gül-Gertrude Jeklyy
2 .Lila gül-Petit Prince
3. Henri Matisse
4. Rengini sasiran Lilium Lila Orientalisch
5. Lilium Lila Orientalisch orjinal rengi
helin-123
29-08-2013, 01:29
inanılmaz derecede güzeller bunlara bakıp insanın ömrü uzar.
1. Guzmania
2. Adini bilmedigim kaktüsüm, 6 yasinda ( loveforlife'in katkisiyla- kaktüsün ismi lemaireocereus pruinosus )
3. Treelilie Friso
4. Lilium pup art
5. Lilium Grand Paradiso( kirmizi) ve Royal Gold(sari )
1. Lilium Golden Splendeour
2. Fuchsie ( Türkiye'den )
3. Fuchsia Pink Marshmallow
4. Fuchsia Swingtime
5. Pembe/ Yavruagzi gül- Abraham Darby
inanılmaz derecede güzeller bunlara bakıp insanın ömrü uzar.
Selam helin-123, bende bu yüzden paylasiyorum, hepimizin ömrü uzasin :) Herkese saglikli, huzurlu, uzun bir hayat dilerim...
Orhan Özbilgiç
29-08-2013, 06:24
Sayın f.okan;
Açık söylemeliyim ki, böylesine bilinçli bir bahçe sahibi ve böylesine bakımlı bitkilerle karşılaşmayı hiç beklemiyordum. Beni şaşırttınız. :dilli:
Bitkilerinizde sıradan şeyler değil. Her biri özgün ve sanki, seradan bugün getirilmiş gibi de albenili. Siz Türkiye'de iken, komşunuzda belli ki çok iyi bakmış onlara. Yani sadece su verivermekle yetinmemiş. Baksanıza, ne güzel açmışlar.;)
Güle güle sefasını sürün. Elleriniz dert görmesin.
Sayın f.okan,
Yeni yaşam alanınız hayırlı olsun. Yeni mekanınızda sevdiklerinizle beraber sağlıklı günler geçirmenizi temenni ediyorum.
Maşallah hepsi çok güzel. Biz de çiçeğimiz var diye seviniyoruz. :o
Sayın f.okan;
Açık söylemeliyim ki, böylesine bilinçli bir bahçe sahibi ve böylesine bakımlı bitkilerle karşılaşmayı hiç beklemiyordum. Beni şaşırttınız. :dilli:
Bitkilerinizde sıradan şeyler değil. Her biri özgün ve sanki, seradan bugün getirilmiş gibi de albenili. Siz Türkiye'de iken, komşunuzda belli ki çok iyi bakmış onlara. Yani sadece su verivermekle yetinmemiş. Baksanıza, ne güzel açmışlar.;)
Güle güle sefasını sürün. Elleriniz dert görmesin.
Merhaba Sayin Orhan Özbilgic, sizin gibi tecrübeli insanlar tarafindan takdir edilmek beni cok mutlu eder. Ciceklerimi ve diger bitkilerimi cok severek ve bakabilecegime inandigim vakit sahipleniyorum, Ayse teyzemiz sagolsun ilgilendi hepsiyle, ben izine gitmeden evvel hepsinin besinlerini gübrelerini vermistim, hazirliklarimi bitirmeden asla yola cikmam :) kendisine aciklamali uzun bir liste yaptim, bir hafta öncesinden gelip ciceklerimle tanistirdim, suyu seven sevmeyen diye gruplara ayirdim, listede bulunan önemli noktalari farkli renklerle yazip ayni renkten olan iplerle ciceklere isaret koydum ki karisiklik olmasin :) Ayse teyzemizin de güzel bir bahcesi var kendisi sebze yetistiriyor, zaten güvenebilecegim biri olmasaydi kizlarimi emanet etmezdim ;) Saygilarimla.
Sayın f.okan,
Yeni yaşam alanınız hayırlı olsun. Yeni mekanınızda sevdiklerinizle beraber sağlıklı günler geçirmenizi temenni ediyorum.
Tesekkür ederim Sayin smnunal, insallah hepimiz hep beraber sevdikleirmizle uzun yillar saglikla afiyetle yasayabiliriz.
Maşallah hepsi çok güzel. Biz de çiçeğimiz var diye seviniyoruz. :o
selam Sayin h dogan, begendiginize sevindim ama sizin tecrübelerinizin ve o degerli bilgilerinizin yaninda benim ciceklerin lafi olmaz ;)
loveforlife
29-08-2013, 20:03
2. Adini bilmedigim kaktüsüm, 6 yasinda
Her şey öylesine güzel ki, büyük bir keyifle takip ediyorum paylaşımlarınızı. Benim de bir katkım olsun mu?
2. lemaireocereus pruinosus (çiçeğini de görürsünüz inşallah!)
Bu arada tohum teklifiniz için çok teşekkür ederim...
Her şey öylesine güzel ki, büyük bir keyifle takip ediyorum paylaşımlarınızı. Benim de bir katkım olsun mu?
2. lemaireocereus pruinosus (çiçeğini de görürsünüz inşallah!)
Bu arada tohum teklifiniz için çok teşekkür ederim...
Tesekkür ederim, hemen düzelttim ;)
Haziran ayindan devam edelim...
1. Lilium Grand Cru
2. Fuchsia Dark Eyes
3. Fuchsia Swingtime
4. Fuchsia ( Türkiye'den )
5. Pembe gül - Heidi Klum
1. Alacali gül - Henri Matisse
2. Pembe Kalanchoe - Kizimin ciceklerinden biri :)
3. 4. Opuntia phaeacantha - Orangeade
Esim lilium soganlarimi farelerden korumak ve saksilarin daganik görünümünü ortadan kaldirmak icin cicek kasalari yapti. Simdilik cicekler saksilariyla iclerine konuldu, önümüzdeki yil iclerine toprak doldurulup soganlar kasalara dikilecek.
Esim teras yaparken. Cok calisti cok :)
Bahcedekilerden ve evdekilerden bir kac fotograf
1. Beyaz anthorium
2. Diffenbachia
3. Abutilon
4. 5. Fuchsialar
Yeni saksilarini sevdiler sanirim
helin-123
31-08-2013, 01:47
küpe çiçeklerin çok güzel açmışlar. bahçen için çalışmaların takdire değer.
1. Gertrude Jeklyy
2. Heidi Klum
3. Henri Matisse
4. Adini bilmedigim sari gülüm
5. Sarmasik gülüm
Rahat ettikleri yeri bulabilmek icin bahcede gezmedikleri yer kalmadi :)
Lavanta bu sene costu, 3 defa kesip kuruttum.
Minik kauccugum eve geldikten sonraki ücüncü yapragini cikartmaya hazirlaniyor :)
1. Cupido
2. Easy Dans
3. On Stage
4. Orange County
5. Prince Promise
1. Purple Prince
2. Red Dutch
3. Red Hot
4. Rosy Dimple
5. Rot Orientalisch
1. Silk Road
2. Sweet Rosy
3. Tango Red
4. Tigrinum Citronella
5. Tigrinum Red
1. Satisfaction
2. Tigrinum White
3. Rosa
Rengine hayranim, havalarin sicak olmasindan iyice hirpalandi ama hala cok güzel.
Ellerinize sağlık müthiş görseller için.
turkankaragoz
31-08-2013, 08:39
size bravo çiçeklerinize maaşallah elleriniz dert görmesin sabah sabah içim açıldı.
Gerçekten görsel şölen olmuş ellerinize sağlık, lilyumların şu anki hallerimi?
Gerçekten görsel şölen olmuş ellerinize sağlık, lilyumların şu anki hallerimi?
Selam sayin aheste, liliumlarin Temmuz ayina ait görüntüler bunlar, bahce acmakta geciktigim icin en bastan son ana kadar olan gelismeleri sirasiyla ekliyorum. En basta belirttigim gibi, bu güne nasil geldik neler yaptik daha anlasilir olsun diye bastan basladim ;)
Elleriniz dert görmesin..Bu ne güzellik böyle....
1. Schlumbergera
2. Mini Syklamen
3. Isimlerini bilmedigim Skulenteler ( Türkiye'den )
4. Isimlerini bilmedigim Skulente aranjmanim
5.Tecomaria capensis (Türkiye'den )
1- Beyaz balon cicegi
2- Mavi balon cicegi
3-4-5- Skulente ( adini bilmiyorum )
Isimlerini bilmedigim yeni kaktüslerim.
Bunlarda tohumdan cikardigim kaktüsler, isimlerini bilmiyorum
1- Bay kaktüs :D
2- Benekli Anthorium
3- Phalaenopsis
4- Ceylan Sardunya, dalindan diktim
5- Terasin kismen bitmis hali
1- Annemden getirdigim pembe beyaz gül
2- Dayimim verdigi porsuk camlari, kendisi yetistiriyor
3- Dayimdan Karayemis fideleri
4- ve yine dayimin bahcesinden Ismini bilmedigim bir cicek, dayimin bahcesindeki agac gibi olmus, benimki daha cok kücük.
5- Henüz cicegini göremedigim sari yasemin
helin-123
04-09-2013, 00:53
sizin bahçeniz ve çiçekleriniz gerçekten insanın içini açıyor kokularını duyar gibi oluyor insan bol çiçekli günler
1- Tohumdan kendim yetistirdigim üc Sellukadan bir tanesi, digerleri daha minik. Aslinda ücünü ayni gün ekmistim fakat filizlenmeleri farkli oldu
2- Tohumdan yetistirdigim sarmasik -Ipomoea Purpurea- Sunrise Serenade
3- Annemin kizimin dogdugu gün diktigi 4,5 yasindaki Spathiphyllum, eve getirdikten sonra iki tane cicek acti :)
sizin bahçeniz ve çiçekleriniz gerçekten insanın içini açıyor kokularını duyar gibi oluyor insan bol çiçekli günler
Tesekkür ederim Sayin helin-123 , dilerim ki daha güzelleri sizin olsun.
1-2-3- Liliumlar acmaya devam ediyor
4- Koyu pembe ve Beyaz miliilerim
5- Sari kalanchoem
Enzian ve kizimin istegi üzerine alinan Botanik güller
Hemerocallis-Gün güzelleri
Sari gülüm acmaya devam ediyor
Kizimin kendi ektigi süs ay cicekleri büyüyor
1- Lilium Tango Cappucino
2- Lilium Purple Prince
1- Lilium Elodie
2- Lilium Dot Com
3- Passiflora manicata red
4- 5- Mavi ve beyazbalon cicekleri acmaya devam ediyor
Adini bilmedigim Sukulentim
Euphorbia - Christusdorn - Milii
Acik pembe cicekleri var, cicekleri acip gectigi icin indirim rafina koymuslaridi bende aldim eve getirdim, geldikten sonra bana yeni ciceklerini acmaya basladi :)
Philodendron ( hangi türü oldugunu bilmiyorum ), Alman bi arkadasimdan aldim.
Abutilon ciceklendi, Türkiye'den getirdigim bu cicegi Sapanca'da cicekci Haldun abi hediye etmisti, kenar köse bir yerde unutulmaya yüz tutmustu zavallim, incecik bir dali ve tek bir tanede cicegi vardi üzerinde, '' al götür hediyem olsun, buralarda pek bilen yok bu cicegi o yüzden kimse yüzüne bakmiyo '' dedi saolsun :D
1- Lilium Venezuela
2- Liliumlar
3- Lilium Purple Prince
Lila gülüm - La Rose Du Petit Prince
Kisa dayanikli kaktüslerimi bir araya topladim, bakalim gercektende dayanabileceklermi denemek istiyorum, bu kis disarda birakmayi düsünüyorum.
Pasa kilicim cicek aciyor ;)
Lilium Muscadet, böcekler tarafindan istila edilsede hala cok güzel
Yagmurdan sonraki bir kac kare
Bir kac renk bir arada rozetler, dalindan köklendirerek diktim.
Isimlerini bilmedigim kaktüslerim
Isimlerini bilmedigim kaktüsler
Sevgili loveforlife'in katkilariyla;
1. Opuntia monacantha
2. Chamaecereus silvestrii
3. Crassula ovata (money tree)
Kizimla birlikte boyadigimiz toprak saksilarimiz :)
loveforlife
04-09-2013, 08:01
Isimlerini bilmedigim kaktüsler
Bazı sayfalarda "beğen tuşu" yetersiz kalıyor diyorum daima. Sizin bahçe sayfası açmanızdan sonra bu yetersizliği daha çok hissetmeye başladım. Aman Yarabbim! Tekrar tekrar bassam derdimi anlatmaya kafi gelir mi?
Ben bu güzellere isim anneliği yapayım Sevgili F.okan.
1. resim: Opuntia monacantha
2. resim: Chamaecereus silvestrii (Bu da soğuklara dayanıklıdır. Hatta soğukta susuz geçireceği bir kış sonrası sizi çiçekleriyle ödüllendirecektir.)
3. resim: Crassula ovata (money tree)
Crassula ovata bonsai formu vermek için çok güzel bir bitki. Sizin bu konuda da başarılı olacağınızı düşünüyorum.
Bu arada saksılara bayıldım. Kaktüsler için toprak saksılar en güzel seçenek...
KAPTANzst
04-09-2013, 08:25
Saksıla gerçekten güzel olmuşlar. Ellerinize sağlık.
Bazı sayfalarda "beğen tuşu" yetersiz kalıyor diyorum daima. Sizin bahçe sayfası açmanızdan sonra bu yetersizliği daha çok hissetmeye başladım. Aman Yarabbim! Tekrar tekrar bassam derdimi anlatmaya kafi gelir mi?
Ben bu güzellere isim anneliği yapayım Sevgili F.okan.
1. resim: Opuntia monacantha
2. resim: Chamaecereus silvestrii (Bu da soğuklara dayanıklıdır. Hatta soğukta susuz geçireceği bir kış sonrası sizi çiçekleriyle ödüllendirecektir.)
3. resim: Crassula ovata (money tree)
Crassula ovata bonsai formu vermek için çok güzel bir bitki. Sizin bu konuda da başarılı olacağınızı düşünüyorum.
Bu arada saksılara bayıldım. Kaktüsler için toprak saksılar en güzel seçenek...
Cok tesekkür ederim Sayin loveforlive, sözleriniz beni cok mutlu etti. Isim anneligi konusuna gelince, bunu diger kaktüslerimdede yapabiliriz, cünkü hicbirinin adini bilmiyorum :D
Saksıla gerçekten güzel olmuşlar. Ellerinize sağlık.
Begendiginize sevindim Sayin KAPTANzst, sizin bahcenizde bir harika.
Pembe- Beyaz gül - Eden 85
Cimlerini Türkiye'den getirdigim Kandira biberleri
Bu kücük agacin hangi tür oldugunu bilmiyorum, henüz iki yasinda, eski evimizin balkonundaki cilek saksisinin kenarinda kendiliginden cikmis, sanirim kuslarin isi, onu buldugumda henüz nohut tanesi kadar minicikti, Balkon saksilari eve ait oldugundan temizleyip iade etmem gerektiginden bu minigi dikkatlice söküp kücük bir saksiya dikip yeni evimize getirdim, iki yilda bu kadar büyüdü :) ailece cok seviyoruz kendisini, biraz daha büyüyünce eger asiri büyüyen bir tür degilse ya da kontrollü büyütebilecegimiz bir agacsa bahcemizde güzel bir yere dikmeyi planliyoruz, evimizle ayni yasta olucak ;)
Bunlarda minik palamutlarim, yürüyüs yaparken Dekor yapmak icin yaprak, kozalak, kestane, palamut findiklari vs. topluyoruz, gecen yil filizlenmeye baslamis bir kac tane palamut findigi bulmustuk, sebzeligin kenarina diktik, iki tanesi büyümeye baslamis ;)
Taze baharatlar;
Adacayi
Nane
Kekik
Keklik otu
Lilium Magic Star ve Innocant Lady
Türkiye'den getirdigimiz dut fidani, ikinci kez meyve veriyor :)
Kerevizler ve sakiz kabagi
Meyve calilarimiz artik sararmaya basladi
Passiflora manicata cicek acmadan meyve Verdi :)
Akcaagacim, cok yagmur yagdigindan dolayi tüm yapraklarini döküp kurumaya baslamisti, diktigimiz yerden cikartip saksiya aldim ve kuruyan dallarini budadim, yeniden yapraklandi ve beni cok mutlu etti.
Avakado cekirdegi cimlendirme denemem, bakalim basarili olabilecekmiyim :confused: :)
Mango cekirdegi denemem :D
Tohumdan cikardigim üc sellukadan ikisi, bes tohum ektim ve sadece üc tanesi filizlendi. Ayni günde ekilmelerine ragmen farkli zamanlarda filizlendiler buna bagli olarak boylarida farkli gelisiyor. Insallah cicek actiklari günleride görebiliriz :)
Hibiskuslarimdan aldigim celikler sanirim tuttu , simdilik iyi görünüyorlar
Tasinirken rastgele konulan esyalarin arasinda yanlislikla unutulan Bambus, iki yil sonra kileri temizlerken bulduk ve cok sasirdik, yasama istegi böyle bisey sanirim
Benimde artik bir Kumquatim var :D hakkinda cok fazla bilgiye sahip degilim, olanlar degerli bilgilerini paylasir umarim
Liliumlardan sona kalanlardan, henüz acmayanlarda var gec dikilenlerden, havalar iyice sogumadan acabilirlermi bilemem
Stephanotis Floribunda yeniden ciceklenmeye hazirlaniyor
Bahara hazirlik basladi :) yeni alinan birkac cesit cicek sogani.
Tarcinim iyice yapraklandi, biraz toplayip kurutmali, kisin caylarda güzel oluyor ;)
Cicek tohumlarim,
1. ekilmeyi bekleyenler
2. Subat 2014 te icerde cimlendirilecek olanlar
3. ekilenler,
4. ekildiler fakat basarili olamadim, bir daha deniyecegim
akçabardak
08-09-2013, 12:00
Sevgili f.okan merhaba,
Öncelikle geç te olsa bahçe sayfanız hayırlı olsun diyeyim, bahçenizi daha yeni fark ettim,baştan sona kadar bahçenizi gezdim.
Yeni inşaa ettiğiniz eviniz çok güzel olmuş güle güle sağlıkla, huzurla mutlulukla oturun. Bitkilerinize gelince muhteşemmm... çok değişik bitki çeşitleriniz var maşallah hepsine bayıldım, çok güzeller ve sağlıklılar, o kadar harika bitkiler ki beğeni tuşu gerçekten az gelir
Ellerinize sağlık, her şey gönlünüzce olsun, bitkileriniz daim olsun. Sevgiler
Renk dünyasında içim ferahladı, ellerinize sağlık.
Sevgili f.okan merhaba,
Öncelikle geç te olsa bahçe sayfanız hayırlı olsun diyeyim, bahçenizi daha yeni fark ettim,baştan sona kadar bahçenizi gezdim.
Yeni inşaa ettiğiniz eviniz çok güzel olmuş güle güle sağlıkla, huzurla mutlulukla oturun. Bitkilerinize gelince muhteşemmm... çok değişik bitki çeşitleriniz var maşallah hepsine bayıldım, çok güzeller ve sağlıklılar, o kadar harika bitkiler ki beğeni tuşu gerçekten az gelir
Ellerinize sağlık, her şey gönlünüzce olsun, bitkileriniz daim olsun. Sevgiler
Selamlar Sayin akcabardak, güzel sözleriniz ve iyi dilekleriniz icin size cok tesekkür ederim. Begenmis olmaniz beni cok mutlu etti, ustalarin izinde elimden geldigince ilerlemeye calisiyorum. Sevgiler.
Renk dünyasında içim ferahladı, ellerinize sağlık.
Güler Hanim bahceme gelmis, hosgeldiniz, sefalar getirdiniz ;)
Fuchsialarim hala acmaya devam ediyor
Kizimin ektigi süs aycicegi ve üzerindeki sevimli misafiri :)
Sakayiklar saksilardan cikartilip ciceklik yapilacak bölüme dikildiler, simdilik keyifleri yerinde gibi, insallah yerlerini severler.
Dayimin hediye ettigi Taflan
Begonvilim, iki yildir beni delirtmeye devam ediyor, acmiyor acmiyor acmiyor...
Ama olsun ben onu yinede cok seviyorum :D
Dalindan dut toplamak, hem de Almanya'da cok güzel coookkk:)
Avize cicegim ve minik agavelerim ( Türkiye'den )
Yeni bir tohum denemesi, Flame Tree
Lavanta demetleri bahcemden
Guzmania cicegim yavru veriyor :)
Arpacik soganlari bahcemden, bir kismi seneye taze sogan icin yeniden dikilecek.
Zamani sasiran Cuha cicegi
Yeni Skulentlerim, alman bir tanidigimiz verdi, isimlerini bilmiyorum
Ilk denemem, dogrumu yanlismi bilmiyorum, kücük bir aranjman yaptim, sonradan bir tane daha verdi onuda digerlerinin yanina ekledim, bakalim neler olacak
Palmiye tohumlari ve Fil ayagi cicegi tohumlari Perlite ekildi
Begonya, Gloxinie ve yeni iki skulent yapraklari cimlendirme denemesi icin beni bekliyor
Hayvanat bahcesine gezmeye gittigimizde cok güzel bir sarmasik gördüm ve hemen fotografini cektim, son iki resimdekilerde güzel, isimlerini bulabilirsem tohumunu ya da celigini hemen satin almak istiyorum, bulabilirsem kacirmam.
Hayvanat bahcesinde tropik bitki tohumlari satiliyordu, bir kac tane aldim, sevgili esim ; ''Yok artik, burda da mi ? Pes'' dedi. :D :cool: ;) :o
Sonunda Agustos ayina ait fotograflari ekleme isini bitirdim, sirada Eylül ayinin ilk haftasina ait fotograflar var, gündemi yakalamama az kaldi :D
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.