View Full Version : Yer seçimleri ve arsa arayışları
Ben olaya bu yönden de bakmak istiyorum... Tamam Türkiye tümüyle deprem sorununu yaşayacak ama gidip bir fayın üstüne yerleşmenin de alemi yok değil mi? :)
Bu konudaki bilgilerinizi paylaşır mısınız?
Ben henüz bunu buldum, araştırmaya devam etmeden gönderiyorum :)
http://www.koeri.boun.edu.tr/sismo/map/tr/20051206164725.html
Neye bakarken ne buldum... Haberim yoktu..
İnternet Deprem Projesi
Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Y. Doç. Dr. Ahmet Türer’in yürütücülüğünde ve araştırma görevlisi Barış Yalım’ın yüksek lisans tez projesi olarak ve Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) koordinatörlüğü tarafından desteklenen proje
http://144.122.101.72/Basit.asp
Mahmut Leventoğlu
30-10-2006, 17:08
Ben olaya bu yönden de bakmak istiyorum... Tamam Türkiye tümüyle deprem sorununu yaşayacak ama gidip bir fayın üstüne yerleşmenin de alemi yok değil mi? :)
Bu konudaki bilgilerinizi paylaşır mısınız?
Ben henüz bunu buldum, araştırmaya devam etmeden gönderiyorum :)
http://www.koeri.boun.edu.tr/sismo/map/tr/20051206164725.html
Bu konuda hiç tedirgin değilim. En son Gemlik depreminde Yalakdere de idik ailecek.Yaptığımız inşaat nedeni ile en ufak bir korku duymadık. Kaldıki İstanbul ve Marmara çevresiinde yakın yer arıyorsunuz hemde deprem sorunu olmayacak. İmkansız. Şile bile depremde hasar gördü. 2 okul,belediye binası özel binalar. Ben yine de Yalakdereyi tavsiye ediyorum. Ayrıca büyük deprem de Karamürsel ve gölcükte çok hasar olmasına rağmen Yalakdere de en ufak bir hasar olmadı.Hem Koruma SİT alanı olan evlerde hemde yeni yapılan binalarda.Bu konuda kardeşim ve ben Bayındırlıktan emekli olduğumuz için çok araştırma yaptık ve projemizi ona göre hazırladık.
Açıklamalarınız için sağolun :)
Yol-dere arası bir dönümlük bir parsel var.5 milyar civarında.
1 dönüm kaç metrekare? (Heey, gülmeyin :)
Ev baktığım yer de burası (http://www.kutukevim.com/antre%20ana/a_n_t_r_e.htm) :)
Açıklamalarınız için sağolun :)
1 dönüm kaç metrekare? (Heey, gülmeyin :)
1000 metrekaremiydi:o
Yol-dere arası bir dönümlük bir parsel var.5 milyar civarında.
Şile civarının fiyatları ile kıyaslandığında bu fiyat çok ucuz. Trakya'da da fiyatlar uygunmuş diye duyuyorum.
Şile'ye gidildiğinde İstanbul'dan kaçmış sayılmıyoruz gerçi ama oralarda yeşili görebilmek ve gerektiğinde denize ve şehire ulaşabilmek mümkün olduğundan benim gönlümde yatan yer Şile köyleri...
dün biraz emlak sitelerine baktım, rakamlar yüksek gibi ama bunu bir çeşit yatırım gibi görürsek ileride, buralar değerlenirse ki bu kaçınılmaz, burayı satıp başka yere de geçilebilir. (Türkiye'de yaşamanın sonucu, böyle maddi çıkarları düşünmeden olmuyor.)
Bunları sadece fiyat konusunda fikir olsun diye ekliyorum, ağva tarafına gidildiğinde fiyatlar daha düşüyor...
Şile - 30.000ytl - 6000m2 - imar sorunu var gibi (http://www.sahibinden.com/***/sahibinden/!MaazaDetail.DoIt?MaazaId=11296&AdId=3087645)
Şile 75.000ytl - 1700m2 (http://www.sahibinden.com/***/sahibinden/AdDetail.DoIt?AdId=2489733)
Şile 75.000ytl - 1500m2 - denize 500m (http://www.sahibinden.com/***/sahibinden/AdDetail.DoIt?AdId=2984131)
Şile 175000ytl - 3000m2 - köy içi (http://www.sahibinden.com/***/sahibinden/!MaazaDetail.DoIt?MaazaId=958&AdId=2631125)
Mahmut Leventoğlu
31-10-2006, 09:42
İster günübirlik ister konaklamalı ,arkadaşlardan gelip görmek isteyen varsa daha öncede belirttim evimizde konuk edebilirim. Yeterki haber verin.Hem yöreyi gezer yer bakarız hem de bir hafta sonu kaçamağı olur. Çevre deki yakın köylerde de satılık yerler vardır.
Önemli not. Rahmetli ÇELİK GÜLERSOY unda 100 dönümlük bir çiftliği var ve satılık Vakıf satıyor. Çok güzel bir arazi. :) Hemde Yalakdere de.
Mahmut Leventoğlu
02-11-2006, 15:09
Karamürsel Yalakdere de yola cepheli 22 Dönüm arazi satılık. 59 000 YTL Google da gezinirken gördüm ilanı. İlgililere duyurulur.
www.emlak.net sitesinin arsa ilanı bölümünde detaylı fotograflarıda var.
Bahsettiğiniz arsa bu olmalı...
59.000YTL - 22.200m2 (http://www.emlak.net/arsa/satilik-arsa/turkiye/kocaeli/karamuersel/yalakdere/56268.html)
Mahmut Leventoğlu
03-11-2006, 20:20
Evet:) Birde bahsetmiştim bizim evin yanın da bir parsel var 1 dönüm kadar. Gerçi onun fotografları yok ama size bizim evin ve çevresinin görünüşlerini yollayayım bir fikriniz olur.
Bende Adapazarından yer arıyorum. Bayramda eşimin köyüne gittik ve arazi fiyatlarını görünce donduk kaldık. Dönümü 20.000 YTL idi. Bize 5-8.000 YTL lik yer lazım. 1 dönümden aşağısı olmaz. Nede olsa bahçe yapacağız, onca ağaç ve bitki tiri yetiştireceğiz. :))
Mahmut Leventoğlu
05-11-2006, 10:47
Sevgili Aybala dün akşam kardeşim aradı. Yalakdereye çok yakın bir köyde (O bölgede köyler çok yakın ,merkez Yalakdere oluyor) sulama barajı göleti manzaralı içinde meyve ağaçları olan ve yola cephesi olan 4 dönümlük bir arazi varmış 48 000 YTL yani 48 milyar. Kardeşim çok güzel bir yer olduğunu söylüyor.
Bu başlığı biraz geç gördüm.:)
burdan (http://maps.google.com/?ie=UTF8&t=k&om=1&z=18&ll=40.631461,29.472424&spn=0.002601,0.004946) yaşadığım yeri ve çevresini uydudan görebilirsiniz. Gerçi görüntüler 3 sene öncesine ait. Ama fikir oluşturur:)
Burdan da (http://maps.google.com/?ie=UTF8&t=k&om=1&z=17&ll=40.639961,29.504278&spn=0.005202,0.009892) Sn. Mahmut Leventoğlu'nun bahsettiği bağdat restorant. Bağdat restorant bana çok yakın olduğu için devamlı giderim. Fiyatları çok uygun, ortam sakindir. Özellikle baharda ve yaz aylarında dere kenarındaki çınar ağaçlarının altında yenen güveçte kaşarlı mantarlı alabalığın tadına doyum olmaz. Alkol servisi vardır, rezervasyon gerekmez. Başdeğirmen ortam olarak biraz daha afilli olmasına rağmen yemekleri bağdat'ın yanında yavan kalır. Başdeğirmen'de konaklamakta mümkündür.
Mahmut Leventoğlu
06-11-2006, 20:48
Todor harikasın valla .Evet Bağdat Restoran muhteşemdir Levent keyifli ise döktürürler.Biz her ilkbahar ve sonbaharda vosvoslar la hafta sonu kampı yaparız orada Boşnak börekleri ,kahvaltıla ve doğa muhteşemdir. Başdeğirmen aynen Todor un dedği gibi shaibi Ahmet yeni evler de yapıyor yaza yüzme havuzu da yetişecek. Ama illada Bağdat restoran. Uyku tulumu ile kapalı mekanda kalınabilir **** iyi havalarda çadırda. Todor çok yaşa emi
Mahmut Leventoğlu
18-11-2006, 14:38
İnsanlar acaba vazmı geçti <İstanbuldan çekip dgitmekten? :(((
Hiç vazgeçermiyiz :) Her gün çektiğimiz trafik sıkıntısı, insanların saygısızlığı, artan suç oranlarıyla gitmemeyi nasıl düşünebiliriz.
Mahmut Leventoğlu
18-11-2006, 14:45
Nerey gidilecek bvirde bunu belirlesek ahhh?
Benim yerim hazır Babaeski'de fakat hanımı ikna edip gidemiyoruz. En önemlisi iş problemi var yaşımız genç emekli olmadığımız için beklemek zorundayız fakat ben emekliliğe kadar bekleyeceğimi zannetmiyorum.
Eşimin Sapancadaki köyüne yerleşeceğiz ama fiyatlar dudak uçuklatıyor.. Napsak acaba? Mahmut Beye komşumu gelsek?:))
4 nalımız olsa bile atımız olmadan bir işe yaramayacak. İstanbul'dan kaçma planımızın arsa-arazi ayağını da burada konuşalım.
Satılık ilanlarında arazinin fiyatını etkileyen en önemli kriterlerden biri arazinin imar durumu.
- Bu imar durumu denilen şey nedir?
- Bir arazinin imar durumu nereden sorgulanır?
- Bir arazinin imar durumu neye göre kimler tarafından belirlenir?
...
gibi bir çok soru oluşuyor insanın kafasında.
Harun Parlak
13-02-2007, 10:52
Merhabalar aybala sizin bölgelerde kalmadı mı artık arsa, arazi. Bir zamanlar çok gelenler vardı Yalova taraflarına. Siz sanırım, yanılmıyorsam o bölgedeydiniz değil mi?
Ben İstanbul'dayım. Aslında her durumda arsa, arazi var. Tabi istediğiniz arsayı alabilmeniz doğrudan cebinizdeki parayla ilgili. Bizim amacımız hedeflerimize uygun, en az paraya, en uygun arsayı bulabilmek. Tabi ileride başımızı ağrıtmayacak hatta mümkünse bizi avantajlı duruma getirebilecek bir seçim yapmış olmak.
Arazinin fiyatını etkileyen en önemli unsurlardan biri de, gelecekteki durumu. Misal olarak şu anda Yalova - Altınova'da tersane inşaatı sürüyor. Tersanenin inşaatı başlar başlamaz bu bölgede arsalar, tarlalar 3-4 katı pahalandı. Tersane bittiğinde fiyatların ne olacağı belli değil.
3 sene önce bir arkadaşıma Altınova sahilinde arsa bakmıştık. Dönümü 7 milyara 5 dönüm kadar bir yer bulmuştuk. Denizle arası yakşalık 50 m civarındaydı. Arkadaş uygun bulmadı. Şu an o arsaya dönümüne 200 milyar verseniz kimse yüzünüze bakmaz. O arkadaşımda kafasını duvarlara vurmakla meşgul bu aralar.:p
Harun Parlak
13-02-2007, 11:27
Doğrudur enka firması Körfez Kirazlı yalı tepelerinde dağın içinde kıraç bir araziyi nerdeyse çay parasına almış 1998 de inşaatlara başladılar çok güzel etrafı orman
şimdi değerlendi ****** ama genede çok çok pahalı olduğunu sanmıyorum.
İsterseniz bir oraları araştırın İSTANBULA yakın havası güzel zemin kayalık
imar durumu na gelince şimdi nasıl bilmiyorum ama odönemlerde istanbuldan gelip oralarda bireysel inşaat yapanlar çokdu bir hafta sonu dolaşmanızı tavsiye ederim
Geçenlerde gezme bahanesi ile Körfez-Kirazlıyalı taraflarına gittik. (Radar civarına.) İmar durumu henüz belli olmayan yerlere dönümü 10.000YTL diye fiyat verdi biri ama düşündüğüm gibi bir yer değildi.
7246
Bir de o civarda sanayii çok gelişmiş. Tepeden sahile indiğinizde bizi İstanbul'dan kaçıran şeyler tekrar yüzleşiyorsunuz. Bu yüzden belki önyargılı bir bakış ama bana oranın havası temiz değilmiş gibi geliyor.
Ama hafta sonu gidip gelme durumu için ulaşımı Yalova'dan daha avantajlı.
Belki daha kapsamlı araştırılsa dediğiniz gibi uygun yer bulunabilir. Benim olasılıklarımın arasında. (Arsa alma olasılığımın, oradan alma olasılığından bahsediyorum tabi, gerçekleşme olasılığı ise hayal mertebesinde hala :) )
Harun Parlak
13-02-2007, 15:48
Sevgili aybala dediğiniz doğru oraya doğru çıkarken sanayi bölgesini görüyorsunuz. Eğer otobandan hızlı ulaşmak yerine yarım saat geç olsun ama orman içinden ağaçları göre göre gideyim istiyorsan İstanbuldan Dudullu yoluna girip ŞİLE istikameti doğrultusunda yol alırken eski ANKARA İSTANBUL yolu vardır eski e 5 değil yukarıda dağlardan inen bir yol oradan gidip gelirsen o görüntü kirliliğini hiç görmezsiniz
Dönüşte o yoldan geldik. Dediğiniz gibi o taraf daha yeşil. Belki oralardan da bakılabilir.
Harun Parlak
13-02-2007, 16:16
Anladım, bir de o yoldan doğuya doğru, İzmit tarafına doğru ilerleyin. Sevindikli' den Kirazlıyalı'ya inin. Körfeze geçin, körfezden İlimtepe'ye çıkın, ilerleyin Yakuplu'ya kadar çıkın. Oradan tekrar doğuya yönelip İzmit merkeze inin. Eminim oralarda beğendiğiniz güzel yerler görecek ve beğeneceksiniz
Teşekkürler, aklımda olacak.
Tarifi okurken bile kayboldum. Yılmaz görmesin, Bostancı'dan Göztepe'ye Mekke üzerinden giden birine bu tarifi verdiğinizi görünce eminim gülmekten kırılacak :)
Harun Parlak
13-02-2007, 16:48
sizi oraları biraz bildiğinizi var sayarak kısa tarifler yapmaya çalıştım
Biraz latife yapmaya çalıştım. Verdiğiniz tarife göre kolaylıkla gidilebilir. :)
Yani önce haritadan işaretleyip yola çıkıldığında sorun olmuyor.
Tekrar teşekkürler.
Sayin yoneticiler ben de Amsterdam'dan cekip gitme ve arsa arayislari seklinde bir dosya acabilir miyim ?
Takiliyim dedim kizmayin, ayni durumdan ben de rahatsizim.
Sagolsunlar cok degerli kisiler Antalya konu basliginda yardimci olmaya calisiyorlar.
Sevgilerimle,
Selahattin Yılmaz
13-02-2007, 20:30
Vallahi sevgili ŞahMat biz bu forumda dünyadan çekip gidince nereye gömüleceğimize dair bir başlık bile açmışken siz neden Amsterdam'dan çekip gitmeyesiniz. Uygun bir yere başlığı açın da sizi de Türkiye'de bir yere yerleştirelim artık. :)
İçerik olarak benzer şeyler konuşulacağı için konu başlığını değiştirmek
daha pratik görünüyor :)
Buradan devam edebiliriz.
Çatalca'nın köyü olan Binkılıç(eski adı ıstranca) orman köyü.
http://maps.google.com/maps?f=q&hl=en&q=istanbul&ie=UTF8&z=13&ll=41.414893,28.169546&spn=0.027163,0.133553&t=h&om=1
Haritada aşağı doğru ilerleseniz Silivri'nin orman köyleri, Büyük Sinekli,Küçük Sinekli,Danamandıra,Çayırdere,Bekirli,Kurfallı köylerini görebilirsiniz.
Silivri ve Çatalca'nın İstanbul Büyük Şehir'e bağlanması ile orman köylerinin korunacağından şüpheliyim.
Köylerde toprak dönümü 8 bin ila 10 bin Ytl arasında,
İstanbul'dan kopamıyorum diyenler için Seçenek.
Ve tabi benim derdim bu sitede bulunan doğa severler tarafından,
bu köylerde yerler alınması :p
Arazi bakarken bize söylenen dikkat edilmesi gereken hususlardan biri arazi tapusunun "hisseli "olup olmaması durumu. Hisseliyse pek almamak lazım. Şöyle ki; arazi miras vs. yoluyla bir kaç kişiye kalıyor. Belli bir büyüklüğün altındaysa o arazi bölünemiyor , o kişiler kendi aralarında "şu ağaçtan bu ağaca kadar benim , dereye kadar senin" gibi resmiyeti olmayan bir bölüşme yapıyorlar. Sonra aralarından biri arazisini satmak isterse , alıcı esasında hiç tanımadığı diğer mirasçılarla ortak oluyor , ve onlardan biri "sizin" sandığınız araziye ev yaparsa hiç bir hak iddia edemiyorsunuz. Arazi bir bütün ve herkes her yerinde ev yapabilir.
Bir de "muhtar tapusu" durumu var. Bazı yerlerde kadastro geçmediği için resmi tapu olmuyor , satışlar muhtar tapusuyla oluyor. Bir nevi kullanım hakkı satışı gibi bir şey. Resmi olarak sanırım bir geçerliliği yok. Ancak ; arazi su kaynaklarına yakındır , elektrik sorunu bir kaç direk dikmekle çözülebilir , yol yakınlarından geçiyordur , toprak kalitesi iyidir , arazi çok eğimli değildir böylece inşaat kolay yapılır , fiyat çok uygundur vs. bir sürü olumlu şartlar vardır , o zaman isteyen riske girip hisseli arazi veya muhtar tapusuyla alış yapar.
Tapu eğer tarla tapusuysa , % 5 imara izin veriliyor. Bir de muhakkak almadan önce kadastro ölçümü yaptırmak lazım. Biz Karamürsel-Karaahmetli köyündeki arazimizi almadan önce ölçüm yaptırdık , arazi farklı çıktı. Bizim zannettiğimiz yerin bir kısmı alt komşuya aitmiş , üstte de yolun bir kısmı esasında bizimmiş. Ama çok fazla olmadığından biz aldık. Eğer ölçüm yaptırmadan alırsanız , sonra da komşu ölçüm yaptırırsa bakmışsınız ki siz 10 dönüm yer aldığınızı sanırken esasında sizin arsa gerçekte 5 dönüm. Fazladan 5 dönüm parası ödemişsiniz.
Bir de yeni bir düzenleme çıktığı söyleniyor. Tarla tapusuyla alınan bir yere , % 5 kuralına uysanız bile , birden fazla ev yapmak isterseniz , temellerinin tek olması lazımmış. Yani ikiz villa gibi.Temel bir , girişler ayrı.Arkadaşlarıya arazi alıp ev yapmak isteyenler araştırırlar.
Halit Togay
14-02-2007, 18:05
Çatalca'nın köyü olan Binkılıç(eski adı ıstranca) orman köyü.
http://maps.google.com/maps?f=q&hl=en&q=istanbul&ie=UTF8&z=13&ll=41.414893,28.169546&spn=0.027163,0.133553&t=h&om=1
Haritada aşağı doğru ilerleseniz Silivri'nin orman köyleri, Büyük Sinekli,Küçük Sinekli,Danamandıra,Çayırdere,Bekirli,Kurfallı köylerini görebilirsiniz.
Silivri ve Çatalca'nın İstanbul Büyük Şehir'e bağlanması ile orman köylerinin korunacağından şüpheliyim.
Köylerde toprak dönümü 8 bin ila 10 bin Ytl arasında,
İstanbul'dan kopamıyorum diyenler için Seçenek.
Ve tabi benim derdim bu sitede bulunan doğa severler tarafından,
bu köylerde yerler alınması :p
Sevgili Kardeşim
Bunu dert etme bu sitedekiler yer alırsa inan önce ağaçlandıracaklardır. Ben de Subaşı Köyü'nde yer almıştım içinde 150 kadar fidan var şimdi. Danamandıra da favori yerlerimden. Bu köylerin meşe ormanlarında baharda şakayıklar (bocur veya ayıgülü) açıyor . Sırf bocurları görmek için baharda oralara uzanırım. Subaşı'nda bocur yok.
Kurfallı ve Danamandıra'da tapu yoktu acaba şimdi var mı?
Subaşı Köyü'nde köye uzak kıraç tarlaların dekarı 20 25 bin YTL arası.
Bir de yeni bir düzenleme çıktığı söyleniyor. Tarla tapusuyla alınan bir yere , % 5 kuralına uysanız bile , birden fazla ev yapmak isterseniz , temellerinin tek olması lazımmış.
Doğru,Silivri Belediyesi'nin başı bu yüzde belaya giriyordu (Belediye iktidar partisinden de, kurtuldu.)
Fener Köy'de bir arazi üzerine 5 villa yapılmasına izin verilmiş,
4 villa için, samanlık,ahır,ambar gibi ruhsatlar verilmiş.
Ulusal basında ''jakuzili samanlık'' diye haber bile olmuşdu.
Yücel Özlem
14-02-2007, 18:13
Satılık ilanlarında arazinin fiyatını etkileyen en önemli kriterlerden biri arazinin imar durumu.
...
-sevgili Aybala, arsa-arazi alırken, dikkat edilmesi gereken noktaları yakalamışsınız. Ama sorunuza sanırım cevap veren olmamış. Sitede bu işin uzmanı üyeler var. Şehir plancısı, harita mühendisi, gibi umarım bunlardan birisi bu soruyu cevaplar.
Halit Togay
14-02-2007, 18:25
Bir de yeni bir düzenleme çıktığı söyleniyor. Tarla tapusuyla alınan bir yere , % 5 kuralına uysanız bile , birden fazla ev yapmak isterseniz , temellerinin tek olması lazımmış. Yani ikiz villa gibi.Temel bir , girişler ayrı.Arkadaşlarıya arazi alıp ev yapmak isteyenler araştırırlar.
Özel ormanda (Acarkent gibi) %6 imar izni olduğu halde, hem de bu yalnızca bina oturumu için uygulandığı halde tarım arazisinde %5 olması biraz acaip değil mi? Hem de bu %5 katların toplamı yani iki katlı yapacaksanız %2.5 tabana oturacak.
Halit bey,pazar günü Binkılıç'dan dönüşte Subaşı Köyünden geçtik,
çok güzel,Çatalca'nın karadenize yakın tüm köyleri güzel ya.
Subaşın'da kıraç dediğiniz yerlerde su kaç mt çıkar acaba?
İnsan oğlu doyumsuz, benim gözüm hep orman kenarlarında, ama marifet kıraç yerleri yeşillendirmek.
Büyük Şehir Belediye'si Silivri'ye el attı,
Danamandıra ,Kurfallı ,Çayırdere'de yakında tapulu olacağı söyleniyor.
Bu yüzden köylü, elinden pek toprak çıkarmak istemiyormuş.
Yineden ufak tefek satanlar var.
Halit Togay
14-02-2007, 21:16
...
Bu konunun uzmanı değilim ama bildiklerim genel hatlarıyla şöyle:
Bu imar durumu denilen şey nedir?
Bazı araziler belediye mücavir alan sınırları içinde, bazıları da tarım arazisi, bazı araziler de askeriye adına tapuda şerhli, hatta bazı araziler İSKİ koruma alanında en azından Çatalca ve çevre köylerde bu böyle. Her araziye yapılabilecek bina yüksekliği ve metrekaresi belli. Bunun ismi imar durumu. Bazı arazilere de bina yapılamıyor. Hatta bazı arazilerde tarım ilacı bile kullanılamıyor.
Bir arazinin imar durumu nereden sorgulanır?
Belediyeden veya ilçe tapu müdürlüğünden. Ayrıca bazı yerlerde İSKİ de var.
Bir arazinin imar durumu neye göre kimler tarafından belirlenir?
Belediye plan yapar.(imar planı) Belediye mücavir alanında değilse tapu kayıtlarında zaten bellidir.
Prefabrik yapılar imar kanundan muaf diye bir duyumum var. Fakat araştırmış da değilim.
Halit Togay
14-02-2007, 21:25
Halit bey,pazar günü Binkılıç'dan dönüşte Subaşı Köyünden geçtik,
çok güzel,Çatalca'nın karadenize yakın tüm köyleri güzel ya.
Subaşın'da kıraç dediğiniz yerlerde su kaç mt çıkar acaba?.
.
Vadi içlerinde kuyu ile 5-15 m filan sanırım. Benim arazide (manzaralı olsun diye Çatalca'yı ve arkasındaki ormanlık tepeleri gören bir tepenin yamacında almıştım) 150 mde artezyenle çıkıyor. Subaşı'nda Karadeniz'in nemli iklimi yok . Orta şiddette bir karasal iklim var. Subaşı Köyü Marmara ve Karadeniz'e eşit uzaklıkta.
Hasan Lalezar
14-02-2007, 21:29
Aybala hep İstanbul tarafına bakıyorsunuz az daha bu tarafa gelin ortada bir yerlerde buluşalım da biz de kaçalım sizle beraber:) Kastamonu kıyıları nasıl?
Niyeti bozduk, Edirne'den Ardahan'a, Sinop'tan Anamur'a kim tutar bizi :)
Burada (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=75613&postcount=276) denizakvaryumu'nun arsa alımlarında ortak hareket etmenin avantajları ile ilgili bir mesajı var.
- Birlikte, örneğin; 2 dönüm yerine 2 x 5kişi = 10 dönüm arazi alındığında ödemede kolaylık ya da fiyatta indirim sağlanabilir.
- Güvenlik ya da hastalık gibi konularda yardımlaşma imkanı oluşmuş olur.
- Aynı ya da birbirine yakın amaçla bir araya gelmiş bir grup olunacağından, satın alınan yerdeki yaşam şekli değil de kendine özgü yaşam şekli oluşturulma imkanı oluşur.
- Ayrıca satın alınan alanda yerleşim arttığı için arsa kendi kendine değer kazanmış olacak. :)
- Ortak ihtiyaçlar için (su, yol vs...) yaptırım gücü oluşacak.
Her ne kadar bir kaçıştan bahsediyorsak da insan sosyal bir varlık.
Bunların önemli avantajlar olduğunu düşünüyorum.
Hasan Lalezar
14-02-2007, 22:27
İsmini koyalım o zaman S.S. Ağaçlar.net Konut Yapı Kooperatifi hadi boyalarınız benden :)
Prefabrik yapılar imar kanundan muaf diye bir duyumum var. Fakat araştırmış da değilim.
Yok , yine %5 e uymak gerekiyor. Ancak bu %5 iç mekan için geçerli. Yani balkon , veranda dahil değil. Biz de o yüzden prefabrik planından da büyük veranda yaptık.
tore0001
15-02-2007, 12:09
Benim de Ağvanın bir köyünde yaptırdığım prefabrik evim var. Bu evin arazisini aldığım dönemde çok araştırma yaptım, öğrendiklerimi aktarayım:
Bu %5 oran kesinlikle prefabrikler için de geçerli. Bildiğim kadarıyla balkon, veranda gibi alanlar da bu oranın içinde ancak belediyeler iyi niyetle göz yumuyorlar ve projeye çizilmemiş olmasına fazla birşey demiyorlar.
İnşaata başlamadan önceki araştırma dönemimde bir inşaatçı "imara esas teşkil etmeyen yapı" dan bahsetmişti. Bir yapının eğer temeli yoksa yani kazıklar üzerinde yapılıyorsa farklı bir işlem görüp "geçici" statüde değerlendirildiğini, söyledi. Aslını araştırmadım.
Bir arsanın imarlı olabilmesinin ilk şartı (eğer imar planı mevcut değilse), o arsanın önünden kadastral yol geçmesi. Size gösterdikleri bir arsanın önünden geçen yol eğer kadastro haritalarında görünmüyorsa çok uğraşırsınız. Pek çok emlakçı konuyu bilmeden gelenlere 2. parsel yani yola cephesi olan değil, başkasının arazisinden geçilerek ulaşılabilen yerleri gösteriyorlar ve öndeki parselin sahibinin size yol vermek zorunda olduğunu söylüyorlar, çok inanmayın, o arsanın sahibiyle anlaşıp bir geçiş yolu alabilseniz bile yolu olan ama imarı olmayan bir arsanız olmaya devam eder.
Bir diğer konu, mücavir alan dışında ruhsat, imar müdürlüğü'nden alınıyordu, imar müdürlüğü de 3 tane memuruyla heryeri denetleyemediğinden jandarma ve muhtarla anlaşan herkes kaçak olarak ev yapabiliyordu, ancak bu kural değişti sorumluluk ve yetki belediyelere devredildi. Şimdi işleri (en azından istanbulda)çok daha sıkı tutuyorlar. Ben Ağva çevresinde son iki senedir kaçak yapı görmüyorum.
Köy içlerinde (köy yerleşim alanında) imar hakkı çok daha yüksek. %25 ile %40 arasında değişiyor ve ruhsat almadan muhtar izniyle ev yapılabiliyor ancak köy nüfusuna kayıt olmanız yani kanuni ikametgahınızın köy olarak görünmesi gerekli. Tabi muhtarla anlaşmanız ilk şart.
Bir de köyün içinde görünen bir tarla kadastro haritasında köy dışında görünüyor olabilir, çünkü bu haritaların çizim tarihleri genelde çok eski, ilgili belediyenin Fen İşleri Müdürlüğünden sormadan aslını bilemezsiniz.
Bir arsanın imarlı olabilmesinin ilk şartı (eğer imar planı mevcut değilse), o arsanın önünden kadastral yol geçmesi. Size gösterdikleri bir arsanın önünden geçen yol eğer kadastro haritalarında görünmüyorsa çok uğraşırsınız. Pek çok emlakçı konuyu bilmeden gelenlere 2. parsel yani yola cephesi olan değil, başkasının arazisinden geçilerek ulaşılabilen yerleri gösteriyorlar ve öndeki parselin sahibinin size yol vermek zorunda olduğunu söylüyorlar, çok inanmayın, o arsanın sahibiyle anlaşıp bir geçiş yolu alabilseniz bile yolu olan ama imarı olmayan bir arsanız olmaya devam eder.
Kirazlıyalı taraflarında bana gösterilen arsa da böyle idi. Satıcı bu arsanın önünde kalan ve yola cephesi olan arsanın da kendisine ait olduğunu, bu yüzden yolun sorun olmayacağını, hatta satın alınırken oraya yolu kendinin yaptıracağını da söylemesine benim pek aklıma yatmadı. İleride o yol kenarı arsanın satılması vs...gibi durumlarda sorun oluşması kaçınılmaz.
Verdiğiniz bilgilere teşekkürler.
tore0001
15-02-2007, 13:39
Bir diğer konu da "mevzi imar planı" çıkaramazsanız, (nasıl çıkarıldığının detaylarını hiç bilmiyorum), tek tapu üzerine birden çok ev yapamazsınız, yani arkadaşlarınızla büyük bir yer alıp birden çok ev yapamazsınız. Arazinizi bölüp birden çok tapuya dönüştürebilirsiniz ancak bir şartı var, kanunda ifraz diye adlandırılan bu işlemin sonunda oluşacak "küçük" arazi parçaları 5 dönümden küçük olamıyor. Yanısıra inşaat izni %5 olmakla birlikte araziniz 1000 dönüm bile olsa yapabileceğiniz evin yaşam alanı en fazla 250 metrekare olabiliyor.
Bir de uyarı: Almaya karar vereceğiniz arazini elektrik ve suya yakınlığı çok önemli, hesaplı zannettiğiniz bir yerin maliyeti size göründüğünden çok olabilir. Özellikle elektrik getirmek hiç ucuza gelmiyor.
Mahmut Leventoğlu
15-02-2007, 13:46
Bir diğer konu da "mevzi imar planı" çıkaramazsanız, (nasıl çıkarıldığının detaylarını hiç bilmiyorum), tek tapu üzerine birden çok ev yapamazsınız, yani arkadaşlarınızla büyük bir yer alıp birden çok ev yapamazsınız. Arazinizi bölüp birden çok tapuya dönüştürebilirsiniz ancak bir şartı var, kanunda ifraz diye adlandırılan bu işlemin sonunda oluşacak "küçük" arazi parçaları 5 dönümden küçük olamıyor. Yanısıra inşaat izni %5 olmakla birlikte araziniz 1000 dönüm bile olsa yapabileceğiniz evin yaşam alanı en fazla 250 metrekare olabiliyor.
Bir de uyarı: Almaya karar vereceğiniz arazini elektrik ve suya yakınlığı çok önemli, hesaplı zannettiğiniz bir yerin maliyeti size göründüğünden çok olabilir. Özellikle elektrik getirmek hiç ucuza gelmiyor.
Hemen ilave edeyim Arsanızın **** arazinizin yola cephesi olması gerek. İster %5 için ister %50 için Yol cephesi şart. Mutlaka İmar Kanunu ve İçtihatlarını okuyun. Ayrıca o bölge ile ilgili Hem Belediyeden ,yoksa Bayındırlık ve İskan Müdürlüklerinden Mücavir alan içindemi dışındamı bunları öğrenin. Çok Önemli
Kocaeli ili sınırları içinde arsa sahibi olmayı düşünüyorsanız, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sınırları tüm il sınırlarını kapsadığı için yetki KBB’nde. KBB için Çevre Düzeni Planı mevcut ve Mevzi İmar Planı ile yapılaşma yapamazsınız. Eğer %5 ile yapılaşacaksanız sorun yok, çünkü yönetmelikte yapacağınız yapı “ bağ evi niteliğinde” diye geçiyor ve maksimum 250 m2 ile sınırlı.
İstanbul’da ise alacağınız arsa içme suyu havza alanında kalıyor ise İSKİ yönetmeliği geçerli. Bunu mutlaka kontrol edin.
Eğer amaç kaçmaksa bence Güney-Batı Marmara ve hatta daha uzak yerler tercih edilmeli. Kocaeli ve özellikle Dilovası’ndan uzak durulmalı. Sinop olur, Anamur olur…
Eğer amaç kaçmaksa bence Güney-Batı Marmara ve hatta daha uzak yerler tercih edilmeli. Kocaeli ve özellikle Dilovası’ndan uzak durulmalı. Sinop olur, Anamur olur…
Eğer temelli İstanbul'dan ve şehirden uzaklaşılacaksa tamam. Ama sadece hafta sonu kaçmak isteyenler için bence Kocaeli ve Yalova civarları çok uygun. Dilovasında doğru hava kirli , ama tüm Kocaeli diye genellememek lazım. Biz Karamürsel-Karaahmetlideki köyümüzü çok seviyoruz. Havası da körfeze bakmadığı için çok temiz. Manzaramızdan bir kesit:
denizakvaryumu
15-02-2007, 21:14
"Akıllı, çocuk yapana kadar, delinin torunu olurmuş" :)
çok detaylara girilirse insanın bulunduğu-alıştığı yerden bir başka yere yerleşmesi mümkün değil gibi gözüküyor :)
.
Hasan Lalezar
15-02-2007, 21:29
Kısa fakat çok özetleyici oldu.
hüseyin suat duman
15-02-2007, 22:57
Öyle **** böyle İstanbula göbekten bağlı arkadaşlar, fazla düşünmeyin, kendinizi yormayın, dosdoğru Şile'ye gelin. Şileye gelmek, özellikle Anadolu yakasında oturanlar için karşıya geçmekten çok daha kolay! ( yaz dönemine ait oniki pazar günü haricinde! ) Sevgili Coşkun ARAL bile diyor ki; tüm dünyayı gezdim ve gördüm ( içimizde Onun kadar gezmiş biri var mı ? ) Şile'de aradığım her şey mevcut ve emekliliğimde yaşamayı düşündüğüm en uygun yer..
Kastamonuya gelince, Anadolunun her yeri bir başka güzel ama özellikle orman güzelliği ve zenginliği açısından benim tartışılmaz birincim, hiç tereddütsüz Kastamonudur.. ( Sarı çamlarına aşık olduğum Ilgaz dağı, Ballı dağ, Küre dağları milli parkı, Cide ile Azdavay arasındaki, Osmanlı donanmasının inşasında kullanılan ağaçların yetiştiği muhteşem kayın ormanları, başta Pınarbaşı kanyonu olmak üzere, daha insan ayağı değmemiş yerler bulunan bakir kanyonları, ve inanılmaz güzellikte bir sahil şeridi.. Emin olun ki eğer bir doğa ve ağaçsever Kastamonuyu görmemişse, bu onun için çok büyük bir eksikliktir!..)
hüseyin suat duman
15-02-2007, 23:14
Sevgili Kumru, Dilovası için havası kirli tanımlaması, oldukça hafif kalıyor! Dilovası, Türkiye'nin en kanserojen bölgesi. Kanser sıklığı Türkiye ortalamasının çok ama çok üzerinde! Yaşayabilmek için orada çalışmak ve oturmak zorunda kalanlara, o kadar çok üzülüyorumki.. Geçim derdi çok zor ama nasıl bir yerde yaşadıklarının bilincine varabilseler, inanın ki Dilovası'nda bir an dahi durmazlar!..
tore0001
16-02-2007, 09:25
Sayın Hüseyin Suat Duman'ın hem Şile hem de Kastamonu hakkında söylediklerine katılmamak elde değil. Özellikle sonbaharda gerek Ilgaz'ın gerekse Küre tarafının her köşesinden bir kartpostal yapılabilir ama özellikle bizim gibi çalışmak zorunda olup İstanbul'da yaşayanlar için çok uzak bir yer. Şile çok daha makul görünüyor:)) Şile'nin içi maalesef doğallığını hızla yitiriyor ama parası olan için ovacık köyü yönünde(ve diğer pek çok yönünde...) çok güzel yerler var. Benim bütçem ancak Ağva'nın köylerine yetti, fazladan 40 Km...Ama hakkaten trakyanın köyleriyle karşılaştırılmayacak kadar yeşil bir doğası var ve Kocaeli tarafına göre deprem güvenliği daha fazla ve henüz çok prim yapmadı. Uzaklığı dışında bence tek risk yılan hikayesine dönen karadeniz otobanının Ağva'dan geçecek olması. Umarım hiç bir zaman gerçekleşmez, ciddi bir orman kıyımı yaşanacak ve çok daha fazla yapılaşmaya açık olacak, şu anda boludan istanbula su getirmek amacıyla yapılan boru döşeme çalışmasının Ağva -Şile hattında neden olduğu tahribatı görseniz inanamazsınız.
şu anda boludan istanbula su getirmek amacıyla yapılan boru döşeme çalışmasının Ağva -Şile hattında neden olduğu tahribatı görseniz inanamazsınız.
Geçen yıl gördüğümde inanamamıştım,ama o projenin iptal olduğu,daha doğrusu başarılı olunamadığı söylenmişti.
Trakya ormanlarını göz ardı etmeyelim.
kıyıköy,iğneada,çilingoz,kastro,silivri'nin orman köyleri çok güzeldir.
Aşağıdaki fotoğraflar sırasıyla
kıyıköy,iğneada langoz ormanları,çilingoz......:p
Mahmut Leventoğlu
16-02-2007, 18:37
Gençken kaçabilirsiniz. Çoluk çocuğa karışınca çok zorlaşacak :))
Hasan Lalezar
16-02-2007, 19:38
Biz Ankara'lıları sanırım Kastamonu seçeneği ilgilendirecek. Şöyle ormana yakın uzaktan da deniz görse süper olacak...
Halit Togay
16-02-2007, 21:00
Kirazlıyalı taraflarında bana gösterilen arsa da böyle idi. Satıcı bu arsanın önünde kalan ve yola cephesi olan arsanın da kendisine ait olduğunu, bu yüzden yolun sorun olmayacağını, hatta satın alınırken oraya yolu kendinin yaptıracağını da söylemesine benim pek aklıma yatmadı. İleride o yol kenarı arsanın satılması vs...gibi durumlarda sorun oluşması kaçınılmaz.
Verdiğiniz bilgilere teşekkürler.
Aslında kadastro yoluna ikinci sıradaki tarlanız için kadastro yoluna cepheli tarladan kanunen geçiş hakkı talep edebiliyorsunuz ve mahkemeye vererek bu yolu önünüzdeki tarla sahibinden rayiç bedelini ödeyerek satın alabiliyorsunuz ama yukarıda da söylendiği gibi imar izniniz gene verilmiyor. Yolu kendisinin yaptıracağını söyleyen satıcıya inanmamakla iyi etmişsiniz.
Bir de yola olan cephenizin belli bir metre olması lazım. Yoksa gene imarsız bir tarlanız var demektir.
Halit Togay
16-02-2007, 21:14
tek tapu üzerine birden çok ev yapamazsınız, yani arkadaşlarınızla büyük bir yer alıp birden çok ev yapamazsınız. Arazinizi bölüp birden çok tapuya dönüştürebilirsiniz ancak bir şartı var, kanunda ifraz diye adlandırılan bu işlemin sonunda oluşacak "küçük" arazi parçaları 5 dönümden küçük olamıyor. Yanısıra inşaat izni %5 olmakla birlikte araziniz 1000 dönüm bile olsa yapabileceğiniz evin yaşam alanı en fazla 250 metrekare olabiliyor.
Yani en düşük yüzölçümüne en büyük evi yapmak isterseniz alınacak tarlanın en uygun yüzölçümü 5 dekar olacaktır. Eğer iki kişi alacaksanız ikiz villa yaparak konuyu halledebilirsiniz. Herbirinize 125 metrekare düşer.
Ben yanyana iki tane 5 dekar aldım. Belki büyük birşey gerekir, belki bir arkadaşımla paylaşırım veya yan komşudan rahatsız olmamak için evi ortaya yapar sıkılmam diye düşündüm.
Elektrik büyük problem dört komşumla birlikte 1400 m uzaklıktaki direkten bir trafo kullanarak elektrik aldık . Benim tarla en uzaktakiydi ve en yakın eve 450 metreydi. Epey para harcadım ve elektrikli bir tarlam oldu. Dikkat edilmesi gereken bir nokta da trafodan sonra 220 volt cereyan en fazla 900 m uzağa veriliyor. Trafodan 1000 m uzakta iseniz yeni bir trafo ve bir miktar yüksek gerilim hattı maliyetiniz var demektir.
hüseyin suat duman
17-02-2007, 20:34
İstanbul'un su ihtiyacı, çevresindeki ormanlar ve ekosistem üzerinde büyük bir baskı uyguluyor ve bu baskı artık tahribat sahfasına geçmiş durumda!
İğneada langoz ormanları, yanılmıyorsam Avrupanın en iyisi, tüm Dünyada ise ( kendi sınıfında ) en iyilerinden biri ama ne yazık ki deniz seviyesinin altındaki bu orman, langozu besleyen dere sularının, İSKİ tarafından İstanbul'a yönlendirilmesi sebebiyle çok büyük bir tehlike altına girmiş durumda!
Şile'den geçen BÜYÜK MELEN İÇME SUYU PROJESİ'nin yaptığı tahribat, proje bitince, kısmende olsa giderilecek, bu çevre rehabilitasyonu, ihale şartnamesinde mevcut, ****** Ağva'nın tam göbeğinden geçen güzergah değiştirilirse! ( Yaklaşık bir milyar dolarlık bir proje, oldukça pahalı bir su temin yolu, Sn. Mesut Yılmaz'ın başbakanlığında ihale edildi, İstanbulu çok iyi bilen Sn. Tayyip Erdoğan başbakan olunca, birim başına maliyet yüksekliği sebebiyle projeye pek sıcak bakmadı. Proje, üstlenici firma GÜR-İŞ'in, fiyat yetersizliği sebebiyle işi yarıda bırakmasından dolayı şimdilik beklemede, DSİ ile mahkemelikler. Lakin, tahminimce, İstanbulda tekrar hortlayan susuzluk senaryoları ve bu yazın oldukça kurak ve sıcak geçeceğine yönelik bilimsel tahminler, hükümetin bu projeye sıcak bakmasına yol açacak ve proje kaldığı yerden devam edecektir )
İğneada longoz ormanlarındaki tehlike çok daha dikkat edilmesi gereken ve geri dönülemez boyutlara ulaşabilecek büyüklükte !
ozden cengiz
23-02-2007, 21:15
http://www.resimekle.biz/viewimage.php?file=/imagehosting/images/eo361286.jpg
http://www.resimekle.biz/viewimage.php?file=/imagehosting/images/Ab861395.jpg
http://www.resimekle.biz/viewimage.php?file=/imagehosting/images/iNd61443.jpg
http://www.resimekle.biz/viewimage.php?file=/imagehosting/images/cPA61488.jpg
bu köy sakarya adapazarı merkez selahiye köyü.
merkeze uzaklığı 5 km
10912 m2 imar çıktığında burayı parsalleyip satmak istiyorum.
resimlerin için yorumlarınızı bekliyorum.
saygılarımla
İstanbul'un su ihtiyacı, çevresindeki ormanlar ve ekosistem üzerinde büyük bir baskı uyguluyor ve bu baskı artık tahribat sahfasına geçmiş durumda!
İğneada langoz ormanları, yanılmıyorsam Avrupanın en iyisi, tüm Dünyada ise ( kendi sınıfında ) en iyilerinden biri ama ne yazık ki deniz seviyesinin altındaki bu orman, langozu besleyen dere sularının, İSKİ tarafından İstanbul'a yönlendirilmesi sebebiyle çok büyük bir tehlike altına girmiş durumda!
Şile'den geçen BÜYÜK MELEN İÇME SUYU PROJESİ'nin yaptığı tahribat, proje bitince, kısmende olsa giderilecek, bu çevre rehabilitasyonu, ihale şartnamesinde mevcut, ****** Ağva'nın tam göbeğinden geçen güzergah değiştirilirse! ( Yaklaşık bir milyar dolarlık bir proje, oldukça pahalı bir su temin yolu, Sn. Mesut Yılmaz'ın başbakanlığında ihale edildi, İstanbulu çok iyi bilen Sn. Tayyip Erdoğan başbakan olunca, birim başına maliyet yüksekliği sebebiyle projeye pek sıcak bakmadı. Proje, üstlenici firma GÜR-İŞ'in, fiyat yetersizliği sebebiyle işi yarıda bırakmasından dolayı şimdilik beklemede, DSİ ile mahkemelikler. Lakin, tahminimce, İstanbulda tekrar hortlayan susuzluk senaryoları ve bu yazın oldukça kurak ve sıcak geçeceğine yönelik bilimsel tahminler, hükümetin bu projeye sıcak bakmasına yol açacak ve proje kaldığı yerden devam edecektir )
İğneada longoz ormanlarındaki tehlike çok daha dikkat edilmesi gereken ve geri dönülemez boyutlara ulaşabilecek büyüklükte !
Özür dileyerek, bir iki düzeltme gerekiyor galiba.
Yanılmıyorsam, su basar ormanlar(longoz), deniz seviyesinin altında değil, topoğrafik yapı böyle bir oluşuma izin veriyor.
Longozu besleyen dereler, Karadeniz'e akıp gidiyordu.
Bu dereler üzerinde uygun yerlere yapılan 12 küçük baraj, Karadeniz'e akan suyu İstanbul'a getirmek için topluyor.
Bu barajlar olmasaydı, İstanbul daha geçen yaz susuzluktan kırılırdı.
Merhaba.
Bence kaçış haftasonu değil de tamamen olacaksa arazinin İstanbul ve çevresinde olmasına gerek yok. Çok daha uygun fiyatlara yerler var Türkiye'nin diğer bölgelerinde.
Haklısın ama, uzaklara gittikçe bazı şeyleri göze almak zorundasın. :)
İki forumda da atlıyorum ama:)
Bence batıda deniz kenarı herangi biryerin bir farkı yok.Ağaçlar buralarda da güzel:)Hatta İstanbul'dan ne kadar uzak o kadar temiz hava diye düşünüyorum.
Batı'da deniz kenarı uygun fiyata yer bulmak bence zor.:)
Daha uzak deyince ben Artvin'de yaylaları düşünmeye başlamıştım direk.:P
Hayır tam aksine Karaburun civarlarında çok uygun fiyatlara (8000-10000ytl/dönüm) araziler var hatta 5000 ytl bile gördüm ama biraz kuşku uyandırmadı değil hani:)
Ayrıca Artvin civarlarını falan kastetdiğimi sandığını anladım o yüzden Ege diye vurguladım:)
Bu arada benim asıl merak ettiğim bu yaşamda mesela sigortamızı yatırabileceğimiz ne biliyim temel kendimizin halledemeyeceği ihtiyaçlarımızı karşılayabileceğimiz maddi kaynak yaratılabilinir mi?
Bu arada bu sorunun cevabını aldım diğer forumdan Todor sağol:)
Dönümü 10.000 YTL için hesaplı olduğunu söylüyorsan ya paran çok ya da ufak bir bahçeli ev yapacaksın. Ziraat ile uğraşmak istiyorsan büyük bir yer almalısın. Minimum 5 dönüm meyve bahçen olmalı ki, meyvecilik yapıyorum diyebil. O da minimum. Bence zirai faaliyetler için 20 dönüm yerin olmalı ki para bıraksın.
20 X 10.000= 200.000 YTL
Daha bahçeni kuracaksın, evini yapacaksın, traktör alacaksın, ekipman alcaksın. Dönümü 10.000 YTL çok da hesaplı değil. Daha Menemen taraflarına bak istersen.:)
Aslında tam aksine param yok denecek kadar az .Yakın gelecekte planladığım sadece bir fizibilite yaptığım.
Mesela maksimum 40000 ytl ile buradan kaçabilir miyim ve bunu nasıl devam ettirebilirim. Hayvancılıkla mı uğraşmalıyım veya tarımla mı?
Deneyimlerinden kaynaklanan değerli görüşlerin için çok teşekkürler bu arada sevgili Todor.
http://www.emlak.net/arsa/satilik-arazi/turkiye/canakkale/merkez/denizgoeruendue/32515.html
Oldukça güzele benziyor. İçinde çeşme ve yalak olması büyük avantaj. 20 adet koyuna rahat bakarsın. Biraz takviye yem ile senede 30-35 kuzu alırsın. Hesabını yap:)
Nasıl yani:)
Valla ben dalga sezdim bu cevapta:) Bir konuda deneyimsiz olmanın sonuçlarını yaşıyorum sanki. Fiyat nasıl peki? Bana fena değilmiş gibi geldi ama....
Todor'un kimseyle dalga geçtiği görülmemiştir. :)
Şaka yaptım sadece sayın Malina. Sizinde arsa hakkındaki yorumlarınızı almaktan mutluluk duyarım.
Verdiğiniz linke girip, bir saat falan ben de bakınmıştım :)
Fiyat ve büyüklük oranı en iyilerden birini bulmuşsunuz gibi geldi...
Beni düşündüren buradan edindiğim imar bilgilerine göre yola cephesi olmaması.
Emlakçıyı arayıp detaylı bilgi istesem pek güvenilir olmayacak gibi geliyor. Gerçekten zor bir iş :) Gidip bizzat görmeden olacak birşey değil. Ama genede dediğiniz gibi aralarında gerek büyüklük gerek doğa olarak en iyilerinden birisi gibi geldi bana da.
Nasıl yani:)
Valla ben dalga sezdim bu cevapta:) Bir konuda deneyimsiz olmanın sonuçlarını yaşıyorum sanki. Fiyat nasıl peki? Bana fena değilmiş gibi geldi ama....
Dalga geçmedim elbette. Fiyat mantıklı diyebilmek için çevredeki diğer satılık yerlerin de fyatlarını bilebilmek lazım. Bizim buralar ile kıyaslayınca 12 dönüm 15 milyara oldukça hesaplı.:)
Hayvancılık yaparsan, 20 koyunluk bir sürüyü bu arazide bakabilirsin. Çobana çıkmana gerek kalmaz. Onlar kendi kendilerine bahçede dolaşırlar. İyi ırk koyunlar bulabilirsen biraz bakımla 30-35 kuzu yaparlar. Kuzuyu, kasap 10 milyona keser, 15 kilo olunca kesime verirsin. İstersen erkekleri kurbanlık olarak da bakabilirsin. Senede 4-5 miyar civarında bir parayı kuzulardan elde edersin. 1 milyar civarında da ot, yem ve ilaç masrafları tutar. Ot masrafı diyorum, çünkü yerde kar olduğu zaman hayvanlar otlayamayacaktır. Bu sebeple harman zamanından bir miktar ot yığman gerekir.
Şimdi sanıyorum daha açık oldu.:)
tourkana
04-03-2007, 21:05
gökçeada ya kaçmak isteyen olursa yardımcı olurum,yaklaşık 28 dönüm bir arsa var,dönümü 1500 YTL...yalnız 1.derece doğal sit alanı,kare şeklinde bir alan ve iki kenarı dereye ,1 kenarının yola sınırı var....keçiler serbest dolandığı için ziraat düşünenlerin çit çekme maliyeti de olacak....bademlik veya zeytinlik olmaya uygun...
isteyen olursa resim yollayabilirim.
Merhaba Tourkana.
Bahsettiğin resimlerden yollarsan çok sevinirim.
Bence dediğin gibi çevreyide bilmek önemli Todor. Yani gidip görmek ve ondan sonra yorumlamak en mantıklısı.
(eski) Tapu tahsis belgesi nedir?
Tapu tahsis belgesi bildiğim kadarıyla size miras yolu ile kalan ya da satın aldığınız bir mülke ait ve bu mülkün hangi tarihte size geçtiğini gösterir geçici bir belge. Şimdilerde bu geçici tapu tahsis belgelerinin yeniden elden geçirileceğini duymuştum. Mesela önceden 3 ayrı yerden kayıt bilgileri alınırken, şimdi yapılacak yeni uygulama ile tek yerden b.sayar sistemi ile izlenebilmesi açısından (gayrimenkul kime ait, ne zaman edinildi, kimindi vs )
Tam bu mudur bilmiyorum.
Teşekkürler.
Peki tapu ne?
Aralarındaki fark ne?
Tapuya neden dönüştürmemiş olabilirler bu belgeyi?
...
sorular soruları kovalıyor :)
Teşekkürler.
Peki tapu ne?
Aralarındaki fark ne?
Tapuya neden dönüştürmemiş olabilirler bu belgeyi?
...
sorular soruları kovalıyor :)
Tapu; resmi ifrazlı,imarlı bir toprağın, bir evin kime ait olduğunu, belgeleyen resmi yazı.Bu mülkün bulunduğu yerin sınırları da çap ile belirleniyor.
Bu tarifi ben uydurdum, sözlükte başka türlü yazabilir.
Tapu Tahsis Belgesi, geçmiş bir dönemde, hisseli tapulu, yani arsanın sahibi belli fakat üzerine inşaat yapma izni olmayan arsalara yapılan evlerin tescili için getirilen geçici bir uygulama idi.
Burada bir çok kaçış planı okudum, herkesin hayali...
Bazen bende aynı şeyi düşünüyorum..
Ama göze alabilmeli, herşeyi düşünmeli insan, seçenekler değerlendirilirken bir çok nokta, ucuza mal olduğu için atlanıp sonradan problem yaratabilir..
Örneğin;
1- ana yola yakın mı **** yol var mı?Ulaşım rahat olmalı,hava şartları ulaşımı etkiliyor mu
Ada da hastalık ve acil durumlarda ana karaya ulaşamamak sorun
( küçük çocuğu olanlar için daha risk taşır )
2- Yakınlarda ihtiyacınızı karşılayacak yerleşim birimi olmalı (Market,Hastahane, benzinci vs..)
3- telefon, su elektrik kaynağı **** bağlantısı mümkünmü?
4-Tapu alınırken hisselimi?
5-Alınacak yer sizin ihtiyacınızı karşılarmı?
vs.. gibi aklıma çok nokta geldi..Bunları çoğaltmak **** azaltmak kişiye bağlı..
İnsanoğlu sosyal varlık, soyutlanmak kolay değil..
Umarım hayallerin gerçeğe kavuşacağı günler gelir...
tourkana
06-03-2007, 00:09
benim bahsettiğim yer Gökçeada'da en çok Rum un beraber bulunduğu (adada toplam 200 kişilermiş zaten,ama yazları bu rakamı 100 le çarpın) Tepeköy 'de....Tepeköy ayrımına girmeden anayol üzerinde ayrımın 10 metre ilerisinde solda....yola sınırı olduğu için belki bekçi kulübesi ya da baraka izni verilebilir ama baraja giden dere geçtiği için İmar durum belgesinde yazmasına rağmen restaurant,WC,balıkçı barınağı gibi yapılara müsaade edilmeyeceği kanaatindeyim...
-ada organik tarım adası,en çok su yatağına sahip dünyanın 6. adası,bu küresel ısınma zamanında ilaç gibi olur bence,
-yakında Cruise gemileri için gizli liman tarafına ya da kaleköy taraflarına marina yapılacağı ,kumarhanelerin (buna inanmıyorum) buraya taşınacağı söylentileri var...buna bağlı olarak da imar planlarının değiştirileceği...
ama anakaraya ulaşım şu anda hava şartlarına bağlı olarak günde tek sefer gidiş geliş olarak uygulanıyor,yeni modern bir feribot alınmıştı ama sanırım bu yaz faaliyete geçecek...
bunların dışında ben de çok şey bilmiyorum,ama adada insanın kendisine ait bir yeri olması,haritaya baktığında noktası noktasına orayı görebilmesi çok güzel bir duygu...
Bu adanın yüzölçümünden, karakteristik bitki örtüsünden ve benzeri özelliklerinden biraz daha detaylı bahsedersen sevinirim Tourkana.
Ben Yalova'ya yerleşmeden önce Gökçeada'ya arazi bakmaya gitmiştim.
Malumunuz üzere Çanakkale oldukça rüzgarlı bir bölge. Feribot seferleri devamlı iptal olur. Çok fazla şehre inmesem bile, istediğim zaman inebileceğimi bilmek isterim. Psikolojik olarak önemli bence. Belki insan zamanla alışabilir. Fakat askerliğini Gelibolu'da yapmış biri olarak ne kadar rüzgar esebileceğini biliyorum.
İkinci olarak adaların dezavantajı herşeyin çift tarife olmasıdır. Çünkü herşey gemilerle gelir. Gelibolu'da 300 bin Liraya alabileceğiniz tuğlayı, Gökçeada'da 500 bin Liraya alırsınız.
Tabi dünyanın en lezzetli koyununun yani Gökçeada kıvırcığının ana yurdu olduğunu söylemeye gerek yok sanırım. Ve bildiğim kadarı ile yerel halk, bu koyunun ada dışına çıkmamaması için çaba sarf ediyor.
Sn. Tourkana, http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=81492&postcount=78 size **** kişilere yönelik değildi...sadece göz önünde bulundurulması gereken önemli noktalardı..Birinin işine taş koyma değil amacım...Özür dilerim..
tourkana
06-03-2007, 10:24
sonuna kadar haklısınız ama ben sizin yazınız üzere yazmadım,bir arkadaşımızın ayrıntılı bilgi istemesi üzerineydi,aslında bahsettiğim tarlaya sahip olmak orada sürekli bulunmayı gerektirir mi diye de düşünmek lazım....
belli dönemlerde gidip ,gerekli işlemleri yapıp arada bir kontrole de gidilebilir,köyde Barba Yorgo'nun güzel butik oteli ,belediyenin ucuz güzel kaloriferli otelleri var...
rüzgarı bol,Alaçatı'ya rakip bile olabilir,sörf etkinlikleri var ...ama burasının 4 tarafında yüksek dağ olduğundan rüzgar almayabilir,ben 1 gün kaldım orda çok fazla bilemiyorum....
ama her yer keçi-koyun,,sahipleri serbest bırakıyor ve çok da yabani keçi var...
Bizim Karadere Köyü girişine yakın, asfalt yola 2nci parsel, ayrıca kendi yolu mevcut, 4 dönüm satılık bir tarla var. Dere kenarı. Hemen yanında Karabey bodur kiraz tesisleri var. Fiyatı 40 milyar deniyor ama pazarlığa oldukça açık. Elektrik ve su problem olmayacaktır. Tarla 20x200 m ebatlarında.
Geçen sene ben icara tutup, mısır ekmiştim. Toprağı güzel, verimli. Vadi olduğu için geç donlara maruz kalma riski var. :)
Çanakkale, Bayramiç civarı hakkında (toprağı, verimi vs) ne düşünüyorsunuz? Çok uygun fiyata yerler olduğunu gördüm. Gerçi imar durumlarını falan bilemiyorum ancak oldukça cazip görünüyorlar.
Bayramiç'ten bir arkadaşımız var aslında. Kursad (http://www.agaclar.net/forum/member.php?u=6907) belki daha fazla yardımcı olabilir. :)
gökceada
10-03-2007, 20:59
Merhabalar;
Gökceada ve genel anlamiyla Ada yasami ile ilgili okudugum yorumlar soncu sizlere;Gökceada ile ilgili bilgiler vermek istedim.
Gökceada 289,5 km2 yüz ölcümüne,95 km kiyi seridine sahiptir.Canakkale`ye:32 mil,Gelibolu yarim adasindaki Kabatepe limanina 14 mil uzakliktadir.
Gökceada cok engebeli,Volkanik kütlelerden olusmustur.Ada`ni %77`si daglik,%12`si engebeli,%11`i ise Ovadir.
Gökceada`da Akdeniz iklimi hakimdir.Hakim rüzgarlar;Lodos ve Poyraz`dir.Bitki örtüsü;6870 hektar orman,makilik alanlar ve zeytinlikler mevcuttur.
Gökceada;tatli su kaynaklari bakimindan zengin,kendine yeterli potansiyele sahiptir.Göletler , göller ve barajlar icme,kullanma ve tarimda sulama icin yeterli seviyededir.Ada`da akarsu yoktur,var olan dereler ise yazin kurumaktadir.Ada`nin dogu kesiminde:denizden tasan sulardan olusan Tuz gölü vardir.Tuz gölü Ada`nin %1`kadardir ve Tuz gölünde yapilan camur banyosunun sagliga iyi geldigine inanilir.
Gökceada`nin sekiz köyü vardir.Ada`da Rumlar ve Türkler beraber yasamaktadirlar.Anadoludan;1947 yilindan itibaren göc alan Ada`da;Karadenizliler,Kürtler,Araplar,Romanlar, kardesce yasamaktadirlar.
Güleryüzlü insanlariyla anilan Gökceada`da su alti,su üstü deniz sporlari,sörf`sporu gelismistir.Aydincik (Kefaloz)mefkiinde Sörf okulu ve tesisleri vardir.Her yil binlerce Sörf sporcusu Bulgar turistler Ada`yi tercih etmektedirler.
Kekik kokuludur Gökceada.Onlarca koya sahip,dogal plajlari kilometrelerce uzunluktadir. Gökceada`da Turizm,hayvancilik,zeytincilik ve tarim üzerine is kurmak ve kazanmak mümkündür.Eko-tarim ve zeytincilik tüm Ada`da oldukca gelismistir.
Nufüsü 7500 olan Ada´da:Devlet hastahanesi,klinik gibi saglik kuruluslari vardir.Acil ve ****** önemli hastaliklarda ,hastalar Askeri helikopter ile Canakkale **** istanbula`kisa zamanda götürülmektedir.Istanbul`da kazada yaralanan kazazadeye ambulan ulasmadan,Gäkceada`li hasta Canakkale devlet hastahanesinde ameliyata alinmis olabilir.
Sevgili dostlar araniza bu gün katildim.Sitenizi ve konu basliklarini cok begendim.Doga dostuyum.Bir agacin dalini kirmadim ve yalniz bir kez balik tutma gafletinde(kendim icin)bulundum.Ve ben Gökceada`li degilim.Sakarya ve Istanbulda büyüdüm.Ama bir Gökceada sevdalisi oldugumu söylemeliyim.Ada`ni gazetesi Gizemya`da yaklasik iki yildir yaziyorum.Isvicre`nin Basel sehrinde yasiyorum...Memleket hasreti ile yaniyorum.
Gökceada ile ilgili genis bilgilere www.gökceada.com`dan ulasabilirsiniz.
Selam ve sevgilerimi yolluyorum. ibrahim Demirkol
Mine Pakkaner
10-03-2007, 21:15
İbrahim Bey hoşgeldiniz. Ayağınızın tozuyla hem kendinizi tanıttınız hem de katılımcı oldunuz sağolun.
Daha dün Gökçeada'dan bahsettik dostlarla. İki kez Ağustos ayında tesadüfen yortu döneminde adada bulundum. Bir kez de ilkbaharda bir hafta konakladım. Güzelliği heran aklımdadır.
gökceada
10-03-2007, 21:28
Hosbulduk Mine hanim.Aranizda bulunmaktan inanin cok mutluyum ve cocuk gibi heyecanlar icerisindeyim su an.Ülkemizin her kösesi cok güzel.Gencligimin Ada`si Marmara adasidir.Dostlarim Halil,Mehmet,yabani Ahmet,Süleyman vd.dostlarim hala oradalar.
Siteniz doga ve hayvan dostu olan benim icin yep yeni bir dünyanin:bu konularda bilgilenmenin kapisini acti.Siz site ekibine ve katilimci tüm arkadaslara yürek dolusu tesekkürler.Iyiki varsinz
Mahmut Leventoğlu
10-03-2007, 21:44
Gökçeada da İsparta Sütçüler den yerleştirilmiş Çandır köylüler var çoğu ziraatçılık,pansiyonculuk yaparlar. Birkaçı da taksicilik,marketçilik yapmakta. Fakat gönülleri hep Yazılıkanyonun kenarındaki büyük bir kısmı Karacaören baraj gölü altında kalmış Çandır köyünde dir. Başka ve bilmedikleri bir coğrafya ya devlet tarafından iskana tabi tutuldular.Çoğu tekrar geri gelip yerleşmeye çalıştılar. :((
Mine Pakkaner
10-03-2007, 21:53
İnsan nereye giderse doğduğu yerde aklı kalıyor sanırım. Suyun öteki yakasından olup yana yakıla Ada'nın hasretiyle gözyaşı dökenler de gördüm. Senede bir hafta oturdukları evi şenlikle açıp, mezarlıkları gözyaşı ile sulayıp çiçeklere bezeyenler gördüm. Türk değiliz ama Yunan da değiliz, biz arada kalmışız, biz sadece Ada'lıyız diyenler gördüm.
Çandır'lılar için de bu böyle, Gökçeadalılar içinde, gurbet heryerde herkese aynı acıyı veriyor sanırım.
gökceada
10-03-2007, 22:41
Haklisiniz Mahmut bey;zorunlu yadi maddi kosullarin dayatmasi sonucu göc edenler her zaman kendilerine ait olan yerlerin hasratini cekmektedirler.Bu durum Gökceada`ya iskan ettirilen karadenizli vatandaslarimiz gibi Canakkalenin Biga kasabasinin Eselek köyünden (köyleri baraj sularinin altinda kaldigi icin)getirilip adaya yerlestirilen ve Eselek isimli köyü olusturan insanlarimiz icinde gecerli.Yillar önce Pire`de yasli iki ermeni teyze ile tanismistim.Her günümüz istanbul`u anarak geciyor,unutmak ne mümkün deyip aglamislardi.
Fakat buralardan cekip gitmek basligi ile sürdürülen forum;sanirim tamamiyle gönüllü yer degistirme konusunu kapsamakta.
çekirdek
11-03-2007, 04:48
Sevgili aybala,
Arsanı ararken ya da alırken bir konu daha var galiba dikkat etmen gereken.
Biz İstanbullular alacak olursak o arsayı,ve deneyimsizsek,fiat yükseliyor..Biz İstanbul'daki her tür yüksek fiata alışkın olduğumuzdan,dışarıdakiler bize uygun geliveriyor.
Pazarlık yapıp aldığımızda ucuza alabildik sanıyoruz.Halbuki hiç değil.
İst. dışındaki arkadaşların bize haklı eleştirileri oluyor bu noktada.Gereksizce raiç yükselttiğimizi söylüyorlar.
Mümkünse arazi yöresinden bir tanıdık bulmaya çalışın.
Benim başıma geldi.Dönümü beş bin liralık yeri on bine aldım.Bırakın bunun bana zararını
köylüye de zararım dokundu..:)Bizim aldığımız fiatı duyan yöre halkı diğer yerlerin fiatını da on'a çıkardı.
Hayır,yarar değil zarar,çünkü bu sefer de satamıyorlar..
İki senedir onlar da ben de bu kötü döngünün içindeyiz.Önümde bir arazi var,ben de alamıyorum bu nedenden dolayı.
Bir de nacizane;aman dikkat edin,siz oraya gidip değerlendirdiğiniz!! için hemen senesinde önünüze dört katlı köy villası kurabilirler.....
ozden cengiz
11-03-2007, 19:54
http://www.resimekle.biz/viewimage.php?file=/imagehosting/images/eo361286.jpg
http://www.resimekle.biz/viewimage.php?file=/imagehosting/images/Ab861395.jpg
http://www.resimekle.biz/viewimage.php?file=/imagehosting/images/iNd61443.jpg
http://www.resimekle.biz/viewimage.php?file=/imagehosting/images/cPA61488.jpg
bu köy sakarya adapazarı merkez selahiye köyü.
merkeze uzaklığı 5 km
10912 m2 imar çıktığında burayı parsalleyip satmak istiyorum.
resimlerin için yorumlarınızı bekliyorum.
saygılarımla
Arkadaşlar arsa ile ilgili yorumlarınızı bekliyorum dedim ama unutulduk heralde.
Mümkünse arazi yöresinden bir tanıdık bulmaya çalışın.
Benim başıma geldi.Dönümü beş bin liralık yeri on bine aldım.
@cekirdek,
Haklısınız bu önemli bir konu, bu yüzden bize de Yalova yolları görünüyor gibi. :)
Ayrıca
Biz İstanbullular alacak olursak o arsayı ve deneyimsizsek fiat yükseliyor..Biz İstanbul'daki her tür yüksek fiata alışkın olduğumuzdan,dışarıdakiler bize uygun geliveriyor.
Bu tespitiniz de çok doğru. Ayrıca emlak piyasasının içinde gelişen enterasan pazarlama yöntemleri de var. Mesela bana gösterilen ilk yer tamamen yokuştu ve yokuşun son kısmında ise ciddi bir toprak kayması vardı. Ayrıca arazinin belli bölümlerinde yağmur suyu neredeyse dere oluşturmuştu. Satıcı ise araziyi kaçırılmaması gereken bir fırsat gibi sunuyordu.
Sonra gösterdiği arazinin içinde iki tane çok güzel ağaç olmasına rağmen, yola cephesi olmaması (bu gerekliliği bilmememize rağmen) içimize sinmemişti.
Genel anlamda fiyat konuştuğumuzda ise bize önerilenin yarısı kadar bile bütçemiz olmadığını söyleyerek oradan ayrıldık.
Araziye bakmaya gittikten 2 hafta sonra arazi sahibinin bizi telefonla arayıp, "Baktığınız araziye talip çıktı, siz ne düşünüyorsunuz? Orası olmasa bile bize gösterebileceği başka araziler de var." demesi ise yüzümde sadece tebessüm oluşturdu.
Biz İstanbullular piyasayı bilmesek bile sürekli alavere dalavere içinde yaşadığımızdan olsa gerek karşımızdakine sürekli kuşku ile bakıyoruz. :) Ama bahsettiğiniz gibi aceleci ve bilmeden davranmak yanlışlıklara neden olabiliyor. Bunları burada konuşmak ve belki bizleri bu yanlışlıklardan alıkoyar. Bu yüzden konu hakkında yorum yazan herkese teşekkürler.
çekirdek
12-03-2007, 16:42
Sevgili Kardeşim
Bunu dert etme bu sitedekiler yer alırsa inan önce ağaçlandıracaklardır. Ben de Subaşı Köyü'nde yer almıştım içinde 150 kadar fidan var şimdi.
Halit Bey;
Ben de Binkılıç'tan bir nefeslik yer almıştım iki yıl önce.Henüz yeterince agaçlandıramadım.Önünüzden geçerken bir gün,ugrayabilir miyiz size?Deneyimlerinizi dinlemek ve bilgilenmek isterim.
Söz,çok uzun süre kalmam,çünkü biliyorum oralarda geçirilen her dakikayı dogayla ve ugraşılarla geçirmek istiyor insan.Misafirle otururken bile aklınız çapada ya da dikilecek fidanlarda oluyor.
gökceada
12-03-2007, 19:09
Arkadaşlar arsa ile ilgili yorumlarınızı bekliyorum dedim ama unutulduk heralde.
Özden bey;bahce fotografi cok güzeldi.Arsanizi parselleyip satmak fena fikir degil.Zira köy Adapazar`ina bes km.Üc,bes seneye köy sehirle birlesir kanisindayim.Ayrica sizinle hemsehriyiz.Selamlar
Halit Togay
12-03-2007, 21:11
Halit Bey;
Ben de Binkılıç'tan bir nefeslik yer almıştım iki yıl önce.Henüz yeterince agaçlandıramadım.Önünüzden geçerken bir gün,ugrayabilir miyiz size?Deneyimlerinizi dinlemek ve bilgilenmek isterim.
Söz,çok uzun süre kalmam,çünkü biliyorum oralarda geçirilen her dakikayı dogayla ve ugraşılarla geçirmek istiyor insan.Misafirle otururken bile aklınız çapada ya da dikilecek fidanlarda oluyor.
Vallahi öyle sevinirim ki . Benim tarla Gökçeali'den Subaşı'na giderken askeriyenin olduğu iki tepe arasını geçip düze iner inmez sivrikaya mevkii yazan tabeladan sağa sapınca doğru iki kilometre içerde. Askeriyenin ve taşocağının olduğu Sivrikaya Tepesi'ni kuzeyden geçiyorsunuz sağınızda tepe ve orman kalıyor elektrik hattının gittiği son tarla benimki, içinde 3.5x4 metrelik bir kulübe var, etrafı beton direk, hasır galvaniz çitle çevrili iki beton direkten koca bir kapısı var. Ve içerde 50 meyve ağacı yola bakan çitin içinde bir sıra leylandi ve selvi var. Gittiğimde zaten iş yapacak arkadaşlarım oluyor ve bolca da yiyecek içecek. Geldiğinizde de elinizi boş bırakmayız, bir çapa bir tırmık tutuşturuveririz.:o
çekirdek
12-03-2007, 22:09
Teşekkürler Halit Bey.
Geleceğimize yakın günlerde özel mesaj bölümünden tekrar haberleşmek isterim.
Biz daha çok hafta içi günlerde gidiyoruz.
Bir kere daha sorayım dedim :)
Çanakkale, Bayramiç civarı hakkında (toprağı, verimi vs) ne düşünüyorsunuz? Çok uygun fiyata yerler olduğunu gördüm. Gerçi imar durumlarını falan bilemiyorum ancak oldukça cazip görünüyorlar.
Sapanca'da satılık
Sapanca Gölü'nün kuzey yakasında eşmede göle sıfır d100 karayoluna cepheli içinden küçük bir dere bulunan yakın çevresinde yerleşim olmayan 3358m2 büyüklüğünde arsamız satılıktır.
Seracılık ve fidancılık yapmaya müsaittir.
izmit'e 15 dakika
Adapazarı'na 15 dakika
İstanbul'a 1,5 saat
Not:Sapanca gölü kıyısında imar izni yoktur. Geçici ve küçük yapılara izin alına biliniyor.
Fiyat:65.000 ytl
Tel:05425314150 nejat argun
05435217227 volkan argun
mail:volkanargun@gmail.com
a h m e t t o g a y
20-03-2007, 18:46
Bir de nacizane;aman dikkat edin,siz oraya gidip değerlendirdiğiniz!! için hemen senesinde önünüze dört katlı köy villası kurabilirler.....
Sapancada 1.5 dönümlük cennet bir arazimiz vardı, çevremizde köylüye ait bir çok parsel vardı, tam karşı parselimize tam tarifiniz gibi bir köy 'fillası' oturttular :mad: Yan parselimizde ise hafta sonları otobüs ve minübüslerle gelip yüksek volumlü arebesk eşliğinde mangal partileri yapıyorlardı. Oranın bize göre olmadığını 8-9 sene sonra anlayabildik. Allahtan hiç bir yapı oluşturmamıştık. Halit'le bir çardak yapmıştık, keltepe yürüyüşleri sonrasında dinlenecek, el yüz yıkayacak bir yer olarak kullanıyorduk. Köylü'den almıştık daha sonra gene köylüden birisine sattık (Filla yapacakmış).
çekirdek
20-03-2007, 21:34
Merhaba Ahmet Bey,
Beş yıl önce şehirlerden, özellikle de İst.'dan çekip gitmek istediğimde İzmir Narlıdere'den ötelerde herhangi bir yer olsun demiştim. Urla, Çeşme, Karaburuna kadar. Emlakçılardan aradım, isteğimi de anlattım; yeşil alan-arazi olacak, çevrede çok yapı olmayacak... Alaçatı bile bugünkü gibi meşhur değildi. Düşünsenize, beş yılcıkta nasıl akına uğradı,doldu. O günlerde oralardan ve diğer beldelerden birçok yer gösterdi emlakçılar. "Bakın burası çok iyi değerlenecek, bakın burası daha iyi değerlenecek" diye.
Bir türlü anlatamadım onlara "ben arsanın en değersizini, en değeri düşecek olanını istiyorum"u.. Anlayamıyorlar..
O bölgelere gidemeyince ben de İstanbula yakın bir yerden aldım.(3 dönüm)
Dün öğrendiğim bir haber; benim arazinin önündeki 6 dönümlük yeri geçen sene 60bin YTL istemeye başlamışlardı, bu ay 100 bin istiyorlarmış.....
ozden cengiz
04-04-2007, 20:21
arkadaşlar adapazarındada durum farklı değil.fiyatlar uçuk arsamın 500 metre ilerisinde m2 sine 150-160 ytl istiyorlar.
benim arsam 11 dönüm yol kenarı ben burayı mütahite daire karşılığı vermek istiyorum.şu an için imar yok ama çok yakın zamanda çıkması bekleniyor.
ağaçlar.net olarak koop.kurularak buraya ahşap evler yapabiliriz.
daha önce resimleri yolamıştım ama kimse ilgilenmedi.
tabi e.kalafatta bize yardımcı olur.
Diyelim bir arazi var;
2/3 hissesi satılık, 1/3 hissesi ise bilinmeyen birinin. Bu 2/3 hisseyi almak istiyorsunuz ve ileride burayı satmak gibi bir düşünceniz yok ve diğer 1/3 ile de ilgilenmiyorsunuz...yani satın alınsa elbette iyi olur ama olmazsa da olmasın diyorsunuz.
Bu 2/3 hisseli arsayı almanın ilerideki sakıncaları ne olabilir?
Diğer hissenin alınabilmesi için izale-i şuu(ortaklıgın bitirilmesi?) gibi bir dava açılması gerekiyormuş sanırım. Bu konularda bilgisi ve yorumu olanlar paylaşırsa sevinirim.
Geçen gün bir arkadaş Yalova taraflarında hisseli arazi satışlarında bütün ortakların satışa razı olması gerektiğini söyledi. Yani 2/3 ünü alayım diyemiyoruz. Bu toprakların bölünmesini engellemek için çıkarılmış bir kanun vs. mi bilemiyorum. Bilgisi olan varmı?
Ayrıca hisseli arazide oranınız ne olursa olsun, hissedarların yapacağınız her şey için onayını almak zorundasınız diye biliyorum. O yüzden kendi arazimde bir şey yapamıyorum çünkü :(
Merhaba Ahmet Bey,
Beş yıl önce şehirlerden, özellikle de İst.'dan çekip gitmek istediğimde İzmir Narlıdere'den ötelerde herhangi bir yer olsun demiştim. Urla, Çeşme, Karaburuna kadar. Emlakçılardan aradım, isteğimi de anlattım; yeşil alan-arazi olacak, çevrede çok yapı olmayacak... Alaçatı bile bugünkü gibi meşhur değildi. Düşünsenize, beş yılcıkta nasıl akına uğradı,doldu. O günlerde oralardan ve diğer beldelerden birçok yer gösterdi emlakçılar. "Bakın burası çok iyi değerlenecek, bakın burası daha iyi değerlenecek" diye.
Bir türlü anlatamadım onlara "ben arsanın en değersizini, en değeri düşecek olanını istiyorum"u.. Anlayamıyorlar..
O bölgelere gidemeyince ben de İstanbula yakın bir yerden aldım.(3 dönüm)
Dün öğrendiğim bir haber; benim arazinin önündeki 6 dönümlük yeri geçen sene 60bin YTL istemeye başlamışlardı, bu ay 100 bin istiyorlarmış.....
Çekirdek bu bahsettiğin yer nerede merak ettim?
çekirdek
18-04-2007, 19:43
Çatalca-Binkılıç köyünde Zenfree
ozden cengiz
02-05-2007, 21:16
Dünki 1 Mayis Faicasindan Sonra Hala Istanbulda Kalmakmi Istiyorsunuz.
Sakaryadaki Arsamin Imar çikmasini Bekliyorum.
1-2 Ay Içinde çikicak.
Toplam 11 Dönüm
3 Dönüm Inşaat Alani Geri Kalan 8 Dönüm Yeşil Alan Kalicak.
gökceada
07-05-2007, 01:29
Çatalca-Binkılıç köyünde Zenfree
Cekirdek bey;size yakin zamanda dostlarimin mekaninizi ziyaret edeceklerini yazmistim.Fakat onlar hala sizi ziyaret etmediler,bunu biliyorum.Ziyaret icin benim Istanbul`a gelmemi bekliyorlar.Belkide kendileri icin bunun daha dogru oldugunu düsünüyorlar.Oysa sizi kafenizde ziyaret etmenin ne gibi riski olabilir degilmi?Ben sizin ve sitemizin hakkinda hic bir aciklama yapmadim dostlarima(!)
Yani biraz esrarengiz olsun bulusmaniz istedim.Belkide ben yanildim.Yanildim cünkü insanlarimizin nasil korkular,endiseler icine sürüklendigini göremedim.Yaza umarim görüsecegiz sevgili cekirdek.Insanlari kusku,korku ve endise icinde yasatan düzenede lanet olsun...Selam ve sevgilerimle.
çekirdek
22-05-2007, 02:44
Sevgili Gökceada,
arkadaşlarınız zaten burada mı yaşıyor? Vallahi gelmeleri için bir sakınca yok, bence bunu onlara ikna edin. Hele benim gibi minicik bir k a d ı n dan asla:confused: :)
Espri bir yana sevgili Gökceada, uzun süredir gelmediyseniz ilk fırsatta gelin derim. Buna değer..
Merhaba herkese, Forumu google da arama yaparken buldum. Ağaçlarla ilgili bir site olması harika daha önce bulmadığıma üzüldüm doğrusu.
Konuya gelince, biz de aynı başlıktaki gibi bir meraka kapıldık. Yukarıda yazılan terimlerle karşılaştık. Yapı ya da filla :) derdinde değiliz, biz de temiz hava ve bahçe peşindeyiz. Şile-Ağva çevresinde güzel köyler varmış. Birkaç haftadır gidip gelip duruyoruz. Bir de arsa bulduk,
Çaplı tasarruf Vesikası var,
bunun anlamını bilen var mı ?
İski sanırım dere boylarına imar yasağı koymuş, bunun mesafesini bilen var mı?
çekirdek
01-06-2007, 13:00
Yüz metre yakınına kadar imar yasağı var diye biliyorum. Ve bunu da ciddi şekilde uyguluyorlar, kaçak yapılırsa yıkıyorlar bile.
Melih Bakırlıoğlu
01-06-2007, 16:13
İzale-i şuu mahkeme kanalı ile,acık artırmaya çıkarılarak en fazla verene satış yapılıyor ve %18 kdv ilave ediliyor.hisenizin dışındaki oranın payını ödeyerek tamamına sahip oluyorsunuz. bu tarlanın bölüne bilmesi için yanından geçen yolun kadastroda resmi olarak işlenmiş olmalı,ayrılacak parçaların yola cepheleri minimum 25 metre olma gibi şartları var.böyle bir tarla alacak isenizkadastrodan ve bağlı olduğu belediyeden araştırma yapmakta fayda var. köyde ev yapacaksanız ildeki bayındırlık ve iskan il md. inşaat ruhsatı almak zorundasınız.kaçak yapayım derseniz elektrikbağlatamazsınız.bazı bçlgelerde köy içinde ev yapabilmek için nüfus kaydınızın o öyün kütüğüne kayıtlı olması gerekiyor.ufak bir ayrıntı.
Mahmut Leventoğlu
01-06-2007, 20:45
İstanbul ve ilçelerinde İmar uygulamaları ve kontrolü artık Büyükşehir statüsü nedeni ile İstanbul Büyükşehir Belediyesine aittir. Bu diğer büyükşehir statüsü taşıyan belediyeler içinde geçerlidir. Büyükşehir statüsü taşımayan illerde ise İl Bayındırlık Müdürlükleri yetkilidir.
Evet Konu Güzel başlamış sonrasında baya değişmiş...
Küçük bir bütçe ile istanbuldan kaçmak istiyorum.
Yeşilin ve açaçların bol olduğu içinden kenarından güzel bir derenin geçtiği su problemi olmayan, Hayvancılık ve tarım yapabileceğim. en az 20 dönüm ve üstü olan bir arazi arıyorum.
Yardımlarınızı bekliyorum.
Öncelikle bir süre daha istanbulda yaşamak zorunda olduğum için istanbula yakın olan yerler öncelikli tercihim olacak. 5 yıl sonrasında devamlı yaşayacağım bir yer olacak.
Ben yanlış yerleremi bakıyorum nedir anlamadım...
İstanbul, Bursa, Kocaeli, Sakarya illerinde hiç dönümü 10-15 bin ytl altında yer bulamadım ki bunlarda acayip uzak ıssız yerler. Köye biraz yakın yerleşim olan bir yerse hemen fiyat dönümü 30-40 bin ytl oluyor...
Ne zormuş şehirden köye göçmeye çalışmak...Ah canım istanbul sende yaşamak çok daha ucuz ya..
Gelibolu
10-08-2007, 15:17
Gelibolu taraflarında arsalar oldukça uygun. Dönümü 2-3 bin YTL'ye bile arsa bulabilirsiniz. Ama su problemi yaşayabilirsiniz.
Hakan KINACI
10-08-2007, 15:23
Bende az bir bütçe ile bir köy evi istiyorum, ama bahçe içerisinde bir ev olması lazım bu deniz kenarında bir köy veya iç anadoluda bir köy evi olabilir su sorunu olmaması da önemli tabii :)
Az bir bütçe ve deniz kenarı pek mümkün değil gibi geliyor bana.:)
Hakan KINACI
13-08-2007, 09:55
Denize sıfır olması şart değil :) zaten deniz kenarı dediğim, deniz gören dağlarda kurulu köylerden dolayı... :)
denizakvaryumu
13-08-2007, 11:16
Aslında Ankarada da güzel yerler varmış...ben de Ankarada 1 dönüm kadar bir yer arayışı içindeyim olmazsa 500 m2 de olabilir... ilerde apartman dikerim anlayışı ile değil de, bağ bahçe olsun hep böyle kalsın mantığı içinde bir yer bulursanız bana da haber verin Hakan Bey.
Hakan KINACI
13-08-2007, 11:40
Sn.Denizakvaryumu,
Bende illa köy evi aramamın sebebi apartman dikmek değil :) köyde köy evi olarak kalacak illebeten ve önünde arkasında ufak tefek bir bahçe içerisinde hayvanlarıma bakabileceğim sebzemi,meyve ağaçlarımı dikeceğim evimin önüne çiçeklerimi ekebileceğim ufak bir bahçe,
Ankarada Elmadağ civarlarını ve Macunköyün çok arkalaraında yerler var diyorlar ancak ilgilenmiyorum.
Zaten benim Polatlıda bir ev, birde hobibahçesi diye tabir ettikleri yerim var. İçerisinde meyve ağaçları ve tamamen el emeği ile yapılmış bir kulübemiz var.:)
Ama doğa ile iç içe değil maalesef :( bu yüzden bir köy evi diyorum :)
avukatkemal
13-08-2007, 22:25
Bence doğayla içiçe olsun diyorsanız karadeniz veya akdeniz düşünün..muğla tarafları olabilir..veya doğu karadeniz..
denizakvaryumu
14-08-2007, 07:38
Ben Ankara'ya yakın olsun istiyorum hafta sonu gidilebilecek ...yoksa Trabzon Ziganayı geçince Toruldan sonra köyde yerimiz var :)
onuralp_1
15-08-2007, 20:38
Arkadaşlar Kocaeli Karamürsel merkez den yukarılara Başdeğirmen yolu üzerinde ki köyler bence deniz manzarası ve doğa manzarası olarak mükemmel yerler.Benim de bu yol üzeri 5500 m2 bir bahçem var.Hafta sonu tüm iş yorgunluğumu burada atıyorum.Buralarda satılık araziler var.Bilmem buralardan geçeniniz var mı?Bence değerlendirmeye değer.
Karamürselli Arkadaşim Karamürseldeki Arsa Fiyatlari Ortalama Ne Kadar Ve Ne Kadar Imar Izni Veriliyor.
Hoşgeldin Mesko.
İlk olarak forumda Türkçenin doğru kullanımı başlığını okuyup, ardından kendini yeni gelen arkadaşlar başlığında tanıtırsan sorularına cevap alman kolaylaşacaktır.
açık-pozisyon
20-09-2007, 09:08
Selamlar, foruma bugün üye oldum. Başka bir forumda benim açtığım "kaçış planı" :eek: konusu olduğundan burası çok ilgimi çekti. 20 dönüm üzerinde Kaman cevizi projem var ben de Bayramiç civarını düşünüyorum, tarla fiyatları uygun olabiliyor yer yer... Ama ilk önce planın tüm safhalarını, ayrıntılarını çıkarmam gerek... Yazıları ilgi ile takip ediyorum, herkese selamlar...
alialitarık
20-09-2007, 18:38
Arkadaşlar Kocaeli Karamürsel merkez den yukarılara Başdeğirmen yolu üzerinde ki köyler bence deniz manzarası ve doğa manzarası olarak mükemmel yerler.Benim de bu yol üzeri 5500 m2 bir bahçem var.Hafta sonu tüm iş yorgunluğumu burada atıyorum.Buralarda satılık araziler var.Bilmem buralardan geçeniniz var mı?Bence değerlendirmeye değer.
Bölge hakkında biraz da olsa bilgim var. Ama ortalama bir dönüm yerin fiyatı? İmar durumu ve tapu durumu? Kaç kişiyi toplayabiliriz? Varsa fotoğrafları? Kaç tane Ağaçlar.net üyesini arsa sahibi yapabiliriz? Bir kişilik yer için hepimiz bakmayalım:)):D
Kaçıp gitmek isteyen arkadaşlar, kış yaklaşıyor...Arsa almak için en uygun zamanlar şimdidir hatırlatayım dedim ;) -aralık-ocak-şubat-
Tek dezavantajı hava bozuksa nasıl bir yer aldığınızı eğer biraz da yüksekteyse ancak baharda keşfedersiniz ama baharda da kimse size aldığınız yeri uygun fiyata vermez :D
Köylünün paraya sıkıştığı zamandır gerçi ama ne yapalım artık herkes uyanık yoksa özellikle Çekirdek Hanımın dediği gibi dışardan gelenlere iki misli fiyatlar söylenir..
Şehirliler gerçekten fiyatları arttırır ve bazen sizin keşfettiğiniz küçücük köy zamanla E-5' e cephe yazlık site konumunda bir yer olur :)
Bazen de öyle güzel bir yer keşfedersiniz ki neden daha önce gelmedim dersiniz.
Yine de devamlı bir köyde yaşamak her şehirlinin yapacağı bir şey değildir.
Ara ara böyle güzel örnekleri paylaşmak lazım aslında..
Hem diğerleri için de izlenecek yol öğrenilir hem de çıkan sorunlarla nasıl başedilebileceğinin ipuçları alınır .Ne dersiniz..?
Gidilebilecek yerler,alınabilecek bölgeler listesi yapsak..O bölgedekilerde oraya baksa önce.
İlk aklıma gelenler bunlar bu başlıkta..Ben yine de sizlere kendi gördüğüm ve hoşuma giden yerleri paylaşacağım zamanla..
Ben herkese catalcayi öneririm. isteyenlere bilgi verebilirim.
Melih Bakırlıoğlu
01-01-2008, 14:03
Çanakkale ili Bayramiç ilçesi Söğütgediği Köyünde sahibinden satılık toplam 27 dönüm 5 parça arazi satılıktır(40.000 ytl).Ayrıca köy içerisinde 2 katlı alt kat depo üst kat oturulabilir vaziyette 967 metrekare ev aynı binaya bitişik 2 dam 1 ambar (Ev komple hayvanlar hariç son fiyat 15.000 ytl) 20 koyun satılıktır(hayvanlar 2.500 ytl).Mesut Şahin
Ziratçi.com sitesinde bulduğum bu ilanı sizler ile paylaşmak istedim.hoşçakalın
tüm arkadaşlara selamlar yeni üyeyim kartalda oturuyorum geçen hafta yalova ya arsa bakmaya gittim. yerleşimin dışında olmasına rağmen istedikleri paralara şilede bile arsa bulunabilir. karamürselin köylerini tavsiye ettiler benim istediğim 1 dönüm kadar bir yer niyetim yemyeşil bir bahçe yapmak bu konuda yardımcı olursanız sevinirim
merhaba arkadaşlar bende sizlere dikiliyi öneriyorum .Nerdeyse bütün köyleri denizi görüyor topragı çok verimli kuru sopayı diksen yeşeriyor.havası çokgüzel kozak daglarının etekleri çevrede sıcak su kaynakları ılıcalar var geçen sene dere kenarı üç buçuk dönüm yer 10 milyara satıldı.
Denize yaklaştıkça fiyat artıyor.Ama köylerde fiyatlar daha uygun
merakli_ciftci
07-03-2008, 09:26
sayın aybala kardeşim
mademki istanbul dan usandın diğer yerlerde arsa arayışına çıkmışsın
sana yardımcı olmak istiyorum öneri mahiyetinde tabii
Kocaeli İli Kandıra İlçesi köylerinden uygun fiyatla arazi alıp mutlu bir yaşam sürmek için gerekli adımları atabilirsin
email adresim: summer41_story@hotmail.com
güzel günler dileği ile
sayın güller kardeşim
mademki istanbul dan usandın diğer yerlerde arsa arayışına çıkmışsın
sana yardımcı olmak istiyorum öneri mahiyetinde tabii
Kocaeli İli Kandıra İlçesi köylerinden uygun fiyatla arazi alıp mutlu bir yaşam sürmek için gerekli adımları atabilirsin
email adresim: summer41_story@hotmail.com
güzel günler dileği ile
merakli_ciftci
07-03-2008, 09:32
caretta kardeşim köylülerin paraya sıkıştığı zaman ucuz fiyata yer kapatmak ne derece doğru sence?
sen aynı dunruma düşsen hoşuna gidecek mi?
fırsatçılık olmasın o insanlar çok zor şartlarda geçim sağlayanlar çoğunlukla
crocuscuk
07-03-2008, 10:19
Bende kaçış planı yapanlara Mersin'in Boğsak ilçesini öneriyorum.
denizakvaryumu
07-03-2008, 10:39
En iyi kaçış ,şehre en yakın kaçışdır :)
Bir ayağınız şehirde, diğer ayağınız bağlık-bahçelikde olacak ve şehre en fazla 1 saat uzaklıkta olacaksınız.
"Anne ben Afrika'ya gidiyorum" şeklindeki radikal kaçışlar istisna tabi :)
caretta kardeşim köylülerin paraya sıkıştığı zaman ucuz fiyata yer kapatmak ne derece doğru sence?
sen aynı dunruma düşsen hoşuna gidecek mi?
fırsatçılık olmasın o insanlar çok zor şartlarda geçim sağlayanlar çoğunlukla
Sayın Meraklı Çiftçi, söylemimi sanırım yanlış algılamışsınız..Burada kastetmek istediğim maaşı ya da geliri düşük arkadaşların kaçmasına yardımcı olmak maksatlı bir mesajdı ama normal olarakta herkes için genel yaklaşım böyle oluyor.Şehirli olarak bir köye gidip arsa almışlığım çoktur.Yanlış anlamayın, bu işin ticaretini yapmıyorum.Yatırım tercihi olarak genelde arsaya yatırımı uygun gören biri olarak bu şekilde bir mesaj yazmıştım..
Arzu ederseniz fikir belirtebileceğim bölge ve hususları burada da uzun uzun yazabilirim.
Farklı bölgelerde yaşamış olmanın verdiği bilgiyle bu yaklaşımda bulundum.Örnek vermek gerekirse de Fethiyenin içinde arsanın dönümü yaklaşık 300.ooo ytl dir.. - % 40 imarlı arsalar-(burada yaşayan yabancılar yüzünden) köylerde ise dönümü 10.ooo -15.ooo -25.ooo -30.ooo diye Fethiyenin merkezine ve denize uzak, yakın, manzaralı olmasına göre değişir..
Şimdi burada ya da başka bir yerde kışın aralık ayında almaya gittiğiniz bir arsa için mayıs ayında tekrar gittiğinizde size verilen fiyat farklıdır.Doğal olarakta bu normaldir ama sonuçta yer almak istiyorsak ve bu parayı çalışarak alın terimizle kazanıyorsak ve bu başkalarının sandığı kadar da kolay olmuyorsa bizde kendimizi düşünerek aralık ayında arsa almak isteriz..Cebimize en uyanını seçmekte yine en doğal hakkımız :)) Bundan daha doğalını da düşünemiyorum..
Köylü arkadaşta arzu ettiği zaman satabilir :)
Benim de kışın satmak istediğim bir arsam vardı..Mesela şimdi siz almak isteseniz hayatta aynı paraya vermem..Çünkü bulutlu havalarda deniz gözükmüyor , en azından baharda çınar altında oturup çayınızı yudumlarken Fethiye Körfezine gelen gemilere uzaktan bakabilirsiniz..
Asıl konuda kastetmek istediğim "paranız azsa kışın arsa bakın" temalı bir mesajdı.Bu konuda kimseyi de kırmak istemem..
Ooo ne kadar çok kaçak varmış:) Arkadaşlar ben de kaçış planı yapanlardanım. 5-10 sene içerisinde düşünüyorum. Güney Ege ve ya Akdeniz Bölgesinde 10 dönüm arazi düşünüyoruz. Eşim ve ben mimarız.(Ben gerçi resimle ilgileniyorum bu aralar.) Yani önce araziyi alalım evi hallederiz de olabilir, döküntü bir yerin tadilatı da olabilir. Sayın Caretta sizin oralarda böyle bir duyum alırsanız, beni haberdar edersiniz, değil mi?
Güneyde düşünmemin nedeni Akdeniz İklimi ve sıcak. Ben de kansızlık var çok üşürüm:o Ama İç Anadolu' da düşünülürse, Sivas ve Yozgat civarında çok uygun fiyatlı araziler var. Tabiatı da tahminin üzerinde güzel. Ama kışları kök söktürüyor...
Ooo ne kadar çok kaçak varmış:) Arkadaşlar ben de kaçış planı yapanlardanım. 5-10 sene içerisinde düşünüyorum. Güney Ege ve ya Akdeniz Bölgesinde 10 dönüm arazi düşünüyoruz. Eşim ve ben mimarız.(Ben gerçi resimle ilgileniyorum bu aralar.) Yani önce araziyi alalım evi hallederiz de olabilir, döküntü bir yerin tadilatı da olabilir. Sayın Caretta sizin oralarda böyle bir duyum alırsanız, beni haberdar edersiniz, değil mi?
Sayın Sahire, ne demek haber vermek ne zaman gelmek isterseniz ben buralardayım :)
Beş sene önce gelebilseydiniz şimdi belki de kendi çiftliğinizde oturuyor olabilirdiniz.Müthiş bir emlak hareketi oldu ve şimdi satılık beşbin konut olduğunu söylüyorlar.
Yani sizin büro açarak proje çizdiğinizi düşünürsek..
Sayın Sahire, ne demek haber vermek ne zaman gelmek isterseniz ben buralardayım :)
Yani sizin büro açarak proje çizdiğinizi düşünürsek..
Caretta, nazik teklifinize çok teşekkürler, bir boş vakitte gelmeyi çok isteriz.Aslında tam olarak niyetimiz aktif bir büro açmak değil. Biraz emeklilikvari, yine mimari danışmanlık vermeyi düşünüyoruz. Aslında bir sanat evi açmak istiyoruz. Benim geniş bir resim koleksiyonum ve başka bağlantılarım var. Yani mimarlık - resim - elişleri ve hatta bitki, bitki düzenleme vs. nin olduğu danışmanlık da verilen bir sanat evi hatta küçücük bir pansiyon gibi de olabilir. 2-3 odalı.Hayallerimiz epey geniş:) Şu anda bu proje için ana para yapmakla meşgulüz:) önümüzdeki senelerde önce araziye bakalım diyoruz ve ya bahsettiğim gibi köhne bir pansiyonu, evi vs. de alarak başlayabiliriz. Sonra da inşaat işleri. Uzun vadeli bir proje bu.
"Anne ben Afrika'ya gidiyorum" şeklindeki radikal kaçışlar istisna tabi :)
Bir gün kaçarsam, tam da böyle bir kaçış olacak benimki...:p
Caretta, nazik teklifinize çok teşekkürler, bir boş vakitte gelmeyi çok isteriz.Aslında tam olarak niyetimiz aktif bir büro açmak değil. Biraz emeklilikvari, yine mimari danışmanlık vermeyi düşünüyoruz. Aslında bir sanat evi açmak istiyoruz. Benim geniş bir resim koleksiyonum ve başka bağlantılarım var. Yani mimarlık - resim - elişleri ve hatta bitki, bitki düzenleme vs. nin olduğu danışmanlık da verilen bir sanat evi hatta küçücük bir pansiyon gibi de olabilir. 2-3 odalı.Hayallerimiz epey geniş:) Şu anda bu proje için ana para yapmakla meşgulüz:) önümüzdeki senelerde önce araziye bakalım diyoruz ve ya bahsettiğim gibi köhne bir pansiyonu, evi vs. de alarak başlayabiliriz. Sonra da inşaat işleri. Uzun vadeli bir proje bu.
Fethiye bir kaçışlar kenti..Bir sürü tanıdığım var bu kaçışlardan ve hayallerden çok şeyler yaratmış..
www.pastoralvadi.com
www.yesiluzumlu.com
www.kayamisafirevi.com
www.yakabagh.com
www.blacktree.net
www.kayasanat.com
Bu konuda sormak istediklerinizi cevaplayabilirim bildiğim kadar..
öncelikle İSTANBUL'dan usanmak gibi bir problemimiz yok ayrıca arsa kapatmak fırsatçılık yapmak gibi terimleride çok alakasız buldum T.C vatandaşıyım ve ülkemin her yöresinde arsa alabilir ve yaşayabilirim satılık olmayan hiçbir arsaya talip te olmam asıl fırsatçılık özellikle istanbuldan geldiğinizi öğrendiklerinde 5 lira olan bir mala 25 lira istenmesidir ben arayışlarıma devam etmekteyim. iyi günler
izzeterisen
29-03-2008, 21:24
Herkese selamlar
Bir ingilizce öğretmenimiz vardı.
Kanada'da da yaşamış.
Dünyanın en güzel yeri Marmaris-Fethiye arası demişti inanmamıştım.
Bu aralarda hem ucuz hem pahalı yerler var.
Önce gezin bakın. Buraların kıymeti, başka yere giderken Denizliye yaklaşırken anlaşılır.
Amerikalı boşu boşuna görmeye gelmiyor.
Muhakkak dünyanın çok güzel yeri vardır,
ancak benim memleketim bir başka güzeldir.
deniz-deniz
30-03-2008, 19:01
Kocaeli Körfez Sevindikli Köyü Ve çevresindeki köyler istanbula yakın olmaları ve yapılması yılan hikayesine dönen kuzey marmara otoyolu güzergahı ile ilgili söylentiler dolayısıyla son dönem oldukça hareketlendi ama yinede kafa dinlemek **** tarım yapmak isteyenler için güzel topraklar.Bu çevreyi merak edenler için www.sevindikli.com
Memleketimizin her yanı güzel ..Yeter ki kıymetini bilelim..Balıkesir ve Datca kıyılarında çok güzel yerler var..Ege bir başka güzel.
açık-pozisyon
27-05-2008, 13:35
Merhaba, biliyorsunuz meyve bahçesi kurma projem var... Aslında ilgili konuyu bulamadım buraya yazmaya karar verdim; Karacabey'in köyleri nasıldır bilen var aramızda? Mesela İnkaya köyü veya diğer köyler? Su durumu nasıldır, meyve bahçesine uygun mudur, köylü ve çevre nasıldır, iklim ve coğrafi özellikler nasıldır? Bu konuda her türlü bilgi işime yarayabilir...
Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler...
ilker_eroglu
27-05-2008, 20:16
Selamlar,
Bu başlık altında çoğunlukla arsa arayışlarından bahsediliyor.Birazda olsa arsa alındıktan sonra yapılacak evlerde geciyor mesajlarda. Aramızda şanslı olanlarda var onlarda yaptıkları evlerinin yapımını ve deneyimlerini paylaştılar ve paylaşmaya devam ediyorlar.
Paylaşımları için cok teşekkür ederiz bana acayip bir gaz veriyorlar :p:p:p.
Ben bu yılın sonunda Allahında izniyle istedigim arsayı satın alacagım darısı tüm ihtiyaç sahiplerinin başına.
İstanbulda yaşamış oldugum deprem deneyiminden dolayı beton binadan uzak durmak istiyorum.
Bu nedenle satın almayı düşündüğüm arsanın içine depreme dayanıklı olması,fiyatı ve çabuk inşaa edilmesi nedeniyle hafif çelik **** prefabrik ev yapmayı düşünüyorum.
Yaptığım araştırmalar sonucu ortalama 650 ytl*m²= anahtar teslim prefabrik evin fiyatı.
1080 ytl*m²= anahtar teslim hafif çelik evin fiyatı. m²'si 350 ytl olan fiyatlarda mevcut fakat bunlar anahtar teslim değil, tek kat yahut iki kat olmasıda minumum 25 ytl m²'de fark ediyor.
Siz belediye ile ilgili olan işlemleri plan ve proje,zemin etüdü ve yapı ruhsatını elektrik ve su aboneligini başlatıyorsunuz.(Bu yazdıgım işlemler yanlış ise düzeltilmesi eksik ise tamlanması benim gibi aklı bu konuya çok takılan arkadaşlarım için çok iyi olacaktır.)
Bunlara ek olarak prefabrik şirketin gösterdigi yere temel atılmalı bazı yerlerde su basmanı denmektedir. Bugün görüşmüş oldugun bir firma yetkilisi temel için
30ytl*m²=Temel maliyeti bilgisini verdi.
Belediyede ne kadar harcanır dedigimde ise bana 3-5 bin ytl arası bir fiyattan bahsetti ne yazikki bu bilgiyi teyit ettiremedim bu bilgiyi teyit edebilecek bilgiye sahip olan arkadaşlarım ve büyüklerim varsa bizlerle ayrıntılarını paylaşmasını rica ederim.
Ayrıca yaptıracağımız evler sehir dışında olacağı düşünülürse bu yapılanlara ek olarak nakliye,sigorta ve yapım aşamasında çalışanların barınma ve yemek ihitiyaclarını karşılamak zorundasınız.Sitelerdeki montaj bilgileri ortalama tek katlılar için 3-15 gün çift katlılar için 10-30 gündür bilgisi mrvcut bu maliyet kaleminide düşünmek gerek.
Bu bilgiler ışıgında konu hakkında deneyimlerinizi ve düşünceleri paylaşmanızı rica ederim.
Saygılarımla
İlker
Ekteki resimde bulunan ev hayalimdeki evdir. Bodrumda ama ben tam olarak nerde oldugunu bilmiyorum.Evin nerede oldugunu bilen arkadaşlarımdan belde,mevkii ve ulaşım bilgilerini paylaşmasını rica ederim.
Mahmut Leventoğlu
27-05-2008, 20:55
Sevgili İlker Eroğlu
Öncelikle nereden arsa almayı planlıyorsun? Sorular buradan itibaren başlıyor.Fakat seni yıldırmasın
1-Büyükşehir belediyesi olan il sınırlarındamı?
2-Belediye sınırları içindemi?
3-Köy mücavir alanları içinde mi dışındamı?
Bu soruların hepsinin ayrı ayrı sorunları **** şöyle söyliyeyim hepsinin ayrı prosedürleri var.Önce bunları araştırıp ona göre karar vermelisin.
Bu kararı verdikten sonra istediğin evi seçmek ve yapmak daha kolay olacak. :)
ilker_eroglu
27-05-2008, 21:32
Sevgili İlker Eroğlu
Öncelikle nereden arsa almayı planlıyorsun? Sorular buradan itibaren başlıyor.Fakat seni yıldırmasın
1-Büyükşehir belediyesi olan il sınırlarındamı?
2-Belediye sınırları içindemi?
3-Köy mücavir alanları içinde mi dışındamı?
Bu soruların hepsinin ayrı ayrı sorunları **** şöyle söyliyeyim hepsinin ayrı prosedürleri var.Önce bunları araştırıp ona göre karar vermelisin.
Bu kararı verdikten sonra istediğin evi seçmek ve yapmak daha kolay olacak. :)
Sn Mahmut Leventoğlu,
Alacagım arsa yüksek ihtimal Bodrumda olacak belde belediyesi sınırları içerisinde umarım sorulara cevap olabilir.
Saygılarımla
İlker
çekirdek
27-05-2008, 21:44
Dört yıl önce bağ evi izinli olarak yapılmış, elektrik ve suyu saatli bağlanmış bir eve, zemin etüdü yaptırmak ve ruhsatlandırmak için ne kadar harcama gider? Belediye sınırları içinde.
Mahmut Leventoğlu
27-05-2008, 21:57
Sevgili Çekirdek zemin etüdü yapan birkaç firmadan teklif almalısınız önce .Eğer isterseniz o konuda birkaç jeolog arkadaşım var büroları olan. Hatırladığım kadarı ile sizin evin bulunduğu bölge Çatalca belediyesi sınırları içinde idi. :) Çatalca belediyesine bağlı ise ki öyle olduğunu zannediyorum Belediye fen işleri ile önce bir ön görüşme yapın. Neler istediklerini öğrenin,çünkü orasıda İstanbul Büyükşehir belediyesine bağlı çalışıyor. Sonra eksiklerinizi tamamlayın. Sanıyorum bazı aflar vardı son zamanlarda yanlış hatırlamıyorsam.
ilker_eroglu
27-05-2008, 22:10
Sn Mahmut Leventoğlu,
Benim sorularımada cevap varmı ;)
çekirdek
27-05-2008, 22:21
Teşekkürler Mahmut Bey. Evet, Çatalca Bld.ne bağlı.
Biz evi yaparken bağlı olduğumuz köy belediyesinin izni yeterli idi, bu sayede elektrik ve su bağlanmıştı. Yani yasaldı. Ruhsatlandırma istememin nedeni, ileride satış durumu olursa daha değerlenmiş olur, ve bu işler daha zorlaşır diye diye düşündüm. Yanlış mı yapmış olurum bunu da bilemiyorum. Uzun, yorucu ve pahalı bir işlemse.. Sizce hangisi mantıklı?
berduray
27-05-2008, 22:52
Sn Mahmut Leventoğlu,
Alacagım arsa yüksek ihtimal Bodrumda olacak belde belediyesi sınırları içerisinde umarım sorulara cevap olabilir.
Saygılarımla
İlker
Bu tip evden Bodrum içi ve Gümüşlük Beldesi'nde varmış.
Eşim Bodrum 'da hemen hemen son bakir kalmış yerlerden Yalı Beldesi'nde emlak işiyle uğraşıyor,yardımcı olabilir belki temasa geçerseniz info adresini buradan vermem uygun olur mu?
Kararsız kaldım...
Hoşçakalın, "AĞAÇLAR"la kalın!
Mahmut Leventoğlu
28-05-2008, 08:25
Sevgili Çekirdek anladığım kadarı ile işlemleriniz eksik. İnşaata başladığınız dönemde bağlı bulunduğunuz köy muhtarlığının inşaat izni verme yetkisi yoktu. Ancak Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü bu izni veriyordu.Sonra Büyükşehir belediyesi kurulunca tüm yetki onlara geçti.
Bu arada inşaat esnasında SSK bildirimi de yapılması gerekiyordu.
Şimdi öncelikle Büyükşehir belediyesi Çatalca Belediye başkanlığı Fen işlerinden detaylı bilgi almanız gerekmekte (Son uygulamalar için ,zira yeni deprem yönetmeliklerinden sonra birçok genelge yayınlandı )
Mahmut Leventoğlu
28-05-2008, 08:33
Sevgili İlker Eroğlu size yanıt vermemiştim özellikle. Zira nerede yapmayı planladığınızı sonradan açıklamıştınız.
Şimdi siz eğer Bodrumda böyle bir ev yapmayı planlıyorsanız ? Sıralama şöyle gelişecek
1-Arsa yı almadan önce o arsanın Bağlı bulunduğu belediyeden İmar durumunu yazılı olarak almalısınız.
2-Zemin Etüdü ve uygulayacağınız projeyi tasdik ettirmelisiniz.
3_İnşaata başlarken SSK ya bildirimde bulunmalısınız.
4-Prefabrik konut üreten ve uygulayan bazı firmalar yukarıdaki işlemleride yürütmektedirler.
5-Eğer kendiniz Su basmanını yapıp üzerini prefabrik yaptırmak istiyorsanız bunu da belediyeye bildirmelisinizki sonradan başınız ağrımasın.
6-Bütün bu işlemler evraklarla yürütülmeliki ileride ruhsat ve oturma izni ve tapu edinebilmeniz için gerekli.
7- Ha birde biliyorsunuz bodrumda belli aylarda inşaat yasağı var,bunada uymalısınız.
Kolaylıklar dilerim.
ilker_eroglu
28-05-2008, 09:08
Bu tip evden Bodrum içi ve Gümüşlük Beldesi'nde varmış.
Eşim Bodrum 'da hemen hemen son bakir kalmış yerlerden Yalı Beldesi'nde emlak işiyle uğraşıyor,yardımcı olabilir belki temasa geçerseniz info adresini buradan vermem uygun olur mu?
Kararsız kaldım...
Hoşçakalın, "AĞAÇLAR"la kalın!
Sn berduray,
İlginiz için tesekkür ederim Bodrum'daki emlak fiyatlarını internet sitelerinden takip ediyorum buna benzer bir evi satın almam için en az 200.000-300.000 € param olması gerektigini düşünmekteyim.
Bu kadar parada bende yok :(:( Ben o resmini gönderdigim ev gibi bir ev yaptırmak istiyorum ev içinde ayırdıgım bütçe 100.000 ytl umarım gerçekleştirebilirim.
Saygılarımla
İlker
ilker_eroglu
28-05-2008, 09:19
Sevgili İlker Eroğlu size yanıt vermemiştim özellikle. Zira nerede yapmayı planladığınızı sonradan açıklamıştınız.
Şimdi siz eğer Bodrumda böyle bir ev yapmayı planlıyorsanız ? Sıralama şöyle gelişecek
1-Arsa yı almadan önce o arsanın Bağlı bulunduğu belediyeden İmar durumunu yazılı olarak almalısınız.
2-Zemin Etüdü ve uygulayacağınız projeyi tasdik ettirmelisiniz.
3_İnşaata başlarken SSK ya bildirimde bulunmalısınız.
4-Prefabrik konut üreten ve uygulayan bazı firmalar yukarıdaki işlemleride yürütmektedirler.
5-Eğer kendiniz Su basmanını yapıp üzerini prefabrik yaptırmak istiyorsanız bunu da belediyeye bildirmelisinizki sonradan başınız ağrımasın.
6-Bütün bu işlemler evraklarla yürütülmeliki ileride ruhsat ve oturma izni ve tapu edinebilmeniz için gerekli.
Kolaylıklar dilerim.
Sn Mahmut Leventoğlu,
3. maddedeki SSK bildirimini neden yapılmaktadır ilk defa duyuyorum daha çok şeyler ögrenecegiz sayenizde.
ilker
Mahmut Leventoğlu
28-05-2008, 09:57
İnşaatınızda işçi çalıştırıyorsunuz,dolayısı ile sorumluluk altına giriyorsunuz.O nedenle SSK ya müracaat etmelisiniz
perihan07
11-06-2008, 22:20
Antalya-Isparta karayolu üzerinde Karacaören barajı civarında yaşamaya ne dersiniz..istiyorsanız ben hafta sonu araştırmaya gideceğim...fiyat bildiririm...hem göl var hem su var hem yüksek...daha ne
perihan07
11-06-2008, 22:21
mesajlarınızı mail adresime gönderin burdan bakamayabilirm...burdan mail yazılabiliyormu bilmiyorum ama yazıyorum...editör affetsin...perihanas@yahoo.com
Yazışmalarınızı burdan yapsanızda herkes fikir sahibi olsa.
Mail adresinize bakıp cevap yazabilecekseniz burası için neden yazamıyorsunuz?
perihan07
11-06-2008, 22:42
cevapları bulamam diye korktumda ondan...
Merhaba arkadaşlar;
eğer kısmet olur ve fiatta da anlaşabilirsek bir arkadaşımla ortak bir tarla alacağız. Alacağımız tarla şu anda 4 kişi üzerine tapulu. Eskiden 4 kişi üzerine tapuda kayıtlı olan bir tarlayı 4 kişi ortak olarak üzerine alabiliyordu, fakat ne zaman çıktığını bilmediğim ve gerçekten hak verdiğim bir kanunla bu iptal olmuş. Sadece bir kişi tapu alabiliyor arazinin parçalanmaması adına.
Benim sormak istediğim şu; biz 2 kişi olarak tarlayı alacağız ama tapu sadece 1 kişinin üzerine olacak. Ve ilerde, her ne olursa olsun çıkan herhangi bir anlaşmazlıkta, olay mahkemeye intikal edecek olursa, mahkemece haklı görülebilecek bir ortaklık anlaşması imzalayabilir miyiz?
Hemen belirteyim; böyle bir anlaşmazlık olacağını düşünüyorsanız o kişiyle ortak olmayın gibi bir düşünce de oluşmasın. Hak verirsiniz ki hayatın ne getireceği belli olmaz.
Oldukça uzun oldu ama , daha önce böyle deneyim yaşamış, anlaşma imzalamış veya mahkemeye delil olarak sunmuş arkadaşlar varsa ve nasıl bir anlaşma imzaladıklarını anlatırlarsa çok makbule geçecek. Noterler bu işe pek yanaşmıyor, onu da belirteyim. İlgilerinize şimdiden teşekkür ederim...
AylaYılmaz
11-07-2008, 22:26
sayın Tufan,gayrimenkul devri ve o gayrimenkul üzerinde hak sahipliği ancak tapu kaydı ile mümkündür.Bir gayrimenkulde hak sahipliği adi yazılı belge(sözleşme)ile mümkün değildir.Noter de ancak bir gayrimenkulu konu alan gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi yapabilirsiniz.Bu sözleşme türü ise sizin istediğiniz sonucu vermez.Bu nedenle istediğiniz şekilde bir sözleşme Noterde yapılamaz.Eğer bir gayrimenkulde,hissedar olacaksanız bu müşterek veya iştirak mülkiyet halinde mülkiyet ile mümkündür.Bu mülkiyet biçimi de son yasal değişikliklerle ancak mirasçılar için kullanılan bir malsahipliği şekli.Sizin olayınızda;bir g.menkulü iki kişi satın alıpta,güvene dayalı olarak taşınmaz bir kişi üzerine yağılacaksa,taraflar arasında haricen aralarında yapılacak olan sözleşme,ileride meydana gelecek bir mülkiyet sorununda,tapu maliki görülmeyen ortağı mahkemede zor duruma düşürür.Arada imzalanan harici adi yazılı belge ile,taşınmazda hak sahibi olamazsınız.Sadece taşınmazın alımında ödediğiniz katkı payını yasal faizi ile geri alabilirsiniz.Böyle bir anlaşmayı güvene dayalı da olsa hukuken tavsiye etmem.İyi günler.
Arada imzalanan harici adi yazılı belge ile,taşınmazda hak sahibi olamazsınız.Sadece taşınmazın alımında ödediğiniz katkı payını yasal faizi ile geri alabilirsiniz.Böyle bir anlaşmayı güvene dayalı da olsa hukuken tavsiye etmem.İyi günler.
Sn. AYLAYILMAZ;
açıklamalarınız için çok teşekkür ederim, bakalım anlayabilmiş miyim?
Böyle bir tarlayı 20 ytl. ye aldık diyelim, tapu ve noterde sözleşme yapamıyoruz. Sadece aramızda bir adi sözleşme yaptık, bu sözleşmeye fiatı da yazdık. Aradan 5 yıl geçti, anlaşmazlık mahkemeye taşındı ve tarlanın o günki değeri 200 ytl., ben sadece kendi payım olan 10 ytl. ve 10 ytl.nin yasal faizini alabiliyorum, tarla hakkında herhangi bir tasarruf hakkımda olmuyor.
Peki, tarlayı aldık ve aramızda satış vaadi sözleşimesi yaptık, kaç sene için geçerlidir? O sözleşmede şu fiata, yarısını şu tarihe kadar satıyorum diyebilir mi? Derse de , sizin açıklamalarınız aynen geçerli olur mu ?
Tekrar ilgilerinize teşekkür ederim...
AylaYılmaz
13-07-2008, 23:30
sayın Tufan,mesajınızı hafta sonu olması nedeniyle yeni gördüm.Beni çok iyi anlamışsınız.Aynen açıkladığınız gibi,katılma payı olarak vermiş olduğunuz 10.000 YTL'nin yasal faizi ile tahsilini isteyebilirsiniz.Satış vaadi sözleşmesine gelince;bu sözleşmenin amacı alıcı ve satıcı arasınsa,bir şartın **** adı üstünde vaadin gerçekleşmesi ve bedelin ödenmesine ilişkin olarak Noterde düzenlenen süresi duruma göre 10 yıl geçerli olan bir sözleşmedir.Ancak,sizin durumunuz için uygun bir özleşme türü değildir.Zira,tapu senedi üzerine olan ortağınız,bu sözlşeme ile size ilerideki bir tarih için taşınmazın yarı hissesini devretme vaadinde bulunamaz,böyle bir vaadin yasa karşısında korunması gerekir.Yani nasıl şimdi müşterek hissedar olamıyorsanız,sözleşme ile de bu hakkınız korunamaz.Dilerim,hayalinizi yasal elverişlilik içerisinde gerçekleştirirsiniz.
Sn.AYLAYILMAZ;
yanıtlarınıza çok teşekkür ederim, işime gelmeyen şeyler!:D söylemenize rağmen. Biz, ilerde olabilecek anlaşmazlıkları yasal olarak çözmek istediğimiz için zaten direkt olarak adım atmak istemedik. Zaten tarla sahiplerinden de bir cevap gelmedi, sanırım verdiğimiz fiatı beğenmediler, hayırlısı diyelim, yapacak birşey yok.
Ben bir ay önce, içinde zeytin ve incir ağaçları olan bir tarla almıştım zaten, bu alacağımız yer, kısa sürede imara açılabilecek bir yerdi, yani kısa vadeli ve yatırım amaçlı düşünüyorduk, tabii fiatta yüksek olduğu için 2 ortak alalım diye hesap yapmıştık. Ne diyelim, herşey olacağına varır. Ben tekrar yardımlarınız için teşekkür ederim. Hafta sonu yapılacak Bursa yaz toplantımız da sizi de aramızda görmek isteriz. İyi çalışmalar...
AylaYılmaz
14-07-2008, 15:11
sayın Tufan,nazik davetiniz için teşekkür ederim.Şu günlerde istanbul'dan İzmir'in bir sahil kasabasına taşınma telaşı içerisindeyiz.Biz'de kalabalıklardan daha tenha ve huzurlu bir yerde yaşamayı seçtik.Bu nedenle,hafta sonları toparlanmaya çalışıyoruz.Bundan sonraki toplantılarınızı izlemeye çalışrım.Size iyi çalışmalar.
Sn. AYLAYILMAZ;
1999 depreminden birkaç ay evvel, biz de İstanbul' dan göçederken; aynı telaşı, aynı heyecanları yaşamıştık. Biz o zaman ancak Bursa' ya kadar inebildik, siz daha iyisini, kısa zamanda yapmış olacaksınız. Ve ileriki zamanlarda İstanbul' a sadece Turistik amaçlı ! ( gezmek, görmek, eğlenmek ) gidilebileceğini görmüş olacaksınız. Kolay gelsin...
onder_yildiz
16-07-2008, 01:00
En iyi kaçış , şehre en yakın kaçışdır
Bir ayağınız şehirde, diğer ayağınız bağlık-bahçelikde olacak ve şehre en fazla 1 saat uzaklıkta olacaksınız.
Evet, burası tam orası. Sapanca
İstanbula 1 saat 15 dakika, Ankaraya 3 saat
Sapanca İstanbul'dan Ankara'ya tren veya otobüsle gidenler, İzmit'ten sonra daldıkları ağaç denizi içinde, birden mavi bir su ile karşılaşırlar. Burası berrak suları ile SAPANCA GÖLÜ' dür. Etrafı ağaç denizi ile çevrili olan gölün, manzarası çok güzeldir. Son yıllarda bu belde çevrenin en güzel mesire ve dinlenme yeri olarak seçilmiştir. Sapanca Gölü'nün kıyıları yeşilin her rengi, çiçeğin her çeşidi, sulardaki berraklığın verdiği mavi ile bir renk cümbüşü içindedir. Yer yer yükselen çınar kokuları, elma ve sebze bahçeleri, meyvelikler, bahçeler arasında uzanan gölgeli yollar Sapanca'yı cennetten bir köşe haline koyar.
SAPANCA'NIN COĞRAFİ KONUMU
Marmara bölgesinde Sakarya iline bağlı bir ilçedir. Kuzeyinde Sapanca Gölü, doğusunda Sakarya merkez ilçesi Adapazarı, güneyinde Samanlı Dağları, Geyve ve Pamukova İlçesi, batısında da Kocaeli merkez ilçesi İzmit yer alır. Yüz ölçümü I4 km denizden yüksekliği de 36 m'dir. Sakarya'nın yüzölçümü (alanı) en küçük, nüfus yoğunluğu en fazla olan ilçesidir.
SAPANCA'NIN YERYÜZÜ ŞEKİLLERİ
İlçe toprakları yer şekilleri bakımından iki bölüme ayrılır, Birinci bölümü, Bolu'nun güneyinden uzanan Köroğlu Dağları'nın bölgedeki uzantısı olan Samanlı Dağlan'nın kuzey yamaçları ve bu yamaçlarda oluşmuş vadileri içine alır. Bu bölüm oldukça engebelidir. İkinci bölümünü ise, Samanlı Dağları'nın kuzey eteklerinde Sapanca ilçe merkezinin de yer aldığı dağ eteği ovasıdır. Bu ova dağların kuzey yamaçlarından inen derelerin taşıdığı alüvyonlarla oluşmuştur. Bu dağlardan inen derelerin en önemlileri İstanbul Deresi, Kurtköy Deresi ve Mahmudiye Deresidir. Ayrıca ilçenin en önemli deresi olan Akçay Deresi de Sakarya Nehri ile birleşir. Kuzey Anadolu deprem kuşağı (fay hattı) Sapanca Gölünden geçer. Bu sebeple ilçe. birinci derece deprem bölgesidir. Ancak fay hattının gölden geçmesi ilçe merkezinin ve diğer yerleşim alanlarının depremden daha az etkilenmesini sağlamıştır, ilçe 17 Ağustos 1999 depremini bu sebeple az hasarla atlatmıştır.
SAPANCA'NIN SPOR FAALİYETLERİ
Su Kayağı: Su kayağı, Sapanca Gölü'nde son yıllarda çok az bir kesim kendi imkanları doğ-rultusunda eğlence amaçlı yaptığı spordur. Yakın bir gelecekte Sapanca'da bu spor dalı da aranan sporlardan biri olacaktır.
Yelken: Sapanca Gölü yelken sporuna da çok elverişlidir.
Yüzme: Sapanca'da halkımızın %90'nı yüzme sporunu yapmaktadır. Yümeyi hem spor amaçlı hemde eğlence,serinleme ve tatil amaçlı yapmaktadır.
KÜREK (Kırkpınar Beldesi)
Günümüzde yarışmaya yönelik sporlardan dünya üzerinde amatör uygulamasını en fazla koruyabilmiş birkaç spordan birisidir. Ülkemizde kürek sporu denildiğinde ilk olarak akıllara Sapanca Gölü gelir. Sapanca'nın ve Sapanca Gölü'nün bu spora elverişli olması, parkurlarının bulunması aynı zamanda ulaşım yönünden İstanbul'a yakın olması nedeni ile avantaj teşkil etmektedir. Her yıl düzenlenen Türkiye Şampi-yonaları Sapanca'da yapılmaktadır. Türkiye kürek Milli Takımı antremanlarını ve kampını da Sapanca Gölü'nde yapmaktadır.
DAĞ SPORLARI
Dağcılık: Sapanca İlçesi dağcılık sporu için çok elverişlidir.
Yürüyüş: Halkımız boş zamanlarını değerlendirmek amacıyla dağlara yürüyüş için çıkmaktadır. Sapanca da yürüyüş alanları oldukça fazladır.
Avcılık: Sapanca da bir çok insanımız tarafından sevilen bir spordur. Sapanca Dağları avcılık sporu için oldukça elverişlidir.
SAPANCA'NIN İKLİMİ
İlçe ve çevresinde Akdeniz ve Karadeniz iklimleri arasında geçiş iklimi hüküm sürer. Kışlar yağışlı ve az soğuk, yazlar ise sıcak ve kurak geçer. Ancak yaz kuraklığı Akdeniz iklimine, göre Karadeniz ikliminin etkisi ile hafiflemistir. Yıllık ortalama sıcaklık 13,5 derece, en soğuk ay Ocak, en sıcak aylar ise Temmuz-Ağustos aylarıdır. Yıllık yağış miktarı 500-1000 mm civarında olup orta yağışlı bir yöredir. En fazla yağış kış, en az yağış ise yaz aylarında düşer. Kışları kar yağışları olağandır, ancak yerde kalma süresi azdır.
Yörede havadaki nem oranı (bağıl nem ort.%72) oldukça yüksektir. Bu da yaz sıcaklarının etkisini artırarak zaman zaman bunaltıcı havaların oluşmasına sebep olur. Kuzeyden esen rüzgarlar kısın havayı soğutur, yazın ise serinletir. Güneyden esen özellikle, lodos kış ve bahar aylarında etkili olup havanın zaman zaman okdukça ısınmasına sebep olur.
Sapanca'da Bitki Örtüsü
SAPANCA'NIN BİTKİ ÖRTÜSÜ
Sapanca'nın Dağları gür ormanlarla kaplı iken, diğer alanlar meyve bahçeleriyle doludur, İlçe ve çevresi ülkemizin en yeşil yörelerindendir. İlçe merkezinden güneye Samanlı Dağları'na doğru çıkıldıkça orman örtüsü gürleşir. Ormanlık alan, Yanık Deresi'nin göle aktığı, yerden başlar; doğuda Sakarya Nehri'ne, güneyde ise Mühlipınar Deresine kadar uzanır. Yüzölçümü 140 km2 olan ilçede ormanlar 10.543 hektarlık alanla ilçenin %65'ini kaplar.Sapanca' nın dağlarında; yüksek kısımlarda ağaçların çoğu kayın olmak üzere gürgen, çam, köknar, kızıl ağaç, meşe, ıhlamur, kestane ve kavak gibi pek çok ağaç türü bulunur.
TARIM ve ORMANCILIK
Tarım alanı İlçe yüzölçümünün %30'unu teşkil etmektedir. İlçenin topografik yapısı itibari ile dağlık ve engebeli bir yapıya sahip olması tarım arazilerinin azlığına neden olmaktadır. Samanlı Dağları'nın kuzey eteği ile Sapanca Gölü arasında Sapanca Ovası bulunur. Bu ova Samanlı Dağları'ndan Sapanca Gölü'ne doğru akan derelerin taşıyıp biriktirdikleri alüvyonlardan oluşmuştur. Ova göle doğru gittikçe genişlemektedir. Sapanca Ovası çok sulak olduğundan mısır ekiminden başka tarla tarımına da elverişli değildir. Onun için bölge bütün çalışmalarını bahçe tarımına yöneltmiştir. Meyve ağaçlarının araları da tarım alanı olarak kullanılmaktadır.
MEYVECİLİK
İlçede tarımsal faaliyetlerin başında meyvecilik gelmektedir. Üretilen meyvelerin büyük bir bölümü iç pazarda tüketilir. Tanrının bereketiyle süslenmiş toprak çok az yerde bu kadar cömerttir. Sapanca Ovasındaki verimli topraklar meyve ağaçları ile doludur. İlçede üretilen erik, kiraz, ceviz, elma, hurma, fındık, armut ve kestane dış pazarlarda satılmakta ve tercih edilmektedir. Ayrıca meyve fidanı üretiminde de son yıllarda önemli artış görülmektedir.
SERACILIK, SEBZECİLİK, MANTARCILIK
İlçemizde son yıllarda seracılığa ağırlık verilmiştir. 1994 yılında ilçedeki sera sayısı iki iken bu sayı elliye ulaşmıştır. Sapanca'da seracılığa alternatif tarım gözüyle bakılır.
İlçede genellikle aile işletmeciliği şeklinde yapılan sebzecilikte, üretilen ürünün hemen hemen tamamı iç pazarda tüketilmektedir. İlçemizde üretim yapan 3 adet mantar tesisi bulunmaktadır. Bu tesislerin üretimleri yıllık altmış ton civarlarındadır.
FİDAN ve BAHÇE BİTKİLERİ
İlçemizde kazanç getiren diğer iş kolları da süs bitkileri ve fidancılıktır. Birçok aile bu yolda geçimini sağlamaktadır. Üretilen fidan ve süs bitkileri iç ve dış pazarlarda satılmaktadır. İlçemiz fidanlık ve seralarında her türlü meyve fidanı ve bakçe bitkisi bulunur.
BALIKÇILIK
Sapanca Gölü tatlı su balıkçılığının merkezlerinden biridir. Göl kıyısındaki sazlıklar balıkların üremesi için çok elverişli doğal bir ortam oluşturmaktadır. Bu nedenle göl balık bakımından oldukça zengindir. Jeopolitik durumu Marmara Denizi ile mevcut olan irtibatı halen Karadeniz'e olan akıntısı nedeni ile gölde Karadeniz menşeli eleman kalıntıları ile Akdeniz tiplerine yakınlığı olan bazı balık tiplerinin varlığına rastlanmaktadır. Suyu tatlı olan bu gölde 20 çeşit balığın yaşadığı tespit edilmiştir. Sapanca Gölü Doğal bir akvaryum gibidir. Avlanma, yerli amatör balıkçıar tarafından balıkçı tekneleri ve sandallarla yapılmaktadır. Avlanma ayları Ocak, Şubat, Mart, Ekim, Kasımdır.
ARICILIK
İlçede geçimini arıcılıkla sağlayan 32 çiftçi mevcuttur. Yıllık ortalama bal üretimi 45 tonu geçer. 30 kovanın üzerinde arıya sahip olan çiftçiler gezginci arıcılıkla uğraşır.
HAYVANCILIK
Sapanca İlçesinde hayvancılık aile işletmeciliği şeklinde yapılmaktadır. Meraların dar oluşu hayvancılığın gelişmesini önlemektedir. Aile işletmeciliği şeklinde yapılan bu hayvancılıkta elde edilen ürünler iç pazarda tüketilmektedir. Bu ürünlerin ortalama yıllık üretim miktarı 50 ton et, 2000 ton süt şeklindedir. Bu ürünlerin ilçeye sağladığı yıllık tahmini gelir 60 milyar TL civarındadır.
SAPANCA' DA FİDANCILIK
Doğu Marmara'da yer alan İlçemiz Akdeniz iklim kuşağı ile Karadeniz iklim kuşağının kesiştiği noktada bulunmaktadır. Sapanca Gölü kenarlarında kurulan şirin ilçemizin güneyinde bulu-nan Samanlı Dağları Karadeniz'den gelen bulutların önünü kesmekte ve bol yağışa sebep ol-maktadır. Bu özelliği dolayısıyla kışları ve baharları yağışlı geçmektedir. Bu durum doğanın çok canlı olmasını sağlamaktadır. Bitki örtüsü itibariyle yapraklı cinsler meşe, kestane, çı-nar, defne, ıhlamur, palamut ve kayın ormanlarımızın tabi süsüdür.
Sapanca konumu itibariyle de çok şanslı bir durumdadır. Türkiye'nin en büyük metropolü ve tüketim merkezi olan İstanbul'a 120 km., Başkente 330 km, Bursa'ya ise 180 km. uzaklık-tadır. İzmit ve Adapazarı burnumuzun dibindedir. Tertemiz akan dereleri ve içme suyu hav-zası gölümüz ve ormanlarımız burasını turizm açısından da cazip kılmaktadır.
Uzun yıllar meyvecilik ve meyve fidancılığı yapılan ilçemizde, yaklaşık olarak otuz yıldır dış mekan süs bitkileri üretimi yapılmaktadır.
Üretimde bilinçsiz bir şekilde ibreli türlere ağılık verilmiştir. Babadan dededen gördükleri usulde fidancılık yapan bu insanları bir kooperatif çatısı altında birleştirmek kolay olmamıştır. 2002 yılı içerisinde kurduğumuz kooperatifte 85 üye kayıtlıdır. Kooperatif olarak mevcut durum tespit edilmiş, üreticilerimize işin uzmanları tarafından seminerler verdirilmiştir, yurtiçi fuarları gezdirilmiş, büyük üreticilerle ve peyzajcılarla birebir temaslar sağlanmıştır.
Bunun neticesinde kooperatif kurulana kadar formlu, kaliteli bitkiyi tanımayan, makas kullanmasını bilmeyen, başkası yaparsa pazarımız daralır endişesiyle bilgilerini paylaşmayan fidancılarımız düşüncelerinin ne kadar yanlış oldu-ğunu anlamışlardır. Sapanca'da tam bir zihniyet değişikliği olmuştur. Bugün esnafından çift-çisine kadar herkes fidancılığın önemini kavramış ve üretim yapmak için adeta yarış haline girmişlerdir.
Tespitlerimize göre aile işletmesi şeklinde iki yüz elli civarında işletme bulunmakta ve bin dönüm arazide üretim yapılmaktadır. Sapanca Gölü'nün içme suyu havzası olması dolayısıyla 0-300 mutlak koruma alanında ve büyük ölçüde atıl vaziyette bulunan üç bin dönüm civa-rındaki arazi fidancılık açısından son derece elverişli durumdadır. Şu an yeni üreticilerimiz saksılı, torflu ve ponzalı üretime geçmişler ve makas kullanmaya başlamışlardır. Zamana bağlı olarak bir kaç yıl içerisinde son derece kaliteli, formlu bitkileri pazara çıkarma şansına sahip olacağız. Özellikle çalı gruplarında, sarmaşıklarda ve özellik isteyen Açelya, Kamelya ve Orman gülü gibi bitkilerin üretiminde iddialı duruma gelmek için çalışmalarımız devam et-mektedir. Ülkemizde şimşir deyince akla gelen tek yer Sapanca'dır. Son iki yıl içerisinde 55 vatandaşımız Kaymakamlık tarafından üretici hale getirilmiştir. Bu yıl en az yüz aileyi daha üretim yapar hale getireceğiz. Hedefimiz İlçemizi hem üretici hem de pazarın oluştuğu bir yer haline getirmektir. Bunun İçin herkesle işbirliğine hazırız.
Bende ÇATALCA dan arsa arıyorum yaklaşık 5 aydır fakat içime sinen bi yer bulamadım. yolu olması şimdilik en önemli unsur. bir çoğunun su sorunu var ona bi şekilde çözüm getirmeyi planladım elektirikte problem hal böyle olunca dönüm fiyatlarıda 20 civarına çıkıyor. yakında olsun istiyorum sonuçda günübirlik gidip gelcem zamanım yolda geçmesin. durum böyle olunca 5 aydır bir yer bulamıyorsunuz...
gökceada
20-07-2008, 23:55
Sevgili Gökceada,
arkadaşlarınız zaten burada mı yaşıyor? Vallahi gelmeleri için bir sakınca yok, bence bunu onlara ikna edin. Hele benim gibi minicik bir k a d ı n dan asla:confused: :)
Espri bir yana sevgili Gökceada, uzun süredir gelmediyseniz ilk fırsatta gelin derim. Buna değer..
Sevgili dostum affedin beni,:dilli:iste bu rumuzlar dir aslinda bir seyleri karistiran.Ama elbette önemli olan yalniz insan... Lütfen benim icin kafenizin adresini bir kez daha yazarmisiniz. 2008 agustosunda dostlarim la sizi ziyaret etmek istiyorum.Selam ve sevgilerimle...
Bende ÇATALCA dan arsa arıyorum yaklaşık 5 aydır fakat içime sinen bi yer bulamadım. yolu olması şimdilik en önemli unsur. bir çoğunun su sorunu var ona bi şekilde çözüm getirmeyi planladım elektirikte problem hal böyle olunca dönüm fiyatlarıda 20 civarına çıkıyor. yakında olsun istiyorum sonuçda günübirlik gidip gelcem zamanım yolda geçmesin. durum böyle olunca 5 aydır bir yer bulamıyorsunuz...
Sn.Ayax, hangi semtte oturduğunuzu yazarsanız size yolu yakın olabilecek köyler tavsiye edebilirim..Birde araba ile mi yoksa otobüs ile mi gideceksiniz onu belirtirseniz daha iyi olur.Çünkü Çatalca'nın bazı köyleri Gaziosmanpaşadan, bazıları Hadımköyden bazıları da Büyükçekmeceden daha yakın.Gideceğiniz yöne bağlı olarak yol durumu kesinlik kazanacaktır.
ilker_eroglu
21-07-2008, 18:39
Merhabalar,
Arsa arayışlarımız sonunda istedigimiz gibi bir arsa bulduğumuzu varsayarak bazı şeyler sormak istiyorum.
Arsamızı **** müstakil veyahut apartman dairesini emlakçı, emlak internet siteleri ve tanıdık vasıtasıyla ulaştık.
Gayrimenkulu gitti gördük ve kararımızı verdik pazarlık yapıp el şıkıştık.
Şimdi ne yapmalıyız aldatılmamak için.
Bildigim kadarıyla satın alacagımız gayrimenkulun tapusunu alıp bölgesine göre tapu kadstro yahut imar müdürlügüne gidilmeli buralara gidilince neler yapılmalı buralar haricinde başka nerelerde nasıl şlemler yapmamız gerekmektedir.
Konu hakkında bilgisi olan arkdaşların paylaşımlarını bekliyoruz.
Saygılarımla
İlker
Mahmut Leventoğlu
21-07-2008, 20:18
Sevgili İlker,
Karar verilecek yer ARSA ise bağlı olduğu belediyeye gidip imar durumunu öğrenmek lazım. Eğer köy mücavir alanı dışında ise yine köyün bağlı olduğu İlin Bayındırlık ve İskan Müdürlüğüne gidip arazinin kaydına ve inşaat yapabilme iznine bakılmalı.
Müstakil **** apartman şeklinde konut **** bina ise önce bağlı bulunduğu Tapu Sicil md lüğünden kaydına bakılmalı ve şartlar uygunsa tapuda kayıtlı kişi ile Notere gidip satışı gerçekleştirmeli ve yapılan anlaşma karşılığındaki Gayrimenkul ederini orada ödemeli.
Pazarlık yapılıp el sıkıştığınızda şartları bir kağıda döküp karşılıklı imzalamalı (Tapu kaydında ki kişi ile)geçici olarak.
Belediye İmar müdürlüklerine gittiğinizde arsanın imar durumunu yazılı olarak isteyin.(Ada pafta parsel no belirterek)
İlk aklıma geliverenler bunlar.Diğerlerinide ilave edeceğim.
ilker_eroglu
21-07-2008, 20:37
Sn Mahmut Leventoğlu,
Şu şekil bişi geliyor aklıma size bir yer gösteriliyor ama siz o kişini verdigi bilgiye güvenmek zorundasınız belki arsanın yeri başka tapu başka, bina ve müstakiller için nu şekil bir problemle karşılaşmamak adına neler yapılmalı.
İlker
Sevgili İlker,
Karar verilecek yer ARSA ise bağlı olduğu belediyeye gidip imar durumunu öğrenmek lazım. Eğer köy mücavir alanı dışında ise yine köyün bağlı olduğu İlin Bayındırlık ve İskan Müdürlüğüne gidip arazinin kaydına ve inşaat yapabilme iznine bakılmalı.
Müstakil **** apartman şeklinde konut **** bina ise önce bağlı bulunduğu Tapu Sicil md lüğünden kaydına bakılmalı ve şartlar uygunsa tapuda kayıtlı kişi ile Notere gidip satışı gerçekleştirmeli ve yapılan anlaşma karşılığındaki Gayrimenkul ederini orada ödemeli.
Pazarlık yapılıp el sıkıştığınızda şartları bir kağıda döküp karşılıklı imzalamalı (Tapu kaydında ki kişi ile)geçici olarak.
Belediye İmar müdürlüklerine gittiğinizde arsanın imar durumunu yazılı olarak isteyin.(Ada pafta parsel no belirterek)
İlk aklıma geliverenler bunlar.Diğerlerinide ilave edeceğim.
Mahmut Leventoğlu
21-07-2008, 20:59
Sevgili İlker ,
Bu devirde güvenmek yerine etraflıca araştırmak gerekiyor. Arsa **** bina komşularından da soruşturmak gerek.Arsa **** bina tapu bilgilerinide sorgulamak gerek daha sonra anlaşma yapacağınız kişinin verdiği bilgilerle örtüşmeli.Eğer örtüşüyorsa satın almayı gerçekleştirmelisiniz.Bütün alışveriş bittikten sonra Arsa ise eğer Tapu Kadastrolara gidip köşe kazıklarını çaktırmalısınız(harçlarını yatırarak)En sağlıklısı bu.Yani bütün herşeyi gerçekleştirdikten sonra bina inşaatına başlamadan önce bu yapılmalı.
Sn.Ayax, hangi semtte oturduğunuzu yazarsanız size yolu yakın olabilecek köyler tavsiye edebilirim..Birde araba ile mi yoksa otobüs ile mi gideceksiniz onu belirtirseniz daha iyi olur.Çünkü Çatalca'nın bazı köyleri Gaziosmanpaşadan, bazıları Hadımköyden bazıları da Büyükçekmeceden daha yakın.Gideceğiniz yöne bağlı olarak yol durumu kesinlik kazanacaktır.
öncelikle teşekkür ederim. bakırköyde oturuyorum ve hafta sonu özel arabayla gidebilirim. aslına bakarsanız oraya gitmek problem değil fakat giden arkadaaşıma yakın olmak problem olacak. arkadaşım kestanelik te benimde çanakca kestanelik izzettin gökçeali bu cıvarlarda bulmam iyi olacak... Geçen hafta çanakçada uygun bir yer bulmuştum maddi olarak sıkıntımı giderene kadar elimden kaçırdım. :( herşey kısmet...
gökceada
21-07-2008, 21:19
Sn Mahmut Leventoğlu,
Şu şekil bişi geliyor aklıma size bir yer gösteriliyor ama siz o kişini verdigi bilgiye güvenmek zorundasınız belki arsanın yeri başka tapu başka, bina ve müstakiller için nu şekil bir problemle karşılaşmamak adına neler yapılmalı.
İlker
Ilker bey,
Endisenizde cok haklisiniz... Arsa saticisi size iste arsaniz bu diye her hangi güzel bir yer gösterebilir. Bunu önlemek icin Tapu ile yerin gösterilen yer olup olmadigini tespit ettirebilirsiniz.
Yapilmasi gerekenleri söyle siralayabilirim:
1- arsanin fotokopisi ile belediyenin Fen isleri dairesine gidip;arsanin imar durumu,kac kat bina yapabileceginiz,sit vb. sorunlari varmi,yokmu ögrenilir.
Bu silemi yaparken arsa saticisi yaninizda olmamali... Zira kücük yerlerde memurlar saticinin sattigi malin eksikliklerini saticinin gözünün icine baka,baka söyleyememektedirler.
2- tapu kadastro`dan size gösterilen yerin tapudaki yer olup olmadiinin tespitini istersiniz. Bunun icin iki kadastro memurunu tapudan arabayla alip arsaya götürmek ve islem bittikten sonra geri götürmek zorunlulugu vardir.Bunun icin ödenecek rakam: arsa sayet yerlesim yerinin icinde ise 80-100 ytl.civarindadir.
3- satis tamamlanip tapu alindiginda da yine kadastrodan iki memuru götürüp arsanin köselerine kazik caktirmak gerekir.
Sevgili dost umarim size yararli seylerdir yazdiklarim...
AYRICA Gökceada`da uygun fiyata nefis arsalar var...Turizm **** tarim üzerine is yapmak isteyenlerede ciddi tesvik kredisi var.Ilgilenenlere duyrulur.
Selam ve sevgilerimle
Ben de Altınoluk tan yer almak istiyorum.Oraları bilen, yardımcı olmak isteyen arkadaşlarımız var mı acaba?Ağustos sonu orda olacağım.İnşallah hayallerimiz gerçekleşir dostlar.
Mahmut Leventoğlu
22-07-2008, 17:58
Sevgili Cemo Altınoluk a gidince beni arayın :)Özelinize telefon numaramı bırakıyorum.
Merhabalar,
Gayrimenkul alımında dikkat çekmemek çok mühimdir. Diyelimki bir köyde arsa buldunuz ve fiat ve konum itibari ile arsa size çok uygun. O andan itibaren alıcı olduğunuzu etrafa fazlası ile duyurur iseniz o arsa büyük ihtimal ile sizin alacağınız fiattan veya biraz üzerinden başkasına satılacaktır. Yukarıda arkadaşlarca yazılan araştırmalar tabii ki çok mühim ama bunları herkese duyurarak yapmak o arsa için iç çekmekte olan ama nasılsa satıldığı yok zamanı gelince alırım diyenleri harekete geçirecektir. Şunu unutmamak lazım, beğendiğiniz gayrimenkulden büyük ihtimal ile başka bir tane daha yok. Yani siz tek olan bir malı almaktasınız. Onun için bir gayrimenkule alıcı oldu iseniz ( aldatılma halleri dışında) hiç sallanmadan işi bitirmelisiniz. Aksi halde insan bakar kalır arkasından.
Hoşçakalınız.
Sayın cemo,Altınoluk çok pahalı bir bölge ne öğrenmek istiyorsanız sorabilirsiniz.Tek tek cevaplayabilirim.
Arkadaşlar hepinize teşekkür ediyorum..
Yerinde araştırmak en güzeli dediler.Ağustos sonu görüşmek dileğiyle.İnşallah oralarda benimde ekip dikecek bir bahçem olur.Balkonlarda debelenmekten yoruldum da:p
ilker_eroglu
04-08-2008, 09:55
Merhabalar,
Hisseli bir arsamız var ve satışı konusunda sorun yaşıyoruz hisseli olması nedeniyle satılmıyor hissedarlar arasındada çok ucuz fiyata alıcı buluyor.
Bu nedenle imar ve ifrazını yaptırmamız gerekiyor.
Belediye ile yapmış oldugumuz görüşmelerde hisse sahiplerin tamamının başvurması gerektigini söylüyor on kişi etrafımızda onları biliyoruz geri kalan 80 parsel ise emlakçıya ait emlakçıda imar ve ifraza yanaşmıyor çünkü tarla olarak ekiliyor ve gelir saglanıyor bunlara ek olarak belediye arsamızın bulundugu tarlayı tarım alanı kabul etmiş bu bilgiler ışıgında paylaşımlarınızı rica ederim.
Saygılarımla
İlker
açık-pozisyon
04-08-2008, 13:48
Sayın ilker_eroglu,
Öncelikle şu çok önemli; tarlanız gerçekten tarım alanı mı, köy alanının dışında ve etrafı uçsuz bucaksız tarlalarla mı kaplı yoksa yerleşim alanı içerisi sayılabilecek bir yerde ama 18 (ifraz) uygulaması geçmediğinden imar planı içerisinde mi değil? Yani gerçekten tarla mı yoksa tapuda tarla gözüken tarla olmayan bir yer mi?
Eğer ikinci dediğim ise
- tapu memurları ile sıcak ilişkisi olan bir emlakçı bulunuz
- tapu memuruna "satmak istediğim arazi/hisse tarım arazisi değildir" diye yazı veriniz ve bu emlakçı vasıtası ile tapu memurunu bir miktar memnun ederek yazının kabulunu sağlayınız
- hissenizi satmak istediğiniz kişiyi de konu hakkında bilgilendiriniz
- verdiğiniz beyan yazısı sayesinde satışı gerçekleştiriniz
Araziniz tam olarak nerededir, kaça kaç hisselidir. Eğer ilgi alanıma giren bölgelerden biri ise emlakçı konusunda size yardımcı olabilirim. Özelden mesaj atabilirsiniz...
ilker_eroglu
05-08-2008, 06:30
Sayın ilker_eroglu,
Öncelikle şu çok önemli; tarlanız gerçekten tarım alanı mı, köy alanının dışında ve etrafı uçsuz bucaksız tarlalarla mı kaplı yoksa yerleşim alanı içerisi sayılabilecek bir yerde ama 18 (ifraz) uygulaması geçmediğinden imar planı içerisinde mi değil? Yani gerçekten tarla mı yoksa tapuda tarla gözüken tarla olmayan bir yer mi?
Eğer ikinci dediğim ise
- tapu memurları ile sıcak ilişkisi olan bir emlakçı bulunuz
- tapu memuruna "satmak istediğim arazi/hisse tarım arazisi değildir" diye yazı veriniz ve bu emlakçı vasıtası ile tapu memurunu bir miktar memnun ederek yazının kabulunu sağlayınız
- hissenizi satmak istediğiniz kişiyi de konu hakkında bilgilendiriniz
- verdiğiniz beyan yazısı sayesinde satışı gerçekleştiriniz
Araziniz tam olarak nerededir, kaça kaç hisselidir. Eğer ilgi alanıma giren bölgelerden biri ise emlakçı konusunda size yardımcı olabilirim. Özelden mesaj atabilirsiniz...
Sayın açık-pozisyon,
Arsamızın içersinde bulundugu tarlanın sağında ve solunda yapılaşma mevcuttur.
Farklı belediyelerin farklı mahalleri arasında kalmıştır.
Arazi Çerkezköydedir ve 90 hisselidir.
Saygılarımla
İlker
İlker
açık-pozisyon
06-08-2008, 08:39
Maalesef o bölge ile ilgilenen tanıdığım gayrimenkul uzmanı yok... Ama dediğim gibi tapu memurları ile sıcak ilişki içinde olan bir emlakçı / arsa tüccarı bulabilirseniz olayı dediğim şekilde halledebilirsiniz...
ilker_eroglu
06-08-2008, 09:22
Sn açık-pozisyon,
ilgi ve alakanız için tesekkür ederim.
Saygılarımla
İlker
Emine Aktaş
06-08-2008, 09:26
İlker bey, siz çözüm bulursanız, bize de örnek teşkil etsin. Benzer bir durum, bizim de başımızda. Ama çözüm olacağını düşünmediğimiz için öylece bıraktık. Verasetli çok arsamız var, dolayısı ile hiç arsamız yok...
Mahmut Leventoğlu
06-08-2008, 18:54
Aslında veraset yolu ile intikal eden taşınmazların Hukuki yollarla gereğinin yapılması bence bir VATANDAŞLIK GÖREVİ OLMALI Çünki bir süre sonra içinden çıkılmaz bir hal alacak ve evlatlarımız bize biraz surat asacaklar.Kaldıki bu parçalanmalarla herkesin elinde saksı toprağı kadar yer kalacak. Bence bu tip konularda ulusal bir kampanya başlatıp Hukuki yollarla gereğinin yapılması lazım. Ben Sütçülerde ailemizden bizlere düşen taşınmazlar konusunda bir Avukata yetki verdim. Düşünebiliyormusunuz 75 m2 arsa 26 hisseye bölünecek ve 3 kat imarı var. Şimdi bu 26 kişi zaten bir araya gelemiyor **** herhangi birisi satın almak için çaba göstermiyor.Bende en iyisi hukuki yollar deyip bir Avukat aracılığı İzale-i Suyu davası açtım. En sağlıklısıda bu bence .Hiç olmazsa alan kişinin işine yarar.Kanuni olduğu için de kimse alınıp gücenmez.
Ayrıca Miras malı diye ülkemizin birçok yerinde bu tip taşınmazlar bakımsızlıktan harap olmakta,bağlar bahçeler inanılmaz hallere gelmekte vede en kötüsü bakılmadığı için kontrolsüz yağışlar ve doğal etkilerle içler acısı hale gelmektedir dolayısı ile bizlerde duygusal olarak çok üzülmekteyiz.
Bence bu konuda ulusal bir kampanya başlatılmalı diye düşünüyorum.
Sanıyorum bu konuda bizleri en iyi Yücel Özlem ağabey aydınlatabilir.
kiwici77
09-08-2008, 00:10
Sayın Onder Yıkdız, Sapanca'yı coğrafya öğretmeni edasıyla çok güzel tanıtmışsınız ama keşke şort ve tayt giyen sporculara son 1 yılda 2 kere yapılan sözlü ve fiili sataşmalardan da bahsetseydiniz...
Çünkü ancak o zaman bir yerin bizim kaçış planlarımızın içinde olup olmadığını anlayabiliriz...
Doğal Doğa
09-08-2008, 22:50
Sayın İlker Eroğlu ve ilgilenen diğer arkadaşlar arazideki bir arsanın doğruluğunu;
1.(mücavir alan sınırı dışında ise) çevresindeki belirgin bir işaretten(Tepe, dere yatağı, göl, ana yol veya köy yolları) faydalanarak bu işaretlere göre konumunu hafızanıza gerekirse bir yere not alın.
2.Kadastro müdürlüklerinin tamamında tüm paftalar mevcuttur. Tapu üzerindeki pafta ve ada numarasından arsanın yerini bulun ve daha önce işaretlediğiniz yerleri görmeye çalışın.
gerekirse bir cetvel yardımıyla ölçün.
3.Emin olduktan sonra pafta üzerinden o parselin numarasını tapu müdürlüğünde aramalısınız. Tabii türkiyedeki tapu müdürlüklerindeki durum malum herşey olabilir dikkatli olmak lazım. Buyazdıklarım basit herkesin kolayca uygulayabileceği bir yol tabiiki güvendiğiniz bir haritacıya da arzi ve paftalar gösterilebilir. Kolaylıklar diliyorum.
Mehmet Can
21-08-2008, 21:04
sakın bergama kozak için kaçış planı yapmayın.burası berbat biyer.insanlarımız o kadar medeniyetsizki çatalı sağ eliyle tutuyorlar.:)
kazim polat
22-08-2008, 14:22
Arkadaşlar!
Buralarda hiç de alışık olmadığımız tavırlar yeralmaya başladı. Neler olduğunu anlamış değiliz, lütfen biraz daha dikkatli olalım yazarken!
Mehmet Can
24-08-2008, 17:55
sayın Kazım bey kastettiğiniz benim yazdıklarımsa evet biraz ağır ama gercek.biz köylerde yaşayan halk şehirlilerin köylerimize yerleşmesinden tedirgin oluyoruz.çünkü bunu son yıllarda apacık görüyoruz.Sadece pazar günü piknik için gelen yabancılar köylülerin yaşamını sürdürdüğü tertemiz baktıkları doğayı mafedip gidiyorlar.bir pazar gününde u kadar zarar veren ya o köylerimize yerleşirse neler yapmaz acaba hiç düşündünüzmü????bunları fotoğraflayıp burada sergilemeyi düşünüyorum
Mehmet Can
25-08-2008, 00:27
****** çevre bilinçi olan kişileri aramızda görmek bize mutluluk verir.Ama şu konuda size nasıl güvenebilirim ki;nitekim benim köylülerime biz kurtlu elma ,üzüm vs...istemiyoruz diyerek zehir kullanmayıda şehirliler öğretmişti.annem veya köylüler bulaşıkları külle yıkardı şehirliler tetarjan kullanmayı öğretti.komşum ilaç kalıntılarıntan mide kanseri oldu öldü.Ben kültürlerin karışmalarına karşıyım.nasıl ben köyden şehire indiğimde sol elimle çatal tutmadığım için şehirliler tarafından ''aaa bak medeniyetsize bak''diye bir sözle karşılaşıyorsam şehirlilerde köylere geldiklerinde değişik sorunlarla karşılaşacaklardır.Lakin misafir olarak kim gelirse gelsin başımızın üzerinde yeriniz var
Oğuz Karsan
25-08-2008, 18:35
Merhaba,
Sn. enigma_6643' ün endişelerine katılmamak elde değil.
Büyükşehirlerden, küçük Anadolu ve kıyı kasabalarına giden kişiler daha sonra orada yaptıkları icraatlar ile o güzel köy, belde ve kasabaları olumsuz etkilemiş ve şehirlerdeki yaşamlarından buralara taşıdıkları alışkanlıklar nedeniyle bu güzel yerleri de şehirlere çevirerer adeta tahrip etmişlerdir.
Bodrum, Marmaris, Kuşadası, Mersin, Silifke, Ayvalık, Patara, Erdek, Altınoluk, Şile, Yenifoça, ve ekleyebileceğimiz yüzlercesi malesef enigma_6643'ün korktuğu biçimde bu günkü hallerine getirilmedi mi? Bu yerleşimlerin 1970 li yıllardaki hallerini eski resimlerden görünce tahribatın boyutunu daha iyi anlayabiliyoruz.
Bu güzel beldelerde yaşayanlar da şehirlere geldiklerinde, istemeden de olsa mutlaka bazı zararlar veriyorlar. İnsanların seyahat özgürlükleri kısıtlanamayacağına göre, Bu problemin çözümü zor görünüyor. Şehirliler köylere, köylüler ise şehirlere bazı olumsuzluklar taşıyor.
Aslında çaresi var. Önce eğitim sonra insanlara saygı. İnsan gibi davranmayıp etrafına zarar verenleri, önce ikaz edip sonra görevlilere şikayet etmek de hepimizin görevimiz sanırım.
Saygılar.
Şimdi bir şehirlinin Sn.Enigmaya çatalı sağ elle tuttuğu için dalga geçmesinin ceremesini biz mi çekeceğiz..? :))
Hoş; biz gereken yerde sağ elle de çatal tutmasını seven insanlarız çoğunlukla,yaparızda.. ama
sapla samanı karıştırmayalım bence.Ne tüm şehirliler (Sn.Enigma)sizin anlattığınız kadar kötülüklere açık ve insanlara bunları yaymaya çalışan bulaşıcı hastalıklar gibi..Ne de tüm köylüler sütten çıkmış ak kaşık.
İnsanların nerede yaşadığı onların kişiliklerine etki eden bir faktör olabilir ama öncelikle insanlık adına iyi ya da kötü diye ayırmamız gerekmez mi, şehirli ya da köylü yerine..
Sn.Enigma gibi kimsenin buraya gelmeyin diye bir lüksü olamaz en azından böyle şansımız olsaydı Türkiye de başka bir şehir yokmuş gibi herkes İstanbul'a koşmazdı.Orayı kurtarırdık.İnanın bu kadar çok tercih edilmeden önce orası da en az köylerimiz kadar güzel ve harika bir yerdi ( hala da öyle:))
Bu tarz söylemlerin kimseye bir faydası olacağını sanmadığım gibi bizi bir yere götüreceğine de inanmıyorum.
Bence nasıl daha iyi yaşayabileceğimizi ve nereden gelirsek gelelim hayatı nasıl daha iyi paylaşmaya çalışacağımıza kafa yorsak nasıl olur..?
Sayın enigma 6643,
Kültürünüzü, daha doğrusu yaşamınızı bizlerden sakınmanızı aslında sevmemek mümkün değil.
Bundan çok uzun bir süre önce bir büyük gazetenin pazar ekini sabah okumak için açtım ve beynimden vurulmuşa döndüm. Gökovada orman yolu hariç karadan ulaşımı o tarihte mümkün olmayan bir koyu (Löngöz) iki sahife olarak resimler ile anlatmaktaydı bir seyyah. Çok söylendim kendi kendime ve ahtapot burayı da buldu dedim içimden. Şimdi o koylarda teknelere bile yer kalmadı demirlemek için desek yanlış olmayacağı gibi, Marmarisden günü birlik karadan balık tutmaya gelende gırla tabii. Dünya da böyle kaç tane koy varki onlar hoyratca harcansın.
Bunun yanında yine bir sitede Kaçkar dağlarının doruklarına nasıl turlar düzenlendiğini okumuşdum ve dayanamadım yorum yazdım oraya " insaf bırakın buraları bari kendi haline" diye.
Sizin yöreniz de özel ve inanıyorum ki o dağların tüm yerlisi özel kişiler ki oraları kültürünüz ile beraber bu günlere taşımıssınız. Ancak unutmayın ki bize yerleri sizler satmaktasınız. Bu işe karşı koymanın tek yolu var oda ne paha biçilirse biçilsin dayanmak. Ama gün o gün değil. Siz dayansanız yarın çocuklarınız dayanamayacak. Köylünün geliri ortada. Yerler her yıl katlanarak fiatlanmakta iken sizlerin geliri maalesef artmamakta. Ne yazıkki ters bir orantı var. Umarım dayanırsınız ve yabancı almazsınız yörenize. Ancak şunu da unutmayın, eğer yerleriniz satılacak ise hiç değilse sn. MeyveliTepe gibi tabiata saygılı ve duyarlı kişilere satılmasına gayret etmeniz en güzel çözüm diye düşünüyorum.
Hoşçakalın.
MeyveliTepe
26-08-2008, 22:24
Sn.Hosseda,
Teşekkür ederim, iltifat etmişsiniz.
Bu konuya niye müdahil oldum bilemiyorum. Sanırım Sn.Enigma_6643'ün yazındaki biraz uslup çokça da önyargı sebep oldu. Fakat aynı zamanda da "şehirlerin deniz kenarlarına, koylara veya genel olarak kırsala yayılmasın"nın da "şehirden kırsal yaşama kaçış" diye algılanabildiğini farkettim.
Belki de bu yazışmaların faydalı tarafı, çokça sözünü ettiğimiz "kaçış"ın ne anlama geldiğini tekrar etme fırsatı olacak, en azından benim açımdan.
Bir grup kişinin şehir dışında, söz gelimi köyde, hatta (diyelim ki) Bergama'da büyükçe bir arazi alıp orada siteler inşaa etmesi, giderek alış veriş merkezleri, diskotekler, barlar vb. eklenmesi (ki Sn.Oguz_Karsan'ın adını andığı yerlerin başına gelen budur), şehirli nüfusun elde ettiği sermaye birikimini dilediğince tatil yapabileceği sayfiye yerlerine yatırma çabasının ve sürecinin bir sonucudur.
Bana göre, şehirde yetişmiş birinin şehir hayatını terkedip bir köyde veya köy yakınında bir bahçe alıp yerleşmesi, bu bahçede fidan dikmesi, sebze, çiçek yetiştirmesi başka bir şeydir. Bu şehirli artık metropol hayatı yaşamak yerine o köyde insanlar ne yapıyorlarsa, nasıl yaşıyorlara öyle yaşıyordur. Fazladan, herhangi bir şekilde metropol yaşantısı özlemi veya özentisi yoktur. Olsa olsa, daha iyi tarım yapabilmenin yollarını araştırıyordur, köylerde yaşamakta olanlar kanıksadıkları için yeni şeyler öğrenme ihtiyacı hissetmezken, yeni gelen "köylü" sürekli sorguluyordur, vs. Benim anladığım böyle bir şey.
Söz gelimi, Meyvelitepe'nin bulunduğu bölge imara açılır, birileri gelir site filan kurar diye ödümüz patlıyor. DSİ'nin sulama göleti projesi vesilesiyle bizi de içine alan genişçe bir alan tarım bölgesi ilan edilip, uzunca bir süre "imara açma" olasılığını yok etti de rahatladık.
Naçizane tavsiyem şudur. Köyde yaşayan vatandaşlarımız bu anlamda şehirden kaçan birini bulurlarsa kaçırmasınlar. Hatta arazi fiyatını da makul tutsunlar. Bu şekilde gelenlerin köye, kırsal yaşama, tarıma çok katkıları olur, herkes kazanır ve mutlu olur. Öteyandan bir çok köylümüz, "buraları imara açılsa da arazileri, tarlaları iyi fiyata satsak, sonra da şehire gidip yerleşsek" beklentisi içinde. Bizim köyde komşuların çocukları arazileri, bahçeleri olduğu halde gidip bir fabrikada akşama kadar cıvata sıkmayı tercih ediyorlar. Bu yüzden komşular ikide bir çocuklarıyla bizi bir araya getirip terapi seansları :) düzenlemeye başladılar, çocukların ellerindeki ve gözlerinin önündeki değerleri görmelerine yardımcı olalım diye. Bu da yaşamın bir başka çelişkisi olsa gerek...
kazim polat
27-08-2008, 10:59
Ne de güzel anlatmışsınız sevgili Meyveli Tepe. Tarla komşularım çok iyi insanlar, çok da yardımseverler. Ne zaman görseler beni yanıma gelmeden geçmiyorlar sağolsunlar."Ya hocam, biz buralardan kurtulalım diye bakıyoruz, siz kalkmışınız buraya gelmişiniz, sizde hiç akıl yok mu?" diyorlar, ayağımdaki naylon çizmelere hayretle bakıp.
Arazimizi satın aldığımız Ahmet ağabey dünya tatlısı birisi. Dönümlerce arazisi ve de kestanelikleri var. Oğlu endüstri meslek lisesinde okuyor. Bulunduğumuz ilçeden küçük bir ev aldılar bizim aracılığımızla. Ahmet ağabey diyor ki:"Bizim oğlanın okuyacağı yok, askerden sonra sanayide bi işe girer, evlenir başını sokacak bir evi olsun." Ben anlam veremiyorum bukadar imkan ve de güzellik nasıl olur da görmezlikten gelinir diye.
MeyveliTepe
27-08-2008, 11:10
Çok haklısınız Sn.Kazım Polat. Bu sanırım, insanın zaten elinde olanı görmeme körlüğü olsa gerek..
Mehmet Can
27-08-2008, 19:12
Bu resimdeki köyde siz yaşasaydınız, siz yabancıların gelip yerleşmesinden(bir kaç aileyi kastetmiyorum) düzenin bozulmasından rahatsızlık duymazmıydınız.
denizakvaryumu
27-08-2008, 21:30
Yabancılar neden düzeni bozuyor anlamadım. Kurallar şehirde de köyde de aynıdır.
Kurallara saygılı insanlar, her yerde saygılıdır. Köy-şehir fark etmez.
Kurallara uymak istemeyen insan için de köy-şehir yine fark etmez.
Yani yabancılar diyerek bir genelleme yapmak yerine, düzeni bozan yabancılar deseniz daha doğru olur.
Mehmet Can
27-08-2008, 22:04
Özür dilerim herkezden.Bakın burada bile uslubumu ve imla kurallarına uymayı becerememi eleştiren aranızda beni istemeyenler var.Bazen kime nasıl cevap vereceğimide şaşırıyorum.Bundan çok değil köyün 5 yıl önceki durumuyla şimdiyi kıyaslıyorum ve aradaki farka baktığımda bu tavır ortaya çıkıyo.
MeyveliTepe
27-08-2008, 23:04
Sn.Enigma_6643,
Köyünüz çok güzel, güle güle oturun. Kendi adıma yakınından bile geçmiyeceğime söz veririm..
Yanlız nasıl oldu da Sarımsaklı'daki bir zeytinliği satışa çıkarmışsınız anlam vermedim, üstelik de Ankara'dan birine teklif etmişsiniz :))
Bu resimdeki köyde siz yaşasaydınız, siz yabancıların gelip yerleşmesinden(bir kaç aileyi kastetmiyorum) düzenin bozulmasından rahatsızlık duymazmıydınız.
Ben şahsen duymazdım :) Hatta sizin oralara birilerini yollamayı bile düşünüyorum :) En azından bizlere laf yetiştirmeye vaktiniz kalmazdı onlarla uğraşmaktan :)))
kiwici77
28-08-2008, 01:32
Sayın enigmanın duyarlılığına saygı duymak gerekir bence, benim yaşadığım yer 11 yaşımdayken köydü, belediyelik oldu ve liseyi bitirmeden ilçe oldu.
Fakat sayın enigmanın da bu siteye zaman ayıranların ne denli duyarlı kişiler olduğunu bence site formatından anlaması gerekirdi. Tuzla tersanesinin alternatifi ve yedeği olan Altınova tersanesi istihdama başladı, bir de benim yerimde olsaydın eğer? ne düşünürdün?
Enigma'ya hak veriyorum. Bir yere yerleşeceksek, oranın kültürünü bozmadan ayak uydurmalıyız. Nasıl Bostancı sahilinde piknik yapan bazı insanlara basın yoluyla hakaret edecek kadar tepki gösteriliyorsa, köyde de köyün yaşam tarzına uymayan insanların garip karşılanması doğaldır.
İnsan bir yere yerleşecekse oraya uymalıdır.
kazim polat
01-09-2008, 20:28
Arkadaşlar lütfen şu anlamsız çekişmeye bir son verelim. Sitemizde çevre duyarlılığına sahip olmayan üye olduğunu sanmıyorum. Burada ortak bir amaç için bir şeyler paylaştığımızı, çabaladığımızı düşünüyorum. Belki de içimizden bazıları anlatmak istediklerini tam da anlatmak istedikleri gibi ifade edemiyor, buradan kaynaklanıyor bu anlamsız çekişme. Hadi lütfen ağaçlar.net'in diğer sitelerden farklı olduğunu gösterelim.
Mehmet Can
02-09-2008, 01:04
Merhaba.Şimdi yine yanlış anlaşılacağım ama olsun.Bizim buralardan (bergamaya bağlı kozak yaylası.ayvalığa 30 km) arsa tarla vs almak isteyen olursa yardımcı olmaya çalışırım.Nasıl olsa birileri satacak hiç değilse bu sitede bulunan doğayı agaçları seven dostlara gitsin.
ServetAydoğan
02-09-2008, 08:10
Sayın enigma_6643 ün hareket noktasına bakarak bu son mesajındaki noktaya geldiğini görmek beni şok etti.
:( :confused:
Aynı zamanda üzdü.
Değişik bir strateji doğrusu.
Galiba gitgide kimseye güvenim kalmyor.
Sn. ServetAydoğan,
Bence Sn.enigma_6643, bu sitede yer alan kişilerin, ilk mesajlarında belirttiği kaygıları yaşatmayacağını ve amaçlarının/hedeflerinin neler olduğunu açıkça görünce, kontrolsuz bir istila yaşamaktansa, doğaya saygılı insanlarla komşu olmayı yeğledi diye düşünüyorum.
Ayrıca Sn Kazım Polat'a katılarak bu polemiği daha fazla sürdürmeden konu başlığına uygun bilgi alış verişinde bulunalım diyorum.
Merhaba ;
Tamam ,konu başlığına uyum sağlayalım...
Bağlamak amacıyla ;
Bu yazışmalardan şöyle sonuç çıkarıyorum...
Tüm bakış açıları/fikirler doğrudur/haklıdır.
Özgür irade ve davranış vardır.
Başkalarına ve doğaya (maddi veya manevi) zarar vermeden yaşamımız devam eder.
Her türlü sorunda (bu da benden )çözüm,bir tanedir .
H u k u k ...
(Hukuk kurallarının dışında meydana gelen olaylarda ,hukuk kurallarını güncelleyecek sistemlerin oluşmasına katkı sağlamalıyız,yaşamak ve yaşatmak için......)
Mehmet Can
06-09-2008, 00:35
Konunun başlangıcında ben köyüme birileri gelsin istemiyordum.Sonra gelecekse agaç dostları gelsin istedim ama bu seferde agaç dostları gelmek istemiyor.Herkez yerinden memnun galiba.Kaçıp gitmek isteyenler nerede
Parayı sayan istediği yerden alır , satanda çok satmak isteyende .
Bir yer bulmak lazım , ağaclarnet in elemanlarının alıp kuracağı bir köy ağaçlar köyü .
Hepimiz isteriz sanırım bunu yaşlılığımızı böyle bir yerde geçirmeyi.
ekalafat
06-09-2008, 12:35
Köy evlerinizde benden her tür yardım olur. Beni de unutmayın..))
merhaba foruma yeni katildim. sun anda Los Angeles ta yasiyorum ve en buyuk hayalim sizlerinde yazdigi gibi ufak bir yer alip hem gecimimi saglamak hem de huzurlu bir hayat surmek istiyorum. bir yandan kaya tirmanma hobim var onu devam ettirmek istiyorum. cok fazla bir maddi birikimim yok ve sehire de cok uzak olmak istemiyorum. ben yer olarak fethiyenin ic koyleri, armutlu veya sile taraflari dusunmustum. yardim eden olursa sevinirim hem fikir yer arsa olarak. simdiden tesekkurler
merhabalar, ben de uzun zamandır bir bahçe alıp ağaç yetiştirme hayali kuran birisiyim. Birkaç kez karşıma aradığım özeliklerde bahçeler çıkmasına karşın ekonomik nedenlerle erteledim. Ama şubat ayında bir siteden bürom için gereksinim duyduğum birkaç malzeme siparişi verirken ekrana ufacık bir not düştü "size özel 1 adet fıstık çamı 2,72 tl fiyata" teklifi geldi, inanın ben adıma fidan dikilecek diye aile fertlerimin hepsine birer adet fidan siparişi verdim.Birkaç gün sonra kargodan paketler gelince çok şaşırdım çünkü 5 adet fıstık çamını da göndermişlerdi. Adeta şok oldum, geçici birer saksıya diktim ve bahçe almanın tam sırası ertelemek yok diye düşündüm. Yaşadığım İnegöl ilçesinine 7 km. uzaklıkta akbaşlar köyünde 10.000 TL'ye satılık 4 dönüm tarla olduğu söylendi. (çevrem uzun zamandır böylebir düşüncemin olduğunu biliyordu) Tarlayı gördüm konumu ve olanaklarıyla aradığım özelliklerde olunca kredi ile bile olsa almayı düşündüm ve geçen hafta aldım. Ben 1999 yılından beri düşlüyordum, işimi şu aşamaya getireyim, çocuklarımın eğitimi tamamlansın, şu ihtiyacımızı da karşılayalım derken hep geri plana bırakmışım derken yaşımız yolun yarısını geçmiş...
Yıllar önce bir gazetede okumuştum "ömür boyu mutlu olmak istiyorsan toprakla uğraş" herkesin mutlu olması dileğiyle...
MeyveliTepe
07-03-2009, 23:06
Hayırlı uğurlu olsun Sn.Yuksol.
İnsanların hayalleri vardır. Hayaldir, çünkü gerçekleştirmesi çok zor gelir. Sonra, bir gün bir şey olur ve hayalinizdeki şey bir hayal olmaktan çıkıp adım adım gerçekleştirilen bir plan olur. O beş fıstık çamına ne kadar teşekkür etsek az gelir...
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.