Bağlan

View Full Version : Yer seçimleri ve arsa arayışları

Sayfalar : 1 [2]

lefi
08-03-2009, 13:16
Hayırlı olsun sn. Yuksol
Darısı başıma uzun zamandır bende aynı moddayım. Umarım sizinki gibi vesile olacak bir olayla karşılaşırım.
Bahçeniz bereketli olsun

MeyveliTepe
11-03-2009, 08:50
Sn. lefi, belki de bu mesajınız sizin için beklediğiniz olaydır...

epsody
11-03-2009, 11:22
Sn,Yuksol bu sözünüzün anlamı "ömür boyu mutlu olmak istiyorsan toprakla uğraş" 50 yaşını geçmiş insanlara çok şeyleri ifade ederek harekete geçmek isteyenlere bir şeyler yapmanın çağrışımlarını ortaya koyuyor ,.Haydiyin bakalım 50 yaşını geçmiş doğa sevgini hayata geçirmek isteyenler

lefi
11-03-2009, 19:15
Sn. lefi, belki de bu mesajınız sizin için beklediğiniz olaydır...

Umarım sayın Meyveli Tepe
Öncelikle bu konularda özellikle bu forumda bilgi ediniyorum. Fırsat buldukça'da öncelikle bir arazi alabilmek için azimle arazi arıyorum.
Doğru zamanda doğru yeri bulmama az zaman kaldığını hissediyorum.
Yakında göreceğiz.

BalıkcıSerdar
11-03-2009, 21:18
Sn. Lefi;

Ankara'da olduğunuza göre size (sizin nezdinizde Ankarada'ki arkadaşlara) arazi konusunda fikir verebilirim sanıyorum.

Bu konu başlığı altındaki yazışmaları maalesef sadece izlemekle yetiniyorum. Maalesef diyorum çünkü benim böyle bir şeye kalkışmama maddi olarak imkanım yok. Ama yakın akrabama Ankara yakınlarında böyle bir yer yaptık.

Belki sizede yardımcı olabilirim, en azından arazi konusunda. İlgilenirseniz buradan veya özelden haberleşebiliriz.

BalıkcıSerdar
11-03-2009, 21:35
Aslında bu konuda buradaki herkese bir fikir vermesi açısından biraz bahsetmemde fayda var sanırım.

Benim monte ettiğim "bağevi" diyelim, Bauhaus'da satılan ahşap evlerden oluşuyor. Arazisi olupta, "fazla pahalıya kaçmadan, hızlı ve kolay nasıl bir şey yapabilirim?" diyenler için fikir vermesi açısından önem arzedebilir.

Şimdilik Bauhaus'daki ahşap evin internetteki bir fotoğrafını yüklemeye çalışayım.

http://www.bauhaus.com.tr/index.php?id=871&showFile=3284&cHash=35cf485ef4

Fotoğraf olarak alamadım, linki kopyaladım. Malmö Verandalı Ahşap Ev adıyla bakabilirsiniz.

Biz bu evden iki adet alıp, ikisini birleştirerek bir şeyler yapmaya çalıştık. Belki ileride benim montajını yaptığım evlerin fotoğraflarını da eklerim:D

denizakvaryumu
11-03-2009, 22:03
Belki sizede yardımcı olabilirim, en azından arazi konusunda. İlgilenirseniz buradan veya özelden haberleşebiliriz.

Bu arazi nerede , 1 dekar fiyatı nedir?

BalıkcıSerdar
11-03-2009, 22:13
Ayaş yolunda, Yenikenti geçtikten sonra (Aysantı geçitinide geçiyorsunuz) Başbereket ve Ortabereket köyleri var, Ortabereket köyünde.

Köyden, bana satılık arazimiz var diyen bir kaç kişi var. Ama araziler 6-7 dönümden başlıyor. Öyle küçük arazi pek yok. Hemen aklıma gelen 7 dönümlük bir yer var 30.000 TL diyorlar.

Fiyatlar arazinin konumuna ve durumuna göre değişiyor tabi.

denizakvaryumu
11-03-2009, 22:22
Hımmmm,

Nevsune,
Baobab,
Feriha,
Ceyhan,

Balıkcı Serdar arkadaşın belirttiği arazi için ne dersiniz?

Sn.BalıkçıSerdar,
su-elektrik-yola yakınlık vs.durumu nedir?

Eğer ortaklaşa alamazsak ben kendim 1-2 dönüm kadar almayı düşünüyorum.

BalıkcıSerdar
11-03-2009, 22:25
Hemen mesafeyi de belirteyim, ben Eryaman'dayım, buraya 34-35 km. mesafede.

denizakvaryumu
11-03-2009, 22:27
Eğer belirttiğiniz yerde hobi bahçeciliği yapanlar varsa araziye talip olabilirim.

BalıkcıSerdar
11-03-2009, 22:34
Belirttiğim yerde hobi bahçeciliği yapan ben varım işte:D

Bizim arazinin hemen üzerinde dediğim yer ama, şahsen gidip görmedim, yani arzinin durumu, toprak yapısı vs. için şu an bir şey diyemem. Fakat orayı beğenmezseniz de başka yerlerde var, onlarla dagörüşebilirim.

Bu arada "bizim arazi" derken kayınbiraderin arazisinden bahsediyorum;) Yakın akrabam dediğimde kayınbiraderim oluyor;)

BalıkcıSerdar
11-03-2009, 22:43
Aslında bu konuyu daha detaylı konuşmak lazım. Bahsettiğim köyde, yaklaşık 150 dönümlük bir araziyi, isteyene istediği kadar bölüp satan bir arkadaş varmış (hobi bahçeleri gibi) ama sanırım biliyorsunuz, tarım arazilerinde 5 dönümün altında işlem yapılmıyor artık (bende tam detayını bilemiyorum), o yüzden tapusunu alamıyorsunuz, sadece el senediyle satış yapıyor sanırım. Oraların da Büyükşehire geçtiğini düşününce pek akıllıca bir alışveriş gibi gelmiyor bana ama oradan da 1,5 dönümlük bir yer alan arkadaşım var, onlarla falan da görüşeyimde size daha detaylı bilgi vereyim isterseniz.

denizakvaryumu
11-03-2009, 22:54
Tamam sizden bilgi bekliyoruz.

Belli bir dönümün altında satılmama durumu var ancak tarihi önemli, kanun çıkmadan evvel bölündü ve tapuları alındı ise satılabilir.

Eğer bölünmedi ise hisseli tapu satılıyor, özel parselasyon yapılıyor.Bir de satın alanlar parselasyon protokolu imzalıyor.

denizakvaryumu
11-03-2009, 22:59
...o yüzden tapusunu alamıyorsunuz, sadece el senediyle satış yapıyor sanırım.

El senediyle satış yapılan yerlerde, satan kişi kötü niyetli ise aynı yeri yüzlerce kişiye satabilir :)

lefi
11-03-2009, 23:55
Ayaş yolunda, Yenikenti geçtikten sonra (Aysantı geçitinide geçiyorsunuz) Başbereket ve Ortabereket köyleri var, Ortabereket köyünde.

Köyden, bana satılık arazimiz var diyen bir kaç kişi var. Ama araziler 6-7 dönümden başlıyor. Öyle küçük arazi pek yok. Hemen aklıma gelen 7 dönümlük bir yer var 30.000 TL diyorlar.

Fiyatlar arazinin konumuna ve durumuna göre değişiyor tabi.

Sn Balıkçı Serdar
Bahsettiğiniz yerleri gördüm gerçekten güzel, buralara çok güzel bahçeler,çiftlik evleri ve daha ötesi lüks villalar yapmışlar bu nedenlede fiyatlar biraz yüsek.
Ben arazimi mutlaka denize çok yakın veya mümkünse deniz gören bir yerden almak istiyorum.
Sn denizakvaryumu ve arkadaşlarının çabalarını izliyorum, umarım çabalarının karşılığında diledikleri gibi bir yer bulurlar. Sizin önerdiğiniz bölgeyi en azından görmelerini tavsiye ederim.

BalıkcıSerdar
12-03-2009, 10:33
Tamam sizden bilgi bekliyoruz.

Belli bir dönümün altında satılmama durumu var ancak tarihi önemli, kanun çıkmadan evvel bölündü ve tapuları alındı ise satılabilir.

Eğer bölünmedi ise hisseli tapu satılıyor, özel parselasyon yapılıyor.Bir de satın alanlar parselasyon protokolu imzalıyor.

Sanırım hisseli tapu olarak veriyor tapuyu (elsenedini yanlış belirtmiş olabilirim) onu arkadaştan öğrenince belirtirim size.

Acele etmeyinde ben bir kaç haftaya ayrıntılı bilgi toplayım, öyle haber vereyim.

denizakvaryumu
12-03-2009, 11:04
...Acele etmeyin de ben bir kaç haftaya ayrıntılı bilgi toplayım, öyle haber vereyim.

Merak etmeyin 3-4 senedir bu arayış sürüyor :p

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=9026&highlight=ankarada+bah%E7e+ar%FDyorum

Hayırlısı :)

BalıkcıSerdar
12-03-2009, 11:16
Size o 1,5 dönüm yer alan arkadaşın aldığı yerden bir şey ayarlamak şart oldu o zaman:p

Daha önce verdiğiniz linki görmüş olsaydım şimdiye toprah ıslahını bitirip, ekim dikim işlerine başlamış olurdunuz, tüh be.

Neyse zararın neresinden dönülse kardır hesabı, size yer bulacağım inşallah.

denizakvaryumu
12-03-2009, 11:46
Tokat kebap ocağından anlayan bir komşuyu da kaçırmak istemem doğrusu :D

Yeter ki yanımızda biryerlerde su bulunsun.

BalıkcıSerdar
12-03-2009, 12:34
Sn. Denizakvaryumu,

İşi ertelemeyip, arkadaşa ulaştım. Dediğim yeri kooperatif olarak almışlar, kooperatif üyeleri genelde PTT çalışanlarından oluşuyormuş, şu anda bir adet 1 dönüm, bir adette 1,5 dönüm boş hisse varmış. Yani araziye kooperatif hissesi olarak sahip oluyorsunuz. Kooperatif ama anladığım kadarı ile inşaat falan yapmak gibi bir amaçları yok amaç sadece ifraz yapma gereksinimi duymadan (kanunen ifraz yapılamadığı için) büyük tarım arazisini kendi amaçlarına göre hobi bahçesi gibi kullanabilmek.

Bu pazar kooperatif başkanı bahsettiğim arazide olacakmış, dilerseniz size bir görüşme ayarlamaya çalışabilirim, veya ben pazar günü zaten orada olurum, sizin adınıza görüşebilirim. Siz nasıl uygun görürseniz.

BalıkcıSerdar
12-03-2009, 12:42
Hay Allah, elektrik-su durumunu sormayı unuttum. Ama arkadaş orada kameriye gibi bir yer falan da yapmış, domates falan yetiştiriyomuş, ben merak edipte hiç arazisine gitmedim doğrusu, sadece yerinin aynı köyde olduğunu biliyorum o kadar. Bu vesile ile arkadaşın yerini de görmüş olurum:)

Sizin adınıza görüşürüm dedim ama şimdi aklıma geldi, sizin hakkınızda bilgi isteyeceklerdir, malum kooperatife nasıl bir insan gireceğini bilmek istemeleri hakları, bizde sadece buradan tanışıyoruz (sizin hakkınızda yeterli bilgiye sahip olmadığımı düşünüyorum). Sanırım sizin görüşmeniz daha uygun olacaktır. İsterseniz, siz kendinizi ayarlayın bana bildirin de ona göre ne yapabileceğimize beraberce karar verelim.

denizakvaryumu
12-03-2009, 15:51
Sn.BalıkcıSerdar

size özel mesaj attım.Sizden haber bekliyorum.;)

(Bu pazar olmasa bile gelecek hafta sonu araziye gidebiliriz.)

İncifem
25-03-2009, 14:36
Benim gibi İstanbulda yaşayıp, hem eş dosttan fazla uzaklaşmamak hemde şehir hayatından gürültüsünden kurtulmak isteyen arkadaşlara bir tavsiye,

Tekirdağ ilçelerinde yeni imara açılmış verimli tarım arazileri taksitle satılıyor.

Bilginize.

Margan
27-03-2009, 02:07
Merhaba,
Uzmanlık alanım arsa, arazi ve imar durumları olmamasına rağmen deneyimlerimi paylaşmak istedim.

Çatalca ve köylerinde yer edinmek isteyen arkadaşlarıma bir nebze yardımcı olur umarım.

1- Çatalca' nın bazı köyleri bundan 3-4 yıl önce mahalle statüsüne getirilmiştir. Bundan dolayı , alacağınız arazi ile ilgili imar durumunu belediyeden öğrenmeniz gerekmektedir.
Ve bu işlem sanıldığı kadar zor bir durum değildir.
2- Köy statüsünde olan yerlerde ev yapabilmek için, muhtarla görüşmelerde bulunmanız gerekmektedir.Ancak bu yerlerde de B.şehir Belediyesinin izni gerekiyormu öğrenmelisiniz.
Köy sınırarında muhtardan, köyün dışında kalan yerlerde Balmumcuda bulunan İmar İskan müdürlüğünden izin alabiliyorsunuz.
3- Alacağınız arazinin, yola, elektrik ve telefon direklerine yakınlığını mutlaka göz önünde bulundurunuz. Tahmin edemiyeceğiniz masraflarla karşılaşabilirsiniz. Özellikle yağışlı havalarda stabilize yol çok büyük problem.
4- Muhtardan alacağınız izinle köy evi yaparsanız, elektirik bağlatmak için muhtardan yazı almanız gerkmektedir.
5- Çatalcanın bazı köylerinin imar durumu "organik tarım alanı" olarak belirlenmiştir.
6- Yol güzergahı olarak google dan bakarak, TEM yolundan gireceğiniz şekilde yer seçmeniz, size ulaşımda saatler kazandıracaktır.
7- Yapılaşmaya başladığınızda sırasıyla şu kurum ve kişilerle karşılacaksınız.
a) Muhtar
b) Muhtarı ikna etmeden illada yaparım derseniz, jandarma.
c) Çatalca veya Arnavutköy Belediyesi
d) İski
e) B.Şehir Belediyesi
8- Sadece ev değil, yeşil ve doğa alanı yaratacaksınız, buyüzden toprağa çok dikkat edin. Çok killi ve kireçli toprak yapısı sonradan hevesinizi kırabilir.
9- Örnek verecek olursak, ( Bu sayfada Subaşı konusu geçtiği için) Subaşında 20-30 dönüm arazi içinde 15-20 villalık bir site vardır. Normal şartlarda bu yapılamaz.
Bu yüzden, beğendiğiniz bölgede sıkı bir araştırma yaparsanız, yapılamayacak şey olmadığını göreceksiniz. Yeterki isteyin.

Şunu tavsiye edebilirim ilgilenenlere.
Şehir hayatı kültürüne alışmış insanların, köyde yaşayanlarla uyum sorunu olabilir.
Bu yüzden 3-5 aile yakın araziler alıp bu işlere başlayabilir.

Anubis
28-03-2009, 22:46
Arkadaşlar, burası tabii ki ilan yeri değil ama benim de satma kararı içinde olduğum bir yerim var. lokasyon: mudanya - hançerli köyü (yenikapıdan feribotla istanbul 2 saat malum)
nilüfer çayı ovasında güneye bakan, 7700m2, tek tapu bana ait, önünde çeşmesi olan, bir cephesi kadastroda kayıtlı resmi yol (ancak toprak), asfalt yola 600m.
geçen sene toprak analizi yapıldı, pH sebebiyle kükürt atılarak bekletildi. bu sene sürümü ve işaretlemesi yapıldı. 15 gün içinde üzerine ihracata uygun bursa siyah inciri fidanları dikilecek (toplam 129 adet, 9 adedi "erkek" olmak üzere)
burada 10km. mesafede ayrı bir lokasyonda daha büyük bir yerim olduğu ve iki lokasyonda işçilik yaptırmak bana zor geldiğinden uygun alıcı bulursam vermeyi ancak bulamazsam incir işine devamı planlamaktayım. fidanlar dikili halde fiyatını dönümü 10bin tl gibi düşünüyorum.
ilgilenenler arayabilir. zamanınızı aldıysam kusura bakmayınız
Tel: 0533 419 90 79

hkaracan
15-04-2009, 11:07
Tüm üye ve takipçilere merhaba.
Uzun zamandır bu kadar iyi bir forum ve paylaşım sitesine rastlamamıştım. Üye olmadan önce uzun sayılabilecek bir süre neredeyse her başlığı okudum. Ve karar verdim. Ben de üye olmalı ve yazmalıyım dedim ve işte ilk iletimi yazıyorum.

İstanbul'da geçen lise yıllarımdan sonra üniversite için İzmir'e gittiğim zamanlarımdan başlayarak daha sade, doğal ve zevkli yerlerde yaşama isteğimi keşfetmeye başladım. Ama yolun o kadar başındaydım ki ne yapacağımı net olarak bilemedim ve okul bitince tekrar İstanbul'a dönüp çalışmaya başladım. İşim sebebiyle güzel Ülkemin neredeyse her iline en az 2 defa gitmişimdir. zaman buldukça da hep " acaba burada nasıl yaşanır " sorusu aklımda her tarafı gözlemlemeye çalıştım. son 10 yıldır şartlar olgunlaşmadığından bir " yer " alamamıştım planlarımın fitilini ateşleyecek.
Geçen yıl Tekirdağ / Saray ilçesinde uzun araştırmalar sonunda 1600m2 bir arsa buldum, konut imarlı ve aldım. Merkeze 2 km uzaklıkta. Çok beğenerek aldım. Orası için güzel planlarım da var. Ama 3 ay önce işimi kaybettim bilinen sıkıntılardan dolayı. Şimdi tekrar " şartların olgunlaşması " için bir 10 sene daha beklemektem korkuyorum ama okumak, öğrenmek ve araştırmaktan da geri kalmıyorum. agaclar.net bu anda benim için bir nefes oldu.
Şimdi fırsat ve zaman bol olduğu için arsama 40 adet ağaç fidesi dikeceğim, bu işlerle uğraşıyorum. sürme, fide seçimi, toprak analizi vs.
şimdilik bunları yazdım,
umarım bu paylaşım yerinde yeni dostlar edinebilirim. ben de öğrendiklerimi, varsa merak ettiklerinizi sizlerle paylaşarak burasının bir parçası olabilirim.

sevgilerimle,
hakan karacan

BalıkcıSerdar
15-04-2009, 11:18
Hoşgeldiniz arkadaşım, işinizi kaybetmiş olmanıza üzüldüm, inşallah daha iyilerini başarırsınız.

Aşağıdaki linkte, Ferhat41 arkadaşın 505 nolu mesajını okumanı isterim;

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=638&page=17

Selamlar, saygılar.

hkaracan
15-04-2009, 11:32
Merhaba BalıkçıSerdar,
Hiç zaman kaybetmeden incelemeye başladım. ilgin için teşekkürler.
selamlarımla,
h.k.

hkaracan
15-04-2009, 15:50
Tekrar selam,
www.igeme.org.tr bağlantısında ihracat verileri ile ilgili detaylı bilgi ve raporlar bulunmakta. Yetiştirdiği ürünleri ticari olarak değerlendirme düşüncesi olanlar bakmadan geçmesin derim.
selamlar,
h.k.

ahmeter
16-04-2009, 21:08
Araziyi almakla iyi bir yatırım yapmışsınız size yakın çorlu ilçesinde ceviz ağaçı
dikiliyor .oranın tarım müdürlüğünle temasa geçerseniz size yardımcı olurlar
Son yıllarda ceviz iyi para ediyor kolay gelsin

hkaracan
17-04-2009, 11:21
herkese selam,
dün hava çok güzeldi, dayanamadım, eşim işe gittikten sonra atladım arabaya yine Saray'a gittim. sarı ve beyaz papatyalar açmış. yanımızdaki 3 dönümün içerisindeki evlerin bahçesinde kirazlar da çiçek açmıştı. benim arazim bomboş ama içerisinde yarım saat öylece yürümek ve hayal kurmak bile bana mutluluk verdi. tavuklar otları eşeleyip yiyecek arıyor, koyunlar otluyor, yolun karşısındaki dereden kurbağa ve kuş sesleri geliyor.
Yandaki evlerin bahçe işleri ile uğraşan çiftçi bana araziyi en az 2 3 defa sürdürmem gerektiğini ve ayrık otları ile mücadele etmem gerektiğini söyledi. dediğine göre ayrık otu toprağın kanını emen bir illetmiş ve mücadelesi zormuş. kurak nadas faydalı olur dedi. ben de acaba fide dikim işii seneye mi bıraksam diye düşünmeye başladım. yer yaklaşık 10 yıldır el sürmeden öylece kalmış. toprak çok sert ve otlarla kaplı. belki bir iki fikir daha alacağım. 1 yıl daha kaybetmek beni üzüyor ama sonradan ağaçlarımı kaybetmek daha da üzer.
sevgili ahmeter,
dün biraz vaktim oldu, ilçe tarım md.lüğüne uğradım. biraz tembel gibi geldiler bana ama... ceviz için bilgi almaya çalıştım. 1500 adet ve üzerine yardım yapıyorlar. benim arsama o kadar ağaç sığmaz elbette ki. varsa yer göstermelerini ( belki kiralık vs ) rica ettim. " işin mi yok kardeşim " diye baktılar. ama aslında gerçekten işim yoktu. tabi onlara söylemedim.
esnafla biraz konuştum. kargo bayisi sadece 1 tane varmış. 25-30 bin nüfuslu ve etrafında irili ufaklı fabrikaların olduğu bir yer için bana 1 az geldi. mng yok. belki biraz bu konuyu araştıracağım.
her mevsim güzel ama bahar bir başka güzel.
şimdiik bunlar,
selamlarımla,
h.k.

ahmeter
18-04-2009, 10:15
Köylünün söylediği doğru evvela araziyi belletmek lazım yürüyüş yolunu ayırıp diğer kısımları fidanlara bırakmak kaydıyla
Birde etrafınızda hangi meyva ağaçlarını dikmişler iyi netiçe almışlar İKİ o meyva ağaçları meyva verdiğinde nasıl korunacağı onun için fazla acele etmeyin söylediklerim deneyimlerinden dolayı dün oraya gittiğinizde aldığınız moral neyle ölçülebilir şimdi mayıs ayında toplanan papatyanın faydalarını anlatmakla bitmez iyi günler

hkaracan
21-04-2009, 15:37
Sevgili ahmeter,
ben yeri alalı 1 sene bitiyor. geçen sene zaman yoktu bu sene de para... ama yine de etrafı epey gezmiştim. nar dışında neredeyse bilindik bütün ağaçlar yetişebiliyor ve meyve veriyor. ama benim en çok yetiştiğini görmek istediğim ( diğerleri bittikten sonra ) mavi ladin.
Korumaya gelince; etrafını telle çevirmeyi düşündüm ama bu sene ağaç dikemeyeceksem sanırım çok bir anlamı kalmayacak. En azından, sürme ve diğer hazırlama işleri bu senelik bitinceye kadar. tel örgü için fiyat almıştım. bana normal gelmişti. belki sonbaharda yaparım. Yan tarafımdaki iki komşum bir bakımcı tutmuşlar. geçen hafta onunla konuştum. " sen dik fideleri ben sularım sen olmasan da " dedi.
aceleci davranmamaya karar verdim.
selamlar, saygılar,
h.k.

BalıkcıSerdar
21-04-2009, 15:49
Sn. Karacan;

O zaman ilk fırsatta arazinizi derince sürdürün, toprak dediğiniz gibi çok sertse, en azından ilk seferinde çift çeker kuvvetli bir traktörle sürdürün, bu arada ilaçlama (ayrık otu için) konusunu da araştırın.

Sürdürme konusunda problem yaşamazsınız, her hangi bir zamanda gittiğinizde, oralarda çift süren bir traktör gördüğünüzde "mazot paranızı versem benim tarlayıda 5 dakika sürer misiniz" diye rica etseniz ve eline 40-50 Tl verseniz köylümüz memnun bile olur. Altı üstü 1600 metre kare ve boş arazi, yarım saatini almaz traktörcünün.

Size kolay gelsin. Selamlar, saygılar.

denizakvaryumu
21-04-2009, 16:30
Toprağı sürmek konusunda

http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=307937&postcount=24

Orhan Özbilgiç
21-04-2009, 20:49
ben yeri alalı 1 sene bitiyor. geçen sene zaman yoktu bu sene de para... ama yine de etrafı epey gezmiştim. nar dışında neredeyse bilindik bütün ağaçlar yetişebiliyor ve meyve veriyor. ama benim en çok yetiştiğini görmek istediğim ( diğerleri bittikten sonra ) mavi ladin.
Korumaya gelince; etrafını telle çevirmeyi düşündüm ama bu sene ağaç dikemeyeceksem sanırım çok bir anlamı kalmayacak. En azından, sürme ve diğer hazırlama işleri bu senelik bitinceye kadar. tel örgü için fiyat almıştım. bana normal gelmişti. belki sonbaharda yaparım. Yan tarafımdaki iki komşum bir bakımcı tutmuşlar. geçen hafta onunla konuştum. " sen dik fideleri ben sularım sen olmasan da " dedi.
aceleci davranmamaya karar verdim.
selamlar, saygılar,
h.k.

Sayın hkaracan;
Yeriniz hayırlı ve uğurlu olsun.
Ben 61 yaşındayım. Hayalimdeki bahçeyi 3 sene önce alabildim. Bahçedeki eski evi 2007 de tadil edebildim. 2008 mart ayında da ilk fidanlarımı diktim. Kasım da bir başka grup fidanı...Birkaç hafta önce de yenilerini diktim. Hemde taaa.. Samsun- Çarşamba' ya giderek. Çünkü bahçem orada bir köyde.
Ancak kasımda martta diktiklerimden bir bölümünün yerlerini değiştirmek zorunda kaldım. Bir fidanın yerini değiştirmek, ona(veya size) en az 6 ay kaybettiriyor. Benim yaşımda biri için çok ciddi bir kayıp..Zira bahçemin en güzel olduğu günleri görebilmek için,en az, sağlıklı bir 10 yıla ihtiyacım olduğunu biliyorum.
Haa..Bu arada sizin benden çok genç olduğunuzu düşünerek aceleci olmanıza gerek olmadığını söylüyorum.
Benim size yapmayı görev bildiğim bir uyarım var.
10 yıl sonraki bahçenizi öyle bir hayal edin ki, telafisi imkansız hatalar yapmayın.
Bir peyzaj mimarına verebilecek kadar paramız olmadığına göre, bahçeyi sabırla planlıyarak oluşturun.
Dikeceğiniz fidanların;
ısı ve ışık ihtiyaçları, boylarının, geniş veya iğne yapraklı oluşlarının, dikim sıra ve aralıklarının birbirlerine zarar verip vermeyeceği,kurulacak evin ufkunu kapatıp kapatmaması, bahçe içi yollar vs. Gibi hesapları çok iyi yapmanız gerekir.

Onun için; öncelikle neleri nerelere dikebileceğinizi elinize bir inşaatçı metresi alıp ölçerek, kağıda aktarın. Çok büyük yararını göreceksiniz.
Sağlıkla kalın.
Dilerim herşey gönlünüzce olur.

Orhan Özbilgiç
21-04-2009, 21:10
Sayın hkaracan;
Bu arada nar konusuna takıldım.
Bildiğim kadarıyla o yörede nar yetişebiliyor. Birkaç yıl önce Vize' nin Çakıllı Beldesinde bir eve konuk olmuştum. Verandanın önündeki nar ağacından koparıp yediğim nar son derece güzel ve tatlı idi.
Malum. Saray ve Vize komşu ilçeler. Eeee..Su da varmış!

hkaracan
23-04-2009, 20:30
Yazan bütün büyüklerime selmlar ve teşekkürler,
Deneyim ve önerilerinizi hem dikkatle okuyor hem de uygulamaya çalışıyorum.

Önce nar:
2-3 bahçe sahibi ve bir de fidan satıcısı ( ziraat müh. olduğunu söyledi ) konuşmuştum. Ortak kanı, çok rüzgara maruz kalmayacak, tercihen güney cepheye bakan yerde korunaklı olması şartıyla yetişebileceği. Korunaklıdan kasıtları evin güney cephesi. önce bahçe oluşacak sonra ev sonra nar deneyeceğim sanırım. ev için daha zamanım var.
su:
7-8 mt. den artezyen almak mümkün, şu andaki durumda komşularım hem artezyen hem de dereden faydalanıyorlar. Kuyudan elde ettiklerini ev kullanımı için, dereden aldıklarını da sulama ve diğer bahçe işlerinde kullanıyorlar. Karayollarından izin almışlar ve asfaltı 20cm kadar kazarak çelik boru içerisinde plastik boru ile dereden aldıkları suyu arazilerine getirmişler. Küçük bir benzinli motor vasıtasıyla zaman zaman sulama için kullanıyorlar. Her iki komşu da emekli ve çevreye duyarlı insanlar. görmedim ama kaynaklarımızı vahşice harcamayacak insanlar. Bana kendi arazim için ayrıca bir hat çekmem gerekmediğini, ihtiyaç duyduğumda onların motor ve hattından faydalanabileceğimi söylediler. sanırım 2-3 litre benzinden öteye geçmez.
Çiftçeker:)
Sayın BalıkçıSerdar, aynen dediğiniz gibi oldu. sert toprağı gören çiftçi bana bu işi onun traktörü ile yapamayacığmı, ama yapabilecek birini bildiğini söyledi. ve beni onunla tanıştırdı. Tıpkı söylediğiniz gibi uygun bir zamanda kendisi 70 liraya bu işi yarım saatte yapacak.
Sayın denizakvaryumu, linki okumuştum ama tavsiyenizden sonra birkez daha dikkatlice inceleyeceğim. teşekkürler.
Sayın Orijin,
Verdiğiniz tavsiyeler çok değerli. teşekkürler. Ben zaman zaman elime kağıt kalem alarak " neyi nereye " konusunu çizip duruyorum. Eşim bu konuda benimle hafiften dalgasını da geçiyor. O biraz daha "şehirci", uzak kalmak fikri ya da nispeten medeniyetten uzaklaşmak fikri kendisini rahatsız ediyor. Evlenmeden önce bu konuyu konuşmamıştık ama artık ortak paydada buluşmaya çalışacağız. Fikri yavaş yavaş vermeye çalışıyorum. Onun da fikrini alarak şirin, sevimli yaşanacak yerler hayalimi onunla paylaşıyorum. zamanla umarım o da bir denemek ister. en azından hafta sonları ve kısa tatillerde.
kimin ne kadar zamanı kaldığını ben bilemem ama bana kalırsa endişe edecek bir durumunuz yok. en azından başlamış ve yolun zorlu kısmını aşmışsınız. emeklisiniz de ( bizim neslimizin emeklilik gibi bir hayal kurması maalesef çok gerçekçi değil ). ne güzel , umarın hayalinizdeki yerde geçirecek uzun, sağlıklı ve mutlu yıllarınız olur. ama çarşamba uzak, ya da ulaşım için biraz zorlu değil mi?
Araştırmam gereken önemli bir konu da "fosseptik" ( nasıl yazıldığını bilmiyorum, pis su gideri diyelim ya da. pis :) bi konu ama...

tüm paylaşımcılara umut ve sağlık dolu günler diliyorum.
selamlarımla,
h.k.

BalıkcıSerdar
23-04-2009, 22:06
Eşim bu konuda benimle hafiften dalgasını da geçiyor. O biraz daha "şehirci", uzak kalmak fikri ya da nispeten medeniyetten uzaklaşmak fikri kendisini rahatsız ediyor. Evlenmeden önce bu konuyu konuşmamıştık ama artık ortak paydada buluşmaya çalışacağız. Fikri yavaş yavaş vermeye çalışıyorum. Onun da fikrini alarak şirin, sevimli yaşanacak yerler hayalimi onunla paylaşıyorum. zamanla umarım o da bir denemek ister. en azından hafta sonları ve kısa tatillerde.
h.k.

Fikri yavaş yavaş verme konusunda Sn. Alan Parson'un, aşağıda linkini verdiğim taktiğini okuyun ve sizde bir taktik oluşturun:p

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=14987&highlight=politikac%FD

Foseptik konusunda ise; komşularınızda kuyu (veya artezyen) olduğunu, buradan elde ettikleri suyu evde kullandıklarını belirtmişsiniz, açacağınız foseptik çukuru bu kuyu veya artezyenlere en uzak noktada olmalı, ilk şart bu.

Bu ilk şarta dikkat etmek koşulu ile, arazinizin eğimine göre, mümkün olan en alt kısımda olmalıki, "pis" sular oraya akabilsin. birde foseptik ve yapmayı düşündüğünüz ev yerini göz önüne alarak, bu araya döşenecek gider borularının geçeceği güzergah da belirlenmeli. Ayrıca en sağlıklı foseptik, harç kullanmadan taş ile örülmeli, yakınına "söğüt" gibi kökleri ile foseptiğe zarar vermesi muhtemel ağaçlar dikilmemesine gösterilmelidir.

Fidanlar ve arazinizin gelecekte olmasını istediğiniz biçimi hakkında Sn. Orijin'in tavsiyelerini gözardı etmeyip, titizlikle üstünde durmanız çok önemli, gerekirse bu konularda yardım almayı (profesyonel veya tecrübelilerden) ihmal etmeyin de derim;)

Size kolay gelsin, sağlıcakla.

harun25
23-04-2009, 23:44
Selam
Yalovadan merhaba demek istiyorum.
Malum Yalova..
Ülkemin en güzel illerinin başında geliyor.. Büyük şehir olmayan , ama büyük şehir imkanına sahip bir il. Bu çok önemli, bunu bir çok ili gezen biri olarak söylüyorum.
İstanbul gibi 45 dk. uzaklıktaki bir ilde ikamet edenler için rahatlıkla hafta sonu kaçamağına imkan sağlayan bir yer, isteyene yardımcı olmayı isterim. Eşim harita mühendisi. www.myemlak.com sitesi...
Ayrıca google earth'te bakabilirsiniz.

Sinarit
11-05-2009, 18:08
hayalim gökçeadada denize sıfır bir arsa bulmak ama internette 4 aydır arıyorum hatta gökçeadaya bile gittim ama denize kıyısı olan bir arsa bulamadım, o kadar büyük adada nasıl satılık arsa olmaz anlamıyorum herhalde arsalar güvenlik nedeni ile devletin elinde.

kandıralı
12-05-2009, 21:21
kocaeli kandıra yı düşünürmüsünüz elimde içinde suyu olan 4 parça yer var orman manzaralı temiz tapu fiyat uygun 2 adet yerin yol sorunu yok hepsi aynı bölgede 2 tanesi yolsuz yolu olan yerler yola sıfır toplamı 4 nün toplamı 3500 m2 civarı hepsini satmak istiyorum acele edin kandıra yolundan arabayla 5 dk sakin doga manzaralı 22.500.ytl

kandıralı
12-05-2009, 21:34
sn arkadaşlar tarla yer almak ta ciddiyseniz orman manzaralı temiz tapu 4 adet ufak çaplı yerim var toplamı 3500 m2 2 adedinin yolu mevcut içinde suyu pınarı mevcut süper bir yer sıkıştığım için satıyorum toplam fiyat 22.500 ytl kocaeli kandıra kandıra yolundan arabayla 5 dk şirin temiz bir yer tepe rakım acele edene vericem vekaleti veririm hemen üzerinize alırsınız emlakçı değilim büyük yer arayan varsa bütün yerimde bu sitede resimleri var fiyatı var babdan kalma yerler saygılar bu yerlerin yanında ceviz bahçem var

otugay
10-06-2009, 22:34
Önemli

Ev yapmak amaçlı arsa alacak olanlar arsanın tapuda tarla olarak görünüp görünmediğine dikkat etmelidir. 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununa göre kanunun çıktığı 2004 tarihinden sonra tarım alanlarının tarım dışı faaliyette kullanılması mümkün değildir.

2004 öncesi tarım dışı kullanım bu yasaktan muaf tutulmuş ancak metrekare başına 5 tl. ücret alınmaktadır. Bu ücretin ortalama tarla fiyatına göre tarlayı ikinci kez satınalmak gibidir.

Almayı düşündüğünüz arsanın pafta ve parsel no. ile İl Tarım Müdürlüklerine başvurmakta fayda var. Zira arsanın tarım alanı olup olmadığını mutlaka öğrenmeniz lazım.

Kanuna aykırı durum tespitinde hem ceza kesilip hem de arsaya tekrar tarım vasfı kazandırılıyor ve ücreti sahibinden alınıyor.

Çankırı
11-06-2009, 16:22
Herkese selamlar,
İzmir'in Urla ilçesine bağlı Kuşçular köyüne 700 metre mesafede 4 yıl önce bir tarla aldım. Etrafına çit çektirdim. 60 metre artezyen açtırdım. Elektrik aldım, depo yaptım, bir de barınak. Tüm bunları emekliliğe hazırlık olsun diye yapıyorum. Şu an üzerinde "buralarda olmaz" denilenler de dahil yüzlerce bitki (her tür meyve, zeytin ve bazı dış mekan bitkileri) var.
Yapılan onlarca işin içinde beni en çok yoransa, otla mücadele. Bunlar için ilaçlama yapmayı düşünmüyorum, zaten deneyenler söylüyor yararı olmadığını. Bu öyle bir ot ki, bahara girerken 1,5 metre boyuna ulaşanlar var içlerinde, kanyaşı var, ayrığı var ve akla gelen her çeşit ot var. Motorlu çapadan tutunda, motorlu-motorsuz tırpana kadar aldım, mücadeleme katkı sağlasın diye. Ama, bırakın bunları, yeri geliyor traktör bile zorlanıyor. Adam tutmaksa ayrı bir dert. Hiç kimse sizin işinizi, sizin titizliğinizde yapmıyor. Geriye ne kalıyor kendim. Sabırla ağaçların büyümesini, gölge yapmasını, toprakta besini daha fazla sömürerek otlara besin bırakmamasını bekliyorum. Yaşım 50 bu arada. Şimdilerde bile böyle zorlanırken, ileride ne olur bilemem. Ama, toprakla uğraşma bir hastalık bence. İşin sosyolojik yanına ise (komşuluk, uyumluluk, iş yaptırma, dayanışma, kazıklanma, v.b.) daha pek gelemedim, yaşadığım bazılarını bir yana bırakırsak.
Peki sonrasında beni daha da zorlayacak bu işe neden bulaştım o zaman. Çünkü, ben toprağı seviyorum. Ve bunun içindir ki, hafta sonlarımı oraya ayırıyorum. Bıktığım “yeter ” dediğim anlar olmuyor mu?. Tabi ki oluyor. Haftanın sonunda, tüm enerjimi tüketmişken bile hala bir şeylerin eksikliğini görüp, koşuşturmaya devam edince “lanet olsun” diyorum. Yorgun bir hafta sonundan, yorgun bir hafta başına, asıl işimin başına dönüyorum. Ama, yine hafta sonu geldiğinde iki tane erik, büyüyen bir dal, akan su yüreğimin ferahlığı oluyor. Yeniden sarılıyorum işe, bir hırsla. Sonra; yine yorgunluk ve yine yorgun başlangıçlar. Ve en azından şu aşamada hiç bir ticari beklentim yokken bile yıllık masrafım 750 lirayı buluyor. Zor zanaat çiftçilik, sizin anlayacağınız. Girişenlere de kolay gelsin.

çekirdek
11-06-2009, 21:39
Kanuna aykırı durum tespitinde hem ceza kesilip hem de arsaya tekrar tarım vasfı kazandırılıyor ve ücreti sahibinden alınıyor.

Yer tarım arazisi olarak geçse, kırk-elli yıldır tarım yapılmasa, çorak ve kurak bırakılmış olsa, ve dahi yüz yıl öyle de kalacak olsa,
Siz alsanız, bina yapma izin yüzdesine uyulsa, çevreyi ağaçlandırsanız, belli bölgelerinde tarım da yapsanız, zamanla üzerinde ticaret te yapsanız durum ne ola acaba?
Evin oturduğu alan dışında her metrekareyi tarımla mı değerlendirme koşulu var?

otugay
11-06-2009, 22:01
Tarım alanında bina yapma yüzdesi diye birşey yok. Yapabileceğiniz yapılar sera, ahır ve bağ evi (bağcılık yapmanız kaydı ile). 2004 öncesi yapılan binalar için de başvuru süresi bildiğin kadarı ıle nisan ayında sona erdi. Başvuru yapılmış bile olsa 20 dönüm altındaki tarlalarda bölme yapmıyor ve tamamını tarım alanından çıkarıyorlar. Bakanlığın açıkladığı verimli tarım yapılabilir minimum alan 20 dönüm.

çekirdek
12-06-2009, 23:07
Tarım alanlarında yerine göre, %3, %5, %7 gibi tek çatı altında olmak şartıyla bağ evi (dam) yapma izni veriliyor diye biliyorum.
Örneğin %5 ise, 5 dönümlük yere 250 metrekare, on dönüme kadar da örneğin 8-9 dönüme de 250 metrekare diye biliyorum.
Yaklaşık onbeş gün sonra belediye fen işlerine uğrayacağım, ayrıntısını öğrenip buraya da yazarım.

MeyveliTepe
13-06-2009, 01:37
Tarım alanlarında yerine göre, %3, %5, %7 gibi tek çatı altında olmak şartıyla bağ evi (dam) yapma izni veriliyor diye biliyorum.
Örneğin %5 ise, 5 dönümlük yere 250 metrekare, on dönüme kadar da örneğin 8-9 dönüme de 250 metrekare diye biliyorum.
Yaklaşık onbeş gün sonra belediye fen işlerine uğrayacağım, ayrıntısını öğrenip buraya da yazarım.

Bölgeden bölgeye değişmekle birlikte genelde %5 uygulanıyor. Dikkat edilmesi gereken, bu oran taban alanı değil, toplam kullanım alanı oluyor.

otugay
13-06-2009, 12:51
İl Tarım Müdürlüğünde söyledikleri ancak bağcılık yaparsanız bağ evi yapma hakkınız oluyor.

otugay
13-06-2009, 12:56
Sayın Çekirdek,
Bence Erenköy'de İl Tarım Müdürlüğü Plan Proje Müdürü ile görüşün. Bildiğim kadarı ile belediyede ile ilgili ruhsat vs. işler için İl Tarım Müdürlüğü onayı önşart. Muhtemelen belediyeden de sizi oraya yönlendireceklerdir.

çekirdek
14-06-2009, 12:19
Bilgileriniz için teşekkür ederim.

aslan_k
15-06-2009, 08:20
Arkadaşlar,
Bahçemi alırken Karamürsel belediyesinden aldığım resmi yazıdan aynen alıntı yapıyorum aşağıda,

"Ilçemiz Çamçukur Köyü, pafta …, parsel ….. nolu taşınmazınız köy yerleşik alanı dışında kalmaktadır. Taşınmazın üzerine 3194 Sayılı İmar Kanununun Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinin 63.maddesine göre inşaat alanı katsayısı % 5’den fazla olmamak, yapı inşaat alanları toplamı hiçbir koşulda (250) m2’yi geçmemek, saçak seviyelerinin tabii zeminden yüksekliği (6,50) m’ yi ve 2 katı aşmamak, yola ve parsel sınırlarına (5.00) m’ den fazla yaklaşmamak şartı ile bir ailenin oturmasına mahsus bağ ve sayfiye evleri, kır kahvesi, lokanta ve bu tesislerin müştemilat binaları yapılabilir."

gtatas
25-06-2009, 12:25
Sayın Şahmat hala arsa arayışı içindeyseniz size İzmir Özdere den yardımcı olalım.

Amca
11-09-2009, 05:16
Selam ;

Bir tarla, aslında bir yaşam alanı arıyorum eğer buralarda olupta böyle bir yer , bölge , köy bileniniz varsa yardımlarınızı bekliyorum...

işte aradığım yerin özellikleri.

1 - Bölge İstanbul - Kocaeli - Bursa - yalova civarı özellikle Bursa İstanbul arası.

2 - Çevresinde akan su , veya göl , gölet olması tercih sebebi.

3 - yerleşim birimi civarında yakınında.

4 - En az 50-60 dönüm civarı.

5 - Toprağı verimli

6 - Köylüsü Çalışkan ama zengin köylü olmasın o türü hiç çekilmiyor.Ha hem verimli toprak hem çalışkan köylü hem fakir yaman bir çelişki demi ...Haklısınız...

7 - Civarında elektrik olursa iyi olur .

8 - Arazi bedeli çok yüksek olmamalı. Çok param yok ...

tümü bu ...Çok şey istiyorum de mi farkndayım. Onun için bulamıyorum...

Ama olaki belki siz böyle bir yer biliyorsunuzdur söylerseniz sevinirim...

SAYGILAR

Douglas Fir
11-09-2009, 08:45
Sayın AMCA,

son sel felaketinden sonra 2 no'lu kriterinizi bir daha gözden geçirin isterseniz. :(

Amca
11-09-2009, 14:00
Sayın AMCA,

son sel felaketinden sonra 2 no'lu kriterinizi bir daha gözden geçirin isterseniz. :(

Gerçekte bakarsanız doğada bunlar daha az olan şeyleridr. Şehirlerde daha çok olur...

Neden biliyormusunuz bütün topraklar yok olmuş asfalt beton olmuş kalan topraklarda artık sertleşip emme özelliği olmayan kayasal hale gelmiştir...

Doğada toprak emicidir... baraj ve benzeri yere çok yakın olmadığınız sürece toprak gelen suyu yutacaktır...

Zaten Dere yatağıdab demedik :) Araziyi büyük düşündüğümden bir yanında olmasında mahsur yok :)

barbababa
20-10-2009, 22:37
Sayın Çankırı ,
Ekolojik tarım araştırmaları yaparken karşıma " Ekin Sapı Devrimi, Masanobu Fukuoka, Kaos Yayınları " kitabı çıktı . Kitapta yazar " hiç bir şey yapmama tarımı " olarak adlandırdığı bir yöntem içinde ayrık otu mücadelesini tarlayı sürmemek ve baskın bitki olarak beyazyonca ekerek yapıyor .

Kitabı okumanızı tavsiye ederim , özellikle " hiç bir şey yapmama tarımı " ilginç .

kolay gelsin

gunayay
21-10-2009, 13:56
Sayın Amca,
Sıraladığınız maddelerin çoğu Bursanın Akçalar köyünde 4-5 dönümlük arsa
(tam net hatırlayamadım almayı düşünürseniz orada aracıyla görüşmenizi sağlayabilirim) 50 bin ytl satılık var. Uluabat gölü manzaralı, verimli toprağı, elektriği, suyu yakın, köye yakın, orada yaşayan yardımsever vs... Görmenizi tavsiye ederim..

Remedios
06-01-2010, 09:50
Yer seçimleri ile ilgili ilginizi çekebilecek bir yazıyı paylaşmak istedim.

Hürriyet Gazetesi, Ayşe Arman, 02.01.2010

"Sade bir hayatın peşine düşenler

Her şey, Selma A.'nın mektubuyla başladı.

Yoğun bir iş hayatı, al bunu sat şunu, alınan aşırı sorumluluk isteyen görevler, hızlı bir hayat, elde edilen zaferler, kavgalar, kıyametler...

Seneler birbirini kovalıyor, Selma A. hep koşuyor, hiç durmuyor, kendine yıldızlı pekiyili bir kariyer inşa ediyor etmesine, fakat bir gün şunu fark ediyor: “İyi ama ben kendim için ne yaptım?”
Para kazanmış olmanın dışında koskoca bir hiç.
Aldığı onca kilo da cabası...
Birden kendisi için yaşayacağı bir hayat arayışına giriyor ve hayatının geri kalanını nerede geçireceğini düşünmeye, araştırmaya başlıyor.
Hımbıl bir emeklilik değil sözünü ettiği, kendisine benzeyen insanlarla, şehrin kaosundan uzakta, keyifli, mutlu, sade bir hayat sürmek, aynı zamanda üretmek...
Benden yardım istedi.
Mektubunu yayınladım.
Bir sürü insan cevap verdi, onların yazdıkları da aşağıda.
Bakın insanlar kendi sade hayatlarını nasıl anlatıyorlar...
HAMİŞ: Bu arada, bu konuya dalmışken www.istanbuldankaçmakistiyorum.com diye web sitesiyle karşılaştım, haber vereyim, ilginç.

HUZURUN ADI BOZBURUN

Çok güzel işimizi, Ulus'taki evimizi, yoğun sosyal hayatımızı, çok sevgili akraba ve arkadaşlarımızı bırakarak, 1997'de Marmaris'in Bozburun beldesine yerleştik. Size yazan Selma Hanım'ın hayal ettiği bir yaşantımız var. Burada bütün evler, aşağı yukarı deniz manzaralıdır. Bizim evimizin yolu bile yok. Anayol bittikten sonra bir patikayla ulaşıyoruz. Kış yaşamıyoruz, şu an bahardayız mesela. Papatyalar, anemonlar, yemyeşil çimenler, yeni doğmuş keçi yavruları, taze balık, ahtapot, kalamar ile çok mutluyuz. Ben hâlâ yüzüyorum çünkü deniz soğumadı. Son günlerde arkadaşlarımızla turunç reçeli, likör, ev yapımı ekmek ve peynir olayına girdik. Hayatımız boyunca bunları yapmayı deneyeceğimizi düşünmemiştik bile! Uyduruk arabamız ve uyduruk motosikletimizle her yere ulaşıyoruz. Kıyafet problemi yok, yazın bir askılı bluz ve şort, kışın bir eşofman yeterli. Her gün, günbatımını büyük bir keyifle seyrediyoruz. İnanın, müthiş bir hayat bu... (Serviye Ö.)
- İnanmaz mıyım? İnanırım. Ben de bayılırım Bozburun'a. Çok güzel anlatmışsınız, her şey canlandı gözümde. Belki yazın gelir tanışırız, birlikte balık yeriz. Öpüyorum, şahane bir 2010 diliyorum. Sahi, oradaki Sabrinas Haus ne oldu? Tobias ve Aynur? Ses verin, nerelerdesiniz...

BOZCAADA'DIR SADELİĞİN ADRESİ

Ben de size Bozcaada'yı önerebilirim. Bir süredir hayatlarının geri kalanını geçirmek üzere yerleşen, kendilerini şarap üretmeye, yazmaya, Homeros'un İlyada'sını gün doğarken okumaya adamış insanlar var burada. Üstelik Selma Hanım gibi, yoğun bir iş tempolu hayattan sıyrılıp, kendilerine yeni bir hayat kurmaya çalışan insanlar. Neredeyse tamamı iyi eğitimli. Eski kaosu özlerlerse de, 6 saatte İstanbul'dalar. (Alev E.)
- Evet, Bozcaada benim de hayatımın geri kalanını geçirmek isteyebileceğim yerlerden biri. Semra Hanım mutlaka değerlendirmeli, görmediyse gidip görmeli.

MAZI KÖYÜ BİR CENNET

Eşimi kaybedeli 12 yıl oldu. Tam 4 yıl aradım hayatımın geri kalanını kuracağım yeri. Ve 8 sene önce geldiğim bu doğa cenneti köy, son durağım oldu. 10 sene önce Türkiye'de bozulmayan üç yer vardı: Patara'nın ucu Gavur Ağılı, Datça'da Hayıt Bükü ve Gökova'nın kuzey kıyısında saklı bir cennet: Mazı Köyü. İşte ben Mazı Köyü'nde yaşıyorum. Burada yaşımı, yasımı unuttum. Olağanüstü güzel bir yer. Eski bir sünger avcıları köyü, hudutlarından imar geçmediği için çirkin hiçbir şey yok. Köyün erkekleri Bodrum teknelerinin kaptanı, aşçısı ya da miçosu, yani denizcilik yapıyorlar, kadınlar ise halı dokuyor. Kendine ait 7 özel koyu var bu köyün ve Bodrum'un 39 sahil köyünden kendine ait suyu olan tek yer. Mazı'nın yabancılarına gelince: Bir Fransız aile, bir Alman aile, bir fotoğraf sanatçısı avukat, kimya mühendisi emekli bir çift, bir üniversite profesörü ve Alman eşi, eczacı bir çift, ülkemizin en değerli saksofon sanatçısı ve eşi ve ben. Bir gün mutlaka gelin görün burayı. (Erkan D.)
- Bilmez miyim? Ünü bize kadar ulaşmış bir yer orası. Ama siz o kadar güzel anlatmışsınız ki, bir gün gidip görmek farz oldu. Kapınıza dayanırsam şaşırmayın.

ÇOK UZAĞA GİTMEYE GEREK YOK O YER TUZLA

Aradığınız o yer, aslında size çok da yabancı olmayan bir yer: Tuzla. Huzur, güven, gerçek balıkçılar, sahil, mangal, nefis bir günbatımı... Hepsi burada. Hem de İstanbul'dan çok da fazla uzaklaşmadan. (Cansu T.)
- Ben de Tuzla'yı sevenlerdenim. Hatta, birkaç yıl önce yazın ev kiralamıştık. Kim bilir belki bu yaz tekrar niyetleniriz, Tuzla Mercan özellikle güzel.

İZMİR URLA'YI TEK GEÇERİM

48 yaşında emekli bir öğretmenim. 6 ay önce Urla'ya yerleşmeye karar verdik, kocam ve ben. Kızımız İstanbul'da üniversitede. Ben Urla'yı tek geçerim, müthiş bir yer. Kocamla akşamları deniz kenarında buluşuyoruz, çay içiyoruz, balık tutuyoruz, yürüyüşler yapıyoruz, zeytin yapmayı öğreniyoruz, çiçek yetiştiriyoruz, o kadar mutluyum ki, sürekli şükrediyorum. Şu anda dışarıda çok güzel bir yağmur yağıyor, elektrikler kesik, dış dünyayla bağlantım yok gibi, ama herhangi bir şeyi kaçırıyor hissim yok. Ben bugüne kadar kim Türk, kim Kürt hiç merak etmedim, kimin parası var, kimin yok bilmedim. Çıkar ilişkileriyle, güç gösterileriyle hiç ilgilenmedim. Öğretmenlik yıllarımda, herkes özel ders peşinde koşarken, ben öğrencilerimle çok güzel zamanlar geçirdim. Hayatımda hiç zorlamalar yaşamadım, kimseyi takmadım, kimsenin karşısında eğilip bükülmedim, hiçbir zaman da çok param olmadı. Bunu şundan anlatıyorum: Birdenbire sade bir hayat yaşamak mümkün mü bilemiyorum. Çünkü büyük hırslarla yaşayanlar, şu an benim yaşadığım ortamlara girince, huzur bozuyorlar. Her şeyi onlar biliyor, komut veriyorlar, dayatmalarda bulunuyorlar. Benim için sıkıcı insanlar. Yani öyle küt diye sadeleşelim, güzelleşelim demekle olmuyor, gerçekten ruhen hazır olmak gerekiyor. (Şule B.)
- Çok güzel bir noktaya temas etmişsiniz, evet hazır olmadan böyle bir hayata geçmemek lazım, dominant teyze olup milletin canını sıkmanın manası yok. Zaten hazır olmadan gidenlerin hepsi geri döndüler. Urla'yı da çok güzel anlatmışsınız, yalnız değilsiniz, bir sürü insan Urla'yı önermiş...

DİDİM DİYORUM BAŞKA BİR ŞEY DEMİYORUM

7 aydır mutlu mesut Didim'de yaşıyorum. Küçük bir bahçem var, maydanoz, tere, roka gibi taze otlar yetiştiriyorum. Bahçeyle uğraşmak müthiş bir zevk. Bunun yanı sıra, yarım bıraktığım master'ımı tamamlıyorum. Sonrasında doktoramı yapacağım. Sabah akşam sahilde yürüyüş yapıyorum. Burası dümdüz güzel bir ilçe, hava çok temiz. Canım sıkıldığında, kalabalığa karışmak istediğimde her yer yakın. Bodrum-Kuşadası en fazla bir ya da iki saat. Sadece sinema ve tiyatro eksikliği çekiyorum, onu da CD ve DVD ile çözmeye çalışıyorum. Didim diyorum başka bir şey demiyorum!
- İyi diyorsunuz, demeye devam edin. Taze otlarla haşır neşir olmak ve aynı zamanda master'ı tamamlamak çok hoşuma gitti. Kolaylıklar dilerim. Öperim.

GELİN GÜRÇAMLAR KÖYÜ'NDE BİR HAYAT KURALIM

İşlerim gereği Ankara, İstanbul, Amerika ve Almanya'da yaşamaktayım. İş hayatının zorluklarını dile getiren hanımefendiyi çok iyi anlıyorum. Biz de eşimle bir hayli araştırma yaptık. Ayvalık ile Marmaris arasında bir yer arıyorduk. Hem doğa bozulmamış olacak hem havaalanına yakın olacak, hem teknolojiden nasibini almış olacak, hem alışveriş merkezlerine fazla uzak olmayacak, üstüne üstlük balık denizden zıplayarak masana gelecek. Bulduk: Gürçamlar Köyü, Taşlı mevkii. Adı gibi gür çamların çepeçevre dağları sardığı yemyeşil bir yer. Bodrum havalimanına 32, Didim'e 25 km. Türkbükü ile Gündoğanı'nın tam karşısı. Gelin hep birlikte burada güzel bir hayat kuralım. Biz evimizi yapmaya başladık, sizler de buraya renk katın. İlgilenenler için: sgunduz@xvetgermany.com (Salih G.)
- Tamamdır Salih Bey, siz aradığınızı bulmuşsunuz, darısı başkalarının başına. Sevgiler.

Sade bir hayat için... BAKIN OKURLAR NERELERİ ÖNERİYORLAR?

Likya- Fethiye... Bodrum- Çömlekçi Köyü... Çandarlı- İzmir... Dikili- Bodrum... Sapanca-Kırkpınar... Bağla Köyü-Bodrum... Marmaris- Bozburun... Urla-Çeşmealtı... Giresun... Tuzla... Bozcaada... Datça... Mazı Köyü-Bodrum... "

phelix
13-05-2010, 17:15
Merhaba,

Sitenin an itibarıyla en yeni üyesiyim. Bir kaç gündür forumda gezinip merak ettiğim bir çok konuda doyurucu bilgiler bulabildiğim için sitenin aktif bir parçası olmayı istedim...

Temel nokta, bir çoğumuz için benzeşiyor herhalde. Şehrin çılgın kalabalığından kaçmak, doğaya dönük, huzurlu bir yaşamı bulmak.

İzmir'de yaşıyorum ve arsa konusunda sürekli değişik alternatifler üretiyorum kafamda. Bir gün istikamet Foça tarafları oluyor, bir diğer gün Karaburun yarımadası.

Aradığım yerin özellikleri kısaca şöyle;

- tümden yerleşip hayatımı idame ettirebilecek maddi gücüm olmadığı için İzmir merkeze ulaşımı çok meşakkatli olmayacak. Çalışma hayatıma devam etmem gerekiyor. Bu bakımdan Foça'ya yakın Bağarası, Ilıpınar civarları makul gibi ama Ilıpınar için ALiağa'daki gemi söküm tesisleri ile demir çelik tesislerinin yaratabileceği kalitesiz hava sorun gibi duruyor. Körfezin diğer tarafında Balıklıova, Mordoğan ve Karaburun civarları da çok uygun.

- en fazla 4-5 dönüm bir yer olması gerekiyor, fazlası hem fiyat olarak beni aşar hem de gereğinden çok yorar. İçine 150 metrekare civarında kullanım alanı olan taştan bir ev yapacağız. Anne, baba, kardeş ve eşlerden oluşan kalabalık ailemiz aynı anda kalabilmeli.

- meşakkatli bir tarımsal üretim yapacak ne bilgi birikimim ne de bundan hayatımı kazanma amacım var. Zeytinlik en güzeli gibi gözüküyor şimdilik.

- Deniz manzarası olmazsa olmazım değil. Olursa muhteşem olur, şöyle uzaklardan da görebiliyor olsam yeter. Bu bakımdan Karaburun yarımadasında güzel yerler var gibi.

- Köyün içinde olmasını tercih etmiyorum ama hepten de dağ başında olmamalı.

Çok şey mi istiyorum acaba?

ozguratalay
07-09-2010, 18:28
Merhabalar
Az kalsın konu açacaktım biraz kurcalarken gördüm arsa ile konu varmış zaten.Neyse daha öncede konu açmıştım ama biraz abartmıştım kabul ediyorum bilen bilir.Neyse uzatmıyım bazı sorularım var.
Bursada doğdum,bursada büyüdüm ve tüm akrabalarım bursalı.6-7 Göbektir bursalıyız.Şimdi bende çekip gitmek isteyenlerdenim.Şimdi almak istediğim arsa tipini size belirtiyim sizde bana yardımcı olun.
-Almak istediğim arsa bursada olabilir ama özellikleri uymazsa bursaya yakın yerler olabilir
-Arsam çok pahalı olmasın.Yani işte duyuyorum dönümü 40 bin tl falan.
-Havası temiz olsa güzel olur tabi bursada uludağ dışında temiz hava bulmak güç
-Alacağım arsa min.5,max 20 dönüm olsun.
-Arsanın imar durumu tarla olursa sanırım daha uygun oluyor,ancak tarlanında %5 imar hakkı oluyor ve sanırım maximum 250 metrekareye izin var.Peki birde söyle bir sorun varmış sanırım arsanın yola cephesi olması lazımmış ?Yani yola bağlantısı olmazsa ne gibi sorun olur ?
-Alacağım arsa şehirden uzak olsun ama hastalanma vs acil durumlarda yolda ölmeyecek kadarda uzak olmasın.
-Arsa aldık diyelim,evi kurduk,bir baktık yan arsada özendi.Yani arsam öyle şekilde olsunki evi tam ortasına kurduğumda gene özgür alan olsun ses vs.
Şimdilik bu kadar değerli dostlar

mneccaroğlu
07-12-2010, 23:47
Merhabalar
Uyku kaçınca baştan sona bir kez daha okuyunca farklı beklentilerin şekillendirdiği ama ortak paydası olan arayışlarını paylaşan herkese içtenlikle teşekkür ederim.
Eşimle İstanbul'dan işimizden dolayı ayrılmadan üç çocuğumuzu nasıl bir köyün artıları içinde harmanlayarak büyüyeceğimizin endişesiyle 45 dakika mesafede şiledeki bir köye 500 metre arsamız la demir atıp beklentimizi somutlaştırmanın sevincini yaşıyoruz bu günlerde...
Bir de yaklaşık iki yıllık süreçte kafamızda yüreğimizdeki evi planlamak çizimi mimarlık dilinde var etmekle ikinci adımı attık,avam proje bitti.
Sırada inşaat var,hayırlısı...
Yer tespitinde;
mesafe
ulaşım yol
alt yapı doğal gaz dahil
orman
köy yaşantısı
deniz
gibi beklentiler belirleyici oldu.
sonuçta şunu demeye çalışıyorum herkesin doğru adresi sübjektif beklentilerinin karşılandığı adrestir,yoksa Sakarya'daki yeşil ile şiledeki yeşil aynı...
selamlar

alibabaa
21-12-2010, 02:14
Bu hafta içi yaklaşık 10 dekar bir yere bakmaya gidiyorum. Burada verilen bilgiler benim için çok faydalı oldu biraz da aklım karıştı :o

Yeri beğenirsem sizlere danışıp soracağım çok şey olacak.Artık bir adım atma zamanımın geldiğini düşünüyorum. Yıllardır sözde kaldı arayışlarım bu bahara çiftliğimin ilk adımlarını atabilmeyi düşlüyorum alibabanın çiftliği ;)

alibabaa
24-12-2010, 19:24
Arkadaşlar yaklaşık 9500 m2 bir arazi buldum fakat bir çok soru var aklım'da yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

1. Araziye elektirik alamam dağda orman içinde ve elektirik kilometrelerce uzakta.

2. Arazi emlakçının söylemesine göre tahtalı barajı uzak koruma alanı dışında ama bunu araştırmam gerekiyor kesin emin olmalıyım bu bilgiyi İZSU'dan mı alabilirim tapu dairesinden mi?

3.Arazi uzun yıllar terk edilmiş ve içinde bir çok çam ağacı var sürülüp bahçe tesisi için malesef bir kısmının kesilmesi gerekecek bunun ile ilgili prosedür nasıl işler?

4.Arazinin yolu orman yolu toprak bazı yerler'de kışın su birikmesi sonucu balçık çamur var araç batabilir. Yeri görmeye traktör ile çıktık.

İyi yönleri de var toprak çok güzel, arazi düz eğim çok az var suyu bol bir bölge ve çam ormanları arasında mükemmel bir havası var. Düşüncelerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden çok teşekkürler.

AÇakıcı
11-01-2011, 03:11
Arkadaşlar,

Benim 3 dönüm arsam tapuda meyve bahçesi olarak görünüyor. 4 tarafı da tarla. 3 tarafından yola 80-100mt yakın. 80mt yakınında da evler var. Çanakkale Lapseki'de ve denize de 650mt yakın. ben arsamın içine ufak bir ev yapmayı düşünüyorum. yolu olmadığı için izin verilmeyeceğini öğrendim. yol alabilmek için yolun geçeceği tarlaları dava etmem gerekiyormuş ve mutlaka kazanırmışım ama sadece 80-100mt yol, elektrik, su bağlanması için; 10.000 ~ 20.000 TL gibi bir ödeme yapmam gerekiyormuş. bunları köy muhtarından öğrendim ve bana pek de inandırıcı gelmedi.

bu süreci bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

mneccaroğlu
21-01-2011, 21:53
sayın AÇakıcı
rakam gerçeğı yansıtmıyor,zira hukuki sürecın tutacağı masraf 500 tl geçmez.
dava sürecınde keşif kadasro bilirkişisi ücretleri harç toplamı bu kapsamda.
elektirik su bir dilekçe ile başlayan süreçte can sıkıcı olan alınan abone ücretleri,örneğın ayedaş ile ev aboneliği toplam masraf 420 tl sonuçta bence korkutulmaya gelmeyın,iyi çalışmalar

Milka
27-01-2011, 12:29
Arkadaşlar selam ,

Datçada kelepir bir arsa arıyorum, Datçada oturanlar yaşayanlar bilgisi dahilinde bir durum sözkonusu olduğunda bildirirseniz sevinirim.
Merkezi tercihtir, merkezin imar durumu yüksek olduğundan arsanın çok büyük olmasıda gerekli değil . 500 m2 yeterde artar. Fazla büyük istemiyorum.
Yer olarak zeytindalı evleri tarafları , özbel tarafları, migros arkaları çok çook uygundur. Bana bir duyum aldığınızda bildirirseniz çok sevinirim.

Teşekkürler
rbabatas@gmail.com

Baki Berk Kayalar
17-02-2011, 21:41
Adapazarı/Karaçam-Doğançay civarında (Geyve Boğazı) demiryoluna cepheli bir arazi arıyorum. İlan acil değil. Temmuz 2011' den sonra İzmit' te olacağım. Arsa fiyatının 50.000 lirayı geçmemesini ve krediye uygun olmasını diliyorum. İnternetten araştırdım ama şu an bulamadım. Eğer bu yörede isteğime uygun bir arsa duyumu alırsanız bana baymineral@gmail.com adresinden ulaşmanızı önemle rica ederim.

Safranlı
18-02-2011, 08:23
Yalova Altınova ilçesi Sermayecik köyü organık sertıfıkalı çilek ve kiraz üretımının yapıldıgı
güzel bır köydür sahsımın damlama sulama tesısatı cekılı 5,5 dönum yerı satıyoruz
ilgılenen arkadasları beklerım
fotolarını yollayabılırım

Baki Berk Kayalar
13-03-2011, 21:40
İmar konusunda bir sorum olacak.

Mesela alacağım bir arsanın %10 imar izni olsa, arazimde evin altına değilde, bahçenin (toprağın) altına, eve tünel bağlantılı bir sığınak yaptırsam imar yüzdesinden düşürür mü? Neticede sığınağım, inşaası bittikten sonra toprağın yarım - bir metre altında kalacak. Üstünde tarım yapabileceğim. Dışarıda sığınağa ait sadece bir kapı olacak.

Aldığım arazide mesela 300 metrekarelik imar iznim olursa ve sığınak bu 300 metrekareden yemezse söz gelimi arazimin altını tamamen sığınakla kaplayabilirmiyim?

Tabi bunu sadece sığınak olarak düşünmüyorum. Acil durumlar yaşanmadıkça mantar üretimi için kullanmayı planlıyorum.

ardacan2000
13-03-2011, 22:45
Bodrum, sığınak imar payınızdan sayılmıyor. Yalnız kapıyı dışardan açarsanız durum değişirmi bir fikrim yok.

AÇakıcı
15-03-2011, 15:11
Arazinin üstüne yapılan sera imar planından sayılmıyor, altına bir sera yaparsanız bu imar planından sayılır mı...!? çok ilginç bir konu... bence bir dilekçe ile durumu bildirmeniz ve özel bir izin almanız gerekir. Nevşehir'de birçok yerde toprağın bir metre kadar altı farklı bir taştan oluşmaktadır. çok gözenekli ve farklı madenlerden oluşan bu taşlara yapılan odalar serin bir hava oluşturmaktadır. oralarda bu taşı oyarak genelde limon deposu veya soğuk hava deposu görevi yerine kullanılabilecek depolar yapıyorlar. böylece soğutmak için hiçbir cihaz kullanmaya gerek kalmayan 100m2 ile 1000m2 arası ve bazen çok daha büyük depolar yapmak mümkün oluyor. bu depo ve mahzenlere verilen izinler emsal kabul edilerek bir dilekçe ile başvurulabilir. başvuruda toprak üstü seraların benzerinin toprak altında yapılacağı da bildirilmeli. eğer izin almadan yaparsanız; ileride toprak altında esrar veya benzeri bir gayri resmi üretim ile suçlanabilirsiniz...

Baki Berk Kayalar
20-03-2011, 17:49
Verilen bilgiler için teşekkür ederim.

Hem evin içinde, hemde bahçede birer kapı düşünüyorum.

mneccaroğlu
20-03-2011, 21:49
Merhabalar
Uyku kaçınca baştan sona bir kez daha okuyunca farklı beklentilerin şekillendirdiği ama ortak paydası olan arayışlarını paylaşan herkese içtenlikle teşekkür ederim.
Eşimle İstanbul'dan işimizden dolayı ayrılmadan üç çocuğumuzu nasıl bir köyün artıları içinde harmanlayarak büyüyeceğimizin endişesiyle 45 dakika mesafede şiledeki bir köye 500 metre arsamız la demir atıp beklentimizi somutlaştırmanın sevincini yaşıyoruz bu günlerde...
Bir de yaklaşık iki yıllık süreçte kafamızda yüreğimizdeki evi planlamak çizimi mimarlık dilinde var etmekle ikinci adımı attık,avam proje bitti.
Sırada inşaat var,hayırlısı...
Yer tespitinde;
mesafe
ulaşım yol
alt yapı doğal gaz dahil
orman
köy yaşantısı
deniz
gibi beklentiler belirleyici oldu.
sonuçta şunu demeye çalışıyorum herkesin doğru adresi sübjektif beklentilerinin karşılandığı adrestir,yoksa Sakarya'daki yeşil ile şiledeki yeşil aynı...
selamlar

İnşaata sıra geldi,bismillah

hosseda
21-03-2011, 08:17
Sayın mneccaroğlu,
Hayırlı olmasını diliyorum, Allah yardımcınız olsun. İnşallah su gibi aksın gitsin herşey inşaatınızın tamamlanmış halini görelim.

Kirmit
21-03-2011, 20:51
Hayırlı olsun herkese,
Ben de şehirden kaçmak isteyip, istediği gibi bir yer bulmakta bu kadar zorlanan bir tek biz varız sanıyordum. Bu akşam bu başlığı inceledim de, meğer gerçekten de hiç basit bir iş değilmiş. Neyse ki yaklaşık 3-4 yıllık arama sonunda bulduk yerimizi, darısı hala arayanların başına. İnşallah gönüllerince bir yer ve bahçe edinirler bir an önce.

mneccaroğlu
22-03-2011, 22:44
Sayın hosseda ve sayın ardacan2000
Teşekkür ederim.
Hayatımda hayal evimi düşünmek ve yapmanın heyacanı içinde olmak hayal gibi,neyse tüm umut sahiblerine selam olsun.

mneccaroğlu
24-03-2011, 22:52
harfiyat,grobeton derken geldik radyan temele,demir işi bu hızla giderse yarın temel betonu atarız inşallah.

ardacan2000
25-03-2011, 12:33
3. fotoğrafın bir özelliği varmı?

MeyveliTepe
25-03-2011, 12:42
Hayırlı, uğurlu olsun.

Keşke, su izolasyon membranının üstüne, demirin altına yüksek basma dayanımlı ısı izolasyon plakası döşeseydiniz.

dogaci59
26-03-2011, 01:20
Arkadaşlar merhaba,

Bende arsama 2 katlı bir ev yaptıracagım. Projeyi kendi isteklerime gore yaptırdım toplamda 199 m2 lik oldu. Hayırlısıyla bir mütahitle anlasırsam eve baslayacagım. Yalnız ilk etapta sadece kabasını yaptırmayı düşünüyorum. Bu yaz baya bir araştırma yapacağım. En azından bu kaba işinin kaça çıkabileği konusunda ve nelere dikkat etmem konusunda yardım ederseniz sevinirim. Buda benim ilk mesajım olsun forumda :)

Saygılar

mneccaroğlu
29-03-2011, 09:23
Hayırlı, uğurlu olsun.

Keşke, su izolasyon membranının üstüne, demirin altına yüksek basma dayanımlı ısı izolasyon plakası döşeseydiniz.

Sayın meyvelitepe
Öncelikle sitedeki tüm yazılarınızı okudum ve gerçekten istifade ettim,paylaşımlarınız için teşekkür ederim.
ısı plakasının ne olduğunu bilmiyorum,62 yaşında sıvas yıdızelinden 400 cıvarında yapı ınşa etmiş gözü tok muhabbet ehli bir kalfam var.kalfamı seçerken yaklaşık üç yıl kendisini takıp ettim,sonuçta kendisinin anlayışı çerçevesinde niteliği oluşacak bir evi kabule razıyım.ama hergün yinede tepesindeyim,meraktan benimkisi;)

mneccaroğlu
29-03-2011, 09:30
3. fotoğrafın bir özelliği varmı?

Sayın ardacan
demir memranı yırtmasın diye mermer parçalarının konduğunu bir yazıda okumuştum pratiğini görünce dikkatımı çekmiş olmalı.İnsanın vaktı olsada herşeyin yanı ayrıntının tadını çıkartsa.:D

MeyveliTepe
29-03-2011, 10:51
Sn.mneccaroğlu, temel betonunu attınız herhalde. Dolayısı ile geç kalınmış oldu. Sağlık olsun.

Bahsettiğim şekilde grabeton ile temel betonu arasına yüksek basma dayanımlı, 5 santim kalınlığında ısı izolasyon levhaları döşeyebilmiş olsaydınız, evinizin beton aksamdan toprağa doğru ısı kaybetmesini baştan engelleyip, otururken gerek konfor gerek yakıt gideri bakımından çok avantajlı olurdunuz. Radya temel yaptığınız için bu tekniğe çok uygundu.

mneccaroğlu
05-04-2011, 02:07
Sn.MeyveliTepe
Özellikle ev yapma düşüncesinin başladığı dönemlerde sizin yazılarınızda aynı konuyu okumuş ve not almıştım, ancak çabuk ıkna oluyorum ki kalfam, taşın üzerindeyiz taş ısıtır gerek yok tarzı yaklaşımlarına teslim oldum. Açıkcası şimdiden pışmanım irade göstermem gerekirdi. neyse....
su basmanının kolunlarının betonunu döktük, yağmurun dinmesini beklerken doğum yerim olan Diyarbekir Hanı ilçesinin meşhur nirip üzüm fıdanlarını temin ettim,nasıpse bahçedeki taşlı toprağı su basmanın içine atıp,bir kaç kamyon bahçe toprağı atıp düzeltip fidanları dikeceğim.
Bahçe toprağı,üzüm fidanları konularında tecrübelerinizden istifaade etmek isterim.

mneccaroğlu
05-04-2011, 02:17
inşaat devam ederken

ardacan2000
13-04-2011, 11:07
Sn. mneccaroğlu inşaatınız ne durumda?

mneccaroğlu
14-04-2011, 19:14
sn. ardacan2000

Evin inşaatı 62 yaşındaki biraz huysuz,biraz ağır da olsa katlanmaktan hoşnutsuzluğum olmayan Nurettin kalfayla ilerliyoruz ama programın gerisindeyiz.
radyan temelden sonra su basmanlarının kolunları ve içlerinin doldurulmasından sonra zemin katın betonu atıldı,kolunların kalıpları çakıldı ve bugün betonları yapıldı. Evin etrafında döşenen delikli borular,su basmanı içinde kalan gider borularının döşenmesini terazıye alınmalarını seyretmek zevkliydi.Benim asıl zevkim köy hayatının doğal seyrinden aldığım tattı. Kuzuların zamanı ne de olsa:)
fırsat buldukça fotoğrafları yüklerim,selamlar.

ardacan2000
16-04-2011, 15:29
Çok güzel bir manzara :)

ozguratalay
17-04-2011, 14:20
Dostlar kolay gelsin

Bursa ve çevresinde,10 dönüm tarla imarlı arsa kaça bulunabilir ?
Dönümü 10 bin tl yerleri görünce moralim bozuluyor açıkcası

mneccaroğlu
18-04-2011, 22:59
Yağmur molası gelmeden önce,bir adım daha attık.

ardacan2000
20-04-2011, 22:21
Bayağı ilerlermiş.

misterno
21-04-2011, 21:24
Herkese selam
18 yildir ABD deyim ve Izmirli olan esimle 2-3 sene icinde kesin donus yapmayi ve Izmir civarinda sehire uzak olmayan ama doga ve denizle basbasa olabilecegimiz bir yerden simdiden arazi almak istiyorum.
Kedi kopek, at koyun falan beslemeyi dusunmuyorum, belki cesitli bitkiler hem yemek icin hem goruntu hemde hobi olarak istiyorum.
Yani dagin basinda sessizlik degil de ufak bir kasaba olabilir ama denizcilikle ugrasan bir kasaba koy yerlesim birimi olmali.
Uzun yillardir gercek etin gercek sebzenin tadini hele ki gercek baligi unuttuk, artik hayata donmenin zamani geldi.
Tavsiyelerinizi alabilirmiyim?

kazim polat
23-04-2011, 23:22
Hoşgeldiniz sayın Misterino,

Kesinlikle " Karaburun " diyorum size. Tam da aradığınız gibi sakin, temiz ve de huzur dolu çok küçük bir ilçe; kasaba büyüklüğünde hatta. İnsanları da çok cana yakın. İzmir'e de oldukça yakın. Yolu biraz yorucu ama, bu Karaburun severler için pozitif bir yön, zira dinginliğin bozulmasını istemiyor halk bildiğim kadarıyla. Kısacası Houston; Karaburun'da hayat var ! :)

misterno
26-04-2011, 04:11
tesekkurler

esimde Odemisli bu arada :)

Amca
27-04-2011, 00:52
Dostlar kolay gelsin

Bursa ve çevresinde,10 dönüm tarla imarlı arsa kaça bulunabilir ?
Dönümü 10 bin tl yerleri görünce moralim bozuluyor açıkcası

Bursanın nekadar çevresi ile ilgilendiğinize bağlı... Şöyle söyleyeyim Eğer 20 km içinde kalacaksanız ve elektrik su gider problemi olmasın diyorsanız dönümüne 50 binin üstüne çıkmanız lazım. Yok biraz daha uzaklaşırım elektrik olmasada olur, şebeke suyuna ihtiyacım yok sondaj yaptırırm diyorsanız 15 binler civarına buluna bilir ama asfalt kenarı değilde daha çok traktör yolu üzerinde... 15-20 binliranın altındaki yerler çok zordur.... Bende Bursa çevresinde oldukça fazla dolandığım için biliyorum tüm yöreyi ve fiyatları...

kazim polat
27-04-2011, 10:08
Çok memnun oldum sevgili Misterno. Bu konuları konuşmak ve hatta tanışmak beni mutlu edecektir. Eşiniz biliyordur ( belki de siz de ), Ödemiş'in Birgi Belde'si var, ben de oraya kaçmak üzereyim. Ev neredeyse bitmek üzere.

Taurussian
16-07-2011, 15:19
Arkadaşlar merhaba,
Edremit körfezinde 3-5 dönüm kadar bir zeytinlik ya da tarla satın alarak içine küçük bir ev yapıp orada yaşamak istiyorum. Bunun yasal prosedürü nedir ? Bilen arkadaşlar yanıtlarsa çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.

gulbirsen
18-07-2011, 10:43
merhaba sayın taurussian,
edremit körfezi harika bir seçim, bir bağlantınız varmı yoksa tesadüfmü seçtiniz merak ettim.bildiğim kadarıyla 5 dönümden az olan arazi üzerine ev yapamıyorsunuz.zeytinlik alırsanız zeytinlikler koruma altında yine sıkntı olur.tarla veya bahçe vasfında (tapuda kaydı öyle olacak) bir yer seçmeniz en uygunu. ya da benim gibi yapar küçük bir parçayla idare edip imarlı arsa alabilirsiniz.
şimdiden kolay gelsin.

açık-pozisyon
26-07-2011, 11:53
Çok sıkıldım İstanbul'dan gitmek istiyorum offfffffffff...
Ev sahibi evden çıkartıyor diye tuttuk ev alıyoruz bir de şimdi İstanbul'da...

Neyse onun borcunu ödeyip, 10 sene sonra belki giderim buralardan... Edremit körfezi, kazdağları, yeşil zeytin, zeytinyağı, pembe domates, hepsinden önemlisi komplekssiz, art-niyetsiz, olduğu gibi bir yaşam düşlüyorum ama yok ben istedikçe o benden kaçıyor... Hem nasıl yaşayacaksın ki oralarda maaş olmadan? Nasıl? Hiçbir cevabı yok... Emeklilik desen daha 24 sene var, o zaman da yaş 57 olacak, görür müyüz belli değil... Kolesterol 300, şeker 200 evde yağlı, tuzlu, şekerli yemem, kola içmem, kızartma yemem, cips hayatta yemedim. E o zaman neden, hep bu dışarının endüstriyel yemek anlayışı yüzünden... Öğlen yemek zorundasın, aç kalamazsın ya, evden de getirdik olmadı, olmuyor, olmayacak da...

Yaşamak için çalışmak zorundasın, çalışmak için yemek zorundasın, emekli olmak zorundasın, ama erken de ölmemek durumundasın. Ölürsen ne olacak 55-60 yaşında -ki olacağı o- boşu boşuna bir hayat yaşamış olacaksın. Bir can borcum var Allah'a vermekten korkmam ama bana "ne yaptın hayatını nasıl harcadın" dendiğinde ne cevap vereceğim, insanlara faydam dokunabildi mi, doğaya faydam dokunabildi mi? Ne faydası, külliyen zarar... Arabaya atla eksoz gazı zarar, klimayı aç zarar, paketli gıda al zarar, paketli süt iç zarar, sana bana ona buna şuna doğaya insanlığa herkese herşeye zarar... E kardeşim o zaman senin yerin neresidir sen karar ver demezler mi adama?

Çok yalnızım dostlar, çok çaresizim... Sadece yazıp rahatlamak istedim... Ohh :)

çisem
23-11-2011, 16:54
Artık, biz de yer seçimleri ve arsa arayışları içerisinde olan bir sülaleyiz. İzmir'de şehir yaşantısını doyasıya yaşamışız ve çocuklarımızın kimisi okumakta kimisi bitirmiş işlerine başlama süreçlerinde. Hatta bazı kuzenlerimin torunları bulunmakta. Benim onlara "en az 5 en fazla 10 dönüm tarla ya da zeytinlik alıp, içine de bir prefabrik, taş veya ahşap ev yapıp oturucam ve orada aklıma ne gelirse yetiştiricem ve hatta para bile kazanacam" dememle kuzenlerim iyice iştahlanarak "o zaman büyük bir yer bakalım ve o arazide bir kominal bir düzen kuralım" dendi. Benim arazi kriterlerim de bu işin tek başına olamayacağı düşüncesiyle doğal olarak değişti. Ben, İzmir'den Manavgat Oymapınar Barajına kadar bir alanda kendime yer ararken şimdi İzmir'e daha yakın bölgeleri listeme almış bulunmaktayım.
Son durum Çeşme, Karaburun, Urla, Seferihisar'da sadeleşti. Otobanın şehirden kopamamadaki en büyük etken olması beni de cezbetti. Hem şehirde hem bahçende, tarlanda, çiftliğinde aynı anda olabilmek kuzenlerimin de dediği gibi (en küçüğümüz 50 ) mecburiyet gibi oluştu bizde. Çünkü, sağlık sorunları olanlarımız da var aramızda. Ama arayışı yapan sadece benim şu anda. Urla, Çeşme, Seferihisar ve Karaburun'da bize yön çizmemizde yardımcı olacak arkadaşlar var mıdır? Kendi adıma ben sadece 1 dönümü likapaya ayırmak düşüncesindeyim. Ege ikliminin el verdiği ürünlerin başında enginar, zeytin, narenciye, eğer başarabilirsem tropik meyveler, ceviz, badem, antep ve yer fıstığı gibi ürünlerin ihtiyac fazlasını ticari amaçlı yetiştirmeyi planlıyorum. Bunlara çilek ve kültür mantarı çeşitlerini de ilave etmeliyim. Bu hafta pazarda ilk kültür kavak mantarını denedim ve çok sevdim. Bütün bu nedenlerle kendi adıma en az 5 dönüm ve en fazla 10 dönüm düşünüyorum. Bu bölgelerde fiyatlar şöyle, Çeşme Germiyan'da 4,5 dönüm (elektrik ve suyu yoktu) 60 bin. Arkadaşlarım özellikle keklik yetiştirme amaçlı buradan yer aldılar. Daha doğrusu bıldırcından kekliğe dönüş gibi düşünüyorlar. Geçen gün onlara agaclar.net'i önerdim. Fethiye Kayaköy'deki ağaçlarını söküp zarar vermeden nasıl Çeşme'ye getirebileceğini düşünüyordu. Yakında onları da burada göreceğiz. Çeşle Ildır'da ise dönümü 5 binden başlayan fiyatlar bulunmakta. (İzmir' liler için "para versen susturamazsın" derler ya ona şunu da ben ilave yapayım, "konuda daldan dala atlarlar" .
Yer arayışlarına devam: Seferihisarda barajların yakınlarında 2 ile 5 bin arası dönüm fiyatları. Köylere yakın olup, elektrik çektirebilecek konumdaki yerler ise genellikle 5 bin' lerde geziyor. Şu sıralar fiyatların düşme zamanı ve zeytinliklerde zeytinler toplanınca satışlar da hızlanacaktır. Mesela bazı yerlerin 2b arazisi olmaları düşündürücü. Aplikasyon sorunlu yerler var. Hem tarla hem 2b ve hem de baraj sınırında yerler var. Bunlarda zaten aplikasyon sorunu çıkar düşüncesindeyim. Bir de barajların taşma durumu riski nedir bilen varsa cevaplarsa çok sevinirim. Urla'da ise fiyatlar düşeceğine şu sıralar yükseldi. 5-15 bin arası tarla vasfındaki elektrik ve suyu olmayan arazilerin fiyatları. Genellikle yerleşim yerlerine yakın yerleri tercih etme sebebi malum, özellikle elektriğin çekilme masrafının az olabilme olasılığı. Şanslıyım ki Jeoloji Mühendisi var aramızda ve suyu bulma-çıkarma onun işi. Yer arayışı hiç kolay değilmiş bunu anladım. Ben 2012 kasımından sonra hayatımın sonuna kadar yaşayabileceğim bir yer aramaktayım. Önce yeri bulup beğenip, detaylı toprak analizi için tetkik, suyun kaç metrede ve ne kadar süre yetebileceğinin analizi, elektrik getirilmesi çok zor ama mükemmel bir yer ise elektrik üretme adına üretilmiş en son teknoloji ne ise onun hesaplanması ve arazinin her onaydan sonra satan kişiyle el sıkışma olacak bir süreç başlasın istiyorum artık. Herkes benim gibi bir süreçten geçti sanıyorum. Heyecanım çok fazla. Arazimi alıp her aşamayı ben de sizlerle buradan paylaşmak istiyorum. Sizlerden öğreneceğim çok konu var. Arazi arayışlarımdaki kriterlerimi yukarıda belirttim, bana şunu da dikkate almalısın diyebileceğiniz bir konu var mıdır? Mesela likapa için Kavacık ve Payamlı'nın uygun olmadığını düşündüren neden çok eğimli oluşu ve rüzgarın ve soğuğun Çatalkaya Dağ'ı eteklerinde olması don olaylarının sıklığı oradan vazgeçmeme sebep oldu. Kavacık üzümüyle ünlü bir yerdir. Likapa'da yetişir düşüncesi ile gidip görmüştüm oraları. Şimdilik aklıma gelen kriterler bunlar. Yanlışım ya da eksiğim varsa tamamlarsanız sevinirim. Herkese kolay gelsin.

Sinarit
26-11-2011, 19:31
Gelibolu demirtepe köyünde denize sıfır projeli hemen ev yapmaya müsait arsamı satıyorum arkadaşlar almak isteyen varsa benimle iletişime geçebilir.

Kaderga
14-12-2011, 17:29
62 yaşında sıvas yıdızelinden 400 cıvarında yapı ınşa etmiş gözü tok muhabbet ehli bir kalfam var.kalfamı seçerken yaklaşık üç yıl kendisini takıp ettim,sonuçta kendisinin anlayışı çerçevesinde niteliği oluşacak bir evi kabule razıyım.ama hergün yinede tepesindeyim,meraktan benimkisi;)

Merhaba,
Ne kadar şanslısınız. Bizim de böyle bir kalfaya ihtiyacımız olacak. Çanakkale'deki üç dönümlük toprağımıza küçük bir ev yapmanın arayışı içindeyiz. Başlamamız birkaç ayı bulacak gibi görünüyor. Mevzuatta biraz sıkıntı var. Önce onu aşmamız lazım.

cemo
14-12-2011, 18:33
Ne kadar şanslısınız. Bizim de böyle bir kalfaya ihtiyacımız olacak. .
Aman aman kalfaya dikkat. Sinir harbi yaşatıyorlar hergün insana.:mad:

Yeni mekanınız hayırlı uğurlu olsun. Dilerim, gönlünüzden gecen tüm güzellikler, sular seller misali akıcı ve cabucak oluşur. Heyecanınız daim olsun, tüm güzelliklerini yaşayın toprağınızın.

mneccaroğlu
02-01-2012, 21:52
Yol almadık değil lakın sona ulaşmadan bitti kağıtlar. Yinede geriye dönüp bakınca iyi yol almışım derken halıhazıra bakarken neler eksik kalmış neler,zaman iredemin üstünde bazan zorlayıcı etken olarak geçici zaferler kazansada yolda kalmaz bu teker himmetim oldukça.

SAHIRE
11-01-2013, 21:29
merhaba foruma yeni katildim. sun anda Los Angeles ta yasiyorum ve en buyuk hayalim sizlerinde yazdigi gibi ufak bir yer alip hem gecimimi saglamak hem de huzurlu bir hayat surmek istiyorum. bir yandan kaya tirmanma hobim var onu devam ettirmek istiyorum. cok fazla bir maddi birikimim yok ve sehire de cok uzak olmak istemiyorum. ben yer olarak fethiyenin ic koyleri, armutlu veya sile taraflari dusunmustum. yardim eden olursa sevinirim hem fikir yer arsa olarak. simdiden tesekkurler

Sayın Salim, bir yer bulabildiniz mi acaba??

SAHIRE
11-01-2013, 22:18
Merhaba doğadostları,
Kaç zamandır eşimle ben de kaçış planları yapıyoruz. Bunun için o koca Ankara' da didindik durduk,çok çalıştık, dişimizden tırnağımızdan arttırdık. önce oralardan bakındık, bir çıkış bulamadık ve geldik Ege'ye: Muğla'ya. Dedik ki bari iklim yumuşak olsun,deniz yakın olsun. Burası nefis, her yeri ayrı güzel, Şimdi buralarda arazi arıyoruz. Gezdikçe güzellikleri keşfediyoruz. Ancak şartlar çetin ve evdeki hesap çarşıya uymadı : meğer bizim paramız pulmuş da buralarda arazi fiyatları uçmuş. O kadar çok geziyoruz ki: gezmekten bitap düşüyoruz. Bazen bir yer beğeniyoruz, ama başka krtiterlere uymuyor, ne bileyim komşu iyi olmuyor mesela, ya da o köyle ilgili nahoş şeyler duyuyoruz vazgeçiyoruz. Netice de bazı bölgeleri benim diyen emlakçıdan iyi biliyoruz artık köylerde tanıdıklar oluştu ama ne hikmetse bütçemize ve kafamıza uygun bir yer henüz nasip olmadı... Alacağımız araziye göre şekillenmeye karar verdik - önce güzel bir yer bulmalıyız. Sonra ver elini doğa, çalışır çabalar aç kalmayız. (buradan idolümüz Sayın Aliderya Çengel abimize selamlar) Sadede gelirsem, eğer buralarda "Gelin bize komşu olun" diyen varsa bana yazsın lütfen.
P.S. Ovakışlacık köyünde bir zeytinlik bulduk dağın güney yamacında 70 dönüm yaklaşık %30 eğim var. Yolu var. Sahibi sıkışıkmış 180000 e kadar düştü... ancak zeytinler bakımsız hepsi tımar ister... denildiğine göre 1800 zeytin varmış - ben saymadım. Ovakışlacık medeni insancıl güzel bir köy..denize yakın. Denildiğine göre su problemi yok. Zamanında organik tarıma başvurmuş organik tarım yapılabilir belgesi almış ama devamını getirmemiş.Ancak fiyat bizim bütçeyi aştı , daha ev yapılacak, ne dersiniz? başka tavsiyeleriniz olur mu? Fikirlerinizi bekliyorum. Yarın yine gezeceğiz.

mozen
11-01-2013, 23:06
Sayın Sahire,

" ... meğer bizim paramız pulmuş da buralarda arazi fiyatları uçmuş. "
yazınızı okuyunca ne kadar tanıdık geldi bu cümleniz. İnşallah her şey gönlünüze göre olur.

syılmaz
11-01-2013, 23:13
P.S. Ovakışlacık köyünde bir zeytinlik bulduk dağın güney yamacında 70 dönüm yaklaşık %30 eğim var. Yolu var. Sahibi sıkışıkmış 180000 e kadar düştü... ancak zeytinler bakımsız hepsi tımar ister... denildiğine göre 1800 zeytin varmış - ben saymadım.

Google earth'ten baktığım kadarı ile köy merkezinin denize mesafesi kuşuçuşu 6,5 km. Dediğiniz fiyatta dönümü 2500 TL'ye geliyor ki, bu inanılmaz makul bir rakam. Ya da Antalya aşırı pahalı. Antalya'nın denize yakın herhangibir yerinde bu fiyata bırakın zeytinliği, çıplak arazi almanız bile imkansız. Bütçenin yetip yetmemesi ayrı bir mevzu tabi.

SAHIRE
31-01-2013, 15:42
Sayın Sahire,

" ... meğer bizim paramız pulmuş da buralarda arazi fiyatları uçmuş. "
yazınızı okuyunca ne kadar tanıdık geldi bu cümleniz. İnşallah her şey gönlünüze göre olur.

İyi dileklerinize çok teşekkür ederim. Arayışlarımız devam ediyor. Muğla da rakamlar çok yüksek olunca Aydın civarlarına bakalım diyoruz. Bu haftasonu kısmetse yolculuk o taraflara - her tür öneri ve tavsiye ve duyuma da açığım bu arada:)

polemos
31-01-2013, 19:11
Mobilden girdiğim icin konuya abone olamıyorum. Musadenizle mesajımı bırakmak istiyorum takip edebilmek icin

cifadam
01-02-2013, 21:33
Merhabalar;

Sulama amaçlı kullanılan bir barajın kıyısından bir arazi almayı düşünüyorum. Niyetim ağaç tarımı ve çok küçük ölçekli kültür balıkçılığı yapmak. Aynı zamanda sürekli yaşayacağım küçük bir ev de olacak.

İçme suyu barajları yakınında yapılaşmanın kesinlikle yasak olduğunu biliyorum. Fakat sulama barajları için de benzer bir durum var mıdır acaba? Bir diğer konu ise, bazı arkadaşlar taşkın ve/veya su seviyesinin yükselmesi ihtimaline karşı beni uyardılar. Böyle bir risk söz konusu olabilir mi? Eğer olursa su seviyesinden ne kadar yükseklikten itibaren emniyetli alan sayılır?

Bahçe sulama için olduğu kadar ev için olan su ihtiyacımı da (güçlü bir arıtma sistemiyle) gölden temin etmek istiyorum. Bu konuda yasal bir engel veye prosedür var mıdır?

Daha pek çok soru var aslında aklımda. Böyle bir durum için bütün öneri ve tavsiyelerinize açığım. Şimdiden herkese teşekkürler.

gürselbaranlı
01-02-2013, 22:45
İyi geceler...
Yaklaşık 6 yıldır Yalova'da ikamet etmekteyim.Evim dereye yakın ve benden 3 km yukarıda sulama göleti var...2009 yılında kar yağışından sonra birden yağmur ve lodos la
birlikte oluşan su baskını seraları yerle bir etti.. 75 yaşında ki bir köylü...BU YAŞIMA KADAR BÖYLE DERENİN KABARDIĞINI GÖRMEDİM ..ifadesi kullandı...inanın ne kadar yüksekte olursanız o kadar iyi olur ...Tabiat bu hiç bir zaman ne yapacağı belli olmuyor...Kolay gelsin..

SAHIRE
02-02-2013, 21:01
Merhabalar;

Sulama amaçlı kullanılan bir barajın kıyısından bir arazi almayı düşünüyorum. Niyetim ağaç tarımı ve çok küçük ölçekli kültür balıkçılığı yapmak. Aynı zamanda sürekli yaşayacağım küçük bir ev de olacak.

İçme suyu barajları yakınında yapılaşmanın kesinlikle yasak olduğunu biliyorum. Fakat sulama barajları için de benzer bir durum var mıdır acaba? Bir diğer konu ise, bazı arkadaşlar taşkın ve/veya su seviyesinin yükselmesi ihtimaline karşı beni uyardılar. Böyle bir risk söz konusu olabilir mi? Eğer olursa su seviyesinden ne kadar yükseklikten itibaren emniyetli alan sayılır?

Bahçe sulama için olduğu kadar ev için olan su ihtiyacımı da (güçlü bir arıtma sistemiyle) gölden temin etmek istiyorum. Bu konuda yasal bir engel veye prosedür var mıdır?

Daha pek çok soru var aslında aklımda. Böyle bir durum için bütün öneri ve tavsiyelerinize açığım. Şimdiden herkese teşekkürler.

DSİ nin sitesine girip mevzuatını inceleyin bence. Örneğin derelerin 200 m. yakınına ev ahır vs. yapmak yasaktı galiba ama emin değilim. Su havzasıyla ilgili de pek çok kanun var...bakmak lazım.

cifadam
03-02-2013, 18:49
araştırmalarıma göre yapay gölet ve barajlarla ilgili yeni düzenlemeye göre 50/100 metre sınırında yapılaşma yasağı kaldırılmış. hatta epey de bir olay olmuş, pek iyi bir şey değil tabi aslında. fakat yeni düzenlemeden de haberdar değilim. işin aslı terkos gölü'nün, yani İstanbul'un içme suyu kaynağının kıyısında, iskelesi falan olan dizi dizi evler var. ama biz kalkışsak böyle bir işe gelir yıkarlar, dişleri bize geçer diye korkuyorum.

SAHIRE
03-02-2013, 22:36
harıl harıl yer arıyoruz, çok zormuş bu işler, Muğla'da çok araştırdık ama bütçeye göre bir yer kısmet olmadı...Şimdi dedik ki Kuzeye çıkalım madem:)2 saat gidiş, 2 saat dönüş Selçuk taraflarına kadar geldik , bakmaya devam... bugün bir yer gösterdiler Havutçulu taraflarında 11 dönüm içinde 50m2 evi var elektrik yok ama yakında (gelebilir vaziyette7-8000 tl tutar diyorlar) su da yok, kuyu vs. yok : arazinin yanından dere geçiyor ağaçları o dereden sulamışlar, bahçe bakımlı gibi şeftali ve zeytin ağırlıkta,biraz da ceviz dikmişler...baya bi ağaç var - yol var araziye ama yol baya bozuk ana yola ise çok yakın...(o yolu da düzeltmek gerek- araziye yürüyerek girdik)160000 diyorlar ama pazarlık payı da varmış, evin masrafı da var ancak ev ruhsatlıymış bu da bir artı özellik...Birkaç yer daha varmış onlara zaman yetmedi bakamadık. haftaya görüp karar vereceğiz. Değerli fikirlerinizi bekliyorum.

SAHIRE
03-02-2013, 22:41
araştırmalarıma göre yapay gölet ve barajlarla ilgili yeni düzenlemeye göre 50/100 metre sınırında yapılaşma yasağı kaldırılmış. hatta epey de bir olay olmuş, pek iyi bir şey değil tabi aslında. fakat yeni düzenlemeden de haberdar değilim. işin aslı terkos gölü'nün, yani İstanbul'un içme suyu kaynağının kıyısında, iskelesi falan olan dizi dizi evler var. ama biz kalkışsak böyle bir işe gelir yıkarlar, dişleri bize geçer diye korkuyorum.

Bu mevzulara girince ben de öğrendim ki mücavir alan dışındaki yapıların %90 ı ruhsatsızmış...Ne cesarettir ki üç katlı villalar bile konduranlar var- bazen en olmayacak yerlere, ne bileyim, Sit alanına,deniz kenarına vs... Gözü kara mı olmalı yoksa her şeyi usülüne göre mi yapmalı bu memlekette...bu konu çok tartışılır..:o

gürselbaranlı
04-02-2013, 00:38
harıl harıl yer arıyoruz, çok zormuş bu işler, Muğla'da çok araştırdık ama bütçeye göre bir yer kısmet olmadı...Şimdi dedik ki Kuzeye çıkalım madem:)2 saat gidiş, 2 saat dönüş Selçuk taraflarına kadar geldik , bakmaya devam... bugün bir yer gösterdiler Havutçulu taraflarında 11 dönüm içinde 50m2 evi var elektrik yok ama yakında (gelebilir vaziyette7-8000 tl tutar diyorlar) su da yok, kuyu vs. yok : arazinin yanından dere geçiyor ağaçları o dereden sulamışlar, bahçe bakımlı gibi şeftali ve zeytin ağırlıkta,biraz da ceviz dikmişler...baya bi ağaç var - yol var araziye ama yol baya bozuk ana yola ise çok yakın...(o yolu da düzeltmek gerek- araziye yürüyerek girdik)160000 diyorlar ama pazarlık payı da varmış, evin masrafı da var ancak ev ruhsatlıymış bu da bir artı özellik...Birkaç yer daha varmış onlara zaman yetmedi bakamadık. haftaya görüp karar vereceğiz. Değerli fikirlerinizi bekliyorum.

Öncelikle saygılar..Haddim olmayarak yaşadığım 6 yıllık tercübemi paylaşmak isterim...Her zaman temiz pırıl pırıl bakımlı olabilecek bahçe bence 500 mtkare az 1000 mtkare den üstü çok..Komşularımdan biliyorum bahçe büyüdükçe zevk dert de dönüşüyor...Sadece acizane fikrim...Umarım en kısa zamanda hesaplı bir şekilde gönlünüze göre kavuşursunuz...Saygılar

cifadam
04-02-2013, 03:55

merhabalar. sözünü ettiğiniz bölgeyi pek bilmiyorum fakat fiyat pek uygun gelmedi bana. hazır çıkmışken biraz daha yukarı, kuzey ege'ye doğru çıkarsanız dönüm fiyatları rahatlıkla 2.000 ve altına iniyor. ayrıca, masraf isteyen bir ev alıp uğraşmak, çoğu zaman yenisini yaptırmaktan daha çok emek ve paraya malolabilir diye düşünüyorum. bu arada 11 dönüm bence de oldukça geniş bir arazi, ticari bir ekim olmayacaksa bakımı bir süre sonra angaryaya dönüşebilir. umarım en kısa zamanda gönlünüze göre bir yer bulursunuz. selamlar.

Odeh
04-02-2013, 12:01

İçinde damı olan, susuz ve elektriksiz 11 da.lık bir tarlaya 160.000 TL fiyat isteniyorsa o tarlanın derelerinden sıcak çikolata akması, ağaçların dallarında Dolar, Euro gibi banknotlar sallanıyor olması lazım. Aman! Dikkat!

İlla beğeniyorsanız 11.000 TL teklif edin. Aman! Dikkat!

Lunlun
04-02-2013, 13:16

Sevgili SAHİRE,
Bizim de başımızdan şöyle bir olay geçti 3 sene kadar önce. Bartın'da 600 m.'den elektrik getirmek yaklaşık 60bin TLye mal oldu. Bakıyorsunuz başkaları alçak gerilimden vs hat çekebiliyor ama siz başvuru yapıyorsunuz size yok diyorlar illa orta gerilim olsun alacağınız yer. Başkalarını gösterince onlar daha önce yapmıştı, şimdi uygulama böyle oldu, diyorlar. Hadi bakalım arsanın kenarından hat geçiyor görünüyordu ama 600m ilerdeki direkten hat çekmek zorunda kalındı. Üstelik mecburen belli bir standartta yaptırdık, aşağısı olursa elektriği bağlayacak, size ruhsat verecek kişiler beğenmeyip tekrar yap, diyorlardı. Sizin baktığınız yerde evi yapanlar neden elektriği bağlatamamışlar ki? Daha pahalıya satabilirlerdi.

Çok güzel bir araştırma yapıyorsunz ve eşim ve bana da ilham oluyorsunuz. Lütfen paylaşımlarınızdan mahrum etmeyin bizi.

Saygılarımla efenim

hosseda
04-02-2013, 13:19
Aman kaçak yapayım işlerine girmeyin sakın. Zaten ilgililer bu işleri çok iyi biliyorlar. Siz inşaata başlar başlamaz su endeksini yazmaya gelen ilgili faaliyete başlandığını görünce tutanağını tutar ve aboneliğiniz şantiye suyuna döner. Eğer yerlisi olsanız inşaat yaptığınız yerin, dediğiniz gibi ruhsatsız izinsiz işi çevirmek mümkün ama yabancı iseniz tüm kurallar eksiksiz uygulanacaktır. Aman yakayı kaptırmayın süründürürler sonra.

Biz inşaatta santimine kadar dikkat ettik. İyiki de etmişik iki defa kontrola geldiler ( temel vizesinde ve oturma raporu için) ellerinde metre ile her yeri ölçüp biçtiler. Bilhassa binayı yan parsellerden çekme ölçülerine dikkat etmek lazım. Binanın ölçüleride projeye uygun olacak mutlaka. Yığma yaparsanız pencere ölçülerinde dikkat etmek şart. Binanın sağlamlığı için ona da dikkat ediyorlar. Yani projede yer alan bir pencereyi yere kadar uzatıvereyim manzara iyi olsun demek yok.

Bina bitti oturma raporunu aldık, suyu normale çevirmeye başvurduk, ayrı bir merasimde orada yaşadık. Evin pis su kanalının kanalizasyon hattına bağlantısı için üzeri örtülü rogar kapağını dahi açtırıp kontrol ettiler.

SAHIRE
06-02-2013, 13:22
Öncelikle saygılar..Haddim olmayarak yaşadığım 6 yıllık tercübemi paylaşmak isterim...Her zaman temiz pırıl pırıl bakımlı olabilecek bahçe bence 500 mtkare az 1000 mtkare den üstü çok..Komşularımdan biliyorum bahçe büyüdükçe zevk dert de dönüşüyor...Sadece acizane fikrim...Umarım en kısa zamanda hesaplı bir şekilde gönlünüze göre kavuşursunuz...Saygılar

Ufak çapta bir yan gelir beklentisi var bizde:) Sadece hobi amaçlı değil, emekli maaşları malumunuz...

SAHIRE
06-02-2013, 13:27
İçinde damı olan, susuz ve elektriksiz 11 da.lık bir tarlaya 160.000 TL fiyat isteniyorsa o tarlanın derelerinden sıcak çikolata akması, ağaçların dallarında Dolar, Euro gibi banknotlar sallanıyor olması lazım. Aman! Dikkat!

İlla beğeniyorsanız 11.000 TL teklif edin. Aman! Dikkat!

Sayın Odeh, mesajınız beni çok güldürdü:))) Evet haklısınız ben de bu kadar uç rakamları beklemiyordum... İçinde evi olan ya da ev yapılabilir nitelikte olan yerlere astronomik rakamlar telaffuz ediyorlar. Kazıklanmadan bir yer alabilecek miyiz bakalım...

SAHIRE
06-02-2013, 13:36
Sevgili SAHİRE,
Bizim de başımızdan şöyle bir olay geçti 3 sene kadar önce. Bartın'da 600 m.'den elektrik getirmek yaklaşık 60bin TLye mal oldu. Bakıyorsunuz başkaları alçak gerilimden vs hat çekebiliyor ama siz başvuru yapıyorsunuz size yok diyorlar illa orta gerilim olsun alacağınız yer. Başkalarını gösterince onlar daha önce yapmıştı, şimdi uygulama böyle oldu, diyorlar. Hadi bakalım arsanın kenarından hat geçiyor görünüyordu ama 600m ilerdeki direkten hat çekmek zorunda kalındı. Üstelik mecburen belli bir standartta yaptırdık, aşağısı olursa elektriği bağlayacak, size ruhsat verecek kişiler beğenmeyip tekrar yap, diyorlardı. Sizin baktığınız yerde evi yapanlar neden elektriği bağlatamamışlar ki? Daha pahalıya satabilirlerdi.

Çok güzel bir araştırma yapıyorsunz ve eşim ve bana da ilham oluyorsunuz. Lütfen paylaşımlarınızdan mahrum etmeyin bizi.

Saygılarımla efenim

Yorumunuz inanılmaz yardımcı oldu , teşekkür ederim: Çok haklısınız, şöyle bir bakılınca, yakındaki taş ocağı muhtemelen sanayi elektriği kullanıyor. Ordan hat çekmeye müsade etmezler.Köyden hat çekilecek o da herhalde çook masraflı olur. Bahçe sahibi 7-8bine bu iş çözülür dese de, o kadara bitecekse bu iş bunca zaman neden elektriği halletmemiş diye sorgulamadan edemiyor insan:)

gürselbaranlı
06-02-2013, 18:16
Ufak çapta bir yan gelir beklentisi var bizde:) Sadece hobi amaçlı değil, emekli maaşları malumunuz...

Selam yeniden..anlıyorum tabii ki çok haklısınız iş için..35 yıl ticaretle uğraştım...Bizde bir söz vardır...EN İYİ İŞ BİLDİĞİN İŞ..hadi hayırlısı takip ediyorum izlenim ve paylaşımlarınızı..Kolay gelsin

SAHIRE
17-02-2013, 22:23
Yeniden merhaba,
Yorgun bir Pazar akşamı... Gezi neticelerini paylaşmak ve görüşlerinize sunmak istiyorum, yeni fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar : Aydın Nazilliye yakın bir köyle kasaba arasında bir çiflik - 16 dönüm: 8 dönümü zeytinlik, 8 dönüm boş arazi içinde 4+1 evi var , ev epey geniş bir köy evi lüks bir villa gibi hayal etmeyiniz : köy evi ama oturulabilir durumda, elektrik bağlı, güneş enerjisi var (su için) asfalt yol önünden geçiyor, 3 tarafı çevrili alt kısma tel yapılmamış onu da yapmak lazım - su sıkıntısı yok hem artezyen, hem köy suyu ayrıca da su havuzları var suyu depolamak için. Manzarası güzel hem köyü hem kasabayı görüyor. tek tapulu: yalnız fiyatta anlaşamadık önce 200 dendi bizde 180000 dedik, son kuruşumuza kadar bu elimizdeki dedik , razı olmadılar... orada kaldı. Ne dersiniz?

SAHIRE
17-02-2013, 22:28
Ev ruhsatlı değilmiş, ama satan bey köy nüfusuna kayıtlı ve evi 2000 yılında yapmış ayrıca önünde resmi yolu da var, dolayısıyla evi satmadan evi ruhsatlandıracağını söyledi. Bu gibi durumlarda sanırım muhtardan alacağı bir izin belgesi yeterli oluyor.

abay54
17-02-2013, 22:30
200 diyen rahatlıkla 180 bırakması lazımdı bence en azından çok istekli olduğunuzu belli etmişiniz galiba ..bence..

SAHIRE
17-02-2013, 22:44
200 diyen rahatlıkla 180 bırakması lazımdı bence en azından çok istekli olduğunuzu belli etmişiniz galiba ..bence..

Sanki pek belli etmedik ama:) Hatta, başka bir yer var orayı da düşünüyoruz filan dedik:)) Sonradan aradı biz yoldayken satan bey: eşime 150 peşin verin 50 yi de sonra verin filan demiş... fiyatta da iner belki , bir kaç gün bekleyelim bakalım diyoruz.

Odeh
17-02-2013, 22:48
Bence pazarlık sizin adınıza çok kârlı biçimde sonlanmış. 180 bin TL cebinizde kalmış!
Kusuruma bakmayın bendeki banknotların paritesi çok yüksek sanırım... Bu rakamlar çok çok çok çok yüksek! ya yönteminizi ya da aracılarınızı değiştirmenizi öneririm. Bu rakamı gözden çıkartan bir aile, dönümü 1000 TL dan 50 dönümü alır, şahane bir köy evi yapar, üzerine 80 bin TL yi de afiyetle yıllar içinde yer ve bahçesini donatır... Ama dediğim gibi, kusuruma bakmayın bendeki banknotların paritesi çok yüksek sanırım... Umarım gönlünüze ve bütçenize uygun bir seçenekle karşılaşırsınız...

tiryaki
18-02-2013, 22:56
Sevgili Odeh'e katılıyorum. Alacağınız şeyin fiyatını siz belirlemeye çalışın. Yoksa dönümü 2000 tl eden yeri 5000 tlye satarlar size.
Ben arsa ararken şöyle bir yöntem izledim.
Sahibinden.com sitesinde son üç günde listelenmiş, 10 dönümden küçük ve fiyatı 150000 tlden küçük arazileri gösteren bir filtre oluşturup sıkça kullanılanlara ekledim.

Tabi ki rakamları ve ilçeyi değiştirebiliyorsunuz. Her gün bu sayfaya girip 10 dakika yeni ilanlara baktım. Dönümü 3000tlyi geçen ya da resimleri olmayan yerlere bakmıyorum bile. Bu da samanlıkta iğne aramayı kolaylaştırıyor :)

Satılık Arsa Fiyatları ve Balıkesir Ayvalık Arsa İlanları sahibinden.com'da (http://www.sahibinden.com/satilik-arsa/balikesir-ayvalik?a507_min=10000&price_min=30000&date=3days&price_max=150000)

kolay gelsin

açık-pozisyon
19-02-2013, 21:33
Sn. tiryaki güzel demişsiniz de, verdiğiniz rakamlarla yazdıklarınız da link de tutmuyor, dönümü 3.000 diyorsanız max 10 dönüm = 30.000 TL eder...

Ayrıca o Nazillideki arazi evet bence de pahalı ama dönümü 1.000 liraya, 2.000 liraya arazi çorak, problemli, merkezden uzak velhasıl problemli olur... Anca 200-300 dönüm alırsanız belki o fiyatlara kaydadeğer bir yer alınabilir, ama bence içinde ev olan (veya köy merkezinde olan) bir arazi -bulunduğu ilden bağımsız olarak- dönümü en az 5.000 TL eder, artık ucuz toprak hiçbir yerde kalmadı...

Tabi kalmadı diye pes etmeyeceğiz, aramaya devam :)

Odeh
19-02-2013, 21:41
1-2 bin TL çorak bir arazi al(a)mazsınız. O arazilerin fiyatı 3-6 yüz TL dır. Bu çok değişken gibi görünse de eder pek değişmez. Bunu değiştiren tek unsur fiyatı isteyen değil fiyatı ödeyendir.

Ama 3-4 bin verirseniz elbette daha iyi ve özellikli yerler bulunabilir.

tiryaki
20-02-2013, 16:58
sn açık-pozisyon,
ben bir tutarsızlık görmüyorum. sahibinden.com sitesi dönümü şu kadara yerleri göster gbi bir filtre imkanı sunmuyor. Fiyat ve arazi m2 sınırı vererek gereksiz ilanları filtelemeyi önerdim sadece.

SAHIRE
22-02-2013, 14:43
Bence pazarlık sizin adınıza çok kârlı biçimde sonlanmış. 180 bin TL cebinizde kalmış!
Kusuruma bakmayın bendeki banknotların paritesi çok yüksek sanırım... Bu rakamlar çok çok çok çok yüksek! ya yönteminizi ya da aracılarınızı değiştirmenizi öneririm. Bu rakamı gözden çıkartan bir aile, dönümü 1000 TL dan 50 dönümü alır, şahane bir köy evi yapar, üzerine 80 bin TL yi de afiyetle yıllar içinde yer ve bahçesini donatır... Ama dediğim gibi, kusuruma bakmayın bendeki banknotların paritesi çok yüksek sanırım... Umarım gönlünüze ve bütçenize uygun bir seçenekle karşılaşırsınız...

Sevgili Odeh, o rakamlara buralarda hiç yer yok... Resmi yolu olan, suyu olan, ve elektriği olan bir arsanın ( içine ev yapılabilecek durumda) dönümü ağaçsız boş tarla dönümü 10000 , ağaçlı olursa 15-20000 civarlarında.. Belki yatağan ve çevresi (termik santralden ötürü) biraz daha ucuz ama az fark var. Belki biraz da çok ücra köyler... onları da bulmak imkansız gibi- köy köy gezip satılık sormak takdir edersiniz ki çok zor. Dolayısıyla Aydındaki yer fiyat olarak uygundu - çünkü içinde ev de var .120-130 m2 ev nereden baksanız 80.000 tl ye anca yapılır. ama işte 180000 e vermedi, şimdi duyduk fiyatı daha da arttırmış -230 istiyormuş...

SAHIRE
22-02-2013, 14:52
sn açık-pozisyon,
ben bir tutarsızlık görmüyorum. sahibinden.com sitesi dönümü şu kadara yerleri göster gbi bir filtre imkanı sunmuyor. Fiyat ve arazi m2 sınırı vererek gereksiz ilanları filtelemeyi önerdim sadece.

Ben de sahbinden.com a bakıyorum tabii, fiyat ve m2 de giriyorum:) Muğla ve çevresinde o oranlarda yer yok.Tesadüf bulursanız, oranın yolu yoktur, dağ başındadır ve ya 2B dir, hazine arazisidir, tapusu sorunludur ve ya sit alanıdır. Bizim istediğimiz arsanın içinde ev yapabilmek ya da evli yer almak- bunun için pek çok kriter daha devreye giriyor malesef...Resmi yolu olacak, elektrik olacak, su olacak, hisseli olmayacak, müstakil tapu olacak ve içinde daimi yaşanılabilir bir yer olacak.. Bilmem biliyor musunuz, her resmi yolu olan yerde inşaat izni alamıyor. Velhasıl, zor işler.

SAHIRE
22-02-2013, 14:54
Muğla Satılık Arsa ilanları sahibinden.com'da! (http://www.sahibinden.com/satilik-arsa/mugla/mustakil-parsel?a507_min=5000&price_min=10000&a507_max=1000000&price_max=220000) gibi ...oradan inceleyebilirsiniz.

SAHIRE
22-02-2013, 15:04
1-2 bin TL çorak bir arazi al(a)mazsınız. O arazilerin fiyatı 3-6 yüz TL dır. Bu çok değişken gibi görünse de eder pek değişmez. Bunu değiştiren tek unsur fiyatı isteyen değil fiyatı ödeyendir.

Ama 3-4 bin verirseniz elbette daha iyi ve özellikli yerler bulunabilir.

Sevgili Odeh, bu özellikli yerlerden tavsiye edeceğiniz varsa değerlendirebilirim:)

SAHIRE
22-02-2013, 15:07
Emlak Ofisi Satılık Arsa 110.000 TL m2 Müstakil Parsel Tarla İmarlı Manisa Gördes Bayat Köyü - 105415419 (http://www.sahibinden.com/ilan/emlak-arsa-satilik-manisa-gordes-107-donum-ceviz-badem-zeytin-fistik-icin-ideal-105415419/detay)
mesela böyle bir yer var- Manisayı da hiç bilmiyorum...hakikaten rakamlar iyi gözüküyor.:)

SAHIRE
22-02-2013, 15:11
Sahibinden Satılık Arsa 185.000 TL m2 Müstakil Parsel Bağ & Bahçe İmarlı Manisa Turgutlu Çepnibektaş Köyü - 83079091 (http://www.sahibinden.com/ilan/emlak-arsa-satilik-sahibinden-satilik-26.000-m2-tapulu-meyve-bahcesi-83079091/detay) Bu da fena değilmiş...

Lunlun
22-02-2013, 15:15
Akçapınar Emlak'tan Satılık Arsa Muğla Ula Çıtlık Arsa Satılık Arsa 130.000 TL (http://www.akcapinaremlak.com/mod/real_estate_info/index.php?lang=tr&id=20&title=Akcapinar-Emlak-tan-Satilik-Arsa-Mugla-Ula-Citlik-Arsa-Satilik-Arsa-130-000-TL)

Bu linkteki gibi yerel emlakçılara baktınız mı? 180bin olanı iyi ki almamışsınız, üzülmeyin sakın. Var yok hepsini bir yere yatırdığınızda elinize hareket edecek miktar kalmazsa yine kredi vs ile uğraşmanız gerekir. O kadar boş araziye fidan / fide alıp dikseniz hepsi para demek olacaktı. Üzerinde ağaç bile yoksa kenarda bence harcadığınız dışında minimum 50bin daha kalması lazım. Tahmin ediyorum boş bir araziyi işlemek için ekipman , alet, edevat da yoktur. Bütçe ayırmanız lazım diye düşünüyorum. Ahkam kesme cümleleri olmamıştır dilerim. Öyle bir his verdiysem şimdiden tüm iyi dileklerimle mesaj yazdığımı belirtmek isterim.

3,5 yıl kadar önce sütaş'ın eğitim birimi ile görüştük. Yönetici büyüğümüz eşimle bana aynen şöyle söyledi. "her ne yaparsanız yapın, süt işi de olsa, besi işi de olsa, ya da tarlaya buğday ekme işi bile olsa, harcamayı düşündüğünüz paranın %20-25'ini kenara ayırın ve ona dokunmayın. " Sonrasında Bartın'da çiftlik kurarken neden öyle söylendiğini çok iyi anladık.

Safranlı
22-02-2013, 17:11
Emlak Ofisi Satılık Arsa 110.000 TL m2 Müstakil Parsel Tarla İmarlı Manisa Gördes Bayat Köyü - 105415419 (http://www.sahibinden.com/ilan/emlak-arsa-satilik-manisa-gordes-107-donum-ceviz-badem-zeytin-fistik-icin-ideal-105415419/detay)
mesela böyle bir yer var- Manisayı da hiç bilmiyorum...hakikaten rakamlar iyi gözüküyor.:)

burası bildiginiz dağbaşıdır
ve asla su yoktur
birde 107 dönümü tasavvur edebiliyormusunuz
veya su anda kaç dönüm yer işilyorsunuz acaba
biz karadenizli altı kardeş büyümüş ve halen yılmadan çalışan kahraman karadeniz kadınının çocuguyum.
hiç durmadan hiç yılmadan koca aile en fazla 20 dönüm sulu araziyi işleyebiliyoruz
4 dönüm cevizlik ve 5.5 dönüm kirazlık bahçemize bakamıyoruz
107 dömünü tekrar düşünmenizi tavsiye ederim
tarımda kazanmak için arazinin büyüklüğü degil verimliliği esastır
bence suyu olan nispeden düz ve merkeze yakın köylerden yanı münibüsü saglık ocagı olan köylerden en fazla 20 dönüm yerere bakınız
aslında 20 dönümde çok büyüktür
ama ben cömert davranayım....
verimi yüksek olan yerlerde 10 dönüm yer bile altındır.
son bir şey yazayım benim köyüm yalovanın merkez safran köyünde en büyük sulu düz arazi 7- 8 dönümü geçmez
kısaca verimli arazinin kıymeti malum....

SAHIRE
25-02-2013, 11:18
burası bildiginiz dağbaşıdır
ve asla su yoktur
birde 107 dönümü tasavvur edebiliyormusunuz
veya su anda kaç dönüm yer işilyorsunuz acaba
biz karadenizli altı kardeş büyümüş ve halen yılmadan çalışan kahraman karadeniz kadınının çocuguyum.
hiç durmadan hiç yılmadan koca aile en fazla 20 dönüm sulu araziyi işleyebiliyoruz
4 dönüm cevizlik ve 5.5 dönüm kirazlık bahçemize bakamıyoruz
107 dömünü tekrar düşünmenizi tavsiye ederim
tarımda kazanmak için arazinin büyüklüğü degil verimliliği esastır
bence suyu olan nispeden düz ve merkeze yakın köylerden yanı münibüsü saglık ocagı olan köylerden en fazla 20 dönüm yerere bakınız
aslında 20 dönümde çok büyüktür
ama ben cömert davranayım....
verimi yüksek olan yerlerde 10 dönüm yer bile altındır.
son bir şey yazayım benim köyüm yalovanın merkez safran köyünde en büyük sulu düz arazi 7- 8 dönümü geçmez
kısaca verimli arazinin kıymeti malum....

Arazinin yeri konumu turistik yerlere yakınlığı, elektriği, suyu olması olmaması, resmi yola cepheli oluşu elbette fiyatı etkiliyor, benim de anlatmak istediğim buydu... Manisa'da daha uygun yerlerin bulunabileceğine inanıyorum ama Muğla da rakamlar aşağı yukarı aynı- üstelik bu rakamların düşmüş rakamlar olduğunu söyleyenler de var. Genelde 2.el arazi alıyorsunuz buralarda direk köylüden alma şansı yok gibi...araziler hep el değiştirmiş zamanında. bu da fiyatları çok etkiliyor.
Şimdi ben başka bir şey sorayım? Arazinin verimli olup olmadığını nasıl anlarsınız? Su olması yeterli mi? Başka nelere bakıyorsunuz?? Bu konuda tavsiyeleriniz var mı? Örneğin, yıllardır işlenmemiş arazinin verimi nasıldır? (Toprağın dinlenmesi bakından..)?:confused:

Safranlı
25-02-2013, 15:06
öncelikle verimli arazi sürekli işlenen arazidir
hiç ekilmeyen bozkır araziler belli olur
ve verimsizdir
bahçede gür ve büyük ağaçlar varsa topragı taş lı degilse ve taban suyu dediğimiz batak arazi degilse iyidir
bakınca topraga ırmık gibi dahalan yumusak bir şeyse iyidir
bu yazdıklarım tabi ki harici tespitlerdir
etraftan araziyi bilen insanlara sormak gerekir

ciroz
26-02-2013, 10:12
...

Şimdi ben başka bir şey sorayım? Arazinin verimli olup olmadığını nasıl anlarsınız? Su olması yeterli mi? Başka nelere bakıyorsunuz?? Bu konuda tavsiyeleriniz var mı? Örneğin, yıllardır işlenmemiş arazinin verimi nasıldır? (Toprağın dinlenmesi bakından..)?:confused:

Sn. SAHIRE, Alacağınız arazi' yi nasıl değerlendireceğinizle değişmekle beraber,

Genel olarak Türkiye' de tarım arazileri üzerinde kullanılan kimyasal ilaçlar, toprağın sürekli sürülüp, suni gübrelerle her sene yeniden zenginleştirilmeye çalışılması, uzun vadede toprağın organik madde yönünden değerlerini düşüren etmenler olarak karşımıza çıkmaktadır.

En kesin çözüm, genel olarak sevdiğiniz, beğendiğiniz bir arazinin toprak değerleri için toprak analizi yaptırmak. Tahlile göre toprak ıslahı planınızı geliştirip, uygulamaya sokmak diye düşünüyorum.

http://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/5084.htm

http://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/21190.htm

adembaba1
02-03-2013, 18:26
Emlak Ofisi Satılık Arsa 180.000 TL 70000 m2 Müstakil Parsel Tarla İmarlı Muğla Milas Yaşyer Köyü - 73265944 (http://www.sahibinden.com/ilan/emlak-arsa-satilik-milas-ta-acil-satilik-zeytinlik-id-1236-73265944/detay)

adembaba1
02-03-2013, 18:26
MİLAS'TA ACİL SATILIK ZEYTİNLİK ID 1236

Videosunu İzleFotoğrafı Büyüt (Mega Foto)

180.000 TL

Muğla / Milas / Yaşyer Köyü
İlan Tarihi02 Şubat 2013
EmlakArsa
TürüSatılık
İmar Durumu Tarla
m² 70000
Ada No Belirtilmemiş
Parsel No Belirtilmemiş
Pafta No Belirtilmemiş
Kaks (Emsal) % 5
Gabari Belirtilmemiş
Tapu Durumu Müstakil Parsel
Kat Karşılığı Hayır
Krediye Uygunluk Evet
Kimden Emlak Ofisi
TakasHayır

adembaba1
02-03-2013, 18:28
Emlak Ofisi Satılık Arsa 180.000 TL 70000 m2 Müstakil Parsel Tarla İmarlı Muğla Milas Yaşyer Köyü - 73265944 (http://www.sahibinden.com/ilan/emlak-arsa-satilik-milas-ta-acil-satilik-zeytinlik-id-1236-73265944/detay)

icinde dandikde olsa bir ev var,1500 civari zeytin var,bu fiyat cok hesabli gorundu

cananbulak
04-03-2013, 11:51
Merhaba, arsa gündeminde, KOCAELİ ayağından farklı bir ses göndereyim size.. Dün gezdik Kocaelini, özellikle Karamürsel köylerini... Dağ tepe uz gittik, mis gibi havaları ciğerlerimize çektik, arsasız-umutsuz evimize İstanbula geri döndük...

Safranlı
04-03-2013, 16:20
merhaba, arsa gündeminde, kocaeli ayağından farklı bir ses göndereyim size.. Dün gezdik kocaelini, özellikle karamürsel köylerini... Dağ tepe uz gittik, mis gibi havaları ciğerlerimize çektik, arsasız-umutsuz evimize istanbula geri döndük...

gezdiğiniz tertemiz havaların oldugu yerlerin hemen yanında yalova altınovanın son köyü sermayecik köyüne sizleri bekleriz
resmi olarak çilek ve kiraz da organık tarım yapılıyor
kendi yerimi satmayı düşünebiliriz
5,401 m2 dir

cananbulak
04-03-2013, 18:36
gezdiğiniz tertemiz havaların oldugu yerlerin hemen yanında yalova altınovanın son köyü sermayecik köyüne sizleri bekleriz
resmi olarak çilek ve kiraz da organık tarım yapılıyor
kendi yerimi satmayı düşünebiliriz
5,401 m2 dir

Teklif cazip ama oralar da dağ tepeymiş :) çok yüksekler ulaşım açısından bizim için zor olur kanaatindeyiz. Eşimle ikimiz de öğretmeniz, özellikle kışı düşündürüyor bizi.. Yine de çok teşekkür ederim ilginize...

Safranlı
05-03-2013, 08:33
Teklif cazip ama oralar da dağ tepeymiş :) çok yüksekler ulaşım açısından bizim için zor olur kanaatindeyiz. Eşimle ikimiz de öğretmeniz, özellikle kışı düşündürüyor bizi.. Yine de çok teşekkür ederim ilginize...

evet orman içerisinde meyvecilik yapılan yüksek bir köydür
arkadan uludağ ve iznik gölünü önden marmarayı görür.

nkutsay
05-03-2013, 08:59
Sn. Safranli oralarda (tum Yalova'da ya da Yenikaramursel yakinlarinda, 2000 metrekare civarinda, kadastoral yola cepheli tarlalarin metrekare fiyatlari ne civardadir. Benim gibi Bursa'li olup Istanbul'da yasayinca cok cazip oralar, ama fiyatlar kopru muhabbeti sonrasi uctu galiba.

ilksenozturk
05-03-2013, 10:42
icinde dandikde olsa bir ev var,1500 civari zeytin var,bu fiyat cok hesabli gorundu

fiyatı iyi görünüyor fakat
tarla olarak geçiyor, yakınlarda da yol yok,
ben burdan hernekadar içinde ev de olsa imarı yok diye anlıyorum, ev kaçak mı acaba?

bazı bölgelerde zeytinlik demek içerisindeki ağaçları ev/ yol vb yapmak için kesemezsin de demek oluyor.

net bilgiye sahip değilim, yanıltmak istemem.
ben de yeni öğrenmeye çalışıyorum bu işleri.

cananbulak
05-03-2013, 10:52
fiyatı iyi görünüyor fakat
tarla olarak geçiyor, yakınlarda da yol yok,
ben burdan herne kadar içinde ev de olsa imarı yok diye anlıyorum, ev kaçak mı acaba?

bazı bölgelerde zeytinlik demek içerisindeki ağaçları ev/ yol vb yapmak için kesemezsin de demek oluyor.

net bilgiye sahip değilim, yanıltmak istemem.
ben de yeni öğrenmeye çalışıyorum bu işleri.

İmarı %5 olup, inşaat izni olan tarlalarda 250metrekareye kadar yapı izni var diye biliyorum... 250metrekare için minimum 5 dönüm arsa gerekli, ama arsa 7de 10 dönüm de olsa 250metrekareden fazla yapı yapamazsınız.. o şekil okumuştum ben de imar-inşaat bilgileri ile ilgili olarak...

Safranlı
05-03-2013, 11:55
Sn. Safranli oralarda (tum Yalova'da ya da Yenikaramursel yakinlarinda, 2000 metrekare civarinda, kadastoral yola cepheli tarlalarin metrekare fiyatlari ne civardadir. Benim gibi Bursa'li olup Istanbul'da yasayinca cok cazip oralar, ama fiyatlar kopru muhabbeti sonrasi uctu galiba.

tabi yerine göre degişiyor
en düşük fiyat 1000 m2 için 25-30 bin tl ye yaklaşıyor
çok büyük arazıde 20 bin tl ye düşebilir
15 gün önce bizim köyümüzde resmi yollu ve başından sulama kanalı geçen sulu arazı 3500 m2 100 milyara satıldı
köyün en uzak yeri idi
merkezlere geldikçe dönümü 50 bini dahi geçiyor
dediğiniz gibi köprüden sonra fiyatlar son çıkış kabilinden oldu
köprüden sonra zaten dudklar uçuklar
imkanı olan yinede yalovadan yer alabilir
yalova nedense her zamankazandıran bir
yer
hayırlısı tabi....
fiyatları duyunca insanın emlakçı olası geliyor

nkutsay
05-03-2013, 14:08
15 gün önce bizim köyümüzde resmi yollu ve başından sulama kanalı geçen sulu arazı 3500 m2 100 milyara satıldı
köyün en uzak yeri idi
yer
hayırlısı tabi....

yaza dogru hafta sonlari kesfe gelmeyi dusunuyoruz. umarim hayirlisiyla guzel bir yer buluruz.

nkutsay
05-03-2013, 14:13
İmarı %5 olup, inşaat izni olan tarlalarda 250metrekareye kadar yapı izni var diye biliyorum... 250metrekare için minimum 5 dönüm arsa gerekli, ama arsa 7de 10 dönüm de olsa 250metrekareden fazla yapı yapamazsınız.. o şekil okumuştum ben de imar-inşaat bilgileri ile ilgili olarak...

benim bildigim sizin soylediginiz sey eskidendi. simdi tarlalara 100 donum bile olsa imar izni yok. ne kadar sacma. 5000 metrekare yerin olacak, icine 100 metrekarelik yer bile yapamayacaksin.

sn. safranli sizin yeriniz olduguna gore bilirsiniz. bir kanun degisikligi falan dusunuluyor mu? muhtarlik izni diye bir sey var mi? yasal mi?

adembaba1
05-03-2013, 22:14

Milasin kisi ne olaki,turunc yetisen bir yerde sogukdan korkmayin :D

adembaba1
05-03-2013, 22:24
Bir tarlanin-arazinin sit alani icinde olup olmadigi tapuda yazarmi?

cananbulak
05-03-2013, 22:57
Milasin kisi ne olaki,turunc yetisen bir yerde sogukdan korkmayin :D

Milas değil, Yalova Altınovanın iç kısımları :) yükseklere çıktıkça yollar kıvrılıyor, her gün arabayla git gel zor olabilir. üstelik çocuk da olacak.. kocaelinin karamürsel bölgesi umduğumuzdan tepelik çıktı, kışları da kar epey oluyormuş... biraz daha düz ve alçak yerlere bakmamız lazım sanırım, çok istemesek de... ilginize teşekkür ederim....

MeyveliTepe
05-03-2013, 23:21
İzmit körfezinin güneyindeki kuzeye bakan yamaçlar verimlilik, iklim özellikleri ve biyolojik çeşitlilik bakımından ülkenin en iyi yerlerinden biridir. Bölge samanlı dağlarının yamaçları olduğu için deniz seviyesinden hızla yükselir. Dağlık tepelik imajı herhalde hızlı rakım değişiminin yarattığı bir şey olsa gerek. Rakım yükseldikçe kışın kar yağdığında olası kar kalınlığı da artar. Bu yıl iki kez kar yağdı. Bahçemizin bulunduğu seviyede (300mt) Aralık ayında 24 saat içinde 50cm kar yağdı. Bu son dört sene içindeki rekor miktar idi. Yollar hiç kapalı kalmadı. En kapalı olan bölüm köy ile bahçemiz arasındaki 1 km'lik bölümdü. Orayı da 24 saat içinde açmışlardı. Hoş, yol 50 santim kar ile (yer yer rüzgar yığmasından dolayı 1 mt) kaplı olmasına, aslında ihtiyacım da olmamasına rağmen zevkine sahile kadar inmiştim :)

Bu civarda sahil seviyesi ile 300mt rakım arasında 2-3 derece ısı farkı olur. Kuzey rüzgarları direk karşıdaki dağların üzerinden gelir. Bu da yüksekleri yaşanır kılan, bilhassa yazın çekilir kılan önemli özelliklerden biri.

ilksenozturk
06-03-2013, 09:30
[QUOTE=nkutsay;1114022]benim bildigim sizin soylediginiz sey eskidendi. simdi tarlalara 100 donum bile olsa imar izni yok. ne kadar sacma. 5000 metrekare yerin olacak, icine 100 metrekarelik yer bile yapamayacaksin.

yanlış biliyor olabilirim, mutlaka düzelten çıkacaktır beni.
tarla olarak kayıtlı ve imar alanında ise bağ evi yapılabilirdi, yani kagir ev. bunun için de yine izin alınmalıydı ve izin şartları arasında kadastronun geçtiği kayıtlı yola cephe olması vardı. (her yol aynı anlama gelmiyor)

daha sonra tarım arazilerinin korunmasına yönelik kanun maddesi yürürlüğe girdi ve imar durumu zorlaştırıldı.
konuyla ilgili araştırmalarda herkes 'şimdi ne olacak' sorusunun peşinde, net bir bilgiye ulaşılamıyor.

ben de konuyu takip etmekteyim
anladığım da şu;
halihazırda tarlana ev yapamazsın, yapmak istersen toprak ve arazi etüdünün, su analizinin, iklim araştırmasının ve topografik incelemenin yapılması ve bu konularla ilgili kuruluşlardan görüş alınması ve bunun ön koşul olarak değerlendirilmesi gerekir ki buradan anladığım 'değerli tarım alanı' vasfının olmaması aranıyor.

ilanlarda yazan %5 gibi ifadelerin mutlaka belediyeden kontrol edilmesi gerekir, suistimale çok açık bir durum, öünkü net bir bilgiye sahip değil kimse.

1.5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu

2.Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu Uygulama Yönetmeliği (RG. 15.12.2005 - Sayı: 26024)

3.“Daha önceki nazım imar planlarında olduğu gibi yeni düzenlenen çevre düzeni planında da tarım alanı olarak yer alan taşınmazın, konut alanına açılması şeklinde bir plan değişikliği yapılamaz” (DANIŞTAY,6. DAİRE,E. 1992/296,K. 1992/3338,T. 29.9.1992).

4.“Tarım yapılan taşınmazın planlamayla konut, sanayi vb. amaçlarla imara açılması aşamasında, toprak ve arazi etüdünün, su analizinin, iklim araştırmasının ve topografik incelemenin yapılması ve bu konularla ilgili kuruluşlardan görüş alınması ve bunun ön koşul olarak değerlendirilmesi gerekir” (DANIŞTAY,6. DAİRE,E. 1997/6255,K. 1998/2345,T. 7.5.1998)

SAHIRE
06-03-2013, 11:05

Sn. Adembaba, ben bu yeri gittim gördüm, daha öncede forumda paylaşmıştım..Burası yaşyerde değildir emlakçının ilanı sahtedir. Bu yer ovakışlacık köyünde.Dağlık taşlık bir zeytinliktir. 10 dönüm kadar boş düzlük alanı vardır. Denize yakın araştırdım, sit alanı da değildir. Tapusu dahi var bende. Direk satıcıyla görüşmüştüm. Aslında güzel yer ama tek başına olacak yer değil. Siz de ilgileniyorsanız, belki ortak alırız:;)

SAHIRE
06-03-2013, 11:06
Bir tarlanin-arazinin sit alani icinde olup olmadigi tapuda yazarmi?

normalde yazması gerekir ama bazen atlanan işlenmeyen çok yer de olabiliyor. araştırmadan almamak lazım.

Muallim
06-03-2013, 14:21
normalde yazması gerekir ama bazen atlanan işlenmeyen çok yer de olabiliyor. araştırmadan almamak lazım.

Sayın SAHIRE,

Tapu kaydıyla, Milas'ta herhangibir haritacıya başvursanız.Size gereken bilgiyi verir.(Milas çevresiyse)

Ovakışlacık köyü ulaşımı zor bir yer.Nakliye ,yapacağınız yatırımların fiyatını arttırır.

Yerleştiğinizde her an Milas'a gidip-gelmeniz kolay olmaz.Bunun iyi günü,kötü günü var.

Safranlı
06-03-2013, 15:53
Dostlarım
bu sayfalarım müdavimleri çok çok büyük alanlara bakmasınlar
1000 m2 neler olur neler....
Kendinizi yormadan keyfinize bakabilirsiniz
birde geleneksel yöntemi taklit etmeliyiz
oda şudur
köy içinde kibar bir eviniz ve 5 dakika yürme mesafesindede bahçe alırsınız
olur biter en güzel yöntem budur
tenhada yanlış başına çok sıkıntı olur
ekmek lazım
aspirin lazım
kimi yollucaksın

ardacan2000
28-03-2013, 18:50
İmkanım olsa Gökçeadadan başka yer düşünmez idim...

adembaba1
31-03-2013, 02:50
Sn. Adembaba, ben bu yeri gittim gördüm, daha öncede forumda paylaşmıştım..Burası yaşyerde değildir emlakçının ilanı sahtedir. Bu yer ovakışlacık köyünde.Dağlık taşlık bir zeytinliktir. 10 dönüm kadar boş düzlük alanı vardır. Denize yakın araştırdım, sit alanı da değildir. Tapusu dahi var bende. Direk satıcıyla görüşmüştüm. Aslında güzel yer ama tek başına olacak yer değil. Siz de ilgileniyorsanız, belki ortak alırız:;)

evet,ayni fotograflarla iki farkli ilan vardi,birinde bu arazi ovakislacik koyunde,digerinde yasyer diye geciyordu,bir sahtelik oldugunu sezdim sonralari,ilanin birinde denize cok yakin bir koydu,fiyati o yuzden cok ucuz geldi,siz gidip gordunuz,peki bu fotograflar gercek araziyimi gosteriyor,fotograflarda arazi icinde ev var ve koyun icinde,arazi hemen ovadan basliyor-yukseliyor.

SAHIRE
03-04-2013, 11:13
evet,ayni fotograflarla iki farkli ilan vardi,birinde bu arazi ovakislacik koyunde,digerinde yasyer diye geciyordu,bir sahtelik oldugunu sezdim sonralari,ilanin birinde denize cok yakin bir koydu,fiyati o yuzden cok ucuz geldi,siz gidip gordunuz,peki bu fotograflar gercek araziyimi gosteriyor,fotograflarda arazi icinde ev var ve koyun icinde,arazi hemen ovadan basliyor-yukseliyor.

Evet fotoğraflar oraya ait. Hemen yol kenarında iki odalı küçük bir ev var. Denize yakın gerçekten 15 dakkaya kıyıkışlacık (deniz) . Fiyatı uygun arazi sahibi sıkışık belki 160000e kadar düşecekti. Oradaki komşu çok anlattı:(kendisi arazinin eski sahibidir.) tapuyu gördük alan zaten şu an satan 145000'e almış. Komşu Halil Bey, çok ilgilendi, hepsini o anlattı , gezdirdi, ilgilendi,iyi komşular isteyen iyi bir aile.Zeytinlik bakımsız. Başka sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım.

Cumhur Tonba
03-04-2013, 11:42
Şimdi ben başka bir şey sorayım? Arazinin verimli olup olmadığını nasıl anlarsınız? Su olması yeterli mi? Başka nelere bakıyorsunuz??

Sayın Sahire.

O yer hakkında en doğru bilgiyi almak istiyormusunuz? Size bir şey tavsiye etmek istiyorum. Alacağınız yer Hangi İl'in hangi İlçesine bağlı ise. Ve köy adını da biliyorsanız?

İnternetten ( Herhalde Sizin bahsettiğiniz Yer, Manisa Gördes Bayat Köyü) Manisa Tarım İl Müdürlüğünün telefonu bulun. Ana santraldan Çiftçi Eğitim Şube Müdürlüğü, Tarla Ziraat Şube Müdürlüğü veya her hangi bir şubeye bağlanıp o yer hakkında bilgi isteyin. Durumu anlatırsınız. Zira onların elinde o yerin toprak yapısı, verim durumu, ne gibi mahsulleri elverişli oldu bilgilerinin hepsi mevcuttur. Size daha iyi yardımcı olacaklarına inanıyorum.
Diğer yerler içinde İl ya da İlçe müdürlüklerine sorup, sağlıklı bir bilgi alma imkanı olur
Saygılarımla.

adembaba1
03-04-2013, 21:18
Tesekkurler forumdaslar.

Mehmet Can
11-04-2013, 13:23
Merhaba forum arkadaşları. İzmir Bergama KOZAK YAYLASI ve özellikle Hacıhamzalar köyünde çok çüzzi fiyatlara köy çevresinde imar sorunu olmayan arsalar bulmanıza yardımcı olabilirim. Ayrıca ev yapmanız içinde çok yüksek mevlalarada gerek duymadan taş evler yaptırabilirsiniz.Köyümüz fotoğraları.
https://www.facebook.com/groups/69129452264/photos/

MeyveliTepe
11-04-2013, 14:53
27 Ağustos 2008
Bu resimdeki köyde siz yaşasaydınız, siz yabancıların gelip yerleşmesinden(bir kaç aileyi kastetmiyorum) düzenin bozulmasından rahatsızlık duymazmıydınız.

11 Nisan 2013
Merhaba forum arkadaşları. İzmir Bergama KOZAK YAYLASI ve özellikle Hacıhamzalar köyünde çok çüzzi fiyatlara köy çevresinde imar sorunu olmayan arsalar bulmanıza yardımcı olabilirim. Ayrıca ev yapmanız içinde çok yüksek mevlalarada gerek duymadan taş evler yaptırabilirsiniz.Köyümüz fotoğraları.
/www.facebook.com/groups/69129452264/photos/

Çok büyük bir değişiklik ;)

Bir zaman herhangi bir yabancının gelip yerleşmesinden rahatsızlık duyarken şimdi kendi elinizle satılığa çıkarmışsınız.

Kendi adıma şunu söyliyeyim, o tarafa gittiğimde 50 kilometreden daha fazla yaklaşmayıp yolumu değiştiriyorum hâla.

Mehmet Can
13-04-2013, 16:05
:) iş işten geçeli çok oluyor. Büyük şehir yasası çıktı köy elden gitti hayırlısı olsun.

Safranlı
10-06-2013, 10:25
Degerli dostum....
Bu kaçış hikayerinde genelde biraz hayalci olunuyor
dogrusu orta yoldur
oda şudur...
Merkeze yakın sayılabilecek ulaşımı olan okulu camisi bakkallı çakkalı olan
sağlık ocagı olan şirin ve dışarıdan gelene karşı sıcak davranacak bir köy bulmaktır
bakınız araştırınız
bedava denebilecek alternatifler bulunur...

Safranlı
11-06-2013, 12:50
Gönlünüze göre olsun...

SAHIRE
06-07-2013, 12:18
Merhaba arkadaşlar, uzun zaman oldu internete pek giremediğim için yazamadım. Biliyorsunuz epeydir uğraşıyorduk, en sonunda , Biz eşimle yerimizi bulduk, taşındık , 2 ay kadar oluyor yalnız nete 2.5 G ile bağlandığımızdan sıkıntı oluyor. Yine de bundan sonraki gelişmeleri elde oldukça yazmaya çalışacağım. Yeni bir konu açıp serüvenimizi orada paylaşmak istiyorum.

http://www.agaclar.net/forum/uzak-bahcelerin-yakin-isbirligi/32123.htm

Ozlem A
19-08-2013, 21:47
köyün en uzak yeri idi
yer
hayırlısı tabi....

Yıllar önce babam Laledere ve Burhaniye'de iki ayrı arazi almak üzere iken tapuda pürüzler çıkıp almak kısmet olmamıştı. Bu yıl ben Kadıköy ve Samanlı köylerinde yer açısından eşe dosta haber yolladım.. Dediğiniz gibi fiyatlar uçmuş, otoyol, köprü, üniversite ve Arap yatırımcıların ilgisi nedeniyle.. Kışın bir süre haber bekleyeceğim, ama aslında rotayı çevirmeyi de düşünüyorum.. Koca otoyol gelip bu kadar insanın yerleştiği büyükşehir adayı bir Yalova hiç cazip gelmemeye başladı. Düşününce dağ köyleri yol kıyısı olacak, tersane büyüdükçe büyüyor, örneğin bzi Laledere'yi çok severdik şimdi ortasından koca otoban geçecek..

bulgur
24-08-2013, 22:04
Balıkesir merkez köyler hakkında görüşleriniz nedir?

sakdag
24-08-2013, 22:22
Sayın Bulgur, tarla mı arsa mı soruyorsunuz?

Balıkesir'in büyükşehir statüsüne girmesi durumları nasıl etkileyecek, merak ediyorum.

Tarla fiyatları çok değişken, Kepsut yönündeki köylerin bir çoğu sulu tarım yapıyor, kimi yeraltı suyu, kimi sulama kanalları aracılığıyla.

bulgur
24-08-2013, 22:25
tarla köseler köyü ve Yakup köy düşünüyorum

sakdag
24-08-2013, 23:02
Net bilgi için köy muhtarlarıyla görüşün bence, internetten telefonları bulunabilir. Dediğiniz köyler Merkezin en yakın köyleri fiyatları yüksektir bayağı.

bulgur
24-08-2013, 23:06
Net bilgi için köy muhtarlarıyla görüşün bence, internetten telefonları bulunabilir. Dediğiniz köyler Merkezin en yakın köyleri fiyatları yüksektir bayağı.

biraz gittim gezdim bir kaç tarlaya baktım dönüm fiyatı ortalama ve yer yer değişiyor 12.000tl ile 20.000 tl ben 5-6 dönüm alıp uzun vadeli düşünüyorum.

agactoprak
12-02-2014, 20:09
Fiyat olarak aşağı yukarı birşeyler yazarsanız iyi olurdu.

Nevzat
13-02-2014, 07:50
[YerelNET] SALMAN KÖYÜ (http://www.yerelnet.org.tr/koyler/koy.php?koyid=249372)

Taşlıbahçe
23-03-2014, 19:19
Selamlar herkese; İnsanın hayalinde bir toprak parçasının olması harika bir şey. Karar vermek ve arayışa geçmek te öyle. Biz bir hayli dolaştıktan sonra yorulduğumuz ve sabrımızı tükettiğimiz için belirlemiş olduğumuz kimi kriterleri görmezden gelerek bir yer aldık; arazimizi ilk gün de seviyorduk, hala seviyoruz ancak birkaç noktayı önemsememenin sıkıntısını da çektik; çok şükür zaman içinde hallettiğimiz problemler de oldu, yine de bu süreç insanı yıpratıyor. Dolayısıyla henüz arazisini almayanlara duygusal davranmayarak sakin düşünmelerini acizane önerebilirim. Aşağıya önemli olduğunu düşündüğüm kimi kriterleri ekliyorum. Taşlıbahçe'nin bloğunda (http://http://taslibahce.wordpress.com/2014/02/18/geldik-gorduk-sevdik/) yazmıştım ancak kendi toprağımızla ilgili değerlendirme kısımlarını burada çıkardım.
Bu kriterlerin hepsini birden bulmak zor ama en azından en önemlilerini dikkate almak sonrasında sıkıntı çekmemek için önemli. Kişinin mizacına, aile durumuna, çoluk çocuğa, yaşa, araziyi kullanım amacına vb. durumlara göre belirlenecek ve yukarıdaki listeye eklenecek daha başkaları da var tabii. Bir de aşağıdaki kritelerden kimileri konvansiyonel tarıma uygun değildir. Gerçi böyle bir amacı olanlar zaten bunları dikkate almaz.
Biz araziyi aldık, dolayısıyla bu sayfayı kapattık ancak önlerindeki sayfa henüz beyaz olanlar için hem buradakiler hem de aklıma gelmeyen, sizlerin ekleyebileceği daha başka kriterler yardımcı olabilir. Toprak hayali kuran herkesin bu temiz hayaline kavuşmasını yürekten diliyorum... Hoşçakalın ;)
Şimdi kriterler:

1-Suya yakın olması: Su yaşamdır. Uygun bitki türleri ve yetiştirme teknikleriyle birlikte farklı su hasadı yöntemleri de işin içine katıldığında su bakımından fakir yörelerde dahi tarım yapmak mümkündür ancak tarım arazisi aynı zamanda yaşam arazisi olarak planlanacaksa arazide veya yakınında herhangi bir su kaynağına ihtiyaç vardır. Su problemi olmayan yerlerde iklim de müsait ise bereket bol olur.

2-Arazinin kendi haline bırakılmış olması: Kendi haline bırakılmış bir arazinin hâlihazır tarım kültürü bakımından dezavantajları varsa da günümüzün kimi yanlış uygulamalarının kötü etkilerinden kurtulmuş veya bu etkilerin iyileşme sürecine girmiş olması bakımından çok önemli avantajları da vardır. Kendi haline bırakılmış bir tarım arazisi muhtemelen kimyasal gübre ve ilaçların kullanılmadığı veya kullanılmışsa da zamana bağlı olarak etkisinin azaldığı ve hatta bittiği araziler olabilir. Kendi haline bırakılmış arazilerde kendiliğinden (tohumdan) çıkmış meyve ağaçlarına rastlanabilir; bu ağaçlar güçlü ve sağlıklı olduklarından uygun yaşa geldiklerinde aşı için anaç olarak kullanılacağı gibi isteğe göre öyle de bırakılabilir. Böyle arazilerde yabani ot ve hayvan çeşitliliği artmıştır ve doğal bir tarım için kontrol edilmeye, yönlendirilmeye hazırdırlar. Doğal tarımın yaban hayatına olan bağları güçlüdür ve bu bağları yeniden kurmak yerine hazır bulmak ve sonradan yönlendirmek işleri hızlandırır. Bu türden tarım arazilerinin dezavantajları olduğunu yazmıştım; bana göre en önemlisi, yıllarca budanmaya alıştırılmış meyve ağaçlarının kendi hallerine bırakıldıklarında karmaşık bir hal alıp dengelerini kaybetmeleri ve hastalıklara davetiye çıkarmalarıdır ancak bu problem, ağaç halen yaşıyor ve sağlığını şöyle böyle koruyor ise halledilemeyecek bir problem değildir. Bu türden araziler genellikle köylünün hayvanlarını yaydığı yerler olarak da görülürler ve bu durum yıldan yıla toprağı zayıflatan bir durumdur ancak toprak güçlüdür ve korunduğu, uygun önlemlerin alındığı, kimi iyileşme yöntemlerinin uygulandığı durumlarda şaşırtıcı biçimde kendini toparlar.

3- Bitki çeşitliliğine sahip olması: Mono kültür bir tarım arazisinde seçilmiş olan bitki türü topraktan aynı besinleri alır ve bir süre sonra bu besinlerde azalma olur, toprak verimsizleşir, çiftçi gübreye –genellikle kimyasal gübreye- sarılır; kısa vadede başarı, uzun vadede ise bereketsizlik görülür. Böyle arazilerde zararlılar(mantar hastalıkları veya böcek vb fark etmez) herhangi bir engelle karşılaşmadan arazinin biricik türüne zarar verdiklerinde o yıl çiftçinin işi bitmiş olur. Çiftçi bundan iki ders çıkarabilir, biri doğru, öbürü de yanlış ders. Doğru ders: Monokültürü bırakır, hakim bir tür seçse bile çeşitliliğe yönelir, denge sağlar. Yanlış ders: Bir daha bu riskle karşılaşmamak için pestisitlere veya fungusitlere dadanır. Günümüzde alınan ders genellikle yanlış olan. Monokültürün daha başka olumsuz yanları da vardır. Bu durumda çeşitlilik iyidir diyelim; iklimi, toprağı, türler arası ilişkileri gözeterek oluşturulan ve yabandan da destek alınan bir tarım arazisi meyve sepeti gibidir.

4- Ormana yakın olması: Orman, karaların en üretken yeridir. Orman, oksijen, su, nem, toprak, odun, yaban besinleri, huzur ve sağlık verir. Böyle bir yere yakın olmanın çok avantajı vardır. Saymakla bitmez.

5- Köye Yakın Olması: Köylülerin, özellikle de yaşlıların bilgi ve deneyimlerinden yararlanmak onlarla konuşmakla ve onları gözlemlemekle mümkündür. Okuduğunuz yüzlerce sayfa onların tek bir sözüyle veya gördüğünüz tek bir sahneyle aydınlanabilir. Köy hudutlarında kalan bir arazinin alt yapısı büyük ölçüde hazırdır; bu kaynaklar zaman içinde alternatifleriyle değiştirilecekse bile ilk başlarda işleri hızlandırır ve sonrasında da yedekte kalmalarının yararı vardır. Ürünlerde değiş tokuş yapmak mümkündür ve ihtiyaç duyulan pek çok kaynak yakındır. Bundan başka, dünyanın bin türlü hali var… Diğer taraftan köyle iç içe olmanın bulunulan köye göre değişebilen bazı can sıkıcı yanları da olabilir. Çoğunlukla çöplerin sağa sola atılması ve bundan rahatsızlık duyulmaması, tuvalet giderlerinin bakımsız olması, geri dönüştürülememesi ve ortaya çıkan sağlıksız koşullar, gürültü, dedikodu alışkanlığı, yabancıları hor görme vb.

6- Kafa Dengi Arkadaşlar: Dağ, orman, bağ, bahçe… Hepsi güzel, hoş. Bir de bunları paylaşacak, arada sırada iki laf edecek, kimi zaman derin mevzulara da dalabilecek dostlar varsa ne âlâ. Aslında gerçek bir ihtiyaçtan bahsediyorum. Zaman geçtikçe bunun önemini daha iyi anlıyorum.

7- Yangına hassas bölgelere uzak olması: Yangın kasıp kavurucudur; ortaya çıktığında başa çıkmak çoğu zaman zordur ve en ufak rüzgârda dahi kat kat hızlanma eğilimindedir. Böyle bir tehlike kimi hassas bölgelerde yüksek risk haline gelir. Sıcak ve kuru iklim ormanları genellikle kolay yanan ancak diğer taraftan da kendini yine kolayca yenileyebilen ağaçlarla bezelidir. Türkiye’nin en tehlikeli yangın bölgeleri kuru ve sıcak bölgelerin tipik orman ağacı olan kızılçam orman sahalarıdır. Mümkünse bu ormanlardan uzak olmakta yarar var ancak unutmamalı ki bu ağaçlar Türkiye’de en fazla yer kaplayan ağaçlardır. Böyle bir yerde arazimiz var ise yangın bariyerleri oluşturma, yani yangına dayanıklı ağaç ve çalılarla bu orman arasına bir sınır çekme işi ihmal edilmemesi gereken bir iştir. Olası bir yangın durumundaki su ihtiyacını da göz önünde bulundurmak ve hazırlıkları yapmak gereklidir.

8- Güneye veya güneydoğuya bakıyor olması ve mümkünse farklı bakılara da sahip olması: Pek çok ağaç ve sebze, meyve veya tohumlarını olgunlaştırmak için uzun süreli güneşe ihtiyaç duyar; duymayanlar da vardır ve aslında en önemlisi türleri bu uygunluk veya uygunsuzlukları değerlendirerek seçmektir. Öte yandan güneş sever bir bitki dahi, bilhassa kurak bölgelerde sürekli güneş ışığı altında sıkıntı yaşayabilir; böyle yerlerde ışığın gün boyu kalması toprağın daha çabuk kurumasına, bitkilerin susuz kalmasına, meyve hacmi ve sayısının düşmesine ve daha başka istenmeyen durumlara yol açabilir.

9- Tatlı eğimli olması ve biraz da düz yerlere sahip olması: Düz yerler genellikle sıkıcıdır. Böyle yerler hasat sırasında, arazide çalışmada ve dolaşmada, malzeme vb. taşımada avantaj sağlar sağlamasına da kimi dezavantajları da bağrında tutar. Misal, drenaj büyük bir problem haline gelebilir. Sulama sistemleri kurulduğunda yerçekiminden faydalanmak mümkün olmayacağından başka bir enerjiye veya suyun yüksekte depolanmasına ihtiyaç duyulur, birim alana düşen güneş ışığı ağaç gölgelerinden dolayı azalır ve bunun gibi şeyler. Düz arazilerde tarım faaliyetleri odağında bir yaşam alanı kurulacaksa kimi yükseklikler ve çukurluklar meydana getirme yoluyla arazi çeşitlenebilir ve farklı mikro iklim bölgeleri ve farklı bitki birlikleri oluşturulabilir. Meyilli arazilerde ise eğim açısı arttıkça bu kez eğimden kaynaklanan daha başka problemler ortaya çıkar. En önemlisi yağmur suyunun toprağa sızacak vakti bulamadan akıp gitmesi, bu akışın hızlandığı durumlarda ise erozyonun artmasıdır. Böyle durumlarda toprak olması gerekenden erken kurur, diri örtü de akıp gitmişse işte o zaman çok kötü. Eğimi dik yerlerde bu türden sorunlarla karşılaşmamak ve yağmurdan olabildiğince yararlanmak için eş yükselti eğrilerinde hendek açma, araziyi setlendirme vb. yöntemler kullanmak büyük fayda sağlar. Ancak, bu yöntemlerin bedelleri zaman, emek veya dolaylı emek yani para olarak karşımıza çıkar. Türkiye coğrafyasının büyük bölümünün eğimli arazilerden oluştuğunu düşündüğümüzde bu bedelleri büyük olasılıkla ödeyeceğimiz fikrine de alışmak gerekir; yine de uygun eğim derecelerini aramaya odaklanmak bu bedelleri azaltmaya yardımcı olur. Sonuç: Tatlı eğim iyidir; tatlı eğimli yerleri Allah sevdiğine bağışlasın.

10- Vadi tabanına yakın olması: Vadi tabanları kimi olumlu, kimi de olumsuz yanlara sahiptir. Vadi tabanlarından genellikle bir dere geçer, bu dere bir kış deresi olsa bile açılan bir kuyu ile fazla derine inmeden suya ulaşabilme ihtimali yüksektir. Eğer, civar bölge tepelik, yıpratıcı rüzgarlara açık ve kurutucu ise vadi içleri korunaklı yerlerdir; nem oranı daha yüksektir.

Arazi, vadi tabanlarında genellikle düzdür, iş yapmak kolaydır. Hem vadinin daha yukarı kesimlerinden, hem de yandaki yamaçlardan aşağıya organik ve inorganik maddeler yığılır ve toprağın kalınlığı da, verimi de artar. Buna karşılık tabana inen başka şeyler de olabilir. Misal, bu tür yerler sel tehdidi altındadır, heyelan ve kaya yuvarlanmaları olabilir, soğuk hava aşağıya indiğinden bu yerler civardan daha soğuk ve hatta dondurucu olabilir; bahar vakti don yaşanarak erken çiçeklenen bitkilerde verim düşebilir. Bu durumda vadi tabanının nimetlerinden faydalanmak, zararlarından da çok etkilenmemek için arazinin bir kısmı vadi tabanında, geri kalanı da yan kısımlarda olursa iyi olur. Anlaşılacağı üzere bir ev yapılacaksa en iyisi vadi tabanında yığılan soğuk hava kuşağının üzerinde yapılmasıdır; böylece kış geceleri daha rahat geçirilir, sel tehlikesinden uzak durulmuş olunur vb.

11- Yolu olması: Keşiş hayatı için en iyi şey yolsuz ve hatta patikasız bir mağara olabilir pek âlâ. Ama, işin içine tarım, hayvancılık, sosyal yaşam, çoluk çocuk girerse yol lazım olur. Bir yerden bir yere gidip gelirken kullanmak için, araziye malzeme getirirken veya buradan götürürken kullanmak için, kaza gibi, hastalık gibi, yangın gibi acil durumlarda kullanmak için yol gerekir. Araziye kadar gelen bir yolun haricinde arazinin içine giren bir yol da çok yararlı olur. Ayrıca, izinli bir ev yapılacaksa, yol olması, yani tapuda görünen bir yolun araziye sınır teşkil etmesi de zaten kanunen gerekli.

12- Organik tarım yapılan bir bölgede olması: Kimyasal gübrelerin, herbisit ve pestisitlerin toprağı, havayı, suyu kirletmediği bir yer en iyisidir. Bizim kullanmadığımız ancak komşumuzun esirgemeden savurduğu türlü kimyasallar direkt veya dolaylı bir şekilde bizi de etkiler. Maalesef hiç beklemediğiniz yerlerde dahi bu türden kirletici maddelerin kullanımı o kadar yaygınlaştı ki tertemiz bir tarım arazisi bulmak gerçekten güçleşti.

13- Manzaralı olması ya da olmaması: Şu kararı vermek lazım: toprağımızda tarım mı yapılacak, manzara mı izlenecek? Şehrin sıkışık yapısından ve karmaşasından kaçanların pek çoğunun yaptığı hata, muhtemelen bu sıkışmışlığın doğurduğu ferahlık ihtiyacından kaynaklanır. Genellikle güzel manzaralı bir yer alınır, yani yerin tarım için uygunluğuna değil, yalnızca manzarasına bakılır. Manzarası güzel diye alınan yerlerin çoğunda tarım zordur çünkü manzaralı yerler genellikle yüksek, tepelik yerlerdir ve arazi eğimi epey fazladır; böyle yerlerde iş yapmak zordur. Buna karşılık manzarasız, kapalı yerlerde ise çalıştıktan ve yorulduktan sonra bu yorgunluğu alıp götürecek ve ruhu dinlendirecek açıklıklar yoksa işin keyfi tam anlamıyla çıkmaz. Açık alanlarda güzel bir manzaraya bakmak huzur verir, bu huzur da alfa dalgaları yaymamızı sağlar. Bu ise keyifli ve huzurlu olduğumuzun göstergesidir. Rahatlayamayan insan ürettiğinden de keyif almaz. Bu nedenlerle önceliği arazinin tarıma uygunluğuna vermek, manzarayı da bulmuşsak şükretmek lazım.

14- Madencilik faaliyetleri, HES, sanayi ve benzer doğa talanlarından uzak olması: Madenler, hesler artık her yerde. Kapitale dayalı sistem cennet vatanı kavramış, tecavüz ediyor. Kalkınmaysa kimin, neresinin kalkındığı ortada. Sanayi, fabrikalar, bacalar, dumanlar, çöpler… Büyüyen şehirlerin ve öksüzleşen toprakların göstergesi bunlar. Hepsinden ne kadar uzaksak o kadar iyi. Ama, büyük bir ama var burada. Nereye giderseniz gidin onlar da oraya geliyorlar. Son zamanlarda bu işlerin önünde duran yasalar dahi değiştirilmeye çalışılıyor.

çağlayanlar
27-09-2014, 00:03
bodrum gümüşlük beldesi sahilde balık lokantalarının devamında

Gerrok
14-12-2014, 16:50
Eline sağlık çok faydalı bilgiler. Teşekkürler.

Gerrok
14-12-2014, 16:52
Herkese merhaba, Fethiye Çatak köyü civarının su durumu hakkında bilgisi olan varsa lütfen yazın. Teşekkürler...

Karena
15-12-2014, 20:23
Sayın Taşlıbahçe; yaşayarak, deneyimleyerek oluşturduğunuz kriterleri merak ve ilgi ile okudum paylaşımınız için teşekkür ederim. Bu kriterler arazi arama aşamasındaki bizler için kulağımıza küpe olacak önemli bilgiler.
Permakültür ilkeleri doğrultusunda 1,6 ve 7 no'lu kriterlerinize uygun ve pratik yaklaşımların olduğunu biliyorum. Bu konuda gerekli araştırma ve incelemeler yapılır ise arazimizin korunması ve değerinin arttırılmasına önemli bir kazanç sağlayacağını düşünüyorum.

kerkenez
17-12-2014, 09:26
Ufak ufak hayallerimi gerçekleştirmek adına bende bir arsa bakmaya başlıyacağım. Ana kriterler şunlar,

1) En az 5-6 yıl daha çalışmam gerkeceğinden İstanbul' a en fazla 2-3 saat uzaklıkta olmalı,
2) Çok sıcak ve çok soğuk olmamalı dolayısıyla bu iki kritere göre Marmara Bölgesi ile Kuzey Ege kalmakta,
3) Yalova, Gemlik, Karamürsel gibi yerler bu şartlara en uygun yerler gibi,
4) İmarı varsa en az 3 dönüm yoksa tarım arazilerinin korunması nedeniyle 5.5 dönüm olmalı,
5) Suya(çok önemli) elektriğe(önemli) ulaşım imkanı olmalı, mutlaka kadastral yola cepheli olmalı,

Kendi yaptığım araştırmalardan fiyat ve adet olarak uygun araziler İznik civarında var. Aslında Trakya ve Çanakkale tarafları uygun olmakla birlikte çok rüzgarlı olması nedeniyle şu aşamada sıcak bakmıyorum.

Başka yer önerisi olan var mıdır?

tiryaki
17-12-2014, 09:31
Edremit - Ayvalık arasına da bir bakın derim, Yalova- Edremit arası 320 km. Körfez köprüsü ve tünel bittiğinde çok hızlı bir şekilde ulaşılabilir hale gelecek.

kerkenez
17-12-2014, 16:00
Annem Edremit' li bende o civarı çok severim ancak yeni yol açılsa bile Yalova civarıyla arasında 2 saat kadar farkeder ki gitgel bu haftada 4 saat yapar. İlk başta olmasa bile o civarlar Ayvacık dahil ikinci tercih olarak düşünülebilir.

Şah-Kara
07-01-2015, 17:03
Artık, biz de yer seçimleri ve arsa arayışları içerisinde olan bir sülaleyiz. İzmir'de şehir yaşantısını doyasıya yaşamışız ve çocuklarımızın kimisi okumakta kimisi bitirmiş işlerine başlama süreçlerinde. Hatta bazı kuzenlerimin torunları bulunmakta. Benim onlara "en az 5 en fazla 10 dönüm tarla ya da zeytinlik alıp, içine de bir prefabrik, taş veya ahşap ev yapıp oturucam ve orada aklıma ne gelirse yetiştiricem ve hatta para bile kazanacam" dememle kuzenlerim iyice iştahlanarak "o zaman büyük bir yer bakalım ve o arazide bir kominal bir düzen kuralım" dendi. Benim arazi kriterlerim de bu işin tek başına olamayacağı düşüncesiyle doğal olarak değişti. Ben, İzmir'den Manavgat Oymapınar Barajına kadar bir alanda kendime yer ararken şimdi İzmir'e daha yakın bölgeleri listeme almış bulunmaktayım.
Son durum Çeşme, Karaburun, Urla, Seferihisar'da sadeleşti. Otobanın şehirden kopamamadaki en büyük etken olması beni de cezbetti. Hem şehirde hem bahçende, tarlanda, çiftliğinde aynı anda olabilmek kuzenlerimin de dediği gibi (en küçüğümüz 50 ) mecburiyet gibi oluştu bizde. Çünkü, sağlık sorunları olanlarımız da var aramızda. Ama arayışı yapan sadece benim şu anda. Urla, Çeşme, Seferihisar ve Karaburun'da bize yön çizmemizde yardımcı olacak arkadaşlar var mıdır? Kendi adıma ben sadece 1 dönümü likapaya ayırmak düşüncesindeyim. Ege ikliminin el verdiği ürünlerin başında enginar, zeytin, narenciye, eğer başarabilirsem tropik meyveler, ceviz, badem, antep ve yer fıstığı gibi ürünlerin ihtiyac fazlasını ticari amaçlı yetiştirmeyi planlıyorum. Bunlara çilek ve kültür mantarı çeşitlerini de ilave etmeliyim. Bu hafta pazarda ilk kültür kavak mantarını denedim ve çok sevdim. Bütün bu nedenlerle kendi adıma en az 5 dönüm ve en fazla 10 dönüm düşünüyorum. Bu bölgelerde fiyatlar şöyle, Çeşme Germiyan'da 4,5 dönüm (elektrik ve suyu yoktu) 60 bin. Arkadaşlarım özellikle keklik yetiştirme amaçlı buradan yer aldılar. Daha doğrusu bıldırcından kekliğe dönüş gibi düşünüyorlar. Geçen gün onlara agaclar.net'i önerdim. Fethiye Kayaköy'deki ağaçlarını söküp zarar vermeden nasıl Çeşme'ye getirebileceğini düşünüyordu. Yakında onları da burada göreceğiz. Çeşle Ildır'da ise dönümü 5 binden başlayan fiyatlar bulunmakta. (İzmir' liler için "para versen susturamazsın" derler ya ona şunu da ben ilave yapayım, "konuda daldan dala atlarlar" .
Yer arayışlarına devam: Seferihisarda barajların yakınlarında 2 ile 5 bin arası dönüm fiyatları. Köylere yakın olup, elektrik çektirebilecek konumdaki yerler ise genellikle 5 bin' lerde geziyor. Şu sıralar fiyatların düşme zamanı ve zeytinliklerde zeytinler toplanınca satışlar da hızlanacaktır. Mesela bazı yerlerin 2b arazisi olmaları düşündürücü. Aplikasyon sorunlu yerler var. Hem tarla hem 2b ve hem de baraj sınırında yerler var. Bunlarda zaten aplikasyon sorunu çıkar düşüncesindeyim. Bir de barajların taşma durumu riski nedir bilen varsa cevaplarsa çok sevinirim. Urla'da ise fiyatlar düşeceğine şu sıralar yükseldi. 5-15 bin arası tarla vasfındaki elektrik ve suyu olmayan arazilerin fiyatları. Genellikle yerleşim yerlerine yakın yerleri tercih etme sebebi malum, özellikle elektriğin çekilme masrafının az olabilme olasılığı. Şanslıyım ki Jeoloji Mühendisi var aramızda ve suyu bulma-çıkarma onun işi. Yer arayışı hiç kolay değilmiş bunu anladım. Ben 2012 kasımından sonra hayatımın sonuna kadar yaşayabileceğim bir yer aramaktayım. Önce yeri bulup beğenip, detaylı toprak analizi için tetkik, suyun kaç metrede ve ne kadar süre yetebileceğinin analizi, elektrik getirilmesi çok zor ama mükemmel bir yer ise elektrik üretme adına üretilmiş en son teknoloji ne ise onun hesaplanması ve arazinin her onaydan sonra satan kişiyle el sıkışma olacak bir süreç başlasın istiyorum artık. Herkes benim gibi bir süreçten geçti sanıyorum. Heyecanım çok fazla. Arazimi alıp her aşamayı ben de sizlerle buradan paylaşmak istiyorum. Sizlerden öğreneceğim çok konu var. Arazi arayışlarımdaki kriterlerimi yukarıda belirttim, bana şunu da dikkate almalısın diyebileceğiniz bir konu var mıdır? Mesela likapa için Kavacık ve Payamlı'nın uygun olmadığını düşündüren neden çok eğimli oluşu ve rüzgarın ve soğuğun Çatalkaya Dağ'ı eteklerinde olması don olaylarının sıklığı oradan vazgeçmeme sebep oldu. Kavacık üzümüyle ünlü bir yerdir. Likapa'da yetişir düşüncesi ile gidip görmüştüm oraları. Şimdilik aklıma gelen kriterler bunlar. Yanlışım ya da eksiğim varsa tamamlarsanız sevinirim. Herkese kolay gelsin.

Sayın Çisem Hanım merhaba, bende şu günlerde izmir; Urla,Seferi Hisar, Sığacık arasında yerleşip aynen sizin de hayalinizde olduğu gibi hobi için bahçe ve çeşitli meyveleri yetiştirebileceğim, gerekiyorsa kendi elektriğimi üreterek yaşamı mı sürdürebilecek 5 ile 10 dönüm arası yer araştırıyorum. Bende likapa(mavi yemiş, blue berry), gojiberry, frenk üzümü gibi üzümsü bitkiler ile dolu olanbir bahçe yapma hayalindeyim. Sizin de tecrübelerinizden faydalanmak isterim. Mesajınızı bu alana yazalı çok uzun süre olmuş, umarım hayal ettiğiniz gibi bir yer bulabilmişsinizdir.
Eğer bulabildiyseniz rica etsem bilgi verebilirmisiniz.
Teşekkür ederim.

guppy
08-01-2015, 16:47
İzmir Güzelbahçe civarında tarla arayan olursa; ben emlakçıyım yardımcı olabilirim.

ayazkentli
09-07-2015, 17:14
Bende kendi köyümü önereyim. Hem düz ovada hem de bir çok farklı merkez yere oldukça yakın konumda. Sahil ilçelerine ve haliyle denize, barajlara, çevresinde ki büyük merkez ilçelere yakındır.

Köyüme son bir kaç yıldır 4-5 aile İstanbul ve Ankara'dan ev alıp yerleşmişler. Bence şehirlilerin köylerimize gelmesi, o köyün sosyolojik olarak gelişmesine (ve ayrıca ekonomisine) büyük katkı yapar.

Ev fiyatları şimdilik ucuz. Geniş açıklamayı bloğumda da paylaştım. Köyden yeni fotoğraflar çekip yakında bol bol fotoğraf da yükleyeceğim. Köye yerleşmek isteyenlere köyümü kesinlikle öneririm. Bakırçay ovasının bereketli toprakları ev bahçelerinde bile var. Çünkü köy ovanın içinde.

(Deprem riski tüm Ege bölgesi 1. derece de olduğundan var ama şimdiye kadar köy tarihinde çok büyük yıkımlı deprem olmamış. Köy tarihi aşağı yukarı 1600'lı yıllara kadar uzanıyor).

ZAMAN - MEKAN - YAŞAM - AYRINTILAR. (http://atillanirvana.blogspot.com.tr/)

https://tr.wikipedia.org/wiki/Ayaskent,_Bergama

modelci
09-07-2015, 19:04
Altug soyismi koyde ne is yapar, 3 bld baskani altug soyadli

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

ayazkentli
09-07-2015, 20:42
Dede Altuğ köyün 60'lı yıllarında muhtar idi.

Onun oğlu Altuğ ise (R. Altuğ.) belediyeyi 1976-77 yıllarında muhtar iken, girişimleri ile belediyeyi ilk kuran ve haliyle ilk belediye başkanı idi.

Son olarak onun oğlu da (Torun H.G. Altuğ) en son belediye başkanı idi.

Tabii onlardan başka kişiler de belediye başkanı oldular ama her köyde bir ailenin öncü çıkması gibi, bu köyde de bu soy isimdekiler öncü ailedir. Darbe döneminde ki iki başkan atama ile köy dışından gelenlerdi. Altuğ soyismi dışında ki diğer belediye başkanları da zaten Altuğ sülalesi ile birbirlerine yakın akrabalık bağları var. Bildiğiniz gibi köylerde çoğu kişi akraba oluyor bir şekilde. (.Evlilikler nedeni ile).

O nedenle bu kadar çok muhtar ve belediye başkanı çıkarıyorlar. :))

burhan ak
09-09-2015, 11:10
Arkadaşlar; Gökçeada'ya yerleşmek isteyenlerden biride benim. Daha doğrusu kafamda öyle bir fikir var ve adım adım uygulamak istiyorum.
Bu amaçla adada 5.500 metrekare bir tarla aldım. Fiyatı da bana çok uygun geldi. (25.000.-TL)Bir tanede şöyle 500 metrekare ev yapabileceğim arsa almak istiyorum.(fiyatlar 100.000 TL'den başlıyor) Ama arsayı her halde 2-3 yıldan önce alamayacağım gibi duruyor.
Tarlada bir tane armut ağacı var. Herhalde 100 yıllık falandır. 15 gün önce oradaydım. Armutlar ortalama olarak cevizin 1,5 katı kadar. Ama lezzeti mükemmeldi doğrusu. Ayrıca 6-7 tane de zeytin ağaçları var. Zeytin ağaçları 300-500 yıllık gibi duruyorlardı. Bir tanesi aşılı, gerisi aşısızmış. Aşılı olanların meyveleri gayet iyi idi. Aşısız olanların meyveleri çok küçüktüler. Ama aşısız olan yabani zeytin ağaçlarında inanılmaz miktarda zeytin vardı. Siz forum sakinlerinden öğrenmek istediğim(ama sadece sakin olanlar cevap versin lütfen, asabi olanlar değil!!:dilli:)
1- Bu tarlaya bir ev, hiç olmazsa temelleri olmayan ahşap kulübe yapabilir miyim?(Arazi 1. derece doğal sit alanı kapsamında. Kadastro yola da cephesi yok ne yazık ki. 50 metre aşşağıda çeşme var. Yaz-kış akıyor Şahane deniz manzarası ise insanı mest ediyor.)

2-Dediğim gibi arazide sadece 6-7 tane ağaç vardı. Boş olan yerlere adaya özgü karadut fidanlarından diksem; ada da her yerde bolca mevcut olan keçilerin elinden kurtarmak mümkün mü?

3-Tarlada halihazırda yetişmiş olan devasa yabani zeytin ağaçlarının zeytinlerinden faydalanmak mümkün mü? Yağlarını sıktırsam kullanılabilir mi?

Herkese selamlar.

Sağanak
10-09-2015, 04:12
Arkadaşlar; Gökçeada'ya yerleşmek isteyenlerden biride benim. Daha doğrusu kafamda öyle bir fikir var ve adım adım uygulamak istiyorum.
Bu amaçla adada 5.500 metrekare bir tarla aldım. Fiyatı da bana çok uygun geldi. (25.000.-TL)Bir tanede şöyle 500 metrekare ev yapabileceğim arsa almak istiyorum.(fiyatlar 100.000 TL'den başlıyor) Ama arsayı her halde 2-3 yıldan önce alamayacağım gibi duruyor.
Tarlada bir tane armut ağacı var. Herhalde 100 yıllık falandır. 15 gün önce oradaydım. Armutlar ortalama olarak cevizin 1,5 katı kadar. Ama lezzeti mükemmeldi doğrusu. Ayrıca 6-7 tane de zeytin ağaçları var. Zeytin ağaçları 300-500 yıllık gibi duruyorlardı. Bir tanesi aşılı, gerisi aşısızmış. Aşılı olanların meyveleri gayet iyi idi. Aşısız olanların meyveleri çok küçüktüler. Ama aşısız olan yabani zeytin ağaçlarında inanılmaz miktarda zeytin vardı. Siz forum sakinlerinden öğrenmek istediğim(ama sadece sakin olanlar cevap versin lütfen, asabi olanlar değil!!:dilli:)
1- Bu tarlaya bir ev, hiç olmazsa temelleri olmayan ahşap kulübe yapabilir miyim?(Arazi 1. derece doğal sit alanı kapsamında. Kadastro yola da cephesi yok ne yazık ki. 50 metre aşağıda çeşme var. Yaz-kış akıyor Şahane deniz manzarası ise insanı mest ediyor.)

2-Dediğim gibi arazide sadece 6-7 tane ağaç vardı. Boş olan yerlere adaya özgü karadut fidanlarından diksem; ada da her yerde bolca mevcut olan keçilerin elinden kurtarmak mümkün mü?

3-Tarlada halihazırda yetişmiş olan devasa yabani zeytin ağaçlarının zeytinlerinden faydalanmak mümkün mü? Yağlarını sıktırsam kullanılabilir mi?

Herkese selamlar.

Sayın burhan ak , öncelikle araziniz hayırlı olsun. Bahsettiğiniz konular hakkında pek bilgi sahibi olmasam da yardımcı olmaya çalışacağım.

Maalesef 1. derece doğal sit alanı olduğu için ağaç dikmek bile izin gerektiriyormuş. Henüz öğrendiğim bilgilere göre ;) balıkçı barınağı yapabilirsiniz.

Bildiğim kadarıyla yabani ağaçların tek farkı geç meyve vermeleri. Sizin ağaçlar yeterince yaşlı olduğu için kıvama gelmişlerdir diye umuyorum ;) .

Mesajın başında belirttiğim gibi bu konular hakkında pek bilgi sahibi değilim ancak , uzun süre cevap alamayacağınızı varsayarak elimden geldiği kadar
yardımcı olmaya çalıştım. Şimdi soru sorma sırası bende ;) .

1- Araziyi almadan önce bahsettiğiniz özelliklere sahip olduğunu biliyor muydunuz ?

2- Ada dışında bir araziye yerleşmeyi düşündünüz mü ?

3- 2-3 yıl sonra yapmayı düşündüğünüz ev 50m2 mi ?

4- Birikim durumunuz nedir ?

Soruları sorma amacım merak değil , size yardımcı olmaktır. Herhangi birine cevap vermek istemezseniz saygıyla karşılarım.

İyi günler diliyorum.

Melih Bakırlıoğlu
10-09-2015, 08:15
Delice zeytin ağacının(aşısız) zeytinlerinden sıktıracağınız yağ genelde acı olur. Bizler ilaç olarak kullanırız. Ak delice dediğimiz iseler bir ihtimal yenilebilir nitelikte olabilir. Yemekler de kullanabilirsiniz.
Delice zeytinlerin gövdelerine, akıllı olandan alacağınız aşı çubukları ile işi bilen birine el büyüklüğünde yama aşılar yaptırabilirsiniz.
her gövdeye doğu, güney, batı yönlerine aşıları yaptırıp, tuttuktan sonra aşıların üstünden keserek akıllı zeytinlere dönüştürmüş olursunuz. :)
Sit alanlarına karavan türü hareket edebilen /gözüken evler /barakalar yapılabiliyor

nebil1505
03-03-2016, 22:56
Merhaba ben Gökçeada ya yerleşimi düşünüyorum. Resimleri bana da atar mısınız lütfen.

kavil
16-03-2016, 04:06
Merhabalar, konu hakkında güncel düşünceniz nedir? koruma-sit alanı içinde olmayan, herhangi bi il merkezine otomobille 45-50 dk den daha uzak olmayan, 3-5 dönüm arası,cüzdanı çok çok zorlamayacak enfazla 100bin tl civarı, iklim anlamında eskişehir kıvamında lakin flora olarak ağacı,yeşili bol olan nereleri önerebilirsiniz?

Doğma büyüme eskişehirliyim ve memleketimi seviyorum lakin içanadolunun kendine has bozkırı kahve rengini sevemedim bir türlü. azıcık batıya gidildiğinde Bilecik Bozuyük İnegöl Bursa Yalova kuzeyde Bolu gibi yerler tam aradığım kriterde gibiler lakin sizlerinde fikirlerini merak ediyorum..

Amacım arsayı alıp hafta sonu gidip gelmekten ziyade 100m2 basit bir ev inşaa edip hayatımı burada devam ettirip. Şehir ilçe merkezine hergün yol yapıp gitmek. İstanbulda apartmanda yaşayıp 1 saat günde yol çekeceğime köyde-köy civarında yaşayıp 1 saat yol çekmeyi yeğlelerim. öte yandan topraktan para kazanma, yetiştirdiğim ürünü organik adı altında satma gibi gayelerim yok. yapacağım tüm olaylar tamamiyle şahsi hazzım ve keyfimi tatmin amaçlı olacak ve maddi gelirimi işim aracılığıyla ve sonrasındaki emlak yatırımlarımla vs karşılamayı düşünüyorum. (meyve ağaçları, basit bir kümes, çeşitli sebzeleri otları içeren bostan, peyzaj ve çiçek düzenlemesi belki basit bi arı kovanı, belki küçükbaş, kedi,köpek, ördek, tavşan vs vs. )
anlatınca hayal gibi geliyor lakin başlamak, düşünmek bitirmenin yarısıdır felsefesini benimsiyorum.
Saygılar

hosseda
16-03-2016, 07:38
Sakin hayattan her gün kabusa gelmek bir süre sonra eziyet haline gelirse planlamanız tutmamış olur. Şehir düzenini bozmadan deneme yapılabilir, olumluysa sonuç devam edilir.
Ben hafta içi eziyet çekip hafta sonu kafamı dinleyeyim diyenlerdenim.

MeyveliTepe
16-03-2016, 08:27
Merhabalar, konu hakkında güncel düşünceniz nedir? koruma-sit alanı içinde olmayan, herhangi bi il merkezine otomobille 45-50 dk den daha uzak olmayan, 3-5 dönüm arası,cüzdanı çok çok zorlamayacak enfazla 100bin tl civarı, iklim anlamında eskişehir kıvamında lakin flora olarak ağacı,yeşili bol olan nereleri önerebilirsiniz?

Doğma büyüme eskişehirliyim ve memleketimi seviyorum lakin içanadolunun kendine has bozkırı kahve rengini sevemedim bir türlü. azıcık batıya gidildiğinde Bilecik Bozuyük İnegöl Bursa Yalova kuzeyde Bolu gibi yerler tam aradığım kriterde gibiler lakin sizlerinde fikirlerini merak ediyorum..

Amacım arsayı alıp hafta sonu gidip gelmekten ziyade 100m2 basit bir ev inşaa edip hayatımı burada devam ettirip. Şehir ilçe merkezine hergün yol yapıp gitmek. İstanbulda apartmanda yaşayıp 1 saat günde yol çekeceğime köyde-köy civarında yaşayıp 1 saat yol çekmeyi yeğlelerim. öte yandan topraktan para kazanma, yetiştirdiğim ürünü organik adı altında satma gibi gayelerim yok. yapacağım tüm olaylar tamamiyle şahsi hazzım ve keyfimi tatmin amaçlı olacak ve maddi gelirimi işim aracılığıyla ve sonrasındaki emlak yatırımlarımla vs karşılamayı düşünüyorum. (meyve ağaçları, basit bir kümes, çeşitli sebzeleri otları içeren bostan, peyzaj ve çiçek düzenlemesi belki basit bi arı kovanı, belki küçükbaş, kedi,köpek, ördek, tavşan vs vs. )
anlatınca hayal gibi geliyor lakin başlamak, düşünmek bitirmenin yarısıdır felsefesini benimsiyorum.
Saygılar

Sarıcakaya Mihalgazi civarındaki Sakarya vadisine bakın.

oz26
16-03-2016, 14:08

Saygılar

Eskişehir'in florası oldukça geniştir. Yakın yerlere alıcı gözle bakmanızı öneririm. Merkeze 10 kilometre bile olamayan Eşenkara'yı gördünüz mü?
Sofça Köyü yakınında Doğa (ismini tam hatırlamıyorum) evleri var. Ben iki sene önce gördüğümde ağzım açık kalmıştı. Mütevazi ve çok güzel yaşam alanı oluşturulmuş.

Daha batıya 25 - 30 Km. giderseniz Türkmen dağı etekleri, Kalabak ormanları harikadır. Suyunu anlatmaya gerek yok sanırım.

Sarıcakaya, Mihalgazi, Tarpak, İnhisar, Çatacık Ormanı ve Gökçekısık çevresi, Mihalıççık çevresi özellikle Gürleyik doğa harikasıdır. Bu listeyi uzatmak mümkün.

Benim gibi "ucundan kıyısından deniz görünsün" takıntınız yoksa Eskişehir ve çevresinde istediğiniz özellikler sahip çok yer var. Seçiminizi doğup büyüdüğünüz yere yakın tutarsanız daha baştan bir çok problemi çözmüş olacağınızı unutmayın. Sıkılırsanız da merkeze yerleşip haftasonu rahatlama ihtimalini de düşünmelisiniz.

kavil
16-03-2016, 19:59
Herkese fikirleri, tavsiyeleri için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. söylenilen her şeyi not edip sonrasında üstünden geçiyorum. eskişehir civarındaki bir çok noktayı gerek bisikletli gezilerim gerekse tek gecelik kamplı trekkinglerim vasıtasıyla görme imkanım oldu. Dediğim gibi ilimi çok seviyorum lakin çok bozkır ve yaşam, aradığım ağaçlar, yeşillik vs sadece su boylarında mevcut. ufka baktığım zaman ormanı görmek istediğimi hissediyorum.

Öte yandan Model uçak işiyle uğraşıyorum ve söylemesi ayıp eskişehir irtifa ve menzil rekorları bende. aşağıdaki kare Muttalip çayırının üstünde ve Bozdağa bakar şekilde çekilmiş benzer karelerden oldukça fazla var elimde ve analiz ettiğimde mahsül olmadı zamanlarda ne yazık ki şehirde aradığım yeşili göremiyorum.

Bir trekking amaçlı Bilecik-Bozcaarmut köyü çevresine gitmiştim ve ortam çok hoşuma gitti. Lakin mesleğim icabı ufak ilçelerde ya da ufak illerde bunu yapabilir miyim bilmiyorum. (itü mimarlık son sınıf öğrencisiyim) o sebeple ya sizlerinde dediği gibi Doğduğum toprak civarında bir yerler seçip eskişehirde mesleğimi icra etmek ya da bambaşka bi ilde şansımı denemek olacak. Kafamda bir sürü soru düşünce var burada sesli bi şekilde düşünüyor olabilmek sizlerin fikirlerini alabiliyor olmak inanın çok güzel bi imkan. Teşekkür ediyorum forumu kuranlara ve yaşatan biz üyelere:D :D:D

nebil1505
16-03-2016, 23:25
İmkanım olsa Gökçeadadan başka yer düşünmez idim...

Aynen bende hatta araştırma yapıyorum Gökçeada için.

burhan ak
08-04-2016, 10:03

Arkadaşlar yukarıda da yazmıştım. Ben 5 dönüm tarlayı 25 bine aldım. Deniz gördüğü için bu para. daha ucuza yerler de var.

Tarlamda 6-7 tane aşısız, 1 tane de aşılı zeytin var. 2 ay önce yaklaşık 70 tane civarında ladolia cinsi zeytin fidanı diktim. 15-20 tane de meyve ağacı diktim. Hala ağaç dikecek boş yerler mevcut. 15-20 tane de gemlik, edremit, kalamata v.s cinsi zeytin fidanları dikecem. Bu çeşitler hem çiçeklerin döllenmesi için hem de kendi yemelik zeytinim için olacak. Ladolia cinsi fidan adanın kendi yerel ırkı. Tuzlanmaya karşı dayanıklı. yüzlerce yıllık ağaçların hepsi ladolia. Bu nedenle de ben de bunu tercih ettim. Sofralık çeşit olarak kullanılamıyor. Ama yağı mükemmel imiş. (Öyle diyorlar)

Adanın bademi de çok güzel. Başka cins badem fidanları ekilmiş ama denildiğine göre pek verim alınamamış. Şimdi adanın badem fidanlarından araştırıyorum bulursam bunlardan da 5-6 tane dikecem. Ama yok. Anlaşılan çekirdekten yetiştirip aşılatmam gerekecek.

Ada da keçi bolca mevcut ve başıboş bırakılmış. Bu nedenle de fidanlara zarar vermesinler diye etrafını çitle çevirdim. Çit işi bana pahalıya patladı. 25 bin liralık arazinin çitleme işlemi için 10 bin ödedim.Şimdi geriye kaldı bu ağaçları sulamak. İlk iki yıl çok önemliymiş sulaması. Bi de ahşap kulübe yaptım mı değmeyin keyfime.
Kulübeleri de araştırdım. metresini 850 liraya yapıyorlar. 20 metrekara 4,8cm kalınlığında sibirya çamında yapılacak bir kulübe için 17,500.-TL fiyat teklifi aldım. Ama çok güzel kulübe.

kerkenez
11-04-2016, 08:50

Arkadaşlar yukarıda da yazmıştım. Ben 5 dönüm tarlayı 25 bine aldım. Deniz gördüğü için bu para. daha ucuza yerler de var.

Tarlamda 6-7 tane aşısız, 1 tane de aşılı zeytin var. 2 ay önce yaklaşık 70 tane civarında ladolia cinsi zeytin fidanı diktim. 15-20 tane de meyve ağacı diktim. Hala ağaç dikecek boş yerler mevcut. 15-20 tane de gemlik, edremit, kalamata v.s cinsi zeytin fidanları dikecem. Bu çeşitler hem çiçeklerin döllenmesi için hem de kendi yemelik zeytinim için olacak. Ladolia cinsi fidan adanın kendi yerel ırkı. Tuzlanmaya karşı dayanıklı. yüzlerce yıllık ağaçların hepsi ladolia. Bu nedenle de ben de bunu tercih ettim. Sofralık çeşit olarak kullanılamıyor. Ama yağı mükemmel imiş. (Öyle diyorlar)

Adanın bademi de çok güzel. Başka cins badem fidanları ekilmiş ama denildiğine göre pek verim alınamamış. Şimdi adanın badem fidanlarından araştırıyorum bulursam bunlardan da 5-6 tane dikecem. Ama yok. Anlaşılan çekirdekten yetiştirip aşılatmam gerekecek.

Ada da keçi bolca mevcut ve başıboş bırakılmış. Bu nedenle de fidanlara zarar vermesinler diye etrafını çitle çevirdim. Çit işi bana pahalıya patladı. 25 bin liralık arazinin çitleme işlemi için 10 bin ödedim.Şimdi geriye kaldı bu ağaçları sulamak. İlk iki yıl çok önemliymiş sulaması. Bi de ahşap kulübe yaptım mı değmeyin keyfime.
Kulübeleri de araştırdım. metresini 850 liraya yapıyorlar. 20 metrekara 4,8cm kalınlığında sibirya çamında yapılacak bir kulübe için 17,500.-TL fiyat teklifi aldım. Ama çok güzel kulübe.

Arsaların çoğu kayalık deniyor doğru mu? Arsanın imar durumu ne? Binayı kaçak mı yapmayı planlıyorsunuz? Elektrik su yok diye tahmin ediyorum.

Geçenlerde İz TV' de keçilerle ilgili belgesel vardı çok hoşuma gitti ama tarım için çok uygun mu emin olamadım.

burhan ak
11-04-2016, 11:49
Arsaların çoğu kayalık deniyor doğru mu? Arsanın imar durumu ne? Binayı kaçak mı yapmayı planlıyorsunuz? Elektrik su yok diye tahmin ediyorum.

Geçenlerde İz TV' de keçilerle ilgili belgesel vardı çok hoşuma gitti ama tarım için çok uygun mu emin olamadım.

Aldığım yer tarla. Haliyle bina yapamıyorum. Sadece ahşap ve temelleri olmayan bir kulübe yapacağım. Bi tür prefabrik yapı diyebilirsin. Elektrik yok. 100 metre aşşağıda yaz kış akan bi çeşme var. Ama dediğim gibi burası ayda 3-5 günlük kafa dinlemek için ideal. Bu arada araziye zeytin badem ve diğer meyve fidanları dikerek daha yaşanılabilir kılmak istiyorum.

Arsa da almak istiyorum ama şu anda öyle bir hamle yapamam doğrusu. çünkü 500 metrekare arsalar 100 binden başlıyor.
Arazinin çoğu kaya demek çok da doğru değil. Ama kayalık bir ada olduğu doğru. Coğrafyası inanılmaz farklı. Homeros "çok engebeli, volkanik kütlelerden oluşmuş, tepelerin ve ovaların biribirini izlediği bir yapıya sahip"olmasından ötürü dalgalı olarak nitelendirmiş. Dünyanında su kaynakları bakımından en zengin 4. adası. Tarım yapmak için de (adanın yerel türleri ile devam edilecekse) ideal bence.

Sabossa
24-07-2017, 13:00
Merhaba,
Ben de arsa arıyorum. İmar mevzuatının yorucu olacağını düşünerek köy içi/ konut imarlı 1-5 dönüm arasında bir bahçe arayışındayım. Ilıman iklim, İstanbul'a yakınlık ve çok değerlenmeyeceğini (yani aslında "moda" olup ranta kurban edilmemesini umduğum) öngördüğüm Gönen köylerine bakıyorum. Sırada Manyas köyleri var.

Gönen'deki arkadaşlarım ise kışları sert geçtiğini, çeltik ekimi sebebiyle sıkıntılar yaşadıklarını söylüyor. Edremit/Ayvalık/Burhaniye tarafına inmemi öğütlüyor. Bilemiyorum, henüz bölgeyi tanıyamadım. Kışlar Nasıl geçer bilmiyorum.
Öte yandan Güneye indikçe köyler tatil köylerine dönüşüyor, benim gibi şehirden gelmiş insanlar tarlam olsun, ortasına villa yaptırayım, denize de yakın olsun gibi düşüncelerle istila halinde. Daha evvel Muğla'nın bir köyünde tecrübe etmiştim bu durumu.
Fikirleriniz ve tecrübeleriniz benim için değerli, siz ne dersiniz?

fatihc
17-08-2017, 13:57
[QUOTE=Sabossa;1513973]Sayın Sabossa,
Bende Ayvalık bölgesinde dediğiniz şekilde yer arıyorum uzun zamandır (2sene) fakat dediğiniz tabirde ''tatil köyleri'' dönüşme çabasında..Köy yeri,mera iyi hoş çok güzel fakat fiyatlar oldukça fahiş durumda,Ayvalık bölgesi cidden eger farklı bir bölgedir,o zeytin agacları yokmu hele ki..Bu bölgelerde kriterleriniz önemli,ne yapacaksınız,ne yetiştimek isteyeceksiniz,hayatınıza nasıl devem edeceksiniz,ona göre ayvalık bölgede yorumlayalım..Tarım a yönelmek isterseniz Altınova bölgesi verimlidir,zeytinlik ise murateli-mutlu köyleri-bergama yolu üzeri köyler..

adembaba1
19-08-2017, 20:12
selam,ticari olarak dusunursek akdeniz ikliminde-bolgesinde her yerine traktor girebilen bir kuru tarlanin dekar fiyati ne olmali(dolar baz alinsin,1 dekar=1000$ gibi) hobi bahcesi olarak degilde ticari olarak en az 30 dekar ve yukarisi icin.