View Full Version : Diken Kabağı
Merhaba arkadaşlar ben yaklaşık beş yıldır dikenli kabak yetiştiriyorum ilk kez bu yıl ürün aldım,yanlış yer seçimi yapmışım önceleri,bol güneşli yerleri seviyor,çok gelişip yayılıyor benim bahçemdeki tüm ağaçları kapattı.Yetiştirilmesi oldukça kolay,tohumlukları mümkün olduğu kadar geç koparıp serin bir yerde bekletmek lazım hemen filizlenmemesi için.Ocak,Şubat gibi ılık bir yere alıp filizlenmesini bekleyip filizler iyice uzayınca Mart ayı gibi kalıcı yerine dikiliyor,kabakları yan yatırıp filizleri yukarıya bakacak şekilde üzeri toprakla kapatılıyor bol suyu seviyor. Bana tozlaşmasını sağlamak için çift dikin demişlerdi ama ben kabak gelişip tüm bahçeyi kaplayınca dalları seyreltmek için budadım yanlışlıkla ikinci kökünüde budamışım.Tek kökten gelişip ürün verdi.
Bolca güneş su ve kuvvetli bir ağaç dibinde şahane gelişiyor ama adı üstünde Chayote,Kasım kabağı, dikenli kabak bazı yerdeyse Rodos kabağı deniyor kışları soğuk geçen iklimleri sevmiyor.Aztekler zamanından beri yetiştirilip tüketiliyormuş bu arada.
Tesekkür ederim sevgili Sernur senin bilgilendirmen daha iyi oldu.Tecrübe herzaman en dogrusudur😊
Yeşilhayat
30-11-2018, 08:21
Tat olarak bir farkı var mı ki?
Tat olarak bir farkı var mı ki?
Normal sakız kabağına çok benziyor tadı sadece sanki biraz daha şekerli gibi.
Kış başı yetişen ve kabakla yapılan her türlü yemek yapılabilen besin değerleri ve vitamin mineral yönünden zengin ve zahmetsiz,hiç uğraştırmayan ve bol verimli bir sebze.
KAPTANzst
05-01-2019, 20:20
Bende 2 adet edindim. Önce diktim fakat uyarı üzerine söküp yan yatırdım mutfak penceresi yanında. Bir tanesi filiz çıkarıyordu bile. Şubat sonu yan olarak toprak üstüne koymak yeterliymiş. Bir filiz yukarı giderken kök kısmı aşağı toprağa saplanıyormuş. Bu sene deneyip göreceğiz.
hanifeceliktas
06-01-2019, 09:20
Ben Muğla'da yaşıyorum, bu kabaktan var ama bekletiyorum, yeni cimlenmeye başladı. Toprakla ne zaman bulusturmaliyim?
gurbik67
11-01-2019, 01:09
Muğla'da yetiştirip ürün alabilirsiniz. iklimi diken kabağına göre müsait. Trabzon'da yetişmez sıcağı seven bir tür.
meeteine
07-02-2019, 14:53
Tohum olarak kullanmak üzere bir kaç tane kabak edinmek istiyorum.
Kaş'ta yaşıyorum, sanırım iklim çok uygun. Söz veriyorum, ürün alabilirsem seneye tohum paylaşım etkinliğinde paylaşacağım.
Yardımcı olabilecek var mı?(Kargo ile göndermek, ücret karşılığı göndermek ya da nereden edinebileceğim konusunda bilgi olabilir.)
siflera12
07-02-2019, 15:03
Tohum olarak kullanmak üzere bir kaç tane kabak edinmek istiyorum.
Kaş'ta yaşıyorum, sanırım iklim çok uygun. Söz veriyorum, ürün alabilirsem seneye tohum paylaşım etkinliğinde paylaşacağım.
Yardımcı olabilecek var mı?(Kargo ile göndermek, ücret karşılığı göndermek ya da nereden edinebileceğim konusunda bilgi olabilir.)Antalya ve Muğla'da pazarlarda satılıyor diye biliyorum isterseniz bir bakın [emoji4] , bende bir tanıdığımdan almıştım. İklim olarakta çok uygun -8 / -9 derecelere kadar dayanıyor diye biliyorum Kaşta zaten don problemi nadirdir [emoji3]
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
meeteine
07-02-2019, 15:27
Mevsimi mi değil diyeceğim ama burada pazarda hiç karşılaşmadım. Belki Kaş'ta bilinmiyor. Antalya ya da Muğla'da, pazardan alıp bana kargo ile gönderecek bir iyiliksever bu mesajı görür umarım :)
Lonicera
08-02-2019, 12:12
Filizlenmiş chayote' yi toprağa geçirirken neresinden kök saldığını gösteren çok güzel bir foto... Kabağı edinip de nasıl dikileceğini bilemeyenler için bir fikir verebilir.
Lonicera
24-02-2019, 18:17
Kaç yıldïr hep toprak üzerine koyup köklenmesini bekliyordum. Bazen çürüyüp fire verirdi. Üst resime internette rastlayınca bir de böyle denemek istedim. Elin oğlu yapar da biz yapamaz mıyız yani...:D:D
Bu şekilde iç mekanda küçük saksıya koyup iyice köklenmesini bekleyeceğim. Daha sonra dışarıya 60 litrelik büyük saksıya alacağım
Önce içi su dolu bardağa kabağı suya temas etmeyecek şekilde oturtuyoruz.( resimlerken bardağın içine düşürdük) Tabii bu işlem iç mekanda bol ışık alan ve soğuk olmayan bir yerde yapılırsa iyi olur. Garibim suya erişebilmek için iyice uzuyacak. O uzadıkça biz suyu azaltacağız. Yani bir nevi çölde bedevi işkencesi yaşatacağız.:cool:
Yeterli uzunluğa eriştiğinde oradan alıp doğru saksıya. Havalar uygunsa bahçedeki yerine.
siflera12
28-02-2019, 05:19
Kaç yıldïr hep toprak üzerine koyup köklenmesini bekliyordum. Bazen çürüyüp fire verirdi. Üst resime internette rastlayınca bir de böyle denemek istedim. Elin oğlu yapar da biz yapamaz mıyız yani...:D:D
Bu şekilde iç mekanda küçük saksıya koyup iyice köklenmesini bekleyeceğim. Daha sonra dışarıya 60 litrelik büyük saksıya alacağım
Önce içi su dolu bardağa kabağı suya temas etmeyecek şekilde oturtuyoruz.( resimlerken bardağın içine düşürdük) Tabii bu işlem iç mekanda bol ışık alan ve soğuk olmayan bir yerde yapılırsa iyi olur. Garibim suya erişebilmek için iyice uzuyacak. O uzadıkça biz suyu azaltacağız. Yani bir nevi çölde bedevi işkencesi yaşatacağız.:cool:
Yeterli uzunluğa eriştiğinde oradan alıp doğru saksıya. Havalar uygunsa bahçedeki yerine.Benimki de toprağın üstünde ama bendeki çürümedi [emoji848]
Lonicera
28-02-2019, 06:37
Benimki de toprağın üstünde ama bendeki çürümedi [emoji848]
Kabağı yarısına kadar gömüyordum şimdiye kadar. Sulama da yapınca içlerinden bazıları çürüme yapıyordu. Şimdi risk yok denecek kadar azalmış oldu.
siflera12
28-02-2019, 06:38
Kabağı yarısına kadar gömüyordum şimdiye kadar. Sulama da yapınca içlerinden bazıları çürüme yapıyordu. Şimdi risk yok denecek kadar azalmış oldu.Ben gömmedim sadece üstüne bıraktım belki de o yüzden çürümemiştir.
AkisSoftware
28-02-2019, 06:40
Günaydın tüm dostlara...
Bu kabağın normal kabağa göre üstünlüğü nedir? Yani tadı mı güzel de herkes böyle heves ediyor öğrenebilir miyim tadan varsa?
siflera12
28-02-2019, 08:43
Günaydın tüm dostlara...
Bu kabağın normal kabağa göre üstünlüğü nedir? Yani tadı mı güzel de herkes böyle heves ediyor öğrenebilir miyim tadan varsa?Ben bahçemde kabak yetiştiremiyorum ürün vermiyor bende diken kabağınıda bir deniyeyim dedim belki bu ürün verir [emoji4]
Lonicera
28-02-2019, 11:33
[QUOTE=AkisSoftware;1560756]Günaydın tüm dostlara...
Bu kabağın normal kabağa göre üstünlüğü nedir? Yani tadı mı güzel de herkes böyle heves ediyor öğrenebilir miyim tadan varsa?[/QUOTE
Hiçbir üstünlüğü yok, hatta normal kabaklara göre eksisi çok bence. Lezzetlendirmek için bir sürü şey ekliyorsunuz pişirirken. Belki taze olarak rendeleyip salatada farklı bir lezzet alabilirsiniz.
Niye bu kadar peşinden koşuyorum çünkü çok nadir bir bitki. Benim de en büyük zaafım nadir bitkiler.
Ayrıca tam da arkamızda ikamet eden emekli astsubay Kenan beyi kıskançlıktan çatlatayım diye.:D:D:D
AkisSoftware
28-02-2019, 11:54
[QUOTE=AkisSoftware;1560756]Günaydın tüm dostlara...
Bu kabağın normal kabağa göre üstünlüğü nedir? Yani tadı mı güzel de herkes böyle heves ediyor öğrenebilir miyim tadan varsa?[/QUOTE
Hiçbir üstünlüğü yok, hatta normal kabaklara göre eksisi çok bence. Lezzetlendirmek için bir sürü şey ekliyorsunuz pişirirken. Belki taze olarak rendeleyip salatada farklı bir lezzet alabilirsiniz.
Niye bu kadar peşinden koşuyorum çünkü çok nadir bir bitki. Benim de en büyük zaafım nadir bitkiler.
Ayrıca tam da arkamızda ikamet eden emekli astsubay Kenan beyi kıskançlıktan çatlatayım diye.:D:D:D
Kenan beyi çatlatamıyorsanız ben hiç bir şey demiyorum size :)))
Adamın şimdiye ikiye parçalanması gerekirdi sizdeki bitkilere bakarak...
Yurtdışında 1 adet tohumunu 5euro fiyatla satıyorlar yanlış görmediysem. Tadı güzel olsa uğraşılırdı. İnsana zor gelen şeyler hep hoşuna gidiyor sanırım...
siflera12
28-02-2019, 12:08
Bence yetiştiriciliği yapılması gereken bitkilerden biri çünkü hem daha iyi ürün alındığı söyleniyor hemde eski bitki türlerinden biri ( kabağın atası ve hastalıklara karşı dirençli ) ama tadı için birşey diyemem bu sene ürün alabilirsem öğrenirim [emoji846]
Lonicera
28-02-2019, 12:20
Çok ılıman bir bölgedeyseniz haklısınız. Zone 10 b ve üstü yerlerde çok yıllık deniyor. Ben İzmir' de ikinci yıla çıkartamadım bitkiyi. İkinci yılında 150\ 200 adet meyve alınabildiği belirtilmiş.
siflera12
28-02-2019, 12:36
Çok ılıman bir bölgedeyseniz haklısınız. Zone 10 b ve üstü yerlerde çok yıllık deniyor. Ben İzmir' de ikinci yıla çıkartamadım bitkiyi. İkinci yılında 150\ 200 adet meyve alınabildiği belirtilmiş.Ilıman bir bölgedeyim Aralık ayına kadar sıcak oluyor soğuklar sonradan başlayıp genelde şiddetli olmuyor ama tabikide çok sıcak bir bölgede değilim [emoji1] Bu bitkinin kendinede bağlı birşey kimisi daha dayanıklı çıkabilir , burada biraz koruyarak veya korumadan ikinci yıla belki çıkabilir [emoji848]
Lonicera
28-02-2019, 12:40
Ilıman bir bölgedeyim Aralık ayına kadar sıcak oluyor soğuklar sonradan başlayıp genelde şiddetli olmuyor ama tabikide çok sıcak bir bölgede değilim [emoji1] Bu bitkinin kendinede bağlı birşey kimisi daha dayanıklı çıkabilir , burada biraz koruyarak veya korumadan ikinci yıla belki çıkabilir [emoji848]
İnşallah sizde ikinci yıla sarkar. Şahsen internette gösterildiği gibi her yeri kaplamış bir bitki ve üzerinde onlarca meyvesini görmeyi çok isterdim. Ben üç sene önce 60/70 litrelik büyük saksıda sadece bir adet meyvesini alabildim. Ondan sonra çiçek bile görememiştim. Bu yıl son kez deniyorum.
siflera12
28-02-2019, 12:42
İnşallah sizde ikinci yıla sarkar. Şahsen internette gösterildiği gibi her yeri kaplamış bir bitki ve üzerinde onlarca meyvesini görmeyi çok isterdim. Ben üç sene önce 60/70 litrelik büyük saksıda sadece bir adet meyvesini alabildim. Ondan sonra çiçek bile görememiştim. Bu yıl son kez deniyorum.İnşAllah ürün alabiliriz eğer ürün alazsam ben bir daha almam büyük ihtimalle [emoji846]
Hastalıklara dayanıklı dense de ben her yıl yaz ortasında bitkiyi kaybettim,
Yaprakları beneklenip sarardı ve öldü. Hiç meyve alamadan hem de.
Bu sene 3 kabakla son denememi yapacağım.
Veren güzel arkadaşım fırında yağlı kağıda sarılı güzel olduğunu söyledi.
Meyve alırsam ilk öyle denerim.
AkisSoftware
01-03-2019, 07:00
Hastalıklara dayanıklı dense de ben her yıl yaz ortasında bitkiyi kaybettim,
Yaprakları beneklenip sarardı ve öldü. Hiç meyve alamadan hem de.
Bu sene 3 kabakla son denememi yapacağım.
Veren güzel arkadaşım fırında yağlı kağıda sarılı güzel olduğunu söyledi.
Meyve alırsam ilk öyle denerim.
Bu yıl son denemem diyorsunuz ama bende sizde son olmayacağını düşünüyorsunuz sanırım? :)
Bundan sonraki aşama dikensizini bulup yetiştirmek:D
http://www.agaclar.net/forum/1558363-post262.htm
siflera12
07-03-2019, 06:27
Fotoğraf çok iyi değil ama buda benim diken kabağım havalar iyice ısındığında dışarı çıkarıcam inşAllah [emoji4]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190307/1e1d7b832b52c31f4c393850a10c99d9.jpg
KAPTANzst
13-03-2019, 20:27
Bendekiler den biri de yol aldı :p
Tadı çok lezzetli, zeytinyağlı soğanlı kavurması harika oluyor.
Ben de bir tane var, filizlendi ve yapraklandı. Havaların ısınması için evin içinde saksıda bekletiyorum ama 2- 3 tane daha dikmek istiyorum, alacak yer bulamadım. Sitede satan var mı caba?
meeteine
18-04-2019, 17:08
Merhaba arkadaşlar. Ocak ayında dört tane dikenli kabak tohumunu getirttim ve pencere önüne koydum. Şubat ayında, iki tanesinde fide kendini gösterdi. Yaklaşık bir ay kadar yavaş yavaş da olsa büyüdüler. şimdi birisi 15 diğeri 20 cm kadar boy attı. Ancak henüz kök çıkarmadılar ve neredeyse bir aydır da büyümeleri durdu. Hiç boy atmıyor ve yeni yaprak vermiyorlar.
Sizce sorun ne olabilir?
Kaş'ta (Ilıman bir yerde yaşıyorum, bol güneş görüyorlar. topraklarını nemli tutuyorum)
Merhaba arkadaşlar. Ocak ayında dört tane dikenli kabak tohumunu getirttim ve pencere önüne koydum. Şubat ayında, iki tanesinde fide kendini gösterdi. Yaklaşık bir ay kadar yavaş yavaş da olsa büyüdüler. şimdi birisi 15 diğeri 20 cm kadar boy attı. Ancak henüz kök çıkarmadılar ve neredeyse bir aydır da büyümeleri durdu. Hiç boy atmıyor ve yeni yaprak vermiyorlar.
Sizce sorun ne olabilir?
Kaş'ta (Ilıman bir yerde yaşıyorum, bol güneş görüyorlar. topraklarını nemli tutuyorum)
Sn. meeteine;
Diken kabağıda olsa çimlenmek için su istiyor. Sukulent gibi değiller. Bana gelen tek diken kabağını naylon torba içerisinden çıkartmamıştım. Mutfağın sıcaklığı ile yapraklandı. Kökler çıkmaya başladı. Tabi ben naylon içerisindeki nem nedeni ile çimlendiğini iyi bir şey yaptığımı düşünerek biraz daha büyümesini bekledim. Daha sonra baktığımda çıkan tüm köklerin kuruduğunu gördüm. Verdiği filizler de kurumaya başlamıştı. İmdadıma sn. Loniceranın aşağıdaki tarifi yetişti. Hemen bir bardak içerisine su koydum. Kök kısmı kısmen su ile temas edecek şekilde yerleştirdim. Ümidimi kaybetmiş olmama rağmen sabırla bekledim. Bir süre sonra yeniden kökler çıktı. Kuruyan filizin yanından yeni filizler çıktı. Köklerin biraz daha uzamasını bekledikten sonra saksı içerisine diktim. Şu anda bir metreden daha fazla büyüklükte mutfak içinde sıcakların gelmesini bekliyor.
http://www.agaclar.net/forum/1560302-post263.htm
meeteine
19-04-2019, 08:52
Teşekkür ederim Sayın Muda. Bunu deniyeceğim ama emin olmak için soruyorum: suya temas etmeyecek şekilde yerleştiriyoruz bardağın içine değil mi? Fotoğraftaki gibi değil. Benimkilerde hiç kök yok sadece filiz var.
Sn. meeteine;
Sn. Lonicera suya tam temas etmeyecek şekilde yazmış. Benim uygulamam ise kökler kuruduğu için bardağa kök kısmı en aşağıda olacak şekilde eğri olarak koydum. Ben normalde suyu ayarlayarak koymuştum. Siz diken kabaklarınızı yerleştirip boşluk kısmından suyu vererek kök kısmına gelecek şekilde su ile doldurursunuz. Fazla su sanırım çürütüyor olabilir. Benim diken kabağının sadece kök çıkan/ çıkacak kısmı su ile temas etti. Birkaç güne bir suyu değiştirdim. Mutfakta ışık alan yere koydum. Kökler çıkmaya başlayınca ince uzun porselen bir bardağa aynı şekilde koydum. Köklerin ışık almaması için. 5-6 cm kök oluşunca aynı şekilde toprağa çukur açarak kökleri zedelemeden koydum. Toprağı doldurdum. Kökler uzayıp besinini bulunca da yukarı kısmı uzamaya başladı. Hava soğuk. Don tehlikesi var. Bakalım ürün alabilecekmiyiz.
meeteine
19-04-2019, 16:45
Henüz fide vermeyen iki tanesini kök kısmı aşağıda kalacak şekilde yerleştirip alt tarafı su içerisinde kalacak kadar su doldurdum. Fidelenen iki tanesini ise gövdesi suya ancak değecek şekilde yerleştirdim. Gözlemlemeye başlayalım bakalım sonuç alabilecek miyim.
Buralarda don tehlikesi yok ama yine de kapalı terasımın içinde tutuyorum, bol güneş alıyorlar sıcaklık ise gündüz gece 15-25 arasında değişiyor.
Dilerim siz de ben de kabaklarımızı sonbaharda toplar, yyemek tariflerini paylaşmaya başlarız :)
2 hafta önce 40 cm kadar uzayan kabağı yapraklarını salmaya başlayınca mecburen saksıdan toprağa aldım. Toprağın içinde kalan kabak kısmı çürümüştü yinede bahçeye diktim. Diktikten sonra filizlenen kısmı sarardı soldu kurumaya yüz tuttu. Geçen hafta hava ısısı burada 4-5 dereceye düşmüştü. 2 gün önce baktım kuruyan filizin dibinden yeni filiz vermiş. Yeni filizi dışarıda bırakarak üzerini hazır toprakla örtüp tekrar su verdim. Ancak kızım yanlışlıkla üzerine bastı :( Şuanda sonucu stres ile bekliyorum.
Bizim oralarda-Fethiye-Dalaman civarı- bu bitkiyi suyun başına, tulumbanın yanına dikerler. Bu bitki suyu çok sever diye biliyorum.
Diken kabağı sn Loniceradan geldiği ilk hali
692083
Bir süre sonra naylon içinde önce kök çıkarıp filiz vermeye başladı. Tabi iyi takip edemeyince bizim kökler kurumuşlar.
692084
Sn. Loniceranın tavsiyesini biraz değiştirerek bardak içinde kök kısmı kısmen suya değecek şekilde bıraktım. Tabi mutfakta ışık alan yerde.
Önce minik kökler çıktı. Zamanla büyüdü. Bardak cam olunca takip etmesi kolay oluyor. Kökler büyüyünce daha az ışık görmesi için bardağı değiştirdim.
692085
692086
692087
692088
Köklerin gelişimi ve eski kuruyan kökler bariz bir şekilde görünüyor.
Son resimdeki duruma gelince hemen toprağa diken kabağını diktim. Şu anda bir metreden fazla büyümüş durumda. Ancak dış ortama alınınca ne yapacak zaman içinde göreceğiz.
Diken kabağının uzayan kısmını kesip suda köklendirmeye çalışsam ikinci bir kabağım olur mu ?
Lonicera
27-04-2019, 13:37
Ben de merak ettim şimdi, nane gibi suda kolay kökleniyor mu denemek lazım. Ben yarın denemeye alayım, siz de deneyin isterseniz. Sonucu hep beraber görmüş oluruz.
Son denemeden 3 kabaktan biri sağ kaldı.
Saymayı denemedim, çok kol attı.
Anca çiçek açtı meyveye durdu.
699358
699359
Biraz geç, gelişme olacak mı göreceğiz.
siflera12
15-10-2019, 07:51
Benim Dikenli Kabak ilk senesinde birsürü meyve tuttu İnşAllah bu sene bol bol diken kabağı yiyeceğiz [emoji4]
Evet artık büyüdük ;)
700212
Tohum garantilendi
Tadı konusunda birşey yazılmamış.
Fırında yağlı kağıtta denmişti.
Yağlı kağıdım yoktu, o yüzden mikrodalgada kumpir ayarında 7 dakikada denedim.
Pişti, ikiye yardım tuz biber ve zeytin yağı gezdirdim.
Çok güzel oldu.
Tarifleri Youtubeden inceleyeyim.
Ama testi geçti, yetiştireceğim, kararlıyım.
Bitki saksıda ama saksı toprağın üstünde ve kanaatimce kökler toprakta.
Aralık gibi topraktaki kökleri ve üst aksamın bir kısmını budayıp seraya alsam ikinci bir yıl olur mu:confused:
Deneyip göreceğiz;)
siflera12
18-11-2019, 09:45
Tadı konusunda birşey yazılmamış.
Fırında yağlı kağıtta denmişti.
Yağlı kağıdım yoktu, o yüzden mikrodalgada kumpir ayarında 7 dakikada denedim.
Pişti, ikiye yardım tuz biber ve zeytin yağı gezdirdim.
Çok güzel oldu.
Tarifleri Youtubeden inceleyeyim.
Ama testi geçti, yetiştireceğim, kararlıyım.
Bitki saksıda ama saksı toprağın üstünde ve kanaatimce kökler toprakta.
Aralık gibi topraktaki kökleri ve üst aksamın bir kısmını budayıp seraya alsam ikinci bir yıl olur mu:confused:
Deneyip göreceğiz;)Bende tadına bakmıştım çok güzel bir tadı var hele çiğken süper [emoji3] patates kızartması gibi denedik bizde hafif tatlı olsada yetiştirmeye değer bir tadı var [emoji4]
siflera12
06-01-2020, 05:42
Videolarımı İzleyebilirsiniz [emoji4]
Dikenli Kabak Çimlenme Aşamaları : https://youtu.be/eOAAVPTGDEo
Dikenli Kabağım Çiçek Açtı : https://youtu.be/edOYgYZ-5Uc
Chayote ( Dikenli Kabak ) :
https://youtu.be/wT6b1mhyhY0
Şükufezar
09-01-2020, 01:15
Bende tadına bakmıştım çok güzel bir tadı var hele çiğken süper [emoji3] patates kızartması gibi denedik bizde hafif tatlı olsada yetiştirmeye değer bir tadı var [emoji4]
Çiğken nasıl tüketiyorsunuz?
siflera12
09-01-2020, 04:11
Çiğken nasıl tüketiyorsunuz?Sadece kesip yiyoruz çok güzel oluyor
Impatiens
08-05-2020, 10:49
Merhabalar
Yanlış yerde soruyorsam şimdiden özür diliyorum.
Dikenli kabak nerden alabilirim?
Satan bir yer buldum fakat kandırmışlar beni, uğraşiyorum ama kabaklarım gelmedi ve şu anki duruma göre gelmez.
Rica ediyorum yardımcı olabilir misiniz?
Şimdiden teşekkür ederim.
murattis
03-01-2021, 20:57
Rize Fidan^ın instagram sayfasından bulabilirsiniz, ben oradan sipariş verdim.
Trabzon'da bu kabağı yetiştirdim. Elma ağacını tamamen sarıp oradan telefon teline tutunarak her yere yayıldı. Üzeri meyve dolu. Çeşitli yemeklerini yapıyorum, tadını beğendim. Acaba tohumluk ayırdıklarını koparmanın özel bir zamanı var mı? Bitkinin üzerindekiler hep yeşil.
Bende bu kabagı en cok merak edenlerdenim.Evvelki sene heveslenip edindim.Çok gec çicek acti ekim sonuydu galiba..Disarda oldugu icin de donlara yenik düstü.
Karadal iklimde yetistirmeyi basaran var mi acaba?
Bende bu kabagı en cok merak edenlerdenim.Evvelki sene heveslenip edindim.Çok gec çicek acti ekim sonuydu galiba..Disarda oldugu icin de donlara yenik düstü.
Karadal iklimde yetistirmeyi basaran var mi acaba?
Benimkinde köstebek yedi. 2 adet ekmiştim epey boy atmıştı ama kısmet olmadı
BaykusBalkabagi
26-03-2022, 20:35
Henüz yemedim. Ama normal sakız kabağına benziyor, aynı şekilde pişirilip yoğurtlu yeniyormuş.
Turşusu şahane oluyor.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.