![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-09-2007
|
Kilis tepsi kebabı
İstanbul dan gelen kızım için akşam Kilis Tepsi Kebabı yaptım. Yapılışını da sizlerle paylaşmak istedim. Buyrun efendim... 4 kişi için malzeme olarak: 300 G kuzu kıyması 3 orta boy soğan bir kaşık domates salçası 1/2 kaşık biber salçası (acı da olabilir) 4 adete çarliston biber, 2 adet irice kapya biber (ben irisini bulamadım ,dolapta küçüklerinden vardı) 4 adet sivri biber yarım demet maydanoz İsteğe bağlı olarak (tuz) 1 çorba kaşığı toz kırmızı biber bir tutam karabiber. İsteğe bağlı kırmızı acı pul biber-kimyon ve kekik ![]() Kıyma ve soğan haricindeki leri yıkayıp,ayıklayıp,parçalayım rondoya koyun ![]() Bunları rondoda güzelce çekin. ![]() Sonra üstüne kıymayı koyup,çekilmiş malzemelerle birlikte bir iki defa daha rondodan geçirin. ![]() Rondoda kıyma kırmızımsı bulamaç gibi olaca.Bu arada yapacağınız tepsiyi hazırlayın.Ben bu kere toprak tepside denedim.Geçen sefer aynı boyda normal tepside yapmıştım. ![]() Tepsinin içini güzelce yağlayın.Ben lezzet versin diye tereyağı kullandım.Bu hem üstüne koyulacak malzemenin tepsiye yapışıp yanmasını da önlüyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
|
|