View Full Version : aheste / Bahçe
Herkese merhabalar, uzun zamandır sayfa açmak istiyordum bir türlü fırsat
olmadı, kısmet bu güne imiş. Bahçemiz çok küçük ve neredeyse tamamı betonla kaplı, çiçeklerimin pek çoğu saksılarda dikili. Aslında balkonumu daha çok seviyorum (keşke sadece balkon yazsaydım). Forumda birçok güzel bahçeler var, onların yanında bizim bahçeye pek bahçe denemez ama napalım bizimkide böyle:o. Bizim buraların bahçeleri genelde böyle, bazılarının küçük, bazılarının büyük, hiç bahçesi olmayan komşularım, arkadaşlarım bile var. Benim öyle sıra dışı çiçeklerim yok ama beni mutlu etmeye yetiyorlar. ( Çok heyecanlıyım bu arada) Bakalım beğenecekmisiniz;)
Madem sayfam bahçe sayfası olmuş, bende kurallara uyup kendimce bir kaç soruyu cevaplamaya çalışayım:o
Bahçenin bulunduğu şehir : Bergama, Kozak
Bahçenin büyüklüğü : Sanırım 25-30 mk kadar.
Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları :Kışın çok az güneş görüyor, yazın bol güneşli.
Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri :Sanırım 9a burası İzmir e göre daha soğuk.
Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) :Konut
Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? : Belki 100 yıllık belki daha uzun zamandır bahçe.
Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? : 13 yıldır (daha önce rahmetli kayınvalidem ilgileniyordu).
Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? :
Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz :
Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel)
Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir?
Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? :
Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) : İki erik ağacı, bir mandalin, bir portakal, üzüm çardağı, üç kök gül ve soğanlı bitkiler, birde büyük ortancam (onu untmuştum)
Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? : Hepsini seviyorum.
Varsa çok özel bir bitkinizin adı? : yok.
Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? : Kendimce çoğaltmaya(komşulara, akrabalara dağıtıyorum) çalışıyorum.
Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? : Şebeke suyu.
Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? :
Toprak özellikleri : Humuslu toprak.
Kompost yapıyor musunuz? : Hayır.
Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? :
Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz? : Kırmızı örümcek ilacı.
Bahçeniz organik mi? : Sayılır.
Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? :Büyük baş hayvan gübresi, bazı çiçeklerime suni gübrede veriyorum.
Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? :Yok.
Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz? :
Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu? :Bahçemizin etrafı yerleşim alanı, evet.
İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? :
Tetanoz aşısı oldunuz mu? : Evet
Bembeyaz bir güzellikle başlayalım:)
429035
429036
429037
Sevgili aheste, sayfanız hayırlı olsun. Önemli olan o güzel coşkulu bitkileriniz ve bakımları hakkındaki yaptıklarınız.
Maviş sayfasında da görmüştüm, mavişle rinize ve sardunyalarınıza bayılıyorum. Onlara kocaman MAŞALLAH. Allah nazarlardan korusun.
Sevgilerimle.
Sardunyalarım yeni yeni açmaya başladı, içerden geç kaldım bahar başında çıkarmaya sanırım oyüzden..
429039
429040
429041
429042
Çok teşekkürler Sevgi hanımcım, inşAllah hayırlı olur :)
Sevgiler...
Ceylanlarım, bu sene en coşkulu zamanlarını kaçırdım.( fotoğraf makinem bozulduğu için)
429043
429044
429045
Sevgi Durul
23-07-2013, 23:27
Sevgili aheste, maviş başlığına eklediğiniz annenize diktiğiniz maviş gözümün önünden gitmiyor. Güzel bir sayfa olacağı şimdiden belli. Devamını diliyorum. Hayırlı olsun. Sevgiler...
Bu güzelleride bu sene aldım, bodur türlerden...
429059
429060
429061
429062
429063
Çok teşekkür ederim sevgili SDurul, umarım güzel olur:)
Sevgiler...
Sayfanız hayırlı olsun. Hepsi çok güzeller ellerinize sağlık. Maviş tek başına bile bu sayfayı götürür maşallah. ;)
Çok teşekkürler sayın h_doğan :)
Mine çiçeklerini çok sevdim, bu sene güzel oldular. Geçen sene yaşatamamıştım. Bir saksıda üç renk var...
429080
429077
429078
429079
Sayfanız hayırlı olsun Aheste Hanım. Çiçekleriniz çok güzel ve sağlıklı görünüyor. Minelerinize bayıldım. Maşallah hepsine. Emeğinize sağlık.
eceyıldız
24-07-2013, 10:45
sayfanız hayırlı olsun açıkçası bende sardunyalarınıza bayıldım maşallah gerçekten çok güzeller hele kıpkırmızı ceylana vuruldum...
ellerinize emeğinize sağlık bol çiçekli günler dilerim....
Sayfanız hayırlı uğurlu olsun.. Annenizin köpük köpük mavişleri benimde gözümün önünden gitmiyor ;)
Güzel günlerde büyütün çiçeklerinizi :) Özelliklede beyaz mavişinizi :p
Sayfanız hayırlı ve bol çiçekli olsun Sn.aheste,
Saygılar.
esemeral
24-07-2013, 11:41
Aheste hanım sayfanız hayırlı olsun. Daha ilk sayfada görünen o ki gözümüz gönlümüz şenlenecek. Bol çiçekli günler dilerim.
loveforlife
24-07-2013, 12:09
Herkese merhabalar, uzun zamandır sayfa açmak istiyordum bir türlü fırsat olmadı, kısmet bu güne imiş. Sayfa isminin balkon, bahçe olmasının sebebi ise, bahçemin çok küçük olması ve neredeyse tamamının betonla kaplı olması. Bahçedeki çiçeklerimin pek çoğu saksılarda dikili. Benim öyle sıra dışı çiçeklerim yok ama beni mutlu etmeye yetiyorlar. ( Çok heyecanlıyım bu arada) Bakalım beğenecekmisiniz;)
Sevgili Aheste,
Benim gibi maviş aşığı olup da hayalindeki mavişe bir türlü kavuşamamış birinin daha ilk mesajınla kalbinden vurulmasına neden olduğun (hoş maviş sayfasında mesajınla daha önceden yemiştim bu vurgunu ama:dilli:) bir sayfa açıyorsun, sonra da benim çiçeklerim sıradan diyorsun! Böyle sıradan çiçeklere can kurban... Beğenmez miyiz hiç!
Sayfan hayırlı ve rengarenk olsun... Büyük bir merakla bekleyeceğim paylaşımlarını...
[QUOTE=aheste;1183225]Herkese merhabalar, uzun zamandır sayfa açmak istiyordum bir türlü fırsat olmadı, kısmet bu güne imiş. Sayfa isminin balkon, bahçe olmasının sebebi ise, bahçemin çok küçük olması ve neredeyse tamamının betonla kaplı olması. Bahçedeki çiçeklerimin pek çoğu saksılarda dikili. Benim öyle sıra dışı çiçeklerim yok ama beni mutlu etmeye yetiyorlar. ( Çok heyecanlıyım bu arada) Bakalım beğenecekmisiniz;)
Sevgili Aheste, sayfan hayırlı olsun, bütün çiçeklerin çok güzel ama özellikle maviş... (Allah nazardan korusun) bu sitede görüp hayran kaldığım bir çiçek en yakın zamanda bende maviş sahibi olurum ***. Emeklerine sağlık bol çiçekli günler
eceyıldız
24-07-2013, 12:31
arkadaşlar maviş maviş diye diye beni de bir maviş aşkı sarmaya başladı bende istiyorum artık... özellikle sevgili aheste senin mavişleri görünce al işte bir aşk daha başlıyor...
dağçiçeği
24-07-2013, 12:40
Sayın Aheste, sayfanız hayırlı olsun. Şimdiden harika resimlerle gönüllerimize taht kurmayı başardınız . Çiçekleriniz harika. Hepsine maşallah.
Güzel günlerde bol çiçeklerini görün inşallah.
hoşgeldiniz, mine çiçekleriyle ben de çok anlaşamıyor gibiyim, bakımı için nasıl bir yöntem uyguladınız yazarsanız sevinirim..
Hepinize çok çok teşekkür ederim, güzel sözleriniz ve temennileriniz için:)
Ama ben balkon bölümüne açmıştım sayfamı, çok şaşırdım görünce, eklediğim bütün fotoğraflar balkonumdandı...:)
hoşgeldiniz, mine çiçekleriyle ben de çok anlaşamıyor gibiyim, bakımı için nasıl bir yöntem uyguladınız yazarsanız sevinirim..
Sayın hüzün, sizde hoşgeldiniz, mine çiçeklerini bu sene bir komşumdan alıp diktim, geçen sene fide olarak almıştım, çok ilaçmı veriyorlar napıyorlarsa hemen diktikten onbeş yirmi günde kurumuştu.Bol gübreli toprağa diktim, suyu çok seviyor güneşide...
Sardunyalardan birazdaha devam edelimmi, ben sardunyaları çok seviyorum, yazın en güzel çiçekleri bence cıvıl cıvıl:)
429245
429246
Bu kırmızı beyazlı güzel, geçen sene sn Hakkı Şen beyden gelmişti, tekrar teşekkürler :)
429247
429248
Bu da kar beyazım, bayılıyorum ona :)
429250
Pembişim :)
429264
429265
Tomrcuklarını açmaya çlışan gül sardunyam..
429266
Bu çiçeğimi de bu sene aldım, ismini bilmiyorum, çiçekçide bilmiyordu ismini :dilli:
429267
429268
429269
Selehattin 67
24-07-2013, 17:59
ceylanlar ve sardunyalar çok güzel
Hoşgeldiniz ,sevgili aheste..Bahçe sahifeniz hayırlı olsun...Çiçeklerinizin hepsi de harikaymış..Resimleriniz de çok canlılar...Bahçe sahifesi açmakta geç bile kalmışsınız , bu güzellikler ile.........
Selam ve sevgiler..:)
Sevgili Aheste,
Benim gibi maviş aşığı olup da hayalindeki mavişe bir türlü kavuşamamış birinin daha ilk mesajınla kalbinden vurulmasına neden olduğun (hoş maviş sayfasında mesajınla daha önceden yemiştim bu vurgunu ama:dilli:) bir sayfa açıyorsun, sonra da benim çiçeklerim sıradan diyorsun! Böyle sıradan çiçeklere can kurban... Beğenmez miyiz hiç!
Sayfan hayırlı ve rengarenk olsun... Büyük bir merakla bekleyeceğim paylaşımlarını...
Kalbinden vurulmana dayanamam loveforlife'cım ;)
Hoşgeldiniz ,sevgili aheste..Bahçe sahifeniz hayırlı olsun...Çiçeklerinizin hepsi de harikaymış..Resimleriniz de çok canlılar...Bahçe sahifesi açmakta geç bile kalmışsınız , bu güzellikler ile.........
Selam ve sevgiler..:)
Hoşbulduk, çok teşekkür ederim sevgili Berrin hanım, sizde hoşgeldiniz :)
Sevgiler ve selâmlar...
Bu minem bodur birtür sanırım fazla dal uzatmıyor, bunu fide olarak almıştım, şimdilik iyi gidiyor gibi...
429279
Lobelyam geçen seneki dökülen tohumlardan kendi kendine çimlendi...
429281
sayfanız hayırlı olsun.mavişiniz çokk güzel sardunyalarınız mükkemel.çok canlı çok güzel bir balkon yaratmışşınız ellerinize yüreğinize saglık.bende artık sardunya ve maviş sahibi olmak istiyorum :)))
Bunlarda Çeşme papatyalarım, bu sene aldım pek gelişmediler nedense, normal papatya gibi olanı bulamadım, papatyaları çok severim çocukluğumdan beri :)
429314
429315
429316
429317
loveforlife
24-07-2013, 23:05
Bu çiçeğimi de bu sene aldım, ismini bilmiyorum, çiçekçide bilmiyordu ismini :dilli:
429267
429268
429269
Çiçeğin lysimachia procumbens(Altın Küre Lysimachia) Ahesteciğim... Kıştan korkmayan, çok yıllık bir bitki. Suyu da çok sever. Toprağı her zaman nemli olsun ister. Ama vıcık vıcık değil! Bir de bahar aylarında gübreleme yaparsan keyfine diyecek olmaz. Bende aynı aileden bir benzeri var: Lysimachia nummulariai (https://www.google.com.tr/search?q=lysimachia+nummularia&rlz=1C1TEUA_enTR483TR483&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=SEDwUeSRIceRtAbRl4CQAw&sqi=2&ved=0CCwQsAQ&biw=1241&bih=606#imgdii=_).Kışın üzerimize kar bile yağdı, vız geldi bize...
Güle güle büyüt güzellerini...
Maşallah, balkondan bir günde bahçeye transfer olmuşsunuz :))
Hayırlı olsun tekrar.
Mavişlerininz gerçekten göz alıcı, bakımları hakkında da bilgi verebilir misiniz rica etsem? toprak, gübre, sulama, güneş alma durumu vs, kış bakımı ?
selamlar, saygılar
YeniGine
25-07-2013, 01:18
Sevgili Aheste; merhaba hoşgelmişsiniz, sayfanız hayrlı olsun. Sardunyalarınız, mavişleriniz, mineleriniz...... Güzelleri saymaya kalkar isem hepsini saymak zorunda kalacağım. Yani hepsi harika!.. Hepsine maşallah!.. Özellikle gül sardunyanız avatar olmayı gerçekten hak etmiş... Lobelyalarınıza da bayıldım.
Emeklerinize sağlık...
Çiçeğin lysimachia procumbens(Altın Küre Lysimachia) Ahesteciğim... Kıştan korkmayan, çok yıllık bir bitki. Suyu da çok sever. Toprağı her zaman nemli olsun ister. Ama vıcık vıcık değil! Bir de bahar aylarında gübreleme yaparsan keyfine diyecek olmaz. Bende aynı aileden bir benzeri var: Lysimachia nummulariai (https://www.google.com.tr/search?q=lysimachia+nummularia&rlz=1C1TEUA_enTR483TR483&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=SEDwUeSRIceRtAbRl4CQAw&sqi=2&ved=0CCwQsAQ&biw=1241&bih=606#imgdii=_).Kışın üzerimize kar bile yağdı, vız geldi bize...
Güle güle büyüt güzellerini...
Çok teşekkürler verdiğin bilgiler için :)
Maşallah, balkondan bir günde bahçeye transfer olmuşsunuz :))
Hayırlı olsun tekrar.
Mavişlerininz gerçekten göz alıcı, bakımları hakkında da bilgi verebilir misiniz rica etsem? toprak, gübre, sulama, güneş alma durumu vs, kış bakımı ?
selamlar, saygılar
Evet öyle olmuş malesef, sayın Malina öyle uygun gördü sanırım, hiç bahçeden bahsetmeseydim keşke :o. Arkadaşların o güzel, büyük, cicili bicili bahçelerin yanında benimkine bahçe denemez pek, ancak küçük bir teras kadar büyüklüğü....
Mavişlere gelince, toprağı bol gübreli,( iyice eskimiş büyük baş hayvan gübresi, morlardan birini sırf gübreye dikmiştim ) suni gübrede veriyorum ara sıra. Çok yakıcı güneşler başlayana kadar güneşli yerde duruyorlar, bol güneş alırlarsa çiçeği bol oluyor, dalları fazla uzamıyor, gölgede kalırsa, çok sarkıyor ama çiçeği az oluyor, tercih sizin :)
Çiçekleri açmaya başlayınca tamamen gölgeye alıyorum, benim tecrübelerim böyle, belki farklı yetiştiren arkadaşlarda vardır. Kıştan hiç korkmuyorlar, kışın çok yağmur altında kaldığında kök çürüklüğü yapıyor, saksımın birini bu yüzden kaybettim. Bir de suyu çok seviyorlar, büyüdükçe daha çok su istiyorlar, ben her gün suluyorum, kışın bile suluyorum (toprağı kurudukça) yağmur görmeyen yerde durdukları için, içerisini hiç sevmiyorlar.
Selâmlar, saygılar :)
Sevgili Aheste; merhaba hoşgelmişsiniz, sayfanız hayrlı olsun. Sardunyalarınız, mavişleriniz, mineleriniz...... Güzelleri saymaya kalkar isem hepsini saymak zorunda kalacağım. Yani hepsi harika!.. Hepsine maşallah!.. Özellikle gül sardunyanız avatar olmayı gerçekten hak etmiş... Lobelyalarınıza da bayıldım.
Emeklerinize sağlık...
Sevgili YeniGine hoşbulduk, sizde hoşgeldiniz çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için.:)
Sevgiler...
Yalın kat kalonşom, bütün yaz çiçeği eksik olmuyor üzerinden...
429446
429447
Birde vapur dumanı çıkmış saksısında :)
429448
Lâtin çiçeğim sevgili Mügem in hediyesi :) (onunlada Ağaçlar.net sayesinde tanıştık) gölgemi, güneşmi seviyor anlayamadım. Budayınca biraz düzeldi, bir de kırmızısından bulsam :)
429449
Hüsnüyusuflarımı geçen sene tohumdan yetiştirmiştim, en güzel zamanları geçti malesef:(
429450
Cefakar, vefakâr güzel, çiçeğim sedum sieboldi, kardan korkmaz, yağmurdan korkmaz, sıcaktan etkilenmez, en az 20 yıldan beri benimle :)...
429451
Sanırım çiçek hazırlığında .
429452
loveforlife
25-07-2013, 18:32
Cefakar, vefakâr güzel, çiçeğim sedum sieboldi, kardan korkmaz, yağmurdan korkmaz, sıcaktan etkilenmez, en az 20 yıldan beri benimle :)...
429451
Sanırım çiçek hazırlığında .
429452
Sen miydin çiçeklerim sıradan diyen Sevgili Aheste! bu kadar da sıradan olunmaz ki! Aklımı başımdan aldın arkadaşım!:o
Sen miydin çiçeklerim sıradan diyen Sevgili Aheste! bu kadar da sıradan olunmaz ki! Aklımı başımdan aldın arkadaşım!:o
Ama bunlar sıradışı değilki sevgili arkaşım :o :)
fikreteren
26-07-2013, 03:34
Aramıza hoş geldiniz. Güzel çiçekleriniz var. Ellerinize sağlık.
Oooo sevgili arkadaşım sayfa açmış,hayırlı uğurlu olsun.Bahçen çiçeklerin zaten güzel,daha çok güzelliklerle dolsun.
Latinlerin dilinden anlayana dek ben de gezdirdim durdum.Sanırım bol güneş bol su istiyorlar.6 küçük fidandan 6 değişik renk çıktı.Müsait bir zamanda sayfan eklerim.
Şimdilik hoşçakal..
Aramıza hoş geldiniz. Güzel çiçekleriniz var. Ellerinize sağlık.
Sayın Fikreteren, hoşbulduk sizde hoşgeldiniz, çok teşekkür ederim.:)
Oooo sevgili arkadaşım sayfa açmış,hayırlı uğurlu olsun.Bahçen çiçeklerin zaten güzel,daha çok güzelliklerle dolsun.
Latinlerin dilinden anlayana dek ben de gezdirdim durdum.Sanırım bol güneş bol su istiyorlar.6 küçük fidandan 6 değişik renk çıktı.Müsait bir zamanda sayfan eklerim.
Şimdilik hoşçakal..
Hoşgeldin sevgili arkadaşım, çok teşekkür ederim güzel sözlerin için. Uzun zamandır yoktun forumda, görüşemedikte bu aralar...
Sevgiler...
Hoş geldiniz. Hayırlı olsun sayfanız
Hoş geldiniz. Hayırlı olsun sayfanız
Hoşbulduk, sizde hoşgeldiniz, çok teşekküredrim :)
Bu minişim geçen sene dökülen tohumlardan kendi kendine çimlendi, ben de alıp bi saksıya diktim. Geçen sene bir kaç çeşidi vardı, (fotoları vardı ama oğlumun pc sinde kaldı) bu sene hiç almadım.
429701
güneşi çok seviyor ve çabuk büyüyor, ayrıca dalından da tutuyor..
güneşi çok seviyor ve çabuk büyüyor, ayrıca dalından da tutuyor..
Geçen sene ikisini komşumdan çelik alıp dikmiştim (komşum kışın içerde koruyabiliyo) bu sene yine vereyim dedi ama ben istemedim, ikisini de fide olarak almıştım. Hepsinin tohmularını almıştım ama ekmek kısmet olmadı...
Bir kaç kare de annemin merdivendeki çiçeklerinden paylaşmak istedim ;)
429777
Aslında küpeler sarkan türlerden değildi bu sene hiç budanmadığı için böyle oldu...
429778
429779
Sevgili aheste, annenizin eline sağlık maşallahı var çiçeklerinin. Sizde elinizi kimden aldığınız belli oluyor.
Küpe çiçeklerine nasıl bir bakım yapıyor anneniz öğrenmek isterim. Birde beyaz sineğe karşı birşey uyguluyor mu? Yoksa beyaz sinekler uğramıyorlar mı? :)
Sevgilerimle.
Sevgili aheste, annenizin eline sağlık maşallahı var çiçeklerinin. Sizde elinizi kimden aldığınız belli oluyor.
Küpe çiçeklerine nasıl bir bakım yapıyor anneniz öğrenmek isterim. Birde beyaz sineğe karşı birşey uyguluyor mu? Yoksa beyaz sinekler uğramıyorlar mı? :)
Sevgilerimle.
Annemin küpe çiçeklerinde ne beyaz sinek olur ne de kırmızı örümcek, akşam üzeri güneş görüyor sadece, bahçeleri sürekli hava alır, sanırım küpeler hava alan yerleri seviyor, toprakları bile değişmedi kaç senedir.
Sevgiler...
loveforlife
27-07-2013, 22:48
Annemin küpe çiçeklerinde ne beyaz sinek olur ne de kırmızı örümcek, akşam üzeri güneş görüyor sadece, bahçeleri sürekli hava alır, sanırım küpeler hava alan yerleri seviyor, toprakları bile değişmedi kaç senedir.
Sevgiler...
"Anasına bak kızını al, kenarına bak bezini al" diyen atalarımız boşuna dememiş Sevgili Ahesteciğim... Sen de, annen de bir harikasınız. Yeşil ellerinize sağlık...
sizde benim gibi sardunya aşığısınız galiba:) ellerinize sağlık çok güzel çiçekleriniz var maşallah..
sizde benim gibi sardunya aşığısınız galiba:) ellerinize sağlık çok güzel çiçekleriniz var maşallah..
Teşekkür ederim, evet sardunyaları çok seviyorum ilk diktiğim çiçek, kırmızı bir sardunya idi (8 yaşındaydım) her gün başına gider gelirdim, sonra büyüyümeye başlayıpta çiçek açtığını gördüğümde ne kadar mutlu olmuştum. :) İnsana ne çok mutluluk veriyor diktiği bir çiçeğin tutup dallanıp budaklanması diğmi...;)
Yeni yetmeler :D
430113
430114
430115
Cam güzelim, tomurcuklarını yaprakların altına gizlemiş :)
430123
430124
Ama bir türlü çiçeklerini tam açamıyor :(
430125
Cam güzeli katmerli sanırım. Sıcaklardan tam açamıyor. Benimde geçen sene vardı sıcaklarda tomurcuk yapıp açmadan döküyorlardı. Havalar serinlemeye başladıktan sonra açmaya başlamışlardı. Saksıyı içeri almadığım içinde kaybettim onları.:(
Okadar glayölden sadece bu renk açtı bu sene...
430128
430129
Ceylanım coştu yine :)
430130
Katlı beyazım bayılıyorum ona...
430134
loveforlife
28-07-2013, 12:37
Katlı beyazım bayılıyorum ona...
430134
Beğen tuşu yetmedi, yetkililerden bayıldım tuşu talep ediyorum...:o
Az önce eklediğim bütün fotoları bugün çektim, öyle rüzgar var ki biraz zorlandım, çiçeklerim mahvolacak yine...
Tohumdan yetiştirdiğim lisilerim, birazını fideledim, bunlar büyüyecekte çiçek açacaklarda bende görücem :D
430135
430136
430137
430138
Bahçemde üç kök gülüm var sadece, çok seviyorum ama bir türlü olmuyor benim bahçede, ama en çok bu gülümü seviyorum, yanından geçerken misler gibi kokuyor...:)
430198
430199
Ah sevgili Aheste abla bu bahçe sayfanı açtın açalı yüreğim kabar kabar kabarıyor.Benim de canım istiyor ama vakit bulamıyorum.İnşallah ben de açarım.
Birkaç gündür bizim köyde rüzgarlı.Özellikle yumrulu begonyalarım hemen çiçeğini döküveriyor.Kıyamıyorum.
Gönderdiğin maviş çeliği abla oldu da çiçek açtı.Birara eklerim.Çiçeklerine maşaallah gönderiyorum.Nazar değmesin.
Bir de unutmadan,çöl güllerimden sana da ayırdım.Uygun bir zamanda yollarım.Görüşürüz..
edelvays58
28-07-2013, 20:47
Aheste hanım , bitkilerinizi ilk defa gördüm. Hepsi çok güzeller. Özellikle beyaz mavişe bayıldım. Bende de var ama bu kadar canlı değil nedense. İlk baharı çok neşeli geçirdi ama sanırım sıcağı çok sevmedi. Bir de lalegüllerinizi ne zaman çimlendirdiniz? Ben bu yıl ilk defa Kamil beyden aldım ve harika açtılar. Komşularım bayıldılar. Bazıları tohum keseleri bile bıraktı. Gelecek yıl kendim çimlendirmek istiyorum. Biraz zormuş diye okumuştum.
Saygılarımla
Aheste hanım , bitkilerinizi ilk defa gördüm. Hepsi çok güzeller. Özellikle beyaz mavişe bayıldım. Bende de var ama bu kadar canlı değil nedense. İlk baharı çok neşeli geçirdi ama sanırım sıcağı çok sevmedi. Bir de lalegüllerinizi ne zaman çimlendirdiniz? Ben bu yıl ilk defa Kamil beyden aldım ve harika açtılar. Komşularım bayıldılar. Bazıları tohum keseleri bile bıraktı. Gelecek yıl kendim çimlendirmek istiyorum. Biraz zormuş diye okumuştum.
Saygılarımla
Hoşgeldiniz sevgili Edelvays87, mavişleri çok sıcaklar başlayınca gölgeye alıyorum. Lalegülleri tam olarak hatırlamıyorum ne zaman ektiğimi, mayıs sonu gibiydi sanırım, 15- 20 gün arasında çimlendiler, azıcık büyüyene kadar hep fısfısla suladım, daha sonra tabaktan verdim suyu, bir türlü büyümek bilmiyorlar, gezdire gezdire işim bitti. Pek zannetmiyorum artık bu saatten sonra çiçek açacaklarını...
Sevgiler...
Angels Sour
29-07-2013, 14:46
Sayfanız hayırlı olsun, çiçeklerin hepsi birbirinden güzel ve sağlıklı maaşallah!
Sayfanız hayırlı olsun, çiçeklerin hepsi birbirinden güzel ve sağlıklı maaşallah!
Hoşgeldiniz, çok teşekkür ederim.
Bir saksıda iki renk var aslında, (aynıymış gibi görünüyor) aldığımda öyleydi, bende ayırarak diktim:)
431102
431103
431104
İpek çiçeklerini sadece sabah yakalıyabiliyorum, daha sonra hemen kapanıyo.
Daha önceki senelerden dökülen tohumlardan her yerde çıkmıştı, bende birkaçını balkon saksılarına diktim. Pek renkleri kalmadı artık. Bundan belki on sene önce Bergama merkezde, yol aralarına dikimişlerdi, her renk vardı, e bende bayılmıştım tabi, onlardan tohum almalıydım, ama nasıl? :o gece çıkmıştık tohum toplamak için:p
431114
431115
431116
431117
Aheste ablacım annenizin küpelilerine bayıldım. Birdaha ki seneye saklayabiliyor mu acaba?
Bir de, yıldız çiçeklerinize uyguladığınız kırmızı örümcek ilacını tarif eder misiniz? Ben de uygulayayım.
Aheste ablacım annenizin küpelilerine bayıldım. Birdaha ki seneye saklayabiliyor mu acaba?
Bir de, yıldız çiçeklerinize uyguladığınız kırmızı örümcek ilacını tarif eder misiniz? Ben de uygulayayım.
Emine'cim, akşam tam mesajımı yazarken bi yere gitmemiz gerekiyodu seslendiler ve yarım kaldı. Annemin küpelilerini bahçelerinde depo gibi bir yer var kışın oraya kaldırıyoruz, ama iki saksısı gitmiş yinede.
İlaca gelince, benim kullandığım marka "Avirmec Ec" 15 günde bir, 1 litre, suya iki çay kaşığı kullanıyorum (ziraatçi öyle dedi) ben memnunum.
Kolay gelsin...
Eşimin bu gün sebze bahçesinden getirdikleri:o
432936
Bahçenin balkondan görünen bir bölümü.
432937
Biraz balkona genel bir bakış:rolleyes:
432938
432939
Bunlarda tohumdan yetiştirdiğim sarkan petunyalarım, sadece 4 kök çimlenmişti. Tohumlarını komşumdan almıştım. Gelişimleri çok yavaş, yayılarak sürgün uzatıyorlar.
432940
432941
Kâğıt çiçeğim, sanırım güneş hırpaladı biraz, bu sene okadar çok çiçeklenmediler.
432942
432943
Fuşya rengi sakızlarım, aslında renkleri daha koyu ama makinem tam renklerini yansıtmıyor.
432944
432945
Buda kırmızılım, dallarını çok uzatıyor o yüzden çiçeklenmesi az oluyor, bodur türler daha çok hoşuma gidiyor.
432946
432947
Merhabalar,nasılsın aheste abla?
Sardunyaların çok güzelmiş.O bodur olanı var ya,pembe-beyaz açan.Baharın ben de almıştım.Çok keyifliydi.Birgün biri geldi,çiçeğe bayıldı,sonra da çiçek bayıldı.Ne yaptımsa diriltemedim.
Sizin köyde ne var ne yok?Biz bugün nişan yaptık,gelecek hafta da düğün,ondan sonra sünnet yapacağız,Allah sağlık verirse..
Geçen sene yapraktan yetiştirdiğim menekşem (makinem malesef morlarıda mavi olarak yansıtıyor) annesi de var ama onu fotoğraflamadım çiçeksiz diye. Sadece tek rengim var.
432948
Bu da geçen ay yapraklandı:)
432949
Merhabalar,nasılsın aheste abla?
Sardunyaların çok güzelmiş.O bodur olanı var ya,pembe-beyaz açan.Baharın ben de almıştım.Çok keyifliydi.Birgün biri geldi,çiçeğe bayıldı,sonra da çiçek bayıldı.Ne yaptımsa diriltemedim.
Sizin köyde ne var ne yok?Biz bugün nişan yaptık,gelecek hafta da düğün,ondan sonra sünnet yapacağız,Allah sağlık verirse..
İyiyim canım hoşgeldin, kaybettiğin pembe- beyazına üzülme hallederiz ;)
Bizim de var düğünler köyde ( sıcakta :dilli:) 10 gün sonrada Bergama da bi akrabamızın, görüşmek üzere...
Tekrar olacak ama bu sardunyam iyice coştu :)
432950
Eh hepimize kolay gelsin.Çiçeklerine tüh tüh maşallah dedim.Nazar değmez inşallah.Görüşürüz..
Campanulam tek tük de olsa çiçeklenmeye devam ediyor (biraz çirkin oldu ama:dilli:)
432951
Bunada jandarma çiçeği diyorlar bizim buralarda, taze sürgünlerinden kolayca tutuyor.
432952
Fuşya rengini okadar uğraştım çimlendiremedim, bu kendiliğinden çimlendi :rolleyes:
432953
YeniGine
12-08-2013, 00:34
Sevgili aheste, maşallah maşallah bitkileriniz sağlıklı görünüyorlar, çok da güzeller. Sardunyalarınıza bayıldım maşallah!.. Peki o sardunya neden öyle coştu?
Sevgili aheste, maşallah maşallah bitkileriniz sağlıklı görünüyorlar, çok da güzeller. Sardunyalarınıza bayıldım maşallah!.. Peki o sardunya neden öyle coştu?
Hoşgeldiniz sevgili YeniGine, çok teşekkür ederim, geçenlerde biraz demir sülfat (saçkıvrız) vermiştim sanırım onun marifeti :)
YeniGine
12-08-2013, 00:52
Bahçenin balkondan görünen bir bölümü.
432937
Biraz balkona genel bir bakış:rolleyes:
432938
432939
Sevgili aheste bu bölümler çok hoşuma gitti gerçekten. Bu bölümlerin güneş alma durumları nasıl acaba?
loveforlife
12-08-2013, 08:55
Campanulam tek tük de olsa çiçeklenmeye devam ediyor (biraz çirkin oldu ama:dilli:)
432951
Çirkin deme bu güzel kıza! Her hali güzeldir onların Sevgili Aheste... Senin jandarmaya bizim buralarda da general diyorlar:D
432951
Çirkin hali buysa!
Sevgili aheste bu bölümler çok hoşuma gitti gerçekten. Bu bölümlerin güneş alma durumları nasıl acaba?
Gerçektenmi? balkonum, öğleden sonraya kadar güneş altında, bahçedeki o bölüm ise nerdeyse tüm gün, biraz erik ağacının gölgesi oluyor sadece...
Çirkin deme bu güzel kıza! Her hali güzeldir onların Sevgili Aheste... Senin jandarmaya bizim buralarda da general diyorlar:D
Güldürdün yine beni sabah sabah sen çok yaşa emi :D gerçekten öylemi diyorlar?:D
Çirkin hali buysa!
Güzel halini daha önce maviş bölümüne eklmiştim sn h_doğan, oğlumun pc sinde (Bergama'da) kaldı, hafıza kartına atmayı unutmazsak yine paylaşırım...
Ayşe hn.cım ne güzel çiçeklenmişler. MAŞALLAH.
Hepsi birbirinden güzel. Ellerine sağlık.
Sevgilerimle:)
loveforlife
12-08-2013, 10:14
Güldürdün yine beni sabah sabah sen çok yaşa e mi :D gerçekten öyle mi diyorlar?:D
Ben de duyduğumda çok gülmüştüm. Minicik bir poşette köklendirilmiş çelik satıyorlardı çiçek pazarında. Fiyatını sorunca, "o general çiçeği, çok değerlidir" diyerek o minicik şeye 5 TL istemişlerdi. Böyle mevki sahibi, rütbeli çiçekler olunca fiyat da şişiriliyor; ne yaparsın?
Ayşe hn.cım ne güzel çiçeklenmişler. MAŞALLAH.
Hepsi birbirinden güzel. Ellerine sağlık.
Sevgilerimle:)
Çok teşekkürler Sevgi hn cım, senin güzeller kadar olmasada birşeyler yapmaya çalışıyorum...
Sevgiler...
Ben de duyduğumda çok gülmüştüm. Minicik bir poşette köklendirilmiş çelik satıyorlardı çiçek pazarında. Fiyatını sorunca, "o general çiçeği, çok değerlidir" diyerek o minicik şeye 5 TL istemişlerdi. Böyle mevki sahibi, rütbeli çiçekler olunca fiyat da şişiriliyor; ne yaparsın?
Yine çok güldüm (mevki sahibi bölümüne), bizim buralarda çiçekçilerde bulunmaz pek, elden ele bulabiliyoruz ancak (maviş gibi).
Mavişimin bu sene tam açmış halini sizlerle paylaşmadan duramadım...
Şimdi böyle değil tabi çiçekleri geçti artık.
432982
432983
Aheste abla, bu jandarma çiçeği (buralarda şeker lale derler) dediğin çiçekten bende de var ama seninki gibi açmıyor. Çok gelişti ve büyüdü. Çok tomurcuklandı ama çiçekler açamadı bir türlü. Eğer sebebini biliyorsan paylaşırsan çok mutlu olurum. Fotoğrafı yüklemek istedim ama hata verdi.
Bunlarda tohumdan yetiştirdiğim sarkan petunyalarım, sadece 4 kök çimlenmişti. Tohumlarını komşumdan almıştım. Gelişimleri çok yavaş, yayılarak sürgün uzatıyorlar.
432940
432941
Petunyaların tohumlarını ben de geçen sene topyayıp küçük bir kavanozun içine koymuştum. İlk baharda ektim ama bir tane bile çimlenmedi. Sen nasıl becerdin ablacım?
Petunyaların tohumlarını ben de geçen sene topyayıp küçük bir kavanozun içine koymuştum. İlk baharda ektim ama bir tane bile çimlenmedi. Sen nasıl becerdin ablacım?
Enine' cim, jandarma çiçeğine hiç bişey vermedim, çam gübresine diktim, ama annemin komşusunda var (benimkiler yanlarında cüce kalır)o kadar büyük çiçekler açmışki, o sadece bol gübreli toprağa dikmiş, ara sırada gübre şerbeti veriyormuş.
Petunyaları hiç incelemedim, tohumları gübreli toprağın üzerine serptim, daha sonra üzerine tuz serper gibi çok ince kum serptim, fısfısla suladım, benimde çok çıkmadı ama, 4 kök çimlendi onunda biri gitti..
Sevgiler...
[QUOTE=aheste;1188610]Bunada jandarma çiçeği diyorlar bizim buralarda, taze sürgünlerinden kolayca tutuyor.
Sevgili aheste ile aramız 8-10 km olmasına rağmen,bizim köyde bu çiçeğin adı azıcık farklı: Çavuş-jandarma
Bende hem kırmızısı,hem de yavruağzısı var.
Sonunda bir küpeliyi açtırabildim, hiç küpeli yetiştiremiyodum bahçemde(balkonumda çok sıcak), bu sene ilaçlarla iyi gidiyo gibi. Bizim bahçede hem kırmızı örümcek, hem külleme, hem de beyaz sinek bolca oluyor. Beyaz sineklere bi çare bulamadım henüz:(
433420
Bu güzeller sevgili SDurul'dan gelmişlerdi mayıs ayının sonlarında :)
433422
433423
Aslın da ben sadece bu minişlerden rica etmiştim, Sevgili SDurul birtanecik için mi kargo ödeyeceksiniz dedi, ve bir çok güzel göndermiş. Yüreği kocaman ismi gibi sevgi dolu. Telefondaki sevgi dolu, kadife sesi halâ kulaklarımda, tekrar çoook teşekkürler...
433424
433425
433426
Bunlarda
433429
433430
Atlaslarım da sürgün verdi, birtanesi hariç.
433431
Sarıkızın bir kısmı sevgili Mügem'e ait, bir kısmıda sevgili SDurul'a ait, yani iki kök var bir saksıda. Sevgili Durul'dan gelen bir kaç tane daha var onları henüz fotoğraflamadım.
433432
Mvişimin en son hali bu.
433436
Beyaz maviş yı-kı-lı-yooorrrr....
Tabi maviside..
YeniGine
15-08-2013, 00:23
Sevgili aheste ne diyeyim ben de sevgili mügem e katılıyorum maşallah çiçeklerin yı-kı-lı-yoorrr...
Mvişimin en son hali bu.
433436
MAŞALLAH, MAŞALLAH, MAŞALLAH.
Bende siz maviş ustasından öğreneceğim mavişlerin dilini.
Benimkilerde kendilerine gelmeye başladılar. Yeni yaprak oluşturuyorlar. Biraz daha büyüsünler annelerini ziyarete gelecekler.
Sevgiler.
loveforlife
15-08-2013, 10:37
Bunlarda
433429
433430
Atlaslarım da sürgün verdi, birtanesi hariç.
433431
Sarıkızın bir kısmı sevgili Mügem'e ait, bir kısmıda sevgili SDurul'a ait, yani iki kök var bir saksıda. Sevgili Durul'dan gelen bir kaç tane daha var onları henüz fotoğraflamadım.
433432
Sevgili SDurul'un öylesine zengin bir yüreği var ki, ondan gelen güzeller hep böyle coşuyor canım. Güle güle büyüt hepsini. Bu arada bu mavişleri yayınla dur bakalım. Kalbim dayanmayacak bu gidişle!:eek:
Sayfanız hayırlı olsun. Hepsi çok güzeller ellerinize sağlık. Maviş tek başına bile bu sayfayı götürür maşallah. ;)
En baştan söylemiştim maviş tek başına bu sayfayı götürür diye. :dilli:
Sevgili Mügem, sevgili Yenigine, sevgili Sevgi, sevgili Loveforlife, sn H-doğan hepinize çok teşekkür ederim, beğenileriniz, yorumlarınız ve güzel sözleriniz için.
Ayrıca sayfamı ziyaret edip beğenide bulunan herkese çok teşekkür ederim :)
Ortancamızın çiçekleri geçiyor artık,( geçmeden çekmek kısmet olmadı) yine sonbahar geliyor :( . Arka tarafın kötü görüntüsünü çok güzel kamufle ediyor.
434295
En son açan çiçeği,bu gölgede kaldığı için geç açtı sanırım.
434296
Bu da bir başka küçük çiçekli küpelim, geçen sene almıştım.
434298
434299
Evet öyle olmuş malesef, sayın Malina öyle uygun gördü sanırım, hiç bahçeden bahsetmeseydim keşke :o. Arkadaşların o güzel, büyük, cicili bicili bahçelerin yanında benimkine bahçe denemez pek, ancak küçük bir teras kadar büyüklüğü....
Mavişlere gelince, toprağı bol gübreli,( iyice eskimiş büyük baş hayvan gübresi, morlardan birini sırf gübreye dikmiştim ) suni gübrede veriyorum ara sıra. Çok yakıcı güneşler başlayana kadar güneşli yerde duruyorlar, bol güneş alırlarsa çiçeği bol oluyor, dalları fazla uzamıyor, gölgede kalırsa, çok sarkıyor ama çiçeği az oluyor, tercih sizin :)
Çiçekleri açmaya başlayınca tamamen gölgeye alıyorum, benim tecrübelerim böyle, belki farklı yetiştiren arkadaşlarda vardır. Kıştan hiç korkmuyorlar, kışın çok yağmur altında kaldığında kök çürüklüğü yapıyor, saksımın birini bu yüzden kaybettim. Bir de suyu çok seviyorlar, büyüdükçe daha çok su istiyorlar, ben her gün suluyorum, kışın bile suluyorum (toprağı kurudukça) yağmur görmeyen yerde durdukları için, içerisini hiç sevmiyorlar.
Selâmlar, saygılar :)
Sayın aheste siz beğenmediğinizi söyleseniz de güzel. Siz de benim gibi bazı arkadaşlarımızın mükemmel bahçe ve balkonlarını görünce insan kendi yaptıklarını göremiyor. Arkadaşlarımız da gerçekten büyük emek ve çaba ile o hale gelmişler. Zaman içinde sürekli bir gelişim gösteriyoruz. Maviş ile ilgili verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Ben önce çeşitli tohumlar ile birlikte beyaz çan çiçeği tohumlarını da almıştım. Ancak nedense bir tane bile çimlendiremedim. Ararken küçük çiçeklisini buldum. Daha sonra minicik bir kök Eskişehir toplantısında arkadaşlarımız sayesinde edindim. İki yaprak olan son bir haftada üçten fazla yaprak yaparak tuttuğunu gösterdi. Seneye çiçek açar herhalde. İki tane de ithal olan büyük çiçekli alınca onları önce yaşatmaya sonra üretmeye çalışacağım. Sırada beyaz ve beyaz katmerli olanlar var. Tesadüfen burada bulduğum bir saksıdan küçük çiçek açsa da ayırarak yirmiden fazla fide haline getirdim. Büyürlerse bir kısmını arkadaşlara dağıtmayı düşünüyorum. Beyaz ve beyaz katmerli olanları tohumdan mı ürettiniz. Yoksa köklü dip sürgünlerinden mi benim yaptığım gibi üretiyorsunuz.
milaca2010
17-08-2013, 15:48
Sn. aheste; Bahçe sayfanız hayırlı olsun.
Mavişleriniz ve sardunyalarınızı çok beğendim
Tüm bitkilerinizin maşallahları var, emeklerinize sağlık.
Sağlıkla keyfini çıkartmanız dileğiyle.
Sevgiler...
Sayın aheste siz beğenmediğinizi söyleseniz de güzel. Siz de benim gibi bazı arkadaşlarımızın mükemmel bahçe ve balkonlarını görünce insan kendi yaptıklarını göremiyor. Arkadaşlarımız da gerçekten büyük emek ve çaba ile o hale gelmişler. Zaman içinde sürekli bir gelişim gösteriyoruz. Maviş ile ilgili verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Ben önce çeşitli tohumlar ile birlikte beyaz çan çiçeği tohumlarını da almıştım. Ancak nedense bir tane bile çimlendiremedim. Ararken küçük çiçeklisini buldum. Daha sonra minicik bir kök Eskişehir toplantısında arkadaşlarımız sayesinde edindim. İki yaprak olan son bir haftada üçten fazla yaprak yaparak tuttuğunu gösterdi. Seneye çiçek açar herhalde. İki tane de ithal olan büyük çiçekli alınca onları önce yaşatmaya sonra üretmeye çalışacağım. Sırada beyaz ve beyaz katmerli olanlar var. Tesadüfen burada bulduğum bir saksıdan küçük çiçek açsa da ayırarak yirmiden fazla fide haline getirdim. Büyürlerse bir kısmını arkadaşlara dağıtmayı düşünüyorum. Beyaz ve beyaz katmerli olanları tohumdan mı ürettiniz. Yoksa köklü dip sürgünlerinden mi benim yaptığım gibi üretiyorsunuz.
Hogeldiniz sn Muda.
Evet forumda öyle güzel bahçeler, balkonlar varki sayfa açmakta çok tereddüt ettim aslında,( ne cesaretle açtımsa):o
Mavişlerin hiç birinin tohumu olmuyor, hepsi dip sürgünlerinden çoğalıyor.
Ben de çok üretip isteyen arkadaşlarla paylaşmak istiyorum, sizin ithal aldığınız büyük çiçekli nasıl acaba çiçekleri, fotoğraflamadınızmı?
Sn. aheste; Bahçe sayfanız hayırlı olsun.
Mavişleriniz ve sardunyalarınızı çok beğendim
Tüm bitkilerinizin maşallahları var, emeklerinize sağlık.
Sağlıkla keyfini çıkartmanız dileğiyle.
Sevgiler...
Hoşgeldiniz sn milaca, çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için, sizlerinki kadar olmasada elimden geldiğince birşeyler yapmaya çalışıyorum.
Sevgiler...
YeniGine
18-08-2013, 00:40
Sevgili aheste; bizlerle paylaştığın bitkilerin maşallah hepsi birbirinden güzel ben hayranlıkla izliyorum çiçeklerini. Hakkını veriyorsun, ellerine sağlık. Senden öğreneceğim çok şey var :D ben artık bir deee bir deee diye diye sorarım.
Hogeldiniz sn Muda.
Evet forumda öyle güzel bahçeler, balkonlar varki sayfa açmakta çok tereddüt ettim aslında,( ne cesaretle açtımsa):o
Mavişlerin hiç birinin tohumu olmuyor, hepsi dip sürgünlerinden çoğalıyor.
Ben de çok üretip isteyen arkadaşlarla paylaşmak istiyorum, sizin ithal aldığınız büyük çiçekli nasıl acaba çiçekleri, fotoğraflamadınızmı?
İlk aldığımda çok güzellerdi. Ancak ben saksısını değiştirmekte geç kalınca güneşten hemen bozuldular. Daha önce de küçük çiçeklisini mecburiyetten almıştım. Burada bir çiçekçide bulduğum küçük çiçeklileri çoğalttım. Saksıyı o kadar kaplamış ki her taraf kök olmuş. Şu anda büyük çiçekli olan saksısını değiştirdikten sonra kendini toparlamaya yeniden çiçek açmaya başladı. Bu çiçekler bir anda solmuşlardı. Tek kök üzerinden çıkmaktalar. Diğeri gibi yayılmamışlar. Ancak yaşarlarsa herhalde üretmem mümkün olacak. Nedense çiçekleri açık renkli ve normal bizim bildiğimiz koyu renkli oluyorlar. Çok da güzel oluyorlar. Bende sayfa açmakta tereddüt ediyorum. Çok olmasa da bir çok insana göre fazla sayıda çiçek ve kaktüs bulunmakta. İlk geldiklerindeki resimleri aşağıda.
434488
434489
İlk aldığımda çok güzellerdi. Ancak ben saksısını değiştirmekte geç kalınca güneşten hemen bozuldular. Daha önce de küçük çiçeklisini mecburiyetten almıştım. Burada bir çiçekçide bulduğum küçük çiçeklileri çoğalttım. Saksıyı o kadar kaplamış ki her taraf kök olmuş. Şu anda büyük çiçekli olan saksısını değiştirdikten sonra kendini toparlamaya yeniden çiçek açmaya başladı. Bu çiçekler bir anda solmuşlardı. Tek kök üzerinden çıkmaktalar. Diğeri gibi yayılmamışlar. Ancak yaşarlarsa herhalde üretmem mümkün olacak. Nedense çiçekleri açık renkli ve normal bizim bildiğimiz koyu renkli oluyorlar. Çok da güzel oluyorlar. Bende sayfa açmakta tereddüt ediyorum. Çok olmasa da bir çok insana göre fazla sayıda çiçek ve kaktüs bulunmakta. İlk geldiklerindeki resimleri aşağıda.
434488
434489
Bu türü de çok güzelmiş sn Muda, ellerinize sağlık, inşallah onu da çoğaltırsınız. Ben bütün maviş çeşitlerini çok seviyorum.
Sayfanızı merakla bekliyorum...
Aheste abla,sizin köye düğüne geleceğim.Adeniumunu getireyim mi?
İyi geceler aheste abla,ruj çiçeğin açtı mı?Keyfi nasıl?
İyi geceler aheste abla,ruj çiçeğin açtı mı?Keyfi nasıl?
Malesef canım ya pek gelişmedi öylece duruyo, içerde bakıyorum ona ben ama doğrumu yapıyorum bilmiyorum. Dışarıya çıkardım bozulur gibi oldu sonra tekrar içeriye aldım. Annesinin durumu nasıl, açtırabildinmi ?
Ben de ilk dışarıya çıkardığımda,güneş birkaç yaprağını yakmıştı.Biraz daha gölgeye aldım.Şuan kayısımın beline asılı durumda.Dipten ve dallardan yeni sürgünleri var.Aldığımda 2 çiçeği vardı.Onlar geçti.4 ay sonra tomurcuklar göründü.Sayfama ekledim.
Görüşürüz.
Kohleriam sonunda çiçeğini gösterebildi , çok çiçeklenmedi ama yinede beni çok mutlu etti. Bakalım kışın yaşatabilecekmiyim :)
436973
Yaprakları çok büyük büyük oldu neden acaba?
436974
Toz pembe vinkaların rengi çok hoşuma gitti, bunlarıda, bizim sokağa pazar kuruluyo 15 günde bir, bizim kapının önüne açarlar sergilerini, Duygu abla Ayazkentten o getirdi, tohumdan yetiştirmiş.
436975
436976
Ama gelişimleri çok yavaş.
436977
Bu güzellerde sn Alibaba dan geldi, bir kısmı yapraklandı, ilk gördüğümde ki mutluluğu anlatamam size.En çok istediğim pembe echeveria idi, sonunda oldu inşallah yaşatabilirim. Sardunya çelikleri de göndermişti ama hepsi karardı gitti. Sn Alibaba çoook teşekkürler tekrar.
436978
436979
436980
Bunlar çok minişler bakalım nasıl olacak :)
436981
Selehattin 67
29-08-2013, 22:02
adınız gibi aheste fakat emin adımlarla ilerleyerek güzellikler sergilemişsiniz ilerlemeye devam eminim çok daha güzel işler başaracaksınız
adınız gibi aheste fakat emin adımlarla ilerleyerek güzellikler sergilemişsiniz ilerlemeye devam eminim çok daha güzel işler başaracaksınız
Çok teşekkürler, elimden geldiğince, zamanım yettiğince, bişeyler yapmaya çalışıyorum işte..
sumeyra47
31-08-2013, 11:26
Sayfanızı çok beyendim çiçekleriniz bir harika gerçekten çok güzeller..Özellikle mavişlerinize diyecek bir şey bulamıyorum.
Sevgiler.
Sayfanızı çok beyendim çiçekleriniz bir harika gerçekten çok güzeller..Özellikle mavişlerinize diyecek bir şey bulamıyorum.
Sevgiler.
Hoşgeldiniz Sümeyra hanım, beğenmenize sevindim, yine beklerim.
Sevgiler...
Sevgili Aheste,
Sayfınızı mügemin sayfasıyla birlikte yeni keşfettim. Hayırlı olsun.
Artık maviş ve sardunya denince aklıma siz geleceksiniz herhalde.
Bergama,Kozak grubunun dayanışması çok güzel...
Biz de ereğli grubu olarak zaman zaman biraraya geliyoruz, bitki sohbetleri ve takası çok keyifli oluyor. Maalesef çoğumuz şimdilik balkonlarla idare ediyoruz.
Dikili Salihleraltında yazlığımız var, seneye sizleri ziyaret etmeyi çok isterim.
Sevgiler
Sevgili Aheste,
Sayfınızı mügemin sayfasıyla birlikte yeni keşfettim. Hayırlı olsun.
Artık maviş ve sardunya denince aklıma siz geleceksiniz herhalde.
Bergama,Kozak grubunun dayanışması çok güzel...
Biz de ereğli grubu olarak zaman zaman biraraya geliyoruz, bitki sohbetleri ve takası çok keyifli oluyor. Maalesef çoğumuz şimdilik balkonlarla idare ediyoruz.
Dikili Salihleraltında yazlığımız var, seneye sizleri ziyaret etmeyi çok isterim.
Sevgiler
Sevgili Syuksek hoşgeldiniz sayfama. Mesajınızı çok geç cevapladığım için kusura bakmayın :(, uzun bir süre nete giremedim, çok özledim ağaçlar neti, bütün arkadaşları, artık nete Bergamaya geldiğimde girebileceğim.
Çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için, Salihleraltı bize çok yakın, gelirseniz çok mutlu olurum, beklerim, önceden haber verirseniz daha güzel olur :).
Bitki takasını bende çok seviyorum, ama gönderdiğim çiçekler tutmazsa çok üzülüyorum, tutup büyürlerse çok mutlu oluyorum :)
Yine beklerim, sevgiler...
Geçen sene bir çok fotoğraf çekmiş ama bir türlü paylaşmak kısmet olmamıştı. Şimdi bazılarını paylaşmak istiyorum sizlerle :).
Mis zambaklarımı geçen sonbahar, bizim köyün hemen çıkışında küçük bir zeytinlik var, oraya dikmek için sökmüştüm ama hemen ardından annem rahatsızlandığı için bir türlü dikmek kısmet olmadı.
Bizim buralarda bu zambaklara çelembir zambağı deniyor :)
449426
449427
Hepsi açtığında çok şenleniyor bahçe...
449429
449430
449431
449432
Birazdaha kırmızılı:)
449433
449434
449435
Gala ve hosta beraberliği:)
449436
449437
449438
Tohumdan yetiştirdiğim şebboylarım
449441
449442
449443
Bunlarda tek renkten değişik renkler çıkan aslancıklarım
449444
449445
449446
Balkonumun geçen seneki halleri :)
449450
449451
449452
Gök mavisi sabah sefam, tohumdan yetiştirmiştim
449453
449454
Geçen seneki yaprağı güzellerimden. Bu çok güzeldi ama bir türlü tohum olşturmadı.
449465
449457
Sarı lâlelerim bu bahardan.
449504
449505
YeniGine
24-10-2013, 23:31
Sevgili aheste, hepsi birbirinden güzel, maşallah... Seneye bahara inşallah tekrar.
Sarı laleler çok güzelmiş, hiç sarı lalem yok, dikecek yerim de yok bu sene elimdeki soğanlarla idare eder soğan almam diyordum fakat şimdi bu sarıları da görünce almadan da olmaz ki!.. Bulabilir isem almak gerek...
Birazdaha kırmızılı:)
449433
449434
449435
Bunlarda bende olmasını istediklerimden..Kışın yerde donmuyormu...
Sevgili Sonkez hoşgeldiniz. Hiç bişey olmuyor, yıllardan beri ordalar.
Sevgili Sonkez hoşgeldiniz. Hiç bişey olmuyor, yıllardan beri ordalar.
Teşekkür ederim..Paylaşım yaparsanız benide aralarına katarsanız sevinirim...
sevgili aheste,
ne zaman sayfana uğrasam gözüm gönlüm açılıyor.inanılmaz güzel ve keyifli..
bizim yerimize de tadını çıkar bu renk cümbüşünün...
Bu çiçek çok güzel olmuş diyorum ama sayfayı indikçe her birisine bu da çok güzel diyerek bitirdim sayfaları.
Sayın aheste bahçe balkon, gerçekten renk cümbüşü ellerinize sağlık.
Sevgili Sudem, sevgili Ahsenn, çok teşekkür ederim, hoşgeldiniz beğenmenize sevindim.
Merhabalar herkese, 30 ekim de çekilen bir kaç fotoğrafı paylaşmak istedim sizlerle:)
Çan çiçekli campanulayı sarkmıyo diye üzülüyordum ama o da sarktı biraz:)
453494
453495
453496
Lobelyam da halâ çiçekli, hiç çiçeği eksik olmadı üzerinden, rengi öyle tatlı bir maviki, fotoğraf makinem tam rengini yansıtmıyor.
453497
(Arka fonda görünen bahçe komşumun bahçesi, balkonum komşumun bahçesine bakıyor)
453498
Yeni aldığım kasımpatılarım :)
453499
453500
453501
Kasımpatı ve sardunya birarada :)
453507
Sedum palmeriyi ilk sevgili Loveforlife'nin sayfasında görmüştüm ve vurulmuştum.Uzunca bi zaman sonra yakın komşumuzda görünce çok sevindim, hemen istedim, oda beni kırmadı sağolsun :)
Çiçekmi açacak acaba, bu zaman da çiçek açarmı?
453508
İlk yetiştirdiğim kaktüsüm onu annemin komşusu verdi.
453509
Sukulentleri sevmezdim ağaçlar netle tanışana kadar, ama şimdi sevmediğim çiçek yok gibi:)
Sayın Alibabanın gönderdiği echeveria türleri, çok şekerler diğmi, artık onları anne yapraklardan ayırdım.
453513
453514
453515
Bu sempervivumu da sevgili Mügem göndermişti, üç yavru verdi, bitane daha göndermişti ama o öylece duruyor.
453518
Eşimin topladığı mantarlar, bu sene o kadar çok mantar vardıki, bol bol mantar yedik. Bitanesi okadar çok büyüktüki bu görüntüyü sizlerle paylaşmadan edemedim;)
453531
453533
Kasımpatılarım bu sene pek olmadılar, onlara gerekli bakımı yapamadım, pek ilgilenemedim:(
453538
453539
Mavişim tek tük de olsa açmaya devam ediyor...
453543
Ceylan sardunyamdan eylülde diktiğim çelikler tuttular sanırım. Önceleri pek tutturamıyordum daha sonra püf noktasını öğrendim. Bu püf noktasını sizlerlede paylaşayım, çelikler taze sürgünlerden olacak, koparıldıktan sonra 5-6 saat pörsümesi beklenicek, daha sonra suya ıslatıp canlandıktan sonra da dikilecek:). Ben bu uygulamayla bayaa çelik tutturdum.
453544
Küçük iki renkli kasımpatı çok şeker...
Azıcık yaprakla kocaman 2 çiçek vermiş.
Bu çıkanlar ne sizce? Bakalım bilebilicekmisiniz...Bu tohumlardan toplayabilmek için gece gece operasyona çıkmıştık:D Hükümet binasının önüne dikmişler öyle güzellerki, sizin için fotoğraflamaya çalışacağım...
453545
Bitanede yer minesi çıkmış...
453546
Mandalinalarımız iyice olgunlaştı, portakallarda yeni yeni olgunlaşmaya başladı...
(akşam olurken çektiğim için biraz puslu çıkmış)
453567
Küçük iki renkli kasımpatı çok şeker...
Azıcık yaprakla kocaman 2 çiçek vermiş.
Sevgili Jineop hoşgeldiniz.
Nasıl böyle açtırıyorlarsa, bu rengini çok istemiştim:)
YeniGine
13-11-2013, 00:21
Sevgili aheste ne zamandır yoktunuz ve tekrar güzelliklerle gelmişsiniz, hoşgelmişsiniz... Lobelya maşallah harika... Kasımpatlarınız, sardunyanız, kaktüs, sukulentleriniz yani bütün çiçekleriniz maşallah sağlıklı, bakımlı çok güzel görünüyorlar... Ayrıca ceylan sardunyaların köklenmesi için vermiş olduğunuz bilgiye teşekkürler... Gönlünüze sağlık...
Hepsi çok güzeller, MAŞALLAH.
Sardunya çeliklerindeki püf noktayı bende deneyeyim. Gerçi şu aralar her türlü tutuyorlar. Çok sıcaklarda problem oluyor.
Sevgilerimle. :)
Sevgili YeniGine, sevgili Sevgi çok teşekkürler güzel sözleriniz, beğenileriniz için...
Sevgili YeniGine evet yoktum, köydeyken nete giremiyorum artık, Bergama'ya çocuklarımın yanına geldiğimde girebiliyorum nete ancak.
Sevgi hanım, daha önce ceylan sardunyalardan birçok denemem oldu
ama hepsi kökünden kararıp kalmıştı, sanırım ben becerememişim :)
loveforlife
13-11-2013, 11:19
Sedum palmeriyi ilk sevgili Loveforlife'nin sayfasında görmüştüm ve vurulmuştum.Uzunca bi zaman sonra yakın komşumuzda görünce çok sevindim, hemen istedim, oda beni kırmadı sağolsun :)
Çiçekmi açacak acaba, bu zaman da çiçek açarmı?
Canım benim, keşke isteseydin benden. Benim en çok paylaştığım, paylaştıkça da çoğalan bitkim sedum palmeri. Şimdiden tomurcuklarını göstermeye başlar. Kış sonu sapsarı çiçeklerini gösterir. Çiçekleri de çok uzun ömürlü, ben çok seviyorum onu...
Bak bu da benimkinin son hali...
453729
Sayın aheste;bahçenizi büyük bir keyifle gezdim.Harikalar yaratmışsınız.ellerinize, emeğinize sağlık.Sizin sevginizi hisseden çiçekleriniz ,sevginize karşılık dışa vuruşlarıyla göstermişler güzelliklerini.Başka bir izahı olamaz sanırım bu güzelliklerin.
Canım benim, keşke isteseydin benden. Benim en çok paylaştığım, paylaştıkça da çoğalan bitkim sedum palmeri. Şimdiden tomurcuklarını göstermeye başlar. Kış sonu sapsarı çiçeklerini gösterir. Çiçekleri de çok uzun ömürlü, ben çok seviyorum onu...
Bak bu da benimkinin son hali...
453729
Canım loveforlife'cim, istesem beni kırmayacağını biliyordum, ama bir süre daha beklemek istedim, belki bir yerlerde karşıma çıkar diye:)
Bu arada palmerin çok büyümüş Maşallah, benimkide öyle olur inşallah, saksısı değişicek ama korkuyorum kırılacak diye...
Sayın aheste;bahçenizi büyük bir keyifle gezdim.Harikalar yaratmışsınız.ellerinize, emeğinize sağlık.Sizin sevginizi hisseden çiçekleriniz ,sevginize karşılık dışa vuruşlarıyla göstermişler güzelliklerini.Başka bir izahı olamaz sanırım bu güzelliklerin.
Sayın bebd, hoşgeldiniz sayfama, beğenmenize sevindim, güzel sözlerinize çok teşekkür ederim...
Tohumdan yetiştirdiğim lisilerimin bir kısmını şaşırma yapamamıştım, tohumları ektiğim kapta çiçek açtılar, şaşırttıklarımsa açmadılar...
453769
453770
loveforlife
13-11-2013, 18:58
Canım loveforlife'cim, istesem beni kırmayacağını biliyordum, ama bir süre daha beklemek istedim, belki bir yerlerde karşıma çıkar diye:)
Bu arada palmerin çok büyümüş Maşallah, benimkide öyle olur inşallah, saksısı değişicek ama korkuyorum kırılacak diye...
Seninki daha da güzel olacaktır, eminim Ahesteciğim... Hiç korkma, değiştir. Kırılan olursa da sokuver toprağa. Bu öyle nazlı bir güzel değil. Kırıldığı yerden daha çoğalıyor. Benimki yıllardır taş gibi topraktaydı (ben o zamanlar agaclar.net'i bulmamıştım henüz) Geçen yıl saksısını değiştirdim. Gübreli bir toprak hazırladım. O kadar çok çelik aldım ki ondan... 4 saksı çoğalttım siteyi bulduğumdan beri, hediye ettim. Buna rağmen bu kadar gelişti. Yine yeni saksı istiyor. Saksısını bir kez daha değiştirecek olsam yine hiç korkmam. Nasılsa kızımın maşallahı var, her çeliği kökleniyor. İnanabiliyor musun, sadece bir çelikten bu hale geldi!
edezfika
14-11-2013, 17:08
Merhabalar herkese, 30 ekim de çekilen bir kaç fotoğrafı paylaşmak istedim sizlerle:)
Çan çiçekli campanulayı sarkmıyo diye üzülüyordum ama o da sarktı biraz:)
453494
453495
453496
Buna bayıldım,çok güzel... :) Maşallah
Buna bayıldım,çok güzel... :) Maşallah
Hoşgeldiniz sevgili edezfika, çok teşekkür ederim...:)
Sevgili aheste gönderdiğin çiçeklerin hepsini tutturmayı başardım çok şükür.:D küçük bi kök maviş hariç.:(
şimdi havalar soğumaya başlıyor.ve ben çok korkuyorum kaybederim diye.onları nasıl korumalıyım.(sardunya,ceylan ve maviş)
balkonda bi poşet altında duruyorlardı.iyilerdi.ama ben üşürler diye eve aldım zaten küçük kök mavişim o zaman kurudu.sardunyaların yapraklarında da 2 tanesi sararmış.nolur bana akıl ver.ne yapmalıyım?
bu sene tecrübe olsam seneye evel Allah yaparım kendim.kucağımda saksılar dolanıp duruyorum. :o
çiçeklerin çok güzel hepside şirin hoş... hele bide mandalinalarınız felan yokmu ayıla bayıla bakıyorum vallahi Maşallah hepsine...bizim malum karasal iklim olunca böyle bi imkanımız yok ama sera içinde olurmu diyede kendimi alamıyorum açıkcası...
Mavi ve beyaz mavişleriniz, campanula ve lobelyanız çok çok güzeller sayın aheste..
Ellerinize sağlık..
Sevgili aheste gönderdiğin çiçeklerin hepsini tutturmayı başardım çok şükür.:D küçük bi kök maviş hariç.:(
şimdi havalar soğumaya başlıyor.ve ben çok korkuyorum kaybederim diye.onları nasıl korumalıyım.(sardunya,ceylan ve maviş)
balkonda bi poşet altında duruyorlardı.iyilerdi.ama ben üşürler diye eve aldım zaten küçük kök mavişim o zaman kurudu.sardunyaların yapraklarında da 2 tanesi sararmış.nolur bana akıl ver.ne yapmalıyım?
bu sene tecrübe olsam seneye evel Allah yaparım kendim.kucağımda saksılar dolanıp duruyorum. :o
Sevgili SUDEM, aradan çok zaman geçmiş ama umarım geç kalmamışımdır, (uzun aralardan sonra girebiliyorum nete) normal sardunya ve ceylanları içeriye almalısın, (ben ısıtılmayan kapalı yere aldım) mavişler dışarıda duruyor, sizin oranın soğukluk derecesini bilemiyorum ama, soğukta da tutuyor mavişler, eğer çok soğuksa içeri alın.
Bizim buralarda çok soğuktu günlerdir her tarafı don tuttu, mavişler dışarıdaydı biraz ayıldılar bayıldılar ama yine canlandılar.
çiçeklerin çok güzel hepside şirin hoş... hele bide mandalinalarınız felan yokmu ayıla bayıla bakıyorum vallahi Maşallah hepsine...bizim malum karasal iklim olunca böyle bi imkanımız yok ama sera içinde olurmu diyede kendimi alamıyorum açıkcası...
Sevgili habiş hoşgeldiniz, çok teşekkür ederim güzel sözlerinize. Evet Ankara'nın ikliminde gerçekten zor, hatta imkansız sanırım mandalina yetiştirmek...
Mavi ve beyaz mavişleriniz, campanula ve lobelyanız çok çok güzeller sayın aheste..
Ellerinize sağlık..
Sayın pria hoşgeldiniz, çok teşekkürler, beğenmenize sevindim.
Merhabalar, çok uzun zaman olmuş sayfama uğramıyalı.
Benim yılbaşı çiçeğim anca çiçeklendi:)
469910
469911
469912
Bunları da eşim toplamış kırlardan, dağ lâleleri (anemon), 14 şubatta :D
469914
469915
Soğonlılardan bazıları, nergizlerin birkaç tanesinde tomurcuk var ancak, nergizleri açtıramıyorum bir türlü. Bunları on gün kadar oldu çekeli, şimdi sümbüllerimden bazıları çiçeklendi.
469919
469920
469921
469922
469923
YeniGine
16-02-2014, 23:29
Sevgili aheste, maşallah yılbaşın çok güzel çiçeklenmiş, yine de soğanlıların daha bir güzel göründü gözüme. Maşallah çok güzel geliyor soğanlıların, darısı çiçeklerini görmeye inşallah... Ellerine sağlık.
Bu gün çok üzgünüm içim acıyor, boncuğumu kaybettim, komşumuz söylemiş anneme bizim damın yanında sarı bir kedi ölmüş diye, oğlu da götürmüş atmış uzak bir yere göremedim. Üç gündür yok, ara sıra gelmediği olurdu iki üç gün keşke yine öyle olsa, 13 yaşındaydı canım, bugün öğrendim yıkıldım.
Bu satırları göz yaşları içinde yazıyorum.
470487
:(
Mesajınızı okurken içim acıdı..
birşey söyleyemiyorum ama acınızı paylaşıyorum..
loveforlife
19-02-2014, 20:17
Sevgili Aheste,
Şuan gözyaşlarımı tutamıyorum. Melek olmuş Boncuk. Acını hafifletmem imkansız biliyorum. Ben de yaşadım, biliyorsun. Bundan 25 yıl önce melek olan kedimizi bile unutamadım ki ben! Yolda görüp kurtarmaya çalıştığım ama başaramadığım canlara bile içim acırken... Allah sabır versin demekten başka bir şey gelmiyor elimden. Ama unutmamamız gereken nice Boncuk'un bizim sevgimize ihtiyacı olduğu. Ben Fincan olmasaydı, Mercan'ı kaybetmeye nasıl dayanırdım bilemiyorum...
Sevgi ve selam ile...
münevver48
20-02-2014, 07:37
sevgili aheste sayfanız hayırlı olsun. çiçekleriniz biri diğerinden güzel eline sağlık.ama boncuğu kayıp etmene çok üzüldüm.umarım gezmeye gitmiştir.aynı buna benzer bir olay annemlerin başına geldi. annem bizim tekir yok başına kötü birşeymi geldi derken,bizim tekir yaklaşık bir hafta sonra geldi. inşallah sizin boncukta gelir.hem sonra kedilerde birbirlerine çok benziyorlar.komşunuz yanılmış olabilir.şimdiden üzülmeyiniz güzel şeyler düşünelim sonu güzel olsun. sevgilerimle
Günaydın aheste abla,kaybına üzüldüm,dile kolay 13 yıl evin bir ferdi olmuş.Üzülme,sizin oralarda kedi yoksa,ben getireyim.Gidenin yerini tutmaz ama..
Bu arada avatarını değiştirmişsin,çok güzel olmuş.Sayfanı bunun için açtım ama,üzüntülü buldum.Ben de değiştirmek istiyorum ama henüz karar veremedim.İyi günler.
Hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar üzüntümü paylaştığınız için. Evet insanın canı çok yanıyor bunu sizlerle, çiçeklerimle azaltmaya çalışacağım, ama o kalbimde her zaman olacak. Annemin var iki tane kedisi, biri henüz 7 aylık, artık onlarla avunucam. Hepinize sevgiler...
Sümbüllerim azda olsa açtılar, balkon misler gibi kokuyor..
470771
470772
470773
470774
470775
470776
470777
470778
Sedum palmeri'mde açtı sonunda, bu sene bahar çok erken geldi Rabbim sonumuzu hayır eylesin...
470779
470780
470781
Bunlar zengarden'den bu sene aldığm nergiz soğanları, manly (kırık beyaz çok katlı) olmaları gerekiyordu ama sanırım yanlış göndermişler.
Bakalım nasıl açacaklar..
470783
Bu da sn pria'dan aldığım erlicheer, ancak bir tanesi açıyor..
470784
ellerinize sağlık çok güzeller ben şu soganlıları yetiştirmeyi bir türlü beceremedim
ayrıca mavişlerinize bayıldım inşallah komşuda pişer bizede düşer
YeniGine
20-02-2014, 23:35
Sevgili aheste; lütfen sümbüllerine az da olsa açtılar deme üzülürler valla. Maşallah çok da güzel açmışlar, renkleri başka bir harika... Çok güzeller çok... Sanırım soğanlar geçtiğimiz senelerin soğanları?
Sedumun da maşallah; gerçekten çok güzel çiçekleri var, nergislerin de güzel geliyor. Ve dediğin gibi Allah'ım sonumuzu hayretsin, yardımcımız olsun resmen şubat ayında yağmursuz ilkbahar yaşıyoruz. :(
Sevgili aheste sumbullerinize bayıldım maşallah renkleri cok güzel. .bu sene bende sümbül ektim ilk kez sabırsızlıkla hergün kontrol ediyorum. .Henüz mini miniler umarım Çiçeklerini görebilirim bende ;)
ayrıca mavişlerinize bayıldım inşallah komşuda pişer bizede düşer
Tabi düşer sevgili ocak hayat paylaştıça güzel...
Seabert74
21-02-2014, 08:38
Sevgili Aheste merhaba,
Maviş çiçeğinin peşine düşüp tüm maviş konusunu okudum dünden bu yana.. Maviş çiçeklerini gördükçe de isteğim daha da arttı.. Maviş sayfasındaki sizin mavişi görünce de sizin bahçenize geldim, çok da hoş buldum..
Tüm çiçekleriniz harika.. Ama mavişinize başka vuruldum, Maşallah ...
Elinize, emeğinize sağlık, bol çiçekli günler dilerim, sevgiler
Evet sevgili Yenigine onları bir kaç sene oldu alalı, kırmızı olan tek soğandan bu kadar çoğaldı, sümbüller çok ürüyor ama koskocaman çiçek açtıramıyoruz nedense...
Sevgili ngr33 çok teşekkür ederim, inşallah sizde görürsünüz bol bol çiçeklerini...
Çok teşekkür ederim sevgili Seabert74 güzel sözleriniz için, bende mavişi ilk ağaçlar.net'te görüp peşine düşmüştüm, şansıma köyümde karşıma çıkmıştı, o anki sevincimi bilemezsiniz, havalara uçmuştum resmen, bende çok seviyorum onları.. Yine beklerim...
Bu da sn pria'dan aldığım erlicheer, ancak bir tanesi açıyor..
470784
Sayın aheste,
Acaba, ''erlicheer'' nergis saksınızı koyduğunuz alan, günde en az 5-6 saat güneş görebilen bir yer değil mi acaba?
Erlicheer nergislerin çiçek verimi ve kokusu, güneş görmesi ile doğru orantılıdır..Ne kadar çok güneş görüyorlarsa çiçek verimleri ve kokuları çok artar..
Bol güneş gören bir yerde çiçek açmamaları mümkün değildir..
Selamlar..Kolay gelsin..
13 yıllık dostunuzdan ayrılmanıza da çok üzüldüm..
Sayın Pria, yeterince güneş gördüklerini düşünüyorum ama ben onlara bakamadım geçen sene hiç, bir tane açması bile bana sürpriz oldu çok sevindirdi. Ben sizden 6 adet soğan almıştım ama orda 2 si var, diğerlerini 2 sini annem, 2 sinide halam için almıştım. 2 soğandan o kadar çok üredilerki şaşırdım, çok üreyen bir cins. Saygılar...
Bu güzellerde bahçemden:o
Çuhalarım...
470959
470960
470961
470962
470963
Çuhalara devam...
470964
470965
470966
Bu güzel kendi çimlendi dökülen tohumlardan geçen sene gülün kökünde.
470967
470968
Bahçemdeki normal klasik sümbüller, bahçe kapısından girdiğimizde mis gibi kokularıyla karşılıyorlar bizi, bunlar aşılılara nazaran daha yoğun kokulu...
470969
470970
470971
470972
Bodrum papatyam bir tek çiçeğiyle mutlu etti beni, üzerinde baya tomurcukları var bu sene bakalım..
470975
kına rekli şebboyum..
470976
Yabani menekşem, yıllar önce yolup yolup atmıştım her yeri kapladığı için sonra başka bahçelerde görünce çok pişman oldum, Rabbim üzülmeme dayanamadı sanırım yıllar sonra kendi kendine çimleniverdi, çok sevindim tabi. Bazı tohumlar uzun yıllar dayanabiliyor toprak altında sanırım...
470977
Allahımmm sana geliyoruuuuummm... cuhalarinizi görünce böyle bir tepki verdim Allahtan etrafımda kimse yok kesin delirdigimi düşünürlerdi ;) ;)
maşallah sevgili aheste tablo gibi resimler..
Hepsi muhteşem ellrinize sağlık.
Çok teşekkürler sevgili gülsu, beğenmenize sevindim, yine beklerim...
Sonunda bir sıklamen bende alabildim, bir çiçekçide sordum 20 tl dedi, bir diğeri 15 dedi, sonra başka bir çiçekçiden 10 tl'ye alabildim, ama koyu kırmızısını bulamadım..
476615
Geçen çiçeklerini hep kesmişler ama bu saklanmış tohum olmak için, canım benim:)
476616
Bu nergisleri zengarden'den almıştım ama istediklerimi değilde heryerde sıkça rastladığımız bir çeşitten göndermişler, bizim köyde dolu bunlardan. Bilemiyorum bir karışıklık mı oldu yoksa bilerekmi böyle yaptılar... Ama yinede çok güzeller değilmi...
476623
Bu sümbüllerim bu sene geç kaldılar açmakta, ama böylesi daha iyi onları bol bol koklayabiliyorum:)
476632
476633
Bu minişleri sevgili Sevgi hanım göndermişti sonbaharda, çook teşekkürler ediyorum kendisine, daha çoklardı ama ancak bunlar hayata tutunabildiler. Bakalım büyütüp çiçek açtıklarını görebilecekmiyim...
476634
Çok güzel çok 41 kere maşallah.
resimsel
18-03-2014, 09:09
Sayın aheste, bütün çiçekleriniz çok güzel
ellerinize gönlünüze sağlık ama aşısız sümbüllere bayıldım.
Selam Sevgili doğa severler çoktandır bende bu güzel formu takip ediyordum, birbirinden yararlı paylaşımlarınızı okuyordum artık bende sizlerle fikirlerimi ve henüz yeni kurduğum bahçemin resmlerini paylaşmak ve sizlerin güzel fikirlerinizden yaralanmak için üye oldum herkese sevgiler.
Çok güzel çok 41 kere maşallah.
Hoşgeldiniz sayın dafni, çok teşekkür ederim.
Sayın aheste, bütün çiçekleriniz çok güzel
ellerinize gönlünüze sağlık ama aşısız sümbüllere bayıldım.
Hoşgeldiniz sayın resimsel çok teşekkür ederim, aşısız derken küçük mor çiçeklieri mi kastettiniz, eğer öyleyse onlar görüntü olarak pek gösterişli değil ama çok güzel kokuyorlar, suya ıslandığında bir odaya yetiyor kokuları :)
Sayın Aheste bu yüklediğiniz resimler insana huzur veriyor, inşallah hayatızda bu güzel çiçekler gibi huzurlu ve güzel olur.
Selam Sevgili doğa severler çoktandır bende bu güzel formu takip ediyordum, birbirinden yararlı paylaşımlarınızı okuyordum artık bende sizlerle fikirlerimi ve henüz yeni kurduğum bahçemin resmlerini paylaşmak ve sizlerin güzel fikirlerinizden yaralanmak için üye oldum herkese sevgiler.
Hoşgeldiniz sayın 06dilek hem sitemize hem sayfama, ne iyi etmişsiniz üye olmakla, ayrıca ilk mesajınızı sayfama yazmanız beni çok mutlu etti. Yeni kurduğunuz bahçeniz hayırlı olsun resimlerinizi merakla bekliyor olacağım.
Tekrar hoşgeldiniz, sevgiler...
Sayın Aheste bu yüklediğiniz resimler insana huzur veriyor, inşallah hayatızda bu güzel çiçekler gibi huzurlu ve güzel olur.
Ne güzel bir beğeni ve temenni çok teşekkürler çok mutlu oldum, bu sabah güzel bir moral oldu...
Sevgili aheste,
Havaların ısındığı,cemrelerin bittiği şu günlerden sana son havadisleri veriyorum.Göndermiş olduğun o kadar sardunya,ceylan ve maviş çeliklerinden yaşatabildiklerim :(
* 3 kök sardunya
* 1 kök maviş...
Kendimi nerelere atayım bilemiyorum.. :o
Ceylanlar beni inanılmaz üzdü.Ziraa balkonumda salına salına çiçek açmalarını çook istemiştim.Ama olmadı..
Kalanlarıda kaybedecem diye ödüm kopuyor..İnşallah sağlıkla yaşarlar benle..;)
Sevgili SUDEM üzülme bu kadar, ceylan sardunyaların hiçbirimi tutmadı? Sonbahar gelmeden tekrar bakarız çaresine, şu anda hiç çelik yok baya dipten budamıştım içeriye alırken.
Benimde en son diktiğim ceylanlarım gitti, çok soğuklara kalınca demekki tutmuyor. Hangi mavişin kaldı acaba, maviş sayfasına fotoğrafını yükleyebilirmisin.
sadunyaaaa sardunyaaaaaa diye sayıkladığım bu günlerde sayfanızdaki sardunyaları görünce coştum resmen sevgili aheste yüzlerce kez maşallah hayran kaldım kıskandım ba yıl dım hele mavişler aahh ahh..
inşallah ben de bulabilirim çok çok çok istiyorum..
sadunyaaaa sardunyaaaaaa diye sayıkladığım bu günlerde sayfanızdaki sardunyaları görünce coştum resmen sevgili aheste yüzlerce kez maşallah hayran kaldım kıskandım ba yıl dım hele mavişler aahh ahh..
inşallah ben de bulabilirim çok çok çok istiyorum..
Bu kadar ayılıp bayılmayın:) bakarız çaresine, sizinde olur;)
Bu kadar ayılıp bayılmayın:) bakarız çaresine, sizinde olur;)
bu nasıl bir engin yürek... ;)
maşallah..
çok tatlısınız maşallah..
sardunyalarınızı görüp bayilmamak mümkün değil ki..
hele paylaşımcılığızı güzel kalbinizi görünce hayran olmamak çok zor..
Yağmurcan
19-03-2014, 09:52
Sayın Aheste,
Çiçekleriniz harika, insan kendini cennette hissediyor, ellerinize, emeklerinize sağlık.
Acaba çiçeklerinize ne gübresi veriyorsunuz? (suni gübre)
kolay gelsin
Sayın Aheste,
Çiçekleriniz harika, insan kendini cennette hissediyor, ellerinize, emeklerinize sağlık.
Acaba çiçeklerinize ne gübresi veriyorsunuz? (suni gübre)
kolay gelsin
Hoşgeldiniz, çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için. Çiçeklerime çok bakım yapmıyorum aslında bizim buralarda ahır gübresi bol çiçeklerimi bol gübreli toprağa dikiyorum, bazen sardunyalarıma demir sulfat veriyorum, bazen de çok az içinde bütün elementleri barındıran suni gübre veriyorum, ama onu dikkatli kullanmak gerekiyor fazlası bitkiyi yakabiliyor.
Yeni aldığım güzellerim :o
478754
478755
478756
Hayırlı olsun. Ben kendimi tutuyorum şahsen yoksa hepsinden alasım var. :)
11 aylık hiç yetiştiremiyorum ama yinede aldım.
478764
Aynısafalarda çok hoşuma gitti.
478765
Turuncu kalonşom vardı sanırım ama dayanamadım :)
478766
Hayırlı olsun. Ben kendimi tutuyorum şahsen yoksa hepsinden alasım var. :)
Ben pek tutamadım kendimi bu defa sn h_doğan, çok güzellerdi dayanamadım. Çocuklarım çok kızıyor bu yüzden bana.
Bu pempe çuhayı çok aradım, Cumhuriyet meydanında 6 tane çiçekçi vardı ama sadece bitanesinde vardı o da tek kalmıştı, birtane daha olsaydı onu da alacaktım.
478769
Sarı Bodrum papatyası her nekadar çiçek açtıramasamda yine aldım.
478773
478774
478775
Küçük çiçekli ceylangözü, çok istiyordum onuda bulunca çok sevindim :)
478781
Ben pek tutamadım kendimi bu
defa sn h_doğan, çok güzellerdi dayanamadım. Çocuklarım çok kızıyor bu
yüzden bana.
Maşallah çok güzeller. Umarım bol çiçekli olurlar. Benimde eşim bu sebepten çok kızıyor bana:) hatta meydan versem baya baya kavga edicez bu yüzden. Duygu sömürüsüyle susturuyorum neyseki:D
Geçen sene aldığım kalonşolarım, renklerini unuttum ama kırmızı olan kendisini iyice belli ediyor.
478784
478785
478789
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.