View Full Version : Fatih/ Hoyalarım
Balkon başlığımda hoyalarıma yervermek istemiştim ama birkaç arkadaşımın ve ablamın isteğini kırmamak için tekrardan bu başlığı açma kararı aldım.
Tekrardan bilgi ve görsellerle başlığımı açıyorum.
Elimdeki bütün hoyalarım diatomitte.Bir iki tanesi toprakta geldiği için onlardanda kıyıp çelik alabilirsem diatomite geçireceğim.
Hoya Listesi|
Hoya albiflora
Hoya australis
Hoya bella
Hoya benguetensis
Hoya carnosa ‘crinkle 8’
Hoya carnosa ‘hindu rope’
Hoya carnosa pink
Hoya carnosa 'Silver Dust'
Hoya carnosa tricolor
Hoya carnosa white
Hoya champhorifolia
Hoya chinghungensis
Hoya compacta brasil
Hoya compacta lura-lei
Hoya coronaria
Hoya csythiantha
Hoya cumingiana
Hoya curtisi
Hoya cv. chouke
Hoya cv. Jenifer
Hoya cv. mathilde BE 23
Hoya cv. minibell
Hoya davidcumingii
Hoya dennisii
Hoya densifolia
Hoya deykei
Hoya elliptica
Hoya engleriana
Hoya erythrina Kedah Perak IML 0511
Hoya erythrostemma pink
Hoya excavata
Hoya finlaysonii
Hoya fitchii
Hoya fraterna
Hoya fungii
Hoya glabra
Hoya globulifera
Hoya globulosa
Hoya heusceliana pink
Hoya heusceliana yellow
Hoya kenejiana
Hoya kerrii
Hoya kerrii margin variegata
Hoya krohniana
Hoya lacunosa
Hoya lacunosa “tove”
Hoya lacunosa eskimo
Hoya lacunosa heart shaped
Hoya lasiantha
Hoya linearis
Hoya longifolia
Hoya ly burma (Hoya sp. Square)
Hoya macgillivrayi
Hoya macrophylla
Hoya macrophylla White margin
Hoya montana
Hoya multiflora
Hoya nicholsaniae
Hoya nummularioides
Hoya obscura
Hoya onychoides
Hoya panchoi iml 0249
Hoya pachyclada
Hoya pachyclada red corona
Hoya pubicalyx “red button”
Hoya pubicalyx “silver pink”
Hoya pubicalyx GPS 282
Hoya purpuroe fusca
Hoya quinquenervia
Hoya rebecca
Hoya rigida
Hoya rubida
Hoya ruthie mmx ariadna
Hoya serpens
Hoya shepherdii
Hoya sp palavan 9072
Hoya sp. PNG SV 432
Hoya sp. bogor
Hoya thomsonii
Hoya vibergia
Hoya vitellina
Hoya vitellinoides
Hoya vitiensis
Hoya wayetti
Hoya linearis, koklama fırsatım olan ikinci hoya oldu. Carnosaya oranla daha hafif ve muhteşem bir kokusu vardı. :)
Linearis benim ilk denemek istediğim tek kap yonteminde yetişiyor. Su seviyesi dikkatle sağlanıyor ve harika gelişiyor. :)
372154
372155
372156
372157
372158
Hoya Lobbii geçen yıl sınav döneminde gelmişti. Benim terapistlerim arasında yer alıyor kendisi uzerinde birçok çiçek tomurcuğu var. Umarım bu yıl çiçeklerini açacak.
372159
372160
Hoya davidcumingii kenidisi en yavaş gelişenlerden oldu benim elimde. :) Şu sıralar atakta. :)
372161
372162
Imperialis Red, diatomitte çok rahat köklenen hoyalarımdan oldu. Gelişimi geldiği gibi devam ediyor. Bir hafta içinde çok rahat köklendi. Şuan herhagi bir sıkıntı yok.
372163
372164
Rica edenlerden biri bendim sevgili Fatih. Balkon başlığında gelişmeleri izlemek zor oluyor. Kırmadığın için teşekkür ederim :)
Tekrar hayırlı olsun..
Sevgiler
Hoya ly burma (Hoya sp. Square) h. davidcummingii kadar inatçı bende. :)
Şu aralar ikiside gelişmeye başladı :)
372165
372166
yeşillim
23-02-2013, 08:47
Fatih'cim,
Sınav döneminde adeta bir teyze olmaya çalıştım. Senin gayretlerinle de başarılı olabildik şükür.
Oğlum kadar yakınsın, her ne kadar teyzen, ablan rolünde olsam da sen bizim için Fatih Bey'sin gönlümüzde...
Sayfa açman çok güzel oldu malum derli toplu hoyalarının gelişimini takip etmek isterim.
Ağaçlar net ailesi, böyle bir sevgi bağı oluşturdu. Emeği geçenlere müteşekkirim.
Çalışmalarında başarılar dilerim, sevgilerimle..
Gelişmeler :)
Hoya obscura:
Bahara girerken gelişmeler çok güzel gidiyor. İki surgunuyle birlikte büyümeye devam ediyor.
382959
382960
Yeni sürgündeki yeni tomurcukları :)
382967
Fatiiiiih bana bi sozun vardi unuttun muuu:)
Fatiiiiih bana bi sozun vardi unuttun muuu:)
Sözler asla unutulmaz sadece havaların düzelip biraz ortamın kendine gelmesini bekliyorum. :) :)
Hoya bellam son zamanlarda beni üzmeye başlamıştı son üç dal çelikleyip dikmiştim. Biri tuttu diğerleri tutmamıştı.
Serada görünce dayanamadım bir tane üstü çiçek tomurcuklu bella aldım. Uçakla geldiğimden de çok rahat taşıdım. Tomurcukları çiçeğe dönerse çiçeklerini koklama fırsatı bulduğum üçüncü hoya olacak.
387859
387860
bay tömürcek
09-04-2013, 21:21
Fatihcim yine herzaman olduğu gibi herşey mükemmel maşallah diyorum ;) Mümkünse bir ara bana el verir misin? :p Buna ihtiyacım var :D Herşey gönlünce olsun :)
Sözler asla unutulmaz sadece havaların düzelip biraz ortamın kendine gelmesini bekliyorum. :) :)
:) supersin tesekkurederim..
Hoya ly burma (Hoya sp. Square) h. davidcummingii kadar inatçı bende. :)
Şu aralar ikiside gelişmeye başladı :)
372165
372166
Gözünaydın :) Benim Square hala geldiği gibi duruyor. Dayanamadım köklerine baktım, çok zayıf. Yeni yeni kökleniyor gibi...
Hoya köşem :)
402759
(Bu sorun bir bende mi bilmiyorum ama küçülttüğüm fotoğraflar bilgisayarda net gözükürken foruma yüklediğimde bulanıklaşıyor. Birkaç gundur bu sorunu yaşıyorum. )
Hoya imperialis red ve Hoya obscura
402767
Hoya tricolor:
İki saksı ikisininde çiçek tonları farklı.
402768
402769
Hoya kerrii:
3. Denemem ve bu sefer başardım. 14şubat hatırası bu bana ;);)
402776
402777
Bu kadar çok çeşit olduğunu bilmiyordum....Çiceğiniz bol olsun...Emeğinize sağlık...
Sevgili Sonkez bunlardan başka yayınlayamadığım türlerinde var. Harika renkleriyle umarım hepimizin evlerini şenlendirsinler. :)
Carnosam geçen yıl diatomitteydi. Kabına sığmaz oldu ve ben onu destek yapıp toprağa geçirdim. Üzerinde bir sürü tomurcuğu vardı. Vakti geldi ve tomurcuklar uyandı. Çiçeğe dönemeye başladı işte bu serüveni paylaşmak istiyorum sizlerle bu gece. :) :)
09/05/13
412690
19/05/13
412691
23/05/13
412692
24/05/13
412693
25/05/13
412694
Devam ediyoruz :)
25/05/13
412702
26/05/13
412703
27/05/13
412704
29/05/13
412705
31/05/13
412706
Bugüne ait son iki fotoğraf. :) :)
Artık çiçekler açınca diğerlerini de ekleyeceğim. :)
412707
412708
Carnosa ile Bella karşılıklı birbirlerine nispet yapıyorlar. :) Nasıl mı?
Şöyle:
412712
412713
412714
Maşallahları unutmayalım :)
Bella İstanbul'a toplantıya gittiğimde aldığım hoyam. uçakta başımın üstünde taşıdım geldim bir şey olmadı tomurcuklara hafif toprağı kurudu hemen döktü tomurcuklarını açmaya yakınken. Şimdi tekrardan tomurcuk yaptı bakalım bütün yaz boyu çiçek bekliyorum aslında Bella'dan :)
Hoya Bella ve Carnosa birkaç güne kokularıyla odayı süsleyecek. :)
Hoya carnosa dün çiçeklerini açtı. Yazılı final sınavından sonra çiçeklerimin odasına girdiğimde miss gibi bir koku ama lütfen demem rağmen açmıştı. :) Açışını kaçırdım kısmet diğerlerine. :)
413824
413825
413826
Ve yarın ya da bu gece açma ihtimali yüksek olan diğer tomurcuk.
413849
Ve çiçeklenenler arasına bir gün arayla hoya Bella'da katıldı. Bugün speaking sınavı dönüşünde yine odaya girdim dün geceden kalma bir koku vardı ama birde yabancı bir koku. Bella açmış olabilir dememe kalmadan H bella'nın açtığını gördüm. :) Kokusu muhteşem. :)
413827
413828
413829
413830
413831
Hoya bella:
416334
416335
416336
Hoya carnosa:
416354
416355
416356
edelvays58
07-07-2013, 06:05
Fatih bey, muhteşem çiçekler. Mutluluğunuzu ve gururunuzu tahmin edebiliyorum.
O kadar merak ettim ki kokularını:-))
rukiyeözgür
11-07-2013, 21:44
Fatih'cim hepsi de harika maşallah :) Sayenizde ben de hoyacı olacağım sanırım :)) Hoya köşene de bayıldım hani hiç kıskanmadık yani :D (Çatırt çuturt sesleri gelmiştir sana ) darısı başıma :)) Hepsi birden açılsın kokudan içerde duramayasın :dilli::D
Fatih bey, muhteşem çiçekler. Mutluluğunuzu ve gururunuzu tahmin edebiliyorum.
O kadar merak ettim ki kokularını:-))
Uzun suredir uğramıyordum foruma kusuruma bakmayın geç cevapladım mesajlarınızı. Kokuları hepsinin ayrı ayrı ve çok güzeller. Umarım bir gün size de kısmet olur koklamak. :)
Fatih'cim hepsi de harika maşallah :) Sayenizde ben de hoyacı olacağım sanırım :)) Hoya köşene de bayıldım hani hiç kıskanmadık yani (Çatırt çuturt sesleri gelmiştir sana ) darısı başıma :)) Hepsi birden açılsın kokudan içerde duramayasın
Rukiye Ablam çok çok mutlu oldum burda gördüğüme seni. Hoyalar şöyle başlıyor insan da tutku olarak:
1- Aaa ne güzel çiçekleri var.
2- Bundan bir tane edinmeliyim.
3- Yaprağı çok hoş bundan da olsun bir tane.
4- Aman bunun kokusu çok güzelmiş.
5- Hepsi benim olmalııııı... :p :D
Bu adımlardan ilk ikisini sende gördüm ben. Darısı diğer üç adıma. :D
İnşallah.
Çok güzel...Rabbim bizlerede çiceklerini vede bol çeşidini görmek nasip etsin...Sağlıcakla kalın...
rukiyeözgür
12-07-2013, 16:32
[QUOTE
Rukiye Ablam çok çok mutlu oldum burda gördüğüme seni. Hoyalar şöyle başlıyor insan da tutku olarak:
5- Hepsi benim olmalııııı... :p :D
Bu adımlardan ilk ikisini sende gördüm ben. Darısı diğer üç adıma. :D
İnşallah.[/QUOTE]
Güzel tahlil Fatih'cim çok haklısın :p Kendi sonumu iyi görmüyorum ben :D
Çok güzel...Rabbim bizlerede çiceklerini vede bol çeşidini görmek nasip etsin...Sağlıcakla kalın...
Teşekkürler Sn. Sonkez :)
Rukiye Ablam sabır. En çok hoyalar bunu öğrettiler bana ne olursa olsun sabır. :) :)
Geçen haftadan. :)
Çiçekler bir hafta üzerinde kaldı.
Kokusu carnosadan hafifti bana göre.
Çiçekleri tam pembe olmamasına rağmen pembeliydi. :)
Ve içlerinde de bir tane bana sürprizi vardı. Anomali çiçek :)
425802
425803
425804
425805
425806
Gelişmelerden haberdar etmek lazım değil mi ? :) :)
Hoya carnosa, beyazın saksısında üç kök vardı bu diğer açmak üzere olan kök :)
430046
430047
430048
430049
Hoya dennisii, Sanırım bir sürpriz yapacak :)
430050
Sırasıyla;
Hoya Obscura/Fusca/Bella
430051
430052
430053
Hoya sunrise ve hoya lacunosa,
İstanbul ziyaretimde edindiğim iki ufaklık. :) :)
Ve pembe hoya lacunosa :)
430054
430055
430056
430057
Hoya ly burma (Hoya sp. Square)
Benim nazlı kızım :) :)
430058
430059
Bir tanede karma :)
Arkası yarın :) :)
430060
bay tömürcek
28-07-2013, 11:16
Maşallah ellerine sağlık kardeşim çok güzel hoyaların ;) En çok ben yine carnosayı beğendim benimki de şöyle bir açsa daha ne isterim :p
bestdelen
28-07-2013, 11:25
Fatih kardeşim belliki hoyalarınız sizi ve yerini sevmiş adeta coşmuş.Bunların umarım yakında çiçekli fotolarıda gelir.
Maşallah ellerine sağlık kardeşim çok güzel hoyaların ;) En çok ben yine carnosayı beğendim benimki de şöyle bir açsa daha ne isterim :p
Sabırlı olmayı öğreten bir çiçek hoyalar seviyorum çok fazla bu özelliklerini. Eminim ki sende göreceksin kardeşim :p :)
Olmadı gelince biz seni çiçeklerle karşılarız :)
Fatih kardeşim belliki hoyalarınız sizi ve yerini sevmiş adeta coşmuş.Bunların umarım yakında çiçekli fotolarıda gelir.
Çok teşekkürler :)
Bu yıl hem yerlerini sevdiler hemde düzgün ilgilenebildiğim için çok guzel geliştiler. Çoğunda çiçek sapı var çiçeğe dönüştükçe ekliyorum hepsini :)
dağçiçeği
31-07-2013, 15:54
Offf ki ne offff. :eek:
Çıtırtı sesleri duyuyormusunuz? :D
Sayenizde hoya virüsü bana da bulaşacak bu gidişle. Duyduğuma göre bir bitki delisi transfer ediyormuşsun sevgili Fatih. Artık çıtırtı sesi Çatır çutur bir hâle gelir bende.:D :(:D
Offf ki ne offff. :eek:
Çıtırtı sesleri duyuyormusunuz?
Sayenizde hoya virüsü bana da bulaşacak bu gidişle. Duyduğuma göre bir bitki delisi transfer ediyormuşsun sevgili Fatih. Artık çıtırtı sesi Çatır çutur bir hâle gelir bende.:D
Transfer işlemleri gerçekleştirildi. Senetler imzalandı Fatih'in Odası Kulübüne yeni transfer gerçekleştirildi. Hem transferim yanında arkadaşlarıyla geliyor olması ayrı bir mutluluk kaynağı :)
Çatırtı sesleri buraya kadar gelmedi değil. Duydum duydum. :)
Daha öncede belirttiğim gibi hoya aşkı beş adımda büyüyor:
5- Hepsi benim olmalııııı... :p
Söz verdiğim gibi devam edeyim görsellerime. Fotoğraf makinemide buldum özlemişim fotoğraf çekmeyi. Şimdiye kadar hep telefonla çekmiştim. Detay olacaksa gene telefonla çekiyorum ama makineyle çekmenin de ayrı bir özelliği var :)
Yakında bir kaç güne çiçeklerini paylaşacağım bir güzellik. :)
Hoya carnosa:
430997
430998
430999
Sanırım buda beyaz. :) :)
Kol kola verdiler hepsi bu yıl. Kanıtı mı?
İşte kanıtı:
431005
Sağdan;Hoya carnosa/minibelle/lobbii/tricolor/tekrar carnosa
Hoya obscura,
Yaşına yeni girdi sanırım. Emin değilim. Güzel gelişim gösterdi sırada o muhteşem çiçekleri var. :)
Ve obscuranın kardeşi muhabbet :) Tömürcek'in hediyesi olan muhabbetimle baya güzel anlaşıyorlar. :)
431011
431012
Hoya minibelle
Bu yıl ilk kez çiçeklerini gösterdi bizlere. Çok güzel hoş bir kokuya sahip.
431024
turkankaragoz
01-08-2013, 14:21
Fatihçiğim o aşamalar iyi güzelde birde çabuk büyüseler. Aynı aşamaları bende yaşıyorum da Sn Yeşilimin paylaşımında edindiğim hoyalarla aşağı yukarı aynı zamanda edindiğim diğer türdeki çiçekler arasında büyümede fark var. Benim gibi sabırsızlara bir çözüm bulmak lazım bu konuda bir fikrin var mı?
Ablacım bu hoyalar sabretmeyi öğretiyorlar bizlere. Ama bu süreci hızlandırmanın en kolay yöntemi istediği karışımda toprak(gecirgen) ve güneşten en güzel şekilde yararlanması gerekiyor. Açıkçası ablam onları sabit bir köşeye yerleştirip unutmak en iyisi. Unutunca daha hızlı buyuyorlar.
Bu yıl neredeyse hiç ilgilenemedim doğru düzgün derslerden fırsat bulamadım ve hiç ilgilenmeyince daha güzel geliştiklerini gördüm. :)
Veee müthiş güzellik kokusunu dün akşam üstü yavaş yavaş yaymaya başlamıştı bugünse çılgınlar gibi kokuyor :) :)
Beyaz değilmiş pembe açtı ve çok sevindim :) :)
431742
(boyutunu küçültünce biraz kalitesi düştü-büyük boyutlu olarak (http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10200950574100455&set=gm.570725826325005&type=1&relevant_count=1&ref=nf)-)
bay tömürcek
04-08-2013, 03:41
41 ve katları kadar maşallah ;) Mum çiçeklerimin 2 saksısı 1 senede tomurcuk verdi hatta 1 tanesi diktikten 7 ay sonra tomurcuk yaptı ama belli bir seviyeye gelince tomurcuk durdu açmıcaklar galiba bu sene bende amma sevinmiştim okadar kısa sürede çiçek görücem diye :p Napalım seninkiler açıyolar onları görmek nasip olur inşallah. İlk mum çiçeğim senden geldi biliyosun, belki ilk mum çiçeğini de sende koklarım Fatihcim ;):p
41 ve katları kadar maşallah ;) Mum çiçeklerimin 2 saksısı 1 senede tomurcuk verdi hatta 1 tanesi diktikten 7 ay sonra tomurcuk yaptı ama belli bir seviyeye gelince tomurcuk durdu açmıcaklar galiba bu sene bende amma sevinmiştim okadar kısa sürede çiçek görücem diye :p Napalım seninkiler açıyolar onları görmek nasip olur inşallah. İlk mum çiçeğim senden geldi biliyosun, belki ilk mum çiçeğini de sende koklarım Fatihcim ;):p
Tömürcek'im bu güzel çiçeklerde yaz başında çıkan çiçek sapları bende beklemiyordum açıkçası besin desteği yaptım ve suladım tomurcuklar canlanmaya başladı. Besin desteğinden sonra bir çok hoya tomurcuk büyütmeye başladı. Sanırım sen gelene kadar çoğu hoya açar. Tek tek koku yorumu yaparsın artık. :) :)
bay tömürcek
05-08-2013, 10:22
Tömürcek'im bu güzel çiçeklerde yaz başında çıkan çiçek sapları bende beklemiyordum açıkçası besin desteği yaptım ve suladım tomurcuklar canlanmaya başladı. Besin desteğinden sonra bir çok hoya tomurcuk büyütmeye başladı. Sanırım sen gelene kadar çoğu hoya açar. Tek tek koku yorumu yaparsın artık. :) :)
Fatihcim bende besin alsam belki benim tomurcuklarda büyür ve ben gelmeden açarlar çiçeklerini ;) Hangi besini kullanıyosun bende bir denesem zarar gelmez heralde ;) Kokulu çiçekleri çok severim zaten, seve seve yorum yaparım her kokuya :p
Sizinkilere içtem gelerek kocaman bir maşallah....Benimkiler uykuda:)
Fatihcim bende besin alsam belki benim tomurcuklarda büyür ve ben gelmeden açarlar çiçeklerini ;) Hangi besini kullanıyosun bende bir denesem zarar gelmez heralde ;) Kokulu çiçekleri çok severim zaten, seve seve yorum yaparım her kokuya :p
Geldiğinde unutturma Tömürceğim de gübrelerden vereyim sanada :) Uygularsın gittiğinde.:)
Sizinkilere içtem gelerek kocaman bir maşallah....Benimkiler uykuda:)
Çoook teşekkürler Sn Sonkez. Bu fotoğraflarda sizin için gelsin :)
432076
432077
432078
turkankaragoz
06-08-2013, 17:26
Fatih ben güneşi kıskanmışım meğerse carnosalardan. Siteyi tekrar okuyunca anladım çelikler yaprak çıkarmaya başlayıp tutana kadar aydınlıkta daha sonra yakıcı öğlen güneşi dışında güneş alan bir yerde. Hemen camın önüne alındılar. Saat 15.30 ta güneş almaya başlıyor onlara gelene kadar saat 16.00 oluyor. yaz kış oradalar artık. Teşekkür ederim.
Fatih ben güneşi kıskanmışım meğerse carnosalardan. Siteyi tekrar okuyunca anladım çelikler yaprak çıkarmaya başlayıp tutana kadar aydınlıkta daha sonra yakıcı öğlen güneşi dışında güneş alan bir yerde. Hemen camın önüne alındılar. Saat 15.30 ta güneş almaya başlıyor onlara gelene kadar saat 16.00 oluyor. yaz kış oradalar artık. Teşekkür ederim.
Güneşini de sağladığımıza göre besin desteği de tamsa çiçek için hiçbir engel kalmamış oluyor bence. :)
Benim bu açan cama yakın mesafe de öğle güneşini kök kısmı, akşam güneşini de o batış sırasında ipteki kısmı görüyor. Bundan gayet mutlu :) :)
bestdelen
11-08-2013, 16:04
Carnosalar beyaz değilmiydi yoksa bunlar pembemi.
Carnosalar beyaz değilmiydi yoksa bunlar pembemi.
Bu mesajda ki (http://www.agaclar.net/forum/1165740-post1362.htm) carnosa beyaz olanı bu diğeride yani şu anda açık olanıda pembe.
432954
432955
bestdelen
12-08-2013, 07:36
Pembiş pembiş açmışlar gerçektende çok güzellermiş.
Hoya lobbii black 2 flowers:
435013
435014
Geçen yıl sınav zamanında elime ulaşmıştı. Bir yaşını doldurdu ve çiçeklerini sunmaya hazırlanıyor :)
edelvays58
22-08-2013, 21:46
Toprak ortamında mı yoksa diatomitte mi Fatih bey?
Toprak ortamında mı yoksa diatomitte mi Fatih bey?
Carnosa ve bella dışında bütün hoyalarım diatomitteler. Yaşını dolduran ya da doldurmayan hepsi gerekli koşullarda başlıyor çiçeklenmeye.
Sıradaki çiçeklenme adayım:
Hoya davidcummungii
435387
435388
Hoya lobbii,
Bu yıl gördüğüm 7. hoya çiçeği olacak. :)
436082
436083
helin-123
26-08-2013, 01:22
Allahım bu ne kadar güzellik bu güzellikler karşısında dilim tutuluyor çok seviyorum çiçek ve bitkileri. Büyük emek ve sevgiyle yetişen ve karşılığını veriyorlar hiç nankör değiller bu çiçekler
Allahım bu ne kadar güzellik bu güzellikler karşısında dilim tutuluyor çok seviyorum çiçek ve bitkileri. Büyük emek ve sevgiyle yetişen ve karşılığını veriyorlar hiç nankör değiller bu çiçekler
Evet bu yıl bütün türler neredeyse bu karşılığı vermeye çabaladılar. :) Çok teşekkürler değerli yorumunuz için. Bu geceden hoya lobbii;
436350
Ve hemen arkasından çiçekleriyle mest edecek bir başka hoyamız:
Hoya davidcummungii, kokusuyla değil ama çiçekleriyle büyüleyecek bizleri :)
436352
Hoya lobbii'de son durum. Umuyorum ki kısa sure sonra çiçeklerini açabilecek. :) :)
436784
Hoya bella;
İstanbul'a gittiğimde aldığım benim küçük sevimli kızım okulların açılmasıyla biraz salgına yakalanmış olmalı ki bütün çiçeklere bit getirdi :) Bugun aparatını kırıp onu özgürlüğüne kavuşturdum. Güzel bir banyo yaptı ve kendine geldi. Sıra diğer arkadaşlarında :)
436788
436789
bestdelen
30-08-2013, 09:49
Kardeşim lobbii nin çiçeğini bekliyoruz artık bu arada bella da açılmış saçılmış umarım bitlerinden çabuk kurtulur.Gerçi maşallahı var etkilenmemiş çok diri duruyor.
yeşillim
30-08-2013, 13:59
Fatih Facebook ta lobbii çiçek öbeğini açarken yakalayıp, duyuru yapmış. O şimdi çekimlerdedir. Yakındır bayram havası..
Öğleden beri bu güzellik için uğraşıyorum ve nihayet bitti :)
Kokusu baharatlı ama bana biraz hafif geldi :) Değişik bir koku tecrübesi oldu benim için :)
437293
Ben kokuyu hiç hissetmemiştim Fatih, yakınlarında başka bir çiçek olmasın sakın :)
turkankaragoz
30-08-2013, 23:07
Süper olmuş eline sağlık. Uğraşına fazlasıyla değmiş bence. Arka arkaya slayt yapsan bir buketin tek tek açılışı olacak.
yeşillim
30-08-2013, 23:57
Sevgili maki, Lobbii hafif de olsa kokulu bir türdür. Siz grip tiniz sanırsam kokuyu alamadınız :)
Çimen kokusuna benzer bir koku ise itiraz edemem ama baharat kokusunu hiç hissetmedim sevgili yeşillim :)
Yeni çiçek sapı verdi, bakalım belki bu çiçeğinde ben de hissedebilirim kokusunu :)
Bu haftanın sürprizi :) :)
Hoya davidcummungii
441417
441418
bestdelen
14-09-2013, 19:08
Fatih kardeşim davidcummungii çiçekleri gerçekten çok güzel açmış.Bu arada kokusu gerçekten anlatılanlar gibimi.Çok kötü koktuğunu duymuştum, sizcede öylemi?
Koku aynen tariflerdeki gibi. Bozuk peynir/süt kokuyor. Güzellikle koku ters orantılı :D
bestdelen
14-09-2013, 21:51
Gerçektende yazık.Şu çiçeğin güzelliğine bakın birde bu güzellikten yayılan kokuya.Tercih meselesi
çiçeği ayrı tomurcuğu daha bi ayrı güzellikte.. yıllar evvel bir ablanın evinde görüyordum bu çiçeği, tabi o zamanlar agaclar net'ten bir haber olduğumdan adını bilmiyordum..
bol çiçekli günler Fatih kardeş.
Hoyalarda da bir telaş başladı artık
Hoya davidcummungi tekrardan çiçek açmaya hazırlanıyor :)
Sent from my Lumia920 using Tapatalk
bestdelen
06-10-2013, 16:30
Görsel olarak çok güzeller.
En gözde hoyam :) Sorsalar senin için en değerli olanı hangisi diye hepsi en değerli ama Hoya Kerrii'i diğerlerinden ayıran en büyük özelliği manevi boyutu. :) Gelişimi çok guzel gidiyor. :)
yeşillim
12-10-2013, 21:16
Darısı çiçeklnmesine Fatih'ciğim :)
İkinci davidcummingii öbeği daha bir dolu sanki :)
452268
452269
452270
452271
452272
Elimdeki hoya türlerini güncellemenin zamanı gelmişti. Hem onları ekleyeyim hemde elimdeki fotoları ekleyeyim dedim :)
Hoya thompsonii
454844
454845
Hoya glabra :)
bir sonraki mesajda da büyük sürpriz geliyor :)
454846
454847
Hoya curtisi :)
Sürprize son bir mesaj demeliydim :)
454848
Hafta içi elimde olacak yeni güzeller :)
İşte sürprizlerrr :)
Bu güzellerle koleksiyona 12 tür daha katılmış olacak hepsinin gelişimlerini bu başlıkta ve kendi başlıklarında paylaşacağım :)
454849
454850
454851
turkankaragoz
18-11-2013, 21:05
Ellerine sağlık Fatih. Hoya curtisii ye bayıldım. Çok güzel büyümüş maşallah.
Yeniler yerlerine yerleştiler. Her koşulda ne olursa olsun bir iki tane kaybım var şimdilik. :)
Şöyle karışık bir kaç tane ekleyeyim :)
460493
460494
460495
460496
Bol bol çiçeklerini görürüz inşALLAH
turkankaragoz
14-12-2013, 08:35
Çok güzel gelmişler yinede bu mevsimde Fatih ellerine sağlık. Havalara bakarak iki kayıp kayıptan bile sayılmaz kardeşim. Güle güle büyüsünler güzel çiçeklerini en kısa sürede görmeni dilerim.
Ocak ayının sonlarına doğru belki de şubat ortalarında mis gibi çiçekleriyle karşılayacak bir tür. Bana doğum gunu hediyesi olarak saklamış bu tomurcuğunu. Birkaç tane daha var dikkatli incelediğimde gördüm. :)
Hoya lacunosa tove
464705
Ve bununla birlikte 3-4 hoyada da çiçek sapı buldum. Hatta carnosa tomurcuklarını canlandırmaya başlamış. Yeni çiçekler geliyor :) :)
-Yapraktaki lekeler toz değil ilaç lekesi. İlaçların izlerini de yıkamam lazım çiçekleri geçince.-
edelvays58
14-01-2014, 07:26
Fatih bey, bu pembe lacunosa mı? Desene buradan görsel şölen izleyeceğiz. Nasıl bir ortamdalar ki bu kışta bile tomurcuklanmışlar?
Fatih bey, bu pembe lacunosa mı? Desene buradan görsel şölen izleyeceğiz. Nasıl bir ortamdalar ki bu kışta bile tomurcuklanmışlar?
Aynen öyle kendisi pembe lacunosa. Ama bilmiyorum pembe açar mı bu mevsimde. Çünkü güneş ışığından faydalanamıyoruz malum :)
Bulundukları ortam ısısı 22-23 derece. Birde nem sağlıyorum peteğin üzerine koyduğum su kaplarıyla. :) Isının yanında besin takviyesine de devam ettiğim için sanırım çiçekler uyanmaya başladılar. Aslında hedefimde güzel bir duş aldırmak vardı bütün hoyalara ama tomurcuklanmaları görünce bu planı ertelemek zorunda kaldım. :)
Birde üstüne unlu bitlerle mücadele etmemiz gerekince yapabileceğim tek şey dozunu azaltıp ilaç uygulamak oldu. Bir duş alsalar kendilerine geleceklerdi ama bakalım çiçekten sonra artık :)
edelvays58
15-01-2014, 08:47
Teşekkür ederim verdiğin ayrıntılı bilgiler için. Bendeki lacunosa da heartshaped. Onunla yaprak dökme sorunu yaşıyorum. Yeni çıkan yapraklar , ama geçen gün baktım çiçek tomurcuğu gördüm. Büyütür mü bilemem ama çooook küçük . Onu da düşürebilir.
Seabert74
15-01-2014, 12:14
Hepsi de çok güzeller sevgili Fatih,
Hoya çiçeğine çok yabancıyım, agaclar.net sayesinde tanıdım. Hatta sizin de bahsettiğiniz gibi önce "aaa çiçekleri güzelmiş, benim de olsun bir tane" dedim..
Sonradan Bauhaus'ta gördüm, almaya heveslendim.. Ama elime alınca üzerindeki etikette "mum çiçeği" yazdıgını gördüm, vazgeçtim.
Hoya ile mum çiçeği aynı mıdır??
Bir de çiçekleri görebilmek için ne kadar boylanması gerekir??
"Sabır çiçeği" diye bahsetmişsiniz ama, umarım hevesim kırılmaz :)
sevgiler
Hepsi de çok güzeller sevgili Fatih,
Hoya çiçeğine çok yabancıyım, agaclar.net sayesinde tanıdım. Hatta sizin de bahsettiğiniz gibi önce "aaa çiçekleri güzelmiş, benim de olsun bir tane" dedim..
Sonradan Bauhaus'ta gördüm, almaya heveslendim.. Ama elime alınca üzerindeki etikette "mum çiçeği" yazdıgını gördüm, vazgeçtim.
Hoya ile mum çiçeği aynı mıdır??
Bir de çiçekleri görebilmek için ne kadar boylanması gerekir??
"Sabır çiçeği" diye bahsetmişsiniz ama, umarım hevesim kırılmaz :)
sevgiler
Çok teşekkürler Seabert74. :)
Hoya ile mum çiçeği aynı bitki. Çiçekler için uygun ortam ve besin ve bütün isteklerini tamamlayınca küçük bir dal bile çiçeklenmesine yardımcı oluyor. Bazı türleri sabır işi gerçekten ama büyümeye bir başladı mı durmuyor :) Hevesiniz kırılmasın gerçekten çok güzel bir bitki :)
Hoya multiflora Philippines- 2013-2014 aralık/Ocak siparişinden.
470138
470139
Açmayı başarırlarsa üç çiçek bir arada harika olacak. Tomurcuklar gelişmeye devam ediyor. Aynı zamanda fotoğrafını çekmedim ama carnosam üzerindeki 30'dan fazla çiçek demetini büyütmeye başladı. :)
Hoya multiflora Philippines iki tomurcuk aynı zamanda gelişiyor.
471789
471790
471791
Hoya locunosa tove =)
Şeker pembe çiçekleri açmaya çok yakınken benim yaramazlar sayesinde dökülmüştü yılmak yok yeni tomurcuklarıyla ve çiçekleriyle devam ediyor =)
471798
471799
Hoya davidcumingi çiçek açma sırasında olan üçüncü hoya. Umarım bütün bu tomurcuklar çiçeğe dönüşecek ve harika ikili hatta üçlü ve eğer zamnını yakalarsa dörtlü fotoğraflar bekliyor bizi. Yeni çiçek saplarıda keşfettm ama tomurcuklar belirene kadar çiçek açacak gözüyle bakmıyorum. Hatta bu yılki siparişlerden hoya carnosa red sürgünde bir küçük sürpriz yapacak gibi duruyor ama kesinleşince fotoğraflanacak =)
471803
471804
471805
471806
Son kalan iki Hoya multiflora Philippines fotoğrafı =)
471815
471816
Sezonun ilk tomurcuğu hoya multiflora vermişti ama ilk açan çiçek hoya davidcummingii'nin oldu. :) :) daha açacak 6 öbek var ikisi açtı :)
479253
479254
479255
Çiçeklenen sekizinci davidcummingi öbeği. :)
481672
481673
Hoya davidcummingi sırada bekleyen öbekleri :) :)
481674
481675
Bir diğer yediveren hoyam :))
Hoya multiflora
481676
481677
481678
Ve diğer açacak olanlar :))
481679
481680
481681
481682
Odada koku cümbüşü var :)
Biraz geç oldu ama vizeler bitmesini bekledim yeni fotoğraflar için. Eve gelir gelmez hemen bu görüntüyü yakalayıp sizlere sunuyorum. :)
Hoya bella ve hoya davidcummingi
482838
482839
482840
Son karelerle gözlerim yine bayram etti maşallah ne çok çiçekleniyor hoyalarınız..
Forumdan yardım sever bir ablam sayesinde 3 tane edinebildim bir tanesi cornosa..sizin cornosa da şimdi 30 tane açacak öylemi (gozleri fal taşı gibi açılmış acemi hoya sever smile i var burda ;) ) coook merakla bekliyorum..benimkide açar umarım cok aşırı merak ediyorum özellikle kokusunu..
Sevgiler..
forgetmenot
13-04-2014, 13:01
Bu da benim hoyam:))) Yükleyebilmişimdir umarım fotoğrafları...
forgetmenot
13-04-2014, 13:03
carnosa dışındaki türlerini nereden temin ediyorsunuz?
Son karelerle gözlerim yine bayram etti maşallah ne çok çiçekleniyor hoyalarınız..
Forumdan yardım sever bir ablam sayesinde 3 tane edinebildim bir tanesi cornosa..sizin cornosa da şimdi 30 tane açacak öylemi (gozleri fal taşı gibi açılmış acemi hoya sever smile i var burda ;) ) coook merakla bekliyorum..benimkide açar umarım cok aşırı merak ediyorum özellikle kokusunu..
Sevgiler..
İnanın zamanla daha fazla çiçeklenecektir sizin mumçiçeğinizde. Carnosa en uygun ortamı sağladığında hemen çiçeğe geçen bir hoya. İlk tomurcuklar dokuldu (Benim altı tane canavarım var kanatlı en sevdikleri yer mumçiçeğinin dalları ) yeniler belirmeye başladı. Bekliyorum bakalım :)
Objektiflere yakalanacak kadar büyüyünce ekleyeceğim.
Carnosa dışındaki türlerini nereden temin ediyorsunuz?
Çoğunu takas ve ortak siparişlerle edindim. Forumda satış yapılmakta: http://www.agaclar.net/forum/fide-fidan-celik-saksili-bitki-kesme-cicek-kaktus-sukulent-satis/28143.htm
forgetmenot
14-04-2014, 13:20
Çoğunu takas ve ortak siparişlerle edindim. Forumda satış yapılmakta: http://www.agaclar.net/forum/fide-fidan-celik-saksili-bitki-kesme-cicek-kaktus-sukulent-satis/28143.htm
Teşekkürler..
14 Aralık haftası elime ulaştı. İlk çiçek tomurcuğunu 18/02/14 tarihinde çıkarttı ilk deneme başarısız oldu daha sonra ikinci denemeye geçti. Şu an bitkinin üzerinde 3 öbek var ve ilk açan tek çiçeği var.
İlk çiçeklenme:15/04/14
Geliş tarihi:10-14/12/13
Köklenmede ve çiçeklenme hızıyla 4 aylık kısa bir sürede garanti verilebilir diye düşünüyorum.
Hoya multiflora Philippines çok hafif bir kokusu var. Biraz limon biraz da portakal gibi kokuyor. Hoya Bella'nın kokusunu andırıyor biraz ama kendine has bir kokusu var. :)
483679
483680
483683
Hoya bella üzerinde 11-12 açmış çiçek öbeği var. Çiçekler geçmeye başladı ama yenileri geliyor :) :) Kokusu çok güzel bir hoya :)
483681
483682
Ve hoya lacunosa tove bu gün çiçeklerin ikinci günüydü. Yoğun bir kokusu var. Carnosayı andırıyor ama biraz daha ağır :)
484381
484382
484383
Eee yakalamışken biraz karışık yapalım dedik ve geçtik objektiflerin karşısına :))
Hoya bella&lacunosa tove
484386
484387
Hoya multiflora&lacunosa tove
484388
Hoya lacunosa tove&multiflora&bella :)
484389
484390
MaşaAllah çok güzeller keşke dondurabilsek çicekleri nasıl güzel yüzuk, küpe falan olurlardı.
Muhteşem hoya ve bir o kadar muhteşem çekimler, kutluyorum Fatih'cim.
Uzun süredir sabırla beklediğin çiçeklerin emeklerinin karşılığını bu sene fazlasıyla veriyor, devamı da gelecek sanki :)
Bu yılın üçüncü çiçekleri. :)
497669
497670
497671
497672
497673
Eş zamanlı olarak hoya davidcummingide üzerinde çiçekleriyle poz verenlerden oldu. :)
497674
497675
vildan25
30-05-2014, 08:42
Sevgili Fatih hoyalarina 41 kere maşallah:)
Vildan abla teşekkür ederim. Bugün bir güncelleme daha olacak çiçek açmaya hazırlanın birisi daha var. :)
vildan25
31-05-2014, 09:16
Vildan abla teşekkür ederim. Bugün bir güncelleme daha olacak çiçek açmaya hazırlanın birisi daha var. :)
Merakla bekliyorum fatihçim:)bu arada iyi ki seni dinlemişim çiçeğini döken carnosamda ayni çiçek sapında çiçek oluşumu var,çok teşekkür ederim:)
Hoya curtisi
498441
498442
Hoya davidcumingii
498443
Hoya cv. minibell
498444
498445
Hoya merilli
Yapraklarına vurgunum bu türün.
Sevgili Polemos'un sayesinde Paul'dan verilen siparişler geldi. Çok hızlı köklendi ve sürgün belirtileri başladı. :)
498446
498447
vildan25
01-06-2014, 10:13
Hoya merilli
Yapraklarına vurgunum bu türün.
Sevgili Polemos'un sayesinde Paul'dan verilen siparişler geldi. Çok hızlı köklendi ve sürgün belirtileri başladı. :)
498446
498447
Darısı benim wayetiinin başına:)benimkinde hiç hareket yok:(
Hoya lacunosa tove:
Yılın dördüncü çiçekleri. :)
500261
Hoya davidcummingi uzun suredir çiçekli. Kış aylarında da çiçek eksik olmuyor. Yılın on iki ayı çiçekli diyebilirim. :)
500695
Hoya lacunosa tove :)
Çiçekleri 7/24 hoş kokuya sahip. 5 günlük ömürlerinin iki günü gitti. :)
500696
Ayın 7'sinde başlayan çiçeklenme beş günlük ömürlerini tamamladı ve 12'si gecesinde yavaş yavaş dökülmeye başladı.
501538
Yarına tamamlayacağım kolajın bir kaç karesini şimdiden paylaşmak istedim. :)
Muhteşem pembeler:
501539
501540
Hakkaten muhteşem bir pembe, tebrik ediyorum sizi. 😊
Bu hangi hoya?
özlemsoylu
12-06-2014, 12:31
Hoya davidcummingi uzun suredir çiçekli. Kış aylarında da çiçek eksik olmuyor. Yılın on iki ayı çiçekli diyebilirim. :)
500695
kokusuda varsa ilk hoyamı buldum demekdir :D
Hakkaten muhteşem bir pembe, tebrik ediyorum sizi. 😊
Bu hangi hoya?
Bu guzel hanım hoya minibelle. Başlıkta yazıyordu gözünüzden kaçmış olmalı :)
kokusuda varsa ilk hoyamı buldum demekdir :D
Evet kokusu var ama nahoş bir koku. Süt kesiği ya da bozulmuş peynir kokusu var.
özlemsoylu
12-06-2014, 16:59
Evet kokusu var ama nahoş bir koku. Süt kesiği ya da bozulmuş peynir kokusu var.
yok olmazz :D fatih bey benim hoyam yok sizinkileri görene kadar ilgimde yokdu olmadığı halde hoya ile ilgili yazıları okur oldum salonum hoya bakımına uygun bana kokusu güzel olan çabuk büyüyen **** çabuk çiçeklenebilen bir türünü tavsiye edebilirmisiniz ...özelliklerde fazla seçicimi oldum :)
teşekkürler...
Bu guzel hanım hoya minibelle. Başlıkta yazıyordu gözünüzden kaçmış olmalı :)
Hımm, teşekkür ederim 😊
Tekrar baktım da yine başlık görünmüyor. Telefondan bağlandığım için sanırım. Kusura bakmaYın😁
Hımm, teşekkür ederim 😊
Tekrar baktım da yine başlık görünmüyor. Telefondan bağlandığım için sanırım. Kusura bakmaYın😁
Ne kusuru estağfurullah. :)
yok olmazz :D fatih bey benim hoyam yok sizinkileri görene kadar ilgimde yokdu olmadığı halde hoya ile ilgili yazıları okur oldum salonum hoya bakımına uygun bana kokusu güzel olan çabuk büyüyen ya da çabuk çiçeklenebilen bir türünü tavsiye edebilirmisiniz ... özelliklerde fazla seçicimi oldum :)
teşekkürler...
Özlem Abla, çabuk çiçeklenen derken şöyle bir şey var ortam ne kadar uygunsa bütün hoyalar o anda çiçeklenmeye balıyor. Ben size en kokululardan lacunosa,carnosa ve nummularioides öneririm. Yeni başlayacağınız için carnosayla başlayın derim. Onunla bir yol kat edip bu sırada diğerleri hakkında bilgi toplar en uygunları seçersiniz. :)
Hoya minibelle'den bir kaç kare daha :)
501709
501707
501708
Fatihcim hoyalarım tuttu müjdeler olsun abisi bir görsen nasıl şirin 2 yeni yaprak çıktı .
Fatihcim hoyalarım tuttu müjdeler olsun abisi bir görsen nasıl şirin 2 yeni yaprak çıktı .
Çok sevindim ablacım çiçeklerini de görürsün inşallah ilerleyen zamanlarda. :)
Hoya cv minibelle kokusu karamel çikolataya benziyor ve ağır. :)
501919
501920
501921
Hoya cv minibelle dun ikinci çiçek sapındaki tomurcuklarıda açtı. Daha fazla güneş gördüğü için renk daha da koyulaştı. Koku da bir o kadar ağırlaştı.Çiçek ömrü bir hafta. Çiçek boyutu 1,7-1,8 cm. Kokusu bu sefer daha bir ağır ve daha çok parfüm kokusunu andırıyor ama yine çikolata ve karamel kokusu alınıyor. Bitki neredeyse 2-2,5 yaşlarında.
503946
503947
503948
Arada sürprizleri de göz ardı etmeyelim. Sevimli dörtlüler. :)
504374
504375
504376
Hoya lacunosa "tove" kaçıncıyı açıyor bilmiyorum ama kıştan beri çiçeklerini açıyor. Bir ya da iki çiçeklenmeyi fotoğraflamamıştım ama artık benimde fotoğrafımı ekle dercesine çiçek tomurcuklarını büyütmeye(arka planda kanıtı diğer çiçek sapında) ve açmaya devam ediyor. Kokusu muhteşem. :)
506923
506924
506925
HOya davidcummingii yılın 12 ayı üzerinden çiçek eksik olmayan türlerden. Yedeklemek için iki tane çelik almıştım geçen aylarda ikisinde de sürgün belirginleşti.
Hemen çiçek açsın, zor bir tür olmasın diyorsanız kesinlikle Hoya davidcummingii edinmelisiniz. :)
Açmadan önce tomurcuklar belirginleştiğin de daha az güneş gören bir ortama aldım saksıyı. Buna bağlı olarak çiçek renkleri de açıldı.
508100
508101
508102
Ve hoyalarımın kraliçesi Hoya lasiantha. Bu türü çok istiyordum ve multiflora ile takas sonucunda edindim. Çiçeklerini bekliyorum artık. :)
Neredeyse bir hafta oldu geleli sürgün ucunu belli etmeye başladı bile.
509953
509954
509955
509956
Hoya obscura tavana asınca daha güzel gelişmeye başladı bir çok çiçek sapı çıkarttı büyü tür mü bilmiyorum.
511982
511983
Ve hoya cv minibelle tekrardan çiçeklendi. :)
511984
511985
511986
yeşillim
04-08-2014, 07:13
Kutluyorum Fatih'cim. Fotoğraf kalitesiyle birlikte sunumların bir harikalar..
Keyifle sayfa takipçinim.
Kolay gelsin.
Maşallah ne kadar güzelleşip çiceklenmişler...Emeklerine sağlık...
Hoya multiflora Philippines tüm yaz boyu çiçekliydi ve bu diğer multi bu da şimdi ilk çiçeklerini açmaya hazırlanıyor.
518965
518966
Hoya lasiantha bana geleli fazla olmadı ama bu ikinci çiçek sapı. Umarım açmayı başarır.
518972
518973
Hoya lasiantha iki çiçek sapını geliştirip üçüncüyü de çıkarmaya karar verdi. :) :)
527526
527527
fatih bu hoyalara ne yapıyorsun sen böyle ya:))
fatih bu hoyalara ne yapıyorsun sen böyle ya:))
Sanırım sırrı çift kap yönteminde. :)
Genelde bütün hoyalarım çift kap sistemiyle diatomitteler. Bir kaçı ise toprakta. Toprakta çok sorun yaşadım yine de birkaçı toprakta büyümeyi sevdiler. :)
bende senin gönderdiğin turlerin hepsini cift kap yöntemine aldım.bekliyorum:)
bende senin gönderdiğin turlerin hepsini cift kap yöntemine aldım.bekliyorum:)
Kesinlikle hızlı bir şekilde gelişeceklerdir.
menekşezar
25-11-2014, 13:20
Fatih bu çift kap yönteminin özelliği ne?Neden bitkiye faydalı? kaç gündür sorayım diyorum vazgeçiyorum bu konuda hemşerini aydınlatabilirmisin acaba? Cevabın için şimdiden teşekkür ederim.:)
Ben soyle baslayayim abla o zaman tanımlamaya:
Benim için en önemli faydası kök çürümesi problemini sıfıra indirmesi oldu. Topraksiz ortamda yaşadığım bir kaç kayıp oldu onlarında nedeni yanlış sulamada kaynaklıdı.
Bu sistemde bitki kökleri daha fazla oksijene ulaşabiliyor ve besini daha güzel alıyor bünyesine. 1-2 ay gibi kısa bir sürede çiçeğe gidebiliyor. Daha geniş kapsamlı ve detaylı bilgiler için bu sayfaya bir göz at abla: http://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/22216.htm
Fatih yanlış sulamayı açar mısın? Doğrusunu merak ediyorum :)
Fatih yanlış sulamayı açar mısın? Doğrusunu merak ediyorum :)
Abla doğru olan dış kaba su eklemesi. Ben bazen kısa bir sürede sulama yapmak için üstten suluyordum bir kaç bitkimi. Üstten suladığımda suyun oksijenini azalttığımı ve yanlış bir uygulama olduğunu okumuştum. Daha sonrasında hiçbir zaman üstten sulama yapmadım ve kayıplarım son buldu. :)
menekşezar
26-11-2014, 08:47
Fatih seni kutluyorum çok hemde çok güzel bir uğraşın var tam bir hoya koleksiyoneri olma yolunda ilerliyorsun gördüğüm kadarıyla. Eh gari seni Denizli'nin bi numaralı hoya yetiştiricisi ilan edivedim gari tabi başka rakibin çıkmazsa:D
Tek kap yöntemi de önerilmişti. Öyle olunca mecburen üstten suluyoruz, son günlerde diktiğim çelikler hep tek kap. Azcık kafam karıştı :)
Tek kap yöntemi de önerilmişti. Öyle olunca mecburen üstten suluyoruz, son günlerde diktiğim çelikler hep tek kap. Azcık kafam karıştı :)
Ablacım ben okuduğum ve aklımda kalan kadarıyla böyle hatırlıyorum. Arşivi deşerek biraz bilgi yenilesem iyi olacak :)
Fatih seni kutluyorum çok hemde çok güzel bir uğraşın var tam bir hoya koleksiyoneri olma yolunda ilerliyorsun gördüğüm kadarıyla. Eh gari seni Denizli'nin bi numaralı hoya yetiştiricisi ilan edivedim gari tabi başka rakibin çıkmazsa:D
Teşekkürler ablacım :) Rakip olmasın da yandaş olsun o. Birbirimize rakip olmak yerine birbirimize destek olmak en iyisidir. :)
Sevgili Maki01 önce benimde kafam karıştı lakin anladığım kadarıyla alttan sulanan toprak yumuşayıp tamamen kabarıyor buna bağlı olarakta kökler daha rahat gelişiyor üstten sulandığında ise toprak haliyle basılıp sertleşiyor ve havasız kalabiliyor. Tabi bu benim tahminim...
Topraksız ortam söz konusu olan sevgili menekşezar, toprakta olsa haklısın :)
menekşezar
27-11-2014, 16:38
Sende haklısın canım ablam doğru söze ne denir...;)
İlk mesajda tür güncellemeleri yapıldı. Daha eklenecekler var fakat şimdilik koklenmelerini bekliyorum.
Biraz yaprak güzelliklerini sergileyen hoyalar dan paylaşımlar yapayım istedim. :)
Hoya kerrii albomarginata
http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/12/19/94377fbd7c4995d6655e3a18f0c6f8af.jpg
Hoya lacunosa eskimo
http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/12/19/03906051c920ef1982f091cd0a62fc4b.jpg
Hoya macrophylla white margin
http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/12/19/8701c6ad4643172038fcc77eacfd9222.jpg
Bu güzellikte beni benden alanlar arasında:
Hoya sp. PNG SV 432
http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/12/19/da861e29d30acbf126e25fcf12c2ccf6.jpg
Hoya vitellinoides
http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/12/19/747da6250c772b850e8c7dd8895f1079.jpg
Hoya fusca
http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/12/19/5ae87bf87e6e13ae4cccabe81c15c3a3.jpg
Hoya fraterna
Çok güzel gelişmeye devam ediyor. Dendiği kadar da hızlı bir tür. Yaklaşık iki metre kadar bir sürgünü var :)
http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/12/19/56f769dd7b26890521319dab20c3a2a6.jpg
Hoya multiflora philippines neredeyse bir yaşına girecek. Üzerinde şu An 12 çiçek sapı var :)
http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/12/19/441e9854a69763b007ec962677e5ff64.jpg
http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/12/19/9d8de86941f172bde0fdfb7207b213e4.jpg
Hoya lasiantha Temmuz ayında bana geldi suan üzerinde 5 çiçek sapı ve her sapta gelişmekte olan tomurcuklar var. :)
http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/12/19/a90ad2ec0eed7ea1e9c12e4d53ee9795.jpg
Hoya linearis çiçeklenme süresine girdiğini söyle kanıtlıyor:
http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/12/20/3d1659fa2a8e376748399e225515821c.jpg
Bunlarda hediye edilmek üzere aldigim çelikler. Hoya bella ve hoya linearis.
http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/12/20/49994650152c5a47ea40615549df020b.jpg
salihcan
20-12-2014, 11:54
Maşallah sn Fatih hoyalarınız çok harilka maşallah ben bir türlü beceremedim o ayrı bir konu :(
serkan_istanbul
23-12-2014, 19:44
Ellerine sağlık fatih hoyaların çok güzeller maşallah. Bende iki adet var. Renkli yapraklı ve herkeste olan cinsten.
Salihcan biraz sabır gerisi çok kolay bir şekilde geliyor. Sadece her şeyin başı sabır. :)
Serkan_istanbul Abi çok teşekkürler yorumun için. Besin desteklemesi yap abi. Çiçeklerini göstersinler uyuzlar artık. :))
Maşallah hepsi ayrı ayrı güzel.
Sevgili Fatih, balkon sayfanı sürekli takip ettiğim için hoyalarının sayfası gözümden kaçmış. Bunca güzelliği bir arada görüp, tebrik etmemek olmazdı ellerine sağlık. :D Bana göre herşey kusursuz görünüyor, kocaman maşallah. :D
Charlaux
17-01-2015, 21:30
Sn.Fatih ne güzel hoyalardır bunlar !
Şu aralar phalaenopsisle ilgilenmiyor olsam şeytan sende şu hoya işine başla diyor sizin yüzünüzden :dilli: Şaka bir yana çok güzel gelişme gösteriyorlar ve anladığım kadarıyla ışık ayarlamaları ısı ayarlamaları pek çok iş var şu hoya meselesinde.
Aslında orkide konularına çok benzediğinden hoya sayfalarını okumak ufuk açıcı olabiliyor kesinlikle.
Sevgili Fatih, balkon sayfanı sürekli takip ettiğim için hoyalarının sayfası gözümden kaçmış. Bunca güzelliği bir arada görüp, tebrik etmemek olmazdı ellerine sağlık. :D Bana göre herşey kusursuz görünüyor, kocaman maşallah. :D
Çok ama çok teşekkürler abi. Baharı bekliyoruz bizde çabuk gelse de çiçeklerimizle sayfaya renk katsak diye. :)
Maşallah hepsi ayrı ayrı güzel.
Teşekkürler Bin_meh. :)
Sn.Fatih ne güzel hoyalardır bunlar !
Şu aralar phalaenopsisle ilgilenmiyor olsam şeytan sende şu hoya işine başla diyor sizin yüzünüzden :dilli: Şaka bir yana çok güzel gelişme gösteriyorlar ve anladığım kadarıyla ışık ayarlamaları ısı ayarlamaları pek çok iş var şu hoya meselesinde.
Aslında orkide konularına çok benzediğinden hoya sayfalarını okumak ufuk açıcı olabiliyor kesinlikle.
Orkidelerle hoyalar çok güzel kardeş kardeş geçiniyorlar bende de var on kadar phal var ve hepsi birlikte kardeş kardeş geçiniyorlar. Hoyalar ne isterse phallerde onu istiyor sanırım ki her ikisi de kendinden çok memnun. :)
Sadece yeteri kadar güneş görmeleri büyümek için yeterli oluyor kesinlikle. Bir yerden başlamakta fayda var her zaman. :))
Arif Turan
24-01-2015, 00:47
Maşallah, Lasiantha ve Fraterna son durumları nasıl ?
Maşallah, Lasiantha ve Fraterna son durumları nasıl ?
Gözden kaçırdığım bir mesaj. Gelişimlerini kendi başlıklarında paylaştım incelersen sevinirim. :)
Hoya davicummingii kar kış demeden açmaya devam ediyoruz. :)
537928
537929
537930
537931
537932
Hoya heuschkeliana pink çiçek büyütüyor:
537933
Hoya macrophylla white margin yeni yaprakları:
537934
Hoya macgillivrayii de yeni sürgününü belirginleştirdi. Yeni ortammına cok cabuk alıştı:
537935
Hoya multiflora philippines bundan ortalama üç ya da dört hafta öncesinde hydrotona geçirdim. Eskisine göre biraz daha büyük saksıya aldım diatomit yerine kullandığım hydrotonda tomurcuklarını dökmeden büyütüp açtı ve bu ortamı daha çok sevdi.
Açmaya devam ediyor:
542852
542853
Hoya multiflora Phillipines çiçeklerini 26 Mart tarihinden beri açmaya devam ediyor en yoğun çiçeklenme bu dönemde gerçekleşiyor. İlerleyen zamanlarda daha çok obegi aynı karede toplayacagima inanıyorum.
549675
549676
Şubat ortasında edindiğim diğer bir hoya multiflora türünde de çiçek sapı oluşmaya başladı. Çok kısa sürede hızlı gelişmeler katettik.
549677
Hoya lacunosa eskimo çiçek sapı çıkartmış. Bütün lacunosalar tomurcuk vermişler gazla ilgilenmeye başladığım için çok rahat büyüyor tüm hoyalar.
549679
549680
Hoya obscura çiçeklenme için hızla tomurcuklarini büyütüyor. Üzerinde 20ye yakın çiçek obegi var. Obekleri hızlı bir şekilde büyüyor ve gün geçtikçe pembe turuncu arasında bir renk alıyor. Sarkitarak büyüttüğüm için öbekleri arayarak buldum birkaçını. En göz önünde olanlarından biri:
549681
salihcan
30-04-2015, 16:54
Maşallah Multifloraya bayıldım tabi diğerleride harika :) Acaba obscura'nın püf noktası ney benimkinde kımıldama bile yok 3 aydır aldığım gibi duruyor sadece kızardı bozardı biraz :D
Maşallah Multifloraya bayıldım tabi diğerleride harika :) Acaba obscura'nın püf noktası ney benimkinde kımıldama bile yok 3 aydır aldığım gibi duruyor sadece kızardı bozardı biraz :D
Obscura da tek sırrım sardirmak yerine bir yerden sarkitarak büyümesini sağlamam oldu diyebilirim çünkü onu rahat bıraktıktan sonra büyük bir hızla sürgün vermeye daha da gurlesmeye başladı. Neredeyse 1.5 yaşlarında olmalı belki daha fazla ek olarak birde verdiğim besinden de kaynaklandığını düşünüyorum. 10 50 10 NPK veriyorum anaç boyda olan hoyalarımın hepsine ve bütün anaçlarda yeni sürgünlerde yeni çiçek saplari çıkardılar. :)
Hoya obscura çiçeklerini açtı ve oda 7/24 misler gibi kokuyor. En sevdiklerim arasında yerini aldı kokusuyla obscura. :)
551974
551975
Fatih'ciğim nette h. chinguensis hakkında araştırma yaparken sende de olduğunu hatırladım durumu nasıl, nelerden hoşlanır bakımı hakkında bilgi ve resim paylaşabilirmisin? ;)
Fatih'ciğim nette h. chinguensis hakkında araştırma yaparken sende de olduğunu hatırladım durumu nasıl, nelerden hoşlanır bakımı hakkında bilgi ve resim paylaşabilirmisin? ;)
Tabi ki de en kısa sürede bir güncel fotoğraf ve bilgi eklerim. :)
Hoya macrophylla white margin benim için en değerli hoyalarımıdan biri. Renklerine bayılıyorum özellikle yaprakların ilk çıktığı zaman.
553098
553099
yeşillim
17-05-2015, 07:51
Maşallah Fatih'cim. Bunun yaprağını ben de çok beğeniyorum. Duydum ki lasiantha çiçek açmış. Şölen bekliyoruz senden.
Darısı macrophylla nın çiçeklenmesine olsun.
Sevgiler..
Hoya chinghungensis
İstekleri bella ile çok benzer. Çok aşırı sıcaklardan etkileniyor. Serin bir ortam istiyor. Benim yetiştirme ortamım yarı gölge bir yerde arada bir güneş ışığı alan bir ortamda duruyor. İlk edindiğim hoya chinghungensisi o yaz sonunda kök çürümesinden kaybetmistim bunu sömestr tatilinde Ege botanikten aldım görünce dayanamadım. Tekrar bir şans verdim. Her türün bende olan şansı 3. Özellikle hoya kerri de olduğu gibi en son denemem de çok iyi gelişmeye devam ediyor.
Lav taşında bakımını yapıyorum toprakla baarışamadım bir türlü ben. Bu yüzden neredeyse tüm hoyalar topraksiz ortamda. Hiç bir sorun yok simdilik büyümeye devam ediyor.
553353
553354
553355
Sevgili Fatih gerçektende harika çok teşekkür ederim. :)
Hoya lasiantha dün gece çiçeklerini açmış. Şehir dışında olduğum için açılışı kaçırdım ama gece eve gittiğimde açmış olarak gördüğüm için çok mutlu oldum.
Hoş bir kokusu var ve görüntüsü beni benden almaya yetiyor. Tüylü çiçekleri 7/24 kokuyor ama daha çok kokusunu gece yayıyor. Hoş bir narenciye kokusu ama birazda olsa lacunosayı andırıyor kokusu.
Çiçek açmış olan sapta yeni çiçekler oluşmaya başladı bile. Bakalım onları açabilecek mi? 11 çiçek tomurcugundan 5 tanesi açmaya aşamasına kadar geldi. Umarım diğerleri de çiçeklenir.
553356
553358
553357
553359
Hoya lasiantha dün gece çiçeklerini açmış. Şehir dışında olduğum için açılışı kaçırdım ama gece eve gittiğimde açmış olarak gördüğüm için çok mutlu oldum.
Hoş bir kokusu var ve görüntüsü beni benden almaya yetiyor. Tüylü çiçekleri 7/24 kokuyor ama daha çok kokusunu gece yayıyor. Hoş bir narenciye kokusu ama birazda olsa lacunosayı andırıyor kokusu.
Çiçek açmış olan sapta yeni çiçekler oluşmaya başladı bile. Bakalım onları açabilecek mi? 11 çiçek tomurcugundan 5 tanesi açmaya aşamasına kadar geldi. Umarım diğerleri de çiçeklenir.
553356
553358
553357
553359
Bu gerçekten harika. Emeğinize sağlık.
Fotoğrafın boyutunu küçültürken kalite düştüğü için biraz fotoğrafta netlik bozuluyor. Bu durum hoş olmasa da hoya lasiantha güzelliğini sergilemeye devam ediyor. Geri kalan iki çiçek tomurcuğuda açtı. Hoş, çok güzel kendine has bir kokusu var. :)
553921
553922
553923
553924
Merhabalar hoyalari cicek actirmayi nasil basariyorsunuz.Benim hoyalar bir turlu acmiyor.
Merhabalar hoyalari cicek actirmayi nasil basariyorsunuz.Benim hoyalar bir turlu acmiyor.
Sevgili begony,
Hoyaların bütün ihtiyaçlarını karsilarsaniz onlarda size çiçeklerini sunarlar. Kabaca bu ihtiyaçlar ışık, ısı ve besin. Bunlar yeterli olduktan sonra çiçeklenme kaçınılmaz oluyor. Saksı boyutu da bunlarla aynı doğrultuda diğer bir etken. Saksı bitkinin boyuna göre küçük olmalı. Küçük saksı her zaman için çiçeklenmeye teşvik ediyor. Ben topraksız ortamda yetiştiriyorum hoyalari bunun da avantajıyla daha hızlı ve kolay bir biçimde çiçek görüyorum.
Hoya lacunosa eskimo odadaki koku kaynaklarından biri daha sizlerin karşısında. Odada büyük bir karmaşa var 7 tür aynı anda çiçeklendi ve kokuların hepsi birbirine karıştı.
Kokusu daha çok diğer lacunosalar benzese de son günlerde daha hoş bir koku yaymaya başladı.
555618
555616
555617
555619
555620
Fatihcım hoyaların harika başka ne söylenebilirki...Maalesef senden gelen hoyayı yasatmayı beceremedim. :(Bu kadar beceriksiz ınsan olurmu :confused:
Fatihcım hoyaların harika başka ne söylenebilirki...Maalesef senden gelen hoyayı yasatmayı beceremedim. :(Bu kadar beceriksiz ınsan olurmu :confused:
Abla kayıpların telafisi edilir hiç canını sıkma. Bana Eylül gibi hatırlatman yeterli. :))
Teşekkür ederim sağ ol...
Sevgili Fatih. hoyalarına maşşallah nazar değmesin çok güzel gelişip çiçeklerini sunuyorlar. ellerinize emeğinize sağlık.
Bende sayenizde hoya çiçeklerini görebildim. yani torunlarınız çiçek açmaya başladılar.
burada paylaşmak istedim ama kendi sayfamda paylaştığım için ikinci kez paylaşamadım.
tekrar teşekkürlerimi sunar kolaylıklar dilerim.
Hoya kerri tekrardan yeni bir çiçek sapı büyütmeye karar verdi. :)
557009
Bir yaşını tamamlamış güzel kızım açmış 6 öbek hazırda büyüyen 3 tane daha çiçek öbeği var.
557010
557011
557012
557013
çiçeksever
04-06-2015, 14:47
Abla kayıpların telafisi edilir hiç canını sıkma. Bana Eylül gibi hatırlatman yeterli. :))
Fatih Bey;
Ben de hatırlatayım mı?:o
salihcan
04-06-2015, 15:54
Fatih Bey;
Ben de hatırlatayım mı?:o
Ben hatırlatırım :cool:
Hatırlatman iz gerek kalmayacak dönem sonunda paylaşım başlığı altında birkaç tane hoyayı yeniden takasa ya da paylaşıma sunacağım çelikler olacak. Takipte kalmak sizin faydanız olacaktır. :)
Hoya merrillii çiçeklerini açtı. Kokusu çok yoğun olduğu için benim pek hoşuma gitmedi. Boğucu bir kokusu var. Aynı anda oda içinde 6 farklı tür çiçekli olduğundan koku iki katına çıkıyor ve baygınlık veriyor.
Çok narin gzel çiçeklri var. Çiçeklerinin yapısını beğendim ama koku olarak daha hafif olmasını tercih ederdim. :)
571176
571177
Hoya vetricillta ve aynı zamanlı açmış diğer hoyalarla(çiçeklerin ulaşabildiği) çekimleri. :)
571178
h. verticillata & H.obscura
571179
H. verticillata & h. lasiantha
571180
H. verticillata & Hoya davidcummingii
571181
H. verticillata & hoya merrillii
571182
melis inanc
14-08-2015, 07:05
çiçekleriniz çok güzel:-)
Sezonun son çiçeklerini açan bütün hoyalar tek tek uykuya geçmeye başladılar.
Şöyle bir kaç güncelleme yapalım istedim.
Hoya carnosa mart ayı başından ekim sonuna kadar zerinden çiçeği hiç eksik olmadı.
583795
583796
583797
583798
Hoya lasiantha bu yıl beni sevindiren hoyalardan biriydi. Bu yıl 5 ya da 6 kez çiçeklendi. Her seferinde o muhteşem kokusunu da duymak çok güzeldi :)
583799
583800
En son anında ise muhteşem bir şölenle kapatıyor güzel çiçeklerini.
583801
Ve kurusu da tazesi kadar güzel :)
583802
hoya multfilora da bu yıl yüzümü en çok güldüren hoyalardan birisi oldu. :)
583803
583804
583805
2015 şubat ayı gibi edinmiştim sanırım bu türü tam hatırlamıyorum.
Hoya merrillii bu türün kokusu yoğun bir Hindistan cevizi kokusunu andırıyor.
583806
583807
Ve en gözdelerim sırasında listenin başında gelen bir başka tür daha: Hoya obscura. Yaprakları olsun, güneşi görüp renklerini değiştiren çiçekleri olsun her şeyiyle bu tr muhteşem ötesi bir şey. Karanfil kokusunu andıran çok harika bir kokusu var. Yazın rekor kırarak hoya davidcummingii den sonra ilk kez üzerinde 20 den fazla açmış çiçek öbeği olan hoyalarımdan birisi oldu.
Güneş gören çiçekler bu şekilde pembeleşiyor.
583808
583809
Dönemin 7si bir aradası. :)
Bazıları fotoğraf çektiğim dönemde çiçekli olmadıkları için dondurucuda ki örnekleri kullandım. :) (Her yıl dönem içinde çiçeklenen hoyalardan bir ya da birden fazla şekilde kilitli poşetler de tarihli bir şekilde saklıyorum. Eğer tür yıl içinde açmazsa elimde nasıl olsa bir örnekleri bulunmuş oluyor.)
1-Hoya obscura_güneş görmeyen öbek_
2- Hoya obscura_bol güneş alan öbek_
3- Hoya merrillii
4- Hoya davidcummingii_güneşi tam alan ve hiç güneş almayan öbek_
5- Hoya verticillata
6-Hoya carnosa
7-Hoya multiflora Phillipines
8- Hoya lasiantha
583810
Hoya lacunosa tove bu kış günlerinde içimizi ısıtırcasına muhteşem kokusunu her zaman duyurmaya çalışıyor. :)
593811
593812
593813
Erhan_35
30-01-2016, 22:03
Hoya Lasiantha çok güzelmiş...
Hoya davidcummingi bende 4 yaşına yaklaştı ve yaşlandıkça güzelleşen hoyalardan biri. Çok sevdiğim türlerden biridir kendisi.Üzerinde 100'ü aşkın çiçek sapı var. :)
598054
598055
598056
598057
598058
Hoya lacunosa heart shaped eskimo: Sabah kapalı olan tomurcuklar akşam açmış ve odada mis kokular yaymaya başlamıştı. Odada 4 tür çiçekli suanda. 3 yoğun kokulu birde david çiçekli odanın o havasını siz düşünün artık :)
598059
598060
598061
598062
Hoya lacunosa tove:
O pembe çiçeklerini kışın açmaya çalıştı bol bol çiçeklendi ama çiçekler güneşten yoksun oldukları için çiçek renkleri normal lacunosalar gibi beyazımsı güneş gören kısmı ise daha pembeydi. Havaların güzelleşmesiyle tomurcukları canlandı biraz daha.
598063
Ve büyüleyici görsel şölen :)
Kokusu güzdüz çiçekler ilk açmaya başladığında o ilk kokusu hoya lasiantha nin kokusunu(hafif şeftaliye benzer ama içinde narenciye kokusu da hissettiğim kokuy) algıladım. Gece geç saatlerde kokladığımda ise kokusu meyve kokteyli ile muzlu ballı süt arasında kalmış bir halde ama yoğun bir kokusu var ve seftali kokusunu tekrar algıladım. Yani şeftali-nektarin kokusu sabit diğer kısımda ballı muzlu süt ya da meyve kokteyli kalıyor. Her halukarda bu kokuları alabildim :p
601337
601338
Ve büyüleyici görsel şölen :)
Kokusu güzdüz çiçekler ilk açmaya başladığında o ilk kokusu hoya lasiantha nin kokusunu(hafif şeftaliye benzer ama içinde narenciye kokusu da hissettiğim kokuy) algıladım. Gece geç saatlerde kokladığımda ise kokusu meyve kokteyli ile muzlu ballı süt arasında kalmış bir halde ama yoğun bir kokusu var ve seftali kokusunu tekrar algıladım. Yani şeftali-nektarin kokusu sabit diğer kısımda ballı muzlu süt ya da meyve kokteyli kalıyor. Her halukarda bu kokuları alabildim :p
601337
601338
Muhteşem bir çiçek. Tebrik ederim.
Erdem 01
23-03-2016, 13:54
Bende Carnosa var. Diğer Hoya türlerinin çiçeklenmesi ile ilgili sormak istiyorum. Carnosa önce sürgün dal uzatıyor. Daha sonra dalın üstünde yaprak ve çiçek uzantısı veriyor. Eski dalın üstünde çiçek uzantısı oluştuğunu hiç görmedim. Çiçek vermesi için yaprak dibinde göz olan yerin üstünden buduyorum veya kendisi bir sürgün gözü büyütüp dal veriyor. Buralardan sürgün verdiğinde çiçekli dal oluşuyor. Bu diğer hoya türlerinde de aynı mı. Eski çiçeksiz dalın üstünde sonradan çiçek uzantısı oluşuyor mu. Çiçekli dal oluşması için kendisinin çiçek gözlü sürgün dal vermesi veya sizin budama ile sürgüne zorlamanız gerekiyor mu.
Bende Carnosa var. Diğer Hoya türlerinin çiçeklenmesi ile ilgili sormak istiyorum. Carnosa önce sürgün dal uzatıyor. Daha sonra dalın üstünde yaprak ve çiçek uzantısı veriyor. Eski dalın üstünde çiçek uzantısı oluştuğunu hiç görmedim. Çiçek vermesi için yaprak dibinde göz olan yerin üstünden buduyorum veya kendisi bir sürgün gözü büyütüp dal veriyor. Buralardan sürgün verdiğinde çiçekli dal oluşuyor. Bu diğer hoya türlerinde de aynı mı. Eski çiçeksiz dalın üstünde sonradan çiçek uzantısı oluşuyor mu. Çiçekli dal oluşması için kendisinin çiçek gözlü sürgün dal vermesi veya sizin budama ile sürgüne zorlamanız gerekiyor mu.
Aynı anlattığınız gibi eski dallardan değil yeni sürgünlerden çiçek sapları geliyor, bu tüm hoyalarda böyle. Eski dallardan daha önce hiçbir şekilde çiçek sapı geldiğini görmedim. Sdece gelişmemiş küçük saplar zamanla eski sürgünlerden gelişim göösterebiliyor. Bunu genelde lacunsa varyetelerinde rastladım. Bunlar dışında diğer türlerde rastlamadım daha önce.
Bazı türler çok yavaş büyürken bazıları başını alıp gidiyor. Örneğin Hoya vitiensis ilk önce yedeklemek için kendime bi iki çelik aldım. Sonrasında farkettim ki vitiensis'i ne kadar çok çeliklersem o kadar çok sürgün çıkartıyor inat yapar gibi ve birde hoya macgillavry var ki o da resmen ömür törpüsü benim için. Kaç kere çelik aldım hala sürgün vermemekle kararlılığını sürdürüyor. Yeni sürgün versin diye değil de yedeklemek için aldığım çeliklerde bitkiyi sürgüne teşvik etmişliğim vardır. Fakat çiçek açmak için sap çıkartmalarını bunlara bağlamadım. Sürekli bahsettiğimiz ortam ve isteklerini karşıladıkça bitkiler zaten yaşlarını doldurmadan bile çiçek açıyorlar örneğin multiflora. Geldikten tam 3 ay sonra çiçeklenmeye başlayan bir türdü. Hiçbir şekilde sürgüne ya da çiçeğe zorlamak için çelik almadım. Genelde yedekleme ve satış için çelikler aldım. Bu aldığım çeliklerde bitkiyi yeni sürgün çıkartmaya itiyordu. Çiçek açacağı varsa da sürgünle birlikte çiçek saplarıda beliriyordu. Umarım açıklayabilmişimdir sorularınızı. :) :)
Hoya Kerrii
2013 Şubat ayında edindiğim türlerden biri. En sevdiklerimden olan bu hoya üçünc denememde güzel bir şekilde büyümeye devam ediyor ve ilk çiçeklerini ben yurt dışına cıkmadan büyüttü, gittikten birkaç gün sonra açtı. Bu ikinci öbeğin çiçekleri geldikten kısa süre sonra açtı.
Kokusu çok hoşuma gitmedi aslında. :)
624098
624099
Multiflora philippiness başlarda çok yoğun olmamak kaydıyla çiçek açmaya başlamıştı şimdilerde yogun bir çiçeklenme dönemine girdi.
624103
624104
Hoya verticillata ise yogun nektarlı ve yoğun kokulu çiçekleriyle insanın başını döndürmeye yetiyor. :)
624105
624106
624107
Hoya vitellina çiçekleri en güzeller arasında yerini çoktan aldı. Harika, güzel bir kokusu var çiçeklerin. Bol nektar oluşturan türler arasında bu türde. :)
624108
624109
624110
624111
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.