View Full Version : Kete
azerbaycanin meshur kətəsini yapilişi.
ilk olarak normal hamur yapip(un,tuz ve sudan)dinlənmeye brakiyoruz.1 saat kadar bekletip yuvarliyoruz.bende tam 65 hamur cikti.
343030
sonra ispanak,kişniş,dereotu,ve yeşil sogani orta büyüklükte doguyoruz
343031,
sonra yeşillikleri peynirle ovalayip harmanliyoruzve iç malzememiz hazir.
343032
sonra yufkalari orta incelikte aciyoruz.
343033
aciyoruzzz.
343034
sonra icliyimizi actigimiz hamurun bir tarafina yayiyoruz
343040
sonra kenarlarini ust uste getirip parmaklarimizin yardimiyla kapatiyoruz.
343041
ve pişmeye hazir.
343042
ben elektrikli saçda yaptim normal saçtada yapilabilir.
343043
ve alti kizardiktan sonra
343044
çevirip ustunude kizartip hazir hale getiriyoruuz.
ve hazir olan kətəmizi zevke gore sicak ve ya soguk uzerine bir kac tane kesik atip icine tereyegi koyarak tuketiyoruz.tereyagi uzerinede surulebilir.
343045
soguduktan sonrada tereyaginda tavada isitipda yiyebiliriz. e hadi afiyet olsun.azericede nuş-i can olsun
343046:D
Sizin ketenizden( bizim ıspanaklı saç böreğimiz) Mersin'de de çok yapılır. :D Afiyet olsun.
Bu arada yukkanın görüntüsüne bayıldım. Ayrı bir güzellik katmış. Emeğinize sağlık.
bahtiyar02
02-11-2012, 14:50
ve hazir olan kətəmizi zevke gore sicak ve ya soguk uzerine bir kac tane kesik atip icine tereyegi koyarak tuketiyoruz.tereyagi uzerinede surulebilir.
343045
soguduktan sonrada tereyaginda tavada isitipda yiyebiliriz. e hadi afiyet olsun.azericede nuş-i can olsun
343046:D
Ellerinize sağlık.Bizdede katma derler.Özellikle kışın ve ilk baharda yaban otlarıyla yapılır.Greçektende çok lezetli.
Saygılar
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.