Bağlan

View Full Version : sumeyra47 / balkon, ev

Sayfalar : [1] 2

sumeyra47
30-07-2013, 12:51
Merhaba arkadaşlar,Balkonu mu ve çiçeklerimi sizlerle paylaşmak istedim iki senedir bitkilerle ilgileniyorum.Bitki sevdam ablamın evindeki çiçekleri görünce başladı.Özellikle Difenbahya benim için bir ilk oldu.sayıları az olduğu halde yine de sizinle paylaşmak istedim.Zaten büyük çoğunluğu da bu sene arkadaşlarımdan temin ettim.Artık eksiklerimi zamanla tamamlarım diyerek sayfamı açmaya karar verdim.Yardımlarınızı ve fikirlerinizi esirgemeyin lütfen.

Sayfama Hoş geldiniz :)

sumeyra47
30-07-2013, 13:00
Difenbahya en çok sevdiğim salon bitkim.Onun yeri başka çünkü benim ilk bitkim, iki sene önce aldım.Bitki konusunda hiç bilgim yoktu.Malesef soğuk odada bulundurduğum için onu kaybettim.Dayanamayıp tekrar aldım ama nedense yaprak sayısı çok az ve yaprakları normalden küçük..

eceyıldız
30-07-2013, 14:05
sayfan hayırlı olsun ilk hoş geldin diyen ben olayım dedim darısı başıma inşallah...
güzel bitkilerini sabırsızlıkla bekliyoruz bol çiçekli günler dilerim...

sumeyra47
30-07-2013, 14:41
Çilli Begonya ve Telgraf çiçeği.

sumeyra47
30-07-2013, 14:52
kurdale çiçeği iki ay önce çok sevdiğim bir arkadaşım hediye etti.daha yerine alışamadı sadece bir iki yaprak tek çıkardı.oğlum yaprakları koparmayı çok seviyor tabi izin vermiyorum:)

sumeyra47
30-07-2013, 14:58
sayfan hayırlı olsun ilk hoş geldin diyen ben olayım dedim darısı başıma inşallah...
güzel bitkilerini sabırsızlıkla bekliyoruz bol çiçekli günler dilerim...

çok teşekkür ederim ece yıldız darısı senin başına inşallah senin de bitkilerini en yakın zamanda görmek isterim :)

bu arada sayfamın ilk misafirisin beni çok mutlu ettin çok teşekkür ederim.

sumeyra47
30-07-2013, 15:59
üsteki iri yapraklı çilli hiç çiçek açmadı.bir bucuk yıl bakıyorum ama çiçeklerini esirgiyor benden..altaki yaprakları ufak çilli ama çok marifetli :))

sumeyra47
30-07-2013, 16:06
beni en çok mutlu eden çiçeğim...iki ayda bu kadar büyümesi beni çok şaşırttı ve mutlu etti.

yagmur
30-07-2013, 16:16
:psayfaniz hayirli olsun gule gule buyutun tum ciceklerinizi.

sumeyra47
30-07-2013, 16:26
teşekkürler sn yağmur.sayfama hoş geldiniz vakit ayırıp ziyaret ettiğiniz için çok sağolun beni çok memnun ettiniz:)

Angels Sour
30-07-2013, 16:39
Sayfanız hayırlı olsun. Begonyalar ve telgraf çiçeği güzelmiş:p

h_dogan
30-07-2013, 16:40
Çilli begonyanın açması lazım 1.5 yılda, benim 6-7 aylık çilli begonyalar açtı.

sumeyra47
30-07-2013, 17:02
Süs yoncası (Uyku çiçeği)

430688

Karyağdı çiçeği (Topçu çiçeği)

430691

Paşa kılıcı :)

430692

Ve çiçeklerim hepsi bir arada...

430693

sumeyra47
30-07-2013, 17:06
Sayfanız hayırlı olsun. Begonyalar ve telgraf çiçeği güzelmiş:p

sn.Angels Sour çok teşekkür ederim beyendiğiniz için sağlıcakla kalın..

sumeyra47
30-07-2013, 17:15
Çilli begonyanın açması lazım 1.5 yılda, benim 6-7 aylık çilli begonyalar açtı.

benim iki çillim var ikisini de aynı zamanda ablam verdi.iri yapraklı olanı hiç açmadı küçük yapraklı olan küçücüktü ama mutlaka açıyordu.ikisi de 1.5 senedir benimle.birde benim iki senedir açmayan ephorbia millim var onunda hiç çiçeğini görmedim.

sumeyra47
30-07-2013, 17:30
ephorbia milli o kadar çok istedim ki anlatamam.artık rüyalarıma giriyor kimseden de isteyemedim ta ki alıncaya kadar.aldım almasına ama açmayanından almışım.iki sene oluyor hiç açmayalı.olsun ben onu böylede seviyorumm..:)

dağçiçeği
30-07-2013, 17:39
Sayın Sümeyra47 sayfanız hayırlı olsun. Çok güzel çiçeklere sahipsiniz. Hele ki telgraf çiçeği harika gelişmiş. Bendeki o kadar gelişemedi nedense. Komşuma verdiğimi gördüm bu gün moralim bozuldu. Nasıl güzel bir formda büyümüş. Neyse lafı uzatmayayım. ;) herşey yolunda gözüküyor şimdilik. Hep böyle sürsün inşallah.
E. Milli de daha küçücükken çiçek açan bir çiçek. Acaba gölgedemi bakıyorsunuz. Güneş görmeyince açmıyor olabilir belki.
Kolay gelsin. En kısa zamanda çiçeklerini görmenizi dilerim.

sumeyra47
30-07-2013, 17:44
bu ephorbia millimi yaklaşık üç ay önce aldım en sonunda çiçeklisini elde ettim:p

Sevgi
30-07-2013, 17:52
Sayfanız hayırlı olsun. Bol çiçekli ve sağlıklı günler dilerim.

sumeyra47
30-07-2013, 18:01
Sayın Sümeyra47 sayfanız hayırlı olsun. Çok güzel çiçeklere sahipsiniz. Hele ki telgraf çiçeği harika gelişmiş. Bendeki o kadar gelişemedi nedense. Komşuma verdiğimi gördüm bu gün moralim bozuldu. Nasıl güzel bir formda büyümüş. Neyse lafı uzatmayayım. ;) herşey yolunda gözüküyor şimdilik. Hep böyle sürsün inşallah.
E. Milli de daha küçücükken çiçek açan bir çiçek. Acaba gölgedemi bakıyorsunuz. Güneş görmeyince açmıyor olabilir belki.
Kolay gelsin. En kısa zamanda çiçeklerini görmenizi dilerim.

çok teşekkürler sn dağçiçeği benim telgraf çiçeğim hayalini bile kuramayacağım şekilde büyüyor.ilk defa bir çiçek benim evde bu kadar çabuk büyüdü.iki ayda bu halini aldı.inanın ben de çok şaşkınım.her hangi bir şey de vermedim.yerini sevdi galiba.
ephorbia milli ben de iki tane var.ama birbirinden çok farklılar.açmamasının sebebini ben cinsine bağlıyorum.

sumeyra47
30-07-2013, 18:07
Sayfanız hayırlı olsun. Bol çiçekli ve sağlıklı günler dilerim.

sevgi hanım teşekkürler iyi dilekleriniz beni çok mutlu etti tekrar teşekkür ederim.

sumeyra47
01-08-2013, 23:07
Geçen sene üst komşunun balkonundan iki dal düşmüştü. Ben de hemen ektim. Çiçekleri hangi renk bilmiyorum hiç açmadı.. Çok merak ediyorum acaba hangi renk.. ;)

sumeyra47
01-08-2013, 23:14
Paskalya çiçeğini yeni ektim, kendisi şimdilik euphorbia millinin yanında çiçekleri kırmızı açması lazım.

sumeyra47
01-08-2013, 23:18
bu sene yeni ektiklerim den kendisi daha küçük ama çiçek açıyor:p

sumeyra47
01-08-2013, 23:29
Bir evin penceresinin önünde gördüm.Sokaktan geçince her gördüğümde kendi kendime acaba yapma çiçek mi, gerçek çiçek mi diyordum.O kadar güzeldi ki dayanamayıp hiç tanımadığım birinden küçük bir dal istedim.Çok utandım isteyene kadar, ama neyse ki sonunda benim oldu.Çok mutluyum umarım tutar da büyüdüğünü görürüm:p

eceyıldız
02-08-2013, 07:44
çiçekleriniz gerçekten çok güzel ellerinize sağlık bol bol çiçeklerini görürsünüz inşallah

sumeyra47
03-08-2013, 13:56
sevgili ece yıldız çok teşekkür ederim..sayfamı ziyaretin beni mutlu etti teşekkürler:)

kılıçh
03-08-2013, 14:10
Sn. sumeyra47 ablacım sayfanız hayırlı olsun..;)
Çiçekleriniz her daim yüzünüzü güldürür inşallah...:D

sumeyra47
03-08-2013, 14:20
Ben evde yokken Zıpçıktı Çiçeğimi sulayan eşim aklından geçirmiş.Bu otu sümeyra neden saksıya dikmiş.Bu bildiğimiz ot demiş kendi kendine.Ta ki çiçekler açınca fark etti nasıl bir güzellik olduğunu.Zıpçıktı evde yalnız kalınca coşuyor, çiçekleniyor ama ben varken sadece bir tane çiçek açtı.Bunu geçen ay Diyarbakır'dan döndüğüm de çektim.Susuz bırakınca açtığını nette okudum.

sumeyra47
03-08-2013, 14:32
Bu çiçeği komşu da görüp çok beğendim rica ettim bana verdi:pTam tuttu yaprak açmaya başladı derken bahçedeki kediler saksıyı devirdiler.Bütün yaprakları kurudu:(.Şimdi bir çare tekrar eskisi gibi yapraklar çıkarmasını bekliyorum.

kılıçh
03-08-2013, 14:32
Acaba zıptıkçının kokusu var mı?

sumeyra47
03-08-2013, 14:45
Sn.kılıçh sayfama hoş geldin iyi dileklerin için teşekkür ederim;).Zıpçıktı çiçeği kokusuz bir çiçektir.

kılıçh
03-08-2013, 15:47
Sn.kılıçh sayfama hoş geldin iyi dileklerin için teşekkür ederim;).Zıpçıktı çiçeği kokusuz bir çiçektir.

Cevabınız için çok teşekkür ederim...;)

sumeyra47
03-08-2013, 16:16
Çilli Begonya dan tohum almak istiyorum.Acaba bir bilen arkadaş yardımcı olabilir mi??

eceyıldız
05-08-2013, 08:19
zıpçıktıları bende çok beğendim bir komşumda var alıp dikmek istiyorum ama hangi mevsimde ve nasıl bilmiyorum. diğer soğanlı bitkiler gibi mi acaba...

eceyıldız
05-08-2013, 08:21
Bu çiçeği komşu da görüp çok beğendim rica ettim bana verdi:pTam tuttu yaprak açmaya başladı derken bahçedeki kediler saksıyı devirdiler.Bütün yaprakları kurudu:(.Şimdi bir çare tekrar eskisi gibi yapraklar çıkarmasını bekliyorum.

yanlış bilmiyorsam bu bir begonya türü annemde vardı ama şimdi malesef yok bulunca bende ekeceğim çok severdim annemdeyken...

sumeyra47
05-08-2013, 09:39
yanlış bilmiyorsam bu bir begonya türü annemde vardı ama şimdi malesef yok bulunca bende ekeceğim çok severdim annemdeyken...

ben çiçeğime benekli diyorum kurumak üzere.geçen yine gidip istedim uygun olduğu zaman tekrar veririm dedi.mahallemizde sadece bir kişide var o kadar çok isteyen oluyor ki çiçeğin formu bozulmuş dedi.inşallah bulursun bu çiçeği.

h_dogan
05-08-2013, 14:42

Evet bu diğer çeşit. Bende olan bunun iri yapraklısı, bunun yaprakları daha küçük. Çiçekleri benziyor birbirine.

bay tömürcek
06-08-2013, 11:26
Ablacım sayfan hayırlı olsun ;) İki tane çilli begonyam var biri açmıyor demişsin, o çiçek açan begonya çilli begonya değil söğüt begonyası diğeri çilli begonya. Söğüt begonyası çilli begonyaya nazaran çok daha arsız ve çok fazla çiçeklenir :p

Diğer birinin penceresinde görüp istediğin çiçeğin gerçek adını bilmiyorum ama bizim burda adı çingene şalvarı ;) Renklerinden dolayı bu ismi almış sanırım, ve suda rahatça kökleniyor. Evde serin biyerde 1 haftada kök yapar. Ve güneşi hiç sevmiyor gölge, aydınlık, havadar bir yerde çok hızlı gelişecektir ;)

sumeyra47
07-08-2013, 19:04
Ablacım sayfan hayırlı olsun ;) İki tane çilli begonyam var biri açmıyor demişsin, o çiçek açan begonya çilli begonya değil söğüt begonyası diğeri çilli begonya. Söğüt begonyası çilli begonyaya nazaran çok daha arsız ve çok fazla çiçeklenir :p

Diğer birinin penceresinde görüp istediğin çiçeğin gerçek adını bilmiyorum ama bizim burda adı çingene şalvarı ;) Renklerinden dolayı bu ismi almış sanırım, ve suda rahatça kökleniyor. Evde serin biyerde 1 haftada kök yapar. Ve güneşi hiç sevmiyor gölge, aydınlık, havadar bir yerde çok hızlı gelişecektir ;)

Sağol teşekkür ederim tömürcek kardeş, sayfama hoş geldin:)Ben çillileri hep aynı sanırdım ilk defa duydum söğüt begonya olduğunu.Olsun açmıyor ama ben öylede seviyorum.Çingene şalvarı ismini çok sevdim artık ben de öyle diyorum çiçeğime.E.Milli de artık adı Sabriye oldu çok sevdim ismlerini.Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim kardeşim.:p

bay tömürcek
07-08-2013, 20:21
Sağol teşekkür ederim tömürcek kardeş, sayfama hoş geldin:)Ben çillileri hep aynı sanırdım ilk defa duydum söğüt begonya olduğunu.Olsun açmıyor ama ben öylede seviyorum.Çingene şalvarı ismini çok sevdim artık ben de öyle diyorum çiçeğime.E.Milli de artık adı Sabriye oldu çok sevdim ismlerini.Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim kardeşim.:p

Rica ederim ablacım, hoş buldum ;) Begonyaların iki çeşitler biri klasik çilli begonya, diğeri söğüt begonyası. Zaten yaprak yapısı oldukça farklı ablacım :p Çingene şalvarıyla Sabriye bana da çok sempatik ve sevimli geliyor Sümeyra abla ;)

sumeyra47
07-08-2013, 20:56
Rica ederim ablacım, hoş buldum ;) Begonyaların iki çeşitler biri klasik çilli begonya, diğeri söğüt begonyası. Zaten yaprak yapısı oldukça farklı ablacım :p Çingene şalvarıyla Sabriye bana da çok sempatik ve sevimli geliyor Sümeyra abla ;)

Dediğin gibi yaprakları çok farklı.Söğüt begonyanın yaprakları daha yeşilimsi ve daha küçük oluyor.Çilli begonyanın yaprakları daha iri ve kırmızımsı.:p

Acaba benim sabriyeler ve çingene şalvarı seninkiler gibi büyür mü??:(

bay tömürcek
07-08-2013, 21:02
Acaba benim sabriyeler ve çingene şalvarı seninkiler gibi büyür mü??:(

Sabriye bol güneş alırsa ve çingene şalvarı güneş görmeyen aydınlık ve havadar bir yerde durursa benimkiler kadar büyür merak etme ablacım ;)

sumeyra47
13-08-2013, 17:03
433294

Kaktüsleri çok seviyorum.Bunu fark eden eşim hediye olarak bana kaktüs aldı:p.Bu beni çok mutlu etti.

433295

Henüz adını öğrenemedim araştırıyorum bakalım bu güzel şeyin adı ne??

433296

'Cleistocactüs strausii' yazınca çıkıyor resimleri ismi bu galiba.

433297

'Mammilliria rhodantha'

433298

'Euphorbia enopla':rolleyes:

sumeyra47
13-08-2013, 17:19
Yeni kaktüslerimin üzerindeki yapma çiçekleri kopartmak istemedim.Kaktüslerin üzerideki dikenlerin kopması beni çok rahatsız ediyor.:

(433301

Çocukların kaktüslere olan ilgisi beni çok mutlu ediyor.:p
433303

sumeyra47
13-08-2013, 17:46
Testere çiçeği olarak biliyorum.Kaktüslerle ilgili pek bir bilgim yok malesef.Sadece çok az sulanacağını ve toprağın içine bir miktar kum karıştırılacağını biliyorum.Benim evim pek güneş almıyor kaktüsler güneşi seviyor galiba büyümeyecek diye kendimi üzüyorum bazen:(

433304

Kaktüslerim hepsi bir arada.Henüz Sayıları az aman çoğalmasın istemiyorum yer sıkıntısı var.

433305

Henüz yeni saksıya geçirdiklerimi sulamadım.forumda okumuştum kaktüs toprağa ekildikten sonra 3 gün sulanmaması gerekiyormuş.

433306

Bazı insanlar marketlerde satılan kaktüslerin üzerindeki yapma çiçekleri gerçek sanıyor.

433307

eceyıldız
14-08-2013, 08:57
kaktüslerin gerçekten çok güzelmiş gerçek çiçeklerini de görürsün inşallah....

loveforlife
14-08-2013, 09:19
Sevgili Sumeyra47,

Sayfanız hayırlı uğurlu olsun. Bu sevdaya sen de tutulmuşsunuz ya, iflah olman zor gayrı:o Şaka bir yana, Bursa'da benden başka akif bir üyenin daha olması gerçekten mutluluk verici. Herhangi bir konuda yardıma ihtiyacın olursa, bir doğaseverin yanında olmaktan büyük memnuniyet duyarım.

Kaktüslerin üzerinde silikonla yapışık olan çiçekleri koparmazsan zamanla bitkine zarar verir. Bu yüzden mümkün olduğunca güneşli bir ortamda beklettikten sonra keskin bir bıçaktan da destek alarak silikonları temizlemelisin. Aslında en doğrusu silikonlu kaktüsleri hiç almamak.

Sevgi ve selamlarımla...

sumeyra47
14-08-2013, 14:55
Sevgili Sumeyra47,

Sayfanız hayırlı uğurlu olsun. Bu sevdaya sen de tutulmuşsunuz ya, iflah olman zor gayrı:o Şaka bir yana, Bursa'da benden başka akif bir üyenin daha olması gerçekten mutluluk verici. Herhangi bir konuda yardıma ihtiyacın olursa, bir doğaseverin yanında olmaktan büyük memnuniyet duyarım.

Kaktüslerin üzerinde silikonla yapışık olan çiçekleri koparmazsan zamanla bitkine zarar verir. Bu yüzden mümkün olduğunca güneşli bir ortamda beklettikten sonra keskin bir bıçaktan da destek alarak silikonları temizlemelisin. Aslında en doğrusu silikonlu kaktüsleri hiç almamak.

Sevgi ve selamlarımla...

Sevgili Loveforlife...Sayfama hoş geldiniz.

İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.Bursa'da aktif olan pek yok galiba, benim de dikkatimi çekti.Ben daha çok başındayım yolun.Çok acemiyim sizin bilgilerinize ihtiyacım olacak elbette.Sizin bitkileriniz de çok güzel, sayfanızı beğenerek takip ediyorum.

Bu sevdaya kapıldım gitti!Birde diken aşkı başladı şimdilerde.Bakalım sonumuz ne olacak.:p

Kaktüslerin üstündeki yapay çiçekleri neden yapıştırırlar anlamadım gitti.Ben kaktüse kıyamıyorum canı yanacak diye.Aslında ben çiçekli olanından almayacaktım ama hediye olduğu için böyle oldu.Çiçekleri sökerim artık birazdan.Bilgilendirdiğiniz çok teşekkür ederim.

sumeyra47
14-08-2013, 14:58
kaktüslerin gerçekten çok güzelmiş gerçek çiçeklerini de görürsün inşallah....

Çok teşekkür ederim sevgili ece yıldız:p.Daha güzelleri senin olsun.

Emine
15-08-2013, 19:00
Öncelikle sayfanız hayırlı olsun. Begonyalarınız çok güzel maşallah. Bu zıpçıktı çiçeğini hiç görmemiştim. Çok güzelmiş. Çiçeklerinizle birlikte sağlıklı günler inşallah.

sumeyra47
17-08-2013, 21:28
Öncelikle sayfanız hayırlı olsun. Begonyalarınız çok güzel maşallah. Bu zıpçıktı çiçeğini hiç görmemiştim. Çok güzelmiş. Çiçeklerinizle birlikte sağlıklı günler inşallah.

Sayın Emine;
Sayfama hoş geldin sefalar getirdin:p.İyi dileklerin için çok teşekkür ederim...Bitkilerimi beyenmeniz beni çok memnun etti.Sizin sayfanızdaki bitkileriniz de çok güzeller maşalah.

sumeyra47
17-08-2013, 22:56
Bayramda Eşim Yalova'dan almış.Adını ve bakımını çok merak ettim.tesadüfen bir üyenin sayfasında gördüm.İsmini öğrendim öğrenmesine fakat nazlı bir çiçekmiş.Karanlık ve rutubetli evimde nasıl yaşatacağım bu çiçeği diye düşünmekten alamıyorum kendimi.Çok sevdim bu çiçeği inşallah çiçeğim de beni sever.

434361

Çok farklı bir bitki.Çiçeği çok değişik.Pembe çiçeğin kenarlarında minik mor çiçekler açıyor.Tam net çekemedim malesef.Telefonum kayıptı bulana kadar soldurdu minik mor çiçeğini..

434362

sumeyra47
17-08-2013, 23:10
Yaprakları Guzmanya çiçeğiyle aynı.Sanırım kardeşler galiba..Çiçeğinin şekli Tillandsia'nın çiçeğine benziyor.İkisini de Yalova'da pazardan almış.Bakımıyla ilgili pek bilgim yok.Araştırıyorum netten ama o kadar çok çiçeğim oldu ki artık not almam gerekiyor.Unutkanlık başladı, galiba yaşlanıyorum herhalde..:(

434365

Kayınvalidemin evi çok güneş alıyor, keşke benim evimde güneş görse:(

434366

sumeyra47
17-08-2013, 23:38
Ah şu kediler var yaa..20 günde belki 10 ayrı saksı mı devirdiler.Abarmıyorum ama gerçek.Bir ara yardım istedim yelken çiçeği başlığı altında fakat kimse yardımcı olmadı malesef.Ben de aldım kırılan gövdeyi tekrardan toprağa ektim.Bir ay geçti ardından sanki bir kıpırdama oldu şimdilerde:p.Yarın resimliyecem inşallah.Demek ki bazen sabretmek gerikirmiş.Keşke begonya boweri içinde bu sabrı gösterseydim.Geçen kökünü yoklarken kırıverdim kaç gündür nasıl üzülüyorum neden öyle yaptım diye.:(

sumeyra47
19-08-2013, 15:41
Kırılan yelken çiçeğim altından tekrar filizleniyor.

sumeyra47
23-08-2013, 12:57
Sevgili Güler hanımın gönderdiği atlas çeliği.Toprağa dikeli 10 gün oldu ama kenerlarından sürgün vermeye başladı.Böyle kolay köklenirmiydi bilmem ama benimki hemen gelişmeye başladı.

:p435415

435416

Kenardan çıkanlar çiçek mi acaba?

435417

sonkez
23-08-2013, 13:19
Sayfan hayırlı olsun....Çiçeklrin hepsi çok güzel...Bol bol çiceklerini görürüz inşallah..

sumeyra47
28-08-2013, 14:06
Herkese Merhabalar...

sumeyra47
28-08-2013, 14:16
benim minik şeker begonyam:)

436645

Bu begonya yenilerden.Benim çillinin çilsiz hali.

436646

436647

Tillandsia tekrar mor çiçeğini açtı.

436648

436649

muhammed3450
29-08-2013, 21:33
ephorbia milli çok beğendim çok güzel duruyo

sumeyra47
30-08-2013, 12:31
ephorbia milli çok beğendim çok güzel duruyo

Ephorbia milli çok sevdiğim bir çiçek.Yaz kış çiçeğini esirgemez diye biliyorum.Beyendiğin için teşekkürler:)

sumeyra47
30-08-2013, 12:35
Suda köklendirdikten sonra en sonunda toprağa ektim.Bakalım gelişimi nasıl olacak:)

sonkez
30-08-2013, 15:11
Ömrü uzun olsun....

gürcan_keskin
06-09-2013, 19:56
Merhaba sayın sumeyra47.
Sayfanız hayırlı olsun öncelikle.Çiçekleriniz hepsi birbirinden güzel..
Şu çingene şalvarı dediğiniz çiçek gerçekten çok hoş ve ilginç bir çiçek.İlgimi çekti.
İnşallah gelişimi iyi olur...

sumeyra47
06-09-2013, 23:02
Merhaba sayın sumeyra47.
Sayfanız hayırlı olsun öncelikle.Çiçekleriniz hepsi birbirinden güzel..
Şu çingene şalvarı dediğiniz çiçek gerçekten çok hoş ve ilginç bir çiçek.İlgimi çekti.
İnşallah gelişimi iyi olur...

Sayfama hoşgeldiniz sn.gürcan_keskin,

Çiçeklerimi beyenmeniz beni çok mutlu etti.Çok teşekkür ederim.:o

Aslında ben de çiçeğimin gerçek adını bilmiyorum.Yöresel adı Çingene şalvarı olduğunu Baytömürcek söylemişti.İnşallah büyüdüğünü de görürüz böylelikle bende sayfamda bu güzel çiçeğin resimlerini paylaşırım.;)

berçin
29-09-2013, 21:08
Yolun başında olmana rağmen bayağı çeşit edinmişsin, hepside maşallah sağlıklı görünüyor. İlk sayfanda topçu çiçeği (karyağdı) gördüm kendisini çok severim, benimde var ama unlu bitten kurtaramıyorum ve dalları da tomurcuk dolu, görünce yaram deşildi): Çingene şalvarı çok ilginç daha önce görmemiştim, gelişimini bizlerle paylaşmaya devam edersen sevinirim. Bu arada sayfan hayırlı olsun demeyi unuttum, aramıza hoşgeldin sevgili sumeyra sevgiler...

hira
29-09-2013, 22:45
begonyalarınız, kaktüsleriniz ve telgrafınız başta olmak üzere herşey çok güzel.. bol çiçekli günler..

sumeyra47
01-10-2013, 01:16
Yolun başında olmana rağmen bayağı çeşit edinmişsin, hepside maşallah sağlıklı görünüyor. İlk sayfanda topçu çiçeği (karyağdı) gördüm kendisini çok severim, benimde var ama unlu bitten kurtaramıyorum ve dalları da tomurcuk dolu, görünce yaram deşildi): Çingene şalvarı çok ilginç daha önce görmemiştim, gelişimini bizlerle paylaşmaya devam edersen sevinirim. Bu arada sayfan hayırlı olsun demeyi unuttum, aramıza hoşgeldin sevgili sumeyra sevgiler...

Çok teşekkür ederim sevgili berçin.Ağaçlar.netle tanışalı 4 ay oldu.Bu sayede bu yaz ektiğim bir çok çiçek tuttu ;) Eskiden de çok denerdim fakat sonu genelde hüsran olurdu.Buradaki tavsiyeler sayesinde çiçek bakmanın aslında çok zor imkansız olmadığını farkettim
:p
Sizin gibi muhteşem bir terası olan birinden böyle güzel sözler beni çok mutlu etti.Daha benim kırk fırın ekmek yemem lazım.Okuya okuya öğreneceğiz inşallah.

Topçu çiçeği benim pek gelişmedi.Malesef benim evim giriş katında olduğu için nerdeyse hiç güneş görmüyor.Çiçekti tomurçuktu öyle bir şeyler oluşmadı.:(Ben daha tanışmadım unlu bit gibi zararlılarla, bu konuyla ilgili pek bir bilgim yok.

Çingene şalvarı hala aynı duruyor.Yaprakları çoğunlukta döküldü.Bu aralar bilgisayarım bozulduğu için resim yükleyemiyorum.Tamir edince gelişmeleri bildiririm.Forumu ve değerli üylerini çok sevdim bu arada geç oldu yine de HOŞ BULDUK :p :p :p

sumeyra47
01-10-2013, 01:19
begonyalarınız, kaktüsleriniz ve telgrafınız başta olmak üzere herşey çok güzel.. bol çiçekli günler..

Beyenmenize çok sevindim sevgili hira;

Çok teşekkür ederim.Bol çiçekli günler;)

hira
02-11-2013, 08:01
Suda köklendirdikten sonra en sonunda toprağa ektim.Bakalım gelişimi nasıl olacak:)

Merhaba Sümeyra

Çingene şalvarı ne durumda merak ettim. Yaklaşık iki hafta önce bende bir yerlerden bir çelik buldum, suda duruyor ama kök diye birşey yok henüz. böyle geçmi kökleniyor?

bay tömürcek
02-11-2013, 09:22
Merhaba Sümeyra

Çingene şalvarı ne durumda merak ettim. Yaklaşık iki hafta önce bende bir yerlerden bir çelik buldum, suda duruyor ama kök diye birşey yok henüz. böyle geçmi kökleniyor?

Hira ablacım çingene şalvarı kök yapma konusunda gayet tembel. 15 20 günde kökleniyor suda. Birazcık daha bekle abla :)

hira
02-11-2013, 10:13
anladım tömürcekcim, başka bir sorun daha var o da şu ki; bunun yaprakları buruş buruş hafiften, niye öyle oldu ki?

bay tömürcek
02-11-2013, 10:23
anladım tömürcekcim, başka bir sorun daha var o da şu ki; bunun yaprakları buruş buruş hafiften, niye öyle oldu ki?

Sudayken buruşuk kalıyor ablacım kök yapınca canlanıyor o yapraklar. Yapraklarının genel yapısı da bürümcüklü pütür pütür zaten düz yaprak yapısına sahip değil ;)

hira
02-11-2013, 10:28
kızcagızın sayfasınıda soru-cevap yaptık ama istemezse sileriz artık:) son bişey, normal bir buruşukluktan söz etmiyorum tömürcüğüm, baya baya saldı kendini.. yani çelik aldığım günki hali bu değildi... belki akşama belkide yarın fotoğraf ekleyeceğm.

bay tömürcek
02-11-2013, 10:37
kızcagızın sayfasınıda soru-cevap yaptık ama istemezse sileriz artık:) son bişey, normal bir buruşukluktan söz etmiyorum tömürcüğüm, baya baya saldı kendini.. yani çelik aldığım günki hali bu değildi... belki akşama belkide yarın fotoğraf ekleyeceğm.

Evet isterse sümeyra abla sileriz :) Senin dediğin buruşukluğu kendini salmayı anladım ablacım çünkü sudayken öyle oluyor ama kök yapmaya yakın kendini topluyor o, hala buruşuk yaprak kalırsa kök yapınca onları koparıver ablacım ;)

hira
02-11-2013, 10:44
hmm... ama ben o buruşukları daha şimdiden kopardım tömürcek :( bilemedim ki toplayacağını:( limon ile zeytin varya, limonun tepesindeki fiyonk gibi kalacaktı az kala zavallım:(

bay tömürcek
02-11-2013, 10:54
hmm... ama ben o buruşukları daha şimdiden kopardım tömürcek :( bilemedim ki toplayacağını:( limon ile zeytin varya, limonun tepesindeki fiyonk gibi kalacaktı az kala zavallım:(

Merak etme ablacım hiç bişey olmaz bi kök yapsa çabucak büyür o ;) Ayrıca benzetme çok şahaneydi :D

sumeyra47
02-11-2013, 17:45
Sevgili hira;

Benim çingene şalvarı köklenmesi 2 haftayı geçmişti. Şimdiki durumunu soruyorsan eğer hala aynı duruyor. Yapraklarının çoğunu döktü. Ben de bekliyorum büyümesini. :(

Bu arada mesajları silmenize gerek yok sayfam size her zaman açıktır. :)

sumeyra47
02-11-2013, 17:51

Bende senin gibi pek bilgim yoktu çingene şalvarı hakkında sağ olsun baytömürcek çok yardımcı oldu. Benim Ç.şalvarıda limonun tepesindeki fiyonk gibi kaldı maalesef.. Artık toparlar inşallah ben dalları mor, pembe olan çiçeklere bayılıyorum. Eğer büyürse çok gösterişli bir çiçek olur. ;)

hira
02-11-2013, 19:40
Sevgili hira;

Benim çingene şalvarı köklenmesi 2 haftayı geçmişti. Şimdiki durumunu
soruyorsan eğer hala aynı duruyor. Yapraklarının çoğunu döktü. Ben de
bekliyorum büyümesini. :(

Bu arada mesajları silmenize gerek yok sayfam size her zaman açıktır.
:)

Teşekkür ederiz Sümeyra, bizde geliriz her zaman:) bende beklerim tabii sayfama:) inşallah kocaman olur çingene şalvarlarımız:)

ahsenn
06-11-2013, 20:24
Bu çingene şalvarını ilk defa gördüm sn. sumeyra ,rengi ne harika birşey o öyle çok güzel.
Büyümüş halini sabırsızlıkla bekliyorum, sarkan bir türmü mera ettim.

sumeyra47
18-11-2013, 20:11
Çingene şalvarının son hali. İki minik daldan biri kurudu maalesef. :(

sumeyra47
18-11-2013, 20:50
Paşa kılıcı minik bir yavru çıkardı. Paşa kılıcı çiçeği eğer tutarsa ev sahibi olunuyormuş diye duydum. Umarım gerçektir. Şöyle bahçeli ya da büyük balkonlu olsa çok iyi olurdu. :D

sumeyra47
18-11-2013, 21:02
Gelin teli çok arsız çok kolay büyüyen bir çiçek.

455059

E.milli en sevdiğim çiçeğim. Minik çiçeklerine bakmak benim tüm sıkıntılarımı alıyor.

455060

Bu Kara kızı tanımadığım bir evin camının önünde gördüğümde hemen minik bir dal istedim. Fakat kendileri beni pek sevmedi galiba maalesef hemen kurudu. :D

455061

yağmur
18-11-2013, 21:25
Paşa kılıcı minik bir yavru çıkardı. Paşa kılıcı çiçeği eğer tutarsa ev sahibi olunuyormuş diye duydum. Umarım gerçektir. Şöyle bahçeli ya da büyük balkonlu olsa çok iyi olurdu. :D

Siz hayalinizi yüksek tutun "bahçeli" olsun diye. İnşallah hepimizin bahçeli evleri olur bir gün.

akçabardak
18-11-2013, 21:42
Sevgili sümeyra47 aramıza hoş geldiniz, sayfanız hayırlı olsun bereketi bol olsun.

uzman16
18-11-2013, 21:55
Merhaba, çingene şalvarı pek güzelmiş. Çoğaltabilirsen bir köküne talibim haberin olsun :) Tüm çiçeklerinin gönlünce çoğalmasını dilerim.

sumeyra47
18-11-2013, 23:34
Hoş geldiniz uzman16,

Çingene şalvarı büyüyüp çelik almaya uygun olduğu zaman ilk size çelik ayıracağım..:)
Bursa toplantısın da karşılaşmıştık. Tanıştığıma memnun oldum. İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

Sevgiler.

sumeyra47
18-11-2013, 23:35
Çok teşekkür ederim sevgili akçabadak..

sumeyra47
18-11-2013, 23:36
Siz hayalinizi yüksek tutun "bahçeli" olsun diye. İnşallah hepimizin bahçeli evleri olur bir gün.

Amin hepimizin inşallah... :)

sumeyra47
04-12-2013, 22:02
Ağaçlar.net Bursa toplantısında paylaşılan sardunya çelikleri. Sanırım köklendiler ortada olandan pek emin değilim. Henüz yaprak çıkaramadı.

yağmur
05-12-2013, 00:04
Rengi çok güzelmiş. Benim diktiklerim de hala faaliyet yok. Bir tek sakız sardunyada tomurcuk var o da 1 haftadır açamadı henüz. Malum hava soğuk. Sevgili sümeyra47, ortadaki dal kupkuru görünse bile sökmeyin dursun orda. Ben temmuz ayında bir kaç sardunya çeliği dikmiştim hepsi çürümüştü biri hariç. Onunda ne yaprağı vardı ne tomurcuğu. Sökmeye çalıştığımda toprağa tutunduğunu farkettiğim için bırakmıştım öylece. Şu an yani 5 ay sonra üstünde minicik bir yaprak oluşmaya başladı. Belki sizinki de yapar bir güzellik :D

YeniGine
05-12-2013, 00:07
Sevgili sümeyra47 maşallah sardunyanızın rengi de çiçeği de çok güzel. Ben çiçeklerin böyle minicik hallerini çok seviyorum minikliğine bakmadan bir de çiçek açmış maşallah. Bol çiçeklerini göresiniz inşallah...

mlevent.aktan
05-12-2013, 12:05
[QUOTE=sumeyra47;1185451]Süs yoncası (Uyku çiçeği)

430688

sumeyra hn. merhaba,nasılsınız? Çocuklar ve eşiniz nasıllar?
sayfanız hayırlı olsun, süs yoncasından bir dahaki bursa toplantısında bir fide rica etsem:D ilk defa gördüm, çok güzel, eşinize de selamlar...

sumeyra47
05-12-2013, 12:44
[QUOTE=sumeyra47;1185451]Süs yoncası (Uyku çiçeği)

430688

sumeyra hn. merhaba,nasılsınız? Çocuklar ve eşiniz nasıllar?
sayfanız hayırlı olsun, süs yoncasından bir dahaki bursa toplantısında bir fide rica etsem:D ilk defa gördüm, çok güzel, eşinize de selamlar...

Sayfama hoş geldiniz mlevent bey, beğendiğiniz için teşekkürler biz çok iyiyiz. Umarım siz de iyisinizdir..

Tabi neden olmasın. Süs yoncası bakımı çok kolay bir bitki, sizinle seve seve paylaşırım..

Bu arada bir daha ki Bursa toplantısını dört gözle bekliyorum.

mlevent.aktan
05-12-2013, 13:18
[QUOTE=mlevent.aktan;1226847]

Sayfama hoş geldiniz mlevent bey, beğendiğiniz için teşekkürler biz çok iyiyiz. Umarım siz de iyisinizdir..

Tabi neden olmasın. Süs yoncası bakımı çok kolay bir bitki, sizinle seve seve paylaşırım..

Bu arada bir daha ki Bursa toplantısını dört gözle bekliyorum.

teşekkurler, bende çok iyiyim, ne yalan söyleyeyim bende sizin gibi yeni toplantıyı dört gözle bekleyenlerdenim.:D

sumeyra47
01-01-2014, 13:17
Bursa toplantısın da cemo ablanın hediye ettiklerinden. Tomurcuklar verdi ama bir sorunumuz var. Sanırım böcekler istila etti. :(

462902

Umarım geç kalmamışım. Bitkiyi hemen bahçenin kuytu bir yerine aldım. Bugün ilaçlamayı düşünüyorum. :(

462903

Resimde azda olsa belli oluyor. Siyah küçük noktalar, Sanırım bit gibi bir şey. Genelde tomurcukların üstünde toplanmışlar. Yeni çıkan filizlerin üzerinde de var. :(

462905

İlk defa böyle bir şey yaşıyorum. Resimde görünen iki yaprak iyice yumuşamış. :(

bay tömürcek
01-01-2014, 13:54
Sümeyra ablacım çingene şalvarının son durumu nedir acaba merak ettim fotoğraf ekleme imkanın var mı? ;)

sumeyra47
01-01-2014, 14:48
Sevgili tömürcek, çingene şalvarı yeni yapraklar çıkarmaya başladı. Biraz uzadı fakat çok cılız. Ektiğim iki çelikten biri kurudu gitti maalesef. Birini büyütmeye çalışıyorum artık. Fotoğrafları az önce çektim son hali bu.

462907

462908

sumeyra47
01-01-2014, 15:13
İki ay önce ektiğim Güler atlasım çiçek açacak.

462914

Pembe açacak galiba ;) ;)

462915

edelvays58
01-01-2014, 16:00
Sümeyra hanım, sayfalarınızı bir solukta gezdim. Tüm bitkileriniz çok güzel. Ellerinize sağlık. Zıpçıktı, çingene şalvarı:-)), atlas....favorilerim. Atlasınız dışarda mı yoksaiç mekanda mı merak ettim?

sumeyra47
01-01-2014, 17:16
Sevgili edelvays58 sayfama hoş geldiniz. Sayfamı takip ediyor olmanız beni çok mutlu etti, çok teşekkür ederim. Atlasım iç mekanda pencere önünde. Keyfi yerinde galiba. ;) ;)

bay tömürcek
01-01-2014, 18:00
Sevgili tömürcek, çingene şalvarı yeni yapraklar çıkarmaya başladı. Biraz uzadı fakat çok cılız. Ektiğim iki çelikten biri kurudu gitti maalesef. Birini büyütmeye çalışıyorum artık. Fotoğrafları az önce çektim son hali bu.

462907

462908

Ablacım toprağı mı çok ağır acaba bukadar beklememesi lazımdı. Çimlendikten hemen sonra çok hızlı büyümeye başlıyor. 1 bucuk ayı biraz geçti alıp Denizli'ye götürdüm bir dal suda köklendirip diktim son zamanlarda çok iştahlı büyüyor. Her yerinden filizlenmeye başladı. Çok çabuk büyüyen bi çiçek aslında.

cörekotu
01-01-2014, 21:31
Sn. sumeyra47 sayfaniz hayirli olsun bir basladimi kendini kaybediyor insan degilmi ama ahh o yer problemi yokmu...
Ama yinede bir yer buluveriyor insan sevince, benimde evim dar fakat öyle careler geliyorki aklima sasip kaliyor gören.
Cicekleriniz özellikle begonyalariniz harika, büyük yaprakli olanindan benimde var, bu sene izinde esimin halasinda kücük yapraklidan gördüm dururmuyum hemen bir celik rica ettim sagolsun beni kirmadi fakat " bunu bu zamana kadar kimse tutturamadi kizim" dedi, bende bir deniyeyim dedim ve getirdigim celigi topraga diktim...
Birkac hafta yesilligini korudu fakat sonunda öldü gitti...
Acaba siz celiktenmi yetistirdiniz onu ve bir püf noktasi varmi??
sevgiyle kalin...

sumeyra47
02-01-2014, 12:35
Ablacım toprağı mı çok ağır acaba bukadar beklememesi lazımdı. Çimlendikten hemen sonra çok hızlı büyümeye başlıyor. 1 bucuk ayı biraz geçti alıp Denizli'ye götürdüm bir dal suda köklendirip diktim son zamanlarda çok iştahlı büyüyor. Her yerinden filizlenmeye başladı. Çok çabuk büyüyen bi çiçek aslında.

Haklısın tömürcek çok ağır büyüyor, topraktan olabilir. Daha önce salonda duruyordu. Sonra cam önüne aldım üç dört yaprak çıkardı. Toprağı hazır aldım içinde çok ağaç kabuğu var. Acaba keçi gübreli toprak mı kullansam bilemedim? :(

sumeyra47
02-01-2014, 12:49
Sn. sumeyra47 sayfaniz hayirli olsun bir basladimi kendini kaybediyor insan degilmi ama ahh o yer problemi yokmu...
Ama yinede bir yer buluveriyor insan sevince, benimde evim dar fakat öyle careler geliyorki aklima sasip kaliyor gören.
Cicekleriniz özellikle begonyalariniz harika, büyük yaprakli olanindan benimde var, bu sene izinde esimin halasinda kücük yapraklidan gördüm dururmuyum hemen bir celik rica ettim sagolsun beni kirmadi fakat " bunu bu zamana kadar kimse tutturamadi kizim" dedi, bende bir deniyeyim dedim ve getirdigim celigi topraga diktim...
Birkac hafta yesilligini korudu fakat sonunda öldü gitti...
Acaba siz celiktenmi yetistirdiniz onu ve bir püf noktasi varmi??
sevgiyle kalin...

İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim, Gerçekten yer problemi var, ama öyle bir sevgi ki, hiç bir şey engel tanımıyorsun. Benim evim kışın çok karanlık yine de ısrarla bitkilerden vazgeçemiyorum.

Begonyaları çelikten yetiştiriyorum. Üstelik çok kolay nasıl kimse tutturamamış şaşırdım. Suda da köklendire bilirsiniz. Kışın bende pek başarılı olamadım. Ama size tavsiyem yazın tekrar denemeniz.

sumeyra47
19-01-2014, 20:44
Bursa toplantısında Cemo ablanın verdiği güzel sukulentlerim. İki bucuk ay geçti üzerinden bazıları kuruyup gittiler maalesef. Bazıları da iyi galiba. Bu güzelleri çok seviyorum :D Teşekkürler Cemo abla hediyelerine gözüm gibi bakıyorum. Bu güzelliklere sahip olmama vesile olan Loveforlife ablama da ayrı teşekkür ediyorum. Sizi çok seviyorum. ;) ;)

sumeyra47
19-01-2014, 20:49
Devamı...

sumeyra47
19-01-2014, 20:57
Çok ama çok teşekkür ederim, bir çok yerinden filizlendi gayet güzeller değil mi? :)

sumeyra47
19-01-2014, 21:38
Bunlarda başka bir üyeden gelen sukulentler. Devamı var ama fotoğraflarımda bir sorun var. Bu yüzden daha sonra tekrardan çekip devamını yüklemek isterim.

465616

Ecveherianın dilinden bir türlü anlamadım. Aldığımdan bu yana alt yaprakları sürekli solmaya devam ediyor. Normalde de böyle mi bilemiyorum. :(

465617

465618

465619

sumeyra47
19-01-2014, 21:49
Beni kışın en çok mutlu eden çiçeğim. Nazsız gelinim saksısından sarkıtıyor tellerini. O kadar moralim bozuk ki, elimi neye atsam kuruyor sanki. Beni en çok teselli edenlerden kendisi. Bu kadar az zamanda böyle gelişim göstermesi beni sevindirdi. Soğuk havaları seviyor gibi.

sumeyra47
19-01-2014, 22:33
İki ay önceki halleri.

465632

Ve şimdiki halleri. :( :(

465633

Minik sempervivum yerinde olan sukulentte kurudu gitti maalesef. Neden böyle oluyor bende anlamadım. :( :(

cemo
19-01-2014, 22:36
Bursa toplantısında Cemo ablanın verdiği güzel sukulentlerim. İki bucuk ay geçti üzerinden bazıları kuruyup gittiler maalesef. Bazıları da iyi galiba. Bu güzelleri çok seviyorum :D Teşekkürler Cemo abla hediyelerine gözüm gibi bakıyorum. Bu güzelliklere sahip olmama vesile olan Loveforlife ablama da ayrı teşekkür ediyorum. Sizi çok seviyorum. ;) ;)

Sanırım ışık az boylarını uzatıyor formlarını kaybediyorlar.

Kuruyanları telafi ederiz üzülme sen.

sumeyra47
19-01-2014, 22:42
İçeridelerdi 2 hafta oluyor dışarıya aldım. Gerçekten ışık az tespitin doğru. Cemo abla çok sağ ol ya çok iyisin..

eceyıldız
20-01-2014, 09:47
Sevgili Sumeyra uzun zamandır balkonuna uğramamıştım maşşallah diyorum başka bişey demiyorum çok güzeller harikalar ellerine sağlık.

loveforlife
20-01-2014, 10:23
Çok ama çok teşekkür ederim, bir çok yerinden filizlendi gayet güzeller değil mi? :)

Sevgili Sümeyra,

İkisi de çok sağlıklı... Sedum palmeri kesin çiçeğini gösterecektir sana. Sedum rupestre ‘Angelina’'nın çiçeğini görme ihtimalin de yüksek. Ben onun çiçeğini de çok sevdim. İkisini de dışarıda tutabilirsin rahatlıkla. Önümüzdeki yıla saksılarını dolduracaklardır. Sen o saksılardaki echinopsis oxygonaları başka bir saksıya topla şimdiden... Bir de uzayan dallarını toprağa yatır, kolayca kök atıyor...

sumeyra47
20-01-2014, 10:30
Güzel sözlerin için teşekkür ederim sevgili eceyıldız.

sumeyra47
20-01-2014, 10:39
Sevgili Sümeyra,

İkisi de çok sağlıklı... Sedum palmeri kesin çiçeğini gösterecektir sana. Sedum rupestre ‘Angelina’'nın çiçeğini görme ihtimalin de yüksek. Ben onun çiçeğini de çok sevdim. İkisini de dışarıda tutabilirsin rahatlıkla. Önümüzdeki yıla saksılarını dolduracaklardır. Sen o saksılardaki echinopsis oxygonaları başka bir saksıya topla şimdiden... Bir de uzayan dallarını toprağa yatır, kolayca kök atıyor...

Gerçekten dediğin kadar zahmetsiz bunlar. Sedumları karşı ayrı bir sevgim var. Yavru kaynana topuzlerını hemen başka saksıya alıcağım. Değerli bilgilerin için çok teşekkür ederim ;)

helin-123
20-01-2014, 23:55
çiçeklerin hayata tutunması çok güzel. ellerine sağlık eceyıldız çok güzel olmuşlar. ayrıca gelin telinde çok güzel görünüyor.

sumeyra47
05-02-2014, 22:31
Yılbaşı çiçeği aldığımda satıcı renginin pembe olduğunu söylemişti. 11 tomurcuktan sadece bir tanesi açabildi. Şimdiye kadar pembe açacağını sandım kırmızı açtı.

mlevent.aktan
07-02-2014, 10:00
benim yılbaşı çiçeğimi annem bir komşusundan 1 dal koparıp bana hediye etti.
Henüz açmadı, inşallah martta açar diye bekliyorum, bakalım ne renk çıkacak bende merak ediyorum. :)

sumeyra47
19-02-2014, 22:13
Bursa toplantısında sayın kgursan'ın getirdiği sümbül soğanları çiçeklerini açtı. Bu sene açmayacaklar sanmıştım. Küçücük olmalarına rağmen açtılar. Bahçeye ektiklerimde tek tük açmaya başladı.

470564

470565

sumeyra47
19-02-2014, 22:37
Değerli bir üyemizin üşenmeyip aşılayıpta gönderdiği bitki, maalesef aşıladığı yılbaşı çiçeği tutmadı. Çok üzgünüm neden böyle oldu bende anlamadım. :(:(

470574

İlk gönderdiği hali.

470575

470576

jasminne
22-02-2014, 02:59
Merhaba çiçekleriniz çok güzel doyamadım bakmaya bu çiçekten bende de var ama adını bilmiyorum çiçeğin adını bağışlarsanız çom mutlu olurum

jasminne
22-02-2014, 03:02
Bu çiçeğinde ismini bağışlarmısınız:)

sumeyra47
22-02-2014, 13:01
Teşekürler sayın jasminne hoşgeldiniz, güzel sözleriniz için teşekkür ederim.

sumeyra47
23-02-2014, 21:12
Bu kaktüsü yeni aldım, üstündeki tomurcukları görünce hiç incelemeden gözüm kapalı aldım. Fakat eve gelince çok pişman oldum. Çünkü hem şekil olarak eğri hemde üzerinde yaralar var. :( :(:

hira
23-02-2014, 21:15
Sorun etme Sümeyra'cım, çok güzel bir kaktüs almışsın. aydınlık bir yere koy ve gün gün takip et tomurcuklarını keyifle.

sumeyra47
23-02-2014, 21:57
kalanchoe manginii

471792

crassula ovata (para ağacı)

471793

kalanchoe millotii

471794

stapella (leş kaktüsü)

471795

471796

sumeyra47
23-02-2014, 22:01
İsimlerini bilmediğim sukulentler.

471800

471801

Minik sukulentler bazılarının durumu pek iyi değil. :(

471802

sumeyra47
23-02-2014, 22:14
Ben sadece bir tane istedim sağ olsun tam 4 farklı aleo vera gönderdi. Gönderen abladan Allah razı olsun. ;) ;)

471810

471811

Yaprak uçlarında kurumaya başladı acaba bir sorun var. :(:(

471812

471813

471814

vehibe
01-03-2014, 20:52
Değerli bir üyemizin üşenmeyip aşılayıpta gönderdiği bitki, maalesef aşıladığı yılbaşı çiçeği tutmadı. Çok üzgünüm neden böyle oldu bende anlamadım. :(:(

470574

İlk gönderdiği hali.

470575

470576

Sevgili Sumeyra47 Pitaya bu değil.

vehibe
01-03-2014, 20:55
Pitaya bu

sumeyra47
01-03-2014, 23:03
Çok özür dilerim yanlış anlamışım :(

Düzelttiğiniz için teşekkürler..

sumeyra47
01-03-2014, 23:26
Pitaya çelik olarak ekeli 3 ay oldu ama hala bir kıpırtı yok.

Muda
02-03-2014, 08:28
Sayın sümeyra47; pitaya havai kökleri sonradan mı çıktı. Sizin toprak altında bıraktığınız kısımlarda kök var mı. Bitkinin durumuna göre isterseniz çok derin dikmedi iseniz köklü olan kısmı yeniden biraz daha derin saksıya alarak veya toprak ekleyerek köklenme sağlayabileceğinizi düşünüyorum. Bitki tam köklenmeden veya büyüme dönemine girmeden herhangibir gelişme olmuyor. Bahar geldi. Bendeki pitayalardan filizler çıkmaya başladı.

vehibe
02-03-2014, 10:48
Pitaya çelik olarak ekeli 3 ay oldu ama hala bir kıpırtı yok.

Evet işte pitaya bu. ;)

Durgun oluşu gayet doğal, baharın gelişiyle canlanacaktır merak etme.

sumeyra47
02-03-2014, 14:26
Sayın sümeyra47; pitaya havai kökleri sonradan mı çıktı. Sizin toprak altında bıraktığınız kısımlarda kök var mı. Bitkinin durumuna göre isterseniz çok derin dikmedi iseniz köklü olan kısmı yeniden biraz daha derin saksıya alarak veya toprak ekleyerek köklenme sağlayabileceğinizi düşünüyorum. Bitki tam köklenmeden veya büyüme dönemine girmeden herhangibir gelişme olmuyor. Bahar geldi. Bendeki pitayalardan filizler çıkmaya başladı.

Önerileriniz için teşekkürler. Çelik bana geldiği zaman üzerinde havai kökleri vardı. Sizin önerilerinizi dikkate alarak çeliği kontrol ettim henüz bir kök oluşumu yok. Daha büyük bir saksıya alarak filizlenmesini dört gözle bekleyeceğim.

Ne güzel bitkiniz filizlenmiş sizin adınıza çok sevindim, darısı benim başıma. ;) ;)

Muda
02-03-2014, 19:12
Önerileriniz için teşekkürler. Çelik bana geldiği zaman üzerinde havai kökleri vardı. Sizin önerilerinizi dikkate alarak çeliği kontrol ettim henüz bir kök oluşumu yok. Daha büyük bir saksıya alarak filizlenmesini dört gözle bekleyeceğim.

Ne güzel bitkiniz filizlenmiş sizin adınıza çok sevindim, darısı benim başıma. ;) ;)

Aşılı kaktüslerin aşılarının ölmesi nedeni ile iki tane almıştım. Bendeki aşılı kaktüsün de pitaya kısmı çürümüştü çünkü. Asıl sıkıntı her ikisinde de filiz var. O nedenle aşıyı halen yapamadım. Sizdeki çok güzel bir büyüklükte.

sumeyra47
03-03-2014, 20:07
Aşılı kaktüslerin aşılarının ölmesi nedeni ile iki tane almıştım. Bendeki aşılı kaktüsün de pitaya kısmı çürümüştü çünkü. Asıl sıkıntı her ikisinde de filiz var. O nedenle aşıyı halen yapamadım. Sizdeki çok güzel bir büyüklükte.

Aşılı kaktüslerde çok hoş ama bence pitaya kısmı tek başına da çok hoş ve güzel durur. Yine de karar sizin :)

sumeyra47
11-03-2014, 15:50
Herkese merhaba...

sumeyra47
11-03-2014, 16:02
Kadınlar gününde hediye geldi eşimden. Çiçekleri çok gösterişli bu çiçeği çok sevdim. ;) ;)

475436

475437

Sevgili Sakdağın görderdiği sukulenlerin bir kısmını arajman yaptım.

475438

Sevgili Sakdağ çok teşekkür ederim ;)

YeniGine
11-03-2014, 23:49
Sevgili sümeyra, maşallah güzellikler almış başını gidiyor; hediye sıklamenini güle güle büyüt inşallah...

sumeyra47
14-03-2014, 07:39
Sevgili sümeyra, maşallah güzellikler almış başını gidiyor; hediye sıklamenini güle güle büyüt inşallah...

Sevgili YeniGine ablacığım merhaba, güzel sözlerin, beğenin için çok teşekkür ediyorum, sağ olasın. ;);)

sumeyra47
20-03-2014, 20:09
Bu aralar soğanlılara merak saldım. Yeni aldığım çiğdemler açmaya devam ediyor.

ocak
20-03-2014, 21:06
çiğdemler sadece çakıl taşınamı ekili sümeyra hanım

sumeyra47
29-03-2014, 21:37
çiğdemler sadece çakıl taşınamı ekili sümeyra hanım

Sn.ocak merhaba, çiğdemler sadece çakıl taşına ekilmiş değil. Toprağın üstü taşlarla kapatılmış. Bu arada mesajınıza geç cevap verdiğim için özür dilerim selamlar.

sumeyra47
10-04-2014, 08:04
Bunlarda Sevgili musbetden gelen güzellikler. Çok ama çok teşekkür ederim.. :)

sumeyra47
10-04-2014, 08:11
Sevgili musbetten gelen kaktüs ve sukulent yaprakları. :)

sumeyra47
10-04-2014, 08:27
482256
Minik euphorbia milliilerim soldaki pembe çiçekli sağdaki sarı çiçekli.
482257
Buda yengemin milliisi yavrusunun da böyle büyüdüğünü görebilecek miyim.?482258

sumeyra47
10-04-2014, 08:40
Bunlarda yeni kaktüs arajmanım.
482262
Bunlarda geçen sene aynı saksıya ektiklerim. Kışın hiç sulamadım aloe solmuş gibi susuzluktan olabilir.
482263

sumeyra47
10-04-2014, 08:51
Bahçemin prensesi Şirin hanım, çiçekleri dikim konusunda bana çok yardımcı oluyor, ben dikiyorum kendisi söküyor :D
482264
482265

482266

sardunaki
10-04-2014, 12:44
Kedisiz bir hayat ve kedisiz bir balkon düşünemiyorum.Kız kedi olmalı bu prenses ,3 renk ve yüz tipi kesin bir kız.Nasılda narin nasılda güzel.Ve elbetteki çiçeklerinizde harika.Sevgiler

sumeyra47
10-04-2014, 16:38
Çok teşekkür ederim Sevgili sardunaki, evet bildiniz bu tatlı kedicik bir kız adı da Şirin. Sevgi dolu çok uysal bir kedi, ara sıra bizim bahçemize uğruyor.

YeniGine
10-04-2014, 23:38
Sevgili sümeyra maşallah bol bol saksılar tabi bol bol çiçekler, bir de Şirin Hanım, maşallah hepsi birbirinden güzel, ellerine, gönlüne sağlık...

sumeyra47
11-04-2014, 09:45
Sevgili sümeyra maşallah bol bol saksılar tabi bol bol çiçekler, bir de Şirin Hanım, maşallah hepsi birbirinden güzel, ellerine, gönlüne sağlık...

Teşekkür ederim YeniGine ablacım, öpüyorum kucak dolusu sevgiler...

sumeyra47
16-10-2014, 20:11
Uzun zamandır sayfam bomboş kalmış. Ev taşımak yerleştirmek derken sayfamla pek ilgilenemedim. Çok şükür taşındım yerleştim aradan üç buçuk ay geçti. Tabi ara ara ağaçlar.netin ve dostlarımın takibindeydim. Eski evimde gözlerinin içine baktığım büyüsünler diye uğraştığım bitkilerim balkonuma çok çabuk alıştılar. Büyüdüler serpildiler çiçek açanlarda oldu bunlardan biride leş kaktüsü. Sevgili Sakdağ'ın gönderdiklerinden olan iki çeşit leş kaktüsüde açtı. Bir tanecik açtı ama yine beni çok sevindirdi.

Stapelia grandiflora

521421

Bu arada çok kötü kokuyormuş gerçekten :rolleyes:

521422

Çok teşekkür ederim sevgili Sakdağ ;) ;)

521423

Leopar gibi desenli olanda iki tane çiçek açtı, fotoğrafını çekemedim neyse ki yine tomurcuklandı.

akçabardak
16-10-2014, 20:46
Sevgili sumeyra47 yeni taşındığınız evinizde sağlıkla huzurla güle güle oturmak nasip etsin, evinizden çiçekler hiç eksik olmasın dilerim, her şey gönlünüzce olsun sevgiler.

sumeyra47
16-10-2014, 21:24
Sevgili sumeyra47 yeni taşındığınız evinizde sağlıkla huzurla güle güle oturmak nasip etsin, evinizden çiçekler hiç eksik olmasın dilerim, her şey gönlünüzce olsun sevgiler.

Çok teşekkür ederim sevgili akçabardak.

sumeyra47
16-10-2014, 21:34
Adını bilmediğim bu bitki hayli uzadı gitti. Boyu bir metreyi aştı sanki. İsim konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim.

521429

521430

521431

521432

Havayi kökler çıkarmaya başladı.

sumeyra47
16-10-2014, 22:57
Çiçeklerine bayıldım doğrusu.. :rolleyes:

YeniGine
16-10-2014, 23:07
Sevgili Sümeyra yeni evinde sağlıkla, huzurla, çiçeklerinle güle güle oturasın inşallah!.. Diğer evin sanki bahçeli gibimiydi, yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum.
Şimdi Şirin Hanım'a tekrar baktım da gerçekten maşallah çok güzel bir yüzü var. Hele çiçeklerin ortasındaki pozu mest etti beni maşallah maşallah!..

sumeyra47
16-10-2014, 23:16
Bu yaz balkonumu çiçekleriyle süsledi durdu, biraz çiçekleri azaldı ömrünü doldurmak üzere galiba seneye artık tekrar şenlenecek. ;) ;)

sumeyra47
16-10-2014, 23:33
Sevgili Sümeyra yeni evinde sağlıkla, huzurla, çiçeklerinle güle güle oturasın inşallah!.. Diğer evin sanki bahçeli gibimiydi, yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum.
Şimdi Şirin Hanım'a tekrar baktım da gerçekten maşallah çok güzel bir yüzü var. Hele çiçeklerin ortasındaki pozu mest etti beni maşallah maşallah!..

Sevgili YeniGine ablacım, güzel dileklerin için çok teşekkür ederim.

Diğer evimin küçük bir bahçesi vardı doğru hatırladınız. Eski evim giriş katı olduğu için pek güneş almıyordu. Evin önünde ve arkasında kocaman binalardan dolayı ışık almazdı. Bahçede küçük bir topraklı alan vardı gerisine beton dökmüşler eskiden. Bahçenin toprağı sürekli nemli olduğu için ne eksem olmadı. Birazda ben beceremedim, acemilikten de olabilir. Güneş görmediği içinde olabilir toprağı mantarlanıyordu sürekli. Bir kaç kere denedim olmadı. Yani o bahçeden bir hayır görmedim doğrusu.

Sormayın Şirin Hanım'ı çok özledim ara sıra bahçeme uğruyordu kendini sevdirirdi. Şirin'i eski bahçemde bırakmak zorunda kaldım maalesef.

Bu eve ilk taşındığımda bitkilerimin bazılarına güneş fazla geldi. Kızaran moraran oldu ama şimdi çok iyiler.

YeniGine
16-10-2014, 23:58
:) Şimdi memnun isen sorun yok o halde. Güle güle oturasın gönlünce çiçeklerin olsun inşallah.
:( Şirin Hanım'ı bırakmasa idin keşke.
Zaman itibarı ile zaten maşallah çiçekler hallerinden memnun, biz onlardan memnun çok şükür. Demek ki bu evin fazla güneş alacak o halde yaza nasip, kısmet çiçeklere gölgelik.

sumeyra47
23-10-2014, 22:30
Söğüt begonyam vefakar dostum halan açmaya devam ediyor ;) ;)

sumeyra47
23-10-2014, 22:39
Geçen sene ektiğim 6 tane sardunya çeliğinden sadece bu iki güzel kaldı :rolleyes:

522485

522474

Yazın aldığım iki renk sardunya.

522475

522476

sumeyra47
23-10-2014, 22:48
Minik pembe çiçekleri ve güneşte parıldayan yaprakları ile çok seviyorum buz çiçeğini.

sumeyra47
23-10-2014, 22:56
İlk defa echeveriam açtı; çiçeği çok zarif. ;)

sumeyra47
23-10-2014, 23:10
Üçü bir arada şekerler.

522491

Pencere önündeki bitkilerim.

522487

opuntia subulata unlu bit musallat oldu. :( :(

522492

522493

522494

YeniGine
23-10-2014, 23:23
Sevgili sümeyra pencere önü bitkilerin ne kadar güzelmiş maşallah derkeen; unlu bit deyivermişsin. :( İnan üzüldüm, iyice sor araştır bir bilene danış yazık olmasın o güzele... Başarırsın inşallah!..

sumeyra47
23-10-2014, 23:27
Opuntia subulatanyı geçen sene aldığımda hemen yanındaydı. Bir parmak boyu vardı. Düşünsenize şimdi o kadar büyüdü ki annesini geçti. Ama hiç anne kaktüse benzetemedim sanki opuntia subulatanın başka bit alt türü gibi. Fotoğrafta ki sabulatanın yaprakları daha uzun ve iri. Büyümesi çok hızlı.

522502

Annesinin yaprakları çok daha minik ve gelişimi çok yavaş.

522503

sumeyra47
23-10-2014, 23:35
Sevgili sümeyra pencere önü bitkilerin ne kadar güzelmiş maşallah derkeen; unlu bit deyivermişsin. :( İnan üzüldüm, iyice sor araştır bir bilene danış yazık olmasın o güzele... Başarırsın inşallah!..
Beyenmene çok sevindim Yenigine ablacım..

Ne illetmiş bu unlu bit bende ilk kez karşılaşıyorum. Crassula ovata da fark ettim önce bugün ise o.sabulatada gördüm. Söğüt begonyasının yaprağında da beyaz beyaz örümcek ağı gibi şeyler fark ettim. Korkarım yakında balkonun her bir tarafına yayılacaklar. Başım belada :( :(

YeniGine
23-10-2014, 23:39
:( Evet işte gerçekten zordasın kesinlikle ciddi bir yardım alıp uygulaman gerekiyor diye düşünüyorum. :( Zira sen de üzülme, biz de üzülmeyelim.

sumeyra47
23-10-2014, 23:42
:( Evet işte gerçekten zordasın kesinlikle ciddi bir yardım alıp uygulaman gerekiyor diye düşünüyorum. :( Zira sen de üzülme, biz de üzülmeyelim.

Şuan sadece elimle temizlemekle uğraşıyorum hiç ilaçlayamadım henüz, kışın soğuğunda kendiliğinden geçer mi ki acaba?

YeniGine
24-10-2014, 00:25
Valla sorun ciddi sorun, sümeyra; onun için gerekli sayfada ciddi bir şekilde yardım al elimle temizlemeye uğraşıyorum, geçermi ki acaba ile olmaz.

sumeyra47
25-10-2014, 17:48
;) Bordo çiçekli leş kaktüsünün dev çiçekleri yanında minnacık kalıyor.

sumeyra47
28-11-2014, 20:12
Yapraktan büyüyen bebeklerim.. ;)

sumeyra47
28-11-2014, 20:18
Benim suda köklendirip ektiğim çelik ölünce çok üzülmüştüm. Yazın pazarda görünce çok sevindim hemen aldım. Pembe yapraklarına aşık oldum resmen. :D :D

sumeyra47
28-11-2014, 20:20
;) ;) ;)

lusoari
28-11-2014, 20:50
Tek kelime ile harikalar. :D
Başarılarınızın devamını dilerim, ellerinize sağlık. İnşallah hepsi kocaman olur size güzel güzel çiçekler açarlar.

sumeyra47
28-11-2014, 20:55
Tek kelime ile harikalar. :D
Başarılarınızın devamını dilerim, ellerinize sağlık. İnşallah hepsi kocaman olur size güzel güzel çiçekler açarlar.

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

akçabardak
28-11-2014, 21:54
Sevgili sumeyra47 millileriniz çok şekerler güle güle büyütün, bol çiçekler açsınlar dilerim.

YeniGine
28-11-2014, 23:32
Sevgili Sümeyra maşallah miliilerin renkleri ile birlikte çok güzel olmuşlar. Benim milli hâlâ komşumun doğuya bakan balkonunda dışarıda duruyor. Artık kapalı balkona alma zamanı geldi sanırım, havalar iyice soğumaya başladı zira.

samur
28-11-2014, 23:49
Cok guzeller masaallah

nothing
29-11-2014, 17:14
Mililere bakın helee nasıl da güzeller... Maşallah
Ellerinize sağlık

sumeyra47
30-11-2014, 17:45
Akçabardak, YeniGine, Draylin ve Nothing çok teşekkür ederim beğenmeniz beni çok mutlu etti. Milliiler benim göz bebeğim, zarif çiçeklerini gördükçe mutluğum kat ve kat artıyor. ;) ;)

hira
30-11-2014, 18:30
Gerçekten harikalar Sümayra'cım.

Maşallah.

sumeyra47
30-11-2014, 18:46
Gerçekten harikalar Sümayra'cım.

Maşallah.

Çok teşekkür ederim Hira'cım, yazı bekliyorum yazın daha güzelleşecekler diye ;) ;)

sonkez
02-12-2014, 13:12
Sevgili sumeyra47 millileriniz çok güzel iyi günlerde büyütün..

sumeyra47
03-12-2014, 22:14
Sağ olun sevgili sonkez daha güzelleri sizin olsun.

samur
03-12-2014, 23:15
;) ;) ;)
Oooooo sizin miliiler daha guzelmis masaallah

sumeyra47
03-12-2014, 23:22
Çok teşekkür ederim sevgili samur sizin miliinin şahane rengi varmış.

sumeyra47
07-12-2014, 18:59
;););)

malina
07-12-2014, 20:03
Takip etmiyorsunuz gibi görünüyor... :)

http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi/36044-6.htm#post1339147

samur
07-12-2014, 20:10
;););)

Yılbaşı çiçeği somon rengı hiç görmedim çok güzelmiş:

sumeyra47
07-12-2014, 23:14
Takip etmiyorsunuz gibi görünüyor... :)

http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi/36044-6.htm#post1339147

Şimdi baktım çok özür dilerim sayın malina.

sumeyra47
07-12-2014, 23:15
Yılbaşı çiçeği somon rengı hiç görmedim çok güzelmiş:

Teşekkür ederim sevgili samur daha güzelleri sizlerin olsun :)

sumeyra47
20-01-2015, 16:16
Yeni aldığımda üzerinde çok yaprakları vardı. Kombinin derecelerini yükseltince sıcaklığa dayanamayıp yapraklarını kurutmaya başladı.. Saksıyı değiştirdim şuan durumu iyi kurumasını durdurdum. Nemi ve esintiyi çok seviyormuş. Arada sırada fısfıslayarak nemlendiriyorum. Mutfak camının önünde sık sık pencereyi açıp havalandırıyorum. Şimdilik üç yaprak büyümesini dört gözle bekliyorum. ;

533909

533910

533913

sumeyra47
20-01-2015, 16:25
Euphorbia milii ile beraber turuncu kalanchoe.. Diğer kalanchoelar dona maruz kaldı.

sumeyra47
20-01-2015, 16:28
Bunlarda benim mutfak güzellerim.. Buzdolabın üstünde abla kardeş yan yana dallarını sarkıtıp büyüyorlar.

sumeyra47
20-01-2015, 16:38
Tomurcuklarını görünce çok sevindim.. Üç sene önce üst katın balkonundan düşmüştü bir kaç minik dal. Büyüdü de açmak istiyormuş. ;) :p

533920

Açıkçası bu çiçeğin adı konusunda biraz kafam karıştı. Paskalya kaktüsü diye de duymuştum. Yılbaşı kaktüsü olmadığı kesin. Bizim buralarda şubat çiçeği deniliyor.

533919

mlevent.aktan
20-01-2015, 16:50
[QUOTE=sumeyra47;1349587]Tomurcuklarını görünce çok sevindim.. Üç sene önce üst katın balkonundan düşmüştü bir kaç minik dal. Büyüdü de açmak istiyormuş. ;)

Açıkçası bu çiçeğin adı konusunda biraz kafam karıştı. Paskalya kaktüsü diye de duymuştum. Yılbaşı kaktüsü olmadığı kesin. Bizim buralarda şubat çiçeği deniliyor.

bende de var pembe küçük çiçekler açıyor, ama ben balkonda tutuyorum, hep merak ediyorum, acaba evde mi daha iyi olur diye. Tavsiyen nedir?

sumeyra47
20-01-2015, 18:12
bende de var pembe küçük çiçekler açıyor, ama ben balkonda tutuyorum, hep merak ediyorum, acaba evde mi daha iyi olur diye. Tavsiyen nedir?

Merhaba,

Ben şubat çiçeğini yaz kış pencere önünde iç tarafta tutuyorum. Yazın başından beri aynı yerde hiç açmaz sanıyordum. Arkadaşımın ki bu soğuk havada dışarıda iken açmıştı. Her iki durumda da açıyor. Sadece üç tomurcuk var üstünde belki soğuk yerde olsaydı daha çok tomurcuk olurdu.

nothing
21-01-2015, 13:25
Euphorbia milii ile beraber turuncu kalanchoe.. Diğer kalanchoelar dona maruz kaldı.

harikalar!! şu renklerin albenisine... güzelliğine... maşallah sümeyra hanım

sumeyra47
21-01-2015, 18:33
Teşekkür ederim sevgili nothing beğenmeniz beni çok mutlu etti.

sumeyra47
22-01-2015, 15:41
Bugün bunları aldım çok mutluyum üstelik sudan ucuz... :p ;) :p

sumeyra47
22-01-2015, 15:45
Beyaz ile pembe yan yana çok güzel değil mi? Aklım alacalı pembe açelyada kaldı. Üstelik fiyatları çok uygundu. Bugün çok moralsizdim bana resmen ilaç gibi geldiler. ;) ;)

samur
22-01-2015, 16:36
Hadi yine iyisin , çiçeklendin yine, orkideleri kaçırmayacaktın ama sumeyracık,seni kışkırtayaım biraz,:))
bu arada aynılarından ben de almıştım Ankaraya gidince çok güzeller sağlıkla büyüt inşaallah.

sumeyra47
22-01-2015, 17:18
Eşimi kandıra bilirsem orkideleri kaçırmam. Cebimde ki son parayı bunlara verdim bilseydim tedarikli olurdum. Maalesef param yetemeyeceği için orkideleri alamadım. Açelya zor bir çiçek galiba umarım yetiştirebilirim. Senin bir bilgin var mı samurcum.

samur
22-01-2015, 17:24
Acelya daha once bakmistim ama yaz sicak olunca kurudu.Bu sene sansimi yeniden deneyecem,saksinin altina daha buyuk kab koyup alttan su veriyorum,toprak surekli nemli olacak,parmak bastiginda islakligi hisset, birde serin ortam sever ben kaktuslerin oldugu kapali balkonda tutuyorum yaklasik 15 18 derece gibi, simdilik iyiler ama toprak degisecegim zaman tekrar bilgilerimi tazeleyecegim

sumeyra47
22-01-2015, 17:44
Çok teşekkür ederim samur ablacım bende biraz araştırdım yazın çok sıcağa dayanamıyormuş daha çok serin esintiyi severmiş bakalım yaza Allah kerim..

günebakan
22-01-2015, 18:11
Millilere bayıldım çok güzeller Sevgili Sümeyra47 güle güle büyütün. Ayrıca bende sizin gibi orkidelerin zor olduğunu düşünürdüm ama almaya başladıktan sonra hiçte öyle olmadığını gördüm bence en kısa sürede sizde orkide edinin:)

sumeyra47
22-01-2015, 18:51
Millilere bayıldım çok güzeller Sevgili Sümeyra47 güle güle büyütün. Ayrıca bende sizin gibi orkidelerin zor olduğunu düşünürdüm ama almaya başladıktan sonra hiçte öyle olmadığını gördüm bence en kısa sürede sizde orkide edinin:)

Sevgili günebakan beğenilerin için teşekkür ederim.. Orkide işi tamamdır yarın ilk iş gider alırım.

sumeyra47
23-01-2015, 19:15
Adını da Aylin koydum..

sumeyra47
23-01-2015, 19:20
;):d

samur
23-01-2015, 19:29
Ayyy orkiden (adi Aylin) olan cok güzelmiş, uzun omurlu, saglikli ve bol cicekli olsun, beni kirmadin tesekkur ederim😁

sumeyra47
23-01-2015, 19:37
Rica ederim sevgili samur, bir tane daha alacaktım ama çok cansızdılar. Pembe olandan sadece bir tane kalmış oda saksısız topraksız öylece bir kenarda duruyordu. Promosyon olduğu için pek ilgilenmemişler.

YeniGine
23-01-2015, 23:21
Sevgili Sümeyra şu anda kimbilir nasıl mutlusundur, orkiden, açelyan, minyatür güllerin olmuş güle güle büyütesin inşallah.

sumeyra47
24-01-2015, 00:02
Gerçekten çok mutluyum bu aralar.. Soğuktan donan bitkilerim için çok üzüldüm. Bir nevi teselli etti beni yeni gelenler. Hiç bakmadığım türler olduğu için daha çok heyecanlanıyorum. Araştırıyorum ne sevip sevmediklerini.

YeniGine
24-01-2015, 00:04
:) Sevgili Sümeyra çok haklısın maşallah çoğumuz çiçeklerimizi dondurduk yeni yeni çiçekler almayı hak ettik...
Darısı başıma inşallah diyeyim.

günebakan
24-01-2015, 09:26
Sevgili Sümeyra orkidenizi ve diğer bitkilerinizi güle güle büyütün bundan sonra orkidelerin devamı gelir artık orkide hastalığı bulaştı artık:)

asmalıtepe
24-01-2015, 17:30
482256
Minik euphorbia milliilerim soldaki pembe çiçekli sağdaki sarı çiçekli.
482257
Buda yengemin milliisi yavrusunun da böyle büyüdüğünü görebilecek miyim.?482258

Sizinle Milli hayranı oldum. Muhakkak dikkatimden kaçmıştır, Ne kadar orijinal bir çiçek. Bir de Açelyalarınız. Hepsi çok güzeller. Hayırlı olsunlar.

sumeyra47
24-01-2015, 21:43
Sevgili Sümeyra orkidenizi ve diğer bitkilerinizi güle güle büyütün bundan sonra orkidelerin devamı gelir artık orkide hastalığı bulaştı artık:)

Teşekkür ederim sevgili günebakan, orkideleri severdim ama bir türlü almaya cesaret edemezdim. Eğer yaşatırsam ve açtıra bilirsem devamı gelir ama evime adapte olamazsa orkidelerden vazgeçerim diye düşünüyorum. Şuan araştırıyorum uygun ortam yaratabilmek için inşallah herşey yolunda gitsin.

sumeyra47
24-01-2015, 21:50
Sizinle Milli hayranı oldum. Muhakkak dikkatimden kaçmıştır, Ne kadar orijinal bir çiçek. Bir de Açelyalarınız. Hepsi çok güzeller. Hayırlı olsunlar.

Sevgili asmalıtepe miliiler çok harika bir çiçek yaz kış çiçekleri üstünden eksik olmaz. Her zaman tavsiye ederim. Büyük olan yengemin çiçeği bendekilerde onun yavruları. Büyüsünler diye gözlerinin içine bakıyorum. Çok teşekkür ederim beğenileriniz için.

berçin
29-01-2015, 17:33
Yeni güzellerin hayırlı olsun sevgili Sümeyra, güzel ve sağlıklı günlerde büyüt inşallah. Ben henüz yeni bitki almaya cesaret edemiyorum, hafta sonu migrosta harika bodur güller vardı elim gitti geldi ama alamadım korkudan :(.Miliilerine bende bayıldım ne kadar canlı ve bakımlılar maşallah, bu yıl benim hedeflerimden biride milii olacak sanıyorum...

sumeyra47
01-02-2015, 16:34
Yeni güzellerin hayırlı olsun sevgili Sümeyra, güzel ve sağlıklı günlerde büyüt inşallah. Ben henüz yeni bitki almaya cesaret edemiyorum, hafta sonu migrosta harika bodur güller vardı elim gitti geldi ama alamadım korkudan :(.Miliilerine bende bayıldım ne kadar canlı ve bakımlılar maşallah, bu yıl benim hedeflerimden biride milii olacak sanıyorum...

Merhaba sevgili Berçin, sayfamı ziyaret etmen ne büyük mutluluk.. İyi dileklerin için teşekkür ederim..

Aslında yapılacak en iyi şey kışın bitki almamak. Kış ortasında mevsimi şaşırtılmış çiçeklendirmiş bitkilerden almamak. Aldığım minyatür güllerin durumu kötü.. Açelyalar ise bir günde lodos mahvetmiş. Kendime söz verdim bahara kadar çiçek almak yok. Çiçeklere mi üzüleyim verdiğim parayamı bilemedim.

Miliiler benimde favorim kesinlikle tavsiye ederim bakımı çok kolay zahmetsiz üstelik yaz kış çiçekli.

günebakan
01-02-2015, 16:41
Sevgili Sümeyra47 euforbia milleriniz bence de çok güzel bende bir tane kırmızı var sizinkiler şu anda içerdemi duruyor acaba benimki camlı balkonda ama yapraklarında dökülme oldu üşüdüğü için olabilirmi diye fikrinizi almak istedim:)

sumeyra47
01-02-2015, 16:49
Üşüdüğü için olabilir sevgili günebakan.. Benim miliiler ısıtılmış iç mekanda pencerenin önünde duruyor. Üşüyünce yapraklarını sarartıyor. Geçen sene kışın bende bir tane milii mi kaybettim soğuk yerdeydi ve çok sulamıştım kökleri çürüdü malesef.

sonkez
02-02-2015, 11:20
Yeni bebişlerini iyi günlerde büyüt..Bol çicekli günler.Sarı milline bayıldım..Diğerlerininde hakkını yememek lazım..Hepsi çok güzeller...

hira
02-02-2015, 12:29
Sümeyraa, sen tahtımı sallıyorsun sanki :o alışverişi ben bıraktım sen başladın :) Bayram var senin evde.. Maşallah diyorum, pek güzeller..

sumeyra47
03-02-2015, 20:50
Sümeyraa, sen tahtımı sallıyorsun sanki :o alışverişi ben bıraktım sen başladın :) Bayram var senin evde.. Maşallah diyorum, pek güzeller..

Bayramım kısa sürdü sevgili Hira, lodos açelyalarımı sıcak rüzgarı ile bir gecede kuruttu. Yapraklar kupkuru şimdi, saksıyı suya oturttum inşallah canlanır yeni yapraklar çıkarır diye ümit ediyorum.

Sen sen ol, kışın bitki almaya kalkma baharı bekle derim. Bahar gelince çiçek alışverişinin âlâsını yaparız hatta sen beni geçersin büyük ihtimal sizin orda nede olsa Perşembe pazarı var bizde oda yok :((

sumeyra47
03-02-2015, 20:54
Yeni bebişlerini iyi günlerde büyüt..Bol çicekli günler.Sarı milline bayıldım..Diğerlerininde hakkını yememek lazım..Hepsi çok güzeller...

Çok teşekkür ederim ablacım.. İstersen baharda sana gönderebilirim sarı miliiden sen ona çok iyi bakarsın biliyorum sevgili sonkez.

hira
03-02-2015, 23:40
Bayramım kısa sürdü
sevgili Hira, lodos açelyalarımı sıcak rüzgarı ile bir gecede kuruttu.
Yapraklar kupkuru şimdi, saksıyı suya oturttum inşallah canlanır yeni
yapraklar çıkarır diye ümit ediyorum.

Sen sen ol, kışın bitki almaya kalkma baharı bekle derim. Bahar gelince
çiçek alışverişinin âlâsını yaparız hatta sen beni geçersin büyük
ihtimal sizin orda nede olsa Perşembe pazarı var bizde oda yok
:((

Bizim pazar senin pazar demektir :) Ben sana yollayacagım inşallah. umarım toparlar açelyaların.

sonkez
04-02-2015, 09:14
Çok teşekkür ederim ablacım.. İstersen baharda sana gönderebilirim sarı miliiden sen ona çok iyi bakarsın biliyorum sevgili sonkez.

İsterim tabii neden olmasın,Ama biraz havalar ısınsın yollarda ziyan olmasını istemem::rolleyes:

uyap
04-02-2015, 09:30
Sevgili sumeyra orkiden büyük boylardan. Eğer söylediğin fiyata aldıysan gerçekten çok uygun almışsın. Çok güzel bir kızmış Aylin :) güle güle büyüt.

sumeyra47
04-02-2015, 23:13
Çok teşekkür ederim sevgili Uyap, fiyatı çok uygundu orkide konusunda çok acemiyim bir denemek istedim en azından.. Adını Aylin koydum umarım tekrardan açtırabilirim.

sumeyra47
03-03-2015, 21:44
Sonunda açtı.. Ama sadece bir tane açabildi. Üç tomurcuktan ikisi kurudu maalesef. Seneye daha çok açar inşallah. ;) ;)

sumeyra47
03-03-2015, 21:53
Minik çiçeklerini açalı çok oldu. Hala çiçekleri üzerinde balkonumda çiçekli olan tek bitki sedum palmeri. Havalar ısınsa da biraz şenlense balkonum.

sumeyra47
23-03-2015, 14:30
Aldıktan sonra kurumaya başlayan minyatür gülüm sanırım paçayı kurtardı tekrar tomurcuklanıyor.. :D ;) ;)

sumeyra47
23-03-2015, 14:38
Paçayı kurtaran çiçeklerimden biri tüm yaprakları kurutarak sadece üç tanecik yaprakla kala kaldı neredeyse gitti gidecekti ama şimdi tazecik yapraklar çıkarmakla meşkul çiçeğim. ;) ;)

sumeyra47
23-03-2015, 14:40
İkinci yılında olan sümbüller tek tük açtılar.

sumeyra47
23-03-2015, 14:48
Turuncu açtı benim minik atlasım çabuk büyünsün de bol bol açsın. :D :D

turunckokusu
23-03-2015, 15:04
begonya harika :)

sumeyra47
23-03-2015, 15:05
Çok güzel çiçeklendik bizz :))

sumeyra47
23-03-2015, 15:08
begonya harika :)

Teşekkür ederim daha güzelleri sizin olsun.

sumeyra47
23-03-2015, 15:11
Bu güzelliğe bayıldım doğrusu. ;)

542367

Söğüt begonyası da çiçeklenmeye başladı. ;)

542368

sumeyra47
29-03-2015, 15:26
Bu aralar balkonuma sarı hakim..

samur
17-05-2015, 13:09
Nerelerdesin senın balkona bahar gelmedi mi? Gelmiştir gelmiştir paylaşımlarını bekliyoruz, orkideler ne alemde?? :))