View Full Version : sumeyra47 / balkon, ev
sumeyra47
23-05-2015, 16:11
Bu aralar sayfamı çok boşlamış ama şimdi telafi etme zamanı..
Tohum takas etkinliğinden edindiğim çiçek tohumları tek tük açmaya başladı.
Sevgili SDurul'dan gelen cosmos çiçeği açmaya başladı..
554751
554752
Bu mor çiçeğide cosmos diye etiklemişim doğru mu değil mi tam emin değilim. Yine Sevgili SDurul hanımdan gelmişti.
554753
554754
sumeyra47
23-05-2015, 16:15
Petunya açmaya doymuyor bana fide olarak yaptığım alışverişten hediye edildi. Minicik fidenin ne renk açacağı süpriz oldu koyu kırmızı açtı birde sarısı olsaydı ne güzel olurdu. :D
554756
554755
sumeyra47
23-05-2015, 16:22
Minyatür gülüm coştu bol bol tomurcuk yaptı ama bitlerin istilasına uğradı zavallım. Ev yapımı ilaç yaptım yaprak bitleri şimdilik yok oldu ama gülümün goncaları biraz hasar gördü. Şimdi ilaçlamayı tekrar ediyorum tekrar oluşmasın diye keşke baharın başında tedbir amaçlı ilaçlasaydım. :( :(
554757
554758
Gelin teli çiçeklendi minik minik kelebekler konmuş sanki. ;) ;)
554759
sumeyra47
23-05-2015, 16:24
...
sumeyra47
23-05-2015, 16:40
Nerelerdesin senın balkona bahar gelmedi mi? Gelmiştir gelmiştir paylaşımlarını bekliyoruz, orkideler ne alemde?? :))
Samurcum geldi geldi sonunda geldi bahar ama ben pek fırsat bulamıyorum fotoğraf paylaşmaya.. Nette çok ağır çektiği için paylaşım yapmak bazen işkenceye dönüşüyor. :(:(
Orkidemin durumu iyi gibi bir ara onu koltuğun arkasında aç susuz unutmuşum yaklaşık üç, dört hafta öyle kimsesiz yerde kalmış. Hatırlayınca bir an panikledim kesin kökler çürümüş diye meğerse bizim orkide canlanmış taze kökler çıkarmış yaprak bile vermiş. Bazen unutmak lazım yoksa ben üstüne titredikçe nazlanıyormuş. Senin için bir kaç fotoğraf yükleyeceğim sen daha iyi anlarsın ona göre konuşuruz.
Bu arada beni unutmaman çok duygulandırdı beni. Yokluğumda merak edenim, eksikliğimi hisseden pek olmaz diye düşünüyordum meğerse yanılmışım çok teşekkür ederim arkadaşım.
Çiçek sapı geliyor sandım ama değilmiş.. :(
554766
Burada da kökleri yakından çektim canlanmış çok şükür. ;)
554767
Umarım çiçekli halinide görürüz (Aylin) orkidenin. ;) ;)
Emineyyüp
23-05-2015, 17:01
Çiçeklerinizin maşallah ı var .Çok güzeller.
Kuruyan kokleri kesip tarçin dok, resim saksinin ust mu yoksa saksiyi bosaltip mi cektin?
sumeyra47
23-05-2015, 18:39
Çiçeklerinizin maşallah ı var .Çok güzeller.
Çok teşekkür ederim daha güzelleri sizlerin olsun.
sumeyra47
23-05-2015, 18:41
Kuruyan kokleri kesip tarçin dok, resim saksinin ust mu yoksa saksiyi bosaltip mi cektin?
Bu fotoğrafları yaklaşık bir ay önce çekmiştim saksıyı boşaltıp kuru kökleri temizledim ama acemilik işte tarçın dökmeden saksıya geri koymuştum inşallah bir şey olmaz kökleri gelişmeye devam ediyor.
bay tömürcek
23-05-2015, 18:54
Sümeyra abla maşallah sabriyelerin ne kadar güzel olmuşlar öyle ;)
Kokleri yenılenıyorsa sorun olmaz, eski çiçek saplarını kestin mi, kesmediysen köküne 3 boğum kala kesebilirsin, eger yeni tomurcuk yoksa. Bogum kısımlarına dokundugunda eger kabartı varsa oradan da surgun verebilir, Benimkinde dipten yeni surgun verdı. Yani dipten de gelebilir.
Bu arada elbette yokluğunu hissediyoruz arkadaşım, uzun süre ugranmadıgında insan merak ediyor arkadaşlarını :))
sumeyra47
23-06-2015, 16:30
Sümeyra abla maşallah sabriyelerin ne kadar güzel olmuşlar öyle ;)
Teşekkür ederim baytömürcek.. Bir senede inanılmaz bir fark attı sabriyelerim bende çok memnunum bu durumlarından. ;) :D
sumeyra47
23-06-2015, 17:03
Çiçekleri açtı geçti ama ben paylaşmak istedim.
akçabardak
23-06-2015, 17:08
Allah nazarlardan saklasın sevgili sumeyra47 pek güzel çiçeklenmiş ellrinize emeklerinize sağlık.
sumeyra47
23-06-2015, 17:14
Alocasia x amazonica son hali budur. Bir kaç ay önce böyle (http://www.agaclar.net/forum/1365233-post242.htm) idi. Çok güzelleşti bol bol yapraklar çıkardı büyüdü güzelim. ;);)
sumeyra47
23-06-2015, 17:28
Allah nazarlardan saklasın sevgili sumeyra47 pek güzel çiçeklenmiş ellrinize emeklerinize sağlık.
Çok teşekkür ederim sevgili akçabardak. Sizden gelen petunya tohumları çok güzel açtı maşallah ilgili (http://www.agaclar.net/forum/1390040-post1083.htm) başlıkta paylaştım. Sayenizde çok güzel bir deneyim yaşadım tekrar teşekkür ederim sevgiler. :p;)
sumeyra47
23-06-2015, 17:54
Geçen sene ki ipek çiçeklerinden ilk açan sarı oldu. Tohumları biraz geç ektiğim için baya geçikti. 5 renkten ençok sevdiğim toz pembesi olandı. Umarım tohumların arasında vardır.
561224
Bu beyaz olanı yeni aldım.
561225
A101'den aldığım yıldız çiçeği açtı ama pek cılızmış çiçeği. :(
561226
Karyağdı çiçeğinin keyfi güzel. ;)
561227
sumeyra47
23-06-2015, 18:04
Azda olsa sardunyalarım..
561234
561235
Bu minyatür çiçekli ceylan sardunya hala çiçekli. Bakmayı böyle büyük göründüğüne minnacık çiçekleri var.
561236
sumeyra47
23-06-2015, 18:15
561239
Birazda genel kareler.
561240
Bolkonum 6,7 metre uzunluğunda. Dar ve uzun olduğu için yer sorunu çok oluyor. Diğer ucunda da bu kadar saksı var. Tam çekerken şarjım bitti orada da tohumdan büyüttüğüm çiçeklerim var. Üsteki fotoğrafta diğer kısım biraz gözüküyor. Keşke biraz daha geniş olsa bolkonum daha çok bitki alsa ne güzel olur. :(:(
561241
akçabardak
23-06-2015, 20:43
Çok teşekkür ederim sevgili akçabardak. Sizden gelen petunya tohumları çok güzel açtı maşallah ilgili (http://www.agaclar.net/forum/1390040-post1083.htm) başlıkta paylaştım. Sayenizde çok güzel bir deneyim yaşadım tekrar teşekkür ederim sevgiler. :p;)
Sevgili sumeyra çok güzel açmış gerçekten petünyelerin, maşallah çok mutlu oluyorum görünce, yalnız o tohumlardan kendime hiç ayırmamışım işin kötüsü ama saksısında bir tane çimlenmiş inşallah ondandır diye düşünmek istiyorum ama daha çiçeğini göstermedi, şimdi merak ediyorum sizdekiler de aynı şekilde tohum yapacak mı, inşallah bol bol tohumları olur dileğimle sevgiler.
Balkonun gayet duzenli 😛 ve tertipli. Ciceklerin de cok guzel acmislar, keyifler yerinde gozukuyor. Sefasini sur arkafasim mis kokulari icine cek, petunyalar ayrica guzel☺
sumeyra47
25-06-2015, 14:15
Çok teşekkür ederim Samur'cum mis kokularına doyamadım özellikle nikotin çiçeği muhteşem kokuyor. Dediğin kadar varmış bayıldım kokusuna akşamları mis gibi kokuyor.
sumeyra47
25-06-2015, 14:21
Sevgili sumeyra çok güzel açmış gerçekten petünyelerin, maşallah çok mutlu oluyorum görünce, yalnız o tohumlardan kendime hiç ayırmamışım işin kötüsü ama saksısında bir tane çimlenmiş inşallah ondandır diye düşünmek istiyorum ama daha çiçeğini göstermedi, şimdi merak ediyorum sizdekiler de aynı şekilde tohum yapacak mı, inşallah bol bol tohumları olur dileğimle sevgiler.
Sevgili Akçabardak putunyalardan tohum almayı çok istiyorum. Defalarca kontröl ettim şimdilik tohuma benzer bir şey görmedim. İlk defa tecrübe ettiğim için tohumların neye benzediğini bilmiyorum. İnşallah tohum oluşur, sizede göndeririz orası kolay.
Keske çiçekler yılın hergünü açık kalsa ve sürekli koksa.... Ama yaratılan herşey doğup büyüyüp ölüyor. Fırsatları değerlendir hemen kahveni al çık balkonabenim yerime de çek içine, bu sene ben nıkotinleri şaşırttığım için buyumedi belki temmuzda açar.
sumeyra47
28-08-2015, 00:40
İlk çiçeklerimden olan milliim 4 sene önce almıştım. Çok zor çiçek açıyor ama yinede sorunsuz büyüyor. İlk defa geçen kış açmıştı çiçeğini. Hatta açık turuncu açmıştı. Burada (http://www.agaclar.net/forum/1336654-post181.htm) bir kaç ay önceki açmış hali.Şimdi asıl renginde yani pembe açtı.
572877
572876
572878
sumeyra47
28-08-2015, 00:43
;) ;) ;)
sumeyra47
28-08-2015, 00:53
Öyle eskisi gibi çok çiçek açmıyor. Yine de tek tük çiçeklerini gösteriyor. Burada (http://www.agaclar.net/forum/1180774-post342.htm) da ilk açtığında heyecanımı paylaşmıştım iki sene önce. ;);)
sumeyra47
28-08-2015, 00:57
Tohumdan büyüttüğüm asterim. Keşke uç alımı yapsaydım şimdi daha dallı bol çiçekli olurdu. Aster çiçeği soğuklara dayanıklı diye biliyorum.Benim gibi kışın yer sıkıntısı olanlar için ideal bir bitki.
sumeyra47
28-08-2015, 01:11
Mor petunya neredeyse beyaza dönmüş.. ;)
572888
Aynı sefa çiçeklerini minik minik açmaya devam ediyor.
572889
Kadifeler mis gibi kokuyor. Seviyorum ben bu çiçeği.
572890
Yıldız tekrar tekrar çiçek açtı. İki tane yıldızım daha var onlar açmıyor bu güzel gibi.
572891
Bu da katlı mor petunya.
572892
celalim01
31-10-2015, 17:11
Katlı mor petunya çok güzel görünüyor.
sumeyra47
31-10-2015, 19:19
Katlı mor petunya çok güzel görünüyor.
Sevgili celalim01, sayfama hoş geldin..
Katmerli mor petunyayı bende çok sevdim belki tohum alırım çoğaltılırım diye düşünerek aldım ama maalesef yalın katlı patunyalar gibi tohum vermedi. Çiçek satan bir tezgahdan aldım acaba çiçekçilerden alınan patunyalar tohum tutmuyor mu yoksa katmerli patunyalar mı tohum vermez anlamadım.
Sumeyracik bir de katli mor petunya gibi koyu kirmizi~beyaz karisimi vardi bu yaz basinda ben de almistim ama bu vakte kadar yasatamadim malesef. Artik bahar da tekrar alacagiz petunya cesitlerinden, bir de kokusu hosuma gidiyorr petunyalarin.
sumeyra47
31-10-2015, 21:52
Sumeyracik bir de katli mor petunya gibi koyu kirmizi~beyaz karisimi vardi bu yaz basinda ben de almistim ama bu vakte kadar yasatamadim malesef. Artik bahar da tekrar alacagiz petunya cesitlerinden, bir de kokusu hosuma gidiyorr petunyalarin.
Sevgili Samur,
Sayfama hoş geldin. Ne iyi ettin her zaman sayfama beklerim.
Sevgili celalim01'in yazdığı mesajı sen yazmışsın sandım. Yanlışlık için özür dilerim :)
Petunyaların kokulu olduğunu bilmiyordum sayende öğrenmiş oldum. Bu yaz balkonumda 3 çeşit petunya vardı ve ben hepsini koklayarak test ettim ama maalesef kokusuzmuş petunyalarım. Kokulu olanlardan edinmek isterim tabii ki kırmızı ve beyaz alacalı katlı petunya çok güzeldir eminim.
Petunyalar tohumdan büyütmek çok kolay ve keyifli bu yüzden almak yerine tohumdan yetiştirmek daha zevkli. Şu kokulu olan petunyaların tohumu satılıyormudur?
Ben tohumdan yetistiremedim 2 yil once almistim ya be beceremedim ya d tohum kaynakli. Ben de her bahar aliyorum tum renklerinden guzel oluyor balkonda.
sumeyra47
31-10-2015, 22:10
Ben paket tohum alıp denedim çimlenmedi. Geçen sene ki tohum etkinliğinden gelen petunya tohumları çok güzel çimlendi. Belkide marketlerde satılan tohumlardan kaynaklanıyor olabilir. Kırmızı petunyadan da tohum aldım seneye kırmızı ile mor-beyaz renkleri ile balkonum renklenecek inşallah.
Petunyaları kışa dayanmadıkları için her yıl yenilerim. Bu yıl da kırmızı ve mor renkli olanlardan almıştım. Mor renk inanılmaz kokuyordu. İlk defa bir petunyanın koktuğuna şahit oldum. Mor renge özel bir durum mu. Yoksa türlere göre mi kokulu kokusuz olduğu değişiyor bilmiyorum.Bir daha petunya alırken koklayıp almayı düşünüyorum:). EMeğinize sağlık hepsi çok güzeller.
sumeyra47
31-10-2015, 23:11
Petunyaları kışa dayanmadıkları için her yıl yenilerim. Bu yıl da kırmızı ve mor renkli olanlardan almıştım. Mor renk inanılmaz kokuyordu. İlk defa bir petunyanın koktuğuna şahit oldum. Mor renge özel bir durum mu. Yoksa türlere göre mi kokulu kokusuz olduğu değişiyor bilmiyorum.Bir daha petunya alırken koklayıp almayı düşünüyorum:). EMeğinize sağlık hepsi çok güzeller.
Bundan sonra bende petunya fidelerini koklayıp alıcağım umarım kokulu olanlardan denk gelir. Kokulu mor petunyadan tohum alabildiniz mi?
Bundan sonra bende petunya fidelerini koklayıp alıcağım umarım kokulu olanlardan denk gelir. Kokulu mor petunyadan tohum alabildiniz mi?
Ne yazık ki büyük saksıdakiler öldüler . Küçük saksıdakiler hala çiçekli. Bir türlü tohum almayı beceremedim :(.Bir anda tohum yapıp, hemen dökülüyorlar galiba. Sadece kokladığınızda alınan bir koku da değil. Bahçeye indiğimde , bu kokuda ne dediğim, etraftan duyulabilecek kadar yoğun ve güzel. Güller bile bu şekilde kokmuyor. Belki saksıya dökülen tohumlar kendiliğinden çıkar diye umut ediyorum:). Mevsiminde olsaydı gidip daha çok alacaktım. Umarım gelecek yılda seraya böyle kokuluları gelir:).
sumeyra47
31-10-2015, 23:31
Umarım tohumlarından alabilirsiniz çünkü o kadar anlattınız ki şuan kokusunu almış kadar oldum. Tohum oluşmamıştır belki kuruyan çiçeklerin altında tohum keseleri mutlaka kendini gösterirdi. Ben kırmızı petunyanın tohumlarını tesadüfen görmüştüm balkonda beyaz zemine saçılmıştı.
583417
Sevgili Akçabardak petunya tohumu dağıtırken kabsül olarak paketleyip göndermişti. Buraya (http://www.agaclar.net/forum/1318793-post19.htm) bakınca belki sizde tohum alabilirsiniz.
Solmuş çiçeklere baktım yok. Gecenin bir yarısı bahçeye çıkıp petunyayı eve alıp fotoğrafladım:). İyi ki çıkmışım dökülen tohumlardan fideler neredeyse soğuktan donacaklarmış. Ne yazık ki öyle tohum keseleri göremedim:(. Bu mevsimde petunya fidesi yaşar mı bilmiyorum.
583418
583419
583420
sumeyra47
01-11-2015, 12:02
Dondurucu soğuklara dayanamaz petunya sayfasını inceledim bazı arkadaşlar kışı sağlam olarak geçirmişler. Sizde saksıya dokunmayın belki baharda saksıda dökülen tohumlardan tekrardan çıkabilir. Kokulu mor petunyanız umarım yazın balkonunuzu mis gibi kokusuyla donatır inşallah.
Aynen Aleydiye katiliyorum tum balkonu saran bir koku, ben de çeşitli renkler olunca hangisinden geliyor diye bakmadim hepsi kokar diye dusunmustum, demekki mor olan kokulu, hic tohumla ugrsmaya gerek yok tanesini 1 tl den satiyorlar yetismis fideleri baharda. Bir de meksika petunyasi var mor renkli o da cok guzel ama burada satista yok.
sumeyra47
01-11-2015, 13:30
Aynen Aleydiye katiliyorum tum balkonu saran bir koku, ben de çeşitli renkler olunca hangisinden geliyor diye bakmadim hepsi kokar diye dusunmustum, demekki mor olan kokulu, hic tohumla ugrsmaya gerek yok tanesini 1 tl den satiyorlar yetismis fideleri baharda. Bir de meksika petunyasi var mor renkli o da cok guzel ama burada satista yok.
Mis kokulu olanlardan bana da denk gelse ne güzel olur. Bizim semt pazarına geçen sene gelmişti bu sene de bir kaç fide alırız özellikle mor olanından.
celalim01
03-11-2015, 14:58
Bende Petunya tohumu alamadım. Biraz takip etmek sanırım zor oldu. Bir türlü tohumları yakalayamadık. En kolayı petunya saksıda ise alt tarafında bolca yumuşak toprak olan alana oymak gerek ,**** saksının altına kocaman bir naylon sermek (beyaz olursa ) tohumlar döküldüğünde belki yakalarız.
Ben eve aldım petunyayı. Soğuktan dökülen tohumlardan yetişen fidecikler donmuşlar. Anaçın durumu iyi, hala çiçekli:).
sumeyra47
10-01-2016, 22:45
Tek tük olsa da açıyorlar. Bu fotoğrafları iki hafta önce çekmiştim hala açmaya devam ediyorlar. Bir hafta önce havalar -11 dereceyi görünce neredeyse bütün balkonu eve taşıdık neyse ki çiçeklerim iyi durumdalar.
sumeyra47
10-01-2016, 22:58
Kışın balkonlar pek renksiz tek tük açan çiçekler dışında pek açan yok bahar gelse de çiçekler de bizde renklensek.
sumeyra47
10-01-2016, 23:04
Kışın bile çiçeklerini hiç eksik etmez yazın saksını kırmızı kardinal sarmaşığı ile paylaşıyordu. Kardinal sarmaşığı soğuk havalar gelince kurudu. Kocaman saksı ona kaldı ohh değme keyfime. ;):D
sumeyra47
10-01-2016, 23:07
;);)
sumeyra47
10-01-2016, 23:10
Normalde yazın tıkış tıkış ayağını basacak yer kalmıyordu bazen, hazır yer açılmışken fotoğrafını çekeyim dedim.
sumeyra47
10-01-2016, 23:21
10 gün içeride olmalarına rağmen çiçeklerimin yetersiz ışık nedeniyle formlarının bozulması yüzünden tekrar balkona taşıdık. Şimdi balkonumun kış hali böyle. Aslında yazın adım atacak yer kalmıyor.
YeniGine
10-01-2016, 23:57
Sevgili sümeyra balkonunun kış halinin de hatrı sayılır; maşallah diyeyim, çok güzel görünüyorlar. Emeklerine sağlık.
sumeyra47
11-01-2016, 10:31
Sevgili sümeyra balkonunun kış halinin de hatrı sayılır; maşallah diyeyim, çok güzel görünüyorlar. Emeklerine sağlık.
Çok teşekkür ederim beğenilerin için sevgili YeniGine, baharı dört gözle bekliyorum inşallah daha güzelleşecek.
sevgihoca
11-01-2016, 12:14
Sevgili Sümeyra sayfanızı zevkle gezdim.Çiçekleriniz bir harika.Çeşit çok fazla,balkonunuz çok güzel.Orası yazın harika olacaktır.Eminim çiçekten oturmaya yer kalmayacaktır.Sevgiler.
Mücevher Çalısı
11-01-2016, 12:40
Kışın bile çiçeklerini hiç eksik etmez yazın saksını kırmızı kardinal sarmaşığı ile paylaşıyordu. Kardinal sarmaşığı soğuk havalar gelince kurudu. Kocaman saksı ona kaldı ohh değme keyfime. ;):D
Nakkaş Sarmaşığı Çiçekleri çok şeker ve bir o kadar da kibarlar yapraklarıyla. Benim Nakkaşlarım da bu şekilde davranıyordu eskiden. Kışın öyle bir coşarlardı ki bahar gelince diğer bitkilerimi dikmek için köklemek çok üzerdi beni:(
Tüm çiçekleriniz çok güzel görünüyor, sardunyalarınız harika, balkonunuz bakımlı, daha ne olsun;) 1-2 ay daha dinlenelim, sonra gelsin yorgunluk, adını da bahar yorgunluğu koyalım:p
Sevgilerimle...
sumeyra47
11-01-2016, 20:58
Sevgili Sümeyra sayfanızı zevkle gezdim.Çiçekleriniz bir harika.Çeşit çok fazla,balkonunuz çok güzel.Orası yazın harika olacaktır.Eminim çiçekten oturmaya yer kalmayacaktır.Sevgiler.
Çok teşekkür ederim beğenilerin için Sevgihoca, çeşit olarak hep bilindik çiçekler çoğunlukla kaktüs ve sukulent ağırlıklı devam ediyorum.
Zaten normalde biz balkonda oturmuyoruz baharda tohumlarda ekilince bize yer kalmıyor.
sumeyra47
11-01-2016, 21:04
Nakkaş Sarmaşığı Çiçekleri çok şeker ve bir o kadar da kibarlar yapraklarıyla. Benim Nakkaşlarım da bu şekilde davranıyordu eskiden. Kışın öyle bir coşarlardı ki bahar gelince diğer bitkilerimi dikmek için köklemek çok üzerdi beni:(
Tüm çiçekleriniz çok güzel görünüyor, sardunyalarınız harika, balkonunuz bakımlı, daha ne olsun;) 1-2 ay daha dinlenelim, sonra gelsin yorgunluk, adını da bahar yorgunluğu koyalım:p
Sevgilerimle...
Sevgili Mücevher Çalısı;
Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim.
Nakkaş sarmaşığını yeni keşfettim tohumdan yetiştirdim ama tohum alamadım henüz gerçekten kışın güzelliği ile içimi açıyor.
Bahar gelsin ben onun tatlı yorgunluğuna razıyım. Hepimiz heyecanla gelsin istiyoruzdur. Çok planlarım var sabırsızlıkla bekliyorum. ;):D
Sumeyra47 güzeller güzeli alocasia ya ve sarı gibi olan yılbaşı çiçeğine bayıldım, şuan durumları nasıl merak ediyorum.
Sadece kokladığınızda alınan bir koku da değil. Bahçeye indiğimde , bu kokuda ne dediğim, etraftan duyulabilecek kadar yoğun ve güzel. O koku beni çocukluğuma götürüyor.. O zamanlar adını bilmediğim bu çiçeği nerede görsem hemen koklardım.. İnce kadifemsi yaprağı burnuma kapaklanırdı :o mevsimliklerden bi petunyaya karşı koyamam.
Sümeyra balkonun çok hoş.. Bende aynı sen gibi baharı bekliyorum. kışın kapandık kaldık evlere :( söyledigin gibi, havalar güzel gidince sardunyalar bu zamana kadar çiçekliydi.. Cok mutlu oldum valla.
sumeyra47
14-01-2016, 00:19
Sumeyra47 güzeller güzeli alocasia ya ve sarı gibi olan yılbaşı çiçeğine bayıldım, şuan durumları nasıl merak ediyorum.
Hoş geldin sevgili lusoari,
Beğeni yağmurun için teşekkür ederim.. ;):rolleyes: Alocasia x amazonica pek keyifsiz tamamen yapraksız kaldı kök kontrolü yaptım neyse ki kökler iyi durumda, toprağını havalandırdım umarım toparlanır. Sarı yılbaşı çiçeği iyi tomurcuklanmış açmak üzere açınca fotoğraflarım sizin için sevgiler.
sumeyra47
14-01-2016, 00:26
O koku beni çocukluğuma götürüyor.. O zamanlar adını bilmediğim bu çiçeği nerede görsem hemen koklardım.. İnce kadifemsi yaprağı burnuma kapaklanırdı :o mevsimliklerden bi petunyaya karşı koyamam.
Sümeyra balkonun çok hoş.. Bende aynı sen gibi baharı bekliyorum. kışın kapandık kaldık evlere :( söyledigin gibi, havalar güzel gidince sardunyalar bu zamana kadar çiçekliydi.. Cok mutlu oldum valla.
Petunyalara bende bayılırım baharda semt pazarında satılıyor bende kokulu mor olanın peşindeyim. inşallah almak kısmet olur.
Bende ki sardunyalar hala çiçekli kışı bile boş geçirmediler. Haftaya yine kar geliyormuş balkonda ki saksılar tekrar içeri taşınacak. Tamamen içeride olsun istemiyorum çünkü içeride çok çelimsiz büyüyorlar. :(:(
Bahar gelsin artık kışı hiç sevmiyorum. :(:(
sumeyra47
10-05-2016, 09:24
Sardunyalar keyifli açmaya devam ediyor. İki renk sakız sardunyam var biri açık pembe diğeri nar çiçeği renginde.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160510/263a4aa3e4137ab39a631aca2b2c0954.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160510/108b2fc2988281900ba173397ab3e2d5.jpg
Beyaz sardunyam anlamadığım bir sebebten dolayı kurudu maalesef. Sakız sardunyamla aynı renk olan sardunyam kaldı. [emoji20]
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160510/da1e7eb3098f2710a1148001e68d354b.jpg
Kırmızı açan sardunyam nedense çiçek açma konusunda pek cimri.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160510/7da4b54a91e257ebff7812f15e3c129c.jpg
Minyatür ceylan sardunyam açmaya devam ediyor.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160510/191311b9473365b459dfb2fcb26d22b3.jpg
İlginç olan üç tane sardunyanın renklerin bir birine çok benzemesi acil sardunya takviyesi yapmam gerek.
sumeyra47
10-05-2016, 09:30
Beyaz orkidem (Aylin orkidem) bir senenin ardından açmaya karar verdi. Tomurcuklarının büyük kısmını döktü sadece üç tanecik çiçek açtı.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160510/9289cc1ede34013a50e3d9f46137f613.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160510/81deb394aeabebdfa21b68fc5dd3901d.jpg
Bu da diğer orkidem.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160510/da431f7da06656223d38bf591b7c7aef.jpg
sumeyra47
10-05-2016, 09:35
Tohumdan yetiştiğim ganzanyalar açmaya devam ediyor.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160510/9d7e49731cb0ba3d4e95161cb0ff1c02.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160510/4adc2e51737a36e40a0b348c2fcb6b4e.jpg
Tohumdan büyüttüğüm kokulu karanfilim beyaz açtı. Çiçekleri çok zarif ve misler gibi kokuyor.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160510/ca4ed6b92a3d98a60f6657865701b33c.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160510/2695d7f489400a9947a31901c8e8a0bb.jpg
sumeyra47
10-05-2016, 09:40
Aeschynanthus Ruj çiçeğim tek tük açıyor. Çok ilginç çiçekleri varmış hakikatten.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160510/3addb111abc6c39964a3d796e486362c.jpg
sumeyra47
10-05-2016, 09:54
Geçen hafta bana çay içmeye çok sevdiğim ablam Loveforlife ile sevgili Berçin ablam gelmişti. Oturduk sohbet ettik çay içtik konumuz tabii ki çiçekler, kaktüsler ve sukulentler. Çok güzel vakit geçirdik keşke sık sık yapsak böyle buluşmaları. Bir de bir fotoğraf çekinseydik hatıra kalırdı, bari beraber selfie çekseydik. Bir daha ki sefere inşallah.
Bana gelirken bu güzel Bodrum Papatyasını hediye getirmişler. Ziyaretiniz beni çok mutlu etti. Çok teşekkür ederim, tekrar tekrar beklerim.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160510/a3cc12d5f039a8614dd58d0f433e31ea.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160510/ab7aa0fb4e507f9ebcc042b3c44e6995.jpg
sumeyra47
21-05-2016, 22:53
Bu aralar Japon gülüne kafayı takmıştım o kadar isteme rağmen bir türlü bulamıyordum. Bunu daha önce sevgili Loveforlife ablaya söylemiştim sağ olsun unutmamış bana bu güzel yavruağzı renginde ki japon gülünü almış. Ne kadar teşekkür etsem azdır sevgili Loveforlife, Allah tuttuğunu altın etsin inşallah.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160521/e415da43ea4559c9fd8dfbac708b5647.jpg
Bugün şans eseri semt pazarında bir çiçekçide satıldığını görünce dayanamadım birde sarı renklisini aldım. Şimdi iki taneler bakalım eğer katlı olanlarını bulsam yine alırım. Tabii öncelikle ikisini de sağlıklı büyütebilirsem devamı gelecek inşallah.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160521/a4786663f6679f5539da3809e48294cb.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160521/b3da941d5147d4b43705032f791dda0f.jpg
YeniGine
21-05-2016, 23:55
Sevgili Sümeyra, yine balkonundan genel görüntü isteriz. Maşallah papatyanın ve hibuscusların rengine bayıldım. Güle güle büyütesin inşallah...
MustafaTepe
22-05-2016, 08:36
Sümeyra Hanım
Balkonunuz ve çiçekleriniz harika bunları hiç topraksız ortamda yetiştirmeyi düşünmediniz mi? Ben de balkonumda sebze vs yetiştirirdim. Bu sitede topraksız fikrini edindim bir sistem kurdum sonuçlar şimdilik iyi gibi gözüküyor.
sumeyra47
23-05-2016, 09:08
Sevgili Sümeyra, yine balkonundan genel görüntü isteriz. Maşallah papatyanın ve hibuscusların rengine bayıldım. Güle güle büyütesin inşallah...
Güzel sözlerin ve beğenilerin için çok teşekkür ederim. ;)
Yağmurdan dolayı balkon biraz karışık. Çiçekler yağmur suyu alabilsin diye saksıları kıyıya dizdim. Yağmur bir kaç gün daha yağmaya devam edecekmiş, bitince genel görüntüsünün fotoğrafını çekerim. ;)
sumeyra47
23-05-2016, 09:12
Sümeyra Hanım
Balkonunuz ve çiçekleriniz harika bunları hiç topraksız ortamda yetiştirmeyi düşünmediniz mi? Ben de balkonumda sebze vs yetiştirirdim. Bu sitede topraksız fikrini edindim bir sistem kurdum sonuçlar şimdilik iyi gibi gözüküyor.
Teşekkür ederim, bitkilerimi topraksız ortamda yetiştirmeyi hiç düşünmedim doğrusu gerek duymadım ama denemek lazım. Size başarılar dilerim.
sumeyra47
05-09-2016, 16:53
Balkon sayfamda paylaşacağım pek çiçeğim kalmadı. Petunya ile karanfillerim kurudu maalesef. :( Gamzanyalarımın da unlu bitle başı dertte. Sardunyalarımda pek keyifsiz.
Tek tesellim Japon güllerim onlarla avunuyorum.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160905/a19fae055dab33bec69739cd2f42106d.jpg
Aslında yalın kat olan çiçekleri katmerli gibi çiçek açmış. Çiçek içinden çiçek çıkmış sanki.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160905/31617725b505851979bce814c92632e9.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160905/40f477630f03bcb44ccba1fd0d7c35ac.jpg
Buda benim sarı kızım.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160905/a18dea279bdfc688d5835b7f4ed0d0a1.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160905/785a852032583eb448e203edb4032540.jpg
sevgihoca
05-09-2016, 22:40
Maşallah Sümeyra,Japon gülleri ve ipek çiçekleri çok güzel açmışlar.Benim ipek çiçeklerinin yaprakları seyrek,acaba fazla mı suluyorum.Bir gün durup suluyorum.Sevgiler.
sumeyra47
05-09-2016, 23:02
Maşallah Sümeyra,Japon gülleri ve ipek çiçekleri çok güzel açmışlar.Benim ipek çiçeklerinin yaprakları seyrek,acaba fazla mı suluyorum.Bir gün durup suluyorum.Sevgiler.
Beğenilerin ve ziyaretin için çok teşekkür ederim. Yaz sıcaklarında birgün ara ile sulamak çok normal. Eğer toprak su tutma özelliğine sahipse üç ya da dört günde sulansa da olur. Benimde diğer saksıda ki ipek çiçeğim pek keyifsiz. :(
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.