PDA

View Full Version : Fatih/ Hoyalarım

Sayfalar : 1 [2]

Fatih
06-08-2016, 02:46
Hoya mathilde ve hoya fraterna çiçekleri aynı dönemde çiçeklenince birlikte pozverdiler. :)

624112

624113

624114

624115

Fatih
06-08-2016, 02:47
Ve vefakar hoya carnosa. Hiçbir zaman çiçeklenme zamanını değiştirmeden hala aynı doğrultuda açmaya ve büyümeye devam ediyor :) :)

624116

Fatih
06-08-2016, 02:49
Amsterdam çiçek pazarından taa Denizli'ye kadar getirdiğim güzelliklerden birisi. Otellerde,uçaklarda geçirdi zamanını yılmadı bıkmadı ve bu süreçte çiçek sapı byütmeye ve sürgün uzatmaya devam etti. :)

624117

esemeral
06-08-2016, 08:28
Sayın Fatih MAŞALLAH herbiri birbirinden muhteşem. Çiçeklerinizin ihtişamı karşısında şapka çıkarıyorum resmen. Hoya türüleri konusunda uzmanlığınız ise gıpta ettiriyor. Ben bir çeşit bile bulamamışken sizin çeşitlerinizi ve ilginize verdikleri harika karşılıkları alkışlıyorum. Emeğinizin karşılığını görsel şölenlerle almışsınız. Allah devamını getirsin. Bizleri de buradan bu şölene dahil ettiğiniz için teşekkürler. Bol çiçekli ve bereketli günler dilerim.

Fatih
21-08-2016, 14:29
Sayın Fatih MAŞALLAH herbiri birbirinden muhteşem. Çiçeklerinizin ihtişamı karşısında şapka çıkarıyorum resmen. Hoya türüleri konusunda uzmanlığınız ise gıpta ettiriyor. Ben bir çeşit bile bulamamışken sizin çeşitlerinizi ve ilginize verdikleri harika karşılıkları alkışlıyorum. Emeğinizin karşılığını görsel şölenlerle almışsınız. Allah devamını getirsin. Bizleri de buradan bu şölene dahil ettiğiniz için teşekkürler. Bol çiçekli ve bereketli günler dilerim.

Denizli havasını sevdikleri için asıl en mutlusu benim. Zor türler değiller sadece isteklerini karşılamak gerekiyor. Bundan sonra da çiçek için engel kalmıyor. Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. :)

Fatih
12-01-2017, 03:15
Bu soğuk kış günlerinde şaşıran türlerden sadece biri: Hoya caudata long leaf. Çiçek büyütmeye devam ediyor :)
637201

637202

Fatih
05-04-2017, 23:56
Bahar bize çok hızlı uğradı. İlk göz ağrım hoya carnosa ilk çiçeklerini subat gibi açmaya başladı ve çiçek açmaya devam ediyor.

642919

642920

642921

Fatih
06-04-2017, 00:07
Son zamanlarda birçok sürprizle karşılaşıyorum bunlarda onlardan biri. Hoya verticillata büyük bir sürpriz yaparak beni şaşırttı. Odaya girdiğimde çok hoş bir koku gelmeye başladı. Kokuun kaynağı arkalara gizlenmiş iki öbek hoya verticillata idi.

642922

Fatih
06-04-2017, 00:09
Bunlarla bitti mi sandınız? :)

Hoya caudata sumatra da uzun süren bekleyişin ardından o süper çiçeklerini açtı.

Koku yok denecek kadar hafif bir kokusu var. Özellikle söyle tarif ettim hep,portakal kabuğunu rendelediinizi düşünün. İlk rendeye degdiğinde oluşan acımsı tatlımsı frklı bir kokuyu hissettiniz mi? hah işte tamda öyle kokuyor.
642924

642925

642926

Fatih
19-11-2017, 09:58
Yaprak güzeli bir türle başlayalım sayfayı canlandırmaya.
Hoya javanica variegata: Fotoğraflarda da gördüğünüz gibi yaprakları İçin edindiğim bir tür. Çiçekleri de Harika bir tür ama yaprakları çiçeklerini gösterişsiz bırakıyor :)

660962

660963

Fatih
19-11-2017, 10:01
Hoya caudata gold orange flowers : bir diğer yaprak güzeli tür.
660964

Hoya caudata EPC30
660965

Fatih
19-11-2017, 10:03
Hoya albiflora çiçekleri bu güne kadar açan hoyaların en yoğun kokulusu.
660966

660967

Fatih
19-11-2017, 10:04
Benim için en değerli türlerden biri daha Hoya lasiantha:
660968

Ve bir diğer yaprak güzelim:
660969

Fatih
19-11-2017, 10:06
Büyük açmalara doyamayan diğer bir tür Hoya kerrii margin variegata

660970

660971

Duru
20-11-2017, 11:46
Hepsi çok güzel ama hoya kerrii'ye bayıldım güle güle büyütün.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

celalim01
20-11-2017, 12:43
Sevgili Fatih hoyaların tek kelime ile muhteşem. Bende kendimce bir karar vermeye çalışıyorum. Acaba dedim bir gece gizlice gidip bunları yürütsem mi diye düşündüm sonra çok riksli olduğuna karar verip nasıl olsa arkadaşım istersek bunların çeliklerinden gönderir diye düşündüm. Ve çalmaktan vazgeçtim. Yaptığın çabaların ve başarıların için tebrik ederim. Çok güzel olmuş hoyaların.

Mehmet Eskizara
18-12-2017, 19:59
Sayın Fatih seni kutluyorum hoyaların muhteşem,bende hoya cornosa yetiştiriyorum
ancak seneler geçti çiçek açtıramıyorum,bu konuda bilgi paylaşabilirmisin.Ne yapmalıyım
geçen sene saksı değiştirdim yine faydası olmadı.Şimdiden teşekkürler.

Fatih
20-12-2017, 08:01
Sevgili Fatih hoyaların tek kelime ile muhteşem. Bende kendimce bir karar vermeye çalışıyorum. Acaba dedim bir gece gizlice gidip bunları yürütsem mi diye düşündüm sonra çok riksli olduğuna karar verip nasıl olsa arkadaşım istersek bunların çeliklerinden gönderir diye düşündüm. Ve çalmaktan vazgeçtim. Yaptığın çabaların ve başarıların için tebrik ederim. Çok güzel olmuş hoyaların.

Güzel iltifatlar İçin teşekkürler. :) Bitkiler korumalı bir ortamsalar o yüzden dikkat etmekte fayda var çalmaya teşebbüste 😂 Bazı türlerde tazeleme yapmak İçin Çelik alırım sanırım. O zaman burda yazar adres isterim :)

Fatih
20-12-2017, 08:07
Sayın Fatih seni kutluyorum hoyaların muhteşem,bende hoya cornosa yetiştiriyorum
ancak seneler geçti çiçek açtıramıyorum,bu konuda bilgi paylaşabilirmisin.Ne yapmalıyım
geçen sene saksı değiştirdim yine faydası olmadı.Şimdiden teşekkürler.

Çok teşekkürler.
Öncelikle Hoya carnosa benim ilk diktiğim yıl çiçeklenmiş beni şaşırtmıştı. Bu çiçeklenmeyi ben şu faktörlere borçluyum,
1-küçük saksı
2-geçirgen hafif toprak
3-güneş ve besin desteği

Mum çiçekleri genelde hep büyük saksıya dikilir. Neden büyük saksıya dikerizin cevabı da şu, çünkü ilerde daha da büyüyecek ve zor olacak olmuşken büyük saksıya dikelim yıllarca orda dursun. İşte asıl yanlışı biz en başında yaptık. Bütün çiçeklere olduğu gibi mum çiçeklerinde de ilk önce küçük saksı daha sonra büyük saksı. Çiçek önce köklerini dolduracağım diye pek gelişmez büyük saksıda. Ne zaman kökler saksıyi tam anlamıyla sardı işte o zaman atak yapar. Bütün çiçeklere olduğu gibi hoyalarda da ilk önce küçük saksıya dikeceğiz. Kökler biran önce saracak saksıyi ve daha sonrasında dahili gelişecek. Hiçbir çiçek saksıyi kökler kaplayan kadar çiçek açmaz. Bu genel bir kuraldır.
İkincisi ve en önemlisi ise bu saksı harcı nasıl olmalıdır? Saksı harcı geçirgen bir toprak olmalı. Sadece torftan olusmamalidir. Piyasada çok fazla hoya toprağı satışı yapılıyor. Benim naçizane fikrim toprak seçiminizi yaparken genelde hoya yetistirenlerin kendi kullandıkları toprakları secmenizdir. Çoğu satıcının toprağını kullandım aralarında çok beğendiğim oldu hiç beğenmediğim oldu. Benim kendi karışımıma en yakın olanı tercih ettim hep. Ben genelde toprakta yetistireceksem eğer bitkiyi 1 ölçü cocopeat,1 ölçü torf,1 ölçü ağaç kabuğu, yarım ölçü Perlit yarım ölçüde vermikulit, yarım ölçü lav taşı kullandım. Memnun kaldım evet ama ben pek toprakta yetistirmedigim icin boyle bir hazırlık yaptım. Geçirgen bir harç Denizli şartlarında yazın 2 günde kuruyor. Sizde bu karışıma yakın bir karışım hazirlayabilirsiniz.

Diğer bir konu ise bitki muhakkak yanmayacak şekilde güneş görecek. İster sabah güneşi olsun isterseniz de akşam güneşi. Güneş yoksa çiçekte yok en güzel ve özel bir kural bu.
Ve geldik son aşamaya;besin. Bitkinin muhakak belli dönemlerde besin takviyesi şart. Düşünün, hergün sadece su içiyorsunuz başka hiçbir şey tuketmiyorsunuz. Belli bir süre baya bi kilo kaybeder zayıf düşersiniz. Bitkilerde böyle işte eğer bulabilirseniz koyun gübresi çok iyi oluyor ama yanmış olmasına dikkat edin. Bulamıyorsanız eğer en kolayindan size yapı marketlerde ve Pek çok markette satılan orkide besinlerinden kullanmanızı öneririm.

Peki her şeyi yaptık en güzel toprağı hazırladık bitkimizi güneş alan bir köşeye de yerleştirdik. Ne kaldı geriye sulama. Suyu muhakak düzenli bir şekilde verin. Çok sulamak ya da az sulamak değil bu anlatmak istediğim yeteri kadar ve bitkinin ihtiyacı kadar. Toprağa dokundugunuzda elinizde islaklikla varsa sulama yapmayın. Bitkimizi susuzluk değil ama aşırı su ve az su öldürür. Aşırı sulama sonucunda bitki kökleri çürür ve bitki cansizlasir yaprakların suyu çekilir ve bitkinizi kaybedebilirsini.

Kafanıza takılan bir soru var ise seve seve cevaplamaya çalışırım.

Fatih
15-01-2018, 01:56
2018’in ilk çiçekleri iki özel türden geldi. Doğum günümün sabahında açmaya başlayıp akşama tam anlamıyla tüm güzelliğini sergilediler iki türde.

Hoya cystiantha
664351

664352

Hoya pachyclada white
664353

Mahir yetmen
04-04-2019, 15:00
Mest ettin gene bizi,şu şaheserler ile.
ellerine sağlık gerçekten