PDA

View Full Version : Yasemin Çiçeği Reçeli




malina
06-05-2013, 18:03
400330

400331

Bu reçelde sıvı olarak, taze sıkılmış elma suyu kullandım...

Kokulu güzel bir reçel oldu...




pistacia
07-05-2013, 12:49
Merhaba,yasemin çiçeği reçelinin fotografları çok güzel ben de yapmak istiyorum bana tam tarifini yazarsanız çok sevinirim.Sevgilerimle...

malina
07-05-2013, 14:28
Özel bir hazırlama biçimi yok... Sulu meyvelerden yapılan reçellere göre su/şeker oranını ayarlamak daha kolay, çünkü suya geçecek sıvısı yok... İsteğinize uygun (ben yoğun severim) şerbeti hazırlayıp, çiçekleri içine atıyorsunuz, o kadar...

Erguvan ve mor salkım reçellerini yaparken de bu yöntemde hazırladım.

Bu yıl deneme amaçlı yaptığım için 1 su bardağı şeker ile hazırladım.

1 su bardağı şekere 4/3 bardak su (ya da elma suyu) ekleyip kaynattım. Biraz limon suyu... Göz kararı koydum ama ölçüye çevirecek olursam, 1-1.5 bardak dolusu çiçek ekledim. 5 dakika kadar kaynadı...

Güler
07-05-2013, 15:18
Ellerinize sağlık. Bahçemdeki yaseminler tomurcuk içinde, elleri kulaklarındadır açmaları için ama önce şu yaptığınızın bir tadına baksaydım da öyle denemeye karar verseydim.... dermişim. ;)

Bu arada fotoğraflarla takdim şekli de çok güzel olmuş.
Sofrada ikram ederken reçel tabının kenarlarını mutlaka taze yasemin çiçekleri ile süslemek isterim.

pistacia
07-05-2013, 16:38
Teşekkür ederim,en kısa zamanda deneyeceğim.Sevgilerimle...