View Full Version : aheste / Bahçe
akçabardak
26-03-2014, 22:24
Yeni aldığınız çiçekleriniz çok güzel bol bol çiçek açsınlar dilerim.
Maşallah çok güzeller. Umarım bol çiçekli olurlar. Benimde eşim bu sebepten çok kızıyor bana:) hatta meydan versem baya baya kavga edicez bu yüzden. Duygu sömürüsüyle susturuyorum neyseki:D
Çok teşekkürler sevgili hira, umarım yetiştirebilirim hepsini. Aynen eşim de kızıyor ama pek ses çıkarmıyor, çocuklarım hem kızıyor hem kıskanıyor, bizden çok seviyorsun çiçeklerini diyorlar :)
Yeni aldığınız çiçekleriniz çok güzel bol bol çiçek açsınlar dilerim.
Çok teşekkürler sevgili akçabardak, inşAllah açarlarda bende görürüm.
sevgili aheste bugün mavişlere bakıyordum ne gördüm dersiniz biri tomurcuk oluşturmaya başlamış ilk çiçek açacak olan hangi renk olabilir
YeniGine
26-03-2014, 23:51
Sevgili aheste, çok güzel ne kadar mutlu olduğunu tahmin edebiliyorum. Düşünsenize ne kadar güzel çiçekler almışsınız. Valla ben bile sevindim. Hepsi harikalar, eminim seninle, ellerinde çok daha güzel olacaklar. Gönlüne sağlık, bol bol çiçeklerini görelim inşallah...
bay tömürcek
27-03-2014, 01:27
Yeni çiçeklerin hayırlı olsun aheste ablacım :) Onbir aylar gölge ve havadar yerlere bayılıyorlar güneşe hiç gelemiyorlar yanıp gidiyorlar :) Varsa gölge havadar biyere koy onbir ayını hayvan gübreli bi toprak hazırla bide dibini fazla kurutma kışa kadar açmaya doyamaz :) Benimkiler geçen sene çiçeklerini tartamadılar bağladım iple hep :) Ha bide yağmurda çiçekleri ıslanınca kafalarını tartamayıp sapları kırılıyor yağmur almayacak biyerde olması gerekiyor :)
münevver48
27-03-2014, 05:56
sevgili aheste,çiçeklerin hepsi güzel.senin elindende dahada güzelleşeceğinden eminim.pembe çuhan katmerlimi?ilkkez katmerlisini görüyorum.sakın birde kokusu var deme.galiba bugünlerde çuhalar heryerde bol bende almak istedim,eşim bıraz mızmızlandı ot gibi bunlar diye.bende çiçekçinin başına varıpda hiç eli boş dönermiyim.5 tane katmerli petunya aldım.ne yapsın adam hayır diyemedi.ah birde şu fotağraf eklemeyi becerebilsem sizlerle paylaşmak çok isterdim
çiçekleriniz renk seçimleriniz harika..
bol bol çiçek açarlar bizde izlemeye doyamayız inşaallah.. ;)
Yağmurcan
27-03-2014, 07:48
Hoşgeldiniz, çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için. Çiçeklerime çok bakım yapmıyorum aslında bizim buralarda ahır gübresi bol çiçeklerimi bol gübreli toprağa dikiyorum, bazen sardunyalarıma demir sulfat veriyorum, bazen de çok az içinde bütün elementleri barındıran suni gübre veriyorum, ama onu dikkatli kullanmak gerekiyor fazlası bitkiyi yakabiliyor.
Aheste Hanım, yeni çiçekleriniz de harika ve sizin sevginizle daha da güzel olacağına inanıyorum. Bu arada verdiğiniz bilgiler için de ayrıca teşekkür ederim. Bu demir sülfatı tarım ilacı satan yerlerden mi temin ediyorsunuz? çok soru sormadım değil mi :)
Sevgili aheste yine bizi kalbimizden vurdun harikasın,
sevgili aheste bugün mavişlere bakıyordum ne gördüm dersiniz biri tomurcuk oluşturmaya başlamış ilk çiçek açacak olan hangi renk olabilir
Çok sevindim sevgili ocak, ilk açan muhtemelen mor çan çiçekli olandır çünkü o nisanda açar.
Sevgili aheste, çok güzel ne kadar mutlu olduğunu tahmin edebiliyorum. Düşünsenize ne kadar güzel çiçekler almışsınız. Valla ben bile sevindim. Hepsi harikalar, eminim seninle, ellerinde çok daha güzel olacaklar. Gönlüne sağlık, bol bol çiçeklerini görelim inşallah...
Evet sevgili Yenigine, biz çiçek sevdalılarını ancak yine bizler anlarız, bir tek çiçek bile aldığımda çok mutlu oluyorum, dönüp dolaşıp başına varıyorum.
Kızım anne çiçeklere verdiğin parayla kendine değişik değişik kıyafet alsana der, oysa benim gözüm kıyafet filan görmüyor:rolleyes: Ailem artık bana delirmiş gözüyle bakıyor :D
Çok sağol güzel sözlerin ve temennilerin için, hep beraber görürüz inşallah çiçeklerini...
Yeni çiçeklerin hayırlı olsun aheste ablacım :) Onbir aylar gölge ve havadar yerlere bayılıyorlar güneşe hiç gelemiyorlar yanıp gidiyorlar :) Varsa gölge havadar biyere koy onbir ayını hayvan gübreli bi toprak hazırla bide dibini fazla kurutma kışa kadar açmaya doyamaz :) Benimkiler geçen sene çiçeklerini tartamadılar bağladım iple hep :) Ha bide yağmurda çiçekleri ıslanınca kafalarını tartamayıp sapları kırılıyor yağmur almayacak biyerde olması gerekiyor :)
Çok teşekkürler tömürcek'ciğim verdiğin bilgilere, daha önce iki, üç defa aldım her seferinde hemen kuruttum, yan komşum var onun elinden oluyor, bu kışı dışarıda geçirdi komşumun onbirayı şu anda çiçekli, benim elimden olmuyor ama bakalım inşallah bu defa olur :)
sevgili aheste,çiçeklerin hepsi güzel.senin elindende dahada güzelleşeceğinden eminim.pembe çuhan katmerlimi?ilkkez katmerlisini görüyorum.sakın birde kokusu var deme.galiba bugünlerde çuhalar heryerde bol bende almak istedim,eşim bıraz mızmızlandı ot gibi bunlar diye.bende çiçekçinin başına varıpda hiç eli boş dönermiyim.5 tane katmerli petunya aldım.ne yapsın adam hayır diyemedi.ah birde şu fotağraf eklemeyi becerebilsem sizlerle paylaşmak çok isterdim
Çok teşekkürler sevgili münevver48 güzel sözlerin için. Pembe çuhamın iki çiçeği katmerli gibi ama bugün açmış birtane daha o normal açmış, sanırım fazla hormon fısfıslamışlar o yüzden öyle açmış öbür ikisi. Çuhaları ben çok seviyorum, ilk açan çiçekler onlar, ocak ayında başlıyorlar açmaya, rengarenk cıvıl cıvıl, baharın en cıvıldak çiçekleri bence :)
Petunya almadım bu sene almaya da pek niyetim yok, tohumları vardı ekecektim ama halâ ekemedim. Çiçekleri alırken eşim yoktu yanımda Allahtan, olsaydı izin vermezdi sanırım. Fotoğraf eklemek için birinden yardım alsan, bir kere gösterirler daha sonra eklersin, ne güzel çiçeklerin vardır kimbilir...
çiçekleriniz renk seçimleriniz harika..
bol bol çiçek açarlar bizde izlemeye doyamayız inşaallah.. ;)
Çok teşekkürler sevgili ngr33, ben cıvıl cıvıl çiçekleri, canlı renkleri çok seviyorum, inşallah bakabilrim onlara ;)
Aheste Hanım, yeni çiçekleriniz de harika ve sizin sevginizle daha da güzel olacağına inanıyorum. Bu arada verdiğiniz bilgiler için de ayrıca teşekkür ederim. Bu demir sülfatı tarım ilacı satan yerlerden mi temin ediyorsunuz? çok soru sormadım değil mi :)
Çok teşekkürler sevgili Yağmurcan, evet demir sülfatı tarım ilaçları satan yerlerden alıyoruz, yok çok sormadınız ne demek, tecrübe ettiğim bilgileri paylaşmayı severim :)
Sevgili aheste yine bizi kalbimizden vurdun harikasın,
Çok teşekkürler canım, sen de harikasın :)
Sevgili aheste yeni güzellerin çok harika görünüyorlar. Bahçen bu güzellerle daha da şenlenecek. Güle güle büyüt İnşallah. Onbiray çiçeğini ne zaman aldıysam yaşatamadım. Sen beni yeniden hefeslendirdin. Kaç gündür bahçelere bakamadım. Oğlum askerden izine geldi. Onunla meşgul oldum. İnşallah kızının sınavıda iyi geçmiştir. Sağlıcakla kal...
Çok teşekkürler sevgili gülsu, 11 aylığı deniycem bakalım, çok çeşit renkleri vardı hepsinden alası geliyor insanın. Ne kadar sevinmişsindir oğlun gelince kimbilir gözün aydın:). Kızımın sınavı iyi geçti gibi, hayırlısı artık...
resimsel
08-04-2014, 08:20
Sabahın en güzeli bu çiçekler ellerinize sağlık hepsi harika.
milaca2010
09-04-2014, 16:59
Sevgli aheste; Çuhalar renkleriyle göz dolduruyorlar, ceylanınız ve özellikle karanfilin renkleri.
İnşallah yeni aldığınız çiçekleriniz bol bol çiçeklenirler ve sizi ve bizleri mutlu ederler.
Sevgiler...
Sabahın en güzeli bu çiçekler ellerinize sağlık hepsi harika.
Çok teşekkürler sayın resimsel.
Çok teşekkürler sevgili milaca2010. Size bahsettiğim pembe lâlelerim, henüz yüklememiştim, renkleri aynı sanırım:)...
Renkleri çok tatlı, seyretmeye doyamıyorum :)
482176
482177
482178
482179
482180
Gerçekten de çok tatlı görünüyorlar.
En son açan nergislerim, seneye tekrar görmek kısmet olur inşallah...
482192
482193
482194
akçabardak
09-04-2014, 21:42
Sevgili aheste laleler ve nergizler çok güzeller hele de o lalelerin rengine bayıldım maşallah,
biraz da ömürleri azıcık daha uzun olsaydı keşke, bir iki haftada solup gidiyorlar.
Güle güle tadını çıkartın lalelerin.
milaca2010
09-04-2014, 22:02
Sevgili aheste;Maşallah çok güzel görünüyorlar. Lalelerimiz aynı ve oldukça büyük açıyorlar benimkilerden bir tanesi bir kadeh büyüklüğündeydi.
Nergislerinizde muhteşem hepsi farklı farklı türden, uzun yıllar çiçeklerini görmeniz dileğiyle.
Sevgiler...
YeniGine
09-04-2014, 23:20
Sevgili aheste, sevgili milaca'nın da pembe laleleri görünce seneye nasip kısmet pembe lale almak gerek diye düşündüm. Dediğin gibi gerçekten renkleri çok tatlı. Maşallah...
Evet nergisler artık bitti, inşallah seneye hepimize çoğalmış halde görmek nasip olsun!..
Gönlüne sağlık...
Sevgili akçabardak evet dediğiniz gibi biraz daha uzun ömürlü olsaydı keşke:(
Sevgil milaca gerçekten çok büyük açtılar, sanırım bu sene yeni aldığımız için, seneye bu kadar büyük açarlarmı bilmem. Benzetmeniz çok hoşuma gitti, gerçektende kadeh büyüklüğünde:).
Sevgili Yenigine, o pembe laleleri çok istiyordum A101 de karşıma çıkınca çok sevinmiştim, fiyatıda çok uygundu. Evet hepimize kısmet olur inşallah lâleleri, sümbülleri, nergisleri görmek, bir senelik yola gittiler...
milaca2010
10-04-2014, 20:37
Sevgili aheste; Bende A101 den aldım lalelerimi demekki sizinkiler kardeşler:) Diğer aldığım, 2 değişik tonda kırmızılarda çok güzel açtılar, siyah lalelerin 1 tanesi açtı diğer 4 tanesinde bir tuhaflık var, şimdi sarı laleri bekliyorum çiçek göbeğinde kuru bir şeyler görünüyor sarılardan pek umudum yok...
Evet sevgili milaca sanırım kardeşler. Sarı lalelerimin ortalarında kuru birşeyler var demişsiniz, muhtemelen tomurcuklarını kurutmuş olmalı, benimde katlı lalelerim aynı şekilde oldu ve çiçeğini açamadı. 4-5 yıllık sarılarım ve kırmızılarım var ama onlar da pek neşeli açmadılar bu sene, o yüzden yüklemedim fotoları...
Sevgili aheste Pembe Laleler saki üzerinde ,pempe kostum olan balerin gibi süzülüyor geldi bir an bana.
tarla kuşu
23-04-2014, 09:54
Sevgili aheste,
Laleler pembe şeker gibi gözüktü gözüme :) Bahçenizi büyük zevkle gezdim...
Mis kokulu frezyalarım, bunlar aşılı, katmerli olanlar ama hepsi katmerli açmadı. Birde yalın katlı küçük çiçekli olanlar vardı ama fotolarını frezya bölümüne eklediğim için buraya ekleyemedim, ve artık onların çiçekleri geçtiği için de tekrar çekemedim. Bunları bu sabah çektim, yağmur damlalarıyla...
486443
486444
486445
486446
486447
akçabardak
26-04-2014, 13:40
Sevgili aheste frezyalar nefis görünüyorlar, kokularını hisseder gibi oldum çok güzeller.
Ellerine emeklerine sağlık
Renkleri çok güzel, kendileri de.
YeniGine
27-04-2014, 00:48
Mis kokulu frezyalarım, bunlar aşılı, katmerli olanlar ama hepsi katmerli açmadı. Birde yalın katlı küçük çiçekli olanlar vardı ama fotolarını frezya bölümüne eklediğim için buraya ekleyemedim, ve artık onların çiçekleri geçtiği için de tekrar çekemedim.
Sevgili aheste hep takdir etmişimdir aheste ne eylerse güzel eyler derim... Maşallah çok güzel freyzaların, özellikle yağmur damlacıklı fotoğrafları çok daha seviyorum.
Sevgili aheste ben her konu başlığına bakmıyorum, freyzalarını konu başlığında paylaşmışsın, kendi sayfanda da paylaşmanı isterdim.
Sevgili akçabardak, sevgili yağmur, sevgili Yenigine çok teşekkür ederim. Çok güzel kokuyorlar, yanlarından geçerken buram buram esiyor...
Sevgili Yenigine bu defa bi değişiklik olsun deyip konu başlığında paylaşmıştım, sayfa atlayınca da aşılı büyük çiçekli olanlar arka sayfada kaldı.
Sevgili Gülsu'dan gelen güzeller, bir çok çeşit göndermiş:)
Nergisler
489704
Çok istediğim echeverialar
489705
489706
Begonya türleri
489707
489708
Çoook teşekkürler segili Gülsu...
akçabardak
05-05-2014, 20:59
Sevgili aheste güle güle büyütün yeni gelen güzellerinizi.
YeniGine
05-05-2014, 23:21
Sevgili aheste, maşallaah hazine gelmiş sana sevgili Gülsu'nun gönlüne sağlık. Şimdi o hazine elinde daha da güzelleşecektir inşallah eminim. Güle güle büyütüp çiçeklerini göresin inşallah...
Sevgili akçabardak, sevgili Yenigine çok teşekkür ederim. Birkaç günden beri nete giremedim, geç cevap yazdığım için kusura bakmayın.
Görümcemler bizdeydi (Almanya'dan gelmişlerdi) iki haftalığına bu gün yolcu ettik, kayınpederim göz ameliyatı oldu çarşamba günü, yani çok yoğundum, bu yüzden giremedim. Çiçeklerim çok güzelleştiler ama ben çekemedim onları, bazıları geçiyor, bu gün de hava yağmurlu ve bende müthiş bir baş ağrısı üstünüze afiyet. En kısa zamanda çekip paylaşırım inşallah, görüşmek üzere...
akçabardak
09-05-2014, 17:59
Sevgili aheste hem size hem de kayınpederinize geçmiş olun,görümcenlere de hayırlı yolculuklar dilerim.
Cok geçmiş olsun ablacım tez zamanda iyileş yorgunluğunu at ve bizi o güzel ciceklerinin resimlerine kavustur emi ; )
Baya ara vermişim sanırım. Kötü günler geçirdik toplum olarak, Allah bidaha böyle acılar yaşatmaz inşallah.
Biraz bahçeden:o Çeşme papatyam
494783
494784
Yüksük çiçeklerim
494802
494803
494806
494807
494808
494809
Hasekiler
494814
Bombus arıları hasekileri çok seviyor
494815
Bu bordo beyazın tohumları Güler hanımın paylaşımından gelmişti, mor beyazlıda vardı ama onun çiçeklerinin güzel anını kaçırdım, çok teşekkürler ediyorum burdan kendisine. Fotoğraf pek iyi değil, yakını fulu çekmişim.
494816
Görümcemin getirdiği hediye tohumlar
494818
494819
Bunlarda çimlenmiş halleri
Kozmos
494821
Peygamber çiçeği
494822
Beni unutma çiçeği
Yeni tohumların hayırlı olsun..
akçabardak
21-05-2014, 11:29
Yeni çimlenenlerin hayırlı olsun, çiçeklenmiş hallerini de görürüz inşallah.
Şu beni unutma çiçeğinin, çiçeklerini çok merak ediyorum nasıl bir çiçek olduğunu.
Unutma beni çiçeğinin çimlenmesi çok zor diyor herkes. Ama siz başarmışsınız. Umarım çiçekte açarlar.
Yeni tohumların hayırlı olsun..
Teşekkür ederim sevgili Sonkez..
Yeni çimlenenlerin hayırlı olsun, çiçeklenmiş hallerini de görürüz inşallah.
Şu beni unutma çiçeğinin, çiçeklerini çok merak ediyorum nasıl bir çiçek olduğunu.
Teşekkür ederim sevgili Akçabardak, bende merak ediyorum beni unutmanın çiçeklerini, hep beraber görürüz inşallah...
Unutma beni çiçeğinin çimlenmesi çok zor diyor herkes. Ama siz başarmışsınız. Umarım çiçekte açarlar.
Sevgili Yağmur, ben pek zorlanmadım, bir hafta demeden çimlendiler, inşallah açarlar çiçek ama bir yıl sonra diyormuş paketin üzerinde :(
Portakalımızın çiçekleri misler gibi kokusuyla bahçeyi boyuyor...
494932
Biraz balkondan.
Çin karanfilim çoştu...
494934
Bu sene aldığım ceylangözü sardunyam, çiçekçi kelebek sardunya dedi...
494935
Kalonşolarım da pek güzelleştiler
494950
494951
Bu sene aldığım turuncum, varken tekrar almışım
494952
494953
Çan çiçekli mavişim, bu biraz geçmiş hali, daha önce foğraflıyabilseydim çok daha güzeldi
494961
494962
Bu sene ilk açan sardunyam
494965
Geçen sene eylül ayında kendi ceylanımdan diktiğim miniğim
494966
494967
Klasik mavişim henüz böyle, tomurcukları henüz görünmedi, bir ay kadar var daha açmasına
494975
asmalıtepe
21-05-2014, 19:51
Sayın Aheste çiçekleriniz çok güzel ama bu Haseki dediğiniz müthiş güzel. Çok zarif bir çiçek.
bundan edinmek istersem markette tohumunun adı ne geçer acaba? ellerinize emeğinize sağlık.
akçabardak
21-05-2014, 20:19
Sevgili aheste maşallah ne güzel olmuşlar güzelliklerin öyle, çin karanfilinin rengi pek tatlı, kalançhoen gene öyle salkım salkım çiçeklenmiş, hele çan çiçeği mavişine bayıldım çok güzel hepsi hepsi çok güzeller hangisini saysam ki... allah nazarlardan korusun, huzurla mutlulukla büyüt hepsini.
YeniGine
22-05-2014, 00:08
Baya ara vermişim sanırım. Kötü günler geçirdik toplum olarak, Allah bidaha böyle acılar yaşatmaz inşallah.
Biraz bahçeden:o Çeşme papatyam
494783
494784
Sevgili aheste, sen ara vermişsin, ben denk gelememişim sayfana. :( Çok haklısın kötü günlerdeyiz, Rabbim yardımcımız olsun inşallah.
Bu arada maşallah çiçeklerin, fidelerin coşmuş, çok da güzel olmuşlar her zamanki gibi. Ellerine, emeklerine sağlık.
YeniGine
22-05-2014, 00:10
Çiçeklerine tekrar baktım maşallah coşmuş da coşmuşlar. :) Maşallah!..
münevver48
22-05-2014, 08:13
sevgili ahaste ellerine emeğine sağlık ne güzel açmışlar maşallah. çan çiçekli mavişin çok güzel klasik mavişden daha erken açıyor olması ayrıca güzel.iyiki geçmiş halinin fotoğrafını çekmişsin geçmemiş halini hayal bile edemiyorum.sevgiler.......
Sayın Aheste çiçekleriniz çok güzel ama bu Haseki dediğiniz müthiş güzel. Çok zarif bir çiçek.
bundan edinmek istersem markette tohumunun adı ne geçer acaba? ellerinize emeğinize sağlık.
Sayın Asmalıtepe, çok teşekkür ederim, o güzellerin adı haseki küpesi diye geçiyor internette, marketlerde, yalnız marketlerde katlılarını göremedim ben, yalın katlıları var. İsterseniz ben gönderebilirim tohumları olgunlaşınca, bordo ve morlunun tohumları az olacak gibi çok çiçek açamdıkları için, çünkü ekildikleri saksıda açmaya çalıştılar gariplerim.
Sevgili aheste maşallah ne güzel olmuşlar güzelliklerin öyle, çin karanfilinin rengi pek tatlı, kalançhoen gene öyle salkım salkım çiçeklenmiş, hele çan çiçeği mavişine bayıldım çok güzel hepsi hepsi çok güzeller hangisini saysam ki... allah nazarlardan korusun, huzurla mutlulukla büyüt hepsini.
Çok teşekkürler sevgili Akçabardak güzel sözlerin için, çin karanfilimi bende çok seviyorum, kalonşolarım da bu sene böyle güzel açtılar gerçi geçensene almıştım mini poşetlerde ama, daha önceden yalınkatlı ve katlı vardı ama katlı olanı açtıramamıştım. Sizin o tarafa gelmek kısmet olursa, çan çiçekli maviş te gelecekmiş :) bakalım kısmet..
Sevgili aheste, sen ara vermişsin, ben denk gelememişim sayfana. :( Çok haklısın kötü günlerdeyiz, Rabbim yardımcımız olsun inşallah.
Bu arada maşallah çiçeklerin, fidelerin coşmuş, çok da güzel olmuşlar her zamanki gibi. Ellerine, emeklerine sağlık.
Sevgili Yenigine çok teşekürler güzel sözlerine, yalnız şunu anlayamadım ''sen ara vermişsin, ben denk gelememişim sayfana'' derken, ben yükleme yapmamıştım bir süre ama...
sevgili ahaste ellerine emeğine sağlık ne güzel açmışlar maşallah. çan çiçekli mavişin çok güzel klasik mavişden daha erken açıyor olması ayrıca güzel.iyiki geçmiş halinin fotoğrafını çekmişsin geçmemiş halini hayal bile edemiyorum.sevgiler.......
Sevgili Münevver çok teşekkürler, senin çiçeklerin ve bahçen kadar olmasada, çan çiçekli mavişim bütün kış çiçeksiz bırakmadı beni tek tük açtı durdu hep, nisan sonu mayıs başı en coşkulu zamanıydı çiçekten yaprak görünmüyodu, o zaman çekemedim misafirlerim vardı o yüzden. Sevgiler....
günebakan
22-05-2014, 10:51
Off mavişler muhteşem sn. aheste benimkiler nedense bu kış çürüdüler. şimdi yeniden bulmaya çalışıyorum.Güle güle büyütün
Teşekkür ederim sevgili günebakan, neden çürüdülerki mavişleriniz kapalı mekandamıydı, aslında bu çan çiçekli olan arsız tabir edilen türlerden ama kapalı mekanları pek sevmiyorlar, isterseniz sonbaharda gönderebilirim.
münevver48
22-05-2014, 12:26
Sevgili Münevver çok teşekkürler, senin çiçeklerin ve bahçen kadar olmasada, çan çiçekli mavişim bütün kış çiçeksiz bırakmadı beni tek tük açtı durdu hep, nisan sonu mayıs başı en coşkulu zamanıydı çiçekten yaprak görünmüyodu, o zaman çekemedim misafirlerim vardı o yüzden. Sevgiler....
sevgili ahaste teşekkür ederim.sizin çiçeklerinizde yabana atılacak değil her biri diğerinden güzel.bahçenin büyüklüğü hiç önemli değil siz yeterki çiçek yetiştirmek isteyin bir avuç toprak yeter canım.senin gönül bahçenin büyüklüğünü ve güzelliğini tahmin edebildiğim için, kendi bahçemin farkında bile değilim. sevgiler...
akçabardak
22-05-2014, 13:44
Çok teşekkürler sevgili Akçabardak güzel sözlerin için, çin karanfilimi bende çok seviyorum, kalonşolarım da bu sene böyle güzel açtılar gerçi geçensene almıştım mini poşetlerde ama, daha önceden yalınkatlı ve katlı vardı ama katlı olanı açtıramamıştım. Sizin o tarafa gelmek kısmet olursa, çan çiçekli maviş te gelecekmiş :) bakalım kısmet..
Sizin o tarafa gelmek kısmet olursa, çan çiçekli maviş te gelecekmiş :)
Ayyyi buyursunlar buyursunlar ne güzel olur, hem de çok sevinirim valla bir kahvemi bir çayımı içersiniz sohbet ederiz her zaman memnuniyetle beklerim, bu tarafa geleceğiniz zaman buradan yazarsanız adresimi özelinize yazarım. Salıcakla kalın
günebakan
22-05-2014, 15:45
Evet kapalı mekandalardı (balkonun cam ile kapalı) soğuğuda sevdiklerini düşünüyordum ama bilemedim artık neden çürüdüler. Teklifiniz içinde teşekkür ederim:)
YeniGine
22-05-2014, 23:05
Sevgili Yenigine çok teşekürler güzel sözlerine, yalnız şunu anlayamadım ''sen ara vermişsin, ben denk gelememişim sayfana'' derken, ben yükleme yapmamıştım bir süre ama...
Sevgili aheste yani sen fotoğraf yüklememişsin, yükledikten hemen sonra da ben görememişim demek istedim..
Sevgilerimle...
Çok güzel maşallah maşallah.. ablaa ne desem nasil beğendim nasıl bayildim ;)
(en son bayildim dedigimde ayilip bayilmana gerek yok ben sana gönderirdim demiş ve gindermistin.. hihihii. ;)) yine bayildim abla neolacak simdi ;) )
yalniz resimleri görmek nasil iyi geliyor buara siteye fazla göremiyorum, girersemde güzelliklere bakip beğenip cikiyorum..
gönderdiğin maviş celikleri tuttu gayet iyiler ama sicaklarda nazik davransam nazil korusam bilemiyorum şimdiden..
sardunyalarsa tutmadi bir tane bile :(
köklü aldim bir iki tane iyiler simdilik inşallah seninkiler gibi olurlarsa görürüm..
abla çin karanfilin gölgede mi nasıl suluyorsun..
sevgiler ablacim..
Canıım, yine gönderirim bayıldıklarından ;).Sardunyalara üzüldüm insan o kadar hevesle dikiyor sonra tutmayınca hayal kırıklığına uğruyor neyse sen yinede üzülme sağlık olsun, çok tazelerdiya ondan tutmadılar herhalde, sonbaharda gönderirim yine istediğin olursa.
Mavişlere sevindim suyunu sürekli kontrol et susuz bırakma, orası yazın daha sıcak oluyodur güneşten koru ama içeriyede alma, sabahları güneş görebilir, benimkiler şimdilik öğleye kadar güneş görüyorlar, toprağı hergün kuruyo, şimdiden her gün suluyorum, yazın günde ikikere suluycaz herhalde.
Aldığın sardunyalarının bol bol çiçeklerini görürsün inşallah.
Çin karanfilime gelince öğleye kadar güneş görüyor, güneşten hiç korkmuyor, ama bir su içiyorki sorma :D toprağı hergün kuruyor her gün suluyorum, soğuktanda korkmuyor karların altında bile kalıyor. Sevgilerimle...
Biri damat mendili, biri dolesperma(ismini doğru yazmışımdır umarım) ne kadar çok benziyorlar değilmi
Damat mendili
495547
495548
Dolesperma, bu güzeli sevgili SDurul göndermişti, çok teşekkürler ediyorum kendisine burdan..
495549
495550
495566
Benim paskalya anca çiçek açıyor, yeni tomurcuklarda var daha
495551
495552
Yeni aldığım ceylanlarım. Yalnız üzerlerinin tozu için kusura bakmayın, buralar feci çam kükürtü tozuyor, her gün yıkasam yine aynı, aman tozsun meğer ne kadar tozlaşma olursa kozak ta olurmuş 4 seneden beri böyle tozlaşma yoktu lâkin kozakta yoktu, e malum bizim buraların geçimide ondan.
495558
495559
495560
495561
495562
Bahçedeki uzun boylu ceylangözü, rengi aslında eflatunla mor arası ama pembe gibi çıkmış.
495564
495565
Bu rengini geçen sene almıştım, ama henüz saksı değişimi yapmadan hastalık geldi, bende ondan çelik alıp köklendirip dikmiştim, yani bu çelikten yetişme.
495568
495569
Benim yılan kaktüsü böyle pıtır pıtır yavru veriyo sürekli, çiçek miçek açacağı yok.
495573
495574
Tekrar çin karanfilim
495575
Gelin gibi olmuştu nisanda, şimdilerde çiçeği geçti biraz, bunu yüklemeyi unutmuştum, aslında rengi pembeydi ama dönmüş, zaten aslanağızları her tohum ekişte başka başka açarmış.
495577
495578
akçabardak
23-05-2014, 15:50
Bu nasıl bir aslanağzı böyle fırfırlı fırfırlı sevgili aheste, tohum yapıyor mu? gerçekten gelin gibiymiş.
Yeni aldığın ceylanların da çok güzeller güle güle büyütüt ceylanlarını.
Yılan kaktüsün yem yeşil ve uzun uzun, benim yılan kaktüsümün cinsi mi başka acaba kısa kısa merak ettim şimdi, kimde gördüysem hep uzun uzun parmak gibi, gölgede mi tutuyorsun kaktüsünü?
Benim kaktüsüm hep güneşte o yüzden biraz rengi kırmızımsı, aslında gölgede dursa bekli yeşil ve parmaklar da uzayabilir sanki ama çiçek açmaz ki gölgede olunca. Yeşil yeşil rengi daha güzel duruyor, daha hoşuma gitti benim.
Bir saksı daha yapayım aynı kaktüsten onu gölgeye alayım bakalım fark edecek mi, eğer parmakları uzarsa onu gölgede tutarım hem de yeşil olur.
Evet sevgili Akçabardak aslanağzım tohum yapıyor, tohumlarını satın almıştım e-fidancımdan, üzerinde hibrit diyordu ama tohum yaptı ve bu güzel dökülen tohumlardan çimlendi, ama rengi başkaydı şeker pembeydi dönmüş.
Yılan kaktüsüm öğleye kadar güneş görüyor, kışın dışarıda durdu hep ama yinede açmadı, sanırım güneş yeterli gelmedi:(.
YeniGine
24-05-2014, 00:27
Sevgili aheste yine yeniden her zamanki gibi maşallah çiçeklerine. Yeni ceylanların çok güzel güle güle büyüt bol bol çiçeklerini gör inşallah. Çin karanfiline, arslanağzına maşallah çok güzel görünüyorlar.
Yılan kaktüsün gayet sağlıklı görünüyor. Sevgili akçabardak gibi benim de dikkatimi çekti rengi, maşallah çok güzel. :D İşte biz böyleyiz gördüğümüzü beğeniriz, isteriz benim çiçeğim de öyle olsun. Ben de sevgili akçabardak'ın yılanlarının hepsinin bir boyda olduğunu görünce neden seninkiler hep bir boyda da benimkiler kimi uzun kimi kısa demiş idim. Benimkiler de hepsi bir boyda olsun deyip ona özenmiştim. :D Sevgili akçabardak da tam tersi neden benim hepsi bir boyda seninkiler uzun, ben de böyle uzun isterim deyivermiş. Kendisine söylemiş idim halbuki birimizin ki çökertme, birimizin ki zeybek oynuyor diye.
Ellerine, emeklerine, gönlüne sağlık sevgili aheste...
Sevgili Yenigine çok teşekkürler övgülü sözlerin için, çok tatlısın güldürdün beni sabah sabah, çökertme ve zeybek oynamalarına:D nerden aklına gelir.
Evet bizler hep öyleyiz sanırım kendimizinkini değilde arkadaşlarımızınkini, ya da başkalarınınkini beğeniriz hep, oysa benimde sevgili akçabardak'ın kaktüsü hoşuma gitmişti, olsun napalım bişekilde dengeleriz, bizde değiş yaparız. Sevgilerimle...
akçabardak
24-05-2014, 09:36
Evet sevgili Akçabardak aslanağzım tohum yapıyor, tohumlarını satın almıştım e-fidancımdan, üzerinde hibrit diyordu ama tohum yaptı ve bu güzel dökülen tohumlardan çimlendi, ama rengi başkaydı şeker pembeydi dönmüş.
Yılan kaktüsüm öğleye kadar güneş görüyor, kışın dışarıda durdu hep ama yinede açmadı, sanırım güneş yeterli gelmedi:(.
Sevgili aheste ümidini kesme bence geç te olsa açar belki ama bu haliyle de çok hoş duruyor, mümkün olduğu kadar suyunu az az vermeye çalış, ben benim kaktüsümü çoğu zaman sulamayı unutuyorum, aklım başıma geldiğinde ayyi sen de vardın orada değil mi deyip hemen biraz su veriliyor.
Baksana YeniGineciğim döktürmüş yine zeybekleri, çökertmeleri... onun kileri uzun ve aşağıya doğru sarkık olduğu için çökertme oynuyormuş, benim kaktüsüm hep yukarı dikine olduğu için zeybek oynamış oluyor :D senin kaktüsüne de bir isim koymamız lazım, ben düşündüm aklıma bir şey gelmedi, YeniGine belki bir şeyler söyler ;) (Canım biz YeniGineyle bazen şaakalaşırız, böyle yazdım diye kızmazsın umarım)
Sevgili akçabardak estafurullah neden kızayımki, çok hoşuma gidiyor sevgili Yenigine'nin benzetmeleri, bayıldım çökertme ve zeybek benzetmesine;)
Halam vermişti bu kaktüsü geçen sene bir dal, onunkisi de yeşildi ve öğleye kadar güneş görüyodu ama çiçek açmıştı, ve halam bilmezde öyle az sulanacağını kaktüslerin her çiçek sulayışında sulardı, aman neyse böylede hoş, belki geç açar, seninki farklı bir türüdür belki, gelebilirsemsem bundan da getireyim. Sevgilerimle...
akçabardak
24-05-2014, 22:30
Tamam sen de benim kaktüsümden almış olursun böylece hem sende hem bende olur her iki türünden teşekkür ederim.
YeniGinemizi de ayırmayız elbette ona da göndeririz, onda da hem çökertme hem zeybek olur.
YeniGine
24-05-2014, 23:43
Sevgili aheste; yılbaşıların çiçek açtığı dönem baktım sevgili akçabardak'ın yaprakları hep yukarı yukarı duruyor benimkiler de hep aşşağı aşşağı. Tabi yine her zamanki gibi sordum 'akçabardak senin yapraklar hep yukarı doğru, benim yapraklar hep aşşağı doğru. Neden acaba?'
Sevgili hdoğan'ın cevabında 'Abla senin yılbaşılar çökertme oynuyor, sevgili akçabardak'ınkiler zeybek oynuyor' demişti. Yine yılanlarda da aynı şeyi görünce aklıma geldi yine işte çökertme ve zeybek.
Yani akçabardak'ın yılanları zeybek, yine benim yılanlar çökertme oynuyor.
Bu arada paylaşım konusunda beni de düşündüğünüz için teşekkür ediyorum sizlere. Gönlünüze sağlık...
Çan çiçekli mavişim, bu biraz geçmiş hali, daha önce foğraflıyabilseydim çok daha güzeldi
494961
494962
Merhaba, merhaba Sayın aheste, yine bahar coşkusu yaşatıyorsunuz yüklediğiniz resimlerle, insan içine çekesi geliyor bu güzelliklerin kokusunu harikasınız yüreğinize sağlık.
Herşey çok güzel ama benim faforim Çan çiçekli mavişiniz oldu nasıl üretiliyor bu kışı bahçedemi geçiriyor acaba?
Merhaba sevgili 06dilek, güzel sözlerinle mutlu ettin beni, çok teşekkür ederim. Maviş kışı dışarıda geçiriyor, diplerinden sürgünler veriyor bu sürgünlerden üretiliyor.
bay tömürcek
30-05-2014, 14:07
Aheste ablacım çiçeklerinin maşallahı var yine her zamanki gibi :) Damat mendiline bayıldım Aydın'da hemen herkesin balkonunda görmüştüm bundan, rengiyle çiçeğiyle ben burdayım diyor :) Ceylanlarının renkleri de çok güzeller ama beyazlı olan bi başka o çok hoş geldi gözüme maşallah :) Çamlar da tozusun tozuyabildiği kadar, Allah kazancınızı bol etsin abla :)
Tömürcekcim güzel sözlerine çok teşekkür ederim, en güzelleri senin olsun. Damat mendili benimde çok hoşuma gitti, geçen sene almıştım çiçekçilerden, ama geçen sene pek açmadı bu sene coştu, çoğaltmak istiyorum bol bol, hem kışı dışarıda geçirdi bi şey olmadı ama bu sene de pek kış olmadı gerçi.
Çamlar için bende öyle dedim, her taraf çok kötü oluyor ama napalım olsun, 4 seneden beri hiç mahsül almadık ve bütün kozaklılar maddi sıkıntı içindeydik, inşallah dediğin gibi bol olur :) Allah herkesin kazancını bol etsin.
tarla kuşu
30-05-2014, 20:16
Sevgili aheste, çiçeklerin hepsi harika , ama şu fırıl fırıl aslanağzına bayıldım....
sevgili aheste gönderdiğiniz mavişin mor renklisi birkaç kez çiçek açtı fakat sonra çiçek tomurcuğu verdiği halde açmadan tomurcuklar sararıyor küçücük boyuyla bol bol tomurcuk veriyo ne yazıkki açamıyor nedeni ne olabilir acaba
aslan ağzınızada bayıldım böyle fırfırlı olanını ilk defa gördüm
Sevgili aheste, çiçeklerin hepsi harika , ama şu fırıl fırıl aslanağzına bayıldım....
Sevgili tarla kuşu çok teşekkürler, bende çok seviyorum o aslanağzını, ilk ektiğimde şeker pembeydi, dökülen tohumlardan kendi çimlendi ve bu defa beyaz oldu, ama şimdi çok kötü oldu pas hastalığı geldi, sökücem ama tohumlarının olgunlaşmasını bekliyorum, bolca toplamak istiyorum, sizede gönderirim...
sevgili aheste gönderdiğiniz mavişin mor renklisi birkaç kez çiçek açtı fakat sonra çiçek tomurcuğu verdiği halde açmadan tomurcuklar sararıyor küçücük boyuyla bol bol tomurcuk veriyo ne yazıkki açamıyor nedeni ne olabilir acaba
aslan ağzınızada bayıldım böyle fırfırlı olanını ilk defa gördüm
Sevgili ocak, böyle bişey hiç başıma gelmedi, acaba toprağımı çok zayıfta güç yetiremiyomu, yoksa çokmu gölge olduğu yer, ama çiçekler genelde güç (yeterli besin) bulamadıklarında çiçeğini açamazlar, toprağı nasıl bir toprak?
toprağı karışık her çeşit var arada bir enzimli suda veriyorum ilk zamanlar çok güzel açıyordu şimdi yaprakları baya irileşti ama tomurcuklar açamadan üzerinde sararıyor bir sürüde tomurcuk veriyor o tomurcuklara üzülüyorum
Sevgili aheste,
Siteye ilk üye olduğumda gezdiğim bahçelerden biri sizinki. Özellikle beyaz mavişiniz aklımda kalmıştı. Çekimlerinizde çok canlı, sanki çıplak gözle izliyormuşum gibi. Ellerinize sağlık. Bol çiçekli günler dilerim.
Sevgili yağmur, çok teşekkür ederim, bahar başında söyleseydinya gönderirdim. Fotoğraf çekmeyi seviyorum, elimden geldiği kadar güzel çekmeye çalışıyorum.
tarla kuşu
07-06-2014, 23:04
Sevgili tarla kuşu çok teşekkürler, bende çok seviyorum o aslanağzını, ilk ektiğimde şeker pembeydi, dökülen tohumlardan kendi çimlendi ve bu defa beyaz oldu, ama şimdi çok kötü oldu pas hastalığı geldi, sökücem ama tohumlarının olgunlaşmasını bekliyorum, bolca toplamak istiyorum, sizede gönderirim...
Çok sevinirim sevgili aheste. Şimdiden teşekkürler :)
Yaprak Güzeli
16-06-2014, 17:56
Ablacığım gönderdiğin lobelyanın kendi boyuna uygun minicik bir taliplisi bile çıktı hemen. ;) Bu minik arıcık tek tek bütün çiçeklerini gezdi lobelyanın. Bir tek biz değiliz onu bu kadar cazip bulan.
Şunlara bak. O kadar tatlılar ki... ;)
502546
Evet canım arılar lobelyayı çok seviyor, ama çiçekleri solmuş hep, güle büyüt canım inşallah büyür de saksısını doldurur :)
1karanfil
19-06-2014, 00:28
merhabalar. ben yeni üyeyim ve gecenin bu saatinde hala çiçeklerinize bakıyorum. Çok güzeller emeğinize sağlık.:)
Sevgili Aheste; Nefis, bakımlı çiçeklere sahipsiniz çok beğendim.
Her zaman böyle güzel çiçekler yetiştirmeniz dileğiyle.... :)
sevgili aheste mavişimin diğeride bugün açtı ilk açan küçük çiçkli mavişti buba büyük çiçekli maviş ikiside birbirinden güzel ama küçük çiçekli maviş sarkmıyan cins midir büyük çiçekli olan uzun kollar verdi küçük çiçekli olan uzamıyor beyaz çiçekli olanıda öldürdüm herhalde
merhabalar. ben yeni üyeyim ve gecenin bu saatinde hala çiçeklerinize bakıyorum. Çok güzeller emeğinize sağlık.:)
Hoşgeldiniz aramıza 1karanfil, çok teşekkürler, beğenmenize sevindim :).
Sevgili Aheste; Nefis, bakımlı çiçeklere sahipsiniz çok beğendim.
Her zaman böyle güzel çiçekler yetiştirmeniz dileğiyle.... :)
Çok teşekkürler sevgili lusoari, ne güzel duygu çiçeklerimin beğenilmesi, inşallah hep güzel olurlar:).
sevgili aheste mavişimin diğeride bugün açtı ilk açan küçük çiçkli mavişti buba büyük çiçekli maviş ikiside birbirinden güzel ama küçük çiçekli maviş sarkmıyan cins midir büyük çiçekli olan uzun kollar verdi küçük çiçekli olan uzamıyor beyaz çiçekli olanıda öldürdüm herhalde
Evet sevgili ocak, küçük mor çiçekli olan sarkmıyor, klasik maviş (büyük çiçekli dediğin) çok güzel sarkıyor, bu yüzden daha çok seviliyor, beyaz çiçekli olan ise daha nazlı sıcağa daha dayanıksız, benimkinin de üst yaprakları sarardı hep.
Günaydıııın herkese. Fotoğraf yüklemeyeli epey zaman olmuş, şu aralar pek vaktim olmuyor, (çok yoğundum) biraz bakıp çıkıyorum biraz sardunyalarım dan kareler paylaşayımmı :)
504784
504785
504786
504787
504788
504789
504790
504791
504792
504793
Birazda karışık ;)
504795
Kolonşom hala çiçekli, fotoğraf çekileli biraz oldu ama halâ böylece duruyor :)
504796
Minyatür gülümü bu kış halam dikivermişti kendi gülünden, o da tuttu ve bana güzel çiçekler açtı :)
504797
504798
504799
akçabardak
26-06-2014, 07:46
Sevgili aheste maşallah sardunyalar, güller kalançhoe ne kadar güzel çiçeklenmişler, sabah sabah içim açıldı bana çok iyi geldi doğrusu, ellerine emeklerine sağlık canım.
Çok teşekkürler sevgili akçabardak'ım, iyi geldiğine ve biraz iyileşmiş olmana sevindim :)...
YeniGine
26-06-2014, 23:30
Sevgili aheste, maşallah maşallah!.. Yine her zamanki gibi harikasınız. Ellerine, gönlüne sağlık...
bay tömürcek
26-06-2014, 23:33
Aheste ablacım maşallah sardunyaların harika hele kalonşeye bayıldım ;)
sumeyra47
26-06-2014, 23:35
Muhteşem tek kelimeyle sardunyalarınıza bayıldım, hele katlı olanlar çok güzelmiş maşallah ellerinize sağlık.
Sevgili YeniGine'ciğim, sevgili tömürcekim, sevgili sumeyra47, çok teşekkür ederim, beğenileriniz için, daha güzelleri sizlerin olsun. Sevgiler...:)
Ayrıca beğenide bulunan herkese teşekkürler...
gezgin16
27-06-2014, 15:58
çok güezller
Merhaba Sayın Aheste,
Ah ne güzel çiçekler bunlar öyle... Hepsi de mutlu ve huzurlu. Eh bize de MAŞALLAH deyip, seyre dalmak düşüyor. Mavişleriniz dikkatimi çekti. Beyaz, mavi ve yıldız gördüm, yanlış görmedim sanırım. Üçü de suan da bende var. Bahçemde şu anda yerlerini aldılar. Benimkiler henüz tek tük çiçekleniyorlar. Onları sizde izlemeye doyamadım. Umarım sizinkiler gibi mutlu çiçeklerim olur.
Sağlıcakla kalın....
Sayın Aheste;
Mavişleriniz açmadı mı?
Çok teşekkürler sayın scpr güzel sözleriniz için, sizin çiçekleriniz daha güzel olacaklardır bence :)
Açtılar sevgili yağmur ama henüz şöyle dolgun bi görüntü oluşturmadılar, birazdaha çiçeklerinin yoğunlaşmasını bekledim, ama belli olmaz ekleyebilirimde:)
tarla kuşu
29-06-2014, 23:01
Sardunyalara ben de bayılıyorum. Çok güzel çiçekler. Sizinkiler maşallah çok canlı gözüküyor. Eh tabii , sizin gibi sevgiyle büyüten anneleri olunca , sonuç; sevgiyle açan çiçekler :)
Çok teşekkürler sevgili tarla kuşu güzel sözleriniz için. Sardunya sevgim bu sene dahada arttı, her renginden olsun istiyorum;)
Merhabalaaar, birazcık fotoğraf yükleyelim :)
Sevgili Gülsu'nun gönderdiği echeveriam ilk çiçeğini açtı, çok güzel bişey, üç tane göndermişti ikisinde yavru var.
506775
506776
Tohumdan yetiştirdiğim mavi fare kulaklarım (Anagallis Pimpernal), çok güzel bir mavi.
506781
506782
506783
Bunlarda diğer echeverialarım, daha önce paylaşmıştım, sayın alibabadan gelmişti, yapraktan yetiştirdim, şimdi elimden büyük :)
506784
Burdada küçük halleri :)
453515
Mügem'in hediyesi sempervivumun şimdiki hali, kabına sığmaz oldu, saksısını değiştirmeye korkuyorum.
506785
506786
Buda önceki hali
453518
Veee mavişlerimm :)
506787
506788
506789
Yeni aldığım lobelyalarım, çok tatlılar:)
506790
506791
Buda daha önceden olan. Çok rüzgar vardı zor çektim fotoları. Bunun rengi koyu boncuk mavi, öbürkü aynen göründüğü gibi, ikiside aynıymış gibi çıkmış, belirtmek istedim.
506792
bay tömürcek
04-07-2014, 13:03
Aheste ablacım maşallah echeveriaların ve sempervivumun göz alıcı ;) Sempervivum bizim buralarda eski evlerin çatılarında yetişir çok hoş durur çatıya dikerler eski oluk kiremitli tek katlı çatılara burda görenek gibi bişey ;)
Mavişlerin yapma çiçek gibiler abla benimkide iki gün önce açmaya başladı yakında ben de eklerim fotosunu inşallah seninkiler kadar coşkulu açar ;)
Bu cam güzelini yeni aldım, mutfak penceremin önünde duruyor, önceden hiç yetiştiremezdim ve sinir olurdum, şimdilerde ise çok seviyorum, bodur olanından arıyorum ama bulamıyorum. Biraz karanlık çıkmış.
506793
506794
Buda başka bir renk, o da daha önce mutfak penceremin önünde duruyordu ama rüzgarlı bir günde küt diye aşağıya düşmezmi, ben de aşağıdaydım tam dibime düştü ve ben şok oldum tabi, ama kabahat bende tabi gövde koskocaman, saksı minicik, Allahtan fazla hırpalanmadı, sadece üste giden büyük dalı kırılmış, parçalayıp komşulara dağıttım, birazınıda suya ısladım, saksısınıda değiştirdim artık:)
506795
Bunlarda köklendirdiklerim,çok çabuk kökleniyorlar.
506796
506797
Aheste ablacım maşallah echeveriaların ve sempervivumun göz alıcı ;) Sempervivum bizim buralarda eski evlerin çatılarında yetişir çok hoş durur çatıya dikerler eski oluk kiremitli tek katlı çatılara burda görenek gibi bişey ;)
Mavişlerin yapma çiçek gibiler abla benimkide iki gün önce açmaya başladı yakında ben de eklerim fotosunu inşallah seninkiler kadar coşkulu açar ;)
Çok ilginç sevgili tömürcek'ciğim, sempervivumların çatıya dikilmesi, sulamasını nasıl yapıyorlarki yaz aylarında, ve çok sıcaklardan etkilenmiyorlarmı? Ben eminim senin mavişlerinde böyle açarlar:)
Mavişler yine harika, Maşallah!
Bu güzelim de, sitemizde eski ve değerli bir üyemizden gelmişti, başka güzellerde var gönderdiği, onları da daha sonra ekliycem:) Teşekkürlerimle :)
506800
506801
Çok güzel çiçeği varmış benim kara kızımın, bol bol üretmek lazım:)
506802
506803
Mavişler yine harika, Maşallah!
Çok teşekkürler sevgili yağmur:)
Vee ceylan sardunyalarım:)
506807
506808
506809
506810
Sevgi Durul
04-07-2014, 14:08
Sevgili aheste, dilim tutuldu, hepsi övgüye değer, maşallah.:)
Ellerinize emeklerinize sağlık, tüm bitkilerde bu kadar bol çiçeklenmeyi neye borçlusunuz? Bir püf noktası vardır sanırım.;)
Bir sorum daha olacaktı. Yeni çimlenmiş lobelyam var. Ölmelerini istemiyorum, gölge, güneş, az su, çok su? Bilgi verirseniz sevinirim.:)
Sevgiyle...
Glayörlerim pek keyifzsiz iki seneden beri, bu sene sadece bu rengi açtı, bide sarım var açmasını beklediğim, gövdesinde şişlik var gibi bakalım;)
506812
Sevgili aheste, dilim tutuldu, hepsi övgüye değer, maşallah.:)
Ellerinize emeklerinize sağlık, tüm bitkilerde bu kadar bol çiçeklenmeyi neye borçlusunuz? Bir püf noktası vardır sanırım.;)
Bir sorum daha olacaktı. Yeni çimlenmiş lobelyam var. Ölmelerini istemiyorum, gölge, güneş, az su, çok su? Bilgi verirseniz sevinirim.:)
Sevgiyle...
Çok teşekkürler sevgili SDurul, güzel sözleriniz için, bu sözleri sizden duymak ne güzel. Sardunyalarımda ve mavişlerimde saçı kıbrız (bizim burada saç kıvrız deriz) kullanıyorum az az, şimdilerde cam güzellerinde de denemeye başladım böyle...
Lobelyaya gelince, onları bende yetiştiremiyorum tohumdan malesef, ama kendiminkilerden denemedim hiç, hazır fide olarak aldım, bu sene zengarden'den almıştım karışık olarak tohum, ektim ama çok az çimlendiler, kala kala üç adet kaldı bugün sabah yine gittim başlarına biri daha gitmiş.
Daha önceden elimde olan koyu mavi lobelyam ve yeni aldıklarım sürekli güneşin altında duruyor, balkonumun üzeri açık öğlen 2 , 2-30 kadar güneşli ve hiç etkilenmiyor, sularını da toprakları kurudukça veriyorum, ama fazla sudanda şikayetçi değiller, ve lobelyamın birinede de verdim saçkıvrız denemek için ve sonuç olumlu. Pek yardımcı olamadım ama...
Sevgilerimle...
Ama bu ceylanların hepsi muhteşem! Bende ne zamandır sardunyaya doydum diyordum bu renkleri de canım çekti şimdi :D
bay tömürcek
04-07-2014, 21:33
Çok ilginç sevgili tömürcek'ciğim, sempervivumların çatıya dikilmesi, sulamasını nasıl yapıyorlarki yaz aylarında, ve çok sıcaklardan etkilenmiyorlarmı? Ben eminim senin mavişlerinde böyle açarlar:)
Evet abla hatta dam koruğu da deniyor galiba sempervivum için :) Sulanmaz hiç yağmurdan yağmura sulanır onlar :) Çoğaldıkça çatıdan sarkarlar hatta :) Şimdilerde pek kalmadı bikaç kişinin çatısında hala var ama :)
Cam güzelin çok güzelmiş aheste abla ben de yetiştiremiyorum malesef bi kaç senedir. Bozuluyor hemen ne katlısını ne de katsızını olduramıyorum. Bu sene gene aldım gene bozuldular nedendir anlamıyorum. Alttaki ufak katlı cam güzelin eski cam güzellerinden bizim burda kirpili diyolardı galiba ona eskiden tam hatırlayamadım şimdi. O arsızdır mesela diğer satılanlar gibi bozulmaz. Bol bol çoğalt ondan ablacım gene ondan fayda var yani ;)
YeniGine
04-07-2014, 23:42
Sevgili aheste önce kocaman bir MAŞALLAH; sonra ellerine, gönlüne sağlık.
Ben de mavişlerim için bu sene hep senin mavişlerin gibi olacağını hayal ediyordum. :D Ama nerdeee olmadı, olamadılar. Maşallah!..
O ceylanlar maşallah maşallah!..
Sonra 'küt diye aşağıya düşmezmi, ben de aşağıdaydım tam dibime düştü ve ben şok oldum tabi, ama kabahat bende tabi gövde koskocaman, saksı minicik, Allahtan fazla hırpalanmadı' demişsin... İçimden güldüm valla 'İyi ki kafama düşmedi' diye düşünmüyorsun bile.
Sevgili aheste ellerine, gönlüne sağlık.
Ama bu ceylanların hepsi muhteşem! Bende ne zamandır sardunyaya doydum diyordum bu renkleri de canım çekti şimdi :D
Sevgili yağmur, 1 ve 2 ci fotodaki ceylanları bu bahar sonu aldım, sonbaharda dallanıp budaklanırlarsa paylaşırım ;)
Tömürcekcim o cam güzeli gerçektende dayanıklı ama çiçekleri az katlı ve küçük, iki seneden beri bende bir akrabamız vermişti bir dal. Cam güzellerine hastalık çabuk geliyor, ben sık sık ilaçlıyorum bu şekilde yetiştirebildim ancak.
Sevgili Yenigine bende çok güldüm sonradan :) ben çiçeğim gitti ah vah derken bir yandan da az kalsın başıma düşecekti diyorum, birde kızıma baktım gülme krizlerinde :D
günebakan
05-07-2014, 14:39
Ceylanlar, mavişler harika gerçekten de bayıldım:)
Sevgili Aheste, Mavişlerinle, ceylan sardunyaların harika!
Benim beyaz sardunya hastalığim var özellikle 1. ceylanına bayıldım ama 2. ve 3. de süperler. Uzun uzun seyre daldım karşılarında. :D
Maviş çiçeğini yakından hiç görmedim ama bana çok şirin geliyor, görüntüsü muhteşem. Arananlar listesine bunuda eklemem lazım. :D
Çok teşekkür ederim sevgili günebakan, sevgili lusoari beğenileriniz ve güzel sözleriniz için...
Sayın aheste düşünmeniz yeter. Bol çiçekli günler dilerim.
Sayın aheste,
Yetiştirmekte olduğunuz çiçeklerin hepsi birbirinden güzel maaşallah. Gelecek paylaşımlarınızı merakla bekliyorum. Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.