View Full Version : h_dogan / Bahçe
Sayfalar :
[
1]
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Bahçenin bulunduğu şehir:Adana/Yüreğir
Bahçenin büyüklüğü: 1000 m2 civarı
Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları: Yeterince güneş alıyor.
Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri: 9b
Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb): Konut
Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? : Turunçgil bahçesiydi. Boş olan yerlerde turunçgiller vardı, çok yaşlı olanları söktük, hala büyük kısmı bu ağaçlardan oluşuyor.
Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz?: 6
Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı?: Hayır
Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz: Yok
Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel): Fazla ilgilenemiyorum. Yapabildiğim kadar.
Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir?: Çardak, sebzelik, meyvelik, güller, kümes.
Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı?: Güzel bir bahçe yapmak istiyorum ama zamanım yok malesef. Bahçe turunçgilden bozma ama dağınık, bir de ev bahçesi olunca tam düzenli bir bahçe olması zor.
Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler): Portakal (Washington, şeker, sıkmalık, kan portakalı), mandarin(satsuma ve klemantin), limon(bir dalı turunç), zeytin,Trabzon hurması, muz, asma, kaysı, erik, şeftali, nektarin, bahar dalı, armut, nar, selluka, gül, böğürtlen, dut, ...
Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı?: Hiçbiriyle tam olarak ilgilenemiyorum, zamanım yettiği kadar, ilk getirdiğimle muzun büyüyüp meyve vermesi çok hoşuma gitmişti çünkü nerdeyse beni deli yapacaklardı Adana'da muz mu yetişir diye.
Varsa çok özel bir bitkinizin adı?: Bütün bitkileri seviyorum.
Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz?: Evet
Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl?: Sondaj, salma sulama.
Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz?: Malesef hiçbir şey.
Toprak özellikleri: Kumlu-tınlı, oldukça süzek.
Kompost yapıyor musunuz?: Yapıyorum ama usulüne göre değil. Sadece bitkisel artıkları bahçenin bir köşesine yığıyorum 1 yıl bekletip sonra kullanıyorum.
Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu?: Bahçeyle yeterince ilgilenememek.
Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz?: Evet.
Bahçeniz organik mi?: Hayır.
Hangi tip gübre kullanıyorsunuz?: Genel olarak hayvan gübresi. Bazen kimyasal gübre.
Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı?: Uzun zamandır görmüyorum ama salyangoz fazla miktarda var.
Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz?: Vahşi.
Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu? : Dikeceğim çeşitleri soğuklaması az olan çeşitlerden seçmeye çalışıyorum.
İyi ki yapmışım dedikleriniz neler?: Muz diktim ve herkese inat meyvesini de bir güzel yedim. :)
Tetanoz aşısı oldunuz mu?: Evet.
Sayın h.dogan
Bahçe sayfanız hayırlı olsun.
Aslında yazın daha renkli olurdu ama her mevsimin kendine göre güzelliği var.
Bahçeden birkaç resimle başlayalım bu mevsimde olsa da güller yine de güzeller.
Hep çiçek olmaz biraz da meyve olsun. :)
Sayfanız hayırlı olsun. Lila renk olan gülünüz çok güzel. Fotoğraf gerçek rengi yansıtıyormu acaba?
Teşekkür ederim Sn. Esin.
Evet fotoğraf rengini yansıtıyor. Benim de renk olarak en sevdiğim gül o.
almanyalı
03-02-2013, 23:30
merhaba,
Sevgili h_dogan, sayfanız hayırlı ve bol bereketli olsun
gülleriniz gerçekten çok güzel, ama benim gözüm portakallara takıldı...maşallah maşallah...diyeyim nazar değmesin.
devamını görmek dileğiyle..
Sevgilerimle
merhaba,
Sevgili h_dogan, sayfanız hayırlı ve bol bereketli olsun
gülleriniz gerçekten çok güzel, ama benim gözüm portakallara takıldı...maşallah maşallah...diyeyim nazar değmesin.
devamını görmek dileğiyle..
Sevgilerimle
Teşekkürler Sn. almanyalı.
Portakallar güzel ama bu sene az tuttu. Geçen sene geç donlardan dolayı çiçek az açtı. :)
gürselbaranlı
04-02-2013, 00:11
Sayın h_dogan
Hoş geldiniz , hayırlı uğurlu olsun ziyaret etmeye bahçenizi devam edeceğim...Saygılar
Orhan Özbilgiç
04-02-2013, 05:54
Sayın h_doğan;
Güllerinizin renkleri benimde çok hoşuma gitti. Sefasını sürün. Dikkatimi çekti hala budamamışsınız! Hangi ayda buduyorsunuz?. Ama bu güzelliklere kıyıpta budanmazki.;)Bunlar ''güz gülü'' değil, resmen kış gülü...
Portakalları görünce içim gidiyor. Çok seviyorum. Yemyeşil yapraklar arasında, turuncu rengiyle. Birde benzer keyfi, Trabzon Hurması veriyor bana. Sizde o da varmış. Afiyetle yiyin.
Anlaşılan bahçeniz, sayfalara yeni bir tat getirecek.
Selam ve sevgiler.
Sayın h_doğan;
Bahçe sayfanız hayırlı olsun . Güzel görüntülerle başlamışsınız maşallah hem gülleriniz çok güzel hemde meyveleriniz . Adana ya bahar erken geliyor. Bahçenizde erkenden renklenecek ne güzel. Eşimin teyzesi Adana da yaşıyor arada onları ziyarete geliyoruz ama hiç bahara denk gelemedik. Biz burda soğuklarla mücadele ederken onlar orada bahçede kahvaltı keyfi yapıyorlardı, beni kızdırmak içinde özellikle arayıp söylüyorlardı:o
Bahçenizde begonvil varmı:confused: eğer yoksa begonvil yetiştirmenizi tavsiye ederim. Oralarda çok güzel oluyor. Adana da gelin duvağı diyorlar.:p
Sayın h_dogan
Hoş geldiniz , hayırlı uğurlu olsun ziyaret etmeye bahçenizi devam edeceğim...Saygılar
Hoşgeldiniz Sn. Gürselbaranlı, herzaman bekleriz. Saygılar.
Karşılıklı eksiklerimizi iletirsek daha yararlı bir sayfa olur umarım. ;)
Sayın h_doğan;
Güllerinizin renkleri benimde çok hoşuma gitti. Sefasını sürün. Dikkatimi çekti hala budamamışsınız! Hangi ayda buduyorsunuz?. Ama bu güzelliklere kıyıpta budanmazki.;)Bunlar ''güz gülü'' değil, resmen kış gülü...
Portakalları görünce içim gidiyor. Çok seviyorum. Yemyeşil yapraklar arasında, turuncu rengiyle. Birde benzer keyfi, Trabzon Hurması veriyor bana. Sizde o da varmış. Afiyetle yiyin.
Anlaşılan bahçeniz, sayfalara yeni bir tat getirecek.
Selam ve sevgiler.
Hoşgeldiniz Sn. Orhan Özbilgiç.
Aynen ben de kıyamadığım için budamamıştım ama dün budadım. Yeni filizler çıkmaya başlamıştı özellikle güneş görenlerde. Bir demet de vazoluk gül çıktı. ;)
Portakal gerçekten güzel bir meyve. Zamanında toplanınca tadına doyulmuyor ben de meyve tüketmeyi çok seviyorum. ;)
Sayın h_doğan;
Bahçe sayfanız hayırlı olsun . Güzel görüntülerle başlamışsınız maşallah hem gülleriniz çok güzel hemde meyveleriniz . Adana ya bahar erken geliyor. Bahçenizde erkenden renklenecek ne güzel. Eşimin teyzesi Adana da yaşıyor arada onları ziyarete geliyoruz ama hiç bahara denk gelemedik. Biz burda soğuklarla mücadele ederken onlar orada bahçede kahvaltı keyfi yapıyorlardı, beni kızdırmak içinde özellikle arayıp söylüyorlardı:o
Bahçenizde begonvil varmı:confused: eğer yoksa begonvil yetiştirmenizi tavsiye ederim. Oralarda çok güzel oluyor. Adana da gelin duvağı diyorlar.:p
Sn. Sevgi hoşgeldiniz bahçeme. Gerçi şimdi pek düzenli değil ama zamanla düzenleyeceğim inşallah. Adana'da hava gerçekten de diğer illere göre bayağı sıcak. Ben takastaki tohumların çoğunu ektim bile 15 gün önce çıkmaya başladılar. Onların da resimlerini yükleyeceğim yavaş yavaş. ;)
Bir tane tanıdıktan aldım sonbaharda ama daha tenekede. Yeri baya dar yapraklarını döktü ama filizleniyor gibi. Ya büyük bir saksıya dikeceğim ya da yol kenarındaki çitin dibine dikeceğim inşallah. :)
gülenyüz
04-02-2013, 08:34
Sn hdoğan,bahçe sayfanız hayırlı olsun ellerinize emeğinize sağlık .Hepsi birbirinden güzeller.Hayran kaldım güllerinize.Sevgi ve Saygılar..
Sn hdoğan,bahçe sayfanız hayırlı olsun ellerinize emeğinize sağlık .Hepsi birbirinden güzeller.Hayran kaldım güllerinize.Sevgi ve Saygılar..
Hoşgeldiniz Sn. gülenyüz. Ben de sizin bahçenizi takipteyim. ;)
Güllere pek bir bakım yaptığım söylenemez ama toprağını sevdiği kesin. :D
Güzel bir bahçemiz daha olmuş, sayfanız hayırlı uğurlu olsun portakallar dalında çok güzel duruyor güllerinizde ayrı güzel.....
Güzel bir bahçemiz daha olmuş, sayfanız hayırlı uğurlu olsun portakallar dalında çok güzel duruyor güllerinizde ayrı güzel.....
Hoşgeldiniz Sn. alcen. Teşekkürler beğeniniz için.
Bahçe sahifeniz hayırlı olsun....İlk resimleriniz harika güller ile açılan bu sahifenin müdavimi olacağız gibi görünüyor...Kış kıyamette böylesine güzellikleri sergilemeniz, baharda çiçek şölenleri karşılanacağız anlamındadır....:))
Ellerinize sağlık....Selam ve sevgiler Adana ya......:)
Teşekkür ederim Sn. berrinb. Bu sene daha iyi olacağını umuyorum ben de. :)
Hayırlı ve bereketli olsun bahçeniz. Yeni bir bahçe görmek çok güzel, bir de o bahçe Adana'dan olunca... Daha ne olsun:)
Hayırlı ve bereketli olsun bahçeniz. Yeni bir bahçe görmek çok güzel, bir de o bahçe Adana'dan olunca... Daha ne olsun:)
Teşekkürler Sn. peyyide. Umarım yararlı bir sayfa olacak. Hem görsel hem de bilgi açısından.
Domatesler hem takastan hem de bende bulunan tohumlardan.
20 ocakta ektiğim tohumlar:
meh12,Red Robbins
meyvelitepe,Bhut Jolokia
Gazi Barış, Acı Kapya Biber
akgül1a,Rezene
birnefestoprak, Çin lahanası
birnefestoprak, Red romanie
almira,Yumurta patlıcan
turt,Brüksel lahanası
Gazi Barış,Çarliston biber
heyyamola,İceberg marul
sigacik,Pembe domates
Kültigin,Lahana
Tekin, pembe domates
Bir de;
Armut çeri sarı ve kırmızı
Beyaz-krem çeri
Erik domates
Dolmalık patlıcan
Selluka
Jalapeno biber
Siyah inci süs biberi
27 ocakta ektiklerim:
serpent,Dill's Atlantik Grant
heyyamola,İstiridye kabak
MeyveliTepe,Spagetti kabak
loveforlife,Şebboy
loverforlife,Aslanağzı
hberbul,Petunya
SDurul,Kahverengi şebboy
jineop,Gerbera
Kültigin,Köy pazısı
Fesleğen iri yapraklı ve küçük yapraklı
Yayladan yerli domates
Çıkış sağlanan tohumlar:20 ocak ekimi:
meh12,Red Robbins
akgül1a,Rezene
birnefestoprak, Çin lahanası
birnefestoprak, Red romanie
turt,Brüksel lahanası
heyyamola,İceberg marul
sigacik,Pembe domates
Tekin pembe domates
Kültigin,Lahana
Armut çeri sarı ve kırmızı
Beyaz-krem çeri
Erik domates
27 ocakta ektiklerim:
loveforlife,Şebboy
loverforlife,Aslanağzı
hberbul,Petunya
SDurul,Kahverengi şebboy
Kültigin,Köy pazısı
Fesleğen iri yapraklı ve küçük yapraklı
1. fotoğraf Çin lahanası
2. fotoğraf Brüksel lahanası
3. fotoğraf rezene
4. fotoğraf fesleğen
5. fotoğraf beyaz lahana (Sn kültigin'in ama bana kırmızı lahana gibi geldi tohumlar karışmış herhalde);)
1. fotoğraf iceberg
2. fotoğraf red romanie marul
3. fotoğraf şebboy
4. fotoğraf pazı
5. fotoğraf domates
Bunlar da genel görüntüler
seyfi0505
04-02-2013, 23:46
Sayın H.Dogan bahçe sayfanız hayırlı olsun çıkacak olanları merakla bekliyoruz.
Sayın H.Dogan bahçe sayfanız hayırlı olsun çıkacak olanları merakla bekliyoruz.
Teşekkürler Sn. seyfi0505. Umarım güzel bir sene olur bitkiler için. :)
rhepsag67
05-02-2013, 07:32
Sayın H_Dogan, bahçe sayfanız hayırlı olsun.
Ben de biraz Adanalı sayılırım, eşim dolayısıyla... Yüreğir'in Seyhan mahallesini biliyorum, yemyeşil portakal bahçeleri ile çok güzel bir yer...
Bol bereketli, gönlünüzce bir bahçe olması dileğimle...
Adana'ya sevgi ve selamlarımla...
Sayın H_Dogan, bahçeniz hayırlı olsun.
Ben de biraz Adanalı sayılırım, eşim dolayısıyla... Yüreğir'in Seyhan mahallesini biliyorum, yemyeşil portakal bahçeleri ile çok güzel bir yer...
Bol bereketli, gönlünüzce bir bahçe olması dileğimle...
Adana'ya sevgi ve selamlarımla...
Ben de Seyhan mahallesinde oturuyorum. Hepsağ soyadı bana da tanıdık geliyor diyordum. :)
Hepsağ soy ismini ben de iyi biliyorum. Yakın bir arkadaşım Hepsağların gelini idi. Dünya küçükmüş:)
Ayrıca Seyhan mahallesinde ki ilköğretim okulunda çalışmıştım bir yıl kadar. Çok mutlu çalıştığım bir yıldı. Sevgilerle:)
Bizim mahallemiz gayet sakin bir yer. Sakinliğini seviyorum en çok. Bazen gelişmemesine çok seviniyorum desem yeridir. ;)
rhepsag67
05-02-2013, 08:25
Hepsağ soy ismini ben de iyi biliyorum. Yakın bir arkadaşım Hepsağların gelini idi. Dünya küçükmüş:)
Ayrıca Seyhan mahallesinde ki ilköğretim okulunda çalışmıştım bir yıl kadar. Çok mutlu çalıştığım bir yıldı. Sevgilerle:)
Dünya çok büyük değil gerçekten:) Adana'yı ve sıcak insanlarını seviyorum.
Ve yeşilliğini, parklarını, bahçelerini... Atatürk Parkındaki kocaman olmuş, çok yıllık aslan pençelerini unutamıyorum:)
Sevgilerimle...
Dünya çok büyük değil gerçekten:) Adana'yı ve sıcak insanlarını seviyorum.
Ve yeşilliğini, parklarını, bahçelerini... Atatürk Parkındaki kocaman olmuş, çok yıllık aslan pençelerini unutamıyorum:)
Sevgilerimle...
Merkez parkı görün bir de derim. Merkez camiinin yanında Seyhan nehri kenarında oldukça büyük bir park. :)
rhepsag67
05-02-2013, 10:03
Merkez Parkı görmeden geçer miyiz hiç? :) Park içindeki gezi trenine binememiştik, çok sıra vardı. Çok büyük, çok güzel ve görülmesi gereken bir park gerçekten. Yalnız küp şeklinde budanmış olan ağaçlar bana yapay görünmüştü. Genel olarak çok beğenmiştik. Rahatlatıcı, dinlendirici, huzur verici bir özelliği var. :)
Sevgi Durul
05-02-2013, 10:31
Sayın h dogan, gülleriniz, portakallarınız, hayata yeni merhaba demiş fidelerinizle hoş geldiniz. Tohumları çimlendirmekte biraz acele etmişsiniz gibi geldi bana. Tabii Adana farkı olabilir. Bizim buralarda bir aydan fazla vakit var sanırım. Firesiz büyütüp çiçeklerini de görmeniz dileklerimle...
Sayın h dogan, gülleriniz, portakallarınız, hayata yeni merhaba demiş fidelerinizle hoş geldiniz. Tohumları çimlendirmekte biraz acele etmişsiniz gibi geldi bana. Tabii Adana farkı olabilir. Bizim buralarda bir aydan fazla vakit var sanırım. Firesiz büyütüp çiçeklerini de görmeniz dileklerimle...
Teşekkür ederim ederim Sn. SDurul hoşgeldiniz bahçeme sefalar getirdiniz.
Tohumların ekimi çok da erken değil, erken yetişen fideleri örtüaltına dikeceğim. Özellikle domatesler çok sıcağa denk gelince iyi olmuyor. ;)
Kışın donuyor ama baharda tekrar kökten yeni dal veriyor ben eski dallarını dipten alıyorum çünkü yeni çıkan dallar daha güçlü görünüm olarak da daha iyi. Akşamları da mis gibi kokuyor. Hiç bakım da istemiyor.
Akşam sefası- Mirabilis jalapa, sabah sefası-İpomea ve zinnia- kirli hanım
Sayfamda olmazsa olmaz dedim ve...
Bu çiçekler bahçenizde mi? Harika görünüyorlar. Özellikle selluka Adana'da böyle serpiliyorsa ne güzel.
Ben bu yıl ektim, iki kök vardı fakat pek gelişmedi ne yazık ki...
Sn. peyyide sellukayı dikeceğiniz zaman fideyken güneşi fazla almayan bir yere dikin. Benim diktiğim yer iki duvar arası gibi. Yani gövde bölgesi ilk başta tüm gün güneş görmüyor.
gülenyüz
05-02-2013, 21:39
Sn hdogan,sellukan ıza hayran kaldım.Çok sağlıklı muhteşem.Vallahi ne yapıp edip bana lütfen tohum veya fidesinden **** çeliğinden gönderir misin.Ankara da yok seracılarda bilen de yok.Rica etsem beni çok mutlu edersin.Sevgi ve Saygılar...
gülenyüz
05-02-2013, 21:42
Sayfamda demiştim ya istediğiniz bir şey olursa çekinmeyin diye ,sanki önceden bilmiş gibi "hani derler ya kılıfını hazırla diye" başını unutum sözün. Ahmeter bey 'le samimiyetim yok. İsteyemedim.
Sn hdogan,sellukan ıza hayran kaldım.Çok sağlıklı muhteşem.Vallahi ne yapıp edip bana lütfen tohum veya fidesinden **** çeliğinden gönderir misin.Ankara da yok seracılarda bilen de yok.Rica etsem beni çok mutlu edersin.Sevgi ve Saygılar...
Çeliğinden gönderemem ama tohum yollayabilirim çünkü bitki şu anda tanınmaz durumda. :) Her sene donuyor ama tekrar sürüyor baharda. Tohumlarını dondan önce içeri almıştım kurumasını bekliyorum takasa göndermek için ama size ve bir arkadaşa daha söz vermiştim tohumlar kurusun gönderirim. Saygılar.
Sayfamda demiştim ya istediğiniz bir şey olursa çekinmeyin diye ,sanki önceden bilmiş gibi "hani derler ya kılıfını hazırla diye" başını unutum sözün. Ahmeter bey 'le samimiyetim yok. İsteyemedim.
Bence çekinmenize gerek yok Sn. ahmeter eğer elinde varsa sizi kırmaz ama benden istediğinize göre artık ben yollayacağım. :D
gülenyüz
05-02-2013, 21:49
Çok teşekkür ederim.Sizden gelecek haberi bekliyorum.Sayfama haber verirseniz bende özele adresimi yazarım.Tohum takas kısmını okumuştum oradan biliyorum. Size çok zahmet olacak.Teşekkürlerimi sunuyorum.Sağlıcakla kalın
Tabi ki özelden haber veririm kurusunlar en kısa zamanda gönderirim.
Benim sellukalarda dışarıda, kurumuş gibi... İçeriye almadım. Onlar tekrar sürgün verecek mi?
Benim selluka veriyor sizinki de verir toprak üstü ölse de yeniden filizleniyor. Olur da ölmüşse tohum var bende. ;)
Benim selluka veriyor sizinki de verir toprak üstü ölse de yeniden filizleniyor. Olur da ölmüşse tohum var bende. ;)
Teşekkür ederim. Geçen yıl hediye gelen tohumlardan üç tanesini ayırmıştım. Baharda tekrar denerim.
Umarım bu kez daha güzel sonuç alırım.
Teşekkür ederim. Geçen yıl hediye gelen tohumlardan üç tanesini ayırmıştım. Baharda tekrar denerim.
Umarım bu kez daha güzel sonuç alırım.
İnşallah bu sene her şey istediğiniz gibi olur. Bahçenizi daha güzel düzenlersiniz ben de zevkle gezerim sizin bahçenizi. ;)
gülenyüz
07-02-2013, 08:26
İnşallah bu sene hepimizin istediği gibi olur.Bol verimli,sağlıklı.
Her şeyin başı sağlık. Sağlık olsun gerisi önemli değil. Biz hep para kazanmak için koşturuyoruz ama sağlık gidince de kafamızı duvarlara vuruyoruz ben ne yaptım diye iş işten geçmiş oluyor. Ne diyeyim SAĞLIK OLSUN.
Her şeyin başı sağlık. Sağlık olsun gerisi önemli değil. Biz hep para kazanmak için koşturuyoruz ama sağlık gidince de kafamızı duvarlara vuruyoruz ben ne yaptım diye iş işten geçmiş oluyor. Ne diyeyim SAĞLIK OLSUN.:dilli:
Cumhur Tonba
07-02-2013, 16:40
Merhaba h_doğan.
Deyilmi ki herkese inat muz yetiştirip yemişsiniz.. Artık bu işten kurtuluş yok. Mevsim oralarda çok güzeldir tarım için. Anlaşılıyor ki suyunuzda bol.
Harika bir bahçe meydana getireceğinize canı gönülden inanıyorum
Merhaba h_doğan.
Deyilmi ki herkese inat muz yetiştirip yemişsiniz.. Artık bu işten kurtuluş yok. Mevsim oralarda çok güzeldir tarım için. Anlaşılıyor ki suyunuzda bol.
Harika bir bahçe meydana getireceğinize canı gönülden inanıyorum
Teşekkür ederim Sn. Cumhur Tonba. Benim de amacım düzenli bir bahçem olması. Düzenleyebilirsem sorun yok zaten ben bitkileri seviyorum onlar da beni. ;)
Ficus benjamine,
Portulacaria afra,
Begonya
Eriobotrya japonica- yenidünya
gülenyüz
08-02-2013, 19:41
Yeni dünyanın resmini eklemişsin.Biz Ankara da Karasal iklimde yetiştiremiyoruz.Özellikle ben çatlayım diye..Arkadaşımın bahçesinde olsun.Bizde güzellikle seyredelim.İyi akşamlar...
Yeni dünyanın resmini eklemişsin.Biz Ankara da Karasal iklimde yetiştiremiyoruz.Özellikle ben çatlayım diye..Arkadaşımın bahçesinde olsun.Bizde güzellikle seyredelim.İyi akşamlar...
Estağfurullah. Niye çatlayacaksınız?
Kış mevsiminin güzelliklerinden biri de yenidünya çiçeği o yüzden ekledim. Bu mevsimde dışarıda açan çiçek sınırlı olunca nerde bir açmış bitki varsa onu ekliyoruz. Saygı ve sevgiyle kalın.
Bu arada sellukalar kuruyor gibi haftaya olursa göndereceğim inşallah size. Benim ektiklerimden daha ses çıkmadı yarın bir karıştırayım bakalım kök çıkaran var mı? Bir hafta sonum var ancak o zaman bakabiliyorum :rolleyes:
gülenyüz
08-02-2013, 20:14
Doğru büyük işlerle ancak hafta sonu ilgilenebiliyoruz.İnşallah sizin sellukalar tutar bende sizden haber bekleyeceğim.
Köklenme varsa demek ki tohumlar olgunlaşmış. En azından boşuna uğraşmamış oluruz onun için deneme yapayım dedim. Bence tohumlar yeterince dolgundu, inşallah bu sene daha fazla kişide olacak selluka. ;)
Bahardalı açmağa başladı ama çok yoğun değil.
Sıcaklar artınca rengi yeşilden koyu kırmızı-bordoya dönüyor. Bir tane kocaman Aeoniumum vardı geçen günkü fırtınada balkonda devrilip kırılmıştı malesef. Bu ondan aldığımız bir yavru.
3 renk var ama şimdilik tomurcuktalar, Bendekiler küçük çiçekli ama karar verdim koleksiyon yapacağım Kalanchoe'lerden. ;)
Bu kaktüs de 3-4 senedir bizde ama hiç ilgilenmediğimden midir çok güzel oldu. Susuz deseniz susuz bırakıyorum, bakımsızlık derseniz balkonda unutmuşum gitmiş. ;)
Havalar sıcak gidince limonum erken tomurcuklandı. Zaten birkaç kez açıyordu normalde.
gülenyüz
10-02-2013, 20:51
Sn h dogan,hoş geldiniz.Nerelerdeydiniz. Adana ya yaz geldi.Ağaçlar çiçeklenmeye başlamış.Ne güzel.İnsanın içi cıvıl cıvıl oluyor.
Güllerimi geçen hafta budadım birkaç tanesinde kabuklu bit vardı. Genelde pek ilaçlama yapmıyorum ama külleme, yaprak biti ve kabuklu bit için ilaçlama yapmam lazım aslında çünkü sonuçta etrafında meyve ağaçları var.
Bunlar da görenlerin Adana'da muz mu olur deyip sonra da benden fidan istedikleri muzlar. Kışın yapraklar donuyor ama mart gibi tekrar sürüyorlar. Önceki yıllara göre bayağı azalttım çünkü çok fazla artık bırakıyorlar. Bu muzlardan kısmet olursa bu sene muz alacağım. 1. resimdeki muzu kestim çünkü soğuğa denk geldi, haziran -temmuz gibi meyve doğumu olursa meyve yetişiyor.
gülenyüz
10-02-2013, 21:02
Oralarda muz üretiyorsunuz.Biz burada işin başındayız...
İnternetten sipariş ettiğim renkli karnabaharlarım bakalım dediği gibi çıkacak mı?
Toprak seviyesinden kestim, hem dalları daha güzel oluyor hem de çiçek yeterince açıyor.
Sn h dogan,hoş geldiniz.Nerelerdeydiniz. Adana ya yaz geldi.Ağaçlar çiçeklenmeye başlamış.Ne güzel.İnsanın içi cıvıl cıvıl oluyor.
Bugün hava bayağı sıcaktı hasta olmasam tişörtle gezecektim nerdeyse. Bugün 25 derece vardı yarın yağmurlu görünüyor. :dilli:
Evde filizlenen soğanları diktim yeşil olarak tüketiriz artık. ;)
Çin lahanası, Brüksel lahanası, İceberg, lahana
Atlantic Dill's Giant, spagetti ve istiridye kabak
gülenyüz
11-02-2013, 08:56
Günaydınlar,salatalık malzemesi tamam.Hepsi çok güzeller.Ellerinize sağlık....
gokcegokce
11-02-2013, 09:02
Sayın h_doğan, bahçenizde her şey çok güzel. Umarım böyle de devam eder bahar daha yeni yeni geliyor. İyi günler...
Günaydınlar,salatalık malzemesi tamam.Hepsi çok güzeller.Ellerinize sağlık....
Umarım tam yerlerine aldıktan sonraki görüntüleri paylaşmak kısmet olur. Şimdi bahçede en çok ısırgan otu var eksem böyle olmazdı :D
Sayın h_doğan, bahçenizde her şey çok güzel. Umarım böyle de devam eder bahar daha yeni yeni geliyor. İyi günler...
Teşekkürler Sn gokcegokce. Kısmet olursa daha güzel olacak tam bahar gelince. ;)
almanyalı
11-02-2013, 10:48
merhaba,
Sevgili H_dogan, maşallah ne güzel olmuş fidanlarınız hayırlısı ile hasatını görürsünüz inşallah.
68. ci mesajda bulunan güzel pembe çalı yörük gelini mi yoksa başka ismi var mı? ben çalı türlerinin isimlerini aklımda tutamıyorum da.
sevgilerimle
merhaba,
Sevgili H_dogan, maşallah ne güzel olmuş fidanlarınız hayırlısı ile hasatını görürsünüz inşallah.
68. ci mesajda bulunan güzel pembe çalı yörük gelini mi yoksa başka ismi var mı? ben çalı türlerinin isimlerini aklımda tutamıyorum da.
sevgilerimle
Chaenomeles Speciosa: Bahardalı, Japon ayvası da deniyor. ;)
Ben bildim bileli bizim evde var ve bahardalı diye biliyorduk, doğru biliyormuşuz genel olarak bahardalı dalı deniyor ama yöresel adı farklı olabilir.
Saygılarımla.
Şu anda bahçemde en fazla bulunan bitki.
Yabani bitkileri de sayfama ekliyorum onlar gerçek sahipler çünkü. ;)
Tohum kapsülleri çok hoş bir bitki ama çok çabuk çoğalıyor. ;)
Bu bitkide iyi koşullarda oldukça fazla tohum bağlıyor boyu da 2-3m'ye ulaşıyor. Tohumları çok küçük miktarı derseniz bence binlerce.
Bu bitki de oldukça dayanıklı, çiçeği de çok güzel. Ebegümeci - Galeri - agaclar.net (http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=25509&catid=member&imageuser=17483)
Eşek marulu- Sonchus asper
Yabani hardal- Sinapis arvensis
Yer fesleğeni- Mercurialis annua
Yabani papatya- Matricaria chamomilla
Şifa otu- Conyza sp.
Bunlardan ebegümeci, çoban çantası, ısırgan otu ve sirken benim bildiğim tüketilebiliyor. Yani hiç uğraşmadan kendi kendine yetişiyor ve doğa size hediye ediyor yiyin diye. ;)
Daha bir sürü bitki var ama adlarını bulayım yüklerim. ;)
Bunlardan ebegümeci, çoban çantası, ısırgan otu ve sirken benim bildiğim tüketilebiliyor. Yani hiç uğraşmadan kendi kendine yetişiyor ve doğa size hediye ediyor yiyin diye. ;)
Daha bir sürü bitki var ama adlarını bulayım yüklerim. ;)
Ben sirken otunun sadece pembe renk olanı yeniyor diye biliyorum. Annemden öğrendiğim bu yeşili yenmez, pembe olanın yemeği çok lezzetli olur. Dediğiniz gibi doğanın hediyesi bizlere.
Benim bildiğim de soğuktan yapraklarının pembeleşip kızardığı. :) Normalde hepsi yeşil yaprak. ;)
serkan_istanbul
12-02-2013, 17:30
sayfanız hayırlı uğurlu olsun. nice güzellikleride görmek dileğiyle sevgiler.
sayfanız hayırlı uğurlu olsun. nice güzellikleride görmek dileğiyle sevgiler.
Teşekkür ederim inşallah daha güzel olacak. Hep beraber daha güzelini yaparız umarım. ;)
ipektuğçe
12-02-2013, 22:09
Sayfanız hayırlı olsun Sn.h_dogan, bitkileriniz çok güzel ve sağlıklılar. Güzel paylaşımlarınızı takip edebilmek için abone olmam şarttı, yoksa yeni sayfalar açıldığında gözden kaçırıyorum. :) Yeni ektiğiniz bitkilerle başarılı, bol meyveli bir sezon diliyorum.
Sayfanız hayırlı olsun Sn.h_dogan, bitkileriniz çok güzel ve sağlıklılar. Güzel paylaşımlarınızı takip edebilmek için abone olmam şarttı, yoksa yeni sayfalar açıldığında gözden kaçırıyorum. :) Yeni ektiğiniz bitkilerle başarılı, bol meyveli bir sezon diliyorum.
Teşekkür ederim Sn. ipektuğçe. Umarım hem benim açımdan hem de sizlerin açısından verimli bir yıl olur sağlıcakla kalın. ;)
gülenyüz
13-02-2013, 08:30
Günaydınlar.Gününüz aydın olsun ....
TaşevliBahçe
13-02-2013, 08:34
Bu bitki de oldukça dayanıklı, çiçeği de çok güzel. Ebegümeci - Galeri - agaclar.net (http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=25509&catid=member&imageuser=17483)
Ebegümeci dayanıklıda ne demek büyümüş olanını topraktan ayırmak oldukça yoruyor insanı ..:D
Ebegümeci dayanıklıda ne demek büyümüş olanını topraktan ayırmak oldukça yoruyor insanı ..:D
Büyüdükten sonra ot ilacı bile öldüremiyor kolay kolay :D
gülenyüz
14-02-2013, 10:01
Günaydınlar Arkadaşım,Sayfana uğrayıp bahçenden Sevgililer Günü için bir gül kopartayım dedim ama kıyamadım.İştesiniz galiba iyi çalışmalar...
Günaydınlar Arkadaşım,Sayfana uğrayıp bahçenden Sevgililer Günü için bir gül kopartayım dedim ama kıyamadım.İştesiniz galiba iyi çalışmalar...
Günaydınlar Sn. gülenyüz.
Vallaha bir şey diyeyim ben açtıkları zaman koparmağa kıyamıyorum. Dalında daha güzeller.
Sevgiyle kalın. ;)
mesleğim itibariyle şifalı bitkilere olan ilgimden dolayı birkaç şifalı bitkiyi de canlı olarak görmüş olduk sayenizde, hepsi çok hoş
gülenyüz
16-02-2013, 18:35
Sayın h dogan nerelerdesiniz Arkadaşım.
Sayın h dogan nerelerdesiniz Arkadaşım.
Selamlar Sn. gülenyüz. Buralardayım, haftasonları pek giremiyorum.
Birkaç fotoğraf yükleyelim sayfamız boş kalmasın ;)
Erkenci şeftalimiz tek tük çiçek açmağa başladı. Havalardan bitki de şaşırdı.
Bir çiçeğin resmi bugün fotoğrafladım.
Sıkmalık portakallar oldukça albenili oldular. Şubat-mart itibariyle oldukça lezzetli oluyorlar.
Kabakgiller büyüyorlar.
Sırasıyla
Lif kabağı, spagetti kabak, Atlantic Dill's Giant ve istiridye kabak
Bu da Washington portakal. Oldukça ince kabuklu ve çok lezzetli.
Şu resim aralarına yazı yazmayı bir türlü beceremedim. :(
Kalanchoe'ler açmağa hazırlanıyor.
Çin lahanamı salyangozlar hırpalamış biraz. :mad:
Süs biberlerinin arasında davetsiz misafir var. Ben ekmedim, fide toprağı için bahçedeki toprağı kullanıyorum bir de hayvan gübresi sanırım ordan gelmiş beraber.
Rezene oldukça hızlı büyüyor. Şaşırtınca da bu kadar hızlı büyüyecek mi acaba?
heyyamola
17-02-2013, 23:03
Şu resim aralarına yazı yazmayı bir türlü beceremedim. :(
Burayı (http://www.agaclar.net/forum/352940-post1.htm)incelediniz mi?
Çok teşekkürler Sn. heyyamola. Eve gidince denerim artık. Burayı görmemiştim. ;)
Sn h dogan bahçe sayfanız hayırlı olsun. Hoşgeldiniz. Bahçeniz çok güzel. Portakal bahçesini her zaman merak ederim. Bir gün nasip olsada o portakalların içinde öylece gezsem. Bu bahçeden çok güzel şeyler çıkacak. Bekliyorum.. Bahçenizde huzurlu ve sağlıklı yaşayın....
Teşekkür ederim Sn. gülsü. Çiçek açma zamanı turunçgiller daha da güzel olur. Nasipse güzel bir bahçe yapacağım. İlginiz için teşekkürler.
Manifesto
18-02-2013, 08:37
... Çiçek açma zamanı turunçgiller daha da güzel olur. ...
Portakal çiçeklerinin mis gibi kokusu eşliğinde sabah kahvaltısı,akşam çayı...
Sayın h_dogan bahce sayfanız hayırlı olsun.
Bahçenin asıl sahibi ısırganı görünce aklıma ısırganlı gözleme geldi,çok güzel oluyor:) denemenizi tavsiye ederim.
Rezeneyi bende bu sene ekmek istiyorum,sanırım kolay yeşillendi.Sizin bahçede görünce heveslendım hemen tohumunu almalıyım.İsviçreden ablamın tavsiyesi üzerine ekmeye karar verdim.Sanırım meyvesi lezzetliymiş.
Saygılar.
Sayın h_dogan bahce sayfanız hayırlı olsun.
Bahçenin asıl sahibi ısırganı görünce aklıma ısırganlı gözleme geldi,çok güzel oluyor:) denemenizi tavsiye ederim.
Rezeneyi bende bu sene ekmek istiyorum,sanırım kolay yeşillendi.Sizin bahçede görünce heveslendım hemen tohumunu almalıyım.İsviçreden ablamın tavsiyesi üzerine ekmeye karar verdim.Sanırım meyvesi lezzetliymiş.
Saygılar.
Bahçe sayfama hoşgeldiniz Hanndan Hanım. Çok memnun oldum.
Hanndan Hanım maydonozla akraba olmasına rağmen rezene tohumları çok hızlı çimlendi. Tohum takas etkinliğinden aldım ilk defa yetiştiriyorum ben de. Şifalı bitkiler grubuna da giriyor sanırsam.
Red romanie marullar seyrek çıktılar
371024
İcebergler iyi çıkış yaptı bu hafta kısmet olursa şaşırtacağım.
371025
Pazılar da çok iyi çimlendiler.
371027
Acı kapya biberlerim de hızlı büyüyorlar.
371028
Sellukalarım da çıkıyor. Annelerinin yanına bir de yavrular eklenecek ama bunları saksıya dikeceğim bakalım gelişimleri nasıl olacak.
Bahçe sayfama hoşgeldiniz Hanndan Hanım. Çok memnun oldum.
Hanndan Hanım maydonozla akraba olmasına rağmen rezene tohumları çok hızlı çimlendi. Tohum takas etkinliğinden aldım ilk defa yetiştiriyorum ben de. Şifalı bitkiler grubuna da giriyor sanırsam.
Evet,şifalı bitkiler grubunda.
Yabani form: Düğün çiçeği- Ranunculus sp.
371032
Bu da yabani tere formlarından birine benziyor. Brassicaceae familyasından ama adını bulamadım.
371033
Veronica agrestis
371034
Domatesler
371042
Domatesler
371043
Şebboylar da hızlı büyüyor
371044
Şebboy
371045
Bhut joloika
371046
Maşallah; tohumlar son hız çimlenmiş. Ben tohumları daha yeni ekmeye başladım. İnşallah benimkiler de böyle güzel çimlenir.
Denizardacan
18-02-2013, 23:41
Sayfanız hayırlı olsun sn H. Doğan,
Maşallah sebze fideleriniz çok bıcır bıcır büyüyorlar, bizim bu manzarayı görebilmemiz nisan ortasını bulur:(.
Yalnız bir şey aklıma takıldı yine:D, siz maydonoz, rezene gibi çok çok otsu sebzeleri de mi şaşırtıyorsunuz küçük kaplarda gördüm de.
Bir de selluka tohumlarınızı 2013 tohum takasa mı göndermeyi planlıyorsunuz :confused:
Bahçenin kraliçesi portakallar bir tarafa, diğer herşey diğer tarafa bana göre, elleriniz dert görmesin, bereketiniz katlanarak çoğalsın:).
Sayfanız hayırlı olsun sn H. Doğan,
Maşallah sebze fideleriniz çok bıcır bıcır büyüyorlar, bizim bu manzarayı görebilmemiz nisan ortasını bulur:(.
Yalnız bir şey aklıma takıldı yine:D, siz maydonoz, rezene gibi çok çok otsu sebzeleri de mi şaşırtıyorsunuz küçük kaplarda gördüm de.
Bir de selluka tohumlarınızı 2013 tohum takasa mı göndermeyi planlıyorsunuz :confused:
Bahçenin kraliçesi portakallar bir tarafa, diğer herşey diğer tarafa bana göre, elleriniz dert görmesin, bereketiniz katlanarak çoğalsın:).
Hoşgeldiniz Sn. Denizardacan.
Maydonozu şaşırtmıyorum direk yerinde. Rezeneyi de ilk defa ekiyorum ama maydonoz şaşırtılabildiğine göre rezene de şaşırtılır diye düşündüm. ;)
Sellukaları 2013 tohum takasına göndereceğim bu sene yetişmediği için.
Maşallah; tohumlar son hız çimlenmiş. Ben tohumları daha yeni ekmeye başladım. İnşallah benimkiler de böyle güzel çimlenir.
Hoşgeldiniz Sn. almira.
Ben üzerlerini naylon örtüyle örttüğüm için erken ektim tohumları. Bazılarını 20 ocakta ektim. :D Aslında benim amacım domateslerle Atlantik Dill's Giant'ı erken yetiştirmek çünkü çok sıcakta ikisi de etkileniyor. Diğerleri de arada kaynadı, hava da ılık gitti bu sene. ;)
gülenyüz
19-02-2013, 08:32
Sizin orada domatesler bile kızardı gelip yiyeceğiz.Biz burada tohumunu ekmedik daha aradaki farka bakarmısın;)
Sizin orada domatesler bile kızardı gelip yiyeceğiz.Biz burada tohumunu ekmedik daha aradaki farka bakarmısın;)
Kısmetse bekleriz domatesleri yemeğe. :D
Ben de mart ayını bekliyorum tohum ekmek için.Geçen yıl da erken ektiğim için boyları çok uzadı güneş ışığını tam alamadığı için,sonra sıkıntı yaşadım boylarını desteklemek için.
İnşallah siz sorun yaşamazsınız.Baharatları ben de çok merak ediyorum.Birsürü baharat tohumu var ekeceğim...
Ben de mart ayını bekliyorum tohum ekmek için.Geçen yıl da erken ektiğim için boyları çok uzadı güneş ışığını tam alamadığı için,sonra sıkıntı yaşadım boylarını desteklemek için.
İnşallah siz sorun yaşamazsınız.Baharatları ben de çok merak ediyorum.Birsürü baharat tohumu var ekeceğim...
Sn. hberbul ben küçük tünelin altında tutuyorum ışıklanma problemi yok. ;)
İnşallah bereketli bir yıl olur hepimiz için.
gülenyüz
21-02-2013, 09:58
Günaydınlar.Domates fidelerinden almaya gelmiştim ama bahçenin sahibi yok galiba...
Günaydınlar.Domates fidelerinden almaya gelmiştim ama bahçenin sahibi yok galiba...
Hoşgeldiniz Sn. gülenyüz. Fideler büyüyor, bu hafta hiç bakmadım haftasonuna ne kadar büyümüşler göreceğiz. ;)
Cymbelina
21-02-2013, 14:37
Sayın h_doğan, sayfanız hayırlı olsun:) Narenciyelerinize ve çiçeklerinize, tüm bitkilerinize maaşallah.
131 nolu mesajınızdaki son resimdeki çiçek bir kır çiçeği değil mi? Çiçeği tam gözükmemiş ama mavi oluyordu benim hatırladığım. Pek çok yerde kendiliğinden çıkan, minik narin mavi çiçekleri olan bir bitki. Onun adını merak ediyordum. Büyük ihtimalle o Veronica dediğiniz sanırım. Ben de bunca güzellik arasından tutup neyi sordum değil mi?:D Ama ne yapayım, o çocukluğumdan beri sevdiğim ve unutmadığım minik bir çiçek:)
Sayın h_doğan, sayfanız hayırlı olsun:) Narenciyelerinize ve çiçeklerinize, tüm bitkilerinize maaşallah.
131 nolu mesajınızdaki son resimdeki çiçek bir kır çiçeği değil mi? Çiçeği tam gözükmemiş ama mavi oluyordu benim hatırladığım. Pek çok yerde kendiliğinden çıkan, minik narin mavi çiçekleri olan bir bitki. Onun adını merak ediyordum. Büyük ihtimalle o Veronica dediğiniz sanırım. Ben de bunca güzellik arasından tutup neyi sordum değil mi?:D Ama ne yapayım, o çocukluğumdan beri sevdiğim ve unutmadığım minik bir çiçek:)
Ziyaretiniz için teşekkür ederim Sn. Cymbelina. Dediğiniz kır çiçeği, şanslıyım demek ki kır çiçekleri benim bahçemde de var. Papatyalar açsın siz o zaman görün. ;)
gülenyüz
22-02-2013, 19:51
Arkadaşım senide atlamayayım.Nasılsınız.Tüm arkadaşlarımın bahçesini gezip çiçek hediye ettim. Sizi de atlamayayım.Sevgi ve Saygılar...
Çok teşekkür ederim Sn. gülenyüz, yüzünüzden gülücük eksik olmasın şeref verdiniz.
Çiçek çok güzel rengi de hoş bitki kendinden büyük iş başarmış. ;)
Bunlar Brugmansia ve sellukanın dondan sonraki halleri şimdi bunları ekliyorum bir de bahardaki hallerini görüp karşılaştırırız. ;)
Brugmansia'yı dipten budadım ama sellukayı tam budamadım. :mad:
Portulacaria afra ve yeni yavruları. :D
Adana'da bir parktan geçen hafta kopardığım Aloe vera'lar. :D
Nergiz açıyor bütün gün güneşi görmediği için biraz geç kaldı. ;)
Begonya yeni sürgünler çıkarıyor.
Yabani düğün çiçeği açıyor. ;)
Kalanchoe'lar da göz kırpıyor.
Bunlar da elimizi öpen ciciler :D
Luffa cylindrica
372481
İstiridye kabak
372482
Spagetti kabak
372483
Atlatic Dill's Giant
372484
3'ü bir arada :D
372485
Beyaz patlıcanlar
Sanırım sülükler minik gövdelerini yiyip deviriyor fideleri.
372489
Dolmalık patlıcanlar
372490
Biberlerde de bu kabuksuz sülükler sorun. :mad:
Aslanağzı
372495
Fesleğen
372496
Şebboy
372497
Brüksel lahanası
372498
Kırmızı lahana
372499
Rezene
372500
gülenyüz
23-02-2013, 22:38
Arkadaşım sen işi bitirdin.Yardıma gelirmisin.Saygılar..
Pazılar baya gelişti artık yerlerine alalım yavaş yavaş. :)
Domateslerim de 10 güne yerlerine alınır.
Bunlar da renkli karnabaharlar bakalım nasıl olacaklar. ;)
Limonumda tomurcuklar artmaya başlıyor.
Soğanlar da 15-20 güne tam yenecek kıvama gelir. Sumak ve limonla süper oluyor yeşil soğan salatası :D
Arkadaşım sen işi bitirdin.Yardıma gelirmisin.Saygılar..
Tabi ki siz bitki deyin yeter ki.;)
Fagus Sylvatica
23-02-2013, 23:12
Adana'da bahar gelmiş de geçiyor. Biz bu manzaralar için 1 ay daha bekleyeceğiz :D
İklim farkı ne kadar da kendini belli ediyor.
Yeni sezonda hayırlı hasatlarınız olsun, Allah afiyetle yemeği nasip etsin.
Fagus Sylvatica
24-02-2013, 02:09
Sağolun, size de
İklim farkı ne kadar da kendini belli ediyor.
Yeni sezonda hayırlı hasatlarınız olsun, Allah afiyetle yemeği nasip etsin.
Teşekkürler Sn. tturt. Umarım hepimiz için bol hasatlı bir yıl olur.
Adana'da bahar gelmiş de geçiyor. Biz bu manzaralar için 1 ay daha bekleyeceğiz :D
Bu sene ılık geçiyor birkaç gün soğuk oldu ama yağmur fazla ara vermiyor onun için toprak ıslak. İşlemesi sorun, her hafta yağmur var neredeyse.
güneyde sezon çoktan başlamış
TaşevliBahçe
26-02-2013, 08:21
Bu sene ılık geçiyor birkaç gün soğuk oldu ama yağmur fazla ara vermiyor onun için toprak ıslak. İşlemesi sorun, her hafta yağmur var neredeyse.
Maşallah bahara hazırlık bitmiş durumda . Bu yaz bahçe ve sayfa olarak sizin bahçeyi favori tutuyorum . Erken kalkan erken yol alır mantığı ile tüm güzel görüntüleri ilk önce sizden bekliyoruz. Kolay gelsin ....;)
Maşallah bahara hazırlık bitmiş durumda . Bu yaz bahçe ve sayfa olarak sizin bahçeyi favori tutuyorum . Erken kalkan erken yol alır mantığı ile tüm güzel görüntüleri ilk önce sizden bekliyoruz. Kolay gelsin ....;)
Teşekkürler Sn. TaşevliBahçe. Sadece haftasonları ilgilenebiliyorum yapabildiğimiz kadar yapacağız. Umarım erkenden ürün almaya başlarız. ;)
gülenyüz
26-02-2013, 14:32
Sn h dogan nasılsınız.Bugün sellukaları ektim.Bakalım ne olacak.Teşekkür ederim. Beni de sellukalı yaptınız.Saygılar...
Sn h dogan nasılsınız.Bugün sellukaları ektim.Bakalım ne olacak.Teşekkür ederim. Beni de sellukalı yaptınız.Saygılar...
İyi günlerde çiçeklerini görürsünüz umarım.
Şeftali çiçekleri çoğalıyor.
Armut ağacı ilk defa çiçek açıyor. Tam hatırlamıyorum ne zaman diktiğimi ama 4 ya da 5 yaşında.
Bunlarda muz bitkisinin artıkları ve bitki artıklarını biriktirdiğim yer. 1 yılda gübreye dönüşüyor özel bir uygulama yapmıyorum. İçinde bol miktarda solucan var.
gülenyüz
28-02-2013, 09:32
Günaydınlar Arkadaşım,Nasılsın.Diyorum ki o muzlar sararmaz mıydı acaba ?Biz Alanya ya gidince o yeşillerden çokça alıp Ankara ya geliyorduk.Evde sararıyordu.Ne güzel olmuş maşallah...
O muzların içi fazla dolu değil sarartıyorum ama tadı olmuyor. O yüzden çürümeye bırakacağım gübre olsun. Tam olunca iri oluyorlar 150-200g oluyor her biri resimde gördüklerin 100g bile gelmez hepsi kabuk ;)
limonağacı
28-02-2013, 11:38
O muzların içi fazla dolu değil sarartıyorum ama tadı olmuyor. O yüzden çürümeye bırakacağım gübre olsun. Tam olunca iri oluyorlar 150-200g oluyor her biri resimde gördüklerin 100g bile gelmez hepsi kabuk ;)
merhaba h.doğan
saksıda muz yetiştirmek istiyorum. 100 litrelik bir saksıya gerekli toprak karışımı ve 20/20/20 lik besinle muz yetiştirebilirmiyim.? burda ısı 40 derece üzeri oluyor yalnız nem oranı düşük. mümkünmüdür ne dersiniz?
merhaba h.doğan
saksıda muz yetiştirmek istiyorum. 100 litrelik bir saksıya gerekli toprak karışımı ve 20/20/20 lik besinle muz yetiştirebilirmiyim.? burda ısı 40 derece üzeri oluyor yalnız nem oranı düşük. mümkünmüdür ne dersiniz?
Merhaba Sn. limonağacı. Saksıda yetiştirmek için bodur türlerden yetiştirin, saksıda yetiştireceğiniz için bakımını aksatmamanız lazım özellikle sulamasını. Muzun en fazla istediği gübre potasyumdur. Ben muzlarıma genel olarak hayvan gübresi veriyorum, pek bakım yaptığım söylenemez ama suyunu ihmal etmiyorum. Muzların olduğu yerde fazla miktarda bitkisel artık var hem onun için hem de kendi kendine ne olursa diyorum o yüzden fazla kimsayal gübre kullanmıyorum.
Saksıda veya dışarıda kışın nasıl koruyacaksınız peki, G. Antep kışın Adana'dan daha soğuk. Böyle olmasına rağmen yaprakları donuyor G.Antep'te gövdesi de donar.
limonağacı
28-02-2013, 12:45
bodur çikita muz fidanı diktim.çok büyük saksıda ,şu an salonda pencere ve kalorifer peteğine yakın konumda. nisan sonrası çok sıcak oluyor. ozaman balkona güneşe çıkarmayı düşünüyorum. verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. birde limon ağacını sormuştum. kış ortasında bir tek limon vermiş. baharda tekrar çiçeklenme yapar mı acaba?çiçek dökmemesi için (hiç yoksa 3-5 ) meyve vermesi için nasıl bakmalıyım?
Baharda çiçeklenmesi lazım normalde. Yediverense zaten çiçeklenecektir.
Bahçenize göz dikmiş durumdayım sevgili h_dogan :)
Kısa bir süre sonra tüm malzemeleri hazır olacak. Adana grubu olarak kısır partisi düzenleyebiliriz :)
Bahçenize göz dikmiş durumdayım sevgili h_dogan :)
Kısa bir süre sonra tüm malzemeleri hazır olacak. Adana grubu olarak kısır partisi düzenleyebiliriz :)
İnşallah büyüsünler malzemeler benden nasıl olsa ilk benim sebzeler olacak gibi. :D
Ama siz de biliyorsunuz Adanalı'lar mangal yakmadan duramaz. ;)
Bizim buralarda bir laf vardır bilirsiniz.
" Ağanın eli tutulmaz." :p:D:p
Bizim buralarda bir laf vardır bilirsiniz.
" Ağanın eli tutulmaz." :p:D:p
:D :D
Keşke ağa olsam da koyun çevirsek hep beraber. ;)
Sözün gelişi zaten sevgili h_dogan, Kurban Bayramlarında kaçacak yer aranıyorum.
Ayrıca kısırdan hiçbir yemek için vazgeçmem, un ve bulgur ve yeşillik insanıyım ben :)
Sözün gelişi zaten sevgili h_dogan, Kurban Bayramlarında kaçacak yer aranıyorum.
Ayrıca kısırdan hiçbir yemek için vazgeçmem, un ve bulgur ve yeşillik insanıyım ben :)
Bana kısır ana yemek gibi gelmiyor aperatif diye yiyorum doyurmuyor beni. :D
Ben de meyve yemeği çok seviyorum birkaç yemek dışında yemekle aram iyidir. Yeşillikleri pek yemiyorum( marul hariç) desem yeridir halbuki en çok tüketilmesi gereken onlar bence. Allahtan kilo sorunum yok :D
Erkenci kayısı çiçeklerini açmaya başladı, yanında bir de geççi kayısı var onun daha tomurcuklar bile patlamadı.
Sarı nergiz. Bir tane daha var onda 5-6 tane çiçek vardı.
Soğanlara bakar mısınız.. Ne kadar da hızlı büyüyorlar. :D
Bu da sevdiğim bir çiçek olan süsen. ;)
Brugmansia uyandı hızla büyüyor.
Arum maculatum- Yılan yastığı
374270
Galium aparine- Yapışkan otu
374271
Capsella bursa-pastoris - Çoban çantası: Ne kadar güzel çantalar değil mi?
374272
YeniGine
02-03-2013, 17:48
Sayın h.doğan süsenin yanındaki minik fidan malta eriği mi acaba?
Sayın h.doğan süsenin yanındaki minik fidan malta eriği mi acaba?
Evet Sn. YeniGine Malta eriği (yeni dünya). Yiyip attığımız tohumlardan çıkmış. ;)
YeniGine
02-03-2013, 17:55
Evet; tahmin ettim. O kareye benzer bir karede yuvarlak tarlamda var fotoğraflayayım en kısa zamanda. Peki o maltayı orada bırakacak mısınız?
Maşallah,son hızla gireceksiniz sezona,bol hasatlar....
Evet; tahmin ettim. O kareye benzer bir karede yuvarlak tarlamda var fotoğraflayayım en kısa zamanda. Peki o maltayı orada bırakacak mısınız?
Orada istesem de bırakamam üstünde şeftali ağacı var. ;)
Maşallah,son hızla gireceksiniz sezona,bol hasatlar....
Teşekkür ederim Handan Hanım. Umarım hepimiz için bol verimli bir yıl olur. Bugün dayanamadım büyümüş patlıcan ve biber fidesi aldım benim patlıcanla biber büyüyene kadar bunlardan toplarım. :D Yarın kısmetse yerlerine dikip üzerini örteceğim.
Biraz temizlik yapıp satın aldığım dolmalık patlıcan, kemer patlıcan, sivri biber ve benim ektiğim domateslerden birkaç tane tünel altına diktim.
Red romanie'ler birkaç tane çıktı sadece. Saksıya diktim 2-3 tane tohumlarını alabilirim umarım.
Atlantic Dill's Giant
374591
Lif kabağı
374592
Karpuz
374593
Spagetti kabak
374594
İstiridye kabak
374595
Atlantic Dill's Giantları yere indirdim üstünü örttüm.
Rezeneler kalınlaşıyor birkaç tane saksıya diktim kalanları da haftaya yere dikeceğim.
Kılıç çiçeği soğuktan etkilenmişti belki kökleri ölmemiştir dedim birkaç tane diktim, arada da birkaç begonya çelikledim 20 gün oldu kılıçta ses yok begonyaların bazıların uyanma vardı.
Birkaç domatesi saksıya aldım.
Maydonozlar coşmaya başladı.
Güller de uyanmaya başladı. ;)
Sn.h_doğan; sebze fideleriniz çıkmış. Maşallah. Bol ürünlü ve bereketli olsunlar.
milaca2010
04-03-2013, 01:02
Bahçe sayfanız hayırlı olsun sn. h_dogan; hoşgeldiniz.
Ziyaret etmekte geç kalarak ne çok şeyler kaçırmışım, bahçenizin bereketli olduğu her haliyle belli oluyor, yetiştirdiğiniz fidelerin maşallahı var doğrusu.
Domates tohumu ektim 10, gün oldu ne ses var nede seda:)
Öyle görünüyorki sizin bilgileriniz bizlere rehber olacak.
Saygılar...
Sn.h_doğan; sebze fideleriniz çıkmış. Maşallah. Bol ürünlü ve bereketli olsunlar.
Teşekkür ederim beğeniniz için Sevgi Hanım. Ben biraz erken ektim hava da ılık gitti bu sene. Örtü altındalar fotoğraflarını çekebilmek ve otları yolmak için dışarıya aldım, aşırı bir soğuk olmazsa martın 20 si gibi dışarıya dikebileceğim.
Bahçe sayfanız hayırlı olsun sn. h_dogan; hoşgeldiniz.
Ziyaret etmekte geç kalarak ne çok şeyler kaçırmışım, bahçenizin bereketli olduğu her haliyle belli oluyor, yetiştirdiğiniz fidelerin maşallahı var doğrusu.
Domates tohumu ektim 10, gün oldu ne ses var nede seda:)
Öyle görünüyorki sizin bilgileriniz bizlere rehber olacak.
Saygılar...
Ziyaretiniz için teşekkürler Sn. milaca. Sadece siz benden değil ben de sizlerden birçok şey öğreniyorum. ;)
Domatesler birkaç güne çıkar. Sıcaklık 15-16 derecenin altında olursa süre uzar. Fideler için en iyi sıcaklık genel olarak 16-20 derece civarı.
KAPTANzst
04-03-2013, 16:00
Sayın Doğan güllerin budanması hoşuma gitti. Usta işi.
Bir şey sormak istiyorum. O tünel seraların naylonları normal naylon mu yoksa sera için özel mi
gülenyüz
04-03-2013, 19:00
Maşallah maşallah,bol hasatlar Arkadaşım,Saygılar...
Sayın Doğan güllerin budanması hoşuma gitti. Usta işi.
Bir şey sormak istiyorum. O tünel seraların naylonları normal naylon mu yoksa sera için özel mi
Sn. KAPTANzst ziyaretiniz için teşekkür ederim sizin gibi bir ustanın ziyaretini beni memnun etti. Güllerin yaşlı dallarını bırakmamaya çalışıyorum olabildiğince kısaltıyorum. Zaten Adana şartlarında oldukça hızlı büyüyorlar, bazen yazın ara budama da yapıyorum.
Serada kullanılan örtüler katkılı örtüler benim kullandığım ise tünellerde kullanılan örtüler. Tabi yüksek tünellerde de katkılı kullanan çiftçiler var. Tabi biz amatörce yaptığımız için bizim işimizi görüyor. Ne kadar ince olursa bizim için o kadar ucuz oluyor (çok da ince iyi değil tabi hemen yırtılıyor). Genelde kalınlık 25 mikron uygun.
Maşallah maşallah,bol hasatlar Arkadaşım,Saygılar...
Teşekkür ederim arkadaşım sellukalara ne oldu çıktılar mı? Benim ektiklerim bu durumda ;)
gülenyüz
04-03-2013, 19:46
Benimkiler de kendilerini gösterdiler.Korkuyorum bir şey olacak diye.Seninkiler dev gibi olmuş.Maşallah..
Benimkiler de kendilerini gösterdiler.Korkuyorum bir şey olacak diye.Seninkiler dev gibi olmuş.Maşallah..
Aman dikkat edin havalar daha oturmadı koruyun. Fide döneminde hassaslar.
loveforlife
04-03-2013, 20:19
Sayın h_doğan,
Ne kadar keyifli bahçenizde dolaşmak! Hele ki Bursa'da yetiştirdiğim şebboy ve aslanağızlarının ta Adana'ya gidip bir başka doğaseverin ellerinde tohumundan yeniden can buluşuna şahit olmak apayrı bir haz... Emeğinize, yüreğinize sağlık... Bereketiniz bol olsun!
Sayın h_doğan,
Ne kadar keyifli bahçenizde dolaşmak! Hele ki Bursa'da yetiştirdiğim şebboy ve aslanağızlarının ta Adana'ya gidip bir başka doğaseverin ellerinde tohumundan yeniden can buluşuna şahit olmak apayrı bir haz... Emeğinize, yüreğinize sağlık... Bereketiniz bol olsun!
İnşallah çiçeklerini de hep beraber görürüz Sn. loveforlife. Tohumlarınıza iyi bakacağımdan emin olabilirsiniz elimden geldiğince. ;)
Pazıları yerlerine alma vakti geldi. Çok sıcak olmadan alayım ki sıcaklara denk gelmesin yetişmesi.
Manifesto
06-03-2013, 21:59
Brugmansia uyandı hızla büyüyor.
Brugmensia'larınız ne renk açıyor?
Brugmensia'larınız ne renk açıyor?
Havalar sıcak olduğunda turuncu, kışa girerken koyu sarı açıyor. ;) Bir yerde beyazını gördüm isteyeceğim bir çelik. :D
zencefil cicegi
06-03-2013, 23:44
Gülleriniz negüzel canlanmis
benim bahcemde 4 yildir güllerim var ama söyle gür dallari olamadi bir türlü
3tane sarmasik gül aldim kurudular
gül yetistiremiyorum ben :(
Renkli karnabaharlarım da hızlı büyümeye başladı. 3 çeşit ekmiştim bakalım nasıl olacak.
Gülleriniz negüzel canlanmis
benim bahcemde 4 yildir güllerim var ama söyle gür dallari olamadi bir türlü
3tane sarmasik gül aldim kurudular
gül yetistiremiyorum ben :(
Benim güllerim 5 yaşında olacaklar yakında. Yaşlı dalları bırakmamaya çalışıyorum bazen çok uzuyorlar yazın da hafiften buduyorum. Sert budama yaparsanız gür çıkar yeni filizler. Budadığınızda ne kadar uzun olursa bitkiler yeni filizler o kadar cılız oluyor.
Manifesto
07-03-2013, 03:58
Havalar sıcak olduğunda turuncu, kışa girerken koyu sarı açıyor. ;) Bir yerde beyazını gördüm isteyeceğim bir çelik. :D
Benimkilerde aynı renk.
Bahçeniz hayırlı olsun, zevkle izlemeye devam edeceğim. Saygılarımla.
Bahçeniz hayırlı olsun, zevkle izlemeye devam edeceğim. Saygılarımla.
Teşekkür ederim Lale Hanım, herzaman beklerim. Saygılarımla.
Geçen sene yaptığım kalem aşısı. Elma ağacı.
Mammillaria prolifera tomurcuklandı.
Aoenium balkonda olduğu için yaklaşık bir ay önceki fırtınada yere düşüp kırılmıştı. Şimdiki hali ve yavrularından biri.
Muscarilerin son hali. Alttaki çiçekler kurumaya başladı.
Austrocylindropuntia diye gördüm umarım doğrudur.
Kış ortancasından birkaç yavru aldım. En son ise anacın çiçeği.
Portulacaria afra'ların son hali.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.