sigortacihasim
26-05-2013, 11:22
İstanbul dan gelen kızım için akşam Kilis Tepsi Kebabı yaptım.
Yapılışını da sizlerle paylaşmak istedim.
Buyrun efendim...
4 kişi için malzeme olarak:
300 G kuzu kıyması
3 orta boy soğan
bir kaşık domates salçası
1/2 kaşık biber salçası (acı da olabilir)
4 adete çarliston biber,
2 adet irice kapya biber (ben irisini bulamadım ,dolapta küçüklerinden vardı)
4 adet sivri biber
yarım demet maydanoz
İsteğe bağlı olarak (tuz)
1 çorba kaşığı toz kırmızı biber
bir tutam karabiber.
İsteğe bağlı kırmızı acı pul biber-kimyon ve kekik
http://img69.imageshack.us/img69/1965/18863075.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/69/18863075.jpg/)
Kıyma ve soğan haricindeki leri yıkayıp,ayıklayıp,parçalayım rondoya koyun
http://img96.imageshack.us/img96/9994/92412767.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/96/92412767.jpg/)
Bunları rondoda güzelce çekin.
http://img23.imageshack.us/img23/8178/93812964.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/23/93812964.jpg/)
Sonra üstüne kıymayı koyup,çekilmiş malzemelerle birlikte bir iki defa daha rondodan geçirin.
http://img195.imageshack.us/img195/8250/53211257.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/195/53211257.jpg/)
Rondoda kıyma kırmızımsı bulamaç gibi olaca.Bu arada yapacağınız tepsiyi hazırlayın.Ben bu kere toprak tepside denedim.Geçen sefer aynı boyda normal tepside yapmıştım.
http://img27.imageshack.us/img27/4928/12932689.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/27/12932689.jpg/)
Tepsinin içini güzelce yağlayın.Ben lezzet versin diye tereyağı kullandım.Bu hem üstüne koyulacak malzemenin tepsiye yapışıp yanmasını da önlüyor.
http://img94.imageshack.us/img94/3620/17906366.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/94/17906366.jpg/)
Yapılışını da sizlerle paylaşmak istedim.
Buyrun efendim...
4 kişi için malzeme olarak:
300 G kuzu kıyması
3 orta boy soğan
bir kaşık domates salçası
1/2 kaşık biber salçası (acı da olabilir)
4 adete çarliston biber,
2 adet irice kapya biber (ben irisini bulamadım ,dolapta küçüklerinden vardı)
4 adet sivri biber
yarım demet maydanoz
İsteğe bağlı olarak (tuz)
1 çorba kaşığı toz kırmızı biber
bir tutam karabiber.
İsteğe bağlı kırmızı acı pul biber-kimyon ve kekik
http://img69.imageshack.us/img69/1965/18863075.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/69/18863075.jpg/)
Kıyma ve soğan haricindeki leri yıkayıp,ayıklayıp,parçalayım rondoya koyun
http://img96.imageshack.us/img96/9994/92412767.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/96/92412767.jpg/)
Bunları rondoda güzelce çekin.
http://img23.imageshack.us/img23/8178/93812964.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/23/93812964.jpg/)
Sonra üstüne kıymayı koyup,çekilmiş malzemelerle birlikte bir iki defa daha rondodan geçirin.
http://img195.imageshack.us/img195/8250/53211257.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/195/53211257.jpg/)
Rondoda kıyma kırmızımsı bulamaç gibi olaca.Bu arada yapacağınız tepsiyi hazırlayın.Ben bu kere toprak tepside denedim.Geçen sefer aynı boyda normal tepside yapmıştım.
http://img27.imageshack.us/img27/4928/12932689.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/27/12932689.jpg/)
Tepsinin içini güzelce yağlayın.Ben lezzet versin diye tereyağı kullandım.Bu hem üstüne koyulacak malzemenin tepsiye yapışıp yanmasını da önlüyor.
http://img94.imageshack.us/img94/3620/17906366.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/94/17906366.jpg/)