PDA

View Full Version : Köy evini tamir etmek

Sayfalar : [1] 2

korucak
01-05-2013, 00:06
Birkaç ay önce kerpiç bir köy evi aldım. (Amaç; buralardan kaçıp gitmek)
Bu yaz, evi içinde yaşayabileceğimiz duruma getirmek amacındayım.
Yapılacak işler: çatı aktarımı, toprak zeminin beton ile tesviyesi, su ve elektrik tesisatının döşenmesi, evin içine banyo ve tuvalet yapılması, odalardan birinin mutfak haline çevrilmesi, duvarların içten ve dıştan kerpiç ile sıvanması, fosseptik çukuru açilması, kapı ve pencerelerin yenilenmesi/elden geçmesi; son olarak da, bahçenin düzenlenmesi / yaklaşık 100 yaşındaki dut ağacının kurtarılması ... belki şimdi öngöremediğim başka işler de olabilir. (bahçeye fırın yapılması gibi).

Şu sıralarda evin çatısı aktarılıyor ve daha önce kapatılmış olan bacalar yeniden örülüyor. Çatı tahtalarının çürüyenleri değişecek,kırık kiremitler yenilenecek, kiremit altına membran serilecek. Söylendiğine göre kiremit altı örtüsü serilince çatıya fare gelmiyormuş. Bir başka söylem de çatıda sansarların dolaşıp kiremitleri kırdığı... (Artık hangisi doğru önümüzdeki kış anlarız herhalde.)
Ne yazık ki; ben inşaat mühendisi ya da duvar ustası değilim, elektrik ve su tesisatından da anlamam. Ama çok okur ve araştırırım, işi bilen insanları da dinlerim. Bu yüzden konu ile ilgili deneyimi olan ve paylaşmak isteyen arkadaşların fikir ve düşüncelerini, eğer lütfederler ise, memnuniyetle okumak isterim.
Ev ile ilgili diğer resimler "kerpiç ev yapımı" başlığı altında olduğu için buraya yukleyemedim galiba...

hosseda
01-05-2013, 13:58
Sayın korucak eviniz hayırlı, uğurlu olsun.

Yakında sansar varsa ve gece kiremitlerde onların dolaştığını duyarsanız bilinki av peşinde hayvan. Damda fare veya süleymancık ( köygöçüren) yakalayacağım derken kiremitleride takur tukur oynatır.

Size kolaylıklar diliyorum

korucak
01-05-2013, 20:18
Sayın Hosseda,

İyi dilekleriniz ve kısa bilgi için teşekkür ederim. Henüz sansar ile tanışmadık ama, evde yaşamaya başlayınca herhalde tanışacağız. Selamlar..

Fagus Sylvatica
01-05-2013, 23:02
Hayırlı olsun korucak. Çok güzel bir ev. Bahçesinde çiçeklerle daha da güzel olacağa benziyor.

Safranlı
02-05-2013, 08:02
çok güzel ev anlaşılan
ev nerededir
kandıra tarafı mı

alideryacengel
02-05-2013, 10:02
güle güle oturun arkadaş.hayırlı olsun.
ben de 4-5 yıldır bir köy evinde yaşıyorum.benim çatıdaki kiremitleri de rüzgar yerlerinden oynatıyor.köyün kiremit ustaları , çözüm için kiremitlerin üzerlerine taşlar koyuyorlar.
bayramiç te korucak adlı bir köy var.eğer eviniz oradaysa ayni ilçede olabiliriz.

alideryacengel
02-05-2013, 10:05
Sayın korucak eviniz hayırlı, uğurlu olsun.

Yakında sansar varsa ve gece kiremitlerde onların dolaştığını duyarsanız bilinki av peşinde hayvan. Damda fare veya süleymancık ( köygöçüren) yakalayacağım derken kiremitleride takur tukur oynatır.

Size kolaylıklar diliyorum
sansar bizim tavukların folluğuna dadandı.akşam yumurtaları toplamazsak gece gelip yiyiyor :)

korucak
02-05-2013, 11:34
Sn.Fagus Sylvatica, Sn. Safranlı,
Beğenileriniz için teşekkür ederim. Evimiz Bayramiç bölgesindeç Selamlar..

korucak
02-05-2013, 12:08
güle güle oturun arkadaş.hayırlı olsun.
ben de 4-5 yıldır bir köy evinde yaşıyorum.benim çatıdaki kiremitleri de rüzgar yerlerinden oynatıyor.köyün kiremit ustaları , çözüm için kiremitlerin üzerlerine taşlar koyuyorlar.
bayramiç te korucak adlı bir köy var.eğer eviniz oradaysa ayni ilçede olabiliriz.

Teşekkür ederim. Tahmininiz doğru.Ama resmini gördüğünüz ev Korucak'da değil Üzümlü'de.
Ayrıca Hikayenizi bu site forumlarında keyifle okumuştum. Sizi ve eşinizi cesur kararınızdan ötürü kutlarım.

15 gün kadar önce bölgeye geldiğimizde, bir arkadaş ziyareti için sizin köye de uğramıştık, o sırada evinizi uzaktan gördüğümü hatırlıyorum. Mutluluk ve sağlıkla oturmanızı dilerim..

alideryacengel
02-05-2013, 12:48
ilçeye giderken yolumuz üzerindesiniz.sakin ve güzel bir köy bulmuşsunuz.o köyün inşaat ustaları meşhur.bizim köyümüzde de ev onarımları yaptılar.yanılmıyorsam biri de muhtarınız idi.
biz herzaman evdeyiz.bir daha yolunuz düşerse bizim tepeye tırmanın da bir kahvemizi içmeye gelin.araçla çıkmayı denemeyin , kışın yağmurlardan yolumuz çok bozuldu.yayan çıkın.

korucak
02-05-2013, 20:10
ilçeye giderken yolumuz üzerindesiniz.sakin ve güzel bir köy bulmuşsunuz.o köyün inşaat ustaları meşhur.bizim köyümüzde de ev onarımları yaptılar.yanılmıyorsam biri de muhtarınız idi.
biz herzaman evdeyiz.bir daha yolunuz düşerse bizim tepeye tırmanın da bir kahvemizi içmeye gelin.araçla çıkmayı denemeyin , kışın yağmurlardan yolumuz çok bozuldu.yayan çıkın.

Köy muhtarı taş ev yapıyor, ama köydeki Zekai usta ondan daha iyi, Şimdilerde bizim evin çatısını onarıyorlar, Bir fırsat bulduğumuzda memnuniyetle kahvenizi içmeye geliriz. (Sizin yokuştan bu yaz araba ile çıktım ama siz bana sorun! İnmesi çıkmaktan daha zor...)

simetri
04-05-2013, 13:25
Yapılacak işler: çatı aktarımı, toprak zeminin beton ile tesviyesi, su ve elektrik tesisatının döşenmesi, evin içine banyo ve tuvalet yapılması, odalardan birinin mutfak haline çevrilmesi, duvarların içten ve dıştan kerpiç ile sıvanması, fosseptik çukuru açilması, kapı ve pencerelerin yenilenmesi/elden geçmesi;

Şu sıralarda evin çatısı aktarılıyor ve daha önce kapatılmış olan bacalar yeniden örülüyor. Çatı tahtalarının çürüyenleri değişecek,kırık kiremitler yenilenecek, kiremit altına membran serilecek. Söylendiğine göre kiremit altı örtüsü serilince çatıya fare gelmiyormuş. Bir başka söylem de çatıda sansarların dolaşıp kiremitleri kırdığı... (Artık hangisi doğru önümüzdeki kış anlarız herhalde.)
Ne yazık ki; ben inşaat mühendisi ya da duvar ustası değilim, elektrik ve su tesisatından da anlamam. Ama çok okur ve araştırırım, işi bilen insanları da dinlerim. Bu yüzden konu ile ilgili deneyimi olan ve paylaşmak isteyen arkadaşların fikir ve düşüncelerini, eğer lütfederler ise, memnuniyetle okumak isterim.

Bana kalırsa tamiri yenisinden pahalıya gelecek. Eğer eviniz 2 katlı ise bence yıkıp, kerpiç görünümlü betonarme veya prefabrik olarak yeniden inşaa etmek daha akılcı gibi geliyor.

Taktir gene sizin.

korucak
04-05-2013, 22:06
Sayın Simetri,
Biz bu evi kerpiç olduğu için aldık, amacımız beton evlerden kurtulmaktı. Diğer taraftan tamir maliyeti konusunda haklı olabilirsiniz. Şimdilik sadece çatıyı onarıp bacaları yeniledik ve bütçemiz içinde kaldık.Devamı nasıl gelecek bende henüz bilmiyorum.
Köyün genel dokusunun dışında bir ev yapmak fikri bana cok cazip gelmiyor.Olabildiği kadar doğal kalmayı tercih ediyorum. (Her ne kadar köylü bile evini tuğladan, penceresini
plastik doğramadan,bahçesini de betondan yapıyor ise de...)

Ayrıca bilginiz olması için belirteyim ki; Bölgede yeni ev yapmak, ya da yıkıp yapmak çok daha pahalıya çıkabilir. İnşaat izni ve ruhsatı alabilmek için bile 10-12,000 TL civarında para harcamanız gerekir, İyi bir prefabrik evin m2 fiyatı 700-800 TL civarında, gerisini siz hesaplayın artık.. (Bizim ev 64 m2 üzerine 2 kat.)

prıtt
11-05-2013, 15:26
Bana kalırsa tamiri yenisinden pahalıya gelecek. Eğer eviniz 2 katlı ise bence yıkıp, kerpiç görünümlü betonarme veya prefabrik olarak yeniden inşaa etmek daha akılcı gibi geliyor.

Taktir gene sizin.

Sn. Simetri,

korucak' ın bu arsayı tercih etme nedenlerinden bir tanesi sanıyorum içinde kerpiç evin olması. O yüzden yıkması bana göre çokta akıllıca gelmedi. Sizin dediğiniz gibi maksadı arsa olsa idi sizin dediğiniz düşünülebilirdi belki ama şu durumda yıkmak akıllıca olmaz. Sanıyorum bu zamanda hem kanuni yönden hem işçilik yönünden kerpiç ev yaptırmakta çok zor.

O yüzden ben kerpiç evde yaşadım ve hala yaşıyorum. Kışın sıcak yazın klimalı oda gibi serin. Uyku keyfini burada yaşayacağına inanıyorum. Önceki konularda başımdan geçen bir olayı anlatmıştım. Benim küçük oğlum kerpiç evin keyfini fazlasıyla çıkartıyor mesela

http://www.agaclar.net/forum/1089735-post24.htm

korucak
13-05-2013, 19:38
Evimizin çatısı aktarıldı,bacalar yeniden örüldü.çürük olan çatı tahtaları yenilendi,kiremit altı örtüsü (Membran diyorlar) serildi. Malzeme : 200 ad mahya/kiremit,6 top membran,baca tuğlası..
Şimdi sıra evin içinde. Zemin 25-30 cm. kadar kazılıp, blokaj ve üzerine hafif ( 5-6 cm.) bir beton atılacak. ve banyo-tuvalet yapılacak. Mayıs sonuna doğru gıdıp usta ile el sıkışacağız... Çatımız aşağıda görüldüğümgibi oldu...

korucak
23-05-2013, 23:12
Gençliğimde gövdesine hamak kurup en heyecanlı James Bond romanları okuduğum,40 yıldır dostlarımı gölgesinde ağırladığım,akşam rakılarında biz memleketi kurtarırken sessizce bizi dinleyen, her bahar yeşillendiğinde, yüzlerce serçeye ev sahipliği yapan, meyvalarını yemek için üzerine saldıran binlerce sığırcığa bile hiç itiraz etmeyen; sessiz dostum, dut ağacım, bugün ilk kez dile geldi ve kendi gibi kocaman bir çığlıkla 30,000 volt'luk gerilim hattının üzerine devrildi..
Sanırım O'da artık İstanbul'da yaşamak istemedi...

korucak
26-05-2013, 08:14
Dün ustamız ile el sıkıştık. Kerpiç evimizin iç zemini düzelecek, blokaj ve üzerine beton atılıp seramik döşenecek (60 M2 kadar), 2 ad.küçük banyo/WC yapılacak,bunlarla birlikte atık su ve temiz su tesisatı döşenecek, bu işler bitince de evin dış ve iç duvarları tamir edilip sıvanacak (tabii kerpiç çamur ile) bir de, daha önceden mevcut olup sonra yok edilmiş olan ahşap balkon yeniden yapılacak. Seramik ve demir bana ait olmak üzere 15,000 TL ye anlaştık. Tahminen 2 ay kadar süreceği söylendi. Evin şu andaki durumuna ait resimleri ekliyorum. bitmiş halini de ayrıca resimleyeceğim.

Bu arada evin ahşap işleri ile ilgili olarak iki usta ile görüştüm. onlarda fiyat verecekler. Ama asıl aradığım şey; eski çıkma ahşap kapılar. Çanakkale cıvarında bulabilirmiyim? bu konuda bilgisi olan var mı? Yardımlarınızı bekliyorum..

korucak
03-06-2013, 20:00
Evimizde yenileme/tamir etme çalışmaları bugün başladı. Zemin kazılarak 20 cm kadar indirildi. Çıkan toprak bahçeye seriliyor.

korucak
03-06-2013, 20:08
Bu arada; devrilen ağacımızda bir kuş yuvası ve orada yaşayan iki yavru karga varmış. Ağaç devrildiğinde yavrulardan biri ölmüştü ama diğeri yaşıyordu. Hala yaşıyor; elma püresi, haşlanmış patates, yumurta sarısı ve kıyma ile besleniyor. Bizi her gördüğünde ağzını kocaman açıp beklemesi çok eğlenceli. Sanıyorum uçma vakti geldiğinde de gitmeyecek :)

abay54
04-06-2013, 08:42
Selamlar ...Çok güzel karar vermişsiniz Başarılar dilerim...

korucak
04-06-2013, 16:41
Selamlar ...Çok güzel karar vermişsiniz Başarılar dilerim...

Teşekkür ederim, selamlar...

korucak
06-06-2013, 20:14
Bugün atık su tesisatını döşedik, yarın veya sonraki gün zemin blokajı tamamlanıp beton atılacak..

abay54
07-06-2013, 13:29
Çok güzel olmuş ...kolay gelsin...

Safranlı
07-06-2013, 16:33
Böyle bir kerpiç evi tamir edip hayata kazandırmak...
Nasıl desem biraz delilik gibi...
Sizleri tebrik ederim...
çok zor ve bir okadar da güzel bir yol seçmişisniz
ellerinize sağlık
o kerpiç evde insan gençleşir inanın.......

korucak
07-06-2013, 20:30
Çok güzel olmuş ...kolay gelsin...

Teşekkür ederim, sizler beğendikçe iyi bir şey yaptığıma daha çok inanıyorum...

korucak
07-06-2013, 20:39
Böyle bir kerpiç evi tamir edip hayata kazandırmak...
Nasıl desem biraz delilik gibi...
Sizleri tebrik ederim...
çok zor ve bir okadar da güzel bir yol seçmişisniz
ellerinize sağlık
o kerpiç evde insan gençleşir inanın.......

Sayın Safranlı,
İnanın, bazen ben de kendime aynı şeyi soruyorum : - Delimiyim acaba?
Tabii ki hayır! Sizin de bildiğiniz gibi, hiçbirimiz deli değiliz. Sadece daha sağlıklı,daha sakin, daha mutlu, daha basit bir yaşam istiyoruz. Ama kabul ediyorum : bakınca delilik gibi gözüküyor :))
iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Sevgiler...

korucak
09-06-2013, 09:30
blokaj üzerine grobeton,onun da üzerine yalıtım köpüğü ve yağlı beton. Sonra üzeri fayans kaplanacak. (Sadece mutfak ve banyolarda)

korucak
09-06-2013, 09:33
biraz da dinlenmek lazım... (resmi ben çektiğimden ne yazık ki görünmüyorum :) )

doga-dostum
09-06-2013, 11:13
Kolay gelsin abiler işiniz zor ama başlamak bitirmenin yarısıdır,böyle meşakkatli bir işe giriştiğiniz için sizleri gönülden tebrik ediyorum ,resimleri merakla bekliyor olacağım,tekrar kolay gelsin....

serkan_istanbul
09-06-2013, 11:38
kolay gelsin güle güle oturmak nasip olsun. sevgilerimle

elve
09-06-2013, 20:04
güle güle oturun benimde hayalimdeki ev .bitmiş halini de merakla bekliyorum

korucak
09-06-2013, 22:08
Sayın doğa-dostum, sayın serkan istanbul,
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Ben, işlerim nedeniyle birkaç gün için İstanbul'dayım. Ama çalışmalar devam ediyor.Yeni resimleri sanıyorum perşembe günü koyabileceğim. Doğrusu nasıl olacağını ben de merakla bekliyorum. Sağlıkla kalın...

korucak
09-06-2013, 22:10
güle güle oturun benimde hayalimdeki ev .bitmiş halini de merakla bekliyorum

Sayın elve, umarım sizin hayaliniz de kısa zamanda gerçekleşir. Sakın vazgeçmeyin, Selamlar

mbb23
11-06-2013, 21:33
Öncelikle böyle bir işe girdiğiniz için tebrik ederim. Herkesin harcı değildir. Kerpiç Ev yazları serin ve kışları sıcak olduğundan beton evlerden 10 kat daha üstün. Dış sıvasını bitirdiğinizde mükkemel bir görüntü çıkacağından eminim. Pencereler filan ev çok güzel duruyor. Allah hayırlı günlerde oturmayı nasip etsin. Çalışmanızın devam resimlerini heyecanla bekliyorum.

korucak
12-06-2013, 20:02
Öncelikle böyle bir işe girdiğiniz için tebrik ederim. Herkesin harcı değildir. Kerpiç Ev yazları serin ve kışları sıcak olduğundan beton evlerden 10 kat daha üstün. Dış sıvasını bitirdiğinizde mükkemel bir görüntü çıkacağından eminim. Pencereler filan ev çok güzel duruyor. Allah hayırlı günlerde oturmayı nasip etsin. Çalışmanızın devam resimlerini heyecanla bekliyorum.

Çok teşekkür ederim, Ben de ortaya güzel birşey çıkacağına inanıyorum. Yeni resimleri yarından itibaren koyacağımı sanıyorum. Hoşçakalın.

korucak
13-06-2013, 13:17
Birkaç gün aradan sonra tekrar köydeyim. Milli toprak ile saman karıştırılıp bir çamur elde ediliyor, duvarlar bu çamurla sıvanıyor. Ama çamur ilginç birşey, usta mala ile duvara çaldığında japon yapıştırıcı gibi yapışıyor,yağlı beton gibi oluyor. Kurumaya yüz tuttuğunda, ıslak bir bezi çamura batırıp duvar yüzeyine sürüyorlar, böylece ince çatlakların arası doluyor ve duvar düz bir hale geliyor. Bu işleme "yaldızlama" diyorlar. Resimler aşağıda:

Bahar
13-06-2013, 14:15
sn korucak kolay gelsin işiniz zor görünüyor.
İnanın tamirat sonrası emeklerinizin boşa gitmediğini görünce çok mutlu olacaksınız.
Daha ne yapabilirim diye planlar yapmaya başlayacaksınız şimdiden başarılar dilerim.
tadilat her zaman yorucu ve maddiyat gerektirir orası burası derken bir bakmışsınız,maliyet epey yükselmiş allah kolaylık versin.
Şimdiden güle güle oturun.

mrduran
13-06-2013, 17:44
Merhaba efendim,

Hayırlısı olsun, uğraşlarınızın sefâsını da gönül rahatlığı ile sürersiniz inşallah.

- Geç oldu ama; blokaj altındaki Pimaş borular biraz ince geldi bana.

- Eviniz düz arazide sanırım. Evinizin yakınlarındaki çukurluk bir alana kadar geniş drenaj borusu tavsiye ederim. Binanın yakınında 2-3 logarın birlikte bu hatta bağlanıp suyun uzağa taşınması yönünden. İnşallah yanılıyorumdur, mazisini bir soruşturun lütfen, yağmur sorun yaratmış mı diye...

Kolay gelsin, sağlıkla inşallah.

Saygılarımla lütfen.

korucak
13-06-2013, 19:18
sn korucak kolay gelsin işiniz zor görünüyor.
İnanın tamirat sonrası emeklerinizin boşa gitmediğini görünce çok mutlu olacaksınız.
Daha ne yapabilirim diye planlar yapmaya başlayacaksınız şimdiden başarılar dilerim.
tadilat her zaman yorucu ve maddiyat gerektirir orası burası derken bir bakmışsınız,maliyet epey yükselmiş allah kolaylık versin.
Şimdiden güle güle oturun.

Sn.Bahar, Haklısınız, hiçbirşey planlandığı kadar kolay ve ucuz olmuyor.. Ama ben bu işe kalkışırken herşeyin iyi gideceğine kendimi inandırdım. Galıba şimdiye kadar öyle de oldu. Ya da bana öyle geliyordur :) Daha ne yapabilirim planlarının ise neredeyse sonu yok! Ama ömrümüzün ve paramızın sonsuz olmadığını bilerek basit isteklerle de yetinmemiz gerekiyor galiba... İyi dilekleriniz için teşekkür ederim, Sağlıkla kalın..

korucak
13-06-2013, 19:38
Merhaba efendim,

Hayırlısı olsun, uğraşlarınızın sefâsını da gönül rahatlığı ile sürersiniz inşallah.

- Geç oldu ama; blokaj altındaki Pimaş borular biraz ince geldi bana.

- Eviniz düz arazide sanırım. Evinizin yakınlarındaki çukurluk bir alana kadar geniş drenaj borusu tavsiye ederim. Binanın yakınında 2-3 logarın birlikte bu hatta bağlanıp suyun uzağa taşınması yönünden. İnşallah yanılıyorumdur, mazisini bir soruşturun lütfen, yağmur sorun yaratmış mı diye...

Kolay gelsin, sağlıkla inşallah.

Saygılarımla lütfen.

Teşekkür ederim mrduran,
Blokaj altındaki borular, mutfaktan itibaren dışarıya kadar 5 cm çapında pimaş,
tuvalet ve banyo giderleri ise 10 cm çapında ve ayrı bir hat olarak dışarıya çıkıyor. Evin bu güne kadar bir fosseptiği olmamış, yeni bir fosseptik çukuru (Sızdırmalı) açılarak her iki hat oraya bağlanacak.Net olarak 100x100 cm ve 2,5 mt derinlik düşünüyorum, çok kalabalık olmadığımız için ve merkeze de yakın olduğumuzu düşünerek (Vidanjör seçeneği ) yeteceğini umuyorum.
Tahmin ettiğiniz gibi ev düz bir zeminde;ancak genel olarak evden sonra bir eğim var. Bu güne kadar yağmur suyu ile ilgili bir sorun yaşanmamış, ama ben yine de evin çevresinde bir tedbir almayı düşünüyordum.( beton ve yalıtım gibi)
Uyarılarınız ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim, ben de size saygılar sunarım.
Sağlıkla kalın...

korucak
17-06-2013, 20:50
Alt kat sıvası bitti, şimdi üst kata başlıyoruz. Resimler aşağıda :

korucak
18-06-2013, 21:39
İncelediğim bir doktora tezinde duvar'a kümes teli gerip üstüne sıva yapıyorlardı . Deprem güçlendirmesi açısından. Kırsal alandaki konutlar ile ilgili bulabildiğim en çok bilgi barındıran döküman.

http://www.hazarsam.com/up/doc/178/kirsal-konutlarin-deprem-guvenliginin-arttirilmasi.pdf

Güle güle sağlık ve sıhhat ile oturunuz.

Kümes teli (ya da sıva teli de diyorlar) konusunda haklısınız. Ama bazen kırsal alanda ustalara bilmedikleri veya farklı birşeyi anlatmak o kadar zor oluyor ki...
Yine de evin durumu şimdiye kadar gördüklerimden çok daha iyi...
verdiğiniz link ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. sağlıkla kalın...

mbb23
18-06-2013, 21:41
Git gide evin güzelliği meydana çıkıyor sayın korucak. Çok güzel bir iş çıkarıyorsunuz..

korucak
18-06-2013, 21:46
Üst kat kısmen bitti gibi.. Alttaki resimde duvar çatlağına ( dikiş ) önlemi görülüyor. üzeri sıvandığında dikişler görülmeyecek..

korucak
18-06-2013, 21:51
Git gide evin güzelliği meydana çıkıyor sayın korucak. Çok güzel bir iş çıkarıyorsunuz..

teşekkür ederim mbb23, olabildiği kadar detaylı anlatmaya ve göstermeye çalışıyorum, aynı yoldan yürümek isteyenlere belki kolaylık olur..

hosseda
19-06-2013, 09:06
Sıva çatlağındaki dikişlerde sizin tarafınızdan yerleştirilen demirlermi var sayın korucak, tam anlayamadım fotoğraftan.

Duvarlarınızın kalınlığı da dikkat çekiyor. Kaç santim enleri?

korucak
19-06-2013, 09:20
Sıva çatlağındaki dikişlerde sizin tarafınızdan yerleştirilen demirlermi var sayın korucak, tam anlayamadım fotoğraftan.

Duvarlarınızın kalınlığı da dikkat çekiyor. Kaç santim enleri?

Tahmin ettiğiniz gibi uçları 90 derece açı ile kıvrılıp duvara giren demirler var. Duvar kalınlıkları her yerde aynı değil,gördüğünüz duvar 90 cm. Kuzey e bakıyor. Diğer duvarlar 60-70 cm. kalınlığında..

korucak
21-06-2013, 19:25
üst kat sıva işimiz de bitti, Yarın dış cepheler sıvanacak. Üst kat resimleri aşağıda :

korucak
21-06-2013, 19:49
Bu arada, bir taraftan işler yürürken, bir taraftan da yakınımızdaki küçük dostlarımızı dikkatle izliyorum. Resimleyebildiklerimi sizlerle tanıştırmak isterim :

İlk fotoğraf bizim evin önündeki çeşmemiz ve köşede duran da çeşmenin sahibi. Genellikle suyun içinden sadece başını çıkartıp etrafı izler ama, sanıyorum sizlerle tanişacağı için dışarıya çıkmaya karar vermiş...

İkinci komşumuz evini birkaç gün önce yaptı ( duvarın köşesinde iki delik açmış. Galiba o da kerpiç evin kıymetini biliyor.) İki gündür o köşeden davet ediyor ama henüz evlerinde iki kişi olamadılar. Ya da dişisi içerde kuluçkada. Biz her ihtimale karşı o bölümün sıvasını erteliyeceğiz sanıyorum...

Üçüncü fotoğraftakiler; nasıl diyeyim, hem biraz gürültücüler ( sabahları erkenden kalkıp benı dışarıya çıkarıncaya kadar yüksek sesle düet yapıyorlar), hem de çok meraklılar (Arabanın kapısını açık bıraksam ikisi de içeriye girecek.)

Hepsi de çok güzeller değil mi?

sarmansarman
22-06-2013, 19:32
Tebrikler güzel bir çalışma kerpiç evler gerçekten kullanışlı bilhassa yazın soğuk hava deposu gibidir

korucak
22-06-2013, 20:53
Tebrikler güzel bir çalışma kerpiç evler gerçekten kullanışlı bilhassa yazın soğuk hava deposu gibidir

Teşekkür ederim sarmansarman...

korucak
22-06-2013, 20:56
Bugün dış sıvaya başladık, hızlı bir çalışma ile evin ön cephesi bitti...

mbb23
23-06-2013, 03:40
Çok güzel olmuş gerçekten... Umarım evinizde mutlu bir şekilde yaşarsınız.

korucak
23-06-2013, 12:28
Çok güzel olmuş gerçekten... Umarım evinizde mutlu bir şekilde yaşarsınız.

Teşekkür ederim mbb23, darısı sizin de başınıza...

elve
24-06-2013, 22:52
merakla bekliyorum evinizi tekrar hayırlı olsun diyorum..

korucak
28-06-2013, 20:18
Evimizin dış sıvası ve yaldızlama işleri bitti. Şimdi sıra pencereler ve kapıda...

yigitgoktug
28-06-2013, 21:16
şaka değil tüm samimiyetimle yazdığımı belirterek "İMRENDİĞİMİ" söylemek istiyorum.

Ben de güney batı illerimizden birinde, böyle bir işe kalkışmak istemiştim ama yakın çevremin aşırı baskıları neticesinde vazgeçmek zorunda kalmış idim. ( o ev sizinkinden farklı olarak taş ev idi ama evinizin ilk resmine baktığımda sizin evinizin çok daha diri olduğunu da belirtmeliyim zira benim uğraşmaya niyetlendiğim evde çatı da yoktu.)

Sizin bu paylaşımınızı okurken ev ahalisini çağırıp "bakın işte, insanlar neler yapıyor ve ne kadar da güzel oluyor"dedim.

Benim o işe niyetlenmemin sebebi, ruhsat, elektrik,su bağlatma gibi bürokratik işlerden kurtulup (zira tüm abonelikleri bahçedeki diğer baraka üzerinden halen devam ediyormuş) sadece tadilat ruhsatı ile nispeten daha kolay çözüm bulmak isteyişimde gizli idi.

Haddini aşmak olarak nitelemez iseniz dış cephedeki sıvayı normal çimento ile niçin yapmadığınızı sormak istiyorum. Dış görünüm pencere kasalarının dış kapının montajı konusunda daha sağlıklı bir neticeye ulaşma şansı olabilir miydi ? sadece aklıma geldiği soruyorum (Bende sizin gibi inşaatçı değilim) belkide kerpiç ile çimentonun bağdaşmasında bir sorun olabilir vardır bir bildikleri demiş olsam da sormadan geçemeyeceğim.

Size ve ailenize bu şirin evde sağlık ve mutluluk dolu bir gelecek diliyorum

elve
29-06-2013, 23:01
sayın korucak eviniz benim tahmin ettiğimden daha güzel olacak.
emeğinize sağlık güle güle oturun..

korucak
01-07-2013, 09:42
şaka değil tüm samimiyetimle yazdığımı belirterek "İMRENDİĞİMİ" söylemek istiyorum.

Ben de güney batı illerimizden birinde, böyle bir işe kalkışmak istemiştim ama yakın çevremin aşırı baskıları neticesinde vazgeçmek zorunda kalmış idim. ( o ev sizinkinden farklı olarak taş ev idi ama evinizin ilk resmine baktığımda sizin evinizin çok daha diri olduğunu da belirtmeliyim zira benim uğraşmaya niyetlendiğim evde çatı da yoktu.)

Sizin bu paylaşımınızı okurken ev ahalisini çağırıp "bakın işte, insanlar neler yapıyor ve ne kadar da güzel oluyor"dedim.

Benim o işe niyetlenmemin sebebi, ruhsat, elektrik,su bağlatma gibi bürokratik işlerden kurtulup (zira tüm abonelikleri bahçedeki diğer baraka üzerinden halen devam ediyormuş) sadece tadilat ruhsatı ile nispeten daha kolay çözüm bulmak isteyişimde gizli idi.

Haddini aşmak olarak nitelemez iseniz dış cephedeki sıvayı normal çimento ile niçin yapmadığınızı sormak istiyorum. Dış görünüm pencere kasalarının dış kapının montajı konusunda daha sağlıklı bir neticeye ulaşma şansı olabilir miydi ? sadece aklıma geldiği soruyorum (Bende sizin gibi inşaatçı değilim) belkide kerpiç ile çimentonun bağdaşmasında bir sorun olabilir vardır bir bildikleri demiş olsam da sormadan geçemeyeceğim.

Size ve ailenize bu şirin evde sağlık ve mutluluk dolu bir gelecek diliyorum

Sn. yigitgoktug,

Önce beğeniniz için teşekkür ederim. Bu başlık altında yazmaya başlarken amacım, benim gibi düşünen ama nasıl yapacağını bilmeyen ya da cesaret edemeyen dostlara yaşadıklarımı aktararak bedava tecrübe kazanmalarına vesile olmak idi. (Biliyorsunuz; tecrübe çok pahalı olabilir, en iyisi başkalarının tecrübelerinden faydalanmaktır.) Benim bu konudaki en büyük avantajım eşim. Eğer o da benimle aynı düşüncede olmasaydı gördüklerinizin hiçbiri olmazdı. Diğer taraftan; herşey de burada görüldüğü kadar kolay olmuyor tabii :). Köyde ev yapmak, ya da tamir etmek başka bir dünyada yaşamak gibi. Şehir alışkanlıklarından o kadar farklı ki... (El sıkıştığınız pazarlıkların bazen şekil değiştirmesi, 500 km yol geldikten sonra neredeyse kapının önünde "Abi,bizim düğün vardı,iki gün çalışmıycaz!" denmesi, bu gün bağ ilaçlamaya, yarın pazara gidilip işin tatil olması vs.vs.) Bütün bunlara rağmen insan niyet edince galiba Allah'da sabrını veriyor...
Merak ettiğiniz konuya gelince; ev tamamen kerpiç. sadece temel kısmı taş. Ben evin doğal halini hiç değiştirmek istemedim. Hatta ilk resimlerde gördüğünüz kerpiç kalıpları bile muhafaza etmek istemiştim. Ancak zaman içinde yağmur tahribatının fazla olacağını düşündük ve kerpiç sıva yapmaya karar verdik. Sıva çamuru belli yerlerde bulunan milli toprak ile saman karışımı.
Duvara vurulduğunda bayağı tutucu oluyor. Sıvanın üzerine de hem çatlakları kapatmak, hem de koruyucu olması bakımından çamur suyu kireçle karıştırılıp koyuca bir badana kıvamında duvara sürülüyor. Biz bu karışıma çok az da çimento ilave ettik. Sıvanın tamamı çimento ile de olabilirdi. O zaman duvara sıva teli ya da kümes teli çekmeniz gerekecekti. Pencere kasaları konusunda haklısınız ama çamur sıva elle yapılıyor ve ancak bu kadar düzgün olabiliyor. aradaki boşlukları doldurmak doğramacının yeteneğine kalıyor...

Son olarak; Eğer ukalalık saymazsanız, kendi eviniz konusundaki düşünceniz doğru imiş. Bürokrasi hergün daha acımasız bir şekilde üzerimize geliyor. Ben ce siz yine de aile meclisinde konuyu gündeme getirin. Eminim sizi destekleyenler de olacaktır. Bir yerden başlayın, Kendinizi çok iyi hissedeceksiniz....

Samimi duygularınız için tekrar teşekkür ederim, Hepimizin dileklerinin gerçekleşmesi umuduyla, sağlıkla kalın..

korucak
01-07-2013, 09:46
sayın korucak eviniz benim tahmin ettiğimden daha güzel olacak.
emeğinize sağlık güle güle oturun..

Teşekkür ederim sn.elve,

Dilerim siz de daha güzelinde sağlıkla oturursunuz..

korucak
03-07-2013, 15:33
Bugün alt kat pencerelerinin mermerlerini koydum. Artık doğramacı gelip pencere ölçülerini alabilir.

ardacan2000
03-07-2013, 21:15
Kolay gelsin...

korucak
03-07-2013, 21:30
Kolay gelsin...

Teşekkür ederim ardacan...

korucak
08-07-2013, 17:28
İlk gün bir badem ağacı gövdesi ve bir çıralı çam gövdesi açılan çukurlara taşlarla blokaj yapılarak dikiliyor, Sonra 10x10 karaçam (geçen yıldan kalma) ile kayıt atılıp duvara bağlanıyor.

korucak
08-07-2013, 17:36
İkinci gün,döşeme tahtaları döşeniyor, Balkon çatısı duvara bağlanıyor;

Balkon bitti...

korucak
08-07-2013, 17:47
Şimdi sizler, " - Hani balkonun korkulukları,çatı kiremitleri? " diyeceksiniz....

-Korkulukları artan malzeme ile ben yapacağım. Kiremitlere gelince; çatı ile aynı kiremitler olsun istedik; köyde bir vatandaşta varmış, haber gitti. Vatandaş, yıkılmış evinden 15 sene önce çıkardığı, bazısı da kırık kiremitlere yenisine yakın bir para isteyince ben de "böyle kalsın" dedim. Şimdi bekliyoruz, ya 250 ad. kiremite makul bir bedel isteyecekler, ya da yeni kiremit alacağım...

korucak
09-07-2013, 18:10
Önce ucuza çalışan bir kepçe bulunur ve gece (mesela saat 10'da) 3x3x3mt ölçülerinde bir çukur açtırılır...

korucak
09-07-2013, 18:23
Ertesi gün, çukurun içine köşeleri birbirini kilitleyecek şekilde taş döşenir.duvar yüksekliği yaklaşık 2 mt. Duvar bitince üzerine beton için dayanıklı ağaçlar konur. (Bizim yörede kestane veya badem ağacı) sonra, ağaç iskeletin üzerine kalıp tahtaları çakılır, kapak yeri bırakılır. uygun bir köşeden giderler çukura verilir, demir döşenir ve üzerine beton dökülür. Ayrıca tutamağı olan küçük kapak ayrı bir yerde dökülür,sonra yerine konur ve üzeri toprakla kapatılır. birbuçuk günde fosseptik bitti...

attar
09-07-2013, 19:17
çok güzel bir dekerasyon çıkarmışsınız ellerize sağlık

elve
09-07-2013, 21:54
çok ilginç geldi dolunca bir yenisimi açılacak ?

korucak
10-07-2013, 08:10
çok güzel bir dekerasyon çıkarmışsınız ellerize sağlık

Teşekkür ederim...

korucak
10-07-2013, 08:17
çok ilginç geldi dolunca bir yenisimi açılacak ?

Büyük ihtimal ile dolmayacak, ya da çok uzun zamanda dolacak. Çünkü toprak geçirimli ve yaptığımız sızdırmalı bir fosseptik.Taş duvarların arasından sıvı atıklar sızabiliyor. Katı atıklar için de, yine bu forumlarda okuduğum bir yöntemi uygulamayı düşünüyorum. İçeriye koyun ciğeri atmak. Bakteriler ile katı atıkları parçalayıp yokettiği söyleniyor. Son olarak; Köyümüz merkeze 10 km. Vidanjör getirme olanağımız var.:)

korucak
10-07-2013, 20:03
Üzerine toprak serilmeden önce fosseptik çukurunun son hali

mbb23
12-07-2013, 14:54
sevgili korucak forumu ziyaret etmeyeli bayağı bir zaman oldu. Hiç durmamışsın. maşallah sona doğru yaklaşmışsın. Emeklerinin karşılığını mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşamakla alırsın inşallah.. sevgilerle..

korucak
12-07-2013, 18:30
sevgili korucak forumu ziyaret etmeyeli bayağı bir zaman oldu. Hiç durmamışsın. maşallah sona doğru yaklaşmışsın. Emeklerinin karşılığını mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşamakla alırsın inşallah.. sevgilerle..

Sevgili mbb23, iyi dileklerin için çok teşekkür ederim. Umarım hep beraber evin bitmiş halini de görebiliriz. Sağlık ve sevgi ile....

copur 09
12-07-2013, 20:13
Foseptik çukuruna havalandırma bacası ekleyin. Borulardan gazların geri gelmesini engellemiş olursunuz.

korucak
13-07-2013, 08:37
Foseptik çukuruna havalandırma bacası ekleyin. Borulardan gazların geri gelmesini engellemiş olursunuz.

Havalandırma borusu kapak üzerinde. Kapak yeni döküldüğü için göremiyorsunuz.1-2 gün içinde resmini koyacağım

sevilgzm
13-07-2013, 22:47
Çok güzel tebrik ederim heyecanla evin son halini bekliyorum.

wisdom
13-07-2013, 23:24
Sayın korucak

Adım adım izledim. Harika oluyor. Ellerinize sağlık.

Mutlulukla oturun evinizde.

korucak
14-07-2013, 09:03
Çok güzel tebrik ederim heyecanla evin son halini bekliyorum.

Teşekkür ederim, umuyorum 1 aya kadar evin bitmiş halini gösterebileceğim. <bahçe hariç tabii..>

korucak
14-07-2013, 09:04
Sayın korucak

Adım adım izledim. Harika oluyor. Ellerinize sağlık.

Mutlulukla oturun evinizde.

Teşekkür ederim wisdom, bende size sağlık ve mutluluklar dilerim.

korucak
14-07-2013, 19:39
Fosseptik çukurunun kapağı yerinde. Artık üzerine toprak atabiliriz

korucak
14-07-2013, 19:42
Ustaların biri hasta, diğeri ava gitti. Ben de sıkılmamak için iki günde balkonun altını kazıp, boruları yerleştirip blokaja başladım...

İsmail Karagülle
14-07-2013, 20:45
fosseptik çukurunun üzerine bağlı pimaş borusunun çıkış ağzına elek teli gibi bir şey bağlasanız iyi olur. Ustalar öyle söyledi ben uyguladım .

elve
14-07-2013, 22:02
sayenizde çok şey öğrendim eşimle beraber takip ediyoruz.

korucak
15-07-2013, 08:43
sayenizde çok şey öğrendim eşimle beraber takip ediyoruz.

Mutlu oldum sn.elve. Amacım benim de yaşayarak öğrendiklerimi ilgi duyanlara aktarmak idi...

korucak
15-07-2013, 08:44
fosseptik çukurunun üzerine bağlı pimaş borusunun çıkış ağzına elek teli gibi bir şey bağlasanız iyi olur. Ustalar öyle söyledi ben uyguladım .

İyi bir fikir, uygulayacağım..

hosseda
15-07-2013, 11:18
Havalandırma borunuza uygun plastik kapağı ısıtacağınız bir şişle delerek süzgeç yapın ve öylece borunun ucuna takın, daha kolay ve estetik bir çözüm olur.

yağmur
15-07-2013, 14:03
neden bir şey takmak gerekiyor havalandırma bacasının ucuna? merak ettim kusura bakmayın :)

hosseda
15-07-2013, 16:43
Bir şeyler çıkarmı yukarıya evhamı...

korucak
15-07-2013, 21:17
Havalandırma borunuza uygun plastik kapağı ısıtacağınız bir şişle delerek süzgeç yapın ve öylece borunun ucuna takın, daha kolay ve estetik bir çözüm olur.

Ben her ihtimale karşı sık gözenekli bir tel ile çıkış borusunun ağzını kapattım. Ayrıca çıkış ağzındaki dırseklerden birini değiştirdim. 90 derece dirsek koydum. Farklı yönlere dönebiliyor. Eğer koku olursa rüzgara göre yön değiştirebileceğim.

mbb23
21-07-2013, 17:56
pis su çekvalfi var piyasada. Ben kendi bahçem için ondan aldım. Tavsiye ederim. içeri koku haşere gelmesini engelliyor..

korucak
22-07-2013, 14:12
6 Günlük aradan sonra tekrar köye dönüş... Vee yeni bir zoraki tatil: Marangozum böbrek taşı düşürüyor (geçmiş olsun!), inşaat ustalarım bir çatı işi almışlar (hayırlı işler,bol kazançlar!).
Bu durumda ben de fosseptik çukurunun üstüne toprak atmak,evin ahşap bölümlerini temizlemek, boyaya hazırlamak gibi ufak tefek işlerle ilgileniyorum. Arada eski arkadaş ziyaretleri,( belki de denize girmek), vee bolca kitap okumak da var...İstanbul'da benim yerime çalışan aile fertleri biraz yüzlerini ekşitecekler ama ne yapalım, mecburiyet işte :))

korucak
22-07-2013, 14:14
pis su çekvalfi var piyasada. Ben kendi bahçem için ondan aldım. Tavsiye ederim. içeri koku haşere gelmesini engelliyor..

Alaturka tuvaletlere gider ağzına konulan yaylı kapaklar mı?

mbb23
23-07-2013, 17:25
sayın korucak. Resimde eklediğim aparat. Logarla ev arasındaki atık su borusunun arasına takıyorsun. tavsiye ederim kesinlikle...

korucak
29-07-2013, 19:30
Ustaların yokluğunda kendime "Abdurrahman Çelebi" diyerek; Önce üst kat tavanlarını bir miktar vida ve bol miktarda çekomastik kullanarak aşağıya birşeyler dökülmeyecek hale getirdim (2 gün), sonra elektrikçimizin marmaray tünellerine taş çıkartacak kablo kanallarını çamur sıva ile kapatmaya başladım (2.gün,henüz bitmedi)...

Veee, bugün ustalar geldiler, blokajı yapılmış kapı önü,balkon altına ve evin çevresine kalkan betonunu attılar. (Buralarda evin dış duvar diplerine temele su gitmesini engellemek için dökülen betona kalkan diyorlar). Balkonun kiremitleri döşendi. Şimdilik evin kaba işleri bitti galiba...
İlk resimde sıvanmış kablo kanalı örnek çalışması görülüyor.

alideryacengel
30-07-2013, 10:35
sayın korucak.
başka bir köyden ev alıp yerleştiğim için uzun süredir siteye giremiyordum.bu gün girdim ve soluksuz kaldığım yerden sonrasını okudum , resimlerinizi keyifle izledim.
sizi ve ailenizi emekleriniz için kutlarım.yarattığınız ve yeniden hayata kazandırdığınız evinizde hep birlikte huzurlu , sağlıklı ve keyifli zamanlar geçirmenizi tüm samimiyetimle diliyorum.
biz şimdi ezinedeyiz.denize gitmek istediğinizi okudum.denize gideceğiniz zaman büyük ihtimalle benim evin önünden geçeceksiniz.uğramadan geçmeyin , lütfen durup bir kahvemizi içmeye gelin.hem tanışırız hemde birlikte "kahve bahane , benzer yerlerde yaşamayı sevenlerin sohpeti şahane" uygulaması yaparız :p
en geç perşembeye kadar bayramiçe geleceğim.köyünüze uğrar , yerini bulabilirsem eserinizi bir de kendi gözümle görürüm.çalışan ustaları da tanıyorum.onları köyde bulabilirsem evinizi de bulurum :p
tekrar tebrikler.
merakla paylaşımlarınızı bekliyorum.

elve
30-07-2013, 12:18
ben evin yerini merak ettim yazmış olabilirsiniz ,belki gözümden kaçmış olacak..
bir misafiriniz daha olabilir.....

efekentli
30-07-2013, 14:27
Merhabalar sayın Korucak.
Siteye yeni üye olduğum için müthiş bir cesaret sergileyerek ortaya çıkarttığınız işi yeni gördüm. Ve son mesaj da 2011 yılının onuncu ayında atılmış olduğuna göre muhtemelen eviniz bitti ve içinde oturuyor olmalısınız.
Öncelikle cesaretinizden dolayı sizi tebrik ederim. Ve ellerinize sağlık çok da güzel bir iş çıkartmışsınız. İş işten geçmiş olmasına rağmen bir tek konuda küçük bir eleştiri getireceğim. Resimlerden gördüğüm kadarı ile zemin kat tabanına yapmış olduğunuz yalıtım XPS malzemesi. Keşke hiç yapmasa idiniz diye düşündüm. Zira böyle sağlıklı ve güzel bir iş çıkartırken, tamamen sağlıksız ve geleceği olmayan ve benim görüşüme göre güvenlik zaafiyetleri had safhada olan bu malzemeyi kullanmış olmanız hatalı bir tercih olmuş. Bu da inşaatınızın nazar boncuğu olsun.
Evinizin tamamı ile bittikten sonraki halini de görmek isterdim.
Sağlıcakla kalınız.

prıtt
30-07-2013, 14:38
Sn Efekentli,

Korucak'ın ev tamiratı şu anda devam ediyor. Siz yanlışlıkla üstteki üyenin kayıt tarihine bakıyorsunuz. En son mesaj daha dün atıldı Sn. korucak tarafından. :p

efekentli
30-07-2013, 16:15
Sayın prıtt,
Haklısınız yanlış yere bakmışım. İkazınız için teşekkür ederim.

korucak
30-07-2013, 19:44
Sn Efekentli,
İlginiz için teşekkür ederim.2 cm kalınlığında xps malzemeyi daha önce evimin bahçesindeki çalışma odamda kullanmıştım. Zeminden ısı yalıtımı bakımından çok memnun kaldım. Burada da kışların nasıl olacağını bilemediğim için tedbir amacıyla döşedim. Doğrusu güvenlık bakımından ne sakıncası olduğunu bilmiyorum. Henüz çok geç kalmış sayılmayız. (henüz arka odayı döşemedim). Aydınlatırsanız sevinirim. Esenlikler dilerim..

korucak
30-07-2013, 19:58
ben evin yerini merak ettim yazmış olabilirsiniz ,belki gözümden kaçmış olacak..
bir misafiriniz daha olabilir.....

Sayın Elve,
Evimiz Üzümlü ( eski ismi Kızılköy) köyünde, Üzümlü köyü Bayramiç ilçesine 10 km. mesafede...

Bir, hatta birçok misafirimiz olması bizi sadece sevindirir :) ( bu açık bir davet oldu galiba.)

korucak
30-07-2013, 20:14
Sn Alideryacengel,
Ben gün içinde köyde oluyorum, evi kolaylıkla bulabilirsiniz, bahçedeki teli kaldırıp içeriye girin, ben oralardayım. çok memnun olurum...

efekentli
30-07-2013, 20:54
Sayın Korucak,
Herşeyden önce xps, poliüretan esaslı bir malzeme olduğu için kanserojen olduğunu belirtmem gerekiyor. Binanın içindeki davranışı nasıl olur tam bilemiyorum ancak dış cephelerde, yaz ve kış aylarındaki sıcaklık farklarından dolayı (sürekli genleşip büzülme) sıvalarda çatlamalara sebep oluyor ve eziliyor. Doğal olarak ezildiği bölgelerde oturma yapıyor. Benim tespit edebildiğim en kötü özelliği ise yanıcılık özelliği. Sizin uygulamanızda şu anda üzerinde tesviye betonu olduğu için her hangi bir sıkıntı yok ancak bir kenardan açılması halinde yangına açık davetiye olduğunu düşünüyorum bu malzemenin. Bir kere tutuştuğu zaman da söndürülmesi neredeyse imkansız diyebilirim. Uygulama esnasında muhakkak küçük parçacıklar artmıştır. Artık parçalardan bir tanesini bahçenizin uygun bir köşesinde bir çakmakla yakarsanız ne kadar çabuk alev aldığını ve nasıl yandığını göreceksiniz. Belki haddimi aşıyorum ancak, içeride yapmayı düşündüğünüz zemin kaplama işleri (özellikle de fayans) için traverten ve kayrak taşını düşünmenizi isterim. Özellikle kayrak taşı kulağa garip gelebilir, ancak internetten Frank Lloyd Wright'ın yapmış olduğu "Şelale Evi"nin resimlerine bakmanızı tavsiye ederim. Bir salonda doğru uygulama ile kayrak taşının ortamı nasıl değiştirdiğine şahit olacaksınız. Bu malzemeleri tavsiye etmemin nedeni ise kendinize doğal bir ev oluşturma kaygınız.
Sağlıcakla kalınız.

hosseda
30-07-2013, 22:24
Sayın efekentli zemin döşemesinde ( taş hayranı olmama rağmen) önerinize katılmak zor.
Ege ve güney kesimlerde ve sadece yazlık olarak kullanılacak binalarda güzel seçim olur ama sayın korucak için pek uygun değil.
Banyo zemininde kayrak kullandık ama kışın terliksiz basmak mümkün değil, eğer yanılıpta tüm eve uygulasaymışık yanacakmışız, kışın hiç yaşanmayacakmış.
Yer için sedir ağacından kesilmiş rabıta kullandık, altına mantar levhalar serdik sonuç çok iyi. Mantar levhaları bütçe o gün için ona müsaade ettiğinden biraz ince almıştım, eğer onları biraz daha kalın serebilseymişiz kış günü yalınayak dolaşılacakmış tabanda.
xps hususunda bir şey diyemiyorum ama hatırlayabildiğim kadarıyla onu tercih etmememizin en büyük sebebi ev hiç nefes almazsa bazı sakıncalar olmazmı endişemizdi.
Taban malzemesinin kararında iyi düşünmek lazım, dönüşü neredeyse mümkün olmayan bir karar çünkü.

efekentli
30-07-2013, 22:39
Sayın hoşseda,
Kayrak taşını sadece ıslak zeminler için tavsiye etmiştim zaten. Diğer mekanlarda sizin de dediğiniz gibi ahşap döşeme en ideali olacaktır.

korucak
31-07-2013, 19:34
Sayın Efekentli;
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim, Dediğim gibi henüz çok geç değil, xps konusunu tekrar düşüneceğim. Ama tahmin edeceğiniz gibi bu işte bir ortağım var ve onunda fikrini almalıyım. Ne de olsa; kış gelipde " ben üşüyorum" dediğinde evi ısıtmak benim birinci görevim olacak :)
Diğer taraftan, evin giriş kısmı hariç olmak üzere zeminleri ahşap döşemeyi düşünmüştüm. Şimdi ahşap döşemenin altına sağlıklı bir yalıtım malzemesi bulmalıyım. Esenlikler dilerim.

alideryacengel
31-07-2013, 22:28
bu gün sayın korucağı ziyaret ettik.azimle çalışmaya devam ediyordu.elindeki macununu bitirdikten sonra güzel bir sohpet yaptık ve tekrar görüşme dileğiyle yanından ayrıldık.

korucak
01-08-2013, 08:17
Sn. Alideryacengel,
Ziyaretinizle çok mutlu oldum. Ne yazık ki içinde bulunduğumuz şartlarda size ikram edecek birşeyler yoktu. Bir dahaki sefere telafi etmek üzere...
Ayrıca fotoğraf içinde çok teşekkür ederim. Böylece, burada bulunuşumun ev yapmak dışında başka amaçları da olabileceğini (!) bana ihsas ettiren dostlarıma karşı da elimde bir delil olmasını sağladınız :))
Sağlıkla kalın..

alideryacengel
01-08-2013, 09:49
güzel bir sohpetten daha kıymetli bir ikram mı olur sayın korucak. :)

cihan.cakirca
01-08-2013, 10:11
Sn. Korucak böyle devam ederseniz sanırım misafiriniz çok olacak...

Sn. alideryacengel in çektiği son fotoğrafta arka tarafınızda duran mihraba benzer bölüm çok hoşuma gitti o bölümün kullanım amacı nedir acaba.

prıtt
01-08-2013, 10:18

Sn. alideryacengel in çektiği son fotoğrafta arka tarafınızda duran mihraba benzer bölüm çok hoşuma gitti o bölümün kullanım amacı nedir acaba.

Sn. Cihan cakica, benimde dikkatimi çekti ama sanırım eskilerden evin içinde olan baca ile dışarıya bağlantılı ocak.. (Eskiden yemek pişirilen evin içinde olan şömine tarzında bölüm Bizim köyde ocak deniyor..)

efekentli
01-08-2013, 10:23
Sayın cihan çakınca,
Sorduğunuz yer ocak, yer ocağı. Hani şu batılıların biraz makyaj yaparak bize şömine diye geri sattıkları ocak. Sayın korucak tamir ve tadilat işleri bitince muhtemelen önüne küçük bir kalkan yapacak, üzerini beyaz badana ile boyayacak ve üst kısmına da bir kaç antika, biblo gibi dekoratif malzemeler ile süsleyecektir diye tahmin ediyorum. Umarım bütün bunları yazdığım için sayın korucak bana kızmıyordur.

korucak
01-08-2013, 20:46
Sayın cihan çakınca,
Sorduğunuz yer ocak, yer ocağı. Hani şu batılıların biraz makyaj yaparak bize şömine diye geri sattıkları ocak. Sayın korucak tamir ve tadilat işleri bitince muhtemelen önüne küçük bir kalkan yapacak, üzerini beyaz badana ile boyayacak ve üst kısmına da bir kaç antika, biblo gibi dekoratif malzemeler ile süsleyecektir diye tahmin ediyorum. Umarım bütün bunları yazdığım için sayın korucak bana kızmıyordur.

Rica ederim hiç kızmıyorum, aynen ya da cok benzer bir şekilde tahmin ettiğiniz gibi olacak. İlaveten önünde minderler olacak ve ocak işlevini yerine getirecek...

korucak
01-08-2013, 20:50

Sn. cihan.cakırca, daha önce de yazdığım gibi misafir bizi sadece memnun eder..
arkada gördüğünüz ocak. Evde ondan başka 2 tane daha var, hepsini de kullanmayı düşünüyorum...

cihan.cakirca
02-08-2013, 11:13
Sn. korucak eviniz şimdiden size ve sonraki neslinize hazır gözüküyor umarım Allah mutuluk nasip eder.

Bana gelince bu görüntü 2014 yılında inşallah alacağım arazide yapımına başlayacağım kerpiç evimde tasarlamayı düşündüğüm bir odanın hayalimden gerçeğe dönüşmüş hali gibi,

ben henüz 4-5 yaşlarındayken dedemin kendi evini çamur ve saman karıştırarak dış duvarlarını yamaladığı görüntü gözümün önüne geliyorda 1-10 yaş arasını dedemin kerpiç evinde geçirdiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum.

20-30 dönüm bir bahçe düşünün Fukuoku ve permakültür teknikleriyle dizayn edilmiş uygun bir yerine kerpiç evim önünde köy fırınım sağ sol heryer bostan

bahçemin adı Hayal Bahçesi : çünkü bunları kime anlattıysam boş hayal bunlar abi dedi ben ise gülüp geçtim, evet bunları herkes ister düşünür hayal eder ama kimse genelde yapamaz hayatın telaşı geçim derdi içinde yok olup gider, bana gelince 8 aydır çocuklardan ayrı gurbette st. petersburgda dişten tırnaktan arttırarak para biriktiriyorum sizin anlayacağınız ezber bozuyorum, hayal bahçesi geri sayım başladı...

prıtt
02-08-2013, 11:44
Sn.cihan.cakirca; bana göre sizinkisi artık hayal değil gelecek planları o yüzden hayal olarak bakmayın.

Zaten gerçeklerin başlangıç noktası değilmi hayaller...

efekentli
02-08-2013, 11:50
Sayın cihan.cakirca;
Yapmayı düşündüğünüz ev nerede bilmiyorum. Ancak böyle geleneksel bir ev yapmayı düşünüyorsanız malzeme için, taş, ağaç ve ot tuğlasını da düşününüz derim.
Saygılarımla

cihan.cakirca
02-08-2013, 14:11
Sn. prıtt,
İnsan hayalleri kadar yaşar, bu söz benim motorumdur.İnsanların fikirlerini dinlediğimde aldığım tepkiler beni gerçekten demoralize ediyordu, ama sonradan birşey farkettim onlar sıradan ben farklıydım evet ben farklıyım fikirlerim bunun yansımasıdır zaten...

Sn efekentli inanın bana hiç dert etmediğim unsurlar taş ağaç ve kerpiç tuğlası.

o kerpiç tuğlalarını muhtemelen kendim yapacağım hatta muhtemelen çatıya kadar kendim yapacağım **** yapabildiğim yere kadar.

Akhisarlı
02-08-2013, 14:45
Sn. prıtt,
İnsan hayalleri kadar yaşar,

o kerpiç tuğlalarını muhtemelen kendim yapacağım hatta muhtemelen çatıya kadar kendim yapacağım

Umarım her şey yolunda gider , bir gün hayaliniz gerçekleşir.

korucak
02-08-2013, 20:22
Sn.cihan.cakırca
Hayallerinizden sakın vazgeçmeyin, biliyorsunuz herşey önce bir hayalle başlıyor... Eğer burada paylaştıklarım hayallerinizin gerçekleşmesinde size yardımcı olacaksa ben de iyi birşey yapmış olmanın mutluluğunu yaşarım. Umarım 2014 de hepimiz burada oluruz ve bu kez sizin hikayenizi izleriz. Sağlıkla kalın...

korucak
03-08-2013, 15:53
herkes evine döner...

korucak
03-08-2013, 15:59
Artık kısa bir bayram molası verebilirim, Sonunda bir alçıpan ustası bulup banyo/tuvaletlerin üzerini kapatabildim. Bayram sonrası fayans,badana,boya ve mutfak yapma işleri beni bekliyor...

Herkese mutlu,sağlıklı,hayallerin gerçekleşeceği günler ve hayırlı bayramlar diliyorum...

elve
03-08-2013, 17:43
davetiniz için çok teşekkür ederim sayın korucak,
umarım evinizden misafir eksik olmaz hayalleriyle gelip huzurla dönerler.
herkesin bayramını kutlarım.bizde Almanyada geçireceğiz bayramı inşallah.

korucak
14-08-2013, 21:03
Bayram tatilinden köye döndüm, veee: Sürpriz!!
Marangozum pencereleri takmış...

korucak
19-08-2013, 20:57
Ufak tefek çamur çalışmaları ve rötuşlar ile boya/badana öncesi hazırlıklar...

prıtt
20-08-2013, 08:44
Sn korucak, Boyamı yapacaksınız yoksa kireç badana mı?

korucak
20-08-2013, 15:42
Sn.prıtt, evin içi ve dışı kireç badana olacak. İçi beyaz (biraz sirke ve çivit ilavesi ile), Dışı toprak rengi (eğer rengi tutturabilirsem!)

korucak
24-08-2013, 17:17
Döşeme tahtalarımız bugün geldi. Marangozumuz tavanlardan işe başladı... :)

ladikli
24-08-2013, 20:10
Sn.korucak eviniz çok güzel Allah güle güle oturmayı nasip etsin...

Marangozunuz daha iyi bilir ama, döşeme tahtalarınız iyi kurutulmamışsa daha sonra aralarında açılmalar olur.Macun yapılsa bile çatlaklar oluşur.
Eğer zamanınız varsa odalarda biraz bekletin.

korucak
25-08-2013, 18:19
Sn.ladikli,
Uyarınız için teşekkür ederim, Geçen yıldan kaldığını öğrendiğim tahtaları almıştım.
Yine de birkaç gün ede bekleyecekler...

korucak
25-08-2013, 18:23
Bugün pazar olmasına rağmen camcı geldi ve pencere camlarını taktı. Ben de çerçeve kenarlarını bantlayıp boşlukları doldurdum.

yağmur
25-08-2013, 20:01
Sayın korucak döşeme tahtalarınız hangi ağaçtan?

korucak
26-08-2013, 09:13
Sn.yağmur, Evde kullandığım bütün ahşap malzeme burada bazan karaçam, bazan akçam dedikleri bir çam ağacı. Sert ve işlenmesi ithal çama göre zor bir ağaç. Ama çok dayanıklı ve görüntü olarak da benim beğendiğim bir ağaç. Döşeme tahtalaları da aynı ağaçtan...

korucak
27-08-2013, 19:43
Kasabamızın güz panayırı bugün başlıyor. Tabii her türlü sosyal etkinlikte olduğu gibi üç günlük panayır süresince de ustalar ortadan kaybolacak :) Biz de panayır hazırlıklarını görmek üzere Bayramyeri'ne gittik. Benim çocukluğumda panayır dendiğinde atlıkarınca ve ip cambazı aklımıza gelirdi. Şimdi alışveriş daha öncelikli galiba. Eşimin objektifinden birkaç kareyi aşağıya ekledim. Belki sizlere de ilginç gelebilir, ya da çocukluğunuzu hatırlatır :) Sağlıkla kalın...

korucak
29-08-2013, 19:16
Evin giriş bölümü ve mutfağın tavanları kapatıldı...

elve
29-08-2013, 21:05
sayın korucak eski tahtaların rengi öylemi kalacak.

Selehattin 67
29-08-2013, 23:04
ben anlamıyorum [ **** işime gelmiyor ] şehirde yaşayanlar köye gitmek için yırtınıyor kendini paralıyor köydekilerde şehre gitmek için elinden geleni yapıyor

ayazkentli
30-08-2013, 08:42
Aynı Evlilik gibi. :))

copur 09
30-08-2013, 15:57
Sakın komşunun tavuğu demeyin.

korucak
30-08-2013, 17:48
sayın korucak eski tahtaların rengi öylemi kalacak.

Sayın elve, eski maderleri (burada öyle diyorlar) zımpara ile temizliyorum ve doğal halleri açığa çıkıyor. Sonrada renksiz ahşap koruyucu sürüp korumaya alacağım. Gerçek renkleri o zaman belli olacak. Resimlerde gördüğünüz evin giriş kısmındaki kalın ağaçtır, eski resimlerde önceki halini görmek mümkün...

korucak
30-08-2013, 18:21
Sn.selehattin 67, çok haklısınız; ben evi aldığımda elektrik müracaatı için gittiğim UEDAŞ müdürü " Valla ben sizi anlamıyorum, ya sizde akıl yok ya da bizde, büyük şehri bırakıp buralara niye gelirsiniz bilmem? " demişti. Sosyolojik bir değerlendirme yapamam tabii, ama kendi adıma söyleyebileceğim şudur :
Ben İstanbul'da doğdum ( Kadıköy'de) eşim de İstanbul doğumlu (Nişantaşı). her ikimizin de babaları, dedeleri İstanbul'lu. Yani bizim köyümüz orası. Ama belli bir yaşa gelince köyümüzde tanıdık kimse kalmadığını farkettik. Benim mahallem öyle bir göç aldı ki neredeyse benden başka istanbullu yok. Üstelik gelenler kavgaları/gürültüleri, sokaklara attıkları çöpleri,nezaketsiz/saygısız tavırları,kanun ve kurallara boşvermişlikleri ile geldiler. Çocukluğumda hiç kilitlenmeyen bahçe kapımda şimdi kocaman bir kilit,yakın zamana kadar da bır kurt köpeğim vardı. Ayrıca şunu da farkettim ki mevcut hükümet politikaları
benim gibi emeklileri büyük şehirlerde istemiyor. Arabamı park edecek yer bulamıyorum, kendi evimde kiracı gibi oturuyorum, yediğim içtiğim herşey GDO'lu ya da kimyasal katkılı, soluduğum hava kurşun içeriyor vs.vs. Bu liste daha da uzatılabilir tabii... Sonuç olarak biz de kendimize yeni bir köy aradık. Şimdi bulduğumuzu ve hayatımıza burada devam edeceğimizi düşünüyoruz. Bu, yaklaşık bir yıllık araştırma sonucudur ve umarım yanılmamışızdır. Sağlıkla kalın...

elve
31-08-2013, 17:37
size hak veriyorum sayın korucak
daha önce yazmıştım bende köy evi istiyorum .hiç köyde yaşamadım ama bana daha
natürel geliyor ,bazende aklıma takılıyor oradaki yaşayanlara uyum sağlanabilirmi ****
onlar kabul edermi.yinede eşim emekli oluca araştıracağım.
evet son resinde güzel görünüyor maderler..

Ahmet Çetinkaya
01-09-2013, 15:15
Ağaçlar zımparalanınca ortaya çıkan renk çok hoş olmuş.

alideryacengel
01-09-2013, 22:32
natürel geliyor ,bazende aklıma takılıyor oradaki yaşayanlara uyum sağlanabilirmi ****
hiç merak etmeyin sayın elve.bu civar köylerde yaşayanlarla büyük bir sorun yaşamazsınız.ben 50 yaşımdan sonra buralara yerleştim ve 5. yılımı dolduruyorum.
asıl önemli sorun eşinizin de sizinle ayni düşünebilmesi.ufak tefek sorunlarla karşılaştığınızda birlikte o sorunları yenmenin keyfini paylaşabilmeniz.

alideryacengel
01-09-2013, 22:33
eviniz gittikçe güzelleşiyor sayın korucak.ellerinize ve emeklerinize sağlık.

TRAKLI
02-09-2013, 01:53
Sn.Korucak yenilenme bitince güzel olacağa benziyor. Güle güle yaşayın.

korucak
02-09-2013, 20:55

Sn.elve, Size çok sevdiğim bir hocamın çok beğendiğim bir sözünü aktarmak istiyorum: " Az ilgi,Biraz bilgi,Büyük muhakeme..." Hocam bu sözü yeni başlangıçlar veya yeni işler için söyler. Eğer köyde yaşamak konusu ile ilgili azıcık ilginiz, birazcık bilginiz varsa ve çokça ve her yönü ile düşünüp taşınıp karar vermiş iseniz, herşeye hazırsınız demektir ve üzülmezsiniz.
Diğer taraftan Sn.alideryacengel'e tamamen katılıyorum, eşinizin sizinle aynı düşüncede olması çok önemli, çünkü köyde kimse olmadığı zaman sadece ikiniz olacaksınız...:)

elve
02-09-2013, 21:24
ben hiç köyde yaşamadım en son hatırladığım çocukken dedemin çiftliği,
vefatından sonra satmışlardı.hep rüyama girer,ondan sonra sadece balkondaki çiçeklerim ve yolda gördüğüm parklar inanın .eşim çok zor diyor onun çocukluğu köyde geçmiş ,kısacası devamlı ikna halindeyim bakalım hayırlısı.
sizi takip ettikçe de mutlu oluyorum sağ olun teşekkürler.bize güzel duygular yaşatıyorsunuz..

Selehattin 67
02-09-2013, 21:45
köy evleri her zaman ilgimi çekmiştir çocukluğum hariç hiç köy evlerinde kalmadım belki o sebepten dolayı oturduğum evi köy evine [ modern ] benzetmeye çalıştım evin her tarafı ağaç taban ve tavan lambiri tahta me yaparsınızki şehirde olduğumuz için duvarlar hariç ne yaparsınız elimizden bu kadar geldi hep bir köyde yaşayıp emekli olup küçük bir bağ bahçeyle uğraşmayı istemişimdir herkese selamlar sevgiler saygılar ;) ;) ;)

korucak
06-09-2013, 18:44
Ustaların olmadığı günlerde bahçe musluğuna küçük bir yalak yapılır...

korucak
06-09-2013, 18:48
Ustalar yokken boş oturana salça yaptırırlar :

Önce 80 kg.domates ayıklanır. (resimde yokum ama bende ayıkladım :) )

korucak
06-09-2013, 18:50
Sonra domatesler Hüseyin dayı'nın nezaretinde ezilir.

korucak
06-09-2013, 18:52
Sonra odun ateşinde kaynatılır..

korucak
06-09-2013, 18:55
Kaynatma işi karıştırarak, gece yarısına kadar sürer...

korucak
06-09-2013, 19:01
Bir gece bekletip, ertesi gün tekrar kaynatılır. Artık salçamız şişelenmeye hazır, sıcak sıcak şişelenip, sişeler ters çevrilip 1-2 gün bekletilecek...

korucak
06-09-2013, 19:11
Hüseyin dayı'nın bahçesinde, Hüseyin dayı'nın bağının üzümleri,Hayriye teyze'nin salamura beyaz peyniri, komşu teyzenin lokum ekmeği ve çay ile gece yarısı sohbeti yapılır...

Ahmet Çetinkaya
06-09-2013, 20:01
Köy hayatının keyfini sürmeye başlamışsınız .

Komşularınızla nice güzel muhabbetlere

yağmur
06-09-2013, 21:28
Benim köye gittiğimde farkettiğim ve çok hoşuma giden şey zamanın akışı. Sanki zaman yavaş akıyor. Her şeye vakit yetiyor. Şehirdeyse bir sürü ayrıntı, detay, hep bir yerlere, bir şeylere yetişme telaşı. Çok güzel fotoğraflar imrendim.

korucak
07-09-2013, 08:14
Benim köye gittiğimde farkettiğim ve çok hoşuma giden şey zamanın akışı. Sanki zaman yavaş akıyor. Her şeye vakit yetiyor. Şehirdeyse bir sürü ayrıntı, detay, hep bir yerlere, bir şeylere yetişme telaşı. Çok güzel fotoğraflar imrendim.

Teşekkür ederim, kocaman bir şehrin kocaman gürültü,patırtı,trafik,stres ve hay-huyundan sonra köy, gerçek bir yavaş şehir gibi geliyor. (tabii şimdilik, tam zamanlı yaşamaya başlayınca nasıl olacak göreceğiz...)

korucak
07-09-2013, 08:16
Köy hayatının keyfini sürmeye başlamışsınız .

Komşularınızla nice güzel muhabbetlere

Teşekkür ederim, onlar bize çok yakın durdular,biz de hiç yabancılık çekmedik...

korucak
07-09-2013, 08:20
Aslında "bizim köyde" tarhana da yapılır. Ama onu ben yapmadım, Eşim köydeki arkadaşları ile birlikte yoğurup ufaladı. Şimdi güneşe serilmiş kuruyorlar. Söylediğine göre onların ki çok daha eğlenceli bir çalışma olmuş. :))

elve
08-09-2013, 00:03
afiyet olsun ellerinize sağlık...

alideryacengel
08-09-2013, 11:03
biber salçası yapmayı da deneyin sayın korucak.o da çok lezzetli oluyor.

yunusx
08-09-2013, 16:41
Tahta kurusu ve böcekler için ilaçlamayı da unutmayın.Evin içinde eski ve orjinal mekan ya da eşyalar varsa restore ederek koruyunuz çok güzel olur.

korucak
08-09-2013, 19:44

Bu yılın salça etkinliğini bitirmiş bulunuyorum.:) Aslında sizin tavsiyeniz talep olarak bana iletilmişti de, ben duymazdan gelmiştim... Seneye inşallah...

korucak
08-09-2013, 19:53
Sn.yunusx,
Evin içinde orijinal sayılacak bir eşya yok ama, evin kendisi orijinal.Bu yüzden evde hiçbirşeyi değiştirmedik. Sadece ıslak mekanlarda fayans kullandık.Bunun dışında kullandığımız malzemeler yerel ve aslına uygun malzemeler.
Böcek ve tahtakurularına gelince onları hiç dert etmiyorum. Çünkü çevreye zarar vermeden onları etkisiz hale getirecek ürünlere sahibim. Sağlıkla kalın.

Ahmet Çetinkaya
08-09-2013, 20:33
Sayın korucak sizden etkilenmiş olacağım ki , kerpiç bir eve talip oldum. Anlaşırsak inşaata başlayacağız. açıkçası inşaat işinden de korktuğum için fiyatı biraz düşük verdim. Bi kaç güne belli olur bakalım.

İnşaat maliyeti toplamda kaçı buldu sizin.

alaoğlu
08-09-2013, 20:54
Sayın Korucak.Evi(m)iz ne durumda?

alideryacengel
09-09-2013, 04:56
Tahta kurusu ve böcekler için ilaçlamayı da unutmayın.Evin içinde eski ve orjinal mekan ya da eşyalar varsa restore ederek koruyunuz çok güzel olur.
köy yerinde böcekler olmadan olmaz.ne de olsa onlar oraların yerlisi :) ama tahta kurusu ile de yaşanmaz.neyseki bayramiç köylerinde tahta kurusu yok.4 yıl yaşadım , ne gördüm ne de duydum.
2001-2005 arasında istanbul fatihte , haliç caddesinde oturdum.oturduğum evde tahta kurusu olduğunu gördüm.ben ilaçla temizledikçe bir ay geçmeden evimi tahta kurusu sarıyordu ve yeniden ilaçlıyordum.sonradan anladım ki ben ilaçla temizledikçe etraftaki evlerden geliyormuş.

korucak
09-09-2013, 09:36
Sayın korucak sizden etkilenmiş olacağım ki , kerpiç bir eve talip oldum. Anlaşırsak inşaata başlayacağız. açıkçası inşaat işinden de korktuğum için fiyatı biraz düşük verdim. Bi kaç güne belli olur bakalım.

İnşaat maliyeti toplamda kaçı buldu sizin.

Hayırlı olsun, inşaat maliyeti tahmin etmek ne yazıkki çok zor,önceden fiyatlar alıp planlamalar yapıyorsunuz ama işin içine girince yeni fikirler, yeni değişiklikler/ihtiyaçlar herşeyi değiştirebiliyor. Ben, dikkatlice hesaplayıp ihtiyat payını da ilave edip 20,000 TL bütçe ayırmıştım. Galıba 25,000 TL civarında bitecek... Şunu da ilave edeyim; zamanınız varsa işin başında durun,bazan gerilirsiniz,bazan sıkılırsınız,bazan gülüp bazan da yorulursunuz ama çok da keyif alırsınız,Çünkü pekçok kişinin yapmaya cesaretb edemediği bir işi başarmış olacaksınız. Kolay gelsin...

korucak
09-09-2013, 09:42
Sayın Korucak.Evi(m)iz ne durumda?

Sn.aloğlu,

Şu sıralar evin içi ile uğraşıyoruz,banyolar bitti,son odanın zemin ve tavanı ahşap kaplanacak. 1-2 Gün içinde resimlerini koyabileceğimi umuyorum. Gecikmenin nedeni, marangozumun önce böbrek taşı, sonra da romatizması. Bu yüzden bir daha böyle bir işe kalkışırsam, önce ustalardan tam teşekküllü heyet raporu istemeyi düşünüyorum.:)

simetri
09-09-2013, 13:25
Sayın korucak. Restorasyon, tadilat ve imalat işlemlerinizi merak ve takdirle takip ediyorum. İşlemleri çok ekonomik bir bütçe ile başarmış olduğunuzu görüyorum. başarılarınızın devamını diliyorum. Bir merakım şu. Kerpiç evlerinin depreme dayanıklılığı konusunda bir çalışmanız oldu mu? Evinizde bu yönde bir iyileştirme yaptınız mı ?

korucak
09-09-2013, 19:15
Sayın simetri,
Önce teşekkür ederim. Ekonomik bütçenin sırrı da galiba çok araştırmak ve dost edinmek...
Deprem konusuna gelince; İstatistiklere göre, toprak damlı ve kerpiç evler depremde en büyük hasarı görüyor. Ama ölüm ve yaralanmalar o kadar çok değil.( Bunun sebebi bu tip evlerde yaşayanların sayısının az olması da olabilir.) Kerpiç evlere kümes teli ile sıva altı sağlamlaştırma veya oto lastikleri ile duvar güçlendirmesi yapılabildiğini biliyorum. Ben bunların herhangi birini uygulamadım. Evin içindeki maderler ve çamurbasanların hepsini inceledim. tamamı kestane, çıralı çam, ya da gobar meşesi. bu ağaçlara çivi çaksanız geri gelmiyor. (çakmak bile zor oluyor ya..) Evin yerden itibaren 1.5, bazı yerlerde 2 mt.lik kısmı taş örme. Köşe bağlantılarında da bir hata göremedim. Netice de eve güvendim. Biraz da alın yazısı,kader ya da nasıl adlandırıyorsanız ona güvenmek gerektiğini düşünüyorum.
Diğer taraftan; yaşadığımız şehirlerde,40-50 yıllık, bitişik nizam, tamamı beton, deniz tuzu nedeniyle demirleri erozyona uğramış, çimentosundan demirinden çalınmış, yapım kalitesini bilemediğimiz evlerde ne kadar güvende olduğumuzu kendime sorunca, cevabım: "kerpiç ev" oluyor. Sağlıkla kalın...

yunusx
09-09-2013, 20:29
Avlu kapınız ya da evin giriş kapısı ahşapsa resimlerdeki aksesuarlardan takılabilir..Eviniz çok güzel maaşallah

korucak
13-09-2013, 09:47
Dün öğlen vakti evin mutfak ve giriş bölümlerinin seramik döşenmesi tamamlandı. 2-3 gün sonra temizlenip derzler dolacak. Ben de birkaç gün ara verip İstanbul'a döndüm.
Denize doğru bir masada,biraz mehtap eşliğinde ve (maalesef milli olmayan) beyazlaşan şeyle birlikte dostlarla sohbet benim akülerimi doldurmaya yetecektir diye düşündüm ve yola çıktım. Akşam saat 22.00 civarı Kadıköy'deyim, Evimin önünde resmisi,sivili polisler, coplar,kalkanlar,biber gazı yanan genzim ve gözyaşlarim. Canım İstanbul, hoşbulduk :))

korucak
13-09-2013, 09:58
[QUOTE=efekentli;1185401]Merhabalar sayın Korucak.
Resimlerden gördüğüm kadarı ile zemin kat tabanına yapmış olduğunuz yalıtım XPS malzemesi. Keşke hiç yapmasa idiniz diye düşündüm.

Sn.efekentli, tavsiyenizi dikkate aldım ve seramikleri döşemeden önce mutfak zeminini biraz kaldırıp xps'leri çıkardım. Yeniden ince bir tesfiye betonu atıldı. Böylece birkaç santim irtifa da kazanmış oldum...

korucak
16-09-2013, 19:39

Sn.alideryacengel, Salça etkinliklerini kapatma konusunda erken konuşmuşum galiba, Kadıköy'e ,eve döndüğümde, eşim "sen bu işleri öğrendin artık" diyerek közlenecek biber ve patlıcanları önüme yıktı. Ama bu sefer hazırlıklıydım. :)

Derya Yıldız
19-09-2013, 17:46
Bir daha ki közlemeleri kerpiç evinizin bahcesinde yapmanız dileğiyle..

korucak
19-09-2013, 20:56
Bir daha ki közlemeleri kerpiç evinizin bahcesinde yapmanız dileğiyle..

Teşekkür ederim. Öyle olmasını umuyorum...

laparaki
20-09-2013, 20:48
İlk fotodan son fotoya eşimle takip etmiştik sizi Korucak..içinde yaşamaya az kalmış görünüyor eviniz..
isteklerimiz , zevklerimiz ; kişiliklerimiz farklı belki ama ; sanırım Ağaçlar.net'te ortak duygu ; şehirde yaşanan zorlukların dışında ; evlerimizdeki malzemeler gibi ilişkilerinde yapay oluşu..gerçek gülümsemeler ; karşılıksız iyilikler derdinde gibiyiz..kelimenin anlamı neyse onu yaşamalı ; katıksız diyoruz galiba..
Doğal yaşam sürecinizde mutlu mutlu ; karlı sobalı kışlar ; çiçekli böcüklü baharlar diliyorum..evini bitirenleri kıskanıyorum..siz de bizim gibi çok emek veriyorsunuz..çok ta güzel oldu eviniz ;küllerinden doğdu gerçektende..darısı başımıza umarım..sağlıcakla kalın.;)

korucak
20-09-2013, 23:52
Sayın laparaki,
İyi dilekleriniz ve sımsıcak ifadeniz için teşekkür ederim. Ben de sizi genç yaşta verdiğiniz cesur karardan dolayı kutluyorum. Samimi dileğimiz; sağlıkla ve mutlulukla evinizde yaşamanızdır. Herşey dilediğiniz gibi olsun...

nlty2000
28-09-2013, 14:39
Güle güle otursun sahibi. Biraz geç kalmışım ama bundan sonra böyle bir yenileme yapacak olanlar için söyleyeyim. Zemin şapı altına ısı yalıtımı yaptığınız zaman yalıtımı süpürgeliklerden en az 20cm duvara uzatın. Çirkin görünür ama duvar diplerinden gelen soğuğu kese, duvar diplerinde oluşabilecek yoğuşmayı da önler. Bu türlü amatör yenileme projeleri için izoder.org ve izocam.com.tr sayfalarındaki yalıtım kitapçıklarına bakabilirsiniz.

korucak
30-09-2013, 08:17
sn.nlty2000, gerçekten de uyarınız biraz geç oldu :) yine de teşekkür ederim.

korucak
04-10-2013, 10:37
Yeniden merhaba,
15 günlük bir aradan sonra tekrar köydeyim, Ne yazık ki ben yokken yapılması gereken eksik işlerin hiçbiri yapılmamış. ( bu da bir köy klasiği oldu! ). Doğal olarak kızgınlık, "paranızı vermem!" tehdidi, "hadi beraber yapalım" empatisi,vs ile 3 günlük hızlı bir çalışma ile bügün fayans,derz,klozet,lavabo,vs montajı gibi işler bitmiş olacak, ben de bu arada herzamanki gibi temizleme işleri ile ilgileniyorum. Üst kat ahşap zeminlerinde 50-60 yıllık ev kiri,çamur sıva döküntüleri vs.temizlenip tahta zeminler açığa çıkacak. Resimler aşağıda, Flu gibi görülen fotograf ortamdakı toz ve dumandır :) .

elve
06-10-2013, 21:52
iş çok gibi görünüyor, kolay gelsin sayın korucak....

korucak
08-10-2013, 19:44
iş çok gibi görünüyor, kolay gelsin sayın korucak....

Haklısınız elve, iş çok ve bitmiyor. Ama inatla ve sebatla çalışıp bayram tatilinde bitirmeyi umuyorum.Sağlıkla...

korucak
10-10-2013, 19:07
Temizlendiler, kapaklar takılacak. Kullanıma hazır tuvaletler....

korucak
10-10-2013, 19:27
Ayva sarı,nar kırmızı. sonbahar!
Her yıl biraz daha benimsediğim,
Ne dönüp duruyor havada kuşlar?
Nerden çıktı bu cenaze? ölen kim?
Bu kaçıncı bahçe gördüm tarumar?...

Ben aslında karamsar değilimdir. Ama Cahit Sıtkı'yı çoook severim. Bahçemizdeki ayva ve narların resmini çekerken birden aklıma takıldı: Mevsim sonbahar, bahçede ayvalar, narlar... Yazmadan olmazdı :) Paylaşmak istedim...

yağmur
11-10-2013, 00:23
Cahit Sıtkı'yı bende çok severim. Bu güzellikleri görünce insanın şair olması muhtemel. Afiyetle yiyiniz.

elve
14-10-2013, 20:18
narlar tablo gibi duruyor. lavabonuz bitmiş mutfağın bitmiş halini görmek isteriz.

Kara Kartal
14-10-2013, 22:04
Sayın korucak süper bir iş başarmaktasınız. Genelde insanoğlu özellikle de biz Türkler birşeyleri koruyarak muhafaza etmek yerine hep yıkıp yerine bir başkasını yapmayı tercih ederiz. Kolayı değilde zoru seçtiğiniz tebrik ederim. Umarım burada çok çok mutlu günleriniz geçer.

korucak
14-10-2013, 22:52
narlar tablo gibi duruyor. lavabonuz bitmiş mutfağın bitmiş halini görmek isteriz.

Sayın elve, inanın mutfağın ve odaların bitmiş halini biz de görmeyi çok istiyoruz. Yarın evimizin dış boyasını, kapısını (camsız olarak), ve merdivenimizi görebileceksiniz. ( Bu yeni bilgiyi sadece sizinle paylaşıyorum :)) )

korucak
14-10-2013, 22:56
Sayın korucak süper bir iş başarmaktasınız. Genelde insanoğlu özellikle de biz Türkler birşeyleri koruyarak muhafaza etmek yerine hep yıkıp yerine bir başkasını yapmayı tercih ederiz. Kolayı değilde zoru seçtiğiniz tebrik ederim. Umarım burada çok çok mutlu günleriniz geçer.

Sayın kara kartal, İyi dilekleriniz için teşekkür ederim, Gerçekten de biraz zor oldu, ama çok istediğimiz bir şeydi. Umarım tamamına erdirebiliriz. Sağlıkla kalın...

alideryacengel
16-10-2013, 11:03
iyi bayramlar sayın korucak.

korucak
16-10-2013, 17:43
iyi bayramlar sayın korucak.

Çok teşekkür ederim sayın alideryacengel. Size de gönlünüzün istediği gibi, sevdiklerinizle birlikte, güzel, sağlıklı, mutlu birçok bayram dilerim. Sağlıkla kalın...

yunusx
18-10-2013, 20:14
kış geldi soba almadıysanız bir tavsiye yapmak istiyorum bir soba ile tüm evi ısıtmak hem kolay hemde ekonomik, piyasada kaloriferli sobalar var sobayı yaktığınızda kendinde monteli kazanıda ısınıyor sobaya bağlanan kalorifer petekleri ile diğer odalarıda bu şekilde ısıtabilirsiniz :) tavsiye ederim
/http://www.yakarsoba.com/tr/urunler.asp?pg=1 (http://www.yakarsoba.com/tr/urunler.asp?pg=1)

http://www.youtube.com/watch?v=ypWMYxVZ_3g

korucak
19-10-2013, 19:08
Sn yunusx; İlginiz için teşekkür ederim. Önerdiğiniz sobayı daha önce de görmüştüm. Ne yazık ki bize uygun değil. Sizin de gördüğünüz gibi evimiz taş ve kerpiç bir yapı, bu nedenle basit de olsa bir kalorifer tesisatı kurmak kolay olmayacak.
Ayrıca biz köyde yaşamak düşüncesi ile hareket ediyoruz. evde 3 tane ocağımız var, yakacak odun temin etmek de oldukça ucuz ve kolay. Kışın ocakta çıtırdayan ateşin karşısında oturup kitap okumanın ya da bezik oynamanın da keyfine doyum olmaz diye düşünüyorum. Közde patatesler de cabası... Tekrar teşekkür eder, sağlıklar dilerim ...

korucak
20-10-2013, 19:49
Biz bayramda çalıştık !. Evimizin dışı boyandı...

korucak
20-10-2013, 19:53
Marangozumuzu da çalıştırdık :) Merdivenimiz yapıldı, trabzanı yok !

Kapımız da takıldı, Camları ve pervazı yok !

sonkez
21-10-2013, 09:21
Rabbim huzur ve sıhhat içide sevdiklerinizle birlikte oturmayı nasip etsin..

helin-123
21-10-2013, 10:01
Günaydın korucak evinizin başlangıç aşamasından bitimine kadar gelişmeleri zevkle izledim, Allah sağlık ve huzur içinde oturmak nasip eylesin,.köy evi hayali olanlara da nasip etsin inşallah,

korucak
21-10-2013, 18:42
Sayın sonkez, Sayın helin-123 ; İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim, her ikinizin dualarına bütün içtenliğimle amin diyorum. sağlıklar dilerim...

elve
22-10-2013, 17:04
çok güzel olmuş .hayırlı ve huzur içinde oturun sevdiklerinizle birlikte.
en sonunda bekledik ve oldu eşinize selam...

korucak
23-10-2013, 19:09
çok güzel olmuş .hayırlı ve huzur içinde oturun sevdiklerinizle birlikte.
en sonunda bekledik ve oldu eşinize selam...

Sayın elve; Teşekkür ederim. Dışarıdan bakınca ev bitmiş gibi gözüküyor ama maalesef aksiliklerde bitmiyor. Marangozumuz hala iyileşmedi,bu yüzden mutfak dolaplarımız hazır olmasına rağmen yerine takılmadı. Merdiven trabzanı da öyle. Kapımız tam istediğim gibi oldu (eski usul doğrama, çıralı çam ağacından) ama istediğimiz renkte buzlu cam bulamadık,bu yüzden camsız duruyor. Son olarak bugün, yeni taktırdığım ve sadece birkaç kez kullandığımız duş bataryası su kaçırmaya başladı. (usta kalitesiz malzeme diyor ama bence ustanın ayarsız elleri ya diş kaptırdı, ya da aradaki ek parçayı çatlattı! ) Netice olarak yarın İstanbul'a dönüp, kapımıza renkli cam, gelirken yanımıza almayı unuttuğumuz kapı kollarını, eksik kalan aydınlatma elemanlarını alıp tekrar geleceğiz. Bu arada inşaallah marangozumuz nezle falan olmaz ya da ayağı taşa takılmaz da eksikleri tamamlarsa ben de son durumu fotoğraflayıp sizlere gösterebileceğim.
Bir dokunup neredeyse bin ah! işitmek zorunda kaldığınız bizim kase-i fağfur'a olan sabrınız için de ayrıca teşekkür ederim. İyi,mutlu,sağlıklı günlerde görüşebilmek ümidiyle...Sağlıkla kalın...

elve
24-10-2013, 20:04
çok üzüldüm nazaramı geldi yoksa,maşallah diyelimde nazar kalksın,
umarım her şey gönlünüzce olur...

korucak
29-10-2013, 08:37
Sevgili dostlar ;
Bugün 29 Ekim. Cumhuriyetimizin 90. yılı. En büyük bayramımız hepimize kutlu olsun

levend
29-10-2013, 13:13
Sayın korucak. bugün tüm öyküyü okudum. Öncelikle bayramımız kutlu olsun. Sığınağınızda eşiniz ve dostlarınızla sağlıklı nice güzel bayramlar yaşamanızı dilerim. Çok uğraştığınıza göre şimdi tadını çıkarmak gerek :)
Ben de size yakın bir yerde benzer bir maceraya atılacağım sanırım. Ayvacık. Ama ben tam bir deniz tutkunu olduğumdan denize uzak kalamadım. Bir zeytinlik aldım Ahmetçe altından ... Ben her şeyi sıfırdan yapacağım mecburen. Çünkü tercihimi topraktan yana kullandım. neyim var neyim yoksa 6 dönüme yatırdım :) üzerimde mavi gökyüzü, altımda kendi toprağım olduğu sürece geri kalanı teferruat dedim .) .. Ama o teferruat canıma okuyacak biliyorum. Eğlenceli olacak... Bu arada benim oraları ziyaret edenler arasında biraz heybetli arkadaşlar da var. Domuz kardeşler fıstık ve incirleri yemeye geliyorlar. Umarım tartışma çıkmaz aramızda :)

korucak
29-10-2013, 21:46
Sayın Levend, Önce teşekkür ederim. Sonra da sizi tebrik eder, hayallerinizin gerçekleşmesini samimiyetle dilerim. Güzel bir yer almışsınız. Serince bir deniz seviyorsanız hiç mesele yok. Domuzlar bölgenin her yerinde var. Onlar bu toprakların gerçek sahipleri aslında...
Yaşadığım tecrübeleri elimden geldiğince burada açıklamaya çalıştım. Herşey bittikten sonra bazı şeyleri başka türlü yapsaydım daha mı iyi olurdu diye düşündüğüm oldu. Zaten tecrübe dediğimiz şeyde bu galiba. Bu yüzden herhangi bir konuda (Domuzlar,ev yapım izinleri,ustalar vs.) lütfen aramaktan çekinmeyin.Seve seve yardımcı olmaya çalışırım. Bilirsiniz, tecrübe pahalı bir şeydir. En iyisi başkalarınınkileri kullanmak :) Hoşçakalın, sağlıkla kalın...

korucak
06-11-2013, 19:58
Bir süredir gayet yavaş giden ev işleri galıba bitiyor :).
Geçtiğimiz hafta sonu köyde idik ve biraz boya çalışması yaparak kapıları bitirdik...

korucak
06-11-2013, 20:01
Ayrıca marangozumuz da çalıştı ve mutfak dolaplarının bir kısmını monte etti...

korucak
06-11-2013, 20:15
Önümüzdeki hafta tekrar köyde olacağız, Mutfağımız tamamlanacak,temizlik yapılacak ve inşaallah artık evde kalabileceğiz...

Bu arada belki ilginizi çeker diye yazmak istedim; Köyde komşular üzüm pekmezi ve kurutulmuş üzüm yapıyorlar. Tamamen doğal yöntemlerle. Çünkü başka bir usul bilmiyorlar. Köyde önemli geçim kaynağı da bağcılık zaten. 40-50 kg. kadar pekmez ve 30-40 kg. kadar kuru üzüm var. İlgilenen arkadaşlar bana mail atabilirler. yardımcı olmaya çalışırım...

arruana
06-11-2013, 21:15
Sayın Korucak
Allah bileklerinize güç kuvvet versin yeni evinizden huzur esenlik eksik olmasın.
Ne kadar güzel bir iş yapmışsınız. Şimdi sizinki gerçekten ( burası bizim evimiz diyeceğiniz) bir yuvanız olmuş her yerinde bir emek alın teri ve bir hatıra var. güle güle oturun.

elve
07-11-2013, 18:30
ben giriş kapınızı çok beğendim .sevgiyle açın sevgiyle kapatın...

korucak
07-11-2013, 20:44
Teşekkür ederim elve, kapımı ben de beğendim ama, kapı tutamaklarını İstanbul'da unutmuşuz, biraz eksik kaldı. Haftaya tamamlamayı umuyorum.

Bütün kapıların sevgi ile açılması dileğiyle...

emlakdanisman
19-11-2013, 12:17
Hayırlı Olsun,

Masraflarınız çok olacağa benziyor, ev yığma tuğladan yapılmış. Tek katlı olduğu için sağlamlık konusunda sorun olmaz fakat dediğim gibi çok uğraşırsınız. ama buna değer diye düşünüyorum.

korucak
19-11-2013, 22:11
Hayırlı Olsun,

Masraflarınız çok olacağa benziyor, ev yığma tuğladan yapılmış. Tek katlı olduğu için sağlamlık konusunda sorun olmaz fakat dediğim gibi çok uğraşırsınız. ama buna değer diye düşünüyorum.

Sayın Emlak Danışmanı, masraflar benim tahmin ettiğimden daha fazla olmadı.(Siz ne tahmin etmiştiniz bilmiyorum?) Ev tuğladan değil kerpiçten yapılmıştı, bende aynı malzeme ile devam ettim. Ayrıca tek katlı değil iki katlıdır. Evet, biraz uğraştım ama, bence çok değildi.
Bence ev ile ilgili tek doğru tahmininiz buna değdiği. Şimdi bakınca hakikaten değdiğini düşünüyorum :)) . Sağlıkla kalın...

emlakdanisman
20-11-2013, 22:12
Resimlerden çok fazla belli olmuyor, buradaki köy evleri genellikle tek katlı olduğuna dayanarak tek katlı yorumunu getirdim. Sağlık olsun, Allahtan memnun kalmışsınız yoksa oda karavana olacaktı :)

korucak
05-12-2013, 21:28
Ev ile ilgili son rötuşlar ve yılbaşı hazırlıkları için tekrar köye geldik ve kapıyı açıncaaaa, Dehşet! Patlayan bir boru nedeni ile evimizi su basmış....

korucak
05-12-2013, 21:43
Sonra iki günlük hızlı bir çalışmadan sonra; suları tahliye ettik, duvarlar kurumaya başladı, marangozumuz arka odanın tavan lambrilerini bitirdi, mutfak dolaplarımız tamamlandı, badanacımız üst kat kirecini bitirdi...
Vee, bütün yorgunluk, stres ve dağınıklık içinde kahvemizi içmeye de vakit bulabildik...

yağmur
05-12-2013, 21:54
Sayfanızı başından beri ilgiyle takip ediyorum. Su basması umarım çok fazla zarar vermemiştir? Soğuk nedeniyle mi olmuş acaba? Her şeye rağmen son karedeki ocak başındaki görüntünüz dünyalara bedel bir güzellik. İçine yerleşeceğiniz günleri de dört gözle bekliyorum. Sağlıcakla kalın.

korucak
06-12-2013, 08:57
sn.Yağmur, tahminime göre bir işçilik hatası olabilir,fazla sıkıldığı için çatlayan bir bağlantı parçası olduğunu düşünüyorum.Çok fazla zarar yok ama, bu kış arka odayı kullanamayacağız gibi gözüküyor. sağlıkla kalın, selamlar...

elve
08-12-2013, 20:15
çok geçmiş olsun .son kare güzeldi :)

korucak
09-12-2013, 22:30
Sevgili dostlar,
Bu yılın Mayıs ayında başlayan maceramız içinde bulunduğumuz Aralık ayında sona ermiş gibi gözüküyor."Sona ermiş gibi" diyorum çünkü, henüz tam olarak evimizi bitiremedik. Ancak içinde yaşanılabilir hale getirdik. Biraz boya ve ufak tefek eksiklerin giderilmesi ile tamamen bitmiş olacak.( Gerçi, bu tip evlerin işinin hiç bitmeyeceği bilenler tarafından söyleniyor ama, onu da yaşarken göreceğiz.)
Evimizi aslına sadık kalarak; ama bizim yaşam alışkanlıklarımızı da sürdürebileceğimiz bir şekilde yapmak istedik. Galiba buna muvaffak olduk.(Gençler buna başarmak diyorlar.) Şunu ifade etmeliyim ki; ben inşaat ile ilgilenirken, ailenin diğer fertleri; yani, eşim ve oğlum istanbul'daki işlerimiz ile ilgili destek olmasalardı herhalde ben ev ile ilgili gelişmeleri 2014 yılında da yazıyor olacaktım..
2-3 Ayda bitiririz dediğimiz işler 7 ay sürdü. Tam olarak da bitmiş değil. Defalarca İstanbul-Bayramiç arasında gidip gelmek, her çeşit "usta" kaprisi çekmek, haklı olduğunuz halde hak etmeyen insanların sırtını sıvazlamak, her arkanızı döndüğünüzde söylediğinizden farklı işler yapıldığını görmek, lazım olan birçok şeyi bulamayıp bir sonraki sefer İstanbul'dan getirmek vb. gerçekten çok yorucu ve sinir bozucu bir uğraş oldu.
Diğer taraftan; çok faydalı tarafları da olmadı değil : Çamur sıvanın nasıl yapıldığını bizzat hazırlayıp, uygulayarak öğrenmek, su tesisatının nasıl döşeneceğini "usta"lara anlatarak ve aynı işi 3 kez yeniden yaptırarak öğrenmek, elektrikçi gelmeyince, bu yaşa kadar özenle kaçındığım elektrik işlerini yapmak, çok sıkıldığı için çatlayan bir musluk parçası yüzünden evi su basınca,fayansçı ve tesisatçıyı kovalayıp bütün muslukları yeniden bağlayıp, kırılan fayansları döşemeyi öğrenmek ve bütün bunlardan ders çıkarıp boya işlerini kimseye bırakmamak gibi..
Ayrıca komşularla salça kaynatıp köyün dedikodusunu yapmak,onların şivelerini çözmeye çalışmak, en güzeli de; nadiren kurnazca, ama çoğunlukla içten ve dostça yaklaşımlarını izlemek, ellerindekini karşılıksız paylaşmalarını görmek, müthiş keyifli ve mutluluk verici bir deneyimdi.
Şimdi İstanbul'dayız. İşleri toparlamak lazım. Ama kısmet olursa yılbaşında köyde olacağız. Belki kocaman bir ateş yakarız bahçemizde..
Size evimizin son fotoğraflarını aşağıda sunuyorum, kısa açıklamaları ile birlikte. Bahçe ile hiç ilgilenemedik, bu yüzden onu gelecek yıla bıraktık
Hepinize sevgiler, Sağlıkla kalın...

Aşağıdaki fotoğraf evimizin girişi, merdiven basamakları henüz boyanmadı...

korucak
09-12-2013, 22:36
Bu fotoğraflar mutfağımıza ait, henüz masamız gelmedi. Ocağı da iki gün kullandık böyle oldu :))

korucak
09-12-2013, 22:40
Bunlar da üst kat sofa,kapılardan biri boyanmamış...

korucak
09-12-2013, 22:44
Üst kat odamız, bütün konforu ile....

korucak
09-12-2013, 22:46
Üst kattaki diğer odamız, henüz eşyası yok...

korucak
09-12-2013, 22:50
Son olarak; su bastığı için şimdilik kullanamadığımız alt kat odamız...

TRAKLI
09-12-2013, 22:53
Çok güzel olmuş. Ağız tadıyla güle güle yaşayın

korucak
09-12-2013, 23:35
Teşekkür ederim traklı...

hosseda
10-12-2013, 08:59
Sıcak, güzel bir köy eviniz olmuş sn. korucak. Sağlıkla huzurla oturmanızı diliyorum.

yağmur
10-12-2013, 23:17
Üst kattaki sofa ile kuzinenin olduğu odaya nasıl imrendim anlatamam. Mutfaktaki ocak ise simsiyah olduğunda daha da güzel olacak. O ocakta sacayağın üstüne bulgur pilavı veya buğday aşı (keşkek) yapıp tepeye de köy tavuğunu asıp buharında pişirirsiniz artık :D Aman Allah'ım nasıl imrenmiş isem senaryo moduna geçtim hemen, kusuruma bakmayın.

elve
11-12-2013, 22:40
çok güzel olmuş güle güle oturun .
sobada eşinizle birlikte kestane yaparsınız artık.
eşinize selam burada paylaştıklarınız için teşekkürler.
belki bizlerinde hayalleri gerçek oldu sizinle birlikte tekrar teşekkür....

korucak
11-12-2013, 23:50
Üst kattaki sofa ile kuzinenin olduğu odaya nasıl imrendim anlatamam. Mutfaktaki ocak ise simsiyah olduğunda daha da güzel olacak. O ocakta sacayağın üstüne bulgur pilavı veya buğday aşı (keşkek) yapıp tepeye de köy tavuğunu asıp buharında pişirirsiniz artık :D Aman Allah'ım nasıl imrenmiş isem senaryo moduna geçtim hemen, kusuruma bakmayın.

Sn.yağmur, Senaryonuz çok güzel, bulgur pilavı ve tavuk konusunda size katılıyorum, ama keşkek için çekimser kalıyorum. Galiba keşkeki çok sevemedim. Yerine köz üzerinde sucuk yapsam? :))

alideryacengel
12-12-2013, 03:12
sayın korucak.eviniz pek güzel olmuş.bayıldık.güle güle iyi günlerde sağlıkla yaşayın.
görüştüğümüzde yanlış hatırlamıyorsam sizinle yörenin ustaları hakkındaki bilgilerimi paylaşmıştım.artık siz de deneyimlerinizle epey bilgi sahibi olmuşsunuz :)
evinizi su basmasına üzüldüm.inşallah eşyalarınıza bir zarar gelmemiştir.bir de kışın aşırı soğuklarda donan boru ve musluklar patlayabilir.kurşunluda bir kaç defa benim başıma gelmişti.bilginiz olsun.
ocak başında kahve içmenize çok imrendim.bir ara bayramiçe geldiğimizde sizi evde yakalarsak bir kahve de ben isterim :)
tekrar görüşmek üzere.
yöre köylerinde keşkek yaparken çok fazla yağ kullanıyorlar.midemde rahatsızlığım olduğu için ben de keşkek yiyemiyorum.köy hayırlarına gittiğimde de bulgur pilavı varsa onu yiyebiliyordum.

yağmur
12-12-2013, 07:07
Sayın korucak;
Sucukta olur; tek şartla bize fotoğrafını çekip koyarsanız, yemiş kadar oluruz :D Sizdeki güzellikler henüz bizde yok en azından resimlerine bakıp mutlu olalım. Evinizde güle güle oturun.

hosseda
12-12-2013, 09:24
Ali beyin suyun donması konusundaki uyarısına dikkat etmek lazım.

Geçen yıl bu zamanlarda bahçenin alt tarafındaki pirinç musluk donma sebebiyle yan kısmından kağıt gibi yırtılmış. Bunu bilmem mümkün değil tabii. Bir tane ana bir tanede sadece eve hükmeden iki vanayı kapatıp giderim. Hafta sonu gece gelince vanaları açtım ve normal hayatımıza devam ettik ama çeşme yırtık yerden sabaha kadar bahçeye su akıtmış. Ne zaman sabah bahçeye bakmaya gittim o vakit görebildim olayı.

Devamlı oturulmayan evde çokça vana şart. Bunun yanında boruları boşaltmakta bir çare. Yani anadan kesip çeşmeleri açmak içerdeki suyu boşaltmak veyahutta tamamen aksi, vanalar açık bırakılacak ve bir çeşmeden az miktarda suyun devamlı olarak boşa akması sağlanarak donmadan mütevellit hasardan korunmuş olunacak..

alideryacengel
12-12-2013, 14:06
dışarıda kalan musluk ve vanalara çuval sarıp en dışına da naylon sarardık.o zaman ıslanmıyor ve donmuyorlardı. :)

korucak
12-12-2013, 22:21
çok güzel olmuş güle güle oturun .
sobada eşinizle birlikte kestane yaparsınız artık.
eşinize selam burada paylaştıklarınız için teşekkürler.
belki bizlerinde hayalleri gerçek oldu sizinle birlikte tekrar teşekkür....

Sn.Elve, Sizi kıskandırmak gibi olmasın ama maşinganın (buralarda kuzineye maşinga diyorlar) çocukluğumdan hatırladığım kestaneden başka marifetleri de var. Örnekler aşağıda. :))

korucak
12-12-2013, 22:30
Sn.Alideryacengel, Teşekkür ederim, Gerçekten de epeyce tecrübe sahibi oldum, Su basması çok hasar vermedi,alt katta eşyamız yoktu. Ama kerpiç duvarlar ıslanmıştı,onu da hava sirkülasyonu ve elektrik sobası yardımıyla kuruttuk sayılır. Yine de bahara kadar o odayı kullanamayacağız gibi gözüküyor.

Biz yılbaşı için köye gelmeyi düşünüyoruz, Sizi de misafir etmekten mutluluk duyarız. Kahve de içeriz, çay da demleriz... Görüşmek dileğiyle,sağlıkla kalın...

korucak
12-12-2013, 22:43
Sn. hoşseda, Suyun donması konusunda Ali Bey'de, siz de haklısınız Ben ne olur ne olmaz diye düşünerek su borularını yalıtımlı olarak döşetmiştim. Ama su saatim dışarıda. Ona da dönmeden önce xps malzemeden çift katlı bir kutu yaptım.İçine de gazete kağıdı doldurdum. vanayı kapattıktan sonra bahçe musluğunu açıp içerdeki suyun boşalmasını sağladım. Gerisi allaha havale. köye döndüğümde bu tedbirlerin işe yarayıp yaramadığını göreceğiz...

Giblim
13-12-2013, 08:07
Üst kat odamız, bütün konforu ile....

Misafir olmak isterdim bu odada.
Çok muhteşem ve zor bir işi başarmışsınız. Tebrikler.

korucak
14-12-2013, 18:35
Sn Giblim, Teşekkür ederim. İnşaallah sizinde olur. sağlıkla kalın...

Giblim
15-12-2013, 06:59
Kıskanma ne olur, çalış senin de olur gibi internet efsanesi gibi bu söze verecek hiç bir cevabım yok. ;)

Ben olsaydım asla böyle zor bir işe girişemezdim. 3-5 fazla verip hazır yapılmışına konmayı tercih ederdim. İşçi ve hele usta çalıştırmanın zorluğunu bilirim.

korucak
15-12-2013, 18:35
Sn.Giblim, isterseniz bu konuda biraz geyik ( ya da polemik) yapalım.

Öncelikle, istediğiniz gibi bir ev sahibi olmanız dileği, samimi bir temenni idi.
Diğer taraftan; ben, emeğin değerli olduğuna inanan dinazorlardan birisiyim. Benim ya da çalıştırdıklarımın emeği fark etmez. Hayatım boyunca sahip olduğum hiçbir şeyi bana hediye etmediler. Doğrusu bundan da hiç şikayetçi olmadım. Zaten başka türlüsünü de bilmediğim için " az maliyet, çok yorgunluk" hep uygulayageldiğim bir yöntem olmuştur.
Şimdi 63 yaşımdayım, fotoğraflarını gördüğünüz ev,hayatımın geride kalan 40-50 yılını geçirmeyi planladığım yer. Bu yüzden 3-5 fazla verip, belki de o kadar beğenmeyeceğim hazır yapılmışını almak yerine, her taşını,tahtasını,suyunu,elektriğini bildiğim, harcını çamurunu kardığım,zımparasını, boyasını yaptığım bir ev tercih ettim. İşçi ve usta çalıştırmanın bütün sıkıntı ve zorluklarına rağmen...

Sizi de gayet iyi anladığımı söylemeliyim; hayatın erken dönemlerinde yorulmadan sahip olmak duygusu günümüzde çokça rastladığım bir tercih. Ama, bana inanın; biraz cesaret edip, biryerlerden başlasanız kendinizi çok daha iyi hissedeceksiniz. Sağlık ve mutlulukla kalın...

elve
15-12-2013, 22:46
biraz kıskandım galiba :)
size afiyet olsun,tekrar teşekkürler bizimle paylaştığınız için kim bilir belki bizimde yolumuz düşer oralara ...

YeniGine
16-12-2013, 00:23
Sayın korucak merhaba... Sizi tebrik ediyor, kendimi kınıyorum... Ben başlığınızı devamlı görürüm fakat nedense; belki kıskanmayayım diye, belki hiçbir zaman başaramayacağım, sahip olamayacağım diye hiçç bakmamıştım. :( Ve böyle bir güzellikten kendimi mahrum etmişim.
Köyünüz, köy eviniz, çalışmalarınız harika... Gerçekten güzellikler yaratıyorsunuz, çok güzel ben bayıldım bayıldım. Maşallah!.. İnşallah çalışmaların devamını takipteyim artık. Allah'ım hep beraber bitmiş halini görmeyi, sizlere de sağlık ve sıhhatle, gönlünüzce oturmayı nasip etsin...

Tohumcu Nılgun
16-12-2013, 00:35
Evinizi ben de cok begendim Sayin korucak.

Hayirli, ugurlu olsun... :)

Gùle gùle oturursunuz insaallah... :)