PDA

View Full Version : Çilek Yetiştiriciliği

Sayfalar : 1 2 3 4 [5] 6

Cemil B.
02-05-2012, 12:25
Saksıda ilk çilek yetiştirme denemem başarıyla sonuçlandı..;)288882

288883

MAŞALLAHHHH , çok güzek gözüküyor,
Afiyetle yiyin inşallah.

zeynep özkaynak
04-05-2012, 00:23
Merhaba,

Bir yakınım bahçesindeki çileklerden getirdi ancak habersiz yakalandım o an için uygun büyüklükte kap ya da saksı olmadığı için (bence) biraz küçük de olsa ilk bulduğum temiz kaplara geçirdim. Üzerlerinde çiçekleri de var ancak açıkçası endişeliyim çileğin arsız olduğunu biliyorum ancak bu halde tutarlarmı bilemiyorum? **** doğru yapılması gereken başka bir yol var mı?
1. fotoğraf dün ilk ektiğim an ki fotoğraf diğer 2'si ise şimdiki durumları.

Bir de olgunlaşan çilekleri topladıktan sonra kalan kolları gövdeden ayırmalı mıyım yoksa üzerinde mi kalmalı?
Şimdiden Teşekkür ederim...

Cemil B.
04-05-2012, 11:54
Balkonda yuvarlak saksıdaki yediveren çilek son durumu 03.05.2012

http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-balkon-ve-teraslari/290847d1336123475-saksida-cilek03052012216.jpg

Cemil B.
04-05-2012, 11:56
yeni ekilen çilek fideleri

http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-balkon-ve-teraslari/286866d1335356969-cilekfidedsc09054_24042012.jpg

DinTOR
04-05-2012, 14:46
Merhaba,

Bir yakınım bahçesindeki çileklerden getirdi ancak habersiz yakalandım o an için uygun büyüklükte kap ya da saksı olmadığı için (bence) biraz küçük de olsa ilk bulduğum temiz kaplara geçirdim. Üzerlerinde çiçekleri de var ancak açıkçası endişeliyim çileğin arsız olduğunu biliyorum ancak bu halde tutarlarmı bilemiyorum? **** doğru yapılması gereken başka bir yol var mı?
1. fotoğraf dün ilk ektiğim an ki fotoğraf diğer 2'si ise şimdiki durumları.

Bir de olgunlaşan çilekleri topladıktan sonra kalan kolları gövdeden ayırmalı mıyım yoksa üzerinde mi kalmalı?
Şimdiden Teşekkür ederim...

Benim çileklerimde böyle soluyor ne yapmam gerekli? dibini iyice sıkıştırdım suyu bolca döktüm toprağını torf + normal toprak + gübre karıştırdım.

Suyunu günde bir defa mı koyayım ne kadar koysam iyidir ?

zeynep özkaynak
04-05-2012, 16:06
Sayın Dintor, keşke yardımcı olabilsem.. Bende konu hakkında bilgili bir üye arkadaşımızdan yol göstermesini bekliyorum.. Umarım çilekleriniz solmazlar.. Ben solma gibi bir sıkıntı yaşamadım ama dediğim gibi yeni ektiğim çileklerin yaşayıp yaşamayacağı konusunda endişeliyim :(

Eriklibahçe
05-05-2012, 12:33
Arkadaşlar ben çilek yetiştiriciliğini hobi olarak yapıyorum ,uzman değilim ama nacizane bir iki önerim şu olabilir;çileklerinizi bol güneş alan bir yere koyun ve bol bol sulayın.Çilekler güneşi çok sever ,değişimi hemen farkedeceksiniz..

Ali Sapmaz
05-05-2012, 16:22
benim çileklerde olmaya başladı artık..

Hakan_
06-05-2012, 15:24
Osmanlı çileği fidesi isteyen varsa verebilirim. Gerçi senede bir kere çilek veriyor ve şu aralar çiçek açtı. Çok fazla kol atıyor, tarlasında, bahçesinde düşünenler için uygun bir tür.

Cemil B.
07-05-2012, 09:33
benim çileklerde olmaya başladı artık..

Sn. Ali Sapmaz,

Çilekleriniz nemli toprakla temas ediyor , çürümelerine neden olmasın , altına saman veya naylon yaysanız sanırım daha iyi olur.

sehmus072
10-05-2012, 12:31
merhaba
arkadaşlar ben saksıdaki çileklerimin yan dallarından üretmek istiyorum. uzayan yan dalı başka bir saksıya koyuyorum ama köklenmeden uzamaya devam ediyor. yan dalın uc kısmını mı toprağa gömmeliydim. ya da ne yapmalıyım. yardımcı olursanız sevinirim.

Ali Sapmaz
10-05-2012, 16:53
Sn. Ali Sapmaz,

Çilekleriniz nemli toprakla temas ediyor , çürümelerine neden olmasın , altına saman veya naylon yaysanız sanırım daha iyi olur.

sayın Cemil B. bu sene bahçe işlerim yoğun olduğundan çileklere fazla zaman ayıramadım ama seneye naylon ve damlama sistemi yapmaya çalışacagım.

toruga
10-05-2012, 20:39
benimkiler daha yeni yeni kızarıyor.Bu durumu güneş alma saatlerinin çok az ve balkonun çok rüzgarlı olmasına bağlıyorum.Seneye çilek ağacı yapmak niyetindeyim.Bu sitede ögrendiklerimi pratiğe dökmezsem yazık olur.

Cemil B.
11-05-2012, 08:34
benim yuvarlak saksıdaki çilegimden sürgünler basladı , ama çiçek ve çilek yok henüz , sanırım beylikdüzünün rüzgarlı ve serin havası geciktiriyor.

limon_sever
11-05-2012, 10:08
benim yuvarlak saksıdaki çilegimden sürgünler basladı , ama çiçek ve çilek yok henüz , sanırım beylikdüzünün rüzgarlı ve serin havası geciktiriyor.

Eğer yediveren değilse ümidi kesin derim.

süleymanizmir
11-05-2012, 10:33

Değerli üye arkadaşlarım,6.kat terasımdaki çileklerimin durumu.Çok sevinçliyiz,çünki ilk defa kızaran çileklerimiz oldu.sizinkilerde hemen olgunlaşır inşallah.

Cemil B.
12-05-2012, 12:24
sürgün sagda gözüküyor,
nasıl bir yol izlemeli bundan sonra?

http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-balkon-ve-teraslari/294588d1336817465-saksida-cilek11052012282.jpg

ferox
12-05-2012, 13:24
merhabalar
terasta çilek yetiştirmeye çalışıyorum ben de:)
bikaç sorum olacak çok cahilim bu konuda.

1.çilekler günde kaç saat direkt güneş ışığı almalı?
6-7sa güneş alan yerde çileklerin yaprakları solmaya başlamıştı. şu an sadece sabah 1sa güneş
alıyorlar.

2.çilek fidelerimin üzerinde kahverengi küçük böcekler var.ne yapmam gerekiyo?

çilek fidelerini yaklaşık bi ay önce diktim nohut büyüklüğünde çilekler var ama çok yavaş
büyüyolar sanki.

Emre İlhan
12-05-2012, 13:45
sürgün sagda gözüküyor,
nasıl bir yol izlemeli bundan sonra?

O sürgünün köklenebileceği bir ortam sağlamalısınız.

Küçük bir pet bardak ya da ona benzer bir kabın altını delip içerisine toprak koyun.

Daha sonra o sürgünün vereceği küçük çilek fidesini anaçtan ayırmadan dikin.

Köklendikten sonra fideyi anaç çilekten ayırabilirsiniz. Bkz (http://www.agaclar.net/forum/46563-post6.htm), bkz (http://www.agaclar.net/forum/46899-post9.htm)

toruga
14-05-2012, 19:21
Osmanlı çileği fidesi isteyen varsa verebilirim. Gerçi senede bir kere çilek veriyor ve şu aralar çiçek açtı. Çok fazla kol atıyor, tarlasında, bahçesinde düşünenler için uygun bir tür.

Hakan bey ödemeli kargo olarak gönderebilirseniz çok sevinirim.Yılda bir olsun lezzetli bir çilek yemek ve yedirmek isterim.

toruga
14-05-2012, 19:23
Balkondaki çileklerim onca rüzgar ve az güneşlenme saatlerine rağmen yüzümü kara çıkartmamaya kararlı.

toruga
17-05-2012, 11:48
Hasat yaptım yapacam
biraz daha kızarmasını beklemem lazım galiba.

Nariel
18-05-2012, 21:04
Merhabalar,

Aşağıda fotoğrafını gördüğünüz bitki yabani çilek midir? Eğer öyleyse çok sevineceğim, bir kök eve getirdim. Yıllar önce yabani çileğim ben tatildeyken öldüğünden beri arıyordum, yeniden bulduysam eski bir dosta kavuşmuş gibi olacağım.

athena -asena
18-05-2012, 21:57
Bu akşam ilk hasat ettiğim dağ çilekleri .

tutunkolonyasi
19-05-2012, 03:37
Arkadaşlar forumu epeydir takip ediyordum kayıt olmak bugüne nasipmiş.Benim saksıda yetiştirdiğim bir çileğim var bunu bahçeme almalımıyım yani saksı yeterli gelir mi ?

Gazi Barış
19-05-2012, 16:24
Merhabalar

Aşağıda fotoğrafını gördüğünüz bitki yabani çilek midir? Eğer öyleyse çok sevineceğim, bir kök eve getirdim. Yıllar önce yabani çileğim ben tatildeyken öldüğünden beri arıyordum, yeniden bulduysam eski bir dosta kavuşmuş gibi olacağım.

Geçen yıl bende aldım saksıya ektim, bu yıl diğer normal çileklere göre erken ve çok sayıda çiçek açmasına rağmen hiçbirinde çilek oluşmadı. biyerlerde hata mı yaptım nedir!
297688297689

athena -asena
20-05-2012, 21:31
Osmanlı çileklerim de kızarmaya başladılar.

athena -asena
20-05-2012, 21:35
Dağ çileklerim hem kızarıyorlar hemde tekrar çiçekte olanlar var.

feyzon
22-05-2012, 23:06
Merhabalar,

En alttaki resimde görülenlerin haricinde diğerleri yabani çileğe benziyorlar. Ama en alttaki sanki çileğe benzer bir yabani ot var. Ona benziyor. Yakın planda daha net görülebilir.

feyzon
22-05-2012, 23:12
Dağ çileklerim hem kızarıyorlar hemde tekrar çiçekte olanlar var.

Benim yabani çileklerim maalesef epey büyüdüler ama hiç meyve yok. Tohumdan yetiştirmiştim. Acaba meyve vermeyen bir forma dönmüş olabilir mi? Aşağıda fotoğraflarını eklediğim çileklerim epey büyümelerine rağmen meyve vermediler. Soldaki yabani sağdaki yerli çilek ama ikiside tohumdan yetişti.

299329

athena -asena
22-05-2012, 23:30
Benim yabani çileklerim maalesef epey büyüdüler ama hiç meyve yok. Tohumdan yetiştirmiştim. Acaba meyve vermeyen bir forma dönmüş olabilir mi? Aşağıda fotoğraflarını eklediğim çileklerim epey büyümelerine rağmen meyve vermediler. Soldaki yabani sağdaki yerli çilek ama ikiside tohumdan yetişti.

299329

Sayın feyzon, Bendekiler düzcenin dağların dan sökülmedir. geçen sene çok az çiçek vardı bu sene çiçekten geçilmiyor sizinkilerde seneye inşallah verirler.

Cemil B.
23-05-2012, 20:38
kayseriden sn. gilaburu dan almıs oldugumuz fideler ne alemde arkadaslar sizlerde??

münevver
24-05-2012, 08:41
kayseriden sn. gilaburu dan almıs oldugumuz fideler ne alemde arkadaslar sizlerde??

Ben boruda ve toptakta denemiştim. Ne yazıkki hava alamadıklarından kurumaya başladılar. sonrdan saksıya aldım ama tek birini kurtarabildim.Ondan yeniden çoğaltacağım.Ama onun da gözü toprağa bakıyor sanki.

Onları yetiştirip meyve alan var mı?

ayazkentli
24-05-2012, 09:41
Sn. tutunkalonyası,

Arkadaşlarımızın saksılarda yetiştirdikleri çileklerden örnek alıp, saksı ebatınızı karşılaştırabilirsiniz. Saksınızın büyüklüğü, bizlerin saksıları gibi ise, yeter ve yetiştirebilirsiniz.

Yalnız, çoğalmak istiyorsanız ve bahçeniz de olduğuna göre, bahçenizde çileklerin yayılabileceği bir alan belirleyin ve oraya geçirin. Yerde ekili olanlar çok daha verimli oluyor. Kendiliğinden rahat rahat çoğalıyorlar. Güneş gören (en azından, 3-4 saat güneş gören yerde daha iyi gelişiyorlar). Yaz aylarında susuz bırakmamaya dikkat edin.

mahmuts
24-05-2012, 16:05

bende anlamdım nasıl bişey hızlı büyüyorlar evet fakat sonrası bazı yaprak kurudu
hepsini aynı anda diktim fakat bazıları çiçek açtı diğerleri çok geriden takip ediyorlar.çiçek açanlar 10 gün oldu ama daha büyümedi.resimleri yüklüyorum bakalım sizin düşünleriniz neler.!

mahmuts
24-05-2012, 16:08
bende anlamdım nasıl bişey hızlı büyüyorlar evet fakat sonrası bazı yaprak kurudu
hepsini aynı anda diktim fakat bazıları çiçek açtı diğerleri çok geriden takip ediyorlar.çiçek açanlar 10 gün oldu ama daha büyümedi.resimleri yüklüyorum bakalım sizin düşünleriniz neler.!

bunlar..

Emre İlhan
24-05-2012, 16:34
İlgili bitkilerin fotoğraflarını, ilgili başlıklara yüklemelisiniz. Örn: Cherry domateslerinizin fotoğraflarını buraya (http://www.agaclar.net/forum/balkon-bahceciligi/2737.htm), diğer bitkilerinizin fotoğraflarını da kendi başlıklarına yüklemelisiniz.

Aksi taktirde; çilek haricindeki bitkileriniz hakkında yorum, öneri vs... alamazsınız. Çünkü; çilek haricindeki bitkilerinizle ilgilenen arkadaşlar o başlıkları takip ediyorlar:)

malina
24-05-2012, 17:00
Çilek dışındaki bitki fotoğraflarını sildim.

Cemil B.
25-05-2012, 14:11
benim çilekler ,saksıya diktigim günkü gibi duruyor(kayseriden gelenler) bazılarının yaprakları kurudu , bazıları yeni yapraklar actı, aba ne çiçek actı ne sürgün verdi nede büyüdü, acaba saksımı küçük , saksıda mı sıkıştılarda büyümüyorlar???
ilk resim saksıdakiler 11.05.2012 ,

ikinci resim bahçedeki 13.05.2012 ,(bahçedekilerin 6 taneden 2 si tutmadı ikurudu gitti,4 ü tuttu.

mahmuts
25-05-2012, 17:12
benim çilekler ,saksıya diktigim günkü gibi duruyor(kayseriden gelenler) bazılarının yaprakları kurudu , bazıları yeni yapraklar actı, aba ne çiçek actı ne sürgün verdi nede büyüdü, acaba saksımı küçük , saksıda mı sıkıştılarda büyümüyorlar???
ilk resim saksıdakiler 11.05.2012 ,

ikinci resim bahçedeki 13.05.2012 ,(bahçedekilerin 6 taneden 2 si tutmadı ikurudu gitti,4 ü tuttu.

çileklerde var bir gariplik bende çözemedim.
bazıları çok güzel yetişiyor diğerleri çok geri kaldılar.
şartlar aynı su güneş toprak , gübre aynı ama gelişmiyorlar.
aceba çilekler bir kac yıllıktan dolayı yaşlanmış olabilir mi?

toruga
26-05-2012, 23:38
Sonunda ilk kızaranları hasat ettik.Cam bir kaseye koyarak biricik oğlumun emin ellerine teslim ettim.Fotograf makinasını almaya ışık hızı ile gittim geldim ki bizim tosbağa hepsini mideye indirmiş bile.anca sonuncuyu yakaladım vee son fotoda oda arkadaşlarına kavuştu.

Cemil B.
28-05-2012, 22:52
çileklerde var bir gariplik bende çözemedim.
bazıları çok güzel yetişiyor diğerleri çok geri kaldılar.
şartlar aynı su güneş toprak , gübre aynı ama gelişmiyorlar.
aceba çilekler bir kac yıllıktan dolayı yaşlanmış olabilir mi?

birkac yıllık degil yeni fide bunlar bildigim kadarıyla,

Cemil B.
28-05-2012, 22:53
hafta sonu bahcedeki cileklerden(4 adet fiide) bir tanesi tek bir cicek acmıs.

Cemil B.
29-05-2012, 11:50
Balkondaki Çileklerin Son Durumu

http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-balkon-ve-teraslari/301987d1338282902-cilek28052012440.jpg

http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-balkon-ve-teraslari/301988d1338282902-cilek-fide28052012442.jpg

http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-balkon-ve-teraslari/301989d1338282902-cilek-fide-28052012435.jpg

mahmuts
29-05-2012, 16:59
Balkondaki Çileklerin Son Durumu

http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-balkon-ve-teraslari/301987d1338282902-cilek28052012440.jpg

http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-balkon-ve-teraslari/301988d1338282902-cilek-fide28052012442.jpg

http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-balkon-ve-teraslari/301989d1338282902-cilek-fide-28052012435.jpg

BURAYA TIKLAYARAK BALKON SAYFAMDAN (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/26553.htm) ,

BURAYA TIKLAYARAK BAHÇE SAYFAMDAN (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/26740.htm), gelişmeleri takip edebilirsiniz.

sayın Cemil B.

kayseriden gelen çileklerin son durumu nedir?

bende bazıları çiçeklendi fakat 10 gündür çiçeklerden çilek veremedi bir türlü:(

Cemil B.
30-05-2012, 10:26
sn Mahmuts ,

kayseriden gelen çilek fidelerinin son durumu resimlerin en altında gördügün,
sanırım ben cok sık ektim ve halen çiçeklenme bile olmadı , bahçede 6 taneden 4 tane tuttu, onlarında birinde çiçek var,

bekliyoruz gidişatı...

limon_sever
30-05-2012, 10:35
Geçen sene kollardan oluşan 15 kökten 4-5 tane çilek fidem de meyve vermedi. Bunun sebebi genç oluşu. Muhtemelen yaz ortasında veya sonbaharda meyve verecek. Geçen seneki 2-3 fidem de aynı şekilde meyve vermişti.

toruga
01-06-2012, 13:50
Çileğini veren sağa sola kol atmaya başladı ve ben bunlara küçük saksı yetiştiremiyorum.(büyük saksıların hepsi dolu zaten) Uzanan kollarıın boşa gitmesinide istemiyorum.Geçen sene ektiğim fideler bu sene ya ürün vermedi ya da sadece bir tane verdi,Amacım onları yeni nesil ile değiştirmek.Bu arada son halleri şöyle;

adonis-
01-06-2012, 18:49
Dağ çileği ve adını bilmediğimiz başka bir çilek tohumunu çimlendirmeyi düsük orandada olsa başardık ama gelişimleri yavas olacağından 10 kök çilek fidesi aldık.

Fideler tuttu sürgünlerini alttan verdi fakat en köşedeki çileğimizde örümcek ağları var.

İlk farkettiğimde ağ çok küçüktü sadece çileğin yaprak dalından geçiyordu şuan örümcek ağı tüm çileği sarmış hatta taşlada bağlantı kurmuş. Hergün ağı temizliyorum inatla yenisini yapıyor. Örümceği hiç göremedim sanırım bi kloni olmuşlar saklanıyorlar.

Ağın geçtiği yere örümcegi kovma ihtimaliyle fesleğen ve sarımsak diktim. Sarımsak henüz çıkmadı ama fesleğenede ağ yapmışlar.

Bunun üzerine yaşama ihtimallerini düşündüğüm bir oyuğa zirai ilaca batırdığım dal parçasını farklı yerlere koydum. ki bütün bitkilerimizi kurutan bu zirai ilaç da çözüm olmadı aksine dalada ağ yapmış bulunmaktalar.

Bu ağ ören örümcekden önce doğal yollardan olmazsa zirai yollardan korunmayı düşünüyorum.

Bilinen bir kovucusu etkilendiği bir koku, bitki varmıdır. Ve tüm bu ağ örücülere karşı etkili bir ilaç ismi ya da ev yapımı bir ilaç ?

Çileğini veren sağa sola kol atmaya başladı ve ben bunlara küçük saksı yetiştiremiyorum.(büyük saksıların hepsi dolu zaten) Uzanan kollarıın boşa gitmesinide istemiyorum.Geçen sene ektiğim fideler bu sene ya ürün vermedi ya da sadece bir tane verdi,Amacım onları yeni nesil ile değiştirmek.Bu arada son halleri şöyle;

Sevgili toruga bahsettiğiniz kolların bir fotoğrafını yayınlayabilirmisiniz acaba ?

Emre İlhan
01-06-2012, 20:23
Tam emin olmamakla beraber, anlattığınız zararlının kırmızı örümcek olduğunu düşünüyorum.

Doğal mücedelesi kükürt. Ancak, ileri safhada kükürt çokta etkili olmuyor malesef. Sulandırılabilir(WG) kükürt olursa daha iyi olur. Çünkü; ilaçlama şeklinde(püskürtme) uygulama yaptığınız için, bitkinin ulaşılamayan kısımlarına da rahatlıkla ulaşmış oluyorsunuz.

Kimyasal mücadelesinde ise; her ne kadar birçok insektisitin etkili olduğu söylense de, akarisit grubundan olan pestisitler(zirai ilaçlar) bu zararlıya karşı daha etkili.

Eğer olanağınız varsa, bitkilerinizi örümcek ağlarının ve zararlının yapraklarda ki zararı anlaşılacağı şekilde fotoğraflarsanız, daha da emin oluruz:)

Cemil B.
05-06-2012, 16:33
ya benim cilekte heryana kol atmaya basladı , napcaz :D

feyzon
05-06-2012, 18:29
Bahçede olan çileklerin en önemli düşmanlarından biri karınca diye düşünüyorum. Resimde görüldüğü gibi karıncalar çileklerin gövdesine yaprak bitleri yerleştirmek için etrafına toprak sardırıyorlar. Toprakları kazıyınca içinde yaprak bitleri ve karıncalar ortaya çıkıyor.
304949
Balkonumdaki çileklerimde epey meyve verdiler. Artık hasat sonu sanırım. Bahçede olmayınca da ikinci meyve zor olacak. Türünü bilmiyorum ama oldukça güzel meyveleri var ve çok verimli.
304950

304951

athena -asena
05-06-2012, 20:04
Bu akşamki Osmanlı ve dağ çileği hasadı

özgürr
10-06-2012, 01:12
afiyet olsun

toruga
10-06-2012, 20:15
sayın Adonis , son mesajımda kollardan birini görüyorsunuz.

Cemil B.
14-06-2012, 13:51
maşalllah maşaallah , afiyet olsun ,

harun_ç
14-06-2012, 14:52
Herkese kolay gelsin.
Saksıda ve bahçede yetiştirdiğim çilekler mayıs ayı içerisinde meyve verdiler. Kök başına 3-5 adet. Fideler 2. yaşında. Şimdi ise sürekli kol atıyorlar ve hiç verim yok. Yaprakları ve attığı kolları çok canlı. Fotoğraf ekelyemedim. Acaba bu çileklerin cinsi mi böyle yoksa bir yerde bi yanlışlıkmı yapıyorum?

islam_joker
14-06-2012, 15:06
acaba bu çileklerde şimdi fide olarak alsam kışın da yaşar mı acaba merak ettim balkona koymak istiyorum

adonis-
14-06-2012, 16:40
Sn toruga; tüm kolları köklendirmişsiniz şimdi gördüm :) Acaba topraga yerleştirdiğiniz kollar nekadar zamanda kökleniyor ve diyer sene çilek veriyordur heralde ?

Sn harun; Çilekler hakkında çok bilgim yok henüz ama şunu biliyorum akdeniz bölgesinde çilekten sera altında daha çok sayıda olmak üzere birden fazla verim alınıyor. sonrada bitki dinlenmeye çekiyor zaten kendini, Yani çilekler iklim kosuluna göre hareket ediyor uzun gün kısa gün seçiçiliği var cinsine göre. tam olarak bilmemekle atıyorum kısa günlerin olduğu dönemde meyve verirken uzun geçen gündüzlerde kol atıyor. tekrar meyve verirlermi **** cinsindenmi kaynaklanır o konuda bilgim yok ama keşke kol versinler heryer çilekle dolsun :)

Sn islamjoker; çilekler çok yıllık bitkilerdir kışın ölmezler çok sert geçen kış mevsiminde yaşıyorsanız malçlama yapabilirsiniz bu sayede toprak ısısı yükseldiğinden erken verimede gitmiş olunur, bilginize

islam_joker
14-06-2012, 17:05
Sn adonis teşşekkür ederim cevap için ben evimizin boş üst dairelerde balkonda yetiştirmeyi düşünüyorum vede balkonda pmapen var yazın o pmapeni açıp kışında sera misali kapalı olarak yetiştirmek istiyorum aslında bakalım bauhause gidip 1 2 tane alıcam kısmetse bu bir kaç gün içinde vede yetiştirmeye başlıcam bende

özgürr
14-06-2012, 23:38
Gectigimiz hafta sonu çileklerlerden bir kökü yeniden çiçek acmıştı bugun gündüz baktım hafiften tomurcuklanmaya başlamış aynı zamandada kolatmayada başladı acaba çilek veririmi?

Cemil B.
18-06-2012, 10:46
kayseriden gelen yediveren çilek fidelerinden bir tanesi sadece çiçek açıyor , oda çok güzel ama sonra kurur gibi oluyor resim asagıda , yanlıs giden birseyle mi var?

mahmuts
18-06-2012, 16:54
kayseriden gelen yediveren çilek fidelerinden bir tanesi sadece çiçek açıyor , oda çok güzel ama sonra kurur gibi oluyor resim asagıda , yanlıs giden birseyle mi var?

sn Cemil B.

bende aynı kayseriden gelen çileklerim aynı şeilde çiçekleniyor fakat kurur gibi oldu sonra kol atmaya başladılar şu an a kadar hiç çilek alamadım bende nerde yanlış var?

Cemil B.
18-06-2012, 22:00
sn Cemil B.

bende aynı kayseriden gelen çileklerim aynı şeilde çiçekleniyor fakat kurur gibi oldu sonra kol atmaya başladılar şu an a kadar hiç çilek alamadım bende nerde yanlış var?

bende sizin gibi merakla ne yapmam gerektigini arastırıyorum..

feyzon
19-06-2012, 21:43
bende sizin gibi merakla ne yapmam gerektigini arastırıyorum..

Yeni dikilen çileklerin hemen meyve vermesi gerçekleşmeyebilir. AYrıca benim çileklerime kırmızı örümcek gelmişti. Görmek çok zor oluyor. Böyle bir böcek te olabilir.

toruga
21-06-2012, 10:01
Çilek kolları hemen köklenmeye başlıyorlar.Köklene kadar yüzeyi nemli tutmaya çalışıyorum,böylece daha hızlı köklenme olduğuna inanıyorum. Ana koldan ayırmaya gelince biraz güvensiz davranıyorum,en az 3- 4 yaprak gördükten sonra besmeleyi çekerek ayıtıyorum.genelde problem olmuyor.
not.Kollar çok hassas, toprağa sabitlerken yumuşak elektrik telleri kullanıyorum,parmakla üzerine bastırırken dikkat hemen kırılıveriyor.

lovejoy
27-06-2012, 13:26
Merhabalar, Bodrum da yaşıyorum. Küçük bir bahçem var. Bahçemin bir kısmında çilek yetiştirmek istiyorum. Yediveren denen özelliğe sahip aroması lezzeti ve verimliliği yüksek bir çeşit konusunda fikir vermenizi rica ederim.

tutankamon
28-06-2012, 15:28
Benim saksıda çileklerime aklıma birden gelen şeyi yaptım.Onlara maden suyu suya karıştırarak verdim.üzerindeki meyveler pörsüdü yaprakları kıtır kıtır :(

ama yeni yaprakları var eminim kendini toplayacak.

Kayıkçı
29-06-2012, 19:48
Merhabalar.

Çileği fide olarak dikersek kaç gün sonra meyve alabiliyoruz?

Cinsine göre değişiyorsa yaygın kullanılan çileklerde ortalama nedir?

Tohumdan üretim yapılırsa bitki kaç günde ekime hazır fide haline geliyor?

Sera içinde gerekli iklim şartlarını yıl boyunca aynı tutarsak aynı bitkiden tekrar tekrar meyve alınabiliniyormu? Alınıyorsa yılda kaç kere alınıyor? yoksa her hasattan sonra yeni fideylemi başlanır.

İyi günler

nevsune
02-07-2012, 10:27
Pembe çiçekli çilek. Bu bahar zengarden satışa sunmuştu, benim de aklım kalmıştı. Serada görünce çok sevindik. Toskana bölgesine ait bir türmüş. Yediveren ve çileklerinin lezzetli (yediğimde belli olacak:rolleyes:) olduğu yazıyor. Bu kadar özelliği varsa başka ne isteyebilir insan;)
Şimdi böyle:
314613

Büyüdüğünde böyle olacakmış.
314614

özgürr
16-07-2012, 20:52
cok hoş gözukuyor

feyzon
27-07-2012, 14:29
Benim tohumdan yetiştirdiğim çileğim meyvelerini vermeye başladı. Epey geç oldu meyve vermesi ama tohumdan yetişmesinden kaynaklı olabilir. İlk meyvenin tadına inşallah iftarda bakacağım.
http://www.agaclar.net/forum/1002970-post24.htm

eslekehl
06-11-2012, 20:49
arkadaşlar ben fideciden 4 fide almıştım maşallah epey bir kol attılar şu anda yaklaşık 35 fidem var fakat bir iki tanesinin yapraklarında küçük delikler bu neyden kaynaklanıyor acaba bulaşıcı bir hastalık olabilir mi, ortamdan uzaklaştırmalımıyım ?

Gazi Barış
06-11-2012, 22:01
arkadaşlar ben fideciden 4 fide almıştım maşallah epey bir kol attılar şu anda yaklaşık 35 fidem var fakat bir iki tanesinin yapraklarında küçük delikler bu neyden kaynaklanıyor acaba bulaşıcı bir hastalık olabilir mi, ortamdan uzaklaştırmalımıyım ?

Tırtıl!

coskun8553
06-11-2012, 22:07
ben saksıda çilek yetiştiriyorum, çileklerin çok taştı saksılarına sığmıyolar, onları seyreltip başka saksılara da dikmek istiyorum, bunu şimdi yapabilir miyim yoksa ilk baharı mı bekleyeyim, saksıların toprağını bu ayda değiştirsen çileklerim zarar görür mü

eslekehl
07-11-2012, 00:05
bende balkonda besliyorum yaklaşık 3 gündür aktarma işlemini yapıyorum.
@gazi barış: hocam tırtıla rastlamadım ben balkonda olduğu için de sanmıyorum

Gazi Barış
07-11-2012, 06:52
bende balkonda besliyorum yaklaşık 3 gündür aktarma işlemini yapıyorum.
@gazi barış: hocam tırtıla rastlamadım ben balkonda olduğu için de sanmıyorum

:)) Tırtıl uçamaz ama kelebek uçabilir.

Gazi Barış
07-11-2012, 06:55
ben saksıda çilek yetiştiriyorum, çileklerin çok taştı saksılarına sığmıyolar, onları seyreltip başka saksılara da dikmek istiyorum, bunu şimdi yapabilir miyim yoksa ilk baharı mı bekleyeyim, saksıların toprağını bu ayda değiştirsen çileklerim zarar görür mü

Şimdi de olabilir çok sıkıntı değil yalnız baharda daha da sağlıklı olur, bu günlerde değiştirmiycekseniz kuruyan yıpranmış fazla yaprakları temizleyerek bir rahatlatma yapabilirsiniz.

eslekehl
07-11-2012, 11:19
:)) Tırtıl uçamaz ama kelebek uçabilir.

peki teşekkür ederim bir böcek ilacı var acaba kullanmalımıyım; fakat fidelerden biri çiçek açmış durumda şu an bir iki tane de yeni açıyor. Ne yapmalıyım

Ayrıca kışın balkonun bir bölümünü kapatmalımıyım ? yani dış hava ortamına karşı yoksa balkonu olduğu gibi açık bıraksam da olur mu ? Hangisini önerirsiniz

Ozlem A
07-11-2012, 11:33
Gecen Nisan ayinda yurtdisindan tohumunu aldigim yabani cilekler yaz sonu ataga kalkinca ne yapacagimi bilemedim. 4 fide hepsi cicek dolu ve meyveye de donuyor. Disarda mi birakmaliyim yoksa iceride mi olmalilar?

Gazi Barış
07-11-2012, 12:59
Görünüşe bakılırsa hiçbir müdehaleye gerek yok, o delik yaprak rahatsız ediyorsa koparın gitsin. Bu zamanda çiçek açması şahsınız adına güzel birşey İnşallah olgunlaştığınıda görürsünüz. Benim çileklerim yılın 365 günü açıkta duruyor ki bu da normal birşey, o çiçeklerin zayi olmayıp mürvet görebilmek için kendinizce birtakım önlemler alabilirsiniz, yoksa çilek bitkisinin böyle bir korunmaya ihtiyacı yok.

smnvrl
07-11-2012, 16:36
Gazi Barış hocama katılmakla beraber bir iki görüşümü de ekleyeyim..
Dışarıda bırakılan çilek bitkisi, kışa hazırlık yapacak yaprak renkleri değişip kuruyacaktır.İlk bahara doğru tekrar uyanma sürecine geçecektir.Mümkünse kurumuş yaprakları bitkinin gövdesinden ayırmanız gereklidir.Çilekte iri meyve almak istiyorsanız, çilekleri çok sık dikmemeli ve kol atmasına izin vermemelisiniz.Böylece bitkinin kökü kuvvetlenecek daha iri meyve yapacaktır.

münevver
08-11-2012, 08:06
Pembe çiçekli çilek. Bu bahar zengarden satışa sunmuştu, benim de aklım kalmıştı. Serada görünce çok sevindik. Toskana bölgesine ait bir türmüş. Yediveren ve çileklerinin lezzetli (yediğimde belli olacak:rolleyes:) olduğu yazıyor. Bu kadar özelliği varsa başka ne isteyebilir insan;)
Şimdi böyle:
314613

Büyüdüğünde böyle olacakmış.
314614

Nevsune hanım, çiçeklerde koku var mı?
Yanılmıyorsam zengarden çiçeklerin kokulu olduğunu yazıyordu.

unforgiven35
22-11-2012, 20:05
bende4 çilek yetiştireceğim tohumnları dikmeden önce bi bakınayım demiştim. fakat tohumdan yetiştirme adına pek birşey göremedim.Fotograflar acayip derecede iştahımı kabarttılar olsa da yesem diye:) inşaallah evimde saksıda yetiştirmek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

tevmen
23-11-2012, 14:41
Sayın unforgiven35, çilek tohumu konusunda şu sayfalar var:

http://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/21058.htm

http://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/18578.htm

İyi şanslar!

mavisakal
23-11-2012, 18:06
İnternetten siparişini verdiğim yediveren çileklerimi biraz geç ektiğimden dolayı çok solgunlar diri değiller. Ektim can suyunu verdim bir gün sonra yapraktan sprey yardımıyla gübre takviyesi yaptım acaba tutarlar mı?? Ne yapmam gerekiyor şimdikten teşşekkür ederim.

mavisakal
23-11-2012, 18:23
:( Çilek soğuğu sever ama havalar çok soğudu sorun yaratır mı???

adneser
23-11-2012, 22:11
İnternetten siparişini verdiğim yediveren çileklerimi biraz geç ektiğimden dolayı çok solgunlar diri değiller. Ektim can suyunu verdim bir gün sonra yapraktan sprey yardımıyla gübre takviyesi yaptım acaba tutarlar mı?? Ne yapmam gerekiyor şimdikten teşşekkür ederim.

Sayın Mavisakal

Biraz sabırlı olun, fideleri dikileli kac gün oldu? yazmamışınız.

Biraz'da sık dikilmiş canlandıktan sonra seyreltin.

Kolay gelsin

adneser
23-11-2012, 22:19
Bu senenin ilk çiçekleri açmaya başladı.

348425

Bunlarda yukarıdaki ana çilekten alınan ilk sürgünler

348426

adneser
23-11-2012, 22:28
Ana kökten alınan son sürgünler, bu sürgünleri ana kökten ayırdıktan 15-20 gün sonra çiçeklenme başladı.

348429

mavisakal
24-11-2012, 07:19
Sayın adneser çilek fidelerimi dikeli 3 gün oldu. Sık dikmemin amacı tutmayanları telafi etmek için ama hepsi tutarsa sizinde söylediğiniz gibi azaltmayı düşünüyorum. teşkr ederim.

Cemil B.
25-11-2012, 10:13
bence sık dikmeseydiniz, cogunlugu tutacaktır fidelerin.
ben sık diktim gelişimi engelleniyor saksıda,
birde kol attılar iyice çoğaldılar,şimdi başka bol topraklı saksılara tek fide tek fide aktarmaya başladım.
Resimlerini koyarım fırsat bulabilirsem

mavisakal
25-11-2012, 20:36
Sayın Cemil B. İnternetten verdiğim spariş sonucunda 30 fide geldi biraz geç ektim zaten solgun geldiler bide bekletince dahada kendini bıraktı bende korktum tutmayacaklar diye ondan çok sık ektim ama tutarsa ilk işim yeni saksı alıp azaltmayı düşünüyorum. Resimlerini sabırsızlıkla bekliyoruz.

meltem81
02-12-2012, 18:16
arkadaşlar bizim 5,5 dönüm civarında arazimiz var bunun 1 dönümüne çilek ekelim diye düşünüyoruz sizce bir dönüme kaç kök çilek ekmeliyiz bunun maliyeti nekadardır örtü üstü ekim düşünüyoruz damlama su sistemi kurmayı vs.. bu arada sakaryada yapacagımız için bu iklime hangi çilek cinsi uyum sağlar camarosa,swet charlie,aromas,california

cilekci
03-12-2012, 19:42
Onların yapraklarını kesin tutarlar 1-2 hafta içinde belli olur tutmaz ise bana yazın size ücretsiz fide göndereyim saygılar ben cilekci

cilekci
03-12-2012, 19:45
Meltem hanım yanıbaşınızda karsudayız bence gezmek görmek çok yakın Acarlar Langozu Dibideyiz hepsini görür yönlendiririz. Dönüme 5000-7000 fide gider 1 top malc naylonıu ile 8 sıra 50 lik çilek yolu yaparsınız damlama 1 top 100-110 tl arası sakaryada boru en ecuz 100 tl size bizim fideleri öneriyorum yakınız karasudayız ben cilekci

nevsune
06-12-2012, 20:35
Yazın çok sıcak günleri hariç bahardan bu yana hep meyveliydi. Bugün üstüne kar yağdı, sonra güneş geldi. Artık son meyvelerdir herhalde.
351959351962

meh12
06-12-2012, 20:45
Saksıda yetişen üç beş tane çilek bahçedeki sayısız çileklerden daha hoş görünüyor. Neden acaba :)

unforgiven35
08-12-2012, 16:57
gece bilgisayardan fotoğraf paylaştım ama yolladığım yorumu telefondan girdiğim de göremiyorum arkadaşlar?bilgisi olan var mi?

unforgiven35
08-12-2012, 18:09
arkadaşlar çileklerimi yaklaşık 15 gün önce ektim.şu anda bu haldeler ne zaman ayrı saksılara almamı önerirsiniz bu konu da beni bilgilendirirseniz sevinirim.şimdiden çok tatlı gözüküyorlar biraz sık olmuşlar ama sağlık olsun:)

unforgiven35
20-12-2012, 08:56
arkadaşlar çileklerim daha fazla büyümüyor bu halinden az daha bir kaç milim daha büyüyüp kaldılar. neden olabilir. bu andan sonra büyümeleri mi yavaşlıyor?

ayazkentli
20-12-2012, 13:54
Güneş gören bir yere alın. Balkona alabilirsiniz. Kışın, yavaş büyürler ama büyürler.

Çilekler soğuktan etkilenmez hatta daha iyi oluyor. Üzerine yağmur yağmayacak şekilde balkonda tutabilirsiniz. (yağmur toprağı oyduracağı için, fidecikler dağılır).

Ayrıca fidecikleri başka yere almak için henüz çok küçükler. Daha da büyüsünler, böylece çilek olduklarından da emin olursunuz. Büyüdüklerinde tekrar fotoğraf ekleyin.

Yeterli büyüklüğe ulaştıklarında, biz size başka yere alma zamanını yazarız. Şimdilik daha büyümeleri gerek.

unforgiven35
20-12-2012, 15:22
teşekkür ederim ayaz kentli çilek tohumu diye almıştım bunları. inşaallah çilektirler. tuncelide yaşıyorum ve kış olması sebebiyle güneş zor şuanda. ancak en cok ışık alan yerde tutuyorum..tekrar teşekkür ederim.

mavisakal
22-12-2012, 09:11
cileklerim

Gazi Barış
22-12-2012, 09:59
Bu zamanda bu resimleri yayınlamayın, olan var olmayan var, herkezin iklimi sizinki gibi değil. Kıskanıyoruz!

coskunirmak
22-12-2012, 10:52
Çalışmalarınız takdire şayan Sn. Mavisakal,canı gönülden tebrik ediyorum...Maşallahınız var,diğer paylaşımlarınızı da heyecanla bekliyoruz.

mavisakal
23-12-2012, 10:26
Teskrler Sn. Coskunırmak.

unforgiven35
29-12-2012, 13:28
arkadaşlar çileklerim daha fazla büyümüyorlar boyunlarını büktüler. hatta bazıları kurudu. tohumları ne güzel yeşertmiştim biraz daha büyüseler hepsini ayrı yerlere alacaktım fakat daha büyümüyorlar sebebi ne olabilir...

adneser
29-12-2012, 17:40
Çilekler (geçen senenin fideleri) kızarmaya başladı yakında tadına bakarız :p

358058

358059

358060

Yeni fidelerde büyümekte yakında çiçeklenmeler başlar

gmzkzm
30-12-2012, 00:14
bu siteye yeni üye oldum. geçen gün bi süpermarkette aynı byle saksıda çilek gördüm, şaşırdım. çilek nasıl bir ortamda yetiştirilir bilmediğim için almadım. sulaması nasıldır onu bile bilmiyorum. ama bu resimleri görünce imrenmedim desem yalan olur.

adneser
30-12-2012, 21:04
bu siteye yeni üye oldum. geçen gün bi süpermarkette aynı byle saksıda çilek gördüm, şaşırdım. çilek nasıl bir ortamda yetiştirilir bilmediğim için almadım. sulaması nasıldır onu bile bilmiyorum. ama bu resimleri görünce imrenmedim desem yalan olur.

Sayın gmzkzm

Bu konu başlığı altında yetiştirmek istediğiniz çilekler hakkında her şeyi bulabilirsiniz.

unforgiven35
03-01-2013, 02:13
ve çileklerim daha fazla büyümeden hepsi boyunlarını büküp gitti:(

tevmen
05-01-2013, 10:50
unforgiven35, umarım hevesiniz kırılmaz. Tohumdan çilek yetiştirme denemenizi ilgiyle takip ettim. Heralde ışık eksikliği sorun oldu. Tunceli şimdi karlı bulutludur. Havalar ısınınca tekrar deneyin. Alacağınız olumlu sonuçları merakla bekliyorum.

ayazkentli
05-01-2013, 11:38
Sn. Unforgiven35,

Tohum ile hiç uğraşmayın.

Önce ki sayfaları okudu iseniz, tohum ile üretme genelde ıslah çalışmalarında tercih ediliyor. Amatörce yetiştirmelerde başarılı olunmuyor. Eğer niyetiniz gerçekten çilek yetiştirmek ise (yani, deneme amacı gütmüyorsanız) en ideali hazır birkaç fide dikmektir.

Pazardan bir iki tane hazır fide alın diyeceğim ama Tunceli'de bulabilir misiniz bilmem.

(23 yıl önce orada askerlik yaptım ve pazarında pek bir çeşit görmezdim. Belki artık çeşitler bulunabiliyordur).

Pazarında dolaşın, olmadı pazar esnafına sorun "getirme imkanı olanlar varsa" seralardan (Elazığ-Malatya gibi) getirebilirler.

Tohum ile bende denedim ama olmadı. En iyisi fide olarak dikmek.

meltem81
07-01-2013, 12:00
bu işe yeni başlayacak biri olarak birkaç şey sormak istiyorum bu işte daha acemi oldugumuz için pek bilgi sahibi degiliz sakaryada çilek yetiştiriciligiyle uğraşmayı düşünüyoruz aslında ben degil babam desem daha iyi açık alanda yapacaz sera şuan için düşünmüyoruz ileride belki il etapta 500 m2 bir alanda yapacaz benim asıl sormak istedigim çilek ekimini ne zaman yapmak lazım bu aylarda firmalar sipariş alıyormuş yaltır diye bir firmayla görüştük onlar taze degil frigo denilen fide satışı yapıyorlar biz şimdi sipariş alıyoruz ekim yapılacagı zaman gönderiyoruz dediler sizce firgo fide mi iyi yoksa taze fidemi daha sağlıklı hangisini ekersek daha iyi verim alabiliriz zorluklarını kolaylıklarını merak ediyorum ikisinide temin edebilecegim bir yer var hangi çilek cinsi iyidir ve sakarya gibi bir yerin iklim koşullarını düşündügünüz zaman ne zaman ekim yapmamız lazım bu sene hangi aylarda ekmemiz iyi olur biz biran önce geç kalmadan başlamak istiyoruz

tugrulbaba
18-01-2013, 17:42
Selamlar. Bugün gazetede bir ilan dikkatimi çekti. Akabinde araştırmacı gazetecilik damarlarım kabardı nedir bu heyula diyerek peşine düştüm. Kısacık ve tatminsiz bir araştırma sonucunda Spalding Bulb & Plant Co. | Garden Plants, Bulbs, Seeds & Fruit Trees Online (http://www.spaldingbulb.co.uk) linkine ulaştım. Burada da 'Gigantella® Maxim' Strawberry | Fruit & Veg from Spalding Bulb (http://www.spaldingbulb.co.uk/product/-gigantella-maxim-strawberry/) linki özellikle nazar-ı dikkatimi celbetti.

Çilek konusunda bilgisi olan arkadaşlar konuya el atıp bizi bilgilendirirse ziyadesiyle memnun olurum. Zira birer ikişer bu ve benzeri türlerden edinip enteresan bir sera oluşturmak niyetindeyim. Sadece çilek yetiştirmek de değil emelim. Dedik ya enteresan bir sera oluşturmak diye. Konya ikliminde ne yok, o var benim serada olmalı.

Türkiyedeki fiyatlar da normal çilek fidelerine göre oldukça uçuk. 3-5 kök bitki için 39-49 tl yazmışlar ama gülü seven dikenine katlanır.
Kalın sağlıcakla.

Ekleme: Bilgi istemekteki gayem, bu çileklerin genetiği değiştirlimiş türlerden olup olmadığı konusunda ikilimde kalmam. Yoksa ya herro ya merro diyerek bu işe girişmek en iyisi midir?

unforgiven35
28-01-2013, 23:53
Ayazkentli abim emin ol 23 sene öncesi ile şimdi arasında da pek bi fark yoktur sadece tunceli ili diye geçen köyümüzün nüfusu arttı:) evet fide alarak da deneyeceğim tohumdan da ama biraz havaların ılınmasını bekleyeceğim. tekrar böyle tohumdan yetiştirmede hayal kırıklığına uğramamak için domates gibi sebze tohumlarımı da muhafaza etmeye çalışıyorum.havalar ısınınca hepsini deneyeceğim inşaallah.

adneser
04-02-2013, 00:07
Çilekleri yemeye başladık havalar biraz daha ısınırsa olgunlaşma hizlanacak ;)

367090

367091

367092

Arkada görünen çok yağışlı günlerde üstünü kapattığım naylon örtü.

367093

denizakvaryumu
04-02-2013, 20:07
367182

Siyah çilek

Black Strawberrys Seeds Yes Thats Right Black Strawberrys Seeds Pkt of 10 Seeds | eBay (http://www.ebay.com/itm/black-strawberrys-seeds-yes-thats-right-black-strawberrys-seeds-pkt-of-10-seeds-/221184215694?pt=UK_HomeGarden_Garden_PlantsSeedsBu lbs_JN&hash=item337f9b4a8e)

h_dogan
04-02-2013, 20:57
İlk defa siyah çilek görüyorum. :)

denizakvaryumu
04-02-2013, 21:20
https://www.google.com/search?hl=tr&safe=active&q=black+garlic&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_cp.r_qf.&biw=1024&bih=476&wrapid=tlif136000865434810&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=0hUQUbvgG8aIhQfV3YDIDg

Siyah sarımsak da Türkiye'de bilinmiyor... :)

sehmus072
19-02-2013, 21:52
çilek mevsimi geliyor:)

bari
22-02-2013, 07:33
367182

Siyah çilek

Black Strawberrys Seeds Yes Thats Right Black Strawberrys Seeds Pkt of 10 Seeds | eBay (http://www.ebay.com/itm/black-strawberrys-seeds-yes-thats-right-black-strawberrys-seeds-pkt-of-10-seeds-/221184215694?pt=UK_HomeGarden_Garden_PlantsSeedsBu lbs_JN&hash=item337f9b4a8e)

Pek gerçek olduğuna inanmıyorum, çinli biriside satıyor. Ama yinede denicem. :D

turhal
22-02-2013, 09:47
yanmış gübre oranı fazla olursa ne yapmalıyız? biraz yanlış bilgilendirme sonucu 60 çilek fidesinin 10 kadarını %50 yanmış ahır gübresi, %40 kum ve %10 toprak karışımına diktim. Toprak kum oranı fazla olanlarda bariz büyüme gözlemlerken bu bahsettiğim karışımda büyüme çok az dahası büyüyen yaprakların uçları sararıyor. tek yol söküp tekrar dikmem mi yoksa başka bir yol var mı?

ayazkentli
22-02-2013, 10:05
Sökün ve Toprağın daha fazla olduğu başka bir karışım hazırlayın.

Aşağı yukarı,

%60 Toprak.
%30 Kum.
%10 Çiftlik gübresi. (İyi yanmış olmalı).

Şeklinde ki bir karışım yeterli olur.

turhal
22-02-2013, 10:10
Dediğinizi yapacağım, inşallah bunu köklerine zarar vermeden gerçekleştirebilirim

ayazkentli
22-02-2013, 10:17
Çilekler oldukça arsızdır. Merak etmeyin.

Hatta, daha önce dikerken kök budaması yapmadı iseniz, kökleri 3/1 oranın da kesin. Daha sağlıklı olurlar.

Eğer, aşırı gübreden çok fazla etkilenmedi iseler çabuk toparlarlar.

İSAK
25-02-2013, 14:40
Arkadaşlar bilgi ve paylaşımlarınız çok güzel, insanlar sürekli bir şeyler öğreniyor. Ben saksıda çilek denemelerim oldu ve meyvelerini de afiyetle yedik. Ben Osmanlı çileğini şimdiy kadar yeme imkanım olmadı, denemek istiyorum. Şuanda İzmir de ikamet etmekteyim. Gerçekten Osmanlı çileği fidesi elinde bulunan arkadaşlardan 3-5 kök edinmek isterim. İlgi ve alakanıza şimdiden teşekkür ederim.

ayazkentli
25-02-2013, 14:52
Sevgili İSAK, öncelikle İzmir'e sonra da bu siteye hoşgeldiniz.

Arkadaşlarımızın size bedava göndereceği birkaç çilek fidesinin masrafı (kargo parası) bile, aşağı yukarı 5-7 tl. arasında tutar.

5-7 tl. arası parayı kargo şirketine vereceğinize, Mart ayı içerisinde İzmir'de ki semt pazarlarından tanesini 1 tl.den 5-7 kök fide alabilirsiniz. İzmir'de bol bol bulabilirsiniz.

Hiç değilse, kargo şirketi yerine üretici kazanmış olur.

(Sonuçta aynı masrafı yapacaksınız).

bari
02-03-2013, 18:34
Değişik bir vahşi çilek..

alibaba
02-03-2013, 19:53
Merhaba,
Ben de sayın Çilekçi'den aldığım fidelerimi balkon önü saksılarına diktim.
Toplam 6 saksıda 37 adet kök var.

İnşallah meyvesini de görürüz.

http://www.agaclar.net/forum/1112283-post10.htm

kaan1978
05-03-2013, 17:31
benimde küçük bir bahçem var bu aralar çilege çok merak sardım resimleri en kısa zamanda paylaşacagım herkese kolay gelsin.

kaan1978
05-03-2013, 17:34
dilerim en kısa zamanda kendilerine gelirler yeni ektiginiz için baya solgun gözüküyorlar alibaba.

kaan1978
05-03-2013, 17:41
Sökün ve Toprağın daha fazla olduğu başka bir karışım hazırlayın.

Aşağı yukarı,

%60 Toprak.
%30 Kum.
%10 Çiftlik gübresi. (İyi yanmış olmalı).

Şeklinde ki bir karışım yeterli olur.

peki %50 torf %30 organik gübre%10 iz elementleri %10 da npk kullansak çokmu abartmış oluruz

kaan1978
05-03-2013, 17:48
bu arada neden herşeyin dogalı ve güzeli varken topraksız olarak çilek yetiştirme sevdası oluştu bir türlü anlıyamıyorum.çogu ticari amaçla yapılıyor tamamda beki ya saglık topraksız tarımda kullanılan sıvı gübrelere ne kadar güvenilir.aynı şekilde topraksız tarımda kullanılan kokopit veya perlit yerine torf organik gübre birazda iz elementleriyle oluşturulacak topraktan çok daha güzel ve saglıklı verim alamayızmı şu an bunun denemesini yapıyorum bakalım nasıl olacak.

vetman996
05-03-2013, 22:37
bu arada neden herşeyin dogalı ve güzeli varken topraksız olarak çilek yetiştirme sevdası oluştu bir türlü anlıyamıyorum.çogu ticari amaçla yapılıyor tamamda beki ya saglık topraksız tarımda kullanılan sıvı gübrelere ne kadar güvenilir.aynı şekilde topraksız tarımda kullanılan kokopit veya perlit yerine torf organik gübre birazda iz elementleriyle oluşturulacak topraktan çok daha güzel ve saglıklı verim alamayızmı şu an bunun denemesini yapıyorum bakalım nasıl olacak.
Kaan kardeş merhaba.
topraksız çilek yetiştiriciliğinde topraklı çilek yetiştiriciliğine göre hiç kimyasal ilaç kullanmıyorsunuz. ayrıca çileğin ihtiyacı olan besin elementlerini yani mineral maddeleri veriyorsunuz. belki organik değil ama insan sağlığı için zararlı pestisit vs. ilaçlar kullanmadığınız için topraklı tarımdan daha sağlıklı ve lezzetli çilek üretebiliyorsunuz. denemelerimizi aşağıdaki sayfadan izleyebilirsiniz:
http://www.agaclar.net/forum/topraksiz-tarim/29441.htm selamlar...

Fagus Sylvatica
05-03-2013, 23:06
Çilek mevsimi yaklaştı. Ben de bu sene bahçede çileklere özel bir yer hazırlayacağım. Bir çilek bahçesi, adı bile güzel! Ama bir sorum var. Daha önce sebzecilik bölümünde sebzelerin yanına çiçek ekilirse döllenmeyi arttırıcı etkisi olduğunu okumuştum. Çilekte kalite için de döllenme çok önemli. Peki bu durum çilekler için de geçerli mi? Ve eğer çiçek işe yarıyorsa hangi tür çiçekler? Yardımcı olursanız sevinirim.

adneser
07-03-2013, 00:01
Sezonun ilk çieklerini yedik ;) ikinci çilekleride kızardı biraz daha olgunlaşmaları gerekiyor üçer beşer ağız tadı oluyor.

375670

375671

375673

Cemil B.
17-03-2013, 12:59
ne yalan soylıyeyım imremdim yani,
benim kayseriden istedigim gecen sene ektigim çileklerden toplasanız 2-3 tane yedik aylardır hicbirsey yok yedivern diye aldım. sımdı yenı yapraklar acmaya baslıyor. sonra kola atmaya baslıyacaklar. aralık ayında teker teker saksılara ayırdım. bakalım havalar ısınmaya baslıyor. ya ben yanlıs birsey yapıyorum **** bilmiyorum..

Fagus Sylvatica
17-03-2013, 22:38
Merak etmeyin sayın Cemil B. 2 sene önce ben de bir çok yediveren çilek almıştım ve çok az meyve verdikleri için hayal kırıklığına uğramıştım. Ama geçen sene o kadar çok çilek verdiler ki yemeye yetiştiremedik. Küçük bir alandan her gün yarım kilo çilek alıyorduk. Ve müthiş bir tadı, kokusu vardı. Şekere bandırmaya gerek olmuyor ve çok yumuşak oluyor. Emin olun bu yıl kucak dolusu meyvelerinizi kokladığınızda ve şeker gibi ağzınızda erimesini hissettiğinizde iyi ki almışım diyeceksiniz :)

feyzon
18-03-2013, 14:09
İki yıldır meyvesini beklediğim dağ çilekleri çiçek verdi. İnşallah meyvesini görmek te nasip olur.
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-balkon-ve-teraslari/379526d1363610273-2013-03-09-0258.jpg

mahmuts
18-03-2013, 18:52
ne yalan soylıyeyım imremdim yani,
benim kayseriden istedigim gecen sene ektigim çileklerden toplasanız 2-3 tane yedik aylardır hicbirsey yok yedivern diye aldım. sımdı yenı yapraklar acmaya baslıyor. sonra kola atmaya baslıyacaklar. aralık ayında teker teker saksılara ayırdım. bakalım havalar ısınmaya baslıyor. ya ben yanlıs birsey yapıyorum **** bilmiyorum..

merhaba Sayın Cemil B.

aynı yerden aldığımız çilekler bende de hayal kırıklığına uğrattı hatta kendisinden aldığım ahududular kurudu hiç meyve vermedi kendimde suç buluyordum demek ki o an ki fideler sıkıntılıymış.bu sene başka yerden temin ettiğim kişi eğer çilek kol veriyorsa meyveden önce hemen kolları kesmemi istedi bu sene umutluyum bakalım neler olacak.

habipapo
19-03-2013, 07:12
merhaba Sayın Cemil B.

aynı yerden aldığımız çilekler bende de hayal kırıklığına uğrattı hatta kendisinden aldığım ahududular kurudu hiç meyve vermedi kendimde suç buluyordum demek ki o an ki fideler sıkıntılıymış.bu sene başka yerden temin ettiğim kişi eğer çilek kol veriyorsa meyveden önce hemen kolları kesmeme istedi bu sene umutluyum bakalım neler olacak.

bende kayseri den aldığim çilekler doğru düzgün çilek yapmadılar iklim de mi bir sıkıntı oluyor bende çilekleri söktüm arkadaşım başka bir çilek fidesi verdi onları ço alt maya ura şı yorum ok atmıyor lar kökten kıra rak çoğal tı lıyor

alibaba
23-03-2013, 18:24
Arkadaşlar merhaba,
Bu konuda yardımcı olabilir misiniz acaba bana?
http://www.agaclar.net/forum/1125951-post137.htm

Cemil B.
27-03-2013, 15:20
Merak etmeyin sayın Cemil B. 2 sene önce ben de bir çok yediveren çilek almıştım ve çok az meyve verdikleri için hayal kırıklığına uğramıştım. Ama geçen sene o kadar çok çilek verdiler ki yemeye yetiştiremedik. Küçük bir alandan her gün yarım kilo çilek alıyorduk. Ve müthiş bir tadı, kokusu vardı. Şekere bandırmaya gerek olmuyor ve çok yumuşak oluyor. Emin olun bu yıl kucak dolusu meyvelerinizi kokladığınızda ve şeker gibi ağzınızda erimesini hissettiğinizde iyi ki almışım diyeceksiniz :)

Tesekkur ederim , ozaman bu seneyi bekliyelim... :) simdi bunlar sıcagı gordumu kol atmaya baslarlar yine :)

alibaba
30-03-2013, 22:26
Hala sorunumu çözebilmiş değilim, bilgisi olanlardan tavsiye rica ediyorum...QUOTE=alibaba9;1125952]Arkadaşlar merhaba,
http://www.agaclar.net/forum/1125951-post137.htm[/QUOTE]

Cemil B.
31-03-2013, 14:37
30 Mart 2013 Çiçeklenme Başladı saksılardan birinde.

meltem81
13-04-2013, 15:48
arkadaşlar aldıgımız çilek fidelerini hemen ekmeyeceksek 3-5 gün nasıl muhafaza etmeliyiz

Fagus Sylvatica
13-04-2013, 19:16
sayın meltem81, topraklıysalar eğer, yarı gölge-gölge ve serin bir yerde toprakları nemli (ıslak değil) kalacak şekilde rahatlıkla muhafaza edebilirsiniz. Eğer açık köklü olarak sökmüşseniz topluca rastgele toprağa dikin ve sulayıp dikim zamanına kadar bekleyin ya da böyle bir imkanınız yoksa suya koyun köklerini.

Cemil B.
14-04-2013, 18:55
14 Nisan 2013
Bu sene çiçekler bol bakalım ne kadar çilek yiyicegiz :)

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/644490_164304273729309_2008677780_n.jpg

solucan17
27-04-2013, 18:49
Hala sorunumu çözebilmiş değilim, bilgisi olanlardan tavsiye rica ediyorum...QUOTE=alibaba9;1125952]Arkadaşlar merhaba,
http://www.agaclar.net/forum/1125951-post137.htm

Sayın alibaba çilek konusunda bende çok acemiyim ama seracılık yaparken suya bastırıp verdiğim tavuk gübresi salatalarımı yakmıştı ama o yanmalar genelde yeşil olan yaprakları açık yeşile çevirmişti bir müddet sonra normal sulama ile tekrar düzeldi.Sizin resimlerdekiler büyük ihtimal soğuk yanığı tabii tecrübeli arkadaşlar var onlar doğru teşhisi koyarlar benimki sadece tahmin

solucan17
27-04-2013, 19:13
http://n1304.hizliresim.com/18/v/mj16d.jpg
http://p1304.hizliresim.com/18/v/mj18f.jpg

arkadaşlar bana bu çileklerin türünü yazabilirmisiniz..

http://p1304.hizliresim.com/18/v/mj1cq.jpg

bu resimdekini biliyorum benim özel çileğim :)

tevmen
27-04-2013, 19:34
Sayın solucan17,
çilekleriniz çok güzel, özellikle de son fotoğraftaki! Benim de aynı ebatlarda bir çileğim var. Birkaç gün gün önce çilek saksısının yanında yere eğilmiş yakaladım. Çileği yalıyorum dedi. Saksıdaki çilek henüz kızarmadığı için koparmıyor daha. Biraz ağzını arayınca 'her sabah her akşam günaydın iyi geceler diye yalıyorum' diye itiraf etti. Neyse dün olduğuna kanaat getirip törenle çileği kopardı yedi. Muradına erdi...

alibaba
27-04-2013, 21:41
Eevet soğuk yanığı imiş. Yeni yapraklar çok gür çıktı :)
Çiçeklenme başladı benimkilerde de :)

Sayın alibaba çilek konusunda bende çok acemiyim ama seracılık yaparken suya bastırıp verdiğim tavuk gübresi salatalarımı yakmıştı ama o yanmalar genelde yeşil olan yaprakları açık yeşile çevirmişti bir müddet sonra normal sulama ile tekrar düzeldi.Sizin resimlerdekiler büyük ihtimal soğuk yanığı tabii tecrübeli arkadaşlar var onlar doğru teşhisi koyarlar benimki sadece tahmin

solucan17
27-04-2013, 22:55
Sayın solucan17,
çilekleriniz çok güzel, özellikle de son fotoğraftaki! Benim de aynı ebatlarda bir çileğim var. Birkaç gün gün önce çilek saksısının yanında yere eğilmiş yakaladım. Çileği yalıyorum dedi. Saksıdaki çilek henüz kızarmadığı için koparmıyor daha. Biraz ağzını arayınca 'her sabah her akşam günaydın iyi geceler diye yalıyorum' diye itiraf etti. Neyse dün olduğuna kanaat getirip törenle çileği kopardı yedi. Muradına erdi...

Sayın tevmen benimkide aynı başından ayrılmıyor tek tek bütün meyveleri ci ci tilek diye diye seviyor. Daha siftah yapamadı garibim ilk olanı sağolsun abisi gece sinsice terasda mideye indirmiş :)

solucan17
27-04-2013, 22:56
Eevet soğuk yanığı imiş. Yeni yapraklar çok gür çıktı :)
Çiçeklenme başladı benimkilerde de :)

haydi bol bereket diyelim o zaman

mahmuts
29-04-2013, 11:33
14 Nisan 2013
Bu sene çiçekler bol bakalım ne kadar çilek yiyicegiz :)

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/644490_164304273729309_2008677780_n.jpg

malesef ki gene hüzünlüyüm bu sene çiçeklenme var çikek yok:(
bu sene aldıgım çilekler ise meyve verdi.demek ki gecen sene alınanan çilek,ot gibi büyüyüp meyve vermeyen cinsinden.

feyzon
30-04-2013, 16:27
30 Mart 2013 Çiçeklenme Başladı saksılardan birinde.

Sayın Cemil B. selamlar
Benim çileklerimde de bu şekilde çiçeklenme oldu. Bu çiçekler meyveye dönüşmüyor. Tohumdan yetiştirdiğim çilekler olması lazım. Bu durum acaba bir hastalık mıdır?
397630

Mustafa Abdal
01-05-2013, 00:24
Bahçede bir taraftan çiçeklenip yavaş yavaş meyve bağlıyorlar, bir taraftanda kol atıyorlar. meyve olana kadar bu kolları kesmekmi gerekiyor yoksa serbestçe gelişmesine müsaademi etmeli.

Mustafa Abdal
01-05-2013, 00:33
merhaba Sayın Cemil B.

aynı yerden aldığımız çilekler bende de hayal kırıklığına uğrattı hatta kendisinden aldığım ahududular kurudu hiç meyve vermedi kendimde suç buluyordum demek ki o an ki fideler sıkıntılıymış.bu sene başka yerden temin ettiğim kişi eğer çilek kol veriyorsa meyveden önce hemen kolları kesmemi istedi bu sene umutluyum bakalım neler olacak.

Geçen sene bendekilerde de hiç çiçeklenme olmamıştı. Çilekte ilk yıl ve 3. yıldan itibaren verim alınmaz diye duymuştum. geçen yılkiler buyıl oldukça iyi gelişti çokça çiçeklendiler. Yavaş yavaş meyve bağlamaya başladılar. Oran artarmı bilmiyorum. tabii birde tozlanma döllenme meselesi var. ortada arı falan yoksa meyveye bağlama düşük olabilir. Hazirana kadar bekleyeceğim tatmin edici olmazsa bende sökeceğim.

mahmuts
01-05-2013, 11:39
Geçen sene bendekilerde de hiç çiçeklenme olmamıştı. Çilekte ilk yıl ve 3. yıldan itibaren verim alınmaz diye duymuştum. geçen yılkiler buyıl oldukça iyi gelişti çokça çiçeklendiler. Yavaş yavaş meyve bağlamaya başladılar. Oran artarmı bilmiyorum. tabii birde tozlanma döllenme meselesi var. ortada arı falan yoksa meyveye bağlama düşük olabilir. Hazirana kadar bekleyeceğim tatmin edici olmazsa bende sökeceğim.

yediveren cinsi diye aldım fakat ne hitmetse sadece 1 kere çiçeklendiler , sürekli kol attılar bu sene kol attığını gördüğüm bitkiye direk kol vermesini engelliyorum bakalım değişen ne olacak.Ciceklenme çok ama meyve yok , çok güzel görüyorlar çilek verecek gibi duruyorlar abi kesme bizi diye haykırır gibi bakıyolar ama ne kadar çilek o kadar bakım:D

Sn. Çilekci den aldığım çilek

http://www.agaclar.net/forum/attachments/fide-fidan-celik-saksili-bitki-kesme-cicek-kaktus-sukulent-satis/398085d1367400292-2013-05-01-12.18.53.jpg

Gecen sene alınan çilek

http://www.agaclar.net/forum/attachments/fide-fidan-celik-saksili-bitki-kesme-cicek-kaktus-sukulent-satis/398088d1367400292-2013-05-01-12.19.55.jpg

http://www.agaclar.net/forum/attachments/fide-fidan-celik-saksili-bitki-kesme-cicek-kaktus-sukulent-satis/398087d1367400292-2013-05-01-12.19.41.jpg

tevmen
04-05-2013, 00:01
Sayın mahmuts,
'çiçek var çilek yok' demişsiniz. İkinci resimdeki çiçeğin üzerinde iki karınca görünüyor. Acaba sorunun kaynağı olabilirler mi? Benim balkondaki çileklere de dadandılar. Dikkatli bakınca çiçeğin orta kısmını traşlar gibi yedikleri izlenimi edindim. Karıncaların kökünü kazımak gibi kazanamayacağım bir savaşa girmektense saksıyı yükseltip saksı altlığına su doldurdum. Şimdilik işe yaramış görünüyor.

Fagus Sylvatica
04-05-2013, 00:14
Benim bildiğim kadarıyla iyi bir döllenme olmadan çilekte ya hiç meyve olmuyor, ya da olanlar şekilsiz ve kalitesiz oluyor. Çevrenizde yeterince arı olduğundan emin misiniz? Çilek için önemli bir nokta çünkü bu.

mahmuts
04-05-2013, 08:39
bende çözemedim nasıl bir iş , çiçeklenip daha sonra kol vermeye başladılar hala meyvesi yok.en üstteki çileği başka yerden aldım ama o oldu gecen seneden aldıklarım çiçeklenp öyle kalıyorlar.sadece bende de değiil gecen sene aynı yerden alıdığım kişilerde de aynı prooblemler var.en iyisi söküp amak.

alibaba
05-05-2013, 20:44
Bunlar da benden son durumlar,
fideler yapraklanma açısından çok büyümediler hala ama çiçekleri vermeye başladı..
Bunlar yediverenler;
400035
400037

Bu da dağ çileği, meyve tutumu oldu :)
400036

eylülbelde
06-05-2013, 17:20
Uzun saksıya ektiğim çilek tohumlarını 5-10 cm e ulaştıktan sonra şaşırtmalı mıyım? Aynı saksıda büyümeye devam etse olur mu? Toprak,torf,gübre karışımına ektim.

Ozlem A
06-05-2013, 18:01
Gecen Nisan ayinda yurtdisindan tohumunu aldigim yabani cilekler yaz sonu ataga kalkinca ne yapacagimi bilemedim. 4 fide hepsi cicek dolu ve meyveye de donuyor. Disarda mi birakmaliyim yoksa iceride mi olmalilar?

Kışı geçiren yabani çileklerimin fotoğraflarını yükledim. Fındık büyüklüğünde meyveleri var her gün bir iki tane veriyorlar. Çiçekleri de tam meyve tutarken pembeye dönüyor. Tecrübeli üyelere danışmak istediğim bir şey var: Çoğaltmayı dal atarak mı gerçekleştirmeliyiz yoksa tohumluk mu ayırmak lazım.. Bizimkilerin kol atacağı bir yer yok şu anda saksı mı değiştirmeliyiz?

Ozlem A
06-05-2013, 18:08
Bir resim daha..

athena -asena
06-05-2013, 18:28
Benim dağ çileklerim'de kızarmaya başlamış.

idris şenol
06-05-2013, 20:26
bu dönemde yağni meyvede organik miktarı max olmalı
ekstradan besin vermeniz meyve kalitesini artırır

meltem81
08-05-2013, 14:59
bilgi sahibi olan arkadaşlar varsa yardım bekliyorum
bizim çileklerin yapraklarının uçları kuruyor sizce sorun nedir vitamin **** ilaçta sıkıntıyı çözebilirmiyiz ziyan olmasını istemiyoruz okadar emek verdik

torkulu
14-05-2013, 11:09
ilk defa çilek yetiştireceğim , geçen hafta bir tanıdıktan bir kök aldım. türünü bilmiyorum. muhtemelen yediveren. gübreli toprağa ektim , nemini koruyacak kadar su veriyorum. bir ahftadır içerde güneş görmüyordu , şimdi balkona aldım. alttaki taze filiz biraz büyüdü.
yapmam ya da yapmamam gereken bişi varmı?
teşekkürler..

yaprak7
14-05-2013, 13:45
ilk defa çilek yetiştireceğim , geçen hafta bir tanıdıktan bir kök aldım. türünü bilmiyorum. muhtemelen yediveren. gübreli toprağa ektim , nemini koruyacak kadar su veriyorum. bir ahftadır içerde güneş görmüyordu , şimdi balkona aldım. alttaki taze filiz biraz büyüdü.
yapmam ya da yapmamam gereken bişi varmı?
teşekkürler.. benimde buyuk bir saksi yediveren cilegim oldu. İlk defa cilek yetistiricem.uzerinde kizarmis ve cicekte cilekleri var.ozel bir bakimi var mi?

M.Çelik
14-05-2013, 18:12
Arkadaşlar çok sayfa var. Biraz kurcaladım ama soruma cevabı bulamadım veya göremedim.

Ben bir yerden 2 çilek fidesi edindim. Bunları balkonuma diktim. Kolları bayağı uzadı. Bende bu kolları toprağa diktim. Acaba doğru mu yaptım?

Kollar toprağa nasıl dikilir? Kökü nereden çıkar? Benim ufak saksıya diktiğim kol doğru mu oldu? birde Mayıs ortası kol dikmek için erken mi?

http://img835.imageshack.us/img835/3954/91160910151568058573400.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/835/91160910151568058573400.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

http://img824.imageshack.us/img824/346/97533110151568058293400.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/824/97533110151568058293400.jpg/)

Ozlem A
15-05-2013, 22:21
İlk çilek hasadım..yabani çilek, tohumdan üretim.

mahmuts
17-05-2013, 11:30
Arkadaşlar çok sayfa var. Biraz kurcaladım ama soruma cevabı bulamadım veya göremedim.

Ben bir yerden 2 çilek fidesi edindim. Bunları balkonuma diktim. Kolları bayağı uzadı. Bende bu kolları toprağa diktim. Acaba doğru mu yaptım?

Kollar toprağa nasıl dikilir? Kökü nereden çıkar? Benim ufak saksıya diktiğim kol doğru mu oldu? birde Mayıs ortası kol dikmek için erken mi?

http://img835.imageshack.us/img835/3954/91160910151568058573400.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/835/91160910151568058573400.jpg/)

http://img824.imageshack.us/img824/346/97533110151568058293400.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/824/97533110151568058293400.jpg/)

kolları toprağın üstüne koyarsanız bu yeterli olur.Çilek aldınız mı yoksa hemen kol atmaya mı başladılar?

M.Çelik
17-05-2013, 17:58
kolları toprağın üstüne koyarsanız bu yeterli olur.Çilek aldınız mı yoksa hemen kol atmaya mı başladılar?

Çilek aldım. Her bir fide 4-5 meyve verdi.

Toprağa hiç gömmeden sadece değdirmek mi lazım ?

Fagus Sylvatica
17-05-2013, 21:07
İlk çilek hasadım..yabani çilek, tohumdan üretim.

Merhaba, yabani çilek tohumunu nasıl elde ettiniz ve tadı nasıl ;) ?

alibaba
17-05-2013, 21:20
Ben uzanan kolları kesiyorum direk, enerjinin meyvelenmeye gitmesi lazım. Zaten saksı ortamında kol atarak çoğalması çok mümkün ve sağlıklı olmaz.

Ozlem A
18-05-2013, 15:39
Merhaba, yabani çilek tohumunu nasıl elde ettiniz ve tadı nasıl ;) ?

Londra'da Whole Foods marketten almıştım. Tadı ekşimsi ama çok güzel.

feyzon
24-05-2013, 07:44

Sayın M. Çelik,
çilekleri üretmek istiyorsanız kollarından çıkan bitkilerden üretmek en sağlıklısı. Ana bitkiye benzeyen bir bitki olacaktır. Kolların toprağa gömülmesi değil sadece kolda yapraklanan kısmı hafifçe toprağa batırmak yeterli olacaktır. Zaten biraz beklediğinizde yaprakların alt kısmında kök oluşumu da başlar. Kökleri toprağa gelecek, yapraklar üstte kalacak şekilde bu kısmı dikmeniz gerekiyor. Ayrıca azami düzeyde meyve almak istiyorsanız çiçekli dönemde bu işlemi yapmayıp uzayan kolları koparmanız daha iyi olacaktır. Bir koldan bir en çok iki bitki alıp fazlasını da koparırsanız ve yeni bitki iyice güçlenene kadar kolu koparmazsanız yeni bitkiniz daha güçlü olup daha iyi meyve verecektir. Afiyet olsun

bari
09-06-2013, 11:22
İki tane yabani çilek. Aromaları mükemmel.

adneser
09-06-2013, 15:37
İki tane yabani çilek. Aromaları mükemmel.

Sayın Bari

Afiyet olsun eksilmesin artsın bol bol yiyin.

Selamlar

Ozlem A
11-06-2013, 08:34
Benim çilekleri beyaz sinek boğdu. Sarmısaklı yağlı karışıma acı biber ekleyip püskürtünce kayboldular ama bütün yaprakları feda etmiş olduk bu arada. Bkalım toparlayabilecek miyiz..

Bu arara en irilerini toplamayıp çekirdekleri koyu renk olana kadar bekledim ve tohumluk olarak aldım. Şimdi bir peçeten üzerinde içerde duruyorlar. Tohum alma çilekte böyle mi oluyor acaba çürümemeleri için ne yapabilirim?

athena -asena
17-07-2013, 22:15
Yediveren dağ çileklerim meyve vermeye devam ediyorlar.

canannuman
30-07-2013, 11:07
Minnacık çilekler ne kadar sevimliler. Bende normal boy var katlı saksıya ektim 3 tane 1 tanesi olmadı. İkisi düşünüyor olayımmı olmayayımmı diye. Sıkıntı şuradan kaynaklanıyor sulamasını düzenli yapamıyorum yazlıktalar. Sağolsun konu komşu eş dost suluyor ama çok düzenli değil maalesef sulamaları.
Bakalım nasip.

köylükadın
27-08-2013, 21:50
merhaba arkadaşlar.çilek bu dönemde ne zaman dikilmelidir.Bilgisi veya deneyimi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.TEŞEKKÜRLER.

Bahçeli Ev
25-09-2013, 20:01
çileğin ticari değilse 12 ay ekimi yapılabiliyomuş

Bahçeli Ev
25-09-2013, 20:09
İki dönümlük yere çilek ekmeyi düşünüyorum.(yediveren cinsinden) Adres verebilecek olan olursa sevinirim.

kursun
20-11-2013, 11:12
Kapalı ortam led işık ile 10 kök kadar durgun suda çilek yetiştirmek istiyorum.
Bahçemde yazdan kalma ve kollardan yetiştirdiğim çilek fideleri var.
Bunları eksem olur mu, yoksa kış geçirmiş fide mi gerekli?

t.tuncel
22-02-2014, 04:52
Arkadaşlar bu mevsimde bursa da çilek fidesi nereden bulabilirim balkonda saksıda yetiştireceğim önerebileceğiniz bir yer ve tür var mı?

bypoli
02-03-2014, 20:18
Arkadaşlar bu mevsimde bursa da çilek fidesi nereden bulabilirim balkonda saksıda yetiştireceğim önerebileceğiniz bir yer ve tür var mı?

arkadaşım merhaba,

geçen hafta sonu bauhause dan fide aldım. orada bulabilirsin.

t.tuncel
06-03-2014, 03:51
arkadaşım merhaba,

geçen hafta sonu bauhause dan fide aldım. orada bulabilirsin.

çok teşekkür ederim en kısa zamanda orada olacağım

bahçıvan55
07-03-2014, 17:53
http://strawberryplants.org/wp-content/uploads/2010/09/pineberry-plants.jpg

http://strawberryplants.org/wp-content/uploads/2010/09/pineberries.jpg
Ananas tadındaki bu çilekler GDO lu mudur yoksa melez bir çeşit mi?

conquistador
21-03-2014, 16:49
Pembe çiçekli toscana çileklerim hazır. Bakalım büyüyünce nasıl olacaklar.

477442

ametarasu
23-03-2014, 09:33
Kapalı balkonumdaki saksılarda yetiştirmeye çalıştığım bu çilek fideleri yaklaşık 3-4 aydır çiçek açıyor ama bir türlü meyve tutmuyor. Bu süre içerisinde bir tane çilek yiyebildim. Acaba ne yapmam gerekir meyve tutumunu sağlayabilmek için ?

efcan
03-04-2014, 20:15
:) aynı sorun ben de de var 10m2 çilek oldu bu siteden kayseriden aldığım. bu yıl yine çiçek var. Meyve yok. Sadece yayılıyor. Süs çileği galiba saatılar bize :)

vetman996
03-04-2014, 23:32
:) aynı sorun ben de de var 10m2 çilek oldu bu siteden kayseriden aldığım. bu yıl yine çiçek var. Meyve yok. Sadece yayılıyor. Süs çileği galiba saatılar bize :)
Sayın Efcan Merhaba.

Çileğin meyveye dönmesi için döllenme önemlidir. Çilekleriniz için bir şey söylemem zor ama sitemizden alacağınız ( solucan Gübresi : madrasol.com (http://www.madrasol.com/) ) 0.30 tl/adet çilek fidelerimiz garantili olarak meyve verecektir. Selamlar... Saygılar...

mahmuts
04-04-2014, 00:17

Bende kayseriden aldıklarım boyna kol verip cicek verip meyve vermiyordu forumda aynı yerden alanların aynı şey başına geldiği farkedince hepsini söküp attım. Gecen sene sayın çilekciden almıştım çok memnun kalmıştım.ne oldu bilmiyorum konuları mesajları vs silinmiş.bence sizde aynısını yapın derim meyve vereceği yok bunların,süs diye kalabilir:)

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

torkulu
14-04-2014, 17:54
sn conquistador acaba toscana çileğinizin meyve verimi nasıl? ben de almayı düşünüyorum tavsiye eder misiniz ?

In God We Trust
14-04-2014, 17:56
Pineberry yani beyaz çilek yetiştiren var mı?

torkulu
14-04-2014, 18:58
evde saksıda yetiştirilebilecek verimli olan çeşitler neler acaba? bana toscana iyi olabilir gibi geldi, başka önerisi olan varmı acaba?

efcan
23-04-2014, 21:36
Kayseri' den çilek alıp da meyvesini yiyen var mı? 2 ya da 3. senesi bu yıl oldukça fazla çiçek açtı ama meyvenin m si yok. o kadar büyük alan kapladı ki sökmeye de kıyamıyorum. Yok mu bunun çözümü acaba? Hiç vermemesi nasıl oluyor, bu kadar çiçek açıp.

In God We Trust
23-04-2014, 23:13
Kayseri' den çilek alıp da meyvesini yiyen var mı? 2 ya da 3. senesi bu yıl oldukça fazla çiçek açtı ama meyvenin m si yok. o kadar büyük alan kapladı ki sökmeye de kıyamıyorum. Yok mu bunun çözümü acaba? Hiç vermemesi nasıl oluyor, bu kadar çiçek açıp.

Tozlaşma sorunu olmasın?

efcan
24-04-2014, 08:23
Tozlaşma sorunu olmasın?

Mevsim itibariyle arılar daha çıkmadı. Tek tük görüyorum. Eğer sorun buysa nasıl çözülebilir?

yasinmetin
24-04-2014, 14:49
merhabalar, bu çinde satılan siyah mavi sarı yeşil beyaz vs renkli satılan çilek tohumlarından çimlendiren ürün alan var mı? ve bunların belli ki genetiği değiştiriliyor, sağlığımıza zararlımıdır acaba bunlardan tüketmek?

In God We Trust
28-04-2014, 23:24
Mevsim itibariyle arılar daha çıkmadı. Tek tük görüyorum. Eğer sorun buysa nasıl çözülebilir?

İstanbulda arılar yaz kış dışarıda olduğu için bilemeyeceğim fırça ile halledebileceğiniz kadarını tozlayabilirsiniz belki

bahçıvan55
03-05-2014, 11:04
Pineberry yani beyaz çilek yetiştiren var mı?

İlk defa diktim ve verdiler. Ama tadı kiviye benziyor. Bir de tamamen beyaz değiller. Bir kısmı pembe bir kısmı beyaz. Galiba diğer kırmızı çileklerden tozlaşma yaptığı için oluyor bu.

In God We Trust
03-05-2014, 14:39
İlk defa diktim ve verdiler. Ama tadı kiviye benziyor. Bir de tamamen beyaz değiller. Bir kısmı pembe bir kısmı beyaz. Galiba diğer kırmızı çileklerden tozlaşma yaptığı için oluyor bu.

Ben çok merak ediyorum fidanını nereden buldunuz ben hiçbir yerde bulamıyorum.

bahçıvan55
04-05-2014, 17:49
Ben çok merak ediyorum fidanını nereden buldunuz ben hiçbir yerde bulamıyorum.

https://www.efidanmarketim.com/Cilek-pineberry-white-dream-fidesi-saksida,PR-621.html sitesinden 2 adet aldım. Şimdilik bir yandan çiçek açarken bir yandan meyvesi olgunlaşıyor.Böyle devam eder mi bilmiyorum. Bakalım ne zaman çoğalmaya başlayacak.

meltem81
05-05-2014, 14:38
bana 100 adet sweet charlie lazım elinde olan var mı **** garantili alabilecegim bir yer çünkü bazıları sweet charlie diyor başka bir fide çıkıyor ve en tatlı aromalı olan çilek fidesi bumudur

limon_sever
11-05-2014, 16:40
Sevgili gilan'ın 2011'de hediye ettiği osmanlı çileklerinin çiçekleri...

491737

En lezzetli çilek diyebilirim. Ağızda bir anda eriyor...

sapinuva
19-05-2014, 22:07
Mavi çileğin balık geni ile değiştirildiğini okumuştum bir yerde.

sapinuva
25-05-2014, 16:34
Burada yapılan her türlü paylaşım insanı müthiş şekilde doğaya yöneltiyor.Herkes kendince bir şeyler yapmak denemek istiyor.Sonucunda da ortaya güzel çalışmalar çıkıyor. Ben de bu şekilde etkilendim ve bir arkadaşımın bahçesine ufak bir çilek alanı oluşturdum.Bugün gezerken bazı sorunlar tespit ettim ve sizden yardım ve öneriler bekliyorum.Daha önce küçük bir bahçede çilek yetiştirmiştim ama orada böyle sorunlar görmemiştim.İlk defa tespit ettiğim sorunlar hemen aktarayım.

496217
Çileklerin bazılarında yaprak kırılmaları var.Nedenini bir türlü çözemedim.

496218
Bu şekilde aniden kuruyup ölen çilekler var.

496219
Stolonlarda yanma vu kuruma var.

496220
Son olarak ta çileklerin üzerinde çok sayıda bu kırmızı böcekten var.Meyveleri yiyorlar.

Bu sorunlar nelerdir?Nasıl çözebilirim?Yardımcı olursanız sevinirim.

sapinuva
27-05-2014, 17:29
Konuyla ilgili yardımcı olacak arkadaşların görüşlerini bekliyorum.

hka
13-07-2014, 14:08
Merhaba arkadaşlar. Bahçeye ektiğim sebze ve meyvelerle ilgili araştırma yaparken sitenizi gördüm ve problemimi burada dile getireyim dedim. Aşağıya resimleri de ekliyorum. 1-1,5 ay önce pazardan aldığım çilek fidesini bahçeme ektim. Biraz büyüdü. Çiçekleri de var fakat meyve oluşmuyor. Çiçekler açıyor daha sonradan kuruyor bunun nedeni nedir acaba ? Nasıl bir yol izlemem lazım. Birde çileğin çoğalması ile ilgili olarak kolların toprağa değdiği yer köklenir demişsiniz ama ben bu durumlara yeni olduğum için fazla bir şey anlayamadım. Resimde sağ taraftan çıkan kol toprakla temas ettiğinde köklenecek ve kök tuttuktan sonra ana gövde bağlantısını mı keseceğim. Uzun süredir kol toprakla temas etmekte fakat bahsettiğiniz gibi bir köklenme göremedim ben.

Konu ile ilgili bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim. Özellikle de çiçeklenmesine rağmen neden meyve vermemesi konusunda.

Şimdiden teşekkürler

A_NOMAD
13-07-2014, 17:11
Hoş geldiniz, öncelikle forum kurallarımızı (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=11) okumanızı ve kendinizi tanıtmanızı (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2595)öneririm.

Sorununuza gelince; konuda uzman değilim elbette ama toprağı çok kuru göründü gözüme, çilek bol bol sulanmak ister diye biliyorum. Kupkuru toprağa attığı kolun da köklenmesi takdir edersiniz ki beklenemez...

hka
13-07-2014, 22:11
Hoş geldiniz, öncelikle forum kurallarımızı (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=11) okumanızı ve kendinizi tanıtmanızı (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2595)öneririm.
Sayin A_NOMAD,
Oncelikle cevap icin tesekkurler. Tavsiyelerinize uyarak forum kurallarini okuyup tanitma kisminida kendimden bahsettim. Kisaca burada da bahsedecek olursam, asıl mesleğim makine mühendisliği ve iş güvenliği uzmanlığı. 2 aydir bahceli mustakil bir evde oturdugum icin hobi olarak kucuk bahcemde amatör olarak sebze ve meyve yetistirmeye basladim.
Cileklere gelecek olursak, resimlerde toprak biraz kuru gozukmus ama 2 gunde bir sulama yapiyorum dolayisiyla toprak cok kuru kalmiyor ama malum 2 gundur hava sıcaklıkları baya bir artti. Asil sorun cilek fidelerimde baya bir cicek olmasina ragmen bu ciceklerin meyveye donusmemesi.
Ilginizden dolayi tekrar tesekkur eder, iyi aksamlar dilerim.

feyzon
15-07-2014, 10:48
Sayin A_NOMAD,
Oncelikle cevap icin tesekkurler. Tavsiyelerinize uyarak forum kurallarini okuyup tanitma kisminida kendimden bahsettim. Kisaca burada da bahsedecek olursam, asıl mesleğim makine mühendisliği ve iş güvenliği uzmanlığı. 2 aydir bahceli mustakil bir evde oturdugum icin hobi olarak kucuk bahcemde amatör olarak sebze ve meyve yetistirmeye basladim.
Cileklere gelecek olursak, resimlerde toprak biraz kuru gozukmus ama 2 gunde bir sulama yapiyorum dolayisiyla toprak cok kuru kalmiyor ama malum 2 gundur hava sıcaklıkları baya bir artti. Asil sorun cilek fidelerimde baya bir cicek olmasina ragmen bu ciceklerin meyveye donusmemesi.

Sayın hka, çilek sürgünlerinin yaprak çıkan kısımlarını hafifçe toprağa batırır ve oynatmazsanız bir süre sonra kökleneceklerdir. Aradaki sürgünü kuruyana kadar kesmeyebilirsiniz. Böylece bir çok çilek oluşması mümkün olabilir. Çileklerin meyveye durması zaman alabiliyor. Öncelikle iyi bir gelişme göstermeleri gerekiyor. Tozlaşma için başka bir çeşide veya arıya da ihtiyaç gösterebilir. Çileklerin çeşidini biliyorsanız bu açıdan değerlendirin derim. Ayrıca bazı sürgünlerde meyve oluşmasa da sonradan meyve verebilirler. İyi günler

hka
15-07-2014, 18:12
Sayin feyzon,
Oncelikle ilginiz icin tesekkur ederim. Cilekleri alirken yediveren olarak söylediler. Arı yönünden herhangi bir sorunum yok bahcede borazan cicegi ve diger ciceklerden dolayı baya bir arı geliyor.
Tavsiyenize uyarak yaprak çıkan surgunleri bugun topraga sabitleyecegim.
Ilginiz icin tekrar tesekkur ederim.

tWoFuNN
15-07-2014, 18:45
Sayin A_NOMAD,

Sayın hka,
Öncelikle foruma hoşgeldiniz. Çileklerinizin üzerindeki çiçekler arılar ile tozlandıktan sonra çiçek yapraklarını döküp meyveye dönüşecektir. Bitkinize gerekli beslemeyi yaparak ( Organik veya kimyevi gübre ile) çileklerinizin gelişimine katkıda bulunabilirsiniz. Merak etmeyin bir müddet sonra çilekleri toplamaya başlayacaksınız. Havalar malum kavurucu. Bu yüzden gerekli zamanda, yeterli miktarda su vermeyi unutmayın. Bir resimde yaprak ucunun kahverengi olduğunu gördüm. Büyük ihtimal potasyum eksikliği var. 20-20-20 gübresi uygularsanız hem verime, hem de bitki gelişiminde olumlu sonuçlar alırsınız. Kolaylıklar diliyorum.

hka
16-07-2014, 00:46
Sayin tWoFuNN,
Verdiginiz bilgi ve gosterdiginiz ilgiden dolayi teşekkür ederim.
Onumuzdeki gunlerde yanmis hayvan gubresi alip hem cilek hem de meyve veren diger bitkilerime tekrardan uygulamayi dusunuyordum zira bahcemdeki salatalik ve domateslerimin meyveleri de arttikca yapraklari sararip kurumaya ve meyve gelişimi durmaya başladı. Bu sebebten besinsiz kaldiklarini dusunuyorum. 20-20-20 gubre olayini acarsaniz hazir gubremi alirken dediginizide uygularim.
Bu arada kimyevi degil de organikten yanayim.
Ilginiz icin tekrardan tesekkur ederim.

hka
16-07-2014, 00:58
Ufak bir arastirma ile 20-20-20 gübre cesiti oldugunu anlamis bulunmaktayım. Bunlarda herhangi bir marka var mıdır? Yoksa 20-20-20 gubre istiyorum dedigimde verdikleri her gübre ayni ve kaliteli midir ?

tWoFuNN
16-07-2014, 07:40
Sayın hka,
20-20-20 + ME gübresi ile bitkilerinizin hem makro besin elementi olan azot,fosfor ve potasyum ihtiyacını karşılarken hem de mikro besin elementi olan demir, çinko, bor, mangan elementlerini içerisinde barındırdığından çok iyi harmanlanmış bir gübredir. Katlı çilek diye forumda aratırsanız benim çalışmalarımı göreceksiniz. Ben de 20-20-20 + ME gübresini kullanıyorum. Hem çileklerimde hem de diğer sebzelerimde, fasülyelerimde. Veriminden çok memnunum. Lakin bu gübre çoğu yerde bulunmuyor. Tarım marketlerde aynı işlevdeki yaprak gübreleri 30-35 lira iken bu gübre çok daha ucuz. Toros gübre ve solucan gübre markalarının bu gübreyi ürettiğinin biliyorum. Eğer bulamazsanız ben buradan alır gönderimini yaparım. DAMLA SULAMA-YAPRAK GÜBRESİ 20-20-20 + ME - Bahçe Malzemeleri sahibinden.com'da - 171504757 (http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bahce-yapi-market-bahce-damla-sulama-yaprak-gubresi-20-20-20-plus-me-171504757/detay/) Bu adres de benim ilanım. Ayrıca hayvan gübresi kullanırken kükürt ile karıştırarak kullanıyorum ben. Size de tavsiye ederim. Diğer ilanlarım bölümüne tıklayarak diğer satıştaki ürünlerime de bakabilirsiniz. Kolaylıklar diliyorum.

hka
17-07-2014, 09:16
Sayın tWoFuNN ilginizden dolayı çok teşekkür ederim. Aslına bakarsanız kimyevi gübre kullanmak istemiyorum. Bu yüzden ilk aşamada organik yollardan besin takviyesi yapmaya çalışacağım. Bu konuda hala araştırma içindeyim. Hiç bir çözüm yolu bulamazsam en son çare olarak bahsetmiş olduğunuz gübreyi kullanmayı düşünüyorum.
Bilgi paylaşımlarınız için teşekkür ederim.
Saygılarımla,

Lathspell
24-07-2014, 16:02
Sayın bilgili forumcularımız bu adresteki rengarenk çilekler genetik olarak değiştirilmiş midir? Doğal mıdır? Aydınlatabilecek olan var mı acaba?

http://www.ebay.com/itm/50Pcs-Rare-Colorful-Delicious-Strawberry-Fruit-Seed-8-Colors-Balcony-Plant-FUK-/161320699128?pt=LH_DefaultDomain_2&var=460350350595&hash=item258f7684f8

laila35
08-08-2014, 23:47
Merhabalar,

Bahçemde geçen yaz çilek yetiştiriciliğine başladım, geçen sene verimin fena olmamasına karşın bu sene meyvesi hem az oldu, hem çok çabuk bitti. Çok kısa bir süre meyve alabildim. Ayrıca yapraklarında da anlayamadığım gariplikler var. Eğer bu konuda bilgisi olan varsa ve yardımcı olursa çok sevinirim.

http://i.hizliresim.com/Z2ZXR3.jpg (http://hizliresim.com/Z2ZXR3)
http://i.hizliresim.com/nYRQaN.jpg (http://hizliresim.com/nYRQaN)

Ayrıca elimde bu ilaçlar var, bunlardan biri işime yarar mı acaba?

Amino Gold 50
Imperator 25 EC
Topas 100 EC
Zipper 40 EC

http://i.hizliresim.com/RE0rvY.jpg (http://hizliresim.com/RE0rvY)

Altunbaş
11-10-2014, 00:39
Geçen yıl çilek fidelerini hırdavatcıdan aldığım PVC yağmur oluklarını saksı olarak kullandım. Bahçe duvarının üst bölümüne fotoğraftaki gibi yerleştirdim. Ailece afiyetle yedik. Bu düzeneği tavsiye ediyorum.

Nitekim sonbahar geldi çattı.. Çilek fideleri kurumaya başladı. Baharda yeniden canlanacaklar mı acaba ?

Manchineel
11-10-2014, 13:30
merhaba anaç ile köklenen sürgün arasındaki dalı kesmememiz bitki açısından dezavantaj yaratabilir mi?

canoforever
12-01-2015, 15:07
hayır yaratmaz

canoforever
12-01-2015, 15:15
sn laila35 sanırım çilekleriniz potasyum eksikliği yaşamakta ayrıca organik gübrenizin ph'ı 4-6 arasında olduğu için yanlış uygulamadan dolayı toprağın ph dengesi bozulmuş olabilir. buna ilave olarak elinizdeki ilaçların yanlış dozajda uygulanması da bitki gelişimini durdurur.

torkulu
13-03-2015, 11:05
sarmaşık çileğini sahip olan arkadaşlar , bu türün meyvası nasıl , verimi nasıl, yani artılarını eksilerini belirtebilir mi acaba? bende almayı düşünüyorum ama emin olamadım.

wertomy35
13-03-2015, 20:52
Arkadaşlar yaklaşık 2 hafta önce ektiğim çilek fidelerim şimdi bu halde. Pencere önünde duruyorlar ve güneş alıyorlar sabah 8 öğle 1 arası. Sonra perdeyi çekiyorum. 2 günde bir fısfısla köklerinden suladım ancak yaprak uçlarında başlayan kuruma tüm fideleri sardı. Dönüşüm nasıl olur kurtaralım çileklerimi :(

wertomy35
15-03-2015, 20:13
Cileklerimi kurtaramadim. Sasiriyorum sizlere.

ahanda
26-03-2015, 09:36
Değerli üyeler,
Şile' de amatör olarak çilek yetiştirmek istiyorum. Albion düşünüyordum ama albion cinsi içinde telefonda görüştüğüm satıcı arkadaş "rakımı yüksek" yerleri sever dedi.

Şile için sizin öneriniz. nedir ? Sizce hangi cins çilek yetiştirmeliyim?

Sweet Charlie önerisi geldi. :)

Görüşlerinize açığım.

torkulu
26-03-2015, 14:24
bende alacağım daha karar veremedim ama , san andreas hem kokulu hem büyük diye biliyorum, birde yer sıkıntınız varsa sarmaşık deneyin dicem. ben en azından bu iki tür arasında kaldım. sarmaşık hakkında benimde pek bilgim yok. belki ikisini de alırım

ahanda
26-03-2015, 14:25
sarmaşık cinsi olarak hangisini biliyorsunuz ?

eneskrky
26-03-2015, 17:14
sayın wertomy35 :
korkmayın kurtarabilirsiniz çileklerinizi.
Çileklerinizdeki uçlardaki kurumalar kökte çürüme ve mantara işarettir, çileklerinizi torf ağırlıklı bir toprağa dikmişsiniz veya çok sulamışsınız öyle gözüküyor ..
Şimdi öncelikle çileklerinizi çıkartın topraktan ve temizleyin kuru yaprakları ve çürümüş kökleri.sonra kurusun biraz ,toprağıda havalandırın ve sulamayın fazla .
kuruduklarına emin olduktan sonra tekrar dikin ama su vermeyin bikaç gün, inşallah başarırsınız saygılarımla..

sadrainman
27-03-2015, 12:44
herkese merhaba,uzun zamandır balkonda ne yetiştirsem diye düşünürken çilekte karar kıldım 10 gün önce fakat fideleri ancak bugün bulabildiğ*ğim için yeni dikebildim .Ne de olsa adanadayım mutlaka bulurum çilek fidesi diyerek internetten sipariş olayına girmedim ancak evimin civarındaki seracıları dolaştığımda 3 tl den 9,5 tl ye kadar çilek fidesi vardı sanki altın çilek:o
neyse zar zor 1.5 tl diyen bi satıcıyla pazarlık sonucu 40 tanesini 1 liradan aldım 5 liraya da yanmış gübre aldım . Eve geldiğimde 37 tane çıktı şimdi gübreden de şüphe etmeye başladım acaba gübre mi diye hiç koku yok çünkü:)
marketten aldığım kalın çöp poşetlerinin her birisine 10 lt torf ,3 lt normal toprak ile doldurdum
fidelerin kökleri gayet gelişmiş yaprak sayıları güzel cinsi yediveren.üzerindeki çiçekleri kopardım gelişim devam etsin diye bir kökten 7 çiçek koparttığım oldu başarılı olursam sanırım verim güzel olacak görünüyor.fideleri ekmek için açtığım küçük deliklere eski bir yemek kaşığı ile gübreden attım sonra biraz torf ve sonra fideyi diktim ve can sularını verdim direnaj içinde fidelerin dikildiği delikten şiş ile 4 er delik açtım yeterli olmaz ise sonra yine açmayı düşünüyorum
gübreyi de 10 günde bir diplerine serpmeyi düşnüyorum ama doğru mu yanlış mı bilmiyorum önerilerinize açığım

sadrainman
27-03-2015, 12:57
devam

sadrainman
28-03-2015, 15:48
Bugün çileklerimdeki çiçeklenme devam ediyor kopardım yapraklar gelişene kadar,yalnızca bir çilek fidesinin çiçeklerini koparmadım gayet yetişkin duruyor.aslında kökleri resimde de görülüyor bayağı iyi durumda çiçek koparmayı bıraksam mı acaba

torkulu
03-04-2015, 23:29
tohumdan ektiğim çilekler çıkmaya başladı. ikinci resimdekini kışın ekmiştim

mahmuts
05-04-2015, 15:44
tohumdan ektiğim çilekler çıkmaya başladı. ikinci resimdekini kışın ekmiştim
Merhaba, yaklaşık kaç günde çıkmaya başladılar? 20 gündür diktigim çilek tohumlarından hiç bir hareketlenme yok.bir tane bardaktakini dün feda ettim hic bir gelişim yok.

erkanbey
05-04-2015, 20:18
Tohumdan yetiştirmeyi geçen sene bende denedim bendede çıkmadı,çilekte tohumla uğraşmamalı aslında fideden çoğaltım yapılmalı daha kolay ve garanti.
buda benim balkonum gülü çilekler oluncada paylaşacağım.

torkulu
05-04-2015, 21:36
Merhaba, yaklaşık kaç günde çıkmaya başladılar? 20 gündür diktigim çilek tohumlarından hiç bir hareketlenme yok.bir tane bardaktakini dün feda ettim hic bir gelişim yok.

20 gün uzun biraz. bendekiler 10 günde çıkmıştı, ama ektiğim tohumların çoğu da çimlenmedi. ne kadar vardı sayamadım ama biri büyük 6 tane var şu an. ektiğiniz yeri nemli tutarak deneyin.

gyiven87
06-04-2015, 02:32
Sayın envör PVC boruda topraksız Çilek yetiştirmek istiyorum yerini hazırladım fakat oradan burdan yarım yamalak araştırmayla şu an sadece boruların yerini sabitledik işe nerden ve nasıl başlamamız gerekir hangi besinleri vermeliyiz ve nerden temin edebiliriz bu konuda yararlanabileceğim bir kaynak varsa bana yardımcı olursanız minnettar olurum. Muğla'da oturuyorum burda bikaç Ziraatçiler sordum içine koyacağım besinler için hiç duymamışlar.Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.Muğladan sevgiler

sadrainman
08-04-2015, 19:26
çileklerim sürekli çiçek açıyor ama dökülüyor bir tane bile meyve tutmadı.çileğin yapraklaı çok hassas dokununca dükülüyor acaba bi sıkıntı mı var.fide yaprakları ise çok sağlıklı sorunu anlamadım

erkanbey
08-04-2015, 23:49
çileklerim sürekli çiçek açıyor ama dökülüyor bir tane bile meyve tutmadı.çileğin yapraklaı çok hassas dokununca dükülüyor acaba bi sıkıntı mı var.fide yaprakları ise çok sağlıklı sorunu anlamadım

Çilekleriniz içeridemi kapalı ortamdamı?şahsen benimkiler balkonda gayetde iyi meyve tutuyor şimdilik havalar ısınmadığı için süreç yavaş ilerliyor ama...döllenme için toz ,arı,sinek vs bunlara ihtiyaç duyuyor olabilir o yüzden sordum kapalı ortamdamı diye inşallah çözersiniz sorununuzu saygılar.

sadrainman
09-04-2015, 09:32
Çilekleriniz içeridemi kapalı ortamdamı?şahsen benimkiler balkonda gayetde iyi meyve tutuyor şimdilik havalar ısınmadığı için süreç yavaş ilerliyor ama...döllenme için toz ,arı,sinek vs bunlara ihtiyaç duyuyor olabilir o yüzden sordum kapalı ortamdamı diye inşallah çözersiniz sorununuzu saygılar.

merhaba çileklerim balkonda 7.katta ama üzerlerinde sinek böcek arı görüyorum arada ki rüzgarda sebep oluyordur tozlaşmaya daha farklı bi sorun var sanki.resimleri yukarıdaki mesajlarımda var tekrar yüklemek istemedim 1239-40 nolu mesajlar

sadrainman
09-04-2015, 11:07
yeni resimleri de bunlar.sanırım meyve alamayacağım bu akdar fideden