View Full Version : alibaba / balkon
Bu da japon köşesinin 3 nadide türü..
Acer palmatum varyeteleri, soldaki SangoKaku, ortada Bloodgood (kızıl olan), sağdaki ise atropurpureum türü..
Masada oturma yeri kalmadı maalesef :)
498963
498964
498965
İki tane de tavana astığım büyük maviş var.. Şu an tomurcuk sürecindeler..
Birisi mavi, diğeri beyaz..
498967
Burası da japon masası :) Açelyaların vakti geçti doğal olarak.. Heuchera ve patates sarmaşıkları var.. Arkada da japon kirazı yeni dallar yapmakla meşgul..
498968
İki tür heuchera..
498969
Büyük mavişleri çiçeklenmeye başlayan var mı hiç?
Geçen sene bu dönemler çiçeklenmişti..
Merhaba,
Bu yarı esintili, doğu güneşi alan duvar için başka bir sarmaşık önerisi olan var mı acaba?
Hanımelleri sorunlu oldu maalesef.. :/
Önceden planladığımı söylediğim duvarı sarmaşık ile kapatma projemi nihayetlendirdim..
2 tane büyük bahçe saksısına bambu çubuklar ile bir arka fon zemin sabitledim..
Soldaki alan daha fazla gölge ve farklı yaprak türlerinde 5 kök hedera diktim.
Sağdaki alan daha çok güneş alan bir bölge ve buraya da 5 kök hanımeli diktim..
Şimdilik zayıflar çok tabi ama 2-3 saneye yeni çelikleri de saplayıp çoğaltmayı düşünüyorum..
476385
476386
Açelyaların da bahar çiçekleri göründü şimdiden..
476387
Geçen seneden olan Heuchera yeni yapraklarını vermeye başladı.. Sanırım obsidian varyetesi bu..
476388
Aranjmanlarda kullanmak üzre edindiğim bir bitki de bu idi.. Japon kan çimi diye geçiyor.. Sardunya arkak fonuna vs. gibi bir yerde kullanacağım, patates sarmaşıkları ile..
476389
gokcegokce
26-06-2014, 21:45
Merhaba sayın Alibaba, benim balkonumda sarılıcı olarak arap yasemini hani şu büyük ve koyu yapraklı olan türden var. Diğer sarılıcılara göre daha dayanıklı tavsiye ederim.
Soğukla arası nasıl? Denizli'de olur kesin de Kırklarelinde mi? Merhaba sayın Alibaba, benim balkonumda sarılıcı olarak arap yasemini hani şu büyük ve koyu yapraklı olan türden var. Diğer sarılıcılara göre daha dayanıklı tavsiye ederim.
gokcegokce
27-06-2014, 16:06
Kırklareli'ndeki balkonumda bulunuyor ancak ben onu Kars'tan getirmiştim. Diğer yasemin türü dayanamamıştı ama o sapasağlam kaldı. Yalnız yasemin iç mekandaydı şimdi de kapalı balkonumda. Kışın yine de soğuk oluyor balkon. Sizin balkonunuz da kapanabiliyor bence sorunsuz yetişir. Sevgiler...
dusunenadam
09-10-2014, 11:09
Düşündüğünüz bitki boyutu (gelişmişlik, yaş vs.), kullanım amacı (saksı, bahçe vs.) ve bütçe hedefiniz-kısıtlarınız varsa ona göre yönlendireyim sizi..
Sayın alibaba, ilginiz için çok teşekkür ederim. 4-5 yaşlarında bir fireglow arıyorum. Kırıkkale ikliminde bonsai olarak yetiştirmeyi düşünüyorum.
günebakan
10-10-2014, 07:29
Sayın Alibaba balkon sayfanızı bu kadar zamandır nasılda kaçırmışım inanamadım maşallah hepside ayrı bir güzel mavişlere ve sardunyalarınıza bayıldım özellikle sardunyalar çok sağlıklı görünüyor. Ellerinize sağlık hepside harika:)
Hocam şu sıralar pek fireglow yok piyasada.. Ben de bulamadım..
Bulursam haber ederim. Yeni ithalatlar bahar öncesi başlıyor, kesin gelir..
Ama bonsai olarak pek uygun değil kırmızı türler.. Yeni dallanma, sürgün verme gibi özellikleri yeşil varyetelere göre çok yavaş. Hassas türler.
Sayın alibaba, ilginiz için çok teşekkür ederim. 4-5 yaşlarında bir fireglow arıyorum. Kırıkkale ikliminde bonsai olarak yetiştirmeyi düşünüyorum.
Ben görmeyeli acerler bayağı bir çeşitlenmiş, renkli heucheralar gelmiş... ;)
Balkon facia.. :(
Nedir son durum?
Balkon facia.. :(
Bu kış döneminde hepimizde sıkıntılar oldu. Dışarıya koyduklarımda da içeriye aldıklarımda da kayıplar var. Sizdeki son durum nasıl. Bende bir kısım mavişlerde nerede ise tamamen ölecek durumda olanlar var. Yaşarlarsa bir iki yeşillik görülüyor. Bir kısmı ise nerede ise rahat bir şekilde kışı çıkardı. Tabi buranın yerli küçük çiçekli olanları ve küçük çiçekli kampunalla. Asıl sürprizi ise campunalla carpatica yaptı. Geçen yıl bir tanesini içeride bir tanesi dışarıda bırakmıştım. Dış balkonda olan daha iyi durumda idi. Bu yıl tamamen toprak yüzeyinde hiç bir şey kalmadı. Şimdi yeni yeni filiz vermeye başladılar. Umarım büyütebilirim. Geldiği halinin yarısına bile razıyım.
http://www.agaclar.net/forum/1190863-post125.htm
Mesaj kutunuz domuş sayın Muda.. Gitmedi mesajım. Bu kış döneminde hepimizde sıkıntılar oldu. Dışarıya koyduklarımda da içeriye aldıklarımda da kayıplar var. Sizdeki son durum nasıl. Bende bir kısım mavişlerde nerede ise tamamen ölecek durumda olanlar var. Yaşarlarsa bir iki yeşillik görülüyor. Bir kısmı ise nerede ise rahat bir şekilde kışı çıkardı. Tabi buranın yerli küçük çiçekli olanları ve küçük çiçekli kampunalla. Asıl sürprizi ise campunalla carpatica yaptı. Geçen yıl bir tanesini içeride bir tanesi dışarıda bırakmıştım. Dış balkonda olan daha iyi durumda idi. Bu yıl tamamen toprak yüzeyinde hiç bir şey kalmadı. Şimdi yeni yeni filiz vermeye başladılar. Umarım büyütebilirim. Geldiği halinin yarısına bile razıyım.
http://www.agaclar.net/forum/1190863-post125.htm
Bir kısmını boşalttım. Şu anda sıkıntı yok.
Burada dün ve bugün kar yağdı. Sizde durumlar nasıl.
Son donlar fena vurdu maalesef..
Ağaçlarda pek kayıp olmasa da çiçekler çok azaldı..
insanın hevesi kırılıyor baya ama küllerinden yeniden doğmaya çalisiyor balkon :)
Bir kısmını boşalttım. Şu anda sıkıntı yok.
Burada dün ve bugün kar yağdı. Sizde durumlar nasıl.
gokcegokce
12-05-2015, 10:59
Balkonunuzun son halini çok merak ediyorum. Sizin yaptığınız bonzai çalışmaları ve balkon dizaynları çok ilgi çekici lütfen hevesiniz kırılmasın ve çalışmalarınızdan bizi mahrum etmeyiniz. Sevgiler.
Hepimizde kayıplar oluyor. Sera ortamı olup çok fazla ilgilenebilen arkadaşlar hariç. Geçtiğimiz yıldan beri son durumu ben de merak ediyorum. Acerlerin soğuk ile ilgili problemleri olmasa gerek. Mavişlerin (Campunalaların ) bir kısmı ölmesine rağmen yeniden filiz vermeye başladılar bir kısmı. Balkon yerine bahçeye dikmeyi düşünüyorum.
Yeni anılar yaratsak onun yerine? :)
Yeni bahçemde almayı planladığım Acerlerle ilgili tartışmak güzel olurdu. Sizin Orange Dream'in son durumunu da merak ediyorum.
Gokhan352
06-04-2017, 23:16
Şuanda doğru bölümde olmadığımı biliyorum ancak forumdaki bazı sorunlardan dolayı konu açamıyorum. Öncelikle balkonunuzu çok beğendim takdire şayan bir emek var. Benim bir sorum olacak; sizin balkondada Sango kaku fidanı görmüştüm, bende aynı fidandan aldım yalnız fidan istediğimden baya uzun 180 cm civarında ve pek iyi bakılmamış. Ben bu fidanı Nasıl çok yara vermeden kısalta bilirim ve üst dallarınıda atmak istemiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olursanız minnet duyarım.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.