View Full Version : Genel Yazışmalar (2013-2014)
bence de bu başlığı çoğu kişi takip etmiyor. 193 tohum talep edenden 1/4 ü ancak adreslerini yollamış...
bence de bu başlığı çoğu kişi takip etmiyor. 193 tohum talep edenden 1/4 ü ancak adreslerini yollamış...
Kendileri bilir diyeceğim ama belkide birilerinin çok istediği tohumlardan taleplerde bulunup,tükenmesine ve o insanların o tohumlara ulaşamamasına neden oldular.
LojistikMerkezi
11-11-2013, 22:17
Adresi gelmemiş olanlara bir saat önce ayrıca özel mesaj da gönderildi. Mesaj almak istemediği şeklinde ayar yapmış olan 4 kişi dışında tüm talepte bulunmuş kişilere mesaj gitti.
Halen adres bilgileri akmaya devam ediyor. Buna rağmen kaçıran olur ise yapacak bir şey yok :)
Sahi, kalan tohumlar ne olacak?
LojistikMerkezi
11-11-2013, 22:21
Kendileri bilir diyeceğim ama belkide birilerinin çok istediği tohumlardan taleplerde bulunup,tükenmesine ve o insanların o tohumlara ulaşamamasına neden oldular.
Böyle bir şey olmayacak. Çünkü 5546 talepten adres bilgisi göndermiş üyelerin talepleri filtrelenecek ve sadece onlar için etiket yaratılıp tohum paylaşımcılarımıza gönderilecek. Paylaşımcılarımız da ellerindeki tohumları etiketi gelen talepler için, kendi değerlendirmelerine göre tohum poşetlerini hazırlayacaklar.
LojistikMerkezi
11-11-2013, 22:22
Sahi, kalan tohumlar ne olacak?
Sn.Hira, bu etkinlikte "kalan tohum" diye bir kavram yok. Hiç tohum kalmayacak ;)
Demek istediğim şu ki; atıyorum, 10 kişiye yetecek kadar erguvan tohumu varsa ve talepte bulunan 10 kişiden ikisi adres bilgisi ulaştırmaz ve tohumları alamazsa, o insanlar yüzünden erguvan tohumundan mahrum kalan iki insan olacak demek istemiştim:) bende anlatım bozukluğu var sanıyorum.. zor ifade ediyorum kendimi. umarım açıklayıcı olmuştur mesajım:)
LojistikMerkezi
11-11-2013, 22:36
Dikkat ettiyseniz tanıtılan tohumları talep etmekte bir sınır konulmamıştı. Bazı tohumlar için paylaşımcılar "en fazla xx kişilik tohum var" gibi notlar koydularsa da genelde xx kişi sayısını geçen talep yapıldı. Bazı paylaşımcılar böyle bir not koymadı ama baktığımızda 50-60 civarında talep gören çeşitler de var. Paylaşımcının elinde bu kadar talebi karşılayabilecek miktarda tohum olmayabilir.
Sonuçta paylaşımcının elinde ne kadar tohum var, kaç talep gördü, perşembeden sonra adres eksikliği sebebiyle kaç talep elimine olacak, kalan taleplerin ne kadarını karşılayabilecek tamamen paylaşımcının koşulları tarafından belirlenecek.
Lojistik Merkezi kimsenin adına hiç bir karar vermeden paylaşımcıdan talep edene özel paketlenmiş tohumları talep edenlere göre tasnif edip gönderecek.
aslında tohumlardan kalan olursa; cumartesi günü açıklansa, adres yollayanlar bunlar arasında seçim yapabilse.. sn hira da istediği erguvan tohumlarına kavuşsa nasıl olur ?
tabi zor olacakca yapacak bişi yok.
aslında tohumlardan kalan olursa; cumartesi günü açıklansa, adres yollayanlar bunlar arasında seçim yapabilse.. sn hira da istediği erguvan tohumlarına kavuşsa nasıl olur ?
yok, ben erguvan tohumu istemiyorum. O bir örnekti:)
LojistikMerkezi
11-11-2013, 22:50
Paylaşılan tohumlar içerisinde erguvan göremedim ?
sn hira erguvanı örnek olarak yazmış... ortalık karıştı biraz :)
LojistikMerkezi
11-11-2013, 22:56
"Tohumlardan kalan" ancak paylaşımcı üyemizin elinde, dağıtılabilir şeklinde fazla miktar olabilir. O da üyemizin kendi tasarrufudur. Rakamlardan izleyebildiğim kadarıyla paylaşımcı üyelerimizin hazırlayacakları kişiye özel paket sayısı genellikle oldukça yüksek. Sn.bahcedenn tek başına 1.133 paket hazırlayacak görünüyor :)
yani.. bu işte emeği geçen herkese teşekkür etmek gerek. tohumları paylaşanlara da tabi....
eceyıldız
12-11-2013, 07:50
Ben mesajı bugün aldım ve ilk iş olarak adresimi yazdım yolladım umarım yanlış olmamıştır.
bende burda hem tohum paylaşan arkadaşlara hemde başta lojistik merkezine ve emeği geçen bütün arkadaşlara çok teşekkür ederim...
eceyıldız
12-11-2013, 07:59
Sn. Lojistikmerkezi, yolladığım adres bilgilerine tekrar baktım iyi ki bakmışım telefon yazmayı unutmuşum telefon numaramı ekleyip tekrar yolladım.
Yüce gönüllülükle tohum paylaşan üyelerimize, paylaşımın aksaksız yürümesi için kendi özel zamanlarından feragat edip her türlü desteği veren Lojistik Merkezi görevlisi arkadaşlarımıza en içten teşekkürler.
Ağaçlar.net ailesi olarak sayenizde şaibesiz, ithamsız bir organizasyona imza atıyoruz.
sındırgılı
12-11-2013, 08:50
"Tohumlardan kalan" ancak paylaşımcı üyemizin elinde, dağıtılabilir şeklinde fazla miktar olabilir. O da üyemizin kendi tasarrufudur. Rakamlardan izleyebildiğim kadarıyla paylaşımcı üyelerimizin hazırlayacakları kişiye özel paket sayısı genellikle oldukça yüksek. Sn.bahcedenn tek başına 1.133 paket hazırlayacak görünüyor :)
Bundan 3 sene once bedelsiz tohum dagitiminda 20 arkadasa tohum paketleyip gondermistim.
Sn.bahcedenn, tek basina 1.133 paket hazirlayacak.:confused:
Eline, koluna yuregine saglik..
(2 senedir tohum takas senligine katilamayan forumdasiniz )
LojistikMerkezi
12-11-2013, 10:55
Liste, adresler ulaştıkça, belirli aralıklarla güncellenmeye devam edecektir.
Adresleri ulaşan Katılımcılarımız
efeege
h_dogan
pria
oz26
feaverrond
dagsa reklam
incirli
limon_sever
alanur
avcı66
Sfy
torkulu
Lonicera
Kiraz
trilye
Coskun4216
sevoş
heyyamola
SDurul
yağmur
malbman
Jezebel
Koka
cetiner
eylülburak
pares
Andora
bahcedenn
sigacik
yeşilyayla
nkutsay
esgül73
seabert74
birnefestoprak
üzüm
OSMAN45
petreli
efor
engin80
fındıkçı74
drhegeli
dedehaydar
tkorkunckaya
arabacı
hira
SAHIRE
aheste
oma1453
pembegül
cem kaptan
akgul1a
sernur
mico
Muda
Atilgan
kyora
syuksek
eceyıldız
Kartopu
evdecıcek
celikmen
gultar
nurgören
yörükbeyi03
toprakseven
semihbagis
ogicik
yolgezer2001
sasmen
smily
olcim
helin-123
tamaşa
Ga2084
Şevket Yaşar
hakan035
ececeren
sarpa
hberbul
bahtiyar02
Yasin Aksoy
Ozlem A
jamak
bezginkuh
celalim01
merkal
feriha
Nevin Marangoz
mavi tutku
perseus
serpil D
athena -asena
akçabardak
ozigenc
ayred
İPEKBÖCEGİ
alıcan
Murat Uysal
haru
ekizilaslan
HakanG
necoak
Yeşilkolik
inkero
senkron
dagsa reklam
12-11-2013, 11:59
bu güzel amaca hizmet eden.degerli arkadaşlarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. bence en güzel teşekkür onlardan aldıgımız tohumları çogaltıp bir sonraki etkinlige katılarak teşekkür edebiliriz. ancak bu şekilde bu etkinlik amacına ulaşacaktır ve tüketici olmak yerine üretici olursak paylaşım yapan arkadaşlarımızı gururlandıra biliriz.tüm saygım ve sevgimle.
Dağıtacağım Red Robin tohumları çimlenme testini geçti. Ektiğim iki tohumun ikisi de çimlendi.
dagsa reklam
12-11-2013, 14:26
ya üstad senin elinden her bitki yetişir. ya biz :( tohumlar gelecek çimlenecek büyüyüp fide olacak toplanıp tohum olacak sonrada burda paylaşılacak. abboooo bu acemi halimizle bu yükün altından nasıl kalkacaz. ?????????
Sevgili dagsa reklam, şimdiden böyle karalar bağladıysan vay o tohumların haline :) Şaka bir yana, bir parça gayretle hiç kimsenin elinden bir şey kurtulmaz. O yüzden karamsarlığı bir yana bırakıp şimdiden yetiştireceğin bitkiler için planlama yapmaya başla bence.
Sevgilerimle.
dagsa reklam
12-11-2013, 15:32
sevgili malbman
dikkat ettiyseniz listede ençok tohum talep edenlerdenim.ilk bakışta gören arkadaşların aklına gelecek ilk şey ya bu adam ne kadar düşüncesiz ne görmüşse talep etmiş diyebilirler.ama dedigim gibi acemi bir doga severim ve başarısızlık en sevmediğim şeylerden biri.eger ben bu tohumları çogaltıp burdaki arkadaşlarla paylaşamayacaksam bu tohumları talep etmemin bir anlamı olmaz .işte burdan yola çıkarsak bu sorumluk duygusundan kaynaklı bazı çekincelerim var.ama siz üstadların yardımıyla inşallah bu yükünde altından kalkarım .saygılarımla
Hiç kimse doğuştan her şeyi bilmediğine göre bir yerden başlamak lazım öyle değil mi?
Öğrenmenin sonu yok nasılsa. Okul hayatımız bitmiş olsa da yeni bir şeyler öğrenmek kadar güzel bir şey yok bence. ;)
Bildiklerimizin alimi bilmediklerimizin talibiyiz...
Başka bir açıdan yeni bir şeyler öğrenmeyi istemek, insanı tazeleyen, bildiği sandığı şeyleri yeniden gözden geçirmesini, yenilemesini sağlayan bir şey.
Bizim için de yeniden başlayan 2-3 senelik bu macerada öğrenmek istediklerimizi Türkçe, direk kaynağından, koşulsuz bir alçak gönüllülük ve süreklilikle paylaşan böyle bir platformun olması ise bambaşka bir şans.
Bu vesile ile tohum paylaşan, isteyen, aklımıza takılan farklı farklı soruların samimi ve içtenlikle cevaplarını bulduğumuz agaclar.net ailesine bir kez daha teşekkür etmek isterim.
Macera ve heyecan her sezon yeniden başlıyor...
Bu yazılanları okumak ve bir o kadar çevremdekilerle paylaşmak benim için hergün yenilenmek demek.Dagsa reklamın söylediklerine katılıyorum çünkü sorumluluk sahibi biri olarak edineceğim tohumları çoğaltmak ve bizler gibi heyecan sahibi yeni kişilerle paylaşmak tek dileğim.
sizin tohumların hepsinden mümkünse rica ediyorum.teşekkür ederim.
MeyveliTepe
12-11-2013, 23:55
Etkinlikte tohum talep etme süreci geçen hafta bitti. Seneye inşallah...
Genel yazışmalar (http://www.agaclar.net/forum/tohum-takas/31319-10.htm) başlığını takip ediyor musunuz?
MeyveliTepe
13-11-2013, 00:18
Bazı üyelerimizin hala tohum tanıtım sayfalarında talepte bulunmakta olduklarını gördüm.
Talep süreci 8 Kasım saat 24:00 itibarıyla tamamlanmış olduğu için yeni yapılan taleplerin bir anlamı bulunmuyor.
Süresi içinde talepte bulunmuş üyelerin Lojistik Merkezi'ne adreslerini bildirmeleri gerekir. Onun da süresi 14 Kasım Perşembe saat 24:00'e kadar. Süreyi geçirenler, taleplerini zamanında yapmış olsalar bile yine dikkate alınmamış olacaklar.
Bu adreste (https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AiwPpfV-TOdEdDE2TnBLUWg0NkFlTmNrNF9LSC1hdEE&usp=sharing) bulunan tablo üyelerimizin geçerli taleplerini göstermektedir. Şayet kendinize ait geçerli tohum talep kaydı görüyorsanız ve bu taleplerin paylaşımcılar tarafından dikkate alınmasını istiyorsanız lütfen adreslerinizi Lojistik Merkezine gönderdiğinizden emin olunuz.
Geçen yıl dağıtılmak üzere tohum gönderdiğim halde hiç tohum talebinde bulunmadım..Bu yıl ise 100'den fazla tohum talebinde bulundum..Bunun nedenlerini bilmenizi isterim..
Benim İstanbul'da site bahçesinde çiçek dışında sebze ve meyve yetiştirme olanağım zaten yok, köyde tarlam, fidanlığım olduğu halde, sürekli orada kalamadığım için orada da sebze yetiştirme olanağım yok..Fidanlığıma ancak ''kalıcı ıspanak'' gibi sürekli uğraş gerektirmeyen çeşitleri ekebileceğim..
Diğer tohumlara gelince:
Çiçek tohumlarını bu yıl eğer yönetim de onaylarsa site bahçesinde değerlendireceğim..Bu yıl site bahçesinin genel peyzajı yapılacak..Peyzaj firmasının da onaylıyacağı türleri ekeceğiz inşallah..Site yöneticisi, benim bu işlerden çok iyi anladığıma inanıyor ve rehberliğimi istiyor..
Sebze tohumlarını ise, köyde çok meraklı, fakir, genelde kasaba pazarında satlılan fidelerle bahçe yapan kişilere vereceğim..
Özellikle biber, domates gibi tohumlara ihtiyacı var onların..
Değişik türlerle tanışmalarını ve bu tohumları kasaba bazında yaymalarını istiyorum..
Köyde, evinin önünde oldukça geniş bir bahçesi olan ve çok meraklı bir kişi var..ama, bilgisi az..imkanları az..yani fakir..yetiştirdikleriyle evinin çocuklarının kışlık erzağını da yapıyor ve evinden satış ta yapıyor..Özellikle onu yeni çeşitlerle tanıştıracağım..
Tabi, bu çapraz tozlaşmayı da anlatacağım ona..
Hani, gelecek yıl ''yav, bu pria bizden bir sürü tohum aldı, n'aptı bunları'' denmesin diye şimdiden yazayım dedim..
Köyde evimizin bahçesinde bir fidelik yaparak, elde edeceğim fideleri köy içinde minik bahçeleri olan kadınlara dağıtabilirim..
Kısacası, benim yapacağım 2. dağıtım gibi birşey olacak..
Özellikle yoksul, meraklı insanları bu beğenilen türlerle tanıştırmak istiyorum..Çünkü onların ne internetleri ne de tohum talep edebilme becerileri yok maalesef..
Bugüne kadar sayısız köy kadınını lâle dağıtımıyla sevindirdim; biraz da başka şeylerle, değişik çiçeklerle, sebze türleriyle tanıştırayım onları..
Edindiğim izlenimleri, memnuniyetlerini, çekebilirsem fotolarını paylaşırım burada..
Derya Hanim
13-11-2013, 13:27
Sevgili pria dusunceniz cok guzel hem guzel degisik turlerin yayginlasmasina yardimci olacaksiniz hemde ihtiyac sahiplerine el uzatmis olacaksiniz. Tebrik ediyorum size
Yasin Aksoy
13-11-2013, 13:58
Çok sevinçliyim. Hoya bella aşkı ile bu siteye girdim ama şu an bambaşka konulara ağırlık vermeye başladım. Fıstık çamı, bonsai derken şimdi de sebzeler; doğal tohumdan sebzelerim olacak ... Tekrar teşekkür ederim ...
ametarasu
13-11-2013, 15:31
İlginç bulduğum bir iki çeşit domates tohumunu "talebime ekle"dim ama geç kalmışız meğer =)
loveforlife
13-11-2013, 19:44
Hala ısrarla talepte bulunanlar var. Talep et seçeneğini mi iptal etmeli acaba?
MeyveliTepe
13-11-2013, 20:18
Hala ısrarla talepte bulunanlar var. Talep et seçeneğini mi iptal etmeli acaba?
Yukarıda yazdığım gibi bir anlamı yok. Talep kayıtları çoktan işlem gördükleri yere taşındılar.
yeşilkolik
13-11-2013, 22:01
Sn.Hira, bu etkinlikte "kalan tohum" diye bir kavram yok. Hiç tohum kalmayacak ;)
Nasıl istenecegini çözemedim :( pasiflora ve tesbih agacı tohumu isteyecektim nasibimde yokmuş demekki :(
Adresimizi nereden nasıl bildiriyoruz acaba? Bulamadım da... :)
MeyveliTepe
13-11-2013, 23:02
Adresimizi nereden nasıl bildiriyoruz acaba? Bulamadım da... :)
Bu mesaja (http://www.agaclar.net/forum/1217071-post237.htm) bakınız ve acele etmenizde fayda var.
Bu yıl edindiğm tohumları ekerken sırf torf kulllansam olur mu?Teksen den sihirli toprak aldım.Tohumdan sonra bahçeye alırken de geçen yıl özendiğim ama yapamadığım sebze adalarını yapmayı planlıyorum.Sitede baya dolaştım ama tam net sonuca eremedim.Tam olarak almam gerekenleri yazarsanız internet siparişimi ona göre vericem.Özellikle sebze adalarında deneyimli sayın Meyveli Tepe den cevap bekliyorum.
Siparişimde bu yıl daha profosyenel olsun diye mini sera siparişide vereyim diyorum.Bu konuda deneyimli kişilerden haber bekliyorum.
loveforlife
14-11-2013, 18:01
Öyle mesajlar alıyorum ki, tohum takas etkinliğinden soğutacaklar beni! Mesaj kutumu doldurdum bu tarz mesajlardan yorulduğumdan. Arkadaşlar biz paylaşacağımızı bu etkinlikte paylaşıyoruz. Zamanında talepte bulunmayanlar için yapabileceğimiz bir şey yok. Önümüzdeki yıla kim öle, kim kala...
"bana elinizdeki Yumurta patlıcanlar, kambe biberler, bezelye domatesler, turşuluk sarı biberler, tatlı kıl biberler, jalepeno biberler, Meksika biberleri, siyah biberler, siyah çeriler, balık biberler, siyah biberler...gibi sebze tohumlarınızdan yollarmısınız." yazıp adres bilgilerini de sanki yollamak zorundaymışım gibi sonuna ekleyiveren, üstelik sitede hiçbir paylaşımı olmayan üyelerden bir kez daha rica ediyorum: Lütfen tohum takas kurallarına uyunuz!
yeşilkolik
14-11-2013, 18:19
Öyle mesajlar alıyorum ki, tohum takas etkinliğinden soğutacaklar beni! Mesaj kutumu doldurdum bu tarz mesajlardan yorulduğumdan. Arkadaşlar biz paylaşacağımızı bu etkinlikte paylaşıyoruz. Zamanında talepte bulunmayanlar için yapabileceğimiz bir şey yok. Önümüzdeki yıla kim öle, kim kala...
"bana elinizdeki Yumurta patlıcanlar, kambe biberler, bezelye domatesler, turşuluk sarı biberler, tatlı kıl biberler, jalepeno biberler, Meksika biberleri, siyah biberler, siyah çeriler, balık biberler, siyah biberler...gibi sebze tohumlarınızdan yollarmısınız." yazıp adres bilgilerini de sanki yollamak zorundaymışım gibi sonuna ekleyiveren, üstelik sitede hiçbir paylaşımı olmayan üyelerden bir kez daha rica ediyorum: Lütfen tohum takas kurallarına uyunuz!
Allah yardımcınız olsun. Hiç bir mecburiyetiniz yok ama sagolun yardım amaçlı gönderiyorsunuz bende paylaşım yapmadım gelecek diye umudum yok. Yinede elinize emeginize saglık.
loveforlife
14-11-2013, 19:23
Allah yardımcınız olsun. Hiç bir mecburiyetiniz yok ama sagolun yardım amaçlı gönderiyorsunuz bende paylaşım yapmadım gelecek diye umudum yok. Yinede elinize emeginize saglık.
Kastettiğim paylaşım "mesaj" konusu sayın Yeşilkolik. Ne yazık ki burayı sadece bedavaya bitki elde edilecek bir yer olarak görüp, hiç mesajları olmadığı halde bu mesajları gönderenler var. Siz öyle değilsiniz ki, daha yeni üye olmanıza rağmen 24 tane mesajınız var... İnanıyorum ki, paylaşımlarınız çoğalacaktır da.
İnsanlar biraz güven uyandırmalı diye düşünüyorum. Ben paylaşmayı seviyorum, yeter ki doğru insanlar olsun paylaşacaklarım...
Sn. yeşilkolik siz neden üstünüze alınmışsınız ki. Sn. loveforlife talepler için takas etkinliğinin kullanılmasını ve zamanında talep edilmesini belirtmiş. Talep edenlere baktım zamanında talepte bulunmuşsunuz, dağıtacak arkadaşların elinde yeterince tohum varsa size de mutlaka tohum gelecektir.
Tohum paylaşmayanlara tohum verilmeyecek diye bir şey söylenmedi forumda sadece arkadaşların en azından kendilerinin burda olduğunu belli etmeleri belirtildi ki onun da mecburiyeti yok. :)
Üyeler ellerinden geldiğince tohumları fazla kişiye dağıtmaya çalışıyorlar. Ki bir de bazı arkadaşlara aşırı yüklenme olunca bir onların o kadar poşeti hazırlamaları da baya zamanlarını alacak. (Örneğin Sn.bahcedenn 1133, Sn. Meyvelitepe 934 poşet talep almış.)
Sonuçta kimse buradan bir gelir beklemiyor.
Takas etkinliğine neredeyse bu yılın başında hazırlık yapıldı ki 7-8 ay önceden belirtilen bir paylaşımı daha fazla uzatırsanız işin içinden çıkılmaz, sürekli ertelenir. Bu da aldığınız tohumları bu sezon ekememenize sebep olabilir.
Bir çok kereler farklı konu ve mesajlarda foruma yeni katılan tüm arkadaşlarımıza mesaj yazmadan ya da direk soru sormadan forumda biraz dolaşmalarını tavsiye ediyoruz.
Bu tavsiyenin;
Sorulan soruların daha önce sorulmuş olma olasılığı, fotoğraf yükleme detayları, Türkçe kullanımında özen gibi gibi bir çok nedeni var. Forum kullanma kılavuzu (http://www.agaclar.net/forum/sik-sorulan-sorular-forum-kullanma-kilavuzu/) ve kurallar kısmında bunlar yeterince açık bir dille ifade ediliyor zaten.
Sn loveforlife' in yaşadığı problem de bunlardan bir tanesi aslında, yeni üye olan arkadaşlarımız, forumu incelemeden, takas/paylaşım etkinliği kurallarını ve sürecini okumadan, halen tohum paylaşım sayfasından talepte bulunabiliyorlar.
Taleplerin sona erdiğini öğrenen bazı üylerimiz de Sn loveforlife gibi belki başka üyelerimize de özel mesajla tohum isteklerini gönderiyor olabilirler.
Bu istekler, çok insani bir davranış olmasının yanında - özellikle bahçe sayfası olan üyelerimizin ( ben de dahil ) benzer özel mesaj bombardımanı problemini yaşadıklarını varsayıyorum.-bazen can sıkıcı boyutlara da gelebiliyor. Forumda hiç paylaşımda ( yazı,soru, öneri vs vs ) bulunmamış bir üye, zaten tanınmadığı için aslında bir yandan da boşa kürek çekmiş oluyor.
Bu vesile ile yeni üyelerimize forumu ve ilgilendikleri konulardaki başlıkları gözden geçirmelerini bir kez daha tavsiye ediyorum.
Tohum Takas/Paylaşım Etkinliği' ne katılamayan üyelerimiz, ücretsiz tohum,çelik,fidan paylaşımı (http://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/) bölümümüzde sürekli devam etmekte olan paylaşımlardan faydalanabilirler.
Bu sene ki Tohum Takas/Paylaşım etkinliği daha çok üyelerimizin kendi yetiştirdiği, elde ettiği, kökeni bilinen/evladiyelik tohumlar içeriyor. Eminim seneye yapılacak olan etkinlikte, tohum talebinde bulunan üyelerimiz de paylaşımcı olarak katkı sağlayacak ve bu evladiyelik tohumların devamlılığına hep beraber katkıda bulunmuş olacağız.
Bu gece itibari ile, adres bildirimleri sonlanacak ve tohum gönderim sürecine geçilecek.
Bu etkinlikte emeği geçen herkese bir kez daha teşekkürler.
yeşilkolik
15-11-2013, 00:06
Kastettiğim paylaşım "mesaj" konusu sayın Yeşilkolik. Ne yazık ki burayı sadece bedavaya bitki elde edilecek bir yer olarak görüp, hiç mesajları olmadığı halde bu mesajları gönderenler var. Siz öyle değilsiniz ki, daha yeni üye olmanıza rağmen 24 tane mesajınız var... İnanıyorum ki, paylaşımlarınız çoğalacaktır da.
İnsanlar biraz güven uyandırmalı diye düşünüyorum. Ben paylaşmayı seviyorum, yeter ki doğru insanlar olsun paylaşacaklarım...
Ben gerçekten taktir ettigimi ifade etmek istedim üzerime alınmadım yani. Güzel dostlukların kurulabilecegine inanıyorum o yüzden buradayım. Şu ana kadar yıllardır pc başındayım ilk üye oldugum site burası ve iki site dışında üyeligim olan site yok. Yeşile çok düşkün oldugum için buradayım :)
resimsel
15-11-2013, 08:35
sanırım adres bilgilerimi geciktirdim, bu nedenle bunca zaman talep ettiğim tohumları alamama tehlikesiyle karşı karşıya kaldım.Umarım bir günlük gecikmem hoş görülür.
Dün gece tüm zamanımı forum sitesinde dolaşarak geçirdim .Tohum çimlendirme hakkında daha önce okumadığım msajları okudum.Dünkü mesajı yazmadan öncede deneyimli kişiler bana kızarmı diye düşünmüştüm.Kusura bakmayın o mesajın yerinin burası olmadığını biliyordum ama canım biraz tez. En doğrusunu en kısa zamanda yapmak istiyorum.
Sn esgül73,
Sorularınızı ilgili başlık altında sorarsanız, ilgili konuyu takip eden üyelerimiz sorunuzu görebilir ve daha hızlı cevap alabilirsiniz.
Sizin ile aynı soruyu sorabilecek başka üyelerimiz de cevap ararken, sizin sorunuzun cevaplarından faydalanabilirler.
Forumun arama özelliğini kullarak ilgilendiğiniz konulara daha hızlı ulaşabilirsiniz.
Örneğin; aşağıdaki konulardan, tohumdan üretim hakkında detaylı bilgilere ve soru cevaplara ulaşabilirsiniz.
http://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/23363.htm
http://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/30988.htm
Forumu kullanırken size yardımcı olacağını düşündüğüm, sıkça sorulan sorular (http://www.agaclar.net/forum/sik-sorulan-sorular-forum-kullanma-kilavuzu/) kısmını da incelemenizde fayda var diye düşünüyorum.
dagsa reklam
15-11-2013, 10:40
sayın resimsel
sizin gibi çok sayıda üye aynı sorunu yaşıyor.yetkili arkadaşlar forumda her fırsat bulduklarında dile getirdiler hatta özel mesajlarla uyardılar. ama keşke forumu takip edip büyle bir sıkıntıyla karşılaşmasaydınız.umarım bu gecikmeden dolayı etkinlikten mahrum kalmazsınız.
Sayın Çiroz
Teşekkür ederim.İnsanın sorusuna cevap alması güzel.Çünkü ben mesaj attıktan sonra heyecanla ve sabırsızlıkla cevap bekliyorum.Cevap gelmediğinde umutsuzluğa kapılıyorum.Gönderdiğiniz linklere akşam bakacağım.Çünkü tohumlarımın hepsi elimde bir can benim için.
LojistikMerkezi
15-11-2013, 20:50
Tohum talep etmiş olup adres bilgisi bize ulaştırılmayan üyelerimizin listesi aşağıdaki tabloda görüldüğü gibidir.
İsimleri listede bulunan 3 üyemiz tohum istemediklerini beyan ederek adres çağrılarına yanıt verme nezaketini göstermişlerdir.
Talep Eden |Çeşit Sayısı
1olgllu | 2
aaytun | 2
acemi_cevizci | 5
aliustuner | 18
alp37 | 2
antebi | 2
aydın | 1
ayhank | 4
Aysel Yavuz | 1
Aysis | 11
bynpol | 1
can2158 | 1
cemas | 78
difenbahya | 2
Dilek Sarıkaya | 8
donnablanca | 65
doztayfundil | 2
esemeral | 58
f.okan | 1
fatitoo | 1
feyzagul | 6
Filiz Alataş | 8
gediz3 | 18
gulbirsen | 10
Gül Batur | 27
HANIMELI | 11
haruntuncer | 7
hesperis | 1
hozat | 5
Hurci | 2
Hülya | 1
Hülyab | 13
İSAK | 17
jeozuu | 1
kasap.94 | 4
Kasırqa | 1
kocagöz | 4
ksswat | 6
leventali | 5
ligustrum | 2
maki01 | 5
mervegkc | 1
milonga-tr | 12
mky71 | 1
mmtklc63 | 14
münevver | 2
neasneap | 3
nesli60 | 5
nevsune | 1
odogal | 1
ofblm | 3
oobd | 1
opa | 3
Ozg | 1
ozlemkaragoz | 6
piya | 3
rozkan | 3
sadecegeçen | 3
Safranlı | 2
serpil özdemir | 2
sevdamhayal | 4
seyyah53 | 1
sonkez | 6
Sudenur | 1
temem_07 | 17
uçurum | 19
uğurluduygu | 7
umut56 | 3
vehibe | 2
wisdom | 9
ykaya194 | 1
Zülfinaz | 18
MeyveliTepe
15-11-2013, 20:55
Bu durumda tohum etiketlerini hazırlamaya başlayabiliriz.
Etiketleri her bir paylaşımcı üyemiz için ayrı ayrı PDF formatında hazırlayacağım.
PDF'leri göndermek için paylaşımcı üyelerimizin e-posta adreslerine ihtiyacım var. Özel mesaj ile gönderebilirlerse sevinirim.
loveforlife
15-11-2013, 21:12
e-posta adreslerini size mi göndereceğiz Sayın Meyvelitepe?
MeyveliTepe
15-11-2013, 21:18
e-posta adreslerini size mi göndereceğiz Sayın Meyvelitepe?
Evet, lütfen.
yeşilkolik
15-11-2013, 21:48
Evet, lütfen.
Sayın Meyvelitepe mail adresi göneremedim dolu mesaj kutunuz sanırım:(
MeyveliTepe
15-11-2013, 21:53
Sayın Meyvelitepe mail adresi göneremedim dolu mesaj kutunuz sanırım:(
Sizin kargo adresiniz LojistikMerkezinde kayda geçmiş. e-posta adresini sadece tohum paylaşan (tohum gönderecek olan) üyelerimizden rica ediyorum.
yeşilkolik
16-11-2013, 09:38
Sizin kargo adresiniz LojistikMerkezinde kayda geçmiş. e-posta adresini sadece tohum paylaşan (tohum gönderecek olan) üyelerimizden rica ediyorum.
Sn Meyvelitepe ben her zamanki gibi yanlış anladım pardon. :(
Kolay gelsin.
MeyveliTepe
16-11-2013, 14:21
Sayın Tohum Paylaşımcısı üyeler,
Bugün e-posta adreslerini göndermiş üyelerimize kendilerine özel hazırladığımız pdf formatındaki dökümanlarını göndereceğim.
Göndermeden önce bu dökümanların nasıl kullanılacağına dair açıklamalar yapmak isterim ki, böylece herkes aynı şekilde davransın ve Lojistik Merkezinde yapılacak işlemler standart bir şekilde ve kolayca yapılabilsin.
Herkese (tohum paylaşımcılarına - tohum gönderecek olanlara) ikişer tane PDF dosya göndereceğim.
Bunlardan birisi kontrol listesi, diğeri ise etiketler.
454586
Kontrol listesi, sizin paylaşıma sunduğunuz tohumlardan geçerli talebe sahip üyeleri gösteren bir listedir. Her bir satırda bir talep kaydı bulunuyor.
Herhangi bir sebeple karşılayamayacağınız taleplerde "Gönderilemedi" kolonuna o talep için bir çizgi işareti ( - ) koyuyorsunuz. Karşıladığınız talepler için herhangi bir işaret koymanıza gerek yoktur.
Yukarıdaki örnek Oz26'nın, Meyvelitepe'nin Jalapeno Biber talebini karşılayamamış olduğunu göstermektedir.
Tohumları Lojistik Merkezine gönderirken bu listeyi de pakete koymanız gerektiğini lütfen unutmayınız.
454584
Diğer döküman ise etiketler. Bu etiketleri A4 kağıda çıktı alıp keserek kullanmanız gerekiyor.
Her bir tohum poşetinin içine bu etiketlerden uygun olan tek bir tane etiket koymanız gerekiyor.
Etiketler, paylaşıma sunduğunuz çeşitlerin alfabetik sırasına göre, onun da içinde talep eden üye adının alfabetik sırasına göre dizilmişlerdir.
Bu hem sizler için bir kolaylık hem de Lojistik Merkezinde bir kolaylık olacaktır. Bu yüzden etiketlediğiniz poşetlerin sırasını mümkün mertebe pek karıştırmamanız iyi olur.
Yukarıdaki örnekten hareketler, Oz26'nın Jalapeno Biber - Meyvelitepe etiketi boşta kalacaktır. Tohumları Lojistik Merkezine gönderirken boşta kalan etiketleri de toplu bir şekilde pakete koyarak Lojistik Merkezine ulaşmasını sağlamalısınız.
MeyveliTepe
16-11-2013, 14:40
Kesilerek hazırlanmış etiketlere örnek:
454588
Bu şekilde kesilmiş etiketler 6,5x9 cm ebadındaki kilitli poşetlere rahat rahat sığıyor. Küçük tohumlar için bu poşetleri, büyük tohumlar için daha büyük ebatlı poşet kullanmak, tohumları hazırlarken rahatlık sağlar.
454587
Etiketler tohumlarla beraber poşetlere konup kilitlenir. Poşetler Lojistik Merkezinde açılmayacaktır. Bu yüzden tercihinize bağlı olarak isterseniz poşetin ağzını ayrıca zımbalayabilirsiz. Her durumda tohumların poşetten dışarı dökülmeyeceğinden, iyice kilitlenmiş olduğundan emin olunuz.
Etiketleri poşetlere koyarken lütfen katlamayınız, dışarıdan rahatça okunabilmelidir. Aksi halde Lojistik merkezi o poşeti hangi talepçinin zarfına koyacağını bilemez ve sonunda size iade eder.
Etiketlerin altında bulunan "Tohum Yılı:201_" ve "Tohum Sayısı:___" ibarelerindeki yıl ve sayı bilgilerini etiketlere yazmak isteğe bağlıdır. Tohum yılı 2013 ise yıl alanına hiç bir şey yazmayınız. Farklı ise yazabilirsiniz. Sayı yazmak ise sizin tercihinizdir. Neticede poşete kaç tohum koyduysanız aynen talep edene gidecektir.
loveforlife
16-11-2013, 16:28
Elimde 5cmx6cm'lik poşetlerden yaklaşık 5000 tane var. Elimdekileri değerlendirmek adına yeniden poşet almak istemiyorum. Bu poşetler de yeterli olacaktır umarım.
Bu arada bana mail gelmemiş...
MeyveliTepe
16-11-2013, 16:35
sn.bahcedenn'in uyarısı ile etiketleri biraz küçülttüm. Boyları 5,5 cm'ye indi. Elinizdeki poşetler sorun çıkarmazlar.
Malesef gününü geçirdiğim için yanıt veremedim...Özür dilerim...Tohum alacak arkadaşlar güle,güle büyütsün...Kısmet değilmiş..Başka bir zaman inşallah..Saygılar...
MeyveliTepe
16-11-2013, 20:31
Değerli tohum paylaşımcısı üyeler,
15 arkadaşımızın etiket ve kontrol listelerini içeren pdf dökümanlarını biraz önce e-posta adreslerine gönderdim.
Henüz göndermemiş olan 9 arkadaşımızın e-posta adreslerini acilen özel mesaj ile bekliyorum.
Sayın Meyvelitepe,
Ben tohum takas sayfamda ''manolya'' mesajını yazdığımda dagsa reklam adlı üyemiz talepte bulunmuştu..
Daha sonra bu sayfalarda 6 kişilik ek bir liste daha yapmıştım..dagsa reklam adlı üyemizin bu 6 kişilik listede de talepte bulunduğunu farkettim şimdi..
Kısacası, pdf dosyasında manolya tohumu talebi içeren 2 adet dagsa reklam etiketi var..
Bunlardan birini ben iptal edip eğer bunların dışında talepte bulunmak isteyen bir üyemiz varsa onun adını yazıp göndermek istiyorum..
Adres bilgilerini iletmiş üyelerimizden halâ manolya tohumu almak isteyen bir arkadaşımız varsa lütfen bana bildirsin..
Kolay gelsin..
MeyveliTepe
16-11-2013, 21:43
Demek ki dagsa reklam manolya tohumunu daha önce de talep etmiş.
Nasıl oluyor anlamadım, aynı üye aynı tohumdan kaç kez talepte bulunabilir aklım almadı.
Demek ki dagsa reklam manolya tohumunu daha önce de talep etmiş.
Sanırım ilk talebini unuttuğu için daha sonra ek listeye de adını yazdırdı..
Olur böyle şeyler..
İlk liste ''taleplerime ekle'' butonuna basılarak otomatik olarak oluştu..Benim daha sonra bu sayfada yaptığım ek listeyi siz manuel olarak eklediğiniz için böyle bir durum oluştu herhalde..
MeyveliTepe
16-11-2013, 21:56
Nasıl oluyor anlamadım, aynı üye aynı tohumdan kaç kez talepte bulunabilir aklım almadı.
Böyle bir şey normalde olmaz. Sn.pria, talepler kapandıktan sonra bulduğu manolya tohumları için 6 talep kayıtlara ilave edilmesini rica etti. Bunlardan biri meğer daha önce zaten talep etmiş.
dagsa reklam
16-11-2013, 22:09
arkadaşlar tüm samimiyetimle özür diliyorum tamamiyle dikkatsizlikten kaynaklanan bir olay siz buraya yazana kadarda daha önce talap ettigimin farkında bile degildim.lütfen yanlış anlaşılmasın. her hangi bir art niyetim yoktu.çok ama çok özür diliyorum.
sayın pria manolya tohumuna ben talip olabilirmiyim ?
MeyveliTepe
16-11-2013, 22:15
sayın pria manolya tohumuna ben talip olabilirmiyim ?
Sn.Pria, Siz etiketi elle Sernur olarak değiştirirseniz ben de kayıtlarda gereken düzeltmeyi yapayım.
Not: Kontrol listesini de düzeltmeniz gerekecek.
Bende böyle karışıklığa sebebiyet vermemek için, hangi üyeden ne tohumu talebinde bulunduysam ajandama not aldım.
MeyveliTepe
16-11-2013, 22:23
Bende böyle karışıklığa sebebiyet vermemek için, hangi üyeden ne tohumu talebinde bulunduysam ajandama not aldım.
Talep kayıtlarınız bu adreste görünen tabloda (https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AiwPpfV-TOdEdDE2TnBLUWg0NkFlTmNrNF9LSC1hdEE&usp=sharing). Ajandanız ile karşılaştırın isterseniz.
Sn.Pria, Siz etiketi elle Sernur olarak değiştirirseniz ben de kayıtlarda gereken düzeltmeyi yapayım.
Not: Kontrol listesini de düzeltmeniz gerekecek.
Tamam sayın Meyvelitepe..
Bu tür konularda çok titizimdir..
MeyveliTepe
16-11-2013, 22:26
Talep kayıtlarındaki dagsa reklam'ın 9/11/2013 zaman damgalı Manolya talebini Sernur olarak değiştirdim.
Tohumların Lojistik Merkezine son teslim edilme tarihi belli mi?
MeyveliTepe
16-11-2013, 22:54
Sayısı bin ve bine yaklaşan tohum poşeti hazırlayacak olanları düşünerek en geç Kasım sonu olması gerekiyor.
Hazırlayanların beklemeden gönderebilmesi için gönderi adresi ile beraber bir-iki güne netleştiririz sanırım.
Ben e-posta adresini gönderdim acaba gelmedi mi size Sn. Meyvelitepe. Bana etikerlerle ilgili bir pm gelmedi de.
Değerli tohum paylaşımcısı üyeler,
15 arkadaşımızın etiket ve kontrol listelerini içeren pdf dökümanlarını biraz önce e-posta adreslerine gönderdim.
Henüz göndermemiş olan 9 arkadaşımızın e-posta adreslerini acilen özel mesaj ile bekliyorum.
Sn. h_dogan, email hesabınızı kontrol eder misiniz ? etiket ve kontrol listeleri PM olarak değil email olarak gönderiliyor.
e-maillere bakmamıştım bayadır. Teşekkür ederim Sn. ciroz. Kafa çalışmıyor pek bu aralar.
MeyveliTepe
17-11-2013, 15:21
Ben e-posta adresini gönderdim acaba gelmedi mi size Sn. Meyvelitepe. Bana etikerlerle ilgili bir pm gelmedi de.
e-postanızı kontrol eder misiniz? Dün gece gönderdim. Ulaşmadıysa haberdar edin lütfen.
e-postanızı kontrol eder misiniz? Dün gece gönderdim. Ulaşmadıysa haberdar edin lütfen.
Sn. Meyvelitepe teşekkür ederim e-mail gelmiş. En kısa zamanda hazırlayacağım tohumları.
bahcedenn
17-11-2013, 22:12
111 adet kilitli poşeti eşimle birlikte hazırlamamız 3 saatimizi aldı..
Benim de 1133 adet poşet hazırlamam gerektiği düşünülürse ve tek kişi bu işi yapacaksam 60 saate mi ihtiyacım var yani? :)
Sayın bahcedenn, =)
Gecenin bu vakti beni gülümsettiniz... Ben kendi adıma sizden gelecek tohumlar için şimdiden çok teşekkür ediyorum, kolay gelsin, saygılar...
Valla oldukça zahmetli bir uğraş bu sayın bahcedenn..
Benim bugün hemen bütün günüm ayrıca, çarşıya inip bilgisayar çıktısı almakla ve kilitli poşet aramakla geçti..iki semt gezdim poşetler için..
Kırtasiyecilerin hiçbirinde bulamadım..belki 20 dükkan gezdim..bir iki temizlik malzemeleri satıcısında buldum ama onlar biraz büyüktü..en sonunda bir kırtasiyeci, bana bir ambalaj malzemeleri satıcısı tarif etti.. ''ancak orada bulursunuz'' dedi..
6x6 poşetleri oradan alabildim..
Sonra eve geldim..yemeğe oturmadan eşimle giriştik bu işe..saat 9 u geçe bitirdik şükür..
İnce ve zahmetli bir iş..
Ya, ben biraz da titizliğimden olsa gerek; tohumları da tek tek elden geçirmeğe çalıştım..özürlü tohum olmasın istedim..bu da biraz oyalıyor..
Allah kolaylık versin sizlere de..
bahcedenn
17-11-2013, 23:25
Valla oldukça zahmetli bir uğraş bu sayın bahcedenn..
Benim bugün hemen bütün günüm ayrıca, çarşıya inip bilgisayar çıktısı almakla ve kilitli poşet aramakla geçti..iki semt gezdim poşetler için..
Kırtasiyecilerin hiçbirinde bulamadım..belki 20 dükkan gezdim..bir iki temizlik malzemeleri satıcısında buldum ama onlar biraz büyüktü..en sonunda bir kırtasiyeci, bana bir ambalaj malzemeleri satıcısı tarif etti.. ''ancak orada bulursunuz'' dedi..
6x6 poşetleri oradan alabildim..
Sonra eve geldim..yemeğe oturmadan eşimle giriştik bu işe..saat 9 u geçe bitirdik şükür..
İnce ve zahmetli bir iş..
Ya, ben biraz da titizliğimden olsa gerek; tohumları da tek tek elden geçirmeğe çalıştım..özürlü tohum olmasın istedim..bu da biraz oyalıyor..
Allah kolaylık versin sizlere de..
Teşekkürler Sn. Pria. :)
Bu sene 48 çeşit paylaşımda bulunmuşum ve 1133 adet talepte bulunulmuş. İnşallah seneye daha iyi organize olabilirim de bu rakamları 2 ye katlayabilirim. Darısı hepimizin başına. :)
Zor ve zahmetli uğraşlar insana daha bir mutluluk, keyif veriyor sonunda sayın bahcedenn..
Benim için, tohum talep eden kişilerin kargo paketlerini açtıklarında yüzlerinde belirecek mutluluk hissi, tebessüm yeterli..tanımadığımız insanların hayatlarına minik keyifler katmak güzel şeyler..o insanlar o tohumları yetiştirdiklerinde, çiçek veya meyvelerini gördüklerinde mutlaka ama mutlaka kalben bizleri anacaklardır..bu yeter..
Ben de gelecek yıl paylaşım sayımı arttırmayı, nadir, ulaşulması zor çeşit keşifleri yapmayı tasarlıyorum..
Bencillik ömrü kısaltır, paylaşmak ise uzatır.
Selamlar..
Sn. MeyveliTepe,
Hafta sonu siteyi takip edemediğim için mail adresime ihtiyacınız olduğunu bildiren mesajınızı ancak bu sabah gördüm, gecikme için özür dilerim. Mail adresimi az önce size mesaj yolu ile ilettim. Tohumların hepimize hayırlı ve bereketli olmasını temenni ediyor, emeği geçen herkeze tekrar teşekkür ediyorum.
ilksenozturk
18-11-2013, 07:34
merhabalar
Tohumlarımı site üyesi olmayan üç arkadaşım adına talep etmiştim.
yani 2. kuşak dağıtım yapacağım ben de
emeği geçen herkesin şimdiden ellerine sağlık...
Ben de tum paylasimcilara emekleri için cok cok tesekkur ederim. Umarim ben dahil tum talep edenler bu emege layık oluruz. Sn bahceden tohumlarin yarisini ve etiketlerini bana gönderebilirsiniz. 1000 kusur beni psikolojik olarak asar ama 600 u gozum kesiyor :)) gercekten. Corbada benim de tuzum olur :))
yeşilkolik
18-11-2013, 09:26
Sayın Meyvelitepe,
Ben tohum takas sayfamda ''manolya'' mesajını yazdığımda dagsa reklam adlı üyemiz talepte bulunmuştu..
Daha sonra bu sayfalarda 6 kişilik ek bir liste daha yapmıştım..dagsa reklam adlı üyemizin bu 6 kişilik listede de talepte bulunduğunu farkettim şimdi..
Kısacası, pdf dosyasında manolya tohumu talebi içeren 2 adet dagsa reklam etiketi var..
Bunlardan birini ben iptal edip eğer bunların dışında talepte bulunmak isteyen bir üyemiz varsa onun adını yazıp göndermek istiyorum..
Adres bilgilerini iletmiş üyelerimizden halâ manolya tohumu almak isteyen bir arkadaşımız varsa lütfen bana bildirsin..
Kolay gelsin.. Selam elinizde hala manolya varsa bana gönderirseniz çok mutlu olurum. :)
resimsel
18-11-2013, 09:31
Tohum üreten ve paylaşan tüm katılımcılara sonsuz teşekkürler ediyorum.
İnşallah güzel ürünler elde ederek, bizlerde paylaşımda bulunur o tatlı heyecanı yaşarız.
Selam elinizde hala manolya varsa bana gönderirseniz çok mutlu olurum. :)
Listede zaten adınız var..şimdi baktım bir kez daha..adınıza hazırladığım manolya paketiniz hazır..ben de sizi manolya tohumlarıyla buluşturacağım için mutluyum..
Hazırladığım paketler içinde 10-11 tohum var..Bunların yarısı Dolmabahçe Sarayı manolyalarından..
Benden manolya talep eden sevgili üyeler, eğer bu tohumları çimlendirdiğinizi okur, tanık olursam seneye kısmetse yine 10 kasımda Dolmabahçe sarayındayım :))
http://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/1615.htm
http://www.bahcesel.net/forumsel/fidanlik-teknigi-ve-agac-uretimi/7334-manolya-uretmek-304stermisiniz/
resimsel
18-11-2013, 10:04
Yukardaki tohum poşetlerini görüp, heyecanlanmamak mümkün değil.
İnsan bir an evvel bahar gelsin istiyor, dilerim emekleriniz boşa çıkmaz, siz benim gönlümde cennetliksiniz.
.. siz benim gönlümde cennetliksiniz.
Yok yok..henüz bu iş garanti değil..
Eğer sizler bu tohumları yeşertirseniz ve çevrenize de yayabilirseniz belki o zaman cennetin bir kıyısında minik bir köşe sahibi olmaya aday olabiliriz.. :))
yeşilkolik
18-11-2013, 13:19
Listede zaten adınız var..şimdi baktım bir kez daha..adınıza hazırladığım manolya paketiniz hazır..ben de sizi manolya tohumlarıyla buluşturacağım için mutluyum..
Hazırladığım paketler içinde 10-11 tohum var..Bunların yarısı Dolmabahçe Sarayı manolyalarından..
Benden manolya talep eden sevgili üyeler, eğer bu tohumları çimlendirdiğinizi okur, tanık olursam seneye kısmetse yine 10 kasımda Dolmabahçe sarayındayım :))
http://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/1615.htm
Manolya Üretmek İstermisiniz (http://www.bahcesel.net/forumsel/fidanlik-teknigi-ve-agac-uretimi/7334-manolya-uretmek-304stermisiniz/)
Sn Pria şimdiden çok çok teşekkür ederim. :)
Bende bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkürü bir borç bilirim. Hiçbir karşılık beklemeden gece gündüz bizler için yüzlerce tohum paketlemekle uğraşıp kafanızı yordunuz. Ben talebinde buldunduğum tohumlara sahip olacağım için ne kadar mutluyum tahmin bile edemezsiniz.
Allah muradınızı versin. Tüm güzel dilekleriniz gerçek olsun dilerim.
Sizlere bir şey sormak istiyorum, eğer bu sorumun cevabı bir yerlerde yazıyor ise özrümü kabul ediniz...
Bu başlık altındaki bilgiler silinecek midir? :''Tohum-Takas (Paylaşılacak Tohumlar) 2013-2014''
Yoksa sitede hep bulunacak mı? Çünkü tohumlar hakkında çeşitli bilgiler içermekte...
Günaydın sevgili dostlar,
Dün etiketlerin bana ulaşması neticesi akşam hemen paketleme işine koyuldum. Çok şükür bitirdim ve gönderime hazır vaziyette bekliyorum. Sadece 40 kişilik paket hazırlıyor olmama rağmen bu işin sabır işi olduğuna bir kez daha kanaat getirdim ve çok sayıda tohum paketi hazırlayacak arkadaşlarımın kulaklarını bol bol çınlatıp onlara Allah'tan kuvvet ve sabır diledim ;)
Önce bamya tohumları ile işe başladım. Nede olsa onlar iri tohumlar, kolay olur diye düşündüm. Önce 100 'er tohum koydum yaklaşık 10 kadar poşete (bir taraftan da bunlar 100 adetmiş gibi görünmüyor ama diye sızlanarak) ve baktım ki saydıkça sayamaz hale geliyorum :D Yahu dedim bunları gram olarak paylaştırayım bari ve dediğim gibi yaptım. Sayarak doldurduğum poşetleri mutfak tartısı ile tarttığımda ortalama 5-6 gr.'lık poşetler olduğunu gördüm, toplam 19 bamya poşeti hazırlamam ama aynı zamanda adil de olmam gerekiyordu. Başladım tüm poşetleri göz kararı doldurmaya ve sıra sıra tartmaya... E biri 8 gr. biri 9 gr. biri 12 gr. böyle olunca ondan al ona ver derken herbirini 10 gr. lık poşetler olarak hazırladığımda tek bir bamya tohumu ne artmış nede eksik kalmıştı :p Ardından etiketlerine tohum yılı ve gr. olarak miktarını yazdım (sanırım her poşette ortalama 200 tohum kadar olmuştur) ki siz siz olun etiketleri poşetlere tohumlardan sonra koymaya çalışmayın :o
Bundan dilim yanınca diğer iki cins süs biberlerinin etiketlerini hemen poşetler boş iken yereştireyim diye acele edince fark ettim ki onlara adet yazmadan yerleştirmişim etiketlerini... Olur böyle şeyler diye kendimi teselli ettikten sonra poşetleri listemdeki isim sırasına göre tasnif ederek finali yaptım. Bu arada siyah inci kişi başı 15, twilight ise 5 'er adet olmak üzere paylaştırıldı. Ve çok şükür hiçbir talep karşılıksız kalmadı.
Şimdi tek sıkıntım ya bu tohumlar çimlenmezse :( İlk kez kendi yetiştirdiğim bitkilerden tohum aldığım için bir yerlerde hata yapmış olmak fikri beni korkutuyor ama sonra diyorum ki kendime sen en iyiyi umut et ki sonu iyi olsun...
Bu arada paylaşımda en çok tohum talep eden üyelerden biriyim. Köyde yeni sahip olduğum 3 dönümlük bahçe için kullanacağım inşaallah (tabi önce biraz toprağı ıslah etmeye ve acilen su kuyusuna ihtiyacım var) ve bir sonraki yıl paylaşımı için yapabildiğim kadar tohum toplama gayreti içinde olacağım. Her daim bahçede olamayacağım için fire vermem de kaçınılmaz görünüyor ama ne kadar yapabilsem o kadar kardır değil mi...
Saygı ve sevgilerimle,
birnefestoprak
19-11-2013, 17:07
Şimdi tek sıkıntım ya bu tohumlar çimlenmezse İlk kez kendi yetiştirdiğim bitkilerden tohum aldığım için bir yerlerde hata yapmış olmak fikri beni korkutuyor ama sonra diyorum ki kendime sen en iyiyi umut et ki sonu iyi olsun...
Ilk kez talep edilecek bir tohumla ilgili olarak tohumun ilk yetistirildigi sene icin bana gore onemli olan sey meyvesini hasat edip yemekten cok tohumunu cogaltabilmek. Sizin gonderdiginiz tohumlarin cimlenme oranlari dusuk bile olsa ve sadece biri bile cimlense ki oranin bundan cok daha fazla olacagina eminim, tohum cogaltmak adina yeterli olacaktir. Ticari tohum alsak, yuksek cimlenme orani beklemek hakkimiz ama hicbir ticari tohumda da %100 cimlenme oranina ulasmamiz mumkun degil. Bu yuzden, endise etmenize gerek yok.
LojistikMerkezi
19-11-2013, 22:36
Tohum paketlerini hazırlayan üyeler Kasım sonunu beklemeden kargoya verebilirler.
Kargo adresi:
Hakan Gönül,
Bozoklar İnşaat Malzemeleri Tic. A.Ş. İstanbul Şubesi
Acıbadem cad. Erdem Çıkmazı Sok. No:10 D:1
( Erdem Çocuk Parkı' nın içindeki Bina )
Acıbadem/Üsküdar/İstanbul
TEL: 0535 824 14 69
şeklinde. Gönderilerde Yurt İçi Kargo kullanıldığı takdirde yukarıdaki şirket ismini de içeren adres tam olarak kullanıldığında indirim uygulanması gerekiyor.
Yurt içi Kargo ile gönderme imkanı olmayan durumlarda;
Hakan Gönül,
Acıbadem cad. Erdem Çıkmazı Sok. No:10 D:1
( Erdem Çocuk Parkı' nın içindeki Bina )
Acıbadem/Üsküdar/İstanbul
TEL: 0535 824 14 69 adresi kullanılabilir.
Tohum paketlerini hazırlayan üyeler Kasım sonunu beklemeden kargoya verebilirler.
Kargo adresi:
şeklinde. Gönderilerde Yurt İçi Kargo kullanıldığı takdirde yukarıdaki şirket ismini de içeren adres tam olarak kullanıldığında indirim uygulanması gerekiyor.
Yurt içi Kargo ile gönderme imkanı olmayan durumlarda;
adresi kullanılabilir.
Sayın LojistikMerkezi, indirim oranı ya da standart dosya fiyatının ne olduğunu söyleyebilir misiniz?
Bugün Aras Kargo'ya teslim ediyorum, inşaallah yarın elinizde olacaktır.
Saygılarımla,
Günaydın, bende birazdan kargoya vereceğim..
FatihBahce
20-11-2013, 10:15
Sayın LojistikMerkezi, indirim oranı ya da standart dosya fiyatının ne olduğunu söyleyebilir misiniz?
Yurtiçi Kargo şirketiyle anlaşmamız şöyle:
500 grama kadar standart naylon A4 evrak paketleri için sadece 2.69 TL dır.
Daha fazla isterlerse fiyatın anlaşmalı olduğu hatırlatılmalı.
indirim için adres bilgisi şirket unvanıyla beraber tam olarak doğru yazılmalı.
Ayrıca lütfen Yurt içi kargo personelinin adresi bilgisayara tam olarak doğru işlediğini de kontrol ediniz.
Bazen başka bir şubeyle karıştırabiliyorlar.
az önce kargoya verdim, ama adresi tam yazdırma konusunda başarılı olamadım, indirim içinde şirket öderse olur dediler, kargo ulaştığı zaman bilgi verebilirmisiniz
Sayın FatihBahçe, anlaşma yalnızca şirketin kendi gönderdiği kargolar için geçerliymiş. Ücretini biz ödediğimiz taktide 8.20 TL talep ediyorlar. Bu durumda sizden gelecek olan bilgiye göre hareket etmek üzere gönderiyi bir gün erteliyorum.
Teşekkürler.
FatihBahce
20-11-2013, 13:30
Kargo şirketiyle görüştüm. İndirim şu anda sadece Lojistik merkezinin sizlere göndereceği kargolar için geçerli.
Daha önce sizin gönderdikleriniz de belli formülle indirime tabiydi. Ancak e-fatura sistemine geçildiği için öyle bir imkanı yeni sistem kabul etmiyormuş.
...indirim için de, şirket öderse olur dediler,
Ben de bu yazdığınızı okuyunca, ''hadi, şimdi Yurtiçi'ne gidip stres yapmıyayım'' dedim ve ARAS'a gittim..
ARAS ile ticari anlaşmam yok ama 4 yılın dostluğu var..
Tanıdık görevliye ''bak bu 2014'ün son kargosu..yap birşeyler'' diye takıldım..
Ciddi ciddi uğraştı, hesapladı..''abi, ancak 6.5 lira olacak'' dedi..Bende ''valla, yanımda 5 lira var'' deyince hesabı yine değiştirdi ve '''kalan 1 lirayla da çay içersin'' diyerek 3.9 liraya düşürdü..
Velhasılı, 12x16 koli içindeki yarım kilodan fazla kargom 3.9 liraya yola çıktı..sağolsunlar..
Ben de artan 1 lirayla oturdum, çayımı içtim ve evin yolunu tuttum..
O zaman biz gönderirken Yurtiçi kargo ile göndermemize gerek yok sanırım. Ben de Sürat kargoyla göndereyim hep onlarla gönderiyorum artık bir kıyak yaparlar herhalde. :)
Tabi göndermem için tohumların poşetlemesini bitirmem lazım anca 3'te 1'i bitti. Akşam oturup tek başıma yapıyorum, annesiye kızımı uyumaya gönderiyorum yoksa benim kız hayatta bırakmaz rahar rahat yapmamı. :)
Tohumları ayarlarken bazı üyelere fazla tohum koyuyorum. Hele 2. bir dağıtım yapacak olanlara elimden geldiğince daha çok tohum koyuyorum poşetlere. Sitede daha fazla görünen üyelere daha çok tohum vereceğim, nasıl olsa onlar daha fazla kişiye ulaştırırlar. :)
Tohumları ayarlarken bazı üyelere fazla tohum koyuyorum. Hele 2. bir dağıtım yapacak olanlara elimden geldiğince daha çok tohum koyuyorum poşetlere. Sitede daha fazla görünen üyelere daha çok tohum vereceğim, nasıl olsa onlar daha fazla kişiye ulaştırırlar. :)
Ben de bu aralar forumda fazla mesai yapıyorum sayın h_doğan.. bol kepçe olur herhalde benim paketler de.. :))
Kolay gele..
Bende talepleriniz varsa kesinlikle. :) Elimde fazla tohum olan çeşitlerden fazlaca vermeye çalışıyorum.
loveforlife
20-11-2013, 16:27
Ne yalan söyleyeyim, aynı yöntemi uyguluyorum ben de! ;)
Tohumları poşetledim, bu hafta kargoya vereceğim. Kitap okurken bile gözlük takmakta direnirken, tohumlar bana gözlük taktırdı :)
Dileğim bolca tohum göndermekti, sayfamda de belirttiğim gibi yerim dar olunca tohumum da sınırlı sayıda oldu. Talep beklediğimden fazla çıkınca bölüştürmek zorunda kaldım, bana ne kadarsa size de o kadar oldu. Neyse ki, bir tohum, bin tohum demek.
Tohumları eşimin çalıştığı şirketin anlaşmalı olduğu MNG ile bu gün gönderiyorum. Gönderen adresi ERMİŞ A.Ş. olarak gelecektir. Sanırım bir karışıklık olmaz.
Bu arada; bu kadar emek vererek bu paylaşımın gerçekten de muhteşem bir şekilde organize olmasına emek veren tüm dostlara bir kez daha canı gönülden sevgi ve saygılarımı sunarım.
LojistikMerkezi
21-11-2013, 10:33
Bu liste, kargolar geldikçe güncellenecektir.
Kargoları Ulaşan Katılımcılarımız
Andora
pria
malbman
sevoş
Mesajın ara sayfalarda kalma ihtimaline karşı yeni konu açılmıştır.
Katılımcılarımız kargo durumunu
http://www.agaclar.net/forum/tohum-takas/33169.htm#post1222297
konusundan takip edebilirler...
Sevgili Pria ,sizden gelen mesajdan beri öğrencilerimle birlikte manolya tohumlarının heyecanını yaşıyoruz. Bugün sabah okulumuzun bahçesindeki manolya ağacının çiçeğini gördük.Onu koparıp sınıfımızda suya ısladık.Öğrencilerim bir de şiir yazdılar.Heyecanımızı burada sizlerle paylaşmak istedim.
Sevgili Pria ,sizden gelen mesajdan beri öğrencilerimle birlikte manolya tohumlarının heyecanını yaşıyoruz. Bugün sabah okulumuzun bahçesindeki manolya ağacının çiçeğini gördük.Onu koparıp sınıfımızda suya ısladık.Öğrencilerim bir de şiir yazdılar.Heyecanımızı burada sizlerle paylaşmak istedim.
Bahçesel.net'teki link açılmıyor ama orada şöyle bir bilgi var:
...Manolyalar tohum, çelik, daldırma ve aşı ile üretilirler.
Tohumlar sonbaharda toplanır toplanmaz hemen ekilir, veya 4 OC de 3-6 ay katlandıktan sonra ilkbaharda ekilir.Ekimden sonra tohumların herhangi bir sebeple kurumaya maruz bırakılması, zararlanmaya neden olur.İlkbaharda çimlenen tohumlardan ilk yıl sonunda 7.5 cm boylu fideler elde edilir.Sonbaharda bu fideler sökülerek geliştirme yastıklarına aktarılırlar.
Ayrıca sitemizdeki manolya üretimi ile ilgili başlığı da okuyarak, inşallah sevgili öğrencilerle birlikte bu güzel ağacın tohumlarını çimlendirirsiniz..
Selamlar..
Resimleri herhalde akşam gönderebilirim.Okuldan başaramdım.
ağaç,bitki dostu ve gönüllüsü tüm arkadaşlara emekleri için çok teşekkürler.
bin bir emekle ürettiğiniz tohumları zahmetli ve yorucu bir uğraşıyla paylaşıyorsunuz,paketliyor gönderiyorsunuz size kendi adıma teşekkür etmek ve çalışmalarınızda kolaylıklar dilemek istedim.
Bunlar sevgili Pria sayesinde bugün sınıfımda yaşanan heyecanlar.
Okulumuzdaki manolya ağacının altından bunları bulduk.Fakat içlerinde tohuma benzer bir şeye rastlamadım.
Sayın esgül73..
Bayıldım fotolara ve candan şiirlerine..
Bu cici mi cici çocuklar, sayenizde, geleceğimizin aydınlık yüzlü aydınlık insanları olurlar inşallah..
Ben ve 28 yıllık ilkokul öğretmeni eşimle öpüyoruz hepsini gözlerinden..
.........
Sanıyorum okul bahçenizdeki manolya henüz genç bir ağaç; bu yüzden tohum bağlayamamış olabilir..
Paylaşanlara, düzenleyenlere, emek verenlere teşekkürlerimle, bana gönderilecek değerli tohumları çimlendirebilmek amacı ile aşağıdaki küçük serayı bizzat yaptım. Umarım tohumlarımı çimlendirip büyütür ve gelecek sezona tohumlarını alıp takasa katılırım.
150x60x40 cm ebatlarında. Alt ve üstü 4 yanları çift kat naylonludur. Bahçemin bulunduğu yer yaz dışında oldukça soğuk.
herkese merhaba.burda yazılanları okuyorum ve ben de bikaç bişey yazmalıyım diye düşündüm.
görüleceği üzere en çok tohum talep eden kişi benim.bu çocuk siteye üye olalı 1 sene dahi olmadı ne yapacak bu kadar tohumu diye soranlar olabilir.
kendim amatör olarak balkonda saksıda vs bişeyler yapmaya çalışıyordum zaten.ama sonunda çok istediğim bir çiflik evi yapma işine babamları ikna ettim.ankaralılar bilir.forum ankara nın ilerisinde yakacık köyü var.o tarafta 1.5 dönüm yer aldık.ev yapma işi de hızla başladı.ben tekrar emek verip zahmet edip tohumları gönderen,elimize ulaşmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.umuyorum seneye paylaşımlarımla ben de başka kullanıcılara sizin bu bize yaşattığınız heyecanı yaşatacağım.tekrar teşekkür ediyorum şimdiden.
Sn. incirli,
Sanırım sizi en iyi anlayan üyelerden biriyim. Çünkü bende bitkilere sevdalandıktan sonra 1,5 m2 bile olmayan balkonuma sığamayınca dede ocağına dönmekte buldum çareyi ve mutluluğu :D Geçen sene bizde nasıl yaparız diye düşünüyorduk, plandı, projeydi, resmi izinlerdi derken telef olduk, ama nihayetinde emeklilik hayalimize emekliliğimize çok uzun yıllar varken kavuşmak nasip oldu, her gidişimizde eşimle birbirimize "ne iyi bir iş yapmışız biz böyle" deyip duruyoruz ;) Tüm sıkıntı ve yorgunluklara şüphesiz değdi, orada olmak terapi gibi birşey oluyor insana :p İnşaallah Allah gönlünüze göre versin...
Yasin Aksoy
25-11-2013, 11:58
Saygıdeğer tohum paylaşan üyelerimiz, yaptığınız iş ve verdiğiniz emek çok kutsal. Bütün tohum talep eden arkadaşlarım adına binlerce kez teşekkür ederim ...
LojistikMerkezi
25-11-2013, 17:03
Sn tohum gönderen katılımcılarımız,
Etkinlik prensiplerinde daha önce de belirtildiği gibi kargolarınızı gönderen ödemeli olarak göndermeniz gerekmektedir.
Bugün gelen bir kargo alıcı ödemeli olarak gönderilmiş, gerekli ödeme yapıldı ve kargo Lojistik Merkezine ulaştı.
Tohum gönderen üyelerimizin bu konuya dikkat etmesini rica ediyoruz.
3.3. Tohum paylaşanların rolü
a) Paylaşmak istedikleri tohumları belirlenen formata göre liste halinde ilk mesajda yayınlamak, her bir tohumu bildirilen asgari standartlara göre tanıtmak.
b) Beklenmedik durumlar olmadıkça kendisine iletilen talepleri olabildiğince karşılamaya gayret etmek,
c) Tohumları hazırlama zamanı geldiğinde agaclar.net tarafından kendisi için hazırlanacak etiketleri kullanarak kişiye özel tohum poşetlerini hazırlamak,
d) Tohum poşetlerine bir kişiye yetecek miktarda tohum koymak. "Bir kişiye yetecek miktar" paylaşımcının insiyatifinde olmakla beraber büyük tohumlarda en az 5-10 adet, daha küçük tohumlarda 10-15, daha da küçük tohumlarda 50+ şeklinde olabilir (Örnek, fasulye balkabağı 5-10 adet, domates biber patlıcan 10-15 adet, aslanağzı tohumu bir tutam gibi).
e) Paylaşıma sunulan tohumların uygun şekilde tohum hasatlarının yapılmış olması, uygun şekilde saklanmış olması ve tohumların çimlenme özelliklerini kaybetmemiş olmasına dikkat etmek. Yeni alınmış tohumların poşetlenmeden önce yeterli süre gölgede kurutulmuş olmasına dikkat edilmelidir. Aksi halde tohumlar küflenebilir.
f) Hazırladığı etiketlenmiş tohum poşetlerini takvime uyumlu olarak bir zarfa doldurup lojistik merkezine "gönderen ödemeli" olarak kargo ile göndermek.
limon_sever
25-11-2013, 18:24
Bugün 3 kargo elinize ulaşmış. İçlerinden biri benim. Cumartesi gün kargoyu verdikten sonra faturada sadece adresi kontrol etmiştim. Acaba benim kargo mu diye şüphe edip faturaya baktım. Ödenmiş görünüyor. Ben değilmişim ;)
Peşin Ödeme 9.97 TL Sürat Kargo.
Nihayet benim kargom da ulaşmış,
Ben de kısmet olursa yarın vereceğim. Bugün sabah işe giderken almayı unuttum. :)
Sn. heyyamola ellerinize sağlık.
birnefestoprak
26-11-2013, 00:57
Ne kadar duzenli ve ozenli olmus. Elinize saglik...
Biran önce talep sahiplerine ulaşmak için sabırsızlanan tohumlar,
456735
Bugün kargoya verildi.
456736
İyi günlerde güle-güle yetiştiriniz. Bu gönüllü birlikteliğe emek veren, kafa yoran herkese sonsuz teşekkürler... Kolay gelsin.
dagsa reklam
26-11-2013, 06:12
ellerinize saglık.gerçekten çok zahmetli bir işmiş dışardan bakılınca 3-5 poşet ne olacakki diyor insan ama gerçekten çok zahmetli ve emek isteyen bir durum binlerce poşet tohum doldurup dagıtıyorsunuz sonsuz şükranlarımı sunuyorum.hepinizin eline koluna yüregine saglık allah hepinizden razı olsun.sevgilerimle
yeşilkolik
26-11-2013, 16:58
Bütün arkadaşların eline, emegine saglık.
seyyah53
26-11-2013, 19:02
Herkese iyi aksamlar...
Arkadaslar tohum talep etme sansimiz gectimi forumu epeydir takip edemiyordum....
Herkese iyi aksamlar...
Arkadaslar tohum talep etme sansimiz gectimi forumu epeydir takip edemiyordum....
Geç kaldınız maalesef.
seyyah53
26-11-2013, 19:11
Geç kaldınız maalesef.
:) Cok sagolun hira...
Ilk tohum paylasiminda elimdeki butun tohumlari bankaya gondermistim....
Islerden guclerden foruma ugrayamiyoruzki...
Bu sene biraz rahatladik...ekecek bir tane tohumumuz yok...
Fakat olsa genede gonderirdim...herkese selamlar-saygilar....
limon_sever
02-12-2013, 15:55
Aralık başına kadar tohum gönderimi devam edecekti. Lojistik Merkezi'ne göndermeyen üyelerimiz kaldı mı? Bir de tohum talep edenlere, tohumları ne zaman kargoya verilecek?
MeyveliTepe
02-12-2013, 15:59
Bugün kargoya verecekler vardı. Yarından itibaren henüz göndermemiş olanları uyarırız. Yurt dışından gelecek paketin bu hafta gelmesi bekleniyor.
Son konuşmama göre Lojistik merkezi kendine ulaşan kargoları bekletmeden talep edenlerin zarflarına dağıtıyordu.
Lojistik Merkezi, eline ulaşan kargoları burada (http://www.agaclar.net/forum/tohum-takas/33169.htm) güncelleyerek listeliyor.
limon_sever
02-12-2013, 17:00
Lojistik Merkezi, eline ulaşan kargoları burada (http://www.agaclar.net/forum/tohum-takas/33169.htm) güncelleyerek listeliyor.
O listeyi ilk beğenenlerden biriydim :) O liste ulaşanların listesi :) Göndermeyenlerin listesini soruyorum ben :) Günün yorgunluğu olsa gerek Sayın ciroz ;)
Ben çarşamba günü göndereceğim .
akçabardak
02-12-2013, 18:55
Merhaba ben bu hafta sonu pazar günü Ankara'ya yolculuk yapmam gerekiyor, eğer bu hafta içinde tohum talepte bulunan üyelere gönderim yapılmayacaksa adres olarak (Ankara) değiştirme şansım var mıdır, öğrene bilir miyim ilgilenen arkadaşlardan, teşekkür ederim.
Mart sonuna kadar Ankara'da kalmayı düşünüyorum.
bahcedenn
02-12-2013, 19:06
Aralık başına kadar tohum gönderimi devam edecekti. Lojistik Merkezi'ne göndermeyen üyelerimiz kaldı mı? Bir de tohum talep edenlere, tohumları ne zaman kargoya verilecek?
Sanırım herhalde henüz tohum gönderemeyen birkaç kişiden biriyimdir. Son paketlemeleri yapıyorum. Bu kadar gecikmesini ben de istemezdim ama evde 1 de ufak çocuk olunca 1100 poşet paketlemek biraz vakit alıyor. Bugün ya da yarın bitecek inşallah.
bahtiyar02
02-12-2013, 20:47
Merhabalar;
Paketleri hazırladım ancak Forumda tohumları göndereceğim adresi bulamadım:o
Yardımcı olabilirmisiniz?
Saygılar
Sevgili bahçedden yardımıma yetişti.Çok teşekkür ederim.
O listeyi ilk beğenenlerden biriydim :) O liste ulaşanların listesi :) Göndermeyenlerin listesini soruyorum ben :) Günün yorgunluğu olsa gerek Sayın ciroz ;)
Göndermeyenleri sorduğunuzun farkında olarak mesajı yazmıştım.
Sizinkisi de sanırım biraz kolaycılık. :)
Konuyu iyi takip ettiğinize göre burada da (http://www.agaclar.net/forum/1216468-post209.htm) tüm tohum göndereceklerin listesinin yayınlandığını biliyorsunuzdur.
Gönderecekler - Gönderenler = Göndermeyenler :)
limon_sever
02-12-2013, 22:01
Ben o listeyi gerçekten görmemiştim :) :) :)
Lojistik Merkezi aslında güncellediği listeyi, o liste ile değiştirip kargosu gelenleri işaretlese daha güzel olur.
limon_sever
02-12-2013, 22:05
Sanırım herhalde henüz tohum gönderemeyen birkaç kişiden biriyimdir. Son paketlemeleri yapıyorum. Bu kadar gecikmesini ben de istemezdim ama evde 1 de ufak çocuk olunca 1100 poşet paketlemek biraz vakit alıyor. Bugün ya da yarın bitecek inşallah.
Sizi gayet iyi anlıyorum. Size söylemiş olmuşum gibi hissettim. Ben aralık başında gönderimlerin biteceğini okuduğumu anımsadığım için sormuştum.
Özür dilerim. :(
Kolay gelsin.
Ben aralık başında gönderimlerin biteceğini okuduğumu anımsadığım için sormuştum.
İyi de aralık ortasında da gelen tohumları ekecek değilsiniz... :)
Sorun yaratmayan gecikmeler bunlar...
limon_sever
03-12-2013, 14:54
İyi de aralık ortasında da gelen tohumları ekecek değilsiniz... :)
Sorun yaratmayan gecikmeler bunlar...
Evet, haklısınız :)
Dün size özel mesaj atmıştım. Okudunuz mu acaba?
Az önce sayın Bahtiyar'ın deşti domates hakkında yazdıklarını okudum.Keşke bu tohumdan isteseydim diye düşündüm.Hemen sayfamı açtım ki talepte bulunmuşum.Çok sevindim.Umarım başarıyla tohumları üretip seneye ben de paylaşırım.Şimdiden elimde kudret narı ve tatlı kabağı tohumları var.Tohum konusunda çok güvendiğim bir dostum passiflora,nathal eriği,altın çilek tohumları verdi.Kendisi bu tohumları 3 yıldır üretiyormuş.Bu tohumlardan da edindim ve önümüzdeki yıl tohum takasda paylaşmak istiyorum.Burası yeri değil ama domates konusunda bazı sorularım olmuştu.Cevabını alamadım.Acaba neden?
LojistikMerkezi
06-12-2013, 16:46
Değerli katılımcılar,
Bugün itibari ile Sn. goknarcı4 haricindeki bütün paylaşımcılarımızın kargoları lojistik merkezine ulaşmıştır.
Herbirine gösterdikleri yoğun çaba ve ilgi için bir kez daha teşekkür ederiz.
Sn goknarcı4' e ulaşılmaya çalışılmış ama ulaşılamamıştır. Kendisi tek çeşit tohum paylaşıma sokmuş, bu tohumlara 7 adet talep gelmiştir.
Katılımcıları daha fazla bekletmemek adına, buradan son çağrımızı yaptığımızı, eğer Sn goknarcı4' ten bir cevap gelmez ise etkinlik dışı kalacağını bir kez daha bildirmek isteriz.
Lojistik Merkezi, tüm tohumları sahiplerine ait zarflara yerleştirmiş bulunmaktadır.
Son kontroller ve gönderilemeyen tohum listelerinin hazırlanması için bir iki güne daha ihtiyaç vardır.
Aksi bir durum olmadığı takdirde, önümüzdeki hafta tohum zarfları kargoya verilecektir.
Bu aşamada;
Sn akçabardak (http://www.agaclar.net/forum/tohum-takas/31319-14.htm#post1225904) gibi, kargo gönderim tarihlerinde zorunlu adres değişikliği yapacak olan katılımcılarımızın, adres değişikliklerini Lojistik Merkezine özel mesaj (PM) ile bildirmeleri gerekmektedir.
Aksi takdirde, tohumlar daha önce bildirilen adreslere ALICI ÖDEMELİ olarak gönderilecektir.
Kargo şirketi olarak Yurtiçi kargo kullanılacaktır.
Zorunlu nedenlerden dolayı,
Sn üzüm (http://www.agaclar.net/forum/tohum-takas/31319-8.htm#post1216535) gibi bulunduğu yerde yurtiçi kargo imkanı olmayan kullanıcılarımızın tercih ettikleri kargo şirketini yine lojistik merkezine özel mesajla (PM) bildirmeleri gerekmektedir.
Geçen seneden tamamen farklı (http://www.agaclar.net/forum/tohum-takas/31319-6.htm#post1212188), çok verimli, düzenli ve bir o kadar neşeli geçen bu seneki etkinliğimizin son aşamasına gelmiş bulunuyoruz.
Emeği geçen, yorulan, heyecanla tohumlarını bekleyen tüm katılımcılarımıza bir kez daha teşekkür ederiz.
limon_sever
06-12-2013, 18:24
Sayın LojistikMerkezi,
Kargo takip numaralarınıda bu sayfada veya özel mesaj ile bilgilendirecek misiniz?
Sayın LojistikMerkezi,
Kargo takip numaralarınıda bu sayfada veya özel mesaj ile bilgilendirecek misiniz?
hayır, kendimize saklayacağız : )
Bu basligi okudukca hem gelecek ve tanisma firsati bulunacagim tohumlari dusundukce seviniyorum hem de taleplerimle ugrastirdigim katilimcilari ve lojistik merkezi uyelerini dusundukce darlaniyorum. Bir kez daha zahmet verdigim herkese cok tesekkurler.
Organizatorleri de cok iyi planlamalari icin tebrik ederim.
Selamlar...
MeyveliTepe
06-12-2013, 19:05
Sayın LojistikMerkezi,
Herkese (120'den fazla kişi) ayrı ayrı uzun bir numaradan oluşan kargo takip numarası göndermek ciddi bir zaman ve külfet.
Lojistik merkezi makbuzları elinde bulunduracak nasılsa. Gönderimden sonraki 48 saat içinde kargosu ulaşmayanlar bildirse ve sadece onlara bu numara gönderilse daha yönetilebilir ve ızdırap vermeyen bir süreç olur.
heyecanla bekliyoruz tohumcukları :)
MeyveliTepe
06-12-2013, 19:22
Bu arada önemli bir hatırlatmayı gerekli görüyorum.
Paylaşımcıların tohumları gönderme süreleri bir hafta (6 gün) uzamış görünüyor. Sanıyorum bugün son gelen paket (yurtdışından) sn.birnefestoprak'ınki idi. Yine takip ettiğim kadarı ile sn.bahcedenn'in paketi dün gece elden ulaştırılmış idi.
Lojistik merkezinin bugünkü mesajında tüm paketlerin açılıp, kişiye özel hazırlanmış tohum poşetlerinin, talep edenler için önceden hazırlanmış zarflara dağıtılmış olduğunu da anlıyoruz. Bu 4000 civarındaki tohum poşetinin tasnif edildiği ve kargoya verilecek zarflara yerleştirildiği anlamına geliyor.
Normalde sadece bu işin bir hafta kadar sürmesini bekliyorduk. Fakat tohum paketlerinin göndericiler tarafından kargoya verilmesiyle paralel yürütülen çalışma sayesinde her şey bir anda bitmiş oldu. Sadece bir hafta talep toplanması sürecini bilerek uzatmış idik. Bunu saymazsak takvimden sapmamız yok.
Umuyorum ki, zarfların kargoya verilmesiyle birlikte, muhtemelen daha da önce, toplanan tohumlar, karşılanan talepler, dolayısıyla zarflara fiilen girerek dağıtılan tohum poşetleri hakkında kesin ve detay bilgiyi herkese ulaştırmış olacağız.
birnefestoprak
06-12-2013, 19:35
Fakat tohum paketlerinin göndericiler tarafından kargoya verilmesiyle paralel yürütülen çalışma sayesinde her şey bir anda bitmiş oldu. Sadece bir hafta talep toplanması sürecini bilerek uzatmış idik. Bunu saymazsak takvimden sapmamız yok.
Hersey iyi niyetle yapilinca ve esas amaclar geleneksel tohumu yasatmak, elinde tohum olmayani tohum sahibi yapmak ve sonraki paylasimlara/takaslara onlari da tesvik ederek tohum devamliligini saglamak oldugu icin, hersey boyle birdenbire sonuca ulasir, olup biter.
akçabardak
06-12-2013, 21:46
Merhaba ben bu hafta sonu pazar günü Ankara'ya yolculuk yapmam gerekiyor, eğer bu hafta içinde tohum talepte bulunan üyelere gönderim yapılmayacaksa adres olarak (Ankara) değiştirme şansım var mıdır, öğrene bilir miyim ilgilenen arkadaşlardan, teşekkür ederim.
Mart sonuna kadar Ankara'da kalmayı düşünüyorum.
Merhaba yazmış olduğum mesajı, yanlış yere mi yazdım acaba, mesajıma
bir türlü cevap alamadım...
dagsa reklam
06-12-2013, 21:51
Lojistik Merkezi, tüm tohumları sahiplerine ait zarflara yerleştirmiş bulunmaktadır.
Son kontroller ve gönderilemeyen tohum listelerinin hazırlanması için bir iki güne daha ihtiyaç vardır.
Aksi bir durum olmadığı takdirde, önümüzdeki hafta tohum zarfları kargoya verilecektir.
Bu aşamada;
Sn akçabardak gibi, kargo gönderim tarihlerinde zorunlu adres değişikliği yapacak olan katılımcılarımızın, adres değişikliklerini Lojistik Merkezine özel mesaj (PM) ile bildirmeleri gerekmektedir.
Aksi takdirde, tohumlar daha önce bildirilen adreslere ALICI ÖDEMELİ olarak gönderilecektir.
Merhaba yazmış olduğum mesajı, yanlış yere mi yazdım acaba, mesajıma
bir türlü cevap alamadım...
Sn. akçabardak,
Ankara adresinizi, Lojistik Merkezi' ne özel mesajla bildirirseniz kargonuz oraya gönderilecektir.
Bu mesajda (http://www.agaclar.net/forum/1227195-post426.htm) gerekli açıklama yapılmıştır.
akçabardak
06-12-2013, 22:27
Sn. akçabardak,
Ankara adresinizi, Lojistik Merkezi' ne özel mesajla bildirirseniz kargonuz oraya gönderilecektir.
Bu mesajda (http://www.agaclar.net/forum/1227195-post426.htm) gerekli açıklama yapılmıştır.
Sayın ciröz yeni adresimi şimdi Lojistik merkezine özelden yazdım,
Ayrıca özür dilerim yukarıdaki mesajı yeni gördüm.
eceyıldız
07-12-2013, 09:50
Çok değerli tohumları bizimle paylaşan ve bunun için gayret sarfeden bütün paylaşımcılara ve bu tohumların bize ulaşmasında emeği geçen bütün arkadaşlara ve lojisistik merkezine sonsuz teşekkürlerimi tekrar tekrar sunmak istiyorum.
Benim aklıma takılan bir soru var kargolar adrese geldiğinde tesadüf bu ya adreste değildik diyelim ve kargo teslim edilemedi. Budurumda bazı kargo şirketleri bildirmediği gibi geri iade ediyor. Bu tatsız durumun yaşanmaması için kargo şirketi ile görüşüldümü acaba. Kargo şirketi adresinizde yoksunuz şu kadar gün içinde kargonuzu almazsanız iade edilecektir diye bildirecek mi.
Bunu sormamın nedeni yurt içi kargo bu konuda hiç iyi izlenimler bırakmamıştır bende arkadaşların yolladığı kargoları dörtgözle evde beklerken bile kargo takip numarasından iade edileceğini öğrendim yurtiçi kargoyu aradığımda evde yoktunuz bu saate kadarda gelip almadınız diye iade ediyoruz diye bir cevapla ya da adresiniz bulunamadı diye gayri ciddi ve ilgisiz bir tavırla karşılaştım. Yanlış anlamayın arkadaşlar ama ben yurtiçi kargodan çok çektim bu sorunu bu yüzden dile getirdim.
Yurtiçi kargonun bu konuda gerekli ihtimamı göstermesi konusunda konuşmuş ve anlaşmış olmanızı umut ediyorum. Adreste bulunmayan ya da adresi bulunmayan üyenin kargo şirketi tarafından bildirilmesi gerek alcı ödemeli olduğu için sadece 48 saat ellerinde tutuyorlar alınmazsa bu süre içinde iade ediyorlar sessiz sedasız hemde. Bu gibi tatsız durumların yaşanmaması dileği ile emeği geçen herkese sonsuz saygı ve selamlar sunuyorum.
Tohum paylaşan ve bu işe emek veren herkese çok teşekkürler.
2-3 sene sonra umarım bizde burada bu tohumlardan aldığımız tohumları paylaşırız.
Bu işi organize eden herkese çok teşekkürler.
loveforlife
07-12-2013, 15:56
Tohum paylaşan ve bu işe emek veren herkese çok teşekkürler.
2-3 sene sonra umarım bizde burada bu tohumlardan aldığımız tohumları paylaşırız.
Bu işi organize eden herkese çok teşekkürler.
Bence önümüzdeki yıla paylaşırsınız. Ben geçen yıl tohum takastan alıp çoğalttıklarımı paylaştım bu yıl. Paylaştıkça çoğalıyor mutluluk!
resimsel
07-12-2013, 20:52
Tohum paylaşan,paylaşılacak tohumları isteklilerin adreslerine gönderen ve bu güzel işlemler için kafa yoran herkese sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Yıllar önce, üniversite sınav sonuçlarını beklerken bu kadar heyecan duymuştum, şimdi tohumlarımız geliyor diye benzer bir heyecan içindeyim. Bana ve tohum bekleyen diğer arkadaşlarıma yaşattığınız heyecan için sizlere minnettarız.
MeyveliTepe
07-12-2013, 23:15
Değerli agaclar.net ailesi,
2013-2014 Tohum Paylaşım Etkinliğinin son aşamasına gelmiş bulunuyoruz. Lojistik Merkezi Pazartesi günü tohum zarflarını adreslere göndermeye başlayacaktır.
Akabinde gönderilerin yerlerine ulaşmasını takip ettikten sonra hep birlikte Haziran ayında başlayan etkinliğin hızlı bir muhasebesini yapıp, bir sonraki etkinlikte daha da geliştirilebilir hususları tartışacağız.
Gönderiler sahiplerine ulaştıktan sonra her türlü detay kayıt (tohumlar, geçerli talepler, fiilen karşılanan talepler vb.) erişebileceğiniz tablolarda yayınlanacaktır.
Vesile ile son, fiili istatistiki rakamları açıklamak istiyorum.
Açıklama | Gerçekleşen Değer
Etkinliğe Paylaşımcı olarak katılan sayısı: | 25
Fiilen tohum gönderen paylaşımcı sayısı: | 24
Tanıtılan tohum sayısı: | 282
İptal edilen tohum çeşit sayısı: | 5
Taleplere göre fiilen gönderilen çeşit sayısı: | 277
Kargo adreslerini zamanında gönderen talepçi sayısı : | 121
Kendisi için tohum hazırlanan üye sayısı :| 120
Kargoya verilecek zarf sayısı : |120
Adresini zamanında gönderenlerin talep sayısı: | 4.805
Fiilen karşılanan talep sayısı: | 4.457
Talep karşılama oranı (ortalama) : | %92,75
Toplanan tohumların dağıtılma oranı : | %100
Dağıtılmadan kalan tohum sayısı : | 0 (sıfır)
Bu bahar toprakla buluşacak tohum oranının da %100 olması değerli katılımcıların boynunun borcudur ;)
Hem tohum paylaşan hem de kendisinde olmayan tohumları toprakla buluşturmak amacıyla tohum talep eden üyelerimize gönülden teşekkür ediyorum.
loveforlife
08-12-2013, 06:47
[B]
Hem tohum paylaşan hem de kendisinde olmayan tohumları toprakla buluşturmak amacıyla tohum talep eden üyelerimize gönülden teşekkür ediyorum.
Asıl biz size teşekkür etmeliyiz bence. Böylesine özveriyle, ne kendinizi ne de başka birilerini kayırmadan bu kadar düzenli ve özenli bir organizasyon gerçekleştirmiş; böylelikle de o tohumların bırakın ülkemizi, dünyanın dört bir yanında hayat bulmasına vesile olmuş olmanız öylesine takdire şayan ki!
Bunlar sevgi tohumları! Sevginin hasadı şimdiden bol olsun...
Ben de sevgi tohumlarının Salihli ayağıyım.Umarım alnımın akıyla tohumları toprakla buluşturup seneye de ben burada organizasyonu düzenleyen üyeler gibi başarıyla paylaşırım.Çok heyecanlıyım:))
Heyecan içerisinde bekliyorum :D Bu bahar çok işim var çooook :D
Yasin Aksoy
09-12-2013, 09:14
En geç 3-4 güne elimizde olur tohumlarımız. Balkonuma cherry domatesleri için saksı almalıyım :) Ama önce bir 3 raflı mini sera yapmalıyım :) :) :) Çok merak içerisindeyim. Hadi bakalım :):):)
yeşilkolik
09-12-2013, 12:59
Tüm emegi geçen arkadaşlara sonsuz teşekkürler. Eliniz dert görmesin, elinize emeginize gönlünüze saglık. :)
Ben üye olduğumdan beri fırsatım oldukça siteye giriyorum.Hatta evde kızlarım 'Anne yine mi ağaçlar net?' diye soruyorlar.Diğer forum konuları da mı böyle bilmiyorum ama Tohum Takas adı altında çok güzel bir sinerji oluştu.Hele birde tohumlar geldiğinde yaşanacaklar?Ben de bu akşam gitti gidiyorda gördüğüm 4 raflı 79 tl olan dışı naylon kaplı seradan sipariş vermek istiyorum.Tohumlarım daha iyi şartlarda büyüsünler diye..
Tüm tohum paylaşımında bulunan ve organize için emek sarfeden, birde tüm bunları karşılik beklemeden yapan tüm gönlü bol yeşil seven dostlara tek tek teşekkür ederim.lütfen haķkınızı helal edin,sevgiler.
benim aklıma bişey takıldı
malum havalar soğudu heryerde kar var.
tohumların kargodaki yolculuğu 2 gün sürer en azından.
bu sürede mutlaka - dereceleri görecektir hatta donacaktır tohumlar
bunun bi zararı olur mu çimlenmede?
Sevgi Durul
09-12-2013, 18:46
..... - dereceleri görecektir hatta donacaktır tohumlar
bunun bi zararı olur mu çimlenmede?
Zararı olmaz.
LojistikMerkezi
10-12-2013, 02:49
Değerli katılımcılar,
Lojistik Merkezi, veritabanı kayıtları, kontrol listeleri ve gönderilen fiziksel tohum poşetleri arasındaki olası anomalileri kontrol etmek amacı ile göndereceği zarfların tamamını tekrar gözden geçirmiştir.
10 Aralık 2013 Salı günü (bugün) tüm zarflar dağıtıma verilecektir.
Emeği geçen, tohum tanıtım sayfalarını ve zarif tohum poşetlerini hazırlayan, istediği tohumu çok önceden beri bilip takip ettiğinden tohum hakkında bilgilenmiş, hazırlıklarını tamamlamış, tohumları toprakla buluşturma heyecanlarını ve seneye paylaşımcı olacakları için sevinçlerini paylaşan tüm katılımcılarımıza tekrar teşekkür ederiz.
Mustapha_66
10-12-2013, 10:06
Bu seneyi kaçırdım ama seneye inşallah bende tohum takas etkinliğinde olmak istiyorum. Kendi yetiştirdiğim tohumlar yok ama annemin memlekette her sene yetiştirip, ertesi sene tekrar aynı tohumdan yetiştirdiği bir sürü şey var. İnşallah bende seneye onları gönderirim. Ama öncelik tabii ki tohum istiyorum. Ben sadece balkon bahçeciliği yapabiliyorum.
Organik tohumların yok olduğu son yıllarda böyle bir etkinlik gerçekleştiren ve bu etkinliğe destek olan herkese teşekkürler. Tohumlarımız yok olmasın dileğiyle.
LojistikMerkezi
10-12-2013, 11:42
459692
459693
459694
Lisiantus,ezan çiçeği ve limon kokulu fesleğen tohumları sanırım saksıları içeri aldığım için henüz olgunlaşmadığından gönderemedim.
Olgunlaştığında tohum paylaşım sayfasından isteyenlere gönderebilirim.
siskebap
10-12-2013, 13:10
Gerçekten çok özenli bir çalışma olmuş.
Emeği geçenlerin ellerine sağlık.
Arkadaşlar, ben de jalepeno biberlerimden istediğim ve beklediğim kadar tohum alamadım (acemilik işte). Sadece benden talep etmiş olan üç arkadaşımıza gönderebildim. Göndermeyi çok istediğim fakat gönderemediğim diğer arkadaşlarıma özürlerimi iletirim.
Bu arada belirtmeden edemeyeceğim. Geçtiğimiz seneki etkinlikte ki ilk defa katılmıştım: Talepte bulunduğum tohumların neye benzediklerini, saksıda - balkonda yetiştirip yetiştiremeyeceğimi, toprak ve gübre isteklerini, boylarını, kullanmam gereken ilaçlarını vs... araştırmak için çok fazla zahmet harcamış, birçoğu hakkında bilgi edinememiştim. Bu sene ilk elden - göndericisinden/yetiştiricidinden - resimleriyle beraber saydığım çoğu bilgi anlatılmış durumda. Bu açıdan da harika bir organizasyon oldu.
Bu vesile ile organizasyonun bu hale gelmesi için ter döken, emek harcayan, geleneksel tohumların yaygınlaşması için hiç bir karşılık beklemeden paylaşan ve benim gibi ilk defa katılıp seneye paylaşıma katılacak arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum. ağaçlar.net'te hergün, etkinlikte her sene görüşmek dileğiyle...
birnefestoprak
10-12-2013, 17:36
Bu vesileyle ufak bir hatirlatma yapmak isterim. Bu etkinlikte paylasilan/takasi yapilan tohumlarin tamami ya geleneksel (aile yadigari ya da bir kisiyle ozdeslesmis) ya da birkac nesil once ticari olarak uretilip begeni kazanmis ve bugune kadar aktarilmis ticari tohumlar.
Tohumun organikligi ise cok baska bir kavram. Bir tohumun 'organik' statusu kazanabilmesi icin bircok kontrolden gecmesi gerekiyor. Yetistirme yontemi, bu statunun kazanilmasinda rol oynayan asamalardan birisi. Bazi uyeler bitkilerini tamamen organik, bazilari kismen organik kismen kimyasal, bazilari da tamamen kimyasal yontemlerle yetistiriyor olabilir. Zaten etkinlik basliginda da 'organik' ifadesi yok. Aksi durum, yaniltici olurdu.
Seneye katiliminizi simdiden heyecanla bekliyorum.
Bu seneyi kaçırdım ama seneye inşallah bende tohum takas etkinliğinde olmak istiyorum. Kendi yetiştirdiğim tohumlar yok ama annemin memlekette her sene yetiştirip, ertesi sene tekrar aynı tohumdan yetiştirdiği bir sürü şey var. İnşallah bende seneye onları gönderirim. Ama öncelik tabii ki tohum istiyorum. Ben sadece balkon bahçeciliği yapabiliyorum.
Organik tohumların yok olduğu son yıllarda böyle bir etkinlik gerçekleştiren ve bu etkinliğe destek olan herkese teşekkürler. Tohumlarımız yok olmasın dileğiyle.
LojistikMerkezi
10-12-2013, 19:30
Değerli Katılımcılar,
Yurtiçi kargo ile gönderilecek olan kargolar bugün teslim edilmiş, şube tarafından tamamının çıkışının yapıldığı bilgisi alınmıştır.
Alıcı ödemeli gönderilen kargo ücretleri indirimli olup ücreti 2.69 TL' dir.
:) Tekrar teşekkür ediyorum, emeği geçen herkese
resimsel
11-12-2013, 08:34
Bu sabah, Lojistik merkezinden gelen ''tohumlar yola çıktı'' yazısı, aldığım en güzel haber oldu.Ankara'nın bu sert ayazında bile, baharı hayal ettirdiniz.Emek veren tüm dostlarıma teşekkürler eder hepinize saygılar sunarım.
limon_sever
11-12-2013, 10:32
http://www.agaclar.net/forum/tohum-takas/33169.htm bu sayfa güzel oldu. Bir de Üyelere Ulaşan Kargolar sayfası açılsa takip etmesi kolay olur...
Merhaba, tohumlarımı aldım çok mutlu oldum emeğinize sağlık:) allah nasip ederde inşallah baharda toprakla buluşturur ve önümüzdeki yıl etkinliğinde hepsinden paylaşırım, hepinize çok çok teşekkür ederim:)
Yasin Aksoy
11-12-2013, 11:11
Düzce almış, Bursa almış, yakında Aydın da alır. :)
Kucak dolusu teşekkürler ...
http://www.agaclar.net/forum/tohum-takas/33169.htm bu sayfa güzel oldu. Bir de Üyelere Ulaşan Kargolar sayfası açılsa takip etmesi kolay olur...
http://www.agaclar.net/forum/tohum-takas/33314.htm#post1228730
Yurtiçi kargodan az evvel telefon geldi, çok mutlu oldum...hemen almaya gidiyorum :) çok çok teşekkür ederim herkese...
Lisiantus,ezan çiçeği ve limon kokulu fesleğen tohumları sanırım saksıları içeri aldığım için henüz olgunlaşmadığından gönderemedim.
Olgunlaştığında tohum paylaşım sayfasından isteyenlere gönderebilirim.
Sayın hberbul; limon kokulu fesleğen bende de geç dikildiği için yeteri kadar olgunlaşıp olgunlaşmayacağını bilemediğimden paylaşılacak tohum talep gönderme zamanını kaçırmıştım. Bu yıl ezan çiçeğinden iki yıllık oldukları için çok fazla bir tohum elde edemedim. Ancak elimde önceki yıllardan kalan sarı ezan çiçeği ve bu yıl üretmiş olduğum limon kokulu fesleğen tohumları bulunmakta. Sizin çiçek tohumları olgunlaşmadığı durumunda bendeki tohumlardan elimde olduğu kadarını isteyen arkadaşlara gönderebilirim.
Biraz önce ben de kargomu teslim aldım. Emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ederim. Bütün tohumlar çok güzel bir şekilde paketlenmiş. Ben biraz sayıyı abartmışım. Daha sonra seçme yaparım düşüncesinde idim. İnşallah hepsinden yetiştirip paylaşabilirim.
Paylaşım yapan arkadaşlarımdan ricam bir kısım tohumlarda soğuk katlama yapılması gibi özel durumu olan tohumları çimlendirmek ve ürün alabilmek için yapmamız gerekenleri paylaşabilirlerse gelecek yıl ürün alma konusunda sıkıntılarımız en aza inmiş olur. Soğuk katlama gerektiren tohumları da düşünerek buzdolabının normal + 4 derecelik kapak kısmında saklamamız durumunda çimlenme durumlarını artırabilir miyiz. Bu yıl aldığım tohumlardan büyük kısmında sıkıntılar yaşadım.
Özellikle kışlık sebze ve çiçeklerde katlama yaparsanız bence uygun olur.
Benim de paylaştığım Red Romanie marullar katlama istiyor. Katlama yapmadan ektiğim tohumlar neredeyse hiç çimlenmedi. 1 hafta buzdolabının sebze bölümünde beklettiğim tohumlar ise neredeyse hepsi çimlendi.
Bu sene gönderdiğim marul tohumlarını buzdolabında beklettim, direk ekebilirsiniz. :)
Üsküdar Pendik arası 1-1.5 saatlik mesafe..
Akşam oldu, benim kargo halâ yok..
Trafiğe takıldılar galiba :)
Takip numarası olsa bakardım nerelerde diye ama..
Özellikle kışlık sebze ve çiçeklerde katlama yaparsanız bence uygun olur.
Benim de paylaştığım Red Romanie marullar katlama istiyor. Katlama yapmadan ektiğim tohumlar neredeyse hiç çimlenmedi. 1 hafta buzdolabının sebze bölümünde beklettiğim tohumlar ise neredeyse hepsi çimlendi.
Bu sene gönderdiğim marul tohumlarını buzdolabında beklettim, direk ekebilirsiniz. :)
Sayın h_doğan; Sera ortamım olmadığı, ekeceğim yerin rakımı 1250-1300 metre civarında olacağı, bulunduğum yer itibari ile soğukların fazla olması dolayısı ile ancak bahar aylarında dikim yapmam durumunda ürün alabileceğimi düşünüyorum. Elimdeki tohumları toprağa ekmeden hepsini buzdolabının kapak veya sebzelik kısmında saklamam durumunda hem soğuk katlama yapmış olup baharda ektiğim zaman soğuklama ihtiyaçlarını gidermiş olabilirim diye düşünüyorum. Soğuk katlamayı toprağa tohumu ekmeden bu şekilde yaparsam ilkbaharda tohumların rahat çimlenmesini ve tohumların hepsinin maksimum tazelikte ve canlılıkta olmasını sağlayabilirmiyim.
LojistikMerkezi
11-12-2013, 16:48
Tahsil edilen kargo ücretleri söylendiği gibi indirimli tutar, değil mi?
Istanbul Silivri'ye de gelemediler :))
Sevgi Durul
11-12-2013, 17:06
Evet, ben 2,5 TL. ödedim.:) Bu indirimli tutar için ayrıca teşekkür ederim.
Evet sizin bildirdiginiz gibi 2.70 tl
Istanbul Silivri'ye de gelemediler :))
Sağolsunlar; ''Lojistik Merkezi'' mesajımı okur okumaz özelden takip numarasını iletti bana..
Durumu anladım..
Mesafe çok kısa olmasına rağmen, benim kargo Kadıköy'den önce Sancaktepe, daha sonra da Gebze/ Çayırova transfer merkezine, oradan da gerisin geriye Pendik'e yola çıkmış..Lojistik aktarma ve sistemleri böyle olmasını gerektiriyor demek ki..
Şu an dağıtımda görünüyor..Aras olsa paketleri gece yarısına kadar dağıtıp bitirene kadar çalışır..Yurtiçi ne yapar bilemiyorum..Önemli de değil..geç gelsin, hayırlısıyla yarın gelsin..
limon_sever
11-12-2013, 17:25
Bugün muhtemelen dağıtım şubesine tohumlar gelmiştir ama daha tohumları getirmediler. Yarın da gelmezseler tohumlar geri gidebilir.
Kargo takip numarasını ben de öğrenebilir miyim?
Bugün muhtemelen dağıtım şubesine tohumlar gelmiştir ama daha tohumları getirmediler. Yarın da gelmezseler tohumlar geri gidebilir.
Kargo takip numarasını ben de öğrenebilir miyim?
Sayın limon_sever,
Bence endişlenmemeniz gerekir..
Çünkü, zarfın üstündeki sizin telefonunuz süs olsun diye alınmıyor..Sizin evinize gelip bulamasalar dahi telefonunuzdan arayıp sizi bilgilendirip, kargo merkezine gelip almanızı beklerler..
Gene methetmek gibi olmasın, başıma birkaç kere geldiği için yazayım; ARAS, çeşitli nedenlerle evine gidip bulamadığı, ayrıca telefonuna da ulaşamadığı kargolar için en son beni arar, bilgilendirirdi..Ben nergis sattığım kişiyle görüşmeyi başardıktan sonra tekrar Aras'ı arayıp bilgi verirdim..ve, neticede mutlaka ulaşılırdı kargo..
Yurtiçi'nin de aynı hassasiyeti göstereceğini umarım.
benim kargo da gelmedi..
iş adresini vermiştim yarın da gelmezse takip numarasını alabilir miyim?
gerçi buralara gelmesi vakit alır ama
limon_sever
11-12-2013, 17:54
Sayın limon_sever,
Bence endişlenmemeniz gerekir..
Çünkü, zarfın üstündeki sizin telefonunuz süs olsun diye alınmıyor..Sizin evinize gelip bulamasalar dahi telefonunuzdan arayıp sizi bilgilendirip, kargo merkezine gelip almanızı beklerler..
Gene methetmek gibi olmasın, başıma birkaç kere geldiği için yazayım; ARAS, çeşitli nedenlerle evine gidip bulamadığı, ayrıca telefonuna da ulaşamadığı kargolar için en son beni arar, bilgilendirirdi..Ben nergis sattığım kişiyle görüşmeyi başardıktan sonra tekrar Aras'ı arayıp bilgi verirdim..ve, neticede mutlaka ulaşılırdı kargo..
Yurtiçi'nin de aynı hassasiyeti göstereceğini umarım.
Yurtiçi kargocular ödemesi yapılmış kargoları getirmeyip telefon açtığımda adresimi bulamadıklarını bahane ederler hep. Şimdi de cüzi bir miktar olduğu için endişe ettim.
Aras kargo ile de sorun yaşamıştım daha önce. Ama geçen gün telefon açmadan çok hızlı bir şekilde getirdiler.
Sürat kargo ayrı bir sıkıntıydı. Ama geçen sene çalışanların çoğunu değiştirmişler.
(Bu arada LojistikMerkezi takip numarasını istememden 3-5 dakika içinde özel mesajla numarayı bildirdi.)
Yoğun kar dolayısıyla bugün beklemiyordum, fakat kargodan aradıklarında ben de çocuklar gibi çok sevindim . Emeği geçen herkese çok çok teşekkür ederim .Bir sorum olacak , özellikle sayın birnefestoprak'ın bahsettiği çapraz tozlaşmaya hangi sebzeler daha duyarlı ve nasıl bir önlem alabilirim? Saygılarımla...
yeşilkolik
11-12-2013, 18:21
Bütün arkadaşlar güle güle büyütün hayırlı ugurlu bereketli olsun inşallah :)
bahcedenn
11-12-2013, 19:08
Çok çok özenle hazırlanmış paketim az önce elime ulaştı. İnanırmısınız paketin içini bile kokladım. Çok büyük mutluluk benim içn.Şimdi bunlara can verip seneye paylaşmak boynumun borcu diye hissediyorum.Bu tohumların yetiştirilmesinden ,paketlemesine kadar elleri değen herkesin ellerine sağlık.
Siz böyle söylemişken aklıma geldi. Çıbrıka (Çıbrıtsa, Çobrisa, Çibirsi) tohumu paketlerini hazırlarken tohumlarla beraber bitkinin neredeyse toz haline gelmiş, ufalanmış yapraklarını da gönderdim.
Normalde tohum alınacak olan bitki, tohum bağladıktan sonra köküyle topraktan sökülür ve iyice kurutulur. Kuruyan tohumlar ya silkenerek ya da ufalanarak bitkiden ayrılır. Bu aşamadan sonra elinizde kurumuş, neredeyse toz haline gelmiş, ufalanmış yapraklı tohumlar olur. Normalde Çıbrıka (Çıbrıtsa, Çobrisa, Çibirsi) tohumlarını ayıklayıp göndermem gerekirken bu tohumu talep eden katılımcılarımıza yetiştirecekleri bitkinin baharat haline gelmiş halinin ve kokusunun nasıl olacağını görebilsinler diye bu haliyle gönderdim.
İsterseniz ürünü gördükten sonra tohumlarını ayırabilirsiniz. Yalnız çok dikkatli olun, ufacık tohumları da uçurmayınız. :)
Sayın h_doğan; Sera ortamım olmadığı, ekeceğim yerin rakımı 1250-1300 metre civarında olacağı, bulunduğum yer itibari ile soğukların fazla olması dolayısı ile ancak bahar aylarında dikim yapmam durumunda ürün alabileceğimi düşünüyorum. Elimdeki tohumları toprağa ekmeden hepsini buzdolabının kapak veya sebzelik kısmında saklamam durumunda hem soğuk katlama yapmış olup baharda ektiğim zaman soğuklama ihtiyaçlarını gidermiş olabilirim diye düşünüyorum. Soğuk katlamayı toprağa tohumu ekmeden bu şekilde yaparsam ilkbaharda tohumların rahat çimlenmesini ve tohumların hepsinin maksimum tazelikte ve canlılıkta olmasını sağlayabilirmiyim.
Saklayabilirsiniz. Bütün tohumlar için genel olarak +4 derece uygun bir sıcaklıktır.
benim de tohumlarım geldi.Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim
Sn. engin80
Hoşgeldiniz, forumdaki ilk mesajınızı yazmış bulunuyorsunuz : )
http://www.agaclar.net/forum/uyeler-tanisiyor-tartisiyor-toplaniyor/2595.htm
Yukarıdaki bölümde kendinizden kısaca bahsederseniz sizi daha yakından tanıma imkanını buluruz.
Ayrıca alttaki mesajı da gözden geçirirmenizi tavsiye ederim.
Sevgili yeni üye arkadaşlar, hepiniz agaclar.net'e hoş geldiniz. :)
Alttaki bölümü okumanızı tavsiye ederim.
Her yeni üye agaclar.net Forum Kuralları (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=11)'nı okuyup, üye olduğunu unutmamalıdır. Okumadan üye olduysanız lütfen okuyun.
Forumda yaşayabileceğiniz sorunlar düşünülüp, cevaplar önceden verilmiştir. Bunları FORUM KULLANMA KILAVUZU (http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=102) bölümünde bulabilirsiniz.
Burada cevabını bulamadığınız sorular için, Öneri, Yorum ve Sorunlarınız (http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=131)bölümünü kullanabilirsiniz.
Özel bir durum varsa ve yazdıklarınız diğer üyeler tarafından okunmadan sadece yönetime iletilmek isteniyorsa Kişiye Özel İletişim Alanı (http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=210) bölümü işinize yaracaktır.
Güzel sitemizde mutlu olmanızı dilerim.
LojistikMerkezi
12-12-2013, 07:56
Kargo gönderilenler arasında varmıyım bilemiyorum eger varsam takip numarasını alabilirmiyim ?
Sn yesilkolik,
Kargo gönderilenler arasındasınız.
Dün özel mesajla kargo numaranızı göndermek istedik ama sanırım mesaj kutunuz dolu.
Mesaj kutunuzu temizleyip bildirirseniz kargo numaranızı tekrar iletiriz.
yeşilkolik
12-12-2013, 08:48
Sn yesilkolik,
Kargo gönderilenler arasındasınız.
Dün özel mesajla kargo numaranızı göndermek istedik ama sanırım mesaj kutunuz dolu.
Mesaj kutunuzu temizleyip bildirirseniz kargo numaranızı tekrar iletiriz.
Selam Lojistikmerkezi şu anda temiz mesaj kutum. Çok teşekür ederim emegi geçen herkese şimdiden :)
eceyıldız
12-12-2013, 09:47
Kargom hala gelmedi. yurtiçi kargo ile defalarca sorun yaşadım tekrar sorun yaşamamak için takip numaramı rica edebilir miyim...
Ben de evde değilim evi aradım demin daha gelmemiş. Size de benim gibi gelmediğine göre sorun yok demek ki bugün gelir diye düşünüyorum. :) Mesafe aynı sayılır.
eceyıldız
12-12-2013, 10:03
Lojistikmerkezine hemen takip numarasını yolladıkları için çok teşekkür ediyorum. Kargom daha bekletiliyormuş inşallah başına bişey gelmez.
Benim kargo da şubede bekliyormuş, teşekkür ederim.
Benim kargo da şubede bekliyormuş, .
GÖNDERİ DETAYLARI
Gönderi tarihi ve saati : 10.12.2013 14:31 Teslim durumu : Taşima Durumunda
Gönderi belge numarası : H9***13 Teslim tipi : Adrese Teslim
Gönderi kodu : 906460731432 Teslim tarihi : -
Gönderi tipi : Irsaliyeli Fatura Teslim birimi : Pendik
Ödeme tipi : Alıcı Ödemeli Teslim birimi telefon : 2163543078
Kargo tipi : Dosya Teslim alan : -
Kargo adedi : 1 Teslim süresi : 24
Kargo toplam Kg/Ds : 0
Bu sayfada gösterilen tüm veriler bilgi amaçlıdır. Güvenlik amaçlı olarak bazı bilgiler * işaretli olarak gösterilmektedir. Operasyonel gereklilikler nedeni ile gönderinin işlem göreceği birimler, teslim süreleri değişebilir.
İşlem Sırası İşlem Tarihi İşlem Saati İşlem İşlem Detay İşlem Yapan Birim İlçe İl
1 10.12.2013 18:00 Gönderi Araca Yüklendi ACIBADEM Kadıköy İstanbul
2 10.12.2013 20:43 Gönderi Araçtan İndirildi MARMARA TRANSFER MERKEZİ Sancaktepe İstanbul
3 10.12.2013 23:38 Gönderi Araca Yüklendi MARMARA TRANSFER MERKEZİ Sancaktepe İstanbul
4 11.12.2013 01:51 Gönderi Araçtan İndirildi ÇAYIROVA TRANSFER MERKEZİ Çayırova Kocaeli
5 11.12.2013 01:59 Gönderi Araca Yüklendi ÇAYIROVA TRANSFER MERKEZİ Çayırova Kocaeli
6 11.12.2013 08:42 Gönderi Araçtan İndirildi PENDİK Pendik İstanbul
7 11.12.2013 19:33 Teslim Edilmedi / Bekletiliyor Şubede PENDİK Pendik İstanbul
Bugün saat 12 olmasına rağmen, halâ kargonun teslim edilemesi üzerine bir kez daha sorgulama yaptım..
Ben dün sabahtan beri hiç evden çıkmadığım halde, hem eşimin hem de benim kulağımız kapı zilinde ve telefonda olmasına rağmen, gördüm ki, güya bizim kargoyu eve getirmişler ama teslim edememişler ve şubede bekletiyorlarmış..
Ve bu durumdan bizleri telefonla haberdar eden bir görevli maalesef yok..
Hani, internetten sorgulamasak ve beklesek, kargo geri gidecek..
Bunun üzerine saat 12'ye 10 kala şubeyi aradım telefonla..3-4 kez aramama rağmen ve orada en az 3-4 görevli olduğunu bildiğim için, hiçbirinin telefonu açmayışına ve en sonunda telefonu meşgule vermelerine sinir oldum..
Öğleden sonra ne olacak bilmiyorum..
Ama, Yurtiçi'ne asla güvenmediğim hususunda haklı çıkacak gibiyim..
Teslimat süresini 24 saat olarak taahhüt etmelerine rağmen neredeyse 3 gün oldu..
...
Bizim apartmana gelen kargo görevlileri, geldikleri kişiyi ziline basıp bulamadıkları zaman ya posta kutularına, ya da giriş kapısı camına bir not yazıp yapıştırırlar; biraz önce baktım, böyle bir not bırakılmış mı acaba, diye..maalesef o da yok..
Bursa dan bazi arkadaslar kargolarini teslim almislar. Benim kargomda sorun oldugunu dusunmeye basladim.
Mumkunse bende kargo takip numarasini alabilir miyim?
dagsa reklam
12-12-2013, 12:03
aslında sorun kargo firmasında degil çalışan personelden kaynaklı bende yurt içi ile çalışıyorum şu ana kadar bir sorun yaşamadım.burdaki şube 2saat önce adresi teyit etmek için aradı. ama yogun kar nedeni ile gecikiyor teslimatlar.bekliyoruz merakla bakalım ne zaman gelecek.
Ben demin aradım kargom varmış dedim. Evet dediler burdan almanız gerekiyor. Sorgulamada adrese teslim yazıyor. :) Bir de ta karşıya gideceğim burda yakında var Yüreğir'de Seyhan'daki şubeye gideceğim işe bakın. :)
dagsa reklam
12-12-2013, 12:20
benimde başıma benzer bir olay geldi.fırçalayınca kargodaki yetkiler kendi araçlarıyla benim bulundugum yerdeki şubeye getirdiler ordan aldım.dedigim gibi bazı şubeler çok pasif.bence tlf açıp bir iki fırça atın :)
yeşilkolik
12-12-2013, 12:35
aslında sorun kargo firmasında degil çalışan personelden kaynaklı bende yurt içi ile çalışıyorum şu ana kadar bir sorun yaşamadım.burdaki şube 2saat önce adresi teyit etmek için aradı. ama yogun kar nedeni ile gecikiyor teslimatlar.bekliyoruz merakla bakalım ne zaman gelecek.
Tam tersine bana mecburiyetimiz yok aramaya dediler ben aramasam geri gidecekti çok kötü bir durum. İnsanlar işlerini dogru dürüst yapsa kimse eleştirmez :)
Aradığımda üstüne not bırakmışlar. Ne notuysa artık. :)
Demek ki Sn. eceyıldız haklıymış bu Yurtiçi kargo hakkındaki endişelerinde. Ben aramasam geri gidecekti kargo ki eve gidip olmasa kimse evde haklılar diyeceğim ama o durumda bile haksızlar tel no diye bir şey var. :)
Gönderi takip numaramı alabilir miyim?
dagsa reklam
12-12-2013, 12:50
mecbur degillerse paket yollarken telefon istemesinler . o telefon numarasını adres ararken çıkacak bir sıkıntıda iletişim kurmaları için istenir. oldu olacak kapıyada getirmesinler biz şubeleri tek tek gezeriz . yok öle yagma. bence yetkililere şikayet edin.
En son 4 yıl önce yurtiçi kargo kullanmıştım. Aynen şu anda olduğu gibi "evde yoktunuz" deyip kargomu getirmemişlerdi. Tekrar getirmeleri için fazladan ücret ödemiştim çünkü oğlum yeni doğmuştu evden çıkamamıştım. Tek kargoya 17,5 tl ödediğimi hatırlıyorum.
Takip numaramla sorgulama yaptığımda sayın pria'nın sonucuyla aynı sayfa çıktı. Evde bulunamamışımda gönderim şubede bekliyor gibi. Aradığımda ise açmadan telefonu meşgule alıyorlar. Demek ki hizmet politikaları bu şekilde. Sorun yaşayan üyelerimizden ricam başlarına gelen bu olayı şikayetvar.com'a yazmalarıdır.
Az önce genel müdürlüklerini aradım; evet haklıymışım telefonu açmadan meşgule atmak yurtiçi kargo'nun "hizmet politikası".
Ben şahsen Sürat kargo ile gönderiyorum ve memnunum. Burdan İstanbul'a 24 saatte gönderdim Yurtiçi kargo sağolsun 6-7 km yerden bana 24 saatte getiremedi. :)
MeyveliTepe
12-12-2013, 13:26
Az önce genel müdürlüklerini aradım; evet haklıymışım telefonu açmadan meşgule atmak yurtiçi kargo'nun "hizmet politikası".
Genel müdürlükleri yerine size getirmesi gereken şubeyi aramanız daha doğru olmaz mı? Söz gelimi siz 262 6581708'den AKSE şubesini aramalısınız.
Benim kargomda Bursa nin obur ucundaki subeden cikti. Yanlis adres oldugu soylendi. Yarin dogru adrese gondereceklermis.
Telefonla ulasma konusunda yazilan sorunlari bende yasadim.
Tek başıma yaşadığım ve cihazla uyuduğum için dün sabah geldiklerinden haberim olamadı.
''geldik, bulamadık'' diye not bırakmışlar.
Telefonla arayıp, şubeye gidebilmemin çok güç olduğunu belirttim,
ek bir kargo ücretiyle tekrar getirmelerini rica ettim.
Havanın soğuk olduğunu belirtip, bugün getirebileceklerini söylediler.
Saat 14.00'e kadar bekledim, haber çıkmayınca tekrar telefonla aradım.
Kargonun şubede beklediğini ve oradan almam gerektiğini belirttiler.
Durumu anlattım, gerekirse bir görevlinin -ücreti bana ait olmak üzere-
günün her hangi bir saatinde taksi ile getirme imkanını sordum.
Sanki yokmuş gibi, bir telefon numarası istediler, verdim.
Şimdilik sabırla aramalarını bekliyorum.
akçabardak
12-12-2013, 13:49
Kargom hala gelmedi endişelenmeye başladım, mümkünse gönderi takip numarasını
verebilir misiniz teşekkürler.
Genel müdürlükleri yerine size getirmesi gereken şubeyi aramanız daha doğru olmaz mı? Söz gelimi siz 262 6581708'den AKSE şubesini aramalısınız.
Sayın MeyveliTepe;
Önce şubeyi aradım. Ben aradığımda çalan telefon meşgule düştü ve hala! meşgul çalıyor. Yani bilerek açmıyorlar sanki sürekli hat doluymuş numarası yapıyorlar. Bende şubeyle ilgili şikayetimi bildirmek için genel müdürlüğü aramıştım. Onlarda aynısını yaptı. Dediğim gibi bu bir şirket politikası.
Şikayetvar.com' a kaydımı açtım. Kargo-nakliyat bölümünde 20674 şikayetin 9666'sı yurtiçi kargo'dan. İkinci ve üçüncü sıradakilerin şikayet sayısı 3369 ve 3268.
Not: Şimdi tekrar aradım 3 kez. Çalıyor ama açmıyorlar.
Murat Uysal
12-12-2013, 15:23
Bu arada gelen tohumların ekim zamanlarını tohumları paylaşan arkadaşlar hazırlamış oldukları tohumları tanıttıkları sayfalara yazabilirler mi?
loveforlife
12-12-2013, 15:29
Hala etkinlikte talepte bulunanlar var. Taleplerime ekle sekmesi artık kaldırılabilir mi?
limon_sever
12-12-2013, 15:53
04 - Albino Bull Nose (Tatlı Dolmalık) Biber - bahcedenn
20 - Uzun Kıl Biber - hberbul
43 - arap (balkabagı) tohumu - goknarcı4 (Etkinliğe katılmadı.)
Bana çok talepten dolayı gelmeyen tohumlar. Seneye yetiştirecek arkadaşların başarılı bir şekilde yetiştirip, tohumlarını paylaşır umuduyla.
İyi akşamlar.
Sayı Limon_Sever in söylediği gibi ben de yoğunluktan dolayı tohumlarımın yarısı gelir diye düşünüyordum.Tamı tamına hepsi gelince ben de şaşırdım ve çok sevindim.Hafta sonu elimdeki diğer tohumlarla birlikte etiketlerini hazırlayacağım.Bu arada balkon sera siparişim yolda.Umarım benim gibi heyecanlı olan herkes emeğinin karşılığını alır.
GÖNDERİ DETAYLARI
Gönderi tarihi ve saati : 10.12.2013 14:31 Teslim durumu : Taşima Durumunda
Gönderi belge numarası : H9***13 Teslim tipi : Adrese Teslim
Gönderi kodu : 906460731432 Teslim tarihi : -
Gönderi tipi : Irsaliyeli Fatura Teslim birimi : Pendik
Ödeme tipi : Alıcı Ödemeli Teslim birimi telefon : 2163543078
Kargo tipi : Dosya Teslim alan : -
Kargo adedi : 1 Teslim süresi : 24
Kargo toplam Kg/Ds : 0
Bu sayfada gösterilen tüm veriler bilgi amaçlıdır. Güvenlik amaçlı olarak bazı bilgiler * işaretli olarak gösterilmektedir. Operasyonel gereklilikler nedeni ile gönderinin işlem göreceği birimler, teslim süreleri değişebilir.
İşlem Sırası İşlem Tarihi İşlem Saati İşlem İşlem Detay İşlem Yapan Birim İlçe İl
1 10.12.2013 18:00 Gönderi Araca Yüklendi ACIBADEM Kadıköy İstanbul
2 10.12.2013 20:43 Gönderi Araçtan İndirildi MARMARA TRANSFER MERKEZİ Sancaktepe İstanbul
3 10.12.2013 23:38 Gönderi Araca Yüklendi MARMARA TRANSFER MERKEZİ Sancaktepe İstanbul
4 11.12.2013 01:51 Gönderi Araçtan İndirildi ÇAYIROVA TRANSFER MERKEZİ Çayırova Kocaeli
5 11.12.2013 01:59 Gönderi Araca Yüklendi ÇAYIROVA TRANSFER MERKEZİ Çayırova Kocaeli
6 11.12.2013 08:42 Gönderi Araçtan İndirildi PENDİK Pendik İstanbul
7 11.12.2013 19:33 Teslim Edilmedi / Bekletiliyor Şubede PENDİK Pendik İstanbul
Bugün saat 12 olmasına rağmen, halâ kargonun teslim edilemesi üzerine bir kez daha sorgulama yaptım..
Ben dün sabahtan beri hiç evden çıkmadığım halde, hem eşimin hem de benim kulağımız kapı zilinde ve telefonda olmasına rağmen, gördüm ki, güya bizim kargoyu eve getirmişler ama teslim edememişler ve şubede bekletiyorlarmış..
Ve bu durumdan bizleri telefonla haberdar eden bir görevli maalesef yok..
Hani, internetten sorgulamasak ve beklesek, kargo geri gidecek..
Bunun üzerine saat 12'ye 10 kala şubeyi aradım telefonla..3-4 kez aramama rağmen ve orada en az 3-4 görevli olduğunu bildiğim için, hiçbirinin telefonu açmayışına ve en sonunda telefonu meşgule vermelerine sinir oldum..
Öğleden sonra ne olacak bilmiyorum..
Ama, Yurtiçi'ne asla güvenmediğim hususunda haklı çıkacak gibiyim..
Teslimat süresini 24 saat olarak taahhüt etmelerine rağmen neredeyse 3 gün oldu..
...
Bizim apartmana gelen kargo görevlileri, geldikleri kişiyi ziline basıp bulamadıkları zaman ya posta kutularına, ya da giriş kapısı camına bir not yazıp yapıştırırlar; biraz önce baktım, böyle bir not bırakılmış mı acaba, diye..maalesef o da yok..
Kadıköy-Pendik arası 30 km. kadar..Bugün de söz vermelerine rağmen zahmet edip getirmediler benim kargomu..
Öğle saat 13.10'da telefon ettim Pendik şubesine..Kargo takip numarasını verdim..Sırf tohumların hatırına, münakaşa etmeye falan hiç niyetim yoktu.
Görevli bayana ''..umarım, evinize gelmişler sizi bulamamışlar, bu yüzden buraya gelip alacaksınız demiyeceksiniz'' diye söze başladım..''Hayır'' dedi görevli..
Gecikmenin sebebini sordum..''Kar yağışı nedeniyle getiremedik ama bugün mutlaka evinize getirilecek'' dedi..Oysa trafik hiç aksamadı burada..yağan kar da 3-5 santim falandı..neyse, onu da yuttuk..
Saat 19.30..Gelen giden olmaz herhalde artık.. bugünden de umudum kalmadı..işimiz yarına sarktı..
Bakalım yarın neler yaşayacağız..
Kadıköy-Pendik arası 30 km. kadar..
Ciddiyetleri olmadığı ortada..
Veya, ''2.7 lira para için adrese gitmeğe değmez, en sonunda kendisi gelip alacak nasılsa'' diye düşünüyorlar..
Yurtiçi'nin bu gamsızlığını bildiğim için 15 gün önce yurtdışından bir dostun binbir emekle getirip bana gönderdiği süs bitkileri için Yurtiçi'nin eve gelmesini beklemeyip, sabah saat 8.30'da kapılarına dikilip kendim almıştım..
Gene aynısını yapmalıymışım..
Kabahat bende, 3 gün kara kara kargo bekleyeceğine yürü 1 saat, git kendin al; bari stresin olmaz..
Hata bende.
Son 4 yılda ARAS ile belki 300 kargo gönderdim..asla böyle üzücü bir durum yaşamadım.
LojistikMerkezi
12-12-2013, 19:59
Bundan sonraki,
Kargo ulaştı ve kargo numarası istek bildirimlerinizi,
http://www.agaclar.net/forum/tohum-takas/33314.htm
başlığı altında bildirirseniz sevinirim.
[QUOTE=limon_sever;1229101]
Bamya tohumunu gönderen üyemiz epey tohum koymuş :)
Evet, yaklaşık poşet başı 200 tohum... Çünkü elimde en bol olan bamya tohumu idi, benim elimde kalmasındansa paylaştığım dostlarımın yakın çevrelerinde de paylaşmaya devam etmeleri kuvvetle muhtemel olduğu için elimi korkak alıştırmadım ;)
Bu arada cinsini bilmediğimiz için, veriminden ötürü biz aile içinde kendilerine psikopat bamya adını yakıştırdık :D
resimsel
13-12-2013, 09:36
Tohumlar elime ulaştıktan sonra plan yapmaya başladım,bazı eksik bilgiler var tabi, acaba tohumları bahara kadar buz dolabında bekletmemin bir sakıncası olurmu?
resimsel
13-12-2013, 09:38
Sayın Andora,bamya ilk defa ekeceğim bakalım başarılı olabilecekmiyim? Peki neden psikopat dediniz özel bir nedeni varmı?
Bugün yine sorguladım benim kargoyu..Zahmet edip, saat 10.46'da dağıtım aracına yüklemişler..
Valla ümidim arttı, sanki bugün gelecekmiş gibi duruyor :))
Sayın Andora,bamya ilk defa ekeceğim bakalım başarılı olabilecekmiyim? Peki neden psikopat dediniz özel bir nedeni varmı?
Mesela akşam üzeri üzerindeki bamyaları topladınız ve suladınız diyelim, sabah üzerinde bir dünya çiçek açmış buluyorsunuz, ertesi gün bakıyorsunuz minik minik bamyalar çiçeklerin altından size selam veriyor, daha minikler deyip ellemiyor bir daha suluyorsunuz, ama bir sonraki gün bakıyorsunuz ki üzerindekiler kocaman kocaman olmuş. Bu döngü böyle sürüp gidiyor, yorulmak nedir bilmiyor, Ekim sonunda üzerinde kalanları ben tohum için topladıktan sonra yağmur yağdı, hava ısısı düşük olmasına rağmen ertesi sabah üzerinde bir çok çiçek açmıştı ;)
Ben henüz alamadım. Ne şanslıyım ama işe bakın. Benim tohumların başına gelen pişmiş tavuğun başına gelmez herhalde.
Dediğim gibi dün aradım yurtiçi kargoyu, şubeden almanız gerekiyor dediler. Ben de akşam işçıkışı almaya gittim. Oradaki bayana kargoyu sordum adımı verdim. Diğer pc başındaki arkadaş biz kargoyu Hilal Doğan'ın babasına teslim ettik demez mi? Kargo da 2.70 tl civarı dedim evet dedi.
Nasıl olur o kargo benim dedim. Kimliğimi gösterdim. İsimler aynı adresler farklı tabi cinsiyetler de farklı ama kargoda tc olmadığı için bilemezler tabi.
Asıl yanlışlık ise kargonun verildiği yerde adresin yanlış girilmesi diye düşünüyorum. Demek ki diğer Hilal Doğan daha önce yurtiçi kargoyla gönderi yapmış, isim çıkınca da pc başındaki eleman da direk okeylemiş. Kargo Adana'ya gelince adaşımın telefonu kayıtlı olduğu için onu aramışlar. Babası da gelmiş benden önce almış kargoyu.
Akşam aradık ama dur bakalım benim tohumlar gelecek mi geri?
Lojistik merkezine de bildirdim durumu.
Film için senaryo yazsam hadi ordan derlerdi :D
Bakalım tohumları alabilecek miyim? Sözde bugün adaşım şubeye geri getirecekti, demin şubeyi aradım daha getirmemiş.
MeyveliTepe
13-12-2013, 21:06
Problem yurt içi kargodan kaynaklanıyor çünkü tohum zarfının üzerindeki adres sizin adresiniz. Kargoyu teslim alan şube zarfta yazılı adresi değil başka adresi kayda almış. Adamın geri getirme mecburiyeti yok, bu durumda yurt içi kargonun yanlış teslim ettiği adrese gidip kendisinin geri alması gerekiyor. Hen gönderen şubenin hem de teslim edecek şubenin uyarılması ve problemi düzeltmesi istenmeli.
Yaptıkları çok büyük bir hata. biz evde olmadık mı hem bizi hem göndereni direk cezalandırıyorlar ama iş kendilerinin yanlışlığına gelince savsaklıyorlar.
MeyveliTepe
13-12-2013, 22:41
Tüm katılımcıları bu başlığın (http://www.agaclar.net/forum/tohum-takas/33331.htm) ikinci mesajında yazılı değerlendirme için davet ediyorum.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.