PDA

View Full Version : Köy evini tamir etmek

Sayfalar : 1 [2]

korucak
16-12-2013, 10:44
biraz kıskandım galiba :)
size afiyet olsun,tekrar teşekkürler bizimle paylaştığınız için kim bilir belki bizimde yolumuz düşer oralara ...

Bende size teşekkür ederim, Ne zaman isterseniz bekleriz. Kimbilir,belki komşu da oluruz? :)

korucak
16-12-2013, 10:55
Sn.YeniGine, Teşekkür ederim, Lütfen kendinize haksızlık etmeyin. Birazcık kıskanmak iyidir,insanı motive eder. Ayrıca hayatın neler getireceği hiç belli olmuyor,önümüzde uzuuuun zamanlar var,hepimiz için iyi şeyler olacağına inanalım. sağlıkla kalın...

korucak
02-01-2014, 18:50
Sevgili dostlar,arkadaşlar,
Biraz geciktiğim için özür dileyerek; Herkesin yeni yılını ve gelecek yıllarını, sevdikleri ile birlikte; sağlıkla, mutlulukla, ve sevgi ile geçirmelerini dilerim...
Biz yılbaşını köyümüzde geçirdik. İnternetimiz olmadığı için ancak şimdi bağlantı kurabildim. Evimiz bitti ve yaşanabilecek duruma geldi. Merak edildiğini tahmin ettiğim mutfak fotoğrafları aşağıda, diğer fotoğraflarda yakında... Sevgi ve sağlıkla kalın...

Atum
13-01-2014, 14:37
Böyle bir köy evini, bir villaya, bir yalıya inanın değişmem. Bu demek oluyor ki, ileride ne yapmam gerektiği konusunda kendimi bir daha sorgulamam gerekiyor. :)

Güle güle oturun sayın Korucaklı! En iyisini yapmışsınız. :)

dalya35
13-01-2014, 15:32
Sayın korucak, Köy evini tamir etmek başlıklı yazınızı ilk sayfadan itibaren büyük bir ilgi ve keyifle okudum. Öncelikle eviniz de güle güle oturun tüm mutluluklar, güzellikler sizinle olsun bacanız dan sımsıcak dumanlar her daim tütsün.Eskiyi yeni yapmak, sıfırdan ev yapmaktan çok daha zor. Sizin yaşadıklarınızı, geçirdiğiniz aşamaları inanın benim kadar anlayan olamaz:) Biz de sizinkine benzer günler yaşadık,her şeye rağmen böyle bir evde , doğanın kalbinde tertemiz havada yaşamak tüm zorluklara değer. Sevgilerimle

korucak
13-01-2014, 21:24
Sayın dalya35, İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Merak edip sayfanıza bir göz attım ve taş evinize bayıldım. Eminim bu tecrübe ile yeni evinizi daha da güzel yapacaksınız. Ayrıca bahçenizden de biraz kopya çekeceğim izninizle :) . Herşeyin umduğunuz gibi olmasını dilerim. Sağlık ve esenlikle kalın...

abk
13-01-2014, 22:20
Evinizde iyi günlerde oturun. Sizin maşingaya biz peçka diyoruz. En büyük hayalim kış günün peçka başında oturup demlediğim çayı içerken fırın gözündeki ekmeğin kokusunu duymak. :) Peçkanızı çok kıskandım çookk. :)

korucak
14-01-2014, 22:59
Sayın Atum, Sayın abk; Sizlere de teşekkür ederim, daha güzel evlerde,daha mutlu ve keyifli yaşamanızı dilerim. Sağlıkla kalın...

dalya35
15-01-2014, 13:38
Sayın dalya35, İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Merak edip sayfanıza bir göz attım ve taş evinize bayıldım. Eminim bu tecrübe ile yeni evinizi daha da güzel yapacaksınız. Ayrıca bahçenizden de biraz kopya çekeceğim izninizle :) . Herşeyin umduğunuz gibi olmasını dilerim. Sağlık ve esenlikle kalın...

Sayın korucak, şimdiki ev hazır betonarme, hazır yapılmış bir bina, asla taş evin keyfini veremez. Yeni evin uyduruk bir bahçesi var inşallah o bahçeyi düzene koymak istiyorum bakalım neler çıkacak ortaya teşekkür ederim:p

dalya35
15-01-2014, 13:47
Kıskanma ne olur, çalış senin de olur gibi internet efsanesi gibi bu söze verecek hiç bir cevabım yok. ;)

Ben olsaydım asla böyle zor bir işe girişemezdim. 3-5 fazla verip hazır yapılmışına konmayı tercih ederdim. İşçi ve hele usta çalıştırmanın zorluğunu bilirim.

Sayın Giblim, haddim olmayarak ancak bu konuda ciddi tecrübe yaşamış biri olarak lafa karışma ihtiyacı duydum, inanın yıkıp yenisini yapmak çok daha ucuza mal oluyor. Çünkü ustalar eskiyle uğraşmak istemiyor, bir yeri tutuyorsunuz elinizde kalıyor, orayı yaparken başka yerler yıkılıyor,usta gelmiyor, sokaklar dar beton aracı giremiyor,falan filan...En güzeli yeniden yapmak fakat o zaman tarihin yaşanmışlıklarını da yok ediyorsunuz oysa güzel olan o eski evlerdeki yaşanmışlıkları, tarihi soluyarak yeni bir düzen kurmak değilmi:p Sevgilerimle

agactoprak
27-01-2014, 12:42
Çok güzel, çok emek verdiniz. Tebrik ederim sizi

korucak
28-01-2014, 20:42
Sayın agactoprak, teşekkür ederim, İnşallah bu yıl da bahçeyi düzenleyebilirsem kendimi daha iyi hissedeceğim. Sağlıkla kalın...

SUDEM
29-01-2014, 10:35
her mesajı tek tek okuyarak ilerledim sayfalarda.Bu nasıl bir özveri.Maşallah.Ve bir kez daha gördüm ki maharetli eller dokunduğunda her yer bambaşka bir hal alabiliyor.
Sağlık ve mutlulukla oturun.çok beğendim.

attar
29-01-2014, 11:47
sanat eseri oluşturdunuz, tebrikler

silverain13
29-01-2014, 12:29
Helal olsun gerçekten. Böyle bir hayali kimin yokki.

seccomann01
29-01-2014, 17:22
tebrik ederim süper bir çalışma keyfini sürmeniz dileğiyle

korucak
29-01-2014, 22:13
her mesajı tek tek okuyarak ilerledim sayfalarda.Bu nasıl bir özveri.Maşallah.Ve bir kez daha gördüm ki maharetli eller dokunduğunda her yer bambaşka bir hal alabiliyor.
Sağlık ve mutlulukla oturun.çok beğendim.

Sayın SUDEM, teşekkür ederim, içten beğenilerinizi okudukça ortaya iyi bir örnek çıkardığımı düşünüyorum. "maharetli eller" tanımlamasını belki kendime konduramam; ama kabul ederseniz, birşeyi çok isteyerek başarabileceğinizi söyleyebilirim. Sağlık ve mutlulukla kalın...

korucak
29-01-2014, 22:46
Sn.attar, Sn.silverain13, Sn.seccomann01; iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Dilerim ki hepimizin hayalleri gerçek olsun...

mozen
29-01-2014, 23:21
Sayın Korucak,
İyi günlerde oturun. Adım adım tüm yazdıklarınızı okudum, fotoğraflarınıza baktım. Ellerinize sağlık.

korucak
31-01-2014, 20:44
Sn. mozen; Teşekkür ederim. Ben de size esenlikler dilerim...

hilalll
21-02-2014, 14:40
Güle güle oturun muhteşem evinizde ,agziniz tatli olsun ,eviniz şen olsun,Allah cc. gönendirsin vs. vs. :-)
Bizimde benzer bi hikayemiz var ,eşim çocuklugunda dede,nenesiyle çok güzel gunler geçirmis köyümde köyüm bi adam... Gel zaman ,git zaman okul biter, kpss, atama derken hedef tamam ...Param olsa hevesim olmuyor,param olsa hevesim derlerya biz hevesimizi yitirmedik üstelik sadece 1 saat mesafeli bi gurbet (işler yolunda) .Arsa alindi malzemeler alindi haftasonlari ailecek calismalara başlandi temel halledildi, askerlik geldi çatti zorunlu ara verildi.Dönüsun 5. Gunu start verildi ustalarla imtihan zamani (ömrümüzü yediler) anlatmaya gerek yok yaşamissiniz zaten :-) Olumsuz eleştiriler fazlaydi ,masraflar wuvvv hic tahminlerdeki gibi degil ama hayaller hep çok guzel ******.Sabirsiz esim sayesind bir ara bende isyan derecesine geldim(yaş24 o ara kafa basmiyor daha) su tesisati yok evde hali perde serilmis bi hafta sonu tesisat dose sonra temizle sonra elektirik dose gene esya temizle döşe tabi eskiden gel köye balik tut ,ava git ,mantar bul ,mangal keyfi , şimdi ise yarali eller , beton tutmus burun delikleri .Koydekiler ..... larin koca geline bak sen himmm (alamanci ,şeherli gelin imajim)ben keçide sağarim, nohutta yolarim ,köye çigkofte partiside yaparim aci olmasa iyiydi kizim dediler ama olsun (İç ege ) birde her gördügüm köpeğe kediye sarilmama anlam veremiyolar :-) .Bitiyo zamanla bol sabir lazim sadece ve bol hayal sonra bizde şu diygu hasıl oldu bi emekli olsakya yaaaa (daha 3 yil olmamis iş hayatin) vel hasıl-ı kelam güzeldir köyün olmasi,köylü olmak,olunmalı....
Çok uzattim özür dilerim.
Son durum 1300 km uzaktayiz ,ozlemdeyiz,hasretteyiz,eskisinden daha çok hayal kurup beklemedeyiz.Ve ben köyümü çok özledim..
Allah hepimizin hayirli olacak hayallerini gerçekleştirir inşaallah...

turkanatalay
21-02-2014, 22:14
Gerçekten inanamadım, ilk fotolara baktığımda böyle olabileceğini tahmin etmemiştim. Yaptığınız şey gerçekten takdir değer. Tebrik ediyorum.
Üzüldüğüm şey ise, sizin gibi bilinçli insanların çok az olması. Özellikle köylerde yaşayan insanlar, her yıl bir yerleri tamir ettirmek yerine o evi tamamen yıktırıp yerine betonarme yapılar yapıyorlar ve bu geçekten çok üzücü.
Benim dğup büyüdüğüm mahalle de kısmen doğal taş, kısmen keriçten oluşmuş evlerden oluşuyordu ve neredeyse hiçbirisi kalmadı. Hepsi yıkılıp tamirat adı altında betonlaşırıldı.
Hele mahallenin girişinde Nazmiye Halamızın evi vardı ki, kendisi öldükten sonra kızına kalmış, o da satmış başkasına, alan kişiler de o güzelimevi yıkıp yerine dümdüz beton yığınını diktiler. Osa bizim mahallenn tam girişinde benim sokağımın simgesiydi o ev. İki katlı bir ev düşünün, alt tarafı taş, üst tarafı ahşap. Dışarıya doğru çıkan cumbalarda pencereler balkon vazifesi görüyor. Ahşap kafesli pencereler ve Nazmiye Hala ölelikaç sene olmuştu ve ben o pencereye her bakışımda onun oradan bakan maviş gözlerini, başını kundakladığı bembeyaz tülbentini ve hoşgeldin diye titreyen otoriter ama sevecen sesini duyardım. Gözlerim yaşardı bakın şimdi. Sonra içeri girip elini öper sarılırdım, taş merdivenin önünde karşılardı beni ayağına takunyalarını giyerek. Sarıırken o zeytinyağlı sabun kokusunu her daim hissederdiniz. O evin yıkılıp ta yerine dmdüz bir beton çıkıdığını görünce nasıl içim yandı anlatmam. Hem de 30bin TL ye satmışlar. İnanamıyorum. Mahallede binalarını betonlaştırmış diğer zatlar da memnun,neymiş efendim bir ngın olsa Nazmiye Halanın evinin cumba çıkıntısından itfaiye girmezmiş içeriye.
Ne o taş ahşap evler kaldı, ne de defalarca düşüp dizlerimi paraladığım doğal taştan sokaklar. Çok özledim çocukluğumu çook. Bu duyguları tekrar hatırlattınız bana ve sizin adınıza gerçekten çok sevindim. Çok tebrik ediyorum gerçekten. Mutlulukla, sağlıkla, sevdiklerinizle çook güzel günler geçirin içinde evinizin. Hayırlı, uğurlu olsun.

korucak
14-03-2014, 20:43
Sn hilalll,
Yazdıklarınızı keyifle okudum, ne güzel yapmışsınız. Benim gibi hayatın bütün taşlarını yerli yerine oturtup ( ya da öyle olduğunu zannedip) yola çıkmak yerine, benden 40 yıl kadar erken davranıp işi bitirmişsiniz bile... Şimdi eksik kalanlarda gönlünüzce tamamlansın, size sağlık ve mutluluklar diliyorum...

korucak
14-03-2014, 20:53
Sn turkanatalay,
Teşekkür ederim, ayrıca geciken cevap için de özür dilerim. 6-7 Aylık ev yapma uğraşısının bana bıraktığı hediye (menisküs yırtılması) nedeniyle yaklaşık bir aydır ev ve diğer şeylerle ilgilenemedim. Bizim ev maceramız size mutlu anılarınızı çağrıştırdı ise ben de mutlu olurum. en iyi dileklerimle, hoşçakalın...

ayzek20
14-03-2014, 22:54
Çok güzel olmuş sayın korucak güle güle oturun :)

beyazmercan2000
12-07-2014, 16:14
merhaba.ben yeni gördüm forumunuzu.gerçekten çok güzel iş çıkarmışsınız tebrik ederim.Allah güle güle oturmayı nasip etsin.Benimde babamdan kalma böyle bir evim var.bende yeni çalışmalara başlıyorum. inşallah sizin gibi bir iş çıkarabiliriz.

korucak
13-07-2014, 13:04
Merhaba beyazmercan, teşekkür ederim. Sizin evinizin de çok güzel olacağına eminim. Size kolaylıklar diliyorum...

korucak
13-07-2014, 13:43
Sevgili dostlar,
Sağlık sorunlarım (menisküs) nedeniyle bu yıl evimizin bahçesi ile ilgilenemedim. Ama evimize telefon ve internet bağlantısı sağladık, artık evimizde teknoloji de var(!). Bir şey daha yaptık: başka bir köyde nohut ektik :). Çiçeklenmiş fotoğrafı aşağıda. Ama ne yazık ki, bu yıl bölgeye zamansız ve şiddetli yağan yağmur ve dolu nedeniyle çiçeklerin çoğü döküldü, sürgünler de kırıldı. Böylece beklediğimiz kadar değil ama tabiat ana ne kadar verirse o kadar nohutumuz olacak. Umarım :)

yağmur
14-07-2014, 14:56
Çok geçmiş olsun sayın korucak. Teknoloji geldiğine göre paylaşımlarınızı göreceğiz umarım.

korucak
14-07-2014, 23:45
Teşekkür ederim sn.yağmur. 23 Temmuzdan sonra 15 gün kadar köyde olacağız.İlginç şeyler paylaşmayı umuyorum ben de...

mmanager
16-07-2014, 15:12
Evinizde güle güle oturun sayın korucak.Çok güzel olmuş eviniz gerçekten.Sadece tavanı biraz daha yüksek olsaymış daha güzel olurmuş diyorum kendimce.Sizin yaptıklarınız bana da memleketteki dededen kalan evi tadilat yaptırma fikrine sebep oldu.Bizim orada da evler kerpiçten yapılıyor fakat sevmediğim yönü evler odalar 25 -30 cm yüksek hol engin mutfak yüksek ve her odada eşikler var hep ayağım takılıyor.Üst kat güzel oturuluyor fakat alt kat gazellik ve depo var belki oralar da oda yapılsa çok daha güzel olacak.Hatta evin önünden geçen küçük ark içinden de geçirilebilir diye de düşünüyorum.Hatta küçük bir su değirmeni konulabilir diye düşünmekteyim.Bizim de 20 metre ilerimizde çay var ama sizin orada deniz de varmış o da çok hoş bir şey bence.

korucak
16-07-2014, 20:01
sn.mmanager,teşekkür ederim. Tavanlar ve eşikler konusunda çok haklısınız. İlk zamanlar ben de ya takılıyor, ya da başımı vuruyordum. Ama zamanla alışılıyor. Tavanlar yükselemiyor ama zemin kazılarak aşağıya çekilebilir. Bu durumda da basamaklı bir odaya girersiniz :)
Deniz bize biraz uzak kalıyor ama hemen karşımızda baraj gölü var. Su konusu ise biraz üzücü olacak galiba. Sanıyorum hepimiz iklim değişikliğinden nasibimizi alacağız. Bizim evin hemen önünde suyu hiç kesilmeden akan bir çeşme vardı. Hatta geçen yıl yalaktaki kurbağanın fotoğrafınıda siteye koymuştum. Eskiler bu suyun hiç kesilmediğini söylüyorlardı. Ama bu yıl, Şubat sonundan beri çeşmeden su akmıyor... Umarım sizin oralarda böyle olmaz. Hoşçakalın.

korucak
04-08-2014, 20:15
Sevgili dostlar,
Köye gelmeden önce teknolojimiz olduğundan bahsetmiştim ama, ancak bugün o teknolojiye kavuşabildik. Bu yüzden Şeker Bayramınızı şimdi kutlayabiliyorum. Herkesin sevdikleri ile birlikte,sağlıklı,mutlu ,bol kahkahalı nice bayramlar yaşamalarını diliyorum.

Geçtiğimiz 12 gün içinde; önce nohutlarımızı topladık. yanımızda götüremiyoruz,çünki henüz savuramadık.( Burada nohutları kılıflarından ayırma işlemine savurmak deniyor). Tahminen 400 Kg. kadar olacağını söylüyorlar. Artık Önümüzdeki kışı nohutlu pilav,etli nohut,humus,İşkembeli nohut yiyerek geçireceğiz. Sevenler soframıza buyursunlar efendim...

Sonra balkon korkuluklarımızı yaptık ve tabii hemen boyadık...

Bu arada eşim de üst kat salonunu süsledi...
Sütleri kaynatıp,peynir yaptık, salamuraya bastık... Resimler aşağıda...

korucak
04-08-2014, 20:43
Daha bitmedi :)
Bahçemizin dış duvarını tamir edip yeniledik. Bitişik evin bulunduğu tarafa bir drenaj kanalı açıp delikli boru ile yağmur sularını dışarı vermeyi planladık, kanal ile duvar arasına bir sıra taş ile alçak bir duvar örüp, bir tarh oluşturduk. Oraya ortanca ekmeyi planladık. ( bu arada bahçede tesadüfen boru gibi, eflatun renkli çiçekleri olan bir sarmaşık bulduk ve kendisini hemen ortancalar için yaptığımız yere tayin ettik. Biz gelinceye kadar orada kendi kolonisini kurup duvara sarılmasını bekliyoruz! )

korucak
04-08-2014, 21:09
şimdilik son olarak;
Narlarımız bu yılda gayet verimli ve sağlıklı gözüküyor, 2-3 ad. de ayvamız var. Ama incirleri üzülerek emekliye ayırmayı planlıyorum. Çünki deli incir ve hem tatsız hemde daha büyürken kurtlanıyor. Ayrıca da onları bahçe duvarının dibine dikmişler, büyüdükçe duvarı patlatıyor. yerlerine ıhlamur,kayısı,elma,bayramiç beyazı ve hünnap düşünüyorum,

Artık İstanbul'a dönüyoruz, İnşallah bir ay sonra tekrar geleceğiz. Salça yapmak üzere...Narların ve yorgunluğun resimleri aşağıda...

elve
19-08-2014, 20:47
sayınn korucak uzun süredir giremiyordum ,şimdi görebildim her şey çok güzel olmuş
demekki emek verince bişeyler oluyornuş elinize sağlık..

korucak
19-08-2014, 22:54
sayınn korucak uzun süredir giremiyordum ,şimdi görebildim her şey çok güzel olmuş
demekki emek verince bişeyler oluyornuş elinize sağlık..

Teşekkür ederim sayın elve, Evin içi bitti sayılır. Son odanın döşemesi ve küçük boya işleri var sadece. Bundan sonrası bahçe ile igili olacak. Artık hava şartları neye izin verirse....:)

Ahmet Çetinkaya
14-01-2015, 09:32
Sayın korucak
Çalışmalarınızı keyifle okuduk. Size bir kaç sorum olacak.
Evi aldıktan sonra toplam ne kadarlık masraf yaptınız. Sizinle benzer maceralara atılacak kişilere tavsiyeniz ne olur. Keşke hiç başlamasaydım dediğiniz oldu mu .

osmanati
12-03-2015, 11:13
Sayın korucak merhaba,geçenlerde ilanen korucak köyüne geldim.evi beğendik.Ancak fiatta problem çıktı neyse geri ankaraya döndük.Bu arada öğrendikki yer seçimi önemli köyün konumu ,nüfusu vss.bazı köyler terkedilmiş gibi.Sizden ricam bayramiç civarındaki ev alınabilecek köyler hakkında bilgi verebilirmisiniz.Şimdiden teşekkürler..

fikirucusmalari
02-06-2015, 12:12
benzer bir maceraya ben de atılmak üzereyim. tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim

extant958
09-06-2015, 09:29
baştan sona soluksuz takip ettim okudum gözlerime inanamadım,eskiler derler ya azimle koruk helva olur.Sayın korucak sizi acizane tebrik ediyorum,kıskanmadım desem yalan olur.Allah evinizde gönlünüzce, sağlıkla, keyifle uzun yıllar oturmak nasip etsin .Bize bu serüveninizi takip etme olanağını verdiğiniz için size teşekkür ediyorum,saygılar

eco elma
21-06-2015, 16:36
sayın korucak elinize emeğinize sağlık...

korucak
15-07-2015, 22:35
Yeniden merhaba,
Geçen yıl kurban bayramında, "29 Ekimde tekrar gelip kocaman bayrağımızı asarız" diyerek, ayrıldığımız köyümüze ne yazık ki hala gidemedik. Eşimin yakalandığı tatsız hastalık, bütün planlarımızı değiştirdi. Bu yüzden, pekçok başka şeyden olduğu gibi, ağaçlar.net'ten de uzak kaldım. Şimdi birinci önceliğimiz; eşimi tekrar eski sağlığına kavuşturmak. Sonra kaldığımız yerden devam edeceğiz inşaallah... Bu arada biraz gecikmiş de olsa sorulara cevap vermeye çalışacağım. Sağlıkla ve sevgi ile kalın...

korucak
15-07-2015, 22:58
Sayın korucak merhaba,geçenlerde ilanen korucak köyüne geldim.evi beğendik.Ancak fiatta problem çıktı neyse geri ankaraya döndük.Bu arada öğrendikki yer seçimi önemli köyün konumu ,nüfusu vss.bazı köyler terkedilmiş gibi.Sizden ricam bayramiç civarındaki ev alınabilecek köyler hakkında bilgi verebilirmisiniz.Şimdiden teşekkürler..

Sayın osmanati, Korucak güzel bir köydür. Yaşlıları ve eskileri yörüktür. Çok yerde olduğu gibi gençler köye bayramlarda gelir,köy kalabalık olur, bayram bitince 60-70 kişi kalır. havası temizdir,insanları iyidir. Pekçok dağ köyü gibi fakirdir.Köyde şehirden gelip ev almış birkaç aile var dye biliyorum. Karlı kışları seviyorsanız daha iyisini bulamazsınız.
Nasıl bir yer ve yaşam düşündüğünüzü bilmiyorum. Ama bizden sonra o bölge çok popüler oldu.Ben de hep "Acaba gelirken ayağımı mı sürüdüm? " diye düşünür oldum. Emlakçılar da, köylüler de talebi gördükçe fiyatları yükseltiyorlarlar. Naçizane önerim ; Bölgeyi gezin,dolaşın. Birkaç kere yapın bunu. Deniz kenarında yazlık alacakmış gibi değerlendirmeyin. Yılanları, domuzları unutmayın. Evinizin bahçesinde bile olabilirler... Köylere girin,köy kahvesinde bir çay için, köylü dosttur, hemen gelip anlatmaya başlar, dinleyin dikkatle, ama hepsine inanmayın. O konuşmalar size ipuçları verecektir. Son önerim; Çanakkale'den 17 plakalı bir araba kiralayın, köylere öyle gidin...
Size kolaylıklar diliyorum, Gönlünüzce olsun...

korucak
15-07-2015, 23:38
Sayın korucak
Çalışmalarınızı keyifle okuduk. Size bir kaç sorum olacak.
Evi aldıktan sonra toplam ne kadarlık masraf yaptınız. Sizinle benzer maceralara atılacak kişilere tavsiyeniz ne olur. Keşke hiç başlamasaydım dediğiniz oldu mu .

Sayın Ahmet Çetinkaya, Sondan başlayalım : "keşke hiç başlamasaydım" diye hiç düşünmedim. Evet, zor ve sıkıntılı zamanlar oldu, yanlış yapılan işler de oldu, ama ben inatçı bir insanım. Karar vermeden önce çok düşünürüm.Sonra da geri dönmem.Bu ev de çok istediğimiz bir şeydi. Başaramama ihtimalini hiç düşünmedik.
Benzer maceralara atılmayı düşünenlere önce bir tek sorum olur : Eşiniz ne düşünüyor? Eğer eşinizle ( kadın veya erkek farketmiyor) aynı fikirde değilseniz vazgeçin derdim. Çünkü zor bir işe kalkışıyorsunuz : Tanımadığınız bir yerde, tanımadığınız insanlarla iş yapmaya kalkışıyorsunuz. ( Örneğin; Bayramiç köylerinde hafta tatili 3 gündür. Pazar,resmi tatildir, işçi dinlenir. Cumartesi ve Çarşamba pazar kurulur, İşçi sosyalleşmeye pazara gider, çalışmaz, Size de haftanın 4 günü kalır, İşçi ile birlikte olmazsanız işiniz de sizin değil onun istediği gibi olur.Sizi anlayabilecek ve sakinleştirebilecek (Ya da sizinle birlikte kavgaya girebilecek) tek kişi eşinizdir.
Masraf kısmına gelince; Ben herşeyin orijinali gibi olmasını istedim. Evin yapımında kerpiç, taş ve ahşap kullanıldı.sıva da çamurla yapıldı.Benim istediğim ahşap pahalıydı, evde de en fazla ahşap işçiliği ve malzeme kullanıldı,
çamur ve taş ucuz malzemeler ama, işçilikleri uzun zaman alıyor. Net rakamlar şu anda aklımda yok ama yaklaşık 27-29000 TL cıvarında bir gider olmuştur.
Şunu da ilave etmeliyim.Merkeze olan uzaklık taşıma ve ulaşım maliyetlerini arttırıyor. Umarım bir fikir vermiştir. Hoşçakalın...

kerkenez
16-07-2015, 08:31
Sayın Korucak. Geçmiş olsun, eşinize acil şifalar. Herşeyin başı sağlık ve huzur. Gerisi bir şekilde hallolur zaten.

elve
16-07-2015, 22:19
sayın korucak eşinize sağlık ve afiyet dilerim.
umarım çabuk iyileşir ve evinizin tadını çıkarırsınız..

celalsayin
05-02-2016, 19:53
ben de siz gibi eski bir ev ile uğraşmaktayım

esar
14-03-2016, 01:48
Siz bu tecrübenizi yazarken birilerini de ağlatacağınızı hiç düşünmemişsinizdir.Özellikle evin ilk gelişmelerini gösteren fotoğraflar her seferinde gözlerimin dolmasına sebep oldu.Çok becerikli bir insan olduğunuz şüpheye yer vermez.Çok kişinin hayalini gerçekleştirmişsiniz.Umarım bir çok kişinin umut ettiği mutlu günleri hepimizin yerine yaşarsınız eviniz de.
Darısı da başımıza :)
Bende Ege'de denize çok uzak olmayan bir taş ev hayali ile yaşıyorum.İnşallah gerçekleşir.

korucak
08-04-2016, 00:22
Sevgili dostlar,

Sizlerle karşılıklı oturup bir kahve sohbeti yapmasak da; bu sayfalarda pek çok şeyi paylaştık. Bu yüzden sizlere " sevgili dostlar" diye hitap etmeyi doğru buluyorum.

Bu satırları yazabilmek için uzun zaman geçmesi gerekti. Son kez 2014 Ağustos ayında köyümüzden ve evimizden ayrılırken, bir ay sonra salça yapmak üzere döneceğimizi yazmıştım. Ama birisinin dediği gibi : "Hayat; biz geleceğe dair planlar yaparken, bize kahkahalarla gülermiş." Aynen öyle oldu. Ne yazık ki; bütün hayatı mücadele etmekle ve her türlü zorluğu yenmekle övünen ben; Eşimi yakalandığı hastalıktan kurtaramadım.

Dostumu. arkadaşımı,yoldaşımı, aşkımı, belki daha da fazlasını; geçtiğimiz Aralık ayında kaybettim...

Evimize ancak geçtiğimiz hafta bir günlüğüne dönebildim. Ve sadece 10 dakika kalabildim. Belki gelecek günlerde daha fazlasını yapabilirim. Bilmiyorum...

Bu hikayeyi burada bitirmek istemiyorum: Çünkü onun, benim yazdıklarımı ve sizin yorumlarınızı okumaktan çok keyif aldığını biliyorum. Bundan sonrası eskisi kadar keyifli olur mu? Bundan da emin değilim. Ama elimden geleni yapacağım. O da böyle isterdi...

Bu kadar zaman sonra böyle nahoş bir haberle geri döndüğüm için üzgünüm, ama sizlerin de bilmeniz gerektiğini düşündüm...

Kimbilir, belki yeni bir ev hikayesi olur?
Hoşçakalın... Sağlıkla ve sevgi ile kalın...

Sevgi Durul
08-04-2016, 01:04
Sayın korucak, ne diyeceğimi bilemedim.

Başınız sağ olsun, Allah rahmet eylesin.

kerkenez
08-04-2016, 08:49
Sayın Korucak başınız sağ olsun.

eşininizin mekanı cennet olsun inşallah.

selim_50
08-04-2016, 09:25
sayın Korucak, başınız sağolsun yarım kıyameti yaşamışsınız.

david72
08-04-2016, 09:26
Eşinizin vefatına üzüldüm, kendisine Allah tan rahmet size de başsağlığı diliyorum.

hosseda
08-04-2016, 10:39
Allah gani gani rahmet eylesin.

eurosat55
08-04-2016, 10:57
Sevgili kardeşim,başınız sağolsun,mekanı cennet olsun inşAllah..

abk
08-04-2016, 11:21
Nurlar içinde yatsın. Sizin için çok zor, hele birlikte hazırladığınız, hayaller kurduğunuz köy evinize gitmek daha da zor. Maalesef durumu kabullenmekten başka çarede yok. Zaman her şeyin ilacı derler. İlaç olur mu bilmem ama umarım bir gün canınız daha az yanacaktır. Allah sabır versin.

pares
08-04-2016, 12:15
Allah rahmet eylesin :(

selim_50
08-04-2016, 15:21
bir büyüğümüz eşini kaybedince, küçük kıyameti yaşadım demişti, tekrardan başınız sağolsun

kiziltan
08-04-2016, 15:41
Allah sabir versin.

shoglu
09-04-2016, 10:23
Başınız sağolsun. Geride kalanlara sabır versin.

Muda
10-04-2016, 08:16
Sayın korucak;

Başınız sağolsun. Allah rahmet eylesin. Mekanı Cennet olsun.

Milla
10-04-2016, 09:09
Derin acınızı anlıyor ve Allah rahmet eylesin diyorum. Size de Allah sabır versin.

cockpit
10-04-2016, 11:16
Başınız sağolsun :(

Dostluklar; yalnızca birkaç satırla kurulmuş olsa da dostlarımızın acıları hepimizin.

ParlakYıldızlar
10-04-2016, 12:47
Allah Rahmet eylesin İman ve Kuran nasip eylesin arkasında okunmaya.

TCM
10-04-2016, 18:59
Üç gündür bu sayfaya giriyorum, yazıyorum siliyorum, düşünüyorum ancak ne yazacağımı bilemedim.

Önceki sene akrabamızın eşi vefat etmişti, Allah rahmet eylesin bencileyin severdi toprakla uğraşmayı. Eşi geçen sene yaylaya hiç gitmedi anıları var diye, bir kere gitti ancak oradan zor geldi. Üzüldüm; beraber yaşadıklarını eşi için O gidince de devam ettirmesi gerek diye düşünmüştüm hep. Ta ki geçmişe dönük bu sayfaları okuyana kadar. Şimdi kararsızım. Tamamen geleceği boşlamanın anılara saygısızlık olacağına inancım daha fazla...

Zaman pek çok şeyin ilacı... @ Korucak, geçecek zamanın sizin içinde acılarınızı dindirici olmasını temenni eder, Allah tan eşinize rahmet diler saygılarımı sunarım...

sevoş
10-04-2016, 21:23
sayın korucak ALLAH'tan rahmet dilerim.ALLAH sizlere sabır versin.saygılar.

Suveyda
10-04-2016, 21:31
Çok üzüldüm, Allah rahmet eylesin, size de sabırlar versin.
Bence de bu hikayeyi burada bitirmeyin, sizi hala gördüğüne eminim.

korucak
16-04-2016, 00:09
Sevgili dostlar,

Her birinize ayrı ayrı teşekkür etmek isterdim. Ama yazım kirliliği yaratmak istemedim. Bu yüzden içten taziyeleriniz için hepinize çok teşekkür ederim. Sağolun, varolun. Benim yaşadıklarımın hepinizin,herkesin evlerinden uzak olmasını diliyorum... Bir daha bu platformda üzüntü verici haberler almayız inşaallah...
Diğer taraftan; hem kendimi oyalamak, hem de Özlem'inde böyle olmasını isteyeceğini düşünerek, yeni bir maceraya (!) atılmayı düşünüyorum. Önceki kadar eğlenceli olur mu bilemiyorum. Ne de olsa bizim iki kişilik takım, bir eksikle sahaya inecek. Ama gökyüzüne baktığım zaman onun gülümsediğini göreceğime eminim. Umarım başlayabilirim ve umarım sizlerle paylaşacak, işinize yarayacak güzel şeyler olur....

Hoşçakalın, sağlıkla ve sevgi ile kalın.....

£kin
04-05-2016, 20:33
Bu ev fikrine bayıldım. Kerpiçten bir evin düzenlenebileceğini hiç düşünmemiştim. Çalışmalarınız gerçekten çok güzel olmuş. Emeklerinize sağlık...

Eşiniz için üzüldüm. Başınız sağolsun...

Melih Bakırlıoğlu
05-05-2016, 07:18
Işıklar içinde kalsın.

çiftlikalanlı
09-08-2016, 09:37
Merhaba arkadaşım.bugün internette köy evi onarımı ile ilgili araştırma yaparken sizin bu sitede sormuş olduğunuz soruya rastladım.bana köy evi onarımı ile ilgili cevap verebilir misiniz?

çiftlikalanlı
09-08-2016, 10:05
Merhaba korucak.
Başınıza gelenleri okumadan size bir mesaj göndermiştim.daha sonrasında birkaç yorumda bahsedilenleri okuduktan sonra başsağlığı dileklerimi iletmeyi düşündüm.
Bence o köy evine daha fazla gitmelisiniz ki eşiniz de böyle isterdi.allah sabırlar versin.

decsan
13-08-2016, 22:34
Allah'ım rahmet eylesin

Aypedden Tapatalk kullanarak atıldı

tshirt27
18-08-2016, 10:48
Allah rahmet eylesin, geride kalanlara sabır versin rabbim...

ignovyn
19-09-2016, 16:13
Merhaba,
Öncelikle başınız sağ olsun, tarifi mümkün olmayan bir acı. Bu konuyu ilk kez 2 yıl önce, şehir hayatını bırakıp kırsala gitmeyi düşünürken görmüştüm. Elimdeki sınırlı kaynak ile umutsuzluğa kapılırken bu yazıyı okuyunca "acaba" fikri yerleşmişti kafama. O günden sonra da bu hayalimi gerçekleştirmek için çalıştım. Sonunda da kısmen başardım. Çanakkale'de ufak bir köyde, içime sinen bir köy evi aldım birkaç ay önce. Artık tadilata başlasam iyi olur diyip tekrar bu konuyu bulmak için araştırma yapıyordum ki üzücü haberi gördüm.

Aslında fikir almak istediğim konularla ilgili yeni bir başlık açıcaktım ama bu başlık altında zaten konuyla ilgili insanların ve sizlerin mesajları var, sıfırdan konu kirliliği yapmaktansa bu başlık altında sormam daha uygun olur sanırım.

Önce izin verirseniz evin mevcut halini sizinle paylaşmak istiyorum. En fazla 5 fotoğraf ekleme iznim olduğu için kalanını Yogile hesabıma yükledim eğer detaylı bakmak isterseniz. Bilmeyenler için, yogile hem tek tek, hem de albüm olarak fotoğraf paylaşımına imkan veren ücretsiz bir servis https://www.yogile.com/0a9f2by7/41m/share/?vsc=49c652f1

Evi aldıktan sonra pek çok tebrik ile birlikte, harabe, yıkıntı ve benzeri negatif yorumlar da aldım. Hiç uğraşılmaz bununla, yık yeniden yap zaten aynı maliyete gelir diyen de oldu. Zaman zaman bu işin altından kalkamayacağım sanırım diye düşünmedim de değil ama bu yazı bana umut verdi bu zamana kadar. Açıkçası yıkmak benim için en son tercih. Köyün içinde sırıtan bir ev istemiyorum. Oraya gitme amacım zaten "lüks" algısından sıyrılmak. Tabii ki kaliteli malzeme kullanmak istiyorum ama gereksiz lükse de karşıyım. O yüzden önceliğim bu evin adam olması.

Fotoğraflarda gördüğünüz yapı 2 katlı bir evden (altı ahırmış önceden) ve beraberinde gelen 6 odacıktan (2 odasını ev gibi kullanmışlar içi temiz, kalan odalar ahır, depo vb. işler için kullanılmış) oluşuyor. Hepsinin altından tek seferde kalkamam diye önce 2 katlı yapıyı adam edeyim, sonrasında vaktim ve imkanım oldukça diğerlerini de yaptırırım hatta belki kendim yaparım diye düşündüm.

Yapının iç kısmı gördüğünüz gibi kullanılamaz halde. Alt katın zemini toprak, buraların yaşanacak hale dönüştürülmesi gerekiyor. Toprağı bir miktar kazıp blokaj ve beton atılması gerekiyor okuduğum kadarıyla.

İlk katın dış duvarları tamamen taştan ve gördüğüm bir sıkıntısı yoktu. Ancak ikinci kat derme çatma yapılmış. Bir kısmı taş, bir kısmı kerpiç, bir kısmı bildiğimiz kırmızı tuğlalardan. İkinci katın içerisinde odalar kerpiç ile örülmüş ve sıvanmış. Sıvanın durumu çok kötü ama kerpiç kısmı sağlamdır diye umuyorum. Evin çatısı gördüğüm kadarıyla ahşap temel üzerine kurulmuş ama çatıda ara ara boşluklar görüyorum. Sıfırdan yapılması en doğru hareket olur sanıyorum. Bunun dışında ikinci katın zemini ahşap. Yani taş duvarların arasına giren tahtalardan oluşuyor. Tabii bu tahtalar zaman içerisinde oldukça yıpranmış. İnsan ağırlığını problemsiz taşısa da evin eşyaları işin içine girince ben güvenemedim pek. Evin elektrik ve suyu var ama tamamen sağdan soldan kablo geçirilmiş. Tesisat yok yani. Tuvalet tabii ki dışarıda ve mutfak da harap durumda. Yukarıdaki kötü tabloyu çizdikten sonra açıkçası umut verici yorumlarınıza oldukça ihtiyaç duyuyorum :)

Benim kafamdaki plan; zemine blokaj ve beton attıktan sonra kullanılabilir hale getirmek. Duvarlar için kerpiç ve üzerine sıva ile alt katı kullanıma kazandırabilirim gibi geliyor. İkinci katın zemini ise kafamdaki en büyük problem. Evi yıkmadan o tahtalar nasıl sökülecek de orası sağlam bir zemin haline gelicek hiçbir fikrim yok. Burada alternatif nasıl bir çözüm uygulanabilir?

Bunun dışında ikinci katın duvarlarının komple bakıma ihtiyacı var. Kazınıp tekrar sıva ve boya ile adam olur mu emin değilim. Onun dışında çatı komple değişecek, elektrik ve su tesisatı döşenecek, tuvalet içeri alınacak ve mutfak yapılacak, pencereler değişecek. Pencereler için bir marangozumuz var aslında, o en ufak problem şu an :)

Bütün bu yazdıklarımı hayata geçirmek için 1-2 hafta içerisinde Çanakkale'ye geçip usta usta gezmeyi planlıyorum ama usta bulmak ve daha da önemlisi çalıştırmak konusunda insanlar yaka silkiyor. Gözümü biraz da korkuttuğu için, önce burada, sizlerden fikir alarak yola çıkmak istedim. Bu işin 2-3 sene önceki maliyetlerini bu konu aracılığıyla az çok hesaplayabildim ama günümüzde karşıma nasıl bir tablo çıkar, beni çok üzer mi?

Şimdiden vaktinizi harcayıp okuduğunuz için çok teşekkür ederim. Umarım konunuzu gereksiz yere kirletmemişimdir. Bu platform dışında içten görüş alabileceğim başka bir yer ne yazık ki aklıma gelmedi. Şehirden kaçmak isteyen şu genç kardeşinize birazcık fikir verirseniz, beni çok mutlu edersiniz. Herkese iyi günler dilerim.

hermeskiss
16-02-2017, 23:24
Allah esinize rahmet, size sabırlar versin. Bilgi ve tecrübelerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkürler.

brcparlakkaya
31-03-2017, 10:05
Allah eşinizi nurlar içinde yatırsın.
Bende bu yaptıklarınızı şu yaşımda yapmak istiyorum. Ama eşim köyde yaşamak istemiyor. Keşke benimle aynı pencereden bakabilse.

voltingen
01-06-2017, 21:41
Sayın Korucak acınızı paylaşıyoruz, başınız sağolsun, nurlar içinde uyusun

Mişel
02-06-2017, 12:52
Sayın Korucak hikayenizi baştan sona büyük bir merakla inceledim . Eviniz için yaptıklarınız takdire şayan. eşiniz için çok üzüldüm keşke sevdiklerimiz ölümsüz olsa.
evinize daha çok gidin her taşında onun emeği var. o sizi oralarda izliyor olacaktır.

Poyrazs
05-06-2017, 18:01
Sn. Korucak cok uzuldum nasil baslayacagimi bilemedim; isiklar icinde uyusun. Size de sonsuz sabirlar dilerim.

Cok sevdiklerimizi kaybettigimizde onlarin enerjilerinden bizlere aktigini hissetmis ve buna inanan biriyim. Esinizinde suan sizin icinizde, kalbinizde varolduguna inaniyorum.

Binbir zorlukla ve emekle beraberce yapmis olduklarinizi birkac dakika oncesine kadar buyuk bir keyifle okuyordum. Simdi ise islak gozlerle bu satirlari size yaziyorum.

Aci kaybiniz icin tekrar tekrar sabir dilerim size.

Sizinle ayni idealleri tasiyan yasca sizden cok kucuk bir kardesiniz hatta evladiniz olarak. Ne olur beraber ortaya cikardiginiz bu harika, emek ve hatira dolu yasam alaniniza sirtinizi donmeyin, inaniyorumki cok sevgili esinizi, acinizin biraz daha sogudugu zamanlar geldiginde; orada hissedip sanki onunla tekrar berabermiscesine yaninizda hissedeceginize tum kalbimle inaniyorum. Bu sayede gercekte, beraber zaman gecirdiginiz hicbir yerde yanliz kalmayacaksiniz. ****** buyuk bir buruklukla fakat hatiralarimiz olmasaydi ne kalirdiki geriye.

Buralari da sizsiz birakmayin, hic tanimasamda ne denli kiymetli biri oldugunuzu hissedebiliyorum. Sevgi ve saygilarimla.

korucak
11-06-2017, 00:14
Sn.Poyrazs; İçten ve samimi yazınızı az önce gördüm. Teşekkür ederim. Uzunca bir süredir gidemediğim ( ya da gidip de içeriye giremeden geri döndüğüm) evimize tekrar gitmeye başladım. gelecek hafta 2. kez gidip bir hafta kadar kalacağım. O kadar çok yapacak iş var ki... Köy evini 2 yıl bırakıp gidince,boyalar,sıvalar dökülüyor,badanalar soluyor,bahçeyi, otlar sarıyor vs.vs.
Şimdi; Sıva tamirleri, ahşap boyaları(tabii önce bezir yağı uygulaması), bahçe temizliği, sonra bahçe düzenlemesi... Hepsi beni bekliyor...
Hoşçakalın, sevgi ile kalın...

esar
19-07-2017, 14:55
Merhaba.Nasılsınız?Eviniz ne durumda.

pria
20-07-2017, 00:06
Sayın korucak..çok üzüldüm eşinizi yitirmenize..rahmet ve sabırlar diliyorum..

korucak
27-07-2017, 16:14
Merhaba.Nasılsınız?Eviniz ne durumda.
Sayın Esar, Evim içinde yaşanılacak durumda. Ama henüz tamamlanmayan işler var tabii..
Ben son 3 aydır aralıklarla gidip, birkaç gün kalarak ufak tefek eksiklikleri ya da yokluğumuzda oluşan küçük hasarları gidermeye çalışıyorum. Şimdi yine köydeyim, önümüzdeki hafta İstanbul'a döndüğümde son fotoğrafları koyacağım... Hoşçakalın..

korucak
27-07-2017, 16:22
Sayın korucak..çok üzüldüm eşinizi yitirmenize..rahmet ve sabırlar diliyorum..
Sayın Pria, Taziyeniz için çok teşekkür ederim. Dilerim böyle üzüntüler hepimizin evlerinden çook uzun süre uzak olur. Mutlu ve sağlıklı günler diliyorum...

korucak
21-08-2017, 22:18
Yeniden merhaba,
Evimizin sıva tamiratları yapıldı ve sona kalan tavan çatlakları giderildi. Artık yeni dış cephe boyasına hazırız...

korucak
13-10-2017, 18:37
Bu forumda bir süre önce ''Yeni bir maceraya başlayabilirim'' diye yazmıştım. Galiba başladım :
6 yıl kadar önce Korucak Köyü'nde bir ev almıştık. oturulacak durumda değildi. Ama geniş bir bahçesi vardı. Sırtını İkizce tepelerine dayamış, müthiş temiz ve bol oksijenli bir havası ve bütün çevreyi ayaklar altına alan panoramik bir manzarası vardı. Çok severek ve isteyerek satın almıştık. Sonra bu sayfalarda hikayesini okuduğunuz kerpiç ev, evimiz oldu ve Korucak'daki taş ev kendi haline bırakıldı...
Bundan bir ay kadar önce Yağan şiddetli yağmur ve dolu sırasında evin iki köşesi ''Doğal olarak'' çöktü. ( Belki de ev kendince bir mesaj verdi bana :) )
Böylece biraz da mecburiyetten, evi yenilemek ve içinde yaşanılır bir hale getirmek gerekti.
Birçok kez denememe rağmen ne yazık ki, evin fotoğraflarını bu yazıya ekleyemedim.
Şu anda köydeyim. burada internet hızı çok yavaş, bu yüzden zaten fotoğraf yükleyemem. Ama önümüzdeki birkaç gün içinde tekrar deneyip hem evin eski halini hem de son 20-25 günde yapılanların fotoğraflarını gösterebileceğimi umuyorum.... Hoşçakalın...

Asia
13-10-2017, 19:27
Sayın korucak başınız sağ olsun. Mekanı cennet olsun eşinizin. Köyünüze tekrar dönmeniz ne güzel.

korucak
14-10-2017, 18:39
Sayın Asia, çok teşekkür ederim.
Zaman kaybettiklerimizi unutturmuyor, ama biraz daha kolay katlanılır hale getiriyor galiba. Köye gelince, son zamanlarda daha sık gelip daha uzun zaman geçiriyorum burada. Ne de olsa hala yapacak işler var...

CanK
19-10-2017, 12:39
Sayın korucak büyük bir heyecanla konunuzu okurken okuduğum mesaj dolasıyla çok üzüldüm ve göz yaşı döktüm. Başınız sağ olsun. Allah mekanını cennet etsin. Hayata tutunabilme konusunda benim gibi genç bireylere örnek olduğunuz için teşekkür ederim.

Saygılar.

korucak
31-10-2017, 13:39
Sayın CanK, taziyeniz için teşekkür ederim. Bu, karşı koyamadığımız ve başa çıkamadığımız bir durum. Sadece zamana bırakıp acımızın küllenmesini bekliyoruz....

Benim yapmaya çalıştığım, eski bir köy evini içinde yaşayabileceğimiz şekilde yenilemek hikayesi idi. Size de ışık tutabildi ise çok mutlu olurum. Sevgi ve saygı ile... Hoşçakalın..

korucak
02-11-2017, 11:09
Bir süre önce sözünü ettiğim taş evin duvarları tamir edildi. Duvar üzerlerine kiriş beton atıldı, şimdi çatısı yapılacak. fotoğraflar aşağıda...

camouflage
03-11-2017, 09:24
Sayın Korucak sizin konunuzu okuyarak moral bulmuş ve bir köy evi almıştım.
http://www.agaclar.net/forum/attachments/buralardan-cekip-gitmek-ev-yapimlari/659549d1508524350-ev.jpg

Başıma olmayacak işler açar endişesi ile henüz evi hiç ellemedim bile. Ama görüyorumki birincinin ardından ikinciye başladınız, azminize hayranım:rolleyes:

korucak
04-11-2017, 11:59
Sayın camouflage, evet biraz azim var.:) Ama daha çok anıları yaşatmak isteği galiba...

korucak
24-11-2017, 20:30
İşler yavaş yürüyor!!. Çatı tahtalarımız hazırdı ama tuğlalarımız ancak 12 günde gelebildi. Biz de fotoğraflarda görüldüğü kadar ilerleyebildik. Havalar uygun olursa 10 güne kadar çatıyı kapatıp içerdeki işlere bakmayı planlıyoruz..

korucak
05-12-2017, 11:59
Artık neredeyse yaşam biçimi haline gelen program dışı gecikmeler nedeniyle ancak bu kadar ilerleyebildik....

camouflage
07-12-2017, 11:33
Sayın Korucak, madem bizi gaza getirdiniz :dilli:sorularımıza da cevap verirsiniz umarım.
Malumunuz forumu ve sizlerin köy evi tamiri konularını okuya okuya gaza gelip, ben de bir köy evi aldığımdan bahsetmiştim. Yaklaşık 2 yıldır sadece bahçe ve çevre düzenlemesi ile vakit geçiriyorum. Kısmetse baharda evi düzenlemeye başlayacağım. Konu ile ilgili bir kaç sorum olacak.

İlki ile başlıyorum :o
Evi tadilat için her hangi bir başvuru gerekiyor mu?
Buraya nereden geldik derseniz, evi bir mimara gösterdiğimde illaki bir tadilat projesi çizilmesi gerektiği, akabinde belediyeye başvuru yapılması ve harcının ödenmesi gerektiği bunun yaklaşık 8000 ila 10.000 tl ye mâl olacağı konusunda ısrarlı.
Ancak; yaptığım araştırmaya göre mimar arkadaşla sanırım bakış açılarımız farklı

3194 S.lı İmar Kanunu MADDE 21
YAPI RUHSATİYESİ :
Bu Kanunun kapsamına giren bütün yapılar için 26 ncı maddede belirtilen istisna dışında belediye veya valiliklerden yapı ruhsatiyesi alınması mecburidir.

Ruhsat alınmış yapılarda herhangi bir değişiklik yapılması da yeniden ruhsat alınmasına bağlıdır. Bu durumda; bağımsız bölümlerin brüt alanı artmıyorsa ve nitelik değişmiyorsa ruhsat, hiçbir vergi, resim ve harca tabi olmaz.

Not: Konuyu takip eden mimar, mühendis arkadaşlar; buradan konu ile ilgili fikir, deneyim ve bilgilerini paylaşırlarsa sevinirim.

korucak
07-12-2017, 20:25
Sayın camouflage.
''gaza gelmenize'' sevindim. Çünkü sonunda ortaya güzel birşey çıkacak ve sanırım siz de çok mutlu olacaksınız..
Sorunuza gelince ; Bu sayfalarda hikayesini okuduğunuz ilk ev için izin almadım. Zira evin dış duvarları sağlamdı, bir ilave ya da değişiklik yapmama gerek yoktu. Balkonun olduğu yerde de daha önce de balkon varmış, dolayısı ile sadece evin dışı sıvandı.Ancak içeride birçok değişiklik oldu ama yinede iç duvarlara dokunmadık. Bu yüzden hiçbir yerden izin almadan işe başladık. Sadece muhtara haber verdik. ama zaten ustalardan biri de köyün muhtarı idi..
Süreç içinde kimsede bize birşey sormadı...
İkinci ev için durum farklı idi, çünkü ev oturulacak durumda değildi,iç duvarlar yıkılmıştı.içi su almıştı vs.vs. ayrıca 2 mt kadar da genişletmeyi düşünüyordum. (Benim biraz mazoşist bir yanım vardır: Her zaman kurallara uyarım, vergilerimi düzgün öderim,yasaların kaçamak yollarını aramam falan.) Bu yüzden köye önce mimar arkadaşlarımı getirdim,Sonra ilçe özel idaresine gidip niyetimi anlattım.Onlar beni İl özel idaresine gönderdiler. Bu arada belediye, elektrik idaresi gibi ne kadar resmi büro var ise hepsini ziyaret ettim vee: 2013 yılı rakamları ile inşaata başlamadan önce harcamam gereken paranın yaklaşık 12-14000 TL olacağını öğrendim. (Bu paranın içinde zemin etüdü, harçlar, projenizin o bölgedeki bir mimar tarafından imzalanması, her aşamada kontrol için gelecek olan kontrolörlerin yol vs. masrafları gibi şeyler var.)
Tabii doğal olarak inşaattan vazgeçtik. Başta eşim olmak üzere. köy muhtarı dahil herkesin '' Buraya kimse gelip bakmaz,köy yeridir, biz köy defterine tadilat diye yazarız,sen başla, çabucak işin biter, izin almaya falan gerek yok, zaten herkes izinsiz,habersiz ev yapıyor,arayan soran yok.'' demelerine rağmen, ne olur ne olmaz diyerek inşaattan vazgeçtim.

Ama bu baharda, bildiğiniz nedenlerden, orasını içinde oturulur bir hale getirmek istedim. Evi genişletmekten vazgeçtim. Duvarları tamir edip,çatıyı yeniliyorum.Eğer bir aksilik çıkmaz ise kış sezonunda iç duvarları sıva ile düzeltip, zemine beton atarak bitirmeyi planlıyorum. Elektrik tesisatı için önceden hazırlanmış bir projemiz vardı. o projeyi kullanarak elektrik işini halledebileceğimi de öğrendim. Bu bölgede su köyün malı gibi. Muhtara müracaat edip suyunuza ana hattan evinize kadar getiriyorsunuz. Bir kontrol saati bağlayıp kullandığınız suyun bedelini köy tarifesinden muhtarlığa ödüyorsunuz.
Biraz uzun, belki de gereksiz şeyler yazdım ama detaylı anlatmak istedim.
Netice olarak; Ben izin almadım,Sizin de yazdığınız gibi bağımsız bölümlerin brüt alanı artmıyor ve mevcut planda da bir değişiklik yapılmıyor. Zaten 50-60 yıl önce yapılmış köy evlerinin bir planı da yok...
Son bir not : Sizin oralarda nasıldır bilmiyorum ama bizim bölgede tadilat veya inşaat planlarını bir mimar dostunuza yaptırmış olsanız bile, yerel bir mimarın projeyi tasdik edip imzalamasını istiyorlar. Bunun için de benim görüştüğüm mimarlar benden 4-5 bin TL istemişlerdi...

Umarım yazdıklarım size yararlı olur. İşlerinizin rast gitmesini dilerim....

camouflage
08-12-2017, 07:16
Üstadım, ayrıntılı anlatımınız için teşekkürler.
Üstad diyorum, zira ben birincisine cesaret edemezken siz ikinciyi bitiriyorsunuz.

Aldığım ev oturulabilecek gibi. Elektrik, su tesisatı ve kanalizasyonu mevcut. Beklentilerim ise yok yüksek değil. Amacım yöresel deyimle elini ayağını toparlamak. Bir hevesle başladığımda, bunları yaparken de eli çantalı birilerinin gelip, sen ne yapıyorsun? Kime sordun, kimden izin aldın? dememeleri, diyememeleri :rolleyes:

Özelden değil de buradan yazma sebebim ise, benim gibi konunuzu ve yolunuzu takip edip yola çıkacak arkadaşlara sadece almakla bitmediğini, alırken bir yol haritası çıkarmaları gerektiğini, ekonomik çözüm yöntemleri ve yasal yolları ile örneklendirmek ;)

celalim01
08-12-2017, 15:07
Çalışmalar gördüğümüz kadarıyla iyi gidiyor. Kolaylıklar ve başarılar dilerim.

korucak
10-12-2017, 18:01
Sayın camouflage, Önce estağfirullah, üstad olmak için daha çoook fırın ekmek yemek lazım...
Nacizane önerim : Önce muhtarınızla bir görüşün, en azından haberi olsun. Sonra da şairin dediği gibi : ''Ne duruyorsun be, at kendini denize.'' Şiir aşağıda, size kolaylıklar diliyorum.

HÜRRİYETE DOĞRU
Gün doğmadan,
Deniz daha bembeyazken çıkacaksın yola.
Kürekleri tutmanın şehveti avuçlarında,
İçinde bir iş görmenin saadeti,
Gideceksin,
Gıdeceksin ırıpların çalkantısında.
Balıklar çıkacak yoluna.karşıcı;
Sevineceksin.
Ağları silkeledikçe
Deniz gelecek eline pul pul,
Ruhları sustuğu vakit martıların,
Kayalıklardaki mezarlarında,
Birden,
Bir kıyamettir kopacak ufuklarda.
Denizkızları mı dersin, kuşlar mı dersin,
Bayramlar, seyranlar mı dersin, şenlikler çümbüşler mi?
Gelin alayları, teller duvaklar, donanmalar mı?
Heeeey!
Ne duruyorsun be, at kendini denize;
Geride bekliyenin varmış, aldırma;
Görmüyor musun, her yanda hürriyet.
Yelken ol, kürek ol,dümen ol, balık ol, su ol,
Git gidebildiğin yere...

[Orhan Veli Kanık]

ceoahmet
10-12-2017, 19:34
Sayın korumak

Öncelikle başınız sağolsun.

Yazılanları soluk soluğa okudum. Emeğinize sağlık.
İlk evinizde güle güle oturun ikinci evinizi de en kısa sürede bitirirsiniz umarım

korucak
11-12-2017, 23:15
Sayın korumak

Öncelikle başınız sağolsun.

Yazılanları soluk soluğa okudum. Emeğinize sağlık.
İlk evinizde güle güle oturun ikinci evinizi de en kısa sürede bitirirsiniz umarım

Sayın ceoahmet, taziyeniz ve iyidilekleriniz için çok teşekkür ederim. Ne kadar çabuk biterse ben de o kadar mutlu olacağım ...

korucak
21-12-2017, 21:28
Yeniden merhaba,
Sonunda çatımızı kapattık. Baca tuğlamız eksik kaldı, onu da tamamlayacağız inşaallah... Şimdi sıra sıva işlerinde. (Havalar izin verirse tabii...)

kerkenez
22-12-2017, 07:25
Sayın Korucak şimdiden çok güzel gözüküyor, Elinize, emeğinize sağlık.

korucak
26-12-2017, 13:45
Köye yılbaşı karı yağmış. Yollar kapalı, inşaat doğal olarak tatil... Ben de köy hizmetleri yolu açtıktan sonra biraz kar manzarası izleteyim diye düşündüm. Köyün ve evin kar hali aşağıda...

skullcem
29-12-2017, 13:28
Beğendim

ParlakYıldızlar
30-12-2017, 15:31
Ellerinize saglik,çok güzel olmuş,pratik bir uygulama paylaşmak istedim,kolay gelsin

korucak
05-01-2018, 10:35
Sn.ParlakYıldızlar, Öneriniz çok hoş. İlkbaharda uygulayabilirim. Teşekkür ederim...

hosseda
05-01-2018, 11:31
Uygulanan tedbir çok güzel ancak benim çatıdaki tahliye deliklerinde bir kaç yıldır kullandığım basit çözümü de aktarayım. Bir milyonculardan tanesini 3 liraya satın aldığım telli masaj aleti var. Onun tel kısımlarını tahliye deliğine sokuyorum hiç bir şekilde geri çıkmadığı gibi son derece işe yarar bir yaprak tutucu oluyor.

bahçe heveslisi
08-01-2018, 10:52
Sayın korucak; acaba inşaat maliyeti şimdilik ortalama ne kadar tuttu? birde taş evlerde pencere büyütme işlemini nasıl yapıyorlar?

korucak
10-01-2018, 10:23
Sayın korucak; acaba inşaat maliyeti şimdilik ortalama ne kadar tuttu? birde taş evlerde pencere büyütme işlemini nasıl yapıyorlar?

Sn.bahçe heveslisi, şu ana kadar ev için yapılan harcamalar, inşaat malzemeleri ve işçilik olarak yaklaşık 22.000.- TL civarında. bu rakama duvarlar için kullanılan taşlar dahil değil. (evin bahçesinde bol miktarda taş mevcut).geriye iç ve dış sıva işleri,zemin betonu,doğramalar, elk.ve su tesisatı, zemin ve tavan kaplamaları, boya/badana ve bahçe ile ilgili düzenlemeler kalıyor. Onlar için de bir o kadar harcama olacağını tahmin ediyorum. Şu notu da ilave edeyim: Yaklaşık 6 yıldır bu bölgedeyim, birçok insan tanıdım ( inşaat ustası ve malzemeci olarak.). Bu durumun getirdiği avantajlar var. Yeni gelen bir insan için rakamların (Özellikle işçilik)daha farklı olabileceğini düşünüyorum...
Pencere büyütme konusunda şunu söyleyebilirim : Bildiğiniz gibi köy evlerinde beton yok. Pencere ve kapı üstlerinde hatıl var. Çıralı çamdan veya gobar meşesi denilen ağaçtan. Pencere üstlerindeki duvar bu hatılların üstüne örülüyor. Biz kapı ve pencere üstünde kalan duvarları indirip demirli beton kirişler attık.Böylece pencereleri ve kapıları emniyetli bir şekilde genişletip yükseltme imkanımız oldu. Yoksa evin içi 365 gün karanlık olacaktı.

Not: Sözünü ettiğim kirişler dört duvar üzerine atıldı ve demirler birbirine bağlandı.Demir boyu 12 ya da 10 mt., duvarlar 8 mt. Böylece köşeleri demirleri kesmeden dönmüş olduk. bunu da deprem güvenlıği amacıyla yaptık. (Artık ne kadar güvenli ise..;) )

bahçe heveslisi
11-01-2018, 08:44
Sn.bahçe heveslisi, şu ana kadar ev için yapılan harcamalar, inşaat malzemeleri ve işçilik olarak yaklaşık 22.000.- TL civarında. bu rakama duvarlar için kullanılan taşlar dahil değil. (evin bahçesinde bol miktarda taş mevcut).geriye iç ve dış sıva işleri,zemin betonu,doğramalar, elk.ve su tesisatı, zemin ve tavan kaplamaları, boya/badana ve bahçe ile ilgili düzenlemeler kalıyor. Onlar için de bir o kadar harcama olacağını tahmin ediyorum. Şu notu da ilave edeyim: Yaklaşık 6 yıldır bu bölgedeyim, birçok insan tanıdım ( inşaat ustası ve malzemeci olarak.). Bu durumun getirdiği avantajlar var. Yeni gelen bir insan için rakamların (Özellikle işçilik)daha farklı olabileceğini düşünüyorum...
Pencere büyütme konusunda şunu söyleyebilirim : Bildiğiniz gibi köy evlerinde beton yok. Pencere ve kapı üstlerinde hatıl var. Çıralı çamdan veya gobar meşesi denilen ağaçtan. Pencere üstlerindeki duvar bu hatılların üstüne örülüyor. Biz kapı ve pencere üstünde kalan duvarları indirip demirli beton kirişler attık.Böylece pencereleri ve kapıları emniyetli bir şekilde genişletip yükseltme imkanımız oldu. Yoksa evin içi 365 gün karanlık olacaktı.

Not: Sözünü ettiğim kirişler dört duvar üzerine atıldı ve demirler birbirine bağlandı.Demir boyu 12 ya da 10 mt., duvarlar 8 mt. Böylece köşeleri demirleri kesmeden dönmüş olduk. bunu da deprem güvenlıği amacıyla yaptık. (Artık ne kadar güvenli ise..;) )

öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. benimde köy evim sizin bulunduğunuz yere yakın. içinde 70m2 tahminen 70-100yıllık bir taş ev, 3 kuşak görmüş. evin duvar kalınlığı 60cm civarı, yalnız pencereler çok ufak. içeride oturmak için muhakkak ışığı açmak gerekiyor. ev çok eski olduğu için komple yıkıp tuğladan güzel bir ev yapmak istiyorum, ama hayalim taş ev olduğu içinde yıkmaya kıyamıyorum. duvarlar tamamen sağlam, çatının ve yer döşemesinin komple yenilenmesi gerekiyor. birde bundan ziyade yapının çok eski olması güvenlik konusunda beni endişelendiriyor. yani anlayacağınız ikisi arasında kaldım:) bütçemde şimdilik kısıtlı olduğu için, bu konularda fazlasıyla tecrübeli siz değerli büyüğüme danışmak istiyorum. sizin tavsiyeniz ne olurdu?

korucak
11-01-2018, 09:50
Sn.bahçe heveslisi, naçizane önerilerim :
- Duvarlarınız sağlamsa sadece derzleri (taşların aralarını) sıvayın.Kum ve çimento ile. Kireç kullanmayın. Eski evlerde taşların arasında çamur kullanılıyor,çamuru kazıyıp harç ile doldurursanız hem daha sağlam olur, hem de dış görünüş daha güzel olur. İç yüzeyi de aynı şekilde, ya da tamamen sıva ile kaplayabilirsiniz.
- Çatı komple yenilenecek ise önce çatıyı kaldırın.(çatıdan çıkan ana ağaçları tekrar kullanabilirsiniz.) Sonra pencere üstlerindeki hatılların izin verdiği kadar pencereleri genişletebilirsiniz. Kiremitleriniz muhtemelen osmanlı kiremitidir, onları tekrar kullanmayın. Çünkü 3 kat döşeniyor ve gereksiz ağırlık yapıyor. Ayrıca sansarlar da kiremitleri kaldırıyor. Tavsiyem,Marsilya ya da Granada tipi kiremit kullanmanız olacak. Kilitli oldukları için sansar zarar veremez. Ayrıca tek sıra döşendiği için daha hafif olur.
- Zeminleri döşemeden önce grobeton üzerine XPS ya da benzeri bir yalıtım malzemesi kullanmanızı öneririm. Topraktan gelecek soğuğu önlemiş/azaltmış olursunuz.
- Son olarak; Bayramiç civarında iseniz, malzeme ve ustalar konusunda yardımcı olabilirim sanıyorum. Lütfen aramaktan çekinmeyin...

bahçe heveslisi
11-01-2018, 10:48
- Duvarlarınız sağlamsa sadece derzleri (taşların aralarını) sıvayın.Kum ve çimento ile. Kireç kullanmayın. Eski evlerde taşların arasında çamur kullanılıyor,çamuru kazıyıp harç ile doldurursanız hem daha sağlam olur, hem de dış görünüş daha güzel olur. İç yüzeyi de aynı şekilde, ya da tamamen sıva ile kaplayabilirsiniz.
- Çatı komple yenilenecek ise önce çatıyı kaldırın.(çatıdan çıkan ana ağaçları tekrar kullanabilirsiniz.) Sonra pencere üstlerindeki hatılların izin verdiği kadar pencereleri genişletebilirsiniz. Kiremitleriniz muhtemelen osmanlı kiremitidir, onları tekrar kullanmayın. Çünkü 3 kat döşeniyor ve gereksiz ağırlık yapıyor. Ayrıca sansarlar da kiremitleri kaldırıyor. Tavsiyem,Marsilya ya da Granada tipi kiremit kullanmanız olacak. Kilitli oldukları için sansar zarar veremez. Ayrıca tek sıra döşendiği için daha hafif olur.
- Zeminleri döşemeden önce grobeton üzerine XPS ya da benzeri bir yalıtım malzemesi kullanmanızı öneririm. Topraktan gelecek soğuğu önlemiş/azaltmış olursunuz.
- Son olarak; Bayramiç civarında iseniz, malzeme ve ustalar konusunda yardımcı olabilirim sanıyorum. Lütfen aramaktan çekinmeyin...

öneri ve yardımlarınız çok teşekkür ederim. tavsiyelerinizin hepsini not defterime tek tek geçirdim. usta konusunda ayrıca teşekkür ederim, tadilat projesini ve bütçesini ayarladığım vakit sizinle iletişime geçeceğimi bilmenizi isterim...

L.Polat
18-03-2018, 17:07
https://www.youtube.com/watch?v=0_ZJ2rnc7SE

voltingen
01-04-2018, 12:46
Biz de benzer bir tadilata giriştik. Belli ki çok zaman ve para harcanmış. Bu videoya konu olan ev sahibine sonuçtan memnun kalıp kalmadığını sormak isterdim. Ben villa'dan ziyade devlet dairesine benzettim videodaki sonucu.

Demek ki kerpiç ev kerpiç ev gibi olmalı, villa da villa gibi. İkisinin melezi olarak ortaya çıkan bu.

Aynı tercihi yapacaklara, yani eskiyi onarmaya niyetli insanlara rehber olması amacı ile tecrübelerimizi Eski Köy Evini Yenilemek, Yenisini Yapmaktan Pahallı ve Zor Mu? (http://voltingen.com/sehirden-kacis-rehberi/barinma/eski-koy-evini-yenilemek-yenisini-yapmaktan-pahalli-ve-zor-mu/) başlıklı yazımızı yazmıştık, umarım henüz karar verememişlere yardımcı olur

voltingen
01-04-2018, 12:48
yanlışlıkla iki kez göndermişim, kusura bakmayın

esar
22-05-2018, 13:59
Merhaba,
Öncelikle başınız sağ olsun, tarifi mümkün olmayan bir acı. Bu konuyu ilk kez 2 yıl önce, şehir hayatını bırakıp kırsala gitmeyi düşünürken görmüştüm. Elimdeki sınırlı kaynak ile umutsuzluğa kapılırken bu yazıyı okuyunca "acaba" fikri yerleşmişti kafama. O günden sonra da bu hayalimi gerçekleştirmek için çalıştım. Sonunda da kısmen başardım. Çanakkale'de ufak bir köyde, içime sinen bir köy evi aldım birkaç ay önce. Artık tadilata başlasam iyi olur diyip tekrar bu konuyu bulmak için araştırma yapıyordum ki üzücü haberi gördüm.

Aslında fikir almak istediğim konularla ilgili yeni bir başlık açıcaktım ama bu başlık altında zaten konuyla ilgili insanların ve sizlerin mesajları var, sıfırdan konu kirliliği yapmaktansa bu başlık altında sormam daha uygun olur sanırım.

Önce izin verirseniz evin mevcut halini sizinle paylaşmak istiyorum. En fazla 5 fotoğraf ekleme iznim olduğu için kalanını Yogile hesabıma yükledim eğer detaylı bakmak isterseniz. Bilmeyenler için, yogile hem tek tek, hem de albüm olarak fotoğraf paylaşımına imkan veren ücretsiz bir servis https://www.yogile.com/0a9f2by7/41m/share/?vsc=49c652f1

Evi aldıktan sonra pek çok tebrik ile birlikte, harabe, yıkıntı ve benzeri negatif yorumlar da aldım. Hiç uğraşılmaz bununla, yık yeniden yap zaten aynı maliyete gelir diyen de oldu. Zaman zaman bu işin altından kalkamayacağım sanırım diye düşünmedim de değil ama bu yazı bana umut verdi bu zamana kadar. Açıkçası yıkmak benim için en son tercih. Köyün içinde sırıtan bir ev istemiyorum. Oraya gitme amacım zaten "lüks" algısından sıyrılmak. Tabii ki kaliteli malzeme kullanmak istiyorum ama gereksiz lükse de karşıyım. O yüzden önceliğim bu evin adam olması.

Fotoğraflarda gördüğünüz yapı 2 katlı bir evden (altı ahırmış önceden) ve beraberinde gelen 6 odacıktan (2 odasını ev gibi kullanmışlar içi temiz, kalan odalar ahır, depo vb. işler için kullanılmış) oluşuyor. Hepsinin altından tek seferde kalkamam diye önce 2 katlı yapıyı adam edeyim, sonrasında vaktim ve imkanım oldukça diğerlerini de yaptırırım hatta belki kendim yaparım diye düşündüm.

Yapının iç kısmı gördüğünüz gibi kullanılamaz halde. Alt katın zemini toprak, buraların yaşanacak hale dönüştürülmesi gerekiyor. Toprağı bir miktar kazıp blokaj ve beton atılması gerekiyor okuduğum kadarıyla.

İlk katın dış duvarları tamamen taştan ve gördüğüm bir sıkıntısı yoktu. Ancak ikinci kat derme çatma yapılmış. Bir kısmı taş, bir kısmı kerpiç, bir kısmı bildiğimiz kırmızı tuğlalardan. İkinci katın içerisinde odalar kerpiç ile örülmüş ve sıvanmış. Sıvanın durumu çok kötü ama kerpiç kısmı sağlamdır diye umuyorum. Evin çatısı gördüğüm kadarıyla ahşap temel üzerine kurulmuş ama çatıda ara ara boşluklar görüyorum. Sıfırdan yapılması en doğru hareket olur sanıyorum. Bunun dışında ikinci katın zemini ahşap. Yani taş duvarların arasına giren tahtalardan oluşuyor. Tabii bu tahtalar zaman içerisinde oldukça yıpranmış. İnsan ağırlığını problemsiz taşısa da evin eşyaları işin içine girince ben güvenemedim pek. Evin elektrik ve suyu var ama tamamen sağdan soldan kablo geçirilmiş. Tesisat yok yani. Tuvalet tabii ki dışarıda ve mutfak da harap durumda. Yukarıdaki kötü tabloyu çizdikten sonra açıkçası umut verici yorumlarınıza oldukça ihtiyaç duyuyorum :)

Benim kafamdaki plan; zemine blokaj ve beton attıktan sonra kullanılabilir hale getirmek. Duvarlar için kerpiç ve üzerine sıva ile alt katı kullanıma kazandırabilirim gibi geliyor. İkinci katın zemini ise kafamdaki en büyük problem. Evi yıkmadan o tahtalar nasıl sökülecek de orası sağlam bir zemin haline gelicek hiçbir fikrim yok. Burada alternatif nasıl bir çözüm uygulanabilir?

Bunun dışında ikinci katın duvarlarının komple bakıma ihtiyacı var. Kazınıp tekrar sıva ve boya ile adam olur mu emin değilim. Onun dışında çatı komple değişecek, elektrik ve su tesisatı döşenecek, tuvalet içeri alınacak ve mutfak yapılacak, pencereler değişecek. Pencereler için bir marangozumuz var aslında, o en ufak problem şu an :)

Bütün bu yazdıklarımı hayata geçirmek için 1-2 hafta içerisinde Çanakkale'ye geçip usta usta gezmeyi planlıyorum ama usta bulmak ve daha da önemlisi çalıştırmak konusunda insanlar yaka silkiyor. Gözümü biraz da korkuttuğu için, önce burada, sizlerden fikir alarak yola çıkmak istedim. Bu işin 2-3 sene önceki maliyetlerini bu konu aracılığıyla az çok hesaplayabildim ama günümüzde karşıma nasıl bir tablo çıkar, beni çok üzer mi?

Şimdiden vaktinizi harcayıp okuduğunuz için çok teşekkür ederim. Umarım konunuzu gereksiz yere kirletmemişimdir. Bu platform dışında içten görüş alabileceğim başka bir yer ne yazık ki aklıma gelmedi. Şehirden kaçmak isteyen şu genç kardeşinize birazcık fikir verirseniz, beni çok mutlu edersiniz. Herkese iyi günler dilerim.
eviniz hayırlı olsun.Şuan ne durumdasınız?paylaşırsanız sevinirim
bu aradaki gönderdiğiniz link çalışmıyor,albümünüzü görmek çok isterdim.Merakla bekliyorum.Her şey gönlünüzce olsun.

esar
22-05-2018, 14:09

en büyük hayranınızım.Öncelikle azminize ve becerinize,maşallah diyorum ******.Gençlerde malesef hiç cesaret yok,laf aramızda bir çoğunun tembelliğinden elinden iş gelirken gelmiyor.Babamda aynı sizin gibi çok becerikli bir erkekti,gelgelelim eşim hiç kayınpeder toprağından almamış.İnşallah ben de onu bir gün ikna ederim de bol yeşilliklerin içinde bir köy evimiz olur.çok çok çok istiyorum.
yeni eviniz hayırlı olsun.Yine çok yorulmuşsunuz,elinize emeğinize sağlık.bizlere tecrübelerinizi aktardığınız için çok teşekkürler,emin olun cesaretlendirip yol gösteriyorsunuz.Keşke akraba olsak,her ailede sizin gibi bir büyüğe ihtiyaç var.size uzun ,sağlıklı ve mutlu bir hayat için dua ediyorum.
merakla takipçinizim.Sağlıcakla kalın.

esar
22-05-2018, 14:23
https://www.youtube.com/watch?v=0_ZJ2rnc7SE
reklam amaçlı bir paylaşım mı bilemiyorum.Yine de oturacak kişinin zevki ve güle güle otursun.Fakat bu konuyu takip eden kimsenin hevesi pvc doğranalar,lake mutfak dolaplar,alçıpan tavan,modern fayanslar,beton bahçe değil.Şehri köye ve doğaya taşıma arzusunda da olanlar vardır tabi.Ama bizim meramımız şehirden kaçıp,doğaya karışmak.Doğayı bize değil,bizi doğala çevirmek için bir köy evi istiyoruz.Becerebildiğimiz kadar.

korucak
29-05-2018, 09:42
Sn. esar,
Bulunduğum köyde internet yetersiz. Ancak, 2-3 günlüğüne İstanbul'a geldiğimde mesajları cevaplayabiliyorum. Bu nedenle olan gecikme için özür dilerim. Ayrıca; içten ve samimi paylaşımlarınız ve iyi dilekleriniz için de çok teşekkür ederim. Şu anda bulunduğumuz duruma gelince : "Baharda kaldığımız yerden devam ederiz." diye düşünmüştüm, ama bölgede neredeyse bahar olmadan yaz gelince planlar değişti. Evin zemin betonu dökülecek ve iç duvarlar sıvanacaktı. Tabii bu işlemden sonra sık sık betonu ve sıvayı sulamak gerekiyor. bu sıcaklarda bu işin çok sağlıklı olamayacağını düşünüp sonbahara bıraktık. Yani bir çeşit "harç bitti, yapı paydos" durumundayız :). Ben de bu sırada boş durmayayım diye düşünüp, Üzümlü' deki evin bahçesini düzenlemek istedim. Bahçenin eski ve yeni hali ile ilgili fotoğrafları ayrıca yükleyeceğim.
Şimdilik hoşçakalın...

camouflage
29-05-2018, 12:57
Sayın korucak. Şöyle bir sorum (http://www.agaclar.net/forum/1540914-post78.htm) vardı. Müsait olduğunuzda fikirlerinizi paylaşırsanız, sevinirim.

korucak
30-05-2018, 13:56
Sn camouflage, Ytong yalıtım bakımından iyi bir seçim olabilir, ayrıca hafif bir malzeme ve uygulama daha kısa sürede biter sanıyorum. Belki daha iyi bir yalıtım için ytong üzeri sıva altına xps de kullanabilirsiniz. (Sizin oralarda kışların biraz daha sert geçeceğini tahmin ediyorum). Çatı için de yalıtıma dikkatinizi çekmek isterim... Ama hemen belirteyim : Ben inşaat mühendisi ya da mimar değilim, burada sadece yaşadıklarımı ve süreç içinde öğrendiklerimi aktarmaya çalışıyorum... Bu arada bahçeniz çok güzel olmuş, ellerinize sağlık... Kolaylıklar dilerim...

camouflage
05-06-2018, 21:07
Sayın Korucak ilginiz ve çabuk cevabınız için teşekkürler. İş yeri internetinden forumları okuyabiliyor ama cevap veremiyorum. Bu gecikmem ondandır.
Bir mühendis, mimarın aldığı eğitime saygı duyuyorum tabiiki. Ancak; derdimi damdan düşen anlar diye öncelikle size sormuştum.
Cevabınızı alıntılayıp kendi iletime de ekliyorum ki, konu bütünlüğü ve konu ile ilgili araştırma yapanlar yanıtınıza ulaşabilsinler.

korucak
07-06-2018, 12:37
Üzümlü'nün bahçesi : Önce bahçe temizlendi...

korucak
07-06-2018, 12:45
Sonra; Karpuzlar, kavunlar, kabaklar,domatesler,sarmısaklar,soğanlar..... Hepsi de "dede tohumu" dediğimiz tohumlardan...

kerkenez
08-06-2018, 08:48
bahçe gayet güzel olmuş. Hayırlı ve bol hasatlar olsun.

BarışByrmç
11-06-2018, 09:39
Kolay gelsin korucak. İstanbul'dan Bayramiç'e gelmiş ne güzel bahçe yapmışsınız. Ben de Bayramiç 'liyim. Nasıl zaman yaratabiliyorsunuz böyle :)

BarışByrmç
11-06-2018, 10:50
Korucak abi, çok güzel işler çıkartmışsınız. Bayramiç 'in ustaları sizide usta yapmış :) ustalarla ilgili pazarlığı, anlaşmayı nasıl yapıyorsunuz bilmiyorum ama, iş başlamadan önce küçücük bir kapora verin. Yani büyük bir para verirseniz usta iş bitmiş gibi bakıyor. **** bunun için malzeme alınacak diye yüksek bir para istiyor. Birlikte alın bence gerekli malzemeleri. Tabi bu dediklerim yanlış anlaşılmasın ustaları kötülediğim yok. :) zaten sizde çoğu şeyi bitirmissiniz, elinize sağlık :)

korucak
11-06-2018, 16:21
Sn.BarışByrmç, Kendimi emekliye ayırdım. Bu yazı burada geçirmeye karar verdim. Belki önümüzdeki kışı da... Boş durmak olmaz diye düşünüp bahçe ile uğraşmak istedim. Zaten evde yapacak iş bitmiyor, bahçe de beni dinlendiriyor doğrusu... :))

BarışByrmç
12-06-2018, 08:45
İyi yapmışsın abi, ne güzel. Kafan dağılır toprakla uğraştıkça. Hem insan kendi diktiği -ektiği ürünün büyüdüğünü geliştiğini gördükçe mutlu olur. Birgün tanışırız belki, Bayramiçlerdeyim bende mesaide olmadığım zamanlar. Yiğitler köyünü biliyorsan, köyüm orası kendim merkezde oturuyorum. Herhangi bir konuda yardıma ihtiyacın olursa yardımcı olmaya çalışırım abi.

korucak
14-06-2018, 10:06
Evim Üzümlü'de. Yiğitler'i biliyorum,orada arkadaşım var. Seçimlerden sonra tekrar köyde olacağım. Kahve içmeye beklerim...(ben güzel kahve yaparım.:) )

BarışByrmç
22-06-2018, 00:55
Evim Üzümlü'de. Yiğitler'i biliyorum,orada arkadaşım var. Seçimlerden sonra tekrar köyde olacağım. Kahve içmeye beklerim...(ben güzel kahve yaparım.:) )

Köye uğrayabilir miyim bilmiyorum, bu konuda söz vermek istemem abi. Merkeze gelirsen garajın karşısında, pazar yerinin içinde kahve var, orda olurum genelde. Kahve için şimdiden teşekkürler abi, içmiş kadar oldum :)

polat80
05-07-2018, 11:42

Hayalinizin peşinden koşmanız ve onu gerçekleştirme hikayenizi okuyunca hemen foruma üye olup sizi tebrik etmek istedim. Darısı başımıza inşallah.

Bu hafta sonu eşimle o bölgede olacağız vakit bulabilirsek ziyaret edip bir çayınızı içmek isteriz.

korucak
09-07-2018, 22:32
Sn. polat80, Büyük olasılıkla hafta sonu köyde olacağım. Ziyaretinizden memnunluk duyarım. Yine de önceden haberleşirsek iyi olur, bazen acil işler işler için köyden ayrılmak zorunda kalıyorum. burada internet bağlantıları çok düzgün değil maalesef. Bu yüzden tlf. ile görüşürsek daha sağlıklı olur. Tlf. Numaram : 0542 2166708. Görüşmek dileğiyle...

kışgecesimasalı
21-11-2018, 22:59
öncelikle iyi akşamlar @korucak bey sizin başlığınızdan aldığım cesaretle foruma üye olmuş 18 yaşında bir arkadaşınız olarak üniversite okuduğum ve ülke hasretini iliklerime kadar hissettiğim Çin Halk Cumhuriyeti'nden kucak dolusu sevgiler ve saygılar evin son durumunu çok merak etmekteyim kendinize iyi bakın.

korucak
03-12-2018, 11:35
Sn.kışgecesimasalı,
Neredeyse dünyanın öbür ucundan bana ulaşmanız ne kadar sevindirici ve ne kadar güzel. :) Köyde internet ulaşımı her zaman sağlanamıyor maalesef; Bu yüzden ancak şimdi yazabiliyorum.
Ben bu yılın neredeyse tamamını köyde geçirdim.Bahçeyi düzenledim, evin ufak tefek eksiklerini tamamladım, yeni fidanlar diktim,elime geçen yerel tohumları ektim, bu ay içinde de ağaçları budadım. Bahçeye de çardak için bir beton atıp direklerini diktim.Bir de çatıda kiremitleri aktarıp dere ve olukları tamamladım...
Şimdi İstanbul'dayım, 15 gün sonra tekrar köye döneceğim. O zaman evin son durumu ile ilgili fotoğrafları siteye yüklerim.
Size başarılar diliyorum, her şey gönlünüzce olsun, Şimdilik hoşçakalın...

korucak
18-02-2019, 11:45
Yeniden merhabalar,
Köyde karlar eridi, yağmurlar azaldı veee,yeni bir ekim/dikim sezonu soğan ve sarmısaklar ile başlıyor...

su teresi
21-02-2019, 22:38
Sizi kutlarım korucak. Hepimize örnek olacak, kararlı çalışkan ve cesur bir insanın neler yapabileceğini hiç bir şey için geç olmayacağını anlatan -hayata meydan okumanız ve hepsinden önemlisi sevdiğiniz şeylerin peşinden gitmeniz, motivasyona ihtiyacı olanlar karasızlar için örneği burada var ve sende yapabilirsin diyen roman tadında öykünüzü başından sonuna kadar azminize hayranlık duyarak okudum. sağlık ve huzur sizinle olsun, ağız tadıyla emeklerinizin sefasını sürün. çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.

korucak
26-02-2019, 10:46
Sn.Su teresi,
Güzel sözleriniz ve iyi dilekleriniz için teşekkür ediyorum. Benimki bir yandan başlanmış bir işi bitirmek, diğer yandan da yapmaktan zevk aldığım şeylere devam etmek çabası... Ne yazık ki; Hayatımız sınırlı ve hayallerimiz sınırsız.. O zaman büyük şairin dediği gibi :

'' Yani öylesine ciddiye alacaksın ki yaşamayı,
yetmişinde bile,mesela, zeytin dikeceksin,
hem de öyle çocuklara falan kalır diye değil,
ölmekten korktuğun halde ölüme inanmadığın için,
yaşamak, yani ağır bastığından. ''

avare73
27-08-2019, 15:06
Sayın korucak,
Çok uzun zaman önce bir sevdayla üye olmuştum bu forma. Bazı zamanlar girer ve göz atardım. Çoktandır uğramamışım. Başka bir sevdayla tekrar bu sayfaları buldum.

Köyümdeki eski evi tamir etme fikri uzun zamandır hem aklımı hem de yüreğimi zorluyordu. Artık besmele çekip işi başlamalıyım dediğimde internette araştırma yaptım ve bu eski dost (forum) karşıma çıktı. Burda sizi tanıdım. sizin hayat hikayenizi okudum. Heyecanla başladım, sizin sevinciniz beni de aldı götürdü, hayallere daldırdı, bazen hüzünlendirdi.Yaşadığınız zor günlerin acısını okurken bende acı çektim. Bunu tüm kalbimle söylüyorum.

Azminiz ve kararlılığınız umarım bana da örnek olur, başlayacağım tadilatta bana yol gösterir. Burada yaşadıklarınızdan örnekler ve dersler alarak yakın zamanda bende başlayacağım. Başım sıkıştığında sizlerden bilgi ve heyecan yardımı isteyeceğim. Umarım esirgemezsiniz.

korucak
02-09-2019, 11:13
Sayın avare73,
Uzun zamandır köyde vakit geçiriyorum, evde artık yapılacak bir iş kalmadı. Ufak tefek tamiratler vs. dışında. Ben de kendimi bahçeye verdim...
Burada ne yazık ki bir internet problemimiz var. Bu yüzden ancak telekom izin(!) verdiği zamanlarda siteye bakabiliyorum. Size naçizane şunu söyleyebilirim : "Başlamak, bitirmenin yarısıdır". Başlayın, gerisi gelecektir...
Yardım konusuna gelince; Ne zaman ihtiyaç duyarsanız hiç çekinmeyin, öğrendiklerimi paylaşmaktan büyük memnuniyet duyarım..
Size kolaylıklar diliyorum, hoşçakalın...

Safiran
03-09-2019, 20:57
Uzun süredir sizi okuyorum tebrik ederim başarınızdan dolayı bende 1 senedir köyde köylüye rağmen yaşamaya çalışıyorum otobüsten bozma karavanda kalıyorum sanırım bir evle tek başıma uğraşamayacağım için karavanda kalmaya devam edicem

Kaktüsbahçesi
21-11-2019, 23:30
Sayın Korucak, taş evle ilgili son durum fotoğraflarınız varsa bizimle paylaşır mısınız ?

korucak
10-12-2019, 06:45
Sayın Kaktüs bahçesi. ne yazık ki maddi şartlar inşaatın devamına izin vermedi. Taş ev son fotoğraflarda görüldüğü gibi duruyor...

Kaktüsbahçesi
13-12-2019, 23:43
Sayın Kaktüs bahçesi. ne yazık ki maddi şartlar inşaatın devamına izin vermedi. Taş ev son fotoğraflarda görüldüğü gibi duruyor...

Umarım en kısa zamanda hayallerinize giden yollar açılır, cevabınız için teşekkür ederim.

pria
30-12-2019, 23:29
Yararlı olabilecek bir link:

https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/807563

mazda_ozan
25-02-2020, 08:29
Sn. korucak evinize yaptığınız tadilatları beğendim ben de sizin gibi bu tarz evleri daha çok beğeniyorum , hem sağlık açısından hem de sivil mimari hafızamız açısından önem vermekteyim. Resimler eşimin ailesinin Şile'deki evinin. Muhtemelen 30-40 yıldır kimse el sürmemiş. Kısmen elden geçirdik fakat sizin gibi detaylı bir işçilik yapamadık henüz, bizimkisi önce göz boyama :) . Bazı yerlerde sorularım olacak , bilginize ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim..

mazda_ozan
25-02-2020, 09:21
Sıvalı halindense, biraz boyayarak en azından daha göze hoş gelir hale soktuğumuzu düşünüyorum.

mazda_ozan
25-02-2020, 09:24
Salonda tavana bizden önce kontraplak konmuş, fakat kötü haldeydi ona biraz el attık.

mazda_ozan
25-02-2020, 10:12
Tıkandığım nokta buradaki ağaçların çürümesi ve tesisatın nasıl yenileneceği ve dış sıva konusunda... Dış cepheyi boyarken, sıvalar rulo vurdukça yerinden oynuyordu. Anane 85 yaşında gelen usta kandırmış, giden usta kandırmış kadını. O da evime bakıyom diyip emekli maaşından vermiş bu yamyamlara bol keseden.

palio78
07-03-2020, 20:45
Merhabalar,
İsmim Fatih Yılmaz. Karabük'ten yazıyorum.Ben de tıpkı bu başlıktaki gibi köyümüzdeki evimizi yenileyip bu sene nasip olursa bahçesinde bişeyler dikmek niyetindeyim. Evimiz tipik karadeniz yöresindeki evler gibi, ahşap karkas tekniğiyle yapılmış ve duvarlara kil+saman+toprak karışımı yapılarak örülmüş. Genel olarak iyi durumda. İskeletinde kullanılan kerestelerinde de çürüme olmadığını ilgili ustalardan teyit ettirdik. Benim naçizane şöyle bir sorum olacak; duvarlarda bir bozulma yok neredeyse, bu toprak karışımını yıkmaktansa dışarıdan ve içeriden izolasyonunu tamamlayıp güzel bir görünüme kavuşturmak ve çatısını yenilemek. Fakat bu noktada ne yapmam gerektiğini tam olarak karar veremedim. Bu noktada tecrübesi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim.

mazda_ozan
07-03-2020, 21:13
Merhabalar,
İsmim Fatih Yılmaz. Karabük'ten yazıyorum.Ben de tıpkı bu başlıktaki gibi köyümüzdeki evimizi yenileyip bu sene nasip olursa bahçesinde bişeyler dikmek niyetindeyim. Evimiz tipik karadeniz yöresindeki evler gibi, ahşap karkas tekniğiyle yapılmış ve duvarlara kil+saman+toprak karışımı yapılarak örülmüş. Genel olarak iyi durumda. İskeletinde kullanılan kerestelerinde de çürüme olmadığını ilgili ustalardan teyit ettirdik. Benim naçizane şöyle bir sorum olacak; duvarlarda bir bozulma yok neredeyse, bu toprak karışımını yıkmaktansa dışarıdan ve içeriden izolasyonunu tamamlayıp güzel bir görünüme kavuşturmak ve çatısını yenilemek. Fakat bu noktada ne yapmam gerektiğini tam olarak karar veremedim. Bu noktada tecrübesi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim. İç kısmına kimyasal karbon benzeri izolasyonlardan ziyade, cam yünü kullanmanızı tavsiye ederim. Ahşabın ve evin hava alması için iyidir. Duvara, taban tahtalarının altına ve çatının altına döşeniyor. Taban, tavan ve duvarlar zaten izole olursa ısı çok farkedecektir. Ahşab hava alırsa 500 ile 1000 yıl arasında ömrü var. Hem de nefes alan ev çok daha sağlıklı. Ondaki uyku hiçbir uykuya değişilmez.

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

mazda_ozan
07-03-2020, 21:29
Mantık bu [emoji3596], Duvarda da sizin evde dışta sıva vardır, arkasında kerpiç tuğla, arkasına cam yünü, üzerine osb, üzerine sıva gibi yapmak lazım sanırım.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200307/5afb31dd270bc5489af45652b99c3ffa.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20200307/d13f51b4c58b5781cd7d328702a96034.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20200307/236dda16db6c853c666efc3760097768.jpg

mazda_ozan
07-04-2020, 23:12
Tıkandığım nokta buradaki ağaçların çürümesi ve tesisatın nasıl yenileneceği ve dış sıva konusunda... Dış cepheyi boyarken, sıvalar rulo vurdukça yerinden oynuyordu. Anane 85 yaşında gelen usta kandırmış, giden usta kandırmış kadını. O da evime bakıyom diyip emekli maaşından vermiş bu yamyamlara bol keseden.Evet, tuvaletlerin zemininde çökme görüldü, tesisatlarda kaçaklar vardı, taşıyıcı ve destek ağaçları zarar görmüş, duvarlarda yarıklar oluşmuş, sıvaları dökülmüştü, verilen bu arada biz de onları nasıl yenileriz veya sağlamlaştırırıza baktık.
1. Aşama ; önceden ahşap üzerine atılan betonu kırıp, ağırlıktan kurtulmak.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200407/39882941c150e936d7e3d7d911979404.jpg

mazda_ozan
07-04-2020, 23:18
2. Önceki beton zemin ve taşıyıcı kollar ağırlığı yan duvara verdiğinden , duvarda çok fazla yük vardı ve bu taşıyıcı ağaç kolların çoğu tesisattaki su kaçaklarından dolayı, çökmeden dolayı oluşan zemindeki ararlıklardan çok su almıştı. Önce ağırlığı sağlam bir platform hazırlayarak buraya alalım dedik https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200407/4d1e3b16e385940e6cd8dc0e3c96b4b2.jpg

mazda_ozan
07-04-2020, 23:23
10x10 kerestelerle kolonlar yapıp, 5x10 kerestelerle iskeletini yapıp, 1.5 luk tahtalarla döşemesini yaptık. Sonra da üzerine siyah mebran serdik beton öncesi su yalıtımı için.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200407/e8f567ba29cd55b6ee591dbeeabc40f1.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20200407/835fdd7fe744580d6ddb1ceaf3cc21a5.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20200407/9c1f89ea9ff01bc41d10dc37789ea86c.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20200407/a0a9191e76aa1f01ed925525fa798fb6.jpg

mazda_ozan
07-04-2020, 23:25
Pis su gider tesisatı ayarlanıp, mebranın üzerine 3-5 cm beton atıldı. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200407/8caee081ec2249e63572698c1fcb46af.jpg

mazda_ozan
07-04-2020, 23:32
Dökülen duvarlara kum, çimento ve su ile harç hazırlanıp serpme şekilde sıvandı. Ertesi gün kalekim sıvanıp, file çekildi, üzeri yine kalekimle sıvandı. Sonraki gün su geçirmez dekoratif sıva ile sıvanıp duvarlarında nemden korunması sağlandı.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200407/57301b17fc0b85c13d075f282a177ea1.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20200407/a534db7886dcf31ce3d3dcbd99212b6c.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20200407/127913780bd891b8e7e3584bc0cad764.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20200407/fa9dc9958291009f17b82c7efd56817c.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20200407/043682ce22ded53ded1016710a2457e1.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20200407/a393367759347c11a6f99b92f1854bbf.jpg

mazda_ozan
07-04-2020, 23:33
Fayanslar döşendi ve inşaat, tadilat kısmı hemen hemen bitti.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200407/37b87acdc0fb8881b596f0315a46dbf8.jpg