View Full Version : Sevgi / bahçe
YeniGine
10-05-2013, 00:17
Sevgili Sevgi 'Mavişim campanulaya döndü. Sanki evrim geçirdi. İyikide geçirdi bu hali çok daha güzel.' demişsiniz. Gerçekten mavişiniz çok güzel olmuş, ellerinize sağlık.
Ve bugün İstanbul'da hava kapalı idi fakat sizin bahçenizde çok güzel bir güneş varmış. Isparta güllerinize de maşallah...
Sevgili YeniGine, çok teşekkür ederim.
Doğanın güzellikleri tüm bahçelere yansıdı.
Bunun yanında emek de olunca tüm güzelliklerini sergiliyorlar. Bizlerinde aklını başından alıyorlar.:)
Sevgiler...
Campanula tüm güzelliğini sergilemeye başladı. Hal böyle olunca da bahçenin göz bebeği oldu. Birde katmerlisiyle beyazını bulursam ekip tam olacak inşallah.
403547
403548
403549
birtanecik
13-05-2013, 07:22
Saksısıyla beraber 50-60 cm boyları. Taşınabilir. Alırken dikkat etmeniz gereken tek husus montana cinsi olmaması. Montana cinsinin çiçekleri küçük oluyor. Etiketin üzerinde yazıyor zaten.
Kolay gelsin.
sevgili Sevgi
Cumartesi günü oğluşumla beraber Bahaus'un yolunu tutduk. Hemen bahçe bölümüne geçtim. Yeni bitkiler gelmiş yerleşiyordu. Clematislerin olduğu bölümde sadece montana cinsi vardı. Şansım diyip aldım. İlerki zamanda büyük çiçeklisini alacağım. (ben söz dinlerim) Uzun derin saksıdalar. Bu şekilde Akçay'a götüreceğim. Değişmeme gerek yok sanırım. Bahçeye dikeceğim. Yanlışım yok heralde. Şu an kapalı balkonda. Bir hafta sonra yolculuğa çıkacak. Umarım başına bişey gelmez.
Ahmet Hocamızın da siteden kendisini emekli etmesine de çok üzgünüm. Ama sizleride takip ediyoruz.....
Çok tıfılız çoooooooooooooooooook
Maşallah sabah sabah yüzümüz gönlümüz açıldı. Ellerinize sağlık.
birtanecik
13-05-2013, 07:24
Campanula tüm güzelliğini sergilemeye başladı. Hal böyle olunca da bahçenin göz bebeği oldu. Birde katmerlisiyle beyazını bulursam ekip tam olacak inşallah.
403547
403548
403549
sıra bu çiçeğin peşine düşmek var. (Çok Kötüsünüz):o
mandalinleerik
13-05-2013, 07:27
Çok güzel bir çiçek. Yalnız bu türü geçen gün Baumax'ta gördüm Mavişten biraz farklı çiçeği var. Maviş'e göre çiçekleri daha küçük ve daha dar. Yoksa sizin çiçeğiniz bahsettiğimden değil mi? bilemedim şimdi :)
Sevgili birtanecik, clematisiniz hayırlı olsun gile güle büyütün. saksı değiştirmeye gerek yok. Yerine gidice toprakla buluşacak nasıl olsa. Kapalı balkonunuz çok sıcak oluyorsa dışarı almanızı tavsiye ederim. Çok güneş görmeyen ve rüzgar almayan bir yerde muhafaza ederseniz daha iyi olur.
Çiçek sevdası böyle, aklına birşey takılınca edinene kadar peşinden koşturuyor insan.
Benim campanula yı sağolsun üyelerden bir arkadaş Ankara dan gönderdi.
Maşallah sabah sabah yüzümüz gönlümüz açıldı. Ellerinize sağlık.
Çok teşekkür ederim. Ne güzel olmuş.
Çok güzel bir çiçek. Yalnız bu türü geçen gün Baumax'ta gördüm Mavişten biraz farklı çiçeği var. Maviş'e göre çiçekleri daha küçük ve daha dar. Yoksa sizin çiçeğiniz bahsettiğimden değil mi? bilemedim şimdi :)
Haklısınız, bende ilgili başlığa da yazdım zaten. Bence maviş değil. Campanula. İkisi ayrı ayrı çiçekler bence.
Halen maviş arayışı içerisindeyim zaten.:(
sıra bu çiçeğin peşine düşmek var. (Çok Kötüsünüz):o
:D
:cool:
Gülüm kendine yeni bir imaj yapmış,
403552
mandalinleerik
13-05-2013, 07:40
Haklısınız, bende ilgili başlığa da yazdım zaten. Bence maviş değil. Campanula. İkisi ayrı ayrı çiçekler bence.
Halen maviş arayışı içerisindeyim zaten.:(
Siz Eminönü'nde bulabilirsiniz sanırım orijinal mavişi (sadece bir tahmin bildiğimden değil)
Zaten çiçeklerinde suyunu çıkarıyorlar sürekli genleriyle oynayıp o bildiğimiz eski hallerini unutuyoruz. Şimdilerde bakıyorum her türün bir de minyatürünü yapıyorlar. O uzun saplı Aslanağızlarını unutur olduk.
Neyse pek bir dertliymişim :) konunuzu bölmeyeyim ben.
Güzel paylaşımlar için teşekkürler.
Siz Eminönü'nde bulabilirsiniz sanırım orijinal mavişi (sadece bir tahmin bildiğimden değil)
Zaten çiçeklerinde suyunu çıkarıyorlar sürekli genleriyle oynayıp o bildiğimiz eski hallerini unutuyoruz. Şimdilerde bakıyorum her türün bir de minyatürünü yapıyorlar. O uzun saplı Aslanağızlarını unutur olduk.
Neyse pek bir dertliymişim :) konunuzu bölmeyeyim ben.
Güzel paylaşımlar için teşekkürler.
Teşekkür ederim. Eminönündekilerinde pek güvenilir yanları kalmadı. (Şahsi düşüncem.)
Eski güzelim çiçekleri özler olduk zaten dediğiniz gibi genleriyle oynayıp farklı faklı türler ortaya çıkarıyorlar. Mesala karanfiller. Çok sevmeme rağman eskinin mis gibi kokan karanfillerine rastlamadığım için karanfil almıyorum mesela.
Aslında hepimiz dertliyiz.
Sağlık olsun, elimizden birşey gelmediğine göre.....
neslihan0602
13-05-2013, 08:30
Allahımmm nasıl bir gül O! Nazar değer Sevgi hanım bi boncuk falan bişey takın.. Maaşallah maaşallah...
Neslihan hn.cığım ALLAH ın izniyle değmez. Hem bizler bitkileri seven kişileriz, bizlerin nazarı hiç değmez.
Beğendiğiniz ve ziyaretiniz için teşekkürler.
Bu sardunya da komşumun emaneti.Komşum yazlığa gittiği için en kıymetlilerini bana bıraktı. İki tane orkide ve afrika menekşeleri de var. Bana misafir geldi ve 6-7 ay bende kalacak.
403560,
403561.
akçabardak
13-05-2013, 09:07
Sardunyanın rengi çok tatlıymış maşallah.
Geçen yaz bauhaustan aldığım ve budamadığım begonvilim. Sanırım begonvilin gelişimi çok yavaş ya da ben çok sabırsızım. 10 günden fazla oldu halen tam çiçeklenmedi. Azda olsa görüntülemek istedim.
404061
404062
Sn. Seyfi0505' in hediyesi olan orkide ve küpeliler.
Tekrar çok teşekkür ederim. İnşallah güzel gelişirler.
389764
389765
Orkidenin cinsini bilmiyorum ama açan çiçeği çok küçük. Kelebek orkidesi sanırım.
404066
404065
Hakkı Şen
14-05-2013, 08:07
Sanırım begonvilin gelişimi çok yavaş ya da ben çok sabırsızım. 10 günden fazla oldu halen tam çiçeklenmedi.
Sayın Sevgi, begonviliniz bütün yazı çiçekli geçirecek on gün kısa bir zaman.
Saygılar..
Sn. Hakkı şen; hoşgeldiniz, bilgi için teşekkürler.
20 senedir ilk kez çiçekli begonvilim oldu. 3 sene önceside Marmaristen 2 tane begonvil almıştım. Maalesef bilgisizlikten kışın yeteri kadar koruyamadığım için dondular. Şimdi bunlar benim göz bebeklerim oldukları için de sabırsızlanıyorum.
Hakkı Şen
14-05-2013, 08:20
Ben de saksıda denemiştim ama olmadı. İzmir'de bile saksıda kış geçirmeleri zor. Siz yine de çok şanslısınız. Şİmdi yine heveslendim :) Olmazsa ben de bir tane alacağım. Gerçekten çok güzeller.
Sizdeki cinsi bildiğim kadarıyla en dayanıklı olan. Bazen görüyorum kısa budama yaparak çok güzel form verilmiş. Biz kıyamayız da öyle kesmeye. Sanırım fazla ilgi de bozuyor bitkilerimizi.
Bu çiçek açan begonvil kış bahçesindeydi. Kışı nasıl atlacaklar diye çok düşünmüştüm. Don riski olan birkaç gece de mum yakıp bıraktım. Havanın zehrini kırsın diye. Şükürler olsun hepside sağlam atlattılar kışı.
Ben bir tanesini çok budadım. Şimdi oda büyümeye çalışıyor.
2 tane de sonbaharda Ada begonvili aldım. Soğuğa dayanıklı olanlardan. Onları da bahçeye diktim. Bir tane de Sn. Ahmeter hocam katmerli begonvil hediye etti. Toplam 5 tane begonvilim oldu. İnşallah hepsi sağlıklı gelişirler. Benimkilerde çelik alma zamanı gelince bende dağıtacağım. Size de gönderebilirim ama şu an çok küçükler.
İzmir de çok kolay yetişiyor, kışı atlatması daha kolay olur diye düşünüyorum. Hem buralara göre daha ucuz.
Sn Sevgi bütün çiçeklerinizin Maşallahı var, küpelinize ve Isparta gülünüze bayıldım:). Küepeliniz neçok çiçeklenmiş öyle aman nazar değmesin, ellerinize sağlık.
Hakkı Şen
14-05-2013, 08:37
Sizde de maşallah çarşıdan aldım bir tane, eve geldim bin tane gibi olmuş. :) Haklısınız İzmir'de çok daha kolay yetişiyor ve buradaki fiyatlar oldukça makul. Satış yapılan sitelere bakıyorum da oldukça yüksek fiyatlar veriliyor. Çelikten üretmek zor sanıyorum ya da ben hiç bilmiyorum. En iyisi bir an evvel bir fide almak. Kolaylıklar diliyorum.
Saygılar..
Sn Sevgi bütün çiçeklerinizin Maşallahı var, küpelinize ve Isparta gülünüze bayıldım:). Küepeliniz neçok çiçeklenmiş öyle aman nazar değmesin, ellerinize sağlık.
Sn.aheste; hoşgeldiniz, çok teşekkür ederim.
gürcan_keskin
15-05-2013, 21:15
Sevgi hanım maşallah diyelim.Çiçekleriniz çok güzel.Emeklerinize sağlık.
Ama şu gülün görüntüsü tek kelimeyle muhteşem...
404899
Sn.gürcan_keskin; hoşgeldiniz teşekkür ederim.
Sabah güneşiyle gülüm,
405068,
405069.
Geçen sene pazardan aldığım küpelim. Soğuklara dayanıklı. Bahçeye çıkardığımda rüzgardan kırılan dallarından köklendirmeden direk toprağa diktiğim küpeleri kışın bahçede bırakacağım. Şimdilik küçükler ama üzerlerinde tomurcukları var açtıklarında onlarda ekrana çıkacaklar. Küpelerin tek düşmanı sıcaklar birde hastalığa yakalanmazlarsa değmeyin keyiflerine.
405080,
405081.
Bu küpelimde gene geçen seneden kışı aynı koşullarda attlatılar.( Kış bahçesinde).
Saksı ve topraklarını değiştirip bir güzel serpildiler.
Çiçekleri solmaya yakın ortasındaki rengi değişiyor.
405083,
405082
Adı neden arap yasemini hiç araştırmadım. Çiçeğin adını yazarken aklıma geldi. Çiçekleri beyaz ama adı arap.
Şimdilik boynu bükük bir şekilde duruyor. Saracak yeri yetmediği için. Sıra ona da gelecek inşallah.
405109,
405108
mandalinleerik
16-05-2013, 07:35
Sn Sevgi maşallah çok güzeller. Çocukluğumda bir çok evde vardı bu küpe çiçeğinden. Ama nedense şimdi ben bir türlü İzmir'de yaşatamıyorum. Çiçeklendikten sonra bir şey olup aniden kurumaya başlıyor. Öyle sizin dediğiniz gibi kışı gören hiç bir küpe çiçeğim olmadı :)
Bu kış bende çok endişe ettim ama korkunun ecele faydası yok. Bazen gözü karartmak gerekiyor. İzmir yazın daha sıcak bir yer ondan kurumuş olabilir. Yazın hiç güneş görmeyen ve kuzeye bakan bir yerde tekrar deneyebilirsiniz. Kışın ise İzmir de problem olacağını sanmam.
neslihan0602
16-05-2013, 08:14
Sevgi hanım günaydın:) muhteşem çiçeklerinizle gözüm gönlüm açıldı,ellerinize sağlık... Arap yasemini (pervane yasemini de diyorlar) bende de var..Saksıda yetişiyor..bahçeye eksem dona dayanıklı mıdır acaba..
Sevgili Neslihan, benim aldığım yer, soğuğa dayanıklı olduğunu ve kışın yapraklarını dökmediğini söyledi.
Ben bahçeye diktim ama Ankara da yetiştirenlere bir sorun isterseniz.
Kirli sakız,
dünki yağmurdan kirlenmiş. Temizlenmek istedi ama çiçek yapraklarını dökmeye başladığı için vazgeçti. Böyle objektife görüntü verdiği için sizlerden özür diler.
405135
Nakkaş sarmaşığı, kendiliğinden çıkanlardan. Geçen seneden beri küpelerin saksısını mesken tuttu.
405136
Çuha çiçeğim tekrar çoştu. Gölge ve temizlikten çok hoşlanıyor. Kuruyan çiçek saplarını hemen kopardığımda yeni tomurcukları tekrar tekrar gördüm.
Sonuç:
405139
mandalinleerik
16-05-2013, 09:30
Nakkaş sarmaşığı, kendiliğinden çıkanlardan. Geçen seneden beri küpelerin saksısını mesken tuttu.
405136
Keşke saksılarımızdan böyle güzel çiçekler çıksa. Bende genelde ısırgan otu, sirken, semiz otu, ebegümeci çıkar :) Gerçi bunlarında yemeği yapılıyor (Sirken otu hariç)
Ne güzel sizin saksılarınızdan da yemeklikler çıkıyormuş. Isırgan otunu özelikle kendim diktim. Bende semizotunun çıkmasını isterim ama olmadı. Geçen sene domateslerin dibinde 2 kök semizotu vardı. Koparmadım ki tohumla çoğalsın ama gene çoğalmadı.
mandalinleerik
16-05-2013, 09:58
Ne güzel sizin saksılarınızdan da yemeklikler çıkıyormuş. Isırgan otunu özelikle kendim diktim. Bende semizotunun çıkmasını isterim ama olmadı. Geçen sene domateslerin dibinde 2 kök semizotu vardı. Koparmadım ki tohumla çoğalsın ama gene çoğalmadı.
Aslında bende söküp atmak istemem bahsettiğim otları fakat evim cadde üzeri olduğu için egzoz dumanları yüzünden köklemek zorunda kalıyorum.
Gazanyalar güneşi görünce çoştular.
405215,
405216
Hakkı Şen
16-05-2013, 14:03
Gazanyaları harika fotoğraflamışsınız sayın Sevgi. Geçen yıllarda bendeki gazanyaların uçuşan tohumları diğer saksılarda filizlenirken bu yıl nedense hiç kalmadı bende. Sanırım gazanyalar biraz alıngan, ilgiyi eksik etmemek gerek..
Teşekkür ederim sn. Hakkı Şen.
Gazanyalarım geçen yıldan, hatta tohumlarını toprağa gelişigüzel atmıştım şimdi minik gazanyalarım da var.
Yeni çiçeklerim;
405493,
405492,
Genel görüntü fotoğraflarını çok kırpmam gerekiyor. Bu nedenle de fotoğraf güzel olmuyor.
405494
Bu sakız hanımı da yeni aldım. Önceki aldığımla beraber saksıya dikip sarkmalarını sağlayacağım.
405497
Hakkı Şen
17-05-2013, 10:49
Sn Sevgi çok güzeller.. Katmerli petunyalar için yalın katlılara göre daha ömürsüz olduğu söyleniyor. Bendeki petunyalar bir türlü gelişemedi, ani kayıplar başladı bile. Yine de petunya yaz günlerinin olmazsa olmazı. Elinize sağlık..
Kırmızı örümcek denilen haşare bu mudur? Daha önce hiç rastlamadım. Dün balkonda gördüm. İlaç sıktım ama umarım bitkilerime zarar vermez. Çok minik, bir tanesini öldürdüm, yer kıpkırmızı oldu.
405498
Uyardığınız için teşekkür ederim. Henüz 3 tane aldım. O zaman gelişimlerine bakıp öyle alayım ya da almayayım. Farklı renkleri geldiğinde almaya karar vermiştim ama ömrü çok kısa ise almamak daha iyi.
Hakkı Şen
17-05-2013, 11:12
Sevgi hn. mesajım yanlış anlaşılmasın, siz almaktan vazgeçmeyin. Belki sizde uzun yaşarlar. Ben petunyalar için olmazsa olmaz diyorum :)
Katmerlileri ben de çok beğendim, bulmam lazım bunlardan bendekiler yalın kat.
Kırmızı örümcek denilen haşare bu mudur? Daha önce hiç rastlamadım. Dün balkonda gördüm. İlaç sıktım ama umarım bitkilerime zarar vermez. Çok minik, bir tanesini öldürdüm, yer kıpkırmızı oldu.
405498
Evet çok minik ama bunu nasıl böyle fotoğrafladınız? Normalde zor görünür, iyice bakmak lazım görmek için.
Sn. Hakkı Şen; mesajınızı yanlış anlamadım. Ben de çiçeklenme süreleri uzun olan bitkileri tercih edeceğim o bölge için. O nedenle öyle yazdım.
Lütfen tavsiyelerinizi olumlu olumsuz belirtiniz. Çok sevinirim.
Tüm üyelerin tavsiyeleri bana yol gösteriyor.
Sn. h_dogan; petunyalar hem çok güzel kokuyorlar, hemde bu katmerlileri çok daha gösterişli.
Kırmızı haşereyi ben bile zor gördüm. Makro çekim yaptım ancak bu kadar görüntüleyebildim. Umarım bitkilerime zarar veren bir tür değildir. Yoksa onlarla külahları değiştireceğiz.
YeniGine
18-05-2013, 00:12
Sevgili Sevgi ben de sizi örnek alarak çuhalarımın yerini değiştirdim oldukları yer yazın fazlaca güneş alan bir yer hepsini söktüm gittim bir başka komşumun bahçesine gölgelik, sabah güneşi alan bir yere diktim. Yine sizi örnek alarak gidip bakmalı, temizlemeli...
Petunya ve gazanyalarınız harika görünüyor... Ellerinize sağlık.
milaca2010
19-05-2013, 20:51
Katmerli ve ebruli renkli petunyalarınıza bayıldım Sevgi hanım; ben yalnız kırmızı bulabilmiştim, sakız sardunyaların rengi çok canlı, hepsini iyi günlerde büyütün.
Kırmızı örümceğin bitkilere zararı var sanırım, bir an önce ilaçla mücadele gerekir, bende geçen gün hayatımda ilk defa kırmızı örümcek ve fosforlu sarı renkte olanını görmüştüm.
Gazanyalar çuhalar herşey süper, fotoğraflarda oldukça net ve kaliteli olunca bu güzellikleri seyretmeye doyum olmuyor, ellerinize sağlık Sevgili Sevgi, ayrıca sana Josefin Clematis ile ilgili güzel bir haber vereyim, Alman komşum kızına siparişleri verdi, bir kaç ay sonra kızı ülkemize gelecek, bulabilirse Josefin Clematislerle birlikte, dua edelimde bulsun.
Sevgiler selamlar...
nurcanaybay
19-05-2013, 21:16
405498
Sevgi hanım ,
bu örümcekten bende de bolca var .Sanırım iki yıl önce aynı soruyu ben de sormuş ,yanıt alamamıştım.Bu aylarda çıkmış , sonra kaybolmuştu.
Bu kadar net görülebildikleri için kırmızı örümcek olduğunu düşünmüyorum.
Ama sadece mantık yürütüyorum , emin olamam.
Ben kullandığımız ağaç kabukları veya ponza taşları ile geldiğini düşünüyorum.
Bu örümceği tanıyan bir arkadaş çıkarsa bana da haber verin lütfen .
milaca2010
21-05-2013, 22:41
Sevgi hanım hiç bir hareket yok, nerelerdesin merak ettim?
Bir olumsuzluk yoktur inşallah...
Sevgili milaca, ilginiz için çok teşekkür ederim. Pazar gününden itibaren şehir dışındayım. Bulunduğum yerde internet kısıtlı çekiyor. Tam siteye girdiğim an bağlantı kopuyor. Çıkış bile yapamıyorum. Siteyi çok takip edemiyorum. Clematis haberine çok sevindim. Inşallah bulur.
Ben de bahçemi hergün eşime ve kızıma soruyorum. Telefonda talimatlar veriyorum. Bahçeden ayrı kalmak çok zormuş. Çevredeki bitkilerle oyalanmaya çalışıyorum. Bazı bitkileri clematislere benzettim ama sanırım farklı bir yabani asma. Çit bitkilerinin arasında kendiliğinden yetişmişler.
Pazar günü dönüyorum. Inşallah bahçeme ve sizlere kavuşacağım.
Sevgi ve selamlarımla.:)
gulcingiller
22-05-2013, 12:18
Bahceniz cok guzel emeginize saglik.
Sn. gulcingiller; hoşgeldiniz, teşekkür ederim.
Çok şükür bahçeme kavuştum.
Bu kuşların türlerini bilmiyorum ama geçen yazda gelmişlerdi. Hatta karşı tarafımıza yuva yapıp bütün yaz yaşadılar. İnşaat sahası olduğundan kepçeler o bölgeyi kazınca, eyvah bu güzel kuşları bir daha göremeyeceğimiz diye üzülmüştük.
Geçen hafta bir de baktık ki tekrar göç etmişler. Gene yuva yapmaya çalışıyorlar. Onları görünce çok sevindik ve hemen bu kareleri yakaladım. 3 tane kuşlarımızdan biri tam çekiyorken kaçtı,
410177,
Gene tam fotoğraflarını çekerken isabet geldi dala kondu,
410178,
410179
1 hafta da bahçe bayağı değişmiş. Çileklerim olgunlaşmaya başlamış. Bugün ilk hasatı da yaptım. 1 kiloya yakın çilek topladım. Ama tadını çok beğenmedi bizimkiler. Sanırım söküp başka cins dikeceğim.
410195,
410189,
Çileklerdeki boy farkı beni de şaşırttı. Çok iri olanların tadı daha farklıydı. Küçük ve orta boyların da farklı bir aroması vardı. Çilekler geçen seneden ama o zaman tadımlık 7-8 tane olmuştu ve saksıdalardı. Yeterli toprakta büyümedikleri için tadı böyledir demiştim. Ama bu sene anladım ki tadı aynı ve değişecekler.
410190,
410191,
Burada da boy sırasına dizdim,
410192
Ceylangözlü ve top sardunya bir arada. Ceylangözlü ler hariç diğer sardunyalarım kışı bahçede geçirdiler.
410214,
410217,
410215
Afiyet olsun...
Teşekkür ederim. Hoşgeldiniz.
Lavantalarım da açmaya başlamış, mis gibi kokuyorlar.
410226
Kiraz çiçeklerimden sadece 1 tanesi meyveye dönüştü. 1 tanecik kiraz 3 e bölünür mü? Nasıl tadına bakacağız.:D
410235
Hoşbulduk....Sağolun....Bahçeniz çok güzel...Emeklerinize sağlık...
YeniGine
26-05-2013, 23:27
Sevgili Sevgi hoşgelmişsin, ceylanların, sardunyaların çok güzeller. Ama kuşlarını daha bir sevdim, sevindim onlara. Çalıkuşları, 3-4 sene önce bizim buralarda serçe, kumru, çalıkuşları ile kaynıyordu. Fakat karga ve saksağanlar bizim buralarda bu tür kuşları bırakmadılar, çok azaldılar ve inan ben çok üzülüyorum. Böyle bahçelerde gördükçe de mutlu oluyorum. Bizim kuşlarımız da artık karga ve saksağanlar... :mad:
Geçen seneden gazanyalarım açmaya başladı. Kışı rahatlıkla geçiren, soğuğa-dona dayanıklı, tam güneşli yerleri seven bu bitkiler akşam güneşi batmadan onlarda kapanıyor ve ertesi gün tekrar açıyor. Tohumdan rahatlıkla yetişebiliyor. Kendiliğinden tohumdan yetişenler var bakalım onlar ne zaman çiçeklenecekler.
410280.
Sevgili YeniGine, hoşbuldum. Sizde bahçeme hoşgeldiniz. Kuşlar çok güzeller ve yamaçtaki toprağa yuva yapıyorlar. Resmen yuvarlak bir delik açıp orada yaşamaya başlıyorlar. Sanırım 2 sene daha böyle devam eder ama daha sonra evler yapılınca bizde göremeyiz.:(
İyi akşamlar,
Hercai menekşem asil duruşunu halen sergiliyor.
410842
Petunya tohumlarım da çimlendi. Şaşırtmak için biraz daha büyümelerini bekleyeceğim.
410850
Aster tohumlarından birinci paketten hiç çıkan olmadı. Üstelik farklı zamanlarda ve farklı biçimlerde çimlendirmeyi denedim olmadı. Son kez tekrar denemek istedim. Bu defa çimlendiler ama az çıktılar. Bakalım çiçeklerini de görürüz inşallah.
410912
milaca2010
27-05-2013, 22:54
Gazanyalarınızın renkleri çok güzel, hercainin mutluluk veren sıcak rengiyle, herşey çok güzel sevgili Sevgi hanım; Petunya fideleri çok sağlıklı görünüyorlar, şaşıtmak için çiçeğini bekleyip ona göre guruplandırmakmı lazım? Benim tohumlar karışık renklerden oluştuğundan öyle düşündüm. Sevgi hanım, ne kadar sürede böyle oldular yeni yerlerine taşımak için az zamanları kalmışa benziyorlar.
Herşey gönlünüzce olsun, sevgilerimle...
YeniGine
27-05-2013, 23:43
Sevgili YeniGine, hoşbuldum. Sizde bahçeme hoşgeldiniz. Kuşlar çok güzeller ve yamaçtaki toprağa yuva yapıyorlar. Resmen yuvarlak bir delik açıp orada yaşamaya başlıyorlar. Sanırım 2 sene daha böyle devam eder ama daha sonra evler yapılınca bizde göremeyiz.:(
Yuvaları toprakta yani?.. :( Ev, bina yapa yapa mahvettiler her yerleri e bizim de kargaların, saksağanların istilasına uğramamız çalıkuşlarının, kumruların nerede ise yok olmalarının sebebi geniş yeşillik alanda 4-5 katlı polis lojmanlarının yerlerine diktiler 20 katlı binaları kargaların, saksağanların yuvaları ile oynadılar. :( Olan bizim bahçedeki güzelim çalıkuşlarına, kumrulara oldu.
Sevgili Sevgi menekşenin rengine bayıldım, çok güzelmiş gerçekten. Ve petunya fidelerin çok güzeller, inşallah çiçeklerini göresin.
Sevgili milaca, petunya tohumlarım 1-1,5 ayda bu hale geldiler. Tohumları toprağın üzerine serpiştirip saksıyı streçledim. Oda sıcaklığında 1 haftada çimlendiler, birazcık büyüdükten sonra bahçeye çıkardım. Benim tohumlarım da karışık ama çiçeklenmesini beklersemde çok geç gelişecekler. O yüzden yerlerini hazırlayınca 1 haftaya kadar şaşırtacağım.
Sevgili YeniGine, doğal ortamı maalesef kendimiz bozuyoruz. Bu bölge de sadece kuşlar değil başka hayvanlar da var. Kışın tilki vardı mesala, baharda leylekler gelmişlerdi. Yazın da yılan korkusu var. Ama en sevimlileri kuşlarımız. Yuvalarını toprağı delip yapıyorlar. Yamaçtaki toprağın üzerine. Henüz yeni yuvalarını göremedim. Yaparlarsa fotoğraflamaya çalışırım.
Beğenileriniz için teşekkür ederim.
Sevgilerimle.:)
Sarı papatyamı geçen sene dikmiştim ve unutmuştum. Çiçeklerini açarak kendilerini hatırlattılar. Şimdilik 1 tane,
411026
Böğürtlenimi bu sene diktim. Yeni gelişim göstererek çiçeklenmeye başladı. Meyvasınıda görürüz inşallah.
411027
Güllerim artık coşkulu günlerini geride bırakıyor. Ama güzel bir gül ayı yaşattılar bize.
411028.
birtanecik
28-05-2013, 22:06
Sevgili Sevgi,
İyi akşamlar.
http://www.agaclar.net/forum/1162648-post376.htm
Tecrübeleriniz doğrultusunda yardım lütfen
Sevgili birtanecik, rulo çim fikri güzel. Kenarları bence de bitkileriniz için boş bırakırsanız daha iyi olur. Orta kısım da meyva ağaçlarımız var demişsin, ağaçlar çok büyük mü? Ileriki zamanlarda ağaçlar büyüyünce gölgelik yapar mı? Bunlarıda hesaba katmak lazım.
Çim alanı yapacağınız yer gölgelik ise gölge alan çimi tercih edebilirsiniz.
Bende çok tecrübeli değilim ama naçizane tavsiyem bunlar olabilir.
Sevgilerimle, kolay gelsin.
birtanecik
29-05-2013, 22:41
Sevgili Sevgi,
Bende yanları boş bırakacağım zaten. Meyva ağaçlarımı geçen yıl dikmiştim. Kiraz ve kayısı meyva verdi. Harikaydı. Narda çiçekli. Çok buyütmeden budayarak çime zarar verdirmemeye çalışacağım. Rulo çimin gölgeye dayanıklısı yokmuş. Zira benim bahçe çok güneş alıyor. Çim konusunu baştan sona okudum zaten. Göz kalmadı bu arada. Ağaç diplerine de çiçek dikmek niyetindeyim. Siz hocalarımın fikirleri doğrultusunda. İlginize binlerce çiçek....
Eminönünden iki renkli gül (kırmızı-beyaz) diye aldığım bu gül beyaz çıktı. Bu da güzel ama beyaz gülüm vardı. Diğer beyaz gülü de sarı diye gonca halindeyken almıştım o da beyaz çıkmıştı.
412303
mandalinleerik
30-05-2013, 22:07
Eminönünden iki renkli gül (kırmızı-beyaz) diye aldığım bu gül beyaz çıktı. Bu da güzel ama beyaz gülüm vardı. Diğer beyaz gülü de sarı diye gonca halindeyken almıştım o da beyaz çıkmıştı.
412303
Sayın Sevgi, maşallah çok güzel bir gül eminim kokusu da çok güzeldi. Demek ki beyaz güller sizi seviyor.
Gazanyalardan görüntüler,
412317
412318
412312
412313
412314
Sayın Sevgi, maşallah çok güzel bir gül eminim kokusu da çok güzeldi. Demek ki beyaz güller sizi seviyor.
Evet haklısınız, kısmetim beyaz gülden yana açık sanırım. Hiç beyaz gül almaya niyetlenmediğim için sanırım onlar beni tercih ettiler. Kokusu yok denecek kadar az.
birtanecik
30-05-2013, 22:30
Sevgili sevgi
Eminönü piyasası çok dengesiz. Begonvile 80 tl dediler. Akçay da 7,5 tl. Buradan anlayın artık.
Cam güzeli geçen sene tohumunu dökmüş ve kışın sonlarına doğru kalanchoe nin saksısında çıkıvermişti. Saksının yanında da hercai menekşelerinin tohumları duruyordu. Ben de hercai menekşesi çıktı diye büyüttüm ve bahçeye diktim. Cam güzeli olacağına hiç ihtimal vermiyordum. Çünkü cam güzeli tohumları alıp viyollere teker teker ektim. Gidip gelip onların çıkmasını bekliyordum ki 20 tohumdan 9 tanesi çimlendi. O kadarcık çıkması bile beni sevindirmeye yetmişti. Daha sonra bahçede gölge yerlere diktim ama halen büyüyüp gelişmediler. Bu cam güzellerine de hiç ilgi göstermediğim halde büyüyüp geliştiler ve çiçeklendiler.
412327
Lobalya tohumlarında da sanırım başarısız oldum. Saksıda çimlenen bir şeyler var ama lobelya ya pek benzetemiyorum. Bu güzelleri de pazarda görünce çok şaşırmış olmalıyım ki sesli bir şekilde '' aaa lobelya '' dediğimin farkına vardım. Yanımda duran hanım da bana bakıp sordu ne bu çiçeğin adı diye ? Tekrar ettim, çiçeği tanıttım ve aldım.
412336
Sn. Ahmeter hocama değerli hediyeleri için çok teşekkür ederim. Dün sevinçten kuşlar gibi uçarak eve geldim diyebilirim. Gelir gelmez su sümbülümü kovaya yerleştirdim,
412340
Gece mumu çiçeğimi akşam serininde bahçeye diktim,
412341,
Mavişi fotoğraflayamadığım için şimdilik resmini koyamıyorum.
Güzel yüreğiniz ve paylaşımcı ruhunuz için size ve eşinize tekrar teşekkür ederim. Saygılarımla.
Clematis konusunda en şanssızı ben miyim? Etiketteki resmini severek almıştım ama gene farklı çıktı.
412429,
Çiçekleri çok güzel ama....
412430,
412431
mandalinleerik
31-05-2013, 07:30
Clematis konusunda en şanssızı ben miyim? Etiketteki resmini severek almıştım ama gene farklı çıktı.
412429,
Çiçekleri çok güzel ama....
412430,
412431
Sn Sevgi, şanssızlığın bu kadarı :)). Renkli diye alınan güller beyaz çıkıyor, Clematis istediğinizden farklı geliyor. Aslında tamamen satıcı hatası sizinle alakalı değil ama onca emekten sonra istediğinizin olmaması sinir bozucu olabiliyor. Ama çiçekleriniz yinede çok güzel.
Dün Sn. Kgursan a sipariş verdiğim lisilerimde geldi. Akşam serininde hemen toprakla buluşturdum. Kolinin içinde can suyunun içine koymam gereken gübre, gelişim dönemimde sulandırarak kullanmam gereken gübre ve 3 tane de begonya hediyem çıktı. Saat 21.30 a kadar dikim ve sulama işiyle uğraştım.
Sn. Kgursan a çok teşekkür ederim.
412432
Sn Sevgi, şanssızlığın bu kadarı :)). Renkli diye alınan güller beyaz çıkıyor, Clematis istediğinizden farklı geliyor. Aslında tamamen satıcı hatası sizinle alakalı değil ama onca emekten sonra istediğinizin olmaması sinir bozucu olabiliyor. Ama çiçekleriniz yinede çok güzel.
Gerçekten sinir bozucu çünkü ilk 2 tane aldığım clematislerde farklı çıkmıştı. Güller desem gene öyle. Bundan sonra çiçek açmamış bitki almayacağım. Tek sevindirici tarafı güzel olmaları
mandalinleerik
31-05-2013, 07:46
Gerçekten sinir bozucu çünkü ilk 2 tane aldığım clematislerde farklı çıkmıştı. Güller desem gene öyle. Bundan sonra çiçek açmamış bitki almayacağım. Tek sevindirici tarafı güzel olmaları
Siz yine şanslısınız, forumda sn Mügem altığı Ceylan Gözlerini torbasından çıkardığında köksüz olduğunu fark ediyor yani satıcı dalları kesip toprağa daldırıp öyle satmış.
Bir de siz, aldıklarınızı dikiyorsunuz ve aradan epey zaman geçtikten sonra istediğiniz çıkmıyor geri götürseniz de alıcı "biz de sizin gibi düşünüyorduk" diyebilir. Ama yinede uyarmak gerekiyor.
Ortancalarım 3 yaşındalar ve bu sene daha da büyüdüler. Ortanca coşturan gübrelerden 3 ay da bir diplerine uyguladım. Budama da yapmayınca iyice genişlediler.
413030,
413031.
Lobelyaların renklerini 2 ye çıkardım. Gerçekten her bahçede olması gereken güzellikte bir bitki. Üstelik benimkilerin çok küçük olmasına rağmen bahçeye farklı bir güzellik kattılar. Mavinin tonu harika.
413233
Sn. Ahmeter hocam ın sayesinde benimde bir mavişim oldu. Bu sevinci bana yaşattıkları için tekrar teşekkür ederim.
413234
Solan gül dallarını 3 boğum alttan budadıktan sonra daha fazla açarak beni sevindirdi. Rengine söyleyecek söz bulamıyorum.
413235
Karışık renkte aldığım paketin içinde 3 soğan vardı. 1 i bugün turuncu açtı. Umarım diğerleri de farklı açarlar. Ama kokusu yok.
413236,
413237,
413238
Burası sardunya sırasının bir kısmı, Sol taraftaki pembe ceylan ile bordo ceylan bu senenin, diğerleri geçen seneden. Arada çeliklediklerimde var ama onlar henüz küçük. Hayata tutunma çabalarındalar.
413244,
Bu köşedeki sardunyalarımın kenarlarına lale soğanlarını dikmiştim. Çiçeklenmeye başlamadan önce gübrelediğim için sardunyalarda coştular. Hepsini tekrar gübrelemem gerekiyor.
413245
Sakızlar,
Bu saksıda 3 tane sakız var ama biri tomurcuklarını kuruttu. Şimdi tekrar tomurcuk oluşturuyor. İnşallah onlarda kurumaz. Sakız hanımları bu sene yeni misafir ediyorum.
413247,
413248,
Rüzgardan kırılan dalını 2 ye böldüm. Yavru çeliklerim tutar mı bilmem. daha önce sakız sardunya yetiştirmediğim için tecrübe sahibi değilim.
413249
Nergis soğanlarını dün çıkardım ve kurumaya bıraktım. Şimdiye kadar ki beslenmesi umarım yeterli olmuştur.
413250
Pembe domateslerimi yerlerine geç şaşırttığım için ancak bu kadar büyüdüler. 2 hafta önce yerlerine dikildi. Cuma günü akşamda çapalandı. Biraz sık oldu sanırım ama elimdeki fidelerin hepsini dikmek isteyince durum ortada.
413257
Pembe domateslerimi yerlerine geç şaşırttığım için ancak bu kadar büyüdüler. 2 hafta önce yerleri dikildi. Cuma günü akşamda çapalandı. Biraz sık oldu sanırım ama elimdeki fidelerin hepsini dikmek isteyince durum ortada.
413257
bu kadar sık ürünü niye dikiyorsun? iyilik etmiyorsun, ürün alamazsın, seyrelt en az yarısını, sen bilirsin tabi ki
birtanecik
03-06-2013, 22:21
İyi akşamlar Sevgi Hanım,
Sizin kadar çiçekden anlamam Ama pempe domatesten anlarım. Gerçekten çok sık. Büyüyünce verim alamaz ve domatesler kuytuda kalır. Çiçek alana kadar da sulamayın azdırırısınız fideleri. Çiçekden sonra bayılınca yaprakları su veriniz. Ben size dometesden tiyo , siz de bana çiçeklerden.
birtanecik
03-06-2013, 22:24
Birde çiçeklerle çim arasında kalan bordür taşlarınız çok güzel. Nerden aldınız. Ben şimdi Akçay Güredeyim. Burda umarım vardır. Şimdi sıra onlarda çimler çiçekleri istila etmesin değil mi? Tekrar kolay gelsin....
birtanecik
03-06-2013, 22:31
ceylangözler hariç sardunyalar kışı bahçede geçirdi demişsiniz. Ceylangözü bahçeye ekili gibi duruyor.
birtanecik
03-06-2013, 23:02
çok sordum kusura bakmayın da taştan ayak izleriniz çok güzel nerden aldınız....
YeniGine
04-06-2013, 01:48
Sevgili Sevgi, ortancalara maşallah... Lobelyalar kendileri ve renkleri harika... Maviş bende de var fakat ne yazık ki hâlâ sanki fide gibiler (Neyi severler ben mi bilemiyorum acaba), Liliumlar çok güzeller, benim tomurcuktaki liliumumu kopartmışlar çiçek yok bu sene... Sardunyalar!.. İnan hepsi çok güzeller, ellerine sağlık... Ve nergis soğanların!.. çıkarttın, kuruyacaklar, peki sonra ne yapacaksın?
Sn. attar ve sevgili birtanecik, domateslerimi seyrelttim. Fotoğraftaki görüntüde çaprazdan ve uzaktan bir çekim yapmıştım. Güneşte net çıkmıyor diye. Göründükleri kadar sık değillerdi. Gene de aradan birer tane çıkardım.
Sulamaya gelince ben de dediğiniz gibi yapıyorum. Yapraklar iyice morarıp büzüşene kadar su yok. Sonra kana kana su içiyorlar. Ardından çiçekleniyorlar. Şimdi tomurcuklarını göstermeye başladılar bile. Fideleri diktiğim zaman 3. yapraklarını yeni çıkarmışlardı. 2 hafta da durumları gayet iyi. Uyarılarınız için teşekkürler.
Bordür taşlarını inşaat malzemeleri yapan firmadan aldım. Duvar kaplama taşlarını ikiye böldürdüm ve bordür taşı olarak kullandım. Beton ve taş dökümü yapan firmalara bakmanız lazım. Ayak izlerinide aynı firmadan aldım. Tanesi 5 tl.
Bordür taşlarını yaptıktan sonra çimleri biçmek daha kolay oluyor. Çiçekleri istila etmiyorlar. Kısacası herkes kendi yerini öğrendi diyebilirim.:)
Sevgili YeniGine, nergis soğanlarını kurumaya bıraktım. Şimdi yarı gölgede biraz kuruduktan sonra güneşe alacağım. Güneşte iyice kuruduktan sonra serin ve kuru bir yerde ekim ayına kadar saklayacağım. Dikim zamanı tekrar toprağa. Aynı işlemi sümbül ve laleler için de yapılacak. Onlar henüz yapraklarını sarartmadıkları için çıkarmadım. Aslında sizin yeriniz müsaitse yapraklar iyice kuruyana kadar toprakta bırakın. Eğer sulanmayan bir alanda iseler hiç çıkarmayın. Çünkü yapraklar sararana kadar sulayıp yapraklar sararıp kuruduktan sonra sulamayı kesiyoruz. Ama sizinki ortak alan olduğu için ve bir de Sonbaharda yaşadığınız sıkıntıyı göz önüne alarak tercih size kalıyor.
ceylangözler hariç sardunyalar kışı bahçede geçirdi demişsiniz. Ceylangözü bahçeye ekili gibi duruyor.
Sevgili birtanecik, ortadaki ceylan gözü geçen seneden ama kışın güvenip bahçede bırakamadım. Saksıya alıp mutfak pencereme koymuştum. Kışında 2 kez açtı. 1 ay öncesi yeni aldığım Pembe ve bordo ceylangözlüler ile bahçeye diktim.
Bahçe toprağında daha geliştiler ve çiçekleri daha uzun süreli oluyor. Tabi bunlar benim gözlemlerim. Bir de ceylangözlülerin rüzgarı hiç sevmediklerini öğrendim. Top sardunyalar daha dayanıklı rüzgarda geçmeye yakın çiçeklerini döküyorlar ama yapraklarına hiç birşey olmuyor.
Sevgilerimle.
birtanecik
04-06-2013, 21:07
İyiakşamlar Sevgili Sevgi
Bugün Çim için ayırıcı setlere baktım. Plastikler pahalı ve görüntü kötü, taş olanlarada yarın bakacağım. Çim ekecektim rulo çim ya. Zemini düzledim yarın İzmir'den elyafa döşenmiş hafif bir malzemeden yapılma çim kargolanıp bana ulaşacak. İlk yeni uygulanacak bir ürün. Alser diye bir firma. Bakalım göreceğiz merakla bekliyorum
Sevgili birtanecik, taşların maliyeti 60 tl tuttu. 19-20 mt. lik yere döşedik. Taşları yapmadan önce bende ahşap çit düşünüyordum. Ama ahşap hem zamanla çürüme yapacak hemde maliyeti çok olacaktı. Ben bahçemin çiçeklik ve büyük kısmına taş kullandım. Diğer kısımda sebzeliğimin yerindeki çimleri söktükten sonra ahşap çit kullandım. Bu sene halen kullanıyorum çitleri ama sonraki senelere ne kadar dayanacak göreceğiz.
birtanecik
04-06-2013, 22:31
Sevgili sevgi
Fiyat çok uygunmuş. Yarın da taşçılara bakacağım. Umarım bulrum. Ahşap dayanıklı olmaz diye düşünüyorum. Her yıl bakımla uğraştırmayacak malzeme olmalı. Siz ustaları takip etmem gerekiyor değilmi? Çooooooooooooook tıfılız çooooooooooooooooooooook:))))
Ortanca köşesi,
414263,
Geçen sene aldığım mavi ortancam bu sene biraz mora dönük mavi olacak sanırım. Tam olarak renklenince tekrar yüklerim.
414264,
Kış bahçesinin camlarına kendini iyiden iyiye yasladı. Camı açamıyorum. Sonbaharda yerini biraz değiştireceğim.
414265
Dün sabah yağmur sonrası görüntü,
414266,
Ve Bu sabah ki görüntüler,
414267,
414268
414269,
414270,
414271,
414272,
414273
birtanecik
06-06-2013, 06:52
Günaydın Sevgili Sevgi
Sabah sabah içimiz açıldı. Takipteyim sizi .....)))
Geçen sene kiraz fidanımın dibine diktiğim begonyalarım tekrar büyüdüler. Kışa dayanıklı oldukları için güllerin arasındaki menekşeler, lale ve sümbül soğanları çıkarıldıktan sonra begonya dikmeyi düşünüyorum. Menekşeler halen çiçekli oldukları için kıyamadım. Birde soğanların kurumasını beklemek zorunda kaldım.
414274,
414275
Bahçe girişi, babaların önündeki lavantalar ve sağ taraftaki babanın yanında clematisler.( Etiketteki resimden farklı çıkan clematisler)
414276
414278
414277
birtanecik
06-06-2013, 07:20
Merhaba Sevgili Sevgi
Begonyalar kışa dayanıklı demek. Yeni öğrendim. Yine o bordür taşlar.Ah Ah bugün Akçay'ı alatüst edip bulmam lazım.
Sevgiler.
Sevgi hanım bahçeniz harika olmuş. Hepsi yerli yerinde düzenli görünüyor. Domatesleri biraz seyrek dikerseniz dah iyi olur. Lavantalar tam yerini bulmuş. Yıllardır bende lavanta edinmek istedim. Nihayet bu sene emelime geçirdim. Umarım sizinki gibi açar. Meraktan çatlıyorum. Ortancalarda çok güzel. Sardunya hele bir başka güzel. Yine bir hastalığım vardı. Sardunyalar. Onlardan da epey renk yaptım. Olmayan renklerin peşindeyim. Bol huzurlu, mutlu günler diliyorum.
Sevgili gülsu, çiçek hastalığının maalesef ki çaresi yok. Bir defa bu hastalağın pençesine yakalandımı kurtuluş yok. Bende dün 2 çelikle eve döndüm. Olmayan renklerde hep gözüm. Biri siyahi sakız sardunya diğeride kırmızının başka tonuydu. Isteyebileceğim yerlerdi de sağolsunlar verdiler. Bende onlara bendekilerden vereceğim.
Sevgilerimle.
Sevgili birtanecik, begonyalar benim bahçemde kışı atlattılar.
Pembe domateslerim,
414297
birtanecik
07-06-2013, 00:05
İyiakşamlar Sevgili Sevgi,
Bugün elyaf içine konmuş çimimiz geldi. Serdik suluyoruz. Elyaf nemli kalması için sulama gerekiyor. Sizin taşlardan buldum. Ancak beyaz değil. Çimento rengi gri yani. Yoksa siz beyaza mı boyadınız. Birde Edremit'e bakacağım. Begonyaları kışı geçirdiğini bilmiyodum. İstanbul da yaşarsa Akçay da da yaşar. Kolaylıklar dilitorum size...)))
İyiakşamlar Sevgili Sevgi,
Bugün elyaf içine konmuş çimimiz geldi. Serdik suluyoruz. Elyaf nemli kalması için sulama gerekiyor. Sizin taşlardan buldum. Ancak beyaz değil. Çimento rengi gri yani. Yoksa siz beyaza mı boyadınız. Birde Edremit'e bakacağım. Begonyaları kışı geçirdiğini bilmiyodum. İstanbul da yaşarsa Akçay da da yaşar. Kolaylıklar dilitorum size...)))
Hayırlı olsun. Sağlıklı büyüsünler çimleriniz.
Benim taşların rengide krem rengi ile açık sarı arası bir renkti. Kirli beyaz da değil tam beyaz değil. Tabi toprak ve çimlerin arasında zamanla renk değişikliği olacaktır.
Artık bahçe sayfasınızı açında bizde sizin bahçenizi gezelim. Merak içindeyim.
Sizede kolay gelsin.
415526
Bu görüntülerde geçen hafta yağmur sonrası çektiklerim,
415524
415525
Sn. Ahmeter hocama bu güzellikleri benimde yaşamama vesile olduğu için tekrar teşekkür ederim.
Tohumdan yetiştirdiğim petunyalarımı yerlerine şaşırttım. Bir tanesi küçücük boyuyla tomurcuğunu büyütmüş. Bakalım ne renk açacak.
415527
415532
415528
415529
415530
415531
Nasıl bir bitki olacak bende merak ediyorum.
415533
Ben de bu zencefili merak ediyorum markete gidince bir tane yumru alıp dikeceğim. ;)
Ben de bu zencefili merak ediyorum markete gidince bir tane yumru alıp dikeceğim. ;)
Sn Doğan ben filizli olarak dikmiştim fakat toprağın içine, üç aya yakın kalmış ve hiç bir değişiklik olmamıştı:( Sn Sevgi toprağa gömmemiş belki bu yüzden çimlenmiş sanıyorum.
Saygı ve selamlar
Giriyorum çıkıyorum yorum yapmaya mecalim kalmıyor.. Zevkinizi konuşturuyorsunuz gerçekten, hayranlıkla takip ediyorum, emeğinize sağlık.. ;)
Sevgili Sudenur, bu güzel sözler sözler beni fazlasıyla mutlu etti. Senin bahçenin ve yaptıklarının yanında pek lafı olmaz. Beğeni ve ziyaretin için çok teşekkür ederim.
Sn. h_dogan;
Sn Adneser; zencefil filizlendiği için bende toprakla buluşturayım dedim. Şimdilik filizler büyüdü ama gelişim aynı şekilde duruyor. Umarım bitki gelişirde bende merakımı gideririm. Gelişme olduğunda tekrar paylaşırım.
Sayfamı ziyaret eden tüm doğa dostlarına da çok teşekkür ederim.
Sizlere ortancalarımın güzelliklerini sunuyorum.
416889
416890
416888
Katmerli begonvilim iyiden iyiye renkleniyor. Bu muhteşem görüntü için ne kadar teşekkür etsem de az.
416891
416892
Bu da geçen sene bauhaus tan aldığım ve budamadığım begonvil. Biraz cılız.
416893
Bu da budadığım begonvil. Daha canlı ve sağlıklı gözüküyor. Yakında çiçekleri de renklenecek. Şimdilik net sonuç çıkaramıyorum, gözlemlerim devam ediyor.
416894
Beyaz lilium kendini bahçenin starı ilan etmeye çalışıyor ama nafile. Şimdilik bahçenin gözdeleri ortancalarım.
416895
Bu lilium un soğanlarını biraz geç diktiğim için mi böyle cılız oldu anlamadım. 3 tane soğanı nisan ayı sonlarında dikmiştim onlar da yeni baş gösterdiler. Bakalım onların gelişimi nasıl olacak.
416896
Ağaç minesiyle arkadaşlığımız 17 seneye dayanıyor. 17 sene önce Antalya dan getirdiğim ağaç minesini önceki evin balkonuna ve apartmanın bahçesine dikmiştim. Apartmanın bahçesindekiler kötü muameleye rağmen halen yaşıyorlar. Balkonumdakiler ise geçen sene taşınırken saksısıyla getirdim ama o kış çok soğuk ve don olduğu için yeşillenmediler. Tohumlarından yetişenler de oldukça fazlaydı. Şimdi tohumdan yetişen 3. nesille başbaşayız. Saksıda kalanların bir tanesi.
416905
416906
5 haziranda çektiğim görüntü,
416907
Bu da dün ki hali. Bir yemeklik bile olsa yeter.
416908
Sevgi hanım ellerinize sağlık hepsi muhteşem. Ortancaların renkleri çok güzel. Hemde yerini sevmiş. Sağlıklı görünüyor. Gece mumu bodur boylu mu? Anlayamadım. Benim bahçede uzun boylu olanları var. Onun bahçenin arka taraflarına ektim. Böyle bodur olanı olsa yakınına ekip çamasını yakından seyretmek lazım. Sevgiler..
Sevgi hanım ellerinize sağlık hepsi muhteşem. Ortancaların renkleri çok güzel. Hemde yerini sevmiş. Sağlıklı görünüyor. Gece mumu bodur boylu mu? Anlayamadım. Benim bahçede uzun boylu olanları var. Onun bahçenin arka taraflarına ektim. Böyle bodur olanı olsa yakınına ekip çamasını yakından seyretmek lazım. Sevgiler..
Çok teşekkür ederim. Gece mumu yeni misafirim. Bodur olup olmadığını bilmiyorum. Ama çok sevdim bu çiçeği.
Selam ve sevgilerimle.:)
Baklaları toplayıp ayıkladım. 4 kök bakladan bir tabak iç bakla çıktı. Zeytinyağlı enginar yemeğine çok yakışıyor.
417196
YeniGine
14-06-2013, 00:42
Maşallah Sevgili Sevgi... Ne kadar güzel, emeğinizle diktiniz, yetiştirdiniz ve yemeğinize aş ettiniz. Bence çok güzel bir duygu. Ellerinize, gönlünüze, emeğinize sağlık... Afiyet, bal şeker olsun...
Tohumdan yetiştirdiğim petunyalar ben yokken coşmuşlar.
423456
423457
423458
423459
Gene tohumdan yetiştirdiğim akşam sefası ilk çiçeğini gösterdi,
423460
Geçen seneden tohumlarını yere döküp kendiliğinden çıkan ve gübre ile suyu görünce azan sabah sefaları benim yokluğumu fırsat bilip, turuncu gülümü sarmalamışlar:(
423461
Bugün ellerime dikenler bata çıka hepsini ayıkladım ve farklı yere sardım. Gülümde artık nefes almaya başladı.
423462
Sn. Ahmeter hocam ın sayesinde benimde bir mavişim oldu. Bu sevinci bana yaşattıkları için tekrar teşekkür ederim.
413234
Tatil dönüşü maviş beni çiçekleriyle karşıladı. Dolayısıyla sevincim kat be kat arttı.
Ayrıca dün çok özel misafirlerim vardı. Ahmeter hocam ve saygıdeğer eşi Ayça ablam ziyaretleriyle ve hediyeleriyle beni çok mutlu ettiler. Tekrar teşekkür ederim.
İlk fotoğraf akşam görüntüsü, ikinci fotoğraf sabah saat 7 de güneş ışıkları ile,
423465
423466
Katmerli begonvil,
423470
Ceylanım,
423471
Sakız hanımlar,
423472
423473
Bugün saksı boyamakla uğraştım. Aldım elime sprey boyayı 1 saksı ve su sümbülümü koyduğum sarkıt saksıyı boyadım
İlk olarak Ahmeter hocamın hediyesi su sümbülü. Bu vesile ile tekrar teşekkürler.
425908
Bu da yavrusu, o kadar çabuk çoğalıyor ki birini cam fanusa koydum, diğer yavruyu da komşum istedi ona verdim.
425909
Begonyalarda Sn. Kgursan dan, lisilerin yanında gelen hediyelerim. Aslında 3 tanelerdi ama bir tanesi ben yokken ölmüş.:( İlk geldiklerinde bahçeye dikmiştim. Baktım fazla güneş almaya başladılar saksıya geçirdim ve gölge bir yere koydum.
Siyah saksıyı boyayıp begonyaları diktim. Sarının yanına da kırmızı koydum.
425910
425911
425912
Akşam sefaları mis kokularını yaymaya başladılar.
425919
Bu köşe öyle coştuki tümü fotoğrafa sığmıyor.Hepsi de tohumdan yetişti. Uzak çekim yapmam gerekiyor. Şimdilik yakın plan.
425921
Bugün daha çok hediyelerden görüntüler vardı. Şimdide Sn. Seyfi bey'in hediyesi küpe çiçeklerim.
425927
425928
425929
Bu küpemde geçen seneden.İkinci kez açıyor ama ilk çiçekleri kadar iri değiller.
425930
YeniGine
13-07-2013, 00:04
Sevgili Sevgi, çok güzeller çok; hepinize maşallah!.. Çok sağlıklı görünüyorlar, ellerine, gönlüne sağlık...
Küpelileriniz çok güzel gelişmiş güzel günlerde büyütün Sevgi hanım, iğne oyası gibi her biri.. ;)
Sevgili YeniGine,
Sevgili Sudenur, çok teşekkür ederim. Ziyeretiniz ve yorumlarınızla beni mutlu ettiniz.
Sevgilerimle.
milaca2010
14-07-2013, 00:52
Sevgili Sevgi hanım; Küpeli çeşitleriniz ve renkler çok güzel, inşallah uzun ömürlü olurlar.
Sıcak renkleriyle Kırmızı sakızınızıda güle güle büyütün, ilk izlenimlerim bunlar Sevgi hanım'cım, diğer sayfalarınızıdaki yeniliklere bakalım ne gelişmeler var bahçenizde.
Sevgilerimle...
Aaa ben size misafir gelmişken sizde beni ziyarete gelmişsiniz. Hoşgelmişsiniz. :p
Teşekkür ederim.
Yeni bir sevinç yeni bir heyecan.
Su sümbülüm çiçek açmaya başlıyor. 2 gündür çiçek sapına benzetiyordum ama emin değildim. Bugün ucundaki renklenmeyi görünce hemen fotoğraf makinemi kapıp çektim. Artık çiçek açınca ne kadar çekerim bilemiyorum.
Sn. Ahmeter hocama ve Ayça ablama binlerce kez teşekkürler.
426614
426615
426616
426617
426618
Su sümbülüm gece 3.30 daki hali,
426786
Bu görüntülerde sabahki halleri. Akşam güneş battıktan sonraki görüntülerini tekrar çekeceğim.
426787
426788
426789
Küpe çiçeğim geçen kışı saksıda kış bahçesinde geçirdi. Havalar ısınmaya başlayın saksıyı dışarı çıkarmıştım. Ertesi gün kuvvetli rüzgardan dalları kırıldı ve bende kırılan dalları hemen buraya diktim. Köklendiler ve büyüdüler. Önce tomurcuklarını açmadan döktüler. Gübre takviyesi yapınca şimdi bir tanesi çiçeğini açmaya başladı. Kışı da burada geçirecekler. Bu kış onları ve beni büyük sınav bekliyor.
Sanırım bu türleri soğuğa ve sıcağa daha dayanıklı.
427074
Rüzgarda o kadar büyük dal kırılmıştı ki 5 çelik yapıp diktim. Hepside tuttu.
427075
İkiz petunya
427512
Aynı kökten farklı petunyalar.:eek:
427513
427514
Güllerimin geçen çiçeklerini hemen buduyorum. Gübreleyip suyunuda verince keyifleri yerine geliyor. Onlar mutlu ben mutlu.
427528
427526
427527
İkisi bir arada. Hercai ve rozet çiçeği
427531
Akşam sefası ilk çiçeğini bugün açtı. Şimdi elimde 3 çeşit akşam sefası var.
427532
Çelikten yeni diktiğim sardunya küçücük boyuyla çiçek açtı.
427533
Geçen sene çelikten yetiştirdiğim ve kışı bahçede geçiren sardunyalarımdan
427534
Küpe çiçeklerim
427535
Güllerimi fazla şımarttım sanırım. Durmadan yan sürgünler verip duruyorlar. Bu durum iyi midir ? kötü müdür? bilemiyorum.
427540
Nihayet salatalıklarda kendini göstermeye başladı.
427550
Çiçeği burnunda
427551
Buda kudret narımız. Bakalım meyve verecek mi?
427552
Lisianthusların tomurcukları belirginleşti. Merakla bekleme içerisindeyim.
427554
Ateş çiçeği
427555
YeniGine
18-07-2013, 23:43
Sevgili Sevgi, bütün çiçeklerinin itina ile bakıldığı belli oluyor kutlarım, ellerine, emeklerine sağlık...
Hoşgeldin, çok teşekkür ederim. Ben kendi bahçemi şenlendirmeye çalışıyorum ama sen site bahçesini şenlendiriyorsun. Senin imkanların ve emeklerin tadire şayan.
Sevgilerimle.
Bahçenize hayran kaldım, özellikle küpelileriniz bir harika. Allah nazarlardan saklasın.
Teşekkür ederim sevgili hira. Hoşgeldiniz. Hepimizin bitkilerini de Allah nazarlardan korusun. Önce bizlere sağlık versin sonra da bitkilerimize.
Sevgilerimle.:)
Gazanyadaki örümceğe benzer böcek geçen gün petunyanın tam orta kısmında duruyordu ve petunyanın orta kısmı beyaz olduğu için kendiside beyazdı. Bugün sarı gazanya ya geçmiş ve sarı renge bürünmüş. Fotoğrafını çekerkende kaçmaya çalıştı ve arkasındaki tombul gövdenin sivri ucundan sıvı bıraktı. Bu böcek umarım zehirli değildir.:mad: Ve çiçeklerime zarar vermez.
427701
427702
427703
Gazanyalara devam
427704
427705
427706
427707
Beyaz sardunya yanındaki pembe sardunyayı feyiz almış.
427708
Sevgili Sevgi, bütün çiçeklerin çok canlı ve bakımlı ellerine sağlık. Geçen sene aynı şey benimde başıma geldi, kar beyazı olan sardunyamla kırmızı sardunyam yan yana duruyorlardı, beyazım kırmızıyla tozlaşmıştı, ortası toz pembe bir renk almıştı, sonra hemen onları ayırmıştım :).
Sevgiler...
ipektuğçe
19-07-2013, 21:09
Sevgili Sevgi hanım, maşallah bahçeniz şahane olmuş, emeklerinizin karşılığını almak bu olsa gerek . Gerçi gezdiğim bütün bahçeler şahane, hepsine de ayrı ayrı bayılıyorum. Keyfini sürmeniz dleğiyle. Sevgilerimle...
Sevgili aheste,
Çok teşekkür ederim. Hoşgeldiniz. Sanırım bende bu gidişle pembeyi çıkaracağım oradan.
Sevgilerimle.
Sevgili ipektuğçe,
Hoşgeldiniz epeydir yoktunuz. Ziyaretinize çok sevindim. Çok teşekkür ederim. Her zaman beklerim. Özletmeyin kendinizi:)
Sevgilerimle.
Çiçekler gerçekten çok güzel. Örümceklerin genelde erginleri değil de larvaları zarar veriyor.
YeniGine
20-07-2013, 00:06
Sevgili Sevgi gazanyaların çok güzeller; hatta tohum bile yapmışlar tohum almak istiyor isen tamam, fakat istemiyor isen geçen çiçekleri uçlarından kopart. Çok güzel olmuşlar...
Hele ki feyz almış sardunyan maşallah ne kadar güzel olmuş. Ben de yakın koyayım o halde sardunya saksılarımı.
Ellerine, emeklerine sağlık...
Hepsi harika...Ellerinize sağlık...
Beğenileriniz için teşekkür ederim Sonkez hoşeldiniz.
Lobelya
428157
428158
428159
dağçiçeği
21-07-2013, 17:01
Sayın Sevgi harika çiçekleriniz var. Hele ki o küpelilere bayıldım. Benimde elimde tek kök kalan küpem rüzgarda kırıldı. Zaten gözüne bakıyordum. Kırılan dalları suda ve saksıya daldırarak denedimse de olmadı. Sizin ve diğer arkadaşların küpelilerini gördükçe gıpta ediyorum. ;)
Kolaylıklar diliyorum.
Sn. dağçiçeği; hoşgeldiniz. Beğenileriniz için çok teşekkür ederim.
Küpe çiçeklerini bende çok seviyorum. Benim büyük küpe çiçeğim Nisan ayında rüzgardan kırılmıştı ve bir çok çelik yaparak direk toprağa diktim. Hepsi tuttular. Çok küçük çelikleride bardağa suya koydum. Onlarda köklenmişlerdi. Ama tatile gittiğimde onları unutmuşum. Geldiğimde bardakta kurumuşlardı.:( Kendime çok kızdım ama yapacak bir şey kalmamıştı.Tek tesellim anne küpe çiçeğimin hayatta olması.
Eğer isterseniz sizede köklendirip gönderebilirim.
Sevgiler.
dağçiçeği
21-07-2013, 18:34
Çok teşekkür ederim ama yetiştiremeyince çok üzülüyorum. Teklifinizi ilerleyen zamanda değerlendirebilirmiyim ? Öğrenmem gereken çok şey var küpeliler konusunda. Dersimi çalışayım önce olur mu ? :rolleyes:;)
Sabah sefalarından GÜNAYDIN.:)
428693
428694
428695
428696
Güllerimden
428697
428698
428699
428700
Katmerli petunyamın mor olanı nedense kurudu:(
Diğerlerinin MAŞALLAH keyifleri yerinde:)
428701
428702
Tohumdan yetiştirdiğim lobelyalar. 1 paket tohumdan 4-5 kök çıktı. Aralarında 1 kök pembede vardı ama o kurumuş. Lobelya gibi çok ufak tohumlu olanları tohumdan üretmek gerçekten zor bir iş. İlkbaharda bazı çiçekçilerde bulunuyor. Hatta pazarda görüp mavi renginden almıştım. Sonra pembesinide çiçekçide gördüm ve aldım. Onları direk bahçeye dikmiştim. Şimdiden yayılmaya başladılar bile.
428703
Bahçedeki lobelyalar
428704
Pembesi solo olarak çıkmaya karar verdi:rolleyes:
428705
ilksenozturk
23-07-2013, 06:58
Tohumdan yetiştirdiğim lobelyalar. 1 paket tohumdan 4-5 kök çıktı. Aralarında 1 kök pembede vardı ama o kurumuş. Lobelya gibi çok ufak tohumlu olanları tohumdan üretmek gerçekten zor bir iş. İlkbaharda bazı çiçekçilerde bulunuyor. Hatta pazarda görüp mavi renginden almıştım. Sonra pembesinide çiçekçide gördüm ve aldım. Onları direk bahçeye dikmiştim. Şimdiden yayılmaya başladılar bile.
428703
lobelyalarınız çok güzel gerçekten
peki bu pazar hangi pazar? :confused::rolleyes:
lobelyalarınız çok güzel gerçekten
peki bu pazar hangi pazar? :confused::rolleyes:
İlksen hn. Yakuplu da salı pazarı var çiçekçiyle bayağı bir tanışdık artık. İlkbaharda Yalova dan getirip satıyormuş. Hatta özel isteğiniz olursa getirebilirim demişti. Seneye kısmet olursa ona sipariş vereceğim. Çiçekçi ise Kavaklı ya inerken Garip çağla diye bir çiçekçi var oradan almıştım.
Sabahleyin erkenden beraber görüntülerini yakaladım. Yorum sizin.
428709
428712
428710
428711
Tohumdan yetişen petunyalarım. Petunya yetiştirmek zevkli geldi bana. Tohumlar çabuk filizleniyor ve şaşırtma yaptıktan sonrada yerlerine çabuk adapte olup hemen çiçek açmaya başlıyorlar. Bu sene de tohum toplamaya devam. Şimdiye kadar katmerliler henüz tohum oluşturmadılar.
428713
428716
Bu petunyalarda evrim geçirmeye başladı sanırım. Ama bu hallerini çok sevdim.
428714
428715
Ramazan ( Şeker ) bayramı yaklaşıyor. Şekerleri toplamak lazım:)
428733
428734
Bu çiçeklerden kabak olur mu acaba? İlk defa yetiştiriyorum.
428735
428736
428737
Ceylanım
428738
428739
428740
Sevgili Sevgi, yine hepsi çok güzel, fotoğraflarınızda bir harika ellerinize sağlık.:)
Lobelya bende bir kök fide almıştım geçen sene onun tohumlarından çıktı başka saksılarımın içinde ama benimki sarkıcı değil, öylece top gibi duruyor:)
Rozet çiçeklerinin renkleri çok güzelmiş, ben bu sene bulamadım istediğim renkleri. Sevgiler....
Sevgiki aheste, teşekkür ederim. Rozet çiçeğini 6 sene önce saksıda yetiştirmiştim. Kışın balkonda korunaklı yerdeydi ve o kış çok sert geçmemişti ki bahara çıktı tekrar güzelliğini sergiledi. Ama ikinci kış yaşamadı.
Bu senede tohumlarını almaya çalışacağım. Umarım sonuç istediğim gibi olur. Çünkü geçen seneki rozetler tohum yapmamıştı.;)
Geçen sene benimde, koyu pembe ortaları beyaz olan rozetlerden (fotolarını ilgili bölüme eklemiştim) vardı tohumlarını aldım ama sadece bir kaçtanesi çimlendi onlarda olmadı kurudu gitti, sanırım hibritti çimlendiremedim bir türlü, bu sene bulamadım onlardan:(.
milaca2010
23-07-2013, 23:51
Sevgili Sevgi, lobelyaların bahçeyi sevmişler anlaşılan çok zarif görünüyorlar, sabah sefaların, petunyaların, güllerin, sardunyalar, ceylanlar, rozetler vhepsine çok güzel bakmışsın hepsi harika görünüyor, bahçen coşmuşta coşmuş arkadaşım ellerine emeklerine sağlık.
Sevgiler...
Sevgili Sevgi, lobelyaların bahçeyi sevmişler anlaşılan çok zarif görünüyorlar, sabah sefaların, petunyaların, güllerin, sardunyalar, ceylanlar, rozetler vhepsine çok güzel bakmışsın hepsi harika görünüyor, bahçen coşmuşta coşmuş arkadaşım ellerine emeklerine sağlık.
Sevgiler...
Çok teşekkür ederim. Sizlerin bahçelerinin yanında esamesi okunmaz. Naçizane kıyısından köşesinden uğraşıyorum.:)
Sevgilerimle, iyi geceler.
milaca2010
24-07-2013, 00:24
Ben şahsen bahçeni beğeniyorum Sevgi hanım'cım, çok mütevazisiniz; bizim bahçemizde yeni yeni oluşuyor bazı değişiklikler yapıyoruz bitkilerin yerlerini sürekli değiştirip duruyoruz arkadaşım, kısacası ilk bakışta bahçe deniyor fakat daha tam bir düzen yok.
Ben şahsen bahçeni beğeniyorum Sevgi hanım'cım, çok mütevazisiniz; bizim bahçemizde yeni yeni oluşuyor bazı değişiklikler yapıyoruz bitkilerin yerlerini sürekli değiştirip duruyoruz arkadaşım, kısacası ilk bakışta bahçe deniyor fakat daha tam bir düzen yok.
Teşekkür ederim. O sizlerin güzel bakan gözlerinizden öyle gözüküyor. Bende daha tamam oldu diyemiyorum. Aynen değiştirme işi bende de var. Zaten tamam oldu dersek yapacak iş kalmaz. Tamam olmasında zaten. Ben şahsen çok seviyorum bahçe ile uğraşmayı. Her geçen gün bitkilerin dilinden daha iyi anlamaya başlıyoruz. Bir başkasının tecrübesiyle kendi bahçendeki konum tutmuyor mesela. Yaşayarak öğrenmek ve öyle tecrübe sahibi olmak daha garanti. :)
Büyük bir sabır ve heyacanla bekleyiş bugün sona erdi. Ama ne değdi şu güzelliğe bakarmısınız.:)
429251
429252
429253
Su Sümbülü
429254
429255
Maviş
429256
429257
Ada begonvilim halen hazırlıklarını tamamlayamadı.Kuliste onu sahne hazırlıkları yaparken yakaladım. Ama bu kadar da geç olmazki eli çok ağır. Sanırım tam assolist olacak. :)
Gelişimi için gübre verdim, demir tozu verdim yetmedi paslı çivi bile koydum dibine. Artık beni şaşırtmasını bekliyorum.
429258
429259
429260
429261
429262
Nasıl bir bitki olacak bende merak ediyorum.
415533
Sevgi hanım çiçekleriniz tek kelimeyle süper. Ben zencefili çok merak ettim. Ne durumda acaba?
Sevgi hanım çiçekleriniz tek kelimeyle süper. Ben zencefili çok merak ettim. Ne durumda acaba?
Emine hn. hoşgeldiniz, çok teşekkür ederim.
Zencefili bende unutmuşum siz sorana kadar. Aslında iyi ki de unutmuşum gelişimini görmek bana da süpriz oldu.:)
429652
429653
Yeni aldığım sakız sardunya.
430099
430100
Yeniden çiçeklenen sakızlar.
430101
430102
Bu yaz bahçenin müdavimlerinden.
430104
430105
430106
430107
430108
Tohumdan yetiştirdiğim petunyalar beni şaşırtmaya devam ediyor. Petunyalar sanki evrim değiştiriyorlar. Bakalım seneye bu tohumlardan nasıl petunyalar çıkacak?
430109
430110
430116
430117
430118
430119
430120
Sevgili aheste nin süprizleri beni çok mutlu etti. Çok teşekkür ederim. Rabbim seninde gönlüne göre versin arkadaşım.
Beyaz katlı maviş ve tek katlı beyaz maviş.
430420
430421
430422
Katmerli sardunya çeliklerim.
İkisini sakız sardunyasının yanları boştu onun saksısına diktim.
430423
Diğer ikiside burda inşallah tutarlar ve güzelliklerini gösterirler.
430424
Güle güle büyüt sevgili arkadaşım, saksıları doldursunda, çiçekleriyle mutlu etsin seni.
Ne kadar çok hırpalanmışlar, hiç dikkat etmiyorlar taşırken, 2 gün kargoda da bekleyince baya bozulmuşlar, üzüldüm şimdi:(.
Hiç üzülmeyin sizin elinizde olan birşey değil. Kargodan kaynaklı. :mad:Geldiğinde ters dönmüştü. Kimbilir kaç kez ters döndü ki dallar kırılmış. Şimdilik yol yorgunluğu atıyorlar. Bir kaç güne toparlanırlar. :)
Yuvarlak saksıdakiler mi katmerli sardunya?
Hiç üzülmeyin sizin elinizde olan birşey değil. Kargodan kaynaklı. :mad:Geldiğinde ters dönmüştü. Kimbilir kaç kez ters döndü ki dallar kırılmış. Şimdilik yol yorgunluğu atıyorlar. Bir kaç güne toparlanırlar. :)
Yuvarlak saksıdakiler mi katmerli sardunya?
Sanırım onlar, ayrı ayrı sarıp üzerine yazmıştım ama yazı mazı kaldıysa tabi kargoda, çeliklerden onlar gibi geldi...
Sarı örümcek gene misafirliğe gelmiş,
430869
430871
430872
Akşam ne oldu diye aranırken bu defada akşam sefalarının üzerinde tamda sefa sürüyordu. Kendine bir av bulmuş onu yemekle meşguldü.
430873
430874
430875
Petunyalar la devam edelim,
430876
430877
430878
Komşumun glayölü. Seneye liste başı oldular,
430879
430880
430881
430882
430883
430884
430885
sumeyra47
31-07-2013, 23:18
Sevgi hanım bahçeniz, Su Sümbülü, Petunyalar, Sardunyalar çok güzel özellikle küpeli çiçeğini beyendim.Nerdeyse bütün üyelerin sayfasında var benim acilen küpeli çiçeği almam lazım çok sevdim bu çiçeği daha doğrusu sevdirdiniz çok teşekkür ederim sevgiyle kalın..
Sümeyra hn. hoşgediniz bahçeme. Beğenileriniz için çok teşekkür ederim. Küpe çiçeklerini çok seviyorum. Şimdilik 4 çeşidim var. Klasik olanından epeyce bir çelikledim ama diğerleri henüz yavru. Umarım onlarıda çoğaltır ve çeliklerini paylaşırım. Bursa da da eminim güzel yetişir.
Sevgiler.
Sellukayı tatil dönüşü balkona almıştım ve üst kattaki demirlere iple bağlamıştım. Kısa sürede hızla büyüyerek üst kata tırmandı.
431264
431265
Dün akşam incelemeye çıktığımda tomurcuklarıyla beni karşıladı.
431266
431267
eh darısı başıma inşallah bebeğin çiçeklerini bende görrürüm.
benimkisi anca filizlendi..
Tohumları geçen sene memleketten getirmiştim.Kolayca çimlenen ve aynı kökten baharda tekrar çıkan bu güzel çiçeğin kokusu çok güzel. Tohumlarını toplamaya başladım.
432217
432218
432219
432220
432222
Lavantanın çiçek saplarından budadım ve dökülen tohumlarını ayırdım. Tohumdan yetişir mi? ben denemedim. Tohumlaşmamış olanlarını ise lavanta keselerine doldurdum. Misler gibi çekmeceler lavanta kokacak.
Sizlere de lavanta yetiştirmenizi tavsiye ederim. Zira satılan lavanta keselerinden çok daha fazla kokulu oluyorlar.
Budanan lavantalar tekrar çiçeklenmeye başladı.
432227
Ada begonvilim kendine gelmeye başladı. Sanırım yerine ancak adapte oldu.
432233
Pembeli
432239
Mor ve bayaz
432240
Açık pembe
432241
dağçiçeği
06-08-2013, 23:57
Sevgi Hanım sellukanız tomurcuklanmış çok güzel. Sizin adınıza çok sevindim. Mis kokulu çiçeklerini benim yerimede kokmayın zira ben bu senede çiçeklerini göremeyeceğim galiba. :(
Lavantalar tohumla da üretilebiliyor. Kendimden biliyorum.:D İki yıl önce ektiğim lavantalarım bu yıl tohum yaptı ama çoğu dökülmüş.
Rozet çiçeklerimde büyümeye başladılar.
432242
Sevgi Hanım sellukanız tomurcuklanmış çok güzel. Sizin adınıza çok sevindim. Mis kokulu çiçeklerini benim yerimede kokmayın zira ben bu senede çiçeklerini göremeyeceğim galiba. :(
Lavantalar tohumla da üretilebiliyor. Kendimden biliyorum.:D İki yıl önce ektiğim lavantalarım bu yıl tohum yaptı ama çoğu dökülmüş.
Çok teşekkür ederim. Tabii ki koklarım. Selluka benim ilk deneyimim oluyor. Sağolsun Ahmeter hocamın sayesinde bu güzel çiçekle tanıştım. Kokusunu çok merak ediyorum. Baharda nasıl koruyacağımı şaşırmıştım. Gece ayaz olunca salona alıyordum. Gündüz kış bahçesine. Elimde saksı nereyi sever nasıl korurum diye az gezinmedik. Neyse ki sevdiği yeri buldum.
birtanecik
07-08-2013, 22:10
Merhaba Sevgi Hanım;
Ben geldiiiiiiiim. Pc bozuktu. Tamir edildi. İlk iş sizin bahçe gezildi. Benimkide gayet iyi gidiyor. Sizin taşlardan alındı koyulde çimlerin yanına. Çimler ilk kesim oldu. Şimdilik tek sorun sabırsızca çabucak büyümelerini istemek.
Sevgiler Segi Hanım.
Merhaba Sevgi Hanım;
Ben geldiiiiiiiim. Pc bozuktu. Tamir edildi. İlk iş sizin bahçe gezildi. Benimkide gayet iyi gidiyor. Sizin taşlardan alındı koyulde çimlerin yanına. Çimler ilk kesim oldu. Şimdilik tek sorun sabırsızca çabucak büyümelerini istemek.
Sevgiler Segi Hanım.
Hoşgeldiniiiz. Taşları ve çimlerinizi güle güle kullanın. Çimler sulandıkça ve biçildikçe kendilerine gelirler merak etmeyin. Bu sıcak günlerde bolca sulayın. Ama çokta nemliyken sulamayın. Su otları türemesin.
Lisianthuslar
432393
432394
432395
432396
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.