Bağlan

View Full Version : Genel Yazışmalar (2013-2014)

Sayfalar : 1 2 [3]

tkorkunckaya
14-12-2013, 00:28
Merhabalar,

muhtemelen benim kargom da Yurtiçi şubede esaret altında. Hergün başlıkları takip ediyorum, artık sabrım kalmadı :) Sayın MeyveliTepe kargosu ulaşmayanlar için; takip numarası istesinler demişti, ama mesajı tekrar bulamadım. Dolayısı ile buraya yazıyorum, mümkünse takip numarasını bana iletebilir misiniz lütfen?

Teşekkür ederim.

birnefestoprak
14-12-2013, 04:06
Benden talepte bulunan uyeler arasinda taleplerinin hepsini neden karsilamadigimi dusunenler olabilir. Sn tkorkunckaya'nin yorumu (http://www.agaclar.net/forum/1229760-post4.htm) uzerine konuya aciklik getirmek isterim. Benim tohumlarimin etkinlige katilan diger uyelerin hicbirinin tohumlarindan daha kiymetli olmadigi kabuluyle, tohum gonderirken asagidaki yolu izledim:

1) Etkinlige tohum gondererek katilan butun uyelere, paketlemede bir hata yapmadigimi dusunerek, eksiksiz sekilde ne istedilerse gonderdim. Bu, etkinligin benim icin cok zevkli olan takasla ilgili kismi. Bana gore takas kurallarinin bunu gerektirdigini dusundugum icin bu sekilde davrandim.

2) Isin tohum paylasimiyla ilgili olan kisminda da su soruyu sordum: Etkinlige katilan diger uyelerden ve benden tohum talebinde bulunmus bir uye, etkinlik basligi altinda ve forumun diger bolumlerinde tohum ve bahceyle ilgili konulara katkida bulunmus mu? Burda mesaj sayisi onemli degil ama uyenin konular hakkindaki meraki, sordugu sorular, verdigi yanitlar onemli. Forumun diger bolumlerinde olmasa bile etkinlik basligi altinda biraz zaman ayirip konuya katkida bulunmanin zor bir is olmadigini dusunuyorum.

Uzun sayilabilecek bir suredir foruma uye olup hicbir mesaji bulunmadigi halde etkinlikten 10'larca tohum talep ettikten sonra bile etkinlige faydasi olacak sekilde tek bir mesaj gondermeyen bir uye disinda benden talepte bulunan butun uyelere en az bir cesit tohum gonderdim.

Bu sene etkinlige hic tohum gondermeyip sadece tohum talebinde bulunan uyeler, seneye etkinlige en az 1 cesit (benim ilgimi ceken veya cekmeyen) tohum gonderdikleri takdirde seneye benden ne isterlerse, tohum miktarinda bir sorun veya akla gelmedik bir aksilik olmadigi surece, alabilecekler.

Tohum gonderimi yaparken hicbir kisisel hesap yapmadigimi ayrica belirtmek isterim. Seneye etkinlige ilk defa katilacaklar icin de yukarda belirttigim kriterleri takip edecegim.

birnefestoprak
14-12-2013, 05:06
Bugune kadar bu etkinlikle nelerin basarildigini yazip ciziyorduk. Bu sefer de bu etkinlik bence neleri yapmadi/yapmiyor; ozetlemek isterim:

- Yonetim, tohumlarin kime nasil gonderilecegi konusunda soz sahibi degil; butun inisiyatif etkinlige katilip benim daha once belirttiklerime benzer ya da tamamen farkli nedenleri izleyerek tohum gonderenlere ait.

- Yonetim, etkinlikten tohum talep edenlere de hicbir sekilde kisitlama getirmiyor.

Bunlarin disinda, yonetimin etkinlik kapsaminda yapmadiklari soyle siralanabilir:

- "Sen bu kadar tohumla ne yapacaksin ki?" "Yerin ne kadar, nasil sigdiracaksin?" diyerek etkinlikten tohum talep edenlere hesap sormak (bu soruyu soran "ciftci" arkadaslari tohum icin bitki yetistirme ile donum donum ekip butun kasaba ahalisini besleme arasindaki farklari ogretmek uzere kapsamli bir kurstan gecirmek lazim)

- "83 cesit tohum istemissin, 50'nin ustunde vermeyiz; ne kadar ekmek o kadar kofte..." diyerek etkinlikten tohum talep edenleri azarlamak

- "Koye etkinlige yardima gelin; gelmeyene Adenium tohumu yok haaaa" diyerek tohum isteyen uyelere gozdagi vermek, koye gelmeyene tohum gondermemek

- Etkinlige (=etkinligi yuruten insanlara) uyeler tarafindan yeni sahiplerine ulastirilmak uzere emanet edilen tohumlara, tohumlarin etkinlige (=etkinligi yuruten insanlara) ait oldugu savini ileri surerek el koymak (sanki etkinlik insanlar tarafindan yurutulmuyor da kendi kendine gerceklesiyor; erke donergeci gibi ;))

ingilizce. tohumlar etkinlige ait
turkce. tohumlar bize ait, bizim bizim, hepsi bizim

- Etkinlikten tohum arttirmak (veresiye defteri tutan bakkal hesabi)

- Etkinlige gonderilen tohumlara "Hepsi toprakla bulusacak yeeeaaa" diyerek el koyup talep sahiplerine dagitmak sozu verdikten sonra, artan tohumlari uzun surelerle istifleyerek bekletmek (altin gibi durdukca degerleniyor herhalde)

- Tohum alis-veris listelerini gizlemek (bu niye yapilir, kendinize sorabilirsiniz)

- El konan tohumlari, gelen talepleri karsilamanin otesinde keyfi bir uygulamayla gonul ve ahbap-cavus iliskisine gore dagitmak ("sekerim sen yeter ki iste, butun ... tohumlari senin olsun"-boslugu doldurunuz)

- Onceki sene gonderilen tohumlardan artanlari sonraki sene yeni gonderilmis gibi yapip, tohumlari ilkin gonderen kisiye dalga gecer gibi sonraki sene tesekkur etmek

- "Taaabii caniim bizim etkinligimizdeki butun tohumlar yerli zateeeen" saviyla hem kendini hem tohum talebinde bulunan ve hayatinda belki de ilk defa tohumdan bitki yetistirecek olanlari (bilincli ya da bilincsiz sekilde) kandirmak, soyu tehlike altinda olan ve arsiv niteligi tasiyacak sekilde kataloglanmamis, hemen hicbir yerde ne resmi ne yetistirme bilgileri bulunan yerli tohumlarin gelecegini, onlari yabanci tohumlarla karistirarak hepten tehlikeye atmak

- "Yeeaaa bu tohumlarin hepsi zaten organik yeeaa" diyerek tohum talebinde bulunan uyeleri (bilincsiz ya da bilincli sekilde) kandirmak (evet yine kandirmak)

- "Beni organik tohumlara kavusturdugunuz icin cok tesekkur ederim" diyen uyelere ses cikarmayip yazdiklari mesaji "Begen" tusuna basip onaylayarak kandirma isini bir ileri seviyeye tasimak (cocukken bilgisayar oyunu oynarken buna "level atlamak" derdik)

- Tohumlarin yeni sahiplerine ulastirilmasiyla ilgili onemli bir bilgi aktarimi disinda bir amacla kullanilmamasi ve ozel kalmasi gereken cep telefonu numaralarini kullanarak uyelere "sohbet" adi altinda mesajlar atmak, telefon etmek ("hic arayip sormuyorsun; ne oldu, darildin mi?")

- Tohumlarla ilgili konularin konusulmasi gereken forum basligi altinda tohumlari geri plana iterek, tohumu gectim baska herhangi bir konuda bile zerre entellektuel birikim/hayat tecrubesi izi tasimayan konularda yazip kelimenin tam anlamiyla ici bombos "geyik" muhabbeti (evet, geyik muhabbetinin ici dolu olani da var) yapmak, meyve tabaginin resmini cekip tohumla ilgili soru soran uyenin mesajinin altinda paylasmak

- Hemen oncesinde sucuklu yumurtayi ve lokmalari parmaklayan ellerle tohum paketlemek

Unuttugum birsey olmadigini umuyorum.

loveforlife
14-12-2013, 11:13
Yaptıkları çok büyük bir hata. biz evde olmadık mı hem bizi hem göndereni direk cezalandırıyorlar ama iş kendilerinin yanlışlığına gelince savsaklıyorlar.

Var mı bir gelişme?

LojistikMerkezi
14-12-2013, 13:42
Ben henüz alamadım. Ne şanslıyım ama işe bakın. Benim tohumların başına gelen pişmiş tavuğun başına gelmez herhalde.

Dediğim gibi dün aradım yurtiçi kargoyu, şubeden almanız gerekiyor dediler. Ben de akşam işçıkışı almaya gittim. Oradaki bayana kargoyu sordum adımı verdim. Diğer pc başındaki arkadaş biz kargoyu Hilal Doğan'ın babasına teslim ettik demez mi? Kargo da 2.70 tl civarı dedim evet dedi.

Nasıl olur o kargo benim dedim. Kimliğimi gösterdim. İsimler aynı adresler farklı tabi cinsiyetler de farklı ama kargoda tc olmadığı için bilemezler tabi.

Asıl yanlışlık ise kargonun verildiği yerde adresin yanlış girilmesi diye düşünüyorum. Demek ki diğer Hilal Doğan daha önce yurtiçi kargoyla gönderi yapmış, isim çıkınca da pc başındaki eleman da direk okeylemiş. Kargo Adana'ya gelince adaşımın telefonu kayıtlı olduğu için onu aramışlar. Babası da gelmiş benden önce almış kargoyu.

Akşam aradık ama dur bakalım benim tohumlar gelecek mi geri?

Lojistik merkezine de bildirdim durumu.

Film için senaryo yazsam hadi ordan derlerdi :D

Bakalım tohumları alabilecek miyim? Sözde bugün adaşım şubeye geri getirecekti, demin şubeyi aradım daha getirmemiş.

Sn h_dogan,

Kargoların çıkış yaptığı şube müdürü ile telefonla konuşuldu.
Kendisi de duruma şaşırdı.

Kendisine durumu açıklayan, sizin gönderi takip numaranızı ve zarf üzerindeki ( doğru ) adresinizi içeren bir e-mail yollamamızı rica etti.

Gönderdiğimiz bilgiler üzerinden, Adana şube ile görüşüleceğini belirtti.

Özellikle eklenmesini istediğiniz bir konu var ise belirtirseniz onu da email' e ekleyelim.

sevoş
14-12-2013, 17:50
Ben tohum miktarını biraz abartmışım galiba bana gelen tohumlarla kıyaslarsak. 2 kişiye tohum yetmemişti.şimdi çok pişman oldum.Keşke az koyup onlarada artırsaydım.Sfy ve Derya yıldız size tohum yetmemişti,ama size söz veriyorum.mektupla göndereceğim.Bir gün sonra şehir dışına çıkacağım dönünce size mesaj atarım.

yeşilkolik
14-12-2013, 21:52
Bugune kadar bu etkinlikle nelerin basarildigini yazip ciziyorduk. Bu sefer de bu etkinlik bence neleri yapmadi/yapmiyor; ozetlemek isterim:

- Yonetim, tohumlarin kime nasil gonderilecegi konusunda soz sahibi degil; butun inisiyatif etkinlige katilip benim daha once belirttiklerime benzer ya da tamamen farkli nedenleri izleyerek tohum gonderenlere ait.

- Yonetim, etkinlikten tohum talep edenlere de hicbir sekilde kisitlama getirmiyor.

Bunlarin disinda, yonetimin etkinlik kapsaminda yapmadiklari soyle siralanabilir:

- "Sen bu kadar tohumla ne yapacaksin ki?" "Yerin ne kadar, nasil sigdiracaksin?" diyerek etkinlikten tohum talep edenlere hesap sormak (bu soruyu soran "ciftci" arkadaslari tohum icin bitki yetistirme ile donum donum ekip butun kasaba ahalisini besleme arasindaki farklari ogretmek uzere kapsamli bir kurstan gecirmek lazim)

- "83 cesit tohum istemissin, 50'nin ustunde vermeyiz; ne kadar ekmek o kadar kofte..." diyerek etkinlikten tohum talep edenleri azarlamak

- "Koye etkinlige yardima gelin; gelmeyene Adenium tohumu yok haaaa" diyerek tohum isteyen uyelere gozdagi vermek, koye gelmeyene tohum gondermemek

- Etkinlige (=etkinligi yuruten insanlara) uyeler tarafindan sahiplerine ulastirilmak uzere emanet edilen tohumlara, tohumlarin etkinlige (=etkinligi yuruten insanlara) ait oldugu savini ileri surerek el koymak (sanki etkinlik insanlar tarafindan yurutulmuyor da kendi kendine gerceklesiyor; erke donergeci gibi ;))

ingilizce. tohumlar etkinlige ait
turkce. tohumlar bize ait, bizim bizim, hepsi bizim

- Etkinlikten tohum arttirmak (veresiye defteri tutan bakkal hesabi)

- Etkinlige gonderilen tohumlara "Hepsi toprakla bulusacak yeeeaaa" diyerek el koyup talep sahiplerine dagitmak sozu verdikten sonra, artan tohumlari uzun surelerle istifleyerek bekletmek (altin gibi durdukca degerleniyor herhalde)

- Tohum alis-veris listelerini gizlemek (bu niye yapilir, kendinize sorabilirsiniz)

- El konan tohumlari, gelen talepleri karsilamanin otesinde keyfi bir uygulamayla gonul ve ahbap-cavus iliskisine gore dagitmak ("sekerim sen yeter ki iste, butun ...'lar senin olsun"-boslugu doldurunuz)

- "Taaabii caniim bizim etkinligimizdeki butun tohumlar yerli zateeeen" saviyla hem kendini hem tohum talebinde bulunan ve hayatinda belki de ilk defa tohumdan bitki yetistirecek olanlari (bilincli ya da bilincsiz sekilde) kandirmak, soyu tehlike altinda olan ve arsiv niteligi tasiyacak sekilde kataloglanmamis, hemen hicbir yerde ne resmi ne yetistirme bilgileri bulunan yerli tohumlarin gelecegini, onlari yabanci tohumlarla karistirarak hepten tehlikeye atmak

- "Yeeaaa bu tohumlarin hepsi zaten organik yeeaa" diyerek tohum talebinde bulunan uyeleri (bilincsiz ya da bilincli sekilde) kandirmak (evet yine kandirmak)

- "Beni organik tohumlara kavusturdugunuz icin cok tesekkur ederim" diyen uyelere ses cikarmayip yazdiklari mesaji "Begen" tusuna basip onaylayarak kandirma isini bir ileri seviyeye tasimak (cocukken bilgisayar oyunu oynarken buna "level atlamak" derdik)

- Tohumlarin yeni sahiplerine ulastirilmasiyla ilgili onemli bir bilgi aktarimi disinda bir amacla kullanilmamasi ve ozel kalmasi gereken cep telefonu numaralarini kullanarak uyelere "sohbet" adi altinda mesajlar atmak, telefon etmek ("hic arayip sormuyorsun; ne oldu, darildin mi?")

- Tohumlarla ilgili konularin konusulmasi gereken forum basligi altinda tohumlari geri plana iterek, tohumu gectim baska herhangi bir konuda bile zerre entellektuel birikim/hayat tecrubesi izi tasimayan konularda yazip kelimenin tam anlamiyla ici bombos "geyik" muhabbeti (evet, geyik muhabbetinin ici dolu olani da var) yapmak, meyve tabaginin resmini cekip tohumla ilgili soru soran uyenin mesajinin altinda paylasmak

- Hemen oncesinde sucuklu yumurtayi ve lokmalari parmaklayan ellerle tohum paketlemek

Unuttugum birsey olmadigini umuyorum. Sn birnefestoprak Çok kötü bir durum

tkorkunckaya
14-12-2013, 23:50
Elektirklerin azizliğine uğramış olmamızdan kaynaklı olarak iki gündür nete giremiyoruz elektriğimiz yok daha demin geldi elektrikler. bu arada dün yine yurt içi kargo yapacağını yaptı ve kargoyu evde bulamadık diye geri götürmüşler oysa ben eşim ve kızım hasta olduğumuz için kaç gündür evden dışarı çıkamıyoruz. Neyse bu gün sabah eşim gitti aldı ve tohumlarıma kavuştum. O kadar düzenli ve özenli bir zarf ki gözlerim doldu tohumlarıma da kazasız belasız ulaşmamın mutluğuğu eklenince artık var siz tahmin edin mutluluğumu. Emeklerinden ve özenli çalışmalarından dolayı tohum paylaşan dostlara ve bize ulaştırılmısını sağlayan lajistikmerkezine tekrar tekrar çok teşekkür ederim...

Gözünüz aydın Sayın eceyıldız. Maalesef biz tahmin ettğimiz gibi Yurtiçi ile acente olarak çalışan şubenin azizliğine uğradık yine. Bu üçüncü oluyor. Eve geldik bulamadık diyorlar arayınca, ama kağıt falan yok. Genel Müdürlük de artık olayın farkında, artık sonu ne olur bilemem. Kargo dönüş yoluna girmiş maalesef. 2 kere geldik evde bulamadık dedikleri, kağıt bıraktık dedikleri vs külliyen yalan. Eşimin durumundan dolayı sürekli evdeyiz, çıkmış yola şu an dağıtımda diyorlar, akşam oluyor bakıyoruz sistemden, teslim edilmedi görünüyor.

Neyse bunca başarının içinde bunu da nazarlık saymak gerek. Genel Müdürlük, kargomuzun geri çevrileceğini ve bize ulaştırılacağı sözünü verdi bakalım. İçler acısı bir durum, bir tarafta Yurtiçi Kargo, onca Toplam Kalite Yöneticisi, denetlemeler, sertifikalar belgeler, ISO'lar havada uçuşuyor, ama sözleşme yaptıkları, franchise çalıştıkları acente yalan söylüyor sürekli dağıtmadan kargoları geri gönderiyor.

İlgilenen yönetici arkadaşlarımıza, listeyi güncel tutmak için gönderi no'ları ile kendileri sorgulama yapıyorlar, çok teşekkür ediyorum. Kargomun durumu takibimde, mutlak haberdar edeceğim.

Herşey lafta.

h_dogan
15-12-2013, 08:48
Şu kargo işine de el atsak eminim yurtiçi kargodan daha iyi organize oluruz.:D

loveforlife
15-12-2013, 08:48
Sayın Birnefestoprak,

Şu yazdığınız son mesajla size olan hayranlığım bir kat daha arttı. Bu kadar mı güzel özetlenir birilerinin içinde bulunduğu acınılası durum! Sabah sabah gözlerimden yaş geldi ağlanacak hallerine gülerken. Siz çok yaşayın e mi! (Birazcık da biz geyik katmış olalım ;) )

eceyıldız
15-12-2013, 09:12
[QUOTE=tkorkunckaya;1230011]Gözünüz aydın Sayın eceyıldız. Maalesef biz tahmin ettğimiz gibi Yurtiçi ile acente olarak çalışan şubenin azizliğine uğradık yine. Bu üçüncü oluyor. Eve geldik bulamadık diyorlar arayınca, ama kağıt falan yok.

Bende de durum farkıl değil emin olunki ne zaman yurtiçi kargoyla kargom gelse bir sorun oluyor ya adresi bulamıyorlar(mış) ya başka ilçedeki Atatürk cad.sine götürüyorlar. Yok efendim İnönü mahallesinden Arsuzda da varmışta daha ne sayayım haa en klasiği de zili çaldık evde yoktunuz oysa kargo geleceğini bildiğimden evden dışarı çıkmıyorum. En sinir bozucusu ise de ben kargo takip numarasından takip etmesem hala bekliyor olacağım gibi onlar anında iade işlemini başlatıyorlar. Bence de başka kargo şirketleri ile anlaşmaya çalışılması Ptt kargo yavaş ama hiç sorunsuz geliyor bunu da belirtmek istedim.

yeşilkolik
15-12-2013, 10:02
Sn Eceyıldız Lojistikmerkezinin yazdıgı adres farklı onların yazdıgı bende kendim gitmesem alamayacaktım getiremeyiz adres yanlış dediler. Al birini vur digerine. iki yerden hoya çeligi geldi 7. gün alabildim. 4 gün aramadıgımız yer kalmadı. mail attık şikayet için yagmur yagıyor dagıtım olmaz dediler.****** benim hoyaların bir kısmı hiç iyi deyil şu anda. :((

malbman
15-12-2013, 10:20
Chocolate Cherry domates tohumum da çimlenme testini geçti. Bir tane ekmiştim o da çimlendi. Bir tane tohumla çimlenme testi yapılmaz biliyorum ama kış günü bitkinin çok fazla şansı olmadığı için bir kaç tane çimlendirerek diğerlerinin de canına mal olmamak için bir tane ekmiştim.

460612

Lemony ve mikrop domatesleri de test etmek için birer tane ekmiştim ancak çimlendikten iki gün sonra gece pencere kenarında unuttuğum için soğuk vurmuş ve ölmüşlerdi.

Yani onlar da çimlendi ama ihmale kurban gittiler.

h_dogan
15-12-2013, 14:08
Var mı bir gelişme?

Cumartesi tekrar gittim adaşım getirmemişti aradılar babası küfür etti kahvedeymiş gidin evden alın dedi.
Kargocu evden aldıracağını söyledi, ben de haber verin dedim çıktım eve geldim. Akşam üzeri aradılar kargomu getirdiklerini söylediler. Pazartesi alabileceğimi söyledim.
Yarın gidip bakacağım iş çıkışı, inşallah tohumları eksiltmemişlerdir. Yarın akşam bilgilendiririm sizleri.
Zaten yurtiçi kargoya gönderi yapmıyordum bir daha da hiç yapmam.

h_dogan
15-12-2013, 14:10
Sn Eceyıldız Lojistikmerkezinin yazdıgı adres farklı onların yazdıgı bende kendim gitmesem alamayacaktım getiremeyiz adres yanlış dediler. Al birini vur digerine. iki yerden hoya çeligi geldi 7. gün alabildim. 4 gün aramadıgımız yer kalmadı. mail attık şikayet için yagmur yagıyor dagıtım olmaz dediler.****** benim hoyaların bir kısmı hiç iyi deyil şu anda. :((

Bendeki durumun aynısı sizinki de.

eceyıldız
15-12-2013, 14:23
Anladığım kadarıyla yurtiçi kargodan herkes nasibini almış o zaman yapılacak tek şey protesto edip birdaha yurtiçi kargo ile hiçbirşey yollamamak ve tanıdıklarımza kargo göndereceklere bunu söylemek bu benim için sondu bir daha asla yurtiçi kargonun mağduru olmayacağım.

esgül73
15-12-2013, 18:47
Birde yurtiçi kargoyla ilgili ben bir sorun yaşamadım.Eşimin iş yeri sürekli onlarla çalıştığı için iş yeri adresini vermiştim.

bahcedenn
16-12-2013, 10:42
Önerileriniz : Paylaşılan tohumları talep eden üyelerimiz için bilgilendirme yapılması lazım diye düşünüyorum. Saklama koşulları, filizlendirme ve dikim zamanları, filizlendirmede ve dikimde yapılması gerekenler ve dikkat edilmesi gerekenler. Toprak türü kullanılan gübreler, hangileri kullanılmalı gibi ...
Aksi taktirde benim gibi filizlendirme işini çok da bilmeyen üyelerin alacağı verim düşecektir. Hatta bunun için ayrı bir başlık bile açılabilir. Örneğin minyatür sera yapımı paylaşılabilir bu başlıkta. Gerçi gübreler paylaşımda yazıldı ama daha ince bilgiler verilirse verim çok artacaktır. örneğin ben şu an +8 derecede saklıyorum tohumlarımı. Bir zarar gelir mi?

Aradığınız tüm soruların cevaplarını örneğini verdiğim aşağıdaki birkaç başlıkta bulabilirsiniz.

Tohumdan üretme hakkında sorular, cevaplar (http://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/23363.htm)
Tohumlarının Ekim Öncesi Tabi Oldukları Ön İşlemler (http://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/2977.htm)
Tohum çimlendirme hakkında öğrenmek istedikleriniz (http://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/736.htm)

Domates Yetiştirme (http://www.agaclar.net/forum/domates/14832.htm)
Biber (http://www.agaclar.net/forum/sebzeler/890.htm)
Patlıcan Yetiştiriciliği (http://www.agaclar.net/forum/sebzeler/10683.htm)

Bunların dışında birçok bilgiyi forumumuzda bulabilirsiniz. Ana sayfada arama yapmanız yeterlidir.

esgül73
16-12-2013, 11:07
Tohum listelerim

esgül73
16-12-2013, 17:38
Bu arada resim yüklemeyi öğrendim ya gelişimleri paylaşıp duruyorum.Gitti gidiyordan verdiğim seramın resmi.11 yaşındaki kızım kurulumunu yaptı.Dış naylonu biraz zor geçti.Onun haricinde ürün güzel (79 tl)Sayın Pria dan gelen manolya tohumlarına uyguladığım işlemleri de manolya sayfasında paylaştım.

ayred
18-12-2013, 12:30
Arkadaşlar sizlerden tohum talep etmiştim talebime karşılık sizlerde bana tohum göndermişsiniz sizlere teşekkür ederim.

ben tohumlarıma ulaşamadım çünkü yurtiçi kargonun servis aracı soyulmuş ve ben tohumlarımı alamadım.

tekrar benim tohum alma şansım varsa ikinci kez sizlerden tohum rica ediyorum.YARDIM EDİN LÜTFEN!

Sevgi Durul
18-12-2013, 12:44
Öncelikle geçmiş olsun.

Bu etkinlikten artan bazı tohumlarımdan ve tarafıma iade edileceği sözü verilen 2012 Etkinliğinden artan tohumlarımdan, verilen söz tutulup iade edilirse, size gönderebilirim.

MeyveliTepe
18-12-2013, 12:59
Lojistik merkezi durumu kargo şirketinden soruşturacak. Tohumlar gerçekten çalınmış ve bulamıyorlar ise, benden talep etmiş olduklarınızı tekrar hazırlayıp gönderebilirim, ancak herhangi bir yerleşim merkezinden epey uzakta olduğum için çok acele etmemelisiniz.

incirli
18-12-2013, 13:03
geçmiş olsun büyük talihsizlik :(

sonkez
18-12-2013, 13:08
Geçmiş olsun..Olağan durumlar.:(

h_dogan
18-12-2013, 13:11
Büyük geçmiş olsun. Birçok kişi (ben de dahil) bazı sorunlar yaşadık ama sizinkisi en kötüsü sanırım.

olcim
18-12-2013, 14:02
Sağlık olsun . :(

pares
18-12-2013, 16:21
Geçmiş olsun

bahcedenn
18-12-2013, 19:13
Benden talep etmiş olduğunuz var ise ben de gönderebilirim.

hira
18-12-2013, 19:43
Geçmiş olsun.. Hiçbir sorun yaşamadan kargomu aldım. insanların başına neler geldi neler.. şanslıymışım meğer.

heyyamola
18-12-2013, 20:19
Ben de tekrar gönderebilirim.

Andora
19-12-2013, 07:12
Üzücü ve üzücü olduğu kadar da sinir bozucu bir durum yaşamışsınız, sağlık olsun, elbette bende benden talep etmiş olduğunuz siyah inci ve twilight süs biberi tohumlarından kendim için ayırdığım miktarın bir kısmını seve seve gönderirim. Geçmiş olsun...

eceyıldız
19-12-2013, 08:58
Geçmiş olsun. Evet bir çoğumuz yurtiçi kargonun sayesinde sorun yaşadı ama sizinki gerçekten en üzücü ve kötüsü olmuş.

MeyveliTepe
19-12-2013, 16:48
Değerli üyeler,

Evvelce yayınlanan tohum talepleri ve paylaşılan tohumlara ait tablolara, Fiilen Dağıtılan Tohumlar ve Fiilen Karşılanan Talepler tabloları eklenmiştir.

Tablolara bu link ile erişilebilir (https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AiwPpfV-TOdEdDE2TnBLUWg0NkFlTmNrNF9LSC1hdEE&usp=sharing).

Kargo problemleri sebebiyle yerine ulaşmayarak geri dönen dört kargo, ilgili üyeler ile haberleşilerek kendilerine tekrar gönderilmiştir.

Kargoda çalındığı bildirilen tek bir zarf, sadece benden (Meyvelitepe) yapılmış talepleri içermekteydi. Söz konusu talepleri karşılayacak kadar tohum elimde mevcut olup, bir kaç gün içinde yeniden hazırlayarak doğrudan kendisine göndereceğim.

7-8 kadar üyemize gönderilen tohum zarflarının teslim edilecek şubede teslim edilmeyip bekletildiği, alıcıya haber verilmediği (ki geri dönenlerden üçü bu durumdadır),

2 üyemizin zarflarının ise kargo şirketinin kayıtlarında aynı isimdeki başka kişilerin adreslerine gönderildiği bu sebeple problemler ve gecikmeler yaşandığı tesbit edilmiştir.

Bu problemleri tekrarını önlemek maksadıyla kargo şirketinin genel müdürlüğüne bir yazı ile bildireceğiz.

Böylelikle talebe göre tohum toplama esasına dayalı yürütülen etkinlikte hedeflenen başarıya tam olarak ulaşılmış, geride hiç tohum kalmadan 4456 tohum paketi toprakla buluşmak üzerine sahiplerine ulaştırılmış olacaktır.

Süreçte, fedakarca tohum paylaşan ve bunlardan talepte bulunan değerli üyelerimize bir daha teşekkür ederim.

Etkinliğin prensiplerinin belirlenmesi, planlaması Nisan-Mayıs aylarında tüm agaclar.net moderasyon grubunca ortaklaşa yapılmıştır. Son derece farklı, tohumların tamamının dağıtılmasını, kısıtlamaların değil özgürlüklerin hakim olduğu, her türlü hesabın hiç tereddütsüz verilebileceği, kuşkusuz şeffaf, kişisel tasarruflardan uzak bir etkinlik tasarlanmak istendi, ve sanırım başarıldı.

Etkinlik prensiplerinde anlatılan rollerden Kayıt Merkezi rolünü ben üstlendim. Etkinliğe ait her türlü kayıt elimizde mevcuttur ve kişisel bilgiler dışında saklanacaktır.

Lojistik Merkezi rolünü sn.Ciroz oynamıştır. Zor bir görevin altından fedakarca ve samimiyetle kalkmış olduğundan dolayı kendisini kutlar ve teşekkür ederim.

Dağıtılmış olan tohumların herkese hayırlı olmasını, güle güle, keyifle büyütmelerini diliyorum.

Saygılarımla

esgül73
19-12-2013, 17:48
Ben de ilginiz ve titiz çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ederim.

ciroz
19-12-2013, 19:20
Böyle bir ekibin parçası olmaktan son derece mutlu olduğumu bir kez daha söylemek isterim.

Bana düşen rolde, moderasyon grubunun ve Sn MeyveliTepe' nin verdiği destek ve güvene, itina ile tohum tanıtım sayfalarını ve poşetlerini hazırlayan paylaşımcılara, tohumlarını aldığında "çocuklar gibi" sevinen, yetiştirip tekrar paylaşıma sokarak gelecek kuşaklara kazandıracak katılımcılara da kendi adıma ayrıca teşekkür ederim.

Takasa katılan katılmayan tüm agaclar.net ailesine bol ürünlü ve sağlıklı sezonlar diliyorum.

oz26
19-12-2013, 20:40
O halde toprakla tohumun ilk buluşma resmi benden gelsin.

461196

461197

Sayın MeyveliTepe'nin göndermiş olduğu Sarımsak Otu ve Frenk Soğanı tohumları toprakla buluşup, mutfağımızdaki yerini aldı. Koparıp koparıp yiyeceğiz yanındaki roka ve tere otunu yediğimiz gibi. :)

esgül73
19-12-2013, 21:40
O halde toprakla tohumun ilk buluşma resmi benden gelsin.

461196

461197

Sayın MeyveliTepe'nin göndermiş olduğu Sarımsak Otu ve Frenk Soğanı tohumları toprakla buluşup, mutfağımızdaki yerini aldı. Koparıp koparıp yiyeceğiz yanındaki roka ve tere otunu yediğimiz gibi. :)

Maşallah çok güzel yetişmişler rokalarınız.Ben zengarden dan geleneksel roka,tere tohumu aldım ama olmadılar.Sayın Meyvelitepeden ben de istemiştim sarımsak otu ama cesaret edemedim soğuklarda ekmeye.Toprak olarak ne kullandınız?

oz26
19-12-2013, 22:14
Sayın esgül73 cevap burada (http://www.agaclar.net/forum/1231300-post258.htm).

Muda
19-12-2013, 22:28
Bizim Kütahya da su pırasa deriz biz çiğde yenir.Pırasa pazarda gördüğümüz gibi sopa gibi durmaz.Aksine parantez gibi içe doğru kıvrılır. Yaşlılar bunu kışın gömüp bahara kadar yerler.Çok lezzetlidir.Belki kütahya dan bilen arkadaşlar yardımcı olur.Bu arada ben de Şubat tatilinde gidersem araştıracağım.

Sayın esgül73; Tarif ettiğiniz pırasa sizin de tarif ettiğiniz gibi normal pırasanın gömü tabir edilen toprağa gömülererek gevrekleştirilmiş hali. Bizim burada da aynı şekilde yapılıyor. Pırasalar sonbaharda alınarak sıra sıra toprağa gömülüyor. Büyük kısmı gün ışığı almadığı için dış tarafları bozulmasına atılmasına rağmen iç kısımları çok gevrek ve sedefimsi beyaz gibi oluyorlar.

Tohumcu Nılgun
19-12-2013, 23:41
Sayın esgül73; Tarif ettiğiniz prasa sizin de tarif ettiğiniz gibi normal prasanın gömü tabir edilen toprağa gömülererek gevrekleştirilmiş hali. Bizim burada da aynı şekilde yapılıyor. Prasalar sonbaharda alınarak sıra sıra toprağa gömülüyor. Büyük kısmı gün ışığı almadığı için dış tarafları bozulmasına atılmasına rağmen iç kısımları çok gevrek ve sedefimsi beyaz gibi oluyorlar.

Sayin Muda, Sizin de belirttiginiz gibi bu islemden gecen pirasaya Afyon ve civarinda gomù pirasasi denir.
Bu islem her tùr pirasaya uygulanabilir.

ocak
20-12-2013, 00:03
Değerli üyeler,

Evvelce yayınlanan tohum talepleri ve paylaşılan tohumlara ait tablolara, Fiilen Dağıtılan Tohumlar ve Fiilen Karşılanan Talepler tabloları eklenmiştir.

Tablolara bu link ile erişilebilir (https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AiwPpfV-TOdEdDE2TnBLUWg0NkFlTmNrNF9LSC1hdEE&usp=sharing).

Kargo problemleri sebebiyle yerine ulaşmayarak geri dönen dört kargo, ilgili üyeler ile haberleşilerek kendilerine tekrar gönderilmiştir.

Kargoda çalındığı bildirilen tek bir zarf, sadece benden (Meyvelitepe) yapılmış talepleri içermekteydi. Söz konusu talepleri karşılayacak kadar tohum elimde mevcut olup, bir kaç gün içinde yeniden hazırlayarak doğrudan kendisine göndereceğim.

7-8 kadar üyemize gönderilen tohum zarflarının teslim edilecek şubede teslim edilmeyip bekletildiği, alıcıya haber verilmediği (ki geri dönenlerden üçü bu durumdadır),

2 üyemizin zarflarının ise kargo şirketinin kayıtlarında aynı isimdeki başka kişilerin adreslerine gönderildiği bu sebeple problemler ve gecikmeler yaşandığı tesbit edilmiştir.

Bu problemleri tekrarını önlemek maksadıyla kargo şirketinin genel müdürlüğüne bir yazı ile bildireceğiz.

Böylelikle talebe göre tohum toplama esasına dayalı yürütülen etkinlikte hedeflenen başarıya tam olarak ulaşılmış, geride hiç tohum kalmadan 4456 tohum paketi toprakla buluşmak üzerine sahiplerine ulaştırılmış olacaktır.

Süreçte, fedakarca tohum paylaşan ve bunlardan talepte bulunan değerli üyelerimize bir daha teşekkür ederim.

Etkinliğin prensiplerinin belirlenmesi, planlaması Nisan-Mayıs aylarında tüm agaclar.net moderasyon grubunca ortaklaşa yapılmıştır. Son derece farklı, tohumların tamamının dağıtılmasını, kısıtlamaların değil özgürlüklerin hakim olduğu, her türlü hesabın hiç tereddütsüz verilebileceği, kuşkusuz şeffaf, kişisel tasarruflardan uzak bir etkinlik tasarlanmak istendi, ve sanırım başarıldı.

Etkinlik prensiplerinde anlatılan rollerden Kayıt Merkezi rolünü ben üstlendim. Etkinliğe ait her türlü kayıt elimizde mevcuttur ve kişisel bilgiler dışında saklanacaktır.

Lojistik Merkezi rolünü sn.Ciroz oynamıştır. Zor bir görevin altından fedakarca ve samimiyetle kalkmış olduğundan dolayı kendisini kutlar ve teşekkür ederim.

Dağıtılmış olan tohumların herkese hayırlı olmasını, güle güle, keyifle büyütmelerini diliyorum.

Saygılarımla
ben bu etkinliği kaçırdım ama böyle büyük bir organizasyonu üstlenmek büyük bir cesaret iş sizde bunu hakkıyla başarmışsınız tebrikler

HakanG
27-12-2013, 09:44
Bu konu çok önemli olduğundan siz değerli doğaseverlerin yardımına ihtiyacım oldu:
Merhaba!

"Siirt Valiliği: 'Leopar yakalayana araba' kampanyası geri çekilsin ve Leoparları korumak için gerçekçi adımlar atılsın!" kampanyasını başlattım ve harekete geçirmek için senin yardımına ihtiyacım var.

Hemen şimdi 30 saniyeni ayırarak bunu imzalar mısın? İşte linki:

http://www.change.org/tr/kampanyalar/siirt-valiliği-leopar-yakalayana-araba-kampanyası-geri-çekilsin-ve-leoparları-korumak-için-gerçekçi-adımlar-atılsın

Şimdiden teşekkür ederim...

incirli
27-12-2013, 17:04
Bu konu çok önemli olduğundan siz değerli doğaseverlerin yardımına ihtiyacım oldu:
Merhaba!

"Siirt Valiliği: 'Leopar yakalayana araba' kampanyası geri çekilsin ve Leoparları korumak için gerçekçi adımlar atılsın!" kampanyasını başlattım ve harekete geçirmek için senin yardımına ihtiyacım var.

Hemen şimdi 30 saniyeni ayırarak bunu imzalar mısın? İşte linki:

http://www.change.org/tr/kampanyalar/siirt-valiliği-leopar-yakalayana-araba-kampanyası-geri-çekilsin-ve-leoparları-korumak-için-gerçekçi-adımlar-atılsın

Şimdiden teşekkür ederim...

leopar yakalayana araba veren zihniyeti kınıyorum
böyle hayvanlık olur mu dicem ama hayvanlara ayıp etmiş olurum

OSMAN45
27-12-2013, 17:55
Tohum takas ile ilgili olduğu için yazacaklarımı bu başlığa daha uygun buldum. Belki yetkililer yazacaklarım için ayrı başlık açarlar.

İlk ben olayım diyordum ama Oz26 kardeşim benden önce davranmış:)

Sevgili kardeşlerim Loveforlife ve Kiraz ın tohum paylaşım etkinliğinden gönderdikleri sedef çiçeği ve Red Robin domates tohumlarını daha fazla sabredemiyerek çimlendirme işlemine başladım. Hemşehrim Kasap94 ün hediyesi sphagnum yosunu içine aldığım tohumların yarısını ektim. Ayrıca bir çiçekçiden aldığım ve bahçemin çeşitli yerlerine dikeceğim lavantaların tohumlarını da bu postada çimlendireceğm.

Çimlendirme için erken olabilir ancak her üç bitkiyi de kapalı sıcak ortamda fide olana kadar tutacağım. Hatta daha fazla.

incirli
28-12-2013, 10:43
Tohum takas ile ilgili olduğu için yazacaklarımı bu başlığa daha uygun buldum. Belki yetkililer yazacaklarım için ayrı başlık açarlar.

Sevgili kardeşlerim Loveforlife ve Kiraz ın tohum paylaşım etkinliğinden gönderdikleri sedef çiçeği ve Red Robin domates tohumlarını daha fazla sabremiyerek çimlendirme işlemine başladım. Hemşehrim Kasap94 ün hediyesi sphagnum yosunu içine aldığım tohumların yarısını ektim. Ayrıca bir çiçekçiden aldığım ve bahçemin çeşitli yerlerine dikeceğim lavantaların tohumlarını da bu postada çimlendireceğm.

Çimlendirme için erken olabilir ancak her üç bitkiyi de kapalı sıcak ortamda fide olana kadar tutacağım. Hatta daha fazla.

bu şekilde poşetle ağzını kapatırsak hava almasını engellmeiş olmaz mıyız?

ciroz
28-12-2013, 12:25
bu şekilde poşetle ağzını kapatırsak hava almasını engellmeiş olmaz mıyız?

Sn incirli,
tohum çimlenene kadar, çimlendirme ortamındaki nemi korumak için uygulanan bir yöntemdir.

Size ve yeni başlayacak diğer arkadaşlara, oldukça detaylı anlatılmış

http://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/30988.htm

ve

http://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/23363.htm

konularını tavsiye ederim.

cetiner
31-12-2013, 19:00
Tüm ağaçlar.net üyelerinin yeni yılını en içten dileklerimle kutlar, yeni yılın sağlık, mutluluk ve huzur içinde geçmesini temenni ederim . MUTLU YILLAR...

MeyveliTepe
01-01-2014, 11:10
Yediğimiz her şeyden korkar hale geldik

İlla organik gıda mı tüketmeye gayret edersiniz?

Bugün ne acı ki böyle bir soruyla karşı karşıya kalıyoruz. Çocukluğumuzun sebze ve meyvesini özleyeceğimiz, mis gibi kokan bir domatese hasret kalacağımız aklınıza gelir miydi? Yediğimiz her şeyden korkar hale geldik. Bırakın işlenmiş ürünleri, bir meyveyi, sebzeyi bile çocuklarımıza yedirirken saflığından, doğallığından endişe ediyoruz. Bizim neslimiz bu konuda daha şanslıydı, bizler doğal ürünlerle büyüdük. Maalesef artık birçok ürünün tohumlarını bile bulamıyoruz. Oysa yöresel tohumlarımız ve ürünlerimiz ülkemizin kimliğidir, mirasıdır. Onları özenle korumamız gerektiğine inanıyorum. Gelecek kuşaklar bu tatları hiç tadamayacaklar diye üzülüyorum. Köşk’te oluşturduğumuz küçük bahçelerimizde tadımlık da birçok ürün yetiştiriyoruz. Hem Ankara’da hem de Tarabya’da küçük birer seramız var. Domatesten bibere, şeftaliden elmaya kadar birçok sebze-meyve yetişiyor. Buradan elde edilen ürünleri konuklarımıza ikram ediyoruz, yapılan yemeklerde değerlendiriyoruz. Küçük bir kümesimiz var. Taze yumurta alabiliyoruz.

Hayrünnisa Gül: Tüketim pompalanıyor; yediğimiz her şeyden korkar hale geldik - Yaşam - T24 (http://t24.com.tr/haber/hayrunnisa-gul-yedigimiz-her-seyden-korkar-hale-geldik/247350)

bahcedenn
01-01-2014, 11:54
Burada bir çelişki yok mu?

... Bırakın işlenmiş ürünleri, bir meyveyi, sebzeyi bile çocuklarımıza yedirirken saflığından, doğallığından endişe ediyoruz. Bizim neslimiz bu konuda daha şanslıydı, bizler doğal ürünlerle büyüdük. Maalesef artık birçok ürünün tohumlarını bile bulamıyoruz. Oysa yöresel tohumlarımız ve ürünlerimiz ülkemizin kimliğidir, mirasıdır. Onları özenle korumamız gerektiğine inanıyorum. Gelecek kuşaklar bu tatları hiç tadamayacaklar diye üzülüyorum....

Sn. Hayrünnisa GÜL bu şekilde söylüyor.

Buğday Derneği'nin de 2006 yılında yayımlanmış aşağıdaki gibi bir metni var.

...Ülkede satılığa çıkartılacak yeni alanlar keşfetmekte gecikmeyen AKP hükümeti şimdi de tohumlarımıza göz dikti. Irak'ta savaş sonrasında çıkartılan 81 numaralı kararname gibi çiftçiler tohumluk alamayacak, tüketiciler sefalet koşullarına mahkum edilecek. Bu kanunla, bugüne kadar TAGEM (Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü)'e bağlı enstitüler aracılığıyla yürütülen tarımsal ar-ge sonucunda, TİGEM'e ait çiftliklerde tohumların üretilip üreticilere dağıtıldığı tarımsal sistem tamamen yok ediliyor. Özetle ülkemizin tarım sektöründeki tohum üretimi ve satışını özelleştiriyorlar....

Yazının tamamını buradan (http://www.bugday.org/portal/haber_detay.php?hid=1598) okuyabilirsiniz.

Yöresel tohumlarımızı ve ürünlerimizi özenle mi korumalıyız yoksa özelleştirerek mi koruyabiliriz?

pria
01-01-2014, 13:33
Bu sabah T24'te okumuştım; bu açıklamalar hiç samimi gelmiyor bana:

Abdullah Gül'ün Kıbrıs'a taşıdığı bir kasa domates! (http://yenicaggazetesi.com.tr/yg/yazargoster.php?haber=744)
Bu ülke kimlerin devr-i iktidarlarında geldi bu noktaya diye sorarlar insana..

MeyveliTepe
01-01-2014, 13:37
Ben bunu biraz faklı görüyorum. Sn.Hayrünnüsa Gül, ülkenin tarım politikalarını temsil etmiyor, bu politikaların ne yapıcısı ne de icracısı. Aynı ABD başkanı Obama'nın eşi Michael Obama gibi.

pria
01-01-2014, 13:47
Sn. Meyvelitepe,

Tabi ki, Sn. Hayrunisa Gül Türkiye'nin tarım politikalarını temsil etmiyor ama eşi olan Cumhurbaşkanı Meclis'ten geçirilen Tohumculuk Yasası'nı onaylamıyor mu ? Niye VETO etmiyor..Eşinin serzenişlerine kulak verip, danışmanlarına konuyu inceleterek toplum sağlığı ve beslenmesinin önemi açısından Anayasa Mahkmesi'nde iptal davası niye açmıyor ?
Tarabya'daki seralarından organik domates toplarken karı koca bunları hiç mi aralarında konuşmuyor..
Çelişkili durum bu..

MeyveliTepe
01-01-2014, 14:14
Hem evet, hem hayır :)

Michael Obama da, eşi Monsanto'yu koruma kanunu imzalarken beyaz sarayın bahçesinde sebze adaları kurup geleneksel tohumlarla organik sebze yetiştiriyordu.

Türkiye Cumhurbaşkanının eşi de imkan bulduğu yerlerde geleneksel tohumlardan organik ürünler yetiştiriyor.

Bugüne kadar muhtelif başlıklarda defalarca kere yazdığım bir şey var. Bırakın ABD başkanını, Türkiye Cumhurbaşkanını, yiyeceğe benzer ticari ürünler üretenler, GDO şirketlerinin patron ve yöneticileri, en berbat tarım politikalarının yapıcıları kendi mutfaklarına sadece organik ürünleri sokuyorlar. Organik tarımı tamamen öldürmeyip ama yaygınlaşmasını da önleyerek marjinal ölçekte tutmanın sebebinin de bu olduğunu düşünürüm.

Başkan ve Cumhurbaşkanı eşlerinin kendi mutfakları için gösterdiği çabayı da anlıyorum. Gidip kendilerine sorsanız, büyük ihtimal toplumun tümünün sağlıklı besinlerle beslenmesini arzu ettiklerini söyleyeceklerine de kuşkum yok. Tohumculuk yasasını Sn.Cumhurbaşkanı eşinin veto etme yetkisi olsaydı gönlünün veto etmekten yana olduğunu da düşünürüm. Ne ki veto etme yetkisi kendisinde değil, ve yetki kendisinde olanın önüne aynı zamanda ilgili DTÖ anlaşmaları vb. şeyler de konmuştur.

Linkini verdiğim haber önemlidir. Alıntıladığım ifade bizlerin zaman zaman anlatmaya çalıştığı şeylerin hemen hemen aynı. Demek ki statü ne olursa olsun, işin gerçeği değişmiyor ve (bireysel) aklın yolu da bir.

Toplumda bilinirliği olan birinin, konumunun tersine, bizlerle aynı şeyi söylüyor olması başka milyonlarca mutfak sahibi için çok önemli bir mesajdır. Verilen mesaj, "kim ne derse desin, geleneksel tohumlarla organik prensiplere göre yetiştirilmiş yiyecek en sağlıklısı ve en değerlisidir" şeklinde. Bunun üzerine bilmem ne gazetesinin, bilmem kim köşe yazarları istedikleri kadar GDO propogandası yapsın. Hepsinin kişisel çıkarlar sebebiyle yapıldığının içten teyididir. Bir bakıma insanlara neyi istemeleri gerektiğini öğütler mahiyettedir, çünkü çatallarımızın ucunda dönüyor dünya (http://blog.meyvelitepe.org/2010/06/21/catalimin_ucunda_donuyor_dunya/).

pria
01-01-2014, 14:31
Bu konular bir zihniyet, dünyaya ve olaylara bakış, dik durma meselesidir..

Geçmişin en ünlü dertlerinden biri olan Cargill konusunda sayın Ahmet Necdet SEZER, '' ulusal çıkarlara ve kamu yararına aykırı olduğunun yargı kararlarıyla hükme bağlandığına '' dikkat çekerek ''..yabancıya ayrıcalık tanınamaz, yasanın, özellikle bir yabancı şirketin ya da varsa belirli şirketlerin tarım arazilerinde kurulu sanayi tesislerinin sorununu çözmek amacı taşıyan 6. maddesindeki düzenleme, yasaların genel, soyut ve nesnel olmasını gerektiren evrensel hukuk kurallarıyla ve Anayasa’nın hukuk devleti ilkesiyle bağdaşmamaktadır“ gerekçesiyle Cargill'e af getiren yasayı VETO etmişti..
Ama bir sonraki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yeniden gündeme getirilen bu yasayı jet hızıyla onaylamıştı.

pria
01-01-2014, 23:52
Ben bunu biraz faklı görüyorum. Sn.Hayrünnüsa Gül, ülkenin tarım politikalarını temsil etmiyor, bu politikaların ne yapıcısı ne de icracısı. Aynı ABD başkanı Obama'nın eşi Michael Obama gibi.

Sayın meyvelitepe,

Bu konuda maalesef sizinle aynı görüşte değilim..
Batılı lider eşleri ile bizimkileri kıyaslamak, aynı potaya koymak mümkün değil bana göre..
Batının aile ilişkileri, aile içi demokrasi bizimkinden çok çok farklı..Oraların lider eşleri çok daha özgün insanlar..
Siz, Abdullah Gül'ün veya T.Erdoğanın TV'ye çıkıp '' Suriye'ye tezkere konusunda eşimi, aile fertlerimi ikna edemiyorum'' diye konuşabileceğini tahayyül edebiliyor musunuz?

Obama, Michelle Obama'yı Suriye'ye Operasyona İkna Edemedi (http://www.haberler.com/bayan-obama-suriye-ye-mudahaleye-karsi-5042692-haberi/)

Firt Lady bayan Obama'ya özendi (http://www.ekmekvegazete.com/haber.php?haber_id=3900)

Hayrünnisa Gül meğer Michelle Obama'nın organik bahçesine özenip başlamış bu işe 2009'larda..Bu konu sayesinde öğrenmiş olduk bunu da..

MeyveliTepe
02-01-2014, 00:37
Sn.Pria, bu konuyu ele alma biçiminizi tuhaf karşıladığımı belirtmeliyim.

Haberde söylenen şey Cumhurbaşkanlığı mutfağında yerel tohumlardan organik prensiplerle yetiştirilmiş sebze meyvenin tercih edildiği, dahası köşkün bahçesinde dahi bu ürünlerden yetiştirildiğine dair bir bilgi.

Buna ilaveten Sn.Hayrinnüsa Gül'ün;

"Çocukluğumuzun sebze ve meyvesini özleyeceğimiz, mis gibi kokan bir domatese hasret kalacağımız aklınıza gelir miydi? Yediğimiz her şeyden korkar hale geldik. Bırakın işlenmiş ürünleri, bir meyveyi, sebzeyi bile çocuklarımıza yedirirken saflığından, doğallığından endişe ediyoruz. Bizim neslimiz bu konuda daha şanslıydı, bizler doğal ürünlerle büyüdük. Maalesef artık birçok ürünün tohumlarını bile bulamıyoruz. Oysa yöresel tohumlarımız ve ürünlerimiz ülkemizin kimliğidir, mirasıdır. Onları özenle korumamız gerektiğine inanıyorum. Gelecek kuşaklar bu tatları hiç tadamayacaklar diye üzülüyorum."

ifadesiyle yerel tohumların doğal yöntemlerle yetiştirilmesine, yerel tohumların kaybedilmemesi gerektiğine dair vurgu.

Buna mı katılmıyorsunuz? Yoksa Cumhurbaşkanı eşinin bu sözleri söylemiş olabileceğine mi katılmıyorsunuz?

Alıntıladığım haber ne ülkenin tarım politikalarından, ne tohumculuk kanunundan, ne gitgide tarım ülkesi olmaktan çıkıp kendi karnını doyuramayan bir ülke oluşumuzdan, ne de köylerin ve köylülüğün yok edilme sürecinden dem vuruyor.

Cumhurbaşkanlığı, son yıllarda tasvip etmediğimiz karar ve uygulamaların ortaya çıkma sürecinde bir onay merciidir diye Sn.Cumhurbaşkanı eşinin söylediği ülkenin tarım stratejisine tamamen ters ama bize göre doğru bir şeyi karalayacak mıyız? Öyle yaparsak bir bakıma at gözlüğü takmış olmaz mıyız?

Söylenen şey;

"Ne güzel artık her türlü zararlıyı hemen bertaraf eden pestisitler ve çok lezzetli hibrit tohumlar var. Sayesinde mutfağımız lezzetlendi, inşallah yakında GDO'lara kavuşup ilimin verdiği nimetlerden de faydalanırız."

gibi bir şey olsaydı hoşunuza mı gidecekti? Belki sizce çok tutarlı olacaktı.

Tırnak içinde uydurduğum ifadeyi nice tıp doktorlarımız(!), nice profosörlerimiz, kelli felli köşe yazarları gerine gerine yazıyorlar zaten. Hatta bazıları, "organik" tohumların lezzetsizliğinden dem vuruyor, neredeyse yemeden önce sebzelerin üzerine 3-5 damla round-up damlatmayı önerecek.

Her gün geleneksel tohumların öneminden, kaybedilmemesi gerektiğinden, herkesin organik prensiplerle yetişmiş yiyeceklere erişebilmesi gerektiğinden, herkesin imkanları çerçevesinde az ya da çok yiyeceğini üretebilmeyi öğrenmesi gerektiğinden, kimi tarlasında, kimi bahçesinde, hiç biri yoksa saksıda roka maydanoz yetiştirmesi gerektiğinden söz ederken, Cumhurbaşkanı eşinin kendi mutfağı için bunları yapmakta olduğunun bir haber olarak çıkması bizleri ne diye rahatsız etsin. Kendi adıma tam tersi. Olsa olsa tarımın yozlaştırılması için çaba sarfedenler rahatsız olurlar bundan.

Maksat, politikaları eleştirmek ise bunları hem ilgili başlıklarda hem de bilfiil hayat tarzımız ile yapıyoruz zaten, öyle değil mi?

pria
02-01-2014, 01:29
Sayın Meyvelitepe,

Aslında, bu konularda öylesine söylenecek, eleştirilecek şeyler var ki..

Hayrünnisa Hanımefendi'nin görüş ve ifadeleri, geç kalmış bir temenni ve özlemden öteye geçmeyen, ülkenin ağır, yorgun ve yoğun gündemine dair haberleri içinde kaybolup gidecek bir haberdir.

Ama, Sn Hanımefendi'nin bir yöresel tohum takas etkinliği içinde faal bir rol aldığını görürsem veya aynen Micheelle Obama'nın yaptığı gibi eldivenleri takarak gençlerle, çocuklarla Çankaya veya Tarabya Köşkleri içinde yerli, orijinal tohumları yaşatmak gibi fiili bir uğraş içinde görürsem, o zaman bu iyiniyetli söylemlerinin toplum nezdinde kalıcı ve teşvik edici etkileri olabileceğine inanırım.

Siyasi üslûp kullanmadan bu konudaki görüşlerimi tam olarak ifade edebilmem mümkün değil, buna da forum prensipleri müsaade etmediği için artık mesajlarıma devam edemiyeceğim.

OSMAN45
08-01-2014, 11:32

Sevgili kardeşlerim Loveforlife ve Kiraz ın tohum paylaşım etkinliğinden gönderdikleri sedef çiçeği ve Red Robin domates tohumlarını daha fazla sabredemiyerek çimlendirme işlemine başladım. Hemşehrim Kasap94 ün hediyesi sphagnum yosunu içine aldığım tohumların yarısını ektim. Ayrıca bir çiçekçiden aldığım ve bahçemin çeşitli yerlerine dikeceğim lavantaların tohumlarını da bu postada çimlendireceğm.

Buradan devam ediyorum.

İlk fotoğraf: Red Robin ve Sedef çiçeği ummadığım kadar çabuk(12 günde) çimlendiler.

2. ve 3. ler: Bu günkü durumları.

malbman
08-01-2014, 16:33
Sayın OSMAN45, sanırım ışık yetersiz geliyor. Boyları çok uzamış. Biraz ışık takviyesi yaparsanız iyi olur gibi. Kotiledon yapraklarının iki-üç mm altına kadar torf doldurun isterseniz. Böylece cılız gövde üstteki yaprakları taşımakta zorlanmaz.

OSMAN45
08-01-2014, 17:01
Çok haklısınız sayın Malbman. Bilgilendirmenize teşekkür ederim. Hemen bu akşam söylediğinizi yapacağım. Aslında 4 er tohum ekmiştim. Şimdiye kadar 4 üncünün de çimlenmesini bekledim. Ancak artık beklemenin gereği kalmadı.

Direk güneş almayan çok aydınlık camla kapalı bir ortamdalar. Malum, mevsim nedeni ile bulutlar çok. Ancak yapay aydınlatmayı da düşünüyorum.

Lavanta tohumlarından bir görüntü yok.

Bu vesile ile sevgili Kiraz ve Loveforlife kardeşlerime bir kere daha teşekkür ederim.

Her şey gönlünce olsun.

Aysis
08-01-2014, 19:52
Arkadaşlar bu tohumlar ne zaman takas edilecek. Bu sezona yetişebilir mi?

yağmur
08-01-2014, 21:28
Hayır. Bu senenin tohum takas etkinliği sona erdi. Bunlar seneye dağıtılacak olan tohumlar için talep ricası.

inkero
09-01-2014, 09:06
Sn.Pria, bu konuyu ele alma biçiminizi tuhaf karşıladığımı belirtmeliyim.

Haberde söylenen şey Cumhurbaşkanlığı mutfağında yerel tohumlardan organik prensiplerle yetiştirilmiş sebze meyvenin tercih edildiği, dahası köşkün bahçesinde dahi bu ürünlerden yetiştirildiğine dair bir bilgi.

Buna ilaveten Sn.Hayrinnüsa Gül'ün;

"Çocukluğumuzun sebze ve meyvesini özleyeceğimiz, mis gibi kokan bir domatese hasret kalacağımız aklınıza gelir miydi? Yediğimiz her şeyden korkar hale geldik. Bırakın işlenmiş ürünleri, bir meyveyi, sebzeyi bile çocuklarımıza yedirirken saflığından, doğallığından endişe ediyoruz. Bizim neslimiz bu konuda daha şanslıydı, bizler doğal ürünlerle büyüdük. Maalesef artık birçok ürünün tohumlarını bile bulamıyoruz. Oysa yöresel tohumlarımız ve ürünlerimiz ülkemizin kimliğidir, mirasıdır. Onları özenle korumamız gerektiğine inanıyorum. Gelecek kuşaklar bu tatları hiç tadamayacaklar diye üzülüyorum."

ifadesiyle yerel tohumların doğal yöntemlerle yetiştirilmesine, yerel tohumların kaybedilmemesi gerektiğine dair vurgu.

Buna mı katılmıyorsunuz? Yoksa Cumhurbaşkanı eşinin bu sözleri söylemiş olabileceğine mi katılmıyorsunuz?

Alıntıladığım haber ne ülkenin tarım politikalarından, ne tohumculuk kanunundan, ne gitgide tarım ülkesi olmaktan çıkıp kendi karnını doyuramayan bir ülke oluşumuzdan, ne de köylerin ve köylülüğün yok edilme sürecinden dem vuruyor.

Cumhurbaşkanlığı, son yıllarda tasvip etmediğimiz karar ve uygulamaların ortaya çıkma sürecinde bir onay merciidir diye Sn.Cumhurbaşkanı eşinin söylediği ülkenin tarım stratejisine tamamen ters ama bize göre doğru bir şeyi karalayacak mıyız? Öyle yaparsak bir bakıma at gözlüğü takmış olmaz mıyız?

Söylenen şey;

"Ne güzel artık her türlü zararlıyı hemen bertaraf eden pestisitler ve çok lezzetli hibrit tohumlar var. Sayesinde mutfağımız lezzetlendi, inşallah yakında GDO'lara kavuşup ilimin verdiği nimetlerden de faydalanırız."

gibi bir şey olsaydı hoşunuza mı gidecekti? Belki sizce çok tutarlı olacaktı.

Tırnak içinde uydurduğum ifadeyi nice tıp doktorlarımız(!), nice profosörlerimiz, kelli felli köşe yazarları gerine gerine yazıyorlar zaten. Hatta bazıları, "organik" tohumların lezzetsizliğinden dem vuruyor, neredeyse yemeden önce sebzelerin üzerine 3-5 damla round-up damlatmayı önerecek.

Her gün geleneksel tohumların öneminden, kaybedilmemesi gerektiğinden, herkesin organik prensiplerle yetişmiş yiyeceklere erişebilmesi gerektiğinden, herkesin imkanları çerçevesinde az ya da çok yiyeceğini üretebilmeyi öğrenmesi gerektiğinden, kimi tarlasında, kimi bahçesinde, hiç biri yoksa saksıda roka maydanoz yetiştirmesi gerektiğinden söz ederken, Cumhurbaşkanı eşinin kendi mutfağı için bunları yapmakta olduğunun bir haber olarak çıkması bizleri ne diye rahatsız etsin. Kendi adıma tam tersi. Olsa olsa tarımın yozlaştırılması için çaba sarfedenler rahatsız olurlar bundan.

Maksat, politikaları eleştirmek ise bunları hem ilgili başlıklarda hem de bilfiil hayat tarzımız ile yapıyoruz zaten, öyle değil mi?

sn. Meyvelitepe ,

yazdıklarınıza bende katılamıyorum.
Hayrunisa gül doğru şeyler söylemiş olabilir. kendi destek verdiği partisi ve eşinin yaptıkları tamamen farklı.
Erdoğan'da gezi eylermleri sırasında biz Türkiye'nin en çevreci partisiyiz en çok ağacı biz diktik diyordu."
Doğayı çok seviyoruz ama 3. köprü için ağaçları kesmek zorundayız.
doğaya biz de zarar vermek istemeyiz ama HES lerin yapılması büyük bir ihtiyaç.
Doğal gıda herkesin hakkı ama yabancı firmaların çıkarlarını gözetmek durumundayız.
açıkcası bana böyle bir mantık saçma geliyor.

MeyveliTepe
09-01-2014, 10:58
sn. Meyvelitepe ,

yazdıklarınıza bende katılamıyorum.
Hayrunisa gül doğru şeyler söylemiş olabilir. kendi destek verdiği partisi ve eşinin yaptıkları tamamen farklı.
Erdoğan'da gezi eylermleri sırasında biz Türkiye'nin en çevreci partisiyiz en çok ağacı biz diktik diyordu."
Doğayı çok seviyoruz ama 3. köprü için ağaçları kesmek zorundayız.
doğaya biz de zarar vermek istemeyiz ama HES lerin yapılması büyük bir ihtiyaç.
Doğal gıda herkesin hakkı ama yabancı firmaların çıkarlarını gözetmek durumundayız.
açıkcası bana böyle bir mantık saçma geliyor.

Söylediklerinizde vurguladığınız şeyler bana göre de yanlış ve ülkeye geri dönüşü zor, ağır tahribatlar verecek şeyler ve öyle üç-beş de değil daha çok var. Fakat siz yazılanı nasıl okuyor ve anlıyorsunuz ve ne yazdığımı sandınız onu anlamadım.

yağmur
09-01-2014, 22:12
"Doğru; kimin ağzından çıkarsa çıksın, doğrudur" diye düşünüyorum. Konunun gündeme taşınması, bizim gibi bu tarz konularla ilgili - bilgili olmayan insanların da dikkatini çekiyor olması açısından olaya yaklaşmak lazım. Bunu kabul etmek söyleyeni kabul etmek anlamına gelmez.

ocak
14-01-2014, 21:52
nasıl olsa liderlerin eşleri ailelerini organik bahçelerinden besliyorlarya önemli olan bu

HakanG
15-01-2014, 00:00
Ülkenin getirildiği durum ortada iken bunların söylediği hiç ama hiçbir şeyi samimi bulmuyorum. Siyaseti öyle iğrenç bir halde yapıyorlar ki, eşleri-çocukları, her türlü akrabaları, anaları-babaları olsun bunlar için her birini kullanmak çok normal! Tabii yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 'şirin aday' Gül'ün şirin gözükebilmesi için her koldan çalışması gerekiyor...
Her ne ise demem o ki, bunlar samimi değildir, bunu ezberledik artık. Ve her yolu mübah bilirler çıkarları için maalesef bu böyledir...
Temiz tarım, temiz yaşam ancak bizlerin savaşımı ile elde edilebilir. Bizler ilaç kullanımını düşürmedikçe devlet düşürmüş-kota koymuş kim takar? Sorarım, bu ülkede denetleme mi var? Bu yüzden bizler birbirimize umut olmaya, destek olmaya mecburuz diye düşünüyorum, saygılar...

birnefestoprak
17-01-2014, 20:03
Etkinlige gonderdigim Everglades'in 2 gun once cekilmis hali. Daha once gelistigi yerde 4-5 C sicaklikta meyve tutarak yasam dongusune devam ediyor.

efeege
17-01-2014, 23:22
tohum etkinlikten gelen tohumların bazılarını ektim.
fire vermeden çimlendirebildim..
sıra büyütmekte balkon serama koydum. şimdilik keyifleri yerinde.
paylaşımcı tüm arkadaşlara teşekkür ederim..
işte torunlarınız..:D

efeege
17-01-2014, 23:24
....

justice
18-01-2014, 12:48
Az evvel evimizin girişindeki 2 adet mazıdan aldığım tohumları taze taze sizlerle ya da meraklılarıyla paylaşmak istedim. Bu etkinliğe bu sene katılamamıştım ama geç kalmış sayılmam sanırım. Aslında geçen sene paylaşımdan aldığım kekiklerinde tohumlarını paylaşmak istiyordum ama beklediğimden az tohum verdiler malesef. Onların yerine sürpriz bazı tohumlardan da ekleyip göndereceğim. Mazıların ve tohumlarının fotoları ekliyorum. Yalnız alıcı ödemeli göndermek istiyorum bilgilerinize...:p Özelden mesaj atabilirsiniz.

Milla
18-01-2014, 14:39
İyi günler,
Sitede yeni olduğum için yardıma ihtiyacım var.2014 senesinin tohum etkinliğine ben de katılmak istiyorum.Listedekilerden almak istediğim ve bende fazladan olan tohum,yumru,çelik vs.lerim var.Nerden başlamalıyım :))

MeyveliTepe
18-01-2014, 15:38
İyi günler,
Sitede yeni olduğum için yardıma ihtiyacım var.2014 senesinin tohum etkinliğine ben de katılmak istiyorum.Listedekilerden almak istediğim ve bende fazladan olan tohum,yumru,çelik vs.lerim var.Nerden başlamalıyım :))

Şimdilik bekleyin, paylaşmak üzere ne yetiştireceğinize karar verin, Haziranda yeni etkinliğe başlarız.

dünyam1
28-01-2014, 21:24
medine düğmesi çiçeği tohumu var takas için ekleyebilirmiyim ?

Lonicera
29-01-2014, 12:19
Sn dünyam1, elinizdeki medine çiçeği tohumunu paylaşım organizasyonu başladığı zaman bir başlık açarak, başka tohumlarda var ise onları da ekleyip belirtirsiniz. Şimdi burada sadece paylaşılmasını arzu ettiğimiz, bulamadığımız tohumları listeliyoruz. İstediğiniz bir tohum var ise listeye bakıp yazılmamışsa listeye ekleyebilirsiniz. Kolay gelsin.

dünyam1
29-01-2014, 12:57
sayın lonicera tamam teşekkür ederim, listede bende olmayan, bende olmasını istediğim çoğu tohumlar var ama benim elimde geçen sene burada paylaşımda aldıgım bazı tohumları fazla çogalmadı. terası olan kata taşınıyorum inşallah seneye bu etkinlige kadar çogaltmayı başarırsam isteyenlere paylaşacagım..

h_dogan
30-01-2014, 12:37
Hala tohum talebinde bulunanlar var. Buna bir çözüm bulunabilir mi?

bysaam
01-02-2014, 18:39
şimdi benim istediğim tohumları ekledim bana nasıl ulaşacak ..

ksura bakmayın bu sitenin ve yetiştiricilğin acemisiyim onun için yardımlarınızı bekliyorum

bysaam
01-02-2014, 18:42
merhaba bende yeni başlayacağım sizlerden nasıl tohum alabilirim

MeyveliTepe
01-02-2014, 20:45
şimdi benim istediğim tohumları ekledim bana nasıl ulaşacak ..

ksura bakmayın bu sitenin ve yetiştiricilğin acemisiyim onun için yardımlarınızı bekliyorum

Bu yılın etkinliği bittiği için ekledim dediğiniz tohum talepleri size ulaşamayacak. Alış veriş bölümünde ücretsiz tohum paylaşım başlıklarını takip edin.

birnefestoprak
04-02-2014, 18:13
Sn MeyveliTepe,

Alis' Pembe Kiraz ve Tekin'in Bulgar Pembesi icin gonderdiginiz tohumlardan sirasiyla 6 ve 3 tane ektim. Domates tohumlarini hasat ederken fermentasyon yontemi (http://www.agaclar.net/forum/domates/30572.htm)ni kullandiginizi biliyorum.

Tohumlar cok temizdi ve birbirine yapismis tohumlari ayirmaya calismak gibi bir sorun olmadi; oncelikle bunun icin tesekkurler. Cimlenme yuzdesi de %100 oldu. Bu orneklemdeki sonuc, genel hakkinda kesin bir sonuc vermeyebilir ama butun tohumlari eksem oranin %100'e cok yakin (belki de %100) olacagina eminim. Her iki cesidi de 3-4 hafta icinde topraga alacagim.

Sizin kullandiginiz yonteme kiyasla, daha onceden elimde olan ve kurutma yontemiyle hasat edilen kimi tohumlardaysa hem cimlenme sureleri gozle gorulur sekilde uzun hem de cimlenme yuzdeleri dusuk oluyor.

yağmur
04-02-2014, 22:30
Sayın birnefestoprak,

Bende sizin ve sayın sigacık'ın gönderdiği biber tohumlarından çimlendirdim. Ektiğim tüm tohumlar filizlendi, hem de 1 hafta da.

GoodFood72
12-02-2014, 23:55
Merhaba arkadaşlar
Tarım Danışmanıyım. Ağırlıklı olarak Şifalı bitkiler ile ilgileniyorum. Ayrıca elimde doğal domates ve biber tohumları var.

esgül73
13-02-2014, 11:00
Merhaba arkadaşlar
Tarım Danışmanıyım. Ağırlıklı olarak Şifalı bitkiler ile ilgileniyorum. Ayrıca elimde doğal domates ve biber tohumları var.

Ben de bu yıl bahçemin bir bölümünü şifalı bitkilere ayırmak istiyorum.Bunun için internetten bazı sitelerden nane,zahter,zufaotu gibi fideler getirttim. Doğal şifalı bitki tohumlarına ulaşabileceğimiz yerleri biliyorsanız yazar mısınız?

furkangokmen06
06-03-2014, 15:44
460827

bu sene en büyük bu oldu. şimdiden özledik, olsa da yesek :)

merhaba acaba bu tohumu nerden bulabiliriz

MeyveliTepe
06-03-2014, 17:09
merhaba acaba bu tohumu nerden bulabiliriz

Son tohum paylaşım etkinliğinde paylaşmıştım.

hira
20-04-2014, 21:06
Sn. SDurul, paylaşımda bulunduğunuz sabah sefası tohum paketinin içinde ayrıca paketlenmiş, diğer sabah sefası tohumlarına nazaran oldukça iri olan sabah sefası tohumlarının diğerlerinden farkı ne?

esgül73
21-04-2014, 10:52
Benim ne zamandır aklımda olan bir soru var.Bu yıl bahçeme tohum takastan gelen ve zengarden aldığım (geleneksel)tohumlar var.Bunları hayırlısıyla yetiştirdikten sonra hangilerini tohum takasta paylaşacağım?Anladığım kadarıyla tohumların en az 1 yıl bizde kalması ve çoğalması gerekli.Ama zaten tohum takastan gelen tohumlar daha önceki yıllardan denenmiş.Yani onların tohumlarını almayı başardığımızda beklemeden önümüzdeki faalitette paylaşmamız doğru olur mu?

bezginkuh
05-05-2014, 10:23
Geçen Sene ektiğim chialar toprakta olduğundan olsa gerek bayağı büyüdüler. Ama çiçeklerini bayağı geç açtılar ve senenin ilk donu onları öldürdü. Neyse ki bir iki çiçekten biraz tohum almayı başardım.

mgumusalan
10-05-2014, 18:12
Selamlar bende sitede yeniyim bir kaç başlıkta taleplerime ekle seçeneği ile istediğim türler için talepte bulundum ama aktif olan paylaşımlar mıydı bilemiyorum. Kargo için adres belirtilmediğinde gönderim yapılmıyor bu yüzden talebimiz onaylandığında adresimizi vermemiz gerektiğini söyleyen bir mesaj mı gelecek bize ? Şimdiden teşekkürler..

ozencan43
04-07-2014, 10:23
2014 yılı paylaşımı için henüz bir girişim olmadı....

üstteki mesajında sayın meyvelitepe haziran gibi başlarız diye yazmış ama....????

limon_sever
04-07-2014, 10:38
2014 yılı paylaşımı için henüz bir girişim olmadı....

üstteki mesajında sayın meyvelitepe haziran gibi başlarız diye yazmış ama....????

Bu seneki hava şartlarından dolayı bir sarkma olabileceğini düşünüyorum.