View Full Version : Sevgi / bahçe
SEVGİ ÇALIŞ
Bahçenin bulunduğu şehir: İSTANBUL, Yakuplu, Beylikdüzü
Bahçenin büyüklüğü : 60 metrekare
Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları :Yaz mevsiminde genellikle güneşli, kış mevsiminde bir kısmı evin gölgesinde kalıyor. Genellikle rüzgarlı.
Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri : Bilmiyorum
Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb): Konut
Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? Evimiz bir site içinde ve bahçe peyzajı bitmiş olarak geçen sene aralık ayında teslim aldık.
Kaç yıldır uğraşıyorsunuz? Bahçemle 9 aydır uğraşıyorum fakat daha önceleri de çiçek yetiştiriyordum.
Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? Hayır almadım.
Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz: Fotoğrafları ekleyeceğim.
Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel): Kişisel
Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? Küçük bir alanda sebzelik var.
Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? Çok hayalim var ilki begonvil yetiştirmek.
Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler): Bahçenin ön tafarında çit olarak kullanılan biberiyeler ve defneler var. Defneleri çıkarıp yerine güller diktim. 1 kayısı, 1 kiraz, 1 zeytin ağacı ,2 top mazı,1 yeni dünya. Ortancalar, sardunyalar, hercai menekşeleri, laleler, sümbüller, 3 japon gülü ve çeşitli mevsimlik çiçekler.
Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? Ortanca ve begonville ilgileniyorum. Bu sene ortanca yetiştirmeye başladım.
Varsa çok özel bir bitkinizin adı? Hepsi
Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? Çoğalmaya ortancadan başladım. Baharda bahçemin gölge alanlarını ortanca ile zenginleştirmeyi düşünüyorum.
Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? Şebeke suyu
Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? Şimdilik birşey yapmıyorum.
Toprak özellikleri: Killi
Kompost yapıyor musunuz? Hayır
Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? Hayır
Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz? Güller için tırtıl ilacı kullandım.
Bahçeniz organik mi? Hayır
Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? Koyun gübresi
Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? Hayır
Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz? Yağmurlama
Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu? Deniz e 2-3 km uzaklıkta.
İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? Henüz yaptıklarım tam anlamıyla bitmediği için
birşey demek erken ama iyiki bitkileri seviyorum.
Sevgi hanım hayırlı olsun
İyi günler
Sevgi nin bahçe,
Hayırlı uğurlu olsun bahçe sayfanız.
Mayıs ayında defnelerin arasına diktiğim güllerim.
Ortancamın ilkbahardaki hali
Bu da açtıktan sonraki hali idi.
Sayfanız hayırlı olsun. Hoş geldiniz.
arapsabunu
25-11-2012, 16:02
Sayfanız hayırlı, bahçeniz bereketli, bitkileriniz bol çiçekli olsun. Hoş geldiniz.
Sayın Sevgi nin bahçe,
Bahçe sayfanız hayırlı olsun. Bahçenizde sağlıklı mutlu ve huzurlu günler geçirmenizi dilerim.
Sayfanız hayırlı, bahçeniz bereketli, bitkileriniz bol çiçekli olsun. Hoş geldiniz.
Sayın Arapsabunu çok teşekkür ederim. Güzel dilekleriniz hepimizin bahçesi içinde geçerli olsun. Hoşbulduk
Sayın Sevgi nin bahçe,
Bahçe sayfanız hayırlı olsun. Bahçenizde sağlıklı mutlu ve huzurlu günler geçirmenizi dilerim.
Çok teşekkür ederim. Amin hepimizde
Ben fakir
25-11-2012, 16:22
Merhaba, hoş geldiniz. Bahçe sayfanız hayırlı olsun.
Merakla izleyeceğim.
Bahçe sayfanız hayırlı olsun bol bol Yeşillik ve çiçekli olsun. hoş geldiniz.
Sayfanız hayırlı olsun hoş geldiniz.
Bahçemin şimdiki hali. Birinci resimde sardunyalarım halen açmakta. (Sardunyaların yeri çimlerle kaplıydı.) Ikinci resimde defneleri tamamen çıkardım. Güllerim ve hercai menekşelerim var. Hercai menekşelerimin aralarında sümbül soğanları arkasında da lale soğanlarım var.
Geçen hafta Büyükada dan begonvil almaya gittim.
348814
Dönerken vapuru takip eden martıları seyretmek çok güzeldi.
348816
Saksıdaki begonvilide bauhaus tan aldım. Bakalım kışı atlatabilecek mi?
Geçen hafta Büyükada dan begonvil almaya gittim.348814
Dönerken vapuru takip eden martıları seyretmek çok güzeldi.348816
Saksıdaki begonvilide bauhaus tan aldım. Bakalım kışı atlatabilecekmi
Sayın Ahmeter; 20 senelik begonvil hayranlığımı sizin begonvillerle gideriyordum. Benim küçük begonvillerim de inşallah sizinkiler gibi büyür.
Haziranda migrostan aldığım küpeli. Soğuktan korumak için kış bahçesine aldım. Üzerindeki tomurcuklar açacakmı bende merak ediyorum.
348823
Açelyamı bahçeye dikmek için saksısından çıkardığımda yanındaki küçük yavruyu tekrar saksıya aldım küpelimin yanında kış bahçesinde inşallah soğukları burada atlatırlar.
348824
Burasıda küçük sebzeliğim
348828
Yeşil soğanlarım çıkmaya başladı
348829
Bunlar da dereotlarım.
348830
fikreteren
25-11-2012, 21:21
Aramıza hoş geldiniz. Resimlerinizi merakla bekleyeceğim. Bilhassa begonvilleri
Aramıza hoş geldiniz. Resimlerinizi merakla bekleyeceğim. Bilhassa begonvilleri
Teşekkür ederim Sayın Fikreteren. Bende çok merak ediyor ve sabırsızlanıyorum begonvillerimin gelişimlerini. Hep birlikte gözlemleyeceğiz.
Sayın Sevgi nin Bahçe;
Bahçe sayfanız hayırlı uğurlu olsun.
Aramıza hoş geldiniz.
Sayın Sevgi nin Bahçe;
Bahçe sayfanız hayırlı uğurlu olsun.
Aramıza hoş geldiniz.
Teşekkür ederim. Hoşbulduk
Bahçe sayfanız hayırlı, bol çiçekli olsun sn. Sevgi nin bahçe, gelişmeleri merakla bekliyorum sevgilerimle:)
Malatyadan gelen kayısı fidanı ın ilk hali. 349345
Şimdiki hali. Bakalım baharda çiçek açacakmı.349346
Bu da ortancamın yanından çıkan yeni yavru.349348
Kiraz fidanım
Bu yaz bauhaustan aldığım mavi ortancam. 350624350625
Marketten aldığımda küçücüktü. Yazın çok sıcaklardan sanırım fazla gelişmedi. Açan çiçeklerin ömrüde 1 günlük oluyordu. Fakat 3 hafta önce açan sevgili hibisküsüm çiçeğini bana ve komşularıma 4-5 gün gösterdi. Beni çok mutlu etti. Umarım güzelce gelişir.
Şu anda üzerinde tomurcukları var. Sizce soğuklardan zarar görür mü?
Ne yapmam gerekir? konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica edeceğim. Şimdiden teşekkürler.
Yazın bauhaustan alıp bahçeye diktiğim begonvilimi soğuktan korumak için saksıya aldım.biraz boynunu büktü ama düzelecek gibi gözüküyor.350849
350850
Buda bahçedeki hali350851
Yazın çiçeklerinden bolca kabak çiçeği dolması yaptım. Bu kabakta duvardan aşağı sarkarak kendini saklamış. Urganını kesmek için çektiğimde bu şirin kabakla karşılaştım.350926
Küçücük zeytin fidanımla ilk yılımız ve bize süpriz yaparak 13 tane zeytin verdi:D350929
Avatardaki beyaz gülümün bu sabahki hali.351187351188
Sümbüllerim yüzünü göstermeye başladı. Dün filizlendiğini görünce sevinçten çığlık attım 351189:D351190
Giriş kapısının sol yanındaki top mazı. Sanırım budanması gerekiyor. Budamak için doğru zaman mı? 351191
Baharda diktiğim lavanta351194
Bunlarda çiçekleri351195
Bahçedeki hibisküsler tomurcuklanmaya devam ediyor. 351196
Ziyarete gelen komşularım için. HOŞGELDINIZ. Yorumlarınızıda bekliyorum.:p351197
kamelyavadisi
03-12-2012, 17:25
Özenle hazırlanmış bahçe. Emeklerine sağlık.
Özenle hazırlanmış bahçe. Emeklerine sağlık.
Sayın kamelyavadisi; çok teşekkür ederim.
Sayın Sevgi, keyifle gezdim bahçenizi, çayımı yudumlarken. Çok şirin olmuş. Güle güle büyütün hepsini:)
Bahçeniz çok düzenli bir bahçe. Her şey özenle yapılmış. Güle güle keyifle oturun İnşallah. Gezinirken begonvilleri gördüm. Begonvili çok seviyorum ama buralarda yetiştirmek çok zor. Ancak ada begonvilinin buraların iklimine dayanıklı olduğunu öğrendim. Sizin begonvilin bir tanesi de adalardan alınmış. Fiyatı hakkında bilgi verebilirmisiniz. Fiyat uygun olursa bende isterim diye düşünüyorum. Saygılarımla.
sn. sevgi bahçen ve sayfan hayırlı olsun küçükte olsa bir bahçe sahibi olmak ne kadar mutluluk verici bir durum herşey gönlünüzce olsun :)
serkan_istanbul
05-12-2012, 19:39
sayfanız hayırlı olsun.
Merhaba Sayın Sevgi Hanım;
Sayfanız hayırlı olsun, bol ürünler-meyveler- binlerce/milyonlarca.. 13 zeytinler olsun inşallah.
Hoş geldiniz, saygılarımla lütfen.
Sayın Sevgi, keyifle gezdim bahçenizi, çayımı yudumlarken. Çok şirin olmuş. Güle güle büyütün hepsini:)
Sayın Pusarık, çok memnun oldum beğendiğinize, çok teşekkür ederim.
Bahçeniz çok düzenli bir bahçe. Her şey özenle yapılmış. Güle güle keyifle oturun İnşallah. Gezinirken begonvilleri gördüm. Begonvili çok seviyorum ama buralarda yetiştirmek çok zor. Ancak ada begonvilinin buraların iklimine dayanıklı olduğunu öğrendim. Sizin begonvilin bir tanesi de adalardan alınmış. Fiyatı hakkında bilgi verebilirmisiniz. Fiyat uygun olursa bende isterim diye düşünüyorum. Saygılarımla.
Sayın Gülsu, Çok teşekkür ederim. Begonvillerimin 2 tanesini Büyükada dan aldım. Tanesi 30 tl. sezon sonu olduğu için ve çiçekçinin elinde başka kalmadığı için 2 tanesini ufak bir pazarlıkla 50 tl ye aldım.
Yazın sorduğumda tanesi 50 tl idi. Ama benim aldıklarımdan biraz daha büyüklerdi.
İnşallah sizde gönlünüze göre begonvil yetiştirebilirsiniz.:)
sn. sevgi bahçen ve sayfan hayırlı olsun küçükte olsa bir bahçe sahibi olmak ne kadar mutluluk verici bir durum herşey gönlünüzce olsun :)
Sayın Bayçalı, Çok teşekkür ederim. Çok doğru küçükte olsa bahçe keyfi yaşamak mutluluk verici. Sizinde herşey gönlünüze göre olsun.:)
sayfanız hayırlı olsun.
Sayın Serkan_istanbul, çok teşekkür ederim.
Merhaba Sayın Sevgi Hanım;
Sayfanız hayırlı olsun, bol ürünler-meyveler- binlerce/milyonlarca.. 13 zeytinler olsun inşallah.
Hoş geldiniz, saygılarımla lütfen.
Sayın mrduran, güzel temennileriniz için çok teşekkür ederim. İnşallah hepimizinde bahçesi bol çiçekli bol meyveli olur. Sağlıkla inşallah.
Sayfan hayırlı olsun hoş geldiniz.
Sayfan hayırlı olsun hoş geldiniz.
Sayın Sevim4, çok teşekkür ederim.
Küpelimin bu sabahki hali açmaya devam edecekler sanırım.353232353233353234
Bu küpelimide yazın pazardan almıştım. Şimdiki hali gövde de yaprak yok ama uç dalları yemyeşil yapraklı. Bu küpelim çiçek açmayacak galiba.353235
Maşallah bende bir küpe meraklısıyım sevgili sevgi ren çok güzel.
Sayın Sevgi,
Bahçeniz ve bahçe sayfanız hayırlı olsun aramıza hoşgeldiniz.
Sayın Sevgi,
Bahçeniz ve bahçe sayfanız hayırlı olsun aramıza hoşgeldiniz.
Hoşbulduk. Sizde bahçeme hoşgeldiniz. Teşekkür ederim.
Sevgi hanım verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim. İnşallah.. Saygılarımla...
Sevgi hanım verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim. İnşallah.. Saygılarımla...
Rica ederim ne demek...
Bugün havayı güneşli görünce ve evde olunca da kendimi tutamadım. Bugünki görüntüler.353314353315353316353317353318
ziraatteknikeri
11-12-2012, 15:14
yeni bahçeniz hayırlı olsun. size mutluluk versin
Sevgi Durul
11-12-2012, 15:18
Sayfanız hayırlı olsun, sayın Sevgi.:)
Fotoğraf yerleşiminizi düzeltirseniz iyi olur, fotoğrafları görebilmek biraz zahmetli oluyor.:)
yeni bahçeniz hayırlı olsun. size mutluluk versin
Sayın ziraatteknikeri, çok teşekkür ederim.
Sayfanız hayırlı olsun, sayın Sevgi.:)
Fotoğraf yerleşiminizi düzeltirseniz iyi olur, fotoğrafları görebilmek biraz zahmetli oluyor.:)
Sayın SDurul, teşekkür ederim.
Fotoğraflarım bende normal gözüküyor. Sizde nasıl gözüküyor problem nerede? Daha açıklayıcı bilgi verir misiniz. Düzeltmeye çalışayım.
Sevgi Durul
11-12-2012, 17:17
Sayın Sevgi, fotoğraflarınız biraz önce masaüstü bilgisayarda alt alta ve normal gözüküyordu ve hattâ ben düzelmiş sandım.
Laptopa geçtiğimde düzelmemiş olduğunu gördüm. Fotoğraflar yanyana ve oldukça geniş bir alanı kaplıyor, sayfayı iyice sağa çekmeden fotoğraflar görünmüyor. 63 ve 69 nolu mesajlar. Sorun benim laptopta mı acaba?
Bu arada küpeleriniz çok hoş görünüyor, bulundukları ortamı öğrenebilir miyim?
Sonradan ekliyorum, kontrol ettim. 2.sayfada 34, 41 ve 42. mesajlardaki fotoğraflar da aynı durumda.
Sayın Sevgi, fotoğraflarınız biraz önce masaüstü bilgisayarda alt alta ve normal gözüküyordu ve hattâ ben düzelmiş sandım.
Laptopa geçtiğimde düzelmemiş olduğunu gördüm. Fotoğraflar yanyana ve oldukça geniş bir alanı kaplıyor, sayfayı iyice sağa çekmeden fotoğraflar görünmüyor. 63 ve 69 nolu mesajlar. Sorun benim laptopta mı acaba?
Bu arada küpeleriniz çok hoş görünüyor, bulundukları ortamı öğrenebilir miyim?
Sonradan ekliyorum, kontrol ettim. 2.sayfada 34, 41 ve 42. mesajlardaki fotoğraflar da aynı durumda.
Sorun arka arka yüklediğim fotoğraflarda sanırım. Ama bende normal gözüküyorlar. Bundan sonra ayrı ayrı yükleyeyim.
Küpelilerime gelince 2 hafta öncesine kadar bahçede bulundukları saksıdalardı. Kışın üşürler diye saksıyı kış bahçesine aldım. Camekanlı yerde ama ısıtma yok.
dilek aydemir
11-12-2012, 19:27
sayfanız ve bahçeniz hayırlı olsun Sevgi;
sizlerin sayesinde bende önümüzdeki ilkbaharda yapmaya başlayacağım bahçe için bilgiler topluyorum. notlar alıyorum. güzel bir bahçe için darısı benim başıma artık.
sayfanız ve bahçeniz hayırlı olsun Sevgi;
sizlerin sayesinde bende önümüzdeki ilkbaharda yapmaya başlayacağım bahçe için bilgiler topluyorum. notlar alıyorum. güzel bir bahçe için darısı benim başıma artık.
Teşekkür ederim Dilek hn. Sizinde bahçeniz hayırlı olsun. Umarım gönlünüze göre tanzim edersiniz bahçenizi.
Bahçe işlerini ve bitkileri seviyorsanız zaten işlerin sonu geliyor. Çok zevkli bir uğraşı. Heleki yetiştirdiğiniz bitkiler kendini göstermeye başlayınca fotoğraf makinesi elinizde her kareyi fotoğraflamaya çalışırsınız.
En kısa zamanda bahçenizde gezinmek dileği ile hoşçakalın.
Bu ortancalarımı yüklemeyi unutmuşum. Bu kış gününde sizlere yazdan görüntüler;)353415
353416
Yazdan kalan güllerimin fotoğraflar;)
353429
353430
Gene yazdan görüntüler. Petunyalarım. Tohumlarınıda aldım bakalım yaza yetiştirmeyi başarabilecekmiyim.:p
353442
Sorun arka arka yüklediğim fotoğraflarda sanırım. Ama bende normal gözüküyorlar. Bundan sonra ayrı ayrı yükleyeyim.
Sayın sevgi Hn.
SDurul'un bahsettiği,
...fotoğraflarınız biraz önce masaüstü bilgisayarda alt alta ve normal gözüküyordu ve hattâ ben düzelmiş sandım.
Laptopa geçtiğimde düzelmemiş olduğunu gördüm. Fotoğraflar yanyana ve oldukça geniş bir alanı kaplıyor, sayfayı iyice sağa çekmeden fotoğraflar görünmüyor...
Fotoğrafların yüklenmesi yan yana olmasından kaynaklanıyor.
Fotoğrafları alt alta yüklerseniz ve aynı satırda yazı da yazmaz, bir alt satıra yazarsanız problem çözülmüş olur. :)
Eski mesajlarınızı da bu şekilde düzeltirseniz, sayfanızı baştan sona gezenler bu problemle karşılaşmazlar.
Sağlıcakla kalın.
Sayın sevgi Hn.
SDurul'un bahsettiği,
Fotoğrafların yüklenmesi yan yana olmasından kaynaklanıyor.
Fotoğrafları alt alta yüklerseniz ve aynı satırda yazı da yazmaz, bir alt satıra yazarsanız problem çözülmüş olur. :)
Eski mesajlarınızı da bu şekilde düzeltirseniz, sayfanızı baştan sona gezenler bu problemle karşılaşmazlar.
Sağlıcakla kalın.
Sayın dünyalı, bugün yüklediklerimi dediğiniz gibi yaptım. Halen sorun var mı?
Bugün ki fotoğralarım küpeli çiçeği konusunda. Mesajlarımdan yüklediğim fotoğraflara bakabilir miniz?
dağçiçeği
12-12-2012, 22:48
Sayın Sevgi bahçe sayfanız hayırlı olsun. Bahçeniz ve çiçekleriniz çok güzel. Uzun yıllar keyfini sürmenizi dilerim.
Merhaba Sevgi hanım, bahçenizi beğenerek takip etmekteyim. :)) Bitki seçimleriniz ve yerleştirme düzeniniz çok hoş, bahar aylarında ki o rengarenk görüntüleri heyecanla bekliyorum. Sümbüller baş göstermeye koyulmuş bile, ohh ne harika! :eek:
Sayın Sevgi bahçe sayfanız hayırlı olsun. Bahçeniz ve çiçekleriniz çok güzel. Uzun yıllar keyfini sürmenizi dilerim.
Sayın dağçiçeği, çok teşekkür ederim. Amin inşallah. Rabbim hepimize de sağlıklı, huzurlu, mutlu uğraşlar versin.:p
Sayın Sevgi hanım;
Bu günkü yüklediğiniz fotoğraflarda bir sorun yok.
Zaten siz bu işi benim açıklamamdan önce çözmüşsünüz. :)
Müsaadelerinizle küçük bir öneride bulunmak istiyorum.
Fotoğrafları küçültürken, hepsini aynı ölçüde küçültürseniz, sayfanız daha hoş görünür ve göz yormaz.: :)
Merhaba Sevgi hanım, bahçenizi beğenerek takip etmekteyim. :)) Bitki seçimleriniz ve yerleştirme düzeniniz çok hoş, bahar aylarında ki o rengarenk görüntüleri heyecanla bekliyorum. Sümbüller baş göstermeye koyulmuş bile, ohh ne harika! :eek:
Merhabalar Sudenur hanım hoşgeldiniz. Bende merakla bekliyorum baharı. Inanın baharın geleceği günü parmaklarımla sayıyorum. Askerlerin tezkere gününü sayar gibi, baharı bekleyen kumrular gibi.:D
Sayın Sevgi hanım;
Bu günkü yüklediğiniz fotoğraflarda bir sorun yok.
Zaten siz bu işi benim açıklamamdan önce çözmüşsünüz. :)
Müsaadelerinizle küçük bir öneride bulunmak istiyorum.
Fotoğrafları küçültürken, hepsini aynı ölçüde küçültürseniz, sayfanız daha hoş görünür ve göz yormaz.: :)
Öneriniz için teşekkürler. Fotoğraflarımı tablet ten çekiyor ve otomatik olarak küçültme programında küçültüyorum. Bazılarını boy ve eni daha ortaya çıksın diye oynama yapıyorum.
Bundan sonrakileri daha dikkatli çeker ve yüklerim. Daha yeni olduğum için tavsiyelerinizle öğreneceğim. :p
Çelik almaya geç kaldığım sardunyalarımın karlarını temizleyerek aldığım çelikler.inşallah köklenirler. 1.resimde kırmızı, 2.resimde fuşya pembe.
356632
356633
Açık pembe sardunya çeliğim .
[ATTACH]356638[/ATTACH
Çeliklerimin hepsini ortanca çeliğimin saksınına diktim. Umarım ortancamda yalnız kalmadığı için mutlu olur ve hep birlikte köklenirler.;)
356639
SardunyaAçık pembe sardunya çeliğimi ikiye böldüm. Tomurcuklu olan kısmınıda demlik saksıya yerleştirdim. Diğerleri kış bahçesinde fakat sadece demlik saksıyı içeri mutfağımın penceresine aldım. Isı farklılığına çabuk adapte olmasını diliyorum. Gelişmeleri tekrar paylaşırım. Iyi veya kötü.
356640
Tutsun veya tutmasın .görüntü güzel iyi günler
nurcanaybay
22-12-2012, 12:00
Sevgi hanım merhaba ,
sardunya çeliklerinizin köklenmesi için üzerindeki çiçeklerin ve tomurcukların kesilmesi
gerekir.Üzerinde sadece 2-3 yaprak kalmalı aksi halde bitki gücünü çiçeklerini ve yapraklarını yaşatmak için kullanacak ve köklenmekte zorlanacak.
Birde saksının içinde fazla su var , toprağın nemli olması köklenmesi için yeterli olacak.
Kolay gelsin :)
Sevgi hanım merhaba ,
sardunya çeliklerinizin köklenmesi için üzerindeki çiçeklerin ve tomurcukların kesilmesi
gerekir.Üzerinde sadece 2-3 yaprak kalmalı aksi halde bitki gücünü çiçeklerini ve yapraklarını yaşatmak için kullanacak ve köklenmekte zorlanacak.
Birde saksının içinde fazla su var , toprağın nemli olması köklenmesi için yeterli olacak.
Kolay gelsin :)
Teşekkür ederim Nurcan hanım, çiçekleri kesmeden önce dikmiştim hangi renk hangi çelikolduğunu bileyim diye. Yarın keserim artık. Ama demlik saksıdaki çok hoş gözüküyor nasıl kıyarım ben tomurcuklara.:D
Saksıdaki suyun fazlalığınada hemen müdahale ediyorum tekrar teşekkürler. Gene beklerim.
Tutsun veya tutmasın .görüntü güzel iyi günler
Hoşgeldiniz hocam, teşekkürler. Iyi günler.
Bu ortancalarımı yüklemeyi unutmuşum. Bu kış gününde sizlere yazdan görüntüler;)353415
353416
Yukarıdaki mesajımındaki ortancalarımın yeri kış bahçesi yapılınca değişikliğe uğradı. Soldaki ortancayı aynı yerine tekrar diktim. Yanındakinin yerine küçük mavi ortancamı diktim.
Bu alan ikindiden sonra direk güneş alan bölgeydi . Şimdi kış bahçesi yapılınca tamamen gölge olacak. Çatıdan sonra tekrar güneş.
Fakat kış bahçesinin açılan camı dışa doğru olunca köşeyi boş bırakmak zorunda kaldım. Doğalgaz borusunun önüne ada begonvilimin birini dikmek istiyorum. Kışları biraz korunaklı olur düşüncesiyle. Geri kalan küçük alan yeri nasıl zenginleştiririm diye 3 aydır düşünüyorum.
Önce gölge alan çim tohumu atsam diye düşündüm, sonra hercai menekşesi diksem dedim ama henüz doğru kararı veremedim. Gölgede ve küçük boylu hoş görünümlü ve çiçekli ne önerebilir siniz?
Sizlerin tecrübelerinize sunuyorum. Önerilerinize açığım. Şi mdiden teşekkürler.
Ortancaların yeri şimdi böyle:(
356777
Önceki hali,
356778
Şimdiki hali. Size fikir vermesi açısından kış bahçesinide yüklüyorum. Giriş kapısıyla kış bahçesinin arasında kalıyor bu bölge. Gölge bir alan.
356779
ipektuğçe
23-12-2012, 14:10
Sevgi hanım,bahçeniz çiçekleriniz çok güzeller,baharda daha da güzelleşeceğin den eminim.Şimdiden kolay gelsin,takipteyim.
Sevgi hanım,bahçeniz çiçekleriniz çok güzeller,baharda daha da güzelleşeceğin den eminim.Şimdiden kolay gelsin,takipteyim.
Hoşgeldiniz ipek hanım. Teşekkür ederim. Bende sizin kaktüslere bayıldım. Maşallah çok güzel yetiştirmişsiniz. :p
İpek Kozası
23-12-2012, 15:37
Bahçeniz çok güzel, sayfanız hayırlı olsun.:p
Merak ettim eviniz müstakil mi acaba? Fotğraflayabilir misiniz? Bahçeyle birlikte rica etsem.
Ortancaların yeri şimdi böyle:(
356777
Merhaba
Eviniz ve bahçeniz hayırlı olsun. Benim de bahçemde böyle gölge bir alan var.
Ben şöyle yaptım: Ortancalar, küpeler ve Şakayıkları ( poenia) diktim. Uzunluklarına dikkat ederek. Ön taraflarında bodur campanula var.
Kolay gelsin.Bahçe de uğraşmak en güzel işlerden :)
Merhaba
Eviniz ve bahçeniz hayırlı olsun. Benim de bahçemde böyle gölge bir alan var.
Ben şöyle yaptım: Ortancalar, küpeler ve Şakayıkları ( poenia) diktim. Uzunluklarına dikkat ederek. Ön taraflarında bodur campanula var.
Kolay gelsin.Bahçe de uğraşmak en güzel işlerden :)
Teşekür ederim Hülya hanım, 2 tane ortanca var zaten arka kısım yaklaşık 1 mt. Burası için birde açılır cam dışa doğru açılıyor.
Bodur campanula yı araştırayım. Nereden bulabilirim?
Orhan Özbilgiç
23-12-2012, 22:12
Sayın Sevgi;
Çok sevimli bir bahçeniz var. Küçük olmasının avantajı bu. Herşey gözünüzün önünde, elinizin altında. Sağlık içinde keyfini sürün.
Ahşap bördürlerinizi görünce benimkiler aklıma geldi. Belki sizde öyle yapmışsınızdır. Ben Samsunda bir yapımarketten, ikişer metrelik, arkalarından balya teli ile zımbalı, rulo şekline getirilebilir parçalar halinde, birkaç tane almıştım. İki yıl öyle kullandım. Baktımki toprağa değen kısımları çürüyor, sizinkiler gibi arkalarından iki sıra çıta ile sabitledim. Kışın dışarıda bırakmam artık. Panel halinde olunca taşımak kolaylaştı.;)
3-4 sene sonra çok daha güzel bir bahçeniz olacak. Kolaylıklar diliyorum.
Ben İzmir de bulabiliyorum.
Avrupa çiçekçilik üretiyor.
Selamlar.
Sayın Sevgi;
Çok sevimli bir bahçeniz var. Küçük olmasının avantajı bu. Herşey gözünüzün önünde, elinizin altında. Sağlık içinde keyfini sürün.
Ahşap bördürlerinizi görünce benimkiler aklıma geldi. Belki sizde öyle yapmışsınızdır. Ben Samsunda bir yapımarketten, ikişer metrelik, arkalarından balya teli ile zımbalı, rulo şekline getirilebilir parçalar halinde, birkaç tane almıştım. İki yıl öyle kullandım. Baktımki toprağa değen kısımları çürüyor, sizinkiler gibi arkalarından iki sıra çıta ile sabitledim. Kışın dışarıda bırakmam artık. Panel halinde olunca taşımak kolaylaştı.;)
3-4 sene sonra çok daha güzel bir bahçeniz olacak. Kolaylıklar diliyorum.
Sayın Orhan Özbilgiç; çok teşekkür ederim. Amin inşallah RABBIM hepimize sağlık versin ki bu güzel hobilerimizle uğraşabilelim.
Bende yapı marketten aldım. Benim aldıklarım rulo halinde olanlardan değildi. Çitler kazıklı olarak satılıyordu. Ama sonuçta kazıkları çürüyecek o zaman bende kışları söküp içeri mi alsam?
Ben İzmir de bulabiliyorum.
Avrupa çiçekçilik üretiyor.
Selamlar.
Teşekkürler Hülya hanım bende buradaki çiçekçileri araştırayım. Öneriniz için teşekkürler.:p
Orhan Özbilgiç
23-12-2012, 22:36
...o zaman bende kışları söküp içeri mi alsam?
Bence iyi olur, Sevgi Hanım. Çok daha uzun yıllar kullanma şansınız doğar.:)
Sevgi hanim sayfaniz hayirli olsun.Mesaj kutunuz dolumu,mrsaj yaziyorum ulasmiyor sanirim.
Lutfen isim ve telefon bilgilerinizi mesaj ile gonderin,lutfen.....
sayfanız hayırlı olsun sevgi hanım
sayfanız hayırlı olsun sevgi hanım
Sayın edip45; teşekkür ederim.:p
Bu salon bitkimin adını unuttum;). 15 yıldır bana arkadaşlık ediyor. Ilk aldığımda 20 cm. Civarındaydı. Bu baharda daha büyük saksıya taşıdım. Şimdiki boyu ise 110 cm.
Adını ilgilenen arkadaşlarım yazarsa sevinirim.:p
357052
357053
Bunlar benim minik kaktüslerim. Kaktüslerle ilgilenen sevgili arkadaşlarım ; kaktüslerim 2 senedir çiçek açmıyor:( herhangi bir bitki coşturan kullanmadım.
Tavsiyelerinizi bekliyorum. Hepi topu 3 tanecik kaktüsüm var :D
357056
357057
357058
ilksenozturk
25-12-2012, 12:48
Bu salon bitkimin adını unuttum;). 15 yıldır bana arkadaşlık ediyor. Ilk aldığımda 20 cm. Civarındaydı. Bu baharda daha büyük saksıya taşıdım. Şimdiki boyu ise 110 cm.
Adını ilgilenen arkadaşlarım yazarsa sevinirim.:p
sevgi hanım, bitkinizin ismi areka
nurcanaybay
25-12-2012, 13:51
Sevgi hanım ,
kaktüslerinizin çiçek açması için soğuk görmesi şart .Kış'ı tamamen kuru olarak ısıtılmayan bir mekanda geçirirlerse zamanı geldiğinde çiçeklenirler.
İkinci fotoğrafta ki kaktüs yeterli güneş göremediği için formu bozulmuş .
Kolay gelsin.
ipektuğçe
25-12-2012, 20:48
Sevgi hanım merhabalar,üstteki 2 kaktüsü isim olarak bilmiyorum,en alttaki Echinopsis oxygona (http://www.agaclar.net/forum/kaktus/27704.htm) (Kaynana Topuzu),harika çiçekler açıyor,bir bakın isterseniz.;)
ilksen hanım teşekkür ederim.
Sevgi hanım ,
kaktüslerinizin çiçek açması için soğuk görmesi şart .Kış'ı tamamen kuru olarak ısıtılmayan bir mekanda geçirirlerse zamanı geldiğinde çiçeklenirler.
İkinci fotoğrafta ki kaktüs yeterli güneş göremediği için formu bozulmuş .
Kolay gelsin.
Teşekkür ederim Nurcan hanım. Şimdi dışarı çıkarsam baharda açarlar mı acaba? Kaktüs coşturan kullanmama gerek varmı?
Bende güneş görsünler diye hep pencere önünde tutuyordum. Demek ki üşümeleri gerekiyor çiçek için :D
ipektuğçe
25-12-2012, 21:28
Sevgi hanım,kaktüslerin toprağı ıslak görünüyor,önce toprağının iyice kurumasını beklemeniz gerecek.;) Daha sonra sera gibi ortamınız varsa oraya koyabilirsiniz,kış boyunca su vermeden.
Baharda havalar ısınınca kaktüs coşturan ile ilk sulamanıza başlıyabilirsiniz.Sevgilerimle...
Sevgi hanım,kaktüslerin toprağı ıslak görünüyor,önce toprağının iyice kurumasını beklemeniz gerecek.;) Daha sonra sera gibi ortamınız varsa oraya koyabilirsiniz,kış boyunca su vermeden.
Baharda havalar ısınınca kaktüs coşturan ile ilk sulamanıza başlıyabilirsiniz.Sevgilerimle...
Ipek hanım pek sulamıyorum kaktüslerimi. Toprak rengi fotoğraf çekiminden öyle gözüküyor. O zaman yarın kış bahçeme çıkarayım. Yeri gölge veya güneş farkeder mi?
ipektuğçe
25-12-2012, 21:56
Farketmez ama güneş görürse daha iyi.;)
Sevgili ilksen hanım; bitkimin çok güzel bir özelliği varmış. Şimdiye kadar hiç araştırmamıştım.
Areka palmiyesi kapalı alanlarda havayı temizliyormuş. Havayı nemli tutarak havadaki kimyasal toksinleri temizleme konusunda en güvenilir bitkiymiş.
Meğersem benim areka palmiyem 15 yıldır evimizin havasını temizliyormuş.
Sayenizde bitkimin özelliğinide öğrenmiş oldum. Tekrar teşekkürler.:p
ilksenozturk
26-12-2012, 07:20
Sevgili ilksen hanım; bitkimin çok güzel bir özelliği varmış. Şimdiye kadar hiç araştırmamıştım.
Areka palmiyesi kapalı alanlarda havayı temizliyormuş. Havayı nemli tutarak havadaki kimyasal toksinleri temizleme konusunda en güvenilir bitkiymiş.
Meğersem benim areka palmiyem 15 yıldır evimizin havasını temizliyormuş.
Sayenizde bitkimin özelliğinide öğrenmiş oldum. Tekrar teşekkürler.:p
eğer evinizde paşakılıcı varsa o da bu işi zevkle yapıyor, aynı şekilde marginata da bu konuda oldukça iyiymiş.
hatta paşakılıcını yaygın görüşten farklı olarak yatak odasında bakılması önerilmeye başlanmış.
konu merakınızı çektiği için bu iki bitkinin biklgisini de paylaşmak istedim
eğer evinizde paşakılıcı varsa o da bu işi zevkle yapıyor, aynı şekilde marginata da bu konuda oldukça iyiymiş.
hatta paşakılıcını yaygın görüşten farklı olarak yatak odasında bakılması önerilmeye başlanmış.
konu merakınızı çektiği için bu iki bitkinin biklgisini de paylaşmak istedim
Teşekkürler ilksen hanım. Paşa kılıcı 2 sene öncesine kadar vardı. Sanırım pek memnun edemedim kendilerini benden ayrılmaya karar vermiş.
Bu özellğini de biliyorum ama tekrar hüsran yaşarmıyım acaba diyede cesaret edemiyorum.
:o
ilksenozturk
27-12-2012, 07:45
Teşekkürler ilksen hanım. Paşa kılıcı 2 sene öncesine kadar vardı. Sanırım pek memnun edemedim kendilerini benden ayrılmaya karar vermiş.
Bu özellğini de biliyorum ama tekrar hüsran yaşarmıyım acaba diyede cesaret edemiyorum.
:o
paşakılıcı az su az ilgi çiçeğidir ;) şımartılınca kaçıyorlar elimizden...
Sevgili Hanndan hanımın gönderdiği maviş. Sonunda benimde bir mavişim var.....:D
Handan hanım tekrar teşekkürler.
357916
357917
2 aydır alamayı düşündüğüm cıklameni dün bauhaustan aldım. Bauhaus ın önünde eşimle buluşup eve gidecektik ki beni elimde poşetlerle gören eşimin yüz ifadesini görmeliydiniz. :D
357919
Yürüyüş yolundaki bodrum papatyaları çok uzamışlardı. Her seferinde acaba çelik alsam yetiştebilirmiyim diye düşündüm durdum. Forumda araştırdım ve birgün yürüyüş sonrası çelik aldım. 1 haftadır çeliğin durumu böyle. Umarım köklendirmeyi başarabilirim.
357923
Sevgili Hanndan hanımın gönderdiği maviş. Sonunda benimde bir mavişim var.....:D
Handan hanım tekrar teşekkürler.
357916
357917
Rica ederim,yolda hırpalanmışlar ama eminim ki sevgi dolu emin ellerde....
Ailemize yeni katılan arkadaşlar. Hoşgeldiniz.:D
358828
358829
358830
358832[/attach
[attach]358833
Bugün kar gelmeden geçen hafta aldığım nergis soğanlarımı kayısı ağacının dibine ektim. Bu ikinci parti soğanlar indirime girmiş gene kendimi tutumayıp 2 paket nergis, 2 paket çiğdem, 1 pakette iris soğanları aldım.
359703
359704
Nergislerim toprakla buluştular inşallah hepsi büyürler ve güzel poz verirler. Bende sizlerle paylaşırım.:D
359707
Çiğdemleri ilk kez yetiştireceğim. Annemin bahçesinde açık pembesi var. Nisan ayında
karlar eriyince muhteşem bir şölen sergiliyorlar. Geçen seneki görüntüler var bir ara yüklerim.
359708
359709
Ekildiği yer ama bulanık çıkmış.
359710
Irisleride ilk kez yetiştireceğim. Çocukken Malatya-Arapgir de dağlardan toplardık. Annemin bahçeyede getirip dikmiştik. Ama kaç senedir ki kaybolmuşlar. Koçtaşta görünce hemen aldım. Nede olsa çocukluk anılarımı hatırlattılar.inşallah iris soğanlarımda çıkar
359718
Bahçede yer kalmamış. Bende hemen sepeti saksıya çevirdim. Ve iris soğanlarını yerleştirdim.:D
359719
Baharda zeytin ağacının dibine diktiğim çuhalar tomurcuklarını göstermeye başladı.
[ATTACH]359746[/ATTA
sadecegeçen
05-01-2013, 17:10
küçük sebzeliğini çok beğendim :)
küçük sebzeliğini çok beğendim :)
Çok teşekkür ederim. Bahçenin küçük oluşundan dolayı sebzelikte küçük. Ama yazın domates ve biber yedik. Hatta bir kavanoz reyhan kurusu elde ettim.
Şimdide yeşil soğanlarım büyüdü bize yetiyor. Pazardan hiç almıyorum.:p
milaca2010
05-01-2013, 23:14
Sn. Sevgi hanım; öncelikle gecikmiş olsa da size hoşgeldiniz demek istedim, bahçe sayfanız hayırlı olsun, mavişlerinizi güle güle büyütün.
Ortancalar, sardunyalar, seklamenler!!! Bahçe düzeniniz bitkileriniz hepsi ayrı bir güzellikte.
Sağlıkla ve huzurla bu güzelliklerin keyfini sürmeniz dileğiyle.
Sevgilerimle...
Sn. Sevgi hanım; öncelikle gecikmiş olsa da size hoşgeldiniz demek istedim, bahçe sayfanız hayırlı olsun, mavişlerinizi güle güle büyütün.
Ortancalar, sardunyalar, seklamenler!!! Bahçe düzeniniz bitkileriniz hepsi ayrı bir güzellikte.
Sağlıkla ve huzurla bu güzelliklerin keyfini sürmeniz dileğiyle.
Sevgilerimle...
Sn. milaca2010; sizde bahçeme hoşgeldiniz. Güzel dilekleriniz için teşekkürler. Sizlerin bahçesini gezdikçe bir maşallah çekiyorum, bahçe giriş yolunu ne güzel yapmışsınız. Güllerle donanmış bir yolda yürümek çok zevkli ve huzur vericidir eminim. Bahçe sayfanızda da yazmıştım ama tekrarlamak istedim. Rabbim sizede sağlıklı huzurlu günlerde yaşamak nasip etsin.
Sevgi ve selamlarımla hoşçakalın...:p
Not: (ama bende güllü yol istiyorum.) :p:rolleyes::o:D :o:o
Bu gün gezdim ,herşey güzel tebrikler
Bu gün gezdim ,herşey güzel tebrikler
Sn. Ahmeter hocam; hoşgeldiniz. Birşeyler yapmaya çalışıyorum. Sizlerin fikirleri benim için çok önemli değerli görüşleriniz ve tavsiyelerinizide beklerim. Ada begonvillerimin durumları iyi gözüküyor. Bahçeden saksıya taşıdığım begonvilim yapraklarını tamamen döktü.:( üzerindeki küçük tomurcukları halen duruyor ama umarım kışı atlatırlar .
Ama begonvil ahhhhh. Begonvil hastasına bir ilaç gibi geldi bu fotoğraf büyük hayranlıkla bakıyorum çok teşekkür ederim. Bu güzelliklere bende sahip olabilecekmiyim acaba :confused: ;)
Sevgi Hanım, çuhalarınız ne renk?
Sn.september82; öncelikle hoşgeldiniz, baharı bekleyeceğiz güzellikleri seyretmek için.
Çuhaların rengini bende merak ediyorum. Çünkü onları annemle bir parkta ölmek üzereyken gördük ve hemen" ölümden ancak biz kurtarırız" diye harekete geçtik. Bitkileri dikip çevreyi güzelleştirdikleri için belediye görevlilerine teşekkür ederiz ama birde bakımlarını düzgün yapsalar daha iyi olmaz mı:confused:
Ne kadar susuz kaldılarsa artık 2 tanesi yaşadı 1 tanesini kurtaramadık:( çiçeklenme süresi geçtiği içinmiydi yoksa çuhaları ölüme terkettiler anlayamadım. Ama bu çuhaları kurtardık en azından. Şimdi merakla açmalarını bekliyorum.:p
dağlarda kendiliğinden yetişen dağ laleleri. orjinal çekim
360032
Annemin bahçesinden çiğdemler;)
360033
360034
360035
dağlarda kendiliğinden yetişen dağ laleleri. orjinal çekim
360032
Geçen yıl bende köyüme gittiğimde rastladım bunlara, 3 soğan getirdim bahçeme. Bu baharda bekliyorum, inşallah uyum sağlar ve güzel çiçeğini açar.
Bu arada çiçekleriniz çok güzel, emeklerinize sağlık.
YeniGine
07-01-2013, 01:25
Çiğdemleri ilk kez yetiştireceğim. Annemin bahçesinde açık pembesi var. Nisan ayında
karlar eriyince muhteşem bir şölen sergiliyorlar. Geçen seneki görüntüler var bir ara yüklerim.
359708
359709
359710
Sevgili Sevgi; çiğdemler çok güzeller, ben de bu güz sarı sarı çiğdemleri görünce bahçelerde çok hoşuma gitti. Fakat güz çiğdemi, bahar çiğdemi ayırt edemediğim, bilmediğim için durakladım. Fakat şimdi sizin bahçede de görünce almalı ve dikmeli diye düşündüm. İnşallah gidip güz çiğdemlerinden almam.
Geçen yıl bende köyüme gittiğimde rastladım bunlara, 3 soğan getirdim bahçeme. Bu baharda bekliyorum, inşallah uyum sağlar ve güzel çiçeğini açar.
Bu arada çiçekleriniz çok güzel, emeklerinize sağlık.
Hoşgeldiniz sn. Sarin, çocukken dağlardan iris, dağ lalesi ve sümbül getirip bahçeye dikerdik. Senelerce hep çıkıp açtılar. Sonradan yerleri ek inşaattan ve sürekli ayak altı olduklarından sanırım kaybolmuşlar.
Sizin soğanlarda inşallah uyum sağlayıp çiçek açarlar.:p
Sevgili Sevgi; çiğdemler çok güzeller, ben de bu güz sarı sarı çiğdemleri görünce bahçelerde çok hoşuma gitti. Fakat güz çiğdemi, bahar çiğdemi ayırt edemediğim, bilmediğim için durakladım. Fakat şimdi sizin bahçede de görünce almalı ve dikmeli diye düşündüm. İnşallah gidip güz çiğdemlerinden almam.
Sevgili YeniGine; hoşgeldiniz.
Paketlerin üzerinde ekim ayı ve çiçeklenme ayı yazıyor. Benimkilerde baharda çiçeklenmeleri olanlar. Güz çiğdemi olduğunu bilmiyordum;) bunu da sizden öğrenmiş oldum.
Baharı bekleyip göreceğiz. Paketlerin üzerindeki talimatlara bakarsanız yanılmazsınız. Ayrıca geçen hafta bauhausta soğan paketlerinde 1 alana 1 bedava vardı. Umarım bitmemiştir. Bende bugün tekrar gidip lale soğanları alacağım.
Geçen kar yağdığında 1 tane biberiye 2 tane de menekşem kırılmıştı. Inşallah bu defa zararsız atlatırız.
360123
Bugün daha çok kar var. Cıklamenleri bahçeye dikmek için almıştım. Bir türlü vakit bulup dikemedim. Iyiki de vakit bulamamışım şimdi daha keyifliler ve onlarda benim gibi kar yağışını seyrediyor.
360300
Sebzeliğim karlar altında. Dereotlarım, terelerim, kıvırcık maydanozlarım, kıvırcıklarım ve soğanlarım. Sadece soğanların uçları gözüküyor ve onları bekleyen nöbetçi dedelerim:D:D
360301
360302
Cyclamenleri sulanmaları için yağmura çıkardım . Arkadada maviş çiçeğim.
361100
361101
361102
ipektuğçe
12-01-2013, 13:12
Sevgi hanım, Cyclamenleriniz çok güzel görünüyorlar.Doğal sulamayla da güzelliklerine ,güzellik katacaklarına eminim.;) :)
Sevgi hanım, Cyclamenleriniz çok güzel görünüyorlar.Doğal sulamayla da güzelliklerine ,güzellik katacaklarına eminim.;) :)
Ipek hn, teşekkür ederim. :p
Bahçeniz hayırlı olsun sevgi hanım.Dileğim bu bahçede çok mutlu ve sağlıklı yaşamınız olsun.Her şey çok güzel emeklerinize BRAVO. Bende de areka var yalnız benimkisi bayağı kötü oldu:( yapraklar kurudu sarardı bir haller oldu, maşallah sizinkiler pek güzel. Bakımını nasıl yapıyorsunuz?
Bahçeniz hayırlı olsun sevgi hanım.Dileğim bu bahçede çok mutlu ve sağlıklı yaşamınız olsun.Her şey çok güzel emeklerinize BRAVO. Bende de areka var yalnız benimkisi bayağı kötü oldu:( yapraklar kurudu sarardı bir haller oldu, maşallah sizinkiler pek güzel. Bakımını nasıl yapıyorsunuz?
Hoşgeldiniz Sn. Turaç; güzel dilekleriniz için çok teşekkürler.:p
Arekanın yapraklarına dokunulmaması gerekiyor. Yanından geçerken dokunulduğunda yaprak uçlarında sararma oluyor. Çok fazla sulamıyorum.toprağı iyice kuruduğunda su veriyorum. Bazen 2 hafta bazen 3 hafta su vermediğim oluyor. Seyahat zamanlarında da sulayıp gittiğimde (yazın) 2-3 hafta hiç birşey olmuyor. Bu nedenle arekayı çok seviyorum zahmetsiz bir çiçek ama marifeti büyük.:D
2 hafta önce bauhaustan 1 alana 1 bedava lale soğanlarından almıştım. Kar araya girince soğanları ekmekte geciktim. Bugünde güneşi görünce bahçe zamanı diye zilleri çaldım:D
Soğanların poşetini alınca doğru bahçeye. Geciktim ama inşallah problemsiz hepsi büyüyüp açarlar. Şimdilik paketin üzerindeki resimleri yüklüyorum. Bu arada bugün 40 tane lale daha öncedende 30 tane toplam 70 tane lale soğanı ektiğimin farkına vardım :D
361917
361918
361919
361920
Menekşe mendilim düşe
bizden size kim düşe.:D
362535
Hadi menekşem aç artık. Sanırım beyaz olacak:p
362550
Çiğdemlerim baş göstermeye başladı.
362551
Çiçeksiz aldığım orkidem çiçek açacak sanırım. Sabırsızlıkla açmasını bekliyorum.
362800
362801
362802
362803
Sabırsızlıkla çuha menekşemin ne renk açacağını beklerken beyaz bir çuha bahçeden günaydın derken :p
GÜNAYDIN:)
363635
3637952 hafta önce bauhaustan 1 alana 1 bedava lale soğanlarından almıştım. Kar araya girince soğanları ekmekte geciktim. Bugünde güneşi görünce bahçe zamanı diye zilleri çaldım:D
Soğanların poşetini alınca doğru bahçeye. Geciktim ama inşallah problemsiz hepsi büyüyüp açarlar. Şimdilik paketin üzerindeki resimleri yüklüyorum. Bu arada bugün 40 tane lale daha öncedende 30 tane toplam 70 tane lale soğanı ektiğimin farkına vardım :D
361917
361918
361919
361920
Soğanları ekmekte geç kaldım diye endişe ederken bugün bir baktım endişelerim yersizmiş. Meğersem lalelerim bana söz vermişler" sen bizi toprakla buluştur bizde sana süpriz yapalım " diye :D
Bu soğanlar eklentideki 4. Sıradaki turuncu lale (tulipa dordogne)
363795
Ekim ayında ektiğim diğer lalelerimin 30 undan 5 ya da 6 tanesi filizlerini gösterdi. Daha erken ekilmelerine rağmen sonrakilere göre geç gelişiyor. Hangisi doğru acaba:confused:
Soğanları söktüğüm zaman farkı anlayacağım sanırım. Tecrübelerde yaşayarak öğreniliyor neticede :p
KAPTANzst
26-01-2013, 20:10
Bu yaz sizin bahçede de soğanlıların geçit töreni olacak anlaşılan:)
Bol çiçekli günler dileğiyle...
Bu yaz sizin bahçede de soğanlıların geçit töreni olacak anlaşılan:)
Bol çiçekli günler dileğiyle...
Sayın KAPTANzst; hoşgeldiniz. Bende öyle umuyorum. Hepimizin bahçeside bol sağlıklı çiçeklerle donanır inşallah.
Bahçenizi daha dün keşfettim ama henüz gezimi bitiremedim. Herşey çok güzel emeklerinize sağlık. Vakit buldukça gezmeye devam edeceğim.( hurmalarınızında tadına bakabilirim.):p
tekomusti
27-01-2013, 07:32
sn sevgi ellerinize sağlık çok güzel bahçeniz
esen kalın
sn sevgi ellerinize sağlık çok güzel bahçeniz
esen kalın
Sayın tekomusti; bahçeme hoşgeldiniz , çok teşekkür ederim.
Sağlıcakla ve Hoşçakalınız:p
Çuha ailesine yeni katılan arkadaşlarımız. Hoşgeldiniz menekşelerim:p
Beyaz çuhaların yanına dikeceğim. Biraz daha çiçeklensinler toplu bir şekilde poz verecekler.
:D
366391
366392
366393
Beyaz çuhalarım çiçeklerini arttırmaya başladılar.
366394
Çok üzgünüm 2 gün önce nergis soğanlarımın 3 tanesinin çürüdüğünü farkettim. :(
Neden olabilir sizlerin bilgisi varmı acaba? Soğanları yerinden aldığımda diplerinde solucan vardı. Solucan çürümeye neden olabilir mi?
Geçen sene baharda sardunya arayışımı gören komşum çalıştığı yerdeki sardunyalardan çelik alıp getirmişti. Çelik köklenmişti ama gelişip çiçeğini gösterememişti. Sonbaharda da çok küçük olduğu için donma tehlikesinden korumalıyım düşüncesi ile saksıya alıp mutfak penceremde gözümün önüne koydum. Güneşli havalarda bol bol güneşlendiği için ilk tomurcuklarını göstermeye başlamıştı. Ama gelişim gene yavaştı. Bende sıvı gübre ile destekledim ve sonucu bu sabah tomurcuklarının biraz daha renklendiğini gördüm. Açmasını daha bekleyemedim. Bu sevinçlede hemen şimdiki halini fotoğrafladım. Ne renk açacağını bende tam olarak bilmiyorum hep birlikte göreceğiz.:D
366637
366638
gülenyüz
02-02-2013, 17:21
Sn Sevgi,çok sağlıklı gözüküyor ,çiçekleri bence pembe olacak.Ne kadar mutlu olmuşsundur.Ben öyle oluyorum.Benim de sundavilla çiçeğim yeni yaprak çıkarmış çok mutluyum.Sevgi ve Saygılar....
Sn Sevgi,çok sağlıklı gözüküyor ,çiçekleri bence pembe olacak.Ne kadar mutlu olmuşsundur.Ben öyle oluyorum.Benim de sundavilla çiçeğim yeni yaprak çıkarmış çok mutluyum.Sevgi ve Saygılar....
Sn. Gülenyüz; hoşgeldiniz. Her bir yeni tomurcuk beni çok mutlu ediyor. Öyleki çığlık çığlığa onları seviyorum. Tabi bu durumundan eşim ve kızım çok memnun değiller ama olsun biz alıştık.:D
Selamlar.
Iyi pazarlar.:p
366809
366810
366811
gülenyüz
03-02-2013, 11:57
Sn Sevgi,çok güzeller,yine döktürmüş sünüz güzellikleri..
Sn Sevgi,çok güzeller,yine döktürmüş sünüz güzellikleri..
Çok teşekkürler. :D
kamelyavadisi
04-02-2013, 09:29
Iyi pazarlar.:p
366809
366810
366811
Bu mevsimde bu güzellikler...!
Daha başka ne olsun ki...
Sn. Kamelyavadisi; hoşgeldiniz çok teşekkürler. Kışı atlatmak için bu güzelliklere ihtiyacımız var. :D
kamelyavadisi
04-02-2013, 09:53
Kamelya türlerinin bazıları da kış soğuğunda açıyor. Bize sadece güzellikleri seyretmek kalıyor.
Her mevsim kendine göre güzel hep keşke bahar gelse de dışarı çıksak diyoruz ama bu sefer de kışın açan çiçeklerden mahrum kalırız ;)
Haklısınız sn. h_doğan. Kışın ayrı bir güzelliği var ama bahçede vakit geçiremiyoruz sıkıntı orda. Siz Adana da bahçede daha uzun vakit geçiriyorsunuz bize göre:o
Sağlıcakla kalın.:p
Günaydın, nihayet sardunyam açtı.:D Bu türün adı ceylan gözü mü oluyor arkadaşlar bilen varsa yazar mı:confused:
367841
367842
367843
Evet ceylan gözlüye benziyor. :D
http://www.agaclar.net/forum/822935-post3.htm
Sayın Sevgi,
Bahçe sayfanızda gezindim.Bahçeniz mükemmel.
Sıklemen,ortanca,sardunyalar dikkat çekiici.
Sebze bahçesinin çitini çok beğendim.
Hayalizdeki gibi olmasını dilerim.Hayırlı olsun.
Sağlıklı,mutlu günler dilerim.
Selam ve sevgilerimle.
Evet ceylan gözlüye benziyor. :D
http://www.agaclar.net/forum/822935-post3.htm
Sn.h_dogan; çok teşekkür ederim. Bu renklerde çok güzelmiş. Bu bahar çeşitleri arttırmayı düşünüyorum. Bakalım sonuç ne olacak:p
Sayın Sevgi,
Bahçe sayfanızda gezindim.Bahçeniz mükemmel.
Sıklemen,ortanca,sardunyalar dikkat çekiici.
Sebze bahçesinin çitini çok beğendim.
Hayalizdeki gibi olmasını dilerim.Hayırlı olsun.
Sağlıklı,mutlu günler dilerim.
Selam ve sevgilerimle.
Sn. Muallim; hoşgeldiniz. Güzel dilekleriniz için çok teşekkürler. bahçemi beğendiğinize sevindim. Hergün yeni birşey öğreniyorum.:p
gülenyüz
07-02-2013, 13:33
Renkleri çok güzeller.Bende çok severim ceylan gözlü sardunya yı.Sevgi ve Saygılar...
Mine çiçeğim kış soğuklarına dayanmış üstüne üstlük birde çiçek açmış. Ama bende onu korunaklı yere almıştım. Çiçeklerini açarak bana teşekkürlerini iletti sanırım ne dersiniz:p
368655
akçabardak
10-02-2013, 13:33
Bahçeniz hayırlı olsun, çiçekleriniz çok güzel, sağlıkla ve bol yeşilliklerle mutlu günler dilerim.
gülenyüz
10-02-2013, 16:38
368658
Renkteki güzelliğe can alıcılığa bak.Çok güzel;)
Bahçeniz hayırlı olsun, çiçekleriniz çok güzel, sağlıkla ve bol yeşilliklerle mutlu günler dilerim.
Hoşgeldiniz. Çok teşekkür ederim.:p
Kıvırcıklarım büyümeye başladılar. Şaşırtma zamanı geldi ama güneşli bir günü beklemem lazım.
368825
gülenyüz
10-02-2013, 21:01
Vay Vay Vay,benimkiler bitmeye yaklaşmıştı.Gönderirsiniz İstanbul dan.Sebzeliğin hayırlı olsun.
Vay Vay Vay,benimkiler bitmeye yaklaşmıştı.Gönderirsiniz İstanbul dan.Sebzeliğin hayırlı olsun.
Merhabalar, aslında kıvırcıkları ekim ayı sonu gibi ekmiştim. Filizlenmişlerdi ama bir türlü büyümediler. Bu aralar havalar ılık gidince büyümeye başladılar.
Büyüsünler gönderirim. Yeşil soğandan yemeye başladık ama kıvırcık, dereotu, tere ve kıvırcık maydanoz henüz büyümediler:(
Soğuk havada büyüme yavaş olur doğal olarak üzülmeyin yiyeceğiniz günler de gelecek kısmetse. :)
Elma Kurdu
10-02-2013, 22:03
Sebzelik sayfanız hayırlı olsun :) Bol yeşillikli bir sayfa olması dileğiyle. :)
Nanelerimin yaprakları neden böyle, kış olduğu için mi acaba?
368996
gülenyüz
11-02-2013, 09:05
Günaydınlar,afiyet olsun.
fikreteren
11-02-2013, 10:45
Hoşgeldiniz .Kış olduğu için soğuktan bizim naneler de aynı durumda.
Hoşbulduk, sizde bahçeme hoşgeldiniz. Cevap için teşekkürler. Bende göremediğim böceklerdenmi kaynaklanıyor diye endişe ediyordum.
Merhabalar, sebzeliğim bahçe sayfamda da vardı. Yani ayrı bir bahçe değil. Sadece sebzelerin fotoğrafları ile çiçeklerimin fotoğraflarını birbirine karıştırmak istemedim.
Sebze bahçeniz hayırlı olsun... Ehhh artık manava pazara gitmeyiz sevgili Sevgi:D
Tabi ki herzaman beklerim.:D
GÜNAYDIN...:p
Gökyüzü ve cyclamen.
369261
gülenyüz
13-02-2013, 08:45
Günaydınlar,güzellikleri yine paylaşmışsınız bizimle.Kışın favorim çuha çiçeği çok güzeller.Sevgi ve Saygılar...
Nanelerimin yaprakları neden böyle, kış olduğu için mi acaba?
368996
Soğuktan renginde morarma olabilir, havalar ısınınca düzelir merak etmeyin. ;)
milaca2010
13-02-2013, 09:31
Günaydınlar olsun Sevgili Sevgi Hanım; seklamenler, çuhalar , marullar ve verilen bunca emekler, yüreğinize sağlık bu güzel paylaşımlar için teşekkürler, emeklerinize sağlık Sevgi hanım, ayrıca sebze bahçeniz hayırlı olsun bol bol sebzeler yetiştirirsiniz inşallah.
ektiğim marul tohumlarından bir tanesi bile çıkmadı, sizinkilerin maşallahı var güneşi gördükçe daha bir güzel gelişeceklerinden eminim, ne güzel organik organik, sağlıklı olarak tüketeceksiniz, simdiden afiyetler olsun Sevgi hanım.
Sevgilerimle...
merhabalar, sebzeliğim bahçe sayfamda da vardı. Yani ayrı bir bahçe değil. Sadece sebzelerin fotoğrafları ile çiçeklerimin fotoğraflarını birbirine karıştırmak istemedim.
:eek:
:( :( :
Günaydınlar olsun Sevgili Sevgi Hanım; seklamenler, çuhalar , marullar ve verilen bunca emekler, yüreğinize sağlık bu güzel paylaşımlar için teşekkürler, emeklerinize sağlık Sevgi hanım, ayrıca sebze bahçeniz hayırlı olsun bol bol sebzeler yetiştirirsiniz inşallah.
ektiğim marul tohumlarından bir tanesi bile çıkmadı, sizinkilerin maşallahı var güneşi gördükçe daha bir güzel gelişeceklerinden eminim, ne güzel organik organik, sağlıklı olarak tüketeceksiniz, simdiden afiyetler olsun Sevgi hanım.
Sevgilerimle...
Günaydın, hoşgeldiniz.:p
Güzel sözleriniz beni çok mutlu etti . Çok teşekkür ederim. Inşallah gelin hep birlikte tüketelim.:p
Orkidemin ne renk açacağını merakla bekliyorum.
370118
370119
Cyclamenlerimin şovu.
370299
370300
370301
Tomurcuk hali,
370302
Ve o tomurcuk nasılda ters dönüp bu hali alıyor:rolleyes:
370303
Vee çok güzel misafirlerim yolculuğa çıkmışlar.:o
370304
gülenyüz
16-02-2013, 18:18
Oğğğ harika ;merhabalar.Nasılsınız. Cyclamen leri döktürmüş sünüz yine,
Oğğğ harika ;merhabalar.Nasılsınız. Cyclamen leri döktürmüş sünüz yine,
Çok teşekkür ederim gülenyüz. Hoşgeldiniz:p
kamelyavadisi
17-02-2013, 08:38
Bu ne güzellik. Her şey gönlünce olsun.
ipektuğçe
17-02-2013, 14:40
Sevgili Sevgi hanım, Cyclamenleriniz muhteşem görünüyor, maşallah. Renkleride çok tatlı, güle güle büyütün. Sevgilerimle...
Ipek hn. Çok teşekkür ederim. Hoşgeldiniz. Bu kış en favori çiçeklerim cyclamenler. Bundan sonraki senelerede çıkarabilirsem ve çıkabilirsem benden mutlusu olamaz herhalde:D
Sevgi ve selamlarımla.
gülenyüz
17-02-2013, 19:04
Sn Sevgi Nasılsınız,siz Cyclamen de uzman olmuşsunuz diye düşünüyorum.Yoksa resimdekileri bu sene mi aldınız.Geçen seneden mi ?
"Vee çok güzel misafirlerim yolculuğa çıkmışlar." yavrular için mi söylediniz.
Sn Sevgi Nasılsınız,siz Cyclamen de uzman olmuşsunuz diye düşünüyorum.Yoksa resimdekileri bu sene mi aldınız.Geçen seneden mi ?
"Vee çok güzel misafirlerim yolculuğa çıkmışlar." yavrular için mi söylediniz.
Teşekkürler gülenyüz ama henüz uzman olamadım. Daha amatör olarak devam ediyorum:D
Cyclamenler bu senenin.
Misafirlerimi sizde beğendiniz mi? Çok güzel görünüyorlar değilmi? Küçük tomurcuklarım. Evet yavrular için söylemiştim.:o
Ayrıca satıştaki bitkilerin fotoğrafları için teşekkürler. 2 haftadır bauhausa uğrayamıyordum. Sayenizde oturduğum yerden geziyor ve fikir ediniyorum.:)
gülenyüz
17-02-2013, 19:22
Ne demek sizle için varım ben dermişim.:DKendimde geziyorum .Sizde fikir edinin diye bir şeyler yapıyoruz işte. Yalnız Ankara da aranıyorum galiba. :cool: Mağazalarda ki casus....Yok yok herkesin uzman olduğu bir çiçek var bence.(elinin iyi geldiği suyunu ayarlayabildiği) yavrular çok tatlı.
Bu ne güzellik. Her şey gönlünce olsun.
Sn. kamelyavadisi; güzel dilekleriniz için çok teşekkürler.
milaca2010
17-02-2013, 22:22
Seklamenlerin show'unu keyfle izliyorum Sevgi hanım; ne muhteşem renkleri var alacasına bayıldım, ayrıca fotoğraflarda kaliteli olunca izlemesi dahada zevkli oluyor, emeklerinize sağlık.
Sevgilerimle...
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/370522d1361084392-20130217_083733-1.jpg
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/370300d1361027920-20130216_164125-1.jpg
Seneler önce eminönü çiçek pazarından aldığım soğanlardan biri. Çok verimli olmadıklarını gördüm ama onlar beni terketmedikçe bende onlara bakmaya devam edeceğim.
Hastalığım bile cılız sümbülümü fotoğraflamamı engelleyemedi. :D
370934
370935
Sümbül cılız ama rengi çok güzel.
Sevgili Sevgi Hanım,siklamenlerin renkleri ne kadar güzel maşallah,cok da güzel resimliyorsunuz.Tebrikler.
Sevgili Sevgi Hanım,siklamenlerin renkleri ne kadar güzel maşallah,cok da güzel resimliyorsunuz.Tebrikler.
Sevgili Handan, öncelikle hoşgeldiniz. Çok teşekkür ederim.
Sevgi ve selamlarımla.:)
Mini kasımpatılarım. Sezonda almamıştım çiçeklenme dönemleri kısa oluyor diye. Migrosta bunları farklı isimle görünce aldım. Eve geldim hemen google amcaya sordum yukarıdaki ismi yazarak. Meğersem benim bildiğim kasımpatıymış.:D
371107
371108
gülenyüz
19-02-2013, 09:40
Günaydınlar.Renkleri çok güzelmiş.Pempenin güzelliği istersen pempe bir saksıya dik çok güzel olur.Benim fikrimce;)
Günaydınlar.Renkleri çok güzelmiş.Pempenin güzelliği istersen pempe bir saksıya dik çok güzel olur.Benim fikrimce;)
Sizede günaydın, bahçeye dikmeyi düşünüyorum . Tavsiyeniz için teşekkürler. Ama dikene kadar güzel bir saksı bulursam neden olmasın.;)
Sepetteki irislerim.
371978
371979
gülenyüz
22-02-2013, 18:58
Hu hu kimse yok mu !!!!Arkadaşlarımın bahçesini elim dolu geziyorum.Kimse yok.
Hu hu kimse yok mu !!!!Arkadaşlarımın bahçesini elim dolu geziyorum.Kimse yok.
Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz.:) çay içmeden gidilirmi hiç:p
Bu güzel buket için de ayrıca teşekkürler.:)
Sn. Ahmeter hocamın hediyeleri beni o kadar mutlu ettiki tarifi imkansız. 2 gündür ağzım kulaklarımda geziyorum.:D
Hocam tekrar teşekkür ederim. Sizlerle tanıştığıma çok memnun oldum.
Saygılarımla.
Artık benim de bir sellukam var........
373147
Katmerli begonvilim var....OLEYYY
373148
milaca2010
25-02-2013, 22:44
Sevgili Sevgi; İyi günlerde güle güle büyütün Selluka ve Begonvilinizi, çiçekleriyle sizi çok çok mutlu etsinler.
Sn. Ahmeter hocamızın emeklerine sağlık...
Vee çok güzel misafirlerim yolculuğa çıkmışlar.:o
370304
Vee bugün misafirlerimin biri geldi. Hoşgeldi:)
373270
373271
Sözüm var unutmadım gününü bekliyorum Selamlar
Hocam çok teşekkür ederim. Ziyaretinizle çok mutlu oldum.
Saygı ve selamlarımla.:)
gülenyüz
26-02-2013, 14:23
Hu hu ben geldim Kimse yokmu:(Neyse bende şu katmerli begonvili alıp gideyim.)bari:D
gülenyüz
26-02-2013, 14:24
Kimse görmedi galiba..
Kimse görmedi galiba..
Şişşt kim var orda.:mad: Gördüm gördüm . :p
Hoşgeldiniz.:)
Çimlerin arasına ektiğim çiğdem soğanları filizlenince basılmaması için ufak bir önlem aldım.
374099
374100
374101
Eminönünden alacalı diye aldığım gülüm. Sarı - kırmızı olacak inşallah. Gelişmeleri hep birlikte göreceğiz. :rolleyes:
374102
gülenyüz
01-03-2013, 17:57
Çok güzel olmuş gerçekten:dilli:Çok beğendim.Gerçek zannettim. Saygılar..
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.